30.6.2013

Spk, sivu 6

30.6. On tullut se aika kesästä, jolloin lintujen poikaset ovat kasvaneet liian pulskiksi ahtaisiin pesiin. Ne on pullautettu yli laidan suureen maailmaan, jossa ne edelleen anovat emoilta ruokaa, vaikka ovat väliin samankokoisia kuin emo, joskus isompiakin.

Mökin pihapiirissä pelmahtelee usein kirjosiepon ja mustarastaan pesue. 

Näissä maisemissa on runsaasti punkkeja. Kaikissa eläimissämme on ollut joka kesä parikin punkkia. Kun puhesairauteni alkoi, minultakin otettiin borrelioositestit, koska aivokuvani hieman viittasi borrelioosiin. Ei ollut kuitenkaan tätä pelättyä tautia, mistä olisin ollut pelkästään helpottunut, epämääräisten huimausoireitteni vuoksi. Vieläkään en tiedä, miksi minua aika ajoin huimaa. Elämä se ehkä vain on, joka huimaa minua. Tämä on aika huisaa menoa. Koskaan en kuvitellut, että elämäni muotutuu tällaiseksi. Tai en kuvitellut mitään, en odottanut mitään. Mutta tällaista siitä tuli. Sekin huimaa, kun miettii, että ihmiset ovat maapallolla kantapäät vastakkain.

Kohta tänne tulee vieraita, parin viikon päästä. Tytär tuo isänsä parin päivän vierailulle, isä tulee ulkomailta ja on muuttamassa takaisin Helsinkiin, jossa hänellä on ollut valmiina asunto.  Täytyykin siivota saunakamari, kun siskokin tulee pian ja saunamökkiä tarvitaan. Siellä on omassa rauhassaan iso asuinhuone takkoineen, mökki on uudempi ja hyväkuntoisempi kuin tämä talo.  Saunapuitakin voisi viedä valmiiksi kärryillä. Minä en yksinäni juuri sauno.

Siskon mies sairastaa  dementiaa, ja sisko tarvitsee nyt piristystä ja lepoa, kun on nähdäkseni yksin ollut vastuussa huonokuntoisesta miehestään. Tämä on äärimmäisen hankala potilas, ei suostu hoitoon, vaan ambulanssillakin vietäessä tulee samana iltana taksilla takaisin kotiin.  En tiedä, voinko käynnistää edes suurta roskalavashow'ta, niin kuin suunnittelin, viimevuotisen onnistuneen jätealavasow'n malliin. Tällöin puhdistimme kaikki rakennukset vanhoista romuista, Ajattelin nyt tilata risu- ja oksakuljetusyrityksestä vaihtolavan oksien ja risujen siivoamista varten, jotta saadaan tontti puhtaaksi. Tekeminen voisi auttaa siskoa suuntaamaan ajatuksensa muualle. Ja päälle sitten polskimaan kirkkaaseen meriveteen. Ja sen päälle paljon  hyvää ruokaa, kantarelleja, uusia perunoita, silliä  ja vähän viiniä. Voisiko olla jotain tervehdyttävämpää?

(Valokuvat Iines, Lihavaa kirjosieppovauvaa ruokitaan)

142 kommenttia:

 1. Alkaa vakavasti näyttää siltä, että minä olen lomani viettänyt; ensi viikolla töihin, ei kuitenkaan vielä maanantaina. Ei se edes harmita, vähän olen jo alkanut levottomasti pyöriskellä, että mitäs nyt.

  Helsingissä lokinpirut ovat aggressiivisimmillaan, vähäpäisimmät poikaset teputtelevat lentokyvyttöminä rakennusten seinustoilla ja emot hyökkäilevät. Tunnelmaa kuin Hitchcockin Linnuissa.

  Melkoista vilskettä sinulla siellä, muista olla hööveli tarjoilija ja kesäapulainen! Että jos lasi tyhjenee, hyvät tavat edellyttävät, ettei kovin kauaa tarvitse tyhjä lasi edessään istuskella. - "Saisiko olla lisää, keitänkö lisää pottuja, tarvitsetteko kirveliä, kuminaa tai muita mausteita.- Haen kyllä kaupasta,jos ei ole valmiina..."

  Ei vaineskaan, yllätä ne iloisesti ja huuda riippumatosta: "Ramasee niin, huutakaa kun potut on valmiina!"  VastaaPoista
 2. Heh, taidan kokeilla tuota riippumattosysteemiä..

  Ei vaan ei, kyllä minä olen ehtoisa emäntä. Tykkään laittaa ruokaa ja höösätä muille. En edes halua muita keittiööni, silloin kun kokkaan. Silloin harvoin, kun on isot juhlat, laitan myös kaiken itse. Mitään en osta valmiina.

  Täälläkin ovat lintuparvet olleet äänekkäitä, mikä johtunee poikasten esiintulosta pesistä. Alkuun luulin, että kyseessä ovat reviiritaistelut, niin karmea kirkuna maisemaa halkoi.

  VastaaPoista
 3. Yhdeksältä nukkumaan?! No, tietenkin aikaiset aamut auringonnousuineen ovat hienoja.

  Siitä huimauksesta; ensimmäinen veikkaus on se, että niska ja hartiat ovat jumissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on lääkärinkin arvio, asentohuimauksen lisäksi.

   Vaikkakin asentohuimaus sinänsä on erillinen korvasairaus, se voi liittyä niskavaivoihin, joita meikläisellä todettiin jo työaikana. Niska oli niin kipeä, etten voinut päätä kääntää ja pään kannatteleminen tuntui työltä. Sama niskavaiva oli eräällä kollegalla, joka kulki päivittäin töissä sadan kilometrin takaa, niskatuki niskassa, ajoi itse.

   Nykyään en enää mene lääkärille huimauksen tai niskan takia. Minulla on kumpaankin fysioterapeutin antamat kotihoitoohjeet, jumppaliikesarjat, joita vedän läpi niin kauan, että helpottaa.

   Poista
 4. Latvian sääksipesässä on joku kakkinu suoraan kameranlissiin. Vain harmaita hahmoja liikahtelee lasin takana.

  Pohjoisen sääsket puolestaan olivat isoja kuin sudenkorennot ja niiden vierailun seurauksena syntyneet paukamat kuin kananmunanpuolikkaat! Valehtelemati! Tai - no - Lapinlisää vähän.

  Mökkivieraille kokkaaminen on mukavaa, jos joku sitten syönnin jälkeen ottaa edes osaa tiskaukseen. Mie palvelin aikani ja väsyin. Lakkasin kutsumasta vieraita ja kutsumattomia jos tuli, en ruokkinut enkä palvellut. Lakkasivat tulemasta, kun ehdotin, että hakevat kaupasta grillattavaa, mie laitan sillä aikaa grillin kuumenemaan. Outoa käytöstä? Vieraiden mielestä!

  Pikkukotikaupunkini on mustavaristen ja naakkojen omakseen merkkaama. Kun lokit kevään korvalla vaativat oikeuksiaan, voi nähdä sakeankin mustalintuparven ajavan huutaen takaa yhtä hätääntynyttä lokkiriepua, joka lähtee lopulta takaisin meren suuntaan.

  Kesä on!

  VastaaPoista
 5. Anna, olet varmaan seurannut täältä virolaisten isojen lintujen pesintää: http://www.eenet.ee/EENet/kaamerad

  Siellä on hupaisat poikaset mm. mustallakurjella, aluksi pieniä valkoisia palleroita, nyt jo osin mustaksi muuttuneita. Siellä on myös sääksien poikaset parhaillaan, samoin jonkin kotkalajin. Pöllökamerakin siellä oli keväällä.

  On mökkivieraita ja mökkivieraita. Minä en ole käskenyt kesäpaikkaani koskaan oikeastaan ketään "vieraita" passattaviksi, vain perhepiirini jäseniä tulee omasta halustaan. Sisko tulee joka kesä Saksasta, mutta hän ottaa avokätisesti osaa kuluihin, tuo tuliaisiksi salamipötköt, konjakit ja henkilökohtaiset lahjat, espressokeittimet ja kahvit, panee satasmäärin yhteiselle mökkitilille rahaa ja työntää useinkin rahani syrjään ja maksaa kaikki ostokset marketista. Se vaan, että minä se passaaja, tiskaaja, ruuanlaittaja, siivoaja kyllä olen, olen osin liukunut tähän tehtävään omasta halustani, ja nyt sitten valitan, kun olen itse asettamassani ansassa. Eikä minun panostustani mökkiin täysin ymmärretä, kun valitetaan, että tuotakaan ei ole tehty. Toisaalta sisko tekee kyllä aina sitten näitä projekteja, perkaa viinimarjapuskia tai leikkaa unohtamani pensaat alas.

  VastaaPoista
 6. Tapsa, pedofiili on varmasti aina ns. syytön taipumukseensa - siis kuka haluaa huvikseen tehdä pahaa?

  Demonisoimatta ketään olen tietenkin sitä mieltä, että lapsille ei sovi aikuisten seksuaalisuus, eikä aikuisten pidä toistansa pakottaman.

  Monet seksuaalirikolliset ovat tulleet itse hyväksikäytetyiksi; kierteen katkaiseminen lienee tärkeämpää kuin jaarittelu. Joskus siihen tarvitaan ulkopuolisia, osaavia tahoja. - Ja sairaalahoito auttaa paremmin kuin vankilaeristys, jos auttaa. Jos minulta kysytte.

  En oikeasti tiedä voiko pedofiliaa suoraan rinnastaa psykopatiaan; ehkä paremminkin sosiopatiaan.

  Vaan nyt haljotaan varmaan hiuksia.

  Voin kuitenkin vakuuttaa, että monille meistä ihmisistä ei ole samantekevää että tuleeko oman seksuaalisuutensa suhteen rinnastetuksi pedofiiliksi vai ei.

  - Minkä Iines teki rinnastaessaan homoseksuaalit ja pedofiilit, siinä mielessä että heitä keskenään niputettuja Toisia pitäisi ehkä "ymmärtää".

  En nyt ala enää saarnata, mutta Kela pääsi äsken nettiotsikoihin, kun ei hyväksy samaa sukupuolta olevien avoliittoja. Mikä Kelan sovellus ei sovi Suomen lakeihin. - Eli edes meillä täällä linnunkodossa eivät käytännöt, puhumattakaan asenteista, toimi ihmisoikeuksien osalta.

  So do please ecxuuuse me, jos hermostun blogissa typerehtimestä. - Eikä blogiemännyys anna muuten oikeutta pöllöilyyn, Iines.

  Ei terveessä halukkuudessa, puhumattakaan rakkaudesta, ole mitään "ymmärtämisen" tarvetta ulkopuolisilta, aikuisten kesken. - Eikä me puhuta promilleista väkijoukossa, seksuaalivähemmistöjen suhteen, vaan ihan tärkeästä osasta ihmisiä.

  Mainitsemasi seksuaalisuuttaan määrittelemättä jättävät henkilöt ovat jotain muuta kuin itsestäänselvästi "heteroita". He eivät vain luokittele itseään. Ja tähän tulee se piste. He eivät liioin ole "heteroita".

  On siis niin, että monikin jättää nykyään itsensä ns. tilasto-vapaaksi.- Eivät siis halua luokitella itseään ollenkaan.

  Muuten kesäkirjoitukset ovat olleet kivoja, ja kuvat hivelevät silmiä!

  P.S. Siskojen kanssa varmaan säädetään aina... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet sinä sopan keittänyt, Char. Vaan et huomaa edelleenkään, että sopassasi ei ole sattumia. Kukaan ei ole kieltänyt erilaisten seksuaalisuuksien olemassaoloa ja oikeutusta. Kukaan ei sorra homoja, vaan meillä on homoja mm. lastemme kummeina. Herkeä siis jo jauhamasta skeidaa ennakkoluuloista, joita yksin haudot päässäsi, Char kiltti.

   Sinä olet hyvä ja ihana ihminen, olet sitä edelleen, mutta älä ylitulkitse ketään täällä. Koeta nähdä sen asian taakse, että ihminen voi pohtia pedofilian olemusta erilaisten seksuaalisuuksien rinnalla. Jos pysyisit totuudessa, sinun pitäisi mainita, että käsittelin lauseissani erilaisia seksuaalisuuksia, mm. pedofiilejä, heteroseksuaaleja ja homoja, en siis vain homoja ja pedofiilejä. Minusta kun pedofilia on vahva seksuaalisuus - huolimatta sen kauheudesta. Voisimmeko oppia jotakin ihmisestä pedofilian olemuksen ymmärtämisen - ei hyväksymisen - kautta?.


   Poista
  2. Hei Iines,

   löysin tämän jutun vasta nyt, mutta juuri alkoi ukostaa, eli suljen vehkeet.

   Pedofilia lieneee vahva seksuaalinen identiteetti - ja patologisoimatta sitä sen enempää: monet tekijät ovat lapsina olleet uhreja.

   Minulle on huomautettu, että olen lainannut sinua liiaksi asti; jätän nyt väliin.

   Samaa mieltä olen kanssasi sen sijaan siitä, että ymmärtäminen on ylipäätään elämässä, myös seksuaalisuuden suhteen, se avain.

   Kaikkea ei voi eikä edes pidä hyväksyä; ymmärtämisen yrittäminen on jo hyvä alku.

   Tästä olemme siis samaa mieltä.

   Syvempi tabu on se, että lapset tykkäävät seksistä tavallaan - moni hyväksikäytetty napero on saanut jonkinmoista "nautintoa" pedofiliasta.

   Mikä sitten lasten lisää tuskaa ja syyllisyyttä. - Voisin kirjoittaa tästä enemmänkin, mutta lieneekö tarpeen? Seksuaalisuus kun puhtaimmillaan on vain aistien varassa. - Millä en siis tarkoita mitään muuta kuin sitä, että esim. orgasmi on aikalailla mekaanista hommaa. Myös naisilla. Ja siis myös lapsilla.

   Mikä ei tee lasten hyväksikäytöstä mitenkään eikä millään muotoa hyväksyttävää.

   - Tätäkään ei taas olisi pitänyt sanoa, ja pelottaa lukea vastauksia huomenna. Lisään vain, että lasten ja nuorten seksuaalisuus pysyköön heillä itsellään, ja heidän välisenään.

   Poista
 7. Kesä on hyvin tylsää aikaa, kun ei ole juuri muuta tekemistä kuin lukeminen. Muutaman tuhat sivua olen kirjastosta sekalaista tavaraa hakenut.

  Lindforsin elämäkerrasta lainasin nyt toisen osan. En ollut lukenut Tervon kehuja muistelmista aikaisemmin, mutta toisen osan liepeessä hän sanoo hyvin samanlaisesti kuin minä hiljakkoin tein, käyttää jopa samaa sanaa "megalomaaninen".

  Huumoria täytyy olla. Ollin pakinoita lainasin aiemmin muutaman kokoelman, alkoivat ajoittaisen loistokkuutensa jälkeen maistumaan puulta. Niitä ei voi muutamaa sataa lukea, ilman että hyperlentuaalisvaakakierrevirasto alkaa tökkimään.

  Mutta nyt tein todellisen löydön, meinasin alkaa jo kirjastossa hirnumaan, vaikea oli pidätellä naurua kun luin takakantta.

