12.6.2019

Ihmisen puolue
Kuka perustaisi Ihmisen puolueen? Ihmisen, ei ihmisten. Ei köyhän, ei leskien eikä erotettujen, ei yksinäisten eikä perheellisten, etenkään lapsiperheiden, ei vanhusten eikä työttömien, ei yksikätisten eikä kolmitissisten, ei mamujen eikä kantiksien, ei mustien eikä valkoisten, ei homojen eikä transujen, saatikka heteroiden puoluetta. Heillä on jo äänitorvensa. Ihmisellä ei ole, pienellä ihmisellä, jonka digi* on jo osittain nielaissut. 

Digi ei katso, onko ihminen köyhä tai rikas, oikea- vai vasenkätinen, tumma tai vaalea, kuluerä vai veronmaksaja. Se kohtelee kaikkia samanarvoisesti, joten tietyssä mielessä se on oikeudenmukainen. Kun digiongelma kohtaa pienen ihmisen, taivaatkaan eivät auta, eli hengellisenkin avun voi unohtaa. 

Minut digiongelma on kohdannut usein viime aikoina, ja mainitsen  nyt kaksi uuvuttavaa tapausta. Toinen on Suomen Postin Netposti-palvelu, juuri nyt muutettu Omaposti-palveluksi. Toinen on Dna:n asiakaspalvelu. 

Dna:lta hankittu pöytäkoneen modeemi meni rikki ja sen myötä internetyhteys lakkasi toimimasta. Ensinnä seurasi helvetillinen odotus, että nörttipoika vastaisi palvelupuhelimeen. Kun vastasi, tulivat tyypilliset resetointiohjeet ja muut yksinkertaisille ja vanhoille tarkoitetut neuvot (piuhat seinässä? -osastoa). Lopulta neuvo viedä modeemi lähimpään dna-kauppaan. 

Säästän teidät yksityiskohdilta, mutta mainitsen, että tarvittiin useita käyntejä ja tuskastuttavia soittoja, ennen kuin sain oikean modeemin kainalooni. Lopullinen vika selvisi muutaman viikon jälkeen: kyseessä oli asiakaspalvelijan näppäilyvirhe, jonka vuoksi modeemi ei yhdistynyt meikäläisen huusholliin. Odotus johtui paljolti palvelun odottamisesta puhelimitse. Ihminen voi siis olla jopa neljä viikkoa ilman internetyhteyttä, jos hän on vain yhden yhteyden varassa.

Toinen tapaus on siis Suomen Postin Netposti-palvelun lopettaminen. Koetin tehdä sen nettilomakkeella, jota etsin tunnin verran Postin sivuilta pitäen samalla asiakaspalvelupuhelinta auki, josko ihminen vastaisi minulle. Ihminen ei vastannut. Eikä sivuilla ollut valmista lomaketta Netpostin irtisanomiseen. Lopulta kirjoitin irtisanomisen yleiseen asiakaspalautteeseen. Syynä irtisanomiseen oli se, että Netposti ilmoitti virheellisesti punaisilla laskuilla, että lasku on myöhässä 4 päivää  tai 1 päivää, vaikka lasku oli maksettu jo ajat sitten. Netpostihan lukee ihmisen paperilaskut, ja kopioi ne sähköpostiin, joka lähetetään asiakkaalle. Minulle tulee arviolta kaksi laskua kuukausittain paperilaskuna ja hoidan ne aina jopa ennen eräpäivää. 

Kun vihdoin luulin onnistuneeni irtisanomaan Netpostin lähettämälläni palautteella, tulikin ensin Omapostiksi muutetun Netpostin mainos.  Sitten kirje, jossa kysyttiin syytä irtisanomiseen, vaikka syy oli siinä irtisanomiskirjeessä selkeästi mainittuna. Seuraavaksi tuli jostakin digilinnakkeen uumenista kirje, jota epäilen tekoälyn lähetteeksi. Välitysfirmaksi on merkitty Noreply Customer Service.


"Hei
Kiitos, kun asioit kanssamme!
Tämä viesti koskee asiaasi "Tukipyyntö Netpostista (Kanava: Netposti)" (003xyz15). Kerrothan miten onnistuimme?
Olisi hienoa, jos ehtisit auttaa meitä toimimaan fiksummin!

Linkki kyselyyn
Palautettasi odotellen,
Postin asiakaspalvelu

Postiluukkusi on nyt siellä missä sinäkin. Lataa OmaPosti-sovellus kännykkääsi ja saat kirjeet, laskut ja paketit yhteen paikkaan. Lue lisää>>
***
Hej
Tack för att du vill sköta dina ärenden hos oss!
Detta meddelande gäller ditt ärende "Tukipyyntö Netpostista (Kanava: Netposti)" (003xyz15).
Berätta hur vi lyckades, din åsikt hjälper oss att bli bättre.

Länk till blanketten
I väntan på din respons,
Postis kundtjänst

Din brevlÃ¥da finns där du finns. Ladda ner OmaPosti-appen i din mobil och du fÃ¥r brev, fakturor och paket till samma ställe. Läs mer>>"

Säästän teidät kolmannelta kieleltä. Eiköhän tämä kirjeviestinnän helmi kerro oleellisen.

Ihminen on ulkoistettu isojen yritysten palveluista kuulumattomiin ja näkymättömiin. Tunnen itseni maanmittari K:ksi, joka  yrittää saada yhteyttä kylää hallitsevaan linnaan, mutta kohtaa kaiken aikaa erilaisia esteitä. Asiasta päättäviä henkilöitä hän ei tapaa ollenkaan, ainoastaan alempia virkamiehiä, ja silloinkin kun hän tapaa jonkun ihmisen, kunnollista kohtaamista ei tapahdu,  vaan vuorovaikutus jää pinnalliseksi. 

Eli kuka perustaisi Ihmisen puolueen, jossa teemana olisi Kohtaa ihminen elävässä vuorovaikutuksessa kasvoitse tai äänitse? Keskiössä olisi  ihminen, joka nousisi vastustamaan digin ylivaltaa ja vaatisi ihmisiä takaisin linnakkeiden labyrinteista vastaamaan asioista. 

Erikoisen tärkeäksi asian tekee juuri nyt se, että ihmistä ollaan ulkoistamassa myös terveyspalveluista puhelinlääkärien hoidettavaksi, virka-aikana, jos asuu Kehä II:n ulkopuolella. Juurihan lehdessä luki, että terveyskeskuksissa hoidetaan, jos hoidetaan, enää vain vähiä ja hiljaisia, joilla ei niin väliä ole.  Muilla on työterveyshoito ja yksityiset sairauskuluvakuutukset yksityissektoria varten. Menkääpäs huviksenne maaseudun terveyskeskukseen. Hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Ulkoistus on jo käynyt, ihmiset on poistettu.

Ja mikä tärkeää, tässä palveltaisiin ihmistä huolimatta hänen mahdollisista rikkauksistaan. Kaikki olisivat samalla viivalla. Lapsiperhe ei tunkisi sinkkujen ja lapsettomien edelle, mamu ei tunkisi kantiksen edelle, kepulainen ei tunkisi persun edelle,  eikä homo tunkisi heteron edelle. Kaikkia palveltaisiin iloisesti hymyillen ja kuunnellen. Myös Björn Wahlroosia, Antti Rinnettä, Jussi Halla-ahoa. Ketään ei ylenkatsottaisi. 

