11.11.2010

Talvipäiväkirja 1. sivu: isänpäivän lähestyessä


Nyt kun Korson poliisi ei ole ainakaan vielä ottanut minuun yhteyttä, rohkenen jatkaa blogikirjoittamista. Mainittakoon, että Korson poliisi on peitenimi, jota käytän kielellisistä soinnuttelusyistä. Oikeasti blogiani luetaan toisesta poliisipiiristä enkä tiedä, onko meneillään tutkinta vai työntekijän työajan väärinkäyttö. Veikkaan jälkimmäistä. Ja syy odotteluuni on se, että muuan kommentoija on suivaantunut puuttuvaan sensuuriini ja on sanonut ryhtyvänsä toimenpiteisiin.

Niin tai näin, poliisia odotellessa talvi on tullut ja maa saanut lumipeitteen, ensimmäiset lumityöt on tehty ja talvitakki kaivettu etummaiseksi naulakkoon. Vuorelle ei enää pääse, kapealle serpentiinitielle ei ole talvikunnossapitoa. Läheisen maatalon jättiläismäiset metsäkoneet ovat pilanneet tien liejuvelliksi, johon auto juuttuu sulalla ja jossa liukastelee pakkasella.

Isänpäivän lähestyessä mietin sitä, miten oikeassa alla olevan traagisen burleskiparodian ihmisnäkemys on. Nimittäin sukupuolten välinen tasa-arvo ei ole uusimmissa tilastollisissa prosenttiluvuissa, vaan asenteissa, jotka laahaavat prosenttilukujen perässä myös naisilla.

Ei se ole tasa-arvoa, että nainenkin pääsee Suomen Pankin pääjohtajaksi tai valtuuskuntiin, vaan se on tasa-arvoa, että nainen vastaa omasta elämästään kuin mies eikä anna kenenkään määrätä sitä. Tasa-arvoinen nainen ei vedä välistä, koska välistäveto on helpointa ja älyllisesti epärehellisintä, mitä nainen voi tehdä. Välistä vedetään söpöilemällä ja hepenöimällä, passaamalla muita kotitöissä - pahimmanlaatuista ja vastenmielisintä arkivallankäyttöä mielestäni. Tasa-arvoinen nainen on ihminen, joka arvostaa ihmisyyttä, ei kohota pakaroitaan eikä titsejään, ei koikkelehdi koturneilla eikä palelluta reisiään pakkasilla tai anna savumerkkejä lantionsa keinutuksella, ellei tarkoita sillä kutsua avoimeen tarjoiluun.

Itselläni ei ole koskaan ollut mahdollisuutta isänpäivään. Minun elämäni miehet ovat olleet suhteissaan ja rakkauksissaan heikkoja, kaikkialla minne katson. Onnellista avioliittoa en juuri ole nähnyt, avioliittoja toki. En ole itsekään koskaan alistunut kotileikkiin, vaan oma avioliittoni alkoi kariutua siitä hetkestä, kun nousin, otin vuoteeni ja kävelin sen kanssa ikkunan alle tähtitaivaan äärelle nukkumaan. Ahdisti. Minä en voi rakastaa alistettuna, vaikka mies olisi aika kilttikin. En voi vetää välistä, vaikka se on helppoa, minun täytyy olla rehellinen ja minun maailmassani huulten lipominen on teeskentelyä, samoin naapuriin kuuluva voihke. Mikään ei ole kuitenkaan niin helppoa, kuin viettely. Sitä vaan jään kummastelemaan, miksi naiset usein tahtovat olla bimboja, vaikka heillä olisi älyä ja toimintakykyä. Miksi naiset edelleen kysyvät mieheltä, miten tulee tehdä tai pahimmassa tapauksessa - ajatella?

PS Alla on edellisestä keskustelusta kokoamani V:n kirjoittama neliosainen Jumalainen näytelmä, Dantea mukaillen - tulkintani mukaan. Mielestäni V. yhtyy Divina Commediassaan minun tasa-arvo- ja ihmisnäkemykseeni sukupuolitilanteesta: naiset eivät lopulta tahdo asenteellista tasa-arvoa, he ojentavat päätöksenteon miehille. Olen sulkenut tarinasta kommentoinnin, koska se ei siis ole omaa tekstiäni - kommentit voi kirjoittaa tähän keskusteluun.

(Juliste Mieczyslaw Gorowski)

195 kommenttia:

 1. Kuulin toisaalta, kautta rantain, että aktiivisiin toimenpiteisiin olisi jo ryhdytty.

  VastaaPoista
 2. Kuulehan Kaaleppi, senkin nimimerkkirosmo, avaisiko vähäsen noita toimenpiteitä, joilla asenteita muutetaan.

  Jos olemme 86,2-prosenttisesti tilastollisesti tasa-arvoisia, niin tuossa näkyy naisten koulutus ja terveys nostavina tekijöinä.

  Miten asenteita lie mitattu? Epäilen, että ei ollenkaan. Pitäisi laatia perheisiin jaettava kyselylomake esimerkiksi kodin töiden jakautumisesta ja kunkin harjoittamasta ehostus-, vaatetus- ja kauneudenhoitoajasta. Nämä kuvaavat asenteita.

  VastaaPoista
 3. Upea kirjoitus, Iines!

  Oma isäni aikoinaan tiesi tunteeni; parhaillaan hoivaan äitiäni. Näin se homma eteneee.

  Sunnuntaina tietenkin onnittelen kaikkia isiä. Lähiperheeseen on jo lähetetty kortit.

  VastaaPoista
 4. Kuulehan Iines,

  olen ollut yhden kerran poliisin kanssa tekemisissä. Se tapahtui näin:

  Yhtenä päivänä ovikello soi. Menin avaamaan. Oven takana seisoi virkapukuinen poliisi. Ennätin sekunnin murto-osassa käydä läpi kaikki viimeaikaiset tekoni.

  Tunsin suunnatonta syyllisyyttä vaikka en ollut keksinyt mitään, mikä olisi saanut poliisin perääni.

  Lyhyesti hän kysyi nimeni. Vapisten kerroin sen.

  "Oletteko huomanneet, että teiltä on varastettu polkupyörä?" hän kysyi.

  Pudistin päätäni.

  "No joka tapauksessa palautimme sen. Se on tässä." Hän työnsi seinustalta nähtäväkseni tuliterän pyörän. "Vai onko tämä teidän?"

  Olihan se, meidän.

  (selvisi, että mies oli käynyt poliisilaitoksella leimauttamassa pyörän, joka oli ollut katoksessa vasta jonkun viikon; lukko oli ainoa, joka siitä oli säretty)

  VastaaPoista
 5. P.S. Tasa-arvo: en voisi olla enemmäm eri mieltä kanssasi, vaikka yrittäisin, Iines.

  Jos nyt siis kaikki lauseet ovat tarkkaan harkittuja ja loppuun asti punnittuja, jne.

  Dunderfeltiä olen lukenut sen verran, että tiedän, että en omassa parisuhteessani sen paremmin sirkuta kuin imuroi alastomana.

  - Onneksi mieheni on fiksu. Yleensä siinä kohtaa, kun aamukaffetta juodaan, saan oljennella sängyssä, ja kahvi tuodaan petiin (huom. ei sis. miesten alistamista). En ole aamuihmisiä.

  Hemmottelen miestäni sitten kun olen tajuissani. :)

  VastaaPoista
 6. Viittasin siis ensimmäisessä kappaleessa mainittuihin toimenpiteisiin en mihinkään asenteisiin.

  Sinänsä olisi mielenkiintoista keskustella tuosta tasa-arvoasiasta, mitä esität tuossa kommentissasi. Keskustelu vain on hedelmätöntä, jos ei määritellä mitä tarkoitetaan esim. 100% tasa-arvolla ja kenen näkökulmasta tuolloin katsotaan. Lisäksi pitäisi tietää, minkä edellytysten täytyessä voidaan todeta suomessa olevan 100% tasa-arvo sekä miehillä että naisilla.

  Lisäksi viestintäsi on epäselvää, kenen asenteisiin ja mittaamiseen viittaat?

  Mittailu ja uutisointi voidaan toteuttaa monella tavalla, tarkoitusperien mukaan. Esim. surullisen kuuluisassa Usko, Toivo, Hakkaus-kyselytutkimuksessa kysyttiin vain naisilta että ovatko he koskaan 15-64 ikävuoden välillä kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Tuosta vedettiin siis sitten johtopäätökset että liki 90% naisista on kokenut lähisuhde- tai perheväkivaltaa. Samainen "tutkimus" totesi - vain naisilta kysymällä - että 10% väkivallasta kohdistuu miehiin. Jännää, että tuohon "tieteellisesti pätevään" tulokseen päästiin vain naisilta kyselemällä. Miehiltä ei kysytty mitään, niin kuin ei yleensä.

