21.11.2017

Voihan Kiova
Tänään taloyhtiössä on lippu puolitangossa. Sen miehen muistoksi, joka kävi yhtenään isännöijän toimistossa valittamassa, että lipputankoa pitää siirtää, koska se ei näy hänen ikkunaansa. Nuorena hän oli ollut rauhanturvaajana Kyproksella, ja kulki usein vihreä baretti päässä. Kun hän tervehti, hän vei käden lippaan. Hänet löydettiin menehtyneenä jostain Horsmanperältä, jonne hän oli köpötellyt. Rouva jäi yksin, kotirouva, joka on ikänsä kulkenut miehensä varjossa, mykkänä mutta hymyillen.  Nyt hoitanut miestään, dementikkoa, kotona. Hänelle leskeneläke lie tarpeen.

Itse hämmästelen yksinelävien unohdettua osaa tukiviidakossa.  Moni yksinäinen on erotettu liitostaan, ei eronnut itse.  Eikö hänelle tulisi maksaa erotetun eläkettä?  On sekin kovaa, jos on leskeksi jääminenkin.  Leski saa kuitenkin kunnian  ja tarvittaessa komean leskenpuvun ja viehättävän suruhunnun, erotettu saa häpeän ja tyhjän. Katsokaa Googlesta vanhoja leskenpuvun kuvia,  siellä istuu komeaa matroonaa uuden leskeytensä tunnossa. 

Toinenkin asia leskeysglorian lisäksi on tänään hämmästyttänyt minua. Nimittäin se, että laittomasti maassa oleville puuhataan palvelupakettia monenlaisine tukineen. Tässä on jotain äärimmäisen epäloogista, joka tulisi korjata. Ehdotankin, että jotta vältyttäisiin tällaiselta älyttömältä ja epäreilulta  toiminnalta, niin avataan ne tukihanat kunnolla ja lyödään se leima sinne tulijoitten papereihin sen kummemmin asiaa tutkimatta ja perutaan lakikirjasta termi "laiton maassaolo".  

Ja lopuksi vielä yksi kummastelun aihe tänäisestä uutisvirrasta: poikien huonomman koulumenestyksen syitä ei vieläkään osata tulkita.  Miksi totuutta ei katsota silmiin? 

Milloin pojilta aletaan vaatia kirjan ja opillisen sivistyksen kunnioittamista? Milloin heitä opetetaan luottamaan maailman kärkiopettajiin, omiin opettajiinsa? Milloin heidän kanssaan luetaan yhdessä kirjoja sen sijaan, että heitä kuskataan jääkiekkoharrastukseen kolmena iltana viikossa? Milloin heille opetetaan hoivaamista, heikomman kunnioittamista, lähimmäisenrakkautta ja taiteen maailmaan perehtymistä?  Milloin vanhemmat oivaltavat? 

(Video ei liity millään tavalla mihinkään, ei edes Venäjän ydinposahduspäästöön. Otsikko puolestaan liittyy videoon.  Tai jos tarkkoja ollaan, video liittyy tämän päivän ajatuksiini Juha Hurmeen teatterikäsityksestä.)

142 kommenttia:

 1. Luulen, että kiekkojuniorit eivät ole läheskään heikoimpia oppilaita pojista.
  Osa on jopa keskimääräistä parempia koulussa.
  Syrjäytyvät pojat tulevat perheistä, joilla ei ole ikuna varaa laittaa yli viittä tonnia vuodessa yhden lapsen harrastukseen.
  Tämä ihan yleisen elämänkokomuksen perusteella.

  Samuli

  VastaaPoista
 2. Jääkiekko oli jutussani pieni provo, mutta totta toinen puoli.

  Se, että lapsen mukaan mennään harrastuksiin, on tietysti todella hyvä asia ja kertoo paljon vanhempien välittämisestä ja huolehtimishalusta. Ihannetapauksessa myös lapsen muuta koulunkäyntiä seurataan.

  Toinen puoli on sitten se, että urheiluhenki ei aina kulje asenteissa rinta rinnan lapsen pehmeän ja herkän taiteellisen tai muun henkisen puolen arvostamisen kanssa. Näin ei tarvitse olla, mutta on näitä nähty ihan tarpeeksi.

  Juuri uutisissa sanottiin, kun Pisa-tuloksia eriteltiin, että lapsen varakkuustaustalla ei ole merkittävää vaikutusta koulumenestykseen. Olen itsekin huomannut tämän: varakkuudella ei ole juurikaan tekemistä lapsen älyn ja pärjäämisenkään kanssa. Eroja ei ole.

  VastaaPoista
 3. Vähän järkyttyneenä olen joskus parikymppisiltä tenttaillut mm. maamme presidenttien kuvia. Eivät entisiä tunnista. Yleistieto niillä on usein paviaanin tasoa.

  Rahasta en usko lukemisen olevan kiinni. Opin lukemaan ennen koulua ja luin kirjoja ja sarjakuvalehtiä mielummin kuin tein mitään muuta. Koulussa olin enimmäkseen huono, putosin kärryiltä, kun lapsuusaikanani muutimme niin usein paikkakuntaa. Mistä se tarve lukemiseen tulee, en tiedä. En muista minua siihen erityisesti kannustetun. Faija ja useimmat sisaruksistani olivat/ovat innokkaita lukijoita. - Voi helkkari, kun sinäkin aikana olisin tehnyt jotain hyödyllistä!

  VastaaPoista
 4. Jostain syystä varakkaiden ja koulutettujen lapset kuitenkin pärjäävät elämässä paremmin. Hankkivat paremman koulutuksen ja saavat paremmat tulot.
  Poikkeuksia toki on, mutta tuo on se iso linja.
  Kaikki eivät lähde samalta viivalta vaikka kuinka olisi ilmainen koulutus. Aiheesta on tehty vaikka kuinka monta tutkimusta ja yksikään ei osoita päinvastaista.
  Lapsen perhetausta korreloi voimakkaasti myöhemmän menestyksen kanssa.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta. Jos vähän varattomammalla on älliä päässä ja hyviä numeroitakin, niin hänen tuleva opintiensä on paljonkin epävarmempi kuin varakkaan lapsen.

   Vaikka koulutus on ilmaista, se ei ole ilmaista - tämä paradoksi on taivahan totta. Jo keskiasteella opiskelu kysyy vanhempien kukkaroa. Kirjat ovat kalliita, ja muut koulutarvikkeet. Ja mitä pitemmälle kouluttautuu, sitä kalliimmaksi se tulee. On asuminen, ruoka ja kaikki mitä opiskelija elääkseen tarvitsee. Eivät nykyisetkään tuet kaikkea korvaa.

   Esimerkiksi minun itseni on aina ollut aika vaikea nielaista sanoja "ilmainen koulutus", kun pitkälle opiskelin, ja lähes yksinomaan takaisin maksettavalla lainarahalla. Oli aikoja, jolloin meillä ei ollut siskoni kanssa yhtään rahaa edes matkustaa kotiin tai ostaa ruokaa.Ja kuitenkin suoritimme kumpikin yliopistotutkinnon.

   Poista
 5. En epäile varakkaiden lapsien parempaa pärjäämistä. Tietoon en osaa suhtautua pelkästään työkaluna pärjäämiseen, tieto on itseisarvo. Kirjoihin, kirjoituksiin ja ajatuksiin voi paeta maailman paskamaisuutta. Tuntuu, että oma tietouteni on suurelta osin mahdollisimman triviaalia.

  "Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta olisi ihan pahvi?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varakas pystyy varojensa avulla jollain tavoin ostamaan opiskeluaan edistäviä asioita ja tietysti tavaraa.

   Voi hakeutua huippukalliille valmennuskurssille, voi ostaa heti omat kirjat eikä tarvitse jonottaa niitä ja viivyttää tenttiin pääsyä, voi ostaa kunnon ruokaa ja virkistystä jne.

   Kun perusasiat on kunnossa, opiskelukin sujuu paremmin ja usein nopeammin.

   Poista
  2. Epäilemättä niin. Tämä on se elukka, joka raiskasi kymmenvuotiaan, ja jota Turun Hovioikeus hyväili pusseista.

   Poista
  3. Luin juuri iltapäivälehdestä saman käsittämättömän uutisen, jonka mukaan hovioikeus HYLKÄSI - nyt on pakko huutaa - syytteen 10-vuotiaan tytön raiskaamisesta, vaikka mies oli ollut lapsen kanssa sukupuoliyhteydessä kerrostalon pihassa Pirkanmaalla. Oikeus ei kyennyt näkemään väkivaltaa tapauksessa. 

   Herra jumala, pitävätkö oikeustuomarit 10-vuotiasta lasta kypsänä päättämään halustaan sukupuoliyhteyteen aikuisen maahanmuuttajamiehen kanssa? Tuomio oli vain 3 vuotta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ei ollut näyttöä. Ja mitähän tuo kolmen vuoden kakku on istuttuna? Vuosi, puolitoista.

   Poista
  4. Tarkoitukseni on siis sanoa, että jos kymmenvuotias lapsi alistuu seksiin vieraan maahanmuuttajamiehen kanssa, jonka kanssa hänellä ei voi olla normaalia turvallista rakkaussuhdetta, kyseessä on aina manipuloiva raiskaus.

   Poista
  5. Kymmenvuotiaan paneminen on aina raiskaus. Kohta alkaa ulosheittäjäiset, sanokaa mun sanoneen. Ja virkansa puolesta tätä seuraaville poliiseille, että tervetuloa vaan mukaan.

   Poista
  6. "Kansnedustajathan ne lait tekee, ei me siitä olla vastuussa. Otetaankos, Börje, vielä snapsit, hiukoo niin se jättimäinen chateaubriand" - "On se vaan niin mukava päästä taas illalla perheen pariin näistä vastuullisista lainkäyttöhommista."

   Poista
  7. Laittomuuksiin en ketää halua houkutella, enkä houkuttele, mutta en voin välttyä ajatukselta, että minä itse ja suuri osa kansaa ihailisi sitä, joka laittaa napin Yousifin otsaan. Sankareita on vähän.Sellaista ei saa tietenkään tehdä, ei edes ysimillisillä, jotka takaisivat tehokkaan tuloksen.

   Poista
  8. Silmien välliin, silmien välliin, siitä se tokenee, sanoi Mannerheim. Kiitos ja kunnia, ikuinen arvostus.

   Poista
 6. Se minun täytyy myöntää, etten Kansa olen Minäminäminän ja Tuulikki Mikälien esitystä en ole katsonut. Ei yhtään vedä puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse on siis teatterikäsityksestä, ei lauluesityksestä. Salaisuus aukeaa, kun lukee kirjasta sen kohdan.

   Poista
  2. Tapani Kansan ensilauluista pidin, olivat kaikki käännösiskelmiä (?). Ajattelin että tuo tsaikkari sjungaa skodesti... Delilah ja muut bulit hoilit... Mut sit se jotenkin, tuo Tapsa, pimahti. En tiedä.

   Mutta tiedän että sen isä oli paperiduunari, Ahti ja Kotkasta, luottamusmies. Paperiliiton Liittokokouksessa - se on iso systeemi joka 4s vuosi - edustajien puheenvuorot oli rajattu 3een minuuttiin. Kun Ahti oli puhunut jo 4-5 minuuttia, puheenjohtaja paukutti nuijaansa ja yritti keskeyttää hänet, muistutti että "puheenvuorojen mitta on 3 minuuttia"... Ahti huitaisi kättään ja totesi "se on tarkoitettu niille joilla ei ole mitään asiaa", ja jatkoi. Puhui pitkään. Ja hyvin (piru vie), vaikka demari olikin.

   Poista
  3. Muistanhan minäkin lapsuudestani sen, kun naurettiin Delilahista: "Kaihdinta vasten nään pastorin raiskaavan Riittaa!"

   Poista
  4. Tom Jonesia, Delilahin alkuperäistä laulajaa, pidin ihan humppaheikkinä. Käsitykseni on korjaantunut, Tomppa on ihan saatanan hyvä. Kunnon bluesia Van Morrisonin kera.

   Poista
  5. Sitä paitsi idolini Waldemar Wallenius tykkäsi, kun facebookissa laitoin Van Morrisonia ja kehuin yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi laulujen tekijäksi.

   Poista
  6. Tuu sinäkin Mikis Facebookiin, siellä on kivaa ja lutuista, minä tykkään. Ja paljon söpöjä kissavideoita.

   Poista
  7. Minä en oikein tiedä mikä on Faceboki. Niistataanko sitä Nokkaan, niin kuin Kokkaa? A pitääkö ollaa parhaat vermeet päällä kun tulee sinne bailaamaan? Ja saaks lähtee himaan kun rupee nukuttaa? Saako ottaa pienet? Saako siellä muutenkin? Ja mitä? Satiaisiako jos saa? #toomeetako#?

   Kauheesti kysymyksiä... Eikä yhtään vastausta. (jumantsuikka)

   Ps. Eikun mä en oikeasti tiedä olenko Facebookia vailla, tai onko Facebooki minua vailla. - Kutkuttava kysymys, to be or not to be letra.

   Poista
  8. Ps. Kissoista tykkään semmoisista videoista jossa kissoilla häntä syttynyt palamaan. Ne on sympaattisia. Ainakin jos se häntä (HUIS, HUIS) saadaan äkkiä kämmeniä heiluttamalla sammumaan... Semmoset on kivoja.

   Poista
  9. No siitähän se lähtee, että Facebook on sinua vailla. Tuu vaan. Facebookin paras puoli on, että tapaa ihmisiä, jotka muuten ovat jo kuvioista kadonneet. Kissanhännän palamisia en pysty takaamaan.

   Poista
  10. Siis Tapani Kansahan on laulajana vitsi, en kestä hetkeäkään, jos tosissani kuuntelemaan ryhdyn.

   Tuo video on siis niin kauhea, että se menee jo ilon puolelle. Juha Hurme sanoo, että teatteri ei ole elämää, vaan elämisen esittämistä niin että esittäminen näkyy, on itseisarvo. Siksi teatterin tulee ilveillä, liioitella, parodioida, lyödä yli niin että katsoja näkee ilveilyn. Tätähän Tapani Kansa tekee. Mikä vartalon ketkutus ja mairea hymy! Häntä ei pidä katsoa tosikkona!

   Poista
  11. Vittu, minä sinun kanssasi neuvottele, Mikis, heti Facebookiin kuin olis jo!

   Poista
  12. Mikishän on Facebookissa, ainakin oman kertomansa mukaan. Mikä siellä Fasessa nyt niin hauskaa on?

   Minä en oikein jaksa lyhytviestintää, paitsi Whatsappia neljän läheisen kanssa. Liityin Twitteriin, mutta en jaksanut sitä, että lainaillaan vain muilta, ja liityin Instagramiin, mutta eihän siellä viestitä, pannaan vain kuvia ja haalitaan tuntemattomia seuraajia. En oikein jaksanut, kun huomasin, että päätarkoitus on seuraajien haaliminen, ei kuvien kommentointi.

   Poista
  13. Commedia dell’arte on alkuperäistä teatteria. Ehkä Hurme tarkoitti sitä, voi olla että ei. Iines.

   Siis Facebookissa joskus olin. En vaan tiennyt mitä siellä olisin tehnyt, minusta siellä oli niljakkaita olijoita, lähdin sieltä pois. Mutta eksyin. - En edelleenkään minä tiedä olenko sieltä päässyt veks, toivoisin, vai enkö ole? Halua sinne en! (samma på skååneksi: Jag vill inte ha det där!)

   Poista
  14. Tämä voi hyvinkin olla oikea tulkinta. Minulla on keltainen post it -lappu kyseisessä kohdassa, jotta mietin asiaa kunnolla!

