23.3.2017

Leprekauni

Melkein luulen, ettette tiedä, mikä leprekauni on. Voisin toki sanoa myös leprechaun, mutta eipä taida auttaa. Viittaankin ylöspäin. Kuvassa on leprekauni, pieni vihreä mies, peräisin irlantilaisesta mytologiasta. Leprekaunit kätkevät kolikoita sateenkaaren päässä oleviin aarrearkkuihin. Jos ihminen sattuu saamaan leprekaunin kiinni, tämä yrittää ostaa itsensä vapaaksi toteuttamalla kolme ihmisen toivetta. Leprekaunit voivat pukeutua vihreän lisäksi myös punaisiin nuttuihin. Punavihreät leprekaunit ovat siis toiveiden toteuttajia.

Jospa ne toteuttaisivat meikäläisenkin toiveita! Olen nimittäin ajatellut äänestää kunnallisvaaleissa vihreää ehdokasta, ottaa jonkun heistä kiinni.  Alan olla vanha ja äkeä nainen, joka vihaa jokaista muutosta luonnollisessa maisemassa ja liikkumareviirillään.

Kun näkee kaivinkoneen luontoretkellään, tietää, ettei se lupaa hyvää. Kun näkee punaisella merkityn puun metsässä, tietää, että kohta se lähtee hyötykäyttöön tai pois betonin alta. Kun näkee isomman liudan puita keltaisen muovinauhan sisällä, tietää että piru on irti: tähän tulee jotain suurta ja mahtavaa tekniikan ihmettä.

Jostain luin, että puolueista vihreät puolustavat eniten ympäristöä talousmahtia vastaan, jos tarvis on. Luontoa ei vihreitten mielestä saa käyttää hyväksi esimerkiksi työpaikkojen luonnissa. Ongelmatilanteessa tulee valita luonto eikä ihmisen taloushyötyä.

Niin samaa mieltä. Ihminen on joutava otus, pilaa maapallon ja pilaa aatteet, poliittiset ja uskonnolliset. Miten monta hyvää ideologiaa on ymmärtämätön tai vallanhimoinen ihminen valjastanut itselleen ja tehnyt sen nimissä hirveitä tekoja. Helsingissäkin kaupunkisuunnitteluviranomaiset suunnittelevat ruisrääkkien, peltopyitten ja kehrääjien pesimäalueen  uhraamista Östersundomissa asuinalueen alle.

Olisiko siis vihreistä maailman pelastajiksi? Vastaus olisi selvä, ellei olisi Ville Niinistöä, tuota pientä vihreää miestä, eduskunnan tiuskeaa rakkikoiraa. Yrittää populismin keinoin ostaa itselleen suosiota ja valtaa, jota hallituksessa ollessaan ei kuitenkaan osaa käyttää.

Mahtoiko Ville  Niinistö nimittäin olla siinä Stubbin hallituksessa, joka tiukensi vuonna 2015 maahanmuuttajien oleskelulupien myöntämistä? Tänään Niinistö kuitenkin haukkuu kirkkain silmin sisäministeriön maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jorma Vuorion, joka syyttää poliitikkoja turhien toiveiden lietsonnasta turvapaikanhakijoille.

Vuorio sanoo tiukasti, ettei mielenosoitus vaikuta millään tavoin jo annettuihin päätöksiin. Muutoksia ei tule ja piste.  Minusta on hyvä, että sana pitää ja on kestävä, siis perusteltu . Ei turvapaikkalupapäätöksiä hatusta vedetä, niin kuin Niinistö taitaa luulla. Suomi ei voi elättää kaikkia tänne tulijoita ja heidän usein isoja perheitään. Tämä on selviö, eikä siinä ole mitään rasismia. Sekin on kummallista, että sisäministeriön tuoretta kyselyä turvapaikka-asioista pyritään hysteerisesti kiistämään, kun tulos oli ilmeisen yllätyksellinen.

Tässä on siis ongelma, joka repii minua kahtaalle. Haluaisin äänestää vihreitä, mutta joka kerran, kun Ville Niinistö avaa suunsa ja alkaa räksyttää, vetäydyn taaksepäin ja toivon hänen olevan hiljaa. Olisipa vihreä poliitikko kuin Nuuskamuikkunen! Ei vihreän kuulu räksyttää vaan polttaa piippua ja viheltää huiluun.


185 kommenttia:

 1. Saakeli kun ensin pelästyin, nyt se menee äänestämään vihreitä. Sydämellinen kiitos Ville Niinistölle, populistien varakuninkaalle. Olet oikeassa, lepraunista, vaimitäneoli, en ole aiemmin ikinä kuullut.

  VastaaPoista
 2. Siis ilman Villeä olisin jopa myrkynvihreä.

  Nyt en tiedä. Olen poliittisesti hukassa.

  VastaaPoista
 3. Voisiko Ville olla persu? - Ihan hyvin, jos siinä puolueessa olisi paremmat menestymisen mahdolisuudet. Sano poliitikko, niin tiedät missä mennään.

  VastaaPoista
 4. Tuskinpa vaan vousi olla persu, sillä perussuomalaiset ovat se puolue, joka ensimmäisenä uhraisi ympäristöä ja luontoa, jos sillä saadaan suomalaisille työpaikkoja. Minusta tämmöinen on hullu periaate. Luonto on korvaamaton.

  Muuten sivuloikka juuri lukemaani hämmästyttävään uutiseen. Tämä Englannin uusin muslimiterroristi olikin
  Englannissa syntynyt ja englannin opettaja. Siis kotoutunut muslimi. Miten se syrjäytymisteoria menikään?

  VastaaPoista
 5. Asiakysymykset ovat Villelle epäilemättä sydämen asia. Mitä asioita ja miltä kantilta, sehän on vain politiikkaa. Kyllä Ville villitsee, jos vain muistaa maksaa parkkisakkonsa ex-vaimonsa autosta.

  VastaaPoista
 6. Vihreiden höpöhöpö presidenttiehdokas Haavisto harrastaa Volkswagen kuplan väsäämistä ja sillä ajelua. Niin se maailma pelastuu natsivasaralla.

  VastaaPoista
 7. Minustakin Niinistön ja Rinteen laulavalla äänellä hallituksen haukkuminen on epäuskottavaa. Aivan sattumaa, etteivät nyt satu itse olemaan hallitusvatuussa.
  Kunnanvaltuustojen koostumuksilla on tietenkin merkitystä. Kannattaa ohittaa korulauseet ja yrittää ottaa selvää ehdokkaiden kannoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai se on epäuskottavaa, sdp:tä taidan silti äänestää, koska koko politiikka on epäuskottavaa. Halltuksia tulee ja menee, mutta tommosta sipilöintiä en muista ikinä olleen.

   Poista
  2. (Tuskinpa vaan vousi olla persu, sillä perussuomalaiset ovat se puolue, joka ensimmäisenä uhraisi ympäristöä ja luontoa, jos sillä saadaan suomalaisille työpaikkoja. Minusta tämmöinen on hullu periaate. Luonto on korvaamaton.)


   Puhdasoppiset demonisoijat eivät ole kiinnostuneita asioista ja todellisuutta koskevista havainnoista, vaan he rakentavat omaa identiteettiään toiseuden kautta jolloin on tarpeellista että toinen on "natsi", "ali-ihminen" etc.

   Poista
  3. Kunnallisvaaleissa voi mielestäni äänestää persoonaa ohi puoluerajojen, jos ja kun tietää persoonan luonteen ja tavan toimia. Se voi olla merkittävämpää kuin puoluesidonnaisuus.

   Korulauseita en ole ikinä edes tarkkaillut, en usko minkäänlaiseen vaalipuheeseen. Nyt vaan koko maailma on niin hajalla, ettei tiedä, mitä kannattaisi tehdä. Mikään puolue ei aja asioita niin, että olisi kaikkiin heidän ajatuksiinsa sitoutuvainen. Olenkin jo jonkin aikaa pitänyt tapana äänestää sitä ehdokasta, joka on aktiivinen, mutta josta on ehkä vähiten harmia. Äänekkäitä en äänestä enkä kovin itsevarmoja. Inhimillisiä ja joustavia ihmisiä.

   Poista
  4. Niin , ei Sipilää haukuta kansan suulla, häntä haukkuvat vain ammattiräksyttäjät ja opposition roskaväki.
   Se vain on möly päästetty irti ei sen kummempaa. Köyhää touhua haukkua haukkumisen ilosta.

   Esikuvana on kettumaista olla, kun jokainen toimi on suurennuslasin alla, ja jos jotain tekee väärin on sellainen kohu että oksat pois.

   Minusta Juha on pärjännyt oikein hienosti tuossa paskasateessa ja olisi pärjännyt paremminkin, jos olisi hiukan antanut narua muutamassa kohdassa, eikä leikkisi täydellistä.

   Poista
  5. Heh, Veljmies, Sipilä pärjäisi hienosti, jos edes jotain osaisi. Tarkoitan, että edes jotain.

   Poista
  6. Anonyymi 21:49, oletko varma tuosta demonisoinnista. Mikä on persujen ja muiden populistien aatos ja aate, mistä sen löytää?

   Etteivät vain olisi roskaväkeä?

   Poista
  7. (Nyt en tiedä. Olen poliittisesti hukassa.)

   Sisäministeriön tuoreesta tutkimuksesta suomalaiset eivät uskalla puhua leimauttumisen pelosta..
   Vaikka internet mahdollistaa asioiden tarkistamisen ja selvän ottamisen, se on valtavan tietotulvan takia kuitenkin aikaa vievää ja vaativaa. Useimmat eivät sitä tee. Eivätkä välttämättä edes kykene lähdeanalyysiin.

   Internetin viestinnästä puuttuu myös täydellisesti alipäästösuodatus. Ainoa alipäästösuodatus on vastaanottajan päässä ja valitettavasti sekään ei useimmiten toimi. Sen verran karseaa on seurata väliin vaikka tämän blokin keskusteluja, että väittäisin jopa ns. tolkun ihmisiltäkin usein mopon karkaavan käsistä.

   Tuota demonisointia tehdään puolin ja toisin. Sen jälkeen kun jotain tapahtuu, kukaan ei kuitenkaan ota puheistaan vastuuta. Koska sananvapaus...

   Poista
  8. Sisäministeriön tuore tutkimus osuu suoraan ytimeen ja on rehellinen tuntojen kuvaaja. Siksi se juuri onkin aiheuttanut hysteerisiä ulostuloja sielllä sun täällä. Koko tutkimus pyritään kiistämään etsien neulaa heinäsuovasta eli virhettä tutkimusmetodeista.

   Huomasin minäkin kyllä siellä yhden väärän asettelun kysymyksessä. Kysyttiin nimittäin, mistä uutislähteestä vastaaja hakee tietoa, ja vaihtoehtoina olivat mm. HS, muita lehtiä, Yle ja sitten jopa MV-lehti. Mikäli tuosta saa ruksia vain yhden, tulos on väärä, sillä ainakin kaikki minun tuntemani ihmiset hakevat tietoa monesta lähteestä, korkeastikin koulutetut käyvät katsomassa myös MV-lehden sivuja saadakseen salattua tietoa, jota siellä usein onkin.

   Sivistynyt ihminen kyllä erottaa falskiudet eikä tue lehden rasistista nimittelylinjaa, vaikka tietoa etsiikin myös epämääräisistä lähteistä. On puusilmäistä väittää, että kaikki MV:n jutut ovat valetta. Paskamainen törkylinja siellä on ja alatyylinen kieli, mutta josn ja kun lukijalla on reilu määrä mediakritiikkiä repussa, niin jyviäkin löytyy. Tällaisille mauttomille lehdille ei olisi tarvetta, jos valtamedia ymmärtäisi noudattaa lukijaan luottavaa avointa tiedotuslinjaa ja luopuisi valistushengestään ja salailusta.

   Poista
  9. Väärät mielipiteet eli ennakkoluulot ovat joukko mielipiteitä, joita vastaan ei tarvitse minkäänlaisia perusteluja, koska on jo tarpeeksi itsestäänselvää, että ne ovat kakkaa.

   -Voidaan väittää maalaisten olevan perus-suomalaisia.Siis eivät oikeita ihmisiä. Eikä heillä saa olla omia mielipiteitä , he puhuvat ja kirjoittavat populismia. Täydestä menee , kun ei tarvitse perustella.

   -Voidaan väittää metsänomistaja ei osaa hoitaa metsäpalstaansa.
   Hänellä on vain rahankiilto silmissä. Unohdetaan metsän omistajan tunnearvot omaa metsää kohtaa.
   Ei hän osaa käyttää metsärahoja , ostaa auton tyttärelle. Kyllä tarvittaa holhousta lisää!!!

   -Surullista .. aikuinen ihminen ei saa päättää kuinka hän hoitaa omaisuuttaa.


   Muistin virkistämiseksi vähän tilastotietöa:
   Suomen pinta-alasta on metsätalousmaata 78% ja vesistöjä 10%.

   Metsämaata on kansallisen määritelmän eli valtakunnan 10. metsien inventoinnin mukaan (2004-2008) 20,1 ja FAO:n määritelmän mukaan 22,1 miljoonaa hehtaaria eli neljä hehtaaria jokaista suomalaista kohti. Euroopan keskiarvo on 1,3 hehtaaria.

   Suomessa on liki yksi miljoonaa metsänomistajaa eli yksi viidestä kansalaisesta omistaa metsää. Valtio omistaa noin kolmanneksen metsistä.

   Metsäteollisuus on Suomen kansantalouden peruspilareita. Sen vuotuinen liikevaihto on noin 20 miljardia euroa, ja sen osuus nettoviennistä on 27%.

   Metsien vuosikasvu on noussut 80% ja puuvaranto 43% 1950-luvun alkuun verrattuna. Vuonna 2008 puuston vuotuinen kasvu oli 99 miljoonaa kuutiometriä. Metsävarat lisääntyvät jatkuvasti. Vuonna 2008 poistuma jäi 70 prosenttiin vuotuisesta kasvusta.

   Poista
  10. Kello 14 radiouutisssa kerrottiin juuri, että metsänkäyttöä tulisi tulevaisuudessa hillitä, sillä nykyinen käyttöaste uhkaa metsien monimuotoisuutta. Peräti yli 200 eliö- ja eläinlajia uhkaa kuolla tehometsätalouden myötä sukupuuttoon. Nykyhallitus ei piittaa tästä, vaan tahtoo lisätä metsänkäyttöä entisestään.

   Poista
  11. Se on toimittajan näkemys.

