30.9.2020

Mä häntä seuraan


Aamu-uutisissa näytettiin pätkiä Trumpin ja Bidenin ensimmäisestä vaaliväittelystä. Trumpia en enää ihmettele, vaan Bidenia. Molemmat puhuivat toistensa päälle ja syyttelivät toisiaan. Piinaavaa, onneksi ei tarvinnut koko väittelyä katsoa.  En äänestäisi kumpaakaan, en olisi kummankaan seuraaja millään somealustalla. Bidenillä olisi ollut tuhannen taalan paikka näyttää voimansa ja kykynsä. 

On  erikoista, ettei koko Amerikasta löydy parempia ehdokkaita. Toinen on mielestäni liian vanha presidentin raskaaseen tehtävään, hauras vanhus, toinen on jo osoittanut narsistin elkeillään mahdottomuutensa presidentiksi. 

Missä nuoruus, viriili miehuus tai naisvoima? Tai  reipas toiseus, jos se ei ole kaikessa kantava teema? Mikä Amerikkaa vaivaa, jos nämä kaksi ovat maan kantavat johtohahmot? Mikä tahansa muu maa pystyy parempaan.

Meillä -  toisin kuin Amerikassa - on viisas ja kaunis presidentti, jota voitaisiin kuunnella enemmänkin. Jopa hallituksen taholtakin. Ei haittaa, vaikka perheessä on Lennu, lyttäkuonoinen koira, jolla voi olla hengitysvaikeuksia uusimman tiedon valossa. Kaikillahan näitä lyttäkuonoja on, eikä vanhaa koiraa hylätä viankaan vuoksi. Otetaan seuraavaksi sitten pitempikuonoinen lemmikki, jonka hengitys käy vaivatta kiihkeissäkin palloleikeissä.

Hyvä päätös presidenttiparilta olla pitämättä linnan juhlia koronatilanteen kiihtymisvaiheessa. Seuraavana vuonna sitten kahta komeammat juhlat, koska Suomi on juhlansa ansainnut ja kansakunnan kerma paikkansa lunastanut. Nyt on aika hillitä koronan leviäminen kaikin keinoin. Kunpa vanhemmatkin harrastaisivat kotikasvatusta teineilleen ja panisivat näiden bilettämiset aisoihin joksikin aikaa. Nuoret uhkaavat pilata kaikkien joulun, ja se on mielestäni vanhempien  käsissä nyt.

Kaikille itsenäisyysjuhlan arvostelijoille voisi sanoa, että menkää ja tehkää sama perässä. Suomi on vapaa maa ja meillä on ilmainen koulutus. Kenestä tahansa voi tulla millainen vaikuttaja tahansa. Sanna Marinissa on mainio esimerkki uhriasemasta - viittaan nyt intersektionalismiin, yhteen hallituksen pointtiin - noususta maan korkeimmille palleille. Hyvä Suomi! Ja hyvä Sanna Marin, mutta pidäpäs soukempaa suuta yrityksiinkin päin. Johtavan poliitikon tehtävä ei ole neuvoa yritysjohtajia siitä, mitä tulee tehdä. Ellei ole kaupallista koulutusta. 

263 kommenttia:

 1. Minullakaan ei ole kaupallista koulutusta, silti olen pärjännyt mielestäni varsin hyvin.

  Sauli ei varmasti ole suomalaisten Paavi, eli aina oikeassa ja täten Pyhä?!

  Jos ja kun olet hänen kanssaan eri mieltä, neuvoisitko häntä pitämään suuta soukemmalla?

  Noin meinaan meille kassatytöille arkisin puhutaan. - ja sitten pyydetään se esiMIES paikalle.

  Olipa hän sitten herra tai rouva. - Joka sitten sanoo saman, ja asiakas poistuu paikalta strutsinsulat takinliepeissä liehuen... (ne on nyt muuten sitten unisex, että saapi käyttää, kaikki)

  Re Amerikka: olen sanaton!

  Paitsi: miksei voida saada Barackia vielä 4 vuoden jatkoille?

  Pelottaa, mitä seuraavaksi tapahtuu...

  Mutta nyt lähtee Char illalliselle!

  Masu täynnä jaksetaan me kaikki taas paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P. S. Mitä sanaa nykynuoriso käyttääkään BBn mukaan juhlista? Bibikset?

   No, hyvä, että nämä Linnan Bibikset ovat nyt jäähyllä.

   Poista
  2. Enpä usko, että Sauli Niinistö sortuisi samanlaisiin virheisiin kuin Sanna Marin äskeisessä hallituksen välikysymyskeskustelussa.

   Tunsin myötähäpeää Marinin käytöksestä. Hän esiintyi kuin uhmaikäinen jankuttaessaan kantaansa kolmeen eri kertaan vastaamatta kysymyksiin. Hänen vihainen ja hyökkäävä käytöksensä muistuttaa päivä päivältä yhä enemmän Trumpin kiukuttelua.

   Ei pääministeri voi jatkuvasti hyökätä opposition kimppuun vastaamatta kysymyksiin ja tyhjiä fraaseja hokien.

   Jos joku jaksaa katsoa, niin keskustelu on Areenassa, voi olla, että se on vieläkin käynnissä.

   Poista
  3. Ihan hyvä kysymys: miksi Obama ei jatkanut. En tunne Amerikan vaalisysteemiä, mutta pari kautta hän istui. Olisi viety Obamacarekin loppuun.

   Poista
  4. Käsittäisin, että Amerikassa on sama meininki, eli kaksi kautta, ja sitten on loppu...

   - Jäi tuo Vexi Salmi jotenkin päälle. Kai tuo väännös jostain biisistä on?

   Hän oli eka USAn presidentti, jota oikeasti saattoi katsoa ylöspäin, näin suomalaisen näkökulmasta. Liberaali demokraatti.

   Pelkään kyllä pahasti, että Trump jatkaa. Ei ole nohevaa vastaehdokasta, ja noilla konservatiivisillä ja rasistisilla - enkä tarkoita vain ihonväriä; sukupuolta myös - köyhät ja kouluttamattomat, vanhoilliset äänestävät hänet jatkoon.

   Ja saisi se hemuli minun puolestani patsastella ovaalissaan - kun nyt joku ottaisi sen kännykän ja aseet siltä pois.

   Siis ylipäätään pitäisi olla joku testi kaikille twiittaajille.

   Vaikuttajille tuplatestit! - Enkä tarkoita nyt somepersoonia...

   Poista
  5. Jenkeissä on sama laki kuin meilläkin - pressa istuu max kaksi kautta ja that's it. Helvetin hyvä systeemi, vaikka jenkkien 4 vuotta on kyllä liian lyhyt. Yleensä.

   Ihmettelen kyllä sitä pelkoa, ettei Trump luopuisikaan paikastaan vaikka häviäisi!? Miten helkkarissa hän sen voisi tehdä - ei pressalla jenkeissäkään kaikkea valtaa ole. Sehän vaatisi vähintään hänelle lojaalia armeijaa, ja sitä ei taida olla?

   PS. Kun ajelin eilen mökiltä kotiin, kuulin radiosta ehdotuksen, että ylehän voisi näyttää jonkin vanhan linnan juhlan! Siinä ehdotettiin äänestystä vuodesta - minä valitsisin Manun ensimmäisen eli 1982.

   Poista
  6. Jatkan vielä: aborttikielto ja gay-oikeuksien ja liittojen kieltäminen sopisi hyvin osalle kansaa.

   Näin liberaalina, miehistä pitävänä feministinä, jonka suurin suru on, että en koskaan saanut lasta (no nyt on yritystä, ihan näin sivulauseena, mutta biologia alkaa tulla vastaan), kannatan lämpimästi kaikkia näitä oikeuksia, joita nyt ollaan poistamassa.

   Halutaanko taas salakujilla tehtyjä henkariabortteja? Tai homoja, lesboja, ja kaikkia siltä väliltä, jotka tulevat tuomituiksi, julkisesti "ruoskituiksi", eroon yhteisöistään?

   Tiesittekö muuten, että Texasissa suuri osa ns siveellisyysvalan tehneitä nuoria harrastavat huolettomasti anaaliseksiä.

   Ei kondomeja, ei mitään. Koska aids nyt on homojen tauti...

   Kirjoja poistetaan kirjastoista, kaikki seksuaalivalistus kielletään. - Voisin jatkaa!

   Ja se tärkeä terveydenhuollon uudistus, heipä hei.

   Poista
  7. Hei taas Tapsukka! 💕

   On hyvä, että on joku määräaika presidentilläkin.

   Mutta nyt toivoisin, että siitä pidettäisiin USAssa kiinni, ja meillä voitaisiin joustaa, tämän kerran! - Enkä edes äänestänyt Saulia!

   Vaikka varmasti olemme hänen kanssaan eri mieltä monista asioista, katsoisin, että historia todistaa puolestamme.

   Meidän tasa-arvo on sekä naisten että miesten yhteistyön tulos, se oli alusta asti selvää.

   Ja kyllä me työläiset teidät porvarit lopulta laitoimme kuriin. 😃


   Miten muuten oltaisiin tässä nyt?!

   Ikävä, jos pääministerimme nyt sohlasi. En ole nähnyt - mutta onhan hän nuori! Ja valtavasti todisteltavaa meille kaikille.

   Eli annan armonjuoksun, tämän kerran.

   Poista
  8. Tuota minäkin olen sanonut, että ei Trump yksin mitään voi, ei hän itsevaltias ole. Aluksihan moni jopa pelkäsi, että Trump painaa jotain nappia ja posauttaa ydinsodan tms. käyntiin.

   Eiköhän jokaisen napin takana ole aina myös toinen ja kolmaskin henkilö.

   Saa nähdä, miten vaalissa käy. Vähän luulen minäkin, että Trump jatkaa, koska Biden on niin hauraan oloinen.

   Poista
  9. Uutisista opin vihdoinkin miten Trump voisi venyttää vallan vaihtoa ja jopa kumota sen:

   a) on mahdollista, että Trump voittaa Bidenin äänestyspäivänä annetuissa äänissä,
   b) postiääniä alkaa tipahdella seuraavina päivinä ja vaaka alkaa kallistua Bidenille
   c) Trump riitauttaa postiäänten oikeellisuuden
   d) ja riita menee ratkaistavaksi korkeimpaan oikeuteen
   e) ja siellähän republikaaneilla on nyt vankka enemmistö

   Mutta jos Biden voittaa jo vaalipäivän äänissä, kepulointi vaikeutuu.

   Mutta älkäämme aliarvioiko Trumpia, mahdollisesti maailman kaikkien aikojen älykkäintä, fiksuinta, nerokkainta, lahjakkainta, etevintä, rikkainta ja vaatimattominta ihmistä!


   Poista
  10. Pelkäänpä, että olet enemmän ja enemmän oikeassa.

   Vaikka lopulta exälläni ja minulla meni sukset ristiin, hän oli suvaitsevainen, kiltti, muista kiinnostunut amerikkaljainen.


   Hän käsittääkseni kuoli pois, ennenkuin tajusi, minne maailma menisi.

   Todella.

   Koskaan emme puhuneet muusta kuin muuttamisesta tänne, åååååååååååååååäåäää

   No se siitä netistä.


   Char

   Poista

  11. Luulen, että tämän vuoden itsenäisyyslähetykseen valitaan katkelmia eri vuosilta, mitä itsekin kannatan.

   Jos minä saisin ohjata tuon tv-lähetyksen, tekisin siihen värikkään historiikin kaikkien presidenttien kausista, lyhyitä paloja aikajärjestyksessä tähän päivään asti, otoksia kunkin vuoden tärkeimmistä vieraista ja naisten pukuloistosta - tätähän katsojat ovat aina halunneet. Liittäisin mukaan väläyksiä kansan reaktioista ja kuokkavieraistakin.

   Se mitä välttäisin, olisivat hitaat pitkät muistelut ja latteudet tyyliin ”mitä itsenäisyys teille merkitsee”.

   Poista
  12. Trumpin tavat tunnetaan jo, mutta oli kyllä yllätys, että tämä sivistyneen ja hauraan oloinen Bidenkin osaa likaiset temput. Hän julkaisi uutisen mukaan jonkin Trumpia pilkkaavan tai halventavan videon.

   Miten tällainen likainen peli ylipäänsä sallitaan sivistyneessä maassa? Antaa moukkamaisen kuvan amerikkalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta. Biden olisi voinut osoittaa suuruutensa puhtaalla pelillä.

   Poista
  13. Eilen oli mediassa kaksikin kuvaavaa tapausta, joissa kummassakin riideltiin ja tapeltiin dialogin sijaan: Trump - Biden ja meidän kotimainen eduskuntakeskustelumme, epäluottamuslauseen keskustelu.

   Marin on omaksunut aggressiivista hyökkäävyyttä ja repimistä - trumpmaista. Rakentavan vuoropuhelun sijaan pääministeri lietsoo vastakkainasettelua, mikä ei voi olla heijastumatta yleiseen poliittiseen keskusteluun ikävällä tavalla.

   Poista
  14. Hei, siitä eilisestä å-jumpasta: tehkää vatsaliikkeitä sen tahtiin.

   En tiedä miksi teksistö, paremman sanan puutteessa, alkaa syödä itseään, tai syöttää jotain ihme kirjainta?!

   Eli hei sinä osaava nörtti, tervetuloa selvittämään, että mikä mättää.

   Minä tietenkin keikistelen minihameessa ja korkkareissa koko proseduurin verran.

   Poista
 2. Kuuntelin äsken kuuden uutiset telkasta. Näytettiin välähdys ottelusta Trump - Biden.
  Suu auki katsoin kun sättivät toisiaan. Voiko se olla totta! Onko maailma tulossa hulluksi, vai joko se sitä on? Uskomatonta, naurettavaa ja pelottavaa. Mikään ei enää tunnu todelliselta. Ehkä näin vain unta.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Meillä tuommoinen makaaberi riitely olisi kyllä lopetettu televisiostudiossa. Amerikka ei jotenkin ole aina sivistynyt valtio.

