18.10.2013

Siemen Marialle


Homo saa lapsen!  Neekeri Jani Toivola on raskaana! Vaan miten Toivola voi saada lapsen, kun homot eivät saa adoptoida? Tämä oikeus on vain heteropariskunnilla, joilla ei ole merkintää rikosrekisterissä eikä sosiaalihuollon kortistossa, vaan merkinnät ovat pankkitilin saldopuolella. 

Miten Toivola on siis tullut raskaaksi?  Onko hän kiilannut adoptiojonon ohi? Vai onko hän pannut siementään koeputkeen ja hiiri on tullut ja vienyt siemenen Marialle?  Ja tuleeko mulatti vai musta? Nyt riittää lehdillä spekuloitavaa, ellei Toivola avaudu Sarasvuolle tai Tuomas Enbuskelle.

Ja miten äiti voi jättää vauvansa salolaisen kerrostalon kylmälle penkille, pakastuvaan yöhön? Eikö tätä lasta ei voisi antaa vaikka Kaikkos-Taiveahoille, kun he niin kovasti haluavat lasta?  Varmasti keskeyttäisivät luisteluharjoituksensa, jos saisivat tämän lapsen. 

Täytyy myöntää, että minun tulee sääli Satu Taiveahoa, kun hän  joutuu kärsimään miehensä törttöilystä. Hän on viaton niihin ja menettää muka joidenkin rahajuttujen vuoksi äitiyden, elämän tärkeimmän asian. Kaikkonenkin vaikuttaa lämpimältä ihmiseltä, jolla on huumorintajua. Lasten kanssa pitää olla nimenomaan huumorintajua, ja sen tulisi olla yksi tarkkailtava asia, kun lapsia valitaan adoptiovanhemmille. 

***

Tänään tuntuu, että talvi tulee. Hallituksen puheenjohtajan vaimo soitti aamulla tunnin puhelun. Olen joutunut mukaan taloyhtiön kähinöihin, tai siis minua yritetään vetää puolelle ja toiselle, ja eri tahot ovat uskoutuneet meikäläiselle tänä syksynä. Kumpikin kärhämän osapuoli pommittaa huolillaan ja tahtoisin ymmärtää kumpaakin. Tämänaamuinen soittaja on vanhempi lapseton vaimo, ja sitäkin mietin, olisiko hänellä helpompaa, jos hän olisi saanut olla äiti. Miksi lapsettomat naiset ovat joskus vähän hankalia?


(Maalaus Hieronymus Bosch)

83 kommenttia:

 1. Ei minun ärtymykseni lapsiasiassa johtunut suinkaan siitä, että Toivola on homo ja mies. Ensin ärsytti tapauksen otsikointi ja sitten se usein toistettu ajatus, että jokaisella on oikeus saada lapsi. Ajattelen asiaa niinpäin, että jokaisella syntyvällä lapsella on oikeus vanhempiin.

  Ymmärrän toki, että lapsettomuus on kipeä asia, en väheksy sitä lainkaaan. Olen läheltä nähnyt miten raskas se asia on, ja miten katkeraksi saattaa lapsettomuus ihmiset tehdä. Niin katkeraksi, etteivät maailman lapset saa enää minkaanlaista sympatiaa osakseen. Eivät myöskään lähipiirin lapset.

  Silloin kun lapsettomuuden "hoitaminen" tehdään lasta haluavien omilla varoilla, toivon hartaasti, että he onnistuvat. Jos taas kuormitetaan yhteiskunnan hoitokoneistoa ja -varoja, en kannata asiaa. Täs kohtaa olen tyly, sillä pidän adoptiota parempana ratkaisuna lapsettomuuteen.

  Adoptiota olisi syytä helpottaa, mutta lapsi on sijoitettava aina turvalliseen kotiin, ja sen tarkistaminen lienee tän hetkisen tarkistusprosessin takana. En oikein tiedä miten asiassa pitäisi toimia, enkä sitäkään, auttaako näiden asioiden reposteleminen lehdistössä yhtään äiditöntä ja isätöntä lasta, tai lapsettomia vanhempia. Jos osaisin asian ratkaista olisin viisas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli viittaat, AnnaY, edellisen keskustelun lopussa olleisiin kommentteihisi.

   Tuo on totta, että voisi puhua asioista lapsen oikeuksien näkökulmasta. Lapsen oikeuksista puhuminen on kuitenkin eri asia kuin puhua ihmisen halusta saada lapsi. Puhumme siis eri asiasta, näkökulman mukaan, ja toki selvää on, että lapsen oikeudet ovat maailman ykkösasia ja ykkösnäkökulma. Mutta siis myös aikuisen halusta saada lapsi voidaan puhua ilman aikuisen syyllistämistä. - Tällä en tarkoita, että syyllistäisit, AnnaY, mutta usein nämä keinohedelmöitys- ja adoptioasiat tahdotaan vaientaa sillä, että että aikuisten toiveista puhuminen on itsekästä. Noh, itse lähden siitä, että lasta toivovat ihmiset ovat juuri niitä ihmisiä, jotka asettavat lapsen kaiken muun edelle. Minusta se on hienoa.

   Adoption hinta on katkeran kallis verrattuna keinohedelmöityksen hintaan, vaikka siis käytettäisiin yksityisklinikkaa, niin kuin tietämissäni tapauksissa on käytetty. On yksinäisiä naisia, joilla on hyvin pienet mahdollisuudet saada ottolasta, koska heillä ei ole rikasta miestä eikä tarpeeksi turvaverkkoja. Kuitenkin he voisivat olla yhtä hyviä äitejä kuin rikkaammatkain. En osaa ajatella niinkään, että ns. ehjä perhe ja hyvät tulot takaavat esimerkiksi lapsen hyvän psyykkisen kehityksen.

   Poista
  2. PS Lukemani mukaan kunnalliselle puolelle keinohedelmöityshoitoon pääsevät lapsettomat pariskunnat, eivät siis ketkä tahansa lasta haluavat. Lapsettomuus ei katso tulotasoa, jota siis tarvitaan adoptiolapsen ostamiseen. Ostaminen on aivan oikea termi, koska adoptiolapsen hinta on huippukallista. Kaikilla ei ole siis varaa pelastaa maailman kodittomia lapsia, vaikka halua voisi ollakin.

   Poista
 2. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että Toivola "saa" lapsen. Asia ei ole erityisen kiinnostava, se ei liikuta minussa mitään. Enkä usko, että kansaedustuslaitoksemmekaan joutuu erityisen suuriin vaikeuksiin, kun Jania ei siellä puoleen vuoteen näy.

  En minä usko, että Kaikkoset sentään luisteluharjoituksia keskeyttäisivät, elleivät saa televisioryhmää ja lehdistöä kuvaamaan isyyden riemua täynnä olevaa kansanedustaja Antti Kaikkosta.

  VastaaPoista
 3. Nyt kansanedustaja Toivola voisi kertoa muillekin, miten tuo onnistuu juridisesti. On paljon lapsettomia pariskuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homomiehillä kyseeseen voi tulla ainakin koti-inseminaatio, jossa toivottua spermaa laitetaan ruiskulla naisen sisälle hedelmöitystarkoituksella.

   Anonyymi, tulisiko lapsettomien "pariskuntien" mennä yksinäisen lasta toivovan edelle? Eli niin kauan kuin pariskuntia on jossain toivomusjonossa, yksinäinen homo tai yksinäinen hetero ei saisi saada lasta millään keinoin?

   Joka toinen avioliitto päättyy eroon, vaikka useimmissa on pieniä lapsia.

   Poista
 4. No, mun mielestäni voimakas halu saada lapsi, ei aina tee ihmisestä automaattisesti hyvää vanhempaa. Joskus mielikuvasta on tullut pakkomielle ja saattaa käydäkin niin, että lapsi osoittautuu erilaiseksi kuin on toivottu. Tiedän tapauksen, toki vuosien takaa, että lapsi kasvaessaan kapinoi normaalia rajummin ja kielteisellä tavalla ja adoptiovanhemmat olisivat halunneet purkaa adoption. Toisessa tuntemassani tapauksessa lapsi sairastui psyykkisesti, sillä hän koki, että ei täytä vanhempiensa vaatimuksia täydellisyydestä. Näitä tarinoita saattaa olla enemmänkin, sillä mitalilla on aina toinenkin puoli.

  Onneksi enemmistö ihmisistä ja adoptiovanhemmista on hyviä ihmisiä ja olen hyvilläni, että lapsi on saanut heidän luonaan hyvän ja turvallisen kodin.

  En myöskään rajoittaisi adoptiota koskemaan vain pariskuntia, vaikka toivonkin, että lapsella olisi "vanhemmat". Pääasia kai on, että jokaisella lapsella olisi turvallinen ja rakastava aikuinen. Eikä tarkoituksenani ole mitenkään julistaa asiaa lapsen oikeuksien kautta, sillä pidän tärkeämpänä lähtökohtana lapsen tarpeita, kuin jokaisen aikuisen oikeutta saada lapsi.

  Senkin tiedän, että perinteisellä tavalla ja tavanomaisissa liitoissa syntyneet lapset tulevat aivan liian usein väärin kohdelluksi. Siinä olisi työmaata vähän jokaiselle lasten hyvinvoinnista huolta kantavalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä tästä pienestä kommilaatikosta, tekstin tarkastaminen on hankalaa! Piti kirjoittaa:

   Eikä tarkoituksenani ole mitenkään julistaa asiaa lapsen oikeuksien kautta, VAIKKA pidän tärkeämpänä lähtökohtana lapsen tarpeita, kuin jokaisen aikuisen oikeutta saada lapsi.

   Poista
  2. Anna, kommenttilaatikon saa isommaksi vetämällä hiirellä tuosta oikeasta alanurkasta. Se kannattaa tehdä jo ennen kuin aloittaa kirjoittamisen. Minähän sitä manasin heti, kun Blogger sen muunsi. Kummallinen huononnus. Lähetin sinne postiakin.

   Poista
  3. Voimakas halu saada lapsi voi johtua ilman muuta myös itsekkäistä syistä.

   Muistan lukeneeni tositapauksesta kertovan kirjan Tuntemattoman sotilaan tytär, jossa rikas köyliöläinen kartanonomistaja adoptoi itselleen tyttären saadakseen kartanolle perijän. Ilman laillista rinta- tai adoptioperillistä kartano olisi otettu jonkun muun haltuunn - en nyt muista kenen, ehkä valtion. Hän kohteli adoptiotyttöään orjana ja jätti sitten lopuksi tämän kuitenkin ilman perintöä.

   Tietenkin lapselle toivoo kahta vanhempaa, koska onhan se lähtökohtaisesti turvallisempaa kuin yhden aikuisen varassa oleminen.

   Se mitä minä protestoin, on se, että valintakriteeripisteytyksiä noudatetaan sokeasti ja kaavamaisesti. Pariskunta menee aina yksinäisen naisen edelle, vaikka nainen ansaitsisi yhtä paljon kuin pariskunta ja olisi elämäntavoiltaan kaikin puolin moitteeton ja luonteeltaan tasapainoinen. Protestoin myös sitä, että adoption hinta on niin kallis, että adoptio yksinkertaisesti on rikkaiden etuoikeus. Jos tulevia vanhempia testataan, pankkitiliä ja sosiaalista asemaa tärkeämpi tulisi olla vaikka vanhemman psyykkinen kartoitus. Psyykkisesti tasapainoiselle tulisi suoda lapsi ennen varakkaita.

   Tiedän pariskunnnan, jolla on ottolapsi. Mies oli ammatissaan kiero ja epärehellinen kuin itse beelsebuub ja vaimo valehteli ja polki muita, vaikka oli itse virkaansa epäpätevä. Rahaa oli, ja siispä lapsi heltisi heille helpostikin. Tällaiset piirteet eivät osu koskaan adoptiota valmistelevien sosiaalinaisten silmään. Eiväthän saman alan ihmiset tehneet 8-vuotiaalle Erikallekaan mitään, koska hänen sukulaisensa oli lastensuojelualalla merkittävässä virassa.

   Poista
  4. Kurjassa ristiriitatilanteessa olet, on inhottavaa olla revittynä vastakkaisille tahoille.

   Ihmeellinen ja kurja on joskus myös lasten kohtalo ennen ja nyt, toisilla on onnea enemmän kuin toisilla ja jonkun halu saada lapsi, antaa jollekin lapselle kipeästi kaivatun kodin, tosin onhan lastenkotikin ihan käypä laitos. Joka paikassa ne eivät ole niin inhimillisiä kuin Suomessa, tosin 1960-luvun lastenkotimaailmassa oli vielä paljon kehittämisen varaa ja ainakin yksi mieletön hoitaja olisi sopinut johonkin muuhun työhön ehkä paremmin, minä omista tukistuksista ja lyönneistä mitään välitä, mutta sairaan lapsen lyöminen jätti pieneen tyttöön syvät jäljet.

   Homojen on biologisesti mahdoton saada lasta, toisin kuin lesbojen, jotka voivat käyttää tarvittaessa apumiestä, mutta tuskin se tekee heistä sen huonompia vanhempia?

   Erikan kohtalo itketti ja ahdisti pitkään, eikä vihakaan ollut outo tunne, vaikka en hevillä ketään vihaakaan, yritän ymmärtää ehkä liikaakin, mutta tässä tapauksessa oli liikaa harkittua julmuutta ja viranomaisilta kummallista sokeutta vaikka asia oli aivan ilmeinen.

   Poista
  5. Mustis, se kärhämä on siis muualla, en ole osallinen, vaan ehkä vähän kuin sovittelijana osapuolten välillä. Kun kumpikin osapuoli purkaa itseään, on vaikea olla tuntematta myötätuntoa kumpaakin kohtaan. Se on suurin ongelma. Molemmat ovat sekä oikeassa että väärässä.

   Lastenkoteja ei taida nykyään enää olla? Ehkä lasten on parempi olla sijaiskodeissa kuin isommassa laitoksessa. Ainakaan lastenkodeista ei enää puhuta, vaan yksiköt ovat pienempiä. Pikkukaupungissa oli joskus lastenkoti, mutta nyt se on purettu lihanjalostamon lisätontiksi.

   Siis esim erkiksi koti-inseminaation avulla homo voi saada lapsen, kun hänen spermaansa ruiskutetaan naiseen. Ja käsittääkseni homokin voi pystyä toimenpiteeseen naisen kanssa, jos katsoo sen sopivaksi. Homojahan oli yleisesti ennen vanhaan kaappiaikaan naisen kanssa avioliitossa ja perheenisinä.Nyt peitetarinat ovat poissa.

   Poista
  6. Kiitos neuvosta Iines, luin jo sinun aikaisemman kirjoituksesi kommilaatikkoasiasta, mutta tuohduksissani unohdin sen kokonaan.

   Ja Mustis-ystävä, en mielestäni kärhämöi bloginpitäjää vastaan, vaan tuon mielipiteeni vain tavanomaista kärjekkäämmin julki. Opettelen täs vanhemmiten uutta tapaa sanoa ajatukseni ääneen. Olen ollut ja varmasti tulen edelleenkin olemaan enemmänkin sellainen sovitteleva hissukka, vaikka lasten asiat maailmassa ovat aina ennenkin nostaneet niskavillani pörhölleen. Rräyhh!

