8.10.2020

Hiljaisia heeroksia

Näin hiljaisuutta arvostavana ihmisenä haluan tänään hiljaisuuden päivänä, lokakuun kahdeksantena, tarjota teille pienen kertomuksen hiljaisuuden mahtavasta voimasta, joka osaltaan parantaa maailmaa, vähentää polarisaatiota ja herättelee ihmisiä menemään luonnon helmaan paljaana ja avoimena kaikelle sille ylimaalliselle kauneudelle ja hyvälle,  jonka ihminen tässä maailmassa voi kohdata, vielä, ennen kuin onnistumme pilaamaan ilmastomme. Tässä pieni tarina kauniine kuvineen elonkipinäläisten hiljaisesta kivasta häppeningistä. Kas nyt se alkaa. Hiljaisia heeroksia, olkaat hyvät.Olipas kerran Sanna. Sanna oli nuori radikaali elonkipinäläinen. Elonkipinä puolestaan oli puuhakerho, jonka tavoite oli tehdä kaikkea rajua ja kivaa ja luvatontakin yhdessä. Mutta jotta voitaisiin tehdä roiseja juttuja, pitäisi olla jokin teema, jonka ympärillä hääräskeltäisiin.  Tänään sattuu olemaan hiljaisuuden päivä, lokakuun kahdeksas.

- Jee, pidetään hiljainen mielenosoitus! Semmoinen, jossa ei puhuta mitään, vaan ollaan vaan hiljaa hyvän asian pualella, innostaa Sanna muita. - Otetaanko  teemaksi ihmisen vapautus?

- Joo! Mutta vapautus mistä, riemastuu Maria.

- Miten olisi ihmisten vapautus palkkatyöstä? tokaisee Li alta kulmain.

- Joo, mutta millä me elettäisiin? kysäisee Annika varovasti.

- Pantaisiko perustulo? ehdottaa Aino-Kaisa.

- Joo mutta paljonko pitäis olla että riittäis? täsmäyttää Anna-Maja.

- Pannaan 2000 erkkua kuussa. Asumistuki maksaa vuakrat, lohkaisee Matti.

- Joo, sillä pärjää, jos saadaan  lisäks  jotain EU-rahaa, lohduttaa Pekka.

- Mitä tehtäis ensiks? innostuu Tuulakin..

- Mennään  Kaisaniemeen ja pannaan liikenne seis. Eiköhän saada huomioo ja poliisit hermostuun. Ministeri puhuu varmaan mein puolesta. Mää paan ilmon faseen ja tiktokkiin, ja instaan. Ja mein sivulle, uhkuu Krista.

- Joo mennään heti. Ja provotaan skoudet käyttään väkivaltaa. Videoijat paikalle ja pätkät nettiin. Voidaan sanoo vaik, ett ilmasto pitää pelastaa ja perustulo nuorille. Ja aina kun kannetaan poliisiautoon, ollaan vetelii ja uus tulee kannetun tilalle. Saadaan poliisit rikki, hihittää Maria.

- Jep!  Ny mennään ilmaston pualesta. Ja ihmisen vapautuksen. Ilmasto rulaa, jee, ja ihmist ei kukaan määritä. Me ollaan vapaita. Ottakaa mukaan kasvosuojat, kun ne suihkii meitä. Ei oteta astaloo nyt, kun siin tarttis nousta peffaltaan.


(Piirros Ville Ranta, Iltalehti 6.10.)


184 kommenttia:

 1. Hiljaisuuden päivä... piti oikein katsoa kalenterista ennen kuin viimein tajusin. Noh, parem hilja kui mitte kunagi.

  Minussa elää vielä niin paljon nuorta kapinallista (tosin olin jo silloin toisinajattelija), etten voi kovin vakavasti pahastua elokapisten performanssista.

  Vilkaisin kuitenkin mitä he haluavat ja mitä väittävät. Tutustumiseni tökkäsi jo tähän julistukseen:

  "TOTUUS: (...) ...että nämä toimijat alkavat käyttäytyä niin kuin totuus olisi totta."

  Hmmm... sattuikohan tässä vilpittömille nuorille niin sanottu freudilainen lipsahdus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Tapsa, minäkään en katso kuuluvani tähän elokapinaporukkaan, koska ekofasismi tuoksuu. Mutta tuo siteeraamasi viittaa kontekstissaan siihen, että Totuus® ei ole keskustelun tuolla puolen.

   Kerronpa vielä omat lauantakiset kokemukseni. Ei ollut sinä iltapäivänä paljoa muuta tekemistä ja ajattelin käydä Rautatientorilla katsomassa Elokapinan joukkokokousta. Ilma oli miellyttävän akkainkesäinen ja siellä oli joku poika megafonin kanssa toistelemassa ilmastohuolia aika pessimistisesti. Väkeäkään ei ollut kuin satakunta ja se oli minusta surullista.

   Ajattelin jatkaa matkaa ja varsinkin kun sanottiin, että nyt pitäis vielä marssia jonnekin, niin mietin, että en kai tämmösen säälittävän pienen porukan kanssa lähe mihinkään. No, koska asia on tärkeä, niin en viitsinyt vähentää väkijoukkoa ja astelin mukaan.

   Unioninkadulla olikin sitten ullatus. Kuppalinnan muurilla isoja banderolleja ja keskellä tietä jolla purjeineen ja nuoria istumassa kadulla. Bändi soitti, kadulla tanssittiin ja Varsapuistikossa oli telttakatoksia. Se poika sanoi, että saa jäädä tähänkin. Nyt meitä oli se poliisinkin ilmoittama 150 mielenosoittajaa.

   Mielenosoittajilla oli erivärisin liivein erottuvia aktivisteja. Yhdellä luki selässään "Neuvottelija" ja hän neuvottelikin parin poliisin kanssa, joiden turvaliivien selässä luki "Neuvottelija". Liikennettä ohjasi poliisit, joiden johtajan prätkä oli siinä neuvottelijoiden sinisen transitin viereen pysäköity.

   Kohta mielenosoittaja"virkailijoiden" megafoni kertoi, että Unioninkadun ajoradoilta on poliisin käskystä poistuttava. Jos ei poistu, niin poliisi voi ottaa kiinni. Minulle oli uutta (häpeän), että nämä infot toistettiin mielenosoittajien joukossa tyyliin "Poliisi käski" - Poliisi käski... jne.

   Ensiksi poliisi käski poistumaan kadulta Varsapuistikkoon. Sitten poliisi salli jäädä jalkakäytävälle. Bändi soitti, jengi joras... Kunnes poliisipartiot tulivat etelästä.

   Yksi poliisi näytti ihan ghostbusterilta, kun sillä oli varustuksenaan paineilmaleikkuri. Huomasin että jotkut Unioninkadulle istumaan jääneet olivat kahliutuneet toisiinsa polkupyöräin vaijerilukoilla. Yks kuuskymppisten senioriryhmä oli kytkeytynyt kauloistaan jykevillä u-lukoilla. Tätä ennen olin ollut jo valmis lähtemään himaan.

   Poliisi siinä aluksi nosti kadulta parikin nuorta naista fiksusti jalkakäytävälle, mutta näiden lukittautuneiden vaijerit katkaistiin nips naps ja kannettiin kiinniotettuina maijaan. Jotkut kävelivät itse, vissiin siksi, ettei kengänkärjet naarmiudu.

   Toki huudeltiin, että "this is what democracy looks like" ja silleen. Tylsää hommaa ja menin 'Äidin rakkaus' -patsaan taakse röökille. Sitten kohahti.

   Unioninkadun blokin etummaiset blokkasivat kaksi kaistaa Kaisaniemenkadulla. Poliisin liikenneohjaus reagoi ja liikenne ohjattiin raitiotielle. Siinä sitten tilannejohtaja jossain mietti. Totta kai poliisi käski taas poistumaan.

   Sitten kolme poliisia poisti haalareistaan tunnisteensa ja ottivat kaasukanisterit käsiinsä. Mielenosoittajia varoitettiin heiluttelemalla näitä kanistereita nenän edessä. Kili kili. Jokaisen nenän edessä.

   No, nämä pari tusinaa pidättivät hengitystään, pitivät silmänsä kiinni, mutta eivät liikahtaneet sijoiltaan. Loput olette nähneet telkkarissa.

   Sitten poliisi palasi alkuperäiseen suunnitelmaan ja alkoi kiinniottamaan mielenosoittajia ja kuljetusottein kiikuttamaan maijoihin.

   Mutta pakko mun oli jäädä katsomaan tätä veteraaniporukkaa. Poliisi joutui odottamaan sinistä työkalupickuppia, jonka vehkeillä Unioninkadun blokki viimein purettiin.

   Kiinniotetut ottivat putkassa reilusti sakkolaput käsiinsä. Eivät selitelleet eivätkä kierrelleet.

   Kaasupoliisit ovat pakosalla.

   Poista
  2. Luettuani poliisin tänä päivänä julkaisemia selityksiä, löysin läpimädästä pienestä mustasta anarkistisydämestäni sopukan, uskon suomalaisen poliisin poikkeukselliseen luotettavuuteen. Mun piti katsoa mun älypuhelimen karttatietoja, että olinko lauantaina Varsapuistikossa vai kännäsinkö kalsareillani kotisohvalla.

   Poista
  3. Se pitää vielä sanua, että mielenosoittajia, ilmeisesti minut mukaanluettuana, oli poliisin mukaan 150. Omien havaintojeni mukaan yleisöä oli toiset 150. Kiinniotettuja oli 50. Poliisipartioita 25.

   Poista
 2. On ollut jännät huomata, miten olet Iines vuosi vuodelta muuttunut konservatiivisemmaksi. Perusvire on ollut vanhastaan, mutta se on saanut pisteliäämpiä muotoja, joissa ajattelusi jyrkkeneminen näyttää polarisoitumisen merkkejä. Se näkyy ennen kaikkea uteliaisuuden vähenemisenä, retoriikassa osoitat varmoja mielipiteitä, mikä on onnettomuus, sillä kaikki mistä voisi keskustella, katoaa. Ei ole enää sävyjä, varmuus jyrkentää ajatukset. Sen myötä kykysi saada ihmiset ajattelemaan uusilla tavoilla on ehtynyt ja kaventunut. Mun silmiin se näyttää siltä, että kun teet oppositiostasti yksinkertaisen, muutut itse yksinkertaiseksi. Jäljelle jää kolkko voittajan nauru, jossa ei ole iloa tai myötätuntoa. Ennen kaikkea on vähän pelottavaa, että kaltaisesti fiksu ihminen kieltäytyy vaikkapa tässä tapauksessa pohtimasta poliisin voimankäytön oikeutusta. Se on poliisilla ja piste. EIT on antanut esimerkiksi Suomelle varoituksia siitä, että kuulusteltavia vankeja kidutetaan ylipitkällä eristyksellä. Sitä tehdään esim poliisivankiloissa. Tämä ei varmaan ole sun mielestä ongelma, koska tyhmät ite provosoi. Sitä paitsi kiduttamisella saa nopeammin tietoa kuin kysymällä kiltisti. Näin me muutetaan maailmaa totalitarismiin ja nukutaan yömme makeasti. Yksi elokapina kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konservatiiveja löytyy oikealta, vasemmalta ja keskeltä. Sama ihminen on yhdessä asiassa vapaamielinen ja toisessa konservatiivi.

   Kuten jo sanoinkin, niin minua ei elokapinallisten performanssi ärsyttänyt oikeastaan yhtään. Lisäksi ajattelen itsekin niin, että poliisien kaasuisku oli liioiteltua ja teatraalista. Eivät ajatelleet miten tyhmältä se teeveessä näyttää. Siitä voi ihan ansaitusti jonkun poliisipomon haukkuakin.

   Mutta se minua eniten ärsyttää, että kun ensin otetaan virkavaltaa uhmaamalla tietoinen riski, ja sitten kun se riski toteutuu, hyvin lievänä kuten nyt - niin sitten nousee kauhea poru ja parku, että äiti äiti poliisisetä kiusasi...

   Ja kaikki valveutuneet ja edistykselliset tahot yhtyvät samaan parkuun ja kauhisteluun. Suurimmaksi osaksi se on pelkkää läpinäkyvää poliittista teatteria.

   PS. Mitä kidutuksiin tulee, niin tässä yhteydessä niistä puhuminen on suurempi ylilyönti kuin itse kaasuttaminen...

   Poista
  2. Eipä nuo elokapinalliset itse poliisin perseilystä ole ääntä pitäneet. Heidän agendallaan on ilmastointi, ei poliisitoimet.

   Poista
  3. Poliisi ei tietenkään perseillyt, vaan eiköhän perseilevä osapuoli ole se, joka poikkeaa sopimuksesta? Poliisi hoiti työnsä niillä resurssein ja keinoin, jotka sille on suotu.

   Poista
  4. Pippurikaasun sumuttaminen oli täysin hyödytöntä pahantekoa. Helsingin poliisipäällikkö lupasi eilen, etteivät enää toimi niin.

   Poista
  5. Toivottavasti mielenosoittajaryhmä myös lupasi jatkossa noudattaa ilmoituksessaan kirjaamiansa kohtia ja paikkoja. Lakiahan ei voi rikkoa yksipuolisesti.

   Poista
  6. Vanhana mainosmiehenä totean, että elonkorjaajien kampanja onnistui yli odotusten - pienellä panostuksella mahtava näkyvyys! Poliisien kaasuisku oli lottovoitto.

   Sissimarkkinointia parhaimmillaan, ihan kateeksi käy.

   Myös tämä nimi - Elokapina - on hyvin valittu. Helppo, selkeä ja jää mieleen.

   Kuulin kuitenkin, että heidän alkuperänsä olisi Englannissa ja tavoitteensa jokin muu kuin luonnonsuojelu?

   Poista
  7. Kampanja onnistui ja näkyvyyttä tuli. Kävi vain niin hassusti, että se teema jäi piiloon ja valokeilaan nousi Suomen poliisi, jota kansa puolusti raivokkaasti huolimatta paprikasumutteen käytöstä. Käyttö oli kuitenkin hyvvin perusteltua niillä resursseilla ja siitä varoitettiin ennalta. Jotenkin itselleni jäi vaikutelma, että tässä oltiin valmiiksi poliisivastaisia ihan kuin oltaisiin muka jossain Amerikassa.

   Itseäni kiusaa ryhmän nimen pliisu muoto. Nimen kuuluisi olla Elonkapina, määriteosa genetiivissä, ei perusmuodossa, niin se istuisi paremmin kieleen ja olisi sopivan ristiriitainen anarkistisen ryhmittymän työnimeksi.

   Poista
  8. Kansainvälisen liikkeen englanninkielinen nimi on Extinction Rebel eikä se ole anarkistinen.

   Poista
  9. No nämä kytkökset Extinction Rebeliinhän olivat heti lehdissä, samoin vertaukset harmittomaan Silakka-liikkeeseen.

   Kansalaistottelemattomuushan on anarkiaa, poliisin vastustaminen mitä selkeimmin. Tempaushan oli laskelmoitua lain rikkomista ja siinä sivussa vaaran aiheuttamista liikenteelle.

   Mitä tahansahan ikävää toimintaa voidaan periaatteessa sijoittaa termin kansalaistottelettemattomuus alle. Itse luotan enemmän demokratiaan ja suoraan toimintaan parlamenteissa.

   Poista
  10. Se, että haitataan tavallisten kansalaisten elämää, ei mahdu minun oikeustajuuni.

   Kaikki mielenosoitukset tulee suunnata eduskunnan kieppeille. Voisi vaikka estää ministeriautojen kulkua mieluummin kuin laivan tai lentokoneen. Voitaisiin tukkia kulkutiet eduskuntaan ja voitaisiin vallata talon käytävät.

   Poista
 3. Minulla on sellainen tunne, että aika harva on pahastunut itse performanssin sisällöstä. Ilmaston pelastaminen on varmaan kaikille tärkeä asia. Ja kapinahenki on terve piirre ihmisessä.

  Enemmän arveluttavat keinot, joita tässä käytettiin. On kovin helppoa hoitaa asioita mieltä osoittamalla, kun oikeasti voitaisiin tehdä konkreettisia tekoja.

  Mielenosoituksia ei kannata suunnata tavallisia ihmisiä vastaan estämällä heidän liikkeitään. Tehokkaampaa olisi mennä Eduskuntaloon ja vallata sen käytävät torvin ja ämyrein. Siellä ne päätökset tehdään.

  VastaaPoista
 4. Aleksis, uskallan nyt sanoa, mitä ajattelen. Luulen, etten ole muuttunut niin paljon, miltä se mahdollisesti ja varmaankin näyttää. Minua on joskus viety kuin litran mittaa, olen ollut epävarma ja halunnut kelvata muille, itseäni fiksummille. Vaan en minä ole sen kummempi enkä parempi ihminen kuin Teuvo Hakkarainen tai joku muu yhteiskunnan hylkiö.

  Minusta mainitsemasi ”uteliaisuus” on juuri se, mikä on saanut minut olemaan rohkea ja katsomaan asioita itse, ottamatta viitteitä arvostetuilta persoonilta.Olisi kovin helppoa laulaa kuorossa oikeita mielipiteitä, mutta en minä pysty siihen enää. Halveksisin liikaa itseäni opportunismista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onks tässä taustalla joku vanha parisuhde/rakkausongelma?

   Poista
  2. Olet lukenut liikaa naistenlehtiä.

   Poista
 5. Riemastuttavaa poliittista huumoria! Millainen olisi maailma, jos huumoria ei olisi olemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kummalliselta tuo kommenttini näyttää Aleksiksen ja Iineksen vuorosanojen jälkeen. Siinä ei näy huumoria, se on totista puhetta.

   Aleksis puhuu suoraan mitä hän ajattelee, Iines vastaa suoraan miten hän ajattelee. Suoraa puhetta. Sitä kuulee harvoin, ja sitä ei voi eikä halua edes kuulla muilta kuin ihmisiltä, joita kunnoittaa. Se kääntyy niin herkästi avoimeksi rienaamiseksi ja ikäväksi toisen mollaamiseksi, ja siitä tulee masentava mieli, ellei käännä sitä ajatuksissaan huonoksi pilailuksi.

   Olen aina ollut sitä mieltä, että ihmiset voisivat olla avoimia ja puhua aina niin kuin oikeasti ajattelevat. Mutta tuntuu, että se on mahdotonta.

   Luen parhaillaan jo toiseen kertaan Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä. Kymmenosainen sarja. Ensimmäisen lukukierroksen jälkeen en oppinut siitä mitään.koin sen välillä ikävystyttäväksi. Mutta nyt toisella kierroksella vasta olen päässyt siihen sisälle. Siitä on tullut minulle kuin oppikirja. Sinä valaistaan sitä, minkälaisia me ihmiset olemme sisältä, mitä ja miten me ajattelemme toisista ihmisistä. Hämmästyttävää miten paljon me supisuomalaiset olemme ihmisinä samanlaisia kuin ranskalaiset 1800 ja 1900 vuosien vaihteessa. Ei edes aika ole muuttanut meitä.

   Poista
  2. Arvostan Aleksiksen suoruutta ja olen otettu kommentista, hyvällä tavalla. Kyllä minä siinä kaiken tunnistan, kommentti on tarkkanäköinen, pysäyttävä, ja siinä on minulle mietittävää. Uskon kyllä ihmisen muutokseen, ja uskon siihenkin, että minullakin voi olla ajatuspinttymiä, joita voi tarkistaa.

   Sitä en kuitenkaan heti tunnista, että en ajattelisi asioita syvällisesti, kun nimenomaan se on ollut helmasyntini aina. Nimenomaan arvelen meneväni raskaimman kautta.

   Mutta siis vikaa on ainakin siinä, etten osaa tarpeeksi hyvin ilmaista sitä, miksi ajattelen niin kuin ajattelen. Jos lukijalla on päässään valmiita kaavoja ja mantroja, minut on mahdollista ja joillekin jopa helppo leimata nyt muodissa olevilla leimakorteilla. Toivoisin kovasti, että ne kortit jätettäisiin omaan arvoonsa.

   Poista
  3. En huomannut minkälaista leimakorttia nimimerkki 'aleksis salusjärvi' käytti.

   Poista
  4. En minäkään. Minusta hän ei käyttänyt leimakorttia ollenkaan. Kannattaa ehkä huomata, että puhun kommentissani "lukijasta".

   Poista
  5. PS Kyseessä ei ole nimimerkki. Aleksis Salusjärvi on elävä persoona, oikea henkilö.

   Poista
  6. Kuinka voit olla varma? Tai mitä väliä sillä on.

   Poista
  7. Noh, tyylin tunnistaa hänen kolumneistaan ja kritiikeistään.

   Poista
 6. Kommunistipropagandaa, taistolaisuutta! - Perkele, että Sanna Marinista aloin tykkäämään! - Mikis on väärässä mielipiteistäni, hallitus on paras kaikista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpi on kommunismi propagandaa, tykkäämäsi Marin vai häntä vastaan hyökkääminen?

   Poista
  2. En tiijjä. Marin on oikeassa.

   Poista
 7. Aleksi, tässä tullaan vanhaan viisauteen, kapinallinen kakarana ja konservatiivi myöhemmin. Minä poika heilun kapinallisuuden ja ties minkä välissä. Ei tämäkään kivaa ole ja joka suunnasta lyödään turpaan. Heh, täältä pesee takaisinkin!

  VastaaPoista
 8. Sitä paitti rakastan Iinestä. Annan sen äijälle turpaan.

  VastaaPoista
 9. Voisikohan ajatella niin, että juuri se, että kritisoi kulloistenkin valtaapitävien tekoja, on kapinallisuutta?

  Miksi vain jokin vasemmistolaisuus olisi kapinallisuutta? Sehän on valtavirtaa.

  VastaaPoista
 10. Huomaan, miten tykkääminenkin voi olla samasta asiasta erilaista. Muistan miten kivalta se näytti alussa kun viisi nuorta naista lennähti jokainen oman pyttinsä taakse ja alkoi johtaa ja opastaa maan kansalaisia selkeillä puheilla ja helposti ymmärrettävillä osviitoilla. Kaikki tuntui niin hyvältä ja virkistävältä.

  Mutta sitten alkoi kuulua soraääniä. Heitä vastaan hyökkäiltiin ja heiltä alettiin vaatia mahdottomuuksia. Ja aina oli syy heissä. Mitä tahansa tapahtui.

  Puolueet alkoivat sotkea asioita. Riidellä. Ja nyt sitten on alettu moittia yhtenään pääministeriä, joka esiintyy erilaisessa muodossa kuin mihin on totuttu. Eikö kannustaminen ja asioiden positiivisessa sävyssä esiin tuominen olisi parempi vaihtoehto, kysyn vaan, vaikka en tiedä politiikasta tuon taivaallista. Ihan oikeasti.

  VastaaPoista
 11. Ainahan istuvaa hallitusta vastaan on hyökkäilty. Tämä Marinin arvostelu painii kuitenkin vielä eri sarjassa kuin Sipilän kritisointi.

  Melkein näen vieläkin painajaisia Ville Niinistön räksyttävästä päästä, jolle annettiin lähes päivittäin runsasti tilaa uutisissa. En itsekään ole Sipilä-fani, mutta kun puheissa ja kirjoituksissa vieläkin Sipilä on syyllinen tämän hallituksen aikana tekoihin, niin tämä tympäisee.

  Minulla on tunnepohjainen varautunut suhde Mariniin ja hänen viestintätyyliinsä, joka saa kylmät väreet selkääni. Esimerkiksi Jutta Urpilaisesta taas pidin kovastikin ja pidän vieläkin.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitit, että haista paska, Iines.

   Miksi noin rumaa kommenttia ei saa poistaa? En kyllä katso ansainneeni tuommoista.

   Poista
  2. Et ansaitse. Anteeksi ihana Iines, olen oikeasti huono ja minun tekee pahaa.

   Poista
  3. Akat eivät ikinä ymmärrä, kun sanon niitä rakastavani.

   Poista
  4. Näin asiantuntijana - naisena - sanon: jätä haistattelu, ja v- ja p- sanat pois.

   Äläkä sano akka.

   Et ole huono, ja välillä kaikilla keittää yli.

   Mutta vessa-sanat kuuluvat kylppäriin, näin minä olen opettanut omilleni.

   Ovat jupisseet, mutta useimmiten vain pesseet kädet ja tulleet ruokapöytään.

   Villi veikkaus, Iineksen pitopöytään sinäkin haluat. ❤

   Poista
 13. Tähän hallituskokoonpanoon on nyt tyytyminen tällä hetkellä. Sosiaalidemokraatit johtaa kansan suosiota, Perussuomalaiset kakkosena ja Kokoomus kolmantena.
  Niin kauan kuin Keskusta ei palaa juurilleen ja tule vihreämmäksi kuin Vihreät, heidän alamäkensä jatkuu.
  Maassamme on sentään vielä maaseudulla eläviä ja siellä työtätekeviä. Heillä ei nyt ole "omaa" puoluetta ja siksi monet keskustalaiset äänestävät Perussuomalaisia ja jopa Sos.demia.
  Kenen idea lienee alunperin ollut, muuttaa Keskustan imago kaupunkilaisten ja lähiöiden puolueeksi? Mammuttiset karjatilalliset- ja viljelijät lienevät siirtyneet kokoomuslaisiksi.
  Ko. Ylen puoluegalluppi on ilmeisen osuva kansalaistemme tämän hetkisestä ajatusmaailmasta, ja ammatillisestakin jakaumasta.
  Nuoria ja opiskelijoita, jotka, luulisin äänestävät vihreitä on kaiketi vähemmän kuin työtätekeviä demarien äänestäjiä.
  Kokoomuksella on vaki äänestäjät suuren rahan edustajajissa ja suuri osa akateemista porukkaa. Kapitalismin rakastajat eivät hevillä vaihda puoluettaan, joten
  Li Anderssonin suosio, ei yksin riitä Vasemmistoliiton äänestäjien lisääntymiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustan alamäki johtuu paljolti varmaan siitä, ettei sillä ole kunnon roolia hallituksessa, toisin vaikka kuin vasemmistolla tai vihreillä. Niiden linja on selkeä ja ennalta arvattavissa.

   Keskustasta on tullut hallituksen apupuolue, joka tuntuu kynsin hampain pitävän kiinni vallan kahvan viimeisestä neljänneksestä, vaikka sen olisi varmaan ollut viisaampaa siirtyä vaihteeksi oppositioon selkeyttämään omaa linjaansa, jota Saarikkokaan ei nyt nähtävästi onnistu palauttamaan uskottavuudestaan huolimatta.

   Poista
 14. Sama se, kuka istuu hallituksessa, minun puolestani, kansan mielipiteitähän pitää ymmärtää ja kunnioittaa.
  Kehitystä parempaan, päätöksiä ja tekoja ihmisten hyväksi kaikki kuitenkin halunnevat. Maailman ja maammekin tila on nyt kimuranttinen.

  On se ihme, jos käänne parempaan vielä saadaan aikaiseksi, niin ilmastonmuutoksen kuin covidinkin pysäyttämisessä maailmanlaajuisesti.

  VastaaPoista
 15. Uskon, että hallitus kulloinkin tekee parhaansa. Ei mikään hallitus tahallaan tee huonoa tulosta. Päämäärät vain ovat erilaisia.

  Vaan hallitusten tulee aina olla suoria ja rehelisiä, kansaa ei pidä sumuttaa, niin kuin suomalaisia sumutettiin väärällä maskitiedolla keväällä. Tänään eduskunnan kyselytunnilla Marin joutui myöntämään, että keväällä salattiin se, ettei maskeja ole riittävästi. Siksi niiden hyödystä valehdeltiin virallisessa tiedottamisessa. Minusta tämä on kuin entisen Neuvostoliiton meininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväiset maskitutkimukset eivät ole menettäneet tieteellistä pätevyyttään.

   Poista
  2. Suomalaisia vietiin keväällä ja kesällä kuin kuoriämpäriä. Hallitus harhautti kansalaisia, eikä tästä pääse yli eikä ympäri. On mahdollista, että tämä sumuttaminen saa vielä seuraamuksia, koska se koettelee vakavasti luottamusta hallitukseen.

   Kesäkuun alussa Säätytalolla pitämässään tiedotustilaisuudessa ministerit nimittäin pysyivät aiemmassa kannassaan huolimatta päinvastaiseen tulokseen tulleesta tiedepaneelin raportista.

   Kannattaa nyt huomata, että valtioneuvoston itse asettama tiedepaneeli oli raportissaan todennut, että maskien käyttö voisi ehkäistä tartuntojen leviämistä etenkin oireettomilta kantajilta. Nythän me olemme jo tilanteessa, jossa 60 prosenttia tartunnanlähteistä jää tunnistamattomiksi.

   Tiedotustilaisuudessa kesäkuussa puhunut Kiuru perusteli hallituksen jääräpäistä kantaa asiantuntijoiden vaihtelevilla näkemyksillä. Että näin.

   Poista
  3. Se, mikä minua loukkaa kaikkien ihmisten puolesta, on se, miten tyhminä pääministeri ihmisiä pitää. Että maskin käyttö on niin vaikea toimenpide, ettei sellaisen osaamista voi suomalaiselta vaatia. Tämä maassa, jossa kaikenlainen koulutus ja opettaminen on maailman kärkiosamista!

   Poista
 16. Anteeksi Iines, minä olen paska. Meitä huru-ukkoja ei oteta tosissaan. Beatlesilla on parissa vuodessa yli 70 miljoonaa katselijaa, olemme potentiaalisia ja todellisia maksajia. APUA!

  VastaaPoista
 17. Ja sitten taistolaiset pääsivät valtaan, johtajakseen nousi kulttuurikynttilä Kristiina Halkola. Hän puhui laajasti ja laveasti siitä, kuinka vastuu kuluttaa ja vaatii. Kertoi siitä, kuinka porvarien tappaminen on velvollisuus kohti parempaa tulevaisuutta. Kirkui vielä, että Lenin on maailmanparannuksen ykkönen.

  VastaaPoista
 18. Olen erittäin huolissani myöhäisäärikommunistisista liikkeistä, kuten Ultra Bra. Leninin pojat ja tytöt ansaitsee napit otsaan. Hyi helevetti, mitä musiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku, "Ei aika mennyt koskaan palaa"...lauletaan laulussakin. Ja jos palaa jossakin muodossa, ei koskaan prikulleen samanlaisena kuin aiemmin.

   Poista
  2. Juu, Leonoora, onneksi sentään niin. Mutta idässä on edelleen pahuuden maa.

   Poista
 19. Haistakaa paska koko maailma, olen kännissä ja minua vituttaa!

  VastaaPoista
 20. Muista Riku seuraavat huoneentaulut: Viel' uusi päivä kaiken muuttaa voi ja Joka aamu on armo uus. Näiden lausahdusten ansiosta varmaan olen aika valoisa ihminen, vaikka täällä paasaankin hallituksen pahuutta. Molemmat huoneentaulut ovat käsin kirjailtuja ja varmaan jonkun naisoletetun rakkaudella tekemiä. Kenties sittenkin annan hallitukselle mahdollisuuden enkä vaadi välitöntä eroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi jos tartuntojen määrä tänään ylittää 300, tulen vaatimaan pikaista potkua koko konkkaronkalle.

   Poista
  2. Vain 234, joten hallitus saa puolestani jatkaa. Toistaiseksi ja vielä. Kenties jotakin hyvääkin tulee kun oikein miettii.

   Vaan harvoin se hyvä on osunut suoraan meikäläiseen, suuripalkkaiseen opettajanplanttuun, joka oli korviaan myöten veloissa. Muistan vieläkin, miten Iiro Viinanen ja Esko Aho korottivat veroni 40 prosenttiin. Only in Finland. Kummasti olen säästynyt muilta etuuksilta paitsi katuvaloilta. Julkinen terveydenhoitokin käänsi minulle tuolloin selkänsä ja kehotti menemään yksityissektorille hoidattamaan vakavan puhesairauden. No, minähän kilttinä menin.

   Poista
  3. PS Sieltä minut kyllä sitten nopeasti diagnoosin jälkeen ohjattiin takaisin julkisen puolen foniatrian laitokselle botox-piikeille.

   Poista
  4. Pussaan sua, jos saan kiinni!

   Poista
 21. Minä rakastuin myös Sanna Mariniin. Pitkästä aikaa demari, joka ei ole paskakokoomuslainen, kuten Jutta Urpilainen tai muuten vain hullu, kuten Paavo Lipponen.

  Sanna, pidä puolesi, lahtarit pitää saada aisoihin.

  Ja Mikikselle terveisiä, paras hallitus ikinä!

  VastaaPoista
 22. Saas nähdä onnistuvatko Trumpin vastustajat tunaroimaan Gallup johtonsa ,ja saamme kärsiä Trumpista taas neljä vuotta,jos pystyssä pysyy. Aika surkeaa on demokraattien touhut. Lääkärien karanteeni Trumpille päättyy huomenna ,mutta Biden kieltäytyy keskiviikon väittelystä tartuntavaaran takia. Puhemies Nancy haluaa kongressin tutkivan Trumpin kelvollisuutta virassa jatkamiseen.
  Ihmisten pitäisi enemmän arvostaa pätevyyttä ,eikä äänestää "hyvää tyyppiä". Paavo Väyrynen on ehkä luonnevikainen ,mutta tuntuu kuin hänen kiistaton asiantuntemuksensa ja asioihin paneutumisensa olisi ollut hänen imagolleen rasite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meidän jostakin olisi oltava Trumpille kiitollinen, niin siitä että hän näytti meille millainen USA oikeasti on.

   Ei se on Nykin kiihko, ei Hollywoodin hehku, ei piilaakson pöhinä, ei Floridan lämpö, ei Texasin öljy, ei keskilännen vapaus – vaan kahtiajakautunut manner, jossa politiikka on kansasta erkaantunutta, kangistunutta, kömpelöä ja töppöä.

   Mikä yhdistää Kennedyä, Nixonia, Bushia, Obamaa ja Trumpia? Ei aatteen palo, ei aatos jalo – vaan vallan jano.

   Poista
  2. Ennen ensimmäistä käyntiä USA:ssa luulin "Amerikkaa" mallimaaksi, jossa kaikki on nostettu tieteen ja taiteenkin suhteen äärimmäisen korkealle älykkääksi ja esimerkilliseksi kaiken uudistajaksi. Ajattelin, että olisi kiva olla amerikkalainen, omata valkoisin loistavin hampain kasvoilla viipyvä hymy ja samalla rento olemus, joka kertoo tyytyväisyydestä ja viestisi samalla hiukkasen, anteeksi annettakoon, ylemmyydentunteesta.

   Mutta tämä toiverikas käsitys hävisi jo ensimmäisenä päivänä vieraillesssa tyypillisessä amerikkalaisperheessä, isä. äiti, kaksi lasta, joiden pianonsoiton opettaja oli parhaillaan tavanomaisella opetuskäynnillään.

   Tästä opettajasta epäusko alkoi. Näki, että miestä kunnioitettiin ja uskottiin hänen jokaista sanaansa. Kuullessaan sanan suomalainen ja Suomesta, hän pelästytti meidät kaikki ja kertoi: "Ettekö tiedä, että tänä aamuna Suomessa on räjäytetty atomipommi ja kaikki on hajalla..."

   Muistan kun säikähdin ihan kamalasti, mutta sitten aloin ihmetellä. Vastahan siellä kaikki oli kunnossa, ensimmäinen päivä pois Suomesta ja ... Pakko oli soittaa, vaikka oli kallis puhelu, siihen vastattiin. Kaikki oli hyvin. Ei mitään atomipommia, naurahdus kuului, ja usko amerikkalaisiin katosi. Minne lie mennyt.

   Muuan taximies lisäsi epäuskoa, kun oli puhelias ja ystävällinen, mutta ei tiennyt että sellainenkin maa on olemassa kuin Suomi. Lisäksi huomasin, että kamera, joka minulla oli mukana ei löytynyt enää kun se oli jollain tavoin poistunut tavaroistani, kun olin astunut ulos taxista, joka viiletteli jo kaukana...

   Joo, ihana maa se Amerikka! En tiedä onko oikein vai väärin kertoa, mutta kun meni hotellihuoneeseen, säikähti, kun siellä oli mies kyykyssä matkalaukkua tutkimassa.
   Nousi äkkiä haalarit päällä, esitti olevansa hotellin sähkömies ja tarkistusmatkalla oliko kaikki kunnossa. Poistui vilahtaen paikalta.

   No, sellaista sattuu. Oli siellä paljon mukaavaakin. Mutta alku oli tyrmäisevä. Älä laita lastasi maailmalle ilman varoituksia!

   Poista
  3. Oma uskoni Amerikan sivistykseen romahti, kun sain tietää opetuksen sisällöistä. Amerikkalainen historian kouluopetus sisälsi vain Amerikan historiaa. Ei ole mikään ihme, että useimmilla amerikkalaisilla ei ole käsitystä maailman valtioista, etenkään Suomesta.

   Poista
  4. Vaan on siellä maantietokin heikkoa. Amerikkalaisia nuoria pyydettiin piirtämään maailmankartta. Suosituimmissa Amerikka kuvattiin veden ympäröimäksi saareksi, jonka ympärillä oli pienempiä saaria. Kuten Kuuba ,Eurooppa ,Neuvostoliitto , Vietnam y.m

   Poista
  5. Kyllä, olen kuullut tämänkin!

   Ei ole ihme, että amerikkalainen on niin itsevarma ja hymyilevä, kun kasvaa siihen, että on maailman napa. Ja ettei maailmassa juuri muuta tärkeää olekaan.

   Poista
  6. Kun itse lomailin Kaliforniassa, tilasin kiroja, ja pyysin postittamaan Suomeen.

   "Ai mihin? Onko se Etelä-Amerikkaa"? - Ja olen siis edelleen pitkä blondi.

   Maantieto ei ole minunkaan alaani, mutta edes oikealle mantereelle osaan luullakseni maita sijoittaa.

   Mutta myyjä oli nuori, selvästi kokematon, ja innokas miellyttämään, eli saatiin ihan kiva keskustelu aikaan Euroopasta ja Skandinaviasta.

   Hän oli tosi innoissaan, täytteli kaavakkeita, samalla kun kerrattiin sitä, missä Eurooppa on. 💟

   Poista
  7. Siis kirjoja, en kiroja...

   En ole wicca 😀!

   Poista
 23. Vaan on meillä ihana pääministeri ❤️

  https://www.instagram.com/p/CGE6V28jJjM/?igshid=1cffot9yhb5bh

  VastaaPoista
 24. Vaan tiedättekö te, kuka on sanonut näin:

  ”Tämän talven aikana ei huulillani ole oleva muuta kuin yksinkertaista ravintoa ja puhdasta vettä enkä luo katsettakaan naiseen.”?

  VastaaPoista
 25. Voisi olla ministeri Matti Vanhanen.

  VastaaPoista
 26. Matti Vanhanen puhuu parhaillaan aamuteeveen haastattelussa, mutta ei se ole hän. Matti on ihan ok ministerinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, paljastan tässä tuon lausahduksen sanojan. Aleksis Kivi, päivänsankari kirjoitti näin eräässä kirjeessään.

   Poista
  2. No, olisin tiennyt, mutta luin vasta nyt. Ensin tietysti ajattelin, että eihän se Nummisuutarien Esko ihan näin sanonut, vaan... Tyyli ja poljento on helppo tunnistaa.

   Poista
  3. Hyvä, että yksi tiesi! Minäkin olisin arvannut samoista syistä, tyyli ja poljento, ellen olisi tiennyt.

   Nimittäin kuin nuorna opiskelijana luin Kiven tuotantoa kirjallisuuden opinnoissa, keskityin asiaan niin intensiivisesti, että puhuin jonkin aikaa poikaystävälleni Kiven poljennolla. Hän koetti vastata samalla tavalla.

   Poista
 27. Kokoomuksen epäluottamuslauseen esittäminen Krista Kiurulle on saanut suuren yleisön tuomion. Olen osittain samaa mieltä. Ei yksittäisen ministerin harteille voi tuollaista syytöstä asettaa. Kiuru on varmaan parhaansa tehnyt ja lienee ahkerimpia ministereitä.

  Totuus on kuitenkin se, että hallitus harhautti tietoisesti suomalaisia. Sen jälkeen kun pääministeri sanoi, että suojuksia ei riitä kaikille, hallitus jatkoi koko kesän selkeää maskien vastaista viestintää ja poimi raporteista esiin vain kielteiset seikat. Raporteissahan oli yhtä lailla maskien käyttöä puoltavia perusteita, mutta hallitus jätti ne kertomatta.

  Nyt ollaan siinä tilanteessa, että puhutaan maskipakosta. Hallituksen uskottavuus? No, jos joku on sitä mieltä, että ok, niin on sitten vaan, siihen tyydytään. Minulle tuli mieleen entisen Neuvostoliiton harjoittama sumutuspolitiikka.

  VastaaPoista
 28. Matti on suloonen! Ja osaa luovia hallituksen vaikeuksien keskellä. Kannattaisin, jos ryhtyisi presidenttikisaan.

  Minä muistan, että tumma, lyhyttukkainen nainen,(nimeä en painanut mieleeni, enkä lafkaa mistä oli) paasasi joka käänteessä maskin hyödyttömuudestä. Milloin keuhkosairaat yms. saavat maskien kanssa pyörtymiskohtauksia ja mitä kaikkea negatiivistä maskien käytöstä löytyikään, mm. ettemme osaa niitä oikeaoppisesti käyttää.

  Taisin sanoa kevätkesällä maskeista, ettei hallituksella ole rahaa niitä kaikille kustantaa, ja osittain näin olikin.
  Ilmeinen päätöstentekijäin pelko siitä, että kansa vaatisi yhteiskunnan kustantamat ilmaiset maskit, ei sentään ole vielä toteutunut.
  Hyvä, että hoitohenkilökunta on saatu suojattua joten kuten, ja varattomille on jaettu ilmaisia naamalappuja.
  Mitenköhän monessa paikassa työnantaja kustantanee kasvosuojat työntekijöilleen, ja täytyykö? Onko hallitus antanut ko. asiasta ohjeita?

  VastaaPoista
 29. Matissa on valtiomiesainesta, hän on uskottava, jämpti, ystävällinen, mutta osaa myös näpäyttää eli ei ole tyhmä eikä vedätettävissä. Hänestä henkii politiikan kokemus. En keksi heti parempaa presidenttiehdokasta.

  Tarkoittanet tummalla lyhyttukalla Kirsti Varhilaa, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikköä, joka on paljon tiedotellut maskien hyödyttömyydestä. On peräti outoa, että koko Suomen hallitusvalta ja ylempi virkataho pitää juuri koulutuksen kärkiosaajia suomalaisia niin typerinä, etteivät nämä muka oppisi käyttämään maskeja oikein.

  Hallitus olisi voinut olla näin fiksua kansaa kohtaan rehellinenkin. Vaan sitten sen olisi tarvinnut myöntää se, ettei suojautumisvarannoista pidetty ajoissa huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Tämän olisi ehkä kivasti voinut ulkoistaa Sipilänkin viaksi.

   Poista
  2. Äläpäs nyt niin kauheasti jälkiviisaasti kiihkoile, rakkaani, niiden maskiesi kanssa. Me emme - mahdollisesti joitakin ainokassisia lukuunottamatta? - keväällä tieneet mistä covid19 viruksessa on oikeasti kyse. Eivät tienneet virologitkaan. Mutta suomalaisten onneksi nämä mönkijät (= mikrobit) ehtivät tänne Pohjolan perille myöhemmin kuin esim. Etelä-Eurooppaan. Että ehdimme hieman varautua siihen mistä (mahdollisesti?) on kyse. - Ja täytyy sanoa että Suomi - kiitos virkeän ja ihanasti naisenemmistöisen hallituksen - Suomi selvisi pandemian ensivaiheesta erinomaisesti! Ehkä parhaiten.

   Tämän tosiasian kieltäminen on älytöntä poliitikointia. Mutta sitähän politikointi yleensä on, älyttömyyksillä mekkalointia, ja eritoten oppositiopolitkointi. Mutta kun kyse on näin vakavasta asiasta, älyttömyyksien esittäminen on epäisänmaallista (= rakkaumaista) politiikkaa.


   Ps. Miettikääpäs miksi maskin käyttö suojaa muita ihmisiä tartunnalta, mutta ei suojaa maskinkäyttäjää itse tartuttajilta? - Keksin vastauksen tähän itse, olen varma että se myös pitää paikkansa, koska se perustuu fysiikkaan, ja on helppo ymmärtää.   Loppukevennys: maissa jossa maskipakko on jyrkimmin kriminalisoitu, on ylivoimaisesti eniten koronatartuntoja. Eli... maalaisjärjellä ajateltuna maskien käyttö lisää sairastumista!?!
   (tämä on tietysti pelkkä vitsi, mutta totta)

   Poista
  3. Mikis, mikis, olet antanut nyt ohitsesi virrata sen järkeenkin käyvän tosiasian, jonka Lapin sairaalan infektiolääkäri Markku Broas - joka onnistuneesti torjui Lapin laskettelukeskuksista itänyttä koronaa - sanoi heti keväällä:"Mikä tahansa rätti kasvojen edessä suojaa jonkin verran sekä kantajaansa että ennen kaikkea muita." Hän ei langennut siihen naivismiin, että suomalaiset ovat liian tyhmiä oppimaan maskin oikeanlaisen käytön.

   Amerikassa on asukkaita 328 miljoonaa, Espanjassa 47 miljoonaa, Ranskassa 67 miljoonaa ja Saksassa 83 miljoonaa, Suomessa 5 miljoonaa. On kai päivänselvää, että tartuntoja on monin verroin enemmän. Kysyä sopii, paljonko tartuntoja olisi ilman maskipakkoa?

   Minä kiittäisin Suomen hyvästä tilanteesta Suomen kansalaisia ja talvisodan henkeen verrattavaa tunnollisuutta. Huolimatta hallituksen myöhästyneistä ja horjuvista ohjeista riskiryhmät eristivät itse itsensä, samoin etätyöt käynnistyivät hienosti ilman kenenkään ohjeita.

   Poista
  4. Muistan sellaisenkin asian (kaikkea sitä muistaakin!?!), että presidentinvaalit kun olivat 1994 ja vastaehdokkaina Elisbeth Rehn ja Martti Ahtisaari, niin Metsä Groupin korkea-arvoinen johtohenkilö painosti meitä vähäosaisempaa Groupin henkilöstöä äänestämään Ahtisaarta. Yksi argumentti hänellä oli mm. se että "kyllähän presidentillä täytyy olla Ne"... Oman tehtaamme osastoinsinööri kysyi häneltä viattomasti että, "ai, kerran kuukaudessako..?" - Tämä inisööri tämän minulle kertoi, ja sen, että sen jälkeen tämä johtaja ei häntä enää tervehtinyt.

   No, pitääkö pääministerillä olla rintaliivit. Ei mielestäni. Eihähän Rinteelläkään ollut. Tai Sipilällä. Ihanaa.

   https://www.iltalehti.fi/muoti/a/11099173-4fe2-45b1-be78-5f1cf709b8e0

   Poista
  5. Äläpäs nyt, mon bien-aimé, vesitä ajatustani puhumalla epämääräisyyksiä. Puhun, ja tarkoitan, tartuntoja x kpl/100 000 asukasta kohden. Maskinpakkokäytön maissa nämä vertailuarvot ovat (ja tietysti ihan toisista syistä kuin maskin käytön takia!) suurempia kuin Suomessa. Joka siis on huvittava tosiasia joka ei tarkoita mielestäni ei-mitään.

   Itse kannatan maskin käyttö, siis jos on tekemisissä toisen tai toisten ihmisten kanssa. (Poisluettuna sukupuoliakti tai suudeleminen.)

   Valtioneuvoston jäsenet eivät myöskään voi - tuosta vain - antaa äkkiä asetuksia jotka pakottavat ihmiset käyttäytymään tietyllä tavalla... Elämme Suomessa, emme Unkarissa tai Venäjällä, täällä lakipykälämme suojelevat meitä äkkikäänteiltä, myös hyviltä sellaisilta.

   Kiitos mielipiteestäsi. Vaariin on otettu.

   Poista
  6. Minusta on aika ajoin uskomattoman käsittämätöntä ylipäätään milloin kenenkin hysteria siitä, ettei vain heitä kielletä mistään, ettei vaan kenellekkään aseteta vaatimuksia, käskyjä tai ohjeita joita pitäisi nludattaa jos ei itse halua.
   Justiinsa juu. Itsemäärämisoikeus, ihmisoikeudet: minä saan tehdä mitä minä itse haluan ja milloin haluan - minua ei voi pakottaa mihinkään- filosofia on pyhä.
   Mihin yhteiskunnan yhteisiä lakeja sitten enää tarvitaan, prle!
   Minua ärrrsyttää tavattomasti suuren ja ihanan vapautemme joka käänteessä koristaminen. Mitään vapauttahan meillä ei todellisuudessa ole. Vain puheissa suitsutetaan ikään kuin Telluksella meillä kaikilla olisi ihmisoikeusasiat kunnossa.
   Haistakoit huilun kaikki, jotka poseeraavat julkisuudessa ihmisoikeuksilla ja vapauksilla.
   Naivismia, jos mikä!

   Poista
  7. Onhan meillä vielä vapaus panna toisiamme vaikka persereikään, vai mitä? Ja mitä sitä normi-ihminen muuta kaipaa. (huom! sis. sarkasmia!)

   Poista
  8. Mikis, luulen että suomalaiset eivät kaipaa niinkään määräyksiä, vaan tietoa, salaamatonta siloittelematonta objektiivista tietoa. Se riittää tavalliselle kansalaiselle.

   Tässä nimenomaisessa tapauksessa hallitus priorisoi kielteisen kannan, ja jätti myönteiset puolet kertomatta. Tämä on tosiasia, josta ei ole kahta sanaa sanottavana. Kyse on vain ja ainostaan siitä, onko tällainen viestintä oikein. Nyt joidenkuiden mielestä ei ole, joidenkuiden taas on. Minä tunnistan viestinnän ex-opena ja muutenkin tällaisen valikoinnin manipuloinniksi. En löydä ainuttakaan syytä, jonka perusteella hyväksyn poliitikkojen manipuloinnin, vaikka poliitikot olisivat nuoria kauniita naisia.

   Poista
  9. Tuo vielä, että miksi maskipakon maissa on kuitenkin tartuntoja niin paljon, on mielenkiintoinen kysymys.

   Viittaan edelleen kuitenkin kymmenmiljoonaisiin väkilukuihin sekä kulttuuriin, jossa ollaan lähekkäin ja paljon enemmän naapureitten ja vieraittenkin kanssa kuin meillä. Esimerkiksi siskoni Saksassa on koko koronan ajan tavannut lukuisia ystäviään lähes päivittäin ja käynyt kantapöydissä ja juhlissa ym. Hänellä käy lisäksi iso lauma työläisiä, remonttimiehiä, puutarhureita, puunleikkaajia - työvoiman käyttö on tavallista ja edullista, firmoja ei käytetä. On ihme, jos korona ei leviä, sillä maskeja riisutaan jatkuvasti ja välillä ollaan pitkiä aikoja ilman.

   Suomessa maskin käyttö voisi toimia tehokkaasti, koska osaamme pitää myös etäisyyttä.

   Poista
  10. Sitä paitsi - rakkaat lurjusmaiset ystäväni - mielipidettäsi et sillä oikeaksi todista että siteeraat jotain auktoriteettia (vaikkapa Taalainmaan infektiolääkäriä), joka on samaa mieltä kuin sinä. Esim. säätieteilijöistä (tarkoitan oppineista) noin 4 % on sitä mieltä (siis samaa mieltä kuin ystävämme Teuvo Hakkarainen, tai Trump), että mitään ns. ilmastomuutosta ei ole olemassa, se on pelkkää vöyhötystä. No, 96 % ko. tieteentekijöistä on eri mieltä. Mutta vittuako heistä (?), siteerataan vain näitä 4prosenttisia. Heitähän on tuhansittain heitäkin (koska maapallolla on paljon asukkaita), niin silloin olen oikeassa minäkin!

   https://www.youtube.com/watch?v=fIuwAdwzBCE

   Ne speshi! Jos etsii totuutta, tai mitä milloinkin, pitää kyseenalaista omat käsityksensä... etsiä virhettä siinä mitä itse ajattelee. Siis miksi asia EI voi olla niinkuin ajattelen. Ja vasta sitten kun ei millään enää vasta-argumentteja löydä, voi olla, että saatat olla oikeassa...


   En millään lailla Iines kiltti väheksy mielipiteitäsi. Nehän on sinua. Rehellistä sekin että sanot sanottavasti aina suoraan. Mutta perustelusi joskus voisivat olla täsmällisempiä (= täpselt).

   Poista
  11. Mikis, mikis, ei minulla ole naulattuja mielipiteitä, vaan nimittäisin niitä ajatuksiksi ja päätelmiksi. Voin hyvin ja mieluusti tulla toisiin ajatuksiin, jahka vakuutat minut omilla ajatuksillasi.

   Miksi minun ajatukseni, joka nojaa kokeneen infektiolääkärin työn tuloksiin, pitäisi tarkistaa, mutta pääministerin ei, vaikka hänenkin ajatuksensa nojaa lääkärin sanaan?

   Poista
  12. Kysyt,

   miksi minun ajatukseni, jotka nojaavat toisiin paljon kokoneimpiin infektiolääkäreihin ja heidän päätelmiinsä, pitäisi tarkistaa, mutta ei sinun tai Hentun Liisan, Puntun Paavon tai Juortanan Jussin...

   Siinäpäs se. Tieteentekijän geenejä mulla on senverran itselläni että en uskalla mitään varmaa väittää juuri mistään. Koska en tiedä tarpeeksi asioista, edes epäilläkseni asiantuntijoita. Mielipiteitäni mulla totta kai on ja niitä jos niin ollakseen on voin heitellä sinne sun tänne ihan hullun lailla. (kuin kurra-kiekolla tai vanhoilla CD-levykkeillä pikku-ukkoja. joita aina jostan, en tiedä mistä, asuntooni tulee. eli ilmaantuu)

   Poista
  13. Sanot, että ihminen "kaipaa tietoa, objektiivista tietoa". Olen tästä eri mieltä. Se kirjallisuus mitä olen lukenut todistaa toista; ihminen nimenomaan pelkää oikeaa tietoa. Hän haluaa elää unimaailmassa. Tästähän mm. uskonnoissa on kyse. Kysymys on filosofinen.

   Poista
 30. Iines, Varhilaa tarkoitin.
  En avaa Mikiksen linkkiä, mutta lienee Marin Kalevakoru-mannekiinina. Onnistunut meikki ja muutenkin ko. "kuvassa filmitähtiainesta". Eduskunnassa ei töissä sallittane nuin paljasta rintalastan näkymää, mutta kuvassa on tyylikäs rouva pääministeri. Laadukas bleiseri antaa arvokkuutta ja "raamit".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tässä vasta hurja video. Jos olisi mun päätettävissä, sitä ei muut saisi katsoa kuin Leonoora.

   https://www.youtube.com/watch?v=c8uszmqMgOc

   Poista
  2. Katsoin heti, kun kiellettiin, muuten en välttämättä olisi. Olipas hurja nainen siinä puudelinsa kanssa...

   Poista
  3. No ei se niin hurja video ollutkaan kun muistin. Mutta iso oli puudeli jolla tuuhea heiluva häntä.

   Itsekin olen nyt itsetuntoa täynnä ja iloinen ja monisanainen kun mieleeni tuli viettää tänään syntymäpäivääni. Ostin siksi Oy Alkoholiliike Ab:stä pullon kuohuviiniä á la MILLESIMATO. Voin ko. nestettä suositella, on aromirikasta eikä mene päähän (= kuin metrin halko), koska on mietoa. Sivistynyttä skumppaa.

   Ps. Ei mulla mitään syntymäpäivää tänään ole. Eikä ollut viikko sitten eikä viikko tästä eteenpäin ole. Ajattelin vaan että voihan omia synttäreitään juhlia silloin kun huvittaa. Js iva päivä tää on ollut, poutapilviä taivaalla, +14, matosia maassa ja lintusia puissa, Mars planeetta hyvin lähellä omaa planeettamme. Ja muutenkin.

   Poista
  4. En katsonut. Kuoleeko siinä puudeli persettään?

   Poista
  5. En kerro. Heh, miksi kertoisin?

   Poista
 31. Näin minäkin oletan, ja olen tuon Marinin tyylikkään kuvan jo katsonut. Minusta hän näyttää aivan Pippa Middletonilta, vai mikä tuon Englannin kuninkaallisen Catherinen siskon nimi olikaan.

  VastaaPoista
 32. Joo. Vapaina roikkuvat hiukset ovat tämän ajan eräs suosittu hiustrendi. Vielä joku vuosikymmen sitten, pitkät hiukset levällään oli "kevytkenkäistä".
  Isäni kutsui minua aina pippaksi. Luulin, että se on vain isäni keksimä lällyttely-nimi minulle. Ihmettelin aluksi, kun Pippoja onkin nyt ilmennyt oikeina etuniminä. Pippa Laukka mm.

  VastaaPoista
 33. Paljon on puhutta siitä että ihmiset elävät "kuplassa". Vei aikansa ennenkun käsitin mitä termillä tarkoitetaan: ihmiset elävät samalla tavalla ajattelevien kanssa ilman ulkopuolisia uhkia (= vaikutteita). Varmaan kivaa elämää? Tulee mieleen Jehovalaisten Paradiisi, olen nähnyt sellaisia kuvia missä leijonat kaulailevat lampaita, yms. hauskaa, biologina sitä vaan jää ihmettelee että mitä ne jalopeurat lounaakseen syövät... heiniä kai hekin? (En osaa sanoa.) Mutta minun piti puhua Somesta... nyt en enää muista mitä siitä? Ehkä jotain tärkeää?

  Se ei minua haittaa jos minua sanotaan kommunistiksi tai viherpiipertäjäksi tai semmoiseksi. Enemmän huvittaa. Kuka tässäkään blogissa Neuvostoliittoa on enemmän haukkunut kuin minä? Aivan totta: Riku Riemu! Mutta olen mielestäni minäkin top the top fiven joukossa ryssien haukkumisessa. Vihreitä (rekisteröity puolue) en taas edes yritä ymmärtää: kykyni siihen eivät riitä. Että se minun raa'asta vasemmistoviheliäisestä vihreydestäni. Vaikka tottakai tiedän että ihminen joka elää kuplassa, ei itse sitä tajua, näkee vaan sen että ne toiset, ne toiset... Toisaalta,

  niinhän hullutkin luulevat olevansa ainoita järkeviä ihmisiä, miksi en sitten myös minä? Nam. nam.


  VastaaPoista
 34. Pidän Tapsasta, hänen ajatuksistaan. Ja muutenkin.

  Tiedän hänen flirttailustaan perussuomalaisten kanssa, jota en ymmärrä. Koska se on mielestäni epä-älyllistä. (eli suomeksi sanottuna 'perseestä')

  Okey. Olen samaa mieltä persujen ja kaikkien Suomen tapsojen kanssa: järjetöntä tänne on päästää kaikenmaailman kriminaaleja - vinkuvia mollimullaheja tai muita, aivan järjetöntä. Ruotsi vieressämme on hyvä esimerkki mitä järjettömyydestä seuraa. Asiallisuutta siis pakolaispolitiikkaan.

  Mutta muuten perussuomalaiset saavat mun puolesta hypätä kaivoon. Yks toisensa perään kuin sammakot. (saatana)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tässä on mielenkiintoista: persujen tuominen tähän blogiin, minulle, joillekin kommentoijille. Huomiotani kiinnittää se, että persujen tuojat ovat oman korttipakkansa käyttäjiä.

   Joskus toivoisin, että asiaan puututtaisiin vain silloin, kun kirjoittaja kehuu Jussi Halla-ahoa tai vaikka Laura Huhtasaarta. Tai haukkuu mustaa miestä. Toisin sanoen ei koskaan.

   Täältä ei löydy ylläolevien henkilöiden mainontaa eikä ylistystä, ei mustan miehen pilkkaa, ei rasismia eikä muuta fobiaa kuin korkeintaan klaustrofobiaa. Tekisi mieli kysyä, miksi joku näkee kaikkialla persuja, rasismia ja erilaisia fobioita. Mitä siellä omassa mielessä oikein on?

   Poista
  2. Minusta, tai siis minulle, persu on eufemismi idiootille. Puoluepolitiikkaa tässä ei ole mukana. Mutta koska en halua loukata ihmisiä, vältän käyttämästä idiootti -sanaa.

   Poista
  3. Mikis: "...flirttailustaan perussuomalaisten kanssa..."

   Ehei, en minä flirttaile kuin aikuisten ja vähän vanhempien naisten kanssa.

   Itse asiassahan olen persujen kanssa kaikesta eri mieltä!

   Jaa... no, maahanmuutossa he ovat ainoa puolue, joka uskaltaa sanoa totuuden, eikä julista tätä tämän päivän neuvostoliturgiaa:

   "Me tarvitsemme maahanmuuttajia tänne elämään kustannuksellamme, sillä heidän lapsenlapsensa sitten varmaan kustantavat tämän yltäkylläisen hyvinvointimme ja maailmanparannuksemme!"

   PS. Heti kun demarit järkiintyvät, äänestän taas heitä.

   Poista
  4. Tykkään tällaisista kommenteista kun selkeästi tuodaan oma näkökanta esiin. Eikä loukkaannuta siitä mitä sanon vaikka minä... noh, aina välillä minä hieman kärjistän sanottavaani. Ja usein hyvin typerästi.

   Ps. Minäkin saatan äänestää demareita sitten kun tulevat järkiinsä. Mutta saattaa olla että sitä ennen kupsahdan.

   Poista
  5. Minusta perussuomalaiset ovat suurelta osin aivan tavallisia suomalaisia. En minä osaa vihata heitä, enkä moittia. Ja se, että joukossa voi olla joitakin tyhmiä, ei erota perussuomalaisia muista puolueista.

   Se, että kaikkialla kansan joukossa on tyhmiä, viisaita, älykkäitä, avuttomia kaikenlaisia sekoilevia, hengeltään heiluvia, jalat tukevasti maassa käveleviä, mihin tahansa ryhmään tai niiden sekoitukseen kuuluvia ihmisiä, ei mielestäni kaipaa ihailua, eikä halveksimista.

   Mitä oikeuksia kenelläkään maailmaan syntyvällä on olla parempi muita. Sitä paitsi kuuluu mihin ryhmään tahansa, ihmisen sisäinen tunne-elämä pitää huolta siitä, että jokaisella on sekä ilonaiheita, että vakaviakin suruja.

   Poista
  6. Juuri näin, Liisu puhuu viisaasti. Mikään puolue ei ole toistaan parempi ryhmänä, ja kaikki ne ovat keinoissaan populistipuoleita ja vetävät kotiinpäin.

   Äänestän jatkossa aina ihmistä, jonka koen olevan rehellinen ja suora, reipas ja rohkea, puolueesta viis.

   Poista
  7. Teoriassa on näin - siitä olen samaa mieltä kanssanne, mutta käytännössä ei ole. Ei ole! Kysymys kun ei ole yksittäisistä ihmisistä ja heidän henk.kohtaisista eroistaan. Ei ollut Saksankaan vaaleissa vuonna 1933! Sama se nytkin on vaikka emme sitä samalla lailla näe koska elämme tätä aikaa. - Lukekaa historiaa, olkaa niin kilttejä.


   Ohoh, tulipa vahingossa käytettyä Hitler-korttia. Jos huomasitte?

   Poista
  8. Kortti havaittu. Historia luettu ja osataan.

   Kyllä minä äänestän henkilöä, koska lopulta on ihan sama mikä puolue on kulloinkin vallassa. En muista aikaa, jolloin olisin olut onnellinen hallituksen tekosista. Demareita olen ikäni äänestänyt, vihreitä muutamaan kertaan, kommunistia kerran, kokoomusta en koskaan, persua en koskaan, kristillistä en koskaan, ja mitä niitä vielä on, en koskaan. Äänestämättä olen jättänyt kaksi kertaa.

   Nyt olen aivan pihalla, koska kaikki puolueet ovat minulle liian populistisia, demarit eniten. Kunpa tulisi uskoon ja voisi äänestää Päivi Räsästä.

   Poista
  9. Hieno vastaus johon uskon. Toivon että uskot myös itse itseesi, koska ihmisenäkin olet hieno, Iines.

   Poista
 35. Voi viduu, ottaapa koteloon! Kirjoitin intiimistä telkunkatselustani tykötarpeineen, mutta koko roska häippäsi taas yks kaks eetteriin.

  Synttärionnittelut Mikolle.!🌹🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Leijona! );- ):-

   Koteloon, tai pämppiin, kun ottaa, tulee pAHA olo.

   Poista
  2. Rouva Leijonalta kysyisin kyllä miksi hänen logossaan on urosleijonan pläsi? Nätimpi olisi oma naamataulu. (Tästä olen satavarma.)

   Poista
 36. Halla-aho on viisas mies ja
  useimmat perussuomalaisten naiskansanedustajat ovat sanavalmiita ja suorasukaisia mielipiteissään, paljon rohkeampia kuin monet muiden puolueiden naisedustajat.
  Kun muistaa Eino Poutiaisen ja Veikko Vennamon, voi ymmärtää mistä perussuomalaisten äänestäjät ovat lähtöisin ja koostuvat.
  Minä olen ps:n kanssa lähes samaa mieltä Eu:hun, maahanmuuttoon ja sekuaalivähemmistöön liittyvissä asioissa. Kuten voin olla monen muunkin puolueen jonkun asi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piänviljeliöten ja muiten köyhän ääni kajahti silloin Suamesa, etenkin ohjois-kARJALASTA, se on todda. Mutta aika endinen ei koskaan enää palAA, sekin on totta.

   Poista
  2. Mikis! Tässä sulle ja teille muillekin Yyällän Pohjois-Karjala!

   https://youtu.be/wnUVbCnP5Ik

   Poista
  3. Hienoa, Mankemangi. Näin upean kuoroesityksen jälkeen ei voi toivoa muuta kuin korkeintaan instrumenttitaalioversiota Muistoja Pohjolasta -kipaleesta. "Olkaa hyvä, orkesterin pojat...", kapellimestari sanoo ja nostaa tahtipuikkonsa seisomaaan, "... ja puhaltakaa". - Ja pojathan puhaltaa.

   Poista
  4. Muutamakin frendi sjungaa tässä poikabändissä.

   Poista
  5. No, mikset mene mukaan laulamaan? Frendit varmaan ilahtuisivat.

   Poista
 37. No jo taas hyppäsi kommentti kesken kaiken...!
  Jatkoa seuraa edelliseen: siis kuten voin olla lähes jokaisen puolueen kanssa joissakin asioissa.

  Mutta että äänestäisin jotakin puoluetta parin mieluisan asian vuoksi, ei onnistu. Puolueen pitäisi olla just jetsulleen samaa mieltä kaikissa asioissa, ajaa asioita, jotka voisin kaikki hyväksyä niinä moinaan. Valitettavasti sellaisia ei ole olemassa. Enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais olla se maissipaskaviikinki, joka tatuoitsi persuuksiinsa paksulla fontilla 'EXIT ONLY', olla viimeinen suomalainen poliitikko, jolla oli Leonooran hyväksyntä.

   Poista
  2. Tämähän oli ok, harrastaa vihapuhetta paskoista ihmisistä?

   Tämmöistä vihapuhetta on some tulvillaan, eli muistakaa, rakkaat ihmiset, paskoista ihmisistä saa vihapuhua.

   Poista
  3. Tässä on mallia kauniista vainajavihapuheesta kyseisestä sankarista.

   Poista
  4. Kirjoittaja on kulttuurihenkilö Kaarina Hazard.

   Poista
  5. Iinekselle: Tony Halme tuli tunnetuksi amerikoissa vapaapainija/ottelijana taiteilijanimellä Viikinki mm. Kansanedustajana hän lausui, että osaa tehdä nykytaidetts itsekin tekemällä maissipaskat lasipurkkiin ja viemällä ne Kiasmaan. Tästä lyhennelmäni 'maissipaskaviikinki', jonka oikeat kulttuuri-ihmiset täällä jo hokasivatkin.

   Poista
  6. En kyllä huomaa kenenkään ”kulttuuri-ihmisen” puhuneen täällä maissipaskasta, eli puhut lööperiä. Ketä mahdat tarkoittaa? Mikishän vain tunnisti henkilöyden, niin kuin minäkin, tietenkin.

   Kommenttisi on selkeää vihapuhetta. Tyyli on vihaa täynnä.   Poista
  7. Vihapuhe = asiatonta puhetta. Sitä kyllä. Jos ihminen puhuu paskaa, hän uhuu enemmän silloin itsestään. Lapsetkin sen tietävät. Jos toinen esim. päiväkodissa haukkuu toista että "lällää lää petofiili ihan oot kuin krokotiili", niin toinen sanoo "ite oot". Ja se on totta.

   Poista
  8. Vihapuheelle tässä ajassa on ominaista ja ristiriitaista se, että ne, jotka kovaäänisimmin vaativat vihapuheen kieltämistä erillislailla, vihapuhuvat itse eniten.

   Poista
 38. Mikä helvatan maissipaskaviikinki? 🤣🤣🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tony Halme. Sinulla oi Leonoora on musta aukko sivistyksessäsi. Mutta älä välitä, et siinä mitään menetä, parempi ettei ihmissydän kaikkea tiedä.

   Poista
  2. Ai tämä edesmennyt bodari?
   Rauha sielulleen, mutta olen aina öklönnyt bodareita. Ja nyt lisäksi täyteen ihonsa tatuointeja tokittäneitä. Hyi! Vastenmielistä narsismia.
   Jos lihakset eivät ole kehittyneet ruumiillisessa työssä, ei kelpaa minulle. Ennemmin luihuliini ilman lihaksia. Stetoidien avulla kasvatetut ovat yhtä epäaitoja muovitissien ja täyteperskankkujen kanssa.

   Poista
  3. Tatuoinnit mielestäni kuuluvat merimiehille ja vankilakundeille, ei muille. Olen kai sen jo täälläkin kertonut, varmaan useammankin kerran, miten minunkin piti Santoksessa tatuointi itselleni ottaa, eli sellainen perinteinen "Ruusu, Sydän ja Ankkuri", mutta en sitten ottanutkaan... vaan jäin odottamaan näitä seiloriystäviäni siihen lähikapakkaan jossa se hullu ahteriinjäänyt (= merimiestermi) Ruotsin lappalainen suuttu mulle ja huusi "ai kil juu", samalla kun tökki rikotulla pullonsuulla mun kaulavaltimoani, etc. Joopa joo. Mitäs menneistä. Mutta ihminen joka on yltäpäältä tatuoitu, ja semmosilla sinisenpunaisenmustilla väreillä, on mielestäni saatanan ruma taideteos. Ruma kuin mikä. (ohoh! pappa otti kantaa! niin mutta kun ovat, rumia!)

   Poista
  4. Minusta tatuoinnit ovat kuin likatahroja iholla. Ne tekevät ihmisen habituksen sekavaksi ja tulee tyylittömiä yhdistelmiä, kun kiemuraiset tatuoinnit saavat rinnalleen vaatteen ruutukuosia tai vaatteen väri ei soinnu tatuoinnin väriin. Sotkuinen yleisvaikutelma.

   Poista
  5. On järkyttävää nähdä, miten suuria alueita ihostaan jotkut antavat pilata.
   No, valitettavasti heti tatuointien määrästä pystyy näkemään miten vaikutteille altis ja vietävissä eri muotivirtausten mukaan tatuointeihin addiktoitunut on. Sanovat, että iholle pistelevään kipuun jää koukkuun. Toimii ilmeisesti kuin haavojen viiltely iholle joillakin ahdistuksen purkajana.
   Tässäkin on ilmiönä se, ettei pelkkä oma iho riitä enää, vaan pitää saada lisäarvoa ja pönkitystä minäkuvalleen matkimalla muita, kuten meille ihmisille on niin ominaista. olla laumassa, ettei vaan erotu muista.

   Poista
  6. Minun papallani, punakaartilaisella ja vapaussoturilla, oli kädessään komea risti, sydän ja ankkuri -tatuointi.

   Kun lapsena kysyin missä se on tehty, hän vastasi että merillä. Oli kuulemma seilannut ennen kapinaa Oulun ja Uleåborgin väliä ja sen jälkeen Kokkolan ja Gamlakarlebyn väliä.

   Poista
  7. Merillä kuulin tällaisen jutun "vanhasta seilorista"... että kun hän kävi Korkeasaaren lautalla Korkeasaaressa, ja kun tuli takaisin Kauppatorin rantaan, kysyi: "Vieläköhän vanha äitini elää?"

   Poista
  8. Nämä merimiestatuoinnit ovat klisee, riemastuttava sellainen. Niillä oli ja on funktio. Eli sanotaanko niin, että tässä diskurssissa tatska on ok.

   Poista
  9. Kippari-Kallen tatuointi tosin oli pieni, vaikka lihas oli mahtava. Nykyään on pieni lihas ja suuri tatuointi.

   Poista
  10. Noh noh, Iines. Jätetäänpäs kaksimielisyydet makuhuoneen vaatekaappiin!

   Ei vaineskaan!

   Yks Junnun (huom! mun mielestä) sanoitusmestaruuksia on tää teksti, jota siteeraan nyt ihan ulkomuistista. Sävel on "Tulipunaruusut".

   "Merta ennen muinoin seilasin,
   tauti iski yössä tropiikin.
   Mutteri kun päästä lähti,
   silloin syttyi alan tähti:
   pätkä iskee kaikkein taajimmin.

   Hojaa, kuppa kullinnupin vei,
   mutta tahtia haittaa se ei,
   tyngälläkin lujaa tökin,
   repee verhot leikkimökin:
   pieni, mutta teknillinen,
   iskee taajimmin...   Siis mä en mitään mahda sille että tuo ”repee verhot leikkimökin” saa mut repeen naurusta. LOL.

   Poista
 39. "Viikingit" olivat "miesten miehiä", eivät mitään vinkuinisijöitä. Niille taisi kelvata vielä naisten välikkö.

  Liekö naisten elin joistakin pelottava, peräti pyhä kohta, josta äiti tulee aina mieleen vai lienevätkö nähneet järkyttäviä synnytyskuvia jo lapsuudessa?
  Joitakinhan on pikkupoikina vissiin peloteltu, että toosa imasee kelkettimen jopa poikki. Vaarallinen ja mystinen vekotin.
  Onhan se ihmeellinen väylä syntyä tähän maailmaan ihmiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pikkupoikana luulin että sen "toosan" sisällä on hampaat jotka sanoo NAKS NAKS jos menee liian pitkälle. (tarkasteli itseään) No, tuskin tällä pilillä niin pitkälle pääsee. (eikä myöhemminkään ole onneksi päässyt)

   Poista
  2. Nyt on Leonoora oikeassa! Se ei oo homo, joka panee, sanoi jo viikinki!

   https://historycollection.com/eight-facts-love-marriage-viking-style/4/

   Poista
  3. Pikkupoikana muutenkin ihmetteli kaikenlaisia asioita, esimerkiksi sitä että "minkätakia minä olen minä enkä joku muu?" Siinä naapurissa yhdessä omakotitalossa ukko oli pistänyt dynamiittipötkön suuhunsa, tai varmaan montakin, ja räjäytti itsensä, minä näin - ennenkun sinne tuli poliisit ja hätisteli meidät mukulat pois - että siltä oli korva lentänyt päästä irti ja jäänyt kattokruunuun roikkumaan. Emmä siitä näystä mitään traumaa saanut, se vaan jäi muuten vaan mun mieleen, kun ihmetytti. Ja ne veriroiskeet tapeteilla.

   Pikkupoikana minua ei ihmetyttänyt mikään, vaikka kaikki tietysti oli uutta ja outoa. Ei sitä osannut ihmetellä, ajatteli vain - ja näin ajattelen yhä edelleenkin kun törmään johonkin kummalliseen asiaan - että elämä on tämmöstä. Mitä sille mahtaa?

   Poista
  4. Miten määritellä "panee" sana?
   Panee mitä ja mihin?

   Liekö peräsuolen suvaitsevilla omat sanat ja kieli peräpruuttarilla prutkuttaessa, vai varastavatko ja käyttävät väärin eri sukupuolisten touhuverbejä ja nimisanoja suloisissa sutinoissaan?

   Poista
  5. Kuule, mä luulen että ihmiset joilla kaikki on hyvin, eivät välttämättä pohdi tämmöisiä asioita? Tai ihmettelisin, jos pohtisivat.

   Poista
  6. Näin lienee.
   Ihana vapaa 60-luku valisti meitä kaikessa ja toi tasapainon ja onnen intiimiinkin elämäämme. Siitä on hitto vie jo kuusikymmentä vuotta! Silti media yms. opettaa ja ohjeistaa yhä näissä asioissa. Ennen ei tainnut olla seksuaaliterapeuttejakaan, vai mikä se ammattinimeke on?
   Yhä vaan silti on ihmisiä, jotka ovat onnettomia ja eksyksissä seksuaalisuutensa kanssa.

   Poista
  7. Kirjoista - olin kova lukemaan - opin jo alakansakoululaisena "kaiken" seksuaalielämästä. Mutta mitään en käsittänyt siitä, en mitään. (Joka pantakoon nuoren ikäni, 11 -v, tiliin.) Poikuuteni menetin Etelä-Ameriikassa 17 -v iässä vasta. Partnerini oli tumma kuin tropiikin yö, hyvin sutjakka nainen, ja hyvin nauravainen, poltettiin tupakkaa parvekkeella, voi jumatsukka, ja poljettiin hengiltä saatanan isokokoisia russakoita, heh heh. Kiva muisto mulle Maria Lucía Mallagonesta jäi. (oikeasti ikäväkin jäi) Kaikenkokeneena merimiehenä kun vihdoin (= noin 6 kuukauden kuluttua) kotisuomeen takaisin tulin, ei mua naisten "hörpöttimet" yhtään enää pelottaneet, eipä ei! Vaan päivastoin. (no, pappa nyt rauhoittuu. hys hys. ottaa tästä Hotapulveria vissyn kanssa ja unohtaa hurjan nuoruutensa. eikös niin?)

   Poista
 40. Big brotherissa on kehittymässä "ihmise ikävä toisen luo yöllä- syndrooma"😄 Ella ja mikä sen kundin nimi onkaan, heiluttavat peittoa liki toisiaan.
  Jos olisin "mies", ei Ella todellakaan nukkuisi minun vieressäni. Säälini olisi voimakkain tunteeni ressukkaa kohtaan.
  Ella olisi komea pitkä mies, nyt surullisen hahmon ritari miehen käsineen ja botoksoitune huulineen.
  Voi raukkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraatko oikeasti Big Brotheria? Ihanaa. Tässä


   https://www.youtube.com/watch?v=H5Ox1R4AvNs

   Poista
  2. En voi nyt avata ko. linkkiä. Ehkä huomenna.🤓

   Poista
 41. No, joku täällä kääntää kanavaa vähän väliä, enkä voi keskittyneesti tuijottaa tapahtumia yhtä mittaa.
  Tiedän, että olen "unessa" katsoessani kyseistä bullshittiä, jotakin niin lapsellista touhua kuin bb on.
  Viikkotehtävät bb: ssä ym. muu touhu on semmoista, että ihmettelen minkälaisia nämä käsikirjoittajat ovat. Ovatko ala-asteikäisiä tai murkkuja korkeintaan?

  Juontajien keskustelut ja kommentoinnit vieraiden kanssa lähinnä naurattavat. Puhutaan ja juorutaan asukkaiden toilailuista vakavina kuin mitkäkin tiedemiehet ikään.
  Harmi etteivät edes osanneet valita mielenkiintoisia tyyppejä taloon.
  Suurin inhokkini on Kati, vai mikä tää päähineiden vaihtaja on. Muista ei löydy mitään erityisen kiinnostavaa luonnetta. Olli-Pekka on vaatimattoman ja reppanan oloinen. Tykkään hänestä ainakin vielä eniten. Ei tee itsestään numeroa. Alkoholi taitaa maistua O-P:llä holtittomuuteen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhutko sinä tämän maailman asioista?

   Poista
  2. BB:tä katsoo moni ihminen, ja itsekin katselen tunnin koostelähetyksiä joskus iltaisin. Ihmisten käyttäytymistä ja heidän muuntumistaan on mielenkiintoista seurata. Itselleni asukkaat tuovat mieleen opiskelijani ja touhuamiseni luovan ilmaisun kursseilla itsetehdyissä produktioissa. Nostalgiaa!

   En näe sitä paitsi esimerkiksi ralliautoilun tai jääkiekkomatsien seuraamista televisiosta yhtään fiksumpana kuin BB:n katsominen.

   Poista
  3. PS Tuosta ohjelmasta näkyy aika hyvin se, miten kiusaamisprosessi syntyy ja miten sitä harjoitetaan. Aika nopeasti erotti veemäisimmät koulukiusaajatyypit. Suuri ekstroverttiusaste näyttää olevan sidoksissa kiusaamisprosessin käynnistyksessä.

   Poista
  4. Sen näkee mitä toinen tekee kun katsoo.

   Hannu Salama: Siinä näkijä missä tekijä
   Kustantaja: Otava, painovuosi:1972, 419 sivua.

   Poista
  5. Mamma 91 v, seuraa BB 24/7.

   Hän tykkää juuri tuosta ihmiskoe-aspektista.

   Seuraan sen verran, että voin vähän keskustella.

   Mieluummin leffoja minulle, kiitos!

   - Vaan kyllä noihin koukuttuu! Itse tein samaa Kauniiden ja rohkeiden kaa, kun työnantaja seurasi... Itse vaivuin samaan humulaaksoon.

   Onneksi alkoivat opiskelut!

   No, olisin silloinkin tarvinnut Ridgeä ja keitä niitä on, hellittämään arjen taakkaa. Vaan ei ollut oikeasti aikaa. - Toisaalta: lukio suoritettu vuodessa hyvin tai erittäin hyvin arvosanoin.

   Eli nuorisohenkilöt: kun luette tätä. Tehkää läksyt ja nukkukaa.

   Pelit ja vehkeet pois klo 22. Ja nukkumaan - juu muumioiden neuvolta kuulostaa, mutta nukkuakin täytyy.

   Päivähoitajana en suostunut herättämään 2 v toimeliasta ja liikkuvaista poikaa puolen tunnin päiväunien jälkeen.

   Hän oli herännyt klo 7, puistoon juoksemaan klo 9. Kotiin hain klo 11.30. Poika oli ihan naatti.

   Olin tehnyt lounaan valmiiksi, syötin sylissä - no pojan olisi pitänyt opetella syödä itse, mutta hellyys ensin.

   Annoin pojan nukkua pari tuntia, tai kunnes heräsi itse, ja välipalan jälkeen taas puistoon touhottamaan.

   Uskon luonnolliseen unirytmiin!

   Se kannattaa. Niin voi saada haluamansa paikan miltä alalta vain!

   Niin tämäkin poika!

   Oppi syömään lusikalla. Nyt on melkein valmis komea, parimetrinen arkkitehti. - Ja erikseen kiitti lomista, joita vietti luonani. Käytiin museot, kirkot, näyttelyt ja leffat läpi, huvipuistoa unohtamatta.

   Vaan pääsykokeessa olikin jokin niksi, jonka hän paikalla useasti olleena tunnisti, ja pääsi unelma-alalleen per oitis!

   Vanhemmat: laittakaa muksut petiin ajoissa, kaikki vempaimet pois. Ja kannattaa kauniisti pakottaa vähän muutakin kuin huvipuistoa...

   Poista
  6. Sen verran selvennän, että kirkko tai museo eivät olleet ykköslistalla.

   Ei minulla mitään suunnitelmaa ollut, paitsi että on oikea maailma, hienoja taiteilijoita, upeita rakennuksia... Sen halusin näyttää lapsilleni.

   Sitten on kanssa uusimmat leffat, ja huvipuistot...

   Paistoin aina aamulla amerikkalaisia pannareita, vaahterasiirapilla - molemmat pyysivät myös puuroa tai leipää.

   Oli semmoinen vähän joka-toinen-päivä, välillä koko päivä Särkänniemeä, ja toinenkin, jos oli halvempi ranneke.

   Äitinsä tuskin ymmärsi, miten paljon nautin siitä, kun sain istua penkillä ja vahtia koska kultamuruseni tulivat sieltä tunnellista.

   Kilttiä äiskältä, mutta tenavia näin vain pari kertaa vuodessa.

   Poista
 42. Eikös Mankemangi seuraa bigbrotheria, jokailtaisia iltaisia koosteita tai 24/7 jos on se mahdollisuus telkussa.
  Yrjö Kallisen "unessa oloa tarkoitan". jos ajattelee järkiperäisesti ja "totuudellisesti", kuinka jonnin joutavasta mm. suurin osa televisio-ohjelmista tehty.
  Kansa kaipaa toki leivän lisäksi sirkushuveja, mutta missä luuraavat laadukkaat viihdeohjelmat, ne jossa saa nauraa hyväntahtoisesti, jossa on myös loistavaa kansainvälistä musiikkia ja kyyneliä naurun seassa.

  Iines, samaa mieltä, kaikki on turhuutta, paitsi puutarhanhoito ja purjehtiminen, ja nekin ovat turhuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kotimaista viihdettä ei ole aikoihin tullut. Tositeeveeformaatit ovat enimmäkseen aivotonta höttöä maajussille morsiamineen ja surkeine kuskeineen ja vain elämineen.

   Kyllähän viihteessä voisi olla kunnon satiiriakin ja hieman yhteiskunnallista kärkeä. Poliittisesti korrekti Suomi ei vain suvaitse enää meetookulttuureineen, sukupuolisine variaatioineen ja herkkine hipiöineen ollenkaan satiiria, ironiaa tai edes sarkasmia. Joku pöyristyy heti, hetero on esittänyt homoa ja Raija Toiviainen alkaa tutkia asiaa.

   Poista
  2. Meillä on vain yksi satiiri ja pilkka sallittua: persuja saa vedellä ympäri ämpäri ja viedä saunan taakse, ja Juha Sipilääkin vähän. Kaikki muu on vihapuhetta.

   Poista
  3. Justiinsa! Älykäs satiiri on viihteessäkin herkkua, mutta ei taida Hannu Taaniloita olla joka vuosikymmenellä.

   Poista
  4. Kas, meillä Leonooran kanssa on jotakin yhteistä, sillä Kallinen vaikutti minuunkin nuorena paljon.

   Ehkäpä näitä asioita voisi lähestyä niinkin, että yrittää ymmärtää miksi ihmisellä on kiihkeä tarve seurata toisten ihmisten touhuja?

   Yksinkertaisin vastaus: olemme laumaeläimiä.

   Poista
 43. Hyvähän se on vaatia mahdottomia toisilta!🤣
  Mutta kotomaan viihdeohjelmat ovat kuin harrastajanäyttelijöiden puskateatteria.
  Voisi odottaa, että viihdettäkin tehtäisiin mieltä kohottavasti ja uusia ajatuksia liikkeelle sysääväksi. Nyt häslätään mukahauskuudella ja primitiivisöidään, yhä vaan tyhmennetään katsojat.

  Henkisesti me ihmiset taannumme hurjaa vauhtia.

  Tänään on "Tyttöjen päivä"! Huomiota kiinnitetään nyt tyttöjen netissä häirintään. Voi hellan pieksut sentään! Tytöt ovat ilmeisesti suurin joukko sos.mediaan addiktoituneista. On täysin tyttöjen oma vika joutua häirinnälke alttiiksi ja vielä ruikuttaa siitä.
  Tyhmyydestä sakotetaan, tiesi vanha sananparsi. Mitäs laittavat itsestään seksiä tihkuvia selfieitä, kuin reeperpannin ikkunanaiset kuunaan.


  VastaaPoista
 44. Jännä juttu muuten, miten viihteessäkin on vallalla "toiseksi muuttuminen", vaikka vain pukeutumalla roolivaatteisiin eri henkilöksi tai eläimeksi.
  Matkimimalla eri julkisuuden henkilöitä - mm. esiintyviä taiteilijoita - on hauskuustuskultturimme suosittu ilmiö.

  VastaaPoista
 45. Vielä tämä; ennen kuin poistun omaan kamariini bloggaamaan tekstiä:

  Mielenkiintoista, että viime vuosikymmenten suosittu lause on ollut: Ole - pitää olla vain oma itseensä!?
  Miksi yhä enemmän suosiossa ja hyväksyttävää on "muodonmuutos" niin viihteessä kuin arkielämässäkin. Sekä fyysisesti kuin psyykkisesti?
  Miksi joka käänteessä julistettu "oma itse" ei nyt näytä enää kelpaavankaan?

  VastaaPoista
 46. Drag-show on jotain sellaista mitä en käsitä. Se saa minussa hallitsemattomia reaktioita aikaan, etenkin inhotusta. Mutta jos jotkut pitävät sitä hauskana, mikä minä heidän iloaan olen kieltämään?

  Ps. Muistan kun kerran Kalliossa (= kaupunginosa Helsingissä) vahingossa eksyin yhteen baarin. Tarkoitukseni oli juoda siellä pari olutta krapulaani - jonka teinkin, mutta ihmettelin että siellä oli vain miehiä. Ei ollut yhtään sussua minkä pyöreissä figuureissa silmiään olisi lepuuttanut... Kun henkilökohtaisista (mutta pakottavista) syistä kävin Miesten vessassa (naisten vessaahan siellä ei edes ollut), huomasin että... hei, mähän oon homoluolaan tullut. En järkyttynyt siitä, miksi olisin järkyttynyt, vaan tilasin kolmann kaljan. Ja istuin siellä, yksin tietysti kun yksin sinne olin tullut, mutta mahdollisiman rehvakkaasti. Vittu, ei kukaan mua silti yrittänyt iskeä! Mä siitä suorastaan loukkaannuin, kun sieltä pois läksin.

  Mutta niinkuin
  matkan aloin,
  päätän myös sen:
  paljain jaloin.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kerroin tästä tapauksesta eräälle ystävälleni, joka oli naisihminen itse, ja siitä miten olin loukkaantunut kun kukaan ei heistä äijistä ollut kiinnostunut musta, se sanoi "Kyllä ne haisto sen että sä et oo homo. Ihan varmaan sulla muuten olis käynyt flaksi." - No, niikai si. Täytyy ajatella sillain.

   Poista
  2. Parahin mikis,

   Ehkä he hakivat drag-seuraa, eivät reipasta heteroa.

   Plus että näitä mieltymyksiä on niin paljon, että neuvoisin meitä kaikkia pitämään odotukset ja ennakkoluulot silleen minimissään.

   Ei minuakaan välttämättä kukaan mies tule baarissa iskemään, vaikka olen, niin sanoakseni, nätti blondi.

   - Toisaalta teen itse aloitteita. Joskaan en baareissa.

   Pelisilmää, mikis, pelisilmää! 😊

   Leonoora kertoi sun synttäripäivästä: monta halausta, kakkua, kynttilöitä, ja hassuja hattuja! ❤

   Poista
 47. Laulun, Ne speshi!, on suomalaisimman laulanut Georg Ots. Jos minulta kysyttäisiin mikä mielestäni on tärkein iskelmäsanoitus/laulu... tämä tulisi siihen kärkikolmikkoon.

  kun tässä tekstissä on kaikkea. ja käsittämättömän hyvä Saukin suomennus

  VastaaPoista
 48. Tätä Georg Otsia jaksan kuunnella tavan takaa, ja se on yksi kappale johon huomaan palaavani. Olen käyttänyt sitä juttuni otsikkokuvanakin varmaan. Georg Otsissa on muutenkin lumoa: Kyllikki-valssikin on kaunis - toinen nimeni, isän antama. Siskon toinen nimi on Päivikki, ja tykkäsin siitä pienenä enemmän, koska se ei ollut niin ”vanhanaikainen”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä minä ensin tiennyt että tämä on Jevgeni Jevtušenkon tekstiin tehty sävellys. Monet pitivät Jevtušenkoa - koska hän oli myös Neuvostoliitossa suosittu runoilija - kommunistihallinnon marionettina. Mutta ei hän ollut, ei hän ollut, runoilja oli hän.

   Poista
  2. Äitini nimi oli Helvi ja hänen siskojensa nimet Hilja ja Helmi. Yksi poikakin näillä vanhemilla (joita koskaan en ehtinyt tavata) oli, ja hänen nimensä oli Toivo. Toivo Topuli. Kuoli sodassa 1941.

   Poista
  3. Tuo Otsin laulun sanoitus/suomennos kuuluu minustakin koskettavien laulujen listalle. Klassikko ei vanhene koskaan.

   Niin siinä kävi, että Roope sai lähdöt bb:stä. Ensi viikolla astuu taloon mukamas neljä uutta asukasta? Tulisko sitten jotakin mielenkiintoisenpaa eloa taloon?
   😁

   Poista
  4. Olisiko ollut ajan henkeä vaan, mutta äidin äitini oli Helmi, isäni sisarukset puolestaan Helka, Helmi ja Hilja. Vaimoni puolen tädit ovat Päivikki, Kyllikki, Lemmikki, Tuulikki ja Annikki.

   Poista
  5. En oikein usko Kyllikin kohdalla ajan henkeen. Kyllä se oli vanhanaikainen. Koulussa ei ollut yhtään Kyllikkiä, mutta oli Päivikkejä, Tuulikkeja. Ja Annikkeja.

   Poista
  6. Nythän Helmi ja Hilja ovat taas aivan huippunimiä. Jos minulla olisi nyt tyttövauvat, he olisivat juuri Helmi ja Hilja.

   Poista
  7. Jos olisi pojat, he olisivat ehkä Pyry ja Tuisku.

   Koira jos olisi, se voisi olla Pasi. Kissa voisi olla Ritva.

   Poista
  8. Lehmä jos olisi, se olisi Sirpa Paatero ja sonni jos olisi, se olisi Matti Vanhanen.

   Poista
 49. Vauva jos olisi: Napero. Myöhemmin Taapero.

  Ihan oikeasti. 💟

  VastaaPoista