9.6.2016

Kesäpäiväkirja, sivu 3

 9.6.  Luen helikopterirahasta. Käsite on peräisin Milton Friedmanilta,  yhdeltä 1900-luvun merkittävimmistä talousajattelijoista.

Friedman kirjoitti jo vuonna 1969 ajatuskokeesta, jossa helikopteri pudottaisi ihmisille seteleitä kuin taivaan mannaa. Rahat ihmiset käyttäisivät kulutukseen, mikä vauhdittaisi talouskasvua. Käytännössä malli voitaisiin toteuttaa suoraan kansalaisten pankkitileille tai sitten keskuspankki rahoittaisi valtiota ilman takaisinmaksuvelvoitetta, ja kansalaiset hyötyisivät tästä tulonsiirtoina tai veronalennuksina.

Miten minä käyttäisin tuon tonnin tai korkeintaan puolitoista tonnia? Päivänselvää on, että panisin rahan säästötilille,  kun kerrankin voisin säästää kolminumeroisen summan. Säästötilille koetan muutoinkin kerryttää pieniä summia kuukausittain pahan päivän varaksi ja remonttirahoiksi, joita asunnonhaltijalle väistämättä  tulee. Eli tekisin juuri sen, mikä ei hyödytä kansantaloutta.

Uskon, että moni muukin tekisi näin. Kun on tottunut elämään tietyllä budjetilla, jonka mukaan rahat riittävät ilman luottokortin suurtakaan käyttöä, ei ensimmäisenä käy mielessä, että mihinkäs tämän rahan kuluttaisin.  Miksei samoin olisi muilla? Uskon vankasti, että valtaosalla palkallisista ja eläkeläisistä on tietty kohtalaisen tarkka budjettiraami, jonka mukaan on totuttu pärjäämään myös silloin, kun pesukone hajoaa.

Minun osaltani Milton Friedman siis olisi väärässä, ja rahani jäisivät pankkiin lillumaan. Olisin todellla kiitollinen mahdollisuudesta olla niin varakas, että voisin säästää inan verran enemmän hätävaroja. Uskon kyllä, että moni panisi tonninsa samantien kiertoon hyödyttämään kansantaloutta. Naiset menisivät shoppailemaan ja tekisivät matkoja. Itse en oikein ymmärrä matkavilliä, sillä yleensä mennään niihin kammottaviin turistirysiin, joissa on ohjelmoidut päiväretket ja porsasjuhlat. En nauti sellaisesta, vaan kärsin.

***

Eilen soitti perääniajaneen vakuutusedustaja. Asia on kunnossa ja saan auton seisonta-ajalta jopa päivärahaa. Tänään soitti huoltopäällikkö, että kaikki ok, tiistaina voin tuoda auton korjaukseen. Kestää muutaman päivän, joten saattaa olla niin, että ensimmäistä kertaa pariinkymmeneen vuoteen Munamarkkinat jäävät nyt väliin. Sääli, rakastan kesäisiä markkinoita,  koska siellä näkee kaikenlaisia ihmisiä. Tavarasta en välitä, enkä kovasti virvokkeistakaan, paitsi kirpputorin käyn lävitse ja otan salakuvia ihmisistä mielellään jollakin kriittisellä hetkellä.  Postikorttikuvia en ota, enkä ryhmäkuvia hymyilevistä ihmisistä. Kirpputorilta tekee joka vuosi joitain vanhan tavaran ja kirjallisuuden löytöjä. Lisäksi ostan aina jonkin taimen yhdeltä mummolta. Vanhan ajan narsissit kukkivat nytkin omenapuuni alla runollisesti.

(Valokuvassa Cicindela Helicopterus,  helikopterikiitäjäinen, kuvaus Iines)

91 kommenttia:

 1. Aika erikoiselta tuo Friedmanin ajatus tuntuu. Rahaa saisi pumpata pitkäaikaisesti eikä tonni per kärsä taitaisi tehdä talouteen sen suurempia parannuksia kuin tämän totaaliosaamattoman hallituksen kikyli. Toinen hauska uutinen päivän lehdessä oli kokoomus-nimisen puolueen puoluejohtajaehdokkaiden haastattelu. Jokainen ilmoitti Margaret Thatcherin konservatiivi-ihanteekseen. - Hmmm....minä olen enemmän Neil Hardwickin linjoilla. En tiedä toteuttiko, mutta lupasi joskus vuosia sitten, että korkkaa, kun akasta aika jättää.

  VastaaPoista
 2. Niin saisi rahaa pumpata useita eri kertoja tai jopa jatkuvasti, jotta se vaikuttaisi kansantalouteen. Säästämisen tarve on selvästi lisääntynyt, ihmisillä on hinku panna jotain sukanvarteen, koska olot koetaan epävarmoiksi. Tämä ei koske vain työpaikastaan huolestuneita, vaan vaikkapa eläkeläisiä, joilla on kovempi verotus kuin palkansaajilla. Myös monet lääkekorvaukset pienenevät, ja lääkäriinpääsy vaikeutuu ja kallistuu entisestään soten myötä.

  Tuolle Thatcherin ihailulle lienee kuitenkin jokin järkeenkäypä selitys? Itse en sitä nyt ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkohan se on tässä jälleen kertoa, kuinka kokoomusta alettiin kutsua kykypuolueeksi, vaikka se herätti suurta ihmetystä hämmenystä. - Kerran, kun olivat pitkien illanistujaisten ja hengennostattajaistensa päätteeksi huutaneet pitkään iskulausettaan "köyhät kyykkyyn, köyhät kyykkyyn", niin loppuillasta se kuulosti samalta kuin "köhätkykyyn, köhätkykyyn". - Joku tyhmä toimittaja siitä kirjoitti "yskäisten kokoomuslaisten luottavan kyvykkyyteen".

   Poista
 3. Suomessa on noin miljoona ihmistä jotka elävät tonnin kuukausituloilla. Jos heille antaisi ylimääräisen tonnin, kansantalous hyötyisi heti. Raha lähtisi liikkeelle.

  Iso ongelma koko maailman taloudessa, ja myös Suomessa on, että pääomat kasautuvat ja ne vain seisovat pankkiholveissa. Kansantaloudet hyytyvät kun raha ei liiku. Siksi kansalaisten ostovoima on tärkeä kansantalouden kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sitten on vaan ne muut miljoonat ihmiset, joilla se menisi sukanvarteen lillumaan, eli mikä on lopputulos, miinusmerkkinenkö kuitenkin?

   Omat säästöni kyllä liikkuvatkin, eli jos on vaikkapa pari kolme tonnia kertynyt, niin ennen kuin se ehtii isommaksi, tulee "hätätila", vaikkapa takapihan aitojen kunnostus ja terassilaudoitus. Siihen se säästö menee. Ja eikun uutta kasvua sukanvarteen, ja kohta tulee jotain, vaikka hampaanpoisto ja hammasimplantin osto, siihen humpsahtaa taas kolme tonnia, ja kun taas on pari tonnia kasassa, tulee putkiremontti...

   Eli koetan sanoa, että ei säästämään pystyvillä raha ehdi persuksen alla homehtua, vaan se menee siihen, että maksaa itse perusomaisuutensa, kodin ja vaikkapa kulkuvälineensä ja terveytensä hoidon. Ei käytä siihen kunnallisia palveluja, koska niihin ei pääse, ellei ole narkkari, alkoholisti, vastatullut tai lapsiperheen jäsen. Ei keskiluokalla siis jää rahaa ylimääräiseen kulutukseen.

   Poista
  2. Jep. Kirjoitit kuitenkin korostaen sitä, että jos saisit "helikopterirahaa" niin laittaisit sen sukanvarteen, pahan päivän varalle. Ja ei siinä mitään, saa niin tehdä.

   Mitä tulee sosiaaliturvan muutoksiin, joita nyt mm perusturvaan liittyen suunnitellaan, niin etuuksiin ei ole tulossa määrällistä lisäystä yhdellekään ihmisryhmälle, kenellekään, vaan tukiviidakkoa yritetään järkevöittää. Perustulomalleihin järkevöittäminen liittyy siten, että pyritään
   karsimaan niitä hallinnollisia esteitä joita esim.työttömällä on ottaessaan vastaan ansiotyötä. Perustulo olisi perusturva ja sitä saadessaan voisi tehdä palkkatöitä ilman valtaisaa hallintorumbaa ja toimeentuloloukkoon putoamista.

   Poista
  3. No juu, säästöön panisin tonnin siitä ilosta, että olisi mahdollisuus säästää. Kerrankin iso summa.

   Perustulosta toivoisin enemmän tietoa lehteen, nyt on vain hajatietoa ja väärää tietoa. En ole periaatteessa sitä vastaan, jos se korvaa muut maksetut tuet, kuten lapsilisän asumistuen ja ehkä opintotuen - tällöin tuen tulee toki olla riittävä. Mutta sitä ajatusta vieroksun, että ihmisille jaetaan ilmaista rahaa tuosta vaan ilman, että ihmisen tarvitsee tikkua panna ristiin.

   Poista
  4. Sosiaalietuuksia on satoja erilaisia. Osa sellaisia, että niitä jaetaan kuin helikopterista. Ei tarvitse kuin ilmoitus tehdä niin 17 vuotta tulee reilu tonni vuodessa tilille. Osa sellaisia,että pitää tehdä monisivuinen hakemus ja raportoida päivittäisestä tekemisestään kuukausittain, ja maksaa saamastaan tuesta 20% tulovero.

   Mutta on hyvä pitää mielessä, että etuuksia on satoja eri tilanteisiin ja tarpeisiin, jokaisesta on säädetty niitä koskevissa laeissa ja asetuksissa. Sosiaaliturva on lainmukaista perusturvaa, oikeusvaltiossa kun elämme.

   Poista
  5. Tämä on selvää, ei tässä uutta ollut. Sivistysvaltio pitää omistaan huolen, eikä heidän tarvitse lähteä maailman merille parempaa elämää hakemaan. Meillä on hyvä.

   (Vaikka onkin heitteille jätetyt laitosvanhukset ja leipäjonolaiset.)

   Poista
 4. Anonyymi on oikeassa siinä, että köyhemmiltä, miksei keskituloisiltakin, raha väkisinkin lähtisi kiertoon. Vaikutus kansantalouteen vaan jäisi pieneksi, ellei tällainen keinotekoinen rahan pumppaaminen olisi pitkäaikaista.

  VastaaPoista
 5. Jos perustulo olisi sellainen, joka maksettaisiin jokaiselle tukien ja palkan ja eläkkeen päälle, talouskasvu vasta vauhdittuisi. Tunnen muuten pari nuorempaa henkilöä, jotka luulevat perustulon tarkoittavan tätä, ilmaista rahaa omien rahojen päälle. Siksi he kannattavat sitä. Eivät tajua, että siinä loppuisivat muut tuet, pääosin ainakin.

  VastaaPoista
 6. Noin se on, avustusten keskittämiseen, vähentämiseen, perustulolla pyritään ja sen se toteutuessaan aiheuttaa. Minulla ei ole siitä mielipdettä. Avustuksista sanoisin omasta puolestani ainoastaan sen, että S-ryhmän kohtuuttoman hyvien kauppapaikkojen jakelua voisi hieman hollata. - Ai onks niillä jo ne kaikki? - Unohdetaan koko juttu.

  VastaaPoista
 7. Perustulomalleja on kai useita, ja niiden tavoite on käsittääkseni kattaa tuet, jotka poistuisivat. Alkuun puhuttiin, että kaikki tuet poistuvat, lapsilisät, opintotuet, asumistuet. Nyt on puhuttu systeemistä, jossa jotkin tuet säilyvät. Systeemi ei vaikuta minusta oikeudenmukaiselta, vaan maksajaksi tulisivat taas ne, jotka jo nytkin maksavat kaiken, eli keskiluokka, jota veroprogressio eniten kolhaisee. Minä en taida kannattaa perustuloa, ellei myös keskiluokka saa kerrankin ilmaista rahaa.

  VastaaPoista
 8. Talouden elvyttäminen rahaa painamalla on johtanut perinteisesti inflaatioon. Euroopan keskuspankin harjoittama eu-valtioiden velkakirjojen osto painorahalla ei ole kuitenkaan lisännyt inflaatiota. Mitä ihmetellään. Laaja "helikopterirahoitus" lamaannuttaisi taloutta. Tavaran ja palveluiden tuottajilta katoaisi työ motiivi. Rahaahan saisi taivaalta. Tunnetaan myös ilmiö, jossa tietylle alueelle muodostunut varakkaiden ihmisten yhteisö aiheuttaa hintojen korotusta. Koska eivät viitsi tarkkailla ja kilpailuttaa paikallisia hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden tonnin tipauttaminen taivaalta voisi aiheuttaa toki pienen piikin vaikkapa tavarataloihin ja esimerkiksi elektroniikan myyntiin sekä tietenkin Alkoon ja matkatoimistoihin. Vaan tätä kautta rahat menisivät paljolti myös ulkomaille. Harva ostaa Nokiaa tai matkustaa Hattelmalan harjanteille. Ja aika moni hakee virkistysjuomansa Viron puolelta.

   Poista
 9. Mietin, onko olemassa "ilmaista" rahaa. Ensimmäisenä tuli mieleen hurjia palkkoja ja palkkioita saavat yritysjohtajat. Aika pajon taitavat saada "ilmaista" rahaa. Entä yritystuet? Mielenkiintoista on, että kun köyhälle pitäisi antaa almuja, ei se käy. Mitä rahaa lienevät veroparatiiseihin piilotetut pankkitilien miljoonat? Ovatko ilmaista vai kalliisti ostettua ja rehellisestä työstä saatua rahaa?
  Huikea kuva korennosta, Iines!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan tässä termillä sitä, että keskiluokka, joka toimii korkeilla veroillaan hyvinvoinnin maksumiehenä, ansaitsee bruttona juuri sen verran, että elää kaikessa omillaan ja siis kalleimman mukaan saamatta itse tukea - nyt en laske katuvaloja tuiksi. 

   Tämä ahkera työntekijä-maksajaluokka ansaitsisi joskus myös jotakin vastikkeetonta joutumatta sen vuoksi veronkorotuksen uhriksi. Oikeasti rikkaitahan veronkotus ei kirpaise samoin kuin vaikkapa tutkinnon suorittanutta veloissa elävää kansalaista.

   Ja lisäksi Suomessa on oikeasti hyvin vähän rikkaita ihmisiä, lukemani mukaan yli 100 000 euroa vuodessa ansiotuloja tienaa alle 35 000 suomalaista, eli vain 0,66 % väestöstä. Kuitenkin he maksavat noin 20 % ansiotuloveroista. 

   Kiitos kuvan huomaamisesta, Leonoora!

   Poista
  2. Lapseton, hyvintienaavaan keskiluokkaan kuuluva kustantaa eniten muille ja toisille.

   Noin kolmikymmenvuotiaaksi asti on yhteiskunnalle enimmäkseen kuluerä. Jos on syntynyt 1980-luvulla ja sen jälkeen, niin nettomaksajaksi pääsee vasta noin 50-vuotiaana. Ja vain jos on ansiotyössä ja on enimmäkseen terve tuon ajan.

   Poista
  3. Näin se menee. Minulla oli työtoveri, naimaton lehtori, tomera yksinäinen nainen. Hänen veroprosenttinsa oli aivan eri sfääreistä kuin häntä enemmän tienaavilla kotirouvan naineilla mieslehtoreilla. Tämä on ymmärrettävää, mutta ei välttämättä tasapuolisen oikein, jos on kyse ihmisen arvosta.

   Minusta samasta tulosta voisi hyvinkin olla kaikilla sen ansaitsevilla sama veroprosentti ilman että prosenttiaan voisi keplotella alaspäin esimerkiksi miljoonan euron talolainalla, kotirouvavaimolla ja kolmella lapsella.

   Sitten on vielä niin mukavasti, että kun noiden kotirouvien miehet kuolevat, naisia odottaa muheva leskeneläke ja minimivero.

   Poista
  4. Mites niiden pääomatulojen verotusten kanssa? - Pitäisikö vähän hilata jonnekin suuntaan, kun ovat vitsinomaisen pieniä. Puujalkavitsin.

   Poista
  5. Olen aina kannattanut pääomatulojen ankarampaa verotusta, jos veroja kiristämän pitää.

   Kannatan samalla myös järjettömän perintöveron poistamista. Se on tolkutonta kaksinkertaista verotusta. Vainajan voisi jättää rauhaan eikä viedä vielä viimeisiä, kun veronmaksajasta on jo veronmaksukyky kadonnut.

   Poista
  6. PS Voin vakuuttaa, että noilla parilla lehtorismiehellä, joilla oli vanhaapiikaa alempi verotus, kertyi mittava määrä pääomatuloja, vanhallepiialle taas ei, vaikka hän oli varsinainen visukinttu.

   Poista
 10. Olisiko se oikein, että Vantaan bussi-iskun jälkeen anarkisteja aletaan tappamaan? - Ei ollenkaan, sellaista en kannata, mutta turpaan niin, että tukk..eiku munakarv... eiku perskarvat, ai niin edellisiä ei ole, eiku siis: naamakorut lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis luin nyt vasta, että anarkistit ovat polttaneet Vantaalla yhdeksän bussia. Tappiot ovat toista miljoonaa euroa.

   Noh, ehkä heillä on varaa tähän, kun pannaan isipappa tai yh-äiskä maksamaan vahingot Pohjolan matkalle.

   Näin. Mikäs ryhmittymä se nyt oikeasti onkaan väkivaltainen? Ja ilman muuta hyvin valittu kohde, jonka sitten aikanaan julkisen liikenteen käyttäjät tulevat maksamaan korotetuilla hinnoilla.

   Hienosti toimittu, pojat ja tytöt. Kyllä eläinten takia kannattaa hillua! Ja syöttää niillekin vegaaniruokaa. Eläinlääkäri ne sitten ystävällisesti päästää kärsimyksistään, kun suolisto tukehtuu väärään ravintoon.

   Poista
  2. Anarkistit ovat yleisesti pahoja ihmisiä. Yhden minä kyllä jollain tapaa etäisesti tunsin ja moikkailtiin. Hän oli hyvin ujo ja erittäin kohtelias. - Ihmiset ovat erilaisia, mutta anarkismi on saastaa ja poliisin tulee pistää se Takun väki kuriin, muuten koko poliisin uskottavuus on siin ja siin. - Valitettavasti se jo on. - Kuis sen Bodomin tutkinnan kanssa viime aikoina?

   Poista
  3. Kuitenkin se on vähän sellaista sijaiskärsintää, kun näitä anarkisteja syyttelee. Björn Wahlroosin Nordea avitti rikkaat pois tukemasta rakasta isänmaatamme, Suomen tasavaltaa. Mitä olisivat moisesta tuumanneet maamme puolesta kaatuneet Koskela, Kariluoto, Kaarna, Hietanen jne. - YÄK Nordealle. ÖYK.

