20.8.2017

Sananen ihmisvihauksesta


Kuten tunnettu ympäristöaktivisti Pentti Linkola on todennut,  ihmisiä tulisi alkaa listiä hengiltä, sillä maapalloa uhkaa ensinnäkin väestöräjähdys. Toiseksi ekokatastrofi. Väkeä olisi eliminoitava ja lentomatkailu kiellettävä, tilalle kiesit ja hevoset, miksei aasitkin. Itse valitsisin mieluiten koiravaljakon ja matkustaisin ehkä Siperiaan, maata pitkin, niin näkisin enemmän.  

Nuorempana suhtauduin Linkolaan lievästi sanottuna  epäröiden, sillä olin tulisieluinen heikkojen ystävä ja puolestapuhuja. Olisi ollut kyllä kiva olla linkolalainen, se olisi ollut trendikästä. Kyllä minä joitain perustelujakin olisin keksinyt.

Nykyään alan kallistua yhä vahvemmin Linkolan ekofasismiin. Mikä on ihminen ollakseen luomakunnan herra? Olio, jolla on kehittyneimmät aivot, mutta joka eniten tuhoaa maapalloa ja riistää reviiriä muilta elollisilta. On paha lajitovereille ja eliminoi niitä, jotka ajattelevat toisin kuin itse.  

Jotenkin tähän aikaan sopii mainiosti ihmisvihaus. Löytyisiköhän sille muita perusteluja kuin nyt pinnalla oleva muukalaisviha? Kun en osaa pelätä mustaa miestä, vaikka se heiluisi puukko molemmissa käsissä Turun torilla. Pikemminkin säälittää munaton mies, joka puukottaa ihmisiä selkään. Selkäänpuukottaja. Ja vielä naisia, äitejäkin. Reppana, kohtalo heittänyt onnettomaan kulttuuriin.

En minä tiedä, jaksanko oikeasti vihata, sillä se vaatii liikaa energiaa. Pikemmin turrun ja annan yltiösuvakkien raivota. Ne kaikkein kiukkuisimpia nyt ovat ja mäiskivät pelkääviä tolkun ihmisiä olan takaa, kun  mustan miehen pelko kuulemma kasvaa hirveästi. Yhtään ne eivät vihaa tappajia. Se on harmi, sillä niillä on hirveästi ääntä ja vimmaa. Jos siihen leiriin menisi inisemään jotakin vastaan, höyhenet pöllyisivät ja inisijä viruisi kynittynä hiekkapöllyn seassa.

Ja sanoihan hyvä presidenttimmekin, ettei vihalle saa nyt antaa valtaa, ja samoin sanoivat pääministeri, sisäministeri ja Päivi Nerg sekä arkkipiispa Kari Mäkinen.  Jos näin viisaat ihmiset ohjeistavat kansaa, pitäähän puhetta kuunnella. 

Vaan mitähän Pentti Linkola ajattelee tästä kaikesta touhusta? Pentti, idolini, ihana vimmainen ihmisvihaajani. Taidat olla sitä mieltä, että puukkomiestä ei olisi saanut estää, vaan olisi tullut työntää se lapsikin puukolle?  Ettäs kehtaat, Pena.


(Valokuvassa ympäristöaktivisti Pentti Linkola Teneriffan auringossa grillauttamassa itseään)

136 kommenttia:

 1. Usein viha ja raivo kohdistuu kaikliin väärävärisiin ei-muslimeihin ja täysin maallistuneisiin muslimitaustaisiin, kuten tässä meidän naapurissakin on käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin miettinyt, mitä minä tässä maahanmuuttoasiassa kritisoin tai epäröin. Yhteiskunnassa on ollut nyt niin hirveä hulabaloo ja tappelu asiasta, että puurot ja vellit ovat monelta menneet sekaisin. Keskusteluun, oikeaan rakentavaan dialogiin ei ole päästy, kun tyhjät aukot on oitis täytetty omilla ennakkoluuloilla, puolin ja toisin. Toisia ei kuunnella.

   Minä en halua kritisoida tai vihata ihmisiä, sillä olen oikeasti ihmisen rakastaja ja ymmärtäjä, pidän ihmisolennoista, ihmisestä heikkouksineen. Vihaa minussa ei ole, vaikka saatan ensin raivostua jonkun pahasta teosta.

   Se, mitä maahanmuuttoasiassa kritisoin, on aate, ideologia, joka on juuttunut keskiajalle ja selkeästi alistaa naista. Valitettavasti uskonto, islam, perustelee ja oikeuttaa useimpien muslimien mielestä naisen orjuutuksen niin, että naiset eivät enää edes tunnista sitä, vaan ovat kasvaneet kiinni alistavaan kulttuuriin.

   Tuo on se asia. Enkä ymmärrä, miksi me länsimaissa emme selvin sanoin tuomitse tätä piirrettä myslimikulttuurissa, samoin muita järkyttäviä käytänteitä, kuten homojen kohtelun.

   Poista
  2. Minäkin tiedän islamista ja alistavista perinteistä irtautuneita muslimeja. He ovat aivan samanlaisia ihmisiä kuin minä tai sinä tai kuka tahansa. Ihonsa alta ihmiset eivät eroa toisistaan mitenkään.

   Siksi tuleekin tehdä enemmän, jottei maassa olisi erillisiä rinnakkaiskulttuureja, joilla on jopa eri lait. Panoksia ja varoja suomalaiseen koulutukseen, ne voisivat olla jopa ehtona muille tuille.

   Poista
 2. Linkola tietää, että ratkaisut ongelmiin, joista puhuu, ovat mahdottomia ja saavuttamattomia. Siksi hän ravistelee osin jopa kusipäisilitä kuulostavilla lauseilla. Vihreä valhe taas uskoo, että heidän porvarillinen elämäntapansa on ikuinen, kun muistaa "tehdä tekoja, joilla maailma pelastuu!"

  On selvää, että maailman väkiluku kasvaa edelleen räjähdysmäisesti. Se tulee aiheuttamaan kamalia katastrofeja ja myös kansainvaelluksia. Valistususkovainen uskoo, että väkimäärän lisääntyminen korjantuu ahkeralla valistamisella ja kondomien jaolla. Heh.

  Marokkoa ei ole syytä vihata. Minä olen tänään käyttänyt aikaani heidän kulttuurinsa ja saavutuksiensa opetteluun. Se kesti kauemmin kuin kymmenen sekuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kulttuurit ovat tutustumisen arvoisia. Ihannehan olisi, että kulttuureja tuettaisiin, ei pyrittäisi muuttamaan; jokainen kulttuuri on arvokas kaikkine tapoineen. Aina on ollut julmuuksia ja tuskaa tuottavia tapoja, veri on virrannut varhaiskulttuureissa muuallakin kuin tyttöjen alapään silpomisessa, mm. initiaatioriiteissä.

   Sivistys, eettisyys, humanismi on kuitenkin edennyt niin pitkälle, että alkuperäiskulttuureja tulee tarkastella uudelleen. Voi kysyä, saako ihmiselle tuottaa tahallista kipua jonkin taikauskon perusteella - tiede on edistynyt, emme usko enää hörhöihin.

   Poista
 3. Kirjoitus, joka sisältää asiallisesti asiaa, 50% ,ja satiiria 50%, on kiehtova kirjoitus. Kuten tämä.

  Eikä kyse nyt ole siitä että vähättelisimme ihmisten tuskaa ja surua, heidän, jotka läheisimpiään ovat menettäneet.

  Suru on huono ase.

  Tässä yhteiskunnassa jossa elämme, tällaisia tapauksia on vaikea estää. Oikeastaan mahdotonta. Millä tämänkään olisi... tai niitä, joita vielä tulee?

  Rasismi on käsite joka on liudentunut merkityksettömäksi, jokainen käsittää sen mieleisekseen. Eriväriset ovat tietysti helpoimpia kohteita, diskriminoinnille, samoin vammaiset. Ja muut jotka ovat erilaisia kuin ME (vrt. Janten laki).
  Tai,
  paskaakos minä tiedän että näin on. Luulen vain.

  Ps. Tyttäreni Saaga kun vietti vuoden New Yorkissa, kertoi myöhemmin (tästä asiasta jos nyt pamplataan), että… ”rasistisimpia ihmisiä mitä tapasin oli ne lihavat neekeriämmät. Ne huuteli mun perääni 'What a white whore'." Saaga järkyttyi oikeasti, oli mielestään humaani ihminen, niin kuin minunkin mielestäni, ja sitten tommosta. (Eikä Saaga edes 'neekeriämmistä' puhunut: isä vähän käänsi kieltä. Koska liikakorrektius rupee vituttaa mua. Myös se.)

