2.10.2015

Puurolle, pojat!1.10. Suomi-neito on saanut taas häpeällisen kolauksen maineeseensa. Sen lautaset eivät enää kelpaa. Lehdissä on nimittäin kirjoitettu,  että neito on tarjonnut koiranruokaa maahanmuuttoviraston asiakkaille, ulkomaalaisille! Ettei parempaa tarjottavaa nyt muka ole!  Jo otti ohranen! Sydäntä kylmää, kun ajattelee, mitä ulkomaan lehdet kohta kirjoittavat ja miten vaikeaa edustajillamme Brysselissä taas tulee olemaan.


2.10. No eipäs tarvinnut kuin nukkua yön yli, niin ammattiselittäjät ovat jo liikkeellä tätäkin notkahdusta selittämässä. Asialle on pantu mm. Suomen virallinen katastrofiselittäjä, psykologi Salli Saari, joka sanoo kauniisti, että turvapaikanhakijoiden turhautuminen se vain purkautuu, kun odotukset eivät olekaan heti täyttyneeet. Koetetaan siis kaikki ymmärtää, että kyllä se kiitollisuus sieltä tulee myöhemmin, kunhan odotukset täyttyvät. Voivat muuten suuttua ja lähteä takaisin.

Kriisipsykologi Soili Poijula selittää taas hauskasti, että kulttuurien yhteentörmäyshän tässä vain on, mitämaks, ei hätää, ihan normaalia. Turvapaikanhakijoiden  tulinen luonto  tässä näkyy, sillä heillä on ilmaisukyky vähän eri luokkaa kuin suomalaisella. Moittiva katse suomalaiseen.

SPR:n apulaisjohtaja Janne Salmivaara taas rauhoittelee, että älkääs nyt suomalaiset, rahastahan tässä vain on kysymys. Kun rekisteröimättömät saavat 200 euroa vähemmän kuin jo rekisteröidyt, niin tottakai siinä ollaan kateellisia, kun muut painavat bussilla Jumboon.

Ruokapalvelu Oulun Serviisin Pauliina Mättö - hups -  Värttö taas on kiitollisena palautteesta ryhtynyt parantamaan ruokalistaa asiakkaiden makumieltymyksiä ja nälkää vastaavaksi. Kun ennen sai yhdellä päivällisellä kahdeksankin jauhelihapihviä ja kymmenen munaa per nuorimies, niin nyt asiakkaille tarjotaan kaksi lämmintä ateriaa aamu- ja iltapalan lisäksi. Heille ei Värtön mukaan voi tarjota samaa ruokaa kuin suomalaisissa laitoksissa.  

Miten se menikään Suomen peruskouluissa se kalapuikkojuttu - jossa kolmetoistavuotias poika otti lautaselleen neljä kalapuikkoa kolmen sijaan, ja tilannetta selvittämään kutsuttiin poliisi?  Mitä tapahtuisi, jos turvapaikanhakijalta pyydettäisiin takaisin edes neljä kahdeksasta jauhelihapihvistä ja kymmenestä kananmunasta? Ja mitä sanoisi suomalainen vanhainkotimummu, kun lautasella olisi puuron sijasta edes yksi lihapihvi ja kananmuna?


(Valokuva teoksesta Suomi 75, Itsenäisen Suomen historia)

253 kommenttia:

 1. Katselin tänään tv-uutisia ja ainakin niissä näkyvät olivat potria poikia, kyllä sellaiset tarvitsevat ainakin 5000 kilokaloria päivässä. Täytyy huolehtia, että valkuaisaineita, hiilihydraatteja ja rasvoja tulee sopivassa suhteessa. Vitamiinien ja hivenaineiden saanti turvautuu lisäravinteilla. Möllerin kalanmaksauute ja ruuansulatusta edistävät kuituvalmisteet saattavat nekin olla välttämättömiä.

  Estetiikka on osa ruokailua, ruokailutilanteisiin on kiinnitettävä huomiota ja ruuan esillepanon on oltava toisaalta ruokahalua kiihoittavaa, mutta toisaalta myös rauhoittavaa ja turvallisuudentunnetta luovaa.

  VastaaPoista
 2. Eihän tässä enää mitään järkeä ole. Tuosta porukasta olisi pikaisesti palautettava suurin osa, mutta ei tämä meidän hieno hallituksemme sellaista saa ikinä aikaiseksi. Eikä se haluakaan. Kiitos, Soini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun muistaa, että meillä on tasan yksi puolue ja vielä tarkemmin sen puolueen haukuttu halla-aholainen siipi, joka on jo 10 vuotta kiljunut kurkku suorana turuilla ja toreilla Suomen syyttäen Suomen maahanmuuttopolitiikkaa holtittomaksi,

   ja kun muistaa, että kaikki muut puolueet ja jopa Riku on tyrmännyt nämä väitteet rasistiseksi älämölöksi, joka ei ole totuutta nähnytkään, ja pahimmat varoittelijat on tuomittu käräjäoikeuksissa ihan vihapuheesta,

   niin on aikamoista hurskastelua tilanteeseen syylliseltä oppositiolta ja Rikulta syyttää nyt niitä, jotka etukäteen tilanteen ennakoivat ja sitä maineensa kustannuksella vastustivat.

   Näihin vastustajiin ja kaukonäköisiin ennakoijiin lasken itsenikin. Rikua on niihin laske. Mutta hyvä että silmät aukeavat hiljalleen.

   Poista
  2. En minä olekaan halla-aholaisella linjalla. Ensimmäisen kerran pakolaisten joukossa on selvästi sellaisia, jotka eivät siihen joukkoon kuulu.

   Poista
  3. Turvapaikanhakija on kai sellainen, jonka henki on aukottomassa vaarassa ja joka on näin ollen lakien ja pykälien mukaankin oikeutettu saamaan suojaa ja turvaa maista, jotka turvaa pystyvät antamaan. Minusta tämän pykälän tulisi koskea kaikkia maita Amerikkoja ja Venäjiä myöten. Onhan turvapaikka kuolemaa parempi vaihtoehto, ja silloin ei kysytä, onko lautasella ohrasuurimoita vai curryriisiä kera kanasattumien.

   Tätä taustaa vasten eritoten minua ainakin suorastaan suivaannuttaa tämä nykyinen tänne tullut videoiva ja soitteleva miesjoukkio, joka valittaa pohjoisen tyhkiä katuja, baarien puutteetta ja märisee ruuasta, jota muutkin valtion laitoksissa elävät syövät. Väitän, että suomalainen mies ei lähtisi lahden yli karkuun, jos joku Putin valtaisi maan ja ottaisi Helsingin diktatoriseen haltuun.

   Poista
  4. PS Minulla ei ole mitään näitä muitakaan maahanmuuttajia vastaan, kunhan tulevat oikealla statuksella. Pakolainen on eri kuin työperäinen maahanmuuttaja tai parempaa elämää etsivä köyhä, jonkalaisia meillä on täällä omasta takaa jo lähes miljoona. Niin moni etsii ja toivoo parempaa elämää, sinnitellen omillaan. Miten täältä voi etsiä parempaa elämää, kun täällä ei ole enää töitä omillekaan?

   Poista
 3. Meillähän on valtaosa tulijoista irakilaisia, koska esimerkiksi Ruotsi ei anna heille tulolupaa. Suomeen on helpoin päästä.

  Juuri luin lehdestä, että jokin asiaa koskeva paperi Irakin kanssa on edelleen kesken, tai se ei ole mennyt läpi. Käsitin niin, että tämä tilanne on ollut avoin Heidi Hautalan kehitysministeriajoista lähtien, eli meille saa edelleen tulla valtion leipiin Irakin kaikista osista, vaikka mitään vainoa ei alueella olekaan.

  Minusta tämä on kummallista kuin myös se, että köyhä Suomi maksaa korkeampia tukia kuin rikas Ruotsi. Meillähän on kansalla taloudellinen hätä ja nälkä leipäjonoineen. Näitä leipäjonoja ja vanhusten hoitokoteja voisi näyttää maahantulijoille etukäteen, jotta he eivät odottaisi liikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys: Tarkistin. Kyseessä oli palautussopimus, jonka muut Pohjoismaat sopivat Irakin kanssa jo vuonna 2008.

   Poista
 4. Aitoavioliiton jälkeläiset syljeksivät ruokaa suustaan niin paljon, että sitä jaetaan rahattomille ja pakolaisille.

  Iines, et kyllä puhu toden kautta, kun alat vertailla näitä vastaanotto etuuksia, Ihan oikeesti. Tämä ei ole totta: "köyhä Suomi". Suomi on yks varakkaimmista valtioista Euroopassa ja maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Suomen valtio olisi ihminen, se ohjattaisiin tukevalla otteella velkaneuvojan juttusille.

   Valtio elää nimittäin jo seitsemättä vuotta peräkkäin yli varojensa. Se kuluttaa joka päivä 14 miljoonaa euroa enemmän rahaa kuin mitä sen tulot ovat. Se maksaa vanhoja velkoja uudella velalla. Eikä se vieläkään ole esittänyt suunnitelmaa siitä, miten velkaantuminen joskus lopetetaan.

   Poista
  2. Ylimmäinen anonyymi, puhun kyllä puhdasta uutistietoa, jota juuri tänään uutisista esitettiin noista tukisummista. Suomi kuuluu siihen triplaan, joka maksaa eniten tukia maahantulijalle.

   Kerro minulle, mistä se Suomen rikkaus oikein koostuu, kun meillä on miljoona köyhäksi laskettavaa, vain 20 000 rikasta ja muut ovat pieni-, keski- ja vain osa suurituloisia? Kun meillä on mieletön velka, ja syömme jo lastemme leipää?

   Poista
  3. Tämä on juuri näin, alimmainen anonyymi. Velan nollakorko ei sitä paitsi ole ikuinen.

   Tuo velka yksin ei kuitenkaan olisi välttämättä niin paha asia, ellei se liittyisi tilanteeseen ja aikaan, jossa vientuottoja ei ole eikä täten talouskasvua ja jossa vallitsee hirvittävä työttömyys. Koko tämä konteksti tekee velasta aikapommin.

   Poista
  4. Suomen "varakkuus" on hyvin suhteellista. Me olemme "varakkaita" laskennallisesti, koska olemme keränneet rahaa tulevia eläkkeitä varten.

   Mutta ei hätää, äkkiä nekin varat syödään tällä tahdilla - oliko se 14 miljoonaa päivässä, kuten taloutta paremmin ymmärtävä anonyymi sanoi.

   Poista
  5. Velkaisuus lasketaan näin: omaisuus+tulot - velat. Suomi on valtiona plussan puolella, ja vaikka velat kasvavat niin tuotot kasvavat myös. Koko ajan.

   Mihin arvelette kansantalouksien perustuvan? Aivan. Velkoihin ja saataviin. Nykyisen eurotalouden ydin on velat. Älkää sotkeko mielessänne kotitalouksien velkaa kansantalouden velkaan, ne ovat eri asia.

   Allekirjoitin Väyrysen kansalaisloitteen rahaliittoon kuulumisesta, koska haluan hyvää ja vilkasta julkista keskustelua eurosta. Yhteisvaluutan eduista ja haitoista.

   Poista
  6. Toinen fakta. Kun puhutaan kuntien velkaisuudesta, niin jätetään usein mainitsematta - tahallanko?- kuntien omaisuus ja kuntien omistamat tai osuudet yrityksistä.

   Hyvin monissa Euroopan maissa kunnilla ei ole yhtään omaisuutta tai sitä on hyvin vähän. Tämä on suomalaisen yhteiskunnan erityispiirre.

   Kyse on aina vain yhdestä asiasta. Kuinka yhteinen kakku jaetaan?

   Poista
  7. Tämä minua nykypolitiitikoissa pelottaakin - heille valta on yhteisen kakun jakamista. Todellisuudessa kyse on sen kakun leipomisesta ja kasvattamisesta. Nythän se pienenee vuosi vuodelta ja siksi on leikattava.

   Lisäksi Suomen omaisuus on laskennallista. Sonerat on myyty jo pilkkahintaan. Vai meinaatko myydä rautatiet ja rakennukset venäläisille, jotta rahat riittävät kakun jakoon ja turvapaikanhakijoiden elatukseen?

   Kerro vielä miksei velkavetoinen elämä toiminut Kreikassa.   Poista
  8. Kuinka yhteinen kakku jaetaan?

   Ehkäpä kakkua ei pidä aina heti jakaakaan. Ehkä on ihan viisasta pitää kakkua vain korkoa kasvamassa. Eivät ne kakunmurut kenenkään yksityisen taskuunkaan mene, vaan ne tuottavat kunnalle lisää varoja, jotta rahaa riittäisi tulevaisuudessakin lapsillemme ja lastemmelapsille jaettavaksi. Mitä tapahtuu, jos kaikki varallisuus jaetaan samantien? Miksi kaikki arvokas tulisi saattaa heti käyttöön?

   Sitä paitsi esimerkiksi kuntien maaomistuksista on myös kuluja, ja siksipä esimerkiksi täällä minun seudullani ollaan myymässä Natura-alueen keskellä olevaa metsäistä alaa asuntotontiksi, mikä tietää luontoalueen tuhoutumista, meteliä ja häiriöätä alueella. Alue on ollut kuntalaisten virkistyskäytössä luontopolkuineen, ja nyt kakku aiotaan panna jakoon rahan vuoksi. Joku rikas voi siis ostaa yhteisen alueen itselleen ja tehdä sille vaikka millaisen linnan ja levennetyn tien.

   En siis kannata ollenkaan kaikkien kakkujen jakoa. Eikö yksityisellä ihmiselläkin olisi hyvä olla edes vähän säästöjä pahan päivän varalle?

   Poista
  9. Säästää kannattaa, kuten Suomen pankin suuri johtaja 1800 luvulla. Satojatuhansia kuoli nälkään. On se Snellmaan, kovin snäll.

   Poista
  10. Nälänhätä ja suuri kurjuushan johtui katovuosista ja niitten tuomista sairauksista, eikä suinkaan yhdestä Snellmanista! Snellman tuotatti viljaa ulkomailta, ja mm. koetti saada kuuden miljoonan markan lainan ulkomaiselta pankilta. Sitä ei voitu antaa muuta kuin obligaatioita myymällä, mikä olisi ollut liian hidas prosessi estämään nälkäkuolemia, joten pankinjohtaja antoi sen omistaan - näin kirjoittaa Wikipedia.

