11.6.2015

Siirtymävaiheessa10.6. Taas se vaihe vuodesta, jolloin ei ole kummassakaan paikassa, ei kaupungissa, ei mökillä. Siirtymävaihe. Kouluaikanakin kesti pari viikkoa, ennen kuin lomalla oleennuin mökille, jonne olin kaivannut koko vuoden. Ja kun sitten kotiuduin taas sinne, oli elokuussa samanlainen ikävä siirtymä palata kaupunkiin.  Minusta ei ole ihanaa lähteä yhtäkkiä päähänpistosta minnekään. Haluan kypsytellä ajatusta rauhassa pari viikkoa ainakin. Minkäs minä perusluonteelleni voin. Härkä mikä härkä.

Parhaillaan olen ajamassa kaupunkihuushollia alas, tyhjentelemässä jenkkikaapin pakastelokeroa, jääkaappia, roskiksia, pakkailemassa vaatteita, laitteita, johtoja ja akkuja,  tekemässä hankintoja, uusia pattereita, hehkulamppuja, uusi uimapuku, johon kassa oli jättänyt varashälyttimen kiinni. En viitsinyt viedä pukua takaisin liikkeeseen, vaan poistin hälyttimen itse, jolloin yläosaan tuli pieni reikä.

Vietävää tavaraa riittää, vaikka mökillä on kaikki valmiina. Kylmältä mökiltä on nimittäin talveksi tuotava kaikki kuivaelintarvikkeetkin pois, samaten vaateet ja liinavaatteet. Muutoin niihin tarttuu tympeä kylmän talon haju, ja hiirien kosketus. Löydän usein kuolleen hiiren tiskialtaasta tai papanoita jääkaapin lokerosta, kun ensi kertaa menen mökille. Talviasuttavana mökkiä ei pidetä, koska sinne ei ole aurattua tietä, ja vedet on katkaistava putkivaurioiden estämiseksi.

Hiirenloukkuja en raatsi laittaa. Hirveä kuolema luontokappaleelle. Käärmekarkottimenkin ostin, ettei tarvitse niitä tappaa. Kukapa haluaisi kyitä pihalleen, paljaitten varpaittensa viereen luikertelemaan. Karkotin on metallipötkylä, joka toimii isoilla paristoilla. Se työnnetään maahan, ja se lähettää värinöitä ja äänisignaaleja 400 neliömetrin laajuiselle alueella. Näin käärmeet pysyvät poissa pihapiiristä.

Sanomalehti on jo kääntynyt mökille, eikä postiakaan enää ole tullut. Viime kesänähän postini ei kääntynyt, vaikka tein maksullisen ilmoituksen netissä. Laskut ja mm. mammografiakutsu menivät harakoille, kaupunkilaatikkoon. Kun soitin Suomen Posti Oyj:hin, puhelinneiti väitti ystävällisellä äänellä, että kyllä teidän väliaikainen osoitteenmuutoksenne on tullut perille ja posti on käännetty kesäpaikkaan. Kävi sitten ilmi, että ei postityttö ollutkaan lukutaitoinen eikä kääntänyt postiani, vaan oli jakanut sen edelleen kaupunkiin. Aloin saada ukaaseja maksamattomista laskuista, ja ilmainen mammografiatarkastus meni sivu suun. Jännityksellä odotan, minne postini tänä kesänä kannetaan. Maksu kääntämisestä oli yli 20 euroa. Se on aina kelvannut.

11.6.  Minusta on muuten hullua, että johtajat ja isorikkaat ilmoittavat lehdessä nyt osallistuvansa valtakunnallisiin säästötalkoisin. Hehän ovat veroillaan jo maksaneet osuutensa kymmeneenkin kertaan, ja jos lisää halutaan, korotettakoon sitten veroprosenttia sieltä yläpäästä ja pidettäköön ne kädet taskussa ja almut salassa. Ei demokraattisen yhteiskunnan pidä perustua talkoohenkeen ja hyväntekeväisyyteen.

Hyväntekeväisyys on aina ollut itse perkeleestä ja tekopyhyyden suurin ruumiillistuma. Se ylläpitää vääristyneitä rakenteita kaikkialla, missä sitä harjoitetaan eikä näin lopeta köyhyyttä mistään.

(Valokuva Iines)

138 kommenttia:

 1. Mukavaa mökkikesää Iinekselle:) itse käytän hiirien karkoittamiseen sähköistä vempaita kotimökissä. Viime talvena ei ollut koko ajan käytössä ja hiiriä löytyi kuolleena kylmyyteen tai ruuan vähyyteen tai jopa häkämyrkytykseen tuupertuneita. teen nimittäin joskus niin, että lämmitän ja pistän peltit liian aikaisin kiinni aikataulutuksen vuoksi, koska kukaan ei jää yöksi.

  Ja olet oikeassa, tuota talkoohommaa en tajua minäkään, en kyllä tosin kaikkia leikkauksiakaan, hyväntekeväisyys jossakin määrin vielä kukoistakoon, vaikka sillä tehdäänkin monesti karhun palvelu sille kohteelle mihin varoja kerätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mustis, ja rattoisaa kesäaikaa sinullekin! Hiirethän ovat habitukseltaan varsin suloisia, ja minun onkin hieman hankala ymmärtää joidenkuiden hiirikammoa ja naisten tuolille nousua hameet korvissa.

   Se toki täytyy ottaa huomioon, että ne levittävät bakteereita ja myyrät myyräkuumetta. Vaan niin levittää kaikki elollinen, ihminen itse eniten.

   Vain käärmekammon edessä nostan kädet pystyyn ja värisen. Yhden käärmeen olen tappanut, puolivahingossa heittäessäni sitä kauhuissani tuolilla, kun se kiemurteli minua päin, ei pysähtynyt. Pökertyi siihen paikkaan. Soitin naapurin miehen korjaamaan sen miehekkäästi pois.

   Poista
 2. Eräs vanha työpisteeni oli kadun tasossa. Hiiriä juoksenteli sisällä, murhanhimoni heräsi. Viritin loukun ja laitoin syötiksi herkullista metukkaa. Valitettavasti minulla oli pari vapaa päivää, eivätkä muut käyneet kokemassa pyydystäni. Mikki ehti retkottaa siinä niin kauan, että kaverit ymmärsivät mistä on kyse. Meetwurstit kävivät syömässä, mutta yhtään ainoaa ei loukkuun jäänyt. Ajattelin, etten minä niitä sentään viitsi ruokkia ja lopetin saalistuksen.

  Posti on bisneksen teon parodiaa, mutta aina se ei naurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loukkukuolema on hiirelle hirveä koettelemus, tai siis elämys. Ei kun elämän päättymys. Toivottavasti olet vanhemmiten hieman pehmennyt, Riku. Vähän sama kuin ihmisen hirttäminen. (Kuvitella, että jossain on vielä voimassa hirtto- tai teloitustuomiot. Barbaarista.)

   Saas nähdä, löydänkö postin huomenna mökin laatikosta.

   Poista
  2. Pehmennyt olen, mutta yhtä julma hiirille.

   Poista
  3. Katselin kerran hiirtä silmiin. Lapsuudenkodissa hiiri oli kiivennyt silitysraudan johtoa pitkin seinälle naulan päälle, jossa johto roikkui. Että osasi eläin olla suurisilmäinen ja suloinen.

   Poista
  4. Hiiret ovatkin viehättäviä otuksia. Rottia kavahdan (paitsi kesyrottia), samoin käärmeitä. No, eivät hiiretkään mukavia ihmisasunnossa ole, vaikka niiden kotoisaa rapistelua jossain ullakolla tai välikatolla kuunteleekin ihan mielellään. Papanoiden löytyminen ruokakaapista tai nakerrellut keksipaketit ylittävät kyllä vieraanvaraisuuteni rajat: siinä vaiheessa alkaisin viritellä loukkuja, tai hankkia kissaa. Vaikka se onkin julmaa. Olen kyllä joskus tehnyt jotain vielä julmempaa: imuroinut elävän kärpäsen ja ehkö jonkun hämähäkinkin. Sehän on kidutusta, ja taitaa olla myös eläinsuojelurikos.

   Ehkä hiirikammossa voisi nähdä luonnosta vieraantumista. Luontoon palannut ihminen jakaisi asumuksensa sovussa ja yhteisymmärryksessä hiirulaisen kanssa, niin kuin Hamsunin kertomuksessa.

   Luontokaupassa muuten myytiin ainakin joskus hiirenloukkua, joka ei vahingoita hiirtä. Muistuttaa siis sellaista häkkimäistä pyydystä, jolla pyydetään kai supikoiria (?), pienikokoisempi vain. Toki pitäisi sitten olla mahdollisuus tarkistaa se riittävän usein ja kuskata hiiret jonnekin kilometrien päähän, jotteivät heti löydä takaisin.

   Poista
 3. Ranskassa rikkaiden osinko- ja pääomatuloista otettava vero on melkein kaksi kertaa isompi kuin meillä. Se on vääristynyttä ja värittynyttä tietoa, että meillä rikkaimman väestönosan verotus olisi erityisen rankkaa.

  Sitä ihmettelen paljonkin, että miksi osa keskiluokasta haluaa luopua omista eduistaan niiden hyväksi jotka tyhjentävät pajatzon ja kiikuttavat rahansa verottajan ulottumattomiin. Melkein kuin antaisi lompaakonsa ensimmäiselle joka sitä vaan pyytää.

  Aikansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin. Suomalainen keskiluokka on osittain (kaikki eivät lähde mukaan siihenkään) onnistuttu kaappaamaan valheiden virtaan mm Suomen taloustilanteesta ja mitä nyt kannattaisi tehdä ja mitä ei.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskassa on ensinnäkin enemmän rikkaita kuin meillä Suomessa. Lisäksi he ovat aivan eri tavalla rikkaita, Tosi Rikkaita, jollaisia meillä ei ole nähtykään.

   En ymmärrä ollenkaan, mitä tarkoitat sillä, että keskituloiset luopuvat omista (saavutetuista) eduistaan niiden hyväksi, jotka vievät rahansa veroparatiiseihin. Voi yhden kerran taas tätä suomalaista jurrimaisuutta.

   Kyllä ne kadehtimasi rikaat osallistuvat jo taloustalkoisiin maksamalla suurimman osan valtion progressiivisista tuloveroista, kirjoittaa professori Mikki Wennberg Uuden Suomen blogissaankin. "Hyvätuloisin 10 prosenttia maksaa käytännössä 70 prosenttia progressiivisista tuloveroista", sanoo Wennberg ja moni muukin.