   En valitettavasti tiedä adoptioin hintaa. Kun 70-luvun lopulla 80-luvun alussa olin mukana lastensuojelutyössä ja omalta vähäiseltä osaltani myös kunnallisessa päätöksenteossa, ulkomaiset adoptiot eivät olleet framilla. Ihmiset jonottivat suomalaisia lapsia, eikä lapsista maksettu. Mun tietämän mukaan.

   Muistaako kukaan sitä, kun lehdissä kohistiin suomalaisista naisista tai oikeammin tytöistä, jotka lähtivät Tanskaan synnyttämään ja antoivat lapsensa sinne? Siitä kirjoitettiin aikansa lapsikauppana. Naiset, tai oikeammin tytöt saivat muistaakseni matkarahat ja ylöspidon perheissä raskauden loppuajan. Ilmiöstä ei tullut varsinaista rahasampoa kenellekään, muistaakseni, ja kohina asiasta loppui kai aika lyhyeen?

   Poista
  7. Anna, kotimaisen adoption hintaa en minäkään ole etsinyt, mutta viittaan tällä aiemmalla kommentillani siihen, että valtaosa adoptoitavista lapsistamme tulee ulkomailta, koska siellä on enemmän lapsia vailla kotia. Lisäksi lapsen saa sieltä nopeammin kuin Suomesta. Joka tapauksessa siis ulkomaalaislapsen adoption hinnaksi tulee kymmeniatuhansia euroja - tämä on lonkaltaheitto muiteluksistani siitä, mitä olen lukenut.

   Suomalaisessa adoptioprosessissa varakkaat ehkä kiilaavat jonon kärkeen, sillä jokin pisteytysjärjestelmä on käytössä. Se ei kuitenkaan mene niin, että lapsen koti valittaisiin sydämellä ja tunteella. Kyllä runsaalla materialla varustettu koti jostain syystä katsotaan parhaaksi turvaksi lapselle. Olen vakuuttunut siitäkin, että luonnehäiriöinen ja kenties jopa psykopaattipuoliso vanhempana pystyy saamaan helpommin adoptiolapsen kuin köyhä ja yksinäinen äiti tai isä, jos hänellä on varallisuuspuoli hoidossa, niin kuin monesti on..

   Poista
 5. Kun olin lapsi meitä peloteltiin, että mustalaiset tulevat ja sieppaavat. En uskonut sitä silloin, mutta uutisten mukaanhan se onkin totista totta!?  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsia siepataan siellä sun täällä. Muistan eräänkin tapauksen muutaman vuoden takaa. Pieni vauva oli siepattu vaunuista nukkumasta. Häly oli tietenkin suuri ja lehdet repesivät lööppeihin, mikä mimmoiseenkin. Sieppaajaksi paljastui sitten tyttö, joka oli halunnut muistaakseni leikkiä vauvalla, hoitaa sitä. Tämä tapahtui siis Suomessa.

   Nyt romanileiristä löydetty vaaleaihoinen pikkutyttö on kuin kuka tahansa suomalaislapsi. Minun tyttöni oli juuri tuommoinen valkotukkainen pikkuinen, jämptisti samanlainen vaaleanpunainen iho. Hänessä on muutenkin suomalaispiirteitä, mm. leveähkö soma pottunokka.

   Poista
  2. Vilkaisin juuri lehtiä, ja uusimman tiedon mukaan poliisi epäilee tämän romanileiristä nyt poimitun pikku Marian olevan lapsikaupan uhri.

   Lähteiden mukaan lapsikauppa on kauppaa lapsilla riistoa varten. Niihin kuuluvat muun muassa lapsikaappaus, värväys lapsisotilaaksi, salakuljetus, kätkentä, ja lapsityö hikipajoissa.

   Lapsikauppaan liittyy usein lasten pakottaminen prostituutioon, muu seksuaalinen riisto, pakkotyö, palvelu, orjuus, hyväksikäyttö, ja elinten siirto. Lapsikauppaan liittyy usein myös laiton adoptio, morsiuskauppa, värväys lapsisotilaaksi, kerjäläiseksi, urheilijaksi kuten kamelin ajajaksi tai jalkapalloilijaksi, tai uskonnollisiin kulttimenoihin.

   Onneksi edes yksi lapsi pelastui!

   Poista
  3. Tässäkään pikku Marian tapauksessa ei sitten missään nimessä saa syyttää romanikulttuuria! Kaikki senkään leirin romanit kun eivät varasta lapsia!

   Jos syyllinen pitää löytää, niin suomalainen persumies olisi sopiva ehdokas, koska monen heikäläisen mielestä mustalaiset varmaan varastavat.

   (Sattumalta eilen tuli perässäni Hakiksen Elkusta romaninainen, 35 v, jonka vartija pysäytti, kun kassiin oli unohtunut maksamattomia tavaroita. Kiitin luojaani, etten ole persu.)

   Poista
  4. Mainittakoon, että tuolla ylempänä kommentissani viittaan pottunokalla pikkuiseen somaan Mariaan, en tyttööni, hänen nenunsa ei ole pottunokka eikä satulanenä. Rakenteessa on kahtalainen ajatus, eli rakenne on siis huono.

   Mutta siis saa minusta syyttää lapsikaupasta romaneja, jos he siihen ovat syyllistyneet aikeena käyttää tyttöä kerjurin tehtävissä tai aikeena myydä hänen elimiään tai laittaa tyttönen prostituutioon tai hikityöhön. Mieleni tekisi mennä hutkimaan romaneja, enkä ymmärrä, miksi heitä tulisi sääliä armottoman rikollisista ihmisarvon loukkauksista sen vuoksi, että he ovat köyhiä. Ei köyhyys tai humalatila ole tällaisissa rikoksissa lieventävä tekijä.

   Mutta siis, hutkitaan vasta, kun näyttö on ihan selvä. Minulla ainakin on mitta tullut täyteen päänsilityksessä ja yliymmärtämisessä monessa asiassa. Jotain pitää ihmisiltä voida vaatiakin, kunhan on kuitenkin armollinen siellä missä armoa tarvitaan.

   Poista
  5. Samanlaista sakkiahan ne persujen tällaisista syyllistäjät ja valkopään löytämisen Hakaniemen mustalaiseen yhdistävät ovat. Niillä vain on semmoinen ajatuksen rakenne, mutta niitä pitää ymmärtää, vaikka sanotaakin, että liika ymmärtäminen on vääryyttä.

   Asiasta toiseen. En sano, enkä väitä, mutta iltasanomat kertoi, että isyyslomalla kansanedustaja saa täydet etuudet ja palkan (palkkio). Seitsemän tonnia ja etuudet.

   Poista
  6. Mutta siis tuossa syyllistämisessä muistakaamme myös se, että kyseessä onkin kenties vain yhteisöllinen tapa: napataan lapsi ja kaupataan sitten vaikka hänen työpanostaan tai elimiään yleiseen käyttöön, pitäähän kerjäläisen elää ja mikäs somempi kuin pieni tyttö kerjäämässä pikkuisen kuhmuisen emalimukin kanssa. Pikkuisen räkää poskelle ja risat hihansuut, kuten Soitinmenojen sketsisssä muinoin ne köyhät lapset. Johan heltyy hyvän ihmisen sydän. 20 senttiä mukiin ja sielu taivaaseen vilahtaa.

   Kansanedustaja saa äitiys- ja isyyslomalla täyden palkan ja etuudet. Tämä on taivahan totta. Lisäksi: kansanedustaja saa olla äitiys- tai isyyslomalla täysin palkoin vaikka kolme vuotta, niin kauan kuin haluaa.