  On helppo sanoa ja uhota mitä ei tarkoita, esimerkiksi että kaikki ääri-islamistit pitäisi tappaa... No, alapa tappaa! En usko, että siihen pystyisit, se on käytännössä aika tylsää puuhaa, pitemmän päälle, ja raaempaa kuin esim. sokeiden kissanpentujen päiden kivellä tohjoksi hakkaaminen… jonkunhan sekin on tehtävä jos pentuja siunaantuu liikaa. (Ja niinhän aina käy.) Kansalaisopistossakin tappamista ei opeteta, vain käsityötä tai veistoa. Tai keramiikkamaalausta ja vieraita kieliä. Puheet on eri juttu kuin teot. En minä siksi Linkolaakaan koskaan ole ottanut todesta, vaikka olen häntä arvostanut ja myös ei-arvostanut. Finksahtanut persoona... niin oli Jouko Turkkakin, toinen nero omassa sfäärissään. Tai Nietzsche. Riittäähän näitä.

  Surullista oli mitä Turussa tapahtui, ja sitä ennen joka puolella muualla, kaikkialla. Maailma on paha paikka elää ilman jumaliakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Maailma on paha paikka elää ilman jumaliakin." Ja jumalien kanssa vielä pahempi. Tarkoitin. - mikis

   Poista
  2. Sagasta kertomasi esimerkki on hyvä. Juuri näin mielestäni rasismi-käsitettä voi lähestyä, ja ehkä jopa pitäisi.

   Kiinnitin perjantaina huomiota erään Anonyymin kommenttiin Kemppisen blogissa. Anonyymi haastoi Kemppisen määrittelemään rasismia (jonka Kemppinen sitten seuraavassa jutussaan tekikin).

   Poimin sen kommentin tähän näytteeksi siitä, miten tärkeää on tunnistaa rasismin koko olemus:

   "Anonyymi
   perjantaina, 18 elokuuta, 2017

   Haastan meidät kaikki miettimään aidosti kysymystä: 

   Miksi me emme kutsu terroristeja RASISTEIKSI, vaikka he ovat sellaisiksi itse ilmoittautuneet vihaamalla ja tappamalla jumalansa nimissä toiskulttuurisia -ja toisuskoisia jatkuvasti, ja kuten tänään on nähty, kaikkialla. Noin vain. Koska viha. Koska rasismi. 

   Miksi me kierrämme juuri heidän kohdallaan tuon heille kaikkein täsmällisimmän ilmauksen? 
   Mielestäni meidän tulee osata vastata tähän!
   Jos kuitenkin huijaamme itseämme ja todellisuutta, voi meitä ja valetotuudellisuuttamme. 
   Voi niitä jotka julkisesti kirjoittavat vastuullisiksi ilmoittautuneissa lehdissä tuota oikeaa ilmaisua varta vasten karttaen."

   Minullakin on ollut kalpea käsitys rasismista. Olen ajatellut, että se on valkoisen ihmisen halveksuntaa mustaa kohtaan, tai kanta-asukkaan maahanmuuttajaa kohtaan.

   Poista
  3. Wikipediaa myöten kierrellään ja kaarrellaan Ruandan kansanmurhaa siten, ettei kyseessä olisi Hitlerin tekojen jälkeen suurin rasistinen rikos.

   Afrikassa rasismia on kautta aikojen ollut paljon. "Me olemme parempia kuin tuo huono heimo."

   Orjuuden aikana huonomman heimon jäseniä napattiin ja myytiin orjiksi, saattoivat orjia itsekin pitää.

   Poista
  4. Siitä, silpoutuivatko marokon lahjan sukuelimet poliisin luotiin, ei kuvasta voi päätellä varmasti. Jalkojen väliin oli kuitenkin osunut. - Toivotaan parasta, pelätään pahinta!

   Poista
  5. Reiteen ammuttiin, on virallinen selitys. Reidessähän on isoja valtimoita, joten seuraukset ovat sen mukaisia.

   Hieman asian viereen - kun nyt selaa lehtiä ja on kuunnellut uutisia, niin kokonaisvaikutelma on se, että Turun torilla ovat maahanmuuttajat ja ylipäänsä ulkomaalaiset kähinöineet keskenään ja kantasuomalaiset ovat kuvanneet tapahtumaa kännyköillään. Näinkö se meni?

   Lehdet pursuvat Hassanin, Hussenin, Aryan ja Muhammedin sankarillisia auttamis- ja uhritarinoita. Hävetkääpäs nyt kantasuomalaiset.

   Poista
  6. Kyllä nämä kuvat marokon kulttuurilähettiläästä vaikuttavat aidoilta.

   Poista
  7. Lämmin kiitokseni ja syvä kunnioitukseni Espanjan poliisille, joka lopetti lähettiläs younes abouyaaqoubin uraputken.

   Poista
  8. Suomen kansa!

   Ryhdyn tähän kirjoitukseen hetkellä, jolloin vuosituhantinen vihollisemme jälleen hyökkää maahamme. Luottamus valtiovaltaan on onnistumisen ensimmäinen ehto, valitettavasti sitä ei sattuneista syistä juuri ole.

   Te tunnette Sipilän ja Sipilä tuntee teidät ja tiedän, että jokainen teistä on valmis täyttämään velvollisuutensa aina kuolemaan asti, Sipilästä ei tiedä, kun on poliitikko.

   Tämä sota ei ole mitään muuta kuin jatkoa ja loppunäytös.

   Me taistelemme kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.

   Poista
  9. Abderrahman Mechkahia, oikeus tuomitsee tedät ankaraan kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Ajasta pois luetaan pidätysaika, joka meni asianajajien syöttämiseen. Oikeuden puheenjohtajana toivon, että otatte, Herra Mechkahia, vaimikäseoli, opiksenne, ettekä enää menettele tällaisella täysin hyväksymistä vailla olevalla ja tuomittavalla tavalla.

   Tiedän, että Tekin olette uhri, Teitä on professori Patomäen sanoja soveltamalla, kohdeltu erittäin väärin, Teille ei ole annettu mahdollisuuksia, siitä huolimatta, ettette osaa lukea ja kirjoittaa. - Olette siis vapaa poistumaan oikeusalista. Teitä suojaavat poliisit, jotka ohjaavat Teidät Turun Runosmäestä vuokraamaamme kolmioon.

   Oikeusistunto on päättynyt.

   Poista
  10. Minusta Suomen poliisi on aivan huippuhyvä verrattuna Euroopan ja vaikkapa Amerikan poliiseihin: ottaa kolmessa minuutissa terroristin kiinni, mutta ei päästä häntä helpolla eli ei ammu häntä, vaan pudottaa polvilleen. Siihenhän moni terroristi tähtää, Paratiisiin pääsyyn palkaksi hyvästä teosta.

   Vaan pahaa pelkään minäkin. Mies lusii elinkautisensa nopeasti alta pois. Toivottavasti mies sentään viedään vankilasta suoraan Marokon-koneeseen. 

   Nyt vasta televisiouutisista on alkanut tippua lukuja siitä, paljonko meillä asuu tällä hetkellä laittomia turvapaikanhakijoita: 9 000, jos oikein vilkaisin. On aika käsittämätöntä, että he voivat olla täällä jopa useita vuosia.

   Poista
  11. Eivät terroristien tunteet mitään merkitse, niitä ei ole, tämänhän me psykologiasta tiedämme. Ei tule katumusta oman itsensä olemuksesta saati teoista. - Eläköön vapaa maailma ja Quantanamo!

   Poista
  12. Oikeustoimia pitää aktiivisesti suorittaa niitä vastaan, jotka ovat laillisuutta vastaan toimineet keinoilla, joita ei voi hyväksyä. Siihen en ota kantaa onko Marjaana Toiviainen toiminut niin, minusta hän kaipaisi vain hitusen rakkautta. Mahdottomista en tietysti puhu.

   Poista
  13. Kirkkoviinien mahdollista dokaamista en siedä lainkaan. Pitää olla piispalliset luottokortit, jos meinaa piispakännit vetää ja puhua piispallisia.

   Lääkitys pitää myös hoitaa kuntoon, minulla on. Ainakin melkein, lääkäri sanoi aika vihaisena, että minun täytyisi mittailla verenpainetta ja vaihdattaa verenpainelääkkeet stydimpiin. Saa ny nähä, jos elää.

   Poista
  14. Lasna ollessain, beibikätkyeistäin hieman etiäpäin, muistan tunteen, kun en saanut nukuttua ja itketti, kun oli niin nälkä. Faija oli ruokaostoksillaan eksynyt joron jäljille. Äiti keitti vettä ja sekoitti siihen lihaliemikuution.

   Ei minusta silti kovin pahaa terroristia tullut, marokkolaisilla se on hieman toinen juttu. Patomaki on syönyt eväät, viimeksi kun näin, satulaa ei polkupyöräillessään nähnyt.

   Poista
  15. Siis verenpainelääkitys kannattaa kyllä nopeasti panna kuntoon. Useimmiten pillereitä joutuu ensin kokeilemaan, ennen kuin sopiva yhdistelmä löytyy. Ja kun löytyy, pillereitten ottaminen on vaivatonta. Ja sitten vain mittauksiin ainakin alkuun sairaanhoitajan vastaanotolle, niin ei tarvitse itse mittailla, eikä vastaanotto maksa mitään.

   Poista
  16. Onko siis länsimainen tiedemies ja professori syönnyt marokkolaisen vähää näkevän, ja muiden kehtiysmaalaisten, ruuan?

