6.12.2017

Rauhaa 100-vuotisitsenäisyyspäivänä!Minä pidän poliisista. Ja poliisin hevosista. Poliisi on ystävä. Jos katsoo yhdenkin jakson poliisin työstä kertovista tositelevisiosarjoista, näkee, miten pieteetillä poliisi puhuttelee laitapuolen kulkijoita, juoppoja, rikollisia, alamaailman väkeä. Jokainen on poliisin hyvä asiakas.

Niinpä en edes halua ymmärtää sitä, että jokuset vihaavat poliisia, ja tarkoitan poliisilla tässä koko instanssia, virkavaltaa, en yksittäistä henkilöä. Kaikkein vähiten ymmärrän poliisin hevosten haavoille hakkaamista, kuten vuoden 2013 itsenäisyyspäivän suurkahakassa tapahtui.

Poliisilla on nykyisessä polarisoituneessa, kuten kansainvälisesti sanotaan, yhteiskunnassa vaikeaa. Hän saa iskuja joka puolelta. Suvakit haukkuvat poliisia klanipäitten, ja klanipäät suvakkien suojelijaksi. Ja väliin asiakkaat uhkaavat, jopa henkeä. Onpa poliiseja kuollut työtehtävissäkin, lukuisia, asiakkaiden toimesta.

Nyt poliisia haukutaan aivan erityisen kauheasti. Kun on ajettu viattomat lapset ja lempeät alpakat pois torilta fasistinatsien tieltä. Tästä koko yhteiskunta on syvästi järkyksissä: Miksei poliisi aja nyt vain natseja pois, kun kerran lapset ja alpakat? Asiaa perustellaan jopa tietyin mutkan takaa vedetyin lakipykälin, vaikka laki on yksiselitteinen: paikka oli ensin valittu sille, joka sinne sai jäädä. Viis siitä, oliko se ryhmä kaikkein eettisin. Itse sain käsityksen, että lapset ja alpakat oli koetettu saada toritapahtumaan varsin kiireellä. Mene tiedä, mikä on totuus.

Hyvää satavuotisitsenäsisyyspäivää kuitenkin kaikille tämän upean tenoripoliisin myötä! Kuvaavaa on muuten, että nopeana ja harmillisen kursorisena lukijana ensin luin tuon tittelin "terroristipoliisin". Niin on tämä aika syöpynyt ihmisen tajuntaan, että. Rauhaa kaikille soihtukulkueille! Rauhaa yritysten ikkunoille ja puistonpenkeille! Rauhaa poliiseille ja poliisin hevosille ja poliisikoirille! Rauhaa veteraaneille ja heidän lapsilleen ja lapsenlapsilleen! Rauhaa kaikille klanipäille ja kaikille anarkisteille! Iloitkaamme siitä, että Suomessa saa ja voi.

172 kommenttia:

 1. Jossain sanottiin, että poliisi varautuu hyvin näihin tämän päivän ja ensi yön rientoihin ja epäilemättä suoriutuu niistä hyvin. Hevosta ei kuitenkaan millään lailla voi pitää nykyaikaan soveltuvana mellakan tai väkijoukon hajoittamisvälineenä. Aika lähellä se on eläinrääkkäystä ja ihmisillekin varmasti löytyvät paremmat konstit.

  VastaaPoista
 2. Vaan kenties ratsun selästä näkee kauas, ja kenties hevosella oletetaan olevan aggressioita torjuva ja rauhoittava vaikutus, onhan se kaunis ja viisaan näköinen eläin, samoin kuin alpakkakin.

  Voisi kai olettaa, ettei ihminen ryhdy taistelemaan humman kanssa. Eikä poliisi kai osannut hengessään varautua sellaiseen väkivaltaan, jonkalaiseksi kahakka kehittyi, siis vuonna 2013.

  Vaan viime itsenäisyyspäivä oli kohtalaisen rauhallinen, ja varmaan tämäkin vuosi. Toivotaan niin.

  VastaaPoista
 3. Kyseessä on tosiaan voinut olla poliisilta arviointivirhe, väärin ennakoitu tilanne. Olen ymmärtänyt, että tänä vuonna erilaisissa kokontumisissa on niin paljon poliiseita, että putkaan lähtö on häiriköijille aika herkässä.

  VastaaPoista
 4. Tuskinpa vaan vika oli arviointikyvyssä. Mitä olisi sitä paitsi pitänyt osata ennakoida, kun tämä Kuokkavieras-mellakka oli täysin yllätyksellinen kaikille, koko Suomelle.

  Esimerkiksi Britanniassa ratsupoliiseja käytetään nimenomaan mellakkapoliisitehtäviin, ja erikoisesti levottomissa jalkapallo-otteluissa.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Alma on mainio persoona. Muistan, että hän hävisi jossain laulukisassa itseään huonommille. Kansa ei äänestänyt lihavaa tyttöä.

   Nyt kun hän onkin maailmalla lahjakkuus, suomalaiset alkavat digata häntä, tosin jähmeästi. Kyllä se ääni on melkoinen.

   Poista
 6. Kävin seuraamassa Jari Aarnion oikeudenkäyntiä. Koululuokan kokoisessa salissa oli viitisentoista henkeä, minä yeisönä.
  Syyttäjä ja puolustaja, molemmat naisia, olivat äänessä. Myös yksi viidestä tuomarista nainen. Puhelimien liikkeistä ja linkityksistä puhuttiin. Minä arvostan poliisia kuten muutkin. Surullista ja huolestuttavaa jos tänne huume ja korruptioraha ja käytäntö juurtuu. Aarnion pihalta löytynyttä rahakätköä on väitetty lavastukseksi. Mutta kuka tuollaisen lavastuksen olisi kustantanut? tuskimpa Aarniota vihaavat keskusrikospoliisitkaan kolehtikeräyksellä. Vaan rahojen pitäisi, yhtä kaikki, olla huume korruptio rahaa.

  VastaaPoista
 7. Minäkin arvostan poliisia. Olin itsekin poliisilla töissä vähän aikaa. Keitin kahvia ja pesin astioita ja tein pieniä toimistohommia. Periaatteella ukko akan töissä.

  Sen sijaan en tykkää siitä, että järjestyspoliisin tehtäviä on siirretty yksityisille vartiointiliikkeille. En luota vartijoitten tasoon. Poliisi toimii ammattitaidolla. Tosin poliisiin ei nykyään saa yhteyttä yhtä helposti puhelimitse kuin ennen.

  Mihinkään joukkotilaisuuksiin en kehtaa osallistua, eikä oikein ole syytäkään. Vanhassa työväenlaulussa sanotaan muuten: "Idän mailta, myöskin Aasiasta kuulet sotaratsuin korskehen." Kasakka-aikaan hevoset olivat kyllä voimankäytön väline.

  VastaaPoista
 8. Tuota Aarnio-keissiä en jaksanut seurata, enkä oikein ymmärrä, että mammuttimaista oikeudenkäyntiä seurattiin lehdissä reaaliaikaisena jättitapahtumana. Pahalta tuntuu tietysti se, että joku tekee rikoksen omalla tontillaan, virkatehtävässä, jossa häneen luotetaan. Sama kuin se, että sairaanhoitaja varastaa potilaan lääkkeet, opettaja on pedofiili, kirjanpitäjä kavaltaa jne. Toki noistakin rikoksista lapsiin kohdistavat ovat aina tuomittavimpia, ja sen pitäisi näkyä tuomiossa.

  Minäkään en luota vartijoihin, jos vertaan heitä poliiseihin. Poliiseilla on selvästi syvempi koulutus ihmissuhdetaidoissa. Muutenkin suomalainen poliisi on eettisempi. Meillä ei rikollistakaan ammuta kuin aivan huippuääritapauksessa, jos silloinkaan. Yleensä ei.

  Mellakoissa voimaa tarvitaankin, ja kaipa hevoset edustavat sitä myös symbolitasolla, rauhoittaen pillastuneita väkijoukkoja. Käsittääkseni nytkin oli ratsupoliiseja liikkeellä.

  VastaaPoista
 9. Tuota erästä puoluejohtajaa ihmettelen. Suomen 100-vuotisjuhlassa hänen huolena on uusnatsien kulkueen häirintä.
  Ei niin, että muutenkaan arvostaisin kyseistä urpoa, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä alpakkakeissi kiinnostaa minuakin. Ei niinkään tuosta Halla-ahon näkökulmasta käsin, vaan ihan omasta päättelystä.

   Nimittäin tajuntani on poiminut monista artikkeleista sellaisen kultajyväsen, että tori oli varattu sille mikälie-soihtukulkueelle vuotta ennen. Tämä alpakkakeissi taas oli alkanut järjestäytymisensä ja suunnittelunsa vasta 4.12.2017, joten aikataulu noin mittavalle keissille on kyllä luvattoman hätäinen. En tunne toista yleisötapahtumaa, jonka paikkaa koetettaisiin varata kaksi päivää ennen tapahtumaa!

   Kun eteeni tupsahtaa vielä sellainenkin fakta, että järjestäjänä on mm. Aleksi Pahkala, joka on näitten Meillä on unelma -tapahtumien pääjärjestäjä, niin kyllä minun kriittisessä mielessäni alkaa jokin kello soida. Toinenkin nimi on ollut esillä valtakunnan päämedioissa, mutta sitä en nyt muista. Joka tapauksessa tämäkin henkilö on ollut organisoimassa erilaisia mielenosoitustyyppisiä juttuja. Lukekaa itse, älkääkä luulko, rakkaat ihmiset!

   Arvioin tätä asiaa irti kytköksistä, koska oikeastaan halveksin sitä, että jokin aatteellinen sidos tai kytkös menee faktan edelle. Kunnioitan lakia, kulloistakin. Ilman sitä toiminta on anarkiaa.

   Lain mukaan ensin varanneella on etuoikeus, jos tulee päällekkäisvarauksia. Laki voi toki banaanipotkulla antaa lapsille ja laamoille ylimeno-oikeuden, mutta käsittääkseni toissijaisesti.

   Poista
  2. PS Se on sitten toinen asia, sallitaanko itsenäisyyspäivän soihtukulkueet vaarallisina pidetyille poliittisille aatteille.

   Poista
  3. Kiitos tutkivasta journalismistasi, Iines. Minua ihmetyttää näissä äärioikeiston performansseissa se, että eihän niistä kukaan tietäisi mitään, ellei samaan aikaan samassa paikassa järjestettäisi aina ns. vastamielenosoitusta.

   Yleensä ne ovat sitten näitä toisen ääripään edustajia, joita ei kuulemma ole olemassakaan, vasemmistoanarkisteja, jotka aloittavat tappelun.

   Minun puolestani saisivat tapella keskenään. Mutta tämä lapsikytkös minua hieman ärsyttää: ei ole ensimmäinen kerta kun äärivasemmistolaiset kytkevät pienet viattomat lapset oman ääri-ideologiansa keppihevoseksi.

   Ennen vanhaan oli kulttuuripiireissämme maan tapa, että lapset vietiin mielenosoituksiin hurraamaan kommunisti-Venäjän verisen hirmuhallinnon kunniaksi.

   Tämäkin pyykki on yhä pesemättä.

   Poista
  4. Kovin hanakasti media lähti mukaan tähän lapsi-alpakkakeissiin. Lukijakunnalle luotiin vahva mielikuva siitä, että lapset joutuivat "väistymään", koska heidän turvallisuuttaan ei voitu taata. Tarkka fakta on se, ettei voi väistyä paikalta, jota ei ole. Kukaan ei tässä keississä joutunut väistymään.