   Poista
  7. Euroopassa niillä on oikein laatikoita, joihin synnyttäneet voivat lapsensa hylätä. Jospa sellaisesta ovat löytäneet, kun tyhjiä pulloja etsivät.

   Kesällä rautatieaseman vieressä oli vanhempi pariskunta Romanian mustalaisia. Esittivät oikein tekopirteästi ja vauhdikkaasti haitarin ja tamburiinin säestyksellä ihan hirvittävää kappaletta; oikein korviin koski. Minulla oli hauskaa, kun oikein näkyvästi, ohikulkijoiden puukot selässäni tuntien, kävin heidän kippoonsa heittämässä melkein kympin verran kolikoita.


   Poista
  8. Saahan sitä antaa. Minäkin olen antanut soittajille, koska pidän musiikista yleisellä paikalla. On kaunista ilahduttaa ohikulkijoita. Musiikki yhdistää. Sitä paitsi, pidän monelaisesta etnomusiikista.

   Ja toisekseen, kun antaa, pitää tyhjentää rahapussi, eikä antaa pienintä kolikkoa. Muutoin en kannata kerjäläisille antamista, koska se ylläpitää kurjuutta. Silti annan aina, kun joku pyytää, näin lepsu olen. Viimeksi annoin SPR:n nälkäpäiväkeräykseen sen kolikon, jolla piti ottaa marketista kärryt. Minulla on tili marketissa, joten en käytä rahaa, vaan taskussa on vain kärrykolikko.

   Poista
  9. Ai, että kansa saa edustajiensa välityksellä lomailla täydellä palkalla monta vuotta... Tämä asettaakin homoedustaja Toivolan innon isyyteen hieman uuteen valoon. No, onpahan pois pahanteosta senkin aikaa.


   Poista
  10. No näin lukee tämän päivän sanomalehdissä. Kansanedustajat ovat säätäneet omat äitiys- ja isyyslomansa huomattavasti paremmiksi kuin rehellistä työtä tekevän kansan vanhempainlomat.

   Totuus on kuitenkin, että kukaan edustajista ei ole lukemani mukaan pitänyt tavanomaista pidempää äitiyslomaa, tai isyyslomaa, vaikka tuo oikeus on rajaton.

   Voi tietenkin itse kukin miettiä, missä määrin kansanedustajan työ sallii kolmen vuoden poissaolon sorvin äärestä. Kyllä tuossa ajassa jo yhden edustajan unohtaa ja äänet menevät näkyvämmälle ahdokkalle jatkossa..

   Poista
  11. Romanien joukkosyylistäminen on väärin. Heistähän vain 95 % pilaa koko heimon maineen. - mikis (joka odottaa oman nettiyhteyden avaamista)

   Poista
  12. Mikis, minä jo mietin, onko kaikki kunnossa, lähinnä selkäsi kanssa. Hauska havaita, että siellä se mikis on.

   Minä huutelin pienenä mustalaisille sitä mulliturpaa ja juoksin sitten pakoon. Kun asuimme tulipaloevakossa kadun laida´ssa, yhden huoneen iso ikkuna suoraan kadulle, niin näyttelin ikkunasta villahousujani ohikulkijoille. Nostin helmaa. Oli siinä siskokin nostamassa omia helmojaan. Mustalaisiakin kulki ohi. Heistä tämä tulikin mieleeni.

   Vaan mikään ei voita Rauno Räsäsen villahousukertomusta. Tulee mieleen Rintalan Poika.

   Poista
  13. Kuitenkaan Suomen mustalaisilla ja Romanian sellaisilla on kovin vähän tekemistä keskenään. Islamin suhteen tehdään samanlaisia hehtaariyleistyksiä. "Somalit eivät voi juoda viinaa" - Juovathan monet somalit, ja jos suomalaiseen on tullut, pyytää vielä lisää.

   Vaan olettekos koskaan pöllineet mustalaiselta? - Minäpä olen. Otin puhelinautomaatista sinne jääneet mustalaisäijän kolikot ja pistin taskuuni. Äijä kattoi haavi auki: "Ne on miun rahat!" - "Niin varmaan!", totesin. Sitten pistimme äijäkaksikon pihalle hotellista, jonne olivat tunkeutuneet avonaiseksi jääneen kokoustilan ovesta. Mukana niillä oli ikkunanavaaja, taskulamppu, ruuvimeisseli ja muuta sellaista pientä. Sanonta jäi minulle elämään, toisinaan sitä käytän, erityisen hyvin se sopii suomalaisiin suomalaisiin: "Ne on miun rahat!"

   Poista
  14. Mitä yhteistä on suomalaisella valtaväestöllä ja romaneilla? - Moraali, lyhyesti Mora vaan.

   Poista
 6. Rikun ropo:

  "Iines istui vastapäätä pelimanneja ja katseli, kuinka kansa pani rahaa koriin. Ja monet rikkaat panivat paljon."

  "Niin tuli löyhä Riku, päivän pannu, ja pani (kaikki) munansa samaan koriin."

  "Iines kutsui blogilapsensa tykönsä ja sanoi heille: Totisesti minä sanon teille – tämä löyhä Riku pani enemmän kuin kaikki muut."

  "Sillä he kaikki panivat vain parastaan, mutta Riku pani puutteestaan."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kirjoitus, jonka vuoksi voi kertoa loputkin. Raha on vain rahaa, palkkapäivänä sitä lisää saa, enkä vajaan kympin takia syömättä jotunut olemaan, enkä oikein mitään muutakaan. Kyllä se Raamatun kertomus ropomummosta sitä paitsi on oikeasti liikuttavan kaunis.

   Minä otin aika monta kuvaa ennen ropoani, seuraavana päivänä en kyennyt asian huumoripuolta näkemään samalla lailla kirkkaasti: "Pitiks mun taas kaikki kolikot antaa just niille musiikin rääkkääjille!" Kuvat siirsin äkkiä jonnekin salatuihin kansioihin, josta eivät heti silmiin osu.

   Mutta sen sanon, että kyseisellä pariskunnalla oli sellaista, jota sanotaan luterilaiseksi työmoraaliksi. Yhtään eivät osanneet soittaa tai laulaa, mutta eläytyminen ja tulkinta olivat levy kuutosella.

   Poista
  2. Miksi minun antiani ei huomattu, vaikka korostin sitä, häh? Minunhan oli varsinainen Nainin lesken ropo, ettäs tiedätte.

   Kun annoin kaikki rahat mitä oli, kolikko farkun etutaskusta, joka oli ostoskärryä varten. Harva olisi antanut kärrykolikkoaan!

   Poista
  3. Totisesti, totisesti, tuo yksi antoi eniten, koska hän luopui pysäköintirovostaan ja maksoi aivan kammottavat parkkisakot!

   Riikka Manner salasi raskautensa äänestäjiltään ja jäi äitiyslomalle heti tultuaan valituksi europarlamentaarikoksi. Silti hän ei huijannut äänestäjiään, hänhän näetten on kepuli.

   Poista
  4. En tahtonut vähätellä kärrykolikkoasi, mutta kun kärryjä myymälöissä käyttävät vain hyväosaiset, me köyhät tyydymme ostoskoriin.

   Totisesti, totisesti, hän jaksoi kantaa vain kilon palan entrecote´ta, koska laittoi kärryroponsa keräykseen. - Ai niin, sinähän et syö punaista lihaa. - Totisesti, totisesti, häneltä puuttui tofua pöydästä!

