23.12.2020

Hyvää Joulua, yksinäiset ja yhdistykset

 (Valokuva Iines, Lumikiteitä 2019, klikkaa kuva suureksi, niin teksti näkyy vaivatta)

190 kommenttia:

 1. Tähänkö me taas tultiin, enää puoli vuotta juhannukseen.

  Vanha äitini ilmoitti ettei joulua jaksa rakentaa, se on peruttu. Toivottavasti Stadin keskustan nakkarit on auki, niin saan syödäkseni. Sinnemäen taistolaiskomukka ei kaiketi vielä ole ehtinyt niitä lopettaa.

  VastaaPoista
 2. Ja minulta yksinasujalta, monen naisen nähneeltä, oikein hyvää joulua kaikille.

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua, Riku! Taas ollaan tässä, kaamosajan suuressa juhlassa ja nokka on kohti kesää.

  Kunpa tuleva vuosi olisi kaikille parempi! Korona-aika on meidän sota-aikamme, kun muuten emme katastrofeista mitään tiedä, hyvinvoinnin lapset. Odotan rokotusta kuin uutta kuuta, sillä niin tunnollisesti olen eristänyt itseäni kaikista ja kaikesta - ja niin ovat ystävänikin. Nostan hattua meille, olemme fiksuja, kun välitämme muistakin kuin itsestämme. Hyvä me!

  VastaaPoista
 4. RIKU ja IINES

  Terve teille ja Hyvää joulua, juuri sellaista kuin haluatte. Jouluja on monenlaisia.

  Tänään satoi isoja lumihiutaleita. Maa ja puut ja pensaat valkoisia. Radiosta tuli joululaulu. Oven taakse ilmestyi KAKKU! Meidän joulu taisi mennä jo. Äkkiä se vilahti. Ei hätää. Kaikki hyvin. Melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken lisäksi. Pyöräytin äsken uuden bloggauksen blogiini. Harvoin niitä nykyään näkyy tulevan. Aivot ovat hernerokkaa.

   Poista
  2. Hei Liisu, kävin jo lukemassa kirjoituksesi, ja siellähän piirros näkyi selkeästi. Palaan sinne myöhemmin, sillä minua kiinnostaa tuo piirroksen lapsen tapa hahmottaa ihminen kolmine jalkoineen. Ja se pallukka keskellä pientä ihmistä. Jokin syvempi ajatus lapsella siinä on, kun hän on sen siihen sijoittanut.

   Poista
  3. Tänään kuulin yhden tällä hetkellä elävän neljävuotiaan lapsen vanhemmalta, että heidän tyttärensä osaa jo lukea ja kirjoittaa. Kaupungilla kävellessään hän lukee liikkeiden nimiä ja mainoksia joita tulee vastaan. Itse muistan sen hetken kun kirjaimet muuttuivat sanoiksi. Se oli mahtava yllätys. Piti juosta ulos kertomaan se ensimmäiselle vastaantulevalle. Tuntuu, että nykyään lapset huomataan ja heille uhrataan aikuisten taholta aikaa enemmän kuin ennen.

   Poista
  4. Minä muistan, kun muinoin Aku Ankkoja lukiessani, ehkä viisivuotiaana, tajusi, mikä lukeminen ja tavujako on, miten sana muodostuu. Muistan miten hihkaisin sohvalla lepäävälle äidilleni, että hei, tässähän lukee näin: a-ku ank-ka ja mik-ki hii-ri. Oivallus syntyi ilmeisesti siihen aikaan lehdissä käytetystä tavujaosta, siis tavumerkin käytöstä, jos sana piti jakaa eri riveille. Kirjaimet olin oppinut kuunnellessani isomman siskon aapisharjoittelua. Luinkin sitten jatkossa siskolleni satuja kokonaisesta kirjasta.

   Nykyajan lapset oppivat käsittääkseni helpostikin lukemaan, koska lukutarjontaa ja ärsykkeitä on paljon. Myös netti on oiva alusta oppia lukemaan.

   Poista
  5. Lisäys vielä. Nykyään on lisäksi nähtävissä ns. suorituskeskeisyyttä vanhempien taholta. Halutaan prepata lasta taidoissa, ja niinpä lapselle tarjotaan rutkasti lukuvirikkeitä ja joskus jopa turhan innokaasti, luulen.

   Poista
  6. Patapompotipumputipum24 joulukuuta, 2020 11:00

   Liisulla rokkaa? Aivot.

   Poista
 5. Kynttilän liekkeihin tuijotusta, jouluhengen nostatusta, kauniita sanoja, toivottuja lahjoja, suumagiaks ja massu pulleaks!

  Hengellisiä hetkiä ja hyvän mielen joulutunnelmia Iineselle, Liisulle, Mankemngille, Megille, Mikikselle, Rikulle ja Tapsalle
  ja kaikille, kaikille rikassanaisista ajatustenvaihdoista männä vuonna!
  Uusi vuosi olkoon siunattu terveydellä ja toiveitten (ainakin yhden) täyttymisellä jokaiselle!
  Kiittäen, hyvän joulun toivotuksin ja virtuaalirutistuksin: Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle myös, Leonoora, hyvää joulua ja onnellista mieltä. Älköön kielesi ja mielesi hapantuko koskaan vaan toimikoot niin kuin ne nyt toimivat. Kommenttejasi on hauska lukea niiden täyteliäisyyden takia.

   Poista
  2. Leonoora, sinut ja taitosi tietäen uskon, että joulupöytäsi on mahtava. Itse vedin juuri kinkun uunista, otin rasvat talteen ja kuorrutin koko muhkeuden. Meillä on muutenkin hyvin perinteinen menyy laatikoineen ja kahvitarjotravinern. Kerran vuodessa komeasti.

   Poista
  3. Joulupöytäni oli katettu vain kahdelle, joten pääasiassa hyvin perinteisesti.
   Kinkkua, savusiikaa, laatikot, tilliperunat, rosolli,rapusalaattia, suolalohta, maksapateeta ja ystävän leipomat ohraryyni- karjalanpiirakat muine lisukkeineem ja kastikkeineen, sekä viherkasvissalaattia. Sillit ja mädit yms. jätin vielä toiseen kertaan. Jälkkäriksi sekametelisoppaa kermavaahdolla.
   Yhdessä aterioimme ensi kertaa poikani kanssa skypen välityksellä, hän Hesassa ja vanhemmat täällä. Puhelimitse siis. Hyvin onnistui yhteinen jouluateria niinkin. Hänellä ei ollut kovin perinteinen joulumeny. Eksoottinen tapaslautanen alkuun, ja pursoteperuna ruusukkeita ja imellettyä uunipossua uunivihanneksineen ja mitä kaikkea karpaloita ja lisukkeita olikaan.
   Naisystäväni kanssa kävimme hautausmaalla ennen ateriointia. Kaunista oli. Sattui sankarihaudoilla juuri lumipukuisten vartiomiesten vaihto. Mökkinaapureitkin treffasimme kyynttilöitä tuomassa omaisilleen.
   Joulusaunaan en saanut leikatun silmäni vuoksi vielä lupaa. Uuden vuoden aattona vasta.
   Nyt avasin cherry putelin juhlan kunniaksi pitää nostaa malja myös teille kaikille!
   Kirjoja sain kolme, villapaidan ja pentikin glögilusikat ym. ym.
   Pojaltani sain postissa lahjakortin kirjakauppaan ja isälleen oli lähettänyt myös lahjakortin pienkoneliikkeeseen.
   Hyvää mieltä ja iloa taas roppakaupalla.

   Poista
  4. Meikäläisen pöydässä paljolti samaa, mutta vähemmän lajeja. Tänä vuonna kaikki lajit onnistuivat hyvin, eli hyvää oli. Varsinkin kinkku oli napakymppi, tasan 80 astetta, ja perunalaatikko maistui. Salaisuus laatikoissa oli varmaan tuunaus: kermaloraus ja voinokareitten käyttö. Sosepötköstä tein.

   Tytär riemastui antamastani lahjasta. Aattona klo 19 tuli hänen puhelimeensa tekstari digitaalisesta museokortista, jolla voi käydä muistaakseni 300 museossa. Kuuluu historian alan opiskeluun tuommoinenkin perehtyminen. Tytärhän uudelleenkouluttautuu, kun ei kestänyt itähelsinkiläisen peruskoulun menoa. 70 prosenttia oppilaista oli maahanmuuttajataustaisia. Siinä koulussa opettajat vaihtuvat lennosta. Varsinkin hyvät ja pätevät opettajat.

   Poista
  5. No nyt on jo joulupäivä puoliksi menossa. Meidän joulu alkoi eilen siitä hetkestä kun panin töpselin seinään ja seitsenhaarainen kynttelikkö rehahti riemukkaaseen loistoon. Muuta jouluun viittaavaa ei tarvittu. Jussi Björlingin Heliga natt soi taustalla.

   LEONOORAN pöytäkattaus oli suuremmoinen. Siihen verrattuna meidän klo 18 ateria oli sangen vaatimaton : silakkalaatikkoa, ruisleipää, margariinia, perhekaljaa mukillinen, jälkiruuaksi päärynä. Kinkku oli ollut kaupassa loppuunmyyty. Sitä oltais kyllä syöty.

   Kohta on jo taas ruoka-aika. Ei hätää. Kello 12 syömme kaupasta ostettua lanttulaatikkoa. Se riittää meille. Murokahvia nautimme kahdenmaissa jälkiruuaksi. Kahvin kanssa on saksalaista rusinapullaa, jota Iiris toi Saksasta vähän ennen joulua. Se on kyllä liian makeaa, mutta silti se maistuu meille. Mutta vain jouluna.

   Ohhoh tätä elämätä. Tulin nyt käväisemään siellä Iineksen verkkoasunnossa, vaikka lapsena jo opetettiin, että joulupäivänä ei saa mennä kylään, mutta Tapanin päivänä saa jo mennä.

   Nauttikaa joulusta, se on parhaillaan menossa!

   Terveisin Liisu

   Poista
  6. Näin opetettiin. Vaikka kyllä me Mallun kanssa vierailimme toistemme kodeissa jo joulupäivänä tarkastamassa toistemme joululahjat. Muistan vieläkin, miten Mallu sanoi eräänä jouluna, että "tänä jouluna ei ollut yhtään joulutunnelmaa". Minä myöntelin auliisti, että juu ei ollutkaan, vaikka oikeasti minusta oli kovasti tunnelmat katossa.

   Sisko istui jouluaattona kirkon penkissä vieressäni ja lauloi innokkaasti "Tulemme Jeesus pienoises, nyt Bee-eetlehemiin seimelles". Olen koettanut metsästää tätä mieltäni liikuttavaa jouluvirttä kovasti Youtubestakin kuullakseni sen, mutta en ole mistään löytänyt. Sitä ei saa kuulla mistään lähteestä. Siihen kiteytyy minulla lapsuuden joulutunnelmat, vaikkei meillä mitään uskovia oltu. Minä olin harras lapsi.

   Poista
  7. Iines, kokeilepa tästä osoitteesta. Sen pitäisi johdattaa seimelle:

   https://www.youtube.com/watch?v=63V5T6brFPQ

   Me kuunneltiin tänään koko aamupäivä musiikkia. Varsinkin Heliga Nattea. Kuullosti siltä kuin Jussi Björling olisi sen laulajista paras. Mutta sitten lauloi Caruso. Yhtä hyviä ovat. Hienot tulkinnat molemmilta.

   Poista
  8. Ihanaa, Liisu! Tämä on juuri se metsästämäni lapsuuden joulukirkon virsi. Nyt saan sen kirjanmerkkeihin. Suurkiitos!

   Poista
 6. Joulun kunniaksi🐽🐖🎄🌿🌺🌲🌨

  VastaaPoista
 7. Meillä kävi kaksi ihmistä ja koira ikkunan takana. Niillä oli paketti jonka ne jätti jälkeensä.
  Koira, Anemona, on tuotu Suomeen Romaniasta. Se oli siellä koditon koira, mutta nyt sillä on koti. Monien tutkimusten ja paragraafien ja odotusajan jälkeen se on jo kuin perheenjäsen, selitettiin meille puhelimessa. Ihana ANEMONE! Valkoinen ja musta täplä selässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anempona oli muuttunut minulla Anemoneksi.
   Anemona on oikea nimi. Anemone Nemorosa on valkovuokko. Ei se meille jäänyt, tämä Anemona. Sitä vaan näytettiin meille. Paketissa on makeita herkkuja, jotka kyllä äkkiä meillä katoavat. Vaikka olemmekin lihavuuden vastustajia.

   Poista
 8. Joulutoive: kunpa joku toisi minun ikkunani taakse löytökoiran, jonkun rescuerassukan. Varmana ottaisin ja olisin onnellinen! Minusta tuntuu, että verenpaineet laskevat, kun katsoo koiraa ja hellii sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potapompotipumpelipum24 joulukuuta, 2020 10:51

   Oksitosiinia erittyy vereen paijattaessa, kuinka käy dopamiinipirskahtelun? No se ei oo paljon mitään sitten enää.

   Vainni, että koiradeprivaatio?

   Silläpä se on salaisuus, koirasella. Pummannut taidokkaasti 30 kilovuotta. Lukee kasvojen mikroilmeitä paremmin kuin ihminen.

   Vaan Löhmä! Hurjia määriä oksitosiinia, sen vuoksi ei terveenä eläkkeelle pääsekään, ei karjanhoitajat siis, eikä tosin kyllä muuten ei-karjanhoitajatkaan (joitahan on muutenkin liikaa). Itsestään vaan tulee rehkittyä liikaa, sitä ei osaa varoa ja kipua ei tunnu joten ns. paikat hajoo. Kipulääkkeitäkään ei käytetä kivun poistamiseen vaan lievitykseen.

   Apropos kynologia, susilla sama, ja supersosiaalisilla hyeenoilla jotka muutenkin on kertakaikkiaan ihania vaikka haisevia, väitetysti.

   Olis kiva olla löytöhyeena. Omana lemmikkinä itsellä. Opettaisi laiskanletkeäksi sen, että ei jalostushyeenaksi. Joo, pelkkiä postinjakelijoita antaisi jahdata. Sunnuntaisin. No, joskus arkipyhinä, kun ei ole muuta puuhaa, kanske?

   Ja se; yhteistä, että ne (hyeenalaiset) pitävät kovin kaikista edellämainituista. Koska oksitosiini on ääk-kääk-käkkäräkääk -luokan aine.

   Että pitää olla vatta täys' riisipuuroa, uh!

   Poista
  2. Jotain siinä erittyi viimeksikin, kun meille otettiin koira. Ajelimme huviksemme naapurikylään katsomaan tietyn koiratarhan kultiksia, kultaisia noutajia. Ei minulla ollut rahaakaan silloin. Siellähän niitä oli. Kun ajelimme takaisin, takapenkillä istui laiha noutajanpentu ja killitti meitä nappisilmillään. Kaksituhatta markkaa se maksoi, ja sain sen laskulla. Kotona sitten lainasin rahat äidiltä. Kuvitelkaa, äidiltä. Tämä oli sitä aikaa, kun pieni opettajanpalkkani meni kokonaan opinto- ja asuntolainan maksuun. Mutta sen kaksitonnisen maksoin kyllä aikojen kuluttua äidille takaisin. Ja se koira eli 13 vuotta.

   Poista
  3. PS Se pentu oli vähän halvempi pentu. Yleensä kultikset maksoivat tuohon aikaan neljätuhatta markkaa.

   Aluksi pentu pelkäsi varjoaankin, kun liikuttiin ulkona ja varhainen aamu venytti varjot pitkiksi. Ja aluksi se söi kakkaakin, jäniksenpapanoita. Ja aluksi se suostui kakkimaan vain omalle takapihalle. Pitkän lenkin jälkeen se syöksyi takaovesta ulos ja truuttasi patukat nurmikolle.

   Vähitellen se rohkaistui ja rakasti mökillemenoja, mutta pelkäsi autokyytejä. Kun sanoin sille että mennään mökille, se alkoi innoissaan läähättää, mutta koska se tiesi hintana olevan autokyydin farmarin takaluukussa, se alkoi kävellä takaperin, poispäin minusta.

   Poista
  4. Potapompotipumpelipum24 joulukuuta, 2020 15:14

   Helsinskin kaapuntin (Järjestys Säännöissä on Porsaan Reikä) asumakaavoitetulla alueella on lupa armoitetuilla rahvaan edustajilla pitää kymmentä(10) kanaa, onko kukkoon lisäksi EOS mutta tulee tehdä ilmoitus että kotoperäisiä munakkaita meillä vaan, broilereista ei oo tietoo ja sitä paitsi nekin ne on kaikki päästötodistettuja tai jtn.

   Täälläpäässä syötäisiin kyllä esmes julmasti viinissä kypsennettyä oravaa tervahunajasnapsin livahtaessa kadoksiin huippupian, ahnam. Aivan kaikki on elukat on syötäviä paittika ihmettä kummaa pitsat, valkoinen vehnäleipä ja -pulla ja se sysisynkkään perimmäiseen helevettiin kirottava kukkakaali. Ennen syön pelargoniajäätelöä kuin sitä kaasuasekasvista.

   Vaan kun siskonmakkarasoppa on liian hyvää. Sitä piti huumeena eräs pystäreistäni, kuoli 13 vuotiaana, sekin. Taistelu kupin kanssa oli toistuva ja taidokas. Piiloon se herkku ja kunnolla. Kuonolla kuppia tyrkkien ympäri kämppää, linoleumi vinkui kirsun kanssa kilvan. Puhelimen toisessapäässä oltiin erään kerran että mitä siellä viilataan, ei sais päästä värähtelemään, muuten tulee huono, ruma pinta. Uskomaton ääni. Puolenkin tuntia viitsi, sitten - ruokarauha - ei hisaustakaan, ja loppui kuin seinään, sitten vieraspunkan alle meni feromoneja uhkuva koira kyynärpäiden kolahtaessa lattiaan kuului pitkä uuh, ja pientä maiskutusta. Muuta makkaraa tai mitään leikkeleitä punainen melutusase ei syönyt, peruutteli vaan kertomallasi tavalla. Mökillä se söi vain myyriä.

   Kranttu uros. Outo snobi koirakseen. Kuumaa soppaa ja unta, sano nyt siihen sitten yhtään mitään. Ei pitänyt oluestakaan, Halpaa samppanjaa piti olla että suostui ottamaan mokomien ihmetyyppien, suoraan sanoen porsaitten juhlaan osaa. Maitokahvia menin sillätavoin että kupit nuoltiin, aivan ääneti. Persoonallisuus oli jäyhä ja etäinen, veneessä rento, tarkkaavainen ja kysyvä.

   Poista
  5. Kotikanojen pitäminen olisi hauskaa. Jos asuisin omakotitalossa maalla täysvuotisesti, ottaisin kauniita kanoja, kirjavia ja valkoisia. Muitakin elikoita olisi hauska pitää. Hevosesta en niin välitä, ja lapsena pelkäsin kesämökillämme sukulaismiehen Pojua, jota pidettiin merenrantapellolla, isossa hevoshaassa, jonka läpi meidän lasten piti kulkea päästäksemme uimaan. Joskus se juoksi meitä kohti, iso hevonen. Mutta siis kanat ja kukko, kissat ja koirat ovat kivoja. Häkkilintu ei käy, eikä häkkikani tai häkkimarsu.

   Poista
  6. Kanat ovat hauskoja ja pitävät isäntäväen munissa.
   Saattavat vapaina kesäisin pihamiljjöössä tepastetellessaan munia sivurakennusten piilopaikkoihin ja huomaamatta hautoa ei-toivottuja suloisia pikkutipusia.

   Poista
  7. Olen ruokkinut lapsena kanoja, jotka käyskelivät Raakkelin pihamaalla, vapaina. Tästä on valokuvakin jossakin Iineksen kuvissa. Ehkä hyvät muistoni kanoista pohjaavatkin näihin lapsuuden kesien hyviin hetkiin.

   Poista
 9. Jouluna pitäisi tykkänään unohtaa politiikka.
  Suomalaisten kolme suosituinta presidentti-ehokasta ( mainittiin uutisissa) sai melkein piparkakun murut vetämään henkitorveeni.
  Sanna Marinin suosijat vielä jotenkin ymmärrykseni sulattaa, mutta muuten ihmettelen äimän käkenä "viisaita" kansalaisiamme. Joko todellinen tietämys ja viisaus on kansan "pintariveistä" täysin katoamassa tai sitten galluppi on tehty tarkoitushakuisesti vaalimainokseksi. "Syvät rivithän" ovat katoava luonnonvara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on vaikea ymmärtää Sanna Marinin suosiota presidenttiehdokkaaksi. Hänhän on helposti pulttia ottava, vastaväitteitä sietämätön ja erilaisia mielipiteitä kunnioittamaton persoonallisuus, jolla ei ole kypsyyttä tähän työhön. En äänestäisi, vaikka olisi ainoa ehdokas. Presidentin tulee olla viisas ja kypsä persoona, joka osaa kunnioittaa kaikenlaisia ihmisiä ja maailmoja. Mielestäni Marin sopii paremmin päivänpolitiikkaan harjoittelemaan ihmissuhdetaitoja.

