28.12.2013

Ainoa joululahja ja nimet mieltä kiehtovat


27.12. Ensin pieni joulutarinan tynkä, joulukirje joka liikuttaa minua jostain syystä suuresti. Haluan kirjata sen blogiini, teille luettavaksi. Sitä paitsi ihailemani Kemppinenkin kirjoitti blogissaan kirjeenvaihtoa joululta. Tässä minun ehdotukseni samasta otsikosta:
Hei I
Erityinen kiitos W:ltä siitä paidasta. Et uskokaan, kuinka hän siitä iloitsi. Se olikin hänen ainoa joululahjansa. Jouluaatto meni rauhallisesti. Söimme ankanrintaa. Sitten W. meni jo puoli kahdeksalta nukkumaan. Sen jälkeen minä avasin paketin ja kuuntelin suomalaisia joululauluja CD:ltä. W  sitten joskus kolmen ja viiden välillä nousi ja avasi pakettinsa, ja kun aamulla nousin, hän nukkui olohuoneessa uusi paita päällänsä ja kynttilät ja valot paloivat.  
Eilen oli ruokana helmikanaa, perunapullia ja salaattia. W söi vain perunapullia ja kastiketta. Hän on niin omituinen, viime päivinä todella kummallinen. On kuitenkin rauhallinen. Tänään joskus aikaisella aamulla oli taas mennyt olohuoneeseen nukkumaan ja kynttilät ja valot paloivat.  Sitten aamulla puolikahdeksalta sanoi, että täytyy syödä, ei aamiaista, mutta söi taas pari perunapullaa soosin kanssa. Tänään hän on nukkunut olohuoneessa jo kolme kertaa, ja kun kysyin ruoasta, sanoi, ettei tarvitse nyt mitään. Minä lämmitän nyt itselleni sitä helmikanaa ja laitan salaattia. Valitettavasti en nyt voi antaa parempia uutisia, mutta asia on niin kuin on,  ja on vain toivottava parasta. Joka tapauksessa yritän pitää itseni kunnossa. Parhaat terveiset ja kiitos paketista. L.
 
28.12.  Eletään vuoden viimeisiä päiviä. Kummallinen tunnelma, päivä ei valkene ollenkaan. Aamuvalaistuksesta siirrytään suoraan iltavalaistukseen. Ulkoilusta ei tule mitään, sataa, tuulee. Maailmalla ei tapahdu mitään, vain Sini Saarela palaa Suomeen, Allegro-junalla. Mietin, onko häntä varten teurastettu syötetty vasikka ja juhlitaanko häntä kotona. Sanooko äiti moitteen sanaa? 

Ip. On selattu erilaisia nimikirjoja ja historiikkeja, tutkittu erilaisia nimiä. On opittu, että kaikki sukunimet ovat suojattuja, niitä ei tarvitse  erikseen suojata. Aikaisemminhan Suomalaisuuden liitto ylläpiti luetteloa suojatuista sukunimistä, mutta luettelolla ei ole mitään juridista merkitystä.  En ole kuitenkaan varma, voiko ihminen vaihtaa nimensä vaikka miksi. Aikamoinen kirjavuus nimistä yleensäkin vallitsee, sillä tänään luki lehdessä, että uudeksi pojannimeksi on hyväksytty mm. Kielo, mutta ei sitten taas Pääskyä. Tytön nimeksi oli hyväksytty Raparperi. Sitä en muista, hyväksyttiinkö Pommiina vai ei. 

Nimet kiehtovat mieltä ja paljastavat menneitä, ne ovat kuin pieniä reikiä, joista voi kurkistaa omaan ja muiden historiaan.  Sukunimien kehityshän Suomessa ja muuallakin on noudattanut kolmiportaista kaavaa: yksilönnimi,  yksilönnimi + lisänimi,  lisänimen muuttuminen pysyväksi sukunimeksi yksilönnimen rinnalle. Jos haluaa päästä varhaisen sukunimen juurille, voi joissain tapauksissa pohtia lisänimen tehtävää, suhdetta nimenhaltijaan. Ahti Saarelaisen asuinpaikasta ei liene epäselvyyttä, ja samalla aukeaa muutakin henkilöhistoriaa. Vaikeampia tapauksia on paljon.

Kehitys ajoittuu niin, että pakanuuden aikana suomalaisilla oli vain yksi nimi, sama jota käytettiin myös talosta. Kristinuskon myötä ihmiset saivat kasteessa uudet nimet, ristimänimet, ja vanhat pakanalliset nimet jäivät talon- ja sukunimiksi. Omassa suvussani esiintyy mm. nimi Suikki talon- ja esi-isän sukunimenä, jonka  esi-isä vaihtoi sitten myöhemmin toiseksi, siksi, joka on minunkin tyttönimeni. On jäänyt kiinnostamaan se, mitä Suikki on voinut tarkoittaa. Sukkela tulee ensimmäisenä mieleen. Muitakin mielleyhtymiä nousee esiin.

(Maalaus Ryckaert, David the younger

80 kommenttia:

 1. Polonius kysyy Hamletilta mitä hän lukee. Ja Hamlet vastaa: "sanoja, sanoja, sanoja".

  Eilen, tai oliko se toissapäivänä... televisiossa Aulikki Oksanen pohti sanoja, suomenkieltä. - Ihana kielihän tämä on, suomi, sen verran kehittymätön - onomatopoeettinen - että voi itse keksiä sanoja. Etenkin, jos on tarvis.

  VastaaPoista
 2. Näin tuon Aulikki Oksasen vain paloittain, vaan ehkä sen näkee Areenalta tai Katsomosta vielä.

  Kyllä, siis suomen kieli on koko ajan uutta synnyttävä. Ei tarvitse kuin uutta johdinta tutun sanavartalon perään, niin siinä se on. Suomalaiset ovat aika hyviä keksimään uusia sanoja.

  VastaaPoista
 3. Ualikin minä muistan. Teki niitä kauheita laulukkeiden sanoja ja työnsi naamaansa telkkariin.

  Tänään katsoin Elävästä Arkistosta lähes kokonaisen Jatkoajan, jossa von Bagh, kuinka ollakaan, oli huolestunut suomalaisen elokuvan katastrofaalisesta tilasta ja Taanila kysyi Edvin Laineelta, onko hän suomalaisen elokuvan mäntti. Chydeniuksen haastatteluakin katsoin samoista ohjelmista, hänestä tuli mieleen se vanha sanonta: "siisti mies kuin sika, voi kamala minkä näkönen!" You Tubessa on yksi Peteliuksen ja Kallialan Chydenius & Rydman jäljellä, se jossa pelastavat maailman Arja Saijonmaan euroviisuvoitolta, tai jotain sinnepäin.

