18.9.2013

Tarina Flora-purkista 2Aamuisessa Helsingin Sanomissa egyptiläinen muslimiveljeskunnan jäsen itkee sitä, että veljeskunta on ajettu maan alle. Veljeskunnan katsotaan vastustajien mielestä ajavan tiukkaan sharialakiin pohjautuvaa islamilaista valtiota. Jäsenen mielestä asia ei ole näin, vaan he haluavat vain noudattaa uskontonsa pyhiä arvoja ja toteuttaa sen maailmankuvaa. He ovat uskossaan hartaita veljiä, eivät terroristeja. Miten uskonnollinen voi olla terroristi?

Muslimeista on muutenkin tehty syntipukkeja paitsi kaikkiin Egyptin ongelmiin, myös kaikkeen siihen pahaan, mikä maailman muslimimaissa versoaa. Tämä on suvaitsematonta ja rasistista. Kun oikeastihan se on vain paikallinen yhteisötapa, että kahdeksanvuotias tyttö naitetaan nelikymmenvuotiaalle miehelle, joka puhkaisee hääyönä lapsen sukupuolielimet ja virtsarakon halki, niin että tyttö kuolee sairaalassa. Muistakaa siis, että islamilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, ei vaikka esimerkiksi Egyptissä radikaalit - muslimiveljeskunta? - halusivat vuonna 2011 laillistaa lapsimorsiamet. Se on vain yhteisöllistä kohinaa, veljet ovat kyllä hartaita.

Yleisradion tuoreen uutisen mukaan lähes 40 000 tyttölasta avioituu joka päivä kehitysmaissa, vaikka alaikäisenä solmitut avioliitot ovat tytöille hengenvaarallisia. Tärkein 15–19-vuotiaiden tyttöjen kuolinsyy kehitysmaissa on raskaudesta ja synnytyksestä johtuvat komplikaatiot. 

Yleensä hyvinvoivat länsimaat ummistavat lasten hyväksikäyttöasialta silmät ja sanovat, että lapsiavioliitot johtuvat köyhyydestä. Tyttöjä myydään morsiamiksi ja köyhä perhe pitää rahat. Tämä ikään kuin hyväksytään, onhan avioliitto laillinen. Kuitenkaan ei juuri kysytä, miksei pikkupoikia naiteta lapsina naisten vuoteenlämmittäjiksi ja talon töitten tekijöiksi. Olisivathan he somia pikku miehiä naisten silmän ilona.

On toinenkin syy lapsiavioliittojen yleisyyteen, mutta sitä ei saa sanoa ääneen, etenkään jos on suvaitsevainen ihminen. Se on se, että lapsiavioliittoja suosiviin kulttuureihin kuuluvat maat ovat köyhyyden lisäksi muslimimaita. Tilastojen mukaan eniten lapsiavioliittoja solmitaan seuraavissa maissa, joissa kaikissa valtaväestö on muslimeja:


Eniten lapsiavioliittoja maailmassa

Niger 75% (tytöistä ennen 18 ikävuotta)
Tshad 72%
Bangladesh 66%%
Guinea 63%
Keski-Afrikan tasavalta 61%
Mali 55%
Mosambik 52%;
Malawi 50%
Madagaskar 48%
Sierra Leone 48%

Kristinuskoa on moitittu milloin mistäkin, mutta kysyä sopii: miksi kristityissä maissa ei ole lapsiavioliittoja. Jos lasten naittamiset  johtuisivat vain köyhyydestä, niitä olisi kaikenlaisissa kulttuureissa köyhien parissa. Täytyy siis olla muitakin tekijöitä, sellaisia tekijöitä, jotka liittyvät ihmisen moraaliin.  Moraali versoaa osittain tai suurimmaksi osaksi uskontojen opeista. Islamilaisten pyhässä kirjassa Koraanissa täytyy siis olla jokin sellainen kohta, joka antaa muslimimiehelle luvan  pitää itseään muita ylempänä olentona ja käyttää arvottomampia hyväkseen.  Onko tämä vilpitön kysymys rasismia ja vihapuhetta?
Jaa että miten otsikon Flora-margariini tähän liittyy? Tai yleensä margariinipurkki? 
No ei välttämättä mitenkään. Sitä saapi itse kukin kuitenkin pohtia. Jos ette keksi, siunatkaa itsenne. Teillä ei ole likaista mielikuvitusta, vaan olette säilyttäneet puhtautenne tässä hyvässä maailmassa. 

196 kommenttia:

  1. Pahoin pelkään, että ylitit nyt Iinukka vihapuheen rangaistusrajan, ainakin mikäli entiset esimerkit mitään merkitsevät. Kirjoituksessasi on selvästi havaittavissa kehnosti peiteltyä ylenkatsetta muslimimiehiä - tuota kaikkialla sorrettua kansanryhmää - kohtaan. Odota vain, kohta rapsahtaa postiluukusta kutsu kuulusteluun.

    Asiaahan olisi voinut katsoa myös positiivisesta näkökulmasta: peräti 25 % nigeriläisistä tytöistä EI naiteta lapsina!

    Mitä Flora-purkkiin tulee, niin huomautan kohteliaimmin, että me iinesläiset blogiaddiktit olemme kulturellia väkeä, joka on katsonut viimeiset tangonsa.

    VastaaPoista
  2. Luulen myös, että nyt on rajat ylitetty. Otamme kuuliaisesti vastaan, mitä tuleman pitää.

    Vaan siis yhtä en jaksa suvaita enää hetkeäkään: sitä että läntiset hyvinvointimaat ummistavat silmänsä naisten ja tyttöjen kaltoinkohtelulta, ts. hyväksyvät heikoimpien riistämisen ja pahoinpitelyn.

    Onko muka annettu noottia sinnepäin, onko kerrottu ihmisarvosta, joka on kaikille sama? Minusta tämä on asia, johon ulkomaailma voi puuttua, olkoon sitten kuinka yhteisöllinen tapa tahansa kyseessä ja missä kulttuurissa tahansa. Ei se mitään kulttuuria ole, että naiset piilotetaan kaavun alle ja tytöt naidaan kahdeksanvuotiaina. Julmuutta ja se on ja rikos ihmisyyttä vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsissahan oli joku edistysmielisten feministien tempaus, jossa naiset pukeutuivat huntuun tai burkhaan päivä ajaksi. En nyt muista, mitä asiaa sillä haluttiin edistää - olisiko ollut naisen oikeus pukeutua haluamallaan tavalla.

      Poista
    2. Tottuuhan ihminen istumaan vaikka tikun nokassa, jos se on vuosituhantinen perinne. Siellä voi ihan hyvin nauraakin ja sanoa, että kivaahan tämä on.

      Vaan mitä tietää ikänsaä tikun nokassa istunut vapaudesta ja pehmeästä tuolista, jossa on vieläpä selkänoja ja jalkarahikin, kallistuskulmaakin meille länsimaisille. Siitä tuolista on kiva säädellä maailmaa ja suvaita kaikkea.

      Poista
    3. PS Toivottavasti ruotsalaiset naiset panivat sen mustan umpiburkhan päälleen 30-asteisessa helteessä, eli vastaavissa lämpötiloissa, joissa naiset siihen kotimaassaan piiloutuvat. Ja toivottavasti he menivät se päällään uimaan eivätkä vaihtaneet bikineihin rannalla.

      Poista
    4. Vapaamieliset miehetkin voisivat kantaa kortensa kekoon ottamalla vuorokaudeksi vaikka lapsimorsiamen.

      Poista
    5. No mutta Tuutikki, tämä on vakava asia, nyt paasataan!

      Poista
  3. Minä aivan hiljan sanoin yhdelle pojalle (alle 25), että: "maailma ei mene niinkuin kirjoissa sanotaan tai niinkuin fiksulta tuntuu?" - Kai se ajatteli, että olen aivan pimeä.

    Alle viisitoista vuotiaiden naiminen on törkeää. Raskauskomplikaatiot ovat köyhien maiden ongelma, samoin niihin kuolemiset. Suomessakin ovat olleet yleisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis eivät muslimimaiden raskauskomplikaatiot johdu köyhyydestä, vaan lasten raiskauksista avioliitoissa. Eivät lapset seksiä halua.

      Meillä raskauskomplikaatiot ovat esimerkiksi nykyään liian hyvistä elinoloista johtuvia, korkeiden verenpaineitten, elintasosairauksien ja itse aiheutettujen sairauksien aiheuttamia. Entiseen aikaankaan meillä eivät lapset synnyttäneet siinä määrin kuin muslimimaissa eivätkä komplikaatiot olleet samanlaisia joita syntyy lasten hyväksikäytöstä.

      Viisitoistavuotiaskin on kyllä vielä lapsi ja varsin kehittymätön synnyttämään ja harjoittamaan sukupuolielämää. Unicefin tilastojen mukaan nuo alapääkomplikaatiot koskevat alle 19-vuotiaita tyttöjä (linkki tekstissä).

      Paitsi tyttöjen naiminen myös tyttöjen ympärileikkaus on järkyttävää. Tytöille se on lisäksi suurempi ja vaarallisempi toimenpide kuin pojille - joille se toki myös on järkyttävää.

      Suomalaiskouluissakaan ei ole ihan harvinaista, että pikkuinen maahanmuuttajatyttö jää yhtäkkiä pois koulusta jopa vuodeksi, ja matkustaa koululle ilmoittamatta ilmeisestii entiseen kotimaahansa silvottavaksi. Palaa sitten takaisin hyvin hiljaisena ja muuttuneena. Osa ei palaa vaan jää sille tielleen, avioelämään astuneena lapsena.

      Poista
  4. Tuo tarina kahdeksanvuotiaan tytön kuolemisesta häävuoteeseen taisi olla se olki, joka kutitti jopa pahimmanlaatuisten femakoiden selkiä. Heidän oli pakko miettiä, vaikuttiko asiaan enemmän suomalaisen heteromiehen synnynäinen ja geneettinen pahuus vai paikallinen uskonto ja paikalliset tavat. Näköjään joku on huomannut, että uskonnolla voi olla asiaan vaikutusta.
    Pragmaattisena julmurina ehdotan: Suomi ei lähetä pennin hyrrää kehitysapua maihin, joissa alle 18-vuotiaita tyttöjä naitetaan väkisin tai joissa heidän alapäänsä silvotaan. Kehitysavun peruutus ilmoitetaan kaikkialle maailmaan mahdollisimman isolla äänellä ja kehotetaan muita rahoittajia yhtymään samaan rintamaan. Kun leopardihattuiset päälliköt eivät enää voisi ostaa joka vuosi uutta Mersua kehitysapurahoilla, hekin ehkä alkaisivat miettiä. Onhan vittumaista ajaa Mersulla, jonka tuhkakuppi alkaa täyttyä.
    Väkisin tekee mieli vetää esiin natsikortti.Entisessä saksassa kerrottiin:
    Ensi vietiin leirille kommunistit, emmekä sanoneet mitään.
    Sittenvietiin AY-ihmiset ja me olimme hiljaa.
    Sitten vietiin mustalaiset, ja me jopa taputimme.
    Sitten vietiin juutalaiset, emmekä sanoneet mitään.'
    Sitten vietiin meidät, eikä kukaan edes huomannut sitä.

    Nykyisin tilanne länsimaissa on vielä pahempi; laaditaan oikein vihalakeja siltä varalta, että joku saisi päähänsä moittia muslimeja. Ihminen, joka moittii muslimeja tyttöjen silpomisesta tai lapsena naittamisesta ei ymmärrä muita kulttuureja, on impivaaralainen ääliö, jonka paikka on kuritushuoneessa, sanalla sanoen haiseva persu.
    Eilisessä lehdessä palavasilmäinen kaikenymmärtäjämme Heidii Hautala kertoi Suomen kaksinkertaistavan apunsa Somaliaan. Nyt sinne lähtetetään 18 miljoonaa euroa. Ja tässä perustelu:
    "Meillä on väkilukuun nähden aika iso somalidiaspora ja sen kanssa on tehty hyvää yhteistyötä muun muassa jälleenrakennuksen aloittelemisessa, Hautala sanoi STT:lle puhelimitse Brysselissä."
    Ei sanaakaan ihmisoikeuksista, naisten asemasta. On vain"aloiteltu" Somalian jälleenrakennusta Suomessa. Siis miten kummassa?
    Iines, jos aiot saada kunnioitukseni, älä valita silpomisista täällä meille ymmärtämättömille paskiaisille vaan kirjoita Hautalalle räväkkä kirje ja julkaise sen kopio palstallasi. Lähetä kirje myös Hesarin yleisönosastoon. Kun kymmenen, sata, tuhat tai kymmenentuhatta naista ja miestä tekisi samoin päättäjämme ehkä alkaisivat ajatella.
    Mutta Iines ei tee sitä. Enkä minä, eikä Tapsa, eikä Mikis, ei kukaan. Siksi lapsia silvotaan, siksi he joutuvat tympeiden partasuiden puhkottaviksi tänään, huomenna ja kaikkina tulevaisuuden päivinä. Kun kukaan ei uskalla aloitaa vanhat tavata saavat jatkua.
    Onneksi sentään pauhataan naisen eurosta ja margariinipaketeista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on tekopyhää selitellä tätä 8-vuotiaan kuoliaaksi naimista yhteisöllisellä ja siis poikkeavalla tavalla. Tuo kansainvälinen tilasto yllä, jonka takana on mm. Unicef, kertoo tosiaan, että yhteinen selittävä tekijä tyttölasten naimiselle on muslimiuskonto, koska se on ainoa yhteinen tekijä, joka maita yhdistää. Köyhyys ei yksin aiheuta lasten seksuaalista riistoa, sillä eihän ympärileikkausperinnekään köyhyydestä johdu.

      Minä voin melkein pahoin, kun ajattelen kaiken suvaitsevia ihmisiä, joille on tärkeämpää osoittaa (muka) oma suvaitsevuutensa kuin sanoa suoraan, että me autamme ja annamme teille opetusta ja tukea ja olemme ystäviänne, jos te ette riistä lapsianne ja naisianne. Meillä kun ei halveksita naisia eikä lapsia eikä suvaita kenenkään alistamista ja piilottamista kaapuun ja kotiin tai pakoteta naimisiin ja erotakin saa.Tämä olisi ihmisrakkautta ja lähimmäisen arvostamista. Ja tämä olisi todellista auttamista.

      Olen samaa mieltä. Ennen kaikkea suomalaisten naisten tulisi kirjoittaa tyttöjen ihmisarvoa puoltava kirje eduskunnan ja muiden yhteisöjen päättäville naisille. Hävettää nimenomaan itseni ja naisten puolesta, ettei sisarrakkautta ole tämän enempää.

      Poista
    2. Kolehmainen on vanhaksi ketuksi hämmästyttävän sinisilmäinen: luuletko todella, että Hesari julkaisisi Iineksen kirjeen!?

      Poista
  5. Nämä asiat vetävät vähän hiljaisiksi, asiat ovat vakavia. Toisaalta länsimaisten naisten ylemmyyden tunto ja suuri viisaus usein loukkaa naisia kehitysmaissa. Naisetkaan kun eivät ole syyttömiä tyttöjen ympärileikkauksiin tai heidän lapsinaittamisiinsa.

    Vähän hiljaiseksi tämä vetää minut myös siksi, että ymmärrän, etten maailman suuriin asioihin pysty vähääkään vaikuttamaan. En tarvitse sitä sielunrauhaa, jotka ovat facebook-tykkäämisten suosion salaisuus. Ne ovat nykypäivän aneita.

    Suomalainen akka ei lopeta valittamista sittenkään, kun on kaikki saanut: "lisää täytyy saada , heti ja nyt!" - ukko ei huuda penkin alta hekemoonin avaimia, vaan Tuntemattoman sotilaan sanoin: "Antakaa elää!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maailman suuriin asioihin jotakin voi aina vaikuttaa. Sekin on jotain, kun sanoo ajatuksiaan muille julkisesti. Kuta useampi tuomitsee ihmisen riiston, ja tietenkin ennen kaikkeaq heikoimpien riiston, sitä suurempi meteli. Asiat kun eivät muutu ilman meteliä.

      Siis asian nykyinen tila ei toki ole yksin miesten syytä, vaan yhtä lailla muslimimaitten vuosisatoja manipuloidut naiset pitävät barbaarisia perinteitä yllä - tikun nokassa oppii istumaan -teoria pätee juuri tässä. Monet vanhat muslimimatamit ovat varsinaisia hirmuja ja saattavat jopa kannattaa raiskatun tyttärensä kivittämistä. Näitä on kirjoissa kuvattu usein.

      Maahanmuuton tulomaiden naiset ja asukkaat ovat avainasemassa murtamaan näitä uskonnosta versoavia barbarioita. Ei pitäisi suvaita ja hyväksyä kaikkea niin hanakasti erilaisen kulttuurin hurmoksessa, vaan pitäisi olla vähän epäitsekkäämpi ja pyrkiä oman mukavuudenkin uhalla vaikuttamaan asioihin kyseenalaisten barbarioita. Kyllä niistä sopii puhua, esimerkiksi hunnunkäytöstä helteellä ja uidessa. Mitä enemmän barbaarisia käytäntöjä kunnioitetaan, sitä sitkeämmässä ne ovat, ja sitä huonompi on naisen asema.

      Poista
  6. Kolehmaisessa on ilman muuta liikaa maailmanparantajaa ja teoreetikkoa. Eikö Somalian tilanne olisi hyvä saada vakaaksi ja tuettava sitä? Luulisi jopa persuleiden sitä haluavan, kun somalit eivät enää tänne muuttaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Kolehmaisen esittämä Heidi Hautalan siteeraus "Meillä on väkilukuun nähden aika iso somalidiaspora..." on oikea (eikä persulien vääristelyä), niin eikö meitä ole vedetty vähän höplästä?

      Eikö meille koko ajan ole toitetettu, että meillä on aivan kauhean vähän somali- ja muita maahanmuuttajia verrattuna muihin länsimaihin?

      Nytkö somaleja onkin yhtäkkiä - hupsista - niin paljon, että jo se asettaa meille uusia vaatimuksia ja uutta ammennettavaa valtion (eli veronmaksajien) pohjattomasta kassasta?

      Ja kaiken kukkuraksi Riku kehtaa vakuutellla, että eikö ole hyvä että kun kerran kusessa olemme löperyytemme tähden niin ollaan vielä enemmän löperöitä ja syydetään loputkin vanhusten vaipparahat Somaliaan, ettei niitä vaan tulisi tänne enempää...

      ... sillä sitähän te persulit olette halunneet, kun olette niiden maahantuloa vastustaneet - eli oikeastaan se onkin teidän syynne, joten maksakaa ja olkaa hiljaa.

      Poista
    2. Anteeksi, Tapsa, mutta tuosta vuodatuksesta en ymmärtänyt mitään. Onko siis parempi vakauttaa siellä, vai tuoda ihmisiä tänne?

      Vai pitäisikö saatanan nekrut tappaa, tai edes muuten antaa kuolla?

      Poista
  7. Aivan oikein, Riku. Juri naiset pitävät yllä mitä karmeimpia uskontoja ympäri maailman. Ilman heidän kannatustaan uskonnot kuihtuisivat. Kukapa ei ole kuullut (tai sanonut) meillä: "Eroaisin kirkosta, mutta mitä äiti (isoäiti) sanoo". Koskaan ei kuule sanottavan "mitä isä sanoo". Normi-isä on uskovinaan, ettei saanti loppuisi.

