10.10.2015

Ilmapiiri vapautui torstaina 8.10. kello 12.00Syksy ei tule aina kauniisti. Puut eivät kellerry, punerru, eivät hehku väriloistossaan. Ruoho ei taivu nöyrtyen huurteen alle.

Syksy tulee tuonen lailla, se käpertää lehdet ruskeiksi koppuroiksi, kunnes ne putoavat maahan mädäksi kerrokseksi. Hiusjää tulee hiipien lahoavaan oksanpalaan, sillä kuolemakin on kasvua: biologiset apuvoimat kasvattavat sienirihmastoja. Jokaisen rihman päähän kasvaa jäinen hius. Harventuneet puut paljastavat säikkyvien lintujen piilopaikat. Joen virta nostaa rannoille rojua, pihlajissa on rusinoita.

Suomen yhteiskunnallinen ilmapiiri vapautui torstaina 8.10. kello 12.00. Kuin samppanjapullon korkki olisi poksahtanut ilmaan. Heikki Rinteen kasvot tyyntyivät, Ruben Stilleriltä loppuivat kysymykset, vihreiden puoluesihteeri ratkesi riemusta nikottelemaan, Sebastian Tynkkynenkin - tuo luojan lähettiläs, persujen viimeinen niitti - sanoi, että minä se yritin varoittaa. Saarakkala yhtyi häneen. Tasan kahdeltatoista Yle julkaisi tekemänsä poliittisen kyselyn tulokset.

Suomi on pelastettu, sitä ollaan  kuin ollaankin humaani länsimaa, joka ei sorra mamuja, matuja eikä sari sairaanhoitajaa eikä pekka paperimiestä saati köyhää eläkemummoa tahikka päiväkotilasta. Hallelujaa sille. Jäämme enää odottamaan hallituksen lopullista kaatumista ja persujen viimeisiä askelia Suomen politiikassa.

Enää ei puhuta raiskauksista saati raiskuun yrityksistä. Keskustelut elikkä vihapuheet kielletään pysyvästi lehtien poliittisesti herkkien uutisten perästä. Etsitään positiivinen näkökulma, laaditaan valoisia katsauksia, joissa korostetaan sitä, että ei ole mitään pelätävää, kaikki on hyvin, kunhan ette pöljät pelkää erilaisuutta. Lehdissä mainostetaan näkyvästi (HS, Demari, Vihreä Linja) opetushallituksen suunnittelemia valtakunnallisia Vihanhallintakursseja ja terveysministeriön Erilaisuuden sieto- ja kestäminen -kursseja, vasta-alkajille.

Koulutus saa lisää rahaa, eläkkeitä nostetaan ja asumistukiin tulee lievää suurempia korotuksia. Ammattiyhdistysliikkeiden merkittävyyteen panostetaan koulutusrahaa ja johtajia tuetaan ylimääräisellä Lapin-matkalla yhdistyksen kelomökille. Paperimiehet saavat kolmen prosentin korotuksen sunnuntailisiin ja sairaanhoitajat 0,45 prosentin. Subjektiivista päivähoitoa lisätään, ja siitä tehdään pakollinen puolentoista vuoden iästä alkaen, järjestäjänä opetushallitus, Ville-Veikko Mastomäki ja Pinja-Liina Jalkanen. Maahanmuuttajille laaditaan erityisen tuen lisä, jossa mm. tyttöjen sairaalakulut korvataan.

Ihan tässä vatsanpohjasta riemullisesti nipistää, kun ajattelee, mitä muuta Heikki Rinteen ja Ville Niinistön laatimalla elvytyslistalla on. Se on taatusti tehokas ja ketään sortamaton! Kenties Arhinmäkikin pääsee talkooryhmään mukaan. Vastaanotto tulee taatusti olemaan suopea, kansa aplodeeraa eikä Ruben Stillerillä eikä ylipäänsä Ylellä ole mitään lisättävää, saati kysyttävää.

181 kommenttia:

 1. Ihmeitä saa tapahtua, jos perussuomalaisten kannatus ei laske seuraavaan mittaukseen reilusti alle kymmenen prosentin. Ihminen uskoo, mitä ihminen toivoo, mutta loppuu se usko pian vannoutuneemmaltakin kannattajalta. Kansallisen kokoomuksen räyhäosaston johto on todistanut olevansa työväkeä vastaan. Niin pettyneitä kuin olemme usein saaneet sossuihin olla, niin paluu arkeen on koittanut ja populistiset haahuilut "pelastajapuolueesta" on haudattu. Aika kovapäinen täytyy ihmisen olla, jos vielä luottaa puolueeseen, joka on yhtenä sloganinaan käyttänyt lausetta: "Sitä saa, mitä tilaa". - Että jos menen S-marketiin ja pyydän lhatiskiltä puoli kiloa läsää, niin saankin persiljanipun. Ja jos vielä erehdyn ihmettelemään, niin myyjä sanoo, että mielipiteesi otetaan ilman muuta huomioon, mutta jos vielä jatkat, niin muistuttaisin maantien olevan kylmä ja kova kävellä.

  Kuten tiedetään, en ole vähimmässäkään persusuomalaisen puoleen kannattaja, mutta puolueen täytyy selvitäkseen heittää Timo Soinille hyvästit. Muussa tapauksessa puolue häviää puoluekartalta, Timo tekee nokiat: "Tuli lötky, iso lötky!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maantie on tosi kylmä ja kova, etenkin näin syksyllä. Hrrr.

   Soini on taitava populistipoliitikko. Hän luultavasti tiesi, että nyt tai ei koskaan, saan vihdoinkin olla ministeri. Muusta viis. Kyllä hän ilmiselvästi nauttii maailmalla kuljeskelemisesta.Ei ole ihan parhaimpia ulkoministereitämme, mutta on niitä huonompiakin ollut.

   Perussuomalaiset ovat ihan itse sotkeneet pesänsä. Kusseet omiin muroihinsa. Onnen aika on ohi. Nyt alkavat repivät riidat. Puolue jää varmaan kartalle, pienpuolueena.

   "Sitä saa mitä tilaa" on jo kummattu pois. Nyt persujen slogani on: Suomalaisten puolesta. Ovat siirtyneet selvemmin nationalismiin.
   Natsukkanatsit tykkää.

   Poista
  2. Eiköhän tuo ministeriajatus ole käynyt jokaisen kansanedustajan haaveissa uran aikana. Ei siinä ole mitään pahaa. Työ sinänsä on mitä kiinnostavinta, huippuhaastavaa ja jopa kiehtovaa ja nautittavaa. Miksi pitäisi teeskennellä, ettei työ kiinnosta ja miellytä? 

   Jokainen puolue vastaa itse tekemisistään, myös perussuomalaiset varmaankin. Lausunnoissa on näkynyt myös tilanteen myöntämistä ja sen suhteen nöyryyttäkin. Enemmän demarit selittelivät vaalien jälkeen heikkoa menestystään. 

   Joka tapauksessa mielenkiintoisia poliittisia aikoja elämme.

   Poista
  3. Maantie on kova kävellä
   ja vastuu on raskas kantaa,
   sun persurivei, sun persurivei
   ja vastuu on raskas kantaa.

   Kansa ei tiedä kenellekkä
   äänensä antaa,
   sun persurivei, sun persurivei
   äänensä antaa.

   Pojat kun viedään Soinin eteen,
   niin ei saa olla jäässä,
   sun persurivei, sun persurivei
   niin ei saa olla jäässä.

   Vaan takki uusi harteilla
   ja pölhönhattu päässä,
   sun persurivei, sun persurivei
   ja pölhönhattu päässä.

   Eikä ne tiedä äänestäjät
   kansanedustajan taksaa,
   sun persurivei, sun persurivei
   kansanedustajan taksaa.

   Soinin poika äänestäjän silmissä
   kymmentä muuta vastaa,
   sun persurivei, sun persurivei
   kymmentä muuta vastaa.

   Poista
  4. Suomessa olen minä syntynyt, melkein ....

   Mainiota riimittelyä, Tapsa!

   Poista
  5. Tuosta mä tykkään, Tapsan runosta. Sitä minä lauleskelen kun seuraan sivusta persujen kansoittamaa vuoroin levenevää, vuoroin kapenevaa tietä. Ihailen persuja sen takia, kun ne kestävät kaiken, kaiken, jonka he, syrjitty kansanosa, saavat osakseen. He ovat laulunsa ansainneet. Kun ystäväympäristössäni kuulee käytettävän kirosanana "persua", ja näen ihmisten inhosta vääristyneitä naamoja, sama netissä, jossa tapaan "kulttuurikavereita", joita tykkäilen, ja ihmettelen heidän puheenvuoroissaan ilmenevää suoranaista saatanallista kammoa jos sana "persu" vaan ohimennen mainitaan. Minusta alkaa tuntua, että persut ovat sankareita. Ainakin suomalaisia. Ehkä joukossa vähäosaisia, ja tavallisia ihmisiä, jotka haluavat vilpittömästi Suomen parasta, sellaisena, kun he sen ymmärtävät. Minkä he voivat sille, että välillä joku heidän joukostaan horjahtaa, tai heittää herjaa humalassa, ja että jotkut heistä ovat omalaatuisia, niinhän me ollaan kaikki! Vai väittääkö joku vastaan?

   Kertokaa minulle, mikä teissä (varsinkin sinussa, Riku) persujen kohdalla painaa, että minäkin oppisin oksentamaan sen sanan kohdalla.

   Poista
  6. Oksentaa ei tarvitse. Vastenmielisyyteni johtuu suurimmaksi osaksi juuri uhriutumisesta, ikäänkuin perussuomalaiset vähimmäsäkään määrin olisivat jeesus, joka syntiemme seurauksia kannattelee. Toisaalta, jos korkeakulttuuripiireissä liikkuu, tulee näköharha asioihin. Siellä on toisenlaista höpötystä ja vapaana kuin taivaan perhoset he liikkuvat auvon äärissä, ja sieltä väliin maailmaa tihrustavat autuaan katse silmissään: "Kuink on tämä maa, jok silmissäin kimaletelev, niin ylen sankian kaunis!"

   Tuon laulutekstin minä aloittaisin:
   "Lavalle on kova kävellä
   ja kitara on raskas kantaa..."

   Poista
  7. Perussuomalainen puolue on vain typerän populistinen puolue, ei se kata kuin hyvin pienen osan meistä junttisuomalaisista, joihin itse koen kuuluvani.

   Poista
  8. Vaikka kyynikko olenkin, aika järkyttävää minusta on lukea siitä älykkäiden ja uutta luovien ihmisten maastapaosta, joka meitä on kohdannut.

   Poista
  9. Aika yllättävä tuo selityksesi, mutta kiitos kun kerrot. Taidat olla kriittinen yleensä, ja se ei ole huono asia. Päinvastoin.
   Itse epäilen kaikkea, ihmisiä yleensä, itseänikin.

   Kyllä, olet oikeassa. Jos totta puhutaan, hyvin monet ns. taiteilijoista pitävät itseään jotenkin toisia parempina, katsovat alaspäin tavallisia pulliaisia. Heillä on henki: ME ja muut. Se on tyhmää ja kiusallista. Pahimpia siinä suhteessa ovat ns. älyköt. He katsovat kuuluvansa jonkinlaiseen elitismiin, kehuvat itseään sumeilematta, kadehtivat toisiaan, mutta samalla suhtautuvat väheksyen ns. tavallisiin ihmisiin. Näin eivät kuitenkaan kaikki heistä, ne kaikkein parhaimmat, tee. Heillä ei ole tarvetta nostaa itseään esille, kun toiset ovat jo tehneet sen. Tai ehkä se on pitkälti luonnekysymys. Jotkut ovat hyvinkin vaatimattomia, eivätkä korosta itseään millään tavalla. Mutta pahimmoillaan tällaiset "kulttuuri-ihmiset" jakavat toiset ns. tärkeisiin ja ei-tärkeisiin ihmisiin, joka tarkoittaa ihmisiä, joilla on jotain merkitystä heidän omalle uralleen, tai joita he eivät tarvitse.

   Ikävä puhua tällaista. Ja voihan se olla yleinen piirre ihmisissä. Kateus on myös merkille pantava seikka. On ihme, jos joku kehuu toisen töitä. Sitä tapahtuu harvoin.
   Yks muusikko, minulle vieras, voittti kilpailun, ja sai paljon onnitteluja, mutta ei keneltäkään toiselta muusikolta.

   Nykynuoriso on ehkä erilaista, monessa muussakin asiassa. Ainakin, mitä minä olen kuullut, ja Facebookissa silmin nähnyt, samaan kilpailuun osallistujat saattavat onnitella voittajaa, vaikka ovatkin pettyneitä omaan menestykseensä. "Vaikeaa se on", sanoi eräs. "Mutta kun sain sen tehtyä, se helpotti oloa!" Facebook on oikea tykkäyspaikka. Missään ei tykätä niin paljon kuin siellä!

   Joopa joo. Ihmisiä ollaan kaikki. Jotkut viisaampia kuin muut, pätevämpiäkin, mutta he eivät edes puhu näistä asioista. (Mitä se kertoo minusta? En kehtaa nyt silmiin katsoa, ainakaan Rikua!) A-a-anteeksi!