  Päivi Lipposen muistelmakirja "Miten ihmellinen tapahtuu" vaikuttaa juuri mieleseltäni tragiikan ja greisihuumorin sekoitukselta. "Rakkaustarina, jossa Menninkäinen rakastaa Päivänsädettä". - Ei helkkari kun oikeasti naurattaa, naamani on ihan punainen kun muutenkin on kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Riku, kun sinun lomasi päättyy kohta. Toisaalta kesä se on töissäolijallakin. Lohduttaako yhtään?

   Jopas löysit hupieepoksen! Minulla on myös monta kirjaa meneillään, kaikenlaista. Melenderin luin loppuun, ei paha, vaan hyvä. Hyvä koska lukiessani sitä huomasin muistiinpanoistani luettavien kirjojen määrän kasvavan koko ajan.

   Se kirjallisuudessa on hyvä, että kun menee sisälle, löytää portaat, joita pitkin lukea lisää kiinnostavaa. Ja löytää myös ovia, joita ei kannata avatakaan. Nihilismillä on ikävä puoli: se tarttuu.

   Poista
 8. Seksuaalivirastokin on näemmä herännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois muuten kivaa, jos semmoinen Seksuaalivirasto olisi! Jos se siis olisi semmoinen hyväksyvä, syleilevä maailma, jossa ymmärrettäisiin, vaikkei välttämättä osallistuttaisi. Riippuen mieltymymyksistä.

   Siis ainakin verrattuna nykyvirastoihin....

   Seksuaalivirasto on minusta Hyvä Idea, ja kannatan kaikkea kaikinpuolista läheisyyttä aikuisten, innokkaiden ihmisten kesken :)

   Ja itte ainakinn osallistuisin heti! :)

   Riku, kannatan! :)

   Poista
  2. P.S. Riku

   Naisen Vaistolla olen huomannut tiettyä tyytymättömyyttä, etten sanoisi ärtyneisyyttä taholtasi.

   Että sanotko suoraan, mikä mättää, noin niinkuin jatkoa silmälläpitäen, vai ilkeiletkö edelleen?

   P.S.2 Belgialaiset sanovat "bla-blii-(hyvin pieni tauko)bla-blaa. Kun tarkoittaa tyhjänpuhumista. Tämän opin Wienissä. Eikä se aina loukkaa, jos käyttää oikein.

   P.S. 2 Anna myös niissä olosuhteissa kielokimppu vappuna; se kuuluu kanssa Tapoihin!

   Poista
  3. En taida jatkaa, mutta en ymmärrä asettamasi kysymyksen vastinpareja. Se siitä.

   Poista
  4. Riku, en kai kysynyt mitään?

   Tai siis mitkä ne vastinparit oli?

   - Se siitä minustakin. :)

   Poista
 9. Jos tykkäätte kuvistani, käykääpä huviksenne kuvablogissani katsomassa, millaista kahviseuraa sain yllättäen pihalla istuessani! Väitän, että kuvat ovat mukiinmeneviä.

  VastaaPoista
 10. Näissä sairaissa seksuaalisissa poikkeamissa kannattaa erottaa taipumus ja teko. Eiväthän kaikki heteromiehetkään raiskaa naisia, vaikka tuntevat suurta vetoa heihin (jopa niin suurta, että hississäkin katse meinaa karata).

  Lisäksi olen siinä käsityksessä, että päälletunkeva flirttailu ei ole meidän härmän jätkien helmasynti, vaan sitä harrastavat ennemminkin eteläisten rikkaampien kulttuurien kasvatit.

  Kolmanneksi äärimuslimit taitavat siis sittenkin olla oikeassa: nainen on verhottava umpikaapuun, sillä muuten mies tuijottaa häiritsevästi.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin, että suurin osa pedofiileista ei koskaan toteuta mielitekojaan, vaikka ne ovat heillä voimakkaitakin. Heillä ilmeisesti toimii moraalinen ja eettinen kontrolli, kuitenkin, tai sitten tietenkin pelkkä tieto teon rikosnimikkeestä riittää estämään toteuttamiset. Toisin sanoen pedofiilikaan ei harjoita aina pedofiliaa, kuten ei hetero tai homokaan ajattele kaiken aikaa pelkkkää seksiä. Elämän voi suunnata muutenkin.

   Poista
  2. No Tapsa.

   Totta kai ihmisen elämään mahtuu muutakin kuin seksi, kuten Iineskin huomautti.

   Suurin osa meistä ei varmaan koskaan toteuta kaikkia seksuaalisia ajatuksiaan - eikä niitä ehkä ole edes tarkoitettu toteuttaviksi. Ovatpahan kivoja ja harmittomia keksimyksiä tai unelmia, siinä kaikki.

   Itse en kertoisi koskaan kaikkia juttujani.

   Ja Tapsukka: hississä katse saa ns. karata, ja olet siis vain normi-ihminen, et millään muotoa raiskari.

   Saa se katse karata treffeillä tai päivällisellä. Töissäkin. - Joku innostuu silmänluonnista, toinen povesta, vatsasta, tai pakaroista.

   Useimmille ihmisille ulkomuoto on jossain määrin tärkeää, sekä naisille että miehille.

   Ainakin se on näkeville ihmisille se ensivaikutelma. Sitä ei pidä väheksyä; hyvä ja oikea ihmissuhde sitten perustuu muuhunkin.

   Itse olen kaksi (2) kertaa rakastunut mieheen kirjeitse. Niin vanhanaikaista kuin se onkin.

   Eli vaikka myönnetään visuaalisten avujen merkitys, huomataan myös se henkinen puoli!

   - Ja molemmissa leireissä kaikille löytyy ihailijoita....

   Poista
 11. Iineksen kuvat ovat upeita, Riku lienee vähän primadonna - tai ainakin Mysteerinen ja Jännittävä Henkilö.

  Romantiikasta sen verran, että onkohan se oikeasti Miesten Juttuja?!

  Romanttisia juttuja voidaan toki naisille myydä, ei sillä, mutta käpälä pystyyn, kaikki naiset, jotka kokevat olevansa Romantillisia.

  Saa viitata! Minäkin viittaan joskus, mutta en aina.

  Enimmäkseen tämä on tämmöistä arkista puurtamista; välillä pientä flirttiä kaikkien kanssa, leikinlaskun nimessä, osin.

  Romantiikka on siitä kaukana, Mikis, ja ihmettelin, kun juuri sinä ehdottelit - vaikka se krouvi sanantapa vetosi, ja yritin vastata samalla mitalla. Taisi mennä ainakin minun puoleltani falskiksi?

  Ei minulle oikeasti viskilasi riitä. :)

  Saa sanoa suoraan mitä haluaa, ei siinä mitään. Juuri puhuin pikkusiskon kanssa; yksi napero on päässyt ripille, ja toinen on leirillä (kaksoset).

  Maailmankatsomuksia on moneksi, ja parhaillaan odotan tämän nuoren polven oivalluksia. Me tekstaillaan! Eli vaikka olen monen mielestä kurja kirjoittaja täällä, lapsista olen kiva ystävä, ja lisäksi täti. Ja jopa kummi! - Riparin vedin läpi yksityisesti vauvojen takia; se oli pikkusiskolle tärkeää, siis se virallinen status. Siksi siis.

  Opin myös paljon uutta kun luin raamatun, voin suositella kaikille.


  VastaaPoista
 12. Kansallisen Seksuaaliviraston Yliaktuaari Charin virallinen raportti, kohtaus hississä, kuultavat itse asiassa kuultuina:

  Kolehmainen (ajattelee): No voi vit... nyt tuo naapurikerroksen isotis... povekas neito änkeää samaan hissiin minissään, topissaan ja sukissaan... Mihin minä taas silmät panen... katselenpa kattoon... ei piru, niska jäykistyy... katson sitä silm... ohoh, kun mulkaisi pahasti, paras laskea katse alas... noin, nopeasti poven ohi... molempien.. jeesus, miten lyhyt mini... hmmm... hienot korkkarit... kas, lattialla on karamellipaperi... perkele, en kehtaa tuijottaa lattiaa koko ajan... uskallankohan katsoa silm... äh, entistä pahempi mulkaisu... luojan kiitos, tämä on minun kerrokseni... äkkiä ulos.

  Neito (ajattelee): Himpsutti, taas tuo iljettävä äijä hississä... mitä se tuijottaa... että kehtaakin, tuolla tavalla antaa katseensa mittailla koko vartaloani päästä varpaisiin... ikään kuin näyttävän muodikkaan ulkoisen olemukseni alla ei olisikaan pätevä ammattilainen... kiimainen porsas... no, nyt se onneksi häippäsee... Oh, kohta pääsen kirjoittamaan tästä Alistavasta Vartalokatseesta blogiini...

  Char (virallinen kommentti): Ehdotan omia hissejä naisille, homoille, lesboille ja luokittelemattomille. Heteromiehet kävelkööt portaat, niin vähän jäähtyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Tapsa Tapsukkainen: nauroin ääneen kun luin juttusi! :)

   Kävelkää te verevät heteromiehet ja ylipäätään kaikki ihmislajin edustajat portaita; itse käytän hissiä, ja silmäilen sitten ylätasanteella teitä kaikkia. Siten.

   Ensinnäkin se on teille hyvää hyötyliikuntaa, ja muutenkaan en osaa mitenkään ottaa tätä enää vakavasti, saati asiallisesti.

   Olen laiska, ja mieluiten vinkkaan silmää kivoimmalle miehelle samalla kun asettelen vaivihkaa sukkanauhaa paremmmin. - Ainakin meinaan se reisikoriste tuppaa tippumaan... Tai jos ei tuppaa, aina sitä voi tarpeen mukaan vähän säätää! :)

   Täällä taitaa - oikeasti - alkaa ukonilma, jyrisee uhkaavasti.

   Palaillaan Sorrentoon! :)

   Poista
 13. Kiitos Tapsa eläytyvästä tekstistäsi. Juuri noin (huokaus) minulle aina ennen vanhaan (raskas huokaus) kävi hississä, johon sattui tiedostava (jumalattoman syvä huokaus) nainen. Sitten keksin! Ostin oikein optikolta heijastavat peili-aurinkolasit, joiden linssit on vedetty pitkin sivuja. Kukaan ei tiedä, mihin niiden takaa tähyilen. Mutta eikös saatana yhtenä päivänä se toimiston riivinrauta alkanut pauhata, että Kolehmainen se vaan tirkistelee tissejä noiden mustien lasien takaa.
  Vaihdoin sitten työpaikkaa ja myös tekniikkaa. Nykyisin minulla on samat tummat lasit ja lisäksi valkoinen keppi. Yhdistelmä pelittää melko hyvin.. Vain kerran muuan keski-ikäinen nainen tokaisi, että"saatana sua kukaan sokeeks luule". En värähtänytkään, haluan hänen uskovan, että olen myös kuuromykkä. Ajatus pani kyllä huokaisemaan. Suomalaisen tiedostavan naisen toivemies on siis sokea kuuromykkä. Juu, juu, ei tarvi tulla sanomaan, että lopullisen hyväksynnän saisin, kun olisin vielä rampa homo. Olisin niinku vaaraton, niinku.
  Mutta asiaan. Iineksen hienot kuvat ruokittavista lintuvauvoista palauttivat mieleen eilisen näyn omalla pihallani. Sinne pyrähti harakka-äiti kolmen ison lapsiroikaleensa kanssa. Lapset kerjäsivät sapuskaa nokat ammollaan ja äitiä selvästi vitutti. Niinpä se vei kakarat marjapuskan (karviaisia) alle, räkätti lapsilleen jotain ja näykkäsi vielä raaàn marjan nokkaansa. Pian kaikki napsivat marjoja minkä ehtivät ja äiti pääsi livahtamaan iltakaljoille varisten terassille.
  Kysymys kuuluu: pystyykö harakkaäiti todella opettamaan lapsensa täyttämään itse mahansa? Oliko räkätys suusanallista opetusta, jota seurasi demonstraatio puskan juuressa? Vai matkivatko ikinälkäiset poikaset vain äitiään? Onko joukossa yhtään lintutieteilijää, joka osaisi valaista asiaa minulle, tietämättömälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolehmainen, uhmaan ukkosta: olet vaan ollut väärissä hisseissä. ;)

   Iines vastannee tipu-kysymyksiisi. :)

   Natihaleja kaikille! :)

   Poista
 14. Char: totta puhuen, on niitä ollut hyviäkin hissejä minun matkani varrella. Vetäisin vain tuota vartalokatselu-teemaa hiukan ad absurdum.

  VastaaPoista
 15. Lukaisin Kuunkuiskeen vinkkaaman artikkelin Filosofin puutarhassa -blogista, noista hissikatseista. Kannattaa lukea, jos jollekulle vielä on epäselvää, että hissikatse ei ole sama kuin mikä tahansa ihaileva katse. Kyse on ennen kaikkea työpaikkojen välisistä tavoista. Näin filosofi kirjoittaa:

  "Pitkät katseet ovat tyypillinen seuranhakupelin avaus. Silloin viesti on myönteinen (vaikkei tietenkään välttämättä tervetullut): sinä olet poikkeuksellisen vetävä. Hissikatseessa ei ole kysymys tästä. Se on vallankäytön yritys, joka viestittää: "Ole sinä olevinasi miten pätevä ja asiallinen vain, pohjimmiltasi olet kuitenkin vain kimpale lihaa jolla on arvoa vain seksileluna. Teoillasi ja ajatuksillasi ei ole mitään merkitystä sen faktan rinnalla että sinulla on tissit." Vaikka havaittavissa teoissa on paljonkin yhteistä, viestit ovat lähes vastakkaisia. Mikä olisikaan kauempana aidosta ihastumisesta kuin mitätöinti?"

  Koko puhehan lähti eduskunnan hissituijottelusta. Ja juuri tuota tarkoitan, kun olen sanonut, että tuossa tilanteessa tuijotettu nainen (tai miksei mieskin) voisi olla torso, vailla päätä.

  Eri asia ovat seuranhakutilanteissa tuijottelut, niihin osaa varautua. Mutta työtilanteissa, arkisissa tapahtumissa useat naiset eivät kaipaa todisteita siitä, että ovat pantavia. Useimmat naiset, anorektikot luuviulut, pullukat lihavat, nuoret ja vanhemmatkin, nimittäin ovat varsin pantavia, joten tuijottelu ei ole henkilökohtaisesti kiinnostavaa, ellei nainen sitten ole kovin epävarma itsestään, jolloin voi saada nostetta siitä. Mikäs siinä, minua tuijottelu ei häiritse, joskin vuosi vuodelta yhä vährmmän tuijotellaan, minkä katson luonnolliseksi asiaksi enkä ryhdy nostamaan helmaa tai tissiä saati persettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Muistan aina tässä yhteydessä hurmaavan charmantin näyttelijän Eero Roineen lausahdusta siitä, kun nykynainen riisuutuu: kaikki putoaa alaspäin ja lässähtää.

   Poista
  2. Juu, ja Kolehmaisen peililasikuvaus oli vallan riemastuttavaa parodiaa!

   Lukaiskaapa muuten joutessanne kesäpäivänne piristykseksi Hymyilevän eläkeläisen mainio juttu pedofiileista, sivupalkista pääsee! Huomaa varsin selvästi, miten papeilla on pitelemistä rasvattujen housunvetoketjujensa kanssa, kun pikkuisia poikia ja tyttöjä astahtaa sisään katolisen kirkon hoivaavaan suojaan.

