27.1.2016

Kielletty!Rasistikortti heiluu Suomessa, vaikka puhuisi valkoisesta vessapaperista, kirjoitti joku lehden keskustelussa. Totta! Joka puolella viuhahtelee.

Juuri nyt on noussut älämölö parista naurettavasta asiasta: Teemu Selänne on tuominnut Twitterissä joukkoraiskaukset, ja erään lehden kolumnisti on pahoittanut tästä mielensä. Selänteellä mielipidevaikuttajana kun ei saisi olla valtion virallisesta mielipiteestä poikkeavaa käsitystä.  Ei vaikka yhden juuri julkaistun kyselytilaston mukaan kansan enemmistö on tullut monessa asiassa yhä maahanmuuttokriittisemmäksi. Sen huomaa edellä mainitun kolumnistin jutun perässä olevasta keskustelustakin, jossa harva yhtyy kolumnistiin. Teemu sen sijaan saa innostuneita peukkuja. (Ellei tämä sitten ole rasistien salajuoni: klanipäät ovat ovat panneet äitinsäkin peukuttamaan.)

Jaapa jaa. Toinen hupaisa kohu on noussut alakoulun pikkuhäirikön leijonariipuksesta, jossa opettaja on nähnyt belsebuubin. Poika oli uutisen mukaan kiusannut tai häiriköinyt toista oppilasta, ja opettaja oli puuttunut tilanteeseen mm. ottamalla puheeksi leijonariipuksen rasistisen symboliikan. Uutisen mukaan kyseessä ei kuitenkaan  ollut rasistinen tilanne. (On tietenkin mahdollista, että tämäkin on rasistien salajuoni, ja kaikki paljastuu myöhemmin lavastukseksi. )

Eilen luin, että Ruotsissa on samanlainen tulenarka ilmapiiri kuin 30-luvulla. Sotakin voi syttyä milloin tahansa. Jotain perin ahdistavaa on nyt Suomenkin ilmapiirissä, eikä se tällä kertaa johdu Venäjästä. Tuntuu siltä, että mikään puoli tai leiri ei voi sanoa mitään, kun leimakirves jo heiluu.  Yle, poliitikot ja päämediat harrastavat edelleen manipulointia, pyytävät anteeksi suvaitsevaistolta suuttumusta, jos erehtyvät kutsumaan rasistin studioon, mutta eivät pyydä anteeksi, jos erehtyvät kutsumaan studioon yltiösuvaitsevan, joka puhumisen sijaan leikkii keppihummalla. Poliisia viedään kuin pässiä narusta ja se korjaa lausuntojaan sitä mukaa kun käsky käy. Mihin enää luottaa? Mistä löytää totuus, ja vain totuus?

Loppukevennys asian vierestä: Tuttu opettaja soitti maahanmuuttajaäidille pyytääkseen tätä koululle kahdeksalta juttelemaan lapsen kouluasioista. Äiti oli tokaissut närkästyneenä, että ei sovi, minä ei tulla kahdeksalta, on liian aikaisin, minä nukkua. Opettaja oli sanonut, että kyllä te nyt voitte yhden kerran vuodessa tulla. Hatunnosto opettajalle. Nimittäin jos seitsenvuotias herää yksin kahdeksaksi kouluun, voi kai äitiäkin vähän liikauttaa makoilemasta. Lapsen isä on monivaimoinen ja harvoin tässä kodissa, vaikka ei käy työssä. Näitä polygamiaperheiden lapsosia on kouluissa yllättävän paljon. Itse en ole kuullut moniavioisuudesta puhuttavan maahanmuuttajien yhteydessä ollenkaan. Vaiettu salaisuus?

(Valokuva Iines: Metsäänmeno kielletty)

238 kommenttia:

 1. Tuossa loppukevennyksessä ehkä kiteytyy jotakin olennaista. Opettaja on valmis aikaistamaan työpäiväänsä oppilaan tähden, oppilaan äiti mieluummin kääntää kylkeä. Eikös äitien tapoihin kuulu tarjoilla aamupalakin?

  Somaleilla kai yleisimmin Suomessa olijoista on monta vaimoa. Kunta ylläpitää moninaista lapsikatrasta vanhempineen. Onko rasismia sanoa se ääneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunkuiske, juuri näin. Lapsi tekee aamutoimet ilmeisesti yksin ja lähtee yksin.

   Hyvin monet mamulapset puhuvat hämmästyttävän huonosti suomea, vaikka ovat täällä syntyneet. Kotona varsinkaan äidit eivät puhu suomea usein kuin auttavasti, ja kotikieli on tietysti oman kulttuurin kieli.

   Minusta sosiaalituen maksatuksen ehtona tulisi olla pakollinen kieliopetus perheen aikuisille, ja tässä korostan äitien merkitystä uuden kielen välittäjänä. Kielitaito on kuitenkin aina ennen kaikkea maahanmuuttajan oma etu.

   Minulle tuo monivaimoisuus tuli yllätyksenä. Miten mahtaa käydä lapsilisien, kun miehellä on monta vaimoa ja lasta? Tarkoitan, että kai ne menevät lapsille eikä yhden isän, perheen pään, taskuun.

   Poista
  2. Totta kai ne menee isälle. Se ostaa niillä khat-pensaan lehtiä. Menee sen jälkeen Sossuun raivoamaan kun "hänelle kuuluvat rahat" eivät torstaina olleet vielä tulleet hänen tililleen. Tulivat vasta perjantaina. Se osoittaa että kaikki pankkiihmiset ovat rasisteja, samoin verovirkailijat. Saatana, täällä hyyssätään vain suomalaisia!

   Poista
  3. On se niin väärin että Suomessa pidetään suomalaisten puolta. Rion olympialaisissa olisi parempi kun me taputtaisimme somalialaisille urheilijoille. Tai jollei niitä ole niin somalialaisille turisteille.

   Poista
  4. Tuo leijonakorujuttu on jo sen luokan hörhöilyä, että ei ilmapiiri tuosta enää sakene.

   Muistanpa, kun viitisentoista vuotta sitten löysin vanhan tavaran liikkeestä vanhan hopeisen sormuksen, jossa oli leijonakuvio. Se Suomen leijona. Ihastuin siihen, enkä osannut ajatella, että nyt olin sitten rasisti. Annoin sen lahjaksi siskolleni, joka elää ulkomailla. Hän on pitänyt sitä pikkurillissään useat vuodet eikä vissiin tiedä, että voi joutua nyt täällä haukutuksi, kun kantaa Suomen leijonaa. Pitänee kertoa, että jättää sen jatkossa pois tänne tullessaan. Kun hän on oikeasti hyvinkin monikulttuurinen.

   Poista
  5. Kai tässä on mentävä ja ostettava jostakin leijonakoru, vaikken muita koruja kuin vihkisormusta ole tähän ikään kantanutkaan.

   Mutta on se vaan niin tärkeää härnätä suvaitsemattomia, että taivun jopa tällaiseen epämiehekkyyteen.

   Poista
  6. Joku tekee juuri samaa mistä itse itkee: ei saa leimata kaikkia yhden perusteella. Että leijonakorunkin kohdalla leimakirves on sitten heilahtanut, kun kerran joku onneton umpirasistiryhmä on semmoista kantanut. Ei voi kuin nauraa tätä älyvapaata epäjohdonmukaisuutta.

   Alan totisesti vakuuttua siitä, että rasismi on oikeasti etnisten ryhmien erikoiskohteluvaatimuksien esittämistä. Kun pitää toista yhtä arvokkaana, asettaa hänelle samat oikeudet ja velvollisuudet kuin kaikille muillekin, ilman erikoiskohtelua etnisyyden vuoksi. Se se vasta ryhmän osoittelua on, yliymmärtäminen ja erivapaudet.

   Poista
 2. Taas oli asiaa niin heikompia hirvittää, kiitos Iines. Sinä hallitset mainiosti myös manipuloinnin ovelat salat eli kieltomerkkihän oli selvä kutsu ainakin meikäläiselle. Muistan senkin ajan jolloin vanhanajan opettaja tuli tutustumiskäynnille kotiin, jossa ekkaluokkalainen asusti, tosin äiti hyppäsi koululla tuon tuostakin, innokas kun oli yhteistyöhän ja kuvitteli suuria tulevaisuuksia lapsilleen. Miten tämä liittyy ylläolevaan aiheeseen ja rasismiin, ei mitenkään, kunhan lämpimikseni kerroin miten erilaista oli 1980-luvulla.

  Tuo että kaikki pitää pyytää anteeksi (kuten Stuppikin teki) monta kertaa ihmetyttää. Helvetti, jos on tullut joku lapsus jossakin niin kai se yksi anteeksi pyyntö kerta riittää, menee katu-uskottavuus, jos pelleilee ja mielistelee liikaa. Pelko ja ahdistus (mielestäni ilman pätevää syytä) on tullut omituiseksi käärmeeksi ihmisten ja yhteiskunnan sisälle. Kansan villi ja varsin vaarallinen mieliala on osaksi tulosta vapaasta kasvatuksesta, globalisoituneesta maailmasta, ehkä jopa villiintyneestä demokratiasta sun muusta kurittomasta natsipaska-ajattelusta. Kaikki voimat hämmentävät nyt Suomi-pataa (kuten koko maailmaakin) enkä voi välttyä ajatukselta että Sauronin rasistisilmä on tullut vahtimaan tiukasti edesottamuksiamme.

  Yleiset ja yksityiset mielipiteet kunniaan - pysy niiden takana - älä turhaan selittele - älä lietso vihaa - älä pelkää - ole silti joustava. Näin helppoa se olisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksipyyntö ei minustakaan ole aina paikallaan. Monesti se julkisuudessa tulee vasta, kun merkittävä taho tai laaja piiri on närkästynyt.

   Arvostaisin Yleä enemmän, jos se valitsisi linjan, joka ei kumarra mitään tahoa, vaan etsisi objektiivista totuutta eli kertoisi asiat ilman manipuloivaa sävyä.

   Poista
 3. Yksi ja ainoa ehjä neuvo olisi, myös suomalaisille poliitikoille jotka lakeja laativat, että MAASSA MAAN TAVALLA. Jos tämä jotain somaaliäitiä ei tyydytä, tai saa hänet hysteeriseksi, menköön takaisin Somaliaan, eläköön siellä normiensa mukaan. Vai suomalaistenko tässä on muutettava - mutta minne? että saisi elää omien suomalaisten normien mukaan? Fäärsaarilleko?

  VastaaPoista
 4. Teemu Selänteen twiitit on noin 99% todennäköisyydellä kirjoittanut Aleksi Valavuori. Ainakin, jos on uskominen siihen, että Saunalahti 4g verkosta olisi lähtenyt viestit. Se ei taida toimia Kaliforniassa.

  Leijona Riipukseen on sitten tarttunut jo Reijo Tossavainen. Tämä suurten tunteiden tulkki, joka kun rappaa, niin roiskeet eivät ulotu mihinkään. Kun huteja tulee, kuin oviaukkoa rappais. Eli ankka tämäkin juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valavuori väittää, että Teemu on twiitannut. Ota tästä nyt selko.

   Poista
  2. Itse olet Ankka melkein Aku Ankka kun käsi pystyssä huidot. Tilaatko porkkanoita? Komea on puku miehellä päällä on kuin piirretty. Ei taida silmälasitkaan kotimaisia, on Virosta. Eikä ole pellavaa vaan keinokuitua 65 %.

   Poista
  3. Reijo Tossavainen? Ei, vaan tämä uutinen on ollut ihan Alma Median lehdessä. On siis tietenki mahdollista, että kyseessä on on rasistien salajuoni...

   Poista
 5. Ohoh! Iines herätti minut.

  Olen kaikin voimin koettanut vaipua 100-vuotiseen uneen Prinsessa Ruususen tavoin kieltäytymällä seuraamasta poliittisia keskusteluja ja yleensä ajankohtaisia ohjelmia uutiset mukaan lukien, saadakseni heikolle hermostolleni unettavaa rauhaa ja sulkua yhä kasvavalle pelolle maailmanrauhan puolesta, en itseni takia, vaan jälkeemme tulevien sukupolvien takia. Täälläkin Iineksen blogissa olen välttänyt käyttämästä puheenvuoroja syystä, ettei minulla ole ollut mitään hyödyllistä sanottavaa. Pelkkää valitusta.

  Minusta ihmiset ihmisinä käyttäytyvät maapallolla aivan omituisesti, ovat tulleet ikään kuin hulluiksi, mielipuolisiksi. Puheita ja mielipiteitä ei sallita. Jos joku on mielestään oikeassa, hän on oikeassa omalla kohdallaan, ellei satu apinoimaan muita.

  Miten on mahdollista, että sananvapauden Suomessakin yksi sana, esim. rasismi kaikkine johdanneisineen ja sijamuotoineen saa ihmiset syyttelemään toisiaan, vihaamaan toisiaan, ja hullunmylly senkun kasvaa. MIKSI ei jokainen, joka on jotain mieltä tässä myllytyksessä voi vapaasti sanoa mielipidettään. Sanokaa minulle, KUKA on oikeassa! Mielipiteet jakautuvat. Minä en jaksa olla enää oikeassa, enkä väärässä. Jokainen saa olla mielestäni sitä mieltä, mitä rehellisesti on. Nyt taistellaan sanoilla. Mitä hyötyä siitä on?
  Sanokaa minulle jotain rauhoittavaa, jotain kaunista ja toivottavaa tulevaisuuden suhteen. En syytä ketään. Pistän pääni pantiksi, ettei tästä tilanteesta selvitä syyttämällä toisia. Jotain rakentavaa ja eteenpäin menoa pitäisi olla.

  Nukkuakaan ei voi. Iinekselle kiitos, että herätti. Mitään en kyllä osaa sanoa järkevää. Jos osaisin, sanoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, vai Ruususen unta siellä on koetettu nukkua.

   Taidat olla oikeassa. Minuakin on alkanut ahdistaa Suomen ilmapiiri niin, etten enää muusta osaa kirjoittaakaan kun lööppiuutisista. Lainasin juuri Knausgårdinkin, mutta en ole ehtinyt alkua pidemmälle. Nyt olisi hyvä lukea, kun pöly kirjailijan ympärillä on laskeutunut ja eturivin joukot taitavat lukea jo muuta.

   Poista
  2. Iines, Knausgård tuntuu ihmiseltä, joka rehellisesti kirjaa elämäänsä, myös sen tylsiä puolia. Paitsi tapahtumia, hän kertoo myös ajatuksiaan. Niin kuin hän, minäkin etenen hänen kirjassaan hitaasti. Monet luopuvat lukemisesta juuri tuon tavallisuuden ja hitauden takia. Olen vasta loppupuolella toista osaa. Tässä:

   "Miten ylipäätään pystyi syntymään käsitys että olimme nykyaikaisia, kun ihmisiä lakosi ympärillämme ja sairastui tauteihin joihin ei ollut parannuskeinoja? Kuka voi olla nykyaikainen jos aivoissa on syöpäkasvain? Miten voimme uskoa että olimme nykyaikaisia kun tiesimme että pian mätänisimme mullan alla?" (tai meidät poltettaisiin tulikuumalla arinalla, lukijan lisäys).

   Oltiin eilen avajaisissa, jossa tuli yksi uusi ruumis tietoomme. - Tiedätkö mitä XX:lle kuuluu? Ei ole näkynyt pitkään aikaan. - Etkö sinä tosiaan tiedä, että hänhän on kuollut!

   Hitaasti eteneminen kirjassa johtuu myös siitä, että ollaan tavallista enemmän oltu liikenteessä, ja liian paksu kirja mukana kuljetettavaksi.

   Pino kirjoja odottaa lukemista, hyvin kärsivällisesti. Lukeminen on hyvä tapa sulkea korvansa.

   Poista
  3. Ei minua haittaa arkisten asioiden kuvailu yksityiskohtaisesti. Päinvastoin, pidän sitä merkityksellisenä, joten odotan vaikutelmiani uteliaana. Aivan alku ei vielä viehättänyt kovasti, mutta olen hidas mukautumaan uuteen. Katsotaan. Väkisin en lue, vaikka kriitikot ylistäisivät. En aina yhdy heihin.

   Poista
  4. Työntäkää Te Nauskåårdinne sanonko mä mihin. En ole lukenut hänen kirjaa enkä lue, on niin huono.

   Poista
 6. Aikuiset ihmiset eivät tarvitse erityiskohtelua turvallisessa Suomessa. Ystävällisiähän suomalaiset ihmiset ovat useimmiten jo valmiiksi.

  Jos Suomessa menee vaikka koputtamaan talon ovelle, ei sieltä ensimmäisenä tarjota haulikkoa pahimpaan pelokkaaseen ameriikan malliin.

  Suomessa kysytään, mitä vieras on vailla.Rahaa ja turvapaikka annetaan heti.
  Rosvoja ei meilläkään toivoteta tervetulleiksi.Mutta ei niitä poiskaan laiteta.Pienet partasuu lapset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaiset ovat pohjimmiltaan ystävällistä ja vieraanvaraista kansaa, eikä suinkaan vieraita pelkäävää, niin kuin jokin taho ensin selitteli suomalaisten kriittisyyttä. Meillä ei pidetä ovia aina edes lukossa, ja vieraat pääsevät helpostikin tuvan puolelle asiaansa selittämään.

   Syyt suomalaisten kriittiseen asenteeseen on siis haettava muualta kuin pelosta tai rasismista - poikkeusryhmien takia suomalaisia ei pidä yleistää, niin kuin moni nyt tekee.

   Poista
  2. Esimerkiksi Paavo Arhinmäki syyllistyi karkeaan yleistykseen, kun hän syytti Twitterissä Selännettä ja Valavuorta siitä, että nämä yleistävät kaikki turvapaikanhakijat raiskaajiksi.

   Poista
  3. Kai sinulla iines on oma reviiri ? Tai kriittinen asenne tuntemattomaan ihmiseen ?
   Jokainen on reviiripuolustajia, kuten kaikki maapallon ihmiset - on vain erilaisia tapoja ilmaista se tai erilaisia keinoja toteuttaa sitä.

   Poista
  4. Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa....

   Poista
  5. Anonyymi,

   hellytti kovin tuo "pienet partasuu lapset"!

   Poista
  6. Anonyymi, minulla ei ole kriittistä asennetta vieraaseen ja outoon, vaan ainoastaan utelias. Olen tässä hieman höyli. Kriittisyys tulee vasta, kun havaitsen ristiriidan ihmisen ja puheen tai teon välillä. En ole siis varautunut, vaan avoin vieraille, ja juttelen usein eri tilanteissa vieraitten kanssa.

   Huolissani olen kyllä vanhusten puolesta. Moni päästää kaupustelijatkin sisään ja jokunen tulee höynäytetyksi. Minä en siis tule, sillä olen hyvä havainnoija, tunnistan ristiriidan, jos joku on huijari.

   Poista
  7. PS, Liisu ja Anonyymi, tänne Pikkukaupunkiin piti siis tulla 20 yksinään tulevaa lasta. Se hellytti sydämet. No arvaatte jo, sieltä tuli 40 tupakoivaa poikalasta.

   Poista
  8. malboromukuloita...?

   Poista
 7. Syy suomalaisten asenteeseen on sosiaalisissa tilanteissa noin yksi metri. Ei auta Iineksen uteliaisuus.Vai tuleeko tuntematon mies sinua lähemmäksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat viitata hiljakkoin napattuun valokuvaan, jossa suomalaiset seisoivat rivissä metrin päässä toisistaan bussia odottaessaan.

   Kuva oli hieno ja olen siitä suomalaisena ylpeä. Kunnioitetaan toisen reviiriä eikä täytetä hiljaisuutta tyhjällä puheella.

   Tuo oli kuitenkin hieman erilainen tilanne kuin ne joihin viittaan aiemmassa kommentissani. En siis tarkoita, että tungen kiinni vieraaseen ja ryhdyn juttusille. Ei, vaan jos tilanne on luonteva ja syntyy esimerkiksi katsekontakti, on itsestäänselvää sanoa jotain, yleensä mukavaa tai hieman humorististista. Liikun paljon ison kameran kanssa ja olen huomannut, että se kiinnostaa ihmisiä. Moni sanoo jotain tai kysyy, mitäs on tullut kuvattua. Joku sanoo, että näki juuri koskikaran tuossa kirjaston takana olevassa joen sulassa. Sama on ollut aina, kun liikuin koiran kanssa. Miten moni pysähtyikään rapsuttamaan kultaistanoutajaani, joka oli harvinaisen kookas ja lempeä otus.

   Poista
 8. Häeripäde gousia es nide keeses. Mero pudo pakas. Mee seer sagef of vuh vau vuh, moo eres taiks. Tudo tedete et on. Kamma sura, kamma mere, tuu teikkx. E oro emal. Men ventes dura paks or nobeles-durha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines27 tammikuuta, 2016 19:04

   #Suomalaiset ovat pohjimmiltaan ystävällistä ja vieraanvaraista kansaa, eikä suinkaan vieraita pelkäävää, niin kuin jokin taho ensin selitteli suomalaisten kriittisyyttä. Meillä ei pidetä ovia aina edes lukossa, ja vieraat pääsevät helpostikin tuvan puolelle asiaansa selittämään. #


   Tätä taustaa vasten ei sitten olekaan ihmeellistä, että lähes joka kerta kun meillä on vieraita käymässä Suomessa he ihmettelevät sitä, että yhdellä ja samalla avaimella avataan kotiovi, ulko-ovi ja yhteisen saunan ovi. Kaksi kertaa on käynyt niin, että jonkin aikaa asiaa mietittyään vieras on kysynyt.
   - Yhdellä avaimella voi siis avata kaikki ovet?
   - Näin on, olen vastannut
   - Siis pääset omalla avaimellasi jokaiseen asuntoon?
   - Näin on.
   - ????????????
   - Me suomalaiset olemme rehellistä kansaa.
   Toki myöhemmin selvitän sarjoituksen käytön.

   Poista
  2. Minulle ulkomaiset vieraani ovat ihmetelleet paitsi avoimia ovia myös aitojen puuttumista talojen ympäriltä. Kaikkialla muualla on kuulemma aidat ja portit pihojen ympärillä estämään vieraitten kulkua tontilla.

   Itseäni kummastuttavat eniten amerikkalaisten rumat ja korkeat laudoitukset pihojen ympärillä.

   Eli suomalaiset eivät todellakaan pelkää erilaisia ihmisiä.

   Poista
 9. Nyt kun kaikki mahdolliset päivystävät dosentit ja viestinnän ammattilaiset on kaivettu koloistamaan analysoimaan Selänteen tviittejä, jäämme jännittyneinä odottamaan, taipuuko Selänne yleisen ja laajan painostuksen alla perumaan ja selittämään tviittinsä parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei, uskoisin että on sillä niin paljon munaa:)

   Poista
  2. Olihan sillä munaa. Selänteen kirjoitus on nyt luettavissa Ilta-Sanomien sivuilla ja tullee myös muihin lehtiin.