   Poista
  12. Eivät uutisten lukijat uutisia päästään vedä. Kyllä se oli koko MTV:n uutistoimituksen tuotos se uutinen. Taustalla tällaisissa uutisissa on poikkeuksetta tuore tutkimus.

   Poista
  13. Tutkimus ???
   Mieleeni tulee aika, jolloin harva se ilta ruudusta sai seurata, kuinka eloonsa tyytyväinen iloinen joukko pomppi ripaskaa horisonttiin lainehtivan viljapellon reunalla. Osa uskoi silloinkin toimittajien ammattitaitoon.

   Poista
  14. Tänäinen HS selvittää kahdessakin isossa uutisessaan 68 ilmasto- ja ympäristökysymyksiin perehtyneen asiantuntijan (professoreita, dosentteja, tutkijoita) varoitusta siitä, että Suomen biotalous ja hallituksen aikeet lisätä tuntuvasti metsien käyttöä eivät tuota vaadittuja päästövaikutuksia ja uhkaavat lisäksi tappaa sukupuuttoon metsissä eläviä lajeja. Tutkijat ovat huolissaan siitä, että tämä tieto ei ole välittynyt päätöksentekijöille ja suurelle yleisölle oikein.

   Hallituksen strategian mukaanhan hakkuita lisätään 66 miljoonasta kuutiosta 80 miljoonaan kuutioon. Tämä merkitsee ns. hiilinielun kutistumista merkittävästi - metsäthän ovat Suomen suurin hiilinielu eli ilmaston puhdistaja.

   Metsien tehokäyttö on katastrofaalista vanhoille metsille ja lahopuille, jotka ovat metsälajien olemassaolon edellytys. Jo metsien nykykäyttö johtaa jopa 240 lajin sukupuuttoon vuoteen 2050 mennessä. (HS/Talous)

   Poista
  15. Jep. Siksi kaupunkien lähellä, sisällä ja vieressä tulee olla isompia ja pienempiä metsiköitä. Hgin vihreät tekivät paskamaisen teon, kun hyväksyivät keskuspuiston nakertamisen. Helsinkiin voi rakentaa niin ettei keskuspuistoa, kaupungin keuhkoja, tuhota. Vihreät eivät saa tätä minulta anteeksi. Ikinä. Eivät koskaan.

   Poista
  16. Tämä on Helsingin vihreiltä käsittämätön päätös. He ampuvat tällä päätöksellä itseään jalkaan. Miten he voivat?

   Poista
 8. Oletteko kummastelleet mistä vihreiden puolue on alkuaan lähtöisin?

  Onko väärin huomattu että vihreistön ideologiassa kaikki yhteinen hyvä on heidän ohjelmaansa ja kaikki haitta hyödynnettäessä yhteistä on muiden väärää politiikkaa?

  Yleensä tätä ei esiinny yhtä suuressa mitassa, se kuitenkin tunnetaan NIMBY-ilmiön nimellä.

  Kansallissosialistisen puolueen tiedetään olleen "vihrein" aikansa kansanliikkeistä. Nykyvihreiden ideoissa on niin paljon samaa että se hämmästyttää. Reipas sotilaskasvatus ja aseenkäytön harjoittelu ovat kumma kyllä jääneet jonnekin.

  Voi olla että ekoterrori, ydinjätekuljetusten häiritseminen ja voimajohtopilarien sabotointi olivat riittävä määrä sotaa ja liike päätti tyytyä soluttautumiseen ja misinformaation käyttöön poliittisessa toimenkuvassaan.

  "Luonnonsuojelu on yksinoikeudella hyvien asia."

  Näpit irti vihreiden omasta luonnosta, natsit!

  Fasismi elää ja voi paksusti.

  VastaaPoista
 9. Luonnonsuojelu on hyvä asia, kiistatta. Ihminen on luonnon pahin vihollinen, sekä kaupunkisuunnitteluviranomainen että maaseudun metsänomistaja, joka harjoittaa tehometsäntaloutta suorittamalla liian laajoja avohakkuita ja tuhoamalla vanhaa metsäluontoa.

  Paperiahan tarvitaan tulevaisuudessa entistä vähemmän, kun tieto on siirtynyt jo nyt suureksi osaksi internetiin ja pilviin kaikkien saataville.

  Kääreeksikään ei paperia tarvita, sillä kaikenlaisia pakkauksia ollaan karsimassa minimiin. Paperi taitaa olla katoava luonnonvara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö päinvastoin ole niin, että kohisten kasvava verkkokauppa, jossa pienikin nippeli tilataan Kiinasta, lisää pakkauksien ja siten kartongin kysyntää?

   Poista
  2. Tehometsätalous??? Kuinka perustelet??
   En ole nähnyt sellaista suomessa.

   Uusi puusukupolvi sitöö hiiltä. Vanha kuoleva(laho) metsä on sairas. (vertaa vanha ihminen)

   Poista
  3. Suomessa ei ole tehometsätaloutta, koska hakatut metsät uudistetaan, laittomia hakkuita ei ole, puun alkuperä tunnetaan, arvokkaat elinympäristöt suojellaan, vesistöjä varjellaan, myrkkyjä ei juuri käytetä ja lannoituskin on vähäistä.

   Ensinnäkin tehometsätalous on haukkumasana, jolla ei ole täsmällistä merkitystä.

   Minusta oikeassa ovat ne, jotka puhuvat ulkomaiden plantaasimetsätaloudesta: Brittein saarten sitkankuusista, Etelä-Amerikan ja Aasian akasia- ja eukalyptusmetsistä, Afrikkaan ja Uuteen Seelantiin perustetuista mäntymetsistä. Niissä kasvatetaan seudulle vierasta puulajia hyvin tiheinä monokulttuureina, eivätkä seudun omat metsälajit menesty näissä puuviljelmissä.

   Poista
  4. Kysy uutiselta, Anonyymi, minähän viittasin radiouutiseen. Tieto on sieltä peräisin. Uuden puusukupolven kasvu isoksi kestää kymmeniä vuosia.

   Lahopuu on täynnä elämää. Se on jopa satojen pieneliöiden koti, ja se on lisäksi ravintoa maaperälle - lahous on luonnollista hiipumista, ei sairautta. Ei vanhuus ihmisessäkään sairautta ole, vaan kunnioitettava vaihe kehon elämässä. Lahopuita pitää jättää metsään, ja metsiä tulee suojella liialliselta käytöltä. Ne ovat yhteistä pääomaa, osin henkistä, jos ymmärrät.

   Poista
  5. Voi hyvinkin olla, että halpatuontitavara pakataan koreaankin pahviin. Vaan trendi on kai kuitenkin se, että pahvin ja paperin käyttöä vähennetään, pakkauksia yksinkertaistetaan ja materiaaliksi valitaan, ikävä kyllä, jokin muovitus.

   Poista
  6. Veljmies, arvokkaita ympäristöjä ei aina suojella, elleivät kansalaiset ole valppaina estämässä kuntien kaavoitus-, rakennus- ym. lautakuntien aikeita.

   Kunnat haluavat usein aivan sumeilematta kaavoittaa arvokkaita luonto- ja virkistysalueita rakennustonteiksi ja jopa teollisuustonteiksi.

   Kerroin tuolla toisessa keskustelussa, miten meinasi käydä täällä Pikkukaupungissakin. Minä kirjoitin lehteen, jolloin ympäristölautakuntakin aktivoitui ja arvokkaan luontokohteen kaavoitus asuntoalueeksi estettiin.

   Poista
  7. Minä olen suojellut arvokkaat ympäristöt. Lähteet ym.
   Piirrän karttaa alueen, että tuota ei hakata.Omistaja päättää mitä tehdään.

   (Kunta tietysti tekee omassa metsässään mitä omistaja yleensä tekee).Onko se sinusta vaikeaa piirtää karttaa ympyrä? Et kai halua , että kunta puuttuu sinun asioihin?

   Poista
  8. (Lahopuu on täynnä elämää. Se on jopa satojen pieneliöiden koti, ja se on lisäksi ravintoa maaperälle - lahous on luonnollista hiipumista, ei sairautta. Ei vanhuus ihmisessäkään sairautta ole, vaan kunnioitettava vaihe kehon elämässä. Lahopuita pitää jättää metsään, ja metsiä tulee suojella liialliselta käytöltä. Ne ovat yhteistä pääomaa, osin henkistä, jos ymmärrät. )

   Tahtoo totuus olla karu. Taudit tuhoavat koko metsän.Tuossa esimerkki :
   Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa 13 miljoonaa hehtaaria kontortamäntyjen (lodgepole pine) vuoristometsää on tuhoutunut. Viime vuonna tuuli kuljetti kuoriaiset vuoriston vedenjakajan yli Albertaan. Asiantuntijat pelkäävät, että kuoriaiset leviävät aina suurille järville asti.

   Wyomingissa ja Coloradossa kuolleita puita on lähes miljoonan hehtaarin alueella. Tuhoalue leviää nopeasti. Vuonna 2006 metsätuhoja oli näissä osavaltioissa vain 400 000 hehtaaria.

   Poista
  9. Señores! Meille tehkää mitä vain mutt' metsät säästäkää, muuten teistä kehno muisto jää.

   Nimbylän pikajuna.

   Olisko kellään lainata metsätieteen opiskelijalle 850€ relaskoopin ostoon?

   Mikä siinä on että juuri toisten omistamaa omaisuutta on niin helppo suojella?

   Poista
  10. En puhu omien alueitteni suojaamisesta, vaan tietenkin kuntien hallinnassa olevista alueista. Tai sellaisista yksityisten omistajien alueista, joilla tehdään haittaa muille.

   Poista
  11. Anonyymit ym:t, lukaiskaapa hieman ylempää kommenttini tältä aamulta klo 8.24. Siinä on referoitu HS:ien asiaa koskeva talousartikkeli. Joko uskotte, kun mies (miesryhmä) sanoo?

   Poista
 10. Ehkä en tuon vihreän ukkelin nimeä olisi kysyttäessä osannut kertoa, mutta muuten se on tuttu: tuollaisia kannoin takavuosina Irlannin matkoiltani kakruille tuliaisiksi kahmalokaupalla.

  Mutta mitä maahanmuuttoon tulee, niin tuuli tuntuu kääntyneen: tänään Hesarissa kerrotaan aukeaman jutussa totisella naamalla "uutinen", ettei maahanmuutto Somaliasta ja Irakista olekaan rikkaus eikä pelasta ikääntyvää Suomea, toisin kuin moni on väittänyt, vaan päinvastoin suuri kustannuserä hamaan tulevaisuuteen.

  Tilanteen täytyy olla pelättyä vakavampi, kun suvaitsevainen Hesarikin alentuu kertomaan totuuden. (Se ei tietenkään muuta sitä faktaa, että vastaavaa asiaa jo 10 vuotta kauhistelleet (mm. minä) ovat natseja ja rasisteja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nyt on tätä mielikuvapolitikointia. Kataisen ja Urpilaisen toimista haluttiin antaa yltiöpositiivinen kuva. Ulkomaisiin lainavakuuksiin osallistuminen oli muka suomalaisten etu. Maalattiin mielikuvia, joissa luvattiin hyviä asioita, ilman mitään faktaperusteita, jos kumppanit saavat toteuttaa ideoitaan.

   Sipilän kohdalla median politikointi on täsmälleen päinvastaista. Luodaan mielikuvaa, että kaikki menee päin seiniä ilman mitään todellista näyttöä.

   Media on todellinen ongelma Suomessa. Siitä on tullut politiikan osapuoli. Poliittisena toimijana media ei ole enää luotettava uutisoija. Kolmatta valtiomahtia eli luotettavaa uutisoijaa ei nyt ole - se on paha puute demokratian kannalta.

   Poista
  2. Hesari on alkanut herätä, luojan kiitos.

   Luulen, että lehti on lukenut sallimiensa maahanmuuttokeskustelujen kommenttipalautteet. Fiksuimmat ja älykkäimmät kommentit kun ovatkin usein asioita objektiivisesti ja hieman kriittisesti tarkastelevilta kansalaisilta - heitä on lisäksi lähes aina enemmistö keskustelijoista.

   Minulle ei paperilehteä kannettu tänään, valitettavasti. Tilasin juuri digilehdenkin paperin lisäksi, mutta en ole saanut tunnuksia vielä. Vaan sama juttuhan löytyy kommentteineen täältä. Kannattaa lukea keskustelukin:

   http://www.hs.fi/talous/art-2000005139833.html

   Poista
  3. On todella kummallista, että turvapaikanhakijoitten sanottiin pelastavan Suomen talouden. Muistan hyvin Li Anderssonin ilmeen, kun hän hoki tätä uutislähetyksessä. Annettiin ymmärtää, että sieltä tulee koulutettua tohtoria ja insinööriä.

   Miten kieltä osaamaton kouluttautumaton ihminen saisi täältä työtä, kun kouluttautunutkaan ei saa?

   Poista
  4. Iines osuu asian napakymppiin, kysymys miten on vain hiukan pielessä, siis kuinka kouluttautumaton jne. saa työtä, siinä on aivan selvä tendenssi että juuri mitään osaamattomia tänne halutaankin. Duunareiden luokkaa ollaan uudelleen perustamassa, tottelevaisia ja nöyriä, ammattiliitoista tyyten tietämättömiä. Bad jobs = pätkätyöt. Kellään ei ole mitään sitä vastaan että junasiivoojan ja jätekuskin hommat hoitaa lähes kielitaidoton tulokas. Tervetuloa.

   20 vuotta vielä eikä kenenkään Suomessa syntyneen tarvitse tehdä töitä? Odottaminen on jännää, kulttuurinen rikastuminen vielä jännempää.

   Saadaanko oikea yläluokka? Kyllä vähitellen olisi jo aika. Tuleeko Hankenista Suomen Harvard vai mennäänkö suoraan periytyviin aatelisarvoihin joita myönnetään varakkuuden perusteella?

   Erittäin kiihkeällä mielenkiinnolla odotan että kaksintaistelut, tuo yläluokan hienostunut kompromettointitapa kokee renessanssin! Kuinka kätevää, ellet pidä jostakusta, haastetta vain päin pläsiä ja sillä selvä. Haastettu saa tietenkin valita aseet. Piilukkopistoolein käytäviä kaksintaisteluita parempaa telkkariviihdettä tuskin voi olla. Normaali eliminointikaavio ja hups, meillä olisi aivan parhautta jolla kehua. Hyvästi kansallinen tapa tuijottaa kengänkärkiin ja mutista, poislukien tietysti muutamasta jääkiekkoilijasta ja formulakuskista aiheutuva nyrkin puristelu taskussa.

   Mitä! Miksei! Tämähän on kaikki jo tapahtunut muualla. Brittiläinen imperiumi. Suomalaiset piikomassa New Yorkissa, kaivoksissa ties missä ja metsureina Oregonissa. Turkkilaiset siirtotyöläiset Saksassa. Dubain rakentajat. Uutuusarvo tasan nolla. Tavoitteena on pelkkä talouden kasvu.

   Kulttuurin tullessa kyseeseen on sen asema sama kuin silakoiden kysymyksessä mikä on seinällä, tikittää, siinä on heiluri ja syö silakoita.

   Poista
 11. Tehometsätalouden vastakohta on biodiversiteetti; anteeksi että käytän täsmällisiä termejä - miksi jaaritella. Suomi on (isoista maista) maailman metsäisin maa. Täällä on siltivähän luonnontilassa olevaa metsää, metsämme ovat "teollisuusmetsää", puu tarhoja (= puisia tarhoja). - Puisevia tarhoja?

  Mutta mikäpä on alkuperäistä ja mikä ei ole? Jos haluamme Suomen luonnon ns. luonnontilaan, pitää määritellä vuosiluku millaiseksi me sen haluamme? Viime jääkauden aikana täällä ei ollut muuta kuin sileää jäätä vaan. Suomi semmoisenaan, on... ainoa oikea Suomi. Luistinrata? Gröölandi.

  Jääkauden jälkeen tänne vasta nykyihmisiä tuli, suurin osa vain paskaa puhumaan, mutta he kaikki ihmettelivät: Ai Jassåå. Ja Kävi niin että ... Osmo ja Heidi seisoivat noiden muukalaisten vieressä ja kuulivat heidän sanansa ja kätkivät ne visusti sydämeensä ja ajattelivat: kerran meilläkin, oi Aurinko Armas Sa Kippuravarvas, on sihisevä ja kihisevä Vihreä Puolue (= ruotsiksi Gröna Lund), R.Y.  Ps. Miksi itse en äänestä "vihreitä" vaikka he suojelevat luontoa? Juuri siksi. Koska heillä ei, ymmärrykseni mukaan, ole juurikaan käsitystä siitä mitä Luonto on, tai miten sitä pitää "suojella". Tai eläimiä, jotka haluavat pitää välimatkaa ihmisiin, miten heitä pitää suojella? (Kotieläimiä ei pitäisi edes olla. Paitsi hiiriä ja luteita.) Minusta suurin osa näistä Vihreistä on itse heitteillejätettyjä kaupunkilaiskissoja - tätejä tai tätimäisiä setiä, jotka virkkaavat kintaita kädettömille talidomin uhreille... Aika raaka vertaus. Mutta mitäs pölisevät! Heidän asiantuntemuksensa biologiasta, mitä esittävät, on käsittämättömän puutteellista! (huh, huh!)

  Kunnallispolitiikka on eri asia: siellä joku "kylähullu" (sitoutumaton, olkoon vaikka retliini) voi olla järkevä vaihtoehto äänestäjälle. "Koska Jaska panee asiat menee eteenpäin, nääs." Mutta valtakunnallisessa politiikassa en näitä Jaskoja, sirkkelisahan omistajia ja osaajia, välttämättä en kovin korkealle arvosta. Mukavia heppuja varmaan nämä Hakkaraiset? Ei siinä kraka kaulaa kurista kun juodaan pöykkyviinaa, ja välillä painitaan, ja koko ajan puhutaan paskaa... todella kivaa seuraa. Mutta ...
  ihan kiva että joku muu kansanedustakolleega lähtee Berliiniin neuvottelemaan Putinin kanssa, tai Moskovaan neuvottelemaan Angela Merkelin kanssa...

  Tämmöiseksi ymmärrän käsitteen leprekauni


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten minuun iskee taas tämä söpö, vastarannan kiisken kivien alle kätketty tekopyhyys koko elitistisellä volyymillaan:

   "Hesari on alkanut herätä, luojan kiitos. "

   Ja sinä vihdoinkin nukahtanut, mon bien-aimé.

   Poista
  2. Mikis, en oikeastaan puhu luonnontilasta tässä metsäasiassa, vaan mietin metsien biotaloutta, tehometsänkäyttöä, jollainen strategia löytyy hallituksen listalta.

   Ylemmässä kommentissani tänään klo 8.24 referoin HS:ien talousartikkelia, joka kertoo hallituksen olevan metsässä aikeessaan lisätä metsähakkuita 66 miljoonasta 80 miljoonaan kuutioon. Tämä on tuhoisaa hiilinielulle (metsät jotka imevät hiilisaasteet), joka kutistuisi merkittävästi. Lisäksi metsälajien kannat pienenevät tai lajit kuolevat sukupuuttoon. Jo nykyisellä käyttöpoliitikalla jopa 240 metsälajia kuolee sukupuuttoon vuoteen 2050 mennessä.

   Poista
  3. Elitistiset tekopyhät saat niistää omaan nesduukiisi, mikis. Hesari on oikeasti avartunut. Luetkohan sinä Hesaria, ystävä hyvä?

   Poista
  4. Lajeja, siis eläinlajeja, kuolee päivittäin satoja, lähinnä niveljalkaisia (= hyönteisiä). Niin uskomattomalta kuin se äkkiseltään kuullostaakin. Eikä siihen auta se mitä Sipilän hallitus tekee, tai YK, pelkästään tieteelle uusia lajeja kuolee sukupuuttoon vuosittain enemmän kuin niitä ehditään määritellä.

   Ei tässä sen ihmeellisempää.

   Ps. Vihreä Liike perustettiin aikoinaan Forssan Koijärvellä. Komsi -niminen ihminen siellä eniten hääri. Em minä muuta muista. Mutta Koijärveltä - jossa muuten olen syntynyt, se oli silloin oma kuntansa - löysin muutamia mielenkiintoisia vesikovakuoriaisia joita tohtori Thedr. Brander kovasti ihmetteli.

   Vihreä Liike on eri asia kuin Vihreä Puolue. Luin niihin aikoihin kirjan "Äänetön kevät" (Silent Spring), jokaisen pitäisi lukea se. Se on minusta tärkeämpi kirja kuin Raamattu (ohoh), mutta makunsa kullakin. Joku tykkää esimerkiksi Mauri Sariolasta enemmän. Ja mikäs siinä.

   Poista
  5. 68 tutkijaa, professoria ja muuta tiedemiestä on kuitenkin, mikis, sitä mieltä, että tehometsätalous jo nykyisellä kapasiteetilla uhkaa pahasti metsälajeja ja luonnon monimuotoisuutta. He ovat tällä viikolla esittäneet varoittavan kantansa. Päivän Hesarissa on kaksi isoa artikkelia aiheesta.

   Poista
  6. Täh? No minä olen sitten se kuudeskymmenes yhdeksäs. Siksti nain. Juuri äskenhän minä yllä väitin että Suomesta puuttuu biodiversiteetti. Suomen metsät ovat hyvin yksipuolisia, siis etelä-Suomessa, pelkkiä mäntytarhoja. Äärettömät ahneet paperitehtaiden porvari-kapitalistit ne semmoisiksi ovat muokanneet. Ja samaa yhtä tylyä mieltä ovat myös sosiaalidemokraatteja (67%) ja kommunisteja (33%) äänestävät inhottavat paperityöläiset. - Kyllä se on kuule näin, näin se on. Nähtävä.

   Poista
 12. Ihminen on itselleen arvoitus.

  Luulen, että se pitää paikkansa. En tiedä. Luen
  historiallisia dokumentteja, ja sitä enemmän kun niitä luen, ajattelee, voiko tämä pitää paikkansa.

  Olen lukenut keskitysleireistä (Konzentrationslager) kaiken suomeksi niistä kirjoitetun. (Tai ainakin melkein kaiken.) Nyt luin uusimmat. Keskitysleirien asukkailla oli yksi yhteinen tekijä: kuoleman välttäminen. Se oli juuri se, joka ennemmin tai myöhemmin sai heidät taistelemaan toisiaan vastaan. Maisema, jossa ei ole mitään inhimillistä, ei edes sitä muistuttavaa... ei siellä ihmisiäkään enää voi olla. Vaikka olikin! --- Ei tätä voi lukemalla ymmärtää. Olen yrittänyt, lukenut liikaa, ei se auta ymmärtämään. Sitä, että petos on merkityksetöntä, tai Armo, vain sanoja sanoja sanoja. Kristinuskokin, johon minut on kasvatettu, on mielestäni yhtä väärä kuin muut uskot. "Jumalan rakkautta" tässä maailmassa en tässä maailmassa näe, en vaikka yritän; onnettomia tapahtumia täällä vain näkee vaikka yrittää katsoa muualle. - Jumala, miksi vaikenet?

  VastaaPoista
 13. Nyt kyllä, pahoin pelkään, olen puhunut niin paljon sanahelinää, että samaistan itseni Erofejeviin. Häneltä punatukkainen nainen, tuo rotjake - jonka rintoja ennen Erovejefin sormenpäitä oli hivellyt vain epämääräinen kaipuu, kysyi häneltä

  - Oletteko te Erojfejev? - Ja nainen huojahti hivenen minua kohti, sulki silmänsä ja avasi ne taas.
  - Tietenkin olen. Kukapa muu!
  (Voi mistä hän arvasi, tuo harmooninen nainen.)
  - Minä olen lukenut teiltä jotakin. Ja kuulkaa ikinä en olisi uskonut, että puoleen sataan sivuun saa mahtumaan niin paljon puuta heinää. Yli-inhimillinen suoritus!
  -Onkohan sentään! - Minä lanttasin ja join, tunsin itseni imarrelluksi. - Voin minä vääntää lisää puuta heinää, jos tahdotte. Panna vielä paremmaksi...!


  Pikkasen rakastan tota tyyppiä. Venäjällä jos kysytte Ville Haapasalosta, niin kai joku - yksi ehkä sadasta - hänet tuntee. Mutta kun kysytte Venedikt Erofejevistä... niin yhdeksän ihmistä kymmenestä alkaa hihittää. Ja sit se kymmenes sanoo: "no joo, kyllähän minä hänet tunsin..." tämä tarkoittaa tietysti vain ikäihmisiä, Neuvostoliiton aikana eläneitä. Legendaarisempi hän oli kuin Vysotski.

  VastaaPoista
 14. Radion areenassa on kuunneltavissa "12 Dikdaattoria"
  Jaksot 1900-luvun julminmista tyranneista. Idi Amin, Enver Hoxa, Duvalier, Truljo y.m. Käykääpä kuuntelemassa.

  VastaaPoista
 15. Asioita voi yrittää ymmärtää esim. lukemalla niistä. Mutta voiko jonkun asian - jos ei ole kokenut vastaavaa - oikeasti tajuta? En ole varma. Mutta vähän epäilen.

  Mitä narkomaani ajattelee kun häneltä jää annos saamatta? Ja kouristelee... En osaa sanoa siihen mitään. Jos minulta kysytään miltä tuntuu herätä aamulla kun aurinko paahtaa armottamasti makuhuoneen sälekaihtimien läpi, ja sulla on kova krapula, ja yhtään olutta ei ole... niin, totanoin, kyä mää siihen jotain osaan sanoa. (Nuorempana olisin ollut jopa monisanainen. En enää, en enää.)

  Oi nuoruus, oi nuoruus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se "ymmärrys" vain on vaikea käsite silloin, jos itse arvelee jo ymmärtäneensä. Kenen ymmärrys on se oikea? Eli onko olemassa ehdoton yksi oikea ymmärrys, Ymmärrys, joka tulee oivaltaa? Pohjois- Korea? Neuvostoliitto?

   Poista
  2. Minähän juuri sanoin että "ymmärryksen" voi käsittää vain "kokemuksen" kautta. Jos eläisin Pohjois-Koreassa, ymmärtäisin mitä tarkoittaa elää Pohjois-Koreassa. Nyt en sitä oikein osaa ymmärtää. (Koska asun Suomessa, Jyväskylässä.)

   Poista
  3. En oikein usko että minulla sen syvempiä ennakkokäsityksiä mistään on. Sen verran oon maailmalla liikkunut että tiedän kaiken olevan mahdollista, tai ainakin melkein. Se millä silmin maailmaa katson, tietysti on omasta maailmankatsomuksestani kiinni, ja siitä, että olen kirottu, rikas valkoihoinen hetero. (Se ei mikään status ole, esimerkiksi Etelä-Amerikassa.) Mutta yritän olla välittämättä minuun kohdistuvasta rasismista, ja että en kohtaisi muita ihmisiä sen ennakkoluuloisemmin.

   Ihminen hirveen vähän voi sille, ei oikeastaan mitään, mitä hän on.

   Poista
  4. En ymmärrä ollenkaan suvaitsevuushössötystä, vielä vähemmän rotuun tai sukupuolisuuteen kohdistuvaa sortoa.

   Minusta on itsestäänselvää, että jokainen jumalan/allahin/taimuunsellaisen luoma ihminen on nahkansa alla samanlainen kuin toinenkin, yhtä arvokas. 

   Mihin penteleeseen ihminen siis tarvitsee toisen ihmisen suvaitsemista? 

   Suvaitseminen on käsite, jossa toiminta suuntautuu aina ylhäältä alaspäin. Miten ihmisarvoinen voi "suvaita" ihmisarvoista?

   Vastatkaa filosofit!

   Poista
  5. Siis minä yritän olla välittämättä siitä että minua ei suvaita joka joukkoon. Se on rasismiajos sen siksi kokee mutta entäs sitten? Sen minä suvaitsen. - Muuten on ihan saman tekevää ketä minä suvaitsen tai olen suvaitsematta. Pentelettäkö kukaan siitä on kiinnostunut? (alkaa yskiä) ... Herne meni kurkkuun. Joo, "suvaitsevaisuus" on jotain jonka taakse mennään piiloon. Aikoinaan laulettiin, tylsällä 1970-luvulla, että

   "sivistys on sitä että kaivaa hautaa,
   sivistys on hienotunteisuutta..."


   Samaa asiaa tässä pilkataan, mitä sinä haluat pilkata. Ja oikeassa mielestäni olet.

   Poista
  6. Joskus suvaitsevaisuushössötyksen tiimellyksessä tulee mieleen semmoinen ruma ja mahdoton ajatus, että ne jotka eniten sanovat suvaitsevansa, ovat niitä joilla myös eniten on suvaittavaa. Eli niitä jotka vähiten arvostavat erirotuisia ihmisiä.

   Poista
  7. Ne suvaitsevat niin prkeleesti, että tällaista joka ei osaa suvaita eli katsoa alaspäin toista ihmistä, hirvittää moinen suvainta.