   Poista
  10. Älykkäät ja luovat ihmiset ovat ennenkin halunneet ulkomaille, jossa eläminen on halvempaa, asunnot isompia ja verotus on alhaisempaa kuin Suomessa. Eihän tuossa ole mitään uutta. Sitä paitsi tieteiden ja koulutuksen laskusuunta (alasajo?) alkoi jo edellisen hallituksen toimesta. Mihinkäs se tässä lamassa olisi pysähtynyt.

   Poista
  11. Minulla on paljon perussuomalaisia kavereita. Emme me kuitenkaan politiikkaa keskenämme juuri puhu, mitä se edistäisi. Yhdellä on kyllä taipumus siihen, alkoi minulle selittää Tatu Vanhasen tutkimuksia: "neekerit ovat paljon meitä tyhmempiä." - Vastasin hänelle, että "niinhän ne mustaperseet ovat, mutta me eurooppalaiset olemme intialaisten neekereitä, oletko huomannut meidänkin olevan aika ääliöitä". - Aina minua jälkeenpäin kaduttaa tuollaiset piruilut, mut oma vika, oma syy, povellans ol iso kyy!

   Poista
  12. Sinulla ei ole syytä pyytää minulta anteeksi, Liisu, kunnioitan Sinua.

   Nin, IInes, tämä nykyinen hallitus on edellisten jatkumo, ei siinä sen kummempaa ole. Mutta kyllä se kaikkien aikojen pohjat tulee vetämään. Tykkäänhän minä länkkäreistä kuin hullu puurosta, mutta en tosielämässä.

   Poista
  13. Tämä on totta. Tämä hallitushan epäonnistui jo ennen kuin se työnsä aloitti. Niin on oppositio päättänyt. Kyllä se tietää, mikä on oikein.

   Poista
  14. Iines, tuo ulkomaille meno on ollut kautta aikojen, olemassa. Nykyään se on ihan tavallista. Sitä jopa suositellaan. Sanotaan, että se laajentaa näkemystä ja ymmärrystä, mikä on varmaan totta. Oppilasvaihdot ovat jo näkkileipää. Annetaa stipendejä ulkomaille. CV:ssä ne ovat plussaa, kun apurahoja jaetaan.

   Sitten on erikseen ne matkat, joita tehdään virkistykseksi. Meidänkin klaanista on tällä hetkellä "lomalla" 6 ihmistä Miamissa. Vuokrasivat omakotítalon ja auton. Sillä huristelevat ympäri Floridaa, Eilen, tuli viesti, siellä on 30 astetta lämmintä. Niin ne jotkut herrastelee. Me syötiin tänään silakoita. Paleli. (Kateus?)

   Poista
  15. Tavallista on, Liisu, ulkomaille meno töihin, ja opiskelemaan. Omakin tyttäreni opiskeli lukuvuoden Glasgow'ssa, ja jätti kissansa minun hoitooni. Moniin opiskeluihin kuuluu ulkomailla opiskelu tai työharjoittelu luonnollisena osana opintoja. Ilman muuta avartavaa muutenkin kuin kielen oppimisen vuoksi.

   Minä en ole koskaan hingunnut ulkomaille, enkä ole Ruotsia pidemmällä töissä ollut, jonkin verran muussa Euroopassa matkustellut. Minulta puuttuu menovietti, ja uskon, että vaikka oloja on monenlaisia, ihminen on pohjimmiltaan kaikkialla sama. Nykyään sitä paitsi kaiken näkee ja kuulee netitse. En suhatudu silti kielteisesti matkustamiseen, ja olen valmis lähtemään moneenkin paikkaan, tosin en yksin tämän puhevammani takia, sillä välillä ääni reistailee pahastikin. Siskoni on kiertänyt kaikki Afrikat ja Malesiat ja Amerikat, hän on hirveän ekstrovertti menijä. samaten ystäväni Martta miehineen: viimeksi olivat Jäämeren rannoilla - tämä kiehtoisi minuakin samoin kuin Siperian rata.

   Poista
  16. Minun edesmennyt veljeni arvosti ameriikkaa ja inkkareita yli kaiken. Minä aina ajattelin, että joskus vielä kustannan hänelle matkan Grand Canyonille ja Arizonan Monument Valleylle. Ei minusta sellaiseen ollut. Yksi broideistani ja systeri vissiin puolen vuotta kalifornian ihmemaassa asuivatkin, rahtasivat siellä autoja koto-suomeen tuotaviksi.

   Minä en enää koko maata halua nähdä, luen internetistä.

   Poista
  17. Yksi minunkin veljistäni opiskeli vuoden Englannissa. Ja vanha äitini on kiertänyt ameriikat ja epygtit. Minä olen 90-luvun alussa käynyt useammassa välimeren kohteessa. Ja Ruottissa olen käynnyt useamman kerran, muistan lukioaikana, kuinka tuntui ihmeelliseltä: "nyt on meikäpoika ulkomailla, olisikko, määite, aiemmin uskonnu!"

   Tallinnan satamassakin olen käynyt. Aika ruman näköinen kaupunki sieltä satamasta katsottuna.

   Poista
  18. Tähän mennessä kovin kokemukseni minulle on ollut veljeni kämpän siivoaminen kuolemansa jälkeen. Sisään astuttuani ryntäsin parvekkeelle kakoamaan, onneksi muut broidit onnistuivat hoitamaan homman. Veljeni oli sairastanut sydämen vajaatoimintaa, ei siitä tiennyt itse. Hän oli harvinaisen kovassa kunnossa ulkoisesti, rasvakertymää ei ollut ja juoksi pitkiä lenkkejä, nosteli painoja.Loppuaikoina tosin vähän valitteli väsymystään.Dipsomaniakin riivasi, ei kuitenkaan varmaan kymmeneen vuoteen juonut edes kertaa vuodessa. Mutta kun joi, joi ihan loppuun asti ja vielä vähän senkin jälkeen; ihan loppuun asti. Sellaisen putken päälle oli juhannuksena mennyt nukkumaan, kaksi keittolevyä oli kääntänyt päälle, sydämen vajaatoiminnasta kärsivällä, kun on kylmä. Kaksi päivää ehti hautua ennenkuin naapurit soittivat jollekulle. Ruumiinnesteet olivat tulleet ulos, veljeni oli mädäntynyt sänkyynsä. Kaksi elämäni karmenta päivää kämppää siivosimme, kloriitilla pesimme melkein koko asunnon, ikkunatkin pesimme.

   Poista
  19. Elämänmittainen järkytys ja suru tuommoinen on. Täysosuma, tragedian napakymppi. Että ihmisen pitää kokea ja nähdä murheellisinta mitä on, ja jäädä siihen sitten vielä iäksi kiinni. Suru toisen, toisten ja itsen puolesta musertaa. Eikä sille mitään voi, ei se ole omassa kädessä. Kaikki sanat ovat tässä riittämättömiä.

   Poista
  20. Tää elämä nyt on tämmöttis. Minäkin täältä mielelläni jo lähtisin, mutta kuolemaa taidan pelätä jopa vielä enemmän kuin elämää.

   Poista
  21. Aina pitää mitata omia murheitaan toisten murheisiin. Kaikilla meillä murheemme on, minun murheeni eivät joukosta erotu erityisellä kamaluudella.

   Poista
  22. Voi Riku. Murheet on meillä kullakin, omamme, eikä niitä voi toisiinsa verrata. Niistä on monet runot kirjoitettu ja laulut sävelletty - soitto on suruista tehty. Murhe on ihmisen osa. Ei kuitenkaan koskaan saisi unohtaa, että saman janan toisessa päässä on ilo, elämänilo, ja sekin kuuluu kaikille. Siellä se siis on, tietäkäämme tämä.

   Poista
  23. En minä näihin uppoa enempää kuin olen jo uponnut.

   Kirjailija Eeva Joenpellon elämäkerta taitaa näyttää elämän raadollisen puolen, sikäli kuin Hesarista luin. Brändääjä, joka väitti ihmisen olevan sitä paremman ja ihmisystävällisemmän, mitä porvarimpi. Kuspiäinen akka, onnekseni en kirjojaan ole lukenut. Saatanan tonttu ja latvakakkonen.

   Poista
  24. Siis myönnän, etten ole innostunut Joenpellon kirjoista aikoinaan, joskaan en ole pitänyt häntä huononakaan. Uusien elämäkertatietojen valossa hän menetti paljon elämässään, molemmat lapsensakin, sekä miehensä. Tämäkin eläkerta kiinnostaa, kuten elämäkerrat yleensä. Oikeastaan rakastan kaikenlaisia elämäkertoja, huonojakin. Eihän elämäkään aina ole hyvää. Miksi kirjan tulisi olla, jotta sen voi lukea?

   Poista
 2. Keskustapuolue on miljoonannen kerran luonut itsensä uudestaan, tullut esiin "puhtaalta pöydältä". Itsestään epävarman ja päättämättömän tuntuisen vaikutelman antaneen Juha Sipilän takana on vanha tuttu porukka. Esko Aho ja Matti Vanhanen ovat taas vallan kahvassa. Yhtään en epäile, etteikö keputtelu olisi alkanut, onhan takaovi varmasti lukossa, ettei kukaan sieltä...

  VastaaPoista
 3. Perussuomalaisten käyrä menee minunkin kaavailujeni mukaan vielä jonkin verran alaspäin, ja jatko riippuu sitten siitä, millä tavalla puolue vastaa haasteeseen tekoina, ei sanoina. Mielenkiintoinen tilanne. Tynkkysen linjalla ei luulisi olevan tulevaisuutta, vaikkakin hän on käsittääkseni uskollinen puolueen ohjelmalle. Ei semmoinen linja kuitenkaan ole tässä yhteiskunnassa mahdollinen, ja sen taitaa Soinikin jo tietää. Jos ja kun puolue jatkaa, lienee Soini kuitenkin taitavin tarjolla olevista.

  VastaaPoista
 4. Jokainen voi itse päätellä, pettikö Soini vakaasti harkiten äänestäjänsä. Jostain syystä hän kuitenkin halusi hallitusohjelmaan esityksen vaalilain muuttamisesta niin, että mahdolliset lähtijät eivät saa mukaansa omaa osuuttaan puoluetuesta. Vanhalle Vennamollehan kävi nin, että suuri osa puolueen kansanedustajista kyllästyi itsevaltiaaseen ja perusti uuden puolueen. Siitä alkoivat sen puolueen rahoitusvaikeudet.

  "Kahta en vaihda", sanoi eräs puoluejohtaja: "Ministeri-Audin takapenkki ja persupalatsi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytä minulle poliitikko, joka pitää vaalilupauksensa. Sanansasyöjiä on niin oikeistossa, vasemmistossa kuin keskelläkin. Enkä tiedä, onko kovin asiallista tai rakentavaa puhua pettämisestä, kun koko politiikan konteksti on peliä, jossa on otettava huomioon kulloisiakin kokonaisuuksia, ei vain härkäpäisesti oman ryhmän etua.

   Poista
  2. Minä tiedän, että politiikka on vaalilupauksien pettämistä. Soinin populan tapaus on vain vain äärimmäisyydessään niin omaa luokkaansa, että se varmastikin on ennätys. Edes kekkonen ei moiseen pystynyt ja hän totisesti, totisesti, oli mies, jolla oli kaikki mielipiteet ja varalla vielä monta sellaista. joita kukaan ei olisi osannut kuvitella.

   Soinista ei tule kekkosta, ei edes vennamoa. Hänellä ei ole osaamista eikä taitoa.

   Poista
  3. Soinin puolue on kyllä poikkeuksellinen puolue ohjelmassaan ja lupauksissaan. Protestipuolue, puhdasverinen.

   Oikeastaan ihmettelen vain sitä, että hänen teesejään käsitellään totena, kun kaikki näkevät, että ei niitä voi toteuttaa. Hänen merkityksensä on olla vastavoima, ja jokainen ääni hänelle on ääni perinteisiä puolueita vastaan, ei välttämättä minkään puolesta. Näin minä olen hänet käsittänyt.

   Poista
  4. On alunperinkin virhe olettaa, että persujen älytön äkkimenestys olisi johtunut Soinista. Siinä oli isommat voimat asialla ja Soinin puolue sattui toimimaan ukkosenjohdattimena.

   Mutta älkää vielä lausuko muistosanoja, vasta vaalit ratkaisevat ja niihin on aikaa.

   Poista
  5. Kyllä, nimenomaan, Soinin merkitys ei ole persoonasidonnainen - vaikka hän onkin karismaattinen ihminen. Merkitys on hänen ulkopuolellaan, hän on vastavoima, jolle annettu ääni on valitsevia oloja vastaan.

   En ole lausunut muistosanoja. Ennustamaan en kuitenkaan ryhdy.

   Poista
 5. Mihin tässä muka leikkaus- tai elvytyslistoja tarvitaan?

  Demarien mukaanhan Suomen ainoa ongelma on suomalainen kapitalisti. Se ei ilkeyttään tai tyhmyyttään teetä suoma- ja muunmaalaisilla työnorjillaan niin laadukkaita tuotteita, että ne menisivät maailmalla kiljuen kaupaksi.

  Hinta on tekosyy, sillä eihän meistäkään kukaan osta ikinä mitään edullista, jos kallistakin on tarjolla. Laadun nousua odotellessa voimme ottaa lisää velkaa, kun on nyt noita vieraitakin elätettävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jetsulleen! Härkäpäinen ay-liikehän tämän kaiken peesaa. Tippaakaan ei tingitä tai istutaan. Viis lamasta, kunhan duunarin palkka ei laske.