  Tällaisia on tarkoitushakuiset "tutkimukset".

  KaKe

  VastaaPoista
 7. Kuuntelin yöllä klo 3:48 ulko-ovelta kuuluvaa kolinaa. Mietin että kuka siellä on, että onko talonmies, palomies vai kuka >:-S

  Se olikin penteleen lehdenjakaja. Koskaan aikaisemmin ennen tuota ei hän ollut tullut juuri tuohon aikaan, siksi en ollut ollenkaan varautunut :-|

  Soittelin tuossa äidin kanssa <3
  Nyt on kuulemaa valintatalossa kaffee tarjouksessa B-)
  Pitää mennä heti varaamaan pari pakettia Saludoa... :-))
  ...vaikka siitä sosialistikahvista menee maha sekaisin <):)

  Siskon kanssa meilattiin ja päiviteltiin tilannetta. Alkaa kuulemma tuulemaan lounaasta, joten kannattaa pitää hatusta kiinni 3:-o

  Lehtimyyjäkin soitteli. Kertoi että onpa hyvä, että tavoitti minut, koska hänellä olisi hyviä uutisia minulle kerrottavana. Koska olin po. lehtiyhtiön vanha asiakas, saisin puoleksi vuodeksi sen ja sen lehden ihan ilmaiseksi! :-D
  Maksaisin kuulemma VAIN postimaksut 4,5€ per lehti eli siis ihan ilmainen lehti :-\

  Nyt pitää mennä, mutta mailailen taas kuulumisia ihan kohta, tai illemmalla :) :) :)

  KaKe

  VastaaPoista
 8. Liisu,

  sinun poliisikokemuksesi oli mukava, mutta tyypillinen siinä, että poliisin tulo omalle ovelle on yhtä peläyttävää kuin papin tulo sota-aikaan kotipihan portista sisään.

  Minulla on kaksi poliisikokemusta. Toinen on se, kun menin tekemään ilmoitusta raiskausyrityksestä ja minua kuulusteltiin kylmiltään ollenkaan neuvomatta edes korvauspyynnössä - vaikka vaatteeni repesivät ja silmälasini särkyivät.

  Toinenkin on vähän epämieluisa, sillä istuin ystävättäreni miesystävän kyydissä, kun hän testasi oudosti käyttäytyvää autoani hiljaisella tiellä, pari kaljaa juoneena. Takana ajava poliisi pysäytty meidät, ja minähän vapisin kuin haavanlehti, samoin ystäväni mies kirosi. Noh, avasin ikkunan ja poliisi sanoi, että teillä on takarengas tyhjänä. Siinä oli selitys oudosti käyttäytyvälle autolle. Lupasin vaihtaa ja poliisi päästi meidät ajamaan kotiin, joka oli näköetäisyydellä.

  VastaaPoista
 9. Char,

  minua kiinnostaisi tietää, mitä mieltä sinä sitten arvelet minun olevan tasa-arvosta, kun sanot olevasi vastakkaista mieltä.

  Kaaleppi Kenkkunen, minusta tasa-arvoa on siellä, missä molemmilla on aikaa ja vapautta tehdä sitä mitä tahtoo kotitöiden sitomatta yksipuolisesti toista. Parisuhteessahan on kysymys nimenomaan yhteisen ajan käyttämisestä. Arkielämä on tärkeää ja siellä ovat minusta pahimmat tasa-arvon puutteet. Ajattelen jopa niin pitkälle, että tasa-arvo alkaa kodeista ja rakastavaisten tai liitossa olevien suhteista. Ei yhteiskunnassa voi laajemminkaan olla tasa-arvoa, jos pienissä yksiköissä ei ole.

  En pidä, Char, hemmottelua tasa-arvoon kuuluvana toimena vaan suloisena hellyydenosoituksena kaikissa ihmissuhteissa. Kumpi tahansa voi hieroa toisen hartioita ja selkää työpäivän jälkeen.

  Ja vielä, Kaaleppi, kaipa täydellinen tasa-arvo on jonkinlainen oletustila siitä, että ei ole silmiinpistäviä piikkejä tai kuiluja millään kohtaa mitattavissa olevia kohtia tai suureita - mitä nyt sitten mitataankin. Olisiko se se, että tilanne olisi mittauspisteissä fifty - fifty, keskiarvona kaikista, luonnollisin heitoin?

  VastaaPoista
 10. OK - tuo kuulostaa ihan hyvältä tuo fifty - fifty, mutta mitkä on ne mittauspisteet? Onko ne molemmille sukupuolille samat?

  Mikä on tilanne tuossa fifty-fifty -ajatuksessa, jos toisaalla kerrotaan tasa-arvotilanteen olevan 82,6 prosenttinen?

  Onko niin, että miesten tasa-arvo on sen fifty eli 50% jo nyt ja naisilla on 32,6%?

  KaKe

  VastaaPoista
 11. Jopas jotain, Iines! Olemme samaa mieltä kaikesta, kun puhutaan oikeudenmukaisuudesta. Sillä siitähän Danten ja V:n helvetissä oli kysymys - ei tasa-arvosta, minun mielestäni. Voin olla väärässäkin.

  Sanoit: "Juuri noin, tuon ajattelinkin sanoa, naiset "uskovat", miehet tekevät heille uskon."

  Kommenttisi tuo minulle mieleen väkisin erään tv-ohjelman, jossa näytettiin egyptiläisen pikkutytön ympärileikkaus. Kuvan keskiössä oli vaikeroiva tyttö, jonka alapäätä leikkeli saastaisella lasinkappaleella hymyilevä mullah.
  Tapahtumaa todisti kymmenkunta eri-ikäistä naista, jotka hihkuivat riemusta kun tyttö alkoi vuotaa verta. Kai heille kaikille oli aikanaan tehty sama.
  Tuo ohjelma kummittelee minulla joskus unissakin.

  Katolisissa maissa äidit ja tädit pakottavat lapsensa osallistumaan Pyhän Ruumiin kulkueisiin, pojat pakotetaan kuoripojiksi ja pappien pantaviksi.

  Meillä äidit ja tädit pakottavat lapset ensin pyhäkouluun, sitten rippikouluun, jonka jälkeen moni poika tappaa itsensä.

  Youtubessa on sadoittain pätkiä amerikkalaisista hihhulikokouksista. Kuvio on aina sama: valkopukuinen huijari julistaa ja naiset kirkuvat salissa. Heidän miestensäkin on pakko hoilottaa mukana, jos aikoo illalla saada.

  Kannattaa seurata profeetan avustajia. He ottavat "pyhän hengen" kaatamat ihmiset vastaan, keräävät rahaa ja takaavat julistajan turvallisuuden. Heidän naamoistaan näkee, että julistusillan jälkeen he ottavat perskännin ja painuvat huorataloon.

  Uskovaisten naisten paikka on siis kolmannessa piirissä, M.O.T.

  V.

  VastaaPoista
 12. En usko, että minun tarvitsee tietää mittauspisteitä, Kaaleppi, kun totean, että mittaustulosten tulisi nähdäkseni olla tasaisenpuoleiset luonnollisin heitoin eri mittauspisteissä.

  Minä en voi tietää nyt mitanneiden henkilöiden käyttämiä tarkkoja kriteereitä, Kaaleppi, koska niitä ei ole kerrottu yksityiskohtaisesti. En näe siis hyödylliseksi sovittaa omaa 50 - 50-ajatustani tuohon 82 prosenttiin.

  Ajattelen vain niin, että tasa-arvon ihannetila olisi sata prosenttia ja nyt ollaan siitä 18 prosentin päässä tilaston mukaan. Voisitko suhteuttaa asiaa tästä näkökulmasta?

  Mutta - kuten sanoin, arvelen ettei nyt tehty tutkimus mitannut arkista tasa-arvoa, ihmisyyttä, joka näkyy asenteisssa ja suhtautumisessa kummankin sukupuolen perinteisiin roolimalleihin. Nyt mitattiin kai työelämässä ja terveydenhuollossa toteutuneita käytännön asioita.

  VastaaPoista
 13. V.,

  tasa-arvo - minun mielessäni - lähtee nimenomaan oikeudenmukaisuudesta ja siitä, mikä kullekin on kohtuullista. Täten ei voi edes sanoa, että tasa-arvo on matemaattinen suure, jota jaetaan vaa'alla sama määrä kaikille. Ei, ei niin, en tarkoita että kullekin 10 grammaa, vaan kullekin tarpeensa mukaan.

  Ja se menee kai niin, että siellä missä puhutaan oikeudenmukaisuudesta, siellä on ihmisillä tasaista arvoa.

  Tämä näin väljästi muotoiltuna on käsitykseni tasa-arvosta, joka on minulle myös ihmisyyden arvoa - en mielelläni puhu sukupuolista eriyttämällä heitä. Kyse on ihmisarvosta - siis oikeudenmukaisuudesta.

