19.12.2020

Tähdet meren yllä

 


Näinä pimeinä päivinä ihminen tuntee ahdistusta. Kannattelee taivaanpalkkia harteillaan kuin Atlas, polvistuneena nöyrästi kaamoksensa edessä. Maan ja taivaan välinen rako kapeutuu päivä päivältä.  

Myös järjen valo kapeutuu. Ihmispolo ei enää ymmärrä, missä mennään, mitä ympärillä tapahtuu. Päivänpolitiikka on käsittämätöntä moraaliposeerausta vailla moraalia.  Hallitus siunaa laittomuuden. Lapset tappavat toisiaan, ministerit kuuntelevat herkällä korvalla ja seuraavat tilannetta ja pidentävät pakkokoulua. Villiintyneet virukset tanssittavat ihmisiä, ja pirukin siellä joukossa vilahtelee vaalein hiuksin, kulmahampaat välkähdellen, kuten viattomalla vain voi. Valtakunnassa kaikki hyvin, hajaantukaa. Ja tähdet meren yllä.

Vaan onneksi rokotukset ovat ovella ja maailma pelastuu. Itse olen nähnyt pääkaupunkiseudulla elelevän tyttären viimeksi helmikuussa, hiihtolomalla. Nyt hän on omaehtoisessa karanteenissa päästäkseen kotiin jouluksi. Olisi kohtalon ivaa, jos nyt sitten saisin Vantaalta tuodun koronan juuri kun rokotukset ovat ovella ja on eletty säästöliekillä melkein koko vuosi. Kesäkin jäi väliin ja sukulaistapaamiset. Kun ei olla enää nuoria, tuntuu, kuin elämästä varastettaisiin loppupalasia pois.

Kirjaankaan ei oikein osaa tarttua. Nytkin on kirjaston pino lukematta ja ihminen lukee vain pätkäuutisia ja kolumneja. Viimeksi tartuin Irja Sallan isämuistelukseen, mutta laskin senkin pois käsistäni kesken. Kirjailijahan kaunistelee totuutta. Isä oli hirveä kasvattaja ja Sallan lapsuus oli kauhea. Kirjassa isä muuttuu lempeäksi rakastavaksi isäksi. Ei Tyko Sallinen sellainen ollut. Juoppo mikä juoppo, ja tytär vietti loppuelämänsä mielisairaalassa. En siedä itselleen valehtelijoita.

Eilen leivoin taatelikakun ja piparkakut ja kävin ostamassa kuusen  ja hakemassa Saksan-paketin. Maskinkäyttö on aivan kauheaa, silmälasit huurtuvat heti kun puhuu, ja niinpä lasit on nostettava otsalle ja valikoitava asiat likinäköisenä summittain. Kyllä se kuusi kaunis on, sulaa terassilla vesiämpärissä. Nyt leivon nisset ja nasset, panen pullataikinan tulille. Illalla aion katsoa kauhuelokuvan televisiosta. On kiva olla kotona turvassa ja katsoa pelottavia filmejä. Murhatarinatkin ovat kivoja. Ettäs tiedätte. Mukavaa joulunodotusta vaan kaikille!

(Valokuva Iines,  Tähdet meren yllä

156 kommenttia:

 1. Jouluna neitsyt synnytti, joten niinpä minä kaikkien herrojen palvelijana vien tämän postauksen neitsyyden - hupsista.

  Olen varmaan pohjimmaltani erakkoluonne, sillä en juurikaan ole kärsinyt tästä korona-karanteenista. Tietysti asun keskellä kuohuvaa suurkaupunkia, mutta silti.

  Joulustakin on tulossa rauhallinen ja leppoisa, sillä sovimme lasten kanssa vain pikaisen aattotapaamisen kedolla - vai oliko se pihalla.

  Rokotuksen aion ottaa heti kun sen saa. Sen verran rentoja mammanpoikia tässä ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ensimmäinen kappale oli juhlallinen. Se oli MELKEIN kuin pyhästä kirjasta.

   Iineksen vakuuttava ja hyvä alkupuhe sai leppoisaa, mutta samalla asteella hyvää ja asiallista jatkoa.

   En ole mikään inkvisiittori, joka jahtaa muiden puhetta, mutta kun heräsin nyt aamulla mentyäni vasta kolmelta aamuyöstä nukkumaan ja ulkona neljä astetta plussaa, tuli niin hyvä mieli, että oli tässä yhteisessä keskustelussa pakko ottaa puheenvuoro.

   Poista
 2. Viisaasti sovittu tapaaminen, etenkin jos lapset eivät pysty olemaan karanteenissa kymmentä päivää. Minun tyttäreni on opintovapaalla ja pystyy suorittelemaan tenttejään verkkokursseina kotoa käsin, joten karanteeni onnistuu hyvin. Täällä Pikkukaupungissa taas koronaa ei ole ollut maaliskuun yhtä tapausta lukuunottamatta, altistuksia on kyllä ollut urheiluporukoissa. Jäänkin ihmettelemään, miksi kummassa nämä nuoret urheilupiirit kautta koko maan eivät ymmärrä vastuutaan muita kohtaan! Ei urheilu ja joukkuelajit ole sen tärkeämpää kuin vaikka kulttuurikaan, ja kulttuuriset riennot ovat kyllä ottaneet vastuuta.

  Minäkin ryntään rokotukselle heti kun piikkiä tarjotaan. Toissa päivänä olin normaalilla influenssarokotuksella.

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisen kerran auch myös olen tuntenut maanoskasemmusta ... äsch kaamosmasennusta. Liekö covid-19:llä osuutensa asiaan, en tiedä, ennen olen tykännyt pimeydestä. Esim. Marianne Alopeuksen "Pimeyden ydin" (ruots. Mörkrets kärna), on hieno kirja, johon tutustuin kun se ilmestyi. Sitä paljon pienempänä luin kirjan jonka nimi oli "Mustaa valoa", mutta siitä en ikävä kyllä muista muuta.

  On Suomi hieno maa vaikka täällä olisi kuinka kurja hallitus (sic!), turha moisesta kiistellä, Iines. Sitä paitsi tänään kuuntelin laulun jota ominneuvoineni en olisi ikinä kuullut mutta kun minulle ehdotettiin että kuuntelepas tämä laulu niin sanoin 'no jaa, mikä ettei, voin mä kuunnellakin ...

  Jacques Brel laulaa suomeksi talvisodasta?


  Joimme shampanjaa (André Clouet Silver Champangne Nature), minä ja hän, ja siihen oli syy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve, kamu mikis, joka olet minun mielessä MIKIS. Auch ystävä.
   Suomi on toistaiseksi maa, joka on kuin koti muiden maiden rinnalla. Ja siinäkin ollaan samaa mieltä. että kyllä nykyinen hallitus on vertaansa vailla. Siinä kaikki mielipiteet yhdistyy. Joskus varmaan siinä on sisäistä kähinää, mutta ulospäin se näyttää moitteettomalta.

   Poista
  2. Jees Poks Pallinaama! Sydämensyrjimmäinen olet sinä minulle. ��

   Poista
  3. Ei onnistunut emoji jolla on sydämet silminä ja naurava suu! Mutta yritin kumminkin kovasti.

   Poista
 4. No olihan hieno esitys tuo 1939. En muista tätä ennen kuulleeni.

  Tykkään kovasti noista Raskasta joulua -konsertin tyylisistä kauniista joululauluista. Niissä on sanomaa ja tunnetta, kun karskit tyypit vetävät täysillä rohisten ja rokaten herkkää laulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on Antony Parviaisen teksti ja laulu. Mutta tämä Klamydia -yhtyeen Vesku Jokinen tulkitsee sen yhtä omaperäisesti.

   Ps. V.Jokinen on ihan irokeesin näköinen tyyppi. Jos joku sotaveteraani hänet aikoinaan olisi nähnyt, olisi ajatellut että "mikähän saatanan punkkarikommari tuokin on... jumalauta".

   Ei kaikki kiillä mikä kultaa on.

   Poista
  2. En oikein usko, että Vesku Jokinen olisi muinoin pilkannut veteraanien toimia lapselliseksi metsässä konttaamiseksi. Hän näyttää kiltiltä vanhalta mieheltä hassuine irokeeseineen.

   En ole muuten saanut itseäni tykkäämään tuosta tukkamuodista, jossa sivut ajetaan sängeksi ja päällä on pehko. Sitä näkee naisillakin.

   Poista
  3. En minäkään sellaisista tukkatyyleistä tykkää! Enkä nahkaan tehdyistä tatuonneista! Edellisistä tulee mieleen sikanaamainen Kim Jong Un, herra Pohjois-Korean presidentti, ja jälkimmäisistä mieleen tulee gangsterit.

   Mutta osaan minäkin konservatiivinen olla kuule Iines, ehkä sinuakin konservatiivisempi. Koska ainoa "Tähdet meren yllä" on Taisto Tammen versio siitä! Mutta kun en sitä mistään löydä, käyköön tämä

   https://www.youtube.com/watch?v=U_rvVeuTgog&list=RDIZXqEpGKtcc&index=13

   Sanathan tässä huumaavinta antia on, esim.

   Onnen tähteni tuikkiessaan,
   Se nyt kulkua johtaa.
   Rakkain oottaa jo ikkunassaan,
   Valo kutsuen hohtaa.


   Puhumattakaan että

   Valkea venhoni kiitää,
   Kaukaista saartasi päin.
   Joutsenen lailla se liitää,
   Luoksesi sun ystäväin.


   Kyllä, näin se on. Sillä... vaikka olisi metri jäätä ja airot poikki, silti...

   "Sinun luoksesi soudan,
   Yli välkkyvän veen.
   Sinut rakkaani noudan,
   Onneen ihmeelliseen."


   Ps. Kukapa mies näin sivunmennen sanoen ei haluaisi tutustua naisen "kaukaiseen saareen"... olkoon sitten se vaikka mitä, tuo saari?

   Poista
 5. Joulu on juhlista jaloin, sanotaan, ja mikäs minä muuta sanomaan. Parhaiten lapsuuden joulut ovat mieleen jääneet, niissä oli kaikki, lumihanget kuusi tontut joulupukki lahjat jeesus kristus kinkku ja lipeäkala, mutta ei sellaista perintöä enää edes omalle mukulalleen jaksanut kasata. Aika muuttuu ja me sen mukana.

  Henk.koht. muistiini jouluista myöhemmältä ajalta on jäänyt joulu kun ehdointahdoin halusin viettää sen yksin, ja... Olin silloin ostanut itselleni IBM 1 tietokoneen (jossa oli 40 megatavun umpilevy, korppuasema, keskusmuistia 2 megatavua, 256 väriä näytössä, etc. ... siis nykyPCkoneen 8 gigatavun keskusmuisti vastaa 8192 megatavua! etc.) Onnellisena kaikki joulunpyhät Petteri Järvisen opaskirjojen avulla tutustuin tuohon PeeCeehen. Eikä kukaan vitun tonttu, Joulupukkista puhumattakaan, mua häirinnyt. - Hiano joulu.

  Toinen mieleenjäänyt joulu oli kun senkin vietin yksin... Tarja oli tehnyt minulle pakastimeen karjalanpaistia, oikein röykkiöittäin, ja itse olin ostanut siihen sopivat ruokajuomat (= olutta kossua glögiä ja brändyä). Nam nam. Kaikki joulunpyhät luin hel-ve-tin paksua kirjaa jossa puolalaiset (sic!) merxilais-lenistiset Puolan Kommunistisen Puolueen politbyroon jäsenet selittivät filosofiaansa... Voi hitsi kun se oli mielenkiintoinen kirja (= siis aivan karmeen tylsä), ja siinä oli noin 800 sivua pientä pränttiä. Enkä mä siitä oikein mitään käsittänyt, vähemmän kuin Rauno Räsäsen blogeista, mutta luin ja luin ja luin silti. Aina välillä menin ulos vetämään happea (= tupakalle) ja huomasin että mun pää vaan HÖYRYSI!... oli se niin vaikeeta sen kirjan teksti... tai oli silloin pakkastakin -25 astetta. Että saattoi mun pää höyrytä senkin takia, mistä sitä tietää. Mutta unohtamaton joulu oli se!


  Kovasti jouluisin enää en nykyisin vöyhkää. Enkä sitä vastaan ole että jotkut haluavat vöyhkätä.

  VastaaPoista
 6. Minä vöyhkään. Nytkin on väännetty nisset ja nasset ja pakastin siukuu herkullisista leivonnaisista ja laatikoista. Lahjojakin käärin äsken paperiin ainakin kymmenen ja taiteilin niihin nimilaput ja koristenauhat jotka kähersin kiharalle. Huomenna haen kinkun ja kiisselit. Amarylliskin on avannut nuppunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotoisan kuuloista. Äidit ja tädit ovat tällaisia.

   Poista
  2. Äidit ja Tädit. Höh. No jaa, kai se näin menee. Jotenkin ajattelen niiin, että jotkut vaan ovat jouluihmisiä, jotkut eivät. Mutta myönnetään tätiys ja äitimäisyyskin tässä asiassa. Ja konservatiivisuuskin. Mutta ei muuta myönnetä, ainakaan nyt tässä vaiheessa. Eikä konservatiivisuuskaan koske kaikkea, sillä esimerkiksi kaikenlaisen tekniikan suhteen olen kovinkin kokeilunhaluinen.

   Poista
  3. Äideistä ja tädeistä tässä yhteydessä ajattelin KAIKKEA HYVÄÄ! Ei mitään ironiaa tms., ei!

   Poista
  4. En minä täällä aikaisemmin turhia puhellut meidän joulusta. Kyllä se on kunnioitettu vieras. Mutta otamme sen vastaan nykyisin niin kuin kenet tahansa kun tulijoille ei ole estettä.

   Ennen me siivottiin kauheasti ja yritettiin siivota itsemmekin, kun kuultiin että joku on tulossa visiitille.
   Mutta nykyisin se touhu saa olla.

   Nyt meillä ei enää haluta uskotella mitään. Me ollaan mitä ollaan. Ja vieraille tarjotaan mitä sattuu olemaan.
   Mitään ylimääräisiä touhuja ei meillä enää harrasteta. Ja jos joulu meitä vierastaa, eikä tule käymään, ei se meitä haittaa.

   Poista
  5. Minäkään en satsaa siivouspuoleen, mutta sapuskapuoleen kyllä. Juuri hain muhkean kinkun kaupasta. Keskiviikkoyönä sitä sitten paistetaan ja aattoaamuna verhotaan sinappihunnulla ja kuunnellaan Juicea.

   Poista
 7. Unohtumattomat joulut muistaa siitä että muistaa ne yhä vielä. Armeijassa Säkylässä olin Joulupukki! oi en ymmärrä miksi? mutta olin silti. Yhden joulun vietin Sillamäessä jossa kaikki paikat olivat kiinni, en ymmärrä vieläkään minkä takia, yks kipsa vaan oli auki, mutta kun sille myyjärouvalle kädet heiluen puhui venäjäksi говорить по русски, sain kolmenvartin pullon vodkaa. Hotellihuoneessa sitten tein pieniä kuppeja, istuin sängynlaidalla ja katselin ympärilleen. Välillä kävin vessassa kusella. - Siinähän sekin joulu meni.

  VastaaPoista
 8. Paras jouluaatto oli varuskunnan päävartiossa. Iltaan mulle osui huki arestikäytävän vartijana. Kaiutin toisti radioaalloilla surffaavia joululauluja. Mulla oli pamppu vyöllä siltä varalta, että arestilaiset alkavat elämöimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten on. Olisiko pamppu heilunut ja olisit hutkinut sillä kavereita tarpeen vaatiessa, vai oliko se turva itsellesi?

   Minusta tuntuu, että parasta oli se, kun se siinä vyöllä roikkui se antoi juhlallisuuden tunnetta.

   Poista
  2. Siinäpä se kysymys! Kumpi on vapaampi, arestilainen putkassaan vai vartija käytävällä?

   Poista
  3. Eikös tästä kysymyksestä ole runokin, siis kumpi on vapaampi, vanki vai vartija?

   Minulla ei muuten vastaavassa hommassa ollut vyöllä pamppua vaan parabellum.

   Eikä me niitä vankeja pelätty, Liisu, nehän olivat toisia asevelvollisia, jotka olivat vaan yleensä olleet liian kännissä lomalta palattuaan ja pantu putkaan selviämään.

   Toista se oli kun olin asevarikolla vartiokomennuksella. Kun kulki yöllä kapeaa polkua synkässä metsässä, niin aistit olivat aika valppaina.

   Vartiomiehellähän oli ainakin silloin lupa ampua tarvittaessa.

   PS. Tämä aihehan sopii jouluun, sillä niinhän ne paimenetkin olivat kedolla vartioimassa laumaansa.

   Mutta heti kun näkivät (pöllyssä varmaan) herran enkeleitä, jättivät laumansa susien armoille ja lähtivät katsomaan jotain ihmebeibiä johonkin jeesuksen navettaan...

   Poista
  4. Erään kerran spollarit toivat putkaan pari pursimiestä*. Toinen läpsytteli aamulla paljaita jalkojaan kusilammikossa ja kysyi että missä päävartiossa ollaan. Seuraavat päivät olivat sitten palveluksessa ja yöt arestissa.

   *Sotilasarvo laivastossa.

   Poista
  5. Rikuhan on laivaston hurjia, varmaan ainakin ylimatruusi!

   Poista
  6. Näin minäkin muistelen. Ei ainakaan puolimatruusi ole.

   Poista
  7. Mielestäni tämä (se on erään luvun aloitus Pekka Kejosen kirjassa "Napoleonin epätoivo") on hyvä, ja hauska, kun siinä lyhyesti ristivaloitetaan monta eri asiaa.


   Ensimmäinen näky tuossa Keski-Suomen kaupungissa oli juopunut laivaston sotamies joka potki puluja ja huusi: - Lokit, menkää vittuun. Oli varhainen aamu.


   Vaan onpahan Kejonenkin jo täältä muualle muuttanut… varmasti ymmärtäen tämän runoilijoita ikuisesti painavan sisäisen tuskan

   onko hautakuoppa liian syvä, niinpä niin, siis ota ryyppy hyvä...

   Poista
  8. Minun tulee tästä mieleeni toinen hauska kasku. Lyhyestä virsi kaunis.

   Lapsi huusi vaunuissa. Romani-isä raotti kuomujen pitsiverhoja ja kysyi: Mikä sitä Valtoa vituttaa.

   Poista
  9. Jos joskus kuolen, mitä nykyisin olen alkanut entistä enemmän epäillä, toivoisin tuota laulua hautajaisissani laulettavan. Siis… jos saattoväellä ei tärkeämpääkään tekemistä just silloin satu oleen.


   Tämä taas sävellyksenä on jumalattoman kaunis:

   https://www.youtube.com/watch?v=XBkxBHPPfGQ

   Poista
  10. Tämä vanha virsi on kovin kaunis, mutta surullinen. Joskus voi vajota näihin sfääreihin.

   Tuo Fredmanin epistola taas on kovin hauska hautajaisiin. Keveä ja hauska kuin klovnin kyyneleet, narrin nauru. Miksei juuri niin.

   Poista

 9. Luulin, että armeija kotiuttaa alokkaat armeija-aikana, rauhan vallitessa, eli siis aina. Paitsi jos vapaaehtoisesti haluaa jäädä kasarmille. Kyllä jouluksi pitää aina päästä kotiin, jos sellainen on, ellei ole orpo, tai ihan yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolet varusmiehistä pääsi jouluksi kotiin, toinen puoli uutenavuotena. Minä kun kirjurina komppaniamme lomalistat käytännössä tein - komppanian päällikkö ne vain nimellisesti allekirjoitti - niin määräsin itseni jäämään jouluksi kasarmille. Ajattelin että siitä jäisi muistoja mieleen, niinkuin jäikin, ja uutenavuotena olisi kivempaa olla siviilissä. Niinkuin olikin.

   Poista
  2. Sitä paitsi varuskunnissa pitää aina tietty hälytysvalmius olla, eli minimimiehitys. Sodat kun saattavat syttyä milloin sattuu.

   Poista
  3. No tämä on totta. Pitää olla hälytysvalmiudessa, jos itärajalta tullaan tankkien kanssa.

   Poista
  4. Varuskunnissa olevat asevelvollisethan ovat vasta koulutettavina armeijaa varten - he eivät muodosta Suomen sodanajan armeijaa.

   Suomessa on noin 300 000 äijää (no, muutama akkakin kai), joille on määrätty tietty paikka, asema ja tehtävä, johon he lähtevät heti käskyn käydessä.

   Nämä tyypit ovat Suomen armeija.

   Lisäksi on lähes miljoona reserviläistä, joita kutsutaan palvelukseen sitä mukaa kuin tarvitaan. Ja takuulla tarvitaan.

   PS. Ihmettelen päivä päivältä entistä enemmän, miksi meillä ei tänä sukupuolten tasa-arvoisuuden ja moninaisuuden aikakautena kutsuta KOKO ikäluokkaa koulutettavaksi maanpuolustukseen.

   Myös sitä ihmettelen, etteivät intersektionaaliset feministit metelöi tästä. Se vie pohjan koko urputukselta.

   Poista
 10. Ei ne arestilaiset kaikki alokkaita ollu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä armeijaa käymättömät eivät tietenkään erota alokasta vanhasta.

   Minäpä selitän: alokas on vastatullut veripää monni, joka ei osaa yhtään mitään, tyhmä kuin saapas, mutta ankaran koulutuksen ja juhlallisen valan jälkeen hänestä tulee kelpo sotamies... ai perhana... no olkoon.

   Sotamiehiäkin on eri lajia, on tykkimiestä, viestimiestä, panssarimiestä, pioneeria... no olihan seassa edes yksi moderni nimitys.

   Näistä sitten koulutetaan kersantteja, vänrikkejä, luutnantteja, kapteeneja, majureita, everstejä ja kenraaleita.

   Korpraaleja ei kouluteta, vaan kyvykäs kirjuri voidaan ylentää sellaiseksi.

   Poista
 11. VOI ETTÄ OLI HYVÄ KIRJOITUS tuolla
  kommenttien yläpuolella!
  Niin tottakin kaikki, kun vain voi olla.
  Kiitos, Iines, kun loit tunteet sanoiksi.

  Mutta vaikka elämme korona-aikaa ja huokailemme tämän tästä, AIKA ei ole moksiskaan vaan menee eteenpäin hirmu vauhtia. Kun herää aamulla, on kohta ilta. Sitä auttaa pimeä ja hämärä joka ei kirkastu edes puolipäivällä.
  Se tunkeutuu myös mieleen ja samentaa sen. Ja tehtävää riittää enemmän kuin jaksaisi.
  Siitä huolimatta kun puoliyöllä menee yrittämään unta, tulee levoton olo ja ajatus: kaikkein tärkein jäi taas tekemättä.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaan kävi, että en saanut unta. Tein hommia kolmeen asti aamulla. Ne tuli tehdyksi, ja nyt minulla oli aikaa aamusta ottaa osaa tähän keskusteluun. Luinpa taas kerran kaikki tähänastiset kommentitkin.

   Poista
  2. ps. tein hommia kolmeen asti yöllä. Menin nukkumaan heräsin kahdeksan maissa.

   Poista
 12. Vaan Liisu, tänään saadaan jo minuutti lisää valoa iltapäivään! Kaamos alkaa tästä päivästä taittua, vaikka aamut vielä pimenevätkin parilla minuutilla muutaman päivän ajan. Valoa kohti! Ja sitä odotellessa voipi katsoa vaikka Selkämeren luonnosta kertovan ihanan luontodokumentin Areenasta. Siinä on upeaa lähikameran käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö talvipäivänseisaus olekaan huomenna?

   Poista
  2. Voi hyvinkin olla, mutta päivä pitenee sitä ennen illasta lukien, aamusta ei. Meillä lasketaan vain illat. Tänään aurinko laskee klo 15.13, kun se eilen laski klo 15.12.

   Poista
  3. Sulla on väärä almanakka (al-manakh).

   Poista
  4. Mykkä todistaja!

   https://almanakka.helsinki.fi/images/arkisto/uudet_kalenterit/fi/2020/12joulukuu.jpg

   Poista
  5. Niinpä, juuri tuota almanakkaa käytän, ja sen mukaan aurinko laski eilen klo 15.12 ja tänään minuutin myöhemmin eli kello 15.13. Juuri kuten sanoin. Minuutti lisää valoa iltapäivään tänään.

   Poista
  6. Talvipäivän seisaus on kyllä vuoden lyhin päivä, mutta silti Iines taitaa olla oikeassa.

   Päivä lyhenee yhä aamusta, mutta pitenee jo hieman illasta. Lyhenee enemmän kuin pitenee.

   Poista
  7. Kyllä, talvipäivän seisaus on lyhin päivä. Minä kuitenkin tosiaan sanon yllä vain sen ilahduttavan asian, että päivä pitenee illasta alkaen jo minuutilla. Aamustahan se vielä lyhenee, mutta ei se harmita.

   Poista
 13. Nykyään keskustelut tuppaavat ajautumaan homoseksuaalisuuteen ja moniseksuaalisuuteen ,olipa otsikko mikä tahansa. Se ehkä on positiivinen viite ,ehkä vakavampia ongelmia Suomessa ei ole.
  Hs haastattelussa arkkipiispa Tapio Luomalta haastattelija väen väkisin jankutti homoseksuaalisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kirkon ihmisten kanta homoseksuaalisuuteen on joillekin kynnyskysymys, kun sitä aina kysytään. Nytkin uudelta naispiispalta on kovasti korostettu hänen myönteistä suhdettaan homoseksuaalien vihkimiseen ja homouteen ylipäänsä.

   Minua ei haittaa, vaikka uskova viranhaltija saisi pitää vakaumuksensa, oli se mikä vaan. Sallin myös Päivi Räsäsen ajatella tavallaan. Minusta kristinuskon ihmisen haitarin tulisi olla leveä - kumpaankin suuntaan.

   Poista
 14. Kuuntelin äsken ulkoministeriön tiedotustilaisuutta al-Holista tänään palautetuista naisista ja lapsista.

  Mielenkiintoista on se, että naisten joukossa on ns. "Sanna", jota CNN haastatteli kanavallaan oliko se nyt vuosi sitten. Siitä ilmeni, että Sanna on edelleen (siis haastattelun aikana) Isis-uskossa ja hyväksyy isisläisten tekemät murhat, "jos kerran Koraani sanoo niin". Sanna sanoi myös, ettei panisi lapsiaan Suomessa kouluun, vaan pitäisi heille kotikoulua.

  Mielenkiintoista. Tuossa tänään tulleessa tiedotustilaisuudessa ulkoministeriön mies selitti innoissaan, miten lapset saadaan turvaan ja kouluun vieroittumaan vaarallisista opeista. Saapas nähdä. Toivottavasti äiti tulee järkiinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon sydämestäni, että lapset otettaisiin välittömästi huostaan ja naiset vangittaisiin kuten Saksassa tapahtui samaan aikaan vapautetuille naisille. Eivät näin julmat naiset, jotka vievät pieniä lapsiaan keskelle isisläistä kauhujen terrorismia, ymmärrä mitään lapsen kasvattamisesta. He ovat oikeasti pahoja.

   Poista
 15. Älä ole Iines huolissasi. Tuskin isislapsista tulee Koskelan kolmikkoa kummempia. Pääpukarista some tietää kertoa: "Suuttui pienistä asioista, löi kavereitaan helposti, kohteli naisia törkeästi, puhui vihaavansa homoseksuaaleja, painosti kavereitaan ja hyväksikäytti heidän uskollisuuttaan." Mainio suomalaispoika! Ei mikään hyvesignaloiva suvakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, viimeinkin tänne tunkkaiseen takapajulaan on saatu kasvatetuksi aidosti raikkaat monikulttuuriset arvot sisäistänyt sukupolvi!

   Meillä on vielä toivoa.

   PS. Ja vielä Koskelan poikia Väinö Linnan 100-vuotispäivän kunniaksi!

   Poista
  2. Pöyristyttävää whataboutismia tuo Mankemangin näkemys. Vika on aina suomalaisissa, ei koskaan maansa jättäneissä tai tänne tulleissa. Järjen käyttö olisi kyllä toivottava piirre ihmisessä.

   Poista
  3. – En mää täsä syylissi kaipa yhtikäs. Järke ja viisaut mää kaipasi,

   Poista
  4. Uskon, että kaipaat. Vaan on siihen lääke.

   Lue paljon. Se auttaa. Tiedon avulla saat viisauttakin.

   Poista
  5. Avataanpa vähän tuntomerkkien perusteella:

   - Suuttui pienistä asioista = muslimi
   - löi kavereitaan helposti = muslimi
   - kohteli naisia törkeästi = muslimi
   - puhui vihaavansa homoseksuaaleja = muslimi
   - painosti kavereitaan = muslimi
   - hyväksikäytti heidän uskollisuuttaan = muslimi
   - mainio suomalaispoika = muslimi
   - ei mikään hyvesignaloiva suvakki = muslimi

   Tuntomerkit viittaavat vahvasti kuumaveriseen lukutaidottomaan afrikkalaiseen musulmaaniin, mutta olosuhteet huomioon ottaen veikkaan Mankemangia.

   Poista
  6. No, Mankemangi nostaa paidan reunaa ja katsoo. Jos kutiaa, niin meni se. Jos on paukama, meni pahasti.

   Poista
  7. Eikös se jotenkin näin mennyt kun...

   pappi tuli kouluun pitämään uskonnontuntia. Sen aluksi hän ensin halusi saada kontaktin kuulijoihinsa ja kertoi että "Minä tänne koululle tullessani kävin puiston halki ja näin siellä veikeän, ruskean ja pörröhäntäisen olion. Kukakohan teistä arvaa mikä se oli"? Pikku-Kalle viittasi ja vastasi. "Tuntomerkit sopivat kyllä oravaan mutta ottaen huomioon olosuhteet, veikkaan että Jeesus."

   Poista
 16. Koskelan kolmikosta en tiedä mitään, mutta kun on sinun esimerkkisi, oletan, että ovat lukutaidottomia persuja, ilman muuta isisläisiä pahempia.

  Lapsista olen huolissani. Kulttuurien yhteentörmäys ei ole niin vain avustajatätien hoidettavissa. Sannan 13-vuotias tytär, uusimpien tietojen mukaan leski, on sanonut itsekin, ettei mene kouluun.

  VastaaPoista
 17. Sanonpa vielä, että tämä Sanna on pöyristyttävä äiti: antanut naittaa pikkuisen tyttölapsensa Isis-taistelijalle. Häneltä pitäisi välittömästi ottaa huoltajuus pois. Otetaanhan Suomessa lapsia huostaan vähemmistäkin kaltoinkohteluista kuin terroristille naittamisesta ja terrorismin pariin viemisestä. Suomi taitaa olla ainoa maa, joka ei pidätä näitä naisterroristeja.

  VastaaPoista
 18. Isisprostituuteilta tukka pois ja kansan arvosteltaviksi, kuten natsihuorat sodanjälkeisessä Ranskassa. Rikoksia löytyy ihan varmasti, jos viranomaisilla on halua oikeasti tutkia. Yksi naitti 13-vuotiaan tyttärensä, eikö siitäkin häkki pitäisi heilahtaa moneen suuntaan.

  Murhaajaprostituutit ja äpärälapsensa eivät kuulu Suomeen, ikuinen halveksunta heille. Pahan pahoja ihmi....jotain.

  VastaaPoista
 19. Naisethan ovat Suomen kansalaisia, mitä on nyt kovasti korostettu. Eikö heitä tällöin tosiaan koske Suomen laki, joka kieltää lapseen kajoamisen? Ei kai äidin lupa tai jopa käsky alaikäisen hyväksikäyttöön kävele lain yli? Ja kaipa naisten puhe vääräuskoisten tappamisesta täyttää vihapuheen ja herjauksen kriteerit?

  VastaaPoista
 20. Sanonpa tästä asiasta vielä yhden näkökulman. Nimittäin blogit pursuavat nyt hyvien ihmisten suvaitsevaisia kirjoituksia, jossa tämä al-Hol-asian arvostelu nimetään lapsivihaksi ja yleiseksi ihmisvihaksi

  Tällainen vauhtisokeus hämmästyttää älyllisellä epärehellisyydellään. Sylki roiskuu, kun naisten epäilijöitä tuomitaan ja omaa laupeutta nostetaan.

  VastaaPoista
 21. Hyvät ihmiset saavat voimansa omasta erinomaisuudestaan.

  Fasisimin osaavat oikin tuomita, mutteivat usko kommunismin yltäneen Adolfin saavutuksiin moninkertaisesti, tai tämän isisin olleen suhteessa ehkä kaikkein pahinta maapalloa kohdannutta ihmisvihaa.

  Poliisi tekee, kuten herrat määräävät, lopputulema on, ettei "mitään rikoksia voitu näyttää toteen". - Oikeusistuimet toteavat tähän, et "just ni, ei ni!"

  VastaaPoista
 22. On tää hirveetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään anonyymi, poliisi kuitenkin kyynelkaastutti ne Elonkerjuun, vai minkä Elokipinän, hullut narkkarihipit.

   Poista
  2. Ja, Nimetön, kyllä tämä vielä riemuksi muuttuu, kun nämä naiset löytyvät keväällä X-puolueen vaaliehdokaslistoilta. Ja kuvat, joissa Halonen kaulailee kovia kokeneita äitejä.

   Poista
  3. Tarkoitin että onneksi ei vielä hirveitä ole tapahtunut mutta toivottavasti toiveenne toteutuu.

   Poista
  4. Siis mikä toive?

   Eiköhän jokainen toivo näille onnettomille lapsukaisille pelkästään turvallista ja hyvää elämää vapaassa yhteiskunnassa.

   Poista
  5. Ei Iinekselässä mitään toivota, täällä tiedetään!

   Poista
  6. Niin tiedetään Suvaitsevalassakin. Nyt tiedetään, että al-Holin naisten arvostelijat ovat ihmisvihaajia, hirviöitä.

   Poista
  7. Tämä on ns. vanhanaikainen. Koetetaan tukkia toisinajattelijoiden suut leimaamalla toisinajattelijat joksikin kauheaksi. Ellei kyseessä ole lukutaidoton persu, niin sitten lastenvihaaja.

   Näin kun leimaa lätkäistään, ei tarvitse syventää keskustelua koskemaan itse asiaa ja sen ongelmkohtia. Pääsee helpolla kun leimakone käy.

   Poista
 23. Hesarissa ällistellään miten Suomi ei päästä maahan piilaakson upporikasta gurua, nainen vielä ja naimisissa suomalaisen it-gurun kanssa!

  90 päivän oloaika umpeutui ja takaisin ei pääse, sillä vakityöpaikka puuttuu, vaikka muuten rahaa kuin roskaa ja mies Suomessa!

  Annan nyt ihan joulumielessä tälle amerikkalaisneitoselle ilmaisen neuvon:

  Ilmoittaudu turvapaikanhakijaksi!

  Pääset heti maahan, ylläpito taataan ja pois ei tarvitse lähteä ikinä, vaikket turvapaikkaa tietenkään saakaan. Lomalla entisessä kotimaassasi voit käydä milloin huvittaa, veronmaksajien piikkiin.

  PS. Toinen vaihtoehto olisi väittää olevansa isis-morsian - tai peräti Mankun morsian!  VastaaPoista
 24. Mielenkiintoinen on kokoomuksen Heikki Vestmanin tviitti:"Suomalaiset ehtivät jo hetken luulla, että Isis-naiset kävelevät huomenna Suomen kaduilla. STM:n virkamies osasi kuitenkin onneksi kertoa, että he ovatkin sosiaalitoimistossa katsomassa jihadistin palveluvalikoimaa ja etuuksia kuntoon."

  Kukapa tuon osuvammin sanoisi.

  Ja kyllä, naisten arvostelu kovinkaan sanoin ei ole ihmisvihaa, sillä tämäkin Vestman tuomitsee taannoisen orpojen lasten jahtaamisen ja on sitä mieltä, että lapsia on autettava. "Mutta miksi yhteiskunta haluaa Isis-aikuisten maahan tuomisen jälkeen korostaa heille tarjottavia palveluja?"

  Juuri näin. On käsittämätöntä, että ihminen vie pienet lapsensa isisläisen rikollisuuden piiriin. Pyhä jysäys, sehä on rikos, joka pitää heti asettaa syytteenalaiseksi. Naikkosten pitää kantaa vastuu lastensa uhraamisesta. Häpeä suomalainen demokratia, jos et tähän tartu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://oikeus.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/11/terrorismitarkoituksessamatkustaminenrangaistavaajoulukuunalustalahtien.html

   Poista
  2. ”Rangaistus tuomitaan Suomen kansalaiselle tai Suomessa pysyvästi asuvalle taikka Suomen alueelta matkustavalle henkilölle, joka matkustaa sellaiseen valtioon, jonka kansalainen hän ei ole tai jossa hän ei pysyvästi asu, tehdäkseen siellä terrorismirikoksen.”

   Eihän näitä naisia kukaan ole syyttänyt terrorismista.

   Heidän rikoksensa on lasten elämän murtaminen, murhaaminen, heidän ihmisyytensä ja ihmisoikeutensa riisto, lasten kuljetus terroristien henkisesti tapettaviksi ja manipuloitaviksi. Tuomitsemispykälät löytyvät lastensuojelu- ja ihmisoikeuslaista kunhan lapset nyt ensin saataisiin turvaan pois naisilta.

   Poista
  3. Syytteet nostetaan tutkinan jälkeen. Varmaan teet itse rikosilmoituksen, kun tiedät asioista?

   Poista
  4. Tiedät sinäkin, muttet välitä lapsista, kun suvaitseminen on sinulle tärkeämpää.

   Lapset tulee saada turvaan. Naiset eivät ole heidän turvansa.

   Poista
  5. Aika ankaria naiset ovatkin! Niin nuoret kuin vanhat.

   Poista
  6. Minusta pahuuden ja lasten hyväksikäytön suvaitseminen on ankaraa.

   Poista
  7. Minun näytölläni näkyy neliöitä. Oletan kuitenkin, että siinä on jokin leima?

   Poista
  8. Kaksi emojia: Noita ja luuta.

   Poista
  9. Tässä sulle joululahjaksi vähän väriä leimasimeen.

   Poista
  10. Mankku puolustaa islamilaista terrorismia, isis-morsiamia ja lasten hyväksikäyttöä niin pontevasti, että tulee mieleen se Meksikon pikajunan vanha piika muuan kas.

   Poista
  11. Mankku saa anteeksi. Hän on henkisesti Täti.

   Poista
  12. Minun on vaikea nähdä suomalaista virkamiestyötä islamilaisena terrorismina jne.

   Poista
  13. No olipas outo kytky.

   Kyllä tämäkin ”suomalainen virkamiestyö” muuten on sieltä ulkoministeriöstä lähtöisin, tietenkin. Nyt on vain saatu vastuupaikalle joku uusi kiltti setä. Eihän tätä virkamies-ministeripuolta kukaan pidä terrorismina. Työtään tekevät kykyjensä äärirajoilla, niin kuin me muutkin.

   Poista
  14. Varmaan joku sitten tekee vielä rikosilmoituksen.

   Poista
  15. Teikäläisillä on ollut tapana tehdä lastensuojeluilmoituksiakin. Ja mikäs siinä, jos on oikein huolissaan.

   Poista
  16. Mitä sinä hourit? En ole koskaan tehnyt lastensuojeluilmoitusta.

   Ja pane nyt se leimasin pois kädestäsi. Ei ole mitään salaliittoa, en kuulu mihinkään meikäläisiin enkä teikäläisiin. Teet itsesi vähän tyhmäksi leimakirveinesi.

   Poista
  17. Olen vain pettynyt, että niin harva huomaa, missä kohdin näiden Isis-naisten rikos tapahtui: lasten elämän tuhoamisessa.

   Kukaan ei oikeasti välitä näistä lapsista, kukaan ei katso heihin, oikeasti.

   Poista
  18. Eikö lapsia voi enää auttaa?

   Poista
  19. Ei ennen kuin heidät saadaan turvaan äideiltään.

   Poista
  20. 13-vuotiaan lapsen naittaminen voi mahtua ihmiskaupan tunnusmerkistöön, joten tutkittavaa riittää, jos se Suomessa sallitaan.

   Siteeraan tähän alle Tuomas Hirvelää, joka kirjoittaa HS:ssa näin:"Äidit ovat pitäneet lapsia ihmiskilpinä pelastaakseen itsensä vankileiriltä. Aidosti lapsiaan rakastavat äidit olisivat laittaneet lasten edut etusijalle ja luovuttaneet heidät turvaan.

   Suomen linja poikkeaa Ruotsin, Ranskan, Belgian, Hollannin ja useamman muun EU -maan linjasta. Esimerkiksi Ruotsi palauttaa vain lapsia ja ajaa äitien oikeuskäsittelyä Syyriassa. Suomeen tuotuna äidit ovat käytännössä syytesuojassa."

   Siteeraus siksi, että tuossa on kiteytettynä oleellinen.

   Poista
 25. Tulipa mieleen, miten me suhtautuisimme siihen, jos loistava ja ainut oikea elämänfilosofiamme/ demokratiamme, olisi nurkkaan ajettu suuren erilaisen elämänkatsomuksen omaavien enemmistön noustua enemmistöksi ja maailmanvaltiaiksi.
  Eikö meissäkin nousisi esiin ilmestyskirjan petojen ominaisuuksia? Eikö meistäkin kehkeytyisi julmia tappajia taistelussa uskomiemme arvojen puolesta, varsinkin kun ystäviämme, perheenjäseniämme sekä johtajiamme napsittaisiin hengiltä kuin elukoita ympäriltämme?
  On mielenkiintoista miten ihanan moninaamaista voi meidän erinomaisen maailmankatsomuksen omaavien, tasa-arvoa, itsemääräämisoikeutta - kiistämätöntä jokaisen ihmisen ihmisarvoa sekä ihmisoikeuksia rakastavien yli-ihmisten lähimmäisen rakkaus olla.

  Eikös näillä jihadisti-ihmisarvottomilla ole todellakaan muita ihanteita pyrkimyksissään kuin katkoa kauloja ja räjäytellä toisinajattelija-vihollisia jauhelihaksi sekä orjuuttaa naisia mitä julmimmalla tavalla?
  Nämä sadistiset julmurit taisivat jonkun artikkelin mukaan vihata erityisesti kapitalistista hapatusta ja amerikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi naiset seuraavat, kuin koirat näitä hulluja? Osaavatko julmat kaulan sivaltajat osoittaa eukoilleen helliä tunteita jopa rakkautta, täh?

   Poista
  2. Ovat homoista samaa mieltä kuin sinä että siitä heille kaunis kiitos.

   Poista
  3. Leonoora, uskon että sorto ja väkivalta luo lisää väkivaltaa ja kauheita tekoja, onhan se nähty historiassa.

   Musliminaiset ovat vuosisatojen ajan evoluoituneet orjan osaansa. Viittaan tässä kohden pylväspyhimyksiin: ihminen tottuu istumaan vaikka seipään nenässä uskonsa vuoksi. Monet naisethan ovat kasvaneet kiinni silpomisiinkin, ja teettävät niitä edelleen lapsilleen.

   Minua surettaa se, että me länsimaissa suvaitsemme nämä julmuudet monikultturismin palvonnan nimissä.

   Minä kyllä poimisin vain rusinat islam-pullasta. En osta koko muslimiuden pakettia enkä kuuntele puhetta rauhan uskonnosta enkä osta sitä nöyryyttä Allahin edessä, joka katkoo kauloja ja kivittää ihmisiä ja nostaa itsensä muiden uskontojen yläpuolelle. Mitä jää jäljelle, sille sanon, tervetuloa Suomeen, erilainen uskonto ja yhteiskuntamalli.

   Poista
  4. Mikä tahansa uskonto on järjestelmä mistä voi ammentaa mitä tahansa mihin tahansa tarkoitukseen. Jos etsii väkivallan ulottuvuutta, kaikissa uskonnoissa on potentiaali siihen.

   Poista
  5. Niin on, sillä jokaisella uskonnolla ja uskonsuunnalla on fundamentalistinsa.

   On kuitenkin niin, että osa uskonnoista on pystynyt karistamaan hirveimmät tekonsa pois ja on pystynyt muuttumaan aikojen kuluessa yleisiä ihmisoikeuksia kunnioittavaksi uskonsysteemiksi.

   On jäänyt oikeastaan vain yksi suuri vanha uskonto, joka ei ole muuttunut vuosisatojenkaan kuluessa, vaan on säilynyt keskiaikaisen ahdasmielisessä kuosissaan näihin päiviin asti polkemalla esimerkiksi naisen ihmisoikeuksia järkyttävällä tavalla.

   Kyllä me kaikki tiedämme, mikä uskonto se on, vaikka täällä Suomessa emme saakaan sanoa sitä ääneen, emme edes kuiskaamalla ettei kukaan pöyristy ja suutu. Sanotaan vain, että se on se uskonto, josta on tavallaan tullut jopa yhteiskuntajärjestelmä, joka säätelee vähän kaikkea menoa siinä maailmassa.

   Poista
  6. Voi, voi, kun ei mitään saa sanoa! Voi tyhmyys paljastua.

   Poista
  7. Älä sure, Mankemangi, ei sitä kukaan huomaa..

   Poista
 26. Onhan se riemullista, että meillä länsimaisilla "jalorotuisilla" on aina milloin missäkin päin maailmakolkkia osoittaa sormella syntipukkeja ja pahan akseleita.

  En tietenkään hyväksy terrorismia tai äärimmäistä vihan sytyttämää väkivaltaa missään muodossa ketään kohtaan, mutta mielenkiintoista on sekin, että usein unohdetaan mistä kaikesta voivat ääriliikkeet saada alkunsa. Arabi-kevään ja kuohunta Pohjois-Afrikassa on ilmeisesti haudattu ja unohdettu historiaan.

  Nimetön, minä uskon ihmisen evoluutioon ja siinä hissun kissun tarkoituksenmukaiseksi kehittyneeseen biologiaan ja fysiologiaan. Eläinrotuja on ihmisen toimesta "jalostettu" ja niin tehtäneen myös uuden ihmisrodun kehittämiseksi niin henkisesti kuin fyysisesti.
  Onhan se mageeta ihmisten yrittää
  ottaa evoluutio omiin hyppysiinsä. Mutaatioita sattuu luontoäidinkin hommissa, miksi ei myös ihmisen ryhtyessä leikkimään Jumalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabikevääseen on tietenkin syytä aika ajoin palata.

   Se ei kuitenkaan riitä selittämään muslimien keskiaikaan kivettyneen uskonnon lipumista kokonaiseksi yhteiskuntajärjestelmäksi. Tämä on se kohta asiassa, johon itse kohdistan kritiikkini. En ihmisten erilaisuuteen enkä ihonväriin, tietenkään. Ihminen on lopulta hyvin samanlainen nahkansa alla.

   Vaan se, että huolimatta internetinkin avaamasta näköalasta kaikkeen maailmaan ja kulttuureihin, muslimius ei suostu muuttumaan ihmisoikeuksiltaan lähellekään sitä, mikä on eettistä ja kaikille hyvää ja kaikkia arvostavaa.

   Poista
  2. Arabikeväässä olennaista oli, että se kaatoi monia julmia itsevaltiaita ja myös vähemmän julmia. Näiden itsevaltiaiden kaataminen johti kaaokseen, maat tarvitsivat lujaa kättä kurissa pitoon. Afrikkalaisille ei olisi tullut mieleenkään vaeltaa Muammar Gaddafin Libyan läpi Eurooppaan. Ja jos kumminkin tuli, henki lähti aavikon tuulessa.

   Amerikkalaiset kaatoivat jo aiemmin Irakin Saddamin. Suomessa asuu tänä päivänä hyviä irakilaisia, jotka maassaan menestyivät, olivat usein kauppiaita ja muuta melko varakasta porukkaa. Saddamin kaato pakotti sunnit pakenemaan, tiesivät shiojen vainoissa muuten kuolevansa.

   Shiat ja saudi-arabialaiset wahhabit ovat maanpäällinen pahuus, helvetti maan päällä.

   Poista
  3. Marokko on maailman terrorismin keskuksia. Edesvastuutonta on maata tukea vaikkapa siellä lomailemalla. Marokko tulisi ottaa holhoukseen, ei kykene omin voimin etenemään.

   Poista
  4. Isis oli arabikevään lapsi. Tulos siitä, että holhooja puuttuu.

   Jos isishuora on tyrkillä, lyö sitä kovaa nyrkillä.

   Poista
  5. Marokkolaisherroista en muuten mielipidettäni kerro. Suorastaan vastenmielistä olisi kuulla heitä mutakuonoiksi ali-ihmisiksi tai paviaani-idiooteiksi väitettävän.

   Poista
  6. Myöskään paska, haiseva ihmiskörnä, ei tule nimityksenä tietenkään kyseeseen.

   Poista
  7. Marokkolainen Mohammed El Fatimi ei toki ole ollut terroristi, nimimerkin Eno suloinen ihmisystävä piti huolta lastemme seksuaalitarpeista. Eno pitää toki saada asianmukaiseen hoitoon, että asiansa järjestyvät parhaan mukaan ja pystyy jatkossa elämään tasapainoista elämää. Viha pois, Enosta pitää löytää ja päälle saattaa hänen sisäinen hyvyytensä ja työstää oma kaunis itsensä.

   Poista
  8. Ketään ei juttuni kiinnosta. Laitan siis linkin Jussi Björlingin Helgan yöhön. Vietän joulua nyt, koska torstaista alkaen olen töissä 45 tuntia. Äitini ilmoitti juuri, että luulosairautensa vuoksi ei voi tehdä jouluruokia. Toivottavasti McDonaldsit ovat auki.

   Poista
  9. No mutta tämä kiinnostaa! Äidin luulosairaus. Minäkin kävin eilen koronatestissä, kun pukkaa päälle kurkkukipua ja flunssaa. Kävin torstaina influenssarokotuksella ja sen jälkeen sain tämän flunssan, onneksi kuumeettoman. Tänään tuli tekstari: negatiivinen, EI koronaa. No hyvä, lapsi saa huomenna tulla kotiin jouluksi.

   Mutta Riku, äitisi tietää, mitä tekee. Et saa mennä hänen luokseen, jos et ole sitä ennen ollut karanteenissa kymmentä päivää.

   Poista
  10. No juu, niin se kai menee. Kävin toki viime viikonloppuna. Minulla oli maski, mutsi sanoi, että avaas sitä, että kuulen, mitä sanot.

   Poista
  11. No mutta silti. Äitiä pitää suojella, vaikka se potkisi vähän vastaan.

   Enosta muuten on juttu tuolla:

   http://inez54321.blogspot.com/2019/08/muuan-espoolaismies-ja-herrasmies.html

   Poista
  12. Minä näistä aina tarkistan, mitä on tullut hölötettyä. Ihan parasta on tullut sanottua, mm.: "mm. Marokko on ihanan romanttinen maa, kauneuden kukkanen, ihanuuksien ihanuus, paikka vailla vertaa. Marokkolaiset ovat ihmisistä parhaita, enkelin kaltaisia upeuksia."

   Ota sinäkin oma kotimarokkolainen!

   Poista
  13. Jos ne ovat Enon näköisiä, en kyllä ota. Miten lapset eivät juosseet säikähtäneinä pois? On se mies niin ruma, että koirakin pelkää.

   Poista
  14. Persut heittäytyvät älykkääseen dialoogiin. Hihhi.

   Poista
  15. Älä muuta viserrä, Nimetön. Ollaan varmaan lukutaidottomiakin. Ja pelätään nyt kauheasti, että kurkunleikkaajat iskevät..

   Tervetuloa muuten ottamaan osaa dialogiin. Olisi tosi kiva saada tänne joku älykäs keskustelija. Voisit kertoa, miten asiat oikein ovat.

   Poista
 27. Iines, tuo valokuvasi on huikea! Se säteilee taianomaista valoa.
  Loistava otos!

  VastaaPoista
 28. Kiitos valokuvakehuista. Tykkään itsekin siitä. Oikeasti se on kuvattu joella, ja nuo tähdet ovat vain veden välkkeitä, auringon kimalluksia. Koko asetelma on kuvattu vastavaloon keskellä kirkasta päivää. Ettäs tämänkin tiedätte. Kuvat eivät aina ole totta, kuvaaja luo ne kuin maalaisi taulun.

  Näin pääsemmekin lempiteemaani: hyvä valokuva ei jäljennä, ei ole kopio, vaan luo uutta.

  VastaaPoista
 29. Eipä uskoisi että keskellä päivää nuo Tuonelan joutsenet on kuvattu, koska näkeehän siinä - voi hyvänen aika sentäs! - että ilta merelle tullut on jo, ja tähdet syttyneet…?

  Häkellyttävän kiehtova fotograaf!

  VastaaPoista
 30. Tällä kerralla Ville Rannan pilapiirros osuu ytimeen, suoraan nauruhermoon.

  https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/b0cbf08c-e30a-49a6-a15f-46634e00acd1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiran Don Juan pissas housuun ❤️

   Poista
  2. Ja vastuuhenkilö olikin pääministeri, ei "ulkoministeriön erityisedustajavirkamies".

   Ranta on kehittynyt. Hän on pilkannut kivasti jo vihreitäkin. Nyt sai takkiinsa Marin - Jussin mielipidehän oli julkisesti tiedossa, joten se ei ollut momentum.

   Poista
  3. Sitä paitsi parasta kuvan antia olivat ne hupaisiksi pelleiksi piirretyt hahmot, joista näkyi vain pöljämystyneet silmät, kuten naisille sopii.

   Poista
  4. Käsityksesi Rannasta on Iines väärä. Hän piirsi lehteen naamioidun muhammedin, Allahin homorakkaan.

   Rannan ongelma ei ole asennoituminen mihinkään suuntaan, vaan täydellinen huumorintajuttomuus.

   Poista
  5. Maininta homorakkaasta oli omani ja historian, ei Ville Rannan.

   Poista
  6. No, olihan siinä Jussille piirretty huulen kaarta ja pissismäistä liikehdintää, mikä ei kyllä mistään vinkkelistä istu kohteelleen. Jäyhempää ihmistä saa hakea, mikä on myös etu poliitikolle. Liukkaita tyyppejä on nähty liikaakin.

   Mutta siis toisaalla käydään keskusteluja siitä, kuka al-Hol-operaatiota lopulta johtaa tai antaa siihen luvan.. Tämä pääministerin tuominen lahjan antajaksi viittaa piirroksessa siihen suuntaan. Pääministerihän viimeisen vastuun kantaa ministeriöidensä toimista. Vastuuhan on vain nimellisesti nyt sysätty ”ulkoministeriön erityisedustajalle”.

   Poista
  7. Voitaisko vaihtaa Marin Sauliin? Jollain trumpkeinolla?

   Poista
  8. Tannerin suku on erikoistunut näihin syyllisyyksiin.

   Väinö oli syyllinen punikkien häviöön, Tarton häpeärauhaan, valkokaartien pokkurointiin, raakaan hyökkäyssotaan rauhaarakastavaa Neuvostoliittoa vastaan, liittoutumiseen natsien kanssa, neulanpistopolitiikkaan YYA-sopimusta vastaan, SDP:n hajottamiseen sekä taistolaisten vitutukseen, kuten muistatte.

   Onkohan tämä ulkoministeriön erikoisavustaja - tuttavallisemmin "ulkeri" - samaa sukua?


   Poista
  9. Jätetään trumpkeinot suosiolla vihreille, hehän niillä juuri keikuttivat koko hallituksen uskottavuutta, mutta taisivat lähinnä munata oman maineensa.

   Tämän ulkoministeriön erityisavustajan kehiinvetoa nauravat naurismaan aidatkin. Mutta kun trumpismit on otettu keinovalikoimaan, niin vaikea niistä on jatkossakaan päästää irti. Seuraavassa gallup-kyselyssä ehkä vihreät putoavat pohjalukemiin.

   Poista
  10. Juuri katselin uusintana ykköseltä, miten Niinistö jutteli sotaveteraanien kanssa itsenäisyyspäivänä. Tuli mieleen, että jos meillä olisi presidenttinä joku nuori naisministereistämme, niin itsenäisyyspäivänä tuskin haastateltaisiin vielä elossa olevia veteraaneja.

   Poista
  11. Luuletko että kuolleita? Uskosi on kova.

   Poista
  12. Väinö Tanner ja Mauno Koivisto ovat minun historiantajuni sankareita.

   Poista
  13. On hyvä, että vielä löytyy historiantajua. Meillä kasvaa pelottava sukupolvi, jolla on vajetta tai jopa puutetta tässä kyvyssä. Liekö syynä koulujen historiantuntien väheneminen ja minäminätässäjanyt-ilmiöiden ylilyönti.

   Tämä polvi ahdistuu mm. Shakespearesta eikä pysty näkemään taidetta esittävänä ilmaisuna, tulkintana, vaan vaatii historian muuttamista. Tällainen kapeutuminen tuottaa ahdasmielisyyttä, josta kuullaan jo kaikuja mm. teatterikoulussa. Ja elokuvamaailmassa, oikeastaan laajemminkin yhteiskunnassa.

   Poista
 31. Kyllä, mikis, päiväkuva.

  Kunpa pian taas pääsisi kuvaamaan. Nyt ei ehdi, kun pimeä tulee keskellä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkekään en epäillyt etteikö näin olisi kuten sanot. Minua vaan huvitti miten helppo ihmissilmää - tai siis aivoja - on huijata; ihminen näkee mitä luulee näkevänsä. Ps. Hyönteiskuvasi ovat aivan ihania.

   Poista
  2. Huijaan itseänikin ja menen tuon vastavalokuvan iltatunnelmiin ja kuuntelen tähtiä meren yllä.

   Siis oikeasti itsekin ensin luulin, että jaahas, kamera on tallentanut taivaan tähdetkin tuohon, vaikkei niitä päivänvalossa näe - ovathan ne silti siellä.

   Vaan sitten myönsin, että no juu, ne ovat jäätyvän veden välkettä ja tuo tumma metsänraja on varjopaikka joessa.

   Tulis kesä ja hyönteiset!

   Poista
 32. Minulle kävi huonosti. Ajattelin vaihtaa profiilikuvan. Neljävuotias lapsi oli piirtänyt suurehkon kokovartalokuvan ihmisestä, joka ruokki häntä. Se löytyi paperikasasta jossa oli muitakin muistoja. Piiros on isokokoinen ja ilme sen kasvoilla niin aurinkoinen, että nauratti. Laitoin se bloggeriin. Siellä sanottiin, että kuvaa ei voi julkaista, se on seksuaalinen. Pöllähdyin. Voiko lapsi tehdä seksikuvia?

  Laitoin kuvan siitä huolimatta. Tulos oli niin kuin näette julkaistuna vaimea. Oikeastaan minulle sopiva, ohut, huonosti erottuva ja melkein näkymätön. "Taideteoksen" kasvoilla oli niin autuaallisen ihana ilme, että siihen suuresti tykästyin. Mutta tuossa kuvassa se ei näy ollenkaan. Voi, voi, voi. Mikä rikos tuli tehtyä. Sitä tässä nyt ihmettelen.

  (Pahinta, kun halusin muuttaa taas kuvaa, en saa tätä entistä pois. En millään konstia. Kai se on siihen loppuiäksi jumitettu. Rangaistus omavaltaisuudesta. Onkohan kaikki selaimet yhtä ankaria. Huomaatteko muuten, että kuvassa minulla on kolme jalkaa. Herttaista miten toimeliaisuuteni on lapsen silmin nähtynä ollut puhutteleva. Mutta se ei auta. Jos olisin pannut näytille vähemmän seksuaalisen kuvan, se irtoaisi tuosta sivusta ja joka paikasta ihan helposti. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, ja taas unohtui sulkumerkeistä toinen pois. Laitan sen tähän. :)

   Poista
  2. Olen huomannut uuden kuvasi, Liisu. Minusta se on hauska, anna olla vaan. Voin kyllä kuvitella, että jokin ohjelmoitu systeemi tulkitsee piirroksen seksuaaliseksi tuon keskellä olevan pallukan vuoksi, vaikka en itse näe kuvaa seksin kautta ollenkaan. Tuossa huomaa myös sen, miten väärin tietokone lopulta voi lukea ihmistä!

   Poista
  3. Ai, hurja, minä luulin sitä pallukkaa isoksi napiksi tai koristeeksi. Mutta se viiva, joka näkyy pienenä jalkojen välissä, sen tulkitsin kolmanneksi jalaksi. Kumma muuten, kun katselee lasten piirustuksia, niissä kaikissa on pelkät viivat käsinä ja jalkoina määrättyyn ikään asti. Ihan pienenä ne tekevät pääjalkaisia, joissa kädet ja jalat sinkoilevat suoraan päästä.

   Lapset on kivoja. Ainakin pieninä. Täällä. tämän kertaisessa Iineksen blogissa on kerrottu lapsista ainakin kaksi hauskaa juttua, jotka nauratti, mustalaismiehestä ja uskonnon opesta. Molemmissa jutuissa oli lapsi kohteena. Kohteena tai tekijänä. Lapset piirtää mielellään. Kaikki lapset. Se on niille tärkeää. Piirtämällä he luonnostavat maailmaa ja ilmaisevat itseään.

   Poista
  4. Toisaalta se pallukka näyttää myös sydämeltä. Jospa lapsi on piirtänyt sen ihmiselleen? Tietokone sitten vain tulkitsee yliseksuaalisesti, koska sen systeemi on ilmeisesti valjastettu valvomaan siveyttämme.

   Poista
 33. Kiitos ja anteeksi sinulle, joka tapat marokon voiman, Enon. - Älä sittenkään tapa, koska luin Enolla olevan ihmisarvon. Markka viisykyt vähennettynä kuluilla, yht. 50 penniä maksettavaa. Eno saa vankilassa pyllyyn, ovat siellä sen verran sairaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tänään taas uutisten jälkeen jäin pohtimaan. Onko se joidenkin äijien suhtautuminen lapsiin sairaus, vai mistä se johtuu? Käsittämätöntä. Ja jos se on sairaus, vankilaan vaan? Niinkö? Niin. Onhan ihmisten vastattava teoistaan oli missä tilassa tahansa. Jos vaikka olisi ihan humalassa ja tekee jotain rikollista, ei sitä anneta anteeksi.

   Kyllä ihminen on outo olio. Siitä ei pääse mihinkään. Vaikka ajattelisi itseään. Ja minä liikaa ajattelenkin. On kuin minulla olisi aivoissa kaksi neuvojaa. Toinen sanoo: menepä nyt lenkille, kun ilmakin ulkona näyttää niin mukavalta. Mutta toinen sanoo heti: ei sinun kannata mennä, aika on kallista ja työt ei valmistu.
   Kumpaa kuuntelin. Ihan piruuttaan lähdin lenkille ulos raittiiseen ilmaan. Hommat odotteli ihan kiltisti.

   Poista
  2. Pedofiliaa minäkin olen pohtinut, ja miettinyt, asettuuko se samalle janalle kuin homoseksuaalisuus. Yhteistähän näille molemmille on seksuaalinen kiinnostus normaalista poikkeavaan kohteeseen.

   On toisaalta outoa nimetä pedofilia sairaudeksi, kun homoseksuaalisuuttakaan ei nimetä. Se tietysti vaikuttaa ihmisten suhtautumiseen, että pedofilia kohdistuu suojattomiin lapsiin ja on täten tietysti rikollista. Mutta, jos ollaan loogisia, onko sekin kuitenkin vain poikkeavaa seksuaalisuutta, ei sairautta? Huolimatta siitä, että se on tragedia myös kantajalleen?

   Poista
  3. Seksuaalisuus, myös se normaalina pidetty heteroseksi, on kukkuroillaan erilaisia perverssioita. Puhun vain ja ainoastaan aikuisten ihmisten keskinäisestä ja molemminpuolin vapaaehtoisesta seksistä. Mitään normaalia seksiä ei ole olemassa, se opitaan vain intiimissä kanssakäymisessä toisen ihmisen kanssa. Ja niin, jokaiikalla on näissä asioissa omat mieltymyksensä. Eikö?

   Kahden aikuisen ihmisen seksuaalista suhdetta ei voi rinnastaa rikoslain hyväksikäyttösuhteeseen (pedofilia, raiskaus tai muu seksuaaliväkivallan muoto). Ne eivät ole poikkeavaa seksuaalisuutta vaan rikoksia. Koeta nyt edes tämän verran käsittää, että mikä ero on rikoksella ja erilaisuudella.

   Poista
  4. Rikoslakihan on ihmisen säätämä, ei jumalan. Laki on kuin se kirjoitetaan. Oli aika, jolloin meillä kirjoitettiin homoseksuaalisuuskin rikokseksi.

   Ei laki siis lopultakaan kävele minkään yli, se on muodollinen auktoriteetti, ja ihmisen turvaksi laadittu.

   Mutta ikuinen moraalipohdinta liittyykin siihen perimmäiseen kysymykseen, onko oikeus kuitenkin myös sokea.

   Poista
  5. Rikoslaista homoseksuaalisuus poistui 50 vuotta sitten (1971), sairausluokituksista 40 vuotta sitten (1981). Se ei ole sairaus, eikä rikos. Ei, vaikka Suomessa yhä on ihmisiä, jotka niin luulevat ja haluaisivat, että voisivat pitää heteroseksiä normaalimpana seksinä, vaikka seksi on vain seksiä.

   Aikuisten kesken saa ihminen puuhata sängyssä mitä haluaa, kunhan kummatkin ovat antaneet siihen suostumuksensa (tältä osin lakeja ilmeisesti rukataan vähän täsmällisemmiksi, Suostumus-aloitteen mukaisesti).   Poista
 34. Juu, saa tappaa. Moottorisahalla, kirveellä, puukolla tai pyssyllä. Vaikka hiekkapaperilla.

  VastaaPoista