9.12.2019

Eksät ja nyksätSananen uusiohallituksesta, voisipa sanoa uusioperheestä, sillä ministerinsalkkuja on kivasti kierrätetty ja erotuksista huolimatta ketään ei ole erotettu. Eksät ja nyksät ovat somasti keskenään. Sosiaalidemokraattien nimityksiä on sivuttu jo edellisen keskustelun lopussa, joten niistä ei enempää.

Jään odottamaan eniten nyt vihreiden ministerinimityksiä. Vaaranpaikka pääministerille on Haaviston kohtalo. Jos hallitus Marinin suulla lupaa tukensa Haaviston ulkoministerinpestin jatkamiselle, on Marin kyllä liemessä kansalaisten edessä. Tähän ei demareilla pitäisi olla varaa.

Kaikki tämä suhmurointi sataa suoraan perussuomalaisten laariin. Soisi uudella hallituksella olevan pelisilmää saati viisasta kaukokatseisuutta.

Elämme jännittäviä aikoja. Oma arvaukseni on, että Haavisto pyytää kauniisti anteeksi ja jatkaa hallituksen siunauksella työtään viisveisaanatta ulkoministeriön työväestön kokemasta pelon ja ahdistuksen ilmapiiristähänen alaisinaan. Ministeri on muutellut lausuntojaan ja valehdellut tai ollut sopimattoman tietämätön laeista. 


Tämä ylioppilasministeri on ollut lopettamassa erään alaisensa  tehtäviä työntämällä hänet syrjään ja valitsemalla tottelevaisemman henkilön rikkomaan lakia puolestaan  ja kantamaan siitä vastuun yksin, ilman ministeriä. Tämä syrjään työnnettävä oikeustieteelllisen alan päällikkö ei suostunut rikkomaan lakia.

Vaan mikä on tämän lyhyen puuskahduksen opetus? Minäpä kerron, rakkaat lukijat, koska kysymys on vaikea. Opetus on tämä:


Moni on kaakku kaunis päältä,
Kovin kuorelta siliä,
Vaan on sirkkoja sisässä,
Akanoita alla kuoren.
(Kanteletar)

Mikä kauheinta -  mätä kakku vie muiltakin elämänuskoa, uskoa hyvään ja uskoa toivoon. Tällainen hyvän paljastuminen muuksi millaiseksi tekeytyy, on aina pettymys elämään, tietyltä osin. Ei ole ihme, että ihminen kyynistyy, kun symbolit ovat vääriä, merkitykset muuta kuin osiensa summa.  

Joku voi tietenkin sanoa, että tarkoitus pyhittää keinot. Vaan peruste on kestämätön, koska sen varjolla voisi tehdä monenlaista pahaakin. Tarkoitus ei pyhitä keinoja, hyvällä ratsastajat eivät ansaitse hyvitystä, ei aina anteeksiantoakaan, jos sillä ei ole positiivisia seurauksia. 

Jos tämä koreaksi puuteroitu kakku nyt saa esteettä ja jollain kiepautuksella jatkaa ministerinpestiään, on se vakava isku rehellisyydelle ja luottamukselle sekä ennen kaikkea suomalaiselle demokratialle. Tulee mieleen hirmuvalta, Pohjois-Korea, jossa päätöksiä saa tehdä laittomasti ohi säädösten, salaisesti.

128 kommenttia:

 1. Tämän julkaistuani ei ollut vielä tietoa Haavistosta eikä muiden salkuista. Nyt tuo tieto näkyy ja kuuluu mediassa: Ohisalolla ja vihreillä on täysi luottamus Haavistoon. Selvää on, että myös hallitus tulee luottamaan Haavistoon. Vaan kansa ei luota, kun katsoo uutiskommentteja.

  Järkyttävää. Hävettävää. Kansalaiset ovat ilmaisseet huolensa ja epäluottamuksensa näihin ministereihin.

  Jos väliä on vain tovereiden ja kavereiden rikkumattomista eduista ja työpaikoista, niin keskinäinen sisäpiirisuhmurointi tulee näkymään radikaalisti seuraavissa vaaleissa, jotka näillä näkymin ovat ennen aikojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansako ne uutiskommentit nykyään kirjoittaa?

   Poista
  2. Uutisartikkeleihin voi kommentteja kirjoittaa kuka tahansa rekisteröitynyt kirjoittaja. Esimerkiksi Helsingin Sanomat on varsin hyvä keskusteluareena, jolla on runsaasti sivistyneitä ja loistavia kommentteja uutisista. Valtaosa kommentoijista ei hyväksy edellisen hallituksen suhmurointia ollenkaan.

   Poista
 2. Sinun Marinin nälvimisesi alkoi jo ennen kun uusi hallitus on edes kokoontunut. Et sinä tällä ketään yllätä. Happamia ovat pihlajanmarjat.

  VastaaPoista
 3. Tuskinpa vaan, Anonyymi. Tapoihini ei kuulu nälviminen, missään muodossa. Kritisoida voin, mutta syönpä hattuni, jos kritiikki ei pohjaa asialliseen perusteluun. Marinia en muista kommentoineeni muuta kuin kerran. Muistan maininneeni, että uskon hänen hoitavan työnsä hyvin ja tunnollisesti, vaikka arvostin enemmän Antti Lindmanin kuuntelutaitoa. Semmoinen kun on harvinaisempaa. Jos tuo on sinusta nälvimistä, niin sitten se on.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti vielä nämme sinun ihannehallituksesi jossa on pelkästään rehelliseksi tunnistettuja suomalaisia ihmisiä. Kuten Laura Huhtasaari lunttaaja, Jussi Halla-aho joka kaksi kertaa omasta mielestään syyttömästi tuomittu vihapuhuja, Kike Elomaa joka on vakuutushuijari, Jukka Mäkynen joka pahoinpitelee ihmisiä, Ano Turtiainen joka kiihottaa ihmisiä tekemään rikoksia, Sebastian Tynkkynen joka kiihottaa ja kiihottaa, Jussi Vihonen joka ajaa autoa kuin gangsteri, ja Teuvo Hakkarainen joka on seksihullu pahoinpitelijä. Siinä meille olisi edustuskelpoinen hallitus sinun mieleesi. Ja mikä näille kaikille edellä mainituille on yhteistä, voitte arvata, ovat tietun puolueen jäseni. Ei, eivät ole sosialidemokraatteja.

  VastaaPoista
 5. Antaa sosiaalidemokraattien huseerata, tämä on heille ehkä viimeinen kerta. Heh, noin hullunkurista hallituspyörittelyä en kyllä muista koskaan nähneeni.

  VastaaPoista
 6. Annetaan toki tilaisuus. Popcornit esiin! Tämä on ollut ainutlaatuista teatteria pyöröovien huiskeessa. Kauheasti siellä nyt on sisäistä luottoa ja harmonista auvoa. Ehkäpä se näkyy tuloksissa.

  VastaaPoista
 7. Eiköhän Iinekselän sosieteetille aikanaan valkene, että konsulipäällikkö kieltäytyi valmistelemassa konsulilain velvoitteita. Niskuroi siis.

  VastaaPoista
 8. Mutta eihän konsulipalvelulaki tähän al-Holin tapaukseen sovellu, ja tämä on myös oikeuskansleri kanta. Sen sijaan asiassa voidaan toimia konsulipalvelulain periaatteiden mukaisesti, mutta se edellyttäisi poliittista päätöstä, jota ei ole ollut. Haavistohan on sanonut, ettei mitään päätöstä ole.