   Poista
  2. Näkemyksiähän nuokin ovat ja ne otetaan huomioon, mutta poljetaan maan rakoon, kuten Soini asian ilmaisisi. Elyvytystähän me tarvitsemme, siitä tämä hallitus ei ole vielä puhunut kuin niin yleisellä tasolla, että laskemme sen lturgiaksi. Epäilyni on kova, että hallituksen toimilla teemme vain suuren kestämättömyysloikan.

   Poista
  3. Vaan miten voidaan elvyttää, kun vienti ei vedä? Syytä siihen, miksi suomalaiset tuotteet eivät enää vedä ulkomailla, ei kai tunneta? Tuotannon arvo suhteessa tehtyihin työtunteihin on laskenut Suomessa kaiken aikaa lähes kymmenen vuoden aikana. Ongelma on talousasiantuntijoiden mukaan juuri siinä, että suomalaisten työntekijoiden palkat eivät ole laskeneet tuotannon laskun myötä. Maalaisjärjenkin mukaan tällainen on tappiollista ja tuottaa talouden laskua. - Itse asiassa keskimääräinen palkkataso on Suomessa noussut finanssikriisin jälkeen tehtyjen palkkaratkaisujen myötä, kirjoittaa mm. Etlan tutkmusohjaaja Niku Määttänen.Tuottavuuden lasku ja palkkojen nousu tarkoittaa, että yritystoiminnan kannattavuus heikkenee.

   Poista
  4. Kuten tiedämme, kapitalismin idea on tuottaa mahdollisimman huonoja tuotteita mahdollisimman kalliilla, markkinat sitten noita pistävät ruotuun. Jotain tarttis tehrä siellä yläpäässä, maamme työväellä on jo entisestään surkeaa huonommat palkat.

   Poista
  5. En nyt vain suostu uskomaan, että kenenkään missiona on tuottaa mahdollisimman huonoja tuotteita. Kyllä kaupallisen alan osaajat tietävät varsin hyvin, että oikea hinta - laatusuhde on se, joka myy. Hyvä tuote markkinoi itsensä, suureksi osaksi. Kuluttajat eivät ole nenästä vedettäviä aaseja. Huono ja äärimmäisen halvalla tuotettu tuote markkinoi itsensä nopeasti ulos markkinoilta - tietää myös markkinointiviestintää opettanut allekirjoittanut.

   Se on tietenkin totta, että yrittäjä kuin yrittäjä yrittää supistaa tuotantokustannuksia. Mutta tekemällä huonoa koko yritystoiminta lakkaa alta aikayksikön. Ei se voi mennä niin enää nykymaailmassa, että yrittäjä on suuri roisto, joka nylkee työläisiltä selkänahan.

   Poista
  6. Juuri tuosta siinä on kysymys, mahdollisimman huonoja tuotteita mahdollisimman kallilla, markkina määrää sekä tuotteen laadun että hinnan. Me kuluttajat olemme todellakin nenästä vedettäviä aaseja ja markkinointi on keskeinen asia. Aika vähässä se niin ilmiömäinen krääsä on, joka itse itsensä myy. Tätäkin on bisnes.

   Poista
  7. Vaan myikö Attendo huonoa palvelua? Käsitin niin, että se yritti ketkutellen myydä sinänsä käypää ja ehkäpä hyvinkin hyvää erikoislääkärin hoitoa kylkiäisenä. Eihän lääkäri ammattietiikkansa vuoksikaan voi hoitaa työtään huonosti, vaikkei saisi edes palkkaa. Lääkärinvala edellyttää potilaan parasta. - Sinänsä siis tarjous oli kummallista ketkuttelua, mutta palvelun sisällöstä se ei kerro kai mitään. Tai sitten en vaan ymmärtänyt.

   Olet tietenkin siinä oikeassa, että myös huonoa tuotetta myydään. Esimerkkinä suomalainen rakentaminen - uudehkoissakin kouluissa on vakavia sisäilma- ja homeongelmia. Esimerkiksi Helsingissä on jopa vaikea löytää tervettä koulurakennusta. Toinen esimerkki talouskojeet ja -koneet, eivät kaikki, mutta jokuset.

   Poista
  8. Tuo attendo oli vain esimerkki tarjouskilpailujen ihmeellisestä maailmasta. Mahdollisimman huono voi toisinaan olla erittäin hyvää, mutta hieman tuulettelen näitä. Joskus aikaisemmassa elämässäni olen tarjouksia tehnyt paljonkin, toisinaan sain jotain myydyksikin.

   Poista
  9. Eiffelitorni ja Vapaudenpatsaskin on vissiin useampaan kertaan aaseille ostajille myyty, mutta nämä meidän insinöörimme eivät osaa edes oikeaa ja ehtaa, kunnon tavaraa, myydä.

   Poista
 6. Liisun mukaan minua leimaa "jonkinlainen jämäkkä päättäväisyys". Kun kerroin tämän vaimolleni, hän hillittömän nauramisen viimein lopetettuaan käski minun lopettaa hetkeksi imuroiminen ja tulla tänne kertomaan, että totta se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa, kerro vaimollesi että täällä on toinen jukuripää. Kun se päättää jotain, se ei vähällä muuta aikeitaan. Se muistuttaa muutenkin sinua, sillä on samantapaisia mielipiteitä mitä olen kuullut sinun täällä puhuvan. Ja sen veljen vaimo on valittanut ihan samaa: pitää olla ovela, jos haluaa vähänkään vaikuttaa ja saada oma mielipiteensä toteutettua. (Minä olen jo luopunut yrityksistä. Ajattelen, että teen sen, mitä haluan, huomaamatta :)

   Poista
 7. Totta maar, tein sen Jukolan testin ja sieltäkin se Liisun profetia tuli kuin nyrkki silmään: olet Tuomas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, minä kyllä arvelin sinua mielessäni epäilijäveljekseksi. Rikua en kyllä olisi arvannut Timoksi, vaan ehkä mieluummin myös Eeroksi. Itseäni taas en olisi uskonut Eeroksi, mutta en kyllä Lauriksikaan. Voisin olla ehkä Venla, järkevä ja hieman äkäinen.

   Viel kestää jonkin aikaa, ennen kuin pääsen näkemään Kansallisteatterin Nummisuutarit. Aamutelevisiossa Riina Katajavuori kehaisi tätä Reinikaisen ohjausta.

   Poista
  2. Minä tiedän, mistä se Timo tuli. Siitä, kun vastasin siihen yhteen kysymykseen: "Täh?" - Minun vain on pakko vastata "täh?", jos sellainen vaihtoehto suvaitaan testiin laittaa.

   Poista
  3. Niin varmaan tulikin. Muistan tuon kohdan, mutten kysymystä - vai oliko se se tähtikysymys. Minä vastasin sen ykköskohdan, että kyllä, tuumailen tähtiä tms.

   Poista
  4. Tähtikysymys oli varmaan ainoa, johon pystyin vastaamaan rehellisesti. Minä todella tuumailen tuollaisia asioita.

   Poista
  5. Minulle on luontaista pohtia kohteesta kuin kohteesta, että mikäs se tuonkin on tuohon tuonut tai luonut ja miksi se ylipäänsä on. Tuumailtavaa riittää tässä maailmassa.

   Isäni vasta mestarituumailija olikin. Hän suunnitteli tupakki suupielessään, kiireettä. Naapuri oli nähnyt miten hän tuumaili pienen vanhuuden ajan kesämökkinsä ympärillä, puron rannalla. Kulki taloa ympäri, sätkä suupielessä. Kiireisempi olisi maalannut sen mökin suit sait samassa ajassa.

   Poista
  6. PS Hän suunnitteli siis mökin maalausta.

   Poista
 8. Mitä tulee vihreiden linjaan, niin se on jo vankasti paalutettu. Tässä heidän ohjelmansa kohdat 10 ja 11, joissa käsitellään Iinestäkin askarruttavia asioita ja ratkaistaan samalla Suomen talousongelmat:

  10. Turvapaikanhakijat eivät tule kalliiksi

  Kunnat eivät maksa vastaanottokeskuksia. Valtio kattaa kokonaan vastaanottokeskusten kustannukset ja maksaa lisäksi kunnille korvausta turvapaikanhakijalasten koulutuksesta. Myös terveydenhuolto toteutetaan vastaanottokeskuksissa. Kunnille ei synny turvapaikanhakijoista ylimääräisiä kustannuksia. Kansantaloudellisesti on lisäksi arvioitu, että lisääntyvä maahanmuutto - turvapaikanhakijat tämän osana - voivat merkittävästi lisätä Suomen talouskasvua ja vastata heikkenevään huoltosuhteeseen. Suomalaisten ikääntymisen luomat ongelmat voivat vähentyä arvioiden mukaan jopa puoleen, jos tänne muuttaa lisää työikäisiä ihmisiä.

  11. Turvapaikanhakijat eivät lisää rikollisuutta tai levottomuuksia

  Turvapaikanhakijoiden ei ole todettu lisäävän rikollisuutta tai muita ongelmia. Myöskään vastaanottokeskusten lähiseutujen turvattomuus ei ole lisääntynyt.
  .......

  PS. Siinäs kuulitte, rikollisuus ei lisäänny, se on pötyä, eikä mikään tule kalliiksikaan, koska valtio maksaa kaiken.

  Tässä kiteytyy Vihreä Talousoppi niin näpsäkästi, etten olisi itse noin halveeraavaa tekstiä edes kehdannut kirjoittaa. Ne tekivät sen itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan nyt jo on esitetty, että kunnallisverotukseen tulee kovasti korotuspaineita maahanmuuttajien takia.. Eli kyllä se kuntienkin eli meidän kaikkien eläkeläisten ja työtätekevien rahapussista on pois. Käteen jää entistä vähemmän.

   Tuota rikosten lisääntymättömyyttä ei usko vanha erkkikään. Päivittäin on ollut uutisia tummien miesten raiskauksista ja raiskauksien yrityksistä. Vastaavasti kantasuomalaisten raiskauksista ei ole ollut ainuttakaan uutista aikoihin, kenties jopa vuoteen. Vaan tämähän on taas kerran vihapuhetta, tulee ymmärtää, että.

   Poista
  2. Minä aloin ymmärtää jotain tästä maailmasta, kun eilen lenkillä kuuntelin Ylen Areenalta tämän vuoden kirjallisuusnobelin saajan Svetlana Alexievich´n pääteoksen mukaan tehdyn kuunnelman.
   Se opetti, miltä tuntuu, kun on todellisia vaikeuksia.

   Poista
  3. Liisu, kiitos vinkistä. Hyvä tapa aloittaa tutustuminen tähän kirjailijaan.

   Poista
  4. PS. lisäys: miltä tuntuu kun on todellisia vaikeuksia ja ne pimitetään.

   Poista
 9. Vai muuttavat älykkäät ja luovat ihmiset pois Suomesta? Sehän pötyä, sillä Tornionkin kauttahan meille tulee joka päivä sadoittain luovia ja älykkäitä ihmisiä, ainakin jos on uskominen näihin vanhoihin luoviin ja älykkäisiin.

  Mutta niinhän se on, vakavasti puhuen, että kun tämä luova ja älykäs luokka on saanut pilattua tämän maan mm. holtittomalla maahanmuutolla, niin he pötkivät sitten itse karkuun aiheuttamaansa sotkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinsanotusti korkeasti kouluttautuneita on aina muuttanut pois Suomesta, suureen maailmaan, jossa on erilaiset mahdollisuudet harjoittaa tiedettä ja ammattia ja jossa eläminen on monin verroin halvempaa ja verotus kevyempää.

   En minä tätä ihmettele, etenkään näinä aikoina kun kansainvälisyyttä on hoettu mantrana jo parikymmentä vuotta. Näillä veroilla ja tällä kalliilla Suomi-hinnastolla yhä enemmän älymystöväkeä lähtee maailmalle töihin ja opiskelemaan. Onhan Kimi Räikkönenkin lähtenyt, ja Teemu Selänne ja moni muu tähti. Ei näitä kiekkoilijoita ja kuskeja kukaan paheksu, kuten Björn Wahlroosia, vaikka tämä on maksanut Suomelle veroja jo varmaan sata kertaa enemmän kuin nämä viihdetähdet.

   Poista
 10. Sarjassamme "Tapsa tuntee ihmisiä" esitän, että Joenpellon elämäkerran kirjoittajan lisäksi tunsin Joenpellon nuoremman pojan, olimme samassa työpaikassa. Aika hupaisa kaveri.

  Joenpeltoa minäkään en ole juuri lukenut. Pitää varmaan lukea. Minulla on kyllä joku hänen kirjansakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollakin tapaa Joenpelto on lipunut minun ohitseni vähän haaleana. Edes kirjallisuudenopinnoissa en juurikaan törmännyt häneen. Äidilläni oli joitain hänen kirjojaan, ja aikanani niitä luin.

   Helena Ruuskasta olet kirjoittanut ennenkin ja muistin, että tunnet hänet, Tapsa. Muistaakseni Marja-Liisa Vartion elämäkerrasta keskusteltaessa asiasta oli puhe.