   Poista
 16. Koska kukaan ei puhu minun kanssani, puhun itsekseni. Vähemmän se minua haittaa kuin teitä.

  Islannissa on noita maan alla eläviä ukkeleita vaikka kuinka paljon, tiedä häntä ovatko vihreitä, heihin suhtaudutaan kumminskis samalla kunnioituksella kuin me täällä lento-oravien pipanoihin. Että "ei kuulkaas saa tulla tänne kun me eletään täällä maan alla". - Tämmösestä pidän.

  Sitten kun näitä "vihreitä miehiä" alkaa seisoskella muuallakin kuin Krimissä, esimerkiksi Pöltsamaalla tai Savilahdella, mun mielestä niitä pitää ruveta ampuu. Että lähtisivät vittuun täältä. Muuten niitä tulee koko ajan vaan lisää... (piru vie)

  VastaaPoista
 17. "... Koska kukaan ei puhu minun kanssani, puhun itsekseni. Vähemmän se minua haittaa kuin... "

  Hetkinen, hetkinen... (selaa papereitaan) ... niin no.

  Tänään kävin Jämsänkoskella. Se on taantunut teollisuuspaikkakunta, sen näkee kun kävelee kaupungin kaduilla. Tai ei siellä ole kuin yksi katu. Valtava paperitehdas, se koko tämän paikkakunnan on synnyttänyt, tuo tehdaskin voi nykyisin huonosti. (Tai voin olla väärässä: en googleta! en!) Täältä saa kerrostalyksiön kymmpitonnilla, kaksion kahdella; saako Hesasta? (Ehkä palvelijan huoneen. Jos palvelee.) Tehtaan Klubi on rakennettu 1898, en tiedä koska pääkonttori, upea rakennus se on. Vähän kuin Mäntässä. Nyt se enää ei ole pääkonttori, voihan perse, esimerkiksi Thai-hierontaa siellä on tarjolla. Joskus täällä Rudolf Walden ja Mannerheim tapasivat toisiaan, tuskin hieroivat. JJ -teatteri esittää "liian kevyt perhoseksi" - näytelmää. Hyvä näytelmä. Koski, jonka halusin nähdä, on jäätynyt, ei siinä ole mitään näkemistä. Ihmettelen, tulen vähän vihaiseksi, ostan R-kioskista arpoja, sitten menen K-kauppaan ja voitan RAY-pelistä 25;- €. Muutun hymyilevämmäksi. Koskenpäässä on niin pieni kirkko että ei sitä meinaa huomata, on pakko peruuttaa ja ajaa uudestaan sen ohi. Kauniita, harjumaisia järvinäkymiä, ja metsää. (pakko käydä välillä kusella, oi metsä) Tullaan Petäjävedelle. Täällä on se UNESCON kirkko jota silloinen Italian pääministeri, valtiovierilullaan täällä, mikä lie Bertulesco, valitti että "minut raahattiin katsomaan jotain rähjäistä kirkkoa. jos meillä Italiassa olisi tälläinen, se purettaisiin." Olin melkein samaa mieltä. Mutta sitten tulimme Jyväskylään. Ja Jyväskylästä en ole mitään mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina Iines riitelee kanssani siitä minkä takia opettajilla on niin huonot palkat ja paperikoneenhoitajilla niin hyvät...? Minäkin olen samaa mieltä kuin Iines, että on se niin väärin, niin väärin. - Mutta sanokaa nyt mulle, Iines tai mikis, tai joku muu ystävällinen ihminen, että minkä paikkakunnan joku uusi kansakoulu on synnyttänyt? (Jos olisi, pitäisi opettajille tietysti maksaa siitä eetvarttia.)

   Aikoinaan, Suomen suurina nälkävuosina kun ihmisiä kuoli täällä kuin täi-hyönteisiä, tai kuin kärpäsiä, rautateiden rakentaminen antoi ihmisille edes leipää. Ja ihmisten perheille. Samalla syntyivät sitten myös Riihimäki ja Kouvola (= karhula) ja myöhemmin Haapamäki ja Kontiomäki ja Pieksämäki. Ei ne kuule Iines-kulta sen takia nuo paikkakunnat Suomemme kartalle putkahtaneet että niille olisi perustettu kansakoulu. Ja palkattu pari kolme opettajaa per koulu. Ei! Ensin tuli työpaikat, niiden perässä ihmiset, vasta siitä syntyi uinuvasta maalaiskylästä kauppala, ja sitten joku - varmaan kauppalanjohtaja - kekkas äkkiä - kuin Kekkilän ruohokaupan perustaja - että "herran jestas sentään, pitäähän näiden työläisten mukuloillekin jotain myös opettaa. ainakin lukemista ja kertomataulu ja siveysoppia. ja miksei myös voimistelua." Siitä syntyi vasta opettajien ammattiparvi. Ja tietysti heille maksettiin vain sen verran että juuri ja juuri tulivat tänne periferiaan... keikkuvine ylioppilaslakkeineen. Esimerkiksi tänne Pieksämälle. Joka on hyvin soinen, hyvin soinen paikkakunta.

   Ps. Rautatieinsinöörit haalittiin Ruotsista ja osin Saksasta. Heille piti maksaa paremmin. Koska vain hulluthan tänne ulkomailta ilmaiseksi olisivat tulleet, Suomeemme. - Sama se kai on nykyisinkin.

   Poista
  2. Sano sinä, mikis, kumpi tuottaa enemmän uutta materiaalia kansakunnan hyväksi, paperitehdas vai koulu?

   Poista
  3. Tänä iltana vietellään maailmaa pelastelevaa Earth Houria.Koska minä olen sitä XXL-ikäpolvea, joka lapsena ja nuorena itse näki ja koki, ettei kaikkialla maaseudulla ollut vielä sähköjä. Kerran sain osallistuakin yhden s pikkukylän valojuhliin, missä ihmiset olivat iloisia päästyään lopulta pois käryisestä kynttilöiden, öljylamppujen ja hasakkien polttamisesta.

   Satunnaisesti, mutta usein Euroopassakin toistuvien Horror Hour -tapahtumien järjestäjät saattavat edustaa osittain samoja aatesuuntia Earth Hour -henkisen väen kanssa kanssa. Silti kauhulla ei tietenkään ole mitään tekemistä maapallon kanssa. Se tuntikin on ihan ihmisen itse ja tahallaan aiheuttama, joku mielenhäiriöistä kärsivä kellokalle keksi sen joskus.

   Poista
  4. Koulut tietysti. (Pitäähän kersojen oppia käyttämään älyttömiä älypuhelimiaan.) Mutta ensimmäiset koulut Suomeen perustettiin vasta kun tänne tuli Bumbuli- ja Paberi- ja muita tehtaita. Ei ennen siihen ollut tarvetta. Riitti rippikoulut. Riitti että mukulat osas repiä nauriita kaskipelloista, irti. Ja myöhemmin että osasi kymmenestä käskystä noin kahdeksan, ja Herra Meidän -rukouksen, se riitti että pääsi naimisiin. Eli nussimaan virallisesti.

   Kyllä, olen samaa mieltä kuin sinä Iines. (Miksi en olisi?)

   Poista
  5. Juuju... Earth Hourin aikana on tapana sammuttaa valot ja poltella kynttilöitä. Osallistavaa tunnelmaa nostatetaan mieluiten iloisessa hippeliseurassa kasvisruoan ja reilun kaupan punkun, sekä ketjurasvan kera.

   Poista
  6. On se sitten vähän hassua, kun mummut ja paapat katsovat pimeässä pirtissä televisiosta bumtsibumia. Tai kaupunkiasukki kaksiossaan sammuttaa kuupattoman hehkulampun ja ryyppää pimeässä harjoittaen rasismia tietokoneen kelmeässä leiskussa.

   Poista
  7. Jämsänkoskella, jossa eilen kävin, on keskellä kylää jalkapallostadion. Se ei ihan Real Madridin kotistadion veroinen ole - katolliseen katsomoonkin mahtuu vain noin 80-150 ihmistä. Tai riippuu ihmisten leveydestä. Mutta... tuo potkupallokenttä on nimetty "Jukka Virtanen -kentäksi". Hän on täältä kotoisin. (Tarja sanoi: "niin, ei täältä kukaan muu olekaan kotoisin.") Herra Jukka Virtanen kerran kertoi että "kapakassa minua kerran löi olkapäille yks ukko ja kysyi minulta oletko sinä se Jukka Virtanen? Olin juuri pyörinyt työkseni televisiossa, se oli siihen aikaan uutta Suomessa, televisio, ja aina kapakassa käydessä sai varautua siihen että joku läppää olkapäälle. Moi Jukka! Tai muuta semmosta. Otatko Jukka ryypyn, kyllä minä tarjoan. Sellanen alkaa vituttaa. Niinpä minä nytkin olin hyvin varautunut tähän äijään. Mutta ei se mua telkkarista tuntenut, se asu yhdessä kylässä aika kaukana Jämsänkoskelta. Se sanoi, Jukka sä vedit meidän kylään sähköt. Ja mä muistiin, niin joo perkele, opiskeluaikoina mä olin kesällä yhdessä porukassa kun vedettiin sähkölinjoja ympäri Keski-Suomea. Vittu, se muisti mut siitä, ei mistään telkkarista. Oli kiva jutella sen kanssa.

   Poista
  8. " ... kun mummut ja paapat katsovat pimeässä pirtissä televisiosta bumtsibumia. ..."

   Jos Edisonia ei olisi ollut, niin nyt mummot ja papat katselisivat televisiota kynttilän valossa. Samoin kun me muutkin.

   Poista
  9. Aina kun humallun liikaa, ja Mopo alkaa keulia allani, alan käyttää liikaa erästä "naisen ulkoista sukupuolielimen" kansanomaista nimitystä. Eli v-ttua. No voihan nenä. Tai hyvähän se, että itse sen huomaa, ei muiden tarvitse huomata. (Riittää että pistävät silmäluomensa kiinni silmiensä päälle kuin jotkut läpykät. Ja nyrpistävät nenäänsä. Ehkä hiljaa pieraisevatkin. Ja ottavat nenäliinan hameenhelmasta/pussihousujen taskusta. Ja niistävät nenänsä... RHHGGOHHGGRR. Ja alkavat sitten taivastella: voi Penis sentään kun ihmiset nykyisin keskinkertaisissakin blogikeskusteluissaan käyttävät h-vtin rumia sanoa, voi p-le! Pillu heidät muualle vieköön!

   Poista
  10. Olen huolestunut. Maailmasta katoaa itsenäisen toiminnan ja harkinnan vapaus ja tilalle hiipii ulkoaohjautuvuus.

   Earth Houria osoittaa jälleen kerran, että olemme jo ihmisrobotteja, joiden on lähes mahdoton poiketa ohjelmoinnistamme.

   Lisäksi meidät on opetettu , että suomalaisten tehtävä on pelastää lahot puut ja sulkea paperitehtaat. Koska puunhalaajat tahtoo... valitettvasti.

   Poista
  11. Noh, minulle Earth Hour ei osoita mitään, sillä ei ole merkitystä enkä aio sammuttaa valojani. Päinvastoin, taidan sytyttää vessankin valot ja kytkeä kaikki vempaimet latureihin.

   Koulussakin inhosin hyvien tapojen viikkoja ja kaikenmaailman teemapäiviä. Asia unohtuu heti, kun teema on ohi. Vähennän sähkönkulutustani kaiken aikaa muutenkin. En pidä laitteita verkkovirrassa, ellen käytä niitä.

   Poista
  12. (Mihin penteleeseen ihminen siis tarvitsee toisen ihmisen suvaitsemista? )

   Mielenkiintoista...Miksi minun pitäisi suvaita ötököitä? Tai miksi minun pitäisi suvaita puunhalaajia? Kysynpä vaan?
   Miksi minun pitäisi suvaita valittajia??

   esim.(Kerroin tuolla toisessa keskustelussa, miten meinasi käydä täällä Pikkukaupungissakin. Minä kirjoitin lehteen, jolloin ympäristölautakuntakin aktivoitui ja arvokkaan luontokohteen kaavoitus asuntoalueeksi estettiin.)

   Miksi haluat vaikuttaa toisten ihmisten asunto suunnitelmiin?
   Siinä meni monen ihmisen haaveet sun takia.

   Amerikkalaisilla on sanonta : On omat asiat, on naapurin asiat ja on jumalan asiat.

   Eli jokainen hoitaa omat asiat, eikä valita tai ole kateelinen.

   Poista
  13. Siis suvaita voi vain kohdetta, jota pitää itseään jollakin tavoin alempiarvoisena tai huonompana. Emme yleensä sano, että minä suvaitsen Sauli Niinistöä, jos pidämme hänestä. Tai minä suvaitsen Zizekiä, jos hän on ihanteemme muutenkin.

   Et siis yleensä suvaitse niitä, joita arvostat, koska heissä ei ole sinulle mitään sietämistä, he ovat ilman muuta sinulle hyviä ja sallittuja ja sopivia. Sen sijaan niitä, joita et arvosta tai joita jopa vihaat tai halveksit, voit suvaita, koska heissä on mielestäsi sietämistä ja hyväksymistä.

   Tältä pohjalta en siis ymmärrä, mitä sietämistä esimerkiksi mustissa ihmisissä on. Hehän ovat samanlaisia kuin kuka tahansa valkoihoinen! Itsestäänselvää!

   Koko suvaitsevuuspuhe tekee vain hallaa ihmisarvolle. Ihmiset ovat joskus äärettömän ymmärtämättömiä.

   Poista
  14. Mutta... mutta miksi suvaita ötököitä tai puunhalaajia??

   Poista
  15. Epäonnistuneiden ideologioiden kannattajat selittelevät epäonnistumista usein No true Scotsman -väittelyvirheellä, eli sanovat, että ideologia epäonnistui, koska sen kannattajat eivät toteuttaneet sitä oikein.
   Suvaisevat uskovat sanovat kaikkien muiden ihmisten vain tehneen virheitä: he eivät tunnusta vian olevan lähtökohtaisessa ideologiassa. Kuitenkaan he eivät osaa selittää, mitä he tekisivät toisin...

   Jos seuraa pikkuvauvojen reaktioissa ihmisiin , pieni vauva vierastaa oudon näköisiä ihmisiä: itsesi näköiset ihmiset ovat todennäköisemmin sinulle sukua kuin muut, joten heidän auttamisensa edistää sinun omienkin geenien selviämistä."

   Ettäkö siis pikkuvauvat tunnistavat itsensä ja vertaavat sitä muihin? Esität tällekin myös varmaan tutkimuksen?

   Ihmiset viihtyvät omassa kulttuurissaan,ei niinkään itsensä näköisten seurassa.Tähän sitten löytyy kyllä selitys.

   Poista
  16. Ihminen suvaitsee monia kiusallisia asioita, koska ymmärtää, ettei ole maailman napa, vaan osa luontoa, osa kaikkeutta.

   Poista
  17. Sekö onnistuu kiusaamalla toisia ?

   .(Kerroin tuolla toisessa keskustelussa, miten meinasi käydä täällä Pikkukaupungissakin. Minä kirjoitin lehteen, jolloin ympäristölautakuntakin aktivoitui ja arvokkaan luontokohteen kaavoitus asuntoalueeksi estettiin.)

   Poista
  18. Minä suvaitsen käärmeitä, joita inhoan. Ymmärrän, että niillä on paikkansa ja tehtävänsä luonnon kiertokulussa. En suutu niille, vaikka ne kiusaavat minua tulemalla pihalleni. Tapatan vain röyhkeimmät, muut karkotan piippaavalla käärmekarkottimella. Tosin ne eivät piittaa karkottimesta, vaan hieman vain vaihtoivat reittiään. Nyt ne kulkevat liiterin luiskan alta.

   Poista
 18. Luonnonsuojelu ei ole turhaa mutta turha on kuvitella että me jotenkin voitaisiin "suojella" luontoa. Ihmiset ovat aiheuttamassa maapallolla valtavan lämpökatasrofin, se tulee rajusti muuttamaan ihmisten elämää täällä. Tulee pahempia ongelmia kuin mitkään terroristit pystyvät kesksimää... tulee jano ja ja nälkä ja sen seurauksena hallitsemattomia kansainvaelluksia... Mutta miten "luonto" siitä kärsii? Ei mitenkään. Täällä on ollut jääkausia, ollut ja mennyt, ja palloamme on pommitettu isoilla meteoreilla, mannerlaatat ryskineet ja tulivuoret purkautuneet. Entäs sitten? Ei "luonto" moisesta ole moksiskaan. Orgaanist oliot saattavat kuolla, niin tapahtui Dinojen suhteen, ja niin todennäköisesti (aika) lähitulevaisuudessa tapahtuu myös Homosapiensien suhteen. Entäs sitten? ei se "luonnolle" mitään merkitse. (Yhtä vähän kuin ihmiseltä lähtisi yksi finni naamalta pois. finne igen, ei muuta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis ... hyvin sanottu... siis kirjoitettu.

   Poista
  2. Totta kaikki tuo, oikein sanottu, mutta homo sapienskin on osa luontoa, ei mikään erillinen luonnon kuningas. Homo sapiensiksella on kaikista lajeista kehittynein (ehkä?) viestintäjärjestelmä, joten se voi ennustaa tulevat tuhot ja myös osin estää niitä omilla toimillaan.

   Tästä on kyse, kun tutkijat nyt haluavat kiinnittää asiaan huomiota ja varoittaa hallitusta liiallisista hakkuista. Pienetkin teot voivat vaikuttaa.

   Poista
  3. Perustele iines "liiat" hakkuut?
   Mitä ne "pienet teot" ovat?

   Poista
  4. Odottaisin akateemiselta opettajalta edes hiukan tieteelistä perustelua väittämilleen maailman pelastamisen suhteen.

   Fossiiliset polttoaineet kuten esimerkiksi kivihiili ja öljy ovat molekyylejä. Molekyylit koostuvat yksittäisistä alkuaineista.

   Tarpeeksi kun pistät huipputason kemisteille pätäkkää (=energiaa) tiskiin, niin ne luovat valituista alkuaineista sinulle vaikka minkälaisen molekyylin. Raakaöljy on pääasiassa hiilta ja vetyä, joista saadaan halutun muotoisia molekyyleja tarvittaessa kemiallisin reaktioin kunhan vain energiaa on tarpeeksi. Se öljymolekyyleissa sitoutuneena oleva kemiallinen energia on arvokasta, itse alkuaineet taas eivät. Synteettisten fossiilisten polttoaineiden luominen on ihan teorian rajoissa, kyse on vain siitä mikä on energiakustannustehokasta ja mikä ei.

   "Kierrätys on kuitenkin kyseenalaistettu koska se kuluttaa energiaa ja tulee kalliiksi."
   Niin, kierrätys kierrätyskeskuksissa voi haaskata kuljetuksen ja lajittelun takia enemmän energiaa kuin jätteiden käsittely polttolaitoksessa. Ne alkuaineet kyllä kiertävät maapallolla koko ajan eivätkä häviä mihinkään, päätyivät ne sitten maakuoppaan (kaatopaikat), jätteidenpolttolaitokseen tai kierrätyskeskukseen.

   Poista
  5. Kun tutkijat nyt haluavat kiinnittää asiaan huomiota ja varoittaa hallitusta liiallisista hakkuista.

   On siis selvää, etteivät julkilausuman allekirjoittaneet melkein 70 tutkijaa edusta koko tutkijakuntamme näkemystä, vaan ainoastaan sen pientä osaa. Todellisuudessa onkin luultavasti niin, että tutkijoiden tulevaisuutta ennakoiviin malleihin ja/tai niiden tulkintoihin ovat (valitettavasti) vaikuttaneet puhtaiden faktojen lisäksi tekijöidensä talous- ja ympäristöpoliittiset näkemykset.

   Alleviivaan; tekiöiden silmälasit ovat tietyn väriset.Tarkoitan he tekevät politiikkaa.

   Poista
  6. 68 tiedemiestä tuskin ajaa poliittisia linjauksia. Jos tällainen joukko työnsä pohjalta laatii tutkimustuloksia raporteiksi, ne ovat puhtaasti tutkimuksen antia. Kyseessä on tieteen teko, ei politiikan vääntö. Et taida tuntea tieteellisen työn prosesseja?

   Poista
  7. Joo, vihreillä on liito-oravan paskaa pakkasessa. Voi viedä puujuureen ,jos tulee tarve suojella metsää.

   Poista
  8. Tunnekko sinä metsänhoidon prosesseja?

   Tietääkseni suomessa metsänhoitajat käyvät yliopistoa 5-6 vuotta.

   Poista
  9. Erityisen skeptisesti suhtaudutaan moniin tieteen ja tutkimuksen kautta saavutettuihin asioihin kuten geenitekniikan avulla tuotettuun ruokaan tai rokotuksiin .

   Näin siitä huolimatta, että jopa miljardi ihmistä on jo vuosia syönyt geenitekniikalla tuotettua ruokaa ilman tavanomaisia elintarvikkeita suurempia haittavaikutuksia, rokotukset ovat hävittäneet maailmastaisorokon (ja melkein kokonaan muitakin tauteja kuten polion).

   Poista
  10. Iines uskoo tiedettä.
   Jos tällainen joukko työnsä pohjalta laatii tutkimustuloksia raporteiksi, ne ovat puhtaasti tutkimuksen antia, miljardi ihmistä on jo vuosia syönyt geenitekniikalla tuotettua ruokaa ilman tavanomaisia elintarvikkeita suurempia haittavaikutuksia.
   Tutkijat sanoo niin terveellistä on.

   Poista
  11. Tiedän käytännön. Eivät metsänhoitajat metsiä omista, saati hoida. Ne joilla on alan yliopistollinen tutkinto, ovat virkamiestehtävissä valtion virastoissa. Suurin osa metsänomistajista on tavallisia maaseudun ihmisiä, talojen ja tilojen isäntiä tai vallan muun alan ihmisiä.

   Poista
  12. " ... 68 tiedemiestä (ja mikis, latojan huomautus!) tuskin ajaa poliittisia linjauksia. ..." Emme, emme tosiaan. "En minä enkä koulun muutkaan opettajat", sanoi entinen vahtimestari Vorssan Yhteislyseossa. (Ja painui sitten takaisin pannuhuoneeseen. Kuin joku myyrä. Jossa poltteli hormit huristen kaikenlaista sekajätettä, mm. maitotölkkejä. Ja koululaisten eksyneitä (= kadonneita?) koulureppuja.

   Ps. Talvella tuo vahtimestari, salaa tietysti, kasteli puutarhaletkulla opettajien oven (josta koululaiset eivät saaneet tulla kouluunsa, käytöksenalennuksen uhalla) niin liukkaaksi, että maisteri kun maisteri lensi perseelleen. (myös naispuoliset maisterit!)

   Poista
  13. Äsh... taas minä liioittelen! Niin kuin aina. Naispuoliset maisterit tai hum.kandit eivät perseelleen lennähtäneet. Eivätkä edes pyrstölleen. Vaan pyllylleen.

   Poista
  14. Käytöksenalennus! Semmoinen tosiaan uhkasi entisaikaan hirvittäviä rikoksia tehneitä oppilaita.

   Muistan miten me tytöt kuiskailtiin kauhistuneina mutta samalla vähän ihastuneina, että ajatelkaa, Laaksosen Jukka sai käytöksenalennuksen, kun se oli nähty Seurahuoneella! Oli tullut niitä korkeita rappuja alas tupakki huulessa. Käytöksenalennus oli sama kuin vankilatuomio, mitään kamalampaa ei voinut yhteiskoululaista kohdata.

   Poista
 19. Yhdysvalloissa republikaanien tiukin abortinvastainen siipi on ehdottanut äitiyspalveluiden poistamista terveydenhuollosta. Tämä koskee tietenkin vain köyhiä, rikkaat ostavatpalvelut omalla rahalla.
  Pro Life, but when you've born, screw you.
  Vekkuli ideologia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tällä vaikutusta sinuun tai suomeen?

   Poista
 20. Amerikassa syntymättömien lapsien puolesta kiivaillaan. Mutta monet syntyneet lapset jäävät ilman sairaanhoitoa jos viedään yleinen sairasvakuutus.

  VastaaPoista
 21. Ei ole vaikutusta minuun, kunhan on vekkuli ideologia. Tekevät vekkulia politiikkaa.
  Siis tekopyhää pahantahtoista paskasakkia nuo ovat.

  Mitä suvaitsemista mustaihoisissa ihmisissä on? Iines on taas vauhdissa.
  Tuo kysymys pitäisi esittää miille ihmisille, jotka parjasivat uutta Miss Helsinkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko että jos on musta, on rasismia sanoa suoraan että missi oli oikeasti ruma? Rumuuden takia missiä parjattiin, oli kaukana kauniista. Ihonvärillä ei ollut tekemistä asian kanssa.

   Poista
  2. Jos ihminen "suvaitsee" toista, hän sisimmässään pitää suvainnan kohdetta itseään alempana, vaikka verhoutuisi millaiseen ideologiseen kaapuun tahansa.

   Jos kunnioittaa toisen ihmisarvoa, ei suvaitse eli siedä, vaan ottaa toisen itsestäänselvästi ihmisarvoisena lähimmäisenä. Joskus mietin, mikä suvaitsemalla suvaitsijoita oikein ajaa näkyvään öyhöttämiseen.

   Mitä tulee em. mustaan missiin - näin kuvan. Yhdyn anonymouksen arvioon.

   Poista
  3. Iines on taas vauhdissa.Tyypillinen vihreä.

   Poista
  4. Antiikkia, antiikkia26 maaliskuuta, 2017 14:22

   Anonyymi on taas vauhdissa. Hyvä ettei housut putoa. Tyypillinen mustis.

   Poista
  5. Tyypillinen vihreä mitä todennäköisimmin sijoittaisi mustan missin kauneimmaksi, vaikka hän olisi ehdokkaista selkeästi rumimmasta päästä.

   Jos missikisoja kerran järjestetään, niin kai niissä muodollisesti kaunein tulisi valita, oli hän miten valkoinen tahansa.

   Minulle missikisat ovat se ja sama, en arvosta, mutta en halveksikaan. Kaunista saa olla maailmassa, myös tällä tasolla. Lieveilmiöt ovat aina katsojassa/kokijassa itsessään, ei järjestäjässä. Mitä ostetaan, sitä myydään. Tämän yli ei voi kävellä.

   Poista
  6. Hemmi-täti sanoi minulle kerran, kun olin koko sen aurinkoisen päivän piileskellyt kellarissa ja syönyt salaa vadelma- ja mansikka- ja raparpeli (yäk!) hilloja... että "Jestas kun sinä olet kalpea kuin kalkkilaivan kapteeni". Ajattelin että "ohoh", ja menin olohuoneen pelistä katsomaan itseäni. Pyh, ihan saman näköinen olin kuin aamulla. - Mutta ei se ensimmäinen kerta ollut kun Hemmi-täti veti mua linssiin. Ajattelin, että jos vielä kerrankin juksaat mua, niin usutan intiaanit sun kimppuus. Sitten kun ne skalppeeraa sut, ja tekee sun nahasta rahakukkaroita, niin kysyn sulta sit "onks nyt hyvä olla Hemmi-täti?" (Kun hänen sielunsa lentää siivet räpisten taivaaseen kuin yskivä Kyyhkynen, pullanmuru suussaan. Niin! Oi kiltti Hemmi-täti!)

   Poista
  7. Kyllä asia on ainakin Henry Fordin mukaan siten että tarjonta määrää kysynnän. Vaikka startuppeja olisi kuinka viljalti niin kuluttaja on melko mielikuvitukseton nauta joka tollikoi uuden veräjän lumoissa eikä kysy miksei jääkaappi tai liesi kestä viittäkään vuotta vaan hommaa nöyrästi uuden.
   Misseissä on tarkoituksellista suunniteltu vanheneminen...