  Haaviston käskytyshän toimia olisi rikkonut hallintolakia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni tämä Pasi Tuominen on itse oikeustiedealan ihmisiä, mutta tutkinnosta en tiedä.

   Poista
  2. Voipi hyvin olla molempia. Hän vetosi lakiin, vaikka kyse on lasten pelastamisesta.

   Tulee mieleeni joku vuosi sitten tapaus, jossa diplomaatti toi Venäjältä lapsen salaa autonsa takakontissa Suomeen. Lapsen äiti oli venäläinen ja siepannut hänet sinne, isä suomalainen.

   Kansa ei häntä tuominnut, eikä kai mikään poliittinen tahokaan, mutta virka meni. Toisaalta hän toimi omasta aloitteestaan.

   Tämä ei ole helppo keissi. (Minähän muuten "tunnen" Haaviston eli olen aikoinani tavannut ja ollut samassa kokouksessa. Esittelin erään jutun, josta Pekka tykkäsi niin paljon, että antoi aplodit.)

   Olen siis tavallaan jäävi. Ymmärrän molempia, ministeriä ja virkamiestä. Mutta ei virkamiestä saa pakottaa sankaritekoihin.


   Poista
  3. No jos esimies koettaa pakottaa sinut toimimaan salaisesti ja lainvastaisesti ilman valtioneuvoston päätöstä asiassa, joka sellaisen vaatii ja kantavan vielä henkilökohtaisen vastuun rikoksesta, etkö sinäkin nousisi vastarintaan vai määkisitkö kuin lammas?

   Poista
  4. Olen miettinyt tuota ”lasten pelastamistakin”. Esimerkiksi tämä CNN:n videolla esiintynyt Sanna on sanonut, että hänen lapsiaan ei pantaisi suomalaiseen kouluun, vaan kotikouluun. Hän on myös sanonut tuossa ohjelmassa, että jos pään katkaisu on mainittu sharialaissa, se on oikein.

   Jään miettimään sitä, mitä heidän kohdallaan on pelastaminen. Mihin? Kulttuuriin, joka takaa heille turvan ja elannon, mutta jota he eivät alkuunkaan hyväksy. Hänellä ei ole mitään halua sopeutua takaisin suomalaiseen yhteiskuntaan.

   Siitä on tietysti jokainen samaa mieltä: lapset voidaan tuoda Suomeen, turvaan. Totuus on kuitenkin se, että lapsia ei voi erottaa äidistään. Se olisi valtava trauma lapselle. Äidit ovat lisäksi itse valinneet lapsilleen sodan ja kurjuuden kauhut. Kyseeseen tulisi huostaanotto, koska eivät Isis-terrorismin valinneet vanhemmat ole kelvollisia vahemmiksi.

   Muut pohjoismaat ovat tähän mennessä hakeneet vain muutaman orpolapsen, mm. ruotsalainen isoisä omalla kustannuksellaan.

   Poista
  5. Kolmannella perään. Tässä ei mielestäni ole kyse ministerin ”ymmärtämisestä”. Toki ymmärrän, miksi ministeri huseeraa.

   Kyse on kuitenkin ministeriltä vaadittavasta vastuullisuudesta ja rehellisyydestä ja alaisten hyvästä johtamisesta. Hyvääkään ei saa tehdä pahalla. Tarkoitus ei pyhitä keinoja.

   Poista
  6. Puustinen sanoi, ettei Haavisto ole tehnyt mitään väärin, mutta kyllähän sinä ja persut tiedätte paremmin.

   Poista
  7. Niin, siis kukaan ei väitä Haaviston rikkoneen lakia, vaan hän on koettanut saada alaisensa rikkomaan lakia.

   Jos Haavistolla olisi selkärankaa, hän tekisi tai valmistelisi poliittisen päätöksen palautuksista ja ulkoministeriön Tuominenkin olisi tyytyväinen. Ja tämä olisi se todellinen apu lapsille.

   Kysymys ei ole siis päällikön käskyistä eikä tottelemattomuudesta vaan siitä, ettei ministeri halunnut ottaa vastuuta päätöksestään - hän toimi tietoisesti salassa, salasi tietoja eduskunnalta ja kansalta ja ilmeisesti presidentiltä. Hän yritti siirtää kaiken vastuun virkamiehen kannettavaksi. Jos jotain pahaa sattuisi päätöksen johdosta, poliitikko voi pestä kätensä ja syyttää omavaltaista virkamiestä.

   Ylehän kertoo tänään, että on olemassa melko täsmällinen suunnitelma koko Isis-porukan tuomisesta Suomeen. Haavisto kielsi vielä eilen, että sellainen suunnitelma olisi. Olisi vain valmistelu "yksittäistapauksista".

   On siis pimitetty ja valehdeltu. Haavisto ei ole yksin syyllinen, siinä on muitakin pelureita mukana. Ulkoministeri tuskin on toiminut ilman sisäministeriötä asiassa. Miksi on toimittu näin? Poliitikkojen pitää toimia avoimesti ja kantaa vastuu itse päätöksistään eikä sälyttää sitä alaisilleen.

   Poista
  8. Kuvittele matkustelevasi ulkomailla. Yht'äkkiä joudut hengen hätään, mutta saat langanpäähän konsulipäällikön: "Tiedämme tilanteemme, tunnemme tuskanne, muttemme voi auttaa, emme edes valmistella apua kun meillä ei ole suunnitelmaa kun me ei muutenkaan suunnitella mitään eikä valmistella. Ite menit."

   Poista
  9. Näitä tilanteitahan on paljonkin. Suomalainen sairastuu vakavasti ulkomailla ja on hengenhädässä. Tai joutuu katastrofiin. Hän ei saa konsulinkyytiä Suomeen, vaan joutuu tulemaan omin kustannuksin ja voimin Suomeen. Näistä on ollut paljon kirjoituksia sanomalehdissä.

   Kohdemaahan on vastuussa myös matkalaisten ensiavun tarjoamisesta ja hoidosta. Siitä vaan soitto maan pelastusviranomaisiin ja apu tulee paikalle. Ja sitten itse maksaen takaisin Suomeen, olit sitten pää kainalossa tai jalattomana.

   Poista
  10. Olen lukenut monia tosikertomuksia siitä, miten länsimainen nainen on koettanut saada lapsensa pois muslimimaista isän kaapattua heidät. Konsulinvirasto tarjoaa apua paperien kirjoittamisessa, mutta päätyö naisen pitää tehdä itse, omin varoin. Äidit omistavat koko elämänsä saadakseen lapsensa turvaan, Näin eri maissa. Lapsia ei kyyditä mustien autojen takapenkeillä takaisin äidilleen.

   Poista
  11. – Perus- ja ihmisoikeudet puoltavat sitä, että valtioneuvosto pyrkii kansainvälisen oikeuden ja konsulipalvelulain mukaisten toimivaltuuksiensa nojalla ja puitteissa kotiuttamaan ainakin lapset. Oikeuskansleri Pöysti

   Poista
  12. Tämä pitää kertoa ministeri Haavistolle. Jos hän olisi suoraselkäinen ja ajattelisi pelkästään lapsia, hän tekisi tai valmistelisi poliittisen päätöksen palautuksista ja ulkoministeriön Tuominenkin olisi tyytyväinen. Ja tämä olisi se todellinen apu.