   PS Minä kävin tässä poikkeuksellisesti itselleni alessa, naisten kesäalessa. Ostin neljälläkymmenellä eurolla hienot kesävaatteet, uimapuvun, kaksi puseroa ja ohuen pitkähkön villatakin.

   Poista
  3. Toisaalta sanotaan, että suomalainen on hiljaa hississä seiniä katsellen, toisaalta on sitten näitä hissikatselijoita... En kehtaa kieltää, etteikö sellaisiakin torveloita olisi, onhan raiskaajiakin.

   Mutta minua risoo tässä tämä yleistys. Ikään kuin me kaikki miehet harrastaisimme naisen alistamista jantelaisittain katseella. Sehän on pötyä, ainakin minun kokemuksieni mukaan.

   Lisäksi tuo "vallankäytön viesti" - sehän on naisen tulkinta katseesta. Todellisuuden kanssa sillä ei ole välttämättä mitään tekemistä. (Viestintä on vaikea laji, kuten olemme ennenkin todenneet.)

   Heitän nyt huvikseni tulkinnan, että ns. hissikatseen tapauksessa nainen - Iinestä mukaellen - täyttää rohkeasti tyhjiä aukkoja ja rivinvälejä ja näkee toiminnassa sellaista, mitä siellä ei ole. On vain katse. Ei muuta.

   Katse pitää ottaa katseena, eikä ladata siihen kauheasti omia merkityksiä.

   PS. Olen lukenut Filosofian puutarhurin kirjoituksen. Ihan hyvä, mutta olen vain eri mieltä.


   Poista
  4. Lisään vielä, että toki noita typeriä tuijottavia äijiä on, en kiellä.

   Mutta väitän, ettei heidän pääkopassaan tapahdu tuollaista hienoa alistavaa ajatuksenjuoksua, vaan jotain paljon yksioikoisempaa. Jos mies tuijottaa tissejä, hän ei takuulla ajattele alistamista. Vaan tissejä.

   Poista
  5. Kukapa tässä nyt yleistää, Tapsa?

   Kun minäkin olen koettanut kärsivällisesgi selittää, että älkää nyt yleistäkö tätä tiettyä hissikatsetta kaikkeen katsomiseen, edes kaikkeen hissikatsomiseen. Samaa nähdäkseni filosofikin puhuu blogissaan, jossa erotetaan katseet ja ns. hissikatseet. Tämä kannattaa nyt ymmärtää eikä jatkaa sitä luuloa, että kaikki katseet ovat vallankäyttöä.

   Poista
  6. Tapsa, lyönpä vaikka vetoa että itsekin tunnistata sekunnissa halventavan katseen.
   Ei kyseessä ole se, mitä katsotaan vaan miten.

   Poista
  7. Siis typeriä äijät eivät ole, Tapsa, kun tuijottavat innoissaan tissejä. Säälittäviä lähinnä.. Voivat olla hyvinkin älykkäitä. Väkisinkin miettii, että varsinaiset tissituijottelijat, en siis puhu hissikatseista, ovat peräkamaripoikia, joilla ei oikein ole käsitystä naisen ihmisarvosta. Nainen on heille suunnaton pillu ja tissit.

   Poista
 16. On tissikatseita ja hissikatseita. Tissikatse on se vilahtava tsekkaus joka melkein joka mieheltä livahtaa, osittain ihan katsojan itsensäkin huomaamatta, kun taas hissikatse on tunkeileva tahallaan, vallankäyttöä.

  Mielestäni on kyse vaikeasti sanoin määriteltävästä asiasta, mutta käytännössä hyvin yksinkertaisesta ja kaikkien tunnistettavissa olevasta ilmiöstä.

  (Tissikatseeseen syyllistyy muuten myös naiset, yleistettäköön tässä nyt sitten)

  VastaaPoista
 17. Kuuromykkäsokea vammainen homo.02 heinäkuuta, 2013 16:31

  Aihe näkyy olevan nyt ilmassa. Hesarin kolumnisti-blogisti Mervi Lamminen pohtii tänään aihetta jutussaan "ilmaiset tissit, kiitos".
  Blogisti kertoo jutelleensa muiden naisten kanssa vaatimuksista, joita miehille sopii asettaa, ennen kuin antautuu heidän kanssaan ns. löyhään suhteeseen. Pitkän pohdiskelun jälkeen sitten:

  "Myöhemmin illalla päätän kysyä vastakkaisen sukupuolen edustajilta, mitkä ovat heidän vastaavat kriteerinsä. Mitä naisessa pitää heidän mielestään olla, jotta tämä on kiinnostava.
  Vastaus on kaikenkattava: ”Tissit. Ilmaiset tissit vieläpä”. Omat kriteerit eivät sen jälkeen hävettäneet enää yhtään".

  On kyllä sanottava, että päätoimittajan vaihto on tehnyt Hesarille hyvää. Vanhan vallan aikana olisi tällaisen kolumnin häntään sijoitettu pitkä, iinesläinen taivastelu miesten vallanhalusta jne jne jne.
  Anonyymi tiivisti asian kivasti. Ei siihen enää tarvita mitään torsoja tai himottavia lihapaloja. Olen kuullut nuoren (11v) naisen lausahtavan "kikkelit on sitten kivoja". Kunpa hän voisi säilyttää tuon elämänmyönteisen asenteen varhaiseen keski-ikäänsä saakka! Miehet ovat suuria lapsia myönnetään. Siksi he (me) niin tykkäävät /tykätään tisseistä. Mitä pahaa siinä on? En ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt viitsi Kolehmainen heittäytyä marttyyriksi. Saahan tisseistä tykätä.

   Kysymys tuossa kolumnissakin oli kontekstista. Ei siellä sanottu, että tissejä ei saa ihailla. Siellä arvioitiin mielestäni sitä, että haastateltu mies pani "ilmaiset tissit" naisen ykköskriteeriksi (pakarat kakkoskriteeriksi) naista valitessaan.

   Tuo on vähän sama kuin se, että naisille ykköskriteeri olisi muhkea kikkeli tai potkupallopakarat tai litteä ja lihaksikas pyykkilautavatsa.   Poista
  2. Ai anteeksi Kuuromykkäsokea vammainen homo! Pidin sinua Kolehmaisena, kun olet niin sutjakka sanoissasi. En huomannut nimeäsi, jotenkin vaan lipsahti. Olkoon tuossa, kun joku sen varmaan jo näki. Tuhannesti anteeksi siis.

   Poista
  3. Naisethan tunnetusti arvostavat miehissä henkisiä ominaisuuksia yms sisäisiä arvoja.

   Toki sillä edellytyksellä, että mies on riittävän pitkä. Ainakin tuoreen tutkimuksen mukaan, jota referoitiin juorulehdessä:

   "Noin 71 prosenttia naisista toivoisi miehensä olevan yli 182,9 senttiä pitkä. Naisten toive on simppeli, mitä pidempi sen parempi."

   Poista
 18. Kuuromykkäsokea vammainen homo.02 heinäkuuta, 2013 16:40

  Jäi äsken sanomatta, että kannattaa lukaista myös Hesarin blogikirjoituksen kommentit. Nimimerkki kappalaisella on paljon sanottavaa Iinekselle ja Sarille, näille rakkaille tissi-vakavikoille. Yllättävää kyllä näinkin kirjoitus voitiin ymmärtää:

  "Koko jutussa ei ollut mitään pointtia ja oli kyllä aivan täydellinen rimanalitus hesarilta. Viime aikoina näitä aivan käsittämätöntä miesvihalta lemuavia kolumneja on alkanut muutenkin ilmaantua lehteen entistä enemmän, ja olen niistä kovin hämilläni. Harkitsen vakavasti tilaukseni katkaisemista".

  Ja minä kun pääsin jo kehumaan, että kerrankin on Pravdassa muutakin kuin tiukkapieruisten femakoiden hampaidenkiristelyä. Näin ne mielipiteet eroavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin ensin että tissivakoisille Iinekselle ja Sarille.

   Itse olet tissivakavikko ja tiukkapieruinen hampaidenkiristelijä - viittaan edelliseen vastaukseeni sinulle! Et ota kontekstia huomioon, vaan teet ihan omia persoonallisia väittämiäsi, jota naiset tuskin tarkoittivat.

   Poista
  2. Kuuromykkäsokealle vammaiselle homolle varmuudeksi semmoinen, että tuo on siis olevinaan huumoria, oikeasti en halua nimitellä ketään tiukkailmavaivaiseksi tms. Lainasin vain sanojasi.

   Poista
  3. Olevinaan jo kommentoin tähän jotain samansuuntaista. Mutta en muista mitä, joten säestän Iinestä: just niin.

   Poista
 19. Ei kukaan ole pahaa sanaa sanonut tissien tai kikkeleiden ihanuuden ihailijoista.

  Juuri se tekee asian vaikeaksi, että jos uskaltaa halkaistua sanaa lausua siitä, että seksistinen vallankäyttö on perseestä, olipa kyseessä katseet tai sanat, leimataan seksikielteiseksi tiukkapieruksi.

  Ja juuri siksi asiat on niin vaikeita selittää, kun eleitä ja katseita on vaikea sanoin kuvailla. On niin helppo kuitata kaikki sillä, että kaikki on naisen omassa päässä ja tuijottelu on viatonta hupia. Mutta onko tosiaan niin vaikeaa tajuta mistä on kyse?


  Itse en ole kovin herkkänahkainen epämieluisan tuntekilevan tuijottelun suhteen, mutta vain siksi että osaan siihen (tähän ikään tultuani) myös vastata samalla mitalla.  VastaaPoista
 20. On ne silti kivoja, tissit!

  VastaaPoista
 21. Mutta voisiko joku nainen suhtautua tähän ongelmatiikkaan niin, että tissivakoni on tietenkin loistavan upea, mutta parhaat puoleni ovat silti sitä aivan uskomattomasti ihanammat; nimittäin aivoni ajatukset ja pakaroideni kaaret.

  Halveksunnasta tai mitätöimisestä on minusta vähän homoa puhua tässä maailmassa, jossa kukaan ei toistaan arvosta, jos noopelin dynamiittirauhanpalkintoa ei ole saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hissikatse tissejä halveksikaan eikä ulkoista olemusta, vaan kyse on huomiotta jättämisestä, huomion suuntaamisesta sivuseikkoihin, joilla ei pitäisi olla kiinnostusarvoa työpaikalla. Eivät miehet toisiaankaan silmäile muniin tai pakaroihin, kun hississä kulkevat tai työpaikoilla kohtaavat.

   Ydin on minusta edelleen koko kulttuurissa, jossa naisen tehtävä on olla esillä ja tarjolla. Koko vaatetus- ja tapakulttuuri tähtää naisen alistuvuuteen ja miehen miellyttämiseen, naisilla ei ole vieläkään samaa vapautta pukeutua yhtä mukavasti kuin miehillä, matalakantaisiin kenkiin, väljiin vaatteisiin ja ulokkeet luonnollisina ja peitettyinä kuten miehilläkin.

   Kun me naiset nauramme sketseissä naisiksi pukeutuneille miehille, me nauramme samalla itsellemme. Näemme mielettömyytemme, kun miehet koikkelehtivat luonnottomissa piikkikoroissa ja ovat pellen näköisiä pihtipolvineen ja tekotisseineen.

   Poista
 22. Minä luulen, että tässä yleisessä keskustelussa on kyse vain yllä kuvaillusta tietystä eduskunnan hissikatseesta, ei siis mistään muusta.

  Ihmiset ovat käsittäneet asian liian laajasti, sillä ei kai kukaan oikeasti paheksu normaaleja tuijotteluja kaduilla ja muualla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eduskunnassa ovatkin siinä määrin kaikkosia tai vahatauluja, ettei niistä mikään yleistyksiä kannata tehdä. Sellaisia epäsuomalaisia, yksikin persuskepulainen vaihtoi nimekseen James, vaikka vähempikin olisi riittänyt.

   Poista
  2. Bisnesterminä tunnen ns. hissipuheen. Onkohan hissikatse sitä edeltävä toimenpide, hieman ennen hissinielausta ja hissikröhäisyä?

   Mutta vakavasti: jos joku tolvana tuijottaa hississä toista ihmistä kiusallisen pitkään ja selvästikin alakanttiin arvioiden, niin eikö olisi aihetta kysyä, että "perkelettäkö tuijotat?" tai sovinnollisemmin "mikä hätänä?" tai lohduttaen "ei se mitään, eiväthän kaikki pidä naisista".

   Poista
  3. Nyt tämä demokratia on kyllä mennyt liian pitkälle, jos kansa katselee naisten tissejäkin edustajiensa välityksellä.

   Tuli mieleen vanha vitsi, jossa kaksi upseeria väittelee keskenään siitä, kuinka paljon rakastelussa on työtä ja huvia. Toinen väittää, että 70 % työtä ja 30 % huvia ja toinen päin vastoin. Paikalle tulee sotamies, jonka mielipidettä upseerit sitten kysyvät.

   - Se on sataprosenttisesti huvia, sillä jos siinä olisi hippunenkin työtä, niin te teettäisitte sen minulla, vastaa sotamies (olisiko ollut Svejk).

   PS. Muinoin jotkut väittivät, että reipas rakastelu vastaa 5 km juoksua. (Todennäköisesti he eivät olleet koskaan juosseet viittä kilometria.)

   Poista
  4. Suuri osa suomalaisista selviää kolmessa minuutissa (Väestöliitto), joten eiköhän tuo vastanne pikemmin kävelyä jääkaapille ja takaisin.

   Poista
 23. Tollai niinku maanläheisemmäksi yritän tätä ongelmaproblematiikkaa lähestyä sillä, että ensi viikolla meidänkin talon hissi, kuukauden uusimisen jälkeen, taas toimii. jihuu! Ja lupaan, etten sitä talon isotissisintä tuijota, se oli vähän aikaa meillä töissä ja Mooses, että tyhmyyttään häpesin. Minua arvostaa kohtuuttomasti kun en silloin kehoittanut suksimaan hevon Kirvesniemeen. Kaduttaa.

  VastaaPoista
 24. Sari, nyt olet ottanut tämän hissiskisman liian vakavasti:

  "Alastomana julkisella paikalla esiintynyt suomalaisnainen aiheutti hämminkiä Italiassa eilen. Asiasta uutisoi Firenze la Rebubblicca -lehti."

  "49-vuotias suomalaisnainen riisui itsensä ilman rihmankiertämää Toscanan taivaan alla Sienan kaupungissa."


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hei, eikös juuri siellä Toscanassa asustele muuan tuntemamme blogihenkilö? Suomalainenkin vielä ja reipas otteissaan. Ettei vain...

