12.10.2020

Kolmen viikon kurikuuri

 


Kurin ja järjestyksen ystävänä kannatan lämpimästi presidentti Sauli Niinistön peukuttamaa ja immunologian professori Seppo Meren  ideoimaa kolmen viikon kurikuuria  koronan suitsimiseksi.  

Kun houkutuksia tulee, pitää siis valita viisaasti. Osaltani olen päättänyt, että ryyppään kotona enkä lähde rilluttelemaan naapurin Irinan kanssa paikalliseen Makkaraan ja Kaljaan. 


Totta puhuen olen jo elänyt niukkaa ja kurinalaista elämää maaliskuusta lähtien. En ole juurikaan tavannut ystäviä, en läheisiä, en ole shoppaillut tavarataloissa, en osallistunut kokouksiin. Ruokakaupassa olen käynyt kerran tai kaksi viikossa ja muissa liikkeissä vain pakon edessä. Kun läheiseni ja ystäväni ovat yhtä tunnollisia, elävät kohtaamiset ovat jääneet kokonaan. Vaan puhelin ja WhatsApp laulavat päivittäin, ja nyt ollaan paremmin selvillä toistemme asioista kuin ennen koronaa. 

Kolmen viikon henkilökohtainen kurikuuri auttaisi merkittävästi siinä, että taudin leviäminen pysähtyisi tehokkaasti, sanoo professori Meri. Pysähtyihän se kesälläkin eristysten ansiosta. 

Tarvitaan vain ehdotonta maskin käyttöä ja kieltäytymistä kulkemaan ilman maskia siellä, missä on ihmisiä koolla. Tulisi kiireesti laatia julisteita pölvästeistä paljaskasvo-pallinaamoista ja fiksuista maskikasvoista - muu ei pure meihin nyt, kun mieliimme on iskostunut mielikuva maskien hyödyttömyydestä. Tarvittaisiin kilpailu siitä, kellä on makein maski ja kuka on kaunein maskinkantaja. Selfiekilpailu maskinaamoista Faceen ja muuta positiivista maskiviestintää. 

Tarvitaan myös etäisyyden pitämistä ja isojen tilaisuuksien välttämistä. Matkailla voi kotimaassakin, jos kotiolot ahdistavat. Kaikki hoituu myönteisellä asenteella. Ekstrovertteja voi ahdistaa, mutta matka itseen voi koitua myös hyödyksi.

Tämäntyyppinen selkeä koronanhoidon vahva ohjeistus ja positiivisten mielikuvien luonti olisi voinut olla Niinistön ehdottaman Nyrkin listallakin. 

On erinomainen asia, että presidentti arvovallallaan peukuttaa kolmen viikon kurikuuria, koska hallitus jahkailee ja on myrskyn silmässä pääministerin äksyilyn vuoksi. Opposition tehtävä on haastaa hallitusta, eikä hallituksen tehtävä ole kysyä, miksi opposito haastaa, vaan hallituksen tehtävä on vastata opposition kysymyksiin, olivat ne millaisia tahansa. Näin oli edellisenkin hallituksen aikana, ja näin on ollut aina. Se on koko maalle parhaaksi.

112 kommenttia:

 1. Koronaa tulee suitsia, minulle tuli paljon uusia ystäviä, kun Facebookissa kehuin ravintoloiden aukiolojen rajoittamista. Minua mm. toivottiin merkinnäksi tulevan juhannuksen tilastoihin, idiootiksikin väitettiin.

  Lääkärioikeutensa menettänyt Antti Heikkilä kekkuloi internetissä koronan samanlaisuutta muiden influenssojen kanssa. Höpöheikkilän höpötyksiin olemme tottuneet, valvira ei. Kuitenkin niin, että koronan tappavuus on selvästi heikentynyt. Jotain arpapeliä se on, jos iskee kovana vai hyvin vähäoireisena.

  Heh ja sorry, ihmisten kuolleisuus on edelleen 100 rosenttia. - "Kuka vanhana vaappua tahtoiskaan"

  Poliittinen tiedote: On mahdollista, että tulevissa vaaleissa valitsen jotain akselilta sdp-persukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkahin Riku, en löytänyt enää sitä sun vanhaa viestiä mulle.

   Mutta en ollenkaan usko, että rotkosi rauhaan kuin peto kuoleva hiivit... Tai mitä nyt sanoit.

   Näen meidät Argentiinassa. Pienellä kujalla, musiikki soi, ja ruoka on taivaallisen hyvää!

   Voitaisiin kysyä kyypparilta, mitä kannattaisia juoda, ja lasillisen äärellä puhuttaisiin vaikka mitä.

   Ei tangoa minulle, en osaa tanssia. - Mutta jos haluaisit hakea jonkun tummasilmäisen lumoojattaren muutamaan pyörähdykseen, katsoisin mielelläni.

   Poista
  2. Poliittinen tiedoite: seuraan aika pitkälle vaalikoneita; yllättävän hyvin toimivat.

   Natihaleja, Riku! 💕

   Poista
 2. Mitä Niinistön höpötyksiin tulee, kuinka minä matonen maan tietäisin mitään Kristuksen viimeisistä kiusauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauli on näinä aikoina kyllä järjen ääni.

   Poista
  2. Sauli on seniili. Olisi isänmaan edun mukaista päästää se eläkkeelle.

   Poista
  3. Perustelehan hieman väitettäsi. Minkälaisia seniiliyden merkkejä ja oireita Saulilla on? Ketä ehdotat Saulin tilalle?

   Poista
  4. Olen huomaavinani, että sinulta puuttuvat tyystin asia-argumentit. Tyydyt olkinukkeiluun.

   Kun jokuset arvostelevat Marinia, näet sen kateutena nuoruutta ja naiskauneutta kohtaan. Kun joku kehuu Saulia, pidät Saulia seniilinä. Koskaan et käytä asiaperusteita.

   Poista
  5. Esimerkiksi tämä Saulin nyrkkiajatus oli ihan kekkosenaikainen aivopieru, jonka pääministeri joutui torppaa maan myötähäpeän tuntein. Sauli-poikakaan ei siitä ole ollut ylpeä. Nurkkaan joutui häpeämään.

   Poista
  6. Höpö höpö. Saulia arvostettiin tämän ehdotuksen vuoksi kovasti. Pääministeri sai osakseen kritiikkiä. Nyrkki olisi mitä todennäköisimmin säästänyt pääministerin maskihäpeältä.

   Poista
  7. Höpö höpö. En muuta sano, paitsi että voi Magna graecia sentään.

   Poista
 3. Jos nyt maltetaan muutama viikko, pelastetaan ihmisten joulunvietto. Mikäli meno jatkuu entisellään, toisen vaiheen huippu osunee juuri jouluun, ja se tietäisi monelle ankeaa ja yksinäistä joulua, jos rajoitukset tulevat vasta silloin.

  Eniten ihmettelen vieläkin maskinkäytön vähäisyyttä, kun katsoo kuvaa pääkaupunkiseudulta. Ihmisiä matkustaa joukottain jopa busseissa pläsi paljaana! Tätä kutsun kyllä vastuuttomaksi itsekkyydeksi eli pölvästiydeksi.

  Hieman huvittava on Jyväskylän 700 ihmisen karanteeni siinä mielessä, että se alkoi uskonnollisessa tilaisuudessa, jokin uusi uskonsuunta piti kokoustaan täysin huoletta ja ilmeisesti uskoen korkeampien voimien varjelukseen. Vaan toisin kävi.

  VastaaPoista
 4. On se niin käsittämätöntä, miten ihmiset hurahtavat lahkoihin. Mistä se kertoo? Siitäkö, ettei pystytä huolehtimaan itsestään, vastaamaan omasta elämästään tai teoistaan vaan pitää olla jokin muu kohde, vaikkapa lahkon johtajien aukkorieetti joiden holhoukseen antaa elämänsä? Vai onko uskontojen vetovoima vain suunnatonta kuoleman pelkoa? On mielenkiintoista kuinka monien holhouksessa, esim. uskovaiset ja me muut olemmekaan. Meitä hallitsevat yhteiskunnan lait, poliittistet puolueet ja filosofiset aatteet sekä uskontojen säännöt ja opinkappaleet.
  Kai lienee helpompaa luovuttaa mielensä muiden ihmisten laatimien sääntöjen hallintaan.
  Toki joitakin sääntöjä pitää olla ja niitä yhteiskunnissa noudattaa. Rangaistuksiakin kaikenlaisista väärinteoista lähimmäisiä ja ihmiskuntaa kohtaan pitää olla.
  A ja O olisi, että ihmiset oppisivat ajattelemaan itsenäisesti ja kantamaan vastuuta niin itsestään kuin maailmanlaajuisestikin.
  Valitettavasti meitä suggeroidaan ja osataan ovelasti manipuloida. Ei ihme, että moni herkkä ja epävärma ihminen on eksyksissä niin itsensä kuin elämänsäkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonnot ovat olleet keskuudessamme varhaiskulttuureista lähtien. Alkuperäisasukkaiden riitit, magiat, toteemipalvonnat ja muut menot olivat uskontojen muotoja.

   Yhteistä kaikille uskonnoille on ollut turvan hakeminen, halu varmistaa yliluonnollisten voimien suopeus omille toimille metsästyksessä, sateenteossa, henkiinjäämisessä ja manalan matkan takaamiseksi.

   Varsin samat ovat perimmäiset motiivit kai nytkin. Pelko, turvan haku, kuoleman arvoitus. Muitakin motiiveja toki on.

   Poista
  2. Ex, joka muuten kuoli marraskuussa. Kepeät mullat hänelle. - Meillä oli ihanaa 💗, kunnes ei enää ollut.

   Hieno ja fiksu mies. Jotenkin harhaantui naissuhteissaan, mutta se siitä.

   - Mutta asiaan.

   Hän kertoi intiaaniheimosta, joilla oli pyhiä kiviä. Antropologi kysyi, että mistä he erottavat pyhät kivet normaaleista, haastateltava katsoi häntä ällistyneenä.

   "No nehän voivat kaikki olla pyhiä. Kohtelemme kaikkia samalla kunnioituksella".

   Niin.

   Poista
 5. Länsimaisista uskoista vielä: sain aitoa lohtua, kun nuorena naisena aloitin vapaapäiväni katolisessa kirkossa. Sissin vihkikirkossa.

  En osannut kieltä, en tajunnut rituaaleja - mutta jotenkin tuntui hyvältä ns lasin takaa hymyillä ja kätellä vierustovereita. Plus musiikki oli kaunista.

  Kävin myös paikallisessa evlut-kirkossa - sielläkin seuran takia.

  Esim amerikkalaisten kulttuuria tietämättömien koko tuo kirkkohössötys tuntuu juuri hössötykseltä.

  Siellä toisaalta järjestetään useimmiten yhteinen lounas, nyyttikestityyliin, tuetaan/ei tueta yksittäisiä ihmisiä...

  Minä luotan tähän meidän systeemiin: yhteiskunta hoitaa, ja apua saa kun hakee.

  Ei niin, että pitää olla jonkun järjestön jäsen, että saa apua hädän tullessa.

  Siis eihän tämä meilläkään aina toimi, mutta paremmin kuin USAssa!

  Katsoin juuri Geoffrey Ferndezista koskevan dokumentin. Terve, rakastava lapsi, 7-8 v, kidutettiin ja tapettiin julmasti vajaassa vuodessa.

  Tekijöinä äiti, ja äidin poikaystävä. Poika mm pakotettiin syömään likaista kissanhiekkaa, häntä ammuttiin ilmapyssyllä jalkaan ja genitaalialueelle. Äiti iski pesäpallomailalla hampaat suusta.

  Hän nukkui yöt pienessä kaapissa, sukkia suussa, ettei pystynyt valittamaan. Kädet teipattu, ja ja nilkat lukittu käsiraudoin kaapin ulkopuolelle. Kasvoilla pyyhe.

  Pahimpien episodien jälkeen hän oli pois koulusta parikin viikkoa. Tuli takaisin ruhjeilla, molemmat silmät mustina, hiukset viillelty päästä, rupia ja haavoja pää täynnä...

  Ne sairaalakuvat olivat hirveitä: ei yhtään ehjää sormea käsissä, kuristettu, raajat täynnä sitomisen merkkejä, koko keho täynnä tupakanpolttamia. Johdoilla hakkaaminen ja kuristaminen kai johtivat kuolemaan.

  Kuolinsyy oli murha.

  Vanhempien lisäksi syytteeseen joutui neljä sosiaalityöntekijää, joiden olisi pitänyt puuttua asiaan, ilmoitettaessa.

  Pitkä juttu lyhyeksi: isäpuolelle kuolemantuomio, äiti myönsi syyllisyytensä; elinikäinen vankeus.

  Paljon, paljon säätöä eri virastoissa, ja neljä vuotta myöhemmin taas kotona murhattu, pahoinpidelty lapsi. - Raha ratkaisee.

  Täällä meillä on minusta niin laaja ja kattava lastensuojelusysteemi, ettei noin rajut pahoinpitelyt perhepiirissä onnistu. - Henkinen väkivalta on asia erikseen, ja tärkeä, mutta kuoliaaksi kidutettua lasta ei voi mitenkään kuntouttaa.

  Meillä on kuitenkin kaikki hoitajat, opet, koulusairaanhoitajat, kuraattorit, ripeästi toimiva sossu...

  Jotenkin vain tuli tämä uskosta mieleen. Jos haluaisin uskoa, miten uskon korkeampiin voimiin, jotka sallivat tuon?

  Maksan mielelläni veroja! Kun se tästä on kerran kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut sen käsityksen, Char, ettet maksa veroja, vaan hoidat kotona vapaaehtoisesti äitiäsi, mistä nostan sinulle hattua. Olenko käsittänyt väärin jotakin?

   Poista
  2. No nyt olen vaikean sairauden vuoksi sairauseläkkeellä; tätä ennen maksoin veroja n 25 vuotta.

   Jatkan samaa rataa kun toivun.

   En kuitenkaan laske itseäni lopullisesti syrjäytyneeksi, vaikka nyt vaikean sairauden vuoksi nollalla mennään.

   Mikä sinun veroprosenttisi on?

   Poista
  3. P. S. Asiasta viidenteen: juttelin tuossa Rikulle, joskaan en hänen kanssaan, että jos saataisiin Tuulen viemää- elokuva johonkin looshiin Einesbaarissa.

   Yksi legendaarisimmista elokuvista! Kirja luettu moneen kertaan, mutta kotona Tampereella.

   Nyt vain leffaa ollaan vetämässä/vedetty jo pois suoratoistoista, kuten Netflix, rotuseikkojen tähden.

   No ei nyt Margareth Mitchell, kirjailija, mikään arjalainen ollut. Koetti kuvailla Amerikan sisällissodan tapahtumia, mutta Etelän kannalta.

   Se on kirja, kertomus, josta on tehty elokuva.

   Nyt tämän uuden Black Lives Matter-liikkeen myötä ollaan liukumassa minusta vaaralliselle radalle: poistetaan ja kielletään kaikki tapahtunut.

   Tämä särkee historioitsijan sydäntäni!

   Ei sillä että kieltää kirjan tai kaataa patsaan, voi kieltää tapahtunutta!

   - Tosin Mein Kampf olisi minusta nytkin syytä jättää uudelleenpainamatta, viimeaikaisten tapahtumien valossa.

   Tuulen viemää ei kehota orjuuteen tai sortovaltaan. Se on myös monimutkaisten ihmiskohtaloiden summa!

   Sopiiko, että teen alustuksen?

   Jos ketään ei sytytä, se jää siihen.

   Nyt natihaleja 💕

   Poista
  4. "Täällä Pohjantähden alla" käsittääkseni korjasi paljon sisällissodan hirmutekoja, ja on siksi tärkeä.

   Ns."naisten hömppään" --- no kirjoittaisin tästä myös.

   Jos kukaan ei ole nähnyt, tai ketään ei kiinnosta, sen huomaa pian.

   Vertaisin sitä myös kirjaan, jos saan sen käsiini.

   Poista
  5. Hmmm... Tuulen viemäästä en muista sinun, Char, kirjoittaneen missään, mutta näin meidän kesken, se elokuva on mielestäni ihan kaameaa scheibaa elikäs kakkapaskaa. Toki olen ihastellut Olivia de Havillandia, joka eli 104 vuotiaaksi.

   Poista
  6. Vähän samanlainen asia kuin Hella Wuolijoen Niskavuorien kanssa, ikinä en ole kyennyt yhtään elokuvaa katsomaan loppuun asti. Roska on roskaa, hyi.

   Poista
  7. Pistetäänpäs kovaa kolmannella: Casablanca on pitkästyttävien, turhaan kuvattujen rainojen, kuningas!

   Poista
  8. Höhöm, Riku, olen jo ehdottanut Tuulen viemää elokuva-lounghiimme. - No, alun perin ehdotin viskibaaria, mutta se voisi säikyttää aloittelijoita pois.

   Ja Iines: nyt meillä on jo urho, joka ehkä säälistä halii minua lopuksi, mutta scheissea on.

   - Huomaan ettet käytä p-sanaa, koska muuten oltais taas lähtökuopissa.

   Re Casablanca: ei minunkaan suosikkini, mutta en ottaisi mukaan autiolle saarelle...

   Tiedän täsmälleen, mitä ja miksi, ja sen saat kuulla keskustelun loppuvaiheilla.

   Eli näkisin tässä keskustelun alkua meille kaikille! Lisään puita pesään: arvatkaa, miten Rikua olen aina kuvitellut? 💗

   Poista
  9. En vähennä jännitystä ��

   Kulttuuripersoonien polttaminen on väärin.

   Re orjat: juu, en tykkää.

   Mutta niitä nyt erilaisin nimikkeiden epäinhimillisiin oloihin, myös länsimaihin.

   Myös ystäväni Karuna Sri Lankasta. Passi pois, euro päivässä rahaa pankkitilille, jota hän ei koskaan nähnyt. Ei vapaapäiviä, ja työtä kahdessa huushollissa.

   Ymmärsin missä mennään, ja aina parin viikon välein kysyin, että saako Karuna lähteä Schönbrunnin puiston elintarhaan, tai arkipäivänä kaupupungille leivokselle. - Tarjosin kaiken aina, se nyt oli selvää...

   Mutta juu: Tuulen viemää oli siis tyhmä leffa. No ei ollut. Jos katsottaisiin yhdessä, ojentaisit nenäliinaa ja mutisisit" voi jumalan pyssyt".

   Mutta puhutaan nyt tässä.

   Eli Riku Rakkahin, kyllä saan nämä kaikki hyväksikäyttäjätorakat muutoin niistettyä maton alle, paitsi että Etelässä orjia ei pidetty epäeettisinä valintoina.

   Se oli heistä normaalia.

   Normaalia minusta on myös se, että itte olet kiva.

   Epänormaalia on se, että leffoja ja kirjoja kielletäään 2020- juu v -67 olin vaipoissa, ja siskot barrikadeilla!

   Poista
  10. Char, kysyt ylempänä veroprosenttiani. No, ei se ole salaisuus, vaan käsittääkseni jopa julkista tietoa.

   Se on laskenut aiemmin mainitsemastani Viinasen - Ahon hallituksen 40 prosentista, ja on nyt muistini mukaan kolmisenkymmentä prosenttia. Joka tapauksessa lunastan sillä varmaan oikeuteni arvostella Suomen verotasoa.

   Minulla on ollut koko ajan hyvä vertailukohde saksalaisen siskoni sikäläiseen opettajantulon verotukseen. Ero on ollut hirmuinen. Samoin elintarvikkeiden ja tuotteiden hintatason ero on ollut melkoinen. En ihmettele, että hyvin ansaitsevat osaajat lähtevät meiltä ulkomaille töihin keveämmän verotuksen piiriin.

   Poista
  11. Veroprosenttini ovat vaihdelleet, eivät pitkään aikaan ole olleet korkeimmillaan. 38 vuotta olen kuitenkin niitä suorittanut, olen suomalainen, enkä nokikep...neek...bosevik...yleisradiol...edistyksellinen.

   Poista
  12. Kun jäin tk-eläkkeelle, luulin, että veroprosentti laskisi paljon enemmän. Hämmästyin kuin huomasin, että se on korkeampi kuin vastaavasta työtulosta.

   Tietyn määrän veroja kai jokainen maksaa mukisematta. En usko käsitteeseen "iloinen veronmaksaja" muuta kuin satiirisessa mielessä. Jotenkin olen huomaavinani, että ne jotka mainitsevat olevansa iloisia veronmaksajia, eivät maksa veroja kovinkaan paljon. Ovat pikemminkin saamapuolella.

   Poista
  13. Huomenta, Iines, ja ystävät ❤!

   Olen itse aina ollut pienituloinen; re nykyinen 0% vero sairauseläkkeestä.

   Mutta en kyllä tienausaikoinakaan kärvistellyt veroprosenttia. On koulu, on terveyskeskus, ja sitä kautta monet palvelut...

   Kurjimpana aikana pääsin Tampereen seurakunnan Ruokanysseen: sieltä sain peruselintarvikkeet. Valikoima vaihteli viikottain, välillä oli jopa soppalihaa!

   Siitä en niin piitannut, mutta munat, kaurahiutaleet, jauhot, tuoreet omenat yms olivat tarpeen!

   Otin yhteyttä päädiakoniin, ja postailimme paljon. Lähinnä uusavuttomista: kun ei voi panna mikroon, mitä tehdä.

   Lupasin kirjoittaa helpon reseptin milloin millekin ruoalle, ja alkaen siitä, että kaada vettä kattilaan.

   Tästä sovittiin, ja viikoittain oli vaihtuvia reseptejä, mm kaurasämpylät tuntuivat koskettaneen ihmisiä.

   - Muuten: kerran olin nyssessä tuoreen, parikuukautisen vauvan kanssa. Iskä oli ihan pihalla: mitä mä nyt otan.

   Minä otin aikani, kasasin sapuskat koriin, kerroin, mitä mistäkin voi tehdä - mukana pistin mukaan Charin sämpyläreseptin. Iskä oli innoissaan, ja sain halia vauvaa 💕.

   Eli ei me kaikki apua saavat olla vain saamapuolella: osa keksii, miten auttaa muitakin.

   P. S. Suurin osa muista asiakkaista luuli, että olin diakoni. - Ohjeistus on osani! 😃

   Poista
  14. Jatkan vielä: murkkuna heitin lastenhoitokeikkaa. Vein mukulat ulos pariksi tunniksi, että vanhemmat saivat laatuaikaa. Ainakin pari toivottua vauvaa syntyi silloin ❤.

   Sain kympin, eli 10 markkaa, ja kupillisen ihanaa aprikoositeetä, sen hauskan parin tunnin lisäksi, hellyttävän taaperon kanssa.

   Olin 13 v, eli tuskin oli harmaata taloutta tai savupiippujuttuja... Huoh.

   Mutta kun mielelläni ja innokkaasti tein lastenvahtihommia, sain hyvää mieltä, ja hellyyttä ja rakkautta lapsilta, pistin rahat säilöön. Pienen viikkorahan myös.

   16- v oli varaa lähteä Kreikkaan, siskon mukana.

   Olin järkevä pikkublondi! ☺

   Poista
 6. P. S. Sekä Geoffrey ja Anthony ja varmasti sadat muut, pelkästään Jenkeissä, olivat Pyhiä Kiviä.

  Heitä olisi pitänyt varjella.

  Kulttuurieroissa tulee usein kieli/käsitemuurikin vastaan.

  VastaaPoista
 7. P. S. Kun olin Jenkeissä, ostin Tuulen viemää, lautapelin. Ihana peli - ja arvaa kuka haluaa palkkionsa illallla, kun on mint julepit on keinustuoleissa nautittu.

  Älä luule, että pilkkaan. Olet tosi kiinnostava ja ihana...

  Anna kun flirttailen...

  Haleja, Char

  VastaaPoista
 8. Ehdotat, Char, Tuulen viemää -elokuvaa Einesbaariin, ja voisit laatia siitä alustuksen.

  Olen lukenut Mitchellin tiiliskiviteoksen parikin kertaa, ja pääjuonen muistan hyvin. Elokuvankin olen nähnyt pariin otteeseen. Teos on jokin aika sitten nostettu myös tikunnokkaan ”rasismin” vuoksi, josta luonnollisesti on pöyristytty.

  Mahtaako keskustelijoita kuitenkaan riittää? Teos on valtava möhkäle, ja itse en uskaltaisi sanoa mitään ilman yksityiskohtien kertausta. Pelkkä elokuva on kirjan tarinasta hieman laiha versio, eli mielestäni se vaatii kirjan rinnalleen. Itse en taida ehtiä nyt sitoutumaan näin pitkäjänteiseen juttuun, pitkiin puheenvuoroihin, mutta mielelläni annan alustukselle tilaa, jos lupaat hoitaa myös keskustelun emännöinnin niin, että keskustelu pysyy vain kirjan asioissa, Char, ja jos halukkaita keskustelijoita ilmoittautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa en ehdottanut kirjaa Einesbaariin, vaan elokuvaa Loungeen.

   Mutta eiköhän me Rikun 💗 kanssa käsitelty asia eilen, ja kiinnostavampi näkökulma, ja se mihin itse asiassa pyrin, on vanhojen, nyt rasisten, kirjojen tai patsaiden tai leffojen polttaminen roviolla. Tai poistamalla Netflixistä.

   Poista
  2. Ok, hyvä, luin nopeasti ja käsitin väärin!

   On aika lyhytnokkaista leimata jälkiviisaasti vanhoja taiteen tuotoksia rasistiksi tai syrjiviksi. Kukin teos on aikansa lapsi ja pätee vain siinä kontekstissa. Jos sytytämme roviot ja poltamme kulttuurimme vanhoja luomuksia, poltamme historiamme.

   Poista
  3. No tätä tavoitin!

   Kukaan ei koskaan ole tietääkseni ehdottanut, että Mitchelle olisi ollut orjuuden kannattaja.

   Kirjoitti vain eeppisen romaanin sisällissodasta.

   Elokuva on asia erikseen, mutta kuten Riku 💗 asian sanoi, se oli hänestä pytty.

   Ja kun se leffa on jo vedetty markkinoilta, koska Black lives matter - no minullekin on tärkeää!

   Mutta humanistina minusta on väärin, että rikotaan ja poistetaan.

   Kauhistun kirjarovioita, joihin nyt sitten heitetään leffojakin.

   Ja vaikka olisi ollut kivaa jutella tuosta leffasta - ei kirjasta, vaikka kotona, omassa kirjastossa, olisin saanut näkökulmaa siihenkin - niin ei me voida, kun leffa on kielletty.

   Poista
 9. Kolmen viikon kurikuuri on saanut hyvän vastaanoton kansalaisten keskuudessa. Ihmiset alkavat pikku hiljaa järkiintyä.

  Aamun lehdissä on uusin tutkimustieto, jonka mukaan jos vähintään 80 prosenttia käyttää maskia, koronan ilmaantuvuus laskee merkittävästi. Tieteellinen tutkimus sanoo, että maskit suojaavat sekä käyttäjää että lähiympäristöä ja vaikuttavat myös taudin kulkuun pienentämällä tartunnan saaneen viruskuormaa.

  Ehkä nyt on jo aika jättää taakse kaikenlaiset pohdinnat suomalaisten tyhmyydestä ja siitä, aiheuttaako maskien käyttö sitä, että turvavälit unohdetaan ja muut turvatoimet laistetaan.

  Nythän hallitus on myrskyn silmässä, kun on paljastunut, että sosiaali- ja terveysministeriö on oikeasti estänyt THL:ta viestimästä maskien käytön puolesta ja on tilauttanut täysin turhan ja aikaa vieneen "kirjallisuustutkimuksen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Poistin kolmen sanan kommenttisi "Ei ole estänyt".

   Voit kirjoittaa sen sijaan kommentin, jossa on mukana asiaperustelu väitteellesi. Semmoinen olisi dialogia.

   Poista
  3. Toisin kuin väität, STM on jo huhtikuun alussa viestinyt kasvomaskien turvallisesta käytöstä Työterveyslaitoksen kautta. Ei taida vanhat muistaa?

   Poista
  4. THL:n pääjohtaja Tervahauta suositteli kansalaisille kangas­maskeja jo huhtikuussa, mutta STM ja THL lyttäsivät ajatuksen ripeästi.

   Muistan itsekin katsoneeni ajankohtaislähetystä, , jossa THL:n pääjohtaja Tervahauta suositteli maskien käyttöä ja halusi, että niistä tiedotetaan kansalle. STM:n Kirsti Varhila torppasi Tervakankaan nolosti ja sanoi hänen puhettaan yksityisajatteluksi.

   Tämä tapaus muistetaan nyt varsin laajasti. Kannattaa mennä HS:ien sivuille. Siellä on parikin valaisevaa artikkelia keskusteluineen asiasta.

   Poista
  5. Kannattaa etsiä jotain hallituksen ja viranomaisen lausuntoa, jossa maskeja EI suositella.

   Poista
  6. Löytyy mm. THL:n sivuilta:

   ” 18.4.2020
   Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) eivät anna ohjeistusta tai yleistä suositusta käyttää hengityssuojaimia tai kangasmaskeja julkisella paikalla liikuttaessa.”

   Teksti jatkuu ankaralla propagandalla maskien haitoista ja jopa vaarallisuudesta. Julistus on annettu sen jälkeen, kun Varhila pani Tervahaudan kuriin:

   https://thl.fi/fi/-/sosiaali-ja-terveysministerio-ja-thl-eivat-ohjeista-kangasmaskien-kaytosta-julkisilla-paikoilla-liikuttaessa

   Poista
  7. "...eivät anna yleistä suositusta..."

   Poista
  8. Höh. Miten tuo eroaa ”ei-suosittelusta”? Kun Varhila sanoo: ”emme anna yleistä suositusta”, niin herra hyvästi hallitkoon, eihän siinä suositella, ei yleisesti, yksityisesti eikä erikseen.

   Poista
  9. Uskallatko todella väittää, että kansliapäällikkö Varhila valehtelee? Ymmärrätkö, että se on pärjäämistä ja herjaamista, vihapuhetta par excellence?


   STM Varhila: Ohjeistus maskien käytöstä ollut koko ajan selkeä ja ajan tasalla
   #uutisvahti

   https://yle.fi/uutiset/3-11594017

   Poista
  10. Enhän minä niin sanonut, se on sinun tulkintasi.

   Käytin Helsingin Sanomien jutun sanamuotoa jokseenkin tarkoin. Vaihdoin vissiin vain Hesarin lytätä-verbin torppasi-verbiin. Nehän ovat lähes identtiset merkitykseltään.   https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006667940.html

   Poista
  11. Varhilan erikoinen käyttäytyminen maskivastaisessa tiedottamisessa on fakta, siinä ei kannata sinunkaan Mankemangi nikotella. Käyttäytymisestä ja lausunnoista on kuvaa ja ääntä, jonka kansalaiset ovat nähneet ja kuulleet.

   On sääli, että vallankäyttäjiin ei voi nyt luottaa senkään vertaa kuin ennen. Kaikki tulee jatkumaan näillä eväin nähtävästi vielä pitkään.

   Poista
  12. PS Et taida huomata, Mankemangi, että käytät todisteena Varhilan viattomuudesta Varhilan omaa lausuntoa omasta toiminnastaan..

   Tällainen ei ole hyvää viestintää.

   Poista
  13. Vaikeaa olisi väittää Varhilaa valehtelijaksi, jos ei hänen oma puheensa olisi todiste. Väität Varhilan valehtelevan.

   Poista
  14. Meinaat ihan tosissasi, että epäillyn ilmaisema käsitys itsestään kävelisi muiden todistajanlausuntojen yli?

   Meillähän on kuvaa ja ääntä Tervahaudan vaientamisesta. Vaientaja oli Kirsti Varhila. Sitä on paha mennä sanomaan, kuka ohjasi Varhilan yläpuolella.

   Muuten, sanomalehtikin voi harhauttaa vain salaamalla asioita tai korostamalla asian toista puolta. Silti lehden ei voi sanoa valehtelevan,

   Poista
  15. PS Sanottakoon vielä hieman asian vierestä, että en pidä tarpeellisena ministeri Krista Kiurun hiillostamista epäluottamuslauseella. Kyseessä on koko hallituksen vastuu koronaviestinnän hoidosta.

   Poista
  16. Mankelius: "Kannattaa etsiä jotain hallituksen ja viranomaisen lausuntoa, jossa maskeja EI suositella."

   No, miten olisi tämä Varhilan lasautus A-studiossa 14.4.2020:

   "– Ei."

   "Näin ytimekkäästi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila vastaa A-studion juontajan Annika Damströmin suoraan kysymykseen siitä, suositteleeko ministeriö kansalaisia pitämään kasvosuojaimia julkisilla paikoilla." (Yle)   Poista
 10. Ville Rannan pilapiirroksia olen ihmetellyt. Ne voivat olla hyviä, huonoja tai mitä vain. Hauskoja ne eivät kuitenkaan ole koskaan, eikö sellainen pitäisi hommassa olla arvoista ykkönen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sattuikaan, juuri äsken katselin Iltalehdestä tämän päivän Ville Rannan piirrosta maskikohusta. Mietin, miksi Rannan piirrokset eivät niinsanotusti nappaa minua, niin kuin hyvä satiiri nappaa, vaikka ajattelisi itse eri tavoin.

   Keksin kaksi syytä, ja toinen liittyy sisältöön ja toinen piirrostekniikkaan. Ensin sisältö.

   Nimittäin jos satiiri on onnistunutta, se on totuudellista, se ei ammu ohi eikä yli, vaan tekee käsilläolevasta ankaraa pilkkaa. Ville Ranta ei onnistu tässä, hän ampuu ohi totuuden, ohi kohtuuden ja pilkkaa sitä, minkä kuvittelee. Toisin sanoen Ranta on ennakkoluuloinen, hän pilkkaa omia ennakkoluulojaan, ei totuutta.

   Sitten piirrostekninen asia. Ranta ei jäsennä, vaan piirtää kakofoniaa, sekamelskaa, rumaa, kuin risukasaa. Rumallakin on estetiikkansa, mutta sitä Ranta ei näe.

   Poista
 11. Muistan kun Mummilla luin Karin kirjoja. Oli kivaa.

  Isompana lapsena meille annettiin vaikkapa 20 mrk per lurjus, että saatiin ostaa pieniä lahjoja perheelle. Mummille ostettiin aina Kari. - Lyötiin aina pikkusiskon kanssa rahat yhteen.

  Toisillemme ostettiin sitten erikseen. Mulla on esim ihana Muppet-levy! LP!

  VastaaPoista
 12. Mikäs hemuli tämä mangusti on?

  En jaksa lukea teidän vuoropuheluita...

  Jape oli vänäävä, mutta herttainen, kuitenkin. Hänen kanssaan sain monia, hyviä keskusteluja aikaan.

  Ja opinpa paljon joidenkin, monien miesten, mielenmaisemasta.

  Vaikka monta kertaa meni yli, saatiin kuitenkin ainakin asiat selviksi.

  Teidän kahden kommentointiin en puutu. Jape kirjoitti kaikille, mangusti nyt haastaa sinua.

  Siihen en jaksa enkä halua puuttua.

  VastaaPoista
 13. Japen mahtavaa huumorintajua on täällä moni kaipaillut. Ja hänellä oli kyky perustella kantansa ja samalla kuunnella muitakin, vaikka hän vänkäsikin kovasti omaa linjaansa. Mihin lie mies kadonnut, kun bloginsakaan eivät ole päivittyneet vuosiin.

  Mankemangille toivoisin haastamisen sijaan tai rinnalle edes hitusen huumorintajua. Ei tämä ole kilpailua.

  Vaan Krista Kiuru sai odotetusti eduskunnan luottamuksen ja työ siellä jatkuu varmaan soten merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha, ei saa haastaa eikä huastoo. Vain rasismi, fasismi ja misogynia sallittu.

   Poista
  2. Rasismi, fasismi ja misogynia ovat korviesi välissä, Mankemangi.

   Joskus oikein odotan, että vaihtaisit läpyskäkorttisi johonkin toiseen pakkaan. Vaan ei, aina siellä on vain tämä sama pakka, samat väsyneet kortit kiertävät loputonta pinttynyttä kehäänsä..
   Eikö tuommoinen käy jo itsellekin tylsäksi?

   Poista
  3. Ei käy. Minulla on hauskaa.

   Poista
 14. No ei ole kilpailua.

  Ja Japen kanssa ei me kaksi tapeltu, hän saattoi olla vihainen: re miesten oikeudet, mutta vastasi asiallisesti. Ja ehdotti, kun pyysin, että mitä voisin tehdä.

  Tämmöistä kaipaan!

  Ja ps. Olen netitse tehnyt mitä voin.

  Jape ei sitä voi huomata, mutta alan yliopistollissiin professosseihin olen ollut yhteydessä.

  Ynnä kaikkiin muihinkin miesten alaa ajaviin.


  Voi, kun kun lukisit tämän, Jape ❤

  VastaaPoista
 15. Oletteko te saaneet -60- luvulla syntyneet, saaneet just esim 5 markkaa, ja jouluna pikku lahjoihin lisää.

  Ja paljon! Me saatiin 20 markkaa ylimääräistä.

  Mammalle oli helppo ostaa kauniita tonttuja. 2 kpl. Papalle hän neuvoi ostamaan hedelmäkorin, ja näin tehtiin.

  Minulla on nyt tämä nettimies, tulee ensi viikolla kylään. Hänestä olen kaunein ja ihanin - ollaan nyt tekstailtu pari vuotta. Nähty kerran.

  Asiaan: olen jo ostanut semmoiset superlämpöiset villasukat, jouluksi. Ja partavettä, josta itse tykkään 😃

  Treffit on ensi viikolla, ja meinaan vähän tällätä: hiukset viimeisen päälle, sopivasti meikkiä... Nätti asu, ja sitten vähän hajuvettä.

  - Ette kestä tätä, mutta ostin tänne kakkoskotiin parfyymin, jonka mieslauma valitsi vaimo-tuoksuksi! 🤣

  No juu, kerron miten toimii... Ainakin nyt olen ihanin kaunein. Ja pimppi on koskaan kaunein näkemänänsä.💖

  Iines, saa sensuroida koko edellisen kappaleen. Emmehän ole seksipalsta!

  VastaaPoista
 16. Char, pyydän ettet tee kommenttiosiosta omaa päiväkirjaasi. Olen tämäntyyppisestä jo kerran huomauttanut sinua.

  VastaaPoista
 17. Asia selvä. Ja poista vain kommenttini.

  VastaaPoista
 18. En poista, vaan otan tarvittaessa käyttöön kommenttien valvonnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Kommenttien Valvonta poisti juuri viimeisimmän viestini.

   Huoh.

   Poista
 19. Onkos täällä ollenkaan käsitelty Rouva Päämisterin kohuttua mainoskuvaa, jossa hän poseeraa ilman paitaa koru kaulassaan kuin konsanaan Pohjan Akka?

  Huomasin, että jotkut kokkarit olivat "vahingossa" lainanneet pokerihain kolumnia, jossa tämä toteaa mm. näin:

  "Jos pienitissisellä naisella on munaa otattaa itsestään kuva, jossa rintavakoon kiinnitetään saletisti huomiota, Kampin liberaalit pelkästään taputtavat."

  Minä en ole Kampin liberaali vaan Sörkan sälli, mutta taputan myös Sannalle. Noin sitä pitää perkele. Munaa on, onhan se nähty.

  Ja mikä vika pienissä rinnoissa muka on?

  VastaaPoista

 20. Kuvan taisi parikin kommentoijaa panna tuonne tyrkylle, muttei alustanut juttuaan.

  Minusta kuva on tyylikäs, enkä näe sen vievän uskottavuutta työn hoidossa. Ilme on asiallinen, ei halpa, ja se mielestäni ratkaisee. Annan tästä pisteet pääministerille, näin pitää asioihin suhtautua, ystävällisesti, ei äksyillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivatkos rinnat pienet?

   Kas vaan, en edes huomannut. Tämä johtuu mielestäni kuvan laadukkuudesta, huomio kiinnittyy kokonaisuuteen, ei kokoon.

   Poista
  2. Jossakin naistenlehdessä oli juttu naisesta, jonka terveys alkoi reistailla. Syyksi osoittautuivat silikonitäytteet rinnoissa. En iän kuuna päivänä laitattaisi muovipusseja ihon alle suurentamaan vauvoille tarkoitettuja eväspusseja. Ihmettelen sitäkin, miten miehet voivat ihailla muovitäytteisiä tissejä? Kyllä olisi, - sanonko millä - töitä! Feikkiä mikä feikkiä!

   Poista
  3. Silikonitissit ovat rumat, kovat pallot. Ihmettelen, miten helppo joitain miehiä on vetää höplästä. Kuka tyytyy hipelöimään muovipalloja, kun aitojakin voisi silitellä.

   Poista
  4. Sanopa se! Pienet rinnat ovat neitseellisen kauniit! Ei tarvitse kärsiä painavien pussien aiheuttamista niskakivuista! Raskaat rinnat painavat rintalastaa ja jopa sisäelimiä. Voi vaikeuttaa vaikka hengittämistä.

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Sait yllä varoituksen, kommenttini 14.10 klo 16.29.

   Olet tervetullut kirjoittamaan, jos jätät henkilökohtaiset lespaukset ja runsaat hymiöt vähemmälle.

   Poista
  7. Ettette nyt vaan arvon leidit syyllistyisi ennakkoluuloon... meinaan vaan, etten tunne yhtään miestä, jonka mielestä silikonirinnat olisivat jotenkin paremmat kuin luomut.

   Se että juorulehdet ovat näitä misuja täynnä, kertoo ehkä enemmänkin toimittajista ja heidän oletuksistaan siitä mikä myy.

   Toisaalta se, että miehet kuolaavat seksikkäitä naisia ja naiset puolestaan testosteronia uhkuvia komistuksia, lienee yksinomaan jumalan vika.   Poista
  8. Täten myönnetään ennakkoluulo, ankara sellainen.

   Vaan heitänpä nyt pallon takaisin sinne uroiden suuntaan. Nimittäin kai se ny on totuus, että miehet ihailevat isopovisia naisia. Vain pariin mieheen olen elämäni aikana törmännyt, että sanoo tykkäävänsä pienestä povesta. - Tämäkin on tapahtunut romaanin sivuilla.

   Poista
  9. Tämän takia siis epävarmat naiset sijoittavat silikoneihin ja perslihastensa kasvattamiseen eri keinoin.

   Poista
  10. Vai totuus... onneksi elämme jo totuudenjälkeistä aikaa.

   Vastaava ja totisempikin totuus on, että naiset ihailevat pitkiä ja salskeita miehiä. Nekin ovat luojalta saatuja ominaisuuksia, eikä niitä voi edes silikonilla parantaa.

   Mutta oikeastihan kyse on ihmissuhteesta, ja kun kohdalle napsahtaa, niin ei siinä mitata rinnanympärystä eikä lompakon paksuutta.

   Poista
  11. Noh, naisiallakin on erilaisia unelmia miehistä. Unelma voi olla ihan henkistä plaatuakin, sanoisi Uuno Turhapuro. Itse haaveilen säkenöivästä älystä, joka voisi olla melkein millaisessa habituksessa tahansa, ei oikeastaan paljonkaan väliä. Älystä yhdistettynä kiltteyteen. Kiltti ihminen on kiva, kiltti mutta ei alisteinen eikä alistettu.

   Poista
  12. Jumala, evoluutio vai mikä, on arvottanut eloa niin, että vahvempi, terveempi saa toisen sukupuolen endorfiinit ja mitkä kaikki hormonit kiihtymään puhtaasta suvunjatkamis-lisääntymisvietistä. Takasihan fyysinen koko ja voima mahdollisuudet selviytyä paremmin elon myrskyissä ennen, kun koneita ei ollut joka tehtävään.
   Tuskin alkuihmiset lapsia olisivat riesoikseen tehneet, ellei aivoihin olisi kehittynyt lisääntymisestään palkkioksi addiktoiva mielihyvä.

   Totta, että hömppälehtien yms. toimittajat olettavat, että filmitähtien silikonisilla tisseillä, perskannikoilla saadaan ihmiset ostamaan julkaisujaan. Toineen ongenkoukkku on se, että kerrotaan mm. julkkisten epäonnistumisista, avioeroista, sairauksista jne. Vahingon ilo se vasta makoisaa iloa meille ihmisille lienee. Varsinkin jos muilla menee huonommin kuin itsellä.

   Ihmisellä on erogeenisiä alueita, herkkiä ja mielihyvää tuottavia. Kenties miehet yhdistävät rintoihin sen auvoisen onnentunteen, kun sai tyydyttää nälkänsä äidin turvallisessa ja lämpöisessä sylissä ja suloisessa maidon tuoksussa.

   Iines, olen yhtä mieltä kansassi. Älykkyys on seksikästä ja huumori sen kirkastaa, myös lempeä viisaus samassa paketissa sukat makkaralle saa!

   Rahalla saa vähemmän pituudella siunatut kenet haluaa. Esim: Aristoteles Onassis. Huumorilla ja shampanja-aamiaisilla luksusjahdilla saa pikkuiset peikotkin kuningattaria!

   Pelkkä kylmä, laskelmoiva "älykkyys", on luotaan työntävää.

   Poista
  13. Mies saa rahalla, nainen seksikkyydellä eli ulokkeet pramilla ja tyrkyllä, jos karkeistaen yleistetään. Se on minusta hauskaa, että nämä kaksi kohtaavat usein pintamaailmassa. Tissitytti nai rahamiehen. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, siinäpähän pariutuvat.

   Uskon hömppälehtien toimitustapaa vallan muuksi kuin toim ittajien luuloksi. Eivät ne toimittajat mitään luule, vaan kaikki pohjaa tarkoin tutkittuun ja seurattuun tietoon siitä, mitä ihmiset lukevat mitä he haluavat. Lehdet ja mainokset tarjoavat tasan sitä, mikä myy, mitä me haluamme. Media on vain välittäjä.

   Totta kuitenkin on, että medialla on poliittista valtaa, jonka se pyrkii ottamaan. Tämä näkyy selkeästi sanomalehdissä ja vaikkapa Yleisradiossa. Esimerkiksi Yleisradion aamutelevision Jälkiviisaissa on lähes aina nykyistä hallitusta tukeva kolmen kombo "keskustelemassa" asioista. Yhtään kunnon kriitikkoa ei joukoissa ole.

   Poista
  14. Voihan olla, että jos kovin alkaa kritisoimaan Jälkiviisaissa hallitusta, voi äkkiä joutua ohjelmasta ulos.

   Poista
  15. Tuosta Jälkiviisaiden nykyisestä välillä vaihtuvasta keskustelijajoukosta erottuu edukseen vain yksi terävä änkyrä, Janne Saarikivi. Hän uskaltaa joskus kritisoida valtarakenteita, ja toinen välillä kriittinen on Heidi Sabanadesan. Muut puhuvat samaa ennalta arvattavaa virttään.

   Poista
 21. Iines, pidetään me maskit kasvoilla ja kertakäyttöhanskat ihmisten ilmoilla. Vähennetään käynnit ihmisten joukkoihin minimiin ja toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
  Jännä juttu, miten eduskunnassa nykyisin nimetään ja syyllisttetään aina yksi ihminen sotkujen syntipukiksi.
  No nyt siirrettiin coronan pysäyttämisen vastuuta aluille. Saa nähdä kuka on seuraava sijaiskärsijä päätösten teossa ja tiedottamisessa kansalaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen harrastanut etäisyydenpitoa jo puolisen vuotta, ja rutiinillahan tämä jo sujuu. Maskin panen kasvoille ihmisten ilmoilla, ja olen siitä onnellinen, ettei täällä ole tartuntoja, vain yksi oli maaliskuussa. Kunpa joulun saisi viettää normaalisti!

   Kiurua kävi sääliksi, ja minulla oli tunne, että hänet valittiin koko hallituspolitiikan uhriksi, kärsijäksi. Jos syyllisiä haetaan, vastuun kärki on leveä, ei yhtä voi syyttää.

   Poista
  2. Vaan juuri kun pääsin kehaisemaan pääministerin kuvaa, täytyykin moittia toisesta asiasta: käsittämätöntä nokittelua asiasta kuin asiasta. Yöllisiä sivalluksia twitterissä ja aamulla vaaditaan nokittelun kohteelta kirjallista selvitystä..

   Ei hyvältä näytä.

   Poista
  3. Justiinsa juu. Ei puutu enää kuin että Tervahauta saa potkut siksi, että oli liian aikaisin oikeassa.

   Poista
  4. THL on päällikkövirasto, ja lain mukaan pääjohtaja määrää viraston kannan, sanoo muuan oikeusihminen juuri lukemassani uutisessa. Hän ihmettelee Marinin kantaa.

   Poista
  5. Ei pidä paikkaansa. Päällikkö hyväksyy esitykset eikä piirtele mitään eskon puumerkkejä tutkijoiden papereihin ja suosituksiin.

   Poista
  6. Itä-Suomen yliopiston julkisoikeuden emeritusprofessori Teuvo Pohjolaisen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päällikkövirasto. Laitoksen sisällä on esittelijöitä, jotka esittelevät päätösehdotuksen ja päällikkö ilmaisee viraston kannan. Pohjolaisen mukaan laitoksessa on siis asiantuntijoita, mutta pääjohtaja määrää THL:n kannan.

   Siteeraan oikeusoppinutta:”Jos päätöksentekijä poikkeaa esittelijän kannasta, esittelijällä on oikeus jättää päätökseen eriävä mielipide, ja velvollisuuskin, jos pitää päätöstä lainvastaisena. Yleensä näin pitkälle ei mennä. Jos on tiedossa, että päätöksentekijä on eri kannalla kuin esittelijä, esittelijä voidaan vaihtaa jolloin erimielisyyttä ei näy, hän kertoo.”

   Tervahauta ei siis lähtenyt erottamaan esittelijää, tai ehdottamaan sitä, kuten ulkoministeri Pekka Haavisto aikanaan koetti tehdä omalle virkamiehelleen. Tervahauta taisi kyllästyä sotkuun ja tyytyi lopulta Marinin kiukutteluun. Viisas mies. Vaan paha maku pääministeristä jäi, ja sen huomaa kansalaiskeskustelusta.

   Poista
  7. PS Lähde:

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006670308.html

   Poista
  8. PS 2 Itse jään ihmettelemään, onko Marinille kukaan sanonut koskaan ennen ei-sanaa.

   Poista
  9. Hienoa kun älysit verrata konsulipäällikön sekoilun! Valtion asioita on vaikea hoitaa, jos virastot ja ministeriöt ovat pullollaan quislingeja.

   Poista
  10. Suomessa sanotaan "luopioita" tai "maanpettureita". Kannattaa lukea paljon, niin oppii luontevat ilmaisut.

   En tunne valtion instanssien kokoonpanoja, kuten et kyllä sinäkään, joten paha mennä sanomaan, onko niissä luopioita. Todennäköisesti missä tahansa kokoonpanossa voi olla heitä. Juuri luin lehdestä Vuoden ruotsalaisesta, joka paljastui rasistiksi.

   Mutta en siis pidä THL:n esittelijöitä luopioina, kuten en Haavistonkaan. Joka työssä on vaikeutensa.

   Lopputulemahan on se, että Tervahauta oli oikeassa.

   Poista
  11. Mankun mielestä Tervahauta suositteli kai keväällä maskien käyttöä väärin perustein.

   Poista
  12. Niin, nyt jää epäselväksi, missä kohdin Tervahauta olisi voinut olla väärässä. Tuo väite jäi nyt huudoksi ilman vähäisintäkään perustelua.

   Poista
 22. Niinpä. Tuntuisihan se uskomattomalta, ettei tarvitsisi varoa tai pelätä tartuntaa. Taudin voisin sairastaa, jos se tulisi lievänä. Vakavampi versio hengitysvaikeuksineen arveluttaa eniten. No mikään ei ole varmaa, mutta on vain löydettävä ilot asioista joista vielä voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokotuksia saadaan Hanna Nohynekin mukaan kenties jo tämän vuoden puolella, joten eiköhän toivoa ole saada sellainen omaankin käsivarteen. Sitä ennen kannattaa ottaa nyt kohta jaettava influenssarokotus. Kunpa kuitenkaan ei tarvitsisi mennä mihinkään joukkorokotusryysikseen.

   Poista
  2. Corona rokotuksen valmistuminen kestää vielä. Minä en uskaltaisi ottaa covid-rokotusta ensimmäisten joukossa. On kulunut liian vähän aikaa rokotteen turvalliseksi testaamisesta.

   Poista
  3. Tätä kannattaakin miettiä. Tuoreessa muistissa on monella narkolepsiatapaukset muutaman vuoden takaa, oliko se nyt sikainfluenssarokotteesta. Harva sai narkolepsian, mutta liian moni kuitenkin. Luulen, että itse kuitenkin otan riskin ja rokotteen, jahka sen vain saa.

   Poista
 23. Ei taida olla vielä sekään varmaa, kuinka kauan sairastettu covid 19 antaa immuniteetin. Kuinka kauan rokote suojannee uusilta tartunnoilta?  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemani mukaan sairastettu korona ei annakaan immuniteettia, ja toinen kerta on jopa pahempi.

   Jotenkin uskon kyllä rokotteen tehoon. Luotan lääketieteen kokemukseen, vaikka aina voi sattua jotakin.

   Poista
  2. Nyt tarvittaisiin mediakritiikkiä. Kuulin luotettavasta lähteestä (vaimoltani), että tuo uutinen "toisen kerran pahemmuudesta" perustuu yhteen tapaukseen, jossa potilas oli 90-vuotias ja sairasti pahaa syöpää.

   Korona siis tappoi hänet juuri ennen kuin hän ehti kuolla muuten, saattaisi joku tunnoton sanoa.

   Poista
  3. Vaimosi onkin varmaan oikeassa. Vilkaisin nettiin ja löysin BBC:n tiedon, jonka mukaan uudelleen tartunta on harvinainen, yli 37 miljoonasta tartunnan saaneesta vain muutamalla yksittäisellä henkilöllä on todettu tartunta uudelleen.

   Poista
 24. Hyvä, jos niin on. Olisihan se lohdutonta, jos tauti palaisi tietyin väliajoin yhä uudelleen ja uudelleen sen jo sairastaneille.

  VastaaPoista
 25. Loruilin ylemmäksi aamuepistolaa.

  VastaaPoista
 26. Iines,

  En kirjoita palstalle, jonne emäntäväki ei minua karvoineni kaikkine hyväksy.

  Mikä tässä tapauksessa on suuri harmi, koska olette kaikki, tutut kommentoijat, minulle kuin ystäviä!

  Sinä myös, Iines.

  Mutta jos ei tällainen rupatteluhetki väliin sovi, ei voi mitään.

  Ja minusta emojit ovat söpöjä - ex-poikaystävälläni kesti hetken tottua niihin, mutta lopulta hän antautui Charin Loukkuun, ja alkoi itse etsiä erikoisempia hymiöitä netistä.

  - No totta kai alkoi, olihan hän nörtti, koodaaja - ja sitäpaitsi ihana kuin mikä!

  Asiallisia keskusteluja käytiin, huvittelun ohella. Meille tässä ei ollut mitään ristiriitaa...

  Täällä nyt ollaan niin vakavia, vaikkei kaikilla ole omat asiat kovinkaan huonosti, että pidän taas taukoa.

  Vilkaisen kyllä, silloin tällöin, jos maailmantuska olisi antanut sijaa myös ilottelulle.

  Nyt natihaleja kaikille,

  Char

  VastaaPoista
 27. P. S. Tämä mangustihenkilö vänää asiasta jos toisesta, ja juupas- eipäs - jaarittelu emännän kanssa on älykkäämpää kuin kuulumisten vaihtaminen, tai hymynaama.

  Jatkakaa toki!

  VastaaPoista