27.5.2024

Hohhoijaa, Antti Lindtman

 


Ei näin. Ei näillä populistisilla puheilla sinipunaa synny. Saati saada Suomen velkalaivaa parempaan kurssiin. Että ”Purran johtama oikeistohallitus” ja ”Orpon kiemurtelu laitaoikeiston ympärillä”.. Hohhoijaa, Antti Lindtman. 

Jopa sanat ”äärioikeisto” ja ”ihmisvihaajahallitus” on nyt kuultu tämän miehen retoriikassa. Ja kaikki lausutaan suurin hämmästynein silmin ikään kuin itsellä olisi avain tilanteen ratkaisuun. Ja onhan se: paluu entiseen Marinin malliin, jossa ketään ei jätetä ja yhteiskunta huolehtii ihmisen toimeentulosta ja pelastaa samalla rajan yli tulevat  ja ilmaston. Sekä ihmiselle kuuluvan toiseuden ja turvallisen tilan kaikille, joille turvatila kuuluu. Houkuttaahan se.

Itse hämmästyn edelleen joka kerran, kun kysytään tiettyä ikuisuuskysymystä. Miksi vain köyhiltä leikataan, miksi rikkailta ei koskaan. Tätä kysymystä kuulee esitettävän taloyhtiön pihalla, keskusteluissa ihmisten kanssa, televisiossa. Somen eri alustojen keskusteluissa tämä on ydinkysymys.

Mikä tässä on vaikea ymmärtää? Kun kenenkään omaisuutta  eikä palkkaa voi leikata näissä talkoissa, niin ei varakkailta voi leikata, koska he eivät saa sosiaalitukia. Varakkaat maksavat jo osuutensa korkeina veroina, osalla tuloveroprosentti huitelee 50 prosentin tienoilla eikä 40 prosentin tulovero ole edes harvinaisuus. Keskituloinen eläkeläinenkin pääsee melko helposti 30 prosentin tuloveroihin, mikäli on kouluttautunut ja päätynyt vaikka opettajaksi. Tällä prosentilla pääsee jo mukaan säästötalkoisiin, joten ei niitä eläkeläisten keskituloja kannata edes kadehtia.

Vaan mistä maallemme uusi sopuisa hallitus, jahka tämän hallituksen taival kolmen vuoden kuluttua päättyy? Mistä löytyy se viisas poliitikko, joka ei Lindtmanin lailla nosta vain itseään nimittelemällä muita rumasti. Joka ei teeskentele pyörein silmin, etenkin kun maan katastrofaalinen taloustilanne johtuu paljolti siitä, että oma puolue möhli viime kaudella monessa asiassa. Mistä löytyy se viisas poliitikko, joka korostaa sopua, yhteistyötä, yhteisöllisyyttä, keskustelutaitoa riitelyn ja leireihin jakamisen sijaan? Sellaista olisi hyvä kuunnella. Sellaista minä äänestäisin.

211 kommenttia:

 1. Orpo?

  (Vastausehdotuksena lopun kysymykseesi.)

  Tietysti olen samaa mieltä siitä, että populismi on voimissaan, kun hallitusta arvostellaan.

  Populismi on niin vaivatonta. Se on niin yksinkertaista yksinkertaisille, se kuuluu ihmisluontoon. Populismin korkein aste on se, kun pääsee syyttämään muita populisteiksi.

  Demarien propagandaosaston kehittämä ”Purran hallitus” on hieno keksintö. Vieläpä kaukonäköinen - kun syntipukiksi julistetaan Purra, voidaan myöhemmin lyödä hynttyyt yhteen persujen kynsistä pelastetun Orpon kanssa.

  VastaaPoista
 2. Näin se menee. Purran oikeistohallitus, Purran hallitus, jopa yleisnimen luontoinen "orpopurra". Tämä "ihmisvihaajien hallitus" puree kyllä Lindtmanin omaan nilkkaan, sillä se on kelvoton nimitys jopa opposition suussa ja menee vihapuheen luokkaan.

  Jos Lindtman demareineen olisi itse viaton kaikkeen talouden nykytilaan, hänen puheitaan voisi kuunnellakin, mutta kun on vankasti oman puolueen lehmä ojassa, puhe kääntyy populismiksi, jolla kosiskellaan vaalikarjaa EU-vaaleissa. Viattomaksi heittäytyminen tekee tästä miehestä falskin.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin tuntuu, että hän yrittää jatkaa Marinin vasemmalle siirtymistä. Mutta kasvoista näkee, ettei viihdy roolissaan. Jotenkin kärsivän näköinen.ei vakuuta.

  VastaaPoista
 4. Puuttuu todellinen puhti ja into, puhe vaikuttaa opetellulta ja ulkokohtaiselta. Sanomisen palo olisi nyt poikaa, aito palava halu ja siellä takataskussa pitäisi olla sitten ne realistiset visiot ja keinot.

  Nyt esitetyt asiat ovat nykyhallituksen haukkumista ja arvostelua ilman omaa vahvaa panosta. Missä on se entinen duunarivoima ja volyymi? Ei voi kuvitella näiden lindtmanien ja tuppuraisten laulavan käsi sydämellä edes työn orjista sorron yössä, kun kaikki energia menee hallituksen arvosteluun ja riitelyyn, ei omaan rakentamiseen.

  Miten olisi siis oma uljas työväestöä kunnioittava puoleohjelma ja realistinen budjetti sitä varten?

  VastaaPoista
 5. Köyhät ei tajuu, kuin vähän miljoona on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miljoonista ei tiedä täällä moni muukaan. Suomessa on poikkeuksellisen vähän miljoonäärejä. Olemme jääneet kauas jälkeen muista Pohjoismaista ja Välimeren EU-maista.

   Jopa Italia (2,7 %) ja Espanja (3 %) peittoavat Suomen (2,1 %) miljonäärien määrän. Norjassakin on jopa 8,2 % väestöstä miljonäärejä, Ruotsissa 5,9 %.

   Poista
  2. Olishan se Iines mageeta, jos me kaikki maailmassa olisimme
   miljonäärejä.
   Voisiko se olla mahdollista? Se, että jokainen pallon asukas omistaisi miljoonan eyrin verran rahaa ja omaisuutta.
   Kuka jaksisi suorittaa laskutoimituksen? Ja ylipäätään voiko niin tehdä?
   Voisihan sitä kysyä tekoälyltä. Että kuinka paljon on koko maailman asukkaiden yhteenlaskettu omaisuus on ja paljonko se olisi aikuislle jaettuna?
   Ihanat kisumirrit kuvassa!

   Poista
  3. ” Maailmanlaajuinen omaisuus on vaikea arvioida tarkasti, mutta vuonna 2021 maailman bruttokansantuote (BKT) oli noin 87,8 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Jos jaettaisiin tämä kaikkien maailman aikuisten kesken (noin 5,7 miljardia aikuista), jokaiselle aikuiselle tulisi noin 15 360 dollaria. On kuitenkin tärkeä huomioida, että omaisuus ei jakaudu tasaisesti kaikkien ihmisten kesken, ja näin ollen todellinen jaettu summa olisi huomattavasti pienempi monille ihmisille.” (ChatGPT)

   Poista
  4. Bruttokansantuote? Sisältyyköhän edelliseen kaikki veroparatiiseihin piilotetut miljardit? Mitenpä bkt: ssä näkyvät materiaalinen omaisuus? Talokiinteistöt, huvijahdit jne.
   Tosi on, että maailmanlaajuinen, rahassa laskettu omaisuuksien arvo lienee mahdoton tehtävä summata. No, ehkä kvanttitietokoneilla sen saisi laskettua?
   Verotietojen summaaminen maailmanlaajuisesti ei myöskään tuo faktatulosta?
   Eipä tule olemaan koskaan huolta siitä, että omaisuudet jaettaisiin tasan kaikille.
   Tunnettu oletushan on, että kohta joku kuitenkin kahmisi viisaudella tai viekkaudella muilta omaisuuksia omaan pussiinsa.

   Poista
  5. No, tämä oli tekoälyn vastaus, eli se otti työvälineeksi bruttokansantuotteen. Varmaan mahdotonta tietää esimerkiksi arabimaiden miljardiomistuksista ja minkä tahansa muun maan yksityisomaisuuksista.

   Pimeä työ ja verotuksen välttäminen on käsittääkseni varsin yleistä jopa jo Keski-Euroopan maissa. En ole ahne enkä piilottele sukan varteen killinkiäkään, mutta en minä silti kaiken tasajakoa kannata. Ei se ole oikeudenmukaista.

   Hädänalaisille annan paidan päältäni, mutta laskelmoiville hyödyntäjille en halua antaa senttiäkään. Hyödyntäjiä on myös köyhissä. Eihän köyhä ole automaattisesti hyvä ja rehellinen ja rikas paha ja ahne. Nämä kaikki adjektiivit risteävät kaikkiin ihmisiin.

   Poista
 6. Syrjäsilmällä seurasin alkuillasta dokumenttiä Trumpista. Siinä mm. psykiatri anakysoi Trumpin käyttäytymistä.
  Voi raukkaa! Mikään yleisön suosio ei täytä tyhjiötä, suuruudenhulluutta, joka Donaldia piinaa. Ikuisesti isän hyväksyntää kärttävä pikkupoika hakee sitä kansansuosiosta ja presidenttiydestä, mutta
  sekään ei riitä korvaamaan kovan ja kylmän isän hyväksynnän puutetta?
  Tuli mieleen, kuinkakohan pitkät jäljet valheilla ja vihapuheilla on usassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsistiset persoonat viihtyvät vallan huipulla.

   Kaikki huiput eivät tietenkään ole narsisteja, mutta niinpäin, että jos on narsistinen, viihtyy huipulla. Trump on ihan oma lukunsa. Amerikkalainen yhteiskunta on aika vieras meille pohjoismalaisille, en tunne sitä ollenkaan omakseni.

   Poista
  2. Totta, että minä ainakin tiedän tosi vähän eri osavaltioiden ihmisten todellisesta elämästä. Miten tehdastyöläiset ja palveluammateissa toimivat työntekijät elävät?
   On vain tietyt medioiden uutisoimat suppeat mielikuvat ja Ameriikan täti, jolta saan niukkoja eläkeläisen arjen kuvauksia.

   Poista
  3. Yhdysvalloissahan ei ole esimerkiksi julkista terveydenhoitoa eikä ilmaista opiskelua. Vanhemmat säästävät vauvan syntymästä lähtien opiskelurahoja lapsilleen, ei ole opintotukia eikä sellaista asumistukitasoa, mitä meillä on, edelleen.

   Ja nyt on itku ja hammasten kiristys, kun tukia pienennetään - mutta niitä edelleen maksetaan, ja opiskelijoillakin on opintolainamahdollisuus, jos samanaikainen työssäkäynti ei onnistu.

   Tukien pieneminen voi osua kipeästi moniinkin, mikä on tietysti surullista, mutta kokonaistilanne ei ole niin dyspooppinen kuin on maalailtu. Vielä ne tuet juoksevat, vielä on mahdollisuuksia elää hyvää elämää.

   Poista
  4. Missä! Missä sitä eletään!?

   Sinne sutena ja leikataan, leikattava on kun on kerrankin talkoot...

   Poista
 7. Tuota kuvaahan minun piti kehua. Onko se itse ottamasi?

  Täydellinen se ainakin on. Siinä on kosminen olemassaolo ikivanhan kiinalaisen Tao-filosofian mukaisessa muodossa. Jin ja Jang - elämä on valoa ja varjoa.

  Kuva on huikea niin taiteellisesti kuin symbolisestikin. Jos se on oma, niin onneksi olkoon. Laittaisin seinälleni.

  VastaaPoista
 8. Kuva kiehtoo meikäläistäkin moniulotteisuudellaan. Vastakohdat, valo ja varjo, kuten osuvasti kuvaat, ja kuitenkin, sula sovinto ja seesteisyys, lämpö, yhteishenki, sula sopusointu, harmonia.

  Tässä koetan kuvata sitä, mitä kansalainen eduskunnalta toivoo: rauhaa, yhteishenkeä huolimatta erilaisista ajatuksista, rakentavaa yhdessä tekemistä. Kunpa joku viisas poliitikko tarttuisi tällaiseen menettelytapaan ja edes kokeilisi.

  VastaaPoista
 9. PS Siis ei ole oma kuvaamani, enkä nyt valitettavasti muista, mistä olen pöllinyt.

  Ja kuvasshan on Li Andersson ja Riikka Purra sylikkäin. Tai Jussi Saramo ja Petteri Orpo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää ihan Liiltä ja Petteriltä.

   Siinä työn orjat, veronmaksat kainot ja sorjat, sorron yössä uinuvat, vaikka valta heillä on.

   Mitä tulee aiempaan rahapohdintaanne, niin muistutan ettei rahan arvo ole pysyvä. Kun se laajanee ja taajanee, se myös heikkenee.

   Mitä taas tulee köyhyyteen, niin juurihan me ihmettelimme miten ihmiselle, joka ei ikinä ole Suomessa työtä tehnyt, yhteiskunta silti tarjoaa saman eläkkeen kuin yli 20 vuotta ahertaneelle duunarille.

   Samoin sitä, miten monet saavat niin paljon erilaisia tukia, ettei töitä kannata tehdä, koska silloin tukiautomaatti yskii ja heikkenee.

   Kuinkahan monta nettoveronmaksajaa meillä on? Valtion velkaantumista katsellessa sydämeni väräjää siihen suuntaan, että aika vähän.

   Poista
  2. Tuokin minut yllätti, kun eilen Nooran kysyttyä tarkistin miljonäärien määrää, että heitä on Suomessa paljon vähemmän kuin muissa naapuri- ja EU-maissa.

   Aina nimittäin puhutaan ahneista rikkaista veroparatiisimiljonääreistä, ikään kuin heitä olisi pilvin pimein. Pari prosenttia, kun siis Ruotsissa on kuutisen prosenttia ja Norjassa yli 8.

   Toisaalta en ihmettele veroparatiiseihin tallettamisia, kun ajattelee asiaa Suomen korkean veroprogression kannalta. Ei minusta ole kauhean omituista se, että ihminen haluaa pitää itse leijonanosan ansaitsemistaan rahoista. Kukapa ei haluaisi? Onko enää edes kohtuullista, että tuloista on maksettava veroa jopa 50 prosenttia? Onko rikkaus oikeasti pahe ja synti? Tuleeko kaikki raha köyhän riistämisestä?

   Minusta saituus ja ahneus on synti, ei rikkaus, eivätkä kaikki rikkaat ole saitoja eivätkä ahneita. Kuten eivät kaikki köyhätkään ole viattomia ja hyviä ja olosuhteiden pakosta köyhiä.