   Poista
 25. Iines teki hyvän kompromissiehdotuksen tähän keskusteluun. Hisseissä tissejä tuijotellaan vain eduskunnassa ja sielläkin siihen syyllistyvät vai perus... sori, vain yhden puolueen tietyt, harvat edustajat. Pysytään tässä, niin ei tule kenellekään henkinen pipi.
  Tapsan kommentista tuli mieleen kaukaa menneisyydestä muuan Jaana K., joka oli aikoinaan suurehkon heklsinkiläisen tekstiilifirman mainospäällikkö. Hän oli näyttävä ihminen, jumalattoman terävä ja fiksu, eikä antanut kenenkään hyppiä nenilleen.
  No niin, eräänä päivänä siis koputin kansio kainalossani Jaana K:n oveen ja sain kutsun sisälle. Istuuduin häntä vastapäätä ja panin heti merkille kauniin, hyvinmuodostuneen tissiparin, jota Jaana K. ei mitenkään peitellyt. Todella sympaattinen näky.
  Jaana K. katsoi minua silmiin ja kysyi: "joko tsekkasit?". Nyökäytin ja hän avasi oman muistiinpanokansionsa. "Jospa sitten katsotaan sitä sinun promoasi".
  Tällä Jaana K:lla oli hämmentävä taito löytää hänelle tarjotusta matskusta heikot kohdat ja hölmöydet. Kun hän oli päässyt vauhtiin, en edes muistanut koko tissejä saatikka että olisin niitä tuijotellut. Yritin vain päästä kuiville. Lopulta pelastin 350 000 markan kampanjan firmalleni kehumalla hänen tarkkanäköisyyttään ja partaveitsen terävää älyään ja lupaamalla tehdä vaaditut työteliäät korjaukset ilmaiseksi.
  Yhteistyömme kesti pari vuotta, aina siihen asti, kun hän muutti New Yorkiin johtamaan firman sivukonttoria.
  Mainitsiko joku tuolla aiemmin Helvi Sipilän? Karmea tyyppi, ikävä sanoa. Eräs kollegani sai hänen takiaan potkut työstään. Tapasin hänet kerran eräissä pippaloissa ja sieluani kylmää vieläkin, kun muistan tuon naisen kobran-katseen.

  VastaaPoista
 26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Sitä vain joskus ihmettelen, että millä ihmeellä ne naiset tissivaoistaan ja muista huolimatta saavat meidät viisaat miehet ansaan. Luulen, etä se on se tuoksu, ne haisevat niin hyvälle.

  VastaaPoista
 28. Iines: "Eivät miehet toisiaankaan silmäile muniin tai pakaroihin, kun hississä kulkevat tai työpaikoilla kohtaavat."

  Ai eivät vai... et ole tainnut Iinukainen olla koskaan homointensiivisessä työpaikassa tai muussa yhteisössä.

  Kolehmainen tietää, että ainakin ennen vanhaan mainosalan pippaloissa puolet ajasta meni naisia jahdatessa ja toinen puoli homoja hätistellessä.

  On sielua järkyttävä tunne, kun istuu pöydässä ja vastapuolella istuva kuuluisa miespuolinen teatteriohjaama yrittää pitää kiivasta silmäpeliä. Minulle kävi niin, enkä tiennyt mihin olisin katsonut, kun läheisyydessä ei ollut sopivia tissejäkään.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, mutta ennen kuin mennään siihen, että miehiä tuijotellaan intiimipaikkoihin, niin pitää olla nähtävästi pippalot, kuten esimerkeistä ilmenee, myös Kolehmaisen.

   Naisten tapauksissa ei tarvita pippaloita. Riittää kun kiirehtii mappi kainalossa alempaan kerrokseen hissillä, johtamaan valiokuntaa.

   Ja Tapsa, paljastit itsesi: et riemuinnutkaan tujottelusta, vaan kiusaannuit. Samoin tuntee nainen, ellei ole valmis samantien yhtymään tuijottelijaan. Viis siitä, onko homo tai hetero.

   Poista
  2. Lievennän vähän, tuli jyrkkä ilmaisu, josta taas syytetään tissivakovakavikoksi. Sitä voi kiusaantua, vaikkei millään tavalla tuomitsisikaan tuijotusta. Naiset ovat monesti epävarmoja, paljon useammin kuin luullaan. Aika harva nainen on itsevarma, kauniskaan.

   Kun joku tuijottaa, veikkaan että moni miettii, onko jokin asussa vinossa. Tai että onko kauhean näköinen tms. Ei siitä osaa väistämättä ilahtua siis monikaan. (En puhunut hissikatseesta, vaan tuijottelusta.)

   Poista
  3. Olin itsensäpaljastaja tarkoituksella.

   Sitä paitsi - enhän ole väittänytkään, etteivätkö miehet tuijottelisi naisia, vaan epäillyt niitä viestejä, joita naiset ovat niistä tuijotteluista lukevinaan.

   Onko alistava, nujertava ja kovasilmäinen hissi- tai vartalokatse niin yleinen, että te kaikki blogin neidot olette sen kokeneet? (Rohkenen epäillä, että osa on vain lukenut, kuinka Rosa Ämmää oli tuijoteltu, vaikka hänellä oli pinssi rinnassaan esteenä.)

   Poista
  4. Minä en ole kokenut hissikatseita työpaikoilla, koska meillä oli hyvin naisvaltainen työpaikka, jossa naiset olivat myös korkeimmilla paikoilla, vuorotellen miesten kanssa.

   Sen sijaan erilaisia riisuvia ja selvästi seksistisiä katseita veikkaan joka naisen kokeneen, varsinkin nuorempana, jolloin pukeutui niukemmin ja vähemmin. Kerrankin menin tanssimaan niin, että päälläni oli vain ohut spagettiolkaiminen lyhyt yöpaita, ei mitään alla. Ja pääsääntöisesti minihame tai tiukkaa trikoota, ja kyllä ne katseita keräävät, edelleenkin nuorilla naisilla. Välillä tuli tunne, että miehet katsoivat vain vartaloa, ja sitä, miten auliisti nainen hymyili. Kasvojen kauneudella sinänsä ei ollut väliä, rumempikin nainen näytti kelpaavan, jos hän oli antavainen, naurava ja aulis ja normaalikroppainen. Jos nainen oli myrtsi, mies ei kiinnostunut. Mies on minusta aina halunnut ennen kaikkea helppoa naista.

   Poista
 29. Tapsa,
  toki muistan nuo homointensiiviset pippalot. Olen tavannut tuon mainitsemasi teatteriohjaajan, samoin kuin sen yhden julkkiskampaajan ja julkkistaidemaalarin ja julkkislääkärin ja julkkiskirjailijan ja keitä kaikkia heitä olikaan. Mukavaa, villiä porukkaa. Kun olin heidän iskuyritystensä kohteena mietin usein, näytänkö itse yhtä hölmöltä jahdatessani tipuja. Kysyinkin asiaa eräältä tutulta naiselta ja hän vastasi, että "et suinkaan, näytät vielä paljon hölmömmältä". Sarkasmia 70-luvulla, totisesti!
  Muutinkin sitten taktiikkaa. Panin liikkeelle huhun, että olin voittanut Baden-Badenin ruletissa 1,5 miljoonaa. Siitä lähtien riitti, kun istui hiljaisena baarituolilla viskigrogia siemaillen. Tunsin ilokseni olevani mato, jota nälkäiset, pullearintaiset affenat himoiten kiertelevät.

  VastaaPoista
 30. Minä tulin muuten kerran tunnille puseron nappi auki kriittisimmältä kohdalta. Etupulpetissa istu kaksi hurmaavaa hieman varttuneempaa miestä, yli kaksikymppisiä jo. Ihmettelin kun toinen, varsinainen komistus punastui, kun katsoi minua. Hän näytti eleettömästi ja vaivihkaa sormellaan ensin omaa rinnustaansa ja sitten minun ja ilmehti niin etteivät muuta huomanneet. Noh, oli minun vuoroni punastua ja panna nappi kiinni päiväkirjaa muka kirjoittaessani..

  Tämä mies arvosti minua muutenkin opettajana. Kerrassaan fiksu mies, herrasmies, joka ei millään tavoin käyttänyt tilaisuutta hyväkseen virnuillakseen tai provosoidakseen muita nauramaan.

  PS tämän nappiepisodin siirsin siihen yhteen sarjakuvaani, johon piirsin opettajan joskus syksyllä.

  VastaaPoista
 31. Kolehmaisen Jaana-jutusta tulee mieleen meidän proikkarimme Ullastiina, joka pukeutui asiakastilaisuuksiin aina tilanteen vaatimalla tavalla.

  Kerrankin hän katseli leiskojamme ja voivotteli, että nämä ovat niin surkeita, että joudun taas pukeutumaan miniin ja mustiin verkkosukkiin presentaatiossa, jotta saan nämä myytyä. Että tekisitte joskus sellaisia, että voisin napittaa paitani ylös asti.

  Siihen aikaan asiakkaamme olivat miehiä. Mutta myöhemmin he olivatkin nuoria naisia ja sen onkin jo sitten toinen juttu. Siinä vaiheessa heitin kravattini nurkkaan, kasvatin poninhännän ja otin korvakorun ja pari tatuointia.  VastaaPoista
 32. Tuossa nähdään, mitä kaikkea ihminen ottaa huomioon itsensä muokkaamisessa työtehtävissä. Juuri noin se menee, pitää olla kussakin tehtävässä uskottava sen omilla pelimerkeillä.

  Jos miesopettaja ottaisi pari tatuointia, kasvattaisi poninhännän ja panisi korvakorun, hänestä tulisi ehkä kiva kaveri, mutta ei välttämättä tarpeellista auktoriteettia omaavaa opettajaa, ohjaajaa. Kiertävillä pölynimurikauppiaillakin pitää olla puku päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, että mitä pätevämpi asiantuntija omalla alallaan, niin sitä vapaammin voi pukeutua työasioissakin. (Tietenkin joillakin aloilla on niin vahvat pukeutumiskoodit, ettei niitä niin vain rikota - toki vähittäistä hivuttamista niissäkin tapahtuu.)

   Mutta onhan poninhäntä-miesopettajiakin, korvakoruhemmoista puhumattakaan. Vai eikö ole?

   Poista
  2. Uskoisin että on. Minun aikanani oli pari korvarengaspoikaa, kaveriopettajaa, hyvin reteetä tyyppiä. Niillä oli lopulta aika vaikeaa oppilaitten kanssa, kun kaveribuumi ei kantanutkaan arjen työssä. En väitä, että tämä johtui pukeutumisesta, vaan ehkä enemmän asenteesta.

   Nyt on varmaan toisin ainakin pääkapunkiseudun kouluissa. Ponnareita näkee muutenkin miehillä missä tahansa, samoin korviksia ja tatskoja.Tykkään!

   Poista
 33. Tämä miesten tatska-ponnari-korvakoruyhdistelmä olisi hyvä aihe vaikka jollekin sosiaalipsykologian tutkijalle.
  Aivan lonkalta vetäisten vaikuttaisi siltä, että tuolla yhdistelmällä on merellnen alkuperä. Kirjoissa ja leffoissa kuvataan merirosvot renkaat korvissa ja pitkätukkaisina. Tukka oli pitkä ja kenties turvallisuussyistä sitaistu hännäksi.
  Kuusikymmenluvulla, jonka muistan, tatskoja oli vain merimiehillä ja vangeilla. Niitä näyteltiin tipuille, oltiin kovaa poikaa, eikä pesästä ollut puutetta.
  Vuosikymmenen lopulla ja 70-luvun alussa tulivat muotiin hasaa polttelevat, hiukan naiselliset ponnaripojat, joilla alkoi näkyä korviksia ja pieniä tatskoja. Seuraavalla vuosikymmenellä naisetkin alkoivat ottaa tatskoja.
  Kun naiset tulivat kaupalliseen työelämään oli miesten - kuten veli Tapsa todistaa, pakko laittautua hintahtavaksi ponnari-korvis-tatskamiehiksi. Tai sitten piti alentaa ääntä kuin Katainen ja yrittää näyttää vaaralliselta. Miten vain. Kummastakin tyylistä naiset tykkäsivät ja ostivat kaiken, minkä Tapsa kauppasi. Itse en tuohon muotiin mennyt mukaan, mikä tulkoon tässä sanotuksi. Omaa kaupankäyntiäni poikkeava muotini ei estänyt. Lumosin ostajatiput puheellani.
  Ja nyt Iines sanoo ponnareista, tatskoista ja korviksista miehillä: tykkään! Kerropa meille rakkautta alati halajaville, miksi tykkäät juuri tuosta yhdistelmästä? Mikä siitä tekee niin vastustamattoman nykyaikaiselle tiedostavalle naiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäkö tekee? No juuri se merirosmo-look tietenkin, vaaran ja kapinan haiskahdus, uhmaaminen eli siis rohkeus. Aika monen naisen fantasia on puolisilmäinen valkohampainen hurja poninhäntäpäinen merirosvo, joka punahuivi kaulassaan tempaisee heikkoa naisparkaa vyötäisiltä (ohuilta), niin että nainen kiepsahtaa vetelänä hiukset (pitkät ja sotkuisen kiharaiset) laivan kanveesiin. Rosmo hymyilee röyhkeästi niin että aurinko välkähtää hampaasta ja suutelee naisparkaa väkisin.

   Tämmöinen siellä takana on.

   Poista
  2. Muistetaanko kuitenkin, etteivät fantasiat liity oikeaan elämään.

   Yleistys on helppoa, mutta ei niillä oikeilla miehilläkään ole silikonibarbit framilla, jos nikseen tulee.

   Puhutaanko siis oikeista fantasioista (veikkaan että ei, tällä kokemuksella täällä), vai toistellaanko tavallisuuksia.

   Kertomasi juttu oli tylsä.

   Eivätkä naisetkaan kaipaa poninhäntiä tai rikollisuutta, oikeassa elämässä.

   Pitäisikö meidän kaikkien muistaa että ns. harlekiinit ja toisaalta pornoleffat ovat mielikuvitusta? - Kaikki saavat leikkiä oman aikuiskaverin kanssa kotona, mutta muistetaan, että se rajoittuu juuri heihin.

   Itse lähtisin tästä.

   Poista
  3. Onneksi Iines ei ole maailman diktaattori. Meinaan voisi olla miesten aika hankala olla yhtä aikaa sumeilematon, väkisin suuteleva merirosvo ja se sokea, vammainen kuuromykkähomo. Ei ihme, että moni urpo on, ja haluaa olla, turvallinen, perhepiirissä viihtyvä perusinsinööri. Kun löytää vaimokseen samanlaisen nössön, voi olla suhteellisen tyytyväinen elämäänsä. Joku täällä taisikin tunnustaa naineensa aivan tavallisen miehen.
   Tämä Pertti Perusinsinööri on oppinut elämän lait. Nähdessään hississä rintavan sihteerin hän kaivaa äkkiä esiin älykännykän ja tuijottaa sen ruutua, kunnes ovi avautuu ja voi turvallisesti astua ulos. Pikkujoulujen viettelijättärälle hän söpösti hymyillen sanoo lähtevänsä nyt kotiin rakkaan vaimonsa viereen, sen naisen, joka on uhrannut hänelle parhaat vuotensa.
   Huomatessaan olevansa joutumaisillaan sanalliseen tukkanuottailuun naisten tai naisen kanssa firman kuppilassa Pertti kuuntelee ja hymyilee, on aivan hiljaa ja nyökyttää päätään muistellessaan sitä kaunista koodia, jonka hän aamulla oli synnyttänyt. Lähtiessään taas kustannuspaikalleen Pertti kiittää naista/naisia valaisevasta informaatiosta, joka on saanut hänet ajattelemaan maailman menosta aivan uudella tavalla.
   Kun joku toimiston munahaukoista panee liikkeelle viestin, että Pertti varmaan on homo, kun ei sitä näytä naiset kiinnostavan, Pertti kertoo, että jo rippileirillä hän otti kavereiden kanssa margariinipaketin mukaan yöksi telttaan. Nuorisopastorillekin oli kelvannut.
   Vaimolleen Pertti on hellä ja huomavainen, muistaa merkkipäivät ja ostaa joskus niiden välilläkin kukkia ja pikkulahjoja sekä kuohuviiniä, jota nautitaan kahdestaan makuuhuoneessa kaikenlaisen kivan pikkutuhman merkeissä.
   Näin sujuu heidän elämänsä nuoruudesta keskipäivän kautta iltaan, monen tuhannen kultaisen auringon kiertoessa.

   Poista
 34. Pohdinpa joutessani tätä Iineksen sanomaa: "Kasvojen kauneudella sinänsä ei ollut väliä, rumempikin nainen näytti kelpaavan, jos hän oli..."

  Kun jätetään vielä pois tuo millainen tämä rumempi nainen oli, niin minusta tuo kertoo hyvin paljon suomalaisen miehen kyvystä katsoa syvemmälle. Minustakaan kasvojen kauneudella ei sinänsä ole mitään merkitystä - kauniskin kelpaa, jos hän on muuten terve luonteeltaan.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsot tsot, Tapsa, ei onnistu nyt aasinkäännös!

   Siis tuossahan sanoin, että naamalla ei väliä, kunhan nainen on suhteellisen hyväkroppainen ja antelias.

   Olen huomannut teidän miesten sanovan hirveitä kottaraisia, naama kuin petolinnun pylly, kauniiksi, jos sillä on silikonit ja bikinit päällä, pornokuvissa. R. Räsäselläkin oli kerran erikoisen rumanaamainen kotka pornokuvassa, ja hän kehui naista vuolaasti kauniiksi.

   Poista
 35. Aikuinen mies ponnarissaan ja korviksissaan vaikuttaa keskenkasvuiselta tapaukselta. Tiedän, että se on ehkä normi taide- ja mainosmaailmassa; en tunne niiden alojen miehiä voidakseni arvioida heitä ihmisinä.

  Ne ponnarikorvismiehet, jotka tiedän, ovat todella ... niin, keskenkasvuisia.

  Sydämessäni asuu mies, joka näyttää keski-ikäiseltä perusinsinööriltä. En ole koskaan ennen tuntenut miestä, joka inspiroi minua kaikin tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän mitä tarkoitat. Tuo tyyli vaatii kyllä tiettyä ikää ja tiettyä tyyppiä ollakseen luonteva. Joka miehelle ponnari + korvis ei käy, ei istu esimerkiksi vartalon muuhun elekieleen ja habitukseen, vaan näyttää päälleliimatulta.

   Minusta kyllä samoin on manuaalisen kaljun kanssa. Se ei käy jokamiehelle, vaan kuten naisellakin, vaatii kauniin kallonmuodon, samoin kasvonpiirteet.

   Poista
  2. Manuaalinen kalju... näpsäkkä ilmaus. Miksiköhän jotkut miehet eivät usko, että rehti luomukalju on parempi kuin malli erlander. Ehkä kyse on itsepetoksesta.

   On vaikea määritellä, milloin esim. korkea otsa muuttuu reiluksi kaljuksi. Kohta se varmaan minullakin tapahtuu. Tosin lasteni mielestä se oli tapahtunut jo ennen heidän syntymäänsä.

   Poista
  3. Hauskin kaljuversio on kuitenkin kanttori Piiparisella, jolla on kaljua vähän joka puolella, mutta se mikä on jäljellä, on kasvatettu pitkäksi ja heitetty kaljujen osien ylle.

   Meikäläisen sopisi hyvin olla mies tämän kaljugeeninkinkin vuoksi. Se nimittäin näyttää puuttuvan sukuni isiltä ja isoisiltä tyystin. Niin on tiukkaa juurikasvua ohimoillakin vielä vanhoilla päivilläkin.

   Poista
 36. Yhdyn ehkä nyt lähinnä Tapsaan.

  Vaikka kyseessä olisi työpaikka: voivat ihmiset toisiaan ihailla hississä ilman alistustarkoituksia.

  Naisille, ja miehille, jotka joutuvat Katseen Alistamiksi: selkä suoraksi, kulmakarvan nosto, ja täydellinen sivuutus. - Itse tiedät oman arvosi, ja se riittää.

  Pidetään nyt hommat selvinä: katse ei ole sama asia kuin todellinen väkivalta.

  Ja jos on törkypuheita töissä: ensin kehottaisin kieltämään puhujaa jatkamasta, vasta sitten kääntyisin virallisten tahojen puoleen. - Jos siis uskaltaisin; voi olla kanssa tosi ujoja ja varovaisia häirittyjä. Silloin ehkä esimies tai luottamusmies auttaa parhaiten?

  P.S. Jos joku tuijottaa jatkuvasti kaula-aukkoa - silloin pyytäisin paikalle suoraan pomon.

  Itse valitsen omat vaatteeni, ja vaikka pidän avarista miehustoista: en hevin valita tuijottajista. Yleensä he ovat - oikeasti - eläkeiän paremmalla puolella, jolloin ei kandee puuttua työsuojeluun.

  Jos joku vanhempi herra saa iloa siitä, että tuijottaa miehustaani: kivaa hänelle; minä jatkossa joko kestän sen edelleen, tai sitten pukeudun eri lailla.

  Visuaalinen stimulaatio on aika normi homma; jos ei käsiksi käydä, voitaisiinko vielä miettiä sitä "katseen voimaa"?! Siis onko sellaista edes!!!

  Kenenkään esineellistäminen ei tietenkään ole oikein, ja toki voisin loukkaantua siitä, että minut ns. tehdään objektiksi. - En toisaalta koe itseäni uhriksi.

  Onko miesten seksualisoiva katse aina halveksiva?

  Minusta ei; kähmimätön ihailu on jossain määrin mukavaa aina - ja silti ne ahdistelevat rökäleet saisivat lopettaa puuhansa.

  Monesti toisaalta seksualisoiva toiminta on miellyttävää ja jopa toivottavaa, vaikkei sitä ulkonäöllä kerjäisikään. Tarkoitan siis, että seksi on monesta ihmisestä kivaa. :)

  Veikkaan, että melkein te kaikki tajuatte eron ahdistelun, ja sopivaisuuden rajaa vähän rikkovan ns. ihastelun välillä. Jos ette: ahdistelu on pelottavaa ja uhkaavaa, rajaa rikkova ihastelu antaa ymmärtää että se toinen on kiinnostunut silleen. - Ja miksi tuntuu kuin kirjoittaisin murkuille?!

  Useimmille naisille näissä on ero.

  Ainakin minulle on.

  Enkä edelleenkään luovuta feministikorttiani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä: Alistava Katse vaatii sekä Katsojan, että sen Uhrin. Jos Uhri kieltäytyy alistumasta, ei Katsettakaan ole, eli koko homma kaatuu itsestään.

   Hymähdä ja se siitä.

   Eli tässä kohtaa kehottaisin kaikkia meitä luottamaan itseemme, ja olemaan reippaita ja itsevarmoja!

   Kukaan ei alista meitä, ainakaan silmänluonnilla, tai jos yrittää: kaikki voimat ovat häntä vastaan.

   Pää pystyyn, ja toimenpiteitä sitten vasta tarvittaessa! Pahaa mieltä ei muiden typerehtimisestä kannata kokea! :)

   Poista
  2. Kyllä sinä, Char, nyt tulit yhtyneeksi minuunkin, sillä kommenteissani puhun siitä, että ns. Meriläisen hissikatse ei tarkoita tavallisia katseluja, vaan se on aivan erityinen katseen laji. Tästä erityisestä lajista tässä on puhe, ei mistään muusta. Katsoa siis tietenkin saa, eivätkä kaikki katseet ole alistavia tietenkään.

   Poista
 37. Tuosta Herra Kolehmaisen jutusta (1.7 klo 22:55) muistan yhden toisen jutun. Joka ei minulle (älkää peljästykö) tapahtunut vaan Vesalle. Joka oli kans mainosalan miehiä, J:kylästä, ja yksi sympaattisimpia ukkoja mitä tunsin. (Hän kuoli pari vuotta sitten, maksakirroosiin.)

  Kerran hän tuli yksiltä festareilta. Käveli portista ulos. Oli kesä, taivas pilvetön, ja hänellä oli aurinkolasit silmillään. Ohimennen hän poimi kepin maasta, ja alkoi sillä koputella tien vieressä olevaa verkkoaitaa samalla kun käveli kohti parkkipaikkaa. Autoaan kohti. Hän huomasi että jotkut ihmiset katsoivat häntä vähän säälien. "Ahaa", hän ajatteli, kun tajusi miksi he niin empaattisesti häneen suhtautuivat. Ja entistä epävarmemmin ja entistä enemmän keppiinsä tukeutuen hän käveli autolleen. Ihmisten silmät - kuulemma - pyöristyivät kun hän istuutui autoon ajajanpaikalle ja paiskasi oven kiinni ja käynnistin moottorin. Sitten hän veivasi sivuikkunan auki ja huusi: "ANTEEKS, MUTTA VOISIKS JOKU SANOO MISSÄ PÄIN TIE ON?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan minäpä sain viestiä eilisiltä festareilta, sekä esiintyjältä että yhdeltä ystävältä - juttusi oli silti hauska! :)

   Vesa vaikutti hauskalta veikolta.

   Haleja, Mikis! :)

   Poista
 38. Nyla kans leikki kerran sokeeta Leimukallion tanssilavalla, se halus sinne ilmasiks. Nyla pisti mustat aurinkolasit silmilleen ja (KAUHEEN ison) porkkanan taskuunsa, pullottamaan. Eikä ne kehdanneetkaan sokealta periä pääsymaksua. Sillain se pääsi sisälle. Ja tanssi, vei tyttöjä kuin... kuin... en minä tiedä miten "kuin" kun en nähnyt. Mutta jotain häiriötä tanssilattialla (sen porkkanansa kanssa?) se kai aiheutti, kun kohta kaks järjestysmiestä raahas sitä sivummalle. Ne epäilivät ettei se ole sokea. Eero kertoi: "Toinen niistä heilutti kättään mun silmien ohi. Aina kun se käsi meni siitä, mä sanoin Ei näy... Ei näy. Lopulta se toinen sano että On kai sittenki sokee. Ja mää sain lähtee pois."

  VastaaPoista
 39. Pitää vielä lisätä kun se mun mielestä hauskinta oli kun ne tenttas Eeroa: "... Aina kun se käsi meni siitä, mä sanoin Ei näy... Ei näy. Sit se piti pienen tauon siinä heiluttelussaan. Mut taas kun se käsi tuli, mä sanoin Ei näy vieläkään."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, Nyla on ollut Melkoinen Karaktääri!

   Jopa ehkä esi-karppi, kun porkkanoista tykkäsi, eikä potuista. :)

   Ja olet sinäkin yksi!!!

   Jatketaan taas! :)

   Poista
  2. Meinasin kirjoittaa tuonne väliin, mutta se ei onnistunut.

   Niin, Char: jos sinusta tuntuu että kirjoittaisit kuin murkuille, se johtuu siitä, että et ole lukenut filosofin kirjoitusta, jonka tiimoilla keskustelu pyörii. ("Kesä ja himokkaat katseet")

   Tapsa, samaan syssyyn laitan pienen retorisen kysymyksen sinulle.

   Sinä puhut naisista monesti siihen tyyliin, että saattaa herätä kysymys, että oletkohan uskollinen aviomies.

   Uskottomuus on keskenkeskasvuisuutta tyypillisimmillään.

   Poista


  3. Minä arvelen, Char myös, ettet ole lukenut alkuperäisiä naisten kirjoituksia ollenkaan, et Meriläisen, et Filosofin puutarhan kirjoitusta, johon Kuunkuiske viittaa. Et ole lukenut nähtävästi tästä keskustelusta minun kommenttejanikaan, joissa puhun nimenomaan siitä, että on katseita ja katseita. Vissiin kukaan ei ole tuomitsemassa katsomista yleensä ja seksuaalisen halun ilmenemistä. Kukaan ei ole väittänyt yhdessäkään kommentissa, että tuijottelu on aina halveksivaa.

   Tässä linkki himokkaisiin katseisiin, niin tiedät, mistä on puhe ja voit ehkä yhtyä jossain määrin meihin naisiinkin.

   Poista
  4. Taidan Iines, ja kaikki te muut naisystävät myös, tietää ja tuntea himokkaat katseet. Enkä suinkaan tarkoittanut asettua Naisia Vastaan; miksi tässä on vastakkainasettelua? Paitsi että miehet eivät yleensä kerro kokemastaan ahdistelusta julkisesti, mutta silti? Kyllä miehet sitä kokevat, ja vaikeampi on puhua, kun pitäisi vielä olla imarreltu.

   Yritän nyt vain painottaa sitä, että mielikuvat, ja subjektiiviset kokemukset toisten katseista, eivät ole välttämättämä ns. oikeita.

   En siis mitenkään pyri kiistämään naisten ahdistelua - miten voisin? - mutta ehkä palauttamaan tolkkua oikeaan vahingontekoon.

   Ja nyt puhuttiin vain katseista: minä ainakin osaisin varmaan pukeutua kaiken peittävään halaattiin, jos haluaisin välttyä silmänluonnilta. - Jos se keino muka toimisi.

   Jos pukeutuu muuhun kuin telttaan, ja elää nykymaailmassa: joku voi kattella.

   Niinkuin jo sanoin: jos se tuijottelu liittyy työhön: toimikaa, naiset ja miehet! Korjatkaa tilanne! Keinoja kyllä löytyy!

   Jos teitä muuten vaan tuijotellaan hississä - no, en tiedä. En tiedä bussikäytäntöäkään.

   Minä yleensä teeskentelen etten huomaa, ja se siitä.

   - Siis joo: toki pitäisi minunkin saada pukeutua avonaisimpiin pusereoihini, Ilman Että Kukaan Kattoo, mutta oikeassa maailmassa tiedän hyvin että monet ihmiset Kattelevat.

   Himokkaita Katseita on niin miehillä kuin naisillakin; sivuutan linkkisi, Iines, ja sanon, ettei himokkuudella ole pahaa sijaa. Jos ei loukkaa toista: mitä väliä ketä kukakin haluaa?

   Himo nyt vain on. - Sitä pitäisi itse kunkin tykönään hallita, mutta ei siihen kontrolliin oikein ketään kai pakottaakaan voi, muuten kuin lain puitteissa.

   Sitä lakia valvoo sitten vallan muut tahot kuin minä; itse sanoisin että

   - Älä häiritse tai loukkaa toista; mielikuvat ja fantasiat ovat sallittuja meille kaikille, sukupuolista riippumatta. Toteuttaminen ilman yhteistä sopimusta ehdottomasti Ei. Eli:

   Älä yritä toteuttaa niitä fantasioita ilman yhteistä sopimusta käytännössä. - Oisko tässä seuraava Huoneentaulu?