  Mitäpä noista nimistä? Hyvin hapokas, osin myrkyllinen tyttö nimeltä Raparperi. Pommiina, tyttö kuin pommikone tai pommikoneen ja miinan jälkeläinen. Pääskyä ei päivääkään.


  Jossain yleisönosastossa Saarelaa haukuttiin kovin. Joku kysyi, miksi tuollaista niin uutisoidaan, kun suurimpaa osaa ei yhtään kiinnosta. Siinä minä tajusin, että ihmiset todellakin arvottavat kaiken sen mukaan, mikä asian suosio on ns. rahvasmittarissa eli demokraattisessa ymmärryksessä. Yhtenä syyllisenä tällaiseen ääliömäiseen ajatteluun, että enemmistö on aina oikeassa, minä pidän koulujen ryhmätöitä. Ne ovat muutenkin hyvin vahingollisia ihmisen kehitykselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmätyöt ovat ajattelun este. Niissä voitolle pääsee älämölö, eli äänekkäin ajatus, viisaimmat ymmärtävät olla hiljaa ja kaikkein viisaimmat haistattaa pitkät peet koko työlle ja poistua vaikka tupakille.

   Poista
 4. Toinen gasti (purjeveneessä on gasti)... kasti on ihmiset jotka omaa blogiaan pitäessään kirjoittavat toisista kielistä käännettyjä juttuja ominaan. (Tämmöisiäkin olen lukenut. Mutta en kauaa.) Toiset blogi-ihmeet taas vääntävät "omia" argumenttejaan Wikipediasta. Ei sev väliä, helläähän se on että haluaa toisia ihmisiä sivistää... mutta, kyllä sen huomaa. (Että kirjoittaja lainaa jotain toista. Vaikka väittää toista. Että ite muka keksi tämän jutun.)

  Eivät lukijat aina Aaseja ole. Joskus he ovat myös Muuleja. Tai Sarvikuonoja.

  Minua on helppo huijata koska uskon ihmisiin. Mutta ei minuakaan kukaan pysty huijaamaan kahdesti. (Koska olen kettu Mikko Repolainen enkä syö kahta kertaa myrkkyä. Ainakaan... jos ensimmäinen latinki on tarpeeksi jymykästä.)

  Mutta...
  Ps. Koska olet viimeksi saanut kirjeen, oi Ihminen? (Sähköposteja EI lasketa. Eikä postikortteja. Ne ovat sangen inhottavia.) - Itse aikoinaan kirjoitti kirjeitä 5-4 per/vrk, nyt - täytyy häpeäkseni myöntää - en moneen vuoteen enää yhtään... Surullista, an Sich. (Rappiotamme, rakas Ines?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain viimeksi käsin musteella minulle kirjoitetun kirjeen kaksi vuotta sitten. Tuntui oudolta ja koin siihen vastaamisen ja yleensä kirjeen kulun tuskallisena etanapostina.

   Ennen nettiaikaa kirjoittelin ahkerasti, olin varmaan aina kirjeyhteydessä muutamaan ystävään. Joskus oli salaperäinen "kirjeenvaihtoystävä". Lukioaikana kirjoitin Manfred Menzelille Pirmasensiin. Poimin hänet jostain lehden ilmoituksesta. Oppikoulussa kirjoitin Mauno Karhille Viljakkalasta ja hieman myöhemmin Maija Erikssonille. Ruotsiin.

   Poista
  2. Lapsena krjoitimme toisillemme kirjeitä. Niissä piti aina olla vitsi ja runo. Yhden runon elävästi muistan, liekö siinä ollut vähän leinolaisia vaikutteita: "Jaska paska pyllisti puusta, sylkäisi purkan suusta, paska tulla taisi, kyllä kärpänen paskaa saisi."

   Murrosikäisenä jostain kirjeenvaihtoilmoituksesta pokasin tytön, mutta en minä montaa kirjettä jaksanut lähettää. Valehtelin ihan kauheasti, sanoin, että kohta saan mopon ja muutenkin liioittelin kaikkea. Tyttö ihasteli kovasti tyyristä elämääni.

   Nykyään ei edes ole enää postia, on vain Itella, jonka nimi on maalimankaikkeuren kamalin. Itella on kuin Kutella.

   Poista
  3. Ai niin, se enemmän V.A.Koskeniemeltä ammentanut oli: "Jussipussi puuta nussi, puu syttyi palamaan, Jussi juoksi kanalaan. Kanat sanoi kot, kot, kot, Jussin munat lot, lot, lot."

   Poista
 5. Tiedän, Riku Riemu, että inhoat "Poliittista Laululyriikkaa". (Ja koska Me - änkyräkommunistit via S.S.S.R - emme voittaneet, silloin 70-luvulla - Sinulla on siihen nyt oikeus.)

  Pölö, pölö, pölö.

  Kuuntelisin HIRVITTÄVÄN mielelläni kaunista oikeistolaista lyriikkaa... mutta kun ei niitä oo kai kun 'Horst Wessel', joka mielestäni ei ole kovin kummoinen? Mutta tältä 'vasemmalta puolelta', voi vittu, löytyy muutakin kuin Lenin (tai Il-Sun-Jeng-Kom-Kum-POM) saavutuksia ihastelevia lauluja...

  http://www.youtube.com/watch?v=R4nAbWaJh_Q

  Näitä on paljon, näitä on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hieno, on niitä muitakin. Niissä listoissa, joita eilen kahden kaljan jälkeen intouduin lähettämään oli yksi Ualikiltakin, ja hieno sellainen. Tästätykkään.

   Poista
  2. Minä taasen rakastan poliittisia taistelulauluja, sekä partisaani- että jääkärilauluja, kaikki käy, voin samaistua kumpiinkin. Eniten kuitenkin tunnen viehtymystä partisaanipuolelle, siskon ja veljen kirkastettuihin kyyneliin ja köyhien uljaaseen taisteluun mahtava armeijaa vastaan. Reijo Frank värisevine äänineen...

   Poista
  3. Ualikki muuten on sellainen onomatopotaattinen versio Aulikista.

