24.8.2015

Raivoa23.8. Edellinen lintubongaukseni oli siis hernekerttu, ei pähkinänakkeli, jolla on lyhyempi pyrstö ja joka on harvinainen Suomessa. Tänään bongasin karttaperhosen, joka on levinnyt Baltiasta hiljalleen myös Suomeen, lähinnä eteläosiin, ja harvinaisena myös pohjoiseen. Näin kuvausretkelläni myös oravan ja liitumittareita, sitruunaperhosia ja lanttuperhosia. Lisäksi kuulin epämääräistä läiskettä kaislikosta, mutta läiskyttäjää en saanut kameran hahlolle, vaikka hiivin kaislikossa  hipi hiljaa. 


24.8. Nyt en malta puhua enempää perhosista ja hernekertuista. Kuhina maahanmuuttoasioissa on ennennäkemättömän vilkasta. Jopa taide- ja kulttuuri-ihmiset ovat ottaneet kierroksia ja lähetelleet pyyntöjä poliisisedille, vaikka minulla on se käsitys, että Matti Rossin jälkeen ainutkaan kulttuuripersoona ei ole setiä vaivannut ilmiannoilla tai tutkintapyynnöillä.  

Tämä kaikki rabies Olli Immosen takiako? Mikä tässä ajassa nyt oikein kiehuu? Kiihko alkoi vaali- ja hallitusraivosta, ja sen jälkeen epidemia on levinnyt kiiman tavoin myös blogimaailmaan. 

 Olkaa nyt hyvät lukijat tarkkana IP-osoitteittenne kanssa, jos aiotte kirjoitella tänne kyseenalaisia kommentteja maahanmuuttoasioista, sillä IP-osoitteesta pystyy päättelemään vaikka mitä, luin. Kauheaa. Vuosikausia minua seurasi Tikkurilan poliisi, niin luulin, kun se IP-osoitteessa luki. Tulin sitten myöhemmin tietämään, että seuraaja olikin Tikkurilan poliisin kirjuri, viaton nainen. 

Minua on seurattu myös Valtioneuvostosta ja Brysselistä. Verohallinnosta "eksyttiin" blogiini hakusanalla kirjanpidon peruskurssi. Tämä on taivahan totta.  - Nyt olen siis viisas ja tiedän, että joku konttoristi tai libristi se siellä aikansa kuluksi virkistää itseään blogini jutuilla. Näin ainakin haluan uskoa, vaikka suojelupoliisi.fikin täällä on käynyt. 

Kiitos vaan kaikkiin instansseihin, joiden päivää saan kunnian piristää! Teitä on vieläkin ihan mukava joukko, vaikka juttuni ovatkin pehmenneet sitten Tikkurilan poliisin aikojen tavalliseksi blogituusaamiseksi. 

Siis nyt en malta - viittaan ylle - olla lopuksi viittaamatta tänäiseen vastaanottokeskuksen kahakkauutiseen, jossa ilmenee ehkä kuvallisestikin se, mitä moni suomalainen maahanmuutossa pelkää:

"- - Tilanne sai alkunsa , kun venäläismies perjantaina aamupäivällä löi yhtä albaanimiestä. 
Työntekijät päättivät heti siirtää miehen toiseen vastaanottokeskukseen.Kun miestä lähdettiin siirtämään, albaanijoukko hyökkäsi auton kimppuun. 
Autoa ajanut nuori siviilipalvelumies järkyttyi tapahtumasta pahoin.Tunnelma vastaanottokeskuksessa oli edelleen tänään levoton.
Kymmeniä nuoria albaanimiehiä istui suurena ryhmänä ja möykkäsi ohikulkeville ihmisille. 
Poliisi jatkaa parhaillaan tapahtumien tutkintaa paikan päällä.Joutsenon vastaanottokeskus on maamme suurin ja se on aivan täynnä. Siellä on nyt noin 400 turvapaikanhakijaa, joista noin 100 on nuoria albaanimiehiä. - -" (IL 24.8.)

Vaan ilmeisesti onneksi, jos näin uskaltaa sanoa :
"Kaikki albaanit ovat saaneet käännytyspäätöksen" (IL 24.8.).

Onko tämä nyt rasismia todeta näin: onneksi albaanit saivat käännytyspäätöksen? Tuohan lukee lehdessäkin ilman onneksi-sanaa. Vai saanko nyt syytteen rasismista ja ilmiannon perääni, kuin pitkän pyrstön? Senkin uhalla totean iloni siitä, että nämä reippaat albaanimiehet potkaistaan yli rajan. Näistäkö olisi ollut nostamaan Suomi ylös suosta?

Vaan sitä en ymmärrä, miksi iso joukko maahanpyrkijiöitä ylipäänsä pääsee maahan, jos he eivät täytä turvapaikkakriteereitä. Eikö hädänalaisuus muka rajalla näy? Eikö ole raakaa herättää ahdingossa olevissa turhaa toivoa?

179 kommenttia:

 1. Kun on dynaaminen IP osoite, niin ei pääse paha suojelupoliisi ainakaan kovin helposti jäljille. Mutta minähn kirjoitan nimelläni. Ehkä vähän hitaammallakin käyvä poliisi löytää jäljilleni. Jos näin haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, mutta eikö dynaaminen IP kuitenkin aina paljasta vähintään palveluntarjoajan, jolla kai on velvollisuus antaa käyttäjän tiedot poliisille? Muutenhan esim. vertaisverkoista voisi ladata tiedostoja laittomasti mielin määrin ilman kiinnijäämisen riskiä - olen käsittänyt, ettei voi (enkä halua testata asiaa), ja dynaaminen IP.hän on se kaikkein yleisin. Jos haluaa peittää jälkensä, se onnistuu kai ainoastaan jonkin anonyymin välityspalvelimen (vai miksi niitä kutsutaan) kautta. (Jotka olivat ainakin ennen liian hitaita ainakaan mihinkään vertaisverkkotoimintaan.)

   Poista
 2. Dynaaminen IP on ilmeisesti vaihtuva IP.

  Noh, itse en välitä piilottaa omaa IP:täni. Jos joku haluaa katsoa tietojani, niin siitä vaan. Vastaan omalla real lifen persoonallani kaikista Iineksen kirjoituksista, ja ilmeisesti teidän kommenteistannekin, koska en juurikaan sensuroi. Vaikka ei ole ollut kyllä tarvettakaan, juurikaan. Minusta täällä on keskusteltu aika asiallisesti ja argumentoiden. Ja välillä leikkiä laskien, aroistakin aiheista. Ei kai se ole sentään kiellettyä?

  VastaaPoista
 3. Ajatelkaapas, olemme kauhistelleet, kun suljetuista valtioista ei pääse kansalaiset niin vain ulos, rajojen ulkopuolelle.
  Me länsimaalaisethan rakastamme vapautta, sitä että saamme liikkua rajoituksitta pallon pinnalla. Nyt tätä vapautta käytetään ja tarvitaan toden teolla. Suurin osa meistä ihmisistä on siitä outoja olioita, että
  teemme mitä tahansa säilyäksemme hengissä. Sodan kauheuksia pakenevat tuskin osaavat ajatella muuta kuin kuoleman välttämistä.
  Eurooppa on ottanut hädänalaisia avosylein vastaan, osaksi syystä, että tarvitsemme halpatyövoimaa yrityksille. Yrityksissä on nähty varmaankin ihania unia siitä, miten palkkataso alenee ikään kuin huomaamatta. Suurin osa nyt kotimaistaan pakenevista ihmisistä haluaisi tietysti elää omassa maassaan ja kulttuurissaan jos esim. sota
  ei tekisi elämää siellä mahdottomaksi. Länsimaista demokratiaa vietiin taannoin, ja edelleenkin liput liehuen, ja jopa nettiä hyväksikäyttäen diktatuurien johtamiin maihin. Kuinkas on käynyt? Missä niissä luuraa ihana ainoa ja oikea länsimainen demokratia?
  Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, kyllä pakolaisia on otettu vastaan ihan humaaneista syistä. Ei sodan jaloista tulleita pelastettaessa ajatella työvoimaa, vaan hengissä säilymistä. Ihminen ei ole ihan niin paha kuin esität. Raha ei määrää kaikkea.

   Ja kyllä, länsimainen demokratia on parempi kuin itäinen diktatuuri ja hirmuhallinto tai islamilainen miesvalta.

   Poista
 4. Albanialaisnuorukaisten reipas nyrkkimatsi 30 vastaan 1 on osa sitä monikulttuurisuutta, jota ei saa vastustaa.

  Näin se on, muuten paljastut natsiksi, fasistiksi ja Breivikin kannattajaksi. Sama juttu, jos vastustat esim. verikostoa, burkhapakkoa, tyttöjen ympärileikkausta ja vääräuskoisten vainoa. Monikulttuurisuuden arvostelu on ajatusrikos, muistakaa se.

  Mitä tulee Leonooran kysymykseen miksei länsimainen demokratia voittanutkaan arabikeväissä, niin totean ilmoittaneeni monta kertaa täälläkin jo silloin keväiden alussa, että vanhoilliset äärimuslimit siellä kohta ovat vallassa, uskokaa pois. Sen arvaa helposti tällä elämänkokemuksella.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kari Suomalainen liikkui piirroksissaan samoilla rajoilla kuin nyt jotkin känniurpopuheet liikkuvat. Karille kuitenkin etupäässä hymyiltiin eikä tutkintapyyntöjä taidettu tehdä.

   Nyt vastaavat kuvat tuomittaisiin jyrkästi ja Helsingin Sanomat luultavasti kieltäisi ne. Elämme diktaturisoituneessa ajan hengessä: pitää tunnustaa tiettyä yhtä totuutta.

   Mahtaisiko Kaari Utrion vuonna 2001 ilmestynyt kolumni Islamin häpeäkään enää mennä sensuurihengen läpi? Tuossa Utrion kolumnissa on oikeastaan sanottu se, miksi minä olen kriittinen islamilaisen kulttuurin edessä.

   Poista
  2. Sitä ei ehkä uskoisi,mutta pilapiirroksen yksi päätarkoituksista on naurattaminen. Kuka tuolle nauroi?

   Poista
  3. Toisin kuin pilapiirtäjä ehkä luuli, pilapiirros ei ole lehden pääkirjoitus.

   Poista
  4. Karin piirros oli muistaakseni pääkirjoitussivulla, ja sillä oli suuri painoarvo, minkä tiesi niin Kari, Helsingin Sanomat kuin lukijakuntakin.

   Kaikkihan piirroksille nauroivat, joskin muistan kyllä, että jos oli vasemmistolainen, ei ollut sopivaa nauraa, vaikka nauratti. Myöhemmin sitten, kun ilmapiiri vähän vapautui, alkoivat vasemmistolaisetkin nauraa.

   Poista
  5. Minä niistä aikanaan tykkäsin, mutta enää en niin paljoa. . Minulla on jokunen piirroskirjansa ja suurin osa piirroksista tuntuu rautalangasta vääntämiseltä. Huumori on usein liian alleviivaavaa. Joku loistokas joukossa.

   Jos olisi malttanut hitusen huumoria ujuttaa noihin somalipiirroksiin, niin eivät olisi niin huonoja kuin ovat.

   Poista
  6. Ajan henki on muuttunut. Pitää vilkaista olkansa yli ennen kuin noille kuville uskaltaa nauraa. Se, mikä ennen loi oivalluksen, luo nyt tietoisuuden siitä, mikä on sopivaa. Eli kuvissa ei saa enää nähdä huumoria.

   Olen kyllä vakuuttunut siitä, että moni suomalainen maahanmuuttaja nauraisi makeasti noille piirroksille. Olen ollut havaitsevinani, että monella tummaihoisella (televisiokeskustelijalla) on loistava itseironian ja huumorintaju. Mutta oikeassa olet, Riku. Eihän suomalaisen sovi noille nauraa.

