18.8.2020

Nyt neulomaan, vanhukset!

 

Aina sanotaan, että pitää varautua tulevaan ajoissa. Äiti sitä jo lapsena hoki, kun pani tyttönsä marjametsään keräämään puolukoita koulun keittolaan. Ja kyllä me kerättiinkin! 

Nyt viimeisillä kesähelteillä kannattaa miettiä jo talven viimoja. On hyvä aika aloittaa iltojen puhdetyö, villapipon neulominen. Paras on kypärämalli, suojaa hyvin vanhuksen usein aran päänahan ja ennen kaikkea korvat.  Väriksi kannattaa valita iloisen punainen, niin mielikin piristyy. 

Neulominen aloitetaan luomalla 86 silmukkaa pyöröpuikoille, numero 2, ja siitä sitten aletaan neuloa alhaalta ylöspäin, aina oikeaa, ei koskaan nurjaa. Helppoa, eikö totta? Voi neuloa vaikka pyykkituvassa odotellessa pyykin valmistumista. Kuvassa onkin oululaisesta pyykkituvasta tavattu mukava pyykinpesijämies, jolta malli on muokaten otettu. 

Kun neuleessa päästään sitten suun korkeudelle, otetaan apupuikko, jolle ujutetaan suun levyinen silmukkamäärä odottamaan. Suurisuisille enemmän silmukoita, nättisuisille välttää vähemmän.

Ja sitten jatketaan silmäaukkoihin asti. Otetaan lisää apupuikkoja ja jätetään silmäreiän levyiset silmukkamäärät odottamaan. Loppusuoralla helskytellään  kohti päälakea, ja kavennetaan joka kymmenennellä silmukalla kaksi silmukkaa yhteen, kunnes ollaan päälaen korkeimmalla kohdalla ja jäljellä on kaksi silmukkaa, jotka vedetään toistensa läpi ja katkaistaan punainen lanka. Päätetään  apupuikolla olevat reikien silmukat ja kas, pipo on valmis pyykkitupareissuille ja talven tuiskuihin. 

Kaunis, eikö totta? Antakaapa palautetta ohjeesta, että tuliko näillä neuvoin kummoinen pipo vanhuksen päähän.

(Uutisvalokuva Iltalehti 18.8.)

153 kommenttia:

 1. Liekö patulla ollut tuo pipo pyykilläkin?
  Ihme, ettei oma isoäiti juolahtanut väkivaltaa harjoittaessa mieleen.
  Alaikäisistä on näemmä alettu siirtyä toiseen ikäluokkaan.
  Outo juttu!
  Minä olen huono puikkojen ja virkkuukoukun käyttäjä. Tuhlaan vaan villalankoja jos rupean neyletöitä tekemään.

  VastaaPoista
 2. Tuskin oli pipo päässä pyykillä.

  Minusta syytetyn piiloutuminen jonkin taakse on luuserin hommia, vaikka luuserihan tuommoinen onkin. On saanut täältä leivän ja turvan ja kehtaa purra ruokkivaa kättä käymällä heikoimman ihmisen, 85-vuotiaan vanhuksen kimppuun. Että kehtaa!

  Kovin vähällä huomiolla tämä väkivaltainen vanhan naisen puukkoraiskaus meni medialta ohi, eikä yksikään ministeri tuominnut miehen tekoa. Kun Jesse Torniainen hyppypotkaisi huumeveikkoa, joka myöhemmin karkasi sairaalasta ja kuoli, koko Suomi pöyristyi, ja ministerit kiirehtivät presidenttiä myöten tuomitsemaan väkivallan. Molemmat teot olivat hirveitä, mutta toinen ei ollut niin kovin hirveä.

  VastaaPoista
 3. PS En ole minäkään mikään kutoja-ompelija. Sukkaa ei synny. Eikä puseroa. Sen sijaan olen hyvä pitsinvirkkaaja, kalastajanlangasta tein verhotkin joskus. Kaapit on täynnä liinaa ja tuukia, kun en oikein ole mikään pöytäliinankäyttäjäkään. Puhdas pinta on paras.

  VastaaPoista
 4. Äitini virkkasi, kirjoi/merkkasi liinoja ja pyyheliinapeittoja vanhoilla päivillään. Pidimme sisreni "museotorpasssa" äidin käsitöistä näyttelyn hänen 80- vuotis juhlassaan. Sisareni on perinyt hänen kädentaitonsa monipuolisesti ja isältämme myös. Sisko on työssään joutunut käyttämään kynää ja mittatikkuja vuosikymmeniä, hän osaa korjata huonekaluja, maalata niitä ja myös tauluja hän maalaa. Talojakin on suunnittellut, niin yksityisten kuin julkisia. Minä osaan ideoida asioita, mutta toteuttamiseen tarvitaan yleensä joku muu. Peukalo on vähän joka asiassa keskellä kämmentä.🤔
  Nythän on ikäihmisten rakkaudesta ja rakastamisesta tehty dokumentti. Liekö poika saanut idean siitä?
  Täytyypä olla hallitsemattomat ja epänirmaalit panohimot, kun puukon kanssa pitää iäkästä kiduttaa. Vai mikä lienee todellinen motiivi? Naisviha? Jos takana on epäonnistuneita naissuhteita tai ei naissuhteita ollenkaan.
  Medioissahan yllytetään "rakastelemaan", koska se lisää terveyttä ja hyvinvointia. Lehtien yms. seksuaaliterapeuttien avulla neuvotaan kädestä pitäen kaikki temput.

  VastaaPoista
 5. Tuskinpa tämä mies on kovastikaan dokumentteja seurannut, liekö kielitaitoinenkaan. Kaikki tulijat eivät ole lukutaitoisiakaan. Minusta tuollaisen puukkoraiskauksen takana on naisvihaa ja halveksuntaa, kenties ideologiaa vääräuskoisten sallitusta kohtelusta. Mene tiedä.

  Intersektionaalista tässä on se, että koska mies on ikään kuin uhrin asemassa, hän saa osakseen ymmärtäväisen kohtelun. Tekoa pyritään selittämään tai sen yli katsotaan ja se pyritään nopeasti unohtamaan. Onneksi tuomioistuin on lahjomaton.

  Jos miekkonen sai neljä vuotta vankeutta, niin eikös se tarkoita vain parin vuoden kakkua? - Ja jostain huume- ja talousrikoksesta voi saada kymmenenkin vuoden tuomion. Minusta jokainen turvaan tullut ja turvattomuutta tahallaan aihauttanut raiskari pitää karkottaa takaisin kotimaahansa. Ehdoitta ja heti.

  VastaaPoista
 6. Vanhat käsityöt ovat kauniita. Minulla on keittiössä sellainen vanha puinen pyyheliinateline, jossa on jokin kirjottu liina, yleensä sinivalkoinen, peittämässä pyyheliinoja. Yksi pyyheliinoista on varustettu nimikirjaimilla EH, kauniilla kaarevalla käsialalla. Äidinäitini kirjailema. Se on pellavaa ja täysin ehjä, varmaan yli sata vuotta vanha.

  Sitten on äidin lakanoita, äidin nimikirjaimella kirjailtuja, ja niissä on pitsireunat. En käytä niitä enää, koska ne ovat kapeita ja lyhyitä, kuten vanhan ajan puusängyt.

  VastaaPoista
 7. Totta, että vahat käsityöt ovat kauniita. Kankaatkin oli kudottu kestäviksi. Vanhoista lakanoista saa mökkiverhoja ja juhlapöytäliinoinakin vaikka ulkosalla niitä voi käyttää, jos kuka tykkää.
  Ihanaa, että kesä palasi vielä takaisin. Nyt perennapenkin täydessä kukassa olevat leimut ovat täynnä perhosia.Olen köntystellyt kipeän lonkkani kanssa, ja sain sentäs sänkyvaatteet tuuletettua. Ja maljakoihin vaihdettua tuoreet kukat. Ihmettelen, kun jo eräpäivältään vanhentuneet pellavansiemenet itivät alkukesällä ja osa on nyt jo kukkinut. Pitänee kuivata. Siemenkodat ovat kauniita suurena kimppuna. Herneenpalot pitäisi kerätä ja valmistella pakastettavaksi. Yrttejä olen jo ripustellut kuivumaan. Pakastetutkin yrtit olisivat talvella tuoreita makuja ruokiin antamassa, mutta pakastin on jo ääriään myöten täynnä marjoja ja sieniä.
  Että maalla on puuhaa aamusta iltaan.

  VastaaPoista
 8. On sinulla puuhaa! Ymmärrän hyvin, että mieleisiään töitä ihminen jaksaa tai viitsii tehdä pää kainalossakin. Kun yhtenä kesänä rehkin uuden puutarhan laajentamisessa selkäni kipeäksi, niin en malttanut itseäni, vaan aloin kitkeä rikkaruohoja pitkävartisella voikukkakairalla, seisten. Kätevä!

  Minulla oli vielä kymmenisen vuotta sitten iso mansikkapelto, rivit olivat mustalla muovilla. Istutin jokaisen taimen omin käsin. Ja muovitkin laitoin itse. Perunaakin on viljelty, pienimuotoisesti, samaten hernettä.

  Asiasta toiseen. Kuulin äsken hauskan kuulovirheen uutisista. Uutisankkuri sanoi mielestäni ihanan uutisen: ”Hallitus on päättänyt perustaa työryhmän Suomen maakuntien lehtojen suojelemiseksi.”

  No ei, eihän meillä mitään muuta suojella kuin bisnestä. Näin se oikeasti oli:”Hallitus on päättänyt perustaa työryhmän Suomen maakuntien lentojen suojelemiseksi.”

  VastaaPoista
 9. Koskaan ei puhuta siitä, että joka ainoan ihmiselämän, jonka covid lopettaa on läheisille ihmisille, (suurelle joukolle kuitenkin) suuri menetys.
  Eikö todellakaan ymmärretä kaikkialla yritysmaailmassa, että elämässä voi tulla jopa maailmanlaajuisia force major-tilanteita, joita vastaan on turha vängätä, koska niille ei vain voi pieni ihminen mitään.
  Vai miten kalliita ovatkaan ihmishenget bisneksien alttarille uhrattavaksi?
  On ennenkin syöty pettuleipää.

  VastaaPoista
 10. Hyvä puheenvuoro! On jotenkin rumaa, että joku vetää aina keskusteluissa talouden ihmishengen edelle. Että rattaat pitää pitää pyörimässä, viis terveydestä.

  Nytkin on monella sokka irti, matkoilla on oltu ja etäisyyksistä ei pidetä huolta. Ihan kuin jokuset olisivat oikeasti vähän tyhmiä.

  VastaaPoista
 11. Minunkin äiti osasi virkata ja kutoa ja hän osasi kaikkea sitä, mitä minä en osaa.

  Äiti osasi myös kirjoittaa laulunsanoja, ainoa, mitä hän ei osannut oli säveltää. Eniten hän suri kuolemaansa asti kumminkin sitä, ettei osannut ajaa autoa. Siitä minulla on huono omatunto. Olisin voinut antaa oman autoni hänelle oppimisvälineeksi ja ajamisen harjoitteluun ja sitten neuvonut häntä menemään autokouluun suorittamaan ajokorttia. MIKSI minä en tehnyt sitä. Kaivertelee mieltä. Nyt on liian myöhäistä.

  Säveltämään oppimiseen hän olisi ehkä saanut apua, jos olisi saanut käyttöönsä tämän linkin:

  https://areena.yle.fi/1-4389194

  Aionpa minäkin kokeilla, onko tuosta linkistä mitään apua. Säveltäminen voisi olla kivaa, jos osaisi sitä. Vai mitä. Kantapään kutominenkin voisi olla mukava osata. Mutta en ole oikein käsityöihminen. Musiikkia kuuntelen sikana!

  VastaaPoista
 12. Minun äitini oli ihana ihminen, mutta ei hän mikään käsityöihminen oikeasti ollut, siis lahjakas sellainen. Hän kävi aikoinaan vuoden Wetterhofin käsityöopistoa Hämeenlinnassa, toiveenaan valmistua käsityönopettajaksi, mutta karsiutui sieltä pois jonkin kokeilujakson jälkeen. Hän on säilyttänyt Wetterhofin kirjalliset harjoitustyöt, isot upeat piirrokset ja virkkausmallit ja jotkin lankasidokset, mitä lie ovat. Minulla on ne nyt piironginlaatikossa, ja aina kun katson niitä, tunnen suurta sympatiaa äitiä kohtaan. Unelma särkyi, kuten ilmeisesti kaikki hänen unelmansa alkaen orpolapsuudesta ja ensimmäisen sulhasen kaatumisesta Kannaksella.

  Aina sanotaan, että unelmistaan pitää pitää kiinni. Kissan villat, sanon minä. Jos unelmista jää vain kasa hylättyjä piirroksia, niin kannattiko?

  Liisu, tuo säveltämislinkkisi on hieno. Siitä on varmasti innoitusta musiikkikorvaisille ihmisille. Luulen, että minulta puuttuu tuo elin. Lauloin kuulemma koulussa nuotin vierestä ja varmaan epävireisesti, vaikka ääneni saattoi olla kaunis.

  VastaaPoista
 13. Sivupalkkitekstistä sen verran, että: Kari Enqvist on erittäin älykäs mies, viisaudesta en koskaan ole vakuuttunut, vanha tasilainen. Minua häiritsee tuo viihteen läpipieremä ulosanti. Kaikkien alojen erikoisasiantuntija. Enqvist kyllä pitää tietää, että putinistit ovat tämän päivän stalinistit: "ihan ku mun nuoruudessa!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö Enqvist nuoruudessaan ollukaan tasilainen? - Kertokoon, joka tietää. Hyvä ystävä kuitenkin oli. Sitten hän valmistui kaikkien alojen erikoisasiantuntijaksi ja on siinä lähes yhtä hyvä kuin Esko Valtaoja. Ilman Valtaojaa tähtien kieroradat olisivat käyneet ahtaiksi, mahdollisesti tähdet ja planeetat pudonneet.

   Poista
  2. Mitä koronaan tulee, mielummin lukisin siitä joltain lääketieteilijältä, en populistilta.

   Poista
  3. Myönnän tietämättömyyteni Enqvistin taustoista. Olen tässä ollut jopa kritiikitön. Arvelen häntä äärettömän viisaaksi ihmiseksi, koska häntä haastatellaan aina suurena asiantuntijana.

   Ei tuo palkkini poiminta ole lopultakaan kovinkaan hyvä, ja minua vierastutti kyllä heti hieman äärimmäisen kulunut uhkakuva: Pietarin trollitehdas. Äärimmäistä manipulaatiota kun tapaa vasemmaltakin laidalta. Kaikkialta.

   Poista
  4. Mitä koronaan tulee, elämme vaarallisia aikoja, koska niin monella on sokka täysin irti. Käyttäydytään kuin idiootit, matkustellaan ja bailataan porukalla, kyllä se kahden metrin turvaväli täytyy edelleen pitää - kaikkialla.

   Poista
  5. Suutari pysyköön lestissään ja teoreettisen fysiikan tohtori avaruudessa.

   Poista
  6. Heh, karmeeta kattoo Stadin keskustaa viikonloppuisin. Aleksin mummotunnelin ovella sadan metrin jono ja ihmiset hyvin lähituntumassa.

   Poista
  7. Vastuuttomia idiootteja! Kuten eräskin nuori, joka valitti HS:ssa, että hänen elämänsä on varastettu koronan vuoksi.

   Yhteiskuntaa on kiva syyttää kaikesta. Mekö näitä kiittämättömiä itsekkäitä nuoria olemme kasvattaneet ja kouluissa opettaneet?

   Poista
  8. Juu kyllä, mutta se mummotunneli on paikka, jossa on nuorta iäkkäämpää väkeä ehkä enemmän. Ihme rysä.

   Poista
  9. Ettei vaan nyt toksisesti nimitettäisi vireitä puumia mummoiksi?

   Ja mikäs teitä miehiä sinne mummotunneliin oikein vetää? Sinultakin asiantunteva tilannekuva..

   Poista
  10. Siellä olen käynyt viimeksi melkein parikymmentä vuotta sitten ja silloinkin päivällä, jolloin oli ihan leppoisa tavallinen terassi. Paikassa on öisin elävää musiikkia,joka pitää minut sieltä ehdottomasti poissa.

   Poista
  11. Paikalla on virallisempi nimi, mutta itsekin itseään mummotunnelina mainostaa. Mummo tunneli on talojen väliin jäävä pitkänomainen sisäpiha, jonka jollain laidalla ravintola. Paskamusiikki sieltä yleisimmin kaikuu ympäriinsä. Helsingin keskusta on muutenkin painajaismainen öisin, katumuusikoista suurin osa pitäisi toimittaa, sanonko mä minne. Mikä helevetin oikeus niillä on ihmisiä kiusata? - Kummallista tämä nykyaika.

   Poista
  12. Vaan ajatteles, jos saat seinasi taakse karaokebaarin, jossa eri solistit vetävät vuoron perään samaa paskamusiikkikipaletta, Kultaisia korvarenkaita?

   Minulla kävi näin, kun omistaja muutti pois ja antoi lukaalinsa vuokralle epämääräiselle ihmiselle. Arvata sopii, kuka kävi soittamassa ovikelloa.

   Poista
  13. Ymmärrän. Karaokebaareihin en koskaan mene. Kaikille elinkautinen tuomio kuritushuoneen seinällä kahleista roikkuen, kuten Pulteri sarjakuvassa muinoin.

   Poista
  14. Talo, jossa asun, on vanha paksuseinäinen kerrostalo sadan vuoden takaa. Äänieristykset toimivat loistavasti. Silti kuuntelen musiikkia aina kuulokkeilla. Ihmisiä ei saa kiusata.

   Ja ne pimpelipompeli katumuusikot saisivat mennä johonkin töihin.

   Poista
  15. Tämäkin on paksuseinäinen tiilitalo, ja ollut aina hyvin rauhallinen, samat asukkaat kymmeniä vuosia. Nyt kun taloon on tullut monia remontteja, asunto on käynyt liian kalliiksi monelle perheelle ja vanhukselle, ja asuntoja on alettu panna myyntiin ja vuokralle, ellei heti mene kaupaksi. Tämän mukana on tullut vuokralaisiksi bilettäjiä, joiden mielestä biletys kotona kuuluu ihmisen perusoikeuksiin. Sellainen meteli tietysti kuuluu.

   Poista
  16. Riku on oikeassa, kuten melkein aina, vahingossa: Enqvist ja Valtaoja ovat viisaita miehiä kun on kyse kosmologiasta ja tähtitieteestä. Mutta eivät ihan niin viisaita, etteivät ryhtyisi kaikkien alojen asiantuntijoiksi.

   Nythän koronan uudelleen ryöpsähdys johtuu ihan puhtaasta tyhmyydestä ja saamattomuudesta: Uusimaa saatiin karanteeniin päivässä, mutta riskimaista tulevia lentomatkustajia ei edes puolessa vuodessa.

   PS. Vanha ystävämme Räsäs-Rane, rauha hänen sielulleen, muuten antoi jossakin linkin kirjoitukseen, jossa nuijittiin E&V-veljet maanrakoon - he olivat erehtyneet mollaamaan nykyfilosofiaa vanhentuneeksi.

   Poista
  17. Tämä lentojen estäminen tai pakkokaranteenit on nyt hallitukselle äärimmäisen vaikeaa.

   Siinä täytyy olla takana jokin ideologinen ajatushyhmä. Ehkä sama kuin Suomen poikkeuksellisessa maskinihkeydessä. Vapauden riisto, käskyttämisen sopimattomuus. Uskotaan ihmisten toimivan oikein omaehtoisesti.

   Eihän se niin mene. Hallitukselta puuttuu selvästi kokemus ihmisen käyttäytymisestä. Jokainen opettaja tietää, että käskyjä tarvitaan ja niitä on uskallettava antaa.

   Poista
 14. Faijani oli korjausmies, joka käsittääkseni osasi korjata mitä vain, käsitöiden ammattilainen ja harrastaja. Yksi broideistani on samanlainen, hän osaa korjata, rakentaa, väsätä mitä vain. Minä en, olen täydellinen rähmäkäpälä, iän myötä inhoan kaikkea nikkarointia yhä enemmän. Rakentajareiskuus ei iske. Minä perin faijalta ulkonäön, ei se tosin häävi ole. Joskus monia vuosia sitten olin yhden yön tuttavuuden luona ja aamulla ennen lähtöäni hän kysyi, osaanko remontoida ja rakentaa. Omistuskämppänsä ilmeisesti kaipasi remonttia, halusi ns. reittä myöden onneen ja etuuksiin. Nauroin ääneen, vastasin kieltävästi ja pakenin. Hyi olkoon.

  VastaaPoista
 15. Remonttireiskoilla on kysyntää. Tännekin tarvittaisiin.

  Tunnen naisen, joka elää on - off-suhteessa. Aina kun tarvitaan terassinpystyttäjää tai kantoapua, lämmitellään miestä pari päivää kuhertelemalla ja potkaistaan sitten ulos kämpästä, kun senkertainen projekti on valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli, hmm...vielä viisitoista vuotta sitten, avovaimo, joka oli minua 17 vuotta nuorempi. Olin onnellinen, kun asensi telkkarin johdot sun muut aina mielellään. Kun oli jotain väsättävää, halusi aina tehdä. Onnellinen olin.

   Poista
  2. Ettet vaan makoillut uunona sohvalla sen aikaa, kun vaimo asenteli johtoja?

   Poista
  3. Kukin lahjojensa mukaan, kukin lahjojensa mukaan.

   Poista
 16. Nyt selaan juutuubia. Avasin pätkän amöriikan takavuosien suuresta tähdestä, joka ei koskaan ole minulle merkinnyt mitään. (Milton Berle?)Aloitti: "I have a little long story that I tell You anyway!" - Yksinäni istuen ääneen sanoin: "But it means nothing to me!", ja katkaisin pätkän. Ei ollut pakko katsella ja kuunnella jotain pitkästyttävää pätkää jeesusta varhemmilta ajoilta.

  VastaaPoista
 17. Minä selasin aamun lehtiä. Joe Bideniä perhekuntineen, Fatim Diarraa ilmaisine sähköpyörineen, Venäjän Aleksei Navanyitä, Suomen hyvää varautumista toiseen aaltoon, Väinö Linnan yllätysmuistelmia, Panu Rajalalta.

  Mielenkiintoinen on maailma! Ja eniten minua suivaannuttaa moraalinen eetos: Fatim Diarran selitykset uhriasemastaan: olen ”ylipainoinen rodullistettu” nainen. Rodullistettu? Hitto. Onhan sinikellokin sininen eikä valkoinen. Ja se on ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan itselleni. Eikö rasismia ole pohjimmiltaan juuri se, että emme hyväksy edes sanaa "rotu"? Näemme siinä pahaa, koska olemme itse rasisteja. Emme oikeasti suvaitse erirotuisia, koska pidämme heitä erilaisina, suvaittavina olentoina.

   Olemme kuin lapset. Jos sana kielletään, sitä ei ole. Voimme haudata "rodut" ja uskoa, että sinikello on kello. Ja valkovuokko on vuokko. Koska rasismi. Kiellämme erilaisuuden olemassaolon suvaitsemalla alempiamme. Ja syyttämällä muita rasismista - koska se on meissä itsessämme.

   Poista
  2. Rasismi-sana pitäisi ehdottomasti kieltää, koska siinä myös on pohjana tämä kauhea rotu-sana, ulkomaankielellä toki ettei oppimaton ymmärrä.

   Kaikkihan me tiedämme, että "rotu" on vain sosiaalinen konstruktio, ihan kuten vaikkapa "valkoinen heteromies".


   Poista
 18. Vähän kesän aikana eri medioita seuranneena (puhelimesta), en edes tiennyt kuka tämä Fatima on.
  Pyytänyt näköjään Helkamaa lahjoittamaan sähköpyörän.
  Hän on hyvä esimerkki rohkeasta (?), itsetietoisesta ja häikäilemättömästä "olettamahenkilöstä",
  näistä netin aivopesemistä oikeudenmukaisuus- ja tasa-arvodiggareita, joille ei ole maailmassa mitään realistisia mahdollisuuksia.
  Että taas tsiikasin uutisissa pääministerin nukke/kaupankassa/Kardashian lookkia ja repliikkejä vahvistavista päännyökytyksistä. Ei ihme, että voimanaista ihaillaan. Nilkkapituiset pimulookin housut pistivät silmään, kun hän oli Brysselissä neuvottelemassa.
  Ohisalolla on viileän älyllinen ja huoliteltu ulosanti, mutta ylimielinen äänensävy ei vetoa varmaankaan kaikkiin. Pukeutuminen hänellä on yleensä asemaansa vastaavaa. Andersson jää nyt olemuksellaan vajoon arkisuudellaan.
  No, toivottavasti kaikilla kehitystä on odotettavissa niin henkisesti kuin muissakin asioissa. Ylipäätään naiset alkavat viisastua juuri kolme- nelikymppisinä. Lapsen saanti syvetää näkemyksiä elämästä ymipäätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen kovasti, että tällainen vihreitä metsiä ymmärtämätön ihminen on kelpuutettu vihreitten valtuutetuksi ja varapuheenjohtajaksi. Hänhän sanoi pari vuotta sitten näin: "Ainut syy muuttaa metsään on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua".

   Eli tuleva vihreiden varapuheenjohtaja vihaa paitsi vihreitä suomalaismetsiä, myös suomalaismiehiä, vaikka hänen omassa kulttuurissaan raiskauksia tapahtuu moninkertaisesti enemmän - niistä vaan ei puhuta! Kyllä on vihreillä rima matalalla, kun tällainen vihaaja on saanut luottopaikan puolueessa.

   Mielestäni kuvauksesi Maria Ohisalosta osuu nappiin. Nainen on oudon ylimielinen ja ynseä, ylpeän itsevarma antaessaan lausuntojaan. Minusta hän on luotaantyöntävä.

   Myös kuvaus pääministeristä on osuva. Itse pidän eniten Li Anderssonista ja arvostan hänen paneutumistaan asioihin, vaikka olenkin eri mieltä useista asioista hänen kanssaan, mm. siitä, että oppilaita pakotetaan pitkittyneeseen koulunkäyntiin sillä verukkeella, etteivät he syrjäydy.

   - Liian myöhäistä! Ei vastentahtoinen nuori ihminen parane vuoden pakkokoulutuksella. Nuo rahat pitäisi suunnata perheohjaukseen jo lasten varhaisvaiheessa. Siellä ne vauriot ja turhaumat syntyvät. Eikä lapsia pidä ulkoistaa laitoksiin ennen kolmen neljän vuoden ikää.

   Poista
  2. Lisätään raiskauksiin myös pikkutyttöjen naimiset.

   Poista
  3. Tasan ei käy onnen- eikä oikeudenmukaisuuden lahjat. Fatiman kehopositiivisesta ajatuspaukusta olisi joku persu ripustettu lähimpään lyhtypylv.. anteeksi - minareetin ukkosenjohtimeen, mutta Fatima saa vain sympatiat koska häntä sorretaan!

   Kuka tahansahan saa Helkamalta sähköpyörän, kunhan vain kehtaa pyytää! Ja rodullistetut totisesti kehtaavat.

   PS. Mihin minä voin muuten valittaa, että olen heteroistettu, valkolaistettu ja karkeistettu äijäoletettu?

   Poista
 19. Tarkoitin ylempänä, että ihmisten maailmassa ei koskaan tule olemaan kaikille oikeydenmukaisuutta, ihmisoikeuksia tai tasa-arvoa. Teoriassa näin voidaan kauniisti olettaa ja väittää, mutta utopiaa käytännössä. Kuinka paljon esim. jo pienemmissä yhteisöissä saati miljoonakaupungeissa on kaduilla kodittomia, kuinka paljon pakolaisleirejä, kuinka paljon slummeja jne.
  Ei maailma muutu pelkkiä sanoja hokemalla. Tarvitaan tekoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Politiikkakin on vain oman egon pönkittämistä. Oli kyseessä sitten vasemmistolainen tai oikeistolainen - oma etu ja materialismi menevät kunnon vasemmistolaisellakin aina aatteen yli. Oikeastaan vasemmistolaisuuden voimavirtana onkin rahan kunnioittaminen, verukkeena nälkäkuoleman esto. Tämä kärjistetysti, mutta vinhaperäisesti.

   Poista
  2. Arvoista ja luvuista jotakin ymmärtävänä minua hieman riipoo se, kun esim. aamulla uutisissa kerrottiin, että maailman kaikkein köyhimpien on tultava vähän alle 2 eurolla päivässä toimeen.

   Että on se hirveää, kamalaa ja juuri meidän pitäisi hävetä ja auttaa ja itkeä ja parkua.

   No, vajaat pari euroa päivässä tekee noin 50 euroa kuussa. Se on vähän. Meillä kaikkein köyhimmätkin saavat ainakin kymmenkertaisesti enemmän plus muita etuja.

   Iloitsevatko köyhämme siis onnestaan ja iloitsemmeko me? Ja paskat, kaikki valittavat ettei noilla rovoilla tule ihminen toimeen.

   Minulla on tässä vain kaksi pointtia (sen kolmannen vei Stubb):

   1) meillä valitetaan liikaa, eikä mikään riitä

   2) kaikki on suhteellista: pitäisi kertoa mitä sillä parilla eurolla päivässä kyseisessä maassa saa ja mitä saa ehkä muulla tavoin; vähintään pitäisi kertoa mikä on kyseisen maan keskitulo

   Muuten olen Fatiman linjoilla. Ihmiskunnan pelastus aloitetaan itsestä.

   Poista
  3. Osmo Soininvaara taisi munata itsensä juuri puolustaessaan Fatim Diarran pyörän pyytämistä. Hän kertoi pyytäneensä aikoinaan itselleen Nokian silloista uutta puhelinmallia käyttöönsä reissun ajaksi sitä vastaan että mainitsisi blogissaan puhelimen.

   Sillä tavalla. Jos kokoomuslainen tai persu tekisi tuollaisia pyyntöjä, uuninpankkopoika seurakuntineen ynnä muut kaltaisensa hyvät ihmiset halkeaisivat pöyristyksestä. Some räjähtäisi raivoon.

   Nyt on hiljaista, vain sanomalehdissä näkyy kirjoitukset. Ja pianhan asia painetaan villaisella. Vihreät ovat hyvällä asialla, muistakaa tämä. Kyllä he saavat sen vuoksi pyytää itselleen ilmaislahjoja.

   Poista
  4. Kauan se kesti neekerin punaisesta villa myssystä että vihdoin päästiin peerus asiaan! Onneksi oppossition edustajat vain veroja pimittävät ja kuristavat. Hyi koko hallitus, tilalle kansan rakastama perus+kokoomus+sipilä

   Poista
  5. Ei neekerin, vaan vanhusraiskaajan, Nimetön, siitähän tässä puhutaan. Eli pysytään olennaisessa. Teko on harvinaisen törkeä ja sitä olisi ministerien pitänyt laajalti pahoitella ja luvata, että väkivaltaan puututaan kovalla kädellä. Itse ottaisin käyttöön Hammurabin lain.

   Nuo "harhautukseksi" tekemäsi yhdyssana- ja kirjainvirheet ovat muuten hupaisia.

   Poista
  6. Kirjailija Silvia Hosseini puhuu samasta asiasta Ylen ei-valkoisia kirjailijoita käsittelevässä jutussaan: ”On yhdenlaista rasismia kohdella jotakuta kiltimmin sen takia, että hän on ruskea tai musta”.

   Juuri tätä kaksinaismoralismia haluan tuoda esiin jutullani ja kuvavalinnalla. Ollaan niin hvetin suvaitsevaisia eikä huomata omaa rasismia!

   Kannattaa lukaista myös Rajkumar Sabanadesin sanat Ylen kolumnista:” Rasismi ei ole vain syrjintää – se on myös suvaitsevaisuudeksi verhottua erilaisuuden korostamista.”

   Tästä tässä jutussa on kyse. Moraalista. Sinun moraalistasi, ja minun moraalistani.

   Poista
  7. Kokoomuuksen hallitus persujen kanssa pian näytää kuka #harhauttaa#. Voit sinä hallitusta vihdoin kehua ja koronakin saadaan kuriin kirjoitaa Suomen Uutiset.

   Poista
  8. Oi kun kiva! Lupaan kehua kovasti.

   Poista
 20. Voi hyvää päivää eikös ikiaikojen "julkkikset" ole mainostaneet mitä milloinkin! Näyttelijöiden uniformu oli usein Adidas-asu. Jälkipörssin Heikki Pursiainen on ollut vieläkin, pitkään tuolle merkille uskollinen! TV- kuuluttajat ynnä muut julkimot mainostavat jatkuvasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, aika laiha perustelu Fatiman tapaukselle.

   Poliitikolta edellytetään toisenlaista nuhteettomuutta kuin näyttelijöiltä, ja urheilijoiden lahjukset ja palkatkin taitavat painia eri sarjassa. Kukaan ei paljon kysele sitäkään, mihin maahan kiekkosankarit ja rallikuskit veronsa maksavat, mutta Björn Wahlroosin on kyllä maksettava Suomeen, ja kaksinkertaisesti, prkl!

   Fatim Diarra on puolueensa varapuheenjohtaja, enkä totisesti haluaisi hänen pääsevän eduskuntaan päättämään minun asioistani. En luota hänen rehellisyyteensä enkä sivistykseensä. Enkä tarkoita nyt oppiarvoja.

   Poista
  2. Fatimahan on oikeastaan vain tyhmän rehellinen, sillä näin hän antaa ymmärtää:

   Hei kaikki rikkaat ja yritykset, olen vihreä rotupoliitikko, joka on synnynnäisen perso arvokkaille lahjoille – eli olen helposti ja halvalla lahjottavissa!


   Poista
  3. Milloin Fatima kertoi saaneen Helkama-pyörän käyttöönsä? Onko tämä kovin uusi juttu?

   Poista
  4. Sanomalehdistä löytyy, tämän viikon.

   Poista
  5. Saiko hän sen ilmaiseksi vai oliko joku sopimus?

   Poista
  6. Katso nyt vain itse sieltä yleisistä tietolähteistä. Niiden varassa täällä me kaikki olemme.

   Kun olet hankkinut pohjatiedot, tule sitten puhumaan lisää asiasta. Selvästi se sinua kiinnostaa.

   Poista
  7. Ai nyt on blogin politiikka vaihtunut?!

   Poista
  8. Edelleen odotetaan sinun omia näkemyksiäsi asiasta. Pohjatiedot Diarra-tapauksessa on jo täällä esitetty, samoin mediassa.

   Poista
  9. Löysin pohjan omalle mielipiteelleni!

   – Emme me mitään antaneet tai lahjoittaneet, vaan teimme sopimuksen, jossa on kaksi osapuolta ja tietyt ehdot. Ei tämä mikään lahja ole.

   Helkama Velox Oy toimitusjohtaja

   Poista
  10. Okei.

   Miten kummassa Diarra ei sitten pysynytkään sopimuksessa, vaan rikkoi sen maksamalla pyörän kohun noustua?

   Jos kaikki olikin kunnossa, tämä maksu on kummallista.

   Täytyy muuten nyt huomata, että kovan linjan vihreät, Ville Vilperi Niinistö ja Osmo Soininvaara puolustavat tällaisia kaupallisia ilmaissopimuksia poliitikoillakin.

   Mutta ihan kiva oli saada tietää, mitä sinäkin arvostat, Mankemangi.

   Poista
  11. Lahjoja saa ottaa mainostamista vastaan, sanoo Mankemangin etiikka. Jos on oikeista puolueista.

   Jos on persu tai kepu tai kokkare, niin ei saa, se on rikollista.

   Voi voi, ja semmoinen meteli aikanaan yhdestä lautakasasta.

   Poista
  12. Vertailun vuoksi voit kertoa noista muista tapauksista.

   Poista
  13. Persujen Ano Turtiainen ainakin on kova bisnesmies: hänellä on ollut vaimon kanssa 12 kuntoilu alan liikeyritystä joista 11 on mennyt konkurssiin. Rikollista tämä ei ole kun kuuluu oikeaan puolueeseen vaikka velkojat ovat jääneet nuolemaan näppejä. Liikemiehellä on harrastus, hänet on tuomittu pahoin pitelystä vuosilta 1995 1997 ja 2010.

   Poista
  14. Höpö höpö teitä, tarkoitus pyhittää keinot -ukkelit - moraali vaihtuu kohteen mukaan kuten äärivasureilla.

   Hyvin näytte kumpikin tietävän, että persujen väkivalta on aina pahempaa kuin vasemmistoanarkistien tai suojeltavien islamveikkosten. Menkää nyt itseenne ja etsikää esimerkinne itse, aikuiset ukkelit, tuttipulloa ei nyt täältä heru.

   Poista
  15. Viime eduskuntavaalien ehdokkaista rikoksista tuomittuja oli puolueetain pers+siniset 27, kd 5 kok 5 vas 5, sdp 3 vihr 2, rkp 1 kesk 1. Ilahduttaa että persut hakevat lakia ja järjestystä Suomeen. Jo on aikakin!

   Poista
  16. Mitäs mieltä olette tästä Maikkarin Hjallis ja Jethro saunassa -ohjelmasta? Tapsa kun saa kertoa, vaikka kuulemma maksoi palkastaan lahjaveroa.

   Poista
  17. Edelleen on kyse moraalista, ei lukumääristä. Tilastonne ovat uskottavia, mutta ei minua lukumäärä kiinnosta vaan se, että tietty teko on aina kamalampi, jos sen tekijä on persu eikä esimerkiksi demari.

   En ole löytänyt ainuttakaan vasemmistolaisen nimittelyä Hussein al-Taeen hirveistä solvauksista, mutta jonkun onnettoman persun lausahduksesta tehdään meemejä ja niitä ei unohdeta ikinä, niitä vedetään pienin väliajoin esiin.

   Ja toinen asia. On enemmän kuin tekopyhää, että Husseinit ja Toukot ”kierittelevät” tuhkassa ja itkevät anteeksipyyntöä. Tämä kuulemma tekee teot tekemättömiksi - suun julistus.

   Kissan villat. Tarkistelkaa pojat moraalianne. Ei teitä usko erkkikään, oikeasti.

   Poista
  18. En väitä muuta kuin mitä tilastot väittävät. Muiden moraaliin tai ihmisten nimittelyyn/leimaamiseen en kantaa ota. Politiikka on minun elämässäni "menneen talven lumia". Olen vain huolissani maailman, ja samalla Suomen, nykytilasta. Se ei hyvältä näytä vaikka katsoo mihin ilmansuuntaan tahansa.

   Poista
  19. Minullakin on tilasto. Luettelo rikoksista tuomituista kansanedustajista kertoo, että sdp:llä on 38 tuomittua kansanedustajaa ja ps:lla 16. Muita en laskenut, mutta vähemmän niissä oli rikollisia.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedustajista

   Poista
  20. Iines - tässähän sinulla on loistotilaisuus hankkia kallis sähköpyörä!

   Ota yhteys Helkamaan, kerro olevasi suositun ja pitkäikäisen blogin pitäjä, ja pyydä heiltä Fatima-tasoista sähköpyörää lupauksella kehua sitä meille seurakuntalaisillesi!

   Lyönpä vaikka vetoa, että et saa.

   Poista

  21. Jee! Olen haaveillut nopeasta menopelistä, joka ei toimi bensalla. Toisaalta haaveissani siintää sellainen sähköinen potkulauta, jonka päällä vain seistään ja se kiitää jalankulkutietä huimaa vauhtia. Olen katsellut, kun yksi kaunis vaalea tyttö seisoo laudalla suoraryhtisenä tulla tuulessa hulmuten. Houkuttelevan näköistä.

   Olisiko Helkamalla sellaisia? Voisin samalla vaikka tehdä muistiinpanoja.

   Poista
  22. Poistuiko tästä Tapsan kommentti Hjalliksesta? Olin näkevinäni sen, ja nyt kun korjasin oman kommenttini, sitä ei enää ole. Vai poistinko minä sen poistaessani omaani, vahingossa? Jos, niin se oli silkka vahinko, anteeksi Tapsa!

   Poista
  23. Olen Tapsan kanssa samaa mieltä. Tällä blogilla ei ole kerrassaan mitään liiketoiminnallista edellytystä.

   Poista
  24. Minä puolestani olen Mankemangin Tapsan kanssa täysin eri mieltä.

   Syynä on se yksinkertainen fakta, ettei Suleima - vai mikä sen hempukan nimi oli - saanut pyörää muusta syystä kuin siksi, että hän on vihreiden kilkattava kellokas.

   Pesunkestävää lahjontaa siis.

   Helkama boikottiin!

   Poista
  25. Taisit poistaa, Iinukka.

   Ihmettelin siinä vain, että mistä Mankku tiesi, että tunnen Hjalliksen jo vuosien takaa!? Viimeksi tavattiin keväällä Hakiksen torilla ja muisteltiin menneitä.

   Jethronkin olen tavannut, mutten sen kummemmin tunne häntä.

   Odotin heidän yhteisohjelmaansa epäillen, mutta se olikin paljon parempi kuin pelkäsin. Ei vanhanaikaista pälätystä, vaan modernia pälätystä.

   En silti jaksanut katsoa sitä kokonaan, kun sisältö puuttui.

   PS. Vihjasiko Mankku ehkä, että Hjallista voisi verrata Justiinaan (vai mikä Fatima se oli), sillä molemmat ovat puoluepomoja? Herra jumala, Hjallis on sentään rehellinen liikemies, joka ei leiki olevansa muita parempi!

   Poista
  26. Hjallis kuuluu siihen poliitikko- tai julkkisryhmään, jota arvostan. Hän ei kiertele eikä kaunistele eikä pyytele anteeksi, vaan seisoo sanojensa takana, kuten Päivi Räsänen.

   Kummankaan kanssa en ole kaikista asioista samaa mieltä, mutta arvostan heidän tapaansa kantaa vastuunsa eikä kääntyä mielistelemään pöyristyviä, kuten tapana on. Olisi vaan Fatim Diarrakin ajanut ilmaisella pyörällään reippaasti, kun sen kerran vastaanotti, eikä ryhtynyt maksamaan sitä. Olisi seissyt sanojensa takana. Nyt hän näytti kieroutensa.

   Poista
  27. PS Mankemangi. Jos olisin kiinnostunut tienaamaan blogillani ja hakemaan sille laajoja lukijajoukkoja, olisin toki perustanut sen markkina-alustalle, kuten Apuun tai muuhun mainoksia vilisevään paikkaan. Tekisin muitakin markkinointijippoja ja nostaisin itseäni kaikin tavoin.

   Valintakysymys, minä valitsin tämän, näin on hyvä, tai paras.

   Poista
  28. En malta olla palaamatta tuohon kansanedustajien rikostilastoon. Nuo kaksi erilaista tilastoa ovat mielenkiintoisia.

   Mikiksen esittämässä kansanedustajaehdokkaissa olivat rikokset näin: pers+siniset 27, kd 5 kok 5 vas 5, sdp 3 vihr 2, rkp 1 kesk 1. Minun löytämässäni Wikipedian tilastossa taas sdp:llä oli 38 ja persuilla 16 rikoksista tuomittua kansanedustajaa.

   Mistä tämä eroavuus luvuissa kertoo? Kertooko se siitä, että persut karsivat rikoksiin taipuvaiset pois jo esivalinnassa - heitä ei äänestetä eduskuntaan? Demareilla taas rikoksiin taipuvaiset näyttävät läpäisevän äänestysseulan, sillä heidän määränsä räjähtää valtaan pääsyn myötä. Vai mitä?

   Poista
  29. En malta olla sanomatta vielä tätä ajatusta, jonka pelätty Setä Arkadia sanoikin ääneen: Miksi Fatim Diarra ei pyytänyt ilmastoystävällistä munamankelia sähköpyörän sijaan. Kehopositiivisuuskin olisi tykännyt siitä enemmän kuin kevyestä sähkiksestä.

   Poista
  30. " ... Mistä tämä eroavuus luvuissa kertoo? ..."

   Yritän arvata.

   Ehkä perussuomalaiset äänestäjät tosiaan ovat niin fiksuja, ja filmaattisia, että eivät noita konnia äänestä? ainakaan siis Arkadian mäelle. EEUU:hun taas valveutunut perussuomalainen voi äänestää kenet tahansa ketkulin kun EEUU on Belsebuubista kotoisin..?

   Mutta minkähän takia demarit eduskuntaan päästyään tosiaan "räjähtävät" rikollisiksi... mutu-tuntemukseni on että "tilaisuus tekee varkaan", mutta tieteellistä pohjaa tälle ei tietenkään ole. - Kunpa joku valtiotieteen opiskelija tekisi tästä pro gradun!


   Poista
  31. Minä kyllä luulen, että ne rikolliset persuehdokkaat olivat niin gangsterin näköisiä, ettei niitä kukaan äänestänyt eduskuntaan. Demarit taas ovat aina olleet materialisteja, jotka perustavat arvonsa rahalle, jota kaikkien täytyy saada niin paljon kuin seinästä irtoaa ja ekstrat päälle. Tämmöinen houkuttaa luvattomiin itsevaltaisuuksiin..

   Poista
 21. Rehelliset opettajat itkevät kohusuuria verojaan ja B.Wahlroos nauraa heille kakkasesti. Mitä olette niin tyhmiä älkää itkekö!

  VastaaPoista
 22. Ostan tämän: ”Rehelliset opettajat itkevät kohusuuria verojaan ja Kimi Räikkönen nauraa heille kakkasesti. Mitä olette niin tyhmiä älkää itkekö! ”

  Kelpuutan myös Teemu Selänteen tuohon. Mutta en mielelläni Björniä, sillä huolimatta virheistään hän on maksanut monen lapsen hyvinvoinnin. En ole varma, minne Teemu ja Kimi maksavat veronsa. Paratiisiin varmaan?

  VastaaPoista
 23. Kirjoitin jo pitkän kommentin tähän.

  Pointti oli:vanhusten raiskaaminen on erityisen tuomittavaa.

  He eivät ehdi eivätkä osaa hakea apua.

  Tervs. Tytär, jonka äidille ensi viikon sappikivien murskaaminen on enemmän kuin etukäteen kestää.

  Ja ei, en aio kysyä että miltä tuntuisi tulla raiskatuksi pyykkituvassa.

  Minä nyt nuo hommat meillä hoidan: pyykkäyksen. Potentiaalinen raiskaaja - aina ei ole tyhjä rappu, ja joskus joku yllättää.

  Äläkä nyt Herran tähden käy väkisin toisen kimppuun.

  Näin neuvoo myös Koraani.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minunkin lapsuudessa oli neekerisuukkoja, merimiespiippuja, ja Peppi oli Peppi.


   Näin se saa olla! - Mark Twainin Huckleberry Finnin sanomaa vääristellään ja kielletään, juuri nyt kun puhumme. Samoin kuin Kuin surmaisi satakielen.


   Kuka yllättyy, jos kerron 2-v, että ennen käytettiin neekerisanaa mustaihoisista. Nyt ei.


   Lapsi nyökkäsi, enkä koskaan ole kuullut rasistista kommenttia häneltä, vaikka erilaisia kirjoja käytiin läpi.


   Me luettiin joka ilta yhdessä, kaikenlaista.


   Veikkaan että hiihtopipon omistaja ei ole laajasti lukenut.

   Ja toivon myös, että hänet karkoitetaan kotimaahansa kärsimään rangaistustaan..


   Tilalle yksi hätää kärsivä mummu. - En tiedä. Ehkä se vähentäisi loppuiän kärsimystä, molemmilta.

   Poista
  2. P. S. Ei tilalle, vaan lisäksi se mummu.


   Muutenkin ihmettelen missä ne tyttölapset, naiset, ja muut mummut ovat?

   Poista
  3. Hei Char! Koraani ei kiellä käymästä toisen kimppuun, vaan nimenomaan kehottaa väkivaltaan vääräuskoisia kohtaan:
   "Surmatkaa heidät, missä heitä kohtaattekin.” (2. Lehmän suura, 190–191) ”Hakatkaa poikki heidän kaulansa ja raajansa!" (Sotasaaliiden suura, 12). Surmaamiskielto ”älkää surmatko itsejänne” tarkoittaa lukemani mukaan vain muslimeja.

   Poista
 24. P.S. miltä kuulostaisi Pet Sematary kirjallisuuspiiriin?
  Vähän niinkuin leffoja ja kirjaa vertailevana aiheena?


  Olen itse kova Stephen King-fani, eli kirja kaksi leffaa kiinnostaisi.


  Emme puhuisi välttämättä vainkirjasta, vaan tunteista ja hyvästä tarinankerronnasta. - Oman kotikatuni päässä on Lemmikkieläinten hautausmaa. Värähdän aina kun näen kyltin.


  Lukuisia kirjallisia viittauksia kirjassa on, mutta ymmärrän myös, jos et halua polkaista keinutuolia käyntiin, siemaista mint julepia, ja pyytää minua viereen istumaan.... Että mitäs siinä pukstaavissa Char sanottinkaan hautuumaasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Uinu uinu lemmikkini” olen nähnyt elokuvana, muutamaankin kertaan. Kirjana en ole sitä lukenut, kuten muutakaan Stephen Kingiä, muistaakseni. Elokuvat olen nähnyt.

   Ehdottamasi aihe on hieno, mutta etukäteen ajateltuna en osaa sanoa muuta kuin että jännittävä oli. Juonitarinat ovat kai tarinoita, viihdettä, koukuttavia sellaisia, mutta siinä se sitten oli, ainakin minulle. En oikein lennä fantasiatarinoiden mukanakaan. Olen kai liian rationaalinen ja tylsä ihminen. Minusta realismi on jännittävintä, suorastaan lumoavaa.

   Mutta, Char, jos joku kiinnostuu tästä leffa-kirja yhdistelmästä, niin tottakai olen mukana, täysillä.

   Poista
 25. Hyvää huomenta, Iines, ja muutkin ystävät! ❤

  King osaa kertoa tarinoita tavalla, joka saisi puhelinluettelonkin kuulostamaan kiehtovalta. Ei minua kiinnosta se ns kauhu, vaan tarinanpoljenta.

  Jospa katson nyt tuon uusimman leffaversion Netflixistä, mietin olisiko siinä kirjoittamisen saraa, ja lähetän sinulle.

  Päätät sitten itse, että sopisiko se Einesbaariin. Mutta näin äkkisiltään muistan, että ainakin kirjassa viitattiin sekä Ozin velhoon että muinaistaruihin siitä, miksei pidä hautuumaan yllä uutta rakennetteman.

  En muuten tiennyt tuota Koraanin äärijyrkkää kantaa. Onhan toisaalta Raamatussakin mitä moninaisimpia niksivinkkejä siitä, miten vääräuskoisia tai lainrikkojia pitäisi kohdella.

  Ero lienee siinä, että edes äärihurskaat kristityt eivät kulje nykyään taskut täynnä kiviä, valmiina käymään kimppuun, varmuuden vuoksi.

  Kivaa päivää kaikille! ☺

  P. S. Olen edelleen täällä Mammalassa, kirjat kotona Tampereella. Voin tietty yrittää saada Kingin paikallisesta kirjastosta - no totta kai minulla on kirjastokortti.

  Lisään vielä, että Ilkka Rekiaron käännökset ovat aivan omaa luokkaansa! Yleensä luen alkuperäisteoksen ensin, ja sitten jälkiruokana nautiskelen siitä, mitä Rekiaro on saanut aikaiseksi! Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet selvästi perehtynyt aiheeseen, Char, ja tiedät siitä paljon, ja sinulla on taatusti persoonallisia näkemyksiä teoksista.

   Mielenkiintoista olisi saada lukea sinulta kirjoitus, koska selvästi olet vähintään asianharrastaja- ellet peräti asiantuntijatasoa. Sitä en tiedä, osaanko itse sanoa mitään omaperäistä asiasta, mutta saamapuolella olen siis erittäin kiinnostunut aiheestasi.

   Keskustelua syntyy kuitenkin vasta, jos muutkin lukijat tuntevat elokuvan ja kirjan. Uskon, että elokuva on tuttu, mutta kirjasta en ole varma.

   Poista
 26. Hei Iines, moni lukee Kingiä; se on vähän kuin harlekiinia, mutta vähän ja paljon parempaa, noin yleisesti ottaen.

  King on minusta hieno tarinankertoja.

  Katsellaan, mitä jengi sanoo!

  Haleja tähän päivään sinulle 💕


  Char

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai King on hieno tarinankertoja. Jo katsomieni elokuvien perusteella uskallan yhtyä mielipiteeseesi, vaikken muistakaan hänen kirjojaan lukeneeni. Mutta siis sanankäytöstä en sano vielä mitään. Jos sinä arvostat sitä, uskon sinua, sillä olet erinomainen kirjoittaja. Pitänee nyt perehtyä asiaan!

   Poista
  2. Uudelleen huomenta, Iines!

   Nyt on Mammeli kahvitettu ja ruokitttu, hän haluaa katsella tablettia rauhassa. Se hänelle suotakoon, tai muuten...

   Kiitos vielä sanoistasi!

   Näin on hyvä päästä uuden päivän alkuun! 💖💕

   Poista
 27. P. S. Isosiskuni kerran luki yöllä Hohtoa. Pelästyi omaa kättänsä, ja kirja lensi nurkkaan!

  Oikeasti.

  Nyt kirja on mulla, enkä pelkää omaa kättä yövalossa vasemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohto on monesti katsottunakin aina jännittävä, vaikka muistaa kaikki juonenkäänteet ja jopa näyttelijöiden ilmeet. Hienoa näyttelijäntyötä. Nainenkin on uskottava kilttinä naisena, josta kuoriutuu leijona.

   Poista
  2. Kingin naiset, kirjoissa, ovat melkein aina leijonia.

   Uskon, että myös tosielämässä: kuka jaksaisi vuosikymmenestä toiseen kirjoittaa sankarittarittarista siten!


   Nyt velvollisuus kutsuu, palaillaan!


   P. S. 2 kai einesbaarissa kertoilu, kokemus ja vastakkaiset mielipiteet vielä sallitaan?


   King ei ole Hemingway, mutta kirjoissaan antaa aina naishenkilöille vahvan, ja jopa ratkaisevan, roolin
   ,

   Siinäpä vävypoika minun makuuni.... Tai mies, ellei olisi niin vahvassa liitossa - mistä taas lisää aplodeja! 💖

   Poista
 28. Asiasta toiseen. Eiköhän pimujen nyt pidä erota kun Suomen talous supistui vähemmän kuin missään muussa EU-maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän Manke nuolade ennenkuin tipahtaa! Tälläisia uutisia ei näinä aikoina pitäisi ulos päästää. Voi vielä jäädä luu kaluavan käteen.
   Oletko pannut merkille, että hyvät uutiset voidaan ykskaks kumota ja uutisoidaankin asioita toisesta vinkkelistä.
   Hallitus ei kovin paljon vaikuta yritysmaailmoihin. Jos nyt velkarahalla saadaan kaikki näyttämään paremmalta ok. Voi olla, että keväällä uutisoitiin paniikissa yritysten ahdingoista.
   On se saatanaa, jos yritys kaatuu yhden kuukauden paussista. Eikö kädestä suuhun yrittäminen kannattaisi lopettaa jo muutenkin, jos niin tiukilla on.

   Poista
  2. Itse kaipaan juuri valitulta SDP:n puheenjohtajalta tekoja, joita en ole vielä nähnyt ainuttakaan.

   Marin on toistaiseksi lukenut huippusuuren avustajajoukkonsa valmistamia tekstejä selkeästi artikuloiden, josta luennasta hän on selviytynyt hyvin, kuten EU-matkailustakin. On päivänselvää, että nuori kaunis pääministerinainen saa maailman huomion, vaikkei hän sanoisi juuta kummempaa. Tämä on ilmeisesti riittänyt monille kansalaisille.

   Minua pelkkä esiintyyminen ei vakuuta, jos sanoista puuttuu sisältö ja jos silloin harvoin kun paikka on, se käytetään opposition halveksuntaan ja käskyttämiseen. Taitamatonta, huonoa.

   Odotan näyttöjä Marinilta. Vihreät ovat jo pelanneet korttinsa härskeillä virkanimityksillään. Puolue on alamäessä.

   Poista
  3. Aivan outoja, anteeksi vaan Iines, käsityksiä sinulla Marinista on? Mistä sellaisia olet saanut, en ymmärrä, kaikesta kumminkin paistaa se ettet ko. 'tyttöä' tunne pätkääkään! Hän on valtava tahtoihminen, on ollut sitä pienestä pitäen, hän ei koskaan ole kenenkään talutusnuorassa kulkenut. Ihmeellinen syytös tuo ettei hän hallitsisi asioita; hänen avustajansa (kuuleman mukaan) ihmettelevät hänen jaksamistaan perehtyä asioihin. Tamperelaiset taas muistavat hyvin miten jämäkkä hän valtuuston puheenjohtajan oli.. ja olisivat toivoneet tuosta ’tytönhupakosta’ seuraavaa Tampereen pormestaria.

   Ps. Minulla ei mitään tekemistä SDP:n kanssa ole. Eikä ikinä ole ollut. Sitäpaitsi minua inhottaa kaikki puoluepolitiikka nykyisin.

   Pss. Se on todella totta – kuten itsekin sanot - että hän on liian kaunis. Ja nuori. Vakavasti otettava poliitikon kuuluisi olla vanha ja ruma, ja mielummin mies. Valtiomies!

   tässäkin työpaikkakiusauksessa ei Marinilta hermot mene

   (... allekirjoittaneelta kyllä olisi mennyt!!!)

   Poista
  4. Tuossa youtube jutussahan on kyse kokouksen tahallisesta pitkittämisestä ettei päästäisi äänestämään listalla olevasta asiasta, eli raitiotiestä. jarrutuspuheenvuoroista siis on kyse. tässä kunnostautuivat perussuomalaiset ja kristilliset ja paska veltto Virtanen, mm. ainakin... (rutto syököön heidät!)

   Poista
  5. Yhden asian vielä haluaisin lisätä, sitten siirryn kulisseihin...

   Toivon todella, että seuraavassa hallituksessa - oli sen kokoonpano muuten mikä tahansa, niin mukana olisivat myös Perussuomalaiset. Haluan että vastataan, vastuullisuutta.

   Poista
  6. Mikis, mikis, sanot minun sanoneen, ettei Marin hallitsisi asioita. En minä kyllä niin ole sanonut enkä sitä tarkoittanut, kun viittaan hänen avustajajoukkoonsa.

   Vaan oletkos sinä, mikis, tullut ajatelleeksi sitä seikkaa, että asioihin voi perehtyä myös panemalla avustajat toisensa jälkeen hiki hatussa etsimään itselleen tietoja ja tuomaan prujut printattuina nenän alle? Mistä tiedät, ettei näin ole käynyt?

   Uskon, että Marin vaatii hirmuisesti avustajiltaan ja piiskaa heitä yhä parempiin saavutuksiin. Uskon myös siihen, että hän pystyy itsekin hakemaan tietoja.

   Vaan on päivänselvää, että kun joka paikassa hänellä näyttää kulkevan avustaja paksuine salkkuioneen vierellään, niin siellä salkussa täytyy olla papereita, jotka avustaja hallitsee. Eihän hän muuten voi avustaen ohjata pääministeriä ja neuvoen tai jopa luvalla kirjoittaen hänen sometilejään.

   Uskon myös helpostikin, että Marin on kaikin puolin pätevä ja jämäkkä, en siis ajattele, että hän olisi huono tehtäväänsä. Päinvastoin, hän on selvästi kunnianhimoinen ja esteet raivaava persoona. Valitettavasti en näe muiden lailla hänen inhimillisiä piirteitään ollenkaan. Enkä osaa sanoa, mistä tämä tunne johtuu, jokin vaistojuttu. Esimerkiksi demarien Jutta Urpilaisesta taas pidin melkoisestikin. Marinia en pysty ostamaan.

   Poista
 29. Entäpäs työttömyys? Paljonkos sitä onnistuttiin vähentämään. Eikös se ollut politiikan ykköstavoite?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkos kuullut koronasta?

   Poista
  2. Johan siitä on aikaa ja lomailtukin on. Sokkahan on jo irti.

   Noh, toistaiseksi on kuultu aktiivimallin käyttöönotosta ”hieman uudistuneessa muodossa”. Odotellaan. Kai siellä ”perehdytään asiaan huolella” parastaikaa, jahka demarit tokenevat Marin-hurmiostaan.

   Poista
  3. Rengassokka, e-sokka, saksisokka, e-sokka? Alkaa olla aika kulunut metafora.

   Poista
 30. Hei Mange, onko vahvat naiset, ja miehet - ja muut naiset - jotka ihailevat heitä, ongelma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on vanhat naiset jotka vihaavat tyttöjä. Paha kuningatar -syndrooma 😅

   Poista
  2. Varsinainen ongelma ovat vanhat miehet, joilta puuttuu peiliin katsomisen kyky.

   Poista
  3. On muuten toksisen sovinistinen asenne tuo Mankemangin poroporvarillinen näkemys että jos ei pidä poliitikon tekemisistä, niin syynä on se, että poliitikko on tyttö!

   Ei tullut Mankemangille edes mieleen se, että sillä tytölläkin voi poliitikkona olla ajatuksia, joita joku ei kannata?

   Nyt katse peiliin!

   Poista
  4. Myrkylliset muijat eivät vain voi sietää tyttöjen onnistumista.

   Poista
  5. Vanhat seniilit sovinistit ne vaan jaksavat tytötellä naispoliitikkoja. Hohhoijaa.

   Poista
  6. Hemputarallaa Mankemangi! Vaikka en ole enää naisasianainen ja fanaattinen feministi en ikuna ole enkä tule, en todellakaan kadehti kunnianhimoisia nuoria naisia.
   Jos palikat on päässä kohdallaan on todella kunnioitettavaa ja rohkaisevaa jos nuoretkin naiset otetaan vihdoinkin vakavasti politiikassa.
   Sitähän on manguttu ja vinguttu iät ja ajat ettei naiset hevillä pääse huipulle, kun maskuliininen testosteroni jyrää meitin. Nyt on valta aikuisiän saavuttaneella uudella sukupolvella. Näyttäkööt nyt naisetkin närhin värkkinsä. Eikös juuri heidän pitäisikin olla fiksumpia ja viisaampia. On koulutettu ja kannustettu ja lellitty.

   Poista
  7. Minä luotan naispoliitikkoihin, olen aina luottanut. Olivat he sitten nuoria tai vanhoja.

   Tällä hetkellä naisista - jos nyt eritellä täytyy - suosikkipolitiikkojani ovat Päivi Räsänen, Li Andersson, Elina Lepomäki, Riikka Purra, Annika Saarikko. Muitakin on, mutta tässä päällimmäiset mieleen tulleet älykkäät ja rohkeat naiset, jotka pärjäävät tilanteessa kuin tilanteessa. Kaikki hyviä naisia.

   Se että luotan naispoliitikkoon, yhtä hyvin nuoreen tai vanhaan - Sirkka-Liisa Anttilaan luotan vieläkin - ei estä heidän kritisointiaan. Päinvastoin. Se on luottamuksenosoitus siihen, että luotan heidän kykyynsä toimia jatkossa paremmin kuin kritiikin hetkellä. Eihän kritiikkiä luusereille anneta, he eivät tee sillä mitään.

   Poista
 31. Meillä ei näy myöskään teollisuuden ja viennin elpymistä yhtä selkeästi kuin muualla Euroopassa.

  Se, että Suomi selvisi odotettuja ennusteita paremmin, johtuu kaiken pienuudesta ja rajoitusten vähyydestä verrsttuna muiden maiden jyrkkiin rajoituksiin, kieltoihin ja työpaikkojen sulkuihin ulkonaliikkumiskieltoineen.

  Koronan väheneminen kesän aikana johtuu ennen kaikkea kansalaisten omasta toiminnasta, ei hallituksesta, joka jopa piti patistaa aluksi toimimaan. Rajoituksia alkoi tulla vasta, kun kansa alkoi vaatia lentojen lakkautusta ja rajavalvontaa. Suomi oli suuressa vaarassa seurata Ruotsin katastrofilinjaa, mistä on saatu tietoa mm. Tegnelliltä.

  VastaaPoista
 32. Asiasta toiseen:
  Tänään tulee yksi elokuvan suurista klassikoista, Fellinin "8 1/2". Filmi on ehkä vaikea katsojalle joka ei ole Felliniin aiemmin tutustunut, leffa kun toimii niin monella eri tasolla. Se on samanaikaisesti sekä kuvitelmia että totta ja surrealistisia unia... juuri niinkuin elämäkin. Hyvin filosofinen - mutta hauska - kuvaus taiteentekemisen tuskasta ja ihmissuhteista ja umpikujasta. Jne. Tästä on kirjoitettu niin paljon ylisanoja että suotta yritän keksiä niitä lisää. - Jotkut kriitikot ovat äänestäneet sen maailman 3ksi parhaaksi elokuvaksi. (Seitsemän samuraita ja Kummisetä olivat parempia...? Minun mielestäni Bergman on ykkönen, Fellin kakkonen ja Tarkovski kolmas.

  VastaaPoista
 33. Nyt tuli Iinekseltä monta hienoa sanaa, en edes teeskentele ymmärtäväni kaikkia. Eli ei,en tiedä mikä on Tegnell - lentoyhtiö?

  Sen sijaan katsoimme Mammapallon eli Mammelin kaa päivällä tallennuksen suomi-hiteistä. Tänään katsottiin Junnu ja Irwin. Pala nousi kurkkuun molemmilla, varsinkin kun lapset ja työtoverit muistelivat.

  Jukka Kuoppamäki nostatti taas minussa tappeluhenkeä. - Sori, mangus.

  Hän nimittäin kertoi, että Moskovasta tullut sähke sotki äänestyksen. Tiedä siitä, mutta mieleen tuli vanhat ammattiyhdistysajat.

  Ei puoluepoliittisesti, vaan siitä, miten yksi huutaa, että keisari on ilman vaatteita.

  Vähän samaa siis koin. Hyvin vähähän; Kuoppamäellä oli vastassa NL, minulla vain Suomen suurimpiin kuulunut yritys.

  Mutta ihan tuli hippimieli! Jei, me! 🌞

  VastaaPoista
 34. Mikis, asiasta kolmanteen: kiva nähdä sinua!

  Meneekö liiaksi itsekehun puolelle, jos kerron, että japanin-kurssilla piti arvostella filmi.

  Minulle homma oli heti selvä: vesi, eri muodoissa, oli näköjään yhdistävä elementti.

  Kirjoitin hyvin, ja proffa kateederilta luki arvioinnin ääneen.

  Huomattavaa on, että en ollut nähnyt japanilaista elokuvaa, saati sitten tiennyt mytologiasta mitään.

  Kirjotin vain, miltä tuntui.

  Ja hei vaan, mikis, vanha kettu! On ollut ikävä! ☺

  VastaaPoista
 35. Juu kyllä, mikis! 💕

  Ja nyt eikun paistamaan croissantteja Mammapallolle,kunhan heitti sitten joskus heräilee. Hyvä alku kivalle päivälle!

  Teille kaikille myös! 💖

  VastaaPoista
 36. Sunnuntai aamupäivää kultsimussukat!
  Kiva nähdä sinuakin Char pitkästä aikaa kirjainten piirtäminä!
  Kingiltä olen viimeksi lukenut (siitä on jo aikaa) Kirjoittamissesta: Muistelma leipätyöstä. Eli miten tullaan Stephen Kingin kaltaiseksi menestyskirjailijaksi. On näköjään mökin kirjahyllyssä. Tuon edellä mainitun kirjan voisin lukea uudelleen, jos se otettaisiin analyysiin Kirjabaariin. Muita Kingin kirjoja ei nyt lukemiselle moodini ole altis.
  Olen nähnyt muitakin Felliinin filmejä ja tottakai rakastan sitä hulluutta ja viekkautta, jolla hän sekoittaa katsojien päät.
  Illalla nuokuin telkun ääressä väkisin, mutta loppupuolella filmiä nukahdin.
  Felliinin La strada kuuluu elokuva- suosikkieni kärkeen, vaikka se onkin hirvittävänkauheankamalan julma ja surullinen tarina.
  Kasi puoli sisältää ehtaa tavaraa siteeratessaan viisaita. Ja Felliini rakastaa etsiä ja kuvata "persoonallisia" ihmisiä. Johtuneeko epävarmuudesta ja huonosta itsetunnosta? Toki ollaanhan me erikoisen omituisia kaikkine piirteinemme naurettavuuksiin asti.
  Jos järjellä ajatellaan 8 ja puoli on kuvakavalkaadi, eikä aina erityisen onnistunet silppusäkki. Katsoja ei ainakaan hevillä pitkästy, kun otokset vaihtuvat tiuhaan ilman aikajärjestystä. Mutta ymmärrän täysin ohjaajaa. Elokuvan tekeminen ja ihmissuhteiden tikat eivät aina osu elokuvissa napakymppiin. Mastorianni ei ollut onnistunut roolissaan, niin lutunen kuin onkin. Jos hän yritti olla Felliini, ei vakuuttanut minua.
  Giulietta Masinan kanssa Fellini oli yhdessä kunnes kuolema erotti.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta (= minun mielestäni) Fellinin 'paras' elokuva on "Amarcord". Se on myös v-tun hauska! Fellinin "Casanova" teki minuun myös hyvin syvän vaikutuksen vaikkei kriitikot sitä ole yhtälailla kehuneet. - Ja muita Fellinin upeita jutskuja on sitten vaikka kuinka paljon. Hän on barokkimainen 'rönsyilijä josta koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi hänen filmillään tapahtuu...

   Siis aivan erilainen ohjaaja kuin ystävänsä Bergman... pojat muuten suunnittelivat tekevänsä yhteisen elokuvan (ohoh!), joskus 1970-luvulla, mutta siitä ei sitten mitään tullut... (Onneksemme ei tullut!)

   Poista
 37. Felliinin huumori saa naurahttamaan silloin tällöin, ja lapsuusmuistelot ovat kasipuolen plussaa. Rehvastelu ihailijattarilla lienee tyypillistä miehelle, joka ei itse ole kiiltokuva-adonis.😊

  VastaaPoista
 38. Italialaisista ohjaajista yksi suosikkini oli (on) Luchino Visconti ja toinen on Pier Paolo Pasolini. Varsinkin Pasolinin aiheet ja visuaalisuus innoittivat minua ja saivat aikaan väristyksiä sielussani. Fellini oli ja on hyvä, mutta samanlaisia väristyksiä en kokenut hänen miljöönsä äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visconti, Pasolini, de Sica, Rossellini... ja tämä vähemmän tunnettu Giuseppe De Santis, jonka elokuva "Katkeraa riisiä" tuli jokin aika sitten Suomenkin televisiosta. (= jokin aika on ehkä 4-5 v. sitten, muistan movien hyvin mutta en vuotta)

   Maailmassa on niin paljon hyviä elokuvia ettei niistä kaikista tiedä. Eikä nykyelokuvista... tarkoitan että minä en niistä tiedä. (Joka ei ole kenenkään muun kun mun vika.)

   Poista
 39. Niin, huomenta vaan kaikille. Huomaan etten vastannut vielä toivotuksiin. Toivotaan, että päivästä tulee hyvä ja oikein mukava kaikille meille. Aurinko paistaa, mutta julmettu tuuli siellä tuntuu olevan. Meinasin lähteä lentoon, kun pistin nenäni ulos kerätäkseni pyykit narulta. Tuuli on kuvaajalle huono. Se vie linnut ja perhoset piiloon. Ja heiluttaa oksia.

  VastaaPoista
 40. Hyvää huomenta, Iines! 💗

  En tiedä, olisiko Kingille kuitenkaan sijaa. On vain yksi luetuimmista ja käännetyimmistä kirjalijoista.

  Toisaalta, lopulta tulee kuitenkin tvisti, eli ehkä on parempi keskittyä Tuntemattomaan sotilaaseen. Me kaikki tiedetään jo, miten siinä käy.

  Ja p.s. Tämä viimeisin filmatisointi Lemmikeistä oli aika kaukana kirjasta. Mutta ei siitä sen enempää, ettei tule spoileireita!


  Muutenkin kirjoitan täällä Mammalassa tabletilla, eli monen tunnin työ menisi hukkaan, jos järjestelmä hikkaa.

  Muuten ehdottaisin, että kirjat ja filmit voitaisiin yhdistää! Eikä vain Tuntematon sotilas, vaan kepeämpi taide myös!

  Ja nyt eikun keittämään kaffetta Mudelle! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosta kirjasta kuten esim. "Jules ja Jim" on tehty upea elokuva "Jules ja Jim", François Truffaut teki. Hienosta kirjasta kuten esim. "Täällä pohjantähden alla" on tehty useampikin huono elokuva, sekä Edvin Laine että Timo Koivusalo. Mutta kyllä hienostakin kirjasta kirjasta hyvän elokuvan saa tehdyksi, esim. "Yksi lensi yli käenpesän" (Ken Kesey) siitä elokuvan teki Miloš Forman: yksi suosikkiohjaajiani! ("Vaaleaverikön rakkaus", ”Hair”,"Palaa, palaa"... Viimeksimainittu on parasta tsekkieläistä huumoria "Sotamies Sveikin" kanssa! Ja se on paljon, se!

   Onhan näitä vaikka kuinka kirjoista filmattuja elokuvia. Taidemuodot vain ovat niin kaukana toisistaan ettei niitä voi tehdä 1:1, tulee huonoa jälkeä jos elokuvan tekee sillain että alkaa ’kuvittaa’ kirjan tapahtumia. - Harvemmin elokuvasta tehdään kirjaversio, on sellaisiakin, mutta en ymmärrä mikä idea semmoisessa on? En, vaikka kuinka mietin.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä.

   Toisaalta:hyvä kirja,huono leffa tai kaksi, innoittaa.

   Mikä tarkoittaa varmaan sitä että tarvitsen taas uuden projektin.

   Kuten tiede vs seksuaalisuuus, tai luonto vs tiede.


   Char on selvästi Projektin tarpeessa. Kirjoitan A4-papereita, levitän pitkin lattiaa, ja kokoan. Muutan, ja lisään.

   Näin saadaan 5 op selvitettyä 25 op, ja hauskaa oli! Proffa kiitti.

   Näin ei kuulkaa piltit valmistuta. Opitaan paljon uutta, innostutaan, tulee himo siihen ajatukseen...


   Suosittelen!

   Poista
 41. Char, minulle käy kaikki Einesbaarissa, kunhan jutun tekijä vain sitoutuu juttunsa keskustelun emännäksi ja isännäksi eli pitää huolen siitä, että keskustelu käy ja etenee. Eli estradi on vapaa, ja itse sitoudun yrittämään osallistumista parhaani mukaan. Mutta siis vetovastuussa en olisi.

  Jos nämä reunaehdot täyttyvät, pukatkaa kuka tahansa minulle tekstiä, niin minä panen mieluusti ja kiittäen tekstin Einesbaarin seinälle. Idea kirjan ja elokuvan yhteiskäsittelystä tai vertaamisesta - miten vaan - on sinänsä verraton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, en ajatellut vain heittää jutunjuurta ja hävitä. Mutta kun Mamma on sairas, ja minulla vain tabletti, ehkä odotellaan.

   Mutta pidän asian mielessä. Ehkä olisi toinenkin kirja, jossa ei olisi niin paljon juonipaljastuksia, ja filmatisointi tai kaksi.

   Pidän mielessä. Kivaa päivää sinulle! Älä anna pyykkipoikien viedä! 😃

   Poista
  2. Ok, Char. Tuota juuri ajattelin, että olet sen verran meneväistä sorttia, ettet välttämättä ehdi aina pitää juttua yllä. Minulla ei ole Kingistä semmoista tatsia, että osaisin rohkaista tai viekoitella ihmisiä kommentoimaan hänestä. Mutta toimitaan tässä sinun toiveittesi mukaan! Kiva kun olet hengessä mukana!

   Poista
  3. Juu, ja kun keksin jutun, Kingin tai muun, kerron!

   Poista
 42. P. S. Olin pyynnöstä stylisti-kouluttajalla mallina. Oli hauskaa - usein sain vain neuvoa, että kun silmät on lähekkäin, kannattaaa silmämeikin rajaus aloittaa siitä ulkosilmänurkasta...

  Mutta asiaan: Anne painotti opiskelijoille, että sanotaan Hyvää huomenta, ja hymy! Itsekin aloin kiinnittää huomiota asiaan. Hei tai moi ei ole sama asia.

  Minua saa kyllä vain moikata, mutta onhan se lämpimämpää, jos katsoo silmiin ja toivottaa hyvää. Sanon vain. 💟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Annen kanssa, kuka liekään, mutta viisaasti toimittu, tai sanottu. - Hyvää huomenta on ihan eri juttu aamulla kuin moi. Tai pelkkä huomentakin on parempi. Kun muualla Euroopassa nuoretkin tervehtivät Good Morning tai Guten Morgen ja perään vielä tervehdittävän nimi, niin suomalaisnuori sanoo usein vain moin. Väitän, että meidän tapakulttuurimme on tältä osin aika junttimaista.

   Poista
  2. En tiedä junttimaista. Ehkä sellaista, joka ei huomioi toista, eikä edes tajua.


   Minä opin sen, että katson silmiin ja oikeasti tervehdin.

   Olin malli - ja opin paljon. Kuten että en käytä purppuraa luomissa.

   En olisikaan, mutta kokeilu varmisti. Ja kun ollaan mallina, ei puututa harjoittelijan työhön.

   Oli se kivaa aikaa sekin. Hemmottelua,niksivinkkejä, ja asioita, joita ei sovi.

   Olen huulipuna-tyttö, välillä enemmän.

   Poista
 43. On hieman erikoista, että vain Diarran kaupallinen yhteistyö kiinnostaa.
  Joel Harkimo on tehnyt yhteistyötä tänä vuonna @woltapp, @fazer Jyväshyvän, Kauniisti kotimaisen ja @EbookersFI kanssa. Lynkkausjoukkoja ei näy.

  VastaaPoista
 44. Kaupallisia vaikuttajia on pilvin pimein Harkimon lisäksi. Voisin itsekin luetella monia. On blogistejakin, jotka tekevät yhteistyötä kaupallisilla alustoilla, mm. Uuninpankkopoika. Minusta se on ok.

  Nyt pitää kuitenkin erottaa olennainen, se mikä tekee Diarran tapauksesta erikoisen, erilaisen. Diarra on poliitikko, vihreiden varapuheenjohtaja, jolla lienee halua edetäkin. Poliitikon teot ovat tietenkin tarkemmassa syynissä, sillä poliitikon tulee olla luotettava ja sidoksista vapaa, ideologiansa mukainen.

  VastaaPoista
 45. Et siis tiennyt, että Joel Harkimo istuu poliitikkona samassa kunnanvaltuustossa kuin Fatima ja on korkealla puolueensa hierarkiassa? Ei se mitään, sun hanko on vahvassa ja Tapsan soihtu on sammuksissa.

  VastaaPoista
 46. Hanko vajaassa siis. Joel ei muuten ole ehtinyt vielä tehdä yhtään aloitetta valtuustossa.

  VastaaPoista
 47. Diarrahan on vihreiden puolueen varapuheenjohtaja ja Joel Harkimo ilmeisesti kuntatasolla, joten en tunne häntä.

  Yleensä kuntien valtuustoissa olevilla on jokin muu siviiliammatti, kuten varmaan Harkimollakin. En laske pikku-Harkimoa varsinaiseksi poliitikoksi, kuten en laske täkäläisessä kaupunginvaltuustossa huseeraavia isäntiäkään. 0n toki paljon mahdollista silti, että pikku-Harkimo on samanlainen hyötyilijä kuin Diarrakin.

  VastaaPoista
 48. Ja mahdollista on, ettet saa Joelin mollaamisesta perskicksejä.

  VastaaPoista
 49. Totta tosiaan, nyt vihje minulle valkeni: M-gi tarkoittaa siis, että kun Joel saa edistää bisneksiään poliitikkona, niin miksei Fatimakin saisi!

  Saa toki. Mutta sitten pitää vain kärsiä pilkkaa, herjausta ja ylenkatsetta. Siinä sopiikin ottaa mallia isä-Harkimosta.

  VastaaPoista
 50. Heh, huomaan nyt vasta tuon älyttömän huomautuksen. Miksi kummassa minun pitäisi saada perskicksejä jostain takahikiäläisestä kunnanvaltuuston jäsenestä, josta en tiedä mitään? Ja joka ei ole antanut ääliölausuntoja niin kuin Diarra? Diarrahan sai kyseenalaista mainetta idioottimaisella lausunnollaan jostain insestimiehistä metsissä.

  Epäilen, että Mangemangi on positiivisen rasismin kukkein edustaja.

  VastaaPoista
 51. Ihmettelin jo, mistä Mankemangi tuon Joel Harkimon keksi mainita. Nyt keksin, luettuni lehtiuutisen. Nimittäin Diarra-kohun seurauksena joku firma tutki Helsingin muidenkin kaupunginvaltuutettujen kytkökset.

  Selvisi, että eniten kytköksiä kaupalliseen yhteistyöhön on vihreillä, vihreiden Jasmin Hamidilla, toiseksi Nyt-liikkeen Joel Harkimolla, kolmanneksi jollain kokoomuksen Miralla. Eli tästä listasta Joel Harkimo tuli.

  Mielenkiintoista, että Mankemang sivuutti vihreiden Hamidin ja koukkasi haaviinsa Harkimon.. Tämä on tarkoitushakuista valintaa, ei suinkaan Diarrasta keskustelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, epäiletkö Mankun motiiveja? Herra siunaa... ei kun allah varjele, hänhän vain sekoitti Jasminin ja Fatiman, molemmat kun ovat värisyttävän edistyksellisiä nimiä.

   Poista
  2. Nyt on Hjalliksellakin yhteistyöfillari!

   Poista