Mikä parasta - työllisyys nousisi kohisten yhdeksäänkymmeneen prosenttiin.* Nimitän tässä digiksi kaikkea koneellista ja tekoälyllistä maailmaa.

93 kommenttia:

 1. Kirkkoa sinä nyt perään kuulutat, etkä puoluetta. Puolueet ovat etujärjestöjä, jotka ajavat jäseniensä ja kannattajiensa etuja, sikäli kun sitäkään ehtivät. Poliitikot maalailevat taivaanrantaa ja tuskittelevat, kun joutuvat syömään useamman viinerin päivässä ja kahviakin kuluu kohtuuttomasti. Mitäpä sitä ei pienen ihmisen vuoksi tekisi.

  Kun nuori pari tänä päivänä rakastuu, istuvat yhdessä vierekkäin kalliolla ja molemmilla on kädessään kännykkä, jonka sovelluksien välityksellä keskustelevat. Kiihkon kasvaessa lähettävät toisilleen rohkeita valokuvia.

  Puhelinsoitot palveluiden tuottajille ovat ehdottomasti kiellettyjä, kaikki asiat täytyy hoitaa kätevästi netin kautta ympäri vuorokauden. - "Älkää soittako meille - puhelintyrkyttäjämme, palvelevat myyntihenkilömme, soittavat tarvittessa teille!"

  VastaaPoista
 2. Kyllä minä peräänkuulutan puoluetta, jonka agendalla on Ihminen, ei ihmisen taloudellinen etu eikä mikään hyötyyn liittyvä etu.

  Nykyisellä meiningillä ihminen on oikeasti ulkoistettu inhimillisestä palvelusta ja asioitten hoidosta. Kukaan ei vastaa ihmisen puheeseen. Kun kysyt, vastaus on kymmenen linkkiä, joista pitäisi valita sinua koskeva linkki. Entä jos sinua koskevaa linkkiä ei ole eikä puhelinnumeroa. Kysymyksesi heittää sinut uudelleen samaan linkkisivuun. Umpiperä!

  Ihmisen puolue ajaisi eläviä kontakteja kysyjille, ihmisvetoista palvelua, se kieltäisi linkin taakse piiloutumisen ja vaatisi kaikkien odotusjonojen purkua ja lyhentämistä. - Äänestäisin!

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä nyt kamppailet tutkainta vastaan, harot ilmasta haavekuvia. Nykyaikaan kuuluu, että inhimillisyys on ulkoistettu kaukoidän taakse. Mitä kukaan meistä on inhimillisyyttä vaatimaan, kun robotit suoriutuvat kaikesta niin paljon paremmin kuin yksikään inehmo. Asettukaa jonoon ja ottakaa vuoronumero. - "Pyydämme anteeksi sitä, että juna on myöhässä, tilaamanne paketti Köyliössä ja palvelummee kusee, palvelunumeromme on väliaikaisesti, kuusi vuotta, meistä riippumattomista syistä, ruuhkainen!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkain on sana, jonka olen oppinut lukemalla Mika Waltaria. Käykää ihmiset kaikin mokomin tarkistamassa, mitä se tarkoittaa.

   Poista
  2. Apostolien teot 9:5 sanonta on muodossa "Työläs on sinun potkia tutkainta vastaan"

   Poista
 4. Juu, näinhän se juuri meneekin. Minut vaan valtasi epätoivo ja raivo, kun linkit eivät keskustele. Jos minun eteeni vanhusten huoltoyksikössä joskus asetetaan hylkeennäköinen palvelurobotti, potkaisen sen tohvelijalallani nurin ja käytän koko kirosana-arsenaalini, joka tuonne asti päästyäni on runsas kuin entisellä ruustinnalla.

  VastaaPoista
 5. Kuinkas sitten änkyttävien introverttien kävisi? Olisiko heidän pakko mennä täpötäysien hollitupien luukuille henkilökohtaisia asioitaan kaikille kaiuttamaan. Ei kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iippolan paatin varavalovahti14 kesäkuuta, 2019 00:41

   Sinne mentäessä on hyvä sanella eikä anella. Kassaran voi jättää liiteriin.

   Poista
 6. Vaan narsistille tuollainen järjestely varmaan kelpaisi. Saisi palvelua, saisi vaatia, saisi loukkaantua, saisi juoksuttaa, saisi moittia jne. Mahtisanat olisivat olen 'maksava asiakas', 'tilaaja', 'veronmaksaja', 'kunniallinen kansalainen', 'narsistien puolueen jäsen' jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy Mankemang ehdottomasti kokeilemassa. Hyvää se sinulle tekee, kun kiusaat sitä asiakaspalvelijaa oikein kunnolla!

   Poista
 7. Vaan lukekaapas joutessanne tänäisestä HS:sta Liisa Keltikangas-Järvisen viisaita mietteitä ujoista introverteista. Maailmahan on jo pitkään ollut ekstroverttien ihannointia.

  Keltikangas-Järvinen puhuu jopa persoonallisuuusrasismista, jonka mukaan introverttius on ekstroverttien mielestä karsittava piirre. Työpaikkoihin valitaan ekstrovertteja, koska ekstrovertit tekevät työhaastattelut. Kuitenkin aktiivinen ekstrovertti voi olla tyhjän hölöttäjä, ja introvertti taas sosiaalinen ja hyvä lukemaan ihmisiä, ystävällinen ja muut huomioon ottava.

  Kannataa lukaista: https://www.hs.fi/elama/art-2000006140249.html

  Artikkeli taitaa kyllä olla vain tilaajille, joten en osaa sanoa, pääseekö sitä jollain keinolla katsomaan kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain valokuvan ja otsikon näin. K.-J. puhuu kyllä aina järkeä, mitä olen häntä lukenut. Tarkoitan järkeä, jonka minäkin ymmärrän.

   Poista
  2. Järkeä puhuu. Monesta introvertista tulisi hyvä johtaja, vaan useimmiten tehtävään valitaan ekstrovertti ja aktiivinen tyyppi ohi introvertin hakijan, vaikka tällä olisi paremmat paperit. Elämme edelleen "hyvien tyyppien" aikaa. Monesti ujo on sosiaalisesti taitava ja intuitiivinen, jopa luovempi tyyppi, kuin vilkas jokapaikanhöylä. Tarkkailijoilla on usein hyvä ihmistuntemus.

   Poista
  3. Juuri puolustin yhtä kaveria, joka ei ole yhtä hölö kuin me muut, minäkin hölötin, mutta on taatusti fiksu ja tekee työnsä paremmin!

   Poista
 8. Porvarikenraali Timo Harakka tarvitsee paljon lakeijoita, sisäköitä ja apulaisia: "Työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi nimettiin SDP:n entinen kansanedustaja Pilvi Torsti ja erityisavustajiksi Jenni Karjalainen ja Ville Kopra."

  "Ja sitten me herrat nauroimme niin..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo Harakan hovimestari on nimeltään luultavasti Alfred. Hieno käytös, kumartaa aina kun porvariherra jotain sanoo.

   Poista
  2. Hesarin, Vihreän langan ja Demarin, Alfred silittää silitysraudalla ennen tarjoilemaansa Timon aamiaista. Kevyesti paahdettuja paahtoleipiä kaviaarilla ja välimeren äyriäisillä, kevytlattéa ja appelsiinimehua, sekä työttömien selkänahkoja valkosipulimajoneesilla.

   Poista
  3. Meitä duunareita Timo toki arvostaa ja meistä tykkää, vaikka ei voi sietää hajua ja pitää nenässään pyykkipoikaa. Valkoiset hanskat käsissään kättelee kannattajiaan.

   Poista
  4. Mitä mitä, oliko herra Harakallakin muhkea osakesalkku? Mites nyt niin, että istutaankin kasan päällä, ihan itse. Mahtaako Timo Harakka olla oikeaa työläistä nähnytkään.

   Poista
  5. Tämä valtiosihteerien ja eduskunta-avustajien hirmuinen lisäys uudelle hallitukselle mahtaa tietää sitä, että nyt meillä on lupa odottaa paljon. Kaiken täytyy onnistua tällaisella joukolla. Luokkaerojen täytyy poistua, soten onnistua ja työllisyyden vähetä rutkasti ja ilmastonmuutoksen väistyä.

   Poista
  6. ...ja sitten me orjat rukoiltiin Antti Rinteeltä: "älä lyö enää ainakaan kasvoihin, selkärankani on jo mutkalla!" - Vanhat ihmiset jo kuolivat, kun eivät sitä satasta ja ruokaa saaneet.

   Poista
  7. EK:n Jyri Häkämies, kokooomuksen Dracula, hieroi kulmahampaitaan ja kertoi: "vanhukset eivät meitä kiinnosta, menkööt hevonperseeseen meidän aarrearkulta!"

   Poista
  8. Harakan sijoitusomaisuuden arvo on peräti 180 000 €! Hän on myös noilla sijoituksillaan rikkain ministeri.

   Poista
  9. Voisikohan Timo lainata minulle pari kymppiä ensi viikkoon, työväen miehiä kun on.

   Poista
  10. Peskää suunne mäntysuovalla, pahantahtoiset ihmiset!

   Harakan osakesalkun arvo kohoaa noin 350 000 euroon.

   "Olen ollut 15-vuotiaasta saakka töissä ja menot ovat aina olleet pienemmät kuin tulot. Siitä on jäänyt rahaa sijoitustoimintaankin ja lisäksi olen ollut yrittäjänä 1980-luvun puolivälistä saakka."

   Sitäpaitsi hän sanoo että

   "Onhan se vähän nurinkurista, että olen pyrkinyt parhaani mukaan saamaan yhteiskuntaa luopumaan niistä eduista, joista itsekin nautin."

   Toisin sanoen hän on esittänyt useita veroehdotuksia jotka toimivat hänen omia etujaan vastaan; harvinaista politiikassa. Ja kaikkialla muuallakin. Osoittaa ihmisen suuruutta.

   Timo Harakka on fiksu ihminen. Sitä samaa ei voi kaikista teistä sanoa. Riekutte ja puhutte p-skaa tietämättä ja välittämättä tosiasioista. Olette kateellisia, ette muuta.

   Poista
  11. No aamen sille, jos joku ymmärtää sijoitustoiminnan merkityksen jo viisitoistavuotiaana lapsena. Rahakasalla on tietysti taipumus kasvaa korkoa, jos sen päällä istuu tukevasti ja omistaa elämänsä sille.

   Timo Harakka ei ole muutenkaan erityisen fiksu. Olen kärsinyt hänen aggressiivisen röyhkeästä ulosannistaan aiemmin joissain televisio-ohjelmissa, joita hän on vetänyt. Häneltä puuttuu kokonaan se lämpö ja huumori, joka esimerkiksi Ruben Stillerillä oli - huolimatta hänen heikkouksistaan vuorata keskustelut samanmielisillä kuin itse.

   Poista
  12. Suosittelen että lukisit kommentit niin että myös ymmärtäisit lukemasi. Vastauksesi oli "hyvää päivää - kirvesvartta" tasoista argumentointia.

   Poista
  13. Voi hyvinkin olla, kommenttini on luokaton. Sinun on hyvä, oikeasti.

   Epäilen kuitenkin, että kommenttini on huono niin kauan kuin olen eri mieltä kanssasi. Sanon vielä vain sen, että ei se riitä, että Timo Harakka on olevinaan itsekriittinen tai toimimaan "jalosti" omia etujaan vastaan. Aina siitä voittoa jää vaikka vähän kiristetään, on aika porvarillinen ajatus ja motiivi kuitenkin...

   Poista
  14. Se siis on "porvarillista motiivia"? kun ihminen elättää itsensä töitä tekemällä ja elää säästeliäästi niin että vaurastuu? Vastuutonta! Oikean työläisen pitää olla köyhä ja katkera ja vihata kaikkia.

   Kommenttisi on huono sen takia kun se on huono, ei minun mielipiteilläni sen huonouden kanssa ole mitään tekemistä. Mitä tämäkään on "Mahtaako Timo Harakka olla oikeaa työläistä nähnytkään." Yritys olla nokkela?

   Lapsellista.

   Poista
  15. Sinun kuvauksessasi Timo Harakka on vähän kuin vahingossa tullut rikkaaksi osakkeidenkeräilijäksi. Tuosta vaan elämällä säästeliäästi. Että tässä tapauksessa on kyse hyveestä.

   Oletko nyt sitten aivan varma, että kaikki rikkaat osakkeidenomistajat eivät olisi yhtä hyveellisesti eläneet vain säästeliäästi ja rikastuneet sen myötä? Että mitään muuta ei tarvita kuin hyveellistä säästämistä nuoresta asti? Että kenties monimiljonääritkin ovat aloittaneet niin kuin Timo Harakka? Esimerkiksi Björn Wahlroos?

   Vai onko se niin, että joillain säästäminen on hyve, joillain ahneutta?

   Ja passaako niitä säästöjä ja sijoituksia olla, jos nostaa opintotukea? Ennen ei voinut. Harakka on käsittääkseni teatteritaiteen maisteri, joten jos on nostanut opintotukea, ei kai hänellä ole voinut silloin sijoituksia? Wikipedia muuten kertoo, että Harakka sai teatteritaiteen laitokselta potkut hajoitettuaan siellä kalustoa yli 20 000 euron edestä. Hän sai myös ehdollisen tuomion, joten tässähän meillä on yksi tuomittu lisää hallitukseen. Fiksu mies.

   Kyllä Harakka on antautunut sijoitustoimintaan mukaan vasta myöhempien töittensä ansiosta, en usko tuohon rahankeräämiseen lapsesta asti.

   Poista
 9. Olipa hyvä kirjoitus. Digidigi lei digiluu digiluu. Semmoinen biisi soi joskus, ennen digiaikakautta. En ole saanut palkkatodistuksia vuosiin, pakottivat tuonne PostiNettiin ja sinne alkoi tulla lopulta, ilman että tein yhtään mitään, kaikki virallinen kirjeposti. En ole ruksannut kysymystä: Lopetetaanko paperikirjeet? Haluan paperiset kirjeet virallisista päätöksistä. Aina. Koska koneet ja ohjelmat voivat hajota, ja mitäs sitten teet? Mitä teet, jos tarviset sitä tai tuota päätöstä tai todistusta? Otat mapista paperille printatun version, että voit hoitaa asioitasi eteenpäin.

  Hallituksia ei voi tästä syyttää.

  Rinne on söpö, paljon söpömpi kuin Orpo. Pääsi näyttämään neuvottelijan taitonsa, niitä tarvitaan tässä hallituksessa, jonka ajattelusta tykkään. Toivon hyvää kanssaihmisille, vieraille ja tutuille, vaikka eivät olisikaan samaa mieltä kanssani kaikista elämän asioista, ja vaikka uskoisivat joulupukkiin, Jumalaan tai muihin jumaluuksiin, tai vaikka uskoisivat lämpöpatteriin tai Aku Ankkaan tai Elvikseen tai kumisaappaisiin.

  VastaaPoista
 10. Jos ihminen saisikin valita digin ja paperimaailman välillä, valitsisin tietyt asiat paperisina, tiettyihin kävisi digi oikein hyvin.

  Taloudenpitoni ja sopimukseni tahtoisin kirjallisina tositteina, koska niitä on helppo selata ja niistä saa kokonaiskuvan. Toisin on digi, jossa kaikki on hajallaan, sirpaleina. Ne pitää osata itse poimia ja muodostaa niistä kokonaisuus.

  Ei ihme, että maailmakin hajoaa pieniin paloihin, kaikki pannaan osiin ja tehdään osa kerrallaan digiavaruuteen. Älkäät ihmetelkö, että nuoret eivät hallitse kokonaisuuksia, vaan osataidon ja osatiedon kerrallaan, irrallisena.

  VastaaPoista
 11. Jossain lehdessä oli ministerien nuoruuskuvia ja kysyttiin, kuka kukin on. Yksi oli, jota en tunnistanut, koska hän oli tumma ja jäätävän komea (ei tosin minun makuuni, mutta komea mikä komea).

  Ja kyllä, yllätys yllätys! Hän oli Antti Rinne, joka oli kuin mustalaisruhtinas. Tämänhetkinen Rinne on varsin hyvävointisen näköinen, mutta ei komea, herra paratkoon. Ei edes söpö. Vai onko se nyt vaan katsojan silmässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tästä saatte naiset. Vilkaiskaapa Rinteen yo-kuvaa. Hurmaava vai ei?

   Poista
  2. Ja anteeksi nyt kauheasti kaikki, jotka jo ehtivät loukkaantua. Kuva on tietysti kaikille oletetuille sukupuolisuuksille.

   Poista
  3. Tänään taas verenpaineeni varmaan nousi huippulukemiin, kun päivän aviisi oli räväyttänyt sivulleen gay-kilpailuun osallistuvan lesboehdokkaan ison kuvan ja jutun.
   No, kai näitä kilpailuja voi joidenkin mielestä verrata suuriin ja loistaviin urheilusuorituksiin. Täällä näköjään palstatilaa heltiää säästelemättä, kun päähenkilö asuu paikkakunnalla ja on lesboksi tai homoksi julistautunut nuori.
   Kyllä Pohjois-Karjalassa rakastetaan sateenkaarikansaa!
   Muuttakaa tänne vaan kaikki kaltoinkohdellut omansukupuoliset! Ollaan huippusuvaitsevaisia, oikeudenmukaisia ja tasa-arvoisia, varsinkin sanomalehti-Karjalaisen jutuista päätellen.

   Poista
 12. En olisi moksiskaan, vaikka kaikki digiveheet lakkaisivat toimimasta. Iineksen blogia ainoastaam kaipaisin.
  Vanhat rakkineet ilman digiä riittäisivät hyvin sos.elämääni; patteriradio ja lankapuhelin sekä luotettava ja nopea posti.
  Rinteen kuvat eri ikäkausina kertovat mitä vuodet vieriessään meille tekevät.
  Totta, että Rinne on nytkin charmantimpi kuin esim. Orpo, varsinkin väläyttäessään harvinaista hymyään.
  Ulkonäölleenhän ei mahda mitään. Toki geenit, elämäntavat ja itsensä hoitaminen merkkaavat jonkin verran millaisiksi ikääntyminen meitä muuttaa ulkoisesti. Orpo ja Hesan pormestari Vapaavuori ovat miestyyppejä, jotka eivät hurmaa meikäläistä ulkoisilla olemuksillaan. Heistä assosioituu ensisijaisesti mieleen Las Wegas ja sen pelipöydät. Ihmettelen itsekin miksi. (Ulkonäöllisesti muistuttanevat tyyppinä vanhempaa Frank Sinatraa)
  Vana fraasi: "Makuasioista ei voi kiistellä"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät Orpo ja Vapaavuori minuunkaan iske, ovat aika steriilin puhtoposkisia. Kun pitäisi olla niitä karvoja naamassa ja miel. reissussa rähjääntymistä a la Juha Hurme, elämää nähnyt ulkonäkö siis - niin kuin se jotain merkitsisi. No ei merkitse, tärkeintä on ihminen itse, se että sillä on jotain annettavaa.

   Poista
  2. Juha on symppis, ainakin niinä muutamana kertana, jolloin olen jonkun sanan hänen kanssaan vaihtanut ja kuullut sivusta eräässä ruokapöydässä ja sätkän-käärintä tauoilla. Hän on nimenomaan hengeltään kiinnostavan kiehtova.
   Vanhat gubet: Marx, Freud ja Jung, siinäpä vasta ulkonäöllisesti hurmaavia partasuita!! Wow!

   Poista
 13. Kun omia vanhoja valokuvia katsoo ja vertaa nykyhabitukseen ei samaksi henkilöksi millään uskoisi!:) Huomaa kyllä, että just rakastuneena ja raskaana ollessaan nainen on säteilevimmillään.
  Mielestäni "eloveena-tyttö"ilman meikin hiventä edustaa minulle nuorta naiskauneutta puhtaimmillaan.
  Itse haluaisin olla tulevaisuudessa uurrekasvoinen, sielukas ja kirkassilmäinen, luiseva vanhus, jonka pitkät hiukset olisivat kreikkalaisittain koottu päänympärille harottamasta. Jonkun aikaa tuo muutos vielä ulkoiseen ihanneminään vie. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen minäkin olisin mieluusti oikein vanhana, luiseva mutta ehkä runsastukkainen ja pahansisuinen. Tämä siksi, että olen aina ollut liian kiltti. Olisi kai kohta aika panna ranttaliksi.

   Poista
 14. Juu, samat on kujeet! Ranttaliksi panoa olen jo jonkin verran harjoitellut vuosien varrella. Osaan vihdoinkin kieltäytyä kaikenmaailman pinnallisista kissanristiäisistä, tuntematta huonoa omaatuntoa kieltäytymisestäni.
  Ei ole tarvetta miellyttää ketään, tai pitää yllä energiasyöppöjä ystävyys- tai sukulaissuhteita.
  Passi pitää tänä syksynä uusia ja tiirailla matkoja. Lentämisestäkin pitäisi tuntea syyllisyyttä. En tunne, koskapa on tieteilijöiden, insinöörien ja päättäjien ja erilaisten rahanahnehtijoiden syy, että ilmastonmuutoksen on sallittu edetä, vaikka Rooman klubi on asiasta rummuttanut iät ja ajat! "Antaa mennä kun on alamäki!" No, "jotain tarttis tehrä" vaan sitä vaan jahkaillaan. Tiukkoja päätöksiä odotellessa eletään ku Ellun kanat!

  VastaaPoista
 15. Mitä mieltä Iines, olet Päivi Räsäsen ja tämän entisen bodari-naiskansanedustajan blondatuista, levällään reuhottavista hiuksista. Ovatko kauniit jo miehenikään ehtineillä frouvilla?
  Ymmärtäähän sen kyllä, että sitä tuntee itsensä nuoremmaksi ja on filmitähtien kanssa samasa lookissa valkaistuine kuontaloineen. Varsikin takaa päin voi jopa joku erehtyä viheltämään. Niin kävi ainakin samaa lookkia suosivalle ikärouvalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellä seitsemänpäivää-lehden tasoista lausehdintaa.
   Jos todella haluttaisiin pysäyttää ilmastikatastrofi yksityiautoilu olisi kaupunkialueilla bensa- ja dieselkäyttöiset ajoneuvot kiellettävä. Tehtaisiin yms. savuttajiin pakolliset ja nollapäästöiset suodattimet. Maksoi mitä maksoi. Omavaraisuus maatalouteen. Tuonti ruoka ja romut stop tykkänään. Jne jne jne!

   Poista
  2. No jaa, Päivi Räsänen on suosikkipoliitikkojani ehdottoman rehellisyytensä vuoksi, arvostan, tykkään hänen esiintymistyylistään. Valitettavasti olen usein eri mieltä hänen kanssaan asioista.

   Luulen, että hän ajattelee Jumalan luoneen naisen miehen silmäniloksi ja hekuman lähteeksi. Mikäs siinä, sopiihan hemaiseva blondius, lyhyt helma ja korkkarit tähän tyyliin hyvin. Pointsit siis Päiville, joka on uskollinen aatteelleen loppuun asti. Omaan päähäni en tuota kutristoa tahtoisi.

   Poista
 16. Arvostan minäkin Räsästä siitä, että hän rohkenee olla erimieltä kuin "manipuloidut tasa-arvotaistelijat".
  Arkipäivän kristillisyyteen luulisi kuuluvan hillitty habitus. Minihame ja punaiset ilotyttöjen korkokengät, sekä hiukset kutsuvasti levällään viestittävät oudosta ristiriidasta kristityn elämässä. Turhuuksien turhuutta maailma arvostaa, seuraamalla
  muoti-ilmiöitäkö saadaan äänestäjät vakuutettua laidasta laitaan.
  Nunnankaapuun tai siihen toiseen mustaan kaapuun verhoutuminen ei tietenkään vielä kerro mitä pään sisällä tapahtuu. Eikä kristittyjä arvoja kannattavan tarvitse ankeasti pukeutua, mutta tiettyjä yleisesti tunnettuja pukeutumissymboleja käytetään ja on yhä.
  Räsäsellä on tyttäriä, joten he saattavat vaikuttaa äidin nuorekkaaseen pukeutumiseen innostajina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luterilaiseen puritaanisuuteen kuuluukin hillitty habitus. Toisaalta olen nähnyt vaikkapa helluntailaisten riveissä iloistakin kristillisyyttä, nuoria meikattuja tyttöjä hulmuhelmoin. Entisen asuntoni lähellä oli helluntailaisten kirkko, ja usein näin, miten väkeä valui kirkkoon. Toisaalta helluntailaiset ovat aika tiukkiksia.

   Poista
 17. A pun is
  The lowest
  Form of humour

  Ha!

  I like 'em, though.

  VastaaPoista
 18. Tuolla ylempänä puhun vanhusten hoidon kammottavista hylkeennäköisistä roboteista. Tottahan se tietysti on, että moni meistä taantuu idiootiksi vanhuuttaan.

  No, aamun lehdestä luin lisää kauhusanomaa, joka meitä kaikkia ennen pitkää odottaa.

  Nimittäin lehdessä on karmea kuva orwelliläisestä maailmasta, jossa ihmisiä valvotaan muualta käsin ruudun välityksellä. Kuvassa (HS) etähoitaja Päivi Leineberg katselee seitsemää eri ruutua, joissa jokaisessa yksi vanhus mussuttaa ateriaansa.

  Kätevää. Voi sitten huudella kullekin erikseen, että Tiina, juo maitosi loppuun ja Marko, syö kaikki. Ja Ritva, älä jätä salaattia syömättä. Siis se on jo täällä, ihmisetön yhteiskunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ihmeessä työpaikkoja ei luoda lisää sinne, missä se tarve on? Tässä olisi uudelle hallitukselle helppo ratkaisu lisätä työpaikkoja.

   Poista
  2. Halltus on luonut lisää uusia työpaikkoja, niissä rajoissa kuin se on hallituksille mahdollista. Ministerien ja kansanedustajien apulaisia ja apulaisten apulaisten määrää on lisätty. Ovat aivan helvetin kovapalkkaisia. Noin muuten työpaikkoja saa yrityksistä, jos on saadakseen, ja työpaikkojen luominen on niiden asia.

   Sipilän ja Lindströmin fuula oli ihan vähäpäistä. Työttömyys senkun väheni, mutta maksetut työttömyyskorvaukset nousivat koko ajan. Melko goebbelsilaista huijausta.

   Poista
  3. Sain sellaisen käsityksen, että valtiosihteerien palkka huitelee ministerin palkan tasolla. Voiko olla totta? Kyllä kalliiksi tulee tämä hallituskausi.

   Poista
  4. Itseäni kiinnostaa erityisen paljon sisäministeri Maria Ohisalon tulevat ratkaisut Isis-lasten ja äitien kohtalosta. Yhdessä lausunnossa viitattiin jo lapsiin, siihen miten jossakin pohjoismaassa jo on lapsia haettu kotimaahan.

   Olen kyllä itsekin sillä kannalla, että äkkiä lapset pois vaarasta, Suomeen ja sitten harkitusti ehkä sukulaisille, isovanhemmille kenties. Ei näille äideille ole lapsi ollut ykköskriteeri, kun ovat kerran lapsensa vieneet keskelle sotatannerta, terroristien leiriin. Ihan oikein näille karkeille tyypeille, että lapset erotetaan heistä turvallisiin koteihin.

   Poista
  5. Ja äidit tuomioistuinten tutkittavaksi, joko kansainvälisen tai hätätilassa kotimaisen. Kotimaisen tuomioistuimen tutkintamahdollisuudet ulkomailla vain ovat rajalliset.

   Ei kai kukaan kuvittele, että äidit voitaisiin noin vaan tuoda Suomeen, vapauteen?

   Poista
 19. Niinpä Iines, miksi työnantajat haluavat koneita ja robotteja korvaamaan lihaa ja verta olevan ihmisen tuottamaan mahdollisimman suurta voittoa osakkeilleen yms. pääomalleen.
  Olen kuullut, että sen takia, kun rutiinihommat hoitaa koneet, työntekijöille jää aikaa tehdä hienompia ja vaativampia hommia. Kaunista, eikö totta?
  Eiköhän totuus kuitenkin liene toisenlainen. Koneet painavat hommia tauotta. Ne ei vaadi palkankorotuksia tai työolojen parannuksia. Robotit ei jää äitiys- eikä sairauslomille eivätkä lusmuile. Voittoa tulee solkenaan konehenkilöstön myötä.
  Mikäs siinä, ongelmaksihan vaan jää yhteiskunnalle suuri työttömien joukko.
  Mistä ruoka yms. elo koneiden ryöstämille ja syrjäyttämille ihmisille. Kansalaispalkkaakaan ei voida maksaa ilman työntekijöiden verotuloja. Tuskin robottiyritykset haluavat maksaa reippaasti yhteiseiseen kassaan veroja elättääkseen työttömiä ja muita pudonneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone tulee halvemmaksi kuin ihminen. Samalla voidaan lakkauttaa virkoja ja toimia. Tämä lisää työttömyyttä ja ihmisten sivuun heittämistä työn piiristä.

   Yhä harvempi tekee jatkossa työtä elannokseen. Elätettävien määrä nousee koko ajan.

   Poista
 20. Tietty määrä työttömiä pitää aina olla yhteiskunnassa, pelokkeena ja piiskurina. Muutenhan työllisillä olisi liikaa joukkovoimaa vaatia lisää palkkaa tai muita etuja. Lakkoillakin voisivat ja pysäyttäisivät pahimmillaan kaiki pyörät pyörimästä.
  Ahneus ja yritysten tavoitteena mahdollisimman suuret voitot, nehän ne etupäässä sanelevat kuinka vähäisen henkilökunnan nahkoista voitit revitään.
  Jos tätä menoa jatkuu, "Ihmisten puolue" on historian ja tulevaaisuuden näkövinkkelistä ihanaa utopiaa. Ihminen
  alkaa pian matkia koneita kaikessa. Mitä meillä vielä on, jota koneet ja robotit eivät jo osaisi?
  Taidetaan olla vielä kasoina kaatopaikoilla, kuin tarpeettomat jätteet. Inhimillisyys katoaa, tunteet koetaan haitaksi voiton tavoittelussa jne. Häviäjiä olemme, aikanaan koko planeetalta. Viimeistään silloin kun auringosta loppuu energia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen dystopia on ihan mahdollinen. Ihminen muuttuu yhä tarpeettomammaksi ja lopulta koneet ottavat ylivallan ihmisestä. Maapallo on tekoälyn.

   Poista
  2. Nouup.

   God just went live, calls hisself goodle...

   In Dog we trust, others bark.

   Poista
  3. Kalevpoeg Kugelpukkare16 kesäkuuta, 2019 09:01

   Woof.

   Poista
 21. Miten kääntää kehitys toiseen suuntaan?
  Olisipa hienoa, jos osaisimme erottaa kaiken turhan ja tarpeettoman pois elämästämme. Osaisimme nähdä, mitä todella tarvitsemme ollaksemme iloisia, ja tasapainoisia olentoja. Tuntisimme, että jokainen päivä on loistava, kiehtova seikkailu. Osaisimme olla kiitollisia siitä, että olemme saaneet syntyä kokemaan tämän ihmeen, syntymisen maailmankaikkeuteen siskojemme ja veljiemme kanssa, sillä oletettavasti olemme kaikki lähtöisin samoista alkusoluista. Osaisimme arvostaa yksinkertaisia ja aitoja asioita: luontoa ja sen antimia, hyviä ihmissuhteita ja tekisimme parhaamme ne säilyttääksemme.
  Että jokainen löytäisi syvän rakkauden toiseen sukupuoleen, perustaisi perheen, jossa lapsien olisi hyvä kasvaa, kehittyä ja jatkaa sukupolvien ketjua kiitollisinä mahdollisuudesta elää ja kokea, olla osa suunnatonta evoluutionkehitystä. Että yhteiskunnassa heijastuisi perheiden ilo ja hyvinvointi. Kaikkialla voisi aistia ystävällisyyden ja auttamis- ja jakamishalun ilon. Yhteisöt kanustaisivat ja rohkaisisivat jäseniään. Päättäjät tekisivät kaikkensa luodakseen kaikille positiivisen ja toivontäyteisen tunneilmaston. Ihmiset laulaisivat ja tanssisivat omaksi ja toistensa iloksi.
  Luettaisiin paljon ja keskusteltaisiin
  turuilla ja toreilla tieteista ja taiteista. Lausuttaisiin runoja junissa ja kaduilla. Kaikilla olisi asunto ja terveellistä ruokaa. Useimmiten itsekasvatettua. Terveyden ja sairaudenhoito olisi ilmaista kaikille.
  Ihmiset eivät tarvitsisi huumeita, eikä humalahakuinen juominen kiinnostaisi ketään, koska elämä itsessään antaisi iloa ja onnentunteet. Ei tarvitsisi paeta todellisuutta, sillä elämä itsessään antaisi niin fyysisen kuin henkisenkin täyttymyksen. Ei tarvittaisi väkivalta- tai aikuisviihdettä, koska puuhailu luonnossa ja yhteiset leikit ja pelit perheen tai yhteisöjen kanssa olisivat kiinnostavampia ja ne antaisivat suurenmman ilon ja tyydytyksen kuin jonkun (jopa sairaan) mielikuvituksen tuottamat, rahan himoiset tekeleet.
  Jne. jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä oiva Unelmien valtakunta, Paratiisi maan päällä.

   Minussa herää heti uteliaisuus. Jos tämän antaisi aineen tai jonkinlaisen esseen aiheeksi, vastauksia olisi hauska lukea. Kullakin olisi omanlaisensa Unelmien paratiisi.

   Vaan kestäisikö sitä runonlausuntaa junissa kovinkaan kauan? Ja keskustelun pölinää? Tulisiko siitä ennen pitkää muzakin kaltaista lauzuntaa ja kezkuztelua?

   No juu, voisi toki toimiakin, jos meillä kaikilla olisi samanlainen maku ja yksimielisyys. Jotenkin unelmasi tuo mieleen muinaisen ja hupaisan unelman neuvostoliittolaisesta kommunismista. ..

   Poista
  2. Eikö kommunismissa ollut alunperin minkänlaista hyvää tarkoitusta? Oliko ideologien ja päättäjien tarkoitus vain ryöstää ja syöstä kansa toisesta kurjuudesta ja orjuudesta vielä suurempaan kurjuuteen?
   Totta on, etteivät kaikki ihmiset pysty jakamaan mitään omastaan ja että aina on heitä, jotka tietävät parhaiten mikä olisi ihmiskunnalle paras tapa ja vastustavat muita vaihtoehtoja.

   Poista
 22. Kumma, miten vähän yhteiskunnissa ollaan huolissaan ihmisten henkisestä kehityksestä ja "sielun" hyvinvoinnista. Oletettavatko päättäjätkin, että kyllä lääkärit osaavat ammattinsa ja määräävät oikeita lääkkeitä elämmän arvojen katoamiseen. Ja kyllä papit ja uskonnot hoitavat sielunasioita.
  Miksi kuitenkin niin monet masentuvat ja väsyvät henkisesti? Ollaanko liian vahvasti erilaisten medioiden luomien ihanteiden uskovaisia? Eikö täydellinen "vapaus" valita ja itse määrätä elämästään sovikaan kaikille? Voiko ihmisyhteisöissä ylipäätään kaikki elää narsistina? Miksi meistä kaikista ei kehity "oman onnemme seppiä"? Vai onko niin innoissamme hokemamme ja toitottamamme slouganit oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta vain leukojen louskutusta ja hourupäiden asioiden ajamista?
  Hoetaan myös rauha, rauha, mutta sodat eivät näytä katoavan planeetaltamme. Missä me todella olemme täysin tasa-arvoisia ja oikeudenmukaisia maailman mittakaavassa? Entäpä jos onkin niin, etteivät ihmiset pysty tällä henkisellä
  kehitystasolla noudattamaan ideaaleja ihanteita. Rahan ahneus ja sairas seksuaalisuus ovat nyt arvoista pyhimmät. Itsemääräämisoikeuksia: halujamme ja mieltymyksiämme saamme noudattaa vaikka itsetuhoisuuteen asti.
  Onko lajimme henkisellä kehityksellä enää sijaa rahajumalan ja materialistisen uskonnon meitä huomaamattamme manipuloidessa? Miksi poliitikot, musiikittomat musikantit ja fyysisillä avuilla itseään tykö tekevät loistavat medioiden parrasvaloissa? Myös he, jotka ovat "tuttuja televisiosta" saavat suuremman huomion julkisuudessa kuin todelliset hyväntekijät ja ymmärrystä maailmasta ja ihmisistä pohtivat ajattelijat.
  Onko ihminen sittenkin onnellisimmillaan hölynpölyä katsellessaan ja kuunnellessaan. Onko jossakin päätetty, että varsinkin "sirkushuvit" kansalle pitävät heidät tyytyväisinä, vaikka leipääkään ei aina pöydissä olisi.
  Tässä taas tuli populaaria viikonloppuliturgiaa kylliksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyt, Leonoora, viisaita kysymyksia, ikuisia kysymyksiä, joita filosofit ovat pohtineet muinoin ja ilmeisesti nyt lakanneet kysymästä. Nyt on uudet kysymykset ja termit, nyt hyvesignaloidaan ja jo kauan on lähetetty heikkoja signaaleja.

   Kyllä se viihdehömppä kelpaa niillekin, jotka sitä eivät myönnä. Ennen sivistyneen eliitin tunsi siitä, että se luki vain Parnassoa eikä tiennyt, mikä Hymy tai Seiska on. Tai siis tiesi ja luki "kampaajalla".

   Ihmiset ovat aina pröystäilleet lukemisellaan, joku enemmän, joku vähemmän. Se imago on edelleen tärkeä. Muuttuu vain trendien mukaan. Nyt on poliittisesti trendikästä olla vihreä, ja Maria Ohisalo on idoli nro 1. Juuri katselin kampaajalla kulttuurilehteä, jossa oli kuva Maria Ohisalon kodista, betonitalo kuin harmaa sementtibunkkeri silkalla asvaltilla, ei vihreän vihreää puuta lähimaillakaan. Ja selkeästi ökytalo cityssä.

   Juu, kateellinen minä tietysti olen.

   Poista
  2. Yritin guuglata 'maria ohisalo ökytalo', mutten saanut yhtään tulosta.

   Poista
  3. Menepäs sinäkin joutessasi kampaajalle ja ota käteesi kulttuurilehti, jota kukaan ei lue, mutta kaikki tietävät. Siellä on kuva betonilootasta, joka nököttää asvaltin ympäröimänä. Samaisessa lehdessä on bonuksena kuva Antti Lindtmanin ökystä.

   Poista
 23. Mielenkiintoista, että Ohisalo mainitsi olevansa myös köyhien asialla. Se on rohkea veto tänä päivänä. Saa nähdä voiko hän vaikuttaa asioihin. On tutkinut aiheeseen liittyvää, joten hänellä on faktaa köyhänä elämisestä.

  Turhaahan se on kritisoida ihmisten valintoja. Jokainen tulkoon tyydytetyksi tarjolla olevilla mielen viihdykkeillä ja mahdollisuuksilla hyvään elämään. Itse jokainen (toivottavasti) valitsee elämisen suuntansa ja mieltymyksensä ollakseen ja tullakseen siksi, millaiseksi on tavoitteensa asettanut.
  Mutta asiasta kolmanteen: Toivottavasti meilläkin pian kielletään turkistarhaukset. Karmeeta katsoa eläimiä rautaristikko häkeissä kärsimässä. Vain ihminen pystyy moiseen julmuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on lämpimähköä, purjeveneily on kylmähköä.
   Otakko mähköä?

   Poista
  2. Ohisalo on käsittääkseni tehnyt väitöskirjansa köyhyydestä. Kaipa hän tietää, mistä puhuu. Sitä en tiedä, puhuuko Ohisalo globaalin vai suomalaisen köyhyyden poistamisesta.

   Se taas, että hän puhuu natseista ja trolleista aloituspuheessaan, on outoa retoriikkaa ministeriltä. Keitä hän tarkoittaa? Tällaisten korttien käyttö kuuluu öyhöttäjille.

   Poista
  3. Asioista saa selvän lukemalla. Enpä olisi uskonut joutuvani tätä entiselle opettajalle selvittelemään.

   Poista
  4. Juuu, googlaaminen on vaikeaa näin entiselle.

   Olet yhtä taitava kuin se Taloustutkimuksen puhelinhaastattelija, joka kysyi minulta Tiedättekö, mikä on IN-TER-NET.

   Poista
  5. Tuossahan tuo Ohisalon väitös on sinulle tarjoiltu. Siitä vaan itse lukemaan ja vasta sen jälkeen voidaan pohtia onko se tieteellinen tutkimus vai poliittinen ohjelma. Minä en arvostelisi nuortenkirjaakaan nimen ja tekijän perusteella.

   Poista
  6. Nyt sekoilet pahan kerran. Kuka tässä on arvostellut sanallakaan Ohisalon väitöskirjaa? Tai kaivannut siitä täsmätietoa? Jos ihminen haluaa tietoa, hän hakee sitä. Yksinkertaista.

   Keskusteluhan koskee muita asioita, joista tärkeimpänä mainitsen kummastukseni Ohisalon omakotitalosta, asvaltilla lepäävästä kammottavasta betonilaatikosta. Ei puun puuta, ei pensaan pensasta. Ankeaa sementti-cityä. luulin, että vihreät rakastavat metsää, puita ja puutarhaa, etenkin jos kerran varaa on.

   Ei kannata takertua lillukanvarsiin ohi aiheen.

   Poista
  7. "Sitä en tiedä, puhuuko Ohisalo globaalin vai suomalaisen köyhyyden poistamisesta."

   Minusta sinä heität ilmaan asiattoman ja vihjailevan kysymyksen.

   Poista

  8. Jatkat nyt sekoiluasi, Mankemang. Enhän minä kysy mitään, vaan totesin sivuasiana, etten tiedä, kumpaa tutkimus käsittelee. Se etten tiedä, ei ole oleellista. Koetat vain suunnata huomion pois tuosta asuinympäristöstä.

   Edelleen: keskustelu koski asumisympäristöä, jota ihmettelen.

   Luetun ymmärtäminen hoi!

   Poista
  9. Etenkin se naurattaa, kun Suomen sisäministeri sanoo, ettei pelkää natseja eikä trolleja, niin täällä hypitään seinille. Kolahtiko kalikka?

   Poista
  10. ”Se taas, että hän puhuu natseista ja trolleista aloituspuheessaan, on outoa retoriikkaa ministeriltä.”

   Tämäkö seinille hyppimistä? Tottahan tuo on.

   Poista
  11. "Tällaisten korttien käyttö kuuluu öyhöttäjille."

   Muuten,eikös tätä sinun blogiasi ole suositeltu Mitä Vittua -lehden lukijoille?

   Poista
  12. No kuule, on tätä suositeltu Parnassossakin...

   Poista
 24. Mielenkiintoinen tuo Baumanin näkemys köyhtymisestä: "epäonnistuneet kuluttajat"!?

  VastaaPoista
 25. En jaksa juuri nyt lukea väitöstä kokonaan, mutta eiköhän me kaikki tiedetä, että jos rahalliset tulot (myös sos.avustukset) eivät kata edes elämiseen tarvittavia menoja, joutuu jatkuvasti tinkimään tarpeistaan ja monille se tietää myös kiihtyvää velkakierrettä ja "hyvinnvoinnin" romahdusta.
  Markkinatalous ja kulutusyhteiskunta luovat kansalaisille koko ajan uusia, usein keinotekoisia tarpeita ja jos ei pysty pysymään "kehityksen" vauhdissa mukana, hankkimaan kaikkia koneita ja laitteita, saati hoidattamaan vaikkapa hampaitaan, eriarvoistuminen vaan jatkuu.
  Pitääkö köyhyysloukkuun pudonneen nöyrtyä yhteiskunnan armopalojen edessä, tyytyä syömään kaurapuuroa ja ruoka-avun antimia, kulkea kirpputori-vaatteissa ja tinkiä kaikesta "ylellisyydestä", on ikuisuuskysymys.
  Köyhiäkin on moneksi. Joku lihotaa tilillään miljoonia, mutta syö koirannruokaa, joku yrittää sinnitellä hyödyttämättä kaikkia lakisääteisiä sosiaalietuisuuksia. Mukaan mahtuu myös heitä, jotka osaavat käyttää kaikkia mahdollisia palveluita, jos vain ilmaiseksi saa, vaikka akuuttia tarvetta ei olisikaan.
  Tiedän lapsuuden kokemuksesta mitä on olla tosi köyhä, joten en aliarvio sitä turvattomuutta, huonommuuden tunnetta ja syyllisyyttä siitä, minkä puute jopa ruuasta sekä parempien kasalaisten syrjiminen aiheuttavat.
  Sanassa sanotaan, "Köyhät teillä on aina keskkuudessannne..."
  Ilmeisesti näin on ja pitää ollakin, muutenhan "paremmat ihmiset" eivärt voisi omistaa kymmeniä kalliita autoja, linnoja tai luksusasuntoja ympäri maailmaa. Muutenhan paremmat ihmiset eivät voisi viedä ylimääräisiä rahojaan veroparatiiseihin piiloon verottajilta.
  Eikä paremmille ihmisille olisi maksaa
  kymmeniä, satoja kertoja korkeampia palkkoja,kuin työmuurahaisille.
  Työmies on mukamas palkkansa ansainnut,
  mutta kenelle annetaan bonukset työläisen ahkeroinneista.
  Eipä se tästä miksikään muutu, köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu. Rahalla on taivaallinen voima pyrkiä raharikkaidden luo.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh. Onksulla jotain koiranruokaa vastaan?

   Tyhmää olla.

   Poista
  2. Iippo Lipokas pihliksen pirullisin pummi17 kesäkuuta, 2019 06:01

   Miellän lähes kaiken hieveröiseksi ansaksi. Pyyteettömyys, myötätunto, itsekuri ja kakkularapsis, vapaata ollaan.


   Äsh. Ei se nyt aivan täysillä noinkaan ole.

   Pyrin pääsemään nukkumaan päivän päätteeksi puhtain omintunnoin. Joo, parempi, tai sanon että tolla kokonaistoleranssilla. Tossapas toi tosissaan.

   Sitäp. viimeiset pitäis tulla ekoiks. Eko-eko!

   "Niin kauan kun ihminen säilyttää toiveikkuutensa, mielikuvituksensa ja - mikä se on - en så'n bra humör, hänellä ei VOI olla mitään hätää."

   Göran Augustsson

   Olin paikalla. Pitää paikkansa.

   Oppi oli ojanpohjanpitävä mutta kas, ponnistuspohjan asettaminen kurjuuden perimmäiseen nurkkaan antaa näkökannan jota eivät paastot ja retriitit annakaan. Tämän osaavat pula-ajan eläneet. Kasikymppisiä gubbeja kuunnellessa uikkahallin löylyissä mies voipi taas olla about kakstoistvee. Pettämätön keino saada siisti rispekti käytökseensä, jopa niin että pitää snadisti teeskennellä ei-niin kunnioittavaa mut hei.. kyl ne kuitenkin sen tsennaa, tai ainakin hiffaa. Mikroilmeet, gestalt, vaikene vain, älä vaikeuta kun juttua pukkaa ja ton tollasta.

   Voisi olla hyväksi saada perhekäsite takaisin luonnolliseen. Kolmesta neljään sukupolveen olisi miellyttåvä. No, tuolta tulee uusiosuomalaisia mallia näyttämään, katsotaan mitä saadaan järjestymään.

   Tuki- ja liikuntaelinkremppoja hoidellessa on mukavaa miettiä pikku fiksejä muillekin, et 'hei - miks sä tollee? tsiigaas tätä, mä ten tällee enkä oo vasta ku viisneljä eikä mee muuta ku aspiriinia.'

   140 000 - 148 000.

   Nivelrikkoisten määrä Suomessa. Syitä on lukuisia. Dooingilla tulisi mennä mutta dopingilla mennään. Big Pharma ja Big Data eivät sääli maailman pohjoisinta maata, kansaa ja pihtputmummon kukkaroa, muun olettaminen on lapsellista.

   Sotaveteraaneja keskieuroopasta tarvitaan tähän. Arvatkaas paljonko löytyy näitä uudempia sotavarautuneita? Riittävästi kuin rollsissa polleja. Tässä on kyseessa kontrasti. Miltä tyntyy kyn ei ämmytä?

   En katso telkkaa, en lue ip-läsyjä enkä ole laiskotellut. Yhdestoista vuosi meneillään.

   Iines, pikatoimisto. Se mitä tässä jutussa on tarpeen puolueellisesti on pikatoimisto.

   Pää kylmänä nappulatekniikan kanssa


   I. H.

   Poista
  3. Tuki- ja liikuntaelinkrempat ovat kurjia. Vaan mitä tekee innokas kirjoittaja-naputtelija, kun oikea etusormi kipeytyy, ylänivel särkee niin vietävästi?

   - Oikein, naputtelee keskisormella.

   Poista
  4. Pikatoimisto tarpeen? No ei, pika on kamalaa, viittaa kiireeseen. Hitaasti ja harkiten, viipyillen ja nauttien, siirtymä ja muutos rasittavaa.

   Poista
 26. itekki vähä vääpeli17 kesäkuuta, 2019 07:26

  Ja columbot, pkln apparat räksyi rikki. Ruutuun tul' ruttu.

  No ei mtn. Haenpa samalla muutamia. Varaudun, olen niin ahne ajawtani, vaivan vaivan vaivainen. Olisko se mopo oltava? Valametinvvinkaan se johtais. Juueioohyvä. Hulikoptrikuljettajakaan ei diggais. Pyörä on pöyristyttävän kova sana ostoskeskustaistelutekniikoiden kenttätutkijalle, paitsika jos törlmää marlkkinavoimiin.

  Duoda, pärkkele. Duoda. (kyyneliä)

  Ei saata tällä tehdä. Hilimiä kirvelee.

  Muuten kts. ed. lausunto, vrt. kv. pöllöpää tahi poliitikko. Kylmie tiijän.

  VastaaPoista
 27. Itekki vähä vääpeli ym. a) kirjoittaa jatkossa ymmärrettäviä tekstejä tai b) vuodattaa päiväkirjaansa/ muualla.

  VastaaPoista