5.11.2017

"Metsässä on anketa", sanos valtuutett.
Onk sul anketa, kysys orava ihmiselt.


Ei ol anketa, gon marjoi riittää, sanos rastas.


Älä kuule tuu mulle, tai tulee anketa.Mun mahas on anketa, sanos poikanen äirelle.


Ittelläs on, sanos bambi ja löi kantapäät yhteen.


Onkos nyt anketa, kysys tintti syksyn tuloa.Ei ol, eikä tul, sanos toinen tint.


(Kuvat Iines)

145 kommenttia:

 1. "Rakastan vastalasketun asfaltin tuoksua", sanoisi vihreä tähän. - "Ja eiks noi oo jotain kotimaisii, eiks oo yhtään kuvaa tiikeristä, ronsusta, jääkarhusta tai ykssarvisesta?"

  VastaaPoista
 2. Voi että! Mitähän vihreä valtuutettu sanoisi, kun löysin tänään metsästä leijonan. Sen oli joku taiteilija veistänyt puunrunkoon ja se toimi metsälaavun kannatinpuuna.

  VastaaPoista
 3. No leijjonii nyt on paljon Suomessaki, ainaki Ruokolahdella ja kaukalos. Myös aarnikotkan, sellasen villin ja vapaan, kuva ois ollu hiano!

  VastaaPoista
 4. "Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua." (Fatim Diarra)

  Luulin Diarraa tuon huonon kielen vuoksi maahanmuuttajaksi, mutta hän on syntyperäinen suomalainen, toimii erityisopettajana Vantaalla ja on jonkin instanssin kansainvälisten asioitten sihteeri.

  Yleensä olen ajatellut niin, että kenelle Jumala antaa viran, sille hän antaa myös järjen. Minusta moinen kielenkäyttö - en viittaa nyt pelkkään sisältöön, vaan luvattoman kehnoon lauserakenteeseen - muistuttaa heikon yläastelaisen kirjoitelmaa.

  VastaaPoista
 5. "Minua on alkanut pelottaa kävellä pimeällä yksin kotiin."

  Sanoiko tuon Jussi Halla-aho, jota naamioitunut roskaväki Turun yössä ahdisti ja solvasi? Ei, sen sanoi Fatima vuosia sitten, varmaankin vieraillessaan mummolassaan Perä-Pohjolan korvessa. Metsässähän on anketa.

  No, ehkä emme enää pilkkaa Fatimaa huonosta kirjoitustaidosta, sillä hän paljastaa vanhassa blogissaan kärsivänsä lukihäiriöstä.

  Mutta siitä mitä hän sanoo, siitä sopii, täytyy ja kannattaa pilkata.

  Eniten minua ihmetyttää miten tällaisen umpiurbaanin maailmankatsomuksen omaava henkilö voi olla vihreä ja vielä kaupunginvaltettettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha. Jussi jos tulee kadulla vastaan täällä Turussa niin heilautan kättäni ja sanon: Mitäs natsijussi! Kuis huiskii natsukka?

   Eipä tuo ressukka uskalla Turkuun tulla, kun kuvitteelliset antifat on heti ympärillä. Kukaan ei niitä nähnyt tälläkään kertaa, yksi ainoa ihminen ohjattiin hotellin aulasta ulos.

   Tapsa, Turussa ei ole roskaväkeä, mutta kovasti ne yrittävät tyrkyttää itseään tänne. Jussikin. Marcodewittiläiset käväisivät muutaman kaverinsa kanssa loppukesästä piipahtamassa torilla. Pitivät kovaa meteliä ja parkua, mutta lopulta älysivät lähteä pois. Oodinin sotureitakaan ei ole ole sivistyskaupungissa näkynyt. Huhun mukaan kaksi tai kolme soturia oli seisoskellut joku päivä Kupittaan cittarin edessä palelemassa, mutta sekin on vaan huhupuhetta.

   Semmottis.

   Poista
  2. "Turun Scandic Plazan hotellinjohtaja Mikko Henriksson vahvistaa Iltalehden mukaan, että hotellissa tapahtui Halla-ahon kuvailema välikohtaus."

   Ilman tätä vahvistusta väittäisit varmaan, ettei mitään ahdistelua ollutkaan... Ai niin, sinähän kielsitkin sen jo.

   Poista
 6. Mieleen juolahti lukihäiriön mahdollisuus, mutta koska teksti on rakenteellisestikin kehno - mikä taas ei ole lukihäiriön tunnusmerkki, en osannut olla varma, vaan pidin häntä yksinkertaisesti puolikielisenä maahanmuuttajana. Eniten lukihäiriöön viittaa kirjaimen puuttuminen, mutta niitähän puuttuu keneltä tahansa someaikana. Mutta siis ei pilkata tässä kielestä nyt kun asia varmistui.

  Vaan asia se on, mikä minua tässä kirvoitti. Se että joku pilkkaa metsää noin ilkeästi, ja samalla jotain muutakin. Minulle metsä on rakas, elinehto. En pärjäisi, jos en pääsisi luontoon lähes päivittän seuraamaan luonnon eläimiä, kaiken kasvua, metsän monimuotoisuutta, vuodenaikojen vaihtelua.

  Luonnossa ja metsässä olen onnellinen. Kaikki lihaskireydet raukeavat, verenpaine laskee, hengitän hitaasti, aistit valppaina. Ja mitä yksityiskohtia luonto on täynnään. Kaikki sateenkaaren värit ja heijasteet yhdessä ainoassa pisarassa.

  Silti olen myös sosiaalinen, pidän ihmisistä, mutta pelkään tyyppejä, jotka eivät ymmärrä metsien merkitystä ja sitä elämää, joka metsissä on. Se saattaa olla ihmisen maailmaa rikkaampi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minäkin kysyn ja painokkaasti, myös Touko Aallolta: Miten vihreä kaupunginvaltuutettu voi edes mustana huumorina kirjoittaa jotakin noin tolkuttoman luonnonvastaista? Edustaako tämä metsien inho ja pelko vihreiden yleisempääkin kantaa?

   Poista
 7. Ihastuttavat kuvat Iines! Lintukuvissa oli hellyttäviä tilanteita, mutta eniten huvitti tuo bambin iloinen peräpeili, siinä oli riemukasta menoa 💜 Kaunista ja hyvää syystalvea toivotellen.

  VastaaPoista
 8. Ja siis olihan tuo oravakin tosi mellevä, vähänkö on ankeeta kun sattaa...

  VastaaPoista
 9. Hyvää syystalvea myös sinulle, Irja! Metsässä ei todella ole tylsää, mutta ymmärrän hyvin, että kaikki eivät näe metsää puilta, joten Diarran kommenttikin on oikeutettu. Vaan vihreän suusta se on vähintään outo ja oman aatteen vastainen.

  Tuosta bambista olisi ollut melkein lähikuvakin otuksen peräpeilistä, mutta valitsin vähän armollisemman tälle kohteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kyse ollut asumisesta maaseudulla/haja-asutusalueella, ei niinkään metsäluonnosta.
   Kuitenkin hyvin typerä lausunto.

   Samuli

   Poista
  2. Oli varmaankin, vaikka se merkintä oli kirjaimellisesti "metsässä on anketa". 

   Vaan sekin, että maaseutu yleensä olisi "metsä", on ikävä metafora.

   Lukaisin pari hänen blogikirjoitustaan - enempää ei blogissa ollut. Hän syyttää - ihan kelpoisalla kielellä - suomalaisia hirveiksi rasisteiksi innokkaan kannattajajoukkonsa tukemana.

   Noh, on minullekin viiden markan seteliä heiluteltu Turun yössä ja huudeltu huoraksi, joten ei kai ole ihme, että tummaa naista huudellaan neekerihuoraksi. Kaikkien kansojen ihmisissä on aina rasisteja, ei ole rasismivapaata kansaa. 

   Suomalaiset ovat kansakuntana minun käsitykseni mukaan siisteimmästä päästä. Ainakin maaseudulla ihmiset ottavat tummatkin tulijat avosydämin vastaan ja kutsuvat kylään. 

   Sodan aikana venäläinen sotavanki oli perheessä hyvin kohdeltu ihminen, samoin inkeriläiset. Aina on poikkeuksia, mutta niiden takia ei saa yleistää.

   Poista
  3. PS Meillä puhutaan hirveän vähän tummien ihmisten ja maahanmuuttajien hyvästä kohtelusta. Vain ohjelmallisten hyväntekijöitten ja tunnettujen suvaitsijoiden hyvyys nostetaan pramille. 

   Ja sitten nämä hyvät haukkuvat kaikki vähänkin kriittiset henkilöt tyhmiksi tai pelokkaiksi rasisteiksi. Kaikessa nähdään rasismia. Tämä on se ilmapiiri, joka on.

   Missään ei puhuta tolkun ihmisten ja tavallisten tuntemattomien ihmisten hiljaisesta ja itsestäänselvästä tulijoitten vastaanottamisesta luonnollisella tavalla, ystävällisesti ja uteliaasti, tuttavuutta tehden. Siinä ei ole rummunpäristystä eikä facebookmerkintöjä, ei selfieitä eikä blogiselostuksia. Siinä ei tarvita suvaitsemista, vaan luonnollista ihmisen kohtaamista.

   Poista
 10. Hei kaikki :)

  Mamma voi hyvin, itse opettelen käyttämään tablettia..

  Re kirjallisuus: äidinkieli on aika selvä.

  Minäkin kirjoitan mieluummin englanniksi - mutta en pidä sitä suomalaisena.

  Kun joku haluaa tuoda vieraskielisten keskustelua mukaan suomalaisen kirjallisuuden kenttään: Hienoa!

  Harry Potteritkin on käännetty erittäin hyvin - hyvä, Jaana - mutta ei tee siitä kotimaista kirjallisuutta.

  Pitäisikö ehkä puhua kotimaisesta vs ulkomaisesta Kirjallisuudesta?

  Ja kuinka kulttuuri liikkuu, monin osin hyvän kääntäjän ansioista?

  Kuinka moni tietää Tylypahkan, ja huispauksen, vaikkei koskaan olisi lukenut yhtään kirjaa?

  Naperoilta oppii..

  Ja mieluummin olen vähän pihalla kuin hifistelen. Hyvä kääntäjä tekee hyvää työtä - vangitsee tilanteen, ihmiset, ja tapahtumat.

  Pilkan uhallakin nostan esiin Ilkka Rekiaron - luen Stephen Kingin jälkeen, joskus niitä ennen, kaikki Rekiaron käännökset.

  Suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis: kirjoitan työkseni englanniksi. Oma kieli on suomi.

   Poista
 11. Eli omat työni ovat suomalaisia, mutta englanninkielisiä. Ne ovat myös kirjoitettu angloamerikkalaisesta näkökulmasta, Pohjois-Amerikan tutkimukseen liittyen, eli miltään osin eivät ole ns suomalaisia.

  Paitsi että pidin aikoinaan esitelmän konferenssissa puheen suomalaisista puistoista- tyyliin vrt Seurasaari vs Esplanadi,ja mitä luokkaeroja ne edustivat, myös ideologioiltaan. - Älkää innostako, aihe kiehtoo minua edelleen! :)

  Kirjoitusvirheet ja hymiöt, Char in de house! :);D

  VastaaPoista
 12. No pakko ,isätä: toki puhuin suomalaisesta puistokulttuurista meidän näkökulmasta, en amerikkalaisesta.

  Eli silloin taas puhuin kotimaisesta, minulle läheisestä, vrt. etniseen.

  Olin kyllä vakuuttava, mutta varmaan myös aika söpö, sain paljon helppoja kyssäreitä, ja laitoksen proffa halasi - ei ahdistellut. :)

  VastaaPoista
 13. P. S. Minusta Fatimin kuvakaapaus-kommentti oli vain tyhmä.

  En näe siinä ulkomaalaistaustaa, enkä kaupunkilaisuutta.

  - Minä Stadin likkoja änkesin viimeksi nukkumaan aittaan- eikä ollut ees komia renkipoika siellä :D - ja aamulla oli kiva hipsiä huussiin lehmien ohi.

  Joillekin vaan maalaiselämä ei sovi. Me muut taas nautitaan - hiljainen järvenselkä, kuuma kuppi kahvia, lämmin paita päällä - ehkä hyvän ihmisen käsivarsi kaulalla....

  Ei näistä maailman tyhmyyksistä pidä piitata!

  P.S. tämä automaattinen tekstinsyöttö edelleen junnaa. Jos ei kuuma suudelma kelpaa, miten sveitsiläinen Suklaa? Molemmat tarjoukset koskevat kaikkia. P. S. Käytän samaa huulikiiltoa kuin Shane L-Koodissa - se mausteinen maku sai viimeistään heteronkin odottamaan suutelemista. Siis noin telkkarissa... ☺  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, olet oikeassa siinä, että kuka tahansa suomalaisnuori olisi voinut kirjoittaa samanlaisen kommentin tuosta maaseudulla ja metsässä asumisesta.

   Sen sijaan insesti-vaimonhuutokommentti on kyllä perisuomalaisessa kulttuurissa näinä päivinä outo.

   Ja muutenkin, insesti ja vaimoväen pahoinpitely ei käsittääkseni ole maaseudulla yleisempää kuin kaupungeissa. Kai sitä tapahtuu yhtä lailla suurkaupunkien kaksioissa, niin surullista kuin se onkin. Insestihän on kuitenkin meillä huomattavasti harvinaisempaa kuin joissain kulttuureissa, joissa lapsia edelleen jopa naidaan vanhoille miehille.

   Poista
  2. Ei tätä Diarran kommenttia voi sivuuttaa olkiaan kohauttaen. Kyseessä on puoleen edustaja, poliitikko, julkisuudessa ihmisten asioita hoitava henkilö. Kantakoon vastuunsa sanomisistaan.

   Poista
 14. Iines, olet oikeassa.

  Ja hyvä, että tämä tuli esiin - kaikenlaista mustaa huumoria voi harrastaa kaljatuopposen äärellä, niitä ei pidä julkisesti kertoa.

  Jos siis se sisäpiiri käsitti, että on vitsi.

  Yhteiskunnallisen vaikuttajan ei sovi noita vaimonhakkausviestejä lähetellä edes vapaa-ajalla, TörKeätä!

  Ja nyt jopa tarkoitin ison kirjaimen, tabletti usein turhaan hoitaa sen puolestani.

  VastaaPoista
 15. Poliitikon kommentit erikoisesti ovat suurennuslasin alla, ja ihmetellä täytyy yksittäisten poliitikkojen hurjia ja joskus typeriäkin kommentteja. Ne tulevat aina takaisin poliitikolle, eivätkä ne valkene millään pesulla, vaikka niitä mieluusti selitetään huumoriksi, vaikeissa tapauksissa mustaksi sisäpiirihuumoriksi tai miesten ollessa kyseessä kännipostauksiksi.

  Mikä siinä aivopierujen postausten harkinnassa on niin vaikeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys: Uutena ilmiönä olen havainnut lukijoiden moittimisen väärinymmärtäjiksi. Kohteen virhe vieritetään hämmästyneen lukijan ymmärryksen viaksi. Kohde uhriutetaan, lukija syyllistetään. Hokkuspokkus!

   Poista
  2. Vaikeaa siinä on se, että viestin voi lähettää samalla hetkellä kun se on valmis, usein edes itse lukematta. Tuttua touhua jokaiselle somelaiselle.

   En käytä twitteriä, mutta voisin kuvitella sen muistuttavan läpänheittoa kapakan pöydässä. Siellä typeryydet haihtuu ilmaan, häviää ja unohtuu, toisin kuin somessa.

   Alussa oli sana, ja se sana oli somessa ikuisesti, hallelujaa.

   Poista
  3. Näinhän se varmaan menee, pikaviestit tuupataan samantien eetteriin ja siirrytään eteenpäin seuraavaan mestaan tai kommenttiin. Tällöinkin kuitenkin vastuutan viestin kirjoittajan.

   Nyt on sitten vedetty esiin rasismikorttikin: musta nainen ei saa armoa. Näin sanoo vihreitten Emma Kari Demokraatti-lehden mukaan.

   Poista
 16. Char, eikö läppärisi asetuksista saisi automaattisyöttöä tai -korjausta pois? Rasti ruudusta veks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Iines, ei saa- Tämä on toistaiseksi yhtä viksu kuin älypuhelimet.

   Mutta katsotaan, kun saan Nuorison liikkeelle, ne nyt käsittää enemmän kuin alkeet.

   P.S. Meen myös kauppaan viikonloppuna, katsellaan... ☺

   Kivaa olla taas Täällä!

   Kylmänkarhea, mutta voi niin tuttu Vastaanotto! Haleja ☺!

   Poista
 17. Luin jostakin, liekö totta, että poliisi tutkisi Fatiman kirjoitusta!?

  Näin se sensuurin ja poliisivallan henki, jonka suvaitsevaisto on päästänyt pandoran lippaasta mielestään hyvän asian takia, täsmälakien muodossa, alkaa syödä omiakin.

  Helvetti, etten paremmin sano. Ei tyhmien puhuminen ole poliisiasia, vaan poliittisen vastuun asia. Elämme nipottamisen aikaa, varo ajatuksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin tarkemmin ja ei se poliisi vielä tutki asiaa, vaan netin pillupoliisi kehottaa vain tekemään rikosilmoituksen, jos jonkun (= Kärnän) mielestä lakia on rikottu. Lehden otsikko johti harhaan.

   Toisaalta, jos tässä olisi mollattu vastaavalla tavalla vaikkapa muslimeita, olisi pillupoliisi ollut topakkana ja tutkinut oma-aloitteisesti. Heidän pilkassaan kun on nollatoleranssi.

   Poista
  2. Tässä kohdin kuuluu vetää enemmistö-vähemmistökortti.

   Pilkka, joka kohdistuu vähemmistöön, on aina kiellettyä ja useimmiten rasismia tai homofobiaa, josta on juridisia sanktioita; pilkka joka kohdistuu enemmistöön, on huumoria eikä koskaan rasismia.

   Tässä kohdin on oikeasti hirveän paljon älyllistä epärehellisyyttä ja kaksinaismoralismin tunkio, jonka laella kasvaa kromosomikukkia.

   Poista
  3. Ei saa sanoa p####poliisi, se on seksuaalista häirintää. Eikä boobseja saa sanoa hinkeiksi eikä puristella, se on kaksinaismoraalia.

   Poista
  4. Ei saakaan. Minusta olisi kiva, jos p####poliisit vihapuheitten sijaan ajaisivat takaa riettaita puheita, koska ne syövät moraalia ja edistävät täten aivojenkin rappeutumista kuin kuppa aikoinaan. Tai n######sankkeri. Sekin mädätti varsinkin otsalohkoa.

   Poista
  5. Oikeastaan parasta olisi, jos saataisiin lista kielletyistä sanoista vähän samoin kuin joskus saatiin lista 20 kielletystä perheestä. Voisi olla enemmänkin kuin 20 sanaa. 

   Voisi tehdä sen leikillisesti Mie en saa sannoo X -tyyliin.

   Poista
  6. Minusta on väärin pilkata islamia, valtaosa maailman pakanoista, etenkin taatelintallausmaissa, kuitenkin kannattaa ja harjoittaa sitä. Eivätkä aina ole pakan päältä, ajattelin yksi päivä. VR oli nimittäin hiljakkoin luovuttanut kotiasemahallistani kahdelle partasuulle paikan kumartelemaan mekkaan. Lasiseinän takana kumartelivat. Minua ensin vitutti, mutta sitten minua alkoi naurattaa. Jalot herrasmiehet eivät kumarrelleet lainkaan mekan suuntaan, jonnekin länteen päin olivat kääntyneenä. Olin onnellinen, etteivät mitään tarzankirjamaisia pakanakiljahduksia päästelleet, eivätkä pitäneet meteliä.

   Poista
  7. VR:stä mieleeni tuli, ettei vihapuhe ole mitään. Eilen jostain deekuasemalta, oliko Kerava vai Tippurila, tuli junaan arviolta kolmikymppinen maailmaa nähneen näköinen lihava mies. Huoahti istuessaan, mutta juuri ennenkuin juna lähti liikkeelle, sisään tuli räväkästi pitkä mies pyörätuolissa. Nousi ketterästi pyörätuolistaan ja kiipesi portaat ylös vaunuun, istuutui lihavaa miestä vastapäätä. Alkoi vaatia tämän varastamia tavaroita takaisin, nosti punttiaan näyttäen tekojalkaansa ja ärisi, ettei invalidille vittuilla. Toinen vakuutteli viattomuuttaan ja silloin alkoi nyrkki puhua. Jumalauta, että löi pahasti, monta kertaa nyrkillä ihan päin pläsiä. Ja kovaa. Lihavan miehen naama oli ihan veressä sitä oli lattialla ja penkillä. Yhä vakuutteli lapsen lailla viattomuuttaan, minkäänlaiseen vastarintaan hänestä ei ollut. Me muut kansalaiset vaihdoimme junanvaunua. Olisin minä väliin mennyt jos kyse olisi ollut jostain muusta, vaikka olisikin omissa kolissut, mutta narkkareiden jäsentenvälisiin ei ole syytä eikä aihetta puuttua. Kun hetkeä myöhemmin jäin junasta Pasilassa pois, hakattu oli paennut johonkin seuraavaan vaunuun ja tekojalka oli mennyt perässään. - Tämän kaiken meille mahdollisti VR, jolla ei junissa ole enää konnareita.

   Poista
  8. Kaverini eivät puhu vihapuhetta, mutta naurupuhetta, kun puhun siitä, kuinka julkisilla matkustan, enkä omista autoa. Ja oikeassa ovat, hermoille se välillä ottaa ja junan odottelut syövät miestä. VR:n junissa en aiemmin ole väkivaltaa nähnyt, vaikka häiriköitä joskus. Kenellekään en joukkoliikennevälineitä pysty suosittelemaan, onhan se etenkin väsyneenä joskus ihan helvettiä.

   Poista
  9. Jos joku haluaa tietää vihapuheen taustojen todellisuuden, menkööt itämetroon viikonloppuiltana. Villi länsi, Ronald ja Nancy. Musulmaanit polttavat hashista ja vetävät viinaa (kyllä!), narkkarit ovat tiloissaan, juopot örisevät, ja kuka nyt mitäkin. - Suomi 100v.

   Poista
  10. Ei sellaisesta kenenkään pidä harmistua. Ymmärrettävää se on, että muhametit rentoutuvat pitkän ja raskaan työviikon, ja sen ylitöiden jälkeen. Keräävät voimia seuraavan viikon työn raskaan raatamiseen.

   Poista
  11. Et suinkaan vaan harrasta vihapuhetta, Riku? Vai sovitaanko, että tämä "m#s#l#a#n#puhe on mustaa sisäpiirihuumoria a la inses##maalaiset? Kiva.

   Poista
  12. Hovioikeus on päättänyt, että 300 euron maksusta saa lapsiaan hakata, jos on kansalaisuuden saaminen aikomuksissa.

   Poista
  13. Työpaikkakin pitäisi saada, kertoi lastensa hakkaaja Iltalehdessä.

   Poista
  14. Hovioikeus päätti myös, että sisarusparin kymmenen vuoden aikana petkuttamista 44 000 euron lapsilisistä tulee maksaa takaisin vain 36 000 euroa. Teko ei ollut oikeuden mukaan erikoisen törkeä. Tosin toista sisarusta, vuoden pakolaista Saido Mohamedia ilmeisesti syytetään nyt vielä rahanpesusta. Saapi nähdä, mikä voisi olla rangaistus, jos sellaista nyt edes langetetaan.

   Poista
  15. Kaikkea matematiikkaa ei voi tavan tallaaja ymmärtää ja hovioikeusmatematiikka on ihmiselle yltämätöntä. Kai sentään oikeudenkäynnistä korvauksia Saidolle myönsivät?

   Poista
  16. Nykyään on varmaan käytössä paljousalennukset monessakin mielessä. Mitä enemmän rikoksia, sen suurempi ale tuomiossa, samoin mitä surempi julkisuus, sen suurempi ale tuomiossa ja mitä suurempi Kela-kavallus, sen muhkeampi ale takaisinperinnässä, paitsi opiskelijoilla, jotka joutuvat maksamaan ylimaksetun opintotuen määrän kokonaan ja sen lisäksi korot päälle.

   Poista
  17. Yhden facebook-kaverin työnsin latvakakkosena pois, kun kertoili, kuinka ihana Siltsu saa julkisuuden vuoksi rattinarkkaamisestaan enemmän tuomitsemista kuin joku tavallinen narkkari.

   Poista
  18. Tuollainen hakkaamisen kertominen ei ehkä kirjoitettuna tunnu miltään, mutta pahaa se teki vierestä katsoa, kun aloitti uudelleen ja uudelleen sen lyömisen. Aika rajua. Jos vastapuolensa olisi ollut joku tavan tallaaja, olisin invalidin tekojalan katkaissut ja pujopartansa irti repäissyt ennen omaa turpaan saantiani.

   Poista
 18. Ihmisten hyvyydestä tai pahuudesta oppii tällaisista paljon. Vappu Jurkan haastattelua kuuntelin hirveästä äidistään, kovasti kulttuurista Emmi Jurkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä julmia psykovanhempiahan riittää. Tulee mieleen mm. Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnroothin tyttären kirjoittama kirja äidistään, Adolfin jumaloimasta puolisosta, tunnekylmästä kreivittärestä. Kirja antaa järkyttävänkin kuvan narsistisen äidin alistamasta perheestä ja pintakiillosta, jollainen tällaisessa perheessä aina vallitsee. Tytär sairastui mm. anoreksiaan.

   Poista
 19. Iines, muistan eäisesti jonkun pöntön, monta vuotta sitten. SAVUPIIPUN.

  Siitä keskustelusta opin sen, etten koskaan kerro muuta kuin nimen ja sotilasarvon.

  Ja jos ja joku haluaa tehdä töitä alle verohintojen, maksan kuitilla, tai maksan käteisellä, käärmeen tavoin maksan summan.

  Pistän tippiä käteen vielä, jos tekijä sen ansaitsee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli piipunsuoja mökille. Putkimieheni, elinikäinen tuttava mökkipaikalta, tarjoutui tekemään sen omista tarvikkeistaan. Ei pyytänyt mitään ennen kuin kakistellen minun patistamanani sanoi että no jos 40 euroa (muistaakseni summa oli tämä). Maksoin kympin päälle. En ajatellutkaan veroja tässä.

   Samoin hän putkimiehenä sulkee vedet ja avaa ne sekä puhdistaa mökin katon roskista. Maksan viisikymppiä, ja jos hän joutuu ostamaan jäähdytysnestettä (?) vessanpönttöön, maksan 60. En ajattelekaan rikastuttaa valtiota tästä maksusta, annan rahan mieluummin kokonaan avuliaalle miehelle, joka varmasti tarvitsee sen perheelleen.

   Tänä syksynä hän pilkkoi kolme sähkölaitoksen kaatamaa koivua tiemme varrelta, katkoi ne moottorisahalla, kantoi alhaalta ylös mäkeen ja vielä pilkkoi ne klapikoneellani pieniksi takkapuiksi ja - latoi liiteriin. Tästä maksoin hänelle kunnon palkan, ja enemmän kuin hän pyysi. Miksikö? Siksi, että minulla oli nilkka murtunut ja puut olisivat muuten jääneet mätänemään tienvarteen.

   En minä tällä yritä hyötyä mitään, sillä maksan aina kunnon palkan. Eikä hänkään ahneuden vuoksi mitään tee, vaan paljolti auttamishalusta. Valtio pitäköön ahneet näppinsä kaukana tästä asiasta!

   Poista
  2. No minullakin on ollut Tampereella pari vara-mummoa, joilla kävin siivoamassa. Otin 10 e per tunti.

   Näillä mummolla ei olisi ollut varaa siihen normi n 30 e, joka oikeuttavia kotitalousvähennyksen, kun kattoraja olisi mennyt.

   Kunhan nyt kävin siivoamista, hakkasi matot, pesin vessat, sitten juotiin kahvia, Jai sain taskurahan käteen.

   Toinen varamummu oli paitsi persoonallisuushäiriönen, myös Alzheimer-potilas - mutta minä tulen toimeen mummojen, vaarien,ja lasten kanssa.

   Sanoinvain, kun hän olisi maksanut 4.
   kertaa, että raha on jo mulla, ja näytin lompakosta.

   Epäilemättä rikottiin lakia - me oltiin las Bandidas!😀


   Poista
 20. Riku, et tu, Brutus.

  Siis puhutaanko me vaan ulkomaalaisista, ja kurjasti?

  Ei Ollenkaan!

  Tänään sain hifistelen jälkeen kanaa Kung Po taksiin, täysin kielitaidottomien työntekijöiden kanssa.

  Itse en osannut sanaakaan saksaa, kun muutin Wieniin, s
  Siellä ei sillä alueella kukaan puhunut muuta kuin Saksaa. Siis saksaa. - En ota vastuuta automaattisesta tekstinsyötöStä.

  Tunsin itseni tosi tyhmäksi.

  Ja lasin-takaa-puhumassa- kaikki eivät edes halunneet ymmärtää...

  Lopputulemana sanon, että ollaan enemmän samanlaisia kuin erilaisia. - Sieltä köpötti kiinalaispaikasta varovaisen näköinen, huolestunut vanhempi rouva, mukana sekä vaihtorahat että pankkikorttivehje.

  Kyä ne Yrittävät! Eikä auta, vaikka puhuu kovaa...

  Tämä on lounaspaikka,ilman take-awayta tai kotiinkuljetustarkoituksesta. Olen pari kertaa tilannut annokset sinne auton viereen, enkä arvannut, että nyt tulee ongelma.

  Mutta tämäkin kääntyi parhain päin - tippiä olisin halunnut antaa sen 40 c, mutta niin paljon oltiin jo hötkyilty, että se 40 c ois ollut liian vähän, ja joka tapauksessa olisi alkanut uusi keskustelu. Ja oman taksin mittari tiketti...  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä, Char, mutta se ihmisaines, jota tänne otetaan, on laajalti laarin pohjalta. Eivät ole riittävän osaavia työntekoon, halukkuuttakaan ei löydy, koska saavat riittävästi muutenkin. Sitä paitsi täällä ei ole töitä omillekaan, kuinka siis mitään osaamattomille ja haluttomille?

   Poista
  2. No kaarina pohjalta, eli laarin pohjalta,, 😁

   Taidan nyt mennä syömään kiinalaista.

   Välillä pitää myös levätä....

   Huomenna menen siivoamaan - ja joo, periaatteessa olen täällä kunnes Äiti joutuu hoitoon. Tai keksitään jotain muuta.


   Älkää siis pilkatato kielivirheistä.


   Ja siis tein 5 minsaa töitä että sain edes osan, ja viimeisen oikein.

   Ollaanko armollisia Toisillemme?   Kivaa iltaa kaikille,

   Char ☺

   Poista
 21. P. S. Menen ma puhumaan tästä tekstinsyötöstä.

  En itse osaa tehdä tälle mitään. - Tämä on periaatteessa älypuhelin, ja se on koko suvulle yhtä vaikea.

  Oma kännykkä on vanha Nokia, jossa ihan Näppäimet ☺! Jei ☺!

  VastaaPoista
 22. P. S. Tekisi mieli poistaa kaikki kommentit, mutta se vasta tyhmää olisikin.

  Ihan noin väärin en kirjoita, ja yritin oikolukea- mutta tiedättekö kun aivot lukevat "oikein"?

  Silloin ei tajua että se onkin väärin, ennen kuin lukee uudestaan...

  Huoh.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, puhelimen asetuksista kohdassa Yleiset on kohta Näppäimistö. Siitä voisi päästä ottamaan krukseja pois esimerkiksi kohdista Automaattinen tarkistus tai Oikeinkirjoituksen korjaus tms. Tuohan on riivatunmoinen haitta, että puhelin syöttää tekstiä. Kokeile!

   Poista
  2. Iines, kiitos kannustuksesta!

   Koetan selvittää...

   Ja muuten: se mun siivous kautta sun esimerkkien ihan samaa..

   Tarkoitan, että olen auttanut mummoja alle hinnan.

   He eivät olisi voineet tilata palveluja.

   Olivat ihania rouvia.

   En hyödyntänyt, enkä kadu!

   Poista
  3. Kännykkä minullekin piruilee, vaikka muutenkin teen kirotusvihreitä ihan riittämiin. Noh, kännykkäni onkin köyhäinapua, jonka sain ilmaiseksi syvää sääliä tunteneelta kaveriltani, kun Samsung veti pots lojo. Nokia Lumia jostain sieltä varhaisemmasta päästä tämä nykyinen. Heh, mikä ihmeen Nokia?

   Poista
  4. No mulla on ikivanha Nokia! Ei ole nettiä tms, ja oikein hyvä niin, soitan, kun haluan.

   Sen sijaan mulla on uudehko, niin 1,5 v vanha tabletti.

   Puhuu jo hyvin, ja kääntyy, mutta ihan kaikki sanat ei tuu oikein.

   - Tabletti siis toimii, kännykkä toimii, mutta tabletilla on sama kuin älypuhelimissa: tästä Iines varmasti koetti neuvoa...

   En nyt itse ala säätää mitään, katselen tä Alias Grace, ja ylihuomenna suuntaan DNA-liikkeeseen, mistä toi vehje on ostettu.

   No nyt me ollaan kerrottu vehkeemme, Riku....

   Jospa menisin syömään!

   P.S. Se mun on lienee Nokia C 2-01

   Enkä vaihda! 😊

   Poista
  5. No juu, minulla on sentään intherneethi puhelimessani. Muuten en saisi yhteyttä tähän nykymaailmaan. Jos huomaavat minun soittavan, laulevat virsiä tai cheekiä ja jättäävät vastaamatta.

   Poista
  6. No olet Edellekävijä! Iso Kirjain tarkoituksella...

   Minua saavat kaikki odottaa..

   Chere Char joskus laskeutuu keskustelemaan. - Oikeasti en kestäisi jatkuvasti piiplaavaa vikinettä.

   Mieluummin olen vähän aikaa pimennossa, ja nautin sitten vanhojen ystävien, ja hurmurimiesten ;) seurasta...

   Poista
 23. Juu, puhelimessa osaan, mutta en Tabletilla!

  Grrrr, taas tuli iso kirjain.

  Menen ylihuomenna paikalliseen myymälään, ja kysyn, että Miten!

  Täällä Mammalassapitäisi olla myös ilmainen internet-yhteys, mutta joku - ehkä taksikuski - sanoi, että se pitää jotenkin aktivoida -jei, saisin vihdoinkin läppärin Käyttöön!

  Nyt olen oleskellut täällä puolitoista vuotta. Tabletti on Kiva, ja mulla ja meillä on Netflix.

  Katselin just Alias Grace - tabletti on kiva, and I wont look back....

  VastaaPoista
 24. Metsästä: kyllä on totta, että monet citypuput ovat irrallaan...

  Itse seurasin saunanlämmitystä, kolme tuntia, ennenku in se pesä edes ottaa tulta. Samalla reissulla huovattiin, kun sen yhden osallistujan rakennekynsi rikkoutui.

  City-likat😀!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. City on sentään city. Maaseutukin menettelee, mutta kovasti tylsää ja ankeaa risukkoa. Isoja puita on vain Helsingin puistoissa, kuten Pentti Linkola sanoi.

   Poista
  2. Kuule, et ole ollut oikeassa Seurassa!

   Ulkohuussikin on ok, jos muu menettelee...

   Maalla on erityistä ruokaa, jos jollain on grilli.

   Huom! Älä päästä kasvissyöjän paistamaan lihaksi, ellet halua syödä pahvia...

   Ja tämä kööri on vielä lapsuudenystäviä, paitsi minä.

   Tosin osaan sytyttää nuotion, jos on sytkäri, tamponi, ja A4 paperi (kuten matkaliuska).

   Vaikka olisi märät puut.

   Poista
 25. Plus että seurattiin ja huovattiin, kun käsitteet ei olleet selvillä.

  Nukuin yksin aitassa - voi miten uskallat, Char 😀!

  Nukuin oikein hyvin, aamulla oli semmoinen järven ja lehmien tuoksu.

  Ei pelottanut, kun hipsin huussiin.

  Ja Huom! Minä olen se Stadilaislikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin gimis on stadi, mut toivomus snadi, voi jepulis, että se stemmaa. - Pois lehmän paskasta ja heti!

   Poista
 26. No helppo homma, Riku!

  Enkä muuten osaa Stadilaislikka, mutta tajuan jotain...

  Kiva kuulla taas sinustakin vaikka tää on just semmoista hempeilyä mitä me ei harrasteta..

  Senkin Shovinsti! Ai kauheeta.... 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin char! - En heti ollut sinua tunnistaa, kun olet vaatteet päällä!

   Poista
  2. Tunnistat varmaan sukkanauhaliiveistä.

   Riku, senkin veijari, on ollut ikävä... 😊

   Poista
  3. Tämä taisi olla melkein seksuaalista ahdistelua. Hyvä on, myönnän, etten ole Charia nähnyt ilman vaatteita. En edes minkkiturkissa enkä kimonossa.

   Poista
  4. Ai kauheeta... Mutta lupaan pitää jatkossa päällä satiiniset slipit ja...


   Mutta siis lupaan pitää Päällä!

   Poista
  5. Juu, pusu sinulle, Char. Ei mitenkään ahdisteleva, vaan sellainen vanhanaikainen imutus.

   Poista
  6. Oisko sellainen hellä ja kuuma, joista tykkään? Mukana kaulannäykkimistä?

   Sitten en tee valitusta....

   Poista
  7. Juu tottakai, Ja puhaltaisin pilluun, kuten nyt jo edesmennyt ystäväni pruukasi sanoa. Kaulasta näykkisin, kunnes pääsisin asiaan...

   Poista
 27. En niitä voi täällä jakaa, mutta työyhteisössäni viljelemme hyvää huumoria. Kamalimmista minä olen usein vastuussa. Oikein hävettää monet, mutta olivat ne hauskoja siitä huolimatta.

  VastaaPoista
 28. Siskollani ja mulla on ihan omat vitsit - ei niitä kukaan tajua, ja osa on mustaa. Osaa ei muut tajua ollenkaan, eikä sitä auta selittää.

  Mutta kiva nähdä, Riku! Oletko kuullut Juliettesta viime aikoina ☺?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Binoche ei tosiaan viime aikoina ole antanut itsestään kuulua, mikähän siinäkin on. Naimisiin kanssaan suostuisin ilman kalvan helinää tai ampumista. Juliette taitaa olla juoksullaan.

   Poista
  2. No höh, sinun kannaltasi- jei, meiltä muilta naisilta ☺!

   Poista
  3. No juu, jos Juliette ei ole saatavilla, otan sinut. Tiedäthän, mitä se merkitsee?

   Poista
  4. Toivon, että tiedän....

   Poista
 29. Riku, pitäiskö meidän ottaa huone? Ehkä Julietten kanssa.... ;)

  Tämän päivän vaiva meni hyvin, saatiin äidin TT-kuva, ja nyt syömään ja lepäämään.

  Hyvää iltaa kaikille! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone kanssasi olisi liian ihana ilman Julietteakin, pumppuni luultavasti sanoisi viimeiset goodbyet,

   Poista
 30. Lisään vielä: ketkä ovat Strangers in Paradise- ja googlettakaa itte, jos Riku ja minä olemme Heavily Engaged Otherwise, eli Varattuja Just nyt.

  VastaaPoista
 31. No itsekin olen tete-a-tete-tyyppiä, mutta mietin vain... tyyliin anything to please you, just name it, Riku.

  But, alas, we're Chez Iines, ja otetaan jo muut mukaan.

  Miten biisi Strangers in Paradise?

  Linkitä se, vanha versio,

  Ja minä kerron, miten melkein en saanut kiinalaista ravintolasta....

  Kun oli Kielimuuri, paikassa, jossa ei ole take-awayta.

  Kaikki ymmärrys on kielitaidottmien ulkomaalaisten puolella, jotka hiki hatussa huhkivat, tekevät parhaansa, ja kokevat osaamattomuutta meidän kielitaitoisten suomalaisten kanssa.

  Huom! Kyseessä oli vanha kiinalaistäti, ei varmasti mikään huijaripelle.

  Paikassa ei ollut take-away- tai kotiinkuljetusta, olen vain aiemmin tilannut annokset yläkerrasta kadulle. Maksan käteisellä. Nyt siitä ei vain meinannut tulla mitään.

  - Vaan tuli Kuitenkin! Sieltä vanha muori piipahti vaihtorahat kädessä -tippiä olisi pitänyt antaa, mutta ensi kerralla sitten, nyt jo puhuttiin puoli tuntia puhelimessa, ja päästiin siihen että hinta on alle kympin.

  Taksikuski oli aika jäykkä - jos se ois ollut rennompi, olisin itsekin ollut enemmän oma itseni.

  Mutta ruoka saatiin, hyvää oli! ☺

  Ja kaikki myöntämieli vanhojen tätien puolella - Itse olen täysin kielitaidottomana nuorena asunut Wienissä, ja tuntenut itseni usein paitsi osaamattamaksi myös tyhmäksi, ja avuttomaksi.

  Voitaisiinko tästä avuttomuudesta myös puhua täällä?

  Minä aloitin jo.

  VastaaPoista
 32. Oli kurjaa asua ikään kuin lasin takana - kaikki, tai melkein kaikki, olivat kivoja. Ja olen valkoihoinen.

  Srilankalainen ystäväni Karuna koki erilaista syrjintää, eikä esim yksin uskaltanut lähteä mihinkään = ei vapaapäiviä - no ei niitä ollut muutenkaan.

  Karuna passi oli työnantajilla, ja rahat - toivottavasti!- menivät sille kotimaan tilille.

  Mutta käytännössä hän asui Euroopassa ilman passia, rahaa, tai vapaa-aikaa. Orjuudessa.

  Sain puhuttua hänelle vapaita tunteja, ja käytiin leivoskahveilla keskustassa, tai eläintarhassa - mitä Karuna halusi.

  Nyt täällä puhutaan hallitsemattoman maahanmuuton haitoista.

  Haluan tuoda esiin myös nykypäivän orjat - sitähän tuo on. Eivätkä ne mene poliisille. Ja vaikka menisivät - luuletteko, että saisivat edes murto-osan tienaamastaan vähästä rahasta?!

  Minä huolehdin Karuna sta, ja oltiin tasa-arvoisia ystäviä! Sillä erolla, että minä neuvottelun hänelle vapaat, ja vein häntä ulos...


  Toisaalta miesystävät olivat no-no, itse olisin noudattanut sitä sääntöä, mutta Karuna halusi tavata poikaystäväni, ja nämä kaksi junaliput sen Sekunnissa! 😀

  Vlada kävi syömässä lounasta, kun oltiin rauhassa kotona - eikä ollut mitään bakkanaaleja.

  Karuna oli paljon tumhempi, ja teräväkiekielisempi kuin minä.... Kun hän tuli makuuhuoneesta keittiöön, hän totesi, että rouva on taas dieetillä. Avattu suklaarasia on sängyn vieressä...

  Silloin syötiinkin lettuja ruuaksi, kun ei tarvittu lihaa, kun ei ollut miehiä talossa.

  Grrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Karuna ja Vlada JUNAILIVAT sen lounaan.

   Enkä ole mikään karnivoori-puolestapuhuja, mutta haluan ns suolaisen ruuan, eli lämpimän aterian, joka päivä.

   Lihaa, kalaa, kanaa, kananmunaa- En pärjää letuilla ja hillolla edes aamupäivää!

   Älytöntä ajatella että miesten takia syötäisiin proteiinia, muuten höttöä.

   Nyt menen syömään hyvän voileivänkeämässä, kinkulla!

   Jatketaan taas!

   Poista
 33. Minä tarvitsen proteiinia - kalaa, lihaa, kananmunaa, en pelkkää sokerihöttöä.


  Poistin kirjoitusvirheet takia edellisen kommentin.

  VastaaPoista
 34. No juu, täällä tekniset ongelmat jatkuu...

  Riku ja minä, meillä lienee kiva yö.

  Puhukaa te vapaasti maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista.

  Luulen, että olen varattu vähintään iltapäivään... Ellei silloin tilata bloody maryja ja munakasta.


  Sitten taas katsotaan kenen purje kestää tuulta kauemmin..

  VastaaPoista
 35. Minä kuljen vain omia polkujani, synkkiä ja pimeitä. Nuorena minä lähdin usein naisten matkaan, ei siitä käteen jäänyt kuin surua ja katumusta. Väaynyt olen kaiken maailman syyrialaisiin helppo-heikkeihin. Pistäkää ne matkoihinsa, emme me huijareista mitään hyödy ja maailmakin paranee. Lukekaa Linkolan kirjoituksia, parempi se on, jos väki vähenee. Pidot paranevat.

  VastaaPoista
 36. Voi Riku, ei meittikään ny mitään vauvoja tee, vaikka haluaisi.

  Muuten olet tosi kiva, eikä sitten kerrota, jos kirjoitat - mutta mun meili on sugarbethcarey@gmail.com.

  Se Nikkari on muuten romanttisesta, joskin vitsikkäitä ja hauskasta romaanista.

  Minusta ei ole suhteeseen, nyt, mutta jos kirjoitoittaisit hauskoja tai vakavia viestejä, vastaisin, eikä se tarkoittaisi mitään.

  Minun päiväni kyllä piristäisi, paljon, olen vähän ihastunut.

  Mutta älä Pelkää! Posmotan sua Iinekselessä ihan kuin kaikkia - Tykkään Iineksestä ihan noppana, eikä se estä molemminpuolista kritiikkiä.


  oittaisi mitään, paitsi hei, jos kirjoittaisit

  Minä tykkään tyylistäsi, ja tavastsi kirjoittaa - voitaisiin olla Kavereita?

  Tosin ehkä välillä mun helmat hulmuavat, mutta kestänet Sen?

  Kirjoita, jos siltä tuntuu.

  Sääntökirjan mukaan sun ois itse pitänyt hankkia mun osoite, ja meitti pesis hiuksia kolmen tapaamisvaihtoehdon ajan.

  Mutta onneksi ei olla amerikkalaisessa leffassa.

  Suomalaisen naisen tyyliin teen itse aloitteen, meilin vaihtamiseen nyt ainakin. -

  Kaikilla sä nyt meillä kirjoitat, vaikka synkkiäkin!


  P. S. Kuuluuko kokoelmisi Murheellisten Laulujen Maa?

  Hintriikan Surumarssi?

  Koskettava.

  Ja nyt oikeasti väsyn tähän tablettiin, niin ihana kuin se leffoissa Onkin!

  Haleja, myös muille, Char ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihana, Char, mutta en minä voi. Minä jo jäähdyttelen poistojen listalla ja hymyilen maailmaa. Joskus röhönaurukin pääsee.

   Poista
  2. Aamulla kömmeneltä minulla on lääkärin tuomion hetken aika. Arvoni olivat hyviä, maksassa tai kolesterolissa ei mitään ongelmia. Hengityskapasiteetti oli huono, siitä huomauttivat. Punainen West on hyvää tupakkaa, siitä saa vitamiineja ja hivenaineita. Parempia verenpainelääkkeitä tarvitsen, kun nykyisillä eivät ne paineet laske riittävästi.

   Poista
  3. No miksi et?

   Höh, ihana mies!

   Voit kun kirjoitat mulle hei - eikä sitä täällä koskaan puida. Korkeintaan lähetetään Iinekselle hääkutsu, mutta kun se on samanlainen jäpistäjä - no parhaimmillaan näet Iineksen!

   Tosin jos ne on häät, näet myös meittiä, pitkään... 😀

   Olet niin kiva, Riku!

   Kirjoita ihan vaan tavisviesti, ei me palstalla sitä koskaan puida.

   Ja p.s. ei tartte mennä Naimisiin!

   Poista
 37. Jos Riku päättää kirjoittaa, kaverimielessä, tai joku muu: rehnmia@gmail.com

  Eiköhän mun nimi ollut jo selvillä,sen jälkeen kun kerroin siitä oikeudenkäynnistä, joka johti ennakkopäätöksiin Suomessa.

  Mutta olen silti Char täällä.

  VastaaPoista
 38. Kirjoita sinä eka, Riku!

  Ihan vaan että hyvää yötä!

  Ei tämä mikään senssipalsta ole...

  Ja halusit tai et, nyt taidan olla sun tontilla, tuskin muut miehet kirjoittaa....

  Mietin just sitä länkkäriä, ihan muuten vain -Redford ja Newman -Auringonlaskun ratsastajat.

  Yksi jännittävimmistä kohtauksista koskaan on se kun opettaja pakotetaan riisumaan hiuspinnit - ja sitten se onkin se Rakastaja! Sori, nuoriso, jos pilasin hetken...

  Mutta meille opeilla se on kultaa - ja rakas saa koska vaan ärähtää hiukset auki,vaikka ja just kun se onkin jännää.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää yötä, Char! - Paul Newman on ja oli yksi suurimmista näyttelijöistä. Ikinä en unohda sitä, kun oli tukin alla jumissa ja tulva senkun nousi. Enkä Puhallusta, yhtä parhaimmista näkemistäni elokuvista. Minä nyt olen tällainen länsimielinen, joku voisi sanoa villin lännen mielinen.

   Poista
  2. Chaplinin Nykyaika on minulle ikuisesti ykkönen. Voi jumalauta, että osasi tämän nykyisen maailman kuvata jo silloin. Ja sori vaan leidit, kukaan ei pysty Paulette Goddardin ihanuuteen.

   Poista
  3. Minä olen hieman mustasukkainen, luulen ja otaksun, että Jaska pani Paulettea.

   Poista
 39. Puhallus on Huippu!

  Mulla kun on tämä tabletti, ja kamalat kielivirheet, on myös Netflix, ja on ollut muita kanavia...
  Kun olin tenava - päälle 10 v - vanhemmat veivät meitä leffoihin

  Puhallus, West Side Story, Sound of the Music....

  Jos oli väliaika - silloin oli - kiusasivat että hohohoh, ikävää että...

  Ja joka kerta mentiin retkuun!

  Oi niitä aikoja, ja voi niitä Leffoja!

  VastaaPoista
 40. Puhallus on Huippu!

  Mulla kun on tämä tabletti, ja kamalat kielivirheet, on myös Netflix, ja on ollut muita kanavia...
  Kun olin tenava - päälle 10 v - vanhemmat veivät meitä leffoihin

  Puhallus, West Side Story, Sound of the Music....

  Jos oli väliaika - silloin oli - kiusasivat että hohohoh, ikävää että...

  Ja joka kerta mentiin retkuun!

  Oi niitä aikoja, ja voi niitä Leffoja!

  VastaaPoista
 41. Riku varmasti nukkuu jo Hurskaan unta - minun on pakko kommentoida vielä west sidea, eka mun elokuva joka ei päättynyt hyvin.

  Olin ihan tosi murheellinen, ja koetin analysoida sitä 12 v päiväkirjaankin... To no avail.  Mutta niin tai näin, rakkaus musikaalehin on ja Pysyy!

  Opin mm englannin kieliopin sitä kautta - ei mikään pikku juttu -, valtavan sanavaraston... vedin ohjaajana 4 hengen näytelmän,Rouva Pyry - Kirjoitin myös käsikirjoituksen..

  Musiikki ja musikaalit olivat valtava vaikuttaja elämässäni.

  Yksi kirjastonhoitaja järjesti minulle tiskin alta "Annie get your gun", Ethel Merman.

  Kun kävin Lontoossa muutama vuosi sitten, sain "Kiss Me Kate"- jutskassa pääroolissa esiintyjän nauramaan niin innokkaasti, vähän väärässä kohdassa - hän Kumarsi! 😀

  Suhteeni teatteriin, oopperaan ja leffoihin on intohimoinen.☺

  Natihaleja ☺!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mitään hurskas ole tai nuku. Ihailen kokemuksiasi.

   Poista
  2. Charlie Parkerilla, Miles Davisilla tai muulla bepopilla en tahdo teitä tässä vaiheessa järkyttää tai vaikuttaa.

   Poista
 42. No et nuku. En minäkään..

  Enkä voi soittaa klippiä kun Mamma nukkuu..

  Kunhan soitellaan....


  Haleja, Riku! Kiva kun olet Siellä!

  Minä pärjään hyvin täällä.

  Oikeasti ☺!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Riku laittanut linkkejä.

   Kuuntelen aamulla, nyt Mamma nukkuu, vaikean päivän jälkeen, en uskalla herättää...

   Mutta kiva, että vielä ajattelit minua!

   Itse saan tykätä siitä niin paljon kuin haluan, patriarkaatti ei sitä sanele ☺!

   Poista
 43. Nyt menee Alias Grace, tähän asti hyvä, mutta Tykkään kin Margaret Atwoodista. Hän on on tuottaja.

  Vähän olen huolissani siskon-kumminlapsistani.

  Mitä Kivaa voisi suositella jenkki-vuoden käyneelle Tytölle?

  Entä nyt armeijaakäyvälle Pojalle! Poikalauma pärjää loistavasti urheilussa, otinkin jonkun näin-sovellat- judoa. Siinä Poika on voittanut kisoja, mutta englanti on hakusessa, ja muutenkin opiskelu.

  Likka tykkää teatterista, yhteinen harrastus on Johnny Depp- elokuvat - eli kannustan, ja sovitaan, ettei käytetä päihteitä....
  Mutta

  Voi jopa mennä läpi, likka on 18 v.

  Tosin jo kokeilee siipiään instanssa, on kaunis kuin mikä. Onneksi ei ole vielä ankkanaama- peppukuvia.....


  VastaaPoista
 44. Heippa! Sattuupa somasti. Kun minun minä on selvittänyt suhdesotkua sairauksiin täällä päin, on ystävämme Char ilmestynyt pitkästä aikaa ja korvannut monin verroin olemassa oloni. Terve Char, pitkästä aikaa!

  Ilahduttava tämä Iineksen bloggaus taas tällä kertaa. Erilainen. Kuvabloggaus. Hauska. Huumoririkas. Miellyttävä. Opettava kaikin tavoin. Kiitos, Iines! Nautin lukea ja katsoa.

  Nautin nykyään melkein kaikesta. Yritän nääs pyöritellä asioita ja aina löytyy kaikesta vähintään yksi hyvä puoli, ainakin puolikas.

  Olen kuullut ja itsekin kokenut, että ilahduttavat asiat huojentavat synkkääkin mieltä. Näin on.

  Minun minua huojentavat eniten ystävälliset ihmiset, rauhallinen (ei meluava) musiikki, kaunotaiteet yleensä ja enimmästä enimmän luonto. Ei niinkään ihmisen mylläämä luonto vaan luonnon oma luonto. Metsän puut, kasvit ja eläimet.

  Ja nykyään oma itse, opppimismielessä. Minun minä. Eli pelkkä minä.
  Ostin alennusmyynnistä Liisa Keltinkangas-Järvisen kirjoittaman kirjan HYVÄ ITSETUNTO.
  Kas siinäpä minulla oppimista! ajattelin. Ja ajattelin ihan oikein.

  Mitä enemmän olen kirjaa lukenut, sitä enemmän huomaan, mitä minulta puuttuu. Itsetunto. Mikä se on. Miten se vaikuttaa. Millainen on hyvä itsetunto. Ai miten mielenkiintoista!

  Iineksen kuvakertomuksesta huomaan miten hyvän itsetunnon omistavat eläimetkin ja kasvit ja koko luonto, jota ihminen ei ole raiskannut.

  Uskotteko miten paljon oppimista minun minulla on! Voisin luetella täältä Iineksen blogista nimimerkkejä joiden taakse kätkeytyy hyvä itsetunto. Hyvä itsetunto on terve itsetunto. Mutta terveessä itsetunnossa on erilaisia vivahteita. Jotkut niistä vivahteista voivat olla ärsyttäviä, jotkut sellaisia, jotka ilahduttavat toisia ihmisiä.

  VastaaPoista
 45. Hyvää huomenta, Liisu, pitkästä aikaa ☺☺!

  On ihana nähdä teitä täällä, ja kuten kerroinkin, äitini on sairas, mutta pääsi vähällä.

  Mitä Sinulle kuuluu?

  En ole pysynyt tahdissa ollenkaan, viime yönä Riku vietteli mut juttelemaan- vai minä hänet.....


  Ainakaan mitä epäkorrektia ei tietääkseni tapahtunut.

  Asustelen nyt äitini luona, ja saan jatkossa vähän aikaa itselle, kun alkavat kuntouttavat intervallihoidot. - Oikein hyvä, passaan äitiä liikaakin, kun haluan että kaikki olisi kivasti.

  Oikeasti teen harmia, ja tämän ymmärrän. Mamma täytti just 89 V! Hieno homma, ja jotta pysyy hienona, hyvä kun saadaan kaupungin palveluita ja intervallijaksoja.

  Siis Mamma on terveesti mukavuudenhaluinen- naperona hipsi talliin, kun oli tiilitalkoot, ja nukkui siellä heinien seassa koko sen ajan kun olisi pitänyt raataa 😀.

  Meidän lasten aikana skarppasi, mutta nyt taas ottaa rennosti.

  Vähän pitää kuitenkin tehdä, että jatkossakin pärjää kotona.

  Saanko kysyä, Liisu, Sinun äidistäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, minulla on ollut onnellinen lapsuus. Siitä voin kiittää lähinnä äitiä. Hän piti asiat kunnossa, harrasti musiikkia, kirjoitti runoja ja oli kätevä käsistään. Ainoa, mistä voisin syyttää häntä on se, että kun olisin halunnut auttaa häntä kotitöissä, hän sanoi: "Mene sinä Liisu vaan lukemaan läksyjä, kyllä minä tämän homman hoidan!" Seuraus: mielelläni kipitin lueskelemaan,
   Mitä siitä seurasi: minusta ei ole ikinä tullut hyvää kodinhoitajaa eikä ruuanlaittajaa. Olen aika avuton sillä saralla.

   Poista
 46. Olen miettinyt, Liisu, että itsetunto on eri asia kuin itseluottamus. Usein puhutaan itsetunnosta, kun tarkoitetaan itseluottamusta. Tässä Keltikangas-Järvisellä on varmaan erilainen tapa käyttää termejä. Hän saattaa käyttää itsetuntoa synonyymina itseluottamukselle.

  Ajattelen nimittäin niin, että hyvä itsetunto voi olla silläkin, jolla on huono itseluottamus. Hyvä itsetunto olisi tässä sitä, että henkilö tuntee itsensä ja ja tietää olevansa arka tai pitävänsä itseään huonompana kuin muita. Hän tuntee heikkoutensa ja tapansa reagoida ja elää sen asian kanssa.

  Hyvä itseluottamus olisi taas sitä, että henkilö luottaa itseensä ja kykyynsä pärjätä eri tilanteissa, eikä hän pelkää olevansa muita huonompi, vaan uskaltaa olla jopa eri mieltä tarvittaessa ja sanoa ajatuksensa muillekin.

  Saatan olla väärässäkin, mutta näin minä näistä käsitteistä ajattelen. Ja tuo, että netistä näkyy hyvä itsetunto (tai itseluottamus meikäläisen mukaan), on minusta aika pitkälle vedetty päätelmä - en silti ajattele niin, että se on väärin.

  Nimittäin minua on tuhannesti pidetty pelkästään näitten blogitekstieni perusteella hyvin itsevarmana ja joskus koppavanakin. Voin vakuuttaa, että mielikuva on väärä. Vaan lukijalla on toki oikeus omiin mielikuviinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli summa summarum: minulla on hyvä itsetunto, mutta huonohko itseluottamus. Ja on niinkin, että itsetunto kehittyy elämän ajan.

   Aluksi luulin, että olen syrjäänvetäytyvä ja hiljainen tarkkailija, joka on kaikkia muita huonompi.

   Nyt olen oppinut, että en olekaan välttämättä syrjäänvetäytyvä, vaan sosiaalinen ihminen, joka vain tarvitsee välttämättä yksinoloa pienin väliajoin. Pidän ihmisistä, rakastan oikeastaan kaikkia, pieniä, isoja, vanhoja, nuoria, valkoisia, mustia, hulluja, terveitä, heteroja, transuja, maalaisia, kaupunkilaisia. Jne.

   Sen sijaan on ominaisuuksia ja ilmiöitä, joista en pidä, kuten omahyväisyys, ahneus, teeskentely, vilppi ja ilkeys. Ja näitä voi olla kaikilla edellä luettelemillani.

   Poista
  2. Hyvin sinulla, Iines! Hyvä itsetunto pitää ihmisen pystyssä. Itseluottamus sen sijaan voi olla huonokin asia. Se voi aiheuttaa pettymyksiä.Toisaalta se tukee aloitteliaisuutta ja antaa uskallusta yrittämään.
   Minulla taas on huono itsetunto joka saattaa tyrehdyttää yritteliäisyyttä. Oon epävarma kaikesta. En edes kunnon pakettia osaa tehdä. Aina siitä tulee jollain tavoin omituisen näköinen väkkyrä.

   Ilmöitä, joista et pidä, olen samaa mieltä. En myöskään kestä kylmiä, tai edes viileitä ihmisiä. Ne saavat minut palelemaan. Ja ne ihmiset, jotka pitävät itseään tärkeinä, ovat ihmisiä, joita välttelen.

   Poista
 47. Hyvää huomenta, Iines!

  Et ole minusta koppava, ja minusta Sinulla on terve Itsetunto!

  Nyt menen syömään, mutta ole huoleti.

  Parhain terveisin Char ��

  VastaaPoista
 48. Huomenta, Char. Voiko itsetunto olla terve? Ei minusta. Vaan se on joko hyvä tai huono tai siltä väliltä. Se on minulla hyvä, luulen, mutta varmaan opin vielä siitäkin jotain. Itseluottamus minulla kaipaa sen sijaan kohennusta, se ei ole kovin hyvä. Olen aina ollut vähän arka tuomaan itseäni esille elävässä elämässä. Siksipä ehkä ilmaisenkin itseni mieluusti kirjallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, Iines. Minullakin on hyvä itseluottamus, tiedän, että pärjään.

   On varmaan myös hyvä itsetunto, uskallan ottaa riskejä, jota sitä siksi halutaan sanoa. Laitan itseni alttiiksi, kun siltä tuntuu, eikä harmita, jos erehdyn.

   Parempi kokeilla kuin harmitteli, tiedän, että olen tarpeeksi hyvä. Kelle vaan, ystäväksi, toverinsa, rakastajaksi, puolisoksi...

   Kävin meinaan muutaman vuoden terapiaa sen kurjan, kepsun suhteen jälkeen, ja tiedän että ansaitsee parempaa.

   Eri asia sitten löydätkö sitä netistä, mutta olen avoin kaikille viestintämuodoille... 😊


   Poista
  2. Terveellä itsetunnolla tarkoitan että se ei ole liian suuri, eikä liian pieni. Se on kohdallaan. Se ei hytkyile eikä petä pahoissakaan tilanteissa. Se osaa suhteuttaa asiat niiden oikeaan mittakaavaan.

   Poista
 49. Minä kävi äsken lääkärissä. Vitsailin, että "luulin olevani teräkunnossa, mutta sitten menin lääkäriin!" - Lääkäri nauroi ja totesi: "mutta sinähän olet!" Kehui maksa- ja kolesteroliarvojani. Keuhkokuvaan kuitenkin passitti, kun puhallukseni oli hieman heikko. Ei lopu tämä minun lääkärissä ravaamiseni. Itsenitunto, itsen tunto saa lisää sivuja...

  VastaaPoista
 50. Hyvä kuitenkin, Riku, että muut arvot olivat hyvät! Minäkin olin vuosikontrollissa, ja arvot olivat hyvät, ei aihetta toimenpiteisiin. Eniten harmia meikäläiselle tuottavat niska-hartiaseudun jännitystilat, mutta olen oppinut itse helpottamaan niitä tietyillä liikesarjoilla. Vaiva liittyy omasta mielestäni tähän puhesairauteeni, äänihuulten kramppaamiseen - samalla taitavat muutkin lihakset jännittyä. Vaan oma apu siis auttaa ja se, että on aktiivinen.

  VastaaPoista
 51. Juu ja sain styrkampia verenpainelääkkeitä, luulisi nyt paineiden häviävän kokonaan. Puhun vastaisuudessa vain stadin slangia, koska Lasse Liemola hyväksyi minut slangin Facebook-ryhmään. Et näin on frösis ja bösis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saakeli, että olen huolissani, kun omat juttuni ovat alkaneet naurattamaan.

   Poista
 52. Minä olen uskovainen. Uskon enemmän kuin luotan aivan saatanalliseen tieteeseen. Sielulleni tekee hyvää kuunnella tällaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyyneleet multa syntiseltä tulee, kun tuollaisia kuuntelen.

   Poista
  2. Ihana enkeli vieressä käy...pianhan lapsonen langeta vois, jos käsi ei enkelin kädessä ois...

   Poista
  3. Siinähän se tenho on, liikuttavuudessa. Minulla moni vanha lastenlaulu ja lastenvirsikin saa aikaan saman, paitsi ei Totuuden henki, joka oli niin opettavainen, että se aiheutti vain kunnioituksen värähdyksiä. Kyllä se elämänopetuksesta kävi, ja hyvää taitaisi tehdä nykylapsillekin.

   Jokin asia tai laulu on vaan oikeasti niin kaunis, että se saa aikaan kyyneleet, hyvät kyyneleet, eivät surun kyyneleet.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Kun kuulin Albinonin Adagion ensi kertaa, olin ostamassa appelsiineja Turun ylioppilaskylän pienessä kaupassa. Se soi radiosta, ja minulle tuli kiire boxille. Avasin takki päällä radion, ja etsin kanavista - niistä muutamista suomalaisista - sitä musiikkia. Löytyi, ja sain sävellyksen tiedot. Vaan en saanut kuulla levyä mistään, kun ei ollut rahaa eikä levysoitinta. Nimen muistin, ja se pysäyttää minut edelleen ylimaallisella hartaalla kauneudellaan. Siitä on tullut suosittu hautajaismusiikkivalinta, enkä oikeastaan ihmettele, niin korkeisiin sfääreihin se nousee. Ihan kuin sielu lentäessään vapauteen.

   Poista
  6. Kahdesta asiasta tätä nykymaailmaa kiitän, Wikipediasta ja Juutuubista. Albinonia ei kai ole ollutkaan, ja joku ufo on biisin tehnyt. Mutta on se hieno.

   Poista
  7. Remo Giazotto eikä mikään ufo.

   Poista
 53. Hei kaikki,

  Albinonin Adagio soitettiin isäni hautajaisissa, oli yksi lempikappaleitaan...

  Äitini myös, ja toivottavasti menee vuosia ennen kuin kuulen sen noissa merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Albinonin Adagio on todella pysäyttävä. Kaunis ja koskettava.
   Ensimäinen teos, joka minut pysäytti kuuntelemaan ja kuulemaan oli Beethovenin viides pianokonsertto.
   Nykyään olen jo kauan pitänyt mielisäveltäjänä Mahleria. Hänen 10 sinfoniaansa ovat käden ulottuvilla päivittäin. Niistä sinfonia numero 2 on mielikkini. Siihen mahtuu koko elämä. Siihen jos kääriytyy. on lämmin ja hyvä olo.

   Poista