   Poista
  15. Minulla oli ilo kuunnella Walesin tiikeriä Tom Jonesia livena pari vuotta sitte. Kävivät täällä, Jyväskylässä. Lauloi tosi hienosti ja kamalan lujaa. Ihmettelin, että miten siitä sellainen wolyymi lähtee. Sit se sen lisäks pomppi lavalla kuin vaginapallo. Sitäkin ihmettelin. Kun mielestäni hän on yli 7-kymppinen herra. Ihmettelin, että miten se jaksaa. Mutta jaksoi se vaan. (Jossain lehtihaastattelussa on sanonut että on nussinut elmänsä aikana noin 5tuhatta naista. Sekin vielä!)

   Poista
  16. Jostain luin, että Suomessa kulki keikan jälkeen hieman ottaneena jonkun suomalaisen kanssa. Hoilottivat yömyöhällä yhdessä Delilahia. Yhdestä kämpästä kuului vihainen huuto: "Turpa kiinni, luuletko joku Tom Jones olevasi!"

   Poista
 7. Mitäköhän emäntä on nyt taas lukenut? Paperittomiakaan ei Suomessa Suomen perustuslain mukaan saa näännyttää.

  Missä se tukipaketti siis on?

  VastaaPoista
 8. Tarkoittanet "paperittomilla" laittomasti maassa olevia?

  Minähän ehdotin rajojen reilua avaamista kaikille, jos kerran papereita ja lupia ei tarvita. Paikat vaan heti kaikille, niin se on sillä selvä ja säästyy viranomaisten aika ja työ.

  VastaaPoista
 9. Perustuslaissa (19 §) sanotaan:

  "Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon."

  Perustuslakimme ei erottele ihmisiä laillisiin tahikka laittomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanooko se perustuslaki myös, mistä ne rahat elatukseen otetaan?

   Ja tarkoittaako "jokaisella" kaikki maailman ihmisiä? Vai vain heitä, jotka sattuvat Suomen kamaralle pääsemään, esim. turisteina tai rajan yli livahtamalla?

   Suomeenhan voi tulla jokainen EU-kansalainen tuosta vaan. Heille kaikille pitää siis antaa ilmaiseksi asunto, elatus, hammas- ja muu hoito, lääkkeet, rahaa?

   Kyllähän vihervasemmisto on ennenkin älyttömyyksiä tehnyt, mutta tässä menee populismi jo liian pitkälle.

   Poista
  2. Siis jos jokaiselle tänne tupsahtavalle maksetaan ruuan ja asunnon ja toimeentulotuen lisäksi terveydenhoito tuosta vaan ja rajattoman ajan, niin mihin me maahanmuuttovirastoa tarvitsemme?

   Mihin Mankemang vetäisi rajan, vai saavatko kaikki tulla ja jäädä? Esimerkiksi Afrikasta on sanomalehtitietojen (HS) mukaan lähitulevaisuudessa tulossa sellainen turvapaikanhakijajoukko, jonka suuruista ei ole ennen näillä reuna-alueilla nähtykään.

   Paljonko Mankemang olisi valmis maksamaan lisää veroja ja montako viikkoa vuodessa olemaan palkattomalla pakkolomalla säästösyistä, jotta Suomi pystyisi elättämään kuusinumeroisen työttömän ja toimettoman joukon?

   Poista
  3. "Siis jos jokaiselle tänne tupsahtavalle maksetaan ruuan ja asunnon ja toimeentulotuen lisäksi terveydenhoito tuosta vaan ja rajattoman ajan, niin mihin me maahanmuuttovirastoa tarvitsemme?"

   Missä näin on ehdotettu?

   Poista
  4. Minä taisin kysyä ensin, joten ole hyvä ja vastaa ennen kuin kysyt lisää:

   Mihin vetäisit tulijoitten rajan, vai saavatko kaikki halukkaat jäädä ja olla maassa? Paljonko olet valmis laskemaan tulojasi kohoavien kustannusten vuoksi, vai otetaanko rahat muilta?

   Poista
  5. En ole velvollinen vastaamaan asiattomiin kysymyksiin.

   Poista
  6. Mikä kysymyksissä on asiatonta?

   Poista
 10. Olen täysin samaa mieltä perustuslain kanssa. Kukapa ei olisi?

  Kannatan kaikessa lainkuuliaisuutta.

  Laittomista ihmisistä en ole puhunut. Tarkkuutta käsitteisiin!

  VastaaPoista
 11. Ylempänä on puhetta aikuisesta miehestä, joka raiskasi 10-vuotiaan lapsen, mutta ei saanut tuomiota raiskauksesta. Tuo karmaiseva hovioikeuden päätös saa onneksi tänään jonkun tuomarinkin suuttumaan. Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen sanoo samaa, mitä jokainen terve aikuinen ajattelee: kymmenvuotias lapsi ei ole vielä kykenevä muodostamaan tai ilmaisemaan omaa tahtoaan. Ei etenkään sellaisessa asiassa, johon hänen kehonsa ja mielensä ei ole vielä kypsä.

  On suorastaan katastrofaalisen järkyttävää, että meillä voi olla noin puusilmäinen ja oppimaton hovioikeuden tuomaristo, joka ei tiedä mitään ihmisen biologiasta ja psykologiasta. Kenkää hovioikeudelle virkavirheestä. Ulos virasta. Lakipykäliä tulkittaessa täytyy olla koko konteksti hallinnassa. Ja jos jossain lasten raiskaus nähdään korkeintaan lievempänä hyväksikäyttönä, kulttuurissa on vika, jonkalaista Suomessa ei saa hyväksyä suvaitsevuuden nimissä.

  Näin siis oikeus toimi lehden mukaan: "Aikuista miestä ei tuomittu 10-vuotiaan raiskauksesta, koska tytön ei katsottu vastustelleen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuonna -73 kuollut isoäitini sanoi minua pastoriksi. Se oli suurinta mitä hän tiesi ja olin sanomisesta otettu. Ukkapukka pakanoille taatelin tallaajille minä tykkään saarnata, vaikkei pastorin hommat liipanneetkaan. "Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

   Poista
  2. Kyse on nimenomaan vietellen raiskaamisesta, miehen tavoite on ollut päästä purkaamaan seksitarpeitaan pieneen tyttöön. Tällaista kutsutaan meillä pedofiliaksi, jos sen tekee umpisuomalainen aikuinen.

   Lapsi ei käyttäydy raiskaustilanteessa kuin aikuinen nainen, eli ei huuda eikä raavi, vaan jäykistyy pelosta ja kauhusta tai sitten olettaa aikuisesta pelkkää hyvää tahtoa itseään kohtaan. Moni lapsi ajattelee, että kaikki mitä aikuinen tekee, on oikein, ja hänellä on lupa siihen.

   Kyseessä olisi ollut mahdollisuus katsoa tekoa fyysisen ylivoiman näkökulmasta, mutta siihen hovioikeuden tuomareilla ei ollut kykyä eikä sivistystä. Minusta tuomareitten nimet tulisi julkistaa.

   Poista
  3. Kunnioittaisin syvästi ihmistä, joka laittaisi napin Yuosufin, vaimikäsenimion, otsaan. Turun hovioikeus nyt on pelkkä vitsi, kivaa niillä siellä on keskenään.

   Poista
  4. En ihmettele tekijää - maailmassa riittää yllin kyllin kyllä paljon hirvittävimpiäkin tekoja tekeviä hörhöjä. Ihmettelen hovioikeuden tuomareita (?). Pitää silti olla, uskokaa huviksenne sama kuin minkä Kemppinen on sanonut, kun tietää itse: oikeudella on enemmän tietoa ko. asiasta kuin meillä. This is Pravda. Mutta...

   en kyllä pysty käsittämään mikä se niin "imputaatio”, tms. on, että 10-vanhasta tytöstä tehdään... no, mikä tehdään... vastuullinen ihminen, eli aikuinen? En kyllä ymmärrä. Onhan noita ikärajoja jo merkityksettömimpienkin asioiden suhteen vaikka kuinka.

   Kuvittelen että tämä päätös muuttuu Korkeamassa Oikeudessa.

   Poista
  5. En minä koskaan aiemmin muista lapsia näin kaltoin kohdelluiksi, väärin ymmärretyiksi, kuin Turun huvioikeuden päätöksessä. Dementiako siellä höpöoikeudessa vaivaa vai ihan normaali ylimielisyys ihmisiä kohtaan?

   Poista
  6. Ei nyt laiteta nappia kenenkään otsaan, vaikka mies meidän kulttuurimme arvopohjan mukaan on omahyväinen peto. Toivon ja oikeastaan vaadin, että mies saisi tuomion törkeästä raiskauksesta, eli väkivallasta. Raiskaus on kaikissa viettelymuodoissaankin lapsen kohdalla raiskaus, ei hyväksikäyttö.

   Poista
  7. Törkeä raiskaus, eikä sitä saa ikinä anteeksi ihmiskunnan tai Jumalan edessä. Turun hovioikeus kärsinee dementiasta.

   Poista
  8. Ihmiset jaksavat meuhkata #muakinonkähmitty- kampanjasta, jostain #tissituijottelusta ja #pakarapuristelusta, ja tällaisen lapsenraiskauksen kohdalla ne eivät välitä vaan kääntävät selkänsä.

   Poista
  9. Jos tällainen omalle kohdalleni sattuisi, siis että minä olisin tuon tytön isä, luulen että en sanoisi yhtään mitään. Luulen, että en sanoisi kellekkään yhtään mitään.

   Mutta tekisin.

   Kyllä, ottaisin oikeuden omiin käsiini. Enkä usko että se käsilläni kovin paljoa painaisi, oikeus.

   Ps. Muistatteko muuten miten Minna Canthin "Työmiehen vaimon" näytelmän viimeinen repliikki kuuluu? Autan muistianne: ”Teidän lakinne ja oikeutenne, hahaha – Niitähän minun pitikin ampua!”

   Poista
  10. Ja hyvä, ylpeä Ylermi, tappoi Yousufin. Kaikki oli hyvin, vain uutta marokkolaista pelättiin. Marokkolainen tappaa talossa ja puutarhassa, sekopää murhaaja kun on.

   Poista
  11. Canthin repliikit on muistissa, kuuluu niihin kirjailijoihin, joista piti tehdä monenlaista esseetä ja tutkielmaa.

   Saapas nähdä, miten Ylen A-studio pesee tänään raiskaustapauksen tuomarit puhtaiksi, koska. Ja raiskaajahan on uhri, globaalin epäoikeudenmukaisuuden uhri.

   Poista
 12. Lähettäkää Zimbabween lisää kehitysapua! - Armeijan tukema uusi hallinto tarvitsee sitä, pyssyt ja luodit ovat kallita. Eläköön vapaus, eläköön rauha: rauhaa, rakkautta sun muuta rähmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kirjoitti jossain, en nyt kännipäissäni muista missä, että
   Vireä ja tarmokas, nuorekas, aikaansaava ja ulospäin suuntautunut 93-vuotias hakee töitä.
   . Ihana hakuanomus. Toivottavasti hän ja työnantajat kohtaavat toisensa, se nyt on vähintä, mitä voi toivoa. Kun on niin virkeä vekkuli vielä! Ah. Ja jostain kaukomailta kotoisin... sekin vielä! (tähän taustalle rumpujen kuminaa ja Tarzanin UUAAUUUAAAUUAA) - Täällä toimittaja Hertta Korvakuuloke YLE:n "Päivää taas kuulijani" ohjelman vetäjä. (Joka istun tällä vinoon kaakeloidulla WC-pytyllä täällä hirvittävällä ulkomaanajankohtaisstudiolla, jossa paleltaa, ja sataa lunta ja tekee mieli röökiä...) Tavataan taas ensi tiistaina! (rakkaat paskapäät) Näkemisiin!

   Poista
 13. Vähän pännii se että olen Jyväskylän Kirjastojen Lainausosastolla n:ro 1 joka on varannut kirjan... tämän Hurmeen kirjan jonka nimeä en nyt edes muista... tämä ei ole diivailua, koska nyt äkkiä muistan "Nyljetyt ajatukset". Mun pitää lukea se ennen kun pystyn sanoon siitä mitään. Koska olen päättänyt, visusti, että mitään etukäteisinformaatiota en ko. opuksesta ota. En lue Wikipediaa. Enkä muuta. Tai luen minä aamuisin Helsinginsanomia. Samalla kun siemailen teetä. Ja pureskelen leipiä (2 kpl, toinen tumma, toinen blondi) joiden päällä on sekä juustoa että shinkkua... Juustoa toki enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoksessa on lähemmäs 500 sivua. Itse olen nyt sivulla 257. Vaan jutustelu ei Einesbaarissa vanhene, jos teillä pojilla nuo lukuhommat sujuvat vähän hitaammin. Eli Tapsa jos luet tämän, älä suotta kiirehdi, vaikka kivahan se olisi saada se alustus aika pian. Kunpa lukijoita sitten ilmaantuisi.

   Poista
  2. Tapsat ne vaan pimahtelevat!... Varmaan niin on. Töissä meillä oli yksi Tapsa joka armeijassa oli ollut polkupyöräkorjaaja, ei se mielestäni pimahtanut olla, vaikka vetikin yhden Toinin naistenpyörän ketjut ihan soikeiksi. Prässipoikana Kankaalla pyöri. Kerran Helsingin yössä, kun kesäilta joka puolelta kutitti minua, tapasin Vanhan Kellarin terassilla erään toisen Tapsan... ei hänkään ollut "pimahtanut". Myöhemmin Prahassa, oliko se nyt ravintola Vltavassa? saattoi olla? tapasin taas saman Tapsan; hänellä oli joku rockki-paita päällä ja hän mursi kieltä vähän pehmein scuhuässin mutta puhui silti selkeää saamea. Ja välillä viroa. Mielestäni Hän kuullosti järkevältä, ja ihme kyllä myös oli sitä; ymmärsin sanan sieltä, toisen täältä, olin vakuuttunut. (Koska mielestäni hän oli ymmärtävä ihminen.)

   Poista
  3. Pojat lukevat minkä ehtivät... (huokaus). Toissapäivänä luin Nabokovin kirjan "Luzinin puolustus", kun halusin vastata Kemppiselle; siinä on 216 sivua, aikaa meni multa 2 h 39 min. (Mutta siinä välillä velipoika soitti mulle ja juttelimme. Ja kerran kävin vessassa. Ja pari tai peräti kolme minuuttia tuhlaantui siihen kun söin erään hedelmän, eli aprikoosin.

   Paavo Väyrynen lukee kyllä paljon lujempaa kun minä, en minä muuta väitä. Mutta aika lujaa minäkin lue. Toinen asia on sitten mitä siitä lukemisesta mieleen jää, no jaa, välillä jää vaan mieleen sidesanat... että jotta koska kuin kun ja jos... Eipä paljoa muuta. (huokaus)

   Poista
  4. Hurmeen ajatusvonkaleet ovat nylkemistä vaille valmiiksi virutettu. Yritän pidätellä. Yrittäkää pojat nyt lukea, kulttuurista siellä vaan puhutaan.

   Poista
  5. Ei perkele, olen sitoutunut lukemaan, mutta viidestäsadasta sivusta en suoriudu. Pakko harppoa ja kertoilla muistamaani. Hyi helvetti, että kirjoittavat pitkiä runoja.

   Poista
  6. Noh, kyllä näitä Aimon ja Köpin "harharetkiä" mieluusti lukee, ja välillä saa nauraakin. Itselläni on kirjan luettu osuus niin täynnä keltaisia post it -lappuja, että kirja on paksuuntunut puolella. Osan Hurmeen lausahduksista olen lisäksi valokuvannut kännykkään.

   Poista
 14. Yleensä luotettavan median mukaan, kuten ylempänä on jo kauhisteltu, Helsinki tarjoaa siis paperittomille eli laittomasti maassa oleville mm. toimeentulon, ilmaisen majoituksen, ruoan, lääkkeet ja hammashoidon.

  Päätös on äkkiä arvioiden älytön, mutta samalla tässä paljastuu vielä kauheampi asia: laillisesti Suomessa olevat pakolaiset ja suuri osa samoilta seuduilta maahan muuttaneista asuvat ja elävät täällä todellakin herroiksi meidän kustannuksellamme - heille annetaan ilmaiseksi ihan kaikki asumisesta ja ruoasta ja lääkkeistä ja hoidoista lähtien ja vielä käyttörahaa, etteivät vaan radikalisoidu!

  Eihän näet voi kuvitella, että laittomasti olevat saisivat enemmän kuin täällä jo laillisesti olevat. Ei todellakaan ihme, ettei niitä maahanmuuton oikeita kustannuksia millään saada laskettua.

  Miltähän suomalaisista vaareista, mummoista ja sairaista tuntuu, kun ei heillä vaan ole vastaavia etuja. Kaikesta laskutetaan viimeisen päälle.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Dickensin Oliver Twist, minä haluaisin lautasellisen lisää soppaa. Maahan muuttajista minä tykkään, kullin työntäisin jokaisen naisen suuhun. Metoo.

   Poista
  2. Tämä on 4s Tapsa.

   En minäkään ymmärrä sitä että jos on tehty lakipykälä tai asetus, ja todettu se vääräksi, niin sitä parannellaan sillä että tehdään siihen joku sivulause, joka on toisella lailla väärä. Ja kun sitä aletaan oikoa, tehdään taas uusia vääryyksiä. - Tätä tapahtuu nyt koko ajan SOTEssa, mutta tätä on tapahtunut koko ajan - alusta alkaen - siinä lainsäädännössä mitä on tehty ns. tänne väkisin (ei kiintiöpakolaisille) muuttajille... Jotain tähdellisempääkin pitäisi tehdä ennen kun Perussuomalaisia täällä on 98 % meistä n.s:sta "normaaleista". (jotka tuossa tilanteessa olisimme erittäin epänormaaleja)

   Hmnhy.

   Poista
  3. Joskus tulee vielä hyvä päivä, kun laittomia ruvetaan tappamaan. Ihan huumorillahan minä vain, Moralla ja kirveellä, tarvittaessa ruuvimeisselillä, minä aion omasta osuudestani suoriutua. Miksi medän täytyy ottaa syyrialaisista, marokkolaisista ja neekereistä ne kaikkein huonoimmat? Ikinä töihin kykenemättömät läjät . Hyvä on, en tiedä, onko hyviä marokkolasia edes olemassa. Tai tiedän minä: ei ole.

   Poista
  4. Miksi meillä on diplomaattisuhteet marokon kanssa? - Ei olisi, jos minä päättäisin asioista. Eikä marokkoa ikinä kirjoiteta isolla.

   Poista
  5. Tulkaa poliisit mut hakemaan. Olen rasistiroisto ja vihaan noita ryösteleviä ja raiskaavia marokk...ulkomaalaisia.YÄK, muhammed!

   Poista
  6. Näinä aikoina mietin usein, mitä uskaltaa kirjoittaa sanomalehtikeskusteluihin, joihin harvakseltaan osallistun.

   Tapanani on kirjoittaa rauhallisesti, asiallisesti ja ehkä muoto-opillisesti hyvin ja perustellen. Kuitenkaan niitä ei aina julkaista, vaan ne joutuvat ennakkosensuuriin, koska ne eivät aina vastaa lehden linjaa. Eivät ne ole vihapuheeksikaan luokiteltavia kommentteja. Supo ei niihin puuttuisi, eikä Marko Forss.

   Minun on vaikea sensuroida tekstejä, koska haluan antaa kaikille ihmisille äänen. Olkaa siis, arvoisat ja rakkaat kommentoijat, itse omia sensoreitanne ja miettikää sitä, että Supo, ja varmaan nettipoliisikin, joskus vierailee näilläkin sivuilla etsimässä vihaa. Tämä on kai realiteetti, vaikka mieluummin soisin, että Supo lukisi parempaa kirjallisuutta kuin ihmisten tuskanparahduksia.

   Poista
  7. Tapsa, kävin juuri katsomassa yhtä naapuriani, vanhaa mummoa, joka ei pääse kotoaan liikkumaan. Hänellä on pieni siivoojan eläke ja diabetes, ja hän jättää lääkkeet monena päivänä ottamatta, jotta kestäisivät pitempään. Välillä hän puolittaa pillerin, jota ei saisi halkaista. Eläke ei yksinkertaisesti riitä kuin vuokraan, ja heikonlaiseen ruokaan. Ei hän mitään kotipalvelua voi ottaa, sillä maksullistahan se on. Hän on kahdesti saanut diabeteskohtauksen ja pudonnut tuoliltaan, mutta sairaala heittää hänet seuraavana päivänä takaisin kämppäänsä, jossa ei ole lääkkeitä, ei lämmintä ruokaa ja josta hän ei pääse itse edes pihalle. Mikä kauheinta, näitä hoidotta, lääkkeittä ja väliin ruuattakin jätettyjä vanhuksia on Suomessa joka kunnassa. Dementikkovanhuksia hoidatetaan kotona iäkkäiden puolisoiden omaishoidossa, jotta säästetään rahaa. Mihin sitä rahaa oikein säästetään?

   Poista
  8. Olet oikeassa, Iines. Minä toivon ja vuotan gestapon yhteydenottoa. Viekööt minut linnaan, voi neekeri sentään. Neekerin neekerin neekeri sentään.

   Poista
  9. Minut ne sinne vievät, koska vastaan viime kädessä blogin kaikesta sisällöstä.

   Valvokaat siis, hereät kommentoijat, pitäkää lamppunne palamassa, sillä ylkä voi tulla milloin vain. Ja ellette halua lukea Kalteri-Iinestä.

   Poista
  10. Ihminen, joka jättää työelämän ja istahtaa levähtämään (ansaitulle) elekepäivilleen... on menoerä yhteiskunnalle. Se, että hän sairastelee, maksaa yhteiskunnalle entistä enemmän. En väitä että vanhuksia tämän takia kohdeltaisiin huonosti, en väitä että heitä myöskään sen takia kohdeltaisiin hyvin. Rahasta on kyse, sen puutteesta, se näkyy niin, että työelämästä poissiirtyneet ihmiset priorsoidaan viimeisiksi. Joka mielestäni on oikein. Lapset ovat tärkeämpiä, lapset.

   Itsekin olen jo eläkkeellä, ei minulla tässä oma lehmä ojassa ole, päin vastoin. Tietysti toivon että minua kohdeltaisiin yhä, ja myös myöhemmin, ihmisenä. Vaikka päivä päivältä olen entistä vanhempi.

   Lapset on kumminkin tärkeämpiä.

   Poista
  11. Kauniisti ajateltu, mikis, ja noinhan se on, jos katsoo vain tulevaisuuden näkökulmasta.

   Minusta näitä asioita ei kuitenkaan oikeastaan pitäisi ollenkaan rinnastaa, sillä yhtä hyvin voisi rinnastaa vanhukset johonkin muuhun sosiaalimenoerään. Kaikki ovat tärkeitä, ihminen on aina tärkeä, oli hän vanha tai nuori.

   Voisi mieluummin ajatella vanhuksia siitä näkökulmasta, että ikääntyessään vanhus muuttuu yhtä avuttomaksi kuin lapsi: ei pärjää läheskään aina omillaan. Sivistynyt yhteiskunta ei arvota kansalaisiaan, vaan pitää huolen heikoimmistaan.

   Poista
 15. Täytyy myöntää (ottaa lippalakin päästään ja kumartaa) että kirjoitustapani (tai "tyyli") on tullut tiensä päähänsä. Selitän, mitä tarkoitan.

  En osaa keskustella. Kun te puhutte tosissanne (oi, miten tosissanne!) jostain, minä vain etsin kohtaa (= sivulause, väärä sana) millä keskustelunne saa sivuraiteille. Alan pölistä mielettömyyksiä. Ei, en minä kuvittele että tekosissani onnistuisin - en muutenkaan kuvittele itsestäni liikoja, mutta muuten vaan. (hymyilee, ei ei hymyile... irvistää) Muuten vaan. Mitä hittoa muuten vaan!!! (valahtaa lakananvalkeaksi) En ole kenenkään mielipidettä vastaan, jokaisella on oikeus olla sekä oikeassa että väärässä, usein se on sama asia. Käytän koko ajan paradokseja, ironiaa, satiiria. Siksi olen niin altis myös vittuilemaan, kenen tahansa kanssa. Aikoinaan kuvittelin kirjan (siis kirjoittavani kirjan) jossa kaikki käsitykset olisivat yhdenvertaisia... Aleksandr Solženitsy sitä yritti, kunnianhimoisin kirjailija mitä koskaan on ollut, ja siksi suurin epäonnistuja. Ei! Kukaan ei pysty sellaiseen - kirjoittamaan/säveltämään/maalaaman asioiden kaikkia puolia. (Niitä kun on enemmän kuin aika/avaruudessa tasoja.) - Minulla on synkkiä ajatuksia politiikasta, tai siis ihmisten suhteista toisiinsa - eikös se oli sosiologiaa, en tiedä? Amatööriluonnontieteilijänä olen optimisti tulevaisuuden suhteen. (ulkoisesti - kuin retiisi - pessimisti, sisimmältäni optimisti)

  Tiedän, että voin olla täysin väärässä. (miettii) Silloin olisi ollut parempi ettei olisi sanonut mitään. Mutta tiedän, että kuka minun mielipiteistäni on vakuuttunut, joku mielenhäiriöinen ehkä - en usko että kukaan muu. Eli... Hepsskuppuu sitten vaan jos oon väärässä, mitä sev väliä, tanssikaa oi tytöt, tanssikaa. (koska kohta teitä ei enää ole. olette vanhoja ämmiä. ja ne äijät, #metoo jotka aikoinaan teitä kiihkoisasti kouri, ovat jo 15 vuotta sitten kasvattaneet hautausmaalla koiranputkia... tanssikaa, oi ämmät, antakaa menneidwen olla, elämää on niin kauan kun sitä kestää... oi, Leidit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjellinen vuodatus, eikö vain?

   Ilman tyhjänpäiväistä runoilua: eikö olisi järkevämpää elää tätä hetkeä sellaisena kuin se on, eikä kuvitella joutavanpäiväisiä... Kaikkiahan teitä, siis teitä neitosia, on viety (hameet hulmuten) perhosvalssiin kimaltelevien kristallikruunujen alla... eikö totta? Ja me kadetit, seksuaalihäiriköt, #toomee, kuin Narvan kanuunat, olemme käsivarsillamme suloisia osia teistä kannattaneet... Satumaasta Satumaahan. Eikö totta?

   Ja nyt, kun me kumpikin pistämme tekohampaamme kellumaan omiin vesilaseihimme, PLUMPS, ja samalla sanomme toisille - pilke silmäkulmassa - "hyvää yötä, rakkaani" (käsi kättä koskettettaen)... tulee luoksemme NukkuMatti. Se tulee hiljaa, koska sillä on syylingin jalassa, ja syylä nenänpielessä; se katsoo meitä vähän aikaa pää kallellaan... eikä heti ala heittää unihiekkaa. Koska nehän koisaa jo, vanhat jäbät. Ei heihin (kallisarvoista) unihiekkaa kannat tuhlata. Oy jeah.

   kirj. mikis, 19+ -v.

   Poista
  2. En toivo, mulla on paha olla ny, että mua kehuttaisiin. Toivon että saisin tietää olenko väärässä, kun teille pölisen. Sanokaa. Muistan asioita, unohdan myös paljon, fifti-fifti. Narsistit ovat vahvoja ihmisiä, en ole narsisti. Elän liian paljon toisten ihmisten ehdoilla, koen heidän ongelmansa ominani, ei niin saisi. Koska se ei tee minusta HYVÄÄ ihmistä, se tekee minusta vain surullisen ihmisen. Aikoinaan ihailin Antti Eskolaa - ja syystä! Kerran hän kysyi meiltä, minulta ja Ainolta (hänen kurssinsa priimusoppilaalta, jonka kanssa silloin olin tekemisissä, ja joka lainasi minulle Camus'in kirjan "Sivullinen", että "miksi te itse ette näitä asioita julki tuo. Minunko ne kaikki pitäisi tehdä". No, tarjosi meille teräviä, hänen kehoituksensa ei ollut provokaatio vaan kehoitus toimia. Hän oli ja on edelleenkinon hieno ihminen, Antti.


   Hitsi, nuoruudesta muistaa kivojakin juttuja. Olihan niitä, kivoja juttuja, enemmän kuin ikäviä. Joita kyllä kanssa oli aika perkeleellisesti. Kaikkea sattui. Rouva Majanlahti, taisi kuolla tänävuonna, sanoi minulle että "ikinä en ole tavannut yhtä tyhmää ihmistä kuin sinä, siis selkäni takana minusta, ja siksi siihen oli niin helppo loukkaantua. Ei sev väliä. Mikko Majanlahdesta diggasin. Näyttelijöissä on hirveen vähän intellektuelleja, ohjaajissa niitä on, on pakko olla. (Ainakin jonkin verran.)

   Muistissa on paljon, ei... enemmän, on ikäviä juttuja. Mustia pilviä.

   Poista
  3. Mikis, et ole väärässä, sillä ei se niin mene, että joku meistä on oikeassa, joku väärässä. Ei, vaikka meidän aikamme on hienosti sanottuna polarisoitunut - kuten hienot sanovat. Kukin puhuu omaa totuuttaan ja siinä lyödään yhteen sanan säilällä.

   Itse olen tämmöiseen tottunut jo työstäni, jossa piti saada ne teinixit ajattelemaan paitsi omilla, myös toisen aivoilla. Sieltä jostain laitojen välistä se totuus, tai realismi, jos semmoista on, sitten pulpahtelee. Usein ajattelen niin, että pölinä on kaikkein tärkeintä, sillä se on kuin suitsimaton hevonen tai valjastamaton koski. Se antaa enemmän kuin intohimoisinkaan paasaus totuudentorvena - viittaan etunenässä itseeni.

   Poista
  4. Antti Eskolaa minä kunnioitan ihan tavattoman viisaana miehenä. Samaa mieltä en ole kanssaan monestakaan, mutta nöyränä painan pääni hänen viisautensa edessä.

   Poista
  5. Mikis, tekstiäsi luen ja sulattelen. Hienoa.

   Poista
 16. Mehän tanssimme, mikis, mutta kiipeämme myös ylöspäin, ja taas tanssimme, mutta tiedämme kuitenkin kuin Kahlil Gibran, että vasta kun olemme päässeet vuoren huipulle, tulemme todella kiipeämään. Ja vasta kun maa on vaatinut jalkamme ja kätemme, tulemme todella tanssimaan.

  Eli mikis, ensin meidän ämmien on annettava kaikkemme ja duunattava monenlaista, vasta sitten tanssimme. Oi miten me tanssimme!

  VastaaPoista
 17. Minä hypin, minä kopin, minä saatana slumpin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän tämäkin tarkoitti? - En enää muista.

   Poista
 18. ja pääskynen lensi tanssivien tyttöjen huoneeseen

  Surullinen olen, surullisia olette tekin, emme aina tiedä sitä. Vaikea sanoa enempää. Vysotskin sanoi sen ihan eri lailla. Menen nukkumaan.

  VastaaPoista
 19. Aikojen alussa loimme rikuriemun yhdessä broidini kanssa. Hän kysyi, minkä haluan nimimerkiksi. Vastasin, että pistä nyt vaikka Riemu-Riitta! Siitä hän siloitteli tämän nykyisen. Ja lähti pois kolhoosista muutaman viikon jälkeen. Hyvä niin, hänen tekstinsä ovat vielä minunkin kauheampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sinunkin tekstejä kauheempia? Johan valahtelet.

   Poista
  2. Maisteribroidini ei aina yllä minun korkealla liitävälle tasolleni. Epistolaa olen kuunnellut yhä uudestaan ja uudestaan, se on hieno.

   Poista
  3. Se on hieno. En tiedä tuon Bellmannin laulun taustaa, luulen vain että tässä hän vain vittuilee... Tuo Ulla on siis kadunvarrelta - viattomuus kadulta - löydetty hutsku. Jonka tuo hilpeä ryyppyseurue (= miehet) vievät hänet pieneen punaiseen torppaan jossa kohtelevat häntä kuin kuningatarta... Sitten yks jos toinenkin sammuu, luulen että myös Bellman itse, mutta joku pääsee kumminkin pukille... hyvä että edes joku.

   Tällain tämän laulun ajattelen. - Mutta ON se Hieno!

   Poista
  4. Ei sittenkään! Kuuntelin sen uudestaan... ei tuo Ulla mikään huora ole, hienostoneiti on. Mutta... kerrankos sitä erehtyy väärään porukkaan, ei sen niin väliä. Oppii.

   Ullat ovat kivoja!

   Poista
  5. On mitä on, mutta kappale saa minut melkein itkemään. Sen kauneus on ihanaa.

   Poista
 20. Siis oikeastiko raiskaaja, vieläpä lapsen, ei tuomittu kuin Pahoinpitelystä?

  Kamalaa!

  Saisinko kuitenkin linkit tänne, voisin yrittää tehdä jotain.

  Olen aiemminkin toiminut seksuaalirikollisia vastaan..,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, kaivelepas itse nuo lehtiuutiset vaikka Googlesta. Niitä on joka lehdessä ja monilla keskustelupalstoilla. Mies on jo saanut tuomion, joskin juttu mennee vielä korkeimpaan oikeuteen uuteen käsittelyyn.

   Poista
  2. Tuomio tuli törkeästä hyväksikäytöstä, ei törkeästä raiskauksesta, joka se tottakai oli. Näin tuomio olisi ollut mitä todennäköisimmin pari vuotta korkeampi. 

   Kun se nyt oli kolme vuotta, se tarkoittaa sitä, että lapsenraiskaaja on vuoden puolentoista jälkeen vapaa. Ja koska tuomio ei käsittääkseni saa vaikuttaa turvapaikka-asiaan, hän voi aivan hyvin saada Suomesta turvapaikan pahalta maailmalta.

   Poista
  3. Se on näemmä tuo maahanmuuttajakiima kaikista kiimoista pahin, se tuhoaa järjen juoksun kokonaan. Suomi on ihan huippua väkivaltatolastoissa, lapsiin kohdistuvassa väkivallassa erityisesti. Seksuaalinen väkivalta alaikäisiin on jopa eräiden lahkolaisliikkeiden "kestotuote" eikä näitä ukkoja saada käräjille koskaan.

   Erinomaista kuitenkin, että seksuaalinen väkivalta kiinnostaa. Siitähän tuomitaan tosi lievästi ja se on tuomioistuinten ansiota. Tai vika.

   Kerronpa yhden tosi tapauksen läntisestä Suomesta. Eräs isohkon kerrostaloalueen huoltomies, siis talkkari, käytti seksuaalisesti hyväkseen 10-14 vuotiaita lapsia useita vuosia, kunnes juttu alkoi purkautua. Tuomio: kolme vuotta. Olisi ollut silloinkin mahdollisuus antaa 10 vuotta, mutta mies tuomittiin alimman rangaistuksen mukaan.

   Tämä on maan tapa. Kyllä. Tulisi olla kovemmat rangaistukset, mutta tuomareistahan se on kiinni. Ja lainsäädännöstä. Ei siitä, onko lapsiin sekaantuja ulkomaalainen vaiko ei.

   Poista
 21. Char, senkin rasisti. Marokkolainen on hieno mies, välillä sortuu, kun kohtaa epäoikeudenmukaisuuksia ja suoranaista sortoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku tappaisi tuon lapsen raiskarin, minulle tulisi itku ja surku.

   Poista
  2. Terveisii vaan Turun Hovioikeudelle! - Hyvin menee, mutta menköön. Ai perkele, että olette hyviä lain asiantuntijoita!

   Poista
  3. Jos nyt kauheasti laitatte nappia joidenkuiden ryhmien otsaan, niin kehotan vakaaseen harkintaan ja itsehillintään. Tai saatte kohta lukea Kalteri-Iineksen blogia Kiven sisältä.

   Poista
  4. Juu, juu, mutta älä ymmärrä minua väärin. Raiskaria ymmärrän ja sanoilla hyväelen. Enkä haluaisi häntä tappaa.

   Poista
  5. Jos joku kuitenkin päätyisi tappamiseen, minä sanoisin: Oho!

   Poista
 22. Tekstejä ei ikinä pidä ymmärtää muuten kuin siten, mikä kirjoitettu on. En ikinä kirjoita vastoin itseäni, kaikki se siinä lepää, suoraan sanottuna suurin piirtein, mitä jättänyt olen. Terveisii ja hyvää oloa vaan muhamedille ja allahille!

  VastaaPoista
 23. Iines täällä, vähän ylempänä, puhui kauniisti vanhuksista ja heidän hoivaamisestaan. Olen samaa mieltä, vaikka välillä olenkin eri mieltä, mitä Iines. "Yhteiskunta on yhtä sivistynyt kuin miten se kohtelee vanhuksiaan." Olen jostain tuon lukenut, tai en ole varma, voi olla että olen sen itse keksinyt. Totta se silti on. (En väittele aksiomejani vastaan.) Mutta kuten sanoin, että jos rahasta on pula, se pitää priorisoida.

  Ja nyt, vasta nyt, muutun satiirikoksi...

  Vanhoille sedille ja myös alkoholisoituneille tädeille ei niin tärkeää ole ostaa mitään "vaippoja", tai dödöjä. Tai älyttömiä älypuhelemia. Vittu, ne niitä kaipaa, yhtään. Ruoankin ostaminen heille on hukkaan heitettyä hötsköilyä. Ainoa asia, mikä heitä ilahduttaa, on se, että annetaan heille ilmainen piikki Alkoon. Eli eläkeläisalennus = 100 %. Muutaman vuoden siinä kekkuloisivat, ja hauskaa heillä olisi, pomppisivat kuusen ympäri juhannuksenakin ja laulaisit "hei rullaati rullaati rullaa hei". Sitten heidät, kun lopettavat, siististi tampattaisiin nurmen alle. Ja istutettaisiin sille nurmelle kukkia... kukkasia. - Tämä olisi mielestäni inhimillistä. Ja kyllä me muut juopot ton Alkon voiton hetkittäisen notkahduksen korjaisimme kun ryyppäisimme vähän enemmän. Suomi 100 -v. Hyvinvointia kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perkele, hyvin puhuttu. Tuohon minä tähtään. Terveystarkistuksessa sain lähes kiitettävän. Maksa-arvot ja kolesteroli parasta laatuluokkaa. Verenpaineeseen sain tehokkaammat lääkkeet ja keuhkoahtaumasta lääkäri piti minulle saarnan. Henki kyllä kulkee, kun heti aamusta saan punaista Westiä (7,80€ iso täyteläinen aski, sopii myös lapsille)

   Poista
  2. Noh, muistanette, rakkaat konjakin ystävät, alakaappini runsaine ja alati kertyvine konjakkivarantoineen. Otan joka joulu sieltä yhden putelin, ja vien tälle mummolle joulukukkasen kylkiäisenä. Näkisittepä mummon silmät. Alkavat tuikkia kuin tähtöset pakkastaivaalla. Nyt, kun sain tietää mummon diabeteksesta, kakkostyypin tosin vain, en tiedä, onko se puteli hyvä idea.. Mutta katsotaan nyt.

   Poista
  3. Juu, mutta minun 0.7 litran Coronani on loppu. Brändi on paljon konjakkia parempaa, cognäkkiä juovat vain sivistymättömät. Nyt taidan harppoa sillan yli kirkkaampiin valoihin...

   Poista
  4. On se.

   Isäni sairasteli sydänjaverisuonitautia, infarktiin - taisi olla 4s - myöhemmin kuoli. Hän tykkäs hirveesti valkoisesta läskistä. Äitini, joka oli huolissaan isäni sydämestä, kysyi kerran lääkäriveljeniPertiltä, että voiko isälle joulupöydässä antaa läskiä... Pertti naurahti, "kyllä voi". Ja jatkoi vähän myöhemmin "ei sillä mitään merkitystä enää ole".

   Hän oli hyvä lääkäri, oman kurssinsa priimus, miksi hän olisi sievistellyt sanomisiaan. No, ei mikskään.

   Tarkoitan,
   että jos näkee Kuoleman istuvat ihmisen olkapäällä, miks sille rupee valehtelee, että "kyllä se siitä, kun aamulla juot 10 jugurttia, ja teet 5 etunojapunnerusta, ja et syö läskiä... ja kupillisen juot illalla konjakkia, kyllä se siitä."

   Mutta ei se siitä.

   Poista
  5. Faija kuoli 47-vuotiaana sydänkohtaukseen. Minä olen jo yliajalla.

   Poista
  6. Jumalauta, että kakarana pelkäsin, kun broidipuoleni hakkasi hullua faijaani. Veri lensi ja faijan naama oli jälkeenpäin kuin lähi-idän kartta. Sellaista se elämä on, molemmat ovat jo tästä ulottuvuudesta poistuneet.

   Poista
  7. Minua vieläkin itkettävät nuo muistot.

   Poista
  8. Surullista. Turhauttavan surullista. Muistele muuta, on sulla muutakin. Jossain Bellmannin laulussa sanotaan "itke, unohda, muista ja mieti"... Tai voi olla että siinä sanotaan jotain muuta. Yritän löytää.

   Poista
  9. No juu, kyllä minä pärjään. Jumalauta, niin isoa murhetta ei tulekaan, ettenkö sitä nauraisi ja turpaan löisi. Ja jos tulee, sille ei sitten mahda mitään.

   Poista
  10. Tässähän tämä:

   https://www.youtube.com/watch?v=p6oxkEGcCAM

   Elegia.

   "... laula, lue, unohda, nyt itke ja mieti..."

   Mulla on muuten samanlainen norjalaispaita kun tolla Loirilla. On. Mutta suuri runoilija on Bellman, sitä ei aina tule miettineeksi, miten suuri. Esim. Goethea arvostan vähemmän, hän on pienempi.

   Poista
  11. Bellman oli nero, mutta tuo on huonosti sävelletty, säveltäjälle turpaan ja kymmenen miinuspistettä.

   Poista
  12. Hyvä että pärjäät, Riku. Mutta älä uhoa. Sen minkä voittaa, äkkiä myös häviää. Minun mielestäni sinä olet fiksu ihminen. Mutta itsensä kanssa ei kannata alkaa taistella, se on turhaan, ja siinä jää aina toiseksi.

   Nimimerkki: koettu on

   Poista
  13. Kyllä ne isoimmat uhot ovat jo loppu. Jäähdyttelen ja jotenkin yritän pysytellä tässä perin kummallisessa maailmassa, kun on pakko.

   Poista
  14. Säveltäjälle taputus olkapäälle, hymähdyksen sekainen sydäntä raastava huokaus, potku polvilumpioon, kevyesti vain, ja viisi miinuspistettä...

   Poista
  15. Hyvä. Oikein hyvä.

   Poista
  16. "Kyllä ne isoimmat uhot ovat jo loppu. Jäähdyttelen ja jotenkin yritän pysytellä tässä perin kummallisessa maailmassa, kun on pakko."

   Hyvä. Oikein hyvä.

   Poista
  17. Perkele, turpaan niin, että tukka lähtee ja läski tummuu.

   Poista
  18. Minä en oikeasti ole aggressiivinen, mutta puheeni ovat elämää suurempia. Hiljakkoin peläytin hoitohommia tekeviä kavereitani eteensä tulevalla kahdeksankymppisellä nymfomaanilla, joka tarvitsee rajusti hoitoa. Olivat ihan kalpeina, ne, jotka eivät nauraneet.

   Poista
 24. Töllöttimestä tulee de Sican filmi. En ole ennen nähnyt. Täytyy alkaa tuijottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro sitten, mitä siinä tapahtui, ammuttiinko monta.

   Poista
 25. Ny mä jäin suustani kiinni. Lähden kartsalle...viuuuh.

  VastaaPoista
 26. Oletteko huomanneet, että Dimitrit Sjöberg ja Hvorostovsky ovat kuolleet. Kertokaa se hänelle.

  VastaaPoista
 27. Hovostrotski esitti ajomiehen melkein yhtä hyvin kuin Topi Sorsakoski.

  VastaaPoista
 28. Horotrotskiin tutustuin ensimmäisen kerran Rauno Räsäsen blogista. Se oli hyvä se.

  VastaaPoista
 29. Maailman paras kappale maailman parhaana esityksenä. Tässä.

  VastaaPoista
 30. Jumalan munat, että tykkäsin Michael Jacksonin kunnianosoituksesta Sammylle. Tämä saa minut tunteelliseksi. Suutuin oikeasti, kun jokun talidomidi latvakakkonen idiootti paskaturpa toimittaja sanoi kirjoitelmassaan Sammyn hengailleen suurten tähtien, kuten Sinatra ja Dino, kanssa. Ei hengaillut, hän oli yksi suurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena, kun ymmärsin musiikista vielä vähemmän kuin nyt, lueskelin jostakin juttua Sammy Jr:stä, ja se oli niin koskettava tarina, että päätin ottaa hänet laulujasuosikikseni, Hiskin ohella.

   Ei se niin huono valinta ollut, olen myöhemmin huomannut.

   Poista
  2. Sammy oli mahtava ja Hiski oli minunkin suosikkini nuorena tyttönä. Muistan miten nauhoitin häntä kelanauhuriin. Ja perään tuli Vera Lynnin It hurts to say goodbye:

   (http://i-iines.blogspot.fi/2009/08/it-hurts-to-say-goodbye.html).

   Poista
  3. Laitan vielä Sinatran kunnianosoituksen Sammyn 60-vuotispäivillä.

   "You are my brother and You are the Greatest."

   Sammy kuoli kurkkusyöpään verrattaen nuorena. Leikkaus olisi luultavasti pelastanut, muttei olisi voinut enää laulaa: kieltäytyi.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Hienoa blogihistorian muistelua, Iines, ja hienoa Vera Lynnin laulua.

   Lisään tähän sen, joka soi siinä elokuvassa, jossa pommilla ratsastettiin. We'll Meet Again.

   Nyt kun ainoa mahdollisuus pelastaa pohjois-korealaiset ja sivistynyt maailma on vain isolla pommilla, joka tuhoaisi Pjongjangin. Mutta ei, kun Amerikan presidentti on turhan uhoaja ja löysä lööperimies, paskahousu yhteiskunnan elätti. Rauhan puolesta, kukkasin kivääreissä: Pjongjang tasaiseksi ja heti, yksi täsmällinen ydinisku, ei muuta ja se on siinä, kuten Mertaranta sanoisi.

   Poista