30.9.2013

Bruno Laakko ja Lepakot29.9. Helsingin Sanomissa oli edellisviikon sunnuntaina erään miehen kaksi kihlailmoitusta, kahden eri naisen kanssa. Väliä kihlatapahtumilla oli viikko. Naiset olivat parikymppisiä, mies viisikymppinen. Ilmeni, että kaikki kolmikosta olivat kihloissa toistensa kanssa myös pareittain, naiset olivat symbioosin alkuperäinen kihlaperussolu, johon mies liittyi kihlaamalla molemmat. 

Keskustelupalstoilla alkoi kiihkeä keskustelu, jossa miesväki taputteli kihlaajaa selkään ja piti kovana karjuna. Naisväki oli kriittisempää, ja yleisin arvelu hemaisevien typyköitten kihlaamiseen oli kimppakivan pito, ja motiivina kaunotarten saamiseen pidettiin miehen rahaa. Mies oli ammatiltaan lumenpudottajayrittäjä. Sitten oli niitä peruspositiivia ihmisiä, jotka onnittelivat kolmikkoa lämpimästi ja toivottivat onnea rakastuneille.

Kun lähes joka toinen solmituista avioliitoista päättyy eroon, ja avoliitoista kaiken järjen mukaan vähintään sama määrä, onkin varmaan tullut aika miettiä ihmisten välisiä seksisuhteita uudelleen. Miksi mennä ollenkaan naimisiin, kun ihminen luonnostaan kiintyy elämänsä varrella useisiin ihmisiin myös seksin alueella? Seksihän liittojen pohjana on, ja käytäntö on osoittanut, että ihminen kaipaa vaihtelua, etenkin jos parisuhteen toinen osapuoli osoittautuu erilaiseksi tarpeiltaan ja tavoiltaan. Eihän lapsilla ole nykyliitoissakaan pysyvää turvaa. 

Kahden kihlanneen miehen symbioosissa on taatusti enemmän lämpöä ja rakkautta kuin monessa kulahtaneessa tapaliitossa yhden puolison kanssa. Kolme ihmistä hehkuu rakkautta ja seksiä. Ajatelkaa sitä onnen määrää, mikä asunnossa leijuu. Ja kun mieli on vapaa, voi tuostakin lähteä litomaan ja uusia tulee tilalle. Mikäs sen somempaa.

30.9. Tänään minua on harmittanut Sini Saarela. Miten ihminen, hento tyttönen, joka tarvitsee lääkkeitä ja on perusterveydeltään hieman heikko, menee riehumaan Greenpeacen kumiveneeseen Petšoranmerelle Siperiaan.ja koettaa nousta venäläiselle porauslautalle arktisen pisteen tuntumassa? Järki hoi, Sini, hieman realismia kehiin! 

Mistä näitä hemmoteltuja sinisilmiä oikein sikiää, näitä jeand'arceja, jotka uskovat, että elämä on kaunis, kaunis, kaunis, kaunis? Ja luonto ihmeen ihana? Kysyn vaan. Ja mistä niitä yhdeksänkymppisiä mummoja tulee, jotka uskovat, että anova puhe pehmittää murmanskilaistuomarin? Kun ei se mitään pahaa tarkoita, se meidän Sini. Tämäkin mummo jo tuhannesti ryssän kauhut kokenut.  

91 kommenttia:

 1. Greenpeace kannattaisi tehdä tempauksiaan edelleenkin vain Kauppatorin kupeessa UPM:n pääkonttorilla, eikä mennä leikkimään venäläisten kanssa - he kun eivät rikkaiden länsimaisten kakaroiden leikkiä ymmärrä.

  Sini on varmaan oikealla asialla, mutta onko hän valmis istumaan aatteensa takia muutaman vuoden siperialaisessa vankilassa? Tuomarikin on kuulemma puolueellinen... mistä hän sen jo nyt tietää?

  Ja onko Suomen valtion asia hoitaa näiden ekoterr... aktivistin asiaa? Eikö se olisi Greenpeacen velvollisuus, rahaa kun on?

  Mitä tulee Mika-sedän ja lesbotyttösten suhteeseen, niin sehän on mahtava juttu!

  VastaaPoista
 2. Nuo tytöt ovat lukemani mukaan bi-seksuaaleja, eivätkä siis varsinaisesti homostele. Vaan kivahan sitä touhua on Mikan katsella ja osallistua, kun tuntee kutsumusta. Minua vaan kutkuttaisi tilanne, jossa Mikan pariksi tulisi joku kiva bi-mies. Ja tulisi uusi kihlailmoitus, jossa Mika kihlaa Jyrin ja Jyri kihlaa Sonjan ja Elinan.

  Sini on oikealla asialla, jolla minäkin olen. Hittoako Venäjä poraa arktisen pisteen tuntumassa mistään piittaamatta. Olen muutenkin vähän suivaantunut Venäjään, kun se alkaa muistuttaa jotakin Koreaa vangitsemis- ja tuomitsemiskäytännöillään. Johan siihen Paavokin hermostui sateenkaarilippuineen, vaikka tekoa ei kukaan muu tainnut nähdäkään kuin hänen avustajansa, joka kuvasi taphtuman Facebookiin.

  VastaaPoista
 3. Onko sillä mitään väliä onko tuolla venäläisessä tyrmässä joku sini vai arto vai anttirokka. Venäjä ei ole oikeusvaltio. Siellä tapetaan ongelmalliset ihmiset. Ne ammutaan ja teloitetaan ja sanotaan että turpa kiinni.

  Putinin mediakuva on ilman paitaa ja kivääri kädessä. Säälimätön julma ihminen, jolla ei ole mitään ongelmia antaa luotia aivoihin ongelmaksi muuttuville ihmisille.

  Vain täydellinen ääliö luulee saavansa Venäjältä minkäänlaista oikeutta. Vain väkivaltaa ymmärretään. Sini halusi marttyyriksi. Hänen on valmistauduttava kuolemaan - koska nyt hän on ongelma, ja helpointa ja nopeinta on tappaa hänet.

  Venäjä on hirveän helppo valtio, tehokas ja suora. 300 vuotta sitten se jo päätti olla muuttumatta sivistysvaltioksi. Eihän siellä ole demokratiaa eikä sananvapautta, ei edes perustuslakia. Paska maa.

  -myst a

  VastaaPoista
 4. Kai siellä sentään perustuslaki on, Venäjällä? Miksei olisi, sillä eihän se mihinkään velvoita. Johan Stalinin aikana siellä oli maailman modernein ja vapaamielisin perustuslaki, johon virkavalta tapansa mukaan tuon tuosta pyyhki perseensä.

  Periaatteessa olen samaa mieltä siinä, että juuri Venäjälle ja muihin autoritarisiin maihin ympäristöaltivistien on iskettävä. Siellä ne ongelmat ovat.

  Suomalaisten saunojen lämmityksestä elämöinnin voisi jättää siihen hetkeen, jolloin Venäjän, Kiinan ja muun maailman tilanne on edes lähellä eurooppalaista tasoa.

  Tunnenn vain hienoista vahingoniloa, kun aktivisteja ei kohdellakaan samalla tavalla silkkihansikkain kuin mihin ovat länsimaissa tottuneet. Ei päästetty poseeraamaan median eteen, vaan lyötiin rautahäkkiin.

  Toivon tietysti sisimmässäni, että Sini ja kumppanit pääsevät muutaman kuukauden istumisen jälkeen vapaiksi.

  VastaaPoista
 5. Juuri luin lehdestä kafkamaisesta tapauksesta, johon suomalainen asianajaja Kari Silvennoinen joutui viikonlopulla Moskovan lentokentällä.

  Hän joutui heti koneesta päästyään putkaan, ja yön jälkeen hänet saatettin Aeroflotin lennolla Helsinki-Vantaalle, jossa häntä pidäteltiin väkisin koneessa, vietiin passi ja sanottiin, että poliisi tulee noutamaan. Tässä vaiheessa Silvennoisen onnistui karata, hän poistui muiden matkustajien perässä koneesta. Häneen tartuttiin vielä ovella kiinni, mutta hän riuhtaisi itsensä vapaaksi ja myöhemmin Rajavartiolaitoksen miehet hakivat hänen passinsa koneen henkilökunnalta.

  Syytä omituiseen tapahtumasarjaan ei selvitetty, eikä Silvennoisen kysymyksiin vastattu.

  VastaaPoista
 6. Minunkin myötätuntoni on Sini Saarelan puolella, vaikka manailenkin hänen ideaalista hölmöyttään.

  Asioihin kiinnitetään ehkä mielenosoituksen aikaan huomiota, mutta huomio unohtuu ennen pitkää, joskus samantien. Harvoin mielenosoitus on muuttanut asioita. Kuka enää kauan muistaa Pussy Riotin tyttöjen asiaa? Minkä puolella he siis olivatkaan? Tai mitä vastaan? Hetkinen... Ja mitä varten Mathias Rust lensikään Punaiselle torille? Tai miksi joku olikaan nälkälakossa ja melkein kuoli?

