17.1.2015

Kaadettuja karhuja


16.1.  Sain 350 euron laskun vakuutusyhtiöstä, neljäsosaerä vuosimaksusta. Enin osa laskusta näytti muodostuvan autovakuutuksista eli pakollisesta liikennevakuutuksesta ja huippukaskosta, jonka otin uudelle autolle keväällä. Ennen vakuutusmaksut olivat yli puolta pienemmät.

Mietin, kehtaanko pätkivän ääneni kanssa soittaa vakuutusyhtiöön. Kissa vieköön! Tämä karhu kaadetaan.

Se soitto kannatti. Ilmeni, että täydet  liikennebonukseni eivät olleet siirtyneet uuteen autoon. Olin maksanut jo keväällä satoja euroja liikaa. 350 euron lasku jouti revittäväksi, ja syksyn erästäkin olisi jo 67 euroa maksettu. Vakuutusyhtiön palvelu oli ystävällistä ja mikä parasta, puheluun vastattiin heti enkä joutunut kuuntelemaan automaatin käskyjä kuin yhden. Kenties otan lisää vakuutuksia.

Toisenkin hyvän mielen puhelun kävin tänään. Poikamies mökkinaapurista soitti! Se jonka merinäköalaan olen pingottanut pyykkinarun ja täyttänyt sen hemaisevalla nyrkkipyykillä.

Poikamies toivotteli hyvät uudet vuodet, ja paikalliseen tapaan jaaritteli lämmittelyksi. Mietin, onko mökki palanut. Ei ollut mökki palanut, vaan meikäläisen tontilla oleva honka uhkasi kylän rauhaa. Se oli kallellaan viimeisen myrskyn jäljiltä, ja seuraavalla tuulella menossa sekä poikamiehen talon että kylän sähkölinjojen päälle. Poikamies oli jo soittanut kylässä asuvalle tutulle ammattimetsurille, joka oli illemmalla tulossa hätiin, ennen luvattua kovaa tuulta. Minua ei tarvittu paikan päälle, kunhan olen tietoinen, että honkani kaatuu nyt tai tulee kalliita vauriota.

17.1. Sainpa sähköpostiin sitten aamulla kuvan tutusta metsurista - lapsuusystäväni entinen aviomies - ja kaadetusta karhusta, mahtavasta rungosta, jonka päälle metsuri oli miehekkäästi nostanut jalkansa. Oli pätkinyt sitten vielä rungon klapimittaan emännälle kaffepuiksi. Eikä maksa mitään. Se tekee, jolla on välineet, eikä sen palkkion kanssa nokon nuukaa ole. Jos nyt kympin siltä Poikamieheltä.

Vaan minulta ei siis mitään, vaikka se oli minun honkani, joka oli uhkana kylän sähköille ja poikamiehen talolle. Sain Poikamieheltä vielä toisenkin sähköpostikirjeen. Viestin lopussa oli hymiö ja se oli kirjoitettu pienimmällä Arielilla, millä kirjoittaa voi. Olin tarjonnut nimittäin kaadettua karhua hänelle pieneksi korvaukseksi asian hoitamisesta. Hän voi sen keväämmällä korjata ja klapittaa, vaikka hänelläkin on ulkorakennukset täynnä pilkottuja klapeja - wanhan miehen merkki, iloitteli poikamies hymiön kera vielä lopuksi.

18.1. Päivä on pidentynyt jo tunnilla. Vaan tiesittekö, että näinä päivinä Merkurius ja Venus ovat vajaan kahden Kuun kulmaläpimitan päässä toisistaan? Ja että kuunsirppikin on siinä lähellä? Ja Mars, tuo sotaisa planeetta, punertaa himmeänä lounaassa, ei siis idässä. Saturnus, tuo ilkeä viikatemies, sen sijaan nousee kaakonkulmalta ja on hyvin matalalla aamuhämärissä.

Lehdessä sanottiin, että Suomi harjoittaa kaksoispolitiikka ja että Virossa ihmetellään Suomen sekavaa ulkopoliitan hoitoa. Erkki Tuomiojakin on kuin menneestä maailmasta. Niin samaa mieltä. Menisivät saman tien kysymään Aino Kassiselta, mihin päin tulee kumartaa ja mihin pyllistää. Tai katsokoot Saturnusta itätaivaalla ja älkööt ihmetelkö, jos sieltä alkaa jotain vyöryä.

Vaan huomenna kaatuu  kolmas karhu: Heikki katkaisee talven selän. Ja muistakaat, että kun on helppo Henrikki, niin paukkuu Paavalina. Minä olen jo istuttanut ensimmäiset kevätkukkaset! Ostin Lidlistä kaksi ruukkua, joissa oli sipuleita ja multaa. Toiseen tulee viisi eriväristä tulppaania ja toiseen sinisiä helmililjoja. Lähtölaskenta kevääseen on alkanut.


129 kommenttia:

 1. Tästä, innokkaasta postauksesta, tulee mieleen että kannattaa puuttua omaan elämäänsä. Ja ottaaa selvää asioista. - Hienoa, Iinukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikis, mutta entä jos ns. "omaa elämää" ei ole? Mites silloin suu pannaan? :)

   Poista
  2. No, kai se sillon pannaan suppuun? (En ole aivan warma. Kun en tiedä.)

   Poista
  3. Nyt en malta, Liisukka! Omaa elämää ei kenellekään anneta, se otetaan! Jokaiselle on tilaa, jokaisella on suu, joka äänettömänäkin muodostaa sanoja ---> viittaus Osip Mandelstamiin:

   "Veit kaikki meret ja kaiken tilan.
   Annoit minulle kenkieni kokoisen maapalan ja kalterit sen ympärille.
   Mitä siitä hyödyit? Et mitään.
   Jätit minulle minun suuni, ja se muovaa sanoja, hiljaisuudessakin."

   Poista
  4. Iines, olet oikeassa! Ja Mandelstam on oikeassa. Mut mä kävin just syömässä, ihanaa vihenneskeittoa, jossa oli banaania mausteeksi. Eikä se ollut minun tekemää.

   Minusta on kiva, kun minua ei tarvita enää keittiössä muuta kuin korkeintaan apurina.

   Se oma elämä on niin venyvä käsite. Nytkin sillä aikaa kun ruoka pantiin pöytään, minä olin täällä, siis sinun blogissasi ja kirjoitin kommenttia, menin syömään äsken jäähtynyttä keittoa, mutta se maistui silti hyvältä. :)

   Periaatteessa oma aika on minun sisällä. Voin mennä toiseen huoneeseen ja levittää sen eteeni! :D

   Poista
 2. Juuri näin, mikis. Ja kun näin tekee, huomaa sen, että kanssakulkijat ovat ihan kelvollisia ja mukavia ihmisiä.

  VastaaPoista
 3. Virosta minä tykkään. Kääpiövaltio, joka olemattomalla väkimäärällään ei suostu olemaan se hiiri, jonka päälle norsu pieraisee ja laskee läjänsä. Tai ainakin heristää ihailtavasti pientä nyrkkiään ja pitää aivan uskomattoman kovaa piipitystä sieltä läjän keskeltä.

  Tähtitiede on asiantuntijuusalani. Olen sitä opiskellut paljon, mm. Baddingin "oi kuu, niin yksin olen ma nyt..." ja "tähdet, tähdet, luonanne helpompi ois." Tiesittekö muuten, että Kentuckyssä näkyvä kuu on sininen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku, Virosta eli Eestistä minäkin tykkään. Se näyttäisi seisovan omilla jaloillaan!

   Tuo sun "tähtitieteesi" on hyvällä mallilla! :D

   Poista
 4. Pisteet Virolle täältäkin. Viro on monessa asiassa Suomea edistyksellisempi ja avoimempi kulttuuri.

  Jos Kentuckyn kuu on sininen, sen täytyy johtua ilmansaasteista?

  VastaaPoista
 5. Mutta Intiassa kuukin on kuumempi kuin Aurinko täällä mutta suurempi.

  (Kysykää vaikka Tapsalta.)

  VastaaPoista
 6. Iines ja Poikamies yhteen sopii, huomenna mennään pussauskoppiin! ;)

  Hienoa, että laskuepäselvyys selvisi! Tulee vaan mieleen, että minkä verran mahtaa jäädä tapauksia selvittämättä ja asiakas maksaa vuosikausia liikaa...

  Minä likka sitten peruutin kai 20 vuotta sitten parkkipaikalla toista autoa kylkeen, kovaa, lunastukseen meni vastapuolen biili. Ex-avomieheni menetti bonuksia. Sen siitä saa, kun päästää kokemattoman naisen rattiin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunkuiske:

   Yks mun tuttu nainen päräytti uuden auton kovalla vauhdilla autotallin oveen! Mikä siitä oli seuraus? No, avioero!

   Poista
  2. No herranen aika sentään - uudenkarhea biili on varmasti monelle miehelle arvokkaampi kuin kulunut vaimo! Onnittelut erosta naiselle!

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Joo, se nainen näyttää onnelliselta, kun nähtiin sitä viimeksi. Se hymyili ja nauroi. Se nauroi sitäkin kun sen miehen äiti, mummo siis, jäi asumaan sen naisen kotiin, jossa oli asunut ennenkin, ei lähtenyt poikansa mukana.

   Poista
  4. Minä tykkään eniten vähänkäytetyistä mutta sisäänajetuista naisista. Heidän kanssaan on kiva pötkötellä vierekkäin ja keskustella kreikkalaisista filosofeista. Ja sen jälkeen... noh... nukahtaa. (Kun kullikin on taas kutistunut tavanomaisiin mittoihinsa.) Hmh.

   Ps. No on minusta välillä kiva nukkuakin.

   Poista
 7. Tämä tuli minunkin mieleeni. Eihän asiaa olisi oikaistu, ellen olisi itse asiaa huomannut. Semmoinenkin tuli mieleen, että ehkä joskus jossain joku virkailija tekee tahallaan virheitä...

  Vakuutukset on syytä pitää kunnossa, ennen kaikkea autovakuutukset ja myös kotivakuutus. Jos tontillasi kaatuu puu ja vahingoittaa naapurin talia, kotivakuutus ei korvaa sitä. Oman talon myrskyvahingot sen sijaan korvatasn. Samaten jos asunnossasi vesiputki halkeaa ja aiheuttaa vahingon naapurillesi, kotivakuutus ei korvaa sitä ilman lisävakuutusta.

  Olen itse hyötynyt vakuutuksista kahdesti. Toisessa tapauksessa sain maksamani ulkomaanmatkan hinnan takaisin, kun matka oli pakko peruuttaa. Toisessa hyödyin peräänajajan vakuutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. talia = taloa, muitakin lyöntivirheitä tabletilla tuli...

   Poista
  2. Iines, saako tabletillasi YouTuben videot näkyviin? Minä en saa videota ujutetuksi blogikirjoituksen loppuun. Vaikka se näkyy tietsikassa, se ei näy tabletissa. Joku niksi sen näkyväksi saattamiseen voi ehkä olla, en vain tiedä, miten pitäisi toimia.

   Tässä samassa yhteydessä sopii varmaan kertoa DNA-operaattorista, kun siitä kerran oli jo täällä puhetta.

   Kerroin että meillä iPhone toimii samalla mokkulana ja kk/maksu on sangen kohtuullinen. Meillä oli kahden vuoden sopimusliittymä ONNI. Nyt on tuo kaksi vuotta loppunut, eikä Onnia enää ole. Sen nimistä ei ole saatavissakaan. Piti ottaa uusi liittymä, se on nyt nimeltään Rajaton 19.80 €. Se tarkoittaa 3g-yhteyttä ja rajattoman oikeuden soittaa ja lähettää tekstiviestejä ja kaikki nettitoiminta sisältyy siihen myös. Kännykkä toimii edelleen mokkulana. Sopimus on voimassa vuoden.

   Jos olisi ottanut 4g yhteyden (nopein mahdollinen rajaton) olisi hinta ollut jotain yli 24 €.

   Tämä vain tiedoksi sinulle vastaisen varalle. Vaikka varmaan joka vuosi tai ehkä useamminkin on tarjolla uusia edullisia liittymiä. Kannattaa myös vertailla eri operaattorien hintahaitareita.

   Poista
  3. Liisu, saan kyllä Youtuben videot näkyviin tabletilla, mutta sivupalkissani olevia luontokameroita en saa.

   Esimerkiksi noita parin viime juttuni alaosassa olevia Youtube-linkkejä kuuntelin tabletilla. Ja pyöriihän tabletilla Areenakin ihan moitteettomasti.

   Ilmeisesti tabletit ovat erilaisia. Tyttärellä on iPad -tabletti, ja hän mainitsi, että kaikki videot eivät pyöri siinä. Itselläni on Samsung.

   Minulla on 4G-mokkula, ja sen hyvä puoli on se, että sillä voi useampi olla yhtaikaa netissä. Mökillä käydessä tästä ominaisuudesta on hyötyä, mutta myös silloin kun tytär on täällä.

