28.7.2015

Klapitusta ja katharsista

27.7. On klapitettu männyn runko. Puu uhkasi kaatua talvella naapurin talon päälle, ja naapuri ilmoitti kaadatuttavansa puun, joka sijaitsee minun puolellani. Minä olen se klapittaja. Istuin jakkaralla ja työnsin paksua pölliä koneen kitaan. Kone halkaisi pöllin, jonka tuskin jaksoin nostaa tukille, vai pukille, en tiedä, miten pitäisi sanoa. Mutta halkaisi nätisti. Sitten klapitin pöllin puolikkaat vielä puolikkaiksi ja nämä neljännekset vielä kertaalleen. Jokuset klapit jätin paksummiksi. Väliin nuuhkin puhdasta puun tuoksua, kun heittelin klapeja kasvavaan pinoon. Voisin klapittaa jatkuvasti.

Sisko leikkasi saunalla katon päälle ulottuvia pajuja matalaksi. Puitten roskat ovat ruostuttaneet räystäskourua rikki. Puiset vesisaavit ovat ääriään myöten täynnä sadevettä. Tytär tuli tabletti kädessä kiihtyneenä ilmoittamaan, että toimittaja ja kuvaaja tahtovat tavata ja haastatella, tulla jopa mökille kuvaamaan. No huhhuh, ei kai nyt tänne, eikun ihanaa, mutta mieluummin jonnekin muualle, tännekin voi kyllä tulla. Sopivat muualle. Menemme siskon kanssa henkiseksi tueksi kyytimään tytärtä, joka ryhtyi kiireesti pesemään parasta puseroaan ja suremaan ripsivärinsä ja puuterinsa jättämistä kaupunkiin. Saas nähdä, jännittävää on edessä.

28.7. Immos-älämölö jatkuu kiihkeänä ja etenkin media on kiimassa. Lyötiin vetoa, tai siis veikattiin, mikä on ykkösuutisaihe Ylen iltauutisissa. Kyllä, mielenosoitus. Foorumilla näkyi poliitikkoja ja taiteilijoita esiintymässä. Luulen, että osallistujat saivat voimaa osallistumisesta ja tunsivat tehneensä hyvää. Eivätköhän Facebookit täyty kohta selfieistä paikan päältä.

Hyvä niin. Ihmisillä on tarve osallistua yhteisiin hyväntekoihin. Muistan miten netissä sytytettiin surukynttilöitä tsunamin uhreille, ja lepattavan liekin alle kirjoitettiin oma nimi - suru yhdisti suomalaisia. Surupornon jälkeen ei olekaan aivan vastaavaa nähty, mutta tässä Immos-kohussa on jotain samaa, kansakuntaa yhdistävää tunteenpaloa. Olisi ehkä hyvä, jos Immonen voitaisiin hirttää julkisesti torilla. Tai ehkä polttaa roviolla. Jollain tavalla se kruunaisi ja puhdistaisi tämänkertaisen maansurun - viittaan katharsiksen kaltaiseen ilmiöön.

(Maalaus Albert Lynch)

199 kommenttia:

 1. Mielenosoitus tälläisenä kesäiltana on huomattava sosiaalinen kokemus, harvinaista yhteisöllisyyttä nykyaikana. Tulee mieleen Silvia Moningin kertomus keski-ikäisestä mies edustajatoveristaan joka oli purskahtanut itkuun sukuopuolineutraalin avioliiton äänestyksen jälkeen. Harvat tapahtumat sallivat sentimentaalisen hermokiihotuksesta nauttimisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Sentimentaalinen hermokiihotus? Silloin kun ihminen liikuttuu aidosti.

   Näin teknoihmisen aikakaudella toivon erityisen paljon, aivan jokaiselle, runsaasti tunnekokemuksia ja mielenliikutuksia. Vain tunteentasolla koetut ja eletyt asiat merkitsevät meille oikeasti jotain. Nykyihmisen suurimpia ongelmia alkaa olla tunne-elämän köyhtyminen, liki kuolio. Ajattelu eristetään kokonaan tunteista, tunne-elämästä.

   Poista
  2. Tunteiden kokemista, näyttämistä ja niistä puhumista on minusta aina pidetty hupsuna ja heikkouden tunnusmerkkinä. Meillä on monta sukupolvea kasvatettu henkeen "mies ei itke". Samaten naurua on pidetty tyhmänä, miestä ei tule tyhjän naurajasta. Tähän vielä päälle parivuosisatainen iloton luterilaisuus, niin eipä ole ihme, että suomalainen piilottaa tunteensa, ei puhu eikä pussaa.

   Poista
  3. Ja kun suomalainen sanoo rakastavansa, niin se sanoo sen kahden promillen humalassa eikä seuraavana päivänä muista mitään. Suomalaisten humalahakuisella juomiskulttuurilla täyty olla yhteytensä tähän tunnekielteisyyteen. Kännissä purkautuu sitten kaikki tunteet, kaunan tunteet, kiukut ja vihat, pettymykset kuin myös ilon ja riemun kaikki sävyt ja rakkaus.

   Poista
  4. Jetsulleen! En oikeastaan tunne ihmistä, joka ei avautuisi kolmen a-annoksen jälkeen.

   Poista
  5. Minä en suinkaan kiistä väkevien tunteiden merkitystä ihmiselle. Poittini oli, että monesti ihmiset heittäytyvät joukon jatkoksi suuriin joukko spektaakkeleihin, joiden kannatus siis muodostuu näennäisesti rationaalisesti, mutta todellisuudessa paljolti tunteesta.

   Poista
  6. MEG, ymmärrän ajatuksesi, ja taisin ymmärtää heti. Tuo sananvalinta "hermokiihotuksesta" oli ehkä vähän outo, ja siihen anonyymi puuttui. Ajatus on varsin todentuntuinen mielestäni. Tunne on usein pohjana ns. ideologisissakin tapahtumissa.

   Poista
 2. Onneksi on ulkomainen media mitä seurata. Cecil The Lion on ammuttu jossain afrikassa ja siitä on tullut kova kohu.Ampuja oli amerikkalainen hammaslääkäri. Eivät noteeranneet meidän pieniä riitoja tänään.

  VastaaPoista
 3. Ulkomaalainen media, etenkin englantilainen, on tosiaankin pelastuksemme näiltä lannanhajuisilta meikämedian jutuista! Enkä pelkkää viihdettä tarkoita, asiat myös.

  VastaaPoista
 4. Cecilistä en huomannut lukea, kävikö hänen pahasti vai oliko se että hyvästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taisi olla amerikkalainen nettimedia joka Cecilistä riehuu. En ole lukenut kuin otsikon, tai siis twiitit. Se oli hyvästi.

   Poista
  2. Pistetään nyt artikkelikin tähän

   http://zimbabwe-today.com/2015/07/business/angry-fans-attack-american-walterpalmer-facebook-page-for-butchering-famous-zimbabwe-lion-cecil-cecilthelion-peta-africanunion/

   Poista
  3. Samppa kiltti, linkit eivät keskustele! Ei tehdä tästä linkkikirjastoa, sillä suurin osa nettikeskustelijoista ja virtuaalisurffaajista ei avaa linkkejä. Linkki voi olla oman selostuksen lähdeviitteenä. Tästä lähtien pelkät linkkikommentit poistetaan.

   Poista
 5. Eihän Amerikka ja muu maailma kunnolla edes tiedä, että Suomea on olemassakaan. Miten ne uutisistamme kirjoittaisivat? Hyvät uutiset täältä eivät kiinnosta, vaan vain erikoiset tai paisutellut saavat yhden palstan pienen jutun.

  Minulle jää Immos-hysteriasta jokseenkin lässähtänyt jälkitunnelma. Paljon melua tyhjästä. Posahtanut saippuakupla, ei aineksia vakavaan kohuun, joka kuitenkin nostatettiin kuivahiivalla väkisin. Väljähtäneen ja epäonnistuneen kesän sopiva kohahdus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkäni näytti tänään ihmeellisen näyn. Suuri väkijoukko, esintymislava, ja sillä esiintyjä, joka ei saanut ääntään kuuluviin valtavan buuauksen takia. Tuolle puhujaksi ilmoittautuneelle kävi siis köpelösti. (Ei se Immonen ollut, tämä, josta Kiinassa asti puhutaan. Se oli joku muu, nimeä en muista)
   Urhoollisesti hän yritti sanoa sanottavansa. Mutta kansa mylvi ja raivosi.
   Tilanne olisi näyttänyt hauskalta (sellaista tapahtuu harvoin). Mut sit se huuto vain koveni ja alkoi kuulostaa vihaiselta (joskin hurmioituneelta) ja vähän pelästyin. Korvat alkoivat soida, ja samassa tuli mieleen joku, muistaakseni Pilatus, vai oliko se Pontius, joka pesi kätensä. Ja kysyi sitten vihaisena huutavalta kansanjoukolta, mitäs tehdään näille syyllisille?
   Ja kansa huusi: Ristiin naulitse! Ristiin naulitse! (kai ne syytetyt jotain rosvoja oli.)

   Eihän se mun kännykkä sentään semmoista puhunut (vaikka se osaa puhuakin, jos ei halua lukea tekstiä) ja videota se näytti tästä toisesta tapahtumasta. Mutta minkä minä sille voin, miten mieli yhdistelee asioita. On se vaan joskus niin arvaamaton.
   Varmaan ne ihmiset kuunteli, mitä se raukka yritti puhua. Mutta vaikea niiden oli kuunnella, kun melu oli niin kova,
   Jotenkin alkoi hermostuttaa, jospa kuulin ja näin väärin. Jospa ne kuitenkin oli hiljaa ja antoi sen puhua. En aina voi luottaa itseeni, kun saatan nähdä näkyjä. No se oli vain sellainen juttu. Kukaan ei hyökännyt kenenkään kimppuun. Ehkä mun mielikuvitus teki tapansa mukaan kärpäsestä härkäsen.

   Poista
  2. Liisu, mahtavan näyn näit kännykästäsi! Minä voisin nähdä samanlaisen näyn, jossa Pilatus antaa kansan valita, ja se kansa on lauma toistensa huudoista villiintyneitä barbaareja, jotka valitsevat verta ja suolenpätkiä, jotta heillä olisi viihdykettä ja vähän kiihotustakin. Tuntisivat itse olevansa hyviä ja yleviä, kun paha silvottaisiin ja heitettäisiin kulkukoirille. Olisi taas puhdasta ja siistiä.

   Jaa jaa, ehkä minunkin mielikuvitukseni heitti häränpyllyä, kun näin niin selvästi saman näyn.

   Poista
  3. Joo, näky se oli! Kuulin että ne kännyssä huutajat olivatkin monikulttuurisen Suomen puolustajia. Ja että ne oli kaiken lisäksi suvaitsevaisia! Siis hyvällä asialla. Suvaitsevaisethan suvaitsevat. Siis suvaitsevat? ( ja minä kun luulin että ne oli vihaisia, mutta kerrankos ihminen erehtyy)

   Poista
  4. Iines, ei mun oikeastaan ollut tarkoitus siitä kännyasiasta edes puhua. Piti vain ihmetellä sun tukkeja ja klapuja hakkaamaan pystyvää olemusta. Tunnustan: en ole ikinä pystynyt moiseen, en ole uskaltanut edes kirvestä ottaa käteen. Tai ei sekään oikeastaan ollut se asia, vaan se oli asia, jonka sivuutit noin vain ohimennen. Asia, joka minusta on kauhean tärkeä... miten sen nyt sanoisin, se koski jotain haastattelua. Heti tuli mieleen kirja. Ja ei mikä kirja tahansa, vaan se, josta olet jo aiemmin joskus kauan sitten ohimennen maininnut. Kirja, jonka haluaisin lukea. Ehdottomasti. Haluaisin. Koska se kiinnostaa minua vaikka olen kuullut sinun siitä vain mainitsevan. Onko mitään keinoa saada tietää edes sen kirjan nimeä? Tai kustantajaa, tai jotain muuta, vihjettä edes? Vaikka salanimellä?
   Ymmärrän, että sinun on vaikea siitä puhua, enkä halua olla liian tunkeilevainen. Mutta minä tykkään kirjoista.

   Muistan, kun van Vaari kertoi, että hänen kirjansa julkaistaan, ja tutkin kaikkien kustantajien kustantamat kirjat sinä keväänä, jolloin hän puhui siitä. En saanut selvää. Se jäi ikuiseksi salaisuudeksi. Jääköhän tämäkin. No jos jää, sille ei sit voi mitään.
   Mutta tiedän, että kirja, jota nyt tarkoitan, olisi varmasti lukemisen arvoinen. Vain vajaa prosentti kustantajille lähetetyistä kirjoista saa kokea päivänvalon.