   Teivo Taivaisesta en sellaista kuitenkaan usko. Onko kukaan laillani päässyt ihastelemaan, kuinka staili on televiissio haastatteluissaan? Aurinkolasit otsalla ja selvä tietoisuus siitä, kuinka kaikkien maailmanpolitiikan toimijoiden pitäisi toimia. - Muuten Teivo, vaiolikose Taivo, suuttuu ja tekee tiedettä.

   Poista
  17. Enpä tiedä, mitä professori on syönyt, mutta Hitlerin väitetään tänäisessä Hesarissa syöneen sotilaiden ulostetta. Tällä perusteella muuan valistunut kommentoija nimittää hänet sekopääksi. 

   Oikeastihan metodi on laajassa käytössä lääketieteessä nykyään. Esimerkiksi antibioottien tuhoamaa suoliston bakteerikantaa voidaan parantaa ulosteensiirroilla. 

   Ehkä Hitlerin sekopäisyys siis johtui puhtaasti aatteellisista syistä.

   Poista
  18. Nyt en pysy perässä. Kuka on Teivo Taivainen ja mitä hän on tehnyt ja sanonut? Mieleeni tulee vain Teivo Oksala.

   Poista
  19. Huh, huh, hyvä, että varoitit, jätän tänään Hesarin paskan syömättä.

   Poista
  20. Kyllä se juttu Hitlerin vihreydestä kannattaa lukea, sillä se on minusta kaikkine faktoineen jopa hupaisa.

   Ja Hesari saa pointsit siitä, että se antaa nykyään keskustella kaikista jutuistaan. Mikään muu lehti ei salli tätä, vaan tiukka sensuuri jyllää valtaosassa.

   Poista
  21. PS Suomi ei siis suinkaan ole sananvapauden kultamaa. Päinvastoin, se on Pieni Pohjois-Korea. Vapaasti saa sanoa, jos on oikea mielipide. 

   Vääriä mielipiteitä ei Suomessa ole lupa julkaista, paitsi nyt Hesari antaa kritisoida jopa itseään. Ja juuri siksi meillä versovat voimakkaat vastamediat/valhemediat, valitkaa itse, sillä jossakin pitää ihmisen saada sanoa perimmäiset pettymyksensäkin.

   Poista
  22. Onko se Hesarin kommentointi sellaista kapitalistin "rekisteröidy reiluun joukkoomme, niin saat uskomattomia etuja!"

   Facebookin kautta kommentoimisen mahdollisuus on vapaata maailmaa.

   Poista
  23. Kysyin tosissani, sillä en tiedä Teivo Teivaista - ensi hakuni Googlesta johti Teuvo Taivaisen suoraan Hommafoorumille, mutta Teivanen nyt sitten Wikipediaan. Maailmanpolitiikan tutkija Helsingistä.

   Vaan se jäi vielä mietityttämään, mitä hän nyt on sanonut.

   Poista
  24. Luultavasti on sanonut, että: "oonks mä nyt kuvauksellinen, pitäskö mun laittaa nää otsalla oievat lasini jotenkin toisin tai ylemmäs?"

   Poista
  25. Vaan kai Facebookin kautta keskusteluja käyvät myös vain rekisteröityneet FB:n käyttäjät? Veikkaan, että Hesarin keskusteluja käyttää ja seuraa enemmän ihmisiä kuin FB:n. Hesariinkin voi rekisteröityä nimimerkillä.

   Poista
  26. Hesariin tai Uuteen Suomeen en ole rekisteröitynyt, enkä rekisteröidy.Herlinien hemputuksia, En minä keskustapuoluettakaan äänestä.

   Poista
  27. Vielä Hesarin uutisten kommentoinnista, että siellä äänessä ei suinkaan ole rekisteröitynyt porvaristo, vaan usein valitetaan sitä, että "hommafoorumilaiset" jylläävät palstalla.

   Siis oikeasti siellä on kommentteja laidasta laitaan, ja kritiikki on sallittua kaikkea kohtaan, mikä on harvinaista herkkua lehti- ja blogimaailmassa.

   Luulen, että Hesari alkaa oivaltaa sananvapauden hyvät puolet medialle. Lisää lukijoita, ja tarve vaihtoehtomedioihin ja yhden totuuden alustoihin vähenee.

   Poista
 4. Sauli Niinistö sanoi juuri suurlähettiläskokouksessa näin:"Mikään ei enää tulee minua hämmästyttämään. Paitsi se, joka sittenkin tulee."

  Viisaasti sanottu, hyvä mietelmä. Olisin pannut sen sivupalkkiini Viikolla sanottua -loosiin, mutta en tohdi. Siinä on nimittäin niin paha kielioppivirhe, että heikkoa tekee.

  Kyse on relatiivipronominin käytön alkeisvirheestä. Lauseen alussa oleva "joka" nimittäin viittaa ihmiseen, ei asiaan. Olisi pitänyt sanoa näin: Paitsi se, mikä sittenkin tulee.

  VastaaPoista
 5. Uskotteko, jos kerron, että viime perjantai-iltana lössi nuoria mamumiehiä naureskeli ja hoki alluha akbaria siinä Turun torin murhapaikalla myöhään illalla. Ohi kulkenut nainen oli niin peloissaan, ettei älynnyt soittaa poliisille, vaan halusi nopeasti pois paikalta ja turvaan.

  Joku voisi tietysti sanoa, että keskenkasvuisten uhoa ja pelleilyä. Minun mielestä melko pelottavaa.

  Samuli

  VastaaPoista
 6. Allahu akbar tarkoittaa, että allah on baarissa. Rakastajansa muhammedin kanssa vetävät siellä tiukkaa viinaa. Marokkolaiset katselevat ihaillen vierestä.

  VastaaPoista
 7. Tärkeää olisi, että roistovaltio marokko suostuisi ottamaan nämä NELJÄ kotomaan armaaseen vankilaan. Ruokaa sikäläisissä vankiloissa ei aina ole ja pussaileminen on siellä kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan Marokon vankilassa nuo idiootit olisivat kyllä hierarkian yläpäässä.

   Poista
  2. Eivätköhän nuoren ikänsä vuoksi joudu sinne arabien tyttöpuolelle.

   Poista
 8. Paljonkin velmuja teini-ikäisiä nähneenä minun tulee kyllä ensin mieleen juuri tuo lapsellinen vedätys ja pelleily.

  Ajankohta on kuitenkin väärä tuommoiseen leikinlaskuun, ja esimerkiksi koulussa tuollainen käytös tulisi ottaa vakavaan käsittelyyn, jossa poikia ei ymmärrettäisi yhtään.

  VastaaPoista
 9. Kuulin tänään, miten monet nuoret somalipojat selviävät peruskoulusta. He lintsaavat avoimesti esimerkiksi kuvaamataidon ja ruotsin tunneilta, saattavat käydä tunnilla kaksi kolme kertaa lukukaudessa. Mitään näyttöjä osaamisesta ei ole, ei suoritettuja kokeita, ei tehtyjä piirustuksia. Silti heille annetaan keväällä hyväksytty arvosana, vitonen, koska ovat joskus sentään olleet läsnä lähinnä mölisemässä.

  Muuan opettaja kieltäytyi antamasta arvosanaa tällaiselle oppilaalle, jolta ei ollut näytön näyttöä. Hänet pakotettiin antamaan armovitonen. Että näinhän se Pisa-taso säilyy.

  VastaaPoista
 10. Nyt tapauksessa on neljä vangittua. Väännä nyt Hesarin tyttö tämä sitten mielenterveystapaukseksi, on sulla tekemistä.

  VastaaPoista
 11. Takavuosina lehdet kirjoittivat liian usein tyyliin "Lopen poliisi epäilee syyllistä". Länsimaisen oikeusjärjestyksen mukaista on tietysti se, että jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Tämän terroristisian, röh, röh, allah, yhteydessä on kuitenkin esiintynyt liian usein sana "epäilty". Kyllä sen tällaisissa voi kirjoittaa, että SYYLLINEN.

  VastaaPoista
 12. Uusi termi on myös "pääepäilty". Se oli kuulemma mennyt myös Saksan mediaan, sillä siskoni käytti sitä sujuvasti viestiessään minulle.

  Naurettavuuksiinhan tässä mennään ilmiselvissä tapauksissa, joissa on useita silminnäkijöitä. Tottakai on syyllinen, koska teot ovat nähdyt eli usean eri tahon todistamat.

  VastaaPoista
 13. Poliisin varoitteluja katselin ja kuuntelin. Mikäli ymmärsin oikein, vääräuskoisia muslimikoiria ei saa sellaisiksi kutsua. Eikä vissiin marokkolaisia marokkolaisiksi.

  VastaaPoista
 14. No ei tietenkään ketään pidä nimitellä uskonsa tai kulttuurinsa takia. Asiat ja ilmiöt ovat niitä, joita voi mielestäni satirisoida tai humorisoida, vaan ei ihmistä. Jokainen ihminen on ainutkertainen, jonkun äidin lapsi. Ihmisen voi armahtaa, tekoa ei. Teonkin voi ymmärtää, vaikka sitä ei hyväksy.