   Ja päivystävät dosentitkin säilyttivät kasvonsa: Selänne ei olekaan rasisti, kun hänen mielipiteensä voidaan selittää pohjautuvan yksittäistapaukseen ja vielä tuttavapiirissä. 

   Toivottavasti tämä opetti jotakin äärisuvaitsevaistolle: kriittisyys maahanmuuttajia kohtaan harvoin on rasismia.

   Poista
 10. Niin se on vasemistolainen väkivalta vaan parempaa.

  Minua hävettäsi, jos olisin Arhinmäki. Mutta eihän se tyyppi älyä edes pyytää anteeksi Selänteeltä.

  VastaaPoista
 11. Itseäni jäi hieman mietityttämään viestintäalan asiantuntijan Katleena Kortesuon - muutoin kelpo viestintäopastaja - kummallinen lausahdus Selänteen tuoreesta blogista, jossa tämä selventää äärisuvaitsevaistossa dosenttitulvan aiheuttanutta ulostuloaan.

  Kortesuo käyttää nimittäin Selänteen selityksestä sanontaa "Juuri sellainen siirto kuin pitikin" ikään kuin kyse olisi pelistä, joka pelattiin nyt yleisesti hyväksytyn yhden mielipiteen mukaiseksi. Tosiasiassa dosentteja vietiin kuin pässejä narusta, halusivat he sitä tahikka eivät.

  VastaaPoista
 12. Minuakin huvittaa tuo Riku Riemun "lievähkö" anti-keskustapuoluelaisuus. Kyse kun on vaan siitä että Riku ei osaa keskustella keskustalaisten kanssa. Minä opin tämän jo Peräseinäjoella. Kun Kepulaiselle sanoo ystävällisesti "nöf nöf", hän vastaa yhtä iloisesti takaisin "nöft nöft nöft vaan, Riku. On ilomoja pirellyt." Ei se tämän vaikeampaa ole, viestittely. Ei tartte olla edes lisensiaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiättekö muuten mitä minä Peräseinäjoella tein? No totta kai tiätte. Kävin siellä 4-vuotisen Traktori- ja Leikkuupuimurikoulun. Vapaaehtoisena kurssina otin siinä Alkio-Väyrynen opistossa "herneiden istuttaminen, niiden poiminen, niiden silpominen ja säilyttäminen" -kurssin. Mutta vain sen takia että sille kurssille ei ollut ilmoittautunut yhtään muuta jätkää kuin minä. Tyttöjä oli kuusitoista. Voi hitsi kun mulla oli menoa! Joka viikonloppu piti puhkoa palkoja. (Herneenpalothan ovat kuin kirkkovenheitä.) Ja kurssin lopettajaisilkamissa niin... vaikka kuinka valehtelisin... en jaksanut panna siellä enää edes parastani! Niin otti voimille. (huh, huh)

   Poista
 13. Niin, minä sanon mielummin: "Röh, Röh, sinä likainen, haitallinen ja sielua vailla oleva sika!" - Ja vastaus, jonka kuulee, on: "ite oot, ite oot, saatanan kommunisti - mut nyt ei kerkee, ku on mavi-sossu-päivä ja mersu pitää käydä ostamassa!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porsisti narsisisti. Ja mersu.

   Poista
  2. Kulinaristi, esseisti, prosaisti, altruisti, kitaristi, visualisti, individualisti, naturalisti - onhan näitä, leimoja. Vaan luoja varjelkoon meitä nimittelemästä muita kuin itseämme. Edes rasistiksi. Eikö niin?

   Poista
  3. Vesa Enteelle mä kerran sanoin että sä taidat olla Paha Enne. Se katto vähän aikaa mua niillä isoilla silmillään, posket pisamilla. Sit se alko nauraa. - Mentiin Kultajyvään. (Aina me mentiin Kultajyvään. Mulla on sellainen valokuvakin missä me ollaan tulossa ulos Kultajyvästä. Molemmilla on suu messingillä kuin Hangon Keksillä.)

   Poista
  4. Tietenkään rasistiksi ei saa ketään sanoa, etenkin rasistit loukkaantuvat sellaisesta ihan kamalasti. Ja pahoittavat herkän mielensä.

   Poista
  5. Veronika Honkasalo-niminen poliittinen harjoittelija kyllä munasi itsensä pahasti, kun puhui jääkiekon joukkoraiskauskulttuurista. Sellaisten tapausten tutkimuksia on ollut, mutta missä tulokset, Veronika-kulta, suloinen tyttöpieni?

   Poista
  6. Tämä vittuilulukulttuuri on räjähtänyt Ristolla käsiin, eikä se rajoitu tietyn mielipiteen omaaviin. Vittuilua tehdään ihan joka puolelta, koska aivan liian moni ihminen kuvittelee olevansa oikeassa. Sain itse tämän kokea viime viikolla, lievemmässä määrin mutta liikaa silti.

   Poista
  7. Miten analysoisit omaa komenttiasi, onko se vittuilua?

   Poista
  8. Rasisteja minä en hauku, heidän pienet sielunsa ja ymmärryksensä eivät sellaista kestäisi.

   Poista
  9. Veronika Honkasalon kommentti raiskauksista on tämän sarjan hupaisin. Enää eivät riitä vertailukohteeksi pahat suomalaismiehet, vaan nyt heitetään kehiin kanadalaiset kiekkoilijat.

   On se nyt vaikeata tunnustaa, että ajatus turvaa hakevan potran miehen käyttäytymisestä niin, että auttajamaan kansalainen tarvitsee turvaa häneltä, on kerrassaan perverssi. Mikä tässä on niin vaikea myöntää?

   Poista
  10. Minua alkoi naurattaa, kun mieleen juontui, kuinka joku sanoisi: "Senkin kitaristi!" tai "Oletpas oikein esseisti!"

   Poista
 14. Olen sanonut jossain muuallakin että Jeesus sanoi että "hullut meillä on aina keskuudessamme". Ei sitä kannata hätkähtää, näitähän riittää. Mennään me vaan eteenpäin kuin Mummo rollaattorilla lumisateessa kun hän kävelee takaperin kotiinsa kumisaappaat jalassa ja vähän hiprakassakin, kai. Ja liukasta on. Ja taivaalla loistaa ISO kuu kuin pikkasen puraistu Omppu. (Ja kuukautisistakin on jo, voi Herran Jestas sentään, monta kuukautta! Taidan olla taas pieniin päin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeesus ei tuossa puhunut hulluista, köyhiä hän väitti aina keskuudessamme olevan. "Köyhät ovat aina keskuudessamme, mutta ostetaas uus leikkuupuimuri, traktori, maastomönkijä, maastoauto, moottorikelkkoja muutama ja sit viel mersu ja kaupparasseiksi neljä Audia."

   Poista
  2. Bye the way, Jeesus oli aika hullu. Jokainen, joka sanojansa uskoi, teloitettiin mitä kamalimmalla tavoin. Lupasi myös, että seurajansa saavat hänen paluunsa eläessään nähdä. 2000 vuotta on jo mennyt, eikö jo olisi aika?

   Poista
  3. mummo lumihangessa kelkkaa työnsi tässä tai oliko se muualla, öhö öhö, en muista.

   https://www.youtube.com/watch?v=-V4llOjug_Q

   Poista
  4. Jos vihjaat kiltti Anonyymi että mikis varastelee juttuja muilta, niin vilpittömästi voin väittää että niin teen. Kaiken otan irti mistä tahansa mikä ei ole pultattu kiinni. - Jos sinä, vielä entistä kiltimpi Anonyymi, luulet omia ajatuksiasi omiksesi, erehdyt. Olet ne jostain päähäsi saanut. Vaikka kuinka vaan itseksesi siellä vintillä luet Biltemaa (Rattoa), Biltemaa (Jallua), niin ne ajatukset, jotka humisevaan pämppiisi saat, ujuttautuvat salakavalasti näiltä (plus muilta) lehdensivuilta (kuin kastemadot) sun aivojesi reseptoreihin ja aiheuttavat oikosulun siellä. No, ehkä et sitä itse huomaa - en sitä epäile, mutta oikosulkutällin saaneena älä kuule erehdy menee S-Prismaan ostaa keskiolutta. Ai, miksikö? - Ei ne myy sulle.

   Poista
  5. Ei mitään uutta auringon alla, pitää paikkansa.
   Kaikki mitä sanotaan on jo sanottu. Sanomiset saatetaan pukea uusiin vaatteisiin, mutta tarkoitetaan samaa.

   Kaikki muukin on vain entisen toistoa, ehkä hiukan eri muodossa. Kuka keksii jotain täysin uutta? Sellaista, jota ei kukaan ole koskaan tehnyt, sanonut tai ajatellut? Aina on jotain jo ennen tapahtunutta asian takana tai alla.

   Keksinnötkin seisovat tukevalla jalustalla. Kehitys on ehkä ainoa tapa viedä eteenpäin asioita. Jokainen voisi kehittää itseään (mieluummin hyvään suuntaan) mutta tyhjästä on paha nyhjäistä. Eikä itsensä kehittäminen ole helppoa jos on kiintynyt tapoihinsa. Itse olen irti-poikki-ja pinoon- laatua. Enkä keksi mitään uutta.

   Poista
 15. Rikhardille ja Mikikselle valoittaisin että Raamatussa on myös lause: Jumalaa ei olekaan:)

  Poistin edellisen, kun tuli tautofoniaa ja se ärsytti.

  VastaaPoista
 16. Minusta olisi parempi ettei Raamattua olisi. Jumalan kanssa aina tulee toimeen. Ellei hyvin, niin huonosti.

  nimimerkki "mikis de Villa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumala saisi kyllä kernaasti olla minunkin mielestä (ja voi ollakin, ehkä onkin) mutta miksi häntä pitäisi palvoa? Tai rukoilla? Miksi pitää olla pappeja ihmisen ja Jumalan välissä? Miksi Jumalalle pitää rakentaa komeita kirkkoja tai rukoushuoneita? Miksi Raamattu on niin moniselitteinen, että jokainen löytää siitä itselleen sopivaa tekstiä?

   Ei Jumala voi olla ihminen. Vai voiko? Jos ei voi, miksi hänen kuvitellaan käyttäytyvän ihmisen tavoin, suuttuvan ja vaativan kunnioitusta, rakastavan ja vihaavan, ja miksi hän on epäreilu, varjelee toisia, muttei kaikkia? "Hän loi ihmisen omaksi kuvakseen". Mitä se tarkoittaa?

   Poista
 17. ai niin, Mustikka aukio, olet kamalan kiva. (Liitän tämän siihen kohtaan mistä sinä poistit jotain. Tilanne on nyt meitä kumpaakin kutkuttavasti 1-1.)

  VastaaPoista
 18. Nyt kerron teille hieman tuhman jutun... saanko? No, ehkä saan ehkä en. Eikä tämä itse asiassa ole edes tuhma juttu.

  Pikkupoikana kun pelasi taskubiljardia, tilanne usein oli tasan, välillä 1-1 ja välillä 18-18. Sen takia se Erotuomari, siinä keskellä, pompahti pystyyn ja muuttui punaiseksi. Kai se hermostui siihen ettei peli meinaa loppua, en tiä.

  - Ps. Naiset, älkää yrittäkökään pelata taskubiljardia! Ainakaan kotona! Kun olette yksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulepas pikku biljardisti, kun naiset eivät pelaa taskubiljardia. Meillä on värinäpuhelimet.