   Poista
 6. Aulikki Oksanen sanoi - tämän tiesin - että häntä syytettiin tästäkin sanaparista "puolueeton humanisti"... nämä ns. humanistit vittuilivat hänelle että kyllä hekin - vaikka eivät ole kommunisteja - ovat ihmisten puolella. Totta kai, tietysti, 'puolueeton humanisti' on paradoksi - ei siitä maksa vaivaa suuttua; humanismi on sitä että on ihmisen puolella. - Niin sinäkin oot, Riku.

  http://www.youtube.com/watch?v=TvrLV2Glvwo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuossa sellainen totuus, että me ihmiset olemme kovasti tekopyhiä. Puhe on vain puhetta, kirjoitukset vain kirjoituksia ja niitä tässä maailmassa on ainakin riittävästi. Pieniinkään tekoihin tai uhrauksiin monikaan ei ole valmis. Minä en ikinä uskaltaisi itseäni humanistiksi sanoa.

   Poista
  2. Kamalaa kuinka humanisteja haukuttiin ja haukutaan. Minä puolestani kysyn, että mikä se semmoinen yksipäinen jäärä on, että pysyy ikuisesti samassa taisteluhaudassa eikä ikinä tarkista ajatuksiaan. Homekorva semmoinen on.

   Poista
  3. Samaa mieltä. Voi että tunsin tuskaa takiasi kun Sinua haukuttiin "rysäkorvaksi". Jo on ihmisillä kummallisen vähän mielikuvitusta jos he... Tai sitten heillä on liikaa... kuvitusta?

   Ps. Tästä on monta vuotta aikaa taaksepäin. Olin silloin niin ujo kommentoija etten uskaltanut sanoa omaa mielipidettäni. Luin vaan mitä muut kirjoittivat. (Ja heittelehdin öisin sängyssäni levottomasti.)

   Poista
  4. Se oli näin jälkeenpäin ajateltuna hauska nimitys, ja aika hauska kuva oli tuo, että joku näki blogini rysänä, joka pyydystää miehiä turvonneella nokkosrokkokorvalla. Mitähän muuta riettautta sen ihmisen mielessä liikkui?

   Poista
 7. Yksi poliittiselta laululiikkeeltä puuttui ja sen mukana kaikki. Huumori puuttui kokonaan, ilmaisu on pelkästään vihaista: taistelulauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta, verta ja kyyneliä. Ja sehän niissä lauluissa niin ihanaa olikin.

   Vaan totta se on, että niiltä ihmisiltä puuttui huumorintaju ja syvyys. Vihaa oli kovasti, ja samaa vihaa on joissain edelleen. Ja ennen kaikkea yksisilmäisyyttä. Jotkut menevät hautaan asti samalla aatteella piiruakaan tajuamatta mitään sen aatteen ympäriltä.

   Poista
 8. Monet asiat, jotka kiellämme, ovat liian vaarallisia meille itsellemme.

  Voi olla, varmaan onkin, että nyt taas uppoan omiin sentimissioihini. Mutta mitä te... ihmiset... teette nyt Syyrian tapahtumien pysähdyttämiseksi...!!?

  Arvaan, että ette mitään. Odotatte, odotatte. - Aulikin laulun teksti on kirjoitettu 60-luvulla. Mutta siinä on selvä vihje mitä pitäisi tehdä: mutta miksi me niin tekisimme? Ja vaarantaisimme tämän tämänhetkisen hyvinvointimme? Ei, parempi on vain odottaa, odottaa (puolueettomana humanistina...) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mitä me, ihmiset, voisimme tehdä Syyrian tapahtumien pysäyttämiseksi? Ainakin ensiksi pitäisi ymmärtää, mitä siellä tapahtuu?

   Vai pommitetaanko Al-Assadin fästingit tuhannen pillun päreiksi, jotta al-qaida saa vallan ja voi teloittaa alkajaiseksi noin miljoona alaviittia ja myöhemmin heittää happoa koulutyttöjen naamoille?

   Syyrian tapahtumat voi ymmärtää niinkin, että toiset taistelevat siellä vallasta, toiset henkensä edestä. Lähinaapurit libanonilaisetkin ovat molempien puolella ja osa puolueettomia.

   Mitä helvettiä me voimme tehdä estääksemme suurvaltoja aseistamasta sotajoukkoja?


   Poista
  2. Emme toi tehdä tapahtumien pysäyttämiseksi paljonkaan, he voivat jos haluavat ja kyllä sinne rauhanneuvottelijoita tarvitaan ja muuta sellaista rauhanprosessiin tarvittavaa tukea. Jos huolivat niin sitä on tarjolla.

   Yksityisenä ihmisenä haluan auttaa Syyrian sodan uhreja, edes jotenkin, sen verran kuin voin ja kykenen. Se on kauheata niille lapsille ja naisille siellä, aivan kauheata.

   Poista
  3. Tuo on totta, Anonyymi, mutta silti meidän ei pidä koskaan lakata kysymästä, mitä voimme tehdä estääksemme suurvaltoja aseellisista hyökkäyksistä.

   En oikein ymmärrä esimerkiksi sellaista, että miksi ei vaikkapa EU kokonaisuutena tuomitsisi aseellisia hyökkäyksiä julkilausumalla ja panisi hyökkääjän kaikinpuoliseen taloudelliseen ja eettiseen boikottiin. Kyllä tähän pystyttäisiin, jos tahdottaisiin. Mikä on YK:n rooli? Sillä pitäisi olla isännän ääni.

   Poista
 9. Ai huumori?

  Sitähän kyllä oli. Sitä vaan sanottiin satiiriksi. Siihen aikaan.

  http://www.youtube.com/watch?v=NGj8Zzp7Cm8

  Joku myös runoili - ei kai muistaakseni sentään Palle eli Reino Hirviseppä, että... "Jumala, jos Sinulla on vähänkin urheilumieltä,niin annan meille meidän Talvisotamme takaisin." - Revanshia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palle oli kai mielipiteiltään vähän Heinrich Himmleristä oikealla. Minulla on jossain joku elämäkertateoksensa, siinä oli jotain hyvääkin. Riimittelynsä olivat suurelta osin huonolla tavalla vanhanaikaisia, usein suorastaan karmivia.