  VastaaPoista
 15. "... Niin kuin hyvin tiedetään, on Jumala kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas." ...

  Tytärtäni, joka tätä nykyä työkseen palloilee ympäri Euroopan suurkaupunkeja, olen varoittanut häntä terroristeista. Väittää tiedostavansa uhan. - No, mitäs tässä sitten muuta.

  Se, että suomalainen Suomessa kuolisi "terroristisen murhan" uhrina on kyllä paljon pienempi vaihtoehto kuin että ko. henkilö saisi Lotossa 7 oikein. (Se mahdollisuus on yhden suhde noin 16,6 miljoonaan.) - Mahdollista tietenkin myös se, että niin käy, niin kuin kaikki. Eikä se omaisia lämmitä, heidän suruaan, että heidän uhrinsa oli ”tilastohäirikkö”. Ehkä päinvastoin.

  Demokratiassa asioita hoidetaan vain yhteisin päätöksin, siis tekemällä politiikkaa. Elämme hyvin turvallisia aikoja... verrataan niitä vaikka 1200 -lukuun, tai 1700 tai 1800 -lukuihin. Lukekaa historiaa! (siis muutkin kuin T ja R) Eurooppa elää nyt yhdenlaisen kansainvaelluksen keskellä, se on totta ja siitä myös me saamme osamme, sirpaleita tänne. Kovin suurena vaarana tätä en silti pidä. Ja jossain vaiheessa se tullaan tukahduttamaan, todennäköisesti hyvin väkivaltaisesti, kun Eurooppa sulkee rajansa. Ja siihen Euroopalla on resurssinsa.

  Ps. Mutta sitä en käsitä miksi Suomelle pitäisi valita presidentiksi ihminen jonka käsitys luonnontieteistä on imbesillimpi kuin vauvalla? (Tai siis pikkuvauvallahan ei vääriä käsityksiä evoluutiosta voi olla, juuri tähän maailmaan pullahtanut...) Erityisopettajatar... joka odottaa, että sienimetsässä häntä vastaan astelisi/koikkelehtisi ”puoliapinoita”... on outo ihminen minun mielestäni. Todella kummallinen.

  Huh, huh! Johan on markkinat! (Käkisalmen, Rovaniemen, Bäckmanin?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terroristeja en pelkää oman henkeni puolesta, vaan yleisesti viattomien puolesta. On helppoa ja raukkamaista tappaa satunnaisia ihmisiä jossakin joukkotilaisuudess, ja eniten minua pelottaa se, että ihmisiä opastetaan piilottamaan aidot tunteensa ja olemaan välittämättä maailmanmenosta. Se jos mikä on sairasta. Pelkoa tulee katsoa silmiin minun logiikkani mukaan.

   Poista
  2. Suomen presidenttinä on 2030-luvulta lähtien Pentti Desi, joka on talousasioissa ryvettyneen kepun uusi, täysin puhtaalta pöydältä aloittava poliitikko. Presidenttiä koko kansa rakastaa, häntä kutsutaan Desipentiksi.

   Poista
  3. Turun pääterroristi koplineen on kuin karikatyyri kaikesta päivitellystä. Väärällä nimilliä esiintyviä ja lapsiksi tekeytyviä, vissiin nelikymppisiä rikollislortteja.

   Voi marokon marokon marokko, tämä maailma on ihan marokko, ulvoi kotouttaja, kun saippuaan liukastui.

   Poista
  4. Ja kuitenkin lehdet kertovat, miten huomaamattomia ja tavallisia nämä olivat. Terroristi voi siis olla kuka tahansa kiltinnäköinen nuorukainen, joka käy kuntosalilla.

   (Tietenkään valtaosa ei ole.)

   Poista
  5. Vai Pentti Desi? Itse uskon demareiden aina ihanaan käkkärätukka Santtu Senttaaliin. Arttu Tonniin en millään usko vaikka onkin Kokoomuksesta. Toisaalta jos vihreät tästä vielä panevat parastaan, juoksevat lujempaa kuin kuppa Töölössä aikoinaan, niin myös Keijo Leiviskä on varteenotettava vaihtoehto. Eikä koskaan voi aliarvioida RKP:n mustaa tammaa Maritta Hehtolitra-Rungvistia (os. Virtanen). Kristillisten Kaarina Kiisselin (os. Puimakone) valintaan en arpanappuloitani tuhlaisi. En. Puhumattakaan muista, jotka jätän mainitsematta, en niihinkään.


   Täällä kirjeenvaihtajanne mikis Mallikas, London.

   Ps. Perustussuoomalaisille kiitos siitä että heillä oikeasti on ehdokas. Muutenhan äänestäjät voisivat luulla että kaikki on O.K. - Nyt niin onneksi ei ole.

   Poista
  6. Juuri niin, Pentti Desi, häntä ihaillaan yli puuoluerajojen ja maailman ihmetellään, että mistäs tollasen löysitte. Suosionmittauksista ei julkaista yhtään yli sadan prosentin kannatusta, vaatimattomilla yhdeksänkymmenenviiden prosentin hujakoilla pyörivät.

   Vain vajaamieliset lapsukaiset välillä rallattelevat:

   Kepun suuri intendentti,
   presidentti Desipentti,
   kusee teidän taskuun,
   elää meidän laskuun.
   Poista
 16. Joku hakkeroi tätä sivustoa, sen kommentointia. Panin merkille.
  Voi olla kysymys myös väärästä hälytyksestä?
  Mutta sa<non vaan.

  VastaaPoista
 17. Siis hakkeroi? Voisiko se olla mahdollista? Muuta en ole havainnut kuin hieman harvinaista anonyymienkin hiljaisuutta. Lasken sen kuitenkin johtuvan näistä paasauksistani. Ihmiset ei jaksa. Vaikka ovat kivoja.

  VastaaPoista
 18. Voi olla tai sitten ei ole. Yks tietokonenörtti on ohjelmoinut mulle sellasen virustutkasuojan että se piipittää herkästi jos vähänkin on häslingiä missä tahans kontaktissa. Olen tottunut siihen että se ylireagoi, en noteeraa niitä kertoja, mutta sun kohdalla se piippas useamman kerran. (Ja kehotti käyttämään kondomia.) - No tämä nyt oli vitsi. Yleensä virustutkat ovat liian lepsuja, päästävät läpi turhan valikoimatonta materiaalia (= kuten Suomen rajavartiolaitos), mun tutkani on välillä turhan tiukka. Jos vaikka vahingossa, siis täysin vahingossa, käy vaikka pornosivuilla. Niin ei se mulle sieltä näytä kuvan kuvaa, ei! (piru vie)

  VastaaPoista
 19. Esimerkiksi google hakkeroi (skannaa) sivustoa koko ajan. Samoin erilaiset käivjälaskurit.

  VastaaPoista
 20. Mitään laskureita tai Sitemeteria ei tässä kyllä ole. Käsittääkseni Sitemeter lopetti toimintansa kokonaan, ainakin ilmaislaskennan. Google tietysti laskee.

  Bloggerin blogiani koskevissa tilastoissa olen ihmetellyt sitä, miten paljon tällä blogilla on Ranskassa "katsojia", niin kuin termi kuuluu. Merkittävästi eniten, siis paljon enemmän kuin Suomessa. Miten tämä on mahdollista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinulla sitemetereitä tarvitse ollakaan, riittää, kun jollain kävijöistä on.

   Poista
  2. Bloggerin omista tilastoista minäkin tuon Ranskan huomasin. Sitemeter minulla oli joskus, mutta eräänä päivänä havaitsin, että palvelu oli loppunut. Ja hyvä niin.

   Poista
 21. Mikis,
  mene Dossin komentotulkkiin ja kirjoita
  C:\>DEBUG
  ja hakkaa sinne mitä tahansa parametreja [/P{/D/P{[]. Mene sen jälkeen nukkumaan. Aamulla tieto koneesi ei aukea vaikka löisit sitä vasaralla. On myös viirukset poistuneet laitteestasi pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin. Vaikka oli iltapäivä vasta enkä yhtään nukkunut. Löin PC-tä vasaralla, niin kun ehdotit, saatana kun se meni ihan mäsäks. En usko että siellä mitkään mikrobit enää juhli, vien sen huomenna romukeräykseen. On minulla tämä Lenove, siinä on puhtia, muistia on niin paljon että ei se kaikella mitään ees tee. Vittuilee vaan mulle. Aina kun yritän laskea jotain funktiota, se tulee ja keskeyttää mut ja sanoo "ei se tollain mene". Sit se ite laskee ZIUT ZAUT VIUH vaan, ja sanoo, että tuossa on vastaus. (Aluksi vähän epäilin. Mutta kun kynällä, kumilla ja ruutupaperilla niitä tarkastelin, aikani, niin kyllä ne aina, piru vie, oikein olivat.)

   Poista
 22. Antti Rinne kulkee Mussolinin ja Romanian Ceausescun jalanjäljissä, yllyttäessään lapsitalkoisiin. Linkola taas vähentäisi väkilukua. Vaikka ristiriitaisesti toisaalla on kehunut Ceausescua, joka maksoi palkkioita synnytyksistä.