    Takavuosina telkusta tuli ohjelma, jossa näytettiin 7-vuotiaan egyptiläisen tytön ympärileikkaus. Leikkauspöytää (paskaine aavikko) ympäröi parikymmentä hihittelevää naista. Eipä tainnut lähteä Tulva-lehden toimituksesta tai vihreiden hallintopalatsista ainuttakaan vastalausetta Egyptiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä, Kolehmainen, tiedän varsin fundamentalistisia miehiäkin täältä Pikkukaupungista. Heillä on kyllä yleensä yhtä kiihkeä vaimo, ja lapsia pitkä rivi. He paheksuvat milloin mitäkin syntiä paikallislehdessä. Yhden fundamentalistin postilaatikko oli se, joka jostain syystä räjähti uudenvuodenyönä..

      Taloyhtiössäni on myös pari kiihkeää mummoa, jotka paheksuvat talon syntisiä naimattomia pareja, joilla on lapsia. Että tämmöistä vielä tänä päivänä.

      Poista
  8. Iines kysyi, miksi kristityissä maissa ei ole lapsiavioliittoja. On niitä, katso Unicefin tilastot vaikka Etiopiasta, jossa lapsiavioliittoja puolustellaan neitsyt Marian näyttämällä esimerkillä. Muuten Malawissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Madagaskarissa ja Mosambikissa valtaväestö ei ole muslimeja...

    Tämä lienee hyvä uutinen?

    http://www.unicef.org/media/media_29763.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etiopiassa on muslimeja kuitenkin noin 34 prosenttia (Wikipedia), mikä on iso luku ja selittänee lapsiavioliittojen määrän. Eikä Etiopia ole tuossa kärkilistassa ollenkaan.

      Noissa muissa mainitsemissasi maissa on luonnonuskonnoilla merkittävä osuus ja se selittänee lapsiavioliitot - onhan vanha tieto se, että luonnonkansoilla ei liitoissa ole ollut ikärajoja, ja heidän parissaan on ollut myös polygamiaa ja promiskuiteettia eli täysin vapaata seksuaalisuuden harjoittamista.

      Poista
    2. Entä lapsiavioliittojen määrä kristyttyjen amharojen keskuudessa? YK:n mukaan noin 90 %:ia tämän heimon naisista voidaan lukea kategoriaan "lapsimorsiamia".

      Poista
    3. Anonyymi, minä en tiedä, ja olen avoimella mielellä tässä kysymässä asioissa, ottamassa selvää. En ole seurannut asiasta käytäviä keskusteluja ja siksi voin esittää naiivilta tuntuvia kysymyksiä. Niitä ei pidä siis sotkea väitteisiin. Minulla ei ole asiasta mielipidettä, on vain epätieto ja hämmennys ja omat kysymykset.

      Tässäkin kysyn vain sormituntumalta, että ovatko amharojen kristillisyysopit kenties lähetyssaarnaajien perua, ovatko he "omaksuneet>" kristinuskon samalla kun jonkinasteisen lähestyssaarnaajienm mukanaan tuoiman terveydenhoidon ja hyvinvoinni? Miten se kristinusko siis heidän keskuuteensa on tullut? Eikö siinä rinnalla heissä ole elänyt vanhoja heimotapoja, joissa alkuperäiskansoilla on ollut lapsiliittoja, polygamiaa ja promikuiteettia? Mikä on siis amharojen kristillisyyden aste?

      Poista
    4. Lähetyssaarnaajien perua? Ei todellakaan. Etiopiahan on kristinuskon kehto, sillä Aksumin valtakunta amharojen mailla omaksui ko. uskonnon jo 300-luvulla. Kristillisyyden aste ajallisesti? Erittäin korkea.

      Poista
    5. Unohdit, Anonyymi, kuitenkin mainita, että Etiopian kristinusko on kovin erilaista kuin länsimainen kristinusko.

      Etiopian kristinusko on ns. koptilaista kristillisyyttä, ja koptilaisuushan on kristinuskon varhainen haara, joka on säilynyt poikkeuksellisen vanhakantaisena. Heidän kirkkokuntansa, Aleksandrian koptilais-ortodoksinen kirkko, on yksi orientaaliortodoksisista kirkoista. Koptilaisuuden tavat poikkeavat monilta osin eurooppalaisesta kristillisyydestä.

      Poista
    6. Olin kyllä tietoinen tuosta, mutta puhuthan sinä itsekin "islamista" ikäänkuin ko. uskonto olisi monoliitti unohtaen esim. sekularistien ja reformistien ajatukset.

      Poista
    7. Valtauskonto on harvoin järkähtämätön ja yksisuuntainen. Kaikissa maailmanuskonnoissa on erilaisia haaroja. Kuitenkin uskonnosta voidaan puhua pääkäsitteellä, kun puhutaan siitä yleensä.

      Sivuhaarat on tapana mainita, kun tarkoitetaan juuri niitä niiden erikoispiirteiden vuoksi. Kun puhutaan kristittyjen lapsiavioliitoista, tuo haara on syytä mainita, koska lapsiavioliitot eivät kuulu olennaisesti ja tyypillisesti kristinuskon piiriin eivätkä kristittyihin maihin kuin harvoissa tapauksissa. Muslimimaissa asia on eri, ja sen näkee tilastoista, joita on helposti löydettävissä.

      Poista
    8. Harvoissa tapauksissa? Miten selität Latinalaisen-Amerikan tilanteen?

      http://i2.wp.com/www.loonwatch.com/wp-content/uploads/2012/05/child-marriage1.gif

      Poista
    9. Ei näin Anonyymi, ei näin.

      Minkä tilanteen? Selvitätkö asian minulle ja lukijoille. Tässä blogissa linkit eivät keskustele.

      Poista
    10. Tuosta Unicefin piirakasta näet varsin hyvin, mikä on globaali tilanne lapsiavioliittojen suhteen. Tilanne on pahin Intiassa, ja Nepasissakin noin 40 %:ia lapsista naitetaan alaikäisiniä.

      Esitit väitteen, että lapsiavioliitot eivät tyypillisesti kuulu kristittyihin maihin, mutta entä Latinalainen-Amerikka, jossa katulapsitilannekin on globaalisti tarkasteltuna kaikista surkein? Ei ole ainakaan islamilainen ja/tai hindulainen manner.

      Sinun kirjoituksissasi ja kommenteissasi ("Herra paratkoon, eihän kristityissä maissa mitään ihmisoikeusrikoksia tapahdu") on havaittavissa vääristynyt defenssi; se että ulkoistat kielteisen ongelman muualle.

      Poista
    11. Mutta eiväthän Intia ja Nepal ole kristinuskon maita, vaan niissä on hindulaisuus valtauskonto ja ainakin Intiassa myös islam merkittävässä asemassa. Jossain osavaltiossa on kristinuskoa, mutta se onkin ollut Portugalin alaisuudessa.

      En ole puhunut katulapsitilanteesta mitään, vaan järjestetyistä lapsiavioliitoista.

      Enkä usko sanoneeni ainoassakaan kirjoituksesssani tyyliin "Herra paratkoon, eihän kristityissä maissa ihmisoikeusrikoksia tapahdu", koska en ajattele niin. Kristinusko on, kuten uskonnot yleensäkin, tuonut mukanaan myös kuolemaa, sotaa ja epäoikeudenmukaisuuksia.

      Puhun tässä vain lapsiavioliitoista, enkä ole puolustamassa kristinuskoa tai haukkumassa islamia. Kunhan haen selityksiä kysymälleni asialle. Siinä on ihan järkevää selvittää yhtäläisyyksiä lapsiavioliittomaiden välillä

      Poista
    12. Defenssi on muuten selkeästi itselläsi. Ulkoistat selkeästi muslimimaihin liittyvän lapsiavioliittoasian pois sieltä, ja haet epätoivon vimmalla esimerkkejä muualta maailmasta, vaikka muslimimaat ovat kiistatta yliedustettuina tässä asiassa.

      Kuulutkohan niihin suvakeihin, jotka eivät saa nähdä mitään kielteistä islamiin liittyvissä asioissa? Taidat pitää kaikkia, jotka puolella sanalla kritisoivat jotakin hiukankin maaahanmuuttoasiaan tai islamiin liittyvää asiaa, kovanakin rasistina?

      Poista
  9. Anonyymi puhuu asiaa. On myös muistettava, että katolisissa maissa papit vetävät pikkupoikia pyllyyn aina kun silmä välttää. Tietenkään se ei naisjärjestöjen mielestä ole mitenkään tuomittavaa. Sehän kuuluu sikäläiseen kulttuuriin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten hyväksikäyttöä on kyllä muissakin uskonnollisissa piireissä, mutta katolisessa eritoten. Myös vapaissa suunnissa on hyväksikäyttöä ja lasten pelottelua. Ja kyllä kirkon piirissäkin, fundamentalistisessa laidassa.

      Mitä vanhemmaksi tulen, sitä hirveämmältä asialta uskonto kuin uskonto alkaa silmissäni näyttäytyä. Tämä johtuu varmaan siitä, että tulee esiin uusia kamaluuksia hyvien ihmisten piiristä, kuten nyt Jehovan todistajien harjoittamat lasten pelottelut ja aikuisten ihmisten kaltoinkohtelut, jos he uskaltavat erota jehovalaisesta. Ehkäisyäkään ei suvaita, vaan nainen on tässä uskonnossa synnytyskone.

      Poista
  10. Provosointi on kyllä kivaa, ehkä siksi minäkin sitä usein harrastan. Se on hyvä niistä naisten kovin pienistä aivoista, siihen saa helposti koko kansakunnan mukaan.

    Tiedättekö muuten mitä uuden Paavin valinnassa tutkitaaan? Se, ettei pikkupoika raiskauksia todistettavasti ole takana tai pikkupoikien hyllyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyllyssä on kännykkämuuntuma, piti olla "pyllyissä".

      Poista
  11. Tähän teemaan sopii hyvin Saksassa käynnissä oleva kähinä sikäläisten vihreiden pedofiliamyönteisyydestä 70- ja vielä 80-luvullakin.

    Hehän ehdottivat vapaaehtoista pedofiliaa laillistettavaksi siinä samassa huumassa kun muukin seksuaalisuus vapautettiin. Mukana oli tunnettuja nimiä Punaisesta Dannysta ja nykyisestä pääkihosta Tritteristä alkaen.

    Meinaan vaan, että löytyikö tältä suunnalta yhteys siihen, että kaikkea muuta jeesustelevat ja moralisoivat vihervassarit ovat niin kusi sukassa muslimimaiden kulttuuriin kuuluvasta lasten hyväksikäytöstä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taidan olla vihervassari, Tapsa, kommunistikin, jos kova paikka tulee, mutta häpeän niiden vihervassareiden ja kommunistien puolesta, jotka suvaitsevat niin paljon, etteivät näe lapsia aikuisten mielivallan ja himojen takaa, ja selittävät kaiken erilaisella kulttuurilla ja poikkeavilla pikku pikku yhteisön tavoilla. Useille on kovin tärkeää näyttää omaa suvaitsevuutta enemmän kuin puolustaa oikeasti heikkoja.

      Poista
  12. Se on selvä, että vihrut ovat pedofiileja, tai mikä ikinä onkaan ajankuva. Minä olen vihreä, vaikka sitä joskus on epäilty. Ja eihän sillä HerRANJUMALA sentään, mitään tekemistä vihrujen puolueen kanssa ole? Jos on, vaihdan vakaumustani. Vihrut ovat maailman rumentajia ja saastuttajia. Minä en aja autoa, lennä tai tee muuta pahaa. Älkää vihrut tulko mnulle sanomaan mitä tehdä. Pekka Haavistosta huijarihälytykseni huutaa täysillä. Kaikki asiat riman alta, silti kovempi palkka kuin melkein kellään. Nuuh, nuuh vihrut, haisee persulle .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vakavasti puhutaan, omasta puolueestani en tänä päivänä tiedä. Aina olen äänestänyt vasemmistopuolueita, pari kertaa vihreitä nuoria naisia. Jokaisessa puolueessa on jotain sanomista, joten kun vaalit tulee, pitää valita vähiten mahdollista tuhoa aiheuttava puolue, tai sitten valitsen henkilön mukaan. Tai jonkun tietyn kapean asian.

      Poista
    2. Jos vakavasti puhutaan, äskeinen oli kaikkein suorinta ja tosinta sanomaani. Vihrut saavat minut voimaan pahoin, kuten toinen äärimmäisen populistinen puolue, persulit .

      Poista
  13. Sana vihervassari on ääliömäinen, koska vihrujen perimmäinen maailmankatsomus on hyvin oikeistolainen. Vihrulle tärkeintä on ravintoloiden taso ja se, ettei hinttihessua sanota rumaksi, kaunotar kun on luonnostaan.

    Vihrun isä maksaa useimmiten kaiken, kunnes vihru alkaa kuuskymppisenä ottamaan hieman vastuuta. Perintö kun usein siinä vaiheessa iskee, vaikka sitä faskissilta on odotettu kauan ennen sitä. Vihrun lempiauto on kuplavolkkari, mutta käytännön pakoista kulkupeli on Passat tai joku suurempi perheauto, jossa koko perhe mahtuu tiedostamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvä, hauska ja osuva. Minäkin olen kummastellut vihreitten kytkentää vasemmistoon, koska vihreät eivät puhu niinkään ihmisen hädästä, vaan ihmistä ympäröivän miljöön ja materian hädästä.

      Minua niin sanotusti koskettaa vihreiden huoli luonnosta, mutta ei se, että siinäkin unohdetaan ihminen. Tuulivoima on hirveä ihmiselle, mutta globaalille maailmalle hyvä. Sille paikalle, jossa se sijaitsee, se on tuohoava. Linnuille, puille, maastolle, alueen ihmisille. Vaan kai sillä Passatilla pääsee kauas tuulivoimaloista.

      Poista
  14. Ihan välihuomautuksena haluan varoittaa kaikkia lastenpuhkojia moittivia, että islamin arvostelu todella on kielletty laissa. Halla-Aho sai sakkoja, kun arveli, että islam on pedofiiliuskonto. Jos nettipoliisi Fobban eksyy näille sivuille, hänen velvollisuutensa on haastaa Iines oikeuteen.Muussa tapauksessa hän saa potkut ja homman saa joku lakia paremmin tunteva.
    Nimimerkki Vasarahammer, http://vasarahammer.blogspot.fi/
    analysoi aika hyytävästi suurinkvisiittori Illmanin puuhia ja Suomen lainsäädäntöä yleensä. Suosittelen. Emme tiedä, paheksuuko Illman kahdeksanvuotiaiden lasten puhkomista ja pikkupoikien pyllyjen pilaamista, mutta jos paheksuu, hän ei
    ainakaan voi sanoa sitä ääneen, eikä anna muidenkaan sanoa.
    Vaikka Riku kuinka vihaa persuja olen valmis kannattamaan Halla-Ahon tekemää muutosehdotusta vihalakiin. Olen kirjoittanut kansanedustajalleni, joka ei ole persu, että tutustuisi asiaan ja äänestyksessä kannattaisi muutosehdotusta.
    Hesari ei voi kirjoittaa islamistien pervoiluista, koska päätoimittaja saisi sakkoa tai joutuisi linnaan. Siksi mikään media ei käsittele asiaa. Iineksen kirjoituskaan ei menisi läpi, kuten tapsa aivan oikein ylempänä huomautti. Kehotukseni Iinekselle olikin pelkkä vitsi, jonka vakava tarkoitus oli saada hänetkin huomaamaan, että kaikkien vihervassari-kommunistien yhdessä RKP:n kanssa masinoima vihapuhelaki tekee meistä äänettömiä yhtiömiehiä, jotka vain päätään pudistellen katsovat lasten raiskaamista ja silpomista. Ajatella saa - Illman lupasi sen erikseen Vasarahammerin blogissa - mutta puuttua ei saa. Se on rikos! Ja rikosta seuraa rangaistus. Muuten emme elä oikeusvaltiossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenhan aiemmin mielipiteeni sanonut, lakia voisi tarkentaa. Pistää Halla-ahon vuosiksi selliin, nuo rikollisten lievät tuomiot, kun minua riipivät.

      Poista
    2. No, Kolehmainen, minä en ole tässä väittämässä, että islam ja lapsimorsiamet liittyvät toisiinsa, vaan olen kysymässä, onko niillä mitään yhteyttä. Olen avoin kaikille vastauksille, jotka saan, kuten tuolla ylempänä jo kerroin. Tä'hän mennessä olen itse kiinnittänyt huomiota siihen, että tuossa tekstini tilastossa (Ylen sivulta peräisin) esiintyvät maat ovat suurimmaksi osaksi hyvin islamistisia valtioita. Osassa on vallalla vanhat heimotavat.

      Olen siis tähän mennessä oppinut, että tyttölapsia naidaan erikoisesti islamilaisessa maailmassa ja toisaalta sitten varhaiskantaisista kulttuureista pohjautuvissa heimokulttuurisissa piireissä.

      Poista
    3. Lisään vielä, että uskonnollisesti tiiviissä yhteisöissä esiintyy lapsiin sekaantumista eli pedofiliaa, joka jollakin tapaa liittyy lapsiavioliittoihin - vai liittyykö? On todettu, että myös katoliset piispat ja papit mielellään pukkailevat pikkuisia kuoropoikia.

      Poista
  15. Tuulivoima minusta on kaikkkein parasta, siinä maailma pelastuu ja kaikkein kauneimmat maisemat tärveltyvät.Lokinperkeeleet, ja muut vähäisemmät linnut, kuolevat myllyn siipiin. Ja energiaa tulee töpseleihin hieman enemmän kuin erittäin vähän. Jari Sillanpää ottaa salmiakkikossun ja nauraa suu korvasta korvaan.

    Vihrulla sillä aikaa on maha täynnä luomu "kakka" puuroa ja mieli seuraavissa tenteissa: mitenköhän flooran ja faunan eron voi tietää, miksi oikein kysyvät näin vaikeita?"

    Vihrutyttö juo myös erittäin paljon vettä, sitä on sillä ainakin kolme litraa kaupungilla mukana, ettei kuole.

    Paskaa,minua huijarit ja höpöhöpöt kiinnostavat. Minua kiinnostaa Hawaijin sortajista vapaaksi saaminen. Ne jotka alistavat sikäläisiä ihmisiä, yhdysvallat, obama, turistit ja muut.

    IZ laulaa niin kauniisti, ja ilman aggressiota, että kyyneliä meinaa pukata.

    VastaaPoista
  16. Iines : "sitä että läntiset hyvinvointimaat ummistavat silmänsä naisten ja tyttöjen kaltoinkohtelulta, ts. hyväksyvät heikoimpien riistämisen ja pahoinpitelyn."

    Täytyy nyt vähän heristää sormea Iinekselle: ei ole suinkaan niin, että länsimaissa vaietaan lapsimorsianten ja tyttöjen ympärileikkausten kohdalla eikä tehdä mitään. En tiedä miten suomalaiset ovat asiasta keskustelleet, mutta jo 90-luvulla asiasta on kampanjoitu minun muistini mukaan (joten luultavasti asialle on tehty jo jotain sitä ennen). On paljon organisaatioita, joissa NAISET tekevät tärkeää ruohonjuuritason työtä.