   Minusta on kummallista koettaa syyttää yksittäisiä henkilöitä näin valtavasta katastrofista. Kenenkään taskussa ei ole semmoista rahaa, joka poistaisi kaiken kurjuuden maailmasta.

   Poista
 5. Toisella silmällä katselen telkkaria, keskustelua en ole paljoa jaksanut kuunnella, tietäähän sen, mitä ne siellä sanovat. Mutta tärkein tässä: Meillä on ulkoministeriössämme maakuvayksikkö ja sillä päällikkö! - Ai helkkari, kun alkoi naurattaa, tuosta saisi hyvää englantilaistyyppistä poliittista satiiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin mielenkiintoista. Nimittäin kuinka paljon eri ministeriöillä on erilaisia yksikköjä, lautakuntia ja kokoonpanoja. Henkilökuntaa täytyy olla paljon! En ole ennen tullut ajatelleeksi, että ministerit ja kansanedustajat ovat vain hallinnon ja päätösvallan huippu, siis se osa, mikä näkyy jäävuoresta pintaan. Enin osa on näkymättömissä.

   Poista
 6. Kun täällä väitettiin yhden kirjoituksen perusteella, Lehtolan asettuneen jonkin propagandan välineeksi, niin en malta olla linkkaamatta tähän väliin viimeisintään.

  "Surullinen on myös kirjailija, joka yhteiskunnallisten ongelmien hahmottamisen sijasta keskittyy vihaamaan niiden seurauksia; ihmisiä, jotka eivät saaneet kirjailijan elämää.

  VastaaPoista
 7. Luettu on Lehtola, ja muistaakseni hän puhuu tuossa Jari Tervosta. Lehtolan peräkkäiset kolumnit viime aikojen kuohuista ovat olleet varsin putkinäköisiä, tämä taas on vissiin entistä Lehtolaa.

  Huvitti, kun aamuisessa Hesarissa muuan toimittaja oli katsonut Kiimaisia poliiseja, ilmeisesti Areenasta, ja toivoi niitä nyt täälläkin juuri esitettyjen toiveiden mukaisesti televisioon uusintoina. Sarja on toimittajan mukaan Turkan protesti ulkomaalaisille poliisisarjoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko täällä Hesarin toimittajia väijymässä? Minähän niitä tunnen, mutta vannon etten ole vihjannut mitään!

   Poista
  2. Joskus epäilin Ilta-Sanomien Ulla Appelsinia, jo vuosia sitten, kun hän kirjoitti aiheesta, josta vain täällä oli silloin keskustelu ja hän käytti vielä samoja silloin harvinaisia äänenpainoja ja argumentteja, jollaisia meikäläinen täällä esitti. Muutaman muunkin kerran meillä on ollut samasta aiheesta samantyyppinen kirjoitus, ja minulla aina ensin.

   Tämä on toki satttumaa, en tosissani epäile mitään, kunhan huvittaa vain, että joku muukin on keksinyt asian ja saman vinon näkökulman.

   Poista
 8. Minä olen joskus ihmettelyt sitä, että Lehtolaa haukkuvat tasaisesti kaikenlaisista ryhmistä olevat. Rehellisen palkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen Lehtolaa aika vähän. Pitäisi varmaan lukea säännöllisemmin, sillä tämä Tervon torveilun ruotiminen osui naulan kantaan. Teki oikein hyvää lukea se.

   Kyllä se tietysti niin on, että ellet kehu meitä, olet meitä vastaan. Tervoilukritiikinkin voi yleistää koskemaan kaikkia löysiä suvaitsevaisuusargumentteja.

   Olemme joskus ennenkin käsitelleet "valkoista roskaväkeä". Sen käyttö paljastaa ihmisen todellisen asenteen tasa-arvoliturgian alta: ihmisryhmät ovat eriarvoisia.

   Poista
 9. Enemmän Lehtolaa kai kehutaan. Hyvät satiirikot ovat harvassa. Ja kannattaa kuitenkin huomata myös kehut, samoilta ihmisiltä, jotka arvioivat häntä kriittisesti.

  Lehtolan tuotanto on epätasaista. Hän on väliin subjektiivisen sokeuden vallassa, jolloin kynän jälkeä rasittaa siihen liimautunut agenda.

  VastaaPoista
 10. Aina niitä lausuntoja: "Sianhoito-oppaan kirjoitti Eskelinen ja joku toinen", on ollut.

  Tällaiseen tekstiin ei moni pysty. Ymmärtääkseni se on hänen itsensä kirjoittama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin käsitin, että teksti on Lehtolan biografia Lehtolan työajalta. Eli kyllähän mies on taitava parodioija, itseironikko ja -satiirikko, kaikkea yhdessä ja yhtaikaa.

   On kai aika selvää, että noin lahjakas mies on myös säröinen ja epätasainen? Eipä tuotantokaan voi olla tasaista.

   Itselläni on sisäsyntyisenä arviointikriteerinä se, että kolumnin tulee erottautua kirjoittajan omasta mielipiteestä tai omasta agendasta niin, että se ei paista läpi. Satiirinen poliittinen kolumni tulee osata kirjoittaa lintuperspektiivistä, kaikki agenda on pois laadusta. Esimerkiksi juuri Jari Tervon kolumneja ja sanomisia haittaa vahva agenda. Vaikka on hyvä kirjoittaja, ei kolumnista tule agendan kanssa timanttia.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä, että agenda vie tekstistä hauskuuden. En kuitenkaan osannut Lehtolan jokin aika sitten kirjoittamasta kolumnista, hänen omaa agendaansa lukea, enkä vieläkään myönnä siitä tietäväni mitään.

   Poista
  3. En tunne enkä tiedä, myöskään Tervon mahdollista agendaa. Sen vain tiedän, että oli hyvä humoristi ja sitten omaksui kaikki ne mielipiteet (ehkä ne olivat jo aiemminkin, siitäkään en tiedä), jotka ovat kirjailijan työssä kaikkein kaupallisimmat, myyvät eniten.

   Poista
  4. Kaikessa kaupallisessa toiminnassa kohderyhmäajattelu on tärkeää. Äärettömän typerää olisi yrittää myydä grönlantilaisille lunta tai saharalaisille hiekkaa.

   Poista
  5. Noita minun agendan julistamiseksi laskemiani samanaiheisia kolumneja tuli kai pari peräkkäin, ja siksi ne hyppäsivät silmille. Toinen oli aika härski ja ilkeästi henkilöönmenevä kirjoitus kuuluisasta ja paljon imitoidusta pääministerin puheesta, josta kansa tykkäsi, oppositiomieliset ja älyllinen eliitistö eivät. Minua miellytti puheen monotonisuus ja se, ettei puhetta tehty puheoppaiden mukaiseksi, saati esitetty amerikkalaishenkisiä puheauktoriteetteja mallintaen. Siinä puhui aito suomalainen keskustamies, jussipaita päällään. (Edelleen en äänestä keskustaa, mutta minua miellyttää teeskentelemättömyys.)

   Poista
 11. Aika selvääminulle on, ettei ns. etelämaalainen pysty syömään miedosti maustettua ruokaa. Se on minulle yhtä selvää kuin se, että minulle on turha kenenkään tarjota intialaista tai edes meksikolaista. Minä en syö voimakkaasti maustettua ruokaa, joskus harvoin voin pippuripihvin tilata. Edellistä kertaa vuosien takaa en kuitenkaan muista. Kauhulla ajattelen sitä väkivaltaa, kun lapsilta vaaditaan: "kaikkea on edes maistettava!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pakolainen voi olla syömättä, oli hänet poimittu sitten kumiveneestä tai uppoavasta laivasta tai sodan melskeistä, kunhan ei marmata siitä lehdistölle.

   Sitä paitsi, tuo ohrasuurimojuttu oli bluffia. Se ei ollut pääruokalaji, vaan sen kanssa on Pauliina Värtön mukaan jokin lihakastike! Lisäksi on taatusti jotakin rehua, leipää ja voita.

   On kai aika tarkoitushakuista puhua tässä yhteydessä marisevista suomalaislapsista ja kouluruuasta valittavista. On kai selvää, että laitosruoka ei ole gourmet-ruokaa. Monesti kouluruoka on kuitenkin jopa parempaa kuin kotona tarjottu ruoka. Tuttua on myös se ikävä tosiasia, että maanantaisin kouluruoka loppuu kesken, kun nälkäiset lapset tulevat taas lämpimän ruuan ääreen.

   Poista
  2. Ainoastaan julkkikset, Tauski ja poliitikot soittelevat toimittajille ja kysyvät, voisiko edes pientä palstatilaa saada, kun asiakin on niin tärkeä. Tämä "ruokakohu" on paitsi iltapäivälehtien, myös ns. vakavamman median omaehtoista elannon hankkimista.

   Poista
  3. Media on näinä päivinä kaikkia pyörittävä valtiomahti. Tämän tietää pakolainenkin. Kun lehdistö oli poistunut, pakolaiset tulivat joukolla syömään emännän mukaan.

   Poista
 12. Nälkäinen ihminen syö suomalaista ruokaa, vaikka olisi miten etelästä, mausteilla tai ilman. On eri asia verrata omaa turistikäytöstä sotaa pakenevien nirsoiluun.

  Rikun lapsuusmuistot pääsevät hyvälle hopealle, mutta selityshuiput vetäisi se kolumnisti, joka kysyi söisimmekö me valittamatta, jos pakenisimme Aasian ja eteemme tuotaisiin hyönteisruokia. Tällaisia typeryyksiä ihminen keksii, kun on pakko suvaita huonosti käyttäytyviä pelastettavia.

  Jeesus armahda - ei se kelvoton ruoka ollut mämmiä tai joulukinkkua, vaan riisiä, leipää, naudanlihaa, hedelmiä ja vihanneksia! Eikö niitä muka syödä Irakissa?

  Ja onko uskottavaa, että ihmiset jotka ovat paenneet sotaa henkensä kaupalla asujen leireillä teltoissa ja matkaten vuotavissa paateissa ja täysissä rekkakonteissa kuukausikaupalla, jo viikon kuluttua valittavat kovista vuoteista?

  Eräällä kaverillani on tapana murahdella, että Suomi on yks saatanan Töppölandia - ja siltähän se kyllä vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkäiselle maistuu puuro kuin puuro, riisi kuin riisikin. Tiedän tämän omista laihdutuskokemuksistani. Kun on dieetillä ollut vaikka viikon verran, maistuu kuiva näkkileipäkin herkulta, samoin vaikka pieni annos ruispuuroa ei kaipaa lisukkeita. Kun ruokaa ei pilata mausteilla, siinä maistuu aito viljan tai lihan maku. Kanaakaan ei tarvitse maustaa niin, että kanan oma maku peittyy. - Vaan kukin maustakoon miten tahtoo, ei se ole keltään pois.

   Poista
  2. Sampalla menee nyt uskonnot sekaisin: Muhammed ei armahda, sen sijaan Jeesuksen missio on nimenomaan koko ihmiskunnan armahtaminen.

   Poista
 13. Tähän mennessä tapahtunutta:

  Kirjoittaja on kirjoittanut kirjoituksen, jossa rivien välissä sanotaan, ettei vihreän kuplavolkkarin ulkopuolella ole lainkaan elämää. Toinen kirjoittaja vastasi tähän, ettei täyteen ahdetun kuplavolkkarin jäähdytin kestä. Tähän ensimmäinen kirjoittaja vastasi, toisen olevan huumantunut Helsingin ainoassa puhelinkopissa haistelemastaan pierustaan. - Sillä välin Helsingin Sanomat on pyytänyt haastattelun Tiina Rosenbergiltä, jonka lähtöä Taideyliopiston rehtoriudesta se ensin ihmettelee, ja kertoo sitten hänen olevan ruotsalaisen feministipuolueen perustajia, jättäen kuitenkin kertomatta sieltä tulleen äkkinäisen karkuunlähdön "henkilökohtaisten ristiriitojen" vuoksi. Rosenberg sanoo: "Suomi voisi ottaa miljoona pakolaista!" - Kaikilta puolilta on toisteltu mantraa, jonka mukaan suuren enemmistön hiljaa oleminen on kaikkein tuomittavinta: "jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan!"

  Miten käy, kysyykö pierunhaistelusta syytetty kirjoittaja syyttäjältään, mistä tämä tietää Helsingissä olevan vielä puhelinkopin, ja missä se sijaitsee? Kysyykö joku pakolaisilta heidän mielipiteitään, vai käsketäänkö heidän olla sekaantumatta käsitteellisesti liian monimutkaisiin asioihin, joita he eivät voi ymmärtää? Laskeeko professori Teivainen lokakuiset aurinkolasinsa viimeinkin alas otsaltaan ja kertoo fasistien vakavasta yliopiston vastaisesta toiminnasta? Nokittaako Rosenberg ja lyö pöytään kolme miljoonaa? Missä Helsingissä on puhelinkoppi? Antaako Suomen vastarintaliike uhkavaatimuksen?

  Tämä kaiken ja paljon muuta saat mahdollisesti tietää, kun katsot ensi viikon jakson Kuplasta. - Pitääkö se maalata vihreäksi, mustaksi, ruskeaksi vai raidalliseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri Tiina Rosenbergiä koskevan jättiartikkelin Helsingin Sanomista. Kylläpäs ihminen on saanut palstatilaa agendalleen.

   Tuohon hänen mielipiteeseensä siitä, että Suomi voisi ottaa miljoona pakolaista, kun täällä kerran on tilaa ja lääniä - viittaus suomalaiseen metsämaisemaan, sanon vain, että onpas fasistinen mielipide! 

   Eiväthän pakolaiset halua metsiin eivätkä maalle. Torniokin oli heistä liian tyhjä, tyhjät kadut, ei ihmisiä, ei baareja. Miten tällä asenteella mennään metsiin ja korpiin, ja millä se elanto sieltä revitään, kun suomalaisetkin tulevat sieltä pois?