  VastaaPoista
 23. Eipä kai kukaan hakeudu raskaaksi sen vuoksi, että isänmaa tarvitsee ja poliitikko käskee. Voipi olla päinvastainenkin vaikutus. Muutenkin ollaan menossa yhä enemmän yksilapsisuuden suuntaan.

  Ja kun ei nykyisillekään kansalaisille riitä töitä, ja jos riittää, lapset pitäisi jättää laitoksen kasvatettaviksi yhä varhemmin. Kun ympäristöt käyvät käy yhä hallitsemattomammiksi.

  VastaaPoista
 24. Japanissa on suomen kokoisella aluella 130 miljoonaa ihmistä. Sielläkin toimeentullaan. Itse tykkään asua suomen olosuhteissa. Mutta ehkä globalisaatio täyttää tyhjiöt, kun ilmastonmuutoskin ajaa ihmisiä pohjoiseen.

  VastaaPoista
 25. Natsisaksassa oli isänmaallisia siittoloita. Siellä Lepokodeiksi naamioiduissa bordelleissa ryhdikkäät, vaaleatukkaiset ja sinisilmäiset SS- pojat saivat sirkeäsilmäisiltä simasuilta naisilta (sensuroitua). Ja niin herrarotu jatkui taas... korskeana ja silmänkantamattomiin, kuin Herramme asettamat kiveen hakatut kilometripylväät ties mistä, ja mihin.

  Amen (luo lempeän mutta nuhtelevan katseen taivaisiin) ...niin, Amen tosiaan (taas kerran)

  VastaaPoista
 26. Mikis, kyllä tässä kommenttipuolella jotain häikkää on. Se heittää minut kommentteineni ulos ja kun lopulta saan julkaistua, kommentti haihtuukin taivaan tuulin. Ilmestyyköhän tämäkään?

  VastaaPoista
 27. Sitä siis olin kommentoimassa, että on hassua, kun juuri on keskusteltu Linkolasta ja väestönkasvun uhasta, niin estradille pompsahtaa pulskaposkinen demaripoliitikko vaatimaan kansaa lisääntymään.

  Eilen juuri uutisissa kerrottiin, että Suomen väkiluku on pitkästä aikaa noussut merkittävästi, jopa yli 5,5 miljoonan. Tämä on maahanmuuttajien ansiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansa vaihtuu, vapaus vaihtuu uskonpakkoon, hyvinvointivaltio tuhoutuu ja lopulta hajoaa eri islaminuskon haarojen välisiksi sodiksi. Yksilapsisella politiikalla on tosiaan seurauksensa. Ruotsissa tämä on jo pitkälti arkipäivää ja me seuraamme uskollisesti perässä.

   Totta kai, käymme niin syvälle menevää keskustelua kaikesta tästä, että unohdamme toimia. hh

   Poista
  2. Helsingissä on kouluja, joissa joillain luokilla on muslimilapsia 50 prosenttia. Aivan yleistä on 30 prosentin osuus. Kun oppilaat integroidaan normaaliluokkiin vajavaisin kieli- ja käytöstaidoin, on selvää, että luokkien opetus ei käy vanhaan malliin.

   Tämä ei ole mielipide, vaan fakta. Yhdellä luokalla, jossa on 40 prosenttia muslimilapsia, yksi osoittautui kyllä koptikristityksi.

   Poista
  3. Minä näen tuon kehitysmaakysymyksenä, en uskonnon vaikutteina. Äärimmäisen kurjissa olosuhteissa elävistä tulee tyhmiä, ärsyttäviä, jopa vaarallisia. Islam on huono, ei kovin älykäs, selite mihinkään, vaikka sen puitteissa myös terrorismi elää. Muistutan tataareista, jotka ovat olleet hyviä suomalaisia. Maltillista islamia on ja on ollut hyvin paljon, valitettavasti asenteet ovat nyt enemmässä määrin jyrkistyneet ja ääriytyneet tämän asian kaikissa leireissä. - Toistan aiemmin sanomani, että amerikkalaiset ja länsimaalaiset tekivät suuren virheen, kun syöksivät vallasta, tai ainakin tukivat syöksemistä, Saddamin, Muammar Gaddafin ja muita. Jopa Hosni Mubarakin. Mulkku ja rosvohan se oli, mutta Egyptillä ei ole tainnut sen jälkeen mennä ainakaan paremmin?

   Marokkolaiset joutavat puolestani helvettiin. Ainakin, jos piru niitä sinne päästäisi.

   Poista
  4. Olet oikeassa. En tarkoitakaan asiaa niin, että kaikki tietämättömyys ja huono-osaisuus johtuu islamista. 

   Käytän sanaa "muslimi" kuvaamaan niitä maahanmuuttajia, jotka ovat tulleet meille kaukaa itäisemmistä maista, ja he ovat yleisimmin muslimeita. 

   Pitäisikö sanoa mieluummin "kehitysmaalaiset"? Ei sekään kovin kauniilta kuulosta. Sitä paitsi meille tulleet eivät ole köyhimpiä, köyhimmät ja heikoimmat ovat jääneet kotimaahansa tai lähileireille.

   Tässä huomaa muuten, miten meille on rasisminsyytöspelossamme kehittynyt epätäsmällinen, kiertelevä ja kaarteleva kielentapa puhuessamme maahanmuuttoon liittyvistä asioista.

   Poista
  5. Iines, kyllä muslimeilla juuri se ongelma on, että opetus heidän kouluissaan keskittyy koraanin oppimiseen ja vieläpä ulkoluvun kautta. Tästä on paljon alkuperäisiäkin tietolähteitä, suomeksi ainakin Ayaan hirsi Alin kirjoissa.

   Englanniksi olen lukenut erään pojan seikkaperäisistä kokemuksista pakistanilaisessa madrashassa (noinkohan koulua kutsuttiin), kirjasta jonka hän oli kirjoittanut, että länsimaalaiset saisivat oikean käsityksen muslimielämästä. Sitten kirja katosi netistä, why??, 7-8 v sitten.

   Ilmiselvää on, että länsimaisiin kouluihin on suhtauduttu epäluulolla kaikkialla missä fundamentalismi on ollut voimissaan.

   Minusta sana "muslimi" on oikea kaikkiin niihin nähden jotka ovat syntyneet ja kasvaneet siihen kulttuuriin kuuluvissa maissa. Turkissa esim. monet ovat erittäin maallistuneita ja länsimaistuneitakin mutta pohja tulee kuitenkin ympäristöstä joka on islamin kyllästämä.

   Rasismi-sana on mielestäni hyvä pitää alkuperäisessä merkityksessään rotua koskevana asiana. Jo sellaisenaankin se on kovin moniselkoinen kun monet yrittävät selittää ettei rotuja edes ole! hh

   Poista
  6. Näin on heidän omissa kouluissaan, ja minäkin olen tästä koraanikeskeisestä opetuksesta ja ulkoluvusta lukenut.

   Suomalaisessa peruskoulussa varsinkin itsevarmoilla ja aivan liian usein röyhkeillä muslimipojilla menee heikosti. Lintsaillaan, naisopettajia koetetaan pompottaa ja häiriköidä, ja jos opettaja paneekin pienen tai vähän isommankin muhamedin järjestykseen, hän saa kuulla olevansa "rasisti". Yhdestä reippaasta naisopesta olen täällä kertonutkin. Hän nosti Muhamedin seinälle polvensa varaan ja kysyi että vieläkö häiritset tuntia. Ei häirinnyt enää eikä tullut pahoinpitelysyytettä. Eihän kunnon muslimipoika voi hävitä naiselle, joten lienee ollut kotona hiljaa. Tämä tapahtui ennen suurta aaltoa ja ennen kuin rasisteja alettiin nähdä kaikkialla.

   Poista
  7. "Maallistuneet" on fundamentalistinen, etten sanoisi kiihko-islamilainen, näkökulma monien turkkilaisten, Kemal Atatürkilaisten, uskontoon. Ovat hyviä ja oikeamielisiä muslimeja.

   Iineksen kuvaama röyhkeys on kulttuuria, syvään juurtunutta ikiaikaista tapakulttuuria. Onko siis kulttuuri aina vastenmielistä ja väärää?

   Poista
  8. Mahtaako noin voida oikaista, Riku? Röyhkeyshän voi olla vain osa, pieni hitunen koko kulttuurin kirjosta, joten ei yhden osa-alueen - vaikka se olisi voimakaskin - perusteella voi mielestäni leimata kokonaista kulttuuria. - Piirteenä röyhkeys on lähinnä vastenmielistä, ja harvoin se auttaa mitään tai ketään. 

   Aina voi tietenkin kysyä vielä syventävän kysymyksen: mistä se tietynlainen omahyväisyys sitten tulee? Kuka opettikaan, että X on parempi kuin Y, joka pitää tuhota?