   Poista
 22. kävin äsken kesämökillä jossa kaikki oli vähän - tai ei niin vähäänkään - vinksin vonksin. Oikeasti olen, etenkin esteetikkona, tiukkapipoinen perfektionisti. Mutta nyt kun paikan omistaja, joka minut sinne mersedesbents 300+xlsuoer0007 katumaasturillaan ajoi - ja antoi minulle vaivan palakaksi (= siksi että sinne suostuin tulemaan) kahden litran Jägermaisterpullon, niin... en sitten äkkiä niin kamalan kriittinen enää ollutkaan. Pojat, kaksi niitä oli ei onneksi enempää, kaatoivat valtavan ison männyn. SUR SUR sanoi vaan moottorisaha. Sitten sanoin pojille - koska olin työnjohtaja - että juotasko kaffetta. Mutta koko ajan kun imimme kahvia naamariimme, imelän sokerin kera - of koos - niin keskustelimme siitä miten metsiä pitäisi harvuu-hakkuuttaa. Yksimielisyyteen emme päässeet, ja lopulta Pekka (Becos Bill) eilen grillatulla löi kapakalalla päin pläsiä. Mutta emme tehneet siitä sen isompaa numeroa vaan sovimme asian sillä samalla sekunnilla: Pekka tarjosi minulle Eykaplustus-pastillin. Käsi kädessä kuuntelimme myös kun Kurkiaura, koko se kuoro, lauloi meille "eespäin, esepäin tiellä taistojen, rinta rinna käymme... Lensivät kohti Koillista. Minua se liikutti. Eikä siinä mitään. Mutta päätin oikaista Jyväsjärven yli, asun rannan Äijälälänrannan puolella. Alkumatka meni ihan hyvin, jää ei ollut sileää, ei tarvinnut kompuroida, mutta siinä kekskellä alkoi jotenkin ritistä... juu ja ma muistan kun äkkiä olin siinä kaulaani myöten, ja takki painoi niin perkeleen paljon kun se kastu, enemmän kun kaikki mun yhteen lSKETUT SYNTINI, silmärillitkin lensi mun silmiltäni pois, ja vaikka olen aika arka iminen - ujo suorastaan - ENKÄ keltään mitään apua kysymään pysty, niin silloin minä kumminkin huusin APUA, APUA, APU... auttakaa mua. Mutta kuka nyt minua olisi kuullut, tai kuunnellut. Eihän minua eläissenikään kukaan kuunnellut... no, ei ainakaan mun kanssakulkijani... - Että se siitä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me heteromiehet.


   https://www.youtube.com/watch?v=5WNyOGX9oIk

   Poista
  2. Ei mitään se siitä sitten. Vaadimme täten jatkoa tarinaan välittömästi. Tai muuten soitamme Jyväskylän poliisiin ja komennamme ne Jyväsjärven jäälle pelastamaan yhtä Mikki hiirulaista merihädässä. Ettäs tiedät. Valkea joutsen käy kyntämään!

   Poista
  3. Metsä on omistajalleen merkityksellinen, Ötökkä kuin kuka tahansa ötökistä.

   Poista
  4. Juotiin aamukahvia. Sain ajatuksen päähäni, mietiskelin ja sitten päästin ulos: - Haluaisin mökille.
   Hän katsoi silmät pyöreänä ja suu auki ennen kuin sai sanottua: - Sinnekö paleltumaan!
   Vastasin: - Täällä palelee, kun katselee noita kiireisiä kurttuotsaisia kanssaihmisressukoita.

   Poista
  5. Ei metsän merkitys ole siinä, omistaako metsän! Metsä on metsänä merkityksellinen, omistaa sen sitten vaikka valtio tai rikas mies.

   Sanotaan, että jo vartti metsässsä riitää tasaamaan sykkeen ja laskemaan verenpaineen. Metsä on ihmiselle syli, ja suomalainen on aikojen alusta paennut metsään pahaa oloa tai ahdistusta. Suomen kirjallisuus on täynnä kuvauksia metsään menneistä miehistä. Metsästä saa rauhaa ja voimaa, m etsä kätkee ja lohduttaa, metsässä ihminen on vapaa.

   Poista
  6. Sanotaan, että jo vartti metsässsä riitää tasaamaan sykkeen ja laskemaan verenpaineen.

   Hyvä se toisen metsässä kulkea .

   Poista
  7. Ihan yhtä hyvä kuin missä tahansa metsässä, vaikka omassa tai kaupungin. Suomessa on jokamiehenoikeus kulkea metsissä ja poimia marjoja, kunhan ei toisen pihapiiriin eksy. Minun metsikössäni on usein suunnistajia, jotka tupsahtavat pihalle asti. Ei harmita yhtään, viittaan vain riippukeinustani alushousut jalassa ystävällisesti, että tuosta mäkeä alas. Enhän minä aja pois metsästä pihaan eksyviä kauriitakaan tai jänöjusseja. Ihminen joka tulee metsästä, ei voi olla paha.

   Poista
  8. Minä tulin äsken tuolta... pulp, pulp! ... Jyväsjärven jään alta. Sukelsin noin pari kilometriä, kuin sukkela norppa. Ei sev väliä. (puhaltaa taas ilmakuplia keuhkoistaan) Metsissä on silti kivempi kävellä, eli samoilla, aika oligargistinen idea se olisi että saisi kävellä vain metsissä mitkä omistaa. Ei karhutkaan sitten saisi kävellä missään, paitsi Ranualla, kouvo-parat, eikä susihukat. Ihminen vain saisi kävellä, meikäläinen kusisukka, kaupungien kaduilla jotka iltaisin täyttyvät markkinahumusta, lusikan myyjistä ja veitsien teroittajista, kevytkenkäisistä naikkosista ja haitarin soittajajista - haitari soi niin hempeästi, ah, täynnä tulvivaa lupausta ... ihan niin että meikäläisen on pakko lorottaa sivistyneesti lähimpään porttikonkiin. Koska... ihminen on järkevä eläin, harkitsevainen, ja pälyilee koko ajan - kuin Kondoomikotka - missä lähin poliisiauto luuraa. (Toiset tietysti, perussuomalaisia tai kokoomusta äänestävät, kusevat mielummin pöksyihinsä. Mutta minä en, minä en!)

   Poista
  9. Minäkin pissin mielummin kadulle kuin pöksyihini. Vähemmän siitä tulee pyykkiä.

   Äänestän kristillisdenmokraatteja. Olen uskova ihminen mutta en usko että olen niin kammottava ihminen kuin Mikis antaa ymmärtää uskovien olevan. Siideriä otin viimeksi noin viikko sitten. - mikkeliläinen, Urpolasta

   Poista
  10. Jokamiehenoikeudella on kaksi perusedellytystä: sen tulee olla tilapäistä tai satunnaista eikä oikeuden käyttämisestä ei saa aiheutua vähäistä suurempaa haittaa.

   Jokamiehenoikeus on ns. väistyvä oikeus. Sen perusteella ei voi vaatia maanomistajaa rajoittamaan lainmukaista toimintaa kuten hakkuita ja metsänhoitotöitä metsissä. Jos maanomistaja ottaa jonkin alueen erityiseen käyttöön, jokamiehenoikeuden käyttömahdollisuus väistyy. Erityinen käyttö metsäalueilla tarkoittaa esimerkiksi hakkuualueita ja niille istutettavia taimikoita. Jokamiehenoikeuden nojalla ei liioin voi harjoittaa liiketoimintaa toisen maalla ilman maanomistajan suostumusta.

   Poista
  11. Enhän minä uskovista mitään pahaa ole puhunut. Minusta uskovat ihmiset ovat vain hölmöjä. Niin kuin pienet lapset ovat. On ihan väärin väittää että vihaisin, tai aliarvioisin - se on sama asia, lapsia. Höh! Päin vastoin! Lapsilla on paljon mielenkiintoisempia innovaatioita kuin meillä n.s. aikuisilla. Aina jää toiseksi heidän mielikuvitukselleen.

   Ps. Tampereella, kun rakentelin taloja, tutustuin kahteen helluntalaiseen kirvesmieheen. Hyviä kirvesmiehiä olivat, ei siinä mitään, mutta ruokatauolla puhuimme muita asioita kuin työasioita. - He ristivät kätensä ennen kuin alkoivat syödä, mumisivatkin jotain; odotin että lopettavat muminansa, vasta sitten aloin itse syödä. (Olen herrasmies - kunnioitan tapoja.) Mutta kun kuulivat, että olen amatööribiologi, alkoivat pommittaa minua erilaisilla kummallisilla käsityksillään. Väittivät että Jumala loi maapallon 6 000 vuotta sitten, vai niin sanoin, ja muutenkin olivat sitä mieltä että Jumala koko ajan valvoo eli kaitsee tekemisiämme. Pyysin heiltä esimerkin että missä tämä näkyy. Kirvesmiehet miettivät. Sitten toinen niistä sanoi... "ajattele nyt Mikko miksi koirallekin syntyy koiranpentuja eikä kissnpentuja... ja kissalle kissalapsia eikä koiranpentuja... siitä sen näkee miten Jumala kaikkea ohjaa..." Se oli, täytyy myöntää, niin omaperäinen käsitys evoluutiobiologiasta, että mun oli pakko nipistää itseäni... etten näe unta. Mutta koska olin hereillä, ihme juttu an Sich, niin nipistin itseäni varmuuden vuoksi ja hoin itsekseni "mikko mikko, nyt et sano tuohon mitään". Enkä sitten sanonutkaan. Haukattiin vain eväsvoileipämme, ryystettiin termospullosta maitoa päälle, ja sitten lährettiin jatkaa urakkaa. - Talojenrakentamisesta sai hyvin hyffeä.

   Ps. Mitä mä tällä tosikertomuksella haluan todistaa? No, joskus on parempi lyödä hanskat tiskiin kuin alkaa saarnata totuutta - "miten asiat todella ovat". Jos minäkin noille kahdelle - Don Quijotelle ja Sancho Panzalle olisin alkanut luennoimaan darvinismista ja luonnonvalinnasta, olisin sitä saanut puhua tähän päivään asti (= noin 30 vuotta) eivätkä he silti olisivat uskoneet minua. HöpöHöpö vaan sanoisivat.

   ai kno'v.

   Poista
  12. Nyt en malta olla yhtymättä mikikseen. Siis miten tuttua tuo on, että joku puhuu omaperäisiä teorioitaan kaitsemisesta tai hämähäkin rakenteesta tai possessiivisuffiksista ja sinun pitää vain ryystää siinä kahvia ja pullaa ja ynistä että nii-iin, niin se on. Kahvinjuonti ja pullansyönti kannattaa aina, suunpieksäntä harvoin.

   Poista
  13. Jehovan todistajat tunnetaan "viimeisistä ajoistaan", jotka kuitenkin siirtyvät vuosikymmenestä toiseen. Loppuvuodeksi 1975 tiedettiin taas kerran maailmanlopun varmuudella tulevan. Myös talouslama oli tulossa. Työpaikallani ilmoitettiin työn loppuvan.Minun ikäiseni nuori jehovan todistaja sanoi ettei kannata uutta työpaikkaa etsiä siksi aikaa kun täällä ajassa ollaan. Sitten yhtenä aamuna tuli ja kertoi olleensa illalla palaverissa, jossa maailmanloppu olikin peruutettu. Nyttemmin olen kuullut, että 2000-luvulla tarkkoja määräaikoja ei enää ilmoitella mutta Harmagedonin taistelua edelleen odotellaan.

   Poista
  14. Hesarissa on mielenkiintoinen artikkeli Vantaalla elävistä jehovantodistajista, jotka elävät äveriäästi omassa yhteisössään ja odottavat Paratiisiin pääsyä. Lasten tekeminen on kielletty, sillä lapset synnytetään vasta Paratiisissa. Kompleksissa on omat terveydenhoitopalvelut, ruokapalvelut, ja heidän raamatuntulkintansa on ainoa oikea.

   http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005139969.html

   Poista
  15. Jehovien jatkuvasti siirtyviä "viimeisiä aikoja"ihmetellään. Mutta samantapaiset ajatuspinttymät ovat aika yleisiä arkielämässäkin. Uskotaan johonkin mitä "alitajunnassa" tiedetään vääräksi.

   Poista
  16. Iinekseltä unohtuu kuika valtio vahtii metsänomistajaa.Keskeisen elinkeinoaseman ja metsätalouden erityisten ominaisuuksien vuoksi julkisen vallan asettamat elimet ovat kautta aikojen valvoneet ja ohjanneet metsän ja puun käyttöä.

   Ohjauksen tavoitteet, muodot ja voimakkuus ovat aikojen kuluessa vaihdelleet. Aiempina vuosisatoina rajoitettiin arvokkaina pidettyjen puulajien ja
   puuyksilöiden hakkuita, kaskeamista, metsästystä ja puun sahausta. Nykyisin ohjataan puuntuotantoon ja ympäristönsuojeluun säätelemällä metsän hakkuutapoja ja velvoittamalla metsänomistajia metsänviljelyyn ja arvokkaiden elinympäristöjen
   suojeluun talouskäytöltä.

   Vaikka on oma metsä , valtio ja puunhalaajat vahtivat sun omaisuuden käyttöä.
   Toivottavasti tulevaisuudessa kesämökkitontteja lunastetaan ja suojellaan ötököiden käyttöön. Tasvertaisuuden vuoksi.

   Poista
  17. Oikein hyvä että valvotaan. Sitä on nykyään luvattoman uusavuttomia ihmisiä, jotka eivät erota kuusta koivusta ja jotka luulevat, että kun koivun kaataa, sen voi heti lykätä takkaan palamaan.

   Kyllä kesämökkitonteilla on jo pitkään ollut valvova käsi. Nythän ei saa edes rakentaa rantaan, vaan melkoisen matkan taakse pöheikköön. Omaa kokemusta kesämökkitontista minulla ei ole, kun ei ole mitään postimerkin kokoista rantapalstaa vaan suvun vanha maa-ala, johon sattumoisin kuuluu myös vesirajaa. Saunankin rakensimme 100 metrin päähän vesirajasta. Ja huvila on 200 metrin päässä vesirajasta. Kannatan valvontaa ja suojelua, isännät pakkaavat olemaan aika putkinäköisiä, kun myyvät rantapalstoja rikkaille kaupunkilaisille.

   Poista
  18. Ei kaikki ihmiset ole uus-avuttomia. Miksi yleistät?

   Myy sinäkin rikkaille kaupunkilaisille , nii et tarvitse kadehtia.
   Onhan sulla sitä suvun vanhaa maa-alaa.

   Poista
  19. Ja taas äreänä kuin vanha karhu. Olet ikävä ihminen, kuka liet.

   Poista
  20. Minä olen niin iloinen, en äkeä karhu. Minua kettaa vaan isäntien ja kaupunkilaisten vastakkainasettelu mitä täällä harrastetaam.Niin ja metsänomistajien mollaus.

   Sitäpäitsi suomalaiset ovat koulutettuja eivät uusavuttomia.

   Poista
  21. #Tuo on joko valhe tai sitten mies on pitänyt kirjaa. Molemmissa tapauksissa: ikävä ihminen.#
   Tänää kaikki miehet ovat ikäviä..

   Poista
  22. (Oikein hyvä että valvotaan. Sitä on nykyään luvattoman uusavuttomia ihmisiä, jotka eivät erota kuusta koivusta ja jotka luulevat, että kun koivun kaataa, sen voi heti lykätä takkaan palamaan.)

   George Orwell kuvaa romaanissaan Vuonna 1984 maailmaa, jossa isoveli valvoo. Elvis Presley lauloi, että seinilläkin korvat on.

