6.3.2023

Somen maailma on harhakuva, illuusio
Nyt kun kommenttien suurin tulva blogiini näyttää ehtyneen, mietin, onko blogistani tullut laatublogi. Vai onko kyseessä yleinen trendi, jossa väki siirtyilee nopeampien somealustojen pariin? Blogien kuolemisesta on käyty keskusteluja, sillä moni  ennen suosittu muotiblogi on lopetellut ja siirtynyt lyhytviestinnän puolelle, esimerkiksi Instagramiin. 

Nimittäin vuosia sitten, kun kommentteja alkoi tulvia ovista ja ikkunoista, kulttuuriblogien pitäjät sanoivat huonon blogin merkiksi sen, että on paljon kommentteja. Tunsin tästä syyllisyyttä ja arvelin tehneeni jotain väärin. Vaikka ei minulla mitään strategiaa ollut, kunhan kirjoitin vain huolimatta siitä, mikä oli kulloinkin hallitseva mielipideilmasto. 

No, on sanottava, että sellainen systeemi minulla oli, että kirjoitin usein vinoista näkökulmista. Saatoin puolustaa ruotsalaista kunniamurhaajaa tehden hänestä antiikin tragedioiden kärsivän isän. Minut syötiin tietysti elävältä, mutta hanttiin pistin. Saatoin puolustaa myös opetusministeri Tanja Karpelaa, kokoomuslaista entistä Miss Suomea, jota kuului vihata. Oikeasti en ollut pätkän vertaa kiinnostunut Tanja  Karpelasta, vaan siitä kiihkosta, jolla häntä pyöriteltiin tervassa ja höyhenissä. Minua hirvitti sen vimman voima ja volyymi. 

Samoin oli Teuvo Hakkaraisen tapauksessa, jossa hän suuteli naispuoliselle  kansanedustajalle niskaniksautuksen, lupaa kysymättä kuin muinaisessa Angelika-kirjasarjassa, jossa naisia raiskailtiin mennen tullen, milloin junassa, milloin merirosvolaivassa, milloin hevosen selässä. Angelikahan eli Angélique de Sancé de Monteloup oli köyhtyneen aatelissuvun tytär, "enkelten markiisitar", joka joutui huikeisiin seikkailuihin 1600-luvun Ranskassa.  Naiset olivat romaaneissa suuttuvinaan, mutta oikeasti he  tykästyivät siitoshimoisiin uroksiin, rumiin ja karvaisiin lihaskimppuihin. 

Teuvo Hakkaraisella tosin ei ollut sankarin viittaa harteillaan eikä mainittavia lihaksiakaan, vaan yksinkertaisen olemuksensa lisäksi rasitteena persuus, mikä teki hänestä luvallista riistaa julkiselle paheksunnalle. Tässäkään tapauksessa minua ei kiinnostanut itse Teuvo eikä persuus, vaan  ilmiö siinä takana, kansan hysteerinen vimma pyöritellä uhrejaan tuhkassa. Paheksuntaa pidettiin yleisesti oikeana tapana nitistää yksilöitä, jotka ajattelivat toisin kuin valistunut enemmistö. 

Minunkin sanottiin provosoivan teksteilläni. Aloin lopulta uskoa siihen itsekin. Nimittäin olihan kautta vuosien työhöni kuulunut opiskelijoiden innostaminen sanoittamaan ajatuksensa ja tunteensa, puhumaan, väittelemään, perustelemaan, vaikuttamaan kaikin mahdollisin tavoin, jopa markkinointiviestinnän keinoin. Sainkin heiltä suut auki ja näppäimistöt laulamaan ja joskus näyttämönkin helisemään ja soimaan.

Vaan enpä nyt osaa sanoa vieläkään, mikä lopulta on provosointia, mikä innostamista. Minusta alkaa olla yhdentekevää se, mitä minusta sanotaan ja reagoidaanko sanaani ylipäänsä mitenkään.  

Somen maailma on lopulta harhakuva,  illuusio, jonka luomme omassa päässämme. Kaikkea ei pidä uskoa, kaikkeen ei kannata reagoida: 

Ja minä loin sinut 

tyhjään maailmaan.

 En vain tiennyt,

että sinusta tuli niin suuri. 

Mikään ei ole ilman sinua.


Mitä tulee yllä mainittuun Angelika-sarjaan, toivon, etteivät sukupuolisensitiiviset löydä romaanisarjaa koskaan. Teokset menettävät paljon, jos  raiskuukohtaukset poistetaan naista loukkaavina. Angelika itse tykkäsi junaraiskaajastaan, vaikkei sitä heti myöntänyt. Taisipa olla Angelikan tuleva mies, jos oikein muistan. Romanttinen kohtaus piirtyi minunkin lapsenmieleeni ikiajoiksi, kuten huomaatte, arvoisat lukijat.

(Kuva: Vaimo ja anoppi)

110 kommenttia:

 1. Mika Waltarin läpimurtoromaani oli "Suuri illusioni". Sitä kirjaa en kai koskaan ole lukenut, mutta on jonkinsorttinen kuvaus kirjailijan viehtymisestä Minna Craucheriin. Somemaailma on nykyajan minnacraucher, viekas ja petollinen.

  Raha on kaiken perusta koko maailmassa, ei ole muuta jumalaa kuin raha. Siksi Goggeli ei ole blogialustoja kehittänyt lainkaan, kaikki muutokset ovat vuosikausia olleet huononnuksia.

  Goggeli ei saa fyffeä näistä. Blogien suosion väheneminen johtuu enemmän muusta kuin niistä itsestään. Mikä on ihanampaa kuin minna craucher kuvissa, joissa melkein näkyy tissitkin ja meno on tämän päivän staili. Semmoista ei täällä näy.

  Nykypäivän nuoren ihmisen motto on: "Instagram, Tinder ja tynnyri omenasiideriä!"

  VastaaPoista
 2. Juuri huomasin, että muuan kirjallisuusblogikin oli mennyt Instagramin laineille. Instagramissa toki on lukijoita enemmän, ja tätä myöten tietysti keskustelukin voisi olla vilkasta..

  Vaan on se sellaista nopeaa lyhyttä tykitystä kuitenkin, ettei taida olla minua varten, vaikka minulla Insta-alusta onkin. Tosin käytännössä seisova ja kuvia varten perustettu. Uskon, että kuvien katsojia olisi, kun nytkin on muistaakseni 45, mutta jotenkin kaipaan sanallista syvempää kosketusta.

  Yksi tuttava avasi juuri uudelle harrastukselleen (filatelia) oman instan, ja sai ensimmäisesaä tunnissa 95 lukijaa. Että tätä rataa. Täällä valtaosa kerää tuommoisen määrän muutaman vuoden aikana.

  VastaaPoista
 3. Tämän päivän nuoret ihmiset ja ehkä koulutusväkikin sanovat, että yleistieto on turhaa, kun on googgeli. Niin kai, mutta vahingossakaan eivät asioita tarkista sieltä. Kenenkään kanssa ei kannata väitellä mistään, sanoo vain, että katso googlesta, se kestää korkeintaan kaksi minuttia, mutta kun eivät ne siihen vaivaudu, paskapuhe jatkuu.