   Poista
  9. Yllätyksenä varmaan monelle tulee, etteivät uskonnot ole ensisjaisesti tai ehkä lainkaan Jumalan sanaa tai joitain homeisia kirjoituksia. Uskonnot ovat voimakkaita politiikan välineitä etenkin niissä maissa, joissa niillä on yhä paljon seuraajia.

   Kristinusko irtisanoutuu väkivallan historiastaan väittämällä, että Uusi Testamentti korvasi Vanhan ja sen sisältämän äärettömän verihurmeen sekä tappamisesta nauttimisen.

   Kyllä se niin on kuin vanhassa lasten vitsissä sanottiin, että viides käsky kuuluu: "Älä tapa tylsällä veitsellä!" tai Älä tapa, jos siitä ei ole hyötyä!"

   Mitä olen seurannut, kotomaiset skeptikkomme ovat usein uskonnollisten fundalistien pahimmasta päästä.

   Poista
  10. Iines, en minä kokenut tuota oikomiseksi. Tapakulttuuri on varmasti saanut vaikutteita uskonnosta, mutta yhtä varmasti uskonto on saanut vaikutteita tapakulttuurista.

   Poista
  11. Uskonnot ovat tulkintoja. Tämän olen oivaltanut vasta nyt kaiken tämän islamhurlumhein rantauduttua lähemmäs meitäkin. Tunsin ennen islamin vain teoreettisena rauhan uskontona. Nyt tiedän, että uskonnot ovatkin eläviä oppeja ja syntyvät tulkinnoista, kontekstista, käyttäjistä käsin. On turha vedota vain pyhiin kirjoihin. Täten islamkin on sekä rauhan että väkivallan uskonto, kun taas kristinusko on kehittynyt pois väkivallasta korostamalla humaania ja rikkumatonta ihmisarvoa kaikille luoduille.

   Poista
  12. Luotu-sanaa käytän tässä krinuskopohjaisessa merkityksessä, mutta se ei tarkoita, että kannattaisin luomisteoriaa. Olen evolutionisti, uskon järkeen ja tieteeseen.

   Poista


  13. - "kristinuskopohjaisessa" tarkoitan onnettomalla näppäilyvirheelläni.

   Vähän samanlainen näppisvirhe kuin se sukka-juttu. Muuan ihmispolo kirjoitti vahingossa "sukkia" kun piti kai kirjoittaa "suvakkia". Miten usein oma näppiksenikin jättää sanasta tavun pois!

   Nyt sitten häntä pilkataan suvakkifoorumeilla olan takaa ja armottomasti. Hauskaa tavallaan, mutta joissain blogeissa pilkka on mennyt mauttomuuksiin, ilkeydeksi.

   Poista
  14. Sukkia mitä sukkia, ei siinä ole kukkia. Helsingin Pitäjämäkeä sanotaan Sukkamäeksi, mikä on leikillinen käännös ruotsin kielen Sockenbackasta. Huopalahti, Hoplax, on varmaan Höpölahti.

   Poista
  15. Tavallaan siis ilahduttaa lukea, mitä hauskoja sukkajuttuja ihmiset ovat keksineet. Ne ovat ok, mutta sen sijaan kirjoitustaidottomuuteen viittaavat kommentit ovat pelkästään typeriä. Kyseessä on selkeä ja tavallinen nopean kirjoittajan näppisvirhe, jossa lyönti ei "ota" paria kirjainta.

   Poista
  16. Hah, minun ei pitäisi sanoa tähän mitään, koska kirjoitusvirheitä minulta tulee paljon vielä enemmän kuin asian vierestä kirjoittamiani.

   Lukemaan opin kai joskus nelivuotiaana, muutama vuosikymmen sitten sen unohdin. Aloitin siksi kirjoittamisen, kun en enää osaa lukea.

   Poista
  17. Alanin mukaan Islam ei ole rauhan uskonto ennen kuin se kenties joskus tulevaisuudessa reformoidaan. Samaa puhuvat Hirsi Ali ja monet muut. Ks. Alan Salehzadeh 13.5. 2017 Iltalehti, jossa hän tekee eron islamin ja sellaisten muslimien välillä jotka käytännössä ovat maltillisia. hh

   Poista
  18. Alan Salehzadehin tiedän ja olen lukenut hänen kolumnejaan. Ne ovat ainutlaatuisen kiihkottomia, tasapuolisia, objektiivisuuteen pyrkiviä. Niissä ymmärretään muslimien asema länsimaissa, mutta tunnetaan ja myönnetään realiteetit. Täytyy kummastella sitä, että Yle ei käytä tätä oppinutta tutkijaa ollenkaan asiantuntijana lähetyksissään. Sen sijaan asiantuntijana on käytetty aivan liikaa tätä "Husua", jonka opillisista ja tiedollisista ansioista ei taida olla näyttöä. - Hirsi Alia en tiedä ollenkaan, mutta Google kertonee.

   Poista
  19. Tuohon sukka-juttuun en osaa sanoa, kun en ole sitä nähnyt, mutta me vanhempi polvi erehdymme näissä usein. Järvenpää-talon seinään oli joku vuosi sitten kirjoitettu isolla, niin että se näkyi junaan: "Pipeli"

   Vanhukset sitten naureskelivat kirjoitusvirhettä, mutta tuollainen on osa nykyisen nuorison huumoria. Näitä on ollut paljon muitakin. Nykynuoriso ei muutenkaan kirjoita käskyjen mukaista kieltä ja usein se on jopa parempaa kuin kielioppeja ja Coitus int... eikäkö Kotuksia seuraava.

   Poista
  20. Voi olla että "pipeli" oli huumoria ja ehkä jonkin ryhmän omaa kieltä, mutta kyllä suurin osa kirjoitus- ja varsinkin kielioppivirheistä johtuu äidinkielentaidon heikkoudesta.

   Aamun Hesarissa yksi äidinkielenopettaja jälleen kerran puhuu tästä kielitaidon yleisestä surkastumisesta. Äidinkielentaitohan on kaiken oppimisen peruskivi, joten hyvää ei ole luvassa.

   Poista
 28. Ihmisenä olo on tosi hankalaa. Jo lapsena häntä neuvotaan ja opetetaan, miten pitäisi elää, että olisi hyvä ja kunnon ihminen. Pitää olla rehellinen. Ei saa ilkeillä eikä pahoittaa toisen mieltä. Ei saa kiusata, ei valehdella, ei halveksia eikä vahingoittaa toisia. Pitää totella, olla kiitollinen, ahkera jne.

  Isompana tyrkätään käteen kaikenlaisia ohjekirjoja elämää varten. Miten kasvattaa itseään, miten selviytyä erilaisissa elämäntilanteissa. Miten elää oikein. Niitä kirjoitetaan paljon ja ostetaan ja annetaan lahjaksi toisille. Joku voi hankkia sellaisia itselleenkin. Mutta kuinka moni jaksaa tai osaa niiden ohjeita seurata ja onko ne oikeita? Se on eri juttu. Pelkkää bisnestä.

  Elämä on niin ristiriitaista, että selvitäkseen siitä on astuttava ulos kaikista ohjeista ja yritettävä käyttää järkeä tilanteen mukaan. Ei siinä ulkoluvut tositilanteissa auta. Ei paras asiantuntijakaan muista omia ohjeitaan, kun hätä painaa päälle. Nyt on annettu ohjeita, jos joutuu uhkaavaan tilanteeseen, tai sen jälkeen: Ei saa pelätä. Pitää tehdä huomioita ja olla tarkkana.

  Pystytkö sinä olemaan pelkäämättä, jos sinua pelottaa? Jaksatko sinä olla tarkkana ja tehdä huomioita koko ajan kun olet astunut ovesta ulos? Uskallatko elää vapaasti uhkista huolimatta? - Jaa, uskallat. No, silloinhan kaikki on hyvin. Ei hätää.

  Politiikka? Politiikka näyttää olevan nykyään poliitikoilla pingispeliä. Minä isken, sinä isket takaisin, minun vuoro iskeä etc. Mikään aie ei etene. Miään ei PYSTY tapahtumaan. Kaikki pysyy ennallaan. Käyttövoimana vastapelurilla näyttäisi usein olevan kateus. Jos joku on fiksu ja reilu, hyvä, pian alkaa syiden keksiminen vastapuolella tarkoituksella pelata tyyppi ulos koko pelistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kirjoitus, Liisu. Ihmisenä olo on hämmentävää, ja neuvojia on joka lähtöön. Ehkä parhaiten mieleen on jäänyt tämä amerikkalainen klassikko: Dale Carnegie, Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa.

   Poliittisissa puolueissa hämmentävää on se, miten puolueet lähestyvät toisiaan. Esimerkiksi demareita ei erota enää kokoomuksesta, ja uusi demaripuolue onkin nykyään vihreät. Vasemmisto siinä peesissä. Vain persut ovat yksinään selkeärajainen oma ryhmänsä. Aika sekaisin on koko puoluekartta.

   Kuviona on myös oppositioryhmien voimistuminen. Ainakin tämän hallituksen aikana, sillä hallituksen alasajo alkoi jo ennen hallituksen virallista vahvistamista.

