17.7.2011

Kesäpäiväkirja: 13. sivu

16.7. Eletään aikoja, jolloin elokuun täyteläiset päivät ja yöt eivät vielä ole tulleet, mutta ovat heti oven takana. Viinimarja mustuu jo, samoin vadelman kylki sihtaa ensimmäiset punaisensa.

Niityllä on ensimmäinen perhospolvi jo lopetellut ja toinen aloitellut. On keisarinviittoja, loistokultasiipiä ja hopeatäpliä vähän joka alalajista. Nokkosperhosia ei enää edes viitsi katsoa ja lauhahiipijöitä ei jaksa enää kuvata, vaikka ne ovat lempiperhosiani kultasiipien ja sinisiipien lisäksi.

Odotan yhä yllätyksiä, kuten viime vuonna, kun keisarinviitta ilmestyi näkökenttääni ohittaen kaikki muut lepattavaiset koollaan ja värillään. Se oli kuin Marian ilmestys, sai mieleni yhtä aikaa nöyräksi ja riehakkaaksi.

Pelkään vain pahoin, että sieltä tullaan tutulla porukalla, neitoperhoissa ja ohdakeperhoissa sekä amiraaleissa keikistelemään, imemään ohdakkeitten viime tipat. Vaan pietaryrtit ja sinipunaiset ahdekaunokit saattavat vielä kutsua uusia lajeja, kun ne nyt juuri röyhähtävät tienpientareisiin. Joskus pelkään sitä hetkeä, että uusia hyönteislajeja ei enää tule, että olen nähnyt kaiken. Semmoinen olisi luontokuvaajan, erikoisesti makrokuvaajan maanpäällinen helvetti, luulen. Ei tarvittaisi edes tulenlieskoja eikä piruja hiilihankoineen. Toisaalta olen haaveillut villipetojen kuvaamisesta, että on vielä tutkimatonta kuvausreviiriä. Toisaalta se laavussa tai piilokojussa kykkiminen tuntuu petokselta eläintä kohtaan. On myös niin, että piilokojuhan repeää yhdellä karhunkämmenen lyönnillä. Olisi reilua kuvata face to face.

Pesin päivällä saunan takkahuoneen, joka on siskon kamarina, ja saunatilat. Vein lipaston laatikoihin Pikkukaupungissa pesemäni siskon mökkivaatteet. Lipaston laatikoissa oli lisää vaatteita, joita en pessyt, viivasuorissa pinoissa. En viitsinyt laittaa pesemiäni vaatteita laatikoihin, koska ne eivät olleet ihan viivasuorissa pinoissa. Jätin ne lipaston päälle säällisiin pinoihin. Pesin ikkunat ja tuuletin petivaatteet. Kun olin siivonnut, torkuin hetken siskon parisängyssä ja katselin puukaton oksankuvioita. Yritin löytää erilaisia ilmeitä. Löytyi monta hupaisaa, ei yhtään pelottavaa. Lähdin sitten niityn kautta talolle ja ruokin kissan ja join pullakahvit. Kirjoitin ostoslistaan: pieni muoviämpäri ja kolme kukkasta. Kukat tulevat keskellä pihaa olevan sähköpylvään edessä olevaan keramiikkaruukkuun, jonka vanhentuneet orvokit vein kompostiin.

17.7. On pyhä. Kirkonkellot ovat soineet useaan otteeseen, kuten pyhäisin tapana on. Pidän tästä rituaalista, se tuo sunnuntain tunnun. Haluaisin jopa joskus mennä kirkkoon kuuntelemaan urkuja ja laulua, mutta täällä on naispappi enkä välitä heleistä äänistä holveissa. Pitäisin miehen voimakkaasta laulusta, mielellään en tenorista, mutta käy sekin, jos äänessä on muutoin volyymia. Enkä oikein jaksa niitä muita kirkonmenoja, rituaaleja ja kaavoja. Tahtoisin vain sen laulun ja soiton, virret ja muun musiikin. Ja jos joku lukisi jotain viisasta ja kokeneen elämänmakuista saarnastuolista, voisin kyllä kuunnella ja painaa mieleeni.

Sunnuntaiaamun Helsingin Sanomissa luki uuden opetusministerin lausuntona, että Suvivirsi saa jäädä. Närkästyin, ettäkö suvivirsi saa jäädä. Mokoma Gustafsson, kritiikitön mielistelijä! Tarkka luku kuitenkin paljastikin, että suvivirsi saakin jäädä. On se Gustafsson varmaan hyvä opetusministeri.

(Valokuva Iines, hopeatäplä)

153 kommenttia:

 1. Nyt kaunis kesä saa! - jäädä,
  Saa linnut laulaa! - ei.
  Lakia ees Kustaan sonni säädä,
  mik kesää täält ei häädä!

  Uudet perhospolvet ja tekonivelet!
  Kuudet villapöksyt, vaan silti palelet!
  Tekee syksy, talvikin tuloa - kesällä monen monta menoa!

  VastaaPoista
 2. Minä taas pidän heleistä naisäänistä.

  Luin muuten sen suvivirsi-otsikon ensin samalla tavalla väärin ja koin samankaltaisia tunteita, mutta voitin ne ja ajattelin, että maassa maan tavalla.

  VastaaPoista
 3. Jos karhunkuvauskopista kuuluu pieninkin röyhtäys (tai pieraisu) niin se karhu/karhut lähtevät metsä ryskyen pakoon. Eivät taatusti tule sitä kojua käpälöimään.

  Ps. Kissallekin pitää antaa pullakahvit.

  VastaaPoista
 4. Oi, Rikun runo on soma. ja mistäs tiesit, että täkäläisen pappani nimi oli Kustaa, ja kyllä, hänellä oli sonni.

  Vaan tekoniveliin en taivu konsaan, toivottavasti. Kuulin muuten juuri jutun yhdestä Erika-rouvasta, jolle oli laitettu jo molempiin polviin tekonivel ja nyt hän oli menosssa hakemaan uutta lonkkaa.

  VastaaPoista
 5. Siis minä repsahtaisin (reps tai tarkoittaa tätä?), jos suvivirsi poistuisi koulujen kevätjuhlista ja tilalle tulisi joku Me ollaan sankareita kaikki, ihan jokainen. Suvivirsi on lopullinen sinetti kesän alkamiselle. Sitä paitsi se on tärkeää suomalaista kulttuuriperIntöä, jonkalaista ainakin muissa maissa vaalitaan kovasti.

  Meillä ihan kuin hävetään ominta omaa, täällähän ei tunnisteta edes parasta suomalaista superruokaa, gourmetherkkuja, kuten mustikkaa, puolukkaa ja karpaloa, saati suomalaisia sieniä, silakkaa ja muikkuja.

  VastaaPoista
 6. Pakko lisätä vielä ihmetys: miten ihmeessä vehnäjauhosta puristamalla tehdyt töhnäruuat, kuten pasta ja lasagne ja pitsa, voivat olla muka parasta mitä on? Minusta ne ovat tunkkaista ja mautonta sössöä.

  VastaaPoista
 7. Näin ulkomuistista melkein sanoisin, etteihän Suvivirressä edes ole kovin kristillisiä sanontoja, enemmän sellaisia yleishartaita.

  VastaaPoista
 8. Jo joutui armas aika
  ja suvi suloinen.
  Kauniisti joka paikkaa
  koristaa kukkanen.
  Nyt siunaustaan suopi
  taas lämpö auringon,
  se luonnon uudeks' luopi,
  sen kutsuu elohon.

  Taas niityt vihannoivat
  ja laiho laaksossa,
  puut metsän huminoivat
  taas lehtiverhossa.
  Se meille muistuttaapi
  hyvyyttäs', Jumala,
  ihmeitäs' julistaapi
  se vuosi vuodelta.

  Taas linnut laulujansa
  visertää kauniisti,
  myös eikö Herran kansa
  Luojaansa kiittäisi!
  Mun sieluni, sä liitä
  myös äänes' kuorohon
  ja armon Herraa kiitä,
  kun laupias hän on.

  No joo,,, kerran mainitaan jumala ja pari herraa, muttei sen kummemmin yksilöidä ja omita niitä kristillisiksi.

  Mitähän pahaa muun merkkiset uskovaiset noissa säkeissä näkevätkään? Ateistit ehkä näkevät, mutta hehän eivät uskokaan jumaliin, joten miksi änkyröidä? Laulanhan minäkin joululauluja, vaikken pukkiin uskokaan (enää).

  VastaaPoista
 9. Kyllä sellainen "ei profeetta omalla maallaan"-henki tälläkin voimakkaana asuu.

  Naapurin poika taas viulua kitkuttaa, millä sekin sen viulukilpailun voitti, yrittäis edes vähän niinkuin Suleiman Hochen von Töttern-Zollern

  Toisaalta suomalaiset eri alojen oppikirjat yleensä on vain huonoja kopioita alkuperäisistä, ulkomaalaisista. Sellaisia kannatta tehdä, niillä tienaa paljon rahaa.

  Onhan tuossa Suvivirressä jo hieman vanhahtavat sanat, kai se jo vaihtoon joutaa.

  Minusta esimerkisi Internationaalin sanat sopisivat hyvin koulun lopetukseen (viimeinen taisto),mutta myös nykyiseen oikeistokonservatiiviseen ilmapiirin.

  Vähän muuttaisivat siitä sanoja, jotain että "pitäs päästä rajoja puolustamaan jonnekin mahdollisimman pitkälle!"

  Sopisi hurmehenkisille oikein mainiosti, veljiähän nämä nykyiset oikeistolaiset oikeasti Stalinin kanssa ovat.

  VastaaPoista
 10. Minusta Suvivirren jumaluus on luonteeltaan yleismaailmallinen luojajumala. Ihminen on nöyränä ja kiitollisena luonnonihmeitten edessä, mikä on ihan terveellinen olotila nykyihmiselle.

  Rinnallahan elää kai parikin erilaista versiota, joista uskonnon elementit on poistettu. Miksei niinkin, mutta jotenkin tuo poisto tuntuu hätävarjelun liioittelulta. Voi vain kuvitella, mitä kulttuurin tuotteista jäisi jäljelle, jos kaikista poistettaisiin vaaralliset uskontoon vivahtavat pohdiskelutkin. Bergmanin elokuvatuotantokin taitaisi mennä tuhannen päreiksi.

  Jotenkin tämä poistokulttuuri tuntuu vähän samalta kuin vaikkapa sensuuri.

  VastaaPoista
 11. Riku, koiranleuka,

  Internationaali on sykähdyttävä musiikkiesitys kaikissa variaatioissaan, kuten monet työväen marssit. Minähän olen niihin varsin heikkona. Niitä sopisi hyvin ottaa koulujen musiikintunnille, mutta epäilen, että oppilaat nauraisivat kommarimarsseille - kyllä he tietävät. Ja sitten soittaisi Pietun isä ja sanoisi, että mitä saakutia te siellä koulussa lapsille opetatte.

  VastaaPoista
 12. On suvivirsi minullekin nostalgisesti tärkeä, mutta en minä sitä ole ollut kuulemassa monituisiin vuosikymmeniin.

  Minusta vanhempien polvien tulisi olla hiljaa tällaisista asioista, kysely tulisi tarvittaessa suorittaa peruskoulun yläasteella. Tai mielummin ala-asteella, kun ovat vielä rehellisiä, eikä maailma ja vanhemmat ole vieneet vinoon.

  Mahdolliset muutospyrkimykset johtunevat siitä, että myös kykyjensä yläreunoilla kamppailevat ihmiset saisivat jotain tehdä. -- "Ny mä sain irean!"

  VastaaPoista
 13. No tuo on sinänsä viisaasti sanottu, että vanhempi polvi suut suppuun ja kysytään nuorilta. Heitähän asia koskee.

  Aivan nuorin polvi vaan ei saa perinteestään tietoa, jos sitä ei heille missään muodossa vilauteta. Luulen, että pitää nimenomaan nähdä se tapahtuma ja tunnelma, ennen kuin voi päättää. Ja miten näyttää, jos laulua ei esitetä?

  Ja toisaalta sitten - miten katkaista perinne ilman että kukaan jää sitä kaipaamaan?

  VastaaPoista
 14. Eikö tämä Akateemisen Karjala-seuran kunniamarssi olisi sopiva kevätlaulu pienille kirkassilmäisille punaposkillemme:

  Tämä kansamme kauan on kamppaillut,
  se seissut on ryssiä vastaan.
  Se ei ole orjaksi antautunut,
  ei luopunut kalleimmastaan.
  Se ei ole tahrannut kunniataan,
  vaan takaisin Suomellensa
  se viha ja rakkaus rinnassaan
  on vaatinut vapautensa.

  Ne voittomme lunnaat jos kalliit lie,
  niin sittenkin kesken on työmme,
  ja kyynelin käyty jos onkin se tie,
  niin kerran me vieläkin lyömme.
  Niin kauan on iskevä Suomen mies
  ja uhma sen kalvassa kestää,
  kuin katkee ne kahleet,
  kuin kirpoo se ies,
  mi heimomme herruutta estää.

  Me kuulemme Karjalan kanteleen
  viel' itkevä vangitun kieltä.
  Käy veitsenä veljein se sydämeen
  ja Kullervon nostaa se mieltä.
  Me nousemme voimalla kirkastamaan
  tään kansamme kauneinta unta
  ja kerran myös juhliva vapauttaan
  Suur-Suomen on valtakunta.

  Me tahdomme suureksi Suomenmaan,
  me voitamme vastustajan
  ja Vienanlahdesta Laatokkaan
  me piirrämme miekalla rajan.
  Se meidän on veljinä velvollisuus,
  tää veikot on tunnussana:
  Suur-Suomelle aamu on koittava uus
  viel' untakin kirkkaampana.

