21.5.2014

Isoveli valvooKesällä on hyvä pitää henkilökohtaista päiväkirjaa. Semmoista, jossa saa anteeksi sanomansa tyhmyydet, koska sehän on vain päiväkirja, ei mikään essee tai harkittu kolumni, joka tyhjentää pajatson niin ettei kommenttejakaan tarvita.

Semmoinen on minusta hyvä päiväkirja, josta ei erota, mitä mieltä kirjoittaja asiasta on. Jossa kirjoittaja ei kitise eikä tuomitse muita. Jossa kirjoittaja tulee sanoneeksi totuuksia, huomaamatta sitä itsekään.

21.5. Minä menen nyt hammaslääkäriin. Oikeastaan minulla on jo kiire. Hampaat tarkastetaan ja puhdistetaan, jynssätään hammaskaulat niin että silmistä tulee virtaamaan vesi ja selkäpiitä pitkin viiltävät väreet. Eilen olin pankissa ja kirjoitin nimeni useaan paperiin. Pienenkin lainan panttina on jotakin omaisuutta. Ilman omaisuutta siis lainaa ei saa. Elämme kireitä aikoja. Jos haluan myydä omaani,  on pyydettävä pankilta lupa. Ihminen on rahan lapsi, ja voi rahattomia näinä päivinä.

Sain nenäni eteen taloyhtiön uudet järjestyssäännöt. Järjestysmääräykset luki kaksisivuisen rimssun otsikkona. Nyt on kielletty vuodevaatteiden tuulettaminen kaksikerrosasuntojen yläkerran tuuletusparvekkeilla. Luen määräyksen kaksi kertaa. Kyllä, vuodevaatteet tulee tomuttaa ulkona, kaukana talon päädyssä olevalla mattojen tamppaustelineellä. Makuuhuoneesta aukeava oma tuuletusparveke on siis kielletty. Parvekkeella ei saa tupakoidakaan.

Lemmikkieläimiä ei saa "käyttää" omilla aidatuilla takapihoilla eikä pitää vapaana piha-alueella. Lemmikkieläimet eivät saa haukkua. Musiikkia ei saa soittaa kovaa päivälläkään.

Sääntöjen takana on koiria vihaava venäläinen naapurini suomalaisine miehineen, joka on hallituksen puheenjohtaja. Ehdin jo pelästyksissäni kieltää tytärtä tulemaan äitienpäiväkäynnille ison koiransa kanssa, jottei naapuri häiriinny, eli vietin yksinäisen juhlapäivän. Vaan kuka maksaa korvaukset, kun me vanhenevat naisihmiset alamme kantaa vuodevaatteita sylissämme alas jyrkkiä rappusia ja ulos, ja kompastumme? Minä osoitan laskuni taloyhtiölle.

Suomen kyberturvallisuutta uhkaa vaara idästä, ei lännestä, kertoo Helsingin Sanomat tänään Petteri Järvisen suulla. Ilmatilassa taas on lennellyt parikin venäläiskonetta.

Jollakin tapaa tuntuu samalta kuin lapsena, kun katsoin äidin kuvakirjaa, jossa oli kuva lotista. Uhka nousi itäiseltä taivaalta: lotat katselivat korkealle taivaalle, josta oli tulossa pommikoneita. Se oli pelottavin kuva, jonka olen koskaan nähnyt, täynnä latautunutta uhkaa.

(Kuva Rudolf Schlichter)

128 kommenttia:

 1. Voiko taloyhtiö kieltää parvekegrillauksen?
  Voiko taloyhtiö kieltää parveketupakoinnin?
  Voiko taloyhtiö kieltää lemmikkieläimet?
  Voiko taloyhtiö kieltää liian usein suihkussa käymisen?
  Voiko taloyhtiö kieltää vessan vetämisen yöaikaan?
  Voiko taloyhtiö kieltää lasten leikkimisen?
  Voiko taloyhtiö kieltää a-rapun epäilyttävän risuparran?
  Voiko taloyhtiö kieltää saunassa olemisen alasti?
  Voiko taloyhtiö kieltää jazzin renkutuksen?
  Voiko taloyhtiö kieltää väärän puolueen äänestämisen?
  Saako taloyhtiö tehdä kotitarkastuksia, onko oikeuksia riittävään voimankäyttöön?

  Varmasti saa, kyllä näin on tosi ja täten jämpti. Yhdessähän näistä yhtiökokouksessa päätettiin ja puheenjohtaja viel kopautti nuijalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä "Järjestysmääräykset" olivat siis liitteenä yhtiökokouskutsussa, ja kokous on vielä edessä. Hämäävää on, että määräysten yläpuolella on lauseke: "Vahvistettu yhtiökokouksessa", joka siis on edessä. Äkkilukija saattaa arvella, että säännöt ovat voimassa, jos hallitus niin on päättänyt.

   Vaan totuus on se, että säännöt eivät ole motivoivia, ne ovat käskyttäviä, pikkumaisia ja tuo tuuletuksen kielto omalla tuuletusparvekkeella on jopa järjenvastainen.

   Kun vain kymmenessä asunnossa kolmestakymmenestä on on kaksi kerrosta ja tuo yläkerran tuuletusparveke, ei ole sanottua, että me tyytymättömät saamme pykälän muutetuksi.

   Poista
  2. Tuuletushan on maailman tärkein kysymys. - Ei siitä ei ole kysymys, vaan yleisestä ilmapiiristä, isoveli valvoo -hengestä.

   Enemmän minua sieppaakin se, että joku kyttää, pitääkö asukas joskus koiraa takapihallaan, joka on aidattu. Koiranvihaajat ovat usein myös ihmisvihaajia.

   Poista
  3. Nostatat vain kapinan, Iinukainen. Kun teillä on vain 30 asuntoa, niin äkkiäkös sitä enemmistön kerää - käy vain hakemassa valtakirjat niiltä, jotka eivät tule kokoukseen.

   Tässä vanhan ay-jyrän junttausvaistot ihan heräävät. Urputus pihalla ei auta mitään, palopuheet yhtiökokouksessa menettelevät, mutta päätöksiin vaikutetaan äänestämällä.

   Organisoi siis kaikki samanmieliset mukaan ja muilta keräät valtakirjat, se on neuvoni, niin johan loppuu järjestysmääräily.

   Poista
  4. Taloyhtiössä asuu mm. entinen esimieheni, rehtori, ja hän on ensimmäinen, joka näistä säännöistä suivaantui. Olemme sopineet, että hän käyttää ensimmäisen puheenvuoron ja minä kannatan häntä, samoin muuan toinen ihminen.

   Eli olemme tietysti jo järjestäytyneet, mutta silti on epävarmaa, saammeko pykälän muokattua toisenlaiseksi, koska se koskee siis vain kymmentä asuntoa ja asukkaita on 30.

   Meillä on korkea kokoukseen osallistumisprosentti, joten mitään junttausta ei oikeastaan kannatakaan harrastaa.

   Poista
 2. Hei, Iines, pitkästä aikaa! :)

  En nytkään ehdi lukea, enkä kommentoida muuta kuin tätä juttua: säännöt ovat tietty rasittavia.

  Ja joka taloyhtiössä on niitä kyyliä, jotka ajavat asiansa läpi... Ex-työnantajalla oli naapuri, joka vaati jättikorkean asuintalon ylimmältä parvekkeelta polkupyörät poistettaviksi, vaikkei niitä ei nähnyt kuin bussin ikkunasta tietystä kulmasta.

  Itte oon koettanut elää hyvin, töppäillessä pyytää heti anteeksi (kuten silloin kun hölväsin alakerran herran ynnä vaimonsa parvekkeen huuhteluvesillä).- Herra tiritti ovikelloa heti aamusta; olin kauhuissani! Eikun kukkakauppaan (ilman kaffetta!), ja tarjoamaan parvekelasipesua.

  Isäntä itte ei tosiaankaan halunnut meittiä blondia säätäämään sitä parveketta. - Pollyanna tietää että lähennyttiin siinä; jää oli rikottu. :)

  Oikeasti meillä oli hyvä ja oikein lämminkin naapuruussuhde; lähennyttiin sen pöllöilyni jälkeen (varmaan tuumivat että olen harmillinen, ajoittain, mutta kiltti, ja yritän parhaani :D).

  Nyt on sitten uusi koti ja uudet kujeet.


  Voi jei! kattellaan taas!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Char, olet kuin pieni lintu, joka pyrähtelet omia aikojasi täällä ilopillerinä!

   Sääntöjä täytyy yhteisössä olla, koska siten yhteiselo on kaikille parempaa ja konfliktin tullen on jotain johon vedota. Säännöt vain voitaisiin tehdä hyvässä hengessä ihmisiä motivoiden. Jo nimitys "Järjestysmääräykset" tuo mieleen inkvisition, joka on määräysten takana kyttäämässä rikoksia. Yhteispelistähän on kyse.

   En ole eläissäni ajatunut tilanteisiin, jossa yhtiökokouksessa riideltäisiin tai oltaisiin kovinkaan poikkiteloin. Meillä on hyvä ja rauhallinen yhtiö ja juuri siksi onkin omituista, että joku hallituksen jäsen alkaa sooloilla ja yhtäkkiä keksiä rajoituksia hyvin sujuneeseen yhteiseloon. Kyllä semmoiselle täytyy kaapin paikka näyttää.

   Poista
 3. Ei se mitenkään uutta ole, että venäläiset lentokoneet hivottelevat, aina sitä on tapahtunut.

  Vielä 80-luvulla täällä naureskeltiin ruotsalaisten sukellusvenehavainnoille, vaikka yksi tohelo oli sielä sellaisen jo karillekin ajanut ihmisten pällisteltäväksi. Kyllä niitä on meidän vesissämekin ollut vaikka kuinka paljon, Helsingin kolera-altaaseen eivät välttämättä ole päässeet tai edes halunneet. Minä olin varusmiehenä sukellusvenejahdissa, tiesimme tehtävästämme, koska meillä oli varusmiesradisti. Kauppa-alukset niillä toimivat tukitehtävissä.

  Poikkeuksellista on se kuumuus, jolla loukkauksiin nyt suhtaudutaan. Provosoitukaa kun provosoidaan, taisi päämies Koivisto aikanaan sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, turhaan taidettiin provosoitua, valtakunnassa kaikki hyvin. Juuri kuulin uutisista virallisen selityksen: rajanylitykset ovat todennäköisesti johtuneet ukkosista....

   Poista
 4. Kauhea älämölö kävi, kun ruotsalaiset eivät saaneet hävittäjiä ilmaan, kun venäläinen kävi kääntymässä. Muistanemme Mathias Rust-nimisen pöhelön, joka onnistui vuonna -87 laskeutumaan pikkukoneella punaiselle torille. Siinä ovat monet posket punoittaneet, mutta sellaista se oikeasti on tässä maailmassa, jossa propagandaan kuuluvat sanat, kuten "täsmäisku" ja täsmä- sitä ja tätä ovat vallanneet tiedotusvälineet.

  VastaaPoista
 5. Se onkin mielenkiintoista, että missä menee yksityisyyden raja.

  Melko tuoreilla naapureillani on koira - en ole nähnyt naapureita sen paremmin kuin koiraakaan - joka ehkä älyää päiväsaikaan olla haukkumatta tai sitten se ei ole yksin kotona.

  Yhtenä perjantai-iltana kuuntelin koiranulinaa ehkä kahdeksasta yhteentoista, jolloin olin menossa maate. Sen verran suivaannutti, että kävin tiputtamassa lapun naapurin postiluukkuun. Kirjoitin siinä, että toivottavasti koira ei ole kovin myöhään yksin kotona, nimittäin sen ulina kaikuu käytävässä siihen malliin, että koko rappu raikaa eikä uni tule silmään.

  Ei mennyt varmaan kuin vartti, kun ovi kävi naapurissa ja koira hiljeni sillä siunaamalla.