   Minuun ei nyt vain uppoa sellainen pajunköysi, että suurta yleisötapahtumaa kansallisena juhlapäivänä aletaan valmistelemaan paikkavarauksineen kahta päivää ennen h-hetkeä.

   Olen itse ollut järjestelemässä yleisötapahtumia esityskursseillani, joten tiedän tilan varaamisen olevan tehtävistä numero 1, ja pikkukaupungissakin se täytyy tehdä kuukausia ennen tapahtumaa, etenkin juhlapyhiksi.

   Poista
  5. Tämän vuoden kulkueet ja mielenosoitukset menivät käsitykseni mukaan aika hyvin. Ilta-Sanomien toimittaja kuuluu saaneen päälleen anarkistin heittämän kaljatölkin. Oletettavasti se oli tyhjä, koska teko oli pöljä. Ja muuten olisi voinut lähteä vaikka henki, etenkin jos toimittaja olisi ollut jostain syystä puolikuntoinen.

   Poista
  6. Suomen vastarintaliike on nyt oikeudessa kielletty, lopullista lainvoimaa tuomio ei ole vielä saanut, koska mahdolliset ylemmät oikeusasteet ovat käymättä. Kulkueessa oli suuri osa joitain muita, mutta kyllä sitä pitää huolestuttavana nähdä, että sadat suomalaiset haluavat marssia uusnatsien kanssa. Jonkinlaista sielujen sympatiaa siinä täytyy olla.

   Jos olisin diktaattori, alpakat ja kakarat olisin siirtänyt Rovaniemelle ja uusnatsien ja heihin myötämielisesti suhtautuvien mielenosoituksen olisin kieltänyt kokonaan. Samoin kuin vasemmistonatsien, anarkistien, kulkueen.

   Kamppi olisi pitänyt varata tavallisille, oikeille, suomalaisille ja heidän viihdetarpeilleen.

   Poista
  7. Mielenkiintoista on seurata tätä SVR:n kieltämisen etenemistä hovioikeudessa.

   Kyseessähän on ratkaiseva ennakkotapaus, joka koskee samalla kaikkien aatteellisten yhdistysten kokoontumusvapautta, sanan- ja ilmaisunvapautta, mielipiteen vapautta, toiminnan vapautta. Samalla tapaus hipoo yksilön oikeutta ilmaista vapaasti mielipiteitään esimerkiksi mediassa.

   Näen tässä myös vaaroja, ja minusta nykyinen laki on riittävä. Sen pohjalta luulisi löytyvän ratkaisun, joka on yhteiskunnalle ja sen yksilöille paras.

   Poista
  8. Natsiaate on aina kiellettävä, perusteet löytyvät ihan mistä vain, vaikkapa kotimaisesta lainsäädännöstä tai kansainvälisistä sopimuksista.

   Muutenkin olen huolissani maassamme laajemminkin vaikuttavasta antisemitismistä. Eläköön vapaa Jerusalem!

   Poista
  9. Samaa mieltä natsiaatteen kieltämisestä yleisellä tasolla.

   Noudattaako tämä suomalainen uusnatsismi sitten natsismin oppeja, vai onko se kenties poiminut valikoiden ohjelmakohtia? 

   Tätä minä en tiedä, enkä ole tutustunut uusnatsien ohjelmaan. Onko joku lukenut sen? Mitä siellä lukee? Millä sanoin se rasismi on legalisoitu paperille?

   Vai onko suomalainen uusnatsismi pelkkää huulenheittoa, mutakuonohuutelua? Eikö aatteessa ole aina kirjallinen ohjelmajulistus?

   Minua saa oikaista, jos kysymykset ovat tyhmiä. Vaan ei näitä asioita missään lue.

   Poista
  10. http://www.vastarinta.com/vastarintaliike/

   Poista
  11. Linkit eivät keskustele. Laitatko tänne punnitsemaasi tietoa, kiitos, eli ei kirjatietoa. Löydän kyllä sitä itsekin.

   Ihmisten ajatukset tiedosta ovat kiinnostavia. Tietoa on maailma täynnä, se hukkuu siihen.

   Poista


  12. Vilkaisin kuitenkin tuon linkin nopeasti. Nehän ovat kotisivut, enkä ole niistä kiinnostunut.

   Etsin järjestäytymissääntöjä, pykälöityä yhdistyksen ohjelmanjulistusta yhdistyksen päämääristä ja säännöistä. Yhdistyksen perustamisasiakirjaa,

   Poista
  13. Arvasin ettet haluakaan tietoa.

   Poista
  14. En halua yleisöä varten laadittuja stilisoituja kotisivuja, vaan faktaa.

   Siksi kyselen yhdistykselle laadittujen sääntöjen, tarkoituksen ja toimintamuodon perään. Jos joku tietäisi. Minua kiinnostaa, mitä niissä sanatarkasti lukee.

   Poista
 10. Mitä tuohon videoon tulee, komeat ovat puittteet. Laulajan äänestä en välittänyt, meni tragikoomisen mylvinnän puolelle, sävelmän soivuus ja hillitsyneisyyden ja mahtavuuden yhdistelmä puuttuivat. Kannattaa verrata Ylioppilaskunnan laulajien versioon.

  Mitä jäi itsenäisyyspäivän juhlista muistoihini. Helsingin ilotulitus oli komea, mutta onnettoman lyhyt, kaksi reilun parin minuutin pätkää, jotka alkoivat ilmoitetusta myöhässä. Senaatintorilla oli paljon väkeä, Tuomiokirkon portaat täynnä populaa.

  VastaaPoista
 11. Näissä musiikkipläjäyksissäni tässä blogissa en pyri, Riku, esittelemään täydellisiä kappaleita, en edes mielimusiikkiani. Haen useimmiten epätäydellisiä ja inhimillisiä kappaleita, usein hauskoja tai joskus sarkastisia jutun aiheen pohjalta.

  Ylioppilaskunnan kuoron esitys tietenkin on parempi suoritus teknisesti, mutta minusta virheet, kuten nyt vaikka innokas paatos tms., ovat koskettavia, elämykselliä. Ihminen siellä suorituksen takana. Annetaan hänen laulaa.

  VastaaPoista
 12. Alpakkaväellä oli maanomistajan lupa. Fasistinatsit sen sijaan olivat kilauttaneet kaverille. Soihtumarssille osallistuttiin kielletyn järjestön tunnuksia esitellen, kielletyn järjestön poliisin sallimasta tilaisuudesta suoraan tullen. Mukana oli myös Jesse Torniainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisötapahtumiin tarvitaan maanomistan lupa, kulkueisiin ei, ennakkovaraus riittää. Kyseinen kulkue oli varannut torin vuosi sitten, alpakkaväki 4.12.2017. Tosin maanomistajan lupa oli siis laiton, koska se oli päällekkäisvaraus, jolloin ensin varannut voittaa lain mukaan.

   Poista
  2. Tämä Torniainen on väkivaltainen tyyppi, ja kammoan sellaisia. Hänet on kuitenkin tuomittu törkeästä pahoinpitelystä, kuolemantuottamuksesta ei ollut näyttöä. 

   Muistaakseni uhrilla oli taustana muuta sairautta, joka on todennäköisesti vaikuttanut tilan huononemiseen sairaalasta poistumisen jälkeen - hänhän lähti väkisin pois hoidosta, vaikka lääkärit estelivät. - Pitäydytään nyt siis vain faktoissa, ei sotketa niihin omaa agendaa.

   Poista
 13. Minulle riittäisi ihan hyvin sellainen vanhanaikainen periaate, että lain – ja sen mukaan annettavien tuomioiden – pitäisi olla kaikille samat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin linkkisi, Mankemang, koska linkit eivät keskustele tässä blogissa, joka pyrkii viestinnälliseen dialogiin.

   Voit kirjoittaa uuden kommentin, jossa on tuo linkki ja ajatuksiasi, motiivisi linkin valitsemiseen. Se on kiinnostavampaa kuin pelkkä tyly linkki. Älkäämme viestikö mykkinä linkein!

   Poista
  2. Niin se oli natsien itsensä kuvaama video vastaantulijan pahoinpitelystä Helsingissä 6.12.2017. Natsit jatkoivat matkaansa ja poliisi otti uhrin hotelliinsa. Tyly linkki enkä yhtään ihmettele, että sen poistot.

   Poista
  3. Puhut palturia. Täältä on systemaattisesti poistettu pelkän linkin sisältävät onelinerit, yhden varoituksen jälkeen -sinullekin se varoitus tuolla ylhäällä napsahti. Ja sen on tuntenut nahoissaan erityisen kipeästi mm. ystävämme Jape, jonka hyvinkin äärioikeistolaisia linkkejä heittelin työkseni roskalaariin.

   Tuota linkkiäsi en ole katsonut. Eiköhän se pyöri ahkerasti netissä tulevina päivinä.

   Poista
  4. En minäkään nähnyt linkkiä. Mutta väittääkö Mankemang siis, että Suomessa poliisi ei puutu natsien tekemiin pahoinpitelyihin, eikä syyllisille tule edes tuomiota? Sen sijaan uhri pidätetään?

   Vaikea uskoa. Kuulostaa propagandalta.

   Poista
  5. Kyllä sen linkin saa toki täällä julkaista, mutta omien ajatusten kanssa, kiitos. Muutoin ollaan pykäämässä olkiukkoa.

   Samallahan voisi tuoda linkin uusimmasta anarkistien älynväläyksestä: anarkistit olivat ne lippuvarkaat, ja he polttivat ne kymmenet varastetut Suomen liput roviolla. 

   Elämme siis jälleen rovioiden aikaa.. 
   Samalla voisi tuoda linkin siitä anarkistisivusta, jossa he ottavat "vastuun" autojen polttamisesta Vantaalla.

   Poista
  6. Tapsalle: Kyllä minä näin väitän ja se näkyy natsien omalla videolla.

   Poista
  7. Pohjoismaisen vastarintaliikkeen uusnatsit pahoinpitelevät sivullisen itsenäisyyspäivänä siirtyessään omasta marssistansa äärioikeiston 612-marssiin. Pahoinpitelyn jälkeen Vastarintaliikkeen mediahenkilö naureskelee Eppu Torniaisen kanssa pahoinpitelyn "olleen hauskaa".

   https://vimeo.com/246313498

   Poista
 14. Tässä en vetoaisi lainsäädännön tai -käytön eriarvoisuuteen. Vastarintaliike on ulkomailta johdettu liike, joka pyrkii väkivaltaisesti saattamaan suomalaiset vähempiarvoiseen asemaan tässä maassa.

  VastaaPoista
 15. Vaan kaiken paasaukseni jälkeen: Eiköhän pääasia ole, että tästä juhlapäivästä selvittiin hienosti, ilman menetyksiä tai suurta väkivaltaa. Siitä kiitos poliisikunnalle, joka osaa työnsä ja jota ilman järjestys ja rauha ei nähtävästi pysyisi yllä.

  VastaaPoista
 16. Kyllä poliisin työtä tarvitaan, kaksi pöhelökulkuetta ei päässyt kohtaamaan. Yhtenä vuonna seurasin hyvältä näköpaikalta, kun mellakkapoliisit ohjasivat pitkänsillan yli tullutta vasemmistoanarkistinatsien kulkuetta. Kulkivat kuin koira narussa, saivat tosin sitten myöhemmin jotain ikkunoita hajoitettua matkansa varrelta.