   Viestintämenoni ovatkin aika suuret, jos tuohon kolmen nettiyhteyden päälle laskee vielä Helsingin Sanomat ja paikallislehden. Olen ajatellut lakkauttaa paperilehdistä ainakin paikallislehden. Nettilehtien lukijaksi en tahtoisi siirtyä, koska siinä lukija on mainosten armoilla. Jos tahtoo katsoa videon, on ensin katsottava mainoksia. (Minulla se mainoksenpoisto-ohjelma lakkasi toimimasta.) Esimerkiksi HS ja Ilta-Sanomat pakkokatsottaa härskisti lukijalla mainoksia. Siksi paperilehti.

   Poista
  4. Iines, minulla on juuri tuo sama tabletti kuin tyttärelläsi, iPad. Jos se toimisi täydellisesti olisi mukava kuljettaa sitä mukana kun lähtee liikenteeseen. Kannettava painaa repussa aina sen verran, ettei sitä viitsi ottaa mukaan ellei kysymys ole useamman päivän reissusta. Kaupunkiasunnossa on onneksi taloyhtiön 10 megan ilmainen laajakaista, ja olen jonkun verran käyttänyt koko stadin ilmaista nettiä, joka on ihan hyvä, mutta liiaksi kansoitettu (pelkään viruksia).

   Tuosta blogisi oikeassa alakulmassa olevasta eestiläisestä lintunetistä minun on ollutkin tarkoitus kiittää, sillä siitä on ollut meille paljon iloa. Paitsi lintulautaa, jota seuraamme oman lintuponnahdussyömäpisteiden lisäksi. Ja minä käyn aina silloin kun olemme täällä kauempana merestä merenrannalla istuskelemassa. Riittää kun seuraa aaltojen liikettä. Eilen illalla kuulin eräältä vieraalta että stadissa (Hesassa) on vesi ollut tavallista korkeammalla. Mm jonkun pankin lattia oli ollut täynnä vettä. Meille ei tule tänne kauemmaksi mitään postia, ei lehtiä eikä kirjepostia, ei ole edes postilaatikkoa. Olemme kuin "herrankukkarossa", rauhassa jopa laskuilta. Mutta pakkohan se on kerran viikossa käydä katsomassa mitä on tippunut eteisen lattialle. Aina siellä jotain on, jos ei muuta niin ilmaisjakelulehtiä.

   Poista
  5. PS. Jos nyt uskaltaisi puhua kuvista täällä blogissasi ilman että joku hermostuu, haluan kiittää myös tuosta kuvasta, jonka tällä kertaa olet pannut esille (sinulla täytyy olla hyvä "kuvavainu")! Se on niin lystikäs, että siitä tarttuu iloa mieleen, kun katsoo sitä!

   Poista
  6. Viruksentorjuntaohjelmista muuten paras on F-Secure, ja sen saa samalla hinnalla kolmelle koneelle. Minulle tulee kerran vuodessa lasku, ja ohjelma päivittää itse itsensä. Eikä tarvitse pelätä viruksia, vaikka kävisi millä sivuilla tahansa. Enemmän itse pelkäänkin kyberhyökkäyksiä, jotka lamauttaisivat vaikkapa nyt pankkitoiminnat kokonaan, niin että kortit eivät toimisi. Jostain luinkin asiantuntijan ohjeen, että ihmisellä tulisi aina olla autossa neljännes tankista tankattuna ja viisikymmentä euroa setelinä rahapussissa.

   Itsekin seuraan noita lintukameroita päivittäin, jopa monta kertaa päivässä. Suosikkini on jostain syystä hirvikamera. On jännittävää katsoa, kun arkoja peuroja hiipii paikalle. Metsäkamerassa hieman kyllästyttää, kun villisiat valtaavat reviirin iltaisin ja naakat ja närhet päivisin. Lintukamerassa on ollut harvinainen pähkinänakkeli, useinkin, ja eilen oli tikka. Hyljekamerassa näkyy tyrskyävä meri ja pulleat hylkeet. Ja se rantakamera on lumoava.

   Keväisin ja kesällä olen seurannut myös Seilin kalasääksikameraa. Kuva on tosiaan kaunis ja iloinen. Panin sen vastapainoksi edellisen jutun ikävän masentavalle - mutta edelleen todelle - kuvalle.

   Poista
 8. Mahdollisista ilmansaasteista huolimatta Kentuckyn kuu jaksaa paistaa, jaksaa paistaa, vaikka beibiä ei takaisin tuonutkaan. Hieman poikkitieteelliseksi meni jo Bisquitin ajatus, kun oli sitä mieltä, että Intiassa kukin on kummempi.

  Maantiede on heikko kohtani. Maantieto nimisestä oppiaineesta neljänkymmenen vuoden takaa muistan, että kun ei niitä valtioita pirullakaan toisista erottanut, kannatti vastata kokeissa maan kuin maan tärkeimmiksi viljelykasveiksi ja vientituotteiksi hieman vaihdellen bataatti, maniokki ja riisi. Nyt olen pudonnut täydellisesti kelkasta, kun maailma on niin paljon muuttunut. Väittävät, että jollain maalla tärkein vientituote olisi suomalainen alkoholi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat herrat jostain bändistä sen kerran huiteli: Blue Moon Of Kentucky.

   Poista
  2. Arvasin kyllä, että tässä oli kyse jostain svengaavasta kipaleesta. Vaan varma en ollut.

   Poista
  3. Riku,
   maantiede on heikko kohta myös USA:ssa, vaikkei uskoisi. Yks siellä yliopistossa opiskeleva tuttu tyttö kertoi käydessään kotonaan joululomalla, että hän oli kuullut kun kaksi amerikkalaista opiskelukaveria keskusteli keskenään ja toinen niistä kysyi toiselta, missä on Suezin kanava? Toinen ei tiennyt. Silloin tämä suomalainen sivusta seuraaja halusi auttaa ja kertoi sen heille!
   Hyvä Suomi!

   Poista
  4. Kuulin tietävästä lähteestä, että Amerikassa esimerkiksi historian opetus on Amerikan historian opetusta ja maantiede toimii samalla yhdysvaltalaisella painopistealueella. Valtaosa amerikkalaisesta ei tiedä mitään Suomi-nimisestä valtiosta.

   Poista
  5. Totta! Kun me käytiin kerran New Yorkissa ja vierailtiin yhdessä suomalaisessa perheessä alueella missä sijaitsee korkea, tiilistä rakennettu Suomitalo, siellä oli parhaillaan tyttären viulunsoitonope poislähdössä ja se kertoi että Helsinki oli juuri pommitettu maantasalle. Mehän säikähdettiin kamalasti. Mutta sitten me huomattiin että sinä aamuna kun tämä oli tapahtunut, me oltiin vielä lähtöpuuhissa lentokentällä, eikä siellä kukaan puhunut pommista. Ja soitettiin ja varmistettiin että se olikin uutisankka! Amerikassa.

   Poista
  6. Jotkut tykkäävät karttoja selailla ja tietävät ilman suurempaa pohtimista, missä on Surinam, Gabon tai Estrovia. Mutta kertokaapa maiden pääkaupungit, elinkeinot ja päämiehet. Minä muistan vain tuon jälkimmäisen maan kuninkaan, nimeltään Igor Shahdov. Viro on varmaan jossain Etelä-Amerikassa, ihmisten pääelinkeinoiksi veikkaisin kautsun keräilyä ja romunkeräystä. Pääkaupunki muistaakseni Viruvalge.

   Poista
 9. Myönteistä asennetta on kosolti kun heti tammikuun puolen välin jälkeen on kevättä ottamassa. Nyt satelee vettä, mutta...

  Ihmiset hämmästelivät, kuinka lunta voi tulla niin paljon ja niin pitkän ajan. Vähitellen hämmästely muuttui tuskasteluksi, lopulta kauhuksi. Lunta oli joka paikassa, se tunkeutui jo sisään taloihin kun ei enää ulos mahtunut. Ja veljensä pakkanen, veljensä pakkanen löi ja paukutteli niin, että ulkona ei voinut kulkea, yrittäneet pakkanen paukautti hengiltä kerralla. Ja oli pitkä aika kevääseen, olihan vasta toukokuu.

  VastaaPoista
 10. Tiesittekö muuten, että Jumala sanoi: Ja minä rankaisen teitä tottelemattomuudestanne ja annan teille vitsaukseksi heinäsirkkoja, taiveihottumaa ja Lehtilehden, jonka huumori ei armoa tunne, eikä vihaa säästä. Hullun potkut saaneen kristillisdemokraatin minä määrään sen joka postiluukusta pudottamaan, ettekä naura enää koskaan.

  Viit. siv.palk.

  VastaaPoista
 11. - Te siis, herra mikis, väitätte että eilen illalla noin 21 reikä reikä viiva 21 nolla 12. Niin Teidän kimppunne hyökkäsi kissa? Olenko ymmärtänyt oikein?
  - Herra Pääsyyttäjä, käsittääkseni näin kävi.
  - Ja se kissa siis vaani Teitä... ennen kun hyökkäsi kimppuunne?
  - Kyllä herra Tuomari.
  - Oletteko aivan - toistan - aivan varma?
  - No ainakin se kyttäs mua kauan. Ennen ku sitten kävi kippuun.
  - Kimppuun? Oliko Teillä kasviksia...
  - Ei kun päälle se kävi.
  - Miksi?
  - No mistäs minä sen tietäisin!? Ehkä huvikseen?
  - Tai siksi, ettäTeillä oli kukkakimppu kädessä.
  - Mikä vitun kukkakimppu?
  - No... esimerkiksi semmote missä on liljoja. Semmote on kaunis.
  - Jaa.
  - Teillä siis ei ollut Liljoja?
  - No ei kyllä ollut. Eikä muitakakaan ruusuja. Ja miks multa tämmösiä kysytään? Oonko mää muka joku homo.
  - Herra mikis, tänmä nyt kuuluu näihin kysymyksiin. .. hmnh... Ja kyllä te voitte olla vastaamatakin. Sillä, voi samperi, kyä muakin vituttaa kysellä tällasia. Jos mää olisi sää niin mää lähtisin lätkiin täältä. Ensin Ruotsiin ja sitten Rhodesiaan. Tää on ihan älytöntä... hei. Mihin sä meet? Ai Ruotsiin, vittu, mä lähen kans. Oota...

  VastaaPoista
 12. Olipa taas niin positiivista ja kivaa tarinointia (tosin otsikko oli ehkä vähän harhaanjohtava:)) ettei enää paremmasta väliä. Olen itsekin joskus yllättynyt siitä miten helppoa olisi maksaa enemmän kuin nyt maksaa. Viimeksi tämä tuli esille aivan vasta vanhan omakotitalon (josta minulle ei ole kuin kuluja, nyt sinne onneksi tuli taas asukkaat) vesiyhtymän loppulaskun yhteydessä, sillä siinä seisoi että kahdesta liittymästä oleva lasku. Mitä halvattua, minulla oli siellä vain yksi ainut liittymä, tosin navetan keittiöön johti myös putki, mutta sitä ei ole käytetty kuin joskus 1980-luvulla? No, kuinka ollakaan, virkailija sanoi että lain mukaan Sinulla kyllä on talossa kaksi liittymää, mutta tehdäänpä niin, että mitätöidään se toinen palautuskirjeen avulla ja maksatkin vain yhdestä. Arvaa sopiko se minulle:)

  Verokarhukin se taas lappujaan laitteli, mutta sitä karhua ei käy kaataminen, vaikka miten itkisi, tosin verotoimiston tätit ja setätkin antavat joskus arvokasta apua pulmatilanteissa, jopa niin, että joku aiheeton tai muuten kommervenkki veronmaksaminen on kääntynyt palautuspuolelle!! Ja tämäkin tarina on tosi.

  Ihastuttava tuo yläkuva, taitaa olla vanhasta sadusta Lumivalko ja Ruusunpuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis, takuulla monikin maksaa parhaillaan virheellistä tai jopa kaksinkertaista laskua huomaamattaan. Ja voi olla, että jossain joku hykertelee ja siirtelee liikoja omalle tililleen. Vaikka enemmän uskon inhimilliseen virheeseen.

   Etkös, Mustis, tiedä, että verokarhulle maksaminen on ilomme ja etuoikeutemme? Ruokkikaamme siis karhu pulleaksi, jotta maailma paranee. Korottakaamme kaikkia mahdollisia veroja ja laatikaamme uusia! On kiva tukea isänmaan hyvinvointia. Kunpa Kimi Räikkönen ja Teemu Selännekin maksaisivat veronsa tänne. Miehissä ei taida olla isänmaallista henkeä?

   Kuvan otin netin kuvavalikoimista jollain karhunkaato-haulla.