  Minusta oli ihan asiallista laittaa luukusta lappu, koska muussa tapauksessa väki ei olisi tiennyt, että koira ulisee. Sen jälkeen koiraa ei varmaan olekaan jätetty yksin ilta-aikaan, koska ulinaa ei ole kuulunut.

  Monessa talossa ei ole varmaan enää ikuisuuksiin saanut tuuletella parvekkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoista parvekkeesta - kyse ei ole oleskeluparvekkeesta, koska meillä on alhaalla terassit ja aidatut takapihat. Yläkerran tuuletusparvekkeelle ei mahdu esimerkiksi normaalia puutarhapöytää ja kahta tuolia.

   Kyseessä on siis yläkerran makuuhuoneitten yhteyteen rakennettu tuuletusparveke, nimenomaan petivaatteitten ja vaatehuoneen vatteitten tuuletusta ja pyykkien kuivatusta varten. Olisi vaivaannuttavaa kantaa pyykkivateja ja petivaatteita sylissään kierreportaita - tai siis mutkan tekeviä portaita - pitkin alakertaan ja ulos. Se on jopa vaarallista, koska siinä ei näe, mihin jalka astuu. Siksi parvekkeet!

   Minusta lapun jättäminen on asiallista. Itse olen sanonut suoraan naapurilleni, joka soitti bassoja niin että meinasi hampaat minultakin irrota. Meteli loppui eikä ole toistunut ja olemme edelleen puheväleissä.

   Poista
 6. Kerrostaloissa pitää KIELTÄÄ koirien kasvattaminen. Tai sitten jos se ei auta niin naapureilla pitää olla lupa tappaa koirat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, koirien kasvatus pitää tehdä tarhoissa maaseudulla, jos nyt joku kenneliä haluaa pitää.

   Kyllä lemmikkikoira kerrostaloon sopii, jos se saa lajilleen sopivan kohtelun ja hoidon, ennen kaikkea tarpeeksi lenkitystä. Onnettomin on maaseudulla narun päässä räkyttävä ulkokoira, jota ei ulkoiluteta.

   Taloyhtiöni on siis rivitaloyhtiö, ja täällä on varsinkin lapsiperheillä ja nuorilla pareilla aika paljon pieniä koiria. Jonkin verran ne haukkuvat, mutta niin ne tekisivät kaikkialla. Ei häiritse, asuinyhteisössä saa olla myös koirien ja lasten ääniä.

   Poista
 7. Aika vekkulia, että omakin lapsuudenaikainen pelottava muistoni liittyi lottiin ja lentokoneisiin. Minulle kävi vielä niin, että makoilin ehkä nelivuotiaana illalla isoäitini kainalossa ja hän näytti minulle kuvia jostain talvisota-kirjasta. Kun päästiin lottiin ja pommikoneisiin taivaalla, alkoi paloaseman sireeni ulvoa melko lähellä. Hyvä, ettei tullut housuun, niin lujasti säikähdin.
  Luulen, ettemme me kaksi ole ainoita, jotka olemme sananmukaisesti äidinmaidossa saaneet rokotuksen idän houkutuksia vastaan, mitä nyt nuorina harrastettiin vähän pöksylähetystä...
  Ukraina on nostanut vanhat ryssävihan niskavillat pystyyn ja nyt ollaan vähän varppeillaan koko kansa. Yhä useampi on sitä mieltä, että meillä on kaikki syy pitää silmät auki ja ruuti kuivana. Ja eiköhän sinne Natoon mennä aika pian. Saattoi olla, että Ukraina oli se viimeinen olki, joka taittoi Suomi-aasin selän. Enää ei uskota, että venäläinen imperialismi olisi kadonnut ikiajoiksi, pikemminkin päinvastoin. Minulla on sellainen hytinä, että tsaari Putin vielä kammetaan sivuun jakkaraltaan, tavalla tai toisella. Venäläiset alkavat saada tappiinsa siitä, että heitä kaikkialla maailmassa katsotaan pitkin nenänvartta kuin mitäkin pahantekijöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä, joka tunnetusti olen yrmy militaristi, tunnen melkein helpotusta, että Venäjän imperiumiluonne vihdoin selvisi muillekin.

   Hieman kyllä karsastan monen takinkääntäjän kiihkoa, sillä itse olen tyytyväinen siihen, ettei Putin sentään rynninyt panssarein Ukrainan rajan yli, vaan otti omansa varkain.

   Tämä Ukrainan rajalla pullisteluhan on vain teatteria, taikurin temppu, jolla huomio kiinnitetään muualle. Pois siitä, että Venäjä nappasi Krimin tuosta vaan.

   Yksi ainoa asia minua tässä huolestuttaa, olen sen sanonutkin: minua kauhistuttaa se helppous, jolla 140 miljoonaa venäläistä on saatu sotakiihkoon ja pyhään vihaan fasisteja kohtaan.

   Luulin, että tällainen olisi nykyaikana mahdotonta Euroopassa. Ei perkele ollut. Pysykäämme siis edelleen välilöissä naapurin pojan kanssa, Halosta lainatakseni.   Poista
  2. Kesällä on hyvä pitää henkilökohtaista päiväkirjaa. Semmoista, jossa saa anteeksi sanomansa tyhmyydet, koska sehän on vain päiväkirja, ei mikään essee tai harkittu kolumni, joka tyhjentää pajatson niin ettei kommenttejakaan tarvita.

   Semmoinen on minusta hyvä päiväkirja, josta ei erota, mitä mieltä kirjoittaja asiasta on. Jossa kirjoittaja ei kitise eikä tuomitse muita. Jossa kirjoittaja tulee sanoneeksi totuuksia, huomaamatta sitä itsekään.

   21.5. Minä menen nyt hammaslääkäriin. Oikeastaan minulla on jo kiire. Hampaat tarkastetaan ja puhdistetaan, jynssätään hammaskaulat niin että silmistä tulee virtaamaan vesi ja selkäpiitä pitkin viiltävät väreet. Eilen olin pankissa ja kirjoitin nimeni useaan paperiin. Pienenkin lainan panttina on jotakin omaisuutta. Ilman omaisuutta siis lainaa ei saa. Elämme kireitä aikoja. Jos haluan myydä omaani, on pyydettävä pankilta lupa. Ihminen on rahan lapsi, ja voi rahattomia näinä päivinä.

   Sain nenäni eteen taloyhtiön uudet järjestyssäännöt. Järjestysmääräykset luki kaksisivuisen rimssun otsikkona. Nyt on kielletty vuodevaatteiden tuulettaminen kaksikerrosasuntojen yläkerran tuuletusparvekkeilla. Luen määräyksen kaksi kertaa. Kyllä, vuodevaatteet tulee tomuttaa ulkona, kaukana talon päädyssä olevalla mattojen tamppaustelineellä. Makuuhuoneesta aukeava oma tuuletusparveke on siis kielletty. Parvekkeella ei saa tupakoidakaan.

   Lemmikkieläimiä ei saa "käyttää" omilla aidatuilla takapihoilla eikä pitää vapaana piha-alueella. Lemmikkieläimet eivät saa haukkua. Musiikkia ei saa soittaa kovaa päivälläkään.

   Sääntöjen takana on koiria vihaava venäläinen naapurini suomalaisine miehineen, joka on hallituksen puheenjohtaja. Ehdin jo pelästyksissäni kieltää tytärtä tulemaan äitienpäiväkäynnille ison koiransa kanssa, jottei naapuri häiriinny, eli vietin yksinäisen juhlapäivän. Vaan kuka maksaa korvaukset, kun me vanhenevat naisihmiset alamme kantaa vuodevaatteita sylissämme alas jyrkkiä rappusia ja ulos, ja kompastumme? Minä osoitan laskuni taloyhtiölle.

   Suomen kyberturvallisuutta uhkaa vaara idästä, ei lännestä, kertoo Helsingin Sanomat tänään Petteri Järvisen suulla. Ilmatilassa taas on lennellyt parikin venäläiskonetta.

   Jollakin tapaa tuntuu samalta kuin lapsena, kun katsoin äidin kuvakirjaa, jossa oli kuva lotista. Uhka nousi itäiseltä taivaalta: lotat katselivat korkealle taivaalle, josta oli tulossa pommikoneita. Se oli pelottavin kuva, jonka olen koskaan nähnyt, täynnä latautunutta uhkaa.

   Poista
  3. Niin, onneksi on rahaa.

   Järjestyssääntöjä on näemmä tukittu negaatiosta käsin.

   Kenelläkään ei ole huomauttamista jos vuodevaatteitaan pöläyttää kerran ja laittaa ulkopuolelle näkymättömään telineeseen vaikka viikoksi ne tuulettumaan. mattojen ”tomuttaminen” niinkuin sanakin ilmentää on ymmärrettävästi kiellettyä.

   Eikä kellään ole nokan koputtamista jos omalle takapihalleen päästä koiran, koosta riippumatta, ja kerää sen tekemät tarpeet ja pitää huolen siitä ettei nestemäiset jätökset aiheuta haittaa naapureille.

   Mitä taas tulee bvuodevaatteiden kanniskeluun rappusissa voi olla todella kallista yrittää toteen näyttää että taloyhtiö olisi siitä jollain tavalla vastuussa.

   Sotaa komemattoman lapsen latautuneet uhkat ovat pelkkää ennakkopelotetta.

   Poista
  4. Tapsalle, tuonne ylemmäs - nythän Venäjä riemastutti lausunnollaan, joka koski heidän "mukamas kahta ilmatilaloukkausta" Suomen ilmatilassa. Näin Venäjän media uutisoi laajalti omissa viestimissään Suomen kirjoittelua venäläiskoneiden ilmatilaloukkauksista. - Suomi valehtelee ja harjoittaa ihmepropagandaa, ettäs tiedätte.

   Juuri tällainen kieroilu ja vilpillinen manipulointi saa minut yhä enemmän miettimään Natoon liittymistä. Miten suurvaltio voi kieltää ilmatilaloukkaukset, kun loukkaus on selvä kuin pläkki. Ja näistä loukkauksista kertominen lukemani mukaan on merkki "huonontuneista Venäjä-suhteista". Voi isoveli, tämähän alkaa muistuttaa jo sitä sotia edeltävää Venäjän harjoittamaa manipulaatiota ja mustamaalausta, josta olen kuullut vanhoilta sukulaisiltani.

   Poista
  5. Anonyymi, järjestyssäännöt ovat kummastuttaneet myös niitä, joilla ei ole koiria eikä tuota toisen kerroksen pientä tuuletusparveketta ja jotka eivät tupakoi.

   Sääntöjen henki ei ole asiatyylinen vaan tylyttävä ja kyttäysmielialaa lietsova, sanovat kaikki - sääntöjen takana lienee laatijan vaimo ja säännöissä on kaikuja neuvostohenkisestä valvontakomissioajattelusta.

   Tämä ei ole vain minun mielipteeni, vaan sama ajatus on herännyt laajalti tässä yhteisössä. Meillä on ollut tähän asti humaani demokraattinen sääntösysteemi, jossa ei ole ollut elämää rajoittavia kieltoja. Kaikki on toiminut moitteettomasti, valituksiin ei ole ollut aihetta, sillä asukkaat ovat vastuunsa tuntevia ja ahkeria ihmisiä, jotka haravoivat käskyttä yhteisiä alueita ja pitävät pihansa siisteinä. Meluhaitat ovat olleet harvinaisia, satunnaisia bileitä tai musiikinsoittoa, ja ne ovat hoituneet asukkaiden välisellä keskustelulla. Nipotusta emme kaipaa emmekä kieltoja.

   Poista

  6. Kaupunkilaisuus on kieltämättä vielä aika ohut kerros aika monissa suomalaissa. Naapureiden yöllisestä vessakäynnistä hermostuva metsäläis-suomalainen nousee herkästi pintaan.