   Poista
  5. Juu, odotin tätä. Minulla on sormissa nivelrikkoa ja samaten ranteet kipeytyvät melko pienestä kantamisesta. Käytän siis aina kärryjä, sillä esimerkiksi perunapussi painaa kaksi kiloa, ja jo tämä on liikaa. Kamerani painaa 750 g, ja sen kantaminenkin jo pitää ranteet ja sormet arkoina oikeastaan aina. Isoäidillä oli nivelreuma ja meikäläisellä on taipumusta samantyyppisiin nivelarkuuksiin.

   Taskussani on siis aina kärrykolikko.

   Poista
  6. Minulla on sama vaiva. Minusta on tullut "hieno rouva", en voi kantaa tai nostella juuri mitään. Yritys järjestellä kirjahyllyä kipeytti selkäni tosissaan. Kamerankin on pakko olla kevyt. Uusin helpotus elämään ja juuri kirjoittamiseen oli iPhonen hankinta. Alan opetella sanelemaan siihen Dragonin avulla. Olen vasta kokeiluasteella.

   Poista
  7. No ehkä minä eroan hienosta rouvasta siinä, että huolimatta aroista nivelistä teen koko ajan, mitä täytyy, mm. leikkaan kesäisin nurmikot, eikä kyseessä ole postimerkin kokoinen nurmikko! Nostelen lisäksi ja kannan kyllä surutta niitä perunapusseja ja erilaisia puutarhasäkkejä. Lisäksi olen mestarilapioija ja vesakonraivaaja ja kaadan tarvittaessa puunkin, sellaisen joka talttuu käsisahalla.

   Maksan siitä sitten vain veroa jälkisäryissä, jotka voivat väliin olla koviakin, mm. viime keväänä kädet olivat kuin tulessa käyneet. Silti en syö särkylääkkeitä, vaan popsin kalsiumia ja D-vitamiinia. Minusta nivelkivut ovat pientä vaikkapa asentohuimauspahoinvoinnin rinnalla - tämäkin on riesanani ollut useamman vuoden.

   Eilen olin pihatalkoissa ja haravoin täysillä sekä sulloin lehtiä ja oksia säkkeihin. Työ käy hyvin, kun on muuten hauskaa.

   Mutta siis, siellä missä voin, säästän ranteita ja sormia. Kuljen mm. autolla kauppaan, koska en halua kantaa kassia ja koska haluan nopeasti päästä ulkoilkemaan. Liikunnan ja ulkoilun saan, kun ravaan metsissä ja pelloilla kuvaamassa. Nytkin olin juuri yli kaksi tuntia luonnossa kamerani kanssa. En halua käyttää aikaani pitkiin siirtymiin paikasta A paikkaan B. Olen mieluummin ajan kanssa eri paikoissa.

   Poista
 7. Muistatteko vielä sellaisen entisen oikeusministerin, jonka nimi on Brax. Hän on se, joka kokeili sähköistä äänestämistä.

  Vihreiden henkistä konkurssia pohdittaessa, Brax loihe lausumaan: "tietynlainen miestyyppi vihaa Hautalan ja Hassin kaltaisia vahvoja naisia".

  Nyt olisi todella mielenkiintoista tietää, mitä Brax tarkoitti "tietynlaisella miestyypillä". Kuulunko minä "tietynlaiseen miestyyppin" vaiko esimerkiksi "tietynlaiseen toiseen miestyyppiin"? - Olen kertonut aikaisemminkin, kun ennen viime eduskuntavaaleja vihreiden nuori naisehdokas jakoi brosyyrejaan aamulla rautatien alikulkutunnellissa. Hymyili edelliselle ystävällisesti ja aamuväsyneen minut nähdessään säpsähti mainoslehtisine taaksepäin: se vähän kolahti. No ei se mitään, rappusten yläpäässä oli ehdokkaan tätä vanhempi mies, joka haiskahti vanhalle (ehkä tuoreellekin) viinalle. Häneltä brosyyrit sain, muutaman sanankin vaihdoin, joviaalin tuntuinen mies. Mutta en minä sitä vaimoansa äänestänyt, hän sai paljon ääniä, muttei kuitenkaan päässyt eduskuntaan.

  Näissä se vihereiden henkinen konkurssi kiteytyy. Vihreillä ei enää ole alkuperäisestä palosta jäljellä kuin ennakkoluulot ja niitä riittää. Useimmat pitävät tyhmänä puheena, kun sanon rinnastavani vihreät täysin persuihin. Kun toista katsoo peilistä, toisen näkee.

  Hyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sopii sähköinen äänestys, mutta menen kyllä mieluusti jalkapelilläkin äänestyspaikalle. Vähän kyllä hassua, jos sähköinen äänestys tuli vihreän aloitteesta.

   Sähköiset viestintäsysteemit joskus riepovat, tai siis niitten laatu. Puhutaan, että olemme edistyksellisiä, puhutaan, että on 4G-yhteys, ja käytännössä yhteys on korkeintaan 3G, ja usein wlan heittäytyy DC-yhteydeksi, joka on mahdoton käyttää. Silti maksu on korotettu 4G-maksu, ja sitä valehtelua ei lakikaan kiellä, on luvallista ottaa maksua yhteydestä, jota ei ole.

   Oma suhteeni vihreisiin on koetuksella, monestakin syystä. Olen hiljaisuuden ja luonnon ystävä, enkä näe vihreitten ajavan tällaista elämisen linjaa. Muutenkin olen poliittisesti tuuliajolla, en usko enää mihinkään puolueohjelmaan, ja omat vanhat hippiaatteeni tuntuvat sietämättömän epärehellisiltä ja ummehtuneen kapeilta.

   Poista
  2. Oikeusministeri Braxin sähköisen äänestämisen kokeilu meni niin pieleen kun se vain saattoi mennä. Kolmessa kunnassa jouduttin kunnallisvaalit käymään uudestaan. Möhelöinti myös siirsi sähköisen äänestyksen hamaan tulevaisuuteen.

   Aika monet meistä ovat sillä lailla poliittisesti hukassa, ettei sopivaa puoluetta yksinkertaisesti ole. En minä siitä yöuniani menetä, äänestän samalla lailla kuin muutkin: hetkellisten impulssien mukaan. Viimeisissä presidentinvaaleissa äänestin "lentävää lehmää", mutta luultavasti ne äänen hylkäsivät, kun eivät ymmärtäneet ketä se voisi tarkoittaa.

   Kepua en äänestä, vaikka antaisivat sellaisen "tarjouksen josta ei voi kieltäytyä". Kokoomusta äänestän, jos kaadun talvella ja lyön pääni oikein pahasti. Edellyttäen tietysti, että hoitokodissa saa äänestää ja hoitaja avustaa, kun aivoni eivät toimi.

   Poista
  3. Minulla taitaa äänestys jatkossa mennä henkilön mukaan, äänestän hyvää tyyppiä, sellaista jota voin kunnioittaa ja jonka esittämät asiat ovat niitä, jotka ajatusteni mukaan tuovat maailmaan rauhaa ja rakkautta, siis oikeasti.

   En jaksa enää ajatella sitä, että kiinnitän kaiken huomioni pienituloisiin ja perheisiin, on niitä muitakin tärkeitä tahoja..

   Poista
 8. En minä silti kiellä, etteikö putkimies Putkonen voi edustaa tietynlaista putkimies putkosta. Mitähän tuo Brax edustaa? - Braxilaista oikeusministeriyttä ja lainlukua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostin kyllä siitä hattua Tuija Braxille, että hän ei ollut tyrkyllä kehitysjne.- ministeriksi, vaan jopa antoi ymmärtää, ettei suostuisi. Pelkkä valta ei siis houkuttanut.

   Poista
  2. Peli-ihmisiä, peli-ihmisiä, kuten kaikki ne vihreät, jotka luettelivat riittävästi ehtoja ministeriydelleen, ettei heitä saattanut paikkaan ajatellakaan. Tärkeintä ei ole valta, vaan valta sillä lailla, että oma nahka säilyy.