   Wennbergin mukan myös 60 prosenttia suomalaisista kotitalouksista saa enemmän tulonsiirtoja kuin maksaa veroja. Hyvätuloiset kantavat siis merkittävän osan hyvinvointivaltion vastuista, edelleen ja kaiken aikaa. Nyt ei auta siis rutista kenenkään, etenkään veroparatiiseista, jos vaaditaan sitä talkoohenkeä itse kultakin. Kyllä se on marginaalista paratiisielämää.

   Ja mitä enemmän rikkaat laskevat palkkojaan, sitä vähemmän valtio saa veroja. ihmiset ovat luvattoman tyhmiä luullessaan, että verojen jälkeen käteen jää hirvittäviä summia ja väittäessään, että taloustilanne paranee vain hyvätuloisia kiristämällä. Höpöhöpö!

   Poista
  2. Niin, kyllä minä väittäisin kolmen miljardin omistajan, aNTTI hErlinin olevan melko rikas. Me suomalaiset olemme hieman hassuja. Yksi sai isältään tämän perintönä nerokkaan järjestelyn, jolla tuli yhdeksi maamme rikkaimmasta kärjestä. Tottakai perijä katkeroitui ja haukkui julkisesti isänsä skitsofreenikoksi. - Tunteita oli loukattu. Runoilijoilla on syvät tunteet.

   Poista
  3. No mitä sille Herlinille tulisi tehdä? Hirttää vai panna vankilaan ja ottaa rahat köyhille?

   Poista
  4. Ei pitäisi hirttää tai laittaa vankilaan, mutta vähän kohtuullisuutta odottaisi noissa puheissa. Pekka teki rahat, joita jälkeläiset, perijät, eivät kykene tuhlaamaan, vaikka sonnikuningas kuinka haaskaisi rahojaan alaspäin menevään Sanoma Oy:n.

   Poista
  5. Juu juu, mutta vieläkään en ymmärrä, miksi ihmistä saa syyttää rikkaudesta, miksei köyhyydestä?

   Voiko se mennä niin, että rikkaus valitaan ja otetaan, köyhyys lankeaa jonkun ylle kuin aamukaste maahan?

   Poista
 4. Minä surulla ja säälillä ajattelen niitä pienituloisia ja eläkeläisiä, jotka Soinin puoluetta äänestivät. Miten pienellä eläkkeellä kitkutteleva vanhus selviää, kun leikkaavat häneltä kolmesataa euroa. Entinenkään raha ei ole välttämättä riittänyt ruokaan, kun vuokrat ovat niin kovia. Ja se petetyksi tulemisen katkeruus. "Soini lupasi järjen voittavan, rahan lapioimisen ulkomaille loppuvan, aina olen häntä äänestänyt!"

  Oikeus voittaa vain niin, että tulevaisuuden historian kirjoitus on Soinin kannalta rumaa luettavaa. Hän todellakin jää historiaan. Mätämuna vailla vertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä persujen refleksivihaajat ja omista tuloistaan huolestuneet ovat merkittäviä ryhmiä, mutta lisäksi olen myös ollut havaitsevinani varoista-huolimatta-vasemmistolaisia. Porukkaa, jolle köyhiltä leikkaaminen on oletusarvoisesti ehdottomasti väärin ja ensimmäinen askel kohti köyhien kaasuttamista, ja jotka eivät suostu harkitsemaan leikkauksia missään olosuhteissa. Kaipa heidän oletuksensa on, että koska raha on vain numeroita pankkien tietokoneilla, lisää rahaa saadaan laittamalla numeroihin nollia perään.

   Se olisikin näkemisen arvoista, jos joku yksityishenkilö yrittäisi tasapainottaa taloutensa velkaelvytyksen periaatteilla.

   Poista
  2. Nämä köyhimmät eläkeläiset, jotka asuvat vuokra-asunnoissa ja saavat siis asumistukea, ovat käsittääkseni useimmiten naisia.

   Minusta naisten osaa tulisi jatkossa pyrkiä nostamaan jollakin keinoin. Miksi kummassa hyvinkin koulutetut naiset saavat niin pienen palkan: hoitajat, siivoojat, toimistotyöntekijät? Ja miksi kummassa vähemmän kouluteuilla miesvaltaisilla aloilla voi olla jopa jättisuuret palkat ja lakkoherkkä arsenaali uhkaamassa, jos saavutettuihin etuihin kajotaan.

   Nyt on demarien ja vasemmistoliiton turha itkeä köyhien eläkeläisnaisten surkeaa osaa. Ihalainen, Arhinmäki, Rinne, Heinäluoma, Lyly, koko hyvinsyönyt herrakööri, - miksi hvetissä te ette koskaan ole taistelleet näiden matalapalkkaisten naisten etujen puolesta? Nyt syytätte sitten hallitusta heidän osansa huonontamista. Jeesustelu seis. Syylliset löytyvät myös edellisistä hallituksista ja ay-johtajista.

   Poista
  3. Entä Pam:n Ann Helin, joka on melkein Soinin mitoissa?

   Tiesitkö, että Akava meinaa trendikkäästi muuttaa nimeään, siitä tulee Sekava. Nimen muutoksella halutaan korostaa liiton monimuotoisuutta.

   Poista
  4. Minä olen aina riemastunut, kun Soinlerin tehdas vastaa niin nopeasti ja ylivuotavasti puolueesta puhumiseen. Kiitos, Anonyymi!

   Poista
  5. Juu juu. Akava ei kiinnosta.

   Vaan OAJ:hin olen pettynyt, lullukkajärjestö, joka ei tosipaikan tullen tee mitään, antaa vaan lausuntoja, joissa ei hyväksy jotain. Lullukkajärjestö, lullukkaopet. Tämä on kylmä totuus, opettajat ovat liian nynnyjä.

   Jossain tilanteessa joskus, jotain hampaatonta opettajaa haastateltiin uutisiin, muistaakseni koulujen järjestyshäiriöistä. Tämä naikkonen hymyili televisiossa kuin lammas ja sanoi, että ei mitään ongelmia ole, oppilaat ovat kilttejä ja heitä ymmäretään, kouluissa on loistava henki jne... Kaikki tuntemani opettajat kiristelivät hampaitaan.

   Poista
  6. Elinkeinoelämän keskusjärjestö, EK, meitä auttakoon ja päästäkööt pahoista sunnuntaipäivien korvauksista. Eihän silloin ketkään säälliset ihmiset töissä ole.

   Poista
  7. Maassa oli suuri hätä, monet olivat kauhuissaan siitä, kuinka selviävät jokapäiväisestä elämästään. Rahat eivät vain riitä, vaikka kuinka söisi joka päivä kaurapuuroa, kaalikeittoa tai Jalostajan hernekeittoa. - Sillä aikaa edistykselliset ja kaukaa viisaat tiedon airuet, professorit, puuhasivat tuohtuneina ja naamat punaisina addressin tasa-arvon toteutumisessa akateemisessa elämässä.

   Poista
  8. Niin, siis eihän meillä enää vietetä pyhää, kristillistä vapaapäivää. Monilla aloilla on erilaisia vuorotyösysteemejä muutenkin, ja palkka tulee tuntien mukaan. Vapaita voi olla viikollakin. Miksi siis sunnuntailisät? Miksi ei yhtä hyvin lauantailisät? Me teimme koulussa toistuvin väliajoin lauantaisinkin töitä, ihan arkisella palkalla.

   Pääasia kai on, että työntekijällä on pari vapaata viikossa. Käsittääkseni sunnuntailisiä ei ole läheskään kaikissa muissa maissa.

   PS Minulla ei ole mitään sunnuntailisiä vastaan, vaan kyselin vain idean logiikkaa.

   Poista
  9. Mistä köyhyys johtuu? Suomessa on korkea elintaso, olemme hyvinvointivaltio ja meillä on ilmainen koulutus ja runsaasti eriasteisia koulutuspaikkoja.

   Mikä on köyhäksi päätyneen ihmisen tie, elämänpolku, opintie, kärsimyshistoria? Mistä vaikeudet johtuvat? Voiko ihminen mitenkään korjata statustaan missään elämänvaiheessa?

   Poista
  10. Ehkä voi, mutta jossain vaiheessa se on myöhäistä. Minä tunnen itseni onnen kerjäläiseksi, vaikka olen ahkerasti raatanut koko elämäni. Ja minä tunnen itseni perussuomalaiseksi. Senkin sanan idioottimainen populistipuolue varasti. Mitään ei saa pitää itsellään, kaikesta täytyy luopua.

   Poista
  11. Tasapainoiset ihmiset ovat ihania. Minä en kuitenkaan saata heitä ymmärtää.

   Poista
  12. Sunnuntaita puolustan länsimaiselle sivistyksellä. Sunnuntai on kristillisesti paavin pyhä päivä, juutalaiset, kuten Jeesus, viettivät lauantaita Herran päivänä. Jeesuksen pyhäpäivä oli lauantai, sapatti.

   Mutta vitut noista, turpaan pistelen herroja, ja lyön lujaa, jos sunnuntaikorvaukset minulta poistavat. Häkämiehen veljekset ovat minusta tyhmyyteensä nähden ihailtavan hyvin menestyneitä! - Paitsi tietysti se dekkarikirjailija.

   Poista
  13. Minun suhteeni sunnuntailisään on myönteinen, jos sitä perustellaan sunnuntain pyhyydellä. Tässä on logiikkaa.

   Muutoin voisin kannattaa niille, jotka eivät pyhiä tunnusta, normaalia arkipalkkaa. (Edellyttäen tietenkin, että ihmisellä on vapaata arkena.)

   Tämä on loogista.

   Poista
 5. Vaan jos mietitään näitä ”fiksumpia vasemmalle sijoittuvia nuoria” ja muuta porukkaa, jotka ovat kirjoittamastasi leikkauksista turpakäräjiä käyneet, näkisin, että niitä on pääosin kaksi ryhmää:

  1. Ensimmäinen ryhmä, jonka mielestä tää on vaan niinqu hirveetä ja persut on niinqu kauheita ja paha mielikin tuli ja siinäpä se rääkymisen perusta pääosin sitten olikin. Ajattelukyky ei riitä sen pitemmälle.

  2. Se toinen, vähän fiksumpi ryhmä, joka hoksaa, että tulevaisuudessa näitä ”vähäosaisia” saattavat ollakin he itse, huolimatta mahdollisesta maisterin paperistaan, sillä he tajuavat olevansa akateemisten joko nykyisten tai tulevien suojatyöpaikkojensa kanssa yhteiskunnallisessa tulonjaossa suurinpiirtein sataprosenttisesti sillä saamapuolella, eivätkä he tajua varsinaisesta työnteosta muuta kuin sen, että H.C. Andersen kirjoitti jotain siihen viittaavaa sadussaan ”Pieni Tulitikkutyttö”.