  Mutta siis, ymmärän tuon, ettei aktivisteja kohdella aina silkkihansikkain tai edes mediaseksikkäästi. Vaan antaisivat siellä nyt edes lääkkeet sille, jolta puuttuu kilpirauhanen, ettei mummo saa sydäriä..


  VastaaPoista
 7. Bruno Laakko ja lepakot kihlauksen syy on julkisuus. Ihmiset ovat niin outoja, että hölmöilyilläkin lehtien sivuille pääsy on heille mieluisaa. Eikä ne lepakot sille Brunolle anna, vaikka pyytäisi ja luultavasti se ei edes pyydä.

  Greenpeace on vaikka sitä miten päin katsoisi, aika väsynyttä ja entistä tavaraa, samalla lailla kuin vihreät. Ei niihin enää luota kuin altteimmat uskovaiset. Yritin muodostaa asiasta jotain mielipidettä Sini Sabotagen mahdollisesta linnatuomiosta, mutta en oikein tiedä. Kurjaa ja mälsää, mutta jos tekijöillä jotain liikkuu, niin kyllä kait he asian ottivat toiminnassaan huomioon.

  Minä muuten petyin aikanaan Greenpeaceen, kun tajusin sen olevan pelkkä mielikuvien muodostaja, mainostoimisto. Voisi sitä lumiyrittäjä Brunoonkin verrata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syytä onkin hauska arvailla.

   Ei varmaan voi ajatella, että ilmoitus oli pelkkä ilmoitusasia morsianten vanhemmille ja ex-vaimolle ja lapsille.

   Ehkä kyseessä oli maailmanparannusyritys.

   Poista
 8. Sen verran sanon mielipiteistäni, että maailmanjärjestyksen, Suomenkin, kannalta toisten valtioiden suvereniteetin kunnioittaminen on hyvin tärkeää. Venäjällä on oikeus säätää lakeja omassa maassaan, eikä siitä tule ainakaan viranomaisten tms. antaa mitään mielipidejulistuksia minnekään, vaikka ne lait ja päätökset olisivat kuinka hölmön tuntuisia.

  Ei kai se itsenäisyys sitten olekaan suomalaisille kovin tärkeää, korupuheista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennan: lausuntoja voi ja pitää antaa vieraiden valtioiden rajojen ulkopuolelle suuntautuvista aggressioista, sodista ja sen kaltaisista asioista, ei mistään vähäpätöisemmistä.

   Poista
  2. No tuossa yllämainitsemassani asianajajan kiinniotossa ja passin viemisessä oli kai kyse "rajojen ulkopuolelle suuntautuvasta aggressiosta". Kyseessähän oli vapaudenriisto ja vapaan matkustamisoikeuden väkivaltainen estäminen. - Väkivaltainen, koska mieheen tartuttiin ja häntä pakotettiin.

   Kyllä Venäjä on yhä enemmän taas Neuvostoliitto.

   Poista
  3. Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat ovat aggressiivisia niille, joiden ne uskovat toimivan itseään vastaan. Jos norsu kakkaa hiiren päälle, niin siihen loppuu piipitys, surullista mutta totta.

   Poista
  4. Silvennoisen tapauksessa Aeroflotin kone olisi pitänyt pysäyttää lentoasemalle ja tutkia tapaus esim. vapaudenriistona. Vasta selitysten ja sakkojen jälkeen olisi päästetty jatkamaan matkaa.

   Niin Venäjällä ja muissa suvereeneissa valtioissa olisi tehty. Suomessa vain siunaillaan ja puhutaan pehmoisia.

   Poista
  5. Tämä on minustakin kummallista. Mitään syytöksiä ei kuitenkaan asianajajaa kohtaan esitetty putkaanpanosta, koneessa pidättelystä ja käsiksikäymisestä tai passin takavarikoinnista huolimatta. Oltiin vaan salamyhkäisiä.

   Ja sitten toisaalla joku Sini Saarela pannaan tutkintavankeuteen kahdeksi kuukaudeksi ja kentien tuomitaan vankeuteen olemattomasta rosvoudesta. Kyllä on korealainen systemi naapurissa. Kuka vielä ihailee kommunismia ja kommunisteja? Muuta kuin vanhat hipit ja suvaitsevaisto?

   Poista
  6. Niin, siis lisään vielä sen, että Suomessakaan ei tehty mitään Suomen kansalaisen oikeuksien loukkaamisesta huolimatta.. Kuten ei tehdä mitään Bäckmannin väitteiden oikaisemiseksikaan.

   Poista
 9. Puoluepolitiikka on surkea laji, siksi varmaan siihen usein sorrun. Huomasin äskeisissä olevani persulla kannalla. Ei e mitään, perse se on minullakin ja kaikista puolueista voi halutessaan hyvää löytää. Vihreitä haukun, koska se on puolue johon eniten olen pettynyt. Naisten ja homojen puolue, ei siellä miehille tilaa ole.

  VastaaPoista
 10. Lakiasiassa olen Rikun kannalla. Onhan meilläkin huonoja lakeja, mutta niin vain niiden kanssa on elettävä, jumalanpilkan ja vihapulinan.

  Lisäksi meidän lakimme tai ainakin niiden perusteella annettavat tuomiot ovat todennäköisesti maailman lepsuimmat. Aina ensin tutkitaan, ettei vaan rikollista ole kohdeltu väärin, uhrista viis.

  Nimenomaan väkivaltarikoksista tuomitaan tavalla, joka on loukkaus uhria ja hänen omaisiaan kohtaan. Onhan se nyt kohtuutonta, kun joku ähväärimies Merisalo saa harmittomista puliveivauksistaan saman tuomion kuin raaka tappaja! Törkeä raiskaajakaan ei saa siitä kolmasosaakaan.

  VastaaPoista
 11. Tätä olen aina ihmetellyt suomalaisista tuomioista, että pankinryöstäjät ja varkaat ja kavaltajat saavat Suomessa ankarimmat tuomiot. Raiskaajat saavat yleensä ehdollista, niin kuin juuri joku 13-vuotiasta hyväksikäyttänyt mies sai.

  Kyllä se on niin, että pitäähän raiskaajia ja murhamiehiä ymmärtää. He ovat onnettomien olosuhteitten vuoksi itsekin uhreja. Eikös se näin mennyt? Ja sitten oli vielä se, että pitää antaa uusi tilaisuus murhaajille. Siiis elämiseen.

  VastaaPoista
 12. Onhan se piristävää, että suomalainen sivistyneistö on alkanut moittia itänaapuria, kun se niin kauan ihannoi tuota rauhaa rakastavaa maata, jossa viljapellot lainehtivat ja toisinajattelijat olivat pahemmassa jamassa kuin vihreät ympäristöaktivistit, mutta heitä ei kukaan suomalainen intelligentsian jäsen puolustanut.

  VastaaPoista
 13. Minusta suomalainen sivistyneistö on etupäässä suvaitsevaistoa, joka edelleenkin sulkee suunsa Venäjän maan kritisoinnista. Käsitän tässä sivistyneistöllä rajoittuneesti vain kulttuuriväen ja humanistit.

  Ne jotka kritisoivat vääryyksiä, ovat kirjavaa joukkoa, mikä on ilahduttavaa. Tämä kirjavuus kertoo siitä, että ei olla ryhmäkurin tai yleisten aatetrendien alaisia, vaan ajatellaan itsenäisesti ja ehkäpä juuri rehellisyyteen pyrkien.

  VastaaPoista
 14. Kiintoisa sattuma on, että Greenpeacen Suomen kiho on änkyrästalinisti Jaakko Laakson poika. Mitä se juutalaisten sankarieepos sanoikaan, että isien vihapuheet kostetaan kolmanteen ja neljänteen polveen?

  Anonyymin huomio suomalaisesta sivistyneistöstä on oikea ja minun selitykseni sille on yksinkertainen: suurin osa intelligentsiaksi kutsutuista on laumasieluja, jotka rynnivät aina joukon mukana minne milloinkin - 70-luvulla stalinisteina taantumusta vastaan ja 2000-luvulla suvakkeina taas taantumusta vastaan.

  Sitten on kaltaisiani vastarannan sventuuvia, jotka menevät aina eri suuntaan kuin käsketään. Eivätkä ymmärrä edes hävetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan, että minusta kulttuuriväen ja humanistien eli intelligetsian suunnat eivät ole edistyksellisiä eivätkä radikaaleja, vaan aika taantumuksellisia. Ei nähdä muutoksen tuulia, sitä, että nuoret eivät tulekaan perässä vaan menevät mieluummin jopa vastakkaisiin suuntiin, luovat uusia trendejä.