   Poista
  3. Tottahan tämä on. Eduskunnasta ei lopultakaan löydy omaan pussiinsa pelaamatonta kansanedustajaa. Paljon on aatteensa tarvittaessa syöviäkin. Mikä se Ville Niinistön autojuttukin oli?

   Poista
 9. Aikamoisen kolauksen tuo Jani Toivolan puuttuminen riveistä kuitenkin vihreiden poliittiseen toimintaan aiheuttaa. Luultavasti monet puolueen tärkeät toiminnat lähes lamaantuvat. Esimerkiksi...jaa eipä tulekaan nyt mieleen, mutta kuten sanottua: monet toiminnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvaitsevaisuus pyrkii hankkimaan valtaa, jota käyttää yksinomaan olemassaolonsa oikeuttamiseen tuottamatta mitään hyödyllistä. Tästä seuraa, että läpeensä Suvaitsevaisuuden kyllästämä yhteiskunta ei tee mitään muuta kuin Suvaitsee, ja tuhoutuu, koska sillä ei riitä resursseja muuhun, edes elintoimintojensa ylläpitämiseen.

   Poista
  2. Lisäksi on se, että suvaitsevuus on pohjimmiltaan verhottua ylenkatsetta, itsensä ylentämistä alemman kohdalla. Ei kukaan suvaitse presidenttiä tai bloggaaja Kemppaista tai paavia.

   Minusta todellista välittämistä ja ihmisarvon kunnioittamista on se, että ei alenna ketään sellaiseksi, jonka ei tarvitse tehdä tiettyjä asioita, koska on huonompi kuin muut.

   Poista
 10. Hohhoijaa! Systeemi puraisi 2/3 kommentistani pois. Jäi vain tuo murheellinen osio, joka oli sitä paitsi lainattu muualta.

  VastaaPoista
 11. Mahtoiko tuo osakommentin häviäminen johtua tästä Bloggerin pienentämästä kommenttilaatikosta?

  Huomatkaapas, että kommenttilaatikkoa saa suurennettua vetämällä hiirellä oikeasta alalaidasta, jossa on kasi himmeää vinoviivaa. Olen huomannut, että moni kirjoittaa tuohon pieneen tilaan, jossa näkyy vain neljä riviä.

  Laatikon pienennys on kyllä aikamoinen moka Bloggerilta.

  VastaaPoista
 12. Juu, jotenkin sähläsin sen laatikon kanssa. Vedin sitä isommaksi kyllä, mutta silti jäi tekstiä pimentoon ja vain pikkulaatikkoon mahtuvat rivit tulivat julkaistaviksi.
  Tässähän käy niin, että kun venyttää latikon tappiin ,ne julkaisunappulat jäävät pimentoon ja niitä hakiessa helposti tärvää oman hengentuotteensa.

  Tuo Iineksen otsikkokuva aiheutti pienen naurunpyrskäyksen. Mieleen tuli uutinen parin vuoden takaa. Siinä kerrottiin miehestä, joka oli saanut elävän hiiren niin kovalla voimalla silmäänsä, että oli pakko mennä lääkäriin. Joku saattaa muistaa tavan, jolla hiiri saatiin muuttumaan ammukseksi. Itse en kehtaa kertoa, kun täällä on naisiakin lukemassa. Se tarina kokonaisuudessaan on kyllä kuin tiivistetty pienoiskuva vihreästä ideologiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikkotekniikan muutos on tosiaan iso haitta kirjoittavalle ihmiselle. Ilmeisesti Bloggerin nörttipojat eivät osaa edes kuvitella, että joku kirjoittaa muutakin kuin max neljän rivin tykkäyksiä.

   Miksi muuttaa ennen hyvin toiminut kommenttilaatikko useita klikkauksia vaativaksi systeemiksi. Olisinpa heidän ohjaajansa, niin panisin poikaset korjaamaan "uudistuksensa".

   Juuri luin aamun lehdestä, että ammattioppilaitosten oppilailla on muita huonompi lukutaito. Ja sieltähän näitä tavaavia nörttejä tulee, datanomipuolelta.

   Poista
 13. Haluan nyt oikaista Iinestä, ettei Jani Toivola suinkaan ole "neekeri", vaan "mulatti". Näissä rotuopeissa on oltava tarkkana, ettei saa sakkoja.

  Mutta todellakin, mainioon otsikkoon viitaten, mitenköhän Jahve sen siemensä Mariaan sinkosi? Vai oliko se Pyhä Henki, joka "astui" alas taivaasta... Tätäpä pointtia ei kukaan teologian tohtori ole vielä käsitellytkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin toivon, ettei Toivola avautuisi Sarasvuolle eikä Enbuskelle eikä edes Maarit Tastulalle. On parempi ennen kaikkea lapsen mutta myös äänestäjien kannalta, ettei kaikkea kerrota julkisuuteen.

   Onhan niitä salaisuuksia perheissäkin. Pyhä perhe, paha perhe. Voi pojat.

   Poista
 14. Toisaalta aika yleiseksi on tullut suvaitsevaisten, suvakeiden, kuten heitä on alettu kutsumaan, voimakas syyllistäminen hyvin monista asioista. Suvakeiden vastakohta lienee vihakki, minulla on käsitys, että sellaisiakin on aivan riittävästi, tuntuu että liikaakiin. Kaikki toki tykönään ajattelevat, että juuri MINÄ osaan olla juuri sopivan järkevä tuomioita jaellessa. Kun lukee ja seuraa ympärilleen, aika yleisiä ovat ihmettelyt, miksi pullavaras vielä elää, vaikka toteennäytetysti pullan varasti. Miksi NIITÄ ei muiluteta tai Argentiinan tavoin pudoteta yöllä mereen? Sellainen käsitys minulla on, että kaikkia meitä joskus jossain tilanteessa jonkun täytyy suvaita ja jos ei, niin kirveen hamarapuolesta tulee otsaluuhun aika nuorena.

  Ajatelkaa, jos esimerkiksi pitkätukka hippiä ja sivaria, perusmaolaisen näköistä Jussi Halla-ahoa olisi joku potkaissut perseeseen, kun aivan tosissaan ilmoitti toimittajalle perustavansa isona pornokaupan Joensuuhun. Hyvä kuitenkin, että ihmiset suvaitsivat, Jussi pääsi myöhemmin yliopiston ja sittemmin valtion leipiin ja hänestä tuli ihan kunnollinen veronmaksaja. Vaikka tietysti sitä turhaa valtion leivissä olevaa porukkaa. Parempi tietysti että turhake eikä murhake.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta suvakeiden riepottelu on aivan asiallista, sillä ennen on ollut tabu edes ajatella, että suvaitsemisessa voisi olla jokin vika. On hyvä, että kaikkia hieman ravistellaan, jotta jonkinlainen realistinen totuus jostain putkahtaisi esiin.

   Kun suvaitseminen on ollut glorifioitu tabu, jonka helmoihin edistyksellinen ihminen mieluusti on rientänyt, lie melko selvää, että keitto on kiehahtanut hieman yli. On menty äärimmäisille rajoille, kun esimerkiksi suomalaista raiskaajaa ymmärretään paremmin kuin muissa maissa - viittaan juuri julkaistuun tilastoon, jossa Suomi komeili ehdonalaisillaan, kun muualla tuli kovaa kakkua vuosia.

