20.3.2010

Kirje kotiin

Vihdoinkin huorat ovat saamassa oikeutta ammattinsa tasa-arvoistamiseksi. Jo pari vuotta sitten tekemäni ehdotus huorien kutsumisesta perheen illallispöytään on saamassa siivet alleen. Ehkä tämän jälkeen voimme katsoa huoria silmiin, kutsua heitä ystäviksemme ja nimetä ammatin muiden verotettavien ammattien joukkoon nimikkeellä seksinmyyjä.

Ei se huoria auta, että suvaitsemme heitä pimeässä ja salaa, ja suomme heille, kuin vähämielisille, etuuden verottomaan tuloon. Näin vain pönkitämme kurjuuden summaa maailmassa, yksinäisten häpeää ja puutteenalaisten nurkantakaisia noloja purkauksia.

Saattakaamme toiminta päivänvaloon ja perustakaamme opintolinjat ammattioppilaitoksiin alalle kouluttautumista varten. Olisi myös mahdollisuus ammattikorkeakoulu- tai yliopistotasoiseen kouluttautumiseen, jolloin etevimmille aukenisivat ovet jopa ulkomaille asti, korkeatasoisten julkisuuden henkilöiden palvelukseen.

Nyt siis kirje kotiin, täältä jostain, ja kohteliaisuuskutsu isän pikkuystävälle tai äidin ikämiespojan leikkikalulle perheen illallispöytään, tasaveroiseksi ihmiseksi kristallikruunujen tai halogeenilamppujen loisteeseen, viettämään aikaa koko perheen kanssa. Kun lapsetkin saavat luontevasti tutustua ja suhtautua elämän koko kirjoon kotonansa, laajenevat samalla heidänkin ammatinvalintamahdollisuutensa taas yhdellä mahdollisuudella, ilman ennakkoluuloja.


PS Tekstissä on häpeilemättä hyödynnetty Ihmissuhteet ja tasa-arvo -blogista löytyneitä linkkejä.

181 kommenttia:

 1. Kyseessä on hullun ja katkeran ruotsaisfeministin pöllöstä aloitteesta. Tietysti suomalaisfeministit, Iines etunenässä, kinkkaa heti aiheen perässä ja taputtaa innoissaan karvaisia käsiään.

  Naisen euro on 80 senttiä, väitetään. Siihen pitäisi läväyttää 20 senttinen viereen, niitä tosin on vain harvalla valkoisella neekerillä.

  VastaaPoista
 2. Luitkos tuon linkkaamani oman juttuni huora-aiheesta?

  Olen aina vilpittömin rinnoin kannattanut huorien mahdollisuutta ihmisenarvoiseen elämään, johon kuuluu oikeus oikeus tehdä verotettavaa työtä suojatyön sijaan. Minusta kun huorat ovat täyspäisiä ihmisiä, jotka ansaitsevat kunnon kohtelun.

  Homma reilusti päivänvaloon, koulutus käyntiin, palkan taulukkoluokitus, ja se on siinä. Seksinmyyjä on yrittäjä, jonka kuuluu maksaa asiaankuuluvat tellit ja lellit ja työeläkemaksut.

  Minusta on häpeällistä, että naiset hyväksyvät tämän naisvaltaisen ammattialan sorron.

  VastaaPoista
 3. Oho!

  Beatrice haluaisi siis ottaa häpeärangaistukset käyttöön Ruotsissa. Onneksi ei tässä vaiheessa ehdota vielä pahempia kidutuksen muotoja.

  VastaaPoista
 4. Niin, Riku, kunpa joku kertoisi minulle, miksi seksin ostaminen on rikos, mutta seksin myyminen ei.

  Miten tämä yhtälö voi toimia?

  VastaaPoista
 5. Tämä oli varmaan sarkastinen kirjoitus ja takerrun sanatarkasti itse asiaan, mutta miten ihmeessä tuo ensimmäisen linkin takainen juttu tuo huorille minkäänlaista tasa-arvoa? Tuohan tekee siitä vain entistä salaillumpaa ja kielletympää.
  Jo on typerä ajatus jopa ruotsalaiselta. (Silmäniskuhymiö tähän).

  Näissä huorakeskusteluissa ei pidä unohtaa sitä, että valtaosa maailman prostituoiduista ei tee sitä ammattia vapaaehtoisesti ja hymyssä suin. Varsinkin Viron huorat, joita meidän miehemme käyttävät, ovat ihmiskaupan ja Venäjän Mafian uhreja. Enkä usko, että nämä Suomen thai-hierontapaikatkaan ihan naisten omasta aloitteesta on syntyneet. Siinä ei varmaan kauheasti lämmitä ajatus homman laillisuudesta, kun joku ällöttävä vanha äijä panee takaapäin.

  Toki on niitä onnekkaita, jotka itse saavat valita ammattinsa ja keräävät rahat, mutta se taitaa olla pieni vähemmistö.

  VastaaPoista
 6. kunpa joku kertoisi minulle, miksi seksin ostaminen on rikos, mutta seksin myyminen ei.

  Tätä pitää kysyä suomalaisilta feministeiltä, jotka ko. lain näin sorvasivat. Mitä vastaavat feministit Tuija Brax, Heidi Hautala, Eva Biaudet, Susanna Rahkonen, Tuula Haatainen et al? Jaa eivät vastaa mitään täysin järjettömästä laista?
  Koko tuo laki on niin ihmisten oikeustajun ja yleisen logiikan vastainen, että alta pois. Miten jonkin OSTAMINEN voi olla kiellettyä, jos sen MYYMINEN on kuitenkin sallittua?

  VastaaPoista
 7. valtaosa maailman prostituoiduista ei tee sitä ammattia vapaaehtoisesti ja hymyssä suin.

  Mistä tiedät? Onko sinulla esittää tähän jotain tutkittua tietoa (ei feminististä, vaan puolueetonta), josta voi todentaa, että on näin kun väität? Linkki?

  VastaaPoista
 8. Enkä usko, että nämä Suomen thai-hierontapaikatkaan ihan naisten omasta aloitteesta on syntyneet.

  Tietämätön hölmö. Juuri jäi kiinni ja sai kai jo tuomion thimaalainen nainen joka pyöritti usemapaa thaihieronta paikkaa suomessa. Että nämä on ihan naisten omasta aloitteesta syntyneitä paikkoja. Muuun väittäminen on valehtelua.

  VastaaPoista
 9. Jep jep, anonilli, ei ole linkkejä, koska elämä on netin ulkopuolella. En pysty linkittämään tilaisuuteen, jossa on vaikkapa poliisi ollut puhumassa.
  Ja huomaa sana "usko", en siis väittänyt jälkimmäisen olevan faktaa vaan lähinnä mutua. Sitä paitsi miksei parittaja voisi olla myös nainen? Ei se silti tarkoita, että ne hierojat siellä vapaaehtoisesti olisi töissä. Tai ettei ne tekisi mieluummin jotain muuta, jos siihen olisi mahdollisuus.

  Olen muuten sitä mieltä, että seksin ostamisen ei pitäisi olla rikos. Ainoastaan parituksen ja ihmiskaupan olla rikollista toimintaa.
  Jos joku haluaa maksaa siitä, että pääsee panemaan, ja minä haluan ottaa siitä rahaa vastaan, niin mitä se kenellekään kuuluu. Omahan on tavarani!

  VastaaPoista
 10. Tiinalta tahtoisin kysyä, että mitä väärää tuossa kirjeen kotiin lähettämisessä sitten olisi.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,

  olen Tiinan kanssa samaa mieltä siitä, että ei tässä mitään linkkejä tarvita - keskustellaan mieluummin itse.

  On olemassa yleisesti tunnettuja tosiasioita, ja tuo Tiinan esittämä prostituutio ihmiskauppana on tällainen. Sen mittaa ja määrää ei tunne kukaan, niin laajaa se on, eikä se, että nainen harjoittaa prostituutiota merkitse sitä, että kyseessä on naisen vapaa valinta ja erityinen himokkuus miehiä kohtaan. Päinvastoin, kaiken järjen mukaan.

  VastaaPoista
 12. Jos mies käy parturissa, lähettääkö valtiovalta kirjeen perheelle kotiin, että tässä kävi näin, miehenne kävi parturissa? Tai jos verrataan rikoksiin niin jos mies jää vaikkapa kiinni rattijuopumuksesta, lähetäänkö perheelle kotiin kirje, jossa kerrotaan miehen rikoksesta?

  Miksi juuri huoran luona käynti olisi asia, josta kerrotaan kirjeellä perheelle?

  VastaaPoista
 13. Niin, Arawn, minä en siis ole sanonut, että kirje pitää lähettää. En ole myöskään sanonut, että kirjettä ei pidä lähettää. Kysyn, koska en tiedä, mikä on oikein. Ehkä se tässä keskustelussa vielä selviää!

  Olisin vain siis tahtonut tietää, mitä eettisesti väärää tuossa kirjeessä olisi, jos jätetään nyt sivuun moraaliset seikat. Moraalisilla seikoilla tarkoitan tässä jonkun mahdollista halua tuomita huorissa käynnit.

  VastaaPoista
 14. Kirje kotiin toimii keppinä, jolla säädetyn lain noudattamista koetetaan edistää. Eri asia on, ketä keppi tässä tapauksessa lyö. Mitä ihminen ei tiedä, se ei häntä loukkaa.

  VastaaPoista
 15. No olisihan se kirjeen lähettäminen vähintäänkin omituista. Kuten tuossa ylempänä joku jo mainitsikin, niin kyseessä olisi ns. häpeärangaistus, joka ei kuulosta ihan 2000-luvun touhulta. Pettäminen ei ole laissa kiellettyä ja eiköhän se rikoksesta tuomitseminen tule muullakin tavalla ilmi siellä kotona.
  Sitä paitsi tuo tuntuu lähtevän oletuksesta, että seksin ostaja on perheellinen mies. Poikamiehillehän tuo rangaistus ei merkkaa mitään.

  VastaaPoista
 16. Iines: Sanoisin, että eettisesti se on väärin siinä mielessä, että siinä puututtaisiin ihmisen yksityisyydensuojaan.

  Ja häpeärangaistushan se selkeästi olisi.

  VastaaPoista
 17. Ehdotus on mielestäni tasoa aprillijuttu, mutta kuvitelma jutun toteuttamisesta melkoisen herkullinen. Ministeri on ilmeisen vakavissaan.

  Itse pidän ehkä kuitenkin liittojen kaksinaismoralismia mahdollisine pettämisineen pahempana kuin paimenkirjettä kotiin. Paimenkirje voi vapauttaa petetyn osapuolen. On nimittäin ihmisiä, joille uskollisuus on tärkeä asia.

  VastaaPoista
 18. Arawn: huomautuksesi partureista ja kirjeistä meni niin nappiin, että lähetän sinulle virtuaalisen karhuhalin poskisuudelmien kera. Toistaiseksi sitä ei kai ole vielä laissa kielletty?

  VastaaPoista
 19. Huomasinpa juuri Ilta-Sanomissakin jutun tästä ministeri Askin esityksestä. Panen sen tähän kokonaan:

  "Askin mukaan muun perheen ja naapuruston pitäisi tietää, jos perheenisä on jäänyt kiinni seksinostosta.

  - Pahinta, mitä seksinostajalle voi tapahtua, on, että joku hänen lähiympäristössään saa tietää asiasta, esimerkiksi vaimo tai naapuri, Ask sanoi.

  Askin mukaan poliisi voisi lähettää kirjeen epäillyn kotiosoitteeseen ja saattaa muille tiedon seksinostosta. Nyt seksinostajat pääsevät Askin mielestä liian helpolla, kun poliisi lähettää asian käsittelystä postia epäillyn työpaikalle tai asianajajalle.

  Askin mukaan ei ole haitaksi, vaikka lapsikin avaisi kirjeen.

  - On vain hyvä, että tytär tietää, millainen hänen isänsä on. Ja jos lapsi on joutunut seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, toivottavasti kirje rohkaisee häntä kertomaan asiasta, kertoi Ask.
  "

  VastaaPoista
 20. Olen tämän asian kanssa epävarma - en siis tiedä mikä on oikein.

  Toisaalta tuntuu väärältä aikuisen ihmisen holhoaminen jollain paimenkirjeellä, mutta toisaalta mietin sitä, miksi tällainen asia pitäisi vaieta ja suojella viimeiseen saakka. Tekohan on rikos lain ja tragedia usean perheen edessä, ja lapsille se on taatusti häpeä ja pelon aihe, vaikkei isä paljastuisikaan näin julkisesti, vaan vaikka sattumalta ja salaa.

  Eikö olisi siis kaikille osapuolille parasta, että kaksinaismoraalin kupla puhkeaisi? Eri asia, jos liitossa on ns. vapaa nautintaoikeus, lapsista huolimatta.

  VastaaPoista
 21. Jokunen vuosi sitten osallistuin Tallinnassa konferenssiin, jossa oli mukana muutamia suomalaisia kansandustajia. Yöllä siinä yhden aikaan kuulin naapurihuoneesta melkoista rynkytystä ja huutoa sekä kohtapuoliin tyytyväistä voihketta. Sos.dem. puoluetta edustava kansanedustajatar siellä harrasti YYA-politiikkaa venäläisen diplomaatin kanssa.

  Häpeäkseni minun on myönnettävä, että en tuolloin edes harkinnut lähettää kirjettä kansanedstajattaren aviomiehelle, vaikka, Iineksen sanoja lainakseni "Eikö olisi siis kaikille osapuolille parasta, että kaksinaismoraalin kupla puhkeaisi?"

  Kansanedustajatar on edelleen toimessaan, hänellä on mies ja lapsia. Auttaisikohan asiaa, jos lähettäisin kirjeen näin jälkikäteen? Minulla on tallessa seminaarista tehty juttu ja jopa kuva, jossa kansanedustajatar ja diplomaatti esiintyvät yhdessä. Öisen metelin todistajana on myös valokuvaaja, jonka kanssa jaoin huoneen.

  No niin, Iines, kyllä vai ei? Jos vastaat kyllä, lähetän kirjeen matkaan.

  VastaaPoista
 22. Mitä sitä suotta perheeseen kirjeitä jättämään, työpaikalle myös kirjeet, jos rikoksiin hairahtuu tai epäilyttäviin touhuihin. Kirjeet toki myös terapiakäynneistä kuuluvat kaikille, nyt on kuulkaas tämän ihmisen päässä niin paljon vikaa, että ihan hoidattamaan on mennyt ongelmiaan, ja seksiä on ostellut, ja tissibaarissa käynyt ja viinakaupassa keskellä viikkoa.

  Eiköhän siinä kaksinaismoralismin kupla puhkea, kun kaikki saavat tietää kaiken: mies saa tietää vaimon kaksinaamaisuudesta ja työnantaja mielenvikaisuudesta. Koittaa uuden ja avoimen yhteiskunnan aika. tai sitten ei koita.

  VastaaPoista
 23. Juuri niin, Annikki. Miksi jättää asiat puolitiehen? Tervetuloa iineksen uljas, uusi, onnellinen maailma!

  VastaaPoista
 24. Nuo parturi- ja terapiakäynnit eivät mielestäni liity ihmiskauppaan, ihmisen alistamiseen tai ne eivät ole rikoslain piirissä niin kuin seksin ostaminen, joten nuo esimerkit ovat siinä mielessä hieman kaukaahaettuja. - Ymmärrän kyllä rinnastushalun.

  VastaaPoista
 25. Eihän tuossa vaihdettu rahaa, Vaari, vaan vain eritteitä. Mitäs siihen on sanomista mutta kuin että kaksi ihmistä halusta toistaan kohtaan siinä teutaroi. Kaksinaismoraalia se toki on, jos asia salataan tai kyseessä oli kielletty leikki, kuvallisesti.

  Ostotilanne on mielestäni eri, sillä harvoin huora tekee työtään seksinhimosta ja hauskaa pitääkseen. Päinvastoin, minulla on teoria siitä, että seksinmyyjät ovat hieman kylmiä pakkauksia, siis tunnetasolla jähmeitä, joten limakalvoissakaan tuskin tuntuu niin makealta kuin mies luulee. Orgasmin näytteleminen on helpoin rooleista. Eihän nainen alista ruumista, joka on lämmin ja elävä ja josta välittää sieluaan myöten.

  Pidän siis surullisena naisen kannalta, että hän katsoo teeskentelyn työkseen. Seksiin kuuluu emootio, sisäinen tunne, ja jos sitä ei ole, kyseessä ei oikeasti ole edes seksi, vaan itsetyydytys elävällä ruumiilla - tämä on minun ajatukseni asiasta, mutta voin toki olla väärässä.

  VastaaPoista
 26. Hienosti taas luiskahdit alta pois, Iines.

  No, entäpä ne lukemattomat tapaukset, joissa suomalainen nainen ostaa seksiä espanjalaiselta, turkkilaiselta, kreikkalaiselta tms. mieheltä etelän lomakohteessa tai Helsingin liharavintoloissa. Pitäisikö nekin raportoida perheelle? Poliisihan niihin ei puutu, ei kertakaikkiaan voi puuttua, mutta usein on muita silminnäkijöitä.

  Siis:Kirje kotiin siitäkin, kun Äiti-Liisa ja 50 euroa maksanut Athos ovat vaihtaneet eritteitä?

  Nythän meidän on muistettava, että suomalainen mies, joka ostaa rahalla seksiä Bangkokissa saattaa joutua siitä hyvästä oikeuteen Suomessa. Koskeeko sama laki myös ulkomailla maksullisia miehiä käyttäviä naisia?

  VastaaPoista
 27. Ottamatta kantaa moraalikysymyksiin, maailman vanhimmalle ammatille on aina tilaus.

  En osaa kuvitella paljon surullisempaa näkyä kuin mies, joka ei saa naisen lämmintä syliä oikeassa elämässä, astelemassa maksetun naisen luo.

  Maksettuun lempeen kun ei kuulu ihmisestä välittäminen ja hänen kunnioittamisensa eikä lämpö ja läheisyys. Ei lemmenhetken jälkeinen syvä yhteenkuuluvaisuuden tunne.

  Pallit tyhjinä hän astelee vaivihkaa ovesta ulos vaan miltä tuntuu mahtaa tuntua sisimmässä, puoli metriä haarovälistä ylös päin?

  VastaaPoista
 28. Tuon Tiinan puheet jäävät siis vain puheeksi vailla katetta? Selvä, otetaan ne sellaisena. Mutu-tietona, joka perustuu omiin luuloihin ja uskoihin sekä hevosnaisten tietotoimiston juttuhin.

  Jos nyt taas kerran otetaan esille tämä seikka, mistä täällä on ilmeisesti aikaisemminkin ollut vääntöä, niin todettakoon tähän, että tämä blogikirjoitus on jälleen eräs bloginpitäjän miesvihamielisyyden ilmentymä. Eihän siitä mihinkään pääse.

  Onneksi maailma ei ole niin mustavalkoinen, että pitäisi vain Iineksen ja Tiinan kapeassa ja asenteellisessa ilmapiirissä itseään "marinoida".

  Olin eilen - tasa-arvonpäivänä - tilaisuudessa, jossa puhuttiin erittäin huolestuttavasta ilmiöstä, joka voisi hyvin olla kirjeen arvoinen kotiin, työpaikalle tai ihan suoraan paikallislehden kanteen. Kyseessä on räikeä ihmisoikeusloukkaus. Nimittäin tutkitusti noin 20% parisuhteen tai avioliiton aikana syntyneistä lapsista ei olekaan sen miehen biologisia lapsia, joka on merkitty lapsen isäksi. Isä luulee ja lapsi luulee, että tuo mies on isä, mutta ei olekaan. Kuka on huijannut ja pettänyt?

  Jotta tällaisilta, mahdollisesti myöhmmin paljastuessan syntyviltä kriiseiltä ja traumoita vältyttäisiin, esitettiin tuolla tilaisuudessa, että otattaisiin automaattisesti DNA-testi lapsesta ja oletetuista vanhemmista heti kun lapsi on syntynyt. Tällöin turvattaisiin - mikä tärkeintä - lapsen oikeudet oikeisiin vanhempiin, mutta myös se, että nainen ei manipuloisi ketä vaan miestä elättäjäkseen lapsen ja valheen avulla.

  No nyt, kun DNA-testi kertoo lahjomattomasti totuuden, niin kun vilppi paljastuu, niin heti kirje naisen kotiin, sukulaisille sekä nimi ja naama lehteen, että tässä on pettäjänainen, niin osaisivat muut kanssaihmiset varoa. Tämä edistäisi valtavasti lasten tasa-arvoa ja miesten tasa-arvoa ja tuosta olisi muitakin etuja, mutta niistä mahdollisesti myöhemmin.

  Nyt pitää mennä lenkille.

  VastaaPoista
 29. Menikö sinulta Vaari ohi se kommentti, jossa Iines sanoi tämän julkituomishalun olevan hänen osaltaan vitsi? (Toisin kuin hänellä, joka tuollaista lakia ajaa läpi.)

  VastaaPoista
 30. Jos paljon pahempienkin seksuaalirikollisten yksityisyyttä suojellaan, voidaan ihan hyvin kysyä, mitä tällainen perheenisiin erityisesti kohdistuva paljastusrangaistus mahtaa palvella. Eikö se junttaa tiukemmin vanhoja hyveellisyyskäsityksiä, koska juuri niihinhän se perustuu: että perhe kauhistuu ja naapuritkin nyrpistävät nenäänsä. Miten tällä taas ajetaan seksityöläisten asiaa, jää vähintäänkin hämäräksi. Rangaistuksia siis vietäisiin ihan uuteen suuntaan ja perusoikeuksia kaventavalla tavalla ilman, että edes alkuperäisen lain vaikutuksia ja toimivuutta on tutkittu ja tarkasteltu.

  Filosofian puutarhassa juuri kirjoitettiin blogeista ja työnantajista, ja siinäkin tulee aika mielenkiintoisesti esiin yksityisyys ja yhteiskunnan toiminnan ohjailu mittavilla rangaistustoimilla.

  VastaaPoista
 31. Naiset käyvät itseään sankoin joukoin panettamassa turkissa, kreikassa ties missä vinkuintiassa. Lisäksi eräs suosikki kohteista on afrikanmaat, jossa miehet on alistetussa asemassa. Toki nuukat naiset jotain roposia maksaa, mutta silkkaa hädänalaisen miehen hyväksikäyttöähän tuo on, maksettu seksi.

  Erittäin hyvä huomio muuten tuo parturissa käynti, se pitäisi ilmoittaa myös. Samoin kaikki lääkärikäynnit ja terveystiedot pitäisi tiedottaa kotiin ja työnantajalle (vähintään). Ties mitä herkullista siellä on....

  Lisäksi mielenterveyspotilaan tai muuten vain itseään terapiassa käyttävän henkilön "sessiot" pitäisi ilmoittaa kotiin ja myös työnantajalle.

  VastaaPoista
 32. Ai, tämä on taas vain vitsiä Iineksen puolelta? Älä naurata. Silkkaa miesvihaa se on.

  Ihmeellistä selittelyä asiassa, joka on selvä kuin pläkki!

  VastaaPoista
 33. No johan tämä hupsahti suomi24-tasolle tuon parturi-terapiakommentin myötä.

  Toivon, että voisimme palata asialinjalle, sillä puhumme asiasta, johon liittyy maailman suurinta ja laaja-alaisinta ihmiskauppaa ja sen mukana tulevia lieveilmiöitä.

  VastaaPoista
 34. Vaari,

  en minä ole esittänyt kirjettä kotiin - huomaa nyt se. Pohdin tässä vain eri vaihtoehtoja ja toivon, ettei minua väkisin ängetä mihinkään valmiiseen mielipiderooliin.

  Olen aika hataralla pohjalla tässä, kun en tiedä, mikä on oikein. Ennen kaikkea ajattelen tässä seksityöntekijää, joka voisi minusta toimia päivänvalossa. Suljetteko tältä silmänne?

  VastaaPoista
 35. Iines: "Ehdotus on mielestäni tasoa aprillijuttu, mutta kuvitelma jutun toteuttamisesta melkoisen herkullinen. Ministeri on ilmeisen vakavissaan."

  VastaaPoista
 36. Voidaan varmaan kysyä, millä tavalla seksityöläisen asema paranee, jos hänen asiakaskuntansa supistuu vaikkapa nyt sitten tämän paimenkirjeen myötä - paimenkirjeen, jota edelleen pidän aprillipilana. Mutta kuvitellaan siis edelleen!

  Ehkä se paranee niin, että seksityöntekijän on syytä harkita muita elämänsä rahoittamismuotoja ja kenties työtä, josta maksetaan myös veroja yhteiskunnan yhteiseen kassaan.

  Tai ehkäpä seksityöläisiä kohtaan nousee myötätunnon aalto keskustelun myötä, ja työn tärkeys tunnustetaan. Kaikki vaimothan eivät ole kovinkaan seksihaluisia, vaan jopa siunaavat miesten huorissakäynnin, koska saavat itse olla rauhassa eikä ole pelkoa toisesta naisesta. Näin seksityön asema parantuisi, ja työstä tulisi järjestäytynyt työ muiden rinnalla, eikä sitä tehtäisi enää tiskin alta.

  VastaaPoista
 37. Minusta juuri tuo on etenkin arvoisilta kanssasisarilta kaksinaamaista ja väärää suvaitsemista, että seksityöntekijöitä sallitaan kohdeltavan vähämielisinä idiootteina, joiden ei tarvitse maksaa edes veroja tai työeläkemaksuja työstään.

  Minusta seksityöntekijällä on haarovälin ja rintojen lisäksi useimmiten terävät aivot, joita ei tule aliarvioida. Miksi ihmeessä näitä naisia kohdellaan niin huonosti, että heidän sallitaan myydä tavaraa, jota ei saa ostaa?

  Olen sitä mieltä, että seksin ostaminen on sallittava niin kauan kuin seksiä saa myös myydä.

  VastaaPoista
 38. Iines: Kaikki kuitenkaan EIVÄT halua tietää, jos heidän puolisonsa pettäisikin. Mikä oikeus tällaisia ihmisiä olisi häiritä paljastuskirjeillä? Onko valtiovallalla oikeus päättää näiden ihmisten puolesta se, mitä nämä tietävät? Ja mitä, jos liitossa ONKIN vapaus nauttia ulkopuolisistakin kokeiluista? Mikä oikeus valtiolla olisi levitellä sellaisen suhteen seksielämää naapurustolle? Se, että naapureille ei kertoilla maksullisen seksin harrastuksesta, ei ole mitään kaksinaismoralismia, koska ei naapurustolle ylipäätään kuulutella omaa seksielämää koskevia asioita.

  Kyllä minullekin uskollisuus suhteessa on tärkeää ja itse haluaisin tietää, jos puolisoni pettää. Mutta silti vastustan tuollaista kirjejärjestelmää. Ei sen kuulu tapahtua sitä kautta.

  "Toisaalta tuntuu väärältä aikuisen ihmisen holhoaminen jollain paimenkirjeellä, mutta toisaalta mietin sitä, miksi tällainen asia pitäisi vaieta ja suojella viimeiseen saakka. Tekohan on rikos lain ja tragedia usean perheen edessä, ja lapsille se on taatusti häpeä ja pelon aihe, vaikkei isä paljastuisikaan näin julkisesti, vaan vaikka sattumalta ja salaa."

  Suomen lain mukaan teko ei ole rikos, joten Suomen kohdalla tuo ei ainakaan päde. Suomessa on rikollista ostaa seksiä ihmiskaupan uhrilta ja parittaa prostituoituja.

  Tragedia se epäilemättä monille on, mutta niin ovat monet muutkin asiat. En vieläkään näe, miksi juuri tästä pitäisi toitottaa, mutta ei esimerkiksi siitä, että puoliso on hassannut yhteiset säästöt peliluoliin.

  VastaaPoista
 39. Varmasti on olemassa lapsia, joiden biologinen isä on eri kuin se kenen se "pitäisi" olla.

  Mutta 20 prossaa...

  Heko heko Jape - hevosmiesten juttuja.

  VastaaPoista
 40. vee Vaari on semmoinen satusetä...

  t. Tibsu

  VastaaPoista
 41. Eihän kirje liity veroihin mitenkään. Mitä niihin tulee niin kaikin mokomin seksityö verotettavaksi ja harmaa talous pitää kitkeä siltäkin alalta pois. Sikäli, kuin onnistutaan, ei se rakennusalallakaan kauhean hyvin suju...

  Kirjeistä vielä, että en näe hirveän olennaista eroa puolison kannalta siinä, käykö mies maksullisen luona purkamassa pussinsa vai pokaako jostain yhden yön seuralaisen ja suorittaa samat toimenpiteet. Mitä merkitystä vaimolle on sillä, vaihtaako raha omistajaa vai ei? Edellisessä voidaan tietysti vedota siihen, että teko on ollut varsin suunnitelmallinen, mutta entäpä sitten kokonaisen sivusuhteen ylläpito? Se se vasta suunnitelmallista sumutusta onkin.

  Miksei sitten vahdittaisi kerta kaikkiaan kunnolla kansalaisten elämää ja puolisoille aina tiedotettaisiin hairahduksista. Rikollista ei peruspettäminen toki ole, mutta aivan varmasti suuri tragedia. Miksei vaimolla/miehellä olisi yhtä suuri oikeus tietää sivusuhteesta kuin käynnistä maksullisella?

  VastaaPoista
 42. No juuri siksi minäkin olen ymmälläni, Arawn, että tässä on kyseessä yksilön intimiteettiin puuttuminen naurettavan paimenkirjeen myötä.

  Koetan kuitenkin pitää mielessäni, että minun närkästystäni tärkeämpää on kai huoran ihmisarvo, jota ei ainakaan paranna se, että sallimme hurskaina hänen tehdään työtään kaikessa hiljaisuudessa, laput silmillämme.

  Sekin vielä, että tässähän on kyseessä penetraatio pyhään perheeseen, ja vieläpä valtiovallan toimesta. Huh huh!

  VastaaPoista
 43. Totesin tuossa aikaisemmin, että mitä ihminen ei tiedä, se ei häntä loukkaa. Tuli vasta jälkeenpäin mieleeni, että ehkä sittenkin olisi hyvä perheessä tietää, kuka missä huitelee, jos huitelee. Onhan blogissa mainitun ammatin harjoittajilla mahdollisesti muutakin annettavaa asiakkailleen kuin hetken helpotus. Tampereen seudulla eroottinen tanssijatar tartutti seksipartnereilleen ikävän taudin harrastaessaan suojaamatonta seksiä asiakkaidensa kanssa. Kiinnijäämätön petturipuoliso saattaaa tuoda kotiin odottamattomia tuomisia huoran luona vierailustaan. Sydänsuru on parempi vaihtoehto kuin kuolema.

  VastaaPoista
 44. Ehdin vasta lukea nuo jokuset kommentit ylempänä läpi. Muutamassa ihmetellään, miksi sivusuhteista sitten ei ilmoitettaisi. En ymmärrä tämän tason moralisointia, etenkin kun alussa esitin toiveen olla paheksumatta asiaa moraalisesti. Asiahan on yhteiskunnallinen ihmisarvokysymys.

  Kyseessähän on sitä paitsi Ruotsin tilanne, ja puhumme asiasta, seksin ostamisesta, joka Ruotsissa on rikos.

  Ei kai sivusuhde ole rikos missään muualla kuin muslimimaiden käytännössä naisten osalta, eikä sivusuhde ole otos laajemmasta ihmiskaupasta ja valtavasta alaikäisten ja nuorten tyttöjen sekä köyhien maiden naisten alistamisesta pornoteollisuuden palvelukseen. Tottakai lapset, tytöt ja naiset menevät vapaaehtoisesti alapäätyöhön silloin kun muuta ei ole, kun ei koulutusta ole eikä toimeentulomahdollisuuksia, mutta se ei tarkoita, että he tekisivät työtään himosta mieheen.

  Osallistumalla seksityöhön rikkaiden maiden nainen antaa mielestäni hiljaisen siunauksensa kaikkien maailman lasten, tyttöjen ja naisten käyttämiseen orjatyöhön. Tuo orjatyö ei lakkaa miesten käräyttämisellä, vaan naisten kieltäytymisellä seksityöstä ja naisten koulutusmahdollisiuuksien lisäämisellä köyhissä maissa. Tämä näin vakavasti, satiiritta.

  VastaaPoista
 45. Jos noin yleisellä tasolla jutellaan paljastuksista, niin minustakaan kaikkea ei ole tarpeen kertoa, koska kerrottu merkitsee ihmisille eri asiaa kuin itse tapahtunut

  Ei kuitenkaan niin, että asioita salataan, vaan niin, että mikä ei tule puheeksi, mitä toinen ei mahdollisesti kysy, se jääköön itselle. On aika julmaa puhdistaa omatunto sysäämällä tuskat toiselle, jos toinen on musertuvaa ja epävarmaa lajia.

  VastaaPoista
 46. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 47. Iines
  Enemmistö huorista on alun alkaen muuhun työhön tai toimintaan kykenemättömiä. Joko aivokapasiteetti ei riitä opiskeluun, tai elämässä ei ole ollut moraalisia, kunnioitettavia esikuvia. Laiskuus on tietysti myös yksi syy näiden naikkosten ammatin valintaan. Helppoa rahaa saa kellahtamalla patjalle ja levittämällä synnytyskanavansa kelle kelpaa. Mikäpä kaikenlaisten örvelöiden on sitten näitä säälittäviä raukkoja jyystää, käyttää itsekkäästi hyväkseen.
  On se törkeetä touhua!

  Minä halveksin suunnattomasti näitä itseään kauppatavaraksi alentaneita naisia. Olipa syy mikä hyvänsä. Mutta vihaan näitä äijiä, jotka käyttävät näitä tyhmiä häikäilemättä hyväkseen.
  Hirveitä ihmiselukoita molemmat!

  No, ainut lohtu on, että harvemmin enää näkee yli 70-vuotiaita naisia ko. ammatin harjoittajina. Ja taitaa ne ostajatkin harveta tiettyjä vuosia täytettyään.
  Ja viimeistään himot hiipuu, kun lyyvvään hautausmaalla kunnon multakerros härveleiden päälle.

  Tai tiiä häntä. Nythän on näitä apuneuvoja saatavilla. Persettä myymällä joku mummeli vois tienata itselleen lisäeläkettä, jolla voisi sitten palkata kotihoitajan, hierojan, jne.

  VastaaPoista
 48. Leonoora, nostan hattua rosinakäkriäismäisyydellesi! Yleensä hymistellään toisinpäin, suvaitaan niin että hunajaa valuu joka rakosesta.

  Uudenlaisia rakkauden ammattilaisia ovat nykyään kai opiskelijatytöt, jotka rahoittavat elämäänsä tällä helpolla tavalla ilman lainoja. Näin ei tarvitse tinkiä halutusta elintasosta eikä tarvitse oikeastaan kovasti ponnistellakaan leipänsä eteen. Mikäs siinä, eihän pillu käytöstä kulu. Ja sieluahan ei monilla enää ole, ainakaan siitä ei puhuta. Tai se olikin niin, että panemisessa tarvitaan vain alapäätä, sielu erkanee yhdynnän ajaksi.

  Itse tykkään kovasti Leppäsen Auneista, jotka antavat hyvästä sydämestään, eivät rahasta. Kun raha astuu kuvaan mukaan, asia muuttuu kaupanteoksi, joka saa ainakin minulla puistatusta aikaan.

  On kai turha hurskastella tässä, että näin autetaan onnettomia vammaisia miehiä ja yksinäisiä rassukoita. Voidaanhan heille antaa hyvästä sydämestä ja lähimmäisenrakkaudestakin. Minä ainakin olen antanut. Ei tullut raha mieleen.

  VastaaPoista
 49. Tässä alla on muuten Ilta-Sanomien lukijaäänestyksestä poimimani tämän hetken tilanne:

  Pitäisikö Suomessakin muun perheen tietää seksiostosta?

  Tilanne tällä hetkellä:

  * Ei 52%
  * Kyllä 48%


  Se mikä minua tässä hämmästyttää, on kyllä-äänien suuri määrä! Yleensä ns. kansa tuomitsee jyrkästi yksilönvapauteen liittyvät rajoitteet ja uhat.

  VastaaPoista
 50. Iines: Ei kannata luottaa noihin gallupeihin. Katso nyt, kuinka tuo kysymys on aseteltu: "pitäisikö perheen tietää?" Ei siinä mitenkään ilmaista, MITEN perhe saisi asian tietää eli siitä ei voi päätellä, kannattavatko kyllä-äänen antajat valtiovallan puuttumista asiaan ilmoittamalla ostajan perheelle tämän touhuista.

  Leonooran kommentit ovat mielenkiintoisia. Itse epäilen, että suuri osa seksityöhön ryhtyvistä ei ole mitenkään "kelvottomia" muihin töihin tai liian tyhmiä opiskellakseen. En nyt mene ulkomaalaisten prostitutoiden tapauksiin, koska monissa maissa prostituution dynamiikka poikkea suomalaisesta, missä suurin osa myyjistä on alalla ihan vapaaehtoisesti. Harva suomalainen nainen on "kokopäiväprostituoitu" vaan, kuten Iines mainitsi, he esimerkiksi opiskelevat ohessa ja rahoittavat tällä opintojaan. Kyse ei välttämättä ole mistään huikean elintason säilyttämisestä vaan pelkästään riittävän, opintotuella kun ei Suomessa elä.

  En myöskään ole samaa mieltä rahan "helppoudesta" tai myyjien "laiskuudesta". Töitä on varsinkin juuri nyt aika nihkeästi tarjolla ja eritoten nuorille on tarjolla lähinnä bulkkiduunia, jota saa painaa melko lailla, että saa säällisiä rahoja kokoon. Esimerkiksi Filmtownin tuntipalkka on reilu 6 euroa ja siitä sitten tietysti vielä verot pois niin ei tilinauha naurata. En ihmettele, että jotkut valitsevat seksin myymisen, jossa PALJON vähemmällä tuntimäärällä saavuttaa kohtuulliset tienestit ja näin säästyy opiskeluun runsaasti sitä aikaa, joka muuten olisi pitänyt kuluttaa jossain Filmtownissa tai puhelinmyyjänä.

  Eikä se nyt niin "helppoakaan" ole. Ilmeisesti Suomessa huorat harvemmin pelkästään makaavat ketarat kohti kattoa ja sitten laskuttavat panosta jonkun satasen. Hinnoittelu menee tuntien mukaan ja myyjä on koko sen määrätyn ajan asiakkaan käytössä. Prostituoidut myös ottavat esimerkiksi suihin, tekevät muita juttuja asiakkaan pyynnöstä (mitä nyt diiliin kuuluu) ja niin päin pois. Lisäksi on tietysti psyykkinen aspekti. Vaikka en Iineksen tavoin uskokaan huorien sieluttomuuteen niin arvelen, että kyllä se jollain tapaa vaikuttaa. Yksi mahdollinen vaikutus on erimerkiksi se, että on vaikeampi luottaa miehiin parisuhteissa, kun näkee perheellisten miesten jatkuvasti ostelevan palveluksiaan.

  Jos huoraaminen olisi oikeasti helppoa rahaa, meikäläinen ryhtyisi siihen hommaan heti.

  VastaaPoista
 51. Arawn,

  äänestyskysymys on mielestäni kyllä varsin selkeä ja yksiselitteinen, koska se on liitetty heti uutisen perään. Kysely ei ole millään tavoin irrallinen, kytkös Ruotsin mukaiseen kirjeeseen on ilmeinen.

  Arawn, en sanonut että huorat ovat sieluttomia, vaan mielestäni korostin satiirisessa lausahduksessani sitä, että sielu vain jää jalkoihin, koska asiaa puolustellaan pelkkänä ruumiillisena aktina, josta ei ole haittaa kenellekään.

  Minä en sitten tiedä, onko asiakas lopulta onnellinen siitä, että pussit tyhjenivät. Onkohan asiakkailta koskaan kyselty, miten he lopulta kokevat maksullisen seksin? Onhan seksuaalisuus kuitenkin enemmän tunnetila kuin fyysinen pruiskaus.

  VastaaPoista
 52. Lisään sen vielä, Arawn, että en tietenkään kuvittele huoran makaavan ketarat levällään setelinkuva silmissään. Arvelen huoran imevän ja lutkuttavan ja lipovan huulia ja muljauttelevan silmiä ja voihkivan eri variaatioin, käyttävän välineitä, piiskaavan ja alistavan ja polkevan piikkikorolla munille, eli tekevän juuri ne pornoteollisuuden temput, joiden on määrä markkeerata naisenkin kiihtymystä. Eiköhän tuohon kuitenkin tule rutiini, varsinkin jos se parisatanen per laaki verottomana käteen on selviö.

  VastaaPoista
 53. Iines: Yksittäisten asiakkaisen anonyymejä vastauksia on lehdissä silloin tällöin näkynyt. Esimerkiksi CITY-lehti muistaakseni jokunen vuosi sitten oli haastattelut kahta tai kolmea prostituution käyttäjää, joista ainakin yhden muistan olleen hyvin tyytyväinen järjestelyynsä. Hän oli sitä tyyppiä, joka ei halua nähdä mitään suhteeseen liittyvää vaivaa, mutta haluaa kuitenkin seksiä, joten hän piti prostituutiota erinomaisena ratkaisuna; saa seksiä eivätkä tytöt soittele perään.

  Itse asiassa monestihan prostituutiosta sanotaan, että siinä itse asiassa ei niinkään makseta seksistä vaan siitä, ettei nainen myöhemmin soittele perään tai kuvittele asioita. Seksiähän saisi yhden illan jutuistakin, mutta ne voivat olla hyvin sotkuisiakin.

  Kahdesta muusta en muista, mitä he sanoivat.

  Ja totta kai siihen huoraamiseen tulee rutiini. Kaikkeen työhön tulee rutiini. Rutiini ei kuitenkaan merkitse, että työ olisi helppoa.

  VastaaPoista
 54. Lehtihaastatteluissahan esiintyy aina tyytyväisiä prostituution käyttäjiä. Myös prostituoidut ovat tyytyväisiä.

  Tarkoitin nyt hieman syvällisempää tutkimusta, jossa kartoitetaan myös kokonaisvaltaista tunnetilaa, ei tyytyväisyyttä pruiskauksen laatuun tai asiakkaan käytökseen.

  VastaaPoista
 55. Jos kaikki kerran on niin hyvin, naiset nauttivat ja saavat kivasti tienestejä, miehet ovat tyytyväisiä palveluun, niin kertokaa nyt minulle, miksi ihmeessä homma kaikkineen ei ole laillista ja suotavaa?

  Tahtoisin todella tietää, kuka tässä asiassa nyt vittuilee ja estää kivat ihmisiltä.

  VastaaPoista
 56. Äitivainaalleni, joka oli kovan koulun kasvatti, tuli kerran kylän kuulu juoruämmä ivaamaan kautta rantain, että: "Tietääkös se Kunilla, kenen kanssa se Taano on käynyt kuksimassa viime aikoina?"

  Äiti vain ärähti: "Niin ne oovat miehet iänkaeken tehneet. Jos jokkaisen Taanon helemankiärinnän jäläkeen minä tästä lähen oikeutta käämään, niin muuta en saes tehäkään! Ja sitäpaetsi samassa sopassa ne naemaalusetkin aekanaan kiehuuvat iliman minuahin..."

  Ja äiti ei tarvinnut isälle kuin kulmiaan kurtistaa, niin isä kyllä tiesi, että äiti tiesi ja kaipa he sen asian sitten ajanoloon saivat käytyä lävitse koska vihanpitoa meillä ei päiväkausia koskaan kestänyt.

  VastaaPoista
 57. Joku käski kerran mainita esimerkin, että mitä etuuksia miehellä muka kautta historian on ollut enemmän kuin naisella.

  Noh, tässä Valton esimerkissä näkyy yksi. Taano saa naattia, Kunilla ei. Miten lie oisi Kunillan käynyt, jos olisi käynyt kuksimassa kylillä? Oisko vaan kulmia kurtistettu vai kartulla humahutettu?

  VastaaPoista
 58. Huoran "työ" tai "ammatti" on minusta joskus, ja joillekin muuten "saamattomille" yksilöille varmaankin tarpeellinen ja sen markkinaraon vuokraajalle vain yksi ansaintakeino. Ehkä kuitenkin liiaksi sen työn suorittajan ja myös maksajan mielenpäälle käyvää touhua. Vaikka särytäänhän täällä pistäytyessämme niin monella muullakin tapaa.

  Rikollisuus, huumeet ja muut lieveilmiöt ovat aina seuranneet tai olleet jo alusta alkaen samaan genreen kuuluvia ja järjestäytyneessä yhteiskunnassahan se tietää aina vaikeuksia viranomaisille, sosiaalitoimella ja terveydestä vastaaville tahoille.

  Liha itsehän vain mureutuu käytettäessä kunhan vain ei lihaansa myyntiin tarjoavan omistajan tyhjiin silmiin erehdy katsomaan...

  VastaaPoista
 59. Tuossa yllä taisi napsahtaa kaikki kohdalleen.

  VastaaPoista
 60. Niin, Iines. Gunilla oli yksilö josta ei voi ajatella, että hänestä kylilläkuksijaksi olisi ollut. Mutta arvaan kyllä, miksikä hän kaikkien silmissä silloin olisi muuttunut. Vaihdan vain hänet "Elsan" paikalle joka makasi umpihumalassa kirkkoaidan vieressä kun "poikaset hänellä harjoittelivat..."

  VastaaPoista
 61. Iines
  Useinhan tosiaan mm. naisten alapään kauppaa perustellaan sillä, että kehitysvammaiset ja muut, jotka eivät muuten voi saada seksiä, saavat sitä edes ostamalla.
  Illuusion, pluffi-onnea, vai vain rahalla hoidetun egotripin, ja kaupallisen diilin? Mitä aitoa onnea se on? Eikö seksilelut ja pornofilmit aja näille saman asian, emotionaalisesti.
  Mieluummin sitten varatkoot ajan hierojalta, jos kosketusta haluavat. Omaiset voisivat myös halailla näitä enemmän. Aitoa tunnetta osoittaen.
  Jäis väliin nämä kaupat, - rikollisuuden lieve-ilmiöitten tukeminen.

  Jos ei kerran pysty luomaan sosiaalisia suhteita toisiin ihmisiin, ilman että siitä pitää maksaa, kärsikööt nahoissaan, ja käyttäkööt rukkasta! Vaikka!
  Sillä tavalla ei ainakaan huorat kehu suurilla ansioillaan, tai kerjää myötätuntoa ja yhteiskunnan ilmaispalveluja seksitautien, visvasyyliensä, huumeriippuvuuksiensa hoitoon.


  En tiedä, miten hellästi ja hempeästi nämä haarakauppiaat sitten näyttelevät osiaan aina tarpeen tullen. Muistaakseni joku ressukka on ollut onnellinen jonkun myyjän kanssa, saadessaan olla edes lähellä naista, toista ihmistä. Toisaalta surullista ja järkyttävää. Tuskin aivan samanlaista hoitajaa näissäkään on, tarjonta on monipuolista: nymfomaaneista, alun alkujaan kiltteihin perhetyttöihin.

  Ennen saattoi huoran nimen saada yhteisöltä, myös seurustelusta, rakkaussuhteeesta. Eikä varmaan vieläkään tuo sana ole unohtunut.
  Sitä käytetään sopivassa tilanteessa tänäkin päivänä naista halventamaan, varsin usein aiheettakin.

  VastaaPoista
 62. Noh, Leonoora, surullisia tapauksia nuo ovat, eikä tuomitseminen varmaan auta ketään.

  Pitää ajatella niin kuin on tapana: se on jokaisen oma asia, mitä itsellään tekee.

  On lisäksi olemassa erilaisia käsityksiä, joiden mukaan seksi on fyysinen suorite, kuten vaikka hieronnassa käynti. Sielu on aika hyvin onnistuttu irrottamaan seksuaalisuudesta, joten ei sekään värähdä, kun ollaan limakalvokontaktissa. Alapäät ne vain siellä mäiskivät, ei muuta.

  Sitä minä vaan vielä kysyn, että kun tässä on kaikki niin selkeää ja hyvää kaikkien osapuolten kannalta, niin eikö työ tulisi julistaa lailliseksi ammatiksi ja saattaa verotuksen ja koulutuksen piiriin? Ylemmissä kommenteissahan ilmeni, että homma ei hoidu selällään ketarat levällään. Tarvitaan osaamista. Onhan hierojillakin ammattitutkinto.

  VastaaPoista
 63. Punainen mekko on Elina Tiilikan omakohtainen kirja kokemuksista maksettuna naisena. (Vai pitäisikö puhua tytöstä, alta parikymppisenä hän kun alkoi hommiin.)

  En ole lukenut kirjaa, mutta luin jostakin lehdestä Tuula-Liina Variksen mietteitä siitä.

  Sen suuntaista kuin arvata saattaa - "helpolla" tullut satanen poikineen on kovan työn takana, kun pitäisi yrittää säilyttää itsekunnioituksen rippeet.

  Asiakaskunta enimmäkseen sellaista, millaiseen nuori nainen ei normisti koskisi. Ei pelkästään ulkonäön ja hygienian tasolla vaan sellaisia ihmisyyden puolia, joita ei ihmisyydeksi sanoisi.

  Ei kestänyt hänenkään pollansa määräänsä kauempaa. Hyvä niin! Ihminen voitti.

  ps. Ilmeisesti ainakin suuremmissa kaupungeissa vuokra-asuntoa lehti-ilmoituksella etsivät naiset saavat usein ehdotuksia maksaa vuokra luonnossa.

  VastaaPoista
 64. Minusta prosun luona käymisessä on vain se ongelma, että se on perinteisesti ollut vain miesten reviiriä. Sitten pahimmillaan tulee näitä sankareita, jotka katsovat oikeudekseen pettää vaimoaan naisprosun kanssa, yms. älytöntä.

  Ehkä nyt siis lopulta naisillekin voitaisin taata oikeus saada komeaa, maksullista miestä. Kun emäntä voi panna ammattilaista samalla mitalla kuin isäntä ennen, jo vähenee aviomiehenkin huoraamishalu. Ihan ilman räikeänvärisiä kirjekuoriakin.

  Kehittelen Iineksen ajatusta edelleen: Heteronaisia palveleville miesprosuille pitää asettaa kiintiö! Heidän ammattikunnalleen olisi kipeästi käyttöä. Eikös varsinkin suurissa kaupungeissa ala olla (sinkku)naisenemmistö?

  Myytinmurtaja: Osta prostilta

  VastaaPoista
 65. Olen minäkin huomannut Punaisen mekon mainonnan ja lukenut siitä joitain esittelyjä. Kovin innostunutta vastaanottoa romaani ei ole kriitikoilta saanut, osittain ehkä siksi, että romaani on lopulta aika yllätyksetön - kaikki tiedämme jo, että prostituoidun työ ei ole kivaa eikä orgasmien sarjatulitusta.

  Muutenkin vähän vierastan aiheesta ns. yhden asian romaaneja ja yhden asian blogeja (Huorapäiväkirjat), sillä ei huoruus minua hätkäytä. Enemmän nykyään hätkäyttäisi neitsyyden tai säästämisen ylistys aatteena.

  Ajattelin kyllä lukea kirjan myöhemmin, sillä kesäpaikan kyläkirjastosta saa hyvin aina uusimmat teokset.

  VastaaPoista
 66. Minusta Myytinmurtajan ehdotus miesprosuista on kannatettava.

  Mietin vain sitä, että täällä maaseudun pikkukaupungissa on paljon reippaita yksinäisiä naisia, samoin on paljon viriilejä vaimoja, joiden miehillä on paljon iltamenoja - meille kaikille tulisi saada tänne jokin sivupiste tai miesprosuhaarakonttori tai voisi se -kanttorikin olla, niillä on komeat äänet.

  VastaaPoista
 67. Amerikoissahan tämä "sänkyyn vasta hääkellojen kumahdettua"-hyveellisyys kai jonkin verran on muodiksikin yrittänyt nuorten keskuudessa yleistyä, mutta vaatimatonta se lienee?

  VastaaPoista
 68. ..ja ilimanmuuta tasa-arvon kannattajana, ja perjantaina olleen Minna Canthin pv:n kunniaksi miehiä maksusta naisille ilman estoja! Joutomulukkuja kun kuleksii joka kulumalla tätä nykyä.

  VastaaPoista
 69. Kyllä, Valto, kiintiö miesprostituoiduille, ja ammatti päivänvaloon, niin turhat ennakkoluulot alaa kohtaan karisevat.

  Toistan vielä itseäni: en voi ymmärtää sitä, miksi naisprostituoituja kohdellaan vähämielisinä, niin arvottomina, ettei heidän tarvitse maksaa veroa palvelutyöstään.

  VastaaPoista
 70. Jos prostituoidun asiakaskuntaan kuuluu verohallinnossa työskeneteleviä henkilöitä niin eihän he halua, että niistä euroista itse olisivat vielä veroja perimässä...

  VastaaPoista
 71. Eikös maksulliset miehet ole jo ihan olemassaoleva ammattikunta?

  Siinäkin tarjonta vastannee kysyntää - ehkä kysyntää ei vielä ole kovin paljon.

  Naisen ei tarvitse kuin baarista hakea, mutta onhan se vaiva sekin. Raha tosin ei vaihda omistajaa, joten valtiovalta ei voi syyttää harmaasta taloudesta :)

  VastaaPoista
 72. Noh, Valto, olen tosissani tässä veroasiassa! Minusta se, että työ halutaan pitää salattuna, kertoo jostain kummallisesta suhtautumisesta asiaan.

  Kun kerran seksiä tarvitaan myyntiin, niin myytäköön sitä reilusti. Olisi varmaan armollisempaa kaikkia kohtaan ja veisi turhat häpeät, jotka asiaa ympäröivät.

  VastaaPoista
 73. Niin, siitä E.T:n kirjasta vielä - suoraselkäinen nuori nainen, että hän teki sen omalla nimellään!

  Sama määrä kirjaa olisi mennyt kaupaksi ilman että olisi laittanut omaa persoonaansa (jälki)peliin.

  Mitä sitten tekeekin - esim. ostaa tai myy seksiä -, itseään arvostava ihminen tekee piilottelematta!

  VastaaPoista
 74. Noh, Kuunkuiske, mikäs tämä "fuckbuddy" on? Eikö se ole naisen seksiseuralainen?

  Minusta tuntuu, että olen vain pudonnut kelkasta. En itse nimittäin osaa ajatella, että nauttisin seksistä täysin vieraan ihmisen kanssa, vailla sielullista kosketusta. Tuntuu, että orgasmini jäisi kalpeaksi värinäksi. Tämä on vain omaa rajoittuneisuuttani, mutta näin sen koen. Minulle ei riitä penis eikä sitä ympäröivä iho. Jos olisin mies, en usko, että tyytyisin myöskään vaginaan, jonka kantajaa en tunne ollenkaan.

  VastaaPoista
 75. Iineksen "Kirje kotiin" -postauksesta "innostuneena" yritin iltapäivälevon aikana, lievässä puutteessa kun naimisissaolevana aina elelen, kuvitella itseni ilotytön ("ilo...hm) asikkaaksi.

  Makailin tuossa sängylläni ja puolihorteessa oleva mieleni vaelsi jossakin kuvitelmieni "punaisten lyhtyjen"-kaduilla. Rahaa kahisi taskuissani, huorat keikistelivät yksi toisensa jälkeen houkuttelevimmissa asennoissa portinpieliin persettään hinkaten ja yksi jos toinen esitteli avoimesti sulojaan vinkaten "ukille" sormillaan ja silmillään, että tänne näin, tänne. Eipäs kun tänne!

  Nukahadin kokonaan ja kohta olin hämärässä huoneessa jossa alaston, suuririntainen nainen makasi karvaiset haarat levällään vanhan viltin päällä vihreässä hetekassa.

  Minulla oli paksu setelitukku kädessäni ja kysyin, mihin sen laitan. Nainen sängyllä kikatteli osoittaen jotain koloa seinässä ja kun olin laittamassa rahoja sinne, ne nykäistiin pirunpihdeillä salamannopeasti seinän toiselle puolelle.

  Hölmistyneenä tollotin tyhjää kättäni ja karvaisia sääriäni jotka nolosti nousivat nilkkoihin valuneista housuista ja kikkelini kyhjötti kuin pieni rupisammakko tippa hepin päästä valuen napani alla, eikä äskeisestä alastomasta naisesta sängyllä näkynyt jälkeäkään...

  VastaaPoista
 76. Totta Kuunkuiske, hatunnosto Elina Tiilikalle avoimuudesta!

  Kirjahan on sinänsä varmaan osuva kuvaus siitä eksyneestä sukupolvesta, jonka tulevaisuutta samentavat epärealistiset haavekuvat, myös helposta rahan ansaitsemisesta.

  Valto, nyt naurattaa. Varsinkin tuo setelitukon vikkelä katoaminen jonnekin hirrenrakoon.

  VastaaPoista
 77. Anteeksi Iines, ymmärsin, että olet tosissasi, mutta kun en osaa ihan lyhyttä vastausta kysymykseesi verotusasiassa antaa, niin venkoilen vain savolaisesti.

  Pitäisi tutustua sellaisten maiden (Saksa? Hollanti? Britannia?) käytäntöön, joissa prostituoitu on ammattinimike ja sen haltija maksaa joko yrittäjänä tai verokortilla saamisistaan tietyt kymmenykset valtiolle.

  Suomi kulkee tietenkin jälkijunassa tässäkin asiassa. Ja ehkä toiminta on vielä niin pienimuotoista, ettei siihen ole lainlaatijatkaan kuin pikkujoulujensa aikoihin Helsingin yössä paneutuneet.

  Ihmiskauppaahan se on vaikka myisi itse itseään. Mutta niinhän täällä itseämme myydään muutenkin.

  VastaaPoista
 78. kertokaa nyt minulle, miksi ihmeessä homma kaikkineen ei ole laillista ja suotavaa?

  Tahtoisin todella tietää, kuka tässä asiassa nyt vittuilee ja estää kivat ihmisiltä.


  Tämä kerrottiin jo sinulle. Montako kertaa se pitää toistaa?
  Vastaus kysymyksiisi ja se kuka "vittuilee" on: suomalinen feministi.

  VastaaPoista
 79. Eikös se ole kahden kauppa :) Se fuckbuddy.

  Aika kätevä järjestely heille, jotka eivät viitsi ostaa koko lehmää halutessaan lasillisen maitoa.

  Eivätkä halua "sitoa" seksiin tunteita.

  Vaan mitä virkaa on sellaisella seksillä?

  VastaaPoista
 80. Minulla ei ole mitään huoria/fuckbuddyjä vastaan, päinvastoin, tarkka lukija huomaa, että myötätuntoni on nimenomaan heidän puolellaan, koska he ovat edelleen uhreja, tahtoivat tai eivät - Punaisen mekon tyttökin oli kirjan esittelyjen perusteella uhri, vaikka luuli itse valinneensa ammatin. - Tapani kirjoittaa aiheesta on satiirinen, koska mielestäni se sopii parhaiten aiheeseen, ja herättää keskustelua. Jos joku ei tajua kirjoitustani purevaksi satiiriksi, niin tällä kertaa menköön itseensä.

  Minusta juuri se on surkeinta, että työtä pitää hävetä, ja palvelujen käyttöä vasta hävetä pitääkin. Tai ei siis pidä, mutta näin tapahtuu. Nimenomaan työn saattaminen verotuksen piiriin nostaisi työn arvostusta ja poistaisi kähmäisyyden leimaa.

  Yksinäisiä on aina ollut, samoin sairaita, samoin pareja, joiden puolisot eivät anna tarpeeksi seksiä - siis selkeästi edes minimimäärää. Miksi tällöin ei voisi ostaa palvelua reilusti ja päivänvalossa, ketään pettämättä?

  Olen siinäkin tosissani, että alalle voidaan kouluttaa työntekijöitä, kuten mille tahansa palvelualalle. Seksityötä on turha glorifioida muka seksinhimoisille naisille, jotka tekevät sitä normaalia voimakkaamman seksivietin vuoksi suosiolla ja huonoissakin oloissa.

  VastaaPoista
 81. Englantilaisilla on klo viiden teensä ja tokioliaisilla pörssimeklareilla klo 12. panohetkensä lähistön ilotalossa.

  VastaaPoista
 82. Iines, käsityksesi seksityöstä muistuttaa Anna Kontulan ajatuksia tutkimuksessa PUNAINEN EXODUS, Like/Tutkijaliitto 2008. Työ on seksityötä, ei prostituutiota, ja sitä tulee helpottaa lainsäädännöllä poistamalla mm. esteet. Koulutusta Kontula ei esitä, mutta idea on hyvä ja omiaan poistamaan sädekehää/uhriutumista työn ympäriltä.

  VastaaPoista
 83. 20 prossaa on tutkittu tosiasia; fakta. Ei se naureskelemalla pienene.
  Se mikä on huvittavaa, on se, että kun tosiasioita esitellään, niin tietämättömät lyö lekkeriksi ikään kuin fakta siitä muuttuisi.

  Sine ira et studio (Tacitus)

  VastaaPoista
 84. Vnhnnn,

  tämä Anna Kontula-vertaus hämmästyttää minua, sillä muistan pari vuotta sitten kritisoineeni Kontulan seksitutkimusta, koska siinä oli haastateltu vain 25 seksityöntekijää ja tehty päätelmiä tämän mielestäni suppean otannan perusteella koko seksityöstä.

  Mutta huomaan kyllä itsekin ajatustemme yhtenevyyden tässä seksityön näkemisessä työnä muiden joukossa, ilman gloriaa tai ilman mystifiointia.

  Valto, tuommoista se kuulemma on; Japanissa.

  Anonyymi, mistä 20 prosentista mahdat nyt puhua? Keskustelu on taas laaja, joten selventäisitkö ystävällisesti, mitä luku tarkoittaa.

  VastaaPoista
 85. Anonyymi luultavasti viittaa tutkimuksiin, joissa on todettu, että lapsen biologinen isä on usein eri henkilö kuin mitä papereissa lukee.
  Tuo 20 prosenttia ei kyllä pidä paikkaansa.
  Muistaakseni tulokset ovat vaihdelleet viiden prosentin molemmin puolin, max. kymmenen prosenttia.

  Jotkut ovat ehdottaneet tämän vuoksi dna-testejä isyyden virallistamiseksi.
  Tuloksen selvittyä lähetettäisiin "kirje kotiin".

  VastaaPoista
 86. No nyt ymmärrän yskän. Kiitos selvityksestä, Samuli. Annas kun mä arvaan loput.

  Tästä 20 prosentista anonyymi syyllistää sitten äidit eikä ollenkaan sitä lapsen siittänyttä oikeaa isää, joka varmaan kanssa on tahollaan liitossa. Bingo?

  Eli näin narautettaisiin nainen aviorikoksesta, mutta ei siittänyttä miestä?

  VastaaPoista
 87. Eiköhän me ihan oikeasti voida kaikki lopuksi todeta, että tuon kotikirjeen täytyy olla aprillipilaa? Näin minä sen ainakin luin, ja intouduin silti kehittelemään siitä tällaisen jutun tällä kertaa.

  Parhaimmillaan arvelin kirjeen toteutuessaan räjäyttävän kulissiliittoja ja kuplia halki. En arvellut, että kirje olisi särkenyt rakkausliittoja. Olen nimittäin vakuuttunut, että rakkausliitoissakin voidaan turvata joskus seksityöntekijään. Se on kyllä surullinen ajatus, enkä yhtään tiedä, miksi.

  VastaaPoista
 88. Iines, en tiedä miten pitkälle paljastuksissa testejä vaativat haluaisivat mennä.
  Ehkä oletetun väärän isyyden kumoaminen riittäisi heille.

  VastaaPoista
 89. Tuntuu vähän oudolta. Eihän veri-isyys ole ydinkysymys, jos on jo ehtinyt kiintyä lapseen. Ei kai lapsen tarvitse olla siis omaa lihaa ja verta?

  En siis oikein ymmärrä noita testejä. Miksi niitä tehdään?

  VastaaPoista
 90. Miesprostituoitujen suosio ei ole samalla lailla taattu kuin naispuolisten. Naiset eivät nimittäin kovinkaan usein etsi pelkkää seksiä vaan he haluavat romanssin. Seksiähän nainen saisi ihan ilmaiseksikin ja itse asiassa usein jopa ihan nuorilta ja hyvännäköisiltäkin miehiltä, vaikka olisi itse vanhempi, sillä nuoret, innokkaat kollit mielellään tanssittavat lakanoita - kumppanilla ei niin hirveästi väliä. Ei päde kaikkiin, mutta kyllin moneen.

  Ehei, nainen haluaa tuntea olevansa haluttu, ihaltu, rakastettu. Seksi on sitten osa sitä. Tämän vuoksi raha sellaisenaan sotkisi kuviot, koska tällöin nainen TIETÄISI, että toinen on paikalla vain, koska hän maksaa eikä siksi, että pitäisi naisesta.

  Moni on ratkaissut tämän painumalla ulkomaille (Afrikka ja Väli-amerikka ovat suosittuja kohteita) lomalle ja pitämällä siellä poikaystävää. Nämä naiset antavat poikaystävilleen runsaasti lahjoja ja poikaystävät suitsuttavat heille ihailuaan ja hurmiotaan, kunnes naiset sitten lähtevät kotiinsa. Itsepetoksella homma toimii.

  Mies ostaa seksiä, nainen ostaa romantiikkaa.

  VastaaPoista
 91. Fuckbuddy ei ole mikään uhri eikä se liity oikeastaan tähän aiheeseen mitenkään. Fuckbuddyja ollaan silloin, kun harrastetaan seksiä yhdessä mutta ei haluta seurustella tai mitään muutakaan romanttista. Tässä toki kannattaa molempien olla samalla taajuudella, ettei toinen tule hyväksikäytetyksi tai särje sydäntään.
  Kyseessä ei siis ole mikään maksullinen mies vaan jonkinlainen win/win-tilanne. Pelkkää molemminpuolista tarpeiden tyydytystä.

  VastaaPoista
 92. No minuun tuo ainakin pätee, että naiselle ei pelkkä seksiakti riitä, hän tahtoo romanssin ollessaan rakkaudennälkäinen, tai jotakin kutkuttavaa vailla.

  Tämä on samalla se syy, miksi arvelen, että seksityö syö naisen sielua.

  VastaaPoista
 93. No tuossahan tuo fuckbuddyn käsitekin selveni, Kiitos Tiina, minä vähän epäröinkin, onko kyseessä rattopoika, siis maksullinen mies.

  VastaaPoista
 94. Veri-isyys on nimenomaan ydinkysymys. Kuka haluasisi kasvattaa vieraan miehen lasta jos toiveena on ollut oma biologinen lapsi? Pahinta on, jos on ollut luulossa, että lapsi, jota kasavattaa on oma ja sitten paljastuukin, että näin ei ole.

  Ei äitiys mitenkään erityisessä keskiössä ole, vaikka näin kuvitellaan.

  VastaaPoista
 95. Sama veriasia pätee siis myös naiseen: tarkoitan, että ei lapsen tarvitse olla verilapsi, vanhempiensa lihaa ja verta. Tämä oli ajatukseni. Lasta rakastaa, vaikkei hän olisi oma verisukulainen.

  VastaaPoista
 96. Hiukan ohitse varsinaisen aiheen pohjalainen kasku Kai Vakkurin erään kirjan kevennyksestä:

  Sikäläinen nnuori mies oli päässyt aittaan komian tytön viereen. Aamulla kaverit kysyivät saaton onnistumista. Nuori mies selitti vakavana: "Ei siitä mitään tullut. Se on sairas. Kun minä vällyn alla panin kämmeneni sen rinnalle, se alkoi huohottaa sillä tavalla lyhyin henkäyksin ihan niin kuin minun enoni. Enolla on keuhkotauti. Minä lähdin heti pois. Olisihan se tyttö voinut muuten minutkin tartuttaa."

  VastaaPoista
 97. Keski-Savolainen ystäväni AN erosi noin 18 vuotta sitten. Syynä oli vaimon tunnustus, ettei heidän, silloin jo miltei täysi-ikäinen, ainoa poikansa ollut AN:n alta alkunsa saanut vaan isäksi oli valikoitunut vaimon työmatkalla sattunut lyhytaikainen romassi saksalaisen miehen kanssa.

  Poika jäi kuitenkin erossa AN:n luo omasta tahdostaan ja koska AN rakasti poikaa kuin omaansa, ei sen kanssa ollut ongelmia.

  Mutta surullisen katkera AN sanoi olevansa vaikka pitkällisten pohdintojen jälkeen antoikin entiselle vaimolleen anteeksi kauan pimitetyn tiedon asioiden oikeasta laidasta.

  Myöhemmin AN:lle kehittyi hyvin toimiva suhde tukholmalaisen (ent. suom.)naisen kanssa ja nähdessäni heidät muutaman kerran yhdessä, tulin vakuuttuneeksi, että ainakin jonkin aikaa he tulevat olemaan onnellisia seurustelussaan.

  VastaaPoista
 98. Noin 20% on tutkittu tosiasia, eikä mikään huutoäänestyksen tulos.

  Se, mikä saa jälleen kerran hämmennyksen valtaan, on, että kuinka voi olla näin, että joku nainen on sitä mieltä, että veri-isyys ei ole merkityksellinen ja tärkeä asia miehelle?

  Se DNA-testi on tärkeä:
  a) Jotta lapsi saa selville oikean isän.
  b) Jotta oikea isä pääse osallistumaan lapsen elämään ja elatukseen.
  c) Jotta äippä ei huijaa ketä vaan miestä lapsen ja itensä elättäjäksi.

  Kysymys on ensisijaisesti siis lapsen oikeudesta. Äidin oikeus on sivuseikka.

  PS. Aika epätoivoista koittaa vääntää tätä miesvihamielistä blogikirjoitusta nyt aprillpilaksi.

  VastaaPoista
 99. Iines: Lasta voi hyvinkin rakastaa, vaikkei lapsi olisikaan itselle biologisesti sukua. Lukuisat adoptioisät esimerkiksi rakastavat vilpittömästi ja syvästi lapsiaan samoin kuin lukemattomat uusioperheiden isät, jotka ovat saaneet lapset vaimonsa mukana "kaupan päälle". Aivan, kuten naisetkin voivat rakastaa lapsia, jotka eivät ole heille biologisesti sukua, kuten sanot.

  Mutta on eri asia tietää, että lapsi ei ole omaa verta ja oppia rakastamaan tätä kuin että on aluksi rakastanut lasta omana verisukulaisenaan ja myöhemmin vasta saa tietää, ettei tämä olekaan. Jälkimmäinen on äärimmäisen raskas petos.

  VastaaPoista
 100. Arwanin mainitseman petoksen seuraukset eivät koskaan saisi kohdistua viattomaan lapseen. Näin kuitenkin taitaa joissain tapauksissa käydä, vaikka onnellisempiakin tapauksia, kuten Valton kertoma, on.

  Petetyn on vaikea katsoa lasta, joka on jatkuva elävä muistutus puolison syrjähypystä ja sen jälkeisestä valehtelusta. Parempi olisi, jos vaimo voisi heti lapsen ilmoitettua tulostaan kertoa puolisolleen pettämisestä ja ottaa vastaan joko anteeksianto tai hylkääminen.

  VastaaPoista
 101. Rakkauteen lasta kohtaan ei vaikuta se, onko lapsi omaa lihaa ja verta vai adoptiolapsi vai toisen sivusiittämä. Lapsi on lapsi ja rakkaus on jo syntynyt. Tästä puhuin, lapsen näkökulmasta, enkä ottanut kantaa muuhun, koska pidän avoimuutta ja rehellisýyttä liittojen tärkeimpänä kulmakivenä.

  Valhe ja salaaminen on siis tietenkin väärin, enkä niitä ole sanonut kannattavani. Milloinkas minä olen pyhissä kirjoituksissani salaamista ja valhetta kannattanut, ystävät hyvät? Se, että puolisolla on vaikkapa sivulapsiakin, on tärkeä asia kaikkien osapuolien tietää, jotta lapsen etuudet voidaan turvata taloudellisesti ja myös sillä tavalla, että lapsella on oikeus tietää oikeat juurensa. Yleensä hän tahtoo tietää, se on jopa elintärkeää.

  VastaaPoista
 102. Jos sillä, että onko lapsi biologinen, vai ei ei ole merkitystä, niin vanhemmuus menee arpapeliksi. Jos vanhemmat, jotka menevät synnytykseen sairaalaan ja sitten heille tuodaan syliin "arvottuna" kikkarapäinen ja tummahipiäinen vauva, vaikka molemmat vanhemmat ovat valkoisia, niin tällä ei ole väliä, vaan rakkaus merkitsee?
  Sanoisin, että jotakuta moinen asetelma oudoksuttaisi, myös "vanhempia".

  VastaaPoista
 103. Oikeastaan en taida puhua tällaisista kärjistetyistä ääritilanteista, vaan sellaisesta, että vasta myöhemmin selviää, ettei lapsi olekaan perheen isän.

  Tällöin kai rakkaus lapseen ei vähene sen tiedon myötä, että oikea isä onkin joku muu? Tottakai se on syvä tragedia ja suuri suru, mutta ei toivottavasti muserra rakkautta lapseen, joka ei asialle mitään voi ja joka pitää perheen isää oikeana isänään. Oikea isä tämä isä varmaan onkin, sillä isyys ei ole kiinni verisukulaisuudesta.

  VastaaPoista
 104. "Rakkauteen lasta kohtaan ei vaikuta se, onko lapsi omaa lihaa ja verta"

  Sinä puhut taas aidanseipäistä, etkä siitä mistä oli keskeisesti kyse.

  Kyse oli lapsen oikeudesta tietää omat OIKEAT biologiset vanhempansa sekä siitä, että oikea mies merkitään isäksi.

  VastaaPoista
 105. Aggressoidut suotta.

  Juurihan yllä olen sanonut, että avoimuus ja rehellisyys on liittojen kulmakivi. Sanoin myös, että lapsi tahtoo tietää juurensa ja että hänellä on oikeus tähän tietoon.

  Ehkä tämä lapsesta jankkaus saa nyt olla ja palataan mieluummin aiheeseen, jos siitä on vielä ajatuksia.

  VastaaPoista
 106. Iines, minä vielä vähän...

  Minulla itselläni on tällä hetkellä I-avioliitosta 29 ja 27 vuotiaat tytöt ja yksi 9 vuotias "tanssireissujen tulos" sekä 8, 6 ja 2 vuotiaat pojat, eli kun tuo 9 v. tytär oli jo tulossa, muutin yhteen nykyisen vaimoni kanssa ja hän ei ole tuon tytön äiti.

  Mutta peli oli selvä jo alusta pitäen kun tyttö syntyi Kätilöopistolla kaukana Kittilästä jossa itse silloin asuin, mutta hänenkin äidillään oli jo silloin tieto, ettei isä tule olemaan läsnä perheessä vaan on vain "etäisä".

  Tämä perhe asuu tällä hetkellä samassa kaupungissa, jossa itsekin asun ja minulla on tähänkin lapseeni ollut jo vuosia säännöllinen yhteys ja hän kutsuu minua iskäksi, ei joksikin Valtsuksi tms.

  Joku kysyä möläyttää kuitenkin niin vastaan jo, että isyystesti on tehty.

  Mutta mutkikasta tällainen elämänkokeminen on, enkä suosittele heikkohermoisille enkä sellaisille, joilta puuttuu ongelmien käsittelyynryhtyminen.

  VastaaPoista
 107. No juuri noin, Valto, avoimesti elämän valttikorteilla pelataan. Mutkikasta tuo varmaan on, mutta kun ei ole salattavaa, ei ole sen suhteen pelättävääkään, vaan kaikki mikä tulee, otetaan vastaan. Eiköhän kaikista lapsista ole ennen kaikkea iloa maallisesta huolehtimisen rinnalla?

  Ei miehellä muuta kunniaa ole kuin rehellisyys. Sama pätee tietenkin naiseen.

  VastaaPoista
 108. Noin 20 % naisista se rehellisyys puuttuu. Samoin moraali.

  VastaaPoista
 109. Iines: Kyllä sen petoksen paljastuessa voi rakkaus lapseen vähentyä tai jopa kadota kokonaan. Ei aina, mutta tämä on mahdollista eikä siitä voi minusta syyttää isää. Harva varmaan tahallaan "lakkaa" rakastamasta, mutta suru, tuska ja kipu voivat olla niin massiivisia, että ne hautaavat sen rakkauden alleen. Ja vaikka rakkaus ei lakkaisi, moni ei ehkä pääse yli siitä petoksesta siinä määrin, että voisi enää vilpittömästi ja varauksetta suoda lapselle rakkautta. Kuten Delilah sanoi, se lapsi on siitä lähin elävä muistutus rakkaan ihmisen valtavasta petoksesta ja vaikka sitä lasta rakastaisi, jo lapsen näkeminen saattaa nostaa pintaan petoksen aiheuttamat negatiiviset tunteet.

  Tämän vuoksi äiti ei tee huijatessaan isyydestä väärin vain isää kohtaan vaan myös lasta kohtaan, sillä hän ottaa sen valtaisan riskin, että 1) asia selviää ja 2) lapsen "isä" ei enää sen jälkeen halua olla lapsen kanssa tekemisissä.

  VastaaPoista
 110. Hienoa, että joku, kuten Arawn, jaksaa kärsivällisesti selittää mistä on kysymys. Tässä on nimittäin taas "Kysyn, koska en tiedä, mikä on oikein" -tilanne Iineksellä.

  VastaaPoista
 111. Herran pieksut Arawn ja Anonyymi. Luetun ymmärtäminen hoi!

  Juurihan minä olen yllä sanonut, etten hyväksy minkäänlaista huijausta tai salausta liitoissa, vaan pidän avoimuutta liiton kulmakivenä. Lukekaapa nyt vaikka kommentit klo 9.31, 9.41 ja 10.27.

  Senkin sanoin, että asia on paljastuessaan tragedia ja suuri suru. Jos rakkaus tämän tiedon myötä murenee, niin mitähän se mies lapsessa on rakastanut? Omaa kuvaansa. Toki säröjä ja haavoja rakkauteen tulee, mutta eikös oikea rakkaus voita esteet?

  Miten tämä asia nyt tulisi selittää, että se menisi perille?

  VastaaPoista
 112. Minusta tuntuu nyt, että nuo ikävänsävyiset Anonyymin viestit ovat bännätyn Japen koneelta.

  Muistutan siis bänneistä. Keskustelu onkin ollut tähän asti hyvänhenkinen, vaikka erimielisyyttä asioista on, kuten kaikissa avoimissa keskusteluissa.

  VastaaPoista
 113. Iines: Mitä, jos sinä opettelisit lukemaan? Minä en ole missään implikoinut, että olisit hyväksynyt petoksen. Koko kommenttini ei edes käsitellyt sitä vaan sitä, muuttuuko miehen rakkaus lapseen petoksen paljastuessa ja jos niin kenties miten. Mitä, jos lakkaisit koko ajan lukemasta kuin piru Raamattua ja ottamasta itseesi?

  Useimmat meistä kai jossain määrin rakastavat lapsissaan omaa kuvaansa. Mutta minusta ei voi tuomita miestä, jos hänen rakkautensa lapseen kokee kovan kolauksen tuollaisen petoksen paljastuessa. Hän on kuitenkin rakastanut lasta OMANA biologisena lapsenaan ja jos tältä viedään pohja, sitä rakkautta pitäisi alkaa rakentaa uudelleen. Ja usein tilanne on niin vaikea, ettei näin ehkä käy ja kuten sanoin, lapsen olemassaolo ja näkyvyys ovat jatkuva, ilmielävä todiste siitä petoksesta, jonka mies koki ja sen herättämistä tuskallisista tunteista. Ajan kuluessa parhaissa tapauksissa näistä voi päästä yli, mutta silti riski on valtava.

  VastaaPoista
 114. Arawn, mahdoitko huomata oman selityksesi perässä tuota Anonyymin kommenttia, jossa hän selittää sinun selittävän minulle jotakin, mitä en ymmärrä?

  Tämä peräkkäin luettuna omasi kanssa muodostaa kokonaisuuden, jonka lukija kyllä tajuaa viittavaan Iinekseen. En minä siis mitään kuvittele, vaan toki siis kytken kommenttisi omaan lausumaani, kun se minulle tuossa kädestä pitäen näytettiin.

  Kun kerran olen itse asiasta samaa mieltä, mikä kyllä ilmenee kommenteistani, jään ihmettelemään pitkän selityksesi motiivia.

  En ole missään antanut ymmärtää, ettei paljastuminen olisi miehelle suru ja tragedia - käytän jopa näitä sanoja. En ole missään tuominnut miestä, jonka rakkaus horjuu. Tottakai voimakkaisiin tunnetiloihin liittyy tunteiden kyseenalaistamista, vaihteluja rakastamiskäyrällä - mutta eikö tämä olekaan selviö? Minusta on. Rakkaus lapseen kyllä palautuu, vaikka särö jäisi, etenkin jos lapsi on jo vanhempi ja kasvanut isän kanssa ikänsä.

  Pidän siis selistystäsi ja sananvalintaasi miehen tuomitsemisesta turhanaikaisena ja tarkoitushakuisena jankkaamisena, ja jään kysymään sen motiivia.

  Me olemme asioista tässä samaa mieltä, ja toivon, että keskustelu palautuu takaisin asiaan tai sitten loppuu, jos aihe on valmis. Tämä lapsiasia on varmaan selvä, eikä siinä ole ollut mitään erimielisyyttä - ellei sitä vasiten haeta.

  VastaaPoista
 115. Vaikka fossiilin nimitarra tiukentaisi minussa otettaan, totean mielipiteenäni, että prostituutio kaikkine lieveilmiöineen on ihmiskunnan rappeutumista ja valumista eläimen tasolle. Oikeat arvot ovat hukassa ja sivistys on siitä kaukana. Erityisesti tämä pätee parisuhteessa elävien kohdalla.

  VastaaPoista
 116. Arawn: "Ehei, nainen haluaa tuntea olevansa haluttu, ihaltu, rakastettu. Seksi on sitten osa sitä. Tämän vuoksi raha sellaisenaan sotkisi kuviot, koska tällöin nainen TIETÄISI, että toinen on paikalla vain, koska hän maksaa eikä siksi, että pitäisi naisesta."

  Naiset ovat se sukupuoli, jolle markkinoidaan jo nyt kampaajia, hemmotteluhoitoja, värinäkivihomeopatiakristalliterapioita, joogaa ja pilatesta, mani-, pedi- ja semikyyrejä, mutakylpyjä ja turvehoitoja, personal trainereita, sisustustusapua - kaikki ne ovat nimenomaan "maksettua rakkautta".

  Maksullinen mies on vain luonnollinen osa tuota jatkumoa. (Tietysti voi kysyä, miksi naiset eivät saa hemmottelua ja hoivaa muualta kuin maksupalveluista.)

  VastaaPoista
 117. Delilah,

  minä annan sulan hattuun kaikille fossiileille, kaikissa asioissa, koska olla fossiili vaatii rohkeutta. Se vaatii myös omaa ajattelua sen sijaan, että ajelehtisi trendien virrassa massan mukana suvaitsemassa kaikkea mikä liikkuu.

  Itse olen kauhean epävarma tässä seksityöasiassa, mielipiteeni jopa heittelee laidasta laitaan, kun luen lisää.

  Surffailin äsken lukemassa ihmiskaupasta ja seksin kauppaamisesta maailmalla. Hämmästyin vähän sitä, miten lintukotomaista keskustelu täällä hyvinvointipohjolassa on.

  Meillä seksityö nähdään nimittäin hyvin positiivisesssa valossa vapautena toteuttaa itseään: mies saa lisää seksinsaantimahdollisuuksia ja nainen saa kivan vapaan työn, jota voi tehdä itselle sopivina aikoina ja haluamansa määrän. Erityisen suosittua seksityö on akateemisten neitosten keskuudessa yliopistollisten opintojen rahoitusmuotona.

  Muualla puhutaan ihmiskaupasta ja siitä, miten viidesosa ihmiskaupasta on jo lapsikauppaa, ja määrä nousee koko ajan. Monet ihmiskaupan lapsiuhreista päätyvät prostituoiduiksi tai muulla tavoin seksiteollisuuden kynsiin. Seksuaalisesta hyväksikäytöstä kärsii vuosittain yli 1,2 miljoonaa lasta.

  EU:n alueella saattaa olla jopa 270 000 ihmiskaupan uhria, ja YK:n alaisen huume- ja rikosviraston UNODC:n mukaan vain pieni osa ihmiskaupasta on eurooppalaisviranomaisten tiedossa. Virasto arvioi, että todellisia uhreja on 30 kertaa enemmän kuin viralliset tilastot osoittavat.

  Lisäksi tuntuu kummalta, että kaikkialla muualla puhutaan seksityön yhteydessä huumeista ja naisten orjuuttamisesta, kun taas meillä ei naista siinä orjuuteta eikä meillä huumeita ole seksityön yhteydessä eikä vissiin muutenkaan.

  Eikö isossa maailmassa osata puhdasta kunnon seksityötä, jossa ei ole vaaroja? Niiden pitäisi tulla oppiin Suomeen katsomaan, kuinka itsenäinen nainen täällä hoitelee työn.

  VastaaPoista
 118. Huorien käyttö on samaa kuin antaisi itselleen ala-arvoisen arvosanan rakastajana.

  VastaaPoista
 119. Luin kaikki kommentit ja ihmeen hyvin on aiheessa pysytty, vaikkei monikaan ottanut kantaa Iineksen kysymykseen prostituution korottamisesta lailliseksi elinkeinoksi.

  Pano-opiston käynyt horologi saa paikan... hmmm.

  En ota minäkään, koska olen niin kulttuuriini sidottu, etten osaa. Järki sanoo toista, tunne toista.

  Tämähän on hyvin kulttuurisidonnainen aihepiiri. Meillekin tämä on näin vaikea asia, vaikka olemme pohjoismaisen, maailman vapaamielisimmän kultuurin kukkeita kasvatteja.

  Mitä tulee seksiostorikollisten häpeärangaistuksiin, niin mitäpä jos ensin häpeätuomittaisiin vaikkapa murhaajat, raiskaajat ja rattijuopot... ja sitten jos häpeää vielä riittää, niin nämä syntiin hairahtuneet.

  VastaaPoista
 120. Suomalaiset ovat hämmästyttävän paljon tuon paimenkirjeen puolella.

  Ainakin minä olen yllättynyt, että iltapäivälehden äänestyksessä on nyt tilanne, jossa peräti 49 prosenttia on sitä mieltä, että perheen tulee saada tietää näistä seksinostoista. Olisin arvellut luvun olevan korkeintaan 10 prosenttia.

  VastaaPoista
 121. Tàytyy sanoa, ettà edellà kuvaamasi "muun maailman" nàkòkulma" on hyvin làhellà omaa kàsitystàni siità, millaista prostituutio on:
  ihmiskauppaa, jota kàydààn kòyhillà ihmisillà tekemàllà heistà maattomia ja huumeriippuvaisia.

  Reipas ja vapaaehtoinen bordellimeininki on aika pienen vàhemmistòn iloa. Tai niiden naisten ja miesten etuoikeus, jotka voivat pààttàà ryhtyvànsà hienosto-escorteiksi.

  Vàkivalta, huumeet, sukupuolisairaudet (kàsitykseni mukaan aika monet asiakkaat kieltàytyvàt kàyttàmàstà kondomia), yhteisòn hyljeksiminen...eipà kauheasti kiinnostaisi ainakaan meikàlàistà moiset ammattilisàt.

  Minusta onkin mahdotonta, ettà kukaan katutyttòjà ( en todellakaan nyt puhu ns. escorteista) pitàisi iloisina nymfomaaneina, jotka nauttivat ammatistaan.

  Eikà escortinkaan elàmà kai niin herkkua ole, kun pinnallinen glamour haihtuu.

  nimim. moralistinen feministikukkahattu suu vaahdossa

  VastaaPoista
 122. Ja sitten tuohon kirjeeseen:

  minulle tulee vàistàmàttà mieleen, ettà kirjeen kannatus tulee ajatuksesta, ettà àhàkutti, mitàs làksit. Ei niinkààn siksi, ettà ihmiset tuntisivat voimakasta moraalista nàràà.

  Sàestàn aikaisempaa kommenttia:

  tappajille ensin hàpeàrangaistus, sitten ehkà muille jos riittàà tarvetta.

  VastaaPoista
 123. Minäkään en oikein usko moraaliseen närkästykseen tässä kotikirjeen yllättävässä kannatuksessa.

  Mietin, olisiko kyse vain yksinkertaisesti rehellisyyden arvostamisesta ja petoksen tuomitsemisesta, ei siis moralistisessa mielessä, vaan epäreiluna tekona perheelle. Perhe on arvoista kai korkein, sen säilymistä tahdotaan.

  Ja tuo, että joku kannattaa seksityötä, on kyllä hyvinkin ymmärrettävää, mutta samalla se on mielestäni ääni maailmanlaajuiselle heikomman riistolle ja potkimiselle.

  Itsekin kannatan kaikesta huolimatta avointa seksityötä Suomessa, koska sille on tilausta. Sanon vielä kerran - seksityöntekijät ovat älykkäitä naisia, ja he pystyvät kyllä maksamaan veronsa ja tekemään työnsä julkisesti ja päivänvalossa, tulemaan tarvittaessa kotikäynnille, niin ei tarvitse pettää ketään vaan asia voidaan hoitaa perheitten yhteisellä sopimuksella lasten tietäen. Tällaista on avoin seksityö, jossa kukaan ei kai kärsi.

  VastaaPoista
 124. Kyllä minä valitettavasti näen tässä kirjerangaistuksessa aimo annoksen sitä, mitä paremmissa piireissä kutsutaan populismiksi.

  Suomen kriminaalipolitiikkahan on tunnetusti lempeää. Se nojaa käsitykseen, etteivät ankarat rangaistukset estä rikoksia ja ettei tuomio saa olla kosto.

  Jos hyväksymme kirje-tuomion, astumme askeleen koti hammas hampaasta -tuomioita.

  Toisaalta luulen, että kansa kannattaisi tällaista muutosta, koska moni tuomio meillä vaikuttaa huonolta vitsiltä.

  Esimerkiksi raiskaustuomiot.

  Porno kuulemma vähentää seksirikoksia, tähän vanhaan väitteeseen törmäsin taas mediassa joku päivä sitten. Varmaan seksityön vapautus vähentäisi myös?

  VastaaPoista
 125. Puskantakainen: "Huorien käyttö on samaa kuin antaisi itselleen ala-arvoisen arvosanan rakastajana."

  "Käyttö"? Tarkoitat varmaan: huorille antaminen.

  VastaaPoista
 126. No, Tapani, seksityöhän on meillä periaatteessa vapaata, sillä seksiä saa myydä ja ostaa vapaasti, ellei siihen liity paritusta.

  Ja kansaahan me emme voi ohjailla. Ilmeisesti olet oikeassa tuossa, että se on kyllästynyt noihin vitsituomioihin ja haluaa järjestystä asioihin.

  Sama pätee muuten yllättävästi oppilaisiin. Valtaosa tuntuu haluavan työrauhaa tunneille ja häiriköille kunnon rangaistukset ja sanktiot, eikä mitään lällymäisiä ymmärtämisiä. - Juuri kuulin tv-uutisista, että Vantaalla on 50 oppilaiden välistä tappelu- ja nujakointitilannetta päivässä peruskouluissa tavanomaisten tuntihäiriköintien lisäksi. Tuntuu kyllä oudolta, että kouluissa ei ole työrauhaa, jota oppilaat itse toivovat.

  Pornosta olen samaa mieltä - se voi hyvinkin vähentää seksirikoksia, ja muutenkin, porno on kivaa.

  VastaaPoista
 127. Tuosta pornosta, jonka sanoin olevan kivaa, pieni täydennys lähinnä tuon Myytinmurtajan nasevan oikaisun innoittamana.

  Minä tykkäisin kovasti pornosta - yksin kun toistaiseksi elän - ellei se olisi niin naista kiihottamatonta.

  Kaikki pätkät jotka löydän, kuvaavat sitä, miten mies seisoo tai makaa lahnana ja nainen lutkuttaa penistä suussa silmiään muljautellen, alaston peppu heiluen. Mies vain on, ja korkeintaan tarttuu naisen päähän repien sitä ottamaan elimen keuhkoihin asti.

  Ei, pojat, ei näin. Ei tällainen naista oikeasti kiihota.

  Pitäisi kyllä vähän eläytyä tilanteeseen ja miettiä, mikä naista innostaa. Kaikissa pätkissä näkyy selvästi, miten nainen teeskentelee eikä nauti oikeasti. Filmin tekijöillä ei ole hajuakaan naisen kiihotuspisteistä - en tarkoita G-pistettä, vaan pisteitä, jotka löytyvät korvien välistä ja joista on suora yhteys limakalvoihin.

  Kai se on niin, että naisen pitää ruveta tekemään pornoa, niin saadaan kunnon eroottista värinää kehiin.

  VastaaPoista
 128. "Huorien käyttö" -ilmaisun voi/saa tulkita monella tavalla.

  Ystävät, varokaa sanojen merkityksiä ja tulkintoja!

  ps
  Tässäkin blogissa samat sanat näyttävät saavan mitä erilaisimpia merkityksiä ja tulkintoja - ja miekat huiskivat sinne tänne ;-(

  VastaaPoista
 129. Tsekkaa tämä http://www.seksiverkko.com/videot/
  ;-)

  VastaaPoista
 130. Kiitos vaan, Anonyymi, mutta en juuri uskalla seksisivuille virusten pelossa. Enkä ole hirveän kiinnostunut nettipornosta. Hyvin kirjoitettu tarina on minusta parempi.

  Puskantakainen, sanat merkitsevät automaattisesti eri asioita ihmisille. Se vaan on niin ja sillä sipuli.

  VastaaPoista
 131. Iinekselle

  "Sanat merkitsevät automaattisesti eri asioita ihmisille. Se vaan on niin ja sillä sipuli."

  - ei se nyt ihan niin simppelisti mene.

  Joskus näyttää siltä, että yhdelle ja samalle inehmolle sanat merkitsevät milloin mitäkin - eli toivoisin hiukan arkipäivän semantiikkaa.

  Jos olisi niinkuin sanot, niin sittenhän emme voisi olla ystäviä. Nyyh, nyyh.

  VastaaPoista
 132. Nyyh nyyh, ystävyydestä.

  Onko mitään surullisempaa (paitsi se arkielämässään saamaton mies, joka poistuu maksetun naisen luota katse maahan luotuna) kuin se, että ihminen pitää tuntemattomia ihmisiä vieraiden ruutujen takana ystävien korvikkeina.

  Virtuaali-ihminen ei lähde kahville, leffaan tai reissukaveriksi eikä edes katso silmiin, saati että koskisi. Ei hänelle voi soittaa milloin tahansa kun maailma on murjonut.

  Siksi onkin huono homma, jos vanhemmat antavat lastensa käyttää konetta kovin paljon sen sijaan että patistaisivat muiden pariin.

  Saattaa kasvaa sukupolvi, jolle sosiaalinen kanssakäyminen käy vaikeaksi. Taitaa olla jo kasvanutkin.

  Puhumattakaan niistä aikuisista, joiden elämä on kaventunut tietokoneruudun kokoiseksi.

  Tuota taustaa vasten masennuslääkkeiden tarvitsijoiden määrä sen kuin tulee kasvamaan.

  Siitä tulikin mieleen, että kaikki passiivinen tekeminen (teeveen töllöttäminen, tietsikan näpytteleminen) vastakohtana sille, että tekee konkreettisesti jotakin, johon saa laittaa itsensä kokonaisena peliin, altistaa masennukselle.

  Vielä jos kokee tekemisellä olevan jotakin merkitystä (esim. että oppii uusia asioita tai saa ilmaista itseään), masennus karkaa aina vain kauemmaksi.

  VastaaPoista
 133. Puskatakainen,

  tarkoitin ehkä enemmän sanojen mielikuvien tuomia merkityksiä kuin virallisia semanttisia sanakirjamerkityksiä. Ihmisen tausta ja kokemus, viitekehys muokkaa hänen tapaansa tulkita sanojen kokonaisuuksia, lauseita, jaksoja, kokonaisia tekstejä ja puheita. Näin syntyy erilaisia tulkintoja.

  Mutta siis, ystäviä voimme toki olla, sillä sana ystävä on kai aina lämmin sana.

  VastaaPoista
 134. Kuunkuiske, jos virtuaalin ottaa ystäväkseen, on tosiaan tyhjän ja jopa tuskan päällä.

  Eikä se ole ollenkaan siitä kiinni, miten itse virtuaalissa käyttäytyy. Ystävällinenkin ihminen voi kohdata petoja virtuaalissa ja jos ei muuta ole, on aika surullista.

  Itsekin olen miettinyt, miten vähentää nettiaikaa, mutta tämä puhekyvyn rajoitteisuus on minulla kyllä kova sana, joka ei anna armoa. Kun et pysty puhumaan, pystyt kuitenkin täällä keskustelemaan, ja on vaan otettava vastaan kaikki se huonokin kohtelu, joka täällä vastaan tulee. Negatiiviselle ei tarvitse kuitenkaan nöyrtyä, vaan koettaa vaan asettua siitä irti ja ohittaa sen.

  VastaaPoista
 135. Iines: "Pidän siis selistystäsi ja sananvalintaasi miehen tuomitsemisesta turhanaikaisena ja tarkoitushakuisena jankkaamisena, ja jään kysymään sen motiivia."

  No pidä. Minä en jaksa selitellä itseäni, sillä joudun tekemään sitä koko ajan, kun otat jatkuvasti nokkaasi. Etkä vain minun jutuistani. En tästä lähin todellakaan enää aio painottaa, että juttujeni tarkoituksena ei ole nälviä, kiusata, piikitellä tai paheksua sinua. Jos otat itseesi, sitten otat.

  Sari: "Reipas ja vapaaehtoinen bordellimeininki on aika pienen vàhemmistòn iloa. Tai niiden naisten ja miesten etuoikeus, jotka voivat pààttàà ryhtyvànsà hienosto-escorteiksi."

  Tämä ei oikeastaan ole suurikaan ihme. Ovathan esimerkiksi toimiva terveydenhuolto, rullaava koulutusjärjestelmä, pieni lapsi- ja lapsivuodekuolleisuus, oikeus aborttiin ja vastaavat jutut aika pienen vähemmistön oikeuksia. Ihmiskauppa kytkeytynee siihen laajempaan kokonaisuuteen, jossa suurin osa maailman ihmisistä elää köyhyydessä verrattuna länsimaiden pieneen vähemmistöön (ja kehitysmaiden eliittiin).

  VastaaPoista
 136. ARAWN : " Ihmiskauppa kytkeytynee siihen laajempaan kokonaisuuteen, jossa suurin osa maailman ihmisistä elää köyhyydessä verrattuna länsimaiden pieneen vähemmistöön (ja kehitysmaiden eliittiin). "


  Kansainvälisen lastensuojelujärjestö ECPATin mukaan yli puolet kansainvälisen seksikaupan tuotoista tulee kehittyneistä teollisuusmaista.

  VastaaPoista
 137. Kyllä, Anonyymi, ja Epcatin mukaan ihmiskaupan uhrien joukossa on koko ajan enemmän lapsia. Itävalta on järjestön mukaan läpikulkumaa, jonka kautta lapsia tuodaan seksityöläisiksi Itä-Eurooppaan ja Kaukasukselle.

  Arawn, katso peiliin ja lopeta manipulointisi. Täällä kommentoidaan kaikkia asioita, ei siinä nokkiin ehditä ottaa.

  VastaaPoista
 138. Iines sanoi...
  Minun tekisi mieleni huitaista miestä, joka odottaa lihavana ja terveenä passuutta.

  Hyvä hyvä, väkivaltainen luonteesi tulee esiin.

  VastaaPoista
 139. Iines on itse keskustelukyvytön jankuttaja, joka loukkaantuu, kun ei ymmärrä asioita. Hänhän usein sanoo, että kysyn kun en tiedä. Tuohan on hänen tavaramerkkinsä: hän ei tiedä oikeastaan mitään, mutta on kova jeesustelmaan ja syyllistämään muita, erityisesti miehiä.

  VastaaPoista
 140. Tässä keskustelussahan kävi siis niin, kun Iineksen provokatiivinen ja miesvihamielinen kirjoitus ei mennytkään ässänä läpi lukijakunnassa, niin hän alkoikin puhua aprillipilasta. Jos henkilö I ei kykene puolustamaan kirjoitustaan asiallisesti ja seisomaan sen takana, vaan luimistelee, niin kirjoituksen merkittävyys kärsii rajusti.

  Toinen variaatio - jota henkilö I tarjoaa kun kirjoitus saakin negatiivisen palautteen - on, että se olikin satiiria. Kylläpä naurattaa.

  VastaaPoista
 141. Nyt näyttää siltä, että naisetkin alkavat saada osansa Iineksen vihamielisyydestä.

  Hyvä, että hänen oikea karvansa tulee esiin. Pyhimyksen kilpi murtuu.

  VastaaPoista
 142. ... "joku ällöttävä vanha äijä panee takaapäin" Tiina (20.3 klo 12.29) arvuuttelee.

  No, entäs edestäpäin? Tai ylhäältä? Paapuurista/tyyrpuurista? Ai, että ei vetele sekään. No voi per*seen suti sitten.

  VastaaPoista
 143. Vuokraisännät saattavat irvailla vuokran kuittaamisesta "maksuna luonnossa", niin eikös pimppa silloin ole rinnastettavissa luonnonmarjoihin ja se näin ollen olisi verovapaata niin kauan, kuin sen markkinointia ja rahanperintää ei mikään/kukaan kolmas taho ole hoitelemassa?

  Ja kun tasa-arvossa edetään evoluution hidasta, mutta vääjäämätöntä tahtia, niin kikkelin laita olisi viimein samoin verovapaata kuin mieleisiään tatteja niitä rakastavat naiset maksua vastaan poimisivat...

  Tuota Iineksen alkuperäistä "Kirje kotiin" -aihetta ajattelin ja olen kyllä sitä mieltä, ettei se ehkä ole hyvä ajatus. Ja jos osaisin ironiaa niin taitavasti, kuin Riemukas Riku, niin sanoisin tietenkin tähän väliin, että tekstiviestillä ja sähköpostillahan ne nykyään hoidettaisiin sarjalähetyksinä koko suvulle.

  "Vakavasti" ottaen ihmisten eikä maailman ongelmia voida hoitaa juoruamalla. Vain ja ainoastaan seksiin hiljalleen hivuttautuva pornon arkipäiväistyminen vie siltä enimmän kärjen eikä ketään huvita lähteä oman kouransa ja tietokoneen ruudulla kiiltelevien elinten ääreltä yhtään mihinkään.

  Lisäksi kun evoluutio alkaa kasvattaa kovimmille handyveikoille karvoja ja liukkaita limakalvoja kämmeneen niin....

  VastaaPoista
 144. Sitäpaitsi jos Erkon putiikki hoitaisi viestien tietoturvallisuuden, niin kakarat rääpisi niitä pitkin foorumeita.

  Ai helkkari, kun kämmeneni kostuvat. Tarkistin: ei sentään karvoja!

  VastaaPoista
 145. ei rehellisyydesta mitaan iloa ole jos on rehellinen väärälle ihmiselle

  VastaaPoista
 146. "Mikis, mikä oli pointtisi?"

  Se, että lauseesi oli täyteenahdettu ennakkoluuloja. Voi olla, että ne kohdaltasi myös pitävät paikkansa.

  Eikun ihantotta, mutta huvitti tuo lause. Se oli hirveen närkästynyt.

  VastaaPoista
 147. Ennakkoluuloja tuntuu olevan enemmän sinulla minua kohtaan kuin minulla huoria tai niiden asiakkaita tai ketään kohtaan. Jo se, että tulkitsit kommenttini närkästyneeksi, mitä se ei todellakaan ollut, kertoo jostain ennakkoasenteesta(si).

  Mun mielestäni on jotenkin tosi hämmentävää yrittää keskustella täällä, koska itse asiasta keskustelemisen sijasta saa yleensä varautua jonkinlaiseen nälvimiseen, sormella osoitteluun ja saivarteluun.

  VastaaPoista
 148. Tiina, joku ällöttävä vanha äijä lienee määritelmä, jollaista "ei saa" sanoa. Eihän se ole närkästynyt ilmaisu sen enempää kuin vaikka joku ällöttävä vanha akkakaan. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä :)

  Eräs bännätty kirjoittaja, jolla ei taida olla elämää verkon ulkopuolella (vertauksena sinun sanoihisi siitä että elämä on netin ulkopuolella) on nälvimisen, sormella osoittelun ja saivartelun mestari.

  Valitettavasti hän edelleen kirjoittelee tänne koko ajan anonyyminä, kylvää riitaa ja haukkuu bloginpitäjää sen minkä ehtii.

  Eikä taida tajuta että hän itse on tylsän elämänsä suurin ongelma.

  VastaaPoista
 149. En usko, että kukaan kaipaa Kuunkuiskeen empatiaa. Jos on noin metsässä ja haahuilee ympäriinsä päättömästi niin narunalaiseksihan tuossa joutuu.

  Yritykset esiintyä jonkinlaisena muita ylempänä olentona jää vain sinne Kuunkuiskeen omaan päähän. Muita ei tuollaisella kanailulla vakuuteta.

  VastaaPoista
 150. Täällä kommentoidaan kaikkia asioita, ei siinä nokkiin ehditä ottaa.

  Selvä homma. Ajattelin jo, että olet taas ottanut nokkiisi, kun olet niin hiljainen.

  VastaaPoista
 151. Enhän minä ole tässä mitään empatiaa esittämässäkään!

  Tunnen empatiaa mm. sellaisia ihmisiä kohtaan, joita elämä potkii päähän mutta jotka siitä huolimatta pyrkivät pitämään päänsä vedenpinnan yläpuolella. Se on paljon suurempaa kuin latistua negatiiviseksi ihmiseksi, joka poimii maailmasta tarkalla tutkallaan kaiken mikä on "pielessä".

  Tapasin juuri ihmisen, jonka ajatukset tuppaavat menemään negatiivisille urille. Lasi on puoliksi tyhjä - tyyppiä.

  Hänellä on - suht nuoreksi ihmiseksi - paljon terveysongelmia.

  Se ei ole mikään ihme; kehon vointi korreloi suoraan mielen kanssa.

  VastaaPoista
 152. Niin, "anonyymi". Onko se mikään ihme, jos Iineksen kirjoittamisfiilikset ovat vähissä. Kun häntä vaanii eräs "anonyymi", joka iskee tylsällä veitsellään joka käänteessä.

  Esim. tämän ketjun "anonyymi" aloittaa kommentillaan jossa vilahtavat sanat hullu ja pöllö.

  Jos lukee ketjun kaikki kommentit läpi, voi huomata, että kenenkään muun kuin "anonyymin" kirjoituksissa ei ole viitteitä joilla pyritään "syömään" blogin ylläpitäjää.

  VastaaPoista
 153. Tiina, pohdin edelleen tuota lauseesi sisältöä... (nyt sitä on parempi tehdäkin, kun olen enemmän selvä). Voi olla, ja varmaan onkin, että ongelma on vain mun omani. Ajattelen asiaa logistisesti: jos vanhan äijän tilalla olisi ihana nuorukainen... saisiko hän "tuupata" Sinua takaapäin? Tai toisinpäin: saako edestäpäin tulla kuka ns. fiksu seniorikansalainen tahansa kunhan... pyyhkii jalkansa eteisessä?

  Ps. Muuten olen samaa mieltä kuin sinäkin. Huomennakin.

  VastaaPoista
 154. Mikä sun agendasi on, Kuunkuiske?

  Moitit muita ja puhut epäselvästi, mutta siinä sivussa pistelet "veitselläsi" sinne tänne ja jos sattuu osumaan, niin vielä käännät.

  Onko tuo sinusta järkevää ja rakentavaa toimintaa?

  Se, miten puhut suoraan sanottuna p*skaa, on hämmästyttävää, mutta ilmeisesti se on jotenkin terapeuttista sinulle? Se, mitä sinä kommenteillasi pyrit "syömään" ei tuottane toivottua tulosta, vaan vastareaktion.

  VastaaPoista
 155. Anonyymi, valotan sinulle asian taustaa.

  Eräs kommentoija bännättiin täältä toistuvan riitaahaastavan kirjoitustyylin vuoksi. (Hänen sanastoaan leimaa viha ja halveksunta mm. naisia ja maahanmuuttajia kohtaan.) Sen jälkeen hän on kuitenkin koko ajan kirjoitellut tänne ja jatkanut em. linjalla ja mikä raskauttavinta, bloginpitäjää lyöden edestä, sivusta ja takaa.

  Olen sanonut aiemminkin, että jokaisella on oikeus paskantaa oma bloginsa täyteen negatiivisuutta, mutta on hyvin epäkorrektia yrittää pilata toisen ihmisen blogin ilmapiiri.

  Voin uskoa, että Iines tuntee itsensä aika voimattomaksi ko. henkilön suhteen. Millä pitää pois ihminen, joka herjaavan kirjoitustyylinsä - ei mielipiteidensä - vuoksi on bännätty mutta joka vaan jatkaa touhuaan ilman nimimerkkiä, "anonyyminä".

  VastaaPoista
 156. "Siinä ei varmaan kauheasti lämmitä ajatus homman laillisuudesta, kun joku ällöttävä vanha äijä panee takaapäin."

  Mikisläisyyttä tunnustavana yritän avata yllä olevan lauselman oppi-isässäni herättämiä universaaleja kysymyksiä:

  "Vanha" on ok, sillä tietyn iän ylittänyttä - 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90,100 - voinee seksityöntekijän oman iän huomioiden sanoa vanhaksi.

  "Äijä" on ok, sillä edelliseen viitaten tietyn ikäinen ja näköinen mieshenkilö täyttänee äijyyden kriteerit vaivatta.

  "Ällöttävä" on jo hieman ongelmallisempi termi. Mitä se tarkoittaneekin - etovaa, inhottavaa, yrjöttävää, rumaa, köyhää, lihavaa, rikasta, likaista, ylipuhdasta - niin se on silti hyvin subjektivinen ilmaisu. Tähän kaipaamme valaistusta.

  "Panee takaapäin" vaatii tulkintaa. Vaikuttaa siltä, että kirjoittajan mielestä takaapäin yhtyminen on kaikkein kauheinta, mitä nuori seksityöläinen voi kokea?

  Jokin kristillisempi asento ei olisi niin epäsuhdassa laillisuuden kanssa?

  Tätä pohdiskeluani ei pidä ymmärtää kritiikiksi Tiinaa kohtaan, sillä ymmärrän hänen pointtinsa hyvin. Minustakin olisi kauheaa, jos joku ällöttävä vanha äijä panisi takaapäin.

  VastaaPoista
 157. "Siinä ei varmaan kauheasti lämmitä ajatus homman laillisuudesta, kun joku ällöttävä vanha äijä panee takaapäin."

  Mikisläisyyttä tunnustavana yritän avata yllä olevan lauselman oppi-isässäni herättämiä universaaleja kysymyksiä:

  "Vanha" on ok, sillä tietyn iän ylittänyttä - 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90,100 - voinee seksityöntekijän oman iän huomioiden sanoa vanhaksi.

  "Äijä" on ok, sillä edelliseen viitaten tietyn ikäinen ja näköinen mieshenkilö täyttänee äijyyden kriteerit vaivatta.

  "Ällöttävä" on jo hieman ongelmallisempi termi. Mitä se tarkoittaneekin - etovaa, inhottavaa, yrjöttävää, rumaa, köyhää, lihavaa, rikasta, likaista, ylipuhdasta - niin se on silti hyvin subjektivinen ilmaisu. Tähän kaipaamme valaistusta.

  "Panee takaapäin" vaatii tulkintaa. Vaikuttaa siltä, että kirjoittajan mielestä takaapäin yhtyminen on kaikkein kauheinta, mitä nuori seksityöläinen voi kokea?

  Jokin kristillisempi asento ei olisi niin epäsuhdassa laillisuuden kanssa?

  Tätä pohdiskeluani ei pidä ymmärtää kritiikiksi Tiinaa kohtaan, sillä ymmärrän hänen pointtinsa hyvin. Minustakin olisi kauheaa, jos joku ällöttävä vanha äijä panisi takaapäin.

  VastaaPoista
 158. Sitäpaitsi vanhalla äijällä on siinä varmasti taka-ajatuksia!

  VastaaPoista
 159. Kyseessä oli ihan yksinkertaisesti vain lause, jota oli väritetty tiinamaisella sanankäytöllä. En arvannut sen aiheuttavan syvällistä pohdintaa elämän perimmäisistä tarkoituksista.

  En ole diplomaatti enkä yleensä jaksa edes yrittää olla, mutta muotoillaan lause nyt tämän kerran uudestaan:
  ..."joku neutraali minkä tahansa ikäinen ja kumman tahansa sukupuolen edustaja harjoittaa maksua vastaan penetraatiota missä tahansa asennossa toiseen minkä tahansa ikäiseen ja sukupuoliseen henkilöön, joka tuntee toimitusta kohtaan lähinnä inhoa eikä nautintoa."
  Parempi?

  VastaaPoista
 160. Loistava. Nyt ollaan asialinjalla.

  (Mikis - huomasitko, kaveria ei jätetä vaikka tämä pöljyyksissään harhautuisi inttämisaktiin itseään fiksumman nuoren naisen kanssa.)

  VastaaPoista
 161. On hiljaista täällä blogissa? Tuli mieleeni prostituutioaiheeseen liittyen kirja nimeltä Lasi maitoa, kiitos. Siinä ei säästellä lukijaa kuvattaessa lapsiinkin kohdistuvaa ihmiskauppaa Euroopassa. Takakannessa saisi olla varoitus "Ei suositella heikkohermoisille", siksi rankkaa luettavaa kirja on.

  VastaaPoista
 162. Eräs kommentoija bännättiin täältä toistuvan riitaahaastavan kirjoitustyylin vuoksi.

  Kenestä on kysymys ja onko näytteitä tai viitteitä tästä "riitaahaastavasta kirjoitustyylistä"?
  Minusta tuo lauseesi sisältää subjektiivisen näkemyksen, joten jokaisen tulisi voida todentaa väitteesi todenperäisyys itse. Laittaisitko viitteitä, joihin viittaat, esiin?

  Sen jälkeen hän on kuitenkin koko ajan kirjoitellut tänne ja jatkanut em. linjalla ja mikä raskauttavinta, bloginpitäjää lyöden edestä, sivusta ja takaa.

  Kuullostaa todella hurjalta väitteeltä, joka ehdottomasti vaatii - jo väitteen kohteen "oikeusturvan" kannalta - että yksilöit ja näytät väittteesi toteen: Mihin viittaat ja mistä tiedät kuka on kirjoittanut ja mitä? Syyttät jotain henkilöä summa mutikassa.

  on hyvin epäkorrektia yrittää pilata toisen ihmisen blogin ilmapiiri.

  Näyttö? Tämä on taas subjektiivinen kokemus ja aiheesta voi väittää mitä vaan.
  (sitten pohdittavksi sellainen, että miten näet oman toimintasi erilaisen ilmapiirin luojana? Onko se neutraali,positiivinen vai mikä?)

  joka herjaavan kirjoitustyylinsä - ei mielipiteidensä - vuoksi on bännätty

  Näyttö?
  Usein se, että jonkun mielipiteet ei miellytä, verhotaan sitten toiseen kaapuun, että kyse onkin "herjaavasta kirjoitustyylistä". Tällä pyritään välttämään se, että jouduttaisiin perustelemaan toimintaansa. Taas kerran on kyse subjektiivisesta kokemuksesta.

  joka vaan jatkaa touhuaan ilman nimimerkkiä, "anonyyminä".

  Mistä tiedät? Tämä on näemmä blogi, jossa anonyymikommentointi on sallittu. Mitä väärää tässä on?

  VastaaPoista
 163. "Tällaisena yksinkertaisena päivänä
  kun taas kerran saavun vieraaseen huoneeseen
  vieraitten keskuuteen
  kun on edessä auttamaton taival pelkojen polulta
  elämisen rohkeuteen
  yksinäisyydestä uuteen ystävyyteen
  sen ymmärtämiseen, että elää.
  Tällaisena päivänä haluan itseni sinulle ojentaa.
  En taakaksi taakkojen päälle, en tuomariksi elämäsi erheistä
  en unelmiesi särkijäksi.
  Vaan hennoksi valoksi, taivaasi tähdeksi
  uudeksi näköalaksi sielusi avaraan maisemaan.

  Juokaamme ystävyyden malja.
  Tuokaamme ihmisyyttä toinen toistemme maailmaan."

  Kokoelmasta Uuden kohtaamisen aika
  Eija Jaakkola (1992)

  VastaaPoista
 164. Täältä sivusta seuranneelle miehelle alkaa tulla mitta täyteen. Anonyymit: Jos ette siedä esim. Iinestä tai jotain muuta bloginpitäjää tai julkista kirjoittajaa, niin antakaa hänen olla ja siirtykää sellaisille foorumeille, joista saatte keskeytymättömänä virtana haluamaanne vastinetta. Älkää sitoko sekä omaanne että esim. Iineksen energiaa tällaiseen voimia ja elämäniloa syövään hiostukseen. Jos ja kun olette jostain eri mieltä, ilmaiskaa se ja tehkää ehkä yksi tai kaksi täydentävää kommenttia, mutta antakaa sitten olla. Henkilöön menevä jankutus ja vainoaminen menee jo psykopatologian puolelle.

  Siis: entiset Japet ym. herrat, tehkää niin kuin miehisen miehen kuuluu tehdä ja kääntäkää tutkiva katseenne välillä itseenne. Miettikää: "Miksi takerrun asioihin ja tuntemattomiin ihmisiin, miksi juutun jankkaamaan tällä tavalla? Olenko oppinut jo lapsena, että negatiivinenkin huomio on parempi kuin ei huomiota ollenkaan? Mistä se johtuu? Mitä voisin asialle tehdä?" Ihan oikeasti, asialle voi vielä tehdä jotain. Apua saa, kun sitä viimein osaa kysyä.

  VastaaPoista
 165. Jos ja kun olette jostain eri mieltä, ilmaiskaa se ja tehkää ehkä yksi tai kaksi täydentävää kommenttia, mutta antakaa sitten olla

  Miten mielipiteitä ilmaistaan blogissa jossa niitä ei suvaita vaan ne sensuroidaan?

  Kuten olemme saaneet huomata, on täälläkin lapsi mennyt pesuveden mukana monta kertaa.

  VastaaPoista
 166. Anonyymi, blogin omistajaan tai muuhun henkilöön kohdistuvaa keljuilua ei kukaan halua lukea. Ketään ei kiinnosta sellainen kommentointi.

  VastaaPoista
 167. Antero puhuu harvoin - eka kerta? - mutta asiaa! :)

  Iines, oletkohan reissun päällä tai sairaana tai jotakin, kun et ole hetkeen käynyt pyörähtämässä?

  Salonkisi vierailijat kaipaavat ehtoisaa emäntäänsä!

  VastaaPoista
 168. Delilah, sain tuon kauniin runon joskus postikorttina ja se koristi kauan jääkaapin ovea. (Kunnes joutui hävöksiin viime muutossa.)

  Eija Jaakolalla (taisi olla ennen Jaakola-Partanen) on paljon hyviä kirjoja! Muistan ainakin yhden nimeltä, Itseksitulemisen oikeus.

  Kiitos vinkistä, pitääkin taas pitkästä aikaa kaivella kirjaston hyllyä hänen nimensä kohdalta!

  VastaaPoista
 169. Kuunkuiske ja muut,

  en ole sairaana enkä reissussa, vaan jotenkin vaan kyvytön kirjoittamaan mitään. Kuviakaan en osaa julkaista. Tuntuu että olen ammentanut itseni kuiviin, että ei ole enää mitään jäljellä, siis voimia. Ihan kuin kaikki olisi lukossa, mitä tulee blogimaailmaan. Sellainen tunne, että ei ole kenelle kirjoittaa, ei ole sijaa missään oikeasti, ei osaa mitään, sanoo kaiken väärin, ei ymmärrä mitään, ei ole edes ansainnut sitä ystävällisyyttä, jonka kuitenkin kohtaa.

  Blogimaailma on hirveän kova ja julma, ja jokainen ystävällinen sana on kuin lahjan saisi. En tarkoita mitään hymistelyjä tai kehumisia, vaan ystävällisyyttä ja välittämistä, sitä että ei kävele ohi tai arvostele takanapäin.

  On Antero ollut täällä ennenkin, Kuunkuiske, taitaa olla tuolla lukijoissanikin, ja kun hänen kommenttiaan luin, sain siitä voimaa ja iloa. Joku pitää minun puoliani, sanoo hyvän sanan puolestani. Semmoinen on tärkeää kaikissa tilanteissa, oli tilanne hyvä tai paha. Hiukan postiakin olen saanut, ja haluan sanoa sen, että hiljaisuuteni ei ole laskelmoitua - en osaa sellaista sillä en kontrolloi mitenkään tekemisiäni. Olen vaan hiljaa, koska en osaa teeskennellä silloin, kun maljani vuotaa yli, enkä näe mitenkään kunniakkaana torjua ystävällisyydeosoituksia enkä tukea tai jopa lohdutusta, tai olla niistä kiittämättä, jos joku niitä on tahtonut antaa. Toisiamme varten me maailmassa olemme, emme pärjätäksemme yksin.

  VastaaPoista
 170. Tähän sopineekin sitten toisen Anteron - Veikko Anteron - tunnettu runo blogistanin kosmisesta yksinäisyydestä:

  Yksin oot sinä, ihminen, kaiken keskellä yksin,
  yksin syntynyt oot, yksin sa lähtevä oot.

  Askelen, kaksi sa luulet kulkevas rinnalla toisen,
  mutta jo eelläs hän on taikka jo jälkehes jäi,

  hetken, kaksi sa itseäs vastaan painavas luulet
  ihmisen, kaltaises -- vierasta lämmititkin!

  Silmää löytänyt et, joka vois sun katsehes kestää,
  kättä sa et, joka ei liukunut luotasi pois.

  Kylmä on ystävän mieli ja kylmä on armahan rinta.
  Huulet liikkuvat vain, rinta on liikkumaton.

  Leikkihin kumppanin löydät, et toden riemuhun, tuskaan.
  Hiipua yksikseen tuntehes polttavin saa.

  Ystävän, armaan vain oma kaipuus sulle on luonut,
  houreen, jok' katoaa, kun sitä kohti sa käyt.

  Niin olet yksin, sa ihminen, yksin keskellä kaiken,
  yksin syntynyt oot, yksin sa lähtevä oot,

  yksin erhees kätket ja yksin kyyneles itket.
  Ainoa uskollinen on oma varjosi vain.

  (Vaikka kevätrunojahan tässä jo kaivattaisiin... taidan etsiä jonkun piristävän, ettei Iines katoa varjojen maille.)

  VastaaPoista
 171. Pilvinen on blogimaailman päivä ilman aitan polulla astelevaa Iinestä.

  VastaaPoista
 172. Iinekselle iloksesi Tagorea: "Pieni kukka on hautautunut tomuun. Se pyrkii perhosten teille."

  Joskus on levon ja latautumisen aika. Surullista se, että blogisi, jota pidät kirjoittamisen ilosta, on imenyt sinut kuiviin.

  Itseään ei pidä pakottaa. Ja kurjat olot saa tuntea.

  Toivottavasti kevätlinnut laulavat pian mielesi kepeäksi iloksi!

  VastaaPoista
 173. Laulu Iitiäisestä

  Iitiäinen metsäläinen, pieni menninkäinen.
  Posket on tehty puolukasta, tukka naavan tuppurasta.

  Iitiäinen metsäläinen, pieni blogilainen.
  Keinuu kuusen kainalossa, tuutuu tuulen kartanossa

  Iitiäinen pikkutyttö aivan matalainen,
  niinkuin kaste heinän päässä aina liikkuvainen.

  Työssä toimii, marjat poimii, laulaa että raikaa.
  Viheltelee marjatiellä, että korpi kaikaa.

  VastaaPoista
 174. En ymmärrä, kuinka jaksat pitää tällaista vilkasta keskustelupalstaa kuukaudesta toiseen. Lepää välillä.

  Bloggaustauko silloin tällöin tekee hyvää.

  VastaaPoista
 175. Tämä käy kyllä työstä. Olen huomannut, että kuukausittaisia juttumääriä on varsin vähän, mutta jos laskee keskustelut mukaan, määrä on hirmuinen. Minulla on jonkinlainen uupuminen tähän blogimaailmaan aivan lähellä, olen oikeastaan ihan loppu.

  Se vain, että kenelle minä puhun, jos en puhu kirjoittamalla?

  VastaaPoista
 176. Puhu silloin kun
  siltä tuntuu
  kerro juttu ja toinen
  väännä asioita vienosti
  vinksin vonksin
  saamme ajattelun tynkää
  naurunpyrskähdyksiä ja jopa
  sydämensykähdystä

  sinun paikkasi on täällä

  ÖITÄ!

  VastaaPoista
 177. Tämä, Samuli Parosen aforismi kuuluu ilmiselvästi tänne: "Ilmaisuvapauteen kuuluu myös vapaus ilmaisun vastaanottamiseen."

  VastaaPoista
 178. mitä mieltä olet iines jos jokaisella oppivalla olisi yksi tai sitten useampia taysin henkilokohtaisia opettajia. onko suomen kouluissa sellaista syysteemia etta yksi opettaja on nimetty oppilaalle hanen henkilokohtaiseksi tukijakseen ja tosella tietaa oppivan kehityksesta

  VastaaPoista
 179. Ninni, esittämäsi ajatus on kiinnostava. Sillä on puolensa hyvässä ja pahassa.

  Hyvässä, koska aikaa olisi vain sille yhdelle, jolloin suhteesta muodostuisi väkisinkin läheinen ja toivottavasti luottavainen ja lämmin, molemmin puolin. Se on hyvä oppimisperusta.

  Pahassa siinä, että oppimisprosessi muotoutuisi ehkä kapealta pohjalta, kun siinä olisi vain kaksi. Useampi ihminen tässä prosesissa lisää virikkeitä ja erilaisia ajatuksia ja totuttaa elämään sosiaalisissa suhteissa, vuorovaikutuksessa yhteisöön. Tämän taidon oppiminen on myös tärkeää.

  Kuitenkin opettajalla tulisi olla aikaa jokaiselle oppilaalle, ts. kohdata hänet kahden kesken ilman hälinää, niin että huomio on vain oppilaassa.

  Siis meillä ei tietääkseni ole tällaista systeemiä, että yksi opettaja olisi erikseen nimetty oppilaalle, sillä alakoulussahan on luokilla aina oma luokanopettaja, ja luokissa on oppilaita 20 ja jopa enemmänkin. Yläkoulussa on sitten aineenopettajat, ja isot ryhmät, joskus jopa yli 30 oppilasta.

  Luokanopettajat ovat siis oppilaan omia opettajia, ja Suomessa heillä on useita muita Euroopan maita korkeampi koulutus tehtäväänsä, ja ns. pedagoginen pätevyys, jossa suoritetaan kasvatustieteelliset psykologispohjaiset opinnot. Kyllä näillä taidoilla ja henkilökohtaisella osaamisella ja eetoksella pystytään pieni lapsi kohtaamaan, jos vain sitten koulutoimi suo aikaa/resursseja opettajalle. Usein puutteet ovat rahasta kiinni, eli opettaja ei saa palkkaa kaikesta siitä työstä, jota haluaisi tehdä.

  VastaaPoista