   Poista
 19. Jumalaa ja Jeesusta diggaan, saatanallisia laestadiolaisia inhoaan Raamatullisin ja Ulko-Raamatullisin syin. Hyi saatana ja yäk!

  VastaaPoista
 20. Tapsa, muistatko...

  valtava Vltava

  Lupasit opetella tämän saksaksi. Joko opit?

  VastaaPoista
 21. Tässähän tämä myös suomeksi:

  DAS LIED VON DER MOLDAU

  Am Grunde der Moldau wandern die Steine
  Es liegen drei Kaiser begraben in Prag.
  Das Große bleibt groß nicht und klein nicht das Kleine.
  Die Nacht hat zwölf Stunden, dann kommt schon der Tag.

  Es wechseln die Zeiten. Die riesigen Pläne
  Der Mächtigen kommen am Ende zum Halt.
  Und gehn sie einher auch wie blutige Hähne
  Es wechseln die Zeiten, da hilft kein Gewalt.

  Am Grunde der Moldau wandern die Steine
  Es liegen drei Kaiser begraben in Prag.
  Das Große bleibt groß nicht und klein nicht das Kleine.
  Die Nacht hat zwölf Stunden, dann kommt schon der Tag.

  Elvi Sinervon poikansa Ilkka Ryömän kanssa suomentama runo tunnetaan myös nimellä Keisarien haudat.

  KEISARIEN HAUDAT (LAULU MOLDAUSTA)

  On keisarien hautoja Prahassa monta,
  vesi Moldaun rantoja hiertää ja syö.
  Ei mikään ole maailmassa muuttumatonta,
  saa suureksi pieni ja päiväksi yö.

  Ja muutos se ikuista on ainoastaan,
  tää päivä jo huomenna eilistä on.
  Ei seisahdu aika. Sen kulkua vastaan
  maan suurin ja mahtavin on voimaton.

  On keisarien hautoja Prahassa monta,
  vesi Moldaun rantoja hiertää ja syö.
  Ei mikään ole maailmassa muuttumatonta,
  saa suureksi pieni ja päiväksi yö.

  Joskus olen kehunut täällä Brechtin tekstejä, mm. "Oppimisen ylistystä", ja Iines on hyvin tylysti - kuin taigalta puhaltava hyinen tuuli - lyönyt lyttyyn Brechtin, ja minut. No, minut lyttyyn saakin lyödä, en minä siitä sen kummoisemmaksi muutu, mutta Brecht on oikeasti yksi 1900-luvun suurista runoilijoista. (Älä anna tuon vasemmistolaisuuden häiritä, kiltti! iines-kiltti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ajattele nyt itsekin mikis sen esityksen sävyä naiivin sanoituksen lisäksi. Tuo laulu nyt vain on pudonnut junasta eikä se kestänyt aikaa, se ei ole sillä lailla ikipätevä kuin hyvä taide - sanoitus, sävellys - on. Se on vain aikansa lapsi ja on kääntynyt itseään vastaan. Esimerkiksi jokin Bella ciao taas on alati säväyttävä ja korkea hengen tuote. Ikuista taidetta.

   Poista
  2. Mikis, ei vasemmistolaisuus häiritse, vaan asia kerrallaan. En ole koskaan äänestänyt muuta kuin vasemmistoa, ellei satunnaista vihreisiin poikkeamista lasketa mukaan.

   En vain osaa ajatella niin, että olisin sokea ryhmäajattelija ja uhraisin totuuden puolueen alttarille. Asia kerrallaan!

   Poista
  3. Minusta hyvässäkin poliittisessa ideologiassa on sama vika kuin uskonnoissa: ihmiset pilaavat hyvänkin aatteen.

   Poista
  4. Tyhmyyden ja junttiuden ihannointi on sitä ah-niin-ideaalista vasemmistolaisuutta. Kysy vaikka Paavo Arhikselta.

   Vasemistolaisena voit kettuilla porvareille ym. kaikille tavan ihmisille.

   Poista
  5. Mieluiten kettuilen arhinmäkityyppisille änkyröille ja vaikkapa lianderssoneille ja vetronikahonkasaloille, jotka ovat aatteen sokaisemia ja siten sokeita asioille. Ja aina kettuilen päivystäville dosenteille, sillä he ovat myyneet sielunsa kulloisellekin belsebuubille. Jostain syystä sympatiseeraan aina eniten parjattuja, ovatpa mistä kulmilta tahansa. Ei mikään ole niin kauheaa ja pelottavaa kuin yhdestä suusta tulviva louske. Aika usein se on samalla valtion yleinen ja ainoa hyväksytty Mielipide. Ihmisen tulisi ajatella enemmän itse.

   Poista
 22. Näin aikoinaan Brechtin näytelmän "Svejk toisessa maailmansodassa" jonka idea on siis lainattu Jaroslav Hasekilta, ei siinä mitään,lainata saa. Mutta idea ei toimi. Sveikin hahmolla ei todellisuudessa olisi ollut liikkuma tilaa totalitaaristen valtioiden armeijoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reputation and Internet Safety User Score
   i-iines.blogspot.com Site owners click here

   Trustworthiness

   60
   Child safety

   53


   Iineksen bloki ei ole lapsiturvallinen.
   53 henkilöä on sitä mieltä.
   Johtuu varmaan kiroilusta .

   Poista
  2. Kerro lisää, Anonyymi. Luvut eivät puhu mitään, kun ne eivät ole suhteutettuna mihinkään. Mikä on paljon ja mikä on vähän? Mitä nuo luvut ylipäänsä tarkoittavat ja mistä tuossa on kyse?

   Eivät tätä lapset luekaan. Minunkin tyttäreni kaveri sanoi jo monta vuotta sitten, että siellä on semmoista taiteellista (?) höpötystä, ettei sitä jaksa lukea.

   Poista
  3. MEG, minä näin Brechtiltä joskus muistaakseni ylioppilasteatterin esityksen Setsuanin hyvä ihminen. Harvoin olen pitkästynyt yhtä paljon kuin sitä katsoessani. Olisi ollut kyllä kauhean hienoa ja trendikästä tykätä Brechtistä, kun oli kerran Ernestonkin kuva seinällä ja Kallen partasuujuliste vessassa. - Tuo näytelmä ei ollut hänen parhaansa, runot ovat parempia, ne tiedostin helpommin.

   En minä siitä Hella Wuolijoen kanssa yhteistyönä tehdystä Herra Puntilastakaan kauheasti tykännyt. Mutta niin vain istua napitin katsomossa Maon pinssi laukussani ja tiedostin kauheasti jakaus keskellä päätä ja kirkkaanpunainen pitkä villamekko päälläni. Villamekot olivat silloin muotia.

   Poista
  4. https://www.mywot.com/?utm_source=addon&utm_content=rw-logo

   Onneksi lapset osaavat varoa, kun näkevät keltaisen rinkulan.

   Poista
  5. Anonyymi, ellet halua tai pysty kirjoittamaan asiaasi ymmärrettävästi, poistan jatkossa yllä olevan kaltaiset käsittämättömät tynkäviestit. Mitä haluat sanoa, mistä on kyse? Älä vastaa linkillä, vaan puhu, käytä sanoja.

   Poista
  6. WOT on sivusto maine ja arvostelu palvelu, jonka avulla voit tehdä perusteltuja päätöksiä siitä luottaa verkkosivuilla.
   WOT osoittaa yksinkertaisesti verkkosivuilla maineestaan ​​liikennevalot hakutulosten vieressä, kun käytät Google, Yahoo !, Bing tai muu hakukone. Kuvakkeet näkyvät myös vieressä linkkejä sosiaalisen verkottumisen sivustot kuten Facebook ja Twitter ja sähköpostipalvelut, kuten Gmail ja Yahoo! Mail, sekä muita suosittuja sivustoja kuten Wikipedia. Klikkaamalla liikennevalo kuvaketta löydät lisää tietoa sivuston maineen ja muiden käyttäjien mielipiteitä. Vihreä liikennevalo tarkoittaa käyttäjät ovat arvioineet sivuston ja luotettavaa, punainen varoittaa mahdollisista uhista ja keltainen tarkoittaa, että sinun täytyy olla varovainen, kun käytät sivuston.

   https://www.youtube.com/watch?list=UUCVreXnoYVOKobmBBml78Mg&v=t20jeSzLUBo

   Poista
  7. Vai että Wot
   pitää olla idiootti, tai pohjanmaalta, että moista uskoo.

   Poista
  8. Ei mene läpi, Anonyymi, konekäännös.

   Poista
  9. Minä kerran näin yhden ihmisen jostain Budejovicen seudulta, hän luotti WOT:iin ehdottomasti. Kuola siltä valui suupielestä ja pää tärisi, luultavasti innostuksesta. Hänet oli sidottu puuhun, kuten pohjanmaalaisiakin sanonnan mukaan pruukataan sitoa. Sillä säästyy ympäristö niin paljolta.

   Poista
 23. On hyvin mielenkiintoista se tapa, jolla Suomen valtamedia uutisoi tämänpäiväisiä poliisin tiedottamia lukuja turvapaikanhakijoiden rikoksista. Helsingin Sanomien mukaan Suomeen viime vuonna saapuneet turvapaikanhakijat eivät juuri näy rikostilastoissa ja Ylen mukaan runsasta pariakymmentä turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta. Tässä kaikki. Ilta-Sanomat puhuu 25 raiskatusta ja Iltalehti 47 seksuaalisesta rikoksesta.

  Oikeastihan poliisin tilastot koskevat vain loppuvuotta eli paria kolmea kuukautta, jolloin turvapaikanhakijat ovat olleet Suomessa. Näistä luvuista puhutaan koko vuoden 2015 lukuina ja verrataan niitä kantasuomalaisten todellisen koko vuoden rikosmääriin. Jokainen voi itse miettiä, miten relevanttia tällainen vertailu on, etenkin kun turvapaikanhakijoita on 32 500 ja kantasuomalaisia viisi miljoonaa.

  Ja sitten tässä ne poliisin listassa kenen tahansa silmin luettavissa olevat seksuaalisten rikosten luvut, joita kukaan ei maininnut ja joista edes lehdistö ei kysynyt:

  Seksuaalisia ahdisteluja 22

  Raiskauksia 13

  Törkeitä raiskauksia 12

  Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä 11

  Lapsen törkeitä seksuaalisia hyväksikäyttöjä 5

  Seksuaalipalvelun ostamisyrityksiä nuorelta 4

  Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin 2

  Sukupuolisiveellisyyden loukkaaminen 1

  Lapsen seksuaalisiin tekoihin houkuttelemisen yritys 1

  Seksuaaliseen tekoon pakottamisen yritys 1

  Kaikki yhteensä 72

  (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012921035191_uu.shtml)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsissa vokin nuori naistyöntekijä tapettiin äskettäin ja tappaja oli "alaikäinen" turvapaikanhakija. Ruotsin poliisijohtaja Jan Eliasson kohdisti sympatiansa tappajalle ja pohdiskeli, millaisissa oloissa tämä on elänyt, kun teki tuollaista.

   Poista
  2. Noh, en halua tähän nyt totaalisesti turvapaikanhakijoita osoittelevaa rikosluetteloa, koska toki sellainen syntyy monestakin erilaisesta kansallisuudesta tai jopa ryhmästä. 

   Minua vaivaa tässä nyt eniten muslimikulttuurin naisen osa, joka on kehittynyt vuosisatojen saatossa niin karmeaksi, että nainen on täysin tyytynyt osaansa kaapujen alle ja väkivallan uhriksi - 90 prosenttia maahan tulleista naisista on kotiväkivallan uhreja, kuten on jo tiedossa. Siksi jaksan paasata enkä keskity kirjoittamaan vain henkeviä tai mukavia juttuja.