   Poista
  2. Olen lukenut Joenpellon "Vetää kaikista ovista" ,aivan hyvä. Mutta ei vaan ole tullut enempää Joenpeltoa luettua.
   Aloitin juuri ensikertaa lukea Antti Tuuria. "Ikitie" on aivan kelvollista historian kuvitusta. Mutta henkilöt ovat vain historiallisten rooliensa edustajia, ilman syvyyttä ja ristiriitoja.

   Poista
  3. Molemmat ovat hyvinä pidettyjä kirjailijoita, mutta se kirkkain kruunu puuttuu kummaltakin, huipputeos. Koen Joenpellon aihepiirin ehkä itselleni vähän kinnostamattomaksi, mutta on madollista, että pitäisi lukea häneltä uudelleen jokin teos. Antti Tuurilta saattaa puuttua juuri tuo mainitsemasi henkilöiden syvyys, joten hänkin jää vähän etäiseksi. Mutta häntäkin voisi lukea uudelleen, ja ylipäänsä enemmän.

   Poista
 11. Tulevaisuuden ammatti, pitsapoliisi, kyttää halpoja paskoja pitsoja ja kielii poliisille.

  Huvittaisi tietää, mitä tiedotteita tänään on ollut mediassa, ja ne hautautui tämän alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkös kuuden euron pitsat viittaa veronkiertoon, jonkalaista täällä on mainittu mm. Björn Wahlroosinkin harjoittavan?

   Hämmästyttää sekin, että ihmiset eivät ota kuittia ostoksistaan. Usein asiakas edelläni sanoo, että "ei kuittia". Ja monesti myyjä jopa kysyy: "kuittia?". Viimeksi kampaaja kakisteli kuitin antoa. Kaikesta voi päätellä, että verojen välttely on tavallista myös muualla kuin veroparatiiseissa ja hyvin rikkailla. Sama rikos se on, Nainin leskenkin veronkierto.

   Poista
  2. Harmaan talouden kitkeminen on hyvä asia, mutta nythän kitkeminen vähenee, kun hallitus ei halua sellaisia asioita liikaa tongittavan ja poistaa 99 poliisia niiden tutkinnasta. Valvonta ei ole minun tehtäväni, jos hölmö myyjä työntää minulle kuitin kysymttä, jätän sen rypistettynä siihen tiskille. Ennen, nyt ja tulevaisuudessa hyväksyn vain kuitit, jotka saa laittaa verovähennyksiin. Eikä sellaisia juuri ole. Pitsapuljuja voi olla ihan hyvä laittaa nuhteeseen, mutta miten sen hallintarekisterin kanssa edetään, ja toisaalta miten niiden ulkomaan talletuksien tutkinnat ja tuomiot taas edistyvätkään? - Siellä sitä isoa hynää on ja olisi.

   Minä en keskustapuoluetta ole koskaan pitänyt puolueena vaan mafiajenginä. Hallitus, kuis ollakaan, antaa Makeralle, maatalouden kehityspuljulle 90 miljoonaa. Aika paljon utaretutkimukseen. - Aina kun kepu pääsee valtaan, takaovi alkaa käymään ja kuin muura-muurahaisetne siellä ahertaa ja kantamuksia kantaa. Niin on tapahtunut ennen, niin tapahtuu nyt ja niin tapahtuu tulevaisuudessa.

   Poista
  3. Mihin niitä poliiseja enää tarvitaan, kun nyt kuka tahansa siviilikansalainen voi käräyttää nämä kuittikakistelijat.

   Ja asiakkaat! Ottakaa se kuitti, vaatikaa, ellei sitä tarjota! Näin turvaatte sen, että valtio saa omansa, ja sitä kautta tietenkin kaikki tarvitsevat. Jokainen kuitin kielto on isku pienen mamupojan poskelle..

   Poista
  4. Ajattelen kyllä niin, että maatalouteenkin olisi kohdistettava säästöjä. Kyllä siellä tukiviidakossa edelleen ilmaa on.

   Poista
  5. Tieto lisää tuskaa. Jos on syönyt alle kuuden euron pitsaa, niin sen kyllä yleenäs tietää. On se yleensä sen verran surkeista ja vähäisistä aineista koottu lätty.

   Tavallaan oikeassa ovat, että ei noin halvalla hyvää saa, mutta miljoona kärpästä ei ole vääärässä ja paska on hyvää.

   Sitä minä vaan, että tämä kyttääminen. Olen oma Stasisi. Käräytä pitseria. Hävytöntä.

   Tosin, jos ja kun. Laatu on olisi näissä halvoissa lätyissä jotain mitä guormeeta, niin sittenhän pitäisi jo pohtia, että ihimiskauppaa ja halpatyövoimaa.

   Mutta silti. Yleensä halpa pitsa vaan on surkeaa mättöä. Halvat ja harvat ainekset. Ei sen suurempaa rikosta, ja jos tuosta pitäisi tuomita, niiin koko Mäkkäri joutaisi oikeuteen myöskin.

   Poista
 12. Risto on nykyajan riistäjä. Ruoka on saatava ilmaiseksi. Ruuvan tekijälle ei tarvitse maksaa. Tyypillinen temari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatalous on hyvin tärkeä Suomelle. Meidän pitää olla omvaraisia elintarvikkeissa ja uskon että suurinosa kuluttajista on puhtaasta tuotteesta myös maksamaan. Jos kaupan voitto on liian iso ostetaan torilta,tai suoraan viljelijältä. Nykyään saa jopa jauhot ja ryynitkin suoraan ja varmasti puhtaita. Se on yrittäjyyttä joka myös luo työpaikkoja. Kovaa työtä. Eiköhän Risto Reipas sen tiedä. Kaupunkilainen tuskin ymmärtää täysin,mutta voi opetella.

   Poista
  2. En epäile suomalaisen ruuan puhtautta, se on varmasti ihan vertailukelpoista jopa keski-eurooppalaisen kanssa.

   Itämeri ei tosin ole puhdas, mutta syytetään vain ryssää siitäkin, kyllä se läpi menee, etenkin, kun se on osatotuus.

   Poista
  3. Minusta espanjalaiset lentotomaatit ovat kotimaisia kasvihuonetomaatteja makeampia. Lisäksi ne ovat halvempia. Torikaupassa petyin viimeksi, kun luin että siellä kaupataan virolaisia kantarelleja kotimaisina. Suomalaiseen puhtauteen en usko, kun katselen mökkimaisemissa kesäisin, miten torikauppaa harjoittava maanviljelijä myrkkyruiskuttaa kesäisin porkkanapeltoaan.

   Poista
  4. Ja muuan perhetuttu mansikanviljelijä sieltä samoista mökkimaisemista sai mansikkamyrkyistään niin voimakkaan allergisen reaktion, että oli vyötäröön asti punainen ja hengitystiet turposivat. Toinen maajussi myrkytti kerran omin päin ja hyvän hyvyyttään minun rantatieni, kun valittelin siellä olevia kyitä. Tie oli pari vuotta kuolleen ruskean karstan peitossa ja kuljin keskeltä peltoa..

   Poista
  5. Ja voi olla, että joskus, kun maanjussi oikein päästelee Mersullaan tai vaimonsa Audilla menemään keskellä peltojaan, niin kauhea pölypilvi laskeutuu viljelysten päälle. Voi olla, että silloin niitä jäämiä löytyy runsaastikin. - Ja Laihialla sitä paitsi kuuluvat vallan sillä tapaa peltoja lannoittaa.

   Puolueen napamiehilla kototilan kaikki tiet ovat tietenkin asfaltoituja ja niille on asennettu asiallinen katuvalaistus, että tärkeä työ maamme hyväksi sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla.

   Poista
  6. Kai suomessa kuka tahansa voi ostaa auton rahoitusyhtiön rahoituksella ? Vai eikö Risto Reippaan mielestä saa ?

   Poista
  7. Kyllä ne maataloustuet ainakin vielä vähän aikaa sitten takasivat talojen tyttärillekin mersut pyllyn alle. Sanoo omin silmin nähnyt ja rikkaita maalaisserkkuja omaava katkera kaupunkilainen.

   Poista
  8. Tottakai saa, ämpiäinen. Mikä minä siihen olisin sanomaan, vaikka jokaisella perheenjäsenellä olisi loistoauto allaan ja toinen varalla. Siksi kai maantalouden harjoittajia sanotaankin yrittäjiksi, vai kuinka?

   Poista
  9. Hienoa, että hallituskin keskittyy olennaiseen ja alentaa autoveroja kaksisataa miljoonaa. Ei voi keskustapuoluetta osaamattomuudesta syyttää.

   Poista
  10. Ruuan puhtauden kansainvälinen vertailu on vaikeaa tai mahdotonta, uutisointi ja tiedotus sisältävät liikaa propagandaa. Jokaisella maalla on mielestään kaikkein puhtaimmat ja parhaat jauhot pussissaan, niin sanoakseni.

   Nämä saavat ajatuksen lentämään. Ai, ai, kun tulisivat vanhat hyvät kekkosen ajat, jolloin kaikki oli kuin unta vaan. Tukiaisiakaan ei tarvinnut anoa Euroopasta, riitti, kun maalaisliiton miehet koputtelivat oville. En tiedä, oliko heillä pitkät nahkatakit yllään. Olavi J. Mattila oli kekkosen hyvä kaveri ja suurten tehtävien mies. Hän johti Valmetia rautaisella ottellaan, firmalla kuitenkin meni jostain syystä niihin aikoihin huonosti. Olavilla ja perheellään oli samanaikaisesti käytössään yhdeksän työsuhdeautoa. Viimeinen, mikä ministeristä ja johtajasta kuultiin, oli kun sai oikeudessa tuomion kavereidensa rahojen kuppaamisesta. Oikeudessa hän antoi televisiolle lausunnon: "Kyllä minä edelleenkin uskon siihen, että sieltä Nigeriasta alkaa rahaa tulla, rahat on sijoitettu vuorenvarmaan bisnekseen."

   Poista
  11. Se on kyllä helppo ymmärtää, että MTK:n miehet vastustavat kaupan keskusliikkeiden liiketaloudellisten periaatteiden mukaisesti tekemiä "halpuutuksia". Sellainenhan haisee kiusallisesti kapitalismilta.

   Muuten olen sitä mieltä, että maataloustukiaiset tulisi saattaa KELA:n ohjaukseen, siten vähentäisimme turhaa byrokratiaa, lian suurta virkamiesviidakkoa.

   "Oletkos paljon luukulla käynyt viime aikoina?", kyseli maanjussi toiselta.

   Poista
  12. Autoveron alennus, tuntuva sellainen, on kyllä Suomessa tarpeen. Missään muualla länsimaissa ei auto ole niin tähtitieteellisissä hinnoissa kuin Suomessa. Ei auto ole ylellisyysväline pitkien välimatkojen maassa, päinvastoin.

   Muistan aina, miten ostimme siskon kanssa muinoin autot, uudet. Samalla hinnalla, jolla minä sain täällä Suomessa pienen viistoperäisen Toyota Corolla FX:n, sisko sai Saksassa BMW Z4 -urheiluauton. (Ei ollut luksusostos sikäläisissä oloissa, vaan käytännöllinen, työmatka 40 km, reittinä moottoritie.)

   Poista
  13. En ole yksityisautoilun vastustaja, vaikken viitentoista vuoteen ole omaa autoa omistanut. Vaikka täällä etelässä on paras julkinen liikenne, eivät ne täälläkään aina loistavia ole. On minulta toisinaan kaikkinen vaihtamisineen mennyt työmatkalla noin seitsemänkymmenen kilometrin matkaan pitkälle kolmatta tuntia. Siis yhteen suuntaan.

   Autoveron alennus juuri nyt kertoo siitä, että maaseudulta tullaan rankalla kädellä vähentämään entisestään linja-autoliikenettä, sikäli kun sitä vielä on jäljellä. Bernerin silmien oudosta kiillosta (etten sofi oksasen tavoin käyttäisi ilmaisua auringonkilo silmissä) sen tietää.

   Suurten kasvukeskusten ulkopuolella asuminen on ilman muuta tämän päivän luksusta.

   Poista
 13. Iines sanoi "Minusta espanjalaiset lentotomaatit ovat kotimaisia kasvihuonetomaatteja makeampia. Lisäksi ne ovat halvempia. "

  Voi onhan ne . Kovin makeita kemikaaleja. Homeen estoaineita, toukkien ja perhosten estoaineita, kasvinsuojeluaineta ja kaikkea muuta . Kyllä on makeeta.
  Mustat paperittomat miehet ovat riistotyövoimaa tomaattitarhoilla . Siellä ne myrkkypilvessä tekevät töitä sun halpojen tomaattien eteen .

  Tomaatti kasvihuoneita on satoja rivissä , on oltava tehokasta. Karhunvillaan istutetaan taimet ja ravintoliuosta putkella juureen. Kemikaali se on mikä kasvattaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, voin paljastaa, että vaikka pidän espanjalaisia lentotomaatteja makeampina kuin kotimaisia kasvihuonotuotoksia, ostan silti niitä kotimaisia kalliita ja kelmeitä kasvihuonetomaatteja. Tiedän toki, että ne ovat puhtaampia, vaikka niiden hiilijalanjälki on jopa 10 kertaa suurempi kuin espanjalaisen tomaatin. Ja tiedän senkin, että Espanjassa tomaatteja poimivat laittomat siirtolaiset. (Ehkäpä he saavat näin rahaa elämiseen.)

   Poista
 14. "Muuten olen sitä mieltä, että maataloustukiaiset tulisi saattaa KELA:n ohjaukseen, siten vähentäisimme turhaa byrokratiaa, lian suurta virkamiesviidakkoa."

  Voiko Risto sanoa mitä ne 10 000:net Brysselin virkamiehet sitten tekevät? Koulutetaanko ne uudelleen?

  Kyllä tehdystä työstä palkka pitää saada , myö karjanhoitajan. Mutta Risto on nykyajan riistäjä, ilmaisin pitää saada .

  VastaaPoista
 15. Kyllä ihmettelen iineksen keskusteli saittia. Koulutetut ihmiset ovat kateellisia , sivistyksestä ei haisuakaan.
  Koko ajan ivaamista yrittäjiä ja viljeliöitä kohtaa jotka tekevät töitä elätonsa eteen.

  Tuskin Iines tykkää opettajien ivaamiseta esim. pitkistä kesälomistä tai helposta työstä. (Laittaa lapset lukemaan kirjaa ja kirjoittamaan ainett. Itse menee netti työajalla.)

  En ihmettele miksi täällä kukaa viitsii ruveta yrittämään, kun ivataan heti porvariksi tai tukijaisten nostajaksi.

  Niin opettajan palkan maksaa 100 %:sti veronmaksaja ja tulosvastuuta ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on hyvä, että Anonyymillä on sivistystä tämänkin "saitin" edestä.

   Jos opettajien palkat maksaa veronmaksaja, niin kyllä se sopii, sillä veronmaksajien Lyymi-Petterit ja Pia-Alviinat meitä kiusaavat yhdeksän kuukautta vuodessa.

   Vaan onneksi koittaa aina piiiiitkä kesäloma, että saapi rauhoitella hermojaan siunatussa hiljaisuudessa maaseudulla. Kiva hakeutua korpeen, kauas lähimmästä koulusta ja nuorista perheistä. Linnunlaulu se on poikaa kolme kuukautta putkeen. Ja sitten vaan syksyllä lyhyille päiville kouluun kaffetta juomaan ja kotiin klo 12.00. Ammatinvalintakysymys.

   Poista
 16. Tunnut ihmettelevän, kun jatkuvasti luet ja kerrot vielä kylilläkin viimeisimmät.

  Maatalousassistentit tarvitsevat ilman muuta palkkansa, kuka ne kirjanpitohommat tekisi ja karjan hoitaisi, kun isäntä vaan nostelee housujaan ja kulkee yhdistysten kokouksissa. Kymmenettuhannet Brysselin virakamiehet palkataan tietysti pääosin KELA:n tai sosiaalivirastoon, kumpi nyt parhaammaksi katsotaan.

  Ivaaminen on kyllä täysi väärinymmärrys. Kehun tässä Sipilää, joka palautti ilman saatesanoja Palvelualan ammattijärjestön hänelle luovuttaman Jopo-polkupyörän. Ammattiliitto on sellaisia antanut parhaille jäsenten hankkijoilleen ja Juhan pakkolakiesitysten vuoksi liitto sai yli neljätuhatta uutta jäsentä. Päämnisteri on itse rakentanut sellaisen lapsellisen hienon häkäpönttöaauton, joka saastuttaa kuin kaksisataa volkkaria, hän ei tarvitse uutta polkupyörää. Rikas antaa paljostaankin, kuten Raamattu asian ilmaisee.

  Ammattiliitot ovat tänään tärkeämpiä kuin ne ovat olleet vuosikymmeniin, väittäisin, että koko minun yli kolmenkymmenen vuoden työurani aikana.

  VastaaPoista
 17. Kyllä minä sen tiedän, että pieniä tiloja viljelevät ovat ahtaalla. Yksi kaveri minulla on joskus ollut, joka kävi tilan ulkopuolella päivätöissä ja hoiti viljelyn sinä ohessa. Tavattoman rankkaa sellainen on. Mutta MTK ja kepu ovat oikeasti suurtilallisten ja makkaratehtaiden hallinnassa. Meidän tehdas erottaa teidänkin äidit, kun on niitä aikansa pienillä palkoilla ja raskaalla työllä kiusannut.

  Hohoi; siellä MTK:ssa sitä viini virtaa ja laulu soi.

  VastaaPoista
 18. Täällä kasautunut ivaa ja loisketta kaikkien muiden sanomisiin. Olen samaa mieltä kuin Anonyymi. IIneksen kirjoitus on ala-arvoinen, hän tietää mutta ei muut muka tiedä. Nauraa hohottaa ilkeästi ikkunaverhon takaa. J. Tuuliviiri!

  VastaaPoista
 19. No voi sun kanssasi, toinen anonyymi. Kirjoitukseni voi olla huono, mutta en minä halua muita kirjoittajia ivata enkä pilkata, enkä suoraan sanottuna edes tiedä, ketä olen pilkannut. Asiaa pyrin osoittamaan, mutta jos siinä joku tuntee itseään ivattavan, olen tietysti pahoillani, ei se ole tarkoitukseni.

  VastaaPoista
 20. Nykyihminen on hyvin itsekeskeinen. Yksi tositarinaa:

  Esim. .

  Nykyihminen: "Ei mun jumala oo tollanen, mun jumala on sellanen ja sellanen."

  Minä: "Ai, jaa."


  Yllä olevaan esimerkkiin kaltaisiin asioihin ei ole yhtään mitään lisättävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on turkasen totta. Minä ja mun body ja mun mielipide. Ne on semmosia ku mä haluun.

   Poista
  2. On tuo ikioman jumalansa luominen kuitenkin terveempää kuin jonkun toisen joskus ammoin luoman jumalan palvominen ja hänen kuvitellun tahtonsa sokea toteuttaminen.

   Poista
 21. Perussuomalainen kansanedustaja Laura Huhtasaari -tyylimuija Porista- ei usko ihmisen polveutumiseen muista eläimistä.

  VastaaPoista
 22. Tämä juttu taisi olla jo syyskuussa uutisissa. Vaan on se edelleen kiinnostava.

  Huhtasaari ei siis opettajanakaan usko evoluutioteoriaan, mikä on mielestäni kummallista. Luulisi opettajan tietävän, että raamatullinen luomisteoria - johon Huhtasaari siis uskoo, vasta satua onkin.

  Olen itse koko lailla vakuuttunut, että ihminen on kehkeytynyt evoluution tietä apinasta ihmiseksi. Tätä mieltä olen seurattuani ikäni luontodokumentteja ja luettuani kirjoja.

  VastaaPoista
 23. Ei ihminen apinasta ole polveutunut! Se on aivan hölmö käsitys Apinoilla ja ihmisillä on yhteinen kantamuoto. Se on pikkasen eri asia kun ihminen olisi ensin ollut apina.

  VastaaPoista
 24. Juujuu, kolmas anonyymi. Ilmaisuni oli epätarkka. Huomasin sen itsekin jo kirjoittaessani, enkä tarkoittanut sitä, että ihminen olisi suoraan jonkin apinalajin jälkeläinen. Kun katsoo työkaluja käyttäviä simpansseja, tähän teoriaan voi uskoa.

  VastaaPoista
 25. Nykyihmisellä ja nykyapinoilla on todellakin yhteinen esimuoto, mutta rohkenisin kyllä nimittää yhteistä esi-isäämmekin apinaksi, ainakin esiapinaksi.

  Kädellisten historian voi laskea alkaneen dinosaurusten sukupuutosta 65 miljoonaan vuotta sitten ja ihmisen erkaantuneen omaksi lajikseen reilut 5 miljoonaa vuotta sitten.

  Miksi siis kutsuisimme otuksia, joita eleli Afrikan sademetsissä ja savanneilla esim. 20-30 miljoonaan vuotta sitten, ellemme apinoiksi? Alkuapinoiksi?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava on tämänpäiväinen tiedeuutinenkin, jonka mukaan homo sapiens saapui Aasiaan, siis Afrikan ulkopuolelle paljon aikaisemmin kuin ennen on luultu. Tämä päätelmä on tehty Kiinasta tehdyn luolalöydön perusteella. Luolassa oli mittava määrä hampaita, joiden iäksi on arveltu jopa 80 000 - 120 000 vuotta. Aiemmin on arveltu, että nykyihminen alkoi levittäytyä Afrikan ulkopuolelle 50 000 – 60 000 vuotta sitten.   Poista
  2. Näitä uusia tietoja ihmisen kehityshistoriasta tulee aika tiheään. Olen tänä syksynä seurannut luentosarjaa ihmisen evoluutiosta, ja proffa esittelee aina jopa päivätuoreita tietoja. Varmaan tästäkin tulee aikanaan puhetta.

   Totuus on, että me emme tunne vielä tarpeeksi tarkasti ihmissuvun kehitystä. Todennäköisesti eri ihmislajeja on ollut rinnakkain useita, mutta vain me olemme eläneet nykyaikaan asti.

   Serkkumme neanderthalilaisetkin katosivat evoluution mittakaavassa vain silmänräpäys (30 000 v) sitten. Mutta nämä kiinalaiset olivat siis nykyihmisiä, eivät vanhojen aasialaispopulaatioiden (mm. pystyihmiset) jälkeläisiä.

   Poista
 26. Evoluution vika on kuitenkin se, ettei siitä ole pelastusteoriaksi. Tai se riippuu taas siitä, minkä kannalta sitä katsoo. Mutta jos tällä kertaa ihmisen. Stanfordin yliopiston tutkija kertoi, että ihmisen älylliset toiminnot tulevat taantumaan, kun "terävän" toiminnan merkitys selviytymiselle vähenee. Olenpa sellaisenkin tutkijan esittämän väitteen lukenut, että ihmisen älykkyys on heikentynyt jo tuhansia vuosia. -" Ai jai jai mikä jupina, kun ihminen huomenna on apina. Siitä nyt hullukin suuttuupi, kun ihminen niin paljon muuttuupi..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, onko Rikukin kuunnellut Hiskin aikalaisen Anssi Syrjäniemen kuplettia?

   Evoluutiollahan ei ole suuntaa, se ei siis ole "kehitystä", vaan lähinnä sopeutumista vallitseviin olosuhteisiin. Siinä mielessä tyhmentyminen on ihan mahdollista.

   Eikä tarvitse kuin käydä soittoruokalassa tansseissa, niin havaitsee ettei parinmuodostuksessa äly kovin paljoa paina. Tärkeämmät asiat ratkaisevat.

   Poista
  2. Olenhan minä kuunnellut, vaikka Tuomari Nurmion esittämänä tämä kappale minulle tutuksi tuli. Sitten väitettiin Hiskin tehneen kappaleen ja minäkin uskoin. Mutta minä nyt uskonkin kaikenlaista, kun olen ilmeisesti evoluutiossa muita edistyneempi.

   Antti Syrjäniemi: Daytonian apinajuttu.

   Poista
  3. Eikös se ole nimenomaan evoluutiota, että ihminen muokkautuu ympäristönsä olojen mukaisesti? Jokin tässä ajassa ja maailmassa on ihmistä tyhmistävää. Olisiko se tekniikka? Ihminen ei tarvitse aivojaan enää samassa määrin hengissä pysyäkseen.

   Poista
  4. Ei tarvitse niin. Mutta jos tarvitsisi, tajuaisi, ettei McDonalds maksa kaiketi lainkaan veroja Suomeen, Hesburger sitä vastoin niin tekee. Hesburgerin hampurilaiset ja niiden majoneesi ovat sitä paitsi jotain, mihin Mäcci ei pysty. Ronaldia en päästäisi lasten kanssa samaan tilaan.

   Poista
  5. Tarkennuksena evoluution mekanismiin sen verran, että se muokkaa nimenomaan lajia - tässä tapauksessa ihmislajia - siten, että parhaiten sopeutuvat yksilöt saavat eniten elinvoimaisia jälkeläisiä. Eli heidän tietyt geeninsä periytyvät ja jalostuvat.

   Eli kun meidän aikamme pariutumismarkkinoilla menestyy röyhkeydellä ja tyhmyydellä, ihmissuku jalostuu aikaa myöten pöyhkeydessä ylivertaiseksi.

   Poista
 27. Mutta jos musiikista puhutaan, tällaista ei enää tehdä. Ehkä tämmöiseen ei enää kyetä. Wigwamin luulosairas on hyvän parhaan loistavinta kärkeä. Sanoissa on vähän sellaista hippeyttä ihan mukavalla tavalla, vaikka ne luulosairaudesta kertovatkin. Mutta tuo Jukka Gustavsonin laulu ja kappaleen rytmi!

  (Wigwamia olen viime aikoina enimmäkseen kuunnellut, minulla on paljon broidilta periämiäni levyjä ceedeinä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanat kertovat luulosairaudesta, mutta ainakin minä olen löytäväni niistä kaikenlaista. - Jos tämä olisi levyraati, antaisin yksitoista pistettä, kunniamaininnan ja noobelin.

   Poista
  2. Jim Pembroke muutti takaisin Englantiin, Jukka Gustavson kääntyi jehovan todistajaksi, Ronnie Österberg teki itsemurhan melko nuorella iällä. Mikä minä tai ketkään muut ovat mitään kenenkään ratkaisuista sanomaan. Kaikki he ovat/olivat suuria taiteilijoita.

   Poista
  3. Lukijoiden mielipiteistä veet välittämättä ja kuut kuuntelematta linkkaan vielä lempikappaleeni Freddie, are you ready. Pembroke laulaa, Pedro Hietanenkin oli kai jo bändissä.