  Käytännössä: se tekee työn joka ensin ehtii ja haluaa. Tämä käytäntö mittaa itse oikeudenmukaisuuden vaikkapa perheessä. Jos perheessä aina sama henkilö ehtii ensin ja haluaa tehdä työn, soittakaa symbaaleja ja kysykää, miksi tuo yksi on niin nopea.

  VastaaPoista
 14. "Kaaleppi Kenkkunen, minusta tasa-arvoa on siellä, missä molemmilla on aikaa ja vapautta tehdä sitä mitä tahtoo kotitöiden sitomatta yksipuolisesti toista."

  Molemmilla? Millä molemmilla? Eiköhän tasa-arvolähde ihan yksilötasolta, eikä vain parisuhteista. Mitä sanot yhden hengen talouden tasa-arvosta, jossa kotityöt sitoo yksipuolisesti vain yhtä?
  Vai olisiko kuitenkin niin, että tasa-arvoa ei olenkaan pidä mitata millään KOTITÖILLÄ?

  "Parisuhteessahan on kysymys nimenomaan yhteisen ajan käyttämisestä."

  Ei tasa-arvo rajoitu vain parisuhteisiin.

  "Arkielämä on tärkeää ja siellä ovat minusta pahimmat tasa-arvon puutteet."

  Mitä nämä pahimmat tasa-arvon puutteet yksilöidysti ovat?

  "Ajattelen jopa niin pitkälle, että tasa-arvo alkaa kodeista ja rakastavaisten tai liitossa olevien suhteista."

  Taas unohdit epätasa-arvoisesti yhden hengen taloudet, joka on kokoajan valtavasti kasvava talouden muoto.

  "Olisiko se se, että tilanne olisi mittauspisteissä fifty - fifty, keskiarvona kaikista, luonnollisin heitoin?"

  Voisi hyvinkin olla. Missähän tilanteessa me olemme täällä suomessa nyt?

  "nyt ollaan siitä 18 prosentin päässä tilaston mukaan. Voisitko suhteuttaa asiaa tästä näkökulmasta?"

  Voisin yrittää suhteuttaa, mutta kun en suoraan anottuna tiedä että missä ja kenellä se tasa-arvo vaje on (kun en tiedä mitä on mitattu, millä kriteereillä ja onko mittapisteet molemille sukupuolile samat), joka vetää tuon prosentin alas, pois päin siitä sadasta prosentista. Sinänsä on hassua esittää pelkkä prosenttiluku tasa-arvomittarina, jos ei prosentin kylkeen ole liimattu sitä mittaustaulukkoa, josta näkisi, että missä ne heitot tasa-arvoon tulee ja kumman puolelta ne heitot on.

  "Nyt mitattiin kai työelämässä ja terveydenhuollossa toteutuneita käytännön asioita."

  Ahaa - OK. Mitä tuo 82,6 % tasa-arvo kertoo siis tasa-arvosta työelämässä ja terveydenhuollossa?

  VastaaPoista
 15. En minä ole, Kaaleppi Kenkkunen,
  tuon 82,6-taulokon tekijä, joten älä pane minua vastaamaan siitä. Siitä pitää kysyä tutkimuksen tekijöiltä.

  Olen itsekin ihmetellyt, millaisia asioita he laskivat mukaan tasa-arvoon - vainko miesten ja naisten tilastollisesti mitattavaissa olevia asioita, kuten töiden ja terveyden jakautumista. Jos, niin taulukko ei puhu siitä ihmisarvosta, jota tasa-arvo minulle on.

  Mutta tuossa olet oikeassa - ajattelin kyllä tasa-arvoa vain parisuhteissa, koska parisuhteessa on yleisimmin kaksi eri sukupuolta, joiden katsotaan olevan tasa-arvon pelinappuloita.

  Yleinen tasa-arvo taas sitten on sitä ihmisarvoa, joka näkyy työ- ja muussa yhteiskuntaelämässä mm. velvollisuuksien ja etuuksien tasaisena jakautumisena.

  Sanon kuitenkin edelleen: tasa-arvon yksi tärkeä puoli mittautuu arkielämässä, kotona, kodin suhteissa. Yksinelävän arkista tasa-arvoa ei voi mittauttaa, koska tasa-arvo on johonkin toiseen ihmiseen vertautuvaa. Täytyy, Kenkkunen muistaa, että yksinolokin on valinta, ja ehkä se on valittu juuri siksi, että oma itseys ja vapaus säilyy kokonaisena? Vai?

  VastaaPoista
 16. "Mutta tuossa olet oikeassa - ajattelin kyllä tasa-arvoa vain parisuhteissa, koska parisuhteessa on yleisimmin kaksi eri sukupuolta, joiden katsotaan olevan tasa-arvon pelinappuloita."

  Ei, ei näin. Eihän tasa-arvoa mitata minään parisuhde mitarina, vaan esimerkiksi lainasäädäntö lähtee YKSILÖN tasa-arvosta. Kaikilla ei ole parisuhdetta, osa ei haluakaan, mutta silti heille kuuluu yhteiskunnallinen tasa-arvo kaikessa siinä laajudessa mikä käsitteen "tasa-arvo" alle kuuluu. Parisuhteessakin kumpikin on myös yksilö. Tämä pitää muistaa. Tasa-arvo on sis yksilöasia. On kai hullua ajatella, etä esim. parisuhteessa elävät kamppailevat toisiaan vastaan tasa-arvonkentällä? Ei, kyllä tasa-arvo on laajempi käsite ja lähtee yksilötasolta.

  "Yleinen tasa-arvo taas sitten on sitä ihmisarvoa, joka näkyy työ- ja muussa yhteiskuntaelämässä mm. velvollisuuksien ja etuuksien tasaisena jakautumisena."

  Yleinen tasa-arvo on se mitä minä käsitän "tasa-arvolla". Suomessahan on myös yleinen asevelvollisuus joka tosin hassusti koskee vain miehiä. Kysynkin tuohon kommenttiisi viitaten, että toteutuuko yleinen tasa-arvo, eli mm. velvollisuuksien ja etuuksien tasainen jakautuminen suomessa?

  "Yksinelävän arkista tasa-arvoa ei voi mittauttaa, koska tasa-arvo on johonkin toiseen ihmiseen vertautuvaa."

  Nimen omaan voi ja pitää mittauttaa, sillä kuten sanoin tasa-arvo on yksilöasia ja sen yksilön tasa-arvon toteutumista pitää verrata toiseen yksilöön; Onko heidän oikeudet ja velvoitteet jne. tasapainossa, eli molemmille samat.

  "Täytyy, Kenkkunen muistaa, että yksinolokin on valinta"

  Miksi se olisi automaattisesti valinta? Mihin perustat tämän väitteesi?
  Se VOI OLLA valinta, mutta ei välttämättä. Jos tasa-arvoa mitattaisiin parisuhteen kautta, yhteiskunnan pitäisi "taata" kaikille parisuhde. Entä ne vastarannan kiisket, jotka ei siltikään, yhteiskunnan takauksista huolimatta, sitä halua. Miten he sijoittuvat tasa-arvossa?
  Ei, kyllä tasa-arvo on aina yksilöasia, muuten sitä ei voi tarkastella ollenkaan. Yksilöt voivat kylläkin muodostaa ryhmiä (vaikapa homot), jossa heidän tasa-arvoaan voidaan tarkastella isompan kokonaisuutena. Heillä on siis jotain yhteistä, jossa he kokevat olevansa tasa-arvon suhteen vajaita.

  VastaaPoista
 17. Nyt, Kenkkunen, et tajua tai sitten et lue kommenttejani lävitse.

  Ihminen on parisuhteessakin nimenomaan yksilö, jonka ihmisarvoa voidaan peilata suhteessa toiseen ihmiseen, etenkin jos joku siinä puutteita kokee olevan. En ole puhunut sanaakaan parisuhteen mittareista - parisuhteen pohtiminen ei edes kiinnosta minua. Puhun koko ajan yksilön arvosta eli ihmisarvosta.

  Minusta nimenomaan tämä läheissuhteiden ihmisarvo on se asia, jota nyt ei ole mitattu ja jossa ihmisarvon puute näkyy parhaiten. Suhteessa, jossa jonkun tila on rajattu tai kapea, on usein muitakin puutteita. Voi suhde silti nähdäkseni toimiakin, sillä istuuhan ihminen vaikka tikun nokassa ja sanoo: Näin on hyvä.

  Itseäni taas kiinnostaaa matemaattisia johtajanpaikoille jalkautumisia enemmän yleinen oikeudenmukaisuus ja ihmisarvo ihmisten välisissä klustereissa ja erilaisissa törmäyksissä, kuten vaikkapa eri kultuurien kohdatessa.