   Tarkennan vielä: tuijottelu lienee katsojan silmässä, ja kohteen tulkinnassa po. katsonnasta.   Poista
  5. Kuunkuiske: ilmeisesti tykkäät mennä kohtuuttomiin henkilökohtaisuuksiin.

   Esität täällä aika rankkoja syytöksiä milloin ketäkin kohtaan; minä pahoitin mieleni minuun tähdätyistä iskuista.

   Tapsa on varmasti minua viisaampi.

   - Ja nyt ylös, ulos, ja treffeille! :)

   Poista
 40. Siis vielä lopuksi: oikeasti, naiset!

  Ei kai me olla jonkun hissikatseen uhreja?! Pahoitan mieleni kun luen näitä juttuja: näin pienestä maristaan. - Olkoot vaan blogeja asiasta, mutta kuitenkin se katse on tulkinnanvaraista. - Siis: ette koskaan voi todistaa mitään, ja kauheasti aikaa menee turhaan jaaritteluun ja uhriutumiseen.

  Sivuutatte sen katseen, ja se on siinä. - Tuijottaja itsensä tyhmäksi tekee, ette te!

  Että jos vaihteeksi puhuttaisiin ja kirjoitettaisiin oikeista ongelmista.

  Niitä voitaisiin oikeasti yrittää korjata, näin yhteistuumin.

  Ja jos sovittaisiin, että jätetään meidät ihmiset rauhaan, ainakin täällä. - Tai siis meidät virtuaalihenkilöt, tai ketä me nyt ollaan.

  No sovitaan, että Riku saa riepoa minua, kun on kerta sen pään ottanut, mutta jos muuten oltaisiin sovinnossa, eikä ainakaan ilkeiltäisi toisillemme kauhean paljon?

  Kun meinaan ei ole kovin kivaa enää avata näitä sivuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, ketä sinä teitittelet, ketä niputat yhteen? Kyllä sinä olet meidän naisten kanssa samalla puolella, feministi kun olet etkä mielistelevä ja alistuva tipu.

   Minä en ole puhunut juurikaan täällä hissikatseesta ja olen jopa sanonut, etten ole sellaista kokenut. Lue nyt hyvä nainen minunkin kommenttini ja yhdy niihin samalla lailla kuin Tapsan kommentteihin, joka puhuu paljoltikin samasta näkökulmasta kuin minä: katseet ovat harvoin halveksivia, ne ovat monenlaisia.

   Olen koettanut kärsivällisesti selittää, että ns. hissikatse - jota mieluusti nimittäisin eduskuntahissikatseeksi - on omanlaisensa, katseiden joukossa poikkeus, jonka lisäksi on tavallisia naisten tissien ja perän tuijotteluja. Tietenkään ne eivät ole halveksuntaa, joskaan ne eivät minun itsetuntoani nostakaan, jos eivät harmitakaan.

   Tuon hissikatseen tunnistan taiteesta, sillä sellaista on käytetty mm. elokuvissa (Jörn Donner on mestari hissikatseessa) ja lukuisissa näytelmissä. Ken sen kieltää, ei tunne elokuvaa eikä draamaa.

   Poista
  2. Oletko muuten koskaan pohtinut omaa viestintätyyliäsi, Char, kun puhut, että koet olosi täällä kurjaksi?

   Joskus ihminen voi itsekin aiheuttaa ympärillään skismaa.

   Poista
  3. Iines, en nyt kokenut mitään sen suurempaa valaistumista.

   Oikeasti olen joistain asioista esim. sinun kanssasi eri mieltä; se nyt tuskin tekee minusta vihulaisen.

   Olen edelleen oikeasti hukassa sen suhteen, että miten naisia saa katsoa, ja kuka sen eron tekee.

   Ja kunnes joku selittää sen minulle kunnolla: kannatan sitä, että keskityttäisiin konkreettisiin, naisspesifisiin ongelmiin, jos niistä halutaan puhua.

   Oma viestintätyylini ilmeisesti mättää, sikäli, etten saa sanottavaani joitain muita hermostuttamatta julki.

   Se on kurjaa, ja pitää miettiä.

   Toisaalta en tiedä, miten täällä olisi voitu puhua esim. homoseksuaalisuudesta positiivisesti, jos joidenkin lähtökohta oli että heidät rinnastettiin sairaisiin ja rikollisiin.

   Ties miten olisin sanani asettanut.

   Ja juu, tunnen oloni täällä kurjaksi. Enkä vain sen takia, miten minulle puhutaan.

   Mutta nyt kohti uusia seikkailuita!

   Teillekin kivaa iltaa! :)

   Poista
  4. Char, olet mestari vääristelemään sanottua.

   Kukaan ei ole kieltänyt miehiä katsomasta mitä tahtovat ja miten tahtovat. Ei se, että katsomisia voidaan eritellä, tarkoita sitä, että jos todetaan katse tietynlaiseksi, katse kielletään. Todetaan vaan. Tällaista tiede ja tutkimuskin on, asioita todetaan, asioita ei aina edes pyritä muuttamaan, vaikka negatiivinen tulos todettaisiin. Joskus pyritään, riippuu asiasta ja tutkimusalasta.

   Höpö höpö rinnastuksiasi! Etkö todella näe, että sekä pedofilia että homous ovat molemmat tilastollisesti päävaltavirrasta poikkeavia seksuaalisuuksia? Pedofilia on vahva seksuaalisuus, samoin on heterous ja homouskin. Se, että pedofilia on rikollista, niin kuin sen tuleekin olla, ei muuta sitä asiaa, että se on seksuaalisuuden muoto. Sen todistaa vuosituhantinen perinne kaikkialla maailmassa ja yhteiskunnassa. Sitä vastaan ei voi nikotella. Homoutta en tietenkään edes pysty ajattelemaan rikollisena. On oikeastaan hyvinkin loukkaavaa, että esität tällaista asiaa.

   Moraalisesti en ole ilmoisna ikinä tuominnut homoja, kuten ei kukaan muukaan keskusteluissani. en siis ole rinnastanut homoutta pedofiliaan moraalisesti, kuten haluat antaa ymmärtää. Lue nyt kommenttini, ja lakkaa hokemasta jääräpäisesti väittämiäsi, jotka ovat tuulesta temmattuja.,

   Menisiköhän tämä vihdoin ja viimein perille?

   Poista
  5. Että sinä, Iines, aloitit muka tämän keskustelun sillä, että homoseksuaalisuus on normaalia?

   Voisin kaivaa tähän sen lainauksen, mutta en viitsi enkä edes halua: hyvä jos nyt ollaan samaa mieltä asiasta.

   On se.

   Pedofilia on sekä moraalisesti että juridisesti väärin. Homoseksuaalisuuden ja pedofilian rinnastaminen - kuten teit - on myös väärin.

   Miksi muuten puhut "keskusteluistasi" täällä?

   Tiedän, että tämä on blogisi, mutta keskustelut kai ovat yhteisiä, eivät ns. "sinun".

   Eli ei, mikään ei mennyt läpi.
   Poista
  6. Char, ei minua kiinostanut homous, ei heterous, en puhunut niistä, vaan halusin pohtia sivistyneesti ja kiihkotta sitä, millainen seksuaalisuus pedofiilisuus on ja miten se eroaa muista seksuaalista poikkeavuuksista tai tilastollisesti merkittävistä seksuaalisuuksista.

   Tapsa oli jyvällä asiasta, muilta osin keskustelu meni metsään, kun siihen tuotiin moraali - eikö ole muka päivänselvää, että homoutta ei minun blogissani ole koskaan tuomittu tai pidetty rikollisena? Olet suorastaan loukkaava jankatessasi asiaa pakkomielteisesti, ihan kuin et osaisi lukea ja vastaanottaa tietoa, joka sinulla on edessäsi hyvnkin selväsanaisesti ilmaistuna.

   Ei pedofiiliutta seksuaalisuutena voi käsitellä vertaamatta sitä johonkin muuhun seksuaalisuuteen, ja tein tämän vertaamalla pedofiilisuutta sekä heteroseksuaalisuuteen että homouteen, tutuimpiin. Totesin myös, että pedofilia on parafilia, homous ei ole. Miksi et muka huomannut tätä?

   "Ajatelkaa, että pedofiilius on ainut seksuaalipoikkeama, jota emme hyväksy. Ennenhän ei hyväksytty mitään muuta kuin heteroseksuaalisuus. Mietin vain pedofiilia, kuinka onneton hänen täytyy olla. Hän on kuitenkin ihminen, luojan luoma, ei pedofiiliksi hairahtunut, kuten ei homokaan ole eheytettävissä, siis hairahtunut." (Iines)

   <---- Tuo on se sanomani ydin, joka minua kiinnostaa, heterous tai homous ei kiinnosta, koska en näe niissä ristiriitaa enkä ongelmaa. Ne ovat ok, selviä asioita.

   Poista
  7. Suomennan vielä tuon lopun, koska virke on vaikearakenteinen, muodollisesti kuitenkin oikein: pedofiili ei ole hairahtunut, kuten ei ole homokaan, kumpaakaan ei voi eheyttää, koska pedofiliakin on vahva seksuaalisuus. (Sama koskee heteroa: heterokaan ei ole hairahtunut, eikä tarvitse ehyttämistä, koska heterous on vahva seksuaalisuus.)

   Poista
 41. Char, en minä mielestäni mihinkään iskenyt, kunhan totesin itsestäänselvyyden. Jos tietää, mistä on puhe, on helpompi ottaa kantaa. Tietenkin voi puhua vaikka aidanseipäistä vaikka muut puhuvat aidasta.

  En minä Tapsaa kohtaan esittänyt mitään syytöstä, kunhan mietiskelin.

  Tapsa voi hyvinkin olla niin aikuinen mies, että hän arvostaa naiseutta ja tuo sen julki kommenteissaan mutta pitäytyy silti vain vaimonsa pedissä.

  VastaaPoista
 42. Kuunkuiske: minusta on vastenmielistä, että mittaat meidän muiden kauroja omien mittojesi mukaan.

  Tapsa voi olla vaikka Vaahteramäen Eemeli, tai Peppi Pitkätossu, mutta näissä keskusteluissa hän on tunteva mies, jolla on vaimo ja lapset. Eli annettaisiinko hänen elää omaa elämäänsä?

  Ilman omituisia keksintöjä?

  - Ja minua sitten syytetään seksin tuomisesta Iineksen palstalle?!

  Tapsa voi hyvinkin olla mitä vain, mutta ei ole kuule meidän asia arvioida häntä ihmisenä, Kuunkuiske, ei edes netissä.

  Etkö näe rajaa inhimillisyyden ja sopivaisuuden suhteen? Verrattuna mauttomuuteen ja sopimattomuuteen?

  Tapsa voi hyvinkin olla vaikka "niin" aikuinen Nalle Puh, mutta meidän asiamme ei ole veikkailla mahdollisen parisuhteen laatua.

  Tiedän, tiedän: netissä menee kaikki. Mutta silti toivoisin jotain rajaa hölmöilyynkin. Ainakin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan ymmärtää, että sinä etsit vasiten täällä nyt vastakkainasettelua ja lietsot riitaa, Char. Syytä siihen on mahdoton sanoa.

   Sinua ei ole kukaan syyttänyt seksin tuomisesta palstalle. Se on ensinnäkin looginen mahdottomuus, koska tässä blogissa on aina puhuttu seksistä ja iloiteltu aiheesta. Minä olen itse saanut sapiskaa seksin korostamisesta.

   Kehottaisin sinua katsomaan peiliin ja miettimään viestintälinjaasi.

   Poista
  2. Annetaan olla, Iines.

   Minusta perhesuhteiden, ja henkilökohtaisuuksien tuominen palstoille on kohtuutonta. Jos sen sanominen ääneen on riidanlietsomista: OK.

   KK nälvi minuakin aiemmin, mutta en siihen osannut ajallaan reagoida. Minun on vaikeampi puolustaa itseäni kuin yrittää puoltaa muita.

   - Tapsaa tuskin tämä keskustelu voisi vähemmän kiinnostaa, ja minäkin siirryn nyt sivummalle.   Poista
  3. Char, minä en puolusta enkä hauku tässä ketään, mutta mainitsen että en kannata sitä linjaa, että perhesuhteista saisi sanoa vain makeita asioita. Itsekään en noudata sitä, vaan kirjoitan ajatuksiani rehellisesti. Pahaa en tarkoita, eikä tuskin Kuunkuiskekaan. Hän on vain suora, mikä on monesti parempi kuin teeskentely ja makeilu.

   Poista
 43. Char, muutama kommentti ylempänä kirjoitit "tai siis meidät virtuaalihenkilöt tai ketä me ollaan".

  Se tunne todella tulee, että olet virtuaalihenkilö, jonka oikea persoonallisuus saattaa olla jotakin muuta.

  Muuta syytä en keksi sille, että sinulle kauan sitten ehdottamistani Metson kahvitreffeistä ei koskaan tullut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunkuiske, ravaan sairaalassa. Olen kipeä, ja syytä selvitellään. - Enkä edes kertoisi diagnoosia, vaikka tietäisin. Mitä se teille kuuluu?

   Olen pyytänyt, että pitäisit meidän mahdolliset tulevat treffit omana tietonasi, ja poissa täältä Iinekselästä.

   Kun nyt haluat tuoda asian myös tänne: olen pari vuotta sairastanut, ja yksityislääkäreiltä minut on siirretty TAYSiin.

   Olisi ollut kiva tavata, mutta suoraan sanottuna en enää halua.

   Eikä tämä liity nettipersooniin, vaan ihan vanhanaikaiseen tapaamisen haluamiseen. En halua. Eikä se tee minusta virtuaalia - siis hei: jos joku ei halua/jaksa tavata sinua, hän on sitten feikki?!

   Sairaanakin olisin jaksanut teetuokion, kun nyt olen taas pysynyt jaloillani, mutta piruilusi viime aikoina ei kiinnostanut. Eikä kiinnosta.

   Olisin hoitanut tämän yllättävän välienselvittelyn mieluummin yksityisesti, mutta jos blogijulkisuutta halajat: en halua tavata sinua.

   Ainakaan nyt. Jos jokin muuttuu, mikä ettei.

   Virtuaaleista täällä pulisevat kaikki. En edelleenkään tajua, ja pian minut poimii matkaansa vanha mieskaveri. Meille tulee kiva ilta. :)

   Toivottavasti myös sinulle, ja kaikille teille! :)   Poista
  2. P.S. Siis semmoinen live-mies.

   Semmoinen, jonka kanssa on aina ollut monin tavoin hauskaa. Ja joka nyt tietää ja huomioi huonon kuntoni, eli ei hätiä mitiä! :)

   Veikkaan, että saadaan pihviä ja viiniä, ennen muita hauskuutuksia.

   Poista
  3. En minäkään enää halua sinua tavata. Se vaan tuntuu oudolta, että pystyt sairaudestasi huolimatta hyppäämään milloin missäkin, mutta kahvit Metsossa on mahdoton järjestää.

   Mutta: voi hyvin ja aurinkoisia päiviä! :)

   Poista
 44. Ihastuttavia kuvia.. Jotkut saavat huimausoireita ruudun ääressä, myös niskajännityskin aiheuttaa niitä, kuten Menierén tautikin. Syitä on monia ja joskus on aika vaikea löytää yksiselitteinen aiheuttaja. Punkkien levittämä aivokuume ja borrelioosi ovat viheliäisiä juttuja, joihin ei toivoisi törmäävänsä, vaikka punkit näköjään tykkäävät minuun törmäilläkin. Mukavaa kesän jatkoa Iinekselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle Mustis!