   Hyvä on, saitte ylipuhuttua. Seuraavaksi joskus tulevaisuudessa linkkaan Katri-Helenan parhaat. Toivottavasti löydän sellaisia.

   Poista
 28. Musiikista elokuvaan. Avalta alkoi juuri yhden suosikkikirjani (Piin elämä, Martel) elokuvaversio. Kirja oli lumoava, ehkäpä elokuvakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piin elämä? Ai tämä 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 59230 78164 06286 20899 86280 34825 34211 70679.
   Minusta se on vähän tylsä. Tai miten sen sanoisi... Se on kuin Pieni Kansanlaulu jossa sanoja ei ole, ole ei ole ollenkaan. (On vain numeroita.)

   tällä yllätät ulkomaalaisen vieraasi kun sanot että tässä laulussa ei ole sanoja ollenkaan ja alat sit laulaa

   Poista
  2. Mutta ette unohtaisi. Miten hieno laulaja Tapani oli.

   https://www.youtube.com/watch?v=R4nAbWaJh_Q

   Poista
  3. Yann Martelin kirja oli parempi kuin elokuva, jossa korostuivat kovasti tiikerin hyökkäykset. Elokuvassa oli lisäksi kärsimättömälle katsojalle hieman hidas ja tappava alku, vaikka ei se minua haitannut, päinvastoin, sain pienen kertauksen kirjaan ja Piin elämän taustoihin..

   Poista
 29. Viime aikoina on puhuttu paljon ilkeitä asioita, siellä ja täällä, oikeastaan kaikkialla. En pidä sellaisesta. - Entäs sitten? Pitäisikö muiden olla vaiti kun sinä et pidä keskustelunaiheistamme? Paarmoistako me puhuisimme? - Ei, ei, minä parahdan. En minä sitä tarkoita (rakkaat paskiaiset), minusta kiihkoilu ei hyödytä mitään, ei se mihinkään johda. Maailma on sellainen, mitä se ei ole, eikä se siitä muuksi muutu. Ja mitä enemmän sanoja, sen vähemmän niillä on merkitystä..

  Olen täysin kyrpiintynyt politiikkaan. (Kurkkuani myöten… heh, heh)

  Jk. Hauska keskustelunalku oli teillä evoluutiosta...? Onko ihminen ollut apina vai eikö, to not or not to? En osaa siihen vastata. (Koska en ole vastauskone.) Ma vaan luulen että kaikki me orgaaniset oliot olemme esitumaisten solujen jälkeläisiä. Elämisen ideahan on a) oma aineenvaihdunta ja b) kyky lisääntyä. (Esim. kivillä ei ole omaa aineenvaihduntaa. Eivätkä ne osaa lisääntyä. Halkeilevat ja lohkeilevat vaan kun niitä kumauttaa lekalla.) (korjaa silmälasejaan. ja katsoo alas kateederilta.) niin rakkaat opiskelijat ja muut, edellinen perfektio siis luo mahdollisuuden jälkimmäiseen ja jälkimmäinen taas edelliseen, kuten jo teille viimekevään luennossani "Eksistentialismikin on Humpuukia" jo mainitsin. (kröhm. köh.) Mutta tämä tällä kertaa tästä. Onko jollain jotain kysyttävää? Ai ei, no sitten voimm...mitä, Mikis. Niin mitä? Mikis: miksi virukset eivät ole orgaanisia olioita? Professori: Miksikö eivät? Se on hyvä kysymys. Vain debiilit osaavat kysyä tuommoista. (pamauttaa luentokansionsa kiinni. marssii pois auditoriosta. opiskelijat nousevat seisomaan ja taputtavat. alkaa kuulua 'hurraa, hurraa' huutoja. mutta kohta ne vaimenevat ja sekoittuvat yleiseen hälinään) Päivä loppuu, alkaa Ilta, kohta on jo Yö. Ja ihmiset nukkuvat kuin pääteasemalle unohtuneet höyryveturit. SHHHHSSSTHSSSS...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Mikistä! Hyvä ja hauska kirjoitus häneltä, vapauttava.

   Omat mielipiteeni tämän hetken asioista ovat niin kauheita, että herättäisivät vain ihmetystä ja vihaa joissakin täällä olevista. Miksi siis puhua niistä? Olen rauhaa rakastava, niin kuin mikis (MIkis), en tykkää politiikasta. Aina ne vihaa ja tappelee telkassa, kun niiden pitäisi kuunnella toistensa ajatuksia. Ja juontajat ovat selvästi valinneet puolueensa, sen huomaa kyllä. Ja onhan heillä siihen oikeus, vaikka itseasiassa heidän pitäisi olla puolueetomia puheita ohjaillessaan.

   Tänä aamuna, kun heräsin. oli menossa ylen ykkösellä keskustelu, jossa eka kertaa ihmiset tuntuivat ajattelevan tavalla, joka tuntui minusta oikealta ja olin samaa mieltä.

   Rakkaat ystävät. Vierastan sanaa rakas, koska kuulen sitä niin harvoin, että pelästyn, kun se sanotaan. Rakkaat ystävät (toistan, että tottuisin siihen sanaan, joka itse asiassa kuulostaa minusta jotenkin raa'alta). Jokaisella on omat ajatuksensa asioista. Ja niitä pitää kunnioittaa. Mutta jos joku anonyymi alkaa haukkua toisia ihmisiä, se on minusta väärin. Sellaista en kunnioita. Minusta se on - typerää.

   Poista
 30. Katsoin wikipediasta ja vaikutti mielenkiintoiselta, mutta juuri nyt en jaksa. Univelkaa takana ja viikonloppuna edessä melkein neljäkymmentä tuntia töissä. Pakko painaa, että irakilaiset, parrakkaat kaksimetriset lapsipakolaisrontit saadaan elätettyä. Ja vihruille opiskelijoille nuudeleita. Ja kepulaisille kaikki muu mitä elääkseen tarvitsevat, mersut ja muut. -Mulla kun on sen verran pieni palkka ja verotuskin pieni, niin aattelin, että täytyy tosissaan yrittää, että kaikki yhdessä selviydytään!

  VastaaPoista
 31. "Eikös se ole nimenomaan evoluutiota, että ihminen muokkautuu ympäristönsä olojen mukaisesti?"

  Ei.

  Ei missään mielessä.

  Tai tietysti jos haluaa käsittää evoluution väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ainakin tämän evoluutioteorian mukaan on, tätä tarkoitan ja mielestäni näin sanon:

   "Evoluutio pähkinänkuoressa

   Eliölajit muuttuvat, jo olemassa olevista lajeista syntyy uusia. Kaikilla lajeilla on yhteinen esi-isä.

   Lajiutuminen tapahtuu mm. luonnonvalinnan kautta: Populaation yksilöt ovat erilaisia. Uusia erilaisuuksia syntyy koko ajan. Ne yksilöt, joiden ominaisuudet ovat ympäristöön nähden parhaat, tuottavat elinaikanaan jälkeläisiä enemmän kuin muut. Ja koska ominaisuudet periytyvät jälkeläisille, ko. ominaisuuksien osuus populaatiossa lisääntyy. Pitkän ajan kuluessa populaation eliöt muuttuvat; ne sopeutuvat ympäristöönsä.

   Evoluution lyhyt määritelmä: Evoluutio on geenien eri muotojen suhteellisten lukumäärien muuttumista populaatiossa.

   Poista
  2. Tähän sitaattiin vastasinkin jo tuolla ylempänä, tosin himpun verran hienotunteisemmin.

   Oikeasti luulen, että Iines ymmärtää kyllä evoluution idean, mutta käytti termiä "ihminen" puolihuolimattomasti, kun tarkoitti "ihmislajia". Tai mitä lajia tahansa.

   Poista
  3. Lähde on

   http://www.biomi.org/biologia/evoluutio/

   Poista
  4. Mitä minä sanoin.

   Poista
  5. Juuri näin tarkoitin, Tapsa.

   Poista
  6. Evoluutio ei sinänsä muokkaa yksilöitä, vaan se toimii samalla tavalla kuin vanhat kenraalit, jotka varautuvat aina edelliseen sotaan - eli eliölajit sopeutuvat jälkijättöisesti aiempiin olosuhteisiin.

   Poista
  7. Ihminen on tähänastinen lopputuote, tavallaan, yksi niistä, kun tässä pisteessä katsoo. Pahoittelen, mikis, että ilmaisuni ei ole tieteellinen. Useinmiten ymmärrän paremmin kuin luuletkaan.

   Poista
  8. Tässä tärkein virke nimenomaan on tämä:
   C populaation eliöt muuttuvat; ne sopeutuvat ympäristöönsä."
   Käsitin - ehkä hyväntahtoisesti tahallani väärin - että iines (jota rakastan) tarkoitti että "ihminen muuttuu eli evoluutioituu siinä samassa kun hänelle tuodaan uuttaa teknologiaa ja muuta sellaista" . Sitä kritisoin. "Tämä Pitkän ajan kuluessa" tarkoittaa käytännössä tuhansia/10tuhansia vuosia. (Eikä siis sitä että IPad tuo uuden mallin markkinoille ylihuomenna. Ja me ylihuomenna olemme "uusia" auch.)

   Hmnh, mä vähän kärvistelen. Em mä teitä enkä teitin käsityksiänne lyttää. Ja mulla on siihen kaksi syytä, miksi en. Syy 1) en halua. Syys 2) en pysty.

   Ps. Ja sitten molemmat pistävät pääppinsä tyynyä vasten. Isi laulaa teille kehtolaulun: "Hoi Laari Laari laa..." No niin. Unimattituli että kumahti.

   Poista
  9. Hoh ja Höh. Tarkoitin että tärkeintä tässä nimenomaan on tämä: "Pitkän ajan kuluessa populaation eliöt muuttuvat"... Ja painotin tätä että kyse on todella "pitkästä ajasta"; siis biologiassa tuhat vuotta on lähinnä silmänräpäys, miljoona vuotta vähän, etc.

   Poista
  10. Kylläpäs luulit minun luulevan tyhmiä, mikis? Olen hämmästynyt siitä, miten tyhmänä minua oikein pidät.

   Poista
  11. En ole sanonut sinua tyhmäksi eikä minulla kanttia olisi edes niin sanoa. Ai miksikö? Siksi että olet minua fiksumpi. (En valehtele itselleni.) - Välillä kyllä käyttäydyt kuin Bimbo, se on totta, mutta niinhän kaikki tekevät. (Voi kun tietäisit!) Tai mitä kivaa siinä on tietää (=kuulla juoruja) miten tosi-tosifksut ihmiset reaalielämässä töppöilevät... mm. viettiensä vieminä. (heh, heh)

   Poista
  12. "Käyttäytyisin järjettömästi jos väittäisin muuta. Enkä minä halua käyttäytyä järjettömästi."
   Ketäs minä nyt siteeraan. Kun tommosia puhuu.
   No, itseäni.
   Tai äsken minä näin kirjoitin. Tietysti huomenna voin olla eri mieltä, ylihuomenna kenties taas samaa mieltä, mistä sen tietää.
   Linnut vain, linnut vain!

   Poista
  13. "Evoluutio ei sinänsä muokkaa yksilöitä,-"

   Siis evoluutio ei muokkaa yhtään mitään, sillä se on sen prosessin nimi, kun laji muuntuu vähitellen ympäristöönsä oleutuvaiseksi, siinä henkiinjääväksi, pärjääväksi, toki vaihtelevalla menestyksellä ja tilanteiden mukaisesti.

   Poista
  14. Koirarodut ovat hyvä esimerkki siitä, miten nopeasti "ohjattu luonnonvalinta" voi muuttaa yksilöitä ja populaatioita aika rajustikin, muutamassa sadassa sukupolvessa.

   Poista
 32. Witun hyvä rumpali Wigwamilla on, ei tee mitään turhaa, elehdi. - En oikein saa tatsia noihin sanoihin, enempi hymyillyttävät kuin vakuutavat... no, se oli sitä aikaa - Suomessa, se. - Kitaroista sanoisin että soivat. - 8+.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronnie osasi. Jopa bändin jäsenet kehuivat kuitenkin Nikamon kitarasooloa kaikkien aikojen surkeimmaksi. Ei se sitä ollut, se tuo yhden uuden ja hienon elementin tähän kappaleeseen. Nikamo kuitenkin sai tapeekseen ja sanoi: "Se on moro sit!"

   Poista
  2. Kyllä tuo soolo muuten on - kun tarkemmin kuuntelee - aika... aika "kummallinen". (En ihmettele että joku sanoo sitä huonoksi. Toisaalta... mikä on huonoa,mikä hyvää? On vain erilaista... skeidaa.)

   Poista
 33. Evoluutio on sana, jota erityisen innokkaasti on käytetty autojenvalmistuksessa. Esimerkkinä vaikka Mitsubishi Lancer Evolution.

  Kaikki rallikuskien vauhtia parantava on evoluutiota, kehitystä! Ainakin englanninkielessä evoluutio on (myös) synonyymi tekniselle kehitykselle.

  VastaaPoista
 34. Itse asiassa juuri tuo Jim Pembroke on minulle niin vaikea taiteilija. En jotenkin ikinä ole kompannut/ymmärtänyt häntä. On niin vieras, vieras...
  Ja tämä on täysin minun syytäni, ei Wigwamin, ei Pembroken.