   Tuossa listassani minua vaivaa se, että kukaan ei kysynyt mitään lapsista poliisin tilaisuudessa. Suomi vaikeni, vaikka 11 lasta on kokenut turvapaikanhakijoitten, siis muslimien seksuaalista väkivaltaa. Ylen ja Hesarin mukaan kaikki on hyvin. Olen surullinen siitä, että kukaan ei tunnu välittävän.

   En ylipäänsä ymmärrä, miksi turvan hakijoitten harjoittamaa väkivaltaa ei nähdä perverssinä ilmiönä. Siinä on semmoinen ristiriita, joka ei mene minun tajuntaani.

   Poista
  3. Törmäsin äsken uutiseen, jossa kokeneempi turvapaikanhakija oli tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, ja sai siitä 6 vuotta. No, nolla perään ja tuomio olisi ollut suhteessa tekoon.

   Siinä ohessa paljastui kuitenkin taas mielenkiintoinen tieto, vahingossa toki, josta takuulla uuninpankko-timoset eivät kirjoittele mitään, he kun "tietävät", että sossutukia saa vain sen vakion eli muutaman satkun kuussa. Kas näin:

   "45-vuotias mies oli laittomana maahanmuuttajana väärällä nimellä ja virheellisin perustein huijannut Helsingin kaupungilta yhdeksän kuukauden aikana 15886 euron sosiaalituet."

   Tuo tekee 1765 e/kk ja sellaisia summiahan ei kuulemma kenellekään makseta.

   Poista
  4. Varmaan joku kulttuurimarxisti lakimies joka on auttanut hakemuksen täyttämisessä. Ettei olisi kepulainen vielä.

   Poista
  5. Tänään vilkaisin pitkästä aikaa uuninpankkopojan blogia, ja siellä oli sattumoisin tämä poliisin tilastoaihe käsittelyssä. Timonen esitti, että vain 0,08 prosenttia turvapaikanhakijoista on syyllistynyt raiskaukseen, ja määrä on pieni kun sen suhteuttaa suomalaisten raiskauksiin, 13 turvapaikanhakijaa ja loput tuhannesta raiskauksesta kantasuomalaisten vuoden saldo.

   Kun sitten joku esitti Timoselle oikeat väkilukuun verratut suhdeluvut, eli kantasuomalaisten 0,0005 prosenttia turvapaikanhakijoitten 0,08 prosentin rinnalle, Timonen sulki keskustelun.

   Oikeastihan kun turvapaikanhakijoitten raiskausten määrää verrataan tuohon kantasuomalaisten tapausten prosenttiin, niin tämä 0,08 % on 160-kertainen. Ja kaikki nuo raiskuut siis parissa kuukaudessa eli heti maahan tultua.

   Poista
  6. Tuo laskunikkari oli ottanut laskelmiinsa mukaan kaikki suomalaiset vauvasta vaariin. Erikoista ajattelua. Potentiaalinen raiskaaja on 99%:sti sukukypsä mies. Joten tiukennetaan vaan seksuaalisesta häirinnästä ja seksuaalisista rikoksista annettuja tuomioita, joita voisi lopultakin ryhtyä antamaan rangaistusten yläpäästä eikä lievimmästä päästä.

   Ranskalaiset EU sotilaat ovat nyt jääneet kiinni lapsiin kohdistuvasta seksuaalirikoksista. Ylen uutinen kertoi. Sotilaat ja seksi. Siinä ollaan asian ytimessä.

   Poista
  7. Kun on matala ilmoituskynnys ja ankarat rangaistukset seksuaalisella väkivallalle ja uhkailulle sekä häirinnälle, niin monen serkku, veli, setä, eno, aviomies ja myös poliitikko tai talouseliitin jäsen saadaan kiven sisään, jopa vuosiksi. Oisko julkinen kivitystuomio hyvä? Vai pitäisikö ottaa kuolemantuomio käyttöön? Saataisiin kitkettyä tämäntyyppinen rikollisuus kokonaan ja naiset sekä lapset voisivat liikkua kaikessa rauhassa missä vaan.

   Poista
  8. Eiköhän toimita ihan lakipykälien mukaan. Sieltä löytyy sanktiot raiskauksille. Näin asioita meillä hoidetaankin.

   Se on sitten toinen asia, ovatko tuomiot oikeudenmukaisia. Suomessa on tältä osin aika lievät tuomiot, ehdollistakin ja vissiin ensikertaiselle alennusta ja monitekijälle paljousalennusta.

   Kotimaisista raiskuista en siis kanna huolta, koska ne ovat vanha ilmiö ja sitten ikään kuin ruodussa. Niitä ei pidä sotkea maahanmuuttokeskusteluihin. Se on jeesustelua ja huomion suuntaamista pois ongelmasta.

   Huolta tunnen näistä uudenlaisista maahanmuuttajien joukkoraiskuista ja -ahdisteluista, jonka kaltaisia ei ole Suomessa ennen ollut. En myöskään osaa luottaa siihen, että muslimimies tuosta vaan alkaisi yhtäkkiä arvostaa naista vertaisenaan ihmisolentona.

   Poista
  9. Se, että ajattelet ettei muslimimies arvosta naisia tai vaimoaan vertaisenaan ihmisolentona, johtuu siitä ettet tunne yhtään muslimimiestä. Minä tunnen ja tiedän sen vuoksi, että he arvostavat, jotkut jopa paljon enemmän kuin omien angstiensa kanssa kamppaileva suomipaitamies.

   Poista
  10. Anonyymi, tietenkin muslimeissa on myös länsimaisia tapoja noudattavia, sehän on selvä.

   Ei se kuitenkaan muuta sitä asiaa, että muslimikulttuuri on edelleen valtaosin naista orjuuttavaa ja sortavaa, jopa siinä määrin, että naiset ovat kasvaneet huiveihinsa ja kokovartalouikkareihinsa kiinni ja puoltavat niitä vähintään mielenkiintoisin selityksin naisen vapaudesta olla oma itsensä.

   Poista
 24. Lapsiin mielistyneelle ja lastenmieliselle anonyymille huonona uutisena kerrottakoon, että ainakin google pitää blogin perustamisen alaikärajana kolmeatoista vuotta. Sopivaa luettavaa ei siis ehkä täältä löydy, mutta kunnan kirjastosta kannattaa kysellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissakin on kai ikäraja, mutta lapsia siellä näkyi, kun joskus kokeilin tätäkin kirjoitusalustaa. Nyt siellä on kai ikätaso noussut, kun nuoret ovat jättämässä sen. Kenties palaan, jos saan muutaman ystävänikin liittymään sinne. Voisi jutella ilmeisesti reaaliaikaisesti ja yksityisesti.

   Poista
  2. Iines, sinulla on jo 2 kaveria siellä odottamassa, että saisi tykätä sinusta. Toinen on Liisu ja toinen muuan Unna.

   Poista
  3. Hirveitä uutisia anonyymille, puuhaavat somettamiseen ikärajoja Suomeenkin. Kohtpian loppuu.

   Poista
  4. Liisu, mieluusti olisin kaverisi FB:ssa, jos sinne liityn. Unnaa en taida tuntea, mutta jos sinä tunnet, tyyppi on varmaan ok. FB:ssa voisi olla hyvä paikka valokuville, tuttavatkin näkisivät niitä. Nykyinen valokuvablogini kun on heille tuntematon.

   Ikärajoja vaan netin areenoille, Riku. Tässä en luota automaattiasetuksella niihin pikkuisiin varhaisteinixeihin, jotka menevät kaiken maailman periskooppeihin paidan helma hampaissa.

   Poista
  5. Ikärajat ovat hyviä ja vastuulliset vanhemmat estävät lapsiaan kaikkialla hortoilemassa. Anonyymi ei mahdollisesti sitä tiennyt, kun pohti kiroilemisen problematiikkaa ja suu auki raaputteli takapuoltaan.

   Poista
  6. Ikärajojen valvonta vain on vaikeaa. Kerrankos netissä on henkilötietoja valehdeltu.

   Kun tytöt kypsyvät poikia ennen, heitä myös seikkailee vaarallisilla namusetävesillä poikia enemmän. Pojille riittävät pelit melko pitkälle ennen kuin porno alkaa hihityttää.

   Poista
  7. Iines, sinä oot tunnettu henkilö tämän blogisi takia. Kaikki sun kaverit tietäisivät, kuka olet, jos olisit vaikka Iines Ikkunainen. Facebookissa yleensä (kai) toivotaan että kaikki olisi omalla nimellään, ehkä juuri tunnistamisen takia. Mutta kyllä mun kaverit tietävät kuka olen, ja että että se on vain puoliksi oma+miinus. Mulla on about 80 kaveria, (joillakin saattaa olla tuhansia). Kaikki jotka tekevät kaveripyynnön olen mielisuosiolla kaveriksi hyväksynyt.

   Joten nyt joukolla Facebookiin rientäkää! Ei se mikään paha paikka ole. Siellä tykkäillään vimmatusti, teki ihminen mitä tahansa tai oli tekemättä. Ja Iines, sun kuvasi huutavat kuorossa päästä esille. Facebookissa näkee melkein enemmän kuvia kuin tekstejä. Siellä on paljon luonnosta tykkääviä luontoihmisiä. On niitä jotka leipovat tai kutovat, on niitä, jotka hyörivät ns. kulttuurin parissa, on yleisesti tunnettuja firmoja ja laitoksia.

   Kaikki, kaikki on Facebookissa, vain sinä puutut sieltä, tai olet jo siellä, tarkoitan muita kuin Iinestä. Paska paikka, sanoo joku. Ja häärii siellä. Ei ole aikaa moiseen turhuuteen, sanoo joku ja unohtaa, että kaikki on turhaa auringon alla!
   Suosittelen kokeilemaan.

   Poista
  8. PS. Houkuttelenko minä sinua ja muita ns. synninteille?
   No, mitä ne sellaiset tiet ovat? Ihmisiltä vaaditaan tietyissa asioissa venymistä. Silloin kun ei ole kysymys mistään pahasta, vaan pelkästään oman henkilöllisyyden muuttamisesta samaksi, mutta erilaiseksi asiaksi, jota voisi kutsua VAPAUDEKSI!

   Anonyymien vapaus on ääretön. Saisivat hekin kaventaa omaa reviiriään vaikkapa nimikirjaimen verran, etteivät kokonaan hukkuisi suureen tuntemattomaan. Samaa merkkiä käyttämällä he olisivat tunnistettavissa ja heidän mielipiteensä vakavammin vastaan otettavisa, tosina.

   Poista
  9. Liisu, siis olin jonkin aikaa FB:ssa oikealla nimellä, tietysti - tässä en näe vaihtoehtoja - mutta se ei silloin sytyttänyt minua. Syynä ehkä oli tuo lyhytviestintä, jota en kokenut merkitykselliseksi.

   Mutta nyt tuo valokuvapuoli kiinnostaa. Nimimerkki-Facebookin koen siinä mielessä epärehelliseksi, että Facebookin ominaisluonne on nimenomaan naamakirjana toimiminen, se on sen idea. Mutta siis katsotaan nyt.

   Poista
  10. Jos lataat facebookin valokuvan, facebook sitten omistaa kuvasi tekijänoikeudet ja saa käyttää sitä vaikka markkinoinnissa hyödykseen.

