3.8.2018

Huh hellettä


Pyydän heti kärkeen anteeksi kuvaa yllä. Se on ehkä blogini kaikkien aikojen rumin kuva pullistelevine simpansseineen. Lisäksi se on epämääräisestä lähteestä. Koskaan ennen en ole tällaisia Kingkong-kuvia julkaissut.

Panen sen tähän oikein pienenä formaattina. Toki voitte klikata sen suureksi erottaaksenne keskellä olevan miehen iloisen ilmeen. Mies on hyvällä asialla.

Kuva esittää Vihreiden puheenjohtajan, Touko Aallon, suvaitsevuutta ja edistyksellistä ajattelua. Jokainen voi itse tarkistaa  iltapäivälehdistä, miksi tulevan pääministerimme kuva on niissä. Löytyy myös  kuva miestä peppuun lyövästä Aallosta. Ja lausuntoa poliitikon syväajattelusta. Voin lyhyesti referoida: poliitikko haluaa ajaa vähemmistöryhmien etua, mikä minustakin on hyvin kaunis ja kannatettava ajatus.

Vihreät on selvästi piristynyt puolue. Myös Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen on nimittäin pitänyt performanssin Berliinin-suihkukoneessa matkalla lomailemaan. Poliisi tosin kävelytti performanssaavan lainsäädäntösihteerin ulos, mutta yritys oli mainio ja ansaitsee aplodit, suomalaiset matkustajat kun eivät tukeneet performanssin esittäjää, kuten Ruotsissa tapahtui. Sehän nyt on selvä. Suomalaiset ovat juntteja ja umpirasisteja.

Hellekausi on tehnyt tehtävänsä. Vihreät ovat selvästi olleet varpillaan ja valmiustilassa ja etsineet estraditaiteen päästöpaikkoja. Näin voi saada hyvin tunnettuutta ennen vaaleja ja edistää puolueen asiaa, vähemmistöjen tukemista ja kaikinpuolista tulemista.

Touko Aalto siis pääministeriksi ja Aino Pennanen oikeusministeriksi, niin saadaan inhimillinen yhteiskunta, paratiisi, jossa eläimetkin käyskelevät kuin jalopeura Adamin ja Even jaloissa.


PS Mökkikausi loppui ja kaupunkiin on palattu, ruskeana ja pöllämystyneenä, iho täynnä itikanpuremia, mm. ampiaisen.

95 kommenttia:

 1. Jos on aikaa ja varaa niin tämä hellekausihan kannattaa viettää ilmastoidussa kaupunkihuoneistossa, ja sään parannuttua joskus ensi viikolla siirtyä maalle. Tukalaa on mutta illat mukavia.
  Vihreät ovat "kaiken kivan puolue".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti samaa mieltä. Melkein koko heinäkuu meni mökissä suljettujen puuluukkujen takana kärvistellessä. Nyt kun ilmat vihdoinkin alkavat parantua, saa toivottavasti pukeutua kunnon tamineisiin eikä enää hihattomaan römpsämekkoon, kuten ystävällinen lähimmäinen helleasuani nimitteli. Kunpa pääsisi viileään ja sateiseen sienimetsään!

   Poista
 2. Populistit tekevät sitä, mitä populistit osaavat. "Must vähän niinku tuntuu, etä mun pitäis taas pelastaa maailma, eilen en ehtinyt pelastaa kuin kolme kertaa!"

  Oikein en ole pystynyt ymmärtämään vihreiden pelastusoppia, en sitä, mistä täydellinen hyvyytensä ja suuri ihmiskunnan rakkautensa saa pohjansa. Itse sanovat kuin neuvostoliitossa aikanaan, että tekevät tieteellistä politiikkaa. Tieteellisyys ei tietenkään selitä sitä tunnelatausta, suurta rakkautta ja vielä suurempaa vihaa, jota viljelevät. Vihaa niitä kohtaan, jotka eivät ymmärrä vihreää aatetta: Helsingin huippupaikkojen kähmimistä ja rakennusliikkeiden kanssa toimivaa yhteistyötä, jota rohkeampi sanoisi ties miksi. Minä en uskalla, vihrun kosto on kamala. Ainakaan mafiaksi en uskaltaisi sanoa.

  Ehkä on vain niin, että suhteellisuudentaju heillä populismissaan pettää.
  - Montaks kertaa oot pelastanu maailman tänään?
  - Kaks, mut eilen viis tai kuus ja koko galaksin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kahta ilman kolmatta - on jännittävää odotella, kuka vihreä vielä performansseeraa jonkin asian puolesta. Olisiko Emma Karin vuoro repäistä? Vielä ehtisi näillä helteillä.

   Eikä sen asian kanssa niin tarkkaa olisi. Itse luin tarinaa rallikuskien mielettömistä palkoista. Elävät Monacossa ja ostavat Suomesta luxuslukaaleja. Voisin repäistä vaikka paitani köyhien puolesta ja sanoa seisovani dekoltee avoinna Rauman torilla niin kauan, että rallikuskit maksavat veronsa suoraan Suomen vähemmistöryhmille. Tai joillekin.

   Poista
  2. Rallikuskit, formulakuskit ja ammattilaisjääkiekkoilijat eivät ole tulojaan ansainneet Suomesta ja tekemänsä ostokset varmasti kattavat moninkerroin sen verorasitteen, mikä heistä on joskus koitunut. Enemmän olisin huolissani yritysten haluttomuudesta maksaa verojaan.

   Poliitikkojen umpihulluja ulostuloja tulee jatkossa kiihtyvään tahtiin, eduskuntavaaleihin ei ole enää kauaa. Näillä populistipuolueilla sellainen korostuu. Aino Pennasesta ei kukaan ollut kuullut ennenkuin profiloitui lentobatmanina. Vihreät suihkivat suihkukoneila jatkuvasti, mutta siitä ei ole ilmastollista haittaa, koska tekevät sen hyvän asian puolesta, globalisaatioon tutustumisen ja aurinkorantojen vuoksi. Pekka Haavisto lentää koko ajan rauhoja rakentamassa ympäri maailmaa. Yhtään rauhaa ei vielä ole saanut aikaiseksi, mutta maailma pelastuu ja otsonikerros pienenee.

   Niin ja tämä vihreiden puheenjohtaja, Touhoserkku. Onko koskaan aiemmin millään puolueella ollut noin takarivin taavia puheenjohtajana, ihmistä, jota ei kuulu eikä näy. Paitsi joskus panohommista.

   Poista
  3. Totta tietysti, mutta moni elää silti osittain Suomessa ja varsinkin vanhemmiten. Luulisi, että autourheilijoiltakin löytyisi isänmaanrakkautta ja halua osallistua suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon maksamalla mieluusti veroja kunnon kansalaisten tapaan.

   Kyllähän esimerkiksi parjattu yrittäjä Björn Wahlroos maksoi yhtenäkin vuonna veroja 7 miljoonaa euroa, joten eiköhän hän ainakin ole myös tukemassa valtion hyvinvointia. Edelleen hän maksaa veroja Suomeen, Ruotsissa asuvanakin.

   Hauskaa, kun tänään HS kirjoittaa, että yleisesti ei uskota Touko Aallon uusimmilla ulostuloilla olevan juurikaan merkitystä äänestäjiin eikä ainakaan omiin ydinkannattajiin. Kenties maailma oikeasti kaipaakin johtopaikoille tämmöisiä uudenlaisia pellejä, kuten Toukoja ja Trumpeja.

   Poista
  4. Julkisuus pelaa omituista peliä. Epsodit, jotka herättävät voimakasta paheksuntaa tai vastenmielisyyttä, aiheuttavat vastaavasti toisissa suurta ihailua. Ehdollisen linnatuomion lusineen Antti Kaikkosen tie oli vapautumisen jälkeen auki, kannatus senkuin lisääntyi.

   Touko Aalto, Hitlerin Saksa vertailuineen on ihan himmeliosastoa. Tyypillinen populisti, jolle totuusseikat ovat yhdentekeviä, kaikki on suurta mielenkiintoista peliä. Että maailma pelastuu.

   Epävakailla (!) persoonilla käsitys omasta seksuaalisuudesta vaihtelee, sen mukaan mitä aiheen tieteestä tiedän.