  VastaaPoista
 18. K. Kenkkunen, Hymiö, Jape . . .

  Addikti ei jätä rauhaan.

  Se orjuttaa.

  VastaaPoista
 19. Leikitään, että jonakin päivänä olisi määritelty validit mittarit, joilla sukupuolten välistä tasa-arvoa voisi mitata. Sattuisipa niin, että se todettaisiin sataprosenttiseksi.

  Mitä merkitystä sillä ihan todella olisi? Ellei sitten jokainen sinä hetkenä olisi kuin taikaiskusta sataprosenttisen onnellinen - ainoastaan silloin sillä olisi todellista arvoa.

  Iines, komppaan puhettasi palvelusten tekemisestä. Metsässä ollaan ja pahasti, jos parisuhteessa mitataan viivottimella tekemisiä ja tekemättä jättämisiä ja tehdään asioita toisen iloksi sillä mielellä, että toinen kuittaa huomaavaisuuden tavalla tai toisella. Se on kaupankäyntiä, ei kahden ihmisen välinen läheinen suhde.

  Terveydestä. Tapasin tänään työasioissa tutun miehen, jota en ole nähnyt jokuseen kuukauteen. Hän vaikutti erityisen hyväntuuliselta ja tarkemmin katsoen pistin merkille, että hänen kasvonsa olivat kaventuneet.

  Sanoin, että olet tainnut voida hyvin viime aikoina.

  Hän kertoi tehneensä elämäntapamuutoksen, kun sappi välillä vaivannut, samoin hänellä oli ollut happovaivoja. Hän oli ollut sappikohtauksen tähden sairaalassa ja oli siellä saanut "herätyksen", että jotakin tarttis tehdä.

  Painoa on pudonnut lyhyessä ajassa (noin kahdessa kuukaudessa) toistakymmentä kiloa ja korkki on pysynyt kiinni kokonaan.

  "On kyllä tosi hyvä olo! Vaimokin on tyytyväinen!" Viimeinen merkitsevällä hymyllä höystettynä.

  Niinpä. Muutos lähtee aina itsestä.

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
 20. Tuo juliste Iineksen jutun yhteydessä on jotenkin kauhea. Sana "Zabawka" julisteen alalaidassa tarkoittaa leikkikalua.

  Julisteesta irtoaisi vaikka millaista analyysiä. Voisi esim. ajatella, että kaunis naisfiguuri houkuttelee niin hekkumoitsijaa, kauppiasta, missikeisaria, Hugh Hefneriä, ja kaikki haluavat hyötyä tuosta lelusta.

  Tai voi ajatella, että kaunis nainen on perimmältään pelkä lelu, jonka nopein nappaa itselleen.

  Tai sitten voi ajatella, että laittamalla itsensä Barbieksi nainen tietoisesti vetää puoleensa rikkaita miehiä, joiden siivellä on kiva elää.

  Muitakin ajatuskulkuja on tyrkyllä. Kuinka sinä, Iines, käsität tuon julisteen?

  V.

  VastaaPoista
 21. V., hyvä kysymys.

  Tuo juliste esittää naisen houkutuslintuna, ei uhrina! Nainen on valinnut asunsa ja maneerinsa tietoisesti.

  Ja näen niin, että nainen vetää välistä käyttäen niitä helppoja keinoja, joiden tietää tehoavan kaikkiin miehiin - lyhyttä helmaa ja kaarien paljastamista, söpöilyä.

  Näin ollen hän tuhlaa ruutia harakoille. Pohjimmiltaan hän tahtoo kuitenkin rakkautta ja kelpaamista. Nuo kädet tavoittelevat sen sijaan lihaa.

  VastaaPoista
 22. Se vielä, V., että juliste on minustakin oikeastaan huono, se antaa jutulle hieman aggressiivisen sävyn. Minulla ei ollut nyt aikaa kuvan huolelliseen valintaan - yleensähän kuvan valinta vie minulta aikaa huomattavastikin enemmän kuin jutun kirjoitus. Monesti on kuva ensin ja juttu rakentuu sen varaan.


  Kuunkuiske, juuri tuo ehkä erottaakin minut ohjelmallisista feministeistä, että en laske tasa-arvoa grammoina vaan kohtuudella: kullekin tarpeensa mukaan. Vierastan tasa-arvon laskemista naisjohtajien määrällä.

  Muutos lähtee itsestä, totta. Hieno tuo esimerkki miehestä, joka itse muutti elintapojaan. Kukaan muu ei sitä voikaan tehdä - elää puolestasi.

  Muuten - petyin Helena Eroseen, jonka pakinaan linkkasin hiljan. Hän mainostaakin tänään Muutos-puoluetta ja siis jonkinasteista isänmaallista persuhenkisyyttä, käsittääkseni.

  VastaaPoista
 23. Helena Erosen (ihanan oloinen nainen) uusin kirjoitus on raikas ja järkevä. Suosittelen lukemaan!

  Myös kirjoituksensa "Tarja Halonen soitti kytille" on hyvä.

  Hienoa työtä Helena!

  VastaaPoista
 24. Persuista puheen ollen.

  Jonkin viikkolehden kannessa (Apu tai Seura) Timo Soini kertoi panttaavansa persujen puolueohjelmaa etteivät muut puolueet varasta sitä.

  Sillä lailla! Äänestä persuja - tosin emme kerro minkä asioiden puolesta toimimme.

  Protestipuolue, joka ilman selkeää ohjelmaa (muutakin kuin että mamut on perseestä) lie tähdenlento.

  VastaaPoista
 25. Veikkaisin että lintsauksesta ei kuitenkiaan ole kysymys ja Tikkurilan pojat työkseen seuraa kansakunnan poliittisia ja mielipiteellisiä virtauksia.

  Ettei Anne hermostu vahingossa.

  Tottapuhuakseni Anne Moilanen on ainoa feministi jota seuraan, yhtään Moilasherkkua en jätä väliin, jos sellaisen lehdessä tai muualla huomaan. Kirjotuksensa ovat tuoneet suurta iloa elämääni.

  VastaaPoista
 26. Minua vähän harmittaa, etten tunne ollenkaan Anne Moilasen agendaa, josta paljon puhutaan. Toki tiedän, että hän on räväkkä feministi, mutta sisällöt ovat vieraita ja se, miksi hän on herkku - ilmeisesti en lue sitä lehteä, jossa hän vaikuttaa. Noh, netistähän senkin näkisi.

  Taitaa olla persujen puolueohjelma vasta kansilehtivaiheessa, sisällöt puuttuvat. Vielä ehtii, ja mitäs siitä, kun ohjelmaa ei vissiin tarvita, muutenkin tulee ääniä protestipuolueelle.

  VastaaPoista
 27. En minäkään hänen agendojaan tunne, kirjotukset ovat muulla lailla mielenkiintoisia.

  Politiikassa tärkeintä minulle on nähdä kepun romahdus.

  Kiitos Uusikselle, ei niinkään siitä että menit persuihin, mutta siitä että lähdit siitä edellisestä. Kiitos!

  VastaaPoista
 28. Minäkin nautin kepun tappiosta, sen verran on vanhoja kaunoja.

  Vaan tuommoista poliittista pyrkyryyttä, jotta Uusis nyt harjoittaa, en kirkasotsaisena moralistina tietenkään voi hyväksyä. Kuka näitä loikkareita äänestää?

  Mielipiteen voi toki vaihtaa, se on jopa joustavaa, mutta kun tämä tuli niin sopivasti.

  VastaaPoista
 29. Vaihdoit sitten kuvan isänpäivän odotuksen kirjoitukseesi. Ehkä se oli hyväkin. Nyt kukaan ei pääse sanomaan, että kuvassa faijat käpälöivät kaunista tytärtään tms.
  ja että Iines demonisoi taas miehiä.

  Itse tulkitsin sen "leikkikalu"-kuvan niin, että tyttö oli puettu vasten tahtoaan houkuttaviin hepeneisiin. Hänen ilmeensä on aika ahdistunut. Pukija oli joku, joka halusi hyötyä hänen vartalonsa välityksellä.

  V.

  VastaaPoista
 30. Dantesta muistelen, että eivätkö siellä alimmassa helvetissä. olleet täydellisen intohimottomat ihmiset.

  Ne jotka polttavat kolme kevytsavuketta päivässä ja käyttävät varmuuden vuoksi vyötä ja henkseleitä. Syövät varmuuden vuoksi kaikkia mahdollisia vitamiinilisiä,eivätkä ikinä ilmaise mielipidettään mistään, koska sellaista ei ole. Tai sitten omaa valmiiksi ne kaikki, kuten kunnon poliitikon kuuluu.


  Voivat ne silti uskovaisiakin olla.