   Poista
  5. Liisu, van Vaarista minäkin olisin tahtonut tietää lisää ja lukea hänen kirjojaan. Sen hän täällä taisi julkisesti kertoakin, että kirjat ovat olleet tietokirjoja, tai siis tietopuolisia kirjoja. Tämä viittaa asiantuntijuuteen. Toisaalta näen van Vaari Kolehmaisen veijariromaanien ja näytelmien kirjoittajana mielikuvituksessani. Mikä loistava tarinaniskijä!

   Liisu, olet oikeassa. Minun on vaikea puhua tuosta tarkoittamastasi kirjasta, koska kunnioitan tekijän halua pysyä tuntemattomana. Olen kuitenkin iloinen ja ylpeä hänestä, joten tänne vuotaa aina jotakin pientä juttua, hänen luvallaan. Sen voin sanoa, että tuo kirjoituslaji ei ole klassinen eikä pyri edes suureen vaikuttavuuteen tai totisuuteen. Minä olen kuitenkin vakuuttunut ja vaikuttunut! Toinen kirja on jo oikoluettukin. Kolmas käsikirjoitus matkaa maailmalle, englanninkielisenä. Töitä on siis tehty. Ehkä joskus kerron enemmän. Kiitos, Liisu, kysymisestäsi, olen iloinen siitä. Toivoisin voivani toteuttaa toiveesi ja mietin, voinko tehdä sen jotenkin, koska arvostan sinua suuresti.

   Poista
  6. Van Vaarin kirjoista minäkään en ole päässyt kärryille, vaikka olemmekin olleet takavuosina peräti samassa työpaikassa (tosin eri vuosikymmeninä, enkä yrityksistäni huolimatta ole kyennyt tunnistamaan häntä, väkeä oli niin paljon ja sen aikaiset lähteet kehnoja),

   mutta tähän Iinekselän tyttären kirjaan luulen törmänneeni, vaikken sitä sen kummemmin olekaan etsiskellyt. Lueskelen ja selailen sen verran tarkkaan kaikenlaisia kirjallisuus- ja kulttuurisivuja, että kerran taisi tärpätä: ajattelin, että voisiko olla, googailin vähän lisää ja niin moni asia täsmäsi, että osuma taisi tulla.

   En tietenkään kerro enempää täällä, mutta Liisu, mehän asumme kilometrin päässä toisistamme (näin kuvittelen?), joten tehdäänkö salaperäinen kohtaaminen Kaisaniemen puistoon, istahdetaan penkille muina miehinä ja naisina, neilikat napinlävessä - ja vaihdetaan lähtiessä puolihuolimattomasti kirjekuoria...

   Minun kuoressani olisi nimi ja sinun... jaa, mitähän siinä olisikaan... Runo?

   Poista
 6. Ihmeellisen usein persujen sotaurhot eivät ole käyneet armeijaa lainkaan. Halla-ahoa ei aikanaan olisi voinut vähempää kiinnostaa, pitkätukka halusi sivarissa ollessaan perustaa pornokaupan Lieksaan. Immonen yritti,mutta rahkeet eivät riittäneet. - Sitä se teettää, sitä se teettää, kauheita patoutumia ja Immosen kohdalla natsien kanssa hengailua.

  VastaaPoista
 7. Hieman ihmettelen tuon surkean vähemmistön, saksalaissuuntautuneen persujen oikeistolaidan, vihamielisyyttä meitä tosisuomalaisia kohtaan.

  VastaaPoista
 8. Jaa yli 30 vuotta tässä ollaan jo paiskittu, mikähän siinä on, että Immosen työura on vuosiltaan toistaiseksi niin vaatimaton. Hänen asioistaan en sen tarkemmin tiedä, mutta on se hyvä, että maassamme on toistaiseksi riittävät turvaverkot, jos oikeistolaista nuorta leikki vetää työntekoa enemmän puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaista vihaa.

   https://maoismi.wordpress.com/category/suomalainen-imperialismi/

   Poista
  2. Anonyymi, tässä blogissa ei harrasteta pelkkää linkkilistausta, koska linkit eivät keskustele - harva avaa niitä. Mitä asiaa sinulla siis on? Voisitko kertoa omin lausein, eli ole hyvä ja puhu.

   Poista
  3. Älkää nyt rakkaat anonyymit vaietko, vaikka minä täällä tärkeilen. Se on yleensä ohimenevää. Tykkään anonyymeista heitoista. Ne ovat merkityksellisiä ääniä, vaikka Antti Alanen Kemppis-blogissa mitätöikin anonyymit kommentoijat. Hyi Alasta.

   Poista
  4. Mutta kun minä puhuttelin Alasta ihan nimellä, niin hän vastasi kohteliaasti.

   Ihme juttu muuten, ettei monikaan tunnu tajuavan kysymystäni: ei minua kiinnosta, onko monikulttuurisuus hyvää vai huonoa, vaan se miksei sitä saa vastustaa?

   Poista
  5. Kysymys on oikeutettu, koska jos sitä ei saisi politiikan keinoilla vastustaa, tilanteemme olisi todella huono. Hyvin kaukana olisimme demokratiasta, koska "järkevyyssyyt sitä edellyttävät".

   Poista
  6. Luin keskusteluosuutesi Kemppis-blogista, Tapsa, ja minusta kyllä olit ytimessä. Ihailin suoruuttasi ja rehellisyyttäsi. Alanen oli epäilyttävä hymistelyineen.

   Poista
  7. Tässä monilkulttuuri-hypetyksessä on aistittavissa vähän samaa henkeä kuin nykyisin taas voimistuneessa kaksikielisyyden ihannoinnissa. Luin sellaisenkin tutkimuksen, jossa todistettiin kaksikielisyyden tekevän ihmisistä parempia, älykkäämpiä jne, koska aivot kehittyvät eri tavalla.

   Varmaan näin onkin, mutta kun sen jälkeen tällä tiedolla perustellaan pakkoruotsia, niin metsään menee.

   Eihän meistä syntyperäisesti yksikielisistä suomalaisjunteista saatu kaksikielisiä kosmopoliitteja, vaikka ruotsia on luettu lapsesta asti. Sen sijaan suuresta osasta ruotsinkielisiä tulee Suomessa automaattisesti kaksikielisiä.

   Itse asiassa tutkimukseen sisältyy se piiloviesti, että meidän kaksikieliset suomenruotsalaisemme ovat kuin ovatkin bättre folkia, meitä parempia, koska ovat kaksikielisiä.

   Poista
  8. Minä olen lukenut ainakin viittä eri kieltä enkä osaa niistä yhtäkään. Olenko kosmopoliitti?

   Olenpas!

   Mannerheim sanoi että "olen taistellut usein ja hävinnyt aina". Olihan hän silti sotasankari.

   Olipas!

   Poista
  9. Päätin mennä työväenopistoon lukemaan eestiä. Sen jälkeen perustan Läänemeren Liikkeen, joka ajaa Viron ja Suomen valtioliittoa.

   Yhteisvaltion nimeksi tulee Saamenmaa ja kieleksi saame, koska on itämerensuomalaisista kielistä puhtain ja alkuperäisin.

   Ki megy velem?

   Poista
 9. Kaheleita riittää, mutta mitä halusit linkillä kertoa? -"äiti, äiti, miksen mä saa olla hitleriläinen, ku ihan kaikki muut on leniniläis-maolaisia vihervassareita"?

  VastaaPoista
 10. Voisivat tasapuolisuuden tai edes älyllisen rehellisyyden nimissä myös ylioppilas Arhinmäki ja Ly Andersson luopua vallankumouksen - käsittääkseni jopa väkivaltaisen - kannattamisesta. 

  Vai voiko se tosiaan mennä niin, että he saavat arvioida oman vallankumouksensa ajamisen oikeutetuksi, muiden esittämät vallankumoukset ei-oikeiksi? Miten epä-älyllistä!

  Minä en kannata kummankaan tahon esittämiä kumouksia! Kannatan tasapuolista sanan- ja ilmaisunvapautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkös nuo kaikki ole parlamentaarikkoja? Varsinaista vallankumousretoriikkaa en havainnut edes Immosen julistuksesta. Tuskin nuo sellaisesta haaveilevat, eduskunnassa riittää pullaa ja berliininmunkkeja, minkä malttavat niitä taksiajeluiden välissä ahmia.

   Poista
  2. Immosesta on vaikea sanoa mitään yhden viikonloppuyönä kirjoitetun oudon repliikin perusteella. En ole kuullut miehen puhetta missään enkä tunne hänen taustoistaan muuta kuin sen, mikä nyt on kerrottu - hän keskeyttää kaiken. Sen ongin äsken itse selville, että armeija oli keskeytettävä loukkaantumisen vuoksi. Närkästyneet eivät sitä sanoneet.

   Sen sijaan olen kuullut omin korvin ja nähnyt omin silmin Ly Anderssonin sanovan Ylen ajankohtaishaastattelussa itsenäisyyspäivämellakan jälkeen, että vallankumous oikeuttaa myös väkivallan.

   Arhinmäki myös on ilmoittautunut vallankumoksen kannattajaksi.

   Poista
  3. Jos Iines, olisi kansanedustajaehdokas, äänestäisi häntä. Olisi puolue mikä tahansa.

   Poista
  4. Samoin minä. Ihmisen moraalinen rehellisyys on kunnossa, kun hän uskaltaa asettua valtavirtaa vastaan.

   Immonenhan on varmaan äärioikeistolainen ja kansallismielinen ressukka, mutta häntäkin on mätkittävä samoin perustein kuin muitakin.

   Manifestin lapsellisen retoriikan systemaattinen väärintulkinta on oikeastaan aika pelottavaa. Sellaista bäckmannilaista, samaa harrastetaan Venäjällä.

   Poista
  5. Tämä noussut kiihko on todella pelottavaa. Aina kun metelinpitäjät ratsastavat hyvyyden kaapu yllään, ollaan vaarallisilla vesillä. Kohina eskaloituu sfääreihin, jotka syntyvät muusta kuin asiasta. Kutsuisin tätäkin tyhjien aukkojen täyttämiseksi omilla ennakkoluuloilla. Jäljelle jää kysymys: mistä tämä lynkkausmieli oikein kumpuaa? Meillä on ennenkin siedetty kielikuvia.

   Poista
 11. Asia vain on niin ettei tätä Korni-Arhinmäkeä oikein kukaan ota tosissaan.

  VastaaPoista
 12. Arhinmäkeä ei todella voi ottaa tosissaan, enemmän hän on sellainen taideperformanssi, josta ei oikein ymmärrä, mitä sillä tarkoitetaan sanoa.

  VastaaPoista
 13. Mitä ääriryhmiin tulee, yhä enemmän olen kallistunut ajatukseen, jonka mukaan sellaisten jäsenille ei ole sisimmissään kovin tärkeää, mikä se "aate" on. Yhden Siitoimen porukasta muistan olleen aiemmin kova kommunisti. Yhden entisen taistolaisen tiedän olleen ainakin persujen ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Ja Mussolini. Hän perusti fasistipuolueen, koska sai potkut sosialisteista. Sosialistit saivat sittemmin tuta, kenet olivat joukostaan pois potkineet.

  Hirvisaari on epäonnistunut muusikon tapainen, joka kuitenkin halusi ne aplodit hintaan mihin hyvänsä. "There is no business like showbusiness, exept politics."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että konflikteja haetaan monissa eri puolueissa. Olisiko se hieman jopa perskohtainen luonnekysymys? Esimerkiksi Rosa Meriläinen tuntui aikanaan huomiohakuiselta, enemmän kuin vakavasti otettavalta poliitikolta. Onhan näitä, varsinkin nuorissa poliitikoissa kokoomusta myöten.

   Poista
  2. Innostusta tappeluun ei kannata aliarvioida, monet "humanismit" selittyvät sillä.

   Poista
  3. Politiikka on se laji, jossa olen täydellinen kyynikko. Kaikki politiikka on pelin politiikkaa.

   Sen, että poliitikko valehtelee, tietää siitä, että hän avaa suunsa tai kirjoittaa.

   Poista
  4. Ainakin persujen pitäisi olla kanssani samaa mieltä. (viitaten viimeaikaisiin linjanmuutoksiin. Buuuaaaaahhaaahhaa.....)

   Poista
  5. Jarla sen varmaan huomenna kertoo: "Miljoonasatatuhatta pääkaupunkiseudun asukasta jätti osallistumatta ´minulla on unelma´mielenosoitukseen!"

   Poista
  6. Kenties kertookin. Vaan tässä taisi käydä niin, että huolimatta HS:ien hypetyksestä myötätunto kääntyikin sen tilaisuudessa keskustelemaan tulleen ja juontajan estämän Turkkilan puoleen. Osallistujat mylvivät juontajan provosoimina kuin muinaiset barbaarit ja estivät dialogin. Jokseenkin sivistymätöntä ja epä-älyllistä toimintaa.