   Poista
  5. Luulen, että vihreiden uusimmat typerehtimiset satavat suoraan demarien laariin, siis kasvavina ääninä. Hyvä niin, mieluummin heille kuin hurlumheille.

   Ikävää on vain se, miten vihreät ovat harhauttaneet nuorimpia äänestäjiä, jotka kuvittelevat äänestämällä vihreitä äänestävänsä vihreää luontoa ja luonnonmukaista elämäntapaa. Kepulaisetkin ovat oikeasti vihreämpiä kuin Vihreät. Sanoo ei-ikinä-kepua-äänestänyt.

   Poista
 3. En malta olla tekemättä aiheen ulkopuolelta pientä välikysymystä, joka askarruttaa ja vaivaa minua. Nimittäin maalta palattuani huomasin saaneeni toiselle puolen rt-asuntoani uudet naapurit, jotka asuvat vuokralla omistajan muutettua toistaiseksi muualle.

  Tämä nuori pari on perustanut tupakkapaikkansa aivan seinän viereen, välisemme aidan nurkkaukseen, niin että pössytyspaikasta on vain yksi metri minun kesällä avoimeen terassinoveeni. Kaikki savu kulkeutuu rakoaidan takaa suoraan meikäläiselle sisään ja tietysti myös terassilleni. Pari on ketjupolttajia, ja jommallakummalla, usein molemmilla käryää tupakka vartinkin välein iltaisin ja viikonloppuisin. En voi tuulettaa helteilläkään ollenkaan. Kammottavaa!

  Ihmettelen, voiko joku olla niin mäntti, ettei huomaa käryttävänsä metrin päässä toisen ovesta. On ikävää, kun tietää joutuvansa kysymään naapureilta, että eivätkö he oikeasti huomaa käryttävänsä metrin päässä naapurinsa tuuletusaukoista. Tilaa olisi terassin toisessakin nurkassa. Vai ryhtyäkö häijyksi ämmäksi, joka hankkii koko taloyhtiön alueelle pössyttelykiellon?

  Nimimerkki Päivät pilalla

  VastaaPoista
 4. Röökaaja on yksi maailman itsekkäimmistä olioista.
  Aikanaan, kun tupakointikielto työpaikoilla oli tulossa, niin entinen
  sauhutteleva työkaverini puhisi kiukkua asian johdosta. Istuimme taukotilassa saman pöydän äärellä. Minä join kahvia ja söin sämpylää ja tämä toinen puhalteli savua minua päin ja puhisi, "kyllä fiksut ihmiset osaavat näistä sopia keskenään, ei tässä mitään lakeja tarvita".
  Edesmenneen anoppini parvekkeella on samanlainen tilanne kuin sinulla. Parveke on toisessa kerroksessa ja nuori kuuro pariskunta käy sen alla tiuhaan tahtiin röökillä.
  Pariskunnan oma asunto on maan tasossa, siinä oma patio, jonka päällä ei ole kenenkään parveketta. Toki siinäkin on ikkunoita yläpuolella.Koskaan en ole nähnyt heidän tupakoivan siinä.
  Anopin asunto on ollut myynnissä ja vaimo on pelännnyt, että käryttäjät sabotoivat kaupat, jos röökaavat näytön aikana. Sen verran kova käry avoimesta parvekkeenovesta on tullut asuntoon.
  No, ensi viikolla allekirjoitetaan kauppakirjat, eli se meni hyvin.
  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa ajatuksissa, moni tupakoija ei ota huomioon muille aiheuttamaansa savuhaittaa. Näillä minun häirikköpössyttelijöillänikin olisi tilaa terassinsa toisessa laidassa, koska se on päätyasunto. Näin savu haihtuisi talon päätyyn, kun nyt se tulee suoraan minun kotiini, jos pidän ovea auki, kuten helteellä on tapana. Ikkunaa pidän usein talvellakin raollaan.

   Juuri tällä nimenomaisella hetkellä pössyttelijät yövieraineen ovat heränneet, oletan, koska meille tunkee kahvin ja tupakan käry. Lisäksi kuuluu tasainen basson jytke. On ihan kuin asuntooni olisi muuttanut jokin iso loinen, joka on alkanut säätää asuntoni hengitysilmaa ja ääniä. Rokkia ja tupakkia vaan kaikille!

   Kerään rohkeutta mennä kysymään, eivätkö he huomaa pössyttelevänsä ovellani.

   Poista
  2. Ovat varmaan vihervassareita kun käyttäytyvät noin estottomasti.

   Poista
  3. Enpä usko, Anonyymi. Mieluummin samanlaisia kuin valtaosa nuorista. Aivot täyttää koko ajan jostain soiva jytämusiikki tai jokin räppi. Yhteiskunnallisille ajatuksille ei jää sijaa. Mistään ei tiedetä mitään, paitsi rokista ja jostain striimauksista.

   Poista
  4. Yhteiskunnallisista asioista sen verran, että minulle oli kulttuurishokki tajuta, ettei nykynuoriso kuuntele rokkia lainkaan. Iskelmää ja räppiä, vieläpä huonolaatuista sellaista. Helvettiin menee tämä maailma jenni vartiaisineen ja cheekeineen.

   Demarit ovat hylänneet työväen täysin, haahuilevat läälylääly maailmanparantamisessa ja hyvien ihmisten tekohurskaissa juhlissa. Ikinä en enää demareita äänestä, työväenluokan petturia ja lahtareista kauheinta. Menkööt Lipposen orsille ja pussatkoot arabin mustaa takapuolta!

   Poista
  5. Rokki on vanhusmusaa, Riku. Räppi on nuorten musaa, tai pikemminkin kahdella nuotilla vedettyä nasaalista honotusta. Jotain koomista on siinä, että Suomessa matkitaan köyhien mustien slummipuhuntaa (ei sisäll. rasism.).

   Tarvittaisiin uusia puolueita Suomeen. Kunpa olisi Fakta-puolue, joka ei lupaisi mitään muuta kuin pysyä totuudessa, siis todistetussa faktassa, ei valikoidussa ”faktassa”. Äänestäisin!

   Poista

  6. Voi kauheaa, ei sisällä ehkä rasismia, mutta etnistä profilointia taisi nyt lipsahtaa tuohon.

   Tarkkana pitää olla, ettei Rapo pillastu. Korjaan siis ilmaisuni näin: Jotain koomista on siinä, että Suomessa matkitaan vähäosaisten henkilöiden puhuntaa ulkomaiden syrjityillä laita-alueilla.

   Poista
  7. Keskustapuolue voisi muuttaa nimensä takaisin Maalaisliitoksi. Siinä meillä olisi rehellinen ja isänmaallinen puolue.

   Poista
  8. Niin voisi, vaan Keskusta on halunnut laajempaa ammattipohjaa saadakseen ääniä myös kaupungeista.

   Kaikki suurimmat puolueet ovat nykyään kuin yhdestä muotista, eroja on tarkoituksella häivytetty. Kaikki ovat yleisliberaaleja, kaikilla on melkein samat ohjelmat.

   Myös punaiset ja vihreät ovatkeskenään samanlaisia, varsinkin aatteellisissa kysymyksissä täysin yhtenevät. Esimerkiksi Touko Aalto on entinen kommunisti, ja lienee havainnut, että vihreissä on nykyään enemmän nostetta, siksi vaihdos.

   Poista
 5. Minäkin palasin hetkeksi sivistyksen pariin, mutta jo nyt alkaa kaduttaa.

  Ilman muutahan tämän Vihervaaran Annin seisokki oli tähdätty kevään eduskuntavaaleihin. Taitaa mennä akka läpikin, ainakin vanhaa mainosmiestä ihan ilahduttaa näin hyvä markkinointitempaus. Eikä maksanut kuin lentolipun hinnan.

  Kansanedustajien verovapaista tuloista on ennenkin puhuttu. Jotain valtionhallinnon tehokuudesta kertoo se, että pääviskaalin mukaan parin sadan edustajan kuittien tarkistus maksaisi "miljoonia".

  Tässä olisikin iskun paikka maamme tilitoimistoille: äkkiä vaan tarjous sisään, jossa luvataan käydä kuitin läpi tonnilla kuussa. Sillä sen verran se oikeasti maksaa.