  Nyt heillä on pelkona se, että tämä loisiminen saattaa joskus loppuakin, ja edessä on työn hakeminen. Siis oikean sellaisen. Pistäähän se veren kiehumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta sinun pitää pyytää Soinlerin tehtaalta kunniamaininta ja palkankorotus! Upeaa argumentaatiota, josta tyhmä ei heti huomaa sen olevan ihan paskaa.

   Poista
  2. Vastaa nyt, anonyymi, paljonko persut vievät siltä tulitikkutytöltä. - Et ehkä vastaa, joten teen sen itse. Tulitikut, - eihän se paljoa ole, ainoastaan kaikki.

   Poista
  3. Vanhuksemme eivät enää suurelta osin ole veteraaneja, mutta he ovat sota-ajat nähneet. Persut haluavat heidät kuriin ja järjestykseen. Heille on turha maksaa "miun rahoista", kun eivät enää tuota.

   Poista
  4. Anonyymi, miksi akateeminen työpaikka on suojatyöpaikka? Miksei duunarin paikka ole koskaan suojatyöpaikka?

   Eikö oikeastaan jokainen työ ole ihmiselle suojatyöpaikka?

   Ja miksi akateeminen työntekijä ei tajuaisi mitään "varsinaisesta" työnteosta?

   Oikeasti - henkinen työ voi hikoiluttaa monin verroin enemmän kuin vaikka putkimiehen työ. Menepäs kokeilemaan opetustyötä vaikka helsinkiläiselle ylästeelle. Tai kokeile lääkärintyötä terveyskeskuksessa. Veikkaan että putkimiehenä olo tuntuu lokoisalta ja kutsuvalta, jos siis olet putkimies.

   Poista
  5. Aivan kamalahan on se persujen vaatima virkamiesten vähennys. Sellainen täytyy tehdä hyvin hallitusti, vaikeaa sitä kenenkään muun kuin persun on ymmärtää, miten isopalkkaisten laaja irtisanominen nostaisi taloutta.

   Minä luulen, että Anonyymi ei eläessään ole tehnyt mitään tuottavaa. Siitä sen katkeruuden täytyy nousta.

   Poista
  6. Vielä noista vanhuksista, jotka todellakaan eivät enää ole veteraaneja, vaan naisia, jotka elävät miehiään pidempään. Olen asunut taloyhtiössäni 23 vuotta, ja tänä aikana vastapäisestä matalasta rivitalosta ovat kaikki miehet kuolleet pois. Jäljelle ovat jääneet yksinäiset naislesket, joiden joukossa on pienen eläkkeen varassa oleviakin. Heidän onnensa taitaa olla se, että asunto on oma, joten mitään vähennyksiä ei tule.

   Yksi vuokralainen on, entinen siivooja, ja häntä taitavat leikkaukset kyllä kirpaista. Hän on lisäksi sairas, tuskin pääsee liikkumaan. Jos lääkkeiden Kela-korvauksia pienennetään, häneen osuu lisää. Ei se nyt ihan näin olisi saanut mennä.

   Poista
 6. Äitini makasi rautateiden laanilla pienenä tyttönä. Hangella makasi vanhempiensa kanssa. Lakanat olivat näkösuojakseen vetäneet, kun ryssä tätä kylää pommitti oikein kovaa Talvisodan aikaan. Nyt persut, kepulit ja hienostelijoiden puolue meinaavat äidiltäni turvan viedä. Pahoja ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä väärin, kuten yllä kuvaamani vanhuksen tilanne.

   Jos minun äitini eläisi, häneenkin osuisi. Hän asui vuokralla, alipalkatun ammatin harjoittaja. Koko ikänsä työtä tehnyt ahkera ihminen, orpo tyttö.

   Poista
 7. Asuin 2 vuotta tehtaataan solussa. Ja siellä oli hiiriongelma. Muutin tammikuussa ja ensimmäinen yö oli jäätävän kylmä. Hiiret tuli lämmittelemään lämpimän kehoni viereen ja kymmenet hiiret juoksi ylitseni. Ja en, en rakasta hiiriä. Sitten alkoikin mieletön teurastus ja hiirenloukut sai ruokaa kuin Sipilä illallisen.

  Postista. Kun sitä jaoin, muistan tarinan lukutaidottomasta postimiehestä. Hän oli vähän hidas, mutta työssään pätevä. Vertaili kirjoituksia lokerikon nimiin ja jotenkin se lajittelu toimi. Että nykyään, kun kulttuuri on rikasta. Uskon, että lukutaidottomia postimiehiä on enemmän kuin vanhoina impivaaran aikoina. Koska Posti on aina ollut edelläkävijä palkkaamaan kenet vaan, kuka niin tyhmä on että piirille lähtee.

  VastaaPoista
 8. Minulle soitti kerran F-Securen ihminen, jolla oli hyvin huono suomi (ei sis. rasism.) Hän kaupitteli minulle F-Securen virusturvaa tietokoneeseen. Sanoin hänelle, että minulla on se, eikö hän näe sitä koneeltaan? Hän sanoi, että kyllä sinun nyt pitää tilata F-Securen virusturva, se on hyvä ohjelma ja saisin alennusta, jos solmin Easy-sopimuksen. Sanoin, että minulla on Easykin, ja turva päivittyy itsestään, kun maksan laskun kerran vuodessa.

  Hoono soomi jatkoi vakuuttelujaan, ja jankkasi samoja etuuksia uudelleen.
  Sanoin, että minulla on ne kaikki ja panin lopulta luurin kiinni.

  VastaaPoista
 9. Minä kannatan yksimielisesti leikkauksia, siitäkin huolimatta että olen nyt työttömänä.

  Kyllä kakaroidenkin kuuluu oppia se perusperiaate, että kuulu olla suu säkkiä myöden. Silloin kun huomataan, että on tuhlattu yli varojen, pitää asia korjata säästämällä. Eli turvat tukkoon ja rahahanat pienemmälle. Ei kiinni, mutta sen verran pienemmälle, että vaje tulee korjattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kannatan leikkauksia. Soinin, Stubbin ja Sipilän tukanrajaukset ovat melko hipinomaisia. Tukka pois ja linnaan!

   Poista
  2. Ihminen voi olla onnellinen, vaikka hän on köyhä, jopa rutiköyhä. Moni rutiköyhä on onnellisempi kuin upporikas.

   Ihminen voi olla onnellinen, vaikka hän on vammainen. Moni vammainen on onnellisempi kuin terve.

   Demarit eivät voi sietää onnellisia ihmisiä. Onnellinen ihminen ei äänestä demareita.

   Demareiden mielestä ihmisen tulee olla onneton. Onneton ihminen saattaa äänestää demareita.

   Demarit tekevät kaikkensa, jotta ihmiset muistaisivat ettei kannata olla onnellinen. On asia iso tai aivan pienenpieni demarit yrittävät herättää ihmisessä kaunaa, kateutta ja katkeruutta. Vastakkain asettelua.

   Demarien tarjous kansalaisille on: liity kannattajaksemme. Tässä sököringissä olet muiden kannattajien kanssa onneton. Yhdessä voitte pohtia mistä löytyy lisää perusteita olla onneton. Onnelliset ovat väärässä. Ole kateellinen heille olivatpa he köyhiä tai rikkaita.

   Poista
  3. Persuksien lahkostakin voisi jotain sanoa. Mutta odotetaan kun hillotoppa on muuttunut siihen miksi se väkisinkin muuttuu, kusitolpaksi.

   Mutta vannoutuneimmat persuksien kannattajat eivät siitä silloin välitä, eikä heille voi siitä kuitata. Koska ovat yleensä anonyymejä itkijöitä.

   Poista
  4. Onnellisista me kaikki pidämme. "Mä oon niin onnellinen nykyään", ei ole merkki latvakakkosesta taivastelijasta, vaan erittäinkin onnellisesta ihmisestä. Onnellisuus ei tietänkään ole samaa miksi se usein leimataan; vähäjärkisen suu auki olemiseksi ja banaaneiden taivaasta odottomiseksi. - Tässä kohtaa en tosin ole aivan varma sinun kohdallasi, Anonyymi.

   ("Mikään ei osu meikäläisen persuun, etupuoli on jo ihan runkkuna, ja kaiken kiistän: "Ite oot!")

   Poista
  5. Älkää nyt hyvät ihmiset menkö Putlerin tai Soinlerin tehtaiden lankaan. Ne pojat päästelevät kuin kikkeli aavalla preerialla. Putlerilaisillakin on edes vähän järkevämmät jutut, kuin noilla isänmaan vihollisilla ja köyhien tappajilla, persuilla.

   Poista
  6. Minä tiedän, että paskakärpäsiä mikään ei tapa. Niitä ehkä tarvitaankin paskassa möyrimiseen ja siitä gourmet-illallisia itselleen tekemään. Mutta anonyymi ei sellaisesta ehkä pääse lainkaan nauttimaan, juttunsa kun ovat ripulia aiheuttavan tuoretta homejuustoa.

   Poista
  7. Pyydän kansalaisia kiinnittämään huomiota myös siihen, että Soinlerilaisella agitaattorilla ei ole tunteita. Hän ei hermostu mistään, jatkaa vain ikuisesti samaa jorinaansa.

   Poista
  8. Sipilähän pääministeri on, ja nykyisen säästöohjelman isä Aurinkoinen. Luulen, että Soinilta on tullut eniten kompromisseja, hän ei liene pääjehu, kuten ei Stubbkaan. Eli olisiko kyseessä sitten myös ja ennen kaikkea tämä ökyrikas Sipler?

   Poista
 10. Tiedätkö Samppa kuinka paljon Suomessa on erilaisia kurssikeskuksia ja ammattioppilaitoksia ja kuinka monta kymmentätuhatta opettajaa, tarkastajaa, kuraattoria ja ties mitä prokuraattoria ne työllistävät. Tämän lisäksi nuorisotakuun pihteihin joutuneita nuoria ja työttömiä valvoo kymmentuhatpäinen TE- keskusten Stasi ja 5. 000 muuta julkisen sektorin virkanaismiestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorisotakuu on suuri virhe ja huijaus. Siitä on huudeltu piireissä, mutta kun todellisuus selvisi. Alettiin vaan odottamaan uutta hallitusta.

   Eipä ole kuulunut mitään muutoksen tuulta asian tiimoilta. Mutta jos olet paremmin informoitu, kerro ihmeessä.

   Poista
  2. Anonyymilla on ettenkö sanoisi mistä temmatut luvut kommentissaan. Olen ollut paljonkin tekemisissä mainitsemiesi oppilaitosten kanssa ja tunnen ihmisiä, jotka ovat mainittujen laitosten johtotehtävissä. Suhteellisen pitkän urani aikana en tavannut kymmeniätuhansia opettajia, en ainuttakaan tarkastajaa, kuraattoria tai prokuristia. Ammattikurssikeskusten määrä on pudonnut rajusti, ja varmaan aiheellisesti, sillä turhia kursseja on ollut aivan liikaa. Nyt näissäkin säästetään ja oppilaitoksia yhdistellään jopa mielivaltaisesti ja laajalla maantieteellisellä sektorilla.

   Nuoria ei lisäksi valvo mikään Stasin kaltainen kombinaatio yhtään missään, hallintobyrokratiaa ei ole sen en empää kuin vaikka sosiaalitoimistossa tukien jakajia.

   Jos nuorisotakuulla tarkoitetaan sitä, että kaikki nuoret koetetaan työllistää opiskelun kautta, asian voi nähdä myös huolenpitona. Oliasiko parempi, ettei olisi mitään, ei edes ylläpitoa, kun opiskelu ei maita?

   Poista
 11. Monissa ammattioppilaitoksissa insinööriopettaja on saanut koulutuksensa 20-30 v sitten Datsun 100A- tai jopa Lada- kaudella, joten eihän heillä ole enää mitään edellytyksiä opettaa ketään.Tämän huomaa Sampan blokista. Ei opi hitsaamaan. Meikälänen opetteli ihan itse ei siihen tarvinnut ketään neuvomann.

  Tämänkin takia suomalaiset yritykset vaativat lupaa tuoda enemmän erikoisosaajia ETA- alueen ulkopuolelta, koska kotimaasta heitä ei löydy, eikä sopivaa koulutusta voi järjestää. Tosin orjatyövoimaa ne enimmäkseen haluavat, mutta tätäkin kyllä.

  Yritykset eivät mielellään rupea solmimaan 3- vuotisia oppisopimuksia ammattioppilaitosten ja TE- toimistojen kanssa, koska järjetön paperisota, byrokratia ja mielivaltaiset päätökset kauhistuttavat heitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Meikälänen opetteli ihan itse ei siihen tarvinnut ketään neuvomann.

   Hyvä trolli. Monta luokkaa on hallussa?

   Poista
  2. -erikoisosaajia ETA- alueen ulkopuolelta

   Ketäs on tulossa muuta kuin siivoojia ja kokkeja filippiineiltä?

   Poista
  3. Opettajat koettavat kyllä käsittääkseni päivittää osaamistaan ajantasaiseksi hyvinkin innokkaasti. Työssä ei pärjää millään lihaksella, jos on pudonnut kelkasta. Voi olla, että nykyään rahat eivät enää riitä opettajien kouluttautumiseen. Jo minun aikanani 2000-luvun alussa piti kurssimatkoja maksaa itse.

   Sairaanhoitajia Espanjasta ainakin on tullut, mutta jostain luin, että he halusivat aika pian palata takaisin kotimaahansa. Aika kummallusta, kun hoitajia on paljon ja lisää voidaan kouluttaa oman maan työttömiä nuoriakin. Se on monen haaveammatti.

   Poista
 12. No niin. Nyt hallitus on kai pusertanut ulos jonkinnäköistä toimintasuunnitelmaa, ja valittaminen on parantunut siinä mielessä, että nyt jo tiedetään, mistä valitetaan, eikä tarvitse puhua ympäripyöreitä rasismista ja kapitalismista. En ole jaksanut perehtyä hallituksen ohjelmaan, mutta sen verran olen kuullut, että leikata meinataan. Julkisista palveluista ja sosiaalituista. Varmaan jostain muustakin, mutta ainakin nyt niistä, eikä näin kuulemma saisi tehdä, koska silloin leikkaukset kohdistuvat "vähäosaisimpiin".

  En nyt aiokaan ottaa kantaa mihinkään yksittäisiin leikkauskohteisiin, vaan vain kommentoida leikkausten aiheuttamia reaktioita. Periaatteessahan ymmärrän kyllä, ettei ole kivaa, kun leikataan. Siinä saattaa joutua opettelemaan tulemaan toimeen vähemmällä kuin ennen, ja enemmän olisi parempi. Jotkut tulevista toimenpiteistä saattavat jopa hankaloittaa minun henkilökohtaista elämääni. Tosielämässä ei kuitenkaan aina voida jättää jotain tekemättä siksi, että se ei ole kivaa.

  Leikkaukset eivät johdu siitä, että meillä on oikeistohallitus, vaan siitä, että meillä on persaukinen valtio. Suomi kuluttaa enemmän rahaa kuin tienaa, mikä näkyy kasvavana velkana. Vaihtoehtoja on kolme:

  1) Leikataan nyt jonkin verran,

  2) Jatketaan vielä neljä vuotta entiseen tyyliin, kunnes sitten joudutaan leikkaamaan enemmän kuin nyt jouduttaisiin,

  3) Jatketaan senkin jälkeen entiseen tyyliin, kunnes talous romahtaa ja palvelut ja tuet lakkaavat kokonaan. Kreikassa valittiin aikoinaan tämä, ja ymmärtääkseni siellä ei nykyään ole monellakaan kivaa.

  Sekin on ikävää, että leikataan nimenomaan köyhiltä, mutta keiltäs sitten? Rikkailta on hankala leikata tukia ja julkisia palveluita, koska he eivät yleensä käytä niitä. Rikkaiden veroja voi toki aina nostaa, mutta siinä ongelmaksi muodostuvat A) se, että rikkaita on niin vähän, ettei sillä saada muuta kuin hyvä mieli kommunisteille, ja B) se, että rikkaat voivat vapaasti valita asuinpaikkansa mistä päin maailmaa tahansa, ja jos heitä liikaa kuristaa, he häipyvät rahoineen maksamaan pienempiä veroja johonkin muualle.

  Tietysti voitaisiin heikentää infrastruktuuria ja nostaa yritysten veroja, mutta sitten romutettaisiin niitä tahoja, joita tienaamiseen tarvitaan. Tuskin fiksut vasemmalle sijoittuvat nuoretkaan ovat sitä mieltä, että on aivan sama, kuinka köyhiä olemme, kunhan vain olemme kaikki yhtä köyhiä.

  Noissa piireissä puhutaan mielellään "elvytyksestä" vaihtoehtona leikkauksille. Se ei tarkoita sitä, että velkarahalla tehdään investointeja teollisuuteen, kuten saattaisi luulla, vaan sitä, että laitetaan velkarahaa sosiaalitukiin, että saataisiin lisää rahaa pyörimään maan sisällä. En ole varma tämän logiikasta, mutta se taitaa mennä jotenkin niin, että jos esim. miljardi euroa jaetaan kansalle ja se kiertää taloudessa muutaman kierroksen, ja joka kerralla verottaja nappaa valtiolle joitain kymmeniä prosentteja, jotka taas jaetaan kansalle, bruttokansantuote on äkkiä kasvanut monella miljardilla. Sillä voidaan sitten maksaa pois alkusijoitus ja vähän vanhojakin velkoja, koska BKT on yhtä kuin valtion pankkitilillä oleva rahasumma tai jotain.

  Anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkausten tarpeen suhteen ei ole olemassa minkäänlaista vastustusta. Kyse nimenomaan on niiden kohdentumisista ja siitä, että erityisesti perussuomalaiset ovat profiloitumassa huonotuloisten ja eläkeläisten riistäjiksi, vastoin omia puheitaan.


   Kiinnitin huomiota tekstissäsi käyttämääsi sanaan "kommunisti". Voitko sanoa, kuinka paljon heitä nyky-Suomessa on? - Minulla kun on sellainen käsitys, että häviävän vähän, eivätkä he pysty vaikuttamaan asioihin millään tasolla. Tuollaisen sanan käyttäminen osoittaa sinun, Anonyymi, uskomuksistasi paljon. Isänmaallisuus puuttuu.

   Poista
  2. -En ole jaksanut perehtyä hallituksen ohjelmaan, mutta sen verran olen kuullut,

   Vakuuttavaa keskustelua anonyymiltä. Tällä ei pärjää edes AABEEECEEEN pöydässä.

   Poista
  3. Haluaisin, Anonyymi, tietää näkemyksesi siitä, kuinka paljon perussuomalaiset on työväenpuolue, jollaisena se myöskin on itseään markkinoinnut?

   Poista
  4. Jos Trolli on persu, hän on huono persu. Edellyttäen, että hän on tämä ainoa anonyymi joka vastailee.

   Mutta en pistäisi yhtään panosta hänen kanssa keskusteluun. Vanha oppi jo trolleilun esiasteelta on, että älä syötä trollia.

   tämä datsun ja lada juttukin on nähty parissa paikassa, ja joka kerta kun tämän trollin haastaa, ei tule yhtään mitään vastausta.

   Että älä Riku viitisi edes pummia vastausta, koska se ei ole hedelmällistä.

   Trollit on trolleja.

   Mutta vedetään veto,. Sen verran mua söi tuo, että en osaa hitsata.

   Että Maanantaina klo 10 Ammattitie 1 06450 Porvoo, Tule sinne, niin mä järkkään kokeen, että kumpi hitsaa PD tai PF asennon paremmin.

   Tuo vaikka oma kone, prosesssi 111 ja 135
   vedetään vaikka prosessi 141 materiaalille 316L 1,5mm vahvuudella.

   Nämä kolme juttua päivän aikana. Tule jo 8 että ehditään.

   Poista
  5. Minusta Anonyymin selvitys on hieno, oikeastaan se on erinomaisen vakuuttava ja asiaan perehtynyt.

   Hyviä oivalluksia on paljon, mm. tämä on nyt nähtävästi monelta unohtunut: "Leikkaukset eivät johdu siitä, että meillä on oikeistohallitus, vaan siitä, että meillä on persaukinen valtio."

   Tuota olen minäkin hokenut, että rikkaammilta on paha mennä leikkaamaan, koska he eivät saa tukia. Veroprogressio leikkaa heidän tulojaan myös hyvinä aikoina enemmän kuin vähemmän tienaavilta.

   Jokuset eivät nyt meinaa millään ymmärtää, ettei ihmisten omia palkkoja voi leikata, vaan sitä rahaa, jonka he saavat ilmaiseksi valtiolta. Mikä kumma tässä on niin vaikea ymmärtää?

   Kyllä näissä leikkauksissa voi silti tapahtua joitain ylilyöntejä. En paheksu päivähoitoon puuttumista, koska lapsi ei tarvitse päivähoitoa, jos terveet vanhemmat ovat kotona. Jos haluaa välttää ylisuuren ryhmän, lasta voi hoitaa kotihoidon tuella kotona ensi vuodet. Se on lapselle parhaaksi muutenkin useiden asiantuntijalausuntojen mukaan.

   Sen sijaan vanhusten 100 - 200 euron kiristykset kuukaudessa ovat kohtuuttomia.

   Poista
  6. Mites se lapsiperheen äiti menee töihin, ilman että on päivähoitopaikkaa? SE, että lapselle ei ole hoitopaikkaa, onkin jo työllistymisen este.

   Poista
  7. Ei ole, Samppa, olet käsittänyt väärin. Hoitopaikan tietysti saa, jos äiti menee töihin. Oikeus paikkaan koskee vain työssäkäyvän äidin tai isän lasta.

   Poista
  8. Samppa, olen persujen trollitehdasta sen verran tarkkaillut, että tiedän tuon. Samat paasaukset monessa eri paikassa. Ensimmäinen jytky perustui paljolti trollitehtaan ahkeruuteen. Moni sai käsityksen, että heitä on hyvin paljon.

   Iines, oikeat luvut vanhusten kurittamisessa ovat 100-300 euroa.

   Poista
  9. On paljon perheitä, joissa molemmat vanhemmat ovat terveinä ja vapaina kotona. Nyt on valla,la siis oikeus, että nämäkin lapset saavat päivähoitopaikan. Omassa taloyhtiössäni asuu yksi tällainen perhe. Molemmat vanhemmat ovat päivät kotona, kolme lasta ovat hoidossa. Vanhemmat kantavat päivisin pizzalaatikoita ja colapurkkeja sekä vuokra-dvd:itä ja katselevat niitä. Iltaisin lapset ovat keskenään pihalla, ei koskaan vanhempien kanssa.

   Poista
  10. Iines, on ollut jo vuosia Subjektiivinen päivähoito-oikeus, että kaikki työttömät juoppolallit saa lapsensa kokemaan ryhmäytymistä päivähoidossa.

   Joo, Riku, mutta nyt olikin kyse siitä, että täällä syödään niin kiltisti trollin kädestä.

   Poista
  11. Riku, luin eilen kyllä lehdestä tuon jopa 300 euron vähennyksen eläkeläisten tuloihin. Oli tehty jokin uusi laskelma. Jossain sitten taas luki, että se 300 oli liian iso, oikea määrä olisi siis maksimissaan 200, ja ehkä jossain marginaalisessa ja triviaalitapauksessa 300 monitukien saajalta.

   Poista
  12. Jaa, että uusin Anonyymi olisi persujen trolli? Mitäs jos hän onkin alahärmäläinen kepuli? Tai suomenruotsalainen porvari?

   Poista
  13. Monitukien saaja suokin kuolla, koska pääoma ja säästöt.

   Poista
  14. Tuumaako se kolme sataa menettävä köyhä vanhus, että "minä se nyt olen tällainen triviaali- ja marginaalitapaus, sittenhän sen hyvin ymmärtää"?

   Poista
  15. - alahärmäläinen kepuli? Tai suomenruotsalainen porvari?

   Ei ole, vaan trolli joka vedättää joka välissä ja saa seksuaalista tyydytystä siitä, että saa Iineksen puhumaan itsestään.

   Sellaisia ne Trollit on. Joskus Keppuleita, joskus persuksia, joskus mitä vaan. Mutta yleensä persuja.

   Sen huomaa siitä, että itketään, on liikaa virkamiehiä, on lakeja, on maksuja, on veroja, on eläkeläisiä, työttömiä mitä vaan
   kaikkea on liikaa, ja ne maksaa

   itse hän ei maksa, koska on eläkkeellä, koska pallo ei kestänyt.

   Mutta se ei ole se juttu, koska muiden pallon on vielä kieroutuneempi, ne ovat ehkä jopa sosialisteja

   mutta tällä kaikelle hän runkkaa.

   Koska sai aikaan keskustelu itsestään, ja jutun pois kaikesta siitä mistä aloitus oli.

   Vielä tyytyväisempi Trolli olisi, kun saisi meidät tappelmaan keskenään, kuten kunnon Persut tekee.

   Poista
  16. Trollin tunnistaa mm. siitä, että googlaamalla sama paasaus löytyy monesta paikasta. Ja että erittäin harvoin vastaavat kysymyksiin. Suomen kieli on niin heikkoa, että somaliksi epäilee. :-)

   Poista
  17. Kappas vaan. Löytyyköhän tuo teksti siis muualta? Kokeilisin, mutta tabletti ei anna minun kopioida tekstiä. Kieleen kiinnitin kyllä huomiota minäkin....

   Poista
  18. Juuri tuota en ole kokeillut, mutta esim. "Ruokatehdas-anonyymin" paasaukset olivat copypastauksia vuosia vanhoista.

   Poista
  19. Vihavainen, Kemppinen, Timonen, Sieltä jostain löytyy tämä lada datsun 100a kommentti,

   Ja ties muualta.

   Poista
  20. Jumankauta, että Sampan klo 15:13 kommentti osuu ytimeen!

   Poista
 13. Ei voi mennä montaa vuotta siihen, kun perussuomalaisten puolue hajoaa. Eronneet perustavat Isänmaallisen kansanrintama- puolueen. ISKTR!

  VastaaPoista
 14. Samppa kirjoitti: "Monitukien saaja suokin kuolla, koska pääoma ja säästöt."

  Samppa paljasti oikean karvansa. Ihmisen (suomalaisen) henki ei sossulle merkitse mitään.

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvarihan heikkotuloisen tappaa vain siksi, ettei tämä pysty olemaan mieleltään positiivinen, kun kurkusta puristetaan ja lsd-änkerön kaltaisia asioita esitetään. Koksut, kepulit ja persut, lopetatte heti sen huumeiden käytön!

   Poista
  2. Tämä linkkaus ei liity mihinkään, eikä koskettele mitään. Paitsi ehkä tiilipäiden musiikkimakua.

   ISKTR

   Poista
 15. Tämä trolliksi ristimänne persuanonyymi löytyy aika helposti: kolmekymppinen humanisti-opiskelija-pohjalaisisäntä, kolistelee Pekan porstuassa.

  Todennäköisesti on siis sitä mieltä mitä kirjoittaakin, eikä trollaile Soinin laskuun.

  Olen Iineksen kanssa samoilla linjoilla siinä, että ihan asiaakin Trollipekka kirjoittelee. Minulle on jäänyt vähän hämäräksi mikä hänen mielipiteissään herättää Rikussa ja Sampassa tuollaisia primitiivireaktioita?

  Sekö, että hän julkeaa puolustella SSSipilän hallituksen toimia?

  (Luin kommentit vain nopsasti läpi, eli en allekirjoita mitään, mutta ihmettelen millä sanomisillaan Trollipekka ansaitsi paskaryöpyn niskaansa? Takana täytyy olla jotain, mitä en tiedä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, selityksensä ovat niin huonoja ja perustuvat aika ihnhoittaviin toisten ihmisten tulkintoihin. Ja sitten se, että epäilen heitä somaleiden persutaistelujärjestön edustajiksi. "Mulla olla banaani, älkää tulko ottako pois, minä mitään kieltä ei osata!"

   Poista
  2. Ai primitiivireaktioita, minähän olin asiallinen.

   Mutta miten Tapsa ottaisi itseensä, sen että hakutaan osaamattomaksi? Että sen ammattitaidon minkä on itselleen kouluttanut, onkin vain sellainen, joka opitaan tuosta vaan jossain Pekan porstuan pajassa?

   Eikä muuten tullut vastausta yhteenkään heittoon anonyymiltä. Se on helppo heittää, mutta ei vastata heittoonsa.

   Poista
  3. Minä olin ja olen hyvin asiaton. Pyrin aina valitsemaan tyylilajini vastapuolen mukaan. Aina en siinä tosin onnistu.

   Poista
  4. Ja nytkään ei mitään keskustelua, ainoastaan noita kovaa ja korkealta kommentteja, joissa halveksitaan kaikkia muita paitsi itseä. Missähän aivolohkossa se vika on, vai onko kyse kasvatuksesta? - Vapaan kepulaisen kasvatuksen saaneita?

   Poista
  5. En väitä olevani viaton törkeilyyn itsekään, mutta persulaisuudessa yhdistyvät kaksi asiaa. Toisaalta tuollainen lievää törkeämpi toisten panettelu ja luokittelu omien luulojen ja harhojen perusteella. Se on vielä ihan ymmärrettävää, mutta kun siihen lisää sen pikkuneitiruikuttamisen siitä, kuinka ainoastaan persuista sanotaan joka puolella ihan kamalia asioita. - Se on ihan persusta!

   Poista
  6. Olipa ken hyvänsä tämä anonyymi joka väitti, että valtiomme on ylivelkaantunut kerjäläinen, niin kommentti kertoi että hän ei ole oikein perillä asiasta josta puhuu.

   Suomi on edelleenkin maailman (! huom huom!) 5. varakkain valtio. Velkaisuusasteemme ei ole poikkeuksellisen suurta, koska niin valtiolla kuin kunnillakin on yhä paljon omaisuutta (monissa maissa näin ei ole). Sanotaan, että valtion velka on per asukas noin 20.000 euroa, mutta ei sanota että omaisuutta on yhtä paljon per asukas. Miksi? Sipilä puuhasi yhteen aikaan kovalla innolla valtion omaisuuden myyntiä, mutta nämä myyntipuheet ovat onneksi toistaiseksi vaimenneet. Sitä emme tiedä onko hän yhä niitä myymässä.

   Verotus, josta myös paljon puhutaan ja suurin sanoin, on Suomessa rakenteeltaan sellainen että suurimman verotaakan kantavat pieni- ja keskituloiset. Hän liittyy siihen että verotuksemme painopiste on muuttunut kulutuksen verotukseen. Pääomatuloja verotetaan hyvin kevyesti eikä niistä makseta lainkaan kunnallisveroa, joka on erityisen kummallista. Toinen, eurooppalaisestikin kummallinen erikoisuus meillä verotuksessa on. Osinkotuloja voi tietyillä järjestelyillä nostaa täysin verottomana vuosittain 90.000 euroa.

   Pieni- ja keskituloiset kuluttavat paljon enemmän kuin se 10%:n rikkaiden joukko, joiden kulutus tutkitusti on minimaalista ja siitä seuraa se että verotaakkaa kantavat eniten kaikki me, jotka kuluttamme kotimaassa ja käytämme erilaisia palveluja. Niistä kaikista maksetaan alvit. Kulutukseen kohdistuva verotus ei ole tasaveroa, kuten usein sanotaan. Toki jokainen maksaa esimerkiksi sähkölaskussaan saman alvin mukaisesti veroa, mutta suhteellisesti enemmän sähköstä maksaa keskituloinen kuin rikas. Vähätuloinen maksaa suhteellisesti eniten. On aivan eriasia maksaa 100 euroa veroa 1000 euron kuukausituloista kuin 100.000 euron tuloista.