   Poista
  4. Ai jaa, en tunne heitä, anarkisteja. Luulin, että vain Odinit ovat pahoja ja väkivaltaisia. Poliisien tulisi ottaa odinit kiinni ja ehkä samalla persut, jotka veljeilevät heidän kanssaan. Odinit pelottavat kovasti, kun kuljen kadulla. Miten kauan Suomessa oikein saa harjoittaa tuommoista väkivaltaista liikettä?

   Poista
  5. Vähän pelottaa, kun näin niitä odineita kotikylämme kadulla dallailevan. Raiskaavatko, hakkaavatko, ryöstäävätkö, mistä niistä linnankundeista siinneistä tietää? - Ei mistään.

   Poista
  6. Koskaan ei inehmo tiedä matkansa määrää eikä sitä, kuka siellä kulman takana häärää, kädessään Odinin voima tai
   liekkien loima, molotovin koktail anarkomarkon.

   Poista
  7. Odineista tiedämme, että sen johtoon kuulunut Jani Valikainen on sanonut: "Varmuuden vuoksi hakatkaa jokaikinen kuka nojaakin edes vasemmalle." - Tulkaa vaan, sikapaskat, hakkaamaan, lyön takaisin, vaikka olen jo vanhaksi itseni tunteva mies.

   Poista
  8. Tuo on pahasti sanottu. Olisi varmaan parempi, ettei noin sanottaisi.

   Toinen vaihtoehto on tietenkin, että kielletään lailla sikamaisen typerät kommentit viestimissä. Varmuuden vuoksi vielä kirosatkin.

   Poista
  9. Ja Vauva.fi- ja suomi24-palstalta kielletään kaikki Tapa ittes -kommentit. Ilmoitetaan ne kaikki Marko Forssille ja otetaan IP:t talteen ja poliisi perään.

   Poista
  10. Eipä kielletä, mutta ihan sanottujen mukaan aatellaan.

   Poista
 11. anarkot eivät tietämämme mukaan ole raiskanneet, hakanneet tai ryöstäneet. Ainoastaan tehneet ilkivaltaa. - Epäilen heitä sellaisiksi timo soinilaisiksi.

  VastaaPoista
 12. Yhdeksän bussin tuhoaminen ilkivaltaa? Tappio lähes 2 miljoonaa. 

  No, oman järkeni mukaan se on terroriteko, sabotaasi, rikos ja ryöstö. 

  Ja vielä, jos olisin oikeusoppinut bloggaaja, sanoisin kenelle tahansa sen faktan, että rikos on rikos, vasta kun se on tehty. 

  Näin ollen Odinin soturien vanhat rikokset ovat heidän entisiä henkilökohtaisia rikoksia, eivät Odinien, jotka ovat myöhäsyntyisempiä. Asiat asioina, vaikka kipeätä tekeekin.

  Maltetaan nyt mielemme ja odotetaan, kunnes ensimmäinen Odini narahtaa. Tapetaan vasta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilkivallaksi sellaista sanotaan ja sellaista se on, - toki tuo lienee ilkivallan törkeää muotoa. Odinit ovat tietysti hyvin henkilökohtaisia, eikä heitä pitäisi yksilöllisesti käsitellä!

   Poista
  2. Oikea juridinen termi ehkä on vahingonteko, sillä ilkivalta on lähinnä pientä vahinkoa. Miljoonaluokan vahingot ovat jotain muuta, sitä vastaan on turha nikotella. 

   Kiinnostavaa on seurata, tulevatko tuon tuhotyön kustannukset anarkistien vai yhteiskunnan korvattaviksi. Maksamistahan niissä anarkisteille riittää.

   Poista
  3. Näin rajanvedot näyttävät tosiaan olevan. Kuka sen maksaa, kun isänmaamme kansalaiet joutuvat pelkäämään jotain odinin ruusuja?

   Poista
  4. Mitä pitäisi maksaa, nyt en ymmärtänyt?

   Minä pelkään vain sairastumista, enkä ajatellut, että siitä voisi joku maksaa.

   Minusta tuntuu, että tuo Odinien "pelko" on city-ihmisten populismia. Turhaa se ainakin on, sillä ikinä ei ole näillä lakeuksilla heitä näkynyt, vaikka täällä on runsaasti turvapaikkapoikia, jotka kyllä poliisejakin ovat jo työllistäneet.

   Poista
  5. Mielenkiintoista tämä valtamedian logiikka: kun anarkistit panevat odinien kerhotilan tuhannen pillun päreiksi, ja odinit siitä kyrpiintyneinä uhkaavat yksityisellä, muilta suljetulla fb-sivullaan vetää niitä tavattaessa turpiin, valtava mediakohu nostetaan tästä uhkailusta.

   Kun anarkistit sitten polttavat parin millin edestä busseja, valtamedia keskittyy edelleen muutaman odinhörhön sielunelämään, eikä yritäkään ottaa selvää keitä nämä anarkistit oikein ovat?

   Sama valtamedia syyttelee kovaan ääneen patrioottien itsenäisyyspäivän marsseja tms väkivaltaiseksi, kun anarkistit hyökkäävät astalot kourissa niiden kimppuun.

   Sitten hyväkkäät Ville Niinistö etunenässä vakuuttavat posket täristen, ettei ole olemassa kahta ääripäätä, on vain yksi: odinhörhöt.

   Molemmat ääripäät ovat yhtä typeriä, mutta vielä typerämpää on kieltää sen toisen olemassaolo.

   Poista
  6. Tämä oli naulan kantaan!

   Ääripäät ovat enemmän kuin totta. Kyllä voidaan sanoa tarkoin kriteerein, että ne ihmiset, jotka suvaitsemalla suvaitsevat, edustavat ääripäätä ja usein äärivasemmistoa. He ovat järjestään sokeita monille asioille, mm. sille, että eniten tulipaloja vokeissa ovat sytytelleet asukkaat itse, jopa tahallaan. He ovat sokeita sille, että musliminaiset ovat orjuutettuja ihmisiä. He ovat sokeita sille, että bussiterrorismi on heidän ääripäänsä terrorismia jne. Esimerkkejä on pilvin pimen. he syyttävät muita populisteiksi, mutta eivät huomaa omia kaksoisstandardejaan, omaa populismiaan.