   Minulla on aina todettu huimauksen syyksi hyvänlaatuinen asentohuimaus, yhdistyneenä niska-hartiaoireisiin, kun olen tohtorilla käynyt. Perimmäinen syy on korvassa, eli huimaus on muutenkin monesti korvaoire. Aika kurja vaiva, koska siinä olo voi olla todella huono, kuin keinuvassa laivassa tai pahoinvoivassa humalassa, jossa katseenkin siirtäminen voi aiheuttaa keinuvan tunteen.

   Lääkkeenä on tietynlainen silmä-pääjumppa, jotta korva saadaan tasapainoon. Muu ei auta. Vaan hyvä, että on jotain oljenkortta.

   Poista
 45. Älkää nyt minun takiani tapelko... ja saa minua haukkua, epäillä ja arvostella ihan vapaasti, en siitä suutu.

  Hieman huvittavaa minusta Kuunkuiskeen arvelussa on se, että samantapaisen uumoilun voisin tehdä hänestä itsestään... Miksikö? En osaa sanoa.

  VastaaPoista
 46. Tapsa, minua voi syystä syyttää monesta asiasta (esim. kärsimättömyydestä ja itsepäisyydestä vain pari ominaisuutta mainitakseni), mutta keskenkasvuisuuden tyypillisin tunnusmerkki ei koske minua.

  VastaaPoista
 47. En tiedä koskeeko, mutta sinä tiedät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennetaan hiukan. Toivottavasti ei koske.

   Minun menee maku ihmisistä, keiden kuulen vierailevan vieraissa vuoteissa. Vaikka tyyppi vaikuttaisi kuinka mahtavalta muuten, uskottomuus vie pohjan kaikelta muulta minun silmissäni.

   Taidan olla mustavalkoinen - yksi huono ominaisuus sekin.

   Poista
  2. Minusta Tapsa on viisas ja hyvä mies, kypsä kuin sopivasti keitetty ja suolattu herkkuperuna. Tämä on intuitio.

   Minullakin menee maku pettäjään, koska odotan uskollisuutta kumppanilta - sitähän seurustelu ja liitto on. Miksi liittoa muuten tarvittaisiin? En osaa uskoa avoseksiliittoihin, joita julkisuudessa joskus hippiaikoina vilahteli. Mahtoivatko ne olla sen onnellisempia kuin muutkaan? Entä näiden perheiden lapset? Ainakin ruotsalaisen kasvatusasiantuntija Anna Wahlgrenin lapset traumatisoituivat pahasti äitinsä holtittomista seksisuhteista.

   Poista
  3. Ja jos ei nyt kuitenkaan sotkettaisi Anna Wahlgreniä Tapsaan?

   - Oikein suurta rajaa, kaverit, tähän kohtaan! Puhutaan kaverista! - Vaikka monista teistä kaikki tämä keskustelu on vain "virtuaalia". Huoh.

   Minusta Tapsa on kiva mies; olen tykännyt jutella, ja parasta jatkoa hänelle, ja perheelleen. :)

   Saatte minut kyllä täältä pois, ei tarvi enää yrittää: jatkan vain tämän jutun loppuun. Vaikka Tapsa pettäisi kuinka, emme me voi sitä tietää.

   Minusta kuulostaa siltä, että Rva Tapsa on ihana nainen. Ei nettijuttu.

   Jos nyt lähdettäisinn siitä, että ollaan ihmisiä, ja Rouva Tapsa on ihminen myös.

   Mitä hyötyä tai tarkoitusta on ilmoitella siitä, että Tapsa on alustavasti ihmisrakas, ja tykkää myös naisista. Joista siis meistä ihmisistä puolet on. - Eikä hän minusta ole mitenkään piilottanut liittoansa; sellainen on. Leikinlasku kai kaikille sallittakoon. Eikä naisista tykkääminen tarkoita vaimon pettämistä, jos on pakko tavata aakkoset.

   Tässä laasaslaisessa ilmapiirissä naisista pitäminen on itse asiassa minusta edelleenkin erityisen mukavaa. - Lukekaa Höglundia; hänkin sanoutuu irti äärimiesliikkeistä. Emme me naiset pirusta ole, enää hänestäkään. Ikä ja kokemus opettaa.

   Itsekin ihailen miehiä milloin mistäkin syistä. Tapsaa ihailen kovasti: voisiko ihailun tai arvostuksen koettaa erottaa viettelystä? Kun ne oikeasti ovat eri asioita?

   En nyt viittaa Tapsaan: monet meistä flirttaavat huvikseen.

   Ja entäs sitten?

   Jos ei lapsia vahingoiteta, kuka vahingoittuu?

   Avoliitto on muuten eri asia kuin ns. vapaa liitto. Niitäkin vielä harjoitetaan, ja tuskin on meidän asiamme arvioida niiden toimivuutta. Joillain tökkii. Tiedän muita, joilla ei.

   Oma ex huomasi seurustelumme aikana, että kiihottuu miehistä eniten. - Kertominen vaati suurta rohkeutta - no, oikeasti en ollut yllättynyt. Häntä pelotti kertominen, kovasti paljon, koska olin hänen paras ystävänsä.

   Rehellisyys taas peri maan: oli se kova pala, ja olin vielä tosi nuori ja kokematon. Mutta ei, en vetänyt pultteja. Ja juu, ymmärsin kyllä. - Yritin vähän aikaa viekoitella häntä itselleni; ihana mies - mutta juu ei.

   Tarina on pitkä; hyvä ja lämmin ystävyys kuitenkin säilyi.

   Jos jätettäisiin se suhteen hoito kulloisillekin osallisille. Niin holtittomia kuin ihmiset voivat ollakin.

   Vai minkälaisen Seksuaaliviraston ajattelitte ehkä Rikun kanssa perustaa?

   Lisää kuvitteellista byrokratiaa olemassaolevan lisäksi tässä tietty tarvitaankin. - Huoh.


   Poista
  4. P.S. Tapsa tosiaan on minulle vain kiva kirjoituskaveri. Olen nauttinut sanailusta, enkä koskaan ole tullut edes ajatelleeksi, että vitsailu olisi jotenkin todellista.

   - Olleenko me muuten edes vihjailtu; flirttailtu varmaan kyllä. Se on se mun toinen luonto. :) Mitä ei kukaan tolkun ihminen ota vakavasti.

   - Eiköhän meillä, Tapsa, ole asiat ok, ja minä siirryn muuten takavasemmalle. :)

   En jaksa piruilua, enkä halua tutustua yhtään tämän paremmin niihin ilkeisiin ihmisiin - minusta netissä pettämisestä syyttäminen tekee ihmisestä ilkeän.

   Olipa aihetta tai ei. - Antaa ihmisten hoitaa omat juttunsa, se on minun mottoni. Itsekin olen joutunut selviytymään ties sun mistä, mutta nimettömät nettihuutelut, suuntaan tai toiseen, eivät toimi.

   Minun kohdallani.

   Poista
 48. Kenelle sinä mahdat nyt huutaa, Char?

  Minä en ole koskaan puuttunut millään tavalla kenenkään kommentoijan perhesuhteisiin, ja Tapsasta en ole moitteen sanaa sanonut, päinvastoin. Arvostan ja kunnioitan häntä täällä suuresti.

  VastaaPoista
 49. Anna Wahlgren ja Tapsa?

  Nyt putoan vauhdistasi, Char. Enhän minä Tapsaan viitannut, vaan edellisen kommentoijan pettämisasiaan. Siinä oli kappalejako välissä. Puhun omia ajatuksiani yleisellä tasolla.

  Luetaanpas nyt vain kirjoitettua riviä.

  VastaaPoista
 50. Ja jospa tosiaan luetaan viestejä.

  Minä en missään tapauksessa vetänyt Annaa tähän keskusteluun, johon liittyy "pettäminen", mistä en myöskään puhunut.

  Eikä muuten tainnut se ex pettää minua miesystävänsä kanssa. Hän ei vain heti kertonut kaikkea - ehkä ei aluksi edes tiennyt. Mutta puhui kun ymmärsi - kohtauksen ja vihan uhalla (siis: ei ollut näin minun kannaltani helppoa kuulla että mies on rakastunut toiseen mieheen).

  Jos sinä ja jotkut muut haluavat liittää yksiavioisuuden ainoaksi oikeaksi ihmisen elämisen muodoksi, ja loput ovat ruojasta, ja tuomittavia, jollain tasolla, so be it.

  - Ehkä se kappalejako ei aina elämästä puhuttaessa riitä, Iines?

  Kiva kun tykkäät Tapsasta!

  Minä tykkään myös exästäni, joka uskalsi puhua, ja luotti minuun. - Vaikka petyin lapsellisten haaveideni suhteen: harvoin saa noin suoria vastauksia. Mies kutsui minut illalliselle, kertoi kaiken, ja heittäytyi armoilleni. - Mitä olisin ystävän kohdalla tehnyt muuta kuin ymmärtänyt?

  Ihan oikeasti: selvä selitys sille, miksei suhde toimi, vaikka se onkin monin tavoin hyvä. Ja hellyys, rakkaus, ja ystävyys jatkui.

  Näinkin voi käydä.

  Eli areena on teidän. - Tietääkseni en ole huutanut kenellekään, sanonut vain, etten ilkeältä vaikuttavan ihmisen kanssa halua tavata livenä. - Tapaan livenä vain niitä, jotka ovat ystäviä, tai edes kavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksiavioisuus on ok, vapaa suhde on ok. Mitä sitten kukin pari on keskenään sopinut on vain heidän välisensä asia.

   Pieleen menee silloin, jos toinen osapuoli luulee virheellisesti elävänsä yhteisesesti sovitussa yksiavioisessa suhteessa, mutta toinen vierailee muualla.

   Se on pettämistä ja se on perseestä.

   Poista
  2. Tämä on se ydin, jonka minäkin luulin olevan itsestäänselvää kaikille!

   Miten ikinä se, että itse toivoo uskollisuutta kumppaniltaan, voisi tarkoittaa sitä, että tuomitsee toisten avoimet liitot tai edes yhden illan jutut? Niistä ei vain itse saa sitä, mitä toivoo ja odottaa.

   Mikä se semmoinen logiikka on, että vain se, mitä itse tekee, olisi oikein?

   Poista
 51. Char, mitä sinä puhut? Yksiavioisuus ainoa oikea muoto minun mielestäni? Ja että tuomitsen muut tavat elää?

  Tämä on jo niin persoonallista väittämää, että enpä sano tähän enää mitään. Palaan mielelläni asiaan, jahka siirryt asialinjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asialinjalta poistuttiin minusta jo jonkun aikaa sitten.

   Kuka muuten on puhunut "tuomitsemisesta"?

   Persoonallisuuksiin siirryttiin myös jo jonkun aikaa takaperin, eli jatka toki.

   Minä ainakin olen saanut niin paljon päälleni, etten enää uudesta ylläty. - Vai käsitätkö "henkilökohtaisuuden" niin eri tavalla kuin minä?

   Re: vapaa seksi: lue oma viestisi 6.7., 10.25

   - Älä sanokaan mitään; sotkeudut suotta sanoihisi.

   Eivät kaikki ihmiset päädy tilastoihin; kaikki eivät halua eivätkä hanki/saa lapsia, ja kaikki eivät halua Vakinaista Parisuhdetta.

   Tämän parempaa asialinjaa en edelleenkään tiedä. Eli jospa lakkaisit värittämästä puheitani ennakkoluuloillasi.   Poista
 52. "Kuka muuten on puhunut "tuomitsemisesta"?" (Char klo 16.40)

  "Jos sinä ja jotkut muut haluavat liittää yksiavioisuuden ainoaksi oikeaksi ihmisen elämisen muodoksi, ja loput ovat ruojasta, ja tuomittavia, jollain tasolla, so be it." (Char klo 15.47)

  VastaaPoista
 53. Luottamus. Syvä luottamus. Se on kokemukseni mukaan kestävän parisuhteen kantava voima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ansaittu ja luja luottamus on kaiken avain. Se pitää mielestäni sisällä rakkauden korkeimman käskyn: rakkaus on suurin, kaiken se kestää.

   Toisin sanoen, jos toinen tekee virheen, tuntee kumppaninsa niin hyvin, että tietää toisen tekemän virheen syyn. Joskus se vika voi olla itsessäkin, ja esimerkiksi seksuaalinen kylmyys on liitoissa vaikea asia.

   Eri asia ovat ne luottamuksen tavallaan aiheettomat pettämiset, joita myös sattuu, tulevat kuin salama kirkaalta taivaalta. Kaikkea ei voi panna oman sokeuden syyksi. Ja juuri ne sattuvat kaikkein eniten, kun kaikki on ollut hyvin, lämpöä ja puhetta on riittänyt.

   Poista
  2. Esimerkiksi eilisessä Teema-elokuvassa Rakkaudella, Maire Mairen mies petti häntä, oli ollut kolmen vuoden Japanin työkomennuksella.

   Tässä voisi mielestäni kysyä naisen oman toiminnan perään. Miksi he asuivat erillään, miten voi edellyttää kolmen vuoden ajan kumppanilta uskollisuutta? Miksi ei elänyt omaa elämää, kun oli kaikkea yllin kyllin, työtä ja mammonaa, upea koti, ihana poika. Maire heittäytyi silti miehen varaan, laiminlöi poikaansa ja alkoholisoitui. Elokuva päätttyi traagisiin tapahtumiin. Tämmöinen ripustautuminen ärsyttää minua, enkä osaa ajatella miestä vain pettäjänä.

   Poista
 54. SIIRRETTY CHARIN KOMMENTTI TÄNNE, MISSÄ SIITÄ SOPII MAINIOSTI JATKAA KESKUSTELUA, SIIRTÄJÄ IINES. TÄSSÄ KOMMENTTI:

  "Vastaa

  Char 08 heinäkuuta, 2013 15:36
  Tapsa, kaikki ihmiset eivät ole tietenkään heteroita.

  Ja Iines: ne ihmiset jotka eivät määritä sukupuolisuuttaan: he eivät ole sitten liioin "heteroita".

  Eli minne katoaa se promille-määrä-arvelusi ihmiskunnan seksuaalisten suuntautumisten jakaumasta?

  Tapsa: ihmiset käsitykseni mukaan tajuavat älyllisesti ja moraalisesti vähän enemmän kuin pingviinit.

  Vaikkei kyllä täällä aina siltä tunnu! :D

  Iines:

  Bonobo-apinat, ja pingviinit toimivat vaistojen varassa.

  Et voi luokittaa isoa ihmisryhmää, globaalisesti, tukemaan juttujasi.

  Erilainen seksuaalisuus ei tarkoita rikollisuutta tai pakottamista. - Ei muuten edes poikkeavuutta.

  Seksi on useimmista meistä kivaa - ja aseksuaalisuus on varmaan raskasta myös, jos ottaa stressiä. Se ei kuitenkaan vahingoita ketään, kuten pedofilia. Kaikille seksi ei ole vain mielenkiintoista.