  VastaaPoista
 15. Kyllä, tuo on ainakin yhtä hyvä kuin ehdottamani Internationaali.

  Suur-Suomi olisi hieno asia!

  Sitä luimistellen pelkään, että ruotsalaiset joskus aktivoituvat ja alkavat vaatia omiaan, niillehän kuuluu suuri osa eurooppaa.

  Karhu oli kerran syönyt paljon ja hartaasti, arvaahan kuinka siinä käy! - Päästi kauhean paskan joka osui suoraan muurahaisen päälle.

  Karhu hieman kopeasti ja ylimielisesti valitteli tapahtunutta, mutta pieni ja sisukas muurahainen puisteli paskaa harteiltaan - ja lausui itsevarmana: "Mitäs näistä; voihan tämä joskus käydä toisinkin päin!"

  VastaaPoista
 16. Älkääs nyt ollenkaan vilautelko mitään, kun eurostakin ehkä joudutaan luopumaan, vai miten Pekkarinen sen muotoili. Ja miten käy lopulta Suur-Euroopankin kanssa, kun Italiakin jo natisee vaikeuksissaan? Miten ihmeessä vanhat kulttuurimaat ovat niin kusessa, ollakseni karkea? Mikä siellä klikkaa?

  Espanjassakin on hirveästi rikkaita, mielettömiä yksityisplantaaseja, sanovat Martta ja Marttikin. Samoin on Kreikassa paljon rikkaita. Ja sitten huudetaan muita maita rahaa jakamaan. Näin annoin eilen itseäni valistaa.

  VastaaPoista
 17. Toistan jo aiemmin sanomani: Parempi, että Euroopassa heitellään nyt rahasäkeillä toisiamme, käy se halvemmaksi kuin ainainen sotiminen.

  Tuosta suvivirrestä, että pinttyneet (piinnytetyt) traditiot ovat (ehkä, jopa) vaarallisia jos niiden annetaan nousta kiistelykapuloiksi kuten tässä näyttää käyvän.

  Nyt on pari kertaa jälekkäin tullut Kallavesj´, Kallavejs` -laulu ratijosta ja kyllä se vuan nostaa muistoja (paatoksellisia) mieleen kuten aina keväisin lasten koulujen päättäjäisissä laulama suvivirsikin.

  Esimerkiksi sen, kun opettaja koulussa kysyi, kuka osaa Kallavesj´-laalun, niin viittasin innokkaasti ja kun sain luvan, lurautin: "Kallavesj Kallavesj` suarilampaan kakaresj`". Sitten istahin tyynesti pulpettiini.

  Arvaatte varmaan seuraukset fundamentalisti-opettajan suunnalta?

  VastaaPoista
 18. Niin Valto, eikös raha olekin luotu liikkumaan?

  Jotenkin tuntuu siltä, että ne joilla eniten on mammonaa, ne innokkaimmin kieltävät rahallisen avun muilta. Köyhä ehkä paremmin ymmärtää vieraittenkin avun tarpeen, kun on itse kokenut puutetta.

  Martta ja Marttikin istuvat kumpikin rahasäkin päällä, ja voi sitä paheksuntaa rahanjakamisesta, kun itsellä on niin että yli pursuaa!

  Nyt siirsit vastuun savolaislaulustasi kuulijalle, niin kuin asiaan kuuluukin. Minä ymmärrän tuon lurautuksesi niin, että Kallavesj on saarilampaan kakkala. Menikö putkeen?

  VastaaPoista
 19. PS

  Opettaja kai sitten torui sinua. Jos minulle olisi joku laulanut noin, olisin purskahtanut nauruun ja kertonut opettajainhuoneessa, mitä se pikku Valto-velmu taas sanoi.

  VastaaPoista
 20. "enkä välitä heleistä äänistä holveissa"

  Nappasin tuon lausuman esimerkiksi siitä, miten naispappeuden vastustaminen voidaan uloskirjoittaa. Se jättää mahdollisuuden myös vastakkaiseen näkemykseen, jos se myöhemmin on tarkoituksenmukaista.

  Kuten muutoinkin tuosta 17.7. kirjoitetusta kuultaa auktoriteetin kaipuu, vaatimus ja toive viisaasta "isästä". Tai tahosta joka vahvistaisi niitä näkemyksiä joita "olen" elämäni rakennuspuiksi valinnut. Rituaaleiden ja kaavojen kautta saavutettava hengenheimolaisuus kirkkorahvaaseen on liian suuri myönnytys epäitsekkyydelle. Se tuhoaa ylimielisyyden käyttövoimaa.

  "Tahtoisin vain sen laulun ja soiton, virret ja muun musiikin." Raamattuhan ei tunne sanaa "musiikki". Tässä musiikin laajasta merkityksen kirjosta halutaan ilmeisesti poimia vain mielialaan ja tunnelmaan vaikuttavat osiot.

  VastaaPoista
 21. Eieieiei, anonyymi, ja vielä kerran ei.

  Suo anteeksi, mutta tulkintasi minusta jää jälleen kerran kvasitulkinnnaksi.

  Toteutat enemmän oman pääsi sisältöä ja täytät rivienvälejä omilla ennakkoluuloillasi ihmisestä kuin luet minua ja sanojani.

  Olen sitä mieltä, että papin virassa sukupuolella ei ole mitään merkitystä. Naispappeuden vastustajat näen fossiileina, ja naisvihamielisinä pelkureina.

  Auktoriteetteja ja isän kättä tai isähahmoa en elämääni enkä muuten politiikkaankaan kaipaa. Itsenäinen olemiseni puhuu tästä puolestaan parhaiten: elämäni ei ole miehen varassa eikä siinä ole ollut koskaan miehen tavoittelua, vaan pakoonjuoksua pikemminkin. Mies on silti ajatuksissani mukava ja tasa-arvoinen toveri, jonka otan vastaan, jos sellainen vielä tielleni osuu. Naista alistavia mastereita tai toisaalta aivan reppanoita vihtahousujakaan en kaipaa.

  Ylimielinen en ole kenellekään, vaan täysin päinvastoin. Minä olen aina muihin nähden - aivan kaikkiin - mielestäni se huonompi. Tämän olen havainnut elämäni varrella saamani palautteenkin kautta.

  VastaaPoista
 22. Taitaa pikkuhiljaa paljastua oikea syy taannoiselle citymaasturin ostohankkeelle. Silloinhan ostoaikeen perustana olleet "maavara" ja "kuljetuskapasiteetti"sulivat, kuin jäätelö kesäkuumalla.

  Rahvaanomaiset tuulipukunaapurit, Martta ja Martti, vakka ja kansi. Heidän Mazda 6, ja rahansa.

  VastaaPoista
 23. "M ja M istuvat kumpikin rahasäkin päällä." Niinpä. Käärinliinassa ei ole taskuja, sanotaan. Miksi siis tuhlata elämä rikkauksien hankintaan? Jos tyydyttäisiin siihen, että on tarpeellinen, rahaa riittäisi niillekin, joille ei ole mitään.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi, häh? Perheessä on nyt citymaasturi. Martta ja Martti ovat kumpikin akateemisia kansalaisia, maailmanmatkaajia.

  VastaaPoista
 25. Delilah,

  minun tuli mieleeni tuo käärinliinavertaus, kun minulle eilen kerrottiin vapaaehtoisesta eläkesäästämisestä, kun rahaa kerran on ja vaikka eläke sinänsä olisi yläkanttiin.

  VastaaPoista
 26. Iines, sinne päin niin. Kakkaahan ne saaressa elelevät lampaatkin.

  Äiti se vain lurautti tuon "kakares"-laulun kiireittensä lomassa ja totta kai lapsena luulin, ettei siihen muita säkeistöjä oltu tehtykään. Se oli siis puoleltani vailla velmuilua oleva tosi.

  "Nais papin jos sais naispapin", eli mullekin on aivan sama kuka kirkoissa tointaan suorittaa.

  Toisaalta olen asiaan jäävi mitään sanomaan kun en ole jäsen enkä usko niihin asioihin, joiden ympärille uskontoja ja kirkkoja rakennellaan.

  Sitä kyllä sankasti ihmettelen, että vaikka pappeja onkin niin tuhottomasti maailmassa eivät ne ole yhtäkään jumalaa vielä näytille tuoneet. Eivätkö jumalat oikein luota pappeihin, asiamiehiinsä ja -naisiinsa?

  VastaaPoista
 27. Mitähän täällä vielä oikein vetkutellaan?

  Itse odottelen kertomusta kuinka monta tetraa viiniä Iineksen sisko tänä kesänä lipoo huiviinsa. Lisäksi odotan Iineksen ymmärtäväistä kertomusta siitä, miten kivaa on katsella siskoa pikku "pierussa" koko kesän.

  Toinen thrilleri, jota odotan, on se kun sisko taas tänäkin kesänä moittii iinestä, kun meni möhlimään tee tarjoilut. Lopussa kuitenkin kiitos taas seisoo, kun sikso piilottaaa jälleen hiukan rahaa jonnekin kirjan väliin.

  Tuleekohan tänä vuonna jotain uusia sattumuksia? Pulla homeessa? Ehkä jokin mies kuvioihin, vaikkapa romanssi ojankaivajan kanssa?

  VastaaPoista
 28. Vapaaehtoinen eläkesäästämistä ei mitenkään saa sidottua ""käärinliinoihin".

  Siinähän ostetaan säästämisellä ja kalliilla hoitokuluilla tulevaa eläketurvaa, ettei tarvitsisi puukupin kanssa kyyhöttää palvelutalon nurkassa. Vaikka nyt eläkkeesi näyttää olevan "yläkanttiin", niin se kyllä ulosmitataan tulevissa palvelumaksuissa, jotka määräytyvät tulojen mukaan.

  VastaaPoista
 29. Valto,

  tuo vilpittömin mielin luikautettu laulu on aika liikuttava tapahtuma. Muistuttaa vähän sitä, kun minä kirkkain silmin lupasin opettajalle tuoda kouluun linnuille talia, kun meillä kerran on talia.

  Kotona sitten pyysin äidiltä talikynttilöitä linnuille vietäväksi.

  VastaaPoista
 30. Anonyymi,

  siinä mökkikirjan väliin piilotetussa setelissä arvo ei ollut rahan arvossa. Pystytköhän mitenkään tajuamaan tätä? Se oli äidin hautakukkasiin. Minä tajusin sen niin, että sisko muisti äitiä vielä loppukirjoitusta kirjoittaessaan. Miten muuten voi muistaa vainajaa kuin kukkasin? Lisäksi viittaus äitiin oli meitä yhdistävä tekijä. Mielessäni ailahti lämpimästi äidin muistamisen takia, rahan arvo oli merkityksetön.

  En oikeastaan ymmärrä kaltaistasi ihmistä, jolla kaiken määrää raha ja rahan arvo. Olette ikäviä ihmisiä.

  VastaaPoista
 31. Mitä eläkevakuutussäästämisiin tulee, olen lukenut, että ne ovat yhtä tyhjän kanssa.

  On jopa vakuutuksia, jotka saisi nostaa vasta kehdeksankymppisenä. Jos on vielä hengissä. Rahoja ei saa takaisin.

  Jostain syystä minulla ei ole koskaan ollut kiinnostusta eläkevakuutuksiin eikä osakesalkkuihin. En ole eläissäni ostanut muuta kuin asunto-osakkeen.

  VastaaPoista
 32. Martta ja Martti ovat jääneet lähes täysin arvonantosi ulkopuolelle. Hienoinen selkäänpuukottamisen meininki on sävyttänyt kirjoittelua koko "uuden tuttavuutemme" ajan. Kehuihin ja positiiviseenkin näkemykseen on sisältynyt pieni sanallinen piikki, jolla ikäänkuin on kerrottu, mistä se oikein kusee.

  Neljän kieltämisen jälkeenkin, saatoin tulla yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että oma tulkintasi itsestäsi, on sittenkin vain parahultaista pseudoa.

  VastaaPoista
 33. En oikeastaan ymmärrä kaltaistasi ihmistä, jolla kaiken määrää raha ja rahan arvo.

  Eiköhän se raha sinunkin arkeasi rytmitä, vaikka et enään rahojasi ansaitsekkaan. Ne vain tulee sinulle kuin manulle illallinen. Siksi sinun on aina niin helppo olla höveli ja olla ikään kuin sinulle raha ei merkitsekään mitään. Ehkä niin onkin, kun, kuten totesin, sinulle se raha tulee ilman mitään ponnisteluja.

  Kun on tässä jonkun kerran seurannut sitä miten puolustat ansiotonta rahan saantiasi (tk-eläke), on varmisutunut se että rakastat ns. helppoa rahaa. Miksi muuten halveksisisit niitä, jotka tekevät töitä piehkön palkkansa eteen? Lisäksi, kun kuuntele juttujasi siitä, että rahaa olisi jaettavaksi taivaan tuuliin, tulee selväksi se, että kuvittelet rahan kasvavan puissa. Jos tässä jokin on ikävä, olet se valitettavasti sinä Iines. Sinussa ei ole empatiaa, syvyyttä eikä ymmärrystä. Menet eteenpäin vain kuin pököpässi.

  VastaaPoista
 34. Käärinliinojen taskuista puheenollen.

  Jos haluaa käyttää kaikki hankkimansa omaisuuden elinaikanaan niin kannattaa tehdä tarkka prognoosi odotettavasta eliniästään ja tehdä "sopivalla" hetkellä käänteinen asuntolaina eli alkaa kuluttamaan koko omaisuutensa elinaikanaan.

  VastaaPoista
 35. En tosiaankaan arvosta kauheasti elämää, joka perustuu kaikessa rahan ja rahan mukana tulevan tavaran haalimiseen ja kartuttamiseen.