   Oikeastaan eniten minua alkoi Rosenberg epäilyttämään, kun hän sanoi lukevansa naistenlehtiä tietystä syystä. Mistään muualta ei hänen mukaansa saa tietää, miten naiset ajattelevat. Haluaisin kertoa tälle ylimieliselle ihmiselle, että minä en lue naistenlehtiä, minun tyttäreni eikä yksikään hänen kaverinsa lue naistenlehtiä, ystäväni eivät lue, vain siskoni lukee, mutta hän on ainoa noin kymmenestä lähimmästä ihmisestäni. 

   Minulta meni tämän kummallisen naistenlehtikommentin vuoksi usko hänen muunkaan sanomisensa pätevyyteen.

   Poista
  2. Eräs Helsingin yliopiston professori kertoi yhteisestä radiokeskustelustaan Taideyliopiston silloisen rehtorin kanssa: "Rva rehtori alkoi tiukkaamaan ohjelmaa vetävältä toimittajalta, kuka tämä henkilö (siis minä) oikein olen ja että hän ei halua keskustella kanssani mistään. Hän on kuulemma Suomessa saanut nähdä aivan liikaa näitä persuja ja muita suomalaisen mieskulttuurin surkimuksia, joiden kanssa hän ei lainkaan halua keskustella, ja joihin ei ole syytä käyttää mitään aikaa. Studiossa oli hyvin tunkkainen ja ahdistava tunnelma."

   Poista
  3. Tänään Helsingin Sanomissa oli vastaava jättiartikkeli Jussi Halla-ahosta. Annan pisteet Hesarille tasapuolisuudesta. Molemmat laajat artikkelit - siis Tiina Rosenbergistä se ensimmäinen artikkeli - olivat sisällöltään hyviä ja mielenkiintoisia, lukijalle antavia. Lisää tämmöistä! Suvaitaan kaikkien laitojen ajatuksia, vaikkei hyväksyttäisi niitä.

   Pikkuisen pisti silmään eileisistä mielensoituksista se, että rasismia vastaan marssineet äityivät jälleen väkivaltaan ja ilkitekoihin. Jostain kumman syystä he kohdistivat raivonsa rauhallisempiin Rajat kiinni -mielenosoittajiin.

   Rajoja en suinkaan halua kiinni, mutta mitä tekemistä tällä rajajutulla on rasismin kanssa? Enin osa kritisoi selvästi hallitsematonta maahanmuuttoa, ei värillistä ihmistä. Rasismi on urpojen ideologiaa, ja heitä tulee hakea sieltä, mistä rasismia kaikkialla näkeviäkin: tietämättömistä ja luulevista.

   Poista
  4. Iines, jos rajoja ei panna kiinni ja kovaan kontrolliin niin maahan tulee seuravien 10 vuoden aikana semmoset 2-3 miljoonaa 'pakolaista'. Jos toteutuneet luvut pysyvät ohjenuorana ja heistä 6-70 % joutuu elämään sosiaalituella kuten nyt on asian laita niin kustannukset ovat kauden lopussa 40-60 mrd€ eli koko nykyinen valtion budjetti. ;-))

   Halla-ahosta saa olla mitä hyvänsä mieltä (vaikka ivalliset sävyt nyt eivät pue maan johtavaa mediaa) mutta laskea hän osaa. Enkä tässä ole puhunut mitään siitä mahdollisuudesta, että tapahtuisi 30-luvun lamaan verrattavia asioita, sodista puhumattakaan. Kotimaisilla resursseilla emme elätä 8-10 miljoonaa ihmistä, ruoka loppuisi. hh

   Poista
  5. Heh, olisi pitänyt sanoa, että puuro loppuisi!

   Poista
  6. Nyt näyttää siltä, että hallitsemattomuutta koetetaan saada hallintaan, onneksi. On hyvä saada yhtenäiset pykälät ainakin pohjoismaitten kanssa turvapaikan myöntämiseksi - täytyyhän sivistysvaltioiden huolehtia todellisista pakolaisista, joilla on hengenhätä. Monia hyviä ehdotuksia on Euroopassa tehty yhtenäisestä linjasta.

   Samoin tukisummia on syytä tarkistaa, jos tällainen pieni leipäjonojen ja työttömyyden valtaama velkavetoinen maa keikkuu eniten maksavien maitten kärkitriplassa. Maalaisjärki käyttöön, asioita ei pidä päättää tunnekuohuissa.

   Poista
 14. Kun lehtimies haastatteli pitkätukkaista ja vastuutaan karttelevaa, isänmaahan ja sen puolustukseen nirsosti suhtautuvaa siviilipalvelusmies Jussi Halla-ahoa 90-luvun alkupuolella, hän kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan, että aikoo perustaa seksikaupan Joensuuhun, koska siellä ei ole kilpailua ja alue on verotuksellisesti edullisempaa.

  Aikamoisen pornokauppiaan olemme Halla-ahossa menettäneet, ajatelkaapa oikein ite! - Osin jopa hysteerinen pitkä jono pornokaupan edessä, - sieltä kuuluisi kirkunaa ja huutoja: "Mestari, mestari, hieromasauva ja pumpattava parpara tarttetaan!"

  VastaaPoista
 15. Hei, olen yrittänyt pitää lomaa netistä, uutisista, jopa itsestänikin stressin takia, joka on saanut koko maailman näyttämään murheelliselta. Jonkun verran olen siinä onnistunut. Mutta tänään on ote jo lipsunut.

  Luin mm. tämän Iineksen bloggauksen, joka, kuten tavallisesti muulloinkin on kiinnostavaa luettavaa lähinnä sen kielenkäytön takia.
  Koko ajan on sitä lukiessa tunne, että Iines, niin, siis sinä Iines, kirjoitat vitsikkäästi. Se tarkoittaa tekstin sisään kätkettyä hauskuutta, joka johtuu tyylistä, josta en tiedä, onko se sarkasmia, ironiaa, vai mitä se on. Joka tapauksessa siinä mielessä hauskaa, että se ei ole raakaa eikä kielteistä pahalla tavalla. Se vaan kääntelee asioita niin kuin grillatessa käännellään ruokaa, varotaan, ettei se pahasti pala.

  Kommenteista kiinnitin huomiota erikoisesti siihen kun puhuttiin Halla-ahosta, jota olen aina ihaillut hänen ilmeisen älykkyytensä takia. Häntähän pidetään (kai) yleisesti jonkinlaisena pahanilmanlintuna. Häntä haukutaan, mutta niin cool hän on, etteivät haukut häntä taida pahemmin hetkautella. Rasistiksi olen kuullut häntä mainittavan. Mutta entä, jos hän onkin totuudenpuhuja?

  Tapsa tuolla kertoi samaa, mitä minäkin olen huomannut, että jo kauan sitten juuri Halla-aho ennusti: Miten sitten suut pannaan, kun hallitsematon joukko pakolaisia valtaa maan? Se ennustus on nyt jo kaikkien tiedossa ja toteutunut, ainakin osittain. Ja lisää on tulossa. Toteutumista. Mutta mitä sil ovväliä, vai miten se Ystävämme mikis tapaa sanoa. Mitä väliä on millään. Kunhan ihmispopulaatio säilyy hengissä.

  Mites sitten suut pannaan, kun vieraat suut syövät kaiken. Onko se hyvä vai paha asia. Siihen en ota kantaa. Vaikka voi se olla hyväkin. Jokaisella nälkäisellä on oma suu lähinnä. Ja jos ruoka todella loppuisi, muuttuisivat kaikki, suomalaisetkin, rottalaumaksi, joka vetäisi saalista toisen suustakin. Ja vahvimmat jäisivät eloon. Heikot ruhjoutuisivat toisten jalkoihin. Eikö se ole luonnonlaki?

  Mutta ainoa mitä aioin sanoa on, että olen Tapsan kanssa täysin samaa mieltä, mitä tulee Halla-ahoon ja hänen ennustuksiinsa.
  Kunhan yritin puhua pitkän hiljaisuuden jälkeen. Sekin voi olla jonkun mielestä harmi. Pitäisi vain suunsa kiinni. Shut your mouth! sanon itsekin jo itselleni. (Deletin äsken lauseen, joka liittyi teihin kaikkiin. Korvaan sen tähän kahdella sanalla: teitä ja ikävä - ohoh, tuliki kolme sanaa.) Tunnutte niin todellisilta. Ja minun pitäisi oppia sanomaan kaikki lyhyesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian pitkästi puhuit, Liisu! Puolella ainakin voisit vähentää. Ranskassa on tulvinut vettä. Minussa tulvivat sanat, Ei hauskaa. Anteeksi.

   Poista
  2. Et sinä, Liisu, liian pitkästi puhu, vaikka eri mieltä saatan toisinaan ollakin. Minä se olen, joka liikaa hölötän.

   Poista
  3. Minusta on hyvä, etteivät kaikki ole samaa mieltä. Vastavoimia tarvitaan. Muuten ei löytyisi tasapainoa.

   Poista
  4. Niin se on ja siksi minäkin sanon, että Halla-ahon opetukset ovat kuin happea tulipalojen sammutuksessa.

   Poista
  5. Liisu, minä pidän pitkistä kommenteista. Kiva kun kirjoitat semmoisia aina välillä. 

   En osaa sanoa, mitä Halla-ahosta ajattelen, kun en ole lukenut hänen blogiaan, vaan vain toisen käden tietoa, eli mitä muut hänestä ajattelevat. Siinä valossa hän on kauhean kamala. Kuitenkin ajattelen niin, että henkilö, joka valitsee opiskelualakseen kirkkoslaavin, on kiinnostavampi kuin henkilö, joka valitsee kauppakorkean. Sekin on kiinnostavaa, että henkilö ei kulje valtavirran mukana. Se sen sijaan ei ole kiinnostavaa, että hän muistuttaa julmuudessa Linkolaa: heikot hukkukoot.

   Poista
 16. Minä olen käynyt armeijan varusmiespalveluksen läpi, tai jos oikein totta puhutaan merivoimat se oli. Maisteri-veljeni on siviilipalvelusmies ja kaiketi se oli ihan avartavaa hoitaa vanhuksia. Minä en enää paljoa merivoimista muista, mutta aivan sairaan isoja jöötejä ammuimme satamillisillä tykeillä yli kymmenen kilometrin päässä olevaan maaliin.

  Minulla on ollut aika hyviä ystäviä puolustutusvoimista, fiksuja ihmisiä. Yksi yliluti ehdotti kymmenen vuotta sitten minulle vapaaehtoista ryynäämistä metsässä. Kiitin kohteliaasti tarjouksesta, mutta ilmoitin, etten nyt millään kykene, kiireitäkin on ja uusi Hymy-lehtikin on lukematta.

  Yksi eversti meille firmaan kerran palkattiin. Infotilaisuudessa toimitusjohtaja hänet esitteli ja tilaisuuden jälkeen kävelin sattumalta eversti evp:n kanssa rinnan käytävällä. Hullu kun olen, kehuin oikein imartelevalla äänellä: "Ai että oikein eversti, kyllä ne meille isoja herroja palkkaa!" - Hönö otti tosissaan ja alkoi selittää, kuinka niitä ylennyksiä tulee tiettyjen virkavuosien jälkeen. - En minä kauheasti yllättynyt, kun myöhemmin sama eversti tuomittiin aikaisemmista teoistaan, saiko peräti ehdollista vaiko vain sakkoja, en muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tuttavapiirissä, Riku, on romahtanut kaksi ihmistä. Toinen oli maalaiskylän kunkku, joka joutui vankilaan lapsen hyväksikäytöstä. Toinen oli erään kulttuurilaitoksen johtaja. Käytti hyväkseen laitoksen rahoja. Joutui vankilaan. Synkät oli heidän tiensä. En heitä kadehdi. En myöskään sure. Kaikissa on aina jotain vikaa, jos tarkkaan tutkittaisi.

   Poista
  2. Pyrin suhtautumaan ihmisyyteen arvostavasti. Kuitenkin niin, että lähes aina ihmisille pystytetyt patsaat ovat turhia ja tarpeettomia, jopa älyttömiä. Mika Waltaria arvostan, kun muistomerkistään kysyttäessä ehdotti itselleen pisuaaria. Eikä tämä ollut mitään Waltarin halventamista, hän oli minulle nuorempana erittäin tärkeä kirjailija.

   Poista
  3. (minulla on hyllyssäni useita Waltarin ensipainoksia, kuten olen jo ehkä nukuttavan (krooh!) monta kertaa kertonut. Ja yksi, missä on omakätinen nimikirjoituksensa ja alleviivauksiaan, luultavasti kännissä tehtyjä.)

   Poista
  4. Minusta patsaat ovat hauskoja, ja palauttavat ihmisen mukavalla tavalla menneeseen. Turha niitä on pitää pönötyksenä. Ne ovat sitä paitsi kiinnostavia ja usein kauniita taideteoksia. Olen itse keräillyt piironkini päälle päitä, siis vanhoja kipsi- ja muita patsaita. Huutokaupassa jos on semmoinen, haluan usein huutaa sen itselleni.

   Poista
  5. Minä en ihmisen irtopäätä haluaisi saada kokoelmiini, vaikka kuinka olisi pronsiin valettu. Minulla on kokoelmissani tähän mennessä kaksi hirmuvanhaa kelaa, toinen Abu Svängstän, ja lisäksi sellainen ihan pikkupikkupieni soutuvene, jossa on airot. Ne kaikki ovat maustehyllykköni ylimmällä hyllyllä. - No jaa, nyt kun katsoin sivulle, huomasin, että on minulla lisäksi Karkkilan valimossa joskus 1900-luvun alussa tehty Ryynipuuron ( Runeberg) reliefi.

   Poista
  6. En minäkään pronssista välitä, mutta kipsi on elävä materiaali, pehmeä, huokoinen, lämmin, värillinen. Tässä on linkki lempipatsaaseeni, jonka huusin erään kartanon huutokaupasta muinoin: http://2.bp.blogspot.com/_Jf6nyJWlZfo/RZOJ8WMbNZI/AAAAAAAAAKQ/ixvw-u2ENoA/s1600-h/pats.jpg

   Patsas on ehkä ranskalainen tai venäläinen, voi olla muualtakin.

   Poista
  7. Hänellä on kaunis ilme. Minä tänään Nybergin haastatteluista ihastuin upeaan Alisa Vainioon, vaikka luulin olevani urheiluun jo läpikotaisin puhki ja kyllästynyt. Tuo nuori nainen on hyvän parasta. Ei hänen ilmeensä ihan tuon patsaan kaltainen ollut, mutta ihanan rehellinen ja ehkäpä vieläkin kauniimpi.

   Poista
  8. Olen muuten netistä katsonut, että Abu Svängstan kelastani voisi hyvällä tuurilla saada useita kymppejä. - Mutta määhän en myy! Toinen arvokelani on toisen ruotsalaisen, Victoryn, niitä valmistettiin jotakuin vuosina 1950-63. Sen hyrräkelan myyn mielelläni, jos joku maksaa miljoonan. Olen kyllä ylihinnoitellut sen melkein tuon miljoonan verran.

   Poista
  9. Näin Alisa Vainion haastattelun ja tykkäsin myös. Kilpaurheilu sinänsä on (nykypäivänä) aika peestä: ei jaksa oikein kiinnostaa.
   Ehkä minulla soi hälytyskello päässä turhaan, mutta kävi mielessä, että toivottavasti tuolla ei ole mitään syömishäiriön tapaista (tämä on tietysti täysin asiantuntematon mieleenjohtuma ihmiseltä, joka notkuu suurimman osan vapaa-ajastaan tietokoneen ääressä ja syö pullaa... vaikkei tuo nyt ihan totuudenmukainen kuva ole).

   Poista
 17. Ymmärsin tässä yhtenä päivänä, kun kaivoin ojaa lapiolla vesiputkea varten, että on tässä pakolaistulvassa hyvääkin: sehän on juuri sitä elvytystä, mitä yksi nobelistikin kävi juuri meiltä vaatimassa!

  Tällä hetkellä kaikki pakolaisiin käytetyt rahat pysyvät maassa ja palaavat heti kiertoon tuoden työtä monelle paikkakunnalle. Tänä vuonna elvytetään puoli miljardia, ensi vuonna puolitoista ja sitä rataa.

  Mitä tulee Hesarin juttuun Halla-ahosta, niin tässäkin toimittaja pilasi hyvän kirjoituksen typerällä tendenssillä. Hän muka kumosi aina terävällä jälkihuomautuksella Halla-ahon näkemyksen.

  Tuli ihan mieleen ihanat suomettumisajat, jolloin silloisen eliitin mielestä jokainen neuvostososialismia arvosteleva lausunto oli harhainen, koska sosialismi oli tieteellisesti todistettu parhaaksi yhteiskuntamuodoksi.

  Muistelen muuten ennustaneeni täällä (?) kauan sitten, että sinä päivänä kun vieraista maahantulijoista tulee meille oikeasti iso ongelma, niin syy siitä kaadetaan mamukriitikoiden niskaan. Siitä on jo merkkejä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näin sanot - toimittajan asenteesta Halla-ahoon - niin näinhän se oli. Lukija on tähän jo niin tottunut, ettei kiinnitä siihen huomiota, jos pääosa jutusta pyrkii objektiiviseen esittelyyn. Toimittajan ikään kuin kuuluu Halla-aho-jutuissa pestä kätensä osoittaakseen, että itse ei kannata tätä. Ja nyt kun terästän havaintojani tuota juttua lukiessani, huomaan, että toimittajalla oli subjektiivista asennetta muuallakin. Näin ei ollut Rosenbergin jutun kohdalla.

   Poista
  2. Vaan nyt seuraa tyhmä kysymys. Mikä on "ullatus" ja missä kontekstissa se on syntynyt, mihin viittaa?

   Olen koettanut hakea sanan kontekstia, ja tiedän että se viittaa Halla-ahoon ja ehkä merkitysopillisesti "yllätykseen". Pointti siis on minulta nyt kateissa. Liittyykö se muslimien suomen kielen ääntämiseen?

   Poista
  3. Ullatus on yllätys ja voi se liittyä suomenruotsalaisen eliitinkin puheen matkimiseen,vaikea sanoa. (Ei tule mieleen ketään sellaista Ullaa, johon sen voisi liittää.)

   Pointti on se, että kun jokin asia, josta Halla-aho on varoitellut 10 vuotta, sitten lävähtääkin märkänä rättinä suvaitsevaisen naamalle, se tulee muka suurena yllätyksenä, jota kukaan ei olisi osannut arvata.

   Poista
  4. No niin, ja tästä ullatuksesta on nyt kovasti pahoitettu mieltä.

   Yksi asia, yksi pieni yksityiskohta ei minusta nyt kestä päivänvaloa näissä Halla-ahon haukkumisissa.

   Nimittäin Halla-ahoa mainitaan nyt jossakin päin blogistaniaa ilkeäksi ihmiseksi, mitä hän toki voi ollakin. Kuitenkin, nähdäkseni ilkeydestä puhuvat ne, jotka sitten toisella suupielellään kehuvat Linkolaa. Siinä se vasta ilkeä mies onkin. Antaisi heikkojen pudota veneestä, jotta vahvemmat jäisivät henkiin.

   Miten tämä eroaa Halla-ahon lausumista? Ai niin, Linkolan puhe oli symbolikieltä. Kiltti mieshän hän. Mitä muuten tuumannee Linkola nyt tästä kansainvaelluksesta?

   Poista
  5. Linkolan ja Halla-ahon vertailu kuulostaa oudolle. Minun käsitykseni mukaan Linkola joutui ulos ja oppositioon lähes kaikesta sen jälkeen, kun hurjimpia lausuntojansa antoi.

   Poista
  6. Linkola on monen idoli...

   Minusta ristiriita on siinä, että saman ihmisen mielestä joku ihmiselämän autonomisuutta ja tavallaan pyhyyttä vastaan julistava guru on mieleinen, joku samanmoinen taas ilkeä.

   Minä näen yhtäläisyyyttä Halla-ahon ja Linkolan ihmiskuntaideologioissa.

   Poista
  7. Linkolaa on kai helpompi romantisoida. Ovathan nyt luonnonsuojelu ja elämän säilyttäminen aatteina kauniimpia kuin jokin tunkkainen nationalismi. Linkola asuu metsässä eikä jossain Eiran hienostolukaalissa tai Brysselissä. Politiikka on likaista, kalastaminen on suorastaan pyhää ja raamatullista. Linkolasta tulee mieleen don Quijote. Halla-ahosta lähinnä "Roger Rabbitin" Judge Doom.

   Poista
  8. Vaan Linkolahan uhraisi heikoimpien ihmisten elämän vahvempien hyväksi. Mikä arvo tällaisella selektiivisellä elämän jatkumisella on? Onko elämä lopulta jotakin muuta kuin yhden ihmisen elämä? - Jokainen ihminen on laulun arvoinen, laulaa Veikko Lavi.

   Ja mikä on sen elämisen eettinen arvo, joka lepää muitten tappamisella - tähänkin Linkola on käsittääkseni ollut valmis. 

   Tämän Linkola - Halla-aho-rinnastuksen avulla haluan osoittaa sen älyllisen epärehellisyyden, joka tässä asiassa on niiden Linkolan ihailijoiden osalta, jotka pitävät vain Halla-ahoa ilkeänä. Molemmissa on paljon samaa erilaisista taustoista huolimatta. 

   Poista
  9. Minusta molemmat ovat vain realisteja. Ajattelevat asioita poikkeuksellisesta näkökulmasta, jossa totuus saattaa tulla vastaan. Riippuu ajattelutavasta. Elämä on oikeasti julmaa. Jo se, että monet päästyään vasta elämän makuun, kuolevat. Ja se, että toisilla on parempi osa kuin toisilla. Joku jo syntyy sellaiseksi, joka varmasti tulee pitämään puolensa. Joku saattaa syntyä sairaana toisten hoidettavaksi. Elämä on taistelua. Se on ikävä totuus. (Tämä on sellainen synkkä yksinpuhelu. Huomenna, tai ehkä jo tunnin kuluttua puhuisin eri tavalla.) Älkää uskoko minua.

   Poista
  10. Minusta luonto ei ole julmaa, eikä se, että joku kuolee ennen aikojaan, vaikka jo nuorena. Se ei ole ihmisen vallassa! Sille ei voi mitään! Kohtalo on mitä on, elämä on mitä on.

   Se sen sijaan on, jos vahva antaa heikomman hukkua, ja jopa työntää hukkuvan kädet pois veneen laidasta, kuten Linkola on sanonut voivansa tehdä, jotta hän itse vahvempana ja muille hyödyllisenä saa jäädä elämään. Tämä on valintaa, tietoista toimintaa ja siksi julmaa.

   Poista
  11. PS Kohtalo-sana tuossa on vähän aiheettomasti käytetty - en usko kohtaloon, vaan enemmän elämän sattumanvaraisuuteen. Jätän kohtalon kuitenkin tuohon korjaamatta.

   Poista
  12. Ei kai tuohon arvokysymykseen ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta.

   Mutta totta - Linkolaa ja Halla-ahoa ei kaiken järjen mukaan pitäisi voida sympata, jos toisaalta uskoo (tai haluaa uskoa) jonkinlaiseen luovuttamattomaan ihmisarvoon. Tai ainakin siinä pitäisi olla massiivisen moraalisen kriisin paikka.

   Linkolaa voi tietysti ihailla valikoivasti, ja niin suurin osa varmaan tekeekin. Mutta se on vähän sama kuin ihailisi Hitlerin kasvissyöntiä. Tai jotain sinnepäin.

   Poista
  13. Jätän nyt tarkoituksella oman näkemykseni sanomatta.

   Sen verran kuitenkin, että symppaan Linkolaa enkä oikein tiedä, miten suhtautua Halla-ahoon.

   Poista
  14. Eiköhän tuo ole sanomattakin selvää, Schnur.

   Noin tekee enemmistö ihmisistä. Itse kuulun siihen vähemmistöön, joka kyseenalaistaa kummankin ihmiskäsityksen, mutta ihailee kummankin suoruutta. Rohkeampi on kuitenkin Halla-aho, sillä hän asettuu kärsijän paikalle kuin mestattava - tätä kannattaa miettiä, ei se ole sitä miltä näyttää. Linkola sen sijaan ei uhraisi itseään kenenkään edestä.

   Poista
  15. No kun ei se ole minulle itsellenikään selvää. Siksi en sano. Kyllä minäkin kyseenalaistan, mutten ole vielä päässyt siihen vaiheeseen, että voisin sanoa Linkolan ihmiskösityksen olevan väärä. Sellaista varmuutta minulla ei ole. Ja se on tietysti heikkous, ettei pysty valitsemaan kantaansa ja asettumaan sen taakse sataprosenttisesti. Ja jos kuitenkin ajattelee asioita ja edes tavoittelee jonkinlaista totuutta, jonka voisi allekirjoittaa eikä vain huoletta viis veisaa tai shoppaile arvojaan fiilispohjalta, ajautuu väkisinkin sisäiseen moraaliseen konfliktiin ja kriisiin.

   Siten sitä on tilanteessa, jossa oikea käsi hakkaisi vasemman poikki, jos tietäisi, mitä se tekee (fraasirikollinen kielikuva, pahoittelut).

   Poista
  16. Ps. Uskon arvojen ja moraalin suhteellisuuteen, mutta kaipaan silti joitain absoluuttisia sääntöjä, joiden mukaan elää. Siitä ristiriita.

   Halla-ahon rohkeudesta en osaa sanoa. Linkolan voisin kyllä kuvitella uhraavankin itsensä, vaikken häntä henkilökohtaisesti tunnekaan.

   Poista
  17. Schnur, ajattelen mutkattomasti, en mieti sitä, kestääkö ajatukseni ja intuitioni jonkin moraalifilosofian lainalaisuuksia.

   Kun Linkola sanoo, tai siis kirjoittaa, että kyllä, hän antaa heikompien hukkua, ja valitsee mieluummin itsensä pelastusveneeseen, niin minusta siinä näkyy ihmiskäsitys varsin selkeästi.

   Eloonjääminen ja elämä sinänsä on hänelle siis tärkeämpää kuin eettiset arvot ihmisestä ja lähimmäisyydestä. Joku toinen ei taas halua elää sellaisisessa maailmassa, jossa fyysinen tai älyllinen vahvuus on valintakriteeri kriisitilanteessa. - Eläminen ei siis kaikille riitä, vaan elämisen laatu voi olla merkitsevämpää. En tiedä siis, onko kovinkaan jaloa ajatella, että ihmiskunnan tulee jäädä eloon vahvimpien avulla.

   Halla-aho on rohkea, kun puolustaa näkemyksiään, joihin uskoo vakaasti ja jotka myös argumentoi varsin taitavasti. - En ota nyt ollenkaan kantaa puheen sisältöön, vaan vain hänen rohkeuteensa. Valtavat ihmislaumat halveksivat ja vihaavat häntä, ja silti hän porskuttaa. Ihailin Päivi Räsästäkin samasta syystä, vaikken ihaillut hänen ajatuksiaan.

   Poista
 18. Muistuttaisin siitä, että Esko Ahon hallitus ei saanut kuristuspolitiikallaan 90-luvun alun nousua aikaseksi, Nokia sen teki. Tämä nykyinen hallitus tuntuu tukahduttavan viimeisenkin yritteliäisyyden tästä maasta. Toivotaan, että hallituksen toimenpiteiden johdosta vienti nousee niin, että kaikki muu nousee. - Itse en usko tuohon prinsessoiden unelmahöttöön, jota Sipilä toteuttaa EK:n käskyläisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esko Ahon ja Iiro Viinasen hallituksen kuristusote osui erikoisen lujasti yrittävään yh-naiseen, joka elätti itse perheensä pienellä palkalla. Silloin oli nainen puristuksessa!

   Nyt eletään aikoja, jossa jo sekin merkitsee paljon, jos saadaan laskusuunta pysähtymään. Nousun aika on vasta, kun koneen suunta on vakautettu.

   Poista
  2. Voi Rikun yritteliäisyys tukahtuu..Heittää pyyhkeen kehään jo nyt.
   No, elämme tätä nälmisen aikaa. Mistä lapset saavatkin esimerkin ?

