2.3.2010

Nettipöljän kotona ei ole peiliä

Nettipöljyys on totta, siis tuo asia, josta Tuulikki Ukkola kirjoitti taannoin Hazard-kohun yhteydessä tarkoittaen sillä mm. aggressiivisia Hazardin lesbohuorittelijoita. Myös Uuden Suomen Markku Huusko kirjoittaa tänään nettimänteistä osuvan kolumnin.

Minusta tuntuu, että blogiani kiusaa, suorastaan yrittää tuhota nettipöljä nettimäntti, jolla on poliittinen agenda. Häiriköinti on kokoaikaista, ja ilmenee tätä nykyä keskustelujen sekoittamisena aggressiivisilla anonyymikommenteilla. Harmillista on, että nettipöljä nettimäntti herjaa valitsemaansa blogikohdetta joskus myös muissa laajalevikkisissä blogeissa. Tunnusomaista on, että nettipöljien nettimänttien omat blogit vuotavat kuin ruuhi, niissä ei juuri lukijoita näy.

Kunpa Bloggerista saisi teknisesti jonkinlaisen lähestymiskiellon yhdelle pöljälle kerrallaan. Lähestymiskielto nettipöljille nettimänteille on käytössä esimerkiksi Näkökulman keskustelufoorumilla, jonka keskustelu pysyykin hyvänä myös selkeälinjaisen moderoinnin vuoksi. Tällainen rajoitettu lähestymiskielto olisi minusta parempi kuin mikään ennakkosensuuri tai jälkimoderointi, siksi vähäinen nettimänttien lukumäärä kuitenkin on. Blogi tai muu foorumi voidaan usein palauttaa normaaliksi vain sulkemalla yhdeltä pöljältä pääsy. Olen vakuuttunut, että blogipohjiinkin voisi liittää tällaisen yhden kirjoittajan boikottiin asettamisen, koska jos kerran ministerien ja tasavallan presidentin henkeä uhataan nettiareenoilla tai facebookeissa, niin kohta myös meidän vähäisempien mutta ilmeisen vaarallisiksi koettujen nettikirjoittelijoiden. Suuri osahan kirjoittaa varsin vähäisesti intimiteettinsä salaten, osa nimellään.

Nettipöljät nettimäntit eivät koohaa kuitenkaan kaikkialla, vaan kohde valikoidaan huolella vaikuttajiksi koetuista naisista, joskus myös miehistä, vilkkaiden ja älyllisten foorumien tai keskustelublogien joukosta. Kohteilla on usein yhteisiä piirteitä, jotka liittyvät sellaiseen naiseuteen, joka ei tyydy olemaan suu kiinni ja hiljaa ja pitämään tukanleikkuupäiväkirjaa hupaisista pikku sattumuksista tai kulttuurin ei aloilta.

Nettipöljä kokee uhkaa ennen kaikkea maahanmuuttoministerissä, koska pelkää kaikkea uutta ja vierasta. Hän on yleensä vähätuloinen ja raivoissaan maahanmuuttajille, jotka ostavat hänen rahoillaan kännyköitä ja televisioita ja loisivat kotona tekemättä työtä. Hän vihaa myös presidenttiä, koska tämä on nainen ja koska tämä sallii maahanmuuton ja homouden olemalla mitä todennäköisimmin itsekin lesbosetalainen ja piilonaimissa.

Kun joku ruma vaikuttajatantta sitten avaa suunsa ja puhuu ihmisen tasa-arvon puolesta, kokee nettimäntti olonsa turvattomaksi ja affektoituu torjumaan mörköä. Hän koettaaa ottaa sen haltuun (vrt. magia) nimittelemällä sitä eri nimellä: lesbo, huora, femakko, telaketjufemakko, lihava. Tässä on kyseessä sama ilmiö, joka tavataan muinaissuomaisilla. Kun karhua nimitettiin otsoksi tai mesikämmeneksi tai metsän omenaksi, vaara väistyi ja karhu samaten, pahaa tekemättä.


Peiliä nettipöljän nettimäntin kotona siis ei ole. Voivoi. Minulla on vaatehuoneessa tarpeettomana Uudenkaupungin P. Virtaselta ostettu vanha kanalanikkuna, jonka pikkuruisissa ruuduissa on peräti kaksitoista peiliä. Lahjoitan peilin nettimäntille, joka uskaltaa tulla hakemaan.

(Maalaus Gustave Caillebotte)

201 kommenttia:

 1. Minä muistelen törmänneeni taannoin erääseen nettipöljään, joka oli lyödä hanskat tiskiin ja lopettaa valokuvabloginsa, kun siellä ei käynyt riittävsti teoksiaan ihailevia kansalaisia. Hänelle näet määrä on kaikki kaikessa, ei laatu. Toisaalta tämä nettipöljä itse ei ehdi (viitsi) vastavuoroisesti vierailla muiden blogeissa ihastelemassa toisten teoksia, vaan kyttää narsistisesti omassa blogissan odottaen ylistävää palautetta. Suitsutuksessa ja ylistyksessä on kiva piehtaroida itse ja säästää oma, kitkerä palaute muille.

  VastaaPoista
 2. Tästä ketjusta en poistakaan anonyymien häröilyjä, vaan olkoon näytillä.

  Anonyymi viittaa nyt minuun, mutta erehtyy valheeseen: en ole koskaan ollut lopettamassa valokuvablogejani, vaan ainoastaan tämän, vilkkaan blogin siihen kohdistuneen nettipöljyyden vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Trolliahan ruokkii sillä, että siihen ylipäänsä kiinnittää huomiota. Ei kukaan jaksa yksinään kovin pitkään huudella.
  Yksi vaihtoehtohan olisi estää anonyymi kommentointi. Se on kyllä tylsä vaihtoehto, mutta toisaalta ei ole kauhean iso homma luoda itselleen google-tiliä, jos haluaa kommentoida. Ainakin se väliaikaisena ratkaisuna voisi vähän rauhoittaa tätä nettipöljäilyä sinun blogissasi.

  Mietin, että pitäisiköhän ruveta nettipöljäilemään kuitenkin, että saisin sen peilin. ;)

  VastaaPoista
 4. Ai niin, piti vielä kommentoida tuohon yhden nettipöljän estämiseen. Ainut keinohan on blokata ip-osoite eikä sekään ole mikään kovin hyvä keino, jos nettipöljällä ei ole staattinen ip-osoite. Ja vaikka olisi, niin senkin pystyisi kiertämään menemällä vaikka kirjastoon nettipöljäilemään.
  Yksittäisen nimimerkin blokkailu taas ei tehoa anonyymeihin.
  Eli taitaa olla bloggerillakin keinot aika vähissä, ja tuskin ne edes välittää.

  VastaaPoista
 5. "Yksi vaihtoehtohan olisi estää anonyymi kommentointi."

  Tätä on ehdotettu blogiemännälle monasti. Ei ottanut kuullakseen hyvää ehdotusta.

  VastaaPoista
 6. "en ole koskaan ollut lopettamassa valokuvablogejani,"

  Toisenlaisen käsityksen saa katsomalla ko. valokuvablogia ja siellä aikanaan ollutta keskustelua jossa ko. valokuvablogin emäntä oli sydämistynyt sitä, kun ei tullut kommentteja mainioihin kuviinsa. Että pitääkö tässä vallan valokuvabloginsa lopettaa kun ketään ei kiinnosta, oli henki tuolloin...

  Ko. blogiemäntä kyllä myönsi, että eipä hän itsekään ollut aktiivinen ja antanut kanssakuvaajilleen rakentavaa palautetta. Vastavuoroisuus ei siis toiminut.

  VastaaPoista
 7. Nettipöljyys on vain yksi ilmenemismuoto sille ääliömäisyydelle, joka muuten näkyy mm. kaiken rikkomisena, tuhrimisena, varasteluna, kakkapakettien lähettämisinä (tätäkin kuulemma edelleen tapahtuu!), postilaatikkoon kusemisena... ja vaikkapa kirkon polttamisena kännipäissään.

  Osa pöljyydestä todellakin tapahtuu humalassa, mutta sitten on näitä luonnevikaisia, joille anonyymiherjailun houkutus on vastustamaton.

  Ja kuten monen kirjoituksesta huomaa, niin eivät he aina ole tyhmiä, vaan usein hyvinkin älykkäitä.

  Mutta kuten reaalimaailmakin on täynnä narisijoita, valittajia, itkijöitä, syyttelijöitä sekä työpaikka- ja koulukiusaajia, niin olisihan se maankaatoihme, jos sellaisia ei olisi netissä.

  Hyvä oivallus, Iinukka, tuo ettet poistakaan tästä ketjusta häiriköitä, vaan annat heidän todistaa itse kirjoituksesi osuvuuden.

  Mutta pahoin pelkään, että nyt ne luikkivat häntä koipien välissä piiloon koloihinsa...

  VastaaPoista
 8. Kappas, sinulla on suodatin päällä.

  Antaisit nyt tämän kerran nettipöljien mellastaa vapaasti ja osoittaa ihan omin sanoin, mitä tarkoitat.

  Sehän olisi hieno demonstraatio.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi,

  jatkat valheen linjalla: kuvablogissani on 47 vakituista lukijaa, mikä on kaikilla mittapuilla kuvablogille paljon. Olen tästä iloinen ja kiitollinen, sillä monella ansiokkaalla kuvablogilla on vähemmän.

  Koskaan en ole ajatellut enkä sanonut lopettavani kuvablogia, sillä kuvaaminen on minulle yhtä tärkeää kuin kirjoittaminen, joskus tärkeämpääkin.

  Tämä nettipöljiä yhdistää: tavaton vääristely ja valehtelu. Ja omituinen viha, jolla perustetaan jopa tapporyhmiä nettiin.

  VastaaPoista
 10. Tapani,

  mikä suodatin päällä?

  Lue ensimmäinen kommenttini.

  VastaaPoista
 11. Tiina, muut

  minulle on tärkeää se, että en supista omia oikeuksiani nettimäntin vuoksi. En siis kannata sitä linjaa, että kiusattu vaihtaa koulua ja kiusaaja saa jäädä ilman seuraamuksia entiseen paikkaan.

  Koska en siis kannata sensuuria tai boikottia, en tahtoisi sitä harjoittaa blogissani. Siksi en estä anonyymia kommentointimahdollisuutta, koska valtaosa anonyymeistä on asiallisia. Mieluummin poistan tämän tietyn nettipöljäanonyymin ilkeät kommentit vaikka kymmenen kertaa peräkkäin: hänhän postaa samaa poistettua kommenttiaan joskus kerta kerran jälkeen ja vie sen lopulta Laasasen blogiin solvausten kera.

  Minusta tässä ei ole kyse enää jonkun pikkuvittuilijan harjoittamasta nettikiusaamisesta, vaan silmittömästä aggressiosta, jonka tarkoitus on tuhota minun blogini. Se alkoi maahanmuutto- ja väkivaltakeskusteluista, joissa mm. puolustin maahanmuuttajia.

  Häiriköinti on jatkuvaa, joka päivä ja öisinkin tulee useita halveksivia ja herjaavia viestejä, joissa tämä tietty Anonyymiksi heittäytynyt persoona panettelee ja solvaa minua käyttäen materiaalinaan valheita - kuten tuosta kuvablogimaininnastaankin huomaa. Ellei lukija tarkista niitä, hän saattaa jäädä käsitykseen, että Anonyymi on oikeassa. Tottakai se on minulta pois, niin kuin hänen järjestelmällinen tarkoituksensa on.

  Samanlaista aggressiivista vihaa on näissä viharyhmissä, joissa uhataan Astrid Thorsin tai Tarja Halosen tai jonkun muun ministerin henkeä.

  Näistä asioista keskustellaan muuten tänä iltana Ajankohtaisessa kakkosessa TV2:ssa alkaen kello 21.

  VastaaPoista
 12. "Tämä nettipöljiä yhdistää: tavaton vääristely ja valehtelu."

  Sori, eikun tämä on se teidän feministien yhteinen piirre.

  VastaaPoista
 13. Olen nettipöljä.

  Jo murrosiässä ongelmakseni muodostui kömpelyyteni ja avuttomuuteni seurustelusuhteiden luomiseen. Olen omasta mielestäni aika hyvännäköinen. Tuota ristiriitaa on ollut vaikeaa ymmärtää ja hyväksyä. Osittain se on korostanut narsistista ja omahyväistä luonteenpiirrettäni sekä kasvattanut määrätietoisuuttani.

  En ole koskaan ollut mikään naisten metsästäjä. Tärkeämpää on ollut hauskanpito ja kaverien kanssa vietetty aika. Aikaamyöten tarve ja halu luoda suhteita vastakkaiseen sukupuoleen muodostui tavallaan vaikeammaksi ja vaativammaksi.

  Omaksuttuani netin uudeksi mahdollisuudekseni luulin voivani korvata nuoruuteni ristiritaisuudet ja rooliodotukset. Pettymykseni on ollut sitä suurempi kun olen saanut nettitreffien kautta vain negatiivisia kokemuksia. Omasta mielestäni osaan ja haluan kirjoittaa empaattiseen ja arvostavaan tapaan. Kohderyhmäni on ehkä ollut väärä kun keskikokoisen romaanin verran tekstiä on valunut hukkaan.

  Pettymykset ovat vain syventäneet tietokoneriippuvuuttani. Vaikka olen työaikana lähes 8 h tietokoneen ääressä niin lähes koko vapaa-aikanikin menee sen ääressä istuen. Toki viettäisin reaalimaailmassa enemmän aikaa jos tuttuja olisi. Uskoisin hyvän naissuhteen vetävän voiton tästäkin addiktiosta.

  Koen olevani valveutunut yhteiskunnallisesti. Pettymyksistäni riippumatta olen lähes poikkeuksetta äänestänyt naista. Kokoomussympatiani ja pokamaisuuteni ehkä ilmenee myös jollain tavoin vaikkapa käyttäminäni Homer, Harald Hirmuinen ja Aku boksereina.

  Kuin minun unelmaani:

  "rakastan kuluneen kielesi liikettä mun huulilla
elämän elämän elämän sain sinulta
  jokaisen tunnin minuutin
jokaisen kevään syksynkin
olimme nuoria ja kauniita kuin taivas
  jokaisen henkäykseni
yhdessä kanssas hengitin
olimme yhtä yhdessä yhtä ikuisesti"
  (Timo Kiiskinen)

  plsta:
  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 14. "Hän koettaaa ottaa sen haltuun (vrt. magia) nimittelemällä sitä eri nimellä: lesbo, huora, femakko, telaketjufemakko, lihava"

  Nyt kun vaan tietäisi, ketkä näin ovat nimitelleet ja ketä. Minä kun muistan tältä saralta vaan Hazardin sikaniskat ja möhkäleet. :D Tai no joo, varmaan jossain joku kirjoitti, miten Hazard taitaa itsekin olla vähän möhkäle...

  VastaaPoista
 15. Tuntema Ton,

  et ole nettipöljä nettimäntti sillä tavalla, jota koetan noiden mainittujen kolumnistien avulla kuvata. Nettipöljä nettimäntti on nimittäin ennen kaikkea hyvin aggressiivinen ja ilmaisee vihansa monin tavoin.

  Kuvaamasi henkilö on tavallinen nettinörtti tai nettiriippuvainen, jonkalaisia on paljon. Suuri osa bloggaajistakin.

  VastaaPoista
 16. Tässä pari tyylinäytettä sinun nimittelyistäsi, Anonyymi, keskustelusta Pedon merkki:

  Akuliinahan on myös lesbofeminisiti + pedofiili

  "tutkija" on lesbofeministi Pia Livia Hekanaho

  radikaalilesbofeministi Sheila Jeffreys (varmaan Akuliinan oppiäiti), jonka kaksi pöllöä ankyräfeminisitiä, Tuula Haatainen ja Susanna Rahkonen,--

  Siinä tuli oikein hyvin esiin, millainen on suomalainen queer-tutkija ja feministi: täyspöllö moukka


  Pyydän sinua lukemaan muuten tyhjän kommenttilaatikon yläpuolella olevan tervetulotekstin, jos tahdot jatkossa palautetta kommentteihisi. Ellet välitä toivomuksestani selkeyttää keskusteluja, jätän kommenttisi vastaamatta ja mahdollisesti lukematta.

  VastaaPoista
 17. Jahas, se "suodatin" oli kai vain linjan hitautta ja minun nopeuttani...

  Tosin kommentti ei todellakaan heti tullut näkyviin, vaan sen sijaan tuli klausuuli, jossa todetaan kommentin tulevan näkyviin heti kun se on todettu asialliseksi tms.

  VastaaPoista
 18. Ei kun näinhän siinä seisookin:

  "Kommenttisi on tallennettu.
  Saattaa kulua hetki, ennen kuin kommenttisi näkyy sivustossa osoitteessa..."

  Nettpöljyyksissäni kuvittelin tuota suodattimeksi.

  VastaaPoista
 19. Tapani, hyvä kun selitit, kun ihmettelin kovasti, mitä tarkoitat.

  Bloggerin kommenteissa on nyt jotain häikkää, sillä blogin etusivulla oleva kommenttiluku on pienempi kuin tällä komenttisivulla.

  Huomasin myös, että kuvablogini joissain kuvissa lukee ihmeellisesti 0 kommenttia, vaikka kommenttisivulla on montakin kommenttia. Vika lienee siis laaja ja koskee varmaan monia blogeja.

  VastaaPoista
 20. Annoit olettaa, että sinua olisi täällä nimitelty...

  Noita en ole kirjoitellut, mutta tuossa yhteydessähän lesbofeministi on ihan oikein: käsittääkseni sekä Saarikoski että Hekanaho ovat ihan itse nämä nimikkeet itselleen ylpeästi omineet.

  VastaaPoista
 21. Aina näitä kahjoja on ollut olemassa, mutta sosiaalinen media vaan antaa niille aivan uudenlaisen voiman ja näkyvyyden.

  Olen joskus, esim. Hesaria lukiessani, ajatellut että nyt toimittaja kirjoittaa niin puuta heinää ja vääristelee asioita, että huomautanpa siitä oikein painokkaasti Hesarin keskustelupalstalla, perkele.

  Kun sitten menen sinne, totean että tuhat muuta on jo repinyt pelihousunsa samasta asiasta ja paljon minua pahemmin. Tekee mieli alkaa puolustella toimittajaa, että hei... olihan se tavallaan oikeassakin... että älkää nyt raivotko.

  Että sikäli mahdollisuudesta nettipöljyyteen on hyötyäkin. Se rauhoittaa.

  VastaaPoista
 22. Tuossa kuvassahan on ilmiselvästi ylikomisario Japp pyhäpuvussa.

  Jättäis se Poirot jonkin jutun ylikomisariollekin..

  VastaaPoista
 23. Tapani,

  vähän saan vaikutelman, että nettipöljä on vähän kuin Uuno Turhapuro, harmiton hauska, jota ei tarvitse ottaa todesta ja jolla on jopa yhteiskunnallista tilausta hauskuuttajana ja totuudentorvena. Miksei, ymmärrän kyllä tämän puolen.

  Ehkä on kuitenkin sitten syytä erottaa nettipöljä ja nettimäntti toisistaan, ja pannan nettipöljä edustamaan vain sitä pöljyyttä, joka kuvittelee saavansa päätösvaltaa tyhjillä huudoilla ja perusteettomalla hysterialla. Ja sitä valtaa saa nettipöljän mielestä, kun menee johonkin vilkkaaseen mediaan huutamaan lauseita, jotka ovat yleensä vain omasta päästä kämmättyjä harhaluuloja.

  Nettimäntti sitten olisi tämä järjestäytynyt ja älykäs aggressiivikko, joka vaikka istuisi muutaman vuoden yhden Thorsin taposta. Tai ei välittäisi paskaakaan yhden läskipedofiililesboänkyräfemakkoblogin tuhoamisesta. Hänelle on ominaista pyrkimys liittoutua joukkojen vahvistukseksi ja pahan tuhoamiseksi.

  VastaaPoista
 24. Odottelen mielenkiinnolla millaista ymmärrystä sinulla on miehille, jotka ovat vastentahtoisesti olet 10 vuotta tai vaikka koko aikuisuuden ilman vastakkaisen sukupuolen kanssa harjoitettavaa seksiä.

  Löytyykö sinulta vertaiskokemusta jotta tiedät miltä se tuntuu kun ei kelpaa?
  Väität että et ole syyttänyt minua mistään, mutta tuolla ylempänä kerrot, että minä kuulun johonkin "samaan sakkiin" häiriköitä.  Tässä on jo nyt kirjoiteltu moneen suuntaan ja monenlaista. Vaikea on tästä enään mitään tolkkua saada.

  Kuten sanottu, eiköhän tämä ole nyt tässä minun osaltani. Turha hermojaan on tällaisen kanssa menettää yhtään enempää.

  VastaaPoista
 25. Odottelen mielenkiinnolla millaista ymmärrystä sinulla on miehille, jotka ovat vastentahtoisesti olet 10 vuotta tai vaikka koko aikuisuuden ilman vastakkaisen sukupuolen kanssa harjoitettavaa seksiä.

  Minä sanoisin, että perkelettäkös sinä naista kapakasta haet. Tai kaikenmaailman bimbojen kanssa chattaamalla tai itsekeskeisiä alfanaaraita jahtaamalla. Ota nainen, jolla on aivot ja ymmärrystä sukupuolten tasa-arvolle. Tällainen ihmisyyttä arvostava nainen osaa rakastaa ja on miehelle hellä ja uskollinen kumppani.

  Ilman olevia naisia on vähintään yhtä paljon kuin ilman olevia miehiä, luultavasti enemmänkin jos kaikki naisikäluokat otetaan huomioon - myös sinun ikäisesi eikä vain niitä kolmikymppisiä tyttösiä, joita peiliin katsomatta tavoittelet.

  Totuus on edelleen se, että mies valitsee, nainen vastaa. Jos sinun henkesi ei haise ja kohtelet naista ihmisenä että pilluna, saat pillua luultavasti samana iltana.

  VastaaPoista
 26. Minä en ymmärrä näitä seksinpuutteesta valittajia. Kyllä, pariutumismaailmassa on viidakon säännöt ja kyllä, Suomessa ei ole nuoremmissa ikäluokissa tarpeeksi naisia joka miehelle ja kyllä, helpommin saat suomalaisia naisia jos olet örvelö/rikas/ulkomaalainen jne. So what? Pakkoko sen olla suomalainen nainen, tai miksei hätätapauksessa maksullinen kelpaa?

  Sitten en kyllä ymmärrä niitä naisiakaan, joilta menee herne nenään jos uskaltaa sanoa, että asia menee about ym. tavoin.

  VastaaPoista
 27. "Totuus on edelleen se, että mies valitsee, nainen vastaa."

  Tämäkin taas aika älytön väite. Kyllä se länsimaissa on sitten koko romantiikan keksimisen ollut niin, että mies riikinkukkona tepastelee ja nainen valitsee. Harva mies on valitsijan asemassa. Toisaalta harva rumempi nainenkaan.

  VastaaPoista
 28. Joilalin deittisivuustoilal voi ilmoittaa millaista seuraa hakee: Seksiseuraa, kaveria tai vakavampaa. Silloin voi ilmaista itse minkä luonteista seuraa saa/hakee.
Toki kaikissa paikoissa ei ole tätä valintaa ja sieltä voi tulal sitten mitä vaan ehdotuksia, kiat lähinnä naisille. Jotkin toki laittavat profiiliisa suoraan että hakevat seksiseruaa.

  VastaaPoista
 29. Miten olisi sitten vanhempi nainen, Anonyymi? Saisikos olla? Vähän samaan malliin kuin se, että vanhempi mies tahtoo tyttösiä. Ei tarvitsisi rutista, että on ilman. Miksi tuo kuvio olisi erilainen toisinpäin: vanha nainen - nuori mies tai vanha mies - nuori nainen. Naisen seksuaalisuus on mehukkaimmillaan viidessäkympissä, ei kolmessa, sanoo moni taho.

  Ehkä se onkin niin, että asioita pitäisi nimittää oikealla nimellä:
  kaikenikäisille miehille ei riitä nuoria naisia. Tästä on kyse. Kun vahemmat rikkaat naivat nuoria, köyhemmille nuorille ei riitä.

  Jos jokainen pysyisi omassa ikähaitarissaan, niin aika fifty fifty tuo parinmuodostus olisi, entisaikojen malliin.

  VastaaPoista
 30. Moniko nainen hommaisi puutteessa kärvistelevälle miespuoliselle kaverille pimperon? :D

  Kaverillani ole kerran ellainen phallettava malli mukana jossain bileissä, huumori mielellä. Pimperolla oli oikein annettu nimikin: Irma :)

  VastaaPoista
 31. Asiat ovat niin isoja, että lainaan itselleni asennetta Ralf Henrikiltä...

  http://www.youtube.com/watch?v=GIJ9iJmwvVE&feature=related

  VastaaPoista
 32. Niin ovatkin, asiat ovat isoja, ja minun täytyy sanoa, että minun tulee surku meitä ihmisiä, tuota nettipöljääkin, kaikkia heitä.

  Haluaisin soittaa heille kaikille tämän tutun kipaleen, jonka löysin Rikun linkkaamaa hienoa kappeletta kuunnellessani, samalta Youtube-aukeamalta:

  http://www.youtube.com/watch?v=yAcMG7VKo1M&feature=related

  VastaaPoista
 33. Täällähän on oikeat nettipöljien kokoontumisajot.

  Ja mitä valheeseen tulee, niin Iines itse tuntuu olevan sieltä pahimmasta päästä valehtelijoita, kun ei muista omaa luhistumistaan (lähes) kun ei heti tullut kuvablogiinsa miljoonaa palautetta ja hymistelyä, että hienosti tehty taas kerran Iines. Että kuinka sinä osaatkin... [tapu, tapu] (selkään taputtelua)

  Kuka on kovin krjäämään huomiota?

  No em. tosiasiat voi tarkistaa tuota Iineksen kuvablogista (jollei hän ehdi jälkiään peittää).

  Lukijakunnan runsaus (sivupalkissa) on silmänlumetta, jos se ei anna palautetta. No niihän se on. Tuskaisaa varmaan.

  Mitä tulee taas netissä roikkujiin (nettiholisteihin) niin mietin, kuka tarkistelee blogejaan, että onko tullu kommentteja, kesken metsäretkensä? Iines vissiin, mutta ei siinä mitään; harrastuksensa kullakin. Ihan sallittua touhua. Sitä vaan, että jos tekee itse, ei pitäisi moittia muita.

  Toivottavasti tämä nimimerkki Anonyymi ei ole varattu jo? Ajattelin käytää sitä, kun se on mahdollista.

  VastaaPoista
 34. Pöh, anonyymi,

  kuvablogien kommenttimäärissä on muuten nyt jotain häikkää, samoin kuin tässä blogissa. Etusivulla seisoo pienempi määrä kuin tällä sivulla, eivätkä uudet kommentit päivity siis reaaliajajssa laskuriin, mikä haittaa niiden huomaamista.

  Kuvablogissa taas näyttää olevan monissa vanhemmissa kuvissa 0 kommenttia, vaikka niissä on kommentteja. Mikähän tämä kommenttimäärän häikkä Bloggerissa nyt on?

  Voisitko Anonyymi linkata tuon mainitsemasi kuvablogikeskustelun, jotta löydän sen.

  VastaaPoista
 35. Täällä ei linkit keskustele, eikö se niin ollut?

  Melko erikoista, että blogiemäntä toteaa, että ei keskustele anonyymien kanssa - ignoroi heidät suorastaan. Silti hän sallii anonyymikommentit. Jokin ei nyt matchaa...

  VastaaPoista
 36. Ihminen, joka tykittelee samaa asiatonta viestiään kerta toisensa perään, ei voi olla mieleltään terve.

  Onko ollut kireä pipo ja lelut patterin välissä? Vai kenties rintaruokinnassa 5-vuotiaaksi saakka ja aikuisena jäänyt ilman naisen syliä?

  Mene ja tiedä.

  Mutta onnellinen tuollainen ihminen ei voi olla.

  VastaaPoista
 37. Olet Iines jotenkin herttainen, mutta harmillisen itsepäinen. Se alentaa arvosanaasi - en sentään anna hylättyä, niin kuin sinä annoit sille pojalle...

  En nyt jaksa hakea sinulle täsmällistä linkkiä. Keitän vihreää teetä ja keskityn katsomaan kakkoselta sitä, kuinka väkivaltaisia miehet suomessa on. Siellä on se kävelevä katastrofi Tuija Brax tätä todistamassa ja eräs suomalaisen miehen päädemonisoija Sari Näre on myös aukomassa suutaan. Täytyy oikein katsoa ja ihmetellä.

  Harkitsen, jos myöhemmin haen sinulle täsmällisen viitteen.

  VastaaPoista
 38. Kun yössä yksin vaeltaa, voi kaltaisensa kohdata ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea...

  VastaaPoista
 39. ... Ei etäisyys, ei vuodetkaan,
  ei mikään meitä erota,
  mut hetken vaan sut pitää saan ja unohtaa.

  Jotkin laulut ovat runoutta.

  VastaaPoista
 40. Joskus tuntuu, et maailma kulkee ilmapallona kaktuspuistoon - annan kitaran laulaa vaan...

  VastaaPoista
 41. Jos olisin mies, voisin soittaa huuliharppua ja antaa sen soida vaan, vaikka maailma murtuisi ympäriltä, ja erikoisesti ehkä juuri silloin.

  Kun tarkkaan muistelen, isällä oli komea monirivinen huuliharppu, jota äiti paheksui. Isä soitti kuitenkin, ja niin minäkin, mutta minulla meni sinne lokeroihin sylkeä.

  Olisi myös ihanaa soittaa hanuria. Siis oikeasti hanuria. Voisi vetää vaikka Uralin pihlajat ja laulaa samalla.

  VastaaPoista
 42. Soitto on usein murheista tehty.

  Hyvänyön lauluksi laitan vielä ihanan Jasminen, Santerin &kumppaneiden soitantaa, josta usein fiiliksiä haen...

  http://www.youtube.com/watch?v=8aGUkntEfsg&feature=related

  VastaaPoista
 43. Saahan naisetkin soittaa huuliharppua, olen nähnytkin. Haitari taas istuu naisen syliin pehmeästi kuin orava pesäänsä.

  Tämä saamis-kinastelu on näköjään eräs ikuisuusaiheista. Kyseessähän on pohjimmiltaan ihmisten kohdanto-ongelma, vaikeus kohdata toinen hmisenä, nähdä ihminen oman ja toisen roolin takaa.

  Mutta ongelmahan se on itse tehtykin ongelma.

  VastaaPoista
 44. Todellakin, hieno kuva: sieltä peilissähän näymme me Mikiksen kanssa pohdiskelemassa maailmankaikkeuden rakennetta.

  Minulla muuten oli nuorena aina huuliharppu taskussa. Näin myöhemmin voin tunnustaa sen olleen eräs avain tämän universaalin saamisproblematiikan ratkaisuksi.

  VastaaPoista
 45. Ihana olikin tuo Rikun linkin mustalaismusiikin poljento, oli jo Romano-tv:ssä, jossa se muistaakseni ensi kerran esitettiin.

  Että Hamelnin huuliharppupiipari oli Tapanikin nuorna miesnä. Eipä ihme, että sai kelpo vaimon.

  PS TV2:n suuresta väkivaltakeskustelusta ei jäänyt oikein mitään uutta käteen. Parempi olisi pienemmällä osanottajamäärällä vedetty keskustelu.

  VastaaPoista
 46. haahhaaa!! loistavaa iines!

  Mä olen seurannut näitä juttuja täältä kauempaa käsin ja sen vaan sanon, että vihaan ylikaiken kaikkia rasistisia homofobioottisia kyräilijöitä. Voi luoja kun niitä riittä! Ja pelottavaa on myös se, että fb:ssä ne kulkevat ihan omilla oikeilla nimillään ja kuvillaan leijonakaulakoruineen, ovat joittenkin äitejä ja lapsia. Agressiivisia silmälaput päässä kulkevia juntteja!
  Ja minä kun en haluaisi vihata ketään.
  (puhumattakaan kateellisista ja katkerista ihmisistä)

  VastaaPoista
 47. niin ja lisättäköön, etten nyt puhu sinun blogisi kommentoijista, vaan näistä kaikista tomi halme sun muut tyypeistä mitä viime viikoina/kuukausina on ollut liikkeellä. että mua etoo. pakko avautua täällä yöllä kun en saa unta.

  (en edes jaksa alkaa puhumaan sun blogista, olen jo vuosia ihmetellyt miten sä jaksat tätä, mutta kai siinä on ilonsa kerrankun jaksat)

  VastaaPoista
 48. Tapanin helmi: Mutta ongelmahan se on itse tehtykin ongelma.

  Mikäs sen sopivampi nuoren hurmurimiehen taskuun pullottamaan kuin huuliharppu!

  VastaaPoista
 49. Kata, minäkään en halua vihata ketään, enkä vihaa edes nettipöljiä, pikemmin säälin heidän maailmankuvansa kapeutta ja harmittelen sitä tyhjän päällä lepäävää uhoa, jolla on taipumus joukossa tiivistyä. Kai siellä pelko ja valistumattomuus sekä kyvyttömyys empatiaan on taustapeikkona.

  No niin, tietenkin, huuliharppu taskussa, Kuunkuiske. Olipas minulla pitkät johdot, kun viattomasti ajattelin vain soitolla hurmaamista.

  VastaaPoista
 50. Kata, Kata... vihaan ei pidä vastata vihalla. Vaan rakkaudella.

  Kuunkuiske tuntuukin olevan pelityttöjä, kun huomasi etten suinkaan kehunut osaavani soittaa sillä pelilläni.

  Mutta kyllähän kohdantomuurin riitti murtamaan soitteluyritystin... "Mikä kipale se oli?", "Tota... no, oma sävellys.", "Oi... säveltäjä...", et cetera.

  Haitarinsoitosta minulla on eräs tarina, mutten tiedä kehtaanko kertoa.

  VastaaPoista
 51. Viha syö ihmistä itseään. Samoin tekee katkeruus.

  Sahan soitto on myös hienoa kuultavaa, niin haikeaa kirkkaista soinnuistaan huolimatta. Saha vaan on niin iso kapine mukana kannettavaksi.

  VastaaPoista
 52. Nettipöljille elävä matikka housuntaskuun kuin Uljuan tekoaltaan matikanpyytäjillä, jotka illalla naistentanssehin vaelsivat.

  VastaaPoista
 53. Vai tämmöistä te miehet harrastatte, että taskusta löytyy tavaraa kuin pelikaanin nokasta. Matikka kyllä taitaa viedä huuliharpusta voiton, etenkin jos se on elävä.

  Ja, Tapani, et sinä nyt pääse siitä haitaritarinan kertomisesta mihinkään. (Hauskaa miten nämä keskustelut rönsyilevät. Muuan asiakeskustelukin johti kainalokarvojen merkitykseen ihmisen ruumiineritteiden tuotannossa.)

  VastaaPoista
 54. Sahan soitto on pateettista ja melodramaattista jos mikä, Delilah, ja minähän tykkään kaikesta dramaattisesta ja ylipursuavasta, kuten nyt vaikka burleskistakin. Eikös näyttelijä Irina Björklund ole sahansoittajia?

  (PS Tykkään kyllä minimalistisestakin.)

  VastaaPoista
 55. "Jos jokainen pysyisi omassa ikähaitarissaan, niin aika fifty fifty tuo parinmuodostus olisi, entisaikojen malliin."

  Eikun nimenomaan nuoremmissa ikäluokissa Suomessa on aika suuria heittoja, miehiä paljon enemmän kuin naisia. Eläkeiässä sitten kääntyy pikkuhiljaa toisin päin.

  VastaaPoista
 56. Mielestäni Uuden Suomen Markku Huusko on jo hävinnyt taistelunsa. Samoin tulee käymään niille, jotka nimittelevät toisia ihmisiä nettipöljiksi tai nettimänteiksi. "Nettipöljät" tai "nettimäntit" eivät häviä, päinvastoin, he tulevat voittamaan. Ei siksi, että he olisivat noita parjattuja nettipöljiä tai nettimänttejä (ihan tavallisia ihmisiä ovat), vaan siksi että he ovat sanavapauden kannattajia, joille tällaiset nettipöjiksi haukkumiset ovat ennemminkin kutsu keskusteluun. He eivät purematta niele esimerkiksi median antamaa kuvaa (asialla tai aiheella ei tässä merkitystä), joka usein jää yksipuoliseksi.

  US:n Markku Huusko perää sitä, että ihmisten tulisi esiintyä omilla nimillään. Kuinka typerä ja keskustelua latistava ajatus!

  Niin kauan, kuin netin tunnistautuminen ja yksityisyydensuoja on ihan kuraa, niin kukaan järkevä ihminen ei sinne mitään omalla nimellään postaa.

  Kirjoitatpa mitä tahansa, niin aina löytyy taho tai jokin tarkastelukohta, joka ei jotakuta miellytä ja nopeasti olet omalla nimelläsi jonkin sekopään hampaissa. Kokemusta on.

  Judas Priest

  VastaaPoista
 57. Minä julkaisen kaikki aiheeseen liityvät kommentit ja kysymykset, jotka ei riko blogini julkaistuja sääntöjä. Toki, jos kysytään jostain ihan muusta, joka ei liity mitenkään keskeisesti siihen blogikirjaukseen, niin en lupaa vastausta, mutta kysymyksen julkaisen. Jos taas kysymys on täysin blogin teemaan tai ko. kirjaukseen soveltumaton, niin sellaisen voin jopa poistaa. Ei sellaisia tarvitsekaan julkaista.

  VastaaPoista
 58. Lisäys: Sinänsä hyvä, että vetoat blogisi julkaistuihin sääntöihin. Se on hyvä ja oikein. Sellaisiin sääntöihin vetoaminen, joita ei ole kirjattu esiin ko. blogin yhteyteen, on nettipöljyyttä.

  Lisäksi vetoaminen jonkin toisen blogin sääntöihin, niin sitä voidaan pitää myös nettipöljyytenä.

  VastaaPoista
 59. Vahtoehto nettipöljyydelle.

  Minulla oli tapana aika ajoin tehdä ns. "viihde" reissuja läheiseen kaupunkiin (silloin asuin pienellä maaseutupaikkakunnalla kun nämä tapahtui). Ei kaupunki aivan kauhean kaukana ollut, noin 50 km päässä, mutta kuitenkin varasin itselleni yleensä hotellihuoneen huilipaikaksi ja jos sattuisi jotain vaikka lohkeamaan. Varuille, jos käy huonosti niin kuin yleensä, kävin ostamassa jonkin pimperon pornokaupasta. Vaikka ei ollutkaan Fleshlight. Täytti kuitenkin tarpeen vähintään tyydyttävästi, ei tarvinnut olla ns. yksin hotellihuoneessa :)

  VastaaPoista
 60. Anonyymi Judas Priest,

  sotket nyt perusteettoman riekkumisen, herjaukset ja tappouhkaukset sananvapauteen.

  Niillä ei ole mitään tekemistä ilmaisunvapauden kanssa, vaan ne ovat nimenomaan nettipöljän nettimänttiyden osoituksia - mäntti ei tajua, että sananvapautta on vastuu sanankäytöstä ja lain kirjaimen ja yleisten hyvien tapojen noudattaminen.

  Kyllä lain ja ihmisarvon kunnioittamisen puitteissa voi harjoittaa tervettä ja jopa pirullista kritiikkiäkin, sekä railakasta turhien pönötysten ja teennäisten tapojen ja valtaapitävien parodioimista tai ilkkumista.

  Tässä minun blogikirjoituksessani on kyse nyt nimenomaan tuosta tappouhkiin saakka menneestä vihalla uhoamisesta, jonka kaltaista muukin rasistinen ja tasa-arvon vastainen propaganda on.

  Tällaista nimenomaan nettipöljät harrastavat - nettipöljä ei ole siis kuka tahansa kriittinen henkilö, vaan ainoastaan tuo mäntti, joka arvelee voivansa saada jotakin aikaan äänen voimakkuudella, sopivan näkyvällä paikalla, vailla perusteita, ennakkoluulojaan perusteina käyttämällä.

  VastaaPoista
 61. Iines sanoi...
  Anonyymi viittaa nyt minuun, mutta erehtyy valheeseen: en ole koskaan ollut lopettamassa valokuvablogejani, vaan ainoastaan tämän, vilkkaan blogin siihen kohdistuneen nettipöljyyden vuoksi.

  Seuraavassa lupaamaani näyttöä siitä, että se on Iines, joka valehtelee tai muistaa huonosti.

  Hanskat tiskiin, sanoi Iines

  Iines kirjoitti...

  Mikä näissä kuvissa on oikein vikana, kun kukaan ei enää juurikaan kommentoi näitä?

  Taidan lopettaa koko blogin.
  12. kesäkuuta 2008 21.25


  Seuraavissa on näyttöä siitä, että Iines kaipaa kipeästi palautetta ja mieluiten heti.

  Paljon keskustelua ja palautetta, Iines toivoo

  Iines kirjoitti...

  Aluksi kun perustin tämän blogin, oli paljonkin keskustelua ja siis palautetta siitä, mikä kuvassa oli hyvää, mikä taas kaipasi parantamista. Jotain tällaista edelleen kaipaan, vaikka aika hyvin oma silmä on jo kehittynyt huomaamaan viat itsekin, ei tosin aina, vaan sitä voi olla sokea omille virheilleen.

  Omalla kohdallani kehiteltävää on varmaan eniten kameran tekniikoissa, jotka olisi hyvä saada haltuun. Mm. syväterävyyden suppeus on kompastuskiveni, sillä se on melekin aina pienempi kuin haluan, eli haluan kauttaaltaan terävämpiä kuvia mitä tulee. Oli aukko mikä tahansa, vain tietty kohta kuvassa on terävä, muut sumeita!
  13. kesäkuuta 2008 9.49


  Hassu Iines kaipaa risua ja nopeaa palautetta

  Iines kirjoitti...

  Kootee, tulee toki opastusta, sinulta useinkin, mistä olen aina yhtä iloinen, vaikka antaisit vähän risuakin, niin kuin kuuluukin. Yleensä sinulla on aina myös ruusu toisessa kädessäsi. Juuri tällaista kaipaankin.

  Olen vain niin niin hassu, että kaipaan palautetta jokaisesta kuvastani ja vieläpä nopeasti, vaikka tiedän, että se on mahdoton toive. Jokaisella kun on omat kiireensä ja omat bloginsa.
  13. kesäkuuta 2008 20.40


  Jos toivoo palautetta, kommentteja ja vinkkejä, kannattaa antaa niitä myös itse, asiallisesti ja säännöllisesti.

  Ystävällisesti,

  Judas Iskariot

  VastaaPoista
 62. Käsitteet nettipöljä ja nettimäntti ovat kovin abstrakteja. Kaipaan konkretiaa. Jotta päästään selvyyteen, keitä nämä nettipöljät ja nettimäntit ovat, toivon, että Iines nimeää heitä.

  Täsmällisesti: keitä nämä ovat?

  Ei kai heitä kovin vaikea nimetä ole, jos heitä on olemassa niin paljon, että aiheesta oikein blogataan usealla rintamalla?

  VastaaPoista
 63. Tuossa poiminnassa en suinkaan ollut lopettamassa kuvablogiani, vaan siinä kuuluu marttyyrin syvä rintaääni, kun odotin johonkin kuvaan palautetta innokkaasti. Uskon lukijan havaitsevan tämän. En ole siis todellakaan koskaan ollut lopettamassa kuvablogiani, niin kuin sanoin - siksi en edes muistanut käytyä keskustelua.

  Taidat puhua itsesi pussiin muutenkin tuossa poiminnassa. Sanoit minun haluavan suitsutusta ja ihailua ja runsaita kommentteja, ja että määrä on minulle tärkeämpää kuin laatu. Ei poiminta kuitenkaan todista tuollaista, vaan sen, että puhuit valetta. Tuosta poiminnasta näkyykin siis, että toivoin kuvistani kunnon negatiivistakin kritiikkiä, myös risuja, jotta oppisin.

  Tämä veri päässä vääntö anonyymin kanssa saa nyt olla tässä, ja keskustelen kyllä mielelläni, jos joku tahtoo, nimimerkkien kanssa, nyt tai myöhemmin.

  VastaaPoista
 64. Veri päässä -vänkääjä(t): menkää toivioretkelle huuliharppu taskussa, tiedä vaikka maksaisi vaivan!

  Ihan vakavasti sanottuna olen sitä mieltä, että on toisen ihmisen dissaamista tulla hänen blogiinsa ja alkaa vääntää kättä / halkoa hiusta / vaatia tilille.

  Sekö olisi hyvä, että Iines kirjoittelisi kieli keskellä suuta ja viivottimen kanssa tarkkaan etukäteen miettien että
  ei joudu puolustelemaan jälkikäteen itseään.

  Sehän kuullostaisi jo huushollilta, jossa nainen on varpaisillaan ja pienentää itseään ettei mies hiilly milloin mistäkin.

  VastaaPoista
 65. Tässä linkki lopettamispäätöksestä:

  http://i-kuvat.blogspot.com/2008/08/mietinttauko.html

  VastaaPoista
 66. Iines sanoi...

  Tuossa poiminnassa en suinkaan ollut lopettamassa kuvablogiani

  Sanatarkasti lukien: olit lopettamassa. Netissä ei välity sävy, äänenpainot eikä ilmeet...
  Varsinkaan jos ei käytä hymiöitä.

  vaan siinä kuuluu marttyyrin syvä rintaääni

  Tässä en väitä sinänsä vastaan. Tämä marttyyrius ei vain ollut tuon puheenvuoron keskeisin sisältö. Myöhemmissä puheenvuoroissasi kyllä.

  kun odotin johonkin kuvaan palautetta innokkaasti.

  Ei sentään vain "johonkin" kuvaan. Sanoithan sentään: "Olen vain niin niin hassu, että kaipaan palautetta jokaisesta kuvastani ja vieläpä nopeasti".

  Siis palautetta pitää saada jokaisesta kuvasta ja vielä nopeasti. "Johonkin" -termin käytöön on nyt käytetty päässä laskien voimakasta supistusta ja minimin hakua.

  En ole siis todellakaan koskaan ollut lopettamassa kuvablogiani

  Hienoa kuulla. Toisenlaisen käsitykseen vain jäi valtaisa joukko lukijoita.

  Taidat puhua itsesi pussiin

  En taida. En millään muotoa. Ole hyvä, äläkä väistele.

  että määrä on minulle tärkeämpää kuin laatu

  Tämähän on käynyt sinun sanomanasi myöhemminkin ilmi. Miksi muuten nyt vaadit eksateja näyttöjä? Aiemmin puhelit, että pitää luottaa kun toinen sanoo ja että linkit ei täällä keskustele. Referoin tässä sinun omia kertomuksiasi (faktoja), että olet kovin murheellinen, jos huomaat yhdenkin lukijaksi ilmoittautuneen hävinnen tuosta sivupalkistasi. Tämä kertoo selvää kieltä. Määrä ratkaisee ja nimenomaan virtuaalisen lukijakunnan määrä, ei meidän laadukkaiden kommentoijien (meitähän on vain kourallinen), jotka saamme sitten kuraa päälle kun kommentoimme.

  vaan sen, että puhuit valetta.

  Ei, ei ja ei. Se todisti, että valehtelit tai vähintään olit tarkoituksellisesti huonomuistinen.

  Tuosta poiminnasta näkyykin siis, että toivoin kuvistani kunnon negatiivistakin kritiikkiä, myös risuja, jotta oppisin.

  Sanahelinää. Myöhemmin on käynyt ilmi, että itseasiassa et kestä krtiikkiä ollenkaan.

  Tämä veri päässä vääntö anonyymin kanssa saa nyt olla tässä

  Kuka vääntääveripäässä? Taas tämä "number one" väistöyritys kun asia loppuu.
  Taas se väistelee ja vielä heikoila tekosyllä. Ja kuka tässä on anonyymi? Ihan nimimerkillä tässä ollaan esillä, niin kuin sinäkin. Tämä on vain tätä, kun sinulla ei ole argumentteja ja jäit valheesta kiinni niin alat väistelemään ja lyömään lekkeriksi.

  keskustelen kyllä mielelläni, jos joku tahtoo

  Tämä on vale.
  Yritin keskustella, mutta et halunnut.

  Ystävällisesti,

  Judas Iskariot

  VastaaPoista
 67. Judas Iskariot kuullostaa niiiiiin Japelta, kirjoitusvirheineen päivineen. (Esim. hävinnen, krtiikkiä, heikoila, tekosyllä.)

  Väärin saa kirjoittaa, ei siinä mitään. Jos pyrkii pysymään tunnistamattomana, kannattaisi panostaa oikeinkirjoitukseen.

  Päivän huumori: hän on omasta mielestään laadukas kommentoija!

  VastaaPoista
 68. Ja minä olen pitänyt itseäni kovana inttäjänä ja tikostajana... Nössöhän minä olen tekijämiesten rinnalla, sopuisa nöösipoika.

  Herran jumala arvon Suurinkvisiittori - olet varmasti oikeassa ja blogiemäntämme on syyllistynyt ristiriitaisiin puheisiin heikkoina hetkinään... mutta mitä sitten?

  Iines on ihminen, erehtyväinen ja ihana.

  VastaaPoista
 69. JAPE eli anonyymi,

  sait tilaisuutesi kirjoituskieltosi jälkeen, mutta käyttäydyit entistä röyhkeämmin ja piittaamattomammin.

  Koska et ole kykenevä yhteistyöhön ja koska jokaisessa kommentissasi kalvat ja arvostelet bloginpitäjää, tiesi täällä katkeaa tähän. En näe tarpeelliseksi antaa sijaa ilkeämieliselle sabotaasille, joka tähtää selkeästi blogini ja kirjoitustyöni tuhoamiseen.

  VastaaPoista
 70. Minulla ei ole pienintäkään muistikuvaa siitä, että olisin ollut lopettamassa valokuvablogiani. En ole siis valehdellut, vaan en ole yksinkertaisesti muistanut asiaa.

  Jos olisin muistanut, en tietenkään olisi sanonut, etten ole ollut lopettamassa, sillä tiesin että Jape-anonyymi tarkistaa kaiken sanomani kissojen ja koirien kanssa. Tämähän tässä on olennaista: rehellisyys. Sen sijaan Jape itse valehteli ensimmäisessä anonyymin kommentissaan, kun sanoi, että haluan suitsutusta: halusinkin myös ja ennen kaikkea kritiikkiä, mikä ilmeni Japen poiminnasta.

  Minä en kestä hetkeäkään enää sitä, että joku kulkee minun kannoillani kaiken aikaa ja tarkistelee jokaisen sanani. Se on ahdistavaa, ja todella haluaisin lähestymiskiellon tältä vainoajalta. Koskaan en ole valehdellut tietoisesti, mutta kaikkea en voi muistaa useiden vuosien bloggauksista.

  VastaaPoista
 71. Jos anonyymi-Jape kirjoittaa "hävinnen", niin eikö se ole ihan oikein yks. 1. pers. potentiaali sanasta hävitä? Häviäjähän Jape on.

  VastaaPoista
 72. On ollut harmillista lukea, miten tämä mielenkiintoinen ja poleeminen keskustelublogi on muuttunut yhden-kahden anonyymin nettipöljän vihamieliseksi hillunta-areenaksi. Harmillista ja jopa pelottavaa, etenkin kun nämä (tämä) eivät ole kaihtaneet edes henkilökohtaisuuksiin menemistä ja kirjoittajan avoimien paljastusten rääppimistä vailla mitään myötätuntoa. Myös tuo obsessiivinen vänkkääminen siitä, mitä joku jossain joskus sanoi, ja todisteiden kaivelu menneisyydestä on, no, pelottavaa.

  Itse olen ratkaissut mahdolliset anonyymi-öyhötykset siten, että pyydän kommenttilaatikossani omaksumaan edes väliaikaisen identiteetin. Jossain vaiheessa pidin anonyymien estoa päällä, olen valmis ottamaan sen käyttöön heti jos häirikköjä putkahtelee linjoille (Lupiinissa on mainittu pariinkin otteeseen notorious sana feminismi, sillä saa yleensä riesakseen pari vinkuvonkumiestä). Oma blogi kun ei pyri olemaan edes sillai mikään keskustelukanava (en tosin pane pahakseni keskustelua, jos se pysyy hyväntahtoisena ja kunnioittavana) niin kynnystä poistaa riidanhaastoa ei juurikaan ole.

  Ylipäätään olen huomannut, että keskustelun tasoa nostaa aina noin sata prosenttia, kun keskustelijoilla on identiteetti. Ei tarvitse olla oma nimi, eikä nimimerkin tarvitse johtaa edes blogiin, kunhan jonkinlainen vakiminä on olemassa.

  Toivottavasti Iines jaksat kuitenkin jatkaa kirjoittamista. En ole likimainkaan aina samaa mieltä kanssasi ja hyvä niin, siksikin kiinnostus jaksaa pysyä yllä :)

  VastaaPoista
 73. Kiitos Tapani, kun sanoit erehtyväksi ja ihanaksi. Erehtyvä toki olen, mutta en valhetta suoltava.

  Lupiini, olipas kiintoisaa lukea tästä omasta tilanteestani objektiivinen, ulkopuolisen arvio.
  Olet oikeastaan ainoa, joka on antanut noin kattavan synteesin, Kuunkuiskeen lisäksi - hänelläkin on terävä havaintokyky ja rohkeus ja taito sanoa suoraan.

  Tämä antaa minulle uskoa itseeni, sillä vaikka tässä blogissa on vilkasta keskustelua ja kohtalaisen paljon lukijoita, vain harva on rohjennut analysoida tilannetta, joka on koitunut blogini vakavaksi uhaksi.
  Kun menee ilo kirjoittaa, menee kaikki motiivi siinä samalla.

  Kiitos siis Lupiini analyysistasi ja rohkaisustasi!

  VastaaPoista
 74. Tähän väliin sopinee huikeansuloinen haitari-tarinani.

  Oli kesä, olin nuori, olin Tukholmassa kesätöissä, olin viihteellä Vallonessa (vanhat Stokiksen kävijät muistanevat tämän hienon mestan) ja jututin mukavaa tyttölasta.

  Siihen aikaan minulla oli tapana kehuskella soittotaidoillani, josta kehnosta tavasta olen luojalle kiitos jo päässyt (osaksi tämänkin tapauksen tähden) ja lurittelin siinä puolihuolimattomasti silloin tällöin huuliharpullani Tähteä ja meripoikaa, tai ainakin alkua, ynnä muita merkittäviä sävelmiä, ilman toivomaani vaikutusta.

  Vasta kun tulin maininneeksi, että oikeastaan soitan haitaria paljon paremmin, itse asiassa aika loistavasti (joka oli karmeaa puppua olosuhteet huomioonkin ottaen), tämä simpsakan tyttölapsen tähtisilmät alkoivat loistaa ja hän alkoi lämmetä silmin nähden.

  Siitähän se lähti ja sujui niin hyvin, että tämä herttaisesti hymyilevä tyttölapsi kutsui minut kotiinsa, ihan yöksi, viereen kuulemma mahtuisi hyvin. Iltaa voisi siinä tilanteessa kutsua jo aika onnistuneesti.

  Kun viimein käsi kädessä tulimme hänen asunnolleen, jonnekin Gamlastanin kulmille, ja hipsimme sisälle, tämä jumalainen tyttölapsi yllätti minut totaalisesti. Tuskin olin istahtanut sohvalle, kun hän ryntäsi makuuhuoneeseen, palasi riemullisesti hymyillen takaisin, löi haitarin syliini ja kuiskasi: soita Koster-valssi...

  VastaaPoista
 75. Tähän asti kerrottuna tämä onkin huikeansuloinen tarina, joka päättyy juuri oikeaan kohtaan.

  Siksipä en kysykään, että mites filmi jatkui. Arvelen vain, että noin herttainen tyttö mahdollisesti raotti täkin kulmaa onnettomalle isottelijalle. Juuri noin nimittäin moni nainen heltyy, kun mies paljastaa ihmisen itsessään. On raadollinen, mutta hupaisa.

  Tai sitten keksit jotain Kosteria siinä ja suuntasit huomion pois haitarista tai sitten se menikin niin, että tyttö soitti sinulle.

  VastaaPoista
 76. Jape se siinä aina vaan kuin käkikellosta tasatunnein.
  Hänen edelliset nimet ovat näkyvissä Iineksen vanhemmissa blogeissa; ties mitä nimiä.
  Käen äänen kuulee aina: kukkuu. Tissivalssi here I come.

  VastaaPoista
 77. Tapani on pedofili joka vielä pitää siitä.

  VastaaPoista
 78. No johan nyt, käkikelloja ja pedofiilejä.. Mitä vielä, kun ilta ehtii?

  VastaaPoista
 79. Eikös kaikki pedofiilit pidä siitä?

  Mutta huomautan vaan HG:lle, ettei Vallone ollut mikään lastentarha, vaan oikea remuravintola, jonne ei alaikäisiä laskettu.

  Laitan väärinkäsityksen HG:n äidinkielen piikkiin. Ja korjaan samalla tämänkin tiedon: kun aikoinani jututin Savon junassa yhtä tyttölasta, Hilimaa, kyseessä ei ollut pedofiilin salakavala koulutytön viettely-yritys.

  Niin - miten haitaritarinani päättyi... niin, sitäpä en vielä tiedä itsekään.

  VastaaPoista
 80. Tapanin tarina oli - on - mielenkiintoinen. Joskos se haitarin soittoa odottava tyttö nyt siellä kotona saa tyynyn pöyhintää ja huomaavaisuutta, eikä enää muista kaivata haitarin säveleitä. Jos tarina kerran jatkuu...

  En ehkä ole näkyvästi ottanut kantaa tässä blogissa tapahtuvaan kiusantekoon. Luulisi kommentteja kirjoittavien ihan itsekin tajuavan, mikä on sopivaa. Sitähn ei ole ilkeily eikä turha kinaaminen, kuka sanoi mitä sanoi koska sanoi. Ketä kiinnostaa, paitsi ehkä jankkaajaa itseään? Jos ei ole tyytyväinen, pysyköön poissa. Jaastaminen pilaa nautintoa muiltakin.

  Joku yksinäinen ihminen voi kaivata vastakaikua tai kannanottoa antamalleen kommentille. Jos kukaan ei häntä noteeraa, hän lähtee häirinnän tielle, vähän kuin pikku lapset huomiota hakiessaan. Siitä hän tietenkin saa itselleen entistä pahemman mielen.

  Kommenttien kirjoittamisessa sattuu yhdelle jos toisellekin kirjoitusvirheitä. Iines ei niistä ole huomautellut, vaikka äidinkielen asiantuntija onkin. Ei siis tarvitsisi muidenkaan niistä tehdä numeroa. Se on epäystävällistä ja ikävää.

  VastaaPoista
 81. Minä kerran yövyin Messukylässä erään omakotitalon olohuoneessa. Jossa oli käkikello seinällä. Ja huonouninen kun olen, sen kukkuilu otti pollaan. Niinpä teippasin (minulla on aina jeesusteippiä mukanani... ja pieni lusikka, naula ja rautalankaat, plus jotain muuta) sen oven kiinni. Kuulin kun se yöllä pari kertaa potki ovea ja huuteli jotain, mutta muuten nukuin sangen hyvin.

  Ps. Aamulla kun otin teipin pois, käki kävi kurkkaamassa - mulkaisi minua vihaisesti, ja paiskasi uksen (BÄNKS) kans kiinni. Ilman kukahdustakaan.

  VastaaPoista
 82. Ps. Tästä tulikin sterojuttu, pahus soikoon. Ole hyvä ja poista! (Tai ole hyvä ja itke ja poista!?)

  VastaaPoista
 83. Minä ottaisin mieluusti käkikellon. Luulen että ihmiselle olisi hyvä nauraa kerran tunnissa.

  Lapsuuskodissa oli punttikello, jossa oli ruusutaulu ja roomalaiset numerot. Isä tarkisti aina kellon ajan radion aikamerkistä sekunnin tarkkkuudella, ja kehui sitten perään, ettei kellään ole niin hyvää kelloa kuin meidän punttikello. Sekin löi tasatunnein, ja taisi kumauttaa puolitunnitkin.

  No jos totta sanon, minulla on äänekkään kellon kammo. Se tikitys kun muistuttaa elämän katoavuudesta ja käy hermoon kuin tiimalasissa valuva hiekka. Ymmärrän siis hyvin, että käeltä tukitaan turpa teippaamalla koppi umpeen. Itsekin olen poistanut kellosta pattereita, sillä en pysty kuuntelemaan tikitystä samassa huoneessa jossa nukun.

  Idea käkikellosta on kuitenkin kiva, ja hiljentäisin käen yöksi, minäkin. Päivisin se saisi kukkua. Toisaalta olisi kyllä kiva herätä kukuntaan.

  VastaaPoista
 84. Niin, lisään vielä tuosta isän ruusutauluisesta punttikellosta sen, joka palautui yhtäkkiä mieleeni - en nimittäin tiennyt, että muistan tämän.

  Isä veti sen punttikellon aina ja sekunnilleen kello seitsemän radiouutisten aikaan, ja tarkisti sen uutisten yhteydessä tulevan aikamerkin mukaan + kehui perään, miten mainio kello oli. Muistaakseni Kaisu Puuska-Joki heläytti, että "nyt seuraa aikamerkki ja seitsemän uutiset". Isä kyllä väitti, että Puuska-Joki, joka ärsytti häntä tavattomasti, sanoi virheellisesti että "seitsemän nuutiset." Hän jopa kirjoitti Suomen Yleisradioon kirjeen, jossa haukkui nasaaliääntöisen Puuska-Joen ja nuo "nuutiset". Minulla on tuo kirje tallessa, tai sen kalkkeerijäljennös!

  VastaaPoista
 85. Meillä on olkkarin nurkassa kaappikello, oikein komea onkin. Siinä on vain yksi vika; se ei käy. Isännälle asia on mieleen, eikä kelloa ole korjautettu. Se kuulemma häiritsisi merkkilyönneillään yöunta. On vaan hiukan hassua, kun kello kököttää nurkassaan vuodesta toiseen hiljaa, eikä ole edes ikivanha.

  VastaaPoista
 86. Voihan kello olla pelkkä silmänilo, vaikkei käykään! Ajanhan näkee kätevästi kännykästä tai televisiosta tai tietokoneelta, eli kellosta on kai tulossa koriste-esine yhä enemmän.

  Etsin muuten äsken netistä vanhan punttikellon kuvaa löytäkseni sen meidän ruusutauluisen kellon.

  Löysin vain yhden vastaavantyylisen kellotaulun kuvan, kaikki muut ovat noita ruskeita kelloja. Kuvan kello sihtaa oranssille, meidän kello sihtasi vanhalle roosalle. Ja siinä oli ehjä keskusta, ei koneisto näkynyt noin kuin tässä kuvassa. Mutta siis kellotaulun muoto oli sama. Ja alla roikkui komeat pitkät ketjut, joissa käpypunnukset.

  VastaaPoista
 87. Isovanhemmillani oli heilurikello, joka kumautti kerran aina puolelta ja tasatuntien koko lukumäärän. Kauheeta mekkalaa, mutta silloin tuntui vain hienolta kuulla unensa läpi keskiyön loputtomat äänimerkit.

  Isoisä kellon veti avaimella joskus päiväisin ja sekin oli aika juhlallinen tapahtuma.

  Oli se repäisevää aikaa, täynnänsä kovaa menoa!

  VastaaPoista
 88. No tämä meidän punttikello, vai heilurikelloko pitäisi sanoa, oli myös jo isäni isän peruja, ja ihan alunperin kai peräti 1800-luvun tuotantoa.

  Tykkään itse tästä valkeapohjaisesta kellomalllista enemmän kuin siitä ruskeasta koristeellisesta seinäkellosta, jonkalainen oli trendiostos antiikkimarkkinoilla vielä jokunen vuosi sitten.

  Ja muuten se vetäminen oli kova sana päivän tapahtumissa: isoisä oli opettanut, että kello pitää vetää joka päivä samaan aikaan, niin se pitää kutinsa. Meillä se oli siis tuo iltauutisten aika.

  (Hassua muuten, että omasta lapsuudestaan muistaa aina uusia juttuja, sellaisia, joita ei tiennyt muistavansa. Niin kuin nyt tuosta HG:n ja mikiksen käkikellomaininnasta muistui mieleen kokonainen sarja kellotapahtumia omasta elämästäni, aina repliikkejä myöten.)

  VastaaPoista
 89. Suloinen tuo vanha kellotaulu! Lapsuuteni naapurissa oli aika lailla samantapainen kello. Se oli ripustettu tupakeittiöön siten, että kun meni sisään, kello osui oitis silmään. Mitenhän senkin kellon on käynyt? Ehkä se on heitetty muun rojun mukana menemään, kun vanha pari kuoli ja nuori polvi peri talon. Ennen vanhaan ei aina osattu antaa arvoa vanhoille tavaroille siten kuin nyt.

  VastaaPoista
 90. Sanoin Delilah kommentissani myös, että virheitä saa tehdä. (Kullakin on omat heikkoutensa; joku ei osaa laulaa tai piirtää.) Se oli vain viittaus "anonyymille" tyypillisiin kirjoitusvirheisiin, joista hän tuli tunnistetuksi.

  Mutta mitäs me menneistä kun ei menneet meistä! Huokaistaan syvään ja hengitellään rauhallisesti ja toivotellaan kaikille hyvää mieltä ja oloa.

  Kelloista puheen ollen - en usko, että käen kukuntaan herää kun siihen tottuu. Tai kaappikelloon.

  VastaaPoista
 91. Haloo. Kaikki anonyymit, jotka eivät ole Iineksestä innoissaan, eivät ole Japeja. Judas Iskariotin tyyli ei todellakaan ole lainkaan japemaista.

  Itse olen hänen eilisen klo 20:36 julkaistun kommenttinsa kanssa aika lailla samaa mieltä. Enkä ole yllättynyt myöksään Iineksen reaktiosta siihen...

  VastaaPoista
 92. Siis lapsihan nukkuu käenkukunnassa ja pingpongeissa heräämättä - minua ainakaan ei lapsena kellon kumautus häirinnyt. Vasta aikuisena ihminen kai jossain määrin neurotisoituu ääniinkin. Enkä aina kuule nytkään patterikellon ääntä, vain satunnaisesti joskus.

  Nyt kun tuli puheeksi, huomaan että tässä huoneessa tikittää. Tuossa televisiohyllyssähän on vanha 90-luvun muovinen herätyskello, joka tikittää selvästi nyt kun pysähdyin kuuntelemaan.

  Itse en muuten pidä ollenkaan ranteessa kelloa, vaan kaikki rannekelloni roikkuvat korunaulakossani.

  VastaaPoista
 93. Arawn,

  Judas Iskariotit ja Judas Priestit ja Anonyymit ovat Japen tuotantoa, paria lyhyttä anonyymikommenttia lukuunottamatta.

  Minusta tuntuu, että sinulla ei vain ole ollut tilaisuutta huomata hänen monipuolisuuttaan kirjoittajana. Hän ei suinkaan ole yksiuloitteinen jankkaaja, joka viestii vain yhdellä tavalla.

  VastaaPoista
 94. Minulla ei ole kelloista mitään hajua aivan alkulapsudestani, paitsi että isällä oli taskunauris, Leijona merkkinen ja tarkoin varjeltu. Kai sitä jostain aikaa tutkailtiin, ehkä radiosta koska se oli aina rinnakkaisohjelman kohdalta auki. Kaksi kanavaahan silloin vain olikin ja se riitti. Kuten Riku hihkaisi, se oli kovien menojen aikaa se.

  Mutta nyt kun tulee telkkarista noita Hercule Poirot-uusintoja, niin pienimmäisemme, kohta kaikille tuttu Mr. G koetti lausua tuon nimen näin: "Herrlkullinen Pierrlu"

  VastaaPoista
 95. Valto,

  tulee mieleen tuosta pikku G:n Poirot-jutusta se, kun minun liinatukkainen tyttöni sanoi joskus alakoululaisena, kun oli saanut mieliruokaansa lasagnea: herKullista, olen raVittu. Koulussa oppii.

  VastaaPoista
 96. Iines, tulipa muuten mieleeni alkuperäisen postauksesi otsikosta, "Nettipöljän kotona ei ole peiliä", että jos ei ollut kelloa lapsuudenpirtissämme niin ei ollut kyllä peiliäkään, että minä olen sitten ihan syntymäpölöjä!

  Saankohan siis tästä hyvästä vaalenapunaiselle lanketille kirjoitetun vapautuksen kaikista synneistäni elämäni aikana. Ja veenkös väliä lanketin värilläkään sitten... (Heeh heeh... hullun naurua ja hirnuntaa...)

  VastaaPoista
 97. Iines: Olen ollut sikäli kauemmin tekemisissä Japen kanssa kuin sinä, että en ihan purematta niele tuota väitettä. Se, että sinä sanot noin, ei todellakaan riitä vakuuttamaan minua.

  VastaaPoista
 98. ..ja edellisestä peilittömyysjutustani taasen tuli sekin mieleen, etten osaa peiliin katsoa monasti nykyäänkään, tai en hirviä, ja siitä syystä läksin kerran kauppaan pelkät Nallepuh-boxerit jalassa. (Paita, takki ja kengät sentäs olivat)

  VastaaPoista
 99. Arawn,

  en edes halua vakuuttaa sinua mistään. Sanoin vain omat tietoni asiasta, enkä pidä itsestään selvänä, että ne edes kiinnostavat ihmisiä.

  VastaaPoista
 100. Ihminen, joka lähtee ulos alushoususillaan, on minusta mukava, Valto.

  Meidän mummi oli kerran lähtenyt myös alushoususillaan ulos, mutta hänellä oli ollut esiliina siinä edessä. Muuan mies oli huomauttanut kadulla, että jäikös jotain kotiin.

  Minulla on muuten valtavat peilit eteisessä kahdella seinällä..

  Sen jutussa mainostamani kanalanikkunapeilin olen ajatellut asentaa makuuhuoneen kattoon tai sivuseinään, jahka löydän elämäni miehen.

  VastaaPoista
 101. en edes halua vakuuttaa sinua mistään.

  Et siihen pystyiskään. Sinulta puuttuvat tosiasiat.

  Sanoin vain omat tietoni asiasta, enkä pidä itsestään selvänä, että ne edes kiinnostavat ihmisiä.

  TIETO ja TIEDOT eivät ole olleet sinun vahvaa aluetta. Näytössä sinulla on ongelmia monella osa-alueella. Puhelet omiasi, etkä esitä näkyvää näyttöä mistään, van omaa puhettasi. Sinulle asiat näytetään kädestä pitäen ja et edes usko vaan vänkäät omia tekemisiäsi vastaan, josta on selvä näyttö.

  VastaaPoista
 102. Sanoin Delilah kommentissani myös, että virheitä saa tehdä.

  Sanoit MYÖS paljon muuta, joka ei mairittele sinua, joka koitat hyveellisenä esiintyä. Naurettavaa, kun koitat redusoida muut tekemisesi ja sanomisesi pois.

  VastaaPoista
 103. Kommenttien kirjoittamisessa sattuu yhdelle jos toisellekin kirjoitusvirheitä. Iines ei niistä ole huomautellut, vaikka äidinkielen asiantuntija onkin. Ei siis tarvitsisi muidenkaan niistä tehdä numeroa. Se on epäystävällistä ja ikävää.

  Hienoa Delilah, että on joku joka osaa katsoa asioita oikein ja olla aidosti empaattinen. Kuunkuiskeen tekoempatia onkin inhottavaa seurattavaa. Kitkeryys ja katkeruus on hänen näennäisen pirteän esiintymisensä taustalla.

  VastaaPoista
 104. En minä Jape tunne sinua kohtaan empatiaa - sääliä kyllä.

  Mietityttää, että miten ihminen, joka omassa blogissaan pitää tiukan jöön kommenttien suhteen, on toisaalla itse viimeisen päälle jankuttaja ja "henkilöön menevä"!

  Se ihmetyttää, että mikä saa ihmisen palaamaan kielloista huolimatta uudelleen ja uudelleen ...Ei minkäänlaista kunnioitusta bloginpitäjää kohtaan.

  Luulisi olevan mukavampi viettää aikaansa sellaisissa blogeissa, joihin on tervetullut.

  VastaaPoista
 105. Voi että. En enää tiedä mitä sanoa.

  Kun minun maailmassani mikään ei ole kiellettyä, vaan ihmiset toimivat korvien välinsä ohjaamina automaattisesti hyvin kaikkia kohtaan.

  Mutta kun ei. Se ei mene niin, että metsä vastaa niin kuin huutaa. Aina on olemassa kaikuja, jotka säröilevät, koska niihin on osunut meteoriittisade tai niitä estää magneettikenttä, tai jokin muu murikka on napauttanut lommon kylkeen tai päähän.

  Ja mikä tragikoomisinta, vammat purkautuvat juuri siellä, missä on vapainta ja sallituinta, siellä, missä saa esittää myös negatiivisia tunteita, siellä, missä ei vain hymistellä ja olla samaa mieltä.

  Otan tämän toisaalta luotttamuksenosoituksena, muttta kun minulla ei ole psykologin koulutusta, en tiedä, miten toimia, suojatakseni myös itseni.

  VastaaPoista
 106. Minä ihmettelen eniten sitä, miksi anonyymi, kuka sitten olikaan, palaa aina uudestaan ja uudestaan blogiin, jonka kirjoitukset aiheuttavat hänelle suuttumusta, pahaa mieltä ja tarvetta haastaa riitaa. Pakkomielteisen jänkkäämisen luulisi olevan kuluttavaa ja laskevan yleismielialaa tehokkaasti.

  Tiedän itse monia blogeja, joiden lukemisesta tulee itselleni epämiellyttävä olo. Olen ratkaissut tämän asian aivan supersimppelillä tavalla: olemalla lukematta niitä blogeja.

  VastaaPoista
 107. Tämä on, Lupiini,

  minullekin mysteeri. Itse tykkään lukea monenlaisia blogeja, ideologisesti laidasta laitaan, mutta en kehtaisi mennä haukkumaan bloginpitäjää sinne keskusteluihin.

  Eri mieltä toki voin asioista olla, ja usein olenkin, mutta että menisin arvostelemaan bloginkirjoittajan persoonaa ja ajatuksia henkilökohtaisella tasolla ja tonkisin häntä jatkuvasti - ei mahdu tajuntaani.

  VastaaPoista
 108. Iineksen kylässä käymis-vertaus oli juuri oikea. Itsekin välillä törkeyksiä viljelen, mutta mieleeni ei tulisi tehdä sitä täällä, kylässä, ollessani!

  Vähän niinkuin kylään mennessään heittytyisi kengät jalassa sohvalle ja sanoisi: "paskaa ohjelmaa televisiossa, käännäs kanavaa ja vähän äkkiä!"

  VastaaPoista
 109. Meidänkin mummolan puojin seinällä oli tuollainen kello, siis sellainen kuin siellä Iineksen linkin takana.

  Pappani, joka istui iltaisin kiikkustoolissa siinä kellon edässä piipulla, selitti sitten joka kesä miksi siinä kellotaulussa on nelonen väärin - sehän on väärin kaikissa tällaisissa kelloissa.

  Se on pappani mukaan keisari Aleksanterin oikku: kun kerran kolmosessa on kolme tolppaa, niin nelosessa pitää olla neljä tolppaa. Kukaan hovissa ei kuulemma uskaltanut väittää vastaan.

  Miksei siinä todellakaan ole oikea roomalainen nelonen?

  VastaaPoista
 110. Niinhän se onkin, että tuossa vanhassa kellossa neljä on merkitty väärin, neljällä viivalla. Nyt sen vasta muistankin, kun sanot.

  Googlasin, ja Wikipedia kertoo, että roomalaisilla itsellään poikkeavia muotoja, kuten IIII ja jopa IIX, esiintyy runsaasti. Muoto IIII esiintyy nykyäänkin yleisesti kellotauluissa.

  VastaaPoista
 111. En usko, että kukaan kaipaa Japen hyökkäilyä ja jankutusta. Ihminen (Jape tässä tapauksessa), joka ei ymmärrä eroa julkaistujen, keskustelua ohjaavien kohtuullisten sääntöjen - oikeastaan toiveiden - ja toisaalta joustavien sääntöjen (viittaan Japen tapaan käydä dialogia), joita ei pidäkään julkaistu koska se rajoittaa oma-aloitteista ja ohjailematonta keskustelua (täysin mustavalkoinen, julistava ), niin miten tuollaisen henkilön kanssa voi edes keskustella vakavasti, tai edes kevyesti ja iloisesti?  Se, miten itse luonnehdit toisia keskustelijoina on toki sinun oikeutesi, mutta ei se siitä sinun yksipuolisesta luonnehdinnastasi totta tee, vaikka koitat kovasti "painavalla" mielipiteelläsi ja jankuttamisellasi muihinkin vaikuttaa, että näin olisi.  Toisaalta, kun sorrut jankuttamiseen, Jape, olet asettanut itsesi samalla alttiksi myös sille, että olet itse mukana arvostelussa, siis arvosteltavana. Eri asia, kestätkö ottaa sitä vastaan tai toisaalta sallitaanko sinulle esittää jatkuvasti samaan teemaan palaavaa jankkaamista ja mustavalkoista julistamista.

  
Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa ja niissä sinulla, Jape, riittää vielä paljon ihmeteltävää. Kaikkeen ei totuutta vain löydy naisia syyllistämällä.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 112. Juuri noin kuin sanot, Tuntema Ton,

  keskustelun sääntöjä ei mielestäni ole tarpeen eikä oikeastaan pidäkään julkaista ja erikseen painottaa. Oletusasetushan on se, että keskustelukulttuuri on vapaata ja itsestäänmuotoutuvaa.

  Vapaus ei kuitenkaan ole sitä, että sen sisällä voi toistuvasti purkaa omia patoutumiaan, etenkin jos aggressiot tai kauna suuntautuvat muiden keskustelijoiden persoonaa vastaan. Erikoisen ikäväksi asian tekee hyökkäily bloginpitäjää kohtaan, koska se huonontaa keskusteluareenan yleistä ilmapiiriä, ja siinä häviävät kaikki, myös hyökkäilijä.

  Näitä kaunanpurkuja varten on oma blogi tai oma Facebook, jota sopii käyttää henkilökohtaisena käymälänään.

  VastaaPoista
 113. Tuomari Nurmio: Älä Itke Iines

  ÄLÄ ITKE IINES
  Sull'on hampaissa palanen kultaa, sull'on korvissa hopeakuut,
  isi tuo sulle lahjoja kaukaa, mikä sua vaivaa, Iines?

  älä itke Iines, älä itke Iines, älä itke Iines,
  lupaa niin, lupaa niin, lupaa niin.

  huorat huutakoot kapakoissaan, pummit tapelkoot puistoissaan
  isi ajaa sut autolla kotiin, sun ei tarvitse odottaa.

  älä itke...

  sä katsot isojen muurien takaa kavalaa maailmaa,
  sulta ei puutu mitään, mitä sä pelkäät, Iines?

  älä itke...

  älä itke Iines, lupaa niin...


  Tuomari Nurmio: Älä ikte Iines (YouTube)

  VastaaPoista
 114. Hei kaikki,

  Olemme julkistamassa tietopakettia Iineksestä tuonne toiseen blogiin.
  Kokoamme vielä muutamia historianpalasia ja sitten olemme valmiit esittelemään löydöksemme.

  Tiedotamme tästä myöhemmin lisää.

  Yst.terv. Sosiaalipornoilijat

  VastaaPoista
 115. Sosiaalipornoilijoille ja japettajille tiedoksi: Jos Iines joutuu raukkamaisen toimintanne vuoksi tekemään rikosilmoituksen toimistanne, hänelle löytyy vähintään samanmoinen tukijoukko hörhöilyjänne vastustamaan.

  Suosittelisin teitä kuitenkin menemään ensin "pää"terveysasemalle mittauttamaan aivolohkojenne virtapiirien varaustason.

  t. jesuz nasaretilainen

  VastaaPoista
 116. Tietopaketti Iineksestä?

  Näistä Japetuksen pojistahan saisi mainion satiirin, mutta ne peijoonit ennättävät aina tekemään sen itse.

  Ominaista näille japeille on se, että jos sitten piruuttaan käytät samaa metodia heitä kohtaan, niin he loukkaantuvat verisesti ja alkavat piikitellä kuin pikkutytöt.

  Kun perusteellisuus yhdistyy infantiilisuuteen, tulos on pikkumaista pillitystä.

  Toista se on esim. Valton kanssa - kun herjat on vaihdettu, siirrytään puhumaan Piippolan isosta pojasta. Oikein kadehdin noita polkupyöräretkiä, tekisi mieli lähteä itsekin.

  (Jackin kanssa tappelu minua kaduttaa, kun hän kuitenkin on fiksu kaveri, enkä ole oikeastaan edes kauhean paljon eri mieltäkään - kunhan vaan lämpimikseni edustin jyrkkää kantaa, vastapainona valistuneelle punarviherhegemonialle.)

  VastaaPoista
 117. Hei kaikki,

  Meidän toimintamme perustuu jo julkaistujen faktojen esiin nostamiseen. Me emme keksi faktoja, vaan esittelemme ne sellaisena kun po. henkilö on ne itse esittänyt. Ne auttavat myös muistinvirkistäjänä, jos henkilö on itse huonomuistinen

  Jeesustelijoita on aina, se heille suotakoon. Jeesustelu tuo virkeyttä ja sisältöä joidenkin henkilöiden elämään. Faktat kuitenkin ovat ja pysyvät.

  Faktojen pohjalta jokainen voi itse analysida ja tehdä päätelmiä.

  Yst.terv. Sosiaalipornoilijat

  VastaaPoista
 118. - - -- - - - -
  "Vasta sitten kun sinä ja muut feministit ja profeministit tunnustatte ja tunnistatte myös miehiä kohtaavia ongelmia tässä yhteiskunnassa, voi muutos teidän kohdallanne alkaa. Muut tekevät toimenpiteitä tähän suuntaan teistä riippumatta. Mikäli ette halua olla muutoksessa mukana, niin teette vain itsellenne hallaa, mutta valinta on toki teidän."
  - - - - - - - -

  Mitättömyyden tunne, olla hyväksytty ja tulla kuulluksi on viharyhmiä perustavien kantava voima. Tunnetta kompensoidaan usein niillä keinoin jotka ovat itse hallittavissa. Katkeruus kanavoituu vihaksi ja itse hallituksi voimavaraksi. Vastustus ja pelko lisäävät itsepuolustusreaktiota ja oikeutusta vastustuksen murtamiseen.

  Usein esim. huippu-urheiluun ja siinä huipulle pyrkimiseen, sisältyy kiihkomielisyys. Päämääräänsä pyrkivä voi asettaa jopa oman hyvinvointinsa ja terveytensä alttiiksi edistääkseen omaa "asiaansa". Toistuvat torjutuksi tulemiset ovat vaaran merkkejä "fanaatikolle". Agressio ja viha on kasvava voimavara kunnes se ylittää oman moraalin ja etiikan.

  Missio mahdollisuudsta ja kyvystä "aivopestä" feministit tai "muut vastustajat" oman menestyksen ja hyväksytyksi tulemisen tieltä on kahlitsevaa. Oman heikkouden valjastaminen väärien vankkureiden eteen on huono valinta. Päämäärään pääseminen edellyttää toisten tuhoamista omien voimavarojen kustannuksella.

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 119. Oi, sanoi siili,
  olen tunteellinen siili,
  olen hyvä, kiltti, hellä
  Ja kenelläpä, kellä
  on vastaansanomista?
  Se vain on surullista,
  että piikkikuoren alla
  siilin hellyys piili.

  Oi, sanoi siili,
  olen surullinen siili,
  niin yksinäinen jotta!
  Ja se on aivan totta:
  se yksinänsä eli
  ja piikein piikitteli,
  ja piikkikuoren alla
  sitten itkeskeli.

  (Kirsi Kunnas)

  VastaaPoista
 120. "Faktojen pohjalta jokainen voi itse analysida ja tehdä päätelmiä."

  Yst.terv. Sosiaalipornoilijat  Jape-Sosiaalipornoilijat-Anonyymi,

  jätänpä nämä ylläolevat kommenttisi tähän keskusteluun, niin minun ei tarvitsekaan enää sanoa mitään saati kaivella vanhoja faktoja esille. Lukijat pärjäävät kyllä ilman alleviivauksia, itsekin lukutaitoisina.

  Mikä tahansa fakta irrotettuna kontekstistaan ja toisin tulkittuna luultavimmin haukotuttaa lukijaa. Lisäksi se usein muuttaa merkitystään, kuten muutti muuan minulta poimimasi fakta, josta jätit tahallasi ei-sanan pois, jolloin lauseen sisältö heitti tietenkin häränpyllyä.

  Eikä se ole valetta, etten muista valokuvablogin lopettamisjuttua. Se olisi vale, jos muistaisin ja silti kieltäisin.

  Äly hoi: jos olisin muistanut lopettamisaikeen ja siis valehdellut, olisin kai rientänyt poistamaan minut paljastavat kohdat keskustelusta. Nyt olin niin varma asiasta, etten edes vilkaissut kuvakeskusteluja.

  Vale on siis aina tietoista toimintaa, tämä minun ei ollut, vaan se oli perin inhimillinen muistivirhe henkilöltä, joka kirjoittaa tätä nykyä ehkä suurimman määrän blogitekstiä (keskusteluineen) blogistaniassa.

  Muilta osin kehotan sinua menemään ulos auringonpaisteeseen. Niin teen minäkin.

  VastaaPoista
 121. Jape vaikuttaa enemmänkin klassiselta stalkkaajalta.

  Jos ja kun asiat eskaloituvat, kannattaa käydä poliisin puheilla - hyvä kaverini teki niin ja siihen se vainoaminen loppui.

  Jape, jätä Iines rauhaan!

  VastaaPoista
 122. Sadisti ja masokisti tarvitsevat toisiaan ja molemmat tykkää. Tarkoitan Iines että sinulla tulisi nopeasti ikävä kovimpia kriitikoitasi. Panukin jo valittaa minne ovat vastustajat kadonneet bloginsa kommenttipalstalta...:)

  VastaaPoista
 123. Itselleni sopisi, että kaikki nettikeskustelut käytäisiin tasapuolisesti omalla nimellä. Tai että ainakin jokainen IP-tunnus olisi rekisteröity vakionimimerkille ja oikea nimi palstanpitäjän tiedossa.

  Tosin ensimmäinen kokeilu asiassa ei ole rohkaiseva. Sanomalehti Karjalaisen nettisivut aloittivat käytännön muutama kuukausi sitten. Nyt siellä samat puolenkymmentä "kylähullua" kommentoivat omalla nimellään jokaista keskustelua, eikä kukaan muu mitään. Paitsi yksi, joka aloittaa päivittäin oman yksinkeskustelunsa Israelin raamatunhistoriallisesta sankaritarinasta, joka velvoitttaa menneitä, nykyisiä ja tulevia sukupolvia...

  Paljon turhaa julkisuutta saaneissa Facebook-ryhmissä ihmiset ovat omalla nimellä ja kuvallaan. Poliisi ei ryhdy jokaista teiniä huonosta huumorintajusta kuulustelemaan. Viranomaiset keskittynevät suojelemaan oikeita poliitikkoja ja vainoamaan vääriä poliitikonalkuja. Mikä ei historiaa tunteville ole uutta eikä yllättävää.

  VastaaPoista
 124. Buji,

  kukaan tuskin kaipaa itsensä kalvajia, ja eri mieltä olijat taas ovat vallan muita. He ovat keskustelujen suola, ja he eivät ole ilkeitä, vaan ajattelevat vain erilaisesti. Toivon heitä jokaiseen keskusteluun.

  Panulla ja minulla on aika vähän yhteistä, sillä Panu osoittaa avointa halveksuntaa mm. naisia kohtaan. Näitä lauseita löytää lähes jokaisesta hänen kirjoituksestaan.

  Itselleni ihmisten halveksunta on vierasta. Teksteistäni ei ole kukaan koskaan löytänyt esimerkiksi ainuttakaan miestä halveksivaa lausetta, tai kokonaista kirjoitusta. Tuo puhe minun miesvihastani on urbaanilegenda, syntynyt nettipöljien suussa, heidän omien tulkintojensa ja kytkentöjensä pohjalta.

  VastaaPoista
 125. Panu (pelottavannäköinen viiksiniekkapitkätukka) sanoo sen hyvin plazassa: "Jos sinulla on mielestäsi oikeus ohjata keskustelu mieliaiheeseesi omilla ehdoillasi, minulla on sinulle huonoja uutisia: olet väärässä."

  Kerrankin voi sanoa, että hyvä Panu! :)

  On hyvä pitää mielessä, että omaan blogiinsa voi nostaa tapetille mitä vaan ja miten vaan, mutta ei toisen ylläpitämään.

  Sitä kutsutaan kunnioitukseksi ja siihen toivottavasti kasvatetaan kotona jo taaperoiästä lähtien.

  VastaaPoista
 126. Nimimerkki "Japen" oma toteamus,

  "Tosiaan tyylini voi olla hiukan erikoinen, mutta en ole pahantahtoinen. Joskus voin tosin olla kärjistävä ja hiukan riitaisa, mutta en usein".

  . . . lienee aika kuvaava.

  Sitä tukevat, varsinkin nuorten naisten blogeissa, kirjoitetut mielipideilmaisut ja kannanotot parisuhdeongelmista, muodista ja "naisten asioista" yleensä. Haastavasta käytöksestä ei kahdenkeskisissä kirjoitteluissa useinkaan ole haittaa. Smal talk saatta kuitenkin herkästi kääntyä "julistuksen" puolelle ja puolustusasemiin vetäytymiseen.

  Ylläpitääkseen kahdenkeskistä dialogia on vuorovaikutuksellisuus välttämätön edellytys rakentavalle keskustelulle. Viimeiseen "tappiin" asti väittely on hedelmätöntä ja turhaa koska molemmat viime kädessä tukeutuvat oman moraalinsa oikeutukseen.

  Sisäisen herkkyyden kanavoiminen tunneilmaisuksi on joillekin elämänmittainen projekti. Parhaiten se vahvistuu reaalimaailmassa ja face to face tapahtuvassa vuorovaikutuksessa.

  -----
  "Kun valot illan jälkeen sammuu
  Mä tyhjään huoneeseeni piiloudun
  Mut silti esirippu jää raolleen

  En aina pysty antamaan lisää
  Siks väärä kuva musta usein jää
  Ja jälleen kuva vääristyy, totuus väistyy"
  -----

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 127. Ihanaa, Kuunkuiske, ihanaa,

  tarkoitan suoria sanojasi. Sinussa on munaa sanoa se, mitä minäkin tässä ajattelen, eli jäljet johtavat aina vaan sinne sylttytehtaalle eli kotikasvatukseen, ja sen puutteeseen.

  Mitä pitäisi tehdä, että vanhemmat oppisivat kunnioittamaan omien lapsiensa arvoa täyteen ihmisyyteen ja opettamaan, että kaikilla muillakin tämä arvo on, ei yksin sinulla, rakas lapseni?

  Vanhemmat taitavat lukea liian vähän ja ryypätä liian paljon.

  VastaaPoista
 128. TuntemaTon on jäljillä puhuessaan siitä että face to face -vuorovaikutus on korvaamatonta.

  Jos minulla olisi lapsi, joka olisi taipuvainen vetäytymään omiin oloihinsa (esim. tietokoneelle) sen sijaan että menisi muiden muksujen tai nuorten kanssa leikkimään / pelaamaan / sinne tänne hillumaan, olisin kovasti huolissani.

  Ja tuuppaisin hänet suht väkisin helmoistani. Ja veisin häneltä tietokoneen pois ainakin siksi aikaa, että hän alkaisi taas nähdä enemmän kavereitaan livenä.

  Voi vaan kuvitella miten tunnesolmuisia aikuisia kasvaa nuorista, joiden paras kaveri on tietsikka.

  VastaaPoista
 129. Mites "Panulle" sitten on "käynyt"? Eikö kestä isältä pojille? Vai vilauttiko "Panu-tyttö" liikaa?

  Kummia kommentteja viimeisimmät... taitavat tosiaan pöljäläiset olla liikenteessä trabanteillaan kun savuttaa ja köhistyttää niin kovin...

  VastaaPoista
 130. Taisit, Iines, poistaa ne,, joita tarkoitin? Mutta ylempääkin löytyy näitä, joita kummastelen.

  VastaaPoista
 131. Lapsen vetäytyminen huolestuttaisi minuakin, sillä luontaiseen kasvuun kuuluu liikkuminen ja leikkiminen, uteliaisuus muista lapsista ja halu heidän seuraansa, vaikka ujostuttaisikin. Yksinäinen jää vaille vertaistukea ja samanikäisiä kasvumalleja.

  Minullahan oli kerran oppilaana erään uskonnollisen lahkon sisäpiiriin kuulunut tyttö, joka eli lapsuutensa eristäytyen, niin että kun hän 16-vuotiaana tuli oppilaitokseemme, hän ei ollut koskaan käyttänyt rahaa itse. Hänen käytöksensa poikkesi kaikista muista ja hän oli elävä kutsu kaikille koulukiusaajille.

  On ihan sama mielestäni, eristyykö lapsi lahkon sisään tai tietokoneen seuraan. Vaikutukset ovat pitkälti samankaltaisia ja ilmenevät empatiataidon - ei välttämättä kyvyn - puutteena.

  VastaaPoista
 132. No, Valto, minä poistelin niitä kommentteja, kun niissä ei ollut pyrkimystäkään asiallisuuteen tai minkäänlaiseen totuudellisuuteen.

  VastaaPoista
 133. Joku viisas on sanonut, että parasta mitä vanhemmat lapsilleen voivat antaa, on itseluottamus. Tähän varmaan pitäisi lisätä "ja toisten kunnioittaminen".

  VastaaPoista
 134. Hei kaikki,

  Väliaikatiedotteena ilmoitamme, että paketti kasaantuu suunnitelmien mukaan.
  Löysimme yllättäviä lisäviitteitä: nyt esiin tullut valhe (fakta) ei mahdollisesti olekaan ainoa. Tutkimme asiaa tarkemmin ja jäsentelemme löydöksiä.

  Hyvää kannattaa odotaa.

  Lahjomattomien faktojen pohjalta jokainen voi itse tehdä päätelmät siitä, onko kyse valheesta vai onko kyse huonomuistisesta henkilöstä, jolle voi hairahduksen antaa anteeksi pienellä huomautuksella.

  Yst.terv. Sosiaalipornoilijat

  VastaaPoista
 135. Tuskin Iines kaipaa keneltäkään anteeksiantoa "hairahduksistaan".

  Erikoinen tapa käyttää kallista aikaansa, listata vieraan ihmisen virheitä.

  OMG.

  VastaaPoista
 136. No en todellakaan kaipaa anteeksiantoa, kun en tiedä mistä sen edes saisin.

  En totisesti ole valehdellut Japen tarkoittamassa asiassa - miksi sen kieltäisin näin mitättömässä asiassa?

  Se sen sijaan, että Jape sanoo minun valehdelleen, on vale. Se on tietoista toimintaa, tietoinen syytös vailla perää. Minulla ei todellakaan ollut muistikuvaa kuvablogin lopettamisaikeesta, enkä pyrkinyt millään tavoin poistamaan tuota todistekohtaa, vaikka siihen olisi ollut runsaasti aikaa. En edes viitsinyt itse hakea mainintaa lopettamisestani googlaamalla - muutenhan sitä en olisi löytänyt, enkä edes tiennyt, mistä kuvablogista (3 kpl) sitä olisin hakenut suoraan.

  Minäkin ihmettelen, miten paljon Jape-Sosiaalipornoilijat viitsii käyttää aikaan tällaiseen toisen stalkkaamiseen.

  VastaaPoista
 137. Iines, sofistit (kierot, tyhjästä viisastelijat) ne vain siellä huuteloo sumussa.

  Sinä olet niin paljon vuosien mittaan kirjoitellut, etteivät kaikki sepalusaukiset ikänään sellaiseen kykenisi. Siksipä he ovat päättäneet uppoavan ruuhensa mukana hukuttaa sinutkin blogeineen blogistanian mittaamattoman syvään aallokkoon.

  Se, mitä olet blogeissasi sanonut tai sanomatta jättänyt, ei varmasti tällaista yritystä itsessään aiheuta. Ja sitä paitsi se on sinun asiasi, ei kenenkään muun. Voidaan me kyllä kommentoida omasta mielestämme virheellisiä käsityksiäsi, jotka sitten lopputulemassa voivatkin olla oikein, mutta että kiusaamaan...

  Tunnen muutamia tyyppejä elävästä elämästäkin, että jäätyään alakynteen vaikka oikeutetustikin jossain väittelyssä, he haluavat kostaa väärässä olemisensa jollekin toiselle.

  Japehan esimerkiksi itse paljasti verisimmillään tämän puolen persoonastaan kertomalla henkilökohtaisen tarinan nettitreffinaisestaan jonka kanssa ei sitten luistanutkaan. J oli tapauksesta sitä mieltä, että se oli sen naisen vika yksistään. Ei halaistua sanaa siitä, että olisi itsessäänkin ollut jotain paikkaamista...

  Tämmöisten edessä on neuvottomuus melkoinen.

  Hiljaisuus olisi tietenkin yksi, jolla huutelijat nujerretaan ja luulen, ettei tätä kauaa täällä pohditakaan kunhan jaksat vain poistaa nuo virrattomat lataukset huit hittoon.

  Ystävällisin terveisin mies, joka teki juuri täytekakun.

  VastaaPoista
 138. No jos siellä on mies, joka juuri teki täytekakun, niin on varmaan tiedossa kemut, Valto. Onnea vaan kemujen kohteelle! Minä taas söin juuri jäätelön.

  Ei minua yksi tai kaksi hommafoorumilaista tai hörhöä upota, en pelkää yhtään, sillä minulla on puhtaat jauhot pussissa, ja näen selkeästi sen, miten tyhjän päällä tuo urbaanilegenda on, jota hän/he yrittävät minusta levittää. Minulla ei ole mitään sellaista, jonka he voisivat ottaa pois.

  Se vaan, että häirintä on sitä luokkaa, että toki häiritsee keskittymistäni ja hyvää tuultani. Mutta uskon olevani vahvempi kuin se, jonka teesit lepäävät oman mielen ennakkoluuloilla.

  VastaaPoista
 139. Luin ton otsikon, että "Nettipöljän kotona ei pelleillä"!

  VastaaPoista
 140. Juhlatpa hyvinkin kun olemme poikieni kanssa keskenämme: Hallitus on Vaasassa opin tiellä.

  Viikko on vietetty P:n 6 v juhlia. Kolmas kakku menossa.

  Nyt tein ammattini mukaisesti täytekakusta jonkinlaisen rakennuksen muotoisen. Koristelen sen sitten huomenna persikanpuolikkailla joita muotoilen piparkakkumuoteilla mieleisiksini kuvioiksi, vähän kuin kattoikkunoita meinasin. (Nykyään kun on saatavilla vaikka millaisia muotteja). Marsipaanista teen ikkunanpielet, ovet jne. Ae perhana, savupiippujakin pitäisi muutama muovata -kakku on kohtalaisen kokoinen, 20 munaa meni pohjataikinaan, että katolle kyllä tötteröitä mahtuu...

  Huomenna tulevat Kambodzan "pitkät tytöt", jokunen nepalilainen ja afgaanejakin on kutsuttu jne.

  Ulkona muotoiltiin lasten kaa mahtavista lumipenkoista portinpielet pihatien suulle, polkuja umpihankeen ja lumilinnasta yritin tehdä "temppelin" oloisen, mutta perhana taisi vajua toiselta laidalta sisään. Viime vuonnahan meillä oli samanoloiset juhlat jotka osaksi pidettiin pihamaalla lumilinnassa.

  Kaikkea mukavaa pitää yrittää muutakin tehdä kuin vihata maailmaa ja ihmisiä täällä.

  Lumi on hyvä aine, siinä todentuu keväisin se, kuinka katoavaista kaikki onkaan.

  VastaaPoista
 141. Pelle Hermanni, nettipöljän kotona ei kyllä varmaan pelleilläkään, siellä ollaan veri päässä.

  Valto, sinä se teet etkä puhu vaan. Vauhdikkaalta vaikuttaa elämäsi, jota näyttää olevan runsaanpuoleisesti muuallakin kuin koneen ääressä. Että lumikutsut ja kansallisuuksissa löytyy.

  Ja tuosta tykkäsin: kolmas kakku menossa. Teillä on kivaa.

  VastaaPoista
 142. Missä näitä Totuus Iineksestä -faktapaketteja on luettavissa?

  Tai missä on se huhuttu Iineksen vihablogi?

  Olisihan se hupaisaa käydä kuikuilemassa niitäkin.

  VastaaPoista
 143. Tapani, Jape järjestelee parhaillaan "löydöksiään", kuten hän ilmoitti tuolla ylempänä. Eiköhän jotakin ole luettavissa Penis Furmanissa ennen pitkää. Jotakin Iines-juttua siellä jo onkin. Myös Laasasen blogin kommenttiosio Japen julkaisualustana on mahdollinen.

  Sen ankkablogin pitäjän nimeä en nyt tohdi sanoa, kun hänen bloginsa on nähdäkseni osittain sammunut tulivuori. Kyllä siellä kommenteissa ja joissain jutuissakin vielä silti edelleen Iines on vihan pääasiallisin kohde. Uusin juttu taisi puhua viettelystä, ja kuvituksena oli nutturapäisen naisen niska-korvakuva.

  VastaaPoista
 144. Mutta eikö kuitenkin ole niin, ettet tunne ketään henkilökohtaisesti ja reaalimaailmassa, vaan kaikki vihat ja viettelykset ovat todellisia vain tässä virtuaalimaailmassa?

  VastaaPoista
 145. Kyllä, näin on Japen ja sen ex-vihabloginpitäjän suhteen. En tunne enkä tiedä heidän real lifestaan muuta mitä he ovat itse foorumeilla kertoneet. Siksi onkin kummallista, että minä olen heille niin tärkeä, että minuun uhrataan aikaa ja energiaa.

  Merkillepantavaa on myös, että taatusti en ole kummallekaan heistä tehnyt mitään pahaa, en edes sanonut pahasti. Jos olisin, olisihan näitä lauseita kai tuotu näytille.

  VastaaPoista
 146. Jotenkin tuntuu keskenkasvuisten kiusanteolta höpötys "paljastuksista". En usko, että ne oikeasti edes kiinnostavat montaakaan blogin lukijaa tai kommentoijaa, eikä niiden perusteella omia mielipiteitä ja ajatuksia tämän blogin pitäjästä miksikään kukaan muuta. Johan tässä on pitkän ajan kuluessa oma mielipide muodostettu, ja laadun voi tunnistaa vaikka siitä, että haluaa täällä vierailla ja kommentoida.

  Voisitte lopettaa lapsellisuudet, ketä kiusottelijat sitten olettekin. (En muuten jotenkin usko, että Jape ryhtyisi tuollaiseen. Kyllä ne ovat jotain murrosikäisiä, jotka peliään pitävät.)

  VastaaPoista
 147. Merkillepantavaa on myös, että taatusti en ole kummallekaan heistä tehnyt mitään pahaa, en edes sanonut pahasti.

  Sinulla on eikoinen käsitys siitä mitä on "pahan teko". Viimeaikainen toimintasi on silkkaa pahantekoa, josta koitat itseäsi pestä kokoajaa puhtaaksi erilaisilla selittelyilläsi. Se miten ite virheellisesti tulkitset ihmisiä ja avaat mitä kukin on muka sinun melstäsi sanonut ja kuka minkäkin nimimerkin takana on ja tämän jälken NIMEÄT että tämä tuolla nyt luuraa, vaikak et tiedä todellakaan kenestä on kysyms, on silkkaa pahantekoa ja mustamaalausta.

  Jos olisin, olisihan näitä lauseita kai tuotu näytille.

  Hupaisa toteamus henkilöltä, joka estää itse aktiivisesti tosiasioiden esille tulon. Lauseita on ja löytyy, mutta kuka viitsii nähdä vaivaa, kun viestit tuhotaan? Muutakin puuhaa on.

  Keripukki

  VastaaPoista
 148. No herranjestas, Delilah, kai näet nyt tuostakin ylläolevasta viestistä kirjoittajan lukihäiriön - jonka hän on itse maininnut useasti. Heitä on tasan tarkkaan vain yksi, Jape.

  Luulin että se olisi jo loppunut tähän kauniiseen lauantaiaamuun, mutta ei tämä kai lopu koskaan. Ei tee mieli kirjoittaa mitään. Minä lähden ulos, huurteiseen metsään valokuvaamaan kevään valoa ja lintuja.

  VastaaPoista
 149. • • • • • 
  "En saa unta, työasiat lähinnä pyörii mielessä, ja onhan niitä muitakin asioita toki joita tulee pohdittua: Missä tilanteessä nyt ollaan, miten tähän tultiin ja miksi elämässä ei ole ketään, eikä ole näkyvissäkään. Valvon rutiininomaisesti tuonne klo 02 - 03 päivittäin ja aamulla sitten väsyttää. Kuitenkin on pakko yrittää päästä ylös töihin. Veto on pois kuitenkin usein ja ei saa oikein mitään aikaiseksi, menee välillä ihan vain istuskeluksi, tarmo on pois."
  • • • • • 

  Kuvauksesta välittyy viiltävä yksinäisyys ja osattomuus. Markkinaliberalistinen slogani, "jokainen on oman onnensa seppä" ahdistaa ameeban tavoin lisää tällaiseen tilanteeseen ajautunutta sinnitelijää. Asia on noussut yhä enenevässä määrin myös nuoria naisia "rampauttavaksi" ongelmaksi.

  Terveydenhoitojärjestelmää on tarkoitushakuisesti ohjattu ennaltaehkäisevästä toimintamallista välttämättömimpiin ja tarveharkintaisiin käytäntöihin. Toimintamalli vaikuttaa osittain tehokkaalta ja oikeudenmukaiselta koska kärjistyneitä ongelmia hoidetaan "sammuta tulipalo" -mallilla.

  Huima tekninen kehitys on ajanut työelämän, koulutuksen, terveydenhoidon ja sosiaalisen kanssakäymisen sellaiseen turbulenssiin että suuntavaisto on meiltä itsekultakin usein hukassa. Suuntaa ja uutta "hybristä" etsiessä on helppo sortua
  akuuttiin kriisiin ja heittää "bensaa liekkeihin".


  Ps! Tuohon akuuttiin dilemmaan totean että nimimerkki "Jape" päästää pituutensa (181 cm) mittaisen valheen väittäessää ettei ole "Anonyyminä" eikä nimimerkillä kirjoittanut 1.3. jälkeen.

  ("Minulla muka päättyi porttikielto 1.3. mutta enpä ehtinyt nimimerkilläni sinne mitään kirjoittaa, kun jo tuli ikuinen porttikielto." Jape)

  ® Tuntema Ton

  VastaaPoista
 150. Muitakin on, eikä ole mikään konsti tehdä tahallaan virheitä kirjoitukseensa vierittääkseen syyn omasta tyhmyydestään (=tyhmistä kommenteista ja ukailuista) toiselle. Paras, kun jätämme semmoiset kommentit lukematta.

  VastaaPoista
 151. Mitä "yllä oleva viesti" liittyy mihinkään muuhun?

  Keripukki

  VastaaPoista
 152. Voisin luetella monia pahansanomisia, stalkerointeja, epätasa-arvoisuutta, puolueellisuutta ja loukkausmielessä tehtyä tiedonvääristelyä, jota tässä blogissa on harjoitettu. Tähän on osallinen bloginomistaja itse ja toisaalta hän on sallinut tämän tapahtua täällä esteettä muutamien alamaistensa toimesta. "Veri päässä" -kostomentaliteeti on bloginomistajan itsensä valitsema keino, vaikka hän muita siitä moittii. Kosto elää, kunhan ei osu itseen? Tällaisen kaksinaismoraalin vallitessa en edes viitsi ryhtyä yksilöimään havaintojani.

  Ulkona on kaunista, menen mielummin kävelylle.

  © Tom of Firland

  VastaaPoista
 153. Kaunis päivä
  tähdet tanssivat lumella
  laita silmät kiinni ja
  hengitä sisään ja ulos
  ja muista:
  kukaan ulkopuolinen
  ei määrittele sinua
  avaa silmät

  ja hymyilet :)

  VastaaPoista
 154. Niin olikin kaunis päivä, ja on edelleen.

  Oli niin kirkasta, että oli hankala valokuvata, kun silmät häikäistyivät eivätkä tahtoneet nähdä kuvaa kameran silmästä säätöjä varten. Varmaan pipariksi meni kuvasaalis. Kirkas ilma ei ole paras kuvausilma. Parhaat kuvat tulevat usein sateella, kesällä.

  Näin yhden tikan, jonka perässä juoksin saadakseni lähikuvaa, mutta se meni aina edelläni seuraavaan puuhun kun pääsin hahlolle.

  No, tulipas liikuntaa, kun kahlasi auraamattomalla metsätiellä, kapealla tallatulla polulla.

  VastaaPoista
 155. Valokuvauksesta puheen ollen: Nyt epätoivoinen ja tyhmä kysymys valokuvauksesta tai lähinnä kuvien pelastamisesta.

  Toista viikkoa sitten oli tarkoitus kehityttää joulukuvia ja sen jälkeen otettuja lapsenlapsen synttärikuvia. Synttärikuvat löytyivät kamerasta, mutta joulukuvista ei ainoatakaan. Niitä sentään piti olla parisenkymmentä. Aiemmin otettuja taas löytyi. En tarkoituksellisesti ole poistanut mitään kuvia. (Itse asiassa en ole koskaan poistanut kuvia, sillä kuvaan aika vähän.) Digiamera on vasta ikäänkuin sisäänajossa. Eräs tuttavani kertoi valokuvauskurssinsa vetäjän lohduttaneen kurssilaisiaan, että vastaavassa tapauksessa ( = väärää nappia on painettu) kuvat voisivat löytyä vielä jostain. Epäilen itse, että hän on tarkoittanut niiden tietokoneelle siirrossa tapahtunutta kuvien katoamista, eikä käsiteltäessä kameraan Tuttuni on juuri saanut ensimmäisen digikameransa ja on ehkä ymmärtänyt pelastushomman väärin.
  Kuitenkin: Onko mitenkään mahdollista, että kameran kadonneet kuvat tosiaan olisivat jotenkin löydettävissä, vaikka niitä ei enää näy normaalisti selatessa? Kamerani muistikortti vaatii adapterin sopiakseen valokuvausliikeen laitteeseen, josta sitten valitaan halutut kuvat. Voisiko kortti vahingoittua siinä vaiheessa,kun se asetetaan adapteriin ja kuvia kadota?

  VastaaPoista
 156. Dalilah - Delilah, oletan?

  Jos kuvat häviävät kamerasta, tuntuu oudolta ajatus, että ne voisi palauttaa, siis jos on painanut poista-nappia ja vielä varmistuskysymysnappiakin.

  Joskus kun itsellenikin on unohtunut kameraan vanhoja kuvia, ts. en ole purkanut niitä heti koneelle (mikä kannataa mielestäni tehdä aina samana päivänä), ne asettuvat purettaessa vain eri kansioon kuin uudet kuvat. Oletkohan huomannut tarkistaa tietokoneelta, etteivät ne ole jossakin siellä aiemmissa kansioissa?

  VastaaPoista
 157. Sanoinhan, että noita kirjoitusvirheitä sattuu... juu, Delilah piti kirjoittaa edellisessä kommentissa.

  Tämä on niin tyhmä juttu, tämä kuvien katoaminen. En ole niitä siirtänyt koneelle, sillä haluan onnistuneet otokset paperikopioiksi. Muutenkin tämä digikameran käyttö ja sen suomien mahdollisuuksien oppiminen vaatisi minulta kurssin käymisen. Kameran käyttöohjeiden luku ei ole vahvin puoleni, eikä siipasta ole hyötyä asiassa. On kai vaan hyväksyttävä, että menetetty mikä menetetty. Harmi, sillä joulukuvissa oli sukua enemmänkin ja myös otettiin ryhmäkuvia.

  VastaaPoista
 158. Delilah, onko sinulla järjestelmäkamera?

  VastaaPoista
 159. Niin siis sen verran, Delilah, että en halunnut huomauttaa "virheestä", vaan ainoastaan varmistaa, oletko Delilah vai kenties joku uusi. Viis virheistä siis, niitä sattuu jokaiselle.

  VastaaPoista
 160. Valtö-Ensio, digikamerasta nämä kuvat ovat kadoksissa. Ko. kamera on melko tuore tulokas ja itselläni opetteluvaihe menossa. Minulla on edelleen myös Cannon-järjestelmäkamera. Sillä saa todella hyviä kuvia, mutta kun se mokoma on niin isokokoinen esim. reissussa mukanakuljetettavaksi! Lisäksi sen kuvia teettäessä ei voi valita niitä parhaita, vaan on otettava kaikki. Siksi sorruin hankkimaan digikameran.

  Iines, lepo vaan. En ottanut kysymystäsi pahasti. Nauratti vaan, että olivatkin olleet koneen näppylät itselläni noin väärässä paikassa.

  VastaaPoista
 161. ps. Näkyy olevan paha päivä. Ovat ööt ja ootkin sekaisin.

  VastaaPoista
 162. Delilah, tuo ö tekee nimeeni uuden ilmeen, olen jo vähän kyllästynytkin alkuperäiseen. Se on alkanut kuulostaa omissa korvissa siltä, kuin laudalla latsautettaisiin veden pintaan.

  Minulla on Olympuksen digijärkkäri, mutta pienillä digidigeillä en ole paljoa kuvannut. Vaimolla on 8:n pixelin Pentax eikä siitä ole kuvat hävinneet.

  Yksi Canonin (5 pix) digi oli itselläni, mutta annoin sen yhdelle tyttäristäni. Muistelen, että siitä hävisi kerran kuvat ja ne löytyivät sitten tietokoneelta vaikka en muistanut niitä sinne siirtäneeni. Olin kait siidereissä, heh heh.

  Enpä sitten osaa auttaa. Tuli vain mieleen, kun kerran kävi tämän järkkärin kanssa silleen, että olin vaihtanut välillä kortin toiseen kun siinä on kaksi korttipaikkaa ja etsin sitten kuumeisesti, että missäs ne eräät lehteen menevät kuvat ovatkaan...

  Tämä digimaailma on tämmöinen, sekava ja muistamista vaativa.

  VastaaPoista
 163. Kuten huomaatte, en tiedä kameroista mitään, en edes sitä, että digeissäkin ilmeisesti kaikki eivät ole samanlaisia. Ilmeisesti on järjestelmädigikameroita? Minun digikamerani on halvimmasta päästä, en tainnut maksaa siitä kuin parisataa euroa. Se on merkiltään Olympus, ja toimintoja siinä on riittävästi meikäläisen käyttöön. Kun kuvaan, annan yleensä kameran hoitaa säädöt paitsi itse zoomaan välimatkan.

  Valto-Ensio, olisiko kalliimmalla mallilla voitu kuvat vielä pelastaa? Mitään poistoa en ole mielestäni hyväksynyt. Kameraa on kyllä voinut joku muukin kropeloida. (Helpottaisikin ajatella jonkun muun syyksi!)

  VastaaPoista
 164. ei nettimäntistä saa puhua pahaa

  VastaaPoista
 165. et voi iines nyt valehella ku kaikki on näytillä

  VastaaPoista
 166. ..itse asiassa ei ole ollenkaan paha valehella blogissa, mutta sinä kun olet nii siisti nii

  VastaaPoista
 167. Kertoisitko, mikä valhe on näytillä, ninni?

  Ei se ole valhe, ettei muista jotakin sanomaansa, ja joku osoittaa, että kyllä sinä näin sanoit.

  Se olisi valhe vain jos muistaisi sanoneensa, mutta kieltäisi. Sellaista en pystyisi tekemään, sillä tietäisin, että asian pystyy tarkistamaan blogistani.

  Juuri se, etten edes itse tarkistanut blogistani asiaa, kertoo sen, että minä en muistanut. Ja juuri se, etten rientänyt poistamaan mitään blogistani, puhuu unohduksen puolesta.

  Hieman ihmistuntemista ja psykologiaa nyt kehiin, ninni! Ihmisen käyttäytymisessä on myös sisäisiä, kaikille yhteisiä lainalaisuuksia.

  VastaaPoista
 168. Valto, miten olisi Valdemar, jos kerran olet kyllästynyt nimeesi? Tai yksi hyvä olisi Wallu tai Vallu. Heikkisen Wallu.

  Mutta siis Delilah, jos kuvat kerran ovat hävinneet jo kamerasta, siis eivät näy selattaessa, niin eivät ne järkeni mukaan voi olla enää muistikortilla. Asia on kieltämättä mystinen, jos et ole hyväksynyt poistoa. Ainoaksi mahdollisuudeksi jää ulkopuolisen suhraaminen, sanoo Hercule Poirot. Asialla on ollut aviomiehen näköinen tumma vanhempi herrasmies.

  VastaaPoista
 169. Iines, noin sen täytyy olla, paitsi että tumma herrasmies on vuosien myötä charmantisti harmaantunut. Pitänee ottaa yksityistunteja jälkikasvulta kameran käsittelyssä. Mikä siinä onkin, että heiltä kaikki vähänkin tekniikkaa sivuava tuntuu sujuvan melkein itsestään? Olisikohan omassa asenteessa jotain korjaamista. Kun ennakkoon pitää käyttöohjetta ikävänä pakkopullana, niin semmoistahan siitä tulee.

  VastaaPoista
 170. Delilah, jos kortilta kuvat pyyhkiytyy niin ei niitä kalliimmistakaan kameroista enää palautetuksi saa. Kun seuraavan kerran tyhjennät muistikortin, niin formatoi se samalla. Jälkikasvusi varmasti hallitsevat sen homman.

  Iines, on minua kutsuttu vaikka millä nimellä, Valdemarillakin, Wallulla, Valtterilla ja Viltterillä. Suosituin on ollut Valtsu jota käytin pakinanimimerkkinäkin parissa lehdessä. Isäni kutsui minua Valiksi, ei kukaan muu.

  Armeijassa kutsuivat Siilinjärven Dynamoksi tai Murreksi. Tylsällä Savon Sulttaani-nimityksellä paiskoivat Lapissa asuessani sekä Kalottisonniksi joka ei ole niin tylsä...

  Ensio on toinen nimeni joten pidän nykyisin siitä, että olen Valto Ensio. (Harvakseltaan näin naimisissa ollessa enää "viivan" kanssa)

  ..."hyvällä lapsella monta nimeä", mutta ei yhtään kasvotonta, persoonatonta anonyymiä...

  VastaaPoista
 171. Hävinneiden kuvien ongelmaan:

  http://www.digi-kuva.fi/show.asp?ID=802

  VastaaPoista
 172. Anonyymi klo 20.01, kiitos vinkistä! Kävin antamassasi osoitteessa ja päätin tutkituttaa sen juniorilla, kunhan tulee käymään. Juttu herätti toiveita. Onko kukaan tuntemasi kokeillut ja onnistunut?

  VastaaPoista
 173. Ei ikävä kyllä,mut jutusta ja kommenteista päätellen kannattaa mielestäni yrittää.

  VastaaPoista
 174. Valto Ensio, että vielä ylimääräisen väliviivankin keksin kirjoittaa öön lisäksi. Huomaatkos, kolmas kerta toden sanoo; nimesi on ihan oikein.

  VastaaPoista
 175. Anonyymi: Olipa hyvä tietää tuokin, että joskus voi yrittää munaamiaan kuvia takaisinkin. Maailma kyllä alkaa olla kuvattu kohta jo...

  VastaaPoista
 176. Ensioita on nykyään vain kai vanhemmissa polvissa, sillä nimi ei ole trendinimi sillä tavalla kuin vaikka Vilho, joka on mielestäni Villeä huomattavastikin parempi. Muuten aika riemastuttavaa tämä vanhojen nimien valtaisa muotitrendi nykyään. Saavat Jessicat ja Nicot kyytiä, kun Sulevit, Kalevit, Niilot, Ainot, Martat ja Helvit jyräävät.

  Isäni kolmas nimi oli muuten Ensio, ja hän oli perheen esikoinen.

  (Esikoisen etymologian ymmärtää, mutta kuopus? En muista törmänneeni sanan alkuperään. Kuopan pohjimmainen?)

  VastaaPoista
 177. minun ei tarvitsekaan enää sanoa mitään saati kaivella vanhoja faktoja esille.

  Kaiva toki, niin nähdään mitä ne sinun faktasi ovat. Ne kiinnostavat. Onko niitä? Vai sanotko vain että on, mutta ei olekkaan?

  Lukijat pärjäävät kyllä ilman alleviivauksia, itsekin lukutaitoisina.

  Minusta tuossa tekstissäsi on alleviivauksia.

  olisin kai rientänyt poistamaan minut paljastavat kohdat keskustelusta

  Käsittääkseni teet tätä kokoajan. Poistat keskusteluista sinut paljastavat kohdat ja sitten pistät irrallisen, oman yksipuolisen selityksesi esiin.

  joka kirjoittaa tätä nykyä ehkä suurimman määrän blogitekstiä (keskusteluineen) blogistaniassa.

  Tämän kohdalla haluan nousta seisomaan ja aplodeerata rajusti.

  VastaaPoista
 178. Eikö tarkoituksena ole keskustella asioista eikä bloginpitäjästä? Adhominemit pitääkin siivota forumilta eikä vaivata niillä lukijoita. Jos tämä Jape joka nytkin taitaa olla astialla, on bännätty, niin mitä hän täällä tekee valittamassa poistoista??

  VastaaPoista
 179. A. Murto,

  minustakaan ei ole korrektia valittaa poistoista, jotka johtuvat kirjoituskiellosta. Valittaja antaa väärän kuvan levittäessään sanomaa poistoista, mutta jättäessään kertomatta, että poistot johtuvat kiellosta, ei enää viestistä sinänsä, sillä voihan se olla asiallinenkin, välillä. Sanonpa nyt vielä kerran suoraan, että Jape on mestari asioitten esittämisessä väärässä valossa: hän saattaa poimia sinulta lauseen, mutta jättää siitä sen alun ei-sanan pois, jolloin lause muuuttuu toiseksi. Sitten hän esittää, että sinä sanot näin.

  Japella on siis ehdottoman itseaiheutettu kirjoituskielto tähän blogiin, ja tulen poistamaan kaikki hänen anonyymiviestinsäkin nyt tuosta uudesta postauksesta alkaen.

  VastaaPoista
 180. Entä jos kiellon peruste on asiaton ja mielivaltainen?

  Minusta on ihan turha puhua Japesta, kun hän ei kommentoi täällä eikä esitä vastinettaan. Siksi on kokolailla turhaa jankuttaa Jape sitä Jape tätä.

  VastaaPoista
 181. trolling is an art.

  VastaaPoista
 182. Se, että täällä ei näy Japen rekisteröidyllä nimellä kuittaamaa kommenttia, ei merkitse, että hän ei kirjoita täällä kommentteja.

  Henkilö tietää kyllä, että kielto on tullut aggressiivisen vihamielisestä ja jankuttavasta, hyvin runsaasta kommentoinnista, joka lähes poikkeuksetta kohdistuu bloginpitäjään henkilöön. Paikoin kommentointi on selkeää blogin sabotointia.

  Asia on loppuunkäsitelty.

  VastaaPoista
 183. trollaaminen on ihanaa ja tarkeæä

  VastaaPoista
 184. Kiitos tästä kirjoituksesta!

  Samanlaisia (ja osin itse asiassa samoja) urpoja on pesiytynyt myös minun feministiblogiini. Heille on leimallista kummallinen itsekeskeisyys - sellainen, jossa ei kerta kaikkiaan pystytä asettumaan toisen ihmisen asemaan. Kaikkien muiden kärsimys on jonkinlaista valhetta.


  Paras vitsi on se, kun keskustellaan vaikka siitä, että naiset kohtaavat miesten taholta suhteettoman paljon väkivaltaa tai joutuvat rajoittamaan liikkumistaan tai tekemisiään miesten kontrolliväkivallan pelossa. Anot alkavat heti huutonsa ja uhittelunsa: "Ei ole noin! Oikeasti naiset ovat se väkivaltainen sukupuoli!"

  He eivät näe, että kirkumisellaan ja mölinälläänhän hän itse paraikaa tekevät sitä kontrolliväkivaltaa.

  VastaaPoista
 185. Kiitos itsellesi kommentista, Myytinmurtaja!

  Kirjoitin syksymmällä lyhyen fiktiivisen tarinan tilanteesta, josta luin lehdestä: mies pahoinpiteli vaimonsa väärässä asennossa olleen Flora-purkin vuoksi.

  Voi sitä aggressiivista syyllistämistä, joka siitä seurasi, kun puhui perheväkivallasta, jossa sattumoisin mies oli pahoinpitelijä!

  Tästä lähtien kaikki mitä kirjoitin, oli miehen syyllistämistä ja tänne kannettiin kymmeniä linkkejä, joissa todistettiin, että mieshän se uhri on, ja nainen on väkivallan tekijä.

  Akuliina Saarikoski on nähnyt tämän internetissä vallitsevan raivon ilmapiirin, ja kun kirjoitin hänen kolumnistaan jutun, niin johan repesi. Kaikki käännettiin päälaelleen, ja lopputulema oli jälleen se, että olen miesvihaaja ja mies on uhri.

  Muuten, tuo kontrolliväkivalta on osuva nimi. Juuri sitä aistin, juuri sitä nettimäntit harjoittavat, eivätkä näe sitä itse.

  VastaaPoista
 186. Naisten kepeissä tunteenpurkauksissa tuo Iineksen raflaava yleistys sallittakoon, mutta todellisuudessahan tarina ei ihan noin karmeasti mennyt.

  Minä ainakin liitin aiheen juuri silloin tapetilla muuallakin olleeseen keskusteluun "suomalaisen miehen väkivaltaisuudesta" (jonka Sellon tapaus sitten muka vääjäämättömästi todisti - tällaisiakin mielipiteitä julkaistiin mediassa).

  Kantani oli se, ettei suomalainen mies noin yleisesti ottaen ole kauhean väkivaltainen, ei ainakaan muunmaalaisia miehiä väkivaltaisempi.

  Keskustelu tietysti rönsyili sinne tänne ja varmasti katteettomia syytöksiä ja suoranaisia solvauksiakin jaeltiin, puolin ja toisin muistelen.

  Tutkimukset ja tilastothan sitten kertovatkin, että suomalaisen väkivallan taustalla on pieni ryhmä alkoholisoituneita ja syrjäytyneitä miehiä.

  Jos heidän osuutensa otetaan pois, me suomalaiset miehet olemme hyvässä eurooppalaisessa joukossa, muiden kaltaisia, ei parempia eikä huonompia.

  Minun kannaltani kyse oli tästä.

  VastaaPoista
 187. Tapani,

  olennaista on kuitenkin, että joku teki tuon yleistyksen, että suomalainen mies on väkivaltainen sika. Minä en sitä tehnyt, enkä tiennyt, että tarinani teki. Kirjoitin ihmisistä, perheestä tuon sketsin, enkä edes miettinyt, että kuka tekee ja mitä tekee, kuvitin vain lehden lauseen.

  En ollut uskoa silmiäni kun luin nuo syyttelevät yleistykset, ja mm. sen, että kirjoitukseni oli isänpäiväkirjoitus. Tosiasiassa en huomannut koko isänpäivää, oma isäni kun on kuollut kauan sitten, ja tyttären isä asuu ulkomailla eikä asia ole siten minulle millään tavoin henkilökohtainen.

  Koko tuo sivuasiasta vellova vouhkaus peitti alleen sen, että keskustelussa ei puututtu millään tavoin perheväkivaltaan.

  VastaaPoista
 188. Nämä blogkeskustelut ovat oivia oppitunteja keskustelun vaikeudesta.

  Koskaan mitään keskustelua ei käydä puhtaalta pöydältä, vaan aina mukana on suuri joukko ennakko-oletuksia - blogeissa niin kirjoittajalla kuin lukijoillakin.

  Tabula rasa -keskustelu on mahdotonta. Se täytyy vain hyväksyä. Jo sanojen sisältämät sävyt tekevät siitä mahdottoman.

  VastaaPoista
 189. "Todellakin, hieno kuva: sieltä peilissähän näymme me Mikiksen kanssa pohdiskelemassa maailmankaikkeuden rakennetta."

  Haluaisin todella pähkäillä maailmankaikkeuden rakennetta, etenkin peiliteorian kautta, mutta se on hankalaa, kun tutkimusaineistoa pimitetään.

  Vaihtoehtoisesti voi tietysti tutkia mitä muuta tahansa. Esim. oikeaa korvaa. (Miten se eroaa kateen- tai koskenkorvasta tai Koskenniemen vasemmasta pall.. paljon puhutusta heksametrin käytöstä.)

  "Warte nur, balde ruhest du auch!"

  VastaaPoista
 190. Oi mikis, siteerasit ylimaallisen kaunista lempparirunoani. On minulla muitakin lemppareita, mutta tämä on niistä vanhimpia, tämä Goethen rauharuno.

  Jossain blogikirjoituksessani esitettiin siitä omia suomennoksia - joku kirjoitti todella hyvän. Kunpa nyt löytäisin sen keskustelun!

  VastaaPoista
 191. Se vielä, Tapani, että ei se haittaa, että keskustelu menee pois aiheesta, koska sivurönsyt ovat usein mielenkiintoisempia kuin varsinainen aihe.

  Tässä se haittasi ehkä siksi, että se rönsy sisälsi niin paljon ilmassa leijuvia oletuksia.

  VastaaPoista
 192. Törmäsin Goetheen (lausutaan G´ööt´he) kun etsin ihan muuta Wikipediasta. (Voi w-ttu että vihaan Wikipediaa!) I-iines 29.03.2006

  No jaa, onhan Wikissä omat puolensa, täytyy (myhäilyä) myöntää.

  VastaaPoista
 193. Sitä paitsi kyse olikin Googlesta... (Anteeksi Wikipedia. Voi g-piste kun vihaan googlea!)

  VastaaPoista
 194. No sittenhän törmäsit juuri tuohon juttuuni 29.3.2006. Siellä jos joku osaa ja viitsii käydä (tuskin viitsii), niin siellä oleva Blogikäen runo on minusta kiva. Muutkin ovat hyviä. Minun on huono. Ei vaan ei, on sekin ihan hyvä.

  Mikis, miksi aina kirjoitan miksi, kun yritän kirjoittaa mikis?

  Suosittelen sinulle Hikipediaa, miksi-mikis, jos olet kyllästynyt Wikipediaan. Olen viettänyt siellä lukuisia rattoisia hetkiä.

  VastaaPoista
 195. Niin, siis tässä Hikipedian käsitys vaikkapa juuri Goethesta:

  http://hikipedia.info/wiki/Johann_Wolfgang_von_Goethe

  VastaaPoista
 196. Sivistynyt ihminen sitä paitsi - sen suhteen olen samaa mieltä Matti Klingen kanssa, ei lue blogeja. (Paitsi Matti Klingen kirjoittamia.) Sivistys on sitä, että tietää; ei ole syytä käydä kurkkaamassa Wikipediaa/Googlea. (Niissä vain vähemmän sivistyneet ihmiset puhuvat omiaan.)

  VastaaPoista
 197. Sivistys on sitä, että tietää; ei ole syytä käydä kurkkaamassa Wikipediaa/Googlea.

  Tätä minä rakastan. Panisin sen tuonne Jyviin ja akanoihini etusivin sivupalkkiini, mutta siellä on jo yksi Mikis-afo. Pelkään, että karkaat lipastonlootaan, jos suuntaan valokeilan persoonaasi.

  VastaaPoista
 198. Minä olen onnellinen tuosta Hikipedia vinkistä. (En oo ennen tavannut.) Kerrankin yhtä tukevaa parrua kuin mitä RR höylää päreiksi!

  VastaaPoista
 199. Siis minun täytyy sanoa, että Hikipedia on paljon parempi kuin Wikipedia, sillä luulen, että Hikipediaa kirjoittavat nerokkaammat aivot ja sujuvampi kynä kuin Wikipediaa.

  Tätä kohtaa Goethe-sivulta rakastan erityisesti:

  "Goethen vaikutus
  Goethellä ei ole ollut mitään vaikutusta mihinkään merkittävään."

  Ja on sekin hyvä kohta, missä sanotaan, että Goethe pystyi lukemaan kirjeen katsomatta siihen.

  VastaaPoista