   Verotuksestamme on hyviä kirjoituksia verkossa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan...

   Poista
  7. Jatketaanpa vielä vähän. Verotuksemme perustuu v e r o n m a k s u k y k y i s y y t e e n ja se on hyvä periaate. Siksi veroprogressio, joka yllärripylläri, laskee jyrkästi tiettyjen tulojen jälkeen. Kaikkein rikkaimpien tuloverot ovat pienemmät kuin varakkaan keskiluokan. Nettomaksajaksi (tulonsiirroista ei enää hyödy) pääsee yli 400.000 euron vuosiansioilla. Tässä tuloluokassa elävillä on yleensä pääomatuloja joita verotetaan kevyesti. Ranskassa esim. pääomavero on yli 60% ja meillä noin 30% pinnassa.

   Poista
 16. Se on se maakunta. Mä olen jotakin ja kaikki muut ei mitään. Ja muitakaan ei ole olemassa, ellei ne palvele mun 18 rasva% persettä. Nekään ei ole mistään, koska ei niillä ole tiluksia.

  VastaaPoista
 17. Niin tai näin, nyt ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että kaikkien muiden kuin hallituspuoluiden kannattajat haukkuvat verissä päin etupäässä Soinia, vaikka käsittääkseni hallituksessa on kolme eri puoluetta ja väkisinkin kunkin johtajan on joustettava ja tehtävä kompromisseja. Verissä päin haukkuu myös media ja kaivaa maata hallituksen jalkojen alta, etenkin Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat..

  Tänä aamuna Helsingin Sanomat otsikoi näyttävästi, että puolet suomalaista vastustaa työajan pidentämistä. Yhtä hyvin jutun olisi voinut siis otsikoida toisinkin: puolet suomalaista kannattaa työajan pidennystä. Tai otsikon olisi voinut tehdä tutkimuksen muista kohteista: Enemmistö suomalaisista kannattaa kehitysavun leikkausta tai Enemmistö suomalaisista kannattaa maahanmuuton rajoittamista.

  Ihan kuin nyt olisi meneillään jokin vasta tehty kohtalokas poliittinen virhe, joka on tapahtunut vahingossa, kun tyhmät ovat päässeet ääneen vaaliuurnilla.

  Kuulkaapas nyt kaikki: kyllä tämä nykyinen linja oli vaaleissa kansan tahtoma, ei tämä mikään vahinko ole. Minäkin kannatan leikkauksia ja olen valmis osallistumaan eläkkeineni, vaikka joitain yksityiskohtia leikkauslistassa olisi pitänyt suunnata toisaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se tunnu ilkeältä ottaa sakset käteensä ja iskeä ne itseään kohti? Sinulta otetaan. Sinulta leikataan. Tuotot kerätään ihan muiden taskuihin. Mutta joo saat sinä antaa lompakkosi siististi pukeutuneelle roistolle, joka lupaa sinulle että se on sinun onneksesi.

   Kun 1990-luvun alussa palkasaajilta kerättiin ns. pankkivero ja samalla leikattiin ja karsittiin rajusti julkisia palveluja, niin kyllä vitutti. Esko Aho sanoi, että jokainen penni maksetaan kansalaisille takaisin, joka ikinen pankkiveroon mennyt penni. Olen odottanut tuota takaisinmaksua yli 20 vuotta eikä ole näkynyt eikä kuulunut. Mutta pankkien liiketoiminta muuttui. Ne eivät enää maksa asiakkailleen korkoa vaan asiakas maksaa siitä, että joutuu pakosta käyttämään pankkitiliä. Perkeleen roistot!

   Ei ole pakko leikata. Julkiset palvelut voidaan säilyttää. Jos niin tahdotaan. Rakenteissa ja palvelujen tuottamisessa voi ja pitää tehdä järkeviä muutoksia.

   Poista
  2. Anonyymi, ei minulta niin kauheasti oteta. Olen ikäni ollut siinä onnellisessa asemassa, että olen saanut tehdä kohtalaisen hyvin palkattua työtä, kun olen viitsinyt kouluttaa itseni hyvään ammattiin. Näin saan nyt ihan mukavan suuruisen eläkkeen. Moni ei saa työstäkään niin hyvää palkkaa. Säästöön ei ole ikinä paljon jäänyt, ellei asunnon ja jonkin kulkuvälineen hankkimista lasketa säästöiksi. Ei minulla yksinkertaisesti ole valittamista, vaikken rikas olekaan.

   Kovasti olen veroja maksanut, silloin Iiro Viinasen ja Eesko Ahon aikana osuin johonkin väliinputoajien joukkoon, ja veroni nousivat kohisemalla yli 40 prosentin, mikä oli velkaiselle yksinhuoltajalle kyllä liikaa. Mitään tukia en ole koskaan saanut, muuta kuin mitättömän yh-vähennyksen (olisiko ollut 150 mk vuodessa?) verotukseen. Vaan ei silloin näin rutistu, eikä mediassa ollut hallitusta haukkuvia kirjoituksia. Eli en tiedä niistä ilmaisista julkisista tuista mitään, sillä kuiviin verotettunakin - 0 markkaa rahapussissa - olin vailla tukia. Mitä se julkinen hyvinvointi siis minulle oli?

   Poista
  3. No, kuulut silti siihen tuloluokkaan joka vielä hyötyy tulonsiirroista (siis kaikista tulonsiirroista, siihen kuuluvat myös julkiset palvelut). Vasta yli 400.000 euron vuosiansioilla pääsee nettomaksajien joukkoon. Yksinhuoltajien tilanne on ollut aina vaikea ja tiukka, koska perheessä ei ole kuin yksi palkansaaja, tulonsaajia voi olla useampi mm lapsilisän ansiosta. Menot kuitenkin maksaa vain yksi aikuinen. Jos muistan oikein, niin yksinhuoltajilta otettiin pois yksinhuoltajavähennys kun verovähennyksiä ryhdyttiin karsimaan. Vuotta en muista, mutta asia tuli esille tuttavapiirissä.

   Poista
  4. Tottakai kuka tahansa hyötyy katuvaloista ja teistä ja muista itsestäänselvyyksistä, jonkalaisia kullakin valtiolla - ellei ole periferiasdsa oleva kehitysmaa - itsestäänselvästi on. Näistä ei mielestäni kannata kovastikaan muistuttaa. Näitä ilman ei tulla toimeen, ja niiden ylläpito tuo tuloa valtiolle.

   Eri asia ovat kohdennettavat tuet ja maksut. On palveluja, jotka eivät ole välttämättömiä siinä suuruusluokassa, jossa niitä on ja myönnetään. Näistä sopii tässä tilanteessa leikata, jotta eletään valtion varallisuuden mukaan.

   Poista
  5. Valtio, tämä armas Suomemme, ei ole konkurssin partaalla. Valtiolla on omaisuutta ja lisäksi useiden kymmenien miljardien eläkerahastot. Suomi ei ole köyhä valtio vaan varakas valtio. Kyse on siitä, mistä aina on kyse: miten yhteinen kakku jaetaan?

   Poista
  6. Eläkerahastoa ei voida kuluttaa saman tien - kuormasta ei ole tapana syödä. Ne ovat työntekijöitten itse keräämiä sijoitettuja varoja, jotka käytetään myös tulevaisuuden eläkkeisiin. Näitä rahoja ei ole liikaa, eivätkä ne ole siis mikään ilmainen rahasto, joka voidaan jakaa vaikkapa päivähoidon kustannuksiin tai maahanmuuton kustannuksiin. Ne ovat eläkeläisten oma yhteinen kakku, jotta eläkkeitäylipäänsä voidaan maksaa.

   Poista
 18. Sampan kirjoituksista saasen kuvan , että vasemisto on väkivaltainen. Toiset saa kuolla tai niiltä saa ottaa rahat ja omaisuuden pois . Suvaitsevaisuudesta hän ei puhu mitään.
  Toivottavasti Sampalla ei ole vaimoa, sääliksi kävisi.

  Joonas

  VastaaPoista
 19. Kuulun ehkä hyväosaisiin. Olenko onnellinen? En. Jos jättäisin 'ehkä' sanan pois, olisinko silloin onnellinen? En.
  Milloin olisin onnellinen?
  Ehkä silloin, jos kaikki pystyisivät elämään edes kohtalaisen hyvää elämää. - Se on mahdotonta. Sellaiseksi ei ihmisten maailma koskaan tule.
  Ehkä silloin, jos kaikki tyytyisivät osaansa, eivätkä valittaisi ja kadehtisi toisia, onnekkaampia. - Kateellisuus on toimeenpaneva voima, tai ihmistä itseään madaltava, mutta siitä ominaisuudesta tuskin koskaan kukaan pääsee täysin eroon.

  Ehkä silloin olisin onnellinen, jos kaikki ihmiset ottaisivat itselleen tehtäväksi tulla omin voimin toimeen, ponnistelisivat, eivät tuhoaisi tahallaan itseään eivätkä odottaisi apua koko ajan ulkopuolelta.
  - Ei. Ei mahdollista. On paljon sellaisia, jotka jo syntyessään ovat jollain tavoin vajavaisia, ruumiin tai hengen puolesta, sellaisia, jotka tarvitsevat toisten apua pystyäkseen pysymään edes hengissä.

  Näin ollen epäilen, ettei kukaan ihminen voi olla koskaan onnellinen.
  Se, mitä voi yrittää, on tulla toimeen silloin tällöin välkähtelevillä onnenhetkiltä ja unohtaa edes hetkeksi kaikki se kamala, jota maailma on pullollaan.

  Onnellisuus on pelkkää kuvitelmaa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä se on, että on ihmisiä, jotka pyrkivät tasoittamaan köyhien ja rikkaiden valtavaa tasoeroa. Hyvä, jos valtio on sellainen, että se yrittää ainakin luoda hyvinvointia kaikille kansalaisille.

   Hyvä se, että jotkut huomaavat epäkohtia ja nostavat se esille.
   Hyvä, että jotkut ovat ymmärtäväisiä ja viisaita ja pyrkivät toimimaan toisten hyväksi.

   Harmi, että jotkut ihmisryhmät ajavat vain omaa etuaan, vaikka takana on ajatus hyötyä siitä itsekin jollain tavalla.

   Vaikea uskoa ihmisten pelkkään hyväntahtoisuuteen. Onko sitä?

   Poista
  2. Muistaakseni suomalaiset onnellisuustutkijat tekivät yllättävän havainnon tutkittuaan köyhien onnellisuuden kokemuksia. Useimmat kertoivat tuntevansa itsensä aika usein onnelliseksi. Ei onnellisuuden kokemus ole aina sidoksissa maalliseen mammonaan.