   Oikea ja todellinen kaupunkilaisuus on sitä ettei kuvittele (tai haaveile enää) elävänsä maaseudulla vaan tajuaa elävänsä kaupungissa. Pikkukaupunki on maaseutuihmisen esikoulu kaupunkilaisuuteen.

   Poista
  7. Kolehmainen, on mahdollista, että olemme katselleet samaa kuvaa. Toisaalta on tietysti niin, että tuommoisia lottakuvia on paljon erilaisissa sota-aiheissa kirjoissa. Koetin tuossa äsken haeskella kuvaa, jospa kirja olisi minulla, mutta en vielä löytänyt. Ensim pitäisi palauttaa mieleen, mikä oli kirjan nimi.

   Kunpa olisikin ennusteesi mukaan: Putin kammetaan vallasta. Vaan olisivatko ne demokraattisia voimia? Itse olen aika pettynyt venäläiseen ihmiseen, näinä päivinä. Se tuntuu olevan aina vallanpitäjän vietävissä, vaikka tämä olisi fasistinen diktaattori..

   Poista
  8. Nämä sääntöjen piukentajat tulevat suuremmasta kaupungista kuin Helsinki, Anonyymi.

   Luulen, että kyse on juuri siitä, että suurkaupungeissa on taloissa paljon vuokralaisia ja vilkkaampaa sakkia kuin pikkukaupungissa Suomessa. Siellä on ehkä ollut kireät säännöt.

   Poista
  9. Kolehmainen: "Ukraina on nostanut vanhat ryssävihan niskavillat pystyyn ja nyt ollaan vähän varppeillaan koko kansa. Yhä useampi on sitä mieltä, että meillä on kaikki syy pitää silmät auki ja ruuti kuivana."

   Tervemenoa vaan, pidä pipo toukasti päässäsi. En aio neuloa sukkia enkä muutenkaan avittaa asiaa. Läheiset kasaan ja muualle, jos aseet puhuvat. Ne, jotka haluavat leikkiä sotasankaria sohikoot toisiansa, vaikka lopunelämänsä.

   Petteri Järvinen se sanoi yhtenä iltana telkkarissa, että todellinen ja oikea uhka Suomelle valtiona ja suomalaisille kansalaisina, on kybersota. Kuten onkin.

   Kybersota mahdollistaa niin paljon "helpommin" yhteiskunnan lamauttamisen ja myös tuhoamisen, että vain täydellinen tietämättömyys niistä asioista takaa rauhalliset yöunet.


   Poista
  10. Petteri Järvisen mukaan suurin kyberuhka Suomelle tulee kuitenkin idästä.

   Kyllä Kolemainen oikeaan osuu: vanha ryssänvihahan sieltä päätään nostaa, vaan eihän se ole suomalaisten vika.

   Poista
  11. Sodan kaltaisen kriisin sattuessa voipi olla vaikeaa pötkiä pakoon. Sotaan meno ei perustu pelkkään vapaaehtoisuuteen, vaikka sellaista 70-luvulla väläyteltiin.

   Kybersodalla yhteiskunnan lamauttamisesta ei ole minkäälaisia kokemuksia.

   Petteri Järvinen sanoi Yhdysvaltojen olevan kaikkein suurin vakoilija, kuten onkin. Poliittisena kannanottona hän sanoi Venäjän vakoilun olevan juuri meidän suurin uhkamme. Venäjän uhkaa ei ole syytä vähätellä, mutta toista roistoa ei tulisi sitäkään liikaa kehua.

   Poista
  12. Yhdysvallat on todistetusti käyttänyt vakoilutietoja sikäläisten yritysten hyväksi isoissa tarjouskilpailuissa. Eikä se miksikään ole muuttunut, isojen poikien leikeissä nokioilla ei ehkä ole lopulta kuin santaa ja kyyneleitä silmissä.

   Poista
 8. Tuota kuvaa useammankin kerran olen katsonut, mutta ei se siitä muutu: pornoa mitä pornoa. Aatun mukaan Schlichter oli rappiotaiteilija, noh, arvaahan sen, että kateeksi kävi, kun itse ei kyennä elliä rienoomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että Schlichteriä on nimitetty rappiotaiteilijaksi, mutta itse luonnehtisin hänet rappion taiteilijaksi. Näkee rumassa kaunista tai mielenkiintoista. Pari kuvaa tuolla aiemminkin on häneltä, ja niistä muistaakseni tykättiin täällä. Olivat kyllä kauniimpia.

   Poista
  2. Juuri nuo Aatun rappiotaiteilijoiksi nimeämät olivat kaikkein parhaita. Minulla on jostain saatu kirja täynnä kuvia heidän töistään.

   Ivät turhaan akvarelli-arskaa jättäneet taidekoulun ovien ulkopuolelle.

   Poista
  3. Dekadenssi, rappio ja sen kuvaaminen, taisi tulla alun perin Ranskasta ja Baudelairen runoudesta. Tämä poikkeavien olemassaolojen kuvaaminen on vaan kiehtovaa, siihen tuntee vetoa, kuvat viekoittelevat kuten kohteensa. Ilotalojen ja kapakoiden väki, epämääräiset ja paheelliset ihmiset. Tästä suunnastahan kehittyi symbolismi ja ehkä surrealismi, eli ismit, jotka myös vetävät puoleensa.

   Poista
  4. En tähän hätään muista taitelijan nimeä, mutta hän teki itsestään maalausselfien, jossa oli synkkä ilme kasvoillaan keskitysleirivankina. Taustalla toinen vanki paskantaa tynnyriin. Se on jotenkin niin tyly, että naurattaa.

   Minä tunsin Budejovicessa yhden Baudelairen, joka kiillotti kenkiä ja joi partavettä eikä pessyt itseään koskaan.

   Poista
 9. Hitsilä on oikeassa, kuten aina. Taistelu Venäjän mekanisoitua armeijaa vastaan olisi melkoista sohimista. Viisaimmat livistävät Ruotsiin, kuten aina ennenkin ja palaavat aikanaan ottamaan haltuunsa sankarivainajien omaisuuden.
  Mutta kybersota! Muistatteko, kun kymmenen (vai viisitoista?) vuotta sitten pitkin Eurooppaa ja Yhdysvaltoja katkeilivat sähköt yllättäen. Myös Suomessa koettiin jonkinlainen yleinen sähkökatko. Silloin puhuttiin jostain "tekniikan pettämisestä ylikuormituksen takia", mutta myöhemmin on todettu, että Venäjän poikahan siellä kokeili, kuinka saada länsipojat ja -tytöt ulisemaan tuskasta. Kun ei pääse feisbuukkiin eikä voi twiitata. Olisi se kauhea tilanne!
  Kuvitellaan vähän. On tammikuu, pakkasta 35 astetta, tyyntä ja pysyvä ilmavirtaus idästä. Illalla katkeavat kaikki sähköt koko maasta. Aamulla Moskovan-tiltu ilmoittaa, että kun annatte meille Joensuun niin saatte sähköt heti takaisin. Puolen tunnin kuluttua Suomen hallitus ilmoittaisi puhelimitse (erikseen suojattu ja voimautettu kuuma linja), että viekää herranen aika vakka koko Pohjois-Karjala! Paskaako me sillä tehdään. Mutta jos ei päästä katsomaan Holmenkollenin kisoja telkusta, niin syttyy kapina.
  En voi käsittää, kuinka kaikki Suomen tärkeät energian ohjaussysteemit ovat verkossa, johon kuka tahansa älypää voi tulla tekemään pahojaan. Ja jos vihollinen haluaa täällä edetä, ovat käytössä googlen kartta-ajot, jotka näyttävät pienimmätkin oikopolut kohteisiin. Ja jos haluaa tarkistaa, tarvitaanko tankkeihin talviketjuja, voi tarkistaa tiehallinnon kelikameroista paljonko missäkin on lunta ja sataako siellä, minne ollaan menossa.
  Amerikkalaisethan käyvät eräänlaista kybersotaa lennokkeineen kaikkkialla maailmassa. Vormupukuiset nörtit ohjaavat Kalifornian tukikohdasta pommein lastattuja lennokkeja, jotka satelliittipaikannuksen avulla voidaan ohjata puolen metrin tarkkuudella kohteeseensa. Näiden vehkeiden mainos löytyy täältä: http://www.youtube.com/watch?v=TH2Zbo0KCxE
  Totta on, että Suomi-konepistooli tuntuu hiukan laimealta näiden tappokoneiden rinnalla. Mutta kun malttaa päästää agressorit tarpeeksi lähelle ja antaa sitten losottaa lippaan tyhjäksi, niin kyllä vaan jää moni hyökkäyssotaan innolla lähetnyt nuorukainen särkynein silmin tuijottamaan armotonta kuutamoa, joka pakastaa sodan rakastajan puolessa tunnissa köntäksi, joka on kätevä nostaa etukuormurilla joukkohautaan. Sinnepä jäävät, häh, häh, vähän maata päälle ja eikun uutta matoa koukkuun. Sieltähän tulee jo seuraava porukka! Hirveä pulina kuuluu aukiolta. Eivätpä tiedä, mikä heittiä odottaa.

  VastaaPoista
 10. Minä pääsin arm...laivastossa palvellessani myös Suomi-konepistoolia kokeilemaan. Itsemurhaa en ainakaan sellaisella yrittäisi, en ole varma osuisinko: kauhee loso. Ampuja ja pyssy.

  Ilmeiseksi kävi, ettei Kolehmainen usko amerikkalaisten verkkojen kaatumisen syyn olleen kaskadihäiriö, jollaiseksi se kerrottiin. Älkää minulta kysykö, mitä kaskadihäiriö tarkoittaa, katsoin sen juuri wikipediasta, mutten ymmmärtänyt siitä juurikaan mitään. Skaalautumattoman verkon virhetilan laajasta virheymyksestä siinä kuitenkin puhutaan. Amerikkalaisen infrastruktuurin, mm. sähköverkkojen, teiden, siltojen jne. sanotaan olevan kipeästi uudistamisen tarpeessa. Ei niillä ole sellaiseen rahaa. Rahan loppumiseen neuvostoliittokin romahti, saas nähdä...

  Vai että joutuisi internetiä selaamaan pimeässä. Olisi se aika kamalaa, toivottavasti sellaista ei koskaan tapahdu.

  VastaaPoista
 11. Kyberuhka ei ole vain vakoilu-uhkaa, vaan uhkaa elintärkeitten systeemien lamautumisesta.

  Minäkin oli aika lamautunut tänään, kun huomasin olevani internetin armoilla. Tein kesäosoitteenmuutosta Helsingin Sanomiin ja Paikallislehteen, enkä päässyt kumpaankaan suoraan sisään hoitamaan asiaani niin kuin ennen.

  Portit olivat kiinni ja penäsivät minulta käyttäjätunnusta ja salasanaa. Ei minulla tietääkseni semmoisia ollut. Sitten ilmeni, että voin käyttää asiakasnumeroani käyttäjätunnuksena päästäkseni tekemään oikeaa käyttäjätunnusta ja luomaan salasanaa. Mistäs minä saan Hesarin asiakasnumeron? No laskustapa tietenkin? Vaan missä lasku?

  Vaan sanokaapa se, mistä sitten saa asiakasnumerot, kun kaikki siirtyy e-laskuiksi eikä tositteita ole? Kaikki tieto on vain koneella - tähän mennään. Elämäämme siirretään kymmenien erilaisten käyttäjätunnusten taakse. Niihin kun itäinen etäkyberlamautin iskee, onkin kaikilta rahat loppu.