   Poista
  3. En usko lapsien lukevan tätä blogia. Ehkä he saavat esimerkkinsä sinulta tai Sipilän hallitukselta.

   Poista
  4. Yksi lapsi oli kerran lukenut. Palautteeksi hän sanoi, että siellä oli semmoista omituista ja taiteellista höpinää, ettei sitä jaksanut lukea.

   Poista
 19. Lisää Riku sinä vientiä. Sinulla on kykyä, ideoita ja viisautta .

  Surullista on huomata että koulutettu kansalainen muuttuu tyhmäsi Rikun mielestä jos hän on esim. kansanedustaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, anonyymi, ystävällisistä, mutta valitettavan liioitelluista sanoista ukosta, joka pitää polvet täristen kaiteesta kiinni, tätä maailman menoa ihmetellessään.

   Kun kerran sanoit, mieti itse jonkun pitkän aikaa seuraamasti kansanedustajan kehityskaarta. Eikä sen ollenkaan tarvitse olla sitä kuin yhdellä kunnallispoliitikolla, joka takavuosina kahvilaan astuessani, raikuvasti nimeltä mainiten tervehti minua salin poikki. Menin vähän änkäksi, kun normaalisti äijän muistin kääntäneen katseensa pois minut nähdessään. - Toivottavasti en antanut hänelle turhan yrmeää kuvaa, kun en muista hänen minua sen jälkeen tervehtineen. En muista, pääsikö valtuustoon.

   Poista
  2. En malta olla lisäämättä tähän hieman kommunistipropagandaa, vaikka artistin ilmeinen epämusikaalisuus riipiikin. Kas näin...

   Poista
  3. Ihmettelen, ettei Paavolla ole edes sen vertaa luovuutta, että olisi edes hiukan muokannut sanoja sattuvimmiksi, esim. näin: kas näin kääntyy takki, ja takki kääntyy näin...

   Soinin palli nyt heiluu, Paavo, ei takki.

   Poista
 20. Puurolle pojat.
  Niin. Onhan se ruokalautasta esitellyt kaveri päässyt hieman laihtumaan suomalaisen ruuan ansiosta:
  https://pbs.twimg.com/media/CQVKQ3dVAAEdL7f.jpg

  VastaaPoista
 21. No johan on propapandat. Paavon takinkääntölaulun oli Sebastian Tynkkynen kääntänyt itselleen eduksi valtakunnallisessa viestimessä, kun hän eilen vaati rajoja kiinni uutisissa. Mielenkiintoisia aikoja elämme.

  Vaan tuo Anonyymin linkki oli epäuskottava. Lieneekö jokin MV-lehden kuvamanipulaatio. Ei kai maailma voi olla niin paha, että Suomessa sormensa puuroon tökännyt mies olisi jokin Isis-mies. Vai mitä nuo raskaat paukut miehen vartalon ympärillä merkitsivät?

  VastaaPoista
 22. Vaan tämä alla oleva lähetys saa minut etukäteen turhautumaan, ja taidan jättää katsomatta. En yksinkertaisesti jaksa enää sitä alentuvaa asennetta, että maahanmuuttokritiikki pohjaa pöljien pelkoihin. Ja sitä pelkoa yritetään sitten poistaa tuomalla maahanmuuttajia, maahanmuuttoviranomaisia ja muita hyviä ja älykkäitä ihmisiä kertomaan pöljille, miten asiat ovat. Kiitos, mutta ei.

  Tässä Ylen ohjelmatiedot:

  "Tiistain A2 Pakolais-illassa tartutaan pelkoihin, syödään puuroa ja sovitetaan uusiksi suomalaiskansallinen kappale. Illan keskustelijoina nähdään turvapaikanhakijoita, pakolais- taustaisia ihmisiä, poliitikkoja ja kotouttamisen asiantuntijoita. Kahden tunnin suoran lähetyksen juontavat somalialais- turkulainen Wali Hashi ja suomalaisturkulainen Kati Leskinen."

  VastaaPoista
 23. PS En malta olla lisäämättä, että kaikki tuommoinen valistusuho muistuttaa uskonnollista käännytystyötä. Valon nähneet vievät tyyppejä valoa kohden.

  VastaaPoista
 24. Iines kyseli Linkolan perään. Ainakin muutama vuosi sitten hän esitti, että maahanmuutto köyhistä maista rikkaisiin pitäisi estää kokonaan. Sen sijaan rikkaista köyhiin voisi muuttaa, koska luonnonvarojen kuormitus henkeä kohden on siellä pienempi.

  Aamun Hesarissa näkyy olevan juttu Saharan eteläpuolisen Afrikan valtioiden surkeasta tilasta ja sieltä uhkaavasta valtavasta kansainvaelluksesta. En lukenut sitä vielä, mutta väkisin tuli mieleen (anteeksi kauheasti) edesmenneen Tatu Vanhasen selitykset, miksi niillä alueilla ei kyetä rakentamaan toimivaa valtiota.

  Mutta Linkolan ja Vanhasen näkemyksethän voisi yhdistää! Kun sieltä tulee paljon ihmisiä tänne, niin vastaavasti länsimaista voisi lähettää vastaavan määrän koulutettuja ihmisiä panemaan heidän valtioidensa asiat kuntoon.

  Muutaman vuoden kuluttua hyvin levänneet pakolaiset voisivat palata hyvinvoiviin vauraisiin kotimaihinsa ja ruveta vaatimaan alkuperäisasukkaina valtaa itselleen ja karkottaa vieraat tunkeilijat pois!  VastaaPoista
 25. Linkolan ihmisyyden vastaiset kommentit ovat kamalia. Ytimessä siellä on kuitenkin huoli siitä, ettei tämä maapallo jaksa kohta kantaa kaikkea sitä, mitä sen pinnalla on. Moni epäilee, ettei tekninen kehitys olisi vastaus siihen, että lukumäärämme kasvaa ja ruoka käy vähiin. Tiedehihhulit tosin ruokkivat ihmisten loputonta mielikuvitusta täysin himmeillä kuvitelmilla siitä, että ihminen voisi asua pysyvästi jossain avaruuteen tehtävässä vihreässä kuplassa. Ihmisen matka Marsiin ja takaisin ei ole näköpiirissä nyt elävien sukupolvien aikana, tai heti niiden jälkeenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Linkolan ilmastonmuutosasia on tietenkin hyvinkin aiheellinen ja kannatettava asia, johon on helppo itse kunkin yhtyä. Tarkoitus ei kuitenkaan pyhitä keinoja, joilla osan ihmisistä annetaan tuhoutua, jotta vahvemmat saavat elää.

   Maapallo ei ole itseisarvo, jonka välttämättä tulee saada säilyä. Miksi ihminen olisi niin erinomainen, että lajin tulisi ylipäänsä säilyä? Ehkä onkin parempi, että tämä laji tappaa itsensä vähitellen. Minä ainakaan en halua välttämättä elää, jos elämä pohjaa vahvemman etuoikeuksiin, ja heikot voidaan uhrata.

   Poista
  2. Ihmiskunta on kuin ohimenevä herpes keski-ikäisen Äiti Maan kasvoilla – kohta siitä on vain muisto, mutta ei ehkä ole ketään, joka muistelisi.

   Hyökkään taas tätä uskomattoman lujasti ihmismieleen pinttynyttä Linkola-Valto-Riku-postulaattia vastaan, ettei "maapallo jaksa kohta kantaa" meidän aikaansaannoksiamme.

   Kyllä jaksaa. Jaksaa aivan saatanan hyvin ja paljon enemmänkin. Ihan toinen asia sitten on se, ettei ihminen ehkä kohta kykene elämään turmelemassaan ympäristössä.

   Maapallo ei siitä kiitä, eikä tuomitse. Se ei välitä.

   Poista
  3. Ainoa luonnontieteellinen tosiasia on juuri tämä!

   Mutta se ei vastaa ihmisten epätoivoiseen kysymykseen: "mitä meidän pitäisi tänä olemassaoloaikanamme tehdä?"...

   (tähän Paul Gauguin Keitä me olemme..Mistä me tulemme...Minne olemme matkalla... "maapallo" kyllä osaa vastata. ja vastaaa: "vitun yhdentekevää.")

   Poista
  4. Maailmanloppua ei kauaa tarvitse odottaa. Yhdysvaltalaisen kristillisen eBible -yhteisön johtaja Chris McCann uskoo, että maailma tuhoutuu lopullisesti 7. lokakuuta.

   - Raamatun mukaan näyttää siltä, että lokakuun 7. päivä on se päivä, mistä Jumala on kertonut: päivä jolloin maailma katoaa, järjestön perustaja McCann sanoo.

   - Maailma tuhoutuu täysi. Ikuisesti, hän väittää.

   McCannin raamatun tulkinnan mukaan tuhoutumisen aiheuttaa tuli.

   - Jumala tuhosi ensin maapallon vedellä. Nooan aikoihin tuli tulva. Jumala sanoo, ettei hän tee sitä uudelleen, ei vedellä. Hän sanoo, että hän tekee sen tulella.


   Kannattaa pojat teidänkin valvoa klo 24.00 asti. Näette.

   Poista
  5. Ei saa pelotella, Anonyymi. Lapsena pelkäsin hirveästi maailmanloppua, se oli peloista suurin.

   Poista
  6. Lapsena pelkäsin eniten että salama iskee mua päähän. Koska Hemmi-täti oli sanonut, että kun sä et usko mihinkään, niin salama iskee sua päähän. - Aina kun kesämökillä alkoi ukonilma, mä menin Hemmi-tädin viereen. (Olin jotain 5 -v.) Ajattelin, että jos salama iskee nyt muhun, niin samalla se sit iskee suhun - senkin Hemm-tätii. Niin minä ajattelin.

   Ps. Hemmi-täti oli minulle kamalan rakas. Eikä onneksi siihen salama koskaan iskenyt.

   Poista
 26. Ideologinen ero vihreän liikkeen ja Linkolan välillä on kaiketi siinä, että vihreät kannattavat jatkuvaa talouskasvua ja uskovat sen teknologian avulla onnistuvan. Tuulimylly jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan; lähipanimoita joka kylään. - Linkola taas on äärimmäinen pessimisti, hän ei usko tuollaiseen.

  VastaaPoista
 27. Valitse siinä sitten puolesi. Kuolema raapii perskarvoja.

  Hallituksen sijaan, kohtalomme jatkuvan talouskasvun tiellä, ratkaisee Kiinan talouden tällä hetkellä kovasti yskähtelevä koneisto. Sieltä olemme voita leipämme päälle viime vuosina saaneet, kiinalaisten ansiosta Alahuhtakin on niin arvostettu johtaja. Toivotan Xi Jinping Pongille menestystä: "antaa palaa, Frank!"

  VastaaPoista
 28. Kiinan vientimme ei tosin ole kuin alle viiden prosentin luokkaa ja on ollut alenemaan päin. Nuo kamalat kommunistit silti pyörittävät koko maailman kapitalismia, siinä sivussa pientä ja sisukasta Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinasta näkeekin selvästi, että kommunistit ja fasistit ovat sielunveljiä, yhtä sieluttomia vallankäyttäjiä molemmat.

   Poista
  2. En sanomaasi kiistä, mutta lisäisin listaan kapitalistit.

   Poista
 29. Aurinkoa eivät kai niissä Kiinan suurkaupungeissa näe kuin sattumalta vilaukselta savun läpi. Yritysten arvot ja etiikka siellä kirjoitetaan tietysti vanhoilla kiinalaisilla Ping Pong-dynastian aikaisilla kirjoitusmerkeillä, eikä niistä ymmärrä kukaan mitään.

  VastaaPoista
 30. Tuleeko meidän suvaita suvaitsemattomuutta? Lenin ivasi aikanaan niitä "hyödyllisisiä idiootteja", jotka ylistivät kommunismia ja asettivat proletariaatin diktatuurin demokratian edelle. Hitlerillä oli omat ihailijansa, joihin hän suhtautui yhtä halveksivasti. Meillä on nyt pilvin pimein omat arvonsa kavaltamaan valmiita "monikulturisteja". Jäljet pelottavat.


  Kun osa Suomen muslimeista ilmoitti toivovansa sharia-lakien korvaavan muslimien kohdalla Suomen lait, reaktio oli säyseä. Demokratiamme ehdoton perusta on kuitenkin jokaisen kansalaisen yhdenvertainen asema kaikille saman lain edessä. Väärin ymmärretty "yhteisöllisyys" - eli erioikeuksien myöntäminen etnisille tai uskonnollisille ryhmille - merkitsee demokratian loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö suvaitseminen ole aina itsensä ylentämistä ja samalla toisen alentamista? Vain tämä asetelma mahdollistaa suvaitsemisen. "Suvaitsemalla" annamme toiselle erioikeuden olla olemassa. Asioita, joista pidämme tai joita arvostamme, emme suvaitse erikseen. 

   Eikö voisi ajatella niin, että vasta sinä päivänä, kun kukaan ei "suvaitse" ketään, tasa-arvosta ja yhtäläisestä ihmisarvosta voidaan alkaa puhua? En vain voi ymmärtää, miksi vaikkapa tummaa ihmistä tai vammaista tulisi erikseen suvaita. Hän ei poikkea minusta kuin korkeintaan ulkoisilta ominaisuuksiltaan. Ja sehän on päivänselvää lapsellekin, että ihmiset voivat olla erilaisia. Mihin suvaitsemista siis tarvitaan? Emmekö voisi vain olla kuten ihmiset keskenään ja kohdella kaikkia samalta viivalta?

   Poista
 31. Iines sanoi" Emmekö voisi vain olla kuten ihmiset keskenään ja kohdella kaikkia samalta viivalta?"