   Kun oikeasti se menee niin, että tasa-arvo on vasta sitten, kun ketään ei tarvitse suvaita eli sietää! Minusta ainakin tumma ihminen on yhtä arvokas kuin valkolihainen suomalainen, ja juuri siksi häneltä voidaan edellyttää vastuuta ja uuden kulttuurin omaksumista siinä, missä vanha on selkeästi ihmisarvon vastaista.

   Poista
 13. Enpä malta olla sanomatta tärkeää mielipidettäni uusista puolueitten puheenjohtajista. Otetaan ensin Li - älkää pelätkö, olen lyhytsanainen.

  Li on varmaan paras noista kolmesta, joista toinen ehdokas oli lähinnä Aku Hirviniemen sisko ja toinen ay-jäärä. Silti minua huolestuttaaa Lin sympatiat antifasisteihin, ettei peräti veljeilisi tai sisarustelelisi heidän kanssaan. Väkivaltaakin tarvittaessa Li kannattaa. Voi voi, ei taida nyt takkia tulla, vaan liukas alamäki.

  Samat Orpo Petterille. Mies on liian miellyttävä johtajaksi. Olisi tarvittu uudenlaista terästä, jos kerran kykypuolue ollaan. Elina olisi ollut nappivalinta, sillä hän on selvästi paras kolmikosta. Nyt kokoomusta ja demareita ei erota toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orpo on poliitikko, Stubb ei ole - ei ole koskaan ollut sitä. Muistat kai miten hän ilmestyi kuin tyhjästä (ei hän tyhjästä tullut, se järjestettiin, koska Jyrki ei sietänyt ollenkaan pitkän poliittisen uran tehnyttä Ilkkaa). Kuka Alexin järjesti, aivan liian vaikeisiin paikkoihin?

   Li on rakentanut poliittista uraansa teini-ikäisestä lähtien, on siinä mielessä kuin Orpo. Poliitikkoja. Li pääsee pitkälle poliittiselle uralle, koska on älykäs, nopea ja tahdonvoimainen. Eroaa Orposta siinä, että on uudistaja. Orpo ei ole, joten Lepomäen Ellu olisi ollut muutosvoima kokoomukselle, ja ehkä liian raju koska eivät häntä valinneet.

   Nämä muutokset ovat oikeasti aika jänniä valtapoliittisella kartalla, ja niihin liittyy nuoret sukupolvet jotka astuvat esiin. Demarit menettävät nyt paljon elleivät nosta nuoria poliitikkojaan.

   Tämä on sukupolven vaihdos, eräällä lailla. Ajatteleppa sitä siltä kantilta.

   Poista
  2. Li pääsee varmaan pitkälle, jos se olisi hänestä kiinni. Samoin ajateltiin lupaavasta kauniista ja älykkäästä ja kaiken lisäksi kiistattoman miellyttävästä Suvi-Anne Siimeksestä ja myös Arhinmäestä, jonka piti vetää nuorta porukkaa puolueeseen.

   Ei tullut takkia näiltäkään, ei edes tuluskukkaroa. Arhinmäki muistetaan lähinnä siitä, siitä että oli väärässä paikassa väärään aikaan tekemässä vääriä temppuja.

   Andersson teki jo ensimmäisen mokansa. Antoi julkisuuteen tuomitsevan lausunnon anarkistien bussiterrorismista. Miksi hän niin kiirehti tekemään? Eihän kukaan muukaan poliitikko loikannut estradille lausumaan mielipidettään, joka terveelle ihmiselle on päivänselvä.

   Poista
  3. Ihme että Vasemmistoliitolla on yhä noinkin paljon kannattajia, kun ideologian pohja mureni jo aika päiviä sitten. Taistolaisetkin menivät vihreisiin, kun siellä on enemmän totalitaristista henkeä.

   Liitä käy vähän sääliksi, sillä hän nousee valtaan liian nuorena.

   Orpo on tyypillinen sattumakorpraali. Stubbista haluttiin eroon ja joku sopiva piti löytää tilalle.

   Mutta mikä oli Stubbin synti? Luulenpa, että kyse on puhtaasti tavasta toimia, vouhottamisesta sinne tänne ilman selkeää päämäärää.


   Poista
  4. Stubbia käy vähän sääliksi, sillä hän on tahtomattaan pelle, ja siten siis mitä sopivin syntipukiksi. Tavallaan hyväuskoinen hölmö, vaikkei toki tyhmä ole.

   Toivottavasti hallitukseen saadaan nyt lisää ministereitä, niin että kulttuuri saisi oman ministerinsä, ja opetusministeriö samaten. Grahn-Laasonen on auttamattoman keltanokka noin vaativaan tehtävään, enkä usko tässä Anderssoninkaan tarpeeksi syvään sivistykseen - en tarkoita oppiarvoa.

   Poista
 14. Tokko tuo vaihtamalla paranoo. Muuan kirjailija kirjoitti kesästä, kesäsaaresta, elämästä ja mistähän vielä:

  Sua verrata saattaisi naiseen,
  joka kulmien alta lois
  hymyn tutkivan vanhaan mieheen,-
  hän huokaa ja kääntyy pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joel Lehtosta tuo, hänen viimeisestä kaihoisasta hyvästijättöteoksestaan. Miten taiteilija katsoikaan tuossa menneeseen.

   Kunpa itse oikein vanhana osaisi katsoa vielä eteenpäin, tai edes nykyhetkeen. Vaikka kaunistahan tuo Lehtosen kaihoilukin on.

   Poista
 15. Olen aina kannattanut pääomatulojen ankarampaa verotusta, jos veroja kiristämän pitää.

  Kannatan samalla myös järjettömän perintöveron poistamista. Se on tolkutonta kaksinkertaista verotusta. Vainajan voisi jättää rauhaan eikä viedä vielä viimeisiä, kun veronmaksajasta on jo veronmaksukyky kadonnut.


  - Sä saat palkasi 100% veronmaksajalta. Sä kannatat pääomaveron nostoa kun et itse maksa.
  Tyypillinen demari.
  Ajattele sitä pienyrittäjää, joka on pantannut talonsa firmansa vakuudeksi.
  Pääoma veron korotus voi olla viimeinen niitti että yrittäjältä menee kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä saan palkkani "100% veronmaksajalta", niin veronmaksaja saa minun "150%" työpanokseni.

   Ei minun tarvitse ajatella tässä yrittäjää, sillä samalla tavoin minä olen pantannut itseni vakuudeksi. Opintolainaa on maksettu kymmenen vuotta takaisin ja sillä on hankittu kallis koulutus - koulutus ei suinkaan ole ilmaista opiskelijalle. Ja menee se oma talo vaikka opettajaltakin, jos ohranen ottaa.

   En ole ajamassa minkään veron nostoa erityisesti, mutta jos valita täytyy, pääomavero ja kulutukseen pohjaavat verot olisivat minun valintani.

   Poista
  2. Ps Ja siitä veronmaksajan "kokonaan kustantamasta palkasta" menee kolmasosa takaisin kustantaja-veronmaksajalle, parhaina aikoina yli 40 prosenttia.

   Poista
  3. Anonyymin vuodatus on aika erikoinen ja sisältää vihaa. Anonyymi, jos menet konkurssiin, se on sinun oma vikasi, ei kenenekään, eikä minkään muun, - ei kai me nyt, saakeli sentään, missään kommunismissa eletä!

   Poista
 16. Kansalaispalkka on vanha idea. Ikävä että maat joissa on ollut hyvinvointiyhteiskunta eivät ole varustetut poliitikoin joilla olisi ymmärrys ettei niissä maissa joissa ei ole ylletty yhtä hyvään olla mitenkään hyvinvointiyhteiskunnan kannalla. Ne sitä nyt määräävät valtioiden liitossa jonka tahdotaan mielikuvissa olevan pohjaton laari. Tapahtuu seuraavaa: köyhät valtiot kyykkyyn, vauraat vaurastuvat ja seurauksena on että nämä köyhät köyhtyvät liiaksi ja perää pitää Kreikka kerrallaan. Näin meitä hallitaan ja hyväksikäytetään.

  Kukapa sitä sotaa haluaisi? Sota on kallis tapa toteuttaa politiikkaa. Kolmannen maailmansodan alku sijoittuu thatcherismin, punkkarien ja reaganismin aikoihin. Tämä on musical chairs jota leikimme EUssa.
  Nyt tätä ollaan ajamassa tänne kuin käärmettä pyssyyn.
  Olemme sivistymättömiä ja sinisilmäisiä. Totuus on pitkästyttävä ja sen ymmärtämiseen vaadittava työ ja aika ovat harvojen saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansalaispalkka on vanha idea, mutta ihmeen sekava käsitys siitä on lähes kaikilla vieläkin. Toivon hartaasti, että siitä tehtäisiin kunnon rakennemalli, mitä maksetaan, kenelle maksetaan ja mitkä tuet tulevat peruspalkan päälle ja kenelle. Ja lisäksi se, miten peruspalkka muuttaa ahkeran työntekijän verotusta ja kokonaistasoa. Mistä rajasta lähtien peruspalkka uppoaa progressioon eli menee vain veronkorotuksiin? Kuka on se, jolle peruspalkka ei ole enää plusmerkkinen lisä? Onko hän Orpo Petterin mainostama keskiluokkaan kuuluva siivooja yli 2 000 euron tuloineen?

   Poista
  2. Kansalaispalkka on kaunis idea, mutta siinä kävisi takuulla samalla tavalla kuin kaikissa muissakin etuuksissa: ei riitä!

   Kun saa rahaa vastikkeetta, mikään ei riitä, onhan se nähty jo tuhannesti. Perustarpeiden tyydytys ei riitä, jos naapureilla menee paremmin, olkoonkin että naapurit maksavat elintasonsa itse.

   Siitä huolimatta idea on harkinnan arvoinen: toimisiko se niin kuin tarkoitus olisi, eli lisäisi ihmisten omatoimisuutta ja pientenkin töiden tekemistä, vai veisikö se viimeisetkin halut ponnistella itse?

   Molemmat tietysti tapahtuisivat, mutta mikä olisi niiden suhde.

   Poista
  3. Nythän jo on toimeentulon perustaso noussut. Enää perustasoa ei ole ruoka, juoma, vaatteet, ja muu pakollinen kulutus. Perustasoa ovat jo mm. elektroniikat, ja elektroniikassahan perustaso sitten taas ei riitä edes toimeentulon perustasoon.

   Poista
  4. Purettavien ja lopetettavien laitosten ja kannattamattomien s.o. tuottamatonta paperinsiirtelyä ja turhia sosiaaliturvan etuuksien myöntämistä ja luokittelua työksensä tekevien työn loppuminen riittää hyvin kattamaan perustulon rahallisesti. Kuten sanoin, totuus on pitkästyttävä ja siihen on perehdyttävä pidempään kuin useimmilla on aikaa ja mahdollisuuksia. Ei näissä asioissa ole salaisuuksia.

   Poliittiseen päätöksentekoon on oltava jokin utare jota lypsää, mikäli ei ole on päätöstä vaikea saada aikaan. Tätä ei vain voi sanoa minkään yhden eturyhmän eduksi ja niinmuodoin sillä ei ole yhdenkään ryhmän kannatusta.

   Työttömät, eläkeläiset, nuoret, laiskat, toistaitoiset, hitaasti kypsyvät, kotirouvat...
   Miettikääpä mitä tapahtuisi jos käytettäisiin vain yhtä säätöarvoa ja suuri joukko olisi tästä arvosta samaa mieltä? Nythän on paljon pieniä joukkoja (suuruudenharhaisia) ja paljon pieniä etuuksia.

   Poista
  5. "Kuten sanoin, totuus on pitkästyttävä ja siihen on perehdyttävä pidempään kuin useimmilla on aikaa ja mahdollisuuksia."

   Iikka, sinun ei pitäisi nyt itkeä, vaan suoraselkäisesti vastuuta kantaen kertoa meille perehtymättömille, kuinka ne asiat ovat oikeasti perehtyneesti.

   Poista
 17. En ole ajamassa minkään veron nostoa erityisesti, mutta jos valita täytyy, pääomavero ja kulutukseen pohjaavat verot olisivat minun valintani.

  Niin tietenkin , muut saavat hoitaa verot. Sinä et maksa pääomaveroa , ennekuin myyt kesämökkisi tai sinun lapset. Toivottavasti silloin pääomavero on 99,9 %.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi toivot minulle noin köpelästi käyvän? En minä kuulu hyväosaisiin, vaan kaiken minkä saanut olen, olen itse maksanut ja sen eteen hikoillut. Ja mm. kesäpaikka pysyy pystyssä vain ja ainoastaan minun työlläni ja kustannuksellani, johon tietysti mökin toinen omistaja antaa osan. Mutta siis minun työlleni ja ylläpidolle ja monille työvälineille ei ole laskettu hintoja, minä ne maksan. Enemmän mökistä omistajan elinaikana kulunkeja on kuin tuloa.