   Poista
  3. Jepulis! Sitten on nämä kuninkaalliset ja miljardien perijät, jotka eivät tee " fyysitä duunia" vaan elävät aiemman suvun ansaitsemilla omaisuuksilla ja koroilla. Voisko heitä verrata jopa parjattuihin päivärahoilla eläviin työttömiin?
   Onhan se mielenkiintoista, ettemme me valkoiset länsimaiset, muka niin viisaat ja koulutetut ihmiset saa ihmiskunnan kehitystä parempaan suuntaan etenemään.
   Välinpitämättömyys rehottaa, vahleet väännetään todeksi, heikompia hyväksikäytetään, monenlainen huijaaminen lisääntyy. Vihapuheet, salaliittoteoriat, väkivalta, sotaan varustautuminen yhä vain kiihtyvät.
   No, voisi tietysti luetella kaikki positiiviset asiat jotka mieleen nousevat, mutta aina kaiken yllä on todellinen, kenties väistämätön uhka kaaoksesta ja katastrofeista.

   Poista
  4. Suomessa oli vuonna 2019 vain kuusi miljardööriä. Totuus on se, että me olemme pieni ja köyhä kansa, jossa jo keskituloinen kansankynttilä joutuu maksamaan yli kolmanneksen tuloistaan valtiolle. Se hyvin pieni ja kapea tosi varakkaiden kärki maksaa suurimman osan Suomen tuloveroista ja kustantaa koko en nyt sano että paskan vaan homman. Että sen sijaan, että haukumme maksajiamme ahneiksi sioiksi voisimme vaikka välillä kiittää heitä.

   Poista
  5. Herrojen persekkin on kermainen...

   Poista
  6. Kuvassa Benin kattifarmin siitosnarttu ja Otto Meri. Pennun hinta ei ole vielä tiedossa mutta kyllä se sinne menee ja sopii kun se sen vain ensin tahkolla teroittaa. Minäkin voin käyä kampeen!

   Poista
 10. Milloin meille tulee säästäminen muodikkaaksi ja palkalla voi elää normaalisti ja pikkuhiljaa vaurastua, ja ennen muuta kuka uskaltaa tämän taakse lähteä ja pitää minkä lupaa?

  Oon-joo-oon, kivenkova demari...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi keino palkalla mukavasti elämiseen olisi tietenkin veroprosentin ja ennen kaikkea veroprogression alentaminen muun sivistyneen maailman tasolle. Näinhän työn palkasta jäisi enemmän käteen ja kulutukseen, yhteiskunnan rattaisiin.

   Ideaali ei varmaankaan voi olla se, että yhteiskunta pitää huolen meistä, vaan se, että me pidämme huolen yhteiskunnasta antamalla oman panoksemme parhaamme mukaan.

   On myös niin, että hyvällä palkalla on useimmiten kriteerinä hyvä koulutus. Tämä tarkoittaa yksilöltä vaivannäköä ja jopa usean vuoden opiskelua.

   Jotain epäsuhtaa on siinä, jos parin kolmen vuoden koulutuksella vaaditaan samaa palkkaa kuin kuuden seitsemän vuoden opinnoilla yliopistoissa - jonne kaikilla on mahdollista mennä ja pyrkiä, monta eri reittiä myöten. Opinnot vaativat enemmän perslihaksia kuin ylivireää aivotoimintaa.

   Poista
  2. Tämä hauska sketsi sai minut katselemaan muitakin ihania unohtumattomia Lapinlahden lintuja. Kauhean vähän tätä sarjaa on näytetty uusintoina, etenkin kun sarja on harvinaisen hyvin tehty aina käsikirjoituksista alkaen. Pikku kohtauksetkin on huolellisesti sanoitettu.

   Panen tähän yhden linkin, josta näkyy hyvin ajan kuva. Samalla huomaa, miten paljon ilmaisunvapautta olemme nyt tänä päivänä kaventaneet kaikenlaisen meetoon ja woketuksen vuoksi.

   Ei ihme, ettei hauskoja ohjelmia enää osata tehdä. Hauskuuden sijaan kuvaan on astunut ilkeys ja riidan haastaminen. Mikä meitä vaivaa?

   https://youtu.be/Y-hliR8-S_I?si=0qRJ0v6vdlsy-2yL

   Poista
  3. JJP myöntää ja hyväksyy.

   Napoleon kummatteli titä kovatti.

   Anna miehelle vaikka pala metallia jossa on emalia ja mikään rahamäärä ei voi tulla kyseeseen hänen kohdallaan kun hän tekee umpihulluuksia kunhan saa olla kenraali.

   Satan concordia, sanoi A. Kivi Lapinlahdessa ollessaan.

   Poista
  4. " ... Minua kummastuttaa vieläkin, miksi Jukka Lindströmin poliittista satiiria ei esitetty edellisen hallituksen aikaan, vaikka moni kaipasi sitä. ..."

   Turha kummastella.

   Sanopas yksikin perussuomalainen taiteentekijä, so. runoilija, maalari, näyttelijä, säveltäjä tms. ... Itse en tunne? Enkä tunne yhtäkään persua joka hallitsisi satiirin, ironian tai parodian. - Vihapuheen he kyllä hallitsevat, siinä ovat mestarillisia, se täytyy sanoa. Mutta kulttuurin tai ilottelun kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

   Poista
  5. En tuntenut tyyppiä, täytyi googlettaa...

   Voimakas Venäjän myötäilijä, eli Putiinin k##:n imijä?

   No, hyväksytään! Taidettahan se tuollainen on.

   Poista
  6. En ymmärrä, miksi alat puhua persuista, Mikis, jos minä ylempänä kummastelen sitä, miksi Marinin hallituksesta ei tehty poliittista satiiria. Millä tavalla tämä liittyy persuihin?

   Olisihan viisikon hallituksessa ollut satiirin aineksia paljonkin Lindströmille. Miksi siis ei?

   Poista
 11. Palkka määräytyy nykyhteiskunnassa pääosin kysynnän mukaan, eikä koulutuksen. Paitsi esim. julkisella puolella.jotkut perusvaatimukset täytyy olla, mutta ylikoulutuskin näyttää olevan jo haitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja ylijulkisuus.

   Poista
  2. ..ja ylimalkaisuus.

   Poista
  3. JJPmäisyys ei ole haitta. Älä yhtään yritä.

   Poista
  4. Näinhän se menee, Heikki. Joskus oli helppo motivoida oppilaita lukemaan, mutta nyt se ei taida enää vetää samalla lailla. Onhan koulutus edelleen kuitenkin varmin ja paras tae mielekkääseen tulevaan tekemiseen ja hyvään ansiotasoon. Kyse on kai siitä, että se ei ole enää ainoa tie eteenpäin. Vaihtoehtoja on tullut, kuten kaikki tiedämme, helpompia ja kivempia.

   Poista
 12. Järjestelmällistyttämis- ja hedelmättömyystuotantotyötehotutkijapäällikkö29 toukokuuta, 2024 17:34

  "Entäs sitten tämmönen hosuminen ja tuottaminen? Onkse nyt sitten aivan viisasta, kysyn vaan."
  U. Turhapuro - Uuno on numero yksi.

  Riku Aalto: "Paskat talkoot."

  Ja perkele, käytti sanaa toverit. Tästä ne nyt vasta riemastuukin, he-he!
  Tarkkuusammunta ei ole pikkupoikien laji.

  Hesaria minä vaan luen mutta arvkkaaskin nauroinko? Juuri, en. Repesin niin että piti paskahuussiin mennä ja lujaa...

  VastaaPoista
 13. Jippoilua. Iines. Heitä vonkaamasta lisää istualtasi ja sisähommiin kun oot päässy niin älä huuhtele akkunasta. Saunan räppänästä voi vähän kiekua että "Ommulla Tutkintoki!"

  Nämä kerralla tehdyt loppuiän urat joissa ei tartte enää muuta kuin poimia sanalla mansikoita muiden kakuista on kaikki menneet manan majoille ja uudempi, aivan upiuusi valistunut meritokratia ja nettiyhteisöllinen koheesio on jo arkea, huomaappa jo ja keittele kahavit. Oikein Tutkintokahavit. Ja konjakkia saa olla kans, muuten meen Yleen ja siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi urakehitys on minulle tietenkin tuttua, JJP. Kaikkihan sen tietävät. Sitä paitsi, sinä JJP, et ole itse tainnut huomata, ettei tuo uusi uljas maailma kaikkialla päde. On paljon töitä ja ammatteja, joihin kannattaa ja jopa pitää edelleen suorittaa se akateeminen loppututkinto.

   Ja sen tutkinnon puitteissa ne tulevat työtehtävät sitten paljolti mahdollistuvat. Kun olet kustantanut itsellesi kuuden seitsemän - jopa tuon yli - vuoden maisteris-, tuomaris-, lääkäris- yms. tutkinnon, niin ei siinä niin vain lähdetä viettien viemänä mitään kauhean kivaa uutta somejuttua duunamaan. Kun se opintolaina on maksettava pois, ja eläminenkin maksaa, asunnot ja autot, niin toki sitä ottaa vastaan oman alansa työn vaikka Kemijoelta, jos sellaisen sattuu saamaan.

   Opettajille löytyy aina virkoja ja toimia, samaten muille tutkinnon suorittaneille. Monista on jopa pula. Joten. Kyllä lukeminen ja opiskelu kannattaa edelleen paremmin kuin epävarmat vaikuttajan työt.

   Poista
  2. Epävarmat vaikuttajat ei osaa edes omia korviaan kaivaa kaksipäisellä pumpulipuikolla ja arvaapa että täälläpäässä on tutkintoa niiettä liukkaasti piisaa enempi ku sulla tulee ikinä oleen. Hyväksy se ja heitä jo joutava neitinirppanokkailu, en minä ole tänne tullut hauskaa pitämään.
   Vitsikäs saa olla, ei tötteröhuulinen nutturakuula.

   Otapa pöliä ja huomaa että mä oon kuuskymppinen ammattimies. Ammattimies asialla enkä lörpöttelemässä ja jollain purjehdus- ja ompeluseuran jäsenyyksillä kehumassa ja itselleni mittaamassa joka välissä ja kolmesti pidemmässä lauseessa.

   Poista
  3. I am The very model of a modern YouTube individual - kivasti ovat laitelleet tämän.

   Ei pidä vuntsia liikaa alunperin oppimaansa. Epäoppiminen on näköjään helevetin vaikeaa. Se luja oppi ei lähe kuluttamallakaan, mutta on se joskus niin söpöä kun kiva immeinen vähän kuluttelloo aekoosa ja sille kelpaa sama mikä mulle passaa... Kuhan ee ruppee luulemaan ittestään liikoja, vaikka minä uskon itseeni ja niinpalion liikaa että varmana riittää, enkä käy neukkaamaan. Jokku ne on vaa ittensä vuoksi, ne heikot ja hauraat ja kaaniit. Mitä niille keksis?

   Hepps, he-he! Alueita. Pannaan ne alueittain uskomaan että hyvinvointia piisaa kaikille! Voidaan varmana tehä se. Sitte vaan puljataan ja vekslataan ja kaikki lain mukaan, ei varppiin jouduta ku neljäks vuueks lusimaan ja senkin voi tehä vörskottina. Ette muuten usko että tää on bueno Isis, jätkät hei, nyt pilaillaan ja perust-, eiku.

   Juu koti, uskonto ja mikä se nyt oli...

   Poista
  4. Joo niin perustuslaki ei ookkaa ku suomeksi ja pakkoruottiksi joo... No ei haittaa katotaa mitä ne siellä keksii, aina se NASA jottai saa aikaan kuitenki. Kylä on niin hyvä nyh!

   Poista
  5. Jotenkin toivoi, että tämä hallitus olisi purkanut tämän Sipilän - Marinin hallituksen sote-luomuksen, eikä ajanut sitä väkisin ja täysin ilman rahoitusta maaliinsa.

   Olisi menty eurooppalaiseen terveyspiste ja lääkäri lähes joka kuntaan -systeemiin. Ei se olisi kalliimpi kuin tämä nykyinen keskitetty aluehimmeli valtavine hallintoineen ja johtajabyrokratioineen ja harvenevine terveyspisteineen. Karmeaa. Neuvostoliittolaista. Orwellilaista,

   Poista
  6. Ääkä ku ihavvaa sitä ihtiään. She on shotaa she, she äi shäästä kethään. Monimuoto- mutta maailmansotaa.

   Poista
 14. Arvakkaas: viinit kauppoihin vai ei?

  Matsi päättyi 14 - 11. Voitto vähittäiskotikauppiaille ja vähittäiskristityille ja kohtuupolitiikan viihdekäyttäjille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kannatan eurooppalaista käytäntöä: viinit ruokakauppoihin.

   Uskon, että tämän kautta suomalainen oppisi ostamaan viininsä ruoan mukaan, ruokajuomaksi, ei kaksin käsin kiskottavaksi humalajuomaksi ilman ruokaa. Luulen, että tämä siistisi suomalaisten humalahakuista ryyppäämiskulttuuria

   Poista
  2. No joo, kuolevat alkoholiaddiktit nopeammin pois yhteiskunnan euroja kuluttamasta, koska lähimarketista saa vahvempia vauhdittajia. Toisaalta alkoholin koukkuun jääviä voi tulla roimasti lisää, kun ei tarvitse köijäytyä etemmäksi pitkäripaseen.
   Minä saan kyllä päihdyttävät juomani vielä hankittua Alkostakin.
   Tulee sääli kaljan -ym. kittaajien perheiden lapsia,.

   Poista
  3. Oma mielipiteeni asiasta on melko neutraali, mutta viittaan eurooppalaiseen tapakulttuuriin, jossa viinit ovat ruokakaupoissa. Kuitenkin näissä maissa on Suomea siistimpi alkoholikulttuuri, jossa se juominen liittyy ateriointiin. Ja siihen pulloon saadaan se korkki kiinni, sitä ei juoda kerralla tyhjäksi.

   Tämä suomalaisten juominen on tietysti erityistä ja sisältää tässäkin ehkä riskin. Tai sitten ei. Juoppo saa aina pullonsa, myytiin sitä missä tahansa. Ja juoppo juo mistään huolimatta.

   Poista
  4. Voihan olla, että juuri ankara valvonta, kyttäys ja kiellot ovat tehneet suomalaisesta juomisesta ongelman. Siitä on tehty niin jumalaton numero, ettei vieläkään ole kasvanut sukupolvea, jonka suhde alkoholiin olisi normaali.

   Meidän aikanamme ilmapiiri vapautui hieman, mutta kesken jäi keskieurooppalaisen porvariston hillitty charmi viinamäen miehillä, naisilla vähän vähemmän.

   Mitä vähän olen seuraillut, niin kesken se uusillakin sukupolvilla ja viinapirun katveeseen on kasvanut huumehelvetti.