   Esimerkiksi kommunismin aate on ollut tiensä päässä jo kauan, ja vasemmistolaisuus kytkeytyy automaattisesti tähän aatteeseen. Miten vasemmistolaisuus siis voi enää olla uskottavaa? Ei ole ihme, että sosialidemokraatit ovat etääntyneet työväestä lihavaksi porvarishenkiseksi puolueeksi. Eikä ole ihme, että joku keskusta kasvattaa suosiotaan, kun äärilaidat lyövät jatkuvasti yli. Näissä oloissa sataa suoraan kepun pussiin.

   Poista
 15. Aamutuimaan kuuntelin Brunon esityksen pariin kertaan ja luin hänestä wikipediasta. Ei hänen hienoa ja hienostunutta aksenttiaan kuunnellessa voi olla nauramatta: hyvälle tuulelle siitä tulee. (ääneen purskahdin nauramaan "mistä sää ne sait?"-kohdasta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Bruno Laakon esitys on mainio, parempi kuin M. A. Nummisen esitys, joka myös on vallan mainio. Erona on kai se, että Bruno taitaa olla tosissaan, ja on siksi hassu.

   Poista
  2. Amerikkalaisen Brunon suomenkieli oli ilmeisesti hyvin huono. Mutta tuo soitanta ei ole vitsi, se on ihan huipputasoa. Bruno toi dallape-orkesteriin tuulia maailmalta.

   Poista
  3. Minunkin oli pakko luntata wikistä, että kuka tämä Bruno oikein oli, nimenomaan aksentin takia.

   Kävin eilen katsomassa Liberace-leffan, mutta sen suunnan voinee selityksenä ohittaa. Kyse lienee vain kielitaidosta ja luontaisesta svengistä.

   Poista
  4. Laitan sen toisen herkkupalan Brunolta: Aleksanterin jazzyhtye. "kun he siknaalia soittavat..."

   Tämänkin "sisäänkuuluttaa" muuan Olavi Virta.

   Poista
  5. Tämäkin oli mainio. Kuuntelin tuon kuulutuksen parikin kertaa ja kuulin sen että Aleksanterin Natsiyhtye. Vaan kyseessä näytti olevan vuosi 39.

   Toinen seikka joka huvitti, oli se, että tämä Bruno Laakko on varsinainen yleisnero musiikin alalla. Hänen työlistansa tämän kappaleen kohdalla oli laaja: Laakko, Bruno (laulu, klarinetti, saksofoni: alttosaksofoni, johtaja, orkesteri)

   Poista
  6. Käyttävät tuota foxtrotti sanaa, mutta tämä on jazz-esitys, joka ei häpeä yhtään Scott Joplinin alkuperäisen ragtimen rinnalla.

   Poista
 16. Mitä Sini Saarelaan muuten tulee, niin mahdoitteko tietää, että hän on harjoitellut mielenosoituksiin harrastamalla mm. seinäkiipeilyä ja kalliokiipeilyä, siis varta vasten lautoille nousemista varten?

  Lisäksi mielenosoituksia varten harjoitellaan teollisuuskiipeilyä satamanostureissa, vanhoissa telineissä tai vaikkapa mäkihyppytorneissa, kertoo HS. Henkistä puolta mielenosoitustilanteita varten harjoitetaan Greenpeacen kursseilla, joilla opitaan aggressioiden kohtaamista ja provosoitumisen välttämistä.

  Rautainen mimmi. Ollut mukana useissa telaketjukahlehdinnoissa eri mielenosoituksissa. "Jossain metsässä kuukkeli oli istahtanut hänen kädelleen. Hän kävi sitä monta kertaa jälkeenpäin läpi", muuan hänen ystävänsä naurahtaa.

  Noh, sulka Saarelan hattuunm tai ehkä pikemmin pipoon. Minäkin tykkään istahtaa metsässä laholla rungolla ja odotella kuukkelia tai jänistä.

  Vaan jotain tässä on, että mielenosoituksiin harjoitellaan. En tiedä mitä, mutta tykkäisin enemmän spontaanista toiminnasta kuin organisoituneesta ja hallitusta aggressiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkos koskaan osoittanut mieltäsi yhdessä toisten kanssa?

   Poista
  2. Vähäistä on. Lukiossa osallistuin viittauslakkoon luokan kanssa. Syytä en muista, miksi englannin tunnilla lakkoiltiin. Muistan vain, että kun opettaja kysyi, että ketkä teistä ovat viittauslakossa, niin me viitattiin.

   Rauhanmarssilla olen ollut, mutta en tiedä, oliko se mielenosoitus. Pikemminkin puolestaosoitus, rauhan puolesta.

   Opettajien lakkoon olisin mennyt, mutta emmehän me lullukat saaneet sitäkään aikaiseksi.

   Eniten olen mieltäni näyttänyt täällä blogissa. Täällä olen hurjimmillani.

   Poista
  3. PS Luottamusmiehenä sen sijaan osoitin mieltä esimiestäni vastaan, ts. asian hoito vaati sitä.

   Poista
 17. Palaanpa ajassa taaksepäin eli muutaman vuoden takaiseen ihmettelyyni: miten helkkarissa somalimerirosvot saivat vallattua ison valtameritankkerin!?

  Kun katsotte Sinin ja kaverin rimpuilua öljynporauslautan kyljessä, niin vaatii aikamoista mielikuvitusta uskoa, että he nousisivat siitä ylös ja valtaisivat lautan!?

  Samanlaisilla pikku paateilla s-merirosmotkin liikkuivat, eikä heillä ollut edes tuollaisia vuorikiipeiluvarusteita. Kuitenkin kipusivat kuin apinat kivitalon kokoisen tankkerin kannelle ja ottivat miehistön panttivangiksi!?

  Jo silloin pidin saavutusta uskomattomana ja tämän rimpuilun jälkeen vielä uskomattomanpana. Lieköhän merirosvoilussa kyse vakuutushuijauksesta? Vai ovatko merimiehet nykyään lällyjä paskahousuja?

  VastaaPoista
 18. Lautan kylki on paitsi mahtavan korkea myös ulospäin kaareutuva, ainakin se näytti siltä. Eilistä uutiskuvaa katsoessa huomasi, miten toivoton yritys on ollut etukäteenkin.

  Tuon ajan olisi voinut käyttää järkevämminkin maailman pelastamiseen. Ihan kuin aktivistit olisivat vähän hemmoteltuja sinisilmiä, jotka tahtovat tehdä jänniä asioita. No, nyt on jännää. Venäläinen vankila se vasta jännä on.

  Se, mikä kiinnitti huomiota, oli aktivistien erinomaisen laadukas habitus, puvut ja kypärät olivat laadukkaat ja sävy sävyyn. Siis arvoitukseksi jää, miten muutama aktivisti ylipäänsä voisi vallata venäläisen miehistön lautan ilman aseiden käyttöä.

  VastaaPoista
 19. Muistatteko muuten kuukauden takaa uutisen, joka kertoi suomalaisten rauhanturvaajien olleen vaarassa Libanonissa?

  Härmän jätkät olivat partioimassa, kun kolme autoa ja kaksi skootteria yritti pysäyttää partion risteyksessä.

  Mitä tekivät korpisoturien jälkeläiset? Ottivat tietysti häiriköt kiinni, riisuivat mahdollisista aseista ja pistivät putkaan?

  Ei suinkaan, vaan kääntyivät pakoon ja yrittivät kiertää tiesulun. Ja silloin tapahtui kauheita: kaksi skootteria lähti seuraamaan heitä!!! Apua, äiti!

  Sotapoikien panssaroitua ajoneuvoaan naarmutettiin, mutta kukaan ei loukkaantunut. Partio pääsi pötkimään lipettiin ja palasi turvallisesti tukikohtaansa.

  Mitä helvettiä?

  Ainakin minua Suomen armeijan reserviläisenä ihmetyttää, naurattaa ja hävettää yhtä aikaa. Aseistetut soturit istuivat panssarivaunussa ja pakenivat paria mopopoikaa!!!!

  Voi jeesus... tulkaa pois sieltä Suomea häpäisemästä ja rahaa tuhlaamasta. Annetaan nekin määrärahat Syyrian pakolaisille, perkele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista tällaista tapausta, koska tämmöiset isojen poikien sotaleikit eivät kiinosta minua pätkääkään.

   Kun järjellä ajattelen, uskon, että kyseessä oli rauhanturvaajien riskinhallintataitojen taidonnäyte - se mikä ehkä Greenpeacen sotureilta nyt uupui. Olen vakuuttunut, että miehillä oli yhteys päämaajaan, josta kääntymiskäsky tuli. Hyvä, että säilyivät hengissä.

   Poista
  2. Varmaan näin, mutta silti. Entä jos vastaan sattuisi joskus oikeita sotilaita oikein asein? Miten voi turvata rauhaa, jos luikitaan häntä koipien välissä mopopoikiakin karkuun? Entä jos vastaan tuleekin oikeita sotilaita?