  Tässä olen aina ollut erilainen kuin Martta, ja nyt myös Martti, joka on täysin Martan kaltainen suhteessa tavaraan ja rahaan. Mikään henkinen ei heitä kiinnosta, ja vähäosainen saati köyhä on heistä syypää omaan osaansa. Vähäosaista ei myöskään pidä tukea, vaan jokainen on oman onnensa seppä.

  Olen tuntenut Martan aina, enkä viitsi blogissa kertoa sitä kaikkea, mikä ehkä valaisisi suhdettamme, joka on kieltämättä hivenen ristiriitainen, koska olemme tyystin erilaisia. Martta on kuitenkin se, joka on syntynyt kultalusikka suussa ja saanut kaiken valmiina, tilille säästetyt lapsilisät ja isot perinnöt. Hänellä on mm. kaksi kesäpaikkaakin, järvihuvila ja siellä valtaisat metsät, sekä tämä minun vieressäni oleva iso maalaistalo kesäpaikkana. Minä olen Martan köyhä sukulaistyttö, jota ei tarvitse ottaa ihan todesta.

  VastaaPoista
 36. P.o.
  ". . . jolla ikäänkuin on kerrottu, mistä se kana oikein kusee."

  VastaaPoista
 37. Suomi on sivistysvaltio, ja työntekijä on eläkkeensä ansainnut. Sairastunut on täysin oikeutettu tk-eläkkeeseen, josta myös maksaa palkannauttijaa isompaa veroa.

  Eläke ei ole almu, vaan ansaittua tuloa. Sen saat sinäkin, anonyymi, jahka nyt valmistut ensin kolmannesta tutkinnostasi ja pääset ansaitsemaan ja maksamaan kunnon veroja.

  VastaaPoista
 38. työntekijä on eläkkeensä ansainnut

  Eläke karttuu vain työssaoloajalta, silloin kuin ansaitaan tuloja. Jos ei tee töitä, ei ansaitse työeläkettäkään.

  tk-eläkkeeseen, josta myös maksaa palkannauttijaa isompaa veroa.

  Tk-eläkkeen kustantaa vakuutuksen ottajat maksamalla aina vain korkeampia vakuutusmaksuja. Se tk-eläke ei ole mannaa taivaasta.

  Tk-eläkeläinen ei itse maksa mitään veroa. Sekin maksetaan hänen puolestaan ja jälleen vakuutusmaksujen muodossa loppupelissä.

  Eläke ei ole almu, vaan ansaittua tuloa.

  Periaattessa näin. Täsmennän vain, että anasittu eläke on siirrettyä, ansaittua tuloa. Eläke vai ei ole kiveen hakattu takuusumma. Se on muuttuva suure. Trendi on laskeva.

  Sen saat sinäkin, anonyymi, jahka nyt valmistut ensin kolmannesta tutkinnostasi ja pääset ansaitsemaan ja maksamaan kunnon veroja.

  Minä olen aina maksanut kunnon veroja. Ne on tulleet tuotannollisesta työstä ja monenmoista veroa onkin kertynyt. Nuoresta iästäni huolimatta arvioin, että olen JO maksanut enemmän veroja kuin sinä konsanaan iki päivänä yhteensä ja jatkan yhteisen hyvän kerryttämistä sen kun terveyttä riittää (polvet hiukan renaa, mutta ei auta). Sen sijaan eläkettä ei ole kertynyt juurikaan, enkä itse asiassa uskokkaan kertyvän. Sitten kun minä olen työeläkkellä joskus, ehkä, arvelen, että eläkkeitä ei ole enään olemassakaan. Ne on jo syöty, ansiottomien ja suurten ikäluokkien toimesta.

  Noh onhan sentään multitalentilla tutkintoja ilonaan, ettei kangistu vain yhteen ammattiin kuten eräät.

  Kohta tässä loppuukin ns. ensimmäinen työvuoro ja toinen alkaa. Että älä Iines, please, huoli minun ansainnastani ja veronmaksuistani. Hoidan ne, varmasti.

  VastaaPoista
 39. Niin sitä sitten työvuorossa käytetään työnantajan maksamaa aikaa nettisurffailuun.

  Mitenkäs se työmoraali?

  VastaaPoista
 40. Minun työssäoloaikani oli 30 vuotta, kun suomalaisella eläkeläisellä keskimääräinen työssäoloaika on 35 vuotta.

  En ole itse eläkettäni määritellyt, enkä veroastettani. Kirjoittakaa jonnekin ylemmälle taholle, nyt haukutte väärää puuta.

  Maksan merkittävän summan tuloistani edelleen verona, veroksi sitä nimitetään ja verotoimiston kanssa asioin, kun prosenttiani hoidan. Uskon rahojen menevän yhteiskunnan hyväksi, joten kateus pois nyt, anonyymit.

  VastaaPoista
 41. Kyllähän Kansainvälinen aika ajankohtaiselta kuulostaa tämänkin keskustelun perusteella.

  Tässähän ennakoidaan eurokriisit ja kaikki, röyhkeät raharuhtinaat ja köyhälistön verta juovat verot. Onneksi huomenna kaikki on paremmin:

  Työn orjat sorron yöstä nouskaa,
  maan ääriin kuuluu kutsumus
  Nyt ryskyin murtuu pakko valta,
  tää on viime ponnistus.
  Pohja vanhan järjestyksen horjuu.
  Orjajoukko taistohon!
  Alas lyökää koko vanha maailma
  ja valta teidän silloin on

  Tää on viimeinen taisto,
  rintamaamme yhtykää
  niin huomispäivänä kansat
  on veljet keskenään.

  Ei muuta johtajaa, ei luojaa
  kuin kansa kaikkivaltias.
  Se yhteisonnen säätää, suojaa,
  se on turva tarmokas.
  Eestä leivän, hengen, kunniamme
  yössä sorron, turmion
  kukin painakaamme palkeitamme,
  kun käymme työhön, taistohon.

  Tää on viimeinen taisto,
  rintamaamme yhtykää
  niin huomispäivänä kansat
  on veljet keskenään.

  Lait pettää, hallitukset sortaa,
  verot köyhälistön verta juo,
  ja köyhän ihmisoikeuskin
  ompi tyhjä lause tuo.
  Pois jo kansat holhouksen alta.
  Veljeyden sääntö on:
  kellä velvoitusta, sillä valtaa
  ja oikeutta olkohon.

  Tää on viimeinen taisto,
  rintamaamme yhtykää
  niin huomispäivänä kansat
  on veljet keskenään.

  On kurjat kunniassaan
  raharuhtinaat nuo röyhkeät.
  Ei koskaan tee ne itse työtä,
  vaan ne työtä ryöstävät.
  Varat kansan hankkimat on menneet
  kaikki konnain kukkaroon.
  Pois kansa velkaansa jo vaatii,
  nyt ryöstösaalis tuotakoon

  Tää on viimeinen taisto,
  rintamaamme yhtykää
  niin huomispäivänä kansat
  on veljet keskenään.

  Työmiehet, kyntäjät ja kaikki,
  työkansan joukko nälkäinen.
  Maa meidän on ja olla täytyy,
  vaan ei laiskain lurjusten.
  Nälkä meill' on aina vieraanamme
  vaan kuin korpit haaskoiltaan
  me kerran kaikki karkoitamme,
  niin päivä pääsee paistamaan

  Tää on viimeinen taisto,
  rintamaamme yhtykää
  niin huomispäivänä kansat
  on veljet keskenään.

  VastaaPoista
 42. "Niin sitä sitten työvuorossa käytetään työnantajan maksamaa aikaa nettisurffailuun."

  Tämä on varmaankin Iinekselle suunnattu, joka koulussa (työvuorossa), kesken oppitunnin, surffaili eroottisilla sivuilla ja osallistui nettideittailuun ja chätteihin.

  Siis sen sijaan, että olisi pitänyt lapsille kunnollista perinteistä opetusta, jossa opettaja on äänessä ja piirtää liidulla taululle, niin hän antoi muksuille jotain omatoimitehtäviä, jotka ei opeta mitään, jotta sai itse viihtyä eroottisen värinän parissa.

  Pidän tuota toimintaa kyseenalaisena ja moitittavana, varsinkin, koska se on veronmaksajien kustantamaa toimintaa.

  VastaaPoista
 43. Teksteinä Internationaalissa on huomattavan paljon asiaa, AKS:n ansiot painuttuvanet enemmän synkän huumorin puolelle.

  "Heimomme herruutta..."

  Aina olen ihmetellyt, kun Mannu päiväkäskyssään käytti ilmaisua "vuosisatainen vihollisemme".
  Tarkoittiko hän, että siinä oli välissä hänen työuransa, mitälie nejäkymmentä vuotta, jolloin asian tola oli toinen. Vaiko eikö tarkoittanut.

  VastaaPoista
 44. Et ole lukenut minua kunnolla, anonyymi.

  Ensinnäkään oppilaani eivät olleet lapsia, vaan nuoria aikuisia, yli 16-vuotiaista aina uudelleenkouluttautujiin.

  Kirjoittamisen tunneilla tietenkin kirjoitettiin tietokoneluokissa. Tunnit pohjustettiin teoriatunneilla normaaliluokissa. Koneluokissa vain kirjoitettiin ja haettiin tietoa internetistä. Kun kirjoitettiin vaikkapa hakemuksia työpaikkaan tai opinnäytetyötä, se tehtiin aina itsenäisesti. En pitänyt tapana kuljeskella opiskelijoitten selän takana kuin joskus aikani kuluksi ja tietenkin, kun opiskelija pyysi koneelleen.

  Toiseksi, lähes kaikki suomen tuntini siirrettiin tietokoneluokkiin, kun kävi selväksi, että puhe ei käy kuin satunnaisesti ja osa-aikaisesti. Rehtori raivasi minulle tilaa koneluokkiin, koska se oli ainoa mahdollisuus olla työssä pari viimeistä vuotta.

  Olen sanonut jo, että tottakai opetus kärsi, enhän minä muuten olisi tk-eläkkeelle hakenutkaan. Kirjoitustunneillakin mietin, miten pystyn puhumaan muutaman sanan koneiden hurinan yli. Ei se käynytkään, puhuin vain opiskelijalle, joka tuli luokseni tai jonka luokse minä menin.

  Tämä on se tilanne, jossa tietenkin pitkästyin välillä, kun en voinut puhua ja oppilaat tekivät ahkerasti koneillaan töitä. Silloin kävin omalla koneellani muutaman kerran siellä sun täällä, mutta en sen jälkeen. Touhu oli hyvin nopeasti tympeää, vaikka tietenkin hauskoja hetkiäkin oli, sillä ihmiset ovat missä tahansa aika mainioita pakkauksia.

  VastaaPoista
 45. Riku, tai Tapsa, kumpi vaan tai molemmat,

  tämä on se säkeistö, joka tökkii minulla muuten upeassa sanoituksessa ja vallan mahtavassa sävellyksessä:

  "On kurjat kunniassaan
  raharuhtinaat nuo röyhkeät.
  Ei koskaan tee ne itse työtä,
  vaan ne työtä ryöstävät.
  Varat kansan hankkimat on menneet
  kaikki konnain kukkaroon.
  Pois kansa velkaansa jo vaatii,
  nyt ryöstösaalis tuotakoon - -
  "

  Toisaalta, ilman herravihaa ei kai olisi koko lauluakaan. Onhan se nyt niinkin, että herrain työ on mahdollistanut leivän proletaarille hamassa menneessä ajassa, vai eikö muka?

  Sitäkin olen miettinyt, voiko herraksi tulla kylkeä kääntämällä.

  VastaaPoista
 46. Työnantajan ajalla harrastettu nettisurffailu osoituksena huonosta työmoraalista oli osoitettu "anonyymille", joka ilmaisi olevansa töissä kirjoittaessaan.

  Potkut persuksiin vaan laiskureille.

  VastaaPoista
 47. Ymmärsin, viimeisin anonyymi, mutta minun kommenttini oli suunnattu anonyymille, joka puhui Iineksen työajalla surffailusta klo 19.58.

  VastaaPoista
 48. "joka ilmaisi olevansa töissä kirjoittaessaan."

  Ha haa [Simpsoneiden Nelsonin äänellä ilkikurisesti sanottuna]!

  Eihän kukaan noin ole ilmaissut kuin mitä esität. Jos mielikuvittelet itseksesi jotain, se on sinun vastuulla. Osaatko kantaa vastuuta?

  VastaaPoista
 49. Minulla olisi vielä hieman Iinekselle asiaa, mutta kehittelen ja muotoilen asiaa tässä vielä tovin, laitan sen sitten tuonne toiseen ketjuun.

  Iines on nimittäin osoittanut pienoisia merkkejä kehittymisestä, mutta jälleen kerran tapa, jolla se tulee esiin, on harmillinen. Miksi hän ei ole avoin, reilu ja rehellinen "kerrasta", vaan venkoilee?

  VastaaPoista
 50. "Kohta tässä loppuukin ns. ensimmäinen työvuoro ja toinen alkaa".

  Kirjoitettu työnantajan maksamalla ajalla.

  VastaaPoista
 51. Kirjoitettu työnantajan maksamalla ajalla.

  Niin ei saa tehdä. Olet moraaliton.

  VastaaPoista
 52. Raharuhtinaiden röyhkeyshän on kuin tästä päivästä: lähes samoin sanoinhan selitetään parin vuoden takaisen laman synty - ahneet pankkiirit ahnehtivat vain lisää, mistään välittämättä, ja kusessa ollaan.

  Laman syy on eräiden piirien ahneus ja röyhkeys, sanoi Niinistökin haastattelussa, jonka viimeksi luin.

  Mitä taas tulee ns. työnantajiin ja työnteon suhteesta hyvinvointiimme, jonka ansiosta kukaan normaali ei meillä kurjuutta kärsi, niin kantani tunnettekin.