   Poista
  2. Juu, kyllä se on karvaasti koettu:)

   Poista
 13. Siis... Kansallisteatterissamme on varattu kahdeksi vuodeksi teille näyttämö tälle ohjaamallenne ja kirjoittamallenne ja lavastamallenne ja muutenkin vaan tekemällänne näytelmällänne "Kissa ja Mies". Ja nyt te sanotte että ei sitten voikaan esittää sitä.
  -Juu ei voi. Ei voi.
  - Ja Miks,i ei voi?
  - No, tota noin kun tässä on tapahtunu erilisia asioita.
  - Ai, minkä laisia?
  - No, ihan kauheita. Enimmäkseen, siis ihan kauheita.
  - Hmnh.
  - Näin on. Ei voi millään esittää.
  - No en minä nyt sitä tarkoita että Teidän pakko olisi...
  - Ei ei missään nimessä.
  - Mutta joskus kumminkin...?
  - Totta kai, totta kai.
  etc.
  turhapuroja kun kirjoittaisi ei tarttisi olla edes hauska. Eikä keksiä uusia vitsejä. Kuhan vaan pölisisi. Maailma on pölinää täynnä.

  VastaaPoista
 14. Nyt, kun olen menossa nukkumaan (= painan pääni tyyneenä tyynyä vasten) niin sanon yhden asian joka minua blogimaailmassa ärsyttää. (Enkä haasta riitaa: jos haastaisin, haastaisin.) Minua vaan pännii ihmiset jotka pitävät suomenkielistä blogia ja otsikoivat jokaisen kirjoituksensa englannikielellä... oi, miksi?

  Tällainen ihminen on jokotumpelo tai muuten vain ajattelematon, en tiedä, fiksu hän kumminkaan ei ole. (Samaa kuin joku welssiläinen bloggaaja otsikoisi joka blogikirjoituksensa suomeksi... Kyllä olisi tyhmää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikis, varoitus, liikut herkillä alueilla. EI SAA (mielestäni) puhua pahaa blogilandiassa edes kuvitelluista henkilöistä, vai olenko väärässä? En tiedä. Minusta olisi ihanaa Jos kaikki vain kehuisivat itseään ja toisiaan ja Blogilandiasta tehtäisiin ONNELA! Ei olisi liikaa mielestäni jos olisi edes yksi paikka maailmassa jonne voisi tulla ja mennä aina hyvällä tuulella ja hyvällä omallatunnolla ja kaikki olisi niin taivaallisen ihanaa! (Blogilandia on lähempänä taivasta kuin Tellus, niin ainakin minun mielestä).

   Minä ainakin pahoitan mieleni, jos joku loukkaa toista ilman selvää syytä. (Olen itsekin välillä sortunut sitä tekemään, mutta kadun, kadun kauheasti sitä.)

   Yleensä saan pahkoja päähäni juuri siitä syystä, että silmieni edessä joku ihailemani henkilö teurastaa sanoillaan toista ihailemaani henkilöä. Voi, itku siinä tulee! Suru.
   Olen kuin pieni lapsi, joka kunnioittaa ja pitää molemmista vanhemmistaan. Rakastaa heitä, Ja sitten yhtäkkä äiti alkaa puhua pahaa isästä tai toisesta äidistä. Kohtelee häntä huonosti ja melkein tappaa puheillaan. Miltä lapsesta (minusta) tuntuu? Voi, osaisinpa sen sanoilla kertoa!

   Yleensä lapset kokevat itse aiheuttaneensa riidan vanhempiensa välillä. Niin minäkin. Tässä eräänä päivänä sain valtavan itkukohtauksen, syy: joku kuvittelemani henkilö, jota pidin henkisenä tukenani, sorti yhdellä iskulla maahan rypemään toisen kuvittelemani henkilön ja taisi olla kaksikin vaarassa. Kaksi henkilöä joita molempia pidin kuvitteellisina ystävinäni.

   Joku on ihmetellyt, miksi niin kärkkäästi pahoinpitelen itseäni. Minäpä kerron. Aina, jos joku haukkuu toista ja minua alkaa pelottaa tai suututtaa. Sensijaan, että ampuisin kuviteltuja nuolia tähän kuviteltuun henkiseen pahoinpitelijään, ammun tulisia nuolia itseeni. Otan syyn niskoilleni, Ja voi miten monta kuormaa tälläkin hetkellä kannan selässäni. Kaikki kuvittelun tasolla, Mutta ne painavat minut ihan oikeasti, kuvittelematta, maahan. Ja siinä räpiköin kuin sammakko, joka on juuri laskenut kutunsa ja päästänyt suustaan kurnuttavia ääniä!

   (minulla oli lapsena oikeasti äiti, jota kunnioitin ja rakastin. Mutta välillä äidilläni oli pahoja mykkyyskohtauksia, saattoi kulua päiviä, ettei hän puhut minulle mitään. Mietin mitä pahaa olin tehnyt ja usein pyysin taivaanisältä apua: Hyvä taivaanisä, tee äiti taas puhuvaksi. Ja se teki. Yhtäkkiä äiti muuttui takaisin puhuvaksi äidiksi. Tää on totta. Ei tälle saa nauraa. Tämä ei ole vitsi. Mutta jos jotain naurattaa niin menköön nurkan taa nauramaan. Ehkä minä en kuule sitä sieltä!

   Poista
  2. PS. Niin, en minä ole enää lapsi, en ole. Mutta on jäänyt traumoja lapsuudesta. Itse asiassa, kun oikein ajattelen, kuka tahansa saa minun puolesta puhua mitä tahansa. Eihän se minulle kuulu, mitä toiset puhuvat; näin minulle on sanottu monta kertaa, ja tajuan, että se on totta. Jokainen vastaa vain omista puheistaan (minäkin).

   Poista
  3. Olet oikeassa, Liisu. Reagointini oli hätävarjelun liioittelua. Ja todella lapsellista.

   Olen hyvin pahoillani. (Apealla mielellä.)

   Anteeksi!

   Poista
  4. Liisu, nyt en taas malta! Siis Onnela on se Satumaa, jota ei ole olemassakaan. Se nimittäin vaatisi varsin kummallisen ihmisen, sellaisen joka olisi vain hyvä. Pahuus kulkee kuitenkin vain ihmisen kengissä..

   Kun ihmisyyteen kuuluu olennaisesti sekä hyvä että paha, ne ovat saman viivan ääripäitä, ei ole toista ilman toista. Jos ei olisi pahaa, mitään asiaa ei edes määritettäisi "hyväksi".

   Olen itse alkanut hyväksyä sen totuuden, että pahaa voi tehdä myös tarkoittamatta tai verhoten. Ihminen tappaa eläimiä ja syö niitä tai ottaa niiltä nahan ja valmistaa niistä merkkikenkiä ja -laukkuja. Ei tätä voi sanoa tietoiseksi pahuudeksi, mutta onhan se pahaa jos asioita katsotaan koko luomakunnan näkökulmasta.

   Samaten lasta voidaan kasvattaa ankarasti nuhdellen ja moittien. Ei tämäkään aina ole tietoista pahuutta, vaan sillä voi oikeasti olla hyvä tarkoitus kasvattaa lasta pärjäämään yhteiskunnassa ja toimimaan siinä kaikkien hyväksi. - Kysymys pahuudesta on laaja ja syvä, ja edelleen filosofien kiinnostuksen kohde.

   Minusta kissa pitää aina nostaa pöydälle. Voin melkein pahoin, jos asioista ei välitetä, pulmia ei ratkota, kiistoja ei selvitetä. Sanoisin jälleen Elmer Diktoniuksen ja lempirunoni (Jaguaari) sanoin: -- niin kauan on raadeltava kunnes kauneus täydellisenä maan mullasta voi itää--. Ei ole kauneutta, ei ole hyvää, ei ole paratiisia, ennen kuin rumuus ja paha on murskattu kengänkoron alle. Elämä on taistelua.

   Poista
  5. Toisella perään, Liisu. Minua liikutti ja liikuttaa edelleen tuo, mitä kerrot lapsuudestasi. Tunnen siinä jotain itsestäni ja mietin, voisiko se selittää sen, miksi tunnen moneltakin osin sinuun sielunsukulaisuutta - joskin erojakin on. Minun äitini oli aina vakavaa sorttia. Muistan kysyneeni hän eltä lapsena, että äiti, mikset sää koskaan naura. Minua ahdisti äidin vakavauus. Ja se, että minua mainittiin lapsena pelleksi, saattoi juontua siitä, että koetin saada äidin nauramaan.

   Poista
  6. Iines, puhut ihan totta. Ihmisissä, kaikissa meissä, on sekä hyvää että pahaa. Eikä pahasta pääse niin vaan eroon, vaikka kuinka yrittäisi sitä nutistaa.

   Mutta: "I have a dream! ..."

   Poista
  7. Positiivisuus vie ihmistä eteenpäin! Unelmia on hyvä mielessä aina olla. Niitä kohti!

   Poista
 15. tietysti tarkoitin tällä kirjoituksellani meri unkuria. ei minun periaatteisiini kuulu vihjailla, tai puukottaa ketään selkään. koska... mitä minä siitä hyötyisin?

  Minua ärsyttää ihmisten vittumaisuus, ei muu. Enkä minä elämässäni kovin montaa vittumaista ihmistä ole tavannut. Sen takia nää vähätkin riittää...! Koska... tämä on ihan kohtuutonta!

  No, olkoon. Ei sev väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, siis oikeasti Anteeksi!

   pyydän...

   Poista
  2. Mikis, tottahan tuo on. Kissi pöydälle ja preparointiin.

   Perätön pahanpuhunta on vallan jotain muuta.

   Poista
 16. Aa, Mikiksen mittapuulla olen siis ei-fiksu. No ei se mitään.

  Tulin vaan sanomaan, että hauska yksityiskohta tekstissä oli se, että sunnuntainen kirjoituskin julkaistiin jo lauantaina. En sitä muuten olisi edes huomannut, mutta kun se Heikin päivä eli "huomenna" on vasta maanantaina. Tai no, vuorokausi ehti jo vaihtua tätä kommenttiani rustatessa, joten... Eisevväliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, Tiina, Heikin-päivässä erehdyin, kun lehteilin Suomen kansan kalenteria ja luin sieltä välillä noita planeettatietoja. Siellä luki tuo Heikki-sananlasku. Vaan tuleehan se maanantaikin.

   Poista
  2. PS Sinäkin otsikoit muutoin suomenkieliset tekstisi englannin kielellä. Eli tämä on mikikselle, joka tuossa alla ei taida ymmärtää, miksi mainitsit hänet. Muistan joskus hieman mikiksen tavoin ihmetelleeni otsikkojen kielivalintaa. Mutta siis, sehän on jokaisen oma valinta.

   Poista
  3. Tiina, mikä yllätys!

   Kävin tuon profiilikuvasi innoittamana vilkaisemassa mihin se johti. Löysin itseni Muoti-blogista. Voi kamala! ajattelin. Mutta kun luin sitä ja katselin kuvia: voi IHANA, ajattelin. Täällä minun pitää käydä nauttimassa vastakin.

   Mut sit huomasin että se oli jo vanha blogi. En ennättänyt käydä niissä muissa, kun olen lähdössä lenkille rautapiikit kenkien pohjassa. Käyn joskus muulloin. Kiinnostaa kovasti, minkälainen bloggaaja on Susu-Petal (vai mikä nimi se oli ne kuvannut ja kirjoittanut). Tosi hauskalta ainakin vaikutti tämä ensi visiitti.

   Poista
  4. Ah, joo, hetken kesti tajuta mistä Liisu puhui. Se Lumppuja ja lureksia on tosiaan vanha blogi, johon en itse asiassa ole kirjoittanut kertaakaan, vaikka sen kirjoittajaksi olin kelpuutettukin.

   Iines, siinähän oli sunnuntain päivämääräkin, 18.1. Musta oli vain jotenkin hauska ajatus, että noinkin voi tehdä, ja miksei voisi. Bloggaus tulevaisuudesta. :)

   Mitä noihin otsikoihin tulee, niin kielihän ei ole minulle se pääjuttu siinä, vaan olen alusta asti pyrkinyt otsikoimaan laulujen sanoilla, ja sattumoisin vaan kuuntelen eniten englanninkielistä musiikkia, joten otsikot helpoiten valikoituu sieltä. Itsehän oletan aina, ettei kukaan niitä otsikoita edes lue koskaan.

   Poista
  5. No voi pakana, enhän minä pysy enää päivien perässä. Kun ei ole työssä, pitää joskus eri laitteista tarkistaa, monesko päivä on. Ja teen joskus bloggauksia useana päivän palan kerrallaan.

   Blogimaailmassa on ihan sama kuin luokassa: jos tekee virheen, se kyllä oikaistaan samantien. Minusta se on hyvä! Vireän oppilaan tai lukijan merkki. Tattista vaan siis, Tiina, mutta en taida mennä enää räpelöimään tekstiä.

   Poista
 17. Tiina (ohoh?) enhän minä sinusta ole puhunut? Tai jos ole, niin sitten en ymmärrä? Tai jos ymmärrän niin en ole mikis. En voi olla.

  Tiina, Tiina kiltti.

  Täällä lähellä, missä ulkoilen (kävelen päivittäin noin 6 km) niin on lämmitysenergiayksikkö = kamala voimalaitos. Sen piipusta tulee savua. Siitä aina katson mistä päin tuuli puhaltaa. (Ei minua höyry häiritse.) Mutta tämä Voimalaitos laskee ns. lauhdevesiään Jyväsjärveen; siinä lammessa on pakkaspäivinä noin miljoona sorsa aina. Lämmittelevät varpaitaan - kai? Tykkään heistä. Yhtä paljon kuin tykkään Sinusta.

  Ps. Joskus sen lammen ypärille kerääntyy iso parvi variksia. He katsovat, pää kallellaan, noita sorsia. Ajattelevat kai että siinä tepastelee herkullisia paisteja, edes takaisin. Mutta kertaakaan en ole nähnyt että varis olisi saaliikseen saanut sorsan. (Näin kun kerran pulun varis tappoi. Ja lokin. Ja näin minä kyllä kerran senkin kun varis hyökkäsi sorsan kimppuun... jumalauta kun se sorsa rääkäsi KRÄÄK RÄÄK KRRÄÄÄÄKKK. Se varis säikähti niin että se lensi monta sataa metriä väärinpäi. Varmaan sai sydärin!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, puhuit siitä englanninkielisestä otsikoinnista, johon itsekin sorrun melkein joka kerta. Mutta en todellakaan ollut niin tosissani. :)
   Ja se tulikin selväksi, ettet puhunut minusta, kalahti vaan omaan nilkkaan.

   Poista
 18. Tiesimme. Tai ainakin minä tiedän Venuksen ja Merkuriuksen olevan aika lähellä toisiaan näinä aikoina. Siis meidän näkövinkkelistämme katsottuna - oikeastaan niiden etäisyys toisistaa lienee ainakin 50 miljoonaa kilometriä. Vähän sekin on avaruuden mitoissa, reilut sata kertaa maan ja kuun etäisyys.

  Eilen illalla, kun tallustelin kotiin, niin kylläpä loisti itätaivaalla komea Jupiter. Yleensähän taivaan kirkkain planeetta on Venus, aamu- ja iltatähti. Ei ihme, että Galileo katseli Jupiteria kaukoputkella ja mutisi partaansa "eppur si muove".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa, totta puhut, syvän totuuden. E kaikki mikä NÄYTTÄÄ joltakin ole sinne päinkään. Tämä pätee mihin tahansa. Ihmisen näköelimet ovat niin heikot, että niitä voi mennen tullen harhauttaa. Perspektiivi on siitä paras esimerkki. Mutta toisaalta silmät ovat oppineet aivoilta korjaamaan puutteitaan. Ne pystyvät täydentämään asian silloinkin, jos se on puutteellinen.

   Sitä paitsi joku näkee "henkensä silmillä". Uniakin nähdään. Jopa enneunia. Eli nähdään jotain sellaista, joka ei ole näkyvissä.

   Ai kun minua harmittaa, kun täälläpäin aina vaan taivas on pilvessä enkä voi nähdä Venusta, sen kummemmin kuin muitakaan tähtiä. Tänäänkin on satanut lunta. Kaikki on valkoisena ulkona.

   Poista
 19. En muista mitä kaikkea (humalapäissäni) teille tänne vuosien mittaan oon kirjoitellut... varmaan kaikenlaista? En tiedä olenko tätä, mutta jos olen, niin kertaushan on Opintojen Iines.

  Tulee mieleen tuosta Einesbaarista että (aika) myrskyisän nuoruuteni yksi merkittävimmistä kirjoista, minkä melkein ehdin lukea, oli Agnar Myklen ”Laulu punaisesta rubiinista”. Te – kohtuullisen sivistyneitä ihmisiä kun olette – kohottelette kulmakarvojanne (kuin loikoilemiseen väsyneet virtaheposet) ja alatte marmattaa "mikäs siinä nyt niin merkillistä siinä kirjassa on. sehän on puolivillaista pornografiaa”… Mutta älkääs ny, kuulkaas ny, sehän siinä juuri niin kutkuttavaa olikin! Tosin enhän minä sitä ehtinyt edes lukea... koska kun olin juuri vasta päässyt alkuun niin isäni huomasi mitä luen. Suuttuneena – olihan hän johtajaopettaja – hän tempasi kirjan hyppysistäni. Sätti vielä sen lisäksi minua. Ja takavarikoi kirjan. (Joo, olihan se kielletty kirja, loukkasi sukupuolisiveyttä. Mutta Perkele, minä olin saanut luettavaksi sen Kopran Tommilta, jonka isä oli teurastaja; jouduin maksamaan 50 penniä per vuorokausi. Ja nyt isäni, samperi soikoon, oli takavarikoinut sen. Painuin aika rauhattomana yöpuulleni, so. kerrossänky hetekan alakertaan. (Veljeni Markku nukkui yläpuolellani ja kuorsasi. Pekka ja Pertti nukkuivat toisessa kerroshetekassa, samalla lailla päällekkäin.) En saanut oikein unta. Ajattelin että kello raksuttaa koko ajan pennejä multa pois... Kävin katsomassa housuntaskunikin, ei ollut latin latia. Katsoin myös Markun housuntaskut, oli 75 penniä, sosialisoin niistä itselleni 50 penniä. Sitten taas yritin nukkua mutta ei siitä vieläkään mitään tullut. Niinpä panin syylingit jalkaani ja hiivin, kuin siittiösolu, isän ja äidin makuuhuoneeseen. Siellä he vetelivät hirsiä valtavan viattoman tuntuisina. En minä sitä jäänyt ihmettelemään. Vaan menin isäni yöpöydän laatikolle... Joo, siinähän se oli päällimmäisen Mykle! Hiivin takaisin huoneeseeni, otin syylingit pois jalastani, pomppasin peiton alle, ristin käteni ja sanoin ”hospoti homilui humps pamps vaan. Amen.” Ja nukahdin.

  Isäni ei koskaan kysynyt minulta minne (vittuun?) se kirja hänen yöpöytänsä laatikosta hävisi? Enkä minäkään asiaa ottanut puheenalle. Salaa palautin vain hänen kirjanmerkkinsä takaisin. Se oli kirjan välissä. Ja jumankauta, ihmettelin, isä oli ehtinyt lukea Mykleä, parissa tunnissa, jo sivulle 257…! Hyvä isä! Hanaa... vaan!

  Siksi tuo kirja, joka teille on yhdentekevä, minulle on niin läkähdyttävän lämmin.

  Ps. Oikeastihan tuo kirja on hellyttävällä tavalla naiivi. Koska oon minä myöhemmin sen lukenut. Ja oikeasti minä toivoisin että kaikki puberteetti-ikäiset, etenkin tytöt, sen lukisivat. (Eikä se pojillekaan lukeminen paha tekisi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuuskotini hyllyssä oli tuo rubiinikirja, isän ostos. En muista hänen siteeranneen siitä hävyttömiä kohtia, kuten Tuntemattomasta sotilaasta. Muistan vieläkin, miten isä luki koko perheelle ääneen sen "pian tyttö kävelee persläpi käsivarrella"-kohtauksen. Se onkin ensimmäisiä muistojani lapsuuden kultamailta.

   Poista
  2. Meilläkin on se Mykle jossain tuolla hyllyssä. Siitä on aikaa kun olen sen lukenut. Nyt tekee mieli lukea se uudelleen, kun en muista siitä oikein mitään. Ehkä en ymmärtänyt mitä siinä tapahtui. Pitää se päivittää. Jo on korkea aika.

   Poista
 20. Suomi ja Viro valitsivat 76 vuotta sitten eri tien ja sen valinnan jälkikaikuja tässä vain kuulostellaan.

  Karhun kyljessä kyyläävän vähäväkisen maan ei kannata heilua maailmanpoliittisena Totuuden Torvena. Venäjä pysyy tuossa vieressä, sen totuuden kanssa on vain elettävä ja jätettävä torveilu muille.

  Suomen olisi pitänyt liittyä Natoon 90-luvulla. Eikö se niin ollut, ettei sotiminen auta, vaan asiat pitää sopia neuvottelemalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vaan perin kummalliselta, että Niinistö ja Tuomioja ovat kannanotoissaan eri linjoilla kuin pääministeri ja puolustusministeri. Ihan kuin harjoittaisimme kaksoispolitiikkaa. Kyllä Viron arviot menivät nappiin. Suomettunut Suomi on taas rähmällään. Meidän pitäisi mieltää olevamme EU:ssa. Sinne pitää sitoutua.

   Poista
  2. Meillä täällä puhutaan, että olisi pitänyt liittyä silloin kun Virokin... Että nyt se on myöhäistä. Miksi? En ymmärrä. En minä ymmärrä paljon muutakaan, eipä silti.

   Poista
  3. Liisu, lue uutisia sanomalehdestä, niin voit itse päättää, mitä ajattelet asiasta!

   Tuo on mielipide, että on myöhäistä. Toinen mielipide on, että ei ole myöhäistä.

   Minä en luota Putiniin ja pidän hänen ydinaseilla uhkailuaan ennenkuulumsttoman röyhkeänä. Silti en ole varma, kannatanko Natoon liittymistä. Ehkä hivenen enemmän kannatan kuin olen kannattamatta. Onhan liittymisessä uhkansa, kieltämättä, mutta nöyristely diktaattorien edessä on kovin alhaista toimintaa. Parempi orjan elämää on kuolo hirsipuussa.

   Poista
 21. "Hanaa vaan" termi on Matti Kyllöseltä. Matti Kyllönen taas oli MTV:n Formula-1 ajojen (tiedän, että inhoatte formuloita. Mutta minä rakastan niitä) selostaja. Hänen mielestään kisan kun kisan voittaa kun "painaa hanaa vaan"...

  Tarkoitti ilmeisesti kaasua?

  Kerran Kyllönen (hänellä oli studiossa asiantuntijakommentaattorina ... olipas pitkä sana? ... Keijo Rosberg. Ja kun Kyllönen ihmetteli yhden auton "noista suuttimista tulevaa savua" niin Keke korjasi häntä: "me ammattilaiset sanomme noita suuttimia pakoputkiksi"... (heh, heh) Ja kerran kun kisassa tuli kolari niin Kyllönen hehkutti: "siinä taas lentelee pleksinpalasia..." etc., niin Keke korjasi: "ne ovat hiilikuitua. tai titaani. maksavat muuten melkoisia summia. eivät ole pleksiä".

  Ps. Mutta muuten, rakkaat surusilmäiset lepakkoystäväni, pidän ihan kaikesta samasta kuin tekin. (Poisluettuna siis Formula-1.)

  VastaaPoista
 22. Formula Ykkösen auton pelkkä moottori maksaa - jos semmoisen jostain edes sais ostaa - parisen miljoonaa euroa. Eikä sen käyttöikä ole kuin muutama tuhat kilometriä. Sitten se simahtaa. - Ps. Samahan se on ihmisissäkin. Ajatellaanpa vaikka että ihmisestä, ylikellotettuna, revittäisiin irti tuollaiset 100 kertaa enemmän tehoja, mitä hänessä normaalisti on, niin... ei tuo ihminen kauaa eläisi. Muutaman viikon. Sitten simahtaisi.

  VastaaPoista
 23. En inhoa enkä vihaa formuloita. En vain saa kiinnostustani heräämään, vaikka olen koettanut.

  Onhan formula urheilulajina miljoona kertaa suositumpi laji kuin esimerkiksi jääkiekko, josta formulaan verrattuna kukaan suuressa maailmassa ei ole kovinkaan kiinnostunut tai tietoinen. Sitä paitsi kiekkoilu on tyhjänpäiväistä testostreonihöyrypäästöä. jossa aivotoiminta on vähäistä ja siltäkin osin mekaanista.

  VastaaPoista
 24. SUomen tunnetuin ihminen maailmalla - tietysti - on edelleen Kimi Räikkönen. Ja toiseksi tunnetuin on Mika Häkkinen. Kolmantena tulee... tosin vasta takasuoralla, ja vähän hengästyneenä, Jean Sibelius.

  Tällähän ei tietenkään sinällään mitä merkitystä ole, ainakaan minulle, seuraann F-1 kisoja sen takia kun tykkään autolla ajamisesta. (Siinä olen yhtä hyvä kuin olin nyrkkeilijänä. Rumpalina olin kehnompi.) TV-ruudulta tarkkailen miten nämä superajajat (SuperLisenssin saaneet) käskettävät autojaan. Ja... useinhan nämä ratakilpailut ovat siinä mielessä tylsiä että ajetaan vain autoa toisen auton perässä ympäri rataa - mutta ei siitä olekaan kyse. Minä katson sitä miten kukin kuski tulee tiettyyn mutkaan ja ampaisee siitä ulos, heidän ajolinjojaan minä katselen. Kaikki muu on tylsää.