  Esimerkiksi,että minulla meni hermot hiljattain, kun sanoin maailmamsodassa käyettyn palopommeja, koska ne ovat tehokkaampia kuin sirpalepommit. Alkoi kauhea älämölö, sontapuhe ja vitsailu. Minutin googlailulla olsivat debiilit saaneet wikipelistä tiedon: "Palopommien tuhovaikutus oli räjähdys- ja miinapommeihin verrattuna kolminkertainen, mutta psykologinen vaikutus tätäkin mittavampi. Ne synnyttivät erityistä kauhua, koska palopommien pääkohde olivat siviilit."

  Dresdenin tulimyrskyt, suunnaton siviilien järjettömän julma murhaaminen, oli yksi suuria sotarikoksia, joista liittoutuneita ei koskaan tuomittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tietysti koko internetin pohdintaa, ei pelkän somen. Mutta jos somessa sanoisin, että "Porvoon pitäisi olla Suomen pääkaupunki, jos ei Mäntsälän", niin kyllä siihen ainakin kaksi hullua saisi asiaa kannattamaan.

   Poista
  2. Dresdenissä sivistyneet englantilaiset murhasivat kymmeniätuhansia siviileitä erittäin julmalla tavalla, Hidukka olisi ollut kateellinen.

   Poista
  3. Twitterissä ja Instassa on varmaan helppo nostaa myrskyjä, etenkin jos on saanut hiukankin tunnettuutta jollain saralla. Ihmiset seuraavat ns. vaikuttajien alustoja muutoinkin turhankin hereästi. Usein tavallisilla ihmisillä olisi parempaa sanottavaa.

   Jos joku Teemu Selänne sanoo jotain, siitä nousee iso haloo, koska se tällä herralla on usein poliittisesti epäkorrektia. Ihminen rakentaa oma imagoaan myötäilemällä tiettyjä persoonia ja tuomitsemalla toisia.

   Poista
  4. Tottakai julkkujen sanoilla on enemmän painoarvoa kuin ihmisten.

   Poista
  5. Valitettavasti. Kyllä minä olen valinnut harvat Twitter-seurattavani heidän sanomistensa perusteella, ja laidasta laitaan, mukana on niin Marin, Kiuru, Purra kuin Li Anderssonkin poliitikoista ja sitten on joitain oman alani tiedehenkilöitä ja pari kirjailijaa, koska kieli kiinnostaa. Yhtään ns. julkkua en jaksaisi.

   Poista
  6. No nytpä Riku herätti minut tajuamaan yhden tärkeän asian: meillä on väärä pääkaupunki!

   Helsingforssista, ruotsinkielisestä mitättömyydestä, väännettiin väkisin uusi pääkaupunki nimenomaan venäläisten tahdosta. Kun he olivat liittäneet Suomen ikuisiksi ajoiksi äiti-Venäjän helmoihin, piti pääkaupunki tietysti siirtää lähemmäksi Pietaria.

   Siispä nyt, kun kohta karistamme viimeisetkin pölyt satavuotisesta venäläistämisestämme, on aika palauttaa pääkaupunkikin sinne minne se kuuluu: Turkuun!

   Kyllähän se sattuu, myönnän, mutta kun se saatana on historiallinen velvollisuutemme. Joten liity sinäkin huutoomme:

   Turku pääkaupungiksi ja pressanlinna Kakolanmäelle!

   Poista
  7. No nytpä Riku herätti minut tajuamaan yhden tärkeän asian: meillä on väärä pääkaupunki!

   Helsingforssista, ruotsinkielisestä mitättömyydestä, väännettiin väkisin uusi pääkaupunki nimenomaan venäläisten tahdosta. Kun he olivat liittäneet Suomen ikuisiksi ajoiksi äiti-Venäjän helmoihin, piti pääkaupunki tietysti siirtää lähemmäksi Pietaria.

   Siispä nyt, kun kohta karistamme viimeisetkin pölyt satavuotisesta venäläistämisestämme, on aika palauttaa pääkaupunkikin sinne minne se kuuluu: Turkuun!

   Kyllähän se sattuu, myönnän, mutta kun se saatana on historiallinen velvollisuutemme. Joten liity sinäkin huutoomme:

   Turku pääkaupungiksi ja pressanlinna Kakolanmäelle!

   Poista
  8. Entisenä turkulaisena kannatan Turkua, kulttuurin kehtoa, pääkaupungiksi, jos vaihto tulisi. Tosin Turun tauti on rampauttanut jonkin verran historiallisesti arvokkaita takennuskohteita, kun betonilaatikkoja rakennettiin joka puolelle. Olisi sitten Saulillakin lyhyempi matka Kultarantaan kesäisin. Vaikka nythän lysti loppuu, valitettavasti.

   Poista
  9. Nykyisenä jyväskyläläisenä kannatan Jyväskylää, Suomen Ateenaa, pääkaupungiksemme. Tännekin on juuri rakennettu uusi lääninvankila, josta helposti saisi tehtyä presidentinlinnan. Eikä täältä ole pitkä matka minnekään muualle kuin pois, ai nouw.

   Poista
  10. Rakas Jyväskylä, kuinka monta kertaa olen siloisia kävelykatujasi rampannut ees ja taas kouluvuosinani. Välitunnitkin kolkuteltiin käsikoukkua Harjun portaiden luo ja joskus kiivettiin ne ylös asti. Hyviä muistoja paljon. Huonot väristetty pois, Kevyt olo vielä ajatellessa. Ikävä ei tunnu kuitenkaan mllään tavoin.

   Poista
 4. Harhakuvat ovat aikamme todellisuus. Mies saa mieltää mielessään itsensä naiseksi ja valtio sen siunaa, - kirkko sanoo, että kaikki käy, Jeesuskin oli pitkätukkainen homotransu ja edistyksellinen vihervassari.

  Ainakin Helsingissä on jo vessoja, jotka on tarkoitettu naisille, miehille ja hirviöille sekasikiöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin ääneen kun ensi kerran kuulin näistä ns. unisex-vessoista. Ideahan on jalo ja syntynyt valistuneen ylioppilasnuorisomme idealismin hedelmänä - sukupuolineutraalius olkoon johtotähtemme!

   Mutta setämieleeni lirahti epäily, etteivät asiasta innostuneet naiset ole ikinä käyneet miesten vessassa?

   Unisex-vessoja on Stadissa jo useita, olen käynyt, ja hyvin ne toimivat. Mutta arvasin jo etukäteen, että konkretia lyö idealismia vastaan aika äkkiä.

   Eikä mennytkään kauan, kun naiset alkoivat valittaa, että unisex-vessat ovat epäsiistejä, kun miehet kuseskelevat seisaaltaan miten sattuu.

   Miesten kouluttaminen pissimään istualtaan vie muutaman sukupolven, niin söpöä kuin se muuten olisikin.

   No, ehkä unisex-wc sopii heille, jotka eivät osaa tai halua valita mies- tai nais-identiteetin väliltä ja pelkäävät aiheuttavansa huomiota. Unisex kun sopii kaikille.

