14.7.2011

Kesäpäiväkirja: 12. sivu


12.7. Tytär soitti Helsingistä. Isänsä on Suomessa käymässä, olivat olleet tietokoneostoksilla ja syömässä. Heillä on ollut keskinäistä känää, ja nyt näyttää siltä, että välit on sovittu ja sovinnon ateria syöty. Pyysin heitä mökille, mutta sopu ei ole ilmeisesti vielä niin hyvä, että voisivat olla yön yli saman katon alla minun tutkivien silmieni alla. Ehkä tytär nimenomaan ei tahdo, että minulle kerrotaan skaban tarkat vaiheet. Mutta hyvä alku viileiden välien jälkeen. Uudelleen syntynyttä harmoniaa kannattaa vaalia varoen.

13.7. Sulattelen pakastinta, joka on nyt jollakin tapaa viallinen. Sen ovi oli talven kuivan kauden jälkeen vääntynyt epätasaiseksi, ja oli kiinni ollessaankin ylhäältä hieman auki. Pakastin vuosi ilmaa sisälleen. Nyt siellä oli metrinen jää kuukauden käytön jälkeen, vaikka olen koettanut teipata ovea suoraksi. Tuntuisi epätoivoisen turhauttavalta ostaa mökille uusi pakastin, kun kotonakin tarvittaisiin uusi kylmäkoneistus. Vanha arkkupakastin nielee sähköä ja on hankala käytössä. Niinpä käytän vain jenkkikaappini pakasteluukkua.

On pilvessä, tuulee, lämpötila on laskenut alle kahdenkymmenen. Luulen, että on pestävä ikkunat. Siunatut suihkepullot! Talouspaperirulla kainaloon, vettä ei tarvita. En ainakaan minä tarvitse. Puitteetkin voi pyyhkiä lasista kostuneella talouspaperilla.

Illalla. Pesin ikkunat, 56 lasipintaa + verannan pikkuruudut sisäpuolelta, ulkopinnat jäivät kun pesuaine loppui kesken. Siivosin lisäksi ruokakomeron, järjestin ylähyllylle muovipussit siisteihin pinoihin, ja panin vierekkäin foliorullat ja talouskelmun. Leivinpaperia oli jostain syystä kolme rullaa ja pakastuspusseja samaten kolme pussillista. Oli yksi kullattu viinapullon lahjapussi, johon oli kirjoitettu tussilla, siskon käsialalla, Coffee. Tullia varten? Oli myös Hennessy-pullon tyhjä pahvikotelo. Varmaan joku säilöökin siihen jotain. Siskon vimma säästää kaikki kääreet ja paperit ja lahjanarut on uskomaton. Heitin pois myös kaikki käytetyt leipäpaperipussit, jotka sisko oli viikannut suoraan pinoon pölyä keräämään.

Ulkona haravoin viimeiset syyslehdet yläpihalta, liiterin edestä. Siinä on tikkarata. Asetin tikkataulun valmiiksi. Sisällä heitin puusohvan vanhan likaisen - koira - päiväpeitteen pois, ja panin tilalle fleecehuovan, jonka olin ostanut Hongkongista kolmella eurolla. Kissa kävi haistelemassa vaalean fleecehuovan mustat kuviot ja kiertyi sitten keräksi sohvan nurkkaan. Huomenna on muistettava ostaa ruohonleikkuriin bensaa, Chifonet-rättipakkaus sekä lisää ikkunanpesusuihketta. Saunamökki on vielä pesemättä, ja siellä on ruutuikkunat siskon huoneessa.

Pitää lisäksi ostaa leipomisaineet, sillä sisko rakastaa leipomaani pullaa. Kun sitä ei viime vuonna ollut, hän oli pettynyt. Äiti leipoi aina siskolle lisäksi Hanna-tädin kakkuja ja grahamkorppuja, joita sisko vieläkin muistelee ja kyselee reseptiä. Piirongin laatikossa on äidin sinikantinen reseptivihko, mutta korppujen ohjetta ei ole.

14.7. Hytisin yöllä peiton alla, niin että oli haettava lisää peittoja. Huoneissa oli hyytävän kylmä, ja säälin kissaa, joka nukkui puusohvan nurkassa. Sähköpatterit naksuivat, mutta kaikki patterit eivät toimi. Vain yksi tuvan neljästä patterista toimii, muissa on säätönuppi juuttunut nolla-asentoon. Putkimies ei uskaltanut koskea niihin, enkä tiedä, kuka tulisi tänne maalle korjaamaan ne, vai pitäisikö hankkia uudet patterit. Aamulla sytytin tulen hellan pesään ja kissa hyppäsi samantien muurin kupeelle asetettuun nojatuoliin.(Valokuva Iines)

160 kommenttia:

 1. Niin on tytär, kuin äitinsä, samaa miestä murjovat molemmat. Ehkä tuska tuottaa hyvää proosaa.

  Pakastimen "oven vika" johtunee epätasaisesta alustasta. Muovihan ei elä pahemmin säävaitelujen mukaan. Ekologisena ihmisenä käyttäisin siinä suihkepullossa ikkunan pesuun "fairyä" ja vanhan kansan tavan mukaan vanhoja sanomalehtiä. Sitä yhdistelmää ei hakkaa mikään.

  Vähemmälläkin puunaamisella ja hössöttämisellä saa siskon helposti kateelliseksi aikaansaavuudestaan ja puurtamisen innosta vaikka ei työ ei niin "kivaa" olekaan. Äidin "pullat" on piste iin päälle.

  Hellan uunilla lämmittäminen on lähes ulkoilman lämmittämistä. Jonkinlaisen varaavan ominaisuuden siihen voisi saada ottamalla hellanrenkaat pois ja latomalla tiiliä kunnon kerros lämmönvaraajaksi. Eikä maks paljon. Kuulostaa aika erikoiselta että parhaimpaan kesäaikaan kesämökilla lämmitetään sähköllä. Kosteus on tietenkin kiusallista mutta sen "poisto" kyllä hoituu puuhellallakin.

  No, loppupeleissä mikä tahansa mielenkiinnon kohde on yhtä relevantti kuin perhosten kuvaus ja nettikirjoittelu. Martti "panee" parastaan.

  VastaaPoista
 2. Pakastimen alustasta en tiedä, meillä on lautalattia ja kai siinä epätasaisuuksiakin on. Nyt sulattamisen jälkeen ovi on suora, kun sain sen jääklimpin pois. Tiiviste tarttuu ja pysyy kiinni. Teippiäkään ei enää tarvita. Ikää Zanussilla on kai jo 20 vuotta.

  Äitini käytti tuota sanomalehti-Fairy-yhdistelmää, minä en ala hingata ruutuja hampaat irvessä. Suihkepulloissa on kyllä luontoystävällistä nestettä.

  Kateelliseksi? Mitä sinä höperehdit? Minulla on tapana suorittaa kerran kesässä suursiivous, kuten ikkunoitten pesu, ja olen ajoittanut sen tähän vieraitten tuloon.

  Kun sisko ja tytär saapuvat, he vetävät aina tänne liudan kylään tulevia ihmisiä kaukaakin. Kaikki tahtovat nähdä seurallisen ja vilkkaan siskon, jopa entisiä nuoruusaikojen sulhasmiehiä on täällä kestitty.

  Ei täällä mitään sähköllä lämmitetä parhaimpaan kesäaikaan. patterit ovat automaattiset. Ne, jotka toimivat, käynnistyvät vasta kun huoneen lämpötila laskee alle 15:n. Ja senkin voi kääntää pois. Yleensä ne naksuvat vain alkukesäkuun hallaöinä. Viime yönä naksuivat, sillä merituuli oli oudon kylmä ja viilensi talon. En minä yöllä ala taloa lämmittämään, ja illalla ei vielä ollut kylmä.

  Anonyymi, Kulman takaa, haluaisin kysyä sinulta yhtä asiaa.

  Miksi suhtaudut minuun aina niin negatiivisesti, jopa ilkeästi?

  VastaaPoista
 3. Tuo koppakuoriainen on kuin koru, se on hyvin kaunis.

  Jossakin CSI:ssä tai vastaavassa oli elävästä torakasta tehty rintakoru naiselle ja se torakka löytyi murhapaikalta tai jotakin sellaista. Koru olisi voinut tehdä tuollaisesta kauniista koppakuoriaisesta, mutta torakkaan piti liimata timantteja kiinni ja siltikin jutun juoni oli se, että se on ällöttävä. Korulippaaseen pitäisi varmaan sirotella sitten kakunmuruja ja muuta syötävää kuoriaisille.

  VastaaPoista
 4. Kultakuoriainen onkin harvinaisen kaunis hyönteinen. Sen väri vaihtelee eri valossa heleänvihreästä kuparinväriin. Muotokin on mainio, tosiaan kuin koru.

  Ostin muuten kerran vanhan kärpäskorun vanhan tavaran myymälästä. Siinä on jokin vaaleanpunainen kivi ja se on kullattu.

  Aika värähdyttävä tuo elävä torakkakoru. Kuulostaa kamalalta.

  VastaaPoista
 5. Muutitko sinä tuota tekstiäsi vai uneksinko vain? Vilkaisin sitä aamulla ja mieleeni jäi jokin asia, jota siinä enää ei ole...

  Kerropa mikäs se Martan auton merkki ja malli onkaan, niin tutkaillaan puhuuko Martti vain lämpimikseen.

  Ilmalämpöpumppu varmaan säästää, mutta missähän ajassa se kesäasunnolla maksaa itsensä takaisin, tiesikö Martta sen? Toki se myös tarvittaessa viilentää, mikä onkin näin ilmastonmuutoksen äärellä hyvä asia.

  Siskosi on siis hieman pedantti. Hän hakee näin järjestystä elämäänsä, oletan.

  VastaaPoista
 6. Suivaannuin, Tapsa, hieman anonyymille, joka riepottelee minua aina turhan kovaa. Otin pois lauseen, jossa oli känän oletukseni mukainen syy ja ajattelin, että mitäs minä helmeä sialle. Teille muille olisin voinut kertoa enemmänkin.

  Martan auto on Mazda, ja siinä oli numero 6 ja coupe, ja jos en väärin muista, hevosvoimia 150. Martan suusta on kuultu lausahdus:"Minua ei ohiteta." Kyllä, minä kuulin sen. Laajentaisin lausahduksen arkielämänkin puolelle.

  Ei Martta käytä ilmalämpöpumppua viilentämiseen. Se on liian kallista.

  Siskoni korjaa myös vinossa olevat taulut. Näin minäkin olen tulkinnut kuin sanoit. Lisäksi hänessä vaikuttaa saksalainen järjestelmällisyys.

  VastaaPoista
 7. Pelkkä terävä analysointi pudottaa jo "anonyymin" sian osaan.
  En viitsi kiittää siitä.

  VastaaPoista
 8. Sinä, Iines, jaksat ahertaa. Pakastimen sulatus oli se, jonka minäkin sain hiljattain lopulta tehtyä. En olisi millään viitsinyt ja vähän pakasteita täytyi menemäänkin sen vuoksi heittää. Mutta ei auttanut, pakko oli, kun pelotti, että kohta hajoaa.

  Vähän niinkuin joskus yksi nainen, jota rakastin, mutta hän oli pakastin - ja lopulta hajosi.

  Viilentämiseen ilmalämpöpumppu mökeillä juuri onkin omiaan.

  Tuo "paljonko säästää" taitaa olla insinöörien yksi lempikeskustelunaiheita. Olen antanut itseni ymmärtää, että saattaa säästää tai olla säästämättä, riippuu käyttötavoista. Ja siitäkin kinataan edelleen.

  VastaaPoista
 9. Ahertamiseni on sysäyksittäistä.

  Nyt oli pakko, kun pakastin oli niin umpijäässä, että pakastuslokeron kansi meni kiinni vain nyrkillä pamauttamalla, jolloin jäälohkareita kimpoili lattialle. Irtosi myös pakastuslokeron oven vuoraus. Onneksi sain sen sovittamalla takaisin jengoilleen. Arvelin, että taloudenpitoni saisi huomautuksen, ellen ajoissa korjaa tilannetta.

  Minäkin heitin pois pussin pohjia, joissa oli pari paahtoleivän pääpalasta tai Pikkukaupungista tuotu karjalanpiirakka ilman käärettä.

  Ilmalämpöpumpusta en tiedä mitään, mutta jos Martta sen on hankkinut, niin kyllä se säästää.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi,

  käsitä nyt armas anonyymi, että jos sinä aina vain haukut minua ja vääristelet asioita, niin tietenkin tunnen heittäväni helmiä sialle, kun otat jonkin intiimin asiani ja sanot siitä jotain rumaa.

  Nytkin puhut vastoin tietämistä ja luetun ymmärtämistä miehen murjomisesta. Et näe silmiesi edellä lausetta: pyysin heitä mökille lomailemaan.

  Näin minä miestä murjon, että syötän sen, jotta se lähtee mahaansa taputellen, ja lämmitän sille saunan ja ojennan puhtaat pyyhkeet ja lakanat ja osoitan yösijan niin pitkäksi aikaa kun haluaa - en aja yön selkään.

  Tottakai isä ja tytär voivat ottaa yhteen, se on elämää että uskalletaan sanoa puolin ja toisin ja sitten taas kaikki on kunnossa. Minä arvostan kumpaakin, enkä mene kummankaan puolelle. Ja nythän ovat asiansa sopineet.

  VastaaPoista
 11. Ensi vuonna kirjoitat seinälle järjestyssäännöt suomeksi ja saksaksi. Jonkinlaisen leiman laitat vielä alle ja kirjoitat, että säännöt ovat kansallisen mökkikomitean hyväksymät ja uber-järjestyshallituksen tarkastamat.

  Sääntöihin yksityiskohtainen luettelo mökkivieraiden velvollisuuksista ja töistä.

  Eivät ihmettele eivätkä kysele mitään, kunhan paiskivat aamusta iltaan.

  VastaaPoista
 12. Ovatkohan saksalaisvieraasi eksyneet Leppävirralle. siellähän joku seurue oli vallannut mökkipihan.

  Saakohan Saksassa mennä toisen pihalle leiriytymään? Melkein väittäisin, että ei - ja että saksalainen poliisi ei toimisi niin kuin savolainen poliisi.

  Poliisin vastaus kysymykseen, mikseivät he menneet paikalle, on loogisuudessaan ylittämätön: yöllä, kun hälyttivät apua, me emme ehtineet, ja nyt päivällä ei ole pyydetty.

  Nerokasta. Joo, kyllä siellä pusikossa joku äsken apua huusi, mutta enää ei kuulu mitään, joten mennään kotiin, sanoo kohta Kaisaniemen poliiisi.

  VastaaPoista
 13. Tuosta tulikin mieleeni eilinen Hesari, jossa mielipidepalstalla joku Tutkija selittin, miksi ulkomaalaiset miehet ovat huikeasti yliedusteittuina raiskaustilastoissa.

  Syitä oli kolme:

  1. Suomessa olevat ulkomaalaiset miehet ovat parhaassa naimaiässä, joten heitä panettaa enemmän kuin suomalaisia miehiä.

  2. Naiset ilmoittavat raiskauksen ilkeyttään herkemmin, jos raiskaaja on ulkomaalainen.

  3. Naiset puhuvat palturia ja keksivät koko raiskusjutun, koska persut voittivat vaalit ja rasismi on sallittua.

  Näin se Tutkija selitti. Avasin vähän sanomaa, mutta asiasisältö oli täsmälleen tuo.

  Feministit ovatkin nyt pahassa raossa. Ei ihme, että ovat hiljaa.

  VastaaPoista
 14. Riku,

  mitähän siitä tulisi, että tytär ottaisi viikatteen käteensä ja menisi niittämään viinimarjapensaitten juuret heinästä, johon ne uhkaavat upota? Ettei hän katsoisikaan dvd-leffojaan keskellä kirkkainta hellettä tai lähtisi shoppailemaan lähikaupunkien alennusmyynteihin? Tai että minun rakas siskoni laittaisi ruuan ja tiskaisi? Tai olisi juoppokuskina kun tullaan Martan järvisaunalta?

  En tahdo haukuskella lähimpiäni, mutta kyllä siinä maailmankirjat sekaisin menisivät.

  Kehut perään: minun lapsukaiseni tiskaa mielellään ja jopa päivittäin, samaten puunaa ja jynssää. Hän laittaa myös loistavaa ruokaa ja leipoo. Ehkä häntä ei vain ole luotu ulkotöihin?

  Ja minun siskoni raivaa paljain käsin rantaa kaisloista, putsaa nokkoset puskista, poimii viinimarjat ja pakastaa ne ja syytää minulle rahaa joka raossa. Ehkä häntä ei vain ole luotu ruuanlaittajaksi tai juoppokuskiksi?

  VastaaPoista
 15. Noh, minun saksalaisvieraani, joka tulee ihan yksin, on suomalaissyntyinen, Tapsa, eikä hänelle kelpaisi toisen piha eikä ylipäänsä leirialue, hän on enemmän mukavien vuoteitten ja luksuksen perään.

  Mutta tunnen toki kaskut saksalaisista matkailijoista, ja kyllä niissä perää on. Saksalaiset ovat äärimmäisen järkeviä ja säästäväisiä kansakuntana arvioiden.

  Kun täällä mökkipaikalla oli alapuolisen maantien asvalttityöt, ja asvaltoitava kadun reuna viivoitettiin valkealla muovinarulla, joka kiinnitettiin kadun reunaan pienin merkkitikuin, niin siskoni meni asvaltoinnin jälkeen kenellekään mitään sanomatta kerimään sen narun rullalle, ehkä noin sadan kahdensadan metrin matkalta. Meillä oli vuosikaudet liiterissä monta kerää valkeaa muovinarua.

  VastaaPoista
 16. Tapsa,

  en nyt löydä eilisen keskiviikon Hesarista Mielipidepalstalta enkä muualtakaan tuota Tutkijan kirjoitusta.

  Löytyy vain A5-sivulta laaja artikkeli, jossa sanotaan, että Häpeä saa raiskatun vaikenemaan - tämä on jutun otsikkokin. Tämä häpeä koskee jutun mukaan kaikkia raiskauksia, joista vaietaan.

  VastaaPoista
 17. Se olikin tiistain Hesarissa. Mielipide liittyi Helsingin tuoreen poliisipomon Ritva Elomaan ihmettelyyn miksi ulkomaalaistaustaisten miesten osuus raiskauksissa on "yllättävän suuri" verrattuna heidän osuuteensa väestöstä.

  Elomaa epäili syyksi kulttuurieroja. Onhan tunnettua, että esim. Afrikassa raiskaukset ovat jokamiehen oikeus.

  Tutkija Salmenhaara torjuu kulttuurisyyn ja esittää nuo mainitsemani, hieman kultivoidummin kylläkin, mutta sisältöhän se ratkaisee, eikä paketti.

  Tänään hän sitten saikin pari vastausta. Mutta kenen mielestä muka tuo asia on "yllätys"? Tätä vaaraahan mamukriitikot ovat toistaneet kyllästymiseen asti.

  Tähän liittyi se surullisenkuuluisa rotusenaattorin lausumakin, josta tehtiin rikosilmoitus. Iineskin tuomitse sen jyrkästi, muistelen, toki hieman vedätettynä.

  Huomaan muuten yhteyksiä itseni ja siskosi välillä. Se narun nouto oli hyvä oivallus. Taloudessa tarvitaan kaikenlaista, etenkin erilaisia naruja.

  VastaaPoista
 18. Siis minä en hyväksy raiskauksien selityksiä "kulttuurieroina". Se joka näin tekee, on minusta mustavalkoinen ajattelussaan ja älyllisesti epärehellinen. Maahantulijat kyllä tietävät, että raiskaus on rikos lähes kaikkialla.

  Juuri luin lööpistä, että miehensä peniksen irtileikannutta naista (Ghanasta?) uhkaa kuolemantuomio. Että osataan kyllä toisinpäin tuomita. Peniksen leikkaus ei ole välttämättä sen rajumpi kuin se, että naista pahoinpidellään ja raiskataan miesjoukon toimesta useita kertoja, niin ettei tämä eläissään enää pysty nauttimaan seksistä. Tai että naisen kasvoille heitetään happoa, kun tämä pettää tai jättää.

  Naisen alisteinen asema maahanmuuttajien keskuudessa onkin häpeäpilkku, juuri se asia, jossa kulttuuriin tulisi koettaa vaikuttaa tarmmokkaammin. Valistuneet suomalaisnaisetkin hymistelevät maahanmuuttajasiskojensa edessä hyväksyen heidän oikeuksiensa latistamisen nimenomaan kulttuurieroina. "He viihtyvät osassaan", on usein kuultu puolustus.

  Kulttuureja tulee mielestäni pyrkiä myös sulauttamaan joiltain osin, ei vain eriyttämään. Ei voi olla valtioita valtion sisällä. Me emme saa pokkuroida liikaa vääryyksien edessä ollaksemme muka suvaitsevia.

  VastaaPoista
 19. PS Lisäys

  Se, että tutkija selittää raiskaukset kulttuurieroilla, ei tarkoita, että se on hänen mielipiteensä. Se on kylmä tutkimustulos, jonka hän esittelee työnään. Hän voi kyllä itse olla sitä mieltä, että selitys on kehno. Sitä vain ei paineta uutiseen.

  VastaaPoista
 20. Pakastin ei ole viallinen, ainoastaan sen käyttäjä on. Sitä käytetään väärin ja sen on lisäksi kuvauksen perusteella asennettu väärin. Lisäksi sen hoito ja huolto on laiminlyöty. Kumpaan muuten tässä nyt edellä viittaan pakastimeen vai käyttäjään? Onko täällä ketään äidinkielen amamttilaista?

  Pikku-Ida

  VastaaPoista
 21. Viittaat varsin suorasti pakastimen käyttäjään: käyttäjä on viallinen. Pakastimen elollistaminen ei asiaa muuta, eikä pasiivinen verbi-ilmaus.

  Pakastin ei ole viallinen, se on asennettu sääntöjen mukaiseen pistorasiaan ja tasaiselle alustalle. Jos viaksi laskee sen, että se on vain kesäkäytössä ja tyhjillään talvikylmässä talossa ollut kohta 20 talvea, niin siitä vaan.

  En itse ihmettele, että ovitiivisteet eivät ylhäältä menneet kiinni aluksi, talvikosteassa talossa, huolimatta kulman tukemisesta ja vahvasta teippaamisesta. Ilmaa vuosi pakastimeen parina ensi viikkona ja siitä jäämuodostus.

  Nyt kun talo on kuiva ja lämmin, ja pakastin sulatettu vain kuukauden käytön jälkeen, ovi on suora ja tiiviste tiukka.

  VastaaPoista
 22. Siis viittaanko käyttäjään, kun kerron sen (hänen?) olevan asennettu väärin ja että sitä (häntä?) käytetään väärin, siis käyttäjää?

  Lisäksi käyttäjänkö hoito ja huolto on laiminlyöty? Onko näin?

  Mielenkiintoista tämä äidinkieli.

  Nimim. Riittämättömydellänsäkkökäänkö vai pätemättömydelläänsäkkökäänkö hän puhui pääni yli inhonsa ilmaisten.

  VastaaPoista
 23. Juuri luin lööpistä, että miehensä peniksen irtileikannutta naista (Ghanasta?) uhkaa kuolemantuomio. Että osataan kyllä toisinpäin tuomita. Peniksen leikkaus ei ole välttämättä sen rajumpi kuin se, että naista pahoinpidellään ja raiskataan miesjoukon toimesta useita kertoja, niin ettei tämä eläissään enää pysty nauttimaan seksistä.

  Olet sinä kyllä aika uskomaton ja kylmä ihminen Iines.

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011071214049323_ul.shtml

  VastaaPoista
 24. Kyllä viittaat, varsin napakasti vieläpä: "Pakastin ei ole viallinen, ainoastaan sen käyttäjä on." Sitten vasta siirryt passiiviin: "Sitä käytetään väärin - -". Näin kaikille on selvää, että käyttäjä-Iineshän se pakastimenkin on pilannut.

  Hoitoa ja huoltoa ei ole siis laiminlyöty. Pakastin on sulaksissa 9 kuukautta vuodessa. Se kuivataan hyvin syksyisin ja ovi jätetään hieman raolleen, jottei sisälle muodostu kosteutta ja hometta. Näin ovi väkisinkin voi hieman elää syys - talvi - kevätkosteassa talossa.

  VastaaPoista
 25. No sinä Anonyymi tietenkin luit tekstini niin, että Iines kannattaa miesten penisten irtileikkausta, eikö?

  Voi teidän yksioikoisten kanssa!

  Lue nyt hyvä mies vertaus kokonaan: mitä eroa on miehen tai naisen sukupuolielämän pilaamisella? En hyväksy luvatonta kummankaan alapään satuttamista missään oloissa!

  On kuitenkin kornia, että kun mies salvetaan, naiselle vaaditaan kuolemantuomiota, mutta kun nainen salvetaan raiskaamalla ja hakkaamalla hänet, tuomio on ehdonalaista. Sukupuolielämässä henkiset vammat ovat pahoja, ja koko nautintokyky voi kadota pysyvän sielullisen vamman alle jo yhdestä väkivallan teosta, siis raiskaamisesta. Raiskaaminenhan on väkivaltaa, ei seksiä.

  Fyysisesti satutettujen naisten määrä on miljoonaluokkaa, kun taas miesten penikseen kajoaminen räjäyttää uutisotsikot kaikkialla maailmassa ja satuutajalle vaaditaan kuolemantuomiota.

  Milloin muuten mies on kivitetty seksin harjoittamisesta?

  VastaaPoista
 26. Minun täytyy nyt poistua joksikin aikaa toisaalle. Panen kommenttivalvonnan hetkeksi päälle, koska täällä on ilmennyt aika kiivasta kahden tutun anonyymin hyökkäilyä pitkin aamua.

  Toivon, että keskustelu asiasta voisi jatkua rauhanomaisissa merkeissä asiasta tai sen vierestä.

  VastaaPoista
 27. Iines, saitko kissallesi sen reseptin lopulta? Kerroit taannoin, että asian piti jo järjestyä, mutta mennessäsi apteekkiin reseptiä kysymään, ei sitä siellä ollutkaan.

  VastaaPoista
 28. Tapsa, kommenttisi tahallinen, ilkeämielisen yleistyksen liimaaminen kommenttiisi ”Onhan tunnettua, että esim. Afrikassa raiskaukset ovat jokamiehen oikeus” sattuu pahasti silmään/mieleen kriittistä lukijaa. Siksi seuraava mielipiteeni:

  Me tarvitsemme omiin pieniin, kriittisiin maailmoihimme maahanmuuttokriittisyyden lisäksi (muun muassa) tutkijakriittisyyttä, Halla-aho-kriittisyyttä, populismikriittisyyttä ja Tapsa-kriittisyyttä. Sitä mitä lautasellemme otamme, on hyvä myös kritisoida välillä.

  Tapsa tähän kriittisyysjoukkoon kuuluu siksi, koska hän osaa aika ovelasti (sivistyneesti/käänteisesti) lanseeraa tuon tuostakin ihmislajin liikkuvuuden ongelmat keskustelun lomaan vaikka alkuperäinen aihe olisi veneen tervaaminen. Ja koska painotukset, suorat ja peitellyt, jostain syystä kriittistä lukijaa askarruttavat.

  Älä pahastu, Tapsa, sinulla ja kavereillasi on selvä agenda aiheen ympärillä ja kun selkeästi sitä ohjenuorananne pidätte, tulostakin varmaan vähitellen alatte saavuttaa. Vähän vain pelottaa se "tulos".

  Riskaukset ovat niin yleismaailmallinen asia, ettei niiden yleistämistä vain tiettyjä mantereita, kulttuureita tai populaatioita koskevaksi voi ymmärtää. Poikkeustiloissa, kuten sodissa eri Afrikan valtioissa ja muuallakin raiskauksia käytetään yhtenä aseena vastapuolta runneltaessa. Kongo tällä hetkellä on ilmeisesti pahin kaikista. Mutta ei ole kauaa, kun niin tapahtui Euroopassa -Balkanilla viimeksi.

  Meillä, ns. sivistyneissä valtioissa raiskausta käytetään edelleen vallan välineenä, mutta myös tietynlajista tyydytystä hakevien toimesta.

  Lait ja rangaistukset pienentävät raiskauslukuja, mutta pimennossa tapahtuvista ja salaan ainaiseksi jäävistä emme osaa tehdä kuin arvioita.

  Kynnys tehdä moinen rikos on kuitenkin yksilön ominaisuuseroista johtuen jokatapauksessa aika korkea. Teko jää melko varmasti noloon lopputulokseen päätyväksi useimmissa yrityksissä: ei seisokaan kun jännittää niin hitosti… (Yrityskin on kriminalisoitu, ja se on oikein)

  Sen tiedän, että suomalaisessa romanikulttuurissa raiskaus on edelleen mitä pöyristyttävin rikos ja sellaiseen syyllistyjä tuomitaan jo kulttuurin sisällä ainaiseksi pakolaiseksi yhteisöstään. Kontrolli onkin helpompi kuin valtaväestössä koska populaatio on sangen pieni.

  Mutta: Aamu on kaunis, kuten eilinen päiväkin jona eräs maailman murjoma somali-isä tarjosi koko perheelleni munkkikahvit torikahvilassa. Emme keskustelleet raiskauksista vaan valtavasta nälänhädästä, kuivuudesta ja sodasta jotka edelleen kohtelevat kaltoin Somaliaa ja sinne syntyneiksi tuomittuja.

  Pannaan me vain päämme pensaisiimme joissa riittää itikoillekin suojaisia lampareita lisääntyä ja hörpätkäämme puhtain omintunnoin kraanavettä jonka myyntitulot ovat pörssiin listatut. Meitä ei minkäänlaisen janon luulisi vaivaavan. Ei edes elämän- koska sitähän ympärillämme runsainmitoin on.

  VastaaPoista
 29. No sinä Anonyymi tietenkin luit tekstini niin, että Iines kannattaa miesten penisten irtileikkausta, eikö?

  Se viesti oli kirjoituksestasi havaittavissa, ilman mitään erityistä tulkintaa.

  Lue nyt hyvä mies vertaus kokonaan: mitä eroa on miehen tai naisen sukupuolielämän pilaamisella?

  Sinä rinnastit fyysisen silpomisen luvattomaan käyttöönottoon, nuohan ovat vaikutuksiltaan jo täysin erilaiset. Etkö tätä ymmärrä? Toinen makaa munattomana henkihieverissä sairaalassa ja sinä rinnastat sen johonkin keksityyn naisen joukkoraiskaukseen? Jumalauta!

  On kuitenkin kornia, että kun mies salvetaan, naiselle vaaditaan kuolemantuomiota, mutta kun nainen salvetaan raiskaamalla ja hakkaamalla hänet, tuomio on ehdonalaista.

  Olet sinä todella uskomaton tapaus Iines. Tuossa uutisessa miehensä silponutta naista syytetään vain pahoinpitelystä. Jumalauta sentään, se on minusta murhan yritys. J nainen vain toteaa että mies ansaitsi sen ja sinä nyökyttelet hyväksyvästi taas kerran, Iines. Etkä edes peitä tuota hykertelyäsi, hävytön.

  Milloin muuten mies on kivitetty seksin harjoittamisesta?

  Älä viitsi koittaa suistaa keskustelua sivuraiteelle. Pysy aiheessa ja siinä mistä oli kyse keskeisesti.

  Seuraa kuule hiukan uutisointeja arabimaailmasta. Siellä näitä näkee, eikä ole kovin tavatontakaan.

  VastaaPoista
 30. Delilah,

  sain seuraavana päivänä. Minulla on parikymmentä kilometriä apteekkiin, joten en viitsinyt käydä enää samana päivänä.

  Nyt on taas sata tablettia purkissa. Lääke on erinomainen, se on lopettanut kissan oksentelut ja yölevottomuuden, lisäksi kissan karva on tuuhentunut, kun siinä oli ennen jopa jakaus. Nyt on pörrö.

  VastaaPoista
 31. Kyllä se, anonyymi, on fyysistä silpomista, kun mies raiskaa naisen. Siinä lyödään ja mukiloidaan, syntyy ruhjeita ja vammoja, se on hakkaamista ja lyömistä, sanoinkuvaatonta ihmisen alistamista, kuin kuolema naiselle sillä hetkellä.

  Lue nyt hyvä mies tekstini. En minä miehen silpomista hyväksy, vaan teko ansaitsee ankaran rangaistuksen, muttei elinkautista. Eihän naisen raiskauksestakaan saa juuri mitään missään, vaikka naiselta olisi lyöty nenä poskelle tai työnnetty kaljapullo sukuelimeen. Vertaa nyt näitä toisiinsa ja herää! Naisten alapäätä on silvottu tuhansin tavoin julmasti vuosisatojen saatossa, ja aina silpojana on ollut mies, joka ei ole vastuuta teostaan kantanut eikä linnaan joutunut. Nyt on sitten yhdestä miehen peniksestä jumalaton hätä kautta maapallon.