   Poista
  7. Ja katso. Turkkilainen vuodatti isoja kyynelkarpaloita, hänen oli niin paha olla, mutta samalla hän tunsi suurta autuutta ja iloa siitä sovitustyöstä, jonka hän tiesi tehneensä. Ja niin oli, että kyyneleet valuivat Putkosenkin karheille kasvoille, vaikka hän niitä häpeillen koitti peittää. Soinilta kuului jylisevä ääni: "totisesti, totisesti, hän on meidän poikamme! "

   Poista
  8. Turkkilainen, piti olla Turkkila.

   Poista
  9. Harmi, että dialogi menetettiin Tino Singhin taitamattomattomuuden vuoksi. Sehän oli Johanna Sumuvuoren tavoite. Hän tilaisuutta kai järjesti. Olisi nyt vähän opastanut juontajaa!

   Poista
  10. Turkkilainenhan oli loistava veto! Samoin tuo kuvitteellinen Jarla.

   Minäpä muuten olin siellä Kansalaistorilla, joten olenkohan nyt parempi ihminen?

   Tummaverisen kuuluttajan (Tino?) alkupuhe on asenteellisuudessaan aika karmea. Hän puhui siihen suuntaan, että myös meidän on annettava myös niille muillle, suvaitsemattomille, ahdasmielisille ja tietämättömille toki oikeus esittää oma mielipiteensä, vaikka se onkin väärä.

   Eli me olemme parempia ihmisiä, he ovat huonompia ihmisiä.

   Poista
  11. Olet parempi ihminen ja saat kaikki syntisi nyt anteeksi, Tapsa. Vaan ettet vain ollut ketunhäntä kainalossa siellä lampaitten joukossa?

   Poista
  12. En suinkaan, enhän minä ole monikulttuurisuutta vastaan sinänsä. Ihmettelen vain, miksei joku muu saisi sitä vastustaa.

   Tänään Hesarissa muuten Kristiina Markkanen kirjoittaa aiheesta mielestäni aika hyvin, perusteita avaten, ja sen luettuani ihmettelen vielä enemmän koko kalabaliikkia.

   Poista
 14. Minullakin on pullaa, joten en niin välitä politiikasta, saati vallankumouksista, mutta hirttäjäisiin osallistuisin mielelläni!! Ihan sama, kuka hirtetään.
  Rovio voisi tosin olla katarttisempi, koska polttamisrituaaleihin liittyy niin vahva symbolinen merkitys. Samalla voitaisiin polttaa Suomen lippuja sananvapauden hyväksi, ja paistaa makkaraa. Säävarauksella toki. Jos sataa, niin sitten hirsipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, Schnur! Pannaan sinne rovioon samantien sirpit ja vasarat, tähdet ja vaahteranlehdet ja kaikki värit, varmuuden vuoksi. Kirjarovio olisi kova sana.

   Poista
  2. Tulen mielelläni katsomaan kanssanne roviota, mutta hirsipuu vähän hirvittää.

   Poista
  3. Esittääköhän tuo Iineksen ylös laittama kuva Jeanne d'Arc'ia? Vaikuttaa siltä.

   Miltä olisi tuntunut olla Jeanne d'Arc, hänethän taidettiin polttaa roviolla? Sitä on kai mahdoton tietää aneliko hän armoa vai kuoliko rohkeana. Hieno kuva, joka tapauksessa. Jeanne d'Arc taidettiin julistaa pyhimykseksi, ellen väärin muista.

   Poista
  4. Kyllä esittää Jeanne d'Arcia, jota ihailen. Siinä oli nainen, joka ei kääntänyt takkia! Pyhimykseksi julistettiin minunkin muistini mukaan - en ole tarkistanut asiaa.

   Poista
  5. Elokuvissa Jeanne ainakin kuolee armoa anelematta, hillityn ja arvokkaan näköisenä. No, siinä yhdessä filmissä hän muljauttelee hurjana teevadin kokoisia silmiään, muttei siinäkään muuten mesoa (ai niin, mutta se onkin mykkäfilmi).

   Poista
  6. No oletetaan, että hän on ollut kuolemaansa asti rohkea. Se tuntuu mukavalta. Maailma kaipaa rohkeita ihmisiä, jotka havaitsevat ihan oikeita epäkohtia ja yrittävät ainakin taistella niitä vastaan. Huom. taistella! Ei kannata juuttua sanoihin, on paljon todellista epätoivoa ja vääryyttä, jota vastaan voi, jos uskallusta riittää, koettaa omalta osaltaan oikoa. Sanat on sanoja. Teot on tekoja.

   Inhoan tapaa jolla poliitikot yrittävät nostaa itseään ja puoluettaan jonkun jonkun toisen mustaamisen avulla. Ja eikö kansanedustaja tosiaan saa/voi olla rehellinen ja kertoa omia ajatuksiaan. Ja pitääkö aina ajatella "mitä toisissa maissa ajatellaan", huh, mitä vieraskoreutta! (no nyt olen tarpeeksi omalta osaltani paasannut. Melkein valmis roviolle, mutta hirsipuusta en pidä, siinä jää rumasti roikkumaan. Tuli sentään puhdistaa, vaikka vaarallista on sekin.
   Piti lähteä lenkille, tuli sade!
   (Ah, ihanaa, ei tarvikaan mennä. Kuka sitä nyt sateella.)

   Poista
  7. Sadetta ja ukkosta luvattiin, mutta missään, missä tänään kävin, ei satanut silloin, kun olin siellä. Aurinko paistoi ja ihmiset istuivat terasseila virvokkeita nauttimassa. Nyt ilta on kerrassaan kaunis, aurinkoinen ja tyyni.

   Jollakin tapaa nyt lehtikuvissa näkyvät ihmiset kyllästyttävät, kaikessa suvaitsevuudessaan. Minä en suvaitse, koska en ymmärrä sitä, että joku olisi alapuolellani, erikseen suvaittavana. Enhän minä ole parempi kuin yksikään suvaittava.

   Tänään istuin bistrossa kahden vettä juovan arabin vieressä colani kanssa. Toisella puolellani oli neljä kantasuomalaista muijaa samppanjapullonsa kanssa. Hyvä siinä oli istuskella ja katsella ihmisiä. Suurin ihmetykseni aihe siinä vilinässä oli se, että nuoret suomalaisnaiset pukeutuvat niin usein kokomustaan. Toinen havaintoni oli, että keski-ikäiset naiset, minä mukaan lukien, olemme niin beigejä ja värittömiä.

   Poista
  8. Lisäys: keski-ikäiset ja vanhat naiset, minä mukaan lukien - -.

   Poista
  9. Minä voisin tietysti tuoda omat kirjani siihen rovioon, jos ei ainakaan isoa jätemaksua mene.

   Kesätakkeja minulla on kaksi, toinen on valkoinen, toinen musta. Farkut ovat setämallin siniset Levi´s 501. Siinähän sitä värejä jo onkin, onkos niitä muitakin?

   Poista
  10. Jaa mutta sinnehän liiat kirjansa saisi. Ne, joita kukaan ei jaksa tai huoli edes ilmaiseksi. Mitä ihminen ylipäänsä tekee valtavalla kirjastolla, kun on kerran julkinen kirjasto ja internet? Mammonaa se kirjakin kai lopulta on.

   Ostin muuten värikkään villatakin, toisten yllyttämänä. Jotenkin vaan luulen, etten saa sitä pidetyksi.

   Poista
  11. PS Setämallin Levikset kuulostaa hauskalta! Meikäläinen osti rouvamallin farkut ja niihin sopivat tykötarpeet. Kyllä niissä heilua jaksaa.

   Poista
  12. Levi's on setien ja tätien farkkumerkki.

   Poista
  13. Älkääs ny, ette kai ole tosissanne, kirjoja rovioon!? Mitähän meistä taas ulkomaillakin ajateltaisiin? Siellä, missä poltetaan kirjoja, äänestetään kohta persut hallitukseen. Ai niin.

   Poista
  14. Schnur, juu, tottakai tosissaan, mitäs kirjoilla..

   Siis leikkimielistä hupailua, toki! Ostan edelleen kirjoja, vaikkei huusholliin niitä mahdukaan. Enkä raaski myydä vanhoja pois. Eilen oltiin isossa kaupungissa, jossa tarjolla oli vaikka mitä hepenettä ja härpäkettä. Kirjakauppa oli kutsuvin.

   Poista
  15. Voi että on kivaa kun Schnur heittäytyy vallattomaksi! Senkin hän kun myös auch osaa! Voi Vittulan Väki!

   Ps. Tuo viimeinen lause on kohteliaisuus. En osaa olla kohteliaampi. Tunnen aika paljon Vittulan Väkeä, he kaikki ovat kunnollisia ihmisiä. Hehän aikoinaan elivät myymällä ns. välittäjäaineita ihmisille, nykyisin he keräävät hivenaineita ja tyhjiä tölkkejä ja hiilihydraatteja ja vitamiineja ja myyvät niitä ihmisille. Mutta vielä 60-luvulla, muistatko Tapsa, Vittulan Väkeä näki runsaasti Kajaanissa. Jossa hyö työnsivät niitä kottikärryjään. Jotka olivat täyteen lastattu välittäjäaineilla. - 60-luvulla tuli sitten tämä rautalankamusiikki myös. (Mutta se mielestäni on ihan eri asia eikä kuulu tähän. )

   Poista
  16. Mikis, ihan totta, Vittulan Väen ansiota kaikki, tai jos ei kaikki, niin ainakin heille saa olla paljosta kiitollinen. Ilman heidän vitamiinejaan ja hivenaineitaan ei tällainen kalvea, veretön impi jaksaisi edes kättänsä taikka mitään punnuksia nostella, tahi raahautua luolastaan ulos: istuisin vain ja huokailisin, ja selailisin puhelinluettelon Keltaisia Sivuja. - Tänäänkin tein kolmen tunnin pyörälenkin, ja vaikka välillä vitutti ylämäessä kun tuuli, niin kottikärryllinen välittäjäaineita sai pyörän kulkemaan kuitenkin aika kevyesti. Toivon vain, ettei tämä läheinen suhde Vittulan Väkeen tee minusta liian vittumaista ihmistä. (ja toivottavasti tuo ranskankielisen sanan käyttö ei luo sellaista vaikutelmaa, että yritän olla parempi kuin olen.)

   P.S. Kajaanissa en ole koskaan käynyt, Jyväskylässä monta kertaa. Se auch on kaunis kaupunki. Enkä nähnyt siellä ralleja tai mellakoita; kaikenlaista muuta kyllä.

   Poista
 15. Ennustavat, että tulevaisuudessa on vain e-kirjoja. En kyllä halua uskoa siihen, sillä jos pitelee kirjaa kädessään ja on lukenut sen, on se muuttunut eläväksi olennoksi, varsinkin jos on pitänyt siitä.

  Sellaiset kirjat, joihin ei tee mieli tarttua enää toista kertaa, kuolevat käsiin jo lukiessa, eikä niitä sure, vaikka ne roviolla poltettaisiin. Ajattelisi vain, että ehkä se on kirjalle parempi tapa haudata kuin kaivaa maahan.

  Paljon on kertynyt tablettin minulla myös e-kirjoja. Niitä kyllä lukee paremman puutteessa. Niitä ei paljon kannata ostaa, kun ne yleensä ovat Suomessa melkein yhtä kalliita kuin painetut. Ainakin vanhoja klassikkoja voi ladata koneelleen ilmaiseksi esim. Gutenbergistä. Niitä minulla onkin suurin osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin paperikirja kuolee, tai paperilehti. Uskon molempien säilymiseen vahvasti. Luen kyllä e-kirjoja ja olen jopa tilannyt yhden sanomalehden digiversion. Ai, miten paha sitä lehteä on lukea! Kyseessä on paikallislehti. Paperikirjaakin on parempi lukea, joskin e-kirjakin miellyttää lukemisen helppoudella.

   Kirjastoissa on toistaiseksi e-kirjoja minimaalisesti. Gutenbergiä käytän, ja Elisa-kirjaa, josta myös saa ilmaisia klassikkoja. Esimerkiksi Jussi Valtosen paksun teoksen tilasin Elisasta.
   Poista
 16. Kirjojen polttamisessa typerintä on se ettei niitä makuloida normaalisti: saataisiin uutta sellua. Josta tehdä paperia. Ja taas jotkut saisivat tuhria tonneittain paperia täyteen käsit-tä-mät-tö-miä kirjaimia, sanoja, lauseita, virkkeitä, kappaleita, lukuja... etc. - Kirjojen polttaminen on hölmöä.

  Käsikirjoitusten polttaminen on kamalaa!
  Ja kirjailijoiden polttaminen on vielä kamalampaa!

  Ps. Minulla on Lee Cooper farkut joissa lukee "quality denimsince 1908". En minä tiedä mitä se tarkoittaa mutta niin niissä lukee. Ostin ne Mikkelin Carlsonista vuonna 2008. (Muistaakseni.) Hyvin olen niihin mahtunut ja hyvin ne ovat jalassani pysyneet... paitsi ei nyt tietysti aina. Toisaalta, ei minulla aina kengätkään ole jalassa (koska en ole hevonen). Kenkäni ostin Kajaanin Sokoksesta vuonna 2007. Niissä lukee POMARFIN, easygoing excellence. Siitäkään en tiedä mitä tarkoittaa? Mutta olen niillä ihan mielelläni tallustellut eri paikkoihin, mm. kuuluisasta pisteestä A pisteeseen B. (Ja myös takaisin!) Viimeiset alkkarini (2 kpl) ostin Rakveren(EAST) Anttilasta. Ne ovat valkoharmaan raidalliset ja pukevat minua mielestäni aika hyvin; ne istuvat myös.Plus seisovat kans kun minä seison.( Ihanat pöksyt!) Niissä ei mitään iskulauseita ole, on lähinnä pyykkiohjeita, tai siinä kohtaa joka jää navan alle,lukee että "frank fields". - Lienee joku ameriikkalainen näyttelijä? En tiedä.

  VastaaPoista
 17. Täällä Jyskälässä (Jyväskylän hellittelynimi) on jotkut ihme Rallit menossa. Porukkaa on kun pipoa. Mikäs siinä, siinähän on, ei se minua päähän ota. (Huomasitteko! en sanonut "ei se minua vituta!" Yritän siistiä kielenkäyttöäni.) Olen Formula-1 ihmisiä. Rallit ovat minusta lähinnä lauluja. (Ja trallit tralleja ja pallit palleja.) Mutta kun kävelin äsken Alkosta kotiani kohti, niin yksi ralliauto ajoi ohitseni ja sanoi PÖÖÖRRRPÖÖRRR. Kiva että ajoi ohi. Olisi ollut erittäin kiusallista jos se koko ajan olisi ajanut vierelläni.

  Ps. Harvoin olen ollut seuramatkoilla... ei, en minä niitä inhoa. Mutta em mä jaksa olla aina porukan messissä. No nyt olin, oltiin Kööpenhaminassa, ja osallistuin myös kiertomatkalle. (Koska se kuului siihen matkan hintaan.) Istuin bussin takapenkillä, pariskunnat istuivat edessä, siellä myös kuski ja opas istuivat. Ainoastaan yks pummin näköinen minua vanhempi (koska olin silloin aika nuori) nuorukainen rötkötti myös siellä takana. Kun opas sieltä edestä puhui mikkiin, kuului se myös taakse, ja kun se sanoi "vasemmalla näette sen ja sen", niin käänsin pääni vasemmalle. Ja näin. Kun se sanoi "ja edessämme viistosti oikealla..." no, joo. Näin taas. Olin turistioppaan johdateltava, ja kiltti. (Koska olen saanut hyvän kotikasvatuksen.) Mutta kun se opas sanoi... "ja taaksemme jäin XX:n linna..." niin se vieressäni rötköttävä jätkä sanoi "hyvä että jäi. hyvä ettei tullut mukaamme". - Mua rupes naurattaa.

  VastaaPoista
 18. Jos olisin tangosäveltäjä ja tuntisin kaikki nämä alkoholiin kuolleet kolleegani, säveltäisin tangon tilhestä. Tai tilheistä. Tilhet, tilhet lennättekö jo pois./Voi, voi kun taas katoatte, en mä/tiijä minne vittuun meette./Tilhet. tilhet niin paljon sanomatta jää/kun aina teillä kiire muualle on. - Sävelmän voisi varastaa vaikka Baddingilta. Tai Erikeepperiltä.

  Lyön Sorbuspullon vetoa että kohta tekin laulatte "tilhet, tilhet..."

  Ps. Tilhen suosikkipuu Pihlaja on latinaksi Sorbus! (Ettäs tiedätte.)

  VastaaPoista
 19. silence, silence

  Ahvenenmeren ulkosaaristo marraskuun loppupäivinä kun räntää sataa vakaasuorana, on kaunein maisema jonka tiedän. Se on Hiljaisuutta. Jos et itse olisi siellä, ei siellä olisi ketään. (paitsi bakteereja. eläimiähän nekin. ja viruksia. mutta nehän eivät eläimiä ole.) Talvinen Ahvenanmeri on myrkynmustaa. Jäät ryskyvät. Siellä täällä luodoilla on lumilaikkuja. Kivi on harmaata ja märkää. Ei niihin maisemiin tee mieli jäädä yksin... silti niitä kaipaa, heti, kun sieltä lähtee pois. On se kummallista?
  Lappi on toinen kummallisuus. Oikeastaan kyse on samasta. Siitä että Kun maisema on tarpeeks karu, se tulee sun sisääs, ei se kysy lupaa. Se vaan tulee. Muualla, kuten Keuruulla tai Puumalassa, maisemat on nättejä, liian nättejä, ne ikään kuin taputtaa sua poskelle. Ei siinä mitään. Se vaan on eri asia). - Suot ovat myös kivoja, etenkin aapasuot. Niihin voi vaikka eksyä. (Kun ajattelee vaikeita tai liian surullisia asioita.)

  VastaaPoista
 20. Rakastan hiljaisuutta. Kerran etsin sitä A. nimisestä saaristosta. Vuokrasin sieltä viikoksi mökin. Oli marraskuuta. Vuokraisäntä ajoi minut sinne moottoriveneellä. Mökin vuokra oli halpa, ei ollut sesonkiaika. Minulla oli kassillinen viinaa ja ruokaa, enempi viinaa. Ajattelin olla rauhassa kaikesta, myös itsestäni, ajattelin kirjoitella jotain. Tuli ilta ja nukahdin. Aamulla kun heräsin niin mökin joka nurkassa vinkui, tuuli niin vitusti. Päivälläkin vaan vinkui. Samoin illalla. Ja yöllä. Välillä kävin ulkona mutta saatana kun siellä oli kylmä, lunta satoi päin naamaa, ja vinkui, ei siellä voinut olla. Istuin sisällä ja join viinaa ja kuuntelin kun vinkui. Toisena päivänä taphtui ihan samat asiat samassa järjestyksessä. Samoin kolmantena. Neljäntenä päivänä jänis pomppi siitä ohi, minun ohi, ja muutenkin se oli erilainen päivä: lopetin syömisen. Ei enää maittanut. Join vaan. Viidentenä päivänä en mitään muuta tehnyt kuin join vaan. Sitten viinat loppuivat. Kaikki paikat vaan vinkuivat. En uskaltanut käydä enää edes ulkona, siellä satoi niin sakeesti räntää, ettei nähnyt. Pelkäsin eksyväni, vaikka se saari oli niin pieni, että jos sinne eksyi, piti olla Velho. Kuudennen päivän vain nukuin, aamusta iltaan, se oli helppoa, koska oli pimeää. Yön valvoin. Ja ajattelin "ei tää mitään, ei tää mitään". Niin pysyin järjissäni. Ja sit se moottorivenemies, mun vuokranantajani, tuli hakee minut pois siltä saarelta. Kysyi ensimmäiseksi - tietysti - että miten minulla aika täällä oli kulunu? Minä, hampaat kalisten koska oli niin saatanan kylmä ja krapula ja tuuli vaan koko ajan vihelsi, mietin mitä vastaisin. Tai en minä tiedä mietinkö minä mitään. No, ainakin hytisin. Sanoin jotain että "kiva kokemus. ei siinä mitään. onneksi ei liian kiva." Ukko höpötti kaikenlaisia kalastusjuttuja, oli saanut liki sata metriä pitkän hauen yms, ja muuta ja poltti piippua ja ajoi minut rantaan, sillä motskaribaatilla. Hyvästeltiin. - Löysin keltaisen Wartburgini lehdettömän vaahterapuun alta jonne sen olin viikko sitten parkkeerannut, ja ajoin kotiini, Jyväskylään.

  VastaaPoista
 21. Reissutarinat on kivoja.Kaikki tarinat ovat kivoja. Minäpäs reissaan tänään kaupunkiin ja muutkin täältä mökiltä palaavat omiin koteihinsa. Niin se kesäkin men kaikkien kukkien kukkimatta. Tämä aika merkitsee väistämättä syyskauden tuloa, koulun alkuineen. Vaan kiva on palata kaupunkielämän helppouteen. Väliin hermo aloi jo kiristyä alituiseen menoon, tohinaan ja jatkuvaan kälätykseen. Yksi on, joka on minusta erityisen hermostuttavaa: läheisriippuvuus. On pari varttuneempaa ystävää, jotka käyttävät muita ihmisiä, kun eivät koskaan halua olla yksin, itse. Minä taas tarvitsen välttämättä myös rauhaa ja yksinoloa jaksaakseni taas iloita muista. En kestä tauotonta kälätystä.

  VastaaPoista
 22. Mä luulen että vaikka sulla ei olisi puhevikaa, vaan puhuisit kuin Demosthenes, et silti kälkättäisi. Se ei kuulu sinun luonteeseesi. Näin minä ajattelen sinun kirjoitustesi perusteella. Vaikka... välillä sanot mielipiteesi niin nopeasti, että se on ihan väärä, ja äkkiä korjaatkin sen; sanot vain että te muut vääristelette minun sanomisiani! Ihastuttavan rakastettava piirre sinussa, oi Iines! (Eihän kukaan koskaan aina voi olla oikeassa!) Kaikilla meillä on omat heikkoutemme, paitsi hölmöillä, heillä ei heikkouksia ole. Siksi he ovatkin... no niin, antaa olla.

  Minusta sinä olet kamalan kiva, ihmiseksi!

  nimimerkki: "mikis"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, mikis, olet luultavasti täysin oikeassa. Kyllä minä olen kuullut, kun minun läheiseni jupisevat, että jaaha, tämä kuuluu osastoon "kyllä Iines tietää". Kummallista asiassa on vain se, että ne näkevät siinä jotain huvittavaa. Minähän olen aina oikeassa ja tosissani. Viimeksi olin ratissa, kun pari vänkääjää väitti jotain posketonta siinä auton penkeillä, ja se johti siihen, että minä tein huomaamattani ja hiiltyessäni vaarallisen harakiriohituksen, kun keskityin olemaan oikeassa ja suhautin karavaanarin ohi keltaisella viivalla. Takapenkki kirosi kuin tukkimies, ja minä tietysti häpesin. Vaan olin minä silti oikeassa...

   Poista
 23. Minä kuuntelen parhaillaan radio Suomea. Olga Ketonen siellä aika härskisti ruotii vanhoja Yleisradion toimittajia. Muistan kyllä, että aikanaan minuakin Anneli Tempakka ja Maija Dahlgren ärsyttivät suuresti. Dahlgren oli nykyisen ajatukseni mukaan kunnoitettava siinä oman linjansa ajamisessa. Suorastaan ihailtava. Mutta kun. - Toimittaja Ketonen on Ylen kailottajista kaikkein kamalin. Hänen takiaan lopetin aikanaan radio Mafian kuuntelun. Ja radio Suomi menee kiinni NYT!

  Voisiko sen laittaa juontamaan lastenohjelmia tai sijoittaa arkistoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karsea oli myös toimittaja Uma Aaltonen, kaikkien kukkahattutätien esiäiti.

   Maija Dahlgren oli aika kauhea huolimatta siitä, että hän oli työssään varsin arvostettu. Meikäläisen työpaikalla kehuttiin kovasti Dahlgreniä ja Karia. Dahlgren osasi ärsyttää, ja oli täten ärhäköitten toimittajien kastia, ilmeisesti vain väärällä puolella väärine mielipiteineen - näin muistelen. Muuten siis työssään hyvä. Kai?

   Poista
  2. Dahlgren oli hyvä. Tavattoman sivistynyt, mutta myös hyvin vanhanaikainen ja konservatiivinen Kuunteli klassista musiikkia. Hänessä oli myös uhmaksta provosoimisen tarvetta, - kun narisevalla äänellään oikein ärsytti tahallaan, niin tottakai monet hyppivät tasajalkaa kiukusta. Luulen, että siitä hän tykkäsi ja naureskeli partaansa. (no, ei hänellä mitään partaa ollut)

   Poista
  3. Dahlgren roimi silloisen ykköskappaleen, Hassisen koneen "Rappiolla" oikein kunnolla. Muistan, kuinka se suututti. Jopa artisti itsekin taisi puolustautua sanomalla, että pitää kuunnella kappaleen sanat, eivät ne oikeasti kehoita rappioon. Eivät ne tietysti kehoitakaan, mutta ei se biisiä huonontanut. Eikä me mitään sanoja kuunneltu niitä neljää enempää. Kaljaa ottaessa sitä oli kiva laulaa mukana, siinä yhdessä kohdassa me lauloimme aina yhtyeen mukana. Koulupojat.

   Poista
  4. Rappiolla tuli täälläkin laulettua eräissä tilanteissa, ja riemuiten!

   Dahlgreninkin olisi kannattanut kiekaista tuo säe pari kertaa.