   Poista
  5. Edellinen anonyymi oli Noora.
   Ymmärrän, heitä ja meitä, joille ryyppy ei ole jäänyt päälle jokapäiväiseksi aivojen turruttamiseksi. Ilmeisesti ruokaviinin nautiskelijat, joille räkäkännääjät ja kaljan tohjakkeessa päivänsä viettävät ovat jääneet vieraaksi elämässään.
   Tuntuu siltä, ettei tätä todellisuutta haluta tiedostaa, vaan sama se, miten kukakin ryyppää ja mitä. Välinpitämättömyys on liberaalin demokratian suuri arvo. Ei kuulu holhota ketään.
   Vaan jos ei pysty alkoholiin addiktioituneena vastaamaan enää teoistaan, pitääkö lisätä ja helpottaa nopeampaa luisua pohjalle, josta harva nousee ylös.
   Päihteiden ihannointi, niiden luomat positiiviset mielikuvat vaikuttavat edelleen, vaikka nuoret ilmeisesti ovat siirtymässä huumeisiin.
   No, kapitalismissa on kauppa se, joka kannattaa, mitäs jalkoihin jääneistä ja veneistä pudonneista. Eihän se yritysten ja kauppiaiden vika ole. Eiks yeah!

   Poista
  6. Usealla taholla on havaittu, että nuorten alkoholinkulutus on laskenut merkittävästi. Tässä sopii tietenkin vetää esiin huumeiden arkipäiväistynyt viihdekäyttö. Sekö selittää viinalla läträämisen vähentymisen?

   On trendikästä vetää pienet urheilulliset kokaviivat lihottavan alkoholin sijasta. Ei ole kovin kummallista, että Marinin taannoinen bilettäminenkin haluttiin asettaa tähän kuvioon. Eliittijulkkispiireissähän tätä esiintyy lehtiartikkelien mukaan.

   Paljon on tällaisen huumekäytön puoltajia ja mitä ilmeisimmin käyttäjiä. Ehkä meidän pitäisi avata silmämme. Pahin mörkö ei taida ollakaan se ruokaviini siellä marketin hyllyllä.

   Poista
  7. PS Nooruska, tunnistin sinut ilman nimeäkin! Tunnistan teidät kaikki, vaikka nimi unohtuisi kommentista. Saa sen puoleen siis kirjoittaa anonyyminakin, jos joskus tahtoo. Ei ole niin taitavaa tyylin muuntelijaa, etten tunnistaisi häntä vaikka millaisessa valepuvussa.

   PS Tehtiin koe yhdellä luokalla. Oppilaat kirjoittivat esseen nimettöminä. Kun jaoin papereita luokalle takaisin, jaoin kaikki oikeille henkilöille. Helppoa kuin heinänteko.

   Poista
  8. Tapsalainen kuule, ei se ole huumehelvetti vaan se on päihdehelvetti. Ero on päihtymys.

   Teeskentelyt pois niin kyykkyviinit ovat varsin kenkku juttu.

   Niin on myös vahvasti piilotettu seikka jota ei saa koskaan rinnastaa mihinkään, vanhusten yksinäisyys. Joo-joo kotihoitaja käypi-käy, kyä varmaan käy juu.. muttei osaa kuin puhua lähessuomeksi eikä kuuntele mitään suomeksi.

   Jos saisimme reippain ottein koulutettua kotihoitajiksi paremmilla apteekin aineilla päihtyneitä huumekuriir-, eiku uusia ja tepsiviä vanhusten mielialalääk-, eiku ei mitään sittenkään.

   Hinn-, eiku viinat apteekkeihin! Eiku kieltolaki ettei saa olla päihd-, eeh.. eiku...

   Perkelekkö näitä jaksa kukkaan ihiminen kielletään vaan aivan kaikki.

   Niin ei kaikkea tieteskää, kieltämistä ei voi kieltää.

   Poista
  9. Tunnen yhden ihmisen, joka aiemmin käytti alkoholia, ilmeisen ilokseen. Hän oli sosiaalinen, meneväinen, paljon ystäviä yhteiskunnan kaikilta portailta, ja tuttavia erilaisista harrastuksista.

   Sitten hän yhtäkkiä vanhemmiten lopetti viinan käytön kokonaan, siis kokonaan ja muuttui sulkeutuneeksi, oli varma lähestyvästä kuolemasta, joka oli juuri tulossa. Nyt se kuolema on ollut tulossa jo kymmenkunta vuotta ja elämä on yksinäistä ja ilmeisen ilotonta.

   Että ei se raittiuskaan aina onnea tuo. Kumpi on parempi, elää iloista elämää vähän lyhyemmän aikaa kuin saada jatkoaikaa ja kituuttaa kopissaan noutajaa odottaen?

   Poista
  10. Taas näitä!

   Ei digitaalinen tarkoita että kaiken tarkoitus on olla dikotomista. Montako sormea mahtuu pullataikinaan? Montako kahvipannullista mahtuu kaivoon?

   Miksi aina poissulkevuus ja valinta, eikö mitään tekemistä älylle jäljellä?

   "Are you mad, sir?"
   "No, why?"
   "If I may ask, why did you hit the reporter?"
   "I have a very low tolerance for stupidity and a really short temper."
   "But you hit him really hard."
   "I run wars, not newspapers."


   Poista
  11. JJP, mistä puhut ja kelle? Tässä blogissa omasta mielestäni viehättävintä kommenttilootassa on nimenomaan se, että keskustelujuna kulkee omia polkujaan. Täällä saa vapaasti rönsyillä aiheissa, muisteluissa, mieleenjuolahtumissa, tajunnanvirrassa. Ei täällä mitään kaavoja ole eikä kauheasti brassailua.

   Poista
  12. Parempi vuosi leijonana kuin sata vuotta lampaana
   Mussolini

   Parempi elää ne sata vuotta
   Bombolini

   Anthony Quinn ja muut, ajan parhautta. ..ooh lempi ja leiskaus mikä leffa, Santa Vittorian salaisuus.

   The Secret of Santa Vittoria - juutuubasta voi käydä kurkkimassa.

   Ilahduttava, vastaa erääseen valintakysymykseenkin omalla tavallaan ja ennen muuta aivan totta, likipitäen dokumentti.

   On-on, mikis, ei saa olla noin ennakkoluuloinen ettei anna mahdollisuuksia neitokaisten sankarinpalvonnan toteutumiselle, pikkuriikkisen pitää olla vain kunnollinen, loppu saa olla juoppoa ja rosvoa ja haista ja liata paikkoja. Kylläkin on oltava selvä ja miehuullinen tarvis saada tehdä suuria ja vaarallisia tekoja vaikka hetipaikalla, ilman järkeä ja varautumista.

   Niin, ja häippästävä n. viiden - kahdeksan viikon välein mitään kertomatta pariksi kolmeksi päiväksi ja tultava melko nuhjaantuneena työn kautta takaisin, nollaten kaikki kysymykset hajamielisellä otsan rypistelyllä ja viattomalla hmh? äänteellä.

   Kun mies on yksin on mies yksin, mutta on se sittenkin mies.

   Poista
 15. Paljon hei teil menee tota katupolitiikkaa niinku päivätasolla, onks annokset kasvanut vähän siis? Pitäskö olla vaiks joku hoito, siis niinku haittoi vähentävä tai sellane kokonaan korvaushoito? Et menis vaiks kerran päiväs klinikalle ja touhuis niiet ääni menee ja kaikki sais huutaa ja riahuu ja sit se olis niinku siinä siltä päivältä ettei tartte juasta alvariinsa hakee jostain ihme sivuilta ja netistä sitä kamaa ku se on vaan niin paskaa eikä voi tietää millä sitä on jatkettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa että ette ossaa panna kotiviinipönttöjä pöhisemään!? Ehämminä voi kaikkea tietää, eehän se voe minuvhika olla jos sitä ollaan nii fiiniä ja köpelöä sakkia ettei mikkää käy teillä... Juokaa vaikka järvestä, vettä vaikka, kuhan ee köli ota muilla kiinni keskellä selkää. Ollaa sitä nii persoja, oikeen peruspersoja ja luullaa vissiiki että ku sen oman tuotoksen tänne päkistää ja näkkee painokirjaimilla ruuvusa niin toeks, toeksi se muuttuu! Juuei muutu. Sillä mikä määrä sähköä on jo menny harakoille teillä olis voinu keittää komppanialle perunat kerran, siinä on teijjän työt. Molemmat perunat, muttei kolmea. Nekin on maalinosoitusperunoita joilla ohjeistetaan poimijoita.

   Poista
 16. Vuoden 1997 jälkeen Natoon on liittynyt 16 maata ja lisää himoitsee liittyä, lännen houkuttelemana.
  Eipä ihme, että Putinia pelottaa, jos länsiliittouma saa komentoonsa koko Euroopan ja usan johdolla naton aseet ja sotilaat.
  Mikä siinä on siis ihmeellistä, Ukrainaan tehdyssä, lähes kymmenen vuoden sitä ennen kestäneessä rajasodassa ja erikoisoperaatiossa?
  Sanotaanhan, että hyökkäys on paras puolustus.
  Kuka planeetan alamaisikseen hamuava on eniten Venäjän niskan päällä? Kuka on eniten päässyt pistämään jalkojaan Euroopan ja Euraasian ovien väliin?
  Kumpi tukkanuottasilla olevista suurista, on saanut käännynnäisiä omaan uskoonsa Telkuksella?
  Tietöisköhän koneäly vastauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyppä siltä venäjäksi!

   Poista
  2. ... mitään venäjäksi tartte kysellä. Koska - hohhoijaa - koska omalla äidinkielellämme pystyy vastaamaan, että syy on entisen hallituksen ja Sanna Marinin. Ja jos Intiassa apinat tippuvat puun oksilta kuolleina maahan (MÄISKIS, MUKSISTAS) ja lepakot pitkin Suomea poksahtelevat (POKS PAMPAKS) tuulimyllyjen lähellä kuin popcornit, se hälyttävää ole. Kysykää vaikka ilmastotieteilijä Teuvo Hakkaraiselta. (Ja muistakaa myös äänestää häntä!) Hän on l(j)uovalla tavalla tutkinut näitä asioita jo siitä lähtien kun pölli Suomussalmen kirkosta Malaga-merkkiset kirkkoviinit. (Ja rehtinä miehenä jätti öylätit jaettavaksi seurakuntalaisille.) Kyllä.

   Poista
  3. Odotan sitä päivää, kun Mikis mussukka, uudistat vähän tuota pistelykuvastoasi, eritoten persujen osalta. On siellä nimittäin Sebastian Tynkkynenkin. Hän se vasta persoona onkin. Kauhea rasisti ja tyhmä kuin saapas, puolisona musta homo. Että jätetään nyt se Teuski-parka jo rauhaan, kun hän ei taida enää päästä Brysseliinkään meitä edustamaan. Sebu voi päästä iltapäivälehden mukaan. Ja mikä kauheaa, Anna-Maja Henriksson voi tehdä mahalaskun, ei pääsekään mepiksi ja joutuu jättämään puolueenjohdonkin. Lupaan alkaa puolustaa häntäkin, jos ihmislauma hyökkää hänen kimppuunsa.

   Poista
  4. Koneälyltä ei kannata kysellä mitään, Noora. Sieltä tulee yleishyminää, poliittisesti korrekteja vastauksia.

   Muutenkin koneäly on prseestä ja tulee kärsimään pitkän ja kituliaan kuoleman. En voi sietää tekoälyn lukemia uutisia. Intonaatio on pielessä, rytmi kielenvastainen, aspiraatiot kateissa ynnä muuta kamalaa. Tekoäly on puhutun suomen kielen rappeuttaja.

   Poista
  5. Eduskunnan kyselytunnilta: Orpo näköjään pelkää niin äärioikeiston kuin äärivasemmistonkin nousua.
   Kuinkakohan oma puolueensa asemoituu Euroopan poliittisessa kentässä?

   Poista
  6. Orpo taisi vain vastata tässä opposition pariin äärimmäisen provosoivaan kysymykseen, joita kuulijakin ihmetteli.

   Oppositiossa käytettiin jälleen manipulatiivisesti ja ilmeisen tarkoituksella sanoja ”äärioikeisto” ja ”laitaoikeisto” viitaten hallitukseen ja EU:hun. Sofia Virran puheenvuoro oli kummallinen. Samaa virttä veisasi SDP.

   Ei Suomen hallituksessa ole äärioikeistoa eikä laitaoikeistotermikään ole asiallinen edes suomalaisista perussuomalaisista. Muualla Euroopassa tilanne on erilainen, Suomi ei ole missään suhteessa verrannollinen eikä suhteissa mihinkään Unkariin.

   Mielestäni Orpo korosti näitä seikkoja.

   Poista
  7. Korjaan itseäni: Se oli siis Maria Ohisalo, ei Sofia Virta, joka piti kummallisen ääripuheenvuoron.

   Poista
  8. Sillä kuinka Koomikkoomus asemoituu on sikäli merkitystä että kun nyt koko fasistinen ja kommersialismiin hurahtanut kuspeäsakki on todella suuren rahan toimesta potkaistu tuleen Etelärannan bunkkeristaan on helpompaa napsia ne yksitellen kuin prinssinakit, Teollisuusliitto johtaa sotatoimia, SAK johtaa sotaa. Kukaan järjellinen duunari ei enää usko sanan sanaa näiltä pikkupojilta, mammonan mannekiineilta. Käy kuten kävi Purran kun hän sanoi isänmaallinen, samalla kertaa kahdesti, ekan ja vikan. Enää tulee kyseeseen minkä tupokastikkeen valitsemme.
   Demokratiassa ei pianaikaa ole eturistiriitaisaa ja omatunnotonta sakkia yhden kansan työmarkkinoilla, vain poikia polvihousuissaan joita pissattaa liian aikaisin illalla kun isot pojat jatkavat siitä mihin jäätiin ennen mokomia itkupillejä. Työmarkkinat ja niiden neuvottelutilanteet on voimalaji, ei pinssirintaisten liputtajien laji.

   Poista
  9. Ellei käy niin hyvästi ja onneksi että tulee oikea ja tosi suuri panttivankien vaihto-ohjelma ja joka koksuperheeseen tarvitaan äkkiä jostain kotiryssä!?

   Meillä on hyvin kohteliaita ja sisäsiistejä vaihto-oppilaita mutta koulutuksen ollessa hiukan kesken en voi tästä kertoa aivan kaikkea mutta opetelkaapa kuulkaa puhumaan kiinaa, näin aluksi. Nämä muuten ovat marjanpoimijoita sitten, eivätkä mitään miehiä ja niille ei kukaan pysty yhtikäs mitään, heh! Syssymmälllä sitten, tii-hii...

   Terkkuja metsävoimilta, täältä puun takaa!

   Poista
  10. Thanks!
   Pistin tekoälyn hommiin, listaamaan Euroopan äärioikeistot ja -vasemmistot.
   Mitäköhän Perussuomalaiset ja vasemmistoliitto tykkää listalla olostaan?

   Poista
  11. Eiköhän kummassakin puolueessa ymmärretä tekoälyn luonne. Se on ihan tavallinen ihminen, joka syöttää kriteereitä ja käskyjä tekoälyn ohjelmistoon. Ja on laatinut toimintaradat.

   Huomasin, että yksi kriteeri äärioikeistopuolueeksi laskemiseen on termi ”maahanmuuttokriittisyys”. Siinä mielessä harhauttavaa, että tämänkään termin merkitys ei ole enää välttämättä kielteinen. Useimmat Euroopan maat ovat nykyään hyvinkin kriittisiä maahanmuuttoasioissa. Ovatko ne siis ääripuolueita?

   Poista
  12. Jaa että mitä, samalla listalla olostaan? Mitä sillä on väliä - eiku joo on-on väliä joo on...

   Pieni maa mutta helkkarimmoiset toleranssit tottakai juu. Hyvä työ.

   Poista
  13. Kieltäminen pitää kieltää, tästä olen samaa mieltä JJPeen kanssa. Sallimistakaan ei niin vain pidä sallia. Kirkossa toki sallitaan sallimus.

   Noora-neidolle huomautan, että sen Ukrainan rajasodankin aloitti Putin. Ensin oli Krimin ryöstö tunnuksettomien (= sotarikos) venäläissotilaiden - pienten vihreiden miesten - avulla onnistunut yli odotusten.

   Venäjälle sen sijaan ei ole kukaan hyökännyt vuosikymmeniin tai edes uhannut hyökkäyksellä. Kylmä totuus on se, että venäläisjohto pelkää rajanaapurien lipuvan pois Venäjän valtapiiristä ja päätti estää sen.

   Tästä näkökulmasta pieni ja rajattu ”erikoisoperaatio” on ymmärrettävä. Mutta ei sitä hyväksyä tarvitse.

   Kyse on vain siitä, onko Venäjällä oikeus laajentua minne huvittaa vai eikö ole. Venäläisten mielestä on.

   Poista
  14. Itsenäistyminen kävi meiltä vähän kuin vahingossa, kivuitta ja jää monesti huomioimatta että se on poikkeuksellista, paitsi eräiden brittiläisen imperiumin saarivaltioiden osalta. Ukraina on itsenäistynyt jo pitkään, maan tapana on katsoa ja kahmia kaikki edut kaikista suunnista. Timoshenkon aikaan - kuka edes muistaa oranssin vallankumouksen? - oli moniaita tahoja jotka hurrasivat kun toivottu ja otaksuttu debytanttivaltio tanssi suuren hovin salin läpi ja piti tyylinsä. Nuo idealistiseen katsantoon ja kuviin onneaan itkeskelleet ovat jo liian pettyneitä ja ymmärtääkseni vieläkin niitä joiden varaan tuon maan kehittyminen on koko ajan ollut laskettava. He eivät ole ukrainalaisia. Omituista? Ei niin omituista kuin voisi luulla, etuja ja etupiirejä on muitakin kuin rahavallan ja kaasun tai aseiden (sukhoit, ukrainalaista työtä) hintoja miettivät tahot. Altavastaajan asema on puolustettavissa ilman syvällekäypiä analyysejä, kukapa ei sitä hoksaisi.

   Hintaa maksamme me, parhaillaan. Se siitä kapitalismista ja sen kyyn povelle ottamisesta.

   Kiistäpä, perustelen pelkällä elinkustannusten nousulla ja sillä mitkä aiheet puuttuvat tarkoin mediasta.

   Kemppisessä oli syvällisen ja huolellisen analyyttinen kommentti, tunnen sen tekijän. Hän sanoi: missä rahat, kerro jos tiedät. Ajattelin hetken että hän on vain laukaissut valoraketin kunnes muutamia päiviä myöhemmin valo valaisi koko kuvaa laajasti ja hoksasin ettei uudessa robottiekonomiassa jossa kaksi kaupan hintarobottia kilpailee tuotteen hinnan laskiessa älyttömiin voi olla mikään pääsevä kadoksiin, siihen se ei voi perustua. Virhekään se ei voi olla. Minne siis?

   Missä on tuo lupalaitos joka antaa luvan! siis luvan käyttää aseitaan Venäjällä, ei sen puoleen, jos vaikka on huitin hitoilla, mutta kun koko kaamea show on median tuote alun alkaenkin niin mitä saadaan kun soditaan?

   Sitä se Venäjä on saamassa. Ei siellä olla typeriä. Sitä ei sille aiota antaa, sillä on hinta jo, ja sitä ei tunnusteta todeksi erään tsaristisen johtajan hovissa.

   Poista
  15. ..tai muissa sotilasteollisen kompleksin filiaaleissa joiden varassa on koko liittovaltion äänioikeus maailman medioissa.

   Vieläkin joudutte miettimään kumpaa tässä meinataan, molempia tietysti. Laiskottais ja lapaakin kolottais niin päätin säästää sanojani.

   Mietis Tapsa, en edes käyny Juttutuvassa kysymässä voiko näin törkeitä päästellä.

   Poista
 17. Iines, kriittisellä katsannollahan näihin chatgpt:n tietoihin pitää aina suhtautua.
  Mitenköhän nopeasti tiedostoja korjataan ja ylipäätään päivitetään ajantasaisiksi? Nopeasti kyllä vastaa ja tekee hommansa. :)

  VastaaPoista
 18. Aha. Äsken en ollut kirjautunut bloggeriin.

  VastaaPoista
 19. Ovatpa rohkeita naisia, nämä ministerit Lulu Ranne ja Leena Meri!
  Huivinnostoni heille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä he ovat tehneet, Noora? Vilkaisin nopeasti lehtiä - en huomannut mitään uutista heistä.

   Poista
  2. Tosi mielenkiintoista, miten monet ministeriöt eivät mainosta tai virallisesti osallistu prideen. Sivullani on pienemmän oho-sanan takana Ylen uutisointia asiasta.

   Poista
  3. Ministeritason askartelua, äänten kalastelua. Plikat ovat ottaneet jyrkän huomiottajättämiskannan pride -väkeen.

   Poista
  4. Ylen sivuilla oli juttu asiasta. Kun lukee koko jutun, huomaa, että useimmat ministeriöt eivät viime vuosinakaan edellisten hallitusten aikana ole osallistuneet Pride-tapahtumaan ministeriöinä.

   Epäilen, että kyse näiden ministerien kohdalla ei ole EU-äänten kalastelusta, vaan asianomaisten ministerien henkilökohtaisesta maailmannäkemyksestä.

   Itse mietin vain, miksi tämä Meren ja Ranteen kohdalla oli Yle-jutun arvoinen asia, koska siis, kuten tuossa sanoin, useimmat ministeriöt eivät ennenkään ole osallistuneet tapahtumaan ministeriöinä. Niin jutussa lukee.

   Poista
 20. Taitaa olla yhdeksan ministeriötä, jotka eivat ainakaan virallisesti julista osallistuvansa prideen.

  VastaaPoista
 21. Iines, samaa mietin minäkin. Tulivatko nämä kaksi itse asian kanssa esille, vai onko tässä eri tavalla ajattelevan toimittajan
  perussuomalaisten esillenostoa " negatiivisessä mielessä" uutisen myötä?

  VastaaPoista
 22. Tämmöstä tämä on. Mediassa höyrytään ja hihhuloidaan keskenkasvuisten joukkopsykoosista ikään kuin kaikki
  viralliset instanssit olisivat riehunnasta innostuneita ja sen takana. On toisaalta huvittavaa, että pitää marssia puolustaakseen sitä miten ja minkä sukupuolen tai muovilelun kanssa reikiään hinkkaa.

  VastaaPoista
 23. Sain sen käsityksen, Noora, etteivät Meri ja Ranne tulleet itse esiin asian kanssa, koska jutussa luki, että Meri kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Jos näin on, juttu on Yleltä harkiten tehty ”arvovalinta”.

  VastaaPoista
 24. Nyt kun asia jäi pohdituttamaan, niin tässä tietysti on pontimena se, että nämä ministerit ovat kieltäneet, siis kieltämällä kieltäneet kaikenlaisen osallistumisen Pride-tapahtumaan. Muissa ministeriössä, joissa ei osallistuta, osallistumista ei liene virallisesti kielletty. Tämä lienee villakoiran ydin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin lienee. Eurovaali huumaa taustalla? :)

   Poista
  2. Pitääkin tästä lähteä ennakkoäänestämään.

   Poista
 25. Mitä eroa on laitaoikeistolla ja äärioikeistolla? Ovatko nämä termit jotenkin vakiintuneet tarkoittamaan eri asioita?

  Vai kuuluuko laitaoikeistoon pienempänä ryhmänä myös äärioikeisto - vaiko onko äärioikeiston oikealla laidalla vielä ihan laitimmainen oikeisto?

  Entä miksi ei puhuta rajaoikeistosta, reunaoikeistosta, kylkioikeistosta, syrjäoikeistosta tahi runollisimpana kaikista - kallasoikeistosta tai parrasoikeistosta?

  Entäpä vasemman laidan mulkerot, onko heille muuta määritelmää kuin äärivasemmisto? Ehkäpä ihan änkyröimpiä voisi nimittää perävasemmistoksi tai miksei ihan todenmukaisesti vaan loppuvasemmistoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan parrasoikeistoa. Siis nimitystä. Siinä voisi sitten vielä kiristää viulunkieltä piirun verran oikealle ottamalla käyttöön Hyacinth Bucket’lta (huom. taivutus) lainatun termin ”jyrkänparras”. Jyrkänparrasoikeisto.

   Kannatan lämpöisesti näitä sävyasteikkoja laajempaankin poliitiseen määrittelyyn myös vasemmalla laidalla. Parrasvasemmisto. Jyrkänparrasvasemmisto, aijjai. Makeaa.

   Poista
  2. Herttaisdemokraattista vaaleanpunaista sosiaali- ja veropolitiikkaa jossa ei tehdä mitään likaista, vaarallista eikä raskasta ja äänestäjien olis parempi kun pitäisivät turpansa kiinni koska eivät osaa laulaa taustoja kuorossa, niinkö?

   Poista
  3. Meklariliberaalien kerho kokoontuu ja Akupressalle se tietää työreissua, sinne sitä pitää nyt ja korvat silmät auki ja suu kiinni. Bilderbergittää niin että!

   Lycraohjus lähtee ja raha pääsee rahan luo.

   Poista
 26. Ville Ranta onnistuu parhaiten olemalla poliittisesti epäkorrekti:

  https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/8ff68e05-72c0-4f8c-bab6-386748a1baeb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fanitan. Jo Korkki ja Kaupunki -lehdellä oli lieviä vaikeuksia saada Rannan piirrokset mahtumaan. Suvaitsemattomuutensa taiten piiloon pannut entisten töölöläistyöläisten kokoomus ja konservativismin vihoviimeinen linnake joka hakee kaksinaamaisuudessaan vertaansa ei ollut Rannan paras julkaisija.

   Astuu nyt Hesarin mukaan suuriin saappaisiin, hah...

   Kari Suomalainen oli TK-mies. Siinä sitä on tohvelisankarille patsaan jalustaa, turha edes kuvitel-, eiku, no sanotaanko vaikka että kun Kari Suomalainen kypsytteli piirroksiaan niin prosessi oli ainutlaatuinen. Maailmankaan mitassa yhtä poleemista ja taiteen ylivoimaan uskovaa pilapiirtäjää ei ole ollut montaa, sikäli seuraajilla on helppo työmaa ettei ole paineita. Karin piirros oli suurempi vaikuttaja kuin moni ymmärsi, jopa muuta lehden toimitusta suurempi ajoittain, ja kun hän alkoi katsoa pelkillä puheilla itseään puffannutta sakkia sillä silmällä se oli monille pikkuisille fasistinnupuille liian todellista ja raakaa. Kun hän sitten teki tästä piirroksen koko porukka joutui naurunalaiseksi ja sillä hän sen selvitti. Ihailtavan taitava peräytyminen.

   Myisipä vain kuviaan, en ole tietävä saako niitä? Olisi hilpeää jos erään Mort Walkerin ja erään Karin kuvan seuraan saisi ostetuksi aidon Ville Rannan.

   Muistatteko kun noissa Karin kokoomateoksissa oli omistuskirjoituksia, mikä taho tai kuka oli alkuperäisen piirroksen omistaja? Nerokasta, usein vitsi vitsin päälle.

   Poista
 27. VIHAPUHETTA!

  Aikojemme aurinko, ohjaaja Aki Kaurismäki, joka nauttii myös ulkomailla suurta arvostusta, koska luulevat, että elokuvissaan puhutaan jotain eksoottista oikeaa kieltä. Oikeastihan päähenkilöidensä vuorosanat ovat melko mongoloidia duubadaabaa. - Semmonen on kivaa.

  Nyt tämä läträveikko kertoi maksavansa elokapinan sakkoja, koska "nykyinen hallitus on ääliöitä". Pekka Herlinin degeneroitunut tytär maksaa jopa kaikki elokapinan kustannukset. Kaurismäen kustannukset maksaa sosiaalihuolto tai mikälie, kaljaa myy muille alkoholisteille. - Niistä viisauden avaimet ammennettu.

  "Kiusaaminen kielletty" lukee nykyään monessa paikassa, mutta oikean aatteen vuoksi laajempikin kiusaaminen on mahdollista. Elokapinan, herlinien dingdong jälkeläisten rahoittamat, ihmisten häiritsemiset ja kiusaamiset ovat suorastaan pakko! Herlukan degeneroitunut polvi lentää suihkukoneilla. Sitäpaitsi kaikkien Herlukoiden puhe on ollut aina sammallusta ja sönkötystä. Ei pelkkää alkoholin tuomaa, genetiikkaa se on.

  Yleisradio ja Helsingin sanomat käyttävät jatkuvasti lähteenään terroristijärjestöä ja sitten pitäisi vapaata lehdistöä ja tiedonvälitystä näytellä.

  Suomen kansa tietää, se äänesti Israelin euroviisuesityksen parhaaksi.

  Ikuisesti eläköön Israel, sivistys ja jalous pakanoiden ja roskaväen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneen säätiö on kaikkien maamme kuldyyrien dsembaloitsijien ihannoima, koska kuldyyrien mennessä kadun laitaan niska kenossa ja suu ammollaan, säätiöltä sataa mannaa suuhun, mahdollisesti jopa velliä.

   Koneen säätiöllä ei tietenkään ole tänä päivänä mitään tekemistä Kone Oyj:n, maailman parhaan hissien ja liukauportaiden valmistajan kanssa.

   Poista
  2. Aijai, miten makeaa vihapuhetta Rikhard suoltaa! Minulla oli jo koulussa taipumus ilahtua railakkaista teksteistä, olivat ne sitten mitä laitaa tahansa. Pienet perversiotkin sopivat, Suomen lain puitteissa toki, sillä kirjoittamisessa rohkeus on arvoista tärkeimpiä. Maailmaa ei muuteta poliittisesti korrekteilla hymistyksillä, eikä pidetä edes pystyssä. Poliittinen korrektius on fasismin ensi askelia.

   Poista
  3. Joka kerta, kun taiteilija tunnustaa voimakasta poliittista väriä, alan epäillä hänen lahjakkuuttaan. Tuntuu, että hän on joidenkin rajojen sisällä, häntä pitelee jokin, joka estää häntä näkemästä avarasti ja todenmukaisesti. Näin on Aki Kaurismäenkin kohdalla.

   Poista
  4. Heh, taas minä puhelimessa tilasin mielipahani, Helsingin sanomat.

   Vain diginä, koska mohamed ja kunta konte osaavat niin harvoin sen postiluukkuuni jakaa. Koska olen vasta kuuskeetkaks, tykkään kovasti hyvee, kun Hesen tytsyt antavat artikkeleissaan ja sotahuudoissaan minulle opastetta ja neuvovat, toisinaan suorastaan määräävät, mitä mieltä pitää olla. Tämä aikuiskasvatus on nannaa, mulle kohta poistoihin laitettavalle.

   Poista
  5. Digihesariin minäkin vaihdoin muutama vuosi sitten. Toimii hyvin, ja lehden voi halutessaan lukea näköispainoksenakin. Tämä oli olosuhteiden vuoksi, kun lehteä ei enää kannettu joka aamu postilaatikkoon, kesällä mökillä. Usein tuli kaksi lehteä kerralla, joskus jopa kolme.

   Digilehdessä pääsee lukemaan kaikkien juttujen keskusteluja, mitä pidän itse hauskana.

   Poista
  6. Otetaan nyt vaikka justiin tämä ihan tavallinen Pablo Picasso joka tässä männä vuonna maalaili kivasti ja tienasi aika makoisasti. Oliko Guernica jotenkin häneltä pettymys? Lahjattomuuden osoitus? Onhan se tosiaan vähän yksitotinen ja paletti lämminsävyinen mutta vitu oikeesti et kyllä mieti. Se on huomattu.

   Poista
  7. Guernica yksitotinen? No ei ole, vaan siinähän keveät irralliset kuviot leijuvat ruskeaksi värjäytyneen maailman keskellä äänettömästi huutaen. Tuskan sinfonia. Sanotaan, että suuressa tuskassa ihminen voi nähdä kaiken ruskeana, koko maailman. Uskon tämän. Tiedän, että se on totta. Kuin vanhanaikainen ruskea valokuva 1800-luvulta.

   Poista
  8. Argh. Se on mustavalkoinen.
   Eräs kuuluisimmista ellei kertakaikkiaan kuuluisin mv-öljymaalaus.
   Tätä mä tarkoitin kun sä kirjoitat sä myötäilet etkä käytä yhtään aivoa ja tulos on kuin Dalin unista. Ei ohjaaja Kaurismäki ole sama kuin kaurismäkeläisyys taidesuuntana elokuvissa vaan- kelle mä tässä luennoin. Antaa olla ja kaikki pataan vaan kuhan on kuumaa ja kivaa aina siihen joku maku tulee itteppä sen syötte sitten.


   Taidetta ei paljon tartte teille selittää, se hyvä kyllä. Netissä on kaikki selitykset, ja jonkin verran taidetta.

   Poista
  9. Toki tiedän. Minä näen sen kuitenkin ruskeana, sillä silloin tuska on vielä suurempi ja laajempi.

   Miksi sinä, JJP, käyt täällä puhumassa, jos kerran näet minussa vain vikoja? En ole sanonut olevani täydellinen, en kulturelli, en kovin viisas, en poliittisesti korrekti, en paljon muutakaan. Mutta tyhmä minä en ole ja aivojani käytän vähän liikaakin.

   Kirjoitan aivan kuten haluan. Yhtä asiaa vain en täällä siedä, ja se on ilkeily. Se tekee kaikkien täällä kävijöiden olon ikäväksi.

   Poista
  10. Sinä ruskeana näe vaan katsoit googlesta väärän värisen kuvan. Selität täällä asioista kuin tietäisit niistä mutta käsityksesi ovat typeriä.

   Poista
  11. Typeryydestä puheen ollen Kaurismäki onkin hyvä esimerkki siitä, miten luova taiteilija voi laukoa yksisilmäisiä tuomioita asioista, joista on lukenut lehdestä.

   Niin kuin tämä hupaisa takavuosien juttu siitä, miten Kaurismäki julisti muuttavansa pysyvästi Portugaliin, jos Suomi liittyy Natoon.

   Koska Kaurismäen viiteryhmä esim. kannattaa muslimejä kaikessa ja vähättelee heidän murhiaan ja raiskauksiasn, niin niin tekee Kaurismäkikin. Helppoa varman päälle pelaamista.

   Mitä sakkoihin tulee, niin maksaisikohan Aki minunkin sakkoni, kun ajoin tutkaan matkalla hurraamaan Elokapinan kivoille typyille? (Juu, on siellä poikiakin, mutta heidän sakkonsa jätän prideäijien kontolle.)

   Poista
  12. Anonyymi, ei minun tarvitse katsoa Guernicaa Googlesta. Kyllä minä taiteen klassikot tunnen jo lukioajoilta, jolloin kuvaamataidon lehtori ajoi tosissaan meikäläistä pyrkimään silloiseen Ateneumiin. Maalasin itsekin tauluja ja kuvaamataito oli minulla jopa vahvempi kuin kirjallinen ilmaisu.

   Siitä, miten näin kaiken ruskeana erään tapahtuman aikaan, olen täällä blogissa kertonut jo vuosia sitten. Kuin ruskeassa vanhassa valokuvassa. En ole yleensäkään mustavalkoisen näkemisen ihailija, vaan koen sen kovana ja suljettuna esteenä kuvan kokemiselle. Guernica jos mikä on ruskea. Ja jos anonyymi itse joutuu googlailemaan Guernicaa, hän varmaan huomaa, että mainittu teos esiintyy nettilaineilla usean erilaisen värin sävyisenä.

   Poista
 28. Ikkunaiines 19. 5. 2006 enotakoiraaenotakoiraaenotakoiraa oli vielä myönteinen. Nyt mummokuumeess kipinöittevä besserwisserismi ja taidetilin 'asettamat rajoitteet' luovat tunkkaisen tunnun, kuin olisi pihanperän roskakatoksen pesun aika. Ota edes - no ota nyt vaikka naapurin kissa lainaan kuhan jotakin otat! Ota ote, p-le.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutuin blogissa kielteiseksi sinä päivänä, kun minulta varastettiin anonyymiteetti Ikkunaiines ja jaettiin se osoitetiteoineen koko ison taloyhtiömme jokaiseen postilaatikkoon. Tämä intimiteettirikos vei viattomuuteni ja hyväuskoisuuteni, blogini oli varastettu minulta.

   Iines on erilainen blogi, siinä olet aivan oikeassa. Viattomuuttani en saa enää takaisin, enkä hyväuskoisuuttani eli täydellistä luottamusta kanssabloggaajiin ja kommentoijiin. Jotakin särkyi peruuttamattomasti, enkä osaa ohjelmoida itseäni entiseen moodiin.

   On myös niin, että maailma on muuttunut kymmenessä vuodessa, someviestintä on aivan eriluontoista nyt kuin silloin. Me kaikki olemme muuttuneet.

   Poista
  2. Hah! Eikä ole. Samalla teholla kolahtaa vaikka nyt The Wall:in alku, se foxtrot siinä ja koooko leffa kuin nuorena vastavalm-, no joo ei ihan samalla kun ei kuule enää kunnolla mutta Johan Repes ja Koria Boys jos minä en pidä presiis samoista ralleista ja leffoista aina vaan. Kun vaan olis vielä se piippu ja sitä parempaa tuontitupakkaa. Minen mitään kylppärissä kasvatettua substraalisontaa käy imeksimään.

   Poista
  3. Et todellakaan. Ellei Rauno Räsänen olisi kuollut, voisin vannoa, että sinä olet uudesti syntynyt Rauno. Teissä on samaa ihmisvihaa ja yli-ihmisyyttä. Villahousupoika on kadonnut.

   Poista
  4. ..se mikään kadonnut o, se jaksaa aina olla yhtä vihainen että pannaan väkisin sellaiset kidutusvehkeet jalkoihin ja kehutaan että nyt on Niin Hyvän Näköinen. Onneksi on todistusaineistoa. Voin todistaa että kuva on otettu hetkellä jona en ollut keskittynyt vihaamaan noita saatanasta itsestään kotoisin olevia vekottimia. Niin ja koira lähti ottamaan selvää kumpi on kumpi, pupu vai pystykorva. Väkivaltaa, aah-ooh-ihkua.

   En ole hyvä ihminen. Olen paha mies. Epäreiluus ja kaksinaamaisuus on ämmälaurien ja nössöjen perushaju, minä tuoksun heti paikalla pahalle ja pitkään. Kaikki pikku penteleet ja muka-muka miehet ja erittäinkin itsestään ylikypsyneet akankutaleet raivostuivat oitis silmiJJPttömästi ja menettävät itsehillintänsä rippeet ja naamiot halkeavat kun aivastan. Kiva olla hyvien puolella, silti. Ei tartte tehdä juuri mitään...

   Poista
 29. Guernica on lähinnä monogromaattinen sanoo "taiteentuntija", joka istuu vieressäni. On kuulema iso teos, jota vartijat vartioi. On nähnyt teoksen " livenä" Madridissa, museo Reina Sofiassa.

  VastaaPoista
 30. Hitto, luulin taas olleeni kirjautunut, mutta anona taas ryysin tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryysi vastakin, Noora, kyllä se sopii. Useimmiten tyylisi tunnistaa, joten ei haittaa, vaikka kirjautuminen jää.

   Itse en kovasti himoa kubistista taidetta, mutta kyllä Guernica puhuu omaa tarinaansa jo pelkkänä kuvana isosta taulusta. Paikan päällä museoissa ja näyttelyissä jää usein hämmästelemään jo alkuperäisten taulujen kokoa ja erilaisia värejä. Lehtikuva tai nettikuva on kalpea aavistus teoksesta.

   Poista
  2. Monokromaattinen tarkoittaa yksivärinen, yhdellä väripigmentillä maalattu tai painettu.

   Jepy, iso on. Vaatii tilaa ja on sitä myös saanut.

   Mariupol oli samaa lähtöä kuin Guernica.

   Rauhanliiton sivuilla on varsin pätevä ja selkeä kuvaus Picasson protestiksi maalaamasta sotilastaideteoksesta.

   Poista
  3. Äsh kun rauhanpuolustajat.org - aina sama moka sano itsemurhapommittaja...

   Poista
 31. Rauno Räsäsen blogi minua elähdytti, koska hän tuntui aina rehelliseltä. Ihmisiä me ollaan.

  Ai juma, kun Rauno laittoi arhi mikälienee kuittisen nielemään apostoli Paavalista!'

  Rauno Räsäen ajatteluun saavaa blogia kaipaisin, monesti tunnen itseni ihan ameebaksi, ilman virikkeitä.

  VastaaPoista
 32. Raunon jälki blogilaineilla on suuri, siinä on voimaa ja volyymia. Suuret persoonat vievät tilaa. Vaan kaikkein eniten menneistä uroksista kaipaan van Vaaria, hänen avaruuttaan, lämpöään ja uskomatonta kirjallista notkeuttaan ja taituruuttaan. Ja hänen röyhkeää seksismiään, joka riisui naisen kuin naisen hous… siis aseista. Rauno taas ei ollut kovin avaramielinen, vaan välillä tupsahteli ilkeyttään meikäläisellekin typeryydelle. Piti olla varovainen hänen kanssaan kommentoidessa. Sellainen ei aina ole kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Van Vaari/Kolehmainen oli blogimaailman suuri. Mestarillinen kirjoituksissa ja empatiassa silloinkin, kun väitti aika voimakkaita asioita. Mestari.

   Poista
  2. Kyllä, sieltä kaiken aggressionkin takaa paistoi sydämen lämpö. Kukaan ei ole koskaan kokonaan paha. Meissä kaikissa on sekä hyvä että paha, sielu ei ole joko tai.

   Poista
  3. Sielu ei mene miksikään vaikka mitä teet, ei kulu eikä katoa, hehhe!

   Kätevä keksintö mutta miten se teroitetaan?

   Uskomus- ja viisausopilliset käsitteet ovat teräviä kuin laakerinkuulat, käytössä kuluneet niin että näkee ja kuulee kolinan kun niitä rupiaa tulemaan sieltä justiinsa ja joka kerran kun argumenttien takana on pelkkä tunne siitä että autsista - nyt on sanomisen pakko ja hulinat housuissa henkisesti, käynpä henkilön kimppuun (kimppu , vanh. syli) asiaa väistääkseni ja harhauttaakseni, katson saanko aikaan hajaannusta ja kykenenkö olemaan uskottava haittahenkilö.

   Aah ma nauran, kun kuvani niin kauniina peilissäin nään...

   Palaako jo, joko punoittaa laakerit?
   Lisää! Kas ei ole tärkeää kuka et ole vaan miksi olet, millä asialla ja kenen etuja ajat, oletko ollut itsekriittinen ja uskonut että et osaa etkä uskalla? Suurin osa on uskonut.

   Poista
  4. Täällähän taas hauskoja kirjoitellaan!

   "... Aah ma nauran, kun kuvani niin kauniina peilissäin nään..."


   Harmi, että minulla on tänään muuta tekemistä, en jouda täällä juttelemaan, mutta... koska ihmisenä olen äärimmäisen kultivoitunut ja kultturelli olio... niin pakko tähän on siteerata korkeasti arvostamaani runoilija Christian Johann Heinrich Heinea. Hän kun oli omasta mielestään sitä mieltä nimittäin että:

   "Olisinpa turhamainen mies,jos ottaisin tässä esiin kaiken sen hyvän, minkä tiedän itsestäni."

   Ps. Siitä en vakuuttunut ole sanoiko hän tämän suomeksi? Mutta ehkä historijoitsija Teemu Keskisarja senkin tutkimuksissaan joskus ehkä selvittää.

   Poista
  5. Toivottavasti Keskisarja selvittää. Minä ainakin rakastan tieteilijöitä, jotka tietävät, mitä geelikynnet ja tekoripset ovat.

   Ajatelkaa rinnalle asiantuntijaa/ tiedemiestä, joka pölähtää kammiostaan - tomuhiukkasten leijaillessa olkapäiltä pään ympärille sädekehäksi, jonka läpi auringonvalo heijastuu - vahvistamaan sen totuuden, jonka Yle jo tiesi ja haluaa julkaista tämän kuukauden tutkivan journalismin artikkelissaan.

   Poista
 33. Iltaläsyjen ja muun sössömedian taudeilla ja niiden oireilla maalaillen pelottelu kyllästyttää. Epätäsmällistä ja haparoiden näperreltyä hakukonejournalismia jossa tosiasiat on vedetty mankelin läpi. Mikäs siinä, kansahan on typerä aina ja kuolee ilman epäonneakin mutta minne tästä saadaan mitään muuta kuin lehden ostajille huolia? Varmasti myy, ei sitä epäile kukaan järkevä mutta suhteettoman ja epäsuhtaisen ero on että liikunta auttaa ja lääkärissäkäynti maksaa vaikka sairastaisi mitä hyvänsä ja tukielinkudosten rappeutuminen on muutakin kuin iän mukanaan tuomaa ja asiaankuuluvaa kulumista, on nivelrikko ja reuma ja monia muita joista on hyötyä ja hyvää vaikka kuinka monelle lääketehtailijalle ja apteekille. Osaa se valkoinen mafia asiansa mutta onko se cosa nostra, meidän asialla?

  Jotenkin tekisi järkevöitettynä mieli kertoa mitkä ovat yleisimmät kuolinsyyt ja mitkä enimmän kärsimystä aiheuttavat sairaudet joita voi hyvin pitää kansansairauksina. Eivät ole samat.
  Erään tahon mukaan iltapäivälehtien ostaminen on sairauden oire. Saahan siinä liikuntaa kun niille nauraa vuoden vanhoina, saunan takana.

  VastaaPoista
 34. Ikävintä sinussa on toisten mielistely ja toisten halveksunta, kun sanot olevasi heikkojen puolella se on valhe, ylempiäsi sinä mielistelet ja heikompia lyöt. Olet epärehellinen. Sinua ja Riku Riemua yhdistää katkeruus ja epäonnistuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, hakkaan heikot ja heitän pinoon. Klapien teko antaa hyvän pohjan. Kirveellä tai koneella.

   Ja lupaan, että koetan vielä vanhoilla päivilläni oppia erottamaan poliittisesti korrektit heikot. Voisit oikeastaan, hyvä Anonyymi kertoa, mitkä ryhmät nyt ovat trendaavia. Keitä tulee kantaa, keiden polulta lakaista esteet?

   Poista
  2. Heikko esitys. Oletko kenties pahojen puolella? Ellet ole niin siirry sinne, ole hyvä, sinut on helpompi resursoida kun et muuta mitään vaan jatkat juuri noin.

   Hyvien puolella ei ole niin nuukaa kenelle tekee ja paljonko tekee kunhan saa aikaan itkua ja hammasten kiristystä heikkojen ja pahojen puolella, sehän se sitä pääpärkkelettä jurppii kun sen väki tekee meille töitä.

   Poista
  3. Kolminkertainen eläköön huuto anonyymille, joka onnistui elämässään, eikä ole yhtään harmissaan tai katkera! - Arvaan, että ano voitti kilpailun pisimmistä kynsistä (?)

   Poista
 35. Olipas 2naamakas ano.

  Mitäs minä sanoin, itiöitä ja pimeää niin paskalakki-ilmiö toimii ja ne on helppoa poimia ja nakata veks kiusaamista.

  Kauankohan tuokin epä-älyään itsehivelyllä kasvattanut on viitsinyt? ..tai mitäpä sen väliä, kiusa on ohi. Keksintö on sikäli näppärä että nyt hän kiusaa itseään, rehellisesti.

  Aina on oleva haljua ja paskaista sakkia joilla on hyeenan asenne leijoniin, mutta avara blogistania on savanni jossa on silti enemmän kuin pelkkä saaliin himo vaikuttamassa.

  Tunnustusta hän kaipaa. Melko mahdotonta, nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en usko että ihmisellä, joka ei keksi itselleen parempaa nimimerkkiä kuin Anonyymi, on jotain tärkeää sanottavaa. Siis muuta kuin "siinäpähän sanovat".

   Poista
  2. Hmmm. Anonyyminä toisaalta paljastaa herkimmän sisimpänsä.

   Poista
  3. Minäpä kävin antamassa EU-ääneni äänestyspaikalla tasan klo 10.01. Avasin päivän äänet. Mennessäni koppiin en tiennyt, minkä numeron piirrän. Ajattelin ensin, että valitsen tökkäämällä sormeni listalle umpimähkään ja siitä sitten. Vaan entäs jos ääneni olisi mennyt Eva Biaudet’lle? Mahdollisuus oli niin hirmuinen, että valitsin listalta pienimmän mahdollisen pahan.

   Poista
  4. Kirottua ja sietämätöntä, tasan kello 10.01... oliko ihan pakko?

   Poista
  5. Ihmisellä, kaltaisellani, on harvoin mahdollisuus olla jonossa ensimmäisenä. Kun nyt aavistin mahdollisuuteni, ryntäsin tietysti paikalle läpi helteen ja hermeneuttisen liikenteen - muut olivat ruusu kädessä matkalla ylioppilasjuhliin lukiolle. Olin ensimmäinen parkissa ja siitä tiesin, että paalupaikka on vallattu. Reippaasti sisään ohi oven vieressä istuvan, avautumista odotelleen naisen. Pidin kuitenkin hänelle ovea auki kädelläni, jotta hän pääsi toiseksi. Huoleni oli turha, hän ei rynnistäynyt eteeni, vaan istahti vaalitilaisuuden rahankerääjän paikalle. Sali oli yksin minun, minun. Ja kello oli 10.01.

   Poista
  6. 10.01, tasan 60 sekuntia yli kymmenen?

   Poista
  7. Niin, tai voithan valita myös 60 000 000 000 nanosekuntia, jos edellinen ei kelpaa.

   Poista
  8. Se olis sitten attosekunneissa.. vartoos muutama hehtosekunti niin räknäilen..

   Poista
 36. Isona tyttönä (MY CHOICE MY CHOICE!) synnytän eläkepäivieni ratoksi lapsen. Vähän pelottaa sen kikkeliin sattuvan, mutta MY CHOICE, MY CHOICE!

  Anne Kukkohovia en ota miehekseni, koska se on liian vanha ja liian naisellisen näköinen, onko sillä edes sladdia.

  MY CHOICE. MY CHOICE!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tällaista yliopistohuumoria. Woke, coce, cacca, transgender ja Hamas. Natsistista Hamasia käyttävät tietolähteenään mm. YLE ja Helsingin sanomat, joita kutsutaan tiedotusvälineiksi. Melko Goebbelsia, Trump tai paroni Münchhausen eivät tällaiseen kykenisi..

   Israelin armeija vapauttaa viimeinkin palestiinaksi kutsutun alueen.

   Poista
  2. Natsistinen Hamas on mieltään osoittanut Helsingin yliopiston Porthanian edessä jo vissiin useamman viikon. Odotamme, että kohta siihen mukaan tulee kansallissosialistit ja fascistit. Yliopistot ovat semmosisia, laittakaa hyvät ihmiset lapsenne ammattikorkeakouluihin, niin välttyvät saastalta ja valhepropagandalta.

   Poista
  3. Se vaikuttaa se ylioppiminen sitten loppu elämän. Sitä sellainen joka sen opin on lusinut ajattelee niin kuin on opetettu ennen kuin ehtii kyseenalaistaa. Ylioppiminen.

   Asento - lakki - päästä - lepo.
   Kuus viiva kaheksan vuotta myöhemmin:
   Asento - lakitieteen loppututkinto - päähän.

   Poista
  4. Miksi palestiinalaishuiviset mielenosoittajat ovat valuneet makoilemaan yliopistoihin? Estääkseen tieteidenvaihdon tai tieteiden saannin Israelista?

   Näiden mielenosoittajien tietous on joskus aika heikko. Yhdessä keskustelussa joku huiviin kääriytynyt tyttö lausui, että Hamashan on poistanut terroristit järjestöstään. - Herra mun vereni.

   Poista
 37. Yön jalkaan eilen tuli telkasta katsottava elokuva: Leikkikenttä. Alakoululaisten kiusaamisjutskuista kertova filmi meni tunteisiin. Että sellaista elämä on. Kiusaamista on aina ollut ja tulee olemaan. Että on se ihminen ihmiselle susi tilanteen tullen ja miksei muutenkin. Elokuun loppupuolelle filmi on katsottavissa Areenassa, jos niinku kiinnostaa.

  Nyt ei tämän kummempaa kuvasta nouse:
  Kaks kisulia toistensa lumoiss
  uni vallannut molemmat lie.
  Mitä unimaailma heille näyttää
  oisko hiirijahti meneillään.

  Niin ja tulipa mieleen sellainenkin, että sopisiko Leikkikenttä nimeksi myös vaikkapa tähän Iineksen blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa, ja se oli minulla katsomislistalla, mutta sitten tuli muuta. Kesällä mökillä aion katsella Areenan hyvää antia. Siellä on paljon katsottavaa.

   Itse luin eilen jostain lehdestä netistä tytön kiusaamistarinan. Häntä oli kiusattu koko kouluajan alakoulusta yläkouluun ja vielä koulun vaihdonkin jälkeen. Minusta opetusministerin tulisi kiireesti perustaa johtamansa elin ei enää tutkimaan asiaa, vaan laatimaan suunnitelmaa kiusaajien käsittelemiseksi. Pois neuvottelut ja naurettavat keskustelut ja lespaukset. Niskaperseotteella kiusaajat ulos koulusta, jos laakista toisen kiduttaminen ei lopu. Holli taloon! Inkluusiot ja kivatkoulut hevon helvettiin.

   Poista
  2. Ripranie, minusta sopisi hyvinkin! Parempi se on kuin Tappelukenttä tai Nyrkkeilykehä.

   Poista
  3. Ripranie, ilahduttaa, kun runoja rustaat! Leikkikenttä voisi olla erillinen blogi, mutta mitäs siellä leikittäisiin? Hippasta ja kymmentä tikkua laudalla?Olisi ehkä vaikeata näillä alustoilla toteuttaa. :)
   No juu, taidan ymmärrää mitä tarkoitat leikkikentällä..
   Olipa jo siedettävän lämmintä lammen kirkas vesi. Pitkä uinti virkisti kummasti. Mukana ollut pikkuneiti oli yks kaks oppinut pysymään pinnalla " koiraa" uiden. Hyppiminen laiturilta oli tietysti mieleluista puuhaa.
   Rannalta poistullessa kävimme tilaamassa viidelle hengelle pitsat kyläravintolasta. Olipa mukava nähdä, että paikka oli täynnä aterijoitsijoita.
   Siskoni haki kuumat laatikot jonkun ajan kuluttua ja nautimme ne alamökin viileydessä. Delizious!
   Ukkonen jyrisee kaukana, mutta harvoin se tänne " vuorten" yli tulee. On raju, jos ison järvenselän myös ylittää .
   On se mahtava standup koomikko tämä Strumppi!
   Vaan jos hän tulevaan virkaan valitaan, on odotettavissa häneltä nänästä herneiden poistoa ja korvan taakse talletettua. Kosto luultavasti seuraa hänet häpeäpaaluun panneille. Hänhän on itse mielestään puhdas kuin pikkuinen sikapossu.

   Poista
  4. Täällä Satakunnanssa jytisee jo neljättä tuntia ukkonen aivan infernaalisesti. Juuri kun luulee että se meni jo ja avaa kaikki ikkunat, jysähtääkin pään päällä. Taukoamatonta jylyä ja rankkasadetta. Näillä lakeuksilla ei ylioppilaita juhlita terasseilla eikä pihamaalla.

   Poista
  5. Ehdit Iines vastata, ennen kuin kirjoitin tuon " taas"!

   Poista
 38. Koko kuviokellunta on kummallisen vaahdon alla, älyllisesti.

  Eduskunta päättää hallituksen luottamuksesta, epäluottamuslause ja vaihtoon, kesäloma tietenkin huomioiden.

  Ei ongelmaa.

  No, on pieni ongelma, parlamentaarinen prosessi jonka väärinkäyttö on johtanut hyökkäävään kiimaan jossa vähemmistö jolla on kokemus järjestelmän heikkouksien hyväksikäytöstä kykenee veivaamaan omiaan vaikka selvää on että kyse on työn hinnan pysyväksi aiotusta deflaatiosta ja sen varaan vaurautensa laskevien etupiirien ahneudesta ja voitonhimosta.

  Hallitus hyvästi, hallikkoon.

  Parempi tulos pidemmällä tarkastelujaksolla on varmaankin että sinimusta mammonanpalvojien palvelusväen amoraalisuus äänestäjien silmissä paistaa kirkkaasti kun kuuluisien ja paljon puhuttujen kuvitteellisten työmarkkinoiden esirippu aukeaa ja käy kuin Ozin velholle, paitsi että yleisö on tietenkin velkaisia ja köyhtyneitä duunareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinimusta? No ei taatusti, vaikka kuinka haluaisi. Ei ääri eikä rasisti. Koirat haukkuu, karavaani kulkee. Vappusatasia on helppo jakaa ja kansalaiset kiittävät palvoen ja kehuen. Kaikkien aikojen paras hallitus.

   Nyt on tämän hallituksen vuoro ja kolmen vuoden päästä viimeistään on vuoron vaihto. Saapi nähdä, mihin suuntaan silloin mennään. Ehkä Antti pääsee kokeilemaan suosiotaan.

   Poista
  2. Vaan yksi varteenotettava ja viisas poliitikko siellä nostaa päätään. Antti Kaikkonen. Sanoutuu nyt jyrkästi irti vasemmistoleimasta eikä anna oikeistonkaan itseään jyrätä, mutta korostaa rakentavaa henkeä ja käsittääkseni juuri sitä, mitä kaipasin tuolla kirjoitukseni lopussa: kansalaisten sovinnollisuutta ja yhteishenkeä. Tämmöistä henkeä nyt tarvitaan riitelyn sijaan. Opposition repivää huutamista ei jaksa enää kukaan.

   Poista
  3. Teollisuusliiton lakimiehillä on kaikki taidot joita tarvitaan oikeuksista kiinni pitämiseen. Ei ole kyse rahan ansaintalogiikan oikeutuksen puolustelusta, ei ansioiden turvaamisesta eikä velanmaksun välttämättömyydestä vaan Koomikkoomuksen palatsivallankumouksesta.

   Poista
  4. No mikäs kumous se oli edellisen hallituksen aikana? Intersektionaalinen rahaaonvallankumous?

   Poista
  5. Ladattu kysymyksenasettelu. Iines, häpeäisit edes hitusen, hyvä etten vastaa pianaikaan ja tyhjentävästi miksi antiikin aikaan Välimeren kaupunkivaltioihin muodostuneet vapaiden miesten harrastukset eli kaupunkikansan kusettaminen ja harhauttaminen uskomaan päätäntävaltaansa on yhä käytössä vaikka kaikki tietävät että kyse on näytelmästä johon vain on ryhdytty eikä saada roolijakoa toteutumaan oikeudenmukaisesti. Tsydeemi on luotu kusetukseen ja ympäröivän maaseudun riistoon. Valheiden maailma on mukavampi ja paskiaismaisempien etu, siinä syy joka ei haittaa kun sen tietää.

   Poista
  6. Olet selvästi nähnyt valon, hyvä JJP. Edessäsi on Loistava Polku. Kaikki muu on kusetusta.

   No jaa, kaikkea tarvitaan, kapitalistille kusi on mainio lannoite. Kasvaa siinä sinunkin leipäviljasi. Tietäisit, miten näilläkin Satakunnan lakeuksilla pellot tuoksuvat itse elämää keväisin! Etenkin äitienpäiväkahvit pruukataan juodaan pihakeinussa leppeässä länsilöyhkässä. Ei paha.

   Poista
 39. Menestyjiin samaistujat saivat reippaan opin jo kevättalvella 1944, tuo musta aika on nyt herttaisen ruiskukan siniseksi haalistunut mutta se on paitsi yhtä jättänyt kaiken jolle voi rakentaa.

  Se on tietenkin isänmaa. Saksaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täällä pariinkin otteeseen kertonut erheellisesti tarinaa sisareni saksalaisesta appiukosta, jonka kuulin sisareltani, kun hän oli tavannut Ruotsissa kesätöissä ollessaan saksalaisen tulevan miehensä.

   Nimittäin appiukolta puuttui toinen käsi, hän oli käsipuoli, toinen hiha oli tyhjä ja sullottu takin taskuun. Lämmin, humaani persoona, josta säteili lämpö ja toisista välittäminen. Jos sanotaan, että jollain ihmisellä on tuikkivat silmät, niin hänellä oli. Nyt kun muistelen häntä, hän oli kuin Aku Korhonen, menneen ajan näyttelijä, samanlaista lämmintä vetovoimaa jo katseessa.

   Siis muistin, että se puuttuva käsi oli jäänyt Suomeen, Lapin maastoon taisteluissa. Hän nimittäin puhui lämpimästi Suomesta ja oli ylpeä suomalaisesta miniästään. No nyt varmistin sisareltani muistikuvani.

   Se käsi ei jäänytkään Lappiin, vaan Stalingradiin, siinä kuuluisassa taistelussa. En osaa historiaani kyllin hyvin, mutta jos tämä herttainen appiukko oli natsi, niin ei hän ollut paha mies. Ei ainakaan kokonaan.

   Kun ihmisiä nimitellään natseiksi ja tai rasisteiksi, niin minusta ei oteta huomioon sitä asiaa, että ihminen on moniulotteinen, minuus tai persoona koostuu monesta kerroksesta. Kukaan ei ole kokonaan paha tai kokonaan hyvä, vaan jokaisessa meissä on valmiudet eri suuntiin. On äärimmäisen naiivia asettua itse kaiken ”pahuuden” yläpuolelle tuomitsemaan muita kokonaispahuuteen.

   Poista
  2. Eläpä pruiski pisin-poikin, mainitut samaistujat olivat äärioikeistoa ja vieläkin kovempia vaskisteja, oikeammalla kuin Mussolini jos sellaista voi olla.

   Suur-Suomi -hengessä kaikki mukana, Suomi kuntoon, Talous vaatii Talkoot...

   Leikkauksia tehtiin ja steriloitiin köyhiä ja kunnanhoidokkeja.

   Lapin sota oli muuta, tämän vinjetin tähtäin oli tuon ajan tunnelmissa, kukaan ei tiennyt minne maailma menee, kuinka käy.

   Oikeiston henkinen perintö on silti tuolta ajalta peräisin. Suuri kärsitty epäoikeudenmukaisuus, pettymys heikompaan ja vähäisempään kansanosaan ja sen kykyyn luoda ihmishengistä piittaamatta suuria ja kommunismin kuolleen kalmon patologinen pelko.

   Poista
 40. Tyhjien rivivälien lukutaito, onko se intuitiota tai muuta sisäsyntyistä kenelläkin?

  Eiköpäs olisi helppoa olla ja elää ihmisiksi huikealla avaruusaluksellamme, jos jo mamman kohdusta asti saisimme hyvät lähtökohdat toteuttaa olemassaolon ihmettämme.
  Viisaammat jo tällä vuosituhannella luulisi tietävän, miten lapsia tulisi kohdella: hyväksyä, tukea ja rakastaa varhaisvuosina, että hänestä kasvaa tasapainoinen yhteiskunnan jäsen.
  Luulisi yhteiskunta- ihmis, yms.tieteilijöiden, jopa eri uskontojen ja politikkojen tietävän, mitkä ovat kaikille pallontallaajille hyvän ja tyytyväisen elämän perusedellytykset.
  Vaan eipä haluta tosissaan ja rivakasti tehdä tekoja teorioiden käytäntöön saamiseksi.
  Häipyvätkö koskaan geeneistämme
  jäljet lukemattomien esivanhempiemme rankoista selviytymis- ja eloonjäämiskamppailuista?
  Mikä tehtävä lienee jo esi-ihmisillä ollut kateudella, huijaamisella, varastamisella, väkivallalla ja jopa tappamisella?
  Pohjautuvatko kaikki oman edun tavoittelut: ahneus ja vastustuskyvyttömien hyväksikäyttö eloonjäämiskamppailuumme edelleenkin vai haalitun omaisuuden menettämisen pelkoon, siihen, että hallavuosi jokatapauksessa kärkkyy jossakin nurkan takana?
  (Aamukahvihetkeni populistisia pohdintoja. :))

  Oisko niin, että pitäisi oppia näkemään jokaisessa ihmisessä, edes osa itsemme, jotta voisimme hyväksyä toisemme ja tuntea myötätuntoa ja ymmärrystä jokaista kohtaan, kun samalla kulkupelillä avaruudessa huristaessamme?
  Kaikkia ihmisiä voi jopa ymmärtää jos tietää tai tuntee hänen menneisyyttään. Jokaiselta erikseen ei voi pyytää kertomaan elämäntarinaansa. Siksikö meille on kehittynyt intuitio, taito aavistaa
  ja lukea sanatonta " kieltä"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan pohdintasi ja kysymyksesi. Sanot, Noora, että ”kaikkia ihmisiä voi jopa ymmärtää, jos tietää ja tuntee hänen menneisyyttään”. Juuri tuota halusin kertoa yllä kommentissani, jota kirjoitin ennen kuin luin tämän. Ja jokaisen elämäntarinaa ei voi tietää eikä pyytää kertomaan, mutta eikö kiinnostus ihmisenä olemiseen, kiinnostus muihin ihmisiin lisää vaistonvaraista ihmistietämystämme ja aavistustamme toisen persoonasta?

   Poista
 41. Ei tarvittaisi maarajoja, ei armeijoita, ei poliiseja jos ihmiskunta olisi oppinut erehdyksistään. Jos ihmiskunta soveltaisi, ottaisi käyttöön korkeimman viisautensa.
  Vaan pahantahtoisuus, itsekkyys ja ahneus ovat vaikeita sairauksia parantaa ja kitkeä ihmisen luonteenpiirteistä.
  Paratiisin käärmeeksi muotonsa muuttanut paha henki vaanii hedelmäpuissa ja osaa täydellisen manipuloinnin taidon. Tuuliajolla olevat, epävarmat pelkurit se saa heti koukkuunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jo menettänyt unelmani maanpäällisestä paratiisista - meinasin kirjoittaa ”maanpäällinen parasiitti” - freudilainen lipsahdus?

   Kun ihminen ei ole vain hyvä, ei ainutkaan meistä. En usko sataprosenttiseen hyvyyteen. Paraskin yksilö voi pettää, kavaltaa, lyödä toista samalla kun toisella kädellä auttaa hätää kärsiviä ja postaa siitä kuvan someen.

   Poista
  2. Olisko äänioikeus rajoitettava akateemisille vai olisiko tuloluokittain annettava äänioikeus parempi? Parempien ihmisten parempi ymmärrys on tietenkin enemmän oikeassa.

   Poista
  3. Luonnon muovaamia, kauniita paratiisejahan pallollamme on, mutta näillänäkymin en minäkään usko, että maallisen mammonan ja omaisuuksien ahnehtiminen tai kerääminen loppuisi.
   Olla muiden yläpuolella, olla parempi ihminen, kilpailuhenkinen ja kunnianhimoinen miljoonineen ja tavaroineen, on korkein maailman arvoista. Mammonalla on taivaallinen arvo ( myös suurimmalla osalla uskonnoista) ja kaikki valta määnpäällä.

   Millainen näkymä tai kuvat minulla mieleen nousee maallisesta paratiisista?
   Vaikka epäilen teknologisen kehityksen mukanaan tuomaa kaikkea hyvää, se voisi olla ratkaisevassa asemassa saasteettoman energian tuotannossa yksityisissä talouksissa.
   Ihmiset palaisivat maalle yksinkertaiseen ja luonnoläheiseen, yhteisölliseen elämään.
   Kaikki krääsä ja kaupallinen kilpailu olisi loppunut.
   Ihmiset eläisivät omavarais- ja vaihtotaloudessa. saastuttamaton energia ja töitä helpottavat välineet apunaan.
   Yhteisöllisyys kukoistaisi ja eri kulttuurilliset tapahtumat liittyisivät jokaiseen päivään.
   Kädentaidot ja luovuus olisivat arvostettuja. Niitä opetettaisiin pienestä pitäen kaikille. Luonnonmateriaalit, itsekasvatettu pellava ja villa olisivat vaatteiden ja kankaiden materiaaleina.
   Kaikki kodin tarvekalut olisivat kestäviä ja luonnonmateriaaleista ( puu, savi, lasi) valmistettuja.
   Jokaisessa kylässä olisi asukkaana lääkäri ja hänellä apulainen ja tehokkaat laitteet diagnosoida heti sairaudet. Terveet elintavat vähentäisivät yhteisöjen sairastuvuutta.
   Tavotteita olisivat luonnonvarojen ja saastuttamisen lopettaminen.
   Elämään merkitysten luominen käsillä tekemisellä ja tuloksista miekihyvän ja ilon kokeminen. Luovuudelle olisi aikaa ja rauhaa. Myös ihmissuhteita hoidettaisiin.
   Kukaan ei kokisi yksinäisyyttä, tarkoituksettomuutta, masennusta.
   No illuusiota ja utopiaa...!
   Onhan näitä elämänmuotoja yritetty. Vika lienee siinä, etteivät kaikki ihmiset välttämättä tule toimeen keskenään. Vapaaratsastajia on joka yhteisöissä. Myös laiskoja, minäite-päällepäsmäreitä jne.

   Poista
  4. Kenenkähän ajatuksia JJP on tuossa lukevinaan? Minun on vaikea tulkita kenekään kommentista tuommoista mallia. Ylipäänsä en usko, että ihminen pystyisi ajattelemaan noin. Minusta on ikävää, että jollekulle tulee edes mieleen käydä keskustelua noin olkiukkomaisella tasolla. Pykätään rakennelmaa, jota ei edes ole.

   Poista
  5. Noora, Margaret Atwoodilla on jännittävä dystopia (Herran tarhurit), joka kuvaa ihmistä taistelemassa elintilastaan ja henkiinjäämisestään maailman jo tuhouduttua.

   Siinä ihmiskunta ei muodosta herttaista yhteisöä viljelemään yhteistä hyvää, joka sitten jaettaisiin tasan kaikkien kesken. Siinä henkiinjääneet ovat toistensa uhkia, naisryhmä vastaan raiskaavia ja tappavia miehiä, jotka ovat uhka olemassaololle. Aina on vihollisia.

   Jotta tuommoinen kommuuni toimisi, ihmisen olisi muututtava toiseksi olioksi, supistettava itsestään monipuolisuus pois. Lobotomia voisi olla ratkaisu paratiisiin.

   Poista
  6. Ajatusvirhe: luonnonvaroja tietysti säästettöisiin ei lopetettaisi, tai tuhottaisi kuten nyt ja tietysti ennallistettaisiin alueita.

   Voipi olla, että nykyihminen on jo niin pilalla asfalttikaduilla, kerrostalobunkkereihin eristettynä, varsinkin miljoonakaupunkien katkujen kyllästämänä, että vieroitusoireet hiljaiseen ja rauhaisaan, puhtaaseen elämään olisi katastrofi.

   Poista
  7. Iines, Atwoodia en sympatiseeraa, vaikka mielikuvituksensa voisikin jopa toteutua.
   Tuo JJP:n idea olisi hyvä, mutta ei niin, että kaikki viisaat olisivat akateemisia.
   Josko tekoälyn avulla laadittaisiin sabluuna todella viisaasta, ihmiskunnan ja ihmisen ja luonnon ymmärtäjästä, pyyteettömästä sitoutumattomasta " filosofista" joka osaisi ynnätä
   työssään parhaimmat hyvään ihmiskunnan kehitykseen johtavat ajatukset ja toteuttaa ne.
   Eli tekoäly analysoisi etukäteen halukkaat ehdokkaat. Kansa äänestäisi näistä elämän kolhuista selvinneet, viisaat ajattelijat ja sydämen sivistyneet. Heitä on paljon ilman akateemisia tutkintojakin.

   Poista
  8. Atwoodia ei moni muukaan sympatiseerannut, mm. kriitikot eivät pitäneet tästä kirjasta, jonka itse luin jännityksestä väristen. Enhän minä silti sitä tarkoita, että ajattelen Atwoodin lailla. Tarkoitan lähinnä sitä, että minusta tällainen ihmisten taistelu omastaan on todennäköisempi elämisen malli kuin kaiken jakaminen sovussa yhteisessä kommuunissa.

   Poista
 42. Iines, miten ihmisen elämä on mielestäsi monipuolisempaa nyky yhteiskunnissa ja sen kaupungistuneissa yhteisöissä.
  Takaako se kaikille pelkkää hyvää elämää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta elämä ole monipuolisempaa nyky-yhteiskunnassa kuin vaikkapa esihistorian ajalla. Jo muinaisilla ihmisillä varhaiskantaisissa kulttuureissa oli pitkälle vietyjä erilaisia toimintoja ja hierarkioita, oli mm. hyvin kehittyneet riitit ja magiat, eli uskonnot ja käytännön tavat. Eivät ne juurikaan eroa nykyihmisen tavasta luokitella asioita ja järjestää toimintoja. Välineet vain olivat erilaiset.

   Olenkin aina ajatellut, että ihminen on paljolti sama kuin varhaisina aikoina, ja sama, oli hänellä sitten musta, ruskea, punainen tai vaalea iho elintensä suojana. Oman valaistumiseni koin, kuten olen täällä tuhannesti mainostanut, kulttuuriantropologian ja uskontotieteen opinnoissa Olli Alhon ja Lauri Hongon innoittamina. Molemmissa paloi hengen tuli omaan tieteenalaansa.

   Poista
 43. Noh, entäs äänioikeus lisääntymiskyvyn mukaan? Voisi olla lapsien äänet jotka aikuiset käyttäisivät.

  VastaaPoista
 44. Kammottavin dystopia olisi 200 Iineksen lailla ajattelevaa eduskunnassa. Kaikki normaal ihmiset lähtisivät heti Aafkanistaniin tai Ruandaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt mussukka viitsi hauskuuttaa enempää. Tulee vatsa kipeäksi nauramisesta, kun on juuri syönyt maittavan sunnuntailounaan. Toivottavasti ne "normaal ihmiset" eivät unohda tavaroitaan tänne suuressa hädässään.

   Poista
  2. Entäpä jos eduskunnassa olisi kaikki anonyymin lailla ajattelevia? Rynnisivätkö Afganiasta ja Ruandasta ja muualta kaikki tänne kynnelle kykenevät? :)
   Asioilla on puolensa ja puolensa ja kannattajansa.

   Poista
 45. Afganistanista puuttuu täysin infrastruktuuri mutta maan (tai tuon alueen jolla A. sijaitsee valtaosin) luonnonvarat ovat valtavat.

  Ruanda - hmm, miksei Burundi? Jätetäänkö Olkiluoto 3 päälle vai saako sammuttaa?

  Konservatiivinen sääntösuomalainen jolle on itsestään selvää että koska hän itse pärjää kaikkien muidenkin on pärjättävä. Tottelee mitä ja ketä tahansa kunhan siisti ja suittu sekä fiksu saadaan esittämään asia, vaikka pitäisi paistaa pikkulapsia. Karvalakkipäinen järven rantaan pesinyt olento.. alkuperäinen kertakaikkinen prototyyppi, paitsi että on olemassa, useimmiten, enimmäkseen.
  Poliittisesti edustaa ei-tavattavissa - katsokaa tuuliviiristä -välistä aatesuuntaa.

  200? Miksei 20 000?

  VastaaPoista
 46. Moni joka itse pärjää, on mennyt tulen läpi, kuulepas JJP. Jos on itse mennyt tulen läpi, tietää, että moni muukin voi tehdä niin. Ei pidä itseään erikoistapauksena, vaan yleisenä tavallisena ihmisenä. En tiedä, onko tällainen niin kovin pahasti ajateltu.

  Moni luulee tietävänsä, että ihminen, joka on pärjännyt elämässään kaikin tavoin ja eritoten aineellisesti hyvin, ei tajua, että saman mallinen tunne-elämä ja empatia siellä taustalla tällä ihmisellä on kuin hänelläkin. Moni omii empatian itselleen, köyhille ja erityisryhmille, ja sijoittaa ahneuden ja kovuuden pärjääviin ihmisiin. Tämä on äärimmäisen kapeaa ja laiskaa ajattelua. Ja suurta ihmistuntemuksen puutetta. Psykologisten taitojen poissaoloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan totta.

   Entäs syntymässään huono-osaiset, vanhukset, sairaat, lapset ja ne joilla on ollut huono tsägä? Kuka sen palkan maksaa heille? Ylipäätään ja yleisesti, kuka sen palkan maksaa jos kaikki ovat työnantajia ja menestyvät kaikesta huolimatta?

   Ollaan asian laidan äärellä.

   Kansalaisten yhdenvertaisuus lain edessä on homman nimi, siitä on sovittu ja sen tulee pitää.

   Jos nyt yksi porukka muutaman etevän vesselin lietsomana saa nostetta ideoilleen ja kehittää taloudellisesti oppressioon johtavan ohjelman joka koskee kaikkia eikä huomioi että työhön tarvitaan edellytykset joiden on luotava myös toiveikkuutta eikä vain herkullisesti hymyillen todeten että ainahan voimme paiskata eteen hinnaston ja sanoa että jaapa kuule sapuskoja, mopon saat itse valita ja maksaa jos et muuta duunia saa niin kuinka luulet käyvän? Nöyriä ja hiljaisia ovat ja mistä luulet johtuvan että eivät osaa pitää puoliaan? Kielitaidon puute? Ammattiliiton puute?

   Kilpailu on kaikkien etu? Kansalla on eräs häijy keino, se äänestää seuraavaksi kilpailijaa. Tunteella tai kukkaroon kurkkien mutta se osaa kyllä päättää siitä että se saa kohtuullisesti palkkaa kohtuullisesta määrästä työtä.

   Psykologiasta se välittää vähemmän kuin Hesarin toimituksesta löytyy pilkillä kävijöitä.

   Poista
  2. Korollari edelliselle Nooran kysymyksen herättämänä, miten onkaan kansalaiskätkennän laita? Kts. asekätkentä, ja tällä kertaa läksyt on tehtävä koska osaaminen vaaditaan kokeessa.

   Poista
  3. Tietysti yhteiskunnassa täytyy olla erityinen suojelu hädänalaisille, hauraille, sairaille. Tämä on jo laissa säädetty.

   Tässä ei kuitenkaan ole kyse suojelun ja hoivan olemassaolossa, vaan erilaisten tukien arvottamisesta, määrästä valtion varojen raameissa.

   Asumistuki on hyvä esimerkki. Se, että asumistukea on saanut mm. omistusasuntoon, voidaan kyseenalaistaa. Samoin opiskelijoiden keskustayksiöiden satojen eurojen asumistuet eivät ole elintärkeitä eivätkä ketään katuojaan työntäviä aikana, jolloin soluasuntoja on kaupungissa tyhjillään. Muitakin tämänkaltaisia tukia on. Jos joku on asunut isossa asunnossa, joutuu ehkä muuttamaan pienempään. Ei tietenkään kivaa, mutta ei myöskään kohtuutonta. Ei yhteiskunnan tehtävä voi olla kuroa terveiden ihmisten tulotasoa umpeen maksamalla erotusta. Iso asunto ei ole ihmisoikeus. Kiva yksiö keskustassa ei ole ihmisoikeuskysymys. Leipä on ja terveys, perustoimeentulo.

   Suomessa opiskelu on ilmaista - tätä minulle muistutettiin yhteen aikaan useinkin. Minä väitän lisäksi, että terve tavallinen ihminen pystyy opiskelemaan itselleen ammattitutkinnon tai akateemisen tutkinnon sitkeydellä. Yhtään tutkintoa ei kukaan ole saanut ilmaiseksi, vaan uhrauksia tehden ja epämukavuutta kärsien.

   Tutkinnon suorittaminen on kuitenkin nuorelle edelleen varmin tie työpaikan saantiin, vaikka yhteiskunta on muuttunut.

   Poista
  4. Kuinka monta tavallista ukrainalaista on Suomessa?

   Jos luulitte että koulutus on kallista niin kokeillaan toista vaihtoehtoa.

   Kuinka kaikki kehityykään, on keksitty painekattila joka keittää kansalaisen velassa ja viheltää kun kaikki on valmista.

   Poista
 47. No yritän uudelleen kun sössin jo pitkänposmotukseni julkaisemisen.
  Sitä vaan, että on tuo ilmanhaltija epädemokraattinen. Järven toisella puolella ukkosti ja luonto sai siellä kaipaamaansa kostuketta. Tälle tontille pudotti ikään kuin minulle härnyyksi muutaman hellän pisaran.
  Eipä se kukkokkaan käskien laula.

  Mitäpä tassä korppiahon ajattelija muuta, kuin nauttii sivustakatsojana.
  Kyllä kansa tietää äänestyskopissa viimeistään, kuka meitä hallitsee ja millainen moodi valtakunnassa vallitsee. Ei siihen ole minulla korpiahon akalla toisaalta ole nokan koputtamista. Kunhan ihmettelen, miten mielenkiintoista kaikki onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ukkosti eilenkin tuntikausia. Kaksi päivää peräkkäin hurjia ukkosia ja rankkasateita. Onneksi en ollut nyt mökillä pelkäämässä korkean mäen päällä puiden keskellä, meren tuntumassa. Siellä oikeasti pelottaa, täällä kaupungissa ei ollenkaan.

   EU-vaalit ovat oikeasti jännittävät, eikä oikeasti tiedä, mikä suunta meillä nousee, mikä laskee. Ja mikä on koko Euroopan tuleva suunta. Ääni on annettu.

   Poista
  2. Ihmiset ovat jänniä, poliittisia otuksia. Pallonlaajuisesti eri ideologiat pyörivät ikään kuin aikakausien mukaan ympyrää. Milloin valtaan nostetaan vasemmistolaisittain ajattelevat päättäjät, milloin oikeistolaiset, milloin natsit.
   Nyt maailmalla ja meillä kiinnostavat ja nostavat suosiotaan ns. ääriajattelija-nationalistit.
   Toisaalta mikä ihme se on?
   Kun edelliset vallankäyttäjä-ideologit epäonnistuvat lupaamissaan
   ihmisten arjen parannuksissa, käännetään rattia muka paremmalle tieosuudelle.
   Mediat ovat tässä tärkeinä tekijöinä, lyömässä löylyä lisää epävarmoihin, hämmentyneisiin kansalaisiin.
   Mikähän seuraava poliittinen suuntaus nousee äärioikeiston sössimisen jälkeen poliittiseksi " muodiksi" länsimaissa?

   Poista
  3. No jos nyt eletään laitaoikeiston aikaa, niin eiköhän seuraava buumi ole laitavasemmiston kausi.

   Toisaalta meillä on jo kymmeniä vuosia ollut suuressa osassa osassa länsimaista yhteiskuntaa voimassa voimakkaasti vasemmistolainen ilmapiiri ja kulttuuri; se on ollut ikään kuin oletusasetus kaikelle. Kaikki mikä on poikennut siitä, on tulkittu äärioikeistolaiseksi populismiksi.

   On jotenkin epäloogista, että laitaoikeistolla ei olisi vastakohtaa, laitavasemmistoa. Nämä laidat kuvastavat kansalaisten jyrkkää polarisaatiota. On vain laidat ja se keskellä oleva maltillisempi ryhmittymä puuttuu. Keskustakin poukkoilee vasemmalla laidalla, samoin vihreät ja rkp.

   Nyt kun keskusta saa Antti Kaikkosen puheenjohtajakseen, meno muuttunee normaalimmaksi. Keskustaan alkaa olla tunkua. Tämä on minusta vain hyvä asia. Ja tarkoitan tässä keskustalla keskellä oloa, jonkinlaista tasapainoa ja sopua, en vain Keskustaa.

   Poista
  4. Samaa mieltä kanssasi.
   Lienee ikäkysymyskin, että kaipaa rauhallista elämää ja kestäviä, vakaita oloja.

   Poista
 48. "Toisaalta meillä on jo kymmeniä vuosia ollut suuressa osassa osassa länsimaista yhteiskuntaa voimassa voimakkaasti vasemmistolainen ilmapiiri ja kulttuuri; se on ollut ikään kuin oletusasetus kaikelle."

  Taistolaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastavallankumouksellista hapatusta, porvari kipuilee kun kapitalismi kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Marksilainen dialektiikka voi sen todistaa!

   Poista
  2. Ja kapitalismin tilalle tulee - - ?

   Poista
 49. Eri tavalla maailman näkeviä marginaaliryhmittymiä on aina ja kaikkialla. Historian tapahtumista jotkut oppivat jotakin, jotkut eivät.
  Venäjän vallankumous ja toinen maailmansota kauhuineen ja mitä
  muita ihmiskunnan pysäyttäjiä ja suunnanmuutajia on vielä tuoreessa muistissa. Halpapalkkaisia työläisiä oli vuosikymmeniä aiemmin vaatimassa oikeuksiaan ja heidän asioitaan vasemmisto on ajanut ja saanut työläisten oloja kohennettua jopa niin, että työtuloilla voi nostaa sosiaalista asemaansa. Koulutuksella on siinä ollut oma osuutensa.
  Suomalaiset ovat rikastuneet, eivätkä monikaan välttämättä identifioidu, koe olevansa " työläisiä" entisessä merkityksessä.
  Eipä ihme, että työkansa on kallistunut oikealle omaisuuden karttumisen myötä. Mukana on myös pettyneitä ja kaunaisia työmiehiä ja-naisia, joille vasemmisto ei ole toteuttanut lupauksiaan.
  Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi, kun päätä leikattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, osa työkansasta on kääntynyt oikealle omaisuuden karttumisen myötä, mutta suuri osa työkansasta on kääntynyt oikealle myös pettymyksestä vasemmiston harjoittamaan politiikkaan, joka on etääntynyt työväestön eduista.

   Vasemmisto puhuu vähemmistöryhmistä, vasemmisto wokettaa, pridettää, vasemmisto harjoittaa intersektionaalista feminismiä, mutta vasemmisto ei puhu työläisen eduista muuta kuin oppositopolitiikassaan katteettomina heittoina hallituksen leikkauksille.

   Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä Iineksen kanssa siitä, että vasemmistolaisuus on edelleen hyvää, hyväksyttävää ja toivottavaa, kun taas oikeistolaisuus on pahaa, kielteistä ja vastustettavaa.

   Siinä mielessä taistolaisliike, joka oli luonteeltaan tietysti punafasistinen, voitti hegemoniataiston. Se käsitys istuu meissä syvällä. Vanhana demarina täytyy itsekin ihan ponnistella nähdäkseen sen läpi.

   Toisissa sen asenteen huomaa helpommin.

   Poista
  3. Vasemmistoa ovat perinteisestä arvoista vieraantuneet pienryhmät ja vähemmistöt manipuloineet ideologioilleen ihmis- ja tasa-arvoon vedoten. Iintersektionalistit yms. ovat saaneet vasemmiston ajamaan etujaan myös kyseenalaisin keinoin. Vapaus on myös sana, mantra, johon vedoten voidaan edistää mitä tahana sairautta terveenä käyttäytymisenä.
   Vasemmiston ovat ikäänkuin ovelasti kaapanneet arvojen murskaajat tunteisiin vetoamalla.
   Woke, cancel, intersektionaalit, prideläiset yms. yhteiskunnan hajoittajamanipulaattorit ovat saaneet suggeroitua myös muiden puolueiden jäseniä.

   Mitä oikeiston nousun jälkeen seuraa?
   Jos suursota tai ilmastonmuutos ei tuhoa suurta osaa pallosta asumiskelvottomaksi, mitä tekoälyn avulla saadaan aikaiseksi.
   Robotit tekee työt, mitä virkaa ihmisillä sitten on?
   Kaikki kävelevät filosofoiden rehevissä puutarhoissa? :)

   Poista
 50. Kun euroehdokkaista puhutaan, niin älkäämme unohtako Mikiksen suurta suosikkia ja poliittista esi… ei kun jälkikuvaa - loistavaa Teuvo Hakkaraista!

  Olen tässä miettinyt saisiko Teukka ilmaa siipiensä alle eli toistaisi sepikumpulainen tms -efektin eli humoristit äänestäisivät hänet eu-valtuustoon?

  Hänellähän oli oma tv-mainoskin! (Itse en kyllä pysty Teukka-buumiin osallistumaan, sillä kävin jo äänestämässä Li… tai en kerrokaan, etten rikkoisi vaalisalaisuutta ja saisi sakkoja.)

  VastaaPoista