   Poista
  13. Tässä on meillä sama tilanne kuin muissakin EU-maissa. Isisläisiä ei voi tuoda maahan takakautta kiertäen ja verovaroin, kuten ei maailmalla sairastuneitakaan. Kaikissa maissa Isis-naisten ja miesten ja lasten valtion toimesta ja kustannuksella tapahtuva palaututus vaatii eduskunnan tai hallintoelimen virallisen päätöksen. Kun sitä ei ole, eikä nähtävästi ole yritettykään saada, tilanne on sekava.

   Poista
  14. Ei tarvitse. Suomen kansalaisuus riittää.

   Poista
  15. Siis mihin Suomen kansalaisuus riittää?

   Poista
  16. Tottakai suomalainen saa palata Suomeen, myös Isis-nainen, jos itse tulee tai sukulainen hakee, niin kuin Ruotsissa. Suomessa hänet sitten pannaan tietysti putkaan tutkintaa varten.

   Miten tämä nyt keskustelun aiheeseen liittyy, kun kyse on konsulinkyydeistä valtion varoin?

   Poista
  17. Luuletko, että ulkomaan vankileiriltä pääsee kotiin ilman konsuliapua?

   Poista
  18. Konsulinapu on eri asia kuin konsulinkyyti. Konsulinapua saavat tarvitessaan kaikki suomalaiset, mutta he eivät saa konsulinkyytejä sairaanakaan tai jos kurjuus yllättää rahojen loppuessa loppuessa.

   Poista
  19. Luuletko, että ulkomaan vankileiriltä pääsee kotiin ilman konsuliapua?

   Poista
  20. En luule, enkä niin sanonutkaan. Apua saa jokainen suomalainen - myös suomalainen Isis-nainen, -mies, -lapsi, koska tuhoavaan rikollisjärjestöön liittyväkin voi olla suomalainen. Konsulinkyytiä rikollismieliset eivät mielestäni ansaitse lapsia lukuunottamatta.

   Poista
 9. Erittäin mielenkiintoiseksi on politiikan tekeminen muodostunut. No, kuluuhan hallitusaika mukavasti seuraaviin vaaleihin sotkuja korjaillessa. Ei tarvitse kansalaisten hyväksi tehdä mitään.
  Haavistoa ei voi sulkea ulos hallituksesta, koskapa hän on ainut (tietääkseni) sateenkaariväen edustaja. Kukaan ei uskalla ottaa sitä riskiä, että tulisi syytetyksi sukupuolisesta syrjinnästä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä näkyy jonkinlainen muunneltu kulttuurinen sensitiivisyys. Emme hevillä syytä ihmistä, joka kuuluu johonkin erilaiseen ryhmään ja esiintyy miellyttävästi. Päinvastoin, leivomme heistä suosikkeja, joiden kanssa kaikki haluavat tulla kuvatuiksi. Puolustamme heitä viimeiseen saakka.

   Poista
 10. Onhan tää huikeeta! Ensin mm. media tehtailee kaikenlaisia oletuksia ja uutisia ministereiden väärinteoista. Hallitus eroaa, pääministeri eroaa ja naisministeri eroaa. Ja äkkiä kaikki on hyvin. Samat sotkijat lelpaavatkin uuteen hallitukseen. Kenenkään teoissa tai tekemättä jättämisissä kun ei ole havaittu mitään tuomittavaa tai väärää.
  Oliko Rinne ainoa syyllinen kaikkiin sotkuihin, kun joutui kärsijän paikalle ja luopumaan ministeriydestä?
  Uskonpa, että sotkut eivät jää tähän.

  VastaaPoista
 11. Toivottavaa olisi tietysti, että nyt nimitettävä hallitus saisi tämän uskomattoman sirkuksen jälkeen rauhallisen jatkon ja työllisyyden ja talouden nousuun. Eihän kukaan maalleen kaaosta toivo. Kukin hallitus tuolla vuoronperään operoi. Nyt on tämän vuoro, ja tämän kanssa mennään, näiden ministerien. En silti usko, että hallitus kestää koko kauttaan loppuun, enkä usko, että Haaviston keissi jää tähän. Niin haparoivalta se tuntuu. Peukut kuitenkin pääministerille. Hänellä on kovat paikat edessään.

  VastaaPoista
 12. No, mutta kaikkien persujen myötälijöiden pitäisi iloita, eikä kauhistella.Jos tämä Marinin hallitus ja sen teot muka satavat persujen laariin, niin mikäs siinä sitten, sittenhän suomalaisten enemmistölle alkaa kultaiset ajat?. Kaikki se ihana, jonka he luovat tähän maahan, on tulossa joten iloitkaa, hyvät persujen silittelijät, tuo taivaallinen yhteiskunta saapuu.

  Mitä se tuo tullessaan? Sitä perussuomalaiset pitävät piilossa, siitä ei tiedä kukaan mitään, ei edes heidän kaikki kansanedustajansa. Twiittien perusteella vaikuttaisi tältä: isis voitetaan, kaikki pedofiilit ja raiskaajat hirtetään, islam hävitetään ja oikeusvaltio korvataan kansantuomioistuimilla. Suomen ympärille rakennetaan korkeat muurit ja Suomi eroaa Euroopan Unionista.

  Sitä saa, mitä tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos niin käy, mutta realistisempi lienee toive edes vähän paremmasta kuin nämä demareiden söheltäjähallitukset. Siihen ei kai paljoa vaadita, vai?

   Poista
  2. Asiahan on niin, arvon anonyymi, etten suin surminkaan edes harkitsisi persujen äänestämistä (ja uskon kaltaisiani olevan monia), jos muut vanhat puolueeni - sdp ja kokoomus - edes yrittäisivät hillitä tätä vihervasemmiston idealistista hurlumheitä.

   Persut ovat iskeneet kahteen kultasuoneen: älyttömään maahanmuuttoon ja ilmastohysteriaan.

   Nythän jo arvostetut tahotkin myöntävät, että he ovat molemmissa oikeassa, mutta kun jne.

   Poista
  3. Tuskinpa autarkisen Suomen ulkomaankauppa vetäisi.

   Poista
  4. Toisaalta vientiteollisuutemme joutuisi itse hankkimaan ilmastosertifikaattinsa saadakseen tuotteensa maailman markkinoille. UNICEF ja Punainen risti hoitaisivat nälkäiset rajaseudun resupekat.

   Poista
  5. Viestit epäselvästi, Mankemangi. Puhu, hyvä mies, puhu äläkä heittele briljeeraavia onelinereitäsi, joista ei erkkikään ota selvää. --> Näin tekee kirjoittaja, joka koettaa hämätä vierassanoilla, koska ei itse osaa sanoa asiaa selvästi. Oma äidinkielenopettajani sanoi aina, että hämärä viestijä ajattelee hämärästi, ei kirkkaasti.

   Poista
  6. Sotket lisäksi 50-luvun nykyaikaan. Missä Suomessa vielä on nälkäisiä rajaseudun resupekkoja?

   Poista
  7. Ei vielä olekaan, mutta sitten kun persu..

   Poista
  8. Ahaa. Ja sitten kun mursu...

   Poista
  9. Suomestako tulee "autarkinen", jos tänne ei oteta enempää "vaasalaisia miehiä", eikä kuristeta omaa mitätöntä talouttamme hengiltä jottei isojen saastuttajien tarvitse tehdä mitään?

   Saisiko persustelun sijaan hieman perusteluja.