   Katsopa, jos viitsit, millainen on se ajoneuvo, jota mopopojat ehtivät naarmuttaa: > http://www.google.fi/search?source=ig&rlz=&q=pasi+panssariajoneuvo

   Poista
  3. Katsoin Pasi-panssarivaunua. Eikös se ole samanlainen, jonkalaisen alikersantti Hietanen tuhosi melko kevyenlaisesti heittämällä miinan sen eteen?

   En tunne rauhanturvaajien työtapoja, mutta ymmärrän sen, että fyysistä konfliktia vältetään viimeiseen saakka, enkä oikein näe perääntymistä tilanteesta häpeällisenä. Tuo ei ollut kai sotatilanne, eivätkä miehet olleet sotilaita vaan rauhanturvaajia.

   Ymmärrän kuitenkin sen, että tapauksen voi nähdä hassuna, koskasuomalaisilla panssarimiehillä oli ylivoima. Mieleen tulee kuitenkin mahdollisuus jostain heittopommeista tai räjähteistä. Ja edelleen ajattelen niin, että päätös ei ollut heidän, vaan perääntymiskäsky tuli lankoja pitkin ylempää.

   Poista
  4. Pioneerina huomautan, että Pasi ja oikea panssarivaunu ovat aivan eri asioita, vaikka Pasikin toki aika järeältä näyttää.

   Hietasen temppu näyttää helpolta elokuvassa. Se miina painaa 10 kiloa ja räjähtää aivan saatanan kovaa. Pitää mennä hyvin lähelle. Lisäksi se panssarivaunu ampuu tykillä takaisin ja jyrää alleen isotkin puut päälle tullessaan. Vaatii kovaa luontoa tekijältään.

   Ja tietysti suomalaiset rauhanturvaajat ovat sotilaita? Vai tarkoitatko, että heidän tehtäväkuvansa on erilainen? Mutta silti... miten sitä rauhaa muuten puolustetaan kuin estämällä sotatoimet?

   Poista
  5. Toimenkuvaa eli tehtävää tarkoitan. Rauhanturvaajalla on oman logiikkani mukaan oltava eri asenne tehtävässään kuin sotilaalla sotatilanteessa. Voisin kuvitella, että koulutus on aika tarkkaa ja että siinä on pääpaukut henkisessä asennekoulutuksesssa.

   Juuri tuossa luulisin eron olevankin: rauhaa puolustetaan eri tekniikoilla kuin sodassa sotiessa. Aseisiin turvattaisiin vain ääritilanteissa lähinnä estämään hengenmenoa joko kansalaisilta tai itseltä.

   Poista
 20. Puuttumatta sen kummemmin Sini Saarelan tapaukseen,kuin puoluepolitiikkaankaan tässä ko.tapauksessa totean vain omana mielipiteenäni,että arktisten alueiden ölynporauksen on todettu vahingoittavan luonnon omaa "systeemiä" eli vaikuttavan mannerjäätikön sulamiseen ja sitä kautta luonnonmullistuksiin.En tiedä todellakaan,mitä asian hyväksi pitäisi tehdä,mutta uskon,että niitäkin on,jotka tietävät.Greenpeace on kuitenkin,niin haluan uskoa,ihan hyvällä asialla.Mikä sitten on oikea ja vaikuttava tapa toimia,sitä en osaa sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän tässä vaikeaa onkin. Kyllä tiedetään, että Greenpeacen väki on oikean asian puolesta ja kyllä uskotaan sekin, että valtaajilla on oikeasti huoli luonnosta. Ollaan itsekin luontoihmisiä. Juuri luin järkyttyneenä Metsähallituksen suoritamista piittaamattomista avohakkuista koillismaalla, jossa liito-oravien asuttama metsä oli pantu maan tasalle. Yksi ainoa kolopuu oli jätetty tököttämään keskelle autiota kuumaisemaa, vaikka liito-orava tarvitsee puukäytävän, jota pitkin liikkua lentämällä.

   Kyse onkin siis keinoista, joilla arktisen seudun elintärkeää asiaa ajetaan. Minua harmittaa tuommoinen päätön kohellus. Pidän sitä itsekkäänä oman aatteen ajamisena muista piittaamatta. Noillakin ihmisillä on rakkaita omaisia, vanhoja mummuja, vanhempia, jotka ovat sydän sykkyrällä läheisensä puolesta.

   Ja sitten ollaan hirveän yllättyneitä vankilan oloista ja tuomarien puolueellisuudesta. Kun tämä kaikki tieto on ollut valmiina tässä maailmassa kaiken aikaa.

   Poista
  2. Kyllähän tämä juuri sitä päätöntä kohellusta oli.Ja sellaista voi odottaa kovin nuorilta ja sinisilmäisiltä idealisteilta.Ei enää aikuisilta ja asiaansa perehtyneiltä aikuisilta,joilla on varmasti ollut tiedossa kaikki riskit.

   Poista
  3. Kyllä kyllä. Vaan aika aikuisia nuo kai olivat kaikki, samaten Greenpeacen viestintäpäällikkö tuntui olevan jo keski-ikäinen idealisti.

   Toisaalta ei passaa idealisteja mollata, sillä tässä ainakin tarkoitus oli hyvä ja humaani. Jotenkin vaan tulee mieleen sellainen pumpulissa kasvaminen tai tahallinen silmien sulkeminen vallitsevilta realiteeteilta, liian ääretön usko hyvään.

   Poista
 21. Terveisiä Moskovasta ja Moskovan takaa. Siellä Sini Saarela oli paljon pienempi uutinen kuin meillä. Hänet on niputettu samaan kukkavihkoon kuin Pussy Riotin naiset: "tiesivät hyvin, mitä olivat tekemässä, tiesivät varmasti myös seuraukset ja tekivät silti. Rohkeita tyttöjä." Tutun lakimiehen arvio oli, että Saarelalle lätkäistään näyttävän pitkä tuomio, mutta sitten ratsastaa kehiin Rin-Tin-Tin eli Put-put-Putin ja armahtaa parin vuoden kuluttua.
  Omaksi vaikutelmakseni jäi, että venäläiset ovat hiukan kyrpiintyneitä siihen, että heitä koko ajan neuvotaan heidän omissa asioissaan ja yllytetään kaiken maailman höyrypäitä kiipeilemään milloin minnekin hakemaan koko maailmalta sääliä ja ymmärrystä. Ja samalla on hauska potkia Venäjää munille ihmisoikeuksien nimissä.
  Venäjällä ainakin rakentajilla näkyy olevan täystyöllisyys. Viime sunnuntaina katselin Varpusvuorelta kaupunkia, joka näytti kukkivan nostureita. Kirkot, kauppakeskukset, vanhat arvorakennukset, siinä marssijärjestys juuri nyt. Kaikki, minkä neuvostovalta hajotti, pilasi, antoi sortua, on nyt valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Ja asuntoja, miljoonia asuntoja syntyy kuin sieniä sateella. Moskovassa on jo 12 miljoonaa asukasta - virallisesti. Oikea luku saattaa olla huomattavasti suurempi.
  Varpusvuorelta muuten myös Napoleon aikoinaan katseli Moskovaa. Laitoin minäkin käden povitaskuun, nostin hiukan leukaa ja rannatonta talomerta mittaillessani mietin, kuinka pieni sirunen yksi Kolehmainen tai Sini Saarela tämän rinnalla onkaan.

  VastaaPoista
 22. Kiitos terveisistä, Kolehmainen, kaiholla otetaan vastaan. Että joku on käynyt Varpusvuorella Venäjällä ja katsellut käsi povitaskussa kukkivaa kaupunkia. On se toista 12 miljoonan ihmisen kaupungissa kuin viiden miljoonan ihmisen harvaanasutussa maassa.

  Siis tuo on vilpitöntä kaihoa pikkukaupunkiin kahlehditulta sielulta, ota semmoisenaan, ei sis. mink.laist. iron. tai pilkk., vaan ihailua. Nostureitakin katsoisin mieluummin kuin laakeita viljapeltoja, joilta sato on korjattu ja laareihin talletettu.

  Sini Saarela on useiden lausuntojen mukaan ollut täysin tietoinen Venäjälle suuntautuvan happeningin riskeistä. Siispä suu tukkoon, rutinat pois, ja vastuuta nyt vaan kantamaan teosta. Tämähän oli tiedossa.

  Itse uskon, että syyte muuttuu lievemmäksi, koska oikeushan se olisi. Ei tuota voi merirosvoukseksi selittää millään momentilla.