   Poista
  2. Todistamme ehkä sitä maailmanhistoriallista hetkeä, kulminaatiopistettä, jossa maailman hegemonia humahtaa Amerikasta Kiinaan.

   Valta kitisten vaihtuu,
   häipyy Aasiaan, Itään.
   Kuihtuu Länsi ja Eurooppa,
   emmekä voi, saatana, mitään.

   (Anteeksi Uuno.)

   Poista
  3. Jo lukioaikaisella lehtorillani oli tapana sanoa karttakeppiään hivellen: ”Neuvostoliittoa pahempi on Kiina. Kun se lähtee sieltä vyörymään länteen, sitä ei pysäytä mikään..”

   Meille kehittyi jonkinlainen Kiinan-pelko, ja tuntui, että maailmanloppu tulee, kun Kiina lähtee vyörymään. Samalla tavalla pelkäsin rippikouluiässä maailmanloppua ja Jeesuksen toista tulemista.

   Opettajilla oli paljon valtaa opetuslastensa mieleen. Nyt on toisin.

   Poista
  4. Tuo Tapsan runo on niin osuva, hauska, armoton ja hyvä, että jos Uuno voi jotain tehdä, hän nostaa hattua (kuvitteellisesti, tietenkin).

   Poista
 3. Vaan ellei Saulille laadita poikkeuslakia - kuka hänen jälkeensä?

  Haavisto meni jo ja juna vihelsi. Ei taida löytyä tarpeeksi suurta persoonaa noihin saappaisiin. En keksi yhtään hyvää ehdokasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkeuslaki olisi turha ja vaarallinen.

   Muutetaan mieluummin perustuslakia ja palkataan pressaksi joku kansainvälinen moniosaaja - ja jos Somaliasta ei juuri tähän hommaan löydy, niin miten olisi Obama?

   Poista
  2. Kyllä ehdokas pitää kotimaasta saada. Minä ehdotan Husua, Hänellä on valmiiksi laajojen piirien suosio, mm. presidentti Halosen vahva tuki.

   Poista
  3. No minäkin petyin Husuun.

   Eikä se Halosen Tarja mikään Jeesuksesta seuraava ole, kuten ei Saulikaan.

   Tuskin kukaan valtionpäämies ehtii selvittää kaikkien kansalaisten taustoja... Saatii sitten siviilöhenkilö, kuten minä.

   Vaikka saatan ollakin Jeesuksesta kolmas, niin viksu olen. 😊

   Poista
 4. Blondikin ymmärtää, että täällä ilveillään... 😃

  Obama oli hyvä presidentti amerikkalaisille, mutta tasa-arvoon jo tottuneille ja sitä itsestäänselvyytenä pitäville suomalaisille varmaan ei.

  Täällä kuitenkin terveydenhuolto on suurin piirtein kunnossa. Koulujärjestelmä toimii - tosin järkytyin viime Putouksessa siitä, että on leegio nuoria, joilla ei ole mahdollisuutta toisen asteen koulutukseen. Olipa se lukio tai amis.

  Koska perheellä ei ole varaa kirjoihin.

  Tästä nyt saarnasin jo aiemmin tarpeeksi.

  Mangustille heittämäni idea siitä, että hän jaarittelun sijaan tarttuisi toimeen, tarkoitti nimenomaan tämän Pelastakaa lapset ry:n kanssa yhteistyötä, ei mitään sooloilua.

  Jos hän keksii hyvän kampanjan, jolla saadaan summaa suuremmaksi - minä olen aika epeli järjestelemään mehuja, keksejä, esiintyjiä...

  Kaikki ns hyväntekijät saisivat myönteistä julkisuutta, joka käsittääkseni on hyvä homma.

  Muistatteko vielä "We are the world"-jutskan, jonka joku keksi.

  Ja paljon rahaa saatiin nälkiintyneille, sairaille afrikkalaisille. - Ja upea konsertti meille kaikille!

  Nuorisohenkilöt sitten voivat googlettaa, somessa. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Obaman saavutukset ovat tosiaan melkoiset. Yhdysvaltojen velka nousi 6 000 miljardia jo kättelyssä, ja verotus on kiristynyt niin, että suurituloisemmat maksavat 39 prosenttia tuloistaan veroina.

   Obamacaren hintakin olisi toteutuessaan lisännyt liittovaltion menoja noin 1 800 miljardia dollaria seuraavan kymmenen vuoden aikana. Eli mitä jää käteen? Valtava hehkutus, koska mustaihoinen presidentti. Minusta kaikki tämä hypetys on ollut positiivista rasismia.

   Poista
  2. Ja Char, taidat pelleillä mehukesteinesi ja hyväntekeväisyyksinesi.

   Ei epäkohtia hoideta almuilla rikkaan pöydiltä. Parempi on viedä oppia ja osaamista kehitysmaihin - en suostu käyttämään sievistelytermiä ”kehittyvä maa”.

   Poista
  3. Nykyään ei Jenkeissä pääse sairaalaan, jos ei ole terveysturvaa.

   Jos sen takaaminen kaikille, myös syrjäytyneille ja juopoille kodittomille, maksaisi noin isolle maalle: maksakoon.

   Ketään ei saa jättää yksin.

   Ja jos suurituloiset maksaisivat kunnolla veroja - ai kauheeta!

   Poista
  4. Char jatkaa: exän kanssa ei edes mietitty muuttoa Amerikkaan.

   Niin hän kuin minä arvostimme, minä edelleen, turvallisuutta, vakautta, yhteiskunnan suojaa, sekä luontoa.

   Suorastaan pakotin hänet ottamaan henkivakuutuksen, heti kun muutti tänne.

   Hän inisi vastaan, mutta hentoinen pitkäsäärinen Char kyllä sitten osaa olla Paksu- Bertta, jos vaaditaan.

   Ja eikös sitten tullutkin sydänkohtaus kolmantena kuukautena. Runsaasti toimenpiteitä yms.

   Minä nukuin vierashuoneen lattialla, hoitajat petasivat. Olin tärkeä tulkki.


   Ja aina kun menin Bobin huoneesee, syke nousi niin paljon, että hoitajapataljoona perässä - ai te vain pussaatte, jatkakaa vain.

   Kepeät ja rakkaat mullat, Bob, ja harmi ettet saanut erottua.Olimmme hyvä pari.


   Poista
  5. Iines: Suomessa on lapsia, jotka eivät voi jatkaa opiskeluja peruskoulun jälkeen.

   Mitä minä muka pelleilisin?

   Poista
  6. Totta, Char, ihmettelen itsekin amerikkalaista terveydenhoitosysteemiä. En ole kuitenkaan perehtynyt siihen asiaan, miten se tulisi rahoittaa. Ei ehkä pelkästään veroista, sillä verojen korotus laskee hyvinvointia ostovoiman vähentyessä.

   Mutta siis amerikkalainen terveyssysteemi on häpeällinen.

   Poista
  7. Viittasin puheillani hyväntekeväisyysjuttuihisi. En nimittäin usko hyväntekeväisyyteen, ja karsastan ihmisiä, jotka rumpua lyöden "tekevät hyvää". Minusta ihmisten hätä on hoidettava perusteellisemmin kuin rouvasväen järjestämillä almuilla.

   Suomessa voivat kaikki lapset jatkaa halutessaan opintojaan, jos niitä haluja vain on. Opiskelu ei nytkään ole kiinni kodin varallisuudesta.

   Toisen asteen opiskelija voi saada opintotukea ja sen lisäksi opintorahan oppimateriaalilisä on 46,80 e/kk. Sillä voi käsittääkseni saada 1 - 2 oppikirjaa kuukaudessa. On myös asumislisä, joten uskallan sanoa, että opiskelijan opinnot eivät tyssää ainakaan oppikirjan puutteeseen. Kirjoja saa lisäksi käytettynä halvalla opiskelijoitten hyvin tuntemista myyntipaikoista.

   Poista
  8. Iines, kun Husu noin hermostuttaa,

   Miksi emme muutenkin, ja joka tapauksessa, auta omia lapsiamme ensin?

   Kuten vaikka sen Pelastakaa lapset ry:n kautta.

   Turhaa on määkiä netissä, jos ei mitään tee.


   Minä olen Unicefin kuukausilahjoittaja. Tällä hetkellä elän köyhyysrajan alapuolella.

   Nyt ei ole rahaa tähän opiskelujen tukemiseen, kun asua - halvasti - pitää, ja syödä.

   Ruuan kehittämisessä olen tosi hyvä!

   Minulta voi ja saa kysyä niksivinkkejä siitä, miten pieni jauhelihalaatikko kestää viikon... Toki olen netitse tilannut säilykkeitä, pastaa yms

   Toimii!

   Eikä nyt Iines tapella. ❤

   Voit rauhassa syödä ja juoda mitä haluat.

   Minä kerroin vain, että Pelastakaa lapset ry kerää nyt tällä viikolla rahaa nuorten toisen asteen koulutukseen.

   Jos tämä tekee minusta rasistin, tai välistävetäjän, ok.

   Poista
  9. Iines,

   Jos meidän lasten opiskelu on sinusta noin vähäpätöistä, niin haista nyt huilu.

   Kaikilla perheillä ei ole varaa edes sänkyihin - nähty on - niin osta siinä kirjoja.

   Plus että monilla kursseilla pitää olla kirja tietyltä vuodelta.

   Toivon kaikkea hyvää Pelastakaa lapset ry:lle, joka järjestönä auttaa nuoria opiskelemaan, ja parempaan tulevaisuuteen.

   Ei syrjäytymään.

   Kun olet noin vieraantunut todelisuudesta, en jatka tästä asiasta.

   Hyvää iltapäivää sinulle ja teille,

   Char 💕

   Poista
 5. Char, vielä kerran, ellet lue ylempiä kommenttejani: toisen asteen eli lukion tai ammatillisen oppilaitoksen opiskelja saa opintotukea ja sen lisäksi oppimateriaalitukea ja asumislisää koko opintojen laajuuden ajan. Ja aivan alussahan lapsi saa myös lapsilisääkin 17 ikävuoteen asti.

  Kaikki on kiinni oikeista opiskeluhaluista. Oman kokemukseni mukaan kukaan ei jätä koulunkäyntiä "oppikirjojen hinnan" vuoksi tosissaan, sillä se on puppua. Nuorella on myös mahdollisuus opintolainaan, jolla me nuoret aikoinamme opiskelimme poikeuksetta kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nythän meille on tulossa maksuton toinen aste, ja tämä sisältää ilmaiset oppimateriaalit. On mielenkiintoista nähdä tämän vaikutukset opintoihin.

   Poista
  2. Voin kertoa, että jos nuori tai lapsi tulee moniongelmaisesta perheestä, hänellä ei ole osaamista hakea tarvittavia tukia.

   No itse kyllä tekisin itsestäni lasun, jos ei ole edes sänkyä ja lakanoita!

   Mutta on helppoa puhua suulla suuremmalla! Lapset yleensä suojelevat vanhempiaan loppuun asti!

   Siksi minä/me ei tehty ilmoitusta, vaan tehtiin koulusta turvapaikka.

   Tein joka kerta, jokaiselle pienryhmälle mehua ja sämpylää. Ja maksoin kaiken itse; tiedät, etteivät koulut ruoki lapsia kuin kerran päivässä.

   Re ilmaiset oppimateriaalit ja vaikutukset: sanoisin, ettei juuri mikään muutu. Jos koti ja perhe on niin tehoton, ettei yöpetiä saada aikaiseksi, en usko, että lapsi itse osaa hankkia tukiaisia.

   Kun olisihan hän jo sen sängynkin, ja aamupalat voinut vaatia.

   Siksi tarvitaan hyväntekeväisyysjärjestöjä, ja myös meitä ihan tavallisia aikuisia, jotka tajuavat halata, tehdä voileipää, ja jutella!

   Poista
  3. P. S. Ei minun tuntipalkallani olisi ollut varaa siihen, mutta korjasin budjettia.

   Pakolliset laskut maksoin, mutta monta hyvää kirjaa jäi ostamatta... Tai ihana huulipuna.

   Lasten ruoka nyt kuitenkin ensin.

   Poista
  4. Iines, sanoin jo heippa, mutta pakko on palata tähän.

   Sanoin jo, että jos perheessä on ongelmia, siinä määrin, että lapsi nukkuu patjalla lattialla : eiköhän se raha livahda aikuisen taskuun.

   Ja näissä perheissä ei liene osaamista tai voimia auttaa ja neuvoa murkkua apuhakemuksissa.

   Minähän en nähnyt lapsilisitä penniäkään, mutta sukset, sakset, ja luistimet ostettiin...

   Iines, sinulla lienee nyt väärä kuva, ei minulla, siitä mitä on "vanhentunut".

   Ja nyt jostain todisteita, että tuo, että lapsia olisi ennen vähemmän pidetty nälässä. Tai paremmin hoivattiin petiin : faktaa peliin.

   Nyt siihen on puututtu, ennen ei välitetty.

   Minäkin puutuin, myös kirjallisesti, en vain tuorein sämpylöiden kanssa. Totta se oli toopellekin, että siihen perheeseen tarvittiin apua,

   Koetettiin kuitenkin myötäselkään puhua ongelmista, ei aiheuttaa niitä lisää lapselle.

   Monessako laiminlyödyn lapsen kotona sinä olet käynyt, v 1988 vs nyt?

   Aivan.   Poista
  5. Char, enhän minä kiellä sitä että kurjuutta on. Päihteet vievät vanhempia yhä enemmän, ja jos eivät päihteet, niin mieleterveydelliset syyt. Määrä on kasvussa lukemani mukaan.

   Yritän sanoa sitä, että kaikenlaiset tukitoimet ovat lisääntyneet kaiken aikaa, ja monenlaista apua perheille annetaan sikäli kuin tietoa perheistä saadaan. Mikään apu ei tietenkään koskaan kata kaikkea hätää, mutta vuosittain tähän toimintaan suunnataan yhä enemmän varoja.

   Lapset ovat jo neuvolan, päiväkodin ja koulun piirissä avun saavutettavissa, sillä useimmissa tapauksissa hätää kärsivät lapset huomataan, jos perhe ei itse kykene avun hankintaan. Monet perheet ovat lisäksi sosiaalitoimiston asiakkaita, joten on kyllä outoa, jos nyky-yhteiskunnassa hätää kärsivä perhe jää huomaamatta.

   Tätä haluan sanoa. On myös niin, että ketään ei voida loputtomasti kantaa, vaan autetuilta voudaan jossain vaiheessa odottaa pärjäämistäkin.
   Poista
 6. Lainaan vielä Rouva Sylvi Kekkosta: Pieni on sen äidin syli, jonne ei muut kuin omat lapset mahdu.

  VastaaPoista
 7. Me puhumme nyt eri asiasta, Char. Minä puhun yleisesti suomalaisesta koulutuksesta, sen hyvistä puolista ja eduista kenen tahansa vähävaraisenkin lapsen mahdollisuudesta niin pitkälle kuin opiskeluhaluja riittää.

  Sinä taidat puhua nyt vain omista hieman vanhemmista kokemuksistasi nuorten parissa. Se on eri asia. Uskon että olet ollut lämminhenkinen tukipilari nuorille.

  VastaaPoista
 8. Iines, luuletko, että vanhempien kyky huoltaa lapsiaan, olisi tässä parissakymmenessä vuodessa parantunut?!

  Salli mun nauraa!

  Nyt on korona, ja monilla, monilla perheillä todella vaikeaa, kun rahahanat pikkuhiljaa sulkeutuvat...

  Ennen kuin jatketaan: kerro minulle, miten huostaanottamien ja/tai lasuttomien lasten ja nuorten hoiva olisi tässä parissakymmenessä vuodessa parantunut.

  Minulla olisi nyt kiva miesystävä, Tampereella, missä itsekin asun. Silti suhde on puheluiden ja satunnaisten tapaamisten varassa - yllättävää kyllä, hänestä Char on kiva, ihana ja odottamisen arvoinen. 🤗

  Se, että kehun Riihimäen vanhuspalveluita, perustuu kyllä ihan siihen, että itse olen nyt hyyryläisenä. En asu täällä, mutta kuitenkin olen.

  Kuule Iines: et jaksaisi yli 90 v Mamma nivelrikkoineen sun muineen pärjätä täällä yksin päivääkään. - pieni Putous-vitsi tähän väliin... 😃

  Homma toimii, kun minä hoidan päivittäiset hommat. Hoitaja käy nyt kaksi (2!)kertaa päivässä päivässä katsomassa, että Mammapallo katselee BBtä.

  Vievät kyllä roskat mennessään, tarvittaessa ripustavat pyykit... Mutta 1 x pvä riittäisi.

  Minä täällä hoidan melkein jokapäiväistä ripulihommaa. On meinaan aikuisten vaippoja, ja pyyhkeitä sänkyyn, ja uudet vaipat, ja sitten taas pesukone pyörimään. Samalla pesen kylppärin. Voitte kuvitella.

  Ruokailu on monta kertaa päivässä, kun ei ole ripulia.

  Eli en Iines tiedä, mitä tarkoitat rouvien hyväntekeväisyydellä. Olen neiti-ihminen, ja luovun paljosta auttaakseni Mammaa.

  Minulle tämä on silti ilo: rakastamme toisiamme valtavasti, eikä mikään tule väliin!

  On myös kiva kokkailla ilman sentin budjettia, hyvästä ruuasta me nautimme molemmat!

  Kaupunki puolestaan hoitaa ne tarkastukset - onko kalpeutta? Pitäisikö ottaa verikokeita?
  Ja tarvittaessa ottavat ne, täällä omassa kotona.

  Lisäksi meillä käy siivousapu kerran viikossa. Se on maksullista, mutta verotuksessa saa jotain takaisin.

  Eli en nyt itseäni hyveelliseksi hyväntekijä-rouvaksi tituleeraisi.

  Enimmäkseen on kädet ripulikakassa, tai sitten touhuan puhtain käsin ruokaa.

  Mamma on ihana, mutta ymmärrätte varmaan, että häntä harmittaa tämä kaikki. Eli hän on usein kiukkuinen, huutaa...

  Toissayönä kaatui, taas, ja tänne tuli auttajat. No nyt on sitten lisää kipuja, ja pahaa mieltä.

  Sen, joka minua sanoo hyväntekijä-rouvaksi, no silloin sanon Hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P. S, Tätä mm kakkaruljanssia on aivoinfarktin jälkeen jatkunut 4 vuotta. Ä

   Toivon että jatkuu!

   Tänäön kuulin taksissa Boleron - en osaa linkittää sitä tähän.

   Emännällemme lähetin yhden version jo.

   Mutta hos joku löytää Boleron, modernin version, laulaha Charkise tms. Olkaa kilttejä ja linkittäkää...

   Kaiken janaamisen jälkeen olisi kiva saada vähän mukavaa kaikille! 💖

   Poista
  2. Char! Enhän minä sinun omaishoitajuudestasi puhunut, vaan vanhasta koulujutustasi, josta kirjoitit. Olet monesti kertonut siitä, ja mietin sen avulla, millaista vähävaraisen oppilaan koulutus tänä päivänä on.

   Omaishoitajuutta arvostan suuresti, enkä puhu nyt vain sinusta, vaan yleisellä tasolla. Olisin valmis antamaan omaishoitajille lisää tukea ja rahallista palkkaa, koska työ on monin tavoin kuormittavaa. Ei vähiten henkisesti. Ei omaishoitajuus sitä paitsi ole hyväntekeväisyyttä. Se on läheisen kanssa arjessa elämistä ja kovaa työtä.   Poista
  3. Iines, en ole virallisesti omaishoitaja. Siihen hommaan on kovat kriteerit, niin potilaan kuin hoitajankin osalta.

   Minulla on oma koti Mansessa, miesystävä myös...

   Täällä Rixussa olen kuitenkin asunut jo neljä vuotta, ja vaikka moni asia on täällä vanhushoidossa hyvin, ei Mamma ilman laitospaikkaa pärjäisi.

   Esim eläkeläisten ruokailu edellyttää sitä, että vanhus pääsee itse paikalliseen palveutaloon.

   Viimeksi, kun Mamma oli siellä, toipumassa, tarjolla päivälliseksi oli perunamuusia ja pilkottuja valmispinaattilettuja.

   Syömättä jäi. - Missä proteiini, ja vihannekset?!

   Kun tiedetään, että vanhusten ruokahalu takkuilee, niin tuo oli rimanalitus.

   Otin Mamman välittömästi kotiin, kunnon lihapatojen ääreen!

   Lisään vielä, että sinne hoitokotiin pitää hakeutua itse. Kaikilla ei ole omaa autoa, ja taksiseteleitä ei kaikille myönnetä.

   Poista
 9. IINES,
  kiitos, kun huomasit tuon kommenttini, vaikka tulin kirjoittaneeksi sen jo ohitettuun aikaan. Lisäsin vielä äsken sinne sinulle asiaa, jonka toivoisin sinun ottavan todesta.

  Muuten, tässä voin kertoa, että kun eilen illalla samoilin netissä, huomasin siellä paikan, jossa puhuttiin blogeista ja mainittiin nimeltä suomalaisista blogeista parhaita, niin eikös vain Iineksen blogi ollut siinä joukossa!
  En sitä mitenkään ihmetellyt, kyllähän se tiedetään, mutta se ilahdutti mieltä.

  VastaaPoista
 10. Mahtoikohan tuo maininta ”parhaista” blogeista olla hyvin vanha? Nimittäin silloin 2000-luvun alkuvuosina, kun aloittelin, blogini kyllä mainittiin jopa Parnassossa, mutta silloin blogeja ei ollut vielä paljon, mm. muoti- ja lifestyleblogeja ei ollut ollenkaan. Oli aika yhtenäinen blogosfääri, jossa blogit tiesivät toisensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta siis, Liisu, kiitos sanoistasi! Moni panee vain vähän aikaa blogiinsa ja saa rahaa mainoksista ja tuhansista lukijoista, joku kirjoittaa vuolaasti ilman mainoksia ja tuhansia lukijoita.. Meitä on monenlaisia.

   Poista
  2. Parhaimmista ja huonoimmista en osaa sanoa, mutta blogisi on, Iines, antanut minulle hyvin paljon. Nöyrimmät kiitokset!

   Poista
 11. Presidentti Trumpilla ja rouvallaan on todettu korona. Asioita tulee tarkastella myönteiseltä kannalta. Presidentti ja rouva Trumpilla ei ole tiettävästi todettu aivomätää, aidsia, kuppaa, neekerisankkeria, kivessyöpää, psykoosia tai muuta akuuttia mielisairautta, narsismia tai korttelin suurimpia peräpukamia.

  VastaaPoista
 12. Korttelin suurimmat peräpukamat. Noh, Amerikassa kaikki on suurta ja kaunista.

  Vain kuukausi aikaa presidentin vaaliin, ja korona tulee ja sotkee koko kuvion. Amerikka on nyt heikoissa kantimissa, vaikka olisi toki silti, jos Trump olisi terveenä voimissaan. Onko Bidenistä luotsaamaan valtavaa lippulaivaa? Ei, jos minulta kysytään. Mieluummin Kamala Harriskin, vaikken tiedä hänestä mitään. Olihan Nixonkin lopulta hyvä presidentti, vaikka oli republikaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nixonista en kyllä myönny, äijä oli läpeensä roisto ja psyko.Monelle edistykselliselle kova pala on, että Ronald Reagan nousi oikeasti Yhdysvaltojen presidenttien kärkeen. Henkilökohtaiset ominaisuutensa olivat mitkä olivat ja saattoi dementiaa sairastaa jo virassa ollessaan. Teki kuitenkin muistamani historian suurimman teon, laittoi pahuuden valtakunnan pariksi vuosikymmeneksi polvilleen. Sen, jonka kekkonen väitti olevan ystävämme.

   Poista
  2. Pahuuden valtakunta oli toisen maailmansodan jälkeen niin vahva ja niin paha, että pienen Suomen oli tottakai oltava nöyrä. Tarvitsimmeko siihen kekkosta, niin vastaisin mielelläni, että vähempi ja viisaampi olisi riittänyt. Keikkonen, joukkomurhaaja Hrutsevin kaveri, Suomen presidentti.

   Poista
  3. Nixonilla oli varmaan monetkin virheensä, mutta hän myös ajoi ympäristönsuojelua, köyhien perustuloa ja liennnytti suurvaltojen välistä jännitettä. Republikaanit eivät ihan aina ole kauhean pahoja ja ahneita.

   Vaan mitä tulee Suomeen, niin minusta meidän pitäisi nyt löytää hyvä naisehdokas, Halosen avattua pään. Varmaan löytyy yhtä hyviä kuin vaikka Matti Vanhanen miehistä, joka on ainoa mieleentuleva ei-mahdoton ehdokas. Demarimiehissä ei minusta ole ainuttakaan hyvää miestä maan johtoon. Eikä kyllä naistakaan.

   Poista
  4. PS Voisihan ehdokkaan kutsua politiikan ulkopuoleltakin?

   Poista
  5. Ei käy kieltäminen, Nixonin avaus Kiinaan oli mullistava. Ihmiset mielsivät Kiinan vain säilykepurkeista lasten leluja tekeväksi maaksi. Olivat oppiva, että Stalinin johtajaksi nostaman Maon maasta kajahtaa. Stalin tykkäsi Maosta, koska huomasi, ettei tällä ollut lainkaan hommaa haittaavia tunteita ihmisiä kohtaan.

   Poista
  6. Vanhetessani ja viisastuessani olen joskus ajatellut, että suuriksi johtajiksi eivät sovellu tasapainoiset sopuisat hyvät ihmiset, vaan saadakseen suuria aikaan pitää olla jotenkin vinksahtunut luonnepuoli känkkäränkkä - esimerkkejä riittää.

   Siksi olen tuumaillut joskus jopa niin, ettei Väyrynen ehkä pressana olisikaan ollut katastrofi, vaan mies paikallaan.

   Trumpin testamenttikin tehdään vasta myöhemmin. Mutta ainakin hän aukaisi eurooppalaisten silmät.

   PS. Osaksi juuri tästä syystä kannatan ehdottomasti 2 kauden määräaikoja. Ilman poikkeuksia.

   Poista
 13. Sleepy Sleepers 😎 !!!

  Olen kaivannutkin sinua, Riku Rakas! 😊

  Kiitosbtaas päivän ekoista nauruista!

  VastaaPoista
 14. Reaganista muistan aika vähän, olin niin pieni tytön tylleröinen. Mutta atomisotaa pelkäsin, kun kuuntelin Juicea. Ja katselin telkkaria.

  Nyt meillä häärii kodinhoitaja Päivi, eli Helmi naisekseen. Itse ristimme hänet uudestaan. Ei nyt kuitenkaan kastettu, kun halutaan pitää hänet!

  Nyt hän siivoaa, ja sitten on lettukestit!

  Samalla tehdään soppari.

  Ihan yksin en jaksa tätä kaikkea... Mutta avun kanssa kyllä.

  Eilen vikisin seuraelämän puutteesta: onneksi olette te kivat kaverit! Ja näin tautien aikana, ja kun se Mammakin on jo yli 90 v, niin parempikin, etten loisi ravinteleissa bakteereja etsimässä.

  Sivulauseena lisään, että meille pitkäsäärisille povekkaille blondeille ei tule mitään niin rahvaanomaista kuin peräpukamat...

  P.S. Helmi toi lähitilalta raakamaitoa, johon oli tehnyt lettutaikinan. - Siis mistä noin ihania ihmisiä eteeni löytyykin!

  Te myös! 💕

  VastaaPoista
 15. Äläs sano, Char mitään blondien peräpukamista. Aikoinani, 25-vuotiaana, makasin Turun synnytyssairaalassa viiden muun naisen kanssa samassa huoneessa odottaen lääkärin ja hoitajan kiertokäyntiä.

  Kun lääkäri tuli, hän vilkaisi jokaisen alapäätä erikseen, ja kuinka ollakaan - muistan tämän vieläkin - kun hän pääsi huoneemme kauneimman uhkean blondin vuoteen viereen ja silmäili tämän paljasta alapäätä, hän loihe lausumaan kovalla äänellä: Onpas pahat peräpukamat, esiinluiskahtaneet.

  Näin Turussa. Kaikilla muilla oli alapäät ilmeisen kunnossa, kun niitä ei kommentoitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti peräpukamat ovat kivulias, kamala juttu!

   Mutta et kai luullut, että povenmitta säästää vaivoilta?

   Muutenkin toivoisin huumoria peliin!

   Et tiedäkään, mitä vaivoja minulla on, tai ollut.

   Vitsailen silti. Papan eli iskän peruja varmaan.

   Helmi alkaa nyt paistaa plätejä. Vadelmahillopurkki on avattu.

   Kivaa iltaa näköpiirissä💕

   Poista
  2. Huumoriahan minun vastaukseni oli. Tositapaus, hauska sellainen, jäänyt mieleen huvittavana sairaalakokemuksena. Muijat rivissä naistenosastolla suuressa salissa alapää housuitta, mieslääkäri kiertää muijarivin. Mikä on hauskaa ellei tämä?

   Poista
  3. No juu. Sairaalassa on harvoin, hauskaa, synnyttäminen on kivuliasta, ellei helvetin kivuliasta.

   Toivottavasti myös sitä blondia nauratti, teidän muiden mukana.

   Poista
  4. Eihän kukaan sitä ääneen nauranut eikä siitä puhuttu.

   Minä vain näen jälkikäteen siinä komiikkaa, kun katselen sitä lintuperspektiivistä. Naiset housuttomina rivissä valmiina miestohtorin katsastukseen, synnytyssairaalassa.

   Kuvittelehan nyt itse tilannetta suuressa salissa, jossa kaikki ovat jännittyneitä ja lääkäri kajauttaa sumeilematta ilmoille jonkun muhkeat peräpukamat.

   Poista
  5. Juu, tajusin kyllä.

   Ja toivottavasti sinulla oli ns hyvä synnytys, ei pahempia traumoja, ja lopulta sylkkyyn ihana tyttövaavi... 💖

   Sori, sori, en voi puhua vauvoista ilman lepertelyä!

   Haleja sinulle ja tyttärellesi, ❤


   Char

   Poista
 16. Alustuksessa tehty Trumpin ja Niinistön vertailu ei oikein toimi, koska Suomessa ei Presidentillä ole juuri valtaa.
  Joten parempi olisi Niinistö Usan ja Trump Suomen presidenttinä , täällä saisi Donaldt elehtiä ja kohottaa ääntään vaarattomasti ,ihmisten huviksi.
  Äänestys järjestelmä on siellä uskomattonan sekava. Ennakko ääniä hylätään valtavasti. Ei siinä mitään Trumpin väittämiä salaliittoja ole todettu ,mutta ääniä hylätään esim. postin tahallaan tai huolimattomuuttaan unohtaessa leiman äänestyskirjeestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MEG, olen samaa mieltä.

   Tosin olen vain useita vuosia PohjoisAmerikan historiaa opiskellut, lukuisia esseitä ja tutkielmia kirjoittanut, sekä olen jenkin puolileski.

   Plus pyydetty puhumaan kansainvälisiin seminaareihin asiaan liittyvistä aiheista.

   Oman laitoksen proffa kerrankin halasi, kun eka juttu meni hyvin.

   Ei ollut #metoo.

   Nyt natihaleja kaikille, Char 💕

   Poista
 17. Totta, MEG, mutta molemmat ovat kuitenkin presidenttejä.

  Hauska ja ehkä hyvinkin toimiva tuo vaihtoajatus. Niinistöstä olisi Amerikalle suurempi hyöty kuin Suomelle, koska meillä ei presidentillä ole juurikaan valtaa. Trumpista taas ei olisi täällä senkään vertaa haittaa kuin Niinistöstä hallitukselle torjuttuine nyrkkiehdotuksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondi kysyy: mikä on tämä Niinistön/hallituksen nyrkkiehdotus?

   Kysyn tosissani! En jaksa tai ehdi seurata politiikkaa, mutta aina haluan oppia uutta!

   Char

   Poista
  2. Niinistön ehdottama koronanyrkki, olisi ollut valtio ja terveysviranomaisten ydinryhmä koronaa vastaan. Pääministeri Marinin mielestä presidentti ylitti toimivaltansa ehdotuksellaan.

   Poista
  3. Niin juuri, kun vertaa tätäkin asiaa Amerikan presidentin valtuuksiin, huomaa, että presidentin ”valta” on meillä vähäinen. Ehdotushan oli mitä järkevin, ja olisi ehkä säästänyt hallituksen työtä ja mm. sekoilua korona-asioiden maskiviestinnässä.

   Poista
  4. Meillä presidentin valtaoikeudet nähdään ilmeisesti demokratian uhkana. Ja huonoissa tapauksissahan näin toki onkin.

   Poista
  5. Se oli vanhuudenhöperön pressan onneton vallankaappausyritys.

   Poista
  6. Onpas vainoharhainen näkemys. Presidentti ei ehdottanut itseään tuohon kriisiryhmään, vaan tarpeellisten alojen erityisosaajia.

   Näin hallitus olisi voinut keskittyä paremmin vaikka soteen ja uusien työllistämiskeinojen luomiseen eikä tuhlaamaan voimiaan siihen, missä sen osaamista selvästi ei ollut - viittaan mm. sekavaan maskiasiaan ja epäorganisoituun viestintään koronasta.

   Poista
  7. Nyt, kun meiltä puuttuu tuo nyrkki, hallitus on jättänyt tiedotusvastuun terveydenhoitolaitoksille. Puuttuu se virallinen valtion tiedottajaelin.

   Terveydenhoidon asiantuntijat voivat kertoa meille vain taudin vaiheista, eivät antaa virallisia suosituksia tai jopa määräyksiä, niin kuin muissa Euroopan maissa valtio antaa Ruotsia lukuunottamatta.

   Nyrkillä olisi nyt paikkansa tiedottaa ja hoitaa asiaa sekä terveydenhoitolaitokiin, hallitukseen että kansalaisiin päin.

   Vaan meillä on tyhjä aukko tässä kohdin, ja sen huomaa. Niinistö oli kaukaa viisas. On sääli, että Marinin hallitus itsevarmuudessaan tuhosi aikeen. Meillä ollaan menossa vankasti kohden Ruotsin linjaa.

   Poista
  8. Hei te kaikki,

   Ja kiitos selvityksestä! Taas on Char kartalla! 😊

   Poista
 18. Ai helvata, että minulla on ollut hauskaa, kun "laatujournalisti" Johanna Vehkoo tuomittiin kunnianloukkauksesta. Sellaista se suuruudenhulluus teettää, mutta toimittajakavereihin voi aina luottaa, vähän on asiasta missään uutisoitu.

  Muuten olen aamuani viettänyt ihastelemalla amerikkalaista koomikkoa, Andy Kaufmania. Vaikuttaisi siltä, että oli oikeasti hieman tai ehkä jopa paljon hullu. Hullu oli myös kuolemansa nuorena, kehuhkosyöpä vei, vaikkei polttanut tupakkaa. Elvis-imitaationsa olivat niin loistavia, että aikoinaan itse Elvis nimesi hänet imitaattoreiden joukosta suosikikseen. Aluksi piipittää järjettömällä äänellä, sitten tulee mukaan koko Elviksen olemus ja eleet, lopulta loistava laulukin. Tässä Elvaria ja vähän muutakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollakin tavalla nämä äärilaidan-ihmiset ovat kovin itsevarmoja siitä, että heillä on oikeus nimitellä muita herjaavasti ja rumasti, koska he ovat hyvällä asialla, taistelevat hyvyyden puolesta. Perkeleelliset aseet sanasodassa ovat ok, jos aseenkalistelija on Johanna Vehkoo, faktantarkistaja jumalan armosta. Muilta nimittely on sanktioitu.

   Poista
  2. Mitään en pelkää niin paljon kuin oikeamielisiä ihmisiä, jotka haluavat kieltää väärinajattelijoiden puheet.

   Poista
  3. Jo kauan onkin varoiteltu (mm. minä), että tämä ns. vihapuhelaki, jolla on tarkoitus kieltää mamukritiikki, kapsahtaa vielä omaan nilkkaan. Eli kun lakia luetaan kuten se on kirjoitettu.

   Tässä tapauksessa tuomarit tekivät juuri niin, ottamatta huomioon että tekijä kuuluu hyviksiin, ja lätkäisivät lain määräämän tuomion.

   Sinänsähän minun mielestäni Vehkoo oli oikeassa ja jopa syytön oikeaan herjaukseen, koska jos jotakin voi rasistiksi syyttää (natsiudesta en ole varma), niin Junesta.

   Juneksen kaltaisia kyllä tarvitaan, sillä ilman häntä emme tietäisi Oulun lapsiraiskausringistä mitään.

   Poista
  4. Paljolti samoilla linjoilla tämän Juneksen suhteen, sillä onhan hänen asenteensa maahanmuuttajia kohtaan ymmärtämätöntä ja jopa rumaa.

   Asioilla on kuitenkin puolensa, ja rumuuden ja jopa jonkinlaisen väärän sietäminen on se hinta, joka sananvapaudesta on maksettava. Ei kaikkea voi eikä edes tarvitse kitkeä pois. Onhan luonnollakin rumat puolensa. Juuri nyt metsässä on paljon mätiä ruskeita lehtiä. Kyllä ne sinne mahtuvat, ja maatuvat, kauniiden sekaan.

   Poista
  5. Hyvää huomenta, Riku Rakas, ja te kaikki muutkin❤

   Erikoishyväilytittelin saa, jos saa Charin nauramaan ennen ekaa kaffekupposta. Ihana video!

   Valvoin yön, eli nyt en ota kantaa mihinkään, mistä en mitään tiedä.

   Joku on siis tehnyt väärin -yllätys.

   Saa näpeilleen, yllätys nro 2.

   Ehkä selviän nyt näillä tiedoin.

   Poista
  6. Char, sinulle huomautus. En halua, että kommenttilaatikkoa täytetään "Char- ja miten mamma ja Char tänään voi"-jutuilla. Ole hyvä, ja typistä hieman sanontaasi ja keskity asiaan. Huomatuksesta ei kannata loukkaantua vaan kannattaa katsoa peiliin.

   Poista
  7. Lisään vielä, että jos pidän vähän taukoa.

   Olen tosi yksin, ja täällä on kivoja kavereita - kirjoitan sitten omia kuulumisia kaffekupposen ääressä.

   Mutta kun tämä ei sovi, niin luen senkin ajan alani kirjoja, tai katson Netflixiä.

   Jotain henkireikää tarvitsen tähän työhön, mutta ymmärrän, ettet sinä palstoinesi ole se.

   Minulle tämä on ollut kivaa, mutta teille ei.

   Siirryn takavasemmalle.

   Hyvää elämää teille kaikille! 💕💖

   Poista
  8. Äläs nyt dramatisoi, Char. Pidän sinusta - tai luomastasi hahmosta - eihän koskaan tiedä - ja mammastasi, mutta arvelen, että välttämättä kaikki lukijat eivät jaksa lukea pitkiä selostuksiasi. Samalla ne kieltämättä rasittavat keskustelujen ydintä, vaikka ei täälä kovalla asialinjalla aina ollakaan, päinvastoin. Mutta ei nyt ihan hurlumheitä aleta kirjoitella.

   Netissä on runsaasti chat-palstoja, joilla käsittääkseni voi keskustella vaikka reaaliajassa. Minusta tuntuu, että voisit kokeilla myös jotakin sellaista.

   Poista
  9. En dramatisoi, Iines.

   Jos nyt vain pidän taukoa, ja luen alani kirjoja, luennoin, ja kirjoitan tutkielmiani.

   Minä kaipaan ystäviä, kavereita... täällä teitä on, mutta en halua väsyttää teitä.


   En minä mihinkään katoa, pidän vain taukoa.

   Haleja kaikille,

   Char ❤

   Poista
 19. Herran Jumala yhteiskunnallisista asioista puhuminen ei teiltä suju yhtä hyvin kuin kakka jutut. Palatkaa takaisin siihen missä olette hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sinulla oli ennen terävämpiä kommentteja. Olet selvästi taantunut.

   PS Se on: Herra Jumala. Ei Herralla ole Jumalaa.

   Poista
  2. Hei Nimetön, Char tässä.

   En ole tahallani seuraamatta Yhteiskunnallisia Asioita.

   Äitini nyt on syntynyt v 1928, eikä pärjää kotona yksin.

   Silloin kuule se hoivatyö on paskaa, pesua, siivousta ja ruokaa.

   Kaupungin varassa Mamma ei pärjäisi, minä teen nyt tätä.

   Paljon on aikaa myös tehdä omaa työtäni.
   Opiskelen, kirjoitan, ja luennoin.

   Jos tässä nyt joku mättää niin valita papille! - Tämä siis herja vanhasta Velipuolikuu-sarjasta.

   Koeta nyt kestää - tai vaihda palstaa.

   Minulle tämä on kiva paikka! ❤

   Parempaa päivän jatkoa sinulle!

   Poista
 20. Vaan vastuutonta on vasemmiston Li Anderssonin ehdotukset kuntaveron korotuksista leikkausten sijaan. Moni kunta on jo tappiin asti verotettu, ja muutenkin Suomen verotus on koko maailman kärkikahinoissa lähes ylimmällä sijalla - kyllä kärjessä ollaan eikä se ole ylpeilyn aihe.

  leikkaukset ovat toki ikäviä, ja kysyä sopii, mistä leikataan. Jos ajatellaan vaikka sitä, että valtio maksaa nyt 33 prosenttia Suomen vuokrista, niin olisiko siinä supistamisen paikka? Asumistuki on jokseenkin suoraa tukea omistajille muutenkin. Muitakin järkeviä säästökohteita on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä valtionvarojen ministerin Suomi sinussa on menettänyt. Liity johonkin nyt opositiossa olevaan puolueeseen niin pääset pian pallille.

   Poista
  2. Kiitos luottamuksesta, mutta en taida liittyä, koska en halua sitoutua minkään puolueen "ohjelmaan". Olisin kuitenkin vastarannan kiiski missä puolueessa tahansa. Voisin sen sijaan perustaa oman puolueen Hjalliksen tavoin. Sen nimi voisi olla Rehellisyys Nyt.

   Poista
  3. En ole toinen nimetön vaikka hänellä on asiaa. Blogin pitäjä sanoo että elät kuplassa vaikka itse poimii lehdestä vain asian josta on samaa mieltä ja sitten sano että mitä minä sanon.. Helppo on olla oikeassa kun on kuuro kaikelle muulle kun omalle ennakkoluuloille. Hassu argumentaatio.

   Poista
  4. Nimetön, tunnustan virheeni, kun sellaisen joku osoittaa. En sitä edes häpeä, vaan kiitän mielessäni terävää kommentoijaa. Pidän siitä, että sanojani oiotaan, koska se osoittaa oikaisijan kiinnostusta esittämääni asiaan.

   Kuplassa varmaan elänkin siinä kuin kuka tahansa, mutta yleensähän poimin kirjoituksiini asiat, joita epäilen ja kyseenalaistan. En poimi niitä, joista olen samaa mieltä tai joista en jaksa yhtyä yleiseen älämölöön. En tunnista itseäni myöskään tuosta ”mitä minä sanoin”-tyylistä, koska kammoan tuota jälkiviisastelua.

   Poista
  5. Minä tunnustan myös että olen omasta mielestä yhtä kriitillinen kuin sinä olet sinun mielestä. Olen samaa mieltä kun ne jotka ovat oikeassa eikä tämä ole jälkiviisasta.

   Poista
  6. Mutta mistä sinä tiedät, ketkä ovat oikeassa? Nekö siis, jotka ajattelevat samoin kuin sinä ajattelet? Mistä tiedät, että sinä olet oikeassa?

   Minä en ole nimittäin varma siitä, olenko oikeassa. Voin puolustaa väärinajattelijaakin, jos hän itse on rehellinen aatteelleen.

   Poista
  7. Mistä sinä tiedät kuka ajattelee väärin? Onko se hän joka ajattelee eri lailla kun sinä?

   Poista
  8. Väärinajattelijoita tässä ajassa ovat kaikki, jotka eivät sitoudu vihervasemmiston ideologiaan.

   Poista
  9. Lisäksi kaikki, jotka eivät sitoudu vihervasemmiston dogmeihin, ovat automaattiasetuksella persuja, natseja, rasisteja ja lievemmissä mutta ei anteeksi annettavissa tapauksissa kokkareita.

   Poista
  10. Vielä yksi: tämänkaltaista leimaavaa vihapuhetta väärinajattelijoita kohtaan ovat keskustelualustat täynnään. Tätä vihapuhetta on monin verroin enemmän kuin rasistista puhetta. Mikä kauheinta - se vihapuhe katsotaan oikeutetuksi eikä sitä edes lasketa vihapuheeksi, vaikka se on täynnä sylkiä roiskauttavaa aggressiota ja tahallista väärinymmärrystä.

   Poista
  11. Ymmärrän vastauksen että kaikki jotka ajattelee eri lailla kuin sinä, on väärässä ja ovat vihaa puhuvia vihreitä vasemmistolaisia? Olenko nyt oikeassa.

   Poista
 21. Marinin hallitus antaa yhteensä yli miljardin tukirahat kunnille, se tulee tarpeeseen kun aiemmat hallitukset ovat vain leikanneet. Kokoomushan nyt levittää kauhukuvia, että kunnat kuolee, kun itse ovat olleet sakset kädessä hallituspuolueena leikkaamassa valtion tukia. Kunnilta tulee poistumaan terveydenhoito, se siirtyy tulevaisuudessa maakunnille, joille tulee verotusoikeuden johdosta myös todellista valtaa. Monet asiat muuttuu yhteiskunnassamme, ja toivottavasti paremmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on nyt paras odottaa rauhassa hallituksen toimia ennen kuin sanoo mitään isompaa. Nythän kaikki on vielä tekemättä.

   Verojen korotuksiin ei kuitenkaan pidä lähteä, tai menetämme kaikki ulkomaiset osaajat ja huippukoulutetut. Suomen verotaso on maailman korkeimpia, ja esimerkiksi Anderssonin kaavailema kunnallisveron nostaminen nyt iskee suoraan jo keskituloisen ostovoimaan. Tämä puolestaan köyhdyttää yrityksiä, teollisuutta, koko yhteiskuntaa, joka nyt jo talouskärsii mittavasti koronasta. Ei sitä verotuksella korjata, vaan työtä ja toimeentuloa lisäämällä, heti.

   Poista
  2. Jos terveydenhoito sosialisoidaan maakuntien isoihin yksiköihin, samaten pikkukoulut lakkautetaan ja lapset pakataan isoihin laitoskouluihin, ei olla kaukana sosialismista ja kaiken laitostumisesta. Amen. Maaseutu tyhjenee, kun ihmiset muuttavat cityihin.

   Taidan ruveta kepulaiseksi tai liittyä johonkin hieman enemmän yksilöä arvostavaan puolueeseen. Onko sellaista enää?

   Poista
  3. Sano sinä millä hakllitus lisää työtä ja toimeentuloa kun kapitalisti sulkee tehtaant? Jos meillä on kunnon hallitus se laskee veroja ja ei tehdas sulje kiinni. Eläkeläinen voi myös ostaa koiran tai muun eläimen kotiin.

   Poista
  4. Hallitus on sitä varten, että se nämä työllisyysasiat järjestää. Siltä odotetaan työpaikkojen luontia, sillä ei yrityksen tehtävänä ole pitää kansalaisista huolta, vaan tuottaa voittoa.

   Kuta enemmän voittoa, sen enemmän yritys maksaa veroja. Yrityksethän nytkin veroillaan meidän hyvinvointimme kustantavat, ei julkinen sektori, joka on vain kuluerä niin kuin joutilas eläkeläinenkin.

   Työpaikkoja ei luoda ainakaan yrityksiä moittimalla. Yksikään yritys ei lopeta pahuuttaan, vaan siksi, että voittoa ei tule riittävästi, jotta yritys kannattaisi.

   Nämä ovat pelkkiä tosiasioita. Yritysten ei edes pidä olla hyväntekijöitä.

   Poista
  5. Anteeksi mutta sinä olet ihan kajahtanut. Hallitus ei luo tryöpaikkoja paitsi Pohjois Koreassa. Ota selvää mihin yritykset maksaa veroja älä puhu p-skaa. Kaikki mikä ei tuota on kuluerä ei eläkeläiset ja julkinen sektori pelkästään.

   Poista
  6. Keskustelutyylisi on ala-arvoinen ja lopetankin sen toteamalla, että Etlan mukaan Sipilän hallitus loi noin 50 000 työpaikkaa, ja loppu tuli taloustilanteesta.

   Mainittakoon, että Sipilän aktiivimalli oli minustakin julma, mutta se ei estä myöntämästä tuota työllistyvyyttä.

   Poista
  7. Kaikki on niin suhteellista.

   Kun Sipilä määräsi kaikki tekemään 6 minuuttia pitempää työpäivää, ihmiset parkuivat että ei saatana jakseta, ei sitten millään, nytkin näännytään työtaakan alle, ja tulivat Kansalaistorille hillumaan.

   Kun sitten Marin ehdotti, että lyhennetään työpäivää 2 tuntia, niin samat tyypit innostuivat, että jee loistoidea, näin tehdään, ihan helposti se onnistuu, sillä päivän työt hoitaa kyllä kuudessakin tunnissa.

   No, olemme palaamassa vanhaan hyvään aikaan, jolloin yhtiö ja patruuna huolehtivat alaisistaan kehdosta hautaan.

   Poista
 22. Minun silmissäni Sanna Marinin uskottavuus kasvoi huomattavasti, kun peräsi lahtareilta yhteiskuntavastuuta. Jos uskoisin politiikkansa olevan todellista, siirtyisin ilman muuta takaisin sdp:n äänestäjäksi. Kuka helkkarin Sipilä, onko sellainenkin joskus ollut? - Oliko se se mato mieheksi, jonka kaveri oli lierolindström...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon tämän ja muistan hyvin, miten ankarasti haukuit Sipilää kaikesta. Tätä taustaa vasten varmaan Marinin toimet vaikuttavatkin hyviltä.

   Oma epäilyni Marinista pohjaa paljolti ihmisen luonteen ja käytöksen tarkkailuun ja psykologisen puolen havainnointiin. Tekojahan vasta alkaa olla, kun koronan hoito on siirretty viranomaisille.

   Poista
  2. Marin herättelee henkiin vanhan ajan luokkavihaa, enkä tiedä, onko se nykyaikana kovinkaan rakentavaa ja kauaskantoista. Ainakaan se ei ole johtanut kahtiajaon vähenemiseen, mihin viime vuosikymmeninä nähdäkseni on pyritty.

   Poista
  3. Eniten minua pelottaa, että jos Marinin puheet eivät olekaan politiikkaa, vaan hän ei oikeasti tiedä, mistä hyvinvointi syntyy.

   Kuka tahansahan saa perustaa yrityksen ja alkaa kerätä rahaa suokuokalla, juoda kabinetissa konjakkia ja nauttia verottomista osingoista.

   Miksi niin harva sen kuitenkin tekee?

   Poista
  4. No juuri tämä. Pääministerin soisi tietävän syvästi talouden perusteet eikä näkevän yritystoimintaa ainakaan riistokapitalismina.

   Poista
 23. Patruunoiden ajoista kun kauemmaksi mennään, päästään vielä vanhempiin ja vielä hyvempiin aikoihin. Että antaa mennä vaan! Ja kaikkein hyvimpiin aikoihin päästyämme me suomalais-ugrilaiset kävelemme takaperin Uralin taa. Und das ist alles.

  Hyvä ystäväni Riku (joka jostain syystä on juuttunut kekkoslaiseen juoksuhiekkaan, koko kropallaan) väittää että jokainen hallitus on entistä hallitusta huonompi. Voi veljet, voi sisaret, voi vittulan väki, tämähän on vain alkusoittoa sille mihin me äänestäjinä pystymme! ("Vielä parempaan", vastaa Kaiku, vaikka kukaan ei mitään siltä edes kysy.) Kun seuraavaan eduskuntaan äänestetään 93 isänmaallista suomalaista, 59 kokoomuslaista, pari demaria ja 42 kommunistia, 2 vennamolaista ja 4 kepulaista + 1 kiintiöpakolainen Ahvenenmaalta, niin... niin saadaan edustajien lukumääräksi 201. Mutta ei sev väliä. Koska tästä porukasta saadaan koottua sellainen hallitus että 'oksat pois'!... tarkoitan, että Rikun (= hyvä ystäväni) logistinen ketju ei katkea. Ei, ei!

  Ps. Siis minähän taannoin päätin että en enää puutu (Suomen) politiikkaan. En pölise siitä. Mutta enhän minä sitä sanonu, että myös päätöksessäni pysyisin, höpö höpö teidän kanssanne, en minä semmoista ole sanonut… (ottaa hörpyn punkkua) ...ikinä. Annan tästä teille esimerkiksi esimerkin:
  "Hyihyi Vihreät, tahritte vain vesiä joissa uitte. "Hyihyi Kristityt, jättäkää Keisarille se mikä Keisarille kuuluu ja seuratkaa Kristusta Autiomaahan" (Autio maa, kirj. T.S.Eliot) "Hyihyi Alkiolaiset, ajakaa traktorit ja leikkuupuimurinne Lempäälän Ideaparkin parkkipaikalle ja uikaa Merenkurkun yli Gröölandiin" "Hyihyi vasemmistofasistit, Lenin asuu nykyisin Hyvinkään Ryttylässä ja kiväärpiipuistanne kasvaa pelkkiä nokkosia "Hyihyi demarit tyhjäks on käynyt teidän kamarit, ei pauku enää pakarat kun muualle juoksi kakarat" "Hyihyi ärkoopeeläiset, sjung hoppfalleri fallerallala, gå tillbaka till Laoküla"Hyihyi kokoomuslaiset, juoksuhautanne on vettä täynnä ja ryssän porvarit kusevat taskuunne."

  Tai voisin minä keksiä parempiakin iskulauseita mutta kun keksi. Hikistä hommaa tämä politiikasta puhuminen on tämmösenäänkin, käy COVID-19 testistä, tulee negatiivinen olo. - Tai en minä teistä tiedä, rakkaat Lurjukseni, tehän aamulla herättyänne ja pehkuistanne pompattuanne virkeinä kuin peipposet alatte säteilemään positiivista energiaa ympäröivään maailmankaikkeutemme...
  Olen tämän itsekseni huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaan päästyään Vladimir Iljitsh hermostui ihan kamalasti, jos hovinsa lakeijat eivät olleet hankkineet ja valmistaneet hänelle porvarin vauvaa aamiaiseksi. Silloin Vladimirin posket kävivät punavalkolaikukkaiksi ja hän alkoi huutaa kimittää katkonaisesti ja änkyttäen, kuten puheita pitäessään. "Pe-pe-pevkele, o-o-olen puna-i-i-i-nen ke-ke-keisavi!" - Tämän jäljeen Vladu menetti raivon ja aivokupan seurauksena tajuntansa ja veriveljensä Stalukka alkoi persettään raaputtaen ja vuoroin nenäänsä kaivaen huutoänkyttää kuolemaa huonolle palveluskunnalle.

   Poista
 24. Minusta virus, jonka leviämisen ehkäisyyn ei ole satsattu sellaisia voimavaroja mitä siihen voisi zatzata, on nämä ns. reality-ohjelmat. En minä niitä vastaan ole, päinvastoin, on kiva että ihmisille tehdään ohjelmia joita he tykkäävät katsoa. (Tykkääväthän kärpäsetkin syödä paskaa. Mikä minä heidän ruokavaliotaan olen kyseenalaistamaan, en mikään.) Sitä paitsi voihan aikansa viettää huonomminkin kuin katsomalla "tosi-teeveetä". (Ai miten? Esim. lyömällä vasaralla peukaloonsa. Tai kompastumalla sirkkeliin niin että käsi lähtee irti... voi hitsi! Tai kuuntelemalla Dannyn ja Armin duettoja, mm.)

  Eilen - edellisestä kerrasta on kulunut säädyllinen aika - katsoin Big Brotheria. Tuntui sekavalta. Enkä oikein ymmärrä mikä tässä kiehtoo. Aika amatöörinäyttelijöitä kun ovat ja keinotekoisissa kulisseissa elävät... kameroiden läsnäolon tiedostaen, tietysti. Viihdearvo tässä on mikä? En mä silti mitään pahaa halua heistä sanoa, ehkä ovat vain jollainlailla 'julkisuudenkipeitä', tms. , ja nyt sitten ovat päässeet sen peilin eteen tapitseeraamaan.

  Yksi jakso "Temptation Island Suomi" ohjelmaa riitti mulle: vittu kun meinasin tulla vihaiseksi. On 4 epäsymaattista (sorry, mutta olen sitä mieltä, että ovat) pariskuntaa jotka erotetaan toisistaan (se on hyvä idea, Okey) mut sit näitä naisia kun ne on kännissä 10 gigeloa tulee härnää heitä että "hei, tuut sä nussii mun kanssa", jnpp., ja heidän aviomiehilleen taas 10 seireeniä sanoo samaa… En käsitä, tai totta kai käsitän mistä on kyse, mutta mielestäni pornoleffatkin on paljon uskottavampia. Ja romanttisempia. – Ai mistäs sen tiedät? No totta kai niitä nuorempana tuli kateltua. (Kaikkein aikaisimmat oli Ruotsista salakujetettuja 16 millin kaitafilmejä. – Ettäs senkin tiedätte!)


  Sitten on tämä 'Ensitreffit alttarilla'... Valehtelisin jos väittäisin etten ole koskaan sitä katsonut, totta, mutta luulen etten varmaan kato enää. En minä sitä siinä mielessä moralisoi että avioliitto (ja siihen meneminen) on niin Pyhä asia ettei sitä saa tollalailla pilkata... Kattia kanssa! (Jotkut määrittelevat avioliiton laillistetuksi prostituutioksi, pointti sekin.) Mutta se jakso Ensitreffeja, jota siis en katsonut, oli niin hömppää että… ainakin luulin, etten sitä katsonut.


  Mutta oliskohan niitä muita "reality-ohjelmia" Suomessa? Sanokaa jos on, olkaa niin kilttejä, Mikko-setä haluaa tutustua niihin!! (Mutta vain teoreettisesti. Ja ehdottamasti vain opetusmielessä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Temptation Islandia en saanut katsotuksi alkua pidemmälle, koska siinä on - anteeksi nyt vain kaikki pyhät - niin typeriä ja hutsahtavia nuoria tyyppejä. Jos joukossa on yksikin nuori, joka panostaa koulutukseen eli korvien välinsä kehittämiseen, tai ylipäänsä ajatteluun, syön olkihattuni.

   Ensitreffejäkään en jaksa. BB on ainoa poikkeus, jota olen seuraillut, koostelähetyksiä silloin tällöin, mutta väliin voi jäädä useakin jakso. Varsinainen suosikkini tässä realitysarjassa on Sohvaperunat, josta oikeasti pidän kovastikin. Siinä on aitojakin reaktioita ja muutama kiva tyyppi.

   Poista
 25. Noh, politiikasta puhuminen on kieltämättä hengästyttävää. Saska Saarikoskikin Hesarissa hikoaa ja ajaa hieman kiville, kun viittaa kolumnissaan patruunoitten ja tehtaanjohtajien muinaiseen hyväntekeväisyyteen. Miten he loivat työntekijöilleen inhimilliset olot.

  Totta joka sana, vaan olivathan olot Finlaysoninkin alkuaikoina tyystin toiset, alkeelliset työntekijöiden kannalta. Piti rakentaa työläisille asuntoja, terveydenhuoltoa ja varmaan koulujakin, jotta työnteko ylipäänsä olisi köyhiltä ihmisiltä onnistunut.

  Aika on nyt kuitenkin toinen. Yhteiskunta huolehtii siitä, mistä patruunat ennen, ihmisen perustoimeentulo järjestyy kakille jollakin tapaa. Enää ei voi edellyttää sitä, että yritys ylläpitää työntekijöittensä vuoksi liiketoimintaa, joka ei kannata niin kuin pitäisi. Eihän julkinenkaan puoli pidä säästötilanteissa työntekijää, tai perusta edes tarpeeksi virkoja, vaikka tarvetta olisi.

  VastaaPoista
 26. Aika entinen ei koskaan enää palaa... totta. Saska Saarikosken artikkeli tämän päivän Hesarissa on lyhyt mutta silti huono, pintapuolinen. Jos haluat tutustua - jota kyllä epäilen - vaikkapa suomalaiseen versioon siitä että "työnantajien ja -tekijöiden etu on yhteinen", niin tutustu Wrightiläiseen työväenliikkeeseen. - Ei se onnistunut, se. Koska oli mahdoton yhtälö. Nämä Patruunat taas toivat hallisemilleen paikkakunnille niin koulut kuin terveysasemat sun muut, mutta myös sen, että väki oli riippuvainen kaikesta mitä Patruuna päätti, kaikesta. Ja näitä paikkakuntia sikisi lähinnä sinne missä oli paperiteollisuutta (Mänttä, Valkeakoski, Varkaus ym.lle ym:lle) tai tekstiiliteollisuutta (mm. Forssa). Ei mitään uutta Auringon alla, tulee mieleen Ruhtinaat ja Suurruhtinaat ennenmuinoin meitä eteläisimmissä ja sivistyneimmissä maissa, heh heh. - Tosiaan, Big Brother hoivasi ihmisiä kehdosta hautaan, itse ei tarvinnut ajatella tai tehdä mitään (paitsi töitä 12-14 h/vrk), kaikki annettiin ylhäältä päin ja valmiina. - Miten tästä tulee mieleen Neuvostoliitto... tuo senaikainen onnela? No, tulee vaan.

  VastaaPoista
 27. Varhaiskapitalismi contra Sosialistinen suunnitelmatalous... Kun ympäri käydään niin yhteen tullaan!

  No ei nyt ehkä näin tietenkään. Mutta se on totta että fasistista saa helpommin kommunistin kuin liberaalista, ja kommunistista saa helpommin fasistin kuin liberaalista. Siinä mielessä "kun ympäri käydään niin yhteen tullaan" on totta, ts. ääriliikeet ovat toisiaan lähempänä kuin ketään muita.
  m.o.t. (höpö löpö)

  VastaaPoista
 28. Mutta Wrightiläisyydestä vielä... (lunttaa vaikka Wikipediasta mitä tarkoitan), niin digiteollisuudessa se on jollain lailla onnistunutkin. Mutta emme kaikki - en ainakaa minä tai sinä tai Juorkunan Jussi, ole mitään it-insinöörejä. Että siinä se tavarajuna menee ohi. (niin että kolina käy) - No, meillä on liikaa työväestöön leimaantuneita puolueita (SDP, Vas) ja liikaa työnantajiin leimaantuneita (Kok, KePu, RKP, KD), sitten omaan itseensä liimautuneita (Nyt liike), ynnä puolue joka ei itsekään tiedä mitä mieltä on (Vihr), ja sitten puolue joka ajaa sekä työnantajien ja että työntekijöiden etua (Pers), jota hieman kyllä ihmettelen miten se on mahdollista...?

  Mutta aika näyttää, Eskoseni.

  VastaaPoista
 29. Puhun mitä sattuu, en minä sillä lailla ajattele että minun pitäisi ihmisiä miellyttää. Kaikkien kanssa jos haluu olla kamu, on paras olla hiljaa, tai sanoa että "yhnmhy". Tai välillä "niinpä niin". Tai jos oikein kriittiseksi käy, voi sanoa "älä muuta sano". Itse olen keksinyt sellaisen aforismin että "enemmistö on aina väärässä, siksi he ovat enemmistönä"... Tai nyt en enää muista, ihan totta, mitä minä 16 -v. ikäisenä ajattelin, mutta jotain tollasta kumminkin. Nyt minulle riittää että 49.9 % kanssalaisistani diggaa minua, tai siis on samaa mieltä. - Ja vaikka tässä virhemarginaali olisi about 20-40 %, puoleen tai toiseen, ei haittaa.

  VastaaPoista
 30. No tuossa yllä on varmaan minulle ja muille kerrottu, mitä on varhaiskapitalismi, sosialistinen suunnitelmatalous, wrightiläisyyden ydin ynnä muuta tärkeää. Se on oikein hyvä, sillä en tiedä niistä mitään syvällistä. Siksi ehkä juttelenkin levottomia.

  Vaan se, mitä nyt hieman kummeksun, on se voima ja volyymi, jolla poliisin kimppuun nyt hyökätään somessa jonkun Elonkipinän tms. kivan kerhon mielenosoituksessa keskellä vilkasta Kaisaniemen risteystä estämässä joukkoliikenteen sujuvaa kulkua.

  Kaksi ministeriäkin on pöyristynyt poliisin toiminnasta. Eihän lapsia saa kieltää, herran pieksut, jos he tahtovat, vaikka se ilmoituskin poliisille taisi etukäteen unohtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaan: yksi ministeri ja yksi kansanedustaja.

   Poista
 31. Vaikka edelleen oli mieltä hivelevän kaunis syyspäivä, ja olin tyytyväinen siitä, että sain paljon aikaan maalla torpan syystöissä, niin heti kun palasin kaupunkiin ja katsoin telkun uutislähetystä alkoi mieleni myrkyttyä.
  Mitään konkreettista ei tehdä, vaikka ilmastonmuutoksen merkit ovat nähtävissä ja voimistumassa joka hetki. Rankkasateet iskevät milloin minnekin, ilman ja merien lämpenemisestä puhumattakaan.

  Olipa vallankahvassa mikä tahansa puolue, ovat omat poliittiset intressit aina etusijalla. Yhteiskunnan kaikkien jäsenten hyvinvointi ja planeetan kaikkien asukkaiden asioidenhoidon tärkeysjärjestys jää poliittisten puolueiden itsekkäiden etujen jalkoihin.
  Virus leviää maassamme hurjaa vauhtia, ja jotkut typerykset vielä uskovat, ettei se heihin tartu. Yökerhoissa rellestäminen on narsisteille tärkeämpää, kuin kanssaihmisten sairastuttaminen, jopa hengen menetykseen huolimattomuudellaan osallisena olo.

  Ikään kuin ei millään haluttaisi ymmärtää, että mm. tulipaloissa, tulvissa, pyörremyrskyissä ja sodassa voi menettää kaiken. Kaupunkeja voi tuhoutua ja nää nillittää jonkun kapakan sulkemisista. En ymmärrä niitä vanhoja ihmisiäkään, jotka kärsii, kun eivät voi vapaasti liikkua missä mielivät.
  Kokoomuskin härnää hallitusta koko ajan huolissaan työttömistä ja työpaikoista. Saatana sentään, hommaisivat niitä työpaikkoja, hehän ajavat suurpääoman etuja. Heillähän ne yritykset ja pääomat on hyppysissä. Koko ajan ovat nyt kerjäämässä valtiolta köyhäinapua kuin taitamattomuutensa hoitaa yrityksiään olisi vain yhteiskunnallisten olojen syytä.
  Nyt myös yritykset osaavat käyttää pandemiaa keppihevosenaan ja sanoa ihmisiä irti ja ajaa alas toimintaansa. Demarien kansansuosio pelottaa tietysti kapitalistia, jos vielä vaikka alkavat sosialisoida heidän lypsylehmiään.
  No ei ole demareista sosialisteiksi, joten älkööt raukat ainakaan sitä pelätkö.

  VastaaPoista
 32. Kun saadaan kauniin naisen tilalle pääministeriksi ruma mies joka on oikeasta puolueesta,asiat hoituvat hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on toksista sovinismia ilmassa.. Ihan kuin naista pääministerinä ei voitaisi kritisoida hänen tekojensa vuoksi. Hohhoijaa.

   Poista
  2. Ai mulleko toi piikki oli osoitettu? Mankemangikos se siellä leikkii ja huutelee piilosta?
   Ei Marin ole mielestäni kaunotar. Toki ymmärrän hänen ihailuaan. Söpöliini, joka herättää äidillisiä ja isällisiä tunteita.
   Kova tahto ja työ ovat tietysti kunnianhimon takana. Kannustavat ja tukevat perhejoukot tarvittaneen myös. Koulumenestyksestään en tiedä, mutta puolueiden ja politiikan slouganit oppii tyhmempikin ajan kuluessa ja voi vaikuttaa älyköltä tai jopa viisaalta.
   No ihminen voi parhaimmassa tapauksessa kehittyä!
   Lämpö ja karisma sekä luonteva ja aito itsearvostus ei vielä näy.
   En pane pahakseni rumaa miespääministeriäkään, mutta ehdottomasti pitää olla elämänkokemusten viisadtama ja säteillä hurmurin tai pyhimyksen karismaa.🤣

   Poista
  3. Iines, ehdit ennen minua vastaamaan Nimettömälle.
   🍁🍂🍃

   Poista
  4. Olen törmännyt ennenkin tähän kommentoijan todellisiin ajatuksiin ja vanhoillisen asenteen paljastavaan sovinismiin. Kommentoija epäilee, että pääministerin arvostelun täytyy johtua hänen ulkonäöstään. Jos arvostelija on nainen, kritiikki johtuu kateudesta, jos arvostelija on mies, kritiikki taas johtuu setämiehuudesta.

   Poista
  5. Leonoora! Minulla ei ole mitään syytä kirjoittaa nimettömänä. Mankemangina voin esim. poistaa kommenttini, jos oikoluku ja on sen pahemman kerran tärvellyt. Pidä vaan pöksyt jalassasi!

   Poista
  6. No kiva kuulla, että olet rehti setä!
   Housuni riisun just silloin kun on aika ne riisua. Vai kiinnostaisiko kurkistaa lahkeen alle, kun ne mainitsit asiaan liittymättöminä?🤣

   Poista
  7. Minä olen eikä Mankemangi. Hyvä että maskin lisäksi teitä taudeilta suojaa myös runsas vaatetus.

   Poista
 33. Pitää olla tyytyväinen, että kaupoissa on sentään vielä ruokaa. Työttömyyskorvausjärjestelmä on vielä olemassa, sosiaalitoimistoista ja vaikka diakonissoilta saa taloudellista apua, jos äkkiä varoittamatta työpaikka menee ja nälkä tulee. Ruokajonoista saa myös evästä jne. Laskujen maksuun voi sopia lykkäystä jne.
  Vaatteita saa kirpputoreilta, tutuilta tms. Terveyskeskuksiinkin vielä pääsee, varsinkin jos viikkoja kärsivällisesti odottaa vuoroaan.
  Auttavia ja hyväsydämisiä ihmisiäkin on vielä olemassa.

  Jos vaikka puolet väestöstä alkaa olla koko ajan sairaana, jos työpaikat on pakko sulkea kokonaan tai tuotantolaitokset pysäyttää. Ketäs sitten puolueet syyttävät?

  Jos työpaikat ja verotulot yhteiskunnassa vähenevät vähenemistään alkaa se vaikuttaa vahvasti myös palveluihin, kouluihin jne. Hyvinvointivaltio alkaa natista liitoksistaan, ja seuraukset tietysti alkavat näkyä kaduilla kerjäläisten kasvavina joukkoina, mutta myös rikollisuuden kasvuna ja väkivallan lisääntymisellä.

  No, evoluution voimat koettelevat silloin tällöin ihmiskuntaa, josko se oppisi jotakin. Tähän mennessä onko todella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy kaikkien laittaa ne maskit naamalle ja ohittaa edes muutama baarireissu ruuhkapaikkoihin. Ja matkoille sitten joskus, kun on rokotus saatu.

   Poista
 34. Nyt ei todellakaan kannattaisi olla uhkarohkea! Tällä lintukodossammekin tartunnat ovat lisääntyneet. Ihmeen kauan saimmekin olla täällä huolettomia.
  En mene minnekkään ihmistenilmoille ilman maskia ja kertakäyttöhanskoja.
  Silmäpolilla käynti on parin viikon päästä. Saa nähdä peruvatko, vai uskallanko itse mennä, kun sairaalassa virus on sairastuttanut myös hoitohenkilökuntaa.

  Nyt mukamas tarhoissa minkeillä on coronaa, ja epäillään, josko tauti tarttuu myös lemmikkeihin.

  On tää mielenkiintoisesti alkanut kaksikymmenluku. Mihin lopulta johtanee kaikkine seurauksineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin tai luin - en muista kumpaa vai molempia - uutisista kaakonkulman altistumisista. Kauheaa.

   On vaikea ymmärtää niitä pölvästejä, jotka levittävät nyt virusta, kun sen voisi välttääkin epäitsekkäällä käytöksellä. Ei nuoruus ole mikään syy toimia koronalinkona.

   Poista
  2. Tämän(kin) viruksen kohdalla kun mitä enemmän se on elinpiiriään suurentanut, on käynyt niin että se samalla on myös "laimentunut", ts. ei ole yhtä murhaava enää..? Asiantuntijat kiistävät tämän, jyrkästi toistaiseksi, mutta tilastot osoittavat toista. Uskon asiantuntijoita. (Mutta mietin myös itse.) Musta Surma tappoi aikoinaan puolet Euroopan väestöstä... bakteeriperäinen tauti se, ja siihen aikaan mahdoton hoitaa mutta nykyisin helppo nakki rokotteilla (niks naks) hoitaa, kun bakteerit itse ovat eläimiä. Eli tuttuja, tutumpia. Virukset ovat vittumaisempia ja muuntautumiskykyisempiä, eivät ole eläimiä, rokotteiden kehittämisessä on enemmän säätämistä. Eiväthän nämä kausi-influenssaa vastaan kehitetyt rokotteetkaan toimi nekään kuin 45 - 85%sti (riippuu mutaatioista). Emme me heistä (= mikrobeista) ikinä eroon pääse, turha toive, pakko vain jatkaa yhteiseloa heidän kanssaan. Niinkun tähänkin asti.


   Ja vähiten sitä kannata murehtia - oi Ihmiset - etteikö joku tauti sinuakin viimein löytäisi ja kuolet pois. Näin on esi-isillemme ja -äideillemmekin käynyt. ( heittelee kukkasia pitkin hautausmaata ja huutaa ’hurraa, hurraa, hurraa’ )   Poista
  3. Toivottavasti vääriinkäsityksiä ei kellekkään! Ei kuolema kiva asia ole, mutta realiteetti, on. Jostain kirjasta jäi mieleeni lause, missä päähenkilö istui puistonpenkillä ja katseli miten kuntoilijat juoksivat...
   kilpaa infarktia pakoon..." Näinhän se on. Tai että menet sängyn alle piiloon, syöt Asperiinia ja olet ihan hiljaa... Ei auta, Viikatemiestä et sillä harhauta.

   Poista
 35. Informaatioähky, valeuutiset, salaliittoteoriat ja vihapuheet sekoittavat ihmisten ajatukset sikin sokin. Elämme mukamas "totuuden jälkeistä aikaa", mutta mitä ne totuudet olivatkaan? Entä mitäpä tämän valheiden ajan jälkeen seuraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän hereästi, että en oikeasti tiedä, mitä "totuudenjälkeinen aika" tarkoittaa. Se kuuluu siihen leimakirvesanastoon, jonka olen sivuuttanut merkityksettömänä leimana jollekin, josta ollaan itse eri mieltä.

   En siis tiedä, onko se persujen, natsien tai kokkareiden keksimä termi tästä poliittisen korrektiuden ajasta, vai onko se punavihreä termi kuvastamaan persujen, natsien ja kokkareiden vihapuhetta.

   Vai kuvastaako termi vain sitä, että nyt kun tieto on kaikkien saatavilla, käytettävissä ja luotavissa, ei ole mitään totuutta, vaan monia totuuksia eli valheita. Vai mitä?

   PS Tosikot älkööt tulko vääntämään minulle Google-selityksiä. Kunhan pohdiskelin.

   Poista
  2. Teidän vastaavia pääkoppakohtaisia pohdiskelujanne luen kyllä mieluusti.

   Poista
  3. Esimerkiksi maapalloa on pidetty pyöreänä tai lähinnä mandariini muotoisena, mutta AltRightin vaihtoehtoinen totuus on, että se litteä kuni pannukakku. Näin korrektia tiedettä epäilevät uskovat ympäri maailman.

   Poista
  4. Perussuomalaisista samaa mieltä että maapallo on litteä on enemmistö ja vähemmistö on sitä mieltä että ei osaa sanoa.

   Poista
 36. Tässä teille kaikille pieni syyslahja, olkaa hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tuttua kähinää! (pöselöni)

   Poista
  2. Ja tätähän me myös nuorena kuuntelimme, eikö totta, muru?


   Est-ce que tu parles français


   Äläkä punastu!

   Poista
  3. Kyllä kuunneltiin. Aina on kuunneltu, ja juuri tätä Bo Anderssonin tulkintaa. Ah nuoruus ja elämän kauheus. Ja kauneus.

   Poista
  4. Sinä olet nopea lukija, tavattoman nopea, nopeampi kuin kuuntelija. Sillä...
   oi kallis Kaalimato
   minä tarkoitin tätä (omin käsin linkittämmäni) Jane Birkin et Serge Gainsbourgin esittämää "Je T'aime,...Moi Non Plus"

   Ps. Voi olla että Bo Andersson on sen ruotsiksi esittänyt. Mutta siihen voin sanoa vain... osanottoni ruotsalaisille

   Poista
  5. Höpsistä, Bo laulaa ja ääntää oikein kauniisti ja hyvin. Kyllä tuota kähinääkin kuunneltiin, sillä olihan rakkaus vapaata ja kaikki oli vielä edessä, siis koko elämä.

   Poista
  6. Sävellys on jostain elokuvasta, ehkä Truffaultilta tai Vadimilta, Godardilta nyt ei ainakaan, minulta helposti nimet unohtuu. Mutta tapahtumamuistini on hyvä. Muistan kun tämä soi, olin silloin Marjukan äidin makuhuoneessa (Marjukan äiti oli yövuorossa Kanta Hämeen Keskussairaalassa) ja kuuntelimme tätä levyä. Joka pyöri levysoittimella. Ja kuinka ollakaan minulle (kuten myös Marjukalle) tuli kuuma... koska lämpöpatterit olivat niin diskanttiin säädetty kun oli talviaika, ja niinpä sitten aloimme vähentää vaatetustamme (Luhta, Seppälä), kunnes olimme pikkupöksysillämme (Ellos, Under Amour) ja oli pakko etsiä lämpöä toisistamme.

   Sen pituinen Se.

   Poista
  7. Hyvä! Mutta edelleen: ehditkö kuunnella tämän:


   https://www.youtube.com/watch?v=k3Fa4lOQfbA


   (siitä minä viimeisei n. 17-71 sekunttia olen puhunut)

   Poista

  8. Juu juu, juuri tähän kauniiseen ja herkkään viittasin kähinällä.

   Kyllä minäkin tuon ajan kaikki Godardit, Truffautit ja muut merkittävät ohjaukset näin. Elokuvissa käytiin ainakin kaksi kertaa viikossa.

   Poista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  10. Kökkö kommentti. Poistin. Yritän toisellalailla.

   "Elokuvafriikki olen ollut pennusta pitäen, Forssassa oli hyvä Elokuvakerho, sinne saatiin klassikoita ihan liukuhihnalta, koska meillä oli hyvät puuhamiehet ja heillä suhteita moguleihin. Elokuvasivistykseni ei siksi ole jättänyt minua pulaan, paitsi kerran Joensuussa, jossa eräässä (ei ollut Kino Tapio) teatterisalissa joka oli pimennetty (niinkuin elokuvateatterit ovat) niin Kirsti pianistin sormillaan veti minut kaksi kertaa kuiviin. Tämä jos mikään tietysti häiritsee elokuvan katselua, mutta ei se muuten minua härinnyt. Sitä paitsi myöhemmin olen nähnyt tämän elokuvan "Kuka pelkää Virginia Woolfia?", useammankin kerran. Se on hyvä leffa, Elizabeth Taylor sai roolistaan Oscarin, mutta paremmin roolinsa mielestäni Richard Burton veti. (uskokaa pois!) Niinpä uskallan suositella tätä elokuvaa kaikille kulttuurin ystäville - ainakin jos yksin eksytte elokuvateatteriin."

   "Antoisaa elokuvailtaa", niinkuin Peter von Bagh aina sanoi lopuksi. (hieno ihminen)

   Poista
  11. Tarinoiden kertomista kaikessa taiteentekemisessä on kyse. Eikä ”juoni” ole mikään kertomuksen idea, paitsi dekkareissa. Se että "tajunnanvirta" kirjallisuuteen keksittiin vasta 1800 -luvulla, on väärinkäsitys, sitähän kaikki kirjoittaminen on. Tietysti erilaiset tyylit ja muodit tulevat ja menevät, se on eri asia. Elokuva-oppia en ole saanut, tiedän tuosta taidemuodosta vain sen verran mitä näkijänä on kokenut. Hauskaa on että elokuvassa ”juoni” rikotaan, tapahtumat muuttuvat kuviksi ja ääniksi – niinhän oikeassakin todellisuudessa kaikki on vain ”kuvia ja ääniä”, kakofoniaa, mitään ”Happy Endiä” ei tule, oi ei, vain erilaisia vastoinkäymisiä, ja sen jälkeen elämä jatkuu taas yhtä monimutkaisena ja kummallisena kuin mitä se oikeasti on.

   Kun Amsterdamissa kävin van Goghin museossa, niin petyin hänen tekemiin grafiikanlehtiin ja hänen japanilasivaikutteisiin piirustuksiinsa, ja oli siellä akvarrellejakin, mutta mielestäni tylsiä, ja ehdin jo ajatella että minkä takia…

   mutta kun pääsi katsomaan hänen ölyjyvärimaalauksiaan…

   … muistan kun Tarja tuli tuuppii mua ” lähdetäänjo pois täältä”. Me oltiin oltu siellä yli kolme tuntia! Itse en ajan kulua ollut käsittänyt. Niitä maalauksia kun katsoin, ne veivät minut jonnekin mistä en päässyt pois, jähmetyin.

   Hyvin vaikuttava kokemus. Enpä ole vastaavaa kokenut.

   Ps. esim. van Goghin maalauksista tehdyt seinille ripustettavat printtijäljennökset ei millään lailla säväytä mua. Peter Munchin ”Huuto” on sävähdyttävämpi.

   Poista
 37. Kiitos kauniista syyslahjastasi, Iines!
  Rakastuessahan maailman murheet eivät paljon ahdista. Kaikki energia menee tunteiden kohdetta ajatellessa ja jos hyvin käy yhdessä nujutessa.😋

  VastaaPoista
 38. Tieteessä tapahtuu-julkaisussa Antti Hautamäki luonnehtii totuuden jälkeistä aikaa siten, että nyt vedotaan tunteisiin ja mielipiteisiin, faktojen sijasta.
  Peukutan, mutta toisaalta eikö niin ole aina tehty?
  Televisio, netti ja sosiaalinen media ovat vaikuttaneet ihmisten tunteisiin ja "totuuksiin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tehty. Tunteisiin ja asenteisiin vetoaminen on ikivanha vaikuttavan viestinnän ja ennen kaikkea markkinointiviestinnän keino, jonka viestinnän ja kaupallisen alan osaajat hyvin tuntevat.

   Onkohan asian yksi nimi populismi? Sitähän harjoittavat kaikki puolueet, ja myös nykyiset ministerit tuntuvat ulostuloillaan kosiskelevan tiettyjä äänestäjiä. Jännityksellä odotan vihreän sisäministerin lausuntoa poliisien toiminnasta Elonkipinä-mielenosoituksessa.

   Poista
  2. No juu, nythän herttainen Elonkipinä järjestää parhaillaan kivaa performanssia jossakin Helsingin keskustassa, ja poliisi on läksynsä oppineena eli läksytettynä turvaamassa kipinäläisiä heidän tärkeässä työssään. Ettäs tämänkin tiedätte.

   Poista
 39. En ole googlettanut käsitettä "totuudenjälkeinen aika", koska eihän sellaista ole. – ”Totuutta edeltäväää” aikaa viimeksi eletiin silloin kun Jumala otti sekä Adamin että Evan ja Käärmeen puhutteluunsa kun olivat ottaneet Hyvän ja Pahan Tiedon Viikunapuusta yhden viikunan… Mutta siinä kai oli kyse eri asiasta?

  Hölynpölympää on puhua vaihtoehtoisesta totuudesta.. Mitä ihmettä se? Joko asia on totta, tai sitten ei. Jos ollaan asiasta epävarmoja – onko totta vai ei – vaihtoehtona on epävarmuus. – Ps. Huvittavaa on myös kun puhutaan ”vaihtoehtoisesta lääketieteestä”… mistä silloin puhutaan? On olemassa lääketiedettä, ja se mikä ei siihen kuulu, on ei-lääketiedettä. Jos joku kansanparantaja naksauttaa sun nikamas paikoilleen ja sulle tulee ”snadisti guda olo”, ja mikäs sen kivempaa, niin ei silti lääketieteestä silloin ole kyse. Tai syöt jotain yrttejä ja sieniä niin saatat a) parantua b) saada ripulin c) kuolla d) saada vauhdikkaan LSD Tripin… Ei tämäkään ”vaihtoehtoista lääketiedettä” ole . (eikä ole!) Ja se on taas ihan toinen tai kolmas asia että ihmisen psyykkeessä piilee valtavia (mutta valitettavan vähänkäytettyjä) voimavaroja; itsesuggestion avulla saamme tapahtumaan tavallaan ’ihmeitä’… myös ihmeparannuksia. (ughg, sanoo tosiasioittenkin jälkeinen vaihtoehtopoppaukko)

  VastaaPoista
 40. Vietin muuten lauantai-iltapäivän Varsapuistikossa ja näin kuinka poliisi pahoinpiteli ihmisiä. Tarvittaessa menen oikeuteen todistamaan.

  VastaaPoista
 41. Kai sä huomasit videoida poliisin riehunnan? Valtakunnansyyttäjä katsoo sen varmaan mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtumista on julkaistu reilun neljän tunnin videotallenne. En linkkaa, koska sehän ei keskustele.

   Poista
  2. Sen verran vielä, että mainitsemaani materiaalia on jaettu valtakunnallisessa uutismediassa. Onko mennyt ohi hoksottimien 🙄

   Poista
  3. Uutisissa on jo näytetty tallenteen ydinkohdat. Näkyi, miten poliisi kantoi velttoja istujia pois - tuntikausien puhumisen ja neuvonpidon jälkeen - ja miten nämä luikahtivat vilkkaasti takaisin jatkamaan istuntoaan. Ja miten pari poliisia suihkasi pippurisuihketta niskoittelijoiden suojauksia päin. Kauheaa, hirveää väkivaltaa.

   Vinkkasin sinun videoosi siksi, että jos sinulla sitten olisi herkullisia pätkiä, joissa poliisi mätkii rauhallisia ilmastoihmisiä.

   Poista
  4. Pippurikaasun sumuttaminen päin pläsiä on mätkimistä. Tätä ei tietysti kasakka ja nagaika -generation snaijaa.

   Poista
  5. Poliisin jakaman tiedon mukaan kiinniotetut mielenosoittajat vapautettiin jo samana iltana ja heitä rankaistiin sakoilla. Tutkinnat siis päättyivät ja poliisi ei esitä syyttäjälle mitään. Sen sijaan valtakunnansyyttäjä tutkii poliisin väkivallantekoja.

   Poista
  6. Pippurisumute ei tullut yllätyksenä, vaan nuoria on ensin puhutettu, pyydetty siirtymään, yritetty siirtää, varoitettu ja sitten toimittu. Myös teini-ikäisen tulee oppia, että poliisia on toteltava.

   Pippurisumute on hyvin epämiellyttävä, mutta kohtuullisen vaaraton. Yliajava bussi olisi taas tappava, ja tästä poliisin tuli huolehtia estävästi, kun nuoret istujat tukkivat julkisen liikenteen käyttämän valtaväylän. Iästä riippumatta on ihmisen ymmärrettävä, että on tilanteita joissa on toteltava, vaikka ei halua. Se ei ehkä ole kivaa, mutta kaikki elämässä ei ole.

   Siteeraan poikkeuksellisesti loppuun erästä HS:ien uutista koskevaa keskustelua, nimimerkkikirjoittajaa:

   ”Jos nyt joku hälytysajossa oleva sydänkohtauksen saanut joutui etsimään poikkeusreittiä tapahtuman takia ja apu viivästyi vaikka viisi minuuttia, ymmärtää jopa teini, että se saattoi olla kuolemaksi. Tai joku ei päässyt hyvästelemään jotain, joka juuri jätti viimeiset hengenvedot tässä maailmassa. Sellaista tahoa ei ole, jolla olisi oikeus päättää toisten puolesta, että hänen asiansa on NIIN paljon tärkeämpi, ja että säännöt ei koske häntä. Todennäköisesti todelliset uhrit nuolevat haavansa hiljaa tuskissaan, kun toiset esiintyvät mediassa suuren vääryyden uhreina. Kyse on ollut omasta valinnasta. Kaikki eivät saaneet valita.

   Tämä linja on nyt enemmistön mieliala, kun katsoo lehtien uutiskeskusteluja. Poliisi saa kaiken mahdollisen tuen, vaikka valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ajattelisi mitä tahansa. Ja tuntien hänet - kyllä hän ajatteleekin.

   Poista
  7. Viimeisenä otettiin kiinni kauloistaan toisiinsa u-lukoilla kahliutuneet kuuskymppiset veteraanit. Istuivat Unioninkadun mukulakivillä viisituntia. Poliisin ensin tuoma paineilmaleikkuri ei murtovarmoihin lukkoihin pystynyt. Piti odottaa laitoksen työkalupickupin agregaattia ja rälläkkää.

   Poista
  8. Mitä tulee liikenteeseen, niin se ohjattiin heti kiertoliittymän halkaisevalle raitiotielle. Sitä hälytysajoneuvot muutenkin aina käyttävät.

   Poista
  9. On muuten erittäin huonotapaista olla mainitsematta lainauksen kirjoittajaa, olkoonkin nimimerkki.

   Poista
  10. "Helsingin poliisi myöntää, että heidän toiminnassaan on aina kehitettävää."

   Poista
  11. Kaikissa instansseissa on kehitettävää, etenkin jos nostetaan tikun nokkaan käristettäväksi. Vain pölvästi luulee yhteisöään valmiiksi ja virheettömäksi.

   Tämä keskusteluosio ei edelleenkään ole opinnäytetyö. Täällä ei tarvita lähdeviittauksia. Saat vapaasti jopa valehdella, jos meinaat, että se menee läpi.

   Poliisin toiminnan tutkiminen on hyvä asia. Veikkaan, että Raija Toiviaisen on halustaan huolimatta vaikea ellei mahdoton löytää sanamuotoa, jolla pystyisi tuomitsemaan poliisin toiminnan.

   Poista
 42. Minua huvittaa miten Ines tekopyhänä kaakatta että Trump ja Biden molemmat ova huonoja keskustelemaan. Ihminen on sokea kun hänellä on ajatus ei Biden saanut edes suun vuoroa kun tuo iso vauva itki koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis, mitä minä olen sanonut? Milloin ja missä? Mitä höperehdit?

   Poista
  2. En ole katsonut ainuttakaan vaaliväittelyä enkä seurannut vaalien kulkua! Lehtikuvasta päätellen olen sanonut Bidenin olevan hauras. En edes tiedä, miten hän puhuu. Trumpinkaan puhetta en koskaan jaksa katsoa.

   Poista
 43. En oikein lämpene kyseisille mielenosoituksille? Mitä niillä saadaan aikaan? Kuvia eri medioihin? Nytkin poliisi sai suuremman huomion uutisoinnissa, kuin mielenosoittajien ajatukset ja viestit. Ennemminkin jalkautuisivat kaduille, yleisiin kulkuneuvoihin vaikka laulamaan ilmastonmuutosvirsiä ja pihoille saarnaamaan, julistamaan tuomiopäivien sanomaa, ajoteillä istumisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä elonkipinät munasivat tyystin hyvän ilmastoasian ja saivat lähes koko kansan itseään vastaan.

   Onneksi verraton valtaosa ihmisistä tukee poliisia ja luottaa edelleen sen toimintaan. Anarkismi hajottaa ja repii, ja tämä järjestö on jo ohjelmassaan sanonut rikkovansa lakia aina tarvittaessa.

   Sisäministerin tulisi saada kyseinen äärijärjestö samalle lakkautuslistalle Odinin sotureitten kanssa. Tämä olisi uskottavaa ja toisi vihreille ääniäkin.

   Poista
  2. En usko, että verraton valtaosa ihmisistä olisi fasisteja.

   Poista
  3. Pois tälläist lyhyet vastaukset. Ne eivät keskustele.

   Poista
 44. Ai pentele, virus rajoittaa myös evankelistojen jalkatöitä, niin sanallista kuin musiikillistakin.
  Harmi!

  VastaaPoista
 45. Mutta sentään, onhan jäljellä suuret, vapaat väylät sosiaalisessa mediassa ja digitaaliem uskomaton voima muuttaa ihmisten ajatuksia, arvoja ja näkemyksiä.
  Meetoot ja muut mielien ja arvojen käännösohjelmat, miksi ne ovat saaneet ihmiset mukaansa?
  Mistä ja millä saataisiin ihmiset vihdoinkin uskomaan, että pitäisi ilmastoasioissa ruveta toimimaan, tekemään radikaaleja muutoksia "elonkehässään".
  Kenties suuri joukko kansalaisista olisikin valmis muuttamaan arkisia tapojaan luontoa kunnioittavammaksi.
  Päättäjät vaan eivät uskalla tehdä mitään ilmastoon positiivisesti vaikuttavia asioita. Nääs nääs saattaisivat äänestäjänsä kaikota.
  Turpeen polton lopetusta hehkutetaan. Haittaveroja laaditaan, mutta eiväthän ne yksin pysäytä saati jarruta tulevaa helvettiä.
  Yhteiskuntien olisi muututtava täysin. Onko enää mitään keinoja estää tuleva kaaos?
  Kaikki käytettävä energia pitäisi olla päästötöntä just nyt heti eikä "viidestoista päivä".
  Eipä tule onnistumaan aivan lähiaikoina. Voi olla, ettei aika riitä. Tuho etenee ja uudet, pelastavat innovaatiot eivät ehdi kilpajuoksussa katastroofien ohi ja edelle.

  VastaaPoista
 46. Vaihtoehtoinen totuus on, että hyvinvointiyhteiskuntaa ja oikeusvaltiota ei ole.

  VastaaPoista
 47. Onneksi tuli corona. Se hillitsee edes jonkin verran lentoliikenteen ja ylipäätään liikenteen ja logistiikan päästöjä. Energiaa ja luonnonvaroja säästetään, kun tuotantoja supistetaan tai ajetaan alas. Ihmiset oppii elämään rajoitusten kanssa ja vähemmällä kuluttamisella. Kenties joku jopa oppii huomaamaan mikä elämässä on tärkeintä, ja missä oravamyllyssä sitä onkaan tyhjän vuoksi juossut. Toivottavadti covid opettaa arvostamaan ja hoitamsan terveyttään, hyviä ihmissuhteita ja laittamaan asioita muutoinkin tärkeysjärjestykseen elämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustelusta onkin tähän asti kehittynyt hyve, ja tähän aikaan kuuluu olla koko ajan menossa jonnekin tai tulossa jostakin. Tässä mielessä korona on siunaus. Kun katsoo vaikkapa lentotutkakartaa

   https://flightradar.live/fi/

   niin huomaa, että siellä ilmassa ei ole kaiken aikaa kymmentä konetta vaan kymmenentuhatta.

   Poista
 48. Siitä on melkein kolmekymmentä vuotta, kun viimeksi lensin suihkukoneella. Omaa autoa minulla ei ole ollut viiteentoista vuoteen, en matkustele edes kotimaassa tarvetta enempää. Veroja olen pienestä palkastani valtiolle maksanut jo neljäkymmentä vuotta. - Vittu, nyt laitan haisemaan ja rupeen anarkistifasistivihruksi. Lainsäädännöstä en enää piittaa, tällään perseeni keskelle Mannerheimintietä juuri Eduskuntatalon kohdalla. Eduskuntaan menijöille huutelen hävyttömyyksiä, haukun ne kommareiksi, kepulipelleiksi ja lahtareiksi. Sitten avaan suuni ammolleen ja käskytän lappaamaan ruokaa suuhuni.

  VastaaPoista
 49. Muisto ajalta kun kaikki oli vielä hyvin:

  https://twitter.com/i/status/1313374993150025729

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä sen voisi sisäistää, etteivät suomalaiset mahda ilmastonmuutokselle mitään. Intialaiset, pakit ja kinkit tappaa meitit joka tapauksessa.

   Poista
  2. Noh, tässä toinen muisto:

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006659234.html

   Poista
  3. Voi olla, että liike-elämän kannattaa melko viimeiseen asti tukea tiedemaailman syöttiläitä, mutta loppupelissa Keskisarjakin siinä pelissä haukkaa paskaa.

   Poista
 50. Oikea paikka elonkipinäläisten mielenosoitukselle olisikin ollut Eduskuntatalon portaat, ja siellä olisi voinut tukkia kansanedustajien kulkureitit istuksimalla koko päivän rapuilla. Hallitustahan vastaan mielenosoitus oli. Kipinäläiset odottavat tekoja, Suomen tulee nyt näyttää maailmalle mitä hiilineutraalius ja bensattomuus on. Polkupyörät alle ja reppu selkään joka ministerille!

  VastaaPoista