   Poista
  2. Eräs miespuolinen ystäväni oli kokeillut istualtaan pissaamista ja ihmetteli mikä siitä muka siistimmän tekee kuin seisaaltaan suoritettu sessio? Hän kun oli ymmärtänyt asian niin että pitää istua vessan lattialla ja sieltä sitten... Kertoi, että oli hirveen vaikee sieltä asti osua eres pönttöön.

   Poista
  3. Noh, ei minua ainakaan kiinnosta katsoa edes sivusilmällä, kun joku lorottaa seisten johonkin rännikouruun. Enkä suoraan sanottuna tykkää siitäkään, että joku miespervo jää kuuntelemaan naisten lirityksiä ja plomsahduksia. En minä tykkää katsoa, kun joku kaivelee sieraimiaankaan ja räkii kadulle. Eritteet eivät kuulu muille.

   Intimiteettirauha, kiitos. Menkööt transhenkilöt ja sensitiiviset minne haluavat lorottelemaan, mutta minä menen naisten vessaan pissimään sivistyneesti eli hiljaa pöntön reunaan. Eikä yhtään kikkeliä näkökenttääni eikä myöskään yhtään looraa, kiitos.

   Poista
  4. PS Minähän menin kerran muinoin vahingossa miesten vessaan, jossain yliopiston pippaloissa. Muistan hämmästelleeni pitkiä kouruja seinässä. Minut ohjattiin ystävällisesti hymyillen ja kädestä taluttaen pois. Ja, olin selvin päin, kuten yleensä alkuillasta. Ja loppuillastakin.

   Poista
 5. Sukupuolihan vai oliko se seksuaalinen suuntaus on nyt ilmoitusasia. Paras oli kutenkin se 47-vuotias Sofia, eduskuntavaaliehdokas, joka kertoi identifioivansa itsensä transkolmekymppiseksi. Hänellä ei ole sukupuolta eikä ikää.

  Hän uhkasi lehtiä rikosilmoituksella, jos nämä ilmoittavat hänen oikean ikänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse ei tietenkään ole mielenterveysongelmoijasta!

   Identifioija saattaa olla 47, mutta näyttää ihan mummoltani ennen kuolemaansa. Sukupuolimäärittelyt eli - identifiointi helposti kertoisi hänet panssarivaunuksi, malliksi Su-122, jota myös rynnäkkötykiksi kutsuttiin.

   Poista
  2. Siitä ei ole tietoa, onko hän nostanut rikosilmoituksen tämän uutisen julkaisijasta, niin kuin uhkasi.

   Toisaalta voidaan tietysti kysyä, miksi ikä ei voisi olla ilmoitusasia, jos kerran sukupuolikin voi olla. Olihan se ikä hieman väljä sillä päiväkotihoidossa olleella tädilläkin.

   Minusta maailmaan mahtuvat erilaiset variaatiot milloin mistäkin, mutta eiväthän ne luoja paratkoon ole uusia lajeja, vaan poikkeuksia lajista. Kyllä tämän asian kanssa voi elää. Tilaa on kaikille.

   Poista
 6. Maailmalla on monta pientä kuppilaa, joissa on vain yksi käymäläkoppi. Ongelma vältetään merkitsemällä oveen WC.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ehdotankin inkluusiota suomalaisvessoihin.
   Seinät ja kopit pois ja yhtä suurta avotilaa niin kuin kouluissakin.

   Avoimet pytyt ja kourut, ja siitä vain kukin trupsuttelemaan paikkojaan ja plompsauttelemaan jätöksiään. Jos jollain on ummella, voipi asiansa jo toimittanut neuvoa ummella olevaa, ja ripuloivakin saisi varmaan tukea hyvävatsaiselta vieressäistujalta. Vähän niin kuin kouluissakin. Osaava auttaa heikompaa.

   Poista
  2. Ranskanmatkoiltani (joista tosin on jo aikaa) muistan vessan joka oli sitä, että avaat kapakan takaoven ja kuset sitten sinne pihan aitaa vasten. Tai ainakin näin minä asian ymmärsin kun kysyin toilettia ja minulle se selitettiin kielellä jota en ymmärtänyt. - No, onneksi ei ollut mulla paskahätä. (Kun siinä pihalla käveli koiria.)

   Poista
  3. Kolmannen linjan Sirdiessä on vain yksi kaikille yhteinen vessa.

   Poista
  4. Mene nyt ehdottamaan Sirdien omistajalle inkluusiota. Väliseinät pois ja tilalle avopytyt. Asiakkaat auttavat toisiaan, jos joku on heikkokuntoinen.

   Poista
 7. Oliko se muuten niin, että demareitten vpj Mäkynen on vain ylioppilas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wikipedia:
   "Yksityiselämä
   Mäkynen on koulutukseltaan ylioppilas ja naimisissa ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtajan Maria Mäkysen (o.s. Rytkönen) kanssa.[8] Heillä on yksi yhteinen lapsi.[9] Mäkynen on harrastanut jalkapalloilua.[10]"

   Jaahas, jahtaat minua lausunnostani, muutama keskustelu taaksepäin, jossa siteerasin yllä näkyvää suoraa sitaattia Wkipediasta. Näin siellä sanotaan ja tätä minä lainasin.

   Jos se on väärin, pitää haukkua Wikiä eikä Iinestä, sillä en minä voi tietää tämän Pertti Ylermi Lindgrenin kaksoisolennon henkilötiedoista muuta, mitä yleisfoorumi Wikipedia sanoo.

   Poista
  2. Pertti Ylermi itkee taivaassa, Jeesuksen vieressä, kun häntä Mäkyseen verrataan.

   Poista
  3. Pertti Ylermihän teki heikkouksistaan taidetta. Hän oli reilusti mitä oli, ja tässä kohdin voisikin vähän osoittaa niitä naisia sormella, että mitäs olitte tyhmiä, kun miehen lempeistä silmistä paistoi kilometrin päähän lierous.

   Mäkysellä taas on pistävän tuima katse, kun silmät ovat lähekkkäin ja luusto kapoinen. Ei jatkoon. Mieluummin Pertti Ylermikin.

   Poista
  4. Heh, minä taisin vertailun aloittaa.

   Ylioppilas Larvanto, eikäkö Mäkynen, on kyllä tapaus, jonka kansanedustajuutta ihmettelen. Kuka saa...n torvelo tommosia äänestää. Ei kai niillä pikkutytöillä mitää äänioikeutta sentään ole. Larvanto on työnsä tehnyt, Larvanto saa mennä. Uudet vaalit, uudet kujeet.

   Poista
  5. Aloitit, siitä minä sen poimin.

   Itse jään vielä ihmettelemään hänen tutkintoaan, vaikkei se maailman tärkein asia olekaan. Toisaalla mainitaan koulutukseksi ylioppilas, toisaalla oikeustieteen ylioppilas, ja jossain analyytikko ja jossain taas oikeusnotaari.

   Oikeusnotaari on kolmivuotinen alempi korkea-asteen tutkinto. Joka tapauksessa se varsinainen lopullinen yliopistollinen tutkinto kai puuttuu. Vaan miksi se oikeusnotaari ei lue Wikipediassa?