   Poista
  2. Ennen myisin lapset kuin mökin. Lapsia voi aina tehdä lisää mutta hyvä mökki on työläs tehdä rehkaista.

   Riippuu tietysti hiukan onko lapset omia vai naapurin jahvetintöristäjien lapsia. Nehän ei ole juuri minkään arvoisia.

   Poista
  3. Miehelle se lapsenteko on inan verran helpompaa kuin naiselle. Ja kun niitä herranlahjoja on pirtti täynnä, mies voi aina vetäytyä ulkosalle "mökkiä tekemään".

   Poista
 18. Entisen ministerin Kyllösen mielestä Timo Soini kuuluu olevan tantraseksin tarpeessa.
  Kukapa ei muistaisi, mikä mekkala syntyi, kun ns. Tupolevin veljekset lähettivät ns. kikkelikortin eräälle naisihmiselle. Se meni postissa ja siis ei-julkisen kanavan kautta. Vakavasti loukkaantunut uhri teki asiasta sitten uutisen.
  Ilmassa oli julkisen lynkkauksen makua ja viestimet antoivat ymmärtää, että oli tapahtunut vuosisadan skandaali. Kyseessä kuitenkin oli vain hauska pieni tervehdys, jossa lähettäjät hieman leikkimielisesti ilmoittivat, mitä pitivät maailmassa olennaisena. (Keskitytään olennaiseen!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauton se oli huumoristaan huolimatta ja tapahtui kuumimpina feminismin nousuvuosina, ja kohde oli - huom. tasa-arvovaltuutettu Marianne Laxen.

   Minusta eniten tantraseksin tarpeessa ovat kaikki närkästyneet ja lynkkaushaluiset sananvapauden kieltäjät ja muut yksimielisyyttä vaativat tätiarmeijat ja sedät.

   Poista
  2. Kyllösen Merja on topakka täti Kainuusta, mutta ei ole tainnut ikinä harrastaa tantraseksiä, kun suosittelee Soinille sitä "kuumana".

   Poista
  3. Hah, hah, tämä Tapsan kommentti minua nauratti. Kuulemani perusteella tantraseksi on tylsempää kuin poliitikkojen puheet tai tunteet.

   Poista
  4. Niinpäs. Ehkä tanttaseksi on tutumpi.

   Tässäkin kaksoisstandardi: lausuntoa ei paheksuta, koska suunta on oikea. Vasemmistolainen väkivalta on eri asia.

   Poista
  5. Kerrotko esimerkkejä, Iines, niistä vasemmistolaisista väkivaltaisuuksista. Täältä Suomesta. - Vahingonteot tai muut pelkät typerydet eivät kelpaa.

   Poista
  6. "Poliittisista ryhmistä terrorismiin ovat syyllistyneet erityisesti vasemmistolaiset ryhmät. Vuosina 1962–2005 vasemmistolaisten ryhmien laskettiin tehneen 3 738 terrori-iskua, joissa kuoli 2 576 uhria. Samalla aikavälillä oikeistolaiset ryhmät tekivät 141 iskua, joissa kuoli 289 uhria." (Wikipedia)

   Tuosta on aikaa kymmenen vuotta, ja luvut ovat toki muuttuneet. Tämä on kuitenkin asian historia, eikä kovin kaukaakaan.

   Ja tuossahan se juuri tuli, Riku, - "vahingonteot", "ilkivalta", eli nuo sanat mitätöivät kaikki teot, jopa julman hevosten hakkaamisen, joka on tietenkin yhtä väkivaltainen teko kuin ihmisen kepittäminen.

   Eikä koneeseen kohdistuva väkivalta pyhitä anrkistiväkivaltaa. Taloudellisten tappioiden tuottaminen koskee koko yhteiskuntaa ja on pois tavalliselta duunariltakin. Eivät yritykset pyöri vain sikarikkaan voittorahoilla.

   Sekä harjoittajien lukumäärän että heidän toiminnallisen aktiivisuutensa osalta satunnaisella kansalaisella on edelleen suurempi todennäköisyys kärsiä anarkistien väkivallasta kuin esimerkiksi odineitten tai uusnatsien väkivallasta.

   Poista
  7. PS Vielä se asia piti sanomani, että äärivasemmistolaiset ovat paremmin järjestäytyneitä ja siten iskuvalmiimpia kuin äärioikeistolaiset.

   Poista
  8. Kyllä minä sanon vielä senkin, että tänä päivänä ns. suvakkien harjoittama henkinen painostus ja väkivalta toisinajattelijoita kohtaan ei eroa mitenkään äärioikeistolaisesta retoriikasta.

   Molemmissa lynkataan, ns. suvakeilla luonnollisesti sivistyneemmin - mikä voi olla jopa julmempaa. Viitataan lasten mahtavaan kotikasvatukseen ja tyhmiin ja kouluttautumattomiin ihmisiin ja suunnitellaan tosissaan itselle vastenmielisten kansanedustajien eliminoimista tehtävistään. Ei tuo ainakaan demokratiaa ole, vaan pikemmin pohjoiskorealaista totalitarismia. Ellet ajattele niin kuin me, sinut voidaan poistaa paikaltasi. - Kylmät väreet.

   Poista
 19. Tupolevin veljekset lähettivät Laxenille kortin, jossa alaston, huorahtavan oloinen nainen, laskeutui laskuvarjolla seisovien jormien päälle. En oikein näe vertaukselle perusteita. Timo Soinin lausunnoista on pitkään näkynyt paniikki, syvä tietoisuus siitä, että tämä oli nyt tässä. Jatkuvuutta ei ole eikä lisää tipu tässä elämässä. Kyllösen kommentoinnin ymmärsin hienovaraiseksi vihjeeksi siitä, että "oles nyt Timppa vähän hiljempää, äläkä puhu niin typeriä, paniikkisi paljastat!"

  Muistatteko vielä sen matti vanhasen, joka joutui luopumaan pääministeriydestä epäselvien lonkkaongelmien vuoksi. - Noh, nyt se nykyinen keskustapuolueen presidenttiehdokas, ja muutenkin loistotyyppi, jota ei koskaan ole tuomittu mistään, syyttelee meitä suomalaisia venäjän vastaisesta trollailusta. - Heh, tämäkin minun vielä piti nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinvirkistyksenä Tupolevin veljesten kortti Sen seisovat jormat eivät todellakaan ole reinin rannalta.