   Poista
  11. Ei kai? Vaikka kai niin on - en epäile sanojasi vaan pällistelen Facebookin hulluutta. Miten ihmiset ovat suostuneet tuommoiseen? Tiedän, että siellä on mm. luontokuvaajien foorumi, jolla näkee julkisesti upeitakin kuvia.

   Toisaalta Facebook on niin täynnä kuvia, että mahdollisuus menettää oma kuvansa markkinavoimille on aika pieni.

   Poista
  12. En ota vakavasti kuin ne, jotka kirjoittavat suomekitaan omalla todellisella nimellään. Naamasta ei ole niin väliksi. FB on mainettaan parempi somesovellus, siellä kun voi rajata ulkoavaruuteen kaikki zeudonyymit, jos haluaa. Rajoittaminen ja rajat on paras ominaisuus naamalassa.

   Poista
 25. Moitin taas mediaamme: Hesarissa ja muualla kerrotaan ihan asiallisesti, miten sisartaan pahoinpidelleen ja tappamisella uhanneen Kunniaveljen tuomio kumottiin hovissa ja muutettiin sormenheristelyksi.

  (Sivuhuomautus: jos vastaavaan vihapuheeseen olisi syyllistynyt kantasuomalainen pottunokka, unionistien ja muun sivistyneistön älämölö somessa olisi korvia huumaavaa. Nyt ei kuulu hiiskaustakaan.)

  Mutta harmini kumpuaa tästä: ketään ei kiinnosta sen siskon tilanne!?

  Kerrotaan vaan, että sisko puhui kuulustelussa, mutta "ei halunnu" puhua enää raastuvassa eikä hovissa. Miksiköhän? Luulisi, että ketä tahansa oikeaa toimittajaa kiinnostaisi mikä sulki siskon suun?

  Esittämäni vähimmäistoive vapaalle mediallemme olisi se, että ne ottavaisivat edes selvää, missä sisko nyt asuu. Kotonako veljen komennossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa, todennäköisesti.

   Poista
  2. Minäkin kummastelin juttua, jossa mies vapautettiin. Hovioikeuden perusteluna oli se, että miehen aikeiden suunnitelmallisuutta ei voitu todistaa konkreettisiksi, vaan vain uhoamiseksi. Kuitenkin mies oli lähetellyt näitä sisarentappoviestejä muillekin, että olihan siinä konkretiaa.

   Ilman muuta meteli somessa olisi hirmuinen, jos joku suomalainen olisi uhkaillut vaikkapa musliminaista tapolla ja olisi päässyt vapaaksi ilman mitään.

   Jättiköhän tyttö rakkautensa, suomalaispojan, tuon uhkailun takia, vai elääkö hän kuitenkin tuon armaansa kanssa vapaana ja onnellisena? Tätä emme voi tietää, koska media ei ole kiinnostunut.

   Muistanpa vuotta 2002, jolloin ensimmäinen kunniamurha tai oliko se suunnittelu Ruotsissa nousi otsikoihin. Hirveä hulabaloo netissä, joka oli silloin vielä aika hiljainen ja vaatimaton. Kansa olisi halunnut lynkata tuon muslimimiehen, joka tappoi/suunnitteli tappavansa tyttärensä. Nykyään tämmöistä tuskin näkisi. Sehän on ikivanha kulttuurinen tapa.

   Poista
  3. ... ja kyllä suomalaismiehet tappavat enemmän naisiaan.

   Poista
 26. Suvakki, matu, hyysäri on sitten virallisesti arkikieltä. NE eivät ole loukkaavia sanoja. Näin Kotus viisaudessaan. JA kun on virka, on jumala antanut järjen sen käyttöön. Olkoon tämä nyt sitten jumalan viisaus. Ylhäältä annettu, totena otettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäs tämmöinen tieto löytyy, Samppa?

   Kotuksen blogista (sivupalkissa linkki) ei löytynyt eikä pikaisella Google-haulla.

   Kotuksen tehtävä ei kuitenkaan ole määrätä, mikä sana kulloinkin tulee suomen kieleen.

   sen tehtävä on tarkkailla kieltä ja ilmoittaa, mitkä sanat ovat tulleet suomen kieleen. Huomaatko eron?

   Minä olen usein törmännyt suvakkiin ja matuun, mutta en hyysäriin. Mielestäni sanat eivät ole arkikieltä, vaan sävyltään alatyylisiä ja halventavia.

   Sanat saattavat kuitenkin menettää pilkallista sävyään ahkerassa käytössä, kuten mamu. Se ei ole enää yhtä halventava kuin aluksi. Korva tottuu.

   Poista
  2. http://yle.fi/uutiset/suvakki_ja_vokki__uusi_aika_tuo_uusia_sanoja/8617079

   Poista
  3. Hauska artikkeli, kiitos linkistä.

   Siellä mainittiin hyysärin kohdalla negatiivinen pohjaverbi, mutta kyllä noilla muillakin on negatiivista pohjaa - suvakki on ilman muuta vähättelevä nimitys yltiösuvaitsijalle, samaten matu, jos sillä viitataan haukkumasana maahantunkeutujaan. Jos maahantulijaan, tilanne on toinen. Vokki sen sijaan on aika neutraali ilmaisu.

   Mutta siis on vahinko, jos ajatellaan, että nämä sanat ovat normaalia arkikieltä. Minusta mitään näistä ei saisi esiintyä asiallisessa tekstissä, jos halutaan herättää luottamusta lukijassa. Jos näitä taas käytetään, teksti saa asenneväriä, joka ei ole milloinkaan asioita edistävää.

   Poista
  4. Sanat on politiikkaa, ja nyt sanat on arkea.

   Poista
  5. Totta kai sanoilla muokataan asenteita, sehän on selvä, ja siten myös politiikkaa. Mutta miten niin "nyt"? Ainahan niin on tehty.

   Minusta "suvakki", jota käytin silloin tällöin ennen kuin Samppa minua siitä tätimäisesti ojensi, on aika lievä ja harmiton ilmaisu, ei mitenkään vahvasti leimaava. Ja onko jotenkin jalompaa sanoa "persu" kuin "suvakki"? Ei minusta.

   Juuri virkakoneistollahan on ollut tapana lyhentää ilmaisuja, hyvänä esimerkkinä juuri tuo "mamu". Ei kai kansaa voi syyttää, jos se alkaa käyttää niitä ja keksiä omia? Ainahan niin on tehty.

   Olen kyllä aina ihmetellyt, muistaakseni joskus täälläkin, juuri suvaitsevaisen kansanosan intoa ja hinkua kieltää sanoja! Ihan kuin sanalla olisi maagista merkitystä. Kieltämättä näissä sanamagian harjoittajissa onkin lahkolaisia piirteitä, kiilusilmäistä oikeaoppisuutta.

   Ennen vanhaan kiistelivät Hatut ja Myssyt, mutta nykyään Matut ja Hyssyt elävät sulassa sovussa.

   Poista
  6. Sana se uuniinkin on.
   Riippuu huudetaanko sitä rajat kiinni mielenosoituksessa, ulkomaalaisia kohtaan, tai keittikössä paistin kanssa, että onko termi poliittisesti huono vai ei.

   Mutta ymmärrän kyllä, että on haluja huutaa uuniin Turun kaupungintalolla. Sehän on vain ilmaisunvapautta. Ei vihapuhetta.

   Poista
  7. En seuraa niin tarkasti näitä juttuja, että ymmärtäisin mihin nykyiseen ilmiöön viittaat tällä "uuniin" ilmaisulla. Joku syrjäytynyt ressukka huusi jossakin näin, vai?

   No, huomasin juuri, että Salekin liittyi meihin Tolkkuihin: http://www.iisalmensanomat.fi/news/tolkun-ihmiset/

   Olisiko niin, että taistelevat osapuolet ovatkin nykyään Tolkut ja Mulkut?

   Poista
  8. Tuskin oli syrjäytynyt. Eiköhän se ollut ihan täysipäinen ja täysivaltainen kansalainen.

   On surullista, että kaikki pyyhitään maton alle, väitteellä syrjäytyneistä. Se on loukkaus oikeita syrjäytyneitä kohtaan.

   Poista
  9. Minusta kieliasioihin ei sovi syyttäminen tai syyllistäminen, koska kieli muuttuu aina, muuttuminen kuuluu kielen luonteeseen. Tulee uusia sanoja, vierassanat muuntuvat kotoisemmiksi, virhekäytöt yleistyvät, jolloin ne hyväksytään. Näin on aina ollut, sama kuvio on toistunut koko kielen olemassaolon aikana. Tätä kehitystä on turha vastustaa. 

   Silti kieltä voidaan hivenen myös ohjailla ja suitsia. Esimerkiksi kapulakielisyys ja kankea virkakielisyys ovat asioita, joihin kannattaisi puuttua enemmän kuin nyt tehdään. Vierassanojen käyttöäkin voidaan suitsia. 

   Mutta siis puritaanisuus ei sovi kielen ohjailuunkaan. Jos jokin menee ulos normista, se menee vaan. Elämme suvakkien ja persujen keskellä hyysäten mamuja ja matuja. Silti pysyn kannassani: nämä sanat eivät ole paikallaan asiatekstissä, jolla pyritään herättämään luottamusta ja objektiivista keskustelua.

   PS Olisikohan muuten ollut niin, että suvakki on syntynyt nimenomaan persuttelun vastapainoksi?

   Poista
  10. Suvakki tulee sanoista suvaisevainen ja vajakki.

   Tämän termin on keksinyt kuka lie, mutta James Hirvisaari on sen tuonut politiikkaan, siitä leviten pikkuhiljaa jopa suvaitsevaisten itse itsestään käytämäksi.

   Jameshan on kuuluisia poliittisesta retoriikastaan, jossa hirtetään vastustajiaan ja muita epäihmisiä kuusen oksille narun jatkoksi.

   Poista
  11. Samppa, minäkään en tunne tuota uuniin-ilmaisua, mutta päättelen, että joku paha rasisti on sen huutanut. En minä tiedä onko se sen pahempi kuin uuninpankkopojassa olleet suvaitsevaisten ja hyvien naisihmisten lynkkaustoiveet vihtiläispissiksille. Samaa sarjaa.

   Poista
  12. Sehän alkaa olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus, että netissä kirjoitetaan levottomia.

   On silti eri asia osallistua mielenosoitukseen pakkasella ulkona , ja huudella siellä.

   Mutta tämähän on yksittäistapaus, eikä siitä voi vetää johtopäätöksiä.

   Poista
  13. A) Tuo kaikki on lausuttava ja luettava h i t a a s t i kuten S. nykyisin on tapana.
   B) S e l k o n a siis.

   Poista
  14. Ai jaa, no ei se ole eri asia Samppa kuin haukkua nimeltä mainiten vihtiläistä nuorta tyttöä Sonja Korpelaa pissikseksi ja komian kasvatustyön (äidinkin nimi mainittu Timosen blogissa) tulokseksi. Näin tehdään Saku Timosen blogissa ihan omalla nimellä. Kommentteja ei ole sensuroitu, koska ne nuolevat Timosen ankaraa ja vihaista lynkkauslinjaa.

   Poista
  15. Älä minua syytä Timosen epäloogisesta kommentointejen sensuurista. En osallistu hänen palstallaan (yleensä), muuhun kuin työttömyyskeskusteluun.

   Mutta hyvä että mainitsit nyt nimet täälläkin. Google muistaa.

   Poista
  16. Samppa, Samppa, en halua syyttää sinua, kunhan esitän rinnasteisen kommentin sinun uunikommentillesi, jonkalaisesta tapahtumasta en ole ennen edes tiennyt.

   Heh, siitähän pääsee sitten suoraan alkulähteille Googlen kautta. Minä puolustan Sonjaa, sympatiani on hänen puolellaan, ei lynkkaajatätien.

   Poista
  17. Edelleenkin, niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Ns. vihapuhe on avannut portit, ja ilmeisesti "keskustelun" kiimoissa ei taida suvakeillakaan olla kaikki ihan kunnossa.

   Poista
  18. Kenen vihapuheesta mahtaa olla kysymys? Minusta sitä on sekä siellä että täällä. Olisi tärkeä, että termiä ei käytettäisi itsestäänselvästi ikään kuin olisi selvää, mitä se tarkoittaa. Aivan hirveitä lynkkauskommentteja näkee suvaitsevienkin puheessa.

   Poista
  19. Jos nyt olet timosesi lukenut, niin siellä on hyvää esimserkkiä vihapuheesta. Ehkäpä päästään kehityksessä pian Tukholman tasoon, niin ei tarvi enää puhua, vaan voi mätkiä turpaan erinäköisiä torilla.

   Voi voi, suvaisevaiset puhavat suvaitsemattomasti suvaitsemattomista.

   Poista
  20. Täytyy kuitenkin muistaa, että ns. suvaitsevien harrastama suvaitsemattomuus synnyttää useimmiten olkinuken: omien ennakkoluulojen synnyttämän jättipukin. 

   Kun se asioita arvosteleva ei ollutkaan rasisti... kuten Teemu Selänteen tapauksessa.

   Poista
  21. Jos nyt palataan asiaan, eli Alussa oli Sana.
   Siitä se kaikki lähtee. Jos kuvitellaan, että sanan on sanonut ajatus.

   Vai onko se niin, että ollaankin Hanna Arendtin käsitteen pahuuden arkipäiväisyys, jossa aivoja ei tarvita ollenkaan?

   Poista
  22. Arendtista tuli juuri Teemalta elokuva. Olen yhtä mieltä siitä, että natsismi ja kommunismi ovat samankaltaisia kiihkoisia ja sokeita ideologioita, joille molemmille pahuuden arkipäiväisyys on ominaista, tavallaan muka huomaamatonta. Niinpä suvaitsevaisuus ja maahanmuuttokriittisyys, ankarakin sellainen, ovat lopulta samalla janalla.

   Minusta suvaitseminen on pahaa, siinä katsotaan nenänvartta pitkin alaspäin. Vasta sitten maailma voi paremmin, kun ketään ei tarvitse erikseen ja rumpua päristäen suvaita.

   Poista
  23. Vähän tunnut välttävän tätä ajatusta, että kieli ja ajattelu ohjaa toimintaa? Ei se rumpu pärise ilman jonkin sorttista aivotoimintaa jossakin. Joku lyö tahdin.

   Poista
  24. Mitä keskusteluilmapiiriin tulee, sen kärjistivät ilman muuta nuivakit, nuo nykyajan suivakit, jotka kaalaavat tänne irakilaisia enemmän kuin ehkä kenenkään suvakin sielu kestää.

   Poista
  25. Ajattelen pikemmin niin, että kieli seuraa perässä. Ajattelukin ehkä. Vaistot, vietit, intuitiot, tunne ohjaavat eniten ihmisen toimintaa, järki tulee sitten työkaluksi.

   Poista
  26. Jos nyt jostain löydyisi, ei löytynyt 15 sekunnin googlaamisella, niin kuva,
   Kari Suomlaisen pilapiirros kielen synty.

   Poista
  27. Kielen synty on myös minun suosikkini. Minulla on se yhdessä Karin kokoelmakirjassa ja jossain äidinkielen kirjassakin se oli, kun olin nöösi.

   Poista
  28. https://www.google.fi/search?q=kielen+synty+kari&biw=800&bih=500&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiTvprcndLKAhUHXiwKHbpNAD0Q_AUIBigB#tbm=isch&q=t%C3%A4ysk%C3%A4si+kari&imgrc=-1JqudESADVBzM%3A

   Olisiko tuossa tabletilla poimitussa linkissä?

   Poista
  29. PS en voi tarkistaa, koska tabletti ei nyt sitten anna kopioida tuota linkkiä.

   Poista
  30. Melkein yhtä nopeasti kaivoin tämän esille omasta kirjahyllystä ja skannsin kuvan, ja laitoin sen omalle sivustolleni.

   ÖH.

   Poista
  31. Hauskoja nämä Karin kirjat, sieltähän löytyi nytkin kohua aieheuttanut Veikko Hirvimäkikin pilakuvasta.

   Poista
  32. Hirvimäki, näjenmä, asuu Sveitsiss. Onnea vaan taitelijalle kiiskisavotassa.

   Poista
  33. Näin viime kesänä Hirvimäen näyttelyn. Ne näyttää ihan puupökkelöiltä, mutta ne on todella taidokkaasti tehtyjä viestoksia.

   Suorastaan loistavia töitä. On harmi, jos ostajat perääntyvät nyt tämän vaatimattoman kohuna ainakan. Mutta onhan mies ollut myllyssä ennenkin. Waltarin patsas taisi aiheuttaa kans aikamoisen myrskyn. Ehkä kirjoitan asiasta, ehkä en. Mutta kuva on skannattu talteen.

   Poista
  34. Wltarin patsashan on hieno. Mika itse tuumasi, ehken vähän kyynisesti, toivovansa muistokseen pisuaaria.

   Poista
 27. Tapsa puhuu tuolla aiemmin sanamagiasta. Minua nuorempana nauratti se juttu, että ihmiset joskus muka alkoivat käyttää otso-sanaa karhusta, ettei paha osuisi. Minusta se oli uskomatonta tuubaa. Nyt sen tajuan, ihmiset oikeasti lulevat, että joitain sanoja kieltämällä estää pahuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edelleenkään ole kieltämässä sanoja. Mutta huomautan vaan, että käyttämäsi kieli kuvaa ajattelua.

   Otetaan nyt klassinen natsikortin aiheuttava esimerkki, että juutalaiset kuvattiin syöpäläisinä. Niin kuvissa kuin sanoissa.

   Tästä kun ajatusta sitten kehittää pitemmälle, niin mitä niille syöpäläisille yleensä tehdään?

   Poista
  2. Kyllä se on totta, niin totta kuin tieteellinen päätelmä vain voi olla. Karhulla oli lukuisia hellittely- ja mielistelysanoja (otso, ohto, metsän omena, mesikämmen), koska uskottiin, että vaarallisen eläimen oikean nimen mainitsemista piti välttää, sillä se saattaisi houkutella eläimen paikalle. Tästä juontuu myös suden nimittäminen hukaksi.

   Poista
  3. Sanoilla ja niille asetetuissa merkityksissä on kieltämättä vaikutusta.Mutta Hitlerin aikaiset aitosaksalaiset olivat oikeasti syöpäläisiä.

   Poista
  4. No jaa. En lähestyisi asiaa noin. En nimitä ketään syöpäläiseksi, en edes hirveää Stalinia.

   Poista
  5. Kyllä Stalinia ja Hitleriä pitää kyetä sanomaan saastaisiksi murhaajiksi.

   Poista
  6. On tehokkaampaa sanoa heitä murhaajiksi kuin syöpäläisiksi, joka korostaa vain omaa asennetta, ei järkyttävää totuutta. Mitä neutraalimpi ilmaisu, sen tehokkaampi vaikutus. Sanoo karttakepin heiluttaja ja tarkoittaa sitä.

   Poista
  7. Varmaankin noin, mutta tunteita ei voi aina poissulkea, eikä sellaisessa kai ole lopulta järkeäkään. Stalin ja Hitler olivat saastaisia rottia.

   Poista
  8. Samppa: "Ehkäpä päästään kehityksessä pian Tukholman tasoon, niin ei tarvi enää puhua, vaan voi mätkiä turpaan erinäköisiä torilla."

   Otan tämän vain pienenä esimerkkinä siitä, että vastaavasti yleistäen voi puhua Kölnin tasosta, jossa turvapaikanhakijat ahdistelevat ja raiskaavat vääräuskoisia naisia.

   Kiteyttäen: jos puhuu suvaitsevaisuuden puolesta, niin kannattaisi ehkä välttää leimakirveen yletöntä heiluttelua. Se vie uskottavuuden varmemmin kuin väärät sanat.   Poista
  9. Toiset ne vaan kiimoissaan odottavat kevättä, että pääsevät haaveilemaan raiskuauksista.

   Toiset ja toiset. Mutta ketkä toiset?

   Poista
  10. Pekka ja Pätkä neekereinä.

   Poista
  11. Esimerkiksi nyt Suomeenkin rantautunut taharrus gamae eli naisten joukkoahdistelu on puhdasta rasismia, sillä se pyrkii tunnetusti halveksimaan tiettyä ryhmää ja tässä tapauksessa vielä etnistä suomalaisnaisnaista.

   Toivoisin näkeväni sen kauniin päivän, että keppihummatyttäret räyhäisivät myös tätä rasismia vastaan.

   Poista
 28. Tässä pieni syöpäläinen vauvana

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler#/media/File:Bundesarchiv_Bild_183-1989-0322-506,_Adolf_Hitler,_Kinderbild.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päästään vialle se meni ensimmäisessä maailmansodassa. Ei sellaisia olosuhteita kukaan kestä ilman vaurioita.

   Poista
 29. Kun hain googlesta kuvahaulla "Stalin pienenä" tuli tällanen


  https://www.google.fi/search?q=stalin+lapsena&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiR9euUqdLKAhUinXIKHW_yBYQQsAQIIg&biw=1252&bih=532#imgrc=edETzV4EfddIzM%3A

  Huh kun säikähdin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin minäkin, ettes häppee!

   Poista
  2. Tässä on vielä parempi kuva, katsokaa erityisesti jalon otsan korkeaa kaarta. En enää ihmettele, että siellä syntyi niin suuria ajatuksia.

   Poista
 30. Miksi nämä sanat siis kiinnostavat sitten niin paljon?

  Muistan kun tutustuin kultaisella 90 luvulla erääseen pakolaiseen. Hän kertoi, että sodan pystyi aistimaan. Sen tulon pystyi arvaamaan kuin vuoden ajan vaihtumisen. Lehdistö ja radio pukkasi propagandaa ja pian se tappaminen sitten alkoikin. Minun teki vaikeaa uskoa tätä silloin. Mutta nyt kun on kokemusta vähän enemmän, niin näinhän se on täytynyt olla. Ensin uho, sitten tuho. Syöpäläisille ja vääräuskoisille.

  Tätä ei ole juurikaan netissä lukenut, mutta olen kuullut puheita, myös toisetkin ovat kuulleet näitä puheita. Väkivaltaisesta vallankumouksesta, joka tulisi tässä tulevaisuudessa, kunhan asiat vaan saadaan tiettyyn pisteeseen, ja vallankumousta odottavien mieleseen olotilaan.

  Mutta tässähän ei ole palstan 70 luvun veteraaneille mitään uutta. Silloin taisi porvari nukkua huonosti. Että tuskin hermostutte vallankaappaus puheista.

  Sanoilla ja agitaatiolla se saadaan kuitenkin siihen tilaan tilanne, että jotkut kouhot voivat innostua. Sanoja on piisannut, enemmän kuin vettä Vantaassa. Jopa ex kansanedustaja on saatu näitä vankkureita vetämään, ja kirjoittamaan tulevasta väkivallasta. Ihan kuin se olisi se tuleva vuoden ajan vaihtuminen. Tietenkin se kirjoitetaan muotoon tämä ajaa asiat siihen ja tämä pitää estää. Mutta taustalla on syvä haave, toivo ja agitaatio siitä, että tämän tulee tapahtua, koska.

  Sanoista se alkaa. Sanojat eivät välttämättä taas ota siitä vastuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla sivari , ei ne sinua kutsu sotaan.
   Eikä sinusta ole sotilaaksi.

   Poista
  2. Mehän käymme jo hybridisotaa Venäjän kanssa, joka pukkaa rajalle pakolaisia kiihtyvällä tahdilla. Areenasta kannattaa etsiä eilisaamuinen Päivi Räsäsen haastattelu. Se oli harvinaisen asiantuntevaa ja kiihkotonta puhetta entiseltä sisäministeriltä.

   Oman käsitykseni mukaan sanat ovat uusi sodankäyntiase, ja sitä kautta voidaan operoida laajoilla rintamilla ja saada aikaan torjuntavoittoja. Mehän emme hyökkää.

   Poista
  3. Anonyymi taitaa olla vapautettu palvelusta, kun ei muista tälläistä tekstiä:

   - Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

   Poista
  4. Päivi Räsänen kannataa kotuttavaa työntekoa, eli työtä ilman palkkaa. Täydellinen stallari, ei uskotattavuutta.

   Poista
  5. Ei kyse ollut mistään palkasta, vaan Venäjän ja Suomen välisestä kahdenvälisestä rajatilanteesta, jossa Suomen rajalle annetaan tulla Venäjältä pakolaisia. Venäjällä on miljoona pakolaista eikä Suomella ole velvoitetta ottaa heitä, koska Venäjä on turvallinen maa. Tästä oli kyse: Venäjä päästää/työntää heitä rajalle aivan avoimesti.

   Suo anteeksi Samppa, kyllä minä luotan entisen sisäministerin tietoihin enemmän kuin sinun. Räsänen on luotettavimpia nykypoliitikkoja.

   Poista
  6. Eli Jeesuksen morsian haluaa mijoona pakolaista tänne tekemään töitä ilman palkkaa. Onneksi on oppositiossa.

   Poista
  7. Mitä tulee käsitteeseen "työnteko ilman palkkaa", niin eihän se nyt täysin pidä paikkaansa. Käsittääkseni se laskettaisiin vastineeksi elinkustannuksista: ruoka, asunto, vaatteet, puhtaus ja terveys. En näe sitä vääränä, koska kyse on terveistä ja punaposkisista nuorista miehistä.

   Heikossa kunnossa olevilta pakolaisilta se olisi kohtuutonta.

   Poista
  8. Tietosi ovat väärät. Räsänen ei halua miljoonaa muuttajaa Suomeen, koska he elävät turvallisessa maassa. Olen samaa mieltä.

   Poista
  9. Ihan yhtä hyvin hyväkuntoiset eläkeläiset voisivat palata takaisin työelämään. Hehän ovat täyttä hukkaa, syövät vaan, eivät tuota mitään. Työttömistä puhumattakaan. Risusavottaa kaikille, työ vapauttaa.

   Poista
  10. Ei tainnut Jyrki Kataisen hallituksessa vastustaa Räsenänen 1,8 miljoonaan maahanmuuttajan maahan tuonnin suunnitelmia.

   Poista
  11. Voi voi, et taida ollakaan tolkun ihminen, Samppa, kun näet kaikessa kriittisyydessä maahanmuuton totaalista vastustamista. Milloin tämä painajainen loppuuu?

   Ei kriit-ti-syys tar-koi-ta si-tä, et-tä vas-tus-taa maa-han-muut-to-a. Kriit-ti-syys ei to-del-la-kaan tar-koi-ta ra-sis-mi-a. Mi-kä täs-sä on niin vai-ke-aa?

   Moni eläkeläinen palaisi mielellään työelämään. Minäkin olin taas viime yön unessa koulun käytävillä ja ohjasin oppilaitten luovaa produktiota kevätjuhliin. Vaihtaisin mielelläni osia työssä olevan opettajan kanssa, jos voisin. Unessa puhun aina häiriöttä. Joskus jopa ihmettelen siinä, että kas vaan, kun puheeni luistaa. Tiedän muitakin työelämästä poistuneita, jotka kaipaavat takaisin.

   Ehkä on kuitenkin hyvä, että annetaan tilaa nuorille.

   Poista
  12. Mitä sä itket, sä mitään suohon laulanut. Jos ei töitä tee, ei syömäänkään pidä. Näinhän sitä kansakoulussa opetettiin.

   Poista
  13. Kukas se sieltä silmäkkeestä kurkistaa..

   Ei vaan ei, saat sulan hattuusi sitkeydestä tällaisen jankkaajan kanssa. Lähipiirissäni ei aina tällaista joustoa ilmene.

   Poista
  14. Tässä vaan ollaan tilanteessa jossa on "mututal destruction" edessä, kun aletaan polkemaan eri ryhmien etuja/palkkoja/eläkkeitä, kunhan vaan saadaa olla ylempiä ja potkia pakolaista.

   Vaikka tilanne on niin paha, että Pääministerin asunto on muuttunut vaaralliseksi paikaksi, niin ei ne pakoalaiset tänne ilmaista työtä ole tulleet tekemään. Jos työtä tekevät, niin palkka työn mukaan.

   Muuten makoilkoon itsensä vaikka haavoille, ja kun kyllästyvät, niin lähtevät varmaan tästä onnelasta pois maailamalle jossa saavat totetuttaa itseään., sikäli kun se nyt on täällä estetty.

   Mutta työstä palkka. Se on nyt niin, että siitä ei pidä joustaa.

   Poista
  15. Samppa, älä viitsi olla tolkuton. Pakolaisia ei kukaan täällä halua potkia eikä polkea palkkoja keltään, joten tässä blogissa on turha kirjoittaa tummoisia ilmaisuja. Pysytään asiassa ja tolkussa!

   Poista
  16. Ystäväsi Räsänen haluaa, että pakolaiset tekevät ilmaiseksi töitä.

   Poista
  17. Jos nuori, terve ja verevä nuorimies saa ilmaiseksi asunnon, ruuan vaatteet ja terveydenhoidon, se sopii hyvin minunkin maailmankuvaani. Ei kai heillä ole mitään sitä vastaan, että hoitavat vaikka vanhuksia laitoksissa tai tekevät sitä mitä osaavat: sähkötöitä, autonkorjauksia, varastotöitä jne. Kuluu aikakin paremmin eikä synny niin paljon turhautumista ja puukkohippaa.

   Laskepa huviksesi hinta noille, mitä turvapaikanhakija saa lahjaksi ja vertaa sitä siihen, mitä suomalainen vähätuloinen joutuu maksamaan itse, kun ei saa mitään ilmaiseksi.

   Poista
  18. Eli haluat, että palkallista työtä tekevän työ syrjäytetään ilmaistyövoimalla.

   Poista
  19. Jos pakolaisstatuksen saanut terve ja potra nuorimies saisi palkkaa työstä, häneltä pitäisi tietysti poistaa kaikki sosiaalietuisuudet, ts. Hän maksaisi itse ruokansa, vuokransa, vaatteensa ja terveydenhoitonsa.

   Poista
  20. Tietenkään en halua. Palkka työstä ja silloin sosiaalituet pois tai sosiaalietuudet maksetaan palkan sijasta.

   Poista
 31. Minä olen näköjään Turkka-keskusteluun linkittänyt Säpinää. Minä en oikeasti lue tai kuuntele poliitikkoja melkein koskaan, valehtelu ei minua erityisesti viehätä. Minä ihmettelen ihmisiä, jotka saavat jotain vaalikeskusteluista.

  Maukka oli rehellinen. Lopulta itsekin sen tajusi, että oli kokonaan Ralf Örnin tuote, kappaleita ja ulkoasua myöten. Pisti sitten välit poikki ja siihen se loppui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Einesbaariin pitäisi kirjoittaa taas, ja se olisi kai minun vuoroni. Minä vaan tuppaan lukemaan sellaisia kirjoja, jotka kiinnostsvat lähinnä minua. Toisaalta se ei haittaa, luette sitten hiljaa vaan juttuni. Mietin.

   Poista
 32. Aikaa on vaikea mennä taaksepäin, ymmärtää tuntemuksiaan ja kokemuksiaan joskus ennen. Rappiolla oli kaikkien ehdoton suosikkibiisi lukioaikoinani.

  Siinä ihanasti lauletaan, että "antaudu sinäkin Tempakalle sovinnolla..."

  VastaaPoista
 33. Eikä Anneli Tempakka ollut mikään entisaikojen Päivi Räsänen. Jum´laut, melkein kuin saksalainen umlaut, että se oli kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli itseni sensurointia, kun laestad valitti minun kiroilevan niin perkeleesti.

   Poista
 34. Mää kommunisti maksoin just vuokran, eräpäivä on vasta ens kuun toinen, ettei tule sanomista tai häätöä. Semmosta se meidän vähäväkisten kommunistien elämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, mutta nyt muistin, enhän minä kommari olekaan. Kepua vihaan, kun ovat niin likaisia. Sipilä ei edes itse tiedä, mitä hän/se on.

   Poista
 35. Pitäisikö minunkin muka puhua asiaa, mikä kohtuuton vaatimus. Mutta Hesarin toimittajan juttu Isisin juurista Saddamin hallinnossa oli kyllä melkoinen heh, huh, aah. Amerikkalaisten olisi pitänyt sallia BAATH-puolue edelleen, mutta kostonhimossaan senkin kielsivät. Hesarin toimittaja, - mars, kansakouluun takaisin!

  VastaaPoista
 36. Kinkit, joilla vittukin on väärinpäin, määräävät maailman taloutta.Ei siinä Sipilän skitsoilla paljon vaikutusta ole.

  VastaaPoista
 37. Jassoo, taisin laulaa Sampan suohon. Olen kyllä paasaajien kurnaamaton kuningatar, minkä auliisti myönnän. Ja Riku, en nyt aina ymmärrä kiroiluhinkua, että mitä se muka edistää. Kiroilulla on oltava funktio!


  Saas nähdä, liikahtaako mikään siinä yhdessä isossa järjestössä nyt kun pakkolaitkin seisautettiin ja Sipilän talokin jää tyhjilleen. Aika hyvän verukkeen keksivät Sipilän mediatiimissä molempiin asioihin.

  VastaaPoista
 38. Kiroiluhingua minäkään en lainkaan ymmärrä, se lienee jotain laestadiolaista perversiota, saatana, se piru, soikoon.

  VastaaPoista
 39. Mitä presidenttiimme tulee, pidän häntä tolkkuna mulkkuna, tai oikeastaan pikkupippelinä. Anteeksi, kaikki eri mieltä olevat.

  VastaaPoista
 40. Ennen puolustin Tarja Halosta kaikkia pilkkakirveitä vastaan, nyt puolustan kyllä Niinistön mukaantuloa someen, jossa ihmiset paljolti ovat. Eiköhän arvojohtajuus - jos sitä joku kaipaa - ilmene parhaiten juuri näin, tavoittamalla ihmiset siellä, missä nämä ovat. Ei juhlapuheissa, vaan nettikeskustelussa.

  Nostan hattua tolkun ihmisille, mutta korostan, että puhtoisimpien suvaitsijoiden tai rasistien ei pidä luulla itseään tolkullisiksi.

  VastaaPoista
 41. Tolkun ihmiset on sukua sanalle maalaisjärki. Molemmat merkkaavat jälkiviisautta. "Kylhä mäny ton olisin osannu!"

  VastaaPoista