    Naisten ongelmat ovat monisyisiä rikkaissakin maissa, saatikka sitten yhteisöissä joissa pojillakaan ei mene hyvin. Asioita ei voi ratkaista saarnaamalla, mutta tietoisuutta pitää lisätä. En siis kuitenkaan tuomitsisi sokeasti länsimaisia feministejä henkisesti laiskoiksi tai tekopyhiksi.

    Tärkein askel on jokatapauksesa aina se sama: koulutusta tytöille. Se on paras tapa parantaa kaikkien elinoloja, myös poikien. (Vaikka suomalaiset miehet tunnetusti valittavatkin naisten ylivoimasta, niin eiköhän naisten tasa-arvoisuus ole parantanut olennaisesti myös miesten elämää)

    Olen varmaan tämän videon jo tänne lykännyt, kun siitä kovasti tykkään:


    Kello tikittää


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, toki tehdään käytännössä, mm. Plan ja Unicef ja Pelastakaa lapset ynnä muut järjestöt ovat laatineet suunnitelmia ja toimivatkin jollain tasolla asiassa.

      Tämä tässä onkin mielestäni vikana. Tavallinen ihminen ei ilmaise ajatuksiaan naisten ja lasten asemasta, vaan jättää asian järjestöjen huoleksi. Päähuomio keskittyy oman suvaitsemisen imagoon.

      Minä en tuota suvaitsemista ja sillä ratsastamista edelleenkään ymmärrä, kun minusta ihmiset ovat tasaveroisia arvoltaan aina, oli ihonväri ja ikä mikä tahansa. Minusta kaikilta ihmisiltä voi edellyttää toisten ihmisten arvostamista, myös eri kulttuureilta. Jos siellä on ihmisoikeusrikoksia, ne tulee nostaa suurella äänellä päivänvaloon, kuka mitenkin ja mitä kautta pystyy. Hienotunteisuus sortavan kulttuurin muita jäseniä kohtaan ei ole tarpeen, asioita pitää sanoa suoraan, ei saarnaten, vaan itsestäänselvyyksinä. En oikein ymmärrä, että ystävyys ei sallisi suoraa keskustelua.

      Koulutuksesta olen samaa mieltä, ja olen sitä täälläkin tarjonnut. Ongelmana vain on se, että lapsiavioliittomaissa vain osa tytöistä pääsee kouluun. He eivät pääse siis opintielle, ellei joku jossain vähän saarnaa.

      Poista
    2. Koulutus ja yleisen tietoisuuden lisääminen ihmisoikeuksista on ensi arvoisen tärkeää kehitysmaissa. Olen itse ollut kenttätöissä Aasiassa ja Afrikassa ja mielestäni perusongelma, johon törmäsin usein oli se, että naisia ja lapsia ei nähdä yksilöinä, subjekteina, vaan heihin suhtaudutaan hyötynäkökulmasta objekteina (esineinä).

      Poista
    3. Juuri ne pienet tytöt tulee saada koulun penkille, sillä asenteiden muutos kestää aina sukupolven yli. Se ei riitä, että aikuisia valistetaan, vaikka sekin on hyvä. Muutos lähtee kuitenkin lapsesta, joka kasvaa uusin opein ja asentein.

      Tämän vuoksi pidän itse ehkä tärkeimpänä konkreettisena toimena laillista oppivelvollisuuden säätämistä lapsille, molemmille sukupuolille. Tarvitaan myös globaali järjestö, joka valvoo koulunkäyntiä niissä maissa, joissa tyttöjä ei ole päästetty kouluun. Vanhemmille tulisi sanktioita, jos tyttöjä kuitenkaan ei päästetä kouluun. Tähän tarvitaan aluksi myös kansainvälisiä varoja.

      Poista
  17. Eilen eduskunnan 150-vuotisistunnossa vihreääkin vihreämpi Oras Tynkkynen arvosteli Venäjän sananvapauden huonoa laatua sateenvarjokravatti kaulassa. Hänen mielestään rekkalesbojen (pussy riot) pitäisi saada rauhassa häiritä uskovien hiljentymistä kirkossa ja rippikoulun isoisten houkutella tyttöjä ja poikia homosteluun. Se oli hänen viestinsä naapurimaahan.
    Sama porukka on jo heikentänyt suomalaisten sananvapautta siihen mittaan, että jonkinlainen räjähdys on väistämättä edessä - ja uskoakseni aika pian.
    Toisaalla lehdessä kerrottiin, että yksityisteiden vuotuinen valtion kunnossapitoavustus laskee yhdeksästä miljoonasta viiteen miljoonaan, kun ei ole rahaa. Mutta Somalian apuun tähänasti mennyt yhdeksän miljoonaa euroa nousee 16 miljoonaan euroon, kun tuota rahaa kerran on. Asialla tässäkin vihreät.
    Tuulivoimasta sen verran, että jokaista tuulivoimalaa varten on rakennettava myös vastaava megawatimäärä varavoimaa. Talvella saattaa mennä viikkoja ilman tuulta, kovassa pakkasessa. Sen ajan vihreisiin töpseleihin tuottavat virtaa dieselgeneraattorit, joiden ilmaa pilaava vaikutus on suorastaan ilahduttava. Samat dieselgeneraattorit muuten on kielletty viheriöiden toimesta kauppalaivoissa, koska niden savukaasut nykyisellään tappavat pelkästään Itämeren maissa 50 000 ihmistä vuodessa....
    Homojen oikeudet Venäjällä ovat vihreille sata kertaa kovempi juttu kuin pikkulasten puhkominen kyrvillä arabimaissa. Muistetaan tämä seutaavissa vaaleissa. Iines myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi minun kesämaisemieni läheisyyteen meren tuntumaan suunnitellusta tuulivoimapuistosta ei ole kuulunutkaan enää mitään. Talvella oli suuri kysely asukkaille. Nyt kun olen jutellut seudun ihmisten kanssa asiasta, kukaan ei ole kannattanut tuulipuistoa juuri sen luontoa raiskaavien laajojen tuhovaikutusten takia. Ihmisille on ympäristö ja kotiseutu alkanut merkitä enemmän kuin ennen.

      Minusta on ajattelematonta näyttää mieltään jotain lakia vastaan valtioneuvoston juhlatilaisuudessa. Jotenkin itsekästä, ihan kuin minun asiani olisi tärkeämpi kuin nyt vietettävä valtiollinen juhla. Korkeintaan se on osoitus siitä, että henkilö ei pysty puheillaan toimimaan asiansa hyväksi.

      Silti olen sitä mieltä, että Venäjän homovastaisuuslaki on kammottava jäänne ajoista, joita ei uskoisi enää elettävän. Mutta siis tämä mielipide on toinen asia kuin juhlaistunto. Kaikelle on aikansa ja paikkansa.

      Poista
  18. Mikä näitä toistoja tekee? Otatko Iines ystävällisesti kopiot pois. Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mistä toistot tulivat. Jokin Bloggerin toimintahäiriö. Oli peräti kolmena kappaleena.

      Poista
  19. HS:ien pääkirjoitustoimittaja Annamari Sipilä kirjoittaa aamuisessa HS:ien pääkirjoituksessa otsikolla Pikkumissejä ja huivipäitä lasten kohtelusta erilaisissa tapahtumissa ja kulttuureissa.

    Ranskan parlamanetin ylähuone nimittäin kielsi keskiviikkona lasten missikilpailut, eli misseily loppuu alle 16-vuotiailta. Tyttöjen pitää antaa olla lapsia.

    Yksilön ja yhteiskunnan päätöksenteon rajoja koeteltiin myös Britanniassa, jossa rikostuomioistuin päätti maanantaina, että syytettynä oleva musliminainen ei saa peittää oikeudessa kasvojaan puhuessaan oikeudessa. Tuomarin mielestä juryn on saatava nähdä naisen ilme, kun hän puhuu oman versionsa tapahtumista. Muun ajan hän saa pitää niqab-huntua.

    Muslimijärjestön mielestä päätös loukkaa naisen uskonvapautta, mutta yleisesti päätöstä moitittiin lepsuksi, koska naisen kasvoista ei saa tehdä oikeudessa myöskään tavanomaista piirrosta.

    Rasistiksi leimautumisen pelko vaientaa Sipilän mielestä maltillisenkin huivikritiikin. Huivikysymyshän on politisoitunut EU-maissa, ja mm. Ranska ja Belgia ovat kieltäneet kasvot peittävät huivit julkisilla paikoilla.

    Huivi ei kuitenkaan ole yksityisasia, jos se peittää kasvot, tai - jos se puetaan lapselle. Lapsimissejä on helppo tuomita ja jopa halveksia heidän vanhempiaan, mutta pienille muslimitytöille puetut huivit ovat arka asia. Pohjimmiltaan tässä on kyse samasta asiasta - lapsen oikeudesta olla ja käyttäytyä kuin lapsi, toteaa Sipilä.

    Minä puolestani olen iloinen, että julkisuudessa on alkanut esiintyä yhä enemmän rohkeita ja päteviä naisia, jotka uskaltavat puhua heikoimpien eli lasten ja naisten puolesta ja nostaa kissan pöydälle silläkin uhalla, että leimautuvat rasistiksi. Ja peräti valtalehden pääkirjoituksessa.


    VastaaPoista
  20. Olen täsmälleen samaa mieltä Iineksen kanssa lasten oikeudesta pysyä lapsina. Hienoa, että naiset lopultakin ovat ryhtyneet ajamaan lasten ja itseään heikommassa asemassa olevien sisarten asiaa. Oli jo aikakin! Entä onko miehillä -naisten mielestä - oikeus olla miehiä?

    "Malmössä, järjestetään 12-15.6.2014 "Nordisk Forum Malmö 2014", johon odotetaan 15 000 feministiä ympäri Pohjolan (ja tietysti maailman). Ruotsin valtio on luvannut järjestäjälle "Sveriges kvinnolobby" jo 9 miljoonaa kruunua järjestelyjä varten. Kokouksen teemana on "Dags för klippa kuken" eli osapuilleen: "Nyt on kikkelin leikkaamisen aika".
    Kokousteemasta oli tehty hauska mainoskuva, joka kuitenkin nyt on poistettu verkosta. Täältä sen kuitenkin löytää: http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

    Olisipa hyvä, jos tuolla 15 000:n kikkelinleikkaajan joukossa olisi edes yksi Iines, joka korottaisi äänensä ja kysyisi, mitä voimme tehdä kolmannen maailman lasten ja naisten hyväksi. Siinä voisi syntyä paljonpuhuva hiljaisuus.

    Sinänsä "Sveriges kvinnolobby" tietysti on hyvällä asialla. Kikkelit leikkaamalla loppuisivat lapsiavioliitot ja raiskaukset. Hiukan vain epäilen, lähtevätkö nuo naiset Saudi-Arabiaan, Pakistaniin jne sakset kädessä pyhää tehtäväänsä suorittamaan. Vähän luulen, että kikkelit leikataan pohjoismaisilta miehiltä, jotka muutenkin ovat olleet munattomia jo pitkän aikaa.

    VastaaPoista
  21. Kolehmainen, kyllä minä itsekin haluaisin kysyä tuossa tilaisuudessa mieluummin heikoimpien oikeuksista kuin vaatia - vaikkakin vain vertauskuvallisesti - kikkeleitä leikattaviksi. En osaa nähdä naisten ja lasten heikkoa asemaa kategorisesti miehen miehuuden syyksi.

    Ja olipa se syy mikä tahansa, tärkeämpää olisi pohtia, miten lasten asemaa kehitysmaissa ja hyvinvoivissa muslimimaissa voitaisiin saattaa ihmisarvoiselle tolalle.

    On tietenkin kyllä niinkin, että vasta kun miehet ja naiset ovat tasavertaisessa asemassa myös taloudellisesti, eli naisilla on samanlainen valta kuin miehillä, voidaan ajatella tasa-arvon toteutuvan myös tässä naisten alistamiskysymyksessä. Tyttöjen hyväksikäyttö liittyy tähän, eikä sitä voi kiistää.

    Asia ei ole helppo, eikä yksi asia aina johda haluttuun tulokseen. Siksi olisikin mielestäni selkeää aloittaa parannukset lapsista ja laatia sellaiset lait, jotka antavat lapsille suojan kaikenlaista hyväksikäyttöä vastaan ja turvaavat myös tyttöjen koulunkäynnin kaikkialla maailmassa. Lakeja tulisi valvoa globaalisti, eli se ei riitä, että lait laaditaan erikseen maittain.

    Vasta sitten voidaan ryhtyä leikkaamaan kikkeleitä, jos tämä ei auta. Muuten, jos minä saisin järjestää tuon häppeningin, ehdottaisin, että kikkeleihin solmittaisiin mieluummin somat pikku rusetit.

    VastaaPoista
  22. Ruotsalaiset feministit ovat sivistymättömiä, ehkä heiltäkin estetään korkeampi koulutus, sallimalla yliopistossa tehty aatteellinen taistelu jopa opiskeluna ja `tieteellisen´työn perustana.

    Ruotsalaiset feministit ovat myös epätoivoisia. Ruotsalaisella miehellä menee niin paljon heikommin kuin heillä, että täytyy turvautua provokaatioihin, jotka saavat tuliluontoisimmat sanomaan asioita, joita eivät oikeasti tarkoita. Sellaisesta saa lisää vettä myllyyn.

    Ruotsalainen feminismi on henkisessä bankrutissa. Ruotsalaisia naisia pelottaa, että joutuvat siitymään kehitysmaiden naisten asioita, muutenkin kuin sivulauseissa, puolustamaan. Pelottaa, että huomio siirtyy väkisin pois heistä ja seksuaaliseksistä. Heitä pelottaa, löikö Ylva-Marianne liian lujaa, onko Pelle Svensson kuollut!

    VastaaPoista
  23. Noh, en nyt tiedä.

    Myötätunnosta sympatiseeraan feministejä, vaikken yhdykään heidän tämänkaltasiin tempauksiinsa. On sitä pahempiakin järjestöjä, ja feministejä ajaa kuitenkin kannatettava aate, ihmisten välinen tasa-arvo. Feministien äänenpainoista en aina pidä, etenkään Tulva-lehdessä, joka tuntuu oudolta ja minusta perinteisestä feminismistä irtautuneelta.

    Jos suomalainen feminismi on Tulva-lehden kaltaista, en tiedä, olenko samoilla linjoilla. Jotenkin tyly linja ja ja epäherkät keinot. En oikein usko niihin.

    VastaaPoista
  24. Tuo Kolehmaisen linkin Pauli Sumanen on muuten hieno mies ajamaan miesasiaa. Käyttäytyy aina hienostuneen kohteliaasti, oikea vanhan ajan herrasmies. Uskaltaa silti uida vastavirtaan, kun tuntee sille olevan tarvetta.
    En häntä varsinaisesti voi kehua tuntevani, kymmenisen vuotta sitten hän tuli pääkaupungista autossani kotiinsa, ehkä toissa talvena tervehdimme, kun tuli vaimoineen vastaan.

    Vähän vitsiksi muuten äskeiseen laitoin synonymeiksi sivistyneisyyden ja yliopistot. Ainahan juuri yliopistoista ovat kaikkein äärimmäisimmät pomminheittäjät löytyneet. Ovat pikemmin synonymeja uskovaisille; heillä kun on juuri se oikea tieto, joka oikeuttaa kaikki keinot käytettäviksi, koska vain siten maailma pelastuu.

    VastaaPoista
  25. Näyttää menevän keskustelu niin vakavaksi, että pistän sekaan netistä löytämäni uutiskevennyksen. Kun Iineskin on kouluihmisiä sopinee tehdä katsaus siihen, millaisen elämän feministiset foliohattumme ovat lapsillemme ja muille nuorille valmistaneet. Yritin äsken sijoittaa tarinan yhteen pötköön, mutta kone ei sitä hyväksynyt. Pakko pilkkoa.
    Tarinan kirjoittaja on tuntematon. Siis:

    Vuodet 1978 ja 2013 vertailussa.

    TILANNE: TAPANI PARKKEERAA AUTON KOULUN PIHALLE. TAKAPENKILLÄ ON KIVÄÄRI KAUNIISTI KOTELOSSAAN.

    1978 - Rehtori tulee paikalle, tutkiskelee Juhanin asetta ja näyttää sitten omansa. Tapani ja rehtori sopivat yhteisestä linnustusretkestä. Myöhemmin Tapani liittyy vapaamuurareihin ja perustaa menestyvän mainostoimiston, jonka asiakkaat kulkevat kokouksissaan esiliina päällään ja toinen jalka ämpärissä. Mutta hyvin ne maksavat.
    ... ... ...
    2013 - Koulussa tapahtuu yleishälytys. Oppilaat lukitaan luokkiinsa. Rehtori hälyttää paikalle ATARI-ryhmän, joka vie Tapanin pois. Tunnin kuluttua paikalla on Punaisen Ristin, kirkon, lasten- ja nuortenpsykiatrian kriisiryhmät antamassa kriisiapua järkyttyneille oppilaille ja opettajille. Loppuviikosta Suomi24 avaa vielä oman kriisichattinsa. Tapani jää lopuksi ikäänsä viranomaisten epäilemäksi. Häntä ei "väkivaltataustan" vuoksi huolita mihinkään töihin. Parikymppisenä muuan poliisi ampuu hänet sorsametsällä kuviteltuaan Tapanin tähdänneen häntä haulikollaan.

    Jatkuu…

    VastaaPoista
  26. Foliomaailma, osa 2:
    TILANNE: JORMA JA MIKKO TAPPELEVAT OIKEIN KUNNOLLA KOULUN JÄLKEEN.

    1978 - Porukkaa saapuu paikalle katsomaan. Mikko voittaa ja Jorma myöntää asian. Pojat kättelevät ja ovat tästedes parhaita kavereita. Ketään ei syytetä, ei tuomita eikä eroteta koulusta. Kummastakin tulee poninhäntäinen maisteri.

    2013 - Soitetaan poliisille, joka saapuu paikalle koirien kanssa. Molemmat pidätetään ja erotetaan koulusta määräajaksi. Molemmat saavat syytteen vaikka Jorma aloitti koko tappelun. Poikien vanhemmat eivät enää koskaan tervehdi toisiaan. Joku laittaa Fafebookiin huhun, jonka mukaan Jorma ja Mikko ovat homoja.Loppuun saakka koulukiusattuina he tekevät itsemurhan heittäytymällä Pendolinon eteen Toijalan asemalla.

    TILANNE: PIKKU RIKU EI PYSY PAIKALLAAN LUOKASSA VAAN HÄIRITSEE KOKO AJAN.

    1978 - Rikue lähetetään rehtorin kansliaan, missä rehtori soittaa vanhemmille. Isä hakee Rikun kotiin ja antaa hänelle selkäsaunan. Seuraavasta päivästä lähtien Riku istuu kiltisti luokassa eikä häiritse muita. Villestä tulee isona menestyvä lääkäri.

    2013 - Oppilashuolto on huolissaan Rikun käyttäytymisestä ja selvittää asiaa kolme vuotta. Pojalla todetaan ADHD ja opettajat ihmettelevät miksei Rikulle saatu koko peruskoulun aikana henkilökohtaista avustajaa. Onneksi poika
    kuitenkin siirretään erityisopetukseen, joten kunta saa hänestä enemmän rahaa valtiolta. Rikusta tulee isona sosiaalitukien käytön ammattilainen ja varsinainen Jumalan mieliharmi.

    Jatkuu...

    VastaaPoista

  27. Foliotarina, viimeinen osa:

    TILANNE: JAPE RIKKOO TAHALLAAN IKKUNAN. ISÄ ANTAA JAPELLE ISÄN KÄDESTÄ KAIKKIEN NÄHDEN.

    1978 - Jape oppii olemaan tahallaan rikkomatta ikkunoita. Isona Japesta tulee menestyvä yksityisyrittäjä ja tunnettu valokuvaaja, jonka tavaranmerkkinä on päässä väärinpäin oleva lippalakki.

    2013 - Japen isä pidätetään ja hän saa rangaistuksen lapseen kohdistuvasta väkivallasta. Jape otetaan huostaan. Kuulusteluissa Japen sisko itkee hätääntyneenä ja sanoo haluavansa isän takaisin, koska rakastaa tätä. Kuulustelua suorittava sosiaalityöntekijä tulkitsee tämän hyväksikäytöksi ja Japen isä joutuu vankilaan. Japen siskokin otetaan huostaan. Myöhemmin Japen äidillä on suhde naapurin kansanedustajan kanssa, josta 7-päivää-lehti saa hyvät lööpit. Jape pääsee sairaseläkkeelle mielenterveyssyistä 18-vuotiaana.

    TILANNE: LIISA KÄRSII PÄÄNSÄRYSTÄ, KANTAA KOULUUN OMAT LÄÄKKEET JA OTTAA NE VÄLITUNNILLA

    1978 - Liisa pystyy olemaan koko koulupäivän koulussa ja oppii uusia asioita. Isona hänestä tulee suomenkielen opettaja ja menestyvä blogisti, joka saa sekä kadehtijoita että ihailijoita. Viimemainittuja enemmän.

    2013 - Rehtori soittaa paikalle poliisin ja huumekoiran. Liisalle tehdään huumetesti, jonka tuloksia ei kerrota kenellekään. Liisa ja vanhemmat velvoitetaan käymään huostaanoton uhalla perheterapiassa. Liisan äidin määräaikainen työsuhde jätetään uusimatta, koska perheneuvolasta saa aikoja vain sellaiseen aikaan, jolloin Liisan äidin pitäisi olla töissä. Kuudentoista ikäisenä Liisa karkaa ulkomaille ja elättää Kööpenhaminassa itsensä myymällä seksipalveluja.

    TILANNE: VALDE SAA EHDOT ENGLANNISTA.

    1978: Valde lähtee isänsä mukana Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia. Kolmen vuoden kuluttua hän voi ajaa omalla Mersullaan raveihin.

    2013: Eduskunnan vähemmistöasiamies syyttää koululaitosta vähemmistöjä syrjiväksi. Englanninopettaja joutuu burnoutlomalle, jolta ei enää koskaan palaa töihin. Sijainen antaa oppilashuoltotyöryhmän pyynnöstä Valdelle englannista 6, jotta Valde pääsisi haluamalleen linjalle amikseen. Kun ammattikoulua on käyty viikko, Valde lähtee isänsä kanssa Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia. Kolmen vuoden kuluttua hän voi ajaa omalla Mersullaan raveihin.

    TILANNE: RAUNO OSTAA LENTOKONEEN PIENOISMALLIN JA PAPATTIMATTOJA. KOOTTUAAN KONEEN RAUNO LATAA SEN PAPATEILLA JA HEITTÄÄ KONEEN RÄISKYVÄNÄ KATOLTA ALAS.

    1978 - Kone särkyy, kaverit hurraavat ja menevät tekemään samaa. Myöhemmin Raunosta tulee hävittäjälentäjä.

    2013 - Naapuri ilmoittaa asiasta sosiaalityöntekijälle, joka ilmoittaa asiasta myös SUPO:lle, joka puolestaan ilmoittaa asiasta Finnairille. Perheen lomamatka Kalifornian Disneylandiin peruuntuu, sillä Raunon luokalla ovat myös Ahmed ja Mohammed -nimiset pojat, joiden kanssa Rauno on lentokoneleikkejään leikkinyt. Niin perheelle kuin heidän muillekaan sukulaisille ei enää koskaan myönnetä viisumeita USA:han. Rauno katkeroituu ja alkaa lukea iltaisin Kierkegaardia, josta katkeroituu yhä enemmän.

    -The end-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas, olipas. Etten sanoisi, että tuon kun näkisi näyttämöllä, niin jo olisi satiiristen sketsien ilotulistusta, josta tunnistaa monta kohtaa.

      Minua ikuisena opettajasieluna puhutteli erikoisesti tämä kohta, josta löysin yhtymäkohtia todellisuuteen:"Sijainen antaa oppilashuoltotyöryhmän pyynnöstä Valdelle englannista 6, jotta Valde pääsisi haluamalleen linjalle amikseen. Kun ammattikoulua on käyty viikko, Valde lähtee isänsä kanssa Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia. Kolmen vuoden kuluttua hän voi ajaa omalla Mersullaan raveihin."

      Ei sevväliä, kuinka koulussa menee, kaikki ne paikkansa löytävät. Minä törmään päivittäin tilanteisiin, joissa ent. syrjäytymisuhan alainen istuu taloyhtiöni isännöijänä, on paikallisen Alkon esimiehenä tai selvittää pankkitiskin takana olemattomien varojeni tilannetta suhteessa lainapääomaan tai myy minulle marketissa oikeankokoiset rintaliivit, asiantuntemuksella. Elämä kantaa, opo ja supo ja sostäti ja atari huolehtii, ja se on tämänkin tarina pohjimmainen opetus.

      Poista
  28. Kevennystä tässä kaivattiinkin. Kävin tuolla ylempänä tosikkomaista mutta ah niin antoisaa keskustelua verissäpäin Anonyymin kanssa. Hän toi esiin sen tosiasian, että lapsiavioliittoja on myös kristityissä maissa, mutta minä huomautin siihen, että vanhakristillisissä eli koptilaisuutta kannattavissa maissa tai heimokulttuurismaissa. Tässähän on kohta asiantuntija.

    Vaan nyt luen Kolehmaisen tarinan, ja katson toisella silmällä Hitchcockin Takaikkunaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takaikkunaa ei kannata katsella: se äijä on pervo, sanokaa mun sanoneen!

      Poista
    2. Kritiikissä sanottiin, että elokuva on kestänyt hyvin tähän aikaan ja on edelleen mestariteos. No, onhan se edelleen mestariteos, hurmaavalla tavalla teknisesti ja kerronnallisesti, ja näyttelijäntyön osaltakin ok. Vaan kyllä sitä aika on purrut. Olen sen vissiin kolmesti nähnyt.

      Elämä siinä on naiivia, ihmiset elävät ahtaisssa huoneissaan ikkunat auki naapurien katsella, mikä tuntuu epäuskottavalta. Ymmärrän kyllä sen miehen tirkistelyn, koska hän on tarkkailija luonteeltaan, valokuvaaja, taiteilija, ja nyt vielä koipi kipsissä.

      Poista
  29. Muutaman nimi on näköjään sotkeutunut jutussa. Suonette anteeksi. Kun väkeä on näin paljon, menevät Juhanit ja Tapanit sekä Rikut ja Villet sekaisin.

    VastaaPoista
  30. Kerrankin menin vähän hiljaiseksi, olen vaikuttunut.

    Huumorintajuttomuuteni paljastan selittämällä, etten tunne kärsiväni adhd:stä tai muista sen kaltaisista ongelmista, vaikka se olisikin kovin trendikästä ja sillä saisi suosiota.

    Joku tsykologiaan pitkällisesti perehtynyt, kertoisi pullonpohjalasit päässään ja silmät toljottaen, että minulta jäi aikanaan isänmurha tekemättä, siksi tunnen tarvetta kapinallisuuteen. Yrittäisin siinä hieman hämmentyneenä sanoa: "nykyajan monet kehityssuunnat ovat kuitenkin enemmän kuin huolestutt..." Silloin tsykologi vetäisi posket lommollaan ilmaa sisäänsä, nappaisi taskustaan jostain pullosta jotain suuhunsa, ja sanoisi erittäin huolestuneen kuuloisena: "Aivan niin, Riku, aivan niin, määräisimmekö me sinulle kuitenkin hieman näitä lääkkeitä...?"

    VastaaPoista
  31. Tiedoksi Rikulle: Äskeisen tarinan kaikki nimet ovat keksittyjä, eivätkä ne viittaa keneenkään elävään henkilöön. Tarinan yhteydet reaalimaailmaan ovat mahdottomia, sillä esimerkiksi tarinan "Riku", joka esiintyi Villenäkin (kas niin, alkuperäinen kirjoittajakin sekoilee) ei suinkaan valmistunut lääkäriksi. Siitä voitte vakuuttua kysymällä asiaa hänen sukulaisiltaan. Myös ADHD on vedetty suoraan hatusta, joskaan ei foliohatusta ainoastaan havainnollistamaan vilkkaiden poikien käsittelyn erilaisuutta 1970- ja 2000-luvuilla. Itekin olin koulussa vilkas poika, niin vilkas, että istuin suurimman osan kouluajastani käytävällä Tex Willereitä lukien. Välillä tosin kävin ulkona tupakalla, kun käytävässä se oli kielletty.
    Toivon, että tämän selvitykseni jälkeen rauhoitut ja että voimme pysyä edelleen hyvinä ystävinä.

    VastaaPoista
  32. No hyvä on. Myönnän, että kun surullisesti edesmennyt Helena Kalmi tuli uutena opettajana luokkaamme, vetäisin tuolin alta taululta palanneen vierustoverini alta. Opettaja pelkäsi auktoriteettinsa menetystä ja naama punaisena lupasi, että tuo on sitten viimeinen hauskuus matematiikan tunneilla. Ehkä se sitä olikin. Opettajaa aloin kuitenkin myöhemmin arvostamaan, antoi mm. tukiopetusta omalla ajallaan.

    Lukiossa oli saksanopettaja, joka kauniina keväisenä päivänä kulki pitkin luokkaa omituisesti nuuskutellen. Voin vakuuttaa, että aivan turhaan, - emme me montaa olleet uimalan baarissa ottaneet, emmehän olleet edes täysi-ikäisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä viina haisee ja tupakansavu poikien villapaidoista. Minä muistan, kun 2000 vuoden kieppeillä datanomipoikien luokassa haisi aina maanantaisin kannabis, oikein paha tuoksu, rupesi oksettamaan, kun kuljin pulpettien välissä. Tupakansavuun olin jo tottunut, meillä kun sai polttaa tupakkapaikoilla. Se oli aika kauheaa, kun ikkunoita ei saanut auki ja ilmastointi ei aina pelannut. Ja kaiken yllä tyttöjen liian voimakas hajusteitten ja kemikaalien tuoksu..

      Poista
  33. En halua olla itsekeskeinen ja puhua enää minästä. Sen verran kuitenkin, että miespuolisena pystyn kuitenkin samaistumaan ihanan Irina Milanin tähän lauluun.

    VastaaPoista
  34. Kuuntelin ja katselin. Herkkää.

    VastaaPoista
  35. Minä senkäkin takia itsestäni, tai siis tuosta Riku-nimisestä, aloin selittämään, etten rohjennut muista, enkäkä ketään tunnistanut kertomuksista, vaikkakin olivat osuvia.

    VastaaPoista
  36. Nyt, kun luin uudestaan tuon tuntemattoman nettikirjoittelijan pikku vertailun huomasin saman kuin Iines: Valde rules! En oikeastaan enää ihmettele, kuinka Valdet ovat pystyneet elämään tässä maassa 500 vuotta sulautumatta valtaväestöön, antamatta tuumaakaan periksi omasta kulttuuristaan. Sehän on heidän menestyksensä salaisuus. "Fiksut pärjää aina", lukee heidän aatelisvaakunassaan.
    Siihen aikaan kun kirkkolaki määräsi kaikki täysi-ikäiset kirkkoon joka sunnuntai, Valdet ajelivat huolettomina hevoisillaan ja kärryillään. He eivät maksaneet - eivätkä maksa - veroa kirkolle tai valtiolle.
    Vuoden 1789 valde piittasi kirkkoherran moitteista yhtä vähän kuin vuoden 2013 valde opettajan tai kuraattorin tai sosiaalitädin puheista. Kun hän sanoo, että nyt mennään Ruotsiin hevosia kasvattamaan, silloin mennään kanssa. Valdelle on aivan sama, hakataanko häntä vai lellitään, hän ei anna hakkaajille tai lellijöille penninkään arvoa, eikä ota asiasta pulttia. Hänellä on itsetunto kohdallaan. Jos hänelle huomautetaan työn välttelystä, hän vastaa: "Hai, enhän minä mikään varas ole. En minä vie toisilta työpaikkoja". Olin kerran nuorena kuppilassa, jossa pari valde-miestä neuvotteli hevoskaupoista valkolaisen kanssa. Tämä kyseli, ovatko polisit tulleet heille kovinkin tutuiksi. "Ei, ne mitään tuttuja ole, perheystäviä ne on", murjaisi toinen ja rasistinen kiusaaminen loppui siihen.
    Vaikeuksissakaan valdet eivät menetä uskoaan tulevaisuuteen. Kun muuan valde-poika sai kymmenen vuoden tuomion murhasta, hänen äitinsä totesi vain: "Kun olis ollu tuttu tuomari ja Kalajoen käräjät, niin vainaja ois saanu sakot ja Valte ois vapaa mies".
    Tuo pikku kirjoitus toimintatapojen eroista eri aikoina avasi silmäni - ja oli jo korkea aika! Meillä on todella paljon opittavaa vähemmistöiltämme. Kyllä, he rikastavat meidän jo hiukan lässähtänyttä kulttuuriamme. Saatana - maanantaina menen ja osta jatsarit ja ratsuhousut! Tuijotelkoot apteekin jonossa, kateeksi niiden kuitenkin käy.

    VastaaPoista
  37. No voihan vilttihattu! Juuri kun sieluni valaistui vastaanottamaan oikeaa totuutta, tulee Hesari, järjestää jonkun epäilyttävän Gallupin ja töräyttää: "Yli puolet eli 52 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että ulkomaalaisten muuttamista tulee rajoittaa niin kauan kuin Suomessa on työttömyyttä. Vuonna 2011 näin ajatteli vähemmistö eli 45 prosenttia".
    Siis taas on valtaosa suomalaisista eri mieltä kuin minä. Onko kaksi ja puoli miljoonaa suomalaista enemmän oikeassa kuin minä? Epäilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin samaista tilastoa, ja siinä sanottiin muistaakseni, että asenteet ovat koventuneet. En sitten tiedä, pitäisikö asenteita silti nimittää koviksi, ehkä ne tosiaan ovat vain kiristyneet nykyisen laman ja eeloppimaisten sikamaisten johtajien palkkojen myötä.

      Valdeja olen kouluttanut, ja tarinan Valden kohtalo oli useimmilla valdeilla. Yhden romanipojan onnistuimme saamaan tutkintoon asti, ja asioin hänen kanssaan juuri merkkiautokorjaamossa, jossa hän istui tietyn lohkon vastaavana asiakaspalvelijana. Hän antoi minulle ilmaiseksi patterin autoni avaimiin ja asensipa sen itse omakätisesti avaimenperään, jota ei itse saa auki. Kouluun tullessaan hän sanoi harrastavansa myymistä. Kun kysyin, että mitä sinä myyt, hän sanoi että mitä vain, ja luokka nauroi hörähtäen. Ei se ollut noloa, hän nauroi itsekin ja tuli myöhemmin näyttämöryhmääni, jossa vapautui hauskoihin suorituksiin, vaikka lukeminen ja kirjoittaminen takkusi.

      Poista
    2. Noitten galluppien tilastoista en paljon olkaani kohauttele, mutta sitä mieltä nyt olen, että tänne kotomaahan mitään 500 Syyrian pakolaista tarttis ottaa. Politikointia tyynni, sanon mä.
      Ripranie

      Poista
    3. Mutta Syyrian pakolaisillahan on todellinen hätä. Syyrian väkivaltaisuuksia on paennut kaksi miljoonaa ihmistä YK:n pakolaisavun mukaan, ja heistä lapsia on miljoona.

      Ei hädänalaisia saa käännyttää rajalta kansainvälisten sopimustenkaan mukaan, Suomen on hyvnvointimaana hoidettava leiviskänsä huonoinakin aikoina. Ruotsi on ottanut vastaan 15 000 pakolaista, Saksa ottaa 5 000. Suomella on muutenkin maine nuivana yhteisvastuun kantajana maailman hädässä. 500 pakolaista ei ole paljon.

      Poista
    4. Tänään Hesarissa oli juttu Heba-nimisestä Syyrian pakolaisesta, nuoresta naisesta, jonka tarinasta kävi aika hyvin ilmi, mistä siellä taistellaan.

      Jos kansannousu alkoikin tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden vaatimuksina, niin nyt siellä taistelevat ihmisryhmät, joita erottaa uskonto - lähinnä enemmistönä olevat sunnit ja vähemmistönä valtaa pitävät shiialaiset alaviitit.

      Kyse ei ole enää vain siitä, että al-Assad murhaa kansalaisiaan, vaan alaviitit taistelevat oman olemassaolonsa puolesta. Häviö tietää kansanmurhaa. Etenkin kun näyttää siltä, että vallan tulevat ottamaan jyrkät islamistit, talebanien kaltaiset tyrannit.

      Joku huomauttikin, että USAlla on skitso tilanne: Afganistanissa se taistelee al-qaidaa vastaan ja Syyriassa pitäisi avustaa al-qaidaa saamaan valta.

      Poista
    5. Syyriassa taistellaan samasta asiasta kuin Kreikassa ja pian muuallakin Euroopassa, ehkä myös mahdollisesti Suomessa: leivästä. Toimeentulosta.

      Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus liittyy elämisen ehtoihin. Jos elämiseen (työhön, ravintoon, suojaan, perusturvaan ja muuhun) ei ole mahdollisuuksia tai käy kuten Suomessa tapahtuu juuri parhaillaan: työtätekevä keskiluokka menettää, mahdollisesti köyhtyy paljonkin, se nostaa aggressiot joilla puolustetaan elämää, omaa kotia lasten tulevaisuutta yms.

      Kyse kansalaisen peruselämä-tasolla on aina elämisen ehdoista. Suurin osa suomalaisista esim. tuomitsee täysin kohtuuttomana wahlroosmaisen talousrosvoilun.

      Uskonto ja ylätason politiikka pyörii sitten siellä ulkokehällä.

      Poista
    6. Al-Qaidahan tässä uusimmassa Nairobin ihmisteurastuskeississäkin oli asialla ainakin HS:n aamuisen artikkelin mukaan, tarkemmin sanottuna Somaliassa toimiva islamistinen al-Shabaab-järjestö. Eivätkö leivästä taistele vähän muut kuin islamistit? Islamistit syyttävät maata heidän maahansa tunkeutumisesta, mutta leivästä kukaan ei ole puhunut tässä yhteydessä. Vaan toki se voi taustalla olla. Myönnän etten tiedä asioitten taustoja, mutta siitä huolimatta tällaiset terroriteot syyttömiä kansalaisia kohtaan herättävät minussa voimatonta raivoa.

      Poista
    7. Al-Qaidasta en tiedä varmasti oikein mitään, mutta sen olen jo oppinut että se on yleisnimi eikä hyvin organisoitunut järjestö. Ääriryhmät, terroriin turvautuvat ryhmät, ottavat väkivaltaisten tekojensa ja iskujensa nimittäjäksi ”Al-Qaida”. Suurin osa maailman muslimeista ei ole terroristeja.

      Muslimi on uskonto ja muslimimaissa on valtava määrä erilaisia ryhmittymiä, ja vaikka seuraan uutisointia, niin olen melko varma että esimerkiksi HS:n toimittaja ei voi täysin ymmärtää mistä esimerkiksi Nairobin iskussa oli lopulta kyse. Ne ovat useimmille länsimaisille ihmisille liian monimutkaisia asioita. Edes asioista hyvin perillä olevat, tai paremmin perillä olevat, eivät sano mitään ehdotonta totuutta.

      Meille uutisoidaan se, hyvä niin. Sellainen ihminen ei olisi ihan terve, joka ei tuomitsisi mielettömän ja äärimmäisen väkivallan käyttöä. Minulle on ihan sama minkä ismin tai uskonnon nimiin joku ihminen tai ryhmä tämänkaltaisia tekoja tekee. Niin ei saa tehdä.

      Kyllä meiltäkin (euroopasta ja skandinaviasta) löytyy massamurhaajia, massamurhia, joukkotuhoa tai sellaisia tekoja suunnittelevia. Norjalainen ABB ei toiminut yksin, sanoi hänen puolustusasianajajansa. Pelkään pahoin, että saatamme joutua vielä todistamaan tai kohtaamaan näitä tekoja myös Euroopassa ja myös täällä turvallisessa pohjoisessa.

      Halusin kommentillani tuoda esille sen, että ääriliikkeet ja äärimmäiset teot saavat kasvualustansa yhteiskunnissa joissa loukataan ihmisoikeuksia, joissa sosiaalinen eriarvoisuus on kasvanut kohtuuttomiin mittoihin ja joissa elämisen ehdot tavallisella kansalaisella kutistuvat olemattomiin.

      Arabimaat ovat niin kaukana ettei tavallinen ihminen voi varsinaisesti vaikuttaa siihen mitä siellä tapahtuu, mutta voi, ainakin jossain määrin, vaikuttaa siihen mitä meidän maassamme tapahtuu (tai tulee tapahtumaan).

      Poista
    8. Anteeksi, ajan säästön vuoksi on pakko turvata vanhanaikaiseen eli väite - vastaväitetyyliin.

      "Suurin osa maailman muslimeista ei ole terroristeja."

      Voi anonyymi, ei tietenkään ole. Se, että puhuu Al-Qaidasta, ei tarkoita, että pitää kaikkia maailman muslimeja alqaidalaisina terroristeina. Tuo on oikeastaan aikamoinen olkiukko. Se pitäisi sanoa vain sille, joka väittää moista.

      "Muslimi on uskonto --"

      Muslimi ei ole uskonto, vaan islamuskoinen henkilö. Helsingin Sanomissa toimittaja ei esitä omia arvelujaan, Anonyymi, vaan lainaa kansainvälisten uutistoimistojen uutista, sitä, mikä on fakta tai jonkun nimeltä mainitun sanoma arvelu. Somalialainen al-Sahaab-järjestö on itse ilmoittanut olevansa teurastusiskun takana, ja tämän tiedon HS esitti.

      Ymmärrän kurjuusteoriasi terroritekojen taustalla. Se on joskus totta, joskus ei. En itse osaa uskoa siihen, että jos kaikilla on ravintoa ja materiaa, kukaan ei tee terroritekoja. Terroritekoja tehdään myös mielenvikaisuuden, luonnehäiriön, vallanhalun tai aatteen takia, kuten esimerkiksi norjalainen ABB tai nyt tämä Nairobin al-Sahaab. Mielestäni on henkistä laiskuutta selittää pahat teot vain yhteiskunnallisista epäkohdista käsin, peräti aineellisesta kurjuudesta johtuviksi. Kullakin pahalla teolla on oma tarinansa.

      Poista
    9. Mahdollisesti olet oikeassa, sillä viimeaikaiset länsimaissa länsimaisten ihmisten tekemät joukkosurmat ovat tapahtuneet niin sanotuissa eliittikouluissa tai tekijä on elänyt elämänsä niin sanotuilla hyväosaisten asuinalueella ja elinympäristössä tai keskiluokkaisessa ja/tai ulkoisesti ihan hyvin toimeentulevassa perheessä.

      Yksilölliset syyt ovat vain yksi tekijä, mutta ehkä keskiluokan sisällä kytee nyt riittävästi raivoa, ahdistusta ja vihaa joka etsii kohdettaan. Se kohdistuu joko ihmisryhmää kohtaan tai ideologian tai ismin vaatteen alle ja sillä voidaan perustella väkivalta. Kreikassahan on tämä Aamunkoiton väki joka kohdistaa vihansa maahanmuuttajiin. Kreikassa ei riehu köyhät vaan tyytymätön keskiluokka. Osa Kokoomuksen Nuortenliiton väestä haluaa näyttää vihreätä valoa toiminnalle jossa väkivalta ja vihapuhe (sanoista on toisinaan hyvin pieni askel tekoihin) olisi sallittua eikä joku "tyhmä laki" estäisi ihmisiä toteuttamasta kaikkein alkeellisimpia tekojaan.

      Varmasti niin on, että terroriteot tehdään mielenvikaisena tai vakavassa mielenhäiriössä. Kanssamme elää monia ihmisiä jotka ovat enemmän tai vähemmän vakavan mielenhäiriön vallassa. Ikävä kyllä.
      Poista
    10. Olen eri mieltä Susanna Kosken esittämistä pykälistä. Mielestäni sinä kuitenkin sorrut populistiseen ylitulkintaan, kun sanot KNL:n kannattavan väkivaltaa ja alkeellisten tekojen sallimista. Vihapuhe ei johda aina väkivaltaan, vaan joskus jopa uudistuksiin. Suomi ei olisi irtautunut Venäjästä ilman vihapuheita. Jotakin tämänkaltaista haistelen Kosken huonosti muotoillun ajatuksen takaa: sensuurinpelkoa.

      Poista
  38. Iines: "...olen iloinen, että julkisuudessa on alkanut esiintyä yhä enemmän rohkeita ja päteviä naisia, jotka uskaltavat puhua heikoimpien eli lasten ja naisten puolesta ja nostaa kissan pöydälle silläkin uhalla, että leimautuvat rasistiksi. Ja peräti valtalehden pääkirjoituksessa."

    Palaanpa tähän.

    On jo aikakin, että Hesari luopuu neuvostotyylisestä propagandastaan ja avaa silmänsä todellisuudelle. Olisiko syynä päätoimittajan vaihdos?

    Minäkin olen iloinen, että julkisuuteen tulee rohkeita "naisia", jotka uskaltavat puhua suunsa puhtaaksi pelkäämättä rasistin leimaa. Meitä miehiähän on aika liuta - täälläkin esim. Kolehmainen ja minäkin - jotka ovat vaahdonneet ihan samoista asioista ja samoilla argumenteilla jo vuosia.

    Ja saaneet matalaan otsaansa sen rasistin leiman.

    Ja nimenomaan valtalehden pääkirjoituspalstalla se asia on sanottava! Eikä jonkin blogin takanurkassa, jolloin se voidaan kuitata hompanssien mölinäksi. Kuten nähty on.

    Kaikkein ikävin piirre vihalaissa on se, että sen nojalla myös tosiasioiden esiinnostaminen voidaan tulkita kiihotukseksi kansanryhmää kohtaan - jos tuomari niin viisaudessaan tulkitsee. Ja mikä ettei tulkitsisi.

    Siksi sitä lakia on muutettava.    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lopussa viittaan siis siihen, että tuohtumalla muslimien lapsiavioliitoista Iines kiihottaa meitä muitakin tuohtumaan. Se on ankarasti kiellettyä!

      (Lupaathan kertoa meille, jos saat huomautuksen ajatuspoliisilta!)

      Poista
    2. Yhä enemmän kaikkialla näkyy reipasta suoraansanomista, ja nimenomaan siellä, missä on vuosikymmenet oltu aika hiljaa.

      Sen sijaan ne, jotka aikoinaan olivat radikaaleja, alkavat vaikuttaa vähän teeskentelijöiltä ja hieman, etten sanoisi ummehtuneilta hampaattomassa kaiken suvaitsemisessaan - suvakit-nimitys on minusta aika kiva ja sopivan pisteliäs.

      Eero Paloheimo arvioi tänäisessä HS:n kritiikissään kahden kokoomuspojan blogikirjaa "Elämää hyvinvointivaltiossa" varsin myönteisesti. Että semmoinenkin kirja on julkaistu, jossa valtio pannaan alas, yksilöt ylös. Muutama vuosi sitten se olisi syljetty maanrakoon tyhmänä ja typeränä öykkäröintinä. Nyt kirjaa mainitaan jopa hauskaksi, vaikkei se annakaan ratkaisuja asioihin - esittelee ne kuitenkin purevan hyvin.

      Mielenkiintoiselta kirjassa tuntuu minusta erikoisesti ajatus, että nimenomaan Suomen hyvinvointivaltio olisi tullut tiensä päähän. Paloheimo on eri mieltä. Hänestä koko Eurooppa on tullut tiensä päähän, eurooppalainen hyvinvointivaltio on ajautunut umpikujaan, koska eletään kuin rikkaan aatelisperheen tuhlaajapoika, vanhempiensa saavutuksillla porskutellen.

      Nykyajan radikaalit löytyvät vallan muualta kuin vasemmistolaisista hippispiireistä. Vasemmisto on porvarisoitunut, oikeisto radikalisoitunut.

      Poista
    3. Tapsa, se vielä, etten minä minä kiihota. Jos joku kiihottuu, niin syyttäköön itseään.

      Lapsiavioliittoja on siis kaikissa kulttuureissa, kaikkien uskontojen piirissä. Juuri eilen luin pitkän artikkelin jostain Aasian maan tyttökaupasta. Tyttöjä otetaan prostituutioon ja sijaisynnyttäjiksi, lapset myydään halukkaille suurella rahalla, josta välittäjä saa suurimman osan.

      Totean siis täten, että en kohdista suuttumustani yksin islamiin tämän asian kohdalla, vaan osansa saavat muutkin kulttuurit, joissa harjoitetaan eri uskontoja. Eniten lapsiavioliittoja kuitenkin tapahtuu muslimimaissa, joissa miehinen valta on aukoton sharian ja uskonnollisen traditon nojalla. Perinteet ja uskonto yhdessä ovat tappava koneisto. Molemmat kummittelevat tämänkin asian taustalla.

      Poista
  39. "On jo aikakin, että Hesari luopuu neuvostotyylisestä propagandastaan ja avaa silmänsä todellisuudelle. Olisiko syynä päätoimittajan vaihdos?"

    Suomalainen valtamedia on aina ollut yksiulotteista, sitä se on yhä. Propaganda jatkuu, mutta nyt se vain palvelee toisenlaisia ideologioita ja ihmiskuvaa.
    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta Helsingin Sanomat on objektiivisin ja puolueettomin Suomessa ilmestyvistä sanomalehdistä. Luotan siihen eniten, ja siksipä tilaan sitä edelleen. Sanokaa, mikä sanomalehti on objektiivisempi tai parempi?

      Poista
    2. Aika kiusallisena minäkin Hesarin alituisen valistamisen koen, se ärsyttää. Varmaankin kaikenlaisten asioiden puolesta puhujia tarvitaan, mutta valtakunnan suurimman aviisin painottumista en ymmärrä. Se ei voi olla viisasta edes myynnillisesti.

      Samanlaisen reaktion minussa aiheuttaa verkkolehti Uusi Suomi, siellä on toisenlaiset saarnaajat. Hyvin harvoin viitsin sitä ja sen blogeja lukea lainkaan.

      Jos minä helkkari haluaisin saarnoja kuunnella, niin kirkkonhan minä menisin. Eikä ole tullut mieleeni.

      Poista
    3. Minkä valistamisen? Mihin Hesari painottuu?

      Kertokaa nyt minullekin, jotten lankea vääriin oppeihin, hyvät ystävät.

      Poista
    4. Kyseeseen voisi tulla vain juttujen valinta, sillä asioista kerrotaan minusta niin objektiivisesti kuin se ylipäänsä on mahdollista. Jutuista ilmenee aina, mikä on lähde, kuka sanoi ja mitä sanoi. Tästä voisi lukija itse sitten ajatella omiaan, eli en ole kokenut itseäni johdatelluksi.

      Ja siis, mikä lehti sitten on hyvä? Olen valmis vaihtamaan lehteni, jos nimeätte minulle objektiivisen sanomalehden.

      Poista
    5. Lehdessä toki on enten hyviä artikkeleita, Hesarille ei ole kilpailijaa. Pienen maan suuri ongelma: vain yksi sanomalehti.

      Kun yhteiskunnassa on voimakkaasti jakavia poliittsia mielipiteitä, lehden olisi hyvä pidättäytyä niistä mahdollisimman tarkkaan ulkopuolelle. Tiedonvälityksen objektiivisuus ei aina riittävästi täyty, toimittajien kiusaus kirjoittaa jutut omalta kantiltaan on liian suuri.

      Jos lukee Saska Saarikosken lapsirakkaus artikkelin, joka löytyy verkostakin, ei voi olla ajattelematta, onko siinä liikaa puhtaaksi pesun makua. Minusta oli, Saksan johtovihru joutaa menneisyyden romukoppaan.

      Poista
    6. Siis Saska Saarikosken pakinoita ei ole minun paperilehdessäni, ja puhun nyt sanomalehden uutisista, verkkolehteä en lue, kunhan silmäilen joskus, onko uusia uutisia.

      Kolumnit ovat mielipideartikkeleita, ja niiden kuuluukin olla kantaaottavia ja kirjoittajansa näköisiä, puolueellisia, ennen kaikkea nettiversiossa tämä on tullut kai tavaksi. Pitäisikö Hesarin siis kieltää Saska Saarikosken kolumnit?

      En tunne nettiversion kolumnisteja, ja siksi uskallankin arvella, että siellä on kirjoittajia eri laidoilta. Kolumnin tekstin ei mielestäni tarvitse noudattaa lehden virallista objektiivista linjaa. On hauskaa, kun ihmiset sanovat mielipiteitään rohkeasti.

      En sitä paitsi välttämättä halua lukea aina kolumneja, jotka myötäilevät omia ajatuksiani. Eihän siinä saa laajempaa näkökulmaa aiheeseen vaan säilyy yksisilmäisenä.

      Poista
    7. Minä luin Saarikosken artikkelin kriisiviestintänä. Esiin tuli asioita, jotka kiistatta osoittavat ääriliberaalien asenteiden heikolla pohjalla olemisen. Siinä mielessä hyvin kirjoitettu artikkeli, paljon myönnettiin mutta ydin kiistettiin.


      Poista
    8. Pitkä artikkeli, ilmestyi viimeisimmässä kuukausiliitteessä.

      Kolumnit ovat toki vapaita mielipiteille, mutta lehden kannalta olisi hyvä tuoda esiin hieman laajempi kirjo koluministeja; sellainen sateenkaari, jossa olisi kaikkia värejä. Eikö sellainen olisi trendikästäkin?

      Poista
    9. No niinpä taisi ollakin, mutta en lukenut koko kuukaisliitettä jostain syystä ollenkaan, se joutui keräykseen samantien puolivahingossa.

      Siis nuo kolumnit eivät erotu paperilehdestä yhtä painavina kuin uutisartikkelit ja pääkirjoitukset, jotka aina ensin luen. En osaisi tässä ja nyt luetella HS:ien kolumnisteja. Mahtaako niitä paperilehdessä olla? Osa lienee vain nettilehdessä.

      Vaan kerropa minulle Riku, mikä on se hyvä objektiivinen lehti, jos HS sellainen ei ole. Ja millä lehdellä on laidasta laitaan -kolumnistit?

      Hartaasti toivon, ettei kukaan pitäisi hyvänä vain sellaista lehteä, joka on hänen puoluesuuntansa mukainen. Pahoin pelkään, että juuri tämä on hyvyyden kriteeri.

      Poista
    10. Ei ollut minusta kolumni. Vaikka artikkeliksi sanoisin.

      Ymmärrän, että siitä pystyykö kukaan tai mikään olemaan täysin objektiivinen, voidaan keskustella loputtomasti. Tiedossa on, että maakuntalehtiin on maailmansivu vaikuttaneet suuret ilmoittajat, kyllä niitä on pakko ollut nöyristellä. Ajatus toimituksellisesta vapaudesta haudattiin lopullisesti, kun kerrottiin Aatos Erkon päättäneen lehden ajavan EU:n liittimistä. EU:a vastaan minulla ei ole, mutta periaatteellisesti kolaus on kova.

      Hesari on joka tapauksessa ainoa kotimainen aviisi, jolla olisi mahdollisuus nykyistä paljon suurempaan objektiivisuuteen. Tavallaan se voi tarkoittaa konservatiivisuutta, mutta ei hätää: kyllä me lukijat osaamme uutiset luettuamme vaahdota omien taipumustemme mukaan ihan riittävästi ja vähän liikaakin!

      Lopettakaa hesarin toimittajat valistuspaapominen, te olette ihan NUTIV tyhmiä!

      PS Minä luen puolueiden aviiseja vain hanskat käsissä.

      Poista
  40. No, no, Iines, älähän ota niin tosissasi. Tiedät kyllä hyvin, mitä osia kollilaumassasi sinä kiihotat. Se ei tosiaan ole poliittista laatua. Me osaamme kiihottua polittisesti aivan itse.
    Venäjän asioita seuraava blogisti Vihavainen toteaa: "Sellainen demokratia, jossa on pakko kumartaa etujoukon ja muiden vähemmistöjen arvoja ja mielipiteitä on jo kokeiltu. Sellainen sanavapaus, jossa saa kannattaa vain virallista totuutta, on aivan tuoreessa muistissa. Elleivät ne houkuttele venäläisten enemmistöä, ei asiassa ole mitään ihmettelemistä."
    Tässä hän kertoo siis neuvostokokeilusta. Niiden valossa presidentti Putinin puheet tuntuvat loogisilta. Mutta eikö tässä kaikessa ole jotain tuttua meillekin? Vain hetki sitten taistolaiset muodostivat etujoukon, joka kertoi, mikä oli kulloinkin oikea totuus. Nyt meillä on monista asioista virallinen totuus, jonka epäilemisestäkin rangaistaan lain nojalla. Ja etujoukot, etujoukot ratsastavat jälleen, kuka homohevosella, kuka feminismillä. Niin - EU valmistelee juuri lakia, joka kieltää homofobian ja antifeminismin. Laasanen siitä kertoo blogissaan US:ssa jos jotain kiinnostaa. Ihmettelen vaan, kuinka fobiat voidaan kieltää lailla. Mitä tehdä vauikkapa araknofobialle? Sekin aiheuttaa suunnatonta kärsimystä fobian kohteille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolehmainen, kyllä sinusta tai suvustasi tai geneettisestä perimästäsi tai muista ominaispiirteistäsi löydetään se "poikkeava" tekijä, jos jokin valtaideologia niin haluaa ja tahtoo. Ja huomaatkin, yllättäen, kuuluvasi likvidoitavaan vähemmistöön, kelvottomiin. Elämme jännittäviä aikoja.


      Poista
    2. Tunnen asian kiusallisen hyvin, arvoisa anonyymi. Jopa Mannerheimintiellä minulle nostetaan kättä ja sanotaan "shalom" ihan nenäni muodon takia. Niin, olen myös hiukan ylipainoinen, joka oikeuttaa ainakin vittuilun, painostuksen ja syrjinnän. Iltalehden uutisen mukaan olemme paha rasite yhteiskunnalle. Saunan takana on vielä tilaa...
      Juuri nyt olemme Tapsan kanssa ammuttavien listalla, mutta jos jaksamme odottaa ja pysyä hiljaa vuoden, pari, pääsemme ehkä itse sorvaamaan listoja. Niskalaukaus Mauserilla, luja potku selkään ja toisinajattelija kuoppaan, se on aina yhtä kivaa. Voi peijooni sentään, kuinka odotan saavani kuulla oman nahkatakin natinan ja tuntea päässäni koppalakin terävän särmän humalluttavan tunteen. Ja kun "ne" ovat siinä edessä polvillaan ja rukoilevat armoa... Ai,ai, ei sitä meiltä heru, mehän olemme järjestelmän palvelijoita, teemme mitä käsketään. Ja totta - kyllä siitä hyvin maksetaankin.

      Poista
    3. Minusta on kiva kiihtyä ja vakavoitua hieman, Kolehmainen, sillä asiat jotka tässä ovat puheena, ovat sykähdyttävän mielenkiintoisia. En ymmärrä, kuinka joku nainen jaksaa lukea naisten lehtiä eikä tätä sykähdyttävää juttua ja näitä mielenkiintoisia ajatuksia, joita täällä on esitetty..

      Minulla on kolme mielenkiintoista kirjaa luettavana, Jää, Haanpään elämäkerta ja Jari Tervon Esikoinen, ja aina vaan pitää keskeyttää ja katsoa, onko täällä uusia mielipiteitä ja uhoamisia.

      Tämä uudenlainen radikalismi on kiehtovaa, enkä nyt tarkoita persuutta, vaan uutta aaltoa, jossa yksi ja toinen eri laidoilta nousee kysymään perimmäistä totuutta kyllästyttyään vanhaan porvarisoituneeseen vasemmistolaisuuteen, jossa ei tapahdu mitään rehellistä eikä mitään uutta. Odotan nyt kiivaasti sos.dem.- tai vasemmistoliiton nuorten esiinmarssia. Haluan nähdä, onko siellä vielä paukkuja vetämään minua syliinsä lavealta tieltä, jota pitkin tunnen yhä suurempaa houkutusta kulkea. Arhinmäki hoi, sinä palloilijapelle! Tee jotain. Tai Li Andersson. Tai Urpis. Muutakin kuin niitä sateenkaarilippuja.

      Poista
    4. Kiva, että on alettu kieltää fobioita. Voi kun minulta olisi nuorena kielletty erytrofobia! Kärsimykseni olisivat olleet mitättömät.

      Poista
  41. Heh, heheh he, hehh, hehhhehheh..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines, minua nauratti tuo Kolehmaisen 22.9 klo 14:49 kirj. juttu. En suinkaan nauranut pilkallisesti (tai pilkattomasti) sinun mielipiteillesi!

      Poista
    2. Tämä kävi mielessäni, mutta en ollut varma. Kolehmainen osaa kirjoittaa naurettavia (sis. posit. arv.) juttuja.

      Poista
  42. Tykkään Kolehmaisesta, enkä vihaa häntä enkä muitakaan täällä, koska hän tajusi todella hyvin mitä tarkoitin.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tapahtui niinä päivinä, että kaikki Kolehmaiset olivat inhottu ja halveksittu ja kammoksuttu vähemmistö, siksi heistä puhuttiin liioitellen ja kauhistellen. Vihamielisyydellä.

      Sosiaalisessa mediassa tehtiin joka päivä paljastuksia: Kyllä vain, sekin on Kolehmainen. Ei voi olla totta! En olisi uskonut, niin kunnolliselta vaikutti ja että se olikin niitä. Kaappi-Kolehmainen!

      Kolehmaisten yksityisyyttä häiritään, kaduilla ja toreilla kaikilla on oikeus huudella mitä sylki suuhun tuo: Kas tuossa menee yksi Kolehmainen! Hyi saatana! Kolehmaisfobia tarttuu ja leviää eikä heille anneta samoja kansalaisoikeuksia kuin kaikille muille ihmisille. Pikkukolehmaisia pilkataan ja kiusataan avoimesti jo alakoulussa ja vähän suurempia syrjitään työpaikoilla. Koska kaikki tietävät varmasti kuinka outoja kummajaisia ja epänormaaleja sekasikiöitä kaikki Kolehmaiset ovat.

      Vanha Kolehmainen makaa kotona yksin ja kodinhoitaja, nuori muslimihomomies, tulee kerran viikossa kääntämään toiselle kyljelle, että Vanha Kolehmainen näkisi edes joka toinen viikko ikkunasta ulos.

      (huomautus: tämä on puhdasta fiktiota)

      Poista
    2. Todellakin. Vihapuhelaki on ollut voimassa kaksi (2) vuotta - ja sitä ennen Suomessa siis tuollainen oli sallittua?

      Poista
  43. Iines kaipasi esimerkkejä Hesarin puolueellisuudesta, Tässä aika tuore viikon takaa:

    Otsikko: "Äärioikeiston marssilla levotonta Tukholmassa"

    Juttu alkaa: "Äärioikeistolaisen Ruotsalaisten puolueen marssi aiheutti levottomuuksia Tukholman keskustassa lauantaina."

    Moni lukee vain otsikon ja jos lukee alkuakin, saa käsityksen, että siellä ne rasistit ja uusnatsit taas reuhasivat ja mekkaloivat.

    Mutta koska Hesari on "puolueeton", se ei voi ihan suoraan valehdellakaan, joten seuraava lause yritetään sanoa muina miehinä: "Poliisin arvion mukaan 250 marssijaa sai vastaansa runsaat tuhat vastamielenosoittajaa." Ja jatkaa: "Ruotsalaisviestimien mukaan vastamielenosoittajat heittelivät..."

    Toisin sanoen marssi sujui rauhallisesti, mutta paljon isompi määrä "vastamielenosoittajia" räyhäsi, tappeli ja häiritsi marssia. Sitä keitä he olivat, Hesari ei katso meille tarpeelliseksi paljastaa. Meidän pitää itse arvata.

    Minunkin mielestäni uusnatsien marsseja saa vapaasti häiritä, vastustaa ja vaikka pätkiä niitä urpoja turpiin, anataas! Mutta maksavana lukijana minulla on oikeus vaatia, että itseään luotettavana laatulehtenä mainostava Hesari kertoo asian niin kuin se tapahtui, eikä johdata viatonta lukijaa harhaan.

    Ja vielä tavalla, josta ammattilainen näkee, että on tarkasti varottu valehtelemasta ihan suoraan. Eli kusetusrikos on harkittu.
    VastaaPoista
  44. Hesarin salattu missio on siis edistää monikulttuurista yhteiskuntaa ja vapaata maahanmuuttoa. Jokainen näitä vastustava - tai niiden järkevyyttä epäilevä - on väärässä.

    Siksi tarvitaan laki, joka kieltää väärien mielipiteiden ja väärässä sävyssä sanottujen faktojen esittämisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kuka mitä häh? Miten on mahdollista, että poliittisesti hieman erisuuntaiset ihmiset - oletukseni mukaan - haukkuvat molemmat Hesaria? Tapsalla kyllä vissiin ketunhäntä kainalossa.

      Älkäät kuitenkaan kumpikaan aliarvioiko lukijaa. Lukija poimii uutisista ja kolumneista sen, minkä tahtoo, ei yhtään enempää. Samoin lukija voi lukea roskalehteä, vaikka olisi henkisten tieteiden tohtori. Mikä tekisi oikeastaan hyvää hänelle.

      Poista
    2. Tähän se on johtanut, todellakin monet erilaiset ihmiset ovat harmistuneet Hesariin. Sen toimittajat kun osallistuvat liian voimakkaasti poliittisiin pintavaahtoihin ja maailman parantamiseen.

      Poista
  45. Minua vanhana demarina ihan oikeasti vituttaa "puolustaa" äärioikeistolaisia tahoja, mutta vielä enemmän minua vituttaa valheellisuus.

    Aikoinani kun hutkin sanan säilälläni neuvostopropagandaa, kannoin haukkumanimeä "neuvostovastainen" ylpeänä - tiesin, että historia ei minua siitä tule tuomitsemaan. Ja olin aivan saatanan oikeassa.

    Nyt en ole asiasta niin varma, mutta vannon yhä Voltairen nimiin pannun viisauden puolesta: vaikka olen täysin eri mieltä kanssasi, puolustan henkeen ja vereen oikeuttasi sanoa vapaasti oma mielipiteesi.

    Tämän opin toteuttaminen vaatii vähän änkyrää luonnetta. Mutta en todellakaan näe siinä mitään ylevää, että rientää aina hurraamaan tai potkimaan joukon mukana. Suurin osa fiksuistakin tosin tekee niin. Onhan se viisasta. Niin Edgar Partskin teki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. --"vaikka olen täysin eri mieltä kanssasi, puolustan henkeen ja vereen oikeuttasi sanoa vapaasti oma mielipiteesi."

      Tämä on helmi ajatusten joukossa, ja sisäistän sen täysin. Kenenkään suuta ei saa sulkea ja kaikkia kannattaa kuunnella. Jossain mielessä useimmissa ajatuksissa on jokin totuus.

      Tähän pohjaa omakin ajatukseni monessa, esimerkiksi blogien antavuudesta. Vain sellainen blogi, jossa on ristiriitaisia ja vastakkaisiakin ajatuksia kuin bloginpitäjällä on, on mielenkiintoinen ja rikas. Tähän ainakin itse pyrin. Yksimielisyyden hyrinä on sanan ja keskustelun kuolema, tai ainakin näivettää sitä.

      Poista
  46. Erittäin tiedostava entinen työtoverini soitti minulle tänään ja sanoi, että herra on näköjään jatkanut vihapropagandaansa netissä. Minä siihen, että HÄH! Hän oli varma, että aiheutan nykyisin pahaa mieltä ihmisille nimimerkillä "Yrjöperskeles" ja että kuulemma kirjoitustyylini paistaa läpi kuin röntgensäde. Varsinkin Yrjön uusin juttu oli "tyypillistä Kolehmaisen putkivittuilua", josta sentään täällä vanhassa työpaikassa on päästy eroon.
    Tietysti ryntäsin katsomaan blogia http://yrjoperskeles.blogspot.fi/
    Kieltämättä jotain yhteistä meissä kirjoittajina on, mutta noin raastavan osuvaan suvakkiuden määrittelyyn en pysty, sen haluan tässä nyt julkisesti tunnustaa.
    Nimimerkki "Yrjö" on ottanut käsikassarakseen tuon jo vanhentuneen persukysymyksen "Mitä muuta saataisi 57 000 eurolla". Aihetta on käsitelty lukuisilla keskustelupalstoilla sen tuhannet ja taas tuhannet kerrat, eikä yksimielisyyttä näy löytyvän. Aihe löytyy helposti googlaamalla.
    Tiedostava ex-työtoverini suuttui minuun aikoinaan, kun kertoilin firman kahvihuoneessa kokemuksistani rauhanturvaajana. Hänen mielestään olin häpeämätön valehtelija. jonka olisi kuulunut saada kuula kalloonsa Kosovon aukeilla mailla eikä pahoittaa sellaisten ihmisten mieltä, joiden elämän tarkoituksena on rauhan ja tasa-arvoisuuden edistäminen maailmassa.

    Mutta asiaan. Tapsan havainnot Hesarin toiminnasta menevät kohdalleen.Joskus on hauska seurata, kuinka kirjoittajaveitikat pyörittelevät sanaa antaakseen oikean vaikutelman joutumatta JSN:n käsittelyyn. Hesarin paras lanseeraus tällä vuosituhannella on "isku". Kun joku pörröpää suihkauttaa ilmanraikastaja-suihkepullosta metelöivää kansanjoukkoa kohti kymmenen metrin etäisyydeltä, se on heti "kaasuisku" tai miksei "vihaisku" tai toisinaan jopa "isku demokratiaa vastaan". Sanasta "isku" on tullut yhtä tarpeeton ja harhaanjohtava kuin "haastavasta". Kun ministeri ei tiedä, miten pitäisi toimia, hän sanoo, että "kysymys on haastava", vaikka pitäisi sanoa, että "olen liian tyhmä ymmärtääkseni asiaa".
    Uusien luutien vaikutus muuten jo alkaa hissukseen näkyä Hesarissa. Pahimmat iskujen tekijät tajuavat tasan tarkkaan, että jos he joutuvat pois talosta, ei uusia hommia hevillä löydy. Vihreään lankaan ja Tulvaan ei voida ottaa määrättömästi väkeä.
    Iskuista vielä, että Nairobissa on kyllä tehty kelpo isku. Siitä en ryhdy väittelemään.t

    VastaaPoista
  47. Arvaan, että Iines jo hioo pännäänsä vaatiakseen minulta todisteita - eikä vain pahantahtoisia vihjauksia - Hesarin kieroilusta. Avaan siis netissä tämän päivän lehden. Otsikko:

    "Työnantajat: Suomi ei pärjää ilman ulkomaista työvoimaa"

    Tämä on kategorisesti sanottu. Viesti on, että kaikki työnantajat ovat samaa mieltä. Suurin osa lukijoista vilkaisee vain otsikon, joten päässä valmiina oleva mielipide vahvistuu. Mutta juttu jatkuu:

    "Paljon maahanmuuttajia työllistävillä aloilla ollaan yhtä mieltä siitä, että Suomi ei pärjää ilman ulkomaista työvoimaa".
    Tässä luikerrellaan irti JSN-syytteestä. Emmehän me itse jutussa väittäneet, että kaikki työnantajat....vain ne, joilla jo on mamuja töissä.... otsikon teki joku kesäpoika...

    Ja juttu jatkuu edelleen: "Emme tule toimeen ilman maahanmuuttajia. Väestöpohja ei yksinkertaisesti riitä tulevaisuudessa", sanoo työntekijöitä muun muassa hoitoalalla välittävän Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen."

    Toimittaja ei ole ottanut selvää, millainen firma tämä Opteam on. Lukijoita se saattaisi kiinnostaa.

    No, itse uutinen etenee puolitotuuksia, väitteitä ja lukuja ympärilleen viskoen, mutta tärkein luku puuttuu: paljonko Suomessa on nyt työttömiä? Se ei kiinnosta toimittajia. Suomalaisen ihmisen työttömyys ja syrjäytyneisyys ei kuulu Hesarin agendalle.
    Lukijoita saattaisi myös kiinnostaa, että väitettä työvoiman loppumisesta on toisteltu tasaisin väliajoin 1980-luvulta lähtien, samaan aikaan asyyliteollisuuden nousun kanssa. Uusi termi? Googlatkaa "Den Korte Avis". Työvoimapulalla on peloteltu 30 vuotta, mutta vielä se ei ole tullut vastaan. Se pakenee kuin Kataisen unelma valtionvelan vähenemisestä.

    VastaaPoista
  48. Suomalaisilla on sellainen outo kaipaus lapsuuden onnelaan maalle, paikkaan jota ei ole olemassa, ei ollut silloin lapsuudessakaan. Maailmaa vain katsoi lapsen silmin.

    Kun katson historiaa taakse päin, en sieltä löydä nykyistä aikaa parempaa. Uhkakuvia aina on ja niitä voidaan tehdä lisää niin paljon kuin halutaan.

    Ongelma on, että kaikkia keskusteluja käydään vastakohtien ja äärimmäisyyksien kautta. Maltillisuus ei koskaan ole trendikästä, se kun on pirun tylsää.

    Globalisaatiota ei voi Suomi eikä mikään estää. Siinä on varmasti huonot puolensa. Tuo työnantajien ikuinen unelma orjatyövoimasta on yksi niistä.

    Ihmisiä tulee auttaa. Jos emme sitä tee, koko laji joutaa maapallolta häviämään parempien tieltä. Kuten sukkulamatojen.

    VastaaPoista
  49. Luen nuo kommentit vielä uudelleen ja ajatuksella, sillä minua hämää nyt se uusi ajatus, että Hesaria osoitellaan - kovin pätevästi kylläkin - nyt kovasti vastakkaisilta poliittisilta puolilta. Tämä on kummallista eikä heti kirkastu minulle, vaikka olen pitänyt itseäni kriittisenä ja analysoivana lukijana. Kenties olen sinisilmäinen tai ruusunpunainen tai en vaan tajua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään tähän sen verran - avaan ajatustani, että mieleeni on jäänyt vasemmistohenkisten taiteilijapiirien Erkon lehden moittimiset, ja nyt sitten nämä toisenlaiset tässä keskustelussa.

      Poista
    2. Jos voisimme hetkeksi unohtaa vasemmisto-oikeisto, vihru-persu ja kaikki muut jaottelut. Hesarissa on liian paljon Pelle Pelottomia, jotka ovat keksineet totuuden. Totuuden, joka on ollut pimennossa ja jota on heti juostava toreille ja turuille suu vaahdossa julistamaan. Jos minä sellaista haluaisin, lukisin vihreää lankaa, suomenmaata tai persulehteä.

      Poista
    3. Minähän taannoin kerroin, miksi Hesaria moittivat ensin vassarit ja nyt pessarit.
      Vassarit ulisivat niin kauan, että saivat omat "myyränsä", kiintiötaistolaiset toimitukseen. Sen jälkeen sinne on otettu kiintiöfemakot ja kiintiökaappilaiset. Nyt sitten pessarit ulisevat, että heidän ääntään ei kuulla. Ja niin pantiin vanha valta pois ja uusi luuta Ilta-Sanomista tilalle. Kohta on Soinista lehdessä muitakin kuin pilakuvia.
      Tämä näin nopeasti ja kevyesti kerrottuna.

      Poista
    4. Pelle Pelottomia on kaikkialla, eniten Uuden Suomen palstoilla.

      Ainahan se on ollut niin, että mediakritiikkiä tarvitaan. Minä kuulin sen sanan jo 80-luvulla. Juuri tämän vuoksi esimerkiksi oppilaita koetetaan äidinkielen tunneilla ohjata kriittisiksi kansalaisiksi myös lukemisessaan, ja nykyään netin käytössä. Meikäläinenkin piti jo muinoin harjoituksia, joissa luettiin lehtijuttuja ja eroteltiin niistä faktoja mielipiteistä.