   Poista
  2. neuvostoliittoa ja keskustapuoluetta ei taida maailman murheet erottaa, tuskin siinä onnistuisi edes rautakangella.

   Poista
  3. No niin, tässähän tuli muistelus Laxenin saamasta kikkelikortista, johon tuossa ylempänä innoissani vastasin. En olisi selittänyt mitään, jos olisin tämän lukenut ensin.

   Mitähän se Soini on nyt sitten tehnyt? En tiedä, kun en seuraa hänen lausuntojaan. Muutoinkaan en tiedä paljoakaan siitä uhosta, mitä jossain niin kiihkeänä esiintyy. Hämmennyn aina, kun huomaan, miten innokkaasti paremmin tietävät sedät ja tädit lukevat Rajat kiinni -foorumia ja persujen foorumia, mikä sen nimi lieneekään. Niin hyvin he tietävät myös, mitä MV-lehti taas on sanonut. Miksi he näitä lukevat? Ignoroisivat, niin verenpainekin pysyisi normaalilukemissa. Tai silittäisivät kissaa.

   Poista
  4. Pakko lisätä edelliseen vielä tämä:

   Ymmärrän hyvin, että jos lukee liikaa Rajat kiinni-, persu- ja MV-palstoja, niin voi alkaa pikkuhiljaa vainoharhaiseksi. Paranoia saa kenties sellaiset piirteet, että ihminen luulee kaikkien, jotka eivät ole samaa yltiösuvaitsevaa mieltä hänen kanssaan, olevan rasisteja, joilla on vähäinen koulutus ja matala otsa.

   Kun milloin se menee sinne pieneen piukkaan yltiöpäähän: valtaosa harkitsevista ihmisistä on tolkun ihmisiä, jotka ovat avuliaita ja ystävällisiä, sivistyneitä sieluja, mutta jotka ovat huolissaan valtavasta maahanmuuttotulvasta, ja nähtävästi aivan perustellusti ja aiheellisesti.

   Poista
  5. Komppaan Iinestä. Samaa mieltä.

   Poista
  6. Tuo harha on näyttäytynyt erikoisesti viime aikoina, kun olen lukenut monenlaisia blogeja. Täysjärkisinä itseään pitävät ihmiset ovat merkillisen kiihkeitä lynkkaushalussaan. Hiukankin kriittinen sinänsä asiallinen ja hyvin perusteleva rauhallinenkin kirjoittaja leimataan usein "trolliksi" vain siksi, että hän on eri mieltä. Tämmöinen puolisokeus on hämmentävää.

   Poista
  7. Vähän toivoisin, että minussa olisi sellaista filunkimiehen vikaa. Pääsisi keskustapuolueen kunniajäseneksi, kuten Vihriälä, - vuos ja kaks kuukautta ehdollinen pallo jalassa.

   Lain tunteva Virolainen totesi blogissaan vanhasta DDR:n ystävästä, matti vanhasesta, presidenttiehdokkaana: "Poliitikko, jonka perustuslakivaliokunta totesi lausunnossaan 2011 syyllistyneen pääministerinä ollessaan tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen."

   Poista
  8. Komea presidentti Vanhasesta tulisi, ja edustava vaimokin jostakin dipl.kosmetologista varmaan järjestyisi. Antaa Matin nyt vaan yrittää.

   Vaan Saulilla on edessään lisää kierroksia.

   T. Oraakkeli

   Poista
  9. Kaikille suosittelen katsottavaksi eilen Teemalta tullutta dokumenttia neuvostoeestin ainoasta mainostoimistosta. - He mainostivat tavaroita, joita ei ollut olemassa, tai joita ainakaan saanut mistään, edes rahalla.

   Poista
  10. Vanhanen on vanhan liiton miehiä, joka ei ole huomannut, ettei Suomen presidenttiä enää valita Venäjällä.

   Oikeasti epäilen kyllä, että kyse on vain kylmästä taktiikasta: gallupien mukaan valtaosa kansaa vastustaa Natoa, joten vastustetaan mekin.

   Lisäksi kansa varmaan on sitä mieltä, että Venäjän kanssa on oltava hyvissä väleissä, eikä naapuria sovi haukkua, oli syytä tai ei, joten sanotaan sekin painokkaasti.

   Harmi vain Matin ja Kepun kannalta, että Viisaampi Niinistö on samaa mieltä ja kerää uskottavampana nekin äänet.

   Poista
  11. Taktiikkaa, vanhaa tai uutta liittoa, mutta pystyivätkö edes taistolaiset tuollaiseen? - Ja vastaan, etteivät ihan, vaikka parhaansa yrittivät.

   Poista
  12. Ihan oikeastihan Vanhasen ehdokkuus sinetöitiin nyt - kerron tämän siksi, kun sitä tv-uutisissakin ihmeteltiin, ikään kuin eivät oikeasti tajuaisi - siksi että näin torpataan Väyrysen metkut etukäteen.

   Vanhasen ehdokkuuden tarkoitus on estää Väyrystä aiheuttamasta hämminkiä keskustan kentällä. Tai yrittää estää, minimoida se.

   Väyrynen tulee vielä.

   Poista
 20. Kirjoitin tähän mielipiteitä, mutta kun huomasin miten tyhjiä ja mitättömiä lauseita tuli "korkean otsani" alta (hymiö), sormeni toimivat automaattisesti, ja ennen kuin tajusin, ne lauseet oli poissa. Kiitos kiltit sormeni! Toimikaa vastakin yhtä viisaasti!

  Mutta tätä älkää poistako, pyydän:

  Tuota Iineksen kuvaa olen jo kaksi, voi olla kolmekin kertaa, käynyt ihailemassa. On kuin taivas laskeutuisi ja täyttäisi tyynellä valoisalla rauhalla kaiken mitä on ihoni alla. Että osaakin olla kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisu, kun huomasit kuvan. Se on tuommoinen hankalassa vastavalossa ja meren häikäisyssä kuvattu otos. Itse tykkään siitä enemmän kuin oikein täsmällisestä kympin kuvasta.

   Poista
  2. Se on kuin herkkä maalaus, pidän siitä.

   Poista
 21. Aijuu. Argumentoisin vielä että youTubesta Velipuolikuu RAIVOLA-rysapöksyt ja Kokonaiset 100 MARKKAA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Iikka, eihän siinä mitään, argumentaatio on tiedettä.

   Poista