  "Oletteko havainnut Rasistisia ilmiöitä Suomessa "? On vakikysymys täällä aina,kun käsitellään maahan muuttaneiden oloja .Tuota kysytään yhdeltä maahan tulleelta,tai ryhmä keskustelussa! Pitäisi sentään kysyä myös," Kuinka olette sopeutunut Suomalaisen kulttuurin-,ja lakien vaatimuksiin"? Mutta sitä ei Suomessa koskaan esitetä, missään tiedotus välineessä! MIKSI?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä suomalaisiin yhteiskuntatapoihin ja lakiin opastaminen vaatii minustakin lisäpanostusta, sillä niin erilaista esimerkiksi lasten kasvatus muslimimaissa on. Lapsia pannaan kuriin lyömällä ja kajoamalla heihin - en nyt puhu tyttöjen kohtelusta erikseen. Eilisessä lehdessä oli kirjoitus siitä, miten hämmästyneitä muslimimiehet olivat, kun kuulivat, että Suomessa ketään, ei edes lasta saa lyödä tai edes tukistaa. - Miten heidät saadaan sitten tottelemaan, kysyivät he hämmästyneinä.

   Niinpä niin, opetussarkaa on paljon, ja toivon minäkin, ettei vierasta kunnioitettaisi niin paljon, ettei näitä ihmisarvokysymyksiä selvitettäisi tulokkaille kyllin selkeästi ja tarkoittaen. Erikoisesti suhtautuminen naisiin ja nuoriin tyttöhin vaatii selkeää opetusta, ei hienovaraista vihjailua tasa-arvon suuntaan. Raiskausuutisia on esimerkiksi nyt ollut kahtena viime päivänä lehdessä. Hieman hämmästyin, kun Helsingin Sanomat julkaisi jopa nimen. Joku vanhempi tulokas raiskannut nuoren kännisen tytön bussissa. Tampereella oli arabin suorittama raiskausyritys. Tämäkin oli valtakunnan päälehdissä. Vaan mitäpä näistä, eihän näistä saa puhua, kun se on pöljien vihapuhetta. Feministinkin tulee ymmärtää kulttuurien erilaisuus.

   Poista
  2. Tuossa lasten kurittamisessa he eivät kovin kaukana meidän "kehitysasteestamme" ole. Yhden/kahden sukupolven, ei enempää. Vai väitätkö sinä, iines Liehuva Liekinheitin, ettei sinun lapsuutesi kodissa vieraillut Koivuniemen Herra? Mun luona ainakin. Ja aina, se on pakko myöntää, syystä. - Olisi minunkin isäni ollut hämmästyksestä mutkalla jos joku Äijä tai Ämmä olisi tullut sanomaan ettei "lasta saa lyödä tai edes tukistaa". Ja kyllä Hemmi-tätikin, muuten kiltti kuin kaneliomena, saattoi antaa mojovan luunapin niin että POKS vaan. Jos sitä tarpeeksi ärsytti.

   Ps. Ite en muista että koskaan olisin muksuja muksinut? Tai tukistanut? - Kerran heitin lasillisen olutta päin Tarjan pärstää. Kun se vaan intti ja intti jotain hermostuttavaa asiaa. Istuttiin silloin, n. 30 vuotta sitten, Jyväskylän toiseksi hienoimassa ravintolassa. Siihen tulikin oitis tarjoilija joka katsoi minua nuhtelevasti ja sanoi: "Ei noin saa tehdä!" Kyllä minua hävetti!

   Poista
  3. Kyllä vieraili, mutta en saanut isän, vaan äidin kädestä. Välineenä oli vattupuskan oksa. Tekoni oli aikas paha, tuotin materiaalin turmelemista. Meillä roikkui nimittäin pakkasella narulla jäätynyttä pyykkiä, mm. flanellipyjama. Minulla oli jalassa sukset ja käsissä tietenkin sauvat eli porkat. Hakkasin pyjamia porkan piikillä, sillä jäinen pyykki oli kovaa, ja kokeilin sitä. Flanelli meni kuitenkin puhki, ja sain vitsaa äidiltä. Isä ei ollut suostunut piiskaamaan.

   Lapsia en ole itse piiskannut enkä lyönyt. En oikein muista mitään sanktioitakaan.

   Poista
 32. Oikeasti konseptit ovat nyt menneet sekaisin. Suvakit, vihermädättäjät, matelijademarit ja mitä niitä oli, näyttäytyvät nyt oudon ulkomaalaisvastaisina. Kyllähän hekin maahanmuuttajia ottivat, mutta perussuomalaiset räjäyttivät potin, tällaista ei olisi saattanut kuvitellakaan. En yhtään epäile, etteikö tulevaisuudessa monessa syyrialais- tai irakilaisperheessä lapsi nimetä kunnianosoituksena Jussiksi, Jussi-Achmediksi tai Timo Abdullahiksi. Kyllä he ainakin ovat sen ihmisystävyydestään ansainneet. Jussi on hoitanut asiat hyvin siellä europarlamentissä.

  Perussuomalaiset ovat kirjoittaneet maamme poliittiseen historiaan uuden luvun. Tapahtui jatkossa aivan mitä tahansa, - aina ja ikuisesti poliittisessa historiassa lukee, että perussuomalaiset olivat mukana avaamassa patoluukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on ja tähän viittasinkin kommentillani ihan alussa.

   Ensin pissisväki vaatii avoimia rajoja, vapaata tulo-oikeutta kelle tahansa, täyttä sosiaaliturvaa kaikille maahan päässeille sekä tämän älyttömyyden yleistä hyväksymistä, muuten olet vihaapuhkuva tyhmä läski rasisti.

   Kun pato sitten murtuukin ja maahan tulvii vierasta väkeä vaatimaan pöytää koreaksi ja valtion pohjattomassa kassassa paistaakin yllättäen pohja, pissisväki vaatii kurkku suorana läskirasisteja hoitamaan sekasotkua, kun kerran siitä koko ajan varoittivatkin.

   Maailmasta ei tekemällä tyhmyys lopu.

   Poista
  2. Minusta tässä on turha koettaa vierittää syytä hallitsemattomasta maahanmuutosta hallituksen niskoille. Eihän siinä nyt, jumalavita, voinut muutakaan tehdä kuin katsoa suu auki tätä luonnonkatastrofia, maahan tupsahtanutta valtavaa väestömäärää. Kuka tahansa olisi hallituksessa ollessaan tehnyt samoin, lyönyt rukkaset tiskiin; ei siinä yhdellä puolueella ole ollut valtaa sanoa juuta eikä jaata eikä huolehtia oman ideologiansa ja maineensa toteuttamisesta, kun kyseessä oli koko maan ja Euroopankin maine.

   Poista
  3. Äläs nyt, Iines. Minä veikkaan perussuomalaisten seuraavaksi puoluejohtajaksi Abdirahim Husseinia.

   Poista
  4. Kuule Iines, kyllä se on juuri hallituksen asia ryhtyä toimiin kun luonnonkatastrofi pääsee yllättämään, olkoon sitten mikä hyvänsä. Tässä tapauksessa raja aluksi kiinni jolloin olisi saatu ajatteluaikaa ja Ruotsikin olisi joutunut miettimään väittömiä rajoitustoimia. Nyt oltiin tumput suorina.
   En osaa kuvitella että Kekkosen aikana olisi toimittu kuten nyt. hh

   Poista
  5. Suomi halusi erottua itäblokin maiden nuivasta suhtautumisesta turvapaikanhakijoihin. Minustakin meidän tulee ottaa vastaan turvapaikanhakijoita, mutta vain todellisia hädänalaisia, tässä tapauksessa kokonaisia syyrialaisia perheitä. Kylmä tosiasia lienee nyt, että väärällä statuksella ollaan nyt joukolla liikkeellä, ikävä kyllä. Jos pakolainen päättääkin palata kotimaahan, tai nirsoilee ruokaa ja oloja, hän ei totisesti ole kuolemanvaarassa.

   Poista
 33. Tämäkin mieltäni askarrattunut ongelma sitten ratkesi:

  Isiksen rynniessä Irakiin saimme hämmästykseksemme lukea, miten eräässäkin taistelussa 30 000 tuhatta uljasta irakilaissoturia heitti aseensa ja pakeni kauhusta kirkuen, kun 1500 isisläistä teinihuligaania kävi kimppuun.

  Ihmettlin nimittäin kauan, että mihin nämä 30 000 rauhaa yli kaiken rakastavaa nuorukaista oikein katosivat. No, löytyiväthän he, terveinä ja tarmoa täynnä!

  VastaaPoista
 34. Helsingin Sanomissa on parhaillaan kirjoitus siitä, miten kymmenet irakilaiset hakevat nyt passia päästäkseen takaisin Irakiin. Suomi ei vastannutkaan odotuksia, työtä ja asuntoa ja terveydenhoitoa ei järjestynytkään heti.

  Irakissahan piti olla hengenvaara. Eikö turvapaikkastatus ole nimenomaan kuoleman välttämiseksi, hengen pelastamiseksi? Eikö työnhakustatus ole jokin muu?

  VastaaPoista
 35. Tässä vähän nyt tuntuu siltä että monet kaipaavat takaisin "menneitä, hyviä aikoja"... Mikähän aika se olisi se "hyvin"? -70 luvussa on ainakin se hyvä puoli että Suomenlahden etelärannalta ei tänne saatanan virolaisia/latvialaisia/liettualaisia ganstereita tullut. Ei! Tuli vain vanhoihin rippipukuihin pukeutuneita virallisia ammattijärjestön nuorisoryhmiä, joiden keski-ikä oli n. 52-55 v. (Paitsi puheenjohtaja oli 69 v.) Tai olisiko parempi palata 1930 -luvulle? Silloin alettiin tajuta - voi Herranen Aika sentään - että erirotuisille ihmisille kuuluu erilainen kohtelu. Ja erilaiset suihkut. Ja "saippuat"...

  Tää kansainvaellus - joka on vasta alkua - on ennustettu jo kymmeniä vuosia sitten. Kaikki pohjautuu ihmisten sikiämiseen, liikakansoitukseen. Sodat näitä vaelluksia aina välillä lietsovat, kuin tuuli. Mutta syy se ei ole. Afrikka on iso manner, kyllä sinne ihmisiä mahtuu, mahtuuhan niitä Aasiaankin, mutta jollei ihmisellä ole muuta toivoa kuin epätoivo - niin kuka silloin sinne ehdoin tahdoin jää? Ainakin jos on nuori, terve ja mies.

  En minä ainakaan.

  Ja kun tulevaisuuden näkymiin lisätään taistelu vedestä, taistelu käy entistä "mielenkiintoisemmaksi"...

  VastaaPoista
 36. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että tänne vaeltaa ihmisiä laumoittain - kunhan elättävät itsensä niin kuin siirtolaiset kaikkina aikoina ovat tehneet. Pakolaisiakin saa tulla, ja heitä autan mieluusti, jos he oikeasti ovat hengenvaarassa ja toivottomasti hädänalaisia. He voivat tulla tänne turvaan ja sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntamalliin ja työelämään. Tämä ei tarkoita omasta kulttuurista luopumista, vaan sen sopeuttamista tämän yhteiskunnan lainsäädäntöön ja tapakulttuuriin.

  VastaaPoista
 37. Jos joku sanoo kaipaavansa kekkosen aikaa, hän sanoo kaipaavansa turvallisuutta. Kuinka turvallista sitten oli aika, jolloin neuvostoliitto käveli maamme hallituksen yli usein aivan oman mielensä mukaan ja maailmansodan uhkakin oli todellinen. 70-luvulla presidentillämme oli valtaa kipeän paljon, häntä kannattivat kaikki puolueet pieniä vastarannankiiskejä lukuunottamatta. Koko 70-luvun ajan kekkonen jaksoi yhä rajoitetummin pitää vallastaan kiinni, viimeiset viisi vuotta oli täysin äly mäellä. Toisinaan kekkonen kyllä käytti valtaansa erittäin jyrkästi, se oli pelkotiloihin vaipuneen dementikon viimeisiä pyristelyjä. Kenellä se valta sitten oli: presidentin kansliapäälliköllä, erittäin oudolla (Oho!)adjutantti Urpo Levolla ja kenellä nyt kulloinkin.

  VastaaPoista
 38. Jos joku pelkää isisin joukkojen edessä, siinä ei ole mitään halveksittavaa. Jokainen järjissään oleva pelkää, kun tietää vastassaan olevan hampaisiin asti aseistautuneen Charles Mansonin perheen, jonka julmuudella ei ole äärtä eikä rajaa.

  VastaaPoista
 39. Syyskuun alkuun päivättu ulkoministeriön tiedote varoittaa suomalaisia matkustamasta Irakiin, se on kokonaisuudessaan luokiteltu sotariskialueeksi.

  Irak oli vauras maa, kunnes sen dikattori Saddam erehtyi koskemaan kaikkein pyhimpään valloittamalla Kuwaitin. Sen jälkeen länsivallat tuhosivat maan, ensin kauppasaarrolla, siten sotatoimin. Ei ihme, että näitä Isiksiä siunaantuu. Sitä vain olen ihmetellyt, miksi Yhdysvallat ei oikeasti tuhoa Isisiä. Ei voi olla kovin vaikeaa, heillä ei kovin montaa kymmentätuhatta taistelijaa ole. Ja nekin ovat niin huumepöllyssä, etteivät edes ehdi tajuamaan mikä niihin osui, kun ovat jo paratiisin riemussa.

  VastaaPoista
 40. USA, tai siis sen Johtajat (en tarkoita presidenttejä, tarkoitin päättäjiä) tuhosivat Irakin some-systeemin, ensin pommittamalla infrastruktuurin paskaksi, sitten tappamalla heidän heimo/klaanijohtajansa ja sitten tyrkyttämällä sinne demokratiaa. Hei, Haloo? (Samaa virhettähän koko ajan tehdään Afganistanissa. Samaa, samaa.)

  Kääntäen kysymyshän olisi siitä että islamistit (tai marsilaiset) pommittaisivat Suomen ihan paskaks, tappaisivat meidän rakkaat johtajamme (Sibbis/Stubbis/Soinnis) ja tänne tyrkytettäisiin Šaria-lakia kuin... kuin käärmettä Miinalaiva Pohjanmaan (romutettu?) it-tykkiin?

  Älkää ihmiset hupsiko. Ootte muutenkin kuin naurisaidasta irtireväistyjä.