      Kai se on Hesarinkin lukijan vain itse oltava valppaana. Ei ehkä voi edes vaatia täysin objektiivista totuudenjulistamista, sillä mahtaako selllaista ollakaan?

      Poista
  50. Mitä se Riku nyt? Suomihan on ollut osa maailmankylää jostain tuhatluvulta lähtien. Suomalaiset globalisaattorit mm. menivät yhdessä Novgorodin poikien kanssa Ruotsin Sigtunaan ja panivat koko kylän tuhannen pillun päreiksi - kuten viikinkipiireissä leikkisästi sanottiin.
    Ruotsin osana Suomi-poika heilui pitkin Eurooppaa milloin miekka, milloin kirja kädessä ja Venäjän vallan aikana pääsi samalla passilla, ilman viisumia Vladivostokiin, jos mieli teki.Toki myös Yhdysvaltoihin tai vaikka Italiaan.
    Eihän - rakas ystävä - globalisaatiota kukaan estä, ei voi eikä halua. Kysypä vaikka punaposkisilta miehiltä helsingin satamassa, kun he raskaine pakettiautoineen saapuvat Virosta. Vot, hyvä on globalisaatio, sitä lisää!

    Ja autetaanhan me ihmisiä. Tämäkin kämäinen, lumen ja jään raskauttama metsäkolkka pistää pari miljardia euroa vuodessa pyyteettömään muissa maissa asuvien tai sieltä saapuneiden ihmisten auttamiseen. Paljonko summan pitäisi nousta, että Rikut olisivat tyytyväisiä?

    Lisäyksenä edelliseen juttuuni kerron, että Hesarin mainitsema Opteam vuokraa ihmisiä. Tällaisia firmoja on paljon. Joskus viranomaiset haluaisivat niistä lisää tietoja. Taloussanomat 26.1.2013 kertoo lisää:

    "Vuokratyöfirmoja edustava Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) yrittää manipuloida työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta tehtävää vuokratyön olosuhdeselvitystä, Taloussanomien haltuunsa saamasta materiaalista selviää".
    Toisin sanoen Hesarin mannekiinina toimiva firma ei halua, että sen toimintaa selvitetään. Eikä kukaan kysy, miksi, ei Hesari ainakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomea jopa pitkään kutsuttiin kekkoslovakiaksi.

      Poista
    2. Tässä se muuten nähtiin. Minä peräänkuulutin maltillisuutta, Kolehmainen kysyi: "kuinka paljon Rikut vaativat lisää...". Nähdäkseni en vaatinut, mutta aika yleisiä ovat viime aikoina olleet vaatimuket jopa kehitysavun lopettamisesta.

      Tiedän kyllä, että kun asioita riittävän kauan toistaa, ne muuttuvat ihmisten päissä totuuksiksi. Tiedän myös, että neuvotteluissa on hyvä vaatia miljoonaa, niin voi toivoa tonnin saavansa.

      Tiedän, ettei maltillisia kommentteja kukaan välitä lukea eikä niille korvaansa lotkauttaa. Niissä se suurin viisaus kuitenkin olisi. Kovennan siis linjaa.

      Yksi kauan ja riittävästi toistettu asia on, että Suomessa henkilöstökulut olisivat kovat ja jopa Suomen kilpailukyvyn suuri haittatekijä. Vaikka väite on naurettava, ihmiset ovat alkaneet siihen yleisesti uskoa. Henkilöstövuokraus yhtiöt ovat minusta laillistettua rikollisuutta, hyvä että Kolehmainen otti ne esiin. Niitä voi pitää jopa elinkeinoelämän pyrkimyksenä yhteiskuntajärjestyksen ja vakaiden olosuhteiden muuttamiseksi. Tuollaisissa aika hyvin ovat onnistuneet, ei ihme, että ihmiset ovat nykyään niin vihaisia.

      Poista
    3. Vuokrausfirmoista olen samaa mieltä Rikun kanssa. Pahinta jälkeä tekevät lääkäreitä vuokraavat firmat.

      Poista
    4. Meillä Pikkukaupungissa kaupungin terveyshuolto on siirtynyt vuokralääkäreihin päiväsaikaan. Iltaisin ei päivystä kukaan, ei edes vuokrafirma. Sama muuten viikonloppuisin. Terveyskeskus on pimeänä.

      Poista
    5. "Vuokratyöfirmoja edustava Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) yrittää manipuloida työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta tehtävää vuokratyön olosuhdeselvitystä, Taloussanomien haltuunsa saamasta materiaalista selviää".
      Toisin sanoen Hesarin mannekiinina toimiva firma ei halua, että sen toimintaa selvitetään. Eikä kukaan kysy, miksi, ei Hesari ainakaan.

      Hei, mielenkiintoinen juttu sillä harva tietää sitä, että TE-keskusten työnhakupalvelut on miltei täysin ulkoistettu vuokratyö- ja työetsijäyrityksille jotka myyvät suomalaisi työttömiä pilkkahintaan töihin. Paljon halvemmalla kuin Thai-poimijoita. He eivät suostu tekemään 9 euron päiväpalkalla kokopäivätyötä, mutta suomalainen työtön pakotetaan siihen.

      Poista
  51. "Hesarissa on liian paljon Pelle Pelottomia, jotka ovat keksineet totuuden".

    Tämä Rikun mainio kiteytys tosiaan kertoo paljon. Jos nuo pellet kertoisivat mielipteensä ja sanoisivat, että kyseessä on mielipide, eikä fakta, ei siihen olisi nokan koputtamista. Mielipiteitä, kaikenlaisia, on aina hauska lukea. Mutta kun ne ovat yhtä touhuissaan kuin uskovaiset, jotka perustelevat hurjimmatkin väitteensä kertomalla, että se on "Matt.3:17". He siis esittävät mielipiteen tai jostain omaksutun pöhköyden tosiasiana. Se minuakin joskus riepoo. Eniten harmittaa kuitenkin uutismateriaalin kiero käsittely toimittajan maailmankuvan mukaiseksi. Olen joskus pistänyt niistä toimitukseen noottia, mutta eihän sieltä kukaan vastaa. "Lukijat, pyh. Mitä merkitystä niillä on".

    ps. Kiitos Anolle kommentistasi, joka kertoi kärsivistä Kolehmaisista. Me olemme vielä kapissa, mutta jonakin päivänä me "nousemme lailla ukkosen" ja "kenet kerran nuijamme maahan lyö - se maassa on!".
    Täsä jo uskaltaa uhota, kun se kuolinsänky ja muslimihomo ovat pian katkeraa todellisuutta. Kohta en voi lahjoittaa yhteiskunnalle kuin täytetyn sorsan joka aamu. (kts. äskeinen Fingerpori)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lykkään tähänkin rakoon sen totuuden, että kyllä lukijaltakin voi jotain edellyttää.

      Normaalijärjellä ja harkintakyvyllä varustettu kansalainen osaa kyllä erottaa mielipiteen ja faktan, ja tähän on saatu koulujen äidinkielenopetuksessa jopa harjoitusta jo 80-luvulta alkaen, opettajasta toki riippuen.

      Poista
    2. Juuri tämän vuoksi suosittelenkin aina välillä kansalaisia lukemaan roskalehtiä tai iltapäivälehtiä. Niiden parissa saa tuntea ylemmyyttä ja pätevyyttä ja saa halveksia vapaasti tyhmiä ihmisiä ja arvottomia jullkkuja ja purkaa paineitaan. Tekee huisin hyvää raadolliselle ihmispololle.

      Poista
  52. Valistuspaapomisesta eli aikuisten ihmisten kasvattamisesta minulle tulee mieleen kaksi kovaa.

    Uima- ja hengenpelastusjärjestö ja raittiuskasvatusyhditykset. Hukkuneiden ja juoppojen määrä sen kun kiihtyvästi lisääntyy, mutta muuten tekevät loistavaa ja uhrautuvaa työtä. Tietysti täytyy muistaa, että tieteellisesti tarkastellen tilastoja voi aina tehdä toisin perustein, jos edelliset osoittautuvat epätarkoituksenmukaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valistuspaapomisen? Olet varmaan oikeassa, Riku, mutta valistusta tämä kansa tarvitsee. Katselepas hiukan kesäisiä hukkumistilastoja ja uimataidottomien aikuisten määriä, niin saatat yllättyä. Kyllä tuhansien järvien maassa pitää osata uida ainakin kilometri rintauintia.

      Tai vilkaise niitä viinan aiheuttamien sairauksien määriä ja viinan aiheuttamien öisten nakkitappeluitten ja kotimuksimisten määriä, niin avot, sormi nousee pystyyn ainakin meikäläisellä opettajasielulla.

      Vaan iloisia uutisia! Valistus on kai tehonnut, sillä kasuava nuorisomme on raitistunut. Nyt on trendikästä olla juomatta ja humalahakuinen känniääliöys yhdistetään kohta enää Big Brotheriin.

      Poista
  53. Oi, onnea. Silta-sarjan toinen kausi alkoi. Taas saa nauttia monta viikkoa Saga Norenia katsellen.

    Samuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samuli, katsoin eilisen jakson ja tykkäsin. Tarkkailin erityisesti naisen autismi/asperger-sektoria, koska siitä on kirjoitettu niin paljon. Muuten en ehkä olisikaan sarjan katsomista aloittanut.

      Se ykköskausi jäi minulta katsomatta, koska siinä oli kammottava ruumis, kahdesta eri kalmosta yhdistetty. Jonkinlainen kylmyys henki koko kuvauksesta, kuvan väri oli sinertävän tumma, kuin syksyinen sumuinen yö. Tehokkaan pelottava.

      Poista
  54. Iinestä hämäsi siis se, että Hesaria arvostellaan "vastakkaisilta poliittisilta puolilta". Kummallekohan puolelle esim. minut sijoitat?

    En usko, että löydän poliittista kotiani "kummaltakaan" puolelta - jos ajatellaan vanhaa vasemmisto/oikeisto-jakoa - sillä se ei enää pitkään aikaan ole kuvannut Suomen poliittista tilannetta oikein. Tänään jakolinjat menevät halki puolueiden ja jopa halki ihmissydänten.

    En usko olevani ainoa, jota ärsyttää puoluepolitikointi. Siis se läpinäkyvä teatteri, jota esim. eduskunnassa harjoitetaan. Oppositio haukkuu kaikki hallituksen ehdotukset ja päinvastoin. Etenkin Kataisen lapsellisuus ja Soinin vouhkaus ällöttävät. Eiköhän Sipilän menestyksen eräs syy ole siinä, että hän ei politikoi ihan samalla tavalla.

    Demari en enää ole, persuksi tai kokkariksi en halua tulla, vihervassareista puhumattakaan – pysyn siis erilläni puolueista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En hämännnyt, vaan puhun kommenteissani hämäämättä ja provosoimatta. Jos provosointia on, se on leipätekstissä ja vain siinä.

      Siis tuolla ylempänä selostin, että ensin Hesaria kritisoivat punavihreät ja täysin punaiset taiteilijapiirit, koska lehden omistaja oli rikas Erkko. Nyt lehteä arvostelee myös oikea siipi, jolla tarkoitan tässä perussuomalais-nuorkokoomuslaistyyppisiä ajatuksia esimerkiksi maahanmuutosta. Vasemmistohan on perinteisesti ja tunnetusti hyvin suvaitsevaista väkeä maahanmuuttoasioita kohtaan. Tämä ajatusmallini tässä voi olla stereotyyppistä, mutta kuvaan tällä vain omaa hämmennystäni, kun en tiedä, onko Hesari nyt sitten linjaton vai liiankin linjakas lehti.

      Toisaalta se, että eri tahot moittivat lehteä, voikin kertoa juuri siitä, että lehti onkin puolueeton.

      Poista
    2. Jos eri tahot kehuisivat lehteä, olisin hieman huolestunut lehden objektiivisuudesta.

      Poista
    3. Luit kommenttini alun väärin.

      Eikä vasemmisto "perinteisesti" ole suhtautunut maahanmuuttoon suvaitsevaisesti, vaan se on aika tuore ilmiö. Vielä ihan vähän aikaa sitten vasemmiston vahva linnake ay-liike vaati ja sai sirtymäajat Suomeen tuleville siirtotyöläisille.

      Se oli pyrrhoksen voitto, sillä siitä sikisi juuri tämä vuokratyöläisten invaasio. Juuri luin, että virolaisia rakennustyöläisiä on Suomessa 60 000 - samaan aikaan suomalaisia rakennusmiehiä on työttömänä, eivätkä virolaiset maksa veroja Suomeen.

      Siis aivan käsittämätöntä tohelointia päättäjiltämme. Samaa tasoa kuin Helsingin virkaherrojen ähellys rengaslukkojen kanssa.

      Poista


    4. Aivan, luin että Iines hämäsi ja menin yhä enemmän hämilleni.

      Tuo rakennusmiesten tilanne on käsittämätön. Tai siis, rahahan siinä taustalla lie. Virolaisille maksetaan vähemmän kuin suomalaisille?

      En tiedä onko sekään eettisesti arvokkaampaa, että suomalaisyritykset käyttävät halpatyövoimaa kustannuksiltaan halvoissa maissa. Kaiken takana on aina kaupankäynnistä itselle saatavat voitot. Siihen markkinatalous perustuu.

      Poista
    5. Koska virolaisille maksetaan nettona käteen, rakennusyhtiön kulut ovat kolmasosa rehellisen suomalaisyrityksen kuluista. Sillä tavalla tarjouskilpailuissa pärjää.

      Sen sijaan vertailu valmistukseen "halpamaissa" ontuu. Kiinassakin maksetaan tietenkin sikäläisen palkkatason mukaan eli ketään ei riistetä, vaan tuodaan köyhiin maihin työtä ja hyvinvointia.

      Ei Mersukaan maksa Uudessakaupungissa palkkoja Saksan tason mukaan, vaan Suomessa sovittujen taulukoiden.

      Eli tällainen toiminta on eettisesti erittäin arvokasta, mutta vahingollista suomalaiselle hyvinvoinnille.

      Poista
  55. Hesari kertoi, että eräs Nairobissa lapsia ampuneista "taistelijoista" oli suomalainen. Jippii! Meidän poikamme maalla, merellä ja ilmassa. Kukas se valitti täällä, että me ollaan vaan Impivaarassa, eikä globalisoiduta. Vähän veikkaan, että se tavaratalossa taisteleva on niitä Iisalmen Kolehmaisia, ei siis sukuakaan minulle, jonka suku on Länsi-Suomesta. Juuri Iisalmen Kolehmaisissa on paljon niitä nahkapäitä, joilla on leijona paidassa ja risti kaulassa. Ettei vaan olisi kyseessä se Kuopioon muuttanut V.Kolehmainen, joka armeijassa tunnettiin "kenkäplankki-Kolehmaisena"? Hän värjäsi aina naamansa yöharjoituksissa, ettei harjoitusvastustaja näkisi häntä edes kuun valossa. Nairobissa saattoi olla ihan viisasta käyttää samaa kikkaa myös päivänvalossa.
    Ja mitäs minä sanoin; kun Kolehmaiset tulevat kaapista, silloin aitaa kaatuu ja aisat katkeilee. Ollaan me sellaisia poikia!

    VastaaPoista
  56. Suomi on saanut uuden sotasankarin rokkien, törnien ja marskien rinnalle - teit isien astuu Nairobin nyrkki Ismael G.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joukossa on myös kaksi ruotsalaista teurastajaa.

      Poista
    2. Älähän hupsi, iines. Ruotsalaisella miehellä on poninhäntä ja pidennetyt ripset eikä häntä saa teurastajaksi millään rahalla. Ja miten muka voi juosta Afrikassa korkeakorkoisilla kengillä? Ei, kyllä ne olivat suomenruotsalaisia, jotka vain yrittivät hämätä puheillaan viranomaisia kyselemällä, että "varfrån kan vi köpa uusia patruunoita".

      Poista
    3. Kyllä siellä oli jonkin uutisen mukaan, kiinnitin siihen huomiota, kun ajattelin, että näinkö meidän auttamamme ihmiset sitten voivat toimia, vaikka heidät itsensä on pelastettu suivaitseviin maihin, joissa on erilainen kulttuuri. Mitään emme siis ole onnistuneet heille opettamaan täällä pohjanperillä. Jos tämä nyt sitten on totta. Voi olla toki väärää tietoakin, joten suhtaudutaan varovaisesti.

      Sen kuitenkin toistan, että teurastajia ovat.

      Poista
    4. Ruotsalaisia sotasankareitahan ei ole ollutkaan sitten Sandelsin ja von Döbelnin päivien eli kahteensataan vuoteen.

      Abdullah hän Nairobissa istuvi vaan
      ja halal-teurastaan huoleti syö.
      "Nyt käydään tavaratalossa taistelemaan,
      heti kello kun yksi lyö!"

      Poista
    5. Vanhana kotitarverunoiliojana en voi mitenkään hyväksyä noin kökköä (anteeksi nyt vaan kamalasti Tuu-Tikki!) muunnelmaa Döbelnistä. Itse aloittaisin sen tähän tapaan:

      Ismael hän Nairobiss`istuvi vaan
      ja teetänsä huoleti juo.
      "Pian käydään lapsia teurastamaan,
      jos Allah sen ilon suo".

      Poista
    6. Ida-Irnelin runon myönnän mielisuosioin paremmaksi, mutta runouden tuntemuksen saralla olen tainnut käyskennellä hartaammin - meinaan, ettei se Döbelniä ole, vaan Sandelsia.

      Poista
  57. Huoh. Nyt ne valittaa, ettei V. Kolehmainen ehkä ollutkaan mukana Nairobissa. Al Shabaab vaan halusi leveillä meidän nimellämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan se ollut hienoa, että kun Kolehmaisia ennen edusti Hymyilevä Hannes, niin nyt sen tekisi Lymyilevä Hannes.

      Toinen juoksi Suomella mainetta ja kunniaa, ja toinen ampuu sen alas.

      Poista
    2. Älä heitä kirvestäsi kaivoon, Kolehmainen, kyllä asia vielä vahvistetaan, ja saat ehkä kunniaa ja kultaa.

      Poista
  58. Löin muuten vaimoni kanssa vetoa siitä, että Nairobin suomalaisesta tullaan tekemään meillä mediassa nyyhkytarinoita, tyylin "mikä sai menestyvän suomalaisnuoren suistumaan itsetuhoiseen tekoon", ja "syytä tähän on haettava meistä kaikista ja etenkin syrjinnästä, vihapuheesta ja yhteiskunnan kipupisteistä".

    Vaimo väitti, ettei media sentään noin tyhmää ole. Minä väitin, että onpas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat hävitä vetosi,Tapsa. Vaimosi tietää sinua paremmin, että syynä tähän Nairobin pikku insidenttiin oli suomalaisen heteromiehen geneettinen taipumus pahoinpidellä ja tappaa naisia sekä lapsia. Ismael Golehmainen (nimi muutettu) vain omaksui suomalaisen "kulttuurin" tältä osin, olihan häntä opetettu ja kotoutettu 570 000 eurolla. Ismael on käynyt myös armeijan, tuon patriarkaatin viimeisen pesäkkeen.

      Poista
    2. Hmmm... sain idean: koska Suomen asevelvollisuusarmeija on kallis ja huono, eikä missään muuallakaan länsimaassa sellaista enää ole, ja palkka-armeija on taas meille liian kallis...

