4.10.2009

Syyspaasaus: kansakunta rähmällään


- Suuri osa maahanmuuttajista tulee muodostamaan tulevien slummiemme kantaväestön, sanoo Timo Vihavainen.

- Ei toki, sanoo suomalainen, maahanmuuttajathan tulevat hoitamaan vanhuksiamme, tekemään muita pienipalkkaisia töitä ja palvelemaan kulutusyhteiskuntaa itse pahemmin kuluttelematta. He antavat Suomelle kansainvälisen leiman, jota täällä junttilassa on jo kaivattukin.

Timo Vihavainen on 62-vuotias Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professori, ensimmäinen raskaan sarjan vaikuttaja, joka kritisoi feminismiä ja maahanmuuttoa. Hänen mukaansa suomalainen älymystö vaikenee maahanmuuton ongelmista ja kriitikot leimataan, kuten 1970-luvullakin. Edellisen kerranhan Vihavainen hätkäytti suomalaisia 1991 kirjallaan Kansakunta rähmällään, suomettumisen lyhyt historia. Hän on jonkin verran keskusteluttanut tässä välissä väkeä Kanava-lehden kolumneissaan purkamalla havaintojaan kulttuurin rappiosta, joka on hänen mukaansa epämuodikkaaksi muuttunut asia, sillä kukaan ei kiinnitä siihen enää huomiota.

Tunnistan tässä miehessä hengenheimolaisen. Hän puhuu asioista, joista minäkin olen puhunut ja joita pohdiskelen kyseenalaistamalla niitä, vastoin valtavirtaa, joka hymisee ja hyrisee kaiken hyväksymisessä ja kaiken sallimisessa.

Vihavaisen ydinteesin mukaan kulttuuri, jonka hän määrittelee pyrkimykseksi hyvyyteen ja kauneuteen, on korvattu kyltymättömällä kuluttamisella. Uusi ihminen on öykkärimäinen narsisti, joka määrittelee kaiken mielihyvän kautta. Länsimainen kulttuuri on näin hukannut arvonsa, kaivanut oman hautansa, ja kansakunta on rähmällään, etenkin postmoderni älymystö moniarvoisuudessaan, jossa kaikkea pidetään yhtä arvokkaana. Kriittisestä keskustelusta vaietaan poliittisen korrektiuden nimissä. Kun ennen vaiettiin Neuvostoliitosta, nyt vaietaan esimerkiksi feminismistä ja maahanmuutosta. Feminismi ja naistutkimus ovat tabuja ja immuuneja kritiikille todistettuaan itsensä oikeiksi, ja ulkoapäin niitä ei voi edes arvostella. - Tähänkin yhdyn ja juuri tämän sisäsiittoisuuden vuoksi sanoudun irti feminismistä ja julistaudun täten vain naisen oikeuksien puolustajaksi, henkeen ja vereen. Olen vain sitä mieltä, että tasa-arvo on omissa käsissämme, meidän tulee vain ottaa se, ei pyytää.

Maahanmuuttoa taas Vihavainen pitää länsimaisen kulttuurin itsemurhana. Kyseessä on niin suuri tabu, että sen vaihtoehdoista ei edes keskustella. Vallitsevan opin mukaanhan on väärin ja syrjivää olettaa, että muuttoliikkeestä voisi koitua pysyviä ei-toivottuja tuloksia Suomelle. - Tätä juuri muuten tarkoitin, kun taannoin sanoin, että hiukankin asioita kyseenalaistava saa heti otsaansa rasistin leiman.

Totuus maahanmuutosta on kuitenkin se, että vaikeudet ovat alkaneet jokaisessa Euroopan maassa, jossa maahanmuuttajien määrä on kasvanut tietyn rajan yli. Suurin osa ongelmista johtuu Vihavaisen mukaan islamista, jonka perussanoma on hyvin aggressiivinen, ja ihmiset jotka tulevat primitiivisistä maista, ottavat islamin opit hyvin vakavasti. Suomalaisissa taas esiintyy alistuvaa myötäjuoksemista: varotaan loukkaamasta maahanmuuttajien uskonnollisia tunteita. Itse mietin, että suomalaisilla ei ole kulttuurinsa suhteen itsetuntoa, emme usko kulttuuriimme, vaan pidämme kaikkea vierasta parempana.

Tuo että meillä eletään maahanmuuttoasioissa kaiken aikaa yhä enemmän islamin ehdoilla, on se asia, joka minua eniten mietityttää. On käsittämätöntä, että Suomessa voisi muodostaa valtion valtion sisään, valtion jossa eivät länsimaiset inhimilliset säännöt ja lait päde. Islamilaista naista saa meillä nytkin jo vapaasti alistaa ja sortaa suomalaisten feministien pukahtamatta. Joitain uskonnollisia riittejä noudatetaan hampurilaispaikoissa, joissa kanat teurastetaan Allah-rukousten saattelemina. Ja sitten suomalaiset tahot tahtovat lopettaa suomalaisista kouluista suvivirret ja joulujuhlat, jotta maahanmuuttajalapsia ei sorreta! Tai tahdotaan antaa musliminaisille omat erilliset uimahallivuorot, jotta heidän saastaiset kehonsa eivät himota suomalaismiehiä (huom. sis. sarkasmia).

Jotenkin tuntuu, että pallo on nyt pahasti hukassa ja pakka ihan sekaisin. Olen sitä mieltä, että maahanmuuttajia pitää auttaa ja ottaa tietty määrä, mutta ei naista sortavilla islamin ehdoilla, vaan Euroopassa ollaan Euroopan humaanien lakien ja tapojen mukaan tai maasta pois. Tämä ei estä kunkin oman kulttuurin harjoittamista ja kunnioittamista, ellei se ole siis ristiriidassa yleismaailmallisten humaniteettien kanssa.

(Maalaus Akseli Gallen-Kallela)

Lähde: Jaakko Lyytinen, Kansakunta taas rähmällään, HS 4.10.2009

124 kommenttia:

 1. Olen tässä iltojeni ratoksi opiskellut mielenkiintoista aluetta: psykohistoriaa. Juha Alan teos "Suomi-neito ja suojelusikä" kertoo sortovuosien psykohistoriasta. Tuohon akaan naisjärjestöt taistelivat voimalla kaikenlaista siveettömyyttä vastaan. Kaiken taustalla oli huoli Suomen kohtalosta Venäjän puristuksessa - ettei vaan vanja tule ja raiskaa viatonta Suomi-neitoa.

  Uskon, että maahanmuuttokeskustelu ja feminismi pääsevät melko pian psykohistorian tutkimusaiheeksi. Saattaa olla, ettei kaiken takana olekaan huoli kolmannen maailman kurjista vaan omat seksifantasiat. Kuinka muuten voidaan ymmärtää, että hyvin pieni, yhtenäinen ja korkeisiin asemiin kohonnut naisjoukko rahtaa Suomeen tuhansia, kymmeniä tuhansia nuoria miehiä. Näitä rahtaajia ei kiinnosta pikkusormenkaan vertaa se, mitä kaikki tulee maksaman, mitkä ovat maahanmuuton poliittiset, taloudelliset, uskonnolliset ja muut vaikutukset. Pääasia on, että maahan saadaan huomattava, tosi huomattava miesenemmistö.

  Entä kun suomalaiset miehet tuovat omilla varoillaan maahan vaimoja Thaimaasta, Venäjältä tai Virosta. "Ihmiskauppaa" huutavat nuo nuoria miehiä yhteiskunnan varoin tänne rahtaavat telaketjufemakot.

  Tänne avioituneet naisparat saavat kuulla näiltä "siskoilta" olevansa milloin maksettuja huoria, milloin hyväksikäytettyjä panopuita.

  En ole tiedemies enkä siten voi sanoa, onko näillä maahanmuuttoon liittyvillä seksiasioilla mitään merkitystä. Näin malaisjärjellä ajateltuna kuvio kuitenkin hiukan hämmentää. Kenties femakkomme vain noudattavat jotain atavistisia vaistojaan?

  VastaaPoista
 2. Täällä Pikkukaupungissa tuo mainitsemasi ilmiö näkyy jonkin verran, Vaari. Meillä ovat peräkylien isännät saaneet vaimoja Thaimaasta, hyvin nuoria isäntiin verrattuna. Elävät aika eristyksissä, muualla heitä ei näe kuin ruokaostoksilla kaupassa.

  Maahanmuuttajayhteisössä, vastaanottokeskuksessa, joka on kunnanrajalla, on vain nuoria miehiä, järjestään kauniita ja salskeita nuoria poikia. Joskus mietin, että missä muu perhe on. Tai onko heitä vainottu poliitisten seikkojen vuoksi.

  En tahdo kuitenkaan esittää tuosta sen kummempia arvailuja, kunhan totean.

  VastaaPoista
 3. Iines, olen niin samoilla linjoilla sun kanssasi tässä asiassa! Tekipä hyvää lukea tämä kirjoitus, kun tuntui, että joku edes tajuaa. Oikeastihan varmaan aika moni muukin tajuaa, mutta ne vaietaan kuoliaaksi heti rasismikommenteilla.
  Hyvä hyvä, taputan pieniä kätösiäni yhteen!

  VastaaPoista
 4. Olenko siis pahasti väärässä jos sanon, että meille tuodaan veronmaksajien kustannuksella nuoria, salskeita ja komeita miehiä ja yksityisin varoin nuoria, salskeita ja kauniita naisia?

  Olenko pahasti väärässä jos sanon, että lähes kaikki salskeat pojat menevät suoraan kortistoon ja nämä kauniit naiset tekevät ankarasti työtä?

  VastaaPoista
 5. Vaari, hyvänen aika, kun sen noin sanot, niin eihän tuo olekaan mikään läppä vaan se on fakta.

  Mutta mutta. Rähmälläänoloko minuakin nyt tässä pidättelee.. Vai voisiko noita ryhmiä tosiaan verrata? Jos nuori nainen lähtee Thaimaasta vanhan miehen vaimoksi kylmään ja pimeään Pohjolaan, niin totisesti hänen olonsa ovat surkeat kotimaassa, eli hän tarvitsee siis turvapaikan yhtä lailla kuin tuo vastaanottokeskuksen kaunis soittajapoika valkeine hampaineen.

  *

  Tiina, oi kiitos! Ilahdun kun nuori näppärä nainen sanoo noin! Arvelin jo, että rasistin leimaa tullaan ensikättelyssä tarjoamaan. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Iines, kun sanot, että "Peräkylien isännät" ovat saaneet Thaimaasta itseään huomattavasti nuorempia vaimoja, ei kai siinä ole hiukan pejoratiivista, jopa feminististä säväystä mukana.

  Tunnen muutaman pariskunnan, jossa vaimo on Virosta tai Venäjältä. Ikäeroa saattaa olla pari-kolme vuotta ja emännät ovat hyvissä ammateissa. Tunnen yhden viljelijän, jolla on vaimo filippiineiltä. Siellä vaimo on viitisen vuotta nuorempi. Mutta eivät hekään missään peräkylillä asu: lähimmälle pankkiautomaatille on matkaa kolme kilometriä.

  Varmasti joku thai-vaimo asuu peräkylilläkin, mutta määrä ei voi olla kovin suuri, sillä aidot peräkylät ovat vähissä.

  Tuntemani virolais-suomalainen pariskunta on kertonut, että rouva kokee jatkuvasti huorittelua naisten taholta. Hän on kaunis, pukeutuu hyvin ja on taitava ammatissaan (hammashoitaja. Ja sitten tulee joku lyttynaamainen tuulipuku ja sanoo että olisit pysynyt Tallinnassa huoraamassa.

  Tämä nyt on tällaista sormiharjoittelua.

  Katsoin uusimmat väestötilastot ja sen mukaan Suomessa asuu nyt noin 2,6 miljoonaa miestä ja 2,7 miljoonaa naista.
  Viime vuonna ulkomailta muutti Suomeen 29 100 ihmistä ja täältä lähti 13 650 ihmistä. Nettomuuttovoitto oli 15 450.

  Suomessa on siis hienoinen naisenemmistö. Luultavasti se johtuu siitä, että miehet kuolevat nuorempina.

  Joka tapauksessa ne, jotka haluaavat pitää naisten markkina-arvon Suomessa korkealla, haluavat tänne kiihkeästi lisää miehiä. Paljon nuoria, salskeita, komeita miehiä!

  Älkäämme hätkähtäkö kaupallisia termejä tässä yhteydessä. Moldovan valtio ilmoitti hiljattain, että maan tärkein vientituote ovat nuoret naiset. Filippiinien kansantaloudelle naisten kotimaahan lähettämät rahat ovat tuiki tärkeitä. Venäjältä tulvii nuoria naisia kaikkialle maailmaan, koska heidän markkina-arvonsa kymmenkertaistuu heti rajan ylityksen jälkeen.

  Minäpä tiskaan välillä ja palaan sitten juttelemaan, mikäli se tuntuu aiheelliselta.

  VastaaPoista
 7. No niin, puhdasta tuli.

  Ennen mahdollisia rasisti-syytöksiä kerron, että mielestäni Suomi tarvitsee uutta verta. Jos me vielä vähän aikaa naimme naapurikylästä on maa kohta täynnä tehohoitoa kaipaavia mielenterveyspotilaita.

  Sanottakoon peräkylien isännistä mitä tahansa, he ovat aika omatoimisia. He matkustavat Bangkokiin tai Moskovaan tai Tallinnaan tai Manilaan ja hommaavat sieltä emännän itselleen. He maksavat siipan matkan ja pitävät hänestä huolta Suomeen saavuttua. Kun emäntä haluaa käydä tapaamassa kotimaan sukulaisia mies maksaa matkat.

  Miksi eivät ulkomaalaista miestä kaipaavat naiset tee samoin? Bikinit laukkuun ja Turkkiin, Kreikkaan, Tunisiaan, Somaliaan, mistä nyt kukin ajattelee rakkaansa olevan. Kun rakkauden valat on vannottu nainen maksaa matkaliput, ostaa miehelle näyttävän puvun häitä varten ja majoittaa hänet luokseen.

  Jaa, ettei käy? Miksi ihmeessä? Suomalainen nainen on itsellinen, tasa-arvoinen ja hankkii itse oman elatuksensa. Näinhän ainakin annetaan ymmärtää.

  Miehet hoitavat naisasiansa itse alusta loppuun, mutta naisille katetaan varsinainen noutopöytä. Valtio kustantaa maahan runsaan valikoiman erivärisiä miehiä, joille maksetaan asuminen, ruoka, kännykkälaskut ja vielä sukulaisten tulo Suomeen. Yökerhojen ja baarien tiskien tuntumassa voi suomi-tyttö sitten rauhassa valita mieleisensä ja ottaa kämpille koeajolle. Jos uroolta ei rock and roll oikein käy, otetaan toisesta pöydästä uusi. Jos muutetaan yhteen eikä elämä sujukaan kuten haaveiltiin voi uroon lempata pihalle, koska valtio huolehtii hänestä.

  Niin, halusin vain kysyä, että onko tämä tasa-arvoa?

  VastaaPoista
 8. Vaari,

  kyllä siinä Sävyä on kun sanon, että vanhat isännät peräkyliltä ovat saaneet paljon itseään nuoremmat vaimot Thaimaasta.

  Kun sitten toisaalla taas hämmästellään sitä television uutta ruokamainosta, jossa kehotetaan reilusti iällä olevaa naista vaihtamaan tuoreempaan (ruokaan), ja kuvassa näytetään sitten parikymppistä veikeää komistusta, joka saa monen naisen kielenkärjen kostumaan muustakin kuin siitä syötävästä Fresh-ruuasta.

  Ja kyllä niitä peräkyliä edelleen on, tässäkin pikkukaupungissa kymmeniä. Mietis nyt, Vaari, miten suuri puolue Keskustakin Suomessa on, että kyllä täällä monenlaista emännätöntä sikatilallista ja kanafarmaria ja hevostilan pitää löytyy näilläkin nurkilla.

  Virolais- ja venäläisvaimoja on muuten täällä myös, mutta he eroavat siinä noista thaimaalasityttösistä, että he kouluttautuvat ja ovat tosiaan työelämässä mukana.

  Muuten tuo puheena oleva Vihavainen suhtautuu myönteisesti venäläisiin maahanmuuttajiin, koska heidän länteentulonsa ei ole heille itselleen kummoinenkaan kulttuurishokki, ja he sopeutuvat hyvin länsimaiseen kulttuuriin. Venäläiset kuitenkaan eivät tarvitse turvapaikkaa, eli he ovat ilmeisesti sitten siirtolaisia?

  Muuten - tässä menee nyt lahjakkaasti eri maahanmuuttoryhmät sekaisin. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat toki eri asia kuin siirtolaiset tai työn tai avioliiton kautta tulijat. Luulen.

  VastaaPoista
 9. Vaari,

  tiskaus sopiikin hyvin tällaisen keskustelun välipalaksi. Vielä jos puhut joskus imuroinnista, saat sulan hattuusi. (Imurointi on itselleni kodin vastenmielisin työ.)

  Vaari, tuosta jälkimmäisestä kommentistasi se, että kun miehet kerran toimivat islamilaisessa maailmassa ja naiset piilotetaan - kuulemma nyt on muotia vain yhdellä silmänreiällä varustettu burkha kun kaksireikäinen on todettu liian vietteleväksi - niin toki miehet joutuvat myös selkkauksiin ja lähtemään lipettiin useammin kuin naiset. Olisiko tässä pohjaa luonnolliselle selitykselle pakolaisten miesvaltaisuudesta?