   Haaviston kakkossijakin on käsittämätön. Ja Olli Rehn on itselleni täysin avoin kirja, koska hän on ollut sivussa politiikasta niin kauan. Ei tule mieleen heti hyvää ehdokasta.

   Poista
  2. En minäkään ketään noista äänestäisi presidentuksemme.
   Vanhasen Matti saisi ruveta ehdokkaaksi. On kypsynyt nuoruuden töpeksimisistä. Ei riehu eikä räyhää. Omaa diplomaatin taitoja. Ulkoiselta olemukseltaan edustavaa "valtiomies-ainesta".
   Naisehdokkaita en äkkiseltään keksi yhtään mututuntumalta tai intuitiivisestikaan. Ehkä politiikan ulkopuolelta pitäisi katsastella. Päivi Räsänen olisi ainakin olisi hyvä vastaehdokas vihreiden suosikille, jos siis lähtevät kisaan. Paavo Väyrynen ansaitsisi pressan vakanssin sentään ennemmin kuin joku vääryyksiä tehnyt vihreä mammanpoika. Valtaahan presidentillä on rajoitetusti, mutta kyllä hänen pitää olla henkisesti kypsä ja viisas. Kokemusta niin politiikassa kuin elämässäänkin monipuolisesti.
   Eri sukupuoleen suuntautuneia lienee kansalaisista enemmistö, silti moni tavallinen tanttara haluaa nostaa jalustalle persreikäspesialusteja. On se käsittämätöntä minun mitättömän tajunnassa.

   Poista
  3. Sanna Marin ei ole sovelias presitdentiksi kun on määräilevä ja puolueelline kuin Iines. Iines sopii paremmin takaisin kouluun oppimaan oppilailta käyttäytymistä.

   Poista
  4. Heti menisin kouluun, jos olisi sellainen laitos, joka ottaisi sisään puolueellisia ja määräileviä mummoja. Panisin opettajat lujille.

   Poista
  5. heti pääministerin perään ?

   Poista
 10. En kuunnellut kuka gallubin junaili ja oliko ehdokkaiden nimet listattu valmiiksi tiettyyn järjestykseen, joista vastaajien piti suosikki valita. Tällaiset kyselyt pitäisi tykkänään kieltää. Ketä ko. utelut palvelevat erityisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskojahan nämä ovat. Media valikoi omat suosikkinsa ja inhokkinsa tuo heitä esille haluamallaan tavalla. Marin on epäilyksettä suuren median, Ylen ja HS:ien suosikki, samoin Iltalehden, joten häntä hypetetään valmiiksi, vaikka tuskin Marinia edes kiinnostaa presidentin virka. Ja oikeastihan Marinin ansiot ovat vielä kysymysmerkin alla.

   Presidentiltä voisi edellyttää diplomatian ja ihmissuhdetaitojen osaamista, ja ne kehittyvät usein vasta myöhemmällä iällä, kokemuksen kautta. Mielestäni tämän päivän politiikoista niitä on nyt eniten Matti Vanhasella. Sanon tämän huolimatta ankarasta kepuvastaisuudestani. Uskon, että Vanhasella voisi olla taitoa unohtaa puoluesidonnaisuudet.

   Poista
  2. Unohdit Halla-ahon jonka ansiot eivät ole enää kysymysmerkin alla. Hän kokoaa kansan Suomen taakse.

   Poista
  3. Eiköhän hänmen paikkansa ole paremminkin päivänpolitiikassa, kuten Sanna Marininkin. Kumpikaan ei ole presidenttiainesta, ainakaan vielä.

   Poista
 11. Komppaan. Ymmärrän myös Haaviston arvon "taivaanvärikaarelaisille".
  Suuri ja pakkomielteinen missiohan on näillä "transeskaaleilla" saada homo tai lesbo, ellei peräti transu pressaksi. Aaah, miten se hivelisikään ylpeilijöiden itsetuntoa ja ja vallanjanoa. Sehän olisi vähemmistökansalaisille positiivinen signaali voitosta ja muutoksesta demokraattisesti enemmistöksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä vihreiden menestys on täältä periferiasta katsoen aika erikoinen ilmiö. Vihreäthän ovat menestyneet lähinnä Helsinki-cityssä; maaseudulla, jota on suurin osa Suomea, taas on iso joukko kuntia, joissa ei ole vihreitä edes ehdokkaina. Oma kiinnostukseni vihreisiin lopahti siinä vaiheessa, kun huomasin, ettei kyseessä ollutkaan luontopuolue.

   Haavisto sopii hyvin naisvaltaisen puolueen hyvesignalointiin, onhan hän ollut kaikin tavoin sujuva päivänpolitiikassa ja vieläpä habitukseltaan joka äidin toivevävy, tosin jo ikääntynyt. Vallan kihahtaminen hattuun taisi koitua hänen kohtalokseen. Vastuuta ei voi lykätä alaisille käskyttämällä, vastuu pitää kantaa omilla harteilla, ja siihen Haaviston hartiat olivat liian kapeat. Vihreiden naisten tulisi nyt ottaa nöyrä asenne ja myöntää virhe eikä ketkuilla trumpmaiseen tapaan mustaa valkeaksi.

   Poista
  2. Olli Rehn olisi pätevä mutta ehkä liiankin maltillinen ja varova presidentiksi , ja ennen kaikkea epäkarismaattinen saadakseen ääniä vaaleissa.
   Sopivia mainitakseni Paula Risikko, Liisa Jaakonsaari ja täällä kannatettukin Matti Vanhanen.
   Vanhasen kannatus yhdistys on siis täällä perustettu! ,kunnes kelvompia nousee esiin.

   Poista
  3. Rehnin haitta on varmaan se, että hän ei ole ollut tarpeeksi esillä, joten suosio on arvoitus.

   Paula Riskon napakkuudesta olen aina tykännyt, samaten Liisa Jaakonsaaren. Ihan kelpoisia ehdokkaita.

   Poista
  4. Joku Rehnin sanallisessa ulosannissa on minua aina häirinnyt. Hyvin pidättyväinen herra julkisuudessa. Vai onko se se silmien siristely?
   En oikein sympatiseeraa kumpaakaan rouvahenkilöäkään noista kahdesta mainitusta. Risikolla on kyllä pukeutumisessa tyylitajua. Mutta onneksi kaikki kansalaiset eivät ajattele niinkuin minä.

   Poista
  5. Se on kansalaisten onni se etteivät ajattele.

   Poista
 12. HYVÄÄ JOULUNJÄLKEISTÄ elämää kaikille täällä oleville ja heille myös jotka tänne puolisalaa piipahtelevat - t. mikis

  Ps. Eläimille kans toivotuksia! Ei sev väliä onko heillä 0-, 2-, 4-, 6- tai 8 jalkaa. Eli kaloille, linnuille, nisäkkäille, hyönteisille ja hämähäkkieläimille. Heille joilla on vielä enemmän jalkoja, kuten esim. tuhatjalkaisilla, toivotan tietysti myös ONNEA. (Ainakin jos erehtyvät K–Kenkäkauppaan kun siellä on ALE.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on yksi nelijalkainen jouluvieraana, lihava kissa, makoilee parhaillaan vatsa pystyssä ja tassut kohti taivasta saunan lauteilla pehmeän pyyhkeen päällä. Hyvää joulunjälkeistä aikaa kaikille otuksille jalkojen lukumäärästä huolimatta.

   Poista
  2. Haluaisin kiittää sinua mikis, tästä linkistä, jota olen kuunnellut nyt monta kertaa tänä jouluna. Laulu on nyt suosikkini kaikista maailman joululauluista. Linkkasit sen edelliseen keskusteluun. Kiitos!

   Poista
  3. Kissat on kyllä kivimpia! Niillä on niin sfinksimäinen naamataulu ettei niistä ota selvää mitä ne fundeeraa… Luulen, että yl. jotain ilkeää - etenkin hiiriä ja pikkulintuja kohtaan. Ei ihme että egyptiläiset niistä jumalolentoja itselleen tekivät, viisaita kun olivat! (siis nää faaraon alamaiset, meinaan tarkoitan)

   Poista
  4. Kiitos kiitoksista, Iines!

   Poista
  5. Ja onhan tuon laulun lyriikkakin ihka kelvollista - vähän pateettista tosin. Mutta niinhän elämäkin usein on, pateettista, etenkin kivuliaisissa kohdissa. (sota, avioero, läheisen kuolema, lapsen syntymä... mitä näitä nyt on! vaikka mitä, ja kuinka.)

   Poista
  6. Ihminen saa vähän herutella, eli patetiat on kivoja. Hyvä vaan, että ihmisillä on syviäkin tuntoja. Tuo Antony Parviainen on kyllä aivan huippu.

   Poista
  7. PS Minä en kestä enää yhtään amerikkalaista Joulupukki suukon sai -teeskentelyä. Aivan hirveä laulu ja soi koko ajan jos radion erehtyy avaamaan.

   Poista
  8. Ajattelen sitäkin että eikös äitisi sulhanen (muistan sinun niin kertoneen?) "sinne jonnekin" aikoinaan jäi... tykkitulen uhriksi. - Mä uskon että paljon asioita periytyy sukupolvelta toiselle ilman että tajuamme sitä. Edes.

   Poista
  9. Kyllä vaan jäi, ja se oli perheemme vaiettu salaisuus, josta ei koskaan keskusteltu. Vain kirstuun kätketty valokuva-albumi kertoi tapahtuneesta ja jotkin sukulaisten vihjailut.

   Mielenkiintoinen jatko tapahtumalle on, että tämän kuolleen sulhasen omainen, vanha veli, otti minuun vuosi sitten yhteyttä saadakseen selville äitini hautapaikan. Vei sinne sitten upean sinivalkoisen liljakimpun ja lähetti minulle valokuvan kukitetusta haudasta.

   Sain tuolta vanhalta veljeltä myös hänen kirjoittamansa kirjan, historiikin ja terveiset koko suvulta. Ovat muistaneet äitiäni kaiken aikaa, tietämättäni. Sain myös postitse nipun valokuvia hautajaisista, joissa äitini oli surupuvussa ja hunnussa. Minulle ennen näkemättömiä kuvia.

   Poista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  11. Juhani eskisen laulu jäi, tässaä se

   https://www.youtube.com/watch?v=R0odzzb3RTc

   Poista
  12. Kysymys siis on Juicen omasta tyttärestä ja heidän välirikostaan. Mielestäni tämä julma laulu.

   Poista
  13. Mutta tässä on pehmeää ja keinuvaa rock-bluesia. Tulee iloinen mieli.

   https://www.youtube.com/watch?v=9DYgAIAepDU


   Poista
  14. Surullista. Elämä on niin ehdotonta. Aina ei ole porttia, josta astua ulos ikävyyksistä ja suruista. Aina ei saa valita. Ihmisen osa on lopulta kauhean kova.

   Poista
  15. En kuunnellut Eilen-laulua, luin vain sanat.

   Ei se minusta julma ollut, lähinnä ehkä toivoton, turhautunut, kun tietää ettei voi auttaa, ei voi olla edes tukena kun ei osaa omiakaan vastaavia huoliaan hoitaa.

   Lapsena ja nuorena ei tajua, eikä usko, etteivät vanhat välttämättä ole sen viisaampia ja kypsempiä, vaan samalla tavalla pihalla.

   Juicekaan ei keksi muuta keinoa kuin paeta. Ei se ole julmaa, se on surullista. Tai huvittavaa.

   Poista
  16. Nimenomaan näin se on nähtävä.

   Omassa ankeassa kommentissani viittasin mikiksen kertomaan tapaukseen ensirakkautensa surullisesta sairaudesta ja kohtalosta, en Juiceen.

   Poista
 13. Joulunaikaan haluaisin lisätä vielä tämän mitä "Täällä pohjantähden alla" Aadolf Halme ja Laurilan Anttoo maantietä kävellessään joulupukista pohtivat... Halme sanoo:

  "Lähinnä minä tarkoitin sitä, että lapsi tarpeeksi monta kertaa petyttyään tulee niin epäluuloiseksi, että hän oikeankin joulupukin nähtyään sanoo ettei sellaista ole olemassa." "Hä... Oikeen joulupukin... Ei sunkaan semmosta olekkan." Halme heilutti keppiään reippaasti ja käveli suoraan eteensä katsellen hieman viistoon Anttoon rinna: "Mistäpä me sen niin varmasti tiedämme."

  Eikö totta, Tapsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näin on. Siinäpä onkin kaksi suosikkiani Pohjantähdestä, Anttoo ja Adolf... Mikis tuntee minut näköjään liian hyvin (muttei onneksi tarpeeksi).

   Minäkin olen muuten tullut niin vanhaksi, että tapasin taas ensirakkauteni. Ja totesin, että vetovoima oli tallella, vuosikymmenien jälkeen.

   Jotkut ihmiset sopivat toisilleen, jollakin tavoin, ja jollakin tavoin taas eivät. Niin oli meidänkin suhteemme.

   Poista
  2. Mielenkiintoista, Tapsa! Kun minun ensirakkauteni soitti minulle vuosikymmenten jälkeen, hänen vetovoimansa ei tehonnut enää minuun. Hän pyysi nimittäin avustusta vaalikassaansa, kun oli pyrkimässä joissakin vaaleissa johonkin. Mutta siis kai sielumme eivät lopulta sympatiseeranneet yhteen tarpeeksi.

   Poista
 14. Ja Riku, pistäpäs pari joululaulua svengaaman sinä! Äläkä sano että Hä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, Mikis, etten joulurientoihin ehtinyt täällä tai muualla, töissä olin tienaamassa isoja rahoja ainakin verottajalle. Perheettömän on pakko yrittää ja kalja on kovin kallista.

   Nyt yritin joululauluja selata, mutta ei oikein inspiroinnut, nuorena 70-luvun pula-aikana John Lennonin joululaulu ja M.A.Nummisen Joulupukki puree ja lyö olivat ne joita odotin radiosta, yleensä jossain kohtaa tulivat.

   Varpunen jouluaamuna on hyvä, sen on kirjoittanut eestiläinen, kieltolain aikainen, pirtutrokari.

   Poista
  2. Ja veroprosentit senkun nousee, minullakin nousi taas, vaikka tilanteeni on jetsulleen sama kuin mennä vuonna. Käteen jää vähemmän, jotta voin auttaa osaltani EU:n rikkaita maita ja voin kustantaa toisen asteen puoliväkisin koulunpenkille hilatuille pelituolia kouluun pyytäville vetelille nuorukaisille.

   Poista
  3. Joululaulut ovat kliseitä ja kyllä minä niistä sellaisina tykkään, Jussi Björlingin Helgan yöstä.

   Tässä joulu- tai ainakin juhlatunnelmaa, klisee se lienee tämäkin.

   Poista
  4. Surullisenhauska otos, mutta klisee on kovastikin. Tuohon pohjaavat kaikki jälkeen tulevat kuvat ahneista sioista, jotka röhkien syövät ruokaansa ja hakkaavat kaikki köyhät jotka tielle osuvat.

   Jo hyvä Topeliuksemme opetti, että armelias on rikas, hyvä sydän siellä alla, kuitenkin.

   Poista
  5. Veroja saisi vaikka korottaa, jos niihin sisllytettäisiin mahdollisuus toivoa veronkäyttökohteita, ja toiveita kunnioitettaisiin.

   Tansaniaan rahani osoittaisin, ettei se lihava neekeribolsevikki syö lapsia puurokuppien tyhjetessä.

   Poista
  6. Äläs nyt Iines, Charles Dickens edusti omaatuntoa ja hyvyyttä tärkeänä aikana, aikana jolloin juuri teollistuneessa Englannissa kaikki oli päin hevonvittua.(kuningatar Victoria)

   Dickens on maailmankirjallisuuden todellisesti suurimpia ja määrään sinulle, Iines, luettavaksi laiskanläksynä tuotoksiaan.

   Poista
  7. Verojen iloista nostoa kannattavat erään tutkimuksen mukaan ne, jotka maksavat vähiten veroja. Ne, jotka verotaakan pääasiassa kustantavat, eivät ole yhtä iloisia veronmaksajia. Suomessa maksetaan kovia veroja jo keskituloista.

   Jokainen toki osansa yhteisistä talkoista haluaa hoitaa, mutta onhan totuus se, että Suomen verotusprosentit ja verotustapa ovat maailman korkeimpia, sijoitus taisi olla ainakin jokin vuosi sitten aivan kärjen tuntumassa.

   Totuus on myös se, että korkeasti kouluttautuneet huippuosaajat eivät jää Suomeen maksamaan huippuveroja. Huippu-urheilijatkin menevät mieluusti ulkomaille pelailemaan ja tulevat tänne sitten Lamborghinillaan vai mikä se ruma kosla oli.

   Poista
  8. Wikipedian teksti minua vähän puistatti, siellä sanottiin Dickensin olleen aikansa tuotteliaimpia viihdekirjailijoita. Viihteet sulla on wikipedia housuissas. Rikkaan kitupiikki Roope Ankan esikuva oli toki Carl Barksilla Charles Dickensin Ebenezer Scrooge.

   Wikipedia on aikamme viihdettä ja Yhdysvaltain presidentti surkea koomikko.

   Poista
  9. Joko on lyöty vetoa siitä, kauanko uuden hauraanoloisen presidentin terveys kestää? Nyt jo hän yskähtelee lupaavasti.

   Poista
  10. Tarkistin juuri veroprosenttini, ne ovat 19.5/39. Viime vuonna tienasin jotain 42 000, tänä vuonna selkeästi vähemmän.

   Äläs nyt, Saulin kunto kestää mitä vaan, kun ei ota liian tosissaan sitä nuorta vaimoaan, Jennifer Fisua.

   Poista
  11. Työmatkat Statikaapunniin on laitettu suoraan verotukseen. Omavastuu 750 vuodessa, loput saa valtiolta anteeksi.

   Poista
  12. Höpsistä, Sauli on vanha tervaskanto, ahkera rullaluistelija. Puhuin tietysti Bidenistä, joka yskähtelee tosi lupaavasti mikrofoniin.

   Olet kyllä ahkera tienaamaan rahoja. Tuostahan kertyy kivasti sukanvarteenkin.

   Poista
  13. Varmaan saat jo nyt hätistellä köyhempiä naisia kimpustasi..

   Poista
  14. Se oli sitte kauhee, ku se Jennifer lauloi sen "Love For Sale".

   Juu naisia hätistelen ja kavereitani katson nenänvarttani pitkin, huutelen niille etäältä, että MILTÄ TUNTUU OLLA KÖYHÄ!

   Poista
  15. Se minusta on kauheeta, ku se Sauli vetelee salaa nurkan takana kolmea sinistä Belmontia samanaikaisesti ja haaveilee vihreästä Nortista. Minä olen sentään ollut tupakatta 18.8. lähtien.

   Poista
  16. Bravo Riku! Nyt säästämään eläkeaikoja varten, niin saat palkattua kauniim kodinhoitajan silmiesi ja iltojesi iloksi, jollet törmää sitä ennen rikkaaseen rakkaaseen.

   Poista
  17. Eip nyt joululauluja, mutta tämä on tavattoman hyvä. Dallape ja Jöri Malmsteeni.

   Poista
  18. Kun musiikkiin en oikein kyennyt, katso Mikis Jari Tervon tuore Vesa Vierikko haastattelu, jos et ole vielä nähnyt jo kolmeen kertaan.

   Poista
 15. Moi, nyt mainostan, kun en paljon muuhunkaan pysty. Karismaattisen Seela Sellan ajatuksia kuuntelin telkasta ykköseltä. Itse asiassa kuultuna: Seela Sella, joka puhui näyttelemisestä ja uskonnosta, elämästä yleensä. Et kadu kuuntelemista, sanon ja ehkä ja toivottavasti löytyy Areenasta.
  Toiset meistä puhuvat viisaita totean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seela Sella on mahtava persoona ja aivan huippuihana näyttelijänä. Kaiken lisäksi hän on tavattoman viisas ihminen. Tämä ohjelmasarja on sarjassaan hieno. Minusta on hyvä kuunnella kauan eläneen ihmisen ajatuksia.

   Meillä Suomessa tällainen on harvinaista herkkua, meillä kun vanhat on painettu näkymättömiin, ja nuoruus on arvostuksen huipulla, jostain kumman syystä.

   Onkin aika erikoista, että puhutaan sorrettujen huomioonottamisesta ja intersektionalismista, mutta vanhuksia ei lasketa tähän ryhmään, vaikka he ovat halveksitumpia kuin mamut. Meillä ei ole muotia kuvauttaa itseään vanhusta halaamassa, mutta mamuhalailijoita löytyy runsaasti.

   Poista
  2. En ole kai koskaan tai ikinä ollut nuoruuden ihailija, sinänsä. Jo elämää pitemmältä nähneet ihmiset ovat mielenkiintoisia. Heidän elämänkokemuksensa ja sen myötä myös ajatuksensa ovat arvokasta antia, minusta ja minulle. Olen ns. vanhojen ihmisten "rakastaja". Tätä ei pidä ymmärtää väärin. Viihtyisin hyvin vanhojen, viisaiden ihmisten opissa. Niin kauaksi kuin muistan näin on ollut ajatukseni.
   On tuo Seela Sella aivan hurmaava kuunneltava. Varmaan rikas elämä mukanaan.

   Poista
  3. Nuoruuden intokin on kivaa, mutta maailma on niin täynnä sitä, että on hyvä kuunnella välillä puhetta, josta henkii eletyn elämän kokemus. Enkä tarkoita nyt sitä, että vanha on aina viisas, automaattisesti. Ei se niin mene. Yllä mainittu Seela Sella on viisas, ja häntä on ilo kuunnella.

   Jos pannaan Seela rinnakkain vaikkapa jonkun nuoren naisministerimme kanssa, Seela veisi tätä kuin kuoriämpäriä. Siis kiinnostavuudessa.

   Poista
  4. Sanon kyllä, että vanha on viisaampi, kuin nuori. Tietysti ihmisten viisaudella on eronsa, ja jo sekin, että mitä pidetään tai mitä kukin tykönänsä pitää viisautena on kuin veteen piirrettyä viivaa, hataraa.
   Jos sallitaan, niin mainos tässä: Mainio ja totuudenmukainen blogikirjoitus on mm. Yrjöperskeles-blogissa, nyt siis viimeisin.
   Voimme lukea, kuinka politiikka vie ihmistä.

   Poista
  5. No, nytpä Ripranie yllätti minut - hänkin lukee syntisiä blogeja ja vieläpä suosittelee meille muille viattomillekin!

   Etkös tiedä, tyttö parka, että tuollaiset kirjoitukset ovat vihapuhetta ja kohta niiden lukeminenkin on rangaistuksen uhalla kielletty!?

   Odotahan kun Mankemangi huomaa tämän, niin saat korvillesi. Ja Char-täti soittaa poliisille!

   Poista
  6. Yrjöperskeles - nimi on tuttu, mutta blogin löysin nyt vasta, Ripranien vihjeestä.

   Luulen, että tätä blogia on äärimmäisen uhanalaista lukea edes huvikseen.

   Poista
  7. Ripranie, Seela Sella on ihana, upea ihminen!

   Poista
  8. Enhän minä mitään pahaa tarkoittanut. Älkää vaan menkö lukemaan vihakirjoituksia mistään eikä milloinkaan. Pois kaikki saastutus itsestänne.
   Pointsit Riku ja sanat eivät riitä kertomaan.

   Poista
  9. Ripranie, siis kiitos vinkistä, se oli hyvä!

   Tuo "uhanalaisuus" on tuossa vitsailua, ei tosimielellä sanottua. Eli käänsin asian päälalelleen.

   Poista
  10. Iines, niin minäkin ajattelen.

   Ja kivi putosi harteiltani.
   Ihmeellinen on elämä.

   Poista
  11. Seela Sella on ihana! Meitä on täällä siis monia hänen ihailijoitaan.

   Poista
 16. Viattomien lasten päivä! En tiennytkään, että päivä juontaa juurensa Herodeksen poikalasten surmaamisesta. Siinä vallanpitäjän pelko vallan menettämistä on käsittämättömän julmaa. Liekö totta vai tarua?
  Nyt meni itänaapurin isännältäkin hurjasti minulta pluspisteitä, sillä maan presidenttien ikuinen syytesuoja haiskahtaa tosi pahalta. Kuinka duuma tai mikä pykälän hyväksyvä instanssi onkaan, sallii lain, vai vain yksinvaltiasko voi niin päättää?
  Aamutuimaan alkoi myös ärsyttää ainainen uutisointi auttavien puhelimien suuresta sukseesta juhlapuhinä. Miten voitaisiin jo lapsista saada kasvatettua oman elämänsä hallitsijoita, ettei tarvitsisi roikkua puhelimessa vapaaehtointen elämänhallintaan opastavien apua kerjäämässä. Rumasti ajateltu, mutta en voi mitään, että ärsyttää välillä, miten avuttomia monet yksilöt elämänsä kanssa ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurina juhlapyhinä kuuluu olla hurskaita, Leonoora, joten äläpäs ollenkaan vikuroi. Ja mielellään nettiin maininta omasta hyvästä teosta ja kenties kuva köyhän tai mamureppanan kaulailemisesta, niin johan on kaikilla joulumieli. Ja kymppi tuonne ja toinen tänne ja vuohilahja rummutuksen kera...

   Poista
  2. Iloista antajaa Jeesus rakastaa ja Muhammed vielä enemmän!

   Poista
  3. "Iloista antajaa maalaisliitto rakastaa ja demarit vielä enemmän!"

   Poista
  4. Heh, oikeasti sanonta menee: "itseään maalaisliittolaiset rakastaa ja demarit vielä enemmän!"

   Poista
  5. Nyt onkin demareilla muut pressaehdokkaat kuin Sanna ensisijaisia. Heinäluoma ja Urpilainen ainakin.

   Poista
 17. Toki voihan auttaviin puhelimiin soittaa ihan vaan rupatellakseen jonkun kanssa, jos tuntuu yksinäiseltä, mutta jotenkin surulliselta tuntuu, ettei ole kenties olemassa ketään muuta, jolle esim. soittaisi
  Miksi ihminen jää käsittämättömän yksin elämässään, että auttava puhelin on ainut ystävä? Onko hän todella halunnut niin, vai missä vika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä. Uskon kyllä, että ihminen voi kaiken mökän ja menon keskellä jäädä yksin ja ahdistua niin ettei ole ketään, jonka syliin käpertyisi ja joka auttaisi.

   Moni kokee ehkä kaikenlaiset avautumiset heikkouden ja huonouden merkkeinä, ja puhuu siksi mieluiten auttaviin puhelimiin. Minusta ne ovat tarpeellisia, kun tilanne kerran on tällainen, ettei heikkouksia kehdata myöntää kenellekään muulle.

   Poista
  2. Puhuminen auttaa. Ehkäpä auttava puhelin on yksinäiselle fiksumpi ja terveellisempi vaihtoehto kuin mennä kapakkaan etsimään kuuntelijaa.

   Miksei ole olemassa puheblogeja, kysynpä vaan! Kaipa tekniikka siihen jo taipuisi?

   Olisi niin kätevää, kun voisi puhua asiat selviksi ja sitten kuunnella mitä viisasta Iines & co ja muut siitä lausuvat.

   Liikuttaisiinhan siinä ihan toisella tunnetasolla kuin kylmänviileässä kirjoittelussa.

   Poista
  3. Hauska idea Tapsa!
   Ääni kertoo paljon ihmisestä. Oliko peräti niin, että ihmiseen ääni ei paljoa muutu ikääntyessäkään.

   Hyviä neuvoja ja elämänohjeita ainakaan minulta, besserwisseriltä, ei puuttuisi.🤣

   Poista
  4. Jollakin kurssilla kouluttaja kehui ääntäni ja sanoi, että sopisin hyvin lukemaan äänikirjoja. Kukas se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse!

   Poista
  5. Ötymölökiää, vai mitä se on. - Hiljattain juuri viimeksi kerran, katsoin kenraali Airon haastattelun. Hän käytti sanontaa kissan hännän nostamisesta ja kertoi sen olevan peräisin pakinoitsija Ollilta. Tietääkö joku Ciceron tai vanhan egyptiläisen sanontaa käyttäneen, vai tyydymmekö tähän.

   Leonoora, mars äänikirjoja lukemaan tallenteisiin!

   Poista
  6. Minunkin ääntäni on kehuttu. Kerran muinoin opetusharjoittelussa, kun pidin näytetunteja, eräs mies tuli aina istumaan takapenkkiin, näytetunneilleni. Tunnin lopuksi takapenkkiläisiltä opetusharjoittelijoilta kysyttiin palautetta tunninpidosta. Tämä mies sanoi, että "oi tuo ääni, voisin kuunnella sitä aina". - Tämä jäi mieleeni noista palautteista.

   Nythän minulla ääni pätkii, niin että pitkiä puheita ei tässä pidetä.

   Poista
  7. Iines, vaikka Tuntemattoman sotilaan kuiskisit, kuuntelisin sen mielelläni.

   Poista
  8. Oi kiitos, Riku!

   Tuo Tapsan idea auttavasta blogista on mainio. Voin mielelläni itse hlökoht toimia psykologisena tukena lukemaani keittiöpsykologiaa käyttäen. Freudit osataan, vaikka diplomit puuttuvat. Erityistä kokemusta on kiusaamisesta, josta toivonkin avautumisia. Eli jos Nimetön kiusaa teitä täällä, väännetään häneltä yhdessä niskat nurin.

   Ja täällä on muitakin psykologisesti viisaita kuin minä. Jos teitä kiusaavat vaikkapa silmillehyppivät erityishyperseksuaalit henkilöt, käännytään Leonooran puoleen jne. Täältä löytyy erityisosaamista joka lohkolle. Mankemangi rökittää kaikki rasistit ja muut yksityisajattelijat, jotka kiusaavat vähemmistöjä. Jne. jne.

   Poista
  9. Näin teemme! Pitää vain kaivaa naftaliinista empatia ja sympatia levellit ja samistua lähimmäisten kärsimyksiin, henk.koht.kokemusta kyllä riittää.

   Poista
 18. Mietityttää millaiset ihmiset ovat niin suurisydämisiä ja kärsivillisiä, että jaksavat kuunnella ihmisten pahoinvointitarinoita tuntikausia. Riittääkö pelkkä ymmärtävä kuuntelu ja onko tietynlainen koulutus tarpeen?
  Totta, että todella puhdasydämisiä, aitoja auttamishaluisia siskoja ja veljiä lienee. Sanotaanhan, että pyyteetön antaminen/auttaminen tekee ihmisen onnelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä heille tekniikkakoulutus on läpikäyty ja anettu numerot ja ohjeet, mihin ohjata onnettomat.

   Mutta uskon, että ovat hyväsydämisiä ja empaattisia ihmisiä.

   Poista
 19. Näin muuten viime yönä kummallista unta. Unessani oli nimittäin Kemppinen, joka oli tullut meille, minua katsomaan. Mietin, että miten häntä viihdytän, kun oli selvää, että hän on luonani jonkin aikaa. Istuin tuolilla ja minun tuli kakkahätä ja kakka tuli housuun. Kyllä. Lähdin siitä siitä menemään sivummalle, ettei Kemppinen haistaisi vahinkoani. Sain siivottua itseni ja Kemppinen jäi meille, kirjoitteli siinä omiaan. Kun sitten heräsin, olin helpottunut, ettei Kemppinen huomannut kakka-ahdinkoani. Ja ettei hän enää ollut meillä.

  Mitä unta te olette viimeksi nähneet?

  VastaaPoista
 20. Ulkona pienen käppäilysession tehtyäni totesin, että kylmä on viima, vaikka miinusasteita ei ole montaa.
  Olipa mielenkiintoinen uni, Iines! Mitäköhän se kakka ylipääätään unissasi merkinneekään? Näetkö noita "rahaunia" useinkin? Jostakin on jäänyt mieleen, että tuon aineen näkeminen tietää rahaa.😊 Hömppä unikirja väittää, että uloste merkitsee unessa nöyryytyksen kärsimystä. No, unessahan sinulla lopuksi kävi hyvin!
  Joskus minulla on kausia, jolloin näen selkeitä värillisiä unia, jotka muistan herätessäni hyvin. Kirjoitan sellaiset paperille.
  Viimeisimpänä eräs vanha ihastus ilmestyi uneeni, vaikka en ollut vuosikausiin häntä edes ajatellut. Ihmettelinkin, mistä syystä hän tulla tupsahti uneeni.
  Sekava, paljon muitakin ihmisiä unessani hääräsi. Sekavaksi jäi, koska en muistanut herättyä mitään muuta unen tapahtumista. Voi olla, että edellisenä iltana olin kuullut musiikkia, joka toi tuon muusikon uniini.

  VastaaPoista
 21. En muista juurikaan uniani. Ne jotka muistan, näen aamuisin, kun herättyäni nukahdan vielä hetkeksi peiton lämmöstä nautiskellen. Ikinä ennen en muista nähneeni unta Kemppisestä enkä kakkaamisesta. Ylipäänsä Kemppinen ei merkitse minulle mitään, ei hätkäytä edes kirjoituksillaan, vaikka luenkin ne säännöllisesti. Hänen runoistaan ja kirjoistaan tykkään enemmän kuin blogistaan.

  Itse voisi tulkita tuon kakkahäpeän jonkinlaiseksi huonoudentunteeksi, vaikken vertailekaan itseäni häneen tai ylipäänsä somekirjoittajiin.

  VastaaPoista
 22. Ainutlaatuinen uni siis sinulla.
  Minulla tietyissä elämäntilanteissa unet ovat toistuneet samoissa paikoissa ja mukana on ollut niitä ihmisiä, joiden edesottamuksia kulloinkin olen pähkäillyt. Varsinaisia painajaisia en näe. Ainakaan vielä. Joku pantteri on kerran ajanut minua takaa ja siinä oli kauhua kerrakseen.
  Ennemminkin jään useimmiten unessa surulliseksi ja pettyneeksi siitä, että jokin minulle tärkeä ihminen lähtee pois,juuri kun iloitsin hänen saapumisestaan unessa.

  VastaaPoista
 23. Painajaisia minäkään en näe yleensä koskaan, muistan vain muutaman koko elämäni varrella. Kontrollifriikkinä näen joskus sellaista pelottavaa unta, että auto ei tottele ohjaustani ja olen juuri ajamassa risteykseen tai ihmisen yli. Koskaan ei kuitenkaan mitään pahaa satu, on vain se pelko.

  Tai en tiedä, olenko kontrollifriikki. Olen ehkä vain sellainen, että haluan varmistaa tilanteista selviämisen etukäteen. En ole mikään heittäytyjä, vaikka sellainen on kai nyt toivottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näkee unta että synnyttää ja ähisee ja ponnistelee kovasti ja aamulla herää kakat housuissa on paha uni.

   Poista
  2. Kyllä, Nimetön, se uni tiesi pahaa.

   Jotenkin ajattelen niin, että kakkaunet voisivat pohjata jonnekin lapsuuden uumeniin. Lapsenahan kakkataito on tärkeä juttu. Ja kakka on mielenkiintoinen elementti.

   Poista
  3. Viittaan tässä myös niiden kahden tiedostavan (Ylioppilaslehden päätoimittaja oli toinen) naisen kakkakeissiin, kakkamielenosoitukseen muutama vuosi sitten. Kakkasivat tahallaan housuihinsa bussissa tai ratikassa. Protestoivat jotakin, mitä en nyt muista.

   Poista
  4. Ai saakutti, se oli yksi parhaista jutuista. Nauroin vääränä ihmisten raivokohtauksia fiktiivisestä jutusta. Kuinka kirjoittajat tajusivatkin, että saavat tuollaisella provosoitua niin vahvoja tunteita. Heh, ei helevetti: "kakkasin bussin penkille!" - Varmaan joku joutui mielisairaalaan ja varmasti ohimosuonia puhkesi.

   Poista
  5. Ne ovat loppuneet, mutta nuorempana näin jatkuvasti painajaisia, joissa jouduin joko lukio tai varusmiespalveluksen laivalla käymään uudestaan. Koulusta näin myös painajaisia, etten ole mitään jossain aineessa tehnyt ja kohta tulee tupen rapinat. Koulusta nämä unet ymmärrän, mutten laivastosta, ei minulla siellä ongelmia ollut muuta kuin normaalit stressit. Lukion päästötodistukseni keskiarvo oli jotain yli kuuden ja kolme ällää kirjoitin.

   Poista
  6. Minua kyllä kiinnostaisi muistaa, mitä vastaan tai minkä puolesta naiset kakkasivat housuihinsa. Jokin agenda heillä kyllä oli.

   Poista
  7. Ei ne mitään puolustanut tai vastustanu.

   Poista
  8. Ne vaan ulosti. Jee! Kivaa anarkiaa.

   Poista
 24. Silmiini sattui kaksi kansanedustajatason kuohuttavaa uutista köyhyydestä:

  Ensin kirjailija Veijo Meren pojanpoika Otto, meni laukomaan somessa tämmöistä:

  "En ymmärrä tätä ruoka-apuun liittyvää hurskastelua. Niin kauan kun on maksutonta ruokaa, on myös jonoja. Suurin osa ruoka-avun saajista on ihan tavallista jengiä, joille lyhyt jonotus on halpa hinta arvokkaasta ruokakassista. Näin toimii homo economicus."

  Tästä nousi kuulemma pöyristys, ällistys ja kohu, vaikka se on totta ja lisäksi lievästi ilmaistu. Oikeastihan leipäjonolaiset voisi jakaa kolmeen ryhmään: 1) ahneet, 2) juopot, 3) eri syistä köyhät.

  Heti perään luin Toivolan Janilla olevan pikavippejä ja muita velkoja 200 000 euron edestä. Kuitenkin hän on tienannut jo vuosia noin 100 000 euroa vuodessa.

  Tällä näytöllä Jani olisi ihan yhtä kelvollisen köyhä leipäjonoon kuin siellä nytkin olevat.

  PS. Jos joku kehtaa väittää, ettei ilmainen ruokakassi vedä ihan tavallisia ihmisiä jonoon, niin viitaan ämpäreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oonkin nähnyt sut Hurstin jonossa joka päivä!

   Poista
  2. Sielläkös se Mankemangikin...

   Poista
  3. Kielletään ruoan jakaminen. Köyhyys on sillä lakaistu maton alle. Saavat hyvätuloiset eläkeläiset kävellä siistissä kaupungissa kaduilla.

   Poista
  4. Eikös sinne Nimettömän ajukoppaan mahdu muunlaisia kuin äärivasemmiston ääriuhkakuvia?

   Poista
  5. Takulla et ole nähnyt, Mankku, sillä minä panen aina vaimon jonottamaan vanhassa turkissaan, ja itse istun nurkan takana Mersussa!

   Poista
  6. Nimeton - lukeminen helpottaa vitutukseen.

   Lue vaikkapa päivän Hesarista selvitys, jonka mukaan Suomessa vähimmäisturva on jopa EU:n huipputasoa - parempi kuin esim. Ruotsissa, Ranskassa, Briteissä, Hollannissa - keskimäärin yli 1500 e/kk.

   Ja kun ruokaa jaetaan esim. soppatykistä paikan päällä syötäväksi, niin silloin siellä ovat ne oikeasti köyhät ja avuntarvitsijat.

   Kannattaa käydä katsomassa - lahjakassiväki on eri porukkaa.

   Poista
  7. Tästä puhun minäkin tuolla alempana. Suomalaiset mollaavat turhaan itseään uskottelemalla perusturvansa olevan huonompi kuin muualla, koska siitä on "huomautettu". Niin on muitakin EU-maita siis huomautettu, mm. Ruotsia. Suomi on ainoa maa, joka sallii kantelut turvastaan, ja siksi Suomea seurataan suurennuslasilla.

   Jotenkin vain toivoisi, etteivät suomalaiset äärivasemmistolaiset itse mollaisi maataan luomalla valheellista kuvaa Suomen muka huonosta turvasta. Sehän on oikeasti vihapuhetta, koska ei ole totta.

   Poista
 25. Tapsan kolmen ryhmä ruokakassien noutajista lienee lähellä totuutta.
  Luin juuri äsken kansalaisten kommentteja Toivolan velkaantumisesta. Joku facebookissa oli jakanut Iltalehden uutisen ja hurjan määrän kommentteja, tosi härskejäkin jokunen. Eniten ihmeteltiin sitä, miten ja mihin kansaedustaja on voinut käyttää suuren edustajan palkkansa, kun velkoja on pikavipeistä ym. kertynyt hurja velkasumma. Päiviteltiin myös sitä, miten eduskuntaan valitaan henkilöitä päättämään kansalaisten rahoista, kun ei osata hoitaa omiaankaan. Lapsen huostaanottoakin ehdotettiin.Vihreitä kyllä parjattiin kommenteissa aika rankasti. Huh huh!

  VastaaPoista
 26. Luin aiemmin Uuninpankkopojan blogin, jossa hän ja hänen opetuslapsensa olivat hyvin pöyristyneistä Otto Meren kirjoituksesta.

  Halvattu soikoon, tottahan Otto kirjoitti. Täällä Pikkukaupungissa SPR:n ilmaisjakelun piste on varsin lähellä Alkon myymälää, eikä tarvitse edes kytätä, kun näkee sen, että SPR:n porukka poistuu usein maisemista pitkäripaisen kautta.

  Asia ei millään tavalla minulle kuulu, mutta on kyllä tavatonta jeesustelua sulkea silmänsä totuudelta. Köyhyyttä on ja avuntarvetta on, mutta on myös avun väärinkäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suomen Punainen Risti ry:n jäseniltä, työntekijöiltä ja vapaaehtoisilta tulisi vaatia raittius lupaus. Eikä niitä humalaisia ensiapuryhmiä pidä päästää yleisötilaisuuksiin!

   Poista
  2. Siis SPR:n asiakkaat asioivat samalla reissulla pitkäripaisessa, ei henkilökunta.

   PS Raittiuslupaus on yhdyssana.

   Poista
  3. Usein vedotaan siihen, että Suomi on saanut Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitealta moitteet liian alhaisesta perusturvasta.

   Totuus on kuitenkin se, mitä ei ääneen ole sanottu: Suomen saamat moitteet eivät olekaan ainutlaatuisia!

   THL:n tutkijoiden mukaan nimittäin Suomen saamat moitteet ovat herättäneet huomiota, koska Suomi on ainoana maana antanut kansallisille järjestöille mahdollisuuden tehdä kanteluita.

   Tosiasiassa käytännössä kaikki Euroopan maat, mukaan lukien Ruotsi, Tanska ja Norja, ovat myös saaneet huomautuksen perus- tai vähimmäisturvan matalasta tasosta. Suomi on ainoa maa, jolle huomautus on tehty kantelun perusteella ja siksi Suomen perusturvan tasoa seurataan erityisen tarkasti.

   Poista
  4. PS Helsingin Sanomissa kerrotaan tänään THL:n tutkimuksesta.

   Tutkijat arvioivat nimittäin viime vuonna, että maiden omaan hintatasoon suhteutettuna Suomen perusturva lukeutuu EU:n parhaaseen neljännekseen. Laskelma perustuu neljän eri kotitaloustyypin keskiarvoihin.

   Eli nyt kovasti ajettu mielikuva Suomen muita huonommasta sosiaaliturvasta saa huutia.

   Poista
  5. Mainitsinkin tästä juuri tuolla ylempänä. Suomessa vähimmäisturva on keskimäärin yli 1500 e/kk - suurempi kuin esim. Ruotsissa.

   Nuo ammattimaiset kantelijat, valituskirjurit ja muut pöyristysammattilaiset tulevat Suomelle kalliiksi.

   Kahdessa mielessä: 1) rahaa kuluu saatanasti, 2) rehellisiä veronmaksajia kyrpii päivä päivältä enemmän.

   Poista
  6. Siis, jos nyt käsitän oikein, Suomessa ihminen saa hädässään käteen 1.500 euroa kuukaudessa? Kyllä, herran pieksut, tuolla nyt hyvinkin pysyy ravinnon ja lämmön ja sähkönkin puolesta hengissä ja ostaa ne kalliit lääkkeetkin. Monen työtätekevän kansalaisen nettopalkka ei ole tuota kummempi.

   Poista
  7. Kyllä asia on niin kuin Tapsa yllä sanoo: työttömän vähimmäisturvan taso on Suomessa hyvää EU-tasoa, noin 1.500 e/kk, ja parempi kuin esimerkiksi Ruotsissa. Tämä ei tarkoita sitä, että summa on kaikilla sama, vaan luku on laskettu keskimääräisesti neljässä eri perhetyypissä ja luvut on laskettu Suomen hintatasossa.

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007710628.html

   Poista
  8. Paljonko työmarkkinatukea
   saa?
   Työmarkkinatuki on 33,66 e/päivä.
   Työmarkkinatuki on siis
   yhtä suuri kuin peruspäiväraha.
   Tuen suuruuteen
   vaikuttavat kuitenkin joskus
   vanhempien tulot.
   Työmarkkinatukea maksetaan
   5 päivältä viikossa.
   Tukeen lisätään korotus,
   jos sinulla on huollettavana lapsia.
   Täysi työmarkkinatuki on noin
   720–940 e/kk.

   https://www.kela.fi/documents/10180/0/Tyottomyys_esite_Kela.pdf

   Poista
  9. Tuossa ei näyttäisi olevan mukana asumistukea eikä toimeentulotukea.

   Yllä esitetty laskelma 1.500 e/kk on varmaan oikein. Tutkimus on yliopistossa tehty, viite löytyy kommentista.

   Poista
  10. Niin, eihän tuolla tule toimeen! Eikä saa unohtaa pakolaisten kultahampaita, taulutelevisioita, syyrialaisia sohvia, ajokortteja, beeämveitä ja lomamatkoja kotimaahan.

   Poista
  11. Unohdit nyt ihan itämaiset matot!

   Olen omin silmin nähnyt kirjeen (se oli mennyt vahingossa naapuriin), jossa sydämetön viranomainen hylkää mamuperheen anomuksen saada toimeentulotukea ostaakseen uuden kokolattiamaton.

   Mikä sydämetön paskiainen tuo viranomainen onkaan. Ei muka löydy muutamaa tonnia noin elintärkeään asiaan... Ei ihme, että mamuilla alkaa hermo pettää ja häiriöt lisääntyä, kun noin sorretaan.

   Ja se naapuri olisi tietysti saatava edesvastuuseen, kun avasi sen kirjeen ja näytti sivulliselle!

   PS. Ota rohkeasti yhteyttä, valtakunnanvaivainen, kerron kyllä nimen ja osoitteen.

   PPS. Unohdit myös mamujen silmälasit. Niitäkin olen nähnyt ostettavan kupongeilla aika usein.

   Poista
  12. Irak Air myy vähän käytettyjä lentäviä mattoja.

   Poista
  13. Mankemangi, et selviä keskustelusta sillä, että heität tähän jostain Rasmuksesta tai Ylilaudasta lukemiasi yliammuttuja esimerkkejä muka sellaisina, joita täällä esitetään.

   Ei niillä kannata pelata tässä blogissa, koska kukaan täällä ei esitä niitä - paitsi sinä.

   Sinun vikasi on se, ettei sinulla oikeasti ole mitään sanottavaa etkä ymmärrä älyllisiä perusteluja, vaan koetat pelata suomi24-tasoisilla tyhmillä ennakkoluuloilla, joita asettelet muka toisten suuhun, vaikkei kukaan muu niitä sano kuin sinä. Taidat lopulta itse ajatella niin. Sinä se ahdasmielinen rasisti olet, Mankemangi.

   Poista
  14. Täältä Mankemangi voi viedä käydä itseään valistamassa siitä todellisuudesta, mitä helsinkiläisnuoret haluavat pukea päälleen. Yhdellä on 1.700 euron Valentinon takki, jollaista en ikinä olisi pystynyt kustantamaan omalle tytölleni akateemisellakaan palkallani.

   Poista
 27. Toivola on outo lintu. Mies, jolla olisi ollut mahdollisuus tienata elantonsa omalla työllä, vieläpä loistavasti, heittäytyi vippailemaan sivuraiteille, vaikka hänellä on lapsi. Herran pieksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi moni loistava menestys mm. viidemaailmassa voi johtaa niin usein syöksykierteeseen ja tuhoon?
   Alkuun suosio tietysti huumaa ja rahaa tulee ovista sekä ikkunoista. Kaikki ovet ovat avoinna niin fyysisiin kuin "henkisiinkin" kokemuksiin. Kaikkea on suurille "tähdille" tarjolla runsaasti; seksiseuralaisista huumeisiin.
   Epätodellinen ja makea elämä vievät mukanaan, kunnes ollaan edetty liian kauas omasta itsestä.
   Menestys, raha ja julkisuus ei aina ilmesty tyhjästä varsinkaan laiskalle, mutta kuinka usein se päättyykään traagisesti, huumeisiin, sairauksiin ja yksinäisyyteen.
   Kanattaneeko silti keinua jumalten keinuissa vaikka hetkinen, jäähän siitä tunne, että on kaiken saanut ja täysillä elänyt, vaikka loppu olisikin traaginen.
   Näin juorulehden kannessa tangokuninkaan nykyisen habituksen. Kaikkea oli, mutta miksi se ei riittänyt tasapainoiseen, hyvään ja onnelliseen elämään?
   .

   Poista
 28. Varmuuden vuoksi sanon, etten halua kiistää avun tarvetta kokonaisuutena.

  On vain päivänselvää, että avun väärinkäyttöä on, ja vieläpä enemmän kuin halutaan uskoa. Jos esimerkiksi jokuset opiskelijat hakevat ruokakassin, en ole varma, onko näin laaja apu tarpeen. Onhan opintotuki ja työssäkäyntikin hyvä keino rahoittaa elämää, ja opintolaina, jolla minäkin opintoni rahoitin työssäkäynnin ohella.

  VastaaPoista
 29. Ruokakassillisen ostoon markettiin kuluisivat eurot, jotka tarvitaan lääkeenostoon, puhelinlaskuun yms, joten monille tuo ruoka-apu on todella tarpeen jokapäiväisessä elämässä.
  Niin kauan kun meillä on ihmisiä, jotka eivät pysty eläke-työttömyys- sairauspäivärahoillaan tulemaan toimeen ilman ruokakassin pelastavaa arkipäivän apua, emme ole hyvinvointivaltio tai ihmisoikeuksia ja tasavertaisuutta kunnioittava demokratia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään väitä, että kaikki ruokakassien hakijat olisivat ahneita tai vain säästäväisiä, varmasti osa sen oikeasti tarvitseekin.

   Mutta tällä elämänkokemuksellani uskaltaisin väittää, että heidän osuutensa on reilusti alle puolet hakijoista.

   Eihän Jani Toivolakaan pystynyt elämään omilla ansioillaan, joten emmekö siis ole hyvinvointivaltio?

   Ylipäänsä tällainen Amerikan tyyli, jossa rikkaat auttavat köyhiä julkisesti, ei minusta sovi suomalaiseen demokratiaan.

   Poista
  2. Tuo on juuri se piirre ns. hyväntekeväisyydessä, jota olen aina vieroksunut, Lions Club -henki. Rikkaampi väki ”auttaa” köyhiä. Se on tavattoman nöyryyttävä systeemi, vaikka köyhä siitä hyötyisikin.

   Poista
 30. Ruokakasseja en ole hakenut, mutta Jörnin perikunta pisti isänsä tuotannon lihoiksi, myi sen Ylelle. Jörkan elokuvia en ole juuri arvostanut, mutta juuri katsomani Naisenkuva on todella riemullista huumoria, hyvä elokuva. Donner nauraa ja pilkkaa asioita ja ilmiöitä ympärillään. Rohkeutta tässäkin elokuvassa, etenkin ajankohdan huomioon ottaen, on. Pitkässä ja hartaassa otoksessa kuvattu Donnerin tekomunaerektio sai sekin älyttömyydessään minut nauramaan. Jörkka osasi nauraa meille ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuva on siis "Naisenkuvia" ja se, sekä paljon muuta, löytyy Areenasta. Annan rainalle 4,7 pistettä viidestä.

   Poista
  2. Olen Naisenkuvat joskus nähnyt, mutta enpä muista, millaisia olivat. Olen kokenut Donnerin elokuvat pinnallisiksi, sillä minusta hän näkee, tai näki silloin, naisen kauhean ohuena ja kliseisenä ja vain seksuaalisesti.

   Mutta siis, tämä muistikuvani on liukkaalla jäällä ja perustuu muistamiseen, joten voin erehtyäkin. Yleensä muistini on kyllä aina ollut hyvä. Koputan puuta.

   Poista
 31. Onpa niin virkeää keskustelua täällä että tulee hyvä mieli. En ole aikoihin seurannut muita blogeja kuin tätä Iineksen, jossa "näkee" ihmisiä enemmän kuin missään muualla, eikä yhtään tarvitse pelätä koronaa.

  Toivotan HYVÄÄ ja ONNELLISTA UUTTA VUOTTA! Tänä iltana paukahtelee. Ei se minusta tunnu yhtään mukavalta, mutta jos joku nauttii siitä, niin saa nauttia. Ampuminen yleensä herättää mielessäni ikäviä asioita. Veljelläni oli haulikko. Sillä pamautin itsekin kerran metsänlaidassa. Se nytkäytti olkapään melkein sijoiltaan. Ei ole tullut ammuskeltua sen koommin. Anteeksi jos sotken tällä kommentilla keskusteluanne. En ole ennättänyt lukea mikä on keskustelunne aiheena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisu, samoin sinulle! Tänä iltana tai huomisiltana paukahtelee, mutta toivottavasti vähemmän kuin ennen.

   Koiria on Suomessa valtavasti lemmikkeinä, ja ainakin kaikki minun koirani ovat olleet kauhusta jäykkänä rakettien paukkuessa. Yksi meni jopa suihkukaappiin istumaan, piiloutui sinne verhon taakse, toinen pissasi hädissään sisälle, olohuoneen punaiselle matolle, kun ei uskaltanut ulos. Entäpä se ilmasto? Tuskin tykkää Äkäisestä anopista ja muista raketeista.

   Vaan nyt sataa lunta, ja minulla on lumilapio varastokopissani, jonka ovi on jumittunut kiinni.

   Poista
  2. Liisu onkin edellä aikaansa... kuten Iines osoittain korjasikin, niin huomenna on vasta lupa paukahdella!

   Eikö veljesi neuvonut, miten haulikon potku pitää eliminoida? Taisi tehdä sen tahallaan... maksoi jotain lapsuuden traumoja, kun söit hänen kakkupalansa tai käräytit tupakinpoltosta?

   Minäkin olen muuten viimein oppinut, että mökillä lumilapio kannattaa jättää kuistille heti portaiden viereen - eikä mahdollisten hankien taakse kaukaisimman vajan peränurkkaan.

   Poista
  3. Tämä on hivenen tragikoomista, sillä varastokopit uusittiin juuri mennä vuonna. Katot korjattiin ja ovet vaihdettiin upouusiin. Nyt minun upean varastokoppini uutuuttaan kiiltelevän katon alla oleva uusi ruskea hieno ovi ei aukene, koska se on painunut vasemmalta puolelta niin ettei riuskakaan nainen sitä repäise auki. Hmm, ja lumentulo jatkuu..

   Poista
  4. Siis onhan taloyhtiöllä toki yhteisiäkin välineitä, lumikolat esimerkiksi. Että ei hätiä mitiä. Ja onhan minulla tukeva lumiharja ensi hätään.

   Poista
  5. Tapsa tuolla jossain kommentissaan ihmetteli mun ampumista. Ei veli halunnut keljuilla kun ei neuvonut miten ammutaan ilman pärskäystä, hän halusi säikäyttää niin että en koskaan enää tarttuisi aseeseen. Onnistui. En ole tarttunut. 😇

   Poista
  6. Veli todisti oikein, sisko: joka haulikkoon tarttuu, se haulikkoon hukkuu.

   Yleensähän Jeesuksen vertaukset ovat hyviä, mutta tästä en pääse ihan kärryille - miten niin hukkuu?

   Vai tarkoittaako se, että haulikko hukkuu eli katoaa? Hyvähän se vain olisi.

   Vai onko se näin: joka haulikkoon tarttuu, joka toiseen ei?

   Kertokaa te jumalallisemmat, Mankut ja muut fariseukset. Minä kun menin eroamaan kirkostakin aikaa sitten ja ihan vaan siksi, ettei huvittanut maksaa veroa... pelsepuuppi, täältä tullaan, uuni kuumaksi.

   Poista
 32. Vaan nyt näyttää siltä, että rokotuksia saadaankin odottaa pitkään, kenties kesään ja jopa syksyyn asti. Eriä tulee Suomeen aivan liian hitaasti.

  Näyttää siltä, että THL ja maan hallitus vitkastelivat taas eikä alustavia valmisteluja olekaan tehty. Eikö mitään opittu vieläkään kevään maskisotkuista? Nyt rokotukset kestävät tällä vauhdilla aivan liian kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauli olis rokottanu jo kaikki!

   Poista
  2. Lisätään hallitukseen suomenkielen maisteri tai joku muu jälkiviisas eläkeläinen kun he tietävät miten maan asioita pitää hoitaa.

   Poista
  3. Nimetön, kannatan lämpimästi hyvää ehdotustasi.

   Tulisi parannusta ministerien kielenkäyttöön ja esiintymiskoulutukseen. Viestintätaidot eivät ole koleaa latteuksien toistoa eivätkä byrokraattista käsitekoukerokieltä. - Se vielä, että suomen kielen kirjoitetaan erikseen, se ei ole yhdyssana.

   Poista
  4. Viimeksi kun kirjoitin yhdys sanat erikseen se oli väärin ja nyt on väärin kun kirjoitan ne yhteen. Muutan kohta muualle kuten Kaukasiaan.

   Poista
 33. Uutisten mukaan peräti 3 miljonaa
  rokotetta on tilattu vai varattu Suomeen, nim.om. sellaisia, joita ei tarvitse pitää pakkasessa. Nyt kuitenkin pitää vielä odottaa käytön varmistusta jostakin instanssista ennen kuin rokotuksia voi aloittaa. En kuunnellut kylläkään kuin toisella korvalla uutisia aiheesta.

  VastaaPoista
 34. Rokotteet kuitenkin tulevat erittäin pienissä erissä. Tätä menoa jo sairaalan henkilökunnan rokottaminen kestää viikkoja, kuukausia.

  VastaaPoista
 35. Vanha vuosi vetelee viime henkäyksiään.
  Erityinen vuosi kaikkinensa. Elämäntapojamme on jouduttu kyseenalaistamaan ja muuttamaan monella tapaa.
  Ilmastomuutoskin etenee.
  Toivottavasti tuleva vuosi ei nakkaa uusia kauhuja niskaamme. Entisissäkin on vielä kärsimistä.
  Olisi se hurjaa jos korona ei taltu rokotuksista huolimatta, vaan uusia, entistä tarttuvampia muunnoksia ilmenee. Entäpä jos jokainen uusi vuosi tuo kiihtyvällä vauhdilla enemmän luonnonkatastrofeja ja ilmaston ääri-ilmiöt sahaavat ennustamatta edestakaisin?
  Länsimaissa yksilön vapaus on ensisijaisen tärkeää, mutta samalla rajoitetaan mieluusti "väärinajattelijoita" ja heidän toimintaansa. Vastuun perään harvoin huudellaan.
  Päämäärättömyys, elämän tarkoituksettomuus, yksinäisyys lisääntyy, koska ihmiskunnan tulevaisuus on hakusessa ja auki täynnä ratkaisemattomia ongelmia ja vastaamattomia kysymyksiä. Enää uskonnon suuret tarinat eivät lohduta kaikkia, anna uskoa ja toivoa. Kylmä ihmisten tiede on tullut legendojen ja myyttien tilalle, mutta pystyvätkö tiedemiehet saamaan ihmiset uskomaan tieteen ihmeisiin pelastavina enkeleinä? Tarvitseeko ja saako ihmiskunta apua uskonnoilta vai tieteeltä tulevaisuudessa?

  Hyvää uutta vuotta toivokaamme, niin auvoista kuin se on näissä olosuhteissa mahdollista!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Suomella ole hätää kun ensi vuosi tuo meille paremman hallituksen kok.ja persut, joka hoitaa kaikki hyvin.

   Poista
  2. Parempaa hallitusta emme ikinä saa, ellei Sauli ryhdy pääministeriksi. Ja Jenni Haukio kulttuuriministeriksi.

   Poista
  3. Ennen akat pelkäsivät maailmanloppua ja ukot sähkön loppumista.

   Nyt molemmat pelkäävät maailmanloppua.

   Ei se maailma siitä huolimatta lopu rytisten vaan hiljaa kitisten, sanoi runoilija (T.S.Eliot).

   Jos nyt ylipäätään on loppuakseen, jota suuresti epäilen.

   Poista
  4. Koronahan on hallituksen onnenkantamoinen. Hallituksesta huolimatta koronasta selvitään kansalaisten itsensä avulla. Mikä tahansa hallitus olisi tehnyt saman kuin nykyhallitus, ja joku hallitus kenties paremmin ja nopeammin ja rehellisemmin. Maantieteellinen sijantimme ja eristynyt kulttuurimme on paljolti selittäjä pärjäämisellemme, ei hallitus.

   Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas.

   Poista
  5. Ei nussimiseen sähköä tarvita.

   Poista
 36. Kaikesta huolimatta hyvää uutta vuotta. 2021 muuttaa kaiken!

  https://youtu.be/5LKKmimrsx8

  Words - Jackie Kay
  Soundtrack - Niteworks
  Visual development artist - Gary Wilson
  Drone display and film production - Celestial
  Additional drone footage - Arms and Legs
  Read by - David Tennant, Siobhan Redmond, Lorne MacFadyen

  VastaaPoista
 37. Terveyttä ja rakkautta kaikille vuonna 2021 Iineksen blogissa keskustelijoille ja Iinekselle!

  VastaaPoista
 38. Kiitos, samoin kaikille muillekin! Oikein mojovaa tulevaa vuotta itse kulllekin. Mojovaa vain hyvässä mielessä. Sisältää yllätysvoittoja, onnenpotkuja, menestystä aikeissa, hyvää mieltä ja paljon myötätuulta purjeisiin!

  VastaaPoista