   Poista
  6. Koulutukset ovat mitä ovat. Haaviston Pekillekin on weepediaan keksitty vaikka mitä kolme päivän kursseja, ilman osallistumisvelvoitetta ja kirjekurssi Uppsalan yliopistossa, ilman läsnäolopakkoa.

   Poista
  7. Jaa, en nyt löytämyt, mutta Haavisto on Haavisto. Vanhempansa olivat opettaja ja rehtori, joten tiesi tasan tarkkaan, kunka tässä elämässä pärjätään slubaillen, viilaten ja höyläten. Kehitysmaista pikku pikku poikaystävä, joka dollareilla tietysti tuli Suomeen.

   Poista
  8. Pekka Haavisto on suurella todennäköisyydellä seuraava presidentti. Siinä mielessä kiinnostamaton tilanne, että ei ole muita tasaveroisia ehdokkaita, joten Haaviston etumatka on melkoinen. Olen joskus äänestänyt häntä, mutta en nyt muista, mitkä vaalit olivat kyseessä.

   Enää en äänestäisi, sillä minua jäi vaivaamaan se, miten kylmäsydämisesti hän heitti alaisensa junan alle al-Holin asiassa vuosi pari sitten. Tällainen piirre ihmisessä ei ole ohimenevää eikä sattumaa, vaan se kertoo jostakin syvemmästä särmästä ihmisessä.

   Poista
  9. Ei se Haaviston voitto niin satavarmaa ole. Hän tuskin saa ensikierroksella yli 50 % äänistä, joten toisella kierroksella äänestetäänkin sitten puolesta ja vastaan.

   Isoissa puolueissa laskeskellaan varmaan kuumeisesti kuka kokoaisi kansaa parhaiten julkihomoa vastaan. Jutta se ei ole, eikä Orpo, vaan joku päivän politiikan ulkopuolinen.

   Joku kenraali? Pekka Toveri - hänhän keräisi myös vanhainkotien vasemmistolaisten äänet!

   Poista
  10. Vaan siinäpäs se ongelman ydin on: kuka on tarpeeksi valovoimainen henkilö voittamaan Pekka Haaviston. Kun ainakin puoluekentillä on nyt kummallinen tyhjiö, millään puolueella ei ole tarpeeksi karismaattista henkilöä, jolla olisi selkeästi johtamisen taitoa. Johtamisen taitoahan presidentiltä vaaditaan, eikä siitä ole kahta sanaa.

   Vaan siitä on kaksi sanaa ja enemmänkin, että sanomalehdet eivät enää toivottele hyvää naistenpäivää. Minusta naisten päivää voisi juhlistaa julistamalla alistettujen naisten vapautusohjelman. Jostain olen lukenut, että 90 prosenttia maahan tulleista musliminaisista on kokenut lähisuhteissaan väkivaltaa.

   Jos olisin poliitikko ja kansanedustaja, perustaisin johtamani toimikunnan laatimaan ohjelman näiden naisten ja heidän miestensä valistamiseksi vapaan pohjolan oloihin. Kun kerran tänne ovat tulleet.

   Poista
  11. Eduskunnan naisverkosto!

   Eduskunnan kaikki naiskansanedustajat muodostavat verkoston, joka kokoaa naiskansanedustajat yli puoluerajojen keskustelemaan erityisesti naisia koskettavista poliittisista kysymyksistä.

   Poista
  12. Tällainen yleisverkosto ei taida saada mitään aikaiseksi, kunhan hyvesignaloivat keskenään kaffetta ja kampaviinereitä mutustellen.

   Tarkoitan radikaalia toimikuntaa, joka miettii eksaktin ohjelmarungon naisten vaputtamiseksi alistamiselta ja miesten orjuudesta. Laatii myös rahoitussuunnitelman eikä pelkää sanankäytössään leimautumista rasisteiksi tai islamofoobikoiksi - näillä asein heitä vastaan tullaan edelleen hyökkäämään, kun heidän työtään mitätöidään.

   Oikeastihan se menee niin, että todellisia rasisteja ovat ne, jotka hyssyttelevät ongelmaa ja ovat poliittisesti korrekteja. Rohkeat ihmiset koettelevat sananvapauden rajoja, mutta eivät riko niitä.

   Poista
  13. Hei nyt mä keksin💡 Suomeen voisi perustaa parlamentin, jonka jäsenet kansa valitsisi ja se säätäisi sellaisia lakeja, joita minä haluan.

   Poista
  14. Ootsä nyt ihan varma, että sä haluat jatkaa muslimikulttuurin naisten orjuuttamista Suomessakin?

   Poista
  15. Musliminaisten asema taitaa olla se kuuluisa virtahepo vallan kammareissa.

   Poista
  16. Kuulisipa edes kerran jonkun poliitikkonaisen puhuvan musliminnaisten vapauttamisen puolesta.

   Poista
  17. Suomessa laki koskee ja suojelee kaikkia uskonnosta riippumatta.

   Poista
  18. Kysymystä musliminaisen asemasta ei tule nähdä eri aatteiden välisenä taistelukenttänä. Kyse ei ole kiihkonationalististen suomiuroiden eikä äärisuvaitsevaisten naisten välisestä sanailusta.

   Jos asiaa ajatellaan syvällisesti, niin unohdetaan äärilaidat ja katsotaan asiaa vain sen yhden naisen näkökulmasta. Onko hänellä yleiset ja miesten kanssa tasa-arvoiset ihmisoikeudet? Tiedostaako hän edes, mitkä ovat yleiset ja yhtäläiset ihmisoikeudet?

   Jos vastaus on ”ei”, kyseessä on elämää suurempi ihmisarvokysymys ja rikos ihmisyyttä vastaan. Kyse ei ole poliisiasiasta.

   Poista
  19. Ja kyllä, kyseessä on nimenomaan se kuuluisa virtahepo päättäjien ja yhdenvertaisuusihmisten kammareissa.

   Juuri sillä diskurssilla, että tämä musliminaisten asemaa koskeva keskustelu on haluttu asettaa äärinationalististen suomiuroiden aseeksi maahanmuuttoa vastaan, on haluttu vesittää todellinen ja syvällinen keskustelu naisten asemasta, niiden naisten, jotka ovat maailmassa kaikkein alistetuimpia ja riistetyimpiä. Päätä voidaan siis edelleen pitää pensaassa ja naisväki voipi edelleen hyvesignaloida ja nauttia niitä kampaviinereitä kaffen kanssa.

   (Viittaan vaikkapa tähän diskurssi-intoa puhkuvaan graduun: Naisten oikeuksia,
   dehumanisointia ja islamofobiaa:
   tasa-arvon ja maahanmuuton rakentuminen femonationalistisessa diskurssissa)

   Poista
  20. Voisitko vielä kerran selvittää, miksi Maryan Abdulkarim ei kelpaa sinulle suomalaiseksi feministiksi?

   Poista
  21. Tällä hetkellä en heti muista, mitä olen kirjoittanut tästä henkilöstä, mutta lupaan palata asiaan, jahka sinä osallistut ensin keskusteluun kommentoimalla useita vastauksiani sinulle tuossa yllä.

   Ei keskustelua ole se, että syöttää lapaan uudelleen samaa syöttöä. Pitää välillä antaa debattiin ihan oma panos.