   Poista
  7. Ei, olen sitä mieltä, että hauskuus esimerkiksi tuosta kuvasta puuttuu kokonaan. Minä nauran kyllä erittäinkin epäsopiville kuville tai vitseille, siitä ei ole kysymys. Piirros on pilapiirrokseksi huono.

   Poista
  8. Piirros on asetettava aikansa kontekstiin, 90-luvulle. Tuolloin puhuttiin köyhyysloukuista, ja RKP kannatti innokkaasti maahanmuuttajien "tuottamista" maahamme. Tuolloin nousivat pintaan myös passin väärentämiset ja se, että passeja sai ostaa kalliilla hinnalla.

   Luulisin, että kuvan suurin ristiriita tai oivallus kytkeytyy siihen, mitä tumma maahantulija sanoa tokaisee. Kukaan ei tuohon aikaan unissaankaan kuvitellut, että maahantulija arvostelisi maata millään tavalla, saati nauraisi sille. Suomessa oltiin tavattoman hyväuskoisia monen asian suhteen. Kari taisi olla ensimmäinen, joka sanoi epäilynsä ääneen, piirroksen kautta.

   Meillä esimerkiksi Vietnamin pakolaiset aikanaan olivat kansan suorastaan rakastamia, kun voitiin näin auttaa hätää kärsiviä ihmisiä. jokainen halusi auttaa kärsiviä. Vietnamilaiset eivät jääneetkään tukien varaan, vaan työllistivät itsensä lähes samantien itsenäisinä yrittäjinä. Eli vähän samoin kuin siirtolaiset ennen, kun he vaihtoivat maata.

   Sitten kaikki muuttui sitä mukaa kun olosuhteet paranivat.

   Poista
  9. Tuo oli sinun ja varmaan monen muunkin kokemus aikanaan. Minä muistan, kuinka ainakin puhuttiin, mahdollisesti se oli vitsi, airojen heittämisestä venepakolaisten ikkunasta sisään.

   Poista
  10. Ei ollut oma kokemus, vaan koetin nyt eläytyä tuohon aikaan. Viitteetkin katsoin kuvatekstistä, vaikkei se tainnut olla objektiivinen.

   En ollut tuolloin mitenkään innostunut Karin piirroksista, ja ihmettelin jopa, miksi toinen suomen opettaja niitä aina kehui, kommunisti taustaltaan. Vietnamin pakolaista muistan vain jotkut lehtijutut. En muista vastakarvaisia uutisia heistä eikä heistä missään keskusteltu.

   Nyt tuohon aikaan on perspektiiviä, kun vertaa 90-lukua ja vaikka tätä vuotta, ilmapiiri on kaventunut merkittävästi. Ja Kari tuntuu persulta, joka nyt rinnastettaisiin Halla-ahoon.

   Poista
  11. Hesarin nykyisen ja etenkin edeltävän pilapiirtäjän vika on se, että he ovat ikävystymisen asti poliittisesti korrekteja, mitä Kari ei taas koskaan ollut. Hän asettui rohkeasti valtavirtaa vastaan, kun taas myöhemmät nauravat muiden oikeaoppisten kanssa kansan tyhmyydelle.

   Poista
  12. Kari oli kyllä harvinaisen rohkea työssään. Aika pianhan hän sai Hesarista kenkää tuon piirrosbuumin jälkeen. Aika moni, ettei peräti valtaosa ajatteli asioista eri tavalla kuin Kari, mutta se ei estänyt heitä näkemästä Karin tietynlaista neroutta piirtäjänä ja ilmaisijana. Juuri noin tulisi taiteilijan toimia: valtavirtaa vastaan, jos sisäistä paloa erilaiseen näkemykseen on.

   Tämä nykyajan konsensus vain syvenee samalla kun henkinen ilmapiiri pimenee. Enkä tarkoita nyt pimeydellä mustaa miestä.

   Poista
 5. Se oli helppo ymmärtää, että arabikevät vapautti helvetin voimia. Jo sitä ennen olivat amerikkalaiset pistäneet polvilleen Saddam Husseinin. Aivan helvetinmoisen, lähes miljoonan ihmisen kuolemasta vastuussa olevan diktaattorin. Hän kuitenkin piti kurissa maansa erilaisia voimia. Niin täytyy sanoa myös itseään piruakin pelottaneesta Muammar Gaddafista. Egyptin Mubarakinkin arabikevään jatko vaati. Hän tappoi sentään suhteellisen maltillisesti ja keskittyi enemmän rahan ryöväämiseen.

  Irakissa, Libyassa ja Egyptissä ihmisten elämä on nyt aivan helvettiä, paljon, paljon pahempaa kuin ennen. Karkuun joutuvat ihmiset lähtemään. - Kiitos Obama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, Hussein on vasta kymmenes diktaattoripörssissä, kun taas vaikkapa meitä lähempi Stalin on arvoasteikossa hyvä kakkonen. Stalinhan murhasi ja vangitsi massoittain alamaisiaan, "puhdisti" kokonaisia kansoja, ja aiheutti tahallaan Ukrainassa uuden ajan pahimman nälänhädän. Kiitokset rautaesiripusta ja kylmästä sodasta kuuluvat niin ikään Stalinille.

   Nyt ei kannata sotkea pakolaiskriisiä yleiseen maahanmuuttokeskusteluun. Pakolaiset ovat välittömässä hengenvaarassa, ja kenelläkään ei liene mitään sitä vastaan, että heidät pelastetaan elämälle.

   Poista
  2. Muammarille eivät mitkään isikset nokitelleet ja jos nokittelivat, eivät tehneet sitä toisten.

   Tämä nykyinen pakolaistulva johtuu valtatyhjiöstä, joka vallitsee noiden hirmujen jälkeen.

   Poista
  3. Hyvä Riku!
   Terveisin Leonoora

   Poista
 6. Heh,
  jo on maailma raiteiltaan, kun sinun, Iines, juttusi on otsikoitu Raivoa, Kemppisen postaus on VIhavainen, minun Kiirastuli, ja sen lisäksi ilmoitus että Päivi Lipponen muuttaa PIETARIIN!

  Viimeksi mainittu tosin vaikuttaa, että rva Lipponen on anonut ja saanut residenssin Pietarista. Pääsee sinne tekemään töitään rauhassa. Ei sanota, onko perhe mukana. Residenssit on mukavia, (on omia kokemuksia). Ja Pietari on todella upea kaupunki (siitäkin kokemuksia useammankin käynnin jälkeen, ja oleskelun, voi melkein sanoa).

  Eniten kuitenkin kiinnosti tämä Raivoa sekä Vihavainen. Ikävä kyllä, olen juuri "pyörien päällä", s.o. poissa, maailmalla, ja vähän hankala kirjoittaa. Mutta palaan asiaan.
  Uutisten mukaan maailmantilanne on todella hankala. Mustia pilviä taivaalla. ehkä se hermostuttaa meitä ihmisiä. Nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kammottaa tämä aika, jossa elitistinen älymystön diktatuuri yrittää nousta korskuen murskaamaan kansanvallan jalkoihinsa. Mikä koomisinta, se koetetaan tehdä kansan nimissä.

   Olen usein puhunut elitistisestä kirjallisuudesta ja taiteesta, ja olen tarkoittanut sillä vallankäyttöä, jolla tietyt taiteen tavat, suunnat ja lajit julistetaan merkittäviksi.

   Sama ilmiö näkyy nyt kulttuuripoliittisella kentällä, jossa laaja kansalaiskeskustelu nähdään tarpeettomana ja haitallisena. Se ei ole kyllin älyllistä, vaan oppimattomien ja erehtyjien tyhmää örinää. Oikeus puhua ja vaikuttaa tulee olla muka vain tarpeeksi älykkäillä ja oppineilla.

   Minusta olisi sitten reilua sanoa, että äänioikeus tulisi olla vain punavihreillä henkilöillä, joiden älykkyysosamäärä ylittää asetetun rajan ja jotka tunnustavat tiettyä väriä tai väriyhdistelmää..

   Poista
  2. Liisu, perheen lapsilla taitaa olla koulut Suomessa. Kyllä he Paavon kanssa pärjäävät. Uskoisin rouvan matkustavan reippaasti yksinään, jotta saa itsenäisen rauhan kirjoittaa ja ajatella kirjojaan.

   Poista
  3. Oikein, Iines. Se otsikko yksinään oli niin raflaava, heti muuttui tavalliseksi, kun tarkemmin selvitettiin.

   Yleensä sitä kai yksin mennään. Mutta on poikkeuksia, voi/saa olla mies/vaimo mukana, lapset sentään jo mekkaloisivat. Omalla kustannuksella ja riittävällä tilan koolla, joku muu mukana, tietysti. Tässä tapauksessa oli otsake tahallaan pantu yksikköön.

   Minä myös inhoan sanaa eliitti. Hyi, kuinka ikävältä se kuulostaa. Sivistyneistö on toinen tyhmä sana. Ja kaikki ihmiset, jotka luulevat olevansa parempia kuin muut, ovat huonompia. Ne, jotka ovat tosi sivistyneitä tai parempia kuin muut, ovat niin hyviä ja fiksuja, ettei heidän tarvitse itseään mainostaa. Minä tykkään ihmisistä jotka ovat sitä mitä ovat sitä ajattelematta, jotka ovat luonnollisia omia itsejään. Jotka ottavat toiset ihmiset huomioon sellaisina kuin ne toiset ovat ja kunnioittavat heitä, (Mutta miten sitten pitäisi kohdella väärintekijöitä, sellaisia jotka tekevät väärin toisille? Kai sellaisiakin on pidettävä sellaisina kuin he ovat.)

   Poista
  4. Onhan Paavo jo eläkkeellä, että hyvin joutaisi ehkä mukaan. Vaikka hänellä lienee runsaasti muita sidoksia ja tehtäviä, joista ei voi eikä halua laistaa. Vaan nopeastihan Pietariin pääsee vaikka lentämällä.

   Minusta tuntuu, että väärintekijät saavat kyllä maksaa teoistaan ilman sanktioitakin. Vai onko tämä vain toiveajattelua?

   Poista
 7. Jos minä haluan ulkomaille , pitää hakea passi ja antaa sormenjäljet poliisin tietokoneelle.
  Eu:n alueelle pakolainen pääsee ilman passia ja eikä oteta sormenjälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Kari Rajamäen, tuo viherpunikkien inhokin, viisaus paperittomien ilmaisen täyshoitolain torppauksessa alkaa paljastua muillekin kuin meille: 15 000 erilaisen hoidon tarpeessa tulee tänä vuonna, montakohan seuraavina.

   Poista
  2. Minulla on kyllä semmoinen käsitys, että pakolaiset ovat köyhiä, ja lähtö tulee kiireessä, jolloin ei ole aikaa passinhakuun. Tämä on poikkeustilanne ihmisen elämässä, kriittinen hetki, jossa kuolema on lähellä ihmistä.

   Näin minä käsitän hädänalaisuuden ja pakolaisuuden.

   Turvapaikanhakijat ja muut maahanmuuttajat ovat eri kategoriassa.

   Poista
 8. Olipas mielenkiintoinen uutinen tuo Lipposkan Pietariin lähtö. Tekee siellä kuulemma kirjaa digitalisaation vaikutuksesta työllisyyteen. Kirja täytyy lukea heti, suorastaan pakko on se heti ahmaista, että pysyy tieteen kehityksessä mukana. Selvää Tieto-Finlandia ainesta jo näin etukäteen arvioituna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei ole osunut uutinen silmään, missä uutisoitu?

   Poista
  2. Vaikkapa täällä. Liisun kommentista minä asiasta ensimmäisen kerran luin.

   Poista
  3. Siis tulee toinenkin kirja, johon Lipponen odottaa saaavansa virikkeitä Pietarista.

   Hieno tilaisuus, inspiroiva!

   Liisu, Pietari-uutinenhan oli hyvä uutinen, nuo muut otsikot taas naurettavankin tuskaisia.