      ...niin miksemme rekrytoi islamistitaistelijoita Suomeen: he elävät askeettisesti, ovat rohkeita ja palkaksi riittää lupaus paremmasta elämästä sankarikuoleman jälkeen. Lisäksi lomilla suomineitsyet antavat varmaan iloiten förskottia.

      Tosin tämä vaatisi Suomen siirtymistä luterilaisuudesta islamiin ja sharia-lain voimaantuloa, mutta sehän ei ole mikään ongelma!

      Vihapuhelakikin voitaisiin tarpeettomana lopettaa, joten persulitkin olisivat tyytyväisiä. Samoin suvakit, sillä islamia ei sen jälkeen takuulla pilkattaisi.

      Poista
    3. Heh. Luultavasti islamilaisuus istuisi suomalaiseen mentaliteettiin paremmin kuin moni muu uskonto.

      Poista
    4. Ismael Golehmainenko vain toisti suomalaisen miehen mallia, häh? Jestas sentään. Suomalainen mies sentään tappaa vain oman perheensä, mutta nämä hyväkkäät toisten lapsia. Siinä on vissi ero, ettäs tiedätte.

      Poista
    5. Ilman muuta islam sopisi meille paremmin kuin tämä muinainen paimentolaisjumalan palvonta saksalaissävytettynä.

      Vaikka uskonto sinänsä on malliesimerkki ihmisen itselleen kehittämästä ongelmasta, jota tämän ongelman ulkopuolella ei olisi edes olemassa.

      Poista
    6. Ei miehenkään tarttis käydä vieraissa kun olisi iso liuta vaimoja kotona, sopisi varmaan ainakin Kolehmaiselle, ja toisaalta (olen näjet käyny muslimiperheissä kylässä) muslimikodeissa on aina paljon naisia ja lapsia, ja ihan mukava meininki, kaikki elelee sovussa toistensa kanssa. Ai juu, olen myös päässyt mukaan musliminaisten juhliin joihin ei oteta mukaan lapsia eikä miehiä, ja en unohda ikinä sitä, koska oli niin hauskaa, että juu islam voisi ollakin ihan hyväksi, varsinkin kaikille ahdasmielisille luterilaisille perhefriikeille jotka ampuvat ensin lapsensa ja sitten vaimonsa ja sitten lopuksi ittensä kun se perhe-elämä on niin pirun vaikeata. Mikähän niitäkin oikein vaivaa?


      Poista
    7. Eikös kuitenkin niissä lastensurmissa naiset pidä kärkisijoja? Se yksikin yritti kolmea lastaan opettaa kaivossa uimaan. Mutta miesten vika sekin oli, sanokaa mun sanoneen!

      Poista
    8. Juu, sopisi Kolehmaiselle, kiitosta vaan! Ei nyt kovin isoa vaimolaumaa sentään mutta kolme-neljä sopisi hyvin. Ei tarvitsisi varmaan tiskata itse?
      Mutta viinan kanssa voisi mennä hankalaksi, jos kaikki heittäytyisivät muslimeiksi. Nehän ei saa juoda, ei ainakaan julkisesti eikä piilossakaan känniin saakka. Allah voi paiskata kuuman kiven känniläisen päähän. Pakko olisi vaan kiskoa hasaa, eikä siinä mitään, mutta minulla tahtoo kieli ja kitalaki ärtyä jointeista.
      Kumartelusessio viidesti päivässä pitäisi selän norjana ja polvet kunnossa. Ja kun siihen yhdistäisi jotain doggystyle lovea, niin menisi aika mukavasti siinäkin.
      Parasta siinä olisi täysi turvallisuus. Jos joku vaikka kadulla vittuilisi kaavusta ja sandaaleista helmikuussa niin ei kun soitto 112:een ja poliisi olisi paikalla alta viiden minuutin. Nuo kultaiset noutajat veisivät rasistisen herjaajan suoraan saamaan pamppua ja sitten linnaan. Me muslimithan ei kestettäisi minkäänlaista vinoilua tai muhamedinpilkkaa. Heti vaan Al shabaabin pojat paikalle, jos luterilaiset alkais soittelee. Jumankikka, Allahu akbar!

      Poista
    9. Katselen toisella silmällä ykköseltä dokumenttia Häätanssi, joka kertoo marokkolaisesta tytöstä, joka raiskattiin 14-vuotiaana. Vanhemmat ajoivat tämän syntisen pois kotoa. Tyttö joutuu elättämään itsensä häätanssijana ja prostituoituna, koska ei saa kotoa papereitaan, joita ilman hän ei voi tehdä mitään. Että kivoja paikkoja nämä muslimikodit tosiaan aina ovat, koko perhe yhdessä.

      Poista
    10. Joo, niin on.

      Poista
  59. Kenian presidentti ilmaisi asian suorastaan hauskasti: "hyökkääjät tullaan neutralisoimaan mahdollisimman pian." Vaan vaikeaa kai se on, josko ne israelilaiset voisivat sen tehdä, siinä ei nokka kauan tuhisisi. Israelilainen kun tappaa talossa ja puutarhassa, kuten leikkisästi sanotaan.

    Luultavasti vuonna 1972 olin kansakoulun neljännellä. Koulun pihaan ilmaantui japanilainen, joka oli kai jonkun opettajan tuttavia. Meitä kläppejä pölähti tuijottamaan hänen ympärilleen kuin meren mutaa, muistan miehen hymyilleen ystävällisesti, kun puhuimme osaamaamme englantia: "Jees, jees, jees." - Se oli sitä aikaa muuten, kun Honda oli vitsi, vielä huonompi auto kuin Mosse.

    Luin juuri todella hauskan kirjan, Sami Liuhdon Neromaanin. Siinä kartanaonomistaja pohtii, josko aitaisi tilansa, Suomen suurimman, kokonaan kymmenen metriä korkealla aidalla, etteivät jokamiehet pääsisi mailleen.

    Miksi me suomalaiset olemme kristityitä? Helvetti viehättää meitä niin paljon, kun siellä on olsuhteet kuuleman mukaan kuin saunassa: hyvät löylyt!

    VastaaPoista
  60. Yleensä en viitsi tuomioden korotushuutajiin yhtyä, kun meillä se pruukaa olla sellaista pullavarkaiden hirteen vaatimista. Ja miksi murtovarasta ei saa ampua haulikolla silpuksi.

    Jossain tapauksissa ongelma voi olla tuo meidän elinkautisemme lyhyys. Tiedämme, että on sellaisia psykopaatteja, joita ei saisi päästää koskaan vapaaksi, sellainen ei ole kenenkään etu. Mieleeni tulee esimerkiksi Terhi, joka ruumiinkappaloitsemisen jälkeen istui jonkun aikaa varttihulluksi tuomittuna, vapauduttuaan iski vesurin jonkun selkään. Toki tilanne lienee saanut niin onnellisen päätöksen, että jälleen on vapaalla jalalla. Viranomaisia näistä ei voi syyttää, itsehän olemme lakeja säätävät kansanedustajamme meskukkulalle äänestäneet. Lakimiehet taas ovat kuin ameeboja, paitsi että jälkimmäiset ovat tärkeä osa eliökuntaa.

    Terrori ei ole Suomessa vain uhka, meillä on sattunut jo useita vakavia terrori-iskuja. Myyrmannin pommittaja, kouluteurastukset, oliko joitain muitakin? Näissä kaikissa tekijä on kuollut. Mutta entä, jos tapahtuu vaikkapa sadan ihmisen kuolemaan johtava pommitus? Tekijä pääsee noin kahdenkymmenen vuoden päästä vapaaksi.

    Toivottavasti elän niin pitkään, - haluan nähdä mitä norjalaiset tekevät Breivikin kanssa parinkymmenen vuoden päästä. Aloitti vankilassa opintonsa, aika jännää on kun norjalaiset iltapäivälehdet aikanaan raportoivat Andersin ensimmäisestä työpäivästä koulukuraattorina tai seurakunnan työntekijänä. "Ihan hyvin päivä meni, vähän jännitti alussa kuinka vastaanottavat. "

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Breivik ei kuitenkaan saa suorittaa arvosanoja käsittääkseni, hän saa vain tehdä kursseja. Mielenkiintoista olisi nähdä hänen tulevaisuutensa jostakin kuvakiikarista. Kun psykopatia ja luonnehäiriö eivät parane istumisellakaan, saati rakkaudella tai ymmärtämisellä..

      Poista
  61. Muistutan, että murhaajapsykopaatti, sittemin Jumalan armon saanut, Late on Natural Born Killer, synnynnäinen tappaja. Kohtpian veisuuttaa virsiä jonkun seurakunnan mummuilla.

    VastaaPoista
  62. Asian vierestä. Onpas tämä kommenttilaatikko mennyt oudon ahtaaksi. Eihän tähän mahdu kuin neljä riviä tekstiä ja sitten enimmäinen rivi jää näkymättömiin, kun kirjoittaa viidettä riviä. Toisin sanoen kommentoija ei näe enää kerralla kommentistaan kuin pätkän. Onpas idioottimaista touhua joltain Bloggerin IT-tyhjäpäältä!

    Nyt kun tulin toiseen kappaleeseen, näen tästä laatikosta vain kolme riviä, enkä voi katsoa, mitä alussa kirjoitin vierittämättä tekstiä. Piru vieköön, tässähän menee kirjoittamisen ilo. Virheitäänkään ei voi tarkistaa yhdellä silmäyksellä katsomalla niin kuin ennen.

    Osaisiko joku sanoa, mistä huononnuksesta nyt on kyse ja voisiko tätä kirjoituslaatikkoa säätää isommaksi? Näin tämä ei käy. Minä en jaksa kirjoittaa kommenttejani neljän rivin lootaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä sanotaan kehitykseksi ja tekniseksi evoluutioksi. Minua surettaa kun kohtpian ajavat igooglen alas. Vaikka ei sillä enää merkitystä ole, kun sen syötepalvelu loppui jo jokin aika sitten. Siihen tuli kätevästi syöte, kun johonkin seuraamistani blogeista tuli uusi kirjoitus. Nyt olen näiden kanssa vähän ihmeissäni mitä tekisi.

      Poista
    2. Huomasin, että oikeasta alakulmasta vetämällä laatikon saa isommaksi.

      Poista
    3. Juu, mutta minä en tyydy tällaiseen huononnukseen. Ellen saa takaisin isoa kommenttilootaa, lopetan tämän blogin, sillä en tosiaan pysty kirjoittamaan tällaiseen ahtauteen kommenttejani. Kenties aloitan sitten uuden blogin vaikka Wordpressissa.

      Eihän se ole minkään luettavuusseikkojen mukaista, että kirjoittaja näkee vain kirjoittamansa viimeiset neljä riviä. IT-alan kehittäjät eivät nyt osaa asiaansa.

      Poista
  63. Hahhaa, Riku, olet nero! Kiitos!

    Minä kyllä nyin sitä nurkkaa jo aiemmin, sillä en ole tyhmä, vain malttamaton ja hoto. En saanut otetta oikeasta kohdasta, mutta nyt se sujui. Ihanaa.

    Nyt vähän hävettää. Kirjoitin jo närkästyneen ja hieman opettavaisen kirjeen Bloggeriin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero on hieno määritelmä, olen siitä otettu, vaikkakin edellinen suomalainen nero, Mannerheim, oli presidenttinä ollessaan dementian vuoksi pihalla kuin lumiukko.

      Poista
    2. Ai niin, olihan meillä Sibelius ja V.A. Koskenniemi.

      Poista
    3. Niin ja Matti Nykänen. Hän oli kultakehyksissä Mannerheimin rinnalle nostettuna sunnuntain Hesarin kokosivukuvassa. Artikkeli oli mielenkiintoisen kehuskeleva. Tähän asti Matti Nykänen on esiintynyt vain Seiskassa ja vitseissä.

      Poista
    4. MOTissa oli juuri kohudokkari Mannerheimin salatuista virheistä, muka. Koko jutussa ei ollut yhtään tietoa, jota en olisi tiennyt jo ainakin 20 vuotta sitten!

      Sitä paitsi Kannaksen murtumisen syyt tiedettiin tasan tarkkaan jo tapahtumahetkellä! Tiedän tämän isäni sotapäiväkirjastakin. Hän marssi kesäkuussa 1944 muiden jänkäjääkärien mukana Ääniseltä Kannakselle ja oli mukana pysäyttämässä puna-armeijaa. Siihen loppui Kannaksen halkijuoksu kuin seinään.

      Turjakin kirjoitti Päämajan jo 1966 ja elokuvana se ilmestyi 1970. Onkohan käynnissä joku "Marski maan tasalle" -vihakampanja vai eivätkö muuta raflaavaa vain keksineet?

      Mistäs Riku tiedät Mannerheimin dementian? Taidat vain arvata?

      Poista
    5. Tästä päättelin.

      Päämajan käsikirjoitukseen muuten osallistui myös Risto Juhani, joka hieman myöhemmin kirjoitti Timo K. Mukasta häväistyskirjoituksen "Riiput ristillä jo, Timo K. Mukka". Kirjailijan sanotaan valvoneen kirjoituksen vuoksi viikon, melko pian sen jälkeen kuoli.

      Poista
    6. Tapsa on epäilemättä lukenut sotien historian paremmin kuin minä. Minäkin tosin ihmettelin mitä uutta "paljastuksissa" oli. Marsalkan rienaaminen, sikäli kuin sitä esiintyy, johtuu kai siitä aivan järjettömästä jumalana palvomisesta, jota jotkut yhä tekevät. Se suorastaan vaatii ilkkumista.

      Suomalaisten sotilaiden ansiot ovat kiistatta suuret. Marsalkka ei kuitenkaan minulle ole sotien symboli, sellainen on 155 senttinen holkkitupakkaa vedellyt pienviljelijä.

      Talvisodan ihmeeksi sanottu ilmiö tapahtui Mannerheimista huolimatta, ei hänen ansiostaan.

      Poista
    7. Tässä olen areenasta katsellut tuota MOT:a. Parhaiden asiantuntijoiden kiihkottomia sanoja. Jonkun huonomaineisen iltapäivälehden kommenteista luin sellaisia: "Saatanan YLE:n vihervassarit!" kommentteja. Ne kertovat hyvin, missä mennään.

      Antti Herlinissä ihailen tuota selväjärkisyyttä vailla haihatteluja. Isästään Pekka Herlinistä olen kuullut melko luotettavan jutun, jonka mukaan joku ryyppäjäisiin osallistunut alemman tason orja oli kertonut Uutta Suomea (sitä vanhaa) lukevansa. Pekka Herlin ei siitä tykäännyt, kehoitti lukemaan työväen lehteä: "Siellä sinun etusi on." Eikä se ollut mitään piruilua, vaan kylmää realismia.

      Poista
    8. Jostain luin Mannerheimin pelkotiloista. Hän pelkäsi hurjasti mm. omaisuutensa katoamista ja siirteli sitä ulkomaille. Taisi pelätä myös henkensä puolesta ja olla hieman vainoharhainen.

      Kumma kun nyt vasta Mannerheimin luonnekuvaa aletaan hieman raottaa. Vääriä oletuksia on ollut paljon, mm. ajatus Mannerheimin homoudesta. Hänhän oli vanhoilla päivillään totisesti rakastunut erääseen naiseen.

      Poista
  64. Jos sota-ajan sankareista puhutaan, niin ei kai Mannerheimia ikinä kukaan ole neroksi kehunut. Sen sijaan Risto Ryti, Huittisten suuri poika, sen mainesanan on saanut useinkin ja ansaitusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin Tuutikki jotain myöntämään. Oliko loistava ryhti ja hyvä suomenkieli?

      Poista
    2. Rytikin on kiistanalainen persoona. Itse en ole perehtynyt tapaukseen., mutta häntä taidettiin syyttää natsisympatioista. Ei hajuakaan, oliko niissä perää. Näistä on jälkipolvien hauska taittaa peistä.

      Poista
    3. Rytin natsisympatioissa ei ole mitään perää. Hän oli pesunkestävä anglofiili, jota jo Suomen pankin johtajana arvostettiin suuresti myös USAssa.

      On jotenkin säälittävän lapsellista, kun jotkut yhä yrittävät tehdä Rytistä ja Mannerheimista natsien ihailijoita. He tykkäsivät saksalaisista yhtä vähän kuin suomalaiset korpisoturit.

      Poista
    4. Riku vihjaa kai, että olisin Mannerheimista hurmaantunut?

      En ole, enkä ole ikinä ollutkaan. Mutta mielestäni hän on Suomen kohtaloissa näytellyt erinomaisen roolin. Ilman häntä historiamme olisi ehkä toisenlainen.

      Muistakaa, että hän oli venäläinen kenraali.

      Poista
  65. Voi, miten hurmaavia keskusteluorgioita täällä viimepäivät on vietetty. Harmittaa että muuttotouhuiltani en ole voinut osallistua siihen mutta juuri siksipähän keskustelu on ollut näin korkeatasoista. (Tämä ei ollut vitsi. Tai sitten ymmärrän teidän lisäksi itseni väärin.)

    Näen öisin yl. painajaisia joissa ajan jossain s-tanan paperitehtaassa jotain h-vetin isoa arkkileikkuria... ja äkkiä kaikki paperiradat paukahtavat poikki, paperisilppua p-leesti joka paikassa vaan, j-lauta... Mutta aika köyhä painajainen tuo tommote on, etenkin, kun sitä vertaa hra Kolehmaisen (22.9 klo 14:49) perustusfennomaaniseen märkään uneen.

    Sampleri!

    Ps. Pääsisinkö mä teidän jengiin mukaan vaikk' mulla ei oo Mauseria eikä nahkatakkii? Mutta on mulla musta sadetakki (vähän käytetty), ylioppilaslakki, Nagant ja 55 patruunaa siihen, ja kalossit. (Ja omituisen miehen maine.)

    VastaaPoista
  66. Pelkästään omituisen miehen maineella tänne ei pääse, mutta vähän käytetty ylioppilaslakki ja ylioppilas Larvannon habitus kyllä takaavat pääsyn. Kunhan et heti kutsu mammaa hätiin.. Nagantti kuulostaa myös hienolta, mikä se lieneekään. Kalosseista ilman muuta bonusta.

    VastaaPoista
  67. Olen miettinyt asioita, ja tiedän että jokaisen puolueen johtoportaassa (pois luettuna SKP; he tuntevat minut) on myös mietitty että pyydettäisinkön minua ensvaaleihin eduskuntaehdokkaaksi. Toistaiseksi näin ei ole pyydetty. Mutta esim. eräs kristillisdemokraattien... siis Kristillisen Puolueen kansanedustaja lähetti minulle kirjeen (toisella lähettäjänimellä, Poste Restante) että "me kaikki rakastamme sinua mikis. jumalallista johdatusta vain edelleen sulle. mutta nyt on niin että päivi pelkää että susta tulis meirän puolueelle ns. hakkarainen. tästä mie hänen kanssaan väittelen päivin ja öin. tuus." Vastaavalla tavalla muutkin Puolueet ovat minuun ottaaneet yhteyttä. (Mutta en anna sen häiritä muuttopuuhiani.)

    VastaaPoista