   Poista
  22. Minulle kelpaa jokainen ateistinen feministi.

   Poista
  23. En muista koskaan kirjoittaneeni sanaakaan Abdulkarimin feminismistä, joten onko taas kyseessä olkiukon rakennusyritelmä, Mankemangi?

   Muistaakseni olen kritisoinut Abdulkarimia vain yhdestä syystä: hän jättäytyi pois Ylen Jälkiviisaista, koska ei katsonut voivansa istua saman pöydän ympärillä kuin keskustelijaksi kutsuttu Timo Soini.

   Rinnastan tämän Ebrahimin ylilyönteihin.

   Poista
  24. Minä taas pelkään ateisteja yhtä paljon kuin kiihkeitä fundamentalisteja.

   Ateismi näyttäytyy liian usein toisten tuomitsemisena ja toisten arvojen naureskeluna. Minusta se on aika matalamielistä.

   Poista
  25. Uskovat ihmiset kautta historian ovat jyrkimmin muita tuominneet ja vääräoppisia roviolla polttaneet. Minusta matalamielistä on puhua pötyä.

   Poista
  26. Höpsistä. Nyt puhutaan tästä päivästä, johon heitit Abdulkarimin.

   Juuri siksi, että eletään valistunutta nykypäivää, onkin kummallista, että toisten tuomitseminen ja pilkkaaminen on noussut suuriin sfääreihin niissä piireissä, jotka kantavat suvaitsevuuden ja edistyksen viittaa harteillaan. Tämä ei lakkaa hämmästyttämästä minua.

   Esimerkiksi Uuninpankkopoika, joka on lopettanut bloginsa, on ollut kulkevinaan edistyksen sosialistisessa eturintamassa. Kuitenkin hänen seuraajansa kirjoittivat aggressiivisinta ja toisinajattelijoita tuomitsevinta tekstiä, jota netissä olen lukenut. Sieltä henki viha ja ehdoton oikeassa oleminen.

   Poista
  27. Käytin ilmaisua "minulle kelpaa", joten en muuten ottanut asiaan kantaa. Pointtini oli toisaalla.

   En edes tunne yhtään "tunnustuksellista" ateistia, vaikka ateisteja on varmaan lähipiirissänikin. Itse en ole ateisti, vaikken ole uskovainenkaan. Oikeastaan en ole ikinä ollutkaan, olin vain kiinnostunut asiasta.

   Asia valitsi minut, kuten tiedostavat nuoret aikoinaan lauloivat, muistaakseni Saarikosken sanoin.

   Heti kun tiede selittää maailman synnyn tyhjästä, heitän nämä mietteet ja keskityn viiniin, lauluun ja naisiin.

   Poista
  28. Minulla onkin muistikuva, että olet joskus maininnut olevasi agnostikko tai sinnepäin, jonkinlainen epäilijä tai asiaa tutkistekeva, ja siksi hieman ihmettelin heittoasi.

   Kun mietin, en minäkään tunne yhtään vakaumuksellista ateistia, kirkosta eronneita kyllä. Vaan se onkin eri asia.

   Mikähän minä olen? En tiedä itsekään. En uskovainen, en ateisti, en epäilijäkään. Olen toivoja. Toivon, että olisi jokin korkeampi hyvä voima, joka aina silloin tällöin, kun ihminen on ahdingossa, auttaisi häntä.

   Kiinnostaa myös kuoleman jälkeinen elämä ja se, miten jokin jatkuu kuoleman jälkeen. Olen lukenut tästä aika paljon kirjallisuutta, mutta selkeitä vastauksia ei ole löytynyt, kiinnostavia havaintoja kylläkin.

   Poista
  29. Päätä voidaan siis edelleen pitää pensaassa ja naisväki voipi edelleen hyvesignaloida ja nauttia niitä kampaviinereitä kaffen kanssa.

   Pitääkö Maryan päätä pensaassa?

   PS. En esiinny nimimerkillä Anonyymi.

   Poista
  30. Minulla ei valitettavasti ole tietoa Abdulkarinin nykyisistä tekemisistä ja sanomisista. Sitaatin naisväellä viittaan eduskunnan poliitikkonaisiin, joka asiayhteydestä ylempää ilmenee. Valittelin naispoliitikkojen tekemättömyyttä musliminaisten asiassa. Abdulkarin ei tietääkseni ole eduskunnassa.

   Poista
  31. En muista käyttäneeni itsestäni agnostikko-nimitystä, sillä lähestyn asiaa mielestäni hieman eri tavalla.

   Näen siis - olen aina nähnyt - olemassaolon takaisen mysteerin, en siis kiellä sitä, mutta en näe sille ratkaisua uskonnoissa. Lähimpänä on ehkä buddhalaisuus, siksi valitsinkin nuorena zenin.

   PS. Feministini halusin ateistina, sillä uskonnot, etenkin reaali-islam on ristiriidassa feminismin kanssa.

   Poista
  32. Emännällämme ei valitettavasti ole tietoa yhdenkään ruskean tytön tekemisistä tai sanomisista.

   Poista
  33. En puhuisi ”ruskeista tytöistä”, vaan naisista.

   Suuren ihailuni ja peukutusteni kohde Twitter-listallani on Seida Sohrabi ja toinen on Ujuni Ahmed. Heitä voisin kutsua feministeiksi, mutta molemmat ovat enemmän kuin ahtaita feministejä. He ovat taistelleet voimallisesti tyttöjen silpomista vastaan, ja muutoinkin he näkevät ja uskaltavat sanoa, mikä käytännön muslimikulttuurissa mättää. Olen kummastakin heistä kirjoittanut blogissani jo vuosia sitten.

   Sohrabi on valtiotieteen maisteri ja olisi äänestykseni kohde, jos hän olisi Satakunnan listoilla. Hän hakkaa tiedossa ja rohkeudessa mennen tullen monet kantasuomalaiset naispoliitikot, mm. koko viisikon. Toivon, että hän pääsee kansanedustajaksi, kun hän nyt on listalla.

   Poista
  34. Tapsa, et varmaan olekaan. Joku muu taisi käyttää ilmaisua agnostikko, ehkä mikis, mutta toisaalta, eihän mikis ole agnostikko, vaan kenties mieluummin ateisti. Tai sitten hän ei ole leimallisesti mikään, mikä tuntuu todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

   Minä olen siis toivoja, en uskoja enkä kieltäjä.

   Poista
  35. Joskus nuorena määrittelin itseäni epäilijäksi.

   Onhan se vähän outoa ihmisestä, joka etsi totuutta uskonnoista, mystiikasta, runoudesta ja kvanttifysiikasta.

   Olennaista on se etsiminen.

   Poista
  36. Luulen, että sain melko laajan kuvan uskontojen ja aatteiden kentästä uskontotieteen kursseilla - viittaan jälleen ihanaan Olli Alhoon, joka tunnettiin silloin aikansa radikaalina ei nyt risupartana, mutta keskustelijana. Hänellä oli tietenkin puhtaasti tieteellinen maailmankäsitys ja hän osasi tuoda meidän näkyvillemme sen, mikä on olennaista maailman kaikissa uskonnoissa, kaikkina aikoina: ihmisen perimmäisen totuuden etsiminen ja henkiinjäämisvietti sen kautta.