  VastaaPoista
 10. Olen monissa asioissa varsin vanhanaikainen, myönnetään. Jos vaikka joutuisin uppoavalle laivalle ja kapu huutaisi, että "naiset ja lapset ensin", auttaisin takuulla heitä pelastusveneeseen miettimättä yhtään omaa kohtaani. Itse asiassa toimisin samalla tavalla vaikka kapu ei puhuisi mitään.

  Nigeriassa ja Somaliassa ja muualla siellä päin varmaan ajatellaan eri tavalla. Kun olot muuttuvat levottomiksi ja vaarallisiksi, nuoret miehet hyppäävät pelastusveneisiin, jättävät uppoavan laivan, jonka kannella vilkuttavat naiset ja lapset.
  Vai uskooko joku todella, että sotaoloissa vain nuoret miehet ovat vaarassa?

  VastaaPoista
 11. Nykyään tänne ei oikein uskalla kommentoida mitään, kun ei voi tietää tarkaan, koska sinä olet tosissasi ja koska sinä vedätät meitä kuin pässiä narussa.

  No pässistä ja muista maaelukoista ynnä tuontivaimoista voisin kuitenkin sen verran korjata, että maanviljelijoitä on nykyään väestöstä ehkä 5 %.

  Jossain naapurissasi, kerrostalon portaikossa taikka rivitalon huoneistossa, taikka ihan missä vaan maaseutukaupungissakin luuraa 15 % äänestävistä kansalaisista, luuraa siis henkilöitä, jotka äänestävät kyllä väriä, mutta eivät ole maanviljelijöitä, eivätkä thai-vaimojen hankkijoita välttämättä.

  Maahanmuuttajista puhui tänään keskisuomalaisessa myös Olavi Borg.

  Hän lopetti ajatuksensa jotenkin niin, että ehkäpä vasta maahanmuuttajat saavat väestön hillittömän ryyppäämisen laantumaan tuodessaan uusia tapoja Suomeen. Ehkäpä sitä kautta tulee lisää kaikkea hyvää.

  Professorin ajatukset eivät ole omia ajatuksiani, pois se minusta. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä keskustelun aaltoilevan.

  Mutta kuten sanoin, en tiedä olenko kanssasi samaa mieltä, sillä en tiedä olitko tosissasi.

  VastaaPoista
 12. Tillman,

  tunsin kyllä huonoa omaatuntoa tai syyllisyyttä, kun tuohduin siitä, että sarkasmiani ei ymmärretty satiiriviritykseksi. Luulin, että tulisitte mukaan, ettekä arvelisi minun vedättävän!

  Anteeksi siis vielä kerran, vika oli minun ja kannan täyden vastuun. (Pitäisiköhän minun siis ottaa ero blogistani? - Huom. tämä on huonoa huumoria.)

  Niin, siis se mitä mieltä minä olen, ja perimmäinen väite jonka olen esittänyt, on se, että älymystö on mielestäni rähmällään, eikä uskalla keskustella maahanmuuttoasioista muuta kuin taistelukuopissa maaten.

  VastaaPoista
 13. Mitäs tähän nyt sanois vaikuttamatta kovin intomieliseltä feministiltä, rasistilta tahi hurskastelijalta.
  No vaikka näin:
  Aa:Musta on jokseenkin hyvä, jos ihmiset löytää ne kumppaninsa edes jostain.
  Ei ole ihmistä tarkoitettu olemaan yksin. Eriasia on sitten se, että ovatko kummatkin osapuolet tyytyväisiä lopputulokseen.
  Bee:Maahanmuuttajat ja pakolaiset ovat tosiaankin kaksi eri asiaa.
  Olen tutustunut aiheeseen ystäväni opastuksella.
  Oli parissakymmenessä maassa kansainvälisen Punaisen ristin hommissa lähinnä sotakirurgisen sairaanhoidon opettajana tai ylihoitajana.
  Opetti myös sen minulle, että asioilla on aina se toinenkin puoli.
  Täällä on melkoisen turvallista huudella, että hus siittä takasin kotimaahan, kun suurin vaara tuntuu olevan se, että jääkö Mannerheimintiellä pyörän vaiko bussin alle.
  Hankoon suunniteltiin pakolaiskeskusta.
  Tyhjä talo, joka ei paikallisille kelvannut.
  Töitä olisi, jos olisi tekijöitä.
  Ei löytynyt sijaa majatalosta, ja Hankolaiset saivat huokaista helpotuksesta.
  Ystäväni sanoi häpeävänsä.
  Antoi kyllä mielipiteensä julki ihan lehdessä asti.
  No, tämä oli vain raapaisua.
  Cee: Ihmettelen tuota feministi-sotkua.
  Hyvä asia pilataan tiukkapipoisella jyräämisellä, jossa jo se, että satut syntymään mieheksi tekee sinusta selvästikkin kehityksen jarrun ja naisten tasa-arvoa polkevan pöljäkkeen!
  Tämä saa mun korvakarvatkin pörhölleen, ja itse hyvä asia menee hörps vaan viemäristä alas.
  Dee:Jos maahanmuuttajissa sattuu olemaan komeita nuoria miehiä( eikös ne kaikki senikäiset oo yleensä komeita ja kauniita)niin tartteeko sitä aatella, että naiset kirkuen on satamassa vastassa.
  Ei me niiin hölmöjä sentäs olla.
  Ei edes tämmöset keski-ikäiset munahaukat, niinkuin olen kerran saanut kuulla ehkä olevani....
  (Annoin pakit itseäni 30v nuoremmalle pojalle, joka oli panoa vailla tuolla yhdellä treffipalstalla)
  Ei sitten löytyny ees sitä vanhempaa, mutta en kyllä aatellu sitä Turkista lähtä hakemaan.

  VastaaPoista
 14. Hei, äläs nyt! Kuulunko minä siis ei-älymystöön, kun kerran keskustelen maahanmuutosta enkä makaa rähmälläni taistelukuopassa?
  Mitkä kansankerrokset tai yksilöt mielestäsi muodostavat älymystön? Mielestäni älymystö-sanaa heitellään aika huolettomasti ajattelematta yhtään sen sisältämää ajatusta.

  ps. Imuroin alakerran eilen.

  VastaaPoista
 15. Vaari, sinä olet kultturellin älymystön huippua, sillä olet ollut Siperian-junassa ja kuullut balalaikkojen helinää tähtikirkkaassa yössä. Tuo on minun kriteerini leikillisesti sanottuna.

  Taistelukuopissa ovat ne keskustelijat, jotka ovat nauliutuneet leimakirveiden heilutukseen, puolin ja toisin. Kyllä heissäkin älymystöä muuten on, vaikka suurin osa kultturellista älymystöstä on rähmällään ja myötäilee kritiikitöntä linjaa, vaikka asiaan liittyvä problematiikka on faktaa.

  VastaaPoista
 16. Arjaanneli,

  hyvähän se minustakin on, että kumppani löytyy, mutta en tiedä miksi en pidä tuota suomalaista vanhaa miestä onnenpotkuna nuorelle thaimaalaistytölle. Vanha mies ja uusi kulttuuri. Herran pieksut. Minun käy tyttöä sääliksi.

  *

  Katsoin juuri muuten televisosta ohjelmaa, jossa muuan nuori suomalaismies meni "sisään" maahanmuuttajan somalialaiskulttuuriin ystävystymällä somalialaisnuorten, lähinnä erään tytön kanssa.

  Tyttö oli hyvin vapaa ja reipas, mukavan tavallinen tyttö ja mies söi tytön valmistamia somalialaista ruokaa. Herttaista. Mutta tässäkin minun kävi tyttöä sääliksi.

  Somalilaistyttö ei saa kätellä vieraita miehiä, ei saa päästää miestä keittiöönsä ruokaa laittamaan, pää vähintään liinoitettuna ja hame nilkkoihin. Miksi kukaan ei koskaan puutu tähän musliminaisten alistamiseen ja heidän manipulointiinsa miehen palvelijaksi? Siksi kun he ovat niin kulttuurinsa manipuloimia, että ovat osaansa tyytyväisiä, vai? Kauheaa.

  VastaaPoista
 17. Krhm, Iines....
  Entäpä sitten nämä parikymppiset, hyvin muodostuneet tiput, jotka avioituvat kahdeksankymppisten miljonäärien tahi miljardöörien kanssa? Ovatko hekin uhreja? Säälitkö sinä heitä? Säälitkö Hjalliksen uusinta?

  Oletko nähnyt venäläistä leffaa "Valuuttatyttö." Siinä pietarilainen ilotyttö menee naimisiin kiltin ruotsalaisen liikemiehen kanssa ja muuttaa Tukholmaan.
  Ei tullut tytöstä onnellista ei, vaikka oli oma auto ja luottokortti.

  Enkä tosiaankaan usko, että jokainen sikatilan emännäksi lähtenyt Thai-tyttö olisi onnellinen.

  Mutta entäpä jos vaihdetaan näkökulmaa. Onko ypöyksin tilaansa hoitava mies tyytyväinen? Voidaanko mitenkään ymmärtää, että hän hakee itselleen kumppanin vaikka sitten Thaimaasta? Onko se väärin vain siksi, että rouva tulee erilaisesta kulttuurista tai siksi, että joku nimimerkki "sivusta seurannut" arvelee, ettei tuo nyt voi mitenkään onnistua?

  Sitäpaitsi: ei ketään väkisin Suomeen tuoda. Jos olosuhteet täällä muuttuvat mahdottomiksi voi aina ottaa eron ja palata kotimaahan.

  Eiköhän tässä ole aika lailla sama tilanne kuin niillä suomalaistytöillä, jotka lähtevät Italiaan, Espanjaan, Brasiliaan, Yhdysvaltoihin, minne kukin. Joka paikassa on vastassa outo kulttuuri ja siihen joko sopeutuu tai sitten ei.
  Emmehän me säälittele Intiaan muuttanutta suomalaisnaista, Iines, emmehän? Ajattelemme, että kaipa tuo tiesi mitä teki. Älkäämme siis säälitelkö thaityttöjäkään tietämättä mitä heille oikeasti kuuluu. Kukaties he hiukan tykkäävät tuosta jöröjukastaan? Ainakin lapsista tulee kauniita ja fiksuja, se on vissi.

  VastaaPoista
 18. Vaari,

  miljonäärejä naivat tipuset ovat kyllä vähän eri kuin viisikymppisen kanafarmarin naineet kaksikymppiset thaimaalaistytöt. Toinen ostaa luksusta, toinen kenties vain elämän.

  En ainakaan kadehdi rahaa naivia naisia, mutta en kyllä säälikään, sillä heillä monesti on valinnanvaraa, ja he päätyvät silti pelkän rikkaimman valintaan. Mietin vain, miten köyhää ja kapeaa elämää he elävät, jos tekevät valintoja aineellisuuden perusteella.

  Kaikkeen toki ihminen sopeutuu, mutta kyllä minä väitän, että vaikka se thaityttö oletettavasti kiintyy siihen mieheen ja uuteen kotiinsakin, niin hinta on kova. Hän joutuu luopumaan kielestään ja synnyinmaastaan, kuten tietenkin pakolaisetkin. Pakolaisilla on kuitenkin monesti laajat tukiverkot, mutta näillä naiduilla tytöillä ei välttämättä ketään maanmiestä tukenaan.

  VastaaPoista
 19. No en tietenkään voi olla varma, että kaikki suhteet olisivat onnistuneet, mutta jos vaikka jotkut olisi?

  Eikä kaikki ole kahdeksankympin ja kuoleman välillä niistä miehistäkään.
  Eikä kaikki naiset kakskymppisiä.

  Yritän nyt pohtia, jotta josko olisi sittenkin jotain hyvääkin näissä ko.liitoissa.

  Vaan on tuolla pohjosessa ihan tolkkujakin suomalaisia poikamiehiä yksin.
  Kun ei kelpaa meille kotomaan naisille.
  Ollaanko me tultu jotenkin pissiksiksi, vai missä lie ongelman ydin.
  Tai kun ei vaan tarjonta kohtaa kysyntää.... öööö oli vähän kökkö sanonta kieltämättä.

  Uskonto, oli se sitten mikä tahansa on tässä maailmassa säädellyt ihmisten elämää Aatamista lähtien, joten sieltähän nämä huntu-kättely-ym. kiellot tulee.
  Tai kymmenen käskyä....
  Ei ole meidän kristittyjenkään pesä niin puhtoinen.
  Olin opiskelemassa Diakonialaitoksella aikoinaan hoitajaksi, ja näin juurikin sitä toistakin puolta.
  Menee nyt vähän syvälliseksi.
  Tämä kirjoitus EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ hyväksyisin alistamista!
  Kyllä siihen on käsittääkseni puututtu jatkuvasti.
  Sanat jää usein tekoja vaille.
  Tulokset vaan on niin älyttömän surkeita!
  Höffelinpöffeliä suoltavat päämiehet sanovat useinkin vaan sen, mitä heiltä odotetaan.
  Hyvä aikomus ei vaan konkretisoidu useinkaan.

  Huoh...laitoinko tuohon edelliseen, että tämä juttusi on oikein hyvä?
  Jos en, niin tässä se tuli!

  VastaaPoista
 20. Iinukka-kulta!

  Kaikki me maksamme jotain hintaa tässä elämässä. Ilmaiseksi ei pääse kukaan. Helppoja valintoja on ällistyttävän vähän.

  Mutta lopettakaamme murheilu ja siirtykäämme hetkeksi huumorin pariin. Käväisin äsken Kemppisellä - sielläkin puhutaan maahanmuutosta - ja kuinka ollakaan löysin niin hyvän luonnehdinnan itsestäni, että alta pois. Kas näin naputteli vanha ystävämme HG:

  ps: tuo Vaari on iljettävä ja ilmiselvä pedofili vaikka on yrittänyt kuvitella naisihanteensa estetiikan lailla mutta läpi paistaa pedofilia: sekö sitten johtaa tätä meidän naiskeskustelua täällä (iineksen luona pääasiassa?) brrrr

  VastaaPoista
 21. Ei ole vanha. Muuuten naputteli koska samalla mitalla kuules sammakkomies.

  VastaaPoista
 22. Minä en ole mikään skitsofrenikko ja sinä luultavasti et mikään oikea pedofili mutta kuinka ollakaan sinun auktoriteettisi on toinen kun lepertelet naisihanteesi ja lepertelet ylipäänsä uskomuksiasi ja käyt lounailla ja suutelet väkisin ja ties mitä: onhan siinä jo meiniakin viitteitä, eller hur?

  VastaaPoista
 23. Maniac, hullu siis. Meiniakki - crazy. Jos jotkut saavat laukoa mitä vaan ja jotkut eivät edes puolustautua; mikä oikeusvaltio tämä silloin on? Tulee DDR vaan mieleen ja silti sama jengi lähti nimenomaan parjamaan minua siitä koska pelkäsivät sitä niin hirveästi ja isääni. Mutta kuten aina; neljä sormea osoittaa siihenpäin joka eniten asiasta hössöttää.

  VastaaPoista
 24. Arjaannaeli, totta, ja ei toki kukaan ulkopuolinen voi arvioida minkään suhteen sisäistä laatua ja onnen tai onnettomuuden hetkiä, eivätkä ne edes meille ulkopuolisille kuulu. Kukin elää elämäänsä, kotimaassaan tai uudessa kotimaassaan.

  On vaan joskus hyvä nostaa tapauksia tikun nokkaan ja miettiä niitten valossa jotakin isompaa asiaa, kuten tässä nyt itse yritän tehdä. Kiva kun kukaan ei ole tässä ketään lyömässä rasistin leim alla.

  Ehkä hyvinkin pikkuhiljaa maahanmuutosta ja feminismistäkin voidaan keskustella myös kriittisin äänenpainoin, tarkoitamatta mollata ketään, vaan kehittää asiaa ja edistää ihmisyyttä kaikin tavoin.

  VastaaPoista
 25. Vaari, miten minusta tuntuu, että jos rakastaa, jos on rakastunut, valinta on oikea. Ei kai voi olla muuta kriteeriä kumppanin valinnassa?

  Ainahan toki voi elää liitossakin, sopuisassakin, mutta ilman rakkautta solmittu liitto jättää osapuolet kaihoamaan suurta rakkautta koko elämäksi?? Tähänkö juuri perustuvat syrjähypyt ja pettämiset? Kun sitä rakkautta ei ollutkaan. Niin, minä uskon rakkauteen.

  VastaaPoista
 26. Rakkaus taitaa olla mailman väärinkäytetyin sana - tai sitten se voidaan käsittää todella laajasti.

  Olen kuullut monen sanovan, että ihminen rakastuu oikein tosissaan vain kerran elämässään. On sitten tuurissa, tuleeko asiasta sen valmiimpaa.

  Sanoit, että valinta on oikea, jos rakastaa. Varmaan on näin. Mutta se vaatii samaa tunnetta kummaltakin osapuolelta.

  Oma ensirakkauteni oli sellainen tunnemyrsky, että selkäpiissä kutittaa vieläkin, kun se mieleen tulee. Tuo tunne ei johtanut parinmuodostukseen.