  Mutta saavutetuista eduista on pidettävä kiinni. Suurin syy todennäköisesti verottomiin palkanlisiin on verotuksemme idioottimaisen korkea progressio. Jos haluaa saada edustajan tulotasolla lisätonnin käteen nettona, pitää bruttopalkkaa korottaa kolmella tonnilla.

  Milloinkahan näitä edustajien itselleen suomia etuja aletaan kutsua niiden oikealla nimellä:

  Korruptio.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä pitääkö se vielä missä määrin paikkaansa, mutta takavuosina palveluita tai tavaraa eduskunnalle toimittavilta yrityksiltä ei kysytty hintaa: "Kaikkihan jotain maksaa!", sanottiin.

   Poista
  2. "- - jossa luvataan käydä kuitti läpi tonnilla kuussa."

   Näinkö kallista on valtion hallinnon kuitintarkistus? Herra hyvästi hävetköön.

   Meikäläinen tarkisti lukihäiriöisen monitulkintaisen esseen vissiin kahdella pennillä kuussa. Ja lahjakkaan kirjoittajan 20-sivuisen kotiesseen samalla hinnalla kuussa.

   Poista
  3. Tarjoitus oli kirjoittaa: ...käydä kuitit läpi...

   Siis kaikkien edustajien kaikki kuitit. Se maksaisi noin tonnin tai pari per kk. Ei "miljoonia".

   Mäikäläisissä suuryhtiöissä on helpostikin monta sataa kertaa enemmän työntekijöitä kuin meillä kansanedustajia, ympäri maailmaa, ja kuittirumba on sen mukainen. Siitä huolimatta taloushallinnon hoitaa hyvinkin kompakti talousosasto.

   Eduskunnan osalta kyse on poliittisesta valinnasta, ei mistään muusta. Kansa kyykkyyn, mutta edustaja on etunsa ansainnut (ja itse päättänyt).

   Jotta kansa pysyisi rauhallisena, sen eteen heitetään välillä joku Hakkarainen saunoineen raadeltavaksi.

   Koko juttuhan on ihan älytön: ei kai se ole meiltä eikä mistään pois, jos edustaja nostaa kakkosasunnon korvauksen, mutta nukkuu vaikka puiston penkillä!?

   Vaikka Hakkarainen vuokraisi ihan oikean asunnon, niin tuloshan olisi plus miinus nolla.

   Poista
  4. En jaksanut lukea enää tätä Hakkaraisen korvausuutista, kun tiedän, että kaikki ne edustajat ovat samanlaisia etuisuuksineen. Ehkä Päivi Räsänen, jonka rehellisyyttä jaksan arvostaa, on poikkeus. Vihreiden Heidi Hautalakin teetti pimeitä töitä, minkä kerkesi. Ketunhäntä kainalossa ollaan siellä, missä etuisuuksia on ja missä on kepulaisia.

   Olen läheltä seurannut kepulaisten sukulaisteni kotiinpäinvetoa ja pimeitä töitä, ja voin vakuuttaa, että kyllä ne vetävät.

   Poista
  5. Ja taas ne talousasiat kiinnostaa.

   Poista
  6. Lähinnä ihmisen ahneus, ihmisen moraali kiinnostaa, ei eurot ja pennit. Olen perihumanisti. Miten joku voi hamuta lähimmäiseltään jopa lautakasaa omiin laareihinsa? Vaikka ei ole laudasta eikä rahasta puutetta.

   Poista
  7. Ja vielä yleisesti tämä sama: miten joku voi kaikessa laskea rahallisen arvon? Poliitikotkin, ne, joilla on varaa panna rahaa jopa säästöön, jos haluavat?

   Myönnän olevani äärilaitaa. En koskaan katso hintaa ostaessani ruokaa, kun kuitenkin tarvitsen sen ruokatuotteen. En tiedä edes kahvipaketin hintaa. Muussa tuotteessa olen tarkka.

   Poista
 6. Hakkaraisen vuokraama "sauna" sisältää myös asuintiloja. Luulen, ettei Hakkarainen ole tiennyt tekevänsä väärin.
  Sen sijaan jaksan epäillä saunan omistajan rehellisyyttä, kun väitti olevansa tietämätön saunan asuntokäytöstä.
  Oliko se omistaja muuten joku poliisihallinnon virkamies? Jotain sen suuntaista muistan, en jaksanut tarkistaa.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on muuten sauna asuntokäytössä, kesäisin. Joku kepulainen voisi väittää sitä verotuksessa eristämättömäksi saunaksi ilman mitään mukavuuksia, kun se oikeasti on saunamökki, jossa on sauna, pukukoppi, takkahuone sängyllä ja lipastolla sekä tuolilla ja pöydällä. Vaikuttanee verotusarvoon, en tiedä, mutta kaiken olen verottajalle ilmoittanut mitään muuttamatta ja salaamatta.

   Mainittakoon, että aiemmin mainittu minulta lautakasan keplotellut sukulainen omistaa kesähuvilan eli vanhan maalaistalon maatontilla, tässä mökkimme alapuolella, ja lisäksi 8 kilometrin päässä tästä olevan saunan järven rannalla, ja molemmilla erillisillä tonteilla on hieman metsää. Hän koetti yhdistää ne verotuksessa yhdeksi "metsätilaksi", jolloin kiinteistövero olisi pudonnut huimasti. Ei onnistunut ja puhisi kiukkua. Minä siunasin mielessäni verottajan.

   Poista
  2. Toimittajan kosto on kamala, toimittaja ei ikinä unohda kärsimiään vääryyksiä. Ja vaikkei niitää vääryyksiäkään olisi, mutta tuntuu sellaiselta. Hakkarainen ja Kakkarainen tekivät mahdollisesti väärin sauna-asumisessaan, mutta juttu on liian naurettava valtakunnan pääutiseksi. Tällaisella "tutkivalla journalismilla" Suomi nousuun ja yhteiskunnalliset ongelmat kuntoon. Heh. Tutkisivat edes Paavo Lipposen toilailut läpikotaisin ja sen, kun sittemmin asianajajaliitosta erotetun kaverinsa kanssa toimittivat Suomeen Sundströmin soppaa, eli erittäin kallista ja pahaa viiniä, jota asianajaja tuotti etelän maissa.

   Perussuomalainen en ole eikä minusta sellaista saa, mutta yhtään taloudellisesti miinuksen puolelle jäävää ihmistä emme tänne enää tarvitse. Pentti Linkola on aina ollut oikeassa. Julmat afrikkalaiset hukuttavat lapsensa Välimereen, mitä se minulle kuuluu?

   Poista
  3. Minä olen kahdeksassa vuorokaudessa tehnyt pitkälti toistasataa tuntia, nukkumiset ovat jääneet vähiin. Vanha mies on äärettömän väsynyt ja loppu. Pakolaiset, menkää kotiinne, kieltäydyn maksamasta teille mitään. Pyytäkää Hesarin toimittajilta banaaneita, bataattia, taateleita ja puolet liksasta. Hesarin hyvä ihminen kyllä pelastaa.

   Poista
  4. Minä olen huono ihminen, täytyy rehellisesti myöntää, etten ole pelastanut tätä maailmaa vielä kertaakaan. Pessimismi on vallannut mieleni ja otaksun, etten tee sitä koskaan. Hesarin hyvä toimittaja tekee sen kolmasti päivässä, minun käy kateeksi hyviä ihmisiä.

   Poista
  5. Suomen sisäisistä uutisista tärkein on Nuorisosäätiön miljoonavaillinki. Kepulainen ei koskaan parane, Antti "Tuhka-isi" Kaikkonen jo kärsi edollisen pallon jalassaan ja pääministeri Matti Vanhanen välttyi siltä asemansa vuoksi nauttimallaan koskemattomuudellaan. Ei mitään uutta auringon alla, aurinko nousee idästä ja laskee länteen. Ja kepu vie rahat.

   Poista
  6. Luoja varjele meidät maailmanpelastajilta ja hyviltä ihmisiltä. En jaksa nyt minäkään ketään haukkua, totean vain, että olen väsynyt noihin pelastamisyrityksiin.

   Kunpa tulisi aika, jolloin kukaan ei erikseen suvaitsisi mitään eikä ketään, vaan ottaisi muut ihmiset vertaisinaan automaattisesti huomioon. Kohtelisi heitä yhtä hyvin tai yhtä huonosti kuin muitakin.