  Autolla ajaminen on ihanaa. Norjan teillä oli kiva lasketella jotain serpentiinitietä semmoista n. sataa2kymppiä. Tarja vaan kirkui. Mutta sitten se pisti silmänsä kiinni eikä enää kirkunut. Ja kun päästiin tasaselle, vuononpohjalle, suoralle tienpätkälle, niin ei minua siellä huvittanut ajaa enää kuin 6kymppiä. Tarjakin kaivoi hansikaslokerosta - silmät jo ihan auki - huuliharpun ja alkoi soittaa kansanmusiikkia. (Hän oli monet kerrat käynyt Kaustisilla.)

  VastaaPoista
 25. Formuloita silloin katselin, kun tulivat vielä televiissiosta. Luultavasti koskaan en kokonaista kisaa, aivan pakko niistä oli väliltä pois jättää. Pariin kertaan minulla joskus oli mtv:n paketti, mutta kun ohjelma oli 99,98 prosenttisesti epäkiinnostavaa, en minä sitä enää ottaisi, vaikka ilmaiseksi saisin.

  ÄÄÄÄÄÄÄN ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄN, mur mur, ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄN ÄÄÄÄÄÄÄÄÄN. Tuollaista loputtomiin ja selostajan kertomia mielenkiintoisia faktoja: Kimin kanssa tänään juttelin, oli syönyt luumuja ja käynyt paskalla. Sanoi vielä, että älkää häiritkö minua, tiedän mitä teen!
  Ja: Firestone ilmoitti, että renkaat valmistetaan gummista ja sillä siisti, uskottava se on, mutta kovaaaaaaaaaaaaaaaaaa niillä pääseeeeeeeeeee!

  VastaaPoista
 26. Minua vähän hävettää, että autolla en koskaan ole kolmeasataa ajanut. Kaksisataa olen kyllä nuoruudessani ylittänyt useasti, mutta sillä ei pysty kehumaan, senhän ovat kaikki tehneet. Minulla vain on ollut huonoa kalustoa allani eikä sponssirahaakaan ole herunnut.

  VastaaPoista
 27. Rumpujen paukuttamisella ja autonajolla ja nyrkkeilyllä on yksi yhteinen tekijä: koordinaatio. Siis pitää osata tehdä kaikilla eri raajoilla (joita ihmisellä on neljä) eri tahtiin eri asioita. Se ei ole helppoa. Ja vielä vaikeampaa on opetella nää niin että käskyt eivät tule aivoista vaan selkäydinjatkeesta, siis reflekseinä. Jos nyrkkeilykehässä rupes funtsii että suojaisinko mä tolla tavalla tai tällä tavalla tai sittenkin tolla tavalla... niin turpiin olisi tullut. Sama auton ajamisen kanssa, siis kun ajetaan lujaa - TODELLA lujaa - ja leikataan mutkia; ajaminen on silloin refleksejä.

  Ps. Rumpalina en ollut oikein hyvä. Vaikka totta kai pystyin vetään eri raajoillani eri komppia. Se vaan ei musiikissa riitä. Ja Vesa Enne - forssalaiskaverini, joka rumpalina oli 10 kertaa parempi kuin kitaristina... soitti Erkki liikasen bändissä, eikä karvalakki-mulkoileva huu-haa tanssijengi hänestä kamalasti pitänyt, koska... se ihan tavallisiin tangoihinkin (joita enimmäkseen oli pakko soittaa) niin se veti niin jänniä 'takapotkuisia' jazz-komppeja, että... Minulle, ja minun musisoinnilleni, se tyytyi lähinnä vain hymyilemään. - No, toisissa asioissa minä olin parempi kuin hän. Esimerkiksi kun kerran ajettiin moottoripyörällä (349 kuutioinen Java Z) yhdessä omakotitalossa, niin se ei päässyt edes olohuoneesta ulos. Aina singahti kumoon. Minä sillä prätkällä - vaikka ei se mikään crossipyörä ollut - kävin sentään keittiössäkin (KRUNKS KLANKSKAS POKS) vaan, ja tulin takaisinkin.

  Ps. Muusikot tykkäsivät meistä kun me - minä ja ystävämme - pidimme bileitä aamuyöllä. Itse he vasta silloin tulivat omasta duunistaan. Ja kaikki paikat olivat kiinni. Myös R-kioskit.

  VastaaPoista
 28. Hyi sinua, Riku. Nopeusrajoitukset ovat ihmisen puolesta ja koskevat kaikkia.

  Vaan on minulla edelleen yksi ystävä, lapsuusystävä, jolla on tapana ajaa "hyvin", siis omasta mielestään. Se tarkoittaa huimaa ylinopeutta. Muutama kesä sitten sain hänet kyytiin, kun hain kaupunkikodista vanhan sängyn mökille. Hänellä on sellainen japanilainen avopakettiauto.

  Sitä mentiin tuhatta ja sataa, mittarissa oli 110 - 120 mutkaisilla kyläteillä, joilla oli 60 - 80 rajoitus. Hän tuntee kaikki poliisit, sanoi hän kun kysyin eikö ole viime aikoina tullut nopeussakkoja. Eivät ne anna hänelle, kun hän hurmaa ne. Tämä onkin se lapsuusystävä, joka on varsinainen miestennielijä ja ihan mustalaisen näköinen ruskeasilmäinen heitukka.

  Vaan minä pitelin penkistä kiinni ja mietin, pysyykö sänky kyydissä, kun takaa kuului pomppimisen ääntä. Pysyi se, ja nykyään se on minun mökkisänkyni.

  VastaaPoista
 29. Minulla on muistikuva siitä kun olin aivan pikkujätkä. Isoisän Triumph Heraldin takapenkillä istuin ja pidin nyrkkejä sivuttain polvien päällä. Kysyivät, että miksi minä noin hassun näköisessä asennossa olen. En tietenkään kertonut kuvittelevani autoa ajavani, enkä kehtaa käsiä nostaa ylös kun kumminkin nauravat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa! Noin minäkin pentuna. Paitsi että automme oli Hillman Husky. Ja kun isä, kun tuli liukkaat kelit, ajoi ojaan, lumihankeen, niin vasta silloin avasin nyrkkini.

   Kerran muuten Markku-veljeni pihisti auton avaimet isän takintaskusta - oli yö - ja kävi ajelemassa sillä autolla. Ei käynyt kovin hyvin. Nimittäin hän ajoi - 14 -v. - sen pellolle, sillain kumolleen. Siis sillain äärimmäisen jännästi kyljelleen: auton lamputkin loistivat päällekkäin kuin hississä. Nimittäin... Markku tuli ja herätti isän ja isä herätti minut ja mentiin kolmistaan hakee se auto sieltä pellolta pois. Koko menomatkan isä jupisi "voi jumankauta voi jumankauta" tai jotain semmoista. Sitten kun se näki siellä pellolla kaksi autonvaloa, hullunkurisesti päällekkäin, se manasi "tämä ei voi olla totta". tms. Mutta... mee kolmistaan kiepautettiin se auto takaisin pyörilleen ja isä ajoi auton takaisin kansakoulun pihaan. (Me veljekset istuimme takapenkillä.)

   Ps. Ja ihan ihme ettei siihen autoon tullut naarmun naarmua? Eikä lommun lommua. (Lumi suojelee meitä täällä lähellä Napapiiriä eläviä ihmisiä, näemmä. Ja Similän pellot.)

   Poista
  2. Vauhdin todellisesta huumasta yksi mieleen jäänyt kokemus minulla on, kun olin korkeintaan viisivuotias. Hienot kokemukset jäävät mieleen, yhä päässä vaikka mitälie viiskeet vuotta siitä on. Faija teki minulle silloin potkulaudan. Mäntsälän Hirvihaarassa kaahasin sillä hiekkatietä ja minulla kihahti vähän nuppiin. "Te siinä vaan kävelette, kun minäpoika menen vauhdikkaasti maailman hienoimmalla ja uskomattoman kovavauhtisella menopelillä!"

   Poista
  3. Turhaan pröystäilette pojat hurjilla automuistoillanne. Minä olen nimittäin pikkutytttönä istunut Lloyd Aleksander Ts:n kyydissä, kun se kiiti pitkin Rauman-tietä. Ratissa oli äidin eno, ja hänestä kulki hurjia juttuja kylällä. Yhden ystäväni isä kummasteli nimittäin, että nyt on maailmankirjat sekaisin, kun Valto ohitti loidillaan mopon.

   No, me istuimme siellä Lloyd Aleksander Ts:n takapenkillä ja olimme siis matkalla Rauman linja-autoasemalle, josta meillä piti olla bussiyhteys eteenpäin. Kunnes Vermuntilan kohdalla Valto ajoi niin hurjasti, että kuului kraaps ja kilin kolin, ja pakoputki putosi maantielle. Valto jäi siihen pakoputki kädessä ihmettelemään ja meille tilattiin naapuritalosta taksi, jotta ehtisimme asemalle. Valto oli kova kuski, rauha hänen vauhdikkaalle muistolleen.

   Poista
  4. Tuolla voittaisi hurjempiakin juttuja. Automerkki oli minulle täysin vieras, googletin. Tuossa vierellä taidat olla sinä, ainakin vauhdin onni kasvoista näkyy.

   Poista
  5. Juuri samainen vaaleansininen auto Valtolla oli, tosin vanhana ostettu, mutta kuitenkin. Meitä oli tuossa Rauman-reissulla siinä viisi ihmistä.

   Poista
  6. En pröystäile - pois se minusta, siirtyköön se Rikuun - mutta... kehtaisiko tätä kertoa? No, kerrotaan.

   Kerran tulimme yhdestä vierailupaikasta, Somerniemeltä, ja oli talvi. Kova pakkanen. Istuimme Hilmann Hyskussa, isä (ajoi) ja äiti hänen vieressään ja minä takapenkillä. Kaikilla meillä oli paksut talvivaatteet päällä kun sen auton lämmitin ei toiminut, tai jos toimi, toimi huonosti. Minä siellä, takapenkillä ja talvivaatteissani niin... (aikani kuluksi) vedin kuivat. Eli runkkasin. Ja luulen, en ole ihan varma, ettei vanhempani sitä huomanneet? Tuskin. (Enkä minä sitä paitsi kamalasti puhissut. Mitä nyt vähän. Tietysti. Kun tuli.)

   Poista
  7. Täytyi katsoa minkälainen se Husky oli, ehkä tällainen, siitä näyttää olevan sellainen kantikkaampikin malli. Kyllähän tuollaisella on aikanaan ollut hyvä maanteitä suhisuttaa.

   Poista
  8. Kantikas minäkin siihen aikaan olin. Tai miten niin olin?

   Jos olisin auto, niin minua voitaisiin mainostaa: "aika keskimittainen. Mutta teknillisesti lahjakas. Ja ihme kestävä". (Nimittäin joskus tytöt allani - tai välillä sivulla ja päälläni - ovat valittaneet "Etkö sä ikinä lopetan." - Totta kai, vaikka heti. Aina, kun olen naisen kanssa, minä ajattelen sitä että miten sillä olisi nyt hyvin. Eikä tämä kovin tietoista edes ole. Koska... ajattelen että jos vähimmässäkin määrin pystyn ilahduttaa jotain naista, niin kyllä mää siitä itekin iloa saan. (Vaikka jälkijunassa. Mutta kumminkin.)


   En pysty sanomaan että ykskään akka mun elämässäni on ollut pettymys. Iloa he minun elämääni ovat tuoneet, paljon iloa, eivät suruja. (Mutta huolija, huolija kyllä ovat mukanaan laahanneet. Ja huolien jakamiseen minusta aina ei ole. En pysty.)

   Poista
 30. Minä se olen nähnyt kun legendaarinen Timo Mäkinen ajaa rallia. Tai en minä nähnyt kun hujauksen, ei sitä voinut saada ajamaan kohdalla ihan hitaasti, mielummin kahteen kertaan, että paremmin näkisi. En minä silti suurajoja ole koskaan käynyt katsomassa, Lopen Räyskälässä se oli joskus 70-uvun alussa. Kerran Mäkinen ajoi joissain kisoissa konepelti ylhäällä, kun siitä kiinnikkeet pettivät. Sivuikkunoista tihrusteli parhaansa mukaan eteenpäin ja panoi kaasupoljinta syvemmälle. Lehestä oon lukenut.

  Yksi autokauppiaan poika voitti kerran Hankirallin, kun sillä oli siihen aikaan aivan ylivoimainen auto. Ihastelin autoaan ja kuski myähäili myönnellen. En minä sille sanonut, että vielä kun siihen saataisiin kunnon kuski, niin sillähän voittaisi kaikki kisat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo Mäkinen on legenda. Ehkä paras rallikuski mitä ikinä ollut.

   Tuo konepeltijuttu... joo se tapahtui Jyväskylän Suurajoissa (en viitsi käydä googlettamassa koska), muistan asian muutenkin. Hän ajoi Mini Cooperia (semmoista koppakuoriaisen näköistä autoa) ja konepelti kesken pikataipaleen pompahti pidikkeistään ylös. Autonhan olisi voinut pysäyttää (näin 99,9999% muista kilpakumppaneista olisi varmasti tehnytkin) ja pamauttaa se p-leen konepelti takaisin kiinni. Ja jatkaa pikataivalta.... Mutta, Mäkinen ajatteli että siinähän menee toistakymmentä sekunttia, oikeastaan enemmänkin, hukkaan, semmoisessa, ja jatkoi vaan ajamista. Sillä lailla että kurkki avatusta sivuikkunasta että missä mennään. Haastattelussa hän myöhemmin sanoi että "mutkat pysty ajaa ihan normaalisti. mutta suorilla piti välillä vemputtaa sitä autoa että näki tien".

   Ps. Ainostaan Jong Jung Jangin - tai oliko tämä Kim Sung Jang - pohjoiskorealaisia kumminkin molemmat, niin se että toinen näistä elämnsä ensimmäisen kerran kun pelasi golfia, niin löi heti 9llä ensimmäisellä reiällä hole-in-onen, niin vain tämä - juuri ja juuri voi - voi vetää vertoja Timo Mäkisen saavutukselle.

   Ugh.

   Poista
 31. En muistaakseni, jos muistan väärin, ikinä ole teitä häirinnyt seksuaalissävytteisillä kaksimielisyyksillä. Mutta tmä minulle nyt tuli mieleen kun puhutaan autollajamisesta, ja perutusvaihteesta. (Koska autossa pitää olla myös peruutusvaihde .Ilman sitä saattaa joutua minne tahansa. Ainakin kauas.)

  Tulimme kolmistaan, minä ja Pera ja Pecos Bill Puolasta (eräältä keskitysleiriltä), ja olimme nyt Latviassa. Oli yö jo ja piti päästä nukkumaan. Niinpä menimme yhteen (koska saman aikaan ei voi mennä kahteen) Kro-Gasthausiin. Ketään ei Respassa. Marssimme kapakan puolelle, ei ketään sielläkään. Paitsi baaritiskin takana nuori nainen takapuoli pystyssä konttasi taaksepäin - hän luuttusi lattoita. Pera kovalla äänellä hihkaisi että "kukas se siellä nyt niin kivasti pakittaa". Minä aloin kamalasti nauraa. Tyttö pomppasi ylös, säikähti. Mutta sitten Pera puhui, englanniksi meille hotellihuoneen. Ja tyttökin rauhoittui. (Paitsi kyllä se edelleen vähän epäluuloisesti katsoi minua. Kun minua vaan nauratti.) "kukas se täällä niin iloisesti pakittaa"

  VastaaPoista
 32. Kun nuori tyttö konttaa takaperin, pylly pystyssä, sinua kohtaan (siis minua kohti) niin väkisinhän siinä mieleen tupsahtaa kaikenlaisia asioita. Mm. että muistinkohan uudistaa Hesarin tilauksen? Entäs nettiyhteyteni? Ja mitähän Johan Bäckmannille kuuluu?

  Minä olen ihan tavallinen koiraspuolinen ihminen.

  VastaaPoista
 33. Mutta ei kyllä "Tuulee viemää" elokuvakaan hyvä ole. Aika huono, on.

  (Miten tämä liittyy edelliseen kommenttiini? Sinäpäs se. Rakensin teille pienen komman!) vast. täm.leh.kontt.nim.merk. "älkää soitelko tänne enää".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpäs ollenkaan, mikis, moiti Rhett Butleria. Ihana tyyppi, monen tytön haaveitten sankari. Kirja on kyllä monin verroin kiinnostavampi kuin elokuva.

   Poista
  2. Vanha kunnon puupökkelö ropelikorva Clark Cable, Butt Rhettler! Caapeli kuului samaan sarjaan kuin Errol Flynn ja Douglas Fairbanks. Ai mikäkö se sarja on. Sankareita ja henkareita.

   Poista
  3. Siis oikeastihan Rhett Butler on narsisti eikä ollenkaan mikään toivemies. Kirjassa hän kuitenkin on juuri se ihana renttu, johon monen naisen tunteet osuvat. Kohtelee naista hävyttömästi ja vaikuttaa siis vahvalta, vaikka on oikeasti vain omahyväinen tunteisiin pystymätön persoonallisuushäiriöinen.

   Näitä varsinaisia narsistejahan tunnetaan jo historian aamuhämäristä lähtien. Enkä nyt heittele narsistileimaa katteettomasti, ettäs tiedätte.

   Poista
  4. Lukekaa muuten Hedda Gabler, jos haluatte katsoa, millainen on nainen narsistina. Pistämätön teos.

   Poista
 34. Olen oikeastaan koko ikäni miettinyt, mistä tuo koiraspuolisten suunnaton ihastus nimenomaan kumartuneen naisen takanäkymään johtuu. Onkohan siinä jotain eläinmaailmassakin havaittavaa kiinnostusta?

  Muistan miten ihan teiniksinä ihmettelin, kun pojat lipoivat aina kieltään ja maiskuttelivat, kun tytöt vahingossa pyllistivät heidän nähtensä. Keskustelimmekin siitä, eikä kukaan voinut ymmärtää, mihin poikien kiinnostus perustui. - Hyi, sanottiin me tytöt nenä pystyssä. Kamalia poikia. Ja etenkin ne tyypit, jotka olivat parvella salaa katselemassa, kun me tytöt pyllyiltiin jumppasalissa sinisissä voimistelupuvuissa.

  VastaaPoista
 35. Kyllä se on luonnollisin kopulaatioasento. Koko Luomakunnassa. Että kai ne geenit sitten sieltä...? Minusta sekin on kivaa kun nainen hajareisin ratsastaa päällä ja hokee "hopoti hopoti hop".

  Ihan miten vaan.

  VastaaPoista
 36. Aikoinaan, kun olin aika nuori, niin jätkäporukassa juteltiin siitä että minkämerkkistä röökiä kukin vetää panemisen päälle. Toisille kelpasi vain Malboro ja toisille Pall Mall, pelkästään. Minä sanoin rehellisesti että "mitä tupakkaa vaan"... Kaikki räjähtivät nauramaan. En ymmärtänyt ensin että miksi. Mutta sitten ymmärsin: he ajattelivat pikkupoju vetää mitä tahansa tupakkaa jos vaan saa... Höh, ite olivat pahempia runkkareita! (enhän minä muuta kuin vain viikonloppuna)

  Ps. Tämä minusta kyllä inhottavin piirre minussa nuorempana olikin, että pakkasin pökkimään kavereitteni tyttöystäviä. (En vaimoja. Paitsi pari kertaa.) Ja sitä minä olen aika monta kertaa ajatellut, kun en saa unta, että oli ilkeästi tehty. Mutta... puolustuksekseni sanon että "enhän minä sitä yksin tehnyt". Osasyyllisiä - jos tässä syyllisiä etsitään - olivat nämä tyttöystävätkin. (Ja pari vaimoa.) Sitä paitsi minut aina vieteltiin! En minä. (Minä olin nuorena kamalan ujo. Eikä tämä ole vitsi.)

  VastaaPoista
 37. Joskus hamassa menneisyydessä kun sellaista vielä harrastin, ihmettelin kun ravintoloista ei koskaan saanut mukaansa neiti-ihmisiä, aina ne rouvia tai muita vaimoja olivat. Aamuyöllä niille tuli kiire kotiinsa. Minkäänlaista huonoa omaatuntoa minulla ei asiasta ole, kuinka voisi olla. Enkä katsonut velvollisuudekseni lähettää terveisiä ja kiitoksia rakkaille puolisoilleen. Vain kerran olen kaverin vaimon kanssa ollut useamman kerran silleen, mutta se ei ollut minun vikani. Se nainen ahdisteli minua. Nykyään naiset enimmäkseen nyrpistävät nenäänsä, luovat ilkeitä katseita ja nakkelevat niskojaan. No jaa, männä viikolla yksi aivan ympäripäissään oleva nainen tuli väkisin juttelemaan, kun yritin Hesaria lukea. Tankkasi samoja lauseita. Vähän minua kävi sääliksi, kun oli ihan hyvän näköinen ihminen, mutta kännissä kuin apaashi hoki: "kukaan ei halua jutella kanshani, ku mä oon niin ruma!" Mutta en minä Hesarin luvusta malttanut luopua, siinä oli hyviä juttuja, mainoksia ja kaikkia.

  VastaaPoista
 38. Minua voidaan syyttä äainoastaan siitä että nuorempana - kuten edelleen - olen valmis mihin tahansa. Haluan kokea asioita innokkaasti. Olen aina valmis sotaan kuin Mellberi.

  Ps. Mistähän tuo - aina valmis kuin Mellberi/Mellberg tulee? (En viitsi googlettaa.) Saattaisi luulla että Bellmannilta. (Mutta ei Bellman tuollaisia latteuksia viljellyt?Ehkä se on vaan kotkalainen sananlasku?)

  Ps. Äsken puhuitte autoista Niin oli minulla aikoinaan Tippa-Rellu. Siinä oli jännä vaihdekeppi, sellainen sateenvarjon kahva; sitä kun väänteli niin löysi 3 vaihdetta eteenpäin, yhden taakse. Myötätuulessa Rellulla ajoi 8kymppiä, paitsi jos oli alamäki, saattoi päästä yhdeksäänviiteen kymmenen km/h. Muutaman vuoden silläkin hurjastelin. Kävin jopa Norjassa, Ruijassa. Mutta yhtenä keväänä kun tyrkytin sitä katsastukseen... niin katsastusinsinööri likipitäen suuttui... "ettäs kehtaattekin! ..." Autossa oli kuulema kaikki päin vit... persettä. Niinpä myin sen sitten neljällä sadalla markalla pois. (Huom! Lääkäri ansaitsi siihen aikaan n. 900 markkaa. Alle tonnin. Minun palkkani oli 1.600;- .

  Ps. Aina keväisin katselin parvekkeeltani miten linnut lentelevät. Joskus pössäytin sikaarin. Ja lumi suli pois maasta.

  VastaaPoista
 39. Mnulla on apea mieli.

  Olen loukannut jotain ihmistä, en olisi halunnut.

  Olen ex-nyrkkeilijä. Isken heti takaisin jos joku huitasee minua kohti. Se on minun refleksini.Sorry.

  Minulle ei vittuilla.

  Muistan kun riitelin Japen kanssa... (alkaa äkkiä hymyilemään) ... joo, se oli ihan kivaa. Jape oli omaa mieltään (siis täysin väärässä!) ja minä omaa mieltäni (täysin oikeassa!). Ja sitten keksittiin toisiamme kohtaan mitä kamalimpia solvauksia!

  Japen kanssa oli kiva riidellä!

  Ps. Toivon että hänellä asiat ovat hyvin. Hillitty insinööri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jape oli kiva persoona. Hiiltyi kyllä aika nopeasti omaan agendaansa, mutta kieltämättä perusteli mestarillisesti, ei jäänyt vissiin koskaan tyhjän päälle. Toivotaan, että kaikki on enemmän kuin hyvin. Niin moni suuri persoona näyttää poistuneen koko blogimaailmasta. Kolehmaisesta haluaisin erityisesti jonkin havainnon. Toivottavasti asiat kuitenkin ovat hyvin tai edes kohtalaisesti - elämähän on mitä on, harvoin riemua ja silkkaa sataprosenttista terveyttäkään.

   Poista
  2. Korjaus: ei hiiltyi, vaan jähmettyi - -

   Poista
  3. Jape oli liian mustavalkoinen näihin, ei ihme, että juttumme suututtivat kun asiasta halusi puhua. Ääretöntä rehellisyyttään mielipiteissään kunnioitin. Sähköä kommentointiin toi välillä hieman liikaakin. Teknisesti loistavia kuvia otti blogiinsa, jonka viimeisistä päivityksistä on kulunut kauan.

   Poista
 40. Joo, huomenna lähden Antarktikselle. Sain sinne edullisen menolipun. (En paluuta.) Huomenna en enää ole teitä häiriköimässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin brutukseni, aina selkää näyttämässä. Vaan hyvää matkaa Antarktikselle, tule terveenä takaisin!

   Poista
  2. Ei kun ihan totta. Sillä intensiteetillä millä minä näitä blogikommentteja kirjoitan, kuluu kohtuuttoman paljon alkoholia. Minun pitää välillä ajatelle maksaanikin. Vaikka... kuten Juice osuvasti sanoi "kyllä maksa kestää koko ihmisen elämän ajan". Niinpä, niin.

   Ps. Pidän itseäni hyvin älykkäänä ihmisenä. Siksi ihmettelenkin ettei kukaan muu Teistä - vaikka Teitä on leegioittain - sitä huomaa?

   Taidatte ite olla niin tyhmiä? ;)-

   Poista
  3. Ymmärrän hyvin, että tietynprosenttinen neste antaa innoitusta, mutta etkö voisi kokeilla saarikoskelaista tyyliä. Kun hän oli tipattomalla, se tarkoitti paria punaviinipulloa.

   Noh, totta puhuen, luin juuri yhden alkoholistin merkintöjä, ja ne olivat aika surullisia. Kyseessä oli nimittäni isän kirjanpito, kassakirja, josta ilmeni, mihin kaikkeen hänen rahansa kuluivat ja mistä ne tulivat. Siinä vaiheessa, jossa luki horjuvalla käsialalla Muutto V:n vanhainkotiin, merkinnät vähenivät. Kuitenkin ne jatkuivat. Kaksi viimeistä merkintää olivat tulopuolelta: L:lta 50 mk, ja L:lta 50 mk. L oli siskoni, tuolloin opiskelija. Sitä ennen oli peräkkäin viisi merkintää: perheelleni lahjoihin, Iinukalllleni (2 kertaa) ja L:nukalleni ja Essulle nimipäiväksi. Tuolloin isä asui siis kaukana meistä, yksin.

   Poista
  4. Irwin Goodman vähän ennen kun hänen maksansa poksahti, ehti iloita siitä että on päässyt viinasta eroon. Eli alkoholismistaan. Koska hän ei enää juonut viinaa vaan joi vain keskiolutta (n. 24 tölkkiä per vrk.) Mutta oluthan ei ole viinaa?

   Kyllä minä nämä asiat tiedän. En väitä että paremmin kuin sinä, mutta tarpeeksihyvin.Saarikoski ei ikinä ollut humalassa kun se oli aina kännissä.(Tai olisi kyllä välillä.) Eino Leino - jota tosin en henkilökohtaisesti tavannut - niin kuulemani mukaan viimeisen vuotensa vain konttasi ojien pohjia, paskat housuissa. - Mutta onko hänen runonsa sen takia huonompia? Ei minun mielestäni. Esko Jämsen hyppäsi parvekkeelta alas, kyllä siinä tietää miten siinä käy, kun kyse on 7snnestä kerroksesta. Hän oli minun ystäväni. Lasse Sinkkonen - jonka tunsin - ampui itsensä kännipäissään lumihankeen. Pekka Parkkinen (hyvä runoilija ja ihana ihminen) niin tappoi kans itsensä viinalla. Harri Kaasalainen... ja napalankonsa Olavi Paavolainen, siis näitä viinaan tuhoutuneita kirjailijoita on vaikka kuinka paljon. Enkä minä sitä ihmettele. Alkoholi avaa ihmisen aivoissa joitakin (muuten?) solmussa olevia kytköksiä. (Kaikessahan on kyse kemiallisista prossesista ja sähköstä.) Ja niin ihminen alkaa runoilla. - Jesenin tästä (totta kai hänkin itsemurhasi itsensä kännissä. Kuten Majakovski) niin siitä koskettavimmin on kirjoittanut. ("Miten alkoholi vihmoo aivooni"... etc.) Mitäs siitä. En minä jaksa puhua. Alkoholi sekä avaa että sulkee luovuuden ovia. Baudelair oli sen lisäksi narkomaani, samoin Sartre, kummatkin kirjoittilelivat. Mutta tyylipuhtain alkoholisti - mitä tiedän - oli Thomas Dylan. Voi jumalani miten upeaa tekstiä hän kirjoitti... kuunnelkaa ite

   https://www.youtube.com/watch?v=uuPO2Kvqlms&list=PLCZ8kLJUHMYsxPJb8Cpc7F2J4hcz5hNVZ

   ja sitten hän (vahingossa , heh heh) tappoi itsensä. Kun lehdistö kävi haastattelemassa hänen isäänsä, kuuluisan poikansa kuoleman takia, niin tää yli 70 vuotias ukko tokaisi "mitä hänestä? eihän se kestänyt edes viinaa?." Ja hörppäs olutta. (Sinnikäs juoppo.)

   Kaikki on suhteellista. Yleensä ihmiset sairastuvat sellaisiin sairauksiin mihin haluavat kuolla. Alkoholism on sairaus.

   Poista
 41. Ai niin, tää unohtui linkittää:

  https://www.youtube.com/watch?v=I14pzSm_y6Q

  VastaaPoista
 42. Mutta minäkin olen nyt päivissä niin sekaisin, että se huominen mitä lupasin täksi päiväksi, taitaa sittenkin olla ylihuominen? Nimittäin... piipahdin tuossa äsken ulkona (Alkossa) ja näin erilaisia asioita:
  a) yks ukko tuijotti minua vihamielisen näköisenä
  b) samoin myös yks akka
  c) kaks lasta juoksi edessäni edes takaisin
  d) yks akka, jolla oli harmaa takki, hymyili minulle
  e) samoin myös yks ukko, jolla oli palttoo
  f) kaksi tiukkapeppuista nuorta tyttöä käveli edessäni, mutta voi harmi, niin hitaasti että minun piti mennä heidän ohi
  g) s-kaupan lihanmyyjänainen, sangen herttainen ilmestys, sanoi minulle "terve" kun ostin siltä kasvispihvin
  h) Alkossa minua myyjä (-tär) tervehti minua "moi". Sanoin kanssa "moi" ja maksoin putelini.

  Ulkona tapahtuu ihan erilaisia asioita kuin sisällä. (Olen pannut tämän merkille.) Täällä kotona minua aina odottaa Rauha. Siis... ei mikään naispuolinen ihmispoloinen vaan Rauha. Siis... ei Rauha vaan Rauha!!!

  Ps. Aina kun hermostuin Hemmi-tätiin, ja tämähän tapahtui usein, niin tein sille jekun. Kerrankin pujotin sen alushousut kissan päälle... "Sus Siunakkos!" Hemmi-täti puuskahti. Ja taas sain tukkapöllyä. Toisella kertaa pistin sen tekohampaiden väliin (se säilytti niitä vesilasissa öisin) kauanjauhetun puruumin. Siitäkin se suuttu! Ja taas tuli tukkapöllyä. - Mutta muuten se oli kamalan kivä täti. Opetti mulle paljon asioita millä maailmassa pärjää. Enempi minä elämässäni Hemmi-tädin opetuksia oon tarvinnut kuin esimerkiksi sakasankielen epäsäännöllisten verbien taivutusta.

  Hilja-täti taas tykkäs musta muuten. Se aina syöti mulle konvefkeja... tai mitä ne, semmosia suussa purskahtelevia karamelleja? Ja silitti minun tukkaani kun minä isän tai äidin mielestä olin tehnyt jotain pahaa. "Ei Mikko! Ei Mikko ole ilkeä ihminen!"

  Siinäs kuulitte!

  VastaaPoista
 43. Minäkin näin mielenkiintoisia asioita, kun jonotin terveyskeskuksessa.
  Nuori mustalaispariskunta jonotti kanssani. Molemmilla oli kännykkä korvalla ja molemmat meuhkasivat puhelimeen.

  - Onkohan Rookeri jo herännyt, huusi mies naiselle puhelinkeskustelun lomasta toisella suupielellään.

  - En mie tiiä, huusi tumma nainen oman keskustelunsa sivussa, - mutta se seppele pitää nyk kans hankkia.

  - Ostetaan komia.

  - Ei mitään komiaa, se on maallista roskaa, kuulet sie, maallista roskaa. Ai vittu kun on kylyki kipiä. Mie en jaksa enää oottaa, kuulet sie, mie menen nyt sinne kukkakauppaan, tuu mennään pois, eihän tääll jaksa jonottaa, kuolee tähän ennenko sisäll pääsee. (10 minuuttia jonossa.)

  Ja menivät meuhkaten ja koko ajan puhuen myös luureihin.

  Kuka vielä sanoo, että muut kulttuurit muka eivät rikasta kulttuuriamme? Kyllä rikastavat ja värittävät meidän mykkää kulttuuriamme. Tykkäsin kuunnella varsinkin naisen kälätystä ja jopa mietin, nukkuuko Roger tosiaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täst mie tykkäsin.
   https://www.youtube.com/watch?v=i4hFLKVyQDQ

   Jos joku väittää että inhoan mustalaisia. hän on väärässä, koska inhoamisen lisäksi haluaisin lyödä heitä paistinpannulla päähän! - Niin ovat minua huijanneet.

   Poista
 44. Jossain toisessa yhteydessä joku toinen teistä (tosin teitähän on paljon, komppanioittain) niin joku puhui Seilin saaresta. Tuttu paikka mulle. Siellä on Turun Yliopiston Luonnon Tieteellisen Osaston (meniköhän tämä nyt oikein?) Tutkimus Laitos. (Aiemminhan se oli Suomen Leprasiirtola.) Hyönteisystäväni Eero Nylynd - onko Teille tuttu? - niin minut sinne yhtenä kesänä houkutteli. Hänen, ja periaatteessa siis kai minunkin, olisi pitänyt poimia sieltä hämähäkkejä. Ja - oi lapsikullat - hämähäkithän eivät ole hyönteisiä. Ei heitä voi noin vain preparoida. (Tai jos niin tekee, näyte tuhoutuu. - Kuin Muumion kirous.) Hämähäkit ... jos noita praparaatteja myöhemmin, edes selvin päin, meinaa tutkia niin ne pitää säilöä alkoholiiin. Siis pirtuun. Ja siis nimenomaan apteekkipirtua Eerolle oli Yliopisto antanut 2 kilogrammaa. (Ei pirtua mitata litroissa, nöpönasut pääskynpoikaseni!) No, riittihän se meille ensimmäiseksi illaksi, ei enemmäksi, oli pakko siirtyä koskenkorvalinjalle.Ja hämähäkit jäi keräämättä. Muutama koppis me kerättiin. Esim. Coccinella sekstenpunctata... joka lienee maailman yleisin kovakuoriainen... niin Eero, "no, pannaan tääkin. että professori näkee että ollaan täällä töitäkin paiskottu".

  Tehtiin töitä, välillä hassuteltiin. (Hih, hih!) Ei kun joku keksi semmosen leikin kuin "Kukkulan Kuningas", ja se se siis oli sitä että yks aina kiipes sen kalamajan - sen pienen rakennuksen joka on siellä rannassa - sen katolle ja hätisteli muita sinne yrittäviä pois. Nyla kun pääsi Kukkulan Kuninkaaksi niin se terhakkaasti puolusti asemaansa. Esim. kun yks Olli (jota sanottiin Ompuksi) kiipes tikapuita pitkin sinne katolle niin Eero alko kusee sen päälle. "Hyi helvete", sanoi Olli, pyyhki silmiään, ja silppasi tikapuita pitkin takaisin. Eero oli Kukkulan Kukku!

  Seilin saari, ei se kaukana Airistosta ole. Linnuntietä about noin (jos ajatellaan että lintu välillä istahtaa jollekin luodolle ja levähtää) niin noin about 17 000 linnunsiiveniskun päässä siitä. Niin lähellä. Mutta niin kaukana. Koska Airistolla minulle on tapahtunut - osittain omasta syystäni - niin kummallisia asioita, että usko. Koska... no, olkoon.

  VastaaPoista
 45. En tiedä olenko Seilillä käynyt, jossakin kuitenkin. Pargasissa takavuosina kävin paljon, yksi ystäväni siellä asui. Yhden kesäloman siellä makasin asuntovaunussa ja katselin Simpsoneita. No jaa, ehkä vähän muutakin. Sitten kerran ystävlläni tuli riitaa vaimokkeen kanssa ja muutenkin kai oli huono olo. Lukittautui saunamökkiin meren rantaan ja laittoi kirveen oven viereen siltä varalta jos joku yrittää tulla. Piikitti sitten insuliinia riittävästi hengenlähtöön. Päissään kuin apaaaassshi oli ollut, vissiin viikon eli tajuttomana sairaalassa. Sen olen kertonut, että poikansa kanssa soitimme Airiston kapakan levyautomaatista Karjalaisen Laura Häkkisen silmiä ainakin hyvin monta kertaa.

  Paikalliset väittivät, että kännissä saa autoa ajaa siihen Airistoa lähimpänä olevaan pikkusiltaan asti, vaan ehkä se oli vain legdendaa. Tuskin siihen ainakaan vedota olisi voinut. Emme me humalassa silti ajaneet. Kaverin poika ajoi, olihan silloin jo varmaan seitsemäntoista. Hyttiin ei mahtunut, minä seisoin lavalla tuulen leyhyteltävänä ja pidin mekkalaa. Jotain Rabbea ne paikalliset nauroivat, kun sillä oli sellainen melkein valtamerialuksen kokoinen huvijahti, eikä osanut ajaa sitä muuten kuin laitureita kolistellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joo joo! Minä muistan kans, totta kai, kun elin sitä elämää... niin siihen yksityiskaupan (jonka nimeä en nyt kyllä muista) joka oli Airiston lomamökeilt 12 km, niin siihen asti sai kännissä. Ei kauemmaksi, Parasille. Kerran minäkin sen kaupan pihhaan Ladallani ajoin kun kaljat oli loppu, mutta kova krapula oli, niin siellä kauempana poliisiautollinen kyttijä tuijotti minua. Mutta... ah, he kai sit olivat reviirialuueeensa ulkopuolella kun eivät puuttuneet minun kilisevien kassieni kanteluun. Kun sen lisäksi vielä horjuin. (Vaikka yritinkin näytellä selvää ihmistä. Mutta en ollut Loiri. Vesa-Matti.)