  V:n kuvaukseen hahmostani olisin toivonut: ..hän astui lujin määrätietoisin askelein ja loi kylmän teräksensinisen katseensa oudolla, julmalla tavalla ympäristöön, ylimielisen hymyn kareillessa lakkaamatta hänen huulillaan. Mieleensä hän painoi kaiken näkemänsä, eikä voinut tiettyjä yksityiskohtia milloinkaan unohtaa...

  VastaaPoista
 31. Isänpäivän nimi tulisi toki muuttaa henkilönpäiväksi muistuttamaan siitä, että perheen isä voi tänä päivänä olla myös naispuolinen.

  VastaaPoista
 32. Vaihdoin kuvan, koska se oli hutivalinta ihan selkeästi - tuo ajatusketju, joka siitä kimpoaa, ei ollut viestini, en ollut itsekään tyytyväinen kuvan sanomaan vaikka sen siihen pläjäytin. Ihan hyvä, että herättelit siitä juttua, V.

  Tulkintasi vastasi kuvan otsikkoa Leikkikalu, samoin ahnaat kädet. Itse menin kuitenkin tuosta
  pidemmälle ja kysyin, mikä sai naisen tilanteeseen? Olisiko hänellä ollut vaihtoehtoja, vai oliko tuo siis ainoa tapa saada miesten kiinnostusta? (Kun hän lopulta tahtoi kuitenkin eniten vain rakkautta?)

  VastaaPoista
 33. Itseäni on joskus mietityttänyt muuan kielellinen seikka, ei niinkään päivän nimen vaihto, niin kuin sinua, Riku.

  Mietin nimittäin sitä, miksi sanotaan isänpäivä mutta äitienpäivä. Miksei sanota siis isienpäivä monikollisessa muodossa, tai isäinpäivä, kun on kerran äitienpäiväkin? Henkilönpäivä olisi muikea päivä.

  Intohimottomat ihmiset joutavat hyvin alimpaan kerrokseen, ja ihmiset, joilta puuttuvat ylipäänsä tunteet. En muista enää lunttaamatta, mihin Dante kutkin ryhmät sijoitti - joskus muistin.

  VastaaPoista
 34. Aina täytyy muistaa, että myös naisilla on oikeus halutessaan siittää lapsia, homojen oikeutta synnyttämiseen kannatan.

  Miksei kirkko tee mitään, kannaottoja piispoilta odottaisin.

  VastaaPoista
 35. Belsepuubista minulla myös on toisenlainen käsitys.

  Hän on sellainen hieman Jyrki Kataisen lailla poikamaisen näköinen.

  Puhe takeltelee vaihtelevasti, eikä järjenjuoksu ole kaikkein kirkkainta. Asiat hän tarkistaa vanhoista kirjoituksista, tai tilaa tarkoitusta varten uuden.


  Puku on silti aina hieno, prässit ja nenäliina tiptop. Käytöstavat fiinit.

  Perkele ei ole mikään luuseri!

  VastaaPoista
 36. Anne Moilanen suurin saavutus on gradunsa, jonka nimi oli "Naiset Humoristeina" (tunteeko kukaan naishumoristeja?), surkea tekele joka kuienkin pätevöittää naistutkimuksen alalla. Siellähän on käytössä se keskinäisen kehun kerhotoiminta, kun kukaan muu ei kehu. Itse Moilanen, gradunsa nimetä huolimatta, hän on kylläkin täysin kädetön ja huuomorintajuton feministi, jonka "vaikuttavuus" perustuu mölyapinana huutamiseen verovaroilla kustannetussa YLE:ssä. Surkea tuokin esitys. Koitin soittaa ohjelmaan, mutta eivät päästäneet läpi. Moilasen pelastus! Nykyisinhän Moilanen vaikuttaa VULVA-lehdessä.

  Hienoa, että Perussuomalaiset taas vahvistuu ja kannatus kasvaa kohisten. Kannattaakin se uusi ohjelma pitää vielä tovin piilossa, ettei vanhat, ankeat ja mielikuvituksettomat puolueet mene hakemaan sieltä tietoa, mitkä on niitä oikeita asioita kanan kannalta. Vanha ohjelmahan on perussuomalaisilla ollut vuosia nettisivuillaan, olisi Kepun ja demarien kannattanut katsoa sieltä vinkkiä. Nyt on myöhäistä.

  VastaaPoista
 37. Vähän ilkeämielisesti olen joskus ajatellut sen Ylen aamuryhmän roolitusta, sellainen on ilman muuta tehty.

  Fiksu, ääliö, huutelija, juntti ja puntti: kaikkea sitä mitä yleensäkin.

  Moilanen on se hauskin.

  VastaaPoista
 38. Riku Riemu: Luvallani Iines saa sijoittaa luonnehdinnan itsestäsi a.o. kohdalle Dante-tarinaan, mikäli se teknisesti on mahdollista. Minulla tuli hiukan kiire niiden kaikkien syntisten kanssa ja teräksensiniset silmäsi unohtuivat siinä hötäkässä. Suonet anteeksi?

  Belsebuubista olen samaa mieltä kanssasi. Perkele ei ole mikään luuseri, saatana!

  V.

  VastaaPoista
 39. Ei mitään korjauksia, pojat, tai minäkin vaadin kaunistusta Iineksen ihmeellisiin korvalehdyköihin, kohoilevaan pyöreään poveen ja herkkiin väriseviin sieraimiin. Sovitaan niin, että ne Rikun teräksenlujat hauikset pannaan seuraavaan tarinaan, joka tulee kun aika on.

  Ja nyt minun pitää jatkosssa löytää jostain Anne Moilanen, sivistyksessäni on aukko.

  VastaaPoista
 40. V,
  Se nyt oli sellainen oma pääni sisäinen juttu, loistelias tekstisi ei sitä vaatinut.

  Iinekselle seuraavaaan ehdottomasti povea ja muuta tarkennusta lisää.

  VastaaPoista
 41. Minäkin kuulun Rikun tavoin Moilasen ihailijoihin. Tutustumisen hänen ajatusmaailmaansa voi aloittaa vaikka tästä: http://www.city.fi/artikkeli/Anne+Moilanen/2711/

  Jos joskus hänen sanomansa hiukan särähtävätkin korvassini ajattelen aina, että ihminen, joka on kotoisin Suomussalmelta ei voi olla läpeensä paha.

  V.

  VastaaPoista
 42. Moilanen on se hauskin.

  Surkuhupaisalla tavalla.

  VastaaPoista
 43. ai että iineksellähii on pillu. tuo kyselylomake on hyvä idea

  VastaaPoista
 44. Moilasessa taitaakin ärsyttää eniten se, että hemaiseva nainen ei vedäkään välistä, eikä laske nuppilukua jalkojensa juuressa.

  No url, kaikilta meiltä jokin peli löytyy etsittämättäkin, luojan kätten jäljiltä tai evoluution muovaamana. Kun ajattelen Milon tursuavaa Venusta, ihan samoihin mittoihin en omalla pelilläni taida päästä. Mutta sen tiedän, että se ei ole kenelläkään mallia hämähäkki, vaan vanamon kukka.

  VastaaPoista
 45. Politiikasta sen verran että:

  Puolueohjelma sinällään ei merkitse yhtään mitään: kaikki puolueet lupaavat kaikkea hyvää - ei yksikään yhtään mitään pahaa. (Kuten ruttoa ja heinäsirkkoja.)

  Neuvostoliitonkin perustuslaki - jos sen luki sanasta sanaan - oli maailman demokraattisin ja vapain ja oikeudenmukaisin ja tasa-arvoisin ja ja ja. Käytäntö olikin sitten... käytäntöä.

  Ihmiset, älkää aina menkö halpaan! Teot, eivät sanat, ratkaisevat.

  Ps. Kepulaiset saisi kaivaa peltoon henkilökohtaisia pelejään myöten.

  M.

  VastaaPoista
 46. Huomenta, Iines!

  Taitaa nyt Dunderfelt väleissämme kaihertaa; "feminismi on mennyt liian pitkälle"-juttuineen.

  Ynnä sementtiin valetut nais- ja miesroolit. Eivät ole minun juttuani, eivätkä varmaan sinunkaan.

  Äitienpäivä, isänpäivä, ja nyt lauantaina taitaa olla lapsen oikeuksien päivä. - Sekin on yksikössä.

  Juhlitaanko lapsia meidän perheissämme?

  Jos minulla olisi mukula, hän saisi kaakkua ja kaakaota sänkyyn heti aamusta, epävireisen laulun myötä, ja pienen paketin (tod. näk. kirjan; rakastan lukemista, ja yritän siirtää kiihkoa jälkipolvillekin).

  - Moilanen taisi muuten olla ykkösen Jälkiviisaissa, yhtenä keskustelijana. Hänestä oli myös taannoin juttu Kodin Kuvalehdessä.

  VastaaPoista
 47. Moilanen on hullu lehmä. Möliseekin samalla sävelellä.