   Vastaavantyylistä puolihyväksyvää linjaa näkyy suhtautumisessa esimerkiksi kouluhäiriköihin: oppilas on aina viaton uhri, jota raaka kyklooppiopettaja työntää pois leivän äärestä. Meillä nuorta pitää myös tukea yhteiskunnan varoin, jos terve nuori etsii itseään mieluiten kotisohvalta pleikka kädessä.

   Poista
 15. Kas vaan, suvaitsevaiselle ei ole vielä kehitetty yleisesti hyväksyttyä lyhennettä. Itse olen törmännyt useimmiin muotoon "suvakki", joka taipuu muotoihin suvakin, suvakkien, suvakit jne. Omaan kielikorvaani tämä sopii hyvin.

  Lukaiskaapa muuten joutessanne tämä:

  http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152066-suvaitsevainen-keskitysleiri

  Takaan, että teksti panee miettimään ja kauhistumaan.

  VastaaPoista
 16. Varsinkin Iineksen pitäisi lukea tuo Kansojen herran vastenmielinen sepustus. Siitä selviää, miksi esim. "suomalainen" raiskaaja saa pienemmän tuomion kuin nakkivaras. Myös "suomalainen kouluhäirikkö" kuuluu suojeltaviin eli suvaittaviin otuksiin. Iines itsekin kuuluu suojeltuihin, mutta esim. Riku ja minä emme. Me kun kuulumme "tietynlaiseen miestyyppiin".

  VastaaPoista
 17. Minäkö kuulun suojeltuihin? Kolehmainen viittaa nyt ilmeisesti naiseuteeni.

  Noh, ei minua kukaan suojellut, kun muudan ehdonalaisessa ollut kimppuuni yllättäen hyökännyt kiilusilmä yritti raiskata minua kukkeusaikoinani Turun kuulaassa syysillassa lähiön metsikön laidalla. Otin vain hädissäni käyttöön naisellisen oveluuteni ja ehdotin palavasilmälle mukavampia tiloja luonani viereisessä kerrostalossa. Matkalla seslongille, lähellä alaovea, aloinkin taas rimpuilla ja huutaa, ja naapuriomakotitalon mies, joka havaitsi naisen hädän, syöksyi paikalle ja kiilusilmä käpälämäkeen... josta poliisi hänet sitten nopeasti tavoitti.

  Että tämmöinen etuoikeus: järjen käyttö on naisellekin sallittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Vaikkei se naapurin mies olisikaan tullut pelastamaan minua, niin kämpässäni olisi ollut vanha vuokraemäntä.. En siis asunut yksin. Olin muutenkin varautunut kiljumaan porraskäytävässä. Olisihan siinä jokunen ovi varmaan auennut. Mies ei varmaan ollut täyspäinen.

   Poista
 18. Iineksen esimerkki ei ehkä ollut paras mahdollinen havainnollistamaan naisten erikoisasemaa. Tai no.... miksei, jos käännetään asetelmaa hiukan.
  Jos vaikka minun kimppuuni kävisi hämärissä kiiluvasilmänen homoraiskaaja ja alkaisi repiä kuteitani ja saisin seslonki-puheillani hänet lähemmäs asutusta sekä alkaisin huutaa, mitä tapahtuisi?
  Kenties joku täti avaisi ikkunan ja sanoisi miehelleen: "Näkyy taas vihreiden kesäkokous päättyneen, kun tuolla niin riemuitaan".
  Jos soittaisin jälkeenpäin poliisille, siellä naurettaisiin makeasti ja ihmeteltäisiin, "miksi et vetäissyt turpaan sitä hinttaria".

  VastaaPoista
 19. No tämä on tietenkin totta, miestä ei raiskuissa hevillä mielletä uhriksi. Homoraiskaaja? Olen luullut, että niitä on vain kovissa vankilaelokuvissa.

  VastaaPoista
 20. Olikohan Aiheissa, kun Jouko Turkka kirjoitti riemastuttavan tarinan, jossa iso homo tulee eikä sille mahda mitään. Poliitikkoakin pussailee väkisin eikä siltä karkuun pääse millään.

  Iineksellä järki pelasi, varmaan tuollaisessa aika helposti lamaantuu niin, ettei pysty noin järkevään toimintaan.

  Epäilen vahvasti, että suvakkius on harha, joka on syntynyt kaikkinaisesta mediasopasta, sellaisten ihmisten kirjoituksista, jotka kadehtivat jopa työttömiä, he kun saavat löhötä, paistaa makkaraa ja heillä on aina kesä. Liiallisia ymmärtäjiä toki on, mutta eivät he mitään valtaa käytä, eivätkä he realiteetteihin pysty vaikuttamaan.

  Tämä maailma on äärettömän kova. Hölmöilyistä se lyö lähes välittömästi, korkeintaan pienellä viiveellä, pajavasaralla päähän. Narkkari kuolee reilusti alle kolmekymppisenä paskat housussa ja omaan oksennukseensa tukehtuen. Paitsi, jos on yritysjohtaja, joka käy amfetamiinilla ja sitten yllättäen ampuu itsensä tai halvaantuu elämänsä loppuvuosiksi.

  Kertokaa nyt ihmessä missä sitä ilmaista rahaa on, niin minäkin käyn yhden matkalaukullisen noutamassa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järki pelasi, ja se pelasti minut, luulen.

   Ei tuohon aikaan päällekarkausten uhtreja ja melkein raiskattuja tai ehkä raiskattujakaan millään tavoin jälkihoidettu. Minäkin olin ihan yksin hoitamassa sitä poliisille ilmoittamista ja terveysasemalle kävelin omin jaloin näyttämään naarmuista naamaani ja vinksahtanutta kättäni. Poliisi oli lyhytsanainen ja ehkä vähän tyly, kysyi että asunnossako se tapahtui, kuten olen aiemmin kertonut. Ei neuvonut millään tavoin, että minulla voisi olla mahdollisuus anoa jotain korvausta myös fyysisisrtä ja henkisistä kolhuista. Kysyi vain, että vaaditko jotain ja minä sanoin että jos viisikymppia rikotuista silmälaseista. Seuraavana päivän Turun sanomissa oli pieni yhden palstan uutinen opiskelijatytön päälle hyökkäämisestä ja syyllisen kiinnisaamisesta. Koskaan en ole purkanut tapahtumaa muuta kuin täällä. Nyt olen sujut asian kanssa, mutta lievä pelko yksinäisellä paikalla vaanijoista on jäänyt.

   Poista
 21. Tänään tv-uutisissa taidettiin tehdä lokakuun suvakki-ennätys. Joku jääkiekkoilija julisti, että hän on ensimmäinen jääkiekkoilija, joka suvaitsee homoja.
  Ja tämä kerrrottiin aivan vakavin naamoin ja niin suvakkina, niin suvakkina että. Mitäs jos me Iineksen kanssa mentäisi kanssa telkkariin ja julistettaisi koko kansalle, että me olemme ensimmäiset eläkeläiset, jotka suvaitsee homoja. Mahtaisimmeko päästä ruutuun, vai pitäisiko toimittaja sitä v'''''''na?
  Nyt onkin toimittajilla helppo koota uutiset loppuvuoden ajan. Eläkeläisten jälkeen tulevat lennonjohtajat ilmoittamaan homomyönteisyytensä, sitten mehiläishoitajat, kunnansihteerit, sairaanhoitajat... onhan näitä ammatteja.
  Ihan totta, tämä suvaitsevaisuus on jo ajat sitten ylittänyt parodiahorisontin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ilman muuta ilmoittaudun jääkiekon suvaitsijoihin. Aiemmin, ennen valaistumistani, ajattelin, että homojen hommaa koko peli.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Tässä nähdään tai pikemminkin luetaan valaistumisen teho.

   Poista
  4. No pahus, ehdit väliin.
   Mun komsu oli tuolle sun ekalle.