  VastaaPoista
 32. Yhdistin jokamiehen oikeuden saksalaisturistien toilailusta afrikkalaiseen raiskauskäytäntöön, myönnän.

  Afrikkalaiseen raiskausongelmaan olen tutustunut vain median kautta. Kaikki saamani tieto on niin yhdenmukaista, etten usko tässä asiassa persujen salaliittoon, vaan aitoon ongelmaan.

  Näin kertoo esim. Yle:

  "Syvään luutunut uskomus, että raiskaus on miehinen teko, rumentaa edelleen Etelä-Afrikan raiskaustilastoja. Kansainvälisen poliisiviranomaisen Interpolin tutkimuksen mukaan Etelä-Afrikassa raiskataan ihminen joka 17:s sekunti."

  "Kansallisen rikosseuraamusviraston arvion mukaan määrä on vain jäävuoren huippu... (...)... Virasto arvioi, että Etelä-Afrikassa raiskataan päivittäin noin 1 300 naista, ja vuodessa raiskauksia tehtäisiin kaikkiaan noin 494 000 kappaletta. Luku ei sisällä lasten raiskauksia."

  "Yksi syy korkeisiin raiskauslukuihin on kulttuurinen ilmasto, joka korostaa miehisyyttä ja miesten seksuaalisuutta."

  "Ongelmaa selittävät syvälle juurtuneet kulttuuriset stereotyypit. Etelä-Afrikassa on totuttu siihen, että miehet ovat merkittävämpiä kuin naiset. Lisäksi ajatellaan, että miehet omistavat naiset."

  Jne. Jne. Jne. Jne.

  Ei maailma parane ja ihmisten asenteet muutu sillä, että me suvaitsevaiset länsimaiset hyvinvointi-ihmiset suljemme silmämme ja toivomme parasta, Valto.

  Meillä täytyy olla rohkeutta olla panematta päätämme pensaaseen ja kertoa missä kulkee raja.

  Suomessa valtamedia repii aukeaman otsikoita siitä, kun mamubussikuskia oli potkaistu polveen. Kun taas mamubussikuski raiskasi 16-vuotiaan matkustajan, se mahtui yhdelle palstalle, ilman mainintaa mamuudesta.

  Ei ihme, että silmät avoinna kulkevia jo hieman hirvittää.

  Somaliaan syntyneiksi tuomitut... Kenen syy se on, että Somaliassa on sota? Kuka siellä sortaa somalialaisia?

  VastaaPoista
 33. Luin lehdestä tuosta saksalaisveneilijöiden rantautumisesta tyhjän kesähuvilan rantaan. Lehden esittämänä juttu on selvää kauraa: turistit olivat käsittämättömän röyhkeitä, röyhkeitä jopa saksalaisturisteiksi.

  Jäin miettimään vain yhtä. Mahtoiko tilanne syntyä osittain kielivaikeuksista? Ymmärsivätkö saksalaiset varmasti, mitä heille sanottiin? Harva suomalainen osaa saksaa, ja saksalaiset eivät suinkaan puhu englantia yhtä hyvin kuin suomalaisen koulun käynyt.

  Missä oli suomalaisten kieli- ja neuvottelutaito? Ihmiset ovat vastaanottavaisia missä tahansa maailmalla, kun heitä lähestyy puhuen.

  VastaaPoista
 34. Katsokaapas, kun netsien metsästäjä Valto - joka pelottelee itseään lukemalla mm. A.Hitlerin elämän kertaa - taas heristelee täällä sormiaan räkä suupielistä valuen. Muistammehan hyvin tapauksen, kun hän röyhkeästi hyökkäsi Van Vaarin kimpuun ja sai Iineksen mukaansa siten, että Van Vaari joutui, oman turvallisuutensa tähden, vetäytymään suojaan tästä blogista. Nyt näyttää siltä, että "niggarlover" Valtolla on uusi uhri, Tapsa. No eihän tuossa Tapsalla hätää ole, sillä hän puhuu asiaa, tosiasioihin tukeutuen. Valto puhuu tunteella ja "mulkullaan" ajatellen, neekerit mielessä.

  VastaaPoista
 35. Jos saksmakkarat liikkuvat suomen alueella, on heidän asiansa ymmärtää mitä saa tehdä ja mitä ei. Jos he eivät osaa suomea, niin ei kai se suomalaisten vika ole?
  Lehdessä luki Saksan suurlähetystön eutajan suulla, että saksassa on vielä tiukemmat säännökset siitä, miten ja missä saa liikkua, joten kyllä saksalaisten pitää olla tietoisia siitä, että yksityismaalle ei saa mennä leiriytymään. Kyse oli vain sakemannien röyhkeydestä, johon mielestäni olisi pitänyt tarjota lääkkeeksi haulikkoa. Lisäksi kanootit olisi voinut laittaa kirveellä paskaksi, ihan koulutusmielessä

  VastaaPoista
 36. Kyllä se, anonyymi, on fyysistä silpomista, kun mies raiskaa naisen.

  Väärinkäytät sanoja. Liimaat sanaa sellaiseen yhteyteen johon se ei kuulu. Väheksyt todella törkeällä tavalla esittämäni konkreettisen esimerkin miehen kohtelua.

  Siinä lyödään ja mukiloidaan, syntyy ruhjeita ja vammoja, se on hakkaamista ja lyömistä, sanoinkuvaatonta ihmisen alistamista, kuin kuolema naiselle sillä hetkellä.

  Mistä tiedät?
  Onko proseduuri aina sama ja vammat aina samat?

  Lue nyt hyvä mies tekstini.

  Luin tekstisi ja sanomasi oli selvä: mies on se sika. Lisäksi tekstissäsi oli paljon piilotettuna rivienväliin.

  En minä miehen silpomista hyväksy, vaan teko ansaitsee ankaran rangaistuksen, muttei elinkautista.

  Kyllähän tuossa on suoraan harkitun murhan tunnusmerkit. Teko oli suunniteltu ja kohdistui puolustuskyvyttömään mieheen. Nyt mies on kriittisessä tilassa sairaalassa, hengen lähtö lähellä.

  Naiselle on tarjolla vain syyte pahoinpitelystä. Tämä on sitä, että naisrikollisia paapotaan.

  Eihän naisen raiskauksestakaan saa juuri mitään missään, vaikka naiselta olisi lyöty nenä poskelle tai työnnetty kaljapullo sukuelimeen.

  älä keksi näitä juttujasi vaan anna konkreetisia esimerkkejä tositapahtumiin.

  Ei voi kuin päätään pudistaa kylmyydellesi. Julma ihminen!

  VastaaPoista
 37. Olen pannut Tapsa pidempään Iineksen blogia seuranneena ja kommentoineena merkille, että sinulla on tapana kaivaa tänne mihinkään blogissa käytyyn keskusteluun liittymätön viite, joka mollaa ulkomaalaisia (ryhmänä) tai haluaa heittää hevonkuuseen kaikki ne muualta tulleet, jotka eivät tuota verovaroja.

  En yritä kiistää sitä, että ulkomaalaiset ovat yliedustettuina Suomen raiskaustilastoissa. (Se ei poista sitä tosiasiaa, että suomalainenkin raiskaa. Sivuhuomio.) En yritä kiistää sitä, että Suomella ei ole määräänsä enempää varaa elättää pakolaisia. (Se ei poista sitä tosiasiaa, että meillä on omasta takaa kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole koskaan pyrkineetkään tuottamaan verovaroja. Sivuhuomio.)

  Aina välillä ilmaiset kiinnostuksesi henkisiin / mystisiin kirjoituksiin.

  Mikäli olen ymmärtänyt oikein, kaiken "henkisen" tiedon pohjalta ihmiset ovat samanarvoisia.

  Siten tarkoitushakuiset sivalluksesi tuntuvat olevan ristiriidassa "vakaumuksesi" (?) kanssa.

  VastaaPoista
 38. Jape, sinulla ei ole varaa puhua muiden väkivaltaisuudesta kun itse kannatat väkivaltaa.

  Viittaan tällä kertaa puheisiisi haulihoidosta saksalaisten röyhkeyteen ja kanoottien tuhoamisesta koulutusmielessä.

  VastaaPoista
 39. Anonyymi-Jape ei sietäisi vastausta Valtoa koskevaan kommenttiinsa, vaan kommenttinsa poiston. Kommentissa on vakava syytös nimeltä mainittuun henkilöön, ja minuunkin bloginpitäjänä.

  Muistammehan hyvin tapauksen, kun hän [Valto] röyhkeästi hyökkäsi Van Vaarin kimpuun ja sai Iineksen mukaansa siten, että Van Vaari joutui, oman turvallisuutensa tähden, vetäytymään suojaan tästä blogista.

  Tämä on valhe.

  Valton kirjoitukset ovat täysin asiallisia, ja ne voi kuka tahansa tarkistaa. Kenenkään kimppuun ei ole hyökätty, eikä van V:n ole milloinkaan tarvinnut poistua mistään "oman turvallisuutensa" tähden. Tämä on aikamoinen ja käsittämätön syytös blogiakin kohtaan.

  Muusta syystä kyllä pyöröovet ovat saattaneet Vaarin kohdalla pyöriä kerran jos toisenkin. Aina se on ollut hänen oma valintansa, kenenkään millään tavoin olematta hänelle ilkeä. Minulle Vaarin poistuminen on aina ollut mysteeri, ja olen ollut siitä pahoillani, tutkinut kirjoituksiani, että olenko sanonut jotain väärin. Koskaan en ole saanut vastausta, vaan olen hänen kanssaan jäänyt tyhjän päälle.

  Van Vaarin turvallisuutta ei ole siis kukaan tämän blogin kommentoijista uhannut. Japen kannattaa muistaa, että nimeltä mainitun henkilön herjaava nettisyytös on lain mukaan rikos.

  VastaaPoista
 40. Ei, ei anonyymi, kieltäydyn uhrin roolista. Ihan itse ja harkiten minä tyrkin tabuja. Jos siitä saa pöllytystä, niin kestän sen kuin mies.

  Niin, Kuunkuiske, todennäköisesti olet oikeassa, mutta vakuutan ettei minulla ole minkäänlaista mamu-missiota, enkä kuulu hommalaisiin. Halla-ahoa luen joskus, kuten montaa muutakin. (Kannattaa lukea muitakin kuin samaa mieltä olevia.)

  Mamuasia on vain niin tapetilla tällä hetkellä, että väkisinkin niihin tulee silloin tällöin tarttuneeksi. Etenkin kun niitä pyritään tarkoituksella valtamediassa hyssyttelemään. (Oma huomio.)

  Ihan samalla tavalla vänkäsin takavuosina silloisia tabuaiheita vastaan. (Silloinkin kuulin olevani väärässä, mutta enpä tainnut ollakaan.)

  Mutta toisaalta - kun Iines esim. niin kuin nyt puhuu raiskauksista ja niiden naisille aiheutuvista elinikäisistä kärsimyksistä, niin eikö olisi aika tekopyhää ohittaa poliisin kertoma tieto, että ulkomaalaiset miehet raiskaavat meillä hanakammin?

  Siihen vastaaminen sivuhuomautuksellasi, että suomalaisetkin raiskaavat, on - anteeksi vaan - aika alkeellinen ja lapsellinen. Mutsis on -tasoa.

  Samoin tuo toinen sivuhuomautus - juuri tuollaisia puolivillaisia argumentteja vastaan tunnen sisäistä pakkoa nousta. Mutta yritän malttaa mieleni.

  Mitä henkisiin arvoihin tulee, niin minusta todellakin kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Samat oikeudet, samat velvollisuudet, kansalaisuudesta riippuen tietysti niin kauan kuin maailmassa rajoja on.

  Missä se ristiriita on?

  VastaaPoista
 41. Kommentissa on vakava syytös nimeltä mainittuun henkilöön, ja minuunkin bloginpitäjänä.

  Po. asiassa kyse on faktasta ja se ei "pala" vaikka poistatkin viestin. Se, miten selität ja vääristelet asiaa, ei poistu vaikka teet kaikki temput peittääksesi jälkesi.
  Ne, ketkä olivat ajatuksella mukana ko. tilanteessa ja sen seurannassa, tietävät miten asia on. Minä olin toki yksi tarkkailija. Tiedät hyvin, että huomaan pienimmätkin asiat ja talletan ne muistiin.

  Valton kirjoitukset ovat täysin asiallisia, ja ne voi kuka tahansa tarkistaa.

  Ne on tarkistettu ja talletettu mahdollista myöhempää käyttöä varten. Asiallisuudesta ei voida puhua, vaan vainoharhoista ja jonkinlaisesta itsesuggestiosta, jolla jamppa peloittelee itseään. Sitten hän näkee mörköjä joka paikassa ja vauhkoontuu. Eihän hän osaa edes tarkastella asioita ja ilmiöita juuri niinä minä ne pitää ottaa = ASIOINA JA ILMIÖINÄ. Hän leimailee ihmisiä eri lahkoihin omien pelkojensa mukaan, ja ruokkii (tai "lääkitsee") omaa pelkotilaansa lukemalla kaikenlaisia opuksia. Valtolla on hiukan samaa vikaa kuin Kuunkuiskeella, joka hakee "tietonsa" amerikkalaisita elämänhallinnan oppaista ja sitten tulee viisastelemaan. Jos Kuunkuiskeen saisi "riisuttua" noista hömpistä, hän voisi olla normaali ja jopa kiva. Valto on sen verran paatunut itsensä pelottelija, että ihmettelen miksi hän vapisevana haavanlehtenä ei hakeudu sinne Somaliaan, vaan meuhkaa täällä, pohjolan perukoilla.

  VastaaPoista
 42. "Kenenkään kimppuun ei ole hyökätty"

  Tämä on vale. Tiedät sen sydämessäsi.

  "nimeltä mainitun henkilön herjaava nettisyytös on lain mukaan rikos."

  Mikäli näin on, niin sinulla tässä taitaa loppupelissä olla hätä. Tämänkin tiedät sydämessäsi, mikäli et aivan tyystin sitä vielä ole paaduttanut. Joskus tuntuu, että olet, kun tekstisi on usein niin julmaa.

  VastaaPoista
 43. "...mollaa ulkomaalaisia (ryhmänä) tai haluaa heittää hevonkuuseen kaikki ne muualta tulleet, jotka eivät tuota verovaroja."

  Nokka irtoaa, pyrstö tarttuu.

  Jos kertoo omakohtaisen kokemuksen, saa kuulla että se on yksittäistapaus, jota ei saa yleistää. Jos vetoaa poliisin tilastoihin, saa kuulla että mollaa ryhmää.

  Ainoa oikea tapa on siis sulkea silmänsä ja olla hiljaa.

  Mutta mitä vastata sitten jälkipolville, jotka kysyvät että miksi annoitte kaiken tämän tapahtua, ettekä tehneet tai edes puhuneet mitään!?

  Kelpaakohan niille selitys, että käskettiin olla hiljaa?

  (Nyt olen hetken hiljaa raiskaus-, rikos-, syrjäytymis-, slummiutumis-, kestävyysvaje- ja huoltosuhdeasioista, ja osallistun vain mystiikka-aiheisiin.)

  VastaaPoista
 44. Ei, ei anonyymi, kieltäydyn uhrin roolista. Ihan itse ja harkiten minä tyrkin tabuja. Jos siitä saa pöllytystä, niin kestän sen kuin mies.

  Tiedän, että kestät, Tapsa. Olen jo pitkään pannut merkille, että nostat tärkeitä aiheita keskusteluun, kuten nyt esim. tämän elintasopakoilaisten suhteettoman suuren yliedustuksen raiskaajien ja väkivallantekijöiden joukossa Suomessa. Heti, kun aiheesta puhuu, pyrähtää paikalle oma "kotineekerimme" ja pari kottaraista, jotka ryhtyvät hakemaan mitä mielikuvituksellisimpia esimerkkejä siitä, että "kyllä suomimieskin sitä ja tätä...". Jumalauta, pysähdytään nyt hetkeksi ja tarkastellaan mainittua ilmiötä ilman että paikalle tuodaan mitään "sivuhuomioita". Ettekö te pysty tähän?
  Ehkä huvittavinta, mutta samalla surullisinta, on se että nämä samaiset elämänhallinnan "mestarit" esittävät näitä "sivuhuomioitaan", niin he samalla paljastavat oman vihansa kantasuomalaisia miehiä kohtaan. Mikä muu tarkoitus, kuin rehellisen suomimiehen mollaus, voi olla moisilla sivuhuomautuksilla?
  En usko, että Panu Rajala(kaan) katselsi tuollaisen mollaajien perään.

  VastaaPoista
 45. Anonyymi,

  minä putoan nyt kelkasta. Mitä tilannetta tarkoitat ja ketä seuraajia? Minulla ei ole tästä tietoa. En tiedä, mihin tilanneketjuun sinä viittaat.

  En välittäisi vatvoa näin ikävään sävyyn mitään, mutta en pidä myöskään siitä, että heittelet syytöksiä ilmaan. Harvoin löydät blogistani tukea sille, mitä väität täällä tapahtuneen tai sanotun.

  Oletko tullut ajatelleeksi, että ihmiset blogissa ovat erilaisia, erillisiä yksilöitä, jotka eivät keräänny massaksi ketään vastaan eikä kenenkään puolelle? Ei täällä ole kahta ihmistä, jotka olisivat aina "samalla puolella" ja ajattelisivat kaikista asioista samoin.

  Minä ainakin tykkään teistä kaikista, Vaarista, Valtosta, Kuunkuiskeesta ja kaikista tutuista, joita täällä silloin tällöin ilokseni vierailee kirjoittelemassa kommenttejaan. En ole ketään vastaan enkä kenenkään puolella automaattisesti, vaan asialähtöisesti. Usein olen ollut Vaarin linjoilla, usein eri mieltä, usein Kuunkuiskeen kanssa samaa mieltä, mutta usein myös eri.
  ketään ei täältä taatusti ole jahdattu ulos, ja sen näkee jokainen, joka on keskusteluja lukenut. Luulisi tälle löytyvän edes vähäisin näyttö.

  Oikeasti ne hyökkäilijät ja jahtaajat taitavat löytyä sieltä anonyymien kykkijäleiristä.

  VastaaPoista
 46. "Po. asiassa kyse on faktasta ja se ei "pala" "

  Mikä tämä fakta on?

  On vaikea keskustella, jos vain toinen osapuoli tietää mikä on fakta.

  VastaaPoista
 47. Tapsa, mystiikkaa saanet puhua muualla! :) Se kun ei ole puheissa.

  Ilmaisin itseäni epäselvästi, kun puhuin ristiriidasta. Tarkoitin pikemmin jotenkin niin, että riidanhaastamismeininki (johon sävyyn tietyistä aiheista kirjoitat) ei ole kivaa eikä tähän blogiin kuuluvaa ja kuten tiedät, sillä on tapana tuoda haaskalle aggressiivista porukkaa.

  En usko, että nautit siitä mitä kuraa Iines saa silloin blogissaan lukea.

  En kannata hyssyttelyä mutta en myöskään pidä siitä että käyttää toisen blogia oman agendansa julkituomiseen. Kannattaa siis perustaa oma blogi jossa saa meuhkata haluamistaan asioista niin paljon kuin sielu sietää.

  Niin minäkin teen enkä taatusti kerro mitä blogia kirjoitan! :)

  Aiheesta kiinnostuneet löytävät sen aiheen perusteella ja muiden ei ole syytä löytääkään.

  VastaaPoista
 48. Tuo vääryys, jota nyt ihmettelet, on venkoilu ja ns. ajatusluistelu (oma sanontasi).

  VastaaPoista
 49. Tapsa, jatkan vielä vähän; näköjään sitä mukaa kun saan kiinni ajatuksistani.

  Minusta vastakkainasettelut ovat aina ikäviä - suomalainen / ulkomaalainen, mies / nainen; yhtä ikäviä kuin niputtaminen. ("Miehet ovat sellaisia ja naiset tällaisia".)

  Kukaan vähänkin mediaa seuraava ei voi olla tietämätön esim. ulkomaalaisten suurista raiskausluvuista tai yhteiskuntaa hyväkseen käyttävistä "pakolaisista". Ne eivät siis ole tabuja, joista ei puhuta niiden oikeilla nimillä ja joista pitäisi valistaa tietämättömiä.

  Poistunpa minäkin viikonlopun viettoon, hyvää ja aurinkoista ja lokoisaa v-loppua kaikille!

  VastaaPoista
 50. Kuunkuiske, mukavaa viikonloppua sinullekin!

  Onko jossain aurinkoa? Täällä on nyt harvinaisen pimeää ja sateentuhnuista.

  VastaaPoista
 51. Yhä epämääräisemmäksi menee, anonyymi.

  Minua olisi vilpittömästi kiinnostanut, mikä asia sinun mielestäsi tässä on fakta, kun minä en tiedä. Esität vain hurjia syytöksiä nimeltä mainitsemastasi henkilöstä, joka on minun avustamani ajanut jonkun täältä pois.

  Tuo on niin kakkapuhetta, että haluan siitä todisteet. Tekstiä siis näytölle ja lähdeviite mukaan!

  VastaaPoista
 52. Lehdissä kerrotun perusteella (ainankin alunperin)luvattomasti mökkirantaan leiriytyneillä saksalaisilla oli mukanaan kovaa päänsärkyä potenut mies, jonka olo vaati rantautumista ja lepoa. Seurueessa oli mukana myös lapsia. Jossain lehdessä sanottiin saksalaisten väittäneen, että illalla paikalle ilmaantuneelta isä Immoselta olisi pyydetty lupaa yöpyä ja että lupa olisi myös saatu. Viitattiin kieliongelmiin ja mahdolliseen väärinkäsitykseen. Leiriytymisestä oli maksettu aamulla ennen lähtöä 50 euroa, jonka omistaja oli vastaanottanut. Paikat oli jätetty siisteiksi.

  En minäkään katsoisi hyvällä, jos mökkirantaamme levittelisi telttansa katras tuntemattomia lupaa kyselemättä. Ehkä kuitenkin olisin sen verran reilu, että vastaanotettuani tarjotun korvauksen lopettaisin messuamisen siihen. Tavallaanhan vastaanotettuani korvauksen olisin hyväksynyt tapahtuneen.

  Mitä raiskaajiin tulee, kannattaisin ihonväristä riippumatta pakollista hormoonihoitoa ja julkista piiskausta tällaisille rikollisille. Ja jos raiskauksen kohteena olisi ollut alaikäinen, rangaistus pitäisi olla vielä kovempi.Miksi raiskaajien ihmisarvoa pitäisi kunnioittaa, kun hekään eivät tee sitä uhreilleen?

  VastaaPoista
 53. Delilah,

  kannatan rangaistusehdotustasi raiskaajille: julkinen piiskaus paljaalle pyllylle ja kasvot näkyvissä, huput kielletty. Sen lisäksi tietenkin asiaankuuluva kakku. Siis tiilenpäitä laskemaan ilman puhettakaan ehdollisesta eikä yhdenkään sosiaalitädin taputusta päälaelle.

  Tuo saksalaistapaus on hyvin kummallinen, ja tuntuu yhä selvemmältä, että kielivaikeudet aiheuttivat osaltaan sotkun.

  On mielestäni myös selvää, että kovaa päänsärkyä ja alhaista verenpainetta potenutta ei voi jättää suomalainenkaan avutta. Mahtoivatkohat suomalaiset ollenkaan ymmärtää, mistä oli kyse?

  Jos kerran ranta ja mökki oli tyhjänä, asiasta olisi voitu neuvotella rauhassa. En nyt ihan ymmärrä suomalaistenkaan suhtautumista. Eivät saksalaiset nyt mitään roistoja ole. Mukavia ne ovat, kun kieli on hallussa. Ja asiallisen maksun voi heiltäkin pyytää. Saksalaiset ovat suomalaisia siistimpiäkin talouden ja kotinsa hoidossa.

  VastaaPoista
 54. Saksalaiset ovat meille suomalaisille vähän arka paikka. Eikä se pelkästään Lapin kokkotulista johdu.

  Ilman heitä jatkosellaisessa olisi käynyt alkuunsa heikosti, taisimme niihin aikoihin tosiasiallisesti olla jopa miehiteety maa, kun heikäläisiä oli niin runsaasti.

  VastaaPoista
 55. Moninkin tavoin arka paikka. Ei oikein tiedetä, miten saksalaisiin suhtautua. Ovatko ne tyhmiä vai mitä?

  Natsismi on mielissä edelleen, vaikka suurin osa saksalaisista taitaa hävetä suurestikin tätä Hitlerin osuutta menneisyydestä.

  Saksalaiset ovat omien havaintojeni mukaan sosiaalisia ja auttavaisia, iloisia ja huumorintajuisia hanseja ja gretcheneitä. Ketään ei jätetä yksin pärjäämään. Ei ole ehkä sattumaa, että suomalaiset pitävät niin runsain määrin saksalaisista tv-sarjoista ja etenkin dekkarisarjoista. Ne ovat ehkä tutumman oloisia kuin jotkin amerikkalaissarjat.

  VastaaPoista
 56. Komisario Köster oli kieltämättä aikoinaan hieno hahmo.

  Toisaalta "yrjö multa kaikista dekkareista lentää", olen lukenut ja katsellut niitä jangsterina liikaa.

  Agatha Christie aikoinaan käsitteli ihmisen murhaa samoin kuin tädin omenapiirakan katoamista. Sitten tulivat nämä uusdekkarit yhteiskunnallisuuksineen.

  Olen joskus sanonut, että mielelläni paskaa luen, mutta jos sinne ripotellaan mukaan jotain näennäisviisauksia, minua ei huvita enää.

  Alle tonnin maksun en yhtään Mankellia tai Stieg Larssonia lukisi. Tai sanotaan yheksänsataa, kun on vähän rahapula näin loman jälkeen.

  VastaaPoista
 57. Huomaan nyt, että en lue ollenkaan dekkareita. Agatha Christiet luin tietysti jo tyttönä, samaten joitain Sapo-sarjan kirjoja. Mankellia enkä Larsonia ole elässäni lukenut. En jaksa niitä kirjoitettuja tarinoita hitaalla luvulla.

  Tarinoissa on niin paljon turhaa täytettä, kuten salapoliisin sielunelämän ja perhehelvetin kuvausta. Ylipäänsä kestän rikoksen kuvausta vain elokuvina. Useimmat jännärit ovat kaavamaisia ja pitkästyttäviä, samaten tv:n sarjat. Aina joitain huumeita tai huoria, poikkeusihmisten elämää.

  Miksei kuvata tavallisten ihmisten murhia ilman niitä huumetaustoja? Psykologiset murhat ovat jännittäviä ja kauheita. Saksalaisissa tv-sarjoissa on ehkä juuri tämä puoli, että niissä on tavallisia ihmisiä, ei mitään rikollismafioita. No en minä kyllä niitäkään juurikaan enää katso.

  VastaaPoista
 58. Huomasin vasta nyt kunnolla: loman jälkeen.

  Äläs nyt, jokos nyt ihmisten työt alkavat? Joko se kesä meni?

  Vaan väliäkös sen, mikä vuodenaika, olet Riku nyt oikein pirteänä aloittamaan työt. Esimieskin varmaan jo odottelee panostasi.

  Siis voi kurjimus!

  VastaaPoista
 59. Agathaa en siinä mielessä halveksu, että se nainen osasi kirjoittaa!

  Ai mikä loma, en muista enää.


  Esimiehiini olen aina pitänyt siinä mielessä hyvät välit, etteivät joutavia tule vahingossakaan kertomaan. En väitä, etteivät uskaltaisi, mutta laiskoja ovat, laiskoja.

  VastaaPoista
 60. minä putoan nyt kelkasta. Mitä tilannetta tarkoitat ja ketä seuraajia? Minulla ei ole tästä tietoa. En tiedä, mihin tilanneketjuun sinä viittaat.

  Aavistelinkin, että "putoat". Niin tuntuu käyvän aina, kun on sinulle eduksi olla muistamtta ns. ikäviä asioita, joissa on syväluodattu ja analysoitu toimiasi/toimianne.

  Voisihan tilannetta avata, mutta kun olen aktsonut noita viimeisiä kommenttejasi, niin niissä on jälleen akava väkivallan uhka läsnä. Pohdin, miksi avata mitään, jos rehellieen puheseen vastataan kuitenkin väkivallalla ja aggressiolla? Pitäisi pystyä olemaan samalla viivalla ja tasa-arvoisena. Eihän dialogista muuten tule mitään jos on väkivallan uhka koko ajan läsnä. Ei voi puhua rennosti ja aidosti, jos pitää kokoajan varoa että mistä tulee eka moksaus...

  En välittäisi vatvoa näin ikävään sävyyn mitään,

  Tämä onkin sinussa huonoa; vatvot usein asioita ikävään sävyyn. Näet mörköjä, vaikka niitä ei ole. Et halua olla vastaanottavainen erilaisille mielipiteille.

  mutta en pidä myöskään siitä, että heittelet syytöksiä ilmaan.

  Tutki hetki omia kirjoituksia ja esim. nimimerkki KK:n. Niistä löydät suoranaisia herjauksia, tunnetuille, nimetyille henkilöille. Syytökset myös sinkoilee, vaikka täällä ei po. jannuja ole edes nähty. Se ei kuitenkaan teitä estä syyttelemästä. Reilu meininki?

  Harvoin löydät blogistani tukea sille, mitä väität täällä tapahtuneen tai sanotun.

  Harvoin? Ahaa, myönnät sis kuitenkin että sitä tukea löytyy. Hienoa! Ehkä tästä vielä kehittyy dialogi, mutta en ole varma.

  Oletko tullut ajatelleeksi, että ihmiset blogissa ovat erilaisia, erillisiä yksilöitä, jotka eivät keräänny massaksi ketään vastaan eikä kenenkään puolelle?

  Olen ajatellut. Minähän olin tällainen, erilainen ja erillinen yksilö, omine mielipiteineni, mutta sinä et niistä voinut hyväksyä vaan ryhdyit väkivaltaiseksi.
  Pyydän saada huomauttaa, etttä täällä on nytkin ainkin kaksi eri anonyymiä, että älä vain laita kaikkea anonyymin kiroittamaa minun suuhuni. Tuo toinen koittaa apinoida minua, originaalia, mutta ei onnistu kovinkaan hyvin.

  ketään ei täältä taatusti ole jahdattu ulos, ja sen näkee jokainen, joka on keskusteluja lukenut. Luulisi tälle löytyvän edes vähäisin näyttö.

  Tässä annat väärän todistuksen. En ala enään kaivelemaan tähän mitään linkkejä esiin, kun ne on aikanaan torpattu ja poistettu eetteristä. Näyttöä on, mutta väkivallan uhan edessä en enään käytä aikaani tuon aineiston esittelyyn. Riittää, että tiedän kuinka asia on. Riittää, että muutama muukin tietää kuinka asia on.

  VastaaPoista
 61. Meillä tuommoinen lorvaus ei käynyt päinsä.

  Ensimmäisessä kokouksessa hikisenä elokuun päivänä jaeltiin projekteja sinne sun tänne ja nostatettiin henkeä.

  Rehtori oli aina hieman hattuuntunut, kun hänellä ei ollut pitkää kesälomaa. Rehtorithan jäävät työhön, kun opet lähtevät kesälaitumille, ja he palaavat paljon ennen tekemään lukujärjestystä. Siinä on aikaa miettiä kidutuskeinoja lorveille alaisille.

  VastaaPoista
 62. Delilah taas tuntuu tietävän, että saksalaiset pyysivät luvan rantautumiselle. Mistä tiedät, että pyysivät? Jos pyytää lupaa saksaksi, eikä kuulija ymmärrä, niin voiko saada lupaa? Varsinkaan, jos saksalainen ei ymmärrä, mitä suomalainen sanoo vastaukseksi?

  Lisäksi Delilah tietää että majoittumisesta oli oikein maksettu korvaus. Mistä tiedät että on? Juolahtiko mieleesi, että sakemannit vain keksivät jälkikäteen selityksiä? Nyt tiedät moittia suomalaisia, että pitää olla hiljaa jos on jo saanut korvauksen. Eikös ne maksaneet sen korvauksen sinun mukaasi vasta kun lähtivät pois, eikä etupainotteisesti, niin kuin vuokrissa yleensä on tapana?

  Alkuperäisen uutisen mukaan mökki oli tyhjillään kun saksalaiset valtasivat alueen. Naapurihan siitä valtauksesta soitti mökin omistajille, joten eivät sakemannit mitään lupaa olleet kysyneet. Lisäksi, uutisissa oli toistuvasti siitä, että mökin omaistajat yrittivät saada poliisia paikalle häätämään röyhkimykset pois, mutta poiisi ei lähtenyt, kun ei muka ollut venettä. Jos jotain oli sovittu, niin mihin poliisia enään tarvittiin?

  Jos sakemanni tulee suomalaisten pihaan on hänen asiansa tehdä itsensä ymmärretyksi, eikä toistepäin. Näin se menee.

  VastaaPoista
 63. "Mitä raiskaajiin tulee, kannattaisin ihonväristä riippumatta pakollista hormoonihoitoa ja julkista piiskausta tällaisille rikollisille."