   Poista
 10. Sini Saarelalla oli nyt uutisissa maantienvärinen tukka, ja hän vaikutti tyytymättömältä ja kovin tavalliselta. Valkotukkainen eloisa kaunotar oli ollut valmis tulemaan aatteensa marttyyriksi, mutta Putin pilasi kaiken lähettämällä tytön kotiin. Suuri projekti jotenkin läsähti.
  Kerettiläisiä ajatuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkisuuspelissä saivat yllinkyllin sen mitä hakivat. Minua on kiinnostanut kovasti, miten Hodorkovskista on tehty jonkinlainen marttyyri ja sankari vain koska on Putinin vihollinen. Äijä yritti vallata duuman ja omaisuutensa hänelläkin perustuu ryöstettyyn neuvostoliiton valtion omaisuuteen. Aika inhimillistä, etteivät ampuneet koko miestä.Itse perkeleestä sankaria taas tehdään, kun Putin on havaittu tsaariksi.

   Poista
  2. Olen luullut, että intomieliset vihreät eivät saastuta luontoa tukkavärien myrkyillä. Blonditemppu heikensi kaikessa mielessä sanomaa.

   Poista
  3. Sitä joka pystyy elämän ristiriidat täydellisesti selittämään, ei kutsuta älykkäimmäksi tai rehellisimmäksi, vaan suurimmaksi valehtelijaksi.

   Poista
  4. Jospa Sini Saarelan tukka vain tummeni pitkän sisälläolon vuoksi? Aluksi se oli auringon haalistama valkoinen pehko, kun hän oli harjoitellut merellä kesän ajan.

   Poista
 11. Näillä lakeuksilla, Hyvinkään Tahko, ei jumalauta pilkata pesäpalloa!

  Juha Siltalan Sisällisodan psykohistoria oli minulle vaikuttava. Kirjan mukaan molemmat osapuolet olivat sodan alussa maltillisia. Verikiihko levisi molempiin osapuoliin, kun kuulivat osin tosia, enemmän valheellisia kertomuksia vastapuolen julmuuksista ja häikäilemättömyydestä. Sitten se oli menoa, molemmilla oli oikeutus niitä vastapuolen petoja surutta lahdata. Suurin lahtari sitten voitti, se tappoi naiset ja lapsetkin lopulta. Viimeinen lause ei ollut suoraan Siltalalta, vaan oma lisäykseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpi aloitti?

   Poista
  2. Kumpi oli ensin, muna vai kana?

   Poista
  3. Jaapa jaa, emme olisi itsenäinen valtio (ehkä) ellemme olisi olleet osa Venäjää ja saaneet tsaarilta autonomian ja oikeuden omaan kieleemme, ja myöhemmin Venäjän bolshevikkihallitukselta myös allekirjoituksen itsenäisyysjulistukseen.

   Olisimmeko osa Ruotsia edelleen ellemme olisi päässeet ”vaihtokaupassa” Venäjän alusmaaksi?

   Venäjän historia on julmaa, on taisteltu ja sodittu verisesti, ja monta kertaa. Samoin on muidenkin monarkkivaltioiden tai itsevaltiaiden hallitsemien valtioiden laita. Euroopan maista esimerkiksi Saksalla on tosi verinen ja kauhea historia. Saksa ja Venäjä ovat olleet Suomelle aina jollakin tavalla tärkeitä (joko kauppakumppaneina tai muuten). Ja niillä kummallakin on todella kauhea historia, verrattuna nyt omaan sisällissotaamme joka kesti tosi lyhyen aikaa, eikä vuosikausia kuten nyt joissain maissa on yhä.

   Ja kun tämän päivän Eurooppa katselee ja ihmettelee, niin siellä on todella vahvoja ääriliikkeitä. Meillä taas ei hirveän voimakkaat ääriliikkeet elä kauan. Ollaan kuin Jukolan veljekset, pieni maa, pieni valtio jonka poliittinen oikeistokin on toisinaan jopa enemmän vasemmalla kuin joku nykyeurooppalainen uusoikeisto. Kuin pieni gallialaiskylä jossain pohjoisessa, joka puhuu omaa omituisen ihanaa kieltään ja joka viime kädessä pitää omiensa puolta.

   On se jossainmäärin ihme, että Suomi kehittyi näiden isojen puristuksessa - ja kaiken jälkeen - parlamentaariseksi demokraattiseksi valtioksi. Aika harvalta on onnistunut sellainen.


   Poista
  4. Ehkä se pienuus ja junttius, olematon kulttuuri, lyhyt perspektiivi onkin juuri se, mikä on pitänyt meidät itsenäisinä. Kuka tällaista pientä merkityksetöntä läiskää tosissaan haluaisikaan?

   Ja nyt, kun tämä alkaa kelvata muillekin, ollaan karvat pystyssä, että jumalauta, meidän känäistä leipää ei lämpimistä maista tulla sitten alkuunkaan nakertamaan.

   Poista
 12. Näinhän tämä on. - Jo Chilen kapinan aikana -73 varusmiehet (hehän sen likaisen työn joutuivat tekemään) eristettiin kasarmeihin. Ja heille syötettiin aamusta iltaan uskottavasti että hirvittävä vasemmistoklikki on kaapannut vallan Chilessä. He haluavat vain tappaa kaikki isänmaan ystävät, raiskata naiset ja lapset, kaiken he haluavat sosialisoida eli varastaa, ja naiset he haluavat raiskata... Tätä heille, maakunnista tulleille alokkaille, syötettiin monta vuorokautta. Vasta sitten heidät päästettiin "pelastamaan" rakas isänmaa, Chile, Santiagon kaduille...
  Tietäähän sen, mitä siitä seuraa. Samaa mitä nyt Syyriassa. (Ihan samaa metodia siellä käytetään taisteluhengen 'kohottamiseksi'. Olen varma.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuoppamäen tätä kappaletta toisinaan kuuntelen, siinä on minusta pohjatonta surua ja kauneuttakin rumuudessa jopa toiveikkuuttakin jostain hamasta tulevaisuudesta. (tallenteen ääni on kyllä ala-arvoinen)

   Poista
  2. Minäkin muistelen aina suurella kaiholla ja nostalgialla näitä 60- ja 70-luvun vapaustaistelijoita, ja sitä miten väärin oli, että fasistit polkivat sotilassaappaisiinsa heidän kauniit aatteensa ja aikeensa.

   Sitten ajattelen niitä maita, joissa vastaava vapaustaistelu onnistui ja heidän sankareitaan - Kampotshean Pol Potia ja Pohjois-Korean Kimittäjiä - ja tulen järkiini.

   Poista
  3. Aikamoinen valhe olisi Allendea verrata Pol Potiin tai Kimiin. Ennemmin minä Augusto Pinochetia, useita muitakin E-Amerikan johtajia, heihin vertaisin.