   Poista
  4. Hyvä uutinen se olikin, mutta yllättävä (ekaksi tuli mieleen, että ne eroaa, ja mietin ottaako se lapset mukaan. (Otsake: Päivi Lipponen muuttaa Pietariin!)
   Tavallisesti residenssiin ei muuteta, sinne mennään määrätyksi ajaksi.

   Sinua, Iines, on vaikea yhdistää sanaan RAIVOA. Kemppisen ja Vihavaisen riidan näen keskiaikaisena näytöksenä, jossa miekat kalskahtelevat. Mitään jaloa siinä ei suinkaan ole, pelkkä mielikuva vain on hauska. Ja kiirastulea olen aina pitänyt pahana paikkana, mutta se onkin suomenkielen sanakirjan mukaan puhdistus-paikka, puhdistautuminen, joku sellainen, en muista.

   Oo, tätä maailmanmenoa! Aina vaan tuntuu menevän hullummaksi.

   Poista
  5. Ok, luin yksitasoisesti! Nyt ymmärrän ajatuksesi.

   Tohtorien kamppailu pitäisi saada livenä elävälle estradille. Molemmat ovat hyviä, vaikka en voi kieltää sitä tunnetta, että toinen olisi hieman voitolla ja toinen alakynnessä, altavastaajana.

   Poista
 9. Maahanmuuttaja sitä, maahanmuuttaja tätä.

  Maastamuutto tässä ajankohtaisempi on. 381 000 työtöntä, eikä tilanne näytä paremmalta tilastojen valossa.

  No, kissa rokotukseen ja pohditaan asiaa tiukasti.

  VastaaPoista
 10. Pakolaisuus on siis eri asia kuin kiireetön maahanmuutto tai turvapaikanhaku, mikäli asian olen ymmärtänyt. Pakolaisuudesta ei voi eikä saa puhua samassa hengenvedossa kuin kiireettömistä maahanmuuttajista.

  Tämä muistutuksena, jotta keskustelu pysyy asiallisena ja informatiivisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä se on, maahanmuuttoa vai maastamuuttoa, jos tässä paremman elämän toivosta lähdetään etiäpäin.

   Köyhä olen, mutta liian rikas ja omaisuutta on enemmän kuin yhteen kassiin mahtuu.

   Tai sitten pitää vaan luopua 20 vuoden ajan kertyneestä maallisesta mammonasta. Kirjoja olisi niin ikävä jättää. Kyllän ne pitää mukanaan kuljettaa, että uusi koti olisi koti.

   Lautta se Viking Linekin on. Vähän rikkaampia köyhiä siellä tosin matkustelee.

   Poista
  2. Minusta pakolaisuus ei ole merkitykseltään maahanmuuttoa, vaan ensisijaisesti pakenemista mahdottomista oloista. Se on ykköskriteeri. Sitten vasta tulee se, että nyt mennään muualle rakentamaan elämää.

   Poista
  3. Voi kauhea, haluat tietysti, Iines, että keskustelu pidetään asiallisena. Anteeksi. Olen varmasti sotkenut (taas) ja polkenut asiallisuutta. Jotenkin niin kyllästynyt ainaiseen sanakahnaukseen, joka ei muutu miksikään. Uskon, että asiat menevät omalla painollaan. Jos ne eivät mene niin, uskon väärin. (Anna mulle kommentointikielto, Iines, tunnen oloni holtittomaksi, älkääkä uskoko minua, pelkkää höpötystä, pois, pois! Nukkumaan siitä, käsken itseäni.)

   Poista
  4. Liisu! Nyt lakkaat heti ottamasta itseesi, sillä tarkoitan komentamisellani vain sitä, ettei pakolaisia koskevassa osuudessa menisi puurot ja vellit sekaisin. Muuten polulta poikkeaminen sopii ja on piristävää!

   Toisaalta, jään kyllä mietteliääksi presidentin suurlähettiläille pitämän julkisen puheen jälkeen. Hänhän sanoi, että pakolaisissa on monelaista tulijaa, ja viittasi siihen, että kaikkia ei voida ottaa vastaan, koska Euroopalla on rajat, jotka eivät kestä "hallitsematonta maahanmuuttoa". Konfliktialueen ihmisten siirto Eurooppaan ei ole kestävä ratkaisu.

   Onkohan meilläkään mietitty yhtään niitä muita ratkaisuja?

   Poista
  5. Minusta meillä on nyt hyvä presidentti, en muista äänestinkö häntä, kyllä ehkä. Ehkä en. Mutta Niinistö tuo esiin selkeästi oman kantansa eikä jahkaile. Jotenkin olen tyytyväinen hallitukseenkin. Ne ainakin yrittävät saada Suomen nousemaan suosta. Aina joku joutuu jostain luopumaan, ja aina ne, jotka siihen pakotetaan, valittavat. Niin se kaava menee. Ja demarit, joita olen aina kunnioittanut, se oli isäni puolue, käyttäytyy nyt aivan kuin yrittäisi liian räikeästi tehdä uuden oman hallituksen tämänhetkisen rinnalle. Kaksi hallitusta? Oikea ja sen varjo, joka pyrkii oikeaksi. No, mikäpä siinä. Antaa heidän yrittää. Mutta se on ainakin selvää (minusta) että enemmän kuin he ovat huolissaan muista, köyhistä ja koulutuksesta, he ovat huolissaan oman puolueensa heikosta kannatuksesta (demarit). Mutta mitä sevväliä, sanoisi mikis. Jokainen on huolissaan jostakin. Ja jos ei ole huolia, niitä tehdään!

   Koulutusta minäkin kannatan. Toivon, että se olisi mahdollisimman hyvää. Mutta ei sekään sentään ole aivan kiinni rahoista, enemmän se on kiinni koulutukseen osallistuvista ihmisistä, opettajista viiime kädessä. Toivoisi sellaisia opettajia, jotka jaksaisivat innostaa oppilaitaan. Tietysti kaikki riippuu kaikesta. Mutta omalta opiskeluajalta muistan kiitollisena niitä opettajia, jotka olivat innostavia ja selvästi tykkäsivät työstään. Voi sitä toisinkin ajatella, onneksi.

   Poista
  6. Eniten minusta koulutusasioissa voisi vähentää byrokratiaa.

   Poista
  7. Minä taisin äänestää Haavistoa, vaikka nyt olen tyytyväinen Niinistöönkin, erikoisesti tämän viimeisen julkisen esiintulon ansiosta. Se oli hyvin kirjoitettu puhe, rohkea ja kantaaottava, ja lauseet olivat kuin kiteytettyjä aforismeja, sanat hyvin aseteltuja. Viisas ja rohkea. Mitä muuta hyvältä presidentiltäkään voi vaatia?

   Poista
 11. Lisäänpä tänne itse tuoreen näkökulman. Nimittäin SDP:n ryhmänjohtaja Antti Lindtman on myös saanut jutussani hahmotteleman raivotautitartunnan.

  Minua kummastuttaa viestinnän ja kielen ammattilaisena se, miten sulavasti ja itsestäänselvästi Lindtman sujautti termin vihapuhe monikulttuurisuuskritiikin ominaisuudeksi:

  " Nyt on aika käydä rehellinen parlamentaarinen keskustelu avoimesti, jossa jokainen eduskuntaryhmä voi ilmoittaa kantansa siihen, miten vihapuheeseen ja monikulttuurisuuden vastustamiseen tulisi suhtautua, Antti Lindtman sanoi Sdp:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Espoossa."

  Onko tämä asia nyt päätetty: vihapuhe = monikulttuurisuuskeskustelu muusta kuin hyväksyvästä näkökulmasta?

  Vetoan ammattilaisuuteeni kuten Kemppinen oikeustieteelliseen taustaansa: jos sanojen merkitykset asetetaan väärin, itse puheella ei ole merkitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämähän on se asia, joka minuakin on koko ajan tässä rieponut. En voi uskoa, että kaikki tekevät tämän tahallaan, vaan kyse on yksinkertaisesti touhottavasta tyhmyydestä.

   Toistan: se että omaa mielipiteen, jonka mukaan monikulttuurisuus ei ole hyvä asia Suomelle, minkä takia siihen ei kannata pyrkiä, ei ole rasismia, vihapuhetta eikä maahanmuuton tai -muuttajien vastustamista.

   Sillä, että Suomi on jo monikulttuurinen ja on ollut aina, ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Miksi tätä on niin vaikea ymmärtää?

   Poista
  2. Tässä on kyseessä harvinaisen iso tyhjien aukkojen täyttö omilla ennakkoasenteilla ja -luuloilla. Tämmöinen on viestinnän näkökulmasta alkeellinen virhe perustasolla. Erityisen surullista, ettei peräti toivotonta on, että tämmöistä olkinukkeilua tapahtuu eduskunnan ryhmänjohtajatasolla.

   (Mikä olikaan Lindströmin, anteeksi Lindtmanin koulutus? - Ahaa, mies on 32-vuotias ylioppilas. Hmm.)

   Poista
  3. Iines ja Tapsa, olen kolmas pyörä vaunussanne, joka ajaa kohti (mielestäni) hyvää ajattelutapaa. Nyökyttelen täällä kommenteillenne.

   Poista
 12. 24.4.2015 20:59 Maahanmuuttajia laittomasti salakuljettavat mainostavat avoimesti palveluitaan Facebookissa, kirjoittaa talouslehti Financial Times.

  Financial Timesin mukaan Facebookista löytyvillä sivuilla mainostetaan matkoja Eurooppaan niin Libyan kuin Turkinkin kautta. Salakuljettajat lupaavat vain tuntien luotettavaa ja miellyttävää matkaa, vaikka todellisuudessa merenylityksissä kuolee tuhansia joka vuosi.

  Esimerkiksi Turkissa toimiva syyrialainen mies kertoo lehdelle veloittavansa 950 dollaria henkilöltä. Hänen mukaansa matka Eurooppaan kestää vain puolitoista tuntia. Laiva lähtee Egeanmeren rannalta Turkin Izmirin ja Bodrumin väliltä.

  – Se on ihmisten salakuljetusta, ei enempää eikä vähempää, mies kertoo lehdelle.

  Hän kuitenkin väittää, että hän kulkee laivalla aina määränpäähän "asiakkaidensa kanssa".

  – Muut vain näyttävät kuljetettaville, kuinka moottori toimii. Mutta he voivat eksyä tai heiltä voi loppua polttoaine, hän sanoo.

  Financial Times muistuttaa, että mitään sivustojen tiedoista ei voida varmentaa. FT:n mukaan esimerkiksi "Muuttaminen Libyasta Italiaan" -sivustolla on yli 4 600 tykkääjää.

  Facebookin mukaan se poistaa salakuljettajien sivuja säännöllisesti, mutta vain silloin, kun kyseenalaisista sisällöistä ilmoitetaan yhtiölle.

  Ainakin 1 600 siirtolaisen pelätään kuolleen tänä vuonna yrittäessään ylittää Välimerta. Pelkästään viime viikolla sattuneessa laivaturmassa 700 pelätään hukkuneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkyttävän julmaa peliä ihmisten hengellä. Vaan tuon mukaan matkat maksavat koko joukon rahaa, johon köyhillä perheillä ei luulisi olevan varaa. Oikeastaan ei ole sitten ihme, että niissä kumiveneissä on nuoria miehiä.

   Olen ollut kerran laivamatkalla Egeanmerellä, Kreikasta käsin, lähellä Turkin rannikkoa. Laiva oli pieni ja joutui melkein merihätään kovassa aallokossa kauniilla ilmalla. Kun laiva pääsi vihdoin satamaan Kosin rannalle, kaikki oli oksennuksen peitossa ja ihmiset kalpeina hiljaa. Miehistö ei sanallakaan rauhoittanut matkustajia, vaan oli kannen alla piilossa. Minä olin pienen tyttären kanssa kannella, en uskaltanut mennä alas, pylvääseen takertuneena. Merenkäynti Egeanmerellä voi yltyä yhtäkkiä ilman ennakkovaroitusta. Tyrskyt ovat aivan toisenlaisia kuin Itämerellä.