   Poista
  3. Onnellisuuden kokemus ei ole ikinä sidoksissa maalliseen mammonaan. Vain rahaa ja tavaraa haluava kuvittelee niin.

   Poista
  4. Täydennän: moni ei tajua, että elämän perusvire tai edes tavoittelun arvoinen sfääri ei ole onnellisuus. Onnellisuus on euforiaa, tilapäinen noste mielialassa. samoin kuin masennus.

   Moni liittää kuitenkin onnelllisuuden rahaan ja tavaraan, koska ne kaikki ovat asioita, joista luulijalla ei ole veilä kokemusta.

   Poista
  5. Juuri noin minäkin, Iines, ajattelen. En vain osannut tuoda sitä ymmärrettävästi esille.

   Käytin itseäni esimerkkinä siinä mielessä, että vaikka kyllä tiedän kokemuksesta että esim. lämmin katse tai sana tekee ihmisen onnellisemmaksi kuin raha tai sillä saadut etuudet tai nautinnot, mutta ainakin minulla on huono omatunto ja pala mielihyvästä pois, jos tiedän jonkun kärsivän asiasta, joka itsellä on hyvin. En osaa siitä hyvästä kohdallani täysin nauttia. Tulee ristiriitaisia tunteita.

   Sitä paitsi olen ilkeä ja aggressiivinen, epäilen aina ihmisten motiivia, jos he tekevät hyvän työn julkisuudessa. Siitä on melko varmasti heille itselleen jotain hyötyä. Onko pyyteettömiä hyviä tekoja? Toivottavasti on.

   Esim. epäilen (jonkin verran) lastentarhaopettajia, jotka vastustavat kiivaasti yhden lisälapsen tuomista laumaansa (7kpl entisestään). Tuskin lapset siitä hermostuvat. Ainoa joka todennäköisesti siitä hermostuu on ope itse, joka katsoo että hänen työtaakkaansa lisätään. (Voin olla väärässä. Tämä on vain esimerkki ikävästä ajattelustani).

   Samoin ajattelen esim. maahanmuuttajien suomalaisten vastaanottajien narinaa siitä että pakolaisia ei oteta tarpeeksi paljon. Narisevatko he siitä pelosta, että pelkäävät oman työpaikkansa takia. (Alhaista ajattelua minulta, mutta ilkeä kun olen, ajattelen kaikkea muutakin negatiivista, Hyi!)

   Niin, ja minua hermostuttaa lause: Toisen onni on aina joltakin toiselta pois. Pitäneekö sekään paikkaansa? Toivottavasti ei.

   Poista
  6. Totas noin,mitä tuumitte siitä että väitän rahan tekevän onnelliseksi?

   Se on tehnyt minut onnelliseksi. Silloin kun on joutunut niin tiukkaan taloudelliseen tilanteeseen ettei tiedä miten selviää. Rahattomuudesta syntynyt epätoivo katoaa kun saa tukun seteleitä ja selviää kuin selviääkin kuivalle maalle. Tunnetodellisuuden kontrastit syntyvät noin. Joku hyvin raskas tunne katoaa tai hellittää otteensa. Tasapaino palaa, enkä tarkoita vain kukkaroa ja sen sisältöä. Puristava ahdinko joka ei hellitä tai pitkään jatkuva epätoivon tunne, ne syövät ihmistä.

   Lottovoitto ei tekisi minua onnelliseksi, se tekisi minut ainoastaan rikkaaksi.

   Poista
  7. Hitsinpimpula, tottakai esimerkiksi lottovoitto tai vaikka ihan arpajaisvoittokin ilahduttaakin mieltä. Onnea se silti ei takaa.

   Olisiko niin, että onnellisuus käsitetään pysyväksi mielentilaksi, johon pyritään eri asioita tekemällä? Eli pysyvä onni = onnellisuus on yhtä kuin harhaa. Se on hetken hurma, ja kai juuri siksi niin ihana.

   Poista
  8. Liisu, mielestäni ajattelusi on kuin kenen tahansa ajattelua, ei alhaista, vaan ihmiselle ominaista horjuvaakin ajatuskulkua. Niin inhimilistä. Olet vain tarkka havainnoija, ja ilmaiset tuntojasi rehellisesti.

   Poista
 20. Vaikea todeta oma puutteellisuutensa ja se, että jos sana ne muuttuu sanaksi se, se jo harmittaa.

  VastaaPoista
 21. Perussuomalaisten, keskustapuolueen ja kokoomuksen veteraanien ja muiden vanhuksien tappolinja on saatava päättymään! - Sanoi ei!, seteliselkärankaisten ja rötösherrojen alhaisille hallitusjuonille. - Kyllä kansa tietää, perusuomalaiset eivät voi jatkaa tällä tiellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Vastustamme pienituloisia sortavia terveyskeskusmaksujen korotuksia" - tämän kopion yhdestä blogista tähän, koska ilmaisu on niin huvittava kaikessa totuudessaan ja hyperbolassaan.

   Jos tästä pisteestä arvostellaan hallituksen toimia, kaikki on tietenkin pielessä. Joka ikinen nosto ja leikkaushan sortaa pienituloisia! Näin ollen mitään leikkauksia ei voida koskaan tehdä, jottei pienituloisia sorrettaisi.

   Poista
  2. Käytin tässä tietysti vennamolaista argumentaatiota, mutta kamalaa on tuo uuden hallituksen harjoittama, ennennäkemätön vanhusten tappolinja!

   Poista
  3. Minulle sopisi hyvin se, että esimerkiksi sotaveteraanit pääsisivät edelleen ilmaiseksi terveyskeskuksiin, tai jopa kaikki vanhukset. Otettaisiin ne rahat vaikka reippailta lapsiperheiltä, jotka nauttivat edullisesta päivähoidosta, lapsilisistä, asumistuista jne.

   Poista
  4. Vastakkainasettelu ei ole tuon kaltainen. Entäpä jos puolueet puolueina osallistuisivat yhteisiin talkoisiiin? - Perussuomalaistenkaan ei täytyisi luopua mistään oleellisesta, hallintopalatsinsa ja esikuntansa saisivat pitää.

   Poista
 22. Minua inhottaa, että perussuomalaiset eivät halua turvata sotiemme viimeisten kunniakkaiden veteraanien turvaa ennen viimeistä iltasoittoa. Eikä heidän lapsiensa, niiden, jotka rakensivat tämän maan hyvin ankeista lähtökohdista.

  Liikaa on tietysti vaatia perussuomalaisilta rahtua isänmaallisuutta, mutta mamme sotien ja jälleenrakennuksen veteraanit katsovat teihin surua tuntien, ja ihmettelevinä kysyvät: "Miksi?"

  VastaaPoista
 23. Minä en teihin, keskustapuolueen, perussuomalaisten ja kokoomuksen edustajat, voi vedota siinäkään, mikä Raamatussa on hyvää ja viisasta. Te maailmalliset tunnette vain rahan ja markkinavoimien vallan, Te saatte sielunne ravinnon maatalouden tukiaisista eli eräänlaisesta sosiaaliavusta, osakekeinottelun tuotoista ja ties mistä maailmallisen keplottelun tuloksista. Silti sanoisin, että vanhuksia pitää kunnioittaa, heidän ansiostaan me täällä olemme. Vanhusten kunnioitukseen minä uskon, vaikka maailmallinen olen itsekin. Arvaan, että sanani menevät hukkaan, hallituksessa kun on niin kiva olla, - raha juoksee iloisesti pankkitilille, omalle ja puolueen, ja kuski vie ja tuo valtion isolla edustusautolla.

  VastaaPoista
 24. Se on ynnälaskukin vaikeata Rikulle, jos on laskutikkuina ravintolaillasta yli jääneet puolikäytetyt hammastikut. ´ Pannaan meijän piikkiin ...´

  Sitä oon miettiny, että siitäkös se sana arvonlisä juurensa juontaa, jotta kun oli aikoinaan kommunisteilla semmonen Arvo Aalto pomona. Ja se jonkun Sorvarin kanssa sorvaili kommarien taloussotkut niin ympäripyöreiksi, että kerralla solahtivat Kankkulan kaivoon.

  Jotta jos on oikeen sotkussa talous, niin tasapainoon sen saapi, kun pannaan ynnälaskulla päälle vielä semmonen Arvon lisä.
  Ja sanotaan, että pääs ensin unehtumaan.

  (Fantastista myö hankittaan tällä sano Jutta vai olko se Kattainen , kun Kreikkaa lainna anto.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä tuossa kommentissasi ole se asiaosuus? Mikä ynnälasku? Sitäkö tarkoitit, että uusi hallitus vie satasesta kolmeen vähäosaisilta vanhuksilta? Googletin pikaisesti Arvo Aallon ja huomasin, että hän oli aikoinaan kommunistijohtaja ja vihatuin suomalainen neuvostoliitossa. Häntä en enää muistanut, mutta vieläkään en ymmärrä, miten hän tähän liittyy. Onko hän joku perussuomalaisuuden johtotähti?

   Poista
  2. Voitko myös Anonyymi nyt viimein paljastaa, kuinka paljon suomalaisten rahoja on tähän mennessä annettu ("lapioitu") Kreikkaan. Ainoa tieto, jonka asiasta olen löytänyt on, että sinne on Suomen saamin takuuksin taattu hyvin riskialttiita lainoja yhdessä muiden kanssa.

   Poista
  3. Lisäksi haluaisin Sinulta, Anonyymi, kysyä sellaista, että voisivatko hallituspuoleet esimerkiksi alentaa aivan pikkupikku vähäsen puoluetukiaan, että sotien ja jälleenrakennuksen veteraanit voisivat asua rakkaissa kodeissaan mahdollisimman pitkään? - Voi olla, ettei sinulla ole tästä hajuakaan, mutta myönnäthän, että sen puoluetuilla sheikkien leikkimisen olisi loputtava?

   Poista
 25. Summa summarum:
  Kreikka-paketin loppusumma ei ole vielä kenenkään tiedossa.
  Miljardeja heitelään vielä sinne ja tänne.
  Oishan se kiva, jos kreekut itse ilmoittaisivat mikä on todellinen rahantarve. Mutta kun ei. Kusetusta viimeiseen asti.

  Summa rum

  VastaaPoista
 26. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015061419858844_uu.shtml

  Demarit riitelevät keskenään ....

  VastaaPoista
 27. Anonyymi, eivätkö nuo ole hieman epätoivoisia kommentteja.. Jos demareilla onkin takapiha sekaisin, ehkä myös etupiha, niin ei ole mikään salaisuus kenellekään politiikkaa seuraavalle, että perussuomalaisten puolueen kenttä on syvässä kuohumisen ja hämmennyksen tilassa. Eivät tiedä, mitä diktatuuriselta puolueen johdolta on luvassa ja lisähämmennys tietysti siitä maahanmuuton tulevasta kasvusta.