   Poista
  5. Minä edelleen arvostan Hassisen koneen erittäin korkealle, mutta arvostan myös Maijaa. Kova akka, ei mikään Olga K.

   Poista
 24. Tapsa riehuu Jyväskylässä. Hyvä Tapsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä minkälainen rangaistus tulee Tapsoille.

   Poista

  2. Kai se niin menee avoimessa yhteiskunnassa, että kaikki riehuvat, kukin vuorollaan ja tavallaan. Milloin uusnatsit, milloin äärivasemmiston anarkistit. Milloin vihreät hilluvat köysissä ja takiloissa, milloin suvaitsevat suvaitsevat ja rummuttavat toreilla. Niin se menee.

   Vaan kylläpäs Anonyymi nimittelee kliseisesti. Hohhoijaa.

   Poista
  3. Hesarissa oli tänään Kristiina Markkasen kirjoitus multikulturalismista (C4). Kannattaa lukea, jos ajatusmaailmassa on vielä tilaa uusille näkökulmille eivätkä ne ole hypersokeroidut. Kirjoitus päättyy sanoihin:"Ja tunnustan: en mennyt torille. Olen kyllästynyt oikeassa olemiseen."

   Poista
  4. Nuo natsikakarat ovat väkivaltaisuudessa omaa luokkaansa.

   Poista
  5. Tämä on totta: uusnatsit kävivät ihmisten kimppuun, kun vasemmistoanarkistit särkevät vain omaisuutta ja lyövät hevosia.

   Poista
  6. Niin, ja ratsupoliisi ajoi viattoman ohikulkijatytön päälle. Jostain treeneistä oli kotiinsa menossa.

   Poista
  7. Päälleajo tapahtui siis vasemmistoanarkistien, noiden reippaiden yliopiston opiskelijoiden, mielenosoituksessa.

   Poista
  8. Yli kolmikymppiset äijät eivät ole enää kakaroita. Ainakaan poliisin kanssa tekemisiin joutuessaan.

   Mitä tuohon Markkasen kirjoitukseen tulee, niin siinä oli joitain hyviä pointteja, mutta loppuletkaus "en mene mukaan koska en haluaa olla oikeassa" oli hitusen höhlä. En halua, että avoimesti ja selkeästi fasistisesta ja natsimielisestä ideologiasta tehdään hämärillä ja huterilla perusteilla vetovoimasta. Aivan samalla tavoin se onnistuttiin isuttamaan saksalaisten tajuntaan aikoinaan. Immonen kamuineen edustaa näitä joiden ihmiskuva perustuu 1930-luvun rotuopeille ja jollekin puhtaalle sekä oikealle suomalaisuudelle. Jollaista ei ole olemassakaan.

   On hyvä, että ihmiset sanoutuvat irti ilmaisemalla julkisesti etteivät ryhdy tämänkaltaisten ajatuspöpöjen kantajiksi tai levittäjiksi.

   Olin mukana Unelmatapahtumassa ja myöntää täytyy, natsimielisten synnyttämä pelko ja ahdistus väheni tuon tilaisuuden ansiosta. Oli sen jälkeen oikein kevyt olo. Näitä lisää!

   Poista
  9. Höpö höpö nyt, Riku! Ratsupoliisilla on omat tehtävänsä, ja jos anarkistit hilluvat tottelematta, syntyy kaaos. Se ei ole työtään tekevän työläisen vika, jos anarkistihulinassa tapahtuu viattomien kolhaisuja.Töissähän poliisiduunari oli.

   Vasemmistoanarkeissa oli tietääkseni paljon yhteiskunnan kaltoin kohtelemia köyhiä osattomia nuoria, ei vain sikarikkaita yliopisto-opiskelijoita.

   Poista
  10. Olet Anonyymi oikeassa, yli kolmikymppiset eivät ole kakaroita. Mutta minä tunnen itseni niin vanhaksi, niin vanhaksi.

   Poista
  11. Iines, on siellä. Yliopistolaisia. Yksi professorikin kuulemma käy Palestiinassa heittelemässä kiviä. Tottakai lähiöiden opetuslapset ottavat mukaan, missä on kivaa ja jännää.

   Poista
  12. Se ratsupoliisi oli ammattitaidoton surkimus.

   Poista
  13. Niin, aika harvoin kuitenkin Suomessa hulinoidaan. En nimittäisi kyllä yhtäkään duunaria ammattitaidottomaksi. Kyllä työympäristö oli sekava!

   Poista
  14. Hannah Arendtilla on esseissään ja kirjoituksissaan, siitä huolimatta että ne on kirjoitettu yli 50 vuotta sitten, hyvin tähän moderniin maailmaan istuvia ajatuksia ihmisen maailma- ja yhteiskuntasuhteesta. Ihmisen olemassaolon ehdoista.
   Tämä eräs niistä: " Moninaisuus on inhimillisen toiminnan ehto, koska olemme kaikki samanlaisia eli ihmisiä sillä tavoin, ettei kukaan ole koskaan samanlainen kuin joku toinen, joka eli tai elää nyt tai tulee elämään."

   Suomalaisuuskin on siis moninaisuutta. Eikä puhdasta, aitoa oikeata suomalaisuutta ole koskaan ollutkaan. Kantasuomalaisuus. Mitä sillä tarkoitetaan? Yksi natsimielinen määritteli sen näin: "molempien vanhempien ja isovanhempien tulee olla syntynyt Suomessa". Sen mukaan minä en ole kantasuomalainen, koska isovanhempani molempien vanhempieni puolelta ovat syntyneet Venäjän valtakaudella, autonomisessa Suomessa. Toinen isoäitini muutti nuorena tyttönä silloisen Venäjän suomenkielisestä Karjalasta itäiseen Suomeen, ennen sotia siis.

   Poista
  15. Mutta siis, tuohan on itsestäänselvää, Anonyymi, ei siinä ole mielestäni edes oivallusta. Tottakai ihmisyhteisöt koostuvat monenlaisista ja erilaisista ihmisistä. Kahta samanlaista ja ihan samanmielistä ei ole.

   Minusta yhteisöön kuuluminen koostuu yhteisistä päämääristä ja ehkä myös menettelytavoista, ja juuri tässä kohdassa lienee hankausta nykyisessä ongelmallisessa yhteiselossa. Asioiden ja ihanteiden yhteensovittaminen tuntuu vaikealta. 

   On turha teeskennellä, että kaikki sujuu itsestään hyvin.

   Poista
  16. Aika usein on eri puolilla näkynyt uudelleen ja uudelleen äärettömän turhanpäiväinen kysymys: "Kuinka paljon suvaitsemattomuutta täytyy sietää?"

   Tuo trendikäs pop-kysymys sisältää itsessään myös sen ajatuksen, että suvaitsevainen on aina suvaitsevainen, suvaitsematon aina suvaitsematon.

   Erilaisia samanlaisia vastauksia siihen on annettu. Minä kuittaisin asian aika nopeasti: "ei kovin paljoa, ei ihan hirveästi."

   Oikea kysymys olisi: "kuinka paljon erilaisia ihmisiä, sellaisiakin, -jotka toisin kuin sinä, ovat väärässä, sinä pystyt sietämään?"

   Turkkila se varmaan oli, joka valitti sitä, että äärimmäiset laidat pääsevät liikaa ääneen, maltillinen enemmistön ääni hukkuu. Tässä kohden persuheikki sai pisteeni. Saatan muistaa väärin, voi olla, että joku muu sen sanoi.

   Ja nytkö, joku veti herneen nenäänsä: "MUTTA MINÄHÄN OLEN TIETEELLISEN OIKEASSA!" - Hänelle vastaan: "niinhän sinä olet, mutta vanhempasi olivat väärässä, kun sinut tekivät."

   Poista
  17. En minä kaikkea siedä, enkä usko että kukaan sietää kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Vierastan elämäntyylejä tai arvoja jotka koen etäisiksi, mutta eivät ne saa minua vihan valtaan. Immoslaiset saavat kokoontua kaikessa rauhassa keskenään ja omiensa parissa. Jos ryhtyvät uhkailemaan väkivallalla tai muuten aiheuttamaan vakavaa haittaa muille ihmisille, omalle tai muiden ihmisten elämälle, niin siinä menee raja. Ei tarvitse edes suvaita tai hyväksyä ellei siihen pysty, kunhan antaa toisten ihmisten elää rauhassa. Sekin riittää.

   Poista
  18. Anonyymin nimittely oli tietysti huumoria, mutta korjaan kuitenkin sen verran, että minähän en sinänsä vastusta monikulttuurisuutta, enkä tosin puolustakaan. Otan sen sellaisena kuin se on ja vaikutan siihen mihin pystyn.

   Minäkin ehdin kehua jo ylempänä Iineksen mainitsemaa Markkasen kirjoitusta Hesarissa. Mutta en kyllä ymmärrä anonyymin heittoa "natsimielisestä ideologiasta" sen kirjoituksen yhteydessä?

   Markkanenhan päinvastoin avasi monikulttuurisuuspolitiikkaa - periaatteessa ihan samoin kuin olen itsekin tehnyt - eli maahanmuutossa vastakkain karkeasti ottaen ovat eritymis- ja sulautumispolitiikka.

   Eli ei tässä ole nyt kyse ihmisarvosta tai monimuotoisuudesta tai kantasuomalaisista, vaan yhteiskunnan tavasta ottaa vastaan muualta tulleita: sopeutetaanko vai eikö sopeuteta, kas siinä pulma.

   Vasta tässä kohtaa otan kantaa: minä kannatan sopeuttamista, kohtuullista sulautumista vastaanottavaan yhteiskuntaan, ihan niin kuin anonyymin sukukin.

   (Tosin en ymmärtänyt hänen tarkoitustaan "silloisen Venäjän suomenkielisestä Karjalasta" - tarkoitatko Vienan Karjala? Sillä vaikka Suomi kuului Venäjän Keisarikuntaan, Suomi oli autonominen Suuriruhtinaskunta - ei siis osa Venäjää.)

   Poista
  19. Mitä sitten erilaisiin sosiaalisiin ongelmiin tulee, joita väistämättä ihmisten välillä on, niin olen nähnyt niin paljon hyviä ratkaisutapoja että sen vuoksi olen huomattavasti toiveikkampi kuin ne jotka eivät ole. Sosiaalinen media on ratkaisukeinoista kaikkein huonoin. Se tuottaa vain uusia ongelmia.

   Poista
  20. Autonomia nyt kuitenkin oli semantiikkaa.Ja Mannerheim tsaarin kätyri.

   Kansallissosialistikseksi julistautuvassa järjestössä pelottavaa on se, että eivät edes pyri naamioimaan toimintaansa muuksi kuin se on: silkkaa väkivaltaa ja idiotismia. Järjestön kannatuspohja sitävastoin on vitsi, ei siinä paljoa enempää urhoja ole kuin Siitoimen juopporemmissä.

   Poista
  21. Sosiaalinen media on todellakin kärjistäjä, sieltä hullu löytää aina vastarannan hullun. Aika tyrmistyksellä minä olen lukenut valtalehtien nettiversioiden kommentointeja. Ei se suuri vika ole, kun kuolema nähdään ainoaksi mahdolliseksi sovitukseksi ja linnaan pitäisi laittaa kaikki erimieliset.

   Poista
  22. Suomi oli autonominen suuriruhtinaskunta, aivan oikein. Mutta Suomi ei ollut itsenäinen valtio. Lisäksi. Suomessa eli ja asui jo silloin erikielisiä ja erilaisissa kulttuuritaustoissa kasvaneita ihmisiä. Heistä iso osa myös jäi Suomeen itsenäistyttyämme.

   Ihminen on sopeutuvainen olento. Me mukaudumme muuttuneisiin olosuhteisiin useimmiten. Jos olosuhteet ovat täysin sietämättömät, me lähdemme jos pystymme ja haluamme, muualle. Vieraaseen kaupunkiin, toiseen maahan. Se joka on muuttanut, tietää kyllä, sopeutuuko uuteen kokonaan vai muokkaako elämänsä siten että voi samalla säilyttää jotain omaansa myös vieraassa maassa. Sopeutuminen on eri asia kuin sopeuttaminen.

   Poista
  23. Anonyymi, tuo on totta mitä puhut. Vaan kaikki tämä opetuksesi on mielestäni yleisessä tiedossa, asia ei ole enää oivallus varmaan tavalliselle(kaan) kanta-astujalle. Ihan kuin täyttelisit nyt tyhjiä aukkoja omilla ennakkoajatuksillasi ja - suo anteeksi - ennakkoluuloillasi. 

   En siis osaa uskoa, että perussuomalaisillakaan on kyse siitä, ettei ymmärretä oikeastaan koko maailman olevan valtava globaali ihmissulatto, tai ehkä oikea sana on kansojen sulatto, josta vaikkapa Amerikka on oiva esimerkki.

   Ajattelen niin, että jos on vihaa, se ei oikeastaan kohdistu suoraan kenenkään kansalaisuuteen tai esimerkiksi ihonväriin. Pikemminkin ilmenee katkeruutta siitä, että itsellä menee huonosti, ei ole työtä eikä vaikkapa naista, eikä rahat riitä. Sitten tulee muita vieraine tapoineen ja myös ehkä rötöstelyineen jakamaan samaa kakkua. Miljöö konflikteille on valmis.

   Poista
  24. Tästä maahantulijoiden sopeuttamisesta, jonka Tapsakin mainitsee, ei meillä saa keskustella. Meillähän yhtenä katkeruutta aiheuttavana tekijänä on ollut se, että maahanmuuttoviranomaiset ja muut korkeammat asian säätelijät pyrkivät ulkoistamaan vieraan kulttuurin jonkinlaiseksi rinnakkaiskulttuuriksi suomalaisen kulttuurin viereen sellaisenaan, alistamiskulttuureineen. Ihan kuin se olisi tabu, josta ei saa puhuakaan ilman että puhuja leimataan rasistiksi.

   Esimerkiksi feministit liikkeenä on hyvin hiljaa alistetusta naisjoukosta, joka meille hiljaisena virtaa. En ole huomannut yhdenkään muunkaan järjestäytyneen naisliikkeen toimivan alistettujen ja jopa vainottujen tyttöjen ja naisten aseman parantamiseksi ja ihmisten kouluttamiseksi pois naisen halveksunnasta.

   Ehkä kaikkein eniten katkeruutta on herättänyt kuitenkin suomalaisten virkamiesten halu murentaa omia tapojamme ja kulttuuriamme. Käsittääkseni tämä perinteiden murentaminen on ainutlaatuista ja kertoo nuoren kansakunnan heikosta itsetunnosta ja ohuesta kulttuurista.

   Uudet asiat tulevat itsestään, auttamatta, samoin tarpeeton kulttuurirasitus poistuu omia aikojaan, ei sysimällä tai piilottamalla. Paras esimerkkihän oli koulujen suvivirren onneton poistoyritys.

   Poista
  25. Omat kokemukseni sopeutumisesta ovat tuossa mukana. On hyvä muistaa ettei likikään kaikki työttömät tai ne joilla menee huonosti pura katkeruuttaan maahamuuttajia tai vieraita kohtaan. Valtaosa ymmärtää asioiden välisiä yhteyksiä aika hyvin.

   Vihanlietsonta näissä asioissa ei kohenna kenenkään elämää.Kyllä toisten ihmisten olemukseen, kuten ihonväriin, kohdistuvaa vihaa ja vihanlietsontaa on olemassa. Kun viha tai suuttumus kohdistuu asioihin, se on toinen juttu. Asioista pitää voida ja saada puhua.

   Poista
  26. Juuri näin, Anonyymi.

   On hyvä muistaa myös, että eivät kaikki maahanmuuttoa monesta näkökulmasta (lue: kriittisesti) arvioivat vihaa maahanmuuttaija. Julkisuudessa on kuultu kriittisiä arvioita myös maahanmuuttajilta itseltään.

   Poista
  27. Nyt nousseessa monikulttuurisuus-skismassa on vahva semanttinen sävy, joka aiheuttaa jatkuvaa toistensa ohipuhumista ja väärintulkintaa.

   Olen havainnut, että erittäin moni anonyymin tavoin tulkitsee niin, että monikulttuurisuuden vastustus= maahanmuuton, maahanmuuttajien ja muiden kulttuurien vastustamista.

   Ehkä se Immosella ja Jyväskylän pöljillä pojilla (en tarkoita Mikistä) tarkoittaakin – mutta yleisesti ottaen se ei sitä tarkoita. Sillä ei itse asiassa ole sen kanssa juuri mitään tekemistä.

   Siksi puheet siitä, että Suomi on aina ollut monikulttuurinen ja me kaikki olemme maahanmuuttajia ja muut kulttuurit ovat antaneet meillä valtavasti kaikkea hyvää ja moniarvoisuus sitä ja ihmisarvo tätä ja pakolaiset ja vihanlietsonta jne jne jne, eivät liity mitenkään itse asiaan.

   Toistan nyt vielä kerran, mikä se asia on: kyse on vain siitä, mikä on paras tapa a) tulijoille ja b) yhteiskunnalle ottaa vastaan maahan tulevat muiden maiden kansalaiset.

   Monikulturalismi on yksi tapa. Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa se on todettu ongelmia aiheuttavaksi tavaksi. USAssa sitä ei ole ikinä noudatettukaan, Kanadasta en ole varma.

   Mitä muita tapoja sitten olisi? Siitä olisikin mukava kuulla perusteltuja näkemyksiä, mutta ikävä kyllä suvaitseva kansanosa pyhässä vihassaan estää keskustelun.

   Poista
 25. Minua Immosen kommentit eivät hetkauttaneet. Tämä uusi hallitus minua pelottaa aivan saatanasti. On se. SSS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No millainen hallituksen tulisi olla?

   Poista
  2. Erilainen, parempi ja osaavampi kuin nykyinen, ja sellainen, jossa ei olisi Sipiheikkiä, Timoheikkiä ja Aleksanteri Suurta.

   Sipilähän on ihan vasemman jalan, polkupyörän kumin paikalla paikattu gummisaapas. - Vatulointia, kas kun ei omaa vitulointiansa, etten paremmin sanos!

   Poista
  3. Minua pelottaa tämä hallituskokoonpano. Se on jo ollut ajamassa Suomea valtiona eurooppalaisessa yhteistyössä ja kansainvälisissä tehtävissä Euroopan peräkamariksi. Ei tänne edes yrityksetkään halua tulla, jos täällä on tämmöinen junttimeininki.

   Poista
  4. No mutta vaihdetaan kansa, tai otetaan niiltä äänestysoikeus pois. Tai pitäisikö ne pakkokouluttaa jotenkin?

   Poista
  5. Kannattaa palauttaa mieleen kuinka meillä hallitus muodostetaan. Sitä ei valitse kansa tai kansalaiset. Kansalaiset äänestävät eduskuntaan kansanedustajia eikä muuta.

   Poista
  6. Nyt narraat, Anonyymi....

   Siis kansan valitsemat valitsevat kansan valitsemista. Näinhän se menee protokollan mukaan. Tätä kutsutaan demokratiaksi.

   Poista
  7. Suomessa valta kuuluu kansalle, jota edustavat kansan valitsemat kansanedustajat.

   Montako kuukautta nykyhallitus on istunut? Ei siinä ajassa montaa yrityksen tänne tuloa ole peruttu, itse asiassa en muista ainoatakaan.

   Kaikki nykymenon synnit ovat kyllä edellisten hallitusten kontolla. Tämä on ehkä ensimmäinen pitkään aikaan, joka sanoo suoraan, että suu säkkiä myöten.

   Poista
  8. Hallitus muodostetaan eniten ääniä saaneen puolueen hallitustunnustelijan avulla. Yksi puolue siis valitsee itselleen mieluisimmat kaverit.

   Suu säkkiä myöden? Luuletko sinäkin Tapsa, että tämä hallitus ei ota lisää velkaa? Ettei Suomen velka-aste nouse. Voi sinnuu voi sinnuu....

   En usko tämän hallituksen saavan aikaan mitään erityistä. Toivottavasti eivät vaan sotke Suomen asioita kauheasti. Leikkauslista ei ainakaan lupaa hyvää yhteiskuntakehitystä.

   Poista
  9. Nykyinen tapa muodostaa hallitus on vain yhteinen sopimus, ei laki eikä edes perinne. Nytkin kansanedustajien enemmistö voi milloin tahansa muuttaa tuota käytäntöä.

   Poista
 26. Olennaisen tajuaminen on menestymättömyyden salaisuus.

  Jälleen kerran: Siirtotyöläinen

  Juna hiljaista miestä kuljettaa,
  mitä miettii se mies, mihin matkustaa...

  VastaaPoista
 27. Nyt linkki keskustelee. Beatlesin Jori Harrisonin "Taas, totanoin, mun kitara itkee" Chapmanin tikulla soitettuna.

  VastaaPoista
 28. Noh, laulujen ei tarvitse keskustellakaan. Ne ovat tunnetilojen tulkkeja, ja niitähän maailmassa tarvitaan.

  VastaaPoista
 29. Minä olen jo aiemmin myöntänyt, että tämä hallituksen koostumus myötäilee eduskuntavaalien tulosta harvinaisen hyvin. Ei demokratia kuitenkaan tarkoita, että "häviöllä" olevien tulisi tukkia suunsa. Ei tietenkään, opposition rooli on arvostella tehtyjä päätöksiä ja tehdä sitä parhaansa mukaan, niin että murina ja haukku kuuluvat. Niinkuin persut tekivät vielä mitälie puoli vuotta sitten.

  Parlamentarismimme ehkä ihastuttavin höpsyli, Suvi Lindén, jäi poliittiseen historiaan kuolemattomalla lausunnollaan, jossa oli vihainen siitä "että maassamme on jopa puolueita, jotka pyrkivät muuttamaan olemassaolevaa lainsäädäntöä". Suville sellainen ei olisti eduskunnassa tullut mieleenkään.

  (kirjoitin tähän pitkän pätkän eettisiä pohdintojani, mutta onneksi luin ne läpi ennenkuin julkaisin, ja ymmärsin pyykiä pois).)

  Eli että, tarkoittavatko etiikka ja humanismi oikeastaan mitään ja mitä ne tarkoittavat? Ajatukseni lähti liikkeelle Tapsan epäilystä, että monikulttuurisuuden vastaisuus olisi maassamme lähes kiellettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkiksi niin, että etiikka-niminen tiede käsittää filosfiaa joka lähtöön ja ehkäpä myös toiseen suuntaan kilparadalla ajaville.

   Poista
  2. Jos maailmankuva on oikeasti tieteellinen, niin eikö kaikki ole silloin aika kylmää peliä. Vahvat senkun porskuttaa ja heikot sortuvat koska se on oikea järjestys?

   Poista
  3. Vaan kun se kritiikki oli siitä hupaisaa, että se alkoi jo ennen kuin hallitusta oli muodostettu ja yhtäkään päätöstä tehty.

   Humanismia tarvitaan. Kaikki se hurlumhei erottaa ihmisen eläimestä, sivistyksen barbariasta.

   Poista
  4. Kunhan näitä mielessäni pyörittelen. Kaikkea ei voi läpiselittää.

   Poista
  5. No jaa. Minun suomen kielen opettajani muinoin tapasi sanoa: Hämärästi sanottu on hämärästi ajateltu. Kirkas ajatus tuottaa kirkkaan lauseen. Tällä en tarkoita, että kirjoittaisit epäselvästi. Päinvastoin, olet hyvinkin selkeä kirjoittaja.

   Poista
  6. Eikun tällaisia filosofian alkeita tykkään mielessäni pyöritellä, mutta ei siitä oikein koskaan ole suurempia valaistumisia seurannut.

   Poista
  7. Riku on toistanut nyt niin monta kertaan tuon "tieteellisen maailmankuvan", että on pakko kysyä kuka sellaista on sanonut nyt viime aikoina?

   Ennen vanhaan ne olivat taistolaiset, jotka vetosivat tieteelliseen maailmankatsomukseensa. Myös Pätkä taisi siihen vedota hieman aiemmin, ellen väärin muista?

   Mikäli Riku tarkoittaa Sipin "insinööriajattelua", niin se on eri asia. Sitä kutsutaan pragmatismiksi.

   Poista
  8. Esimerkiksi vihreästä liikkeestä on kuulunut ääniä, joiden mukaan tekevät tieteeseen pohjautuvaa politiikkaa. Tämä siksi, että uskovat talouskasvun voivan jatkua äärettömiin, kunhan he saavat päättää polttoaineet.

   Poista
  9. Tieteellisestä maailmankatsomuksesta minullekin tulee ensimmäisenä mieleen neuvostoliitto. Sipilän ajattelua sanotaan kepulismiksi.

   Poista
  10. Asia ei tietysti minulle kuulu, mutta mitä herra Pätkään tulee, hänen nimeään ei tulisi ottaa esiin tällaisissa asioissa.

   Poista
  11. Tieteeseen pohjaava politiikka on mahdottomuus, koska se ei osaa ottaa huomioon muuttuvaa tekijää, arvaamatonta ihmisluontoa. Mikään todennäköisyyslaskelma ei tunne ihmistä.