   Hirmuhallinto aiheuttaa paineita, jopa pakon, vallankumoukseen, se on ihan selvä. Lenin ja hänen bolsevikkinsa ovat tsaarin syytä. Tsaareja emme muistele hirmuhallitsijoina, koska bolsevikit olivat vielä pahempia, mutta tsaarien ajastaan jäänyt pakkovalta oli vallankumouksen syy ja suorastaan siihen pakottaja. Ehkä siinä kävi kaikkein huonoin mahdollinen tuuri, kun rosvopäällikkö Lenin kaikista mahdollisista vallankumouksen tekijöistä voitti. Onneksi meissä suomalaisissa ei ollut sellaisia kaikkein alttiimpia tsaarin palvelijoita etenkään missään henkivartiokaartissa, pakosta me vain. Eikä sitten kaikkein alttiimpia n-liiton palvelijoita, pakosta me vain.

   Poista
  4. Minäkin muistelen kaiholla noita miehiä, joista kaunein oli Che. Ei Leninkään paha ollut, mutta Mao oli aikamoinen possu ja Hitler sen näköinen, että kärsi vatsakouristuksista.Tämä Pohjois-Korean nykyinen pystyynnostettu sikapossu muistuttaa ihan Maoa.

   Poista
  5. Älä sinä naureskele totiselle politiikan teolle, siitä ovat vitsit kaukana. Ja Mao noista kaikkein kovin rakastaja oli, hänellä oli aivan uskomattomia ja aivan uskomaattoman paljon naisia. Mikä lieneekään sitten tenhonsa ja vetovoimansa salaisuus ollut, minä luulen, että osasi siristellä silmiään tavalla, joka sai naisten polvet pettämään. Kimiin kuuluu joku nainen olleen jopa kuolettavasti rakastunut. Hitler nautti vessaseksistä, naisia hänellä ei sukulaistytön jälkeen ollut, Eva Braunia kun ei millään voi laskea. Che rakasti vain ruudin savua aamunkoitteessa ja rynnäkkökiväärin luodin lässähtämistä vastustajan rinnassa tai mielummin selässä.

   Poista
  6. Tämä kaikki on varmaan totta. Mieluiten sitä painaisikin päänsä tavallisen rivipartisaanin karvaista rintaa vasten ja katsoisi palvoen ylöspäin. Vähän voisi huokailla ja räpsytellä yläluomia.

   Poista
  7. Ei toki ollut tarkoitukseni verrata Allendea ja Pol Potia ihmisinä tai edes poliittisina hahmoina tai edes heidän politiikkojaan – vaan aatetta: molemmat edustivat viime vuosisadan pääaatteista vasemmalla olevaa, sitä mihin liitetään kaikkea kaunista ja nostalgista (minäkin liitän).

   Mutta yhtä väärin on niputtaa myöskään sen toisen pääaatteen edustajia ja puolustajia yhdeksi Pahan Olennoitumaksi, fasisteiksi ja natseiksi ja paremman puutteessa peruiksi ja porvareiksi.

   Ylipäätään kaikenlainen leimaaminen ja yleistäminen on väärin. Mutta sitä me vaan teemme kaiken aikaa ja suurella ilolla.

   Poista
 13. http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/vallankaappaus_chilessa_-_allende_kuollut_8382.html#media=8389

  VastaaPoista
 14. http://www.youtube.com/watch?v=P0-rnnitNBc

  Tämä... vei minun uskoni sosialismiin. Olin vakuuttunut että sellainen mahdollisuus on olemassa, solidaariduus ihmisten kesken, nyt en enää uskonut mihinkään. (Neuvostoliittoon en ikinä ollut uskonut. Tai DDR:ään.)

  Chile, mitä siellä tapahtui, tapahtui myös sydämessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon minäkin uskoin, ihmisten väliseen solidaarisuuteen. Sen puolesta taistelin sen, minkä sanoillnia taistelin.

   Nyt huomaan, että epäsolidaarisimpia muille ovat entiset solidaarisuusihmiset.

   Poista
  2. Höh, piti olla "sanoilla" eikä mitään sanoillnia. Sen siitä saa kun kirjoittaa himmeä miniläppäri polvella hämärässä ja tekee samalla muuta.

   PS Minun pitää hankkia uusi läppäri. Jos huomaatte tämän, kertokaa, mikä olisi tosi hyvä läppäri, jonka hinta on miel. kolminumeroinen. Olen ymmärtänyt, että Lenovo voisi olla hyvä, ja muistia pitää olla vähintään 8 gigaa.

   Poista
  3. Tuo Mikiksen laittama Juutuubin linkin kappale on hieno, siinä on henkeä: "Yhdistyneitä ihmisiä ei voiteta!" (espanjaa en osaa muutamaa sanaa enempää, tuon arvasin, varmistin kääntäjällä)

   Poista
 15. Susi on susi sudelle ja ihminen on ihminen ihmiselle.

  Tuota joulukirjettä ajattelin. Perunapulla minun täytyi googlata, kun en tiennyt mitä ne sellaisetkin ovat. Nyt tiedän, jotain karjalaisia sotkuja. Helmikana ja ankanrinta kuulostavat fiiniltä.Sitten kirjeessä on tragediaa, sairautta ja jotain minulle aukeamatonta surua. Miksi W sai vain yhden joululahjan, oliko yksinäinen, vai ollut vain niin tuhma, ettei jouluporvari tuonut enempää?

  Miksi ihmiset nykyään näyttävät nin tyhmiltä? Niillä on äly puhelimessa ja sellaiset kuuluvat aina olevan rikki. Hesarista äsken luin, että jokainen norjalainen on öljymiljonääri, vielä rikkaampi kuin Nilsiän öljysheikki oli. Siellä kyllä luki, että niillä köyhimmillä miljonääreillä ei enää ole varaa asua entisillä asuinalueillaan. No ei se mitään, minulta yksi saksalainen ihmetteli, miksi Berliinistä saa vuokrattua kaksion Helsingin yksiön hinnalla. Paskastako minä siihen osasin vastata, kysyköön porvarisedältä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunapulla ei ole karjalaista ruokaa, vaan oletan sen olevan germaanista perua. Ankanrinta on jouluruokaa muualla kuin meillä, samaten hanhipaisti, jota tuossa olisi myös voinut olla. Helmikanasta minulla ei ole tietoa, mutta kuulostaa söpöltä. Ei W ollut yksinäinen.

   Poista
 16. "Miksi ihmiset nykyään näyttävät niin tyhmiltä?"

  Tuohon on vaikea vastata.

  Lapseni Saga kun olin noin viiden vanha, ja tarkka vaatetuksensa suhteen, niin kysyi minulta - kun katsoi kun mummi ja ukki pukivat tuulipukujaan päälleen - että "lähteeks isä ihmisiltä, kun ne tulee vahoiksi, tyylimaku pois?".

  Ei, en yrittänyt edes selittää.

  VastaaPoista
 17. Kyllä me aikuiset ollaan aika tyhmän näköisiä tai muuten vähän tyhmiä.

  Minun pieni tyttöni kysyi joskus kolmivuotiaana, kun katseli nahkalätsäistä miestä, että onko sulla kenkä päässä. Ja naiselle, joka ei vastannut hänen leveään hymyynsä, hän hihkaisi että onko sulla suussa vikaa.

  VastaaPoista
 18. Minusta Sini Saarelan äidillä ei ole mitään moitittavaa. Huolissaan hän toki on ollut ja kenties huoltaan äreillyt.

  Muistaakseni Hesarin kuukausiliitteessä oli juttua Sini Saarelasta jokin aika sitten. Hän isänsä sanoi ihanasti, että on ylpeä saadessaan olla tytön isä. Minäkin olisin.

  Katsoin pätkän, jossa S. S. astui junasta. Se olikin ensimmäinen kerta, kun kuulin hänen puhuvan jotakin. Hän oli juuri niin herttainen ja täyspäinen kuin oletinkin hänen olevan.

  Lisää tuollaisia tyttöjä vetelysten ja omaa etuaan tavoittelevien Vuitton -tyttöjen rinnalle! :)

  VastaaPoista
 19. Se juuri tulikin mieleeni, Lemminkäisen äidin huoli, kun lapsi on maailman melskeissä, lähtenyt sotimaan.

  VastaaPoista
 20. Mä olen joskus keskustellut Suikki -sukunimisten ihmisten kanssa. Taisin jopa kysellä silloin heiltä, mitä nimi merkitsee, mikä alkuperä nimellä on. Oletettavasti sain jonkun selityksen, jonka olen valitettavasti unohtanut. Suikkeja asuu pohjoisessa suomessa ainakin.

  VastaaPoista
 21. Minullakin oli kerran oppilaana, täällä Satakunnassa, Suikki-sukuniminen tyttö. Tämä oli ennen kuin tiesin mitään Suikki-sukuhaarastani, joten en tullut kysyneeksi hänen sukujuuriaan.

  Suomalaisen nimikirjan mukaan Suikki-sukunimeen sisältyy alunperin miehennimi Suikki, joka taas juontanee skandinaavisesta Svenistä. Nimestä esiintyy kirjavia kirjoitusmuotoja, mm. Swijk. Nimen vanhat keskukset ovat nimikirjan mukaan Etelä-Karjala ja Satakunta. Peräpohjolassakin on Suikkeja.

  VastaaPoista
 22. Omasta ja kaikkien laasaslaisten puolesta toivotan ehtoisalle blogiemännällemme mitä parhainta uutta vuotta. En myöskään unohda kiittää tästä blogivuodesta, joka oli paljon ajatuksia herättävä ja hersytti kirjoituskäden usein suorastaan lentoon. Tunnuslausemme olkoon: "Älä kysy, mitä Iines voi tehdä puolestaisi vaan kysy, mitä itse voit tehdä Iineksen puolesta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kaunita lauseita! Kiitos, Kolehmainen. Näitä on ilo lukea.

   Vain pieni kauneusvirhe tuossa ykkösrivillä on, mutta se on varmaan ajatusnyrjähdys. Tuo viimeinen virke sitten taas sointuu ylimaallisen upeana. Ah. Voin puolestani luvata löytää teille entistä huolellisemmin valittuja kuvia, joiden pohjalta juttu syntyy. Nyt olen menetellyt niin, että ensin on ollut juttu, sitten siihen on valittu kuva. Se on väärin, huono systeemi! Kuva ensin, sillä ellei kuvasta innoitu, on parasta olla hiljaa.

   Poista
  2. "Kuva ensin, sillä ellei kuvasta innoitu, on parasta olla hiljaa."

   Kuva on ennen sanaa, niinhän se menee. Sinun hepoiskuvasi myös enteilevät ... niin mitä ne enteilevät? .... kiinalaista uutta vuotta, tietenkin. Sehän vaihtuu Kiinassa tuo allakka vähän toisin ja vuosi vaihtuu nyt 31.1.2014 - jätämme käärmeen taaksemme ja hyppäämme hevosen selkään.   Poista
 23. "Minäkin muistelen aina suurella kaiholla ja nostalgialla näitä 60- ja 70-luvun vapaustaistelijoita, ja sitä miten väärin oli, että fasistit polkivat sotilassaappaisiinsa heidän kauniit aatteensa ja aikeensa."


  Tapsa,
  minä en pysty näkemään asioita näin. Enkä näe niinkään että kapitalismi, so. marrkinavoimat, kommunistisen utopian murskasi... Kyllä sen tuhosi heidän omat johtajansa, nomenklatuura. (Samaahan tapahtuu nyt, on tapahtunut vuosikausia, mm. Afrikassa.) - Eivät kommunismin kannattajat tehneet siitä sitä hirviömäistä Systeemiä, mikä siitä kehkeytyi. Eivät! Enkä itsekään ymmärrä mitä väärää olen tehnyt kun olen uskonut ihmisten hyvyyteen, solidaarisuuteensa? (Tunnen toki termin hyödyllinen idiootti.)

  Ja Chilen tapahtumien jälkeen reivasin purjeet: minusta tuli tavallinen itsekäs keskiluokkainen omaa etuaan ajatteleva ja ajava... MULKKU. - Ja kerta heitolla elämäni muuttui sidettävämmäksi, pehmeämmäksi, ikään kuin myös puhtaammaksi. Likainen politiikka oli poistunut minusta kuin... lapsi likaveden mukana...

  Ps. Mutta vielä iltaisin - kun valot yksi toisensa jälkeen sammuvat kaupungin kaduilla, linnut vaikenevat, ja yksinäiset harhailijat katoavat tiiliseinien sisälle, niin minäkin painaessani pääni tyynyyn katseltuani koko illan tosi-tv-ohjelmia, ja ennen kun Disneyn piirretyt valtaavat aivojeni syvän ja viattoman unisen laajakankaan... haaveilen yhä... anarkosyndikalismista!


  Iines,
  minulla on Lenovo tietokone. Olen ollut siihen hyvin tyytyväinen! (Lenovahan on entinen IBM, siis teki sillä nimellä aiemmin ns. PC-koneita Jenkkilään.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin konettani kerran eräällä nörtillä korjattavana, hän oli yksityisyrittäjä. Huomasin, että hänen kaikki koneensa olivat Lenovoja. Sitä en tiennyt, että ne ovat IBM:n tuotteita.

   Katselin verkkokaupan Lenovot läpi, mutta harmikseni ne ovat kaikki aika paksuja - siis painavia ja vanhanaikaisia. Tahtoisin kevyen Lenovon.

   Poista
  2. Tavallaan toisinpäin: sama kiinalainen huipputehdas joka teki (alihankkijana) IBM:n PC-koneet, tekee nyt niitä Lenovo -nimellä. IBM:hän ei enää tekee kotimikroja, vain Suurkoneita. - Ps. USA on kieltänyt valtion virastoissa + muissa virallisissa virastoissa (hah!) Lenovien käytön. Koska... epäilevät että he - kiinalaiset - lataavat noihin koneisiin "ylimääräisiä komponentteja" joilla pystyy vakoilemaan ko. koneen käyttöä. (Tai ei ne tietenkään mitään "komponentteja" ole, möykkyjä, vaan ovelasti kytketty yksi virtapiiri. Jota ei huomaa.)

   Sinua, tai minua, tuskin kinuskit vakoilevat. Tai jos, entäs sitten? Eikös olisi mukavaa jos kommenttilootaasi tupsahtaisi kaukaa Aasiasta viesti: "Lakas Iines! Blogisi olla hyvin lunollinen! Antaa Sulle paljon luusuja ja lakkautta siksi!" - Hiu Sai Yu

   Poista
  3. Lenovot vanhanaikaisia? No, se on suhteellista. Kallein malli maksaa neljättä tonnia; sillä pyörität mitä 3D-peliä tahansa. Ja pystyt laskemaan triljoonittain hiekanjyviä... esim. - Painavia nämä kyllä ovat. Mutta minä pidänkin tietokonettani pöydällä.

   Ps. Tärkeintä minulle on näyttö, sen laadukkuus. Koska kaikkien nykykoneiden teho riittää käyttötarpeisiini, so. tekstin tekemiseen ja netissä nuhjaamiseen. - Näyttö on tietokoneen kallein yksittäinen komponentti. Toisin sanoen, jos halutaan tehdä hyvin edullinen kannettava, on pakko tinkiä näytön laadussa. - Minä en halua että siitä, koska sitähän joutuu katselemaan... koko ajan. - Näytön laadusta tinkiminen on järjetöntä tuhlausta!

   Poista
  4. Siis näyttö on minullekin tärkeä, koska käsittelen valokuvia lähes päivittäin, satakin kuvaa putkeen. Kesäisin teen sen läppärillä. Sitten tietenkin kirjoitan paljon, eli nämä kaksi ovat tärkeitä. Ei se paksuus oikeasti ole muuta kuin estetiikkaa.

   Poista
 24. Missäs muuten Kolehmainen tällä kertaa kävi köpöttelemässä?

  VastaaPoista
 25. Iinekselle: Nyt en tiedä, kumpaa ensi rivin sanaani vierastat, Laasasta vai ehtoisaa?
  Selitän sen verran, että olen tavannut Henry Laasasen henkilökohtaisesti ja mielestäni hän on mitä järkevin ja arvostuksiltaan tasapainoinen nuori mies. Naisvihaa en hänessä näe, mutta äärifeminismiä hän karsastaa, kuten luullakseni 99 prosenttia miehistä. Aleksis Kiven tavoin hän arvostaa voimakkaita, itsenäisiä ja älykkäitä naisia ja suhtautuu näiden mahdollisiin kiukunpurkauksiin rauhallisesti varsin hyvin tietäen mm. hormonitoiminnan naisiin aiheuttamat ilmiöt. Mitä tulee hänen tutkimukseensa ihmisten markkina-arvosta, en voi olla olematta samaa mieltä väittämästä "ilmaista panoa ei ole." Voin tarvittaessa perustella sen omien kokemusteni pohjalta ja ilmoittaa jopa markka- tai euromäärätkin, jos ne jotakuta kiinnostavat. Mielestäni tuossa väittämässä on yhtä vähän sukupuolivenkurointia kuin sanonnassa "ilmaista lounasta ei ole."
  Entä sitten "ehtoisa emäntä." Minusta tuo Kivimäinen sanonta sopii erinomaisen hyvin blogiemäntäämme, joka ei säästä vaivojaan tarjotessaan meille seitsemällekymmenelle seitsemälle veljekselle mukavaa luettavaa ja kommentoitavaa. Hän myös tohtii näpäyttää meitä pikkukirveellään kynsille, jos ratkeamme kirjoittamaan levottomia tai poliittisesti epäkorrekteja juttuja.
  Mikikselle vastaan, että Roomassa, ratki Roomassa otin hilpeästi köpötellen oman jouluni vastaan. Äläkä kysy miksi, en kerro.

  VastaaPoista
 26. Henry.
  Asuivat samassa talossa Pupuhuhdassa kuin Tarja.
  Isänsä kanssa löin kerran vetoa siitä kuka oli oikeusministerinä Cajanderin III:ssa hallituksessa. Koska molemmat olimme ympäripäissämme, sovittiin vedonlyönniksi 1.000;- Smk. Joka oli paljon rahaa siihen aikaan. - Onneksi kumpikin olimme väärässä (minä veikkasin Kekkosta, mutta se olikin sisäministeri, äh, hän jotain muuta jota en muista), ja potti pantiin puoliksi. (heh, heh) .

  Henry oli kiva, ujo poika. Ja oli hyvä pelamaan shakkia. Huippuhyvä. Mutta syötti SM-turnauksessa kaksi kertaa torninsa ratsulle... Sehän on sillä tasolla siinä, peli ja koko turnaus.

  VastaaPoista
 27. En ole lukenut Laasasta sen jälkeen, kun hän jätti Bloggerin bloginsa. Mutta sen voin sanoa, etten usko hänen muuttumiseensa, niin naisvihamielisen kuvan hän itsestään silloin aiemmin loi. Toki hänellä oli omat selityksensä mielipiteilleen, mutta en minä niitä silloin ostanut enkä osta nytkään,


  Mitä tulee äärifeministeihin, heitä lienee äärimmäisen vähän feministeistä. Heistä minäkään en perusta, mutta muutoin olen sitä mieltä, että jokaisessa älykkäässä naisessa on tietty määrä feministiä.

  VastaaPoista
 28. Ps Se mitä Laasasessa kuten kessä tahansa arvostan, on hengen palo. Sitä hänessä on.

  VastaaPoista
 29. Ääriporukoita on onneksi maailmassa aina vähemmistö, oli aate mikä tahansa. Kaipa heitä tarvitaan ihan kontrastin vuoksi.
  Iines sanoi, aivan aiheellisesti, että jokaisessa älykkäässä naisessa on tietty määrä feministiä. Ostan tuon väitteen. Mutta mahtaako sääntö toimia myös toisin päin: "Jokaisessa älykkäässä miehessä on tietty määrä sovinismia".
  Hengen palo, jee! Mutta kyllä siinäkin porukassa joskus tapaa aika rasittavia tyyppejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin nainen (pystyn kuvittelemaan tämmöisenkin kamaluuden) enkä olisi yhtään feministi, olisin kyllä saatanan tyhmä! Ja tämän taas tiedän (kuvittelematta), että mitä enemmän miehessä on sovinismia, sen typerämpi hän on.

   Kolehmainen, ryhtiä nyt!?

   Poista
  2. Gnää, gnää, Mikis. Minähän vain kysyin, en mithään väittänyt!

   Poista
  3. Isännän ääni on monen naisen salainen ja märkä toiveuni. Niin vietiin minunkin ystävääni, jota Martaksi kutsun ansaituista syistä. Martta oli ennen se, joka heilutti nuijaa ja hallitsi kaikin tavoin kulloistakin miestään. Vaan sitten tuli vuosien hiljaisuuden jälkeen vielä yksi Martti, miesten mies, ja Martta on hiljaista tyttöä ja muuttanut tapansa tyystin. Ei ole olemassa enää yksilöjä, vaan on vain tuplyksikkö, Martta ja Martti. Kun sanon Martalle, että hinaa nyt joskus perseesi meidänkin mäkeen niin jutellaan. Eikös vaan seltä tule kaksi persettä peräkanaa, ja meikäläinen on puolialasti pihalla aurinkoa ottamassa.

   Jos nyt joku pahastuu kielenkäytöstä, niin siitä vaan, meillä on aina ollut avoin viestintäyhteys Martan kanssa.

   Poista
 30. Nyt mietin - fiksaannun helposti - että miksi läppärien pitää painaa korkeintain 1 kilogramma? Muinaisina aikoina kannettavia piti raahata, painoivat noin 12 kiloa, ja silti ne olivat "melkoisen näppäriä". Näitä nykyisiä sanotaan "sylimikroiksi"; mikä ihme idea on pitää tietokonetta sylissä, vaginansa tai peniksensä päällä? En ymmärrä. Tai jos yritän, luulen vain ymmärtäväni. No, ei kai siinä haittaakaan ole jos sitä pitää vaginan päällä? Mutta ajatelkaapa että se lepää peeniksen päällä? Ja tämä henkilö katsoo netistä ns. "luonto-ohjelmaa"... Niin hyvin voi käydä niin että tämä kevyt vehje äkkiä pongahtaa lattialle kuin vieterilelu. Ja särkyy. - Voi, itku!

  VastaaPoista
 31. Läppäreitä käsittääkseni kuljetellaan edelleen paljonkin, vaikka tabletit ja nettipuhelimet taitavatkin olla kätevämpiä mukanakuljetettavia. (EN suostu sanoman "älypuhelin", sillä älyä puhelimessa on 0 prosenttia ja muutenkin niissä on puutteita ja älyttömiä toimintoja, jotka blondikin tekisi toisin.)

  Ihmisillä on yleistynyt tapa pitää tietokonetta auki kaiken aikaa, jopa televisiota katsottaessa. Sylissähän se vehje silloin makaa. Nyt joululomalla kokeilin tyttären tablettia, ja sillä oli jopa erinomaisen hyvä kirjoittaakin. Tosin siitä ei ole meikäläiselle hyötyä, kun tarvitsen kuvankäsittelyä ja isohkoa näyttöä. Kirjojen lukulaitteen kyllä hankin jahka vakuutun siitä, että on tarpeeksi tarjolla suomalaistakin kirjallisuutta.

  VastaaPoista
 32. Tietämyslaatikko mustavalkoisella kuvaputkinäyttäjällä. sellaisen minä haluaisin. Virtalähteeksi kuntopyörä, josta johto apparaattiin. Semmoinen olisi tosi hyvä, tulisi tätä intherneetin ihmeellistä maailmaa vähän vähemmän selailtua. Tämä minun pöytäkoneeni taitaa olla jo 6-7 vuotta vanha. En vaihda ennenkuin siitä aika jättää. Matkaselailuun minulla on näppäimistöllinen vanha nokia, josta yritän parhaani mukaan tihrustaa. Älylaatikkoa en osta ennenkuin pakon edessä. Arvakkaa miks? - Mä en tartte.

  Oikein hyvää uutta vuotta Sinulle, Iines! Kaikille muille tämän lukeville myös!

  VastaaPoista
 33. Kiitos Riku, samoin sinulle oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta! Samoin kaikille, jotka tänne vilkaisevat!

  Minunkin pöytäkoneeni on ainakin viisi vuotta vanha ja toimii hyvin, menee niin kauan kunnes hajoaa. Tämä miniläppäri jolla nyt kirjoitan, on usein iltaisin polvellani ja toimii langattomalla yhteydellä. Kone on kuitenkin tuskastuttavan takkuileva ja hidas, aukeaminenkin kestää lähes kymmenen minuuttia. Siksi on hankittava uusi mökkikäyttöäkin varten, kun vain keksin, mikä olisi sopivan hintainen, nopea, hyvä, riittävä kuvien käsittelyyn ja kirjoittamiseen ja lukemiseen. Lenovo, Fujitsu ovat nyt mietittävänä, ei Macbook, koska se on turhan kallis. Tai no, en tiedä, eihän huonoa ja halpaa kannata köyhän ostaa.

  VastaaPoista
 34. Ihana tuo maalauksen androgyyni hahmo!

  VastaaPoista
 35. Niin on, ja samalla jokseenkin iätön, siloisuudessaankin. Panin kuvaamaan vanhenevaa miestä. Jollakin tavalla sukupuoli, ikä ja muut leimat ovat merkityksettömiä. On vain paljas ihminen. Ja vielä sittenkin kun aatteet riisutaan.

  VastaaPoista