  Voisitko vielä, Anonyymi, kertoa, oliko "työmies" Putkosen raiskauksesta saama tuomio aikanaan oikeudenmukainen? - Olisiko siitä pitänyt ottaa vähän pois vai vähän lisätä? - Olisiko raiskaustuomioita syytä kiristää?

  VastaaPoista
 28. Jos et, Anonyymi, muista tapausta niin virkistän muistiasi Wikipedia-tiedoilla "työmiehen" tuomiosta. Kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta ja 10 000 markkaa korvauksia. Osaatko, Anonyymi, vastata, onko sellainen ehdollinen tuomio väkivaltarikolliselle tuomio ensinkään, vai miten on?

  VastaaPoista

 29. Monessa paikassa hallituksen leikkaussyytökset kohdentuvat nyt voimakkaimmin Soiniin. Stubb jää kokonaan sivuun syytöksistä ja samoin Sipilän haukut jäävät minimiin.

  Itse näen ennen kaikkea koulutus- ja kulttuurileikkaukset keskustahenkisenä manipulaationa. Olen ikäni ollut läheisissä tekemisissä keskustalaisten ihmisten kanssa, maaseudulla asuvana ja maaseutujuurisena. Ei missään aseteta ns. sivistyneistön ja maaseutuväen väliin niin suurta juopaa ja eriarvoisuutta kuin perisuomalaisella maaseudulla. Opettajien työn luonnetta ei ole koskaan ymmärretty ja taiteilijat ovat vähintään puolihulluja. Kirjastoja lakkautetaan surutta kylistä, samaten kyläkouluja, vaikka oppilaita riittäisi.

  Näen siis suurimpien leikkausten kohdentumisen koulutukseen ja kulttuuriin keskustavetoisena, Sipilän aloitteellisuutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullista sitä on katsoa, kun tuo kolmikko marssii jatsareineen veteraanien yli! Ehkä se kumpuaa nykyajan arvotyhjiöstä, vaikeaa sitä on ymmärtää.

   Poista
  2. Jos näin on, asia on surullinen. Vanhusten asumistuen pienentäminen - tähän viitannet - tuntuu kyllä julmalta. Mikä lienee siitä koituva laskettu säästö?

   Kannatan itse mieluummin nuoriin terveisiin ja reippaisiin lapsiperheisiin kohdentuvia säästöjä, sillä heillä on terveet vahvat kädet ja vireä mieli ja tilaisuuksia elämänsä nostamiseen moninkin keinoin.

   Poista
  3. PS Miksi Suomessa nuori ja vireä lapsiperhe on tabu, jonka sosiaaliset etuudet ovat kalleimpia ja tärkeimpiä? Kohta ollaan pisteessä, jossa vanhuus ei ole enää rauhallista levon aikaa, vaan pimeä tunneli, jossa useampi vanhus tekee itsarin. Nythän vanhus surmaa itsensä Suomessa vain joka toinen päivä.

   Poista
 30. Yhdistelmä eläkeläinen ja iPad saattaa olla tappava. Muitakin vaarallisia yhdistelmiä on. Muistan itseäni leipätyöt lopettaessani varoitetun avaamasta päivällä viinipulloa ja televisiota, ellei halua sanan "Pois meni merehen päivä" tulevan todeksi.

  "Sielumme on tapetoitu sanomalehdillä", sanoi runoilija. Sitäkö se kuiva rahina...

  Rikulle vastaan , ei kuule kiinnosta "työmiehen " vanhat tuomiot. Hän sakonsa maksanut ja oma on häpeä.
  Onko Riku veteraani ? Eikös ne sossut kysyneeet veteraaneilta 1960-luvulla , " miksi lähditte" ? Siellä toisella puolen oli "rauhan-armeija " vastassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti et ole juurikaan sotien jälkeisen Suomen historiaa lukenut. Tiesitkö, että sosiaalidemokraatit olivat sotien jälkeen aika tärkeässä roolissa maamme pitämisessä itsenäisenä, kun maalaisliitolla ja äärikommunisteilla toisinaan aika uskomattomalla tavalla lipsui. En tiedä onko se mikään kunniaasia, mutta sdp sai vaalirahoitusta CIA:lta, maalaisliitto KGB:ltä. Jostain se kertoo.

   Varmaankin jotkut radikaalit tuollaisia joskus 70-luvun pimeinä vuosina kyselivät. Perussuomalaiset kysyy heiltä tänä päivänä: "Miksi ette jo lähde?"

   Poista
  2. Korjaan: Perussuomalaiset, keskustapuolue ja kokoomus, kysyvät tänä päivänä: "Miksi ette jo lähde?"

   Poista
  3. Niin, ja purkakaa säätiönne, että seuraavat sukupolvet saa ryöstettyä kauan kartutetun omaisuuden.

   Poista
  4. Ei se yhdistelmä eläkeläinen ja iPad ainakaan Kemppsitä näy tapppaneen. Mies tuntuu hyvinkin vireältä ehkäpä juuri käyttämiensä uusien vempainten ansiosta.

   Itsekin luotan tekniikan viestintäkeksintöihin, ja kaikki käy, mitä rahalla saa.

   Jaa Rikuko veteraani? Näkisi vaan. Nuori mies, taitaa loikkia enemmän pupusten kuin sotamuistojen perässä

   Poista
  5. Pyrin tässä lopettamaan politiikan jauhamisen toistaiseksi tähän, koska se on turhaa ja tarpeetonta. Uskossaan vahvoja ei tieto käännytä.

   Suurelta maalaisliiton taktikolta (sis. ironiaa), Olavi J. Mattilalta muistan hyvin hänen viimeisen esiintymisensä televisiossa. Hän oli lainannut suuria summia ystäviltään kultakauppaan, jota kävi nigerialaisten kanssa. Ei ilmeisesti kertonut lainaajille oikeaa sijoituskohdettaan. Oikeudenkäynnissä hän lausui televisiokameralle: "Kyllä minä vielä uskon, että sieltä Nigeriasta tulee rahaa."- Ei tainnut tulla.

   Nämä kekkosen esikunnan eino jiit ja muut hävisivät jo aiemmin julkisuudesta kuin pieru Saharaan.

   Poista
  6. En tosiaan ole vielä lähelläkään eläkeikää, mutta iPadille en itselleni ole toistaiseksi keksinyt mitään käyttöä.

   Poista
 31. Arvoisa kunniakonsuli Riku Riemu

  Tottahan on, että politiikot tekevät kuntalaisten kannalta onnistuneempia ja sitten vähemmän onnistuneita konstellaatioita. Jonkinmoinen alan tuntemus on parempi asia kuin sen totaalinen puutos.


  Kuntalaisten kokonaisetu ei välttämättä hyvältäkään näyttävissä järjestelyissä aina toteudu, ei ainakaan pidemmässä seurannassa.

  Jos ja kun se pikkusormi on sosialismiin niitattu, ei enää muita ratkaisuja olekaan tarjolla. Ei, vaikka maailma piankin kuinka parempaa tyrkyttäisi.


  Politiikon maine ja uskottavuus pitää ansaita. Jaloillaan äänestää rahvas, vaikka heitä kuinka helvetin lieskoilla uhkaisi ja ahneudesta syyttäisi, osaavat myös ajatella ja tehdä johtopäätöksiä.

  Pakkotyö ei kiehdo niin kovasti kuin omaan vakaaseen harkintaan perustuva työpaikan valinta.

  Jutta Urpilainen taannoin oli keksivinään ratkaisun terveyskeskusten lääkäripulaan, Hän ehdotti, että nuoret lääkärit velvoitettaisiin muutamiksi kuukausiksi terveyskeskustyöhön.
  Jutta ei ilmeisesti tiennyt, että nuoret lääkärit jo nyt velvoitetaan terveyskeskukseen yhdeksäksi kuukaudeksi valmistumisensa jälkeen.

  Nythän moni pakosta terveyskeskukseen jonnekin jumalan selän taakse pakotettu nuori lääkäri oppii kantapään kautta sen, ettei yhdeksän kuukauden jälkeen enää ilmoisna ikinä moiseen paikkaan eksy.

  Terveyskeskustyyppinen laajoja medisiinisiä tietoja ja monipuolista kokemusta vaativa lääkärintyö vaatii kokeneita yleislääkärintyöstä innostuneita lääkäreitä, jotka ihan omasta halustaan ovat tällaiseen työhön hakeutuneet. Nämä lääkärit sitoutuvat aivan mielellään vuosiksi unelmahommaansa.
  Ja lääkäreitäkin riittää, kun yrittäjälääkärit saavat yrittää.
  Kateelliset sossut ja vassut eivät silloin enää näitä "ahneita ja itsekkäitä kansanvihollisia" vainoa, eikä heitä ole suljettu perusterveydenhoidon ulkopuolelle, kuten vielä nyt on tilanne.

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Joonas, tyypillisessä persu- ja kepuretoriikassa kerrotaan ihmeellisen usein toisten ihmisten päiden sisällöistä asioita, jotka tosiasiallissti kertovat vain sanojansa omista luonnevioista.

   Kenen sinä väität olevan pikkusormestaan sosialismiin niitatun?
   Voitko lyhyesti selittää, mitä järkeä kielikuvassa on, minä en sitä kykene ymmärtämään.

   "Jonkinmoinen alan tuntemus on parempi asia kuin sen totaalinen puutos." - Tuohon suorastaan nerokkaaseen kiteytykseen kysyn, miksi sitten Timo Soini on maamme ulkoministeri, miksi Stubb valtiovarainministeri?

   Ja lopuksi vielä yksi kysymys. Miksi sinä copypastaat tänne pari vuotta sitten täällä ilmestyneen, nimimerkki Vox Populin, sanomisia? - Eikö sinulla itselläsi ole mitään sanottavaa? Onko sinulla omia mielipiteitä? Vai oletko sinä tuo Vox Populi kahden vuoden takaa?

   Poista
  3. Joonas: "Hän ehdotti, että nuoret lääkärit velvoitettaisiin muutamiksi kuukausiksi terveyskeskustyöhön."

   Se kuuluu lääkäreiden koulutukseen, kunnallista terveyskeskustyötä on tehtävä, jos oikein muistan, vähintään 8 kuukautta. Poliitikomme ovat usein, vaikkeivat aina, kaukana todellisuudesta...

   Poista
  4. Joonas tai vox populi, ainakin yhden yksityispuolen lääkärin muistan, jonka työnteko estettiin. Esa Laiho suljettiin ulos terveyskeskuksista ja suljettiin sisään jonnekin muualle.

   Poista