   Ilmeisesti nuo pollarit olivat sitten jonkin näkymättömän Berliinin muurin toisella puolella. Ja minä toisella.

   Ps. Mutta en oikeasti ikinä, ikinä suosittele että ihmiset ajavat kännissä! Koska... siis siinähän ei mitään jos ajavat lujaa hurjastelevat metsään ja tappavat itsensä - mutta... että ajavat jonkun suojatiellä kulkevan ihmisen/lapsen hengiltäi... sitä ei saa millään tekemättömäksi.

   Rakkaat Maitovalaat, älkää ajako ikinä kännissä, siitä ei hyvää seuraa. Taksi on paljon halvempi vaihtoehto kun...

   Poista
 46. Seilillehän vietiin joskus maailmanaikaan hullut, en muista, oliko se hullut naiset vai yleensä vaan hullut. Siellä he elivät elämänsä eristyksissä kaikesta, ja kuolivatkin siellä. Tuo oli sitä aikaa, kun lobotomioitakin tehtiin.

  Nykyään Seili on tunnettu nettikamerastaan, jota Turun yliopisto ylläpitää. Pesä on kalasääksipesä, ja kamera avautuu varhain keväällä ja on auki niin kauan kuin viimeinenkin poikanen on lähtenyt pesästä.

  VastaaPoista
 47. Tässä lukee että - hyvin hämärästi ja sinisesti ... että "lisää kommenttisi".. Ja taidanpa lisätä. Sillä jos kaksi vanhaapiikaa - olkoot vaikka Hemmi ja Hilja - rakastavat, jotain ihmistä, niin ei se ihminen kamalan huono voi olla? Koska... sinkkuihmisillä on paljon paremmat mestat osoittaa rakkaudentunnustuksensa kuin ns. sitoituneilla ihmisillä. - Tätä ainakin meikäläinen (Vaikka täytyy myöntää, niinkuin Riku aiemmin, että naiset katsekontaktista useimmin vain häkeltyvät. Kyllä sitä aika äkkiä tajuaa, ainakinkin ennen ku Portsari ehtii paikalle, ettei tämssä Valentinoja olla... vaikka mieli tekisikin, olla. Mutta kun naisten pikkupöksyt ei enää lähentely-yrityksistäni kastu kuin jois vahingossa kaadadan lasillisen kaljaa heidän syliinsä?

  (Harvoin siitäkään mitään hyvä on seurannut.)
  osaa arvostaa.

  Ps. Kerran, kun kesämökin laiturilla olin mahallani ja katselin laiturin alla uvia ahvenia ja mietin että 'mitenköhän ne siellä koko ikänsä jaksavat uiskennella', niin Hemmi-täti huusi "SYÖMÄÄN". Ei minua yhtään tehnyt mieli. Jatkoin vaan kalojen katselemista. Enkä mennyt. Mutta sitten kaksi (ainakin kaksi?) tomeraa kättä tarttui minuun, kauluksesta ja persuksesta, ja äkkiä huomasinkin olevanikeittiön pöydän ääressä ahmimassa puuroa naamatauluuni. Puuro on hyvää! Puuro pojan tiellä pitää!

  Ja Hemmi-tädille sanoin "Kiitos", samalla ristin käteni, ja kumarsin. Koska niin isäni oli minut opettanut. Ja sitten vasta pinkaisin taas takaisin laiturille.(Voi vittu, ne kalat oli sillä aikaa häipyneet muuallle.)

  VastaaPoista
 48. ... äh, mitä kirjoitusvirheitä! (voi kun sais tuon tekstin pois)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, älä välitä virheistä, eivät ne haittaa. Itsekin kirjoitan kauheasti lyöntivirheitä.

   Poista
  2. Eihän kirjoitusvirheet pahimpia olekaan. Vaan ajatusvirheet.

   Poista
 49. Katsoin kerran Teatteri Jurkassa näytelmän nimeltä Yksinen, ja muistaakseni se viittasi Seilin saareen, sillä siellä kerrottiin olleen aikoinaan leprasairaalan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistin oikein: nimenomaan "huluja ja hysteerisiä" naisia vietiin Seilin saareen loppuiäkseen. Kätevä keino joillekin miehille päästä eroon ikävästä vaimosta.

   Silti minullakin on muistikuva siitä, että myös leprasairaat eristettiin samaiselle saarelle. Olikohan se samaan aikaan, sitä en nyt sitten taas muista.

   Poista
 50. Leprasairaala - niinhän minä sanoinkin. Ei sinne ihmiset saaneet mennä, ja ne jotka sinne joutuivat, eivät saaneet tulla sieltä pois. Suomen ainoa lepsasairaala tämä oli.
  Entäs sitten.
  Ei mitään.
  En googleta enkä wikipoi. Muistan asioita, en kaikkea (onneksi), paljon olen elämässäni unohtanut (onneksi). Tulen toimeen itseni kanssa, se mielestäni on tärkeää. Rahaa minulla on juuri sen verran kuin tarvitsen, ei yhtään enempää. Olen aika terve, en kamalan terve, mutta terve kumminkin. Minulla on tyttölapsi, Saaga nimeltään, hän pitää minusta yhtä paljon kuin minä hänestä. Se on hyvin paljon. Minulla on nainen joka tyydyttää minun koiraspuolisettarpeeni, en voi valittaa. (Paitsi että ei ota suuhun. Muuten kyllä 10+.)

  En tiedä mitä osaisin enää kaivata?

  Paitsi sitä että ovikelloni soisi. Ja oven takana olisi noin 6 - 5 nuorta naista, kaksi minihameessa, kaksi minisortseissa, yks alasti, ja he sanoisivat - ikään kuin kuorossa - "me tultiin ottaa sulta suihin". No, varmaan hämmentyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosikoinkin feministi tajusi että tuo oli itseironiaa.Tuo.

   (En minä mitään ämmille mahda.)

   Poista
  2. Kirjoitin äsken tekstiviestin voi, voi kun minulla alkoi sojottaa!

   tuli vastaus hyppääpä taksiin ja tule tänne

   Taidan niin tehdä.

   Poista
 51. Ihminen, tai hänen tokauksensa, jota kamalasti arvostan on...
  kun Muhammed Ali sanoi avustajilleen kehänurkkauksessaan kesken jotain MM-tason matsia, 6dennella erätauolla, että .. älkää sanoko minulle mitä minun pitää tehdä. sanokaa olenko pistejohdossa tai häviöllä?" Kyllä minä tiedän mitä minun pitää tehdä

  Minua ihan oikeasti hävettää kun te (joskus) kehutte minua. En kaipaa kehua.Läsnäolonne minu lämmittää, sellainen yhteydenotto. Ihmiset ovat loppujen lopuksi aika yksinäisiä. Sumujen laiturilla. ("Sumujen laituri" on yksi suurimpia elokuvia mitä tiedän. Tulvillaan hellyyttä. Ja oikeassa elämässäkin usein käy niin että juuri sen, mitä eniten rakastamme, me menetämme.)


  VastaaPoista
 52. Siis - rakkaat ystävällisesti pöllömäisillä silmillänne tuijottavat käenpoikaset - en tarkoita "Sumujen siltaa" elokuvaa. Se on lähinnä banaali. Tai banaani. Sumujen laituri on Marcel Carnén ohjaama. Kun sitä tuijottaa muutaman kymmenen minuuttia niin tajuaa mistä Aki Kaurismäki kimmokkeensa on saanut. Mutta kun kattelee leffan loppuun niin voi vain todeta että kyllä Akillakin olisi vielä opeteltavaa.

  Toinen eraina josta mulle tulee mieleen Aki Kaurismäki niin on "Paris, Texas". Se on itse asiassa samperin surullinen. Tai sitten minä olen niin tyhmä että vasta kolmannella katselukerralla minä tajusin mistä on kyse. Ai mistä? Kattokaa ite. Ei se ole helppo leffa.

  VastaaPoista
 53. Heh, heh. Äskisestäkin kommentista minulta jäi muutanma sana noiden lauseiden välistä. Samalla asiasisältöni hämärtyi. Mutta kuten kiehtova Tiina sanoo: "Eisevväliä".

  Siis kun ajattelen niitä minulle tärkeitä elokuvaohjaaja niin niistä voin, ihan levollisin sydämenläpätyksin, väittää että Tarkovski on minulle lähinnä "elitistinen idea"... EI OLE! Minä en ikinä, kissanpissan vertaa oo ikinä arvostanut sckineä, mutta... Tarkovskin elokuvat on kuin kaikki mun uneni mitä minä näen. Se on aika kamalaa...Hänen elokuvansa on niin täyteenahdettu sitä surua että ihminen on menettänyt kykynsä elää tässä - tai missäään tahansa muussakaan todellisuudessa. Se on tosiasia, hyvin surullinen, mutta tosi. Ja kun puista tippuu lehtiä - on ihan sama mikä vuodenaika on - niin ihminen tapaa kaikkein rakkaimman ihmisen mitä hänellä on, ihmisen jota ei ole edes olemassa, ja koko ajan... jankuttavalla tavalla ... taustalla soi Bach. - Näin loppuu Solaris. Mutta paljon, paljon alastomammaksi minut riisui Stalker. Se on elokuva jota en pysty unohtamaan. (Vaikka oi niin tahtoisin!)

  Fellinissä pidän kaikesta. Hän on ... no, hän säteilee joka puolelle. Ainakin luovuuden iloa. Fellin on kuin ilotulitusta. Ja just kai siksi hänen surullisimmatkin elokuvat, jotka näyttävät iloisilta, ovat niin surullisia. Fellinillä on aina tarina, ihmisen kokoinen, jonka hän kertoo. Ja taikoo kamerallaan suuremmaksi (kuin sen ihmisen, josta hän kertoo). Se on filmilumoa.

  Kolmas, ja minulle ensimmäinen on Ingmar Bergman. Hänen elokuviaan luin kuin kirjoja, en katsonut, niissä olin paljon samaa mitä itsekin (melkein) ajatteli. Bergman on minulle tärkeä ihminen, en tiedä onko hän minulle myös tärkeä elokuvaohjaaja, voi olla sitäkin. Tai tietysti on! Ei sitä kaikkea mitä Bergman sanoo, pysty pelkästään kirjoittamalla sanoa, pitää olla myös kuva/kuvia. - Kyllä Bergmanin mustavalkoiset elokuvat ovat minulle kaikki kaikessa.

  Mutta maailman paras elokuva minun mielestäni on Vittorio De Sican "Polkupyörävaras". (Jos kysytte "miksi", tai muita perusteluja, älkää minulta kysykö. Kysy ihmiseltä - joka rakastaa sinua ja sinä rakastat häntä - miksi näin on?

  Siksi.

  VastaaPoista
 54. Minulla on
  a) kansakoulupohjaiset tiedot elokuvasta
  b) keskikoulupohjaiset tiedot musiikista
  c) lukiotason tiedot kirjallisuudesta
  d) yliopiston tason tiedot biologiasta
  e) tohtoritason tiedot siitä sun tästä
  f) tähtitieteelliset tason tiedot itsestäni

  Että näillä mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiantuntijuus on tylsää, se on paljon sen kahlaamista, mikä ei kiinnosta lainkaan. Siis kakan. Minä en ole minkään alan aasintuntija.

   Joku syytti minua kaikkitietävyydestä ja ymmärrän syyttäjän näkökulman oikein hyvin. Mutta minä nyt vain olen sellainen, että kaikkein mieluiten kommentoin ja keskustelen niistä asioista, joista en ymmärrä lainkaan. Kuten elokuvasta, kirjallisuudesta, musiikista sun muista elämän pikku ilostuttajista tai saatanallisuuksista. Mitä vähemmän asiasta ymmärrän, sitä voimakkaampia lausuntoja annan. Huippuna: "Kyllä näin on jämpti ja varma ja kyllä varma on niin täysin tosi!"

   Poista
  2. Polkupyörävaras on ajatuksellisesti erittäin hyvä ja varmaan tosi elokuva. Mutta en minä siitä voi pitää, se alkaa liikaa ahdistaa, muodostuu minulle muistutukseksi elämän ja elämäni kylmistä tosiasioista. Yhtään en muista elokuvan loppua, mutta siinäkään ei taida armahdusta olla. Me ei olla sankareita kaikki, eikä kukaan. Paitsi ne lohtua tuovat.

   Poista
  3. " Mutta minä nyt vain olen sellainen, että kaikkein mieluiten kommentoin ja keskustelen niistä asioista, joista en ymmärrä lainkaan. Kuten elokuvasta, kirjallisuudesta, musiikista sun muista elämän pikku ilostuttajista tai saatanallisuuksista. Mitä vähemmän asiasta ymmärrän, sitä voimakkaampia lausuntoja annan."

   Hetken olin varma, että tarkoitat minua. Täydellinen match, nimittäin.

   Poista
  4. Minä taas olin aivan varma että professori Richkard Raikas tarkoitti minua. Niin naulan kantaan upposi hänen kommenttinsa.

   Poista