   Näin tapahtuukin. Useat tahot pitävät rekisterejä ihmisten toimista ja elämästä: on kulunvalvontaa, luotto-, etu- ja älykorttia, Google ja Facebook.

   Kaikki perustuu elinkeinoelämän, kaupan ja viranomaisten tahtoon tuntea kansalaiset paremmin nylkemismielessä.

   Poista
 23. Joo, ei ne helluntalaisia olleet ne manselaiset kirvesmiehet vaan nimenomaan jehovalaisia. Nehän ne uskovat että maailma tehtiin 6 000 vuotta sitten. Ei minun mielestäni. Mun mielestä maailma syntyi 29.9ttä tuhatyhdeksänsataa48. Jolloin äitini simään välähti synnytyssairaalan sälekaihtimien välitse auringonsäde. - Se oli keskiviikopäivä, aamu klo 09.23. Silloin maailma ja koko sen kaikkeus, mun mielestä, asettui paikalleen.

  Ps. Tämä tallennusympäristö ei enää hyväksy nimimerkkiä "mikis". Joku ystävällinen sielu kai pelleilee taas viruksen kanssa. Niinpä niin. Allekirjoitan tämän sitten toisella nimellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... simään = silmään

   Poista
  2. No johan on markkinat.

   Kokeilen mikistä minäkin, Iines siis.

   Poista
  3. Huomaatko, mikis, että minä pääsin mikiksenä, kun testasin tuossa yllä. Eli ei tässä kyllä mitään virusta ole.

   Poista
  4. Musta on kaikkein kivinta... arvatkaa mikä? no se että saa tunnustaa olevansa väärässä! Tykkään erehtyä. Ei ilman erehdyksiä mitään opi. - Mä olen oikeasti digaannut susta ... no en nyt aina. Mutta melkein aina.

   Poista
 24. Itse asiassa ajattelen, toisinaan, että miksi puhun ja vihjailen niin paljon naimisesta... en missään nimessä ole mikään...mikä se sana on, nyt en muista... siis se mikä tarkoittaa nymfomaaniaa... miehellä. En ole! (miettii) Yhdeltä tytöltä olen vienyt (Maarianhamissa) neitsyyden, en enemmiltä, ja sekin tuntui kummalliselta... kuin olisi joutunut jonkun sitkeän purukumin vangiksi, koko keho. Ja on multakin viety poikuus (Santoksessa) niin tilanne sen suhteen on kutkuttavasti 1-1. Joo... eikä mulla seksikumppaneita ole ollut sen kummemmin mitä nyt ehkä 24. Enkä nyt liioittele tai vähättele. Kaikki akat jotka elämässäni olen tavannut ovat olleet minulle hyvin rakkaita. (Jokainen tietysti omalla tavallaan.) Voi että! (Voi että minäkin olisin ollut heille edes vähän rakas.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... voi että hekin muistaisivat minut siitä, tai edes tiu heistä, että ainakin yritin olla heille hyvin hellä. Kaikkeni tein.

   Poista
  2. Kyllä ne muistavat. Naiset muistavat yleensä jokaisen miehen tai pojan, jonka kanssa ovat olleet sillai. Tosin itse en muista yhtä, ja se vaivaa minua. Tiedän, että lukumäärä on sanotaan nyt vaikka 10, mutta saan muistikuviini vain 9:t kasvot.

   Aonyymit huomatkaa, että lukumäärä on esimerkki, ei fakta. Oikeasti luku on joko suurempi tai pienempi, mutta siis yhtä en muista enkä ymmärrä miksen.

   Poista
  3. Kirjailija Georges Simenon väitti 1500 naisen antautuneen hänelle.

   Poista
  4. Tuo on joko valhe tai sitten mies on pitänyt kirjaa. Molemmissa tapauksissa: ikävä ihminen.

   Poista
  5. niitä naisiakin on monenlaisia, mitä monen on vaikea ymmärtää.

   Poista
  6. ei ole kovinmonelaisiA.

   Poista
 25. Hilkka oli aika jännä... siellä Maarianhhamissa, siellä camping-alueella, teltassa... Hitsi, itse oli lavastanut sen, että nyt - tänä yönä - multa lähtee neitsyys.... ja tänä yönä, onni suosii mikistä... minä siinä ihan ajopuuna van kelluin, vaikka iskinkin kullinpääni (noh, noh Mikko, eipäs käytetä tuollaista kieltä!) iskin siis kuokkani hänen suopursuja kukkivan rahkasammalmättääseen... immenkalvon kanssa vaan joutui vähän vääntämään, tekee duunia, ikäänkuin sitkeää Jenkki-purukuma siinä olisi pureskellut. Mutta... kyllä se siitä. Ja aamulla Hilkka pussas mua poskelle ja sanoi "minä näin koko yön unia junista"... ja taas se alkoi lääppiä mua. (huokaus) Ei siinä sitten muu auttanut kuin pistää uus purumi - noin kuvannoillisesti sanottuna - suuhunsa.

  Ps. Minä olen aina tykännyt junista. Etenkin höyryvetureista. Ja semmosista jotka ajaa vähintäin Kemijärveltä via Joensuusta Sastamalaan. Tai ainakin jonnekin. Joskus koululaisena minä liftasin Forssasta Riihimäelle ett' sain kattella siell' junia, koko koulup'iv'n.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitän herra/rouva Anonyymi että haastat minut hillittömyyksiin...? Kuule, en minä enää. Iinestä jos saalistat... niin sinuna harkitsisi sun tulokulmaas. Sei ehkä Inkuu tommosenaa päde, että hänelle lähetät (ilmeisesti, kai?) erektiossa olevista ns. "kruunukalleuksista"... höh. (Panisit ne mielummin piparkakkutaloon, sinne hyvin sopisivat.) Tai nyt puhun vain omasta puolestani, Iinksestä en tiedä.

   - Ps. Tykkäätkö muuten kameleista? Olen kuullut eräältä pohjoisjemeniläiseltä kaveriltani että kameleilla on ihan erilainen maku kuin pohjoismaisilla naisilla.

   Poista
  2. Mua rupes ensimmäisen kerran - vakuutan! - naurattaa kun luin omia kirjoituksiani. Totta Mooses! (yleensä punastun, sitten menen muuten vaan hämilleni, sitten ajan Jäämeren rannalle Norjaan. - Ajattelin mitä se dromedaari parka ajattelee kun häntä äkkiä alkaakin höylätä joku muu kuin Badding... Joulupukki, oy jees. Pukki kun pukki. Siis ei teille voi mitään asiaproosaa kirjoittaa. Koska koko ajan ajattelette hih hih tuhmia.


   Ja enkelit puhaltaan pilliin... paitsio, selvä paitsio. Vaikka ihan selvä maalihan se. Myös Marian mielestä ja minun mielestä ja tätä blogia ponsoroivan Tikkurilan Maalitehtaan mielestä. (Puhumattakaan Pekka Tiilikaisesta. Joka äsken kesken tänmän suoran lähetyksen heräsi. Ja ihmettelee kuka pentele on juonut kiikarini tyhjäksi... )

   Epäilisin Iinestä. (näyttää sormellaa Iinestä. joka yrittää keplotella itseään sängyn alle piiloon...) Semmote kuule Iiines onnistu! Ei alkuunsakaan! Ja nyut kaikki lapset kuorossa lausukaa...

   IINES ISTUI IKKUNALLA, HHAHAH HAA,
   JA VARPAITANSA HEILUTTELI, HAH HAH.
   SEURAVANAKIN PÄIVÄN IINES ISTUI IKKUNALLA,
   MUTTA NYT ENÄÄ SORMENPÄITÄÄN HEILUTTELI,
   HAHAH HAH!

   Hyvä lapset.

   Poista
  3. Oikeasti Iines-rakas minä toivon että elät vanhaksi ja viisaksi. Nyt olet vasta viisa.

   Poista
  4. viisa = viisas.

   Suukkoja sulle silti. Ja näitä, mitä nämä nyt ovat... orkkiideoita.

   Poista
 26. Riku Riemulla on kuvottavan hyvä musiikkimaku. En edes yritä kilpailla siitä hänen kanssaan. Koska häviän noin 6-1.

  Marjukalla oli valtavan kokoinen susikoira, siis scheefferi, hän vei sen aina kellariin kun minä Marjukan luo tulin. Sitten olimme lähekkäin toisiamme. Marjukka tykkäs musiikista, kuunneltiin paljon Mozartia ja Bachia ja Chopaania, minulle uusi tuttavuus oli Paul Anka, sitä hän halusi soittaa kun veti minut kuiv... siis askaroi kikkelini kanssa. Joku "ai am bluu, bluu and..." en minä muista miten se meni... I'm sad, sad and alone ...

  Marjukka tykkäsi minusta paljon, se meidät erottikin. Liikaa.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xr1HYL1xDxs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tarkoiin, että jos ihminen on noin kaksikymmentävuotias, ja säveltää tällaisen laulun - samalla kun sanoittaa sen, hän...

   laulu yksinäisyydestä, rakkaudesta, eli kaikesta

   ... hän on mielestäni nero. Kuin Mozart.

   (tai ehkä nyt ei sentään ihan)

   Poista
  2. Linkki jäi johonkin, en tiedä mihin, kursailematta se on tässä

   https://www.youtube.com/watch?v=KKcCaCgMLBE

   Poista
  3. Tässä Paul laulaa sanoittamansa My Wayn. Mahdollisesti kappaleen on aikojen saatossa esittänyt joku muukin.

   Poista
  4. J. Karjalainen on tehnyt paljon muutakin hyvää, mutta minulle hänen parhaaksi albumikseen jää aina se ensimmäinen, J. Karjalainen ja Mustat lasit. Sitä broidin kastetilta kuuntelin juuri ennen armeijaan lähtöäni. Tai enhän minä mitään armeijaakaan, laivastossa vain olin.

   Elina, anna tukkasi kasvaa.

   Poista
  5. Miksi minä siitä Elviksestä niin niin paljon ärsyynnyn. Koska oli totaalisen yliarvotettu jukeboxi, muiden tekemien kappaleiden "tulkitsija". Arthur Crudup teki mm. That´s allright maman ja My baby left me:n. - Mokoma pontikankeittelijä kuoli köyhänä ja lähes kenenkään tuntematta.

   Poista
  6. Nyt, hieman olutta ottaneena minua alkoi suorastaan itkettämään vanha virsi, Soi kunniaksi Luojan. Uskovainen en ole, muuten kuin epäuskovainen, mutta tästä ovat suorat linkit ja muistumat lapsuuteen ja sen tunnelmiin.

   Poista
  7. Kyyneleet meinaa aikaan saada Uuno Kailaan, vanhan homon, teksti Siunaa ja verjele meitä. Ryhänen kun sen vielä mylvii oikein hienosti.

   Poista
 27. Aina kun tapaan kehitysvammaisia, onneksi en usein, kaikki tunteet jotka olen pystynyt kätkemään sisälleni, tulevat sillä hetkellä ulos... Alan itkeä. Mutta ketää se hyödyttää, ei ketään tietenkään... mutta kun ajattelen että kaikille ei sitä mahdollisuutta, edes syntymässään, ole annettu kuin minulle... mua alkaa itkettää. - Ajattelen, koska en osaa ajatella että ajatukseni olisivat muusta kotoisin kuin minusta, että jos Jumala on olemassa, hän on Paha. Niin paljon ympärillämme on tuskaa ja ikävyyksi, niihin haluaisi puuttua mutta kun ei osaa. Jumala osaisi, mutta ei puutu.

  Ehkä on parempi että menee vaan nukkumaan. Mitäs minä muiden ongelmia pohdin. Minullahan on kaikki asiat kunnossa. (Ihan hyvä autokin minulla on. Se sanoo Sur Sur kun sen käynnistää.)

  https://www.youtube.com/watch?v=CCMI91DCTRg


  Ps.Nämä ovat Reino Helismaan sanat. Vaikka ovat merkitty tapiorautalapion sanoiksi. Reino myi omistusoiketensa näihin sanoihin kahdella jalo(?)viinapullolla Tapsalle. Huono diili... tai mistä sen tietää miten tärkeä diili se silloin Helismaalle oli... Ehkä hyvinkin.

  VastaaPoista
 28. Mikki-Hiiri kuule ei sinun kuppatautisia viruksilla sälytettyjä linkkejäsi avaa. - Eli olen pahoillani että tuotan Sinulle pettymyksen. (Sitähän sinäkin minulle, yrität. Raskasjalakainen Keijukainen. Tomupussi. Tyhjäksi hakattu hiekkasäkki. Likinäköinen siittiösolu. Sinä, joka hukut ennen kun lähdetään edes uimaa. Sydänkäpyseni, kaalikääryleeni, taskuuni unohtunut Lidlin lasku. Stasin vähän rypistynyt jäsenkortti, numero 22245687.

  Tykkään suusta, muukalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on Muskan laulu. Ei virus.

   Mikki etsii oikeaa varmuutta elämään
   tahtoo koko maailman parantaa nyt
   iines mieti ei

   se ei pelkää huomista
   Mikki sanoo vaikeaa luottaa on ihmisiin
   Iines sanoo sama se, luottaako vai ei
   Iines mieti ei
   se ei pelkää huomista
   iines etsii oikeaa

   ja niin edeleen..

   Poista
  2. Jos oikein tiukalle menee, luotan vain Luottokorttiini. Eikä sen väliä vaikkei tililläni luottoa olisi. (Mitä vähemmän ihmisellä on tilillään rahaa, sen vähemmän sitä kukaan pystyy varastaa.)

   Kerran Santoksessa, joka on ihan kupansyömä kaupunki, pomppasin yhden yli kahden metrin aidan yli kuin Javier Sotomayor. Ai miten minä niin ja miksi? No siksi kun mua ajoi takaa kaksi machete veitsellä varustettua miestä. Totta kai olisivat tappaneet jos minä sen aidan yli en olisi pompannut... mutta henkeni hädässä tein korkeushyppyennätykseni. Sinne äijät jäivät aidan toiselle puolelle läähättämään... Ja jos joku sanoo taas että tämä on keksitty juttu, niin minä sanon että "voi vittu kun olisikin". Niin moena yönä olen nähnyt tästä painajaisia, oikeastaan kaikesta mitä minulle (nuori ja vailla itsesuojeluvaistoa) kun Brasialiassa olin. - Ei tämmösiä painajausunia kukaan ihminen ehdoin tahdoin itselleen keksi. Kaikki on tapahtunutta - ikävä kyllä.

   Poista
 29. Kivaakin Santoksessa tapahtui. (Tai en ole varma mikä on kivaa, mikä ei.) Lućia Maria Mallagone vei minulta poikuuteni, no mikäs siinä, Bunos Airesissa huorat lauloivat minulle Michel, mai bel.... tai jotain ainakin sinnepäin. Minusta oikeat huorat, nämä ystävälliset meriä siksakkia sahaavia seiloreita rakstavat naiset, ovat oikeasti kivoja. (Ja älkääkäkä nyt taas sanoko, pihtailevat tekopyhät kotirouvat, että "rahat ne vaan teiltä vievät, merimiehet"... No niin tietyasti vievätkin, mutta myös antavat. - Yhdessähän niitä seteleitä poltetaan. Hyvin ovat empaattisia he, heidän ammattinsakin on sitä, olla empaattinen. - Voi Päivi Räsänen miten väärässä olet! Mutta eihän se sinun vikasi ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... se mua jonkin verran nauratti... heh hehe he... kun ötökkäihminen olen ... että kun Maria Lućia meni vessaan, niin kauhee rouske vain kuului... Ai miksi, no siksi, kun se piikkareillaan potki lutikoita hengiltä. Kyllä - katsoin - Hempteroita ne olivat. Mutta perkeleen isokokoisi, ei Suomessa semmoisia... no eihän Suomessa kaikkea muutakaan ole. Mutta coitosten - tupakoin siihenaikaan vielä - eli "varviinvetojen välillä" kävin Marian parvekkeella vetämäsä pallmallia. Aina silloin tällöin, ja joka kerta sitä vähän säpsähti, kuului kadulta pistoolinlaukauksia. Enkä minä sentään niin sinisilmäinen ollut, että olisin kuvitellut niidewn tarkuusampuvan maitölkkejä, toisiaan ampuivat. Toisiaan ampuivat. Eikä poliiseja - marineroja - missään näkynyt, ei missään. Ei seuraavana päivänäkään, kun Aurinko katsoi minua suoraan silmiin, oli muchas frio ilma, noin +9 astetta. Elokuussa siellä oli talvi. - Olin maapallon toisella puolella ja kävelin ylösalaisin, pää alaspäin, mutta en antanut sen häiritä itseäni.

   Oi Bonis, Bonis. Buenos Aires. Me encanta Brasil. (Paitsi Santos oli kyllä tuhkakuppi.)

   Poista
 30. Aika mielenkiintoisen uuden kulman kansallisvaltiokeskusteluun toi Skotlanti. Se järjestää uuden kansanäänestyksen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuulumisesta, koska Englanti eroaa EU:sta. Ja kylä lähtee,- Skotlanti ei jää, painuu vanhan höpö-Ellin pää ja brittejä tynkkysläisittäin täristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän hetken tietojen mukaan EU on kasvattamassa integraatiota ja yhteisvastuuta, joka tarkoittaa kiihtyvää kehitystä kohti liittovaltiota.

   Kansalaisille kehityskulku merkitsee päätöksenteon kasvavaa luisumista Brysseliin ja suomalaisten entistä suurempaa ”vastuun kantamista” muiden maiden ongelmista.

   Poista
  2. Tynkkää sinä vain, minä en.

   Poista
  3. Where is Scandinavia?

   https://www.youtube.com/watch?v=TsXMe8H6iyc

   Poista
  4. EU:n sinausta maallemme ei moni ymmärrä. Se lopetti kovalla kädellä maassamme vallinneen neuvostoliitonomaisen kartelliliiketoiminnan. Yhdysvalloissa isot rikkaat saavat hillua, kuten haluavat, mutta kartelliin syyllistyttyä häkki oikeasti heilahtaa moniksi kymmeniksi vuosiksi.

   Eläköön vapaus, eläköön Suomi, eläköön EU!

   Ilman EU:ta emme pärjää. Sikakaan ei osta pieremättä, meidän usein siin ja siin olevia, tuotteitamme, jos olemme EU:n ja tullihelpotusten ulkopuolella.

   Poista
  5. Unelmahöttöä on todellakin joka ilmansuunnassa.

   Pahin höttö on eliitin yhä ylläpitämä kuvitelma liittovaltion kaltaisesta EU:sta.

   Tämä unelma on nyt johtamassa mm. euroalueen hajoamiseen. Italia ja Kreikka ovat pankrotissa (mahd. myös Espanja ja Portugali). Asia tulee realisoitumaan lähiaikoina.

   Poista
  6. Anonyymi, tuolla aiemmin joku ihan tosissaan väitti, että Turussa oli sitä venäläisvaikutetta. Olihan sitä tietenkin koko maassa, osaa Venäjää kun olimme niin kauan. Suuriruhtinaskuntana niinkuin moni pitää tärkeänä mainita. Pienen pienissä pienipaikoissa ei toki ole vaikutteita mistään.

   Puolryssii, mut selät kyssii, olen suomalainen, lauloi mm. Kari Tapio suomennettua kappaletta olen italialainen.
   Afrikka-kappale käännettin aikanaan suomeksi nimellä Kuusamo.

   Poista
  7. EU tulee islamisoitumaan. Sitä yrittävät jotkut "viimeiset mohikaanit" hidastuttaa, mutta väestön rakenne tulee Euroopassa väistämättä muuttumaan siten että näin käy. Kuinka monta sukupolvea muutos kestää jää heidän nähtäväkseen ketkä elävät. Varma tieto.

   Poista
  8. Skotlanti tulee eroamaan ellun putiikista ja siitä tulee uusi jäsen EU:n brexitoivan maan tilalle. Siitä alkaa myös EU:lle uusi aika.

   Tynkkynen erotettakoon EU:sta. Halla-ahoa ei, hän on siellä töissä ja työskentelee siten EU:n eduksi.

   Poista
  9. Tässä nykyisessä tilanteessa Eu eliitin ongelma on, että ihmiset näkevät heidän politiikkansa läpi, koskee se sitten EU:n hallinnollista integraatiota, maailmanlaajuista vapaakauppaintegraatiota, sotaintegraatiota NATOon ja USAn kansallisiin etuihin t.m.s. Ihmiset eivät tunnista, vielä(?), luokka-asemaansa mutta toki siihen liittyviä riskejä. Silloin eliitti informaatiohegemoniallaan ohjaa tyytymättömyyden wildersien, soinien, lepenien, zhirinovskien, trumpien jamitäniitäonkaan kautta juurisyihin vaikuttamattomaan älämölöön erilaisilta näyttäviä toisia vähempiosaisia vastaan.

   Mitä siis eu:n politikoiden, tulisi tehdä? Ehkä heidän pitäisi aloittaa miettimällä mitä ja keitä he haluavat olla. Vasta sen jälkeen kännattaa miettiä minkälaisella politiikalla sen saavuttaa.

   Poista
  10. Anonyymi 21:23, perussuomalaiset puhuivat juuri noita islamisaatiouhkia, mutta kun hallitukseen menivät, niin tekivät ylivoimaisen uuden ennätyksen heidän maahan ottamisessaan. Mielipiteitä on jokaisella useita, mutta persreikiä vain yksi, - vai oliko se päinvastoin?

   Poista
  11. Itselleni on tullut semmoinen valitettava vaikutelma, että Suomessa halutaan tehdä varoituksista huolimatta samat virheet kuin Ruotsissa ja eu:n suurisa kaupungeissa. Ei ole ilmeisesti sisäistetty tätä Einsteinin lausumaa viisautta. "Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

   Ja monet mediat Suomessa kirjoittelevatkin vähättelevät Ruotsin ongelmia, vaikka siellä sattuu vähän väliä kaikenlaista jännää noissa ongelmalähiöissä ja Malmön kaupunkikin on käytännössä konkurssikypsä, pysyy pystyssä vain valtiolta saamillaan tuilla.

   Poista
  12. Heh, veljimes, eikä tuo Einsteinin lausuma ole tiedemiehen toiveuni? - Eiköstä tiedettä tehdä niin, että toivotaan saman tuloksen tulevan vahvistukseksi aina, mutta useimmiten tulee silti eri?

   Poista
  13. Einstein - Ruotsin ongelmat.

   Oli se Albertvainaa viisas mies, puhui Ruotsin ongelmista jo ennen vuotta 1955, jolloin kuoli. - Vai oliko se veljmies niin, että tuen saaminen häneltä on ihan älytönstä.

   Poista
  14. Eu: ajaa yhteistä puolusta.

   "Ranska on EU:n sotilasmahti!"

   Heh, minkäköhän maan takia toista maailmansotaakin käytiin niin pitkään. Ranska luovutti käytännössä taistelutta maansa saksalaisille ja miljoonat ranskalaiset miehet katsoivat sivusta kun muiden maiden sotilaat joutuivat tekemään sen likaisen homman.

   Sotilasmahti, anna mun kaikki kestää...

   Poista
  15. Sotasankareita, onko heitä.

   Amerikkalaisen lentotukialuksen lentäjät ovat kaksikymmpisiä, aluksen kapteeni nelikymppinen. Kovissa paikoissa käytetään amfetamiinia, mikä kaiketi on aivan erilainen aine kuin saksalaisten ja suomalaisten aikanaan kuluttama heroiiini. Ihan tykin ruuaksi pidetyille täällä annettiin vain leikattua konjakkia, jallua. Ja vähän sitäkin, että riitti parempiin suihin.

   Sotasankariksi ei enää ole mistään Cooperin testissä hirmutuloksen tekevästä, vaan tietokonenörtistä, jonka on onnistunut kaikenlaista urheilua parhaansa mukaan välttämään.

   Kun Yhdysvallat iskee, pommi ja kuolema tulee kymmenen kilometrin korkeudesta tai pienen, tutkassa näkymättömän, miehittämättömän liidokin tuomana. Halukkaita sotasankareiksi kuitenkin Ameriikassa riittää, halukkuus jonnekin tienvarsipommien tappamaksi on suurta, koska elämä on muuten niin tylsää ja kenkkua. Sellaiset eliitti murhajoukot sielläkin ovat pieniä, sellaiset, joita käytettiin Bin Ladenin tappamisessa. Tuollainen murha on myös tiedotussotaa, tiedotuspäälliköiden hommia. Tiedotus nyt vaan on sellaista suuren johtajansa, Goebbelsin, hommaa.

   Poista
 31. Tiedotus järkiperusteilla tai pedagogiikan pohjalta on vanhanaikasta, tuomittua häviämään. Populistit ovat ymmärtäneet, ettei ihminen ole järkiperäinen olento, koska hekään eivät ole. Tunnetta peliin ja lujasti, tosiasiat Ctulhulta ja siinä se on, menestyspaketti tiedotukseen parhaassa suuren Jooseppi Goebbelsin mallissa. Missä määrin populistit ovat ottaneet tiedotussotaansa oppeja esimerkiksi Ron L. Hubbardin skientologiasta, se on ihan oikeasti mielenkiintoinen kysymys. Hubbardin lähtökohta oppiinsa oli kai: "enmä mikää hullu oo, muut ja psykiatrit on ite ihan dorkii ja tosi hullui!"

  Voi olla, että populismi jyrää kaiken. Siinähän sitten ihmettelevät, kuten Apinoiden planeetta elokuva taideteoksessa aikanaan: "Jummi, jammi, se on Vapauden patsaan pää!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En avaa linkkejä. Saattaa olla virus.

   Eu menee kriisistä kriisiin.

   Oikeastaan hyvyyttä ei ole järkevä arvioida ilmoitettujen tarkoitusperien vaan ehdotetun toiminnan vaikutusten perusteella. Ja siitähän tuossa pragmaattisuudessa on kysymys. Se mikä toimii ja tuottaa hyviä tuloksia, on hyvä. Se mikä ei toimi ja tuottaa huonoja tuloksia, ei ole hyvä, perusteltiinpa sitä minkälaisella kaunopuheisella retoriikalla tahansa.

   Se, miksi jotkut ihmiset pitävät kiinni kauniisti perustelluista mutta tuhoisaa jälkeä tuottavissa ratkaisuista on sitten oma kysymyksensä. Kyse voi olla hyvässä tapauksessa tiedon puutteesta (joka on korjattavissa oleva asia), tyhmyydestä (kun rimaa nostetaan kyllin ylös, tyhmiä me olemme herra paratkoon kaikki), itsepetoksesta tai suoranaisesta epärehellisyydestä.

   Poista
  2. Tervetuloa uuteen Eurooppaan, jossa maksat jokaisen "schengen-rajan" ylityksestä....! Tavarat ja ihmiset liikkuvat vapaasti EU:n uljaassa federaatiossa.

   Hei, ihan oikeasti: joko lopetetaan tämä EU-pelleily?

   Poista
  3. "Apinoiden planeetta elokuva"

   EU ei ole demokraattinen järjestelmä, koska aloiteoikeus on vain komissiolla, mihinkä jäsenmaan kansalaiset eivät pääse valitsemaan omaa komissaariaan suorilla vaaleilla. Miksi, siksi ettei politiikot halua luopua poliittisista virkanimityksistä tässäkään yhteydessä. Kun kerran on etuoikeus itselle omittu, ei siitä koskaan kantti kestä luopua. Samoin koko EU:n tasolla. Ei valmiiksi rakennetun palatsin perustuksia aleta enää jälkikäteen korjaamaan.

   Poista
  4. Suomi ei koko itsenäisyytensä aikana ole ollut yhtä itsenäinen kuin EU-jäsenyyden aikana.

   Poista
  5. Kannatan EU:ta, ehdottomasti. Me olemme osa Eurooppaa, ja olisi hyvä yhdentyä vielä enemmän, jolloin Suomen korkea hintatasokin saataisiin lähemmäs muiden maiden tasoa.

   Olisi hyvä yhdentää myös Suomen kesäloma-aikoja muun Euroopan kanssa yhteneviksi. Kesäkuu on kylmää ja elokuu usein kuumin kuukausi. Koulujen kesälomat pitää myöhentää heinä ja elokuulle, koulua juhannukseen asti. Nyt Suomi on kiinni, kun muu Eurooppa yrittää lomailla täällä.

   Poista
  6. Kellojen rukkaaminen on minustakin aivan turhaa ja tarpeetonta, mutta asiana se ei ole iso. Jos olisin äänestyksessä, äänestäisin tyhjää. Kesälomien rukkailuista ja sunnuntaikorvauksista porvari pitäkööt näppinsä irti, muuten pyyetään sua hakemaan voita leipäs päälle, vihulainen.

   Poista
  7. Kesälomuen rukkailu toteutuisi meikäläisen vision mukaan lähinnä oppilaitoksissa. Työpaikkoihin sillä olisi toki heijastusvaikutuksensa.

   Poista