   Poista
 29. Marokkolaisen aatteelisen naisten murhaajan ja terroristin henkilöllisyys alkaa selvitä, sanovat uutiset. Ehkäpä lapsukaisen iänkin saavat selville, veikkaan, että noin 25. Lukea tai kirjoittaa ei osaa. Kurjaa se on, kun ei tällaisen yllättäen tulleen tapahtuman vuoksi voi olla osana Suomea rakentamassa.

  VastaaPoista
 30. Yhtä en ymmärrä: miten turvapaikanhakijan asiaa voi ylipäänsä käsitellä, jos hakijalla ei ole passia.

  Meillä on kyllä poliitikkoja jotka ovat sanoneet, että ei saisi epäillä hakijan ikää, sillä se loukkaa hakijaa.

  Ja juuri äsken Touko Aalto esimerkillään yllytti uutishaastattelussa kansaa halveksumaan Suomen oikeusvaltiota. Lakia vastaan saa pullikoida, eli laittomasti maahan jääneitä saa auttaa, vaikka EU ja Suomen omat pykälät eivät lupaa myöntäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen laki onkin aika typerä. Luin eilen, että laittomasti maassa olevat eli ns. paperittomat ovat silti oikeutettuja esim. toimeentulotukeen ja vuokrakin maksetaan.

   Siis ilman mitään dokumentteja siitä kuka on.

   Kilhakka paperiton voi siis pääkaupunkiseudulla hakea vähällä vaivalla tukea kaikista alueen kaupungeista ja kunnista, ainakin kerran kuussa ja miksei useamminkin, sillä eihän mistään selviä aiemmat haut - kun ei ole niitä papereita, niin voi kertoa eri nimen joka paikassa.

   Eräs vanha kaverini nimitti Suomea jo kauan sitten Töppölandiaksi - ja oikeassa taisi olla.

   Poista
  2. Ja mikä tragikoomista, meillä laajat piirit kannattavat tätä laittomuuden ylläpitämistä. Halveksivat siis avoimesti oikeusvaltiota ja tahtovat tilalle mielivallan.

   Aamun Hesarissa on kerrassaan hieno artikkeli, Tommi Niemisen Tästä pitää nyt puhua. Maltillinen enemmistö ei voi enää vaieta terrorismista. Avaa silmiä, kuten Ulla Appelsinin artikkelit. Hesari alkaa toden teolla ottaa askelia poispäin vaihtoehtoisesta totuudesta realistiseen totuuteen.

   Poista
  3. PS Herkullinen kohta Niemisen artikkelissa on se, miten hän suomii "viisasta" arkkipiispa Kari Mäkistä, joka kiirehti sanomaan veitsiterroristista, että "hän on yksi meistä" ennen kuin ruumiit olivat kylmenneet ja omaiset tajunneet läheistensä kuolemat. - Murhaajako kuten me? Mäkisellä heitti nyt iso pyörä ja pahasti. Tulikohan erotilastoihin taas piikki?

   Poista
  4. Täydennän vielä: Ymmärrän Mäkisen kristillisen ja humaanin tulokulman, mutta kyse onkin siitä, pitikö tämä kulma valita ensimmäiseksi. 

   Missä omaisten lohdutus, missä myötätunto järkyttyneille kansalaisille?

   Poista
  5. En nyt ihan muista, mutta varmaan armas arkkipiispamme totesi myös Torniaisen Jessestä, että hänkin on yksi meistä?

   Poista
 31. Viimeistään vihapuhelaki teki Suomesta orwellimaisen poliisivaltion, jossa viranomainen valvoo ajatuksiasi ja rankaisee vääristä.

  Juuri joku poliisin vihapuhevirkamies, Jouni Niskanen nimeltään, uhkaili että jopa vihapuheeksi tulkittavan somekommentin tykkääminen on rikos.

  Varokaa siis ajatustenne lisäksi reaktioitanne: pieni näppäys ja häkki heilahtaa.

  PS. Vakavasti puhuen tämä on järkyttävää. Eikö näillä nykysysteemin eichmanneilla on mitään rajaa eikä häpyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä minun kommenttini julkaistaan Hesarin uutiskeskusteluissa. Harvakseltaan silti sinne kirjoittelen.

   Sitä yhtä kommenttia ei kuitenkaan julkaistu, jossa puhuin tästä toisenlaisesta vihapuheesta, joka voi olla jopa aggressiivisempaa kuin rasistinen vihapuhe.

   Sensuuri iski, ja mitä ilmeisemmin toimittaja halusi muokata mielikuvaa vain yhdensuuntaisesta vihapuheesta.

   Poista
  2. Iltasanomissa olen vissiin mustalla listalla, eivät julkaise kirjoittamiani, vaikka säätilaa kehuisin.

   Poista
 32. Markus Pönkä, paloittelumurhaaja ja hullu, on pöngätty kiinni Tukholmassa. Onkohan tämä vihapuhetta, kun väitän häntä jo ulkonäöltään ihan degeneroituneen, sanoinko jo hullun, näköiseksi.

  Voi olla, että minutkin kohta kiinni ottavat, olen tykkäillyt ihan piruuttanikin kaikenlaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla Appelsinista et, Riku, tykkää, mutta minä olen käynyt tykkäämässä hänestä.

   Tietyt piirit nimittelevät häntä rasistiseksi ja fasistiseksi, ja selvästi näkyy, että hänen terävän kynänsä jälkeä pelätään - ja arvostetaan. Harvoin näkee niin monelta laidalta ja monesta näkökulmasta avattuja analyyseja kuin Appelsinilla on.

   Arvostelijoilla on selvästi vain yksi ahdas tulokulma, joten katkeria huteja tulee.

   Poista
  2. Appelsinin kirjoitukset ovat monasti olleet minusta vastenmielisiä, mutta tämän kertainen on hyvä.

   Poista
  3. Tietysti Appelsiinin kirjoituksissa on usein hieman poleemisen hurskasteleva sävy, mutta hän on kuitenkin niitä ainoita toimittajia, jotka uskaltavat ymmärtää myös sitä toista... ei kun ainoata ääripäätä, johon kuuluu ehkä 90 % kansasta.

   Poista
  4. Hei... tässähän on salaliitto: Ulla edustaa tietenkin toista Appelsiini-klaania kuin tunnetut Maroc-appelisiiniläiset!?

   (Herra Jumala, autuas Allah... olen urani alkuaikoina jopa tehnyt Marocin mainontaa!)

   Poista
 33. Marokkolaisia en tietenkään väittäisi degeneroituneiksi tai hulluiksi. Tuon jalon, ystävällismielisen ja sivistyneen kansan lukutaitoprosentti on sentään yli 50, Suomi-Marokko ystävyyseuraan olen ajatellut liittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akat onneksi osaavat pitää kurissa, naisten lukutaitoprosentti on alle 40, siinä kun jopa yli 65 prosenttia miehistä tavaa. Äkhymollahiksi tässä, koska oikeaa nimeä ei ole saatavilla, kutsumani naisten murhaaja tuskin osasi tavata, vaikka viisas, armollinen ja kaukaa tietävä peruskoululaitoksemme häntä hyvyydessään yritti opettaa.

   Poista
  2. Viittaan tässäkin Tommi Niemisen artikkeliin sunnuntaihesarissa. Islamilaisesta terrorismista tulee voida nyt puhua avoimesti, koska kansan suuri enemmistö niin haluaa. Hesari avaa uudenlaisia näköaloja ja ravistaa pölyjä harteiltaan. Peukku!

   Poista
 34. En tuota Husua oikein osaa arvostaa. Väitti, että kahta muslimia oli puukotettu Turun tapahtumien jälkeen, ja toinen olisi joutunut teholle. Oli kuulemma pihunut puhelimessa tämän vanhempien kanssa.
  Poliisin mukaan yksi henkilö oli saanut naarmuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä muistutti Ville Niinistön munausta, kun hän agiteerasi kansalaisia vastustamaan maastapoistamista keksaistuin perustein, jotka olivat siis lööperiä. Näinhän Husukin selitteli, että oli saanut väärää tietoa... Kova kiire joillain on manipuloimaan.

   Ja tuossa Vantaan "puukotuksessahan" uhri ei sitten ilmestynytkään oikeuteen vai oliko se nostamaan syytettä?

   Kovasti on mielenkiintoisia uutisia ollut mediassa. Se "kaasuisku vastaanottokeskukseenkin" oli hupaisa. Asukas itse poltteli muoviastiaa mikrossa.

   Poista
  2. Minä arvostan Husua kovasti, hän lyö laudalta jopa äskettäin edesmenneen Jerry Lewisin, Pelle Hermannin ja Uuno Turhapuron.

   Poista
 35. Lehdestä luin juuri, kuinka "asiantuntija" selitti, miten tännäe palaavat isisläiset aivopestyt lapset pystytään hoitamaan. Minä toivon, että liittouma hoitelee isisläiset viimeiseen lapseen saakka, siten kuin se asianmukaista on.