   Poista
  2. Tämä kohta kirpaisee minuakin. Olen, Iines, ihan samaa mieltä. Ja tuo, että olet tyttäresi kanssa ollut hengenvaarassa, on karua todellisuutta. Hyvin usein kerrotaan uutisissa vene- tai lautta-onnettomuuksita niillä vesillä. Ne ovat aika yleisiä. ONNEKSI selvisitte elävinä.
   Hyvää yötä!

   Poista
  3. No, Liisu, hengenvaaraa ihan ei ollut, vaan kokemus oli vain kauhea. Luulen, että ne laivamiehet siellä näkymättömissä - kerran kävivät tarkistamassa, että pelastusveneet olivat hyvin kiinni - pitivät tilannetta niissä oloissa vielä normaalina merenkäyntinä. Sää oli aurinkoinen, mutta noussut tuuli kova ja aallokko korkea. Minä en edes oksentanut, sillä en ole herkkä matkapahoinvoinnille. Laivan vessaan sen sijaan ei voinut mennä, niin täynnä oksennusta lavuaarit olivat. Ja kukaan ei uskaltanut juurikaan liikkua. Käynti Patmoksen hienolla saarella himmeni tämän paluumatkan vuoksi.

   Poista
 13. En pidä itseäni rasistina, mutta ideologiaani kuuluu kantasuomalaisten toimeentulon ja sosiaalisten asioiden laittaminen kuntoon ensimmäisenä jos puhutaan hyvinvointivaltion "etujen" turvaamisesta. Tosin vanha ja kulunut klisee, käytetään edelleen retorististen puheiden pönkittämiseen.

  Tavallisen tallaajan näkökulmasta tilanne voi olla seuraava:

  Tavallinen perhe ostaa talon pankkilainalla / lainoilla. Maksu-,talous-, ja vastaavat suunnitelmat on tarkoin mietitty vuosikymmeniksi eteenpäin tarkoituksena turvallinen ja vakaa perhe-elämä.
  Samoin ei ole toiminut viereinen naapuri. Kaikki suunnitelmat ovat ylimitoitettuja, ei realistisia. Luonnollisesti tästä seuraa katasfrofi.
  Asiansa hyvin hoitaneelta naapurilta pyydetään rahallista apua katasfrofissa olevalle naapurille.

  Tuskin lienee epäselvää kuinka talotensa realistisesti suunnitelleelle naapurille tulee käymään alkaessaan maksella katasfrofissa olevan naapurin täysin, ei realistisia velkoja? Molemmat tulevat olemaan jossain vaiheessa taloudellisesti konkurssissa. Jos jotain hyvää asiassa näkee, tässä vaiheessa tuskin on enää mahdollista naapurikateutta materialistisessa mielessä, henkisessä mahdollisesti kylläkin.

  Suomi on toiminut ja edelleen toimii monissa asioissa vastaavalla tavalla. Viittaan lukuisiin niihin asioihin joihin Suomelta on riittänyt ja edelleen riittää rahaa julkisesti ilmoitusluontoisena asiana veronmaksajille, kuten myös sellaisiin rahoituksiin joiden määriä ei ole media halunnut pahemmin nostaa tapetille veronmaksajien luettaviksi.
  Rahan riittävyyden takaa tiettyyn pisteeseen saakka verojen kiristykset ja julkiset leikkaukset jotka ovat kohdistuneet jo nyt puutteesta kärsiviin sosiaalisiin luokkiin ja näyttävät jatkuvan edelleen ellei Sipilän ehdottomiin vaatimuksiin tule suostumusta.
  Tietyllä pisteellä tarkoitan tilannetta kun kaikki mahdollisuudet on käytetty.
  Yksinkertainen mielipiteeni kaikesta edellisestä on se, että pääsäänöisesti rahan jakamisessa on kävelty kantasuomalaisten veronmaksajien ylitse.

  Aika perfektiivi on ainoa nimittäjä joka ei toteudu yhtä lyhyessä mittakaavassa kuten tavallisten tallaajien talouksissa.

  Suomella on 8 alijäämä budjettia, eikö vaan?
  Ensi vuonna on velkaa 106 miljardia euroa, eikö vaan?
  Kreikka haki ensimmäistä tukipakettia velan ollessa 130 miljardia euroa.
  Viimeisten tietojen mukaan Kreikan kokonaisvelat tulevat olemaan yli 300 miljardia euroa. Ei taida edelleen häämöttää valoa tunnelin päässä?

  Mielestä jos Suomen tuleva velka ja Kreikan "aloitusvelka" suhteutetaan molempien maiden asukaslukuihin ja bkt:n, ei Suomen tulevaisuus näytä valoisalta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluitenhan kotimaan kansalaisia ensin auttaisi. Eniten minua säälittävät vanhukset, jotka Suomessa ovat joskus lähes heitteillä ellei peräti heitteillä. Joka toinen päivä yksi suomalainen vanhus surmaa itsensä.Tämä on tilastotieto, ei juorulehden shokkiuutinen. Voisin helposti kuvitella, että syy vanhusten itsemurhiin on yksinäisyys ja sairaus, huolehtimatta jättäminen.

   Ei kuitenkaan niin, että jos meillä on työttömyyttä ja puutetta, me emme voisi auttaa muita. Olemme kuitenkin hyvinvointivaltio ja sivistysmaa, ja meidän on kansainvälisten sopimustenkin mukaan autettava siellä, missä hätä on suurin, ennen kaikkea hengenhätä. Ei ihmisiä voi panna nyt ihan jonoonkaan kansallisuuden mukaan.

   Poista
  2. Miten erottaa turvapaikanhakijoista ne, joilla on "paha mielessä" tai ei ole todellista akuuttia hätää. Emme tosiaan auta maailman kriisipesäkkeitä sillä, että kriisialueitten väestö siirretään Eurooppaan. EU:llakin on resurssiensa rajat ja Schengen-sopimus ei tarkoita hallitsematonta maahanmuuttoa.

   Arvaatte kai, ketä siteerasin?

   Poista
 14. Liisu puhui ylempänä koulutusleikkauksista. Siitä tuli mieleen uutinen Helsingin yliopiston islam-tuntijan, professori Jaakko Hämeen-Anttilan ulostulosta.

  Hämeen-Anttila leiskauttaa itsensä ulos Suomesta, koska täällä leikataan niin kovasti, koulutuksesta ja Helsingin yliopistosta. Hän on saanut kutsun Edinburghin yliopistoon Skotlantiin, vastaavaan virkaan.

  Mielenkiintoista on, että leikkauksista ei ole kai vielä edes sovittu, ja on täysin mahdollista, että ne vesittyvät. Eiköhän tämä aivovienti olisi siis tapahtunut ilman hallituksen leikkauskaavailujakin. Vaan onhan pieni mielenilmaisu aina paikallaan, etenkin tämän hallituksen aikana.

  VastaaPoista
 15. "Etenkin tämän hallituksen aikana." Niin juuri, niin kauan kuin hallitus aikaan saa lain, joka yksiselitteisesti kieltää kaikki sitä vastaan osoitetut mielenilmaisut ja passittaa sellaiseen syyllistyneet uudelleenkoulutukseen.

  "Hallitus sanelee, kansalainen tottelee" ja "Leikkaukset on meidän etumme", ovat marssitahdin huutoja niissä uudelleenkoulutusleireillä.

  Kivahan sitä suomalaisena on Helsingin isoa koulua aatteen vuoksi kehua, mutta juuri saamani google-tiedon mukaan, Edinburghin yliopisto on rankingin 17. koko maailmassa. Dale Garnagie-vainaa kertoi jo aikanaan myyntioppaassaan, että ihmisten esittämät perustelut ovat lähes aina vääriä.

  VastaaPoista
 16. Hämeen-Anttilalle kunnioitukseni, eivät ne sinne varmaankaan montaa professoria Helsingistä edes huolisi. Hänhän on alansa huippu, poikkeuksellisen terävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on, harvinainen asiantuntija,

   Tuosta ei kuitenkaan ole kysymys, vaan siitä, että hän myy lähtönsä hallituksen vastustamiseksi - ennen kuin ainuttakaan leikkausta on astunut voimaan. Tämähän on islamin tutkijalta luonnollisesti myös mielenosoitus SSS:ää vastaan.

   Poista
  2. Ei ole vaikeaa kuvitella, että juuri hän on saanut erittäin paljon paskaa niskaansa persujen mv-lehdestä ammentavilta. Maamme ilmapiiri on raskas.

   Poista
  3. Mv-lehti? Tuskinpa hän sitä lukee tai siitä välittää. Äsken vilkaisin, kun muistelen jonkun aiemmin maininneen tämän kirjainyhdistelmän.

   Minusta julkaisu on sentasoinen, jonka sivuuttaa olankohautuksella ja naurahduksella: höpö höpö. Yleensäkin tuo höpöhöpö-asenne olisi parempi kuin kauhea riitely kahdessa tiukassa leirissä, joista kumpikin vihaa toisiaan niin että pahaa tekee.

   Poista
  4. Ei lue ei, mutta monet lukevat ja puhuvat sen mukaan kuin asiaa ainakin.

   Poista
  5. Mahtavatko monet lukea? Minun tabletilleni meinasi väkisin asentua sieltä sivulta jokin ihme ohjelma, joka tuli aina uudelleen esiin, kunnes älysin pihauttaa virrat poikki koko systeemistä. Toiste en sivuilla käy. Minusta julkaisu oli ensi katsomalta ala-arvoinen, propagandistinen, viestinnällisesti epäluotettava ja kehno.

   Poista
  6. Eräillä sivuilla kuule oikein kehutaan sillä, että ainoa oikea tieto tulee MV lehdestä. Ollaan ylepeitä siitä, että ei lueta mitään pääkaupungin punamädättäjämukasuvaistavihermediaa.

   Poista
  7. Olen pari kertaa vilkaissut MV-saittia, kun olen hakenut jonkin "suomalaisen" rikollisen oikeaa etnistä taustaa. Muuten vaikuttaa aika karmealta sivustolta kaikinpuolin.

   Hesari on ihan hyvä lehti käsitellessään ulkomaita, politiikkaa ja kulttuuria yleisellä tasolla, mutta muuttuu venäläistasoiseksi propagandatorveksi kun on kyse monikulttuurisuudesta.

   Poista
  8. Hesari on kameleontti. Pyrkimys on objektiivisuuteen, mutta jokuset käännöt ja väännöt osoittavat, että lehden objektiivisuuteen ei ole luottamista. Olen viime aikoina alkanut miettiä paperilehdestä luopumista, mutta mitäs tilalle? Onko objektiivisempaa lehteä kuitenkaan? Kaikkea en halua vain netistä lukea. Tabletinpidosta tulee ranne kipeäksi.

   Poista
  9. Paperilehti on aivan turha jäänne menneisyydestä.

   Poista
  10. Kuten tunnettua, muutama Hesarin toimittaja on henkilökohtaisia tuttujani. Kun urputan heille asiasta, he vakuuttavat ettei lehdessä ole mitään sovittua monikulttuurisuus-linjaa, vaan kyse on vain siitä, että yksittäiset nuoret toimittajat ovat luonnostaan tiedostavia vihreitä - ihan niin kuin aiemmin he itse olivat taistolaisiin päin kallellaan. Luultavasti se näin on. Iso lehti, iso toimitus, monia osastoja.

   Poista
  11. Samppa, paperilehti on silmille terveellIsempi ja ergonomisesti parempi lukea kuin diginäyttö. Olen silti tilannut paikallislehden digiversiona, mutta aamulla luettavan lehden haluan paperisena. Ja muutkin lehdet luen netistä. Samoin muuten luen kirjoja e-kirjoina, silloin kun ostan uuden kirjan. Paitsi nyt tilasin ennakkotilauksena Sofi Oksasen Norman, paperisena.

   Tapsa, luulisi kustantajan ja päätoimittajien vaikuttavan lehden yleislinjaan. Toisaalta juuri tuo selostamasi saattaa selittää lehden epästabiilin linjan.

   Poista
  12. Minä tarvitsen paperisen lehden. Hesari voi välillä ärsyttää ja onhan se huonontunut aivan kamalasti, mutta silti se on ainoa vaihtoehto. Muita kun ei ole.

   Poista
 17. Eiväthän leikkaukset (mitkä leikkaukset?) ole tämän hallituksen keksintöä, vaan peruja kahdelta edelliseltä hallitukselta - puikoissa ovat istuneet niin demarit kuin Arhinmäki ja Ville Niinistökin. Olisikohan heillä nyt jokin lääke talouskasvun nostamiseen ja velankasvun hillitsemiseen? En ole kyllä kuullut heidän suustaan, kuulisin mielelläni heidän ohjelmansa.

  Vaikka ei hyvältä näytä tämänkään hallituksen toiminta, Nyt jo lykätään asioita entisten hallitusten malliin.

  VastaaPoista
 18. Monen päättäjän mielestä suomalaisten kriisitietous on nyt suurta ja maan talouden ahdinko tajutaan hyvin.

  Hevon paskaa: suomalaisten kriisitietous, ymmärrys taloutemme ahdingosta ja halu tehdä jotain sen hyväksi lähentelee nollaa.

  Jos kriisitietous olisi edes välttävä, ihmiset eivät nostaisi valtavaa älämölöä siitä, että heitä pyydetään tekemään varttitunti päivässä talkootöitä Suomen nostamiseksi suosta.

  Kyse on joko tyhmyydestä tai ahneudesta tai molemmista.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa on hyvä ja tekee talkoita hallitukselle, jonka jäsenet laativat tappolistoja vastustajistaan.

   Poista
  2. Älä vie keskustelua höpölöpöksi, Samppa. Vain faktat kiinnostavat, jos haluat puhua politiikasta.

   Kyllä minä tekisin 15 minuuttia lisää työtä ja maksaisin siitä veroni, jos olisin työelämässä. Voisin antaa tuon työn summan eläkkeestäni yhteiseen kassaan, jos sillä saataisiin yhteiskuntasopimus. On kummallista tämä itku ja hammasten kiristys, vaikka suurin osa tämänkin lukijoista taatusti saa muutakin leipänsä päälle kuin ylähuulen ja kostuketta kurkkuunsa.

   Poista
  3. Mikä se 20 perheen laulu oli muu kuin tappolista?
   Sama se on oppi putkosten, kun toimittajia listasi.

   Muuttuvat laulut, vai pysykö ne samana?

   Mitä tulee tehtyihin työtunteihin, niin mä ottaisin 1600 tuntia lisää vuodessa.

   Poista
  4. Tappolista on lista henkilöistä, jotka aiotaan tappaa, murhata. Tällaisilla asioilla en halua tässä blogissa laskea edes leikkiä.

   Yleensä listat vastustajista ovat älyttömiä ja turhia, teki niitä mikä taho tahansa.

   Poista
  5. No, sanotaan sitten vähän lievemmin, että nettikiusaajat saavat näin kohteensa.

   Poista
  6. Näin se on, Samppa osoittaa väitteeni todeksi. Sama se, vaikka Suomi taantuisi itäeurooppalaiseksi köyhälistömaaksi, kunhan meidän vakituisessa työsuhteessa olevien etuihin ei kosketa.

   Eikä niitä talkoita tehdä hallitukselle, vaan yhteiskunnalle. Samppa - pystyt kyllä parempaankin kritiikkiin kuin moiseen löysään löpinään.

   Suomi tässä on kusessa, eikä hallitus. Sipilä, Stubb ja Soini pärjäävät taatusti paremmin kuin me, vaikka maa menisi konkurssiinkin.

   Poista
  7. Hallitus (EK) on pukenut palkanalennuksen lammastaljaan, esittämällä "työajan pidennystä". Outo ja ilmeisen epärehellinen teko, sillä pyritään hämäämään. Ihmettelen suuresti, mikä on se mekanismi, joka aiheuttaa palkkojen alennuksista "tuottavuusloikan". Minä ehdottaisin työajan päivittäistä alentamista kahdella tunnilla, ilman että palkat alenisivat. Työntekijät saisivat lyhentyneessä työajassa enemmän aikaiseksi ja työttömyys kohenisi. Kun ihmisillä olisi töitä, talouskin elpyisi ainakin pienilla ja keskisuuurilla kotimaan markkinoilla operoivilla yrittäjillä.

   Poista
  8. Varsin mielenkiintoinen on työoikeuden professori Seppo Jokisen käsitys siitä, että ns. yleissitovuusjärjestelmä olisi perustuslain vastainen, koska siinä myös järjestäytymätön työnantaja pakotetaan noudattamaan järjestöjen tekemää valtakunnallista työehtosopimusta.

   Mikäli minä taas käsitän, juuri tämä järjestelmä estää kaikenlaiset työajan ja -palkan muutokset, ikään kuin ne olisivat kiveen kirjoitettuja.

   Poista
  9. Jos ehdotukseni vaikuttaa typerältä, ei sen sen typerämpi ole kuin hallituksenkaan.

   Yksi keskeisistä ongelmistamme on johtajakriisi. Myös johtajamme ovat palkkatyöläisiä, vaikka asettuvatkin pöydän toiselle puolelle. Heidän tasonsa on maassamme ala-arvoisen kehno. He tyytyvät vain leikkimään työntekoa, paperit putoavat käsistä kun kello on riittävästi. Heidän osaamistasonsa on surkea ja he ovat vakavalla tavalla laitostuneet, bisneksen teon ajatus on karannut ajatuksistaan ja teoistaan. Ameriikkaa, Ameriikkaa leikkivät, vaikka moni johtoryhmän jäsen tuottaa yritykselle pelkkää tappiota.

   Ryhtykää töihin johtajat, lopettakaa golfaus, muuta vapaa-ajan harrasteet ja joutavan päiväinen chillailu työajalla. Olkaa ahkeria, tehkää töitä ja olkaa palkkanne arvoisia! Häpeän teitä, te olette ajaneet meidät tähän!

   Poista
  10. No johtajista pääsee irti, kun perustaa oman yrityksen. Siitä vaan siis yrityksiä pykäämään. En nyt muista, kuka poliitikko jossain tämän päivän lehdissä sanoi, että pienyritykset tuovat odotetun talouskasvun.

   Poista
  11. Älä nyt viitsi. Yksityisten yritysten organisaatiot ovat megalomaanisia. Jos olisin se ylin johtaja, kutsuisin joka ikisen kravattikaulan koolle ja esittäisin kysymyksen: "mitä olet myynyt tänään?"

   Esimerkkinä keskisuurtenkin yritysten bisneksen teon merkityksen hukkumisesta ovat henkilöstöosastot. Niissä asuu turhuus jos toinenkin.

   Yritys tervehdytetään niin, että kymmenien prosenttien vähennys joka osastolle ja vastaava lisäys myyntiin.

   Bisneksen teon asenteesta monet yritykset meillä kärsivät, myönteisiä esimerkkejäkin on.

   Jumalauta sitä laitostuneisuutta näillä golfista ja saariselästä elävillä turhakkeilla!

   Poista
  12. No puolitosissani korkeintaan.

   En minä siihen nimittäin usko, että pienyritykset lisäävät ainakaan merkittävästi talouskasvua. Kunpa muistaisin, kuka se henkilö oli, joka tänään jossain niin sanoi. Siinä oli henkilön kuva ja vastaus alla. Pienestähän se sitten olisi kiinni, talouskasvu ja kuopasta nousu.

   Poista
  13. Meidän yritystoimintamme henkinen perusta lepää edelleen bilateraalisen neuvostoliiton kaupan perinteissä.

   Silloin valmistimme paskaa ja kaikki meni kaupaksi itänaapuriin.

   Bisneksestä puhuttaessa keskitytään aina huimiin menestystarinoihin eikä katsota silmiin sitä tosi asiaa, että maamme tilanne johtamisen kannalta on kokonaisuudessaan surkea. Meidän johtajamme eivät maailman yrityksiin kelpaa. Poikkeuksia tietysti on, mutta ne ovat harvinaisia.

   Poista
  14. Tapsa, me olemme itäeurooppalainen köyhä maa. Ei tarvi kovin kaukana rajan toisella puolella käydä, kun sen huomaa.

   Poista
  15. Noitten pienten yritysten voimavaran luulisi löytyvän laadusta ja oikeasta tuoteideasta. Parhaat ideat ovat yksinkertaisia.

   Jos olisin pienyrittäjä, tuoteideani liittyisi suomalaiseen gourmet-valikoimaan: mustikkaan, lakkaan, karpaloon, puolukkaan ja sieniin, herkkusieniin ja vaikkapa suppilovahveroihin.

   Toinen tuoteideani voisi liittyä koulutusvientiin.

   Poista
  16. Sari Essayah se oli, Hesarissa, Iines. Mutta eipä Hesari huomannut ylistää ja hämmästellä, että ulkomaalaistaustainen nainen menestyy näin hyvin!? Tällaista monikulttuurisuutta ei kukaan vastusta! (Olisiko kyse siitä, että puolue on aivan väärä?)

   Tietysti työajan pidennys on tavallaan palkanalennus, koska sellainen tarvittaisiin devalvaation korvaajaksi. Se olisi ollut pehmokeino. Ketä se varttitunti oikeasti olisi rasittanut?

   Kyse on yksinkertaisesta taloustieteestä. Isossa mittakaavassa työajan pidennys vaikuttaa tuottavuuteen, ihan samalla tavalla kuin työn tekeminen vähemmällä väelläkin.

   On huvittavaa huomata, että samat puolivillaiset yleistykset, joiden käytöstä persuja ja mamukriitikoita syystäkin potkitaan, käyvät kuin väärä raha kun on kyse talous- ja työasioista.

   Peruskysymys kuuluu: miksi helvetissä jollakin on muka velvollisuus tarjota teille työtä ja maksaa siitä palkkaa? Missä näin on säädetty?


   Poista
  17. Niinpäs oli, Sari Essayah. Hän oli lisäksi Ylen aamutelevisiossa, mutta tämä lausunto oli Hesarista. Hänethän valitaan näinä päivinä Päivi Räsäsen tilalle puolueen puheenjohtajaksi. Varmaan asiallinen pj, mutta Räsäsen rehellisyyttä ja ehdotonta uskollisuutta asialleen tulee ikävä. Pidin tästä poliitikosta, vaikka en jaakaan mielipiteitä hänen kanssaan.

   Poista
  18. Aika erikoisesti muotoiltu kysymys tuo velvollisuus palkkaamiseen. Ei muuta velvollisuutta kuin velvollisuus saada työt tehtyä. Ja jos palkkaa täytyy noudattaa lakia ja maksaa työntekijälle jopa palkkaa, niin väärin kuin se onkin.

   Poista
  19. Sitä olen monesti ihmetellyt, että samoja asioita tekevistä erilaisista ihmisistä sanotaan niin eri lailla. Kuten nyt noista työnvieroksujista. Joku keppaheikki tuomitaan runsassanaisesti, mutta moneen kertaan olemme viisaidenkin kertomana saaneet kuulla, että johtajilta lopahtaisi työtarmo heti ja murjottaisi vain työhuoneessaan, kunnes lopulta irtisanoutuisi, jos kolmenkymmenen ihmisen palkka olisi hänen ainoa työstä saamansa ansio. Optioita ja erilaisia rahapaketteja pitää olla runsaasti: "Eihän ny, hulluka näillä palkoilla viitsi. Jos yrityksen hallitus on vain maksavinaan, minä olen vain tekevinäni!"

   Poista
  20. Tiedättekö mitä Essayahille sanottiin aikoinaan? - Lähe käveleen!

   Mutta minä työn sankari olen ajellut pitkin ja poikin 36 tuntia kolmen viimeisen vuorokauden aikana. Laitan itselleni hyvän yön kappaleeksi Kassu Halosen version Limppusen Daven kappaleesta. - Mä omaa tietä ajelen!

   Poista
  21. Ja minä kun en ole ajanut autoa kymmeneen vuoteen paljon paskaakaan. Mutta olen sorateiden virtuoosi ja bitumin kuningas, asfalttia virtaa veressäni. Olen Suomen Timo Mäkinen.

   Poista
  22. Kysymykselläni jonkun velvollisuudesta maksaa palkkaa toiselle ajattelin yksityisiä yrityksiä.

   Valtion ja kuntien puulaakit ovat tietysti eri juttu, niihin Rikun vastaus pätee.

   Periaatteessa olen jo vuosikymmeniä ollut perustulon kannattaja, jos se vain saadaan toteutettua ja rajattua järkevästi.

   Poista
  23. Olen ollut vain yksityisillä yrityksillä töissä, kunnan tai valtion systeemeistä olen lukenut lehdistä. Kirjastonhoitajillakin on kesäajat erikseen, paljoa muuta ei tule mieleeni.

   Poista
  24. Kirjastonhoitajillakin? Siis hehän ovat korkeakoulutukinnon suorittaneita, maistereita, tutkinnoltaan verrattavissa lääkäreihin ja tuomareihin, ja kuntien palveluksessa.

   Heillä ei ole mitään sanomista kesäaikoihinsa, kunnan isännät ne määräävät. Samaten kuin kirjastojen lakkautukset ja aukioloaikojen supistukset, joilla kirjastonhoitajille saadaan pienempi palkka vähällä porulla. Harvinaisen kilttiä ja vähään tyytyvää porukkaa, kaukana itsetietoisesta ay-väestä.

   Poista
  25. Tottakai minä tunnen sen sanan: "Jolle paljon on annettu, häneltä vähän vaaditaan ja kesäaikana on sentäs muutakin"

   Poista
 19. Toki, Samppa, vaan eivätköhän nettikiusaajat löydä uhrinsa ilman listojakin. Nettikiusaajat ovat minusta alinta kastia virtuaali-ihmisistä. Usein nettikiusaaja on hiirimäinen harmaa otus, joka tosielämässä olisi kärpäslätkällä huitaistava.

  VastaaPoista
 20. Nyt en malta olla poimimatta tähän loppuun paria sitaattia Kemppisen blogin kommenttiosiosta. Kun siellä nimittäin pari henkilöä puhuu tästä samaisesta aiheesta, jota nyt on jahkattu siellä sun täällä, mm. täällä:

  "Muuten olen sitä mieltä, että turvapaikanhakijaa ei saisi päästää yhteiskuntaan ennenkuin asia on käsitelty. Hakijahan voi olla rikollinen, tarttuvia kulkutauteja sairastava tai terroritekoa varten kohdemaahan lähetty.

  Ratkaisu olisi, että hakijat laitetaan asialliseen vartioituun, jonnekin syrjäiseen paikkaan, esimerkiksi Utön saarelle sijoitettuun suljettuun leiriin odottamaan päätöstä. Mitään päivärahoja tai muita etuja ei tule antaa. "  "Juuri noin. Jos tulija on oikeasti kuoleman hädässä, majoitus Utöllä on iso parannus asiaan. Sen pitää riittää. Ylöspitoon sama taso kuin vanhuksille vahainkodissa. Ei heillekään jää eläkkeistä mitään käteen, kun asuvat "vuokralla" kunnan laitoksessa, maksavat itse lääkkeensä ja hoidon.

  Asiattomat tulijat käännytetään heti ja tehokkaasti.

  Asiallisille tulijoille tarjotaan mahdollisuus integroitua Suomeen ja päästä elämässä eteenpäin, kun kieltä on opittu riittävästi ja työpaikka on näkyvissä. Edellytys on sopeutumien suomalaiseen yhteiskuntaan, mutta tietenkin niin, että esim. omaa uskontoa ja äidinkieltä voi totta kai vapaasti harjoittaa ja käyttää. Yhteiskunta ei kuitenkaan tue eri ryhmien eristäytymistä omiin kulttuurisiin enklaaveihinsa.
  " (Kemppinen 26.8.2015, Kenen perse kestää, kommentit)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämä vapaa maahantulo osaltaan aiheuttaa hallitsemattomia pakolaisvyöryjä. Ihmiset ostavat kalliilla rahalla salakuljetusmatkoja Eurooppaan, ja tukehtuvat sitten rekan konttiin salakuljettajien jättäessä heidän oman onnensa nojaan. Tai hukkuvat mereen yrittäessään ehtiä Unkariin, Italiaan, Makedoniaan tai minne kulloinkin.


   On synti ihmiskuntaa vastaan, että maailma ei yhdisty edes siksi aikaa, että mietittäisiin, miten Syyrian sodat saadaan lakkaamaan. Ongelmia ei hoideta ihmissiirroilla Euroopan perukoille.

   Poista
  2. Voitaisiinko ajatella, että pakolaisille sitten järjestettäisiin asiallinen kuljetus kohdemaihin, jonne he ovat matkalla? Eikö tämä olisi humaania ja eettistä, ihmisarvon mukaista? Pääsisivät naiset ja lapsetkin mukaan.

   Ja tiedoksi: Facebookissa on perustettu ryhmä, jonka sivuilla on tietoa siitä, miten kotinsa voi antaa pakolaisten käyttöön. Ryhmässä on jo paljon jäseniä.

   Poista
 21. http://www.vihrealanka.fi/uutiset/musta-lista-he-ep%C3%A4ilev%C3%A4t-ilmastonmuutosta-eduskunnassa

  Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö luonnehtii "hiukan pelottavaksi" persujen työmies Matti Putkosen kokoamaa ja piipityksessä julkaisemaa vihapuhe tai -kirjoituslistaa.

  V. Niinistökin piipittää netissä paheksuen mm. sitä, että hallituksen valtapuolue tekee nimilistoja "vastustajistaan" oppositiossa, mediassa ja tutkijoissa.

  "Ei kuulu demokratiaan", Niinistö kirjoittaa.

  Minun mielestä eivät ainakaan Vihreät kuulu demokratiaan, elleivät he ehkä lukeudu avoimesti poliittisia vastustajia syrjivään ruåtsalaiseen öklökratiaan.

  Vihreiden agitaatiolehti Vihreä Lanka nääs julkaisi persujen jytkystä suivaantuneensa omasta mielestään hirmuisen rankan Mustan Listan jo toukokuussa 2011. Rankka tai ei, mutta mustaksi listaksi se oli nimetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedoksi vaan, että tämä vihermusta lista on niin hyvä, että lainasin sitä Kemppilässä.

   Poista
  2. Kyllä vaan, tuo vihreitten kirjoittama musta lista v. 2011 löytyy helposti Googlesta. Kappas vaan, herkullinen löydös!

   Poista
  3. Minä lisäsin sinne vielä yhden mustalistapatsaan Helsingistä vuodelta 2010, - jos ja kun julkaisee.

   Poista
  4. On hyvä, että vihreitten johtaja sai maistaa omaa sapuskaansa, kiitos Tapsan! Luulisi että vähän nolotti, tai sitten se ei muista omia kirjoituksiaan! (kävin katsomassa vihreitten sivulla, siellä se oli MUSTA LISTA1)

   Poista
  5. Siis Liisu, kaikki kunnia Tapsalle, mutta miten niin Niinistö sai maistaa?

   Tuo linkki on tuntemattoman Anonyymin löytämä, tuossa Tapsan kommentin yllä, ja tänne ystävällisesti tuoma!

   Poista
 22. Milloin meillä opitaan suhtautumaan näihin irtiottoihin ja muihin möläyksiin olkien kohautuksella ja jonkinlaisella huumorilla. Minusta Heinäluoma vastasi hyvin tuohon listaan. - Näin möläytykset ohitettaisiin nopeasti ja päästäisiin tekemään sitä yhteiskuntasopimusta, joka on koko kansan edun mukaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niin hyviä lyömäaseita, ettei siitä ikinä päästä eroon.

   Samaa sarjaa ovat nämä medialukutaitoisten toimittajien tarkoitukselliset väärinlukemiset - ensin Erosen hihamerkki ja nyt Immosen sotahuuto.

   Toimittajan ja poliitikon moraali on hyvin joustavaa laatua.

   Poista
  2. Erosen hihamerkkiehdotuksen tulkinta osoitti medialta ja lukijoilta joko a) puusilmäisyyttä b) tarkoitushakuisuutta. Kirjoitus oli kaikkineen humoristinen ja hupaisa - hauskuutuksen Eronen osaa, vaikka hänestä muutoin ajateltaisiin mitä tahansa.

   Ihmiset ovat oikeasti niin laiskoja ja vietävissä, että hirvittää.

   Poista
  3. "Ihmiset ovat oikeasti niin laiskoja ja vietävissä, että hirvittää"

   Totta. Hyvin totta. Koskee erityisesti tätä muutaman hengen joukkiota täällä. Vaan yrittäkää edes pikkusen elää ja sietää muita ihmisiä. Ja pikku-tapsan ei kandeisi uskoa ihan kaikkea mitä isot pojat puhelee, niillä on aina omat juonensa jutuissaan. Tapsa on niin vietävissä, että pitäkää te muut huoli hänestä ja älkää menkö mukaan. Iines menee, herkästi, mutta luotan Rikuun.

   Jeb. Hyvät teille!   Poista
  4. Nyymin ei kannata huolehtia Pikku-Tapsan vietävyydestä, meinaan että olen ollut näissä kahinoissa ennenkin ja tunnen kuviot paremmin kuin Nyymi arvaakaan.

   Nyymin oma näkemys näistä asioista lienee samaa tasoa kuin viime viikonlopun mellakan hyvinsyöneellä ja -juoneella köyhälistöllä Hakaniemen torilla?   Poista
 23. Katselin tuossa lehteä lukiessani toisella silmällä Ylen aamutelevision Jälkiviisaita, jossa aina kolme hyvinkin näppärää ja terävää toimittajaa tms. keskustelee nopeasti viikon polttavimmista ajankohtaisasioista. Nyt keskusteltiin presidentti Sauli Niinistön ulkopolitiikan linjapuheesta, joka koski pakolaiskriisiä. Puhe onkin saanut hyvän vastaanoton ja suoranaista suitsutusta. Keskustelijat totesivat saman, minkä moni muukin: puheessa jotkin painotuskohdat olisivat voineet olla perussuomalaisten teesejä.

  Minusta tässä on kohta, jossa eri leirien riidat ja viha voitaisiin unohtaa ja lähteä yhteisvoimin tästä liikkeelle pakolaiskriisin ratkaisemikseksi järjellisellä ja humaanilla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ihan hämmästyin kuin luin "rintamakarkuri" Hämeen-Anttilan haastattelun paperi-Hesarista: olin äkkilukemalla kaikesta täysin samaa mieltä!!!!?

   Joko islamproffa on tullut viimeinkin järkiinsä tai sitten en olekaan niin sysimusta ja paatunut kansanvihollinen kuin somekommenttien perusteella jo itsekin uskoin.

   Poista
  2. Hämeen-Anttila on kapitalismin menestyvä sankari, joka sai työpaikan, jollaisia harvoin maamme kansalaisille tarjotaan. Hänet kutsuttiin Edinburghiin, anoa ei tarvinnut. Eikä se johtunut mistään aikauslehtijulkisuudesta, vaan siitä työstä, jota hän tekee ja sen tuloksista. Ja kyseessä on oikea virka, ei mikään Esko Ahon & co rahalla maksettu Senior Fellow höpöhöpöhomma Harvardiin. - Luuleko joku muuten, että Harvardin heput ovat tyhmiä? - Tuntevat myös bisneksen jekut ja rikkaat pölhökustaat tukijoineen ovat ylikoululle eetvarttia.


   Poista
  3. Luin samaisen haastattelun, ja havaitsin, että Hämeen-Anttila hieman yllättäen suhtautuukin asioihin objektiivisesti, kuten tiedemiehen tuleekin. Hänen puhui samaan tyyliin kuin Sauli Niinistö.

   Eiköhän hän kuitenkin olisi lähtenyt Edinburghiin ilman suunniteltuja leikkauksiakin? Briteissä verotuskin on lievempää kuin Suomessa, maan kokonaisveroaste on peräti kahdeksisen prosenttiyksikköä pienempi kuin meidän. Työ on jetsulleen sama kuin täällä olisi.

   Poista
  4. Birmingham, Birginham, mitäpä silä olisi väliä.

   Poista
  5. Oikea sijainti on siis: Edinburgh. Korjasin muistivirheen, kun yleensä kirjoitan lonkalta ilman lähdettä.

   Poista
 24. Näin Hämeen-Anttila Hesarissa puhuu kuin Pikku-Tapsa:

  "Professori Jaakko Hämeen-Anttila pitää harmillisena sitä, että keskustelu islamista on niin voimakkaasti ääripäihin jakautunutta."

  "Suomalaisessa keskustelussa toisessa ääripäässä "puhutaan paljon hyvin vähän tietäen", ja toisessa ääripäässä ymmärretään liikaakin eikä myönnetä maahanmuuttoon liittyviä ongelmia"

  "Ne jotka puhuvat paljon, eivät ole välttämättä kiinnostuneita tietämäänkään"

  "Maahanmuuttoon liittyy aika paljon ongelmia. On tahoja, jotka ajattelevat, että kaikki, mikä liittyy maahanmuuttoon on kulttuurista rikkautta, eikä se välttämättä ole niin, jos puhutaan henkilöistä, jotka ovat syrjäytyneet yhteiskunnasta eivätkä ole rakentamassa sitä"

  "Se on ongelma, ja näistä pitäisi voida puhua."

  "Hämeen-Anttilan mielestä on selvää, että tiukkaan islamin tulkintaan liittyy asioita, jotka ovat ristiriidassa suomalaisen yhteiskunnan kanssa."

  "fundamentalistinen käsitys nationalismista tai kristinuskosta ei myöskään sovi yhteen kulttuurin ja demokratian kanssa."

  "Hämeen-Anttila haluaisi suomalaisten muistavan arabialaisesta islamista ainakin sen tosiasian, että se on vanha kulttuuri, joka on kukoistanut kauan ja sillä on paljon yhtymäkohtia eurooppalaiseen kulttuuriin."

  (PS. Tämä on raikasta puhetta sen puusilmäisen tuomitsemisen rinnalla, joka kohdistuu esim. niihin, jotka "vastustavat" monikulttuurisuutta. Mukava huomata, että Hämeen-Anttila kuuluu meihin realisteihin.)

  VastaaPoista
 25. Vierasmaalaiskeskusteluun en osaa sanoa muuta kuin ihmetellä eilen 93-vuotiaana edesmenneen Erik Lindtrömin sävellystä ja Yleisradion vahtimestarin, entisen jazzkitaristin, myöh. laulaj. sanoitusta: Gunnar vierasmaalainen. Sanottakoon, että pässi vierasmaalainen on tässä pässi.

  VastaaPoista
 26. Tuohon sitaattilistaan voisi lisätä vielä yhden Hämeen-Anttilan mainitseman asian: puberteetti-ikäisten tyttöjen naittamisen, joka ei sovi suomalaiseen kulttuuriin.

  Olisin toivonut, että Hämeen-Anttila olisi lopuksi maininnut jotakin myös meidän ennakkoluuloistamme islam-kulttuuristen miesten suhtautumisesta naiseen. Meillähän on tästä muutaman yksittäistapauksen vuoksi runsaasti ennakkoluuloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä vaatia liikaa - minä ilahduin jo siitä, että Islamin Auktoriteetti myönsi, että tulijoista johtuvia ongelmia on ja niistä pitäisi pystyä avoimesti puhumaan.

   Tähän astihan virallinen linja on ollut, että jos ongelmia on, ne ovat täysin meidän suomalaisten syytä, ja kaikki kriitiikki on älämölöä tai ankarasti rangaistavaa vihapuhetta.

   Poista
  2. Tämä on nyt uutta suomalaisella mediarintamalla, että nykyistä henkistä ilmastoa aletaan arvioida objektiivisemmin. Nähdään myös se, että äärisuvaitsevaiston piirissä on voimanlähteenä aggressiivista vihaa ja kieltämistä.

   Tämä on lupaava kehityskulku, jonka kulkuun Sauli Niinistökin on vaikuttanut osaltaan. Niin kauan kuin vihapuhetta ei tunnisteta molempien äärinapojen ominaisuudeksi, niin kauan kehitys seisoo ja pakolaiset tukehtuvat kontteihinsa tai hukkuvat valtameriin.

   Poista
 27. Huomasin, että Riku otti puheeksi tämän hautapaaden, johon ydinvoiman vastustajat kaiversi kansanedustajien nimet.

  Koska olen mukasuvaitsevainen punamädäkki, niin silloin pitämässäni uuden suomen blogissa, sitä mieltä, että hautapaasia julkaistaan vaan tappolistan muodoissa. Että tälläisiä paasia löytyy vuoden -18 surmapaikoilta.

  UGH.

  VastaaPoista
 28. Tämä "mustalista-asia" palautti mieleeni yhden ajatuksen, joka mielessäni toisinaan pyörii. Poliittisena nihilistinä, minusta on aina riemukasta löytää minkä tahansa puolueen tai niiden edustajien vastakkaisia mielipiteitä, kannanottoja tms. samoista asioista. Oikeastaan näistä pitäisi ruveta tekemään listaa, ilmiö ei nimittäin ole harvinainen, vaan politiikan arkipäivää. Sananvapaus on yksi asia, jota jokainen puolue vuoroin vaahto suupielessä kannattaa, sitten sitä taas raivopäisenä vastustaakseen. Vihreillä ja persuilla kun on kaikkein populistisin ote, niin heiltä sitä herkkua löytyy ehkäpä eniten. Persujen perisynti on ladella hirveitä törkeyksiä vastustajista ja sitten kyynel silmäkulmassa itkeä sitä, kuinka vain heitä haukutaan ja aina vain heistä pahaa puhutaan.

  Demokratia on toisinaan pyhä asia, toisinaan taas se kielletään ainakin rivien välistä ehdottomasti. Tämähän on ollut viime vuosina erityisesti vihreiden tapa. Minä järkytyin, kun jytkyn jälkeen lun Vihreästä Langasta sitä raivoa ja vihaa: "Muutan pois Suomesta!".

  Yksi itsekeksimäni mottoni on "porvarikin armahtaa, jos siitä on hänelle rahallista hyötyä, mutta se jolla on aate, hän ei milloinkaan. Koska on yleisten syiden vuoksi oikein olla paha. "

  Populismi on politiikan niin läpipierenyt (läpipieretty-sanan lainasin tähän Mika Waltarilta), että ihmettelen politiikkauskovaisia. Tänään tätä ja huomenna jotain muuta.

  Mitä mustiin listoihin tulee, niin ehkäpä ne ovat jopa henkilötietolain vastaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persut, nämä hallituksen uudet lemmikit. Uusi takiainen.

   Ministerin avustajaksi Putkosen puoliso, kovalla palkalla.
   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082820257493_uu.shtml
   Voi voi. Taas persuja pilkataan. Kun käyttäytyvät kuin vanhat puolueet.

   Poista
  2. Persut ovat oppineet maan tavoille, hienoa! Kun he eivät varmaan vielä osaa perustella valintaa, niin minäpä autan: Ei Putkosen muijana oleminen voi olla este sille, että tehtävään valitaan pätevin. Demokratiassa kaikilla pitää olla tasavertainen mahdollisuus saada hyväpalkkainen suojatyöpaikka.

   Poista
  3. Putkosen muijalla näyttää olevan merkonomin koulutus. Se on kyllä jonkinlainen pohja avustajan tehtäviin. Ihminen hallitsee taloushallintoa eli kirjanpitoa, osaa jonkin verran kieliä, osaa laatia erilaisia kirjoitteita ja hallitsee vähintään pohjatiedot yhteiskuntataloudesta ja poliittisista järjestelmistä. Lisäksi hänellä on markkinoinnin taitoja..

   Luulisin, että vaikkapa kapean koulutuksen maisteri ei puolestaan ole valmis avustajan työhön.

   Silti - olen nirpallani nepotismin edessä. Sitä on liikaa joka puolella.

   Poista
 29. Netti-iltasanomissa ville niinistö kommentoi mustia (putkosen) listoja: Tällaiset listat muistuttavat totalitaristisista maista. Lista, jossa julkaistaan toimittajien, tutkijoiden ja politiikkojen nimiä, on puhdasta totalitarismia.

  Tämä on herkullista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö nyt kukaan ole onnistunut kysymään häneltä tuosta Vihreitten mustasta listasta, tai siitä Greenpeacen jutusta? Tai eikö hän lue blogeja, muita kun omiaan, jos hänellä semmoinen on?

   Poista
  2. Ei, olet väärässä, kyllä hän on poliitikko.

   Poista
  3. Kunpa joku toimittaja kysyisi häneltä asiaa! Haluaisin kuulla V. Niinistön vastauksen. Selittääkö, kieltääkö, myöntääkö.

   Poista
  4. No se ydinvoiman puolesta äänestäneiden tappopaaden laati terrorijärjestö Greenpeace. Tai kuten Ville sanoisi, kansalaisjärjestö, joka ei ole missään tekemissä puolueen kanssa.

   siksi tätä varmaan ei ole otettu puheeksi.

   Poista
  5. Eilen Pressiklubissa Zysse hyökkäsi reippaasti Niinistön kimppuun syyttäen tätä suurimmaksi muiden solvaajaksi - ja muistutti heidän omasta oikeasta "mustasta listastaan".

   Ville hämmentyi hetkeksi, vetäytyi ihan tuolissa taaksepäin, mutisi että kyse on aivan eri asiasta ja alkoi paasata puuta heinää loikkien asiasta toiseen kuin aropupu. Hänellä on aivan mahtava kyky suoltaa kliseitä ja fraaseja vakuuttavasti.

   Poista
  6. Ei se ollutkaan Pressiklubi, vaan ajankohtaisohjelma uutisten jälkeen, mikä lie nimeltään.

   Poista
 30. Viranomaisetkin ylläpitävät ja näköjään julkaisevatkin mustia listoja. Kuluttaja-nettijulkaisun musta lista sisältää tosin vain yrityksiä, ei yksityisiä kansalaisia, muuten kuin toiminimen mukana.

  "Mustalla listalla mainitut yritykset ovat laiminlyöneet kuluttajariitalautakunnan suositukset siitä, miten niiden pitää ratkaista riitansa kuluttajan kanssa."

  Ylhäisen korkea-arvoisesti lupaavat, että "Jos haluat jakaa tietoa muualla, voit julkaista linkin tälle sivulle." - Ihan kuin siihen mitään lupia tarvitsisi, jos tällaisesta törkylistasta haluaa kertoa! Tarvitseeko siihen luvan, että kertoo listan olevan törkyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin mielenkiintoinen on Kuluttajan kielto : "Listan luvaton kopiointi ja julkaisu muualla on kiellettyä." - Kysymykseni on: minkä perusteella (laki tms.) ja minkä vuoksi (mihin kiellolla pyritään?)

   Onko julkaisu viranomaisen vain yksityisen tahon julkaisema?

   Poista
  2. Moni muuten kieltää blogistaan kuvien tai tekstin sitatoimisen. Nähdäkseni tämä ei ole kiellettyä, jos lähteen mainitsee ja julkaisutarkoitus ei ole halventava tai pilkkaava.

   Poista
  3. Kuluttaja-julkaisu taitta olla yksityinnen, rahanansainta tarkoituksessa ilmestyvä tuotos. Mistä se saa listansa? Kuluttaja-asiamiehen toimisto julkaisee tietoja, mutta eihän niitä voi kopioida.

   Poista
  4. Onhan blogikin tavallaan yksityinen, ja silti siihen kirjoitettu "kuvien tai tekstien kopiointi kielletty" ei ole juridisesti sitova, ts. kuvia ja tekstejä saa kopioida.

   Poista
  5. Linkkaamasi lista oli kiva, mutta tiesitkö, että vantaalainen asuin- ja teollisuusalue joutuu muuttamaan nimensä. Tuupakasta tulee Tuupakointi kieelletty. Sitä vastoin viereisen Viinikan alueen nimeen ei puututa, vaikka hienostelevat ehdottavatkin Vantaan Chardonnay´ta.

   Poista
 31. Yhä enemmän on lehdissä alkanut näkyä kirjoituksia, joissa myös äärisuvaitsevaisto saa sapiskaa vihan lietsonnasta ja rasistikortin heiluttelusta. Minusta tämä on tasapuolista. Itse kukin objektiivisuutta kunnioittava näkee äärilaitojen melskeen. Taistelu ei ole koskaan yhden vika.

  Lyön pääni pantiksi, että kaikkia meistä liikuttaa pakolaisten hätä ja silti jokainen järkevä - ja humaani - ihminen näkee senkin, että laaja ja ennennäkemätön väestösiirto ei voi olla ainoa saati paras ratkaisu kriisiin.

  Ihmiset eivät ole rasisteja eivätkä pelkää mustaa miestä, vaan maahanmuuton mukanaan tuomia ongelmia, rikollisuuden kaltaisia asioita. Tämä ei ole vielä rasismia. Rasismia on, kun aletaan puhua ihonväristä ynnä muusta sellaisesta - näin toteaa Iltalehden tuore kysely. Vain 17 prosenttia ihmisistä näkee ihonvärin ongelmana, kun 68 prosentille se ei ole ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun tulee rasistikortin heiluttelusta aina mieleen se pikku Muhammed, joka suuttuneena nuorelle naisopettajalle, joka ei poiminut hänen lattialle pudottamaansa kynää ylös huusi opettajalle: rasisti, rasisti.

   Poista
 32. Kuuluisin mustista listoista taitaa olla Hollywoodin musta lista, jolla amerikkalaiset filmin tai kirjoittamisen parissa työskennelleet komukat ja heiksi epäillyt joutuivat työttömiksi. Surullinen luku USA:n historiassa, mutta ymmärrän hieman sitä pelkoa, minkä toveri Stalin aiheutti.

  Aika harvoin missään mainitaan Amerikassa menestynyttä omaa poikamme, Arvo Kustaa Halbergia, Vihtori Kosolan sukulaista. Hän oli Amerikan kommunistisen puoleen pääsihteeri Gus Hall ja peräti neljä kertaa ehdokkaana Yhdysvaltojen presidentiksi. Ääniä tosin tuli hieman hintsusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Gus Hallista oli takavuosina lehdissä useinkin juttua Amerikan vaalien alla. Nykyään hänen paikkansa on perinyt Edward Hurja – markkinointi on voittanut aatteen.

   Poista
 33. Mitä Putkosen mustaan listaan tulee, olen siitä vain iloinen. Kyseessä kun on sen laatuinen virhearviointi, että se osoittaa kansankomissaarin menettäneen otteensa ehkäpä lopullisesti. Siitä oli jo aikaisemmin merkkejä, kun Soini piti sen älyvajaan puheensa, jossa kertoi, etteivät persut anna persettä. En usko erehtyväni, kun epäilen kirjoittajaksi juuri Putkosta.

  Kaikki kunnioitukseni ja ihailuni kansankomissaarille, että on näinkin kauan jaksanut. Mies on osanut loistavasti lukea madonlukuja vastustajille, mutta keinonsa ovat vähissä, säkki on tyhjä, kun omat hyökkäävät. Onnellisia eläkepäiviä Putkoselle jonkun mukavan harrastuksen parissa. Ristipistotyöt kuuluvat olevan mukavia ja ompelukursseja järjestetään mm. kansanopistoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoitkos muuten Pressiklubin eilen? Siinä Putkonen sormipystystyssä puoluesteli listaansa ja mutusteli suussaan, Kivikylän Nakki! Kivikylän Nakki.

   Poista
  2. Ruben on tullut kai vanhaksi. Hänestä on tullut yllätyksetön, harmi vieköön. Entinen mielen liikkuvuus on kadonnut ja tilalle on tullut jäärämäinen yhden linjan toimittaja. Semmoinen ei ole hyvästä. Välillä Ruben jopa jyrää sen kannan ainoaksi oikeaksi, jota hän kannattaa.

   Muistan senkin ohjelman, jossa oli jokin kiihkeä päivän aihe. Ruben oli kutsunut studioon vain kaksi oman linjansa ihmistä takomaan totuutta katsojiin. Toinen puoli puuttui kokonaan.

   Poista
  3. Samaa minäkin sadattelin kotona – Putkonen puhui sekavia, eikä käyttänyt tilaisuutta hyväkseen kunnolla. Joko äijältä alkaa ote lipsua tai sitten tuli otettua pari rohkaisua liikaa.

   (Ai helkkari, kirjoitin yllä, että Zysse ahdisteli Niinistöä Pressiklubissa, mutta sehän olikin vasta uutisten jälkeen.)

   Poista
 34. Putkosen aatteellisuus kun on "siirtymien" myötä osoittanut kunnioitettavaa joustoa, niin ehdotan kysymään Arhinmäeltä tai Niinistön Villeltä, olisiko töitä tarjolla eläkeiässä olevalle miehelle.Kommunistisesta puolueesta ei kannata kysyä, ei niillä varmaan ole varaa maksaa palkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitkän uran veronmaksajia ja työläisiä kupanneena, hän päätyy kapitalistin palvelukseen, myymään konsulenttina Kivikylän nakkeja ympäri maakuntien ostosparatiiseja.

   Poista
  2. Minä näin, kun Kalevi Keihänen myi 80-luvulla turistirihkamaa Helsingin kauppatorilla. Josko Putko ottaa mukaansa persupalatsista äänestäjille tarkoitetut pinssit, avaimenperät, tarzan-teepaidat ja muun mainosmateriaalin . Tekee niillä särvintä limppunsa päälle.

   Poista
  3. Putkonenhan on kansaneläkeiässä, joten hän voi muuttaa Portugaliin muiden suomalaisten pakolaisten tavoin.

   Poista
  4. Sanoisin, että Putkonen ei pysty jäämään eläkkeelle. Ei vaikka pakotettaisiin. siksi nakkikonsulenti ura.

   Poista
 35. Nyt ei raivoa, on muuten Iineksen nimipäivä.

  Että hyviä kahvitteluhetkiä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos Samppa. ja juonpa tässä sattumoisin juuri kahvia, samalla kun laittelin kuvia valokuvablogiin. Pitäisikö hakea oikein pullapala kaffeen kera, kun pakkasessa taitaa vielä pari olla..

   Poista
  2. Hyvää iineksen päivää ja kiitos, että siedät minuakin.

   Poista
  3. Älkääs nyt, voi kiitos. Jaa siedän? Minähän tykkään sinusta, Riku. Jos joskus harkitset katoamista, tulen kiskomaan teikäläisen ylös sieltä sängyn alta.

   Kyllä te semmoisia liikkiksiä olette kaikki, Samppakin.

   Poista
  4. Onnea vaan täältäkin. Iines-neidon kunniaksi nautin kahvin kanssa berliininmunkin.

   Poista
  5. Alas, alas akkavalta, äijä huusi sängyn alta!

   Poista
  6. Kiitos Tapsallekin, toivottavasti berliininmunkki oli makoisa.

   Ja toivottavasti ehdit nielaista munkin jo ennen sunnuntaihesarin lukua..

   Poista
 36. Ray Charles, In The Heat Of The Night, Yön Kuumuudessa.(vähä alle kymmene astetta täällä meil, kirj.linkk.huom.)

  VastaaPoista
 37. Wikipedia-tietojen mukaan Raylla oli 12 lasta yhdeksän eri naisen kanssa, on siinä melkoista näkemystä. Suomalaisen Raita Outisen tavoitti luultavasti käsikopelolla.

  VastaaPoista
 38. Unchain my heart voi olla, ja ehkä onkin, parempi Ray Charlesin esittämänä, mutta Mulkkusen (Cocker)Joen esittämänä olen sitä enemmän digannut.

  Pääst mun syämein kahleist.

  VastaaPoista
 39. Onkohan tämän kappaleen suomennos "Gruusia mielessäni"? - Heh, heh, tuskin.

  VastaaPoista
 40. Unchain my heart on niin kaunis kappale, että sitä kuuntelee vaikka sunnuntailaulajankin laulamana. No ei nyt ehkä Arja Korisevan.

  Tänä aamuna hain hyviä tulkintoja yhdestä laulusta, mutta löysin vain kaksi versiota, josta panen pyhäaamun kunniaksi nyt vaikka tämän.

  VastaaPoista
 41. Raivoa - Toivoa, kas siinä kaksi asiaa, jotka vaihtelevat mielessä. Raivostuttaa uutiset, joita ei voi olla kuuntelematta.. Mut sitten, kun käy lenkillä ja kuuntelee kännykästä sitä mitä haluaa, ja katselee vihreitä koivuja jotka kukkivat keltaisia lehtiä, alkaa rauhoittua ja tajuta, miten ihana maailma on horsmien kukkineet hörhelöt siihen mukaan luetuina! Ja Irwinkin näyttää valoisaa puolta. Tavallisesti se irvii, mutta mukavasti.

  VastaaPoista
 42. Yön kuumuudessa on kuusikymmentäluvun lopulla valmistunut rikoselokuva, jossa etelävaltiolaiseen kaupunkiin saapuu murhaa selvittämään tummaihoinen poliisi, Sydney Poitier. Paikalliset laittavat oitis nekrun putkaan murhasta epäiltynä. Elokuvan yksi keskeisistä teemoista on aivan kammottava rasismi, jota ei voi verrata siihen, mitä se meillä on. Meillä oli viime yönä alle kymmenen astetta, siinä kun elokuvan yössä on painostavan kuumaa. Linkkaamani Ray Charlesin kappale kyseisestä elokuvasta tuo sen tunnelman minulle vieläkin. Paljoa muuta en elokuvasta enää edes muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (elokuva löytyy tällä hetkellä juutuubista)

   Poista
  2. Myöhemmin elokuvasta tehtiin se sarja, jonka pääosassa oli itse Archie Bunker, Carroll O´Connor.

   Poista
  3. Jotenkin luonnikkaasti mieleeni tuli samaa teemaa käsittelevä Nina Simonen Helvetin Mississippi.

   Poista
 43. En malta olla palaamatta hiljatain käsittelemiini Beatlesin Intian seikkailuihin. Harrison ja Lennon pettyivät hyvin nopeasti Maharishi Mahesh Yogiin, tuohon karvaiseen ja epäilemättä pahanhajuiseen punkeroon. Äijän suurimmat henkisyydet, kun olivat himot nuoriin naisiin ja Rolls Royce-merkkisiin autoihin.

  Beatlesin "Sexy Sadien" Lennon nimesi ensin "Maharishiksi", sanoja muutettiin oikeusjutun pelossa muutenkin. "Mitä olet tehnytkään Sexy Sadie, olet tehnyt hölmöjä meistä kaikista..."

  Juutuubbarissa on alkuperäinen.

  Meillähän seksipunkero kävi vielä 70-luvulla mm. Mirja Pyykön haastateltavana. - Tämä noista Intian viisaista guruista tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo ehkä alkuperäinen tai ensimmäinen versio ollut, mutta yksi kuitenkin.

   Poista
  2. Suuri pianisti, Iiro Rantala, on levyttänyt Lennonia. Tämän loppupuolella tulee hieman aivan uskomattoman hienoa soitantaansa.

   Poista
 44. Ensi viikolla lähetän sen Aiheita-kirjoituksen. Voi mennä ensi viikon loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hienoa! Täällä alkaa olla luettu. Olen lukenut hitaasti, kun luen muutamaa yhtaikaa.

   Poista