   Maailman kaikkina aikoina ihminen on etsinyt suurempia voimia, joihin turvata hädän hetkellä. Luolamaalaukset kertovat vahvasti siitä, että se jolla oli metsästysonnea, jäi henkiin. Alkuperäasukkaiden riitit turvasivat ihmisen selustaa pahaa äkkikuolemaa ja epäonnea vastaan.

   Nämä samat magiat, toteemipaalujen palvonnat, riitit ja uskomukset meillä on edelleen nykyisissä uskonnoissmme, jossain muodossaan. Minulle kaikki tämä kertoo, että ihminen on perimmältään kaikkina aikoina ja kaikissa olomuodoissaan ja ihonväreissään aivan sama. Ei ole muita rajoja kuin ne, joita mieli eteen asettaa. Ne rajat voivat olla yllättäviä ja vallan muualla, missä arvelemme: omassa mielessämme, ei sen toisen.

   Poista
  37. Tätä taustaa vasten - ihminen on pieni atomi maailmankaikkeudessa ja hakee turvaa ja suurempaa totuutta - en oikein ymmärrä uskontojen pilkkaa. Pidän sitä jokseenkin alhaisena piirteenä pilkkaajissa.

   On päivänselvää, että uskonnot ovat aatejärjestelmiä, jotka pohjaavat abstraktiin uskoon, kukin tavallaan. Uskon jopa, että monet uskovaiset tietävät tämän. Uskonto on heille eräänlaista oopiumia, voiman lähde elämän myrskyissä. Miksi se pitäisi riistää heiltä, jos se ei vahingoita muita? Miksi me luulemme tietävämme paremmin, miten kuuluu olla ja elää? Luemmehan me lapsillemmekin satuja ja katsomme itse monelaista fiktiota ruuduilta.

   Poista
  38. Kolmannella perään. Nimittäin nyt täytyy erottaa uskontojen pilkka esimerkiksi pilapiirtäjien Allah-pilkasta - vaikka liikutaankin veitsenterällä.

   Nimittäin ydin on käsittääkseni se, että pilapiirtäjät eivät viime kädessä pilkkaa uskonnon jumaluutta, vaan niitä fundamentalisteja ja mohammedeja, jotka antavat uskonnolle omia tulkintojaan ainoina oikeina. Islam voi olla rauhan usko, jos siitä onnistuttaisiin irrottamaan nämä fundamentalistiset raivopäät.

   Kiitos ja anteeksi, aihe innosti.

   Poista
  39. Näillä lakeuksilla ei pilkata Erdoğania!

   Poista
  40. Jaa. No jos siellä kielletään, niin näillä lakeuksilla taas saa pilkata Erdogania.

   Ylipäänsä en halua kieltää mitään pilkkaa, sillä se on jokaisen omassa valinnassa, omien arvomaailmojen mukainen valinta, ketä tai mitä pilkkaa.

   Jos jokin pilkka on minusta alhaista - viittaan uskontojen pilkkaan - en silti ole valmis kieltämään sitä keneltäkään. Minusta pilkkaaminen kun kuuluu sananvapauden piiriin. Lakipykälät sitten hoitelevat rajan yli loikanneet. Näin on hyvä.

   Poista
  41. Entä jos vaalialueellasi olisikin ehdokkaana Gashawni?

   https://www.facebook.com/100008393164137/posts/pfbid02B7nnFaZRJZGVD5QWRxS3NJK15VqmrrRL57eM61K9Jy3drUTJRjE1fBKifGBZB1K7l/

   Poista
  42. Tässä puheessa oli sitä samaa tyhjää yleisjargonia, jota aina esitetään.

   En kuullut hänen mainitsevan kertaakaan muslimityttöjen silpomista tai naisen alisteista osaa muslimikultttuurissa. Hän puhui vain Suomen rakentamisesta, vanhuksista, köyhistä, eli asiaa, jota meillä on iät ja ajat puhuttu. Sille löytyy jo puolestapuhujia vähän joka puolueesta. En äänestäisi ihmistä tämän puheen perusteella, koska hän ei tuo mitään uutta eikä puhu omien naistensa alistetun aseman puolesta, eli hän hukkaa valttikorttinsa, jonka avulla voisi eduskuntaan päästäkin.

   Poista
  43. Näkö ihan tavan vaalilauseita toistavat?

   Poista
  44. Puolueet ovat puheissaan lähestyneet toisiaan, ja tästähän juuri on tullut moitteitakin. Äänestäjä ei aina huomaa, onko äänessä kepulainen tai demari, kokoomuslainen tai vihreä.

   Kaikki rakastavat vaalien alla köyhiä, syrjitttyjä, työperäisiä maahanmuuttajia, hoitajia, erilaisia seksuaalisuusvariaatioita, mielenterveyshäiriöisiä, kärsiviä koululaisia, jonkinasteisia leikkauksia.

   Ehdokkaat eivät erotu toisistaan, puolueet eivät erotu toisistaan. Äänestäjän on oltava erikoisen valpas näissä vaaleissa.

   Poista
 8. Onpa ollut taas hupia kerrakseen mediauutisia kuullessa ja katsellessa. Valtakunnassa siis kaikki hyvin!
  Seiskan mukaan Marinkin on taas bilettänyt " nosteessa" homokavereineen ja rikkonut lasinkin! Hui kauhiaa!
  Ja Niinistö kiertää tervehtimässä ja hännystelemässä tulevan isäntämaan päättäjiä. Eikö hänellä enää mitään ole jäijellä omanarvontunteesta Suomi nimisen maan presidenttinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, nyt on hauskaa verrata toisiinsa Lintilän kohua ja Marinin uusinta hupailukierrosta.

   Asialliset sanomalehdet paukkuvat Lintilä-paheksuntaa, mutta vaikenavat uusimmasta Marin-riehasta, jota puidaan mm. somealustoilla. Ilmeisesti pelätään ulkomaiden tulkintoja. Väärinhän se tulkittiin silloin kesälläkin.

   Käsittääkseni Lintilä on hoitanut työnsä hyvin, pitänyt puheensa hikkaamatta ja asiasta. Juorulehtien mukaan Marin on ollut aika tuiskeessa, tosin vapaa-aikanaan, mutta periaatteessahan pääministerin on oltava virkakautensa ajan työvalmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa, kuten presidentinkin.

   Poista
  2. Karvola selitti Jälkiviisaissa Lintilä-tapausta. Vaan liekö todistajia siitä, ettei ukkeli ole pystynyt tehtäviään hoitamaan? Kansanedustajien alkoholin käyttö on ollut aina herkullinen aihe juorulehdistölle, ja varsinkin nyt vaalien alla.
   Marinin juhlintaa katsovat muut mediat sormien läpi, paitsi Seiska.
   Vaan eipä ole rva pääministeri näköjään oppinut mitään aiemmista juhlimiskohuistaan.
   Kumma, ettei muualta Euroopasta uutisoida päättäjien kapakeissa ryyppäämisestä.
   Miksi pääministeri Marin ei pidä yksityisasunnossaan juominkeja, poissa paparatsien ulottumattomissa. Olettaako, että saa kansalaisilta enemmän myötätuntoa ja vaaleissa ääniä juottoloissa rymytessään?