  Miksi vetää aseksuaalit homojen ja raiskaajien kanssa samaan lokeroon, edes vertailukohteeksi. -

  Erilaista on, mutta on taatusti monenlaista erilaista heterouttakin!

  Eivät kaikki pedofiilit tietenkään toteuta halujaan käytännössä, mutta kyllin monet. Vaikka olisi vain yksi: sekin olisi yksi liikaa.

  Voi toki yrittää ymmärtää raiskaamisen tarvetta, ja lapsen raiskaamisen tarvetta: onko kuitenkaan tämmöinen rupattelupalsta, jossa puhutaan sitten näköjään yhden ihmisen ehdoilla, se oikea paikka?

  Eikö siinä uhrien oikeuden pitäisi ylittää hyväksikäyttäjien ja raiskaajien oikeudet? - Siis hei: minkä takia luulette, että lakeja on tehty?

  Ja vaikka ollaankin harmonisia, ja lauletaan kumbaijaa, ei lasten kauhu kuitenkaan katoa koskaan. Tai raiskattujen ihmisten, niin miesten kuin naistenkin.

  Voin hoitaa raiskareita, jos työ niin vaatii, mutta en ymmärtää (paitsi syy-selitys-tasolla), tai millään tasolla olla hyväksyttämättä: en.

  Ja laajemmin: eikö tämmöinen hyväksyvä keskustelu voi ruokkia sairasta mieltä? Pedofilian samaistamiseta aikuiseen ja hyväksyttävään seksuaalisuuteen.

  - Riittävästi lapsiuhreja, tai raiskattuja naisia ja miehiä: voin vakuuttaa, ettette enää suhtaudu seksuaalirikollisiin ymmärtäväisen hyväksyvästi - siis siinä mielessä että rinnastaisitte heidät normaaliin seksuaalisuuteen, kun olette useamman kanssa puhuneet.

  Demonisointiin ei liioin ole aihetta, mutta vaikka Iines vaivaa asiaansa kuinka: kyä ne "homot" ja "pedot" tuli alunperin rinnastettua.

  Hyvä jos olet miettinyt asiaa uudestaan.

  Toisen kokemattomuuden, alaikäisen seksuaalisuuteen puuttuminen, tai minkäänmoisen väkivallan hyväksikäyttö on aina väärin.

  P.S, Tapsa: heterotkin tekevät seksirikoksia. Ei heteroseksuaalisuus tee ihmisistä automaattisesti "terveitä". "

  VastaaPoista
 55. En arvele tällaisia lukuja, vaan käytän lähdettä, tässä tapauksessa Wikipedian lukuja. En muutenkaan puhu mielipiteistä tässä yhteydessä, vaan pyrin tieteellisluontoiseen objektiiviseen asian tarkastelemiseen ilmiönä.

  Kun tieteessä tehdään näin, ilmiöitä tarkastellaan moraalisesti arvottamatta. Tähän pyrin. Moraalinen kannanotto on eri asia. Tieteestä tai siihen pyrkivästä tarkasteluotteesta ei voi päätellä ihmisen mielipiteitä tai sisimpiä ajatuksia.

  VastaaPoista
 56. Char, sinulla heittää nyt isopyörä tässä keskustelussa.

  Heität ilmoille syytöksiä ikään kuin muita, eritoten minua kohtaan asioista ja ajatuksista, joita ei kukaan muu tai minä ole sanonut tai kirjoittanut, tai edes ajatellut. Esimerkiksi raiskaajista tai aseksuaaleista olet puhunut vain sinä.

  Selität muille itsestäänselvyyksiä ihan kuin kokisit vastassasi olevan jonkin seksuaalisten vähemmistöjen sortaja-armeijan, vaikka täällä kirjoittaneet varmaan pitävät esimerkiksi homoja täysin tasavertaisina heteroiden kanssa. Tuskin edes ajatellaan ihmisen seksuaalista suuntautumista, niin vähän se merkitsee ihmisyydessä. Herää todellisuuteen! Älä täytä tyhjiä aukkoja omilla ajatuksillasi, peloillasi ja ennakkoluuloillasi. Älä irrota sanoja kontekstista. Se on väärin muita kohtaan. Älä muokkaa minusta tai kenestäkään täällä vastustajaasi. Kyllä me olemme samalla puolella ja uskoakseni ajattelemme varsin pitkälle samansuuntaisesti.

  VastaaPoista
 57. Char - en muista puhuneeni pingviineistä mitään, joten en ymmärrä mitä tarkoitat. Muutenkin olen samaa mieltä kuin Iines - eli emmehän me ole väittäneet mitään tuollaista mitä esität, vaan pohtineet asiaa aivan eri näkökulmasta.

  Esimerkiksi tällaisesta, lainaan kirjoittamaasi:

  "Eivät kaikki pedofiilit tietenkään toteuta halujaan käytännössä, mutta kyllin monet. Vaikka olisi vain yksi: sekin olisi yksi liikaa."

  Kun pedofilia lienee synnynnäinen ominaisuus tai ainakin syntyy ihmisestä itsestään riippumatta varhaislapsuudessa, niin mitä niille kaikille muille pitäisi tehdä, jos yksikin viettinsä orja on liikaa?

  Olisiko heidän eritettävä tai mahdollisesti eliminoitava, jotta voisimme olla varmoja, ettei kukaan takuulla tee rikosta?

  Tällaista järkevää nolla-toleranssi-logiikkaa harrastivat muuten natsit.

  (Ettei nyt kukaan vaan raivostuisi siitä, että "puolustan pedofiileja", niin toistan taas, että en saatana puolusta. Pohdin asiaa periaatetasolla ja puolustan vajaata ihmistä, mutta pedofiilia toteuttavat pitäisi hirttää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa,

   ystäväni, en suinkaan koe että Puolustat Pedofiilejä!

   Vaan: mistä päättelet että pedofilia olisi synnynnäistä? - Siis biologista?

   Mikään tutkimus ei tue tätä! Kaikki lukemani tutkimukset ja kertomukset viittaavat aikuiseen tekijään, joka on itse jotenkin joutunut lapsena uhriksi. - Jos nyt yksinkertaistan paljon!

   Tämä on se tavallisin kuvio!

   Monet lapsena hyväksikäytetyt ihmiset jatkavat omien/muiden lasten seksuaalista pahoinpitelyä, ihan kuin muutenkin fyysisesti pahoinpidellyt, ts. hakatut lapset, pieksevät sitten omiaan/muita.

   Seksuaalinen pahoinpitelykin voi siis jatkua sukupolvesta toiseen, ja vaikka yhden aikuisen hirttäminen onkin yksi vastaus - entäs ne muut uhrit?

   Kun ei kai vain voi kaikkia muksuja varmuuden vuoksi tappaa, siltä varalta että nekin voivat sitten ajallaan tehdä tekojaan.

   Itse luottaisin puhumiseen, ja siten asioiden selvittelyyn. Nykyään sitä parhaimmillaan kutsutaan jonkinmoiseksi terapiaksi - mutta puhumistahan ja tekemistähän se on.

   En sano, etteikö joskus kunnon mojautus Väärintekijän Päähän auttaisi enemmän kuin kuukausien istunnot! - Mutta en siis yllytä ketään väkivaltaan!!! :)

   Mistä muuten keksit, että pedofilia periytyisi?

   - Epäilen väitettäsi, mutta kuulisin tietenkin mielelläni perusteesi ja lähteesi. - Se, että lasten hyväksikäyttö menee historiallisesti perheittäin, monesti, juu. Menee hakkaaminenkin, ja taloudellinen menestyminenkin.

   Samat asiat - perheen tavat - liittyvät muihinkin ominaisuuksiin. - Osa toimii, osa ei; osa ihmisistä pärjää, osa ei.

   Eli ei nyv vielä hirtetä ketään!

   P.S. Olet Tapsa tosi ihana, ja monin tavoin oikeassa; saat sen kuuluisan natsi-korttisikin anteeksi! :) Tämän kerran! ;)

   Kivaa iltaa teidän perheelle! :)

   Poista
 58. Jos minäkin otan asiaan lopuksi vielä moraalisen kannan eli irrottaudun aiheestamme "Mitä pedofilia on", niin sanon minäkin voimallisesti, että en perkule hyväksy ainuttakaan lapseen kohdistuvaa kajoamista, vaan voisin omin käsin kuristaa henkilön, joka heiluttelee mulkkujaan lapsen kasvojen edessä tai pyytää tältä alastonkuvaa.. Silti ymmärrän sen teon tekona, sen vietin voiman, mutta en suin surminkaan hyväksy sitä.

  Juuri tämä ristiriita oli se, mikä tässä olisi ollut miettimisen arvoista. Kuka tai mikä on luonut pedofiilin ja onko lasta koskaan hyväksikäyttämättömillä pedofiileilla oikeus elää, niin kuin Tapsakin kysyy. Tämä on puhdasta tieteellistä ja filosofista uteliaisuutta, jota ei pitäisi sotkea moraalilla. Ja mitä tehdä niille katolisille piispoille ja paaveille, jotka suojaavat lasta rikkoneita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, vastasin jo johonkin Tapsan kysymykseen laajasti.

   Mutta pohdintaasi: seksuaaliset fantasiat ovat oikeasti vain juuri niitä: haaveita, ja utukuvia.

   Voimme me kaikki haaveilla raiskauksista kaikin mahdollisin tasoin ja puolin, lasten käyttämisestä, eläinten panemisesta - viimeksi kun tarkistin: Ajatuspoliisia ei ole!

   Ja useimmat ihmiset haaveilevat niin kummallisista asioista, ettei tämmöinen kiltti keskiverto tutkijanplanttu koskaan enää voi katsoa murmelia, kirsikkahyytelöä tai tunkkia ilman että vähän punastuu. :D

   - Tämä oli siis vitsi! :)

   Vaikka normaalejahan nämä kaikki Aikuisten Jutut on. :)

   Nopein ja paras oppi on se, että ihmiset keksivät ties sun mitä!

   Lapsiin kohdistuvat fantasiat ovat yksi monista - mutta jos niitä ei koskaan toteuta, eikä edes pyri siihen, en näe harmia, ainakaan lapsille. - Ei niistä tarvitse edes puhua. - Ja parempi kun ei puhu.

   Sen enempää kuin raiskausfantasioista, tai S/M-jutuista, paitsi varmasti samanhenkisten seurassa.

   Aikuiset puuhaavat keskenään ties sun mitä. Ja tietenkin haaveksijat elävät, niinkuin me muutkin fantasijoijat. - Siis eihän ajatus tarkoita vielä toivetta, jonka haluaisi toteutuvan!

   Tämän ajatuksen, Iines, toivoisin päätyvän seuraavaan huoneentauluusi! :)

   Uskonmiehet joutukoon maalliseen oikeuteen, kuten jo sanoin.

   P.S. Painotan vielä: Seksifantasiat ovat oman pään sisällä! Useimmat eivät halua niistä puhua, ja toteuttaminenkin on vähän niin sun näin. - Moni toivoo, että ois jättänyt koko jutun alkutekijöihinsä, sitten kun on koklannut. Olen näin kuullut.

   Iineksen kysymykseen: pedofiilin on luonut sellainen lainsäädäntö, joka antaa lapsille oikeuden lapsuuteen. Maittain seksuaalisen kanssakäymisen sopiva ikä vaihtelee 16-21 v., yleensä. Siis länsimaissa.

   Oli nimi nyt mikä vain: minusta lapset ja nuoret jätetään rauhaan.- Enkä siis silti edelleenkään halua hirttää yhtään ketään. :)   Poista
  2. Char, nyt opetat minulle asioita, jotka ovat minulle selviä ja joita nimenomaan olen koettanut saada sinulle perille!

   Tähän ajatteluun ja fantasioimiseehann liittyy myös se, että kaikki pedofiilit eivät koskaan toteuta haaveitaan ja viettejään, vaikka pedofilia on nykytieteen käsityksen mukaan vahva seksuaalisuus, ei ohimenevä kieroonkasvaminen. Fantasiat ovat siis eri asia kuin fantasoiden toteuttaminen. Pedofiili ei ole rikollinen ennen kuin toteuttaa fantasiansa ja kajoaa lapseen tai ottaa häneen sanallista yhteyttä. Se ei mene siis niin, että jokainen pedofiili on rikollinen, kuten olet mielestäni koettanut viestiä. teko ratkaisee, ei fantasia!

   Poista
 59. Voi teidän kanssanne.

  Useimmat aikuiset ihmiset eivät ns. "tunne halua lapseen".

  Minkään lain mukaan. - Eivätkä muuten oikeastikaan.

  Tämä ei estä pedofilian historiaa. - Ja kuten sanoin: lasten seksuaalinen pahoinpitely jatkuu.

  Seksuaalisuus on monimuotoista - mutta nykyään omaan aikuiseen sukupuoleen liittyvä halu on tervettä.

  Lapsia suojellaan kaikin tavoin. Näin toivoisin.

  Ja homojen ja pedofiilien rinnastaminen on vain väärin!!!

  Tarvitseeko nyt täyspäisille aikuisille sanoa, mitä eroa niillä on? Siis seksuaalisilla suuntautumisilla? Pedofiileillä: kohdistui se alaikäisiin tyttöihin tai poikiin verrattuna aikuiseen seksuaalisuuteen.

  - Ja taas on muuten poikien raiskaus framilla. - Entä raiskatut pikkulikat? Kun sitä tapahtuu perheissäkin, ei vain kirkoissa?

  P.S. En muistaakseni ole koskaan kysynyt Tapsan teoreettisista ideoista re: lapset suhteessa määrät.

  Jos siis idea on se , että lapset ovat aikuisten lelu: yksikin lapsi on liikaa. - Ja me siis tiedetään jo, että aikuiset pahoinpitelevät lapsia. Vaikka Tapsa ja Iines ovat kivoja ja ihania ihmisiä: Näitä pahoinpitelyitä tapahtuu.

  Pingviinit ovat kyllä syyttömiä. :)

  - Oiskohan se (lasten seksualisointi) samaa luokkaa kuin kaikki muut seksuaaliset fantasiat, joita ei oikeasti halua toteuttaa, joita maailmassa on. Kuten vaikka näennäinen "väkivalta", "alistuminen" tai "pahoinpitely"? Mistä en siis epäile esim. Tapsaa tai Iinestä.

  Fantasia on mielikuvitusta. Ajatuksista ei tuomita, ainakaan jos niistä ei kerro, tekojen perusteella.

  En itse nähnyt Tapsan lausunnossa kysymystä kuolemanrangaistuksesta, liitettynä yhtään mihinkään.

  Itse vastustan kuolemanrangaistusta, eli ihmettelen, että se putkahti keskusteluun edes aiheena. - Miksi?

  Minusta se, sori vaan, oli heitto. - Kirkonisiä puoltavat virkaapitävät: heidät pitäisi asettaa maalliseen oikeudenkäyntiin. Paavia myöten. - Kun ei nyt varmaan näin hetkeen käy: vahdin kaikkia lapsia lähipiirissäni, ja pyrin kollektiivisesti auttamaan ihmisiä, en varmaan juurikaan kirkollisesti. No vaikeaa se näin kauniistikin muotoiltuna agnostikolle olisi.

  Mutta olemaan oikeudenmukainen.

  VastaaPoista