  Sä itekin... Riku... tiedät että jotain soittajaa sää diggaat. Ja sit jotain toista, vaikka se olisi parempi (teknisesti ja muutenkin), niin siihen sä et saa otetta! Se vaan on niin. Ei sitä osaa selittää.

  Toinen asia on sit taas miten pilataan joku hyvä laulaja. Manageri pilaa, manageri = money. Voi vittu miten "ne" pilas Elviksenkin: mikä lahjakkuus oli, mikä ääni mikä rytmitaju..."Ne" pilaa useimmat huippulaulajat, ne tekevät niistä kassakoneita, tai sitten ne "ne" tappavat ne. Näitä - monet 27 -v. - kuolleitahan on hirvittävästi. No, "ne" tekevät rahaa ruumillakin, tekevät äänitteitä demoista, ja taas sataa miljoonia, miljoonia dollareita riihikuivaa rahaa... "niille".

  Sinähän nämä paremmin tiedät kuin minä. Mutta tiedän jotain minäkin. (Ikävis kyllä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka Pembrokea halventaa, ei tule näkemään iankaikkista elämää, eika tule taivaan riemuista iloitsemaan harppu povellaan, pullo povitaskussa ja sädekehä päänsä ympärillä niinkuin minä.

   Poista
  2. Dumari tuon pisti toki uusiin, jopa parempiinkin, kuoseihin.

   "...mut, jos sä pyydät palankin, ne soittaa heti poliisin..."

   "...sä voit soittaa kotiis pressan, vetämään sun aamuvessan..."

   Tuomari Nurmio: Rahamies

   Poista
  3. Eikä kun nyt tuli mieleeni yks juttu, helvettiin minä sittenkin joudunkin hiiliä lapioimaan, eivät piruperkele ja Pyhä Pietari mahdollisille ansioilleni korviaan lotjauta. Anteeksi. - Ihmiset kun sitten talvella valittavat, kuinka saatanan kylmä taas on, niin minua arvatenkin vituttaa hiiliä lapatessa: "tulisit ite lapioimaan!"

   Poista
  4. Työtoveriltani Esalta - joka ei mikään työväenihminen ollut, voi vee ei, individualisti oli, opin että "ystävät pettää, vihamies ei petä koskaan". (Se on vanha kiinalainen sananlasku.) Esa oli sympaattinen ihminen, ei koskaan haastanut riitaa, oli aina "ulkopuolella aksiomien". Kerrankin kun satoja, satoja ihmisiä käveli vappuna Jyväskylän keskustaa kohti, jossa nää vappuhulabalobileet pidettiin, niin vain yks ukko käveli heitä vastaan keskusta pois päin, Esa. - Se kulki aina omia polkujaan.
   Minua Esa kehoitti ostamaan Renlundilta lumilapion. Koska "lunta lapioidessasi saisit harjoittela tulevaa ammattiasi". Eli hiilenluontia. - Varmaan niin.

   Poista
 35. Evolutio sanassa pitäytyisin ainoastaan luonnontieteisiin. En osaa (sääli brittejä, ja miksei myös jenkkejä) englantia. - Ps. En osaa myöskään kiinaa, sitä mandariinia, enkä edes sitruunakiinaa. Mutta se taas on kiinalaisten onni, näin olen ymmärtänyt kun heidän kanssaan tekemissä olen ollut, se.)

  VastaaPoista
 36. Mielenkiintoinen kysymys miten suomen sivistyneistö omaksui evoluutiokäsityksen. Luultavasti kaikki presidenttimme sen omaksuivat. Risto Rytistä en ole varma, harrastihan horoskooppeja , okkultismia ja kävi selvänäkijä Aino Kassisen puheilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on mielenkiintoinen kysymys. Aino Kassisesta minulle tulee mielen vain lyhyt hikinen tukka ja se, että Vesku Loiri oli oppilaansa.

   Ja kysymyspalstansa, jossa vastasi aina, että "tumma berberiin pukeutunut mies vei kellon, ei tule takaisin."

   Poista
  2. Kekkonenkin kävi Kassisella myös, samoin muut sen ajan poliitikot, muistelmien mukaan. Kun nyt katselin Kassiskan poliittisia ja yhteiskunnallusia ennustuksia, mikään niistä ei toteutunut. Ne menivät vallan persiilleen.

   Poista
  3. Minusta olisi paljon oudompaa, jos Suomen sivistyneistö ei olisi omaksunut evoluutioteoriaa. Sen väkevin vastavoimahan on vahva uskonnollinen elämänkatsomus ja pohjoismaita maallistuneempia yhteiskuntia ei taida ollakaan.

   Poista
  4. Toisaalta voihan ihminen uskoa ennustuksiin ja muihin yliluonnollisiin asioihin, vaikka uskoisikin samalla myös evoluutioon, ilmastonmuutokseen ja monikulttuurisuuteen.

   Poista
  5. Niinpä niin. Hirveen moni lääkärikin vetää viinaa kuin hukkuva ja spiidiä ja kokaa ja heroiinia kuin hilleri. Vaikka varmaan tietää paremmin kun sä, tai mä, mitä ne tekee sen "fysiologialle", eli ruumiille.

   Ps. Kiihkeimpiä panomiehiäkin on nää saarnaajat jotka eniten heristelevät keskisormeaan että "älä tee huorin". Ite tekevät. - Kai se kuuluu siihen duuniin? (ikään kuin lomaltapaluurahat jollekin toiselle)

   Poista
 37. En käsitä teitä. Vielä vähemmän käsitän itseäni. Kaikkein vähiten käsitän noita pupupukuihin pukeutuneita pikku-ukkoja jota juoksevat minusta pois päin... kamalalla vauhdilla. Voi että niillä on kiire! Mihin te nyt, ystäväiseni? minä kysyn heiltä. Mutta eivät ne ehdi pysähtyä, pakokauhuiset, entistä lujempaa vaan painelevat, niin lujaa kuin kintuista lähtee. (Kyllä minä ihmettelen, voi että minä ihmettelen.) Yks mun parhaista pikku-ukkokavereistani, Jarkka nimeltää, läähättää kans siitä mun ohi. Yhtä hirveetä vauhtia kuin kaikki muutkin. Mutta se ehtii huikata mulle "kato taakses, kato taakses"... Ja minähän käännän pääni ja katson... VOI HERRAN JUMALA, VOI HERRAN JUMALA SENTÄÄN....

  (tHE eND)

  VastaaPoista
 38. Minä olen lakannut koettamastakaan ymmärtää ylipäänsä ketään, niin sattumanvaraista ja ailahtelevaa kaikki on, ihmiset mukaan lukien. Juuri kun luulit tuntevasi jonkun, hän tekeekin kummallisen loikan, sellaisen, joka ei ole ollenkaan ominaista sille tyypille. Kiltti on paha ja paha on kiltti, viaton ole ei pieninkään piltti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Askelen, kaksi sa luulet kulkevas rinnalla toisen,
   mutta jo eelläs hän on taikka jo jälkehes jäi,
   hetken, kaksi sa itseäs vastaan painavas luulet
   ihmisen, kaltaises -- vierasta lämmititkin!"

   Poista
  2. Tuossahan tuon saman Leino sanoi. Ja alla mikiksen kommentissa Esko Valtaoja.

   Poista
  3. Tämän täytyy olla intellektuallisironista hulluttelua tai sitten Iines yrittää vetää teitä muita nenästä? Tai tutkailla, moniko oikeasti on joskus runoja lukenut?

   Poista
 39. Älä nyrpistele nenääsi! Et ole sen väärtti. Äläkä kaikista sanomisista välitä, ei kaikki sanominen mitään tarkoita. Olet paljon, paljon kivempi ihminen kun et nyrpistele nenääsi! - Nokka taivasta kohden vaan, Inkku. Olet upea ja pullea kuin Vappupallo.

  VastaaPoista
 40. Evoluutiosta vielä sen verran (ei tämän enempää, koska en halua inttää asioista joista en juurikaan tiedä) niin Valtaoja, Esko vastasi lauseeseen "Ihminen on tähänastinen lopputuote" jotenkin että "kyllä on sitten koko maailmankaikkeuden synty, ja nämä miljardit vuodet sen jälkeen, menneet aika hukkaan"...

  Tai ei hän näin sanonut, mutta sillain sen itselleni suomensin.

  Sanoihan Mika Waltarikin että "oi ihmiset, kaikki on turhaa. niin turhaa". Paavo Nurmi oli samaa mieltä. Mutta kaikkein turhinta mitä hän elämässään oli tehnyt, oli juokseminen, siitä hän sairasvuoteellaan oli katkera. Kekkonen taas viime elinvuosinaan pakkasi vaan koko ajan koululaukkuaan, ja aina joko kynä tai kumi oli hukassa. Ronald Reganille kun hänen viimeisenä vuotena sanottiin että "Sinä olet sentään ollut Amerikan presidentti" se siihen "Älä ny, ihanko totta?"

  Elämä meitä kaikkia tasii. Toisia enemmän, toisia vähemmän. Se pitää hyväksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän me olla evoluutiosta intetty, kaikilla meistähän on nähdäkseni siitä sama käsitys.

   Evoluutio on sokea ja konservatiivinen, eikä tiedä tulevaisuudesta mitään. Mitäs tähän sanotte?

   Poista
  2. Evoluutio on prosessi. Mikään prosessi ei tiedä tulevaa!

   Minäkään en nyt näe mitään intämistä missään.

   Juttuhan lähti Laura Huhtasaaren mielipiteestä: ihminen ei voi polveutua apinasta/ sen kantamuodosta tms. eläimenkaltaisesta tahikka ylipäänsä eläimestä. Hän taisi pitää Raamatun luomisteoriaa oikeana, johon täällä taas kukaan ei ole sanonut uskovansa.

   Poista
  3. Kun katselee luonto-ohjelmia, ja simpanssia/ gorillaa/ apinaa, joka poimii maasta tietynlaisen teräväreunaisen kiven, jonka kiikuttaa sitten työpaikalle, jolle on asettanut kookospähkinän, ja alkaa pikkuhiljaa nirhata pähkinää auki, ei voi olla vakuuttumatta ihmisen ja tämän eläimen samakantaisuudesta. (Sanamuotoihin ei kannata takertua, en ole alan tieteentekijä.)

   Poista
  4. Tähän sanomme (kurkkaa taakseen, ei siellä ketään ole) tähän sanon että sehän on juuri noin. Luonto on sokea. Olisi tosi kummallista jos Luonnolla olisi silmät ja se katselisi meitä... ja ajattelisi mitä Minä seuraavaksi teen? Kohtuullisen lapsellista. - Mutta juuri tällä lailla uskovat ajattelevat. Heillä vain Luonnon tilalla on Jumala.

   Poista
  5. Ihmisiähän voi verrata eläimiin. Joku näyttää ihan gorillalta, yhtä leveät hartiat ja sama asento kävellessä. Joku toinen on aikamoinen misu, eli kisu, Muistuttaa kissaa. Koira ja sen omistaja näyttävät usein samalta. Joku karjuu kuin leijona (mun mies, kun se suuttuu), joku on kuin karhu, joku muistuttaa käärmettä (yks nainen) jolla on tapana lipoa kielellään suupieliä. Minä muistutan varmaan sammakkoa, ainakin niitä hyppii sarjana suusta aina kun olen ihmisten ilmoilla (viimeksi joku päivä tällä viikolla yksissä avajaisissa, kun yritin puhua fiksusti). Hoh hoijaa. Ketä sinä muistutat? Vai oletko ihan ihmisen näköinen? Onko sinussa mitään eläimellisiä piirteitä?

   Poista
  6. Iinekselle vielä - koska tykkään hänestä kuin rätisevästä mansikkahillosta tai pomppivista puolukoista - että eläimet tekevät, mitä tekevät. Ameebat tekevät mitä pystyvät, se on heidän duuniansa, samoin bakteerit, ja koirat kokevat kaiken hajujen kautta koska niillä on aivoissaan hajulokero. (Se on tarkka, erään tunnetun biologin mielstä noin 2 miljoonaa tarkempi kun ihmisen - ei varmaan ole - mutta tarkempi kuin ihmisellä. Mutta vielä tarkempia hajuneniä on: eräät kehrääjäperhosten koiraat. - Vai pystytkö sinä, Iines Kultatukka, haistamaan 12 kilometrin päästä... että tuolla kävelee Tapsa. Joo, Tapsa se siellä. - En usko.) Apinoilla peukalo taittuu muita sormia vasten; totta kai he käyttävät sitä hyväkseen, eli työkaluja. (Olisi tosi kummallista jos eivät käyttäisi.) Ihminenkin käyttää kykynsä siihen mihin pystyy; on ihmisiä jotka avaamaan mahdottomia yhtälöitä mahdollisiksi. Vaikka maailmankaikkeutemme on mahdoton yhtälö.

   Entäs sitten?

   En ole uskonnonvastainen siksi että uskonnot olisivat väärässä. Se on ihan samantekevää, ovatko oikeassa tai väärässä. Olen uskontoja vastaan sen takia että uskonnot pimentävät ihmisen ajattelun, ne tekevät koko ajan väärää. Niin kuin nytkin. Aikoinaan kristyty polttivat väärällä tavalla ajattelevia ihmisiä nuotiolla, nyt ISIS. Kyse on samasta asiasta. Ja siitä, että ihminen on eksistentaalinen pakkaus.

   Ei Luonnontiede... en minä sitä tarkoita, että luonnontiede pyrkisi sanomaan Mitä on ja Miten pitäisi olla. Ihmisen itse se pitää keksiä. Tiede vaan yrittää auttaa ihmistä, että et olisi niin eksyksissä. Ei Tiede koskaan sano muuta kuin että "näin on nyt, mutta kun tiedämme asiasta enemmän, voi olla että näin ei olekaan"... Mikä Jumala näin sanoo, ei mikään. Kaikki Jumalat sanovat että tämä on totta, ollut jo 2000-1500 vuotta sitten. Eikä piiruakaan tästä totuudesta muuksi muuteta.

   Haistakaa (kaikki) Jumalat Paska!

   Poista
  7. Liisu, kysyt, mitä eläintä muistutamme. Noh, voisin olla horoskooppimerkkini mukaisesti härkä, joka hitaan vakaasti märehtii ja mulkoilee ympäristöään hieman varautuneena mutta pääpiirteittäin ystävällisenä. Kuopii maata etujaloillaan, mutta on yleensä ottaen varsin nenärenkaasta talutettava ja lauhkea.

   Poista
  8. Hauska kuvaus, vai härkä! No ainakin sirompi muodoltaan, eikä niin pelottava. Minun pitäisi olla horoskoopn mukaan vesimies. Mies? En ainakaan sotaväkeen kelpaisi. Juoksisin vihollista karkuun. Pelkäisin aseita. Itkisin liiaksi. Surisin kaatunutta vihollista. Yrittäisin häntä auttaa.

   Poista
 41. Ronniella oli Alzheimer jo virassa ollessaan. Ei se menoa haitannut, vaimonsa kertoi mitä tehdä. Vaimo puolestaan kysyi neuvoa selvännäkijöiltä. Semmosta kovaa se valtapeli on huipulla. Niinhän se meilläkin oli että, Kekkosen kunto ja terävyys senkun paranivat, siinä kun dementia paheni. Iski itselleen nuoren hehkeän naisenkin. Ja Itäblokin maissa taisi melkein jokaisessa olla johtaja dementikko.

  VastaaPoista
 42. Hyvän ja kaukaa viisaan hallituksemme viimeisin aikomus on alkoholilain karsiminen. Viinaa saa tulevaisuudessa ostaa ravintoloista vaikka litran kolpakossa. (heh, heh, olen minä nuorempana ostanutkin) Valtioneuvostomme tietää, että kansa on pidettävä kännissä, niin ovat paljon helpompia käsitellä.

  Ei puhettakaan kaljanlanttauksesta, lisää prosentteja! - Kuuluukohan tämä Eppujen kappale hallitusohjelmaan(?)

  "Jos kansa selviää, mene viralta jokainen maanisä..."

  VastaaPoista
 43. Enää en muista sen paukun koostumusta, ainoastaan kaksitoista senttilitraa siinä oli tiukkaa viinaa. Viinojen jälkeen kyyppari kaatoi maitoa kolpakon täyteen.Eikä se ollut kuin puolen litran kolpakko.

  Ai niin, se kaljanlanttauslaulu.

  VastaaPoista
 44. Olen alkanut elää elämääni toiseen kertaan lukemalla vanhoja päiväkirjojani. Uskomatonta, miten unohtaa asioita. Vain kaikkein vaikeimmat hetket on jäänyt mieleen. Ne liittyy usein alkoholiin. Siispä emme enää suosi sitä. Enää eivät vieraatkaan tuo juomia mukanaan. Ennen toivat korikaupalla ja varsinkin pitkäkaulaiset olivat suosittuja, sellaiset vihreät tai kultapaperilla päällystetyt tai sellaiset, joissa oli komeita etikettejä. Ei. Sana on kulkenut pullojen tuhoksi. Ennen oli aina vieraita, talo täynnä. Aamupuolella niitä kotiin kuljettelin, kallista lastia. Merkille pantavaa on se, että pullojen mukana on myös vieraat vähentyneet. Vai onko aika muuttunut niin, että kukin haluaa pysytellä kotonaan. Vai onko juominen yleensä vähentynyt, ainakin monet tuttavistamme ovat nykyisin absolutisteja. Mutta vielä niillä sivuilla, joita olen ehtinyt lukea, on viina virrannut, hip hoijaa. Naapurin setä enää muistuttaa niistä asioista. Tuli vastaan eilen naama mustana. Oli päässyt juuri sairaalasta, johon oli viety ambulanssilla. Syy: sekoaminen ja kaatuminen. Maailma on julma. Ennen vain hymyiltiin, kun joku oli päissään. Nykyisin ollaan pahoillaan hänen puolestaan ja toivotaan, että vielä jaksaisi "nousta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tunnen aika läheisesti kaksi, jotka ovat juoneet ja juhlineet itselleen maksakirroosin. Ja vähän muutakin oheistilaa siinä sivussa. Minun remuaikani oli opiskeluaika, ja kun syntyi lapsi, hän oli etusijalla valinnoissani. En olisi koskaan pannut häntä kärsimään liiasta bailaamisesta, hän oli tärkeämpi ja kivempi kuin yksikään juhliva ystävä tai pullo. Nyt vanhemmiten viini on hyvää, tai lämmittävä konjakkitujaus, ystävien kanssa tai miksei yksinkin. Kehon hyvinvointi kuitenkin asettaa rajansa, eikä tee mielikään niinsanotusti ryypätä. Sen sijaan fiilistely ja pari kolme viinilasillista on kivaa.

   Poista
  2. Minulla on suojana migreeni, joka tulee varsinkin viineistä. Ja solidaarisuussyistä en nauti juuri lainkaan alkoholia, vaikkei se ole minulta kielletty. Ei vaan tee mieli, kun on siitä ikäviä kokemuksia.

   Poista
  3. Viina voi viedä miehen (ja naisen), mutta olisipa elämä ja nuoruus ollut aika kuivaa ilman nousuhumalan huumaa ja ilman yhteistä humaltumista iloisessa seurassa.

   Voi olla, ettei mitään suomalaisuutta ole olemassakaan, kuten edistysmielinen post-oppineisto niin usein todistelee, mutta ainakin on olemassa suomalainen juomakulttuuri.

   Vieras ei ymmärrä, että ryyppääminen on ystävystymisen riitti. Vain suomalainen voi tajuta millaisen suuri kohteliaisuus ja hyväksymisen merkki on kun joku tarjoaa sinulle ryypyn!

   Meillä oli joskus tapana sanoa, ettei toista ihmistä tunne oikeasti, ellei ole koskaan vetänyt hänen kanssaan kunnon kännejä.

   Mutta nuoruutta tai ystävyyttä ei saa takaisin ryyppäämällä.

   Poista
 45. Vielä -70 luvulla taiteilija, joka ei ryypännyt, oli amatööri. Tai korkeintaan "taiteen harrastaja". Aika karseetahan se oli. Mutta -70 luvulla myös vuorineuvosten "neuvottelulounaat" venyivät vuorokausikaupalla. Moni heistäkin alkoholisti oli.

  Itse joskus osallistuin joihinkin AY-seminaareihin, joista en.. Mitäpä näitä muistelemaan. - Kerran oli yks hauska tapaus kun Neuvottelukunnan piti allekirjoittaa yhteinen päätös. Mutta Paperiliiton jäsen puuttui. Ei häntä nähty mailla eikä halmeilla. Puheenjohtaja (en ujouttani kehtaa sanoa kuka) supatti korvaani että "käy hakemassa se. jossain hotellihuoneessa se varmaan on." Olimme Keurusselällä. Ja kyllä minä tiesin (ja tää pitkä Pate kans oli kommunisti) että missä huoneessa se oli. Potkin ovea, ei sitä olisi tarvinnut potkia, auki se oli muutenkin. Menin sisälle. Pate nussi siellä juuri yhtä akkaa. Sanoin sille että Paavo pyysi sut tulemaan kokoushuoneeseen, sua kaivataan siellä. Se sanoi "oota hetki, mä tuun kohta". No, mitäs minä. Menin Paavon luo ja sanoin että "se pitkä bolshevikki nussii just yhtä akkaa. mutta se sanoi että se tulee kohta". Mitäs L. siihen... murahti vain että "odotetaan".

  Nykyisin ilmeisesti dokaaminen on "ou nou". Runoilijatkin ovat kuin juuri kuntolenkiltä tulleita, puuskuttavat. Ja terveitä ovat kaikki. (Terveisiä kaikille).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että vaikka olisi ilmaisia viinoja tarjolla (niin kuin niitä usein on) on monta, jotka tarttuvat lasiin tai muovikuppiin, joitten edessä on lappu "alkoholiton". Mutta sitten on ihmisiä, joille viina kyllä maistuu. Jotkut - siltä tuntuu - ovatkin pelkästään sitä varten tulleet paikalle. Heillä on usein punainen naama, muuten he eivät juuri erotu joukosta. Monesta kuulee sanottavan, "etsä tiedä, että sehän on ihan alkoholisoitunut!" Ja paljon on porukkaa kesäisin terasseilla, sitten myöhemmin ruuhkaa A-klinikoilla.

   En mä halua olla mikään raittiussaarnaaja, mutta vähän surettaa kyllä, jos joku ihan nuori, melkein lapsi vielä, koikkelehtii kadulla laidasta laitaan tai istuu kadulla mykkyrässä seinään nojaten. Meillä on paljon alkoholisteja suvussa. Se ei ole kai periinöllistä, mutta alttiutta viinalle voi geeneissä joissakin suvuissa esiintyä, olen kuullut.
   Ikävä aihe, en puhu tästä enää tämän jälkeen, toivon mukaan.

   Poista
 46. Olen samaa mieltä. Seksi on inhottavaa myös. Miehet aina repivät vaatteita mun päältä pois vaikka joisi vain kaakaota. Yäk. En ymmärrä miksi ei voi seurustella inhimillisesti, kävellä ja pitää kädestä. Mielestäni ihmisillä pitää aina olla vaatteet päällä, se on evoluutiota. Alastomat eläimet ovat ällöttäviä. Miksi miehet aina haluavat suudella vaikka voisivat olla kauempana ja yskiä. Miehet haisevat pahalle. Yäk.

  VastaaPoista
 47. Te ette tiedä, nuoret rakkaat lapsukaiset, kuka Julián Grimau oli. Ehkä parempi niin, ettette tiedä, ehkä ei.

  kenraalit eivät puhele koskaan

  ailma oli erilainen 1970 luvulla kuin mitä se nyt on. Tiedän. Nyt me enää emme tapa ihmisiä aatteen vuoksi, me tapamme niitä muuten vaan. Ihan muuten vaan. Muuten vaan. Ihan muuten...(muuten on muuten mutta. onpas)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että vejeni Tapsa sanoo tähän...
   niin mutta ne muut, niin mutta ne muut...

   Ymmärrän.

   Hylkäsimme Eestin, kyllä minä sen tajuan, mutta mikä syy se on hylätä kaikki se, mikä nyt meillä on?Ihmisistä nytkin on kyse.

   Puhutaan Mun mielestä muslimistineekerit ei tänne kotiudu, se on itsestäänselvää että eivät, heillä ei ole kiintopistettä. Sääli, jos muuta kuvitellaan, se on sääli. Muut maahantulijat tänne kyllä mahtuvat, se on itsestään selvää.

   Toisaalta... ihan sama mitä puhuu, onko muukalaisvihamielinen tai ei, ei sitä kukaan kuuntele. Ihmiset ovat sitä mieltä mitä ovat.

   Ja Eduskunta edustaa meitä?
   Totta.

   Poista
  2. Minä näen nykyään vähän punaista, kun kuulen sanan "muukalaisvihamielinen", joka on sivistyneempi versio "rasistille".

   Miten paljon tässä onkaan täytetty tyhjiä aukkoja omilla luuloilla ja ennakkokäsityksillä! 

   Usein on kyse vain siitä, että muslimien tai islaminuskoisten - ihan miten vaan, eikä tietenkään kaikkien heistä - uskonnolliskulttuuristen tapojen kauheus hirvittää länsimaiseen ihmisarvoon kasvanutta suomalaista.

   Se mikä minua kammottaa, on muslimeilla esiintyvä yleisen ja yhtäläisen ihmisarvon puute, alkeellinen käsitys ihmisten välisestä tasa-arvosta ja oikeuksista. Erikoisen järkyttäväksi asian tekee se, että se huonommaksi arvioitu osa ihmisistä on paljolti evoluoitunut hyväksymään vähäisen osansa niin, että silmät kirkkaina hakee siitä hyviä puolia.

   Poista
  3. Jaa, mitä minun pitäisi tästä sanoa? Kenraalit eivät armahda vieläkään ja fasismin saapas on vedetty taas uusiin, puhtaisiin ja jaloihin jalkoihin.

   Muukalaisuuden pelko on mielestäni se termi, jolla nykyisin leimataan vastustajat. Peloista pääsee irti, kun oppii tuntemaan toiset ja heidän kulttuurinsa!

   Eihän siinä ole mitään pelottavaa, että hurskaat muslimit heittävät happoa koulutyttöjen kasvoille tai raiskattu pikkutyttö pitää tappaa perheen kunnian tähden!

   Vapaudu peloistasi tai itke ja vapaudu peloistasi, valinta on sinun.

   Poista