   Poista
 30. Lukaiskaapas ihmiset, jos vielä jaksatte, Immos-kohinan päätteeksi uusin Jyrki Lehtolan pakina:

  Meillä on unelma – Rasismi on kuollut, let’s have a party, Ilta-Sanomat 1.8.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten aikanaan, kun mielenosoitukseen osallistuneita haudataan, heidän hautakiviinsä kirjoitetaan: "He antoivat kaikkensa. "

   Poista
 31. Anteeksi vain linkkaus mutta kun tuo on niin lyhyt ja niin hyvin kirjoitettu niin miksi sitä "omin sanoin" huonontaisi:

  http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/277764-dosentti-jyrahtaa-persut-maksavat-suomelle-100-miljardia-euroa

  Siinä dosentti Raatikainen laskee persujen laskentatavalla kuinka paljon Persut tulevat Suomelle maksamaan. Nuo jotka näyttävät "elävän jossain 1950-luvun Suomi-filmien tai Paulig-kahvin ja Elovena-kaurapuuron vanhojen mainosten kuvitelmamaailmassa. Siinä maailmassa elämä on pelkkää heinäntekoa ja tukinuittoa." Lopuksi: "– Lähetettäköön persut siis takaisin sinne mistä ovat tulleetkin – peräkammareihin, keskikaljabaareihin, rannoille tai mistä ikinä Kajaanista he ovatkaan tulleet. Ainakaan Arkadianmäelle he eivät todistetusti sopeudu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulepas, halvimmalla päästään, kun kielletään äänioikeus peräkammaripojilta ja varmuuden vuoksi vinttikammareistakin, keppananjuojilta, rantojen miehiltä sekä ainakin kajaanilaisilta.

   Poista
  2. Keitäs niitä kuuluisia Helsingin yliopiston dosentteja taas olikaan? - Ai niin Johan Bätmän.

   Raatikaisen wikipedia-tiedoista huomasin hänen syntyneen Kajaanissa, kyllä hän epäilemättä tietää mistä puhuu. Onhan hänkin päässyt dosentiksi, akateemiseksi pikkupätkätyöläiseksi.

   Poista
 32. Uusi hallitus on täysin munaton, kaikki saatanan keppaheikit sitä kehtaa Suomen pelastamista uhota. Subjektiivinen päiväkotioikeus pitäisi itsestään selvästi poistaa niiltä vanhemmilta, joista toinen on kotona. Koulutuksista pitäisi ilman muuta supistaa ja paljon. Tutkimus ei kärsisi ja typerien koulutusten uhrit kärsisivät hekin paljon vähemmän.

  Se, että noita ylläpidetään absurdin ylimitoitetusti, on silkkaa vahvemman valtaa, jopa voimafasismilta molemmat minusta kuulostavat. "Antaa mennä vähäosaisilta, me ei omastamme luovuta, kö me ollaan sivistyneitä ja voiman päällä!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä hallitus on munaton (?), niin mikä lie edellinen hallitus ollut.

   Minusta nämä rutinat ovat kummallisia. Nehän ovat suoraa kansanvallan halveksuntaa. Oikeassaolijat, tuhannen taalan kysymys - miksi te ette äänestäneet haluamianne eduskuntaan ja sitä kautta hallitukseen? Ei siellä hallituksessa minunkaan suosikkejani näy, mutta ymmärrän olla rutisematta ja annan tilaisuuden enemmistön tahdolle.

   Poista
  2. Kyllä edellisillä demari-kokoomus-vasemmistoliitto-vihreät-vetoisilla hallituksilla olisi ollut montakin paikkaa panna köyhien asiat paremmalle hollille, vaan eivätpäs panneet. Nyt, kun leikkauksia on pakko tehdä, nämä unohdetut ryhmät kärsivät eniten. Ei se ole vain tämän hallituksen vika, vaan ennen kaikkea edellisen ja sitäkin edellisen.

   Poista
  3. Tottakai olet oikeassa, edellisissä hallituksissa oli vikaa. Minähän aiemmin mainitsin täydellisen kyynisyyteni politiikan suhteen. Erityisen kyyninen olen sellaisia puolueita kohtaan, jotka väittävät omaavansa suuria suunnitelmia kohti autuaaksi tekevää muutosta. Tällaisia puolueita ovat vihreät ja persut. Politiikan siperia opettaa, ihan samanlaisia tehtaassa tehtyjä kieroilevia kusipäitä niistä kaikista kasvaa. Jotka vievät hillot himaan ja hauet halsteriin.

   Erityisen ihanan kamalaa tätä on ollut seurata perussuomalaisten kohdalla.

   Poista
  4. Sitä paitsi yhteiskuntasopimushan on jo voimassa. Helsingin Kampissa, aivan siinä kaiken ytimessä, oli taannoin useita satoja metrejä pitkä leipäjono.

   Poista
  5. Kissan villat, se järkyttävän pitkä leipäjono olii siellä jo viime syksynä. Perheenjäseneni antoi siitä tarkan kuvauksen.

   Poista
  6. Oli, oli, sanoinhan yhteiskuntasopimuksen olevan jo voimassa.

   Poista
  7. No niin sanoit, luin huolimattomasti, ja kirjoitin vastauksen puhelimella auringonpaisteessa, kannonnokassa, siis oikeasti. Istuin kartanon puistossa, ja siellä on valtava pöydän kokoinen kanto, jolla on kiva istuskella kuvausten välillä.

   Poista
 33. Saako Suomessa puhua omista henkilökohtaisista kokemuksistaan?

  Minä viikonlopun myöhäisiltana menin metroon helpottuneena siitä, ettei vaunussa ollut itseni lisäksi ketään. Mutta ennenkuin juna lähti liikkeelle, tulihan se saatanan narkki samaan vaunuun, ja koska olin vaunussa ainoa hänen lisäkseen, ilahdutti minua seurallaan. Minua vanhempi mies, pikimusta palmikolla oleva tukka, näytti espanjalaiselta, moitteeton suomenkieli. Kysyi sekopäisyyksissään minulta, mihin tämä juna on menossa. Ei kuitenkaan suostunut kertomaan omaa määräänpäätään, mihin hän itse oli menossa. Siten en osannut vastata kysymykseen kuin että länteen päin, länteen päin tämä on menossa. Äijä raivostui aivan kamalasti, haukkui harmaantuneet ja ohentuneet hiukseni, kertoi kaikkea muutakin elämästäni ja sitten vielä lisäsi: "saatanan perussuomalainen!" - Noh, se oli jo loukkaus, josta hermostuin. Kun äijä vielä sohi kädellään minua kohti sanoin itsekin hänelle muutaman ilkeän sanan, sikäli kuin sellaisia osaan sanoa. Tulimme Itäkeskuksen kohdalle ja kiljaisin: "nyt tultiin keskustaan, kato nyt!" - Sekopää lähti onnekseni junasta, huusin hänelle vielä hyvästiksi: "saatanan hinttari, sähän värjäät tyttötukkaasi!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö yhtään pelkää, että tyyppi on hullu ja vetää veitsen esiin tms.? Ja vielä suurkaupungissa. Minä pitäisin kyllä turpani rullalla.

   Poista
  2. Minä olen tällainen vanha juntti (keski-ikäinen?), ja uskon vielä pärjääväni. Tottakai minulta olisi oikeasti lähtenyt loputkin tukat, ennenkuin olisin äijän saanut tokenemaan.

   Poista
  3. Palmikot minä liioittelin, poninhäntä se vain oli. Ja "tyttötukan" tiesin sanoessani säväyttävän ja tekevän kipeää, koska äijä huokui sellaista itse sisäistämäänsä machoutta.

   Poista
 34. Niin sitä pitää. Hyvä Riku. Sekopäille pitää puhua seköpäiden kieltä.

  VastaaPoista
 35. Facebookia en pysty juuri lukemaan, minulla on siellä "kavereita" molemmilta maahanmuuton kannattamisen tai vastustamisen äärilaidoilta ja välistäkin. Yksi hihhuliuskovainen hallelujaa jessusta päin-ihminenkin. En jaksa lukea sitä sotaa, jota käyvät. Hyi helvetti!

  VastaaPoista
 36. Ja Iinekselle: aina kun minä sanon jotain Iines alkaa inistä. Ihme baby.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota joku nimimerkki. Minä epäilen aina totaalianonyymeja ja helposti tulkitsen kommentit kaikista mahdollisista tavoista sillä ilkeimmällä tavalla.

   Poista
  2. Ihanaa kun joku sanoo vanhaa muijaa babyksi. Sano vaan vastakin. Minusta on hauska inistä ja itkeäkin vähän.

   Poista
 37. Mitä näihin Jyväskylässä viimeksi riehuneisiin sekopäihin tulee, en ymmärrä, miksei koko puulaakiaan voisi kieltää. Miksi poliitikot eivät siihen ole valmiita? En usko sen paljoa vaativan. Natseja ei mielestäni yhteiskunnan kannata sietää eikä suvaita.

  VastaaPoista
 38. Ai tää oli joku huumehörhö tää "kirjaston ovimies" joka sai turpaansa. Kansallissosialistiseen ideologiaanhan kuuluu kova huumausainevastaisuus. Eiväthän ne terveellisiä ole, mutta taustalla on käsitys yhteiskunnasta elävänä organismina, jossa kansalaisen tehtävä on ylläpitää oman solunsa puhtautta ja elinkelpoisuutta. Sieltä juontavat juuret juutalaisten haukkumiseen "loisiksi" ja "syöpäläisiksi

  VastaaPoista
 39. Googlesta hauskasti näkee, kuinka muutkin ovat etsineet mieleenjohtumiaan. Etsin Trac...eikun Hectorin kappaletta, jossa sanotaan "mä ajassa oudosti liidän". Moni muukin oli hakenut, heti kappaleen löysin.

  Kuulokkeilla kuuntelen, äänitys on ihan päin persettä. Tuo alun pianon kilkutus sattuu korvaan. Mutta kyllä minä tästä vieläkin tykkään.

  Hector: Nostalgia osa 1

  VastaaPoista
 40. Tampereella iltapäivällä järjestetyssä Musta Pispala -mielenosoituksessa tapahtui vahingontekoja, kun osa mielenosoittajista sotki spray-maalilla bussikatoksia ja liikennemerkkejä. Lisäksi mielenosoittajat heittelivät kivillä poliiseja ja poliisiautoja.

  Poliisi tutkii kulkueen aikana tapahtuneita rikoksia. Tällä hetkellä poliisilla ei ole kiinniotettuna yhtään mielenosoittajaa. (Lähde: Aamulehti 9.7.2015)

  Joko Paavo Arhinmäki, Aino-Kaisa Pekonen, Ville Niinistö, Maria Ohisalo tai joku muu vihervassareiden äänitorvista on irtisanoutunut tästä ilkivallasta ja huliganismista? Montako blogikirjoitusta tästä rustasi Touko Aalto? Missä valtamediassa Li Andersson pääsi avautumaan julmasta, pelottavasta maailmasta? Miten reagoivat "lehtineekerit" (kiitos Rähmis!) Eero Mäntymaa tai Tuomas "hihamerkki" Muraja? Missä oli Mikael Brunila?

  Kun tunnettu huumehörhö ja väkivaltarikollinen sai Jyväskylästä mitä sieltä tuli hakemaan, vihervassarien meteli, huuto ja parku sekä asiaan mitenkään liittymättömien henkilöiden syyttely alkoi heti.

  Kun "teikäläiset" kivittävät poliisia ja poliisiautoja, eikä edes ollut ensimmäinen kerta, te vaikenette. Iljettävää tekopyhyyttä, oksettavia kaksoisstandardeja, selkärangatonta touhua kaiken kaikkiaan. Hävetkää, jos osaatte. Minä en teidän puolestanne pysty tuntemaan edes myötähäpeää, pelkkää syvää halveksuntaa korkeintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä putoan tässä kelkasta. Puurot ja vellit menevät sekaisin. En saa selvää, mitä ideologiasiipeä sinä kannatat, mitä vastustat, mitä mahtavat nimeämäsi "teikäläiset" kannattaa, ja ketkä kuuluvat teikäläisiin. Kuulunko minä heihin?

   Poista
  2. PS Minä olen aina poliisien puolella. Silloin kun he ottavat kiinni rosvoja, anarkisteja, uusnatseja, muita lainrikkojia. Linnaan vaan ja hilut kinttuihin! He ovat työtään tekeviä duunarismiehiä ja toimivat lainsäädännön mukaan.

   Poista
 41. Anonyymi, paljoa en kommentistasi ymmärtänyt, mutta kansallissosialistiksi julistautuvat ovat epäsuomalaisia ja vahingollisia Suomen lisäksi koko maailmalle. Tai olisivat, jos olisivat, hehän ovat oikeasti sellaisia heh heh-poikia, jotka nyrkit tanassa haluavat hakata kaikki. Ei sillä niin väliä, kuka niiden nyrkkien eteen joutuu, kunhan on heikompi.

  Antisemitismiä aika huolestuneena katselen, se taitaa olla äärimmäistä oikeistoa ja vasemmistoa yhdistävä tekijä.

  VastaaPoista
 42. Poliisit ovat ammattilaisia ja kyllä he osaavat anarkistiretkut kuriin saattaa. Itsenäisyyspäivänä olin katselemassa, kun ohjasivat heitä kuin päiväkotilaumaa. Ihmisiin kohdistautuva väkivalta on kaikkein huolestuttavinta. Skineistä lähtien äärioikeistoryhmät ovat syyllistyneet hyvin rumiin tekoihin. Ja kuten sanotttua, heille ei tunnu olevan väliä sillä, kuka niiden nyrkkien eteen löytyy. Pääasia tuntuu olevan, että hakattavia löytyy.

  VastaaPoista
 43. Poliisit tosiaan ovat osaavia ammattilaisia. Olen joskus katsonut Poliisit-sarjaa, satunnaisesti. Jo siitä näkyy, miten hankalaa poliisin työ on ja miten taidokkaasti poliisi tilanteet hoitelee. Se mikä minulle oli uutta se, että poliisi on kauhean ystävällinen asiakkaille. Ja jopa hymyilevä.

  Suurin osa poliisin työstä tuntuu olevan juoppokyytejä, onnettomien tunareitten holhoamisia. Tulee kalliiksi yhteiskunnalle ja veronmaksajille tämä juoppokyyditys. Koskaan ei ole mietitty, miten alkoholin älyttömästä juomiskulttuurista päästäisiin hieman eurooppalaisemmille ja sivistyneemmille tavoille. Meillä täytyy olla hirvittävän kallis poliisitoimi pelkkien känniläisten vuoksi.

  VastaaPoista
 44. Oletko koskaan nähnyt kun poliisi paiskoo vanhaa kadulle sammumiseen syyllistynyttä juoppoämmää oikein kunnolla? - Minä olen, mutta kameroita ei tainnut paikalla olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole nähnyt. Hieman mietinkin, onko se kaikki nauru ja ystävällisyys ainakin osittain filmaamista. Muistan nimittäin miettineeni, että itse olisin kyllä ollut jämäkämpi ja komentanut kunnolla. Ryyppääville nuorillekin esitettiin kaveria - tätä esimerkiksi opettaja ei saa eikä voi työssään tehdä tai joutuu nopeasti oppilaitten ylikävelemäksi.

   Tuommoinen tuntuu pahalta, että jotakuta avutonta paiskotaan tai sysitään. Toisaalta kun sitä juopporallia vetää joka ilta ja yö työkseen, ymmärtää pinnanpalamisen. Todella ammattitaitoinen ei kuitenkaan saa herpaantua räkäkänniläistenkään kohdalla.

   Poista
 45. Maalla on helppo olla viisas, kun merellä tapahtuu. Edelleen toistan Canettin lausetta, jonka mukaan ristiriitaisuus on ihmisen selittävin tekijä . Minuun se ainakin pätee. Maailman ristiriidattomaksi ja selväksi selittäjät ovat minusta enemmän itselleen epärehellisiä, kuin mitään intelluktuja oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Maalla on helppo olla viisas, kun merellä tapahtuu."

   Tämähän sopii mainiosti nykyhallituksen arvostelijoille!

   Poista
  2. Heh, heh, me täältä mereltä katsomme, kun halltus siellä maa tukevasti jalkojensa alla kärsii merisairaudesta.

   Poista
  3. Vaikken itse ole kuuskeetlukulaisia, vaan seiskeetlukulaisia, jolloin edelliset olivat jo kaiken pilanneet, niin laitan tähän musiikkia suoraan sieltä. Procol Harumin suomennos Merisairaat kasvot Topmostin esittämänä. Hollen elämäkerran hiljattain luin, se oli mielenkiintoinen. Maailma silloin, kun mitään ei vielä ollut.

   Poista
  4. Laitan tähän vielä lyhyen pätkän hippiaatteen keskeisestä ajattelijasta ja toiminnallisesta enteprenööristä.

   Poista
 46. anonyy ensimmäinen03 elokuuta, 2015 17:01

  Tuo toinen anonyymi on hullu oikeistolainen. On ehkä ehkä kaatunut päiväkodin pihassa ja lyönyt päänsä kun on jäänyt henkisesti kuudenvanhan lapsen tasolle. Leikkiä nyt natsia: hah hah! Voi miten lapsellista.
  Iines on mukava vaikka välillä inisee kuin baby.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa sanoa hullu, vaan pitää sanoa ajatus- ja tunnehäiriöinen akkulataamon nuorekas ja kykyihinsä nähden luovuutta osoittava asiakas.

   Poista
  2. Hehe, tämä oli hyvä. Vaan jospa anonyy ensimmäinen tarkoittaa, että oikeistolaisuus on hullua?

   Minua huvittaisi kyllä tietää, mitä Iines tekee, kun hän inisee, siis mikä on ininää upeissa lauseissani?

   Poista
 47. Kirjallsuuden lisäksi myös musiikki on minulle paljolti eskapismia. Jim Grocen upean Time In The Bottle, jälleen kerran linkkaan, mahdollisten kuuntelijoiden tunteista ja ajatuksista niin sanoakseni vitut välittämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pitäisi nimetä itselleni läheisin ismi, tuo olisi aika vahvoilla.

   Time in a bottle on hieno, laittaisin sen samalle soittolistalle tämän kanssa. Neil Youngille tekisin, ja olen tehnytkin ihan oman soittolistan. Kiva kun muistutit. Don't Let It Bring You Down soi juuri nyt kuulokkeissa repeatilla varmaan kymmenettä kertaa.

   Nauratti tuo kuvaus, en ole nähnyt Youngin haastatteluja.

   Poista
  2. Mutta Hector... Jostain syystä H. aiheuttaa samanlaisen yökkäysreaktion kuin Olli Lindholm. En osaa analysoida tarkemmin, miksi, enkä halua nyt alkaa tutkia asiaa (koska söin äsken kaksi juustovoileipää). Jokin häiriö korvieni ja hermoston välisissä yhteyksissä varmaan.

   Poista
  3. Minä kyllä tykkään Hectorin monista jutuista. Sinulle lohdutukseksi kerron, että takavuosina jotkut ilkiöt nimittelivät häntä rättipäiden Jeesukseksi. Rättipää ei tarkoittanut mitään arabia, vaan sen ajan "tiedostavia".

   Poista
  4. Ja minä kun olen aina kuvitellut olevani sielultani vähän hippi (jos tuo "tiedostava" sitä tarkoittaa)... !

   No, hänen esittämiään käännösbiisejä kuuntelen kyllä, mutta mieluummin alkuperäisinä versioina.

   Poista
  5. Thom Yorkea rakastan kuin Jeesusta.

   Poista
 48. Yksi suurimista musiikin suosikeistani on Neil Young. Parhaimmillaan Niilo on silloin, kun soittaa ja laulaa perinteisesti ajatellen ihan päin persettä. Haastateluissaan hän on kun vasemman jalan saapas, hänen ajatustensa Tonava on kuin Vantaanjoen suistoalue. Silti, kaikesta huolimatta, hänen musiikkinsa on hyvän parasta, ihan jeesuksen pirun hyvää ja vielä parempaa.

  Kuten Hurrikaani.

  VastaaPoista
 49. Vuosi pari sitten käppäilin torilla ja näin Rauhanpatsaan luona jotain ihme populaa - kymmenkunta toistaitoisen oloista hunsvottia, nahkatakeissaan ja pujoparroissaan. Ajattelin että siinä jonkin hoitolan asukit jostakin maakunnista on tullut tutustumaan Stadiin ja menin uteliaisuuttani lähemmäksi, valmiina neuvomaan poitsukaiset lähimpään mäkkäriin.

  Sitten tajusinkin, että tässähän kokoontuu Suomen Vastarintaliike jotain tempausta tai marssia varten! Katselin aikani ja lähdin kotiin.

  Nyt tunnen suurta sääliä mediaamme ja edistyneistöämme kohtaan, kun heidän pitäisi saada näyttämään tämä kahelilauma Suurelta Uhkalta yhteiskunnallemme. Tästä surkimussakista ei olisi vastusta edes Romanian kerjäläisten Akkaosastolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa, sä et nyt vaan tiedä tätä etkä halua käsittää. Vähättely on kyllä eräs suoajutumiskeino liian ahdistavia asioNita kohtaan. Kieltäminen toinen. Näillä ressukoilla on tukijoukkonsa. Pari ruotsalaista kävi jo kokeilemassa ja kouluttamassa. Tukijoukkoja löytyy eduskunnastamme ja myös Euroopasta.

   Mutta näin. Kun ei vielä ole osunut omalle kohdalle, niin sitä ei ole olemassa tai sitä voi mitätöidä, mutta ehkäpä sitten pitää odotella vaan että osuu. Omalle kohdalle, jollakin tavalla. Sitten on kyllä toisenlainen virsi puheissa ja sanoissa.

   Poista
  2. Tukijoukkoja ulkomailla on paljon mm. vihreillä, luonnonsuojelijoilla ja kuuluupa suomalaisia mm. Greenpeaceen - kauheaa, ulkomainen järjestö!

   Eikö tällainen olekaan rikastuttavaa kansainvälisyyttä? Miten lie Suomen muslimien ja muiden suhteet ulkomaille? Ettei vain olisi tukijoukkoja heiilläkin?

   PS Tätä ei pidä lukea tukena natseille. Vihaan natsihenkisyyttä.

   Poista
  3. En edelleenkään usko anonyymin väitettä, mutta hänen todistelunsa sopii erityisen hyvin myös maahanmuuton vastustamiseen.

   Sinulla ei ole näköjään osunut vielä kohdalle, mutta tunnen monia joille on. Milloin on tuhlattu rahaa, milloin kavallettu, milloin otettu lahjuksia, milloin tapeltu reviiririidoista, milloin poltettu pitseria, milloin varastettu kuparit, milloin ikonit, milloin tapettu, milloin raiskattu, milloin yritetty raiskata - no, eilen luin viimeksi lehdestä.

   Jos tällaiset yksittäisteot eivät todista mitään maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta, niin miksi paljon vähemmät todistavat jostakin muusta?

   Kiteytän: kyllä meitä suomalaisia uhkaa ihan eri asiat kuin äärinationalismi. Esimerkiksi ääri-islamismi ja kiihkovenäläisyys.

   Poista
  4. Enemmän pelkään Putinia ja vaikkapa Ahvenanmaan valtausta kuin uusnatsien rynnäkköä. Jälkimmäinen lähinnä naurattaa. Olen minäkin nähnyt jonkun heistä läheltä. Poikia, korvantaukset märkinä. Liiveissä tyhjää, monella. Liiveissä voi silti lukea hurjia.

   Poista
  5. Tämä "Ahvenanmaan valtaus" on niitä mätäkuun juttuja, joita aina jostakin nousee ilman yhteyttä mihinkään.

   Vähänkin asioihin perehtyneelle on täysin selvä asia (ja on ollut aina), että jos syttyy Itämeren aluetta koskeva kriisi, niin sekä Neuvostliitto/Venäjä että Nato/USA yrittävät heti ottaa haltuunsa alueen strategisesti tärkeät kohteet - Bornholm, Gotland, Åland.

   Jos vilkaisette karttaa, niin huomaatte Venäjän Imperiumilla olevan Itämeren rannalla ns. eteen työnnetty tukikohta, aika vankkakin sellainen, Kaliningrad (eli entinen Immanuel Kantin kotikaupunki Königsberg).

   Enemmän kuin Suomen ja riisutun Ruotsin itsestään selvät toimet Ahvenanmaan suhteen, minua kiinnostaisi tietää, mitä Nato on suunnitellut Kaliningradin varalle? Sitä mietitään Moskovassakin.

   Poista
  6. Kyllä se minullekin on selvää, että kähinöissä olisi heti mukana myös Nato, Tapsa. Luen lehteni enkä ole tyhmä, vaikka olenkin sota-asioihin perehtymätön, ja henkisenä pasifistina varsin perehtymätön. Juuri tämän vuoksi Ahvenanmaan-asia minua pelottaakin. Eivätkä nuo lehtijutut pelkästään toimittajien haaveilua ole - hyvän uutisen toivossa, vaan kyllä sitä tietoa sieltäkin löytyy.

   Poista
  7. Tarkoitin siis, että tällaiset valtausasiat kriisien varalle suunitellaan jo syvän rauhan aikana, eivät ne enteile kriisejä. Niiden julkitulo juuri nyt voi johtua monesta seikasta - epäilen lähinnä ajan henkeä.

   Vielä vähän noista maamme sisäisistä uhkakuvista. Sattumalta uusfasistien ja Isiksen riveihin lähteneiden määrä meillä on sama - noin 40 kiihkosoturia molemmissa.

   Mutta mikähän on sympatiseeraajien suhde? Lisäksi isisläiset menevät oikeasti tappamaan, raiskaamaan ja tuhoamaan. Suomen uusnstsit tyytyvät toistaiseksi vain mukiloimaan vastapuolen jehuja.

   Väitän uusfasismikohun taustalla olevan lähinnä se, ettei tarvitse tuomita rauhoitettuja islamilaisia.

   Poista