  VastaaPoista
 12. Iineksen kanssa samaa mieltä. Suomalaisten vakoileminern on luultavasti aika ikävystyttävää puuhaa. Meillä on hyvin vähän vakoiltavaa. Jos vaikka haluaa tietää varuskuntien osoitteet, voi käydä googlettamassa.
  Elintärkeiden toimintojen lamautuminen on nimen omaan temppu, jolla kybersota voitetaan. Kuvitellaa taas: Yhtenä aamuna kukaan suomalainen ei pääse pankkitililleen ja Venäjän tankit jyräävät jo Heinolassa. Väki haluaisi karkuun, Hitsilä etunenässä, mutta kun autiosta tankki tyhjenisi, et saa bensaa, kun kortti ei toimi. Ei sitä saa uhkailemallakaan, sillä bensapumput eivät pyöri. Hätäisimmät löisivät urakalla K-markettien ikkunoita rikki saadakseen perheelleen edes Juhla-Mokkaa ja pakastepitsoja. Poliisit sitten jahtaisivat ryöstäjiä, vaikka niiden pitäisi kiireesti liittyä armeijaan. Poliisien pamputtaessa ryöstäjiä kauppojen edustoilla Venäjän rynnäkkökoneet tekisivät selvää Suomen johtokeskuksista. Pasilaan laskeutuisi moniaita helikopetereita ja kohta televisiossa ja radiossa esiintyisi hyvää suomea puhuva mies, joka kehottaisi kaikkia rauhallisesti poistumaan koteihinsa odottamaan miehittäjäarmeijan johdon määräyksiä. Samalla hän ilmoittaisi, että jokainen, joka nähdää ulkona tunnin kuluttua, ammutaan siihen paikkaan. Ja ensi sunnuntaina on vaalit. Äänestetään vain yhtä asiaa: liitytäänkö osaksi Venäjää. Armeija valvoo vaalien turvallisuutta ja KGB:n mies antaa jokaiselle punaisen vaalilipun, joka osoittaa, että äänestäjä haluaa liittyä Venäjän suureen kansojen perheeseen. Muun värisiä äänestyslippuja ei ole. Jokainen vaali-ikäinen, joka ei ilmesty äänestämään, pidätetään ja lähetetään Angara-joen taakse lumitöihin.
  Kaikkea tämä netti saakin aikaan!

  VastaaPoista
 13. Kyllä, kyllä, ja silti kaikkein tärkein kybersodan muoto on edelleen tiedotussota, jota mm. venäjä käytti Ukrainan tapauksessa. Kummallinen juttu muuten se, kun pohjois-korealainen teloitettu laulajatar piti puheen ja King Kong Un kuunteli niinkuin ei moksiskaan.

  Kolehmaisen propaganda on kuitenkin turhaa, natoon emme liity, Vapaavuorikin sitä juuri sanoi.

  VastaaPoista
 14. Minäkö muka tehnyt propagandaa Naton puolesta! Ei pidä paikkaansa. Olen Rikun ja Vapaavuoren kannalla: oma puolustus uskottavaan kuntoon ja se riittää. Pitää vain hiukan muuttaa kurssia. On aika ainutlaatuista, että puolustusvoimien ylipäällikkö (muumimamma) hävitytti Suomen tärkeän puolustusaseen, jalkaväkimiinat. Tai siis - eihän niitä oikeesti ole hävitetty, vanhat saksalaiset hyppyheikit vaan.
  On aika erikoista, että samaan aikaan kun valtiojohto ajaa alas armeijaa Ruotsia apinoiden, kansalaisten vapaaehtoinen maanpuolustustyö ja ylipäätään puolustustahto kukoistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi typerä väärinkäsitykseni, Kolehmainen. Olemme kaiketi aika lailla samaa mieltä. Miinojen korvaamiseksi täytyy investoida niihin, mitäneoli, korvaaviin vihollisen katkaisijoihin.

   Poista
  2. Minä, vanha pasifisti henkeen ja vereen, olen se, joka olen alkanut miettiä liittymistä Natoon. Meillä on ikävä naapuri, johon en luota tippaakaan, kuten muut vanhat hipit - viittaan tämän blogin ulkopuolelle suureen maailmaan.

   Nuo ilmatilan loukkaamiset ovat ilmeisesti vain pikkupusuja ystävällismieliseltä naapuriltamme. Ja toimet Ukrainassa ystävänhalauksia.

   Poista
 15. Minua huvittaa tämä Kemppisestä poimimani lause: "Päättäjät toistavat Suomessa jatkuvasti, ettei meihin kohdistu sotilaallista uhkaa. Se tarkoittaa, että meihin kohdistuu sotilaallinen uhka."

  Näinhän se menee, on aina mennyt. Ei ole ollenkaan ihme, että maanpuolustustahto ja -aate on nousussa nuortenkin keskuudessa - lukekaapa keskusteluja sieltä täältä, niin ei ole enää vanhojen hippien lässähtävästä suomettumisesta tietoakaan!

  VastaaPoista
 16. Kas, kun ei ole pitkään aikaan kuulnut yleisradiosta sitä laulua, jonka nimi on "Haluavatko venäläiset sotaa?" Laulussa kyllä väitetään että ei, eivät halua. Mutta miksi sitten pitää peuhata milloin georgiassa, milloin tshetseniassa, milloin krimillä?
  On itkettävän naurettavaa, että koko Euroopan pitää käyttää satoja miljardeja varustautuakseen yhden hörhön varalta.

  VastaaPoista
 17. Johtuukohan tämä jonkinlainen hiljaisuus siitä, että vallassa olemme edelleen me lässähtäneet vanhat hipit? Kumarramme yhä marxilaisille opeille, ne ovat tabuja, samoin koko se ilmansuunta, josta ne tulevat..

  Tulkitsemme edelleen, että humaanit eettiset arvot pohjautuvat vasemmistoarvoista ja Putin on nyt sen suunnan kunkku, vaikka hänellä on tuoreitten lehtitietojen mukaan valtion terveyshankkinnoista ohjattuja miljoonia omilla tileillään Sveitsin veroparatiisissa?

  Näinkö se menee? Eivätkö humaanit eettiset arvot juonnu pikemminkin uskontojen maailmasta?

  VastaaPoista
 18. Riku Riemu mainitsi ylempänä tiedotussodan. Kyllä, se sota on käynnissä ja se kohdistuu Suomeen ja koko EU:hun yrittäen kaikin voimin hajottaa unionin. Lukekaa täältä:
  http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_hulluuden_rajamailla/7257893?ref=leiki-uup
  Kaikkien tuntema dosentti on nyt valjastettu ajamaan Ukrainan asiaa sekä Nato-kysymystä. Dosentin mielestä koko Pohjois-Eurooppa on täynnä mielipuolisia johtajia. (No sehän taitaa kyllä pitää paikkansa...)
  Humaaneja arvoja tunnetusti kannattava YLE voisi joka päivä kello 12 soittaa iki-ihanan "Natalian." Mitenkäs se menikään "Mut silmäis sinen viha tummentaa, Natalia, kun muistat vaan, on vieras hävittänyt kauniin maas, vain koirat raunioilla vaeltaa, oi Ukraina." Onkin jo aika panna Agit-Prop jälleen töihin. Olisi oikein, että nuo köyhät eläkeläiset saisivat hiukan leivänlisää.
  Iines kyseli uskontojen perään. Hra Putin on oman ilmoituksensa mukaan Venäjän paras uskovainen. Hänen hallintonsa on rahoittanut monien kirkkojen korjaukset ja maksaa arkkipiispalle lujasti palkkaa. Putinin mielestä Venäjä ja erikoisesti sen kaukokatseinen johto on Jumalan (Boh) erityisessä suojeluksessa.
  Jostakin luin, että Putinin yksityisomaisuuden arvo olisi yli 47 miljardia euroa. Kyllä noin pienen eläkkeen takia jo korkeimman suojelusta tarvitaankin.

  VastaaPoista
 19. Tuli vielä mieleen, että onhan noita ilmatilan loukkauksia ollut ennenkin. Tässä yksi oikein paha. Toooosi paha: http://www.youtube.com/watch?v=vhwc3PtyooY

  VastaaPoista
 20. Kyselin oikeastaan, mistä "humaanit eettiset arvot" tulevat, ihminen kun luonnostaan ei ole erityisen hyväluontoinen, joskaan ei pahakaan.

  Yleensä kai vasemmistoaatetta pidetään eettisesti humaanina ideologiana, ja täten ihmiset mieluusti tunnustavat sitä aatetta. Toisaalta on niin, että vasemmistoaate ei tuonut maailmaan lukutaitoa eikä poistanut barbaariutta - kristinusko sen teki läntisessä maailmassa.

  En viitannut ihmisten pykäämiin uskonideologioihin kuten kristilliseen luterilaisuuteen, tai katolilaisuuteen tai ortodoksisuuteen, näihin ihmisen kehittelemiin uskonoppeihin, en liioin aboriginaalien alkukantaisiin uskonnollisiin menoihin. Vaan ehkä sitten lähinnä siihen erikoisesti kristinuskon aatemaailmaan, joka saapui barbaarien keskuuteen ja kielsi tappamisen ja lähimmäiseltä varastamisen ja käski ihmisen täyttää velvollisuutensa yhteisön jäsenenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ideologiathan ratsastavat jättiläisen harteilla, käyttävät paljolti uskonnollisia vertauskuvia vaikka kieltävät uskonnolliset ideologiat huuhaana.

   Poista
 21. Tämä yltyi nyt niin laajaksi, etten osaa sanoa oikein mitään, kun tuntuu että yritän selittää koko maailman yhdellä lauseella ja se olisi naurettavaa jopa minun mittapuullani. Aatteiden voima tuntuu joskus naurettavalta, ellei sitten hämmentävältä tai peräti pelottavalta.

  Jos nyt lähtee sellaisesta pikkuseikasta, että Lenin-setä ei asu Venäjällä, hän kuoli jo neuvostoliiton alkumetreillä. Mauseleomissa raatoaan pitävät näytteillä, siinä on sahanpurua sisällä. Oliko kuolemansa syy pitälle edennyt kuppa vai murhauttiko Stalin hänet? Vai kuoliko lopulta vihaansa, siitähän hän ammensi koko poliittisen voimansa, ikinä ei unohtanut, että tsaari teloitutti veljensä.

  Mieleen painunut kokemus minulle oli, kun 70-luvulla, ehkä puolivälin paikkeilla, kylämme Sokokseen oli jostain syystä tupsahtanut muutama venäläinen, mikä lienee delegaatio ollut. Heillä oli joku esimies, vaikutti, että hänen auktoriteettinsä ryhmään oli hyvin suuri, kaikki olivat hyvin saman näköisesti pukeutuneet. Pikkukylän elviksinä katselimme silmät ymmyrkäisinä, kun plarailivat himoiten ja kaihoten suksivoidepurkkeja. Sellaisia pieniä mitättömiä purkkeja, jotka eivät paljoa maksaneet. Ei niillä rahaa ollut, ainuttakaan eivät mukaansa saaneet. Sääliksi niitä kävi, äijien suru tyhjin käsin lähtemisestä oli niin ilmeinen.

  Amerikkalainen nappulajääkiekkojoukkue vieraili kylässämme joskus palttiarallaa samoihin aikoihin. Meille ne huutelivat "Saibu, saibu" ja "Ruski, ruski" Ryssinä pitivät. Amerikkalaisilla on isot päät, mutta vähän järkeä.

  Tasapuolisuuden nimissä sanottakoon, että kun Nobelin dynaamiittimiehen rauhanpalkinnon sai Barack "tappokone" Obama, niin kyllä Putin sen ansaitsee vähintäänkin yhtä hyvin perustein.

  VastaaPoista
 22. Rauhanpalkintoa ei presidenteille tai muille vallanpitäjille pidä antaa. Henkiset johtajat ja rauhanrakentajat ovat erikseen, kunhan paaveja ei lasketa mukaan eikä muitakaan kirkonmiehiä.

  Venäläisiä ei pidä vihata, sillä venäläinen kansansielu on jotain ihan muuta kuin nyt sotivat venäläiset. Putin toteuttaa vain kaavaa, joka pätee sekä markkinataloudessa että sosialismissa yhtä hyvin: rajaton valta ja rikkaus turmelevat haltijansa.