  Saldoksi jää itsenäisyyspäiväjuhlien osallistujien kamala pukeutuminen. Miehet olivat kuin etelänavan pingviineitä ja naiset rumia luonnostaan rumissa räteissään. Oliko yksikään edes kampaajalla käynyt, epäilen. Almalla ja siskollaan oli tyylikkäät työtakit, ilmeisesti olivat ottaneet viraabelityötä presidenttiparakin seinien maalauksesta tai sitten jostain lähistöltä asfalttihommia.

  VastaaPoista
 17. Alma on nyt muotia, mutta onhan hän riemastuttavan itsevarma ollakseen niin lihava, että huonot mutta kauniit laulajat äänestettiin häntä paremmiksi.

  Meillä ollaan olevinaan hirveän suvaitsevaisia, mutta se koskee lähinnä trendikkäitä ominaisuuksia, kuten ulkomaalaisuutta, joka on aina hyvän parasta, niin kuin joku täällä on sanonut. Lihavuus on Alman vikasynti, mutta nyt kun ulkomaalaiset tykkäävät hänestä, kaikki tahtovat Almukan kanssa samaan fotoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara Forsberg yltää sammuneeksi tähdenlennoksi, Sara Aalto tuskin paljoakaan kummemmaksi. Alma on menestyksekkäin tähtemme ja tulee vielä myymään maailmalla paljon.

   Poista
  2. Alma on ollut suosikkini jo ennen suosiota, kun näin hänen sattumoisin laulavan laulukilpailussa ja näin, miten hänet dissattiin, huolimatta upeasta äänestä. Sara Forsberg on kai ryhtynyt jokapaikanjulkuksi, ei jatkoon. Pilalle meni.

   Poista
  3. Almalta olen jotain kuullut,vaikka ei Ole minus vatten, kunnioitan ilmiselvää lahjakkuuttaan ja osaamistaan. Tosi-tv:n kautta hieno ura ei Ole ollenkaan varmaa. Aaltoa vaivaa lisäksi tyylittömyys, en tiedä mitä musiikonlajia edustaa. Laulaako mitä vain, jos lyö euron kouraan? Forsbergin tähänastinen ura on ollut yhtä tyhjän kanssa.

   Poista
 18. Tässä alpakkaväen kertomus. Mitäpä minä siihen lisäisin tai siitä pois ottaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pane nyt vaikka kuva niistä viidestätuhannesta ilmoitetusta kävijästä.

   Tai edes yksi kuva, jossa anarkistit esiintyvät rehellisesti avoimin kasvoin. Tuosta videostakin oli lipunpolttaja ruudutettu tunnistamattomaksi, samoin keskustelijat pilkkasivat lippua nimerkillä Anonyymi.

   Poista
  2. Ei tuosta ylivalotetusta kuvasta saa hyvällä tahdolla tuhattakaan. Minun koulussani oli oppilaita muutama sata, ja jos tuo olisi heistä urheilupäivänä, täytyisi sanoa, että suuri osa oppilaista näyttää lintsailevan kotonaan.

   Poista
  3. Totuus taitaa nyt olla toisenlainen kuin jossakin lehdessä luki - 5 000. Missään julkisuudessa ei ole esiintynyt kuvaa, jossa näkyisi muutamaa sataa enempää yleisöä. Tämä on nykyisenä someaikana aika paljastavaa, että väenpaljouskuvat puuttuvat nyt tyystin.

   Luulen, että yleisöä olisi ollut enemmän, jos tapahtumaa olisi hieman valmisteltu ja ohjelmassaolisi ollut muutakin kuin yksi joulupukki ja ilmapallonippu. Missä niitä suloisia laamakuvia muuten on?

   Eikös lastentapahtuma olisi kannattanut järjestää valoisan aikaan päivällä? Nyt tuo vaihtoehdoksi tarjottu lapsille sopiva aika ei ollut kelvannut kokoonkutsujille.

   Poista
  4. Kävijöitä oli viisi tuhatta. Tuhat viisihenkistä perhettä? Eivät varmaan jääneet kaikki odottamaan yhteiskuvaa. Tietenkin Töölön seurakunta ja Helsingin seurakuntayhtymä nyt valehtelevat niin, että ...

   Poista
  5. Tuo 5 000 on järjestäjän itsensä lausuma. Järjestäjänä oli siis se taho, joka häthätää pykäsi tätä lapsi/alpakkamielenosoitustapahtumaa kasaan.

   Juuri kuullussa Ylen Pressiklubissa kerrottiin poliisin arvio osallistujamäärästä: satoja. Tämä määrä näkyy kuvistakin.

   Tapahtuma kesti vain pari tuntia, joten edes jossain kuvassa olisi kyllä ollut niiden kahden alpakan lisäksi edes tuhat ihmistä, jos määrä olisi järjestäjien ilmoittama 5 000.

   Poista
 19. Poikkean tavoistani ja panen minäkin nyt yhden videon tänne, erikoisesti nimimerkille Mankemang, pyörimään.

  Oman huomioni kiinnitti videon perässä seuraavan keskustelun matala taso. En enää ihmettele äärivasemmiston touhuja, jos toimiminen on tuota luokkaa. Olen sitä mieltä, että lipunpolttajilta tulee ottaa isänmaa ja kansalaisuus pois, potku persustaan ja ulos maasta.

  VastaaPoista
 20. Nimimerkki Mankemang, päädyit vanhojen tapojesi mukaan ilkeilemään ja loukkaamaan. Poistin kommenttisi, koska tässä blogissa ei nimitellä eikä solvata kirjoittajia. Asia puhukoon puolestaan, sanansäilä purkoon sitä, ei ihmistä.

  VastaaPoista
 21. Sanonpa vielä, että taitaa olla turha kinata siitä, kuka käyttäytyi törkeämmin itsenäisyyspäivänä, kun sekä äärivasemmisto että äärioikeisto kumpikin tekee tekoja, joilla se ei ainakaan rakenna maataan eikä kunnioita juhlapäivää. Linkkejä löytyy joka lähtöön, ja kaikki on lopulta siitä kiinni, millaista tietoa itse haet ja mitä linkkejä muille suollat. Koskee myös minua, tietenkin. Totuutta ei ole, on vain valikoitu kokonaisuus.

  VastaaPoista
 22. On tullut todistetuksi, että poliisi teki tilaa äärioikeiston väkivallalle Helsingissä 6.12.2017. Poliisin suojassa kulkeneen Torniaisen ei tarvinnut edes naamioitua ja saattajat vain korjasivat uhrin talteen. Ymmärtääkseni asiaa tutkitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäs näin on tullut todistetuksi?

   Tapauksesta en osaa sanoa mitään itse, sillä en saanut tolkkua sekavasta videosta, josta ei erota edes sitä pahoinpitelyä. Kuuluu vain naisen kirkumista. Nainenko siellä pahoinpideltiin? Kuinka hän selvisi siitä? Uutista en ole loukkaantuneesta nähnyt.

   Poista
 23. Oliko niitä alpakoita? Kävivätkö amerikkalaiset kuussa?

  https://yle.fi/uutiset/3-9965374

  VastaaPoista
 24. Oliko jalkapallostadionilla pimeää? Huutakoon nyt seurakunta aamen.

  VastaaPoista
 25. Luehan tuosta yltä kommentini klo 20.27. 

  Lisäksi: Jarkko Tontti muuten yllätti Pressiklubissa älyllään ja rehellisyydellään. Paitsi että hän hän puhui Jari Tervon hiljaiseksi, hän löi pöytään lakipykälät. Alpakkatapahtuma oli hänen mielestään itsestäänselvästi pykätty mielenosoitukseksi valjastamalla lapset ja alpakat töihin. Lisäksi hän esitti vastaansanomattomat lakirätingit 612-kulkueen oikeudesta olla ja marssia. Tämmöistä totuudentorvea minä arvostan, puhuu totuuden, joka on vastoin hänen omaa poliittista mielipideilmastoaan. Hyvä, Tontti! Näin mimäkin koetan tehdä omalla pienellä sarallani. Totuuteen pyrkiminen, laki, rehellisyys - nämä tulevat arvoissa ennen minun itsekästä omaa yhteiskuntanäkemystäni. 

  Älä nyt viitsi sinäkään, Mankemang, heittäytyä tyhmäksi ja ajaa härkäpäisesti agendaa hyvän tarinan vuoksi.

  VastaaPoista
 26. Jarkko Tontti ei ole tuomari ja asiasta on tehty tutkimuspyyntö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jarkko Tontti on paitsi oikeustieteen tohtori myös valtiotieteiden maisteri ja kirjailija. Ollut tutkijana, varatuomarina, juristina, ihmisoikeustyössä. Eiköhän tuolta tohtorispohjalta tunneta lakipykäliä riittävästi.

   Poista
  2. Varatuomari on arvonimi, tosin auskultoimalla ansaittu.

   Poista
  3. "Perjantaina Poliisihallitus kertoi selvittävänsä, toimiko Helsingin poliisi oikein, kun lastentapahtuma joutui väistymään."

   Poista
  4. Unohdit nyt kertoa, että poliisi korosti tämän olevan rutiinitoimenpide, joka tehdään aina, jos joku valittaa tilavarausten päällekkäisyyksistä. Päivänselvää kai lienee, että järjestäjävät valittivat. Se on heidän oikeutensa.

   Poista
  5. Lain ja kumma kyllä yleisen oikeustajunkin mukaan tilavaraus on pätevämpi kuin ilmoitus.

   Poista
  6. Lopeta jankkaaminen. Case is closed.

   Poista
 27. Kai se nyt on alusta asti ollut selvää, että alpakkaväki halusi estää/häiritä natsien marssia ja hyvä niin. Edes jollain on munaa toimia.

  Ikävää asiassa ovat nämä natsien myötäilijät ja saivartelijat, joita tuntuu olevan melko paljon.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samuli, laillisen oikeuden puolustajia tosiaan on paljon, luojan kiitos. Suomessa toimitaan demokraattisen lain mukaan, ja silloin äänessä saavat olla myös väärät ja rumat mielipiteet. 

   Jos kaikki epäeettiset aatteet kiellettäisiin, totalitarismi olisi lähellä ja virheitä varmaankin tehtäisiin. Nyt meillä on laki, jonka mukaan toimitaan ja jonka turvin rikokset tuomitaan. Sitä paitsi natsistinen liike on jo yhdessä oikeudessa kielletty, joten toivoa on siitä, että oikeasti rasistiset liikkeet lopahtavat ennen pitkää pienuuttaan. 

   Eikä tässä nyt ole kyse mistään natsismista Suomessa. Kuten Tontti Pressiklubissa totesi, Suomessa on 300 uusnatsia, siis 300. Mitätön joukko, jolla ei mitään valtaa ja jota ei kannata näin näkyvästi edes huomata. Meillä ei ole tehty natsirikoksia eikä tällä joukolla varmaan tehdäkään.

   Poista
  2. Minun puolestani kaikki natsit saisi kuskata valtion kustannuksella vaikka Venäjälle, siellä he sulautuisivat suureen Putin Jugend -massaan. Tai lähettää Syyriaan.

   Alpakkakeississä minua ärsyttää pienten lasten käyttäminen aikuisten poliittisen toiminnan keppihevosena. Se on eräänlaista lasten hyväksikäyttöä.

   300 natsia on 300 liikaa, mutta veikkaanpa että meillä on seksuaalirikoksen tehneitä turvapaikanhakijoitakin enemmän.

   Lakia on noudatettava, vaikka tekisikin mieli ottaa se usein omiin käsiin. Mutta eikö ne ole juuri näitä samoja valveutuneita alpakka- ja kukkahattupiirejä, jotka ylipäätään kannattavat tavallisille rikollisille lieviä tuomioita?

   Rikos kun on yhteiskunnan vika ja tekijä siten uhri.