   Poista
  3. Eikös se niin mene, että Marin haluaa ravistella pääministeri-instituutiota. Sitä ei ole vielä kerrottu, mitkä ovat ravistelun annit. Muuttuiko jokin?

   Keskisessä Euroopassa ei ole samanlaista humalahakuista juomiskulttuuria tai bilettämistä kuin meillä. Kun siellä avataan viinipullo aterialla tai illallisella, sitä ei juoda tyhjäksi, vaan pannaan korkki kiinni, kun ruoka on loppu. Meillä juodaan pullo tyhjäksi, ja vieläpä - ilman ruokaa.

   Sehän edellisessä Marinin bilekohussa meni väärin, että ulkomaille annettiin ilmeisen tarkoituksella sellainen kuva, että Marin on uhri, jonka ei annettaisi tanssia.

   Ensinnäkin, tanssimisesta ei ollut kyse ja toiseksi, biletys merkitsee eri asiaa muussa maailmassa kuin Suomessa, jossa usein biletetään räkä poskella. Muussa maailmassa biletys ei ole humalahakuista juomista.

   Poista
  4. Liekö Marin ihan omasta vallastaan hurmioituneena ja Venäjän sodan voittamisesta Zelesnyin kanssa, innostunut jopa lupaamaan Hornetteja Ukrainalle, joista puolustusministerimme Kaikkonen, ei ainakaan kymmenen uutisissa ollut suunnitelmista tietoinen.
   Maailman mittakaavassa tunnen myötähäpeää päättäjiemme hyvesignalointi-matkoista.
   Kotimaassa olisi hommia yllin kyllin, vaan nämä hyppää heti kun kutsutaan ( Marin) kameroiden eteen näyttelemään enkeliä ja tukemaan tappamista.
   Eikö tajuta, että tietyt tahot käyttävät meitä hyväksi, ( esim. Zelesnyi ) myös maailman myötätuntoa ja sotakalustoa kärttääkseen.

   Poista
  5. Minua alkaa naurattaa tämä Marinin vaalitaktikointi.

   Kovin kulmikkaita ja teräviä liikkeitä hän käyttää, julistaa blokkipolitiikan alkaneeksi jo ennen vaaleja, edistää kansan jakautumista eri leireihin, lupailee Horneteja Ukrainaan ja tulee näin käyttäneeksi Zelenskyäkin hyväkseen vallanhimossaan.

   Kyllä, myötähäpeä on oikea sana, kun Marinin vaalihumppaa katselee. Eihän puolustusministeri ollut edes tietoinen Marinin lupailuista. Mahtaako presidenttikään, maamme korkein puolustusvoimien ylipäällikkö, olla tietoinen Hornet-asiasta?

   Poista
  6. PS Minun tulee Marinin Horneteista mieleeni lapsuudestani muuan Mallu, joka varasteli kaupasta rihkamasormuksia ja karkkeja, ja jakoi niitä sitten sitten luokassa oppilaille saadakseen suosiota ja ystäviä.

   Poista
  7. Ymmärrän Marinia taustaansa vasten ja hitusen säälinkin. On ollut astuttava liian suuriin saappaisiin. Kovasti hän ainakin yrittää olla ihailijoidensa arvoinen..

   Poista
  8. Eipä tiennyt presidentin kansliakaan tästä Marinin heitosta mitään, aamuisen uutisen perusteella. On kyllä iso virhe pääministeriltä puhua Horneteista Kiovassa kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa ilman taustakartoitusta.

   En osaa sääliä Marinia, koska hän ei osoita missään asiassa omantunnon puhuvan hänelle yhtään mitään. Vika on aina muissa, hän on aina viaton kaikkiin sirpaleisiin ympärillään. Marin on oikeasti kova ja vallanhimoinen, demariudestaan huolimatta. Oikeastihan Marin ja koko hallitus on hylännyt perinteiset pienet ja köyhät duunarit, jotka ovat ajatuneet perussuomalaisten leiriin.

   Siellä se Suomen työläiskaarti nyt on. Marin on herrojen ja hidalgojen sekä leidien ja frouvien idoli. Nuoret taas ovat, kumma kyllä, uutisten mukaan kääntymässä perussuomalaisen ideologian vietäviksi.

   Poista
  9. Mielenkiintoiseksi tulevista vaalituloksista ja äänten jakaumisista puolueiden kesken tekee se, kenen puolueen ehdokkaan numeron "kansamme hiljaiset" piirtävät äänestyskopissa.
   En oikein vielä usko, että kaikki demareistakaan äänestävät Marinia.
   Terveisin Noora

   Poista
  10. Pääministeri siis ei saa vastata toimittajalle, että asiasta (Ukrainan tukeminen) voidaan keskustella. Okei.

   Poista
  11. Vaalit ovat tosi jännittävät. Mikä tahansa kolmesta kärkipuolueesta voi voittaa vaalit. Tuloksena voi olla sinipunahallitus tai yhdistynyt oikeisto+kepuhallitus. Tai jokin variaatio näistä.

   Itse tpivon lähinnä sitä, että demokratia eli kansan tahto toteutuisi. Eli sellaiset puolueet, jotka eivät ole vaalivoittajia, jätettäisiin pois hallituksesta.

   Tuntuu käsittämättömältä, että rkp ja vasemmistoliitto on joka hallituksessa niin vähäisellä kannatuksella. Se ei ole oman oikeustajuni mukaista.

   Poista
  12. Nyt Mankemangi-mikatimo-etc. valehtelet taas tapasi mukaan ja teeskentelet.

   Ei Marinilta Horneteista mitään kysytty, vaan hän itse pompautti Hornetit puheeseensa tarkistamatta faktoja niiltä, jotka tietävät ja joille asia kuluu.

   Ukraina tarvitsee tuke heti eikä muutaman vuoden kuluttua, jolloin Hornetien metallit ovat romuna - asiantuntijoiden mukaan. Kyllä tämä oli Marinin moka, joka taatusti vie häneltä ääniä. Vanhemmat demarit eivät ole tyhmiä.

   Poista
  13. Mikatimo, höhlä, eiköhän ensin pitäisi kotimaassa pitäisi laajemmin keskustella kyseisten pommikoneiden lahjoittamisesta.
   Oudon omavaltaista vallankäyttöä joka tapauksessa Marinilta.

   Poista
  14. pitäisi-sana kokeilee eri vaihtoehtoja lauseessa...

   Poista
  15. Ja ylipäänsä ei tämä Hornetien kohtalo ole pääministerin asia, vaan asiantuntijoiden ja vastuullisten.

   On kornia, että pääministeri koettaa ratsastaa jopa Zelenskyllä ja Ukrainan auttamisella.

   Poista
  16. Tuntui tosi makaaberilta lavastukselta, että korkea-arvoisen sotilaan avoin arkku raahattiin Marinin vierailun uutiskuviin. Oivallinen tapa vedota avunantajan tunteisiin.
   Liekö Marin aiemmin nähnytkään oikeaa ruumista livenä?
   Rauha sotilaan hengelle, jonka menetti sodassa, mutta miksi juuri Marin osallistui ko. "hautajaisiin"?