  VastaaPoista
 23. Ymmärrän kaihosi, oi pikkukaupungin kahlehdittu sielu, joskaan en ymmärrä, miksi et nouse viehkeästi Helsingissä junaan ja lähde vaikka sinne Varpusvuorelle. Netistä löytyvät ratkaisut kaikkiin matkan järjestämiseen liittyviin pulmiin.
  Olin tilannut oppaan ja auton vastaan junalle. Kiireisen ihmismeren keskeltä nousi päiden yläpuolelle kyltti, jossa luki "Kolehmainen". Kylttiä piteli tuollainen kolmivitonen, herttainen nainen, Klavdija, jolla oli veikeä, 30-lukulainen lierihattu. Tervehdittyämme sanoin, että hänen hattunsa on kyllä yliveto, jolloin hän ensin punastui, sitten niiasi ja lopuksi suuteli (toverillisesti) suoraan suulle. Saman tien hän tekaisi minulle lempinimen ja lopun aikaa kuljin nimellä "Kolehmaitshik", paitsi tietysti valtionarkistossa, jossa piti näytellä tiedemiestä. Mainittu arkisto, tunnettu paremmin nimellä GARF sijaitsee, kuten tiedetään, Ulitsa Bolshaja Pirogovskajan varrella.
  Kerroin tämän vain siksi, että jos olisin kehunut jonkun naisen hattua Helsingissä, olisin saanut hattupäältä joko nyrkistä tai käsilaukusta päin näköä ja poliisia olisi tietysti myös tarvittu taltuttamaan seksuaalista häiritsijää.
  Mutta Venäjällä kukkivat vielä monet vanhat tavat. Tiedän, että ne ovat sietämättömiä tiedostaville suomalaisille naisille. Meille sovinisteille ne toki kelpaavat.
  Vanhat tavat kukkivat myös lainsäädännössä ja siksi hiukan arvelen, että syyte merirosvouksesta GP:n porukkaa kohtaan menee läpi. Jos lauma hyvin harjoitelleita rosvoja kiipeää tankkerin kannelle ja valtaa sen,on kyseessä selvä merirosvous. Merimiehet eivät uskalla tehdä vastarintaa, koska rosvoilla on veneessään usein sinko, joka osoittaa tankkerin kylkeä. Tai sitten kiipeäjillä on räjähdyspanoksia, joita he uhkaavat käyttää, jos heitä uhataan. Tankkeri on varsin palonarka kapine ja jos se syttyy tuleen ja öljy pääsee mereen, ovat vahingot uskomattomat.
  Myös porauslautat ovat tulenarkoja paikkoja. Mistäpä lauttojen miehistö tiesi, oliko kiipeäjillä aseita. magneettimiinoja, sinkoja? Ei olisi kiva seistä roihuna palavan lautan kannella keskellä arktista yötä ja katsella rosvojen laivan katoamista kohti taivaanrantaa.
  GP:n tempauksessa ei oleellista olekaan sen tavoite, vaan se, miltä touhu näytti. Ja se näytti kyllä merirosvoukselta. Kiipeilijät olivat tulleet kielletyn vyöhykkeen sisään ja yrittivät nousta kannelle. Ei suurvalta tällaista kauan katsele. Jokainen Siperiassa käynyt tietää, ettei siellä lasketa tuollaisilla asioilla leikkiä.
  GP:n porukka saa kiittää polvillaan jumaliaan, sekä lautan päällikköä siitä, ettei heitä ammuttu saman tien köysiinsä. Muutama vuosi kivikoppia on vielä lievä rangaistus moisesta hölmöilystä.
  Vähän luulen, että jos lautan päällikkönä olisi ollut TuuTikki, olisi GP saanut poimia merestä hyvin perforoituja mielenosoittajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen jälkeen, kun tämä puhesairaus alkoi, en ole mielelläni matkustanut yksin. Ennen olisin aivan hyvin voinut matkailla yksinkin ainakin lähialueilla.

   Jos jotakin poikkeavaa sattuisi, ja minulla olisi juuri silloin hankalampi kausi puheessa, minut voitaisiin tulkita ja käsittää väärin, ja tällaisia tilanteita pelkään. Varmaan turhaan, mutta pelkään kuitenkin, koska kukaan ei koskaan ole kuullutkaan tästä sairaudesta.

   Kun olin allergiatesteissä pari vuotta sitten keskussairaalassa, puheeni kulki huonosti kun tulin huoneeseen. Testiä suorittava hoitaja talutti minut tuoliin istumaan kuin vakavasti sairaan höppänän vanhuksen. Toi eteeni juomalasin. En pystynyt selittämään, mistä on kyse, mutta en kyllä sitä vettäkään juonut.

   Poista
  2. Kolehmainen on asian ytimessä. Olisin kyllä antanut heidän kiivetä hieman ylemmäksi, ihan vain nähdäkseni minne asti jaksavat. Sen jälkeen köydet poikki rälläkällä.

   Mutta vakavasti puhuen: isoakin tankkeria suojaamaan riittäisi puoliryhmä kevytsingoilla varustettuna. Laivan viereen pyrkiviin veneisiin voi heittää pari kranaattia.

   Poista
 24. Kappas vain. Sillä aikaa kun kirjoitin äskeistä komenttia oli Hesarin nettisivuille ilmestynyt tarina siitä, mitä Barentsinmerellä tapahtui. Jutun kirjoittaja oikein hermostuu, kun sotilaat olivat osoitelleet aseilla ja ampuneet ilmaan.
  Jutuissa kerrotaan myös, että kiipeilijöillä oli "kapseleita", joiden tarkoitus oli suojata uimareita meressä. Metallikapseli, johon ihminen mahtuu sisään, näyttää kyllä aika lailla torpedolta tai pommilta, eikä ihme, että puolustajat hiukan heiluttelivat veitsiään.
  Erästä olleellista asiaa HS ei kertonut: miten kiipeilijöiden köydet joutuivat porauslautalle? Vai onko ajateltava, että miehistö nakkeli niitä mereen tyttöjen ja poikien avuksi?
  Tuollainen porauslautta on vähän saamarin korkea laitos, eikä sen kannelle saa köyttä kuin ampumalla se raketin tai muun ajopanoksen avulla perille. Köyden päässä on nelihaarainen koukku, joka tarttuu kaiteisiin ja sitten: hip huraa ja kiipeilemään. Jokainen, joka on nähnyt elokuvan "D-day" muistaa, kuinka köysiä toimitetaan yläilmoihin hyökkäystä varten.
  Mitä venäläissotilaat siis näkivät? Joukko hyvin varustettuja tyyppejä toi kumiveneillä suuria terässäiliöitä porauslautan sivulle, sitten ryhdyttiin ampumaan köysiä kannelle ja lopuksi alettiin kiivetä ylös. Siinä saattaa joku Igor miettiä itsekseen, että "kun tuon tyypin pää tulee partaan kohalle, niin hälle tuleekin noutaja".
  Sen sijaan lautan miehistö pruuttasi vettä vesitykeistä kiipeilijöiden päälle. Tuota konstia muuten käyttävät rahtilaivat yleisesti merirosvoja vastaan. GP:n kiipeilijöitä ei siis tulitettu vaan pikemminkin vesitettiin.

  VastaaPoista
 25. Minäkin kiinnitin muuten huomiota valtaajien hyvään ja yhdenmukaiseen varusteluun, joka ei viitannut mielenosoittajiin, vaan järjestäytyneeseen ja hyvin ohjelmoituun organisaatioon. Sitä en tiedä, lukiko heidän kumiveneittensä kyljissä Greenpeace - voisi kai olettaa.

  VastaaPoista
 26. Varmaan porauslautalla tiedettiin Greenpeacin lähestyvän, mutta näissä asioissa venäläiset ovat tiukkoja. Mehän olemme Suomessa oppineet, että kiistanalaisiakin lakeja on noudatettava.

  Mutta mitä sanoo asiasta Venäjän federaation rikoslain pykälä 227:

  1. Hyökkäyksestä meri- tai jokialukselle tarkoituksena vieraan omaisuuden anastaminen käyttäen väkivaltaa tai sen uhkaa, rangaistaan vapauden menetyksellä 5-10 vuoteen.

  2. Tästä teosta aseen tai aseena käytetyn esineen kanssa tehtynä, rangaistaan vapauden menetyksellä 8-12 vuotta.

  3. Teoista, jotka on tehnyt järjestäytynyt ryhmä, rangaistaan vapauden menetyksellä 10-15 vuotta.

  Tiivistin hieman. Mutta tässä kai ainoa kyseenalainen kohta on tuo tarkoitus - oliko se omaisuuden anastaminen vai ei? Muistakaamme myös Paasikiven viisaat sanat: Kreml ei ole raastuvanoikeus.


  VastaaPoista
 27. Piti oikein tarkistaa Juutuubista konsti, jolla GP:n pojat saivat köydet nakatuksi porausalukselle, Niillä näkyi olevan jonkinlaiset isot kumiritsat, joilla varmaan ammuttiin ensin ohut naru, jonka päässä oli paino. Paino meni yli kaiteen, palasi alakautta ja niin saatiin hilatuksi varsinainen nousuköysi ylös. Ihmettelen vaan, miksi porauslautan miehistö ei katkonut niitä köysiä. Ehkä sillä kohdalla ei sattunut olemaan ketään.
  Juutuubissa on myös pätkä, jossa porauslautan miehet hiukan ravistelevat yhtä GP:n kumivenettä. Veneessä olleet kaksi kaveria ottivat homman rauhallisesti. Ne ovat kyllä hyvin treenattuja ja motivoituneita tyttöjä ja poikia, eikä heiltä rohkeutta puutu. Vielä kun kertoisivat selväkielisesti, mitä asiaa tarkkaan ottaen he siellä merellä vastustavat.

  Iinekselle matkustelusta sen verran, että ymmärrän toki, ettei puhumattomana paljon viitsi junailla. Mutta eikö pikkukaupungista löydy jotain hyvää kaveria lähtemään mukaan? Ja ainahan voi lähteä järjestetylle seuramatkalle, jolloin voi minimoida puheen tarpeen.
  Pikkuserkkuni Sirkka on kuuromykkä, ollut syntymästään asti. Hänen miehensä on myös kuuromykkä. Pariskunta matkustelee paljon ja he vakuuttavat, ettei mitään hankaluuksia ole, itse asiassa he saavat enemmän apua kuin tarvitsisivat.
  Tämä Sirkka on kyllä sellainen tuulimylly, että häntä ymmärtää, vaikka ei hallitsisi viittomakieltä. Hän hosuu, nauraa, elehtii ja ilmehtii niin tehokkaasti, että kiinalainenkin saa hyvin selvän hänen "puheestaan". Nainen on poikkeustapaus, myönnetään. Hänen miehensä taas pitää kätensä taskuissa ja antaa vaimon hoitaa supliikin. Hänellä on kyllä varsin ilmeikkäät silmät.

  VastaaPoista
 28. Kiitos lakipykälistä, Tuutikki. Olin lähdössä itsekin niitä kaivelemaan, mutta siinäpähän ovat.
  Jännä nähdä, kuinka tuomarit lakia tulkitsevat. Jos noustaan vieraan aluksen kannelle porukalla, se voidaan kyllä tulkita yritykseksi ottaa alus haltuun, omaan käyttöön. Vaikka oma käyttö rajoittuisi aluksen käyttämiseen propagandan levittämisen alustana se ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että laiva on otettu muuhun käyttöön kuin mihin se on rakennettu ja suunniteltu.Se on siis eräällä tavalla kaapattu. Ja ainakin vanhan merilain mukaan kaappari=merirosvo.
  Tuutikki tarjosi kevytsinkoa ja puoliryhmää tankkereille. Nyt taitaa juttu kuitenkin olla niin, ettei kaupallisessa liikenteessä olevilla aluksilla rauhan aikana saa pitää aseita tai aseistettuja joukkoja. Juuri siksi tankkereille on asennettu runsaasti vesitykkejä ja muutamissa laivoissa on pyörivät kaiteet, joista ylöskapuajien sormet lipsuvat ja ukot tippuvat mereen, jossa tiikerihai, vaaniva tiikerihai jo toiveikkaasti odottelee iltapalaa.
  Muistaakos Mikis vanhana seilorina noita aseistautumissääntöjä? Jos laivoilla saisi pitää aseita ei kai tarvittaisi Somalian rannikoilla sotalaivoja. Jos vaikka joka laivan etukannella olisi tuo mainio karkeakaliberinen Sergei konepyssy ja paljon pateja, ei rosvoporukoilla olisi mitään tuloa paria kilometriä lähemmäksi.

  VastaaPoista
 29. Juuri näihin Venäjän omiin lakipykäliin ovat viitanneet mm. Niinistö ja katainenkin. Suomi ei voi lähteä arvostelemaan toisen maan lakia ja sanomaan, mitä pitää tehdä. Emme hyväksyisi sitä, että meidänkään lakejamme arvosteltaisiin eikä niitä kunnioitettavisi. Samasta asiasta on tässä kyse.

  VastaaPoista
 30. Kyllähän se niin on, että kun venäläisillä on paska laki josta ne ei ees piitta ja kun vielä tiedetään, että ne tappaa kaikki ja kusee ruumiiden päälle - niin ei niille auta ryppyillä. Onhan se helvetin typerää puuttua mihinkään mitä venäjä tekee.

  Sini saarela ansaitsee kaiken sen kurjuuden, mitä venäläiset hänelle keksivät. Kaikki greenpeacen venäjällä olevat jäsenet ansaitsevat kaiken sen kurjuuden mitä venäläiset heille keksivät. Ei siksi että se olisi oikein tai väärin vaan siksi että se on venäjä.

  Helvetin typerää harjoitella valmiiksi ja varustautua tuollaiseen tilanteeseen, että osaa käyttäytyä väkivallattomasti eikä mene paniikkiin. On todella typerää tehdä tehokas ja turvallinen ja harjoiteltu mielenosoitus, koska kukaan ei silloin vahinossa kuole. Kuolema on kuitenkin aika todennäköinen juttu arktsella merellä, jos kastuu.

  Siispä sini harjoitteli ja toimi ammattimaisesti. Siispä venäläiset antoivat hänelle kahleet jalkoihin ja keksivät syytteet. Siispä he näytösoikeudenkäynissä laittavat hänet sadaksi vuodeksi vankilaan.

  Onnellinen loppu!

  Anna politkovskaja ammuttiin hissiin.
  Anna barburova ammuttiin kadulle.

  Mitä vittua urputtivat venäläisille. Kyllä sen tietää mitä siitä seuraa.

  On aivan helvetin typerää nousta vääryyttä vastaan ja se on helvetin hyvä että me tiedetään se. Meistä ei ikinä olisi mitään ongelmaa millekään totalitarismille. Sen verran fiksuja me ollaan tässä blogissa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, "tässä blogissa" on monenlaisia mielipiteitä ja kommentteja, luojan kiitos, mutta "meidän" mielipidettä täältä tuskin löytää.

   Sinun puheenvuorosi kaltaiset kriitiikit ovat blogin suola. Ja minähän keskustelen niiden kanssa, jotka tänne kirjoittelevat, heidän ehdoillaan, heidän näkökulmastaan.

   Jos jokin mielipide jää puuttumaan, se johtuu yksinkertaisesti siitä, että sille ei ole ilmaantunut esittäjää. Minä säästelen usein paukkuja muille, enkä niitä edes esitä, jos ne eivät ole tullakseen. En pidä kovin viisaana sitä, että bloginpitäjä vie keskustelua omaan suuntaansa, tyhjentää joka kerta akkunsa ja kuuluttaa mielipiteensä ainoana oikeana totuutena. Totuuksia on monia - sen olen oppinut vuosien varrella.

   Poista
 31. Huomaan,että nyt minua mietityttää,kuinka alkuperäinen asia jää tämän Sini-jutun ja venäläisen oikeusistuimen arvostelemisen varjoon.Siis ihan valtakunnan mediassakin.Tärkein asia unohtuu tai jää taka-alalle eli syy siihen,miksi Gp oli paikalla.Ja sitä myöten myös keskustelu arkitsten alueiden öljynporauksista ja sen seurauksista.Ei Venäjä ole ainoa,joka poraa.

  VastaaPoista
 32. Siis tokihan tarkoitin,että arktisten alueiden.Tuo lukihäiriöpaholainen tuppaa näin vanhemmiten kiusaamaan.


  VastaaPoista
 33. iinespaskan blogi nyt on ihan sama, siis mitä täällä urputetaan ja yritetään tyhmiä manipuloida! Suurin osa ihmisiä ajattelee sentään onneksi - ihan omilla aivoillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mikä anonyymia nyt niin harmittaa?

   Poista
  2. Omilla aivoilla ajattelu on melkein aina suotavaa, mutta jos anonyymi sellaisesta malttaisi.

   Poista
 34. Totuus on, että Venäjä on piittaamaton öljytuhoista, joita se kaiken aikaa aiheuttaa. Öljyä valuu vaarallisia määriä ruostuneista putkista, jotka ovat Venäjällä pikemmin sääntö kuin poikkeus.

  Jos arktisilla alueilla sattuisi öljyvuotoja, ne olisivat äärimmäisen tuhoisia monille eläinlajeille. Tämä kahden minuutin Ylen uutispätkä kannattaa ehdottomasti katsoa.

  Tällaista tuhoa ei kukaan varmaankaan kannata. Kokonaan toinen asia on, kuka uskoo Greenpeacen nykyiseen metodiin uhrata innokkaita ja nuoria jäseniään mediakohun vuoksi mahdollisesti vuosiksi vankilaan neuvosto-oloissa.

  Minulle ainakin on päivänselvää, kaiken nyt lukemani uusimman tietouden jälkeen, että valtaajat eivät lopultakaan olleet täysin tietoisia siitä, minkälaiseen uhkaan he itsensä saattoivat operaatiollaan. Hollantilainen vangittu kirjoittaa kirjeessään tänäisessä lehdessä, miten yllättyneitä he olivat monen päivän vankeudesta, kun he luulivat menevänsä 24 tunnin kuulusteluihin - varustautuneena kahden päivän vaatetuksella. Myös vankilan olojen taso järkyttää ainakin tätä hollantilaista, ja jo sekin, että hollannin kielen tulkkia ei ollut vankilassa paikalla. Siis, haloo, pitihän tämä tietää ja se on perusseikka, että venäläinen oikeus on vähän samaa kuin venäläinen ruletti..

  Minä luulin kyllä alkuun, että heillä olisi ollut realistinen käsitys uhasta ja sen laadusta. Vaan ainakaan täysin ei ollut.

  VastaaPoista
 35. Minä taas uskon, että GP:n väellä oli realistinen käsitys siitä, mitä voi tapahtua, jos he kiipeilevät Venäjän öljylautoille. Venäjähän on toistuvasti ilmoittanut, että se pitää kansainvälisiä ympäristöjärjestöjä "ulkomaisina agentteina", joille on varattu vilpoisia sellejä pitkin Jäämeren rantaa.
  Alue, jossa nyt porataan, voi tuottaa koko maapallon tarvitseman öljymäärän 25 vuoden ajaksi. Ja se on vain yksi öljykenttä monista. Puolet Venäjän valtion budjetin tuloista tulee öljyn ja kaasun myynnistä. Kyse on siis suurvallan elintärkeistä eduista. Tämänkin GP:n aktivistit takuulla tiesivät.
  Nämä nuoret ihmiset ovat ilmeisesti valmiit menettämään vapautensa, terveytensä, jopa henkensä aatteensa vuoksi. Ja aate on yhtä vankka kuin islamisteilla, jotka sitovat uumilleen pommivyön, kävelevät kohteeseen ja vetäisevät narusta.
  Kuten aiemmin sanoin, he ovat rohkeaa väkeä ja ansaitsevat kaiken kunnioituksemme. He tietävät, ettei työnantaja, Greepeace, voi heitä auttaa, ei myöskään maailman yleinen mielipide. He ovat nyt niin omillaan kuin ihminen olla voi. Konsulien tuomat ruokapaketit ovat aika laiha lohtu.
  Toisaalta he voivat laskea plus-tilille sen, että venäläisten on pakko skarpata öljytuotantonsa turvallisuuskysymyksissä. Jos Jäämereen alkaa pursua mustaa öljyä, GP voi sanoa, että "mitäs me sanoimme" ja äkkiä on koko maailman mielipide Venäjää vastaan ja GP:n puolella. Ja taas kilisee GP:n kirstuun miljoonia.
  Nämä nyt vanhitut aktivistit ovat GP-ideologian marttyyreja, joilla tahkotaan rahaa.

  VastaaPoista
 36. Samaa mieltä edellisten kanssa.

  Aina kun GP ennen iski jossakin turvallisessa länsimaisessa kohteessa, mm. Helsingin kauppatorilla, tuhahdin että menkääpä saatana kerrankin tekemään isku Venäjälle tai Kiinaan, niin sitten saatte tukeni.

  Nyt he sen tekivät ja saivat sympatiani. Rohkea teko.

  Toivoin tietysti, että kun he menevät karhunpesälle sörkkimään, niin he tietävät mitä tekevät. Jos tulee kymmenen vuotta, niin sitten istutaan. Ja pidetään Venäjää julkisessa piinapenkissä, ettei pääse retostelemaan ympäristöasioilla.

  Muuten olen sitä mieltä kuin ennenkin: on naurettavaa, että Suomen pitää lopettaa tehtaansa ja maataloutensa puolittaakseen ennestäänkin vähäiset päästönsä, kun samaan aikaan mm. Puolassa kipsivuori vuotaa suoraan mereen ja Venäjän Kaliningradissa lasketaan paskat puhdistamattomana suoraan Itämereen. Ja kaikki päästöt kielletään, vaikka jäädään rysän päältä kiinni. Slaaveilla riittää pokkaa.

  Pietarinkin viemäripäästöt saatiin puhdistettua vasta, kun suomalaiset veronmaksajat ojensivat auttavan kätensä. Samaan aikaan samalla alueella Venäjä pullistelee mahtavilla, saastuttavilla sotaharjoituksilla, jotka nielevät miljoonia.

  Lopuksi totean, ettei Suomella ole varaa vihreään ympäristöministeriin. Epärehellisen idealistin sijasta siihen virkaan on saatava laskutaitoinen realisti.


  VastaaPoista
 37. Onkohan Riku järkyttynyt sanattomaksi suuren suosikkinsa James Hirvisaaren potkuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo aikanaan täällä vertasin Hirvisaarta siihen suurempaan Jamekseen, nimittäin Potkukelkkaan.

   Jameksella kansanedustajuus jää nyt yhteen kauteen, toisaalta mies on jo 63v. Onneksi ei VR:lle enää kuskiksi voi alkaa.

   Poista
  2. Laitan Hirvisaaren Erkille hieman lohdutusta.

   Poista
 38. Muistin virkistykseksi:

  Vuonna 1985 ranskalaiset agentit upottivat räjäytyspanoksella Greenpeacin Rainbow Warrior -aluksen Uudessa Seelannissa. Yksi ihminen kuoli.

  Osa agenteista saatiin erinäisten vaiheiden jälkeen kiinni ja tuomittiin jopa 10 vuodeksi vankeuteen, mutta vapautettiin parin vuoden jälkeen. Ranska ei nöyrtynyt missään vaiheessa, vaan uhkaili Uutta Seelantia kauppasaarrolla yms. Siviilin murhaan syyllistyneitä agentteja kohdeltiin kansallissankareina.

  Myöhemmin väitettiin, että räjäytyskäsky tuli suoraan presidentti Mitterandilta. Syynä oli se, että Greenpeace häiritsi Ranskan ydinkokeita Etelämerellä.

  Mielenkiintoista nähdä, käyttäytyykö Venäjä sivistyneemmin kuin Ranska.

  VastaaPoista
 39. Greenpeace hakee hyviä kuvia. Loistavia otoksia siitä, kun moottorivenee ajaa kovaa vauhtia jättimäisen aluksen keulaallon vieressä. Vielä jos kuvaan saadaan kannella vesityksin kanssa tähtäilevä miehistön jäsen, niin isku on ollut täydellinen. Greenpeace on luonnonsuojelun mainostoimisto.


  Sini Saarela on viattomuuden kasvot, en viitsi sanoa, ketä hänen yhden ilmeen kasvonsa muistuttavat. Minusta hyvin järkevää on vastustaa öljynporausta arktisella alueella. Toinen juttu on, oliko kohde aivan väärä. Joku väitti, ettei kyseinen alus olisi sellaiseen osallistumassa, ainakaan juuri nyt. Mutta minkä sille mahtaa, jos kuvaukset on jo suunniteltu, aikataulut lyöty lukkoon ja filmiryhmän hotellikuolema halutaan estää.


  VastaaPoista
 40. Kas vain, mitä löytyi Wikistä: "Prirazlomnaja sijaitsee Arktisella alueella, jonka luonto on haavoittuva. Elokuussa 2012 kuusi Greenpeacen aktivistia, mukana muun muassa Kumi Naidoo ja Sini Saarela, kiipesivät alukselle ja viettivät siellä 15 tuntia.[7][8] Mielenosoituksen jälkeen Gazprom joutui myöntämään, ettei yhtiö pysty täyttämään arktisten olosuhteiden asettamia turvallisuusvaatimuksia".

  Kunnioitukseni Sini Saarelaa kohtaan nousi taas yhdellä pykälällä. Ilmeisesti ensi kertaa pidettiin Venäjällä "vain" mielenosoituksena ja annettiin aktivistien mennä. Nyt sitten ovat kovat piipussa.

  Siniä vastassa oleva koalitio ei ole aivan vähäinen: Venäjä, Saksa ja Paavo Lipponen. Paavohan se järjesti asiat niin, että Viipurin takaa vedettiin kaasuputket suoraan Saksaan, jotta talvella olisi mitä polttaa lämmikkeeksi. Voisi hyvin kuvitella, että Venäjän ja Saksan sopimuksessa on myös salainen "Barbarossa"-pykälä, joka antaa Venäjälle vapaat kädet hoidella mielensä mukaan terroristit ja ympäristöporukat. En ole ainakaan huomannut rouva Merkelin ärähtäneen. Hollanti kinuaa takaisin GP:n laivaa ja omia kansalaisiaan, mutta pieniä ovat puukengät tässä sopassa.
  Yksi asia, mikä on varma, on Venäjän kyvyttömyys hoitaa ympäristöasioitaan. Olen nähnyt Siperian taigalla öljyjärviä, joiden toista rantaa tuskin näki. Siperian jokiin kaadetaan kaikki töyhkä, mikä ihmisistä ja tehtaista lähtee. Neuvostokomennon jälkeen maa on täynnä romua ja raunioita. Edelleen maseudulla näkee tehtaita, joiden piiput tupruttavat ilmaan savun seassa mustia hiutaleita.
  Greenpeace on siis hyvällä asialla nostaessaan epäkohtia julkisuuteen. Luulen kuitenkin, ettei Venäjällä mikään muutu, ennen kuin suurimmat ostajamaat yhdessä vaativat sen uusimaan ympäristöstandardinsa.
  Aktivistien vangitseminen on Venäjälle ase, joka voi laueta omaan polvilumpioon. Niin kauan kuin tytöt ja pojat istuvat linnassa, heidän oloistaan kerrotaan niin somessa kuin muussakin mediassa kautta läntisen pallonpuoliskon. Ja aina kun heidät mainitaan, mainitaan myös GP ja Venäjän ympäristöongelmat. Jos taas heidät vapautetaan ensi viikolla, saattaa GP purjehtia samoille vesille jo ensi kesänä toistamaan temppunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo öljyjärvet johtuvat myös rikkinäisistä öljypuktista, joista valuu kaiken aikaa öljyä veistöihin ja luontoon. Näin sanotaan yllä olevassa linkissäni, jossa on uutispätkä Venäjän öljyjutuista arktisella alueella.