   Poista
  3. Jetsulleen. Lasten ja eläinten hyväksikäyttö on ällöttävää. Ja lasten vanhempien valehtelu. Kaunis malli lapsille, ettei totuudella ole niin väliä.

   Vielä on käsittelemättä Suomen lipun polttaminen roviolla. Toivottavasti syylliset saadaan kiinni ja kuvat lehteen. Paras rangaistus olisi tiettyjen valtion tai kuntien maksamien tukien lopetus määräajaksi: opintotuen, asumistuen ja lapsilisän.

   Jos naamioituneet anonyymit eivät tunnusta isänmaataan, olkoot ilman isänmaan antamaa rahaa.

   Poista
 28. Kuka tietää - tuskin kukaan - mihin Iineksen pärekirjoitukset perustuvat? Kommentoijat luulevat tietävänsä ja esittävät omat argumenttinsa: kakkaa kans! Kuka on oikeassa, kuka väärässä, ei ole adjektiiviadribuutti. Eikä se ole Alpakka jolla on laamapaita päällä. Ei, kuulkaas! Tositelevisiossa poliisit on sympaattisia Kaarlo Sarkian runouden schpesialisteja, mutta kun kamerat häipyvät pois - he alkaa heti pamputtaa. Näin on näppylät. Ainostaan arvonta-aikoina, kun arvotaan 5 kpl:tta 10n €:n tai 10 kpl:tta 5n €:n voittokupongia lähiönne lähi-Saleen, poliisit puhkeavat laulaan:

  https://www.youtube.com/watch?v=AUQdWKMcp04

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkö perustuvat? Noh, mikis, lukemiseen, ajatteluun ja tiedonhankintaan, paljolti uteliaisuuteen. Totuudenrakkauteen, moraalin etsimiseen. Oikeastaan tämän blogin nimi voisi olla Moralistin päiväkirja.

   Poista
  2. No tuo minun öinen kirjoitelmani oli pelkkää surrealistista DaDaa. Päätön kuin hännätön. Tietysti olen huomannut, eli pannut merkille, että kirjoitat asiallista tekstiä asiallisista asioista. Mielipiteesikin ilmaiset avoimesti, olet rehellisesti hieman oikeistolainen. Mutta sehän ei Sinun syysi ole, jos välillä olet väärässä, jokaisella on siihen oikeus. Myös oikeistolaisilla.

   Ps. Kaiken tämän muun lisäksi osaat (helvetin hyvin) kirjoittaa. Oletko muuten, jos saan kysyä, joskus opetellut suomenkieltä? Esim. joillain kursseilla?

   Poista
  3. Tjaah, mikis. Ikinä en ole kokomustaa äänestänyt, useimmiten demareita ja vihreitä, ikinä en ole piirtänyt tuhmaa kuvaa äänestyslippuun enkä jättänyt kansalaisoikeuttani käyttämättä.

   Semmoista puoluetta ei olekaan, joka vastaisi kaikkia unelmiani. Sitä paitsi kuulun ryhmäkurin vastustajiin, joten äänestän yksin kertaisesti aina ehdokasta, joka vastaa parhaiten ajatuksiini maailmasta. Viime aikoina olen äänestänyt myös periaatteella "pienin mahdollinen uhka". Sukupuoli ei ratkaise, mutta mieluusti äänestäisin naisia, jos heissä on tarpeeksi ytyä. Huivipäätä en äänestä koskaan, koska ihmisen hiusten kuulu saada olla vapaita, vaikka huivi olisi kuinkakin "oma valinta", niin kuin selitys kuuluu. Kyllähän sitä valitsee istumapaikakseen vaikka seipään nokan, jos suvun naiset ovat vuosisatoja istuneet seipäännokassa.

   Jaa opiskellut suomen kieltä. Äläs nyt, mikis. Mikään yliopiston kurssi ei ole onnistunut kaunista kieltäni pilaamaan.

   Poista
  4. Mistähän johtuu, että vanhat kiltit kommaritkin, MIkiksen kaltaiset höpönassut, ovat yhä siinä vankassa uskossa, että oikeistolaisia piirteitä sisältävä ajattelu on aina jo lähtökohtaisesti väärää?

   Sen sijaan vasemmistolainen ajattelu on pettämätön merkki oikeassa olosta, korkeasta moraalista ja asioiden syvällisestä ymmärtämisestä?

   Mikis ei ole uskossaan yksin, samaa esitti jo vuosikymmeniä sitten Antti Eskola kirjassaan Vasen laita lavea.

   Se olikin sivumennen sanottuna suurin syy sille, että aloin epäillä hänen ymmärryksensä syvyyttä. Hänen myöhempi hurahtamisensa uskon poluille ei siten minua yllättänyt - sehän oli vain hyppy uskosta toiseen.

   PS. Uskallan lausua tällaisia mielipiteitä siksi, että minunkin yhteiskunnallisen ajatteluni lähtökohta on vasemmalla.

   Poista
  5. Minun on joskus pitänyt mikikseltä oikein kysyä, että miten niin Iines on väärässä, kuten hänen mielestään joskus olen. Pohjaako tuo väitähdys siihen, että itse olisi oikeassa, toinen väärässä?

   Mutta en halua kiusata mikistä kysymyksilläni, kun tiedän, että hän on lempeä mies. Ja hyvinkin suloinen.

   Poista
  6. Minä kun kerran kielelläni pikkupoikana talvella pakkasella kokeilin ulkoportaiden kaidetta, kieleni jäi siihen kiinni. Hitsi, kun ihmettelin. Revin sen siitä sitten irti, mutta kyllä sattui. Juoksin sisälle ja huusin "äiti, mua sattuu". Äiti ihmetteli kans kun mun suusta tuli verta. Mutta pyyhki sen pois, äiti. Äitini mun!

   Poista
  7. "- - oikeistolaisia piirteitä sisältävä ajattelu on aina jo lähtökohtaisesti väärää?

   Sen sijaan vasemmistolainen ajattelu on pettämätön merkki oikeassa olosta, korkeasta moraalista ja asioiden syvällisestä ymmärtämisestä?"


   Tämä juuri on ydintä tässä ajassa. Se on iskostunut niin syvään, että se vaikuttaa poliittisen ajattelun lisäksi kaikkiin kulttuurisiinkin ratkaisuihin ja valintoihin, se vaikuttaa jopa ihmisten imagonluontiin.

   Minua on huvittanut mm. sellainen seikka, että vasta kun tietyt vasemmiston kulttuuriset piirit hyväksyvät jonkin "halvan" ja "tyhmän" asian, siitä tuleekin eliitin trendi, jota kaikki kehuvat. Kerron esimerkin!

   Olen itse aina tykännyt laulaja Kikan mainion parodisesta ja räväkästä esiintymistyylistä ja tulkintavasta. Hän oli mainio ja intohimoinen näyttelijä, esittäjä, laulajakin. Tämmöistä ei ole voinut sanoa ääneen saamatta mautonta leimaa. Nyt kun Kikasta on tehty teatteriesitys, häntä on alettu yllättäen kehua mm. kultturelleissa blogeissa. Sama pätee Almaan, lihavaan tyttöön, jota dissattiin Suomessa. Vasta nyt eliitti tunkee hänen kanssaan samaan kuvaan.

   Esimerkkini voivat olla hieman kärjistäviä, mutta kyllä meillä on jokin merkillinen vasemmistointellektuellisto, joka hyväksyy ja hylkää ilmiöitä, aatteita ja mielipiteitä yhdensuuntaisiksi.

   Lonkerot ovat siis pitkällä, ei vain politiikassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa, vaan myös koko kulttuurissa, taiteissa.

   Poista
  8. Ah, nyt huomasin kysymyksesi. Mutta osaanko vastata siihen, se on toinen asia.

   Missään nimessä sinä ET sen takia ole väärässä että olet eri mieltä kanssani, siis että minä olisin oikeassa. Usein en nimittäin ole. Mutta ennakkoluuloisempi olet kuin minä. Ja väität välillä asioita jotka eivät pidä paikkaansa; ne on huhupuheita vain mitä pidät totena. Politiikan suhteen olet yhtä amatööri kuin taloustieteissä... monet muutkin niin on. Ei siinä mitään. Kysymyksesi on filosofinen, vastaukseni pitäisi myös olla filosfinen, en nyt jaksa miettiä. (Ryyppäsin eilenyönä liikaa.) En halua kaivaa esimerkkejä mistään menneistä, semmoisesta en pidä, mutta jos Sinulle sopii, niin voin tästälähin huomauttaa Sulle, kun mielestäni alat hillua kummallisissa oikeistolaisissa ympyröissä ja toistaa heidän propakandaansa. - Tai en minä tietenkään tällaista ala tehdä, ketään vartioida, sehän olisi stasijuttuja, koulukiusaamista! Ei! Mutta muista Iines-kulta mitä haaveita sinullakin nuorenatyttönä oli, aikoinaan, ihmisten tasa-arvosta ja muusta, ei niitä kaikkia unelmia vanhemmiten tarvitse konservatismin romukoppaan heittää! - Järkevä tietysti saa olla, järkevämpi kuin nuorena oli, se ei ketään paheksuta.

   Ps. Huh, mikä saarna. Mutta älä hengaa l. hengaile uusnatsien kanssa.

   Poista
  9. Sinulla oli esimerkkinä Kikka. Minäpäs sanon toisenlaisen esimerkin.

   Työkaverini Klasu oli naimisissa. Lapsia heillä ei ollut, siihen oli jokin biologinen syy. Olimme hyvinpalkattuja paperiduunareita eli meitä verotettiin myös rajusti. Klasu aina valitteli, että "lapsiperheet saa sellasia ja sellasia verovähennyksiä. mutta kukaan koskaan ei puhu lapsetomien pariskuntien puolesta". Myöhemmin kun - jompi kumpi heistä, tod. näköisesti Klasun vaimo - sai hormoonihoitoja, heille pullahti kaksoset. Ja vähän myöhemmin kun tutkailimme taas veronauhojamme, Klasu puuskahti "niin, niin. kyllä on ihan väärin. lapsiperheitä ei huomioida verotuksessa ollenkaan niin kuin pitäisi. onhan tässä paljon enemmän menoja kuin lapsettomissa per..."

   Sinustakin, eikö totta, olisi ihan väärin jos eläkkeellä olevien lehtorien eläkkeestä nipistettäisiin vaikkapa 10% sairaanhoitajille. Jotka ovat palkkakuopassa. Toisaalta... jos olisit Iines sairaanhoitaja nyt, ja bloginpitäjä, varmaan väittäisit että... Niin, ole rehellinen, mitä väittäisit?

   Tällaisia me ihmiset olemme. Meidän kunkin - myös minun, of koos - sisällämme asuu pieni, ilkeä, piikikäs, ihmisolion äpärä. Jonka suu on aina auki: anna mulle lisää, anna mulle...

   Se yhteiskuntavastuustamme, se solidaarisuudesta. Sanoja ovat vain!

   Ps. erkele, minusta olisi oikeasti ollut maallikkosaarnaajaksi!


   Ps. Yhtykäämme kaikki Björn Wahroosin rintamaan! Eees-päin ees-päin tiellä taistojen, rintamaamme yhtykää...

   Joskus mulle tulee surllinen olo, kun ajattelee asioita. Mutta... kyllä se aina siitä ohi menee. Kun juo.

   Poista
  10. Sanonpa vielä, että minä en hengaile missään piireissä, en oikeistolaisissa, en vasemmistolaisissa. Ystävissäni on lähinnä kepulaisia, joita Satakunta ja Varsinais-Suomen lounainen kolkka on täynnä. On minulla myös kommunistiystävä, joka kiittää minua siitä, että avasin hänen silmänsä pois porvariuden ikeestä. Tunnen myös kokoomuslaisia, mutta emme keskustele politiikasta. Siskoni Saksasta ei ole "republikaani", vaan joku demokraatti, vaikka arvostaakin maallista hyvää ja huristelee avobemarilla. Hänellä on ystäviä joka rodusta useista kansallisuuksista.

   En hengaile myöskään persujen enkä rasmuslaisten sivuilla, en lue hommafoorumia, en takkunettiä (en edes muista, mitä suuntaa se edusti), en uudensuomen blogeja. Hengailen sen sijaan erilaisissa blogeissa ja luen Hesarin keskusteluja nyt, kun sensuuria on avattu.

   Tuossa jotakin. Mutta ei minua tuota kautta voi lukea.

   Poista
  11. Suukko Sulle (IIMMMMMM...PLATSCHS) !


   mikiksesi

   Poista
 29. No nyt on selvyys saatu alpakkakeissiin. Eikä tärkeää ole se, kuka on oikeassa, kuka väärässä, vaan se, mikä on totuus. Totuus ja valhe, ne kamppailivat.

  Minä ainakin arvostan sitä, että asioita hoidetaan avoimesti ja rehellisesti, ei oma agenda edellä.

  Tämän keissin sankareita ovat totuudentorvet Jarkko Tontti ja Heikki Eskola, jotka halkaisivat valheen verhot totuudenmiekallaan. Huomattava on, että käsittääkseni molemmat ovat aatteeltaan vasemmalta, kuten valehtelijatkin. Siitä lisäsulka miesten hattuun. Kunnioitan, arvostan. Moraali ei ole kuollut.

  VastaaPoista
 30. Jos kuvittelette alkuperäisen Rauno Räsäsen elävän, olette naiiveja. Mitä tämä on?

  "Koska myös käsityksemme korrespondenssista on väistämättä inhimillisen ajattelun luoma ja käyttämä metafora, siis kielikuva eikä mikään ‘suprajohdin’ todellisuuteen ja todellisuudesta tietoisuuteen, olen koherentismin kannalla totuusteorioiden suhteen. Yhteensopivat tieteelliset teoriat kuvaavat ja selittävät maailmaa parhaiten, mutta eivät ole ‘identtinen’ mallinnus todellisuudesta eivätkä välttämättä kerro [jos ylipäätään kertovat: emme voi tietää sitäkään] todellisuudesta muuta kuin sen, minkä pystymme rajallisella käsityskyvyllämme selittämään."

  Rujoa paskanjauhantaa. Tai tokko ees sitäkään.

  "jonka arvopluralistinen kulttuuribiologi Hurme kohdistaa lähes kaikkeen nationalistis-kristillisyyttä edustavaan ‘palturiin’ – ikään kuin evoluutiobiologian perushypoteesit [ylipäätään geneettisen hyödyn tavoittelu, jossa deskriptiivisen hyötyfunktion ja preskriptiivisen funktionaalisuuden erottaminen on lähes mahdotonta] olisivat väitetyssä faktisuudessaan muka pätevämpiä [arvo]perustoja kuin arvokonservatiiviset ajatukset yhteisestä kulttuurisesta identiteetistä.
  Onko Hurme unohtanut sen kategorisen ehdon, ettei arvoja [funktionaalis-teleologisia preferenssejä: päämäärätavoitteita] voi biologiassa[kaan] johtaa loogisesti tosiasioista [yksittäisistä deskriptiivisistä funktioista: matemaattis-formaalisista tapahtumakuvauksista] eli siitä, miten maailman fysikaalis-biologisesti oletetaan olevan olemassa ja muuttuvan [Hurmeellehan tosiasioita ovat vain luonnontieteen tulokset], vaan kyse on aina mentaalis-kielellisistä merkitysfunktiorakenteista eli fysikaaliseen nähden ontologisesti eri kategoriatyypin konstruktioista. Arvot eivät ole fysikaalis-biologisia tosiasioita ja mikäli olisivat, ei tiedekään enää olisi arvovapaata..."  Ihminen, joka puhuu näin, pitäää viedä kiireen vilkkaan hoitoon. Tai jos hän jo hoidossa on, pitää ottaa sieltä nopeesti pois. - Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa. Tiedän, tämä on parodiaa.

  Huh, huh. (pyyhkii hikeä otsaltaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minun mielestäni, jos sallitte minun lisäävän tähän vielä jotain, jotta kaikki olisi ihan päin p-settä, niin arvot nimenomaan (kts. Weltteri/Björbackka/Senius: Bractus bastcas) ovat fysikaalis-biologisia ehtolauseita (vrt. Kemppinen/Kamppinen/Co.) jolloin tiede, samoin kuin haalean limonaadien kaupittelu, on arvovapaata. - Tämänhän sanoo jo puhdas (spiritus vodka) järki. Ja useimpien kauppaloidemme järjestyssäännöt. Ja poliisilaki = pampulla omena pomena pom. (joka on latinaa) Kreikaksi sama on
   μυρίζεις ότι ακούσεις τη διάνοια. Jonka jokainen suomalainen, jos on käynyt edes yhden aamupäivän apukoulua, tajuaa. (ja alkaa hihittää)

   Poista
  2. Yhtä naiiveja olette jos luulette että Hurmeen "Nyljetyissä ajatuksissa" kaksi ihmistä soutaa jostain johonkin. Ei takuulla. Tuo kirja on itsestäänselvä monologi. Senhän näkee kaikesta, etenkin siitä, miten tämä "romaanikirjailija" pistää ne maissa käppäilemään. Aina usein toinen on jossain muualla kuin toinen... miksiköhän? No juuri siksi kun ei ole kuin yksi. (Hurme itte) ... hän mikään kvantti ole ...

   Poista
  3. Mikis, minusta tämä ykseys on itsestäänselvää, ajattelen samoin. Miehet eivät käy dialogia, vaan monologi seuraa monologia, eikä toinen kommentoi juuri mitenkään toista, vaan lisää materiaalia jo kerrotun päälle.

   Ja kun esseen aiheeksi tuli Hurme itse, hänen psykoosinsa, Hurme kirjoitti Hurmeen mukaan tarinaan, mutta ei näyttänyt häntä, vaan vain telttapaikan ja juuri poistuneen Hurmeen. Haju tuntui vielä, paikka oli lämmin. Ja psykoosikertomuksen Hurme pani Hurmeen omaan suuhun, mutta jälleen niin, että joku oli kuullut ja nähnyt miehen luennoivan sairaudestaan. Jälleen Hurme oli vielä lämmin, mutta ei paikalla. Taitavaa.

   Poista
  4. Sanon teille, totisesti totisesti: ei tuo Rauno ole. Joku pelleilee ja plagioi - joku onneton ihminen - Raunon tapaa skrivata. Mutta kyllähän tuon huomaa, myös silmäpuoli Kalle joka jäi VPK:n asemalle, ettei tuo oikeasti Raunon tekstiä ole. Ei ole sinne päinkään. (Tai jos on, on Rauno tullut seniiliksi.) Miten kuollut voi tulla seniiliksi... kyllä hän voi, nimenomaan voi jos deskriptiivisen hyötyfunktion ja preskriptiivisen funktionaalisuuden ahdistusfunktio erotetaan toisistaan.

   Huh, huh. Vielä tunti pitäisi valvoa. Ai, miksi? En minä tiedä.

   Poista
  5. Mistä nuo valeraunot on poimittu? Koetin eilen jo hakea Tapsan siteeraamaa juttua, mutta ei se kyllä netistä ollut, vai? Kuka niitä kirjoittaa?

   Poista
  6. Toivottavasti tämä, rakkaat muurahaissinisiivet (Glaucopsyche arion), ole teille liian poliittista. Federico García Lorca ei ollut poliittinen runoilija, no ei, hänestä tehtiin sen suhteen myytti. Hän oli ihminen joka syvästi tajusi että Elämä... tai en minä tiedä. Maalaispoika Granadasta, porvarin poika, runoilija suuresta sydämestä. Tässä osa hänestä:

   https://www.youtube.com/watch?v=nfKaoHBfDIk

   (käy myös espanjankielen sanojen opettelusta. plus ääntämisestä. helppoa, eikö totta? sí sí sí sí sí nada sí sí sí)

   Poista
  7. Vale-Raunon löydät Rauno Räsäsen blogista, Inkku. Kun menet sen pohjaan asti. Hän ei tosiaan enää kummittele missään muiden blogeissa. Miksiköhän?

   Poista
  8. Kummittelenpas.

   Poista
  9. Mikis: "Yhtä naiiveja olette jos luulette että Hurmeen "Nyljetyissä ajatuksissa" kaksi ihmistä soutaa jostain johonkin. Ei takuulla. Tuo kirja on itsestäänselvä monologi."

   Itse olet naiivi, Mikikseni, tai sitten luit alustukseni hutiloiden, sillä sanoin tuon saman asian siinä näin:

   "...ukot paljastuvat suulaiksi esitelmöijiksi, jotka ovat kuin samasta puusta veistettyjä ja puhuvat molemmat Hurmeen äänellä."

   Poista
  10. Lue oma vastaukseni sulle tarkemmin. Sanoin "Tietysti noita soutajia on vain yksi. Kuten itsekin toteat." - Mikis 8.12 klo 23:11

   Tarkoitin sinua, Tapsa, tuolla "kuten itsekin toteat". - Älä riitele mun kanssa. Sun fiksuutes menee siinä ihan hukkaan. (piru vie)

   Poista
  11. Minä olen kyllä nyt ihan pihalla tästä valeraunojutusta. Kumpi teistä velikullista niitä tehtailee? Vai?

   Poista
  12. En tiedä. Mutta itseäni en kovin paljon epäile. Ja siitä taas olen samaan mieltä mikiksen kanssa, vaikka itse olenkin mikis, että "mitä ei osaa sanoa selkeästi, kannattaa jättää sanomatta". Pois luettuna ironia, satiiri, parodia ja tämmöiset. Silloin on hyvä ollakin kryptinen, tai se kuuluu asiaan olla monimerkityksellinen.

   Ps. Joo... tähän kryptisyyteen on helppo vedota meikäläisenkin kun joskus (tai aika usein) puhuu paskaa. Eli skeidaa. Tunnustan.

   Poista
  13. Omista (valtavan hienoista) ideoistani innostuneena päätin alkaa käyttää tuota (inhottavaa) oranssinkeltaista B-möllykkää. Kun sen avulla saan poistettua omat idioottiset (= tylsämieliset) kommenttini, tarvittaessa. - Tarvetta kun aiemminkin on ollut.

   Poista
  14. Lisään tähän vielä, kun kerta olen kiukkuinen, että tieteellinen teksti myös tietysti on niin vaikeaselkoista kun on, koska siinä ei voi tehdä kompromisseja käsitteiden (= termien) kanssa. Ja aihe on mitä on, milloin mitäkin käsittämätömyyttä, joiden ymmärtämiseksi tarvitaan kykyä osata ratkaista viidennen asteen yhtälöitä. Mutta sellaiset tekstit onkin tarkoitettu toisille tieteentekijöille, ei meille junteille. Jos joku niitä käyttää blogissaan joka ei eksaktia tiedettä ole, hän on imbesilli. (Tai ainakin imbesärki.) Esimerkiksi Kemppinen Jukka varmasti pystyisi kirjoittamaan bloginsa sellaisella tyylillä ja sanastolla, ettei kukaan niitä viitsisi enää lukea. Puhumattakaan että ymmärtäisi. Ja järkeä tällaisessa olisi... niin, mitä?