  VastaaPoista
 23. Kommunismi, oikeammin reaalisosialismi, on mennyttä aikaa. Venäjä ei ole sosialistinen, vaan edustaa rosvokapitalismia pahimmillaan. Kiinakaan ei ole mikään suunnitelmatalous, vaan nimellisestä sosialistisuudestaan huolimatta toteuttaa ns. amerikkalaista unelmaa erittäin menestyksekkäästi. Tuhoaa ympäröivän luonnon ja maailman, mutta dollarit juoksee, ajaijjai, kun ne juoksee hyppysiin.

  VastaaPoista
 24. Googlaamalla "maanpuolustus" pääsee monille keskustelupalstoille. Ja kyllä: ruuti on kuivana Suomenmaassa. Itänaapuria ei kovin kehuta.
  Iineksen huomautus venäläisvihasta on aiheellinen. Igor ja Olga ovat mukavia, lämpimiä ihmisiä. Sotasyylliset löytyvät Kremlistä.

  VastaaPoista
 25. Vaan miten määrittelevät venäläiset valtiomiehet itse oman poliittisen ideologiansa? Mitä se on, jos ei sosialismia tai kapitalismia?

  Ruuti on todella kuivaa keskusteluissa. Talvisodan henki elää, vaikka sukupolvi on kohta jo kahdesti vaihtunut. On se mielenkiintoinen asia. Siinäkin kun suomalaiset kävivät sukeltamassa ylös Norjassa kuolleet sukeltajatoverinsa, nähtiin samaa henkeä. Kaveria ei jätetty.

  VastaaPoista
 26. Pitääkö kaikkea arvioida sosialismi/kapitalismi pohjalta. Raha on aina jumalista suurin. Jos ei mukamas ole, kyseessä on höpösöttely tai vakava luonnehäiriö. Raha selittää tässä maailmassa kaiken.

  Hän on ammatiltaan pankkiiri, hän aina saalistaa.
  Hän on onnellinen työssään kai.
  Hän tuhoaa ja ryöstää, silti aina hymyilee.
  Hän ei tunne rauhaa, rakkautta lain...

  Hän on uljas mies ja monet taidot meille näyttänyt.
  Hän johdannaisin ja debentuurein taistelee.
  Vaikka kuusikymment vuotta on hän juuri täyttänyt,
  Silti tuhannetta vuottaan pelailee...

  Hän Kiinan vuoksi taistelee ja Ranskan, Vietnamin,
  Hän U.S.A:ta puolustaa.
  Hän rahan vuoksi itsensä ja kaiken tuhoaa;
  Hän luulee: siten kaikki rahat saa.

  Hän on katolinen, ateisti, juutalainenkin
  Ja protestantti on hän myös.
  Hän tietää ettei ryöstää saa, hän ryöstää kuitenkin
  Vuoksi sinun, minun, ystäväin., vuoksi kaikkien kuluttajain

  Ilman häntä ei ois Putin koskaan saanut voittojaan,
  Ilman häntä Obama yksin jäänyt ois'.
  Ilman hänenlaistaan oisko täällä tuskaa laisinkaan
  Vai oisko kaikki kauhu mennyt pois?

  Hän on pankkiiri, ei enempää, te häntä moittikaa
  Vaan ei käskyjään hän kaukaa enää saa -
  Hän saa ne sinulta ja minulta, oi veljet, huomatkaa:
  Näin ei saada ryöstöä koskaan loppumaan...

  VastaaPoista
 27. Ei pidä kaikkea arvioda kapitalismi-sosialismipohjalta, Riku, vaan itsepä sinä tuon kapitalismin tuohon taisit tuoda.

  Täällä nyt vaan on on meikäläisellä tapana ihmetellä juuri sitä, mitä ihmisten mielissä tapahtuu välittämättä siitä, että kaikki ei asetu korrektisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä toin, mutta kyse on siitä, ettei historiaan näiltä osin kannata liiemmin tuijottaa.Kommunismi on kuollut ja kuopattu, paljon tarvittaisiin ylösnousemukseensa. Venäjän imperialistisuus toki käytti tuota aatetta työkalunaan pitkään, nykyajan kommunismina taitaa toimia äärimmäinen kansallisuusaate. Kapitalismi on elossa, kommunismin kukistuminen ei kerro kapitalismista mitään. Kyllä se edelleen tarvitsisi dramaattisia korjauksia. Mutta ei niitä tule tapahtumaan, ei ole mitään voimaa ylitse markkinavoimien. Valtioiden päämiehetkin ovat niiden rinnalla enimmäkseen pikku-ukkoja.

   Vaikka kuinka itsellemme sitä uskottelisimme, ihminen ei ole rationaalinen ajattelija. Vaikka kuinka olisimme pasifisteja tai mitä tahansa, kovin suurta tyrkkäystä ei tarvita, etteikö mieli vaihtuisi aivan toiseksi. Kaava on sama, kuin Juha Siltala osoitti sisällissodassamme käyneen. Alussa osapuolet ovat maltillisia, kiihko lisääntyy, kun kuullaan vastapuolen tekemistä hirveistä julmuuksista tai muista väärinteoista.Molemmat osapuolet näitä toisistaan kuulevat Lopulta lahdataan surutta naiset, lapset vanhukset ja muut. Vain siksi, että se on välttämätöntä ja oikein.

   Putin pyrkii imperialismiin, mutta meidän pitäisi kiihkotta pyrkiä arvioimaan toimiaan. Ei se tänne tule, koska se ei ole taloudellisesti hyödyllistä.

   Poista
  2. Sitä paitsi Putin-ryhmittymä omistaa jo Hartwall-areenan, haluaisivatko he fläkkejä tai pommin jälkiä sen kauniseen marmoripintaan?

   Poista
  3. Jos kapitalismista puhutaan, Tuurin kyläkauppias käytti hiljattain Mao Zedongin retoriikkaa ja ddr:läistä toimintatapaa. Hän kehotti työväkeään kitkemään rikkaruohot keskuudestaan ja urkkimaan toistensa tekemisiä. Minulle yllätyksenä näitä metodeja kannatti keskustelukommenteissa aika moni.

   Katselin äskettäin Areenasta dokumentin suomalaisesta kommunistista, ihan tavallisesta duunarista, nyt jo kuolleesta. Toimi Brezneville kuskina hänen Suomen vierailullaan. Kävi Lennun hakemassa Popedalla Helsingin rautatieasemalta. Auto jäi kiinni kiskoihin, kun yritti niitä ylittää. yhdessä Breznevin kanssa Popedan työnsivät kiskoilta, kun se onnistui, asemapiha kuulemma kaikui venäläisen riemuhuudoista: "Harasoo, Harasoo!"

   Poista
  4. Olisi vaan mielenkiintoista lukea Putinin poliittinen ohjelmalehti. Sen tiedän, että hän on konservatiivi ja tähän sopii myös hänen homovihansa. Senkin tiedän, että hän on käytännössä samanlainen itsekäs ja upporikas veroparatiiseihin miljoonansa ohjaava ökyilijä kuin joku Wahlroos, pahempikin. Vaan minkä puolesta hän on, jos piirtää kirjaimiksi hänen aatteensa - tätä pohdin.

   Poista
  5. Ei Putin mikään homovihaaja ole, luultavasti on vähän puppelipoika itsekin. Viha vain sopii hyvin hänen suosionsa kasvattamiseen konservatiivisissä nationalistipiireissä. Samalla lailla kuin kovat otteet terroristeja ja mörköjä vastaan, saavat suosionsa lisääntymään.

   Arv ioita Putinin omaisuudesta on esitetty, totuutta emme tiedä. Kuitenkin niin, että yhdessä tukiryhmänsä kanssa omistavat maassa 95 prosenttia kaikesta.

   Poista
  6. 95 prosenttia oli sellainen heitto, mutta kuitenkin kaiken käytännössä merkittävän. Timisoara.... Eikäkö Timotsenko, on Suomen rikkain mies, paljon rikkaampi kuin se Englannissa asuva juutalainen asekauppias, Chaim Höplönski.

   Poista
  7. Vaan eipä ole sosialismi Venäjän kansalle mitään pystynyt opettamaan. Ei omaa ajattelua, ei kritiikkiä, ei uskoa ihmiseen vaan pikemminkin kritiikitöntä johtajien tottelemista ja uskomista. Voi voi. Opi työläinen - näin meilläkin laulettiin ihmistä halventavasti. Olisi pitänyt mennä Neuvostoliittoon laulamaan.

   Poista
  8. Kommunismi kukistunut? Kiina on kommunistinen valtio, talousmahti joka kaiken lisäksi on talousasioissa liittoutunut Venäjän kanssa. Kummatkin maat toteuttavat kapitalistista talouspolitiikkaa. Pieni valtaapitävä talouseliitti ja kansalaisille keppiä, ehkä myös joskus pieniä porkkanoita. Ja sitä samaa rahapolitiikkaa harjoitetaan myös Eurostoliitossa. Olli Rehn on monien eu-valtioiden kansalaisille aivan samanmoinen julmuri kuin Putin. Saapa nähdä kuinka tässä lopulta käy, näiden valtaapitävien piirileikeissä. Berlusconikin on laitettu yhdyskuntapalvelua tekemään, kukahan mahtaa olla seuraava? Hyvää tekisi Vladimirillekin olla vaikka lastentarhassa leikittämässä lapsia tai koulun keittiössä tekemässä ja jakamassa ruokaa koululaisille.

   Poista
 28. Ilta-Sanomien nettisivuilla on uutinen Moskovasta. Sikäläinen valtiollinen uutistoimisto kertoo, että Suomi on käytännössä Naton jäsen ja nyt siis Nato piirittää Venäj'ä-parkaa joka suunnasta. Lehden toimittaja Arja Paananen puolestaan arveli, että ilmatilan loukkaus oli Venäjän näpäytys natottuvalle Suomelle: ähäkutti, on niitä lentokoneita meilläkin.

  Toivottavasti tämä tilanne jää pysyväksi. Siis se, että Venäjä luulee Suomen olevan Natossa, mutta mepäs ei ollakaan, eikä meidän tarvitse maksaa niille jäsenmaksua. Ja jos amerikkalaiset pyytävät meitä jonnekin sotimaan sanomme, että ei käy, kun ei olla Natossa.

  Ilmankos V.Putin oli niin omituisessa asennossa tv-uutisissa. Hänhän puhui Pietarin talousfoorumissa. Välillä hän kiersi vartaloaan hankalan näköisesti mikrofonia kohti, vaikka olisi voinut vetää mikin suunsa eteen yhdellä liikkeellä. Ai,ai, se tekee pahaa selälle tuollainen. Lisäksi Putin kuulemma oli flunssassa. Puhu siinä sitten mukavia läntisten aggressorien edessä. Ei käy kateeksi.

  Kemppinen pohtii blogissaan, olisiko Putinin lyhyys syynä hänen sotaintoonsa. Minulla on parempi selitys. Hänen etunimensähän on Vladimir, joka tarkoittaa "Hallitse maailmaa". Mir tarkoittaa myös rauhaa, mutta tähän veijariin käännös ei taida sopia.

  Rikun huomautus puppelipojasta taitaa pitää paikkansa, osittain ainakin. Hyvä ystäväni Jussi, joka on julkihomo ja vielä ylpeä siitä, on sanonut moneen kertaan, että Putinin lihasten pullistelut, ajelut nahkahousuissa motskarilla ja muu machoilu on selvää hinttikamaa. Jussi pitää seinällään lehdestä leikkaamaansa kuvaa, jossa esiintyy naapurimaan johtaja ilman paitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän varsin yleisesti arvellaan - asiantuntija- ja poliitikkotaholla - että nuo ilmatilaloukkaukset olivat Venäjän testejä. Jos näin on, Suomi oli valppaana, äänivalli murtui kun Hornet oli "siivillä". Siinä terveiset Putinille.