   Poista
 41. 1970-luvun alun kirkkaimpia muistoja minulla on, kuinka tiedemiehet kertoivat öljyn ennen 200-luvun alkua loppuvan. Se tuntui lapsesta pelottavalta: mitä sitten tapahtuu, eikö autoja enää ole?

  Öljy loppuu joskus. Koska se tapahtuu, sitä en voi tietää. Tiedemiehiin ei ole luottamista, he tekevät omaa uraansa ja hankkivat rahoitusta tutkimukseensa ja tilileilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aikaa sitten samat tiedemiehet kertovat meren pinnan nousevan 7 metriä. Nyt he kertovat sen nousevankin vain 0,7 metriä, mutta ilmaston kuumenevan 5 astetta nyt ensi alkuun.

   Vaikka tuo olisi tottakin globaalissa katsannossa, niin kaikki senjälkeinen tulkintaa, sen kehotan muistamaan.

   Poista
  2. Jos meren pinta nousisi 7 metriä, niin meille se olisi onnen kantamoinen kesäpaikassa. Vesiraja tulisi lähemmäs saunaa, kun se on nyt sen verran kaukana, ettei edes näy saunan portailta.

   Sen sijaan tämä kaupunkikoti voisi jäädä veden alle, kun joet tulvisivat alavalla maalla.

   Poista
 42. Todellisuuden taju edellyttää, että ymmärtää kaksi metriä pitkän kaljupäisen, juuri linnasta päässeen kaiffarin, takapuoleen potkaisemisen sisällyttävän mahdollisuuden tapahtumaketjun edelleen jatkumisesta itselle epämiellyttävään suuntaan.

  VastaaPoista
 43. Tuu sie ihana Iines tänne meijjän seuraks! - Älä sie välitä tuost anonyymist, sill ei ollu syntyissään aivoi lainkaan, lääkäritkin ihmettel, jot mist tuollanen ilkeys voi oikei olla peräsii, ko sen selkärankakii ol skolioosis.

  VastaaPoista
 44. Älä viitti Riku yrittää savoo, rupee väkisin naurattaa..

  Siis en välitä anonyymeista, sillä jos joku paskoo toisen päälle, se yleensä lennähtää bumerangin tavoin taikaisin heittäjään. Nytkin on aikamoinen tuuli. Tulisikin oikein kunnon syysmyrsky!

  Enemmän minä suren sitä, kun ihminen on niin raadollinen ja omahyväinen. Oma napa on aina oikeassa, oma napa näkee miten asioiden tulee olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aitoa Karjalan murretta. Ja jos ei ollut, niin sitten se oli jotain muuta. Savossa toki minunkin sukujuureni toki ovat, isoisäni puhui sitä: "mie oon muuruveelt" - Isäni oli nuorempana polvena vittumainen, omalle isälleen tykkäsi sanoa, ettei ole mikään synti olla savolainen, mutta kun se on niin saatanan suuri häpee. Hän oli sydämessään keskisuomalainen, sieltä nuorena kuollut äitinsäkin oli. Minulla on siltri viimeisin sana: saatanan sontavarpaat, keskisuomessa ei ainakaan ole muuta kuin lapamatoja lahnoissa! Kajaanista tulleilla ei ole mitään toivoa.

   No jaa, isäni puolustukseksi on sanottava, ettei se saatanan savolainen sotaveteraani uskaltanut vastustaa vastenmielistä vaimoansa, kansankoulun opettaja aadolfia ja pisti faijani jo lapsena yksin asumaan kauppansa yläkertaan, Sitä pelotti, nukkui pistooli tyynyn alla.

   Poista
  2. Jaa että karjalaa. No niinpä tietenkin, vokaalinvenytykset ja kaikki. Hmm, meikäläinen on kyllä murrekurssinsa käynyt ja kentällä kiertänyt jumalaton magnetofoni heikossa kädessään tuohivirsut jalassaan. - No ei niitä virsuja, silloin oli talvi kun kiersin. Taisin saada murteista kakkosen, kun maksimi on kolme, eli en ole ollut mikään hikari tuossakaan. Vaan jos ajatuksella paneudun, uskoisin tunnistavani murteen kuin murteen.

   Opiskelussa minulla oli paukut uskontotieteessä ja kirjallisuuden puolella. Suomea vedin vähän väkisin.

   Minun isäni puhui paljolti tamperelaista, ja äitini Rauman murretta. Kun he olivat symbioosissa. heidän puheensa sulautui yhteen ja nyt kun sitä luokittelen ja mietin, se ei ollut kumpaakaan murretta puhtaasti. Siihen tuli tämä ikävä satakuntalainen valittava poljento.

   Poista
  3. Ethän säääääääääääääää-ää vaan sano määäääääääääääääää-ää ja sääääääääääää-ää?

   Poista
  4. Emmää noin sano, mutta muut sannnoo täälläpäin. Sit ne mennnee riskoon ja kattoo rirkee ja prookkkee tekkarista.

   Poista
  5. Ymmärrän, mutta jos yhtään liikutuit, ärsyynnyit, tykkäsit, tai muuten jotenkin mieleesi näistä otit, katson että me olemme kihloissa.

   Poista
  6. Liikutuin lievästi ja tykkäsin, kun tulit piristämään meikäläistä. Tattista, Riku, olet vallan hyvä ihmiseksi. Kihloista en tiedä, ellei tule timantteja koko rinkulan mitalla. Kihlalahjakin olisi asiallinen.

   Poista
  7. Timanteihin ei ole varoja eikä isoon kihlajaisilmoitukseen Hesariin.Olkoon menneeksi, menen keiittämään aamukahvit ja unohdan koko jutun.

   Poista
  8. Höpsistä, älä yritä luikerrella rutjake! Että ei näkyvää kihla-ilmoitustakaan, jollaista jo täällä suunnittelin ja melkein lähetin. Taisit ryypätä rahasi, senkin kelmi.

   Ei vaan ei, olen päättänyt ottaa löytökoiran. Vähän jo tuumasin, etten ota enää koiraa, enkä kissaa, mutta miksi en ottaisi, kun kerran tykkään elukoista ja tykkään myös lenkkeillä. Vaan pienistä en pidä, iso sen olla pitää.

   Poista
  9. Koira piristää elämää, minäkin ottaisin, mutta en jaksa alkaa sellaista hoitamaan ja ulkoiluttamaan. Minä ottaisin villakoiran, kun meillä joskus oli sellainen ja tykkäsin siitä, vaikka sen tuloa vastustin. Villakoira on koirista älykkäin, kauniskin, kun ei vain leikkaa turkistaan sellaista älyttömän näköistä puppelia.

   Poista
  10. Ulkoilen melkoisesti, jopa muutaman tunnin päivässä, joten se ei toisi muutosta meikäläisen elämään. Vaan sitä mietin, antaako piski minun kuvailla rauhassa niin ettei pelästytä mahdollisia luontokappaleita pois, niitä kun mieluiten kuvailen.

   Toisaalta olen joutunut luopumaan niin monesta rakkaasta eläimestä, että ajatus sen elämän rajallisuudesta pillityttää etukäteen. Vaikkei koskaan voi tietää, kuka tässä kenetkin ensin jättää.

   Poista
 45. Joku tuolla yllä sanoi, ettei viiitsi sanoa, ketä Sini Saarela muistuttaa. Minusta hän muistuttaa ilmielävästi Märta Tikkasta, paitsi että Märta on pehmeämmällä tavalla kissamainen, kaunis. Mutta piirteissä on samaa.

  Rauha Sinille, toivottavasti hänet sentään vapautetaan, eihän sitä vankeutta kukaan toki toivo. Realiteetteja tässä on tarkasteltu, ja edelleen ajattelen, että realismia kehiin, Sini. Ei se mitään auta, että hetken puhutaan Greenpeacesta. Kohta asia on unohdettu ja öljyputket vaan vuotavat Venäjällä, edelleen. Katsokaa nyt ihmeessä tuo linkki minun kommentistani hieman ylempää, ellette ole katsoneet. Siellä on 2 minuutin uutisfaktaa Venäjän öljynporauksesta.

  VastaaPoista