  VastaaPoista
 48. Lapsen päivää meillä ei taida olla, Char, enkä oikeastaan sitä kaipaakaan, kuten en äitien- tai isänpäivääkään - vaikka vastaan niitä en ole. Hyvä, jos edes pari kertaa vuodessa puhutaan vanhemmuudesta.

  Se mikä minua suuresti elähdytti, oli eilinen Ylen A-talk, jonka nuoret Tikkurilan lukiolaiset olivat tehneet ilmeisesti viestinnän opinnoisaan aiheenaan Tämä ei ole mainos, eli mainonnan piilottaminen viestinnän joukkoon niin, että ihminen ei erota enää lehdestä tai tv-ohjelmastakaan (tuotesijoittelu), missä alkaa muu viestintä ja ylipäänsä, mikä osa on mainosta, mikä reaalista ainesta.

  Se mikä minua harmitti, oli aikuisten hieman vähättelevä suhtautuminen nuoriin toimittajanalkuihin. Asiantuntijoita hymyilytti nimittäin ainakin alkuun, kun innostuneet toimittajanalut esittivät kysymyksiä, ja he vastasivat alkuun kuin leikissä mukana ollen. Toisilleen aikuiset viestivät vakavammin. Vähitellen he kyllä huomasivat, että nuorilla naisenaluilla oli pätevät kysymykset ja tiukka linja, ja heidän oheisviestintänsä muuttui asiallisemmaksi. Alentuva sävy oli hienovaraista - sitä eivät kaikki ehkä huomaa, mutta viestintää tarkkaileva kyllä kiinnittää huomionsa joihinkin ylimalkaisiin vastauksiin ja vähätteleviin hymyihin, joita aikuisille toimittajille ei koskaan kohdisteta.

  Minusta tällainen ohjelma pitäisi olla jatkossakin: vaihtuvia nuorten tai miksei aikuistenkin ryhmiä tekemässä valmistamiaan ajankohtaiskysymysohjelmia. Ohjelma hakkasi tuoreudessaan ja raikkaudessaan mennen tullen pätevien toimittajien tekemän puisevan A-talkin.

  Tämä Tikkurilan lukiolaisten valmistama ajankohtaiskeskustelu on nähtävissä täällä Areenassa.

  VastaaPoista
 49. Minun tuli hieman mieleni pahaksi, kun päivän Stadarissa kerrotaan Espooon poliisin käskyttäneen osin ruotsinkielistä, viidenkymmenen nuoren laumaa vain suomenkielellä.

  Naapurit olivat pyytäneet poliisia paikalle kyseisten ihmisten juhlien aiheuttaman metelin vuoksi.

  Eduskunnan oikeusaisamies antoi poliisille nuhteet: hyi, hyi!

  Jos joku poliisi tätä lukee, suosittelisin jatkossa käskyttämän sormella näyttäen: Ditåt, ditåt ja vähän satans kovaa!

  VastaaPoista
 50. Lapsen oikeuksien päivä on 20.11., tänä vuonna.

  Ja kannatan edelleen kaakkua ja hellimistä pilteille, erityisesti silloin. :)

  VastaaPoista
 51. Aivan, Char,

  muistin kyllä tuon Unicefin Lapsen oikeuksien päivän, mutta ajoin takaa lasten omaa kivaa päivää, en aikuisille suunnattua lapsen päivää. Jotenkin vuotuiset teemapäivät eivät saa lämpimintä kannatustani, sillä ihannehan olisi, ettei tällaisia päiviä tarvitsisi viettää. Lapsen päivä on joka päivä, samoin vanhempien, käyttääkseni tuttua sanontaa.

  Kouluissa meillä oli joskus hyvien tapojen viikko. Lopulta tätä teeskentelyä alkoivat nauraa harakatkin koulun aidalla. Huokaisin helpottuneena kun siitä ei enää puhuttu mitään eräänä vuonna.

  No niin, Riku, tuossa nähdään, mitä aineita poliisikoulussa jatkossa pitää opettaa, käskytystä på pakkoruotsi bara! Turha luulla, että täällä suomenkieliset kukkoilevat.

  VastaaPoista
 52. Iines: vaikka kuinka yritin, en ymmärtänyt lausettasi: "Moilasessa taitaakin ärsyttää eniten se, että hemaiseva nainen ei vedäkään välistä, eikä laske nuppilukua jalkojensa juuressa."

  Voisitko suomentaa, etä vanhakin ymmärtäisi.

  ystävällisin terveisin
  V.

  VastaaPoista
 53. No, vähän paha minun sanoa ylipäänsä mitään Moilasesta, koska en tunne hänen viestintäänsä enkä habitustakaan kuin muutaman kuvan perusteella.

  Näistä vähistä aineksista minulle on muotoutunut hatara kuva kauniista naisesta, joka on muovannut ilmiasustaan seksisymbolia muistuttavan viettelevän hahmon, mutta ei kuitenkaan antaudu flirtille, kuten ehkä - siis ehkä - signaaleista voisi päätellä.

  On kai vallalla kuva, että feminismi tarkoittaa seksikielteisyyttä ja kylmyyttä ja marttamaista olemusta. Mietin, voisiko Moilanen tahtoa rikkoa tämän harhakuvan ärsyttämällä tahallaan hemaisevuudellaan, joka ei antaudukaan tavanomaiselle kutittelulle?

  VastaaPoista
 54. Char, Sementtiin ei valeta mitään, se on vielä pussissa olevaa, pölyävää jauhoa. Betoniin sen sijaan voidaan valaa vaikka persujen näkymättömissä olevat vaaliteemat.

  Betonin sekoitussuhde on suurin piirtein (myllyllinen) sankollinen vettä, 4 lapiollista sementtiä, 16 lapiollista mursketta(hiekkaa).

  Minua on aina huvittanut se Metri-Helenan laulu: "...iske pääsi vaikka sementtiin...!" Heh heh, sitä pölläkkää...

  Valto Ensio

  VastaaPoista
 55. "En ma iloitse, en sure, huokaa;
  mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
  puunto pilven, johon päivä hukkuu,
  siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
  tuoksut vanamon ja varjot veen;
  niistä sydämeni laulun teen."

  - Mitä mies hämystä seulot?
  - Vonkaan vanamoo.

  Tässä aluksi vähän kulttuuria - Einoa, Einaria ja Tapsaa - ennen kuin siirryn seksiin.

  Täytyy ensin jelpata vanhaa virkaveljeä ja kääntää tämä iineismi miesten kielelle:

  "Moilasessa taitaakin ärsyttää eniten se, että hemaiseva nainen ei vedäkään välistä, eikä laske nuppilukua jalkojensa juuressa."

  = antaa ymmärtää ja ymmärtää olla antamatta

  Iines - tämä yleistyvä tapa piilottaa mainonta viestinnän joukkoon vanamoittaa minuakin. Kyseessähän ei siis ole mainosketkujen kieroilu, vaan median on venkoilu. Ne itse kehittävät näitä temppuja ja kauppavat "uusia mediallisia ratkaisuja" asiakkailleen.

  Jalo journalismi myy pyhät periaatteensa rahasta.

  Mainosmies on yhtä syytön näihin piilotteluihin kuin pyöveli tuomitun hirttämiseen. (Hmmm... olikohan tuo vertaus ihan loppuun asti harkittu... mutta tottahan se on, joten olkoon.)

  VastaaPoista
 56. Tapsa,

  tuon vaikutelman minäkin sain, että kyseessä on median huoraaminen - media on myynyt itsensä bisnekselle kehittämällä piilomainontaa yhteistyössä liike-elämän kanssa. Kun ihminen ei tiedä enää, mikä osa tekstistä tai ohjelmasta on mainontaa, hän tulee eläneeksi koko ajan mainosmaailmassa, jonka kokee reaalisena. Tämä kuva on oikeastaan aika kauhea.

  Esimerkiksi television BB-ohjelmassa on osa mainoksista sijoitettu ohjelman puolelle ja osa varsinaiselle mainostauolle. Kun luulee, että ohjelma alkaa, siinä pyöriikin vielä jokin mainos huonekaluista, joita on BB-talossa. Tätä tarkoittaa myös tuotesijoittelu - tuotteet ovat näkyvästi ohjelmassa eli näin ohjelmatodellisuus ja mainos ovat yhtä.

  Lehdissä taas on tarinaa vaikkapa uusista meikeistä ikään kuin lääketieteen tai jonkim erikoisasiantuntijan suulla, tekstiä on parillakin palstalla, ja silti kyseessä on tuotteita nimeävä mainosjuttu, josta viestinnän asiantuntija ei heti pysty sanomaan, onko kyseessä mainos vai asiateksti.

  Kirkasotsamoralistina minua asia enemmän närkästyttää kuin vanamoittaa.