   Poista
 7. Nukuin suurimman osan päivästä pois ja nyt valvon kaljaa juoden, kuunnellen blueslaulajista ehkä suurinta. Bessien äänessä oli voimaa. Laulusta välittyvä tunnelma saa helposti kyyneleet silmiin. Bessie Smith haudattiin nimettömään hautaan, paljon myöhemmin Janis Joplin osti hänelle komean hautakiven.

  Hienon lisämausteen laululleen antaa vanha äänitystekniikka, jumalauta että vihaan näitä nykyajan homodigitaaleja.

  Bessie Smith: Piittaamaton rakkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman tunnin nukuin vielä aamulla. Taidan lähteä tästä aamukahville. Kantakahvilassani saan yleensä kehoituksen santsata vapaasti.

   Poista
  2. Musiikista minulle syntyy pakkomielteitä. Kun Mikis linkkasi Cornelis Vreesvijkin kappaleen Somliga går med trasika skor, hän tuskin arvasi, että kuuntelen sen ainakin tuhat tai jotain kertaa.

   Poista
  3. Muinainen poikaystäväni oli innokas Cornelis Vreeswijk -fani, ja tuota kenkälaulua jouduin kuuntelemaan kyllästymiseen asti, samoin muuta Vreeswijkiä. Perään soitettiin sitten Pete Seegeriä ja niitä kaikkia ajan suuria laulajia ja bändejä. Peter, Paul ja Mary oli kova sana. Itse tykkäsin enemmän Joan Baezistä ja vaikkapa Simon & Garfunkelista.

   Poista
  4. Ja sinä hölmö päästit irti noin hyvästä poikaystävästä! Jojan Baez, yhtään biisiä en häneltä muista, ja Simon & omituinen Garfunkel olivat kyllä hienoja.

   Poista
  5. Näin kävi, tyyppi oli lopulta mahdoton kumppani. Ei suostunut kosintaani, ei edes kihloja minulle hankkinut, ei halunnut lapsia, eikä oikein työtäkään saanut, vaikka kaikki tutkinnon suorittaneet saivat siihen aikaan. Ikinä ei mennyt naimisiin ja työstäkin suurin saavutus oli, kun lehdessä mainittiin korkeasta virantäytöstä, että oli yksi protestihakija. Hän se oli. Soitti minulle joskus paljon paljon myöhemmin ja pyysi rahallista tukea vaaliehdokkuuteensa, minulla kun viranhaltijana varmaan oli. No ei kyllä herunut.

   Poista
 8. Touko Aalto, kavereiden kesken Touho Serkku, liittyy vanhaan show-perinteeseen, loistavasti sitä jatkaen. Vaudevillestä tai kabareesta tuskin voi puhua, mutta kuitenkin. Esimerkkejä ja esikuvia Touholle ovat Urho Kekkonen, Esa Pakarinen ja Fakiiri Kronblom. Kekkonen makasi sammuneena Kaivopuistossa, Pakarinen sanoi rahasta vaikka pyllistävänsä ja Fakiiri lisäsi suolaa ja lisää suolaa yhä enemmän ja enemmän.

  Kuka voisi tosissaan väittää, ettei Touho, vihreiden puheenjohtaja, jatkaisi upealla tavalla Kronblomin kunniakasta perintöä? - Fakiiri Touho Serkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touko Aalto on lupaava kyky. Meinaan viihteen ja roskajournalistiikan saralla. Lööppikamaa, paparazzien uusi mattinykänen.

   Tällä en suinkaan tahdo halveksia vähemmistöjen oikeuksia, päinvastoin. Minusta ns. poikkeavuudet ja erilaiset seksuaalisuuden olomuodot kuuluvat elämään luonnollisina niitä pramille nostamatta - kuten Touko tekee. Olen tottunut lapsuudessani Poika-Saimaan ja mies-Elliin, jolla kasvoi selvää partakarvaa ylähuulessa ja pukeutui miesten pukuun. He olivat osa yhteisöä, mukana menossa ihmisinä, eikä yksikään lähimmäinen ruvennut heitä paapomaan tai pilkkaamaan.

   Poista
 9. Asiasta toiseen, tiedättekö, mikä on feissari?

  Olen törmännyt sanaan joitakin kertoja ja luullut, että se on henkilö, joka harrastaa festivaaleja (musiikkitapahtumia, suurkeikkoja). Maalla kun elää, harhautuu helposti, kun ei täällä feissareita näe.

  Feissarihan on myyjä, henkilö joka myy jotakin nappaamalla asiakkaan lennosta, vaikka kadulta. Muuan mies oli ilahtunut, kun nainen oli istahtanut hänen viereensä juttelemaan mukavia. Sitten tämä lupaava poka olikin yhtäkkiä kysynyt, että onko miehellä ”sähkösopparia”. Ja myynyt siis energiasopimusta.

  Myynti tuppaa joka rakoon. Ärsyttää nettilehtienkin tapa halveksia lukijoita katkaisemalla artikkeli mainoksin ja panemalla idioottihuomautuksia: artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen. Videoiden alussa on pakkomainos. Yleensä en katso silloin koko videoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä feissarilla tarkoitetaan järjestöjen, kuten Greenpeace, Amnesty, Unicef jne., kadulla toimivia jäsenvärvääjiä. Saavat työstä palkkaa ja ovat opiskelijoita. Näin ainakin täällä Turussa.

   Samuli

   Poista
  2. Kyllä, huomasin selatessani tietoja, että sanalla on myös positiivinen merkitys. Etsitään feissareita erilaisiin aatteellisiin järjestöihin. Eli tavallaan ”ammattinimike”, koska työstä saa palkkaa.

   Aina oppii uutta. On monia muitakin uusia sanoja, joita alkuun ihmettelee. Aikoinaan ihmettelin ilmaisua ”random”, koska se oli liitetty monenlaisiin yhteyksiin.

   Englannin kieli tuottaa nykyään lähes kaikki uudet sanat suomen kieleen. Harmittaa, kun oma englannintaitoni on niin huono, että joudun tarkistamaan jopa randomin merkityksen. Lyhyt englanti, huono opettaja, mieltymys oman kielen kuvioihin jne.

   Poista
  3. Yleensä osaan feissarit ja myyntimiehet ohittaa sujuvasti, mutta toisinaan on heikkoja hetkiä. Jokin aikaa sitten kaksi oikein mukavaa tyttöä sai minut pysäytetyksi, jostain hämäräjärjestöstä olivat, taisi olla sillä kertaa Punainen Risti. Rohingojen ahdingosta paasasivat ja vaaleaihoinen meni ihan vaikeaksi, kun sanoin englanniksi, että minun mielestäni kristityt ovat aina etusijalla. ("christians goes always first") Tumma tyttö jatkoi silti urheasti selostustaan, mutta eivät saaneet minulta mitään, rohingojen ahdinko ei kuulu minulle, enkä jaksa kantaa koko maailman tuskaa. Erosimme ystävällisesti hymyillen ja hyvää toivotellen.

   Poista
  4. Feissarit kaiketi värväävät pidempiaikaiseen hoiva- ja avustussuhteeseen, eivät kerää kertalahjoituksia. En siis kertomanani hetkenä saanut isoja rohingyalapsia riesoikseni. Yhteistyöhön olen kuitenkin aina valmis, pistäkää fyffeä tulemaan, niin kaiken otan vastaan.

   Poista
  5. Eli ne testamenttilahjoitusten pyytäjät eivät ole feissareita?

   Keväällä taisi televisiossa jokin yhdistys pyytää testamenttilahjoituksia hyväntekeväisyyteen, köyhille lapsille tms.

   En voi mitään sille, että minusta nuo pyyntömainokset olivat härskejä omantunnon kolkutuksia vanhuksille. Kunpa nyt muistaisin, mikä instanssi se mainostaja oli.

   Poista
  6. Olisiko instanssi ollut 'Äidinkielenopettajien Eläkerahasto'?

   Poista
  7. Feissareista selvitys löytyy Wikipedosta. Isojen järjestöjen hyväkseen käyttämiä nuoria.