  Ps. Kerran muuten eksyin erään toisen ihmisen kanssa Finlaysonin puutarhaan kaalimaalle. Oli myöhäiskesää, pimeää kuin kohdussa, ja kaalit olivat noin lentopallon kokoisia. Aloimme potkia niitä. Hitsi, kun ne singahtelivat! Äkkiäkös sitä kuvitteli olevansa Kaitsu Pahlman, tai Pele. Mutta sitten alkoi kuulua kumeaa susikoirien haukuntaa, yhä lähempää ja lähempää, ja kaalien potkiminen jäi. Hyvä että päästiin aidan taa. Tai ei me siihen pysähdytty vaan uitiin Loimijoen yli. Eksytettiin hurtat sillain jäljiltämme, nääs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaalista saa muuten mahtavaa pyttipannua. Tosin se pyttipannun ei tarvitse perunaa.

   Löysin reseptin satokausikalenterista, ja tuossa reissussa ollessa virittelin reseptin täydelliseksi.

   Kunhan huominen koittaa, niin käydään kaupassa ja tehdään kaalista sellainen spydäri, että oksat pois.

   Poista
  2. Kaikesta hyvästä ruoasta (spydärista?) tulee sydari. Siis sepelvaltimot menee POKS POKS tukkoon.

   Tiedän, oon kokenut. Se oli hauska tilanne... oli oli, koska mut pumpattiin täyteen morfiinia (etten olis pamahtanut). En oo ikinä käyttänyt muita huumeita kun alkoholia (paitsi vähän cannabista); vittu; kun ne pumppas mut pullolleen morfiinia niin mun mielestä se oli tosi hauskaa! Hitsi, kun mua nauratti kaikki. Ja kaikkein eniten mua nauratti ne lekurit ja sairassiskot jotka hyöri mun ympärilläni, se oli kuin jostain Disneyn piirretystä. Tosi huvittavaa. Ja kun seinällä sellainen Palokellon näköinen kello alkoi ulista U-UUU-UUU ja siinä oli numerotalu jossa sykki 26 (= oli mun pulssini) niin totanoin se lääkäri-sairaanhoitaja parvi mun ympärilläni alkoi entistä enemmän hyöriä... kuin muurahaiset, voi että se nauratti mua!

   Ei enää seuraavana aamuna naurattanut. Vittu kun oli paha olo, kuin kauhee krappis. Hymyt oli hymyilty. Vaikka ei mulle kummempaa oltu tehty kuin vain ns. "liotettu" yks suoni sydämessäni, sepelvaltimo, että veri siitä menisi läpi. Sepelvaltimo sykityttää sydäntä; siitä kyse on kun kyse on kaikesta. Niinpä niin. "Kun sydän sykkii, elää. Kun se lopettaa, ei enää elä." - Kyllä minä sen tiedän.

   Poista
  3. Mun kaalispydäristä räjähtää vain suu.

   its like having a party in a mouth, sanoisi amöriikkalainen.

   Poista
  4. Sampalle kaalispydärin taustalle soimaan tämä!

   Poista
  5. Jopas iines soitannollisen helmen löysi!
   Sen verran osaan neuvostokieliä, mm. venäjää, että tekstistä melkein puolesta sain selvää. (Toisesta puolesta laulajatkaan tai syyttäjä ei saa selvää. Mutta sehän on heidän probleemansa.)

   Ps. Tuo takana tuleva "Volga" -laulu on kans kiva. Uskottava.

   Poista
 41. Suomalaisia on maailman väestöstä - ottia ja tuoti - noin 0,5 promillea. Kun todelliset kansainvaellukset alkavat, myös tänne periferiaan, ei tulijat kysele "mikä teidän perinteinen yhteiskuntamallinne tai kulttuurinne on". Älä ole naiivi, Inkku. Kun tulijoita on tarpeeksi paljon, ja niitä tulee olemaan, eivät he turhia kysele. (Vrt. saamelaiset/intiaanit/no, mitkä tahansa vähemmistökansallisuudet. Mitä heiltä kyseltiin? Säätietoja tietysti, ja sitä missä kala kutee. Kysyttiin myös että missä teidän johtajanne, rakkaat rahvalaiset, ovat. Ja sittenkun se saatiin selville, johtajat likvidoitiin.)

  Näin meille aina käy, käy, käy...
  Vaan mitäs me tästä? Kuunnellaan rokkia ja katsellaan "Älä usko meitä" - TV-tosiohjelmia. Syödään karuskeja niin että hampaat narskuu. Ja popsitaan päänsärky- yms. pillereitä. (koska meitä ahistaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselevät tahikka eivät, valtakulttuurin tapoja ja lakeja noudatetaan tai sitten itketään ja noudatetaan.

   Tämä ei estä molemminpuolista vaikutteiden saantia.

   Poista
  2. Olet yhtä hyväuskoinen ja suloinen kuin kuutti...

   Kun piispa Henrik tänne seuraavan kerran tulee - eikä siihen kamalasti aikaa mene, kun tulee - niin hänellä on konepistooli. Ja Lallilla vain kirves... Joopa joo. Saadaan historia taas kirjoittaa toisin päin, mutta niinhän se vähän väliä kirjoitetaan, toisinpäin. - Tämä päivä on huomenna eilistä. - Ps. Äiti aina osti meille Talsolan Kaupasta eilisiä vehnäleipiä. Ne oli vähän halvempia, mutta pirun kovia koska ne mitään "eilisiä" ollut, varmaan viikon vanhoja. Mutta meitä oli neljä (4) kasvuiässä olevaa poikaa, meillä oli aina nälkä, me nyt syötiin vaikka betonia. Tai heinäseipäitä. Koska... täyty saada mahantäytettä.

   Poista
 42. Jatsista sanotaan joskus, että tämä tai tuo kappale "svengaa kuin hirvi". Sarah Vaughanin laulu svengaa kuin sata hirveä.

  Hyvää yötä, lintukoto.

  VastaaPoista
 43. Ihanan svengaavaa !

  Suomalaisista Lasse Mårtenson osaa samalla lailla nuokkua nuottien päällä, niiden vietävänä, upea pianisti, mutta miksi hänen laulunsa silti tökkii ja tökkii? En osaa sano miksi. Niin, jotkut Sarah Vaughanin laulut ovat nekin keinotekoisia, eivät sillä lailla kiinnosta. En tiedä. En ole sillä lailla asian tuntija, eli friikki... Tykkään esimerkiksi Satchmon "Puukko Macista".

  nukkukaa, oi pähkinänaakat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa suurimmillakin taiteilijoilla on tuotannossaan epätasaisuuksia. Satchmosta ei nuorempi polvi tykännyt, pitivät häntä jämähtäneenä. Viranomaisetkin kiusasivat alituisesta ruohon poltosta. Tänä päivänä what a wonderful world soi jokatoisen hyvinvoivan soittimesta.

   Äskettäin tulleessa Billie Holiday-dokumentissa aika järkyttävää oli suuri hätänsä, kun omaiset eivät antaneet hänen laulaa Lester Youngin hautajaisissa kunnianosoitustaan. Ei siitä pitkä aika mennyt, kun Billie vietiin 44-vuotiaana sairaalaan, hänen pyörryttyään kotonaan. Sairaalassa hänet pidätettiin huumeiden käytöstä, poliisi laittoi käsiraudat sängyssä makaavalle taiteilijalle. Todistajalausunnon mukaan järkytys oli yksi syy Billien varhaiseen poismenoon. - Nyt Holiday kelpaa hänkin puolelle maailman porvareista. Akka on kuollut, eläköön akka!

   Poista
  2. Hienoisella ironialla laitan tähän linkin hienon taiteilijan esitykseen: "What a wonderful world"

   Poista
  3. Valistavaa.
   En ole katsonut mitään dokumenttia Holidaysta.
   Tykkään kun minua valistetaan.

   Joskus mietin, ihan itsekseni, että jos huumeita ei olisi/ollut, meiltä puuttuisi n. 60 % laululyriikasta/sävellyksistä. Ja jos huumeisiin lisättäisiin myös alkoholi, meiltä puuttuisi runoudesta/kirjallisuudesta n. 90 %. Mitä nyt on.

   Tietysti olisi sitten enemmän lauluja ja lyriikkaa esim. Jeesuksesta. Joka juo vain vettä. Ja välillä ottaa puolikkaan Buranaa, ei koskaan enempää. - Mikäs siinä.

   Poista
  4. Billien tuotannossa ainoa poliittinen kannanotto oli juutalaisen sanoittajan: "Strange fruit", jossa ihmetteli ku klux klanin puihin hirttämiä mustia ihmisiä. Hameveikko Edgar J. Hoover ei koskaan antanut anteeksi. (sensuroi tuo hameveikko, se ei ole nykyaikaan sopivaa. Lat.huom.)

   Poista
  5. (oik. John Edgar Hoover= J. Edgar)

   Edgari vihasi John F. Kennedyä yli kaiken. Presidentistä oli tallessa muhkea kansio sosiaalipornoa ja lisää kerättiin uutterasti. John Lennonin jokaista liikettä FBI valvoi herkeämättä. Kumpikaan miehistä ei sopinut Edgarin hempeään luonteeseen.

   Poista
  6. Nyt vasta katsoin sanan "sosiaaliporno" merkityksen Wikipediasta ja korjaan sen verran, että ihan oikeaa sukupuoliyhteytyspornoa se oli.

   Poista
  7. J. Edgar tosin kuoli hengenlähtöön jo vuonna 1972, mutta kunniakkaat perinteensä elivät ainakin vielä koko 70-luvun.

   Poista
  8. "Analyysiä, analyysia", sanoi akka, kun ukkoaan turpaan mätki.

   Poista
  9. (jos joku kysyisi lempikappalettani, se olisi Lester Youngin ja äijien One O´clock jump, josta Räsänen, ei kuitenkaan Päivi, joskus bloggasi. Siinä aikansa, ja kaikkein aikojen, huippuvirtuoosit näyttävät hyvän parastaan - Lester vastailee revityksiin tenorisaksofonillaan coolin rauhallisesti, niinkuin ei olisi moksiskaan.)

   Poista
  10. (((Harry Edison - Trumpet
   Lester Young - Tenor Sax
   Oscar Peterson - Piano
   Herb Ellis - Guitar
   Ray Brown - Bass
   Buddy Rich - Drums)))

   Poista
  11. Tiedän nämä jutut. Edgar J. Hooverin perverssiyden. Tai sen mikä niistä on kirjoitettu. En tietenkään enempää tiedä. (onneksi)

   Poista
  12. Juu, ja Richard Nixon rakasti Pete Rebozoa yli kaiken maallisen.

   PS valehtelin totta puhumalla. Lempikappaleeni on toisinaan myös tämä.

   Poista
 44. Kulttuurimme on kyllä voimissaan, siitä vakuutuin entisestään, katsellessani tänään telkkarista Finnairin uutta ranskalaista Airbus-lentokonetta. - Siinä kun siivet on korvattu suksilla. Nimesin koneen mielessäni Mietaaksi.

  VastaaPoista
 45. Mitä sitten voisi päätellä siitä, että koneen sukset sojottavat vastakkaisiin suuntiin. En vielä tiedä, en ole ehtinyt analysoida.

  VastaaPoista
 46. Lisää havuja? perskunaattas.

  VastaaPoista
 47. Puukko Mac on minulle tärkä Weillin ja Brechtin vuoksi.
  (Tiedän että inhoat kumpaakin, Riku. Ei sev väliä.)
  Orginaalein esitys tästä on (laadullisesti) niin huono, että antaa olla.
  Tämä on hyvä:

  saksalaista melankoliaa

  VastaaPoista
 48. Enpäs muuten inhoakaan, en kumpaakaan, esimerkiksi tuo saksalainen versio on suorastaan järisyttävä. Kyseinen kappale on mielessäni kärsinyt kuitenkin inflaation, kun siitä on tehty toinen toistaan kauheampia viihdeversioita. En viitsi Olavi Virtaa tai Bobby Darinia tähän linkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin esitys

   https://www.youtube.com/watch?v=Tl7i2gC2-S8

   - täynnä amatöörimäistä hellyyttä - kesäteatterissa, vaikkapa Suonenjoella, täyttää kyllä katsojien toiveet. (Edellyttäen että katsojia ei ole kamalan paljon.)

   Poista
  2. Pellestä olen aina tykännyt. Kävin jo nuorna ollessain, silloin jotakuin vuonna 1980, häntä katsomassa. Ja hiljakkoin joku vuosi sitten Pelle Miljoona Unitedia. Miljoona katosi keikkapaikalta visusti takaoven kautta, ettei joudu humalaisten tai muiden ihailijoidensa häiritsemäksi kesken mahdollista luomisprosessiaan.

   Poista
  3. Saman takaoven kautta katosi muukin bändi kuin pieru Siperiaan, myös Tumppi Varonen, jonka kuitenkin sanotaan olevan lähihoitaja.

   Poista
  4. En minä sitä silti mitenkään kummeksu, kun kello taisi olla jo yli iltayhdentoista. Arvaahan sen, että bändiä harmitti iltauutisten näkemättä jääminen ja mielessä kummitteli lääkärin lausunto, jonka mukaaan liiallinen valvominen on epäterveellistä.

   Poista
 49. Laulettu kieli, tuo saksa, on ihanaa, ihananpaa kuin kamala englanti. (Jota puhuu vain gangsterit. Ja kansainväliset poliitikot. - Ranskaa puhuvat vain sairaat. Ja sorsat.) Saksa... Deutschland, Deutscland...

  Johtaja, eli Führer, puhu aina kauniisti. Ja on aina Johtajamme. Führer.
  Heil Heil Heil!

  (sun heiluvilles)

  https://www.youtube.com/watch?v=AP5zUiPunAI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain tuntemattomasta syystä saksan kieli ja Saksa on kokemassa uutta tulemistaan. Eilen ihmettelin uutisista siitä, että Saksan-matkailu on lisääntynyt kesän aikana. Ei kai tämä nyt Angela Merkelistäkään johdu. Siinä kielessä ainakin on jotain runollista ja sointuvaa. Ja ehkä on tullut aika antaa nykysaksalaisille anteeksi se, että he ovat elossa.

   Poista
 50. Auferstanden aus Ruinen
  oli taas DDR:n kansallishymni. Sen sävelsi Hanns Eisler. Hän oli elävä ihminen, sävelsi paljon muutakin, myöhemmin hänestä tuli hyvin surullinen ihminen. (Kenestäpä ei tulisi?) Tuo DDR:n hymni on jännän pateettinen, se lainaa Beethovenia, Brechtin kaveri hän myös oli.

  Eisler myöhemmin alkoholisoitui, täysin. Kuoli suhteellisen nuorena. 60-luvulla hyvin harva, tarkoin tutkittu, itäsaksalainen pääsi Länsi-Berliiniin. Eisler tietysti pääsi. Mutta kerran hän Länsi-Berliinissä ryyppäsi itsensä siihen kuntoon - eikä se mikään vahinko ollut - että hän ei millään meinannut päästä Länsi-Berliinin raja-aidan läpi Itä-Berliinin raja-aidalle. Konttaili vaan siinä keskellä Kylmän Sodan Kuuminta rintamaa... tämä on muuten tositarina. Lännen puolella sitä tyrkytettiin Itään, Idän puolella sitä ei meinattu ottaa vastaan... sitten joku Politbyrosta tajusi, ei Hyvänen Aika sentään, täähän on meidän Kansallishymnin (= Maammelaulun) säveltäjä, eihän tätä voi tohon jättää konttamaan... Eikä jätettykään. Vaan kaikki painettiin villasella.

  Nuorena Eisler kuoli.

  Tää sävellys on aika mahtipontinen...

  eläköön Tratburgit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... Wartburgit ...

   Poista
  2. Tässä muuten, ohimennen, paljastuu minun sanavarastoni rikkaus. Kyllä! - Minä vahingossa käytän sanoja väärin, ei ne minua, siksi minulla on niin paljon sanoja käytettävissäni. (Tosin iso osa niistä on kummallisia, muotopuolia. Kolhiintuneita. Mutta minukos vika sekin muka sitten olisi? Höpö, höpö.)

   Ps. Tää yks naisrunoilija, kauhee ämmä, mikä sen nimi nyt olikaan... Tiainen (joka muuten on kamalan kiva mimmi) kertoi kans että hänestä tuli runoilija kun hän on sanasokea, tai luki-häirikkö... mitä näitä nimityksiä on, en tiedä, mutta ihania/kamalia runoja tuo karsee/miellyttävä ihminen kirjoittaa. Arja Tiainen.

   Poista
 51. Noh, hyvä on, se mihin olen aikaisemminkin vihjannut on, että Kaj Chydenius saattaa hyvinkin olla sangen musikaalinen, mistäs helvetistä minun se pitäisi tietää. Jotenkin hänen olisi se vain ensin todistettava. Ja niille kiljukaula rääkkyvariksille en anna mitään armoa. Sitten myöhemmin oli tämä Ultra Bra, joka oli kuin lehmänläjään astuisi paljain varpain lämpimässä kesäisessä yössä. Fiilikset siinä menee. Eikö huonoudella ole mitään rajaa eikä äärtä?

  VastaaPoista
 52. Käyttämästäni kauniista kielikuvasta mieleeni tuli jostain, en kyllä tähän hätään yhtään muista mistä, lukemani juttu, kun lämmittelivät varpaitaan lämpimässä lehman paskassa.

  VastaaPoista
 53. Minun hyvä ystäväni ja nuoruuteni työnantajani sanoi joskus ammoin töihin saapuessani syvästi paheksuvalla äänellä: "Riemu se on taas naama norsunvitulla ja riittinen!" - Silloin minua alkoi naurattaa.

  VastaaPoista
 54. Minulle taas sanoi kerran ystäväni Martan entinen miesystävä, että Iines se on hankala tyyppi. - No juu, olen toki Martan rinnalla. Martta on, huolimatta korppumaisesta habituksestaan, miehelle mieliksi. Minä en. Ja se sanojamieskin oli aika yksinkertainen.. Mutta siis ydin on se, että mitä kriittisempi ja hankalampi, sitä parempi ja haastavampi ihminen. Semmoisella on jotain omaperäistä korviensa välissä. Erno Paasilinna esimerkiksi oli kiukkuinen, kriittinen, hankala, ja siis aivan muikean puoleensavetävä tyyppi.

  VastaaPoista
 55. Tässä Aleksis Kiven päivän lähestyessä teille, arvoisat Kiven ystävät, Helsingin Sanomien testi siitä, kuka veljessarjasta olet:

  Kannattaa kokeilla, testin kieli on hauskaa! Toivoo veljenne Eero

  VastaaPoista
 56. Ja minähän kokeilin. Väitti minun olevan Timo, mutta en vakuuttunut, kun siinä oli Lapinlahden lintujen Timo Erängön kuva ja kuitenkin väitettiin kuvassa esiintyvän jonkun Timo Ernamon.

  VastaaPoista
 57. En ole ennen moisia testejä tehnyt, nytpä tein. Nimittävät minuakin Eeroksi.

  Ps. Testin kieli on tosikivaa. Jo sen takia se kantsii tehdä. Teidänkin... senkin kekkeruusit!

  VastaaPoista
 58. Poliittiselta rintamalta sitä vastoin kuuluu hyvää. Perussuomalaiset ovat romahtaneet kymmenen prosentin kannatukseen (ihmeen paljon!), siinä kun arvostamillani punamädäkeillä on lähes kaksinkertainen kannatus.

  VastaaPoista
 59. Perussuomalaisten kannattaisi nyt hakeutua läheiseen yhteistyöhön vihreän liikkeen kanssa. Kannattaa kuitenkin olla lähestymispyrkimyksissä kohtelias, että huomattavasti isompi hyväksyy pikkupikkupuolueen samaan pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pitäisi ruveta viherpiipertäjäksi ?
   Tyypillinen vihreähän on yliopistoja ympäröivässä kymmenen kilometrin harppiympyrässä asuva, pääosin (tavalla tai toisella) yhteiskunnan rahoituksella elävä sinkku (tai ainakin lapseton pariskunta). Joka asuu tyytyväisenä kerrostalossa ja liikkuu sitä yliopiston, ravintoloiden ja oman luukun välistä kolmiotaan sujuvasti julkisilla liikennevälineillä. Ja koska hän on tähän elämäntapaansa aivan tyytyväinen, on sen sovittava nikottelematta kaikille muillekkin kansalaisille. Esimerkiksi omalla työllään itsensä elättäville monipuolisesti harrastaville lapsiperheille. Koska onhan sentään kyse niin ekologisesti kuin moraalisestikkin aivan ylivertaisesta elämäntavasta. Ja jos nämä muut eivät tätä omaa parastaan muuten ymmärrä, vihreiden mielestä on ihan OK yhteiskunnan toimesta heidät siihen pakottaa.

   No, saahan Risto Reipas päästää aivopieruja.. hehhee.

   Poista
  2. Kyllähän minä, andy, tuon ymmärrän, mutta hukkuva tarttuu vaikka oljenkorteen. Miten olisi sitten rkp, sillähän on myöskin vankat porvarilliset arvot.

   Poista
  3. Nämä spekulaatiot saattavat olla vähän tyhmiä, mutta aiheen sain, kun Soini hieman alentuvasti kertoi kannattajistaan, että mihinkäs he nyt menisivät, maantiellä on kurja olla.

   Poista
  4. Aikamoinen kannatuksen lasku, mutta ei kai kovinkaan yllätyksellinen? Tällaisessa poikkeustilanteessa hallitus kuin hallitus on kovilla, mahdottoman edessä. Olisikin aika makea paikka, jos tämä hallitus nyt kaadettaisiin, ja leikkauslistaa ryhtyisivät laatimaan Heikki Rinne, Ville Niinistö ja Paavo Arhinmäki. Tulisiko aplodeja?

   Poista
 60. Äänestävätköhän matkailuyrittäjät, leirintäalueiden pitäjät ja sellaiset, vielä ensi kesän jälkeen keskustaa, kun karavaanari turhaan huhuilee leirintäalueelta toista samanlaista. Säästösyistä ovat kotonaan televisiota katselemassa ja Pirkka-olutta juomassa.

  VastaaPoista
 61. Aikoinaan oli kamalan kivaa kun Camping -alueilla majottautui telttaan. Teltta oli vihreä, harjakattoinen, siihen mahtui kolme ihmistä - jos vähän tuuppi toisiaan. Minä, veljeni Markku ja isä yövyimme semmoisessa kun ajoimme fillareilla (= ei siihenaikaan fillareita ollut! polkupyöriä ne) Forssasta Parikkalaan. Pisin päivämatka oli - minulla on muistiinpanot ko. matkasta - 191 kilometriä. Aika paljon, koska olin pikkupoika vasta, ja pyörässä oli vain 1 vaihde. Tietkin sitä paitsi, voi vittu, olivat hiekkateitä. Epätasaisia, täriseviä, välillä myös murisevia... ja aina kun auto ajoi ohi, kauhee pölypilvi täytti koko naamarini. Mutta olin nuori ja innokas ja kyllä minä poljin! Sydämeni pohjasta minä poljin.- Yks yöpymispaikkani (tutkii muistiinpanojaan, ihan turhaan, koska muistan muutenkin) oli lähellä Langinkoskea, lähellä Kotkaa. Teltta pystyyn - hip hop - eikä siellä keskustapuoluelaisia karavaanereita ollut, sitten syötiin päivän pääateria, se oli purkillinen Nötköttiä. Hitsi, kun maistui! Piru vie kun nötkötti oli hyvää. Kotona sitä ei saanut, kotona syötiin terveellisesti (= kaikenmaailman risuja, marjoja ja heiniä). Nötköttiä kun mahaansa ahmi ei kaivannut edes pottuja.

  Retkielämää voi vain suositella myös nykynuorille. Ja polkupyöräilyssä oppii polkemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöttkötti oli hyvää. Suoraan purkista parasta ikinä. Se oli ilmeisesti aika edullista, koska siitä tuli niin suosittua, suorastaan käsite.

   Poista
 62. Pikkupoikana luulin että naisen "iskeminen" onnistuu sillä kun vaan sitkeästi yrittää. En tiedä. Kerran yritin samana iltana 79 kertaa, ei onnistunut, ehkä 80s olisi onnistunut, mistäs minä sen tietäisin? Menin metsään ja onanisoin siellä. Oli kevättä, sorarinteellä kivet jyrisivät, jäät järvellä kirskuivat, ja valkovuokot + muut hörhöt pistivät nuppunsa esiin maasta, ihmettelivät että Elämää on myös mullan päällä? Mun päälläni oli pilviä. Pälviä oli varjopaikoissa. Olin ihastunut tyttöön jonka nimi oli Päivi. Ajattelin "Päivi Pilvi Pälvi"...

  Silloin olin nuori, ja oi miten lapsellinen... No, enää en ole nuori.

  VastaaPoista
 63. Me luulimme Mallun kanssa, että iskeminen käy niin, että kuljetaan Pikkukaupungin ainoa katu päästä päähän ja elokuvateatterin kohdalla hidastetaan vähän. Isommat tytöt kun menivät iskulle, ne kulkivat aina sitä katua. Niin mekin sitten Mallun kanssa mentiin ja kuljettiin katu rautasillan kupeesta aina meijerille asti, ja katsottiin elokuvateatterin mainoskuvat ikkunasta. Mitään ei tapahtunut, meitä ei isketty, ei edes nuijalla päähän.

  VastaaPoista
 64. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 65. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 66. No niin, kiitos Iines tuosta musiikista ylempänä, melkein kuuntelin sen, kun tein tämän norskispydärin, pyydän lupaa liittää linkin, koska siinä on resepti tähän kaaliherkkuun

  https://haapavaara.wordpress.com/2015/10/08/norjalainen-pata-aka-kaalispydari/

  Että ei mitään puuroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas raavaan miehinen annos kuvassa! Vaan pisteet maustamisesta, se on selvästi hanskassa. Joillain miehillä on yksinkertaisempi mausterepertuaari: suolaa. Ja sitten sinappia ja ketsuppia.

   Erikoisesti tykkäsin tästä kohdasta: lisää lihakset, lisää kaali, lisää pavut, lisää mausteet...

   Poista
  2. kuva nyt ei tee ansiota annokselle, koska piti kuvata valon vähyyden vuoksi suoralla salamalla. Mutta maukastahan tuosta tulee, kun maustaa oikein.

   Poista
  3. Salamaa itsekin vältän kaikessa kuvauksessa, koska tulos on usein kova ja vivahteeton. Vaan toki sitä on pakko käyttää sisäkuvauksessa, ellei valoa ole tarpeeksi, tai jos jokin kohde pitää näyttää hyvin tarkasti. Muttta siis annos oli varmasti maukas ja aikas tuhti, ei kovin helposti sulava..

   Poista
 67. H. Salama on joka suhteessa epäillyttävä tyyppi. Eikä sitä ainakaan sisätiloissa kannata käyttää. Jos valokuvaa. Mitä tulee resepteihin, Nils Hedengrenillä (= Fakiiri Kronblom) on siihen hyvä neuvo: ”Suolaa suolaa enemmän suolaa”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on Mikiksen kanssa sukupolvien välinen ero. Ei suolaa, vaan enemmän chiliä, chiliä ja valkosipulia.

   Poista
 68. Siitä huolimatta tämä on kaunein sävellys, mitä tiedän (tuo eka!)

  https://www.youtube.com/watch?v=zLjjN2zovRU

  VastaaPoista
 69. Sitä paitsi tykkään helvetisti mausteista. Mitä polttavampaa, sen parempaa! - Taidan olla masokosti, siis ruoan suhteen? Tai alkoholisti? (sama asia kai se on, noin filospfisesti)

  VastaaPoista
 70. Kylläpäs kirjoitin "filosofisesti" sanan filosofisesti. Filospfisesti on admudien kieltä. Kuollut kieli. Sitä puhutttiin aikoinaan Vähä-Barbaran ja Galistelopian vuoristoseudulla. Paimenet sitä puhuivat. Mutta sitten sinne lensi EU-avustusprikaati, ja nää paimenet saivat jokainen oman IPad-puhelimen. Sen jälkeen ne (samalla kun lopettivat lampaitten nussimisen) lopettivat puhumisen. Tekstiviestittävät enää. Niinpä admundien kieli nykyisin UNESCO:n luokittelussa luokitellaan "kuolleeksi kieleksi". (Samoin kuin Pecos Bill. Ja Edgar Rice Burroughs.)

  VastaaPoista