   Poista
 22. Iines kun kaipaili niitä miesraiskaajia niin tässä olisi yksi malliksi:
  https://www.youtube.com/watch?v=n7WbnKNyMks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, aika hyvä eikun paha. Vässyköitä ne miehet olivat. Naisessa oli ruutia, vähän kuin meikäläinen.

   Poista
  2. Joo, nainen otti tilanteen haltuun.
   Harmi vaan, et sen käsilaukku jäi.

   Poista
 23. Hesari on muuttunut: vilkaisin juttua Göteborgin jengisodista, joissa pyssyt paukkuvat, jotka lehden mukaan johtuvat maahanmuuttajanuorten reviiririidoista huumekaupassa ja "mustasukkaisuudesta" (mitä se lieneekin.)

  Vielä vuosi sitten olisin saanut lukea Hesarista, kuinka Göteborgissa nuoret mellakoivat ja mikäli mukana on maahanmuuttajia, se johtuu ympäristön syrjinnästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan politiikan ohjeen mukaan "jos mikään muu ei auta, kokeile puhua totta". Nyt Pravda yrittää samaa. Melkoisessa paniikissa talon johdon täytyy kyllä nyt olla.

   Poista
  2. Mutta jos totuus alkaa vasta nyt valjeta heille?

   Joku kolumnisti puhui muuten hauskasti " suvakeista" ja suvaitsemisesta, oli varmaan myös Hesarissa. Hän sanoi, että kannattaisi puhua mieluummin sietämisestä kuin suvaitsemisesta.

   Poista
  3. Eiväthän suvakit voi puhua sietämisestä, sillä se liippaisi liian läheltä totuutta. Sietäminen kun jopa tapahtuu hammasta purren, mutta suvaitseminen on auvoisaa yhdessälillumista kuin jehovalaisten taivaassa.

   Poista
  4. Ihannetila on kai vasta sitten, kun emme puhu ihmisistä maahanmuuttajina, vaan kutsumme heitä nimiltä.

   Siskoni puhuu usein Benigmasta, jonka kanssa hän reissailee paljon. Oletan ettei hän ole syntyperäinen saksalainen. Hänellä on muitakin eri maista peräisin olevia ystäviä, joista Saksassa kukaan ei puhu maahanmuuttajina. Ketään ei "suvaita" erikseen ja korosteta sillä omaa humaanisuutta. Ihmiset ovat ystäviä, kun joutuvat tekemisiin toistensa kanssa tasavertaisina työkavereina tai naapureina.

   Poista
  5. Tuo on tietysti hienoa, mutta en usko, että se on koko totuus Saksan maahanmuutosta, sillä mm. Merkelin mielestä gastarbeiterien integrointi yhteiskuntaan on totaalisesti epäonnistunut.

   Ongelma näistä asioista keskustellessa on se, että maahanmuutto niputetaan yhdeksi möykyksi, joka on joko hyvä tai paha.

   Minulla esim. oli ulkomaalaisia työtovereita jo 80-luvulla ja takuulla ajattelin jokaista yksilönä, jota kutsuin hänen omalla nimellään. Se on ihan eri asia kuin nykyinen maahanmuuttopolitiikka, joka johtaa Malmön, Göteborgin ja Husbyn kaltaisiin tilanteisiin.

   Poista
  6. Minulla on käsitys, että maahanmuuttajia on hyvinvoivissa muissa Euroopan maissa niin paljon, että heillekin on jo muotoutunut jonkinlainen luokkiinjako. Työtätekevät maahanmuuttajat ovat niitä, jotka solahtavat yhteiskuntaan ja ystävystyvät kantasaksalaisten kanssa. Ovat kuin ketkä tahansa maan asukkaat.

   Sitten on vaikkapa valtava joukko turkkilaisia, jotka eivät koetakaan sopeutua uusiin oloihin ja kulttuuriin. Siskoni kertoo aina uskomattomia tarinoita pienistä turkkilaisoppilaistaan - hän on ala-asteen opettaja - jotka mm. lattialla ryömiessään purevat häntä varpaaseen tai pissaavat avoimesti luokan lattialle.

   Siskollani on myös romanialainen Rolle ystävänä. Mies on ahkera työmies, tekee kovasti töitä ja sopeutunut perheineen hyvin yhteiskuntaan. Oli myös vallasta karkotettu maahanmuuttaja, jemeniläinen prinssi monine vaimoineen, mutta hän kuolla kupsahti. Olivat siskon mukaan ystävällisiä ihmisiä, jotka tulivat toimeen omillaan.

   Ehkä juuri se, että Saksaan on aina muuttanut myös rikkaita ja hyvin toimeentulevia ulkomaalaisia, on opettanut saksalaisia elämään sovussa vieraslähtöisten kanssa. Meiltä Suomestahan puuttuu tällainen rikas kansanosa, joka omasta halustaan tahtoo muuttaa tänne pohjan perukoille. Meillä ei oikein ole kokemusta vieraista.

   Poista
  7. "Ehkä juuri se, että Saksaan on aina muuttanut myös rikkaita ja hyvin toimeentulevia ulkomaalaisia, on opettanut saksalaisia elämään sovussa vieraslähtöisten kanssa."

   Ei mitenkään pahalla, mutta en voi jättää tätä lausumatta: siis sellaisia kuin esim. juutalaiset olivat, hyvin toimeentulevia kauppiaita, pankkiireja ja teollisuusmiehiä?

   Jos saksalaiset osaavat elää sovussa vieraiden kanssa, se oppi on aika tuoretta, sitä tarkoitan.

   Poista
  8. Ymmärrän mitä tarkoitat, ja olen jopa samaa mieltä kanssasi, ajatuksesi on oikea ja minun ajatukseni vieraisiin tottumisesta ei ole kestävä En ajatellut nenääni pidemmälle.

   Antisemitismissä oli kuitenkin kyse muustakin kuin vierasvainoista maahanmuuttajia kohtaan. Kyseessä on kimppu erilaisia syitä. Juutalaisia on aina vainottu kautta historian, joskaan ei missään muualla kuin Saksassa yhtä hirvittävällä tavalla.

   Sanoisin silti, että Keski-Eurooppa ja Saksa on ollut aina erilaista läpikulku- ja maahanmuuttoaluetta kuin pohjoinen Suomi, jossa ensimmäinen sirkuksen ulkopuolinen "neekeri" nähtiin 60-luvun loppupuolella. Kyllä siellä sitä tottumustakin enemmän on, huolimatta historiaa järkyttäneestä holokaustista.


   Poista
  9. Minäpä näin esimmäisen elävän neekerin jo 60-luvun alussa. Hra Kamara oli muistaakseni Kamerunista, pappikin vielä, piti koulussa oikein saarnankin, muka... hän nimittäin kuksi puolet kylän neiti-ihmisistä ja häipyi laskujaan maksamatta.

   Ehkäpä tämä ensivaikutelmani leimaa myöhempääkin suhtautumistani vieraiden virvoittavaan vaikutukseen?

   Poista
  10. Minä en muista aivan varmaksi, näinkö jo 60-luvulla jossain sirkuksessa tai muussa vastaavassa lastentapahtumassa elämäni ensimmäisen neekerin elävänä ja vapaana. Joka tapauksessa aapisessa heidät esitettiin kaislahameessa ja rengas nenässä.

   Selvin muisto on vasta 70-luvulta, jolloin Tukholmassa pelmahti joka paikasta neekeri vastaan; joka baarissa oli musta mies mies töissä. Tosin he eivät olleet kaikki neekereitä, vaan pakistanilaisia ja muita tummaihoisia. Heillä oli vaatteet päällä, ja keihään he olivat unohtaneet kotiin.

   Poista