   Poista
  15. Enkä minä taida pitää tästä kusenkeltaisesta identiteetistäni! aidan muuttua takaisin...

   Poista
  16. ... mustaksi Mikoksi.

   Niin musta on multa,
   niin valkea on lunta.
   Se joka tulee viimeiseksi,
   se on Kuolema.

   Poista
  17. Mikis, mikis, ei tuommoinen vierastermeillä briljeeraus ole vaikeaa, sen oppii jos viitsii tarkistaa sanojen merkitykset.

   Paljon vaikeampi on kirjoittaa hyvää ja selkeää suomen kieltä, äidinkieltä, niin että käyttää vain sen sana- ja lausemäärän kuin ymmärtämisen kannalta tarpeen on. Ja siitäkin karsii jotakin pois.

   Poista
  18. PS Vertaisin tuota termibriljeerausta sanaristikkotyöhön. Kun aikansa tekee ristikoita, saa ne useimmiten täyteen. Samanlaista mekaanista humppaa on.

   Poista
  19. Minä briljeeran - osin tahallaan osin ihan syystä - hyönteisten latinankielisillä nimillä. Ai, miksikö? No sen tavan vaan oppi kun niitä tutki. Ja muiden ötökkätohtorien ja biologian maisterisylioppilaiden kanssa kun niistä keskusteli, se oli ainoa luonteva tapa jutella niistä, siis insecteista. Latinalainen nimi ilmaisee heti mistä heimosta on ko. mörrymöykykäs ja toinen nimi on sen sukunimi. Helppoa, kun opettelee.

   Pianonsoitonopettelu on vaikeampaa, vaikka kaikki pianoa soittavat ihmiset sanovat että kaikki oppivat soittamaan pianoa. Ei pidä paikkaansa! Kuulkaas, kun yritin, tuli vain täyttä kummallista ja kalisevaa polyfonista musiikkia... (Ei sitä, pahus sentään, kehdannut kutsua edes kotikutoiseksi jatsiksi.)

   Poista
  20. Enhän minä riitele, oi kaikkien alojen diletanttius Mikisström forssius, vaan huomautin vaan terävästi (olin juuri juonut teräviä Katajanokan Kasinolla), että ite oot.

   Iines - poimin Vale-Raunon hurmeiset kommentit hänen blogistaan (http://actuspurunen.blogspot.fi/) klikkaamalla kohtaa "544 comments" ja sieltä alareunasta kohtaa "Newest". Siellä ne ovat lähes alimmaisina.

   Mutta onko Vale-Rauno valerauno? Kuka viitsisi suoltaa tuollaista tieteellistä tekstiä vuodesta toiseen pilailumielessä? Ja miksi? Sitä paitsi minusta Vanha-Raunokin kirjoitti juuri noin, yhtä selkeästi.

   Poista
  21. Googlettamalla eivät osuneet haaviin.

   Rauno Räsänen on arvoitus. Oliko häntä olemassakaan? Teksti oli uskomatonta kielituubaa. Minulle ei oikein auennut, jos hän intoutui. Parhaiten minuun upposi Rauno muistelus äidistään ja villahousuistaan, villahousupoika.

   Poista
  22. Raunoa minä tähän blogimaailmaan kaipaan, kunnioitan ja kaipaan suuresti, vaikka kaikkea en aina ymmärtänyt. Uskon Raunon vielä elävän, mutta kyllästyneen.

   Poista
 31. Joo, totuus on selvinnyt. Vastarintaliike on ollut mukana perustamassa 612-marssia neljä vuotta sitten. Ja sama porukka on osallistunut marssille ja se on ollut muiden "isänmaallisten" mukaan sopivaa.
  Tämän vuoksi suojelupoliisi on määritellyt sen äärioikeistolaisten marssiksi.
  Siellä jo yhden kuoleman aiheuttanut Jesse Torniainen marssi muiden mukana.
  Vai aletaanko nyt saivarrella aiheuttiko Torniainen sen kuoleman? Ja eihän uhrikaan ollut ihan parasta A-luokkaa?

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsaa kompaten: tuo 612-marssikulkue saisi samantein marssia Vladivostokiin asti. Potkisivat siellä sitten paikallisia torimummoja, urhoollisia kun ovat. Ja matkalla laajan Venäjänmaan, Siperian, missä "tykkimiehet lunta loi", voivat potkiskella paikallisia putiinilaisia miliisejä. Jos vain uskaltavat.

   Poista
  2. Mitä Torniaiseen tulee, niin hänen juttunsa muistaakseni menee vielä hovioikeuteen, jota mies odottelee vapaalta jalalta. Hyppypotku oli törkeä, mutta ei Suomessa tuomita ilman todistettavaa näyttöä kuolemantuottamuksesta. Tämä on normaalia oikeuskäytäntöä.

   Poista
  3. Jos olette katsoneet tuon videopätkän missä tuo Torniaisen hyppypotku näkyy (löytynee kai youtubesta), niin teon harkittua tahallisuutta ei voi kiistää. Sattuuhan tällaista, joku sanoo, ja niin sattuukin. Mutta entisenä nyrkkeilijänä (joka myös muutaman katumatsin olen käynyt, ikävä kyllä), tuo hyppypotku on vitun raukkamaisesti tehty. Siinä ei toiselle anneta mahdollisuutta. - En sitä kyllä millään lailla puolustelisi, en, vaikka sen olisin minä itse tehnyt. (Tai joku muu kamalan kiltti ja söpö ja lauhkea humanistiexkommari. Ei!)

   Poista
  4. Ongelma on se, että meillä Suomessa annetaan törkeistäkin pahoinpitelyistä törkeän lieviä tuomioita.

   Syyksi oikeistolaiset nilkit esittävät sen, olen lukenut, että lakihegemonia on vanhojen kommarien hallussa, ja niiden mielestä porvarillisessa yhteiskunnassa rikoksen tekijä se vasta oikea uhri on.

   Mutta vaikka kuinka tekisi mieli, niin ikävä kyllä oikeusvaltioissa ei anneta tuomiota tekijän mukaan, vaan teon mukaan.

   Poista
  5. Kukapa tässä on Torniaisen tekoa puolustellut? En näe kyllä kenenkään kommentissa edes viitteitä sellaiseen.

   Teon törkeys ja tahallisuus on kiistaton. Nyt on vain kyse siitä, että näytön kuolemantuottamuksestakin tulee olla kiistaton. Näyttääkin mitä ilmeisimmältä, että lääkärit eivät ole pystyneet osoittamaan kuoleman aiheutuneen hyppypotkusta. Ei, vaikka se olisi kuinka toivottavaa.

   Poista
  6. Mikis, ihmisen pitää pyrkiä tasapuolisuuteen. Oikeasti enemmän vahinkoa ovat kulkueissaan aiheuttaneet Antifan anarkistit kuin nuo kansallismieliset äärioikeistolaiset - niin hassulta ja väärältä ajatukselta kuin se kuulostaakin. Oikeasti vaara aiheutuu anarkistien tempuista. Nytkin lapsukaiset enkelikiharoineen olisi tuotu kulkueitten väliin kilviksi. Ja ne söpöset pupuset ja laamukaiset. Että näin.

   Poista
  7. Rinnastan nuo tämänpäivän Anarkistit - se vähä mitä olen viitsinyt heidän manifestejaan lukea - ihan täysin näihin n.s.:hin Natseihin. Jotka eivät hekään mitään oikeita natseja ole, lähinnä tinneriä ja sukkasimaa haistelevia huligaaneja. Ja ihan samanlaisia synteettisestä sammakonkudusta siinneitä nuijapäitä nämä n.s.:t Aanus-anarkistit ovat. Molemmat poppoot eivät historiasta tunnu tietävän tuon taivaallista, eli mitään. Leikkiviä mukuloita joilla on kiviä taskussa. Heidän rinnalla moottoripyöräkerholaisetkin ovat sentäs jonkinsortin intellektuelleja! (p-le)

   Poista
  8. Vähän samanlaiset fiilikset näistä ääripäistä, paljon melua tyhjästä.

   Vaan merkittävämmäksi asian tekee ehkä se, että kummankin suunnan lähellä ja välimaastossa on tolkullisempaa ainesta, joka saa turhat leimat päälleen näiltä äärisuunnilta. Tämä koskee sekä vihervasemmistoa että oikeistoa. Kaikki vihervasemmistolaiset eivät ole anarkisteja, eivätkä kaikki oikeistolaiset ole natseja, eivät edes kaikki kulkueessa marssineetkaan.

   Poista
 32. Vai että laatikko on suljettu? Lopputulema siis on, että on ihan oikein, että Torniainen saa kulkea vapaana poliisin suojeluksessa ja osallistua jopa väkivaltaisuuksiin. Tiedämme, että jonkun antifasistin poliisi haki kotoaan putkaan itsenäisyyspäiväksi. Sen sijaan lastenjuhlien järjestäminen on moraalitonta sananvapauden särkemistä. MOT.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikko on suljettu alpakkatapahtuman osalta, koska keissi paljastui vedätykseksi, vilpiksi.

   Torniaisen oikeudesta kulkea vapaana en ole sanonut sitä enkä tätä, todennut vain asian juridiselta kannalta. Mies on vapaalla odottamassa hovioikeuden tuomiota. Ei Suomessa voi ihmistä tuomita kuolemantuottamuksesta, jos asiasta ei ole täysin varmaa näyttöä. Nyt tuo näyttö käsittääkseni katsotaan viimeisen päälle, ja hyvä niin. Tämä on normaalia ja kaikkia koskevaa suomalaista lainkäyttöä.

   Jos antifasisti on haettu putkaan, poliisilla on siitä tietoa enemmän kuin julkisuuteen on kerrottu. Tämäkin on normaalia lainkäyttöä.

   Aikamoisen olkiukon pykäsit tuohon loppuun:"Sen sijaan lastenjuhlien järjestäminen on moraalitonta sananvapauden särkemistä."

   Poista
  2. Harmi, että niinkin fiksu tyyppi kuin Mankemang sortuu tuollaiseen puolivillaiseen populismiin.

   Se putkaan pantu antifasisti oli muuten sama sankari, joka hakkasi poliisiautossa käsiraudoissa olleen kaltaisensa. Aika akkamainen teko.

   Saikohan siitä edes minkäänlaista tuomiota?

   Poista
  3. Samaista kumiluotityyppiä on mainittu myös Vantaan autopalon sytyttäjäksi, koska hän oli uhkaillut autojenomistajaa, jonkin baarin pitäjää. - Mutta tästä en itse mene takuuseen.

   Poista
  4. Hartaasti toivon, että ehtonsa emäntämme lausuisi varman ja vakaan mielipiteensä tämän HS:n artikkelin arvosta:

   Alpakkatapahtuman taustahenkilöt myöntävät erilaiset motiivit, mutta soihtukulkueen estämisestä ei puhuttu ääneen – ”Ajattelin, että hyvä, jos se vie mediahuomiota pois muulta ikävältä”, sanoo yksi järjestäjistä https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005484181.html?share=23050d1ab01bb11251afc8823160abe3

   Poista
  5. En luota enää tähänkään seliseliselitykseen. Halveksin sitä, että taaperoita ja eläimiä, vieläpä Suomen luontoon kuulumattomia, halutaan käyttää välineinä agendojen välisessä sodassa. Pthyi.

   Poista
 33. Luin taas (kun oli aikaa) tämän keskustelun alusta alkaen tähän (Torniaiseen) saakka. (Iines, 09. jouluuuta 22:40) Tuli puheluja, ja kun äsken avasin sulkemani tietsikan Jotenkin tuli sekava olo. Ei kommentoijien, pikemminkin heidän ja Iineksen puhumien asioiden takia.