  Entä sukupuolesta riippumatta?
  Tehoaakohan vaan tuo hormoonihoito naispuolisiin raiskajiin?

  VastaaPoista
 64. On se niinkin, että kielten osaamisesta ei välttämättä ole hyötyä. Joku yritti kielillä kerran Helsingissä, muttei kukaan sen molotusta ymmärtänyt, mitälie siansaksaa.

  Pariisissa kuuluvat pikkulapsetkin olevan sen verran sivistyneitä, että osaavat ranskaa.

  VastaaPoista
 65. Voi nytkö se jo joutuu Rikukin taas aloittamaan oikeiden työtätekevien rosvouksen! Epäreilua! Vaan kommentointia inkun blogiin se ei estä!

  VastaaPoista
 66. Anonyymiltä pyydän anteeksi tyhmyyttäni, minä en vain pysty tuollaisiin huikeisiin suorituksiin.

  Oletko muuten kuullut niistä krokotiilin hirveistä hampaista, lue wikipediasta ja katso muualtakin intterneetin ihmeellisestä maailmasta.

  Jos tarkistat tuon netistä, niin "intterneetti" kirjoitetaan oikeasti "internet".

  VastaaPoista
 67. Tämähän on kukkopoika Rikun ansa, sen rosvon! Omaa naamaa ei uskalla pistää esiin vain puskasta paskoo! Mitä väliä, siis, puskista paskoo sekä Riku että iines! Niinsitä pääsee ja pepulle taputetaan! Pitää vain sattua syntyyn oikeisin ppreihin! Veikkaan nyt s-postien taas lentävän! iines on kaunis, rikas ja hyväosainen! Ihana iines!

  VastaaPoista
 68. Yritin olla kieli keskellä suuta kirjoittaessani kommenttini, mutta ei kai se auta muuta kuin huokaista syvään vain ja jatkaa.., sen kielen keskellä suuta pitämistä.

  Rienuuseen anonjyymit mukaan tahtovat, mutta eipä hotsita.

  Tapsahan tuolla jo esitti "puolustuksen" puheenvuoron herrasmiesmäiseen tapaansa.

  Ja kai tässä voi vain sen todeta, että niin todellisessa, kuin tänne virtuaaliin vähitellen rakentuvassa "henkimaailman" elämässä ihmisten kanssa keskustelu niin, että se soljuisi joustavasti, on ylen haasteellista.

  Minä muuten pääsin kuvaamaan haasteellisessa ympäristössä huuhkajan poikasta! Siinä minulla olikin oikea seikkailu vanhimman poikani kanssa tässä illasta (siis eilenillalla).

  Eikä se poikanen enää mikään pienoinen ollut, lensikin noin 300 metriä kerta heitolla ennen kuin törmäsi louhosvuoreen ja soljui pientä solaa alas päin pitkän matkaa ennen kuin sai jaloilleen tukevan alustan kivennystyrän päällä.

  Suoraan linnun luokse olisi siis ollut se 300 m, mutta ihmisten, siis poikani ja minun, piti kiertää noin kilometrin tai puolentoista pituinen matka alas louhokseen. Sitten päästiin noin metrin päästä lähimmillään räpsimään niitä typeriä (huuhkajan mielestä) kuviamme.

  VastaaPoista
 69. Ai juma, nyt minun päiväni on pelastettu ainakin viikoksi eteenpäin.

  Muillakin hyväosaisilla on eri kliffaa, kun sielumme silmillä katselemme, kuinka anonymous hyppii tasajalkaa, potkii huonekaluja ja karjuu tukkoisella äänellä: "Saa-, tan, tana, voi P- erkele!!"

  Anteeksi, etten laittanut tavuviivoja koko tekstiin.

  VastaaPoista
 70. Eilen yritin huonoilla taidoillani ja alkeellisella kamerallani ottaa kuvia rastaista, jotka pihan puusta marjoja söivät.

  Kaikki epätarkkoja, eivätkä ne mitään linssiluteitakaan olleet; yrittivät ja onnistuivat kasvuston takana piilottelemaan.

  Huuhkaja on yllättävän iso, - niin ajattelin kun sellainen pääni ylitse kerran lensi.

  Bubo bubon tapaa helpoimmin Helsingin aarniometsistä.

  VastaaPoista
 71. Kaunis, rikas ja hyväosainen toivotttaa hyvää huomenta! Myös anonyymeille.

  "Puheenaolevia jannuja" on vaikea löytää, anonyymi, mutta kaikkihan heidät tietävät. Kaksi jannua ja yksi muija, siinä ne. Jokaiselta on tuotantoa tässäkin keskustelussa.

  Vaan ei minun tähän toisiaan voimauttavaan trioon pitänyt ruutia tuhlata.

  Valton huuhkajanpoikasten kuvaamisesta piti lausua onnitteluni. Hieno hetki olisi ollut ainakin minulle, joka en muista huuhkajaa enkä samaten pöllöä nähneeni ikinä. Jos näkisin joskus pöllön puun oksalla, kamera varmaan alkaisi täristä kädessäni.

  VastaaPoista
 72. Olenkin ajatellut matkustaa Helsinkiin luontoeläinten kuvausreisulle. Paitsi bubo bubon kuvia sieltä saisi tyttären mukaan hienoja jäniskevennyksiä.

  Lisäksi tytär kertoi muina miehinä nähneensä Vantaan metsissä pilkullisen mustan linnun. Olen etsinyt lintukirjoista kuvaa, ja miettinyt, vedätetäänkö minua.

  VastaaPoista
 73. Kertovat city-kanien levittäytyneen jo ympäri uudenmaan. En ole nähnyt, Helsingissäkin paljon aikaisempaa vähemmän.

  Bubo buboilla saattaa olla ähky?

  VastaaPoista
 74. Ja eikös niitä vemmelsääriä syötetä nykyään Korkeasaaren asukeille? Pieniä suloisia pupuja. Mitä haittaa niistä cityssä muka on. Paitsi että popsivat kaupunginpuutarhurin istuttamat muodostelmat.

  Posautettaisiin muutamia kivibunkkereita alas, revittäisiin asvaltti ja annettaisiin nämä avomaat eläimille? Perustettaisiin kattopuutarhoja, sillä ne suojaavat myös kattoja. Joka talon katolle pakollinen kukkameri.

  VastaaPoista
 75. Minä olen siinäkin mielessä aika ilkeä, että tykkään city-kaneista.

  Mutta ymmärrän, etteivät aarno kasvikset niistä tykkää.


  Luulen, en ole varma, että tavallaan city-kanina on ihan mukava olla.

  Halla-aho ei kai sellaisista tykkää, kun sitä punastuttaa; pyssyn ottaa heti käteen, luulen.

  VastaaPoista
 76. Kun minusta siis city-saksmakkaratkin ovat kivoja. Ajatella mikä virkistävä selkkaus kaiken suomalaisen kesäörvellyksen seassa. Tullaan raittiina veneillä, ei hukuta sepalus auki, vaan siemaillaan siemailtavat siististi rannassa ja parannellaan alhaista verenpainetta ja kovaa päänsärkyä. Lähdetään sitten levon jälkeen, kun veren pitoisuus on tasaantunut ja verenpaineet kohdallaan.

  Nämä kepulaiset taisivat luulla, että saksmakkarat käyttäytyvät suomalaiskansalliseen tapaan paikat särkien ja jättäen jälkeensä roskavanan.

  VastaaPoista
 77. Suomalainen on aika tarkka omasta omaisuudestaan, silti se pieneen lampeenkin virittää kalastusverkot ristiinrastiin poikittain joka suuntaan.

  Ja jos joku muu tulee virveliä heittämään, huudetaan: "Poliisi, poliisi, mut on ryöstetty!"

  VastaaPoista
 78. Kun juuri Marttakin sanoi, että järvikatiskalla on käyty, mitään ei tule päiväkausiin. Suunnitteli puskakyttäystä ja käräytyskeinoja.

  Vastarannalla möykätäänkin, joku pitkä punatukkamies heiluu mölyn tahdissa. Että kyllä se se kalavaras on.

  VastaaPoista
 79. Huomenta vaan kaikille tosi "raskautetuille".
  Olin jälleen kerran - joskaan en yllätyksekseni - tyrmistynyt, kun huomasin eilen, kahdesta työstäni väsyneenä iltamyöhään kotiin taapertaessani, että tässä blogissa jälleen kerran kaksi tk-eläkeläistä puhuu lorvimisesta. Ei ole näemmä joillain mitään häpyä eikä käsitystä mikä on kohtuullista ja oikein. Lisäksi joku valtiolla suojatyössä oleva kuluerä puhui veronmaksusta jotain. Naurattaisi jos ei itkettäisi tuommoinen.

  Lisäksi olen yllättynyt, etä Iineksen tytär onkin mies, kirjoituksista päätellen. Lieneekö joku transihminen?
  Iineksen luonto ja lintutuntemuksen voisi myös asettaa kyseenalaiseksi, jos ei mustasta "pilkullisesta" linnusta, lintukirja kädessäkään, esiin kaivaudu kottarainen. Tuokin ihan näin amatöörilintuharrastajalle tulisi ekaksi mieleen.

  Huuhkajia kannattaa kuvata Helsingin ydinkeskustassa, mistä ne ovat baarin terassilta kivasti saavutettavissa. Itse olen näppäillyt jokusen kuvan ja pääsinpä oikein lehteen...

  Nyttemmin on ilmeisesti yksi poikasista menehtynyt.

  VastaaPoista
 80. Hyvää huomenta, sinä raskautettu kahta työtä tekevä anonyymi, kaikki tk-eläkeläiset ja valtiolla suojatyössä oleva kuluerä sekä transut kautta maan! Tuliko nyt kaikki huomioitua? Ystävällisesti ilmoittanette, jos ette mahdu huomentervehdysteni, myös aiemman alle.

  Kottaraisia kuvasin viimeksi eilen, kun rantapolullani tepasteli kaksi ruskeaa poikasta. Höyhenpuku oli läikikäs, muttei tarkkarajaisen pilkullinen, pilkullinen toki, mutta himmeämmin. Nokka oli vielä tumma.

  Tätä minä epäilin tyttären näkemäksi linnuksi, muttei se ollut sekään.

  Jotenkin kaupunkihuuhkajan kuvaaminen ei ole minusta oikeaa kuvaamista, kun lintu on itselleen luonnottomassa reviirissä. Osa kuvaamisen viehätystä on löytäminen, yllätys kun kohtaa linnun omassa ympäristössään.

  Tietenkin on niinkin, että lintujen käytöstavat ja reviirit muuttuvat, kun ihminen tuhoaa luonnon ja päällystää joka paikan kivellä. Siksipä kattopuutarhat oli minusta julistettava pakollisiksi ainakin kaupungin omistamille katoille. Se on vähintä, mitä voi tehdä.

  VastaaPoista
 81. Korjaus: kattopuutarhat olisi - -

  (En viitsi korjata poistaen linkin vuoksi.)

  VastaaPoista
 82. Anonyymi, jos katsot kommenttini uudelleen, huomaat että se alkaa sanoilla "Lehdissä kerrotun perusteella". Minähän en ollut paikalla, joten ennen kommenttiani selasin eri lehtien nettiuutisia. Kymmenen uutisissa illalla kerrottiin muuten samoja asioita, kuin lehdet kertoivat.

  Mitä tulee ehdottamaani raiskaajien rankaisuun puhuin rikollisista. Sanalla ei ole sukupuolta. Hormoonihoito ei ehkä tehoa vihaan vaan himoon.

  Iines, pilkullinen musta lintu toi mieleeni kottaraisen. Lapsuudessani niitä asui lähes joka pihapöntössä. Taitavat olla Suomessa melko harvinaisia nykyään.

  VastaaPoista
 83. Ahaa, Anonyymikin mietti kottaraista.

  VastaaPoista
 84. Delilah, Anonyymi,

  tässä on se eilen kuvaamani lintu, joka on mielestäni kottarainen.

  En nimittäisi kottaraista musta-valkopilkulliseksi, vaan himmeästi pilkulliseksi.

  Delilah, tuossa vähän ylempänä kommentissani on linkki pähkinähakkiin, jota lintu kuulemma enemmän muistutti. Se on selkeästi musta-valkopilkullinen.

  VastaaPoista
 85. Olen muistavinani kottaraisen mustemmaksi. Pähkinähakista sanottiin linkissäsi, että sen vartalo on ruskea. (Tosin linkkisi kuvassa näytti melkein siniseltä.)

  VastaaPoista
 86. En minä olekaan mikään lintuasiantuntija. Opaskirjoista koetan lintuja opiskella sekä kyselemällä muilta kuvaajilta ja ihmisiltä.

  Kirjoissa kerrotaan, että kottaraisen poikaset ovat ruskeansävyisiä, ja niiden nokka on vielä tumma. Väritys muuttuu, kun lintu kasvaa aikuiseksi. Mutta jos tuo kuvani poikanen ei ole kottarainen, niin mikähän se olisi?

  En tiennyt sitäkään, ennen kuin kirjasta luin, että mustarastasnaaras onkin ruskea eikä musta. Hain kirjasta ison ruskean linnun kuvaa, jonka ikuistin. Se olikin tuttu mustarastas.

  VastaaPoista
 87. Alunperin Iines puhuu vain mustasta pilkullisesta linnusta. Nyt hän lisäilee jotain "tarkkarajaisuuksia" ja valkoisia pilkkuja. Miksi et maininnut niistä heti alussa? Olen varma, että tyttärensä lintu ei ainakaan pähkinähakki ole. Se on melko harvinainen...

  Voisin tähän lisätä ottamani kuvan kottaraisesta, mutta en viitsi koska paljastuisin sitten. Totean vain, että aikuinen kottarainen on musta ja sillä on pilkkuja, osa niistä on jopa "metallin" värisiä, mutta pilkukkuus näkyy yleensä vasta lähempää, ei kovin kaukaa tarkasteltuna.

  Lisäksi totean, että huuhkajien elinympäristö muuttuu ja esim. Helsingin cityhuuhkajat olivat itse hakeutuneet sinne pesimään. Ongelmia tuo tietysti liikenne ja isot rakennukset, mutta ruokaa sentään löytyy. Eräskin vuosi kuvasin PK-seudulla lapinpöllön. Ruokaa hakevat nekin kaupungista, kun hanget on paksut...

  VastaaPoista
 88. Mitä tulee ehdottamaani raiskaajien rankaisuun puhuin rikollisista. Sanalla ei ole sukupuolta. Hormoonihoito ei ehkä tehoa vihaan vaan himoon.

  Kommenttisi toi välittömästi mieleen, että tarkoitat vain miehiä. Jotenkin juontui siitä, että RKPläinen oikeusminsteri Anna-Maja Henrikson puuhaa jälleen kastraatiota miehille. Tarkoitushan tuolla on lopettaa seisominen. Siksi kysyn, että mikä lääkkeksi naispuolisille raiskaajille, vai loppuuko heilläkin "seisominen" noilla Henriksoinin kastraatti eväillä?

  Jos kannattaa tasa-arvoa, pitää aina miettiä myös toista puolta, eikä aina puhua käsittein, jossa vain yksi sukupuoli leimataan.

  Kymmenen Uutisissa oli mielestäni selvä viesti - ja tämä tuli ilmi myös haastateltujen suusta - sakasalaisten pihanvaltaus oli pöyristyttävää ja törkeää, eikä kuulunut mihinkään jokamiehenoikeuksien piiriin.

  VastaaPoista
 89. Kaikki tietävät, että mustarastasnaaras on ruskea. Nokkakin on ruskehtava, eikä keltainen, niin kuin koiraalla keväällä ja kesällä. Talveksihan koiraankin nokka muuttuu tummemmaksi.

  Myönnän, että kerran luulin löytäneeni itselleni uuden lintulajin juuri tuon nokkahämäyksen vuoksi, mutta se olikin mustarastaskoiras syysasussaan...

  VastaaPoista
 90. Voisin tähän lisätä ottamani kuvan kottaraisesta, mutta en viitsi koska paljastuisin sitten.

  Heh. Voi sinua, mussukka. Loistat kilometrien päähän.

  Katso nyt minun kottaraiskuvani yllä olevasta linkistä, ja sano, onko se kottarainen. Minusta on.

  Pähkinähakki se ei ollut.

  VastaaPoista
 91. Katso nyt minun kottaraiskuvani yllä olevasta linkistä, ja sano, onko se kottarainen. Minusta on.

  Minusta se on nuori kottarainen.

  Aikuinen kottarainen näyttää esim. tältä

  Laitoin linkin kuvaani noin, että en paljastu...

  VastaaPoista
 92. Anonyymi, toisen tontille luvatta leiriytyminen rikkoo jokamiehenoikeuksia, kuten tiedämme. Asiat eivät kuitenkaan aina ole yksioikoisia, vaan esiin voi tulla tilanteeseen liittyviä lieventäviä asianhaaroja, jotka selviävät vasta jälkikäteen. Silloin voi joustaa, vaikka oikeus olisikin itsellä.

  Kuten vastauksessani Sinulle jo totesin, hormoonihoito ei ehkä tehoa vihaan vaan himoon. Pitäisi löytyä hoito teon motiivin mukaan. Naisen tuskin tarvitsee raiskata miestä himon vuoksi. Miten siis hoitaa vihaa?

  VastaaPoista
 93. Venäjällä Medvedev on tuonut duumaan esityksen, että asetettaisiin laki, joka sallisi, tarkan syynin ja lääkärien tutkimusten jälkeen, pedofiilien kemiallisen (lääkinnällisen) kastroimisen.

  Samaa taisi ehdotella meidänkin nykyinen sos.- ja terv.ministeri sakeaan tahtiin raiskauksiin syyllistyneiden taltuttamiseksi.

  Mutta mitenhän tulee olemaan käytännön toteutuksen laita?

  VastaaPoista
 94. Olet Jape joka tapauksessa paljastunut, joten samalla vaivalla voit laittaa kuvankin.

  VastaaPoista
 95. Delilah,

  Mitä ovat ne lieventävät asianhaarat, joita sinulle on nyt jälkikäteen selvinnyt ja jotka oikeuttivat, mielestäsi, toisten tontille tunkeutumisen?

  Jos yhtään seuraat mediaa, ollaan tuosta sakasalisten röyhkeästä invasiosta edelleen tyrmistyksissään laajasti. Koskahan se sinun lieventävä, jälkeenpäin tuleva, asianhaarasi paljastuu?

  Mielenkiintoinen tuo sinun vastauksesi raiskauksien suhteen. Miehet siis raiskaavat himon takia ja naiset vihan takia? Ilmoitan nyt tässä, että en ole kanssasi samaa mieltä. Et voi tietää motiivia automaattisesti etukäteen. Tuskin lesbosuhteissa raiskavat naiset (melko yleinen ilmiö tuossa viiteryhmässä) aina sentään vihaavat sitä jonka raiskavat...

  On kovin kummallista, että jos mietitään rangaistuksia, niin mieleen tulee aina vain toisen sukupuolen, miehen, rankaiseminen.
  Minusta noin ajattelevat ihmiset tulisi erottaa.

  Suomessa on puhuttu kemiallisesta kastraatiosta, mutta ihan viime päivinä on esiin tullut myös ko. asian tiimoilta ihmisoikeudelliset kysymykset. Asiasta ollut mm. radiossa.

  VastaaPoista
 96. Hei anonyymi,

  En minä sinulle kuvani laita. Se olisi kumminkin liian hottia.

  VastaaPoista
 97. Anonyymi, sille ei voi mitään, että näkökulmasi on erilainen kuin minun niin saksalaisiin retkeilijöihin kuin raiskausiin nähden. Tämän kommenttini jälkeen en enää jatka asiasta.

  Mökkirantaan luvatta leiriytymisen lieventäviä asianhaaroja on omasta näkökulmastani katsottuna esimerkiksi yhden seurueen miehen kova päänsärkykohtaus, johon hän otti verenpainetta voimakkaasti alentavaa lääkettä ja oli kykenemätön jatkamaan matkaa saman iltana. Myös kolmen lapsen mukanaolo ja hyvin tuuliseksi muuttunut huono sää ovat mielestäni lieventäviä asianhaaroja. Koska paikalla ei ollut mökin omistaja, lupaa ei voitu kysyä ennen kuin hän tuli paikalle. Tällöin lehtikirjoitusten mukaan lupaa kysyttiin. Aamulla leiriytymisesta annettiin maksu ja se otettiin myös vastaan.

  Jos Sinä, Anonyymi, olet lukevinasi rivien välistä jotain, mitä en ole kirjoittanut, ei voi mitään. Yleensäkään ei pitäisi kuvitella sanoja toisen päähän.

  Kun sanoin, että naisen ei tarvitse raiskata himon vuoksi, tarkoitin, että halukas nainen saa seksikumppanin ilman pakottamistakin.

  Miksi sitten mietitään rangaistuksia virallisella tasolla ja mielipiteesi mukaan niitä ajatellaan vain miehen kohdalle, voi johtua siitä, että jo tilastovertailuissakin taitaisivat miehen tekemät raiskaukset todella olla niin moninkertaiset naisten tekemiin, ettei jälkimmäisistä tilastoja synny.

  Täysijärkiset miehet ja naiset eivät raiskaa. Jokin vippaa heidän päässään. Onneksi enemmistö ihmisistä on normaalikäytöksisiä.

  VastaaPoista
 98. Anonyymi, sille ei voi mitään, että näkökulmasi on erilainen kuin minun niin saksalaisiin retkeilijöihin kuin raiskausiin nähden.

  Mielenkiintoinen tämä sanavalintasi, hieman myöhemmin selviää että miksi...

  lieventäviä asianhaaroja on omasta näkökulmastani katsottuna esimerkiksi yhden seurueen miehen kova päänsärkykohtaus, johon hän otti verenpainetta voimakkaasti alentavaa lääkettä ja oli kykenemätön jatkamaan matkaa saman iltana.

  Oliko tuon miehen paikka ollenkaan retkellä, jos on sairas?

  Myös kolmen lapsen mukanaolo ja hyvin tuuliseksi muuttunut huono sää ovat mielestäni lieventäviä asianhaaroja.

  Mitä lapset tekivät tuolla retkellä ylipäätään, jos on nähtävissä, että tilanteet ja sää voivat muuttua vaarallisiksi? Eikö ihmisillä ole yhtään tajua siitä, minne lapsia ja sairaita miehiä on sopivaa viedä?

  Koska paikalla ei ollut mökin omistaja, lupaa ei voitu kysyä ennen kuin hän tuli paikalle. Tällöin lehtikirjoitusten mukaan lupaa kysyttiin. Aamulla leiriytymisesta annettiin maksu ja se otettiin myös vastaan.

  Jaaha, vai niin. Jos näin on, niin miksiköhän tämän päivän Ilta-Lehden (paperi versio) lööppi kirkuu, että mökki ja sen piha-alue on raiskattu? Kertojana on mökin omistaja.
  Osaatko antaa tähän selityksen Delilah?
  Lisäksi mökki"vieraista" on tehty rikosilmoitus. Miksiköhän, Delilah?

  Kun sanoin, että naisen ei tarvitse raiskata himon vuoksi, tarkoitin, että halukas nainen saa seksikumppanin ilman pakottamistakin.

  Eli tämä tarkoittaa siis sitä, että nainen ei ole koskaan raiskannut, eikä tule raiskaamaan? Eikä ole olemassa naispedofiilejä? Pöyristyttävä näkemys. No hyvä, että tämäkin puoli tuli nyt esiin... Olen järkyttynyt.

  jo tilastovertailuissakin taitaisivat miehen tekemät raiskaukset todella olla niin moninkertaiset naisten tekemiin, ettei jälkimmäisistä tilastoja synny.

  Tai sitten tilastoja ei synny, kun jäkimmäisiä ei kehdata ilmoittaa poliisille. Tilasto on kumma väline ja sillä saa monenlaista aikaan, myös vääristelyä.
  Muutama vuosi sitten tehty, vain naisille suunnattu kyselytutkimus perheväkivallasta ja väkivallan kohtaamisesta ylipäätään tuotti sellaisen tuloksen, että 90% väkivallan tekijöistä on miehiä. Eikö olekin mielenkiintoinen tulos? Vain naisilta kysytään ja syylliseksi kaikkeen väkivaltaan saatiin mies. Ilmeisesti miesuhreja ei sitten ole ollenkaan, kun heiltä ei viitsitty kysyä mitään? 10% varmaan oli sitten lesboja, jotka moukaroivat toisiaan. Perimmäinen syy silloinkin varmaan mies.

  Pidän ongelmallisena, jos lakeja aletaan laatimaan ja toimeenpanemaan jonkin tilaston perusteella siten, että tulevat lait suunnataan valmiiksi miehiä vataan ja jätetään huomiotta naisen mahdollinen tekijyys.

  Samaa vääryyttää on mm. siinä, kun lain mukaan lapsensa keskenmenon kautta menettäneelle äidille kuuluu äitiysloma, mutta isälle ei kuulu mitään. Ainoa keino kiertää tuota vääryyttä on hakea sairaslomaa. Mietippä tätä hetki tykönäsi Delilah!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 99. Muutama vuosi sitten tehty, vain naisille suunnattu kyselytutkimus perheväkivallasta ja väkivallan kohtaamisesta ylipäätään tuotti sellaisen tuloksen, että 90% väkivallan tekijöistä on miehiä.

  No herranjestas, kyllähän tämäkin on fakta, että kun kysytään 100 pahoinpidellyltä naiselta teon tekijän sukupuolta, 90 naista vastaa: mies.

  Jos sama käännetään toisinpäin, ja kysytään 100 pahoinpidellyltä mieheltä, kumpi sukupuoli pahoinpitelyn suoritti, veikkaan että 90 miestä vastaa: mies.

  VastaaPoista
 100. veikkaan että 90 miestä

  Niinpä niin, sinä veikkaat. Ei veikkaus ole mitään tietoa ja faktaa. Faktana ilmoitan, että eräässä toisessa - tasapuolisemmin laaditussa tutkimuksessa jossa kyseltiin kummaltakin - perheväkivallasta liki puolet oli naisen suorittamaa. Mitäs sinä veikkaat?

  Kun kyse oli perhe- ja lähisuhdeväkivallasta, niin siinäkin sinä veikkaat, että 90% niistä jota moksii miehiä on miehiä?
  Eihän tuollaisten veikkailijoiden kanssa voi, eikä kannata, keskustella. Kun tarjoaa faktaa niin nämä tulee veikkauksilla vastaan. Ei se näin toimi. Moi!

  VastaaPoista
 101. Märta Tikkanen aikanaan sanoi totuuden: Miestä ei voi raiskata.

  Olen samaa mieltä - puuttumatta siihen, mitä Tikkanen kirjansa nimellä tarkoitti. Miten miehen raiskaus siis on teknisesti mahdollista?

  Eihän pelkäävällä ja hakatulla miehellä voi olla erektiota, vai mitä? Jos miehellä on erektio, mikä on yhtä paljon sieluntilan kuin fyysisen toiminnan ilmentymä, hän ei voi olla sataprosenttisen vastentahtoinen eikä kauhuissaan hengestään, kuten nainen raiskaustilanteessa on. Nainen pelkää raiskauksessa aina myös kuolemaa, että mies on jokin himomurhaaja ja kuristaa. Siksi kauhu on kaksinvertainen ja jättää ikuiset arvet naisen psyykeen.

  Onko mies siis jokin luonnonvoima, joka jysähtää erektioon kuolemankauhunkin edessä, jos vain jossain vilahtaa himokas nainen/mies?

  Sen ymmärrän, että aikuinen nainen viettelee lapsen, pojan, joka on viaton vielä eikä tajua kunnolla, mitä tapahtuu. Mutta onko sekään raiskaus? Eikö se ole pikemmin viettely?

  Juuri tänään Helsingin Sanomissa muuan nainen kertoo, miten hänet nuorena yritettiin raiskata. Nainen pelkää vieläkin yksinäisiä taipaleita, ja tilanteita, ja on joutunut valitsemaan mm. asuntonsa läheltä pysäkkejä.

  Miestä ei siis todellakaan voi raiskata, vaan ainoastaan vietellä. En ole kuullut ainoastakaan miehestä, jolle olisi jäänyt trauma siksi, että nainen on syöksynyt yöllä pusikosta veitsi kädessä hänen kimppuunsa ja vaatinut seksiä.

  VastaaPoista
 102. Homo voi raiskata miehen.

  Delilah: "Täysijärkiset miehet ja naiset eivät raiskaa. Jokin vippaa heidän päässään. Onneksi enemmistö ihmisistä on normaalikäytöksisiä."

  Yle: "Tuoreen tutkimuksen mukaan useampi kuin joka kolmas eteläafrikkalainen mies tunnustaa syyllistyneensä raiskaukseen jossakin vaiheessa elämäänsä. / Tutkimukseen haastatelluista miehistä 37,4 prosenttia myönsi raiskanneensa."

  VastaaPoista
 103. http://yle.fi/uutiset/kotimaa

  Anonyymi, katsopa täältä vähän tuoreempaa ja asiallisempaa tietoa kuin lukemasi.

  Kuten huomaat, kaikkiin kirkumisiin ei ole luottamista.

  VastaaPoista
 104. iineshän on kokenut nettiraiskaaja!

  VastaaPoista
 105. Voi Komposti, no niinpä tietysti.

  Eikös se ollutkin niin, että minä se vetelen viattomien ressukoitten housuja nilkkoihin. Ressukoitten, jotka ikänäns eivät itse hyppää estradille raiskattavaksi eivätkä tarjoa ainakaan mulukkuaan kenenkään katsottavaksi? Eivät ainakaan rusetilla somistettuna ja hiivalla nostatettuna?

  VastaaPoista
 106. Mitä noihin saksalaisiin tulee, niin yhä ilmeisemmältä vaikuttaa, että kielivaikeudet ovat syy selkkaukseen.

  Mökin omistaja on solkannut saksalaisille suomea ja kuvitellut, että kun oikein painokkaasti sanoo, viesti menee perille.

  Toisen rantaan ei tietenkään saa luvatta mennä, mutta saldo on se, että vahinkoa ei ole tapahtunut ja raha on vaihtanut omistajaa.

  VastaaPoista
 107. Totta tuo on, että homo voi raiskata miehen.

  Tuolla kun on ollut puhe raiskauksista, niin on korostettu naisten osuutta. Jos kerran vain mies voi raiskata miehen, vähiin jäävät naisten raiskaukset.

  Olen sitä mieltä, että koko käsite pitää nimetä uudelleen: naisten harjoittama asia on viettely, ei raiskaus.

  VastaaPoista
 108. On hupaisaa seurata miten jotkut paaluttavat "tuulentupansa" savimaalle.

  Saksalaisten luvaton leiriytyminen on asettanut suomalaisen kesämökin omistajan perustuslain suoman suojan ulkopuolelle. Pihapiirin koskemattomuus ja oman äidinkielen hallinta on alistettu "muiden" vieraanvaraisuudelle . Hengenvaaraa vähäisemmästä uhkasta lienee kysymys jos syynä on ollut migreeni. Syynä on pikemminkin ollut "cityveneilijöiden" kyvyttömyys ja haluttomuus oikeaan luonnonvaraiseen kokemusmatkailuun. On huomattavasti houkuttelevampaa valita tasainen, nurmikkoinen pihapiiri laitureineen ja hiekkarantoineen oleiluun. On valittu luvaton vaihtoehto.

  Tätä luvattomuutta puolustamaan on asettunut joukko, jonka oikeaa humaanisuutta todella epäilen.

  VastaaPoista
 109. Anonyymi,

  en ole havainnut kenenkään täällä puolustaneen "luvattomuutta", niin kuin sanot. Tulkintasi ei ole oikea.

  Jokainen päinvastoin sanoo, ettei ison vierasjoukon rantautuminen kenenkään yksityisalueelle ole oikein.

  Muutama on täällä kuitenkin nähnyt asian yksittäistapauksena, johon on useitakin syitä, joita täällä on pohdittu. On myös nähty, että tämä poikkeuksellinen konflikti olisi voitu välttää hyvällä kieli- ja keskustelutaidolla.

  Tuosta sairauskohtauksesta esiintyy lehdistössä verenpaineeseen liittyviä mainintoja. Tilanne oli mielestäni jopa vakava. Ihminen altistuu suuresti aivohalvaukselle, ellei hyppelevää tai hyvin korkeaa painetta saada nopeasti tasaantumaan. Lehden lause "mies oli nauttinut verenpainetta voimakkaasti alentavaa lääkettä" viittaa migreeniä vakavampaan sairauskohtaukseen, joka tulee hoitaa nopeasti levolla eikä huimaavassa liikkeessä. Tavalliselle verenpainepotilaalle ei edes anneta kotikäyttöön verenpainetta nopeasti alentavaa lääkettä.

  VastaaPoista
 110. Yksittäistapaus. Totta hitossa on yksittäistapaus.

  No, nythän oikein lääketieteen spesialisti, maalaa lavealla sudilla mahdollisimman traagisen tarinan tapauksen ympärille.

  Konflikti on syntynyt nimenomaan tietoisesta rikkeestä. Saksassa luvaton leiriytyminen toisen omistamalle alueelle on rikos. Veneilyharrastajien luulisi tällaiset asian tietävän varsin hyvin.

  Olikohan siellä jollain verenpainemittari mukana?

  VastaaPoista
 111. Sinunkin pitäisi korkeasta verenpaineesta kärsivänä tietää, että liikunta (fyysinen rasitus) alentaa verenpainetta hyvin. Päänsärky (migreeni, ?) on yleinen lääkkeen sivuvaikutus, joka ei tietenkään ole vaarallinen, paitsi jos sen sellaisena haluaa nähdä.

  VastaaPoista
 112. No tulihan se sieltä.

  Verenpaineeni on parissa vuodessa tasaantunut lukemiin 130/80, hieman vaihdellen. En enää edes mittaa säännöllisesti. Minulla on ns. stressipaine, pulssini lyö kiihkeästi pitkäänkin, jos jännitän tietämättänikin jotakin, ja paine nousee. Käyn silloin tällöin terveydenhoitajalla, joka mittaa paineen. Kaikki on ollut paremmin kuin hyvin.

  Saksalaisilla oli oletettavasti mukanaan pieni kätevä rannemittari, jos mukana kerran oli verenpaineihminen, tai jopa sydänsairas.

  Ei migreeniä voi saada lääkkeen sivuvaikutuksena, sillä migreeni on neurologinen eli aivoperäinen sairaus. Migreeni voi johtaa infarktiin, että ei se ole mikään pikku päänsärky vaan. Potijat sanovat sitä helvetilliseksi sairaudeksi.

  VastaaPoista
 113. En voisi kuvitellakkaan, Kuunkuisketta lukuunottamatta kenestäkään muusta löytyy niin naivia humanistisuutta, että voi vähätellä täysin tosiasioita.

  Eihän kukaan ole kieltänyt tai halunnut estää hengenhädässä olevan auttamista. Saksan suomalainen saa aivan rauhassa hävetä sitä nettitörkyä, mitä saksalaisten niskaan on satanut. Täällähän ei siitä ole ollut ollut kyse millään tavalla.

  En ihmettele yhtään että kohta otetaan moraali ja etiikka peliin mukaan ja aletaan sanailemaan hamaan tappiin asti kumman osapuolen toiminta on ollut oikeutettue ja kenen ei.

  Vaatisi todella kovaa ajatusluistelua, jotta pystyisi näkemään vastaavan tapahtuman esim. Iineksen saunarannassa. Hän oli kuin mitään ei olisi tapahtunut ja iloissaan, että hänen rantansa on kelvannut kutsumattomille vieraille.

  VastaaPoista
 114. "Saksalaisilla oli oletettavasti mukanaan pieni kätevä rannemittari, jos mukana kerran oli verenpaineihminen, tai jopa sydänsairas."


  Nyt rupeaa spekuloinnit olevan kohdallaan.

  Kukaan ei mainitaani aiemmin ole kirjoittanut migreenistä (on yksi päänsäryn muoto) mitään, nyt siitä kehkeytyi kuoleman vakava sairaus, mitä se ei tietenkään ole. Kaikkihan sen nyt tietävät että "käteviä rannemittareita" voi kuljettaa mukanaan, mutta oliko heillä todennetusti mukanaan, puhumattakaan viittaamastasi sydänsairaudesta. Sellaisen ei ehkä pitäisi lähteä veneretkelle ollenkaan.

  VastaaPoista
 115. Pidetään tosiasiat tosiasioina.

  En ole sanonut puolella sanallakaan mitään saksalaisista, joten älä liitä naiiviuttani (sinun mielipiteesi, ei tosiasia) puheisiin saksalaisista.

  Kiitos.

  VastaaPoista
 116. Anonyymi klo 10.25,

  Jos laituriani, jonka kuvittelen nyt näkyvän mereltä käsin, lähestyisi muutama veneellinen saksaa puhuvia ihmisiä, niin kyllä minä kysyisin heiltä, mitä he etsivät ja voinko olla avuksi, minulla on puhelin mukana, ja läppärikin repussa.

  Sanoisin myös, että tämä on yksityisranta, jonka laituri pettää, jos siihen nousee 16 ihmistä. Ohjaisin heidät kaislikon takana sijaitsevaan poukamaan, jossa on yleinen kylän ranta, joka on aina tyhjänä. Se on luvallinen ja sopiva hetkelliseen rantautumiseen. Neuvoisin myös kylän campingalueen, jonne pääsee rantavesiä rivakasti soutamalla 15 minuutissa.

  Kuten huomaat, keinoja auttamiseen ja rauhanomaiseen rinnakkaiseloon löytyy, kun haluaa auttaa ja neuvotella. Ei vieras aina tule pahat mielessä rantaasi tärväämään.

  VastaaPoista
 117. Suomi on sydän- ja verisuonisairauksien luvattu maa, ja kaipa luku Saksassakin on korkea.

  Veikkaan, että suomalaisveneenkin airoissa istuu hyvin usein mies, jolla on sydän- tai verisuonilääkitys. Menepäs kieltämään häneltä soutaminen, niin kuulet ärräpäitä ja taidat lentää niska-perseotteella mereen.

  VastaaPoista
 118. Argumentit vesittivät empatiajuoman laihaksi "ruunan kuseksi".

  VastaaPoista
 119. Minusta tutustuminen vieraisiin ihmisiin ja heidän kanssaan keskusteleleminen ei osoita erityisiä empatiataitoja.

  Eikö sellainen kuulukaan ihmisen perusominaisuuksiin? Uteliaisuus ja halu lähestyä muita ihmisiä?

  On siis perustilanne keskustella muukalaisten kanssa, eikä teilata heitä heti, vaikka he tulisivat sinun rajojesi sisäpuolelle.

  Suurimmat voitot sodissakin on saatu neuvotteluteitse, ei ampuen, vaikka joku hyökkäisikin.

  VastaaPoista
 120. Ihminen, joka pitää muita ihmisiä lähtökohtaisesti uhkana, menettää paljon.

  Kärsii hän varmaan myös korkeasta verenpaineesta / stressioireista ym. jne.

  Mikä on se tekijä ihmisessä, joka saa hänet pitämään itseään niin paljon muiden yläpuolella ettei antaudu kommunikaatioon myös vieraiden kanssa?

  VastaaPoista
 121. Se on jokin primitiivireaktio, joka juontaa luolamiesajoilta, Kuunkuiske.

  Piti kaiken aikaa olla varuillaan petojen ja saaliin- ja naisenryöstäjien varalta.

  Pelko se on se tekijä kaiken takana. Pelätään uutta ja vierasta, ja koetaan se vihamielisenä. Tämä koskee tietenkin kaikkia kulttuureja ja sivilisaatioita.

  VastaaPoista
 122. Saksalaisturisteista elää niin paljon stereotypioita ja kiertää juttuja, että sekin varmaan vaikutti uutisointiin.

  Seisovissa pöydissähän he kuulemma keräävät ruokaa kasseihin, vievät maidot laitureilta, tulevat isoilla linjureillaan, joissa on kaikki mukana, ruokaa myöten (ettei vaan euroakaan jäisi kohdemaahan)... niin, tuo viimeinenhän on tottakin.

  Mökki on suomalaiselle niin pyhä paikka, että ymmärrän kyllä Immosiakin. Vaikea sanoa miten reagoisin, jos mökille tullessani piha olisi outoa revohkaa täynnä... hakisin varmaan ukkopekan aitasta, jos ei sana tehoaisi...

  Tekisi mieli puhua kulttuurien eroista, mutta en nyt kehtaa.

  VastaaPoista
 123. Miten niin Tapsa sana ei tehoaisi?

  Sellainen oletus kertoo siitä, että lähtökohtaisesti et luota ihmisiin.

  Se ei ole hedelmällinen alkuasetelma ja yleensähän odotuksilla on tapana täyttyä, huonoilla ja hyvillä.

  VastaaPoista
 124. Median mukaanhan Leppävirralla mökinomistajien sana ei tehonnut.

  VastaaPoista
 125. Kyse ei ollutkaan siitä, että tehosiko sana Leppävirralla vai ei, vaan siitä, että "hakisin varmaan ukkopekan aitasta jos ei sana tehoaisi."

  Ikään kuin olisi odotettavaa, että sana ei tehoaisi.

  Minun sanani tehoaa aina - joko olen niin vakuuttava tai sitten omaan tilanteenmukaiset vuorovaikutustaidot.

  Siitä tulikin mieleeni, kun ystäväni kerran peruuttaessaan tölväisi erehdyksessä toista autoa.

  Menin hetken päästä perässä pihalle ja heitin, että olipa kiva taas törmätä pitkästä aikaa!

  Vieraille ihmisille siis ja kovasti nauroimme kaikki.

  Kepeä suhtautuminen auttaa kaikissa tilanteissa.

  VastaaPoista
 126. Tapsa,

  ymmärrän minäkin Immosia. He ovat perisuomalaisia jukolanjusseja - ajattelen heitä lämmöllä, sillä minun äitini olisi käyttäytynyt juuri samoin kuin Immoset: hypännyt tasajalkaa ja huutanut sanottavansa suomeksi siinä laiturin nokalla airolla reviiriään puolustaen. Tästä episodista tulisikin mainio tarina rehevän kansansankuvaajan kirjoittamana.

  Nykypäivänä vain sivistys on tuonut meille kieli- ja neuvottelutaidon. Oikein harmittaa, etten ole enää opettajana. Ottaisin tämän tapauksen neuvottelutaidon tunnille oppilaiden ratkaisemaksi ja esittämäksi neuvotteludemonstraatioksi.

  VastaaPoista
 127. Nykyään kai kannatetaan tiukkoja sanamuotoja ja kireää naamataulua puoliensa pitämiseksi esim. erilaisissa virastoissa.

  Enpä usko, että toimii.

  Ystävällisyydellä pärjää aina; ainakaan tähän mennessä ei ole tarvinnut lyödä nyrkkiä pöytään missään tilanteessa.

  Ehkä vakaan ja rauhallisenoloinen ihminen antaa itsestään sellaisen vaikutelman, että häntä palvelee hyvin mielellään?

  VastaaPoista
 128. Olihan minulla ne kolmet pisteet lauseen molemmin puolin, ikään kuin ehtolauseen ja huumorin merkkinä, eli en ihan tosissani ollut.

  Sitä paitsi minä osaan saksaa.

  VastaaPoista
 129. Märta Tikkanen on seniili femakko. Mitä hän tietää? Ei mitään. Ei ainakaan totuutta.

  Eihän pelkäävällä ja hakatulla miehellä voi olla erektiota, vai mitä?

  Henkilön, joka ei tiedä fysiologiasta mitään, varsinkaan miehen fysiologiasta, ei kannattaisi puhua mitään.

  Jos miehellä on erektio, mikä on yhtä paljon sieluntilan kuin fyysisen toiminnan ilmentymä, hän ei voi olla sataprosenttisen vastentahtoinen eikä kauhuissaan hengestään, kuten nainen raiskaustilanteessa on.

  Näin typerää tekstiä voi kirjoittaa vain nainen. Tällaista jälkeä tulee kun nainen kouluttaa itsensä ihan pöllöksi. Hän ei ole esimerkiksi kuullut tutkimuksesta jonka perusteella 90% naisista omasi raiskausfantasian - siis halusi tula raiskatuksi. Ei siis ihmekään, että riaksuksia ilmoitetaan niin vähän, kun ne on toivottuja? Toivottavasti Iines ymmärtää logiikan, tai sitten ei, hänhän on kyvytön.

  En ole kuullut ainoastakaan miehestä,

  Se että SINÄ et ole kuullut, kertoo vain umpiosta, jossa elät.
  Melko huolestuttavaa.

  VastaaPoista
 130. Vai Märta Tikkanen tietää...

  VastaaPoista
 131. Kuunkuiske,

  varmaan työpaikoilla neuvotaankin kovaan esiintymiseen ja jopa neuvottelutaktiikkaankin. Se ei ole kuitenkaan ns. tieteellisen neuvottelutaidon opetuksen mukaista.

  Neuvottelutaidon hallinta ei ole tekniikka, joka vedetään päälle ja leikitään kovaa. Minusta hyvä neuvottelija lähtee aina liikkeelle kuuntelemisesta ja kuulemisesta. Siitä sitten eteenpäin ystävällisesti ja avuliaasti omiakaan etujaan polkematta, kaikkien parhaaksi. Kyseessä on usein monen ihmisen hyvä. Kukaan ei saisi merkittävästi hävitä tai voittaa yli muiden.

  VastaaPoista
 132. Miehen voi raiskata

  "Ääritapauksessa nainen on kaapannut miehen mukaansa, sitonut hänet sänkyyn, huumannut hänet, piikittänyt häneen erektiolääkettä ja sitten harjoittanut yhdyntää hänen kanssaan, kertoo seksologi Jukka Virtanen.

  "USA:ssa, Kanadassa ja muutamissa Euroopankin maissa näitä tapauksia on viety oikeuteen asti."

  Kuvaus on kuin Märta Tikkasen romaanista "Miestä ei voi raiskata" vuodelta 1975. Kirjassa nainen, joka oli joutunut raiskatuksi, kosti antamalla samalla mitalla takaisin. Hänkin köytti miehen sänkyyn. Ainoa ero oli, että lääkkeiden ja huumeiden sijasta hän käytti piiskaa ja uhkaili pistoolilla.

  Usein taide ennakoi ilmiöitä, jotka tiede löytää ja tunnustaa myöhemmin. Tutkimuksia naisraiskaajista alkoi ilmestyä 1990-luvulla.

  Tutkijat havaitsivat, että kyllä miehenkin voi raiskata, ja heitä myös raiskataan. Yhdysvaltojen oikeusministeriö teetti vuonna 2000 kansallisen väkivaltatutkimuksen. Vaikka tutkimuksen otsikossa puhutaan vain naisista uhreina, tutkijat Patricia Jaden ja Nancy Thoennes selvittivät saman tien myös miehiin kohdistuvaa väkivaltaa. Osoittautui, että USA:ssa raiskataan vuosittain 300 000 naista ja 90 000 miestä. Raiskatuista yli 20 prosenttia on siis miehiä. Tutkimuksessa raiskaus tarkoitti pakottamista emätinyhdyntään, suuseksiin tai anaaliyhdyntään. Mukana ovat myös homoseksuaaliset raiskaukset.

  Suomessa Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan vähintään 5 000 miestä kohtasi vuonna 2003 perheväkivaltaa, josta noin kaksi kolmasosaa on parisuhdeväkivaltaa. Kuinka suuri osa parisuhdeväkivallasta on raiskauksia, on epäselvää, mutta lienee todennäköistä, että naisen raiskaamaksi joutuu ainakin muutama sata suomalaismiestä vuosittain.

  VastaaPoista
 133. "Toisen rantaan ei tietenkään saa luvatta mennä, "

  No mutta sinnehän mentiin. Eli Saksmakkarat on syyllisiä. Eikä se ole ratkaisevaa mitä kieltä suomalainen "solkkaa". Kyllä se on sakemannin asia tehdä itsensä ymmärretyksi. Mutta ensin pitää olla lupa rantautumiseen. Nyt siihen ei ollut. Mielestäni koko porukka pitää pistää vankilaan ja antaa mojova sakko päälle.

  VastaaPoista
 134. "en ole havainnut kenenkään täällä puolustaneen "luvattomuutta""

  No olethan sinä ja Delilah, ainakin. Koita ny sentään vastata omista puheistasi, jos et muiden? Kovin on heikkoa tuo sinun havainnointi, jos et omia tekemisiäsikään "havaitse".

  VastaaPoista
 135. Anonyymi klo 20.03,

  olen eri mieltä Ilta-lehden toimittajan kanssa, tai sen toimittajan, joka käyttää tuossa hirveässä tapahtumassa sanaa "raiskata". Toimittaja on kielellisesti asiantuntematon. Raiskaus sisältää penetraation.

  Siis ensinnäkään eihän unilääkkeellä tainnutettu mies voi saada erektiota, mikä on raiskauksen edellytys? Vai voiko mies saada erektion, jos nainen viiltelee miestä ja kiskoo hohtimilla?

  Minusta tuossa oli kyseessä ankara ja törkeä väkivalta, pahoinpitely, joka tapahtui eroottisella alueella. En tiedä, onnistuiko penetraatio, sitä ei uutinen kerro.

  VastaaPoista
 136. "Jos laituriani, jonka kuvittelen nyt näkyvän mereltä käsin, lähestyisi muutama veneellinen saksaa puhuvia ihmisiä, niin kyllä minä kysyisin heiltä, mitä he etsivät ja voinko olla avuksi, minulla on puhelin mukana, ja läppärikin repussa."

  Heh heh hee, näin sanoo nyt hän, joka ei laskenut yksinäistä neekeriä sisään joka nätisti koputti oveen ja oli kylmissään. Huomatteko, kuinka joillakin toimii humaanius ja empatia vain sanoissa, mutta kun tulee ns. tosi paikka ollaan ihan hijaa siellä ovan takana ja täristään... :)

  VastaaPoista
 137. "Raiskaus sisältää penetraation."

  Eikä sisällä. Älä vääristele.

  VastaaPoista
 138. En ole puolustanut "luvattomuutta" lauseellakaan.

  Se että ei tuomitse vieraiden rantautumista, ei tarkoita sitä, että puolustaa luvatonta rantautumista. Se tarkoittaa vain sitä, että ei tuomitse luvatonta rantautumista. Nämä ovat kaksi eri asiaa.

  VastaaPoista
 139. "Sanoisin myös, että tämä on yksityisranta"

  Hetkinen, miten puhevammainen mitään sanoo, saatikka neuvoo? Tietääkseni sinä OLIT äidinkielen ope, et kielitieteilijä. Sijamuodoilla pelaamisesta ei nyt ole apua. Olenko muka väärässä?

  VastaaPoista
 140. Haluaisin kohdata sen miehen, joka on fyysisesti niin heikko että ei saisi halutessaan kammettua naista päältään :)

  Raiskaus tarkoittaa penetraatiota.

  En ymmärrä että miten miehellä voisi seistä jos hän ei yhtään haluaisi eli nainen ei voi raiskata sanan varsinaisessa merkityksessä.

  Vaan mitäpä jos mies onkin kauhusta kankeana ;)

  VastaaPoista
 141. "Sellainen oletus kertoo siitä, että lähtökohtaisesti et luota ihmisiin."

  Mitä luottoa pitää olla ihmisiin, jotka ovat luvatta tulleet pihallesi ja leiriytyneet? Eihän sellaisiin voi luottaa, eikä heidän kanssaan kannata, eikä pidä, neuvotella. Mistä pitäisi neuvotella? Moiset röyhkimykset pitää ajaa pois.

  VastaaPoista
 142. En väännä raiskausasiasta enempää, kunhan totean käyttäväni sanaa raiskaus sen perinteisessä lainopillisessa muodossa.

  Rikoslaissa on nimittäin määritelty raiskaus sukupuoliyhdynnäksi, johon uhri pakotetaan. Sukupuoliyhdynnäksi lasketaan "sukupuolielimellä tapahtuva tai sukupuolielimeen kohdistuva tunkeutuminen toisen kehoon."

  VastaaPoista
 143. Turun piknikin saldo: ilkivaltaa, kokko ja raiskaus

  Kyseessä lienee ollut vain hauskan pito ja viettely?

  VastaaPoista
 144. Anonyymi,

  edelleenkään tänne ei pidä heittää pelkkää linkkiä ilman selostusta. Se on huonoa keskustelutekniikkaa. Pitää itse selitää linkin pääsisältö.

  Ihmisiä ei laiteta nurkkaan sukkaa kutomaan. Tämä on keskustelupaikka. Minä en avaa linkkiä, jossa on kokonainen artikkeli. Linkki on vain lähdeviite tarvittaessa.

  VastaaPoista
 145. Iines, ole hyvä, äläkä jeesustele.

  Olen itse todistanut, kun hyökkäät linkillä, etkä edes avannut sisältöä referoiden. ihan paljas linkki oli sinulla, kerran jos toisen.
  Lisäksi, jos sinulle linkkaa faktaa, niin ei useinkaan suostu ymmärtämään linkin takaista ajatusta. Siinä olet kyllä oikeassa, että sinulle linkkaaminen on melkolailla turhaa, valitettavasti.
  Elänkin toivossa, että muu älymystö täällä osaisi katsoa asiaa linkin taakse, eikä kuunnella sinun linkitöntä märtatikkas -jorinaa, joka loukkaa kaikkia raiskattuja, sukupuoleen katsomatta.

  VastaaPoista
 146. Rikoslaissa on nimittäin määritelty raiskaus sukupuoliyhdynnäksi, johon uhri pakotetaan. Sukupuoliyhdynnäksi lasketaan "sukupuolielimellä tapahtuva tai sukupuolielimeen kohdistuva tunkeutuminen toisen kehoon."

  Tällainen rikoslaki ei ole tässä ajassa. Tajuat tämän varmaan itsekin.

  Raiskaus eli väkisinmakaaminen on sukupuoliyhteyteen pakottamista. Yleensä raiskaukseksi on käsitetty se, että mies tai poika pakottaa naisen tai tytön yhdyntään kanssaan. Nykyaikana raiskauksesta voidaan tuomita, vaikkei kyseiseen seksuaaliseen kanssakäymiseen, johon tekijä on uhrinsa pakottanut, olisi sisältynyt nimenomaan yhdyntää ja raiskauksesta voidaan tuomita myös nainen tai tyttö ja uhriksi voidaan määritellä myös mies tai poika. Tekijän ja uhrin ei tarvitse olla eri sukupuolta, vaan myös homoseksuaalisesta raiskauksesta voidaan tuomita.

  Lisäksi: Oikeusministeriö laajentamassa raiskauksen määritelmää

  Lue tai älä, oma valinta.

  VastaaPoista
 147. Oletko Iines sitä mieltä, että jos joku tunkee sinulle (tahtomattasi) harjanvarren perseeseen, että kyseessä ei ole raiskaus?

  Kyseessähän ei ole sukupuoliyhteys eli "sukupuolielimellä tapahtuva tai sukupuolielimeen kohdistuva tunkeutuminen toisen kehoon."

  VastaaPoista
 148. Nuori nainen raiskattiin Turussa

  Nuori nainen raiskattiin Turussa Itäisellä Pitkälläkadulla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

  Nainen käveli puolen yön jälkeen Itäistä Pitkäkatua pitkin kohti Hirvensaloa, kun lähellä Vuorityömiehenkatua häntä vastaan tuli kaksi ulkomaalaista miestä. Miehet olivat liikkeellä kävellen.

  Miehet raahasivat naisen kerrostalon pihalle, pahoinpitelivät häntä ja raiskasivat hänet. Tekijät poistuivat teon jälkeen kävellen Kupittaan suuntaan.

  Molemmat miehet olivat noin 20-vuotiaita ja noin 175 cm pitkiä ja hoikkia. Toinen miehistä oli ihonväriltään hyvin tumma ja toinen hieman vaaleampi.

  Tummemmalla miehellä oli yllään farkut ja tumma paita. Vaaleammalla miehellä oli päällään tumman harmaa huppari.


  Aamulla kuulemme, kun nimimerkki Kuunkuiske selittää, että nuo ulkomaiset miehet, joiden ihonväri oli hyvin tumma ja hieman vaalemapi, ovat molemmat kidutuksen uhreja ja että meidän Suomessa pitää sopeutua maahanmuuttajien kulttuuriin. Nuo ihon väriltään hyvin tummat ja hieman vaaleammat miehet vain toteuttavat kulttuuriaan, ei sen kummepaa? Kuulemmeko Kuunkuiskeelta taas kerran sivuhuomautuksen suomalaisista miehistä? Varmaankin.

  Entä kuulemmeko D:ltä tilastokatsauksen?
  Mitä sanoo nyt tilastot, sitä jännäämme...

  VastaaPoista
 149. Jos työntää harjan perseeseen ilman toisen henkilön halua, niin se ON raiskaus. Penetraation voi tehdä myös esineellä.

  Jape, mahdat sinä olla pidetty ihminen. No, toivotaan että äiti sentään ei hylkää! :)

  Vänkääminen on kahdella sanalla sanoen äärimmäisen rasittava.

  Tapasi kirjoittaa kertoo toki siitä, ettei sinulla ole hyvä olla. Sinua kohtaan on vaikea tuntea myötätuntoa, valitan.

  VastaaPoista
 150. Mitä voisin sanoa suomalaisista miehistä muuta kuin että heidän joukossaan on sekä ihania että mulkvisteja ja kaikkea siltä väliltä. Ei ole olemassa käsitettä "suomalainen mies", jonka alle voi niputtaa kaikki. Yksioikoinen ihminen, jolla ei ole syvyyttä nähdä laajalti, tietenkin harrastaa ihmisten ja asioiden lokeroimista, koska hänen kapasiteettinsa ei riitä muuhun.

  Minun suomalaiset mieheni ovat kaikki olleet tietenkin ihania, fiksuja, komeita, huomaavaisia, syvällisiä, viriilejä ja hyvinvarusteltuja! :)

  VastaaPoista
 151. Ulkomaalaisten miesten länsimaissa harjoittama raiskaus on seurausta heidän omistä ahtaista naista syrjivistä käytänteistään. Kun oman kulttuurin naista pidetään huntujen alla piilossa elämältä ja häneltä vaaditaan jopa kivittämistuomion uhalla neitsyyttä, pitää sukupuolisuus purkaa nähtävästi sitten muun kulttuurin naisiin, jotka saavat olla vapaasti kuin ihminen konsanaan.

  Itsehän te muutamat miehet tässäkin blogissa olette kuvailleet, että miehen seksi on alkuvoimainen luonnonilmiö, joka purkautuu kuin Vesuvius ja joka automaattisesti huomaa naisen siellä, missä pohje vilahtaa. Kai tämä nyt koskee kaikenvärisiä miehiä?

  VastaaPoista
 152. "Jos työntää harjan perseeseen ilman toisen henkilön halua, niin se ON raiskaus."

  Ei ole, Iineksen maailmankuvan ja lakipykälien mukaan. Kyse ei ole sukupuolielimellä tapahtuvasta eikä sukuelimeen kohdistuvasta tunkeutumisesta, eli ei ole raiskaus, Iineksen mukaan.

  "Penetraation voi tehdä myös esineellä."

  Voi, mutta se ei ole Iineksen lain mukaan raiskaus.

  Älä ole KK vihainen. Minä vain luen Iineksen lakia justiinsa niin kuin Iines sen on eteemme tarjoillut. Kiitä Iinestä.

  VastaaPoista
 153. "Sinua kohtaan on vaikea tuntea myötätuntoa, valitan."

  Kaikkein vähiten kaipaan sinun myötätuntoasi. Siis oikeasti!
  Sinun tapasi kirjoittaa kertoo, että et ole tästä maailmasta. Et hahmota ympäröivää todellisuutta, etkä tajua, kun kritisoin Iineksen älyttömyyksiä mm. raiskauksen määritelmästä, niin sinä ryhdyt paasaamaan minulle, että minua kohtaan on vaikea tuntea myötätuntoa? Hemmetti, sinä vasta olet ristiriitainen henkilö. Taivas varjele meitä kaltaisiltasi henkilöiltä yhtään missään merkittävässä asemassa.

  VastaaPoista
 154. Tottakai penetraation voi tehdä esineellä.

  Se on raiskaus ja sisältyy rikoslain määritelmään: "sukupuolielimellä tapahtuva tai sukupuolielimeen kohdistuva tunkeutuminen toisen kehoon." Näinhän minä sanoin. ja kyllä se anuskin liittyy läheisesti erogeenisiin alueisiin.

  VastaaPoista
 155. Anonyymi klo 9.11.,

  kielenkäyttösi on nyt tasolla, joka ei kuulu tälle keskusteluareenalle. Poistin kommenttisi.

  VastaaPoista
 156. "Tottakai penetraation voi tehdä esineellä."

  Juu, kyllä kyllä. Tästä ei ole epäselvyyttä. Raiskaus se ei kuitenkaan ole, sinun mukaasi. Itse olen erimieltä.

  "Se on raiskaus ja sisältyy rikoslain määritelmään: "sukupuolielimellä tapahtuva tai sukupuolielimeen kohdistuva tunkeutuminen toisen kehoon." Näinhän minä sanoin. ja kyllä se anuskin liittyy läheisesti erogeenisiin alueisiin."

  Ei ole raiskaus, eikä sisälly rikoslain määritelmään, ei ainakaan siten kuin sinä alunperin tulkitsit. Anus ei ole sukupuolielin. Eikä harjanvarsikaan ole.
  Sinun alkuperäinen viestisi oli todeta, että nainen ei voi olla raiskaaja koska hän ei voi tunkeutua sukupuolielimellä keneenkään. Tämä oli viestisi sisältö ja tarkoitus ja halusit vierittää kaiken raiskauksen - jälleen kerran - miesten kontolle.

  Lisäksi aloit huvittelemaan aiheella kertomalla jostain Märta Tikkasen fantasiakirjasta. Tämän lisäksi et tajua, että miehen seisokki ei ole tahdonalainen ilmiö.

  VastaaPoista
 157. "sukupuolielimellä tapahtuva tai sukupuolielimeen kohdistuva tunkeutuminen toisen kehoon."

  En tiedä enää, miten paremmin havainnollistaisin tuon rikoslain, jotta ymmärtäisit sen sisällön.

  Tuo tai-sanahan tarkoittaa vaihtoehtoa: raiskaus tapahtuu joko sukupuolielimellä TAI muutoin tunkeutumalla toinen kehoon.

  "Tai tunkeutumalla toisen kehoon" pitää siis sisällään vaikka harjanvarren.

  VastaaPoista
 158. "Tuo tai-sanahan tarkoittaa vaihtoehtoa: raiskaus tapahtuu joko sukupuolielimellä TAI muutoin tunkeutumalla toinen kehoon.

  "Tai tunkeutumalla toisen kehoon" pitää siis sisällään vaikka harjanvarren."

  Ei, ei, ei, ei. Taas vääristelet. Et sanout alunperin "TAI muutoin tunkeutumalla toinen kehoon."

  Raiskauksen määritelmä edellytti mukaasi että:

  a) Sukupuolielimellä tapahtuva tunkeutuminen toisen kehoon.

  TAI

  b)sukupuolielimeen kohdistuva tunkeutuminen toisen kehoon.

  Anus ei ole sukupuolielin. Lisäksi sinun mukaasi nainen ei voi sukupuolielimellään tunkeutua mihinkään, joten hän ei voi raiskata.

  Kerroit aiemmin ,että: "Siis ensinnäkään eihän unilääkkeellä tainnutettu mies voi saada erektiota, mikä on raiskauksen edellytys?"

  Eli olit sitä mieltä, että vain mies voi raiskata. Raiskaus kun sinun mielestä edellytti aina erektiota. Nainen ei saa erektiota, joten syyllinen sinun mukaasi on aina mies.

  VastaaPoista
 159. Tämä on nyt kielitieteellinen näkökulma, josta olen aluksi lähestynyt raiskaus-termiä. Lähdin liikkeelle Tikkasen kirjan nimestä, tarkoitti hän itse mitä tahansa, kuten sanoin.

  Ymmärrän hyvin, että raiskaus-termi lakitieteellisesti tarkoittaa myös naisen suorittamaa väkivaltaa miestä kohtaan. Asiaa on laajennettu samaan kohtaan kuin aiempi vain miehen toiminnan sisältänyt rikos.

  Tuo rikoslain pykälä, jota lainasin melko alussa, sisälsi heti mielestäni sen harjanvarren - sinä vain et ymmärrä nyt rikoslain lausetta etenkin tai-sanan merkitystä lauseessa. Se oli siinä alunperinkin, ja tässä viimeksi avasin merkitystä sinulle konkretisoimalla lauseen, kun pelkän lakilauseen ymmärrys tuotti sinulle ylipääsemättömiä vaikeuksia. Silti se lakilause tarkoittaa samaa asiaa kuin konkretisoimani. Kun oikein makustelet lausetta, huomaat sen ehkä ennen pitkää.

  En sanonutkaan, että anus on sukupuolielin, vaan erogeenistä aluetta. Nykytapojen vallitessa se mielestäni voitaisiin kyllä laskea toissijaiseksi sukupuolielimeksi. Lainsäädäntö laahaa perässä, mutta eskaloituu kyllä enen pitkää nykyaikaan.

  Olen todellakin sitä mieltä, huolimatta lakikielestä, että nainen ei voi miestä raiskata, koska penetraatio edellyttää erektiota. Poikkeukset kuten peniksenjäykistäjä, tekopenis, lääkeellä aiheutettu erektio jne. voivat tulla kysymykseen, jos nainen raiskaa miehen. Näitä voidaan nimetä raiskauksiksi, mutta vain näitä. Kaikki naisen suorittama miehen erotiikan alueen pahoinpitely ei siis ole raiskausta, vaan silkkaa väkivaltaa.

  VastaaPoista