   Poista
 29. Siltä varalta, että jotakuta nyt alkaa pelottaa, annan ilmaisen vihjeen, kuinka voi muuttaa Bahamalle ja asua siellä elämästä nauttien vailla rahahuolia. Kas näin: http://binaryinstructor.com/fi/index.html?engsec=15

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ihme, että Helvetinpurkin Mikael anoo rahaa, kun sanoo suurimman osan ajastaan viettävänsä uima-altaassa. Ongelmiakin hänellä on: "mihin yökerhoon menisin tänään?"
   "Idioottivarmaa kaupankäyntiä" - Se on hyvin sanottu!

   Minä lähetän heti Mikaelille muovikassillisen näkkileipää, campingia, kauraryynejä ja sen sellaista. Maitoa en laita, kun se happanee matkalla.

   Poista
 30. Jos mietin omia tunnetilojani suhteessa Putiniin, minua ei pelota. Pikemmin olen huuli pyöreänä. Miten tämmöinen ketkunpeli voi olla mahdollista sivistyneessä läntisessä maailmassa, jossa jo kauan on hoidettu asioita ja suhteita neuvottelemalla ja yhteistyössä?

  VastaaPoista
 31. Saatat olla kivan näköinen kun olet huuli pyöreänä. Sanoo salaihailijasi.

  VastaaPoista
 32. Onpas täällä keskusteltu suurista poliittisista linjoista. Alkaa ihan päätä huimata, eli särkeä, niitä lukiessa. – Saattaa huimaaminen johtua tuosta auringon armottomasta paahteestakin kun äsken kävelin 13 kilometriä. (”Ma maantietä pitkin kavelin ma vaan/laa laa la' lallan lallan laa”.) Toisaalta en yhtään epäile analyysejanne; ainakin ne ovat viattoman vilpittömiä.

  "Provosoitugaa gansalaiset...", sanoi jo Paasikivi aikoinaan. Ja työnsi tekohampaansa takaisin suuhunsa, sen uumeniin.

  Katsotaanpa välillä liikuntakulttuuria. (Katsoo vähän aikaan jääkiakkoa.) Ihmeellistä on että he pelaavat talvellakin polvihousut jalassa lätkää joka kiitää (mielestäni) kovaa vauhtia jäätä pitkin? Kesällä he polvihousut jalassa lyövät mailoilla palloa tai potkivat sitä pitkin nurmikkoa. Toiset taas iskevät nyrkeillä toisiaan polvihousut jaloissa. Jotenkin infantiilia meininkiä. – Ajatelkaapa Sokratesta tai Platonia tai Kemppaista tai Rauno Ärrää kävelemässä polvihousut jaloissa pitkin Ateenan/Helsingin katuja samalla kun puhuisivat viisaita…? Semmoista ei voi kuvitella edes unissaan. (Vähintään suorat pitkät rässihousut heillä kaikilla neljällä olisi. Ja valkoinen pumpulipaita.)

  VastaaPoista
 33. Oooh, salaihailija. Lumoava ajatus.

  VastaaPoista
 34. Nyt alkaa ilmeisesti Suomen hyvin tärkeä kiekkopeli. Tilanne selviää kyllä, kun laskee vain karjahdukset seinän takaa. Toisaalta joskus olen erehtynyt, kun on karjaistu myös täpärissä paikoissa.

  Täällä lakeuksilla on ollut lämpötila 29, ja veikkaan, että yli 30:nkin on menty. Liian kuuma olla muualla kuin meressä lillumassa, ja nyt en ole meressä.

  VastaaPoista
 35. Älä usko Iines tuohon salaiseen ihailijaan, se on sama jolppi joka nojailee kylän kioskin seinään, piirtelee rumia kuvia, syljeskelee ja näppäilee puhelimella tänne viestejä.

  Kyllä se on, kun sydänvertaan vuodattaen paasaa maailmanpolitiikan järjestykseen, niin joku toteaa "sen olleen ainakin viatonta".

  Tänään soitti liittymäkauppias, kyseli kaikenlaista. Kun kuuli, etten aio jääkiekkoa katsella, se otti heti sellaisen läskipää/vajaamielinen/dorka kaavan käyttöön ja sanoi tarjoamastaan liittymästään mm. että "siinä on mahdollisuus myös internetiin, mutta sitä ei tietenkään tarvitse käyttää."
  Minulla on yksi kaveri, josta veljensä sanoi hänen olevan maailman ainoa ihminen, joka väärään numeroon soittaessaankin puhuu vähintää kymmenen minuuttia. Yksinäisyyden huippu taas on, jos alkaa puhelinkauppiaitten kanssa liikaa höpötellä. Suljin luurin päättäväisesti mutta kohteliaasti. Helteet ovat paras aika internetille, kirjoille ja liikkuvalle kuvalle, koska silloin ei voi mennä ulos. Minulla muuten alkaa talviloma virallisesti maanantaina, mutta hiihtää en aio, en ainakaan paljoa.

  VastaaPoista
 36. Minä en jääkiakosta kauheesti diggaa. Tampereella asuessani sain siitä immuniteetin (eli rokotuin). - Kahdesta muusta urheilulajista tykkään kuin hullu kissa kuumasta puurosta... Toinen on tämä jossa kaksi asiallisesti pukeutunutta henkilöä istuvat toisiaan vastapäätä tuoleillaan ja tuijottavat, aina välillä, toisiaan. Isoimman osan ajasta he tosin vaan nojaavat päätään käsiinsä. Heidän välissään on pöytä jolla on lauta ja laudalla erilaisia nappuloita. (Katsoitko Riku tuon Gelfand-dokumentin? Se on v-tun, eli asiallisen hyvä.) - Toinen urheilumuoto on - tiedän että nyt saan turpiini joka suunnalta - on Formula-1 ajot. Sitä aina ihailee miten autoa voi hallita niin suvereenisesti.Tykkään ajaa autoa itsekin, osaan toki myös, minulla on rekkakortti; ajolinjojen valinta (mutkien leikkaaminen) on kivaa. - EI TIETENKÄÄ YLEISILLÄ TEILLÄ! Niillä se on yhtä vastuutonta kuin rattijuoppous.

  Ps. Taas pulputan puhetta? No, löysin hyvän janojuoman, nimeltään: "Kaatoryyppy". Se on kirkas, maustamaton viina. 35 cl/32 til.%. Hienostunut kuin Stolishnaja. Se panee luonteeltaan hiljaisen ja vaatimattomankin ihmisen, kuten meikäläisen, pölisemään. - Stolishnajahan on jalo juoma, vai mitä Euraasian asiantuntijamme, herra Kolehmainen on mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stolishnaja on laadukas juoma, jota suosittelen nautittavaksi kotiloissa katsottaessa esim. Sodan ja rauhan filmatisointia isolta ruudulta. Hyvä seura ja riittävä zakuska on myös ehdottomasti tällöin tarpeen. Illallisilla hyvä tapa on panna puolikkaan pullo jokaisen miesvieraan lautasen viereen. Siitä voi ottaa omaan tahtiin.
   Nykyisin Stolishnaja on kyllä liukumassa ns. "vanhan liiton" ihmisten laseihin. Uusi polvi suosii "Ruski Shtandart"-vodkaa, joka on kieltämättä puhtaampaa kuin Stolishnaja. Näiden juomien ero on suunnilleen sama kuin mikä vallitsee hyvien vinyylilevyjen ja CD-levyjen välillä. Vanha liitto haluaa kuulla sen pienen rahinan ja huomaamattoman kaiun, joka puuttuu kliinisistä CD-taltioinneista. Itse olen Vanhan Liiton mies myös tässä asiassa.
   Kaatoryyppyä olen kokeillut, mutta siinä ei ole minulle riittävää säväystä. Tämä vastauksena Mikiksen ysträvälliseen kysymykseen.

   Poista
  2. Korjaan. Stolishnajaa ei tule nauttia kotiloissa, vaan kotioloissa. Kiitos huomiostanne.

   Poista
 37. Toivon, että minulle selitettäisiin yksi asia, jolle täytyy olla looginen selitys. Asia on varsin yksinkertainen ja kummallinen.

  Nimittäin minulla oli äsken televisio auki jääkiekko-ottelun kohdalta, ja Suomi sai niiden aikana kaksi maalia. Kummallisuus: naapurista kuului huuto vasta noin vajaan minuutin kuluttua kummastakin maalista, siis kaksi eri kertaa noin minuutin kuluttua maalista, vaikka naapurissa on useita nuoria miehiä katsomassa ottelua.

  Mikä voi selittää viiveen? Kun riemu minun ruudussani jo laski ja selostaja rauhoittui, remahti seinän takana. Olen aina luullut, että kuva näkyy reaaliajassa samalla sekunnilla kaikille.

  VastaaPoista
 38. Jaa etten saisi uskoa salaiseen ihailijaan? Ketäs tämä mahtaa kuvata: "se on sama jolppi joka nojailee kylän kioskin seinään, piirtelee rumia kuvia, syljeskelee ja näppäilee puhelimella tänne viestejä."

  No, saahan täällä kivojakin puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mustasukkaisena yritin mustamaalata, musta tuntuu, että epäonnistuin.

   Poista
  2. Höpsistä, ihminen on soma, kun se luulee epäonnistuneensa.

   Poista
 39. "Mars tähteä kiertää kaksi kuuta, Phobos ja Deimos."
  Eikä Mars edes ole tähti.
  Mutta kuinka monta oikeata tähteä Linnunradallamme on, Riku?
  Ja kuinka monta galaksia meillä on, Riku?

  Ja jokaisen galaksin sisällä on Mustia Aukkoja ja Madonreikiä joiden takana toisia Todellisuuksia jotka on täyteenahdettu Mustaa Energiaa...

  siksi, Riku, ajattelin että analisointimme tällä sinivihreällä Tellus-planeetalla on "ainakin viatonta". (Ainakin Maaseudun tulevaisuus -lehti, kirjoittaa näin. Luen sitä vessassa. Ja usein olen samaa mieltä.)

  Ps. Mutta voi kaikki tietysti olla jotain muutakin. En minä sitä väitä!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit kysynyt jotain vaikeampaa, kyllähän minä tuon tiedän:
   suunnaton tähtien määrä häipyen kaukaisuuteen.
   niin pientä rataa maapallo makaa omaansa ain' uudelleen.


   Mutta tiedätkö sinä, kuka oli se luku- ja kirjoitustaidoton, merkittävä musiikin esikuva, jonka kappaleen mukaan on nimetty yksi maailman kuuluisimmista aikakauslehdistä ja erittäin menestyksekäs bändi?

   Poista
  2. En tiedä mutta veikkaisin Helsingin Sanomat.
   Tä, miten niin väärin.
   Ai niin, aikauslehti... Parnasso?
   Ai ei. Miksei muka. No joku kanadalainen sit?
   Ai, meni väärin?
   Tai kuulit väärin.
   Vittu, itelläs on kulli väärä.

   Poista
 40. Minäkin olen Sinun Salainen Ihailijasi. (Vaikka en tageja teekkään.)

  Tuohon kysymykseesi, jota tietenkään ei ollut minulle esitetty (vaan Tähti Tieteilijä Tapsalle) minäkin toki voin vastata. (Koska pystyn esiintymään ns. "Köyhän Miehen Tapsana"...

  Tuo viive johtuu delikaatiosta, deklinaatiosta, maapallon huojunnasta omaa näennäistä akseliaan vastaan, ja devitaatiosta. (Ps. En nyt ehdi selittää näitä termejä mutta nehän, jos luki läksynsä eikä kiirehtinyt pulkkamäkeen, opittiin jo lukion toisella luokalla.)

  VastaaPoista
 41. Niin, siis meidän televisioittemme väliä ei ole monta metriä, ja kuitenkin kiekkomaali näkyy naapurille viiveellä. Tämä on taivahan totta. Ja taloyhtiössä on kaapelitelevisioliittymä, minä ainakin olen kytkenyt laitteeni siihen, mutta en voi olla varma, mistä vehkeestä naapuri katsoo..

  VastaaPoista
 42. Kaabelikanaavalta? Tai joltain vitun piraattikanavalta? Tai Kielin kanavalta? Tai Panaman kanavalta... onhan näitä.

  Onhan tämä, täytyy myöntää, kummallista. Itse ainakin tulisin epäluuloiseksi jos minun seinän takanani samaa maalia (oli peli mikä tahansa) 11-15 sekunttia myöhemmin, "JEEH JEE JEEEHHH!" huudettaisiin. - Ps. Nollasta 10 sekunttia pitää reagointiaikaa olla, ei enempää.

  Toinen asia on että kuulee kaikkia asiat liian kovaa. Kerran olin... mikäs se nyt olikaan... tämän... joka lauloi retrokommunistisia lauluja... Ultra Braa... olin konsertissa! Niin oli kyllä kamala kärsimys! Koska instrumentit soi niin lujaa että EI SITÄ voinut kuunnella. Kun Ei ollut mulla korvatulppia. Nenäliina, kohtuullisen puhdas, oli taskussani; tein siitä tötteröitä korviini. Ei auttanut. Pakko oli lähteä konsertista pois. (joka harmitti mua.)

  VastaaPoista
 43. Katsoin shakkidokumentin nyt kun muistutit, Mikis.

  Boriksen vaimo sanoo: "Borjalla ei koskaan ole ollut tai tule olemaan muuta elämää kuin shakki, hän elää shakkia." - On hänellä silti pieni tytär.

  Pelin jälkeen joku ehdottaa syömään menoa: "Ei nyt, olen väsynyt, tarvitsen lepoa."

  Maailmanmestaruusturnauksen pelit kestävät kuukauden, yksi peli seitsemän tuntia. "Laihduin yhden turnauksen aikana kymmenen kiloa, vaikken tehnyt sinä aikana shakin lisäksi mitään fyysistä ja söin normalisti - stressi oli niin kova."

  Haastattelija kysyy Garri Kasparovilta, voisiko hän voittaa pelit, jos harjoittelisi kaksi-kolme kuukautta. Kasparov naurahtaa huvittuneesti: "kukaan ei voi pelata tuolla tasolla, jos on ollut seitsemän vuotta poissa, kuten minä." Gasparov oli ehkä suurin kaikista.

  Armotonta hermojen kamppailua, kuluttava, tappava määrä tasapelejä. Katsomossa on paljon väkeä, jotka seuraavat peliä herkeämättä. Yhden siirron väli voi olla kaksikymmentä minuuttia. Mitä katsojat ajattelevat, heillä ei voi olla samaa suunnatonta adrenaliinilatausta kuin pelaajilla. Kuinka voi istua seitsemän tuntia katsomassa shakkipeliä, ehkäpä kaikki toistakymmentä peliä kuukauden aikana?

  Turnaus etenee tasapelein eteenpäin, joudutaan pikapeleihin, joissa ei enää voi suunnitella, niissä täytyy pelata kokemuksella, intuiitiolla, vaistoilla. - Boris häviää äärimmäisen niukasti. Töitä hän on tuon turnauksen eteen tehnyt aivan pienestä lapsesta saakka, tuntikausia päivässä. Taustaryhmä on äärimmäsen pettynyt, Boriskin kiristelee hampaitaan, kun häntä haastatellaan. - Toisaalta vaimonsa väittää, että Boris Gelfand elää shakkia, hän ei lopultakaan välitä lopputuloksesta.

  Kotona Israelissa häntä odottaa lentokentällä iso määrä onnittelijoita, he taputtavat, tunnelmaa on kuin jääkiekkoturnauksen jälkeen.

  Boriksen pieni tytär on vastassa, isänsä lupaa jatkaa hänen opettamistaan shakissa. Boriksen oma isä uhrasi koko elämänsä poikansa shakkiuralle, se oli hänelle kaikkein tärkeintä.

  Pelit käytiin 2012, ehkäpä Boris Gelfandilla on vielä mahdollisuus.

  VastaaPoista
 44. Ystäväni, olette hyvin hiljaa... lessen... olkaa vaan... lessen. Mack on takananne, Puukko Mack, ja iskeee teurastajan veitsen selkäänne, silence... silence. Älkää hätäilkö! tai säpsähtäkö. Sillä mikis makis (joka tällä hetkellä otsa hikisenä) miettii saksankielen epäsäännöllisiä verbejä (kun A-4 luokalla on kokeet) niin... ryntää äkkiä luokkahuonesta ulos, POMPS POMPS vaan, ja syöksyy valtavan energiavirran saattelemana Tammelaan... Torron suolle. Jossa joku kieroontunut helsinkiläinen herrasmies on pitänyt kymmeniä, ellei satoja viattomia vähän yli 4-kymppisiä pikkutyttöjä vankinaan. Ja syöttänyt heille tattaripuuroa ja nato-aiheista reklaamia.

  yäk

  VastaaPoista
 45. Riku, rakastan analyysiasi.
  Näit tuosta dokumentista aika osuvasti kaikkea.

  Shakki on matka johonkin, ei sitä tiedä mihin, ei kukaan tiedä.

  Arvostan sinua, riku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mikis. Dokumentti oli hyvin mielenkiintoinen, meinaan sen Bobby Fischeristä kertovan tässä vielä katsoa.Tähän kommenttipohjalle kun kijoitan, en osaa virheitä korjata. Näkyy siinä taas olevan paljon punakynän tarvetta.

   Poista
 46. http://www.youtube.com/watch?v=Tl7i2gC2-S8

  Jk. nimimerkki "salainen ihalijasi"

  VastaaPoista
 47. kultivoituneempi versio

  http://www.youtube.com/watch?v=tnOWikgTG2Q

  nimimerkki:" edelleen ihailen sinua salaa"

  VastaaPoista
 48. alkuperäisempi

  http://www.youtube.com/watch?v=zMWc4h77e2o

  ps. tämä laulu ei lerpahda. minun tunteeni sinua kohtaan kohta lakastuvat. kun et vastaa niihin.

  nimimerkki "kohta lerpahtanut. kuin väsynyt tulppaani"

  VastaaPoista
 49. Täytyypä kömpiä tästä ylös ja lähteä tallustelemaan kohti Äänestyspaikkaa. Kun on nuo Eurovaalit ja kaikkea. - Onneksi Suomessa äänestäminen on salaista. Siksi en aiokaan paljastaa sitä että aion äänestää Timo Harakkaa (232). - Ps. En minä häntä tunne, vielä vähemmän muita, minusta he kaikki ovat jotenkin vastenmielisiä, nuo ehdokkaat. Harakka heistä ehkä vähiten. (Hän osaa mm. viittomakieltä. Hänen vanhempansa olivat kuuromykkiä.)

  VastaaPoista
 50. Äänestyspaikka kutsuu minuakin, kunhan tuo ukkonen hellittaa ja kunhan saan kahvini juotua. Ihana vilvoittava sateenryöpsäys. Yöllä oli tukalaa, vaikka nukuin makuuhuoneen ovi auki sille tuuletusparvekkeelle, jossa ei saa enää tupakoida eikä tuulettaa.

  Minua edelleen askarruttaa, utelias kun olen, se tekninen ilmiö, miksi naapurin televiossa maalit näkyivät noin 40 sekunnin viipeellä verrattuna minun kuvaruutuuni. Yleensä en katso kiekkoa, mutta nyt oli helteestä niin lässähtänyt olo, että annoin kiekkokanavan olla auki samalla kun askaroin kevyesti taimieni kimpussa. Katsojat olivat kyllä ainakin osittain liikuttuneessa tilassa, mutta voivatko huutorefleksit jähmettyä voin suureen viipeeseen alkoholista?

  Ai niin, en vielä tiedä, ketä äänestän, kun astun vaalipaikalle. Toisaalta ajattelen niinkin, että hyviä tyyppejä ei passaa päästä pois maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ns. suora tv-ohjelma lähetetään jonkun kymmenen sekunnin viiveellä. Tuosta eriaikaisuuudesta mieleen tulee, että naapuri on saattanut katsella peliä jonkun internet-välittäjän lähetyksestä ulkomailta.

   Sen olen huomaanut, että Yle:n radio-ohjelma tv-tuudulla testikuvan aikaan, on eriaikainen oikeasta radiosta kuullun kanssa.

   Poista
 51. ... "hyviä tyyppejä ei passaa päästä pois maasta" ...

  ???

  Konkretisoisitko, ketä tarkoitat?

  Aikoinaan Sylvi Kekkonen puuskahti aviomiehelleen kun he keskustelivat Suomen kirjallisuuden tulevaisuudesta että "Koskenniemi on jo niin vanha. Ja Saarikoski vielä niin nuori." - Urkki ehdotti Jouko Tyyriä.

  Jörkka on nyt jo liian vanha, ei huvita Dinosaurusta äänestää. Mutta kuka meistä suomalaisista on "vielä niin nuori" lähtemään Suomesta pois?

  Kävin äsken äänestämässä, Halssilan koulussa (Sohvi Oksanen kävi sitä). Ilma oli utuinen, oli äskettäin satanut, heinä haisi heinälle. Solženitsyniä en tällä kertaa lainannut, kirjaston puoli oli kiinni. Mutta kun tulin äänestyskopista ulos, keuhkoni täyttyivät raikkaasta kevät(hengitys)ilmasta.

  VastaaPoista
 52. En minä mitään konkretisoi, Mikis, vaan ajattelen vain niin, että oikein hyvää poliitikkoa ei kannata lähettää Brysseliin, jossa pienen maan ääni hukkuu merkittävämpien EU-maitten äänien alle.

  Hyvän poliitikon ääni kuuluu paremmin kotimaassa, jossa kyllä riitää entrattavaa. Esimerkiksi Timo Harakka räksyttää varmaan Suomessa tehokkaammin kuin Brysselissä, jossa isot maat eivät viitsi edes kuunnella piukkumaita. Mitä ovat nykyiset euroedustajmme tehneet? En ole kuullut mistään merkittävästä. Sirpa Pietikäinenkin, huolimatta kokoomuslaisuudestaan, on varsin terävä mimmi ja loistava puhuja, vaan onko hän saanut aikaan mitään? Tai Anneli Jäätteenmäki? Tai Tarja Chronberg? Ihan kuin EU olisi suojatyöpaikka pienille maille. (Olen mieluusti väärässä, jos se minulle kerrotaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen maan edustaja, kun on oikealla vakanssilla (ja sille vakanssille ei pääse ellei ole tarpeeksi röyhkeä) pystyy vaikuttamaan vaikka mitä. Ajatteleppa vaikka pulukasvoista Olli Rehniä. Hänen nimensä on kirosana Etelä-Euroopassa. - Ps. Ei toinenkaan pallonaamainen mikkeliläinen, eli Erkki Liikanen, mikään suosikkivävy eteläisemmässä Euroopassa ole! Koska... no niin, just sen takia, koska meillä täällä Pohjoismaissa on lutherilainen moraali. (Heillä vähän joustavampi.)

   Kyllä suomalainen Euroopassa pystyy enemmän maailman asioihin vaikuttamaan kuin Suomessa. - Vanhempi esimerkki tästä on Otto Wille Kuusinen. (Hänet on haudattu Kremlin muurin. Eikä Hietaniemen sankarihautaan.)

   Huom! teksti sisältää parodiaa/ironiaa/satiiria
   (ja jonkin verran tuote-esittelyä)

   Poista
  2. Selvä. Räksyttäjiä siellä tarvitaan, ei hevoshymyjä ja hyväveljiä.

   Kävin jo äänestämässä enkä oikein usko itsekään, ketä äänestin. Harmittaa kun aina unohdan sen vähäosaisten keräyksen. Ei minulla ole koskaan rahaa, sillä en käytä sitä. Vain korttia vinguttelen. Ne istuvat invalidit lippaan äärellä saavat huono omatunto -efektin aikaan hyvinvoivassa ja juuri pekoniaamiaisen syöneessä ihmisessä. (Oikeasti jätetään pekoni pois.)

   Poista
 53. Eilen soitin ystävälleni Peralle(Me molemmat tykkäämme f-1 ajoista.) Hänen matkapuhelimensa sanoi ensin UI UI UIII ja sitten SUUH SUH SUU. Ajattelin että hän on jossain järvellä, Päijänteellä tai Puruvedellä, soutelemassa. - Mutta paskat oli. Sain tekstiviestin: "ollaan oltu routella. soitan keskiviikkona suomen puolelta". Se on siis jonkun mulkun - tai vaimonsa kanssa - ajanut Chigagosta San Fransicoon? - No, kun oikein muistelen (muistan kaiken) niin muistan että Pera pari vuotta sitten pyysi minua lähtemään hänen kanssaan ajamaan Pohjois-Amerikan mantereen yli. "Ai Route siksti siks?" Minusta Amerikan mantereen läpiajo on turhaa nostalgisointia; se on sitä että ajaa tylsiä moottoriteitä ja yöpyy pahviseinäisissä Motellessa. Ehdotin että mennään mielummin ajelemaan Kroatian rannikkoa, se on nättiä eikä vielä turistien pilaama... Hänen mielestään se ei ollut varteeotettava vaihtoehto. - Ja nyt tuo mulkku tulee kohta San Fransiscoon? (voi hitsi!)

  http://www.youtube.com/watch?v=bch1_Ep5M1s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatia on kiehtova maa, sisko kertoi jonain kesänä. Hänen yhdellä ystävällään on siellä kesäpaikka ja ovat yhdessä reissanneet halki koskemattomien rannikkomaisemien. Yksi ystävä taas on Romaniasta, ja sielläkin on nähtävää, jos sielu kestää köyhyyden näkemisen. Vaan Route 66 tuo mieleen jostain syystä Norman Batesin.

   Poista
 54. Ääliö ulkomailla-sarja on ehdoton suosikkini. Ääliö on maailmanmatkalainen, joka on aivan hulvaton koomikko, sellainen vakava, jolle mikään ei kelpaa. Naamansa on aina ns. norsunvitulla.
  Nyrpistää nenäänsä kaikille maailman huippunähtävyyksille ja etenkin kaikille ns. elämyksille. Äijä on idolini ja esikuvani. Areenassa nähtävillä olevissa jaksoissa viimeisimmässä ajaa Route 66:n, eikä tykkää yhtään. Hän tosin ajaa tien väärinpäin, kun lähtee Kaliforniasta, Steinbeckin Vihan hedelmissä suunta oli tietysti päinvastainen.

  Sitten ne laittavat sitä äijää vielä kaikenlaisiin vihaamiinsa tilanteisiin. Kun lopullisesti kyllästyy ajamiseen, tarjoavat sille lentokonekyydin. Kone on vanha taitolentokone, jossa kaksi perättäistä avo-ohjaamoa.

  Ääliö sanoo: "minua vähän pelottaa, jos tuuli käy niin kovaa, etten saa hengitettyä!" - Lentäjä vastaa: "Se ei ole ongelma, olet ohjaamossa niin vähän aikaa ennen kuin nouset siivelle." Siipien päälle on rakennettu sellainen sirkustemppuilijan kiinnipitotanko.

  VastaaPoista
 55. Idi Amin (eräs ystävällinen afrikkalainen ex-johtaja) määräsi insinöörinsä suunnittelemaan hänen pojalleen (12 -v.) , joka oli kiinnostunut lentämisestä, sellaisen lentokoneen joka "lentää matalalla ja hiljaa". Kun insinöörit yrittivät selittää hänelle, isä-Idille, että sellainen lentokone se vasta vaarallinen on, niin Idi sanoi niille "pää poikki, pää poikki".

  No, aikoinaan kun tehtiin rautatierataa Riihimäeltä Pietariin, niin siihen tuli tsaarinajan korkea-arvoinen virkamies joka katsoi miten työt olivat edistyneet. Hän ihmetteli kun raiteet Luumäen pitkällä suoralla kapenivat... kapenivat ja kapenivat... mitä kauemmaksi katsoi. Hän tivasi mistä moinen johtuu!? Kun vastaava insinööri yritti selittää hänelle perspektiiviä, ja muuta tämmöistä, niin tämä korkea-arvoinen aatelinen kenraalieversti tiuskaisi "mina teidän perskvetiivistä en ole kiinnostunut. mina haluan että tämä rata on yhtä leveä tuolla kauempana kuin täällä. piru vie."

  VastaaPoista
 56. Mistähän kaupungista ja minne kulki ensimmäinen juna Suomessa missä oli ravintolavaunu? - Minulla on sellainen lehti, Suomen Kuvalehti, jossa on kansikuvana tämä juna. Se on vuodelta 1915. (katsoo kuvaa) Joo, höyryveturia siinä innokkaasti lämmitellään, on marraskuinen aamupäivä. Edesssä on pitkä matka.
  Mutta mistä ja minne?

  VastaaPoista
 57. Hieman halventavaa puhua valtiomiehestä pelkkänä ex-johtajana, koska oikeasti Dada oli Hänen korkeutensa, Elinikäinen presidentti,
  Sotamarsalkka Al Hadji Tri. Idi Amin, VC, DSO, MC,
  Kaikkien maan eläinten ja merten kalojen herra,
  Brittiläisen imperiumin valloittaja Afrikassa yleisesti ja etenkin Ugandassa
  Toisen maailmansodan sankari ja Skotlannin viimeinen kuningas

  Rataverkostoa ajatellen ehdottaisin päärataa, väliä Helsinki-Hämeenlinna, mutta olosuhteet huomioonottaen sanon kuitenkin, että Riihimäki-Viipuri

  VastaaPoista
 58. Turku-Pietari/Petrograd.

  Minä en missään nimessä halua loukata Idi Aminia. Kuten en myöskään Johan Bäckmannia. Kovia ovat pojat kairaamaan. Toinen takakautta Putinia, toinen... no, hän on jo kuollut.

  Mutta kumminkin.

  VastaaPoista
 59. Aika lähelle kuitenkin osuin, vain reilu puolet matkareitistä jäi puuttumaan. Minä ajattelin, että siellä tykkäävät riihimäkeläistä vahvemmasta.

  Minä tulin juuri terassille kelloa kysymään, mutteivat ne tienneet, täytyy käydä toisesta paikasta kysymässä. Äänestämässä käyn myöhemmin, millään en kyllä muista, keitäs siellä Idolsissa tänä vuonna on.

  VastaaPoista
 60. Nähkää elokuva "Johan on syväkurkku", eläimellistä sikapornoa ja hurttia huumoria Venäjältä. Pääosissa kansainvälisiä julkkuja ja kauheita mulkkuja.

  Tätä elokuvaa ei suositella yli 18-vuotiaille!

  VastaaPoista
 61. Risikko on näköjään iltalehden mukaan saanut ylioppilaskirjoituksissa B:n paperit, vaikka kertoo lukeneensa. Voi hyvä Luoja, älykääpiö on edennyt tohtoriksi ja nyt vielä pyrkii kokoomuksen johtoon. Sinne toki sopii hyvin. Minulla oli sentään lukiossa koko ajan alle kuuden keskiarvo, päästötodistuksessa vähän päälle ja sitten kolme ällää. Enkä ole koskaan väittänyt, että fiksu olen, kun en ole, mutta akkahan on ameeba.

  VastaaPoista
 62. Minä nämä kommentointini keskeytin kun kävin pelaamassa pari erää shakk.. katselemassa suoraa lähetystä Monacosta. Autot siellä ajelivat toisiaan takaa. Kisa oli ihan tylsä. Sen takia meninkin keittiöön ja panin siellä kokkiapulaista, hän oli siellä kesätöissä. (Nätti pieni tyttö, oli värjännyt hiuksensa hennalla.) Tarjoilijatar tuli mulle siitä rähhisemään, no varmuuden vuoksi panin häntäkin. Sitten siihen tuli Matkarengin - tämä on tämän baarin nimi - omistajatar, vanha akka. Pikapanin hänetkin. Mutta kun siihen tuli paikan portsari, punttisalilta kloonattu Schwetzertchwagger, niin... päätin lähteä ulos. (Ihan muina miehinä vaan.)

  VastaaPoista
 63. Myönnän, että vähän itsekehaisin, mutta siihen on hyvä syy: kukaan muu ei sitä tee. Vanhan sanonnan mukaan: itse olen itseäni kehunut ja hyvin olen kehuttuna pysynyt.

  Minä olen pannut melkein kaikkia, missejä ja Marjattoja. Tai ainakin niin, että "melkein panin, mutta se ei antanut"

  vihreitä naispoliitikkoja en viitsi edes yrittää, yhdeltä olen saanut, mutta kaduttaa kovasti, kun seksuaalisuus on niille koko elämä, enkä ole sellainen mies.

  VastaaPoista
 64. Vastaukset
  1. Moi Anonyymi, eivätkös ole ihan lutusia pupsipupusia nuo miehet! Taitavat olla vähän pihkassa toisiinsa.

   Poista
 65. Isäni sanoi jotenkin niin että "pakko se on itteensä kehua ellei naapuri kehu".

  Hän olikin kotoisin Parikkalasta, vaimonsa Paimiosta.

  Huonojen naapurien välissä minäkin joudun asumaan (vrt. Sverige ja Russia).

  VastaaPoista
 66. Nätti-Jussi kerran kertoi että "olisin minäkin päässyt Kemi-yhtiön uittopäälliköksi mutta kun ne ei huolineet". No, myöhemmin Jussi pääsi Kemiin koirien kusitolpaksi. Mutta kerran tuli niin suuri scheefferi että kusi Jussin yli. Ja Jussi sai siitäkin duunista potkut.

  VastaaPoista
 67. Nätti-Jussi ei sillä lailla ollut sanavalmis ihminen kuin esimerkiksi Eemeli (Toivonen, joka oli ihan mahdoton) tai Jope Ruonansuu. Jussi enempi kuunteli mitä muut pölöttivät, vasta sitten kun niiltä hiipu into, Jussi sanoi jotain saatanan sattuvaa. - Tuo Lasse Lehtisen kirja Nätti-Jussista on pilkantekoa. (Hölmömpi kuin kirjoittajansa. Jopa. Ja se on aika pahasti.)

  VastaaPoista
 68. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosta pyllystäni? Minä sinulle pyllyt näytän.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kyllä minä tämän kommentin muistan, vaikka poistit sen, ryökäle. Sinulta pitäisi kieltää poisto-nappulan käyttö.

   Poista
 69. Kirjotinpa taas typerästi, mutta sille en mitään mahda, kun typerä olen. Oikeasti olen ihan ihkukomea ja täynnä ruutia!

  VastaaPoista
 70. Pojat, pojat, ei saa juopotella pyhäpäivänä ja puhua levottomia, Jumala rankaisee.

  PS. Liian myöhäistä, Paavo is back.

  VastaaPoista
 71. Totta puhut Tapsa, Jumala rankaisee sunnuntaisin näin tyhmiä puhuvia. Iines, anteeksi taas jälleen kerran, mutta minä oikeasti olen niin ruma, että kerjäläisetkin suuttuu, jos niiden kuppiin jotain laitan.

  VastaaPoista
 72. Pahoittelen typeriä juttujani. Komensin itseni jäähylle hetkeksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäähylle? Typeriä juttuja? Sinä?

   Älä nyt hupsuttele.

   Poista
 73. Minä taas puhallan pilliin ja sanon, että kentälle siitä, laiskimus!

  VastaaPoista