  VastaaPoista
 36. Risikko luikautti joku päivä sitten, että vierastaistelijoiden tänne ottoa tai itseasiassa ottamuutta pitää harkita uudelleen. - Tietäähän nuo poliitikkojen puheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainuttakaan Isis-koulutuksessa ollutta pulskaa kundia tänne! Kannatan lainmuutosta viisvälittämättä taistelijan haluista päästä "turvapaikkaan". Kehtaakohan joku vielä alkaa nakuttamaan tässäkin ihmisoikeuksista?

   Ja jälleen kerran: miksi meille ei tule naisia eikä lapsia, niitä ihania ryysyläisiä, joille voisi osoittaa hyvyyttään? Miksi vain itsevarmoja miehiä?

   Poista
  2. Yksikään heistä ei ole syytön siihen, ei edes isis-lapset, että Jordanialainen lentäjäupseeri poltettiin hengilta. Minä itkin, kun näin tästä jo jokin aikaa sitten sensuroimattoman version.

   Poista
  3. Myös jokainen Suomessa asuva isisläinen on kollektiivisesti syyllinen englantilaisen taksikuskin, Alan Henningin, kamalaan, sadistiseen murhaan. Ymmärtäkää nyt, hallitus, että paskaa ei pidä tänne ottaa takaisin!

   Poista
  4. jeesus-kompleksia inhoan. Kirjoittivat jossain uutisessa, että isisiä lietsonut agitaattori on parantanut tapansa ja työskentelee nyt kaupan kassalla. Puhuu kuulemma tällä hetkellä isisiä vastaan. Kertokaa vain se kauppa, missä on töissä, että voin lakata siellä asioimasta.

   Poista
 37. Maailman murheet eivät minua laajemmin liikuta, koska en voi tehdä niille mitään. Jännityksellä odotan, onko klo 15:00 Areenaan ilmestyvä Pentti Saarikosken kuunnelma "Kuikan pelto" niin vaikuttava kuin muistan sen olevan. Synkkyyttä siinä on, sen muistan. Saarikoski kirjoitti loppuvuosinaan monia kiinnostavia juttuja, ei se ihan loppu ollut.

  VastaaPoista
 38. Muistan Pentti Saarikosken lopun ajan päiväkirjoista, muistaakseni Ruotsissa kirjoitetuissa jostain syystä semmoisen merkinnän, jossa Saarikoski iloitsee siitä, että on pystynyt sen päivän olemaan ilman viinaa. - Vain pullo punaviiniä, kirjoittaa hän riemuiten.

  Kuikan peltoa en muista kuulleeni, mutta se kuuluu lukemani mukaan Saarikosken köyhyysaiheisiin. Enpä ihmettele, että se on myös dramatisoitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitti siitäkin, kun polki polkupyörällä huitulantuuttiin, ostaakseen sen punaviinipullon. Muistikuvissani Kuikan pelto on suurta, saas ny sitten kuulla. Monet muutkin ovat samaa hokailleet. kun Ylen toivottuna ilmestyi.

   Poista
  2. Sitä paitsi Turun röh, röh-sian iässä arvailin väärin. On vain 23-vuotias. Melkein peruskouluikäinen siis, eiks jeh?

   Poista
  3. ensimmäiset sentit Kuikan peltoa tuntuvat minusta ihan helevetin suurelta.

   Poista
  4. Kuunnelma oli minusta edelleenkin hyvä. Vähän täytyy nyt sulatella ja pohtia. Saarikoski oli nero.

   Poista
 39. Nyt täytyy vetää takaisin äskeinen Hesarin linjanmuutoksen kehumiseni. Tommi Niemisen aitojournalistinen artikkeli terrorismista olikin vain tilaajalukijoille heitetty luu. Sitä paikkaa nyt konkaritoimittaja Anna-Stina Nykäsen muinaista Turun puukotusta koskeva artikkeli, jota on päästetty lukemaan muutkin kuin tilaajat.

  Artikkelissa harjataan uusinta puukotusta puhtaaksi terrorismista vakuuttamalla lukijoile, että kyllä suomalaisetkin puukottavat Turun torilla. Siis tämä tuttu selitys, jolla ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa. Masentavaa, Hesari.

  Tässä Nykäskän harjaus: http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005340617.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vielä linkki tuohon Tommi Niemisen artikkeliin, joka edustaa journalismia parhaimmillaan:

   http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005340934.html

   Toivottavasti siitä näkyy edes alku.

   Poista
  2. Niemisen artikkelia ei saanut auki, siinä luki: "vain tilaajille ja Antti Herlinin valiolehmille".

   Poista
  3. Jos olisin poliisi ja jos olisin ollut tilanteessa, olisin napsauttanut napin Äkhymollahin otsaan. Ihan koristeeksi.

   Poista
  4. Näin arvelinkin, ettei aukene. Ilmeisesti artikkeli on niin kuuma, että se on ylösprintattu vain kriittiselle eliitille. Hesarin on ollut pakko huomata, että kriittisiä on yhä enemmän, eivätkä he olekaan lukutaidottomia pelkääviä rasisteja. Heitä vähän hyvitellään, mutta rahvaalle julkaistaan edelleen pajunköyttä a la Anna-Stina Nykänen.

   Poista
  5. Anna-Stinalta muistan vain, että kirjoittaa harvinaisen tylsästi tylsistä asioista. Luulisi, ettei tuollaisella pääse edes Pihtiputaan sanomiin.

   Poista
  6. Ylen Areena noudattaa politiikkaansa ja on poistanut Marokkolaisten kauhun, Aarne Juutilaisen, haastattelun. Vapaan maailman You Tubesta se onneksi löytyy.

   Poista
  7. En tiedä mikä omaan päähäni on tullut kun naamakirjan tuntematon kaveripyytäjä -
   mielestäni näytti heti marokkolaiselta, vaikka yhtä hyvin hän saattoi olla pakistanilainen tai vaikka suomalainen - sai kylmät väreet pintaan. Näin ei ollut ennen. En kuitenkaan anna pelon hallita elämääni, tai pelkoni ovat ihan muunlaisia.

   Jotakin siitä miten tähän on tultu, löytyy tästä pätkästä. Kannattaa katsoa. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/08/22/marokko-terrorismin-juurilla
   Siihen aikaan myötätuntoni oli vielä marokkolaisten puolella. Nyt elämäämme on tullut viha ja pelko mikä teilaa niin hyvät kuin huonotkin ja kaikki tummapintaiset epäilyttävät menevät samaan kastiin:) Surullista on nähdä vihan voima, joka kohdistuu myös viattomiin.

   Poista
 40. Ja unohtui kokonaan tuo Linkolan Pena, olen usein ollut samaa mieltä monesta asiasta. Vähempään tyytymien noin 100 vuotta sitten olisi pitkittänyt maapallolla viihtymistä ja jarrujen lyönti pohjaan 1960-luvulla olisi vielä ehkä auttanut vähän asiaa. Nyt metsät kaadetaan ydinvoimaloiden ja tuulimyllyjen vuoksi, autiot rannat iskevät tuulet, sateet ja myrskyt niskaan eri tavalla kuin ennen. Lintujen muuttoreitit tuhoutuvat ja villieläinten reviirit kaventuvat. Yök. Sähköä silti tarttetaan, olen paasannut tästä monesti ennenkin, mutta tuulimyllyjä ei.

  VastaaPoista
 41. Kannattaa tutustua vanhoihin valokuviin sadan vuoden takaa esim. Turunmaan saaristosta ja rannikosta. Melko vähän näkyy puita nykyiseen verrattuna.
  Eikä niihin tuulimyllyjen siipiin åaljoa lintuja lennä.

  VastaaPoista
 42. Miksi puut ja pöheiköt ovat peittäneet kaiken sen, mikä ennen oli paljasta? 

  Kun katson vanhoja kesätorppamme kuvia, niin pihalla oli luonnollista nurmimaata, eikä siitä ruohoa ajettu milloinkaan. Ihmiset olivat enemmän pihoilla ja tallasivat maata. Ei ollut tehoravinteita, jotka lisäävät vesaikkoja peltojen reunoilla ja edistävät vesien rehevöitymistä.

  Meidän torpasta näkyi esteettä merelle, ja nyt mökistämme, joka on samalla paikalla, mutta mäennyppylän päällä, ei näy kuin puskia ja puita ja merilintuja, jotka lentävät katseen alapuolella.

  Kyllä minä kirjoitin nimeni Hyötytuulen tuulivoimapuistoa vastustavaan hankkeeseen. Lähin mylly välkkeineen ja kohinoineen olisi käsittääkseni ollut parin kilometrin päässä sienimailla, jotka olisivat menneet ja tilalle olisi tullut leveä avohakattu raiskio. Nyt hanke näyttää kaatuvan vastustukseen. Tuulivoimaunelmoijat eivät näytä käsittävän, mitä tuulivoimapuisto oikeasti tekee metsälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään puista ja metsästä. Mutta nykyään häiritsee kun kotimaassa esim. junassa matkustaessa tuntee olevansa loputtoman vihreän putken sisällä. Nuoruuden aikaiset pellot ja laajat aukeat ovat poissa tai näkymättömissä.

   Poista