   Poista
  17. Kai se selitettiin symbolisella merkityksellä, arvaan ma.

   Hautajaiset ovat omaisten tilaisuus, heillä on oikeasti maailman suurin suru sillä hetkellä. Ymmärrän hyvin sen, että kaikki maineikkaatkaan henkilöt eivät halua virallisia korkeita edustajia rakkaansa siunaustilaisuuteen.

   Poista
  18. "Ylitalo on seurannut keskustelua siitä, voitaisiinko Horneteja lahjoittaa Ukrainaan." HS 9.3.2023

   Juha-Matti Ylitalo on insinööri­prikaati­kenraali.

   https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009383104.html

   Poista
  19. Eli mikä on pointtisi, mitä haluat sanoa? Linkkisi artikkeli on julmetun pitkä, joten en voi tietää, mitä haluat siitä nostaa keskusteluun.

   Poista
  20. Varmaan tuon lainauksen?

   Poista
  21. Mitä haluat siis sillä sanoa? Miksi juuri tuo lainaus?

   Katsos, kun en ole ajatustenlukija.

   Poista
  22. Se todistaa, että keskustelua on käyty ja että sitä on hyvä jatkaa. Muusta Putin tykkää!

   Poista
  23. Minä kun olen (ainakin olen seppä- ja tietäjäsukua), niin arvaan Mikatimon (hauska nimimerkki muuten) viittaavan siihen, ettei Marin hornetejaan ihan kukkahatustaan temmannut, vaan asiasta oli käynnissä jonkinlainen keskustelukin.

   Tiettyjä asioita kun ei vain saa sanoa, ei edes pääministeri, eikä varsinkaan hän.

   No, on tämä kuitenkin isomman luokan asia kuin Antinmikan poikien lonkeroreissu lahden yli.

   Poista
  24. Kirjoitin tuon omani ennen kuin näin Timomikan vastauksen.

   Poista
  25. Toki Horneteista on Suomessa käyty keskustelua - onhan jokaisesta koneesta tarkka käyttösuunnitelma aina sen elinkaaren loppuun asti. Tämä ei kuitenkaan ole nyt jutun pihvi.

   Kyse on siitä viestistä ja foorumista, jolla Marin Horneteista puhuu ja jonka viestin maailmalle ja ennen kaikkea Ukrainalle antaa. Nythän Marinin puheet on tulkittu kaikkialla lupaukseksi, myös Ukrainassa mutta siis myös muualla. Horneteista ei ole Unkariin. On selittyjen aika. Noloa.

   Itseäni mietityttää tässä jutussa se, että näyttää vahvasti siltä, että Marin saa tehdä ja sanoa joidenkin mielestä mitä tahansa. Tällainen henkilökulttiin perustuva palvonta ei tee asioille hyvää.

   Poista
  26. "Suomi voisi harkita F/A-18 Hornet -taisteluhävittäjiä Ukrainalle – PM Marin, otsikoi ukrainalainen Euromaidan Press -julkaisu.

   Suomen pääministeri uskoo, että maa voi harkita vanhojen lentokoneidensa siirtämistä Ukrainalle, otsikoi puolestaan Ukrainska Pravda.

   Molemmat julkaisut nostavat teksteissään esiin Marinin painottaneen keskustelujen olevan alkutekijöissään ja hävittäjäpäätöksen vaativan myös laajempaa kansainvälistä yhteistyötä."

   Ilta-Sanomat

   Poista
  27. Julmaa, julmaa herättää katteettomia toiveita sodan uhreissa.

   Poista
  28. Ensin teot, sitten median eteen lausuntoja antamaan ja paistattelemaan. Ehtisikö vielä ennen vaaleja?

   Poista
  29. Putinistille keskustelu Ukrainan tukemisesta on "vaalitemppu".

   Poista
  30. Hetkinen, lisään ”putinistin” listaani. Kerään nimittäin korttipakkaa käyttämistäsi korteista, Mankemangimikatimoetc. Listassa on jo toistakymmentä leimakorttia.

   Tuskin maltan odottaa, mikä on seuraava.

   Poista
  31. Marin mokasi, se kai on selvää. Mokasiko paljon vai vähän, siitä keskustelu jatkuu.

   Kun mediassa käydään kauheaa mongerrusta ministerien lonkeroista, niin miksei sitten tästäkin.

   Iltalehti muuten kertoo saman mihin mekin aikoinamme tulimme: Huoltovarmuuskeskuksen tuoreen toimarin tekeminen maskikohun syntipukiksi oli Marinin vauhdittama oikeusmurha.

   Nyt Louneman edeltäjä, siis oikeampi syyllinen, raakasi hänet kylmästi viranhausta, vaikka hän oli IL:n mukaan ehdokkaista pätevin. Paikka kun on pedattu ministerin poliittiselle avustajalle.

   Tämä rakenteellinen korruptio on meillä maan tapa. Kaikki hyötyvät vuorollaan.

   Poista
  32. Maailmahan on mätä, niin kuin tästäkin huomaamme.

   Tai ei se maailma ole mätä, vaan ihmiset siellä, korkeissa viroissa. Joka puolella on korruptiota, petoksia, ja paikkoja jaetaan filunkipelillä. Myös täällä pikkukaupungissa on yhdellä jos toisellakin ketunhäntä kainalossa, ja virkaan valitaan kepulainen, aina kepulainen. Juuri oli paikallislehden päätoimittajan paikka auki, ja odotin jo vaihteeksi jotain muuta kuin kepulaista päätoimitajaa. Vaan kepulainen päätoimittaja valittiin ja nyt lehdestä pomppaa ensimmäiseksi kepulaisen ehdokkaan vaalimainos silmille, kun nettiversion avaa.

   Poista
  33. Mutta sitä lehteähän julkaisee osakeyhtiö!

   Poista
  34. Niin? Haluaisitko avata hieman tokaisuasi. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä haluat tällä totemuksella sanoa. En ole ajatustenlukija.

   Poista
  35. Siunatuksi lopuksi panen tähän vielä Mikael Jugnerin tviitin Marinin fanien selittelyistä. Tviitti on innoittanut muitakin höpsönhauskoihin Marin-meemeihin Twitterin laineilla:

   ”Pääministerin puolustajien perusteet muuttuivat viikonloppuna kiinnostavasti:

   Hyvä keskustella (pe)
   Ukrainaa pitää tukea (la)
   Kriitikot putinisteja (la)
   Oikeistopojat kateellisia (la)
   Hän vain vastasi kysymykseen (su)
   Hän oli vieraskorea (su)
   Tahallista väärinymmärrystä (su)”
   (Jungner)

   Poista
 9. Mihinkään ei enää saa sanoa nekru tai arabi, mutta nehän meitä hidastavat. Nekruja viidakkoon ja arabit hevonvittuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh mutta Riku Riemumieli. Annetaan kaikenväristen kukkien kukkia, mutta ei siivota kielestä eikä taiteesta pois historiaa.

   Poista
  2. Riku - enää ei saa sanoa, että "mitään ei saa enää sanoa".

   Poista