   Poista
  10. Irtautuminen kansainvälisistä sopimuksista ja yhteistyöstä johtaa autarkiaan. Määritelmän mukaan.

   Poista
  11. Heh, vaasalainen on tosiaan nykyaikana tummapintainen raiskaaja.

   Poista
  12. Äidit pelottelevat lapsiaan: "varo tekojas tai vaasalainen vie sinut!"

   Poista
  13. Autarkista en edes yrittänyt googlata, en kuitenkaan ymmäräisi, mitä se tarkoittaa. Varmaan jotain nykyisten hallitusherrojen ja -rouvien fiiniä ylhäisön puhetta, joka on meidän duunareiden ajatuskykyyn liian vaativaa.

   Poista
  14. Hyvin ja tyylikkäästi voisi varmaan sanoa ”omavaraistalous”. Mutta toki on kivaa brassailla vierassanoilla ja hämätä luulemaan käyttäjää vallan viisaaksi.

   Poista
  15. Persujen omavaraistalous johtaisi siihen, että kaikki, jotka tietävät mitä autarkia tarkoittaa, pakenisivat roistovaltiosta.

   Poista
  16. Kunhan höpöttelet. Ei vierassanojen käyttäminen arjessa ole osoitus sivistyksestä, vaan kielitajun heikkoudesta ja teeskennellystä oppineisuudesta.

   Poista
  17. Mankemang, departiivisen konglotiivista koloratiurillista hypermeratuuria!

   Poista
  18. Sana, joka saa meikäläisessä suurimmat kylmät väreet, on muuten diskurssi. Sen pystyy aina sanomaan napakammin, tyylikkäästi ja yksinkertaisesti, suomeksi. Onneksi sanaa ei enää kuule kovinkaan usein. Tämäkin kertoo, että vierassanat ovat usein aikansa trendikamaa.

   Poista
  19. Tässä yhteydessä keskustelu käy yhä diskursiivisemmaksi.

   Poista
 13. Uskon, että Marin selkeyttää hallitusta. Rinteen kohelluksen jälkeen se on jopa helppoa. Mielenkiintoista on nähdä, miten yhteistyö keskustan kanssa lähtee käyntiin ja miten Marin onnistuu taltuttamaan keskustan vasemmistolaistumispelon. Sitä on selvästi ilmassa, ja sehän oli yksi syy keskustan Rinteen ulosajoon. Apupuolueesta on tullut vallankäyttäjä.

  VastaaPoista
 14. Marin on syntynyt marraskuussa, eli on tähtimerkiltään skorpioni. Miten sujunee ihmissuhdetaidot pidemmän päälle,se jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö perustuslakiin tehdä sellainen muutos, että vain leijonat ja oinaat kelpaavat presidenteiksi ja pääministereiksi?

   Poista
  2. Pitäisi. Mutta ei leijonia eikä oinaita. Kannatan tasaisia vaakoja ja luotettavia härkiä. Kyseeseen voisi tulla myös viileä neitsyt tai lämmin kauris.

   Poista
  3. Kokemuksesta voin vakuuttaa, ettei ole oinasta järkevämpää.

   Neitsyet ovat kertakäyttökamaa.

   Poista
 15. Tämän hallitusvaihdoksen syynä on etupäässä Kepun panikointi. Kulmuni sen kertoikin päivityksessään, joten tiivistän sen:

  Kepun kannatus laskee muutenkin ja kun Rinne veti hallitusta täysin avoimesti vasemmalle, kannatus laskee entistä entistä enemmän.

  Sutta mentiin siis pakoon, mutta karhu tuli vastaan: nyt hallitus on entistä punavihreämpi. Mahtavat raavaat maajussit ja työmiehet raapia päätään, että mitä helevettiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepu teki itsepetoksen Suomen ennätyksen.

   Poista
  2. Mielenkiintoista on odotella kepun ja demareiden tulevia painopistelueita. Vanhat ay-jääräduunarit ovat perinteisiä ammattiyhdistysäijiä, joita ämmät eivät määräile.

   Kepun isännät taas ovat nykyään nuoria nettivetoisia koneistetun maatalouden harjoittajia, joille vaimon etsintä on tärkeää ja joille söpö Kulmuni ehkä käy.

   Poista
  3. Painopistealueiden lisäksi haluaisin nähdä myös pistealuepainot. Jos näet on tarpeetonta käyttää liikaa sivistyssanoja niin yhtä hämäräsi tekstin saa käyttämällä kapulakieltä. Luulisi entisen kielenhuoltajan tämän tietävän ja keskittyvän aluepainopisteisiihin, kuten vaikkapa Soteen siellä teillä päin.

   Poista
  4. Mutta eihän selkeä teksti ole kapulakielisyyttä, Anonyymi. Päinvastoin.

   Kapulakielisyys tarkoittaa juuri tekstin hämärtämistä käsitteellisillä ilmaisuilla ja vierasperäisillä sanoilla.

   Kaikki nuo diskurssit ja autarkiat muodostuvat nopeasti muodikkaan kapulakielisiksi ja kliseisiksi yläkäsitteiksi, joilla ilmaisua hämärretään. Viljellään anglismeja ja mieluummin vierassanoja kuin kotimaisia vastineita.

   Poliittiset päätökset ja lausunnot ovat usein tällaisia. Näin koetetaan välttää konkreettinen ja yksiselitteinen sanasto vastuun välttämiseksi. Puhutaan kuin Sanna Marin eilen: "Haavistolla on hallituksen hiljainen hyväksyntä toimilleen.

   Hiljainen hyväksyntä = ketään ei voida vastuuttaa.

   Poista
 16. Jää nähtäväksi, pistääkö Marinin hallitus paremmaksi:

  https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/pienituloisten-perusturvaan-ja-lapsilisiin-korotuksia-1-1-2020-alkaen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lapsilisiä korotetaan neljännestä lapsesta alkaen 10 euroa + yksinhuoltajaperheissä 10 euroa, ei muutos koske kovin monta suomalaista lapsilisäperhettä.

   Mutta ainahan näitä korotuksia tehdään ja hyvä niin. Saas nähdä, mihin Kulmuni aikanaan paukut suuntaa.

   Poista
  2. No, viimeksi lapsilisiä ovat laskeneet ja jäädyttäneet Sipilän lisäksi edeltävä Stubbin hallitus Antti Rinteen ollessa valtiovarainministeri, ja hallituksessa oli tuolloin peräti seitsemän sdp:läistä.

   Ehkä Rinne korjasi virheitään korottamalla nyt yli nelilapsisten perheen lapsilisiä kybällä (eurolla).

   Poista
 17. Pantakoon tähän blogimerkintään tämäkin uusin tieto, kopioitu Ylen uutissivulta, ykkösuutinen:

  ”Ylen tietojen mukaan viranomaiset odottavat enää sitä, että kurdiviranomaiset alkavat kuljettaa al-Holin leirillä olevia suomalaisia Syyrian ja Irakin väliselle rajalle. Heidät on tarkoitus kuljettaa erissä charter-lennoilla Suomeen.”

  Haaviston mukaan meillä ei siis ole suunnitelmaa, eikä kenelläkään ole tietoa mistään kuljetuksista. Hups. Tervetuloa vaan Isis-lapset ja kärsivät äidit. Kyse ei ole siis teistä, te saatte pelastua.

  Kyse on vain ja ainostaan ministerin rehellisyydestä.

  VastaaPoista
 18. Heh, perusuomalaisten äänestäjäkunta pompsahtaa pian viiteenkymmeneen prosenttiin, kyselyissä kaikki eivät uskalla kertoa äänestyskäyttäytymisestään.

  Ja heh taas, tämä Rinne-Marinadin hallitus näyttäisi tosiaan olevan kaikkien aikojen huonoin.

  Isislapsi on lapsus, ei jatkoon.

  VastaaPoista
 19. Yksikään pohjoismaa ei ole kyydinnyt kuin orpolapsia turvaan. Aikuisille isisläisille terroristeille on käsittääkseni selkeä kielto. Suomi olisi ainoa pohjoismaa ja käsittääkseni ainoa läntinen EU-maa, joka rikkoo yhteistä kieltolinjaa tuottamalla aikuisia terroristeja maahan.

  En ymmärrä, miksi pikkulapsia ei voisi huostaanottaa näiltä Isis-naisilta, jotka ovat valintansa tehneet väkivallan ja sortokulttuurin puolesta viisveisaamatta lapsistaan. Ei Isis-naisia Suomeen. Naiset voisi vapauttaa elämään sharialain maissa, koska he eivät ole halukkaita luopumaan julmista ideologioistaan CNN:n raportin mukaan. Jos he eivät luovu lapsistaan, vapautettakoon heidät siellä missä ovat ja perustakoot sinne uuden elämän.

  VastaaPoista
 20. Onha noilla aavikoilla dingoja, ja eikö nuo pienimmät isislapset voisi jättää heidän huolehdittaviksi? Muistakaa vaan miten kävi Romulukselle Ja Remukselle. Hyvinhän heille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olet typerä, Anonyymi. Miten tuommoinen ylipäänsä tulee mieleesi? Mistä noin ruma kuva nousee? Jos joku ei ole samaa mieltä kuin minä, en osaa ajatella, että se johtuisi julmuudesta tai pahuudesta. Hän vain on eri mieltä ja hänellä on varmaan perusteensa siihen.

   En tiedä, kenelle suuntaat sanasi, kun puhut monikossa. Vastasin omalta osaltani. Täällä on ihmisillä erilaisia mielipiteitä, koska en edellytä yksimielisyyttä. Näen monimielisyyden sallimisen tärkeimmäksi keskustelun arvoksi.

   Poista
 21. Haavisto esitti asiansa niin hyvin, ettei johtavilta virkamiehiltä tarvinnut kysyä mitään. Hyvä Pekka!

  VastaaPoista

 22. Eihän Haavisto sanonut mitään, ja oli muutenkin kovin hermostunut. ”En ota tähän nyt kantaa” oli hänen vakiolauseensa. Sisään päästetyt toimittajatkin oli huolella seulottu. He eivät kysyneet mitään oleellista eivätkä haastaneet Haavistoa millin vertaa. Minä myötähäpesin luokattoman tv-journalismin edessä. Lopuksi Haavisto karkasi paikalta.

  VastaaPoista
 23. Tästä on poistettu muutama kommentti. Pysykää asiassa tai kirjoittakaa rakentavasti, vaikka olisitte mitä mieltä tahansa. Yhden rivin onelinerit voitte kirjoittaa vaikka otsaanne.

  VastaaPoista
 24. Miten lasten huostaanottaminen vaikuttaisi äiteihin? Kuinka moni lapsiaan rakastava äiti luopuisi lapsistaan vapaaehtoisesti? Eikö lasten riistäminen äideiltä saattaisi vain kasvattaa lisää vihaa länsimaita kohtaan? Moni on menettänyt sodassa rakastamansa miehen, ja ladtensa isän. Nähnyt kuolemaa ja kokenut halveksuntaa ja vihaa.
  On mielenkiintoista, miten me länsimaalaiset toteutamme ihmisoikeuksia. Toitotamme suvaitsevaisuudesta, ihmis- ja tasa-arvosta ja siitä, että kaikilla on lailliset ja yhtäläiset oikeudet elää ihmisarvoista elämää, mutta eikö näillä erilaisen kulttuurin ja uskonnon edustajilla sitä ole?
  Mitä rikoksia leirillä olevat naiset ovat tehneet? Riittäkö tuomitsemiseen, että harjoittaa omaa uskontoaan, eriäviä näkemyksiä yhteiskunnasta ja käyttävät diten uskonnon ja mielipiteen ilmaisun vapauttaan? Riittääkö tuomitsemiseen ja halveksuntaan se, että on ollut radikaalin maailmankatsomuksen omaavan taistelijan vaimo?
  Sotaleskiähän tulee maapallolla muuallakin koko ajan.
  Mistä Isisin radikalismi on peräisin? Kuinka moni todella tietää taustoista? Mistä ylipäätään silmitön viha ja julmuus saa alkunsa?
  Lain mukaan Suomen kansalaisilla on oikeus palata kotimaahansa.
  Tiedämmekö tarkasti, kuinka paljon maassamme jo on radikaaleja, turhautuneita toisinajattelijoita ilman Isisin leskiäkin. Tiedämmekö, kuinka moni heistä alkaisi värvätä porukkaa terroritekoihin? Kuinka moni unohtaisi konemansa sodan hirveydet ja sopeutuisi "länsimaalaiseen" elämäntapaan uudelleen?
  Eikö meillä ole oikeuslaitos sitä varten, että se tutkii ja rankaisee rikoksista, jos rikoksia todistetaan tehdyksi.
  Leireillä on kymmeniätuhansia Syyrian sodassa traumatisoituneita. Luulisi, että kehnot ja puutteelliset olot leireillä eivät ainakaan vähennä kielteisiä tunteita länsimaitakaan kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vankilahallinto ei salli lasten erottamista äideistään.
   Kulmuri sanoi ensin, että päätös naisten ja lasten kotiuttamisesta kuuluu pääministerille. Muutaman tunnin kuluttua sanoi vastustavansa kotiuttamista. Pääministeri sanoi,että Haaviston toimilla on hallituksen hiljainen hyväksyntä. Haavisto sanoi ,että virkamiehet tutkivat eri skenaarioita. Tuli mieleen ,että onneksi v.1939 oli eri henkilöt remmissä. Eivät sanoneet aluevaatimuksista, että virkamiehet tutkivat eri skenaarioita. Johtavat ministerit tuntuvat alitajuisesti odottavan,että "isot pojat" kertovat miten menetellä.

   Poista
  2. Leonoora "Nähnyt kuolemaa ja kokenut halveksuntaa ja vihaa", on vähän puusilmäinen lausunto, koska he ovat olleet osallisina järjestössä, joka on nimenomaan sellaista aiheuttanut muille.

   Keskustapuolueen Kulmunille arvostukseni, yhtään aikuista ei isisleiriltä tule vastaanottaa. Jos minä saisin päättää, en minä niitä lapsiakaan, aikapommeja, vastaanottaisi.

   Isis on ollut toisen maailmansodan jälkeisen ajan pahin pahuuden ilmentymä, se pitää niittää juurineen.

   Poista
  3. Leonoora, lapsi on jäänyt sivuun näiltä äideiltä jo silloin, kun naiset ovat vieneet heidät keskelle sotaa ja kauhuja, tuhoavan ideologian tertoristileireille viisveisaamatta heidän turvallisuudestaan. Sharialait ja väkivaltaiset miehet ovat heille tärkeämpiä, ja ovat edelleen, kun kuuntelee heidän puhettaan uutistoimistojen videonauhoilta. Muuan Sanna on naitattanut 13-vuotiaan tyttärensä ilmeisesti siellä leirille vanhemmalle terroristimiehelle. Eivätkä nämä lapset ole tulossa suomalaiseen kouluun, vaan "kotikouluun". Suomalaista yhteiskuntaa ei siis arvosteta ollenkaan, paitsi sen antamaa turvaa ja elantoa.

   Poista
  4. Minulla on sellainen käsitys - voin olla väärässäkin, sillä tätä asiaa on peitelty, että suurin osa näistä kymmenestä "suomalaisnaisesta" onkin kaksoiskansalaisia eli kansallisuudeltaan somalialaisia jne. Naisilla on haastatteluissa käsissään ihon peittävät hansikkaat eikä kasvoja näytetä.

   Kun heidän valintansa kerran on fundamentaalinen ääri-islam, ei heillä ole halua tai kykyä sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. En halua elättää heitä sentilläkään.

   Poista
  5. Kulmunille hatun nosto minultakin. Löytyihän sieltä ruutia. Kunpa tällaista napakkuutta löytyisi muiltakin ministereiltä. Marin ui vaarallisilla vesillä "hiljaisen hyväksyntänsä" ja Ohisalo luikertelunsa kanssa. Vastuutonta kieroilua!

   Poista
  6. Keskustan Kulmuni tuntuu kannattavan lynkkausta ja korpilakia. Eilen telkkarissa joutui kuitenkin kuuntelemaan asiantuntijaa, joka totesi, että ulkoministeriön konsuleiden velvollisuus on auttaa ulkomailla hätään joutuneita suomalaisia tai Suomessa vakituisesti asuvia.

   Poista
  7. Ilma on sakeanaan erilaisten asiantuntijoitten esittämiä toisistaan poikkeavia lausuntoja. Kulmunilla on selkeä ja oikeudenmukainen käsitys al-Holin tilanteesta: Pelastetaan lapset. Isis-naisia ei pelasteta, koska he ovat tietoisesti valinneet jihadismin ja väkivallan kannattamisen.

   Suomen linja tuntuu aika erikoiselta sinun asiantuntijalausuntosi perusteella. Miksikähän mikään muu länsimaa ei noudata sitä, vaan on asettanut selkeän kiellon aikuisten kuskaamiselle? Miksi vain Suomen tulisi kuskata isisläiset terrorismin kannattaja-aikuiset Suomeen.

   Poista
  8. Koska lajimme sanoo niin. Sen joutuu Kulmunikin nielemään, sillä lapsia ei tänne saada ilman äitejä ja heidänkin on tänne itse haluttava. Väkisin ei tuoda ketään.

   Poista
  9. Äh, lakimme, Mutta hyvä oli tuo lajimmekin...

   Poista
  10. Kulmuni haluaakin juuri siksi etsiä oikeudellisen perustan sille, että leirin äidit ja lapset voitaisiin tarvittaessa erottaa toisistaan.

   Ei kai sinisilmäisinkään enää voi tosissaan sanoa, että lasten onni olisi saada pysyä yhdessä äidin kanssa? Otetaanhan Suomessakin lapsia huostaan vähemmästäkin syystä kuin hengenvaaraan ja kurjuuteen saattamisesta.

   Poista
  11. Onko nyt sitten niin, että kaikki muut maat paitsi Suomi eivät piittaa esimerkiksi YK:n ihmisoikeussäädöksistä, kun ovat asettaneet kiellon aikuisten kuljettamiselle konsulinkyydillä maahansa?

   Vain Suomi haluaa tuoda jihadistit konsulinkyydillä Suomeen. Esimerkiksi Australia on juuri kieltänyt kaikilta 60 jihadistilta lapsineen paluun Australiaan.

   Poista
  12. Haluaisin kuulla tarkemmin, että mitkä maat ovat asettaneet kiellon aikuisten kuljettamiselle konsuli kyydillä? Ketä ne on kieltänyt? Pitäisikö Suomen luopua laeistansa ja ottaa vaikka australialaiset tilalle?

   Poista
  13. Ennen kuin vastaan, kerrotko, mitkä maat ovat hakeneet konsulinkyydillä aikuisia jihadisteja leiriltä? Vastaan mielelläni, kun sinulla on tosipohjaa kysymyksellesi.

   Poista
  14. Kannattaa katsoa eduskunnan kyselytuntia, jos sinulla ei ole tietoa esimerkiksi EU:n jihadistikyydityksistä takaisin palvelujen piiriin kotimaahan.

   Yksikään EU-maa ei tuo aikuisia jihadisteja maahansa. Sen sijaan ne ovat laatimassa lainsäädännöllisiä tiukennuksia konsulinkyyteihin. Mm. pohjoismaista Tanska on poistamassa tai poistanut kaksoiskansalaisuuksia estääkseen heidän maahanpääsynsä.

   Poista
  15. Minä vain kysyin, että mitkä maat ovat kieltäneet konsulikyydit.

   Poista
  16. ”Ruotsi, Norja ja Tanska kieltäytyvät kotiuttamasta aikuisia.” https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006339709.html

   ”Yksikään EU-maa ei tuo aikuisia jihadisteja maahansa.”
   Eduskunnan kyselytunti 12.12.

   Australia.
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006340699.html
   Poista
 25. Riku, eräiden ohjeiden mukaan pitäisi ottaa malka pois ensin omista silmistä.
  Sikiääkö pahuus ja hulluus ihan itsekseen ihmisissä? Voiko yksi tai muutama vallanhimoinen johtaja aivopestä suuret joukot väkivaltaisten pyrkimystensä toteuttajiksi? Miten helppoa on käyttää fanaattisia uskontoja, oppeja ja uskomuksia "Troijan hevosena" mihin tahansa tarkoituksiin?
  Television Mot-ohjelmassa viime maanantaina käsiteltiin erästä aikamme häikäilemätöntä lasten henkistä hyväksikäyttöä, johon vanhemmat ja vastuun kantavat aikuisetkin menneet täysillä mukaan. Länsimaista muotia, lasten manipulointia sukupuolen vaihtoon voi verrata fanaattiseen, vihamieliseen väkivaltaan lapsia kohtaan niin henkisesti kuin fyysisesti.
  Ohjelman mukaan asiaan liittyvistä negatiivisista asioista ei saisi puhua tai kertoa julkisuudessa, kuten siitä, miten moni netin ja seksuaalijärjestöjen manipuloinnin ja suggestoinnin vuoksi sukupuolen vaihdokseen hurahtanut katuu tekoaan.
  Toivoisi, että epänormaaliin, sairaalloiseen sukupuolifaasismiin kannustaminen ja ihannoiminen (lasten hormonihoidot, sukuelinten silpominen muista syistä kuin synnynnäisistä epämuodostumista, henkiselle kehitykselle vahingolliseen seksuaalisuuteen yllyttäminen jne.)
  niin medioissa kuin asiasta vastuussa olevien järkevien, aikuisten ihmisten keskuudessa vihdoinkin avaisi silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse ei ole malkasta silmässä, isis on elinaikani kamalin murhaajaorganisatio. Isisin veroista pahuutta en kuvitellut enää mahdolliseksi.

   Englantilaisen Alan Henningin, taksikuskin ja hyväntekijän, muistoksi minä itkin. Samoin jordanialaisen sotilaslentäjän, jonka polttivat elävältä.

   Kolmivuotiaan lapsen laittoivat yhden vangeustaan amoumaan, liekö ollut lapsi niitö Suomen vaasalaisia,

   Isisille ihmiset eivät saa antaa anteeksi mitään, se on elävä pahuus.

   Poista
 26. Iines, mitenköhän sinä ja minä olisimme suhtautuneet radikalistisiin liikkeisiin jos olisimme syntyneet ja kasvatettu muslimistisissa maissa? Olisimmeko me kaksi radikalisoituneet ja seuranneet miehiämme? Voisi olettaa, ettemme suostuisi sokeina manipuloitaviksi? Voisiko sinusta ja minusta tulla kiihkeitä kapinallisia ja aseiden kantajia poikkeuksellisissa yhteiskunnallisissa oloissa ja sodan jaloissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, selvää on, että ihminen kasvaa synnyinmaansa mullasta, toisin sanoen imee sen vaikutteet ja ihmisten tavat. Ihminen on matkiva laumaeläin, omasta laumastaan riippuvainen, eikä se muulla tavalla voisi ollakaan.

   On olemassa myös sellainen psykologinen ilmiö kuin "leimautuminen". Jos vaikkapa emun poikanen, jolta emo on kuollut synnytykseen, näkee ensi hetkinään ihmisen, se alkaa seurata häntä kuin emoaan ja matkii hänen käyttäytymistään. Tästä on esimerkkejä muustakin eläinmaailmasta.

   Susien keskellä kasvanut lapsi luulee olevansa susi ja viestii susien lailla. Tästä tavallaan hauskasta tapauksesta on kirjoitettu kirjakin (Susilapsi), mutta se on tietääkseni tarua. Voi silti olla, että tarinassa on kaikuja ammoin sattuneista tapahtumista.

   Näiltä muslimimaissa kasvaneilta suomalaisilta voisi kyllä jo odottaa jonkinlaista henkistä kasvua ja muuttumista tiedon ja sivistyksen lisääntyessä heidänkin elämässään. Tarkoitan sivistyksellä tietoutta esimerkiksi naisten ja lasten oikeuksista ja asemasta yhteiskunnassa.

   Poista
 27. Ilmeistä lienee, että meissä joka iikassa löytyy epäinhimillisissä ja läheistemme ja omaa henkeämme uhkaavissa tilanteissa agressiivisuutta, jopa käsittämätöntä julmuutta, nurkkaan ajettu villieläin. Kaikissa meissä on valmiudet tehdä pahaa kanssa ihmisille.
  Mikä tekee meistä länsimaisista ainoita oikeassa kaikesta olijoita? Miksi meidän kulttuurimme on täydellisempi kuin moni muu? Siksikö, että niimenomaan me pystymme tuhoamaan planeetalla elinolosuhteet erinomaisuudellamme? Emmekö me juuri ole myös mukana edistämässä kaikin keinoin kapitalistisen ideologian planeetan valloitusta? Kapitalistien pyhässä maankolkassa usassa julmuus on kauniimpaa kun se tehdään yksityisillä, laillisilla aseilla?

  Edellisissä vain muutamia vaihtoehtoisia kuvia aiheeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, kysyt että "mikä tekee meistä länsimaisista ainoita oikeassa kaikesta olijoita? Miksi meidän kulttuurimme on täydellisempi kuin moni muu?"

   Vastaisin tähän lyhyesti, että tärkeimpänä ihan vaan se, että me emme ole jääneet keskiaikaisiin käsityksiin ihmisyydestä ja vaikkapa sukupuolten (sis. kaikki variaatiot) asemasta. Emme pyllistele olemattomille jumalille, emme murhaa jotta saisimme Paratiisi-elämän, vaan ihan silkkaa pahuuttamme, emme alista naisia eri tiloihin kuin miehet, asetamme lapset miestenkin eteen, sallimme naisten tehdä, mitä haluavat, emme silvo heidän sukupuolielimiään emmekä unissammekaan hyväksy julmia sharialakeja....

   Poista
  2. Iines, kyllähän mekin pyllistelemme, "tverkaamme" pakaralihaksiamme, kuka millekin jumalalle. Televisiosta olen nähnyt. ;) Omiani en saisi moiseen hyllyntään, vaikka ottaisin implantit perslihaksiini.

   Poista
  3. Arvasinm että joku neropatti tarttuu tuohon pyllyyn... (Hymiö.)

   Poista
 28. Muistutus Mankemangille: Tänne on turha kirjoitella yhden virkkeen tulituksia. Asia on esitettävä laajemmin ja itse perustellen oma kanta edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin Anonyymin leikkaa ja liimaa -kommenttiin.

   Poista
 29. Miksi tv-toimittaja on käynyt isis-leskien luona leirillä jo kaksi vaiko kolme kertaa? Matka sinne onnistuu esteittä? Toimittaja on ollut myös isislesken kanssa tekstiviestiyhteydessä. Onko toimittaja luvannut olla paljastamatta kaikkea, kun uutisoinnit ovat aina suht' samanlaisia?

  Pukeutuvatko naiset vapaaehtoisesti burkhaan yms. peittäviin hulettloihin? Tuntevatko he itsensä vapaiksi piilossa kankaiden alla? Nauttivatko he erityisestä "erakkoteltassa olosta" ja kokevatko olevansa syvästi uskovia ja lakiensa noudattajia kun eivät aiheuta miehissä himon/synnin tuntoja piilottaessaan kaikki femiiniset aarteensa?
  Onhan se toisaalta helppoa kurkistella kangaskasan alta. Voi lähteä ihmisten ilmoille pähkäilemättä mitä pukee päälleen. Esim. likaiset hiukset, eivätkä
  länkisääret näy hurstin alta. Ajatella miten taloudellista länsimaiseen pukeutumiseen verraten.
  Vaatekaapissakaan ei tarvitse olla kuin pakka mustaa kangasta.
  Ottaako miehet ikään kuin "sian säkissä" naimisiin mennessään, vai missä vaiheessa miehet saavat nähdä mitä kankaiden alta paljastuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että naiset pukeutuvat vapaaehtoisesti, jos tätä ilmaisua halutaan käyttää.

   Oikeastihan kysymys ei ole edes valinnasta. Kaapu tai naamio on heille vaihtoehdoton itsestäänselvyys, johon kasvetaan kiinni niin, että kun lapsi näkee kasvot paljaana kulkevan naisen, hän pelästyy ja pillahtaa itkuun. (Esimerkki lukemani omaelämäkerran tosikuvauksesta.)

   Jokainen voi varmaan mielessään kuvitella, miltä tuntuu elää 30 - 40 asteen kuumuudessa mustassa vain silmät paljastavassa säkissä.

   Poista
  2. Eivätköhän sentään kotioloissa riisu haarniskaansa, vai keittiöhommissakin huseeraavat kauhtanoissaan? En ole lukenut ainuttakaan kirjaa, missä musliminaisten elämästä on kauhutarinoita kirjoitettu. Ei niin paljon sentään kiinnosta kyseinen aihe.

   Poista
  3. Leonoora, ei kauhutarinoita, vaan tositarinoita, realistisia kuvauksia. Meille länsimaisille naisille tuo kaikki on tietenkin kuin kauhutarinaa.

   Poista
 30. Tulee miettineeksi sitäkin, kärsivätkö kaikki naiset islamilaisessa, muslimi- ym. naisia "alistavassa" kulttuureissa, vai kärsivätkö eniten vain länsimaiseen elämäntapaan ihastuneet "feministisen herätyksen " saaneet naiset miesten vallasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis, Leonoora, tällaiset asiat ovat käsittääkseni naiselle itsestäänselvyyksiä, jos yleistän. Ne ovat Allahin tahto, jota säädellään sharian avulla.

   Itse täällä kuljin kameroineni kerran umpipussissa ja piukassa paksussa huivissa juoksua koettavan naisen perässä. Hän oli urheilupolulla yksinään. En juuri jäänyt jälkeen, vaikka kävelin. Tunsin myötätuntoa ja sääliä.

   En usko, että naiset tunnistavat kärsivänsä, sillä naisilla on perheissä myös valtaa, moni on aika matroona suvussaan. He ovat sopeutuneet osaansa eivätkä kyseenalaista sitä.

   Poista
  2. Muistetaan,että yli miljardin ihmisen muslimimaailmassa naisten isis-vaatetus on suppealla vähemmistöllä. Taitaa täysin länsimainen vaatetus olla yleisempää. Yleisintä lienee tukan peittävä leuan alta kulkeva liina.

   Poista
  3. Tiedetään, MEG, ja näkeehän sen omin silminkin ihan pelkästään kuviakin katsomalla.

   Tässä on kyse kuitenkin niistä naisista, jotka edelleen pukeutuvat burkaan ja hyvin peittäviin huiveihin, sillä myös tämä tyyli on yleinen hieman sen mukaan, missä asutaan.

   Poista
 31. Mistä ei tiedä, voiko ja osaako sitä edes kaivata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa vaan. Kysyä voi kai myös, onko tiedoton tila hyvä syy orjuutuksen jatkamiselle. Voiko ja saako ulkopuolinen tietäjä eheyttää tällaista umpikalloa tietäväksi?

   Poista
 32. En viitsi sellaisia tähän linkittää, mutta käykää nyt ihmeessä jostain katsomassa kuvia isistodellisuudesta ja niiden isishuorien toimista siellä. Jumalauta, jos yksikin tulee tänne, haen turvapaikkaa Irakista ja siemailen rommicolaa palmun alla valtion piikkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Todellisuus al-Holissa on kauheaa Isis-naistenkin vuoksi. Leirissä naiset ovat puukottaneet ja ampuneet sharialain ohjeiden mukaan väärin pukeutuneita tovereitaan. Ylen sivuilta on luettavissa mm. tämä: - - ”Shexmos Ahmad sanoo haastattelussa, että naisia oli maanantaina kokoontunut sharia-tuomioistuimeen. He rankaisivat indonesialaista naista puukottamalla hänet kuoliaaksi, koska nainen oli rikkonut pukeutumiskoodia. Kun kurdivartijat saapuivat paikalle, olivat naiset uhanneet vartijoita veitsillä. Sen jälkeen he avasivat tulen.” https://yle.fi/uutiset/3-11000079

   Tällaisia naisia ei kai Suomeen haluta? Vai?

   Että ei Haavisto mitään pullanleipojia ole tänne kyytimässä.

   Poista
  2. En puolusta tai hyväksy minkäänlaista väkivaltaa. Eivät Leireillä sodan järkyttämät ja koko läntisen maailman vihaamat ihmiset liene henkisesti tasapainossa. Se ei tietenkän oikeuta äärimmäiseen julmuuteen tai jäämään lakien mukaan rangaistuksitta.
   Ovatko ns. suomalaiset osallistuneet kerrottuihin julmuuksiin? Kukapa sen tiennee?

   Poista
  3. Ei, ei, Leonoora, ymmärrä nyt, ettei ensin ollut mitään maailman vihaa, vaan ensin oli isiksen kauhuteot.

   Ihan kuin puolustaisit Hitleriä ja sanoisit juutalaisten aiheuttaneen hänelle haittaa ja frustraatioita.

   Poista
  4. No, tapot ja kaulankatkaisut juuri kuuluvatkin Isis-miesten ja ehkä myös naisten harjoittamaan kulttiin, koska se seisoo shariassa. Vääräuskoisuus riittää syyksi, tai vääränlainen puku. Eikä näitä tekoja lapsilta salata, eiväthän ne ole naisista pahoja, vaan uskonnon mukaisia.

   Moni suomalainen pitää naisia viattomina uhreina, mutta tämähän on hevon kukkua. Se, ovatko suomalaiset jihadistinaiset murhanneet, pitäisi tutkia sikäläisessä oikeudessa. Ei näitä voi täällä tutkia. Meillä naiset vapautettaisiin todisteiden puuttuessa nopeasti.

   Poista
  5. No, kalifaatti on nujerrettu, sanoi Erkki Tuomioja äsken a-studiossa.

   Poista
  6. No, onneksi. Vaan ei se kuollut ole, henki elää. Suomessakin on maan alla oliko se peräti 300 Supon tarkkailemaa Isis-henkilöä, kertoi Supo juuri. Verkostot elävät ja on päivänselvää, että mahdollisesti tänne kyyditettävät naiset liittyvät niihin uudelleen. Suomi kun ei ole heidän toivemaansa.

   Poista
 33. Liiketalous on pahin sensuurin harjoittaja ja juutuubit sun muut ovat poistaneet videot ja kuvat, joissa isiksen toimet näkyvät. Jumalauta, se jordanialainen sotilaslentäjä oli sankari, poltettiin elävältä eläinten häkissä. Pahaa minua teki nekin kuvat, kun homoja heittivät talon katolta, vaikka kaikki arabit ovat osin hinduja, koska eivät saa naista ennenkuin pääsevät järjestettyihin naimisiin.

  Kolmivuotiaan lapsen laittoivat ampumaan miestä päähän.

  Pekka Haavisto, etkö sinä vallan- ja rahanhimossasi mistään välitä?

  VastaaPoista
 34. Yleisestä yhteiskuntapoliittisesta kehityksestä huomionarvoista on se, että kiertoilmauksia on käytettävä yhä enemmän. Leninfasistisessa neuvostoliitossa kehittyi mestarillinen tapa sanoa purnauksensa rivien välistä, siihen ollaan menossa täälläkin.

  Jääkärit minua vituttaa, voi jääkärin jääkäri, minä en niille pullasorsille anna latin latia.

  VastaaPoista
 35. Kepun Kulmunilla on nyt viimeinen tilaisuutensa nostaa puolueensa kannatusta, estämällä demareiden höpöhölmöilyt isiksen kanssa. Lissä ääniä kepulle varmasti tulee jatkossa, jos sen pystyy tekemään.

  VastaaPoista
 36. Mutta asiasta kolmanteen. Saas nähdä auttoiko Boris Johnsonin temppu, pussailla koiraansa kameroiden edessä äänivyöryn, ja Britannia vihdoinkin eroaa EU:sta.
  Sanna Marin taitaa tuoda enemmän tunnettuutta valttiollemme mailmalla
  kuin kukaan ennen häntä. Media on ollut hänen kintereillään Brysselissä kuin suuren julkkiksen jahtaamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman nuorin pääministeri kiinnostaa. Ja kun on vielä noin nättikin, niin selväähän on, että tunnettuutta tulee.

   Ja jos aikojen kuluessa - jos hallitus kestää - tulee myös meriittejä, niin komeaahan se on.

   Poista
 37. I need more sex, ok? Before I die I wanna taste everyone in the world. Click here and Check me out i am getting naked here ;)

  VastaaPoista