  Lisäähän kaikki tietysti vaativat, mutta ahneutta se on pienikin ahneus ja röyhkeyttä pienikin röyhkeys.

  VastaaPoista
 53. Onhan se nyt niinkin, että herrain työ on mahdollistanut leivän proletaarille hamassa menneessä ajassa, vai eikö muka?

  Miksei se niinkin ole, tietysti myös proletaari on mahdollistanut herrain leivän.

  Isot pörssiyritykset toimivat niin, että osasta palkkarenkejä on tehty kapoja, - etuoikeutensa ovat niin suuret,että jopa nimittävät itseään työnantajiksi. Omistava luokka osallistuu vain rahalla.

  Vanhasta Hymylehdestä tuossa taas lueskelin itsellekin tuttua juttua 70-luvun alun, tässä tapauksessa pienen firman, työskentelyolosuhteista. Tapaus on tuttu, koska sattui kylässämme ja poikansa tunsin jossain vaiheessa hyvinkin. Tapauksesta myös puhuttiin paikallisesti paljon.

  Galvanointiyrityksessä työskentelevä mies teki leipänsä tienatakseen prosessityön lisäksi yövahdin hommia samaisessa firmassa.

  Yritys galvanoi metalleja upottamalla ne monisataa-asteiseen sinkkisulaan.

  Sinkkiallas oli muutama metriä kertaa muutama metriä kokoinen reikä lattiassa. Kaiteet olivat matalalla olevat teräsputket, jotka eivät ympäröinneet allasta joka puolelta. Kantta ei tuohon aikaan altaan päällä ollut edes yöaikaan.

  Eräänä yönä väsynyt mies jostain syystä putosi vyötäröään myöten altaaseen, - oli kuitenkin päässyt juoksemaan ehkä reilun sadan metrin päässä sijaitsevaan kotiinsa, jonne omaistensa eteen pian kuoli.

  Sellaista työelämä vieläkin olisi, jos työnantajalla ei olisi ollut vastavoimia, jotka toisinaan ovat vaatineet: "An ny yks suolasilakka, niin en vähään aikaan sulta mitään pyyrä!"

  Vastavoimia en tänä päivänä paljoa näe, herrat ja herroittuneet toistelevat maha pystyssä, kuinka hyvin nykypäivän palkkatyöläisillä menee.

  Menee tietysti johonkin aikaisempaan verrattuna, mutta syöksykierre on synkkä, eikä sille loppua häämötä. - Niiden ihmisten määrä, jotka eivät tule toimeen palkkatyöllään, lisääntyy jatkuvasti.

  VastaaPoista
 54. Ei ole sattumaa, että yksityiseen kulutukseen perustuvassa kansantaloudessa, USA:ssa, asuntobisnes synnytti talouskuplan. Mikä muu yksityiseen kulutukseen liittyvä voisi kattaa niin täydellisesti ja kokonaisvaltaisesti koko ihmisiän tarpeet.

  Paremman asumistason vaateeseen sisältyy liitännäisvaikutuksineen kaiken kulutustavaratuotannon lisääntyminen. Yhä kiihtyvää tavarantuotantoa joudutaan jo ylläpitämään "laatua huonontamalla" ja sallimalla yhä riskialttiinpaa energian tuotantoa.

  Asumiseen tavalla tai toisella on kytketty se porkkana jota sopivanpituisen tikun nokassa edessämme pidetään jatkossakin. Globalisoituminen pitää huolen siitä että jatkossakin asunnoista tulee yhä varteenotettavampi sijoituskohde kotimaassaan.

  "Martta" ja "Martti" – ja heidän jälkeläisensä, haluavat "järkevän" sijoituskohteen rahoilleen.

  VastaaPoista
 55. Molemmin puolin, niinpä juuri, Riku, on leipä mahdollistunut ja leivän päällysteet. Tämä on se asia, jonka vuoksi "herraviha" tuntuu hieman hupaiselta käsitteeltä. Toki ymmärrettävältä, koska väärinkäytöksiä on ollut nimenomaan herrojen puolella ennen kaikkia kansan nousuja.

  - Anna proletaarille valtapaikkoja, niin se sataa suoraan laariin, olisi Iines Marx & Engels voinut itsekin kirjoittaa omaan Pääomaansa, vaikka olisi mitä luultavimmin ollut prole itsekin, korkeintaan muita proleja vahtiva kapo.

  Kyllä, vastavoimia tarvitaan, jos haluaa omansa saada pois. Se vaan, että ihminen se on herrakin. Pahimpia taitavat kuitenkin olla valtaa pitävät pikkuvirkamiehet, päälliköt, kansanedustajat runsaine itse ajettuine etuuksineen.

  VastaaPoista
 56. En osaa sanoa mitään esittämiisi asioihin, anonyymi.

  Luin sen sijaan uutisia netistä, ja siellä on uutinen siitä, että vihreiden nuorisoliitto (ViNO) haluaa Suomeen moniavioisuuden sallivan lain. Vihreiden nuorisojärjestö katsoo, että Suomen avioliittolaki syrjii moniavioliiton satamaan halajavia suomalaisia.

  - Ainakin lehtijuttujen perusteella sellaisissa suhteissa elävät ihmiset ovat olleet tyytyväisiä tilanteisiinsa. En näe, miksi asiaa pitäisi estää lain puitteissa, ViNO:n puheenjohtaja Inka Venetvaara sanoo Iltalehdelle, jossa uutinen oli.

  VastaaPoista
 57. Varmaankin menestyvän yritysjohtajan täytyy olla hyvin ahkera, päivät ovat pitkiä. Eri asia on elämän mittainen työskentely, kuinka työteliäs se on, riippunee henkilöstä.

  Ja nämä pörssiyritykset ovat tuoneet mukanaan terminaattori-johtajat, joiden panos yhdessä yrityksessä jää usein jonkun vuoden mittaiseksi. Kun tulosta on siinä aikansa leikkaamisella ja kuristamisella parantanut, joutuu siirtymään seuraavaan.

  Joitain vuosia(?) sitten EK nosti suomalaisten johtajien töpöhäntää, kehumalla kuinka hyviä he kansainvälisesti ovat. - Näkis vaan ja kuulis kolinaa.

  Ruotsalaisia yritysjohtajia on maailman suuryrityksissä vaikka kuinka huru ja mycket, suomalaisia harvakseltaan, poikkeuksena tietysti suomalainen Kone, ja amerikalainen Nokia ainakin vielä vähän aikaa. Kone Oyj lienee alallaan neljänneksi suurin maailmassa, Nokian tämän hetkistä sijoitusta en tiedä.

  VastaaPoista
 58. Vihreistä puheen olleen ammattiloukkaantuja Jani Toivola on jälleen loukkaantunut. Hän ei vieläkään ymmärrä, että aknsanedustajan tulee sietää suhteellisen rajakin krittiikkiä. Eikä huumorintajukaan olisi pahitteeksi. Tällä kertaa Toivola on vieläpä loukkaantunut siitä, että esitetään tosiasioihin perustuva kasku.

  Mikä on vihreä, musta ja kakkii siemennnestettä?

  VastaaPoista
 59. Dysleksiasta ja kirjoittamisen erityisvaikeudesta kärsimisestä huolimatta olen yhä enemmän alkanut kiinnostua funktionaalisen kieliopin mahdollisuuksista.

  VastaaPoista
 60. Niin ne asiat etenevät, IN VINO VERITAS, kuten sanotaan. Vielä vähän aikaa sitten näissä kommenteissa irvailin ryhmäavioliittojen puolesta, taisin vaatia mahdollisuutta jopa 300 hengen ryhmäsellaisiin.

  Tottapuhuakseni puolueiden nuorisojärjestöt ovat lemppareitani, aivan puolueesta riippumatta,- kun joku sikäläinen avaa suunsa, minulla on hauskaa.

  Kiltti tapa arvioida asiaa on, että harjoittelevat rajoja tulevaa politiikkoutta varten. - Minä tosin näen asian niin, että jonkinlainen ongelma jo vuosikymmeniä on ollut, ettei politiikka vedä keskitasoa parempia osaajia puoleensa.

  VastaaPoista
 61. Minun tuli mieleeni tuosta vihreitten nuorisojärjestön aloitteesta entisen teinikunnan aloite: kouluihin pehmustetut tuolit. Silloin naurettiin, vaan nyt ihan asiallinen toive. Kyllä siinä keho on kovilla, kun istuu kahdeksan tuntia kovalla puulla.

  Vaan polygamia. No jaa, olisihan siinä lapsilla kaitsijat kotona, ja eipä tarvittaisi hoitopaikkojakaan.

  Ja että minullakin täällä voisi olla timpuri puutöihin ja matadori elokuun öihin. Hmm.

  VastaaPoista
 62. Niin, mutta matadori katsoisi kuitenkin kalenteriaan ja sanoisi, että lupautui elokuuksi jo Päivin luokse ja sitten siinä on lyhyt vierailu myös Selman luona. - Syyskuussa olisi vielä yksi viikko ja viikonloput vapaita...ai ei helkkari olekaan, kun lupasin viettää laatuaikaa lapsikatraan kanssa.

  VastaaPoista
 63. Anonyymistä ja Barbarasta saisi myös kivoja kaskuja. En nyt viitsi tarkemmin muotoilla.

  VastaaPoista
 64. Tietysti, jos samassa asunnossa kolmen kerroksen kerrossängyissä asuttaisiin, olisi tilanne aivan toinen.

  Seinälle vain taulukko ja siihen selkeät kerros- ja paikkanumeroinnit.

  Joillekin pyhäpäiville voisi laittaa sekahaun.

  VastaaPoista
 65. Jaa että Päiville ja Selmalle. Ehei.
  Ei olisi kyseessä promiskuiteetti alkuunkaan, vaan polygaaminen pysyvä yhteisö, jossa yksi on kuningatarmehiläinen. Tai yksi on sulttaani. Eikös se näin menisi? Päivillä ja Selmalla olisi omat gamiansa.

  VastaaPoista
 66. Semmoinen ongelma isoissa ryhmäavioliitoissa voi syntyä, että joskus joku kysyy: "Anteeksi, en muista nähneeni teitä ennen, kuulutteko tähän avioliittoon?"

  VastaaPoista
 67. Heh, niin voisi. Mutta sitten vaan uudet flirtit ja uusi tutustuminen. Mikäs sen somempaa!

  Taidankin tästä pikku hiljaa alkaa liittyä ViNOon. Jospa sitä kautta tärppäisi vihdoinkin.

  VastaaPoista
 68. Ei kyllä parane sanoa kenellekään: "Mä olen nykyään vinossa!"

  Voi tulla vastaus: "Olette oikeassa, vaikka kävelettekin kumarassa!"

  VastaaPoista
 69. Ei passaa sanoakaan, kun joukossa voi olla joku vähän fiksumpikin ihminen.

  Luulee pian ties mitä sanojan tilasta, vaikka että in vino veritas.

  Muutoin luin uutisesta, että vihreitten vanhempi väki ei ole ainakaan vielä allekirjoittanut tuota nuorten raikasta ehdotusta.

  VastaaPoista
 70. Eiväthän ne sitä myönnä, mutta vihreille vakavaa pohdintaa on aiheuttanut puolueen entisten poliitikkojen sijoittaminen, kun varteenotettavia kommuuneja ei ole löytynyt riittävästi.

  VastaaPoista
 71. Miksiköhän kuvasi perhosen nimi on hopeatäplä? Luulin kaiken aikaa katsovani keisarinviittaa.

  Eiköhän Sinulle, Iines, kuvattavaa riitä jatkossakin. Nettitieto kertoo, että jo neljä vuotta sitten Suomessa oli löydetty 21000 erilaista hyönteislajia. Mikis varmaan tietää nykytilanteen.

  VastaaPoista
 72. Taidankin tästä pikku hiljaa alkaa liittyä ViNOon. Jospa sitä kautta tärppäisi vihdoinkin.

  Muuten hyvä, mutta eikös tuo ViNo ole NUORISO järjestö? Voi tosin olel että siellä on Entisten Nuorten Osasto (ENO)...

  En usko että osaat kertoa hyviä kaskuja. Kuka on muuten Barbara? Tuttujasi?

  VastaaPoista
 73. Perhosia suomessa ei ole kovinkaan montaa lajia ja sudenkorentojakin vain noin 55 eri lajia.

  Selkärangattomia ja nilviäisiä sen sijaan on harmillisen paljon - oikeasti.

  VastaaPoista
 74. Perhoslajeja ei tosiaan ole kauhean paljon, kun oppaitakin katselee. Tietyt lajit tulevat ihmisille tutuiksi, sen huomaa kuvablogeistakin.

  Ötökätkin ovat kiinnostavia. Makro-objektiivilla kun kuvaa, näkee niiden taidokkaan rakenteen. Nyt tekisi mieli sellaista huippuobjektiivia, jolla näkisi pienimpienkin yksityiskohtien rakenteen rakentumisen. Jollain biologilla, tiedenaisella oli sellainen.

  Anonyymi, minä olenkin huono vitsinkertoja. Parasta komiikkaa on elämä itse, tahaton oivallus. Vaatii muutenkin tiettyä erityistaitoa osata kirjoittaa humoristisesti alleviivaamatta huumoria, että nyt minä kirjoitan hauskasti.

  Mutta aina minä Barbarasta väännän samantasoisen "vitsin" kuin yllä oleva Jani Toivolasta lausuttu "vitsi" oli. Sille nauraminen ei osoita huumorintajua, vaan sen puutetta.

  VastaaPoista
 75. Delilah,

  hopeatäplä-nimi tulee siipien ulkopinnan (sisäpinnan) hopeisista täplistä. Tuossa kuvassa ne jopa erottuvat.

  Keisarinviittakin on hopeatäplä, mutta tämä kuvassa oleva ei ole keisarinviitta, vaan ehkä niittyhopeatäplä tai jokin muu pienempi.

  VastaaPoista
 76. "Anonyymi, minä olenkin huono vitsinkertoja."

  Miksi alennat ja vähättelet itseäsi?

  "Mutta aina minä Barbarasta väännän samantasoisen "vitsin" kuin yllä oleva Jani Toivolasta lausuttu "vitsi" oli. "


  No niin, jäämme kuulolle. Kiinnostavaa kuulla vitsisi ja saada selville kuka Barbara oikein on.
  Huomaathan sitten, että Jani Toivola -kaskussa oli vinha perä!

  Jään tosiaan tähän nyt kuulolle ennen kuin toinen työvuoro alkaa. Pidän tässä putkeen sekä ruokatunnin että kahvitunnin sekä muut lakisääteiset elpymistauot, kun ne hektisen työrupeaman takia jäivät tänään tyystin väliin.

  VastaaPoista
 77. Luin vasta äsken Helsingin Sanomat, ja huomaan nyt vasta, että tuon moukkamaisen ja rasistisen herjan on julkaissut Facebookissa perussuomalaisten kansanedustajan Juho Eerolan avustaja Ulla Pyysalo. Siis naisihminen, ja kansanedustajan avustaja!

  Tästä alkaa nyt perussuomalaisten liukumäki takaisin kohti tuntemattomuutta. Tämä oli ainakin minulle sen tason tyhmyys ja sivistymättömyys, että en ole vissiin koskaan ennen törmännyt näin tyhmään lausuntoon etenkään naisen suusta.

  Se ei ollut kasku, vaan sivistymätöntä ja lajissaankin mitä typerintä koulujakäymättömän
  möläyttelijän tasoa. Tämmöisiä ihmisiä kelpuutetaan jonkin puolueen riveihin. Hyi, kun inhottaa tuollainen nainen, jolla ei ole järjen eikä tajunnan hiventäkään omassa päässään.

  Kyllä nyt ihmettelevät monet muutkin, miten tuon tason tekstiä julkaiseva ihminen saa olla eduskunnassa. Jos perussuomalaiset haluavat uskottavuutta puolueelleen, tämän tason möhly murentaa sitä enemmän kuin nyt arvataankaan. Puolue ansaitsee halveksunnan.

  VastaaPoista
 78. "Se ei ollut kasku, vaan sivistymätöntä ja lajissaankin mitä typerintä koulujakäymättömän
  möläyttelijän tasoa."

  Äläs nyt. Vitsihän on mainio ja napakka. Pyysalo on muuten korkeastikoulutettu siis ihan korkeakoulut käynyt nainen, kahden lapsen äiti. Jos jotain epäilyttävää hakee, niin hän oli vuoden 2008 vaaleissa KESKUSTAN ehdokas.

  Jani Toivola vain on ammattiloukkaantuja, joka ei kestä faktapohjaista krittiikkiä. Hänet pitäisi erottaa.

  Mikä on vihreä, musta ja kakkii siemennestettä?

  Anyone?

  VastaaPoista
 79. Kyllä nyt ihmettelevät monet muutkin, miten tuon tason tekstiä julkaiseva ihminen saa olla eduskunnassa. Jos perussuomalaiset haluavat uskottavuutta puolueelleen, tämän tason möhly murentaa sitä enemmän kuin nyt arvataankaan. Puolue ansaitsee halveksunnan.

  Heh heh hee - tuleepa vaahtoa, suvaitsemattomalta.
  Eduskuntaavustaja ei liity puolueeseen mitenkään. Hän ei ole edes puolueen jäsen. Otahan iisisti Iines.

  VastaaPoista
 80. Kyse on myös ennen kaikkea kansanedustaja Eerolasta, jonka avustaja Ulla Pyysalo on. Edustaja vastaa taatusti avustajansa rasistisista kannanotoista julkisuuteen omalta osaltaan.

  Avustaja toki tuntee edustajansa puheet ja mielipiteet eikä esitä blogissaan tai Facebookissaan rasistisia "vitsejä", jos edustaja on rasismia vastaan käytännössäkin. Kyllä tämä möhly sataa kansanedustaja Eerolan piikkiin. Hakkarainen, Eerola, Elomaa - näitähän alkaa putkahdella kuin sieniä sateella.

  Naisena ihmettelen toisen naisen lausuntoa. En ole juurikaan törmännyt ennen naisten suusta tällaiseen rimanalitukseen ihmisyysasioissa. Miehet ovat aina jutelleet tällaisia typeryyksiä.

  VastaaPoista
 81. "Kyse on myös ennen kaikkea kansanedustaja Eerolasta"

  Eikä ole, älä sekoile. Hänellä ei ole asiaan osaa eikä arpaa.

  "jonka avustaja Ulla Pyysalo on."

  Ulla Pyysalo on ihan yksityishenkilö. Jani Toivola sen sijaan on kansanedustaja (väitetään) joten hänen tulee jo lähtökohtiasesti sietä kovempaa krittiikkiä ja huumoria. Lisäksi on fakta, että Toivola on Vihreä, Musta ja homo. Eikö tässä muka ole perää? Voiko olla peräänantamaton homo?

  "Edustaja vastaa taatusti avustajansa rasistisista kannanotoista julkisuuteen omalta osaltaan."

  Eikä vastaa, älä nyt höpsi taas.
  Missä muuten on se rasisitinen kannanotto?
  Lisäksi jokainen vastaa vain omista, ei toisen lausunnoista. Tämähän on selvä kuin pläkki.

  Hiukan tässä huvittaa, kun aiheesta on puhuttu jo täällä ja muuallakin pitkän tovin ja Iines vasta nyt herää. Heh heh - kannattaisi lukea enemmän - ja ajatuksella - niin tietäisi.

  VastaaPoista
 82. " En ole juurikaan törmännyt ennen naisten suusta tällaiseen rimanalitukseen ihmisyysasioissa."

  Tarkkaile omia tekstejäsi. Sinä teet sitä itse kokoajan ;)

  VastaaPoista
 83. Ei kansanedustajan avustaja ole yksityishenkilö. Hän työskentelee hyvin likellä yhteiskunnallista päätöksentekoa ja vaikuttamista.

  Kansanedustajan avustajan on oltava selvillä eduskuntatyöstä, päämiehensä ajatuksista, mielipiteistä ja eri asioiden linjauksista. Hänellä on salassapitovelvollisuuksia, joten hän on vastuullinen eduskuntatyön tekijä.

  Lehdistö on nimennyt Pyysalon möhlyn rasistiseksi lausunnoksi, ja on aika valitettavaa, jos kepulainen avustaja ja hänen perussuomalainen päämiehensä pitävät lausuntoa vitsinä.

  On aika omituista, että Ulla Pyysalo ei ymmärrä, että tuommoinen törkeä lausuma satuttaa sitä, josta se on sanottu. Monin verroin vähemmistössä oleva ihminen saa muutenkin yhteiskunnassa kärsiä, joten ei varmaan toivoisi, että työpaikalta, parlamenttitasolta löytyy lisää kiusaajia.

  VastaaPoista
 84. Törkypuheiden esittäjät ja levittäjät nolaavat ensisijaisesti itsensä.

  VastaaPoista
 85. Ps. Ilmeisesti heillä ei ole mitään muuta sanottavaa, ja yrittävät johdattaa ihmisten ajatuksia toisaalle, jotta heidän tyhmyytensä ei paljastuisi. Mutta paskapuheilla ei pitkälle pötkitä.

  VastaaPoista
 86. Meneehän se vitsistä tämäkin:

  Mä hain sua tanssiin ujostellen,
  mutta nyrpistellen vastasit vain, en.
  Pääsi käänsit pois sanomatta yhtä sanaakaan.
  Ei ominaishajuni saanut kiihottumaan.

  Kaupan ikkunassa on pumpattava Barbara.
  Kolme aukkoo silmät liikkuu, iloisesti se kesti.
  Kaupan ikkunassa on pumpattava Barbara.
  Joka ei hanttiin laita,
  vaikka paskanen ois paita ja panettaa.

  Tukun taalereita annoin kauppiaalle.
  Ja himoni kohdetta häveten osoitin.
  Se otti mustan muovipussin ja sinne hänet pakkasin.
  Vaihtorahat tiskille nakkasin

  VastaaPoista
 87. Vitsi on minustakin huono ja mauton - mutta millä tavalla se on nimenomaan rasistinen?

  Outo ajatus, että kohde tekisi pilkasta automaattisesti rasistista.

  Ja eikö tällaisen yksittäistapauksen takia koko suuren puolueen tuomitseminen ole hätiköityä ja jopa väärin? Suomessa jokainen vastaa itse sanomisistaan.

  VastaaPoista
 88. "Ei kansanedustajan avustaja ole yksityishenkilö."

  Onhan. Ota hiukan selvää asioista, älää heristä rasimisormeasi. Koita suvaita erilaisia mielipiteitä.

  "Hän työskentelee hyvin likellä yhteiskunnallista päätöksentekoa ja vaikuttamista."

  Mitä sitten? Tiesitkö, että kansanedustajan avustajan työnantaja on eduskunnan kanslia, eikä kansanedustaja itse tai jokin puolue? Älä heristele sitä rasitisormeasi, vaan OTA SELVÄÄ asioista.

  "Kansanedustajan avustajan on oltava selvillä eduskuntatyöstä, päämiehensä ajatuksista, mielipiteistä ja eri asioiden linjauksista. Hänellä on salassapitovelvollisuuksia, joten hän on vastuullinen eduskuntatyön tekijä."

  Sinänsä totta, mutta miten nämä liittyvät nyt käsiteltävään asiaan? Ei mitenkään. Koitahan Iines rauhoittua ja ajattele hiukan asioita. Muuten syyllistyt kanamaiseen kaahotukseen ja se ei näytä kauniilta.

  "Lehdistö on nimennyt Pyysalon möhlyn rasistiseksi lausunnoksi"

  Heh heh - Lehdistö nyt nimeää kaikenlaista, mutta ei se mikään totuudentorvi tai tuomioistuin ole.
  7 Päivää on kuulemma lehdistöä, mutta paskaa se suoltaa ihan solkenaan. Mielestäni sinun tunnettuun ja nimettyyn henkilöön (Pyysalo) suuntautunut loanheitto kampanja on herjausta.

  "ja on aika valitettavaa, jos kepulainen avustaja ja hänen perussuomalainen päämiehensä pitävät lausuntoa vitsinä. "

  Mitä valitettavaa tuossa on? Sehän on fakta. Kaskusta on kysymys.

  "On aika omituista, että Ulla Pyysalo ei ymmärrä, että tuommoinen törkeä lausuma satuttaa sitä, josta se on sanottu."

  Ethän sinäkän kaikkea ymmärrä. Siksi toisekseen sinun kannattaisi ihmetellä sitä, että ammattiloukkantuja Toivola ei ko. vitsiä edes itse havainnut, vaan sen soitti ja saneli hänelle iltapäivälehden toimittaja. Heh heh - voi helvetti mitä touhua.

  "Monin verroin vähemmistössä oleva ihminen saa muutenkin yhteiskunnassa kärsiä"

  Tuo marginaali tyyppihän on koko elämänä ollut etuoikeutetussa asemassa. Hänhän on aina elänyt rehellisten Suomalaisten siivellä.

  Arvoitus Jani Toivolalle

  VastaaPoista
 89. Anonyymijapen kommentit alkavat taas kiertää kehää. Mitähän se tämä mies paskantaakaan kun jo pään puolelta tulee mitä sattuu?

  Jesse

  VastaaPoista
 90. Iines, kun TS:n uutisen suunnalla kuvailet, niin alapas tarkkailla pyjamaludetta heinikoista: http://www.ts.fi/online/kotimaa/240580.html

  Saattaa olla hauska veitikka. Ainakin nimi on.

  VastaaPoista
 91. Pyjamalude leviää lounaisrannikolla, kiitos vinkistä, Valto. Katson entistä tarkemmin ojanpientareita ja putkien kukintoja. Panen heti kuvan tänne, jos pyjamaheppu löytyy.

  Siis tuo rasistinen vitsi on silkkaa kakkaa, joten jos suusta tuommoista tulee, ihmettelen minäkin, mitä oikein tulee vitsinkertojan toisesta päästä.

  En tarkoita sitä, etteikö homoista ja mustista saisi vitsailla. Saa toki, ja vammaisistakin saa vitsailla, kuten terveistä ja valtavirran edustajista.

  Tässä minua ainakin Jani Toivolan puolesta loukkasi työpaikkakiusaaminen, vieläpä parlamenttitasolla.

  Jos tällaisen lausuman julkaisi ulkomaan lehdissä, putoaisi muissa maissa päitä vadille. Jos Suomen parlamentin piirissä työskentelevät voivat julkistaa tällaista sontaa seurauksitta, Suomi on totisesti rasistinen ja vähemmistöjä pilkkaava maa.

  VastaaPoista
 92. Tapsa,

  se että rasistihenkisenä pidetyn puolueen kansanedustajan lähiavustaja julkaisee saman talon työntekijästä taatusti rasistisen ja homovastaisen mauttomuuden vitsinä, ei ole yksitäistapaus eikä yksityisasia. Johan se julkiseksi tehtiin, ja lehdistö itse tuomitsi mauttomuuden rasistiseksi.

  Puolueen olisi tärkeintä kaikin keinoin pyrkiä irti mustan miehen kammostaan ja suunnata katseensa kohti mustankin miehen ihmisoikeuksia, tai sen ottaa ohrainen alta aikayksikön. Tämänkaltaisia juttuja ei taideta enää sietää ainoatakaan.

  Ei kohde tee vitsistä rasistista eikä homovastaista, vaan se, että vihreä musta mies paskantaa siemennestettä. Mistä lähtien ihmisen ihonvärin korostaminen on ollut humaania ja asiallista?

  Minusta lausunto on niin törkeä, että Toivolalla olisi syytä antaa työpaikkakiusaamisensa ihmisoikeustuomioistuimeen. Häpeän Suomen puolesta.

  VastaaPoista
 93. "Siis tuo rasistinen vitsi on silkkaa kakkaa,"

  Missä on rasistinen vitsi?

  "En tarkoita sitä, etteikö homoista ja mustista saisi vitsailla"

  Tarkoitathan. Sinullakaan ei ole huumorintajua, kuten ei ammattiloukkantuja Jani Toivolalla.

  "Tässä minua ainakin Jani Toivolan puolesta loukkasi"

  Snäkin kuulut siis ammattiloukkantujien kastiin. Ei teitä montaa ole, mutta häpeäksi te olette, lähinnä kuitenkin itsellenne.

  "Jos tällaisen lausuman julkaisi ulkomaan lehdissä, putoaisi muissa maissa päitä vadille."

  Kilin villat. siellä aia otettaisiin röhönaurulla ja hauskana kaskuna.

  "Suomi on totisesti rasistinen"

  Sinun mekuamisessa on kyllä rasistisia piirteitä. Tätä pitää tarkkalla.

  "se että rasistihenkisenä pidetyn puolueen"

  Tässä juuri tulee rasimisi esiin. Sinä heität leimakirveitä. Kuka muu pitää rasistisena kuin sinä? Olet suvaitsematon rasisti!

  "lehdistö itse tuomitsi mauttomuuden rasistiseksi."

  Lehdistö itse on rasistinen, samoin kuin sinä. Suomi lapioi rahaa kreikkaan ja muualle holtittomille maille ja täällä media kirjoittelee kaskuista. Jossain on tosiaan vikaa...

  "tai sen ottaa ohrainen alta aikayksikön. Tämänkaltaisia juttuja ei taideta enää sietää ainoatakaan. "

  Eikö mitä. Suosio sen kuin kasvaa. Vekkaan, että kunnallisvaaleissa PS:ästä tulee Suomen suurin puolue.

  "Mistä lähtien ihmisen ihonvärin korostaminen on ollut humaania ja asiallista?"

  Sitä lähtien kun Toivolat on sitä itse korostaneet. He tekivät sen itse.

  "Häpeän Suomen puolesta."

  häpeä on vain sinun yksin.

  VastaaPoista
 94. Minä en vaan näe tuossa tyhmässä vitsissä rasismia, ainoastaan typeryyttä.

  Eikö tässä poliittinen korrektius mene jo naurettavuuden puolelle?

  Onko ihonväri jotenkin hävettävä asia, jota ei saa mainita? Vaan täytyy olla ikään kuin ei huomaisikaan? Vähän niin kuin läski tai rampa tai ruma?

  Hei haloo, hieman suhteellisuudentajua nyt peliin, vaikka miten suututtaisi. Huono vitsi on huono vitsi. Tässä maassa tapahtuu ihan oikeastikin pahoja asioita.

  VastaaPoista
 95. Kiitoksia iines sanoistasi, ne olivat niin täynnä kesää, että melkein pörräsin mukana pellolla ja mikä olinkaan? En komea amiraali tai neitoperho..Suruvaippa tai ehkä joku vaatimaton sinisiipi:)

  VastaaPoista
 96. Hakkarainen ei päivän Hesarin mukaan lähtisi enää kansanedustajaehdokaaksi, jos nyt pyydettäisiin.

  Kukakohan on alunperin pyytänyt?!

  Fiksua porukkaa nuo persut, todella.

  He tekevät sen ihan itse.

  VastaaPoista
 97. "He tekevät sen ihan itse."

  Eikä tee. Avaa sinäkin hetkeksi ne silmäsi, jos päiväunelmiltasi ehdit. Kyse on mediapelistä ja median rasistisesta ajojahdista perusuomalaisia vastaan.

  Minusta eduskuuntaan riittäisi muuten hyvin 100 kansanedustajaa. Tärkeintä olisi tietysti, että 51 heistä on perussuomalaisia.

  VastaaPoista
 98. Tapsa,

  en näe tätä korrektiuden näkökulmasta, siis jonkinlaisen moralismin eli muodollisen tapakäyttäytymisen, vaan lähinnä moraalin, etiikan, ihmisoikeuksien näkökulmasta.

  Se, että tokaisun kontekstina on työympäristö, on minusta avainsana. Ja se, että työpaikka sattuu olemaan valtion parlamentti, tekee asiasta merkityksellisen ja tavallaan itseään isomman. Ei kai lehdistökään tätä muutoin olisi huomannut?

  Homoja ja mustia on aina pilkattu, ja on hurskastelua väittää, etteikö tämä kansanedustajan avustajan lausunto kuuluisi samaan kategoriaan.

  Silti en halua kieltää sananvapautta, sillä silloin ei yhteiskunnasta saa todenmukaista kuvaa. On vain surullista havaita, miten köykäisellä hengen sivistyksellä varustettuja ihmisiä ihmiset, jopa kahden lapsen kasvattajatkin, voivat olla.

  VastaaPoista
 99. Ja miten köykäisiä hakkaraisia asioistamme päättämään valitaan.

  VastaaPoista
 100. Olen antanut kertoa itselleni, että anaaliyhdyntä (takaluukun nuohoaminen) on heteroparienkin keskuudessa melko yleistä.
  Ei lienee tavatonta olettaa sen olevan samaa, myös "homppeleiden" tai "lepakoiden" keskuudessa. Lepakoilta puuttuu vain luontaiset "jormat".

  Naisestahan ei voisi tuollaista "Jani" vitsiä kertoa, koska lepakko ei tuota "kermaa" toisen takaluukkuun saa, eli ei ole mitä "tulostaa".

  Jos oikein olen ymmärtänyt niin karski alatyylinen kirjoittelu ja ilmaisu sopii kuin "molo" poskeen, myös tähän blogiin kirjoittavien naisten habitukseen. Näkisinkin heidät mielelläni tulevissa Pride-kulkueissa.

  VastaaPoista
 101. vaan lähinnä moraalin, etiikan, ihmisoikeuksien näkökulmasta.

  Eikö tämä näkökulma ole sinulle outo? Tässähän on pitkin matkaa kyselty esim. sinun moraalisi perään ja on käynyt selväksi, että sinun moraalisi on kovin löyhä - olematon. Miten voit ylipäätään puhua moraalista? Eikö se edellytä sitä, että hahmottaa asioiden syvimmän olemuksen, eikä kaahita pintakaasulla, roskalehdistön väitteiden innoittamana?

  Mitä taas tulee ihmisoikeuksiin, niin ne eivät kuulu kuin naisille, homoille ja neekereille, sinun ihmisoikeuskäsityksesi mukaan. Tuossa on suvaitsemattomuus jo huipussaan.

  VastaaPoista
 102. Kyllä he tekevät sen ihan itse. Antaa ajan kulua ja katsotaan, onko puolueesta oikeaan eduskuntatyöhön ja saavatko he otsikoiden lisäksi aikaan tuloksia.

  Jossain vaiheessa arvelin jo, että kansan tahto on aina oikein, sitä ei saa arvostella, mutta enpäs enää tiedä. Taitaakin olla hyvä, että Soini jätettiin väkineen oppositioon.

  VastaaPoista
 103. Se on juu median ajojahtia, kun sammakoita suustaan päästelevän tuoreen junttikansanedustajan, joka kekkaloi milloin missäkin kännissä sekoilemassa (viittaan mainittuun pro-sahanpolttajaan), tekeleet tulevat lehdistön tietoon :)

  He tekevät sen ihan itse.

  VastaaPoista
 104. Ei kai lehdistökään tätä muutoin olisi huomannut?

  Hurskastelija! Tuo sama hauska kasku on kiertänyt jo pitkään eri foorumeilla ja eri ihmisten FB-sivuilla. Kuinka hassua, että "lehdistö" heräsi vasta kun se sattui olemaan eduskunnan kanslian alaisena työskentelevän perussuomalaisten eduskuntavustajan FB sivustoa piristämässä.

  Ihmettelen, mikä sinä, Iines, olet tässä kiviä heittelemään? Jos heittlet, ota sentään kourallinen jos toinenkin niitä kiviä, jotta riittää kaikille "joille kuuluu", mielestäsi. Laajenna horisonttiasi, älä horinoitasi.

  VastaaPoista
 105. Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisesta on tulossa pysyvä ikoni, reilu kansanääni, josta tulee pitkäaikainen senaattori. Hän asettunee ehdolle myös ensi eduskuntavaaleissa ja tullee saamaan mahtipotin ääniä. Sitä voisi kutsua oikein "landslide" äänivyöryksi.

  Eilisen Nelosen Uutisten mustamaalausdokumentin Hakkarainen hanskasi hienosti. Jutun lopussa ollut hauska Hakkaraisen imaamikutsu kesäiseen yöhön oli kuin kirsikka kakussa. Loistava tilanne taju tuolla Teuvolla. Upeaa!

  VastaaPoista
 106. Pidän selvänä, että möläys on kiertänyt varsinkin persulaisten sivuilla.

  Minä nyt vaahtoan siksi, kun vasta eilen luin Helsingin Sanomista, että kyseessä olikin parlamenttitason ihmisen lausuma. Lausuma siis ei minua hämmästytä, vaan sen konteksti ja lausuja.

  Mutta nyt luulen, että olen sanonut sanottavani tästä asiasta.

  VastaaPoista
 107. Pidän selvänä, että möläys on kiertänyt varsinkin persulaisten sivuilla.

  Onko sinulla mitään näyttöä? Ei.
  Se, että sinä pidät jotain asiaa selvänä, ei ole mikään tae siitä, että näin on. Tuo tapasi leimata ihmisryhmä on todella loukkaava.

  Minä nyt vaahtoan siksi, kun vasta eilen luin Helsingin Sanomista, että kyseessä olikin parlamenttitason ihmisen lausuma

  Olet jälkijunassa. Mitään parlamenttitason ihmisen lausumaa tässä aisassa ei ole. Kyse oli toiselta FB-sivulta kopioidusta kaskusta, ei sen kummempaa. Ei se mikään lausuma ole. Koita sinäkin hieman rauhoittua, Iines. Ja järkeäkin voisit taas koittaa alkaa ottaa käyttöön. Onnistuuko?

  VastaaPoista
 108. Tarinahan on jo klassikko.

  Sahuri, kansanmies, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kysyy mauttomassa vitsissään; mikä on musta, vihreä ja homo samaan aikaan. No Jani Toivola. Lappeenrantalainen seurakuntaneuvosto ehdokas, tradenomi, myyjä, kansanedustajan avustaja, Ulla Pyysalo lainaa facebookkiin kansanmiehen murjaisusta mukailtua "Pikku-Kalle" vitsiä. Lehden toimittaja huomaa hyvän jutun ainekset ja soittaa Jani Toivolalle laittaakseen "sytyslangan palamaan".

  Tavallisen "tallaajan" jokapäiväisistä herjanheitoista ei lööppejä rakenneta. On osittain tietoista toimintaa, että sosiaalisista medioista "revitään" lööppejä, koska mielenkiintoa, ja näin kysyntää, saadaan siirrettyä printtimediasta niihin.

  VastaaPoista
 109. Parempi slanderin kanssa helvetissä, kuin vulgäärin kanssa paratiisissa.


  Vai mitä, Kuunkuiske?

  VastaaPoista
 110. "Pidän selvänä, että möläys on kiertänyt varsinkin persulaisten sivuilla."

  Heh heh hee - Sinäkin lienet sitten persulainen, Iines, kun ko. kasku on kiertänyt täällä sinunkin sivuilla. ;)

  Tervetuloa joukkoon tumm... öh, vaaleaan. ;D

  VastaaPoista
 111. Eduskuntaan valitut kansanedustajat edustavat paitsi kansaa, myös puoluettaan. Käytöksellään he joko vahvistavat sen uskottavuutta, tai murentavat sitä.

  VastaaPoista
 112. Suvaitsevuudesta puheenollen.

  Mistähän se kertoo että, lisääntyviä trendejä on vaikkapa;
  anaaliaukon valkaisu, lasten vieminen loman ajaksi päiväkotiin, lasten synttäreiden järjestelyn ulkoistaminen, nuorten äitien surkuttelu roikkuvia rintojaan imetyksen jälkeen, ym..

  Kysymyksen tekee mielenkiintoiseksi se tosiasia että globaalit tietoliikenneyhteydet, maailmanlaajuiset trendit ja yhteiset pyrkimykset tekevät meistä samankaltaisia. Yhä useammat ihmiset:
  - syövät samaa ruokaa
- lukevat samoja kirjoja
- katsovat samoja elokuvia
- kuuntelevat samaa musiikkia
- nauttivat samasta urheilusta
- jakavat samat unelmat ja pyrkimykset

  VastaaPoista
 113. Selvennän yhden asian: en puolusta tuota törkeää, tyhmää ja mautonta vitsiä, joka kertoo enemmän esittäjästään kuin kohteestaan.

  Ihmettelen vain sitä, että miksi sen korostetaan olevan nimenomaan rasistinen.

  Eihän se niin voi olla, että jokainen vitsi joka kohdistuu tummaihoiseen, on automaattisesti rasistinen.

  (Moraalin, etiikan ja ihmisoikeuksien veto tähän jupakkaan on ylireagointia. Taistelisistte vaikkapa koko ajan lisääntyviä raiskauksia vastaan.)

  VastaaPoista
 114. Eduskuntaan valitut kansanedustajat edustavat paitsi kansaa

  Jani Toivola ei edusta ainakaan minua. Se mitä Jani Toivola edustaa, on minulle vierasta ja vastenmielistä. Hänen arvot ja moraali eivät vastaa omaa arvomaailmaani eikä moraalikäsitystäni. Jani Toivolan edustama Vihreä puoluekaan ei edusta minua, eikä muutkaan Vihreiden kansanedustajat. Heidän ajatusmaailmansa on mielestäni sellainen, että laajemmalle sikiessään se aiheuttaa Suomen rapautumisen ja tuhon lopulta. On se en verran hihhuli sakkia että.

  Vihreiden ajatusmaailmalla on noin 7% kannatus Suomessa, kun taas tutkitusti Perussuomalaisilla on yli 20% kannatus. Se on kannatukseltaan Suomen suosituin puolue. Tämä on hyvä muistaa.

  VastaaPoista
 115. "Eduskuntaan valitut kansanedustajat edustavat paitsi kansaa, myös puoluettaan."

  Keneen kansanedustajaan puheenvuorossasi nyt viittaat?

  VastaaPoista
 116. "Eihän se niin voi olla, että jokainen vitsi joka kohdistuu tummaihoiseen, on automaattisesti rasistinen".

  Ei minustakaan, ja juuri tätä olen vastauksissani mielestäni selventänyt, kun olen puhunut asioitten kontekstista eli viitekehyksestä.

  Yhdistelmä "vihreä, musta ja kakkii siemennestettä" pilkkaa minusta mustaa homoa ja on siis sekä rasistinen että homofobiilinen.

  Ei valkoihoisesta sanota koskaan Suomessa "valkoinen". Ymmärrän kyllä, että normiheterotradenomia voi tokaisu naurattaa.

  VastaaPoista
 117. Suomessa on ehkä n. 42,4% idiootteja. (Vedin luvun ihan vain lonkalta mutta faktaa se silti on.)

  Eli, kyllä perussuomalaiset vielä pystyvät tuplaamaan kannatuksensa.

  VastaaPoista
 118. Mikis, kyllä se 42,4 % porukasta tosissaan on idiootteja, jos he pitävät juopottelevaa junttia, moninkertaista sahanpolttajaa (vakuutuspetos, jos jollekin pitää vääntää rautalangasta) jonakin "pienen ihmisen ystävänä".

  Siis nyt puhutaan miehestä, joka on kahminut miljoonatolkulla tukia yritystoimintaansa.

  Oi miten kirkasotsainen "köyhän kansan" puolestapuhuja! :)

  VastaaPoista
 119. Sinähän olet, Kuunkuiske, valehtelija ja paskan puhuja. Viittaan siis ihan puheenvuoroihisi. Niillä lannoittaisi jo laajahkon peltoaukeaman.

  "(vakuutuspetos, jos jollekin pitää vääntää rautalangasta"

  Missäs tällainen on tapahtunut?
  Jaa ei missään, se olikin lisää "lannoitetta" sinun moolokistasi.

  "Siis nyt puhutaan miehestä, joka on kahminut miljoonatolkulla tukia yritystoimintaansa."

  Paskaa puhut tssäkin. Missä ne miljoonat on. Kansanedustaja, ex-yrittäjä, Teuvo Hakkarainen on aikanaan saanut noin 800 000 euroa ihan laillisia elinkeinotukia yritystoimintaansa, joka työllistää ihmisiä. Ihan normi juttu.

  Minä ottaisin enemmin tarkasteluun tk-eläkeläisten kasvavan joukon, joka saa tukea eloonsa tekemättä yhtään mitään. He eivät edes työllistä, eivät itseään eikä muitakaan.

  VastaaPoista
 120. "Yhdistelmä "vihreä, musta ja kakkii siemennestettä" pilkkaa minusta mustaa homoa ja on siis sekä rasistinen että homofobiilinen."

  Missä kohden tuossa kaskusta puhutaan mustasta homosta? Entä mikä kohta on sitä rasismia?

  Mikä on vihreä, valkoinen ja kakkii siemennestettä? Oras Tynkkynen (Joku äkkipikainen olisi varmaan heti veikannut vastaukseksi presidenttiehdokas, kansanedustaja Pekka Haavistoa. Saattaa olla että tuokin vastaus olisi hyväksytty, koska se sopii myös tuohon kaskuun).

  Oliko tuossa rasismia? Entä pilkataanko siinä valkoista homoa, vai onko väliä?

  VastaaPoista
 121. " ... Nettitieto kertoo, että jo neljä vuotta sitten Suomessa oli löydetty 21000 erilaista hyönteislajia. Mikis varmaan tietää nykytilanteen." ... 9.7. 11:16

  Delilah rakkaani, en tiedä.

  Kovakuoriaisia on - tietenkin - lajimääräisesti eniten: 3687 (sic!) kappaletta. Useat ovat vähemmän valokuvauksellisia (eli alle 2 millimetrin kokoisia), toiset (hyvin monet) taas erittäin harvinaisia. Mutta on myös isoja ja yleisiä ja kuvauksellisia kohteita.

  Kaikista Suomessa esiintyvistä (esiintyneistä) perhosista on netissä erittäin ansiokas "sivu":

  http://www.nic.funet.fi/pub/sci/bio/life/warp/lepidoptera-fi-list.html

  Sen selaaminen vaatii vain tiettyä totuttelua... se on täsmällistä (tieteen, ei runon) kieltä. Ellei tiedä mitä etsii, ei heti sitä löydä... Mutta löytää kaikenlaista muuta mielenkiintoista!
  Klikkailkaa, olkaa hyvä!

  Suomessa perhosia on yli 2500 eri lajia; valtaosa niistä on "pikkuperhosia" (Microlepidoptera), heitä on ainakin 1530. "Suurperhosia" (Macrolepidoptera) on (ehkä?) 978 eri lajia. Joista eniten on yökköjä. Mittariperhosia on myös paljon; he ovat usein erittäin "graafisia". Kiitäjät (siis se perhosheimo) on lajimäärältään hyvin pieni mutta tunnistettavissa helposti "suihkulentsikan" muodosta. (Ja parhaimmillaan kiitäjä kiitää 160 km/h.) Päiväperhosia on reilut toistasataa. - Ps. Jotkut yökköset ja monet mittarit lentelevät (myös) päivällä. Eli, eivät kaikki päivällä lentävät perhoset ole päiväperhosia! (Eikä kaikki pikkuperhoset, joita on noin kahden pataljoonan verran eri lajeja, ole "koiperhosia".)

  Iines rakkaani, tiedän.

  Yöperhosten kuvaaminen ei ole ylitse käymättömän vaikeaa... tarkoitan, että yöperhosia pystyy houkuttelemaan "näkyville" (ja siinä samalla myös muita öisin kulkevia mönkijöitä) kun levittää esim. lakanan (valkoisen, ei marimekkoa) pienelle aukealle puiden väliin ja valaisee sitä voimakkaalla lampulla. (Elohopealamppu on paras mutta ei ollenkaan välttämätön.) Vielä kun valolähteen viereen tekee syötin: sideharsopussin jossa on omenanlohkoja/fariinisokeria/siirappia/käymistisleitä/punaviiniä (drostdy-hof, cape red) tms... Perhoset tykkää dokata! (Ja ne jotka eivät dykkää niin tulevat ainakin katsomaan mitä heidän kolleegansa puuhailevat!) Äkkiä lakanasi on täynnä hoipertelevia siipiänsä levitteleviä yöperhosia...


  Ps. Ai niin, ei välttämättä aina käy niin, kuin pitäisi. Itse varauduin takaiskuihin ottamalla mukaani Lorcan runoja. (Ja ostin Lempin kioskista markalla, á 5 penni/kpl kinuskikarkkeja.) Runoja luin koko yön, aamulla kaivoin khinuskintöhnät hampaistani irti, ja sitten menin nukkumaan.

  VastaaPoista
 122. Annetaanko välillä puheenvuoro itse pilkan kohteelle - hänen viisaat ja levolliset sanansa saavat toivottavasti meidät huomaamaan, ettei viha ole rakentavaa, kohdistuipa se kohtaan tahansa: homoja, mustia, persuja, tyhmiä.

  Näin Jani Toivola eilen:

  "Sain sunnuntai-iltana puhelinsoiton iltapäivälehden toimittajalta. Hän kertoi Facebookissa levinneestä vitsistä, joka kohdistui minuun. Hengitin kerran, mietin jaksanko edes käydä tätä keskustelua nyt. Oli vapaapäivä ja kaunis kesäilta. Pyysin toimittajaa kertomaan kyseisen vitsin. Hän pahoitteli jo etukäteen ja kuulosti vaivautuneelta. Kaikkea toimittajatkin joutuvat tekemään, ajattelin. Toimittaja luki vitsin rauhallisella äänellä.

  Vitsi oli ytimekkään törkeä. Lyhyellä sanamäärällä oli onnistuttu vangitsemaan persoonani ydin, tekemään siitä vitsi ja synnyttämään jotain loukkaavaa. Kiitin puhelusta. Päätin jatkaa kaunista iltaa ja antaa asian olla. Istuin ja jäin kuitenkin miettimään - mikä tässä mättää.

  Jokaisella meillä on varmasti mitä erilaisimpia ajatuksia toisistamme. Elämme yhdessä, mutta meillä on erilaisia arvomaailmoja. Valitsemme läheisemme, omistaudumme rakkaimmillemme, jätämme toiset etäämmälle.

  Meillä on piilevä halu luoda itsellemme vihollisia; ihmisiä, jotka itse rakennamme omiksi vastustajiksemme. Yhdistämme heihin kaiken epämiellyttävän, pelottavan ja vastenmielisen.

  Kaiken, mikä omassa elämässä on väärässä asennossa ja mille etsimme syyllistä mieluummin muualta kuin itsestämme. Omaan toki itsekin idun tähän taipumukseen. Olen koko aikuisuuden kamppaillut siitä eroon. Pyrin siihen, että en rakentaisi itselleni vihollisia, ja tavoittelen sitä, että uskaltaisin etsiä vastauksia ja ratkaisuja elämääni ja sen eri olotiloihin itsestäni.

  Minusta kirjoitettu ”vitsi” oli törkeä ja henkilökohtaisesti loukkaava. Se kertoo enemmän kirjoittajastaan ja levittäjistään kuin minusta. Vaikka tämän blogin kimmokkeena on tuo teksti, kyseessä ei ole vain minun henkilökohtainen valitusvirteni. Kyse on laajemmasta asiasta. Kenenkään ei tulisi tarvita rakentaa paksua nahkaa itselleen selviytyäkseen arjesta.

  Myös Vihreiden keskuudessa on viljelty monia sananparsia muiden puolueiden edustajista ja ylipäätään kaikista, jotka ovat eri mieltä. Se ei ole yhtään sen hyväksyttävämpää. En hyväksy sitä kenenkään joukoista. Niin kauan kuin synnytämme omassa keskuudessa näitä ajatuksia, pidämme yllä vihollisen rakentamisen perinnettä. Syvennämme ja vahvistamme välillämme olevia eroja ja annamme vihan ja katkeruuden määrittää ajatusmaailmaamme ja lopulta toimintaamme. Tästä samasta lähteestä ovat saaneet alkunsa myös kaikki sodat ja konfliktit.

  Puhumme paljon hyvinvointiyhteiskunnasta. Taistelemme yhteiskunnan kahtiajakautumista, eriarvoisuutta ja köyhyyttä vastaan. Murehdimme nuorten mielenterveyttä ja maamme kilpailukykyä, mutta silti pidämme yllä vihaa toisiamme kohtaan. Jokin tässä yhtälössä ei toimi. Meidän tulisi kurottautua toisiamme kohti etsien sopua, ratkaisuja ja tietä toistemme luo. Yhteisö ei kykene jakamaan yhteistä tilaa täydessä vihassa, mutta kaksi erilaista mahtuu samaan huoneeseen, jos päätämme nojautua meitä yhdistäviin tekijöihin ja yhdessä kunnioittaa, ymmärtää ja rakentaa molempien jaettua huomista.

  Itse mietin usein mitä on aikuisuus. Olen 33-vuotias ja ison osan ajasta tunnen oloni edelleen yhtä avuttomaksi ja tietämättömäksi kuin ollessani 10-vuotias. Pelkään, etten osaa, etten riitä ja etten kuulu joukkoon. Huolehdin, murehdin, petyn ja toivon. Silti olen yhdessä asiassa muuttunut. Vihan nostaessa päätään en enää halua antaa sille valtaa, vaan päätän hengittää vielä kerran. Ymmärrän, etteivät asiat ole mustavalkoisia. Haluan kantaa vastuuta yhteisestä.

  Toisaalta 10-vuotiaana en luottanut pahaan. Uskoin, että hyvä voittaa. Ihminen ei voi ulkoistaa itseään omasta yhteisöstään. Sen on uskallettava katsoa jokaista silmiin."

  VastaaPoista
 123. Minä en - tunnustan kyvyttömyyteni! - käsitä näitä "kalvajia". (eli erään K:lla alkavan (kirjain muutettu) alkavan nimimerkin "huolenpitoa" meistä. Nimittäin, jos hän itse eikä hänen ns. peruskolleegansa ole liberaaleja, niin minkä takia hedän silti täytyy olla täynnä "fundamentaalista vihaa" siitä, että jotkut toiset ovat? Jos he ovat reppanoita, tai köyhiä - entäs sitten? Tai rikkaita... ja heillä pyyhkii hyvin; entäs sitten? Jos he ovat homoja, tai eivät ole: mikä siinä siis on ongelma?

  Ai niin... nyt mää tiedän. (Punastuu myötähäpeästä.) Enkä kehtaa sanoa.

  VastaaPoista
 124. Pikaisella Googlauksella selvisi, että sahanomistaja sai jonakin vuonna - siis yhtenä vuonna - yli 450 000 tukia ja muina vuosina saadut tuet siihen päälle. Halleluja!

  Kun saman miehen saha on palanut kuusi kertaa, olisikohan jo aika pyytää korskeilta palomiehiltä apuja tulen käsittelyyn! :)

  Sahapalojen maailmanennätys?

  VastaaPoista
 125. Kirjoitimme Tapsan kanssa (jonka kanssa olen virkistävän verran monesta asiasta eri mieltä) samasta asiasta. Fundeerasin enemmän, ehdin heittää vain tämän verran pitkospuita mäkeen, minusta Jape on (hän edustaa hyvin PerSuomalaisia, eikä tietenkään ole idiootti) omien käsitystensä fundamentalisti. Sääli, koska hän käsittää asioita. (Paitsi juuri tuossa silmukassaan ei.)

  VastaaPoista
 126. Olipa fiksua puhetta tuo Tapsan tuoma Jani Toivolan puheenvuoro!

  Aina hänestä on saanutkin sympaattisen ja asiallisen vaikutelman.

  VastaaPoista
 127. Minusta on sanottu (ja mm. van Vaari näki sen heti, läpi) että en esitä omia mielipiteitäni. ("Mikiksestä ei saa selvää kirveelläkään".) Totta kai haluan olla jotain mieltä kaikesta! (heh, heh) Mutta tiedän, että olen hyvin emotionaalinen ihminen. Siksi - kun asetan jonkin hypoteesin - alan heti pohtia sitä että mikä tässä ei (tällä kertaa) pidä paikkaansa? Ja jos... tätä nyt ei kai tarvitsisi edes sanoa... jos löytyy yksikin poikkipuolinen juttu (ja satatuhatta myönteistä) niin häviän tämän jutun 1:100 000.

  Ps. Jape kuvittelee että enemmistö on aina oikeassa. Voi, kunpa olisivatkin! (Oltaisiin vältytty helvetin monelta verlöylyltä!)

  VastaaPoista
 128. "sahanomistaja sai jonakin vuonna - siis yhtenä vuonna - yli 450 000 tukia ja muina vuosina saadut tuet siihen päälle."


  Ja tuosta ynnäämällä saamme tulokseksi, että väitteesi miljoonien (monikko) tuista (laillisia tukia, kaikille yrittäjille haettavissa) on ihan silkkaa paskaa. Noh, häpäisit vain itsesi, et muita. ;)

  VastaaPoista
 129. Reilun 20% enemmistö on enemmän oikeassa, kuin 7% vähemmistö. Luulisi, että itsekin nilviäisasiantuntija Sikim (tsekkaa mitä Sikim meinaa Turkiksi) tämän tietäisi. Ai ei tiedä? Ota osaa!

  VastaaPoista
 130. Ota osaa = Otan osaa

  Hitto kun tämä Iineksen blogialusta toimii huonosti, kun jättää kirjaimia pois ja välillä vaihtelee kirjaimien paikkaakin...

  VastaaPoista
 131. Tapsa, kokonaisen tekstin plagiointi toisaalta tänne on törkeää, varsinkaan kun et maininnut lähdettä (Uusi Suomi / Puheenvuoro -blogit).


  Tuossa hajanisessa kirjoitelmassa ammattiloukkantuja, kansanedustaja jani Toila vain surkutelee omaa mitättömyyttään, ei sen kummempaa. Hän yrittää tehdä itsestään marttyyrin.

  Jani Toivolan kansanedustajaura ei ole koostunut tähän mennessä käytännössä mistään muusta kuin loukkaantumisesta. Jokainen, Toivolan ikioma, loukkaantuminen on sitten yleistetty koko kansan yhtenäisyyttä koskevaksi itkuvirreksi. Ihan totta, hamekankaita saisi jaella. Pistetäänkö Tapsalle menemään?

  VastaaPoista
 132. jani Toila = Jani Toivola, tietenkin. :)

  VastaaPoista
 133. Hyvä on yrittäjän poltella monta kertaa ilmaisella rahalla saatua sahaa ja nostella vakuutuskorvauksia!

  Rehellisen, suoraselkäisen miehen touhuja juu.

  VastaaPoista
 134. Jani Toivolan elämässä on ainakin kaksi seikkaa, jotka ovat edesauttaneet hänen kasvuaan kypsäksi ja inhimilliseksi ihmiseksi: ihonväri ja sukupuolinen suuntautuminen. Molemmista on tullut varmasti roppakaupalla lunta tupaan ja paljon peräkammarinpojilta ja muilta kapeakatseisilta luusereilta, jotka katselevat elämää potentiaalinsa mukaisesti eli ohuesti.

  Ihmekös se, että kaikki elämässään menestyneet ihmiset ottavat mammanpoikarassukoita päähän.

  Nyyh.

  VastaaPoista
 135. Herra Anonyymi! Minä olen huomannut että tämä Iineksen blogi-alusta välillä muuttaa kirjoittajankin toiseksi? Että... älä ny pienestä pahastu. Eli kirjoitusvirheistä. (Äläkä aina vertaa sitä, mikä sulla housissasi on, muihin.)

  Ps. Pitikö tämäkin sanoa? Näemmä.

  VastaaPoista
 136. Vakuutukset ovat sitä varten, että ne kattavat riskejä ja korvaavat. Vakuutuksista maksetaan, joten sellaista rahaa kuin "ilmainen raha" ei ole, yrittäjälle.

  Kysy tarkemmin vakuutuksista vaikkapa Iinekseltä. Hän tietää.

  Sen verran voin antaa ilmaista vinkkiä, että vakuutuksia voi ottaa itselleen ihan kuka vaan. Ihan näin vinkkinä ja ystävyydellä KK ;)

  VastaaPoista
 137. Jani Toivolan elämässä on ainakin kaksi seikkaa, jotka ovat edesauttaneet hänen kasvuaan ammttiloukkantujaksi ja itkupilliksi: ihonväri ja sukupuolinen suuntautuminen.

  Että osaa tyyppi olla marttyyri...

  VastaaPoista
 138. Että... älä ny pienestä pahastu. Eli kirjoitusvirheistä.

  Herra Sikim!

  En toki pahastu. Olen vanhanaikainen suvaitsevainen, en näitä nykyajan "suvaitsevaisia" jotka ovat uusrasisteja, itseasiassa.

  Kirjoitusvirheet juontavat lääketieteelliseen ilmiöön nimeltä kirjoittamisen eritysvaikeus, eli lukihäiriö. Eipä tuosta pahastua siis pidä. Pitää tietää missä mennään.
  Itse näksisin sinut sielunpeililläni (ja käytännössäkin) mielellään Koijärven "hämyssä" lettosuolla, ja sinulla olisi sessiossa tietysti perhoshaavi mukana, kaiken kivan merkeissä. Panehan parastasi!

  VastaaPoista
 139. Tästähän minä juuri puhuin, ystäväiseni! Kirjoitusvirheet ovat osa (sympaattista) toista ihmistä. (Jos kaikki kirjoittaisivat samalla lailla kuin minä - minä ainakin lopettaisin KAIKEN lukemisen.) Ystäväiseni, tarkoitin että että joku kirjoitti minun nimimerkilläni? Miksi? Minusta se oli turha välistäveto. Ps. Minä kunnioita ihmisiä jotka ovat jotain mieltä, en sitä, että he valehtelevat.

  VastaaPoista
 140. mikikselle kiitos lakanavinkistä.

  Luulenpa, että heti kun minua lakataan viemästä, ja pöly on laskeutunut, kiinnitän lakanan koivikkoon. Valaisen sitä lampuilla ja odotan sitten, mitä tapahtuu, kamera valmiina. Tosin, miljöö on osa valokuvaa, ja lakana on aika steriili miljöö.

  VastaaPoista
 141. "Ystäväiseni, tarkoitin että että joku kirjoitti minun nimimerkilläni?"

  Jaa, kiitos kun manitsit, mutta en tiedä miksi mainitsit asiasta MINULLE? Minä en sinun nimimerkkiäsi ole käyttänyt. Käytän tätä yksilöllistä, vakiintunutta nimimerkkiäni, johon kyllä siihenkin viimeiakoina on kovasti kohdistunut väärinkäyttöä, eli minuna esiintymistä. Tätä harmitteleen. Minä olen siis MINÄ, originaali, en halpa kopio.

  "Minä kunnioita ihmisiä jotka ovat jotain mieltä, en sitä, että he valehtelevat."

  Totta turiset. Itse ihmettelen esimerkiksi Kuunkuiskeen motiivia valehteluun. Toivotan hänelle kuitenkin oikein lämmintä kesää, lämmöllä.

  VastaaPoista
 142. Nimenomaan tuo, että kun on musta homo Suomessa, ehkä muuallakin, saa ihmisen taatusti kasvamaan ihmisenä kärsimysten ja kiusaamisten kautta.

  Minullakin on ollut käsitys, että Toivola on julkkis-pintaliitäjä, mutta ei se niin olekaan. Mies osaa oikeasti ajatella ja puhua ja hänessä on kypsyyttä, josta anonyymit saisivat ottaa täällä oppia.

  VastaaPoista
 143. Mua aina naurattaa se - tosin olen tainnut kertoa sen jo ennenkin - kun tota noin 30-luvun yks Manne maalasi vesiliukoisella värillä harmaan ruunansa white horseksi ja myi sen Forssan torilla hyvällä hinnalla... Ja kun ostaja talutti sitä Ypäjälle, alkoi sataa... ja. Joopa,joo.

  Pikkupoikana olin aina mustalaisten kanssa tekemisissä, en taatusti ollut rasisti! Vasta myöhemmin, kun hyö huijass mua, ajattelin että 95% heistä munaa koko porukan maineen.

  VastaaPoista
 144. JT: "Meillä on piilevä halu luoda itsellemme vihollisia; ihmisiä, jotka itse rakennamme omiksi vastustajiksemme. Yhdistämme heihin kaiken epämiellyttävän, pelottavan ja vastenmielisen."

  Homot, mustat, vihreät, punaiset, siniset, persut, sahurit, japet, tyhmät, kukkahatut, porhot, keput, kaput... Kohteet vaihtelevat, viha pysyy.

  VastaaPoista
 145. Oletko sinäkin vihaaja, Tupsu?

  Iines on ja soumeittinsä Kokkeli Koo, eli Kuunkuiskaaja, on se koulukiusaaja Iineksen adjutantti, joka on kuitenkin aina toisten selän takana, rohkeasti.

  VastaaPoista
 146. " ... lakana on steriili miljöö" ... Eikä ole.

  Sekä teko, synnyttäminen että kuolo, tapahtuu nykyisin (n. vuodesta 1960 lakanoiden päällä. (Tai autossa, pl. tuo keskimmäinen.)

  VastaaPoista
 147. " ... lakana on steriili miljöö" ... Eikä ole.

  Sekä teko, synnyttäminen että kuolo, tapahtuu nykyisin (n. vuodesta 1960 lakanoiden päällä. (Tai autossa, pl. tuo keskimmäinen.)

  VastaaPoista
 148. Onhan. Synnyttäjän lakanat ovat taatusti steriilejä.

  Lakana on kameralle steriili miljöö perhoskuvauksessa. Tai ei steriili, vaan pahvikulissi.

  VastaaPoista
 149. "Oletko sinäkin vihaaja, Tupsu?"

  Totta kai, Tupsu ei vihaa mitään niin paljon kuin mustia mamuja ja rasismia.

  VastaaPoista
 150. Hitsi, mää toistan itseäni! Taidan olla toistokone? Hyvä etten sentään trio. Tarkoitin kumminkin toista kuin sanoin: jos ihminen siitetään epä-steriileillä lakanoilla niin onkos sillä väliä jos... jos hyönteisten taustana on lakana.

  Toisaalta, en mää tämmöistäkään haluaisi sanoa. (Menee melkein paniikkiin.) Nyt en kyllä käsitä enää mitään... Tairan alkaa kuuntelee Malstemin musiikkia.

  VastaaPoista
 151. On sillä, mikis, väliä, suuri väli.

  Kun en bongaa perhosia, en kerää perhosia, vaan kuvaisin niitä niiden omassa ympäristössään, osana luontoa. Lakana ei ole perhosen reviiriä.

  VastaaPoista
 152. Hyvä on, rakkaani. Jos haluat nättejä lähikuvia esim. turkkiloista (jotka ovat hirvittävän nättejä kovakuoriaisia), niin tongi jotain metsään kuollutta eläintä. (Saa olla hirvikin.) Itse tongin kerran metsään mädäntynyttä kanaa... voi Hitsi, kun se haju etoi minua. Meinasin monta kertaa pökertyä... Mutta kun kaivoi maata (sen kuolleen eläimen alta, eli sitä piti ensin vähän siirtää) niin sieltä vasta löytyi mielenkiintoisia coleopteroita... Kun esitin niitä tohtori Th.Branderille niin hän sanoi "ahaa, raatokuoriaisia". Sitten hän tuki niitä luupin avulla. "Eei mitään mielenkiintoista. Mutta tuon Sinä olet preparoinut niin hyvin että tehdäänpäs siitä museokappale"... Professori Brander, jota kutsuttiin Tohtoriksi, tiesi kaikesta kaiken. (Ps. Hän oli aikoinaan kilpaillut Arvo Ylpön kanssa siitä kummasta tehdään arkkiatri. Kun hän hävisi - oli siis huono häviäjä? - hän lopetti lääketieteen siihen. Ja alkoi harrastaa "faunaa flooraa et fennikaa in Syd-Westrissä".)

  Mitäs siitä, se siitä.

  VastaaPoista