   Poista
  8. Ei ollut, Anonyymi, vaan Unicefin mainos: Tee testamentti perinnöksi tuleville sukupolville.

   https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/testamenttilahjoitus/

   Poista
  9. Tuossa Anonyymille suunnatussa vastauksessa on siis Unicef.

   Rikun Wikipedia-linkissä sanotaan muuten, että ”Esimerkiksi Unicefin tuotoista lähes seitsemän miljoonaa tuli feissauksen kautta vuonna 2009.” Eli Unicef pyytää vanhuksilta testamenttilahjoituksia ja käyttää feissareita varojen keruussa.

   Ja linkissä sanotaan edelleen, että vuonna 2012 Amnesty Internationalin Suomen osasto arvioi saavansa noin 95% yksityisistä lahjoittajistaan feissauksen avulla, Greenpeacen Suomen osasto taas 90%.

   No jopas on. En tiennyt, että feissarit ovat näin työllistettyjä. Ja että feissaus on näin tuottavaa. Mutta siis rahahan menee sinne minne kuuluukin, maailman hädänalaisille. Eihän tämä bisnestä ole.

   Poista
  10. Noille hämäräjärjestöille en viitsi antaa mitään, en edes turpaan .

   Poista
  11. Ehkäpä Hesarin mustamaalaus Brother Christmasia vastaan oli juuri noiden mafiajärjestöjen masinoima.

   Poista
  12. Ehkäpä, kenties. Vaan jos miljoonaluokan rahavaroja siirtelevä henkilö ei ymmärrä pitää kirjanpitoa harjoittamastaan varojen siirroista, katsokoon myös peiliin. Asian tutkintahan ei ole vielä saanut sinettiä, mutta suoranaisesta petoksesta ei liene kyse.

   Poista

  13. Mitä henkilökohtaiseen hyvyyteeni hädänalaisia kohtaan tulee, sitä on liian vähän. Viimeksi tein hyväntekeväisyysteon - rummunpärinää - keväällä, kun annoin muovipussillisen tyhjiä palautuspulloja kahdelle mamu-pojalle, jotka syöttivät omaa jätesäkillistään viereiselle hihnalle. Pojat kiittivät iloisesti, kuten autetun tuleekin. Nyökkäsin armollisesti. Taputin itseäni selkään. Loistavaa Iines, maailma pelastuu.

   Poista
  14. Oliko joukossa konjakkipulloja ja Neekerirommia?

   Poista
  15. No mutta Anonyymi hyvä, etkös tiedä, ettei Neekerirommi ole palautuspullossa, vaan peltitötsässä, ja sitä myydään tiskin alta, pimeästi, epämääräisillä paikoilla.

   Itse asiassa olimme S-marketin palautusautomaateilla, ja omat palautukseni olivat viattomia virvoitusjuomapulloja.

   Poista
 10. Mieluiten täällä lukisin teidän räiskyviä kommentteja ja blogiemännän ihania vastaväitteitä, mutta... kun tämä helle - tai mikä lie, on hiillostanut teidät hiljaisiksi, on pakko lukea muuta.
  Erehdyin taas päiväkirjoihini... äsch! Koska

  viimeyön heräsin klo 02 ja aivoni kävivät ylikierroksille ja keksivät koko ajan ihme proosaa, ei siinä saanut millään nukutuksi. Ihmetteli vaan. Ja harmitteli ettei vielä ole sellaista elektronilaitetta joka taltioisi ihmisen ajatukset, sen datan. (Sellainen laite muutaman vuoden kuluttua tullaan aivan varmasti kehitettyä.) Nyt harmitti kun aamulla ei muistanut mitään mitä yöllä oli ajatellut... koska paljon paremmilta ne tuntuivat kuin esim. nämä kaikki mitä nyt ajattelen. Huh, huh.

  Olin sitä paitsi täysin selvin päin mennyt maate.

  Päiväkirjaa kaukaa, kaukaa... teinielämästä.

  Alitajunnan fragmentit – se on tyylilaji joka kiehtoo minua. Ihmiset ajattelevat tällä tavalla, ja haluan kirjoittaa samalla lailla. Asioita ikään kuin pulpahtaa heidän mieleensä, ja ihan sama mistä, lähinnä heidän kokemuksistaan, tietysti. Kyse on tajunnanvirrasta, joo joo... Mutta siihen pitää saada logiikka, se ei muuten ole mistään kotoisin. Pelkillä assosiaatioilla etenevä teksti on tylsää, ja se rönsyilee, se on kuin solmisi ryijyä, eikä tiedä mitä siitä tulee. On vain kasa matonkuteita.

  Hankin (myöhemmin! latojan huom.!) taskunmagnetofonin. Tai sanotaanko sitä ”sanelukoneeksi”, voi olla, että sanotaan. Itse ajattelin että ”tässäpä näppärä vehje, ei tarvitse kun sanella, niin tekstiä tulee kuin turkin hihasta”. Kokeilin sitä heti, mutta en saanut sitä toimimaan, ihmettelin vaan mitä tarkoittaa: STOP/EJECKT//PLAY//REC//LOW SPEED NORM//F.PWODCUE/REWREY//OF/ON. No, sitten kun luin asennusohjeet, ja pistin 2 kpl pattereita sen ammottavaan moolokinkitaan, se alkoi toimia. ja hurista. ja minä puhuin sen mikrofonin näköiseen mikrofoniin... että... niin, mietin kauheasti mitä sille sanon, koska eihän sille nyt mitä tahansa tyhjänpäiväisyyksiä kehtaa sanoa, mutta en keksinyt mitään fiksua. Mutta olin juuri äskettäin lukenut Erkki Eklundia, pidin kovasti kirjan nimestä ”Alppikengistä jäljet vain jää”... Niinpä minä sitten puhuin sille koneelle että: Kengän ne veivät, jäihän jalka, alppikengistä jäi vain jälki.

  Tähän asti kaikki on totta samoin kuin myös tästä eteenpäin. Nimittäin
  … kun kelasin nauhan ja kuuntelin: joku ihme äijä kähisi karitsan äänellä että: Kengän ne veivät... En sen jälkeen ole sitä käyttänyt, saatanan sanelukonetta, vaikka se maksoi minulle 850:- Smk. Tai oikeasti vain 450;- Smk, mutta kun sillä samalla kauppareissulla voi vittu pelasin RAY:n pokeria ja hävisin 400;-, se on liitettävä siihen hintaan. Mielestäni.

  Ps. Voisihan siihen tietysti jotain järkevääkin nauhoittaa, ei mitään fiktioita vaan esim. ohjeita hautajaisiaan varten. ”Ja sitten kanttori, pistäppäs soimaan... no vaikka se laulu niistä risaisista kengistä, jotka kellekkään eivät enää kelpaa... ruotsiksi... naturligtvist!

  Eri asia tietysti on kuka haudan takaa kuuluvia ääniä tottelisi..? Koska harvemmin mua eläessänikään kukaan vakavasti otti (hymyilee)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/10/04/lapiveto-heinot-eli-surunauha

   Tää on siinä mielessä hyvä sketsi että useampi kuin yksi (ammatti)näyttelijä "putoo". Ei näin saisi käydä ammattilaiselle. Mutta näin vain välillä käy jos teksti, tai sen tulkinta - vrt. manganääni = Summanen? on tarpeeksi hyvä. Eli siis naurettava.

   Poista
  2. Stephen Fry, englantilainen kirjailija ja näyttelijä - jonka tekstiä Kemppiselläkin sen verran siteerasin että ainakin yksi Anonyymi loukkaantui, kertoi että
   kerran he harjoittelivat erästä kohtausta joka huvitti heitä niin suunnattomasti, että kun eräät kaksi henkilöä astuivat - toinen toiselta ja toinen toiselta puolelta - näyttämölle, niin kaikki purskahtivat nauruun. Ei siinä mitään, otettiin kohtaus uudestaan. Taas sama juttu. Ja seuraavalla ja seuraavalla kerralla. Se meni ihan semmoiseksi että jos jompi kumpi näistä pääosanesittäjästä edes yritti tulla lavalle, kaikki alkoi nauraa. Filmaamisesta ei kerta kaikkiaan tullut mitään, filmiä vaan paloi, ja tuottajat yms. olivat ihan hermona. (huokaus) Miten tästä probleemasta päästiin eroon, eli kuiville? No, sillä tavalla että sitä samaa kohtausta harjoiteltiin n. 952 kertaa... sen jälkeen ei ketään enää hihittänyt.

   Ps. Chaplin saattoi ohjaajana ottaa jonkun kohtauksen yli 4-5kymmentä kertaa uudestaan! Ei ollut sitä ennen tyytyväinen - tosin ei hänellä kuulema aina ollut valmista käsikirjoitusta edes, eli hän kokeili miltä tuo ja tuo näyttää. Näyttelijöitä kohtaan se on kyllä tavattoman ilkeää, ja epätavallista, perfektionismia. - Toisaalta, nämä elokuvat ovat sitten parasta priimaa, klassikkoja.

   Poista
 11. Anonyymi ja Iines, Rhum Negrita on paskarommia, ehkä Jamacasta kotoisin, en tiedä. Solmurommissa oli merimiessolmun kuva, pahaa sekin oli. Rommiviina tislataan sokeriruohosta ja sen mäskistä. Ainoa rommi mitä herrasmies - kuten meikämanne - voi sisuksiinsa kipata, on Bacardi. Siinä on valtamerten takaista kohinaa, taivaanrannan eri KOH-IN-NOR värejä, palmujen huminaa, näkymätöntä ja kuulumatonta räiskintää sekä pihkaa ja myrhaa ja mirhaa ja rippusellinen verran myös natriumoktamolybdaatta (Na2Mo8O25·4H2O). Siksi sen tervehdys kielemme (myös suomenkielen-) makunystyröillämme on kuin kesä tulisi keskelle meidän hirvittäviä pakkasia jouluaattna. (kuten se kuulema trd. kansanlauluissa tulee... "oi, jospa oisi aina kesä talvenkeskellä, ja koukkuselkä suortuu, kun on syönyt kaik' kuusen kynttilät".

  Täällä toimittajat Sonja, Saska ja Laura S-koski, Trumplandia, U.S.A. "Hellurei", vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa takaisin Tapsa ja Liisu ja Kuunkuiske ja AnnaY ja Tillmanni ja Delilah ja Sari ja Tiina ja Annikki ja Jape ja Ripsa ja Char ja Sinä Kivaniemen Blues ja te monet monet monet muut (minulla on huono nimimuisti mutta muistan heti nimesi kun sanot sen, takuulla) ja toivoisin tietysti että tavata voisi myös van Vaarin eli Kolehmaisen ja Rauno Räsäsen ja Aleksis Stenvallin ja ja ja A-Khon ja Unkurin. Eräitä vain mainitakseni. Eikä tässä kaikki, e-hei, teitä on enemmän kuin itekkään muistatte, kaikkitavattoman rakkaita. ... kun yö tulee ja kävelee hiljaisin - oi, miten ääntä päästämättömin mutta littein leijonanjaloin ohitsemme. Kuin tuuli, jota sen jälkeen ei enää ole, kun on puhaltanut ylitsemme. (psalmi 103, jae 16, Raamattu)

   Poista
  2. Olen huolestuneena selaillut tällaisten muiden kuin nuorisoblogien hiljaista hiipumista. Poistin juuri tuosta sivupalkistani monta "kuollutta" blogia, mm. Anita Konkan. Ne eivät ole päivittyneet kuukausiin, tai jopa lähes vuoteen. Liisu ei ole päivittänyt aikoihin, Rikukaan ei pariin kuukauteen, puhumattakaan monista muista, mm. häiriöklinikan Kirstistä.

   Ovatko blogit ja etenkin blogikeskustelut kuolemassa, jäämässä isompien keskusteluareenoiden jalkoihin?

   Vai onko tällainen vuolaampi sanallinen ja perustelemaan tai sanoilla leikkivään pyrkivä keskustelu jäämässä tykittävien twittereiden ja streemausten ja egoviestien alle?

   Poista
  3. Muistelen paljon menneitä. Se ei tarkoita että nostagisoisin, en samperi en, menneistä on vain helpompi puhua. Ja siitä voi tuosta vaan unohtaa kiusalliset faktat, jos on tarvis; nykyisyydessä se on vaikeampaa (pl. jos on Yhdysvaltain presidentti, hän voi puhua mitä sammakko suuhun tuo). Tulevaisuudesta kun puhuu, ei pysty sanoo että olet väärässä. (Ja itelläs on 'kulli väärä'.) Ja mitä sen väliä olisi, vaikka väärässä olisikin, kun tod. näk. on kuollut ennen vuotta 2188.

   Kirjoittaessani minulle preesensiä ei ole, se on imperfektiä. Mielestäni kaikki asiat jotka kirjaa ylös, on jo tapahtunut, siitä luonnollinen imperfekti. - Jos haluaisi puhua tästä hetkestä, pitäisi kirjoittaa perfktissä? Tai tätä en osaa.
   On paljon asioita joita en osaa, toiset hävettävät minua toiset taas eivät, siis osaamattomuuteni. En osaa korjata esim. autoja, ajan niitä mielelläni (= minulla rekkakortti), mutta jos ne menee rikki, niin voi vittu, siihenhän sitten jäävät. Ja kuski (= minä) lähtee apostelikyydillä jatkaa matkaansa. (vaikka hänellä siis rekkakortti on) Ruokaakaan en kovin hyvin osaa valmistaa, paitsi jos Saarioiten ystävälliset kotirouvat ovat sen jo ensin tehnyt ja pakanneet omiin rasioihinsa eikä minun tarvitse panna kun mikroon heidän pöperönsä, nam nam, niin se kyllä onnistuu, KILINKS. Enkä minä oikeastaan kauheesti mitään muutakaan osaa, mutta... tykkään ihmisistä! Siitä huolimatta Minusta on kiva katella ihmisiä, sekä kaukaa että läheltä, ja jutella heidän kanssa ja vielä kivempi olla hiljaa. Lappi on hiljaisuutta, mulle rakkain maisema, Norjan lappi, olen käynyt siellä myriadeja kertoja, ja päättänyt, että koskaan sinne en enää mene. (koska haluan pitää muistoni tärveltämättöminä)

   Poista
  4. Suomi on kaunis maa. Tykkään marraskuusta. Ja myös Muumimammasta, joka on paksu ja flegmaattinen. Muumiherra, joka on vielä ehkä pulleampi mutta sitäkin flegmaattisempi, polttaa piipussaan pilveä ja sanoo "älkääkääs kuulkaakas hermostuko”. Sitten he, mamma ja herramuumi, katsovat toisiaan niine karmeine sarvikuononaamoineen, ja Herra Muumi kietoo kätensä Rouva Muumin keskivartalon ympärille. Ja molemmat kävelevät TOMPS TÖMPS makuuhuoneeseen. Jossa parisänky parahtaa... oi ei, ei, taasko!?

   Pikkupoikana jo rakastuin Tove Janssoniin. Hän oli mielestäni ketunnäköinen, kauneinta, mitä osaan ihmisestä ajatella.

   Poista
  5. Oma lempihahmoni on Nyyti Nyytiäinen, joka asui ihan yksin taloaan, ja talo oli myöskin yksinäinen, siis kaksin verroin Nyyti peloissaan..

   Se miten Nyyti iski hampaat Mörön häntään niin että kipunoi! Siinä otuksessa on ruutia ja herkkyyttä.

   Parasta Janssonilla on se valtaisa tunteitten kirjo, joka muumeista vyöryy. Ja se, miten hyvä voittaa, ikiaikainen teema, mutta tässä vallan hurmaava.

   Poista
  6. Sen sijaan muumien tuotteistaminen on jokseenkin vastenmielistä. Muistaakseni Jansson kyllästyi ja jopa vihastui jossain vaiheessa kaikkialla esiin tunkevista muumeistaan. Muistanko väärin?

   Poista
  7. Sanonpa vielä, että olisi kiintoisaa tietää, mitä Tove ajattelee nykyisestä Muumi-mukitrendistä, siitä että yksi muki voi maksaa jopa nelinumeroisen summan.

   Poista
  8. Blogit ovat ilman muuta jäämässä/jääneet marginaaliin, pienen porukan lukemiksi. Yhä on joitain laajalti luettuja, mutta heidän jälkeensä ei tulevaisuudessa mitään. Kirjallisia mieltymyksiä tai muuta taidepaskaa voisi asiasta mielellään syyttää, mutta tärkein syy on, ettievät ne tuota rahaa kenellekään. Muistatteko, koska Google on viimeksi kehittänyt blogialustaansa. Sitä ei enää tapahdu, koska Google on rahantekokone, liikeyritys. Omasta blogikirjoittamisestani en oikein osaa sanoa, kirjoitan silloin kun siltä tuntuu.

   Kuka siitä mitään välittää, miltä Tove Janssonista tuntuu? - Tove on kuollut ja perillisten suuri rahantekokone. Jansson sai eläessään arvostusta, mutta ei mitään nykyiseen bisnekseen verrattavaa arvonantoa.
   Persreiättömät möhkäleet ovat fyffeä, lateja, levoja, jenejä, euroja, puntia ja dollareita.

   Poista
  9. Oikeudenomistajilla on varmasti lakimiesarmeija, joten en pysty tekemään Muumeille jatko-osia. Sellaisia tekisin, että amerikkalainen huippukirurgi ompelee muumeille persreiät ja heistä tulee laihimuksia, joita kutsutaan Meemeiksi.

   Muumimukien kärääjän unelma on tietysti Muumiämpäri. Jatko-osieni Meemit tekisivät sellaisiin tarpeensa, filosofoidessaan maailman tapahtumista. - "On ilimoja pijelly!" - "Nii onkii, ja Syyriassa soditaan, PRÖÖÖT!"

   Poista
  10. "Ahne kuin Tove Janssonin perikunta", on ruma sanonta ja siksi en käytä sitä koskaan. Suorastaan paheksun sellaista.

   Poista
  11. En ole itse innostunut Muumi-mukeista ollenkaan, niin näkyvästi ne ovat ylihinnoiteltua bisnestä. En lisäksi pidä siitä että kahvi- tai teekupit tai -mukit ovat paksua posliinia tai muuta materiaalia. Pitää olla valkoinen ja ohutreunainen kuppi.

   Poista
 12. Hellurei toimittajat. Kiva kun kirjoititte neekerirommista. Luulin nimittäin sitä vitsiksi vain. Vaan onhan meillä neekerijatsikin, jatsin helmi.

  Ihailin yhteenaikaan kaikkea neekerijuttua, ja maalasin jopa tauluja, joissa oli mustia miehiä. Valitettavasti yhtään neekeritaulua ei ole jäljellä, lukioaikaiset kaverini veivät ne tuoreeltaan itselleen. Yhdessä taulussa oli saksofonia soittava neekeri, ja se oli niistä paras, mies soitti silmät ummessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jazzissa jammaaminen on samaa kuin tajunnanvirta kijallisuudessa. Hitsi, kun se on kivaa. Siis kuunnella. Koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tulee. - Itse aikoinaan kolistelin rumpuja. Se ei ole mikään instrumentti. Mutta välillä kun treenikämpällä jammattiin, sai rummunsoittajakin kompata ihme 14:5 tai 12:3 osatatahteja. Vittu, kun oli kivaa!

   Riku Riemun blues -osaamista arvostan. Blues on jazzin pohjavire, mutta ei se tarkoita että kaikki blues olisi hyvää. Ei tietenkään. - Aina minua huvittaa isäni, joka ihmetteli "miksi jazzissa muusikot joista heti kuulee että osaavat soittaa, ikään kuin tahallaan soittavat väärin..." Hän ei millään ymmärtänyt improvisointia, tms. Hänen mielestään pitää soittaa nuottien mukaan... nuotit on sen takia tehty, että soitetaan nuotien mukaan. - Ja isän kolleegaope, nuorempi pienonpimputtaja ja Forssan Kirkkokuorossa sopraanoa laulava nainen oli sitä mieltä, että... miksi L.Amstrong, jolla on noin kamala ääni, yleensä laulaa. Hänen mielestä hänet olisi pitänyt passittaa lääkärinluo. Ja mitä nopeemmin, sen parempi.

   Tai tietysti sitten ei.

   Luis on kiva neekeri kun se soittaa kornetista kehitettyä trumpettia. Ja välillä aina laulaa. Sen valkoset silmät vaan pyörii päässä. Aivan ihanamapi muusikko kuin ikinä kukaan kalpea valkonaama. (Vaikka en halua olla rasisti: kyllä jotkut valkoisetkin jazzia osaa soittaa. Mutta heitä on harvemmassa.)

   tää on ihan kiva, tosin kaupallistettua, mutta kivaa silti

   surullinen saksalainen sclaageri

   Poista
  2. Puukkomäellä juatiin ja tapeltiin, - Armstorngin esitys on hieno.

   Olen musiikissa täydellisesti menneisyydessä, uudempi ei kiinnosta minua lainkaan. Kun luen nykypäivän Suosikista, Hesarin kulttuuriosastosta, jonkun nykyajan Isto Lysmän hehkutusta, jostain bändistä tai laulajasta, tuumaan vain: "Kas, kas, tuokin on mahottoman suosittu, vaikken koskaan ole koko bändistä kuullutkaan!"

   Toimittaja Perttu Häkkistä minun pitäisi surra, vaikka ensimmäinen tietoni hänen olemassaolostaan oli kuolinuutisensa. Tottakai kauheaa, kun nuori ihminen kuolee aivan yllättäen. Mitä tästä opimme? - Älkää ajako päissänne ainakaan valottomalla fillarilla pimeitä katuja. Saattoi Pertulla valot olla, siitä en tiedä, mutta nyt ne ovat sammuneet.

   Bessie Smithiä olen viime aikoina kuunnellut.
   Tässä kappaleessa on blues, melankolia päin persettä olevista asioista. Kukaan ei tunne sua, ko oot down ja out

   Poista
  3. Amerikkalaisen blues- jazz- ja rockmusiikin historioinneissa on liikaa korostettu afrikkalaisia rytmejä. Tottaikai mustat pystyivät muistamaan osan esi-isien perinnöstä ja siirtämään siitä osan tekemäänsä uuteen rytmimusiikkiin, mutta osasivat sulauttaa siihen erittäin paljon niin sanoakseni valkoisen musiikin aineksia, mm. valkoisen amreikkalaisen kansanmusiikin vaikutteet ovat selvät. Minä en oikein tiedä, miltä kuulosti afrikkalainen musiikki parisensataa vuotta sitten, mutten usko sen olleen kovinkaan hääviä. Rumpuja on hakattu ja porukalla ähkytty, uikutettu ja laulettu nuotion ympäri tanssahdellessa: "Ukka, pukka, römpöti, pömpöti, pöö!

   Chuck Berry ei totisesti, totisesti ollut afrikkalainen. Afrikka-tietoisuutensa pääosan hän varmaankin sai, kuten muutkin mustat, amerikkalaisista Tarzan-elokuvista.

   Poista
  4. Nykyajan afrikkalaisesta musiikista kuuluu länsimainen perintö, amerikkalainen rytmimusiikki.

   Kansanmusiikkia on paljon hienoa eri puolelta maailmaa. Ainoa muistamani, jota en ole kuuntelemistani ymmärtänyt lainkaan, on lappalaisten joikaus. Niin on mitään sanomatonta kuin vanhan miehen valitus, perseen poskien välistä. Pääni kolahtaisi kirjoitusöydälle, jos joutuisin kokonaisen Valkeapään levyn kuuntelemaan.

   Poista
  5. Orjuus on mielenkiintoinen aihe. Nykyään orjuus on kansainvälisten suuryritysten ja pääministeri Juha Sipilän pyrkimys. Pakolaisia otetaan, jotta heille voisi maksaa banaanin tai bataatin päivässä. Suomalaisista suuri osa on laitettu työskentelemään orjina, he saavat tekemästään työstä ehkä yhdeksän euroa päivässä. Hyvin täyttää orjuuden määritelmän. Samoin kuin kouluyritysten kehittämät "harjoittelujaksot". Joku kuuluu vahingossa jotain sellaisessa oppineenkin, mutta yritykset antavat koululiikelaitoksille avokätisiä lahjoja vastineeksi orjistaan.

   Afrikka on aina ollut maailman rasistisin maanosa. Heimot ovat siellä tärkeitä, naapuriheimojen, niiden alempiarvoisten, pariin on tehty hyökkäyksiä ja sitten keksittiin myydä vangeiksi otettuja poloisia arabikauppamiehille. Länsimainen teollisuus tajusi mahdollisuutensa ja suorastaan vaatimalla vaatien sai ostaa heiltä yhä enemmän ja enemmän ilmaista työvoimaa.

   Poista
  6. Historiaa kirjoitetaan aina uudelleen ja uudelleen. Hieman naurahdin, kun Sleepy Sleepersit ovat nykypäivänä hyväksytysti asettuneet 70-luvun neuvostoliiton arvostelijoiksi. "Takaisin Karjalaan" olisi pitänyt olla "Karjala takaisin". Olisivat pitäneet kiinni kannastaan, niin nyt eivät saisi nuorten toimittajien varauksetonta ihailua aikansa "neuvostoliittovastaisuudestaan".

   Suorastaan räjähdin nauramaan Juha Hurmeen pätkästä, joka kuvasi suorastaan absurdisti Elvis Presleytä "luomassa" rock´n rollia. Mahdollisesti Elvis osasi lukea ja kirjoittaa, mutta yhtään ainoaa tekstin tai musiikin pätkää hän ei osanut laulamiinsa kappaleisiin luoda. Seksuaalisuuden toi niihin aivan uudella tavalla, tiettävästi sukurutsaamiseenkin syyllistynyt mies.

   Poista
  7. Viittaan sivupalkkiini. Ei kannata tarkertua siihen, että lausuman esittää lahtarisika Akavan Öky-Fjäder, vaan ehkä pikemmin siihen, mitä hän sanoo. Sokeakin kana, tai kukko, voi löytää kultajyvän.

   Siis hallloo kaikki valittajat ja marisijat! Meillä on Suomessa 600 000 peruskoulupohjaista ihmistä, joiden parissa työllisyys on pientä. Heistä vain 42 prosenttia on työllistettyjä, kun esimerkiksi jo keskiasteen koulutetuilla työllisyys on 71 prosenttia ja alemman korkeakoulututkinnon (amk) suorittaneilla 82 ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneilla 86 prosenttia.

   Aivan oikein Sture Fjäder siis muistuttaa koulutuksen merkityksestä työllistäjänä.

   Poista
  8. Jos esimerkiksi työttömien eduista bloggaava Uuninpankkopoika muistuttaisi joskus seurakuntaansa lukemisen ja koulutuksen merkityksestä työllistymisessä, maailma voisi oikeasti parantuakin.

   Ongelma ei ole aina työttömien etujen pienentäminen, vaan paljolti terveiden työttömien haluttomuus kouluttautua kunnolla tai edes vähän. Tutkintoja voi suorittaa viisikymppinenkin.

   Naapurini jäi työttömäksi ja kieltäytyi työttömyystuista ja luki itsensä ennätysajassa aikuiskoulutuistuella monimuotokoulutuksessa luokanopettajaksi. Hän on yli viisikymppinen maahanmuuttaja.

   Poista
  9. Tästä sain hyvän idean, aion kouluttautua teologian maisteriksi, ehkäpä jopa tohtoriksi. Sisään pääsee jokainen, joka suostuu opiskelemaan menemään, eivätkä opiskelut vaadi kuin kykyä paskan kuuntelemiseen ja jauhamiseen, mahdollisesti joskus uudelleen prosessointiin tai jopa syömiseen. Jopa Kari "legendaarinen musiikin uudistaja" Peitsamo otettiin teologiseen. Tietoa ei ole, valmistuuko ikinä, mutta verorahat menevät hyvään tarkoitukseen. Tekee mahdollisesti vähemmän musiikkia.

   Papiksi pääsyni vaatii varmaan uudelleen liittymistä evankelisluterilaiseen kirkkoon. Tai mistä minä tiedän heidän epätoivon astettaan. Jokohan se yksi naispastori on hoidoistaan päässyt takaisin virkaansa suorittamaan ja hyvän asiaa edistämään vai ovatko lisänneet lääkitystä ja pistäneet pakkopaitaan?

   Poista
  10. Vaihtoehtoja on tietysti lukuisia. Seksuaaliterapeutin hommat kiinnostaisivat. Vielä en ole ottanut selvää, minkälaisia opinsuorituksia vaaditaan, joutuuko paneen raadin edessä, mutta eiköhän niistä selviydytä. Suorastaan kutsumusammatissa olisin. Istuisin vastaanottoni nahkatuolissa maireasti hymyillen, kädet ristissä. "Ja mitähän Te sairastatte", kysyisin jokaiselta vastaanotolleni saapuneelta. Joskus täytyisi tietysti olla kova ja suosittaa hoidokille mielummin ristipistotöitä tai mopon korjaushommia. Empaattisena ja sympaattisena korostaisin, kädet edelleen ristissä ja silmät muljahdellen, suu lempeässä hymyssä, että jokainen voi olla hyvä, tai ainakin keskinkertainen, jossain.

   Poista
  11. Toisaalta tämä taviksena olo vähän kyllästyttää, haluaisin kouluttautua julkkikseksi, eli julkiseksi ihmiseksi. Epäilemättä ainakin julkiset naiset tienaavat kauheasti. Ideoita minulla riittäisi: "Sorry, ette saaneet Veitolaa, sillä oli kiirusta meikkailuhommissa, enkä määkään mikään silmille miellyttävä ole, - mää tulin teille yökylään. Jutellaan vähän aikaa mukavia ja sit syödään ja juodaan teidän jääkapista. Mun tarttee mennä aikaisin nukkumaan, kun huomenna on aikainen ylösnousu."

   Poista
  12. Äläs nyt väheksy papin työtä. Saisit hoitaa särkyneitä sieluja. Ja pullakahveista ja muhkeista ruokatarjoiluista ei tulisi loppua. Eikä seurakunnan uskollisista ja nöyristä naisista, herran palvelijoista.

   Poista
 13. Brechtiä pitää kuunnella saksankielellä, Mikis hyvä

  https://www.youtube.com/watch?v=WPWxcTtnuX4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BB muuten kuoli tänään 1956.

   Poista
  2. Ei Brigitte Bardot vielä ole kuollut.

   Poista
  3. Mikis on varmasti Brechtin ja Weillin esitykset kuunnellut alkuperäisinä. Minäkin olen niitä kuunnellut. Vähän harmittaa, että saksankielen taitoni rajoittuu melkein lauseisiin: "Sagen Sie mal, was isst denn loss mit dir, Ich möchte bitte etwas zu trinken und essen haben!". Brelin Jaskan tai Vysotskyn kielistä en ymmärrä mitään. Merde! Rukiver!

   Poista
  4. Saksan kieli on kaunista ja soinnukasta. Valitettavasti sillä on vieläkin menneiden kauheuksien stigma, kuten kaikessa saksalaisessa ja koko Saksan maassakin.

   Brechtiä esitettiin paljon Turun ylioppilasteatterissa aikoinaan. Muistaakseni jokin Brechtin ja Hella Wuolijoen yhteisteoskin (jokin renkijuttu?) Koin näytelmät äärimmäisen tylsinä, joitain laulun sanoituksia lukuunottamatta. Mutta oli hitsin kulturellia tykätä Brechtistä. Kuului asiaan.

   Poista
  5. Elokuvassa Herra Puntila ja renkinsä Masa, Masaa esitti Lasse Pöytzi .

   Poista
  6. Nythän Puntila tulee Kari Heiskasen ohjaamana Helsingin Kaupunginteatteriinkin, pääosassa Pertti Sveholm.

   Näytelmää on esitetty myös nimellä Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle.

   Poista
  7. Huonosti minä mitään muistan, kaikki minun pitää näköjään tarkistaa jostain weepediasta. Lasse Pöysti on näköjään ollut itse Puntila, Pekka Laiho Mattina. Elokuvastakaan en muista mitään, se ei ollut reilusti alle kakskymmpisenä ollesnani elämys. Ehkä täytyisi katsoa uudelleen, oliko siinä jotain silloin minulta salattua viisautta.

   Poista
  8. Mitäs stigmaa saksan kielessä muka on? - Josephin puheessa on säentä ja tunnetta, kun lukee hempeitä runojaan.

   Poista