  Sitten tuli muita rakastumisia, mutta kyllä ne olivat jo selvästi lievempiä. Siinä olen samaa mieltä kanssasi, että suhteessa on hyvä olla rakkautta mukana, edes jonkin verran. Tosin ei rakkaus syrjähyppyjä estä. Kemia on julma tiede.

  VastaaPoista
 27. Täytyy lukea tarkemmin tämä kiinnostava keskustelu, mutta sen verran tuikkaan jo nyt väliin, että tuota samaa katsantokantaa kuin Vihavainen ja Iines ja van Vaari, olen itsekin yrittänyt vaatimattomasti edustaa.

  Siitä saa äkkiä "netsin" leiman - vai mikä se herja olikaan, nettifasisti tai -rasisti. Vaikka en ole edes noin jyrkkä kuin te.

  Mutta hyvä, että näistäkin asioista viimein saa puhua. Mutta missä viipyvät vastakannat - Valto Ensio, oletko kuulolla?

  VastaaPoista
 28. Arja-anneli: "Jos maahanmuuttajissa sattuu olemaan komeita nuoria miehiä( eikös ne kaikki senikäiset oo yleensä komeita ja kauniita)..."

  Mutta miksi he ovat yleensä nuoria miehiä?

  Suomi voisi tehdä periaatepäätöksen, että maahan otetaan ensisijaisesti eniten sorrettuja ja kaikkein heikompia - eli naisia ja lapsia.

  VastaaPoista
 29. Totta puhut Tapsa P!
  Se, että miksi tänne tulee niin paljon nuoria miehiä....?
  Yksi syy saattaisi olla EHKÄ se, että nuorten miesten henki on aika höllässä maissa, joissa käydään sisällis-sotia. Ruandassa tahi
  Somaliassa.
  Esimerkiksi.
  En ole nyt mitenkään avaamassa rajoja tänne-kaikki-mentaliteetilla, vaan tartuin siihen yhteen lauseeseen ja ajattelin lähinnä sitä, että ei sillä iällä saati ulkonäöllä liene merkitystä.
  Tottakai ajattelen niinkuin inhimillistä on, että heikoimmat pelastetaan ensin. Lapset ja vanhukset.
  Sota on tullut niin lähelle niitä ystäväni juttuja kuunnellessani, että tuntuu, ettei tää piäni pää pysty oikein kaikkea käsittämään.

  Äh, en oo kovinkaan hyvä tässä perustelussani, huomaan.

  Mielenkiintoinen aihe,kunhan vaan osaisi kaiken sanoiksi pukea.
  Yritystä kuitenkin olis.
  Nyt painun pehkuihin, jotta ajatus kulkee huomenna edes hippasen paremmin.

  VastaaPoista
 30. Iines ja kumppanit!

  Tälle kehitykselle kansojen sekoittumisesta keskenään ei enää kukaan voi tehdä mitään. Tahti ilmeisesti kiihtyy globalisaation ja välimatkojen (nopeat kulkuvälineet)myötä.
  Johan aikoinaan Baabelissa/Babyloniassa Jumala suuttui ja hajoitti kansan eri teilleen, kun ihmiset halusivat olla yksi kansa ja puhua yhtä kieltä.

  Mielenkiintoista muuten on, että harvoin näkee enää sanaa kansojen vaellus käytettävän?

  Juuri eilen ajattelin viimeksi, että no, minä en enää elä ja näe sitä aikaa kun Suomen kansa on muuttunut muslimeiksi. Mutta moni muu näkee. Mikä lie silloin tämän maapläntin nimi. Tuskin enää Suomi Finland, mutta haitanneeko tuo mittään tai kettään enää silloin.

  Miksi muuten ei lakkauteta tuota BB:tä. Miksi kukkahattutädit, äidit, tyttö-poika-ystävät,eivät vaadi ko. kuvottavaa tv-paskaa lopetettavaksi?

  VastaaPoista
 31. Leonoora, Tapsa, muut,

  ei minulla ole mitään sitä vastaan, että kansat sekoittuvat ja tulee uutta verta. Olen joskus jopa jossakin päreessäni kaivannut uutta verta kalpean suomalaisveren ja habituksen piristeeksi.

  - Tästä ei siis minun kohdallani ole kyse, sillä kansainvälistyminen on mielestäni maailmankuvaa avartava plusmerkkinen asia. Keskustelussa täytyy muutenkin varoa sekoittamasta eri keskustelijoiden mielipiteitä yhdeksi massaksi, josta kaikki ovat saumattoman yksimielisiä. Konsensus on kamala sana tässäkin keskustelussa.

  Se teesi, jonka olen esittänyt, on toistaiseksi vain tämä: Minun mielestäni älymystö on rähmällään maahanmuuttoasioissa, koska ei missään näin paljon keskustelua herättäneessä asiassa voi yksinkertaisesti vallita niin suurta konsensusta kuin tässä vallitsee. Keskustelua ei sallita, objektiivinen kritiikki kielletään, ja maahanmuuttoasia on tabu, vaikka se on kuuma peruna. Sama koskee osittain feminismiä. - Nämä ovat siis ne ajatukset, jotka Vihavaiselta poimin, ja joihin mielessäni yhdyn. Ihmettelen siis, mitä esimerkiksi Tapsa ajattelet mainitessasi jonkin ryhmän niputetuista "jyrkistä" kannoista. Yksilöinä täällä pyrimme keskustelemaan, ja odotan minäkin sitä, että joku kumoaisi nuo Vihavaisen teesit.

  Kannattaa muuten huomata, että en ole ottanut kantaa turvapaikanhakijoihin, hakuprosessiin, en pakolaisiin. Keskustelu thaimaalaisista vaimoista ei ole kannanotto maahanmuuttoasioihin, vaan ajattelen siinä naisen osaa, naisasiaa. Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että hyvinvointivaltioiden tulee huolehtia kaikista hätääkärsivistä heidän kansallisuudestaan huolimatta.

  Tulijat tulee kotouttaa välittömästi kielenopiskelun ja koulutuksen piiriin. Valtiota valtion sisään ei tule muodostaa, ts. ihmisoikeuksia (lue: naisen oikeuksia täyteen ihmisyyteen) ei tässä maassa saisi polkea edes uskonnon nimissä. Tämä on minulla se kynnyskysymys.

  VastaaPoista
 32. Ihanko parikymppisiä ne maalaisisännät Thaimaasta tilailevat tai käyvät hakemassa? Meillä päin rouvat eivät näytä niin nuorilta, mutta selkeästi miestään nuoremmilta kyllä.

  Skenaario: Virtasen Pekka tutustuu työmatkallaan (Tukholmassa tai Pietarissa) yhteistyöfirmansa edustajaan (Lottaan tai Elenaan) ja kansojen välinen yhteys syntyy. Vuoden päästä heidät vihitään ja vaimo muuttaa Suomeen. He saavat lapsia ja viettävät onnellista perhe-elämää. Vaimo työllistyy, saa ystäviä ja viihtyy uudessa kotimaassaan. Kumpaa - Lottaa vai Elenaa - katsotaan vielä kymmenenkin vuoden päästä pitkin nenänvartta ja tietäväisenä Suhteen Perusteista?

  Mitä tulee muslimeihin, niin hirvittää katsoa suomalaisia huntupäänaisia. Tutuntuttujen kautta tiedän, että täällä meillä päin on useampi nainen, joka on vaihtanut uskontoa (sori - "palannut" islamiin) ja vasta sitten pariutunut.

  Kadulla huivipäinen Suominainen on kuin huutomerkki. Luulisi pääsevän paljon vähemmällä, kun eläisi onnellisena uskossaan ilman ulkoisia tunnusmerkkejä.

  Erikseen ovat vielä ne naiset, jotka aviomies on käännyttänyt ja hunnuttanut. Kaduntallaajan silmissä kaikki menevät samaan kategoriaan: alistetut.

  VastaaPoista
 33. Kuunkuiske,

  kun asuin nuorena yksinhuoltajaäitinä eräässä pienessä kaksiasuntoisessa talonpätkässä, toiseen huoneistoon muutti kunnan vesivastaava vai mikä lie. Hän oli tavannut eräällä vesivastaavareissullaan Venäjällä naisen, jonka sitten kävi hakemassa Suomeen. Naisella oli lapsi, pieni Pola-tyttönen, joka piti alushousuja sukkahousujen päällä ja joutui nauretuksi ja pilkatuksi ja taisi siinä ryssittelyäkin tulla. Eikä tuota naista kutsuttu kekkereihin, vaan yhä edelleen hänen tuloreittinsä muistetaan. Tämä perisatakuntalainen kitsastelijasto ei ole avannut täysillä oviaan tuolle "venakolle". - Vähän sama kuin olisi evakko.

  Siis, naisen hunnutus ja piilottaminen on jotakin sellaista, joka saa vereni kiehumaan! Juuri luin jostakin asiallisesta lähteestä, että nyt muotitrendinä on burkha, jossa on vain yksi silmänreikä. On nimittäin havaittu, että nainen pystyy räpsyttelemään viekoittelevia silmäyksiä, kun hänellä on anteliaat kaksi aukkoa käytössään.

  VastaaPoista
 34. Olen joskus issekseni ihmetellyt huivipäänaisten meikkaamista. Jos nainen haluaa maailman tietävän, että häneen ei pidä katsoa, niin miksi meikki?

  VastaaPoista
 35. Tapsa P: "Mutta hyvä, että näistäkin asioista viimein saa puhua. Mutta missä viipyvät vastakannat - Valto Ensio, oletko kuulolla?"

  Kiitos kutsusta TP, mutta minulla on myös oma blogi, johon yritän tämän perheellisen hässäkkäni keskellä paukkuja myös säästää. Yritän sinne väkertää Vihavaisen kirvoittamia ajatuksiani parhaillaan.

  Myös irtirepäisemäni sanasi "vastakannat" minua mietityttää. Ovatko mielipiteeni välttämättä vastakantoja, vai vain ajatuksia, joita kiinnostavat asiat minussa herättävät?

  Herättävät siksi, koska minulla itselläni on menneisyys, jossa perheeni erilaisuus sai opettajani sanomaan meitä veljeksiä kommunistin humalapäissään siittämiksi sekasikiöiksi, ja jolla ylemmyyden oikeutuksellaan hän sitten ojensi räkä poskella itkevää kehitysvammaista veljeäni, ja siinä sivussa myös minua, karttakepin sälöisellä varrella.

  Mites se meni se lause "ole kaikkien puolella, älä ketään vastaan"?

  Mutta mistä tämä käsitys siitä, etteikö maahanmuutosta maassaamme saa puhua? Ja se, etteikö myös muka puhuta?

  Minun ymmärtääkseni puhutaan ja kirjoitetaan niin paljon, että korvissa humisee ja silmiä kirvelee.

  "Kriittisestikin."

  Aleksi Kouros kirjoitti eilisen lehdessä missä T.Vihavaisellekin annettiin näkyvyyttä otsikolla "Kiintiöpakolaisten vastaanotossa ei juuri ole järkeä" ja kun tiedän miehen taustasta vähän, on hänen sanottavansa paljon lähempänä vastaanottokykyäni, kuin ensiksi mainitun, kammioissaan homehtuneen professorin.

  Saman lehden (Hs 4.10.09) etusivun kolumnissakin Marjatta Lingren tuo käsityksiään maahanmuuttoonkin liittyvistä kysymyksitä esille varsin taidokkaasti.

  Ei kai puhuminen ja kirjoittaminen asiasta kuin asiasta tarkoittane sitä, että on yksi halla-aho tai vihavainen jotka nostavat "kissan pöydälle" ja kaikki alkavat nuolla sitä kissaa, niin kuin jossakin h-foorumilla tehdään?

  Kun luin vihavais-lennokin perään hetimiten liimautuneita kommentteja, ei niistä suurin osa paljoa itse keskustelua johdata yhtään mihinkään.

  "Hyvä! Hyvä!" Vihavainen-kommentit, mitä semmoisilla on merkitystä?

  Tämmöisellä debatilla, kuin mitä Iineksen aloitteesta käytynä on, avannee ainakin joitakin väyliä hitaaseen liikkeeseen päidemme solukoissa, jotka muuten niin tervassa näyttävät uiskentelevan.

  Ja sitten näistä "huivipäistä".

  Lapsuuteni kylänraitilla, metsäpoluilla ja kirkkotiellä en muita naisia nähnytkään kuin huivipäitä. Samaiset huivipäät olen nähnyt valokuvissa laskemassa ruumiita ja tunnistamassa omaisia Kalevankankaan hautausmaan kiviaidan kupeella joihin tapettuja oli ladottu kuin "halkoja" pinoihin. Antti Tuuri kirjoitti näistä "Kylmien kyytimies" -kirjassaan viime vuonna.

  Ovatko nämä limuviinojen lihottamat teinit, jotka napa paljaana, perse vilkkuen kaduilla käyskentelevät, yhtään sen somempi näky, kuin huivi päässä bussia odottava somalinainenkaan? Mikä ja kuka alistaa ihmisiä tässä vapaassa yhteiskunnassa olemaan moisen muodin orjia lävistyksineen ja tatskoineen?

  Raha, eikö niin?

  Vielä, kun kerran aloitin, sanon sanasen siihenkin, kun täällä kirjoitetaan salskeista nuorista miehistä, että ilonani on ollut tutustua Roger-nimiseen kongolaiseen, jonka viisi siskoa ovat myös mitä kanuniimpia sukupuolensa edustajia ja siksi vain siunaan itseäni siitä, että vasta näin iäkkäänä olen heihin saanut tutustua. Muuten minua vietäisiin kuin sonnia astutusreissuille ennen vanhaan....

  VastaaPoista
 36. Poikkean nyt hiukan aiheesta, mutta sieluani jotenkin väräytti aamun lehteä lukiessa. Siellä kerrottiin Leena Autonen-Vaaraniemen väitöskirjasta, joka käsitteli eronneiden miesten koteja. Juttu alkoi näin:

  "Aiemmassa sosiaalitutkimuksessa eronneet miehet on nähty pääsääntöisesti ongelmana. Myös miehen koti on määrittynyt ongelmaksi, jos sitä ylipäänsä on otettu tutkimuksen aiheeksi."

  Tähän on päästy femakkojemme hellässä ohjauksessa. Miehet ovat yhteiskunnassa tosiaan pääsääntöisesti ongelma, jos heitä nyt ylipäätään edes huomataan.
  Tuo väitöskirja muuten löytyy osoiteesta http://acta.uta.fi

  Katselin väitöskirjaa netistä ja tuttuja tuntojahan siellä oli. Mnulle(kin) ero oli suuri helpotus siksikin, että sai lopultakin laittaa oman kotinsa mieleiseensä kuntoon.

  Mutta asiaan.
  Kuunkuiske ihmetteli laillani Thai-vaimojen ikäjakaumaa. Iines on sitä mieltä, että naiset ovat parikymppisiä ja miehet "vanhoja", siis seitsemänkymmentä täyttäneitä tai jotain. Mikä tilasto tämän vahvistaisi? Tuossa nuori-vanha-väitteessä kuvastuu mielestäni enemmän ennakkoluulo kuin fakta.

  Leonoora otti esiin termin "kansojen vaellus." Ehkä sen rinnalla voisi pohtia myös ylikansoitusta. Australian aboriginaalit - niin julmasti kuin heitä vainotaankin - eivät pakene Suomeen, koska omassa maassa on piilopaikkoja kylliksi. Sen sijaan monissa Afrikan maissa ei yksinkertaisesti enää riitä maata ja elinkeinoja hirvittävällä vauhdilla kasvavalle väestölle. Väestönkasvusta johtuva työttömyys, nälkä ja epätoivo ajavat kansoja sisällissotiin, joita sitten paetaan muualle.

  Meidän on hyvä muistaa, että Suomen äärimmäisen julman sisällissodan jälkeen tuhannet ihmiset joutuivat pakenemaan maasta, kuka Venäjälle, kuka Yhdysvaltoihin, Kanadaan tai Englantiin.

  Jo ennen tuota sotaa Suomen liikaväestö nousi laivoihin ja matkusti merten yli Yhdysvaltoihin ja Australiaan. He aloittivat elänmänsä tyhjin käsin eikä vastaanottava maa antanut heille muuta kuin maapalan, mitä kuokkia. Tuhannet painuivat hiilikaivoksiin eikä heiltä juuri kyselty, sopisiko tämä työ herran kulttuuriin.

  Mitä tulee hunnutettuihin suomalaiskäännynnäisiin, olen nähnyt heitä rohkaistavan. "Rohkea ja itsenäinen ratkaisu", joopa joo.

  VastaaPoista
 37. Hyvä,Valto!

  Teksteissäsi on aina järkeä, niin nytkin. MaMu-asioista todella keskustelaan ja hyvä niin. Mutta siellä, missä lopulliset päätökset tehdään, ovat mielestäni kannat lukitut ja eri mieltä olevat saavat kenkää. Me vastuusta vapaat eläkeläiset, yksinhuoltajat ja muut armopaloilla eläjät saamme metelöidä mielemme mukaan, koska meitä ei enää voida erottaa mistään. Jutelkaamme siis, kun meihin ei mikään Gestapo enää yllä!

  Huivipäiset naiset toki muistan minäkin ja nyt muuten huivimuoti näyttää palaavan nuorimpiin ikäluokkiin. Tämän tästä tulee kadulla vastaan somia 2-7 vuotiaita tyttösiä huivi veikeästi päähän sitaistuna. Vaikka HG nyt sanoisi mitä niin minusta he ovat tosi vekkulin näköisiä.

  Mutta tämä on toki eri asia kuin burkhan päälleen kiskonut käännynnäinen.

  Tosin, täytyy myöntää, älkääkä nyt hyvät naiset hermostuko, että...

  Niin, kun näkee niitä napapaitaisia paljasperseitä tekee mieli vain mennä sanomaan, että älä nyt hyvä tyttö vilustuta itseäsi. Mitään muuta siinä ei tee mieli.

  Mutta kun vastaan sipsuttaa täyshuntuinen nainen alkaa mielikuvitus heti askarrella. Ihan väkisin tulee mieleen, että mitähän erinomaista siellä kaavun sisällä oikein piilotellaan, vaikka sen nyt vanhastaan tietääkin.

  Siitä nyt ei pääse mihinkään, että osin tai kokonaan hunnutettu tai muuten puettu nainen on paljon kiihottavampi kuin tissit töröllään ja persaukset paljaina kulkeva sisarensa. Muistakaamme vain seitsemän hunnun tanssi. Sitä on esitetty jo neljä tuhatta vuotta ja aina se tepsii. Sen rinnalla joku Johanna Tukiaisen Dolls-ryhmän lehmäkävely on kauheaa erotiikan pilkkaa.
  Ettei vaan vanha Muhammed ollut panomiehiä...

  VastaaPoista
 38. Iines jne.

  Hunnulla tai ilman paljasjalkalaisten suomalaisten väkiluku lienee jatkossakin pienenemään päin.

  Eläköityminen, sinkkuus, seksuaalivähemmistöihin kuuluminen eivät liene vähenemään päin, joten perussuomalaisten syntyvyys laskee vääjäämättä.

  VastaaPoista
 39. Vielä:

  Sukupolvien ajan esi-isämme ovat niska limassa perkeleitä huudelleen raivanneet ja viljelleet tätä maata.
  Suurin osa on hampaat irvessä pitänyt kiinni siitä, minkä ovat raadannallaan saanet omakseen.
  Voisiko osittain sieltä, mutta myös sodista juontua suhtautumisemme muihin. Emme hevillä antaisi kenellekään mitään omastamme ilmaiseksi.

  Kenties suhtautumisemme tänne muuttaviin olisi avosylisempää, jos omilla hädänalaisillamme: köyhillä,työttömillä,vanhuksilla, sairailla,päihteisiin sortuneilla ja asunnottomilla olisi perusasiat kunnossa.
  Näyttäähän yhteiskuntamme huolehtivan joidenkin mielestä tänne muuttaneista tulijoista paremmin, kuin omista paljasjalkalaisistaan.

  Epäoikeudenmukaisuudesta, mutta myös peloista erilaisuutta kohtaan
  syntyy myös kateus ja vihamielisyys.

  VastaaPoista
 40. Leonoora,

  minua kiinnostaa, mitä tahdot tuolla kommentillasi sanoa (paljasjalkaisten suomalaisten osuus vähenee koko ajan)?

  Tahtoisin tietää, millä tavalla se liittyy aiheeseen? En ole havainnut nimittäin kenenkään olevan huolissaan isänmaallisesta kansallisuusasiasta?

  Ihminenhän kantaa jo nyt perimässään vaikka mitä kansalaisuusaineksia, tietämättään. Ja Aatamistahan me kaikki polveudumme, tai ellei Aatamista, niin siitä kahdelle jalalle nouseesta apinasta.

  Minusta tuntuu, että kullakiin keskustelijalla on takana vallan muu kuin rotuoppi. Näen inhimillisten syiden ja eettisten yhtäläisten ihmisoikeuksien teemat puheenvuorojen pontimena.

  VastaaPoista
 41. Puhut nyt ilmeisesti maahanmuuton vastustamisesta, Leonoora.

  Siitä ei ole kyse tässä keskustelussa, mutta sopii siitäkin toki puhua. Tästä aiheesta vaan on kaikkialla niin paljon järkyttävän huonoja keskusteluja, joissa huudetaan ja haukutaan samoin kulunein argumentein, etten itse tahdo osallistua niihin, maahanmuuttoa vastaan kun en ole. En näe kyllä muidenkaan tässä olevan rasistishenkisiä.

  Maahanmuuttoasioitten kriittinen ja objektiivinen tarkastelu ei siis tarkoita sitä, että ollaan maahanmuuttoa vastaan, Leonoora.

  Se tarkoittaa faktojen kartoittamista ja niitten pohjalta tapahtuvaa humaania päätöksentekoa.

  VastaaPoista
 42. Iines
  Kirjoitat: "Minua kiinnostaa, mitä tahdot tuolla kommentillasi sanoa (paljasjalkaisten suomalaisten osuus vähenee koko ajan)?"

  Osittain sitä, että koskapa maamme syntyvyys laskee perusväestömme osalta, on positiivista, että tänne muuttaa asukkaita, jotka lisääntyvät, haluavat vielä tehdä maailmaan lapsia.

  Kirjoitat:
  "Minusta tuntuu, että kullakiin keskustelijalla on takana vallan muu kuin rotuoppi."
  Minkäänlainen rotuoppi ei tullut kirjoittaessani edes mieleenikään, vaan itse otit sen esille.
  Toivotavaa olisi, että lajimme olisi kehittynyt jo sille asteelle, ettei ihmisten jaottelua enää tehtäisi ulkoisten ominaisuuksien mukaan.

  VastaaPoista
 43. Ok, Leonoora, luulen, että tuosta syntyvyysasiasta olemme prikulleen samaa mieltä! Itse toivon myös rotujen iloista sekoittumista, sillä uusi veri on useimmiten vain hyvästä.

  VastaaPoista
 44. Iines

  Ja jos on todella totta, että suomalaisen keskiansio lähentelee vanhaa 20 000 mummon markaa, eli jotain yli 3000 euroa, niin kyllä meillä on varaa huolehtia hädänalaisista lähimmäisistämme.

  VastaaPoista
 45. Voi Valto,

  kun maalaat surullisen kuvan räkänokkaisesta pienestä veljestäsi, jota opettaja höykytti karttakepillä. Kyllä tämmöistä tapahtunut on, sillä paljon näitä kertomuksia kuulee. Ja olihan meillä veljessotakin, jolloin ihmisyys ei paljon kupissa painanut, jos oli väärää väriä.

  On selvää, että traagiset tapahtumat muovaavat ihmisen maailmankuvaa ja monesti juuri niin, että paljon kärsinyt ymmärtää myös muiden kärsimystä.

  Ihan erikseen haluan mainita erään seikan yleisellä tasolla, ei sinuun liitettynä, Valto.

  Nimittäin olen havainnut monen tunnistavan oman tai perheenjäsentensä kärsimyksen maahanmuuttajien kohdalla. Omat muistot projisioidaan vaikkapa kiusattuihin maahanmuuttajiin, mikä tekee asiasta suuren murhenäytelmän ja tuo sydänveren mukaan sinnekin, missä se voi haitata asioitten objektiivista näkemistä. Hyvästä sydämestä tapahtuva auttaminen on ihmien eettinen oikeus ja velvollisuus, mutta kaiken keskellä tarvitaan myös järkevää ja rationaalista asioitten tarkastelua. - Viittaan tässä omaan sydänveriasiaani: musliminaisten alistamisen sallimiseen länsimaisen kulttuurinkin piirissä. Se on se asia, josta tekisin lauluni ja runoni, jos taiteilija olisin.

  VastaaPoista
 46. Leonoora,

  kukaan ei tässä keskustelussa ole hädänalaisten auttamista vastaan. Ihmisen tulee aina huolehtia heikommistaan.

  Eli Leonoora, vielä kerran: kriittinen suhtautuminen maahanmuuttoon ei tarkoita pakolaisten häätämistä pois avun piiristä. Suomen tulee hoitaa osansa maailman hädästä.

  VastaaPoista
 47. Sinä et huolestunut minusta aikoinaan vaan haukuit heti minut - ks. mitä vieläkin on tuolla googlessa ensimmäisenä kun otat homo garrulus -nimellä: ekana tulee sinun herjasi.

  Itse olet oxymoroni koko nainen; miksi et auttanut vaikka pyysin? Muu't vaan? Ensin kaikki muu ja sitten sinä. Olet samanlainen kuin kaikki muu.

  VastaaPoista
 48. Luin nyt vasta kokonaan Vihavaisen jutun Hesarista. Mielestäni sen pelottavin asia piilee aivan lopussa. Vihavainen sanoo, että hän voi puhua näistä asioista vapaasti, koska hän on 62-vuotias ja eläke on jo valmiiksi odottamassa.

  Siis mitä!!!! Suomessa on sananvapaudella lain suoja, mutta professorismiehen täytyy odottaa eläkekynnystä voidakseen sanoa mielipiteensä vapaasti. Ketä hän pelkää? Ettei vain vastaus löytyisi sieltä "Tulta munille"-osastosta.

  Vihavaisen lauseista voi vetää sen johtopäätöksen, että Suomessa on niin vaikutusvaltainen naiskööri, että se nakkaa milloin tahansa yli laidan ihmisen, jonka mielipiteitä kööri ei hyväksy. Esko Kiesi lensi kuin leppäkeihäs. Kuka on seuraava?

  Voiko tämä edes olla totta?

  Nyt tekee mieli jo kehitellä pientä salaliittoteoriaa. Voisiko olla niin, että ääri-islamilaisilla on Suomessa naisjärjestöjen kätköissä viides kolonna, joka jo nyt pelottelee ja uhkailee eri mieltä olevia?

  Etsimättä tulee mieleen oululainen pilapiirtäjä Ville Ranta, jonka piirros sai taannoin aikaan mahtavan metelin ja taisi siinä joku päätoimittaja saada kenkääkin. Näin sen piirroksen. Siinä ei todellakaan pilkattu Islamia, eikä yksikään muslimi siitä suuttunut, mutta heidän suomalaiset ystävänsä polttivat päreensä.

  Kaikki muistavat vielä Salman Rushdien tapauksen. Tämä Britannian kansalainen joutui ja joutuu yhä piilottelemaan ja pelkäämään henkensä edestä käytettyään sananvapauttaan jonkun partajepen mielestä väärin. (Googlessa on lisää)

  Luulen Vihavaisenkin pelkäävän sitä päivää, kun joku suomalainen sanoo poikittaisen sanan islamista ja joku höyrypää Pakistanin peräkylässä julistaa hänelle fatwan. Tällöin kuka tahansa muslimi saa - tai paremminkin hänen täytyy - tappaa tuo kirottu vääräuskonen koira: kuskoon kameli hänen äitinsä maitokuppiin!

  Ok. Oletetaan, että Suomessa on tuolloin vaikkapa 100 000 muslimia. Englannissa tehtyjen tutkimusten mukaan noin 20 prosenttia muslimeista kannattaa tarvittaessa äärimmäisiä keinoja. Tällöin väärintekijä on heti 20 000:n vihaisen muslimin tähtäimessä. Ja jos Suomesta ei löyty ampujaa se tuotetaan ulkomailta. Siellä heitä on kymmenin tuhansin, koulutusleireillä tapamaan opetettuja terroristeja.

  Tuntuuko tällainen tulevaisuuden näkymä mukavalta? Ja tästäkö ei saisi keskustella?

  VastaaPoista
 49. Jos haluaa tutustua suomalaiseen väkivaltaan ja pahuuteen kannattaa tätäkin aihetta miettiessään rinnalla lukea psykiatri Hannu Lauerman teos: ”Pahuuden anatomia”, jossa paneudutaan nimenomaan suomalaiseen väkivaltaan. Maassamme on nimittäin väkivaltaa aivan omasta takaa, ihan kiitettävästi. Olemme huipulla myös itsemurhatilastoissa.

  Meillä tehdään omien kansalaisten toimesta väkivaltarikoksia 3 kertaa enemmän kuin Ruotsissa ja 4 kertaa enemmän kuin Norjassa. Maahanmuuttajia on kummassakin em. maassa moninkertainen määrä Suomeen verrattuna.

  VastaaPoista
 50. Mitä haluat tällä sanoa, oi anonyymi? Nuo väkivaltatilastot kai ovat olleet saman suuntaisia aina, jo ennen maahanmuuttajien tuloakin. Mitä tappamiseen tulee, Suomi on aina ollut Pohjoismaiden ykkönen.
  Eihän kukaan täysjärkinen sitä kiellä etteikö Suomessa olisi liikaa väkivaltaa. Kysymys kuuluukin: haluammeko me sitä vielä lisää?

  VastaaPoista
 51. HG,

  voi pyhä sylvi sinun kanssasi. Kun sinä et suostu näkemään, että sinä se yhtäkkiä aloit väittää omituisia asioita minusta ja aloit systemaattisesti haukkua minua, ja liityit Kompostin seuraan, jonka vihablogissa haukuitte yhdessä "ankkaa". Samaan aikaan sain siltä kolmannelta aivan yhtäkkiä ja yllättäen kiroilevan haukkumaviestin, ilman mitään aihetta - siksi tuo tuskanparahduskirjoitukseni. - Kaikkihan tämän historian tietävät.

  Haluan olla ystäväsi, joten älä nyt aloita mitään.

  VastaaPoista
 52. Minä en muuten tunne islamilaisen kulttuurin väkivaltatilastoja. Vihavainen mainitsee, että islam on aggressiivinen uskonto, toisaalta toiset taas korostavat muslimien rauhantahtoisuutta. Mikä lienee totuus faktojen valossa?

  En tiedä siis edes muslimien mahdollisia uudessa kotimaassaan tekemiä rikostilastoja, sillä asia ei oikeastaan kiinnosta minua - rikoksia tekevät todella kaikki niin kuin anonyymi viisaasti tuo esille. Jos muslimimies raiskaa suomalaistytön, niin tekee todella suomalaismieskin.

  Tämä väkivalta-asia ei siis minusta voi olla kriteeri, kun keskustellaan mahanmuutosta.

  Sen sijaan tuo naisten alistaminen on fakta, ja minua huolestuttaa siinä eniten se, että naiset ovat niin perin tyytyväisiä alisteiseen osaansa, etteivät tunnu ymmärtävän ainutlaatuista ihmisarvoaan ja oikeuksiaan.

  VastaaPoista
 53. Iines arveli, ettei väkivalta-asia voi olla kriteeri, kun keskustellaan maahanmuutosta. Anonyymi muistutti, että osataan sitä meilläkin.
  Mutta tätä ei osata: Taannoisissa Muhammad-pila­piirrosten ai­heutta­missa väki­val­taisuuksissa ja mel­lakoissa ym­päri muslimimaailmaa tapettiin tietotoimistojen keräämien tilastojen mukaan ai­nakin 139 ih­mistä. Loukkaantuneita oli ainakin 823. Irvokkainta tässä on se, että suurin osa kuolleista ja haavoittuneista ei ollut koskaan nähnyt pilakuvaa (sitähän ei saanut näyttää) eivätkä nuo uskonnon uhrit edes tienneet, missä on Tanska.

  Ville Rannan tapauksesta jo mainitsinkin. Tuollaiset Muhammad-tappajaiset olisivat siis täysin mahdolliset myös meillä.

  Meillä oli sisällissota viimeksi vuonna 1918. Osallistujat olivat suomalaisia, mutta toiset sattuivat olemaan punaisia ja toiset valkoisia. Monissa muslimimaissa on käynnissä jatkuva shiiojen ja sunnien sota.
  Miljoonat ovat jo kuolleet ja miljoonat tulevat kuolemaan. ja kaikki he ovat hyviä muslimeja.

  Suomen hyvää tarkoittavat piirit rahtaavat tänne tasapuolisesti sunneja ja shiioja. Entäpä jos jonain päivänä....

  Mitäpäs, Iines, jos menisimme yhdessä lähimpään moskeijaan puhumaan naisten tasa-arvosta. Tai puhu sinä, minä pitelisin kiinni imaameista, etteivät he hakkaisi sinua maahan.

  VastaaPoista
 54. Vaari,

  tulihan sieltä tilastotietoa, jota jahtasin.

  Eikös tämä World Trade Centerkin muuten ollut perimmältään Allahin kunniaksi tehty pikku listiminen?
  Tätä Vihavainen ilmeisesti tarkoittaa islaminin agressiivisuudella, että Allahin nimeen voidaan tehdä mitä kauheuksia tahansa muille ihmisille.

  VastaaPoista
 55. Iines, se pikaheittoni teidän "jyrkkyydestänne" oli vitsinpoikaseksi tarkoitettu - kuvittelin näet kaikkien muistavan, että minä itsehän aina kiihdyksissäni latelen tuomioita sinne ja tänne.

  Ja mamusta ja mokusta olen vaahdonnut - mm. Valto Ension kanssa - niin riettaasti, että itseänikin välillä hävettää.

  Täällä puhutaan paljon myös parinmuodostuksesta. Teoriahan tästä kuuluu niin, että naarailla on taipumus pariutua sosioekonomisesti ylöspäin.

  Tätähän on tehty ihmispopulaatiossakin kautta aikain. Peräpohjolassa poikkinaitiin (huom! yksipuolisesti eli rikas ruotsalaismies haki köyhän suomalaistytön), sodan jälkeen tytöt menivät onnesta kirkuen Saksaan naimisiin (nyt tullaan parkuen takaisin) ja jos joku onnellinen naikkonen pääsi naimisiin Amerikkaan, siitä tehtiin lehtijuttu. Olenpa lukenut jutun afrikkalaispinssin kihlaamasta suomitytöstäkin.

  Mutta nyt kun virta on osittain kääntynyt niin, että köyhempien maiden naisia tulee suomalaisten miesten takia tänne, niin sepä onkin sitten inhottavaa touhua ja saastaista hyväksikäyttöä. Elintason perässähän ne tulevat, eivät rakkaudesta, kuten suomihempukat aikoinaan.

  Iineskin ymmärsi rikkaan vanhuksen nainutta nuorta neitoa - mutta ei siis thaityttöä, joka nai suomalaisen sikafarmarin? Kuitenkin maajussille morsian -ohjelmia pyörii tv:ssä ihan säälliseen katseluaikaan ja siellä maajussia jahtaa ihan fiksun oloisia suomalaisneitoja?

  Ja missä sinä Iinukka olet ollut, kun väität ettei "kukaan" meillä ole paheksunut musliminaisten sortoa!? Monikin on, mutta siitä saa sellaisen sovinistirasistin leiman, ettet sinäkään edes vilkaise sinne päin. Mutta tarkoitat varmaan, ettei kukaan fiksuun kansanosaan kuuluvan ole paheksunut?

  Tämä ei Iinukainen ole sitten mikään kiistakirjoitus sinua vastaan, vaan olen 99 %:sti samaa mieltä kanssasi.

  Mielenkiintoista muuten, että Valto Ensio leimasi professori Vihavaisen "kammioissaan homehtuneeksi"... Millähän perusteilla ja tuntemuksella? Itse olen lukenut Kanavasta Vihavaisen kirjoituksia vuosi kausia, ja minusta hän on hyvinkin valveutunut ja fiksu kirjoittaja - ja taatusti itse ajatteleva.

  Onko kongolaisella Rogerilla täällä viisi kaunista siskoa? Miksi sitten näin tänäänkin kadulla noin sata rogeria ja about yhden siskon? Miksi siskot eivät nouse barrikadeille ja tule ulos tuulettumaan?

  Älä lyö, Valto Ensio, tämä on polemiikkia. Itse asiassa suhtaudun kongolaisiin positiivisesti, sillä tunsin kerran yhden.

  Hesarissa viime viikolla oli muuten tosi avartava mielipidekirjoitus. Kirjoittaja oli Husain Mohammed (en ole nimestä ihan varma), ja hänen pointtinsa oli se, että suomalainen media vääristelee islamilaisten asenteita haastattelemalla aina änkyröitä ja käännynnäisiä.

  Valtaosa muslimeista on kuulemma samanlaisia tapauskovia kuin mekin, tai ainakaan he eivät halua kiivailla ja räyhätä - ja vaatia koko ajan yhteiskunnalta kaikenlaista! - vaan elää tavallista elämää.

  Oikein ilahduin kun luin sen. Meitähän pelottavat fanaatikot ja öykkärit. Ei meitä pelota pätkääkään maamme "vanhat" muslimit, tataarit ja muut.

  Siis uskonto ei pelota, vaan sen harjoittajat.

  Oli minulla jotain muutakin kiivailtavaa, mutta unohdin... Jee, van Vaari - sinusta tulee vielä hyvä profeetta, sillä nuoria tyttöjä se vanha kamelintaluttajakin jahtasi, otti jopa vaimokseen.

  VastaaPoista
 56. Kanavasta muuten minäkin olen lukenut Vihavaista, Tapsa, ja juuri siksi rohkenenkin vedota hänen ajatuksiinsa. Ihan kuin voisin vedota vaikka Kemppisenkin tokaisuihin. Kun mies tunnetaan ja hyväksi havaitaan, hänen sanaansa luotetaan, ei sokeasti, mutta kuitenkin. Joillain on näyttöjä ja auktoriteettia rohkeillekin ajatuksilleen.

  Tapsa, kyllä minusta nyt vaan se on ymmärrettävämpää että nuori nainen nai rikkaan miljonäärin kuin se, että että nuori thaityttö nai täkäläisen sikafarmarin. Tuo miljonäärin naija on samasta kulttuurista, kun sen sijaan thaityttö aivan erilaisesta elinpiiristä, eli hänellä on suurempi sopeutuminen uuteen elämäänsä - tätä tarkoitin.

  Minäkin uskon tuon, että valtaosa muslimimiehistä on tapauskovia, ei kiihkoilijoita. Kunpa siis valtaosa musliminaisistakin uskaltaisi heittää huntunsa nurkkaan ja antaa raikkaan tuulen tuivertaa sääriinsä ja käsivarsiinsa, ja ehkä hieman hameen allekin.

  (PS Voi kauheata lyöntivirheitäni näissä kommenteissa ylempänä ja varmaan tässäkin - kun innostuu, kirjoittaa kykyjään nopeammin nakkisormillaan!)

  VastaaPoista
 57. Olen ystäväsi minäkin mutta dialogeissa on yleensä se, että on jotain, joka haluaa tulla ulos ja sinun kohdalla se oli silloin tietty korvarysä.

  Nyt sitä ei enää ole etkä lähettele kuvia rinnoistasi jonnekin enää (?), et laita stringejäsi pyykkinarulle ja mieti ääneen kolme kertaa sitä, miten sade kastoi puserosi ho ho, miten se nyt on märkä. Joten nämä piilosekstistiset tarinat silloin tuntuivat ärsyttävältä varsinkin kun pohdit jotenkin kauhean tärkeänä lasten tilannetta, naisen tilannetta ja kaikenlaiset eettiset asiat.

  Nyt olet asiallisempi - et keiku enää sinne etkä tänne mutta jäi tuo sinun kaksinaismoraali silloin pahasti mieleen kun koin, etten voinut keskustella kenenkään kanssa mitään.

  VastaaPoista
 58. Äläs nyt, HG,

  juuri luonnostelin tässä juttua, kun huomasin ostaneeni vahingossa pushupit enkä nähnyt näppiksen alariviä.

  No siis, asiat kiinnostavat enemmän kuin itsensä sijoittaminen juttuihin.

  VastaaPoista
 59. Anonyymi T arveli, että Ruotsi on väkivallaton maa, kun siellä on niin paljon maahanmuttajia. Sattaapa olla niinkin. Katsokaamme nyt kuitenkin ensin tämä uutispätkä:

  http://www.youtube.com/watch?v=BugIu_QsvlQ

  VastaaPoista
 60. Helkkari kun meni paasaamiseksi minullakin. Katsotaan nyt vielä tämä ja jatketaan sitten monikulttuurisuuden ylistystä.

  http://www.youtube.com/watch?v=wRnP-XzB_U0&feature=player_embedded#

  VastaaPoista
 61. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 62. No hupsis, mihinkäs tästä hävisi perin viisas kommentti, jossa oli mielestäni juuri niitä ajatuksia, joilla asiaa parhaiten autetaan. Kommentin lähettäjä oli jokin ulkomailla sijaitseva suomalainen yhteisö tai seura. Olin tutkimassa sen sivuja, kun kommentti hävisi.

  Vaari, katson toiselta koneelta huomenna nuo linkkisi. Tämä läppärin mokkulayhteys pätkii youtubet.

  VastaaPoista
 63. "Meillä tehdään omien kansalaisten toimesta väkivaltarikoksia 3 kertaa enemmän kuin Ruotsissa ja 4 kertaa enemmän kuin Norjassa. Maahanmuuttajia on kummassakin em. maassa moninkertainen määrä Suomeen verrattuna."

  Ei pidä paikkaansa, ainakaan enää. Ruotsi on ainakin Nationmasterin tilastojen mukaan Suomea "edellä" rikollisuudessa - sekä väkivaltarikoksissa että kokonaisrikollisuudessa.

  http://www.nationmaster.com/red/country/fi-finland/cri-crime&all=1

  http://www.nationmaster.com/red/country/sw-sweden/cri-crime&all=1

  Tilastot ovat vuodelta 2002. Tämän jälkeen tilanne on mennyt Ruotsissa huhujen mukaan pahemmaksi - todellista tietoa asiasta minulla ei tähän hätään ole.

  Silmiinpistävin ero Suomen ja Ruotsin tilastoissa oli muuten ulkomaalaisten osuus vangeista: Ruotsissa se oli moninkertainen Suomeen verrattuna.

  VastaaPoista
 64. Suomalaiseen kulttuuriin on hankala sopeutua: kieli on vaikea oppia ja ilmastokaan ei ole avuksi. (sàà voi tuntua varsin pinnalliselta seikalta, mutta sità se ei suinkaan ole).
  Siksi maahanmuuttajat tarvitsevat erityistà tukea voidakseen toimia tàysivaltaisina kansalaisina. Jos tàmàn tuen vuoksi heità kohdellaan ongelmana ja jaetaan hyviin ja pahoihin, tulee sopeutumisesta vielà vaikeampaa.

  Kenellà on oikeus pààttàà toisen kohtalosta? Kenellà on oikeus pààttàà kuka on kunnollinen ja kuka ei?

  Sen sijaan ettà pàivitellààn maahanmuuttajien erilaisuutta pitàisi etsià toimintatapoja heidàn sopeuttamisekseen. Tàtà moni "monikulttuurisuuden ylistàjà" tekeekin. Minusta he ovat jàrkevià.

  Jos nyt esimerkiksi muslimien sopeutuminen on erityisen vaikeaa, eikà olisi hedelmàllisempàà luoda kontaktipintaa, mahdollisuuksia tutustua suomalaiseen elàmànmenoon. Niin musliminaisetkin voisivat yksinjààmisen sijaan lòytàà oman àànensà yhteiskunnassa. Minulla on sellainen tuntuma, ettà liian usein he ovat hiljaisia huivipàità, joita kukaan ei haluakaan tuntea.

  VastaaPoista
 65. Iines, sori, se olin minà joka kommentoi ja poisti kommentin. Kàytin vahingossa seuran identiteettià; puhun kuitenkin omissa nimissàni.

  VastaaPoista
 66. Juuri näin, Sari,

  tätä tuen tarvetta ja resursseja siihen itsekin korostan. Maahanmuuttajien kielenopetus on yhtä tärkeää kuin ravinnonsaanti, sillä vain kielen avulla luodaan vuorovaikutusta ja siltoja kulttuurien välillä.

  Kotouttaminen ei siis tarkoita ihmisen oman kulttuurin vaihtamista uuteen, vaan uuden kulttuurin tutuksi tekemistä, oman rinnalle. Juuri tämä on maahanmuuttajan oma etu, joka vie häntä pitkälle uuden kodin ja uuden elämän rakentamisessa. Kieli on isänmaa, myös tulijoille.

  Itse en tunne sitä tilannetta, mikä maahanmuuttajien sopeuttamisessa uuteen kulttuuriin on, mutta pidän itsestäänselvänä, että kieliopinnnot ja kouluttaminen ammattiin alkaisi heti sukupuoleen katsomatta. Näiden asioiden puuttuminen nimenomaan aiheuttaa ongelmat. Näiden avulla saa uusia ihmissuhteita ja hälventää ennakkoluuloja, puolin ja toisin.

  Maahanmuuttajat tarvitsevat myös tietoa länsimaisen kulttuurin lainsäädännöstä ja yleismaalimallisista ihmisoikeuksista, sillä ei se niin mene, että vain maahanmuuttajia sorretaan. Myös heillä on oppimista esimerkiksi keskuuudessaan vallitsevan naisen orjuuden poistamisessa.

  Jos maahanmuuttajat jätetään yksin, syntyy ongelmareservaatteja, joissa vaikeudet kasvavat ja tihentyvät.

  VastaaPoista
 67. Urogallus,

  hyvä kun toit esiin uudempia tietoja Ruotsin tilanteesta. Itse olen törmännyt samankaltaiseen tietopohjaan, joskaan lukuja en tiennyt ennestään.

  VastaaPoista
 68. Tämä päivä on näköjään mennyt keskustellessa. Oli sellainen ilma, että halutti istuksia sisällä.

  Joku saattaa ihmetellä, miksi olen niin kiinostunut maahanmuuttoasioista. Selitän.

  Jo aiemmin kerroin tytärestäni, joka asuu Englannissa. Hän joutui hiljattain muuttamaan pois kotikadultaan, jolla nyt asuu vain islaminuskoisia maahanmuuttajia. He uhkailivat tyttäreni perhettä, huusivat hänelle ja hänen lapsilleen "Fucking danes", joka on toki pahin solvaus, jonka muslimi voi heittää. Tytär, hänen brittimiehensä ja kaksi lastaan siis joutuivat väistymään islamin tulvan alta. Olen jo kertonut tästä.

  Toinenkin tyttäreni asuu Englannissa. Tänään varhain aamulla hän soitti ja pyysi apua. Hänen kaksionsa ikkunat oli kivitetty rikki. Hän tarvitsi suurehkon summan voidakseen muuttaa tavaransa heti paikalla pois talosta ja hankkiakseen uuden vuokra-asunnon alueelta, jossa ei kivittäjiä asu. Mainittakoon, että kivittäjät eivät olleet syntyperäisiä brittejä.

  Sisareni asuu Saksassa. Hänen autonsa hakattiin pari viikkoa sitten rautakepeillä mäsäksi, koska sen ikkunassa oli pieni Tanskan lippu. Hänen miehensä on tanskalainen.

  Maahanmuuttokysymys ja islam ovat siis tulleet minulle henkilökohtaisesti tutuiksi. Muutaman päivän kuluttua lennän Englantiin. Yritän suostutella tyttäret takaisin Suomeen. Pappa kyllä betalar, koska heidän henkensä on toki muutamaa tuhatta puntaa kalliimpi. Sisko pärjää, hänellä on jo uusi autokin, jossa ei ole Tanskan lippua.

  Muutto ei ole yksinkertainen asia. Töitä löytyisi parhaiten Helsingistä, mutta sinne he eivät oikein halua mennä. Lapset alkavat itkeä, kun vastaan tulee turbaani tai burkha. Maalta taas ei oikein töitä löydy.

  Olen tänään soitellut monille tahoille, jotta saisin tyttärieni perheille pakolais-statuksen. Silloinhan he saisivat taloudellista tukea, miehet voisivat mennä kielikurssille jne. Arvatkaa, onko minulle naurettu!

  Tilanne on omituinen, jotenkin koominenkin, mutta samalla kuolemanvakava.

  Toivotan nimimerkki Anonyymille hauskaa viikon jatkoa. Olkoon hän onnellinen monikulttuurinsa kanssa. Muuttakoon hänen kadulleen oikein monta militanttia muslimia.

  VastaaPoista
 69. Vaari,

  osaan eläytyä tilanteeseesi, siis tyttärien. Minun siskoni on opettajana Baijerissa, ja hän kertoo hermojensa menneen maahanmuuttajaoppilaiden vuoksi (ala-aste, eka luokka!). Lapset eivät tahdo oppia tavallisia koulun käytänteitä, purevat ja raapivat opettajaa ja ovat kaikin tavoin primitiivisiä, pissaavat lattioille ja kakkaavat housuihinsa. Kaunis puhe ei tee heihin mitään vaikutusta, ja vanhemmat eivät asennoidu yhteistyöhaluisesti, eivätkä usein ymmärrä alkuunkaan koulun välttämättömiä tapoja, vaikka puheen ymmärtävätkin.

  Katsoin juuri muuten TV-kakkoselta Silminnäkijän, joka kertoi Afganistanin naisten tilanteesta tässä muslimimaassa, kiihkoisien talebanien puristuksessa.

  Muslimitytöt naitetaan Afganistanissa tämän brittiläisdokumentin mukaann aivan yleisesti 9 - 10-vuotiaina, usein jopa 60-vuotiaille miehille, joten jos tämä ei ole laillistettua pefofiliaa, niin mikä on!

  Lisäksi maan lakien mukaan mies voi jättää vaimonsa ilman ruokaa, jos tämä ei anna hänelle seksiä. Ohjelmassa sanottiin, että ajoittain jopa 4 tyttöä vuorokaudessa valaa päälleen polttöoöljyä tehdäkseen polttoitsemurhan, ja ohjelmassa esiintyikin Zeinab, joka oli yrittänyt polttoitsemurhaa.

  Musliminaisten asema onkin kammottavan hirveä, enkä olisi kyllä aivan tällaista uskonut. Vanhat miehet raiskaavat lapsia, laillistetusti, ja me siunaamme tällaisen uskonnon ja olemme valmiit luopumaan omista joulujuhlistamme kumartaaksemme sairasta "uskontoa".

  VastaaPoista
 70. Varmaankaan kukaan ei liene sitä vastaan, että me tällä planeetalla saisimme elää, niin halutessamme synnyinmaassamme, - rauhassa ja perustarpeet tyydytettyinä. Tehdä työtä, puhua ominta kieltämme, toteuttaa meille omimpia kulttuurillisia tarpeitamme.

  Mutta kun se ei vain aina mene niin. Vaikka kuinka toivoisi.

  VastaaPoista
 71. Leonoora,

  juuri siksi tuleekin miettiä vakavammin niitä vaihtoehtoja, jotka sallisivat ihmisten elää haluamillaan kotiseuduillaan.

  Onhan kuuhunkin menty, joten miksi ei ei kriisipesäkkeitä puhkomaan?

  VastaaPoista
 72. Ymmärsinkö oikein, että Sari (Ruotsista ?) kehottaa meitä auttamaan maahanmuuttajien sopeutumista kontaktipintoja luomalla - siis hakemalla heidät kotoa ulos tutustumaan suomalaiseen yhteiskuntaan?

  Toisaalta kolmannen ja neljännen polven "nuoriso" aiheuttaa esim. Malmössä suuria ongelmia siksi, ettei pysy kotona, edes öisin.

  Meillä Suomessakin turvapaikanhakijat, ne komeat ja haluttavat nuoret miehet, tulevat kyllä ihan vapaaehtoisesti ulos - etupäässä asemalle, puistoihin ja diskoihin. Kontaktiakin he ottavat aika sujuvasti, ainakin naisiin.

  Onneksi siitä on sentään päästy jo eroon, että varhaisteini-ikäiset pääsevät televisioon selittämään riehumistaan ja naisopettajan kiusaamistaan sillä, että heidän kulttuurissaan tietyllä tavalla pukeutuvaa naista ei tarvitse kunnioittaa.

  Asenne ei varmaan ole muuttunut, enää sitä ei kehdata näyttää tv:ssä.

  Ihan aluksi kaikille maahan tuleville pitäisi opettaa, että suomalaisessa kulttuurissa pitää kunnioittaa kaikkia ihmisiä. Jopa minihameeseen pukeutunutta.

  Niinkin edistyksellisessä arabimaassa kuin Egyptissä naistoimittajaa ahdistellut paikallinen renttujengi vapautettiin syytteistä, koska tuttu tuomari oli sitä mieltä, että nainen kerjäsi sitä itse kulkemalla ilman huntua. Luin Hesarista.

  Suurin oa renttujen isistä (äideiltä ei kysytty, mutta uutisfilmien perusteella he ovat vankasti samaa mieltä) vakuutti, että hutsuja pitääkin ahdistella.

  Uskooko joku, että pienellä köyhtyvällä isänmaallamme riittää resursseja muuttaa tällaiset syvälle juurtuneet vuosituhantiset asenteet paremmalla "kotouttamisella"?

  Ettei kävisi päinvastoin. Kehottaisinkin naisiamme hankkimaan huivit ja hunnut hyvissä ajoin, kun saavat vielä liikkua ulkona ilman saattajaa.

  Sari - jaon hyviin ja pahoihin he osaavat paljon meitä paremmin. He ovat hyviä, me olemme pahoja. Pahat saa tappaa, se on Allahin tahto.

  Mutta hätäkös minulla. Käännyn muslimiksi heti, kun stadissa alkavat autot palaa.

  VastaaPoista
 73. Sari vastannee puolestaan jahka ehtii tämän lukea - sanon vain tähän hätään ja väliin, että Sari asuu Italiassa.

  VastaaPoista
 74. Iinekselle:

  Niinpä niin. Ja Suomessa muuan herra Halla-Aho sai sakkotuomion nimitettyään islamia pedofiiliuskonnoksi. Kun yhdeksänvuotiaat tytöt ovat valmiita vaimoja, mitä muuta voisikaan asiasta sanoa? Mutta kun ei saa. Se ei ole poliittisesti korrektia, huutaa tiedostava femakkolaumamme.

  Koraani on kelpo muslimille samanlainen ohjekirja naisten suhteen kuin länsiostajalle Audin huoltokirja. Katsotaanpa vaikka tästä: http://www.youtube.com/watch?v=iWGA8i6scYY&feature=player_embedded#

  Ja tosiaan: me emme uskalla laulaa omia joululaulujamme, ettei vaan imaami suuttuisi ja sytyttäisi Helsinkiä tuleen.

  Ruotsissa palaa jo. Ja mehän tiedämme, että se, mikä tapahtuu Ruotsissa, tapahtuu meillä muutaman vuoden viiveellä.

  Hauska yhteensattuma: minunkin siskoni on opettaja, tosin Pohjois-Saksassa. Hänelläkin on melkoisia kokemuksia. Eläke häämöttää jo ja hän on vannonut muuttavansa Suomeen, sen perimmäiseen kolkkaan, jossa ei yksikään turbaania heilu.

  On jotenkin pelottavaa, että eurooppalainen ei voi enää vapaasti valita asuinpaikkaansa Euroopassa. Siskonikin viihtyisi parhaiten Saksassa, mutta kun se ei ole enää hänen mielestään se vanha Saksa. Tyttäreni rakastavat Britanniaa,mutta kun se ei ole enää se vanha Britannia. Milloin meiltä aletaan muuttaa pois islamin alta? Ja minne? Olisiko Grönlanti tarpeeksi pohjoisessa?

  VastaaPoista
 75. "Silmiinpistävin ero Suomen ja Ruotsin tilastoissa oli muuten ulkomaalaisten osuus vangeista: Ruotsissa se oli moninkertainen Suomeen verrattuna."

  Kuinkas moni Ruotsin vangeusta ob suomalainen?

  VastaaPoista
 76. "Say goodbye to your feet" Pushupmainos (wonderbra muistaakseni)

  VastaaPoista
 77. Pärrelle: Ruotsin vankiloissa ei istu ainuttakaan suomalaista vankia. Heidät heivataan mahdollisimman pian koti-Suomeen. Sama muuten pätee tanskalaisiin ja norjalaisiinkin rikollisiin. Ja jos joku svenssoni Suomessa rötöstelee, hän pääsee omaan maahansa lusimaan. Vuonmna 2006 näitä yhteispohjoismaisia vankeja oli yhteensä kaksisataa. Jos et usko, katso täältä: http://sydsvenskan.se/sverige/article187681.ece

  VastaaPoista
 78. "Kuinkas moni Ruotsin vangeusta ob suomalainen?"

  Hyvä kysymys. Oletettavasti jonkunmoinen osa - suomalaiset kun ovat suurin etninen vähemmistö Ruotsissa, ja epäilemättä he syyllistyivät ainakin 60-70-luvuilla rikoksiin keskimäärin perussvenssonia useammin. Toisaalta suuri osa suomalaisista lienee jo saanut Ruotsin kansalaisuuden, jolloin he näkynevät (en ole varma: voi olla, että ulkomaalaisuus määritetään syntymämaan eikä kansalaisuuden mukaan) tilastoissa ruotsalaisina.

  Ruotsinsuomalaisten rikollisuus oli käsittääkseni kuitenkin lähinnä känniriehumista, pummaamista ja tappelua: ei ryöstöjä ja raiskauksia kuten ongelmalähiöiden uusruotsalaisilla eikä kovan luokan ammattirikollisuutta kuten rahakuljetusryöstöliigojen touhut.

  Suomalaisten Ruotsissa aiheuttamat ongelmat eivät muuten ole kovin hyvä suositus massasiirtolaisuuden puolesta. Tuolloin Ruotsissa oli oikea työvoimapula, ja suomalaiset pääsivät siellä siltä osin hyvin elämään käsiksi. Jos kerran maantieteellisesti ja kulttuurisesti niin läheisten maiden välinen massamuutto kuitenkin aiheuttaa huomattavia ongelmia, niin mitä voidaan odottaa paljon suuremman kulttuurisen etäisyyden takaa tulevilta? Miten suuria riskejä meidän kannattaa ottaa?

  Suomi on monikulttuurisuuskehityksessä ehkä noin 20 vuotta Ruotsia jäljessä. Onko Suomessa 20 vuoden päästä samanlaisia alueita kuin on nykyään Göteborgissa ja Malmössa? Missä Ruotsi on silloin?

  Niiltä, jotka haluavat auttaa ihmisiä päästämällä heidät tänne, vaikka heidän ja heidän lastensa sopeutuminen on kaikkea muuta kuin varmaa, haluan kysyä seuraavaa: miksi yhteiskunta pitää muuttaa, jotta te saatte tuntea olonne hyväksi hetken aikaa? Miten suuria muutoksia huonompaan voidaan sietää vain teidän tunteidenne takia? Onko yhteiskunnalla velvollisuus maksaa teidän hyväntekeväisyytenne?
  Eikö ensimmäinen keino ongelman ratkaisussa ole kuitenkin sen rajoittaminen eikä sen levittäminen pitkin maapalloa (sisällissodat ja klaanien väliset kärhämät tulevat siirtolaisten mukana uuteen isäntämaahan)?

  VastaaPoista
 79. Kiitos mielenkiintoisesta keskustelusta, Iines! Huomenna on aloitettava käytännön toimet omien lasten maahanmuuttoasioiden kanssa. En muuten olisi ikinä uskonut, että vielä tällaisenkin päivän näen. Taitaa olla paras heittää kaapu niskaan ja lähteä Tapsan kanssa moskeijaan. Siinä varmaan saa selkäkipukin kyytiä, kun viidesti päivässä kumartaa. Allahu akbar!

  VastaaPoista
 80. Vaari,

  tuossa aiemmassa keskustelussahan tuo 9-vuotiaitten tyttöjen naittaminen todistettiin bluffiksi: kyse oli vain morsiuslapsista, jotka pelehtivät meikattuina sulhasten kanssa.

  Tuo TV2:n eilinen Silminnäkijä-brittidokumentti sen sijaan ei ollut bluffia, ja siinä sanottiin, että Afganistanissa on yleistä naittaa tytöt 9 - 10-vuotiaina, ja jopa 60-vuotiaille miehille. Isät ja veljet myös myyvät perheensä pikkutyttöjä rahapulassa kelle tahansa ostajalle. Tytöt eivät todellakaan halua vaimoiksi lapsina, vaan yrittävät polttoitsemurhia jopa neljän tytön vuorokausivauhdilla.

  Minusta tämä globaali asia on se, mistä feminismin tulisi aloittaa.

  VastaaPoista
 81. Lisään vielä, että minä käsitän Vihavaisen mainitsemalla poliittisella korrektiudella ja rähmälläänololla juuri tämän henkisesti laiskan asenteen: vaikka muslimi murhaa muslimilasta silmiemme edessä, emme tee mitään, koska sehän kuuluu heidän uskontoonsa ja mehän olemme suvaitsevia kosmopoliitteja älymystöjä.

  VastaaPoista
 82. Urogalluksen kommentissa puhutaan Ruotsin tilanteesta.

  Sieltä ovat peräisin myös räjähteillä ja aseilla varustetut pankkiautomaattien räjäyttelijät, jotka pidätettiin viime yönä Pyhäjärvellä:

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1737921

  VastaaPoista
 83. Ai jaa... Sari onkin Italiasta! Sepäs sattuikin somasti!

  Kukaan suomainen, joka on seurannut uutisia, ei ehkä ihan ensimmäiseksi odottaisi saavansa Italiassa asuvalta neuvoja, miten maahanmuuttajille "luodaan kontaktipintoja"... Mutta neuvoja onkin suomalainen nainen. Hmmm...

  Sarille tiedoksi: täällä meillä on turvapaikanhakijoita, jotka ovat tulleet Italian kautta ja koska he hakivat turvapaikkaa jo siellä, heidät täytyisi lain mukaan palauttaa Italiaan.

  Mutta sehän on kauheaa! Voi sitä huutoa, parkua ja itkua, kun turvaa hakeva pitää palauttaas sinne taantumuksen perähikiään, sinne sortovalloista pahimpaan, fasismin ja sovinismin kehtoon...

  Tätä virttä veisaavat niin hakijat kuin meidän punavihertävä naisliiittommekin ja heitä hännystelevät tätisedät. Onhan se niin väärin, niin epäinhimillistä, niin perisuomalaista syrjintää... Hävettää olla suomalainen, pälä pälä, you know.

  Suomeksi sanottuna he eivät halua palata Italiaan, koska siellä teillä ei heitä enää hyysätä. Täällä on kivempaa, voitko uskoa?

  VastaaPoista
 84. Tapsa ja muut:

  Itsekin olen ihmetellyt sitä, miksi Afrikasta tulleet pakolaiset eivät jää Italiaan. Sää on siellä Suomeen verattuna paratiisillinen, eipä paljon poikkea Pohjois-Afrikan oloista.

  Ja ihmiset sitten! Kaikki tiedämme, kuinka välittömiä, iloisia, mutkattomia, musikaalisia, ihmisystävällisiä, vieraanvaraisia, kielitaitoisia jne jne italialaiset ovat ja kuinka synkkiä, murha silmissään jurottavia ovatkaan suomalaiset.

  Italiasta värikäs nuori mies löytää aina helposti naisellista kontaktipintaa, mutta suomalaisnaiset sylkevät mustan miehen päälle. Näinhän se menee.

  Ja kuitenkin pitää tunkea tänne jään ja lumen keskelle vierottavaksi ja mahdollisesti tapettavaksi! Kotouttamisrahoilla sää hädin tuskin irti kaksion ja vanhan Volvon.

  Kyllä tosiaan hävettää olla suomalainen!

  VastaaPoista
 85. Kaikilla meillä on Suomessa yhtäläiset oikeudet, joten pitää olla myös samat velvollisuudet ja sama vastuu tekemisistään.Ruotsissa asuessani opettelin olemaan "maan tavalla" ,joten nyt onkin hieman oudoksuttanut, kun suomalaisessa monikulttuurisuudessa muiden kulttuuri ajaakin usein omamme yli.

  VastaaPoista
 86. Kaiken lähtökohta on kuitenkin se, että ihmisillä on inhimilliset ja turvalliset oltavat, myös tännetulijoilla.

  Tämä tarkoittaa mielestäni sitä, että koko maahantulo-organisaatio tulee valjastaa uudelleen siltä pohjalta, että otetaan se määrä tulijoita, joille pystytään perustoimeentulon ohella tarjoamaan välittömästi alkava kieli- ja muu koulutus, opiskelupaikka tai työ. Erikseen ovat tietenkin välittömässä hädässä olevat lähimmäiset, joiden henki on uhattuna tai joita vainotaan kotimaassaan. Heitä tulee aina auttaa heti, sillä ei ihmistä voi jättää kuolemaan tai kärsimään.

  En ymmärrä, miksi näissä maahantulijoiden koulutuksissa ja työnsaanneissa on vuosien viivästyksiä, kun pakolaiset itsekin tekisivät mielellään töitä tai opiskelisivat uuteen ammattiin.

  Kaikkein tärkein on kuitenkin kielitaito ja koulutus uuden yhteisen tapakulttuurin ja eettisen humaanin ihmiskäsityksen luomiseksi. Pelisäännöt sanellaan täällä ja tehdään selväksi, että Suomessa nainen on tasavertainen miehen kanssa ja tämä koskee myös uusia suomalaisia, ota tai jätä.

  Joulujuhlat vietetään niin kuin ennenkin ja suvivirret veisataan, mutta niitä ei pakoteta ketään kuuntelemaan. Vaihtoehtoja tulee tietenkin olla tarjolla, mutta ei niin, että se ainoa vaihtoehto on isäntämaan omasta kulttuurista luistaminen tai sen poistaminen.

  VastaaPoista
 87. Iines sanoi: "Erikseen ovat tietenkin välittömässä hädässä olevat lähimmäiset, joiden henki on uhattuna tai joita vainotaan kotimaassaan. Heitä tulee aina auttaa heti, sillä ei ihmistä voi jättää kuolemaan tai kärsimään."

  Kiinassa on 7,2 miljoonaa uiguuria, joita syrjitään, vainotaan ja tapetaan. Kuka ottaisi asiakseen kuljettaa heidät tänne, majoittaa, ruokkia, työllistää, opettaa tavoille?

  Kun viimeinenkin uiguuri on saatu hoidetuksi voin osoittaa parikymmentä miljoonaa muuta vainottua.

  Iinukka-kulta, ajatuksesi ovat humaanit ja lämpimät ja me kaikki kannatamme niitä. Mutta täytyykö tämän pienen, pakkasessa ja pimeässä hytisevän kansan ottaa vastuu kaikista maailman kurjista?

  Saudi-Arabia on eräs maailman rikkaimmista valtioista. Sen pinta-ala on yli 2,2 miljoonaa neliökilometriä, asukkaita vain 24 miljoonaa. Asukkaat ovat enimmäkseen sunnimuslimeja, kuten uiguuritkin. Montakohan uiguuria he ovat ottaneet hoiviinsa? Paljonko Saudit yleensä ottavat vastaan pakolaisia? Oikea vastaus: ei yhtään. Omia shia-muslimeja tyrkitään koko ajan yli rajan, etteivät häiritsisi oikeauskoisten sunnien elämää. Paikallista lakia rikkovat hakataan kepeillä tohjoksi, kivitetään, mestataan miekalla tai naulataan ristille. (kts Wikipedia: Saudi-arabia)

  En edelleenkään ymmärrä, miksi meidän suomalaistenn täytyy tuntea huonommuutta muun mailman edessä missään asiassa.

  VastaaPoista
 88. Huhhuh, onpas maailma vaikea paikka, Vaari, oikeastaan hyvin hirvittävä globaalisti tarkasteltuna, kun ajattelee noita vainottuja uiguurejakin.

  Ja kuitenkin ihmisenä tässä kai täytyy yrittää pysyä, kun on paljon annettu. Ei ole nälkää, ei vainoa, on terveydenhoitoa, on rahaa, on yltäkylläisyyttäkin, ystävällisiä humaaneja ihmisiä, minne vain katsookin. On yleiset ja yhtäläiset lait ja vapaus uskoa tai olla uskomatta - mitä tahansa.

  Eikö se siis mene kuitenkin lopulta niin, että me emme voi alentua Saudi-Arabian alhaiselle henkiselle tasolle, vaan me, jotka ymmärrämme, ymmärrämme myös auttaa, oli tulija mistä vaan?

  Meidän ei kuitenkaan tarvitse tehdä tätä kaikkea kulttuuriamme uhraten ja niukentaen, vaan kulttuuriimme sopeuttaen ja kulttuuriamme rikastaen, sillä meillä on omat lakimme ja tapamme, oma tasa-arvoinen ja humaani kulttuurimme, johon tulijoiden on pakko sopeutua, oman etunsa nimissä. Meillä ei saa sortaa pienempiä eikä heikompia, vaikka vieras tapa sen sallisi ja uhrit olisivat jo siihen sopeutuneita. Tästä on minulla tässä kyse.

  VastaaPoista
 89. Panen tähän vielä linkin yllä parissakin kommentissani mainitsemaani eiliseen TV2:n Silminnäkijä-brittidokumenttiin Kohtalona pelko.

  Ohjelma kestää puolisen tuntia ja on katsottavissa siis Ylen Areenalla:

  http://areena.yle.fi/video/463792

  VastaaPoista
 90. Tämähän oli mielenkiintoinen uusi näkökulma,minkä van Vaari tuolla alussa esitti,:

  Uskon, että
  maahanmuuttokeskustelu ja feminismi pääsevät melko pian psykohistorian tutkimusaiheeksi. Saattaa olla, ettei kaiken takana olekaan huoli kolmannen maailman kurjista vaan omat seksifantasiat. Kuinka muuten voidaan ymmärtää, että hyvin pieni, yhtenäinen ja korkeisiin asemiin kohonnut naisjoukko rahtaa Suomeen tuhansia, kymmeniä tuhansia nuoria miehiä. Näitä rahtaajia ei kiinnosta pikkusormenkaan vertaa se, mitä kaikki tulee maksaman, mitkä ovat maahanmuuton poliittiset, taloudelliset, uskonnolliset ja muut vaikutukset. Pääasia on, että maahan saadaan huomattava, tosi huomattava miesenemmistö.

  VastaaPoista
 91. Naisjoukko? Maahanmuuttajat valitsevat kyllä pitkälti itse, minne muuttavat. Ei heitä "oteta".

  Turvapaikkanormit määritetään taas kansainvälisissä sopimuksissa, eikä ole mikään Suomen sisäpiirin linjanveto. Hallitus määrää maahanottonormit, määrät ja muut, joten ei maahanmuuttajia mikään tätiryhmä valitse.

  VastaaPoista
 92. Kuuntelin juuri toisella korvalla varhaisiltauutisia, ja siellä joku Turvapaikanhakutoimiston päällikkö tai muu vastaava johtaja sanoi, ettei heillä ole valtaa määrätä käännytyksistä ja valinnoista, siis niiden perusteista, sillä Suomen hallitus säätää kaikki kriteerit ja on laatinut lait, joiden nojalla ihmisiä otetaan tai jätetään.

  VastaaPoista
 93. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 94. Onneksi EUn jäsenänä on kohta islamin uskoinen Turkki. Suomikin tukee onneksi jäsenyyttä.

  Onneksi siksi, että sinnehän varmaankin suurin osa Eurooppaan pakolaisina tulevista muslimeista haluaa, oman tutun uskontosa pariin, rauhaa rakastavien muslimien hoiviin.

  Voin vain kuvitella, kuinka onnellisia he ovatkaan, kun ei tarvitse tulla tänne ahdasmieliseen muukalaisten tylyyn ja pimeään maahan, jonka alkuasukkaiden käytöstä ja tapoja fiksummat kansalaisetkin, etupäässä naiset, tavan takaa häpeävät.

  Ehdotankin, että Suomi avustaa sitten Turkkia maahanmuuttajien kotoutuksessa, taitotietoahan on, ja ellei se riitä, niin riihikuivalla rahalla. Halvemmaksi se kuitenkin meille tulee.

  PS. Moitin tässä kerran Eduskuntaa pellossa elosta ja muusta tuhlailusta - ja sain lempeää ojennusta tyhmyydestäni.

  Nyt luin, että Eduskunnan urheilukerhon vuosibudjetti on 60 000 euroa (virkamies oli vuosien mittaan kavaltanut näistä rahoista 70 000 euroa).

  Minusta tuo budjetti on karmea. Paljonkohan on Eduskunnan muiden virkistystoimien budjetit? Maassa on kuulemma lama ja hätä, leipäjonoja ja vanhustenhoitoa karsitaan. Mutta ei siis koske Eduskuntaa?

  Ja eikö tuo kavallus kerro, että meno on ollut aika holtitonta?

  VastaaPoista
 95. Pahus, on kamalaa kun ei oma kone toimi ja kommentoin aina vahingossa ties millà identiteetillà.

  Asiaan:

  Italiasta Suomeen muuttavat afrikkalaiset ovat tuskin mikààn enemmistò; en edes aloita sità paitsi paasaamaan mità kaikkea nykyisen asuinmaani siirtolaispolitiikassa on pielessà.

  Suomessa maahanmuuttajien ongelmat on mielestàni ratkaistavaissa ja jankutan edelleen ettà yhteistyò on ainoa keino. Jospa ne kauheat afrikkalaismiehetkin lopulta oppisivat elàmààn ihmisiksi.

  p.s.Tarkoitin kyllà tuolla aiemmalla kommentillani sità, ettà kontaktipintaa tarvitsevat niemenomaan maahanmuuttajanaiset, vaikka minulla ei ole mitààn sità vastaan, ettà nuoret (miehet ja naiset) riekkuvat julkisilla paikoilla, kunhan eivàt vàkivaltaisksi herkeà. Siis ihan kansallisuuteen katsomatta.
  (Ulkomaalaisen nàkisenà kyllà joisaskin paikoin suomea saa turpaansa aika herkàsti, jopa muilta ulkomaalaisilta. Mutta se onkin niità miesten ongelmia)

  VastaaPoista
 96. Tàssà keskustelussa on tullut pariinkin otteeseen esille, ettà joku hàpeàà suomalaisuutta/suomalaista yhteiskuntaa. Kuka hàpeàà?
  Minusta suomalaisuudessa ei kyllà ole mitààn hàpeàmisen aihetta, pàinvastoin. Juuri siksi haluaisin, ettà maahanmuuttajia kohdeltaisiin hyvin, se on minusta sivistyneisyyttà, juuri sità, mistà olen suomalaisena ylpeà.

  VastaaPoista
 97. van Vaari:

  Minusta kyllà liioittelet aikalailla.
  Uskon ettà henkilòkohtaiset kokemuksesi vaikuttavat arvostelukykyysi muslimien suhteen.

  Haluaisin tietàà, missà kielletààn joululaulujen laulaminen muslimien takia?
  Tiedàn ettà muslimivanhemmat ovat usein erityisen herkkànahkaisia ja vaativaisia uskontonsa harjoittamisen kanssa, mutta ettàkò aletaan poistaa suomalaisia perinteità? idioottimaista, jos sità tapahtuu. Pitàà lisàtà, ei poistaa. Lisàtààn uusia perinteità, ja vahvistetaan entisià.

  VastaaPoista
 98. Sari,

  sananen tuosta suomalaisten koulujen joulujuhlaohjelmistojen muuttamisesta.

  Olen kirjoittanut tästä aiheesta päreenkin, kun kummastelin uutisissa esitettyjä kaavailuja siitä, että suomalaisten joulujuhlien kristillistä perinnettä tulisi muuttaa maahanmuuttajalapsien uskonnollisen vakaumuksen vuoksi.

  En tarkoita tällä mitään uskontojen pyhyyttä, vaan perinteiden merkitystä tulevillekin polville, koko kulttuurille.

  Samaten suvivirrestä on luovuttu monien koulujen kevätjuhlissa, jotta maahanmuuttajien uskontoa ei loukattaisi.

  Tyttäreni kertoi juuri esimerkin: jostain paikasta Helsingistä oli poistettu suomalaisia kirkkorakennuksia kuvaavia maalauksia, koska alueella oli paljon maahanmuuttajia.

  VastaaPoista
 99. Sari,

  olet varmaan oikeassa siinä, että liioittelen. Olin kai eilen niin täynnä pyhää (?) kiukkua lasteni puolesta,että päreeni hiukan paloivat.
  Nyt heille kuuluu parempaa. Ilmeisesti molemmat tyttäret perheineen muuttavat Irlantiin, ja siellä kaupunkiin, jossa ei ole samoja ongelmia kuin Lontoon liepeillä. Työpaikkojen hankinta ja asunnot ottavat aikansa, mutta toivon asioiden selviävän pian.
  Lapsenlapsia käy eniten sääliksi. He joutuvat vaihtamaan koulua kesken vuoden ja kaverit jäävät Englantiin.

  Henkilökohtaisesti olen ollut tekemisissä muslimien kanssa jo 70-luvulta alkaen. Tein suomalaisille firmoille mainontaa Saudi-Arabian markkinoille. Olen siitä joskus kertonutkin.

  Niillä markkinoilla kyllä tunsi itsensä ali-ihmiseksi ja olin helkkarin iloinen, kun pääsin vientitouhuista aikanaan eroon.

  Työni takia jouduin perehtymään varsin perusteellisesti islamiin ja yleensäkin arabikulttuuriin. Ajattelin jo silloin, että toivottavasti Suomessa ei koskaan jouduta tekemisiin niiden oppien kanssa. No, olin väärässä, ikävä kyllä.

  On hyvä muistaa, että islam ei ole pelkästään uskonto. Se on elämäntapa, laki, valta, joka ei tunnusta rinnalleen mitään muuta uskoa tai valtaa. Itse asiassa kommunismi ja islam ovat monessa asiassa hyvin lähellä toisiaan. Yhtä vähän kuin voi olla puoliksi raskaana voi olla puoliksi kommunisti tai puoliksi muslimi.

  Sari kyseli, kuka meillä halveksuu suomalaisuutta. No, viimeksi Hesarin kuukausiliite, jossa mätkittiin olan takaa suomalaisia poliitikkoja kielitaidottomuudesta.

  Ok. Eivät he puhu paria poikkeusta lukuunottamatta Oxford-englantia. Mutta puhuvatko ranskalaiset poliitikot vieraita kieliä? Tai italialaiset? Tai englantilaiset? Tai amerikkalaiset? Eivät he puhu, mutta ei heitä sen takia nöyryytetä julkisesti.

  Sitten meillä on oma yläluokkaisten tätien sisarkunta, jonka johtajana on muuan lenita Airisto. Hän jo pian 70 vuotta räksyttänyt siitä, kuinka kauhean rumasti suomalaiset liikemiehet pukeutuvat ja kuinka huonosti he hallitsevat small-talkin. Valkoisissa tennissukissaan liikemiehet kuulemma pilaavat Suomen maineen. Voi, voi...

  En vaan ole nähnyt näiden sisarten myyneen ulkomaille yhtään sellutonnia, jäänmurtajaa, valmistaloa, kännykkää tai muuta tuotetta. Huonosti pukeutuneet miehet ovat hankkineet vientituloina ne miljoonat, joiden turvista tätien on helppo räksyttää.

  VastaaPoista
 100. Juhlava sadas kommentti liittyen tähän:

  "Samaten suvivirrestä on luovuttu monien koulujen kevätjuhlissa, jotta maahanmuuttajien uskontoa ei loukattaisi."

  Järkytyin sydänjuuriani myöten, kun kuulin eräältä läheiseltä, että heidän koulussa joulujuhlaa vietettiin aiheissa "Sirkustelua".

  Ei siis sanaakan itse joulusta ja siihen liittyvästä kristillisestä perinteestä!

  Ja tietenkin sen vuoksi, ettei loukattaisi samassa koulussa olevien "suvaitsevien" muslimiperheiden tunteita!

  Suomalaisittain tuntuu siltä kuin......PErkele!

  VastaaPoista
 101. Erittäin hienosti kirjoitat!
  (Ihan kadehdin kykyäsi kirjoittaa)

  VastaaPoista
 102. Islam tulee rajoillemme ja osittain rajojemme läpi. Yhtä varmasti kuin kansainvaellukset aikoinaan.

  Ei siinä Aasian pienen niemimaan, Länsi-Euroopan, koko ajan vähenevä kristillinen enemmistö (n. 450 miljoonaa asukasta) mahda mitään jatkuvasti kasvavalle, kohta 1,5 miljardin muslimiväestölle - eikä heidän kulttuurilleen.

  Saatamme toki närkästyä moisesta, islaminuskoisten pysyvästä 'vierailuaikeesta'/soluttautumisesta Eurooppaan, mutta aika vähän on enää tehtävissä väestötieteellisten faktojen painaessa päälle.

  Parempi siis kai sopeutua - meidän - eurooppalaisten(?!) Tai sitten on valmistauduttava sotaan. Taas kerran. - - Mutta sehän ei ole mitään uutta kristittyjen eurooppalaisten historiassa - muslimeista nyt puhumattakaan.

  Tästä kehityksestä ei nimittäin enää selvitä joillain halla-ahomaisilla, juridis-argumentatiivisilla vetoomuksilla turvata oman maan kansalaisten privilegiot.

  Tartu siis aseeseen Jussi. Ja pidä Vihavaisen aivan oikein ennustama muslim-ghetto kurissa.

  Epäilen kuitenkin, että siihen kurinpitoon pystytään pitemmän päälle. - - Meidän käy lopulta kuin roomalaisten aikoinaan: gootit/muslimit ottavat vallan Roomassa/Euroopassa.

  Allah on suuri.

  VastaaPoista
 103. Helsingin Sanomien pääkirjoitus (7.10.) palaa vielä sunnuntaina julkaistuun Vihavaisen kirjoitukseen ja muistuttaa, että islam ja islamismi ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

  Ilahduttaa havaita, että HS:ien päätoimittaja kirjoittaa lähes samoin sanoin ja ajatuksin kuin itsekin olen pyrkinyt määrittelemään kantaani maahanmuuttoasiaan:

  Maahanmuuttopolitiikan lähtökohtana tulee olla, että tänne saapuvat oppivat sopeutumaan uuteen ympäristöön. Suomessa on omat perinteet ja tapansa ja lakinsa. -- Muita uskontoja kunnioittavasta asenteesta ei kuitenkaan seuraa sitä, että suomalaisen yhteiskunnan tulisi missään määrin sietää aggressiivisen islamismin vahvistumista. Islamistien toiminta loukkaa tämän yhteiskunnan käsityksiä ihmisarvosta ja yhteiskuntarauhasta.

  Juuri näin! Hienoa Helsingin Sanomien päätoimittaja!

  VastaaPoista
 104. Huomenta, Iines & kumpp.

  Aamulenkilläni pyöräilin lumisateessa ensin Norssille jonne vein tokaluokkalaisemme ja sen jälkeen jonkinmoisen lenkin muualla, kunnes ajoin sateen yltyessä takaisin kaupunkimme kaduille.

  Ajatus/päätös, joka syntyi siinä, kun näin muslimiasuun pukeutuneen tumman tytön puskevan räntää ja tuulta vasten, että sanon tai tervehdin tällä reissulla kaikkia vastaani taivaltavia maahanmuuttajia, joita kaupungissamme aamuisin näkee kielikursseilleen menemässä joskus pari-kolmekymmentä (olen laskenut) samalla, lyhyellä matkalla joelta bussiasemalle. Minulle tuttujakin joukossa aina on.

  Minä siis tervehdin kaikkia, ihan jokaista ikään, sukupuoleen, vaatetukseen tms nähden huomiota kiinnittämättä. Tarkkailin vain heidän ilmeitään.

  Ja aina välähti iloinen, leveä, valkohampainen hymy rännän kastelemille kasvoille.

  Mitä muuta tavallinen kaduntallaaja voisi tehdäkään?

  "Viisaat", ne, jotka sanovat olevansa huolissaan yhteiskunnan rakenteiden horjumisesta, rappiosta ja "yhteisien" rahojen kulumisesta muualta tulleiden vuoksi, eivät koskaan painota sitä, että yksilöstä alkaa yhteiskunta, valtio, maailma. Että yksilön käyttäytymisellä laumassakin on suuri merkityksensä.

  Samalla tavalla, kuin tiededokumentti telkkarissa väitti, että meillä on yksi ja yhteinen esiäiti Afrikassa, josta kaikki polveudumme.

  Kun olemme ystävällisiä ihmiselle väristä, uskonnosta, vakaumuksesta..., mistä tahansa piittaamatta, saamme jokatapauksessa heitä puolellemme enemmän, kuin tavalla, että alamme heitä lonimaan millään tasolla "omiin" tarkoituksiimme sopiviksi.

  Eilen vaihdoin apuna talvirenkaita nepalista ja afganistanista saapuneille kaveruksille. Sain palkaksi kaksi pakettia kahvia, jotka he olivat minua varten varanneet. Sen jälkeen istuimme tovin meillä kahvilla juttelemassa maailmanmenosta, Afganistanin ja Nepalin tilanteesta, ammattiin hakeutumisista, koulutuksesta..., siis mitä monipuolisimmista aiheista.

  Afganisanin poika on ns. "maallistunut" muslimi ja nepalilainen perhe, joka oli kokonaisuudessaan paikalla, ovat budhalaisia.

  Mitään kiistaa uskontojen tai minun tapauksessani ateismin välillä ei syntynyt, koska käsittelimme sitäkin aihetta kuin erilaisia leipien koostumuksia joita eri kulttuureissa leivotaan. Minun kalakukontekotaitoani ja itse kalakukkoa he kyllä ihailevat!

  Arvosta suuresti Iineksen kaltaisia ihmisiä, jotka yksilöinä otatte kantaa asiaan kuin asiaan ja saatte kansan keskustelemaan.., ja yksilöinä jokainen, kuten huomaan tässäkin keskustelurimpsussa.

  Kiitos teille!

  VastaaPoista
 105. Valto, huomenta!

  Sait minunkin naamalleni hymyn, kun kerroit, että tervehdit kaikkia vastaantulijoita tänä räntäisenä aamuna. Hieno asenne ihmisiin! Kyllä useimmilta hymy irtoaa ja näinhän sitä levittää hyvää mieltä ympärilleen. Se on kuin perhosefekti - kaikki vaikuttaa koko maailman kokonaisilmeeseen ja tasapainoon.

  Kiitos kaikille kommenteista, tähänastisista. Keskustelu jatkukoon niin kauan kuin sanottavaa ilmenee!

  VastaaPoista
 106. Tyttäreni lähetti oheisen pätkän katsottavakseni tänä aamuna.

  http://www.youtube.com/watch?v=CSWLLc6uikE&feature=fvsr

  Hän tietää jo käytännössä, mitä nuo puheet merkitsevät.

  Sarille: Luin tänä aamuna lehdestä laajan artikkelin rasismista Italiassa. Näyttää siltä, että meillä Suomessa sentään ollaan aika sivistyneitä.

  VastaaPoista
 107. Sarin mielestä van Vaari liioittelee omien huonojen kokemusten perusteella.

  Pari vuotta sitten Englannin anglikaanisen kirkon aasialainen piispa puhui aivan samasta asiasta kuin van Vaari. Eli muslimit vainoavat aasialaistaustaisia kristittyjä ja muita ei-muslimeja asuinalueillaan.
  Kirkko vaiensi piispan ja sanoi hänen luovan epäsopua muslimien ja kristittyjen välille.

  Joskus oli sellainen sanonta kuin, älä tapa viestintuojaa. Ei taida enää sopia nykyaikaan.

  Tämän päivän Hesarissa oli asiaan liittyvä mielipidekirjoitus, "Muslimies päihittää suomalaismiehen mennen tullen".
  Kirjoittaja on muslimin kanssa naimisissa oleva suomalainen nainen. Kannattaa lukea, yksisilmäisempää kirjoitusta tulee harvoin vastaan.
  Kumma juttu, että (aikuis)maahanmuuttajia pitkään opettaneella vaimollani ei ole yhtä ruusuista kuvaa muslimiavioliitoista. Usein apuun on tarvittu poliisia ja turvakotia.
  Nämä naiset ovat kiitollisia saamastaan avusta, "sosiaali ihana, poliisi ihana".

  Noin yleisesti minua on alkanut vituttaa ankarasti koko aihepiiri, että ajattelin jättää tämänkin Iineksen postauksen kommentoimatta. Asiasta on jo kaikki sanottu, eikä se siitä miksikään muutu. Tuo SUOMALAISEN naisen mielipidekirjoitus alkoi kuitenkin vituttamaan niin paljon, että kynnys ylittyi.
  Vihattavan suomalaismiehen ärsyttäminen kai olikin kirjoituksen yksi tarkoitus. Se suorastaan paistaa läpi.
  Kuinkahan monella punavihreällä multikultifeministillä(anteeksi tyylilaji) on lirahtanut pöksyihin tuota kirjoitusta lukiessa.

  Jos olisin uskovainen, niin kiittäisin Luojaani siitä, että olen löytänyt niin fiksun vaimon.

  Terveisin,

  Väkivallaton ja vaimoaan kunnioittava, lähes absolutisti, hygieninen suomalainen mies

  PS. Tätäkään ei olisi kannattanut kirjoittaa, kaduttaa kuitenkin myöhemmin

  VastaaPoista
 108. Samuli,

  parhaita kirjoituksia ovat tunteella tai sydänverellä kirjoitetut. Ne ovat aitoja.

  Luin saman kirjoituksen Hesarista ja ihmettelin hieman sitä, että suomalaismiehellä on huono hygienia verrattuna muslimimieheen. Ja että muslimimimies kantaa tilinsä vaimolle. Aika ylistävä kirjoitus.

  VastaaPoista
 109. Samuli:
  Puhutko nyt samasta asiasta, joka oli hiljattain julkisuudessa? Siinähän kävi niin, että erään anglikaanisen kirkon seurakuntalaiset eivät muslimien pelottelemina uskaltaneet mennä kirkkoonsa joten se myytiin. Kohta sen paikalle nousi moskeija. Vanha hautausmaa tuhottiin ja luut rahdattiin muualle, ettei muslimien olisi tarvinnyt kävellä vääräuskoisten jäänteiden päällä.
  Yritän löytää tuon tarinan, muistan sen lukeneeni hiljattain.

  Iines: Hesarin pääkirjoitustoimittaja ei taida tietää, että islamilla ja islamismilla ei ole käytännössä mitään eroa. Kumpikin lähtee siitä, että he ovat kaikessa oikeassa ja kaikki muut ovat väärässä. Vilkaisepa Youtuben pätkiä hakusanoilla "Islam in Europe" niin huomaat jujun.

  Raaka-Rane: Ikävä kyllä taidat olla oikeassa. Eurooppalaisten taistelu oman mantereensa puolesta on jo hävitty.
  Toivottavasti ei kuitenkaan tule sotaa. Afganistanissa muutama tuhat talibania panee onnistuneesti kampoihin suurvaltojen valiojoukoille. Jonakin päivänä lännen on pakko lähteä sieltä.

  Ja suomalaiset miehet ovat nyt sitten myös epähygieenisiä... Mitähän SUOMALAISET naisemme seuraavaksi keksivät?

  VastaaPoista
 110. Juu, Vaari, uskon kyllä että islamilainen tietää, miten maailma makaa ja kuka pelastuu, mutta arvelen kyllä, että on myös tavallisia maallistuneita islamilaisia, jotka syövät väärin teurastetun kanan lihaa ja juovat sen drinksunsa muulloinkin kun Allah ei näe.

  Tuosta suomalaisnaisen kirjoituksesta ei kannata piitata, sillä se on niin tarkoitushakuinen ja kliseinen.

  VastaaPoista
 111. van Vaari, tuo minun mainitsema juttu on vanhempi. Parin vuoden takaa.

  t. Samuli

  VastaaPoista
 112. Iines,

  tottakai on paljon maallistuneita muslimeja ja olen monia sellaisia tavannut. Olen juonut heidän kanssaan viskiäkin, mutta silloin kyllä pidettiin tarkka huoli, ettei yksikään naapuri vain näe. Jos uskontopoliisi sattuu paikalle saattaa selkänahka sinertyä.

  Kotinurkilleni tuli kauan sitten joukko Kosovon albaaneja ja ystävystyin muutaman kanssa. He olivat muslimeja, mutta asiasta ei tullut minkäänlaista kinaa. Autoin heitä alkuvaiheessa kauppa-, pankki- ym. asioissa. Kylässä käytiin puolin ja toisin. Mukavaa väkeä. He kuitenkin halusivat isompiin ympyröihin ja muuttivat Helsinkin.

  Kävin tänään kuikuilemassa erilaisia keskustelupalstoja ja kappas vain: aina kun tuli MaMu-asioista puhe, mielipiteitä riitti. Täällä Iineksen kamarissakin on ollut säpinää, joskin olin aivan liikaa äänessä. Lasteni kohtalo ilmeisesti sai minut hiukan pois tolaltani. Tyttäreni entisellä kotikadulla on nyt iso graffiti: "Whites out." Eikä siellä enää asu ainuttakaan valkkua. Kulmakunnan pub on sulkenut ovensa ja talojen ikkunoissa näkyy Hamasin lippuja.

  On kauheaa, että meillä ei osata eikä haluta nähdä mitä Ranskassa, Englannissa, Ruotsissa ja muuallakin Euroopassa tapahtuu. "Tuollaista ei voi tapahtua meillä", on normaali selitys. Niin sanottiin aikoinaan huumeistakin, muistan sen hyvin.

  Ruotsalaiset ovat hyvähermoisia. Jos islamistit jonakin päivänä polttavat Tukholman he siirtyvät tyynesti kesämökeilleen ja seuraavat sieltä paloa.

  Suomalaiset ovat erilaisia. Meillä on pitkä kokemus tappamisesta ja pari miljoonaa asetta yksityisissä käsissä. Minua suoraan sanoen hiukan pelottaa.

  VastaaPoista
 113. En malttanut vielä lopettaa, kun luin uutisen siitä, että muslimien terrorijärjestö al-qaida on nyt sitten julistanut pyhän sodan, jihadin, Kiinan kansantasavaltaa vastaan.

  Kerrankin on tiedossa tasavertainen sota! Muslimeja on maailmassa noin 1,5 miljardia ja kiinalaisia 1,3 miljardia. Mahtaa siinä jytke käydä, kun nämä kaksi suurvaltaa ottavat yhteen.

  On näillä islamisteilla ainakin kovat puheet. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Kiina reagoi.

  VastaaPoista
 114. On maallistuneita muslimeja tosiaan, Vaari, mutta sen havainnon olen tehnyt, että maallistuneet naismuslimit ovat edelleen alistettuja huolimatta siitä, että he eivät käytä burkhaa.

  Kaikki televisiossa esiintyneet "vapaat" ja modernit muslimitytöt pitävät kuitenkin huivia päässään sisälläkin, he eivät kättele miehiä, eivät halua miestä keittiöpuuhiin, ja pitävät itsestäänselvänä, että miehellä ja naisella on eri oikeudet.

  Pyhä sota soikoon! Kyllä on sotaisaa tuo väki, kun julistelee sotia vähän niin kuin huvikseen.

  VastaaPoista
 115. Muslimin muijan kirjoitus oli aika kuvaava. Ovathan perinteisiin nais- ja miesrooleihin uskovat naiset meillä jo pilkattua vähemmistöä.

  Kaikki ruoka ja syli lämpimänä miestään töistä illalla kotiin ilolla odottavat naiset yhtykää!

  Se minua hieman huvitti, kun hän sanoi, ettei muslimimies konttaa kankkusessa lattialla lauantaisin. Sen sijaanhan he konttaavat henkiolentonsa edessä viisi kertaa päivässä seitsemänä päivänä viikossa kesät talvet. Se on kai miehekkäämpää.

  Kiva että seksikin sujuu. Mutta entäpä jos ei sukuisikaan - jos vaikka vaimo ei haluaisikaan? Olen kuullut tällaisia aivan uskomattomia väittäitä suomalaisista naisista todella esitettävän - että he siis hallitsisivat ja päättäisivät itse kehostaan ja tarpeistaan.

  Oikeaoppisessa muslimikulttuurissa tämä on tietysti oiva laihdutuskeino.

  Oli muslimin muijan tarinassa minua ilahduttavakin asia: mies tuo palkan kotiin vaimolle - eli on siis töissä!

  (Missä työssä meillä palkka maksetaan vielä käteisenä? )

  VastaaPoista
 116. Ajattelin mainita tuosta naisasiasta, Iines, mutta tuumiskelin, että luulet minun taas liioittelevan.

  Olen ollut kylässä muutamassa muslimikodissa Pohjois-Afrikassa ja mantereen länsilaidalla, eikä siellä paljon naisväkeä näkynyt. Isännän kanssa istuttiin jalat ristissä matolla ja imeskeltiin vesipiippua. Naiset passasivat ruokaa pöytään. Lautanen tuli vilauksessa ja nainen katosi toisessa vilauksessa. Yhtään sanaa he eivät kanssani lausuneet, eivät näyttäneet kasvojaan muusta nyt puhumattakaan.

  Albaaniperheissä oli hiukan vapaampi systeemi, rouva sanoi arasti päivää, mutta katosi sitten heti keittiöön. Ja kun kutsuin heitä kylään vain talon herra saapui.

  Varmaan tämä hygieenisen muslimin löytänyt suomalaisnainenkin älyää piilottaa silmänsä, kun vieraita tulee.

  En tiedä, syyllistynkö nyt rasismiin, mutta väitän, että jos tänne muslimikulttuuri kotiutuu, naisten asema siirtyy yli sata vuotta taaksepäin.

  VastaaPoista
 117. Tapsa,

  pimeissä hommissa, kuutamokeikoilla maksetaan tili suoraan käteen..

  Tuo konttaaminen tietyillä kellonlyömillä on tietenkin eri asia kuin pubiryöminnät, mutta täytyy sanoa, että moista pyllistelyä ei minun lattioillani harrastettaisi.

  VastaaPoista
 118. Perhana, Tapsa!

  Onko vakuutusasiasi edennyt? Itse olen painanut päälle kuin yleinen syyttäjä ja vastapuolen muurissa on kuin onkin pieni halkeama. Tällä viikolla pitäisi tulla asiakasasiamiehen päätös. Kerron kyllä, kuinka siinä kävi.

  Muita vakuutuksen ottajia kehotan tutustumaan tarkasti uusiin matkavakuutuksen ehtoihin. Niistä ei ole paljon tiedoteltu.

  VastaaPoista
 119. Pari kuukautta on nyt ollut hiljaista, mutta kyllä ne varmaan sitten aikanaan ottavat yhteyttä. Hiljaa hyvä tulee.

  Eikä ne kaikessa kuppaa. Lasku sieltä on aina tullut ajallaan.

  VastaaPoista
 120. Mitähän Iines & seurakunta luulisitte tapahtuvan, jos kirjoittaisi Hesariin vastaavan nimettömän mielipidekirjoituksen - mutta vaihtaisi roolit vertaamalla suomalaista naista vaikkapa venakkoon, jos thaimaalainen on liian kaukaa haettu?

  Siitä saisi aivan yhtä vakuuttavan, koska tämän suomalaisen vaimon käytöshän oli juuri sellaista, jota suomalainenkin tosi mies kaipaa!

  Hesari ei tietenkään moista provokaatiota julkaisisi, mutta jos julkaisisi, niin kaikki tahot toteaisivat sen sovinistiseksi ja keskiaikaiseksi.

  Meillä sovelletaan kaksoisstandardia muuallakin kuin uskontojen ja kansalaisuuksien pilkassa.

  VastaaPoista
 121. Vaihtakaa pojat i-kirjaimella alkavaan vakuutusfirmaan. Minä sain sieltä koko maksetun ulkomaanmatkalipun hinnan, kun matka peruuntui, kerran. Mikäli oikein muistan, sain myös jotakin, kun koirani söi kahdet kengät, minun upouudet pitkät korkosaapikkani, ja erään miehen kengät.

  VastaaPoista
 122. Tapsa,

  uskon että juttu saisi aivan uudet sävyt kansalaisuuspakkaa sekoittamalla. Juuri tällainen todistaa mielestäni mainitsemasi kaksoisstandardin olemassaolon.

  VastaaPoista
 123. Iines: "...koirani söi kahdet kengät, minun upouudet pitkät korkosaapikkani, ja erään miehen kengät."

  Ohoh... tämähän kuulostaa intohimodraamalta. Kerro lisää!

  Olit siis riisunut nämä pitkät korkosaapikkaat, joita joissakin piireissä kutsutaan "takaperinsaappaiksi"?

  Mutta miten mies selvisi takaisin kotiin kengittä, sillä saapikkaista päätellen oli ainakin syksy?

  Sinulla on hyvä vahtikoira.

  VastaaPoista
 124. Tapsa P,

  no minäpä kerron!

  Ensin koira - se oli puoliksi new founlandin koira, musta ja iso omapäinen kuolaava monsteri.

  Olin ostanut viininpunaiset nahkasaapikkaat, Palmrothit, joissa oli huikea korko ja huikea hinta. Olin rakastunut yhteen vaaleaan Iluun, jonka kanssa olen suudellut elämäni pisimmät ja kosteimmat suudelmat; hän oli tahollaan varattu, mutta häpeä sanoa, minä olin sulaa vahaa, yksin kun olin, ja mies tahtoi minut, juuri minut. Ja hänellä oli vaaleanruskeat pehmeät nahkakengät, jotka hän riisui eteiseen, punaisten saappaitteni viereen. Kerran sitten vaan kun luulimme kaikkien nukkuvan, joku monsteri jyrsikin eteisessä yhden punaisen saapikkaan varren riekaleiksi, ja yhden vaaleanruskean nahkakengän risaksi. Kyllä se kenkä vielä jalkaan meni, niin että sillä kotiin pääsi.

  Se minun koirani oli hyvä vahtikoira, ja suru oli suuri, kun se eräänä tammikuun aamuna nukutettiin ikiuneen kotona, olohuoneen punaisella itämaisella matolla. Vieläkin itkettää. Ja se Ilukin otti ja kuoli. Että semmoinen kenkätarina.

  Kengät ovat muutenkin olleet kohtaloni. Olen kirjoittanut aiemmin, että ensirakkauteni kaatui vieraaseen miehen kenkäpariin, joka näkyi oveni kirjeluukusta ensirakkauteni silmiin. Aamulla.

  VastaaPoista