  Huomasin pudonneeni yhteiskunnan rattailta. Hitsi vieköön. Tunsin itseni lapseksi. Lapseksi, jolle luetaan jotain yhteiskunnallista eeposta iltasatuna, jossa esiintyvät henkilöt muuttuivat mielessä satuhenkilöiksi. Poliisit lentelivät siivet levällään melkein taivaallisina olentoina (sellaisia he täällä Suomessa minusta ovatkin, varsinkin kun ajattelen yhtä Eeroa, joka on meidän sukulaisia, ja joka ammuttiin oven läpi kuoliaaksi, kun hän vapaaehtoisesti oli ilmoittautunut rauhoittamaan yhtä hullua ammuskelijaa tämän asunnossa, ja joka oli hänen tuttunsa....

  (Nyt mun on lopetettava ja tutkittava, kuinka monta puhetta on tullut tähän väliin... jatkan sitten, mun elämä on nykyään sellaista palottelua)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... enemmän kuin kommentteja tuli muuta häslinkiä tähän väliin. Yritän jatkaa.

   Huomasin siis lukiessani, miten vähän tiesin tämän hetken asioista ja tapahtumista, enkä sen takia ollut lainkaan ajan tasalla. Keskustelu oli kuin vierasta kieltä minulle. Tuo juttu Finlandia-palklnnon saajasta ja hänen tuotannostaan oli vähän tutumpaa, koska siitä oli telkassa jotain puhetta ja siitä oltiin eri mieltä, varsinkin hänen puheestaan jakotilaisuudessa, jonka satuin katsomaan.

   Asioistahan täällä puhuttiin, joten sain paljon tietoutta, siitä kiitos, mutta jotenkin ulkopuoliseksi tunsin itseni. Enkä jaksanut kovinkaan paljon kiinnostua.
   Mutta sitten alkoi mieli värähdellä, kun ystävämme M(m)ikis astui areenalle. Mikiksen ja Iineksen välinen keskustelu (kuinka paljon heitä molempia kunnioitankaan!) asettui mielessä kiinnostavalle ja ymmärrettävälle tasolle. Ihailin sitä keskustelua. Siitä olisi kenen tahansa, varsinkin minun, hyvä ottaa oppia.

   Nyt tulee taas tauko. Tulen jatkamaan vielä...

   Poista
  2. Lakas (minulta puuttuu tästä koneesta L-kirjainta, siis L... äsh) Liisu Litteä, minä punastun kohta kuin kissa kun kehut minua noin kauniisti. - Ai mitä, että kissat eivät muka punastele? Höpsistä! Niillä on vaan niin kalvanen naama ettei se näy. Ja sen lisäks ne ovat kovia kehläämään.

   Poista
  3. Siis tarrrkoitan tietysti että kivaa että oot jo tolpillasi. Eli parrrantunut!

   Poista
  4. Mikis, Iineksen ja sinun kahdenkeskisessä keskustelussa oli se nykyään hyvin harvinainen piirre: vaikka te olitte eri mieltä, teidän molempien vastaus asiaan oli ystävällissävyinen ja keskustelusta heijastui lämpöä. Ei minkäänlaista vihaa ollut näkyvissä kummankaan tekstissä.

   Poista
 34. Rasismi on kummallista. Aina olen ihmetellyt maamme sivistystön ja älymystön vahvaa viettiä siihen. Eivät he koskaan siitä luovu, vaikka Helsingin juutalaisen seurakunnan budjetista vissiin suurin osa kuluu turvallisuusjärjestelyihin. Pommit räjähtelevät ja polttopullot lenetelevät, mutta intelluktu tuumaa: "oma vikansa, mitäs ovat niin pahoja!"

  Älymystö puhuu viisaalta kuulostavilla sanoilla ja monin taidokkaasti muodostetuin lausein perustelee, miksi Israelin valtio on pahan valtakunta. Siellä ei kuulemma muusikotkaan saisi esiintyä. Paskabändi Pink Floydin jätkä organisoi Israelin vastaista kampanjaa maailmalla.

  Onpa maamme yliopistoissakin professoreita, jotka maailmanpolitiikan, tai minkä ikinä tahansa, nimissä saarnaavat Israelin valtiota vastaan. Jo aikaa sitten täällä otettiin riemuiten vastaan pikkupoikarakastaja ja terroristi Jasser Arafat. Häntä suitsutettiin: "Hyvä mies!". Joku yliopiston tähtiinkatsoja professori käy ilmeisesti itsekin heittelemässä kiviä Israelin armeijan sotilaita kohti.

  Ei väliä sillä kuinka paljon juutalaisia tapetaan, hehän ovat vain juutalaisia, tuntuu olevan ajan henki.

  Palestiinalaisten ja arabien hitleriläinen juutalaisuusvastaisuus saa aina sivistyneistön kannatuksen. Eivät kuulemma lepää ennenkuin Israel on tuhottu.

  Eläköön vapaa Jerusalem, Israelin pääkaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä taas ei ole mitään väliä kuinka paljon arabeja tapetaan, hehän ovat kaikki petoja ja sekasikiöitä ja terroristeja. Kyllä yhden juutalaisen martyyrin vuoksi pitää listiä vähintäin 1000 arabia. Se on oikeus ja kohtuus.

   Poista
  2. Melko lailla höpö höpöä. Arabit toisia arabeita tappavat. Israelin itsepuolustus rasistisia ympäristövaltioita vastaan vaatii toisinaan kovia otteita.

   Poista
  3. Luultavasti se on juuri antisemitistisyys, mikä eniten yhdistää maamme älymystöä ja kulttuuriväkeä takkulaisiin vasemmistoanarkisteihin, lipun polttajiin.

   Yksin maamme liput eivät ole palaneet, yhdeltä yrittäjältä poltettiin autot, taisi niitä bussejakin palaa aika monta jne.

   Vaarallista touhua, arvoisa älymystö.

   Yerushalayim Shel Zahav - Ofra Haza

   Poista
  4. Mitähän minä tuolla ylempänä halusin jatkaa, en muista.

   Mutta nyt kun kuuntelin Rikun sanomaa, huomasin miten paljon hän tiesi vivahteita tämän ajan globaalista tilanteesta, tuoreimpana tapauksena Jerusalem palestiinalaisten ja juutalaisten välisenä otteluna sen omistusoikeudesta. Sen verran minäkin tiedän, että tilanne tiivistyi Usan presidentin "ratkaistua" pulman hyvin yksinkertaisesti julistamalla, että sehän kuuluu tietysti Israelille ja pulinat pois.

   Politiikka on asia, jota pidän mörkönä, oikeastaan inhoan sitä, vaikka tiedän kyllä että ilman sitä koko maapallolla vallitsisi kaaos. Kaikki riitelisivät kaikkien kanssa. Mutta voisivatko ihmiset olla riitelemättä? Tai eriteltynä, voisiko edes yksi ihminen olla riitelemättä? Siitä minulla on huonoja kokemuksia. Minusta tuntuu, että riitely on sisäänrakennettuna ihmiseen kuin ihmiseen. Vai olenko väärässä? Olisipa suuri ilo, jos olisin. Olen nähnyt, miten pikkulapsetkin jo riitelevät. Kotiriidat ovat yleisiä. Puolueet riitelevät. Valtiot riitelevät. Mitä tapahtuisi, jos kukaan ei riitelisi? Ei. Turha kysymys. Riitely on yhtä sitkeässä ja vaikeasti poistettavissa kuin koulukiusaaminen. Hyvä ja paha. Kuka pystyisi poistamaan pahan? Vähentää sitä voisi, mutta kokonaan pois. Sitä ei tule tapahtumaan. Jonkun hyvä on usein jonkun paha ja päinvastoin.

   Poista
  5. Jos minä saisin päättää, perustaisin kaksi valtiota, joilla olisi yhteinen pääkaupunki, Jerusalem. (Onneksi en voi päättää.)
   Hymiö.
   Perustelu: Onhan niitä kaksipäisiä vasikoitakin.

   Poista
  6. Tyhmä kysymys: ketkä niitä pommeja synagoogaan nyt heittelevät? Ketkä vihaavat juutalaisia niin paljon? Uusnatsit? Arabit? Ketkä?

   Myönnän siis tyhmyyteni tässä asiassa, minulla on valtava aukko tiedoissa, sillä en tunne juutalaisuuden nykytilaa.

   Olen lukenut paljon holokaustista, juutalaisten kärsimyshistorian tunnen, ja mittaamaton on se määrä tosikertomuksia ja romaaneita, joita olen keskitysleireiltä lukenut. Luin niitä yhteen aikaan jännityskirjojen sijaan, koska ne koskettivat ja liikuttivat minua.

   Mutta siis, kuka nyt vihaa ja miksi. Jos joku haluaa muutamalla sanalla kertoa, olisin kiitollinen, mutta älkää vastatko linkillä. Löydän kyllä lisää tietoa muutamasta keskeisestä avainsanasta.

   Poista
  7. Tuota samaa mietin minäkin. Juutalaisia on kautta aikojen vihattu. Palestiinalaisia, heidän kohtaloaan, suren siksi, että he puolustautuvat kahakoissa heittelemällä kiviä tms. Heillä ei ole tehokkaita aseita niin kuin vastapuolella. Ei heillä ole edes omaa valtiota, jolla olisi pitävät rajat.

   Minusta kaikki ihmiset, Riku, Anonyymi ym. ovat oikeassa, jos he puolustavat omaa mielipidettään, jos he tekevät sen vilpittömällä tavalla. Joskus on vaikea ymmärtää, milloin ihminen on tosissaan puheissaan, milloin hän vain haluaa shokeerata käyttämällä esim. ironiaa.

   Poista
  8. Aseelliset hyökkäykset juutalaisia vastaan on yksi seikka, niitä on tapahtunut Euroopassa runsaasti. Tekijät ovat arabirasisteja.

   Israelin historia, myös palestiinalaiskysymys, on monimutkainen kehitys, johon vastausten ja kysmystenkin hakeminen on hyvin laaja asia.

   Historiallisen aikavälin voi pohtia, mutta jos otetaan viisikymmnetä viimeistä vuotta.

   Se mitä minä peräänkuulutan on tasapuolisuus. Yleisradio ja suomalainen, myös eurooppalainen, lehdistö tiedottaa Israelin tapahtumista hyvin yksipuolisesti Israelia vastaan. Oikeutetusti voidaan sanoa, että Israel käyttää toisinaan liian kovia otteita palestiinalaisia vastaan, mutta voidaan oikeutetusti myös kysyä: "Onko se sittenkin välttämätöntä!" Terroristijärjestö Hamas lähettää jatkuvasti Israeliin ohjuksia, puukottavat tai ampuvat juutalaisia. Silti tiedotusvälineissämme kerrotaan vain, kuinka taas palestiinalaislapsi sai surmansa. Minulla on tuohon hyvä parannusehdotus. Palestiinalaiset, me kaikki tiedämme kuolleen, verisen lapsen olevan tehokkain mediakikka, mutta lakatkaa tapattamasta pikkulapsia lähettämällä heitä etulinjaan!

   On ääliömäisen typerää nähdä Israelin ja palestiinalaisten konflikti vain ison ja rikkaan Israelin pienten ja köyhien palestiinalaisten sortamisena. Israel taistelee koko ajan olemassaolostaan, arabimaista ei rasismi ihan heti lopu ja maan tuhoamisen haave elää yhä.   Vuonna 1967 arabimaat ilmoittivat tuhoavansa Israelin ja "ajavansa juutalaiset mereen". Gamal Abdel Nasserin johdolla ja neuvostoliiton tukemana olivat päättäneet tuhota Israelin ja sen juutalaiset. Kävi toisin, kuuden päivän sodassa juutalaiset puristivat arabipojilta paskat housuihin. Tämä oli kaamea kolaus eurooppalaisille ja suomalaisille intelluktuille: "neuvostoliitto hävisi, koska jutskut ovat Amerikan kätyreitä ja tietäähän ne!"

   neuvostoliitto kannatti arabimaita, vapaa maailma, Yhdysvallat, Israelia. Tämä kauna vallitsee edelleen tiedostavissa piireissä, paljolti se on siitä peräisin.

   Mainitsin aikaisemmin riemusaatosta Jasser Arafatille, kun pikkupoikarakastaja kävi Suomessa. Kun suuri kenraali Moshe Dayan kävi Suomessa vuonna 1978, niin kekkonen ja sorsa lähtivät karkuun, jättivät tapaamisen pontevalle lapsiministeri Väyryselle. Neuvostoliitto.

   Poista
  9. Demari Arvo Salo sanoi myöhemmässä haastattelussaan, että sai kauheasti lokaa niskaansa paitsi kommunisteilta, myös omasta puolueestaan siitä, että ymmärsi asetelman oikein ja puolusti Israelin oikeutta elää vastoin isojen ja mahtavien arabimaiden ja neuvostoliiton tahtoa.

   Poista
  10. Vasemmistoanarkistien vihaa Israelia kohtaan en edes yritä selittää, koska heidän aivotoimintaansa ei lasketa ajatteluksi.

   Poista
  11. Tämä selvensi paljon, kiitos Riku! Panit hajanaisia palasia paikoilleen, ja kuvio selkeytyi. Tutkimalla vaikkapa avainsanaa Hamas saan taas lisää tietoa, jne. Maailmanpolitiikan tuntemus ei ole minulla hanskassa ollenkaan.

   Aamun Hesarissa oli lisäksi Ruotsin synagogauutisessa maininta, että kolme nuorta miestä on pidätetty. Sitä ei kerrottu, minkätaustaisia he ovat, vaikka se toki on tiedossa ja auttaisi lukijaa lisäämään tietojaan maailmasta.

   Uutisen lopussa kyllä oli lueteltu kolme tahoa, jotka näitä antisemitistisiä iskuja tekevät: 1. äärivasemmistolaiset, 2. natsistinen PVR, 3. islamilaiset ääriajattelijat. 

   Kyllä juutalaisilla onkin vihaajia. Vielä kun tietäisi, miksi tuo viha on laidasta laitaan.

   Poista
  12. Kiitos Iines itsellesi! Sinä kun olet ollut niin huolissasi siitä takavuosien Pirkkalan monisteesta, niin Helsingin yliopiston saarnastuolista sitä vasta paksua maailmanpolitiikkaa tuleekin. Ilkeydestä ja pahuudesta Taivoollista tiedettä!

   Poista
  13. (kappalejako tuossa pitkässä kirjoituksessani meni vähän poskelleen, kun suoraan sen tähän postimerkin kokoiselle alustalle kirjoitin ja jossain kohdassa väärään väliin. Mutta ei se paljoa haittaa, olennainen ajatuksistani tulee noinkin)

   Poista
  14. Kahta demaria kunnioitan, ylivoimaisena ykkösenä Ilkka Taipale. Toisena Arvo Salo, hauska ja terävä mies.

   Poista
  15. Mauno Koivisto oli ylivoimaisesti paras ja viisain presidenttimme, mutta sehän on niin itsestäänselvää, että unohdin.

   Poista
  16. Matkustin Helsinkiin vartavasten Koiviston hautajaisia seuraamaan. Kirkon sisällä puhutut puheet kuuluivat ämyreistä Senaatintorille, jossa minä nieleskelin kyyneleitäni. Presidentin autossa olleen arkun näin, kun lipui ohitseni. Leijonalippuun oli kääritty. Jälkeenpäin katsoin Yleltä ja Juutuubista kaikki tallenteet.

   Tämänkin sinne Senaatintorille, yliopiston päärakennuksen kulmalle kuulin. Kyyneleitä pidättelin. Suurin suomalainen, jos minulta kysytään.

   Poista
  17. Vasemmistoanarkistit eivät päässeet leijonalippua Koiviston ympäriltä polttamaan, niin oli hyvä puolustusvoimien suorittama vartiointi. Lipunpolttajat eivät pääse edes helvettiin, kuolevat nälkäänsä, kun eivät rassukat osaa edes avustuksia hankkia ja Hurstin jonossa on liian tylsää jonotella.

   Poista
  18. Mauno Koivisto, sotaveteraani ja politiikan suurmies. Konekivääriampuja ja telakan kommunismin kukistaja.

   Poista
 35. Israelin miehitys- ja väkivaltapolitiikan tuomitseminen ei ole antisemitismiä, niin kuin ei ole siionismin vastustaminenkaan. Sietää muistaa sekin, että Hamas nousi valtaan Gazan kaistaleella Israelin ja USAn avulla, koska nämä eivät tykänneet maallisesta ja vasemmistolaisesta PLOsta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisiko pitänyt tykätä?

   Poista
  2. Lisään kommenttiini linkin Washington Postin artikkeliin:

   https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2014/07/30/how-israel-helped-create-hamas/?utm_term=.bf5bc033cae4

   Poista
  3. Niin, tarkoitat, että palestiinalaiset äänestivät terroristijärjestön johtoonsa, koska heidän vihansa jutskuja ja jenkkejä kohtaan on niin suurta.

   Israel on luovuttanut takaisin yli 90 prosenttia kuuden päivän sodan valloituksistaan. Gazan voisivat vielä antaa, mutta se tuskin kelpaa kenellekään. Arabit eivät ikinä ota palestiinalaisia, onhan se nähty. Golanin kukkuloista ei kuitenkaan kannata luopua, syyrialaiset tulittavat sieltä heti.

   Arafatin jäännös, PLO, on ehtaa neuvostoliittoa, museoksi pitäisi muuttaa ja Hamas vielä nykyäänkin terroristijärjestö. - Kumman ottas, kas siinä vasta pulma.

   Poista
  4. Tiivistys kunniakkaan menneisyyden omaavan Wahington Postin artikkelista: "Tukivat Hamasin valtaan, koska uskoivat hyvää palestiinalaishallintoa voivan olla olemassa."

   Politiikka on usein absurdismia, kysykää vaikka RKP:n taistolaishaaran perustaneelta Nils Torvaldsilta, Suomen tulevalta presidentiltä.

   Poista
  5. Auttoivat sheikki Yashinin valtaan ja tappoivat sitten rullatuoliin.

   Poista
  6. Pitää sanoa pyörätuoli, pyörätuolisheikki. Pyörätuoli rullasi suoraan helvettiin, vailla mitään neitsyitä. Kymmenkunta kaameta homoa ja kolmekymmentä seitsenkymppistä, tai yli, nymfomaaniakkaa hänet siellä vastaanottivat. Eläimiinsekantujat luopuivat tästä keissistä.

   Poista
 36. Ristolle sanon, että palestiinalaisia pakolaisia on arabimaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei linkkejä kiitos, vaan omaa suomenkielistä puhetta. Linkit ovat vain viite puheitten jälkeen.

   Lukuisien viestinnän alan tutkimusten mukaan linkkejä ei pääsääntöisesti avata. Hyperlinkitetty teksti ei ole dialogia.

   Poista
  2. Kaikki näkevät, ettei kommentissani ole linkkiä.

   Poista
 37. Okei. Tooran mukaan seemiläisiä ovat arabit ja juutalaiset. Haamilaisia afrikkalaiset. Eurooppalaiset ovat jaafetilaisia. Nooan poikien nimien mukaan mennään. Tarkasti sanottuna muslimiviha on antisemitismiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin sanoa, että toora on vanha testamentti.

   Poista
  2. Toora on vain osa Vanhaa testamenttia, eli Mooseksen viisi kirjaa - ne ovat juutalaisittain Toora.

   Vanhaan testamenttiin kuuluu Mooseksen viiden kirjan lisäksi yli kolmekymmentä muutakin kirjaa.

   Sanoo entinen uskonnonkin opettaja.

   Poista
  3. Antisemitismi kuitenkin tarkoittaa vain juutalaisvihaa. Mikä yhdistää Muhammedin ja Hitlerin? - Molemmat vainosivat juutalaisia.

   Poista
  4. Mikä yhdistää Muhammedin, Hitlerin, vasemmistoanarkistit ja yliopistoälykkömme? - Juutalaisviha.

   Poista
  5. Kuuntele Mankemang vaikka tästä Itzhak Perlmania. Pistä sen jälkeen soimaan jotain allah-määyntää, niin huomaat eron.

   Poista
  6. Mikä yhdistää Muhammedin, Hitlerin, vasemmistoanarkistit, yliopistoälykkömme ja arabit? - Halu kaataa jutskuvaltio ja laittaa siitä selvinneille keltainen tähti rintaan.

   Poista
  7. Viimeisimmät kommenttini ovat toki asiattomia. Yliopistoälykkömme vihaavat Israelia ja juutalaisia vain perustelluista syistä, siitä kun ovat niin pahoja.

   Poista
  8. Mielenkiintoisinta toki on, että Israelin viha yhdistää Suomen vastarintaliikkeen ja vasemmistoanarkismin lutuiseen, ihku-ihanaan pusipusisuhteeseen.

   Poista
 38. Totuus loukkaa narsistia. En muuta sano.

  VastaaPoista
 39. Panenpa tänne loppuun vielä yhden kiitoksen poliisille ja Suomen oikeuslaitokselle, joka ei taipunut manipulaation ja rasismisyytösten edessä.

  Nimittäin tämän ns. Mustan Barbaarin äiti ja sisko saivat kuin saivatkin sakot poliisin työn vastustamisesta ja riekkumisesta virkavallalle, vaikka iso joukko hyviä ja suvaitsevaisia ihmisiä ryhtyikin läiskimään poliisia rasismikorteilla.

  Näin on oikeus puhunut, ja poliisilla oikeasti on lupa kysyä papereita ulkomaalaisen näköiseltä kansalaiselta, kun poliisi suorittaa ns. ulkomaalaisvalvontatehtävää. Ei se siis ollutkaan rasismia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkkisten vanhemmilta ei kysytä, pitäisihän poliisinkin tietää, kuka on Musta Vulgaari, vai mikä se on.

   Poista
  2. Vaan näitä ilmiselvän tapauksen epäilijöitäkin riittää. Jostakin olin lukevinani, että valitusta pykätään, ilmeisesti vinkistä. Että jospa se polliisi nyt vaan oli paha rasisti, kun kysyi ulkomaalaisvalvonnassa ihmisiltä, jotka ilmiselvästi olivat kansallisuudeltaan ulkomaalaisia, henkilökortteja.

   Miksi kummassa ihminen ei aina voisi todistaa henkilöyttäkään. Niin kuin se yksi pakettiautoa kuvannutkin Ollitervokin, etunimeä en muista, mutta nainen jonka hobby oli käräyttää väärin pysäköityjä autoja. Ei suostunut näyttämään papereitaan, kunhan vttuili vaan poliisille. varmaan hänkin valittaa jostakin.

   Poista
 40. Kiitos Salomon Altschuler! Armeijassamme oli juutalaisten lisäksi tataareja ja mustalaisia.Kiitos kaikille!

  VastaaPoista