  VastaaPoista
 57. Tapsa: kiitos suomennoksesta. Tämä ei ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta kun iineismi ylittää älyllisen kapasiteettini. Iineismiä ei pidä tässä yhteydessä nähdä pejoratiivisena ilmaisuna vaan yleisnimenä kaikille niille uusille sanoille ja sanonnoille, joita levoton aikamme tauotta tuottaa.

  Iines ei ole ainoa, jota mainonnan sotkeminen kaikkeen viestintään vanamoittaa. Muistan, kuinka sävähdin, kun aatteellis-innokkaana nuorena lehtimiehenä sain kuulla pomoltani, että "sinun juttujasi tarvitaan lehdessä vain siksi, etteivät ilmoitukset hölskyisi." Toisin sanoen sydänverellä tekemäni jutut olivat pelkkää ilmoitustapettia.

  Mainosurani jälkeen ymmärsin, että mainonta on pohjaltaan paljon rehellisempää kuin journalismi. Se ei peittele olemustaan millään valheellisilla verhoilla, kuten journalismi tekee.

  Kuinkahan saisimme vanamo-termin juurtumaan suomalaiseen kielenkäyttöön? Ei tarvitsisi olla enää kansanedustaja voidakseen kiinnittää rinnukseensa napin, jossa lukee: "vanamo haisee hyvältä."

  Siis voi vanamo ku mää, vanamo, siis vanamo tykkäisin, että voi vanamo niinku sanoo joka paikassa rauhass että vanamo, niinku esmes kirkossa tai hautajaissa, vanamo.

  V.

  VastaaPoista
 58. Olen kyllä, V., sitä mieltä - pohdittuani asiaa ankarasti - että molemmat, sekä mainonta että journalismi peittelevät, muuntavat ja hämäävät olemustaan, ja molemmat samasta syystä, bisneksen vuoksi.

  Kun mainos verhotaan journalismiin, molemmat hyötyvät, media ja mainostaja. Mainos saa nostetta ja uskottavuutta fakta- ja uutispohjasta, ja journalismi saa tuloja liikemaailmasta joka saa näyttävyyttä ja kohderyhmän arvostaman foorumin tai ikään kuin pienoisreaalimaailman ilmoituksilleen.

  Haittana on tietenkin journalismin uskottavuuden ja luotettavuuden väheneminen ja sisällön kepeytyminen; mainostajalle haittana voi olla mainoksen vaikea löydettävyys, tuotteen hukkuminen asiaan.

  VastaaPoista
 59. Pitäisiköhän laittaa huopatossut jalkaan, kun tulee tänne, ettei häritse vilkasta keskustelua?

  Täällä oikein chätti sinkoilee, feminismi vinkuu ja rasismi raikaa.

  VastaaPoista
 60. "Rasismi raikaa"...? Mitä vanamoa, eihän me vielä tässä ketjussa ole puhuttu mamupolitiikasta niin vanamon mitään.

  Mainoksen verhoaminen journalismiin (miten ihanasti sanottu!) on kaksipiippuinen miekka.

  Amerikkalaisen McLuhanin vanhaa tokaisua "media on viesti" on lainattu paljon, muttei aina ihan oikein ymmärretty. Se tarkoittaa siis sitä, että jos mainostat Seiskassa, törky tarttuu tuotteeseen, ja jos Parnassossa, kulttuuri kultaa tavarasi. (En tarkoita vanaomoa.)

  Mainonnan sekoittamisessa sinne tänne taas on se vaara, että se hämärtää brändiä eli sekoittaa mielikuvaa tuotteesta, kuten Iines aivan oikein kertoikin.

  Sinänsä tuotesijoittelu ei ole mikään uusi keksintö, vaan sitä on harrastettu iät ja ajat, hyvällä menestyksellä. Mikä olikaan Bondin auton merkki, mitä hän joikaan jne? Vanamo, minäkin tiedän ne, vaikken haluaisi.

  Osallistun tasa-arvokeskusteluun toteamalla, että parisuhteessa sen puute perustuu biologiaan ja yhteiskunnassa ihmispopulaation laumageeneihin.

  Onko olemassa tasa-arvoista laumaeläintä? Lampaat?

  VastaaPoista
 61. McLuhan sanoi, että väline on viesti - väline, media; sama asia.

  VastaaPoista
 62. Vanamo on metsiemme kaunis kasvi herkkine kukintoineen. Vain mainosmies voi sen nimen noin pilata. Ehkei hän ole vanamoa nähnytkään!

  VastaaPoista
 63. Kiitos Jaglavak hienosta kuvista. Juu, kyllä sen vanamon niistä tunsin.
  Et ehkä tunne täällä käytettävän vanamo-sanan historiaa. Sanon vain sen verran, että ei sitä mainosmies ole mitenkään pilannut. Sitä paitsi Tapsa on herrasmies.
  Tuo kaksipiippuinen miekka toi mieleeni ajan hampaan, joka parantaa kaikki haavat.
  Usarin palstoilla näkyy olevan niin tasa-arvoa kuin mamuiluakin vaikka lampaat söisi. Nyt kun vähitellen päästään eroon homoista ja lesboista voi vain toivoa, että myös tasa-arvokeskustelu talttuisi. Ei se moisella rähinöinillä miksikään tule.
  Mainitsit, Tapsa Einarin: "Iltalamppu, miksi palat / tunnet miehen mielialat. Toivotonta kättä kaksi / hioo hiiltä valkeaksi."
  Jotenkin noin se meni. Vielä kun muistaisi sen "Vävyn".

  Anonyymi, sanoit aika rumasti Moilasesta. Et taida tietää, että Riku ja Minä olemme Moilasen fan-klubin johtokunnassa. Että hiukan siivompaa kieltä, pyydän.

  V.

  VastaaPoista
 64. No löytyihän se vävy. Tämän voisi pistää vaikka nitojalla Henry Laasasen keskustelupiirin seinälle. Vaimon löytäminenkö vaikeaa? Näin se käy:


  Vävy

  Oli synkeä salo.
  Meni tie.
  Tuli talo.

  Oli loimuava takka.
  Oli tyttö.
  Oli akka.

  Soma puheitten sävy.
  Tuli yö.
  Olin vävy.


  V.

  VastaaPoista
 65. Vanamohan on oikeasti varpu ja juu Vee, nythän sen kävit tsekkaamassa. Tommonen se on.

  Harva meistä miehistä sitä nuuskimassa käy. Jotkut ovat taittaneetkin, mutta varpu ei taivu.

  No, aina löytyy maailmanmies, joka on nuuskinut kaikki kukat ja siitä mielellään kertoelee netissä. vaan tämä vanamo, se lie kaikilta kätketty.

  VastaaPoista
 66. Media nimenomaan on
  viesti - tässäkin toteutuu oma ajatukseni kontekstista, joka määrää kaiken, muuttaa merkityksiä.

  Ja minähän sen vanamon alunperin keskusteluun toin hämähäkin sijalle. Värikin on kaunis, ja muoto herkkä. Jaglavakin kukat taisivat kuvata juuri tätä herkkyyttä. Ainoa oikea tapa kuvata vanamoa onkin piirros, valokuva ei jostain syystä saa esiin vanamon kauneutta.

  Tuo Vuorelan runo on varhaista naivismia, hauska.

  VastaaPoista
 67. Veet viihtyy, tyrskyt tyventyy:
  vuo syventyy.

  Häät häipyy, vieraat vähenee:
  yö lähenee.

  Yö uinua sun syleilyys,
  suur' iäisyys.

  (Otto Manninen)

  VastaaPoista
 68. En pitäisi Moilasen fanclubissa olosta kovin suurta ääntä. Sinne kun tietojen mukaan on keskittynyt rumaa ja inhaa feministisakkia, joten siihen kuuluminen ei ole kovin kummoinen meriitti, kun sinne pääsee kuka vaan (tosin kaikki - ne viisaat - ei halua). Ko. fanclubiin kuulumisesta tullee kuitenkin varsin ämmämäinen olo, joka olikin ehkä sinä tavoitteena...

  VastaaPoista
 69. Nyt kun tämä tuli näin esille, kerron että olemme V:n kanssa suunnittelemassa hauskaa annemoilanen-tapahtumaa, jossa osallistujat lukevat piirissä Moilasen tekstejä ja kommentoivat niitä.

  Pyrimme myös järjestämään tilaisuuteen arpajaiset, joihin toivomme saavamme pääpalkinnoksi esimerkiksi illan Annen kanssa.

  VastaaPoista
 70. Anne Moilanen punaisessa mekossaan (kuva, joka on piirtynyt verkkokalvoilleni) on kuin raikas tuulahdus!

  Tuollainen toimelias ja sanavalmis nainen on kuin punainen vaate ihmisille, jotka haluaisivat naisen edelleen olevan nyrkin ja hellan välissä käskytettävänä ja patjana miehen ehdoilla.

  Mites hei se tasa-arvo?!

  VastaaPoista
 71. Voiko Rikun ja V:n Moilas-fan-yhdistykseen lähettää jäsenhakemuksen? Asun liki niitä kunnaita, joilla Anne on pienenä juoksennellut, joten olisin ikään kuin maakunnan edustajana taputtamassa käsiä...

  Moilasen pakinakolumnit olivat Hesarissa joskus ja ne kyllä kiinnittivät huomion omanlaatuisuudellaan. Kärjistykset olivat näljänkäläisiä, suorastaan, ja ymmärrän, jos tosikot eivät osaa niiden sisältämää asiaakin havaita.

  Moilasen "Tulta munille" ohjelma potki joskus kunnolla machomeinikiä ihan sinne oikeaan paikkaan.

  Mutta pannaan esimerkiksi tämä A-Tuubista: http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1002617

  VastaaPoista
 72. Kyllä se niin on, että Anne Moilasessa noita "ruma ja inha feministisakki"-älynjättiläiskundeja harmittaa nimenomaan se, ettei hemaiseva Moilanen asettaudukaan makuuasentoon, vaikka signaloi merkittävästi.

  On muuten aika hassua, että nykyään muikeimmat marttatyypit löytyvät sieltä miestenpassaajien joukosta, kun taas feministit ovat nousemassa koturneille tukka vapaana hulmuten. Ehkä piikkikoroilla voi potkaista mun.. mun mielestäni kutsumattomia öisiä päällekarkaajia.

  VastaaPoista
 73. Anonyymi ei tunne fanklubimme sääntöjä ja siksi erheellisesti luulee, että klubiin pääsee kuka vaan. Väärin, väärin! Klubimme on erittäin ekslusiiviinen. Anonyymi voi ensin hakeutua ehdokasjäseneksi (hangaround), josta hyvällä tuurilla voi päästä täysjäseneksi, jos kolme hyvämaineista jäsentä menee hänestä takuuseen. kannattaa varata aikaa ainakin tuollaiset kolme vuotta, jos nyt lähtee ikään kuin puhtaalta pöydältä.
  Valto Ension jäsenyyttä voidaan hiukan kiirehtää asuinpaikan takia. Juuri maakunnan miehiä meillä kaivataan. Noita Etelä-Eiran homppeleita on jonossa jo ihan tarpeeksi. Niin että rohkeasti paperit sisään vaan, Valto-Ensio!
  Klubin ohjelmatyöryhmä, jonka puheenjohtaja R.Riemu jo hiukan valotti tulevia suunnitelmia, on viime kokouksessaan hyväksynyt klubin tunnuslaulun. Tästä lähtien jokainen kokous aloitetaan yhteisesti lauletulla "Olen nähnyt Anne-rouvan kylvyssä, ihanaa"
  Siinä kyllä katoaa ämmämäinen olo anonyymistäkin, voi vakuuttaa teille!

  V.

  VastaaPoista
 74. Otetaankos siihen Annen fanitussukerhoon naisjäseniä? Edes kannatusjäseneksi? Luulisin voivani liittyä, jos otetaan. Ihailen suuresti näpäkkää naista, jolla on terävä kieli ja jaynemansfield-huulet. Hänhän on kävelevä metafora.

  VastaaPoista
 75. Nyt en malta olla panematta tähän linkkiä lähinnä sille anonyymille, vai kuka Hymiö tai Kaaleppi Kenkkunen hän olikaan, joka sanoi, että naiset nyt vain eivät tee tulosta miehen lailla.

  Niin, kun >tässä sanotaan, että naisjohtoiset yritykset ovat innovatiivisempia ja tuottavat parempaa taloudellista tulosta.

  Näissä naisjohtoisissa yrityksissä on otettu huomioon lastenhoitoon liittyviä järjestelyjä ja muuta, jolloin työntekijät ovat tyytyväisempiä. Isänpäivän kunniaksi sanottakoon, että ihailuni niille nuorille nykyisille, jotka jäävät hoitovapaalle pikkuisensa kanssa. Heitä on vuosittain yhä enemmän.

  VastaaPoista
 76. "The medium is the message" sanoi Marshall McLuhan jo joskus 50-luvulla.

  Eli "väline on viesti", kuten oikein korjattiinkin. Mutta koska mekin nykyään käytämme latinan sanaa media (virheellisesti monikossa) kuvaamaan tiedotusvälineitä, niin sanoin niin kuin sanoin.

  McLuhan tarkoitti, että markkinointiviestinnässä viestitään jo sillä, millä välineellä viesti välitetään vastaannottajalle.

  VastaaPoista
 77. Iines kysyi: "Otetaankos siihen Annen fanitussukerhoon naisjäseniä?"

  Fanitussukerhoon? Tähän vastaisin Juicen sanoin, että "hyi, hyi, hyi hyi!"

  Tussu-sanan käytöstä saa kerhossamme kolme kovaa läimäystä Henry Laasasen uusimmalla kovakantisella kirjalla paljaalle pyllylle. Ettäs sen tiedät!

  V.

  VastaaPoista
 78. Arvoisat Anne Moilasen Fanikerhon Hallitus Herrat, tiedustelisin kohteliaimmin missä vaiheessa Allekirjoittaneen jäsenyysanomus on kerhonne jäsenelimen käsittelyprosessissa.

  Viimeisen tietoni mukaan, jonka sain Teiltä ystävällisesti Loppiaisaattona 2006, ilmoititte että olette hyväksynyt Allekirjoittaneen Ehdokasjäseneksi - hip hurraa - mutta Täysjäsenyyteni on toistaiseksi tökkääntynyt kohtaan, jossa vaaditaan Kolmen täysjäsenen suositusta - ja siinä vaiheessa Täysjäseniä olitte vain Te Kaksi.

  Ystävällisesti Teidän,

  Tapani, Ihmismielen insinööri, Mammonan pappissynodin täysinoppinut apukirjuri.

  PS. Kohotan kolminkertaisen Anne Moilasen Fanikerhon ehdokasjäsenen Sotahuudon: jäykkyys pois, pillit pussiin, vanamolla päähän!

  VastaaPoista
 79. Tässäkään kerhossa naisihmisen vieno ääni ei sitten kuulu. Hallitus Herrat eivät edes suvaitse vastata kauniimman sukupuolen tiedusteluun kannatusjäsenyydestä, saati fanitussujäsenyydestä, joka myös olisi mahdollinen, ilman lespotteluaietta.

  Iines
  viestintäguru ja miesmoraalin peräänkatsoja, kirkkaalla otsalla

  PS Vanamo haisee hyvältä

  VastaaPoista
 80. Paremman tekemisen puutteessa (ei siis muussa) ja Anne Moilasen synnyinpitäjän Suomussalmen kunniaksi tekaisin Anne Moilasen Fanikerhon Ehdokasjäsenen Marssin – jos joku runoutta tunteva huomaa tässä intertekstuaalista (huom. t ei s) yhteyttä kotimaakuntani pahan papin pojan Ilmari Kiannon hengentuotteeseen, niin se on tahatonta.

  Anne Moilasen Fanikerhon Ehdokasjäsenen Marssi:

  Suomussalmi – Moilassuku.
  Tervan, pettuleivän maa,
  Taasko jylhät korpimaasi
  Tyyris tytti nähdä saa!

  Taasko järves musta aalto
  Kolkoin äänin rantaas lyö,
  Taasko kaihon pohjattoman
  Nostaa kuulas kesäyö!

  Täällä vainen tervapurret
  Puhkoo vettä vellovaa,
  Täällä lumirinta-kuikka
  Laulaa virttä haikeaa.

  Eipä keinu kullan purtta,
  Eipä liiku lintuain,
  Yksin yössä tyyris tytti
  Lainehia laskee vain!

  Surunsalmi – Moilas Anne,
  Autioiden soiden maa,
  Sua kuiten korven poika
  Kaihoissaankin rakastaa.

  VastaaPoista
 81. Naisjäseniä otamme mielellään hang aroundeiksi kokouksiimme, jotka yleensä olemme järjestäneet saunailtoina.

  Tapsan hang around jäsenyys ei ole edennyt, koska kerhomme ei ole saanut todisteita aktiivisesta asianharrastuksesta ja positiivisesta, suhtautumisesta.

  Lisäksi olemme saaneet ilmiannon, että olisitte kerran kiroa pärskäyttäneet voimakkasti Annen televisiossa nähtyänne.

  Tiedotteena kerhomme toiminnasta: jäsenmäärämme on kasvanut voimakkaasti, hiljattain kerhoon liittyi esimerkiksi Etelä- Pohjanmaan kuurosokeiden koko osasto.

  VastaaPoista
 82. Kun kaikki nyt kuitenkin tykönään aprikoivat, mitkä ne olivatkaan ne Kiannon lasten hupