4.11.2009

Flora-paketti väärässä asennossa

Olipas kerran mies, joka suivaantui margariinipaketille. Tai ei hän margariinipaketille suivaantunut, vaan muijalle, joka sen siihen oli laittanut, pöydän kulmalle. Tai ei hän siitäkään suuttunut, että se siinä oli, pöydänkulmalla, vaan siitä, että paketti oli vinossa.

- Helvetti, huusi mies, ja otsasuoni pullistui. – Flora-paketti on väärässä asennossa. Etkö sää akka perkele ymmärrä, että sen kuuluu olla keskellä pöytää ja suarassa ettei kakarat sitä nuale!

Ja niin mies tempaisi muijaa pikkuisen olkapäästä, sen verran vaan, että se saatanan horoperse ymmärtäisi, millä tavalla margariinipurkin pöydällä kuuluu olla.
- Nyt otat ton purkin kätees, sanoi mies ja survoi rasiaa akkansa käteen, josta se luiskahti lattialle, josta taas koira sen sieppasi ja murisi pöydän alla hampaitaan välkytellen margariinia lipsutellen.

- Mitä sää siinä maassa makaat, ärjäisi mies ja potkaisi akan ylös. - Ylös kun mää sanon, saatana. Ja paa noi kakarat kuriin, jumalauta Pasi paskahousu, naama umpeen vai väännänkö kättä.

Ja mies väänsi, ihan vähän vaan, sen verran että kakara uskoi. - Ja nyt akka ne sapuskat pöytään sil aikaa kun mää käyn kusella. Ja kaljalla.

Meni sitten kuselle, mies, ja kaljalle, ja palatessaan havaitsi hiljaisuuden ja asunnon tyhjäksi. Jaahas, sitä on taas lähdetty vähän Espoon Turmakotiin. Mutta perkele, akkahan alkaa oppia. Margariinipurkki, se oli keskellä pöytää, ja suorassa. Mies hymähti. Aamulla palaavat. Voisi sitä akkaa vähän kehaista, horopersettä.

*

Suomessa kuolee vuosittain 20 - 30 ihmistä perheväkivallan uhrina, ja joka kuudes minuutti yksi nainen pahoinpidellään, ja joka päivä kaiken kaikkiaan 250 suomalaista naista joutuu fyysisen pahoinpitelyn uhriksi, ja syyksi riittää Flora-paketti väärässä asennossa keittiön pöydällä. (HS 4.11. 2009, s. A4)

192 kommenttia:

 1. Julaisin juuri aiheesta oman jutun: http://kivaniemi07.blogspot.com/2009/11/musta-on-miehen-mieli.html

  VastaaPoista
 2. ...ja anteeksi, tämä sinun kirjoituksesi on tosi nasakka!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Valto.

  Japea kiitän inspiksestä, ja uskon että ymmärrät, että sanon tämän ihan hyvällä.

  VastaaPoista
 4. Valtolle vielä, kun huomasin, etteihän tämä mokkulayhteys anna minun nyt kirjoittaa kommenttia sinun päreesi perään - hyvä kirjoitus, samat asiat olit nostanut esille kuin minäkin tässä lyhyttarinassani, ja saman tutkimuksen huomasin minäkin lehdestä, että joka neljäs lapsi saa liian vähän tukea ja rakkautta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos.

  Nämä tämänpäiväiset puheet aiheuttivat esimerkiksi sen, että juttelimme juuri vaimoni kanssa siitä, kuinka voisimme yrittää vähentää huutamistamme näille kovakorvaisille mukeloillemme. Sanoin omana kantanani, että kasvatuksen ollessa tässä vaiheessa, voimme vielä hieman säätää etukäteen sitä, millaisia hedelmiä sen tuloksena elämisenkoriin kymmenen vuoden kuluttua nostelemme.

  Sinä olet ohjannut koulussasi "laumoja" työsi puolesta, mutta kuinka soveltaisit opetusmetodejasi poikakolmikkoon, joka on todella virkeää lajia ja aina (iloiten äänekkäästi) keksimässä kaikenlaista virikettä vähintään puolet vuorokaudestasi kotiympäristössä?

  VastaaPoista
 6. Mistä inspiksestä? Etkös sinä tämän ihan itse keksinyt?

  Sinänsä otan kommentin Espoon Turmakodista silkkana v*ttuiluna, koska sitä ja sen väärinkäytöksiä ei ole tutkittu käytännössä ollenkaan, eli en sitä minään huumorina esiin laittanut.

  Sinänsä ei yllätä että Hesari julkaisee tällaisia provokatiivisia juttuja miesten viikolla, saas nähdä millaisen huipennuksen ne keksii isänpäiväksi tänä vuonna...

  Kukin voi aiempaan postaukseen linkaamastani OPTULAn tutkimuksesta lukea kuinka asiat on oikeasti. Nämä Hesarin "Joka viides suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan" -tyyppiset heitot perustuu vain naisille tehtyihin kyselytutkimuksiin (miehiltä ei ole kysytty mitään), jossa väkivalta on määritelty niin laveasti, että liikkumisen estäminen ja naisen rahankäytön kontrollointi sekä ns. pahalla silmällä katsominen on luettu väkivallaksi. Nämä tällaiset määrittelyt ja "tutkimukset" on julmaa ivaa todellista fyysistä väkivaltaa kokeneille.

  No minulla ei liene muuta kommentoitavaa tähän provokatiiviseen päreeseen. Muut voi jatkaa...

  VastaaPoista
 7. Noh, Valto,

  villi poikakolmikko kuulostaa sellaiselta laumalta, jonka kanssa täytyy mennä mukaan siihen riehaan ja iloon. Mutta oikeasti minulla ei ole mitään strategioita tuollaiseen, sillä ihmisten mukaanhan tilanteissa ollaan.

  Omien velmujeni kanssa menin mukaan siihen hauskaan, sillä äidinkieli opetusaineena on väljä ja siinä kaikenlainen vuorovaikutus on ok. Pojat toimivat esim. esityksissä ja näytelmäharjoituksissa itseohjautuvasti, meille oli sovittuna vain aika ja paikka. Niitä noudatettiin itsestäänselvästi.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Jape,

  inspis se Espoon Turmakoti oli, ja se tuli tarinaan vasta sitten, kun olin alkanut kirjoittaa väärässä paikassa olleesta Flora-purkista. Kun olin kirjoittanut ensimmäisenj virkkeen, tarina tuli itsestään, ja turvakodin nimi putkahti alitajunnasta, edellisen keskustelun melskeistä.

  Minä en provosoinut enkä suunnitellut mitään, minua tuo Flora-paketti kiehtoi heti aamulla kun luin uutisen Hesarista.

  Olen kuitenkin pahoillani, jos sinä pahoitat mielesi tuosta lainauksesta. Tarkoitus ei ollut edes tölväistä, mutta ymmärrän nyt kyllä, että harmistuit siitä. Se ei ollut henkilökohtaista, vaan käytin vain värikästä ilmaisuasi.

  VastaaPoista
 10. Ai niin, isänpäivä on tulossa.

  Samuli, niin on äitienpäiväkin. Ja viattomien lasten päivä.

  VastaaPoista
 11. Parisuhdeväkivalta on ollut hyvä lyömäase, jonka avulla naiset on muokattu uhreiksi ja miehet paskiaisiksi. Minua alkaa jo hieman kyllästyttää tuo sama jankutus.

  Välillä vaikuttaa siltä että feministit tutkivat silmät innostuksesta kiiluen naisten pahoinpitelylukuja aivan kuin ne olisivat heille jonkinlainen uusi raamattu, josta he omalla kieroutuneella tavallaan etsivät suurennuslasilla oikeutusta omalle miesvihalleen.

  Kummallista ja avutonta, eikös vain? Se, miten feministit ovat kehdanneet käyttää hyväkseen naisten ahdinkoa omien, itsekkäitten ja poliittisten päämäärien ajamiseksi.

  Naisen uhriasema on feministeille kultaakin kalliimpi. Jos nainen ei saa olla uhri, silloinhan nainen joutuisi ottamaan vastuuta omista teoistaan.

  Niin, sitä minun piti vain sanomani, että äskeiset rivit oli kirjoittanut YLE:n pakinoitsija ja bloginpitäjä Kirsi Virtanen. Ylen sivulta löytyy tällä nimellä koko tarina.
  Ajattelin, että ehkä raikas naisnäkökulma mahtuu mukaan tähän keskusteluun.

  VastaaPoista
 12. Tästä linkistä pääsee Vaarin tarkoittamaan blogikirjoitukseen.

  Mikä teitä miehiä nyt näinä aikoina oikein vaivaa? Miksi te olette niin herkkiä, että otatte kaiken itseenne?

  Ei tämä tarina kohdistu mieheen vaan tekoihin, teki ne kuka tahansa. Pahoinpitelijä voi olla myös nainen, mutta yleensä miehen käden jälki on pahempaa kuin naisen, ja lapset ovat varsinaisia uhreja.

  Kuulkaa kun tarinantekijä selittää: Tässä tarinassa on kyse HEIKOMMAN osasta, väkivallasta, ei naisen osasta. Eikä feminismillä ole mitään tekoa tämän kanssa. Älkää rakkaat miehet lukeko väärin ja tulkitko tätäkin omien pelkojenne tai mahdollisten ennakkoluulojenne mukaan. Miksi näette kaikessa feminismiä?

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Iines: "Mikä teitä miehiä nyt näinä aikoina oikein vaivaa? Miksi te olette niin herkkiä, että otatte kaiken itseenne?"

  Kommentoin vain pikaisesti, kun ei pitänyt kommentoida enään.

  Olisko syynä tämä nykyajan (media)vyörytys, jossa väkivaltaa katsotaan vain yksipuolisesti ja tekijän ja roiston rooli on varattu vain miehille, kuten sinäkin teit Iines. Tarkastele Iines joskus sitä väkivaltaa kokonaisuutena (vaikka ihan tilastoista käsin) ja tutki kuka se väkivallan uhri suomessakin oikein on? Sekä määrällisesti että laadullisesti.

  Nyt on miesten viikko ja feministimedia Hesari pistää taas tällasta "tutkimusta" eetteriin. Miksiköhän? Ja tosiaan jännätään mitä Hesari keksii isänpäiväksi...oikein jännittää.

  Iines: "Ei tämä tarina kohdistu mieheen vaan tekoihin, teki ne kuka tahansa."

  Nimenomaan kohdistuu mieheen, missä siinä tarinassasi nainen oli muussa kuin uhrin roolissa?

  Iines: "Pahoinpitelijä voi olla myös nainen,"

  Miten tämä näkyi tarinassasi?

  Iines: "Tässä tarinassa on kyse HEIKOMMAN osasta, väkivallasta, ei naisen osasta."

  Jaa jaa. Kirjoitappas, Iines, joskus tarina siitä espoolaisesta miehestä, jolla on (muistaakseni) 6 lasta, mutta hän ei pääse heidän lähihuoltajaksi, vaikka äiti on rapajuoppo. Syynä tähän on Espoon sossun feministien sukupuolirasistiset ja rapajuoppoäitiä suojaavat lausunnot ja käytännöt. Isä on kunnon mieheksi havaittu, mutta ei vaan saa lapsiaan lähihuoltoon. Mieluummin lapset huostaanotetaan ja annetaan sijaisperheeseen kun biologiselle isälle. Voihan vinetto!

  Tai kirjoita tarina siitä ulkomaalaistaustaisesta miehestä Espoossa, jonka lapset suomalainen äiti vei vastoin oikeuden päätöstä Ruotsiin, Espoon sossun suosiollisella avustuksella ja rahoituksella ja kehoitti äitiä vieläpä pysymään Ruotsissa, että isä ei voisi tavata lapsiaan tai pitää heihin yhteyttä. Nyttemmiin asia on kyllä oikeudessa ja sossun virkailijalle ja äidille toivottavasti saadaan kunnon tuomio laittomasta toiminnasta.

  Siinä tarinavinkkejä sinulle Iines. Voit ottaa inspistä, mutta en tarvitse kiitosta.

  VastaaPoista
 15. Jape, tarina kerrallaan.

  Minua nyt viehätti tämä Flora-paketin tarina. Tuo mainittu pahoinpitelyn syy: väärässä asennossa oleva margariinirasia kutkutti heti sulkakynääni, kun aamutokkurassa uutista luin. Ennen sinun Espoon Turmakoti -mainintaasi. Se vain sopi sattumoisin sen miehen suuhun, joten varastin sen sinulta, mutta en sinua sijoittanut tarinaan.

  Nuo aihevinkkisi ovat hyviä, ja kenties eläydyn niihinkin. En tiedä onnistuuko, sillä innostus vaati minulta aina dramaattisuuden ohella lievää huvittumista, kuten tässä tuo Flora-purkki toimi laukaisijana.

  VastaaPoista
 16. Nooh, nooh, Iinukka-kulta!

  Puhuinko minä muka jotain epämiellyttävää? Kyllä se oli tuo Virtasen Kirsi, joka siinä paukutti omiaan. Minusta se vaan jotenkin sopi tuon margariinipaketin kylkeen.

  Vauhdikkaan kohtauksen olit saanut aikaan margariinista ja siitä täydet pojot. Ehkä loppuratkaisu oli kuitenkin liian ennalta arvattava. Pitäisikö pyytää nimimerkki Moose the Mooch hiukan muokkaamaan tarinaa?

  En minä tätä ainakaan itseeni ottanut. Minä kun en edes huomaa, onko margariini pöydällä vai ei. Ja vielä pitäisi mekastamaankin ruveta! Ja naisiahan en lyö, elleivät he sitä erikseen pyydä.

  Juttelin tuossa äsken kahden kesken Valton kanssa ja yritin selittää, että jos ja kun tekstini toisinaan ikäänkuin karkaa omille teilleen, kyseessä saattaa olla myös sormiharjoitus. Minähän hankin lisätienestiä asiateksteillä ja niiden välissä on hauska hiukan revitellä, ettei nyt menisi ihan naama norsun... no antaapa olla.

  Ja feministit jos mitkä ovat oiva tekstiharjoittelun kohde. He itse revittelevät toisinaan varsin nautittavasti. Minä tosissani ilahduin aikanaan siitä "tulta munille"-jutusta.

  Joku Lenitakin on itsessään suuri kävelevä vitsi, josta voi hyvällä syyllä sanoa "hän tekee sen itse." Itse asiassa hän on minun muusani. Kun vain näen hänen ihastuttavat piirteensä lehden kannessa, alkaa kirjoituskättä syyhyttää.

  Tahtoisin vielä hyväksi lopuksi muistuttaa Iinestä, että naisväki valittaa usein siitä, kun miehet eivät ole tarpeeksi herkkiä. Ja nyt itse sanot, että miehet ovat liian herkkiä! Yrittäkää päättää, rakkaat naiset! Kyllähän mies teidän takianne seisoo vaikka päällään. On se nähty.

  Tässä sitä yrittää parhaansa, mutta kun tulee vanhaksi, joutuu sängyn alle. Ja huudellakin pitäisi...
  (Kiitos Veikko Huovinen siellä kiirastulessasi)

  VastaaPoista
 17. Tämä Flora-paketin innottama tarina on sitä samaa lajia, joita ennen kerrottiin pyykkituvissa.

  Toisekseen: eikö tässä nyt ole kyse aikamoisesta yleistyksestä? Toisissa asiayhteyksissä niitä paheksutaan kovasti.

  Kolmanneksi: anna linkki siihen tutkimukseen, josta käy ilmi se, että Suomessa nainen pahoinpidellään joka kuudes minuutti.

  Minä en näet usko sitä. Juoru on juoru, vaikka niitä leviteltäisiin Hesarissa.

  VastaaPoista
 18. Parisuhdeväkivalta on yleinen asia. Uskon tuohon, että 250 naista saa nokkaansa päivässä. Kun katselee ja kuuntelee miehiä esim. ruuhkassa autonratissa tai muussa hiukan stressaavassa tilanteessa, otsasuoni pullistelee monella ja ärräpäät pääsevät valloilleen. Helppo kuvitella, että neljän seinän sisällä oman kumppanin kanssa nyrkit tulevat mukaan kuvaan kun pinna kiristyy.

  Miehet mätkivät toisiaan minkä kerkiävät (lähinnä kännipäissään), mutta sehän taas ei ole naisten vika. Kun tässä nyt on haettu "syyllisiä".

  VastaaPoista
 19. Vaari,

  en sano vielä mitään Kirsi Virtasesta, vaan sulattelen hieman hänen muitakin päreitään. Hänessä on jotain falskia, joskin raikkaitakin kiekaisuja löytyy, samanlaista naisen vetämistä vastuuseen omista teoistaan, kuin minullakin suuressa linjassa.

  En kuitenkaan vielä ole keksinyt syytä siihen, miksi tämä nainen nimittää naisia "femakoiksi". Se tuntuu miesten kosiskelulta ja välistävedolta, jonkalaisesta en hirveästi pidä.

  Siis Vaari, olettehan te miehet nyt niin herkillänne, että. Jape veti herneet nenään, vaikka itse löi löylyä kiukaalle minkä kerkisi, ja Samulikin vinoili isänpäivästä - kytky jota en heti tajunnut, koska kirjoitin tarinani hymy huulilla iloitellen Flora-purkilla, vaikka aihe oli surullinen. Ja sinäkin selvästi tuohduit tosissasi. Ihan kuin naiset, joilla on PMS, olette te miehet nyt.

  Minua kiinnostaa tosissaan, että mikä teitä miehiä nykyään vaivaa, miksi olette niin herkillänne? Minun tulee oikein surku teitä. Näette kaikessa syyttelyä ja feminismiä, ja jonkinlaista uhkaa. Maahanmuuttajakin on teille potentiaali uhka, joka vie naisenne ja rahanne. Minun piti kirjoittaa tästä erillinen päre, mutta olkoon tämä kysymys nyt tässä.

  VastaaPoista
 20. Tapsa,

  eihän tämä tarina ole yleistys, vaan se on uutisen mukaan totta: nainen on saanut köniinsä vinossa olleen Flora-purkin takia ja joutunut Espoon turvakotiin.

  Minä julistan täten teille miehille haasteen: kirjoittakaa lyhyt oma tarinanne tuosta Flora-purkista. Miten siinä oikein kävi?

  VastaaPoista
 21. Kuunkuiske,

  parisuhdeväkivaltaa on paljon enemmän kuin tilastot ikinä kertovat. Suurin osa lyönneistä ja muksimisesta ei koskaan tule poliisin tietoon. Ja sitä tapahtuu kaikissa piireissä, myös pappien kotona.

  Se on totta, että myös miehiä lyödään, ja näitä tapauksia on jo tilastoitukin. Totta on myös, että ne ovat äidit, jotka lyövät lapsiaan, eivät isät.

  VastaaPoista
 22. Nimenomaan, suurin osa väkivallasta jää pimentoon. Häpeästä ja ties mistä syistä. Uskooko joku tosissaan, että vain muutaman nainen vuodessa saa kunnolla köniin?!

  Jotta herkkähipiäiset miehet eivät pillastuisi lisää, niin komppaan: kyllä, naisetkin satuttavat ja kyllä, naiset ovat oletettavasti vastuussa suurimmasta osasta lapsiin kohdistuvasta väkivallasta. (Äidin väsyminen ei oikeuta väkivaltaa.) Sentään pedofilia taitaa olla vielä enimmäkseen miesten leipälaji...

  En anna kuitenkaan verenpaineeni nousta, että mieheni saa tuntea olonsa turvalliseksi! :)

  VastaaPoista
 23. Korjaus edelliseen: muutama TUHAT naista.

  VastaaPoista
 24. Mutta Birgitta Boucht sanoi että on kiva nostaa esiin ne, joita voi ystäväksi kutsua!? Tämä tarkoittaa, että tietyn piirin yläpuolella tai konsensuksen vallitessa naiselle on helppoa olla samaa mieltä: pahoja oikeita naisasianaisia, joiden kuuluu kävellä heidän pikkulutu-ihanien-poikiensa yli ja ohi - niin ei tule mitään. Naisasianainen on siis ok toisen naisasianaisen kanssa kunhan ovat yhdessä sitä mieltä, ettei heidän pupu-pojat ole ainakaan mitään tehnyt eikä heitä saa ainakaan pysäyttää. Niin, ettäs tiedätte ketä kannattaa nostaa ja ketä ei.

  Kunhan on kivaa (fasistiset naisjärjestöt ry)
  ja en tarkoita BB:tä jota pidän hyvänä kirjailijana ja myös hänen mainitsemaa Clayhillsiä (jota en ole lukenut mutta muistan kun tuli tv:ssä ohjelma niin sympatisoin valtavasti tämän naisen kanssa).

  VastaaPoista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. -Sitä on näköjään saatana taas tehty voileipää.
  -Joo, tuli vähän nälkä, kun en ehtiny töissä syöm...
  -Mut ei sun siitä huolimatta tartte olla ku sika kotona!
  -Täh?
  -No kato ny jumalauta! Margariinit valuu pöydälle kun herran ei passaa laittaa pakettia kiinni ja takasi jääkaappiin. Ja voiveitsikin on ihan paskanen ja muruja joka paikassa. Onko se niin helevetin vaikeeta, hä?
  -Tota, kun...
  -Joo, joo kyllä mä tiedän ton ilmeen. On ollu raskas päivä töissä ja pomo vittuili ja kaikkee.
  -Mä siis vaan...
  -Mitä sääkin helvetin vellihousu siinä. Aina saa olla sun jälkiäs siivoomassa. Ku kerranki vois tulla keittiöön ettei pitäis pyyhkiä rätillä kaikkia pintoja, joihin herra on suvainnu koskee.
  -Mutku...
  -Mutku ja mutku juu. Mies ei saa edes suutaan auki vaikka nätisti kysytään. Tekis mieli vetää rätillä pitkin korvia mutta sitten sitä taas soitettais äidille ja valitettais että akka ei ymmärrä.
  -No en kai minä nyt...
  -Joo, siinä sä oot saatanan oikeessa. Sää et oo oikein mitään. Mut mulla on nyt kiire, tarttee mennä.
  -No hei sit...
  -Hei, hei, sekö nyt on ainoo, mitä sä osaat sanoo.

  VastaaPoista
 27. Vaari,

  uskottava tarina, hyvä yleistys suomalaisesta arjesta, jossa nainen natkuttaa ja uhkailee tiskirätillä ja mies on kuin pissi sukassa, töistä tulleena, hiljaa. Pikkuisen säröä uskottavuuteen tuo se, että nainen tuntuu kotirouvalta, jonkalaisia enää on niukka vähemmistö.

  Pitää kuitenkin kysyä, että kun sen Espoon Turvakodin pitää saada tästä tarinasta joku kävijälaskuriinsa, niin kumpi se on. Totuus on se, että joku siellä kävi tuon margariinpurkin takia.

  VastaaPoista
 28. No pedofilia, sinä sen sanot, Kuunkuiske - sen lukuja en nyt tiedä, mutta toivottavasti miehet eivät nyt tätäkin ota itseensä.

  Eihän meissä bloggaajissa ole yhtään puolison tai kumppanin hakkaajaa, ei yhtään lapsen pahoinpitelijää, ei yhtään pedofiiliä tai raiskaajaa. Mehän olemme kunnon ihmisiä ja hyviä kansalaisia. Jostakin vaan noita ihmisiä tilastoihin kertyy.

  VastaaPoista
 29. Iines: "En kuitenkaan vielä ole keksinyt syytä siihen, miksi tämä nainen nimittää naisia "femakoiksi". Se tuntuu miesten kosiskelulta ja välistävedolta, jonkalaisesta en hirveästi pidä."

  Voin hieman auttaa sinua, Iines. Kirsi Virtanen on vanha änkyräfeminisiti ja hän kun on nyt päässyt osin radiosta näköradion puolelle (Aamu-TV), ja hänen feminisitiset lausunnot nostettiin Audi-Kiesin yhteydessä esiin (Virtanenhan on lausunut miehistä mm. että "Jos miesten aivot ovat kuin Pohjois-Korea pimennyksen aikaan, ovat naisten aivot kuin suurkaupungin valot), niin Virtanen on joutunut hieman nyt mielistelemään miehiä anti-femisitisillä jutuillaan. Oikeastihan Virtanen on ehta feministi itse.

  Iines: "Jape veti herneet nenään, vaikka itse löi löylyä kiukaalle minkä kerkisi, ja Samulikin vinoili isänpäivästä - kytky jota en heti tajunnut, koska kirjoitin tarinani hymy huulilla iloitellen Flora-purkilla"

  Ja mitäs löylyä minä löin? En vedä hernettä nenään muusta kuin täysin sokeasta ja tutkimukset ohittavasta feministisestä propaganda jutusta joka tämä sinun floora-tarinasi on.
  Ja minun "löylyn lyömisestä kiukaalle" huolimatta sinä ohitit esittämäni faktat ja oikeat tutkimukset ja hymy karehtien kirjoittelit floora-juttuajasi.

  Kerrot että Samuli vinoili isänpäivästä. Ei Samuli mitään vinoillut, hän tajusi mistä on kysymys, tässäkin Hesarin propagandassa, ja mihin asia kytkeytyy.
  Eiköhän se ole niin että tämä sinun juttusi on isänpäivälle vinoilua, joka sinun piti hymy karehtien kirjoittaa vaikka sinulle isänpäivästä erikseen mainittiin...

  Jotta juttuihisi saadaan jotain faktapohjaa niin esitä nyt se tutkimus (linkki siihen) mistä voidaan todeta, että Suomessa nainen pahoinpidellään joka kuudes minuutti.

  Hymy huulilla iloiten jään odottelemaan faktojasi. Väkivalta on iloinen asia, joillekin näemmä.

  VastaaPoista
 30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 31. Kirjoita HG se kirja, mutta älä jaksa jauhaa näitä samoja jatkuvasti Iineksen blogissa. Eivät kuulu asiaan.

  VastaaPoista
 32. Helsingin Sanomat 4.11.2009, s. A4:

  "Yhden tutkimuksen mukaan 250 naista joutuu Suomessa joka päivä pahoinpitelyn uhriksi parisuhteessaan, yksi joka kuudes minuutti. 20 - 30 kuolee, kun nykyinen tai entinen kumppani surmaa heidät."

  Ei valtakunnan päälehti voi kirjoittaa paskaa isossa koko sivun artikkelissaan. Tuon yhden tutkimuksen jäljille pääsee ilman muuta kysymällä toimittaja Merituuli Saikkoselta, joka vastaa sanoistaan, kuten Helsingin Sanomien päätoimittajakin.

  Jape, tuo vinoilunotiivi tulee nyt sinun omista asenteistasi. Minulle vinoilu ei riitä motiiviksi kirjoittaa tarinaa. En ole vinoillut enkä ajatellut miehistä pahaa tätä kirjoittaessani. Tässä on kyse yhteiskunnallisesta epäkohdasta, perheväkivallasta, ei vähimmässä määrässäkään mistään sukupuolten kahtiajaosta. Se on sinun päässäsi.

  VastaaPoista
 33. Vaikeahan se on uskoa, jos ei ole koskaan lähipiirissään moista nähnyt, että perheväkivalta on yleistä.

  Minä tunnen niin paljon ihmisiä, joita on kotona pieksetty ja kuristettu ja heitelty pitkin seiniä, että nuo tilastot eivät tunnu ollenkaan kummallisilta. Yhden tytön isä pieksi aina vyöllä pienimmästäkin virheestä, raskaana ollutta siskoa heitteli mies pitkin seiniä, tätiä hukutettiin veriseen ämpäriin, toisen tädin uhkasi mies ampua ja täti pakeni kotoaan, koulukaverin puukotti poikaystävä, ja lista jatkuu ja jatkuu.

  Eikä kyse ole siitä, etteikö sellaisiakin miehiä ole, jotka eivät turvaudu väkivaltaan, tai siitäkään löikö ämmät takaisin tai hakkaavatko äidit lapsia (kyllä hakkaavat). Näiden tyyppien lisäksi tunnen saman verran mukavia miehiä. Mutta mikään ei pyyhi pois tuota paskaa, joka on totta ja joka on olemassa.

  En nyt osaa oikein kuvailla, miltä tuo propagandapuhe vääristelystä kuulostaa, mutta ei se oikein vakuuta.

  VastaaPoista
 34. Iines: "Ei valtakunnan päälehti voi kirjoittaa paskaa isossa koko sivun artikkelissaan."

  Voi kirjoittaa. Siellähän on neljä toimittajaa päätomittajia myöten paskat housuissa kalapuikkoviiksimies-jutun takia. Toivottavasti Lyly Rajala voittaa jutun.
  Muitakin paskajuttuja faktoista välittämättä ja niitä mitenkään esittelemättä kirjoittelee mm. Katja Martelius, Annamari Sipilä ja muu Hesarin feminisititoimittajakunta. Heitä on siellä ja paljon.

  Iines: "Tuon yhden tutkimuksen jäljille pääsee ilman muuta kysymällä toimittaja Merituuli Saikkoselta, joka vastaa sanoistaan, kuten Helsingin Sanomien päätoimittajakin."

  Kerro nyt vaan itse Iines, mikä tutkimus se on, kun kerta siihen niin lujasti uskot. Jos tutkimus on merkittävä, ei sitä kuitata artikkelissa toteamalla "yhden tutkimuksen mukaan", minkä hiivatin "yhden"? Eikö tutkimuksella ole nimeä ja kuka sen on tehnyt, missä ja miten? Ala-arvoista journalismia. Toimittaja lymyilee samoin kun päätoimittaja. Ei ole kauaakaan kun se eräs toimittaja (nimeä en muista, nainen oli) lähetettin ulkomaankomennukselle Hesarista, kun oli kirjoittanut paikkansapitämättömän herjausjutun miehistä. Ei ole ollenkaan ihme, että Hesarin "lempinimi" on Pravda, niin muokattua "totuutta" se välittää.

  Iines: "Jape, tuo vinoilunotiivi tulee nyt sinun omista asenteistasi."

  Ei olenkaan, vaan sinä kirjoitit että Samuli vinoilee. Luen vain mitä kirjoitit.

  Iines: "Tässä on kyse yhteiskunnallisesta epäkohdasta, perheväkivallasta, ei vähimmässä määrässäkään mistään sukupuolten kahtiajaosta"

  Vai niin, mielenkiintoisesti - ihan sattumalta - sinun tarinan henkilöt meni sitten "perinteisiin" rooleihin? Olisikohan jonkun aika katsoa tätä yhteiskuntaa jostakin muusta kun luutuneesta katsantokannasta, jossa nainen on uhri ja mies roisto? Muitakin vaihtoehtoja on ja ne ovat nykypäivää.

  VastaaPoista
 35. Uutisissa sanottiin äsken, että moni olisi valmis hoitamaan kuntoaan paremmin, jos työnantaja huomioisi sen palkassa. Niinpä niin. "Muut ovat vastuussa minun elämästäni, en minä itse."

  Menee samaan kategoriaan kuin naista saamattomien miesten lausunnot "yhteiskunnan tulee taata saatavuus" tai "parinvalintakriteerien pitää muuttua". Just joo.

  VastaaPoista
 36. En tiedä mitä margariinilla voi tehdä muuta kuin panna leivän päälle, kevyesti? Sehän on kovetettua rasvaa. Tietysti, jos haluaa panna naista perseeseen, sillä olisi toista käyttöä?

  Mutta minulla ole siihen riittävää mielikuvitusta. Riittää kun naiset mutkitttelevat muuten vaan kohti. (Aika akkakullat!)

  VastaaPoista
 37. Mikis,

  tuostahan se Espoon Turmakoti -tarina syntyisikin.

  Mies huomaa, että margariinipurkki on vinossa.
  - Kuka helvetti täällä on käynyt!

  VastaaPoista
 38. Kuunkuiske,

  yhteiskunnan tulee taata saatavuus, taisi Timo Hännikäinenkin itkeä Yksin-kirjassaan.

  Kuitenkin nämä yksinäiset miehet tavoittelevat itseään huomattavasti näyttävämpiä ja nuorempia naisia, joita muutkin tavoittelevat.

  On runsaasti vapaita yksinäisiä hyviä naisia - heitä on jopa enemmän kuin vapaita miehiä, joten missä on mätää, kun miehet eivät katso tasoisiaan tavallisia naisia, joista saisivat hyvän kumppanin?

  VastaaPoista
 39. Luepas nyt Jape huolella tuo Annikin kirjoitus.

  Muilta osin katson kommenttiasi aamusella ja palaan siihen vielä.

  VastaaPoista
 40. Anteeksi mutta tuntuu, ettei moderni nainen mitään ymmärrä näistä asioista - ja tuntuu, että on oikea paska omille jos sellaisat kirjoittaa ja sen on oltava silti jaettu jossain määrin kuten Herlinienkin kohtalo.

  Sorry again.

  VastaaPoista
 41. Iines: "yhteiskunnan tulee taata saatavuus, taisi Timo Hännikäinenkin itkeä Yksin-kirjassaan. "

  Jaa jaa nyt se herjaa jo Hännikäistäkin, nuoruuden tuttuani muuten (tai parmminkin olin isoveljensä kaveri, mutta tunsin Timon myös). Timo oli boheemi koulukiusattu runoilija jo nuorena. Yllättävää (tai no ei oikeastaan), että kutsut herkkää runoilijaa itkijäksi. No ehkä sinulle iskee karummat runoilijat, Iines.

  Iines: "On runsaasti vapaita yksinäisiä hyviä naisia - heitä on jopa enemmän kuin vapaita miehiä, joten missä on mätää"

  Mätää on niissä "yksinäisissä hyvissä naisissa", jotka on nirsoja ja oille ei kelpaa mikään. Nuo naiset etsii itseasiassa tasokkampaa miestä kun mihin heillä on edellytyksiä. Näin päin Iines, näin päin. No ei tästä enempää, pitäisi muuten mainita, että lue se Laasasen kirja, Iines ja palataan teemaan sitten.
  Sen vielä totean tähän loppuun, että sinkkuus tuntuu olevan monen naisen oma valinta, johtuen ilmeisesti siitä että niitä "hyviä" miehiä ei riitä kaikille, niin sitten ollaan mieluummin ilman.

  VastaaPoista
 42. Hymyilevä eläkeläinen05 marraskuuta, 2009 00:28

  Itsekin ihastuin aamulla siihen Flora-pakettiin. Luultavasti on käynyt tismalleen noin kuin kerroit.

  Olisikohan niin, että perheväkivalta kukoistaa enemmänkin kaupungeissa kuin täällä maaseudulla. Täällä ei turvakoteja ole ja kyllä tiedettäisiin, kuka akkaansa hakkaa.
  Varmasti pientä läpsimistä täälläkin perheissä tapahtuu. Voi olla niinkin, että naisia on maaseudulla sen verran vähän, että jos sellaisen onnistuu talouteensa saamaan, kohtelee naista hyvin ja kunnnioittavasti. Jospa suomalaisen pää ei kestä rajua kupunkielämää, ei ole vielä tottunut, on toinen jalka metsissä.
  *
  Markku Lehmuskallio kävi Porissa esittelemässä uusinta filmiään Maan muisti.
  -Meissä kaikissa on edeltäneiden sukupolvien tieto tallennettuna alitajunnassamme, hän sanoi.
  - Alussa näimme unta, nyt näemme rahaa.
  Rahan kalastelu on hermoja raastavaa, kyllä siinä toinenkin Flora-paketti saa kyytiä!

  Lehmuskallion ohjaajapari on Anastasia Lapsuin, joka on oikea nenetsi. Häneltä neuvo väkivallan välttämiseen: nainen ottaa miehen vastaan kotona aina hymyillen, vaikka mies tulisi suoraan vieraan naisen luota. Jos näin ei käy, mies voi vapaasti lähteä sinne, missä on mukavampaa.
  Toisaalta nainen synnyttäjänä on lähella jumalatarta ja häntä on kohdeltava sen mukaisesti.

  VastaaPoista
 43. Perkele, jos täällä novelleja aletaan kirjoittelee niin minä lähtisin siitä että se koira väläyttelee hampaitaan pöydän alla... siis miksi? Miksei oikein tosissaan irvistelevä kissa? Tä? Ja äkkiä omaa elämää elävä leivänpaahdin LÄPS LÄPS LÄPS. (En syyllistä ihmisiä jotka käyttävät toisia hyväkseen, en vaan käsitä sitä.) Raha, raha - eihän sillä tee mitään, jos sitä on enemmän kuin tarpeeksi? Ei edes ystävyyttä voi ostaa, tai...

  Itkekäämme. (Ei saisi.) No ei sitten.

  VastaaPoista
 44. Niinpä. No itsehän olen maalaiskylästä kotoisin, että sielläpä nämäkin väkivallanteot. Idyllistä maalaiselämää, tai sitten ei.

  VastaaPoista
 45. Maalaiskylän tapahtumat yksittäistapahtumia, ei voi yleistää

  Tässä kaupunkitoimintaa:

  http://www.city.fi/artikkeli/Naispaholainen/546/

  VastaaPoista
 46. Keskustelu väikkyy välillä yhtä koomisena kuin "Miehen työ" elokuvassa Kaarina Hazardin 'asiakkaan' rooli.

  Mies oli tukehtua 'panomiestä' kaipaavan amatsonin 'suloihin' ja lemmenpainiin – saipa vielä lopuksi turpiinsa.

  Kiesi sai kyytiä kirjoituksestaan, mihinkähän Iines kyörätään.

  Kulman takaa

  VastaaPoista
 47. Ihmisten mielipide naisesta ja miehestä on vaikea. Kun vauvamme oli pieni puin hänelle vaaleansinisen mekon (tyttö siis) ja ohikulkeva vanha täti sanoi, että onko tuo poikavauva? Minä sanoin, ettei ole - onhan sillä mekko. Mutta täti oli sitä mieltä, että kyllä se on poika, sillä on sinistä päällä.

  Sama koskettaa sitä kuka on paha ja kuka on hyvä. Jos naapurit saavat päähän, että vaimo on se "paha" ja kaikki mitä perheessä tapahtuu johtuu vaimosta (koska se on se paha niinku eikä mene kaalista, ettei ole ikinä koko elämässään lyönyt ketään eikä tehnyt pahaa kellekään vaikka on saanut turpiin kaikenlaisilta)
  niin he eivät saa käsitystä ulos aivokopastaan. On siis tuplasti negatiivista; ensin tulee hakatuksi ja sitten saa vielä kantaa syyllisyyttä siitä, että muut hakkaavat.

  Jumalauta tätä infantiilista yhteiskuntaa; päätöksen tekevät nimittäin aina "vanhemmat" eli ne, joilta uskoisi enemmän fiksuutta. Nada.

  VastaaPoista
 48. Jape,

  Timo Hännikäisestä olen kirjoittanut täällä, joten tässä ei enempää hänestä. Häntä ei kukaan kuitenkaan pilkkaa.

  Ongelma on siinä, että yksinäiset eivät kohtaa. He eivät hae toisiaan, vaan unelmiaan.

  VastaaPoista
 49. Hymyilevä eläkeläinen,

  on se varmaan niin, että väkivaltaa on eniten siellä, minne ihmiset ovat kasautuneet. Uskon kuitenkin, että sitä on suhteessa asukaslukuun yhtäläisesti maalla. Esimerkiksi kaikki surulliset puolisonsurmat ja perhemurhat ovat viime vuosina tapahtuneet muualla kuin pääkaupunkiseudulla, useat maaseudulla tai pikkukaupungeissa.

  Se mikä puolison tai perheen surmissa on merkillepantava, on se, että surma tulee aina suureksi yllätykseksi naapureille ja kyläläisille tai kaupunkilaisille, jotka tunsivat surmaajan ystävällisenä ja hienona ihmisenä, josta ei näkynyt päällepäin mitään erikoista.

  Minusta juuri tämä yllätysmomentti kertoo siitä, että kuka tahansa menestynytkin voi olla potentiaali puolison tai lasten läpsijä tai jopa pedofiili. Näitä on keskuudessamme merkittävästi enemmän kuin tilastoissa näkyy. Tilastot ovat vain jäävuoren huippu.

  Kyse ei tässä olekaan mistään muusta kuin väkivallasta, ei tämä ole sukupuolten tasa-arvoon millään tavoin liittyvä ongelma. Tämä liittyy ihmisen mieleen, sen järkkymiseen ja ihmisen varhaiseen lapsuuteen. Sinne, minne kaikki jäljet lopulta johtavat. Lapsuuteen, lapsena oloon, lapsen ihmisarvoon ja lapsen rakastamiseen.

  VastaaPoista
 50. Lastenläpsiminen on naisen suusta, joka on perheestä missä murhataan aviomiehiä; joten be careful out there mikä ja kuka jotain väittää. Siinä perheessä ei lapsia läpsitä mutta ajetaan "käytetyt" ja tylsäksi menneet aviomiehet itsemurhaan; mikä äiti edellä sitä lapsi perässä. Osataan kun osataan väittää..ja siitä alkaa sitten uusi happy-life ilmeisesti ja kaunista on niiiiin kiva uskoa, koska pääsee siihen uuteen elämään mukaan vieraana; pääsee olemaan siellä missä on kIVAA

  ja sitä varten voi vähän mollata vanhoja koulukavereita; yksi sinne tai tänne...shit sanoi kaunis.

  Minä menen nyt juomaan samppanjaa, kuten Holkeri konsanaan kahvinsa kanssa: they don't care.

  Puhu sitten empatiasta ja puhu siitä, että pitää laittaa itsensä likoon, puhukaa siitä, että pitäisi taistella jonkun asian puolesta, puhu mitä vaan: ämmät nousevat ensin vastaan. Miehet sen jälkeen.

  VastaaPoista
 51. Naiset ovat kieroja ja niin kieroja, etten enää uskoisi ketään naista jos en olisi nainen.

  Naiset ovat outoja; eivät hädin tuskin tunnekaan ja silti ollaan valmiita uhraamaan alttarille mitä vaan kunhan hyvä stoori perkele löytyy jostain muistin kätköistä. Pois vaikuttamasta aika pian; ämmät joilla ei ole sympatiaa naisten taisteluille saavat oman paikan Helvetistä kuulemma. Se on hyvä se.

  VastaaPoista
 52. Anonyymi,

  katsoin tuon linkkisi enkä oikein ymmärrä sen motiivia.

  Siis eihän tämä ole sukupuolikysymys! Väkivalta on aina väkivaltaa, oli lyöjänä nainen tai mies - se ei ole oleellista.

  Kenellekään ei ole yllätys se, että turvakodeissa käy myös miehiä.

  Toistan:

  Tä-mä ei o-le su-ku-puo-li-ky-sy-mys, ku-kaan ei mol-laa täs-sä mie-hi-ä. Tässä puhutaan hakkaamisesta ja lasten hädästä.

  VastaaPoista
 53. Iines: "Häntä ei kukaan kuitenkaan pilkkaa."

  Mielenkiintoinen ilmaus, kun olet häntä juuri itkijäksi kutsunut.

  Minusta Hännikäisellä oli raikkaita ja uusia avauksia, naiset vain veti niistä heti herneenpalon sieraimeen. Kummallista.

  Voinhan tuon antamasi linkin katsoa jossain välissä, se vain on vanha eikä aiheesta siellä enään keskustella...

  VastaaPoista
 54. Kemppisellä on ihan oikea otsikko tähän: kun fasistit istuvat kirkon ekalla penkillä muukin ottaa malliaan siitä. Halleluja.

  VastaaPoista
 55. http://www.youtube.com/watch?v=aTuVnX1ZGPA

  VastaaPoista
 56. No raikas oli kyllä sekin Timo Hännikäisen ehdotus, Jape, että kaikille 18 - 30-vuotiaille naisille tulisi säätää asevelvollisuuden kaltainen pakollinen seksipalvelus valtion ylläpitämissä ilotaloissa.

  Vastustan tälllaista ikädiskriminointia. Keski-ikäiset ja vanhat naiset eniten seksiä kaipaavat ja puutteessa ovat Hännikäisen lailla.

  VastaaPoista
 57. HG,

  Kemppisen kirjoitus kiellettävistä krusifikseistä on hyvä. Meillähän on monin paikoin luovuttu myös Suvivirrestä.

  VastaaPoista
 58. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 59. Anteeksi nyt Samuli, mutta en oikeastaan ymmärrä yhtään tätä isänpäivää tässä tarinan yhteydessä, enkä sitäkään, miten isänpäivä nyt liittyykin Hesariin. Luinkohan eilisen Hesarini siis huolimattomasti, sillä nyt ei yhdistä, vaikka kovasti koetan?

  Minua vain jaksaa ihmetyttää, miksi tässä tarinassa nähdään sellaisia salattuja kytkyjä, joita siinä ei sen kirjoittajan mielessä ole.

  Minä vaan yksinkertaisesti dramatisoin tuon Flora-margariinipurkin tilanteen, kuvittelin, miten se kaikki olisi voinut tapahtua, mustalla huumorilla kevennettynä. Tendenssiä tarinasta on siis turha etsiä.

  PS Nyt taitaa alkaa yhdistää.. Tuollaisia Hesarin juttuja ei saisi kirjoittaa isäinpäivän välittömässä läheisyydessä.

  VastaaPoista
 60. Jotenkin tämän jutun idea (mykkä esine - tässä margariinipaketti - elävänä oliona, jolle puhutaan) tuntuu (tosin hyvin kaukaisesti) tutulta, mutta ehkäpä hieman liioittelen, tai sitten muistini vain reistailee omavaltaisesti.

  *
  Joka tapauksessa esimerkkisi miehen käytös ja puheet ovat mielestäni likipitäen juoppohullun sekopään hallusinaatioista johtuvaa/aiheutuvaa raivoilua.

  Hoitoon suljetulle osastolle ja sassiin! Tyyppi on vaarallinen niin kauan kuin deliriööttinen kohtaus menee ohi.

  Putkaankin sen voi viedä, mikäli kyseessä vaikuttaisi olevan 'vain' impulssikontrollin pettäminen - ei siis mielenterveyden prakaaminen eli jonkinlainen hulluuskohtaus.

  Minun mielestäni tämän parin yhteiselämän olisi ehkä syytä loppua vaikka tähän paikkaan, koska tyyppi on karmea, enkä usko, että hän siitä, psykopaatilta kun vaikuttaa, tule koskaan muuttumaan toisenlaiseksi.

  Tosin vaimo saattaa olla eri mieltä asiasta - kuten mieskin. - - No - tapelkoot saatana sitten vaikka loppuikänsä. - - Tekohampaita saa teetettyä rahalla uusia. Tunteisiin jääviä kolhuja taas ei voi täysin parantaa. Ellei 'ikuinen rakkaus' niitä ryhdy silottelemaan (omapahan on asiansa, jos näin kokevat ja valitsevat).

  Toivossa on tietysti hyvä elää - mutta ei loputtomasti siinäkään.

  *
  Jouduin toistakymmentä vuotta sitten S.:n kanssa asuessani melkein vuoden verran kärsimään erään säännöllisesti humalassa tappelevan ja toisiaan hakkaavan naapuripariskunnan metelistä, ennenkuin he muuttivat rivitalon päätyasunnosta (josta on vaikea häätää ketään, koska toiselta puolta puuttuu todistajat eli seinänaapuri) halvempaan kämppään ryyppäämään ja murjomaan toisiaan.

  Sääliksi kävi heidän kahta aneemisen näköistä ja ilmeisesti huumeisiin ja varasteluun ratkeamassa olevaa teini-ikäistä poikaansa.

  Ainakin vanhempi pojista oli jo silloin ajautunut huumeitten ja rikollisuuden tielle. No - hänellä oli varma katto pää päälle tiedossa sitä menoa jatkaessaan.

  En jaksa ymmärtää, mikä pitää tuollaista avioparia yhdessä, vaikken itsekään ollut aina kovin helppo ihminen alkoholinkäyttöni suhteen. Mutta väkivaltainen en ollut koskaan - ainakaan fyysisesti.

  Henkinen väkivalta on sitten toinen juttu. Siitä tuskin saa tolkkua, koska kaikki naiset kokevat joutuneensa jossain vaiheessa henkisen väkivallan kohteeksi parisuhteessa - ja 'mieluummin' säännöllisesti.

  VastaaPoista
 61. Iines: "enkä sitäkään, miten isänpäivä nyt liittyykin Hesariin. Luinkohan eilisen Hesarini siis huolimattomasti, sillä nyt ei yhdistä, vaikka kovasti koetan?"

  Mikä tässä on vaikeaa, vaikka asiaa on monta kertaa koitettu avata? Kun on miesten viikko, nin hesarin feminisititoimittajat intoutuu tekemään miehiä mollaavia juttuja väkivallasta joiden lähde on epämääräinen "yksi tutkimus". Tähän juttuun sinäkn viittasit ja kirjoit miehiä mollavan juttusi (joko sinulla on muuten antaa se lähde? Eli mikä se "yksi tutkimus" on johon viitaat?)

  Yleensä Hesari kruunaa isäpäivän jollan mehevällä miehiä mollavalla jutulla, jotta päivä olisi täydellinen.
  Pari vuotta sitten YLE kruunasi isänpivän lähettämällä pedofiili-ohjelmaa. Vuodessa on 365 pv (keskimäärin). Miksi pitää lähettää / kirjoittaa isänpäivänä tuollaisia ohjelmia ja juttuja? Eikö ne 364 muuta päivää riitä?

  Alkaako Iines avautua?

  PS. Joko muuten olet palannut aiheeseen, kuten 4. marraskuuta 2009 23:40 -viestissäsi lupasit?

  VastaaPoista
 62. Iines; "...eihän tämä tarina ole yleistys, vaan se on uutisen mukaan totta: nainen on saanut köniinsä vinossa olleen Flora-purkin takia ja joutunut Espoon turvakotiin."

  Minulla on vielä muut kommentit lukematta, mutta pakko tarttua tuohon Iineksen ankkaan.

  Jos lukee Hesarin jutun, huomaa että kyseinen "totuus" on yhden naisen puolihuolimaton heitto lauseen lopussa, jossa puhutaan väkivallan syistä.

  Sitä ei edes väitetä todeksi, vaan annetaan esimerkkinä syiden mitättömyydestä: "Riittää että on Flora-paketti väärässä asennossa."

  Siis aivan älytön yleistys, joka on vedetty etukanteen ja otsikkoon - toimituksen moka? - ja jota ymmärtämättömät levittelevät sitä sitten totuutena.

  Kun niinkin fiksu ja lukutaitoinen ihminen kuin Iines menee samaan halpaan, niin... huh huh.

  Olen sanaton.

  VastaaPoista
 63. Ei ala avautua, Jape!

  Olen sillä tavalla rakennettu, että erotan tekstistä aika herkästi faktan ja tulkinnan. Sinä peräät itsekin kovasti lähdetietoja, mutta kirjoitat monesti selkeästi tunteelliselta tulkintapohjalta.

  Kun kysyt tuota "erään tutkimuksen" lähdettä, niin se on ja pysyy valtakunnan päälehtenä (HS 4.11.2009, s. A4), jossa tieto oli. Tästä materiaalista vastaa toimittaja ja päätoimittaja ja viime kädessä koko puljun hallitus tai johtoryhmä. Jokaisessa lehdessä on joskus erehdytty, mutta pääsääntöisesti ei ykkössanomalehdessä.

  Ja olet varmaan tietoinen, että Helsingin Sanomia voi käyttää pätevänä ja luotettavana lähdeviitteenä myös tieteellisissä kirjoituksissa ja opinnäytetutkielmissa?

  Olen toki koettanut jäljittää em. lähdettä, jossa esiintyy tuo 250 naista/päivä pahoinpidellään, mutta en jaksa koko päivää hakea sitä, ja ehkä tutkimus ei ole netissä.

  Tällaisen lähteen löysin, ja siinä on kyllä melko selviä lukuja siitä, kuka pahoinpitelee ja ketä:

  http://blogs.helsinki.fi/svokurssi2009/files/2009/06/Piispa_2slides_sivu.pdf

  VastaaPoista
 64. Tapsa, nyt putosin totaalisesti!

  Minun on helppo kuvitella se, että raivonpurkaus puretaan vinossa olevan margariinipurkin kautta. Ihmisen alitajunta voi toimia vielä paljon erikoisemminkin, kun malja on täynnä.

  Kyseessä ei tietenkään ole konkreettinen rasialle raivostuminen, vaan tunteiden siirron kautta tapahtuva purkaus. Psykologista silmäähän tuo eläytyminen tilanteeseeen vaatii.

  VastaaPoista
 65. Tapsa puhuu asiaa.

  Hesarin juttu oli vastuuton ja tyylitön. Jos joku miestoimittaja tekisi vastaavan jutun äitienpäivän alusviikolla hän saisi siitä paikasta potkut. Lehtiyhtiön johto nimittäin olettaa, että miestoimittajilla on arvostelukykyä. Jos oletus on väärä, on edessä lähtö. Pilapiirtäjä Kari joutui lähtemään juuri siksi, että hänen arvostelukykynsä katsottiin pettäneen tunnetussa mamu-piirroksessa. Olen ollut Hesarin toimittajana ja tunnen taloa jonkin verran.

  Myös Iineksen "hauska" margariinitarina oli tyylitön. Kirjoittaja halusi vihjaista, että sanoitte te siat mitä sanoitte, tällaisia te kuitenkin olette. Kuitenkin, kuten joku täällä huomautti, kyseessä oli sairaan mielen kuvaus. Tällaisia margariinimiehiä on onneksi hyvin vähän.

  Iines ei ole ainoa, jonka olen nähnyt syyttäneen miehiä liiasta herkkätunteisuudesta. Että ei kestetä "pienintäkään arvostelua." Ei siitä ole kysymys.

  Luulen, että aika monilla miehillä alkaa vain olla mitta täysi. Jos vilkaiset naisen rintoja, olet kalapuikkomies. Jos lasket leikkiä naistenlehden haastattelussa olet sika. Avasit minkä tuutin tahansa saat tuntea itsensä rikolliseksi.

  (jatkuu)

  VastaaPoista
 66. Kuitenkin, kuten joku täällä huomautti, kyseessä oli sairaan mielen kuvaus. Tällaisia margariinimiehiä on onneksi hyvin vähän.

  Niin, joo. 250 naista päivässä on Vaari ja Tapsa kyllä aikas paljon.

  Minusta on ihan sama lyödäänkö heikompaa vinossa olevan Flora-purkin vai oletetun huoruuden tai muun vitutuksen takia. Lyönti kuin lyönti, syy ei perustele sitä, arvon miehet.

  (jatkuu, pakko käydä ulkona)

  VastaaPoista
 67. Iines: "Ei ala avautua, Jape!"

  No sitten täytyy minun nostaa käteni pystyyn. Ei jaksa selostaa toistuvasti ja tutkimuksiin viitaten (ja linkaten) samaa asiaa, jos se ei lähde avautumaan. On tässä muutakin tekemistä.

  Iines: "Olen sillä tavalla rakennettu, että erotan tekstistä aika herkästi faktan ja tulkinnan."

  Jaa jaa, sinuun Hesariin haastatellun Espoon turvkodin johtajan tokaisu "Riittää, että Flora-paketti on väärässä asennossa." upposi kuin kuuma veitsi voihin, faktana.

  VastaaPoista
 68. Sellainen vielä, Iines, että tuo linkkaamssi PDF:n takana oleva feminsititutkija Minna Piispa on eräs suomen "suurimmista" satutädeistä. Hän kykenee johtamaan itsetekemistään "tutkimuksista", jotka on siis vain naisille suunnattuja kyselytutkimuskia (miehiltä ei kysytä mitään), sellaisia fantasialukuja joita ei itse tutkimusainestossa ole, eikä itse tutkimuksessakaan, mutta tutkimuksen uutisointeihin hän niitä aina löytää. Tästä olisi linkkiesimerkkejä minulla, mutta en jaksa pistää.

  Jos käyt Iines kirjastossa, niin hae käsiisi Minna Piipan "Usko, Toivo, Hakkaus" -tutkimus (1998). Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen sivuilla on siitä päivitetty versio "Naisiin kohdistunut väkivalta 2005" -tutkimus, jossa Minna Piispa oli myös puikoissa. Kannattaa katsoa mm. miten väkivalta on määritelty ja mitä tässä vain naisille suunnatussa kyselytutkimuksessa oikein kysyttiin.

  VastaaPoista
 69. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 70. Täällä jankataan 250 naisesta, vaikka miesuhreja on moninkertainen määrä.

  Lisäksi joku nimimerkki pistää provosoivia pedofiilikommentteja miehistä. Hyvää isänpäivää!

  VastaaPoista
 71. Anonyymi,

  Suomessa tapetaan parisuhdeväkivallassa 25 naista ja 5 miestä vuodessa.

  Kaikista naisentapoista 60 prosenttia on nykyisen tai entisen kumppanin suorittamia, ja kaikista miehentapoista 5 prosenttia on naisen suorittamia ja 60 prosenttia miehen tuttavan suorittamia. Miehiä on kokonaisuhrimääränä enemmän, mutta tämä johtuu siitä, että miehet tappavat myös toisiaan.

  VastaaPoista
 72. Hei Iines,

  satunnaisena mutta kiinnostuneena lukijanasi kommentoisin hieman minäkin.

  Helsingin Sanomiakin täytyy lukea kriittisesti, etenkin puolihuolimattomia viittauksia tutkimuksiin. En ole ehtinyt lukea läheskään kaikkia tämän ketjun kommentteja, mutta Jape jo viittasikin Markku Heiskasen ja Minna Piispan tekemään tutkimukseen Usko, toivo, hakkaus (1997; jatkotutkimus 2005), johon nämä näköjään edelleenkin julkisuuden putkahtavat valtaisat prosenttiluvut suomalaisiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta pitkälti perustuvat.

  Heiskasen ja Piispan tutkimusta ovat kritisoineet voimakkaasti paitsi "herkät miehet" myös ja ennen kaikkea tutkimusmenetelmän, kysymysten asettelun sekä tulosten ja niistä vedettyjen johtopäätösten *luotettavuudesta* huolestuneet yhteiskuntatieteilijät sukupuolesta riippumatta. Tähän on syynä se, että kyseisessä tutkimuksessa on väkivallaksi laskettu kaikki mahdollinen selvästä fyysisestä väkivallasta sanalliseen uhkailuun tai *sellaiseksi koettuun* käyttäytymiseen. Seksuaaliseksi häirinnäksi/väkivallaksi on kysymyksissä laskettu esim. epäasialliset huomautukset vartalosta ja pukeutumisesta.

  Miesten taholta väkivaltaa ja/tai seksuaalista häirintää kokeneeksi tutkimuksessa ovat päätyneet kaikki naiset, jotka ovat ilmoittaneet kokeneensa *vaikka vain kerran 15-vuotta täytettyään* esim. sanallista uhkaa tai seksuaalista vihjailua.

  Yhtä lavealla paletilla on luokiteltu myös parisuhdeväkivalta:
  yksikin sanallinen uhkaus tai sellaiseksi koettu riittää tässä tutkimuksessa luokittelemaan naisen parisuhdeväkivallan uhriksi.

  Tutkijoiden debattia aiheesta löytyy lähinnä alan lehdistä, mutta netissäkin pääsee tutustumaan kansantajuisesti kysymyksenasetteluun ja sen ongelmiin esim. tässä linkissä (pahoittelen, jos joku on jo linkittänyt näitä aiemmin):

  http://www.pmmp.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=2838&sid=cd6b73d5e559fb8a413f0ddeb09b8a95

  Perheväkivalta on niin vakava asia, että sitä on myös tutkittava vakavasti ja objektiivisesti. Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos on julkaissut menetelmiltään paljon luotettavampia tutkimuksia suomalaisten kokemasta väkivallasta yleensä, ja niistä saadut tulokset ja tilastot perheväkivallan (myös eriseen naisten kokeman) yleisyydestä ovat huomattavasti lohdullisempia. *Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö jokainen tapaus olisi liikaa*, ja tämän sanon naisena, joka on myös nähnyt ja kokenut(lapsena ja nuorena) väkivaltaisia tilanteita. Seksuaalista häirintääkin olen joskus kokenut, siis sellaista epätoivottua. Esim. Ruotsissa kesätöissä kävi miespuolinen työtoveri käsiksi. Potkaisin häntä kipakoiden saatesanojen kera - sen koommin sain olla rauhassa. Minutkin voisi siis tämän perusteella luokitella väkivaltaa kokeneeksi naiseksi UTH-tutkimuksen mukaan. Itse käyttäisin hieman hienojakoisempaa tilastointia. Minusta se mies käyttäytyi vaan huonosti (ai niin, ja sehän oli ruotsalainenkin vielä). Vain hieman kärjistäen: suomalaiset miehet ovat maapallon valiojoukkoa suhteessa naisiin: tasavertaisia ystäviä, huolehtivaisia, välittäviä isiä ja puolisoita ja hyviä rakastajia.

  [Ja vielä kerran: poikkeuksia on, ja jokaiseen niistä täytyy reagoida asiaankuuluvalla tavalla. Mutta prosentuaalisesti heitä on Suomessa huomattavasti vähemmän kuin UTH-tutkimuksesta on päätelty.)

  VastaaPoista
 73. Palaan vielä ytimeen, eli Tapsa,

  kun ihmettelet minun lankeamistani Flora-purkin loveen ja väität väitettä Flora-purkista tekaistuksi esimerkiksi, niin yhtä lailla toki minä voisin sanoa, että todista se, että se ei ole totta.

  Tuo vinossa oleva Flora-purkki pahoinpitelyn laukaisijana lienee totista totta, poimittu jonkun naisen kertomuksesta, sillä tarinoitahan talossa riittää.

  Tämä purkki objektina on jopa myyttinen, arkkityyppinen, hvyin tunnistettavissa oleva, tutunomainen tilanne mitättömästä syystä, joka voi, jos niin halutaan, laukaista vaikka sodan kuten Mainilan laukaukset. En ihmettele, että Rauno tunnisti tilanteen tuttuuden, vaikka vetikin sitten oman tulkintansa sairaasta mielestä, ehkä omaksi tai miehen turvallisuudentunteen herättäjäksi.

  Minusta surullisinta on, että eivät väkivallanteot aina sairasta mieltä ilmennä. Kyllä niitä tehdään myös selvinpäin ja terveen kirjoissa, oli kyseessä nainen tai mies.

  VastaaPoista
 74. Manta,

  Usko, toivo ja hakkaus -tutkimus on tuttu - olen sen pohjalta kirjoittanutkin. Samoin se on tuttua, että mm. sopimaton puhuttelu ja haukkuminen on siinä laskettu väkivaltaan kuuluvaksi, sinne henkiselle puolelle.

  Nämä esittämäsi tiedot eivät siis ole yllätys eivätkä muuta tässä päreessä kyseessä olevaa pahoinpideltyjen suomalaisnaisten tilannetta.

  Pahoinpitely tarkoittaa siis tieteellisenä terminä fyysistä kiinnikäymistä. Emme siis puhu nyt koko väkivallan käsitteestä, vaan yhdestä osa-alueesta, fyysisestä parisuhdeväkivallasta, jota Helsingin Sanomien artikkeli käsittelee, samoin kuin minun tarinani.

  Tuolla 250 naisella tarkoitetaan, Manta, siis täsmällisesti sitä lukua, jolla naisia päivittäin täällä koto-Suomessa pahoinpidellään parisuhteessa, eli yksi nainen muksitaan joka kuudes minuutti.

  Ei se mene siis niin, että yhdelle naiselle sanotaan vähän vinoon joka kuudes minuutti ja sitten se herkkimys pirauttaa itkun ja juoksee Espoon Turvakotiin pakoon pahaa maailmaa ja ilkeitä miehiä.

  Olisi tietenkin hirveä kätevää, että Minna Piispa olisi vain valon nähnyt femakkohihhuli, ja joku Kirsi Virtanen vakavasti otettava uusguru, joka näyttää femakoille kananperseen.

  VastaaPoista
 75. Voi Manta, Manta, kuinka pelastitkaan päiväni! Noin kauniita sanoja suomalaisesta miehestä en muista lukeneeni kymmeneen vuoteen.

  Kävin äsken pankissa lähettämässä tyttärelleni pika-apua ulkomaille. Hän joutui ilman omaa syytään tilanteeseen, josta vain ei selviä ilman peukalonhangallista käteistä.

  Hän kiitti kauniisti, tuli oikein tippa silmään. Muistipa onnitella etukäteen isänpäivänkin johdosta.

  Lupasin jatkaa margariini-keskustelua, mutta lopetan sen nyt tähän. On jotenkin niin kohonnut mieli. Mantan kauniit sanat olivat kuin piste iin päälle: kelpaan vielä sentään johonkin.

  Huvitti se kertomuksesi seksuaalisesta häirinnästä Ruotsissa. Kenties sikäläinen tutkija haastatteli poikaa ja hän kertoi joutuneensa naisen fyysisen väkivallan kohteeksi. Nyt tuo tapaus sitten kummittelee ruotsalaisissa tilastoissa ja tutkijat kummastelevat yhä, miten on mahdollista, että nainen potkaisi!
  Toivottavasti joku käy kertomassa että se oli suomalainen. Saavat sitten rauhan tästä asiasta.

  VastaaPoista
 76. Iines: "...että erotan tekstistä aika herkästi faktan ja tulkinnan."

  Tässä tapauksessa ainakin erehdyit a) pitämään, b) esittämään ja c) puolustamaan kevyttä huulenheittoa faktana.

  Kuitenkin lukiessa selviää, että se oli puolihuolimaton huumoripitoinen tokaisu - jossa toki voi olla totuus takana, mutta voi olla olemattakin.

  Setvitäänhän kahvihuoneissakin kauheasti asioita, joissa voi olla faktapohjaakin, mutta jotka kuitenkin ovat kuulopuheita ja juoruja.

  Rauno sen sanokin: jos joku pahoinpitelee vaimonsa margariinipurkin takia, hän on sekaisin jo muutenkin. Syyksi olisi riittänyt mikä tahansa. Luultavasti vaimokin oli sekaisin, koska muuten hän olisi jättänyt jo umpikahelin äijänsä. Veikkaanpa, että jos juttu on totta, niin molemmat olivat sekakäyttäjiä.

  Itse tarina minua ei ärsyttänyt.

  Minua ärsytti se, että nielaisit juorun ilman kritiikkiä ja takuulla yleistit sen koskemaan suomalaisia miehiä.

  Se on yhtä fiksua kuin repiä pelihousunsa siksi, että muslimi-isä hukutti tottelemattoman teini-ikäisen tyttärensä uimaaltaaseen. Tämäkin on kuulemma totta.

  Muslimi-isät siis hukuttavat tyttäriään uima-altaaseen - kauheaa!!! Okei, ei ehkä ihan kaikki, mutta yksikin tapaus on liikaa!!!

  Vai eikö ole?

  No, kuten sanoin, niin itse asia ei saanut minua pajattamaan, vaan sokea uskosi mediaan. Ne on kuule Iines nuoria toimittajanplanttuja, jotka noita yleistyksiä, kauhujuttuja ja urbaanilegendoja rustaavat.

  Tiedän tämän, koska hyvä ystäväni on Hesarin emeritustoimittaja, ja hän kertoi! Se on siis fakta.

  Perheväkivallasta olen sitä mieltä, että hakkaajat linnaan ja nimi lehteen. Armotta.

  VastaaPoista
 77. Iines: "Tuolla 250 naisella tarkoitetaan, Manta, siis täsmällisesti sitä lukua, jolla naisia päivittäin täällä koto-Suomessa pahoinpidellään parisuhteessa, eli yksi nainen muksitaan joka kuudes minuutti."

  Sinulla ei Iinukka kuitenkaan ole tähän mitään muuta todistetta kuin että Hesarin toimittaja näin kirjoitti?

  Toisaalta täytyy ihailla uskoasi.

  Ei kai auta muu kuin ottaa selvää siitä, mikä on totuus. Jos se on tuo mainitsemasi, niin kadun syvästi ja lupaan olla ikinä enää hakk... haukkumasta naisia.

  VastaaPoista
 78. Voi Tapsa kulta,

  kun siinä se juuri onkin: kukaan ei tietenkään pahoinpitele ketään margariinipurkin takia, kuten ei aloita sotaakaan Mainilan laukausten takia.

  Syy on aina muualla. Margariinipurkki on laukaisija, viaton eteensattunut uhrikappale, joka antaa syyn purkaa oman mielen tuskan ulos itsestä.

  Tarinastani kävi kyllä oikein hyvin ilmi, että vaimo ja lapsi olivat vierailleet ennenkin turvakodissa, eli perheessä oli ongelmia ja siellä oli jo ehtinyt muotoutua sairaalloinen väkivallantekijä contra uhri -asetelma.

  Jatkotarinassa olisi voinut olla vaikka avain siihen, miksi vaimo ehkä tahallaan ärsyttää miehensä raivoon ja saa turpiinsa. Minua on nimittäin aina kiinnostanut uhrin asema väkivaltakuviossa.

  Tätä kaikkea ei vain tässä tarinassa piirtynyt näkyviin, mutta jos kantta raottaa, tämäkin siellä voi olla. Ei se siis aina niin mene, että hakkaus johtuu yksin hakkaajasta. Tarvitaan puuttuva osapuoli, uhri, ja kuvio on valmis. Silti lyömisestä on vastuusssa toki lyöjä.

  VastaaPoista
 79. Minua ärsytti se, että nielaisit juorun ilman kritiikkiä ja takuulla yleistit sen koskemaan suomalaisia miehiä.

  Jos minulla olisi kukkahattu päässäni, sanoisin, että nyt tämä menee Tapsa jo liian pitkälle.

  Takuulla. Anna mun nauraa. Yleistyksiä et repliikeistäni löydä.

  Olen edelleen äimänkäkenä siitä, miten te miehet luitte tämän lyhyen tarinan. Joko kirjaimellisesti (Rauno: ei kukaan voi suuttua margariinipurkista) tai sitten ylitulkiten (Tapsa, Vaari, Jape, Samuli: ei me miehet olla tommoisia, tässä lyödään suomalaista miestä nyt alle vyön).

  Herranpieksut, miten herkkiä te miehet oikein olette. Ei tämä teitä kuvaa eikä uhkaa. Epäilisin PMS:ää, jos mahdollista.

  VastaaPoista
 80. 250 pahoinpideltyä heikompaa ihmiskunnan jäsentä päivässä ei ole sen kummempi luku kuin 150 tai 500. Jokaiseen lyötyyn yksilöön sattuu, ja kipeästi, sekä heidän kanssaan asuviin lapsiin vielä kipeämmin koska he eivät ymmärrä, miksi isi lyö, tai äiti.

  Näin pahoinpideltyjen ihmisten kappalemääräiset luvut tulevaisuudessa vain kasvavat koska lapsiin kohdistuva henkinen väkivalta on jopa pahempaa ja kauemmas ulottuvampaa kuin aikuisten välinen nyrkittely.

  Jos herkimpiä, tilastoja jumalinaan pitäviä kommentoijamiehiä yhtään lohduttaa, ajatelkaa tykönänne, että "vain" kahta ja puolta naista tempaistaan turpaan margariinirasian takia päivässä niin sehän tekee vuodessa "vain" 912,5 mustaa silmää tai katkennutta kylkiluuta. Älkää edes ajatelko, että mustat silmät sijaitsevat ihmisessä vaan muistelkaa armeija-aikojanne kun komppanian kapteeni, tai joku muu rimpsuherra, irroitti naisen elimen kantajastaan ja karjui: "Alokkaat, aseeentoo! Vittu on naitava oli se sitten vaikka sian otsassa, mutta ilmeennekään ei saa värähtää, jos se liihottelee editsenne sikari huulillaan!" Sieltähän paljolti miehet oppia imivät vielä minunkin aikoihin siitä, kuinka naisiin on suhtauduttava.

  Minä kyllä luotan tähän kipinöintiä synnyttäneen Hesarin jutun faktoina esitettyihin tietoihin. Arvelen, elämänkokemuksiini viitaten, että luvut ovat liian pieniä, sillä iso osa jättää ilmaisemasta erilaisista peloista ja häpeäntunteista pahoinpitelyistään kenellekään.

  Iines, seiso järkähtämättä kalliollasi vihuriveitsien pyyhkiessä vinossa olevaa margariinipurkkia pöydälläsi!

  VastaaPoista
 81. Noh, Valto,

  juurihan oli sellainenkin tutkimus lehdessä toissapäivänä, että joka neljäs lapsi saa kotonaan liian vähän tukea ja rakkautta. Luku on järkyttävä kun sitä miettii. Liian vähän rakkautta. Lapsi kotonaan.

  Minustakin näitä tutkimuksia on turha vähätellä tai koettaa todistaa sosiaalitanttojen tai femakkojen kotkotuksiksi. Kyllä nämä sosiaalitantat ja tohtorisfemakkonaiset hallitsevat tieteellisen tutkimusmetodiikkansa eivätkä suinkaan tee tutkimuksia tarkoitushakuisesti mollatakseen miehiä. Ei sellainen riitä motiiviksi tieteessä.

  Ja niin kuin Valto sanot, sata lyötyä on sama kuin viisisataa, kun yhteenkin sattuu ja eniten lapsiin.

  Tuo 250 päivässä ei liene totta, sillä siinä on vain poliisin tai turvahenkilöstön tietoon tulleet tapaukset. Jokainen meistä tietää, että tämä on näkyvissä oleva jäävuoren huippu. Valtaosa ei päädy koskan viranomaisten tietoon.

  VastaaPoista
 82. Arvoisa Manta,

  Erittäin hyvin kirjoitettu ja avattu mistä mm. noissa vain naisille suunnatuissa kyselytutkimuksissa "tutkimuksissa" ja niiden kysymyksen asettelussa on kysymys ja että mitä niiden omavaltaisella tulkinnalla voidaan saada aikaan.

  Olet erittäin maltillisesti koittanut asiaa valottaa. Virtuaalinen hatunnosto sinulle!
  Vaikka Iines koittaa vähätellä asiaa ja tutkimuksen sumutuksellista asemaa sanomalla, että "sopimaton puhuttelu ja haukkuminen on siinä laskettu väkivaltaan kuuluvaksi, sinne henkiselle puolelle.", niin tuohan ei ole totta! Ei noissa tutkimuksissa ole eritelty henkistä väkivaltaa väkivallasta, vaan ne on niputettu kaikki samaan nippuun väkivalta -nimikeen alle. Voidaan kysyä, miksi? No siksi, että saadaaan isompia ja komeampia lukuja, jolla sitten suomalaista miestä on hyvä lyödä aina tasasin välein.

  Nämä UTH ja Naisiin Kohdistunut Väkivalta 2005 -kyselytutkimukset aina tasaisin väliajoin ponnautetaan esiin ja sama kaahotus alkaa niistä, vaikka niiden tutkimusmetodit ja -asetelma on asetettu noin miljoona kertaa kyseenalaiseksi.

  VastaaPoista
 83. Vaikka Iines koittaa vähätellä asiaa ja tutkimuksen sumutuksellista asemaa sanomalla, että "sopimaton puhuttelu ja haukkuminen on siinä laskettu väkivaltaan kuuluvaksi, sinne henkiselle puolelle.", niin tuohan ei ole totta! Ei noissa tutkimuksissa ole eritelty henkistä väkivaltaa väkivallasta, vaan ne on niputettu kaikki samaan nippuun väkivalta -nimikeen alle.

  Jape,

  tutkimuksessa selvitettiin nämä käsitteet. Siinä nimenomaan korostettiin, että myös henkinen väkivalta, kuten haukkumiset ja nimittelyt, ovat väkivaltaa.

  En minä niin sanonut, että haukkumiset laskettiin eri ryhmiin, vaan että ne laskettiin mukaan. Tarkoitukseni oli korostaa, että toki henkinen väkivaltakin on väkivaltaa, koska Manta tuntui epäilevän tietopohjaani.

  VastaaPoista
 84. Hei vielä,

  ja rauhaa taloon!
  Jokainen lyönti on liikaa, samoin kuin toisen mitätöinti ja henkinen nitistäminen. Siitä olemme varmasti kaikki samaa mieltä.
  Ja Iineksen Flora-kertomus oli totta kai osuva kuvaus eräästä perheväkivallan muodosta.

  Itse asiassa osallistuin tähän keskusteluun siksi, että minua Amnestyn jäsenenä riipoi peevelisti, kun järjestö söhräsi muutaman vuoden takaisen Joku raja! -kampanjansa käyttämällä keskeisenä lähteenä juuri noita Heiskasen ja Piispan erittäin kiistanalaisia tuloksia ja levitti kansainvälisille foorumeille näkemystä, että *joka viides suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa tai sen uhkaa nykyisessä parisuhteessaan*. Riipoi siksi, että siinä sai kolauksen sekä Amnestyn luotettavuus että itse asia.

  Vielä sen verran, että tuosta lukemasta 250 en mitään tiedä, se voi olla liikaa tai liian vähän, kuten Valto Ensio jo totesikin.
  Pahoin pelkään, että lasten kaltoinkohtelu on yleisintä väkivaltaa suomalaisissa perheissä.


  P.S. Vaari, olisi sakastin puolella vähän asiaa...

  VastaaPoista
 85. Jape, sinä puhut itsesi pussiin!

  Itsekin tilastoihin uskovana alat kumoamaan toisten, et mieleisiesi tutkijoiden tekemiä tilastoja ja tutkimuksia?

  Otat esille vain ne, jotka silmääsi ja aivokuortasi hivelevät.

  Ja miksi sinä niin kovasti parjaat naisia? Äitisihän sinutkin on synnyttänyt, ja kai hän oli nainen?

  VastaaPoista
 86. Valto Ensio: "Jape, sinä puhut itsesi pussiin!"

  En kai sentään. Missä kohden näin olis käynyt?

  Valto Ensio: "Itsekin tilastoihin uskovana alat kumoamaan toisten, et mieleisiesi tutkijoiden tekemiä tilastoja ja tutkimuksia?"

  Naistutkimuksen houruistista lähtökohdista oppinsa ammentavan ja feminististälähtökohdista tulkitun tutkimuksen motiiveja ja kysmyksen asetteluja on tarkkailtava erityisellä huolellisuudella.

  Siltikin tässä ei ole kyse mistään itselle mieluisista tai epämieluisita tutkijoista tai tutkimuksista, vaan siitä että ihan itse katsomalla tutkimusta, sen kysmyksen asettelua ja tutkimuksen lopputuloksia ja SITÄ TULKINTAA jonka eräs ko. tutkimuksen tutkija antaa medialle, niin niistä voi päätellä että asioit aon pielessä ja rankasti. Ensimmäinen UTH oli naisjärjestöjen tarkoitushakuinen tilaustutkimus joka ilattiin ihan vian sitä vareten että erilaiseen naistern "tasa-arvotyöhän" ja naisten suorittaman miesten väkivlataisuuden "utkimukseen" voitaisin ko. "tutkimukseen vetoamalla inuta lisää rahaa. J atämä "tukimushan" meni ässänä kenttään kun kusisukkaiset poliitkot ja virkamiehet eivät istä uskaltaneet kyseenalaista...
  No en selosta tässä enempää, et ymmärrä kuitenkaan kupletin juonta.

  Viestisi loppuosan provokaatiot eivät ansaitse vastausta!

  VastaaPoista
 87. Itse asiassa osallistuin tähän keskusteluun siksi, että minua Amnestyn jäsenenä riipoi peevelisti, kun järjestö söhräsi muutaman vuoden takaisen Joku raja! -kampanjansa käyttämällä keskeisenä lähteenä juuri noita Heiskasen ja Piispan erittäin kiistanalaisia tuloksia ja levitti kansainvälisille foorumeille näkemystä, että *joka viides suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa tai sen uhkaa nykyisessä parisuhteessaan*. Riipoi siksi, että siinä sai kolauksen sekä Amnestyn luotettavuus että itse asia. (Manta)

  Vedät tähän nyt Amnestyn jäsenyyden ja muun asiantuntijuuden, Manta, mutta et vakuuta minua vielä maininnalla jäsenyydestä.

  Manta, jos kerran tiedät, että nuo Piispan tai Hesarin tutkimustulokset ovat kiistanalaisia, niin voisitko ystävällisesti selittää, miksi. Mikä on se kohta ja seikka, joka niissä klikkaa? Mistä saitte tietää, että tuo "joka viides nainen" olikin väärin? Minkä tiedon saitte siihen rinnalle ja miksi luotitte siihen?

  Ja jos kerran tosiaan tiedät, että nuo arvostelemasi luvut klikkaavat ja tyrivät Suomen maineen, niin sinulla täytyy siis olla silloin parempaa tietoa. Pyytäisin siis faktoja nyt kehiin, Manta, lukuja ja tieteellistä luotettavaa lähdeviitettä, jota kukaan ei mitätöi femakkotieteenä. Se onkin kenties miehen kirjoittamaa? Mikä siis on oikea totuus, kun tuo joka viides nainen oli väärä? Ei voi tietää jotakin vääräksi, ellei tiedä sen vastinetta, oikeaa!

  Olen valmis ottamaan vastaan tarkistettua tietoa. Odotan avoimena ja hartaana.

  VastaaPoista
 88. http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_paajutut/9218407.shtml

  http://www.miespaivat.net/2004/alustukset/Miestenjanaistenaggressio.rtf

  http://acta.uta.fi/teos.php?id=10882

  http://www.optula.om.fi/uploads/ut037l7jh.pdf

  VastaaPoista
 89. Anonyymi,

  voisitko ystävällisesti puhua ja kertoa mitä tahdot linkeilläsi viestiä ja mitä niissä on. Minä en keskustele linkkien kanssa.

  VastaaPoista
 90. Voi vinetto, blogger söi viestini sinulle Iines. En jaksa kirjoittaa sitä uudelleen...

  VastaaPoista
 91. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 92. Panen lusikkani soppaan:
  Perheväkivalta kaikissa muodoissaan ja kenen tahansa toimesta on SYVÄLTÄ!

  Olen tapaturma-asemalla ollessani osallistunut uhrien paikkuuseen.
  Sekä naisten että miesten.

  Mies ei ihan hevillä tunnusta joutuneensa vaimonsa tai tyttöystävänsä pahoinpitelemäksi.
  Nainen on kyllä kykeneväinen samankaltaiseen pahoinpitelyyn kuin mieskin, jos siihen on ylipäätään taipuvainen.
  Jopa pienikokoinen.
  Olen hoitanut pariskuntaa, joka oli hakannut toisensa pahoille ruhjeille.
  Vaimo oli mm.käyttänyt vanhaa painavaa kynttelikköä...
  Tulivat eri ambulansseilla, ja kun kuulivat toistensa äänet, olivat kumpikin huolissaan kuinka olikaan toisen tila ja tola.
  Siinä samalla vannoivat rakkautta ja anoivat toisiltaan anteeksiantoa.
  Onneksi olivat sentään lapsettomia, ettei kenenkään muun tarvinnut enää kärsiä.

  Ei ymmärrä tätä ihminen...
  Ei millään.

  VastaaPoista
 93. Jos väännetään kättä lähinnä siitä, että mikäköhän väkivaltatilasto on lähimpänä todellisuutta, mennään sivuraiteille. (Se taisi olla Valto-Ensio, joka ensimmäisenä kiinnitti huomiota asiaan.)

  Väkivalta on sitä paitsi niin arka aihe, että läheskään kaikki eivät kerro siitä. Itsekin olin tuntenut erään naisen useamman vuoden ajan ennen kuin hän kertoi saavansa turpiin mieheltään säännöllisin väliajoin. (Milloin hän oli hymyillyt kaupassa jollekulle vieraalle miehelle, milloin taas "osoittanut mieltään" kun ei ollut lähtenyt miehen vanhempia tapaamaan jne.) Sittemmin nainen tajusi lähteä, kun väkivalta ei loppunut. (En muuten olisi uskonut siitä miehestä.)

  Niin, että miten lopettaa toisen ihmisen fyysisten rajojen ylittäminen?

  Ensimmäisenä tulee mieleen maltillisempi alkoholinkäyttö. Toiseksi ongelmien purkaminen tavalla tai toisella - se onkin luku sinänsä, kun moni haluaa kannatella kulisseja viimeiseen asti. Onko "kunnia" arvokkaampi kuin henkikulta?

  VastaaPoista
 94. Kysyn edelleen, mikä on se hyöty siitä, että niputtamalla kaikki mahdollinen ei-positiivinen käytös saadaan mahdollisimman suuria perheväkivaltalukuja.

  No, Samuli, mikä on se haitta, miksi huorittelua tai solvaamista tai jatkuvaa haukkumista ja sanoilla alistamista ei saisi laskea väkivallaksi? Henkinen väkivalta voi olla julmempaa kuin pari pamausta poskelle.

  Silti, olen tuossa samaa mieltä, että väkivallan muodot pitäisi eriyttää tilastoissa - eiköhän näin jo tehdäkin. Ja kun eri maitten tilastoja verrrataan, tulee tietenkin katsoa, että väkivalta on määritelty samoin kriteerein.

  VastaaPoista
 95. Arjaanneli,

  juuri tuo on todenmakuista suomalaisväkivaltaa, että molemmat muksivat toisiaan, ja eri ambulansseissa sitten huolehtivat toisesta, että mitenkäs sille toiselle oikein kävi, että löinkös pahasti.

  Tässä omassa tarinassani tavoittelin samanlaista lopetuskatharsista, kun tuo hakkaajamies sanoi, että pitäiskös vähän kehua sitä, horopersettä, kun se palaa turvatalosta.

  VastaaPoista
 96. Iines: "tutkimuksessa selvitettiin nämä käsitteet. Siinä nimenomaan korostettiin, että myös henkinen väkivalta, kuten haukkumiset ja nimittelyt, ovat väkivaltaa.

  En minä niin sanonut, että haukkumiset laskettiin eri ryhmiin, vaan että ne laskettiin mukaan. "


  No hiivatti tämähän tässä mättää, kun ne laskettiin samaan kategoriaan väkivalta mukaan, eikä pidetty erillään! Ymmärrätkö mitä ajan takaa?

  Olen jo sanonut moneen kertaan, enkä jaksa enään sanoa, että on irvokasta pilaa kun vähäiseksi väkivallaksi luokiteltava henkinen väkivalta, kuten haukkuminen ja toisen vaatteiden arvostelu niputetaan samaan nippuun ja puhutaan väkivallasta. Ei helevata sentää. Ei haukku haavaa tee, mutta toisen mosauttaminen nyrkillä sattuu.

  Noissa Piisapn "tukimuksissa" väkivalta on määritelty erittäin väljästi jopa siten että naisen rahan käytön kontrollointi ja ns. pahalla silmällä katsominen on väkivaltaa. Noita UTH ja naisiin kohdistuntu väkivalta 2005 -tutkimuksia on arvosteltu siitä, että ne eivät noudata kansaivälisiä tutkimus menetelmiä ja kysymyksen asetteluja, eikä niitä voi siten vertailla muihin maihin. Ihan tarkoitushakuoisesti on suomessa tehty näin. Miksi? No siksi että saadaan erilaisille poliittislle naisjärjestöille anottua rahaa "tasa-arvotyöhön" ja feministiselle naistutkimukselle rahaa miesten "synnynnäisen" pahuuden tutkimiseen. Ja aina kun tutkimushanke on päättymässä löydetään uusi miehen pahuuden muoto jolle taas anotaan uutta rahaa ja nämä UTH:t on oiva apuväline siihen. Niillä on aina sopivin väliajoin kiva lyödä miehiä julkisuudessa.

  VastaaPoista
 97. Iines: "Silti, olen tuossa samaa mieltä, että väkivallan muodot pitäisi eriyttää tilastoissa - eiköhän näin jo tehdäkin."

  Ei tehdä UTH ja Naisiin kohdistunut väkivalta 2005 -tutkimuksissa.

  Iines: "Ja kun eri maitten tilastoja verrrataan, tulee tietenkin katsoa, että väkivalta on määritelty samoin kriteerein."

  Ei voi verrata, kun UTH ja Naisiin kohdistunut väkivalta 2005 -tutkimuksissa väkivalta on määritelty väljemmin ja epämäärisemmin kun muiden maiden tutkimuksissa.

  VastaaPoista
 98. iines: "No, Samuli, mikä on se haitta, miksi huorittelua tai solvaamista tai jatkuvaa haukkumista ja sanoilla alistamista ei saisi laskea väkivallaksi?"

  Miksi et Iines vastaa Samulin kysymykseen, vaan esität vastakysymyksen? Ikävä taktiikka tuommoinen...

  VastaaPoista
 99. Jape, joskus vastakysymys sisältää vastauksen.

  Eihän epäkohtaa voi korjata, ellei sitä havaita ja nosteta esiin.

  VastaaPoista
 100. Iines: "Manta, jos kerran tiedät, että nuo Piispan tai Hesarin tutkimustulokset ovat kiistanalaisia, niin voisitko ystävällisesti selittää, miksi. Mikä on se kohta ja seikka, joka niissä klikkaa? Mistä saitte tietää, että tuo "joka viides nainen" olikin väärin? Minkä tiedon saitte siihen rinnalle ja miksi luotitte siihen?"

  Miksi tämä pitää selittää sinulle, kun itse uskot Hesarin "tiedot" täysin kritiikittä ja ilman mitään tutkimus viitettä?

  Iines: "Pyytäisin siis faktoja nyt kehiin, Manta, lukuja ja tieteellistä luotettavaa lähdeviitettä, jota kukaan ei mitätöi femakkotieteenä."

  Sinulta pyydettiin myös faktoja ja lähdeviitteitä, tieteellisesti pätevää tietoa. Ei löytynyt!

  Iines: "Ei voi tietää jotakin vääräksi, ellei tiedä sen vastinetta, oikeaa!"

  Eli kun joku epäluotettavaksi tiedetyssä lehdessä kertoo sinulle jonkun luvun "yhdestä tutkimuksesta" (kertomatta mikä tutkimus se on), niin se on sinulle jumalan sanaa ja otat sen hartaan kritiikittömästi vastaan? Uskomatonta, kertakaikkiaan...

  VastaaPoista
 101. Niin, että miten lopettaa toisen ihmisen fyysisten rajojen ylittäminen?

  Hyvä tämä Kuunkuiskeen kysymys. En osaa vastata tähän, vaan halusin nostaa tämän esille siksi, kun arvelen, että juuri tässä on se kohta, joka monia harmittaa Piispan tutkimuksissa, jotka lienevät edistyksellisimpiä maailmassa.

  Muut eivät ole ehtineet vielä tarkentaa väkivaltakäsityksiään tälle tasolle, jossa otetaan mukaan ihmisen henkinen itsenäisyys ja valta oman ruumiin ohella omaan mieleensä ja mielipiteisiinsä.

  Tämä lieneekin se kohta, joka eritoten joitakuita miehiä närästää: naisella on lupa ajatella itse ilman miehen hyväksyntää ja päättää kaikista omista asioistaan ja aatteistaan, pukeutumisestaan ja menemisistään.

  Suomessa tämä on tajuttu.

  VastaaPoista
 102. Iines, jos et halua annettuun, asialliseen linkkiin tutustua ja kunnolla perehtyä niin Sinultahan menee uskottavuus?

  Japen linkki "Perheväkivalta Suomessa" vaikuttaa luotettavalta, lähteet mainitaan ja tutkimustavoistakin ynnä näihin liittyvistä ongelmista. Luvut ovat laskutaitoiselle mielenkiintoiset. Ero Hesarin artikkeliin kuin yön ja päivän.
  Jape vielä referoi sen Sinulle ihan vain auttaaksensa. Sille ei viitata kintaalla.

  Toinen asia sitten on että linkki voi viedä moniin tulkintoihin, but that's up to you!

  HannuHoo

  VastaaPoista
 103. HannuHoo,

  enhän minä Japen linkistä puhunut. Hänhän perustelee aina sanomansa.

  Tarkoitin tätä kommenttia, kun pyysin kertomaan itse omin sanoin, miksi linkkaa ja mitä niissä on:

  "Anonyymi sanoi...

  http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_paajutut/9218407.shtml

  http://www.miespaivat.net/2004/alustukset/Miestenjanaistenaggressio.rtf

  http://acta.uta.fi/teos.php?id=10882

  http://www.optula.om.fi/uploads/ut037l7jh.pdf

  5. marraskuuta 2009 18:28

  VastaaPoista
 104. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 105. Olen nyt kahdesti kelannut tämän keskustelun ylös, mutta en löydä tuota Japen Perheväkivaltalinkkiä.

  Jos se on tallessa, olisiko mahdollista saada se uudelleen?

  VastaaPoista
 106. Samuli,

  annapa referaatti tuosta Sheilan tutkimustyylistä. Tässä keskustelussa eivät todellakaan linkit keskustele, vaan ihmiset! Jos vain linkkejä heitellään, valtaosa lukijoista ja keskustelijoista jää ulkopuolelle, sillä vain muutama prosentti avaa linkit.

  Minusta on siis huonoa keskustelutyyliä heitellä linkkejä, vaikka hyviäkin, selittämättä niitä. Linkinheittäjän tulee ehdotttomasti referoida antinsa ydin kaikille suomeksi.

  VastaaPoista
 107. Iines: "mutta en löydä tuota Japen Perheväkivaltalinkkiä.

  Jos se on tallessa, olisiko mahdollista saada se uudelleen?"

  No se on tuolla Syyspäiväkirja 5. sivu -bloggauksessasi. Olen sen Valto Ensiolle pistänyt vastineeksi.

  Voin sen viestin laittaa tännekin jos haluat.

  Tässä kuitenkin aluksi linkki suoraan kommenttiini, joka on jaettu merkkirajoituksen takia kahdten peräkkäiseen kommenttiin.

  Eka kommentti

  Toka kommenttini

  Pahoittelen taas noita kirjoitus virheitäni noissa, voisin ne siistiä ja postata tänne uudelleen?

  VastaaPoista
 108. Lisäys: Tuolla Syyspäiväkirjan 5. sivulla on muuten paljon asioita ja dialogia, johon jätit vastaamatta, Iines, vaikka olit dialogin osapuoli.

  Lisäksi, jätiti muuten itse referoimatta linkin jonka tänne postasit. Kerro jos minun refraatti tuosta Perheväkivalta Suomessa verkkokatsauksesta ei tyydytä sinua.
  Koitan uudelleeni sitten.

  VastaaPoista
 109. Minulta ei pyydetty luonnehdintaa Sheila Jeffreysistä, mutta annan lyhyen sellaisen ihan pyytämättä. Muut voi täydentää sitten.

  - Sheila Jeffreys on australian-englantilainen radikaalilesbofeministi.
  - TANE kutsui ko. radikaalilesbofeministin TANEn 30(?)-vuotisjuhlaseminaariin, puhumaan tasa-arvosta =8-S
  Päämasinojina oli suomalaisfemininistit Susanna Rahkonen (SDP) ja Tuula Haatainen (SDP).
  - Sheila Jeffreysin mielestä feminisit jotka makaavat miesten kanssa tekevät yhteistyötä vihollisen kanssa
  - Jeffreysin mielestä kaikki feministit voivat, ja pitää olla lesboja.
  - Jeffreysin mielestä naiset, jolla on poikasikiö tulisi tehdä abortti.
  - Jeffreysin mielestä naisilta jolla on poikalapsi, pitää evätä naisjärjestön jäsenyys.

  Ja tällaisen suomalaiset femakot, vielä kansanedustajia ja toinen ministeri, kutsuu suomeen puhumaan TASA-ARVOSTA!!!

  VastaaPoista
 110. Itse Iineksen tarinahan oli hauska ja hyvä, ja kai se kalikka kalahti tästä, joka komeilee lopussa ikään kuin tarinan opetuksena:

  "Suomessa kuolee vuosittain 20 - 30 ihmistä perheväkivallan uhrina, ja joka kuudes minuutti yksi nainen pahoinpidellään, ja joka päivä kaiken kaikkiaan 250 suomalaista naista joutuu fyysisen pahoinpitelyn uhriksi, ja syyksi riittää Flora-paketti väärässä asennossa keittiön pöydällä."

  Tämähän tarkoittaa, että suomalainen mies on tuollainen mulkku, joka tekee kaiken tuon. Lyö jopa Flora-paketin takia.

  Ei siis ihme, että naiset haikailevat avoimesti muslimi- ja muiden mamumiesten perään, joiden kulttuurissa kaikenlainen naisten alistaminen on tuiki tuntematonta.

  En tiedä mitä, mutta jotain epistä tässä minusta oli.

  En muuten tunne yhtään perhettä, joissa tiedän olevan perheväkivaltaa. Kuullut olen kyllä monestakin, mutkan kautta.

  Perhe- ja mikä tahansa väkivalta on niin karmea asia, etten totisesti haluaisi olla sillä puolella rintamaa, jonka voisi katsoa vähättelevän sitä.

  Jotenkin sitä vain suomalaisena miehenä haluaisi uskoa, ettemme me sentään maailman kauheimpia ole - mutta pakkohan se on uskoa.

  VastaaPoista
 111. Jape,

  tässä on nyt niin laajoja keskusteluja monta peräkkäin, ja toisiaan sivuavista aiheista, että en millään lihaksella pysy kaikkien kysymysten vauhdissa.

  Hauskaahan tämä on, ja parhaani teen, mutta kun tulee monta kommenttia nopeassa tahdissa, ja vastailen useimpiin, monikin kysymys jää minulta huomaamatta. Palaan näihin mielelläni, jos ne minulle suoraan esitetään, mutta olisi iso työ lähteä itse hakemaan vastaamattomia kysymyksiä tuolta jostakin.

  VastaaPoista
 112. Aivan, Tapsa P. Suomimiehen ongelma tiivistyy juuri tuohon Flora-pakettiin, sitähän täällä kodeissa on, ja siitä tiedetään kenestä puhutaan. Mamumies ei floorasta perusta, eikä sitä mamu + suominainen perheissä käytetä, joten ongelmahan on ihan supisuomalaista perhettä koskeva. Syyllinen on tiedossa, sanotaan naistutkimuksen piirissä. Nyt vain pitää tutkia mitä se sika on tällä kertaa tehnyt.

  VastaaPoista
 113. Tapsa,

  minä ihmettelen edelleen sitä samaistumista noihin miehiin, ikään kuin kantaisitte huonoa omaatuntoa kaikkien veljiennekin puolesta, te miesressukat. Minun tulee teitä surku, sillä te olette niin pieniä ja herkkiä, että otatte kaiken itseenne ja luulette, että ette kelpaa naisille. Missäs teidän itsetuntonne oikein on? Nainenhan on kuin onkin teitä voimakkaampi.

  VastaaPoista
 114. Iines: "Hauskaahan tämä on, ja parhaani teen, mutta kun tulee monta kommenttia nopeassa tahdissa, ja vastailen useimpiin, monikin kysymys jää minulta huomaamatta."

  OK, no aika monta keskesitä kysymystä olet ohittanut, tässä ja aikaisemmississa bloggauksissasi, mutta ei voi mitään.

  Iines: "Palaan näihin mielelläni, jos ne minulle suoraan esitetään, mutta olisi iso työ lähteä itse hakemaan vastaamattomia kysymyksiä tuolta jostakin."

  En viitsi esittää samaa asiaa montaa kertaa. Sama vaiva se on minunkin katsoa, että vastasikohan se siihen ja siihen kysymykseen ja sitten huhuilla, että miksi et vastannut. Lähdetään siitä oletuksesta sitten, että kysymys ei ollut vastauksen arvoinen tai oleellinen, jos se on jo tullut ohitetuksi...

  VastaaPoista
 115. Iines,
  en ole mielestäni esittäytynyt täällä parisuhdeväkivallan asiantuntijaksi. Jos sellainen olisin, olisin sen kyllä mieluusti tuonut esiin. Yritin vain sanoa, että juuri tuo Heiskasen ja Piispan tutkimus on *tutkimuksena* kyseenalainen, koska siinä on asetettu samalle viivalle naiset, jotka ovat kokeneet parisuhteessaan todellista ja toistuvaa väkivaltaa (fyysistä ja/tai henkistä), ja naiset, joille mies on yhden ainoan kerran 30-vuotisen parisuhteen aikana sanonut pahasti. Se on väärin ensin mainittuja kohtaan, ja se on väärin tutkimuseettisesti. Amnestyn kampanjan yhteydessä ulkomaisissa lehdissä alkoi kiertää faktana, että *suomalaiset naiset kokevat väkivaltaa joka viidennessä parisuhteessa*. Muiden tutkimusten mukaan prosenttiluku on huomattavasti pienempi. Suomessa asiaa on tutkinut ja kartoittanut säännöllisesti esim. Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos. Laitoin jo aiemmin linkin, jota voi halutessaan vilkaista.

  Minusta tuntuu, etten osaa ilmaista itseäni täällä niin, ettei sitä tulkita perheväkivallan vähättelyksi. Flora-pakettini on nyt selvästi niin väärässä asennossa, että on parempi poistua hyvissä ajoin ja vähin äänin. Kiitos kuitenkin, että sain osallistua.

  VastaaPoista
 116. Yleisesti, kaikille, linkeistä,

  jos näiden keskustelujen lukijat ja kommentoijat lukisivat kaikki annetut linkit, menisi siinä kultakin ikä ja terveys.

  Mikäli linkin antaja pitää asiaa tärkeänä, ja haluaa palvella lukijoita, hän sanoo, mikä kohta linkistä on se, johon hän viittaa. Suurin osa lukijoista ei avaa linkkiä ollenkaan, ja tämä pätee kaikkiin keskusteluihin kaikkialla netissä.

  Minunkin on mahdotonta saada selvää esimerkiksi tuosta Mantan linkistä - niin paljon kuin tahtoisin - tummalle pohjalle painetusta keskustelusta ja koettaa siellä tässä jalkalampun valokeilassa läppäri polvilla etsiä kohtaa, jota kenties tahdotaan osoittaa.

  Kokonaisten juttujen lukemiseen ei kannata siis lyhyesti selostamatta linkata, koska on tarkoitus, että ihmiset keskustelevat suoraan, eivätkä pane toisiaan lukemaan nurkkaan.

  Linkki on viestinnällisesti vain todiste sanotusta, ei osa keskustelua.

  En puuttuisi muuten tähän, mutta kun minulle tarjotaan linkkiä linkin perään tällaisissa mammuttikeskusteluissa, se ei toimi. Olkaa siis ystävällisiä, ja puhukaa itse, tämän ei ole tarkoitus olla kuolemanvakavaa.

  VastaaPoista
 117. Manta,

  margariinipurkki lienee kuten juomalasikin - puolityhjä tai puolitäysi tai vino tai suora vähän senkin mukaan, miten itse sitä katsoo.

  En ajatellut kyllä niin, että vähättelet väkivaltaa, sillä et kertonut omista ajatuksistasi mielestäni. En osaa sanoa siis muuta yhteenvetoa esittämistäsi ajatuksistasti kuin tuon, että vika olisi mielestäsi siinä, että väkivallaksi Suomessa
  lasketaan liian iso kirjo erilaisia epämieluisia asioita, joita parisuhteessa tapahtuu, ja että ulkomailla on väkivallasta erilaiset määrittelymittarit, tiukempi rajaus.

  Kyllä tämä varmaan totta on, mutta itse ajattelen niin, että olisiko Suomi muita Euroopan maita edistyksellisempi (?) tuossa väkivallan määrittelyssään. Kyllähän toiselle ihmisen rajojen asettaminenkin on väkivaltaa, vaikkei siinä lyötäisikään.

  Tavallista monenlaisista kertomuksista (lehdet, lääkärinpalstat jne.) päätellen ovat vaikkapa puolison liikkumisen rajoittamiset ja vainoharhaiset epäilyt mustasukkaisuussyistä. Tällainen voi olla kai pahempaa kuin nyrkillä lyönti saunaillan päätteeksi.

  VastaaPoista
 118. Manta: "Amnestyn kampanjan yhteydessä ulkomaisissa lehdissä alkoi kiertää faktana, että *suomalaiset naiset kokevat väkivaltaa joka viidennessä parisuhteessa*."

  Aivan, ja en muista kuka eduskunnan feministeistä se oli, olisiko ollut Tuula Haatainen vai Eva Biaudet, joka sanoin että valtaosa eduskunnan miehistä (siis myös kansanedustajista) hakkaa rutiininomaisesti vaimojaan. Kuvitelkaa mitä jotain vastaavaa naisista sanova mieskansanedustaja olisi sanut kokea moisen sanottuaan?
  Olisko "kiesi-kohtelu" edes riittänyt? Tuskin!

  VastaaPoista
 119. Iines: "jos näiden keskustelujen lukijat ja kommentoijat lukisivat kaikki annetut linkit, menisi siinä kultakin ikä ja terveys."

  Eikä mene, minä luen annetut linkit ainakin ylimalkaisesti, jotta tiedän mistä on puhe. Kiinostavimmat luen tarkkaan.
  On kummaa laiskuutta ja palveluodotusta, jos jonkun toisen pitää tulkita annetun linkin sisältö, jolloin se värittyy, sen sijaan että kukun lukisi alkuperäisen lähteen/linkin itse.

  Miksi et muuten noudata itse tätä ohjettasi, esim. kun annoit linkin Hännikäis-bloggaukseesi? Vai oliko herkän, boheemin koulukiusatun Hännikäisen kutsuminen itkijäksi se tiivistys päreesi sisällöstä? Jos oli, sitten pyydän anteeksi, kun en ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 120. Muutama on nyt tuossa yllä vähätellyt suomalaista väkivaltatutkimusta liian hienohipiäiseksi ja epätarkaksi, epätieteelliseksikin.

  Tuo joka viidennen parisuhteessa elävän suomalaisnaisen kokema väkivalta perustuu siis Usko, toivo ja hakkaus -tutkimukseen kymmenkunta vuotta sitten.

  Siinä kartoitettiin parisuhdeväkivaltaa kysymällä naisilta erilaisista väkivaltakokemuksista, joita olivat liikkumisen estäminen, läimäisy, seksuaalinen väkivalta, lyöminen ja potkiminen, esineellä heittäminen, kuristaminen, pään hakkaaminen ja aseellinen väkivalta. (Daphne – projektin avausseminaari, 12.9.2005, Helsinki, Helena Hiila, Väestöliitto)

  Ainakin minusta nämä ovat vähän muuta kuin henkistä väkivaltaa ja vinoa huomauttelua puolison vaatteista. Tuossa ei mainittu muita kysymyksiä, ja jos niitä oli, niin kaipa ne kasautuivat päähänkinpotkituille.

  Nämä tiedot linkistä:

  www.vaestoliitto.fi/mp/db/file_library/x/.../Daphavaus.doc

  Saan tuosta myös vaikutelman, että aggressioita ja väkivaltamuotoja ei tunneta vielä kaikissa maissa, ts. ne kaikki eivät ole ehkä rangaistavia tai yhteisön tuomitsemia ainakaan Virossa, Latvissa ja Liettuassa. En usko, että muutkaan maailman maat ovat välttämättä Suomen tasolla väkivallan laajamittaisessa määrittelyssä ja sanktioimisessa.

  VastaaPoista
 121. Loppulauseeni:

  Meidän tulee mielestäni olla enemmän huolissamme väkivaltaa kokevista suomalaista kuin siitä, että laaja määrittelymme kattaessaan henkisenkin väkivallan mustaa maineemme maailmalla.

  Maine voidaan aina korjata tietoa lisäämällä, väkivaltaan ei tietokaan aina auta.

  VastaaPoista
 122. Iines: "Siinä kartoitettiin parisuhdeväkivaltaa kysymällä naisilta erilaisista väkivaltakokemuksista, joita olivat liikkumisen estäminen, läimäisy, seksuaalinen väkivalta, lyöminen ja potkiminen, esineellä heittäminen, kuristaminen, pään hakkaaminen ja aseellinen väkivalta. (Daphne – projektin avausseminaari, 12.9.2005, Helsinki, Helena Hiila, Väestöliitto) "


  Kysymys: miten parisuhdeväkivaltaa kartoitetaan kysymällä vain naisilta?

  UTH:ssa näet oli niin että 90% parisuhdeväkivaltaa kokeneista oli naisia. Ketäs ne 10% olivat ja mistä tieto on saatu? Naisilta vai?
  Tätä tasoa on feminisitinen väkivaltatutkimus (UTH jne.) Suomessa, miehiltä ei kysytä mitään.

  VastaaPoista
 123. Täytyy laittaa saksalaistatutkimusta, kun suomessa ei tutkita...

  Oikeusministeriön Haaste-lehti: Saksalaiset miehet kärsivät väkivallasta parisuhteessaan?

  Osnabrückissa julkistettiin syyskuun lopussa yli 10 000 naisen haastatteluun perustuvan väkivaltatutkimuksen tulokset. Saksan parisuhdeväkivaltaa koskevat luvut vastasivat suunnilleen Suomessa viime vuosikymmenen lopulla tehdyn Usko, toivo, hakkaus -raportin tuloksia. Samassa tilaisuudessa esiteltiin miehiin kohdistunutta väkivaltaa selvittäneen pilottitutkimuksen tuloksia. Vaikka Suomi on ollut Euroopassa rikosuhritutkimuksen pioneerimaita, Suomessa ei ole selvitetty erillisellä tutkimuksella miehiin kohdistunutta väkivaltaa. [Jape: Miksi ei ole selvitetty, Markku Heiskanen?]

  [...]

  Lähes joka neljäs (23 %) mies oli haastattelujen mukaan kokenut joskus parisuhteessaan vähintään lievää fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Saksan naisuhritutkimuksessa vastaava luku oli 25 %. Tutkimuksen ennakkoraportissa ei ole haastatteluissa käytettyjä väkivaltakysymyksiä, joten väkivallan eri muotojen sisältö ja yleisyys jäävät tässä selostuksessa avoimiksi. Ilmeisesti kysymykset olivat samoja kuin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa selvittäneessä tutkimuksessa eli varsin kattavia. Tutkijat totesivat, ettei lievimpiä väkivallan muotoja voida tulkita yksiselitteisesti väkivallaksi.

  Puolet miehistä kertoi, ettei ollut vastannut väkivallalla puolison tekemään fyysiseen väkivaltaan, ja runsas puolet, ettei ollut aloittanut väkivaltaa. Kukaan haastatelluista miehistä ei ollut ilmoittanut kokemastaan parisuhdeväkivallasta poliisille.

  [...]

  Ovatko tulokset luotettavia?

  Valitettavasti Saksan miesuhritutkimuksessa säästettiin väärässä paikassa: pilotin otoskoko oli vain 266 miestä, joten tuloksista ei voida tehdä luotettavia yleistyksiä.


  Niinpä niin, Markku Heiskanen, ei voi tehdä ylesityksiä ja voi ihmetella että onko tulokset luotettavavia. Tekopyhä p*ska! Suomessa on säätetty väärässä paikassa vielä enemmän: täällä ei ole kyselty miehiltä ollenkaan, ei minkään kokoisella otoksella, ja Markku Heiskanen ryhtyy jeesustelmaan aiheella.


  Pistän loppuun, isänpäivän kunniaksi, linkin juttuun, jonka Kiesin-kaataja Anna-lehti teki pari vuotta sitten.

  Henna Helne: Kun ukko lyö: kampanja väkivaltaa vastaan

  VastaaPoista
 124. Täällä on niin paljon kommentteja, etten jaksa mitenkään lukea kaikkia, mutta nopealla selauksella tuli mieleen seuraavaa:

  Minun mielestäni näissä parisuhde- ja muissakin väkivaltakeskusteluissa lähdetään hakoteille siinä vaiheessa, kun ruvetaan kinastelemaan/kilpailemaan siitä, että kuka lyö ketä ja lyökö joku toinen vielä enemmän. Eikö olisi tärkeämpää miettiä miksi lyödään ja miten niitä uhreja sukupuoleen katsomatta voitaisiin auttaa tai jopa estää syntymästä?

  VastaaPoista
 125. Jape kun rakastaa Hesarin juttuja ja netin avaruudellisia linkkejä ylipäätään, niin paneskelempa tähän vielä yhden kukkuessani vielä valveilla.

  http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/HS-raati+Nainen+j%C3%A4%C3%A4+yh%C3%A4+miehen+jalkoihin/1135250539960

  Hs:n raadissa sivutaan Simone de Beauvoirin pohjalta paljolti samoja asioita, kuin Iineksen pohjustamassa mainiossa, monia tyydyttäviä rasvahappoja sisältävässä margariinirasiassa tänään, anteeksi eilen. (Klo nyt 0.30 seur.pv:n puolella)

  "Simone de Beauvoirin naisesta käyttämä käsite "toinen sukupuoli" pätee nykyisinkin, uskoo 65 prosenttia HS-raadin vastaajista.

  Beauvoirin vuonna 1949 julkaisemasta feminismin klassikosta Toinen sukupuoli ilmestyi tämän viikon alussa uusi suomennos."

  Iines lienee lukenutkin kirjan, josta tässä on kyse?

  Beauvoirista ei ollene kenelläkään syytä, edes näin postuumisti, ruveta väittämään, että hän olisi lesbofeministi vaikka feministi olikin -olihan hänellä ihan pätevä, avoin ja vapaa suhde Jean-Paul Sartreen, mieheen, joka itsekin aivoitteli ihmisten välisiä suhteita päivät pääskytysten, ja jolla oli yhtenä keskeisenä teemanaan filosofisissa pohdinnoissaan rakkaus.

  ***

  En kyllä oikeastaan ymmärrä, miksi ihminen ei saisi olla sitä millaiseksi syntyy ihan niin kuin Sheila Jeffreys ja kaltaisensa uskaltavat olla?

  Jos joku erottuu massasta, hänellä yleensä on painavaa sanottavaa.

  Häntä sietäisi siis kuunnella, ja varauksella niitä, jotka heristelevät sormeaan muiden laatimien linkkien kautta.

  VastaaPoista
 126. "Ensi- ja turvakotien liiton psykologi Hannele Törrönen väittää, että naisten väkivaltaisuus on yhä tabu, josta ei uskalleta ääneen puhua. Naisten väkivaltaisuuteen suhtaudutaan myös eri tavalla kuin miesten tekemään väkivaltaan. Sitä vähätellään, sille naureskellaan tai se ymmärretään aina poikkeusolosuhteiden aiheuttamaksi. Naisen kohdalla väsymys ja masennus ovat hyviä selityksiä, mutta väkivaltaisten miesten kohdalla ymmärtävät asenteet ovat harvassa."

  "Naisen väkivaltaisuudesta on vaikea puhua: pelko ja häpeä sulkevat perheen jäsenten suut. Kieltäminen on vahingollista paitsi väkivaltaa käyttävälle naiselle myös hänen väkivaltansa uhrille. Vaikeneminen myös estää avun saannin." 

  http://acta.uta.fi/pdf/951-44-6709-4.pdf

  http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu01495.pdf

  http://www.vakivalta-apua.fi/arkisto_laitinen.shtml

  Mistä vi...ta näitä linkkejä oikein tulee . . .?

  VastaaPoista
 127. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 128. Valto,

  Simone de Beauvoirilta olen parhaiten lukenut Kultaisen mustikirjan, jonka lainasin, koska sillä oli niin kaunis nimi. Toista sukupuolta olen muistaakseni enemmän selannut kuin paneutunut sisältöön. En muista siitä muuta kuin sen, että nainen nähtiin siinä kokonaisena ihmisenä eikä miehen jatkeena. Yleensä en ole hirveä de Beauvoir-fani, vierastan tendenssejä ja osoitteluja kirjallisuudessa, vaikka arvostan kyllä vaikkapa juuri de Beauvoirin varhaista heräämistä näkemään naisessa tasa-arvoinen ja pätevä ihminen.


  *


  Linkittäjä, Jape,

  naisten harjoittaman väkivallan osuus on noin 12 prosentin luokkaa, eikä sitä kukaan kiellä. Uskopa huviksesi, että kukaan ei yritä osoita miehiä sioiksi, ja jos miehet tässä nyt tuntevat olonsa loukatuksi, niin ihmettelen sitä. Tässähän puhutaan väkivallasta, ja koska mies nyt sentään kaikesta määrästä tekee 90 prosenttia, niin ei kai ole ihme, että tarinassakin lyö mies.

  Sukupuoli ei kuitenkaan ole tässä se, jonka itse nostaisin esille, vaan tuo margariinipurkki. Patoutunutta aggressiota ja alkoholiongelmia löytynee varmaan joka Suomen kylästä ja kaupungista, aivan liikaa. Suomalainen sielu on synkkä, eikä sitä paranna ainakaan se, että lapset varhaisaikuistetaan ja ulkoistetaan mahdollisimman nopeasti itsenäisiksi kouluohjuksiksi, jotka pärjäävät jo yksinkin, kaikkien tavaroittensa keskellä, jotta vanhemmat saavat tienata ja kouluttaa itseään elinikäisesti oppimalla ja työpaikkaa vaihtaen. Tai sitten sitä työpaikkaa ei ole ollenkaan, eikä juuri rahaakaan.

  VastaaPoista
 129. Hupaisaa, että kun väkivallan määritelmä tutkimuksessa tarkentui "oikeaksi" väkivallaksi, oli tarve muuttaa painopiste miesten kokemaan väkivaltaan. Kyllä - miehet mätkivät toisiaan. Ei - naiset mätkivät vain poikkeustapauksissa.

  Nainen on (keskimäärin) hyvä ilmaisemaan ja purkamaan itseään, myös pahaa oloaan, sanallisesti. Mies on (keskimäärin) hyvä pitämään tunteita sisällään, josta ne sitten saattavat ryöpsähtää voimalla tekojen muodossa kun jokin katkaisee kamelinselän. Vaikka se Flora-purkki, minkä Iines väänsi tarinaksi.

  Kuinka monta avoimesti tunteistaan (ja peloistaan jne.) puhuvaa miestä SINÄ tunnet?

  VastaaPoista
 130. Kiitoksia linkistä, Valto.

  Olen HS Raadin juttuja aika useinkin lukenut ja tuntuvat aika usein pökkelöltä porukalta antamiensa "tuomioiden" perusteella. Arvelen että 65% HS Raadin jäsenistä on feministejä.

  Ja jos haluat elää Sheila Jefferysin oppien mukaan niin siitä vaan. Kaikki ei halua, en minäkään.

  VastaaPoista
 131. Anteeksi Iines, poljen vielä tämän kommenttirönsyjen hännille kevyesti.

  Nimimerkkierkki ”Samuli”, kun kerran kysyt, olen sinut "entisten syntieni" kanssa. Se on ollut vain elämää, vaikkakin rankkaa omine virheineni ja ensimmäisen vaimoni sairastumisineen päivineen.

  Pahoinpitelyt (enimmäkseen henkiset), joita olen itse kokenut, ovat tulleet miehiltä, miesopettajilta ja lapsuuden kotimökkini ohitse hevosilla karauttelevilta savottalaisilta -en isältäni enkä äidiltäni- , toisaalta ensimmäisen vaimoni isä oli aivan hirveä ihminen humalassa.., mutta enhän Iineksen palstalla voi ruveta kaikella revittelemään. Elän kuitenkin ihan oikeasti edelleenkin, eikä tämäkään ruusuilla tanssimista ole.

  Kokemuksiini pohjautuen sanoisin, että minun kuuluu olla aina heikomman puolella. Näihin nähdäkseni kuuluvat myös naiset, jotka joutuvat lapsineen ja vanhuksineen aina miesten synnyttämien sotien ja muiden typeryyksien jalkoihin, ja jos ei muuta, niin nyrkiniskujen kohteiksi perheissä. Esimerkiksi sellaisesta kertoi eiliseniltainen "Esman salaisuus" elokuva ihan äskeisiltä menneisyytemme "sivistyneiltä" vuosilta Euroopassa.

  Kun kirjoitan, että joku erottautuu massasta, niin tarkoitan sillä vaikkapa Timo K. Mukkaa tai Kalervo Palsaa Jefreysin ohella. Tai kehitysvammaisia veljiäni, jotka jo loppusuoralla elämissään taivaltavat.

  Eivät veljeni kyllä mitään isoja sano suullaan ymmärtämättömille, eivätkä järjen sanaa kykene paperille tuottamaan kirjoituksillaan, mutta olemuksellaan sitäkin enemmän. He ovat tuottaneet, ja yhä tuottavat kokemusperäistä tietoa vain olemalla, mutta vain niille, joille kyky nähdä, on kehittynyt. Ei näitä merkkejä voi "linkittää" kenellekään, ne ovat minussa, kokijassa.

  Linkkivenkoilullani taasen tarkoitan sitä, kun minusta tuntuu, että joku tunkee enemmän teoriatietoa keskusteluihin mukaan kuin omiin kokemuksiinsa nojaavaa pohdintaa, jota vain täydentäisi muiden pohdinnoilla – tai tilastoilla- , hän ei ole aidosti asialla kenenkään tai minkään asian, edes itsensä, puolesta. (Kuten Rauno Rasanen parhaimmillaan on.)

  Ja mitä tämän bloginpitäjään, Iinekseen tulee, niin sellaisen minä olisin varmaan lapsena halunnut opettajani olevan.

  Kuunkuiske: ilmoittaudun yhdeksi tunteistaan puhuvaksi mieheksi, mutta joskus koen sanovani liiankin paljon. Minulla on sanomisen tarve.

  VastaaPoista
 132. Kuten sanottu, Iines, täytyy tässä nostaa kädet puystyyn. En tiedä mistä vetäisit tuon että kaikesta väkivallasta 90% on miesten tekemää. Se tieto mikä minulla on kertoo kyllä, että noin 90% tapauksista väkivallan uhrina on mies. Tekijä on, totta, usein mies, mutta että 90% tapauksista... se ei pitäne paikkaansa.

  VastaaPoista
 133. Valto Ensio, olet ytimessä sanoessasi että omiin kokemuksiin nojaava pohdinta on (taulukoilla täydennettynä) arvokasta. Kuka uskaltaa elää, näkee ja kuulee ja oppii. Ja ymmärtää.

  Onnittelut avoimuudestasi! Sinun ei tarvitse turvautua masennuspilleriputiloon, miestä väkevämpään tai maksullisiin naisiin (meneeköhän viimeinen asian vierestä), kun uskallat tuntea ja puhua. Lapsistasikaan ei voi kasvaa umpimielisiä potentiaalisia koulusurmaajia.

  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 134. Myönnän avoimesti, että minua tässä keskustelussa häiritsee se, että suomalainen mies leimataan vaimonsa hakkaajaksi - hieman huterin perustein.

  Olisitte leimanneet vaikka kaikki maailman miehet vaimonsa hakkaajiksi, niin jeesustelelisin mukana!

  Otetaanpa esimerkki. Tämäkin on siis laskettu mukaan suomalaisen naisen kokemaan väkivaltaan (lainaus Iinekseltä):

  "...liikkumisen estäminen..."

  Tällä perusteella muslimimaissa naisiin kohdistuva väkivalta-aste on siis 99,99 %.

  En minä syyllistä kaipaa, suhteellisuuden tajua kaiken vouhotuksen keskellä, sitä minä kaipaan.

  VastaaPoista
 135. Jape,

  puhun tietenkin parisuhdeväkivallasta, jossa 90 prosenttia uhreista on naisia, 10 prosenttia miehiä." Ei tarvita edes blondin logiikkaa päättelemään, että 90 prosenttia tekijöistä on siis miehiä.

  Kaiken kaikkiaan väkivallan uhreista suurin osa on miehiä, koska he tappavat myös toisiaan. Mutta eikös nämä argumentit olleet jo ylempänä?

  Nyt voitaisiin sopia, että jos tähän tulee vielä kommentteja, eikä kellään ole uutta näkökulmaa asiaan, niin keskitytään miettimään sitä, mitä parisuhdeväkivallan estämiseksi voidaan tehdä. Kun ongelma ei ole se, kuka lyö, vaan miksi lyö.

  VastaaPoista
 136. Tapsa,

  kyllä sen leimauksen olette nyt tehneet te miehet ihan itse. Kukaan keskustelun naisista ei ole syyllistänyt miestä mistään, vaan päinvastoin kummastellut, miksi tästä on tehty sukupuolikysymys. Se että mies lyö useammin on valitettava fakta, ei syytös.

  VastaaPoista
 137. Minustakin sinä Valto, kuten Kuunkuiskekin huomasi,

  näet ytimen siinä, kun puhut heikommasta. Siitä tässä on kyse, vahvemmasta ja heikommasta, ei miehestä tai naisesta.

  Nainen nyt vaan sattuu tässä asetelemassa useammin olemaan se heikompi astia, eikä sille mitään voi. Siksi noita kyselyitä naiselta on kysytty ja siksi he ovat puhuneet.

  Kyllähän miestenkin kurjuutta on tutkittu, mm. syrjäytymistä ja alkoholismia, eikä silloin naisilta tarvitse kysellä.

  VastaaPoista
 138. Iines - totta. Väkivalta kohdistuu yleensä miehestä mieheen tai naiseen. Niin kuin alkoholismi ja syrjäytyminen ovat enimmäkseen miesten elämää.

  Se ei sulje pois sitä, että on olemassa myös väkivaltaisia, syrjäytyneitä ja alkoholisoituneita naisia.

  Viikonloppuja kaikille!

  Ps. Jos joku osoittaa kommentin minulle, niin tietäköön, että vastaan vasta ensi viikon puolella.

  VastaaPoista
 139.  ”Ennen naiset joutuivat teeskentelemään itseään tyhmempiä, että he olisivat miesten mieleen. Nyt he joutuvat teeskentelemään vähemmän aggressiivisia kuin he oikeasti ovat”, professori Kirsti Lagerspetz Turun yliopiston psykologian laitokselta väittää.

  VastaaPoista
 140. Iines: "puhun tietenkin parisuhdeväkivallasta, jossa 90 prosenttia uhreista on naisia, 10 prosenttia miehiä." Ei tarvita edes blondin logiikkaa päättelemään, että 90 prosenttia tekijöistä on siis miehiä."

  Äh, luovutan. Sinä jankkaat näitä samoja valheellisia lukuja. Tämä ei nyt etene ollenkaan.

  Sinä luet ilmeisesti satoja sivuja romaaneja sun muuta viikossa, mutta et viitsi lukea sinulle linkkaamani "Perheväkivalta Suomessa" -tutkimuksen verkkokatsauta, joka on noin 5 sivua ja on siis jo tiivistelmä.

  No strutsikin laittaa päänsä piiloon kuoppaan ja luulee sitten että on itse kokonaan piilossa...

  VastaaPoista
 141. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 142. Lisäys:

  "puhun tietenkin parisuhdeväkivallasta, jossa 90 prosenttia uhreista on naisia, 10 prosenttia miehiä." Ei tarvita edes blondin logiikkaa päättelemään, että 90 prosenttia tekijöistä on siis miehiä.""

  On Blondin logiikkaa, todella, jankata tutkimustuloksia, jossa perheväkivallasta on kysytty vain toiselta osapuoleleta, eli naisilta. ja sitten esitellä tuloksia perheväkivallan koko kuvana. Kiesussentään!

  VastaaPoista
 143. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 144. Kuules nyt Jape,

  kun tuo tutkimus, josta olen puhunut ja antanut linkin, on vuoden 2005 tutkimus naisten kokemasta väkivallasta. Toki sitä ei mennä mieheltä kysymään, että lyötkö vaimoasi. Kyllä vuonna 2005 jo tiedettiin, kuka lyö ja ketä, ja nyt kysyttiin niiltä, joita lyöty on.

  Tässä siis tuo linkki http://blogs.helsinki.fi/svokurssi2009/files/2009/06/Piispa_2slides_sivu.pdf

  VastaaPoista
 145. Tässä tutkimustuloksia kaikkein heikoimpaan - eli lapseen - kohdistuvasta väkivallasta Suomessa:

  - Naiset syyllistyvät suurimpaan osaan lapsiin kohdistuvasta väkivallasta biologisissa perheissä

  - Nais-yksinhuoltajat ovat 3 kertaa vaarallisempia lapselle kuin mies-yksinhuoltajat

  - Vielä vaarallisempia ovat perheet, joissa huoltajana on muu kuin lapsen biologinen isä

  - 49 % kaikista lasten pahoinpitelyistä tekevät yh-naiset

  - 65 % lapsiin kohdistuvasta väkivallasta tekevät naise.

  - Biologinen isä on syyllinen vain 8 % pahoinpitelyistä

  - biologiset äidit syyllistyivät lapsensa murhaan 59 kertaa useammin kuin biologiset isät

  - 82 % väestöstä kokee ensimmäisen väkivallan uhrikokemuksen naisen - yleensä äidin - taholta

  Niinpä. Suomalainen mies on suomalaisen äidin kasvattama ja yhä useamammin yh-äidin.

  Mitä voisimme tehdä, että biologiset isät voisivat osallistua enemmän lastensa kasvatukseen?

  Minulla ainakin on tässä suhteessa puhdas omatunto.

  VastaaPoista
 146. Iines: "Kyllä vuonna 2005 jo tiedettiin, kuka lyö ja ketä, ja nyt kysyttiin niiltä, joita lyöty on."

  Mistä se tiedettiin kun miehiltä ei oltu kysytty mitään?

  Aivan uskomatonta settiä. Ei uskoisi, sinusta. Sinullakin, kuten feminsiteillä yleensäkin, syyllinen (mies) on selvillä. Nyt vain kysellään että mitä se sika nyt on tehnyt.

  Tuo feministipapittaren, Minna Piispan, juttuihin ei usko vanha erkkikään,

  VastaaPoista
 147. Tässä faktaa Tilastokeskuksesta.

  Taulukossa on fyysisen tai seksuaalisen väkivallan, väkivallalla uhkaamisen tai seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutuneet naiset eri maissa 5 viime vuoden aikana. Luku on %-osuus.

  Argentiina 35,5
  Brasilia 34,7
  Intia 31,1
  Uganda 30,8
  Australia 26
  Kirgisia 21,5
  Costa Rica 21,4
  Jugoslavia 21,2
  Etelä-Afrikka 21,1
  Zimbabwe 20,9
  Uusi Seelanti 20,2
  Kanada 18,9
  Paraguay 18,4
  Bulgaria 17,5
  Englanti 17,4
  USA 16,9
  Kroatia 16,7
  Suomi 16,1
  Ruotsi 15,1
  Hollanti 15
  Romania 14,9
  Georgia 14,5
  Venäjä 14,4
  Indonesia 13,9
  Skotlanti 13,8
  Slovenia 13,6
  Bolivia 13
  Itävalta 12,8
  Ranska 12,2
  Tanska 12,2
  Albania 12,1
  Sveitsi 12
  Mongolia 11,9
  Valko-Venäjä 11,3
  Viro 11,1
  Malta 10,7
  Tšekki 10,3
  Liettua 10,2
  Belgia 9,9
  Ukraina 9,1
  Puola 8,6
  Italia 8,3
  Latvia 7,6
  Pohjois-Irlanti 7
  Unkari 6,7
  Makedonia 6,7
  Puola 6,5
  Slovakia 5,7
  Portugali 5,4
  Japani 4,7
  Katalonia 4,6
  Filippiinit 2,2

  Siellä keskivaiheilla sulassa sovussa ovat Suomi ja Ruotsi peräkanaa kuin köyhän talon porsaat - tässä tapauksessa siis siat, sillä joka kuudes nainen meilläkin on uhkaa kokenut.

  Mielenkiintoista on havaita, etteivät filippiinomimmit ainakaan väkivaltaa karkuun lähde tänne(kin) naimisiin tullessaan.

  VastaaPoista
 148. Lisää faktaa a la Päivi Lipponen, joka oppi mm. nämä asiat keväällä valtakunnallisella maanpuolustuskurssilla, jossa yhtenä aihealueena oli suomalaisen yhteiskunnan pahoinvointi.

  - Suomessa on kaksi kertaa enemmän väkivaltaa kuin muualla Länsi-Euroopassa

  - Päivittäin pahoinpidellään 50 naista

  - 60 % lasten kokemasta väkivallasta on äitien tekemää

  - Tyypillisin väkivaltarikoksen tekijä on alkoholin suurkuluttaja

  - 80 %:ssa rikoksista joku osapuolista on tekohetkellä humalassa

  - Kaikki osapuolet ovat humalassa kolmessa tapauksessa viidestä

  Päivin mukaan Suomessa pahoinpidellään 50 naista vuorokaudessa - ei siis 250.

  Tätä viisinkertaista lukua kuitenkin nyt levitellään faktana eri puolilla blogistania, mm. Valtolla.

  50 hakatussa naisessa on 50 liikaa, siitä ei ole kyse. On kyse medialukutaidosta ja huhujen ja ennakkoluulojen estottomasta levityksestä. Se tekee hallaa itse asialla.

  Vaikka totuus onkin kallis asia, niin ei sitä pidän laman keskelläkään liikaa säästellä.

  VastaaPoista
 149. Tapsa P. Minä en "levittele" yhtään mitään vaan perustin tämänkin kirjoitukseni Hesarista lukemaani.

  Mainitsin siis hyvin kapea-alaisen lähteeni ilman mitään sen kummempia ajatuksia tilastojen todenperäisyyksien kaiveluihin ryhtymisestä ja koska minusta, elämässä näkemiini pahoinpitelyihin viitaten todella tuntui, ja yhä edelleen tuntuu, siltä, että juttu on/oli tosi: Heikomman lyöjiä aina on ja yleensä lyöjänä on uros. En edes ajatuksissani rajannut tiettyä maanosaa tai mannerta jutussani, koska olen globaalin maapallon yksi sirunen vain.

  TP, jos olet niin viihterä joutoukko, minkä kuvan sinusta saan joutaessasi kaivelemaan kaikki nuo tilastot esille, kohdista moitteesi suoraan Hesarille ja viime kädessä JSN:lle virallisella kirjeellä omine tilastoinesi.

  Siellä riittää asiantuntijoita ottamaan palkan edestä selvää, kuka valehtelee ja antaa väärää tietoa lukijoilleen. Kun sen teet, olet tarpeellisempi, kuin krusifiksin vuoksi taistoon ryhtynyt maahanmuuttaja Italiassa.

  Tässä keskusteluketjussa itsessään ei oikeastaan tilastoilla olisi ollut suurtakaan tarvista kuin pieninä sivujuonteina, mutta yllättäen niistä tulikin pääaihe (ja siitä, kuka mieleisensä osaa googlettaa sekä toisilleen ketsupin kanssa nieletettyä), ei se, että ihmisiä pieksetään aina ja kaikkialla syyttäsuotta johon Iineksen satiirin sisältö Hesarin jutun jatkeena olisi antanut hyvänkin pohjan.

  Panin kyllä jälleen merkille sen seikan, että Hesariin jutun kirjoittanut Merituuli Saikkonen on naistoimittaja joka on kirjoittanut jonkinverran työnkuvaansa kuuluen myös "mamu"-juttuja. Mistäs se voisikaan jälleen vihjaista...

  VastaaPoista
 150. Huomasitkos Tapsa,

  että nuo lainaamasi tilastot ovat peräisin mitä ilmeisimmin Markku Heiskaselta - sen femakko Piispan työparilta ja ajalta (2001) ennen femakko Piispan uusimpia tietoja (2005), joita olen linkannut.

  Lisäksi tuo pitkä tilastolistasi näyttää pohjaavan "ensisijaisesti kansainvälisen rikosuhritutkimuksen haastatteluaineistoon, joka on vastikään [n. 2000] vapautunut tutkijoiden käyttöön sekä Maailman terveysjärjestön WHO:n keräämistä väkivaltakuolema-aineistosta." Tämä tieto ilmenee, kun plaraa tuon linkkisi esipuheeseen, jonka siis Markku Heiskanen itse on kirjoittanut.

  Näyttää siis siltä, että tässä puhutaan nyt tilastoista, jotka on tehty erilaisten aineistojen pohjalta ja eri aikoina.

  Tuoreimmissa Suomea koskevissa tilastoissa väkivallan käsite on mitä ilmeisimmin laajempi kuin fyysinen väkivalta tai sillä uhkailu. Nykyään väkivallaksi käsitetään myös jonkun elämän rajoittaminen ja piinaaminen, henkinen julmuus, ja tähän voisi lisäksi mielessään kuvitella kaikkien tutkimusten ulkopuolelta narsistien uhrien kaikissa viestimissä jatkuvasti lisääntyvät kertomukset siitä perhehelvetistä, joka narsistin kotona vallitsee: kukaan ei huomaa ulospäin mitään, mitään ei voi tilastollisesti mitata, mutta helvettiä elämä on. Näistähän on pidetty ansiokkaita blogejakin.

  Minusta meidän ei kannata takertua nyt hakemaan yhä vanhempia linkkejä tai tilastoja tähän mammuttikeskusteluun, vaan myönnetään se totuus, että väkivaltaa on ja merkittävä osa siitä johtuu alkoholinkäytöstä. Lähtisikö vyyhti tuota kautta purkautumaan? Mitä tehdä alkoholikulttuurillemme, kun humalahakuisuuttamme vasta ulkomailla kummastellaankin. Samoin vapaista vapain seksikulttuuri, jota ennen kaikkea ulkomaalisnuoret ihmettelevät. Mitä se vaikuttaa väkivaltatilastoihin?

  Ei ole mielestäni kenenkään etu puhua sellaisen linjan puolesta, että Suomessa ollaan tyhmiä kun lasketaan pikkusormella hipaisutkin väkivaltaan, niin että saa ihan ulkomailla asti hävetä suomalaistilastoja. Mieluummin tuossa olisi kai tuhannen taalan paikka selittää, että katsokaas kun meillä on tämä väkivallan käsite sellainen että lapsen läpsäisykin on väkivaltaa, samoin puolison kontrollointi.

  Miksi ajaa sellaista kulttuuria, että toista saa satuttaa kohtuullisessa määrin, ei nyt liikaa, mutta pikkuinen lyönti silloin tällöin? Että kuuluu antaa takaisin eikä saa itkeä.

  Opetettaisiinko siis lapsetkin tuohon, että äläpäs ulise Teemu, vaan lyö takaisin? Ei pikku lyönti ketään tapa. Vedä vaikka vasemmalla, niin ei me liian lujaa.

  VastaaPoista
 151. No niin, okei, heitän pyyhkeen kehään ja myönnyn pistetappioon (en toki vielä tyrmäykseen).

  Vaikka mielihyvin ja innolla osallistunkin kaikenlaisiin inttelyihin, niin eiköhän tämä asia ole selvä - enkä itse asiaa sinänsä epäillytkään, vaan vaahtosin tavasta jolla se esitettiin.

  Iines & leidit eivät siis syyllistäneet suomalaista miestä. Uskon. Toivon. Rakastan.

  Heh heh... mutta niin viihterä joutakko olen, että vedän Valton vastuuseen. Hän ainakin samoilla lähteillä samoten syyllistää meidät ja rankasti:

  VALTO:

  "250 naista per päivä saa turpiinsa suomalaisten kotien seinien sisällä, kirjoittaa päivän Hesari. Pahoinpitelyn laukaisijaksi saattaa riittää margariinirasian väärä asento ruokapöydässä."

  "Mitäpä uutinen kertoo meistä miehistä, kysäisin kylppärin peililtä äsken. Ja peili vastasi: Olette koko sukupuoli sananmukaisesti sitä, mitä lahkeissanne riiputatte: täysiä tunteettomia kyrväkkeitä."

  "Toisaalla vaahtoatte pärstä hirveässä irveessä kunniamurhista, lasten ympärileikkauksista islamilaisissa ja juutalaisissa kulttuureissa, mutta oma pureskeltukynsinen nyrkkinne saa ruhjoa naisenne kylkiluita mitättömimmänkin aiheen vuoksi. Siinä tappelunjytäkässä saavat osansa myös lapset... jne"

  Aika tunnepitoista tekstiä, sanoisin. Oikeutettua raivoa tietysti? Enää pitäisi löytää se margariinirasia.

  VastaaPoista
 152. Tapsa,

  minkä himputin pyyhkeen? Ei tämä mikään nyrkkitappelu ole, vaan keskustelua.

  En osaa arvostaa sellaista vetistä linjaa, jossa erimielisyys nähdään riidaksi. Minusta eri mieltä olemisen välttäminen viimeiseen hengenvetoon on epäaitoa ja mihinkään totuuksiin johtamatonta keskustelulinjaa.

  Tulee saada esittää ajatuksia reippaasti eikä pyrkiä alusta lähtien konsensukseenm vaan asian reippaaseen tuulettamiseen.

  Tässä ketjussa on keskusteltu asiallisesti paria poikien nimittelyä lukuunottamatta. Ketään ei ole haukuttu eikä kenellekään ole oltu töykeitä. Minä olen ylpeä siitä, että täällä uskalletaan sanoa ja olla eri mieltä ja siitä, että täällä on paljon keskustelua ja vielä enemään lukijoita.

  Oma tavoitteeni oli kirjoittaa vaihteeksi tarina (vrt. kesäinen Mies jolla ei ollut persoonallisuutta), kun minua suoraan sanottuna hiema huvitti tuo margariinipurkin maininta sen traagisuudesta huolimatta. Yllätys oli suuri, kun huomasin, miten tähän reagoitiin.

  VastaaPoista
 153. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 154. "Tässä ketjussa on keskusteltu asiallisesti paria poikien nimittelyä lukuunottamatta. Ketään ei ole haukuttu eikä kenellekään ole oltu töykeitä."

  Mielenkiintoinen käsite asiallisesta keskustelusta, kun miehiä on leimattu tässäkin keskustelussa väkivaltaisiksi käyttäen lähteenä...niin mitä? Ei mitään. Luvut on ihan hatusta repäistyjä, mutta mitä isompi luku sen komeampi, tuntuu olevan ajatuksen kulku täällä. Ehkä röyhkein veto on ollut miesten nimeäminen pedofiileiksi.

  Sen rinnalla, mutta ei ollenkaan vähäisenä naistyypillisenä miehen alaspainamisen muotona, on ollut miesten nimittely. Se tuntuu olevan naisten hupia ihan yleisesti. Kuka keksii nokkelimman loukkauksen miehelle se voittaa.

  VastaaPoista
 155. Anonyymi,

  nimittelyjä et löydä ainoatakaan tästä keskustelusta, ellet sitten laske mukaan poikien keskinäistä pientä päreenpalokärhämää tuolla ylempänä.

  Minä en ole nimitellyt miehiä muuta kuin epiteetillä "rakkaat miehet", ja olen ollut ystävällinen kaikille tänne kirjoittaville, vaikka samaa mieltä en olisi ollutkaan. On mahdollista, että joku tulkitsee napakan eri mieltä olemisen väärin tykönään, sillä ei täällä kyllä hymistelläkään, mutta nimittelyä täältä ei löydä. En ole huomannut kenenkään muunkaan naisen siis nimitelleen miehiä tässä keskustelussa. Ylipäänsä tämä vaikeasta aiheesta keskustelu lienee siisteimpiä, mitä tästä aiheesta on aikoihin nähty!

  Voisitkohan sinä, Anonyymi, siis ystävällisesti poimia sanatarkan esimerkin ylempää miesten nimittelystä tähän, jotta ymmärtäisin, mitä tarkoitat?

  Jokaisen tilastoluvun viitelähde on kyllä mainittu tässä keskustelussa, joten kukaan ei ole vetänyt lukuja hatusta, niin kuin myös esität.

  Lainattuja lukuja ovat alunperin esittäneet tutkijat, eli asiaan perehtyneet henkilöt. Miksi heitä ei tulisi uskoa? Miksi sinua tulisi mieluummin uskoa?

  Se vain asiaa hämmentää, että noita tutkimuksia on tehty selvästi eri pohjilta, ja kun niitä sitten vertaillaan keskenään, ne eivät oikeasti ole vertailukelpoisia, vaan päädytään virhepäätelmiin.

  Esimerkiksi suomalainen tapa määritellä parisuhdeväkivalta on paljonkin täsmällisempi kuin kansainvälisissä tutkimuksissa, joiden väkivalta määritellään vain poliisin tietoon tulleiden fyysisten pahoinpitelyjen kautta.

  VastaaPoista
 156. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 157. Juu, ehdottomasti väkivalta on keskittynyt Savoon, ja Pohjois-Pohjanmaalle. Muualla sitä on tietysti paljon paljon vähemmän.

  tai sitten ei.

  Savolaisten mukana se on levinnyt joka paikkaan. :D

  VastaaPoista
 158. Iines: "Esimerkiksi suomalainen tapa määritellä parisuhdeväkivalta on paljonkin täsmällisempi "

  Ei hitto vie ole täsmällisempi, vaan laveamapi ja epämääräisempi. Suomalaisella, feministisellä "maan tavalla", parisuhdeväkivallan määrittelyssä päästään satumaisiin fantasia lukuihin, jolloin se vakavamman parisuhdeväkivallaan käsitely hukkuu lillukanvarsiin ja uusien keinotekositen väkivlalan muotojen keksimiseen. Otetaan väkivalta hei ihan oikeana väkivaltana, jooko, eikä sekoiteta siihen esim. liikkumisen estämistä ja rahankäytön kontrollointia.

  Jos aidosti hyväksyttisin ns. henkinen väkivalta oikeaksi väkivallaksi niin naisethan on sinä pahempia, ovat niin veemäisen taitavia sanankäyttäjiä, loukkamismielessäkin.

  VastaaPoista
 159. Rahankäytön kontrolloinnista tuleekin yksi läheinen ihminen mieleen, jonka (espoolainen, ei edes sudeettisavolainen) mies paitsi hakkasi, pyrki myös saamaan vaimon rahat haltuunsa. Pankkikortin vaatiminen ja vaimon pakottaminen lainoihin takaajaksi saikin ihan uusia ulottuvuuksia kontrollille. Se naulitsi naisen kotiin ilman rahaa, luottohäiriömerkintäisenä ja täysin miehen hallintaan.

  Ne on ihan hyvä ottaa huomioon perheväkivaltatutkimuksissa. Liikkumisen estäminen ja rahan käytön kontrollointi ovat voimakkaita keinoja toisen rääkkäämiseen ja alistamiseen, joten olen ihan Iineksen linjoilla siitä, että tuollainen on modernimpi ja käyttökelpoisempi tulkinta perheväkivallan muodoille kuin yksinkertainen nyrkillä kumauttelu. Ihan huolimatta siitä tekikö näin mies vai nainen.

  VastaaPoista
 160. Päiväkirjoistani Tampereen ajoilta(jaa. 1985-89), kaivoin erään muistiinmerkintäni:

  "Bussinodotusta katoksessa. Siihen tulee siististi pukeutunut ja toisilleen kevyesti sanaileva, jo vähän pohjia maistellut pariskunta, ehkä 3-kymppisiä molemmat. Nainen sipaisee puolihuolimattomasti miehensä kravattia oikaistakseen sen suoraksi, kun tästä salamana hiiltyvä mies täräyttää naista nyrkillä keskelle otsaa niin että tämä horjahtaa päin minua.

  `Perkeleen ämmä! Mää oon saatana sanonu sulle satasen kertaa, että älä saatana sormi mun garderoopia nääs, muuten saatana saat joka kerta turpaas, per-ke-leen hoo uu oo är aa!´

  Minulle mies karjaisee, kun koetan pitää naista pystyssä: `Äläkä sää karvanaama saatana mollaa siin! Mää nakkaan mun akkaa turpaan silloin kun mää haluun, uskot sää saatana..!´

  Naiselta alkaa veri valua nenästä nahkasormikkaiden verhoamien sormien lomitse iltapuvun röyhelöille kun hän hartiat lysyssä, nyyhkäen rajusti lähtee siihen suuntaan, josta miehen kanssa saapuivat.

  Mies huitaisee vapaa-kyltti palaen ohitse kiirehtivälle taksille. Pikkujoulun pilallemenosta itsekseen jupiseva, perkeleitä päästelevä herra kapuaa etupenkille ja taksi, tehden u-käännöksen kurvaa kaupunkiin päin." Bussi 21, La 28.11 1987 klo 20.38

  Tämä on yksi niistä turhista ja niin äkkiä, yllättävissä paikoissa tapahtuvista väkivallanteoista joita olen nähnyt, että mitä tässä muuta voi sanoa omasta sukupuolestaan, kuin mitä olen jo sanonut? Eikä tuollaisessa tapauksessa, itsekin pienesti maistaneena, ehdi muuta kuin hämmästellä koska siinähän säikähtää niin perhanasti normaali kaduntallaaja.

  Yleistää ei tietenkään sovi, miehiä on kuitenkin enin osa, joka itsensä hillitsee, mutta kyllä todistukseni näkemistäni väkivallanteoista pysyvät jokaisen esittämien prosenttien ja tilastojen puitteissa, joita monelta taholta on tullut tähänkin viestiketjuun.

  "Antropologisissa tutkimuksissa on todettu, että kulttuureissa, joissa isät itse äitien ohella osallistuvat lastenkasvatukseen intensiivisesti, niissä myös miessukupuolen edustajien väkivaltainen käyttäytyminen on aikuisenakin vähäisempää..."

  VastaaPoista
 161. Jotenkin hassua, miten aikuiset ihmiset uskovat näihin satuihin. Alahuuli väristen luullaan, että jokaisen naapurin oven takana hakataan naista juuri nyt.

  VastaaPoista
 162. Jotenkin hassua, miten aikuiset ihmiset uskovat näihin satuihin. Alahuuli väristen luullaan, että jokaisen naapurin oven takana hakataan naista juuri nyt.

  Jaaha,

  ei suinkaan, meillä on taloyhtiössä 30 osakasta vierekkäisissä rivitaloissa, ja olen vakuuttunut, että ketään ei koskaan lyödä tai sorreta tai kontrolloida. Ihan totta. Niin rauhallista ja sivistynyttä väkeä täällä on.

  Miten on - sinä jos kuulet hakkaamisen ääntä - eikö alahuuli yhtään värise? Meinaatko, että hakatun tulee ryhdistäytyä?

  VastaaPoista
 163. Kyllä se Suomen tapa määritellä väkivallaksi myös henkinen väkivalta on monin verroin tarkempi ja valistuneempi - sehän ottaa huomioon kaiken väkivallan, eikä määrittele vanhanaikaisesti, että vain potku vatsaan tai isku naamaan on väkivaltaa.

  Joskus monin verroin kauheampaa voi olla juuri se kyttääminen ja kontrollointi, jota jatkuu vuosikausia. Sehän syö ihmisen persoonan ja terveyden, siis koko elämän. Henkinen väkivalta ei ole kevyempää kuin fyysinen.

  Minusta tuntuu yhä vahvemmin, että Suomi on maailman edistyksellisimpiä maita väkivaltakäsityksineen. Suomi on aina ollut kärkimaita tämäntyyppisissä asioissa, jotka liittyvät lasten ja naisten vapautumiseen, asemaan ja koulutukseen.

  Meillä on varhainen naisten äänioikeus, maailman parhaat ja edistyksellisimmät ilmaiset koulut ja pikkulasten neuvolat ja päivähoitojärjestelmät, korkealle kehittynyt ilmainen kirjastokulttuuri ja naisten työssäkäynti, joten ei ihme, että tällainen sosiaalipoliittinen tutkimuskin huitelee huipulla. Muut maat tulevat kyllä perässä. Suomi ei ole häpeäjän paikalla.

  VastaaPoista
 164. Iineksellä menee nyt niin lujaa ja korkealla, että ei pysty oikein sanomaan mitään, vaikka on kuinka koittanut järkeävästi argumentoida, niin poterot sen kun syvenee. Sanon vielä kerran, että lievemmän väkivallan, joka on kyllä väkivaltaa, ei siinä mitään, niputtaminen samaan kategoriaan vakavan väkivallan kanssa ei ole muuta kuin itsepetosta. Sitä kun ei eritellä kunnolla ja täsmällisesti, niin kuin Iines väittää, vaan niputetaan yhteen jolloin ne väkivallan muodot ja niiden yleisyys jää hämärän peittoon.

  Nyt asiaan tulee jo mukaan naisten varhainen äänioikeus, mutta Iines unohtanee sen, että valtaosa miehistäkin sai sen saman äänoiöikuden ihan samaan aikaan kuin naiset. (jotkin feminisitit aivan tärinässä koittavat selittää että nimen omaan feminisitit, minna canthit vai mitä ne oli, taisteli naisillle sen ääni oikeuden heh hee, ei jaksa...). Sitten on neuvolat, josta olisi myös sanomista, mutta ei jaksa, ne ei oikein tähän kuulu, muuta kuin siten että neuvolassa äidiltä kysytään isän väkivalvatisuudesta, mutta isältä ei kysytä äidin väkivaltaisuudesta. Kummallista, eikö olekin Iines?

  Annikin kertoma esimerkkitapaus on yksittäistapaus, ei voi yleistää.
  Ja asioita, kuten rahankäytönkontrollointi ja liikkumisen estäminen, pitää ottaa huomioon, mutta ne ei saa ola pääosassa kun puhutaan asiasta nimeltä väkivalta.

  VastaaPoista
 165. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 166. Jape, minä olen niin monta kertaa käynyt lastenneuvoloissa eri puolilla maatamme, etten ole lukua pitänyt, eivätkä tilastot jäljessäni tämän suhteen pysy.
  (Lapseni ovat syntyneet Siilinjärvellä, Tampereella, Vantaalla, Kittilässä ja Kajaanissa.)

  Jos neuvolakäynnillä monen muun asian ohella tulee arvelua, että pahaa-oloakin perheessä olisi, henkilökunta osaa kyllä kysyä siitä hyvin hienovaraisesti, eivätkä he varmasti, niin luotan, ole osoittamassa kumpaakaan osapuolta syylliseksi tai syyttömäksi ongelmiin.

  Ja koska mielestäni takuuvarmasti neuvolahenkilökunta haluaa, että isä ja äiti jaksavat lastensa kanssa kokonaisena perheenä, he auliisti tarjoavat auttavia kanavia eteen päin jos tarvis on.

  Ja vaikka minua kuinka nössöksi ivattaisiin, sanon, että tämänkin olen kokenut tunteella ja käytännössä, en tilastoja konemaisesti tiirailemalla.

  Esimerkiksi kun käytin viimeksi nuorimmaistani neuvolassa, minun oli ihan oikeasti kerrottava siellä, omasta aloitteestani, että meidän heikentyneet taloudelliset ja muutamat muut seikat aiheuttavat vaikeuksia arjessa. Ja vaikka en mitään neuvoja silloinkaan sen kummemmin tuntenut tarvitsevani, mutta "möykky" sisälläni oli jo kovin suuri, niin sen voin taata, että jo se yksittäinen keskustelu ihmisen kanssa, jolla perheiden kanssa päivittäinen työ ammattina on, pelkästään auttoi taas kestämään seuraavia päiviä paremmin.

  Kaikellatavalla niissä paikoissa ovat sen verran ammattitaitoisesti toimivia ihmisiä, ettei minulla edes miehenä ole mitään poikkitelaista sanottavaa.

  Ja kun tietäisit, Jape, kuinka kiitollinen olen, kun vaimo ja tästä katraastani vanhin poika viettivät Lapin Keskussairaalassa keskostenosastolla joulun ja Uuden vuoden seudun vuonna 2001, et työntelisi hajanaisia piikkejä niihin kohteisiin, joissa ihmiset todella tekevät kansalaisten eteen kaikkensa pienellä palkallaan. Sairaalatkin ovat samaa ketjua siitä huolenpitoverkostosta, joka neuvoloiden ohella yrittää tehdä lapsiperheiden olon edes siedettäväksi tässä muuten niin tekniikan kylmäämässä ja markkinauskovaisten halaamassa maailmassa.

  VastaaPoista
 167. Iines: "...minkä himputin pyyhkeen? Ei tämä mikään nyrkkitappelu ole..."

  Viittasinkin siihen jaloon urheilumuotoon, jossa kaksi tasaveroista ottelijaa kamppailee rehdisti ja sääntöjen mukaan, toista arvostaen ja kunnioittaen.

  Eli ei se ollut edes kätketty moite, päin vastoin siis.

  Nyrkkitappeluissa ei armoa anneta ja nykyään maassa makaava saa potkun päähänsä. (Olen nähnyt tv:ssä valvontakameroiden nauhoista.)

  Kaikki nämä täällä esitetyt karmeat esimerkit voivat olla totta, mutta ne viittaavat vahvasti syrjäytyneisiin onnettomiin tai narsistisiin luonnehäiriköihin. Sellaisia on ihmiskunnassa, ei mahda mitään.

  Mutta näitä yksittäistapauksia ei saa yleistää koskemaan kaikki suomalaisia miehiä. Tämä ja vain tämä oli minun missioni.

  VastaaPoista
 168. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 169. Valto Ensio, ei tässä mitään piikkeejä työnnellä mihinkään.
  Hienoa, että sinulla on hyviä kokemuksia neuvoloista, mutta siitä ei ollut kysymys, enkä tätä nostanutesiin puheenvuorossani. Eli taaskin puhuit asian sivusta, valitettavasti. Kysymys oli perheväkivallasta, josta kysytään rutiinonomaiseti naiselta (tähän on erään feministin, Sirkka Pertun laatima kaavake oikein) ja tekjäoletuksna on tietenkin mies. Kysyin, että kysytäänko mieheltä, kaavakkeiden kera, rutinninomaisesti äidin mahdollisesta väkivaltaisuudesta? Tähän et sinäkään vastannut, koska sinultakaan asiasta ei ole kysytty. Puhelit vain arveluista jne. muuta höpinää.

  Sinänsä pidän tyyiäsi halpamaisena, kun koitat minua, joka nostan vain asioita esiin keskuteluun, syyllistää jostain omista ja perheesi kokemuksistasi Lapin kskussairaalassa. Sairaalahan on toiminut oikein siinä tehtävässään mikä sille kuuluu. Mitä se tähän neuvolaasiaan liittyy? Lisäksi on oikein hellyttävää kun puhut :"ihmiset todella tekevät kansalaisten eteen kaikkensa pienellä palkallaan". Nämä samaiset "ihmiset" oli joku vuosi sitten tekemässä kaikkensa, ei kansalaisten vaan iitsensä eteen kaikki hoitovelvoitteet unohtaien ja ihmisten hädän myös kun olivat röyhkeällä palkankorotusvaateellaan ja iirtisanomisuhkauksillaan sekoittamassa koko suomalaisen yhteiskunnan. Puhun siis sairaanhoitajista. Heillä ei ole pieni palkka, todellakaan, mutta lienet samaa todellisuudesta irtaantunutta sakkia, Valto Ensio, kuin SDP:n Jutta Urpilainenkin, joka sanoo että alle 3000 euroa kuukaudessa ansaitseva on pienituloinen. Minä olen sitten selvästi pienituloinen ollut koko ikäni, vaikka nyt olen pääjohtaja pienessä konsernissamme. Mutta oma valinta, ei auta kovasti valittaa.


  Hyvää Isänpäivää, Valto Ensio!

  VastaaPoista
 170. Hyvää Isänpäivää, todellakin...

  Isien ihmisoikeuksista:

  "Taas on tukka pystyssä, iho kananlihalla ja valtava häpeä oman sukupuolen johdosta.

  Luin tosielämän kauhutarinoita otsikolla "Syytettynä isä", kirjoittajina Ari Jousmäki ja Liisa Kosonen (Teos 2009).

  Kirja alkuosa koostuu viiden eronneen miehen tarinasta 2000-luvun Suomessa. Karmeaa luettavaa viranomaisten ja katkeruutta pursuavien äitien väsytystaisteluista isejä vastaan, jotka yrittävät saada edes tavata lastaan. Suomessa, tasa-arvon esimerkkimaassa, naisilla on suuresti valtaa ja sitä he osaavat myös käyttää sumeilematta hyväkseen. Peli menee törkeäksi, kun naiset alentuvat käyttämään lapsiaan nappuloina.

  Perheväkivalta ja naisiin kohdistuva väkivalta ovat faktoja, joista puhutaan paljon. Hyvä niin. Mutta yllättävän yleisiä ovat myös tapaukset, joissa naiset ilmestyvät turvakoteihin vailla mitään muuta näyttöä miehen väkivaltaisuudesta kuin oma tarinansa. Muutama tirautettu kyynel, ja sosiaaliviranomaisten papereihin jäävät lausunnot miehen "oletetusta väkivaltaisuudesta". Näitä sosiaaliviranomaisia kuulevat sitten tuomioistuimet, kun lasten huoltajuudesta päätetään. Isä on tuomittu jo lähtökohtaisesti.

  Insestikortin vilauttaminen ei ole järin harvinaista sekään. Kun hyväksikäyttöepäily vedetään mukaan peliin, isän tapaamiskuviot lapsen kanssa pannaan välittömästi uusiksi siihen saakka, kunnes tutkimus on saatu päätökseen. Tähän voi kulua vuosiakin.

  Samalla, kun tosiasialliset hyväksikäyttökokemukset ovat vähentyneet tasaisesti sekä tytöillä että pojlla, on epäilyjen määrä kuitenkin kasvanut voimakkaasti. Hyväksikäyttöepäilyjen määrä on 1980-luvun alkupuolelta lähtien noussut peräti nelinkertaiseksi. Sinänsä on hyvä juttu, että hyväksikäyttöepäilyihin tartutaan rivakasti, mutta useinkaan niissä ei ole muuta löydöstä kuin lapsen kertomus. Mistä näitä tarinoita sitten oikein tulee?

  Vanhemmasta vieraannuttamisoireyhtymä PAS eli Parental Alienation Syndrome tarkoittaa lähivanhemman (eli yleensä äidin) etävanhempaan (eli yleensä isään) kohdistuvaa panettelukampanjaa ja mustamaalausta"

  Lähde:
  http://maaginenarkki.blogspot.com/2009/10/isien-ihmisoikeuksista.html

  VastaaPoista
 171. Lisää luettavaa:

  katkelma:
  "Ari Jousmäki ryhtyi kokoamaan Syytettynä isä -kirjaa taustallaan sekä omakohtaiset kokemukset että vapaaehtoistyössä saadut kontaktit avioerotilanteissa altavastaajiksi joutuneisiin miehiin

  Soinissa syntynyt ja sittemmin Espoon kautta Lahteen päätynyt Ari Jousmäki on kirjoittanut Liisa Kososen kanssa lapsen huoltajuutta ennen muuta isän näkökulmasta käsittelevän kirjan »Syytettynä isä".

  Kustannusosakeyhtiö Teokselta tänä syksynä ilmestyneessä kirjassa pääsevät sanomaan painavan sanansa nimenomaan isät, joiden sanat eivät vaikeissa avioerotilanteissa ole juuri mitään painaneet.

  Erään "Ilkan" avioerotarinassa selostetaan kiistattoman tuntuisesti, että isä sopii lapsen huoltajaksi huomattavasti paremmin kuin väkivaltainen, tasapainoton, psyykkisesti sairas ja ajoittain lastaan jopa hylkivä äiti. Käräjäoikeuden päätös myötäilee kuitenkin vallassa olevaa linjaa, mikä on isän mielestä täysin vastoin oikeudenmukaisuutta ja järkeä.

  Naisesta tulee lapsen yksinhuoltaja. Miehen maksettavaksi määrätään kohtuullisen suuret elatusmaksut. Sosiaalitoimiston lausunnon mukaan molemmat ovat soveliaita huoltajiksi, mutta vanhempien välisten erimielisyyksien takia he suosittelevat äidille yksinhuoltoa. Ainut peruste tähän on vanhempien välinen riitaisuus.

  Jousmäki muistuttaa, että monesti eroprosessia lähtee viemään nainen. Hän on saattanut suunnitella eroa jo pitkään, joten hänellä on etulyöntiasema.

  -Näyttää siltä, että sosiaalitoimistojen ja turvakotien työntekijät eivät pysty suhtautumaan riidan osapuoliin alkuunkaan neutraalisti.

  Sosiaalipuolen työntekijät ovat voittopuolisesti naisia. Yhteiskunta on näin muotoutunut: mies on heikoilla ja tulee jälkijunassa.

  Kirjan tekijät toivovat ennen muuta, että kirja avaisi keskustelua tästä vaikeasta ja myös vaietusta asiasta.

  Aiemmin suomalaisessa perheessä äidin ja isän roolit erosivat toisistaan jyrkemmin kuin nykyisin. Naiset ovat entistä enemmän työelämässä kodin ulkopuolella ja isät osallistuvat myös lasten hoitamiseen.

  Tasa-arvo perheissä on lisääntynyt, mutta avioerotilanteissa tasa-arvo käsitetään ikävä kyllä lähinnä naisten kannalta.

  -Useimmiten nainen koetaan siksi vääryyttä kokeneeksi."

  Lähde:
  http://www.ilkka.fi/teemat/teematarticle.jsp?article=455079&category=48

  VastaaPoista
 172. Ohhoh, mikä määrä uusia ihanan pitkiä kommenteja!

  Ja taitavat olla päivänsankareitten kirjoittamia kaikki. Onnea vaan kaikille isille. Tiedän, että mies joka keskustelee tulisesti tällaisesta aihesta, on kiltti ja rakastava isä, jos hän isä on, joten ruusu teille kaikille! Minä ryhdyn luku-urakkaan kahvikupin kanssa.

  VastaaPoista
 173. Jape, kyselet aika farisealaisia.

  Että kysytäänkö isiltä automaattisesti neuvoloissa, pahoinpidelläänkö heitä äidin toimesta. Haloo, mies!

  Kun nyt ensin saataisiin ne miehet imettämään ja isyyslomille ja heikoimmiksi astioiksi sinne lasten ja lieden väliin ja neuvolareissuille.

  Ja kun nyt ensin saataisiin ne miehet avoimesti puhumaan kärsimästään vakivallasta, eikä häpeillen piilottelemaan sitä asiaa, että nainen, äiti lyö isää.

  Miehen häpeähän on kaksinkertainen, valitettavasti, vaikkei tietenkään pitäisi olla. Mies häpeää myös sitä, että on niin heikko, että antaa fyysisesti heikompana pidetyn lyödä itseään. Ettei edes naista voita tappelussa -asenne jyllää monen miehen alitajunnassa. Lisäksi mies häpeää aivan samoin kuin nainen sitä, että perheessä on väkivaltaa, se salataan.

  VastaaPoista
 174. Anonyymi,

  poimit esimerkkejä kirjasta "Syytettynä isä", kirjoittajina Ari Jousmäki ja Liisa Kosonen (Teos 2009).

  Kyllähän minä ainakin uskon, että susia on naistenkin joukossa - ei tässä mitään uutta ole. Ei väkivalta ole kiinni sukupuolesta, eikä iästäkään - myös lapset tekevät murhia jos nyt oikein riemastun, samoin vanhukset murhaavat paitsi itsejään myös toisiaan.

  Väkivallassa on kyse heikomman asemasta ja ihmisarvosta, oikeuksista.

  Ja kun väkivaltaa on tutkittu, on havaittu, että se on parisuhteessa valitettavan on sukupuolittunutta, sillä miehet tekevät valtavan ennemmistön surmista ja pahoinpitelyistä, uhrin sukupuoleen katsomatta. Ei se, että naisetkin toimivat näin, muuta tuota suhdelukua. Väkivallassa on aina kyse fyysisen vallan käytöstä yli toisen ruumiin.

  VastaaPoista
 175. Lisäys viimeiseen virkkeeseeni:

  väkivallassa on kyse tietenkin mistä tahansa vallankäytöstä, siis myös henkisen.

  (Tuo oli hajamielisyysfiba.)

  VastaaPoista
 176. Iines: "Jape, kyselet aika farisealaisia."

  Tämä on taas sitä "korkeakieltä", jota meikäläinen ei tajua, no ei se mitään...

  Iines: "Että kysytäänkö isiltä automaattisesti neuvoloissa, pahoinpidelläänkö heitä äidin toimesta. Haloo, mies!"

  Niin. Miksi sinä vastustat tasa-arvoa, Iines? Jos naisilta kysellään, niin miksi ei kysellä miehiltä, tasa-arvoisesti? Miksi sinunkin pitää olla vastahankaan aina?

  Iines: "Kun nyt ensin saataisiin ne miehet imettämään ja isyyslomille ja heikoimmiksi astioiksi sinne lasten ja lieden väliin ja neuvolareissuille."

  Ai ENSIN? Kas, kun unohdit ja et puhunut synnyttämisestä mitään.

  No puheesi ei juuri eroa feministisen tasa-arvoministerimme Stefan Wallinin isänpäivä puheesta, siis ISÄNPÄIVÄPUHEESTA, joss ahän taaskin puhuu ensin naisten tasa-arvosta ja heidän kokemasta väkivallasta. Enkä referoi, lue itse!

  Feministi Stefan Wallin: "Sukupuolten tasa-arvon tulisi näkyä myös eroissa"
  Onko mies tasa-arvoinen erossa?

  Sukupuolten välinen tasa-arvo on molempien sukupuolten asia. On tärkeätä, että tasa-arvotyössä keskitytään edelleen naisten aseman parantamiseen. Tällä saralla onkin työ vielä pahasti kesken, mitä tulee esimerkiksi samapalkkaisuuteen, työelämän eriytymiseen tai naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.


  Voi jessus sentään mikä mato tuo Wallin on, kölin ali pitäisi vetää...

  Iines: "Ja kun nyt ensin saataisiin ne miehet avoimesti puhumaan kärsimästään vakivallasta, eikä häpeillen piilottelemaan sitä asiaa, että nainen, äiti lyö isää."

  Missä puhut? Jos puhut (kuten esim. täällä) niin naiset (myös Valto Ensio) on laumana heti puhumassa ruikuttajista ja siitä kuinka maailman naiset niin kärsii (ihan Wallinin puhetta, joka ei Isänpäivänäkään osaa puhua isien asiaa, miesten asiasta yleensä nyt puhumattakaan, vaan sekoittaa siihen muuta höperöintiä jota kuulee muutenkin joka päivä) Siihen olisi lapsiperheessa työkalu tuo neuvolakysely, mutta kun sitäkin vastustat.
  Muihin tilanteisiin tulisi kehittää muut työkalut.

  Iines: "Mies häpeää myös sitä, että on niin heikko, että antaa fyysisesti heikompana pidetyn lyödä itseään."

  Tätähän naiset ei tajua, miksi näin on. Siksi, että jos mies puolustaisi itseään, niin hänenstä tuliskin se pahoinpitelijä vaikka aggression olisi aloittanut ja primusmotorina toiminut nainen.

  VastaaPoista
 177. Japsukka,

  kun siellä neuvoloissa on lähinnä äitejä, niin isiltä on paha mennä kysymään.

  Ja kyllä asenteenmuutoksen on lähdettävä ihmisistä itsestään - miehet voisivat alkaa harrastaa habankasvatuksen ja autourheilun sijaan vaikka lukemista ja käsitöitä, niin mielikuvat muotoutuisivat tämän mukaan.

  VastaaPoista
 178. Eikä muuten yllätä, että Iines poimi taas selvästi väärän pointin noista anonyymin pistämistä linkeistä ja niiden käsittelemistä jutuista. Kyse ei ole niinkään väkivallasta, vaan muusta, perättömistä lausumista jne. jolla tuhotaan isä - lapsisuhde. Jo mainitun kirjan nimi "Syytettynä isä" pitäisi soittaa kelloja, mutta ei. Taas poimittin väkivalta.

  Sanon vuotostani: Herää Iines!

  Tutki asiaa nyt kuule hiukan tarkemmin, kun ne on löydettäissä noista anonyymin linkkaamista tekstiotteistakin: Kyse on sossunnaisten asenteellisuudesta, siitä, että mies ei ole tasa-arvoinen vaan jo lähtötilanteessa altavastaaja.

  Kyse on perättömistä insesti väittämistä, kyse on perättömistä turvakotiin hakeutumista keksityn väkivallan takia, jotta saadaan lyömäasetta miestä vastaan. Tuti Iines Espoon Turmakotia. Älä puhu imettämisestä tässä kohden mitään, ei kuulu tähän.

  VastaaPoista
 179. Jape,

  tuohan on väkivaltaa, henkistä väkivaltaa että lausutaan perättömiä isästä. Väkivaltaa harjoittaa kumpikin sukupuoli.

  VastaaPoista
 180. Iinukka,

  Siellä neuvolassa on kyllä isejä käynyt, olen kuullut, mutta kun neuvolantäti sanoo (kuulemma) että isä voi odottaa tuolla käytävässä, kun me vähän puhutaan äidin kanssa. Sitten jos isä sattuu olemaan samassa huoneessa, niin neuvolantäti puhuu isän ohi, ihan kuin isää ei olisikaan siinä.

  Kerran kuulin erään isän kertovan, kun hän vei lastaan neuvolaan, siellä kysyttiin heti että missäs äiti on? Neuvolantädit olivat menneet ihan seksisin, eikä osanneet toimia vain isän kanssa...
  Mahtavaa.

  Isäkiintiot pitäisi vissiin saada neuvolakäynteihin, jotta neuvolantädit osaiisvat suhtautua siallsiesti siihen, että sieltä voi tulla myös mies yksin lapsen kanssa.

  Jos et minua usko, niin lue kirjoista, Iines. Voin vinkata yhtä, mutta sen nimi ei ole nyt huulilla. Tarvii tsekata jos löydän sen jostain.

  VastaaPoista
 181. Iines: "tuohan on väkivaltaa, henkistä väkivaltaa että lausutaan perättömiä isästä."

  Niin mitä sitten? Mitä tämän toteaminen auttaa?
  Tämä ei vaikuta naisten saamaan lasten huoltajuuteen, se tulee kuin Manulle illallinen, ilman sen suurempia ponnisteluja. Siihen pyritään juuri noilla perättömillä väittämillä, väkivallalla, josta nainen/äiti ei saa mitään rangaistusta.

  Nyt tarvii syödä jotain, että saa puhtia kommentoida mm. tuonne pakkoruotsi vyörytykseen...

  VastaaPoista
 182. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 183. Samuli,

  uskon sinua ja minä olen jopa vakuuttunut siitä, että vanhemmilta, ei äideiltä eikä isiltä kysellä neuvoloissa perheen väkivallasta yhtään mitään. Tuo on typerää propangandaa.

  On ollut mitä ilmeisimmin jokin erikseen tehty tutkimus tai kysely, jonka vastamiseen on kysytty suostumus: haluatko osallistua tutkimukseen, jossa jne... On ollut sitten asiakkaasta kiinni, tahtooko vastata tahikka ei.

  Koetetaan pysyä asialinjalla.

  VastaaPoista
 184. Uskokaa mitä lystäätte, en viitsi mitään linkatakaan, kun ette lue niitä. Pysykää omassa uskossanne.

  Eräästä keskustelusta vuodelta 2008:

  "Muutama vuosi sitten Sosiaali- ja terveysministeriön Sirkka Perttu antoi neuvoloille ohjeet kysyä raskaana olevilta, tai synnyttäneiltä naisilta - "Oletko kokenut väkivaltaa puolisosi taholta odotusaikana, synnytyksen jälkeen, tai kun lapsi oli 8 kk:n ikäinen."

  Tässä STM:n sivulta löytämäni tiivistelmä aiheesta jotta pysytään ASIALINJALLA, niin kuin Iines vaatii:

  Naisiin kohdistuva parisuhdeväkivallan seulonta äitiys- ja lastenneuvolassa

  Tuolla on sitten PDF muodossa ladattavissa koko Sirkka Pertun "tutkimus", lukaisepa se 111 sivua Iines, ja tiedät enemmän.

  Kopion tuosta PDF:n tiivistelmästä tähän erään makupalan ihan näkyville. Katso ja ihmettele Iines.

  "Toimintamallin lähtökohtana on, että äitiys- ja lastenneuvoloissa on tärkeää tunnistaa parisuhdeväkivallan riskiryhmiä, kehittää erilaisia tukitoimia erityisesti nuorille raskaana oleville naisille ja pienten lasten äideille sekä antaa heille tietoa parisuhdeväkivallasta ja sen vaikutuksista. Naisten kanssa on tarpeen keskustella
  heidän kokemuksistaan parisuhteessa, erityisesti tilanteista, joissa ilmenee mie-
  hen kontrolloivaa käyttäytymistä. Parisuhdeväkivallasta kysymisen tulisi olla äitiys- ja lastenneuvoloissa systemaattinen työtapa ja sen tulisi kuulua neuvoloiden seurantaohjelmiin. Parisuhdeväkivallasta tulisi kysyä kaikilta naisilta: äitiysneuvolassa vähintään kerran raskauden kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana ja lastenneuvolassa viimeistään lapsen puolivuositarkastuksessa ja sen jälkeen
  lapsen tasavuositarkastuksissa. Apuna suositellaan käytettäväksi hankkeessa kehitettyä parisuhdeväkivallan seulontakysymyssarjaa, joka on sisällytetty vuonna
  2004 julkaistuun lastenneuvolaoppaaseen.
  Työntekijöitä tukemaan on laadittu
  toimintaohje parisuhdeväkivallan tunnistamiseen ja puheeksi ottamiseen sekä
  viranomaisyhteistyöhön."

  Selkiskö, Iines? Entä miten Samuli?

  Toivon että jatkat asialinjalla, Iines, etkä puhu uskomusten varassa. Vai että propagandaa, sentään STM:n tutkimus...

  Se on propagandaa, että Sirkka Pertun annettin tuo selvitys tehdä miesvihamielisellä asenteella.

  VastaaPoista
 185. Järkeni mukaan tuo on ollut kyseistä tutkimusta varten tehtävä kysely, eikä pidemmän jakson utelu tai neuvoloiden normaalikäytäntö.

  VastaaPoista
 186. Jatketaanpa Jape keskustelua siltä pohjalta, että itse kerrot, kuinka monta neuvolakäyntiä olet itse suorittanut lastesi(?) kanssa?

  VastaaPoista
 187. Iines, saanen pikkuisen "mainostaa"?

  Poista, jos koet typeräksi bloginsa markkinoinniksi, mutta jotenkin koen kirjoittaneeni myös täällä keskustelussa olleita asioita sivuavaa teemaa viime yön valavokin aikaan, kun yksi pojistamme on niin huonossa kunnossa nasuflunssan vuoksi, ettei kukaan muukaan oikein uskalla nukkua.

  Eli.

  ...ja sitten voitte käydä lukaisemassa mun isänpvkirjoitukseni joka fiktiiviseksi tarinoinniksi muutettuna perustuu nähtyihin, luettuihin ja koettuihin tositapahtumiin:

  http://kivaniemi07.blogspot.com/2009/11/pietaryrtteja-isille-eli-tarinanpatkia.html

  Kiitos.

  Ps. Samuli: huomasin pahoittelusi ja kiitos siitä. Itse en kyllä kommentointiasi sen kummemmin asiattomaksi kokenut, keskusteluksi vain, koska olen sinut melkein kaiken kanssa, jota eletty on.

  VastaaPoista
 188. En tietenkään poista linkkiäsi, vaan teen linkkauksen helpommaksi. Tästä linkistä pääsee suoraan lukemaan Valton isänpäivätarinoita.

  Olen pahoillani, ettei blogisi päivity minun sivupalkkiini! Toisin sanoen se on blogirullassani, jonka pitäisi panna aina uusin päivitys ylimmäksi. Jostain tuntemattomasta syystä blogisi ei siihen päivity, enkä ole varma onko tässä kyseessä jokin asia, joka sinun blogisi asetuksissa on puutteellinen. Itse kun en nähdäkseni voi tehdä muuta kuin koettaa ottaa blogisi pois listalta ja syöttää sen uudelleen. Minäpä koetan ja luen sitten tarinasi.

  VastaaPoista
 189. Edeleenkin menee pointti Iinekseltä ohi, joten antaa olla sitten.

  VastaaPoista
 190. Jape, jos sinun omat pointtisi ovat tasoa

  Se on propagandaa, että Sirkka Pertun annettin tuo selvitys tehdä miesvihamielisellä asenteella,

  niin kannattaako sinun edes jatkaa, ennen kuin siirryt asialinjalle.

  Eivät tutkijat tee tieteellisiä laajoja tai edes suppeita tutkielmiaan minkään vihan tai rakkauden voimalla, eivät omista lähtökohdistaan. Vasta kuin tämän myöntää, voi puhua kiihkotta asiasta.

  Et edes huomaa omia asenteitasi. Ja olet kaiken lisäksi pikkuisen sokea, kun et näe minua, et lue sanojani, vaan värität kuvani ja tulkitset rivinvälit omilla ennakkoasenteillasi.

  VastaaPoista
 191. Iines: "niin kannattaako sinun edes jatkaa, ennen kuin siirryt asialinjalle. "

  Ei minun varmaan kannatakkaan jatkaa, siinä olet oikeassa. Minä olen tosin aina asialinjalla, muut tuntuu hulluttelevan ja höpisevän mitä sattuu.

  Huomautan vain että sinä tuon propagandan mainitsit ensin.

  Esitin selvän linkin asiaan ja sinä kerrot vain omista oletuksistasi. Se on toki yksi taktiikka oll käymättä dialogia, sivuutta esitetyt asiat ja jatkaa vain omalla linjallaan.

  Iines: "Eivät tutkijat tee tieteellisiä laajoja tai edes suppeita tutkielmiaan minkään vihan tai rakkauden voimalla, eivät omista lähtökohdistaan."


  Tekeväthän (tosin Sirkka Pertun "tutkimusta" ei voi kutsua tieteelliseksi). Tutki itse hiukan enemmän tuota Sirkka Perttua ja sitä missä hän on ollut mukana ja millä asenteella. Ihan tietty agenda on ollut hänellä, mutta kun et usko, niin en selosta tämän enempää.

  Minä en lue mitään rivinvälejä btw.

  VastaaPoista
 192. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista