8.6.2015

Sähkömiehen estetiikka7.6. Kävin katsomassa mökillä, joko sähkötyöt on tehty. Jokseenkin neljäkymmentäkolme vuotta vanha pääkytkinkotelo ja johtosysteemi uusittiin sähköjen katkettua. Kotelon pohja oli hapertunut olemattomaksi. Jo kauaksi näin, taloa lähestyessäni, että tehty on. Ei sitä voinut olla huomaamatta. Jumalaton valkoinen mötikkä kahden raakalaudan päällä keskellä pihan kauniisti harmaantunutta sähköpylvästä. Nyt katseeni osuu koko ajan rakennelmaan, ohi kukkivan perennapenkinkin. Entinen mötikkä oli pieni ja maalamaton metallikotelo, maisemaan ja pylvääseen sulautuva.

Miten joku voi pykätä jotain  noin rumaa näkösälle! Missä on sähkömiehen esteettinen silmä? Jos sähkömiehenä olisi nainen, tummoista pykäystä ei ikinä nähtäisi. Sitä ei nyt peitä kauniilla köynnökselläkään, koska se on sähkölaite, ja pylvään juurta ei saa kastella työkseen.

Vaan, heureka! Tuon ympärillehän voisi itse naulata kuluneesta harmaasta laudasta pienen kopin, siis linnunpönttötyylisen neliön, jonka sisään härveli jää. Eihän naulaaminen ole vaikeaa, ja minulla on akkukäyttöinen ruuvinväänninkin. Kunhan vain löydän jostain ohutta harmaata lautaa, niin kokeilen tai kysyn putkimieheltä, kun hän tulee asentamaan uuden alapesusuihkun. - Piree, niin kuin putkimiesharjoittelija täällä kaupungissa nimitti uutta alasuihkua.
8.6.  Myös yksi maankaivu-urakoitsija on estetiikasta piittaamaton roiskija. Tilasin häneltä rantatien kunnostuksen, jotta sinne saadaan traktorilla ajettua laiturin  laudat.  Tie kulkee peltojen läpi, ja sen reunalla on viehättävää pusikkoa ja lepikkoa, entistä merenpohjaa, paikoin vetistä. Tien päähän piti tulla pieni levennys, kääntöpaikka ajoneuvolle.

Tulihan se kääntöpaikka sinne, mutta millä hinnalla. Menetetyn luonnonmaiseman hinnalla. Klunssin molemmin puolin oli ammottavat repaleiset hiekkakuopat, ja isoja kiviä oli heitelty sinne tänne. Muutama pienempi puu oli mennyt nurin, ja makasi niillä sijoillaan raiskatun näköisenä. Vaan salaoja tien reunalla oli hyvä, syvä ja tie alkoi kuivahtaa. Pian ojassa uiskenteli sorsaperhe.

Onhan se niinkin, että luonto korjaa pahimmankin raiskaajan jäljet. Tosin tähän voi kulua kokonaisen sukupolven ikä. Tänä keväänä katselin kauhistuneena mökkitien molemmin puolin laajoja avohakkuita. Tuli epätodellinen olo, ja hetken verran en tiennyt, missä olin, en tunnistanut maisemaa, joka oli kuin toisen maailmansodan jäljiltä. Ajoin sumussa, aivot lakkasivat tuottamasta ajatuksia. Sumu päättyi vasta, kun näin tutun tienviitan, joka tosin näytti oudoille oville, tuntemattomaan, halki pommitetun maiseman. Viitta oli lisäksi vinossa.

On tullut maanomistajille ilmeisesti rahantarve. Ellei olisi lama, sanoisin, että tyttärelle on otettu metsästä mersurahat. Nyt en sano, sillä kaipa lama maaseudun asukkejakin koettelee.

Miksi vihreät eivät muuten koskaan puutu kotimaisen maiseman raiskaukseen? Aina ollaan vain öljynporauslautoilla tai estämässä ydinvoimalaraivausta. Itse maisemansuojelusta esteettisenä arvona ei koskaan sanota sanaakaan. Kuten vaikka tuulivoimaloiden maisematuhoista. Minä voisin köyttää itseni metsän puuhun, joka on merkitty kaadettavaksi. Ja nimenomaan sen puun takia.

Joskus herää epäily, että vihreät eivät tunne metsää metsänä. Suurin osa vihreistähän asuu Helsingissä. Sieltä käsin  ei huomaa kuin valtion taloudelliset hankkeet. Minä panisin kaikki vihreät kolmen viikon erämaaretkelle ilman kummempia välineitä, Ville Niinistön johdolla.

(Maalaus, Fedor Shapaev 1927,
Ruma kuva, Iines 2015)

187 kommenttia:

 1. Mitä sinä teet akkukäyttöisellä ruuvinvääntimellä? Voit tietysti vääntää sillä bideesuihkun suihkimaan vähän lujempaa vasemmalle. Mutta mitä muuta?

  Hanki kuule portaattomasti säädettävä puutarhaleikkuri itsellesi. On niitä täälläkin, esimerkiksi Riku tai Tapsa. Osaavat vaihtaa myös hehkulampun vaikka se ei olisi vielä palannut. Ja pedikyyreinä ovat aivan mainioita. Sinuna en siks kamalasti välittäisi tai valittaisi vaan menisin - juuri sellaisen rusketuskoneen eli solariumin alta tulleena, kuin paahdettu pähkinä - pehkujen alle odottamaan koivet oikosina, ekstinktio, että Rinssi Rohkea tulee kohta (kun ensin maksaa 60;- euroo Lipuntarkastalle raitiotievaunussa, kun matkustelee ilman lippua, ja pääsee ämmästä irti) Sun lua.

  Sitä paitsi "klunssiksi" ei kutsuta maankaivuri-urakoijaa, ei ees vahingossa; se on kullinpään nimi. Klunssi. Joidenkin kauhakuormaajien nimi on "Hullu Jussi". Mutta se on eri asia. Olihan sellainen laulajakin, Viktor! ... oi Viktor Kalborrek, joka oli Hullu Jussi. (Ja olisi vieläkin, jos eläisi.)

  Vihreistä en tiedä. En osaa arvostaa heitä, ainakaan puolueena, koska he ovat milloin mitäkin mieltä. Ja puhuvat kamalasti palturia (enemmän kuin Augeiaan talleihin mahtuu). Hmnh.

  Ja nää reppanat, mitä vitun kettutyttöjä ne on?, jotka aukoo minkkien häkkejä ja laskee niitä suomalaiseen luontoon... ne ei tajua mitään! Voi Jumalauta! - Toisaalta tyhmyys on uusiutuivin luonnonvara maailmassa. Tai en minä ihmisiä tyhmiksi sano, itseäni haukkuisin, mutta mua ärsyttää se ettei ihmiset ajattele! Mitään! Koskaan! Ikinä! Eikä kenenkään kanssa! (piru vie)  Ps. taisin taas humaltua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäkö teen akkukäyttöisellä ruuvinvääntimellä? Väännän ruuvin paikoilleen, tietysti. Ei tarvitse odottaa, koska joku miehenpuolikas ehtii minulle mutterihommiin, vaan ruuvi paikoilleen - naks - ja siinä se on. Esimerkiksi kaihtimen kiinnikkeet ylös katonrajaan menivät suitsait. Mainittakoon, että taloyhtiössämme on nuori leskivaimo, joka kutsuu huoltomiehen jopa kiinnittämään palovaroittimen huokoiseen kattolevyyn! Minua jonkin verran ärsyttävät naiset, jotka eivät saa edes naulaa seinään.

   Poista
  2. Ai niin, klunssi on tässä maanlaajennus, klöntti, leveymä tien päässä. Etkös ole, mikis, kuullut puhuttavan myös esim. räkäklunssista? Ei se mielestäni sitä tarkoitat, mitä en nyt sano ääneen - viittaan siihen mitä kommentissasi sanot klunssin olevan. Mieluummin klunssi on sen tuotos, ei siis itse väline tmsk.

   Poista
  3. Räkälunssissa ei ole K-kirjainta. Kyllä minä tiedän mitä lunssi tarkoittaa. Klöntti on mulle uusia sana - kiitos siitä sinulle. (niijaa nätisti) (ja iskee sitten sulle silmää :)

   Poista
  4. Isäntä tutkiskelee Ladansa moottoritilaa, kopauttaa meissselillä kevyesti bensasuodatintan ja mutisee itsekseeen "mikähän ihmeen klunssi tuokin on". 

   Maikkalas ostettii ain niit pyäreit klunssei.

   Katsastusasema Klunssi, Kauhajärvi.


   Tuossa lisää klunsseja.

   Poista
  5. Tiesin, että olen väärässä. Mutta halusin että todistat sen! So. aivan tuttuja sanoja minullekin. Klunssi on yksinkertaisesti Kökkäre. Mutta sitähän terskakin jossain murteessa tarkoittaa - klunssi. - Voin vain kuvitella miten pienisuinen nainen klunssi tai joku muu kieiopillinen törrötin suussa huutaa, kun rosvo vie sen laukkua, kun se imee, että "älä vie hita vaukkua, venkin vohvo"...

   Olin väärässä. Miksi en sitä tunnustaisi? Höh.

   Poista
  6. En minä halunnut todistaa sinun olevan väärässä, kun et sitä paitsi ollut.

   Sana on vain hauska ja sillä on paljon merkityksiä, joista yksi sanakirjan mukaan on siittimen pää, ja toinen poika. Murteittain on sitten muitakin, mm. kökkäre.

   Poista
  7. Ai jaa. Luulin että olin väärässä. (puistelee vähän aikaa pöksyjään. ei niissä mitään pölyä ole. katsoo sitten ikkunasta ulos.) - No, ei sev väliä.

   Poista
  8. "paljon merkityksiä, joista yksi sanakirjan mukaan on siittimen pää, ja toinen poika. Murteittain on sitten muitakin, mm. kökkäre"

   Pitääkin painaa mieleen... jos joskus vaihdan nimimerkkiä, "Klunssi" olisi ihan mainio.

   Poista
  9. Ei se sovi Sinulle, lakas Johtolanka. Tai... mistäs minä sen tietäisin?

   Poista
  10. Luin nyt uudestaan kommenttini ja rupesi naurattamaan, kuulostaa niin hölmöltä (ja oudolta, kun tarkemmin miettii).

   Mutten minä noita merkityksiä ajatellut (niiden sisältöä) vaan sitä, että sanalla on monta erilaista merkitystä sanakirjassa ja sen ulkopuolella. Homonyymit ovat kiehtovia.

   Poista
  11. Vai olisivatko nuo merkitykset paremminkin polyseemisiä, en tiedä.

   Poista
  12. Sopivuuteen en ota kantaa. Ugh.

   Poista
 2. Mutta ajatellaanpas tämmöistä tilannetta, täysin teoreettisesti tietysti, että hautausmaalle (jo ammoin) haudattu mummeli herää siihen kun Totuuden Torvet (+ Tuubat ja Fonit) alkaa soittaa että ... "heij hei, herätys, nyt alko kuulkaas uudestisyntyminen, tulkaa messiin vaan"... etc., niin siinähän joku täti, jonka hautakivi on just käännetty sillain ettei se pääse sieltä millään pois, niin huutaa että "määkin tulisin, mutta mä en pääse..." No, Heikoin lenkki jätetään aina. Oma syy. (Tai vaikka ei olisikaan, mitä vittua sen väliä.)

  Ps. Myöhemmin, kun oon ilmapallo jossa ei ole enää ilmaa, toivon että minusta ei enää huolehdittaisi. Polttohautaus olisi kiva. Koska mun mielestä mun hiilimolekyylini on jo alun perin jotenkin väärässä järjestyksessä, olleet. Ehkä tasaantuisivat sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän siskon kanssa marsimme äidin kuoltua (olen kertonut tämän kahdesti) hautaustoimistoon, koska halusimme vierekkäiset uurnapaikat krematoriojätteillemme. Halusimme varata merenpuoleiset paikat. Ei niitä etukäteen myydä, sanoi topakka seurakuntaneiti. - Palaamme asiaan, sanoimme merkitsevästi ja poistuimme.

   Poista
  2. En ole tätä kuullut! Tai en muista. - Mutta olipa tomera täti.

   Ps. Kerran minä muuten ihan tosissani mietin että... missähän minäkin sitten kuoltuani olen. Missä kivessä hakattuna. Jonka ääressä kaikki, noin 10.000.000 minua kaipaavaa ihmistä minua muistelisi... Sitten heräsin: taas näitä s-tanan painajaisunia! - Ihan oikeasti tykkäisin etten kuoltuani olisi missään, sen enempää kuin aineen häviämättömyyden laki mulle yksityissuojaa suo. Mutta just sen verran!

   Poista
  3. Minulla oli työtoverina vanhempi lehtori, naimaton neiti, joka noudatti ikänsä diabeetikon ruokavaliota, koska hänellä oli mielestään diabetes. Hän oli kenraalin tytär. Muistan, miten kummastelin mielessäni, kun hän sanoi, ettei häntä saa sitten haudata, hänet pitää polttaa, ehdottomasti. Hänellä oli matokammo, eikä hän halunnut matojen ruuaksi. Joka syksy, kun koulu alkoi, hän tuuletti kaikki vaatteensa henkari kerrallaan ja sitten liinavaatteet. Hän kertoi aina koulussa, minkä osan vaatehuoneesta hän kulloinkin oli saanut tuuletettua. Hän oli ankara opettaja, ja hankala työtoveri, ei tullut oikein kenenkään kanssa toimern. Jostain syystä hän suhtautui minuun hyvinkin suopeasti.

   Poista
  4. Ihana tarina. Koska siinä haisee elämä.

   Poista
  5. Naimaton neiti...? Annatko osoitteen.

   Poista
  6. Lappeenrannasta kun kyselet. Vaan en ole varma, onko enää elossa.

   Poista
 3. Anteeksi, ystäväni, tämä keskustelu lähti heti väärille urille. Kun rupesin pölisee omiani. - Mutta vielä kummallisempaa olisi, ainakin minun mielestäni se, että alkaisin puhua Teidän asioistanne. (Jopas olisi kummallista?)

  Puhukaa toki itse omista kesämökkielämyksistänne, myös harmeista, kamalan mielelläni kuuntelisin teidän kertomuksianne. Koska... minulla on harmeja itsellänikin ollut. Kerran esimerkiksi leikkasin ruohoa sellaisella mekaanisella ruohonleikkurilla. Minulla oli sandaalit jalassa ja ne vaan läpsy. Mutta jossain vaiheessa - en tiedä missä - se kone söi minun vasemmasta sandaalistani 3-5 senttimetriä kuttaperkkiä pois. ROUSKIS ROUSKIS. Hitsi, kun säikähdin. Säikähdin nääs että siinä samalla lähti multa myös varpaita pois... joutaisihan noita... mutta Oi, on niitä edelleen viisi. (laskee varmuuden vuoksi myös toisen jalan varpaat. on niitä 10.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, sinun kommenttisi ovat laajempia kuin itse huomaatkaan! Ei ole vääriä uria.

   Poista
 4. Baskinkieli - se on vaikein kieli mitä ikinä en oo opiskellut - ei perustu mihinkään toiseen kieleen. On sillä lailla siis erilaista. Mutta se minusta on ihan järkeenkäyvää että heidän kielessään on 20-järjestelmä; täällähän meillä 10-järjestelmä. (Johtuen siitä että ihmisellä on 10 sormea.) - Baskit vaan laskivat varpaat mukaan.

  Ps. Jokainen minua matemaattisesti lahjakkaampi, no se ei paljoa vaadi, ihminen tajuaa että järkevämpää olisi olla 12-järjestelmä. - Se jos mikä trimmmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tietokoneilla tonni on 1024. se trimmaa myös.

   Ps. Minä en kyllä ohjelmoi. En millään koodilla. Ja siihen on omat syynsä... ehkä tärkein se, että en osaa.

   Poista
  2. Minusta sopiva oli seitsemänjakaksikolmasosa-järjestelmä. Siinä ei syrjittäisi sirkkelisahureitakaan.

   Poista
  3. Se on tanssimusiikkia, Tapsa se, SEITSETE SEIT SET HUM PUM PUM, SEITSET SET SES, PUM PUM...

   Rumpalina joskus joutui soittelee mitä ihmeellisipiä juttuja mitä yleisö toivo. Joskus ihan aamuun asti. (Etenkin naisille.)

   Poista
 5. Mun mielestä sähkötolpat ja varsinkin muuntajat ovat maaseudulla varsin romanttinen ilmestys. Ne ovat usein aika vanhoja ja tykkään tavasta, jolla ne sulautuvat tai muodostavat kontrastia maisemaan. Pyöräilyretkillä on mukava pysähtyä muuntajien kohdalle ja kuunnella niiden matalaa hurinaa ja tuulen huokailua oksistossa. Mulla on ihan suosikkimuuntaja, jonka kohdalle pysähdyn vakioreitilläni.

  Maiseman tuhoamisesta en ole toista mieltä, metsiä ei arvosteta kylliksi tai sitten niihin suhtaudutaan talousresurssina. En ole ikinä käsittänyt kunnolla metsänhoidon ideaa, ikään kuin luonto jotain hoivaa kaipaisi. Tietty talousmetsä kaikenlaista säätöä vaatii, mutta että joku aarniometsä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähkötolppa on kiva, jos se on tien vieressä. Aina ei ole.

   Tämä kuvassa oleva tolppa on keskellä mökkipihaa, ja puuesineenä se on kaunis, jos ei katso niitä paksuja johtorykelmiä, jotka siitä kulkevat länteen ja itään.

   Vaan tuo uusi kotelo ja sen alusta ovat nyt oikein silmän harmi. Jos kuitenkin koetan västä jonkin kukkaröykkiön siihen vaikka purkkiin, niin ei tarvitse pylvästä kastella.

   Onneksi avohakkuissa on sentään ruvettu keräämään ja hyödyntämään myös oksa- ja kantojätettä. Silti maapohja jää hirveään kuntoon vuosiksi. Mökkitien varrella olevan avohakkuun takaa paljastui muuten idyllinen järvi, jota en tiennyt siellä olevan. Muutamasta huvilasta on nyt näkösuora suoraan maantielle. Mahtaa mökkiläisiä riemastuttaa maanomistajan tekoset.

   Poista
  2. Miksihän uudet sähkö- ja LVI-systeemeihin liittyvät kotelot ym. ovat järjestään tuollaisia rumia valkoisia mötiköitä? Ehkei sähkömieskään sille mahda, jos ei ole valinnanvaraa. Kukahan niitä suunnittelee? Ja onko suunnittelijoillakaan paljon vapautta, jos niiden designilla on jotkin määrätyt standardit (en tiedä, onko, arvailen vain).

   Sähkötolpista tykkään myös, teiden varsilla ja peltomaisemassa. Nykyäänhän kaapelit vedetään mieluummin maan alle, joten jonkinlaista nostalgista viehätystä noihin liittyy, puhelintolppiin varmaan vielä enemmän. Ja vaikka olenkin luontoihminen, jokin voimalinjojen, jopa niiden suurten pylväshökötysten, futuristisessa estetiikassa miellyttää silmääni.
   (Ei minun takapihalleni, kuitenkaan.)

   Poista
  3. Tuo kotelo on käsittääkseni suunniteltu talojen seinään, jonne se istuukin paremmin. Valkoisessa talossa se ei edes erotu. Johdon taas tulee olla musta, koska valkoinen läpäisee kuulemma UV-säteet ja hapertaa johdon ajan kuluessa. Pylväästä kulkee maanalainen kaapeli taloon, ja siksi koteloa ei käsittääkseni kiinnitetty seinään, että näin päästiin helpommalla.

   Sähkötolppia olen jonkin verran kuvannutkin. Kun ne kulkevat halki kännettyjen syksyisten peltojen, ja maisemassa ei näy edes taloja, voi ajatella, että ne kuitenkin yhdistävät ihmiset toisiinsa.

   Poista
  4. Kaunis mielikuva. Ja siitä muistui mieleen runo, jossa puhuttiin sänkipellolta tuoksuvasta yöstä ja yksinäisestä sähkö(tai puhelin-)tolpasta. Ajatus ihmisten yhdistämisestä toisiinsa avaa siihenkin toisenlaisen näkökulman.

   Poista
  5. Puhelintolppien sijaan täällä on nykyään metsänreunassa törröttävä linkkimasto, yön ainoa valopilkku.

   Yhdistäjänä voi sitäkin ajatella kauniisti, vaikkei muuten niin olekaan.

   Poista
  6. Tämmöisen kuvan joskus julkaisin kuivablogissani sähkötolpissa. Noissa tolpissa, niiden linjassa, on jotain kiehtovaa. Yhdistävät langat maaseudun yksinäisyyden ja harmauden yllä kaamosaikaan.

   Poista
  7. Tulipas tuohon virheitä! Kuivablogissani...heheheh, ja tolpissa pitäisi olla tolpista.

   Poista
  8. Talot ovat tuolla sumun keskellä kuin joulun jäljiltä korjaamatta pois jääneet kuusenkynttilät. Mutta kai niissä lähempää katsottuna on vielä kuitenkin valot ja elämää.

   (Piti kirjoittaa tähän jotain sielunmaisemasta, mutta ajatus katkesi. Jatkan myöhemmin.
   Radion Kultakuumeessa puhutaan juuri taiteesta, vapaudesta ja vastuusta, haastateltavana mm. Torsti Lehtinen)

   Poista
  9. Torsti Lehtinen on kiva tyyppi. Hänkin pitää minusta. (Koska emme tunne toisiamme.)

   Poista
  10. Torsti Lehtinen on kiva. mutten oikein osaa ajatella häntä ajattelematta Kierkegaardia; ja kun alan ajatella Kierkegaardia, unohdan Torsti Lehtisen.
   Niin, tuosta kuvasta: tuli sellainen tutunomainen tunne (vaan ei ihmekään, kun olen katsellut tuollaista maisemaa varmaan suurimman osan elämästäni. En noin harmaata tietenkään aina. Enkä noin harmonisesti sommiteltua). Jos pitäisi valita kuva, joka kuvaa sielunmaisemaani, tuo olisi aika lähellä.
   Hyvä, että siinä on nuo langat.

   Poista
  11. Sielunmaisemassani olisi myös variksia.

   Poista
 6. En oikein osaa suhtautua ihmisiin jotka huvikseen ampuvat eläimiä. Nää on näitä metsästäjiä siis. Munkin (= minunkin!) työpisteessäni on metsästäjäkerho joka kerskuu sillä että hyö suojelevat luontoa, mm. talvisin he vievät heiniä hirville, että hirvet söisivät, yms. Höh! Söisivät ite ne heinänsä ja jättäisivät elukat rauhaan, kyllä ne talvella pärjäävät siinä kuin kesälläkin. Ja elleivät pärjää niin mitäs siitä? Paskaakos niitä ampumaan?

  Monet totisetkin luonnonsuojelijatkin, kun eivät kaikkea tiedä, luulevat vaan, niin yli-suojelullisuudessaan rääkkäävät eläimiä. Ei eläimet mitään Disneylandiasta karanneita piirroshahmoja ole, ei niihin saa koskea. Eli kiusata.

  Ps. Muuten heti kun menee Suomesta Venäjälle, metsä muuttuu toisenlaiseksi. Siitä tulee ryteikköä. (Oikea Metsä on ryteikköä! - Paitsi Sademetsä, se on liki läpipääsemätöntä ryteikköä! - Taigametsässä en koskaan ole tallustellut. Tundralla olen, siellä ei metsää ole.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun itara sukulaiseni omisti valtavan omenatarhan. Muistan kun olin siellä käymässä köyhänä opiskelijana Lönnrotin jalanjäljillä - keräsin lounaista murresanastoa lähellä asuvalta Salli-mummolta magnetofoniini. Niin kun kävelimme siellä omenatarhassa, mieleni teki valtavasti omenoita, joita oli kaikkialla, maassa ja puussa. Kysyin, mihin täti laittaa kaikki nämä omenat. ne menevät kuulemma hänen pojalleen, joka vie ne metsään hirville, joita metsästysserura sitten ampuu syksyllä. Omenaakaan en siitä tarhasta saanut, mutta tädillä oli aina kellarit täynnä omenahilloa ja mehuja ja pakastimissa hirvenlihaa koko vuoden tarpeiksi.

   Poista
 7. Kuinka Iines voi olla maanomistaja ? Siis kesämökkiläinen .
  Kyllä tontti on nyt palautettava luonnontilaan. Siellä myllätään tonttia joka kesä , tehdään kasvimaata ja rakennetaan. Iineksen mielestä maanomistaja ei osaa hoitaa omaa maataan itse.
  Parempi olisi Iineksen pysyä turvallisessa kaupungissa , missä Vihreät pitävät kuria ja luonnonjärjestystä.

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin voin olla maanomistaja, Joonas. Mutta älä pelkää, ei minulla ole kuin hehtaarin pala. Se on pääosin luonnontilassa, liiankin, sillä pitäisi ihmisenkin mahtua kaiken pajukon ja pusikon sekaan. Rantaan on pakko rakentaa pienin väliajoin laituri, jota varten tervitaan tie, sillä hurteinkaan mies ei kanna olallaan laiturinlankkuja olallaan monta sataa metriä.

   laituri on rakennettava uusiksi siksi, että se on rantapoukamassa, johon koko lahden jäät kasautuvat kerväisin ja vievät kaikki rakennelmat mennessään. No miksi ei siirrettävää laituria, kysyt. No siksi, että kyseessä on matala kaisloittunut ranta, jonne tarvitaan pitkän pitkä laituri, ja tolpat on kiinnitettävä merenpohjaan, koska vesi on matalalla jopa kymmeniä metrejä merelle päin.

   Kasvimaasta olen luopunut, ja kasvatan yrtit purkeissa, jotta saan ne mukaani kaupunkiin. Kukkamaita on. Ja ne pysyvät.

   Missäs minä olen sanonut, ettei maanomistaja osaa hoitaa maataan itse? En ajattele niin.

   Poista
 8. #Minun itara sukulaiseni omisti valtavan omenatarhan. #

  Kaiken lisäksi viellä kateellinen.


  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joonas (tunnetko muuten valaskaloja?)...
   jo Raamatussa sanotaan, että "kuka meistä on se joka heittää ensimmäisen omenan.."
   tms.:sta.
   No Eevahan se.
   Espanjassa heillä on joku sellainen Fiesta jossa he heittelevät tomatteja (sic!). Mutta sekään ei mielestäni kuulu nyt tähän.

   Joo. Kyllä Iineksellä on nyt jotain luurankoja makukamarinsa kaapissa, täytyy olla. (Koska näyttelee noin puhtoista.) - nimimerkki "amerikkalainen yksityisdekkari"

   Poista
  2. Hei mikis.

   En tunne valaskaloja , mutta kotimaisia kyllä...

   Ps.Sinulla on huumorintaju kohdallaan..

   Joonas

   Poista
  3. Nälkäinen minä tuolla omenatarhassa olin, en kateellinen. En ollut syönyt koko päivänä, juonut vain kahvia Sallin tuvassa pullansiivun kera. Sallikin oli nuuka.

   Poista
  4. Raamatussa ei muuten sanota, että se hyvän ja pahan tiedon puusta poimittu hedelmä oli nimenomaan omena. Se on keksitty omenaksi jälkikäteen, jostakin oudosta syystä.

   Parempi olisi näin: Ja niin Eeva otti maasta perunan ja antoi se Aatamille, joka pesi sen ja söi sillin kera. Siitäkös Jahve pillastui, perkele, koska jne.

   Poista
  5. Aina kun puhutaan perunasta ja uskonnosta tulee mieleeni tarina papista, joka vaihtoi kattolamppua alasti ja päätyi sairaalan päivystykseen peruna hanurissa.

   Se vaatii taitoa. Uskoa, ja ehkä vähän toivoa.

   Poista
  6. ... heh, heheh heh ...

   Poista
  7. Tosi on. Skotlannista, vai oliko Englannista tarina.

   Poista
  8. Olikohan se peruna raaka vai keitetty?

   Poista
  9. No veikkaan että raaka. Tuskin kuitenkaan rasvassa paistettu tikku? Tosin mistä noista saarilaisista koskaan tietää?

   Poista
  10. ... heh heh heh ...
   älkää tappako mua!
   plase

   (pyyhkii kyyneleitä silmistään)

   Raakoja perunoita voi joko keittää paistaa pariloida kuoria tai syödä semmoisenaa. (Äläkä Iines ny ihmettele!) Pappeja taas voi lähinnä kuunnella... mutta minkä takia? Senkö takia että he, jos heitä on monta, vaihtaisivat olohuoneen kattolampun?
   Tä?
   hehh hehh hhehehhh

   Poista
  11. Niin, tietysti ne papit, kun ensin olisivat puhuneet paskaa naapurihuoneessa - ja varastaneet sieltä kattolampun jonka toisivat mulle - niin menisivät takaisin sinne naapuriin ja veisivät mun kattokruununi sinne. - Mikäs siinä.

   Ps. Mutta mitä tekemistä tässä perunoilla on? En oikein käsitä. Puikulaperunan minä vielä ymmärrän perseessä, raakana tai keitettynä, mutta en.... - Ps. Tosin tämä on vain minun mielipiteeni. Monilla muilla ihmisillä - olen pannut merkille, on toisenlaisia haaveita.

   Poista
  12. Joskus ensiluokilla meillä oli sellainen musiikillinen esitys, että sanoimme tiettyjä sanoja tietyssä rytmissä. Erään Sirpan piti sanoa "peruna, peruna, peruna" jne ja harjoituksissa kaikki menikin hyvin.

   Itse esityksessä hän sitten päräytti pontevasti "pottu, pottu, pottu" jne ja me muut tietysti purskahdimme hillittömään nauruun. Siinä se oli se esitys.

   Poista
 9. Helsingissä on myös keskimääräistä enemmän alkoholisteja, narkomaaneja ja vihreiden äänestäjiä, mikä tarkoittaa sitä, ettei siellä ole paljoakaan normaaleja ihmisiä. Siitä huolimatta he pitävät Helsinkiä Suomen parhaana kaupunkina ja muualla asuvia sivistymättöminä juntteina.

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain kummasta syystä, maalla on enemmän eläinmiin sekaantujia ja kepulaoisten äänestäjiä.

   Mistä tämä nyt sitten kertookaan?

   Poista
  2. No tästä tulee mieleen iki-ihana kansanlaulu Paimenpoika. Kuunnekaahan hartain mielin!

   https://youtu.be/N65N89jezXU

   Poista
  3. Teemu Keskisarja kertoo "Secoituxesta järjettömäin luondokappalden kanssa"-väitöskirjassaan 1700-luvun Suomesta, että erityisesti ähpuh hommista eläimen kanssa kiinni jääneet olivat usein hyvin nuoria. Aikalaiset näkivät pahan alkulähteeksi kasvatuksen ja eritoten paimenessa käymisen.

   Niinpä niin. Niin se aika vierii. Silloin ei ollut vielä isoja navettoja, suursikaloita tai broilerinkasvattamoja.

   Poista
 10. Minä en yritä olla hauska. Itse asiassa olen surullinen ihminen. Alone en ole, mutta surullinen. Nytkin ikkunaniruutuun, jota vältän katselemasta, sadepisarat valuvat kuin vauvan kyyneleet. Ilmakin täällä haisee itkulle. Aina aamulla kun luontokunta herää, painan pääni kyyryyn: taas... todennäköisesti samanlainen päivä on odotettavissa kuin oli eilen. Ja alan popsia masennuslääkkeitä. HETKINEN!
  Siitähän tämä kaikki johtuu! Kun emme enää syö masennuslääkkeitä, emme enää masennu. Just so. DIRLAN DAA, DI DI DIRLAN DAA.

  https://www.youtube.com/watch?v=C5uCnWOtWRM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran muuten, ihan oikeasti, tuttu lääkäri kirjoitti minulle ns. Onnellisuuspillereitä. (En jaksa selittää mistä on kyse, jos ette tiedä mistä on kyse.) Amerikkalaiset näistä tykkäävät, popsivat surutta; ne on siis näitä seretoniinijohdannaisia. Auttavat helpottumaan, jos auttavat, eivät kaikkia tietenkään. Ja yks haittavaikutus (monien muiden lisäksi) on että "viivästyttää ejakulaatiota". No, minä, joka suhtaudun (ihan oikeasti) hyvin nuivasti kaikkiin narkoottisiin aineisiin, kerran kokeilin ko. "onnellisuuspilleriä". ... Vähän hönttihän olo siitä tuli, täytyy myöntää, mutta en tiedä johtuiko se siitä pilleristä? Mutta Tarja, oi Tarja, joutui kyllä koville kun... ejakulaatiota ei kuulunut. Ei! (Mikään ei ole Kirkossa kuulutettua! KLANG KLONG vaan.)

   Mutta se, mitä minä opin, oli: ei pillereitä. Ja aamulla kannattaa lähtee sinne, minne nenä näyttää.

   Poista
  2. Huom! Musiikki on ihan täyttä paskaa! Kuju on Kiva - ihmisenä. Basso soi tässä välillä kivasti. (Varmaan ammattisoittajaa vituttaa kun joutuu tämmöistä soittamaan. Mutta muusikonkin pitää aamumuronsa jostain ansaita. Pakko.)

   Poista
 11. Rakastan juttujasi iines, aina kun puhut. Tuo Sallikin... heti oli kuin Hilja-täti mulle. (meinaa alkaa itkeä mutta ei sit alakaan. niistää vain nenänsä.) Salli... siis Hilja.. oli kiva ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Salli kuoli, menin hänen huutokauppaansa. Ostin sitä sun tätä vanhaa esinettä, ovat vieläkin minulla muistona. Se itara ihminen taas, joka ei omenaakaan antanut nälkäiselle opiskelijalle, ei siis ollut Salli, jolta keräsin murresanastoa, vaan muu sukulainen, ikävä ihminen.

   Poista
 12. .... "punertaa jo housut Marjatan, kuin verta niillä ois..."

  https://www.youtube.com/watch?v=whzDm74NNOw

  Elämämme on enempää kuin mitä me tiedämme. En tiedä. Rakastan ihmisiä, he ovat hullunkurisia, kömpelöitä kaikessa, etenkin tunteissaan.

  VastaaPoista
 13. ..." jää siskokseni tuuli yön, se laulaa laulujaan..."

  No jopas nyt kamalan kummallista. Soittaisiin numeroon 112 jos näin olisi. Toisaalta, ei mulla siskoja oo, veljiä vaan. Mutta samat sanat: soittaisin numeroon 112. (Että lopettaisivat.)

  VastaaPoista
 14. Äsken muuten ... tai en tiedä onko tällä YLEISTÄ merkitystä tms.:sta, mutta minulle tapahtui seuraavan laista: "Kävelin itsekseni, tyhjää kauppakassia heilutelleen, kohti kohti Lidl -nimistä kauppaa. Tarkoitukseni oli ostaa sieltä muuta olut; ainoastaan strategisiin varmuusvarastoihin - ei nautittavaksi. No, en usko että tämä teitä kiinnostaa, mun ostoslistani. Mutta matka ko. kauppaan on n. 1,4 km. Osan tästä matkasta joutuu - jos siis samalla tavalla kuin minä kävelette Lidliin, vaikka ette sieltä olutta ostaisikaan - niin joutuu kävelemään metsän poikki. En pelkää metsiä, päin vastoin, rakastan niitä. Niinpä nytkin yhden puun takaa minun kimppuuni iskeytyi Tiikeriksi pukeutunut nainen; se piteli minua kynsissään ja sanoi "haluan naida sinua". Minä, tuota noin, en millään lailla ollut ko. kontaktiin valmistautunut - muutenkin kaikki tuli niin yllättäen, ikään kuin puun takaa. Mutta ajattelin "mikäs tässä muukaan sitten auttaa". Eikä kauan siinä sitten kummallakaan nokka tuhissut, kun tuli. Kun kysyin siltä, vetomme jälkeen, kun se veti farkun veskareitaan kiinni, että "kuka sää muuten oot?", Niin se vaan nauroi, heilutti tkkaansa, ja sanoi "älä ny hassujas puhu". Ja häippäs. - No, onneksi tulomatkallani sain kävellä ihan rauhassa.

  VastaaPoista
 15. Meillä oli töissä semmoinen ihminen kuin Heinon Heikki. Se oli poikamies, asui 80 -vuotiaan äitinsä luona, ikuinen poikamies, mutta puhui ihan hulluja panojuttuja. Ne oli sellaisia ettei kukaan niihin uskonut, mutta sen takia ne kivoja olikin. Itse se niihin uskoi. Ja loukkaantui verisesti jos joku väitti että hän valehtelee. No, ihan hirmuisia seksijuttuja hänelle kumminkin tapahtui - oli hän menossa töihin tai tulossa töistä. Sen lisäksi hän joi kamalasti viinaa, myös töissä. Kerrankin hän lähti aamuvuoron jälkeen (eli klo 14:00) taksilla Muurameen, oli sitä ennen ostanut katajamarjaviinapullon, mutta kun ei uskaltanut juoda sitä äitinsä luona (joka oli 80 -v) niin joi sen siinä taksimatkalla (= 24 km). No, kun tulivat Muurameen, ja Heikillä oli tyhjä viinapullo, eikä Muuramessa ole Alkoa, niin Heikki sanoi sille taksikuskille että mennäänpäs takaisin Jyväskylään. - Kerran se, ja tää on tosi juttu, kun muut ihmiset aina töissä kehuskelivat sillä että missä he kesälomallaan ovat käyneet (fuengirola/venetsueela/burgas/etc) niin Heikki tilas taksin (ja tämä tosiaan on tosijuttu) Muuramesta ja ajoi sillä Haaprantaan/Haaparanda. Kun se ei osannut kieliä, tai kun sillä ei ollut Ruotsin kruunuja, niin se ei päässyt siellä paikallisen Matkahuollon Wessaan, vaan joutui kusemaan sen rakennuksen takapihalle. No, ei sen väliä, se tuli samalla taksilla takaisin Muurameen. Ja kun jätkät taas kesälomien jälkeen kehuivat missä olivat käyneet, Heinokin sanoi että kävi hänkin ulkomailla. Ai, missä? jätkät ihmettelivät. Ruotsissa... Heikki sanoi. - Vittu, se peri paljon metsiä, oli niin rikas mies, että ei sen olis tarvinnut töissä käydä. Mutta kävi kumminkin. Mutta sai lopputilin juopottelun takia, ja kun -80 luvulla juopottelun takia töistä sai lopputilin, se tarkoitti että piti olla koko ajan kännissä... no, niinhän Heikki olikin. (Ja aika pian sen jälkeen hän kuolikin.)

  Ps. Kaikilla ihmisillä, jos niin haluaa nähdä, on oma Kohtalonsa. (Mutta sitä en tiedä kelle Heinon Heikin metsät joutuivat? Asia kun ei minulle kuulu.)

  VastaaPoista
 16. Samppa sanoo:"Jostain kummasta syystä, maalla on enemmän eläinmiin sekaantujia ja kepulaoisten äänestäjiä.

  Mistä tämä nyt sitten kertookaan?"


  Isot pojat ovat kertoneet, että SDP on joskus ollut poliittinen puolue, ja vieläpä sellainen, jolle on ollut yhteiskunnassa tilausta, tai ainakin se on vähän niin kuin kuulunut asiaan pohjoismaisessa demokratiassa. Välillä ollaan oltu työväestön asialla.


  Viimeisinä parina vuosikymmenenä politiikassa on tapahtunut jonkinlaista hörhösiirtymää. Vihreät, nuo entiset luonnonsuojelijat, ovat ottaneet asiakseen teollisuuden kuolettamisen ilmastonmuutoksen verukkeella, Suomen muuttamisen etnisten jengien taisteluareenaksi, rikollisuuden maksimoinnin ja ilmaisen rahan jakamisen kaikille halukkaille. Vasemmistoliitto, tuo entinen kommariporukka, on ryhtynyt myös ajamaan teollisuutta ahtaalle ja rahoittamaan nuoria kapinallisia. Yleisesti ottaen mitä oikeammalla puolue on perinteisesti ollut, sitä vähemmän siirtymää on tapahtunut, mutta ilmiö on silti havaittavissa kaikissa vanhoissa puolueissa.

  Demareilla on vielä olemassa, mutta kun Perussuomalaiset ovat sattuneesta syystä nopeasti valtaamassa heidän perinteistä reviiriään ja äänestäjiään, demaritkin ovat pahasti luisuneet epäoleelliseen nysväykseen, jonka tarkoitus on pelastaa maailma, mutta jonka ainoa vaikutus on hyvä mieli itselle ja ankara ketutus kaikille muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuva analyysi. Siis ihmisille jotka äänestävät Persuja. Muuten oot ihan väärässä. Voi olla että minä olen väärässä, mutta en oikein usko, sinulla on lyhyt perspektiivi Suomen politiikkaan. Sen haistaa.

   Ps. Mielelläni kuulisin analyysisi (vastaavan) esim. vuonna 2024.

   Poista
  2. Perussuomalaiset ovat joka tapauksessa jo henkisesti ja ohjelmallisesti sulautuneet emo-kepuun. Retoriikka näissä Soinlerin tehtaan tuotteissa on aina samanlaista, kuin ääri-kepulaisilla on perinteisesti tavannut olla. "Ite oot", sanoi kepu kun varkaista tavattiin.

   Poista
  3. Minusta nyt esitetty ajatus yhtenäisestä vasemmistosta on hyvä idea. Yhdessä olisivat sosiaalidemokraatit ja vasemmistoliitto ja mitä niitä nyt onkaan vielä.

   Hassulta tuntuu, että ajatuksesta ei luultavasti tulee mitään, koska näin johtajan pestit vähenevät. Kumpi ottaisi ykköspaikan, Rinne vai Arhinmäki, vai tulisiko Ly Andersson takavasemmalta ja nappaisi kärkipaikan?

   Poista
  4. Nykyvasemmiston dilemma on se, että teollisuus nähdään vihollisena, joka riistää ja saastuttaa, ja tehtaat vankiloina, joissa ollaan pakkotöissä.

   Koko kansa sahaa omaa oksaansa ja ihmettelee, kun rahat ei riitä. Hesarissa joku professori Collier kertoi pari päivää sitten saman, jota minä ja moni muu yrittää toitottaa: Suomi on liian pieni maa pelastamaan kiinalaiset ja muut maailman köyhät. Eikä se ole Suomen tehtäväkään.

   Poista
 17. iines sanoi kauniisti että miehet ovat puolikkaita. Niinhän naisetkin, ovat.

  Minä tiedän että monet halveksivat tätä laulua, koska ... no, sitä pitää halveksia. Kommunistista vöyhötystä se ainakin on. On.


  elämä, älä välitä

  En ole oikein varma. Runona tämä ei ole hyvä, mutta Jevtushenko oli hyvä runoilija. (Kamalan hyvä.) Ps. Flirttaili tietysti vallanpitäjien kanssa, oli kai pakkokin, mutta kuoli alkoholismiin. Kaikki runoilijat kuolevat alkoholiin! ... miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehenpuolikas? Mistähän tämäkin ilmaisu tulee? Siitäkö, että jumala loi miehen ja naisen yhdeksi lihaksi?

   Poista
  2. " ... Ei tarvitse odottaa, koska joku miehenpuolikas ehtii minulle mutterihommiin ..."

   Omaa tekstiäs on. (Voisi toki olla munkin.)

   Poista
  3. Hehheh, kaikkea tuleekin kirjoitettua, keskellä kirkasta päivää.

   Poista
 18. Runoilijoista paras on kuitenkin mielestäni yks Erkki. Se oli se Erkki, jolla oli perseessä merkki. Merkissä luki, että Erkki berserkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erkistä minäkin pidän eniten. Siis jos me puhutaan samasta Erkistä... jolla perseessä oli se merkki. (Jonka saunassa vain näki.) Mutta Erkki ajoi skootterilla Linikkalan kansakoulun lipputangon ympäri, pudotti sen nupin ja lauloi: "Mä haluun pois Pohjois-Karjalasta, däkä däkä däkä tää..." (Ja säikytti muunmuassa mun Hemmi-tätini. Joka just silloin käveli pihan poikki.) Mutta arvaa pääsikö Erkki pois Pohjois-Karjalasta? Ei. Tai siis pääsi. Hän pääsi Nilsiään kouluavustajaksi (= vt. määräaikaiseksi).

   Mitäs Riku?

   Poista
  2. Sanotaanko niin, että hyvin olisin pärjännyt ilman tätä juuri päättynyttä päivää.

   Ihmeellistä kyllä Hyttisen dirlandarlan jopa piristää. Kreetalla joskus nuoruuteni ylpeinä päivinä kävin, ja sieltä ämyreistä tuota meille turisteille soittivat alvariinsa. Esittäjä oli kyllä joku toinen. Kuju oli samassa Stadikan katsomossa kuin minä vuonna 1976, kaikkea höhlää sitä jää mieleen. Maailmankisat juuri ennen Montrealin olympiakisoja, Viren näytti siellä mitä tuleman pitää.

   Poista
  3. Kuju pääsi pois Kaamosmaasta.

   Poista
  4. Hyvin on Erkki jäänyt eloon merkkeineen. Muistan kun isä hihitteli että Erkki perseessäs on merkki. Äitihän siitä pillastui, vaikka oli muutoin ylen lauhkea ihminen.

   Poista
  5. Mulle yks kaunis nainen, tai ei sen kauniimman kuin Anne Pohtamon näköinen, nainen sanoi - se oli naimisissa Pentin kanssa (sukunimiään en viitsi sanoa) että... "Pentti, työnnä vielä sentti..." Vähänkös muakin hihitytti. Mutta se siitä. (Pidin vaan silmiäni kiinni ja ajattelin tuumamittoja. Ja jaardeja. Ja Pentti Poukkaa joka hyppäsi 3-loikkaa. Yms.)

   Poista
  6. Minun tyttäreni ystäväkirjaan yksi tyttö kirjoitti alaluokilla: Pentti Pentti, työnnä vielä sentti, työnnä vielä kaksi, sitten tulen lihavaksi.

   Poista
  7. Pentillä oli paljon Petriä helpompaa.

   Poista
  8. Perhana, että tämä urheilu- ja politiikkaekspertin osa on raskas, aina oltava oikomassa, vaikkei huvittaisi:

   Pentti Poukka oli Uuden Suomen päätoimittaja, kolmiloikkaaja oli Pertti Pousi.

   Olihan Poukka tietysti Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajakin. Siitä on lyhyt loikka kaupunginjohtaja Kari Rahkamoon, joka oli kolmiloikkaaja, ja hänen ennätyksensä 16,40 metriä olisi kova sana Kalevan kisoissa tänäkin vuonna.

   Poista
  9. Niin mutta minä ainakin olen Loikkanen.

   Poista
 19. Kummallista, mutta näyttää siltä, että vasta näin myöhään illalla minulla on aikaa kommentoida. Miten surullista. Mutta kun luin tuon alkupään dialogia (mikis contra Iines) totesin, että harmoonisempaa keskustelua en ole aikoihin tavannut. Jaloa mieltä ja sielun rauhaa,
  Vähän niin kuin Jaakko Iloniemi, jota haastateltiin tänään. Aivan ehdotonta rautaa hänen puheenvuoronsa. Pidin sen selkeydestä.
  (tuo että puhuin Iineksen ja mikiksen keskustelusta, EI ole mielikuvitusta vaan havaitsemani tosiasia) On kuin olisi tullut rauha, kiivaiden politiikka-puheiden jälkeen. Itselläni ei ole mitään siihen lisättävää. Olen tyhjä kuin tukin rukki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, sinulla on uusi upea kertomus, jakso Jossen ja Marian elämästä. Ja millainen jakso, paras kaikista, kerrassaan ihana, etten sanoisi hurmaava - senkin uhalla, että en itseoikein tykkää hurmioituneista arvioinneista. Se on niin hyvä, etten rohjennut kirjoittaa perään mitään.

   Poista
  2. Noh, kävin sanomassa jotakin, niin hyvä se on. Ehkä anonyymi nyt ei hyökkää kimppuuni.

   Poista
  3. Kiitti, Iines, kävin lukemassa. Kiva, että tykkäsit!

   Poista
 20. Hei, ei! Sähkömiehiä minä kunnioitan! Ehdottomasti. Meillä ainakin koko talo sammuisi, kaikki sen toiminnot, jos ei olisi sähkömiehiä, jotka osaavat yhdistää oikein johdon sisällä piilossa olevia erivärisiä lankoja) Jos yhdistää niitä väärin, seuraus on oikosulku, joka voi synnyttää tulipaloja. Oikeastaan kunnioita suuresti kaikkia, joita voi sanoa ammattimiehiksi tai -naisiksi. Raudoittajia, muurareita, maalareita, ym. mutta en erikoisemmin sisustussuunnittelijoita, Jokaisella täytyy saada olla sisustusasiat omalla kontolla. Silloin on kaikkein kodikkainta, kun saa elää omissa sotkuissaan. Kunnioitan kotirauhaa.

  VastaaPoista
 21. sinä olet suloinen, liisu!
  oletpas!
  (sutjakka ja suloinen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikis, laulava kieli sinulla! Olet hyväntahtoinen.
   (puheissasi mehevä)

   Poista
  2. Mikis on oikea mielevä hidalgo, sellainen vakavakatseinen, joka astuu rohkeasti esiin vaununloukosta neidon ollessa pulassa.

   Poista
 22. Mää oonkin ajatellut, tota noin, ihan vaan ittekseni että olis kiva perustaa Luostari. Siis sillain että siellä harrastettas kaikenlaista hengellistä toimintaa... tuliskohan Riku Mukaan? Kahestaan olis aina paljon... miten sen ny sanois... veikeempää? Tää Luostari olis kato sellanen että sinne ei sit sais muut tulla vieraileen kun naiset vaan, joo, naiset olisivat erittäin tervetulleita vieraita. Kuin tervapääskyt. (Riku - kuinka monta akkaa sää pystyt päivässä hoitamaan...? ai 12. niin mutta tollain pitemmän kaavan mukaan... ai 7. No, mää pystyn si kans ehkä kuuteen...) Juu, tää Luostari olisi siis Uneskon Maailmankohde, sen takia sinne kerrallaan pääsisi vain korkeintain 13 naista sisälle/per vrk. Loput bussilastilliset (kirkuvia ja kiimaisia naisia) pitäisi majoittaa lähikuntien hotelleihin tai B&B paikkoihin. (Joiden tasoa me luostarilaiset, Riku ja Mä, emme tietenkään voi taata.) Mutta... (että jos vaikka koska kun ja j.n.p.) niin TERVETULOA KLOSTERIIN (sisältää aamupano... aamupalan, 5;- € ja NÄKEMIIN heilutukset, 3;- €.)

  Riku hei, mää tiedän yhden hylätyn Kansakoulun jonka sais aika halvalla... Konginkankaalta. Taidan muuten mennä ostaa sen. (Vippaa mulle vitonen.)

  https://www.youtube.com/watch?v=eUI49KeVYBU

  Ps. Tapsa ja Joonas ja Samuli... kyllä me teitä, etenkin sesonkiaikoina, tarvitaan tuuraajina. Että viagraa vaan poskeen, pojat, talo tarjoaa! Ja... niin, täytyyhän sitä olla yks (aika) rotevankokoinen ukko kans joka jakaa niille (edelleen kuumana käyville) naisille vuoronumerot. Joo. Muutenhan siinä syntyy khaoos... (joka missään nimessä ei ole toivottava juttu)

  Lähetkö kimppaan, Riku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me naiset ei teidän luostariinne tultaisikaan, vaikka pyydettäisiin, koska teidät tyypit tuntien siellä ei olisi ehkä tuo siivouspuoli ja catering-puoli ihan hanskassa. Kuluneita seslongeja ja kovia puulavereita, hämähäkinseitit nurkissa ja nunnien vanhoja raamattuja pöytälaatikoissa kondomipakettien alla. Musiikkina raikaisi neekerjatsi ja vanha amerikan rokkenrolli ja herkkiä hetkiä varten Koiton laulu tai Severi Suhonen, herkimmässä tapauksessa Kauko Käyhkö. Hyi teitä, nasut!

   Poista
  2. Juu lähden, tuohan kuulostaa hyvältä. Rahoituskin on selvä: vippaan sulta viitosen, kuppaan kuutosen, enkä kolmatta linjaa kulje ilman kuudetta kaljaa.

   Valitettavasti juutuubissa ei ollut Innasen Konginkankaan laulua, minä laitoin sen juuri soimaan cd:ltä.

   Poista
  3. Inkku, älä leiki viatonta! (Oot kuin kana kadulta.) Sun viattomuutes on sun Plyysingeissäs. Vai mistä sie nokkiisi otit (eli kyrpiinnyit)? Totta kai sulle - vai mitä Riku? - annetaan VIP-kortti jolla pääset jonon ohi. Heti käsittelyyn.

   Kausialennuskortti annetaan muuten kaikille muillekin akoille jotka IkkunaIinekseen ovat joskus (edes joskus) kommentteja kirjoittaneet. - Ps. Mutta niillä ei kyllä etuilla.

   Poista
  4. Häh? Nokkiisi? Nyt putosin kelkasta, mikis. Minähän laskin leikkiä, mielestäni hyvin ja riemukkaasti ja selkeästi.

   Poista
  5. Niin laskitkin,niin minäkin. ))))):-

   Ps. Olet suloinen. Kuin tahra pyhäpolvihousuissani. Ja povesi on yhtä pullea ja yhtä tyyni kuin tyyny johon iltaisin kallistan pääni. Ja aamulla, kun Postelijooni poika on väkisin tunkenut Hesarin postiluukustani sisään, kuin pullapitkon, niin että se on ihan litussa.. niin se saa minut ajattalemaan sinun... nenääsi. joka ei ole vinossa. (tai mistäs minä sen, voi herran jestas sentään, tietäisin!)

   Poista
 23. Eikös sitä sanota, että iloista antajaa Jumala rakastaa? Näin eräs viehkeä neitonen sanoi paarissa ja se oli toimeen mars! Yleensä ottaen olen jäänyt siihen käsitykseen, että naiset iskee ja päättää ottaa itselleen kumppanin kaikesta miehistelystä huolimatta ja pitää vaan jotenkin osata pelata itsensä siihen lokeroon, jossa itsekin sitten on sitä kelvollista seuraa. Yksi keino oli mennä kapakkiin naispuolisten kavereiden kanssa. Näyttää vähemmän hyypiöltä heti alusta lukien.


  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että aika moni nainen haluaa tulla valituksi, tosin niin, että hän päättää lopputuleman. Vaikea sanoa, onko naisissa aloitteentekijöitä nykyisinkään enempää kuin "odottajia".

   Osa rohkeimmista naisista toki valitsee, ja omaksi ihmeekseni mies yleensä suostuu, vaikkei nainen minun mielestäni olisi kummoinenkaan. Päättelen tästä, että miehellä saattaa olla mielessään lähinnä yhden illan juttu.

   Poista
  2. Mun äiti kertoi, että kun hän näki ensi kertaa isäni, hän sanoi tyttökaverilleen: Tuon miehen minä otan!
   Ja niin hän otti.

   Poista
  3. Monet on niin sanoneet. Ja monet on ottaneet. (Ja monet myös jättäneet.)

   Poista
 24. Tämän blogin lukijoille ei ole uutinen, että sosialismi sallii valehtelun ja oman etunsa ajamisen samoin kuin islam. Hiukan hämmästyttää silti se, miten julkeaa ja avointa toiminta kuitenkin on. Vika on aina muissa , esim sähkömiehissä....

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hieman kyseenalaista väittää tuolla lailla kiertotietä, että Timo Soini olisi sosialisti. Uskonnoltaan on roomalaiskatolinen,siitä on varma tieto.

   Poista
  2. Timo Soini on Veikko Vennamon inkarnaatio. Ei tässä sen kummoisemmasta asiasta ole kyse. Kyllä Kansa tämän tietää - vaikka ei tietänytkään - mutta maksaa viulut.

   Sehän nähdään.

   Siis mää en oo sanallakaan vittuillut tolle SSS-jengille, joka nyt on vallassa, koska eihän ne vielä ole tehneet mitään.

   Odotan, että tekevät.

   Sittenhän vasta voi vasta kehua. Tai ei. (Malttia, beibikäiset, malttia.)

   Poista
  3. Soini on populisti, niin kuin monet poliitikot ovat, mutta sosialistiksi en häntä heti epäilisi, mieluummin jonkin sortin liperaaliporvari.

   On tietysti luonnollista, että hänellä on mennyt menestys päähän. Menestys menee aina päähän, yhtä varmasti kuin viina, mutta fiksummat tajuavat sen ja osaavat olla räyhäämättä ja mesoamatta.

   Soinin menestys perustuu siihen, että hän pääsi surfaamaan aallonharjalla. Sääli vain, että hän kuvittelee itse saaneensa aikaan sen aallon.

   Mutta silti on vielä säälittävämpää, että maailmalta tuodaan huru-ukkoja (ks. RKP ja Watson) puhumaan läpiä päähänsä asiasta, josta eivät mitään tiedä - tässä tapauksessa persuista ja Soinista. Ei ole watsonitkaan itsekritiikillä pilattuja, jos ei Soinikaan.

   Poista
  4. Kaikkialla valehdellaan, Joonas, sosialismissa, kapitalismissa, perussuomalaisuudessa, islamissa, luterilaisuudessa, hindulaisuudessa, linkolaisuudessa, partiossa. Mitäs uutta tässä on?

   Luet kummallisesti minua - vika ei minusta ole sähkömiehessä, vaan johdoissa.

   Poista
  5. Vika on aina johdossa. Siis johtajissa. (Tämänhän nyt ymmärtää eläkeläinenkin. Joka kirmaa alasti lasten-lasten-lapsiensa kanssa. Ja helistelee Kulkusiaan. Vaikka ei oo ees Joulu. Mutta Pukki tullut on. On, on!)

   Poista
 25. Samanlaista on teknisten laitosten estetiikan taju suomalaisissa kaupungeissakin. Turussakin keskusta-alueella sähkö- ja puhelinkaappeja isketään historiallisten talojen julkisivuille. Pahimmillaan rinnakkain on kolmekin erikokokoista ja -väristä pömpeliä rinnakkain. Ja kaikki eri suuntiin vinossa ja tägättyinä.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri katselin kauniin vanhan kivikirkon seinässä olevaa palopostia. Puolen metrin paksuiset (sis. liioittel.) metalliputket ja jumalattomat niitit, joilla härveli pultattu vanhaan kiveen.

   Poista
  2. Haavikko (suom. runoilija, Paavo) kirjoitti jotenkin että
   "...kaikki mikä on kiveen kirjoitettu,
   ei pidä paikkaansa..."


   (tai ei se noin mennyt, ei edes sinne päinkään, mutta hyvä yritys silti, mikis. - latojan huom.)

   Minä aikoinaan kiipesin, koska minulla puberteetti-iässä oli kamala kiipeilyvimma, ukkosenjohdatinkaapelia pitkin kirkontornia ylös. Mutta kun noin 20 metrin korkeudella niitä kaapelin pultteja alkoi repeytä irti siitä seinästä, ja se johdatin ("Hellou Herra") meni ihan mutkalla, ja minä myös, niin päätin tulla takaisin alas. - Ehkä se oli viisas päätös, ehkä ei? Jos oosin jatkanut kiipeämistäni niin varmaan olisin kuollut. - Niin, ehkä tein viisaasti, kun en jatkanut kiipeämistäni, ehkä en.

   Poista
  3. Minä ihmettelen sitä, kun vanhoissa, historiallisissa taloissa ei ole hometta, siitä ei ainakaan puhuta. mutta sitten melko uusissa, esim. koulurakennuksissa, on vakavia homeongelmia, joista ei tahdo päästä millään eroon. Ja ne on sitten purettava,
   Myös kokonaisia kerrostaloja, jotka on rakennettu meidän aikana elementeistä, ovat purku-uhan alla, tai jo purettuja. Niissä on kuulema käytetty liitoskohdissa rautaa, joka on alkanut ruostua.
   Uusimmissa elementtitaloissa ei tätä vaaraa kuulema ole.
   Mutta monien uusien julkisten rakennusten katot ovat alkaneet vuotaa. Tai on muita ongelmia. Mistähän tämä johtuu? Kiireestä, rahasta vai rakennustaidosta?

   Poista
  4. Veijo Meri on sanonut (tämänkin siteeraan ihan muistini mukaan vaan) että "silloin ihminen on sivistynyt, kun se siteeraa väärin"... Joo, ihan väärin tääkin meni. Mutta on tässä tietty totuus, siis... jos ihminen takellellen sanoo jotain fiksua, siis siteeraa jotain itseään fiksumpaa, niin on hän ainakin lukenut kyseisen 'jutskun'. Jos ihminen - tosta vaan - siteeraa kaikkia ja kaiken oikein, hän on kuin 10n tyttö koulussa: kova ulkolukija. Eli pinko. - No, minusta on ihan kiva juttu että luokalla on kaikenlaisia oppilaita, myös pinkoja. (Itse, jo keskikouluun katkenneiden akateemisten opintojeni aikana, oli tunti mikä tunti tahansa, pelasin lähinnä taskubiljardia. Itsekseni. Ja katselin ikkunasta ulos. Jossa yläasteen tytöt pelasivat lentopalloa, tissit hölskyen. Ja linnut lensivät, linnut.)

   Poista
  5. Homehtuminen johtuu huonosta ja huolimattomasta rakentamisesta, Liisu. Minun täysin terve ja iloinen tyttäreni sai homekoulusta astman. Hän ei voi astua jalallaan nykyiseen virkapaikkaansa. Hän on nyt saanut uuden paikan siitä ainosta koulusta, jossa ei kai ole hometta. Oppilaista 50 prosenttia on maahanmuuttajia - missään muussa homeettomassa koulussa pääkaupunkiseudulla ei ole virkaa vapaana. Täällä oli, ja sinne hän syksyllä menee.

   Valtaosasta kouluja homeongelma salataan ja tutkimukset käynnistyvät hitaasti ja jahkaillen. Kun tulokset valmistuvat, niitä ei julkisteta edes opettajille, ellei joku älyä mennä kysymään rehtorilta.

   Poista
 26. Taloja rakentavat rakennusyhtiöt jotka sillä tekevät bisnestä. Eikä siinä mitään pahaa: kuka nyt toisille kämppiä rakentelisi jos siitä itse pitäisi vielä maksaa? Kapitalismi on ihan järkevää taloutta. Homeongelmat on kai tulleet siinä mielessä peesissä kun on alettu rakentaa liian "energiatehokkaasti"... (Sen minkä jossain säästää, maksaa sitten muualla.) Tai en minä mikään asiantuntija ole - pois se minusta! Aikoinaan olin raksalla töissä, ihan sekatyömiehenä vaan, mutta opettelin tekemään kaikenlaisia hommia - koska oli pakko. (Opettelin myös laistamaan tekemästä oppimiani hommia - koska saman palkanhan sitä sai vaikka ei koko aikaa niin kamalasti huhkinutkaan.) En tosiaan tiedä talojen suunnittelusta sen enempää. Paitsi... kun menee Venäjälle, eli entiseen Neuvostoliittoon, niin siellä näkee lähiökomplekseja joiden kerrostalojen suunnittelijat ovat olleet joko
  a) kamalasti humalassa, tai
  b) karmeessa krapulassa.
  Tai jos kumpikaan ei pidä paikkaansa, jota epäilen, niin rakentajat ainakin ovat olleet sekä humalassa että krapulassa. Jota en epäile. - Ihminen nimittäin VOI olla yhtäaikaa sekä humalassa että krapulassa! Älkääkä väittäkö toista! Minä nimittäin tiedän tästä teemasta (h-molli, c-duuri) enemmän kuin te koko elämänne aikana ikinä tulette tietämään! (vaikka eläisitte melkein 1 000 vuotta. Kuten Metusalem).

  VastaaPoista
 27. Kun itse pari vuotta sitten kävin opettajanopintojen takia vaadittavat kurssit kasvatustiedettä ja muuta pakkopullaa, niin tutustuin kursseilla muutamiin humanisteihin. Suurin osa on ihan perusjärkevää porukkaa, mutta kun humanisti on hullu, se on silloin todella hullu. Silmiä on vain yksi ja siinäkin todella paha puna-viherkaihi. Valitettavasti nämä samaiset hullut täyttävät ainejärjestöjen hallitukset, lehtien toimitukset ja ylioppilaskunnan edustajiston. Näin kaikille ihmisille syntyy todella vinoutunut kuva idealistisista viherhörhöistä. Pienehkö, äänekäs ja todella ärsyttävä vähemmistö saa eniten huomiota. Pari oikein hyvää ystävyyssuhdetta tuli solmittua, etenkin historioitsijoiden ja kielitieteiliöiden kanssa, ja ensimmäiset yhteiset puheenaiheet olivat juurikin noille pahimmille tapauksille naureskelu. Kolmoskohdan suurisilmäinen neitokainen tuli aikoinaan tutuksi Veronica Mars -sarjasta. Nuorena ja ennen nykyistä emäntää tuli kuolattua sarjan tähden, Kristen Bellin perään, herrasmiehet kun pitävät vaaleaveriköistä. Siksi ihmettelenkin, miksei hyväksyttävää taidetta ole enää kauniit naiset todenmukaisesti ja taitavasti todennettuina joko maalauksina ja veistoksina, vaan tehosekoittimessa pyörivä paska ja sperma.. Mutta ne on muut tyypit kun näitä yhteiskunnan asioita päättää.

  VastaaPoista
 28. Olen kuullut sanottavan, että tieteiden teossa epäonnistumiset voivat joskus olla yhtä tärkeitä kuin onnistumiset. Sama se varmaan on taiteiden kohdalla. Väittäisin, että lapio seinällä tai sperma tehosekoittimessa ovat olleet jollain tapaa merkittäviä teoksia, koska ne yhä muistetaan. Laittavat esimerkiksi nimimerkki "tuohtuneen veronmaksajan" ajattelemaan edes taiteiden merkitystä, samalla kun pureskelee työttömänä näkkileipää.

  Miksi kauniiden naisten kuvia pitäsi maalata tai veistää enemmän kuin nyt tehdään? - Tottakai naiskuvia tehdään. Minusta kauniiden naisten kuvat ovat parhaimmillaan valokuvia. Nyt Anonyymi mars, mars teettämään itsellesi sellainen seinän kokoinen. Halutessasi saat vaikka sellaisen kuvan, jossa näkyy samanaikasesti etu-, taka, ylä- ja alapuoli.

  Jos alkaa kyllästyttää, avaa internet, siellä niitä on ainakin miljardi.

  VastaaPoista
 29. Ei, Riku ei noin! Toivotetaan tämäkin Vihreitä inhoava (samat sanat!) neiti meille vaan sinne Luostariin. Mä oon aika varma että hoito+kylpy+shamppoo+nakkimakkara-aamiaisen jälkeen ei hän äänestä enää ketään. Ei edes retliinejä.

  Itse aikoinaan, kun kuulin (puhelimessa) että isäni kuoli, niin otin viikon vapaata töistä ja menin Forssaan. Hoidin kaikenlaisia käytännön järjestelyjä siellä. Mutta koska isäni oli absolutisti, hänellä oli baarikaapissaan vain vierasviinoja. No, ajattelin että olen vieras, niin kuin olinkin, ja join ne. Ne riitti kahdeksi illaksi... juuri ja juuri. Kun kolmantena päivänä - samana muuten kun Jeesuskin teki jotain, en muista mitä - niin menin heti klo 09 Alkoon. Siellä minulle tapahtui sellainen asia mitä minun elämässäni on tapahtunut vain kaksi kertaa (tämä oli se toinen!) että myyjä sanoi minulle "hyvä herra, ehkä on parempi että tulette huomenna uudestaan..." No enhän minä, koska en ole debiili, ruvennut hänen kanssaan väittelemään. Vaan menin ulos. Siellä minua vastaan käveli herrasmiesmäisesti pukeutunut äijä. Jolla oli attasealaukku kädessään. Sanoin hänelle "päivää". Se pysähtyi ja sanoi myös "päivää". Sanoin sille että "voisitko käydä ostamassa mulle pari pulloa viinaa tuosta Alkosta?". Se kysyi "Mikset itse käy?". Sanoin että "Ne ei myy mulle." Se sdiihen "Miksei?" Pyöritin päätäni ja sanoin "Em mä tiedä". Ukko katteli mua pitkän aikaa, päästä jalkoihin, vaihtoi salkkunsakin toiseen käteen, ja sanoi sitten: "Ette taida olla paikkakuntalaisia?" Minähän innostuin siitä kun ajattelin että kohta se alkaa puhua mukavia vorssalaisia juttuja, ja sanoin "e...". Mutta ei se mitäänb juttuja ruvennu kertoo vaan sanoi vaan että "Sitä minä ajattelinkin." Ja ennen kun minä siihen taas mitään ehdin vastata, se sanoi "Minä nimittäin olen tämän paikkakunnan nimismies".

  No, seuraava herrasmies (katsoin toki vähän valikoivimmin silmin kenet pysäytän) niin kävi hakemassa mulle kaks kirkasta ja yhden värillisen. (Se värillinen taisi olla Rommia.)

  Ps. Forssa on ihan kummallinen kaupunki. Tiedän sen, kun oo asunut siellä. Mutta on se ihan kummallinen kaupunki vaikkei asuisikaan siellä.

  VastaaPoista
 30. Oulussa kerran join kahvia yhdessä opiskelija-asuntolassa. Tyttö se kahvinkeittäjä oli, tyttö. Mutta kamalan likaiset kahvikupit sillä oli, eikä ollut kuin yksi piparkakku. Pureskelin sitä hissuksiin ja juteltiin. Hänellä oli mielenterveysongelmia, yritin auttaa häntä, en osaa sanoa onnistuinko, mutta kauan me juteltiin. Hyvin kauan. (Eikä muuten paneskeltu.)

  Ps. Voi että kun toivon että hänellä olisi asiat hyvin!

  VastaaPoista
 31. Tämä on... oi rakkaat liisu ja tapsa ... (ja inkku ja riku), ehkä paras iskelmätekstitys mitä suomeksi on tehty.

  https://www.youtube.com/watch?v=jp0mXrPRzyU

  Repe virnuilee...! Vittu, miten terävä tyyppi! Nimittäin... siis pystyy lukemaan myös sen minkä hän jättää riimittelemmättä. Ja se on... - Ps Junnu, joka on melkein yhtä hyvä sanaseppo, ei ollut, niin se sai kirjoittaa julkisesti näitä Isojen Poikien Lauluja. - Olisipa Repekin saanut, elinaikanaan, niin kyllä me haukkoisimme henkeä. - Etenkin naiset.

  VastaaPoista
 32. Repe tästäkin olisi tehnyt vielä syvällisemmän tekstityksen. Sellaisen missä olisi enemmän Dostojeveskia mukana.

  Olisipas!

  https://www.youtube.com/watch?v=uauCOB7MVnI&list=PL4BB5CC4DEFD8EB9D

  VastaaPoista
 33. Kalajoella en koskaan ole käynyt - se taitaa olla Pohjanmaata? Tunnen hyvin Suomen mutta heikoimmin Pohjanmaan. (Mua ärsyttää ne ihmiset.) Ii-joella oon yöpynyt. Siellä on sellainan Camping-alue jossa on kummallisia mökkejä. Nukuin yhdessä niistä. Eikä kukaan, etenkään naiset, koko yönä tulleet koputtamaan mun oveani. (Vaikka olin valmis kuin partiopoika. Lipputanko pystyssä.)

  VastaaPoista
 34. Mää ny kumminki tuun tänne häiriköimään, vaikka blogini lopetin. En saanut sivuja hiirellä tai ilman muutenkaan liikkumaan. Firefoxin ja googlen yhteensovituksessa päivityksen jälkeen se häiriö tuli. Ja mulla hermot meni.
  Sähkömiehistä en tiedä, mutta sen tiedän, että sähkö on kallista. :)

  Politiikassa on meneillään omituinen vuosikymmen tai jo pitempikin aikakausi.
  Ei uskota omia silmiä tai korvia, mutta vielä vähemmän osataan hahmottaa poliittisten puolueitten ideologioita. Äänestetään yhden ajatuksen tai idean taktiikalla. Jos joku puolue ajaa vaikka vain yhtä asiaa, jota kannattaa, muusta puolueen ohjelmiin liittyvistä asioista viis veisataan.
  Monet halusivat muutosta ja luulivat antaneensa äänensä nimenomaan sille mutta ähäkutti äänestivät päinvastoin.
  Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innoittavan eufoorista ja mieltä sfääreihin ylentävää musiikkia Mikiksen viimeisimmässä linkissä.? Mikähän näitten kipaleiden tekijöiden diagnoosi voisi olla?Yleensä en jaksa avata vinkkilinkkejä, mutta luulin, että kyseessä on Rautavaara tms.
   Ikävä kyllä en oo ikuna tykänny Rautavaaran äänestä, puhumattakaan Elviksestä. Rautavaara ja kumppanit ovat tylsiä realisteja, totisia torvensoittajia. Esa Pakarinen jotenkin vielä menettelee huumorinsa vuoksi ja ajankuvajaisena. Elvis taas todella itsekeskeinen ällö limanuljaska etuheltan
   heilutteluineen,lantion vääntelyineen ja jalkojen vispauksineen. Äänikin tekee pahaa kuulla. Entäpäs tämä Merqury sitten, en voi käsittää miten populaatiot menee psykoosiin tämänkin ja muiden vastaavien esityksistä.
   Allekirjoittaneessa täytyy olla jokin outo vika musiikin suhteen.
   Kävin kuin kävinkin Nightwishin ja kolmen muun hevybändin yhteiskeikalla. Katsojia reippaasti yli 15 000. En kuitenkaan bändien enkä musiikin vuoksi, sillä kaikki (Insomnium, Children of Bodom, Sonata Artrica) esitetty musiikki korvatulppien läpi oli yhtä ja samaa räminää ja räiskettä.Olipahan vaan hienoo tepastella kamujen kaa kaljalasit käsissä massan jatkeena.. Mutta niipä maailmassa on monta ihmeellistä asiaa jotka hämmästyttää kummastuttaa omituistakin kulkijaa...
   Leonoora

   Poista
  2. Anonyymi klo 18.49, puhut opettajaopinnoistasi, kasvatustieteestä ja muusta "pakkopullasta". Minäkin näen monessa asiassa pakkopullaa, mutta kyllä tuo kasvatustiede on tarpeen opettajiksi aikoville. Siellä ovat pedagogian perusteet, sillä ei se mene niin, että kaikki osaavat ymmärtää lapsia ja oppimisen prosesseja luonnostaan.

   Tässä kohdin kannatan siis tiedeuskovaisuutta, sillä kasvatuksessa luonnonmenetelmin on niin paljon mätää, ettei ole tosikaan. Itse opin mm. sen, että kasvatus on parhaimmillaan sitä, että sitä ei näy eikä se ole kaavamaista metodia. Voisin ladella tähän kauniita sanoja siitä, mitä se on, mutta en nyt taida ladella. Sanon vain, että tärkeintä on osata lukea lapsen kieltä, vaikka hän ei sanoisi mitään.Ja tärkeää on myös osata asettaa ne rajat, jotta kaikilla olisi mahdollisuus oppia asioita.

   Poista
  3. Vielä Anonyymi, taidekäsityksestäsi. Ehkä se menee niin, että käsitys taiteesta on laajentunut käsittämään myös sen ruosteen estetiikan. Upeaa taidetta on myös ruman naisen figuuri, jos siinä on se jokin. Rumuus on opittu katsontatapa, ja esimerkiksi vanha kurttuinen naisihminen voi olla tavattoman kaunis. Mieshän nyt tietysti on aina viehättävä, olkoon hän pitkä, pätkä, lyhyt tai lihava, kalju tai gorillaa muistuttava.

   Poista
  4. Hei, Leonoora! Miten se blogi sillä lailla voi simahtaa? Käsittämätöntä. Melkein luulisi, että sen voi jotenkin korjata. Tai sitten voi aina perustaa uuden blogin, jos haluaa. Itsekin mietin Iines 3 -blogin perustamista, kun tahtoisin uudistaa ulkoasua, enkä uskalla tätä sorvata, ettei haihdu taivaan tuuliin koko eepos.

   Sähkö on huippukallista, Leonoora. Itsekin olen ihmeessä sähkölaskuni kanssa. Se on nimittäin mielettömän iso, noin 480 - 500 euroa vuodessa. Vai onko se iso?

   Olen ruvennut kiinnittämään huomiota laitteiden latauksiin ja siihen, että akut ovat aina pistorasiassa. Nykyisin otan ne pois ja panen pistorasiaan vain latauksen ajaksi. Ja miten television saa kokonaan sammuksiin, pois valmiustilasta - siinä palaa aina punainen valo. Tahtoisin senkin pois!

   Poista
  5. Kallista on sähköenergia. Isohko on laskusi. Onko sinulla lämmitys sähköllä vai miten se voi olla noin suuri?
   Minä en pidä mitään sähkölaitetta valmiustilassa. Kännykkäkin on yöt kiinni. Jääkaappi/pakastin hurraa tietysti koko ajan tai kaksi, kaupungissa yksi ja maalla toinen. Taitaa jäädä alle kolmensadan molempien paikkojen sähkölaskut yhteensä. Pyykit pesen talon pesulassa, joten siinä kenties säästää muutaman euron. Ei tule pyykättyä joka päivä. Kaikissa valaisimissa on sähköä säästävät lamput.

   Poista
  6. Ei ole sähkölämmistystä, vaan kaukolämpö pattereissa. On vanha jenkkikaappi, jonka yläosan pakastin riittää tarpeisiini. Tosin keittiössä on myös vanha arkkupakastin, joka on vain poikkeustiloissa, kuten jouluna, käytössä. Pesukone on ja pyykkiä pesen noin kerran, joskus kaksi viikossa. Televisio on aina valmiustilassa, samaten pöytätietokone on kiinni seinässä aina. Modeemin olen nyt alkanut sulkea yöksi. Tiskikone hurraa pari kertaa viikossa.

   Valaistus pelaa niin, että valot ovat päällä siellä, missä olen ja aina käytävällä yläkertaan sekä eteisaulassa.

   Se mitä eniten epäilen sähkönsyöjäksi, ovat useinden atk-laitteiden päivittäiset lataukset. Puhelimen lataan päivittäin täyteen, sitten on läppäri ja tabletti. Aika usein kameran akkukin pitää ladata.

   Poista
  7. PS Olohuoneessa on päällä kolme lamppua, aina pimeään aikaan. Lähinnä nurkissa, sillä en pidä keskikattovalosta, muuta kuin vähän sivummalla keskipisteestä. Energiansäästölamput on

   Ja radio on lisäksi päällä usein aamupäivisin kun olen koneella..

   Poista
 35. Meripartiolaisilla on masto pystyssä aina... koska muuten ne rantatuu. Tavallisilla partiolaisilla, joihin minäkin käsittääkseni kuuluin, ei sillä lailla tarvinnut stondata.

  Ps. Oon ollut merillä. Enkä minä sitä halua sen enempää romantisoida, vittu, se oli aika tylsää työtä vaan. Etkä sä siinä, ees vapaa-aikoina, voinut lähtee muualle. (Tai tietysti voit hypätä reelingin yli, mereen, jossa haikalat sun söit. Jotkut niin tekivätkin.)

  Ps. Yhtään en silti kadu että osan elämästäni oo-on ollut merimiehenä. (Jänniä kokemuksia mulle silloin tapahtui. Koska olin niin nuori - ja avoin, kuin mikroaaltouuni. Enkä osannut pelätä mitään.)

  Hitsi, nyt kun joku rapsahtaa, tai tuuli ulvoo väärällä tavalla ikkunoiden välissä, heti alkaa hämähäkit kulkea mun selkääni pitkin ylös...

  Pöh.

  Vedätin teitä! Mun (raapii päätän) ... minussa huonoin puoli on kai se että en osaa pelätä mitään. Siis... mä voin ihan pokkana kävellä kännissä kaupungin katuja, kun on yö, ja vastaan kun on tullut kaksi moottoripyöräliiviläistä, tuiman näköisinä, niin mä oon sanonut niille että "hei Tiku ja Taku, hymyilkää ny vähän..." arvaa mitä, ne ALKO hymyillä... (Totta kai mäkin ensin luulin että lättyyn tulee, ja lujaa, mutta ei.)

  Ps. Ei tästäkään kauaa aikaa oo kun mää sanoin yhdelle vastaantulevalle naiselle, joka talutti koiria, että "Voi että kun sä oot kauniin näköinen"... Sehän säikähti. (Ja oli siinä ja siinä että ne koirat eivät purreet minua. Palasta minusta pois.) Sit se nainen alkoi äkkiä kamalasti hymyillä, sanoi että "no enhän minä, lenkillä minä tässä ... ja on nää koiratkin. mutta voi kun oli kauniisti sanottu. tää pelastaa mun päiväni." (Niin minunkin. Kun ne koirat lopettivat hermostuneen mulkoilunsa. Eivätkä enää jahdanneet mun reisuutani.)

  Joskus sitä vahingossa sanoo oikeita lauseita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... po. reisiluutaani

   Poista
  2. Naiset kokevat niin paljon aivan törkeää iholletuloa, että ensi reaktio kohteliaisuuteen voi hyvinkin olla säikähdys. Ehkä se on terve reaktio. Itsepuolustusvaisto pelaa. Eikä naisia tästä saa syyttää. En tarkoita sinua mikis, sinä et koskaan syytä ketään, korkeintaan itseäsi. Mutta moni syyttää naisia, jos he eivät hymyile jokaiselle lähentelijälle tai vislaajalle.

   Poista
 36. Tämän päivän Iltalehdessä on mielenkiintoinen kirjoitus.Toimittaja kysyi vuona 2010 Steve Jobsilta, mitä hännen lapsensa pitivät iPadista. - Jobs vastasi, etteivät he ole käyttäneet sitä.

  Kalifornian piilaakson teknologiajohtajien keskuudessa sangen yleistä on, että pitävät lapsilleen tiukan kurin tietotekniikan käytössä. HP:n. Googlen, Applen ja Yahoon työntekijät laittavat lapsiaan mielellään Steiner-kouluun, jossa ei ole yhtään ainoaa näyttöpäätettä ja laitteiden kouluun tuominen on kielletty.

  Syitä tietotekniikan käytön tiukkaan käytön rajoittamiseen on nörttikuninkaiden mielestä mm. pelaaminen, porno, nettikiusaaminen ja ennen kaikkea pahin kaikista, laitteista riipuvaiseksi tuleminen. "Lapset lakkaavat havainnoimasta maailmaa aisteillaan."

  Kuten ilman muuta tiedämme, nuo sivistymättömät amerikkalaiset, jotka nämä laitteet ovat meille antaneet, eivät tiedä mistä puhuvat. -

  Suomalaiset koulutusgurut, sitä vastoin tietävät kaiken. Mikään ei heidän mielestään ole niin tärkeää kuin saada suomalaiset piltit tietokoneriippuvaisiksi. Siitä on kuulemma aivan uskomaton hyöty, on "tulevaisuuden pärjäämisen edellytys", että jokainen vaahtosammuttimen kokoinen osaa vähän ohjelmointia ja että hänestä tulee ns "diginatiivi". - Olletenkin haaveilevat jostakusta kalifornialaisesta nerosta, joka onnistuisi rakentamaan kätevän laitteen, mieluiten iPadin, jonka voisi työntää jokaisen raskaana olevan naisen kohtuun. "Nuorna se on vitsa väännettävänä". Sillä lailla Suomi nousuun!

  "Jokaisen on osattava vähän ohjelmointia", tuumaavat meidän autoritäärimme. Ymmärrettävästi eivät kuitenkaan ole osanneet selittää miksi. - Minä kun luulen, että ohjelmoinnnin alkeita ei tarvitse kukaan. Tuleeko paljosta alkeisopetettujen määrästä suuri määrä huippuosaajia, niin sehän on aivan puutaheinää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on oikeasti takapajula huuhaauskoissaan. Juuri tänään kuuntelin uutisista ja eräästä radio-ohjelmasta, että Ranskan senaatissa on eilen mennyt läpi tärkeä laki langattoman mikroaaltosäteilyn (Wi-fi) käytön kieltämiseksi päiväkodeissa ja rajoittamiseksi peruskouluissa. Myös lapsiin kohdistuva kännykkämainonta on Ranskassa kielletty.

   Muutenkin varovaisuusperiaatetta ja handsfreen käyttöä painotetaan. Ennestään kouluissa on rajoitettu lasten kännykän käyttöä.

   Vähän vastaava lainsäädäntö on voimassa Belgiassa. Ranska ja Belgia huomioivat Maailman terveysjärjestö WHO:n syöväntutkimuslaitoksen (IARC) päätöksen vuodelta 2011. IARC luokitteli radioaallot "mahdollisesti karsinogeeniseksi ihmiselle" kategoriaan 2B. Samassa kategoriassa ovat esimerkiksi nikkeli, pakokaasut ja matalataajuiset magneettikentät.

   Meillä tämmöinen katsotaan tekniikkaa kohtaan harjoitettavaksi noitavainoksi. Propellipäät uskovat edistyksen avaimen piilevän koneen sisällä.

   Poista
  2. Lähiliikenteen junissa matkustaessani, minä usein jään ihmettelemään sitä upeaa näyttöä jokaisessa vaunussa. Näytössä lukee asemat, joille juna pysähtyy. Kun asema on ohitettu, aseman nimen kohdalla oleva mollukka värjäytyy tummaksi. Lisäksi näytössä on junan nopeus, ja joiltain ehkä jää huomaamatta, että siinä on myös kamera, jolla konnari tarkkailee, jos ehtii, matkustajia. Asemilla näytöstä ilmenee graafisesti, myydäänkö kyseisessä vaunussa matkalippuja.

   Jaa mitäkö moisesta ihmettelen? - Sitä, että ylivoimaisesti useimmiten koko paska on pois käytöstä, näyttää koko ajan lippujen myyntiä tai myymättömyyttä.

   Minä luulen, että italianot ovat ne junat löysäpäisille suomalaisille myyneet niiden hienojen näyttöjen avulla.

   Poista
  3. Voi luoja. Minä katselen kulkuvälineessä mieluummin vaihtuvia maisemia kuin teknistä tv-ruutua

   Ainoa näyttö, joka on kiva matkustajille esimerkiksi bussissa, on wc:n varattu/vapaanäyttö.

   Poista
  4. Nykyään kun firmat haluavat antaa itsestään myönteistä kuvaa toimitiloissaan, niin niissä on aivan valtavat televisionäytöt jokaisessa aulassa ja siel sun tääl. Näytöissä pyörii erilaisia viestejä, kuten tietoja liikenneyhteyksistä ja säätilasta.

   Semmoisia firmoja kannattaa välttää, aika itsestään selvää on, että mahdollisuus substanssin puuttumiseen on ilmeinen.

   Yliopiston ikkunoissa sitä vastoin on Isaac Eliot...eikun Syksy Räsäsen jättimäisiä kuvia. "Sano pop, kun haluat hyvää, Esko Valtanen kaupan päällisiksi!"

   Poista
  5. En minä niistä maisemista osaa sanoa. Kotokyläni ja Helsingin välillä näkyy vain peltoa, ja kloonattuja pikkukaupunkeja. Ja niitä kamalia rivitaloparakkeja, 150 000 € 3h+k+ wc+lasten hiljaisiksi saattamistilat.

   Tikkurilassa mielessäni alkaa usein soimaan Juicen hieno kappale "Tippurilan asemalla blues".

   Poista
  6. Se "Tippurilan asemalla blues" on ihan samanlainen kuin "Pieksämäen asemalla blues". Sanat vain ovat ihan erilaiset.

   Poista
  7. Marketissakin on suuret näytöt, joissa on liikkuvaa kuvaa ja tietysti mainoksia. Jos jokin, niin tuo mainonta on täysin turhaa. Kukaan marketiin tuleva ei jää katsomaan ruutukuvaa! Säästettäsiin mieluummin tässä ja palkattaisiin yksi kassa lisää.

   Ja jos tuota säteilyä pelkää, Suomessa sitä saa ilman eri maksua ja joka paikasta.

   kun ajattelen kaikkea tätä ruutuvilinää, viihdyn entistä paremmin ja kauemmin metsässä. Tänäänkin olin vuorella kuvaamassa. Mikä ihana rauha ja raikas ilma. Vain tuuli suhisi linkkitornissa.

   Poista
  8. PS Minä olen varsinainen tirkistelijä. Muistan miten kaupungissa illalla kävellessäni tirkistelin aina ihmisten ikkunoita ja pihoja ja koetin nähdä palasen elämää. Arvuuttelin, minkälainen kombinaatio verhojen takana tai välissä tai talossa asuu.

   Bussin ikkunasta katsoessa on minusta jännitystä vaikka peltomaisemassa. Rakastan sitä, kun maisema muuntuu toiseksi. Suurin elämykseni on toistaiseksi ollut tulo Tanskan maisemiin junalla Ruotsista, ja siitä sitten alaspäin Saksaan. Miten erilaista ja puskaista ja puustoltaan matalaa kaikki oli.

   Poista
  9. Äläs nyt, minun ratkaisuni pohjaavat pitkälti niiden näyttöjen näyttämiin. "Söisköhän tänään jauhelihasoppaa vai makaronilaatikkoa, vai oikeinko fiinisti filettä. Syyään sitten viikolla niitä jalostajan hernekeittoja." - Eikäkö broilerin suikale on tänään halpuutettu, se sopii mulle!

   Ja jos totta puhun, niin niitä ala-arvoisia broilereitahan kaikilla tulee jo suusta, takapuolesta, korvista ja silmistä takaisin. YÄÄÄÄÄÄÄÄK!

   Poista
  10. Varo sitten, ettet osta vahingossa chileläistä broileria. Se ei nimittäin kypsy ollenkaan, vaan pyörii pannulla kuin puolukka p... puurossa ja laskee alleen hehdon vettä.

   Poista
  11. Isä, äiti, kaksi lasta, kultainen noutaja, volovo ja perhehelvetti, siinä kaunista kotomaata, oikeaa ja rehellistä elämää niissä rivitaloissa.

   Minulla ei junista ole samanlaisia elämyksiä. Ainoat elämykset, jotka muistan, ovat kun joku saatanan sekopäinen punkkarin oloinen jumittuu tai sammuu vessaan, ja siinä oven ulkopuolella on jalat ristissä jopa itkua vääntäviä naisia: "Ihan tosi hei, ooksä hereil siel, tuu ulos!"

   Poista
  12. Ovat sanoneet taiteilja Martti Innasen tässä kappaleessa oikeasti laulaneen "mul on päässä puolet kusta". Tunnen syvää kohtalon yhteyttä taiteilijaan. Paitsi, että Innasen sanoitus on nerokas!

   Poista
  13. Moni ei tiedä, että Innanen oli nuorena kunnianhimoinen jazz-kitaristi, jolla oli oma bändi. Noh, eihän sellainen leiville lyönyt kotomaamme taiteellisessa rytmi- ym tajussa.

   Näissä suosikkikappaleissaan aika kovaa kyytiä saavat Rautavaarasta alkaen kaikki suuret tähtemme.

   Kaikkein kipeimpiä musiikinystäviähän muinoin olivat pohjalaaset tankotikkarit. Semmoset Jii Korhosen oloiset.

   Notta tässä vähän eteelä-pohjalaasta, helapää puukot heilahteloo ja muut on meirän rannista! (K-50)

   Poista
  14. Ja vidu. Muistin sen David Cassidyn oloisen Donny Osmondin olevan oikeasti nimeltään Valtaoja.

   Poista
  15. Minkähän takia näitä HuuHaan nimenomaan kauneimpia lauluja ei koskaan soitettu Lauantain Toivotuissa? Poliittisia lauluja kyllä kailotettiin sekä ULAlla että Lyhytaaltokanavilla mutta ei tällaisia epä-poliittisia lauluja. Hmnh.

   Poista
  16. Hyvä kaverini, joka asuu Hausjärven Hikiällä, ei millään ymmärtänyt, kun hänelle soitin grammarista tätä kappaletta. Oli ihan ymmyrkäisenä: "Eihän täällä mitään koskea ole."

   Poista
  17. En ole lukenut tuota kyseistä juttua tietotekniikan käytön rajoittamisesta lapsilta, mutta vaistomaisesti kannatan ajatusta. Toisaalta kiellot ja rajoitukset tuntuvat jotenkin tekopyhiltä, jos vanhemmat itse ovat riippuvaisia laitteistaan. Lapsi varjeltuu pahimmalta, kun ei saa itse käyttää laitteita, mutta altistuu passiivisesti niiden haitoille kuitenkin ja vähintäänkin oppii huonoja käyttäytymismalleja. Luulisin, että kodin vaikutus on suurempi kuin koulun. Mutta no, näinhän se menee (meillä ainakin; kritiikin kärki onkin suunnattu tässä lähinnä itseeni).

   Poista
 37. Belgiassa on perkeleellisesti pedofiilejä. Oli jo kyllä ennen kännyköiden olemista että ei kai se Ipadien vika ole? Mutta älkää päästäkö lapsianne tai lastenlapsianne liftaamaan sinne. Saavat pian perunan pyllyynsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perkele, Anonyymi! - Lopetat heti ne matkat Belgiaan!

   Poista
  2. On niitä Belgiassa, tai sanotaanko niin, että ne ovat siellä paljastuneet, muualla ehkä niitä ei ole jahdattu yhtä innokkaasti ---> viittaan vaikka katoliseen kirkkoympäristöön Briteissä.

   Belgiassahan on myös hirveitä sarjamurhaajapedofiilejä! Tai se yksi ainakin oli.

   Poista
  3. Jollakulla anonyymilla on nyt selvästi perunafetissi.

   Poista
  4. Ai mulla vai ?

   Poista
  5. Kannattaa ensin kokeilla luumulla. Vasta myöhemmin kun on suorittanut jonkun akateemisen tutkinnon voi siirtyä perunoihin. Ammattilaisille Arbuusikaan ei tuota ongelmia. Mutta sitä ei kannata heti yrittää.

   Poista
  6. Anonyymi on asiantuntija, kunnioitettava professionaali!

   Poista
  7. Tosimies syö rusinoita ja ulostaa arbuuseja.

   Poista
  8. Ettet vain anonyymi olisi se kuuluisa potturakastaja? - Se josta laulettiin: "Pot, pot, potut sain." - Tämä kaikella kunnioituksella ja ihailulla, nimikirjoituksesi ottaisin mielelläni vaikkapa uuteen Jarmo Korhosen kirjaan.

   Poista
  9. Syövätköhän tosinaiset sitten arbuuseja ja ulostavat rusinoita? Tiedätkös sen, Samppa?

   Poista
  10. Jaa-a. Sen tiedän, että naiset syövät jotain siemeniä, ja sitten ulostavat lapsia. Näin mulle kertoi eräs viisi vuotias. Lapsen suustahan se totuus tulee?

   Poista
 38. Minähän olen kirjoittanut Jarmo Korhosen kirjan. Sen takia anonyymina esiinnynkin. Kiitti jos olet jaksanut lukea sen. Panin siinä vähän omiani. Olen teologian yo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvasin. Kiitos Jami kirjasta, olet nero, oikea länsimainen tiedemies!

   Poista
  2. Ei kestä. Tai kiitos itsellesi.

   Poista
  3. Olette herrasmies herra Anonyymi! - Tai olisitte, ellette olisi Korhonen.

   Poista
  4. Samaa mieltä äitinkin oli. Siis että en ole Korhosia.

   Poista
 39. Niin ja Jumalan siunausta. Tämä aina meinaa unohtua! Mutta minähän olen vasta teologian ylioppilas. En pappi. Enkä ikinä ole käynyt terveyskeskuksessa sen takia että takalistooni olisi juuttunut peruna. En! - Ummetusta minulla joskus on ollut. Ja herneistä helposti muodostuu kaikenlaisia kaasuja. Mutta että peruna!...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules nyt Kari Peitsamo tai Timo Laaninen! - Peruna takapuolessa on jo käsitelty, EU-tukia ei enempää ole tiedossa ainakaan tuommoisella.

   Poista
 40. Minä kun - en ennen ole täällä vieraillut - niin ajattelin että tämä on tasokas blogi. Puhutaan kirjallisuudesta ja filosofiasta ja välillä myös ehkä villavaatteiden kutoamisesta. Nämä minun odotukseni olivat. Mutta nyt kauhukseni huomaan että täällä puhutaan vain perunasta... Mitä se sellainen on? Onkos tuolla nyt niin väliä kenen pepussa tai suussa tuo peruna milloinkin on?Tai tissivaossa. Maailmassa on mielestäni paljon järkevämpiäkin asioita. Joita voisi yhdessä rauhallisesti pohtia.

  nimimerkki "olen totisesti pettynyt"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on selvästi osoitettu Iinekselle. Minä olen lukenut vain Morgan Kaneja ja Colt-sarjoja, enkä niitäkään ole liiallisen taiteellisuuden vuoksi aina jaksanut loppuun asti.

   Poista
  2. Minä olen aina rakastanut perunaa. Se on paljon terveellisesti vaihtoehto kuin vehnäjauhosta puristamalla litistetty pasta, makaroni tai spagetti. Mössöä!

   Vaan otapa hyppysiisi alkukesän ensimmäinen siikli! Kymmenen minuutin kiehautus, päälle tillinoksa, voinokare ja viereen sillinpala! Ah! Miten tällaista gourmet'ta edes voisi verrata tahmaiseen pastaan?

   Ymmärrän hyvin anonyymin perunafetissin. Tyypillä on hyvä maku.

   Poista
  3. Terveellisesti = terveellisempi

   Tämä tabletti ei nyt taaskaan anna minun kopioida tekstiä, eli en voi korjata koko kommenttia, kuten tavallisesti. Pitää huomauttaa.

   Poista
  4. Peruna on tärkeä asia. Kysy vaikka Matti Vanhaselta. Ei löydy lautapinoa, mutta uuniperunaa piisaa.

   Poista
  5. Ei kirjallisuudessa, filosofiassa ja villavaatteiden kutomisessakaan mitään vikaa ole... mutta oikeasti haluan vain muumipapan tavoin elää rauhassa, istua perunoiden päällä ja haaveilla.

   Poista
 41. Hyvää päivänjatkoa vaan kaikille. Ja Jumalan siunausta. Kyllä Herra vielä teidänkin omatuntoanne kolkuttaa. Ja pyytää pähkinöitä.

  VastaaPoista
 42. Oravat on kans kovia tuijottamaan. Ja nekin pyytää pähkinöitä.

  VastaaPoista
 43. Minä kuljen usein pähkinöitä taskussa. Heittelen niitä kannon päälle oraville ja linnuille. Ovelana taka-ajatuksena on tietysti näiden pikku otusten houkutteleminen kuvauskohteiksi, vaan ikinä ei ole tultu silloin kun odotan puun takana kamera viritettynä. Aina tullaan, kun olen mennyt pois häiriköimästä. Joskus olen miettinyt, että haen pähkinäni pois, senkin kiittämättömät pikku pedot.

  VastaaPoista
 44. Tässä meille pähkinöitä. Jukulaut, että Jussi Raittinen laulaa Uhleniuksen bändin kera Odessan hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulusta pidin, Raittisen ääni on tässä ihanan raspinen. Taustan jumputus, eli ilm eisesti se orkesteriosuus oli minusta vähän jumputtavan yksitoikkoinen, ei yltänyt Raittisen laulun tasolle. Hänenkin piti pysytellä hieman monotonisessa vireessä.

   Ymmärrän kyllä, että taustan viritys oli varmaan tarkoituksellinen. vaan jokin kiekaisu jostainpäin olisi ainakin minua säväyttänyt.

   Poista
  2. Parasta siinä on minustakin Raittisen raspinen ääni ja konstailematon esitystapa.

   Poista
  3. Mutta kyllä on Jussi laihtunut kun katsoo tuota levykantta! Ei meinaa millään tuntea Raittiseksi.

   Poista
  4. Minä se olen kerran heittänyt autolla Raittisen kotiinsa Helsinkiin, kun oli esiintymässä kavereiden firmassa. Ja juu, ei ollut tuon näköinen.

   Poista
  5. Varmaan vuonna 1974 se oli, kun kävin katsomassa Jussin ja Poikien keikkaa yhdellä koululla. Bändin isorummussa oli iso sian pää. Joku meistä nassikoista kysyi, ketä tuo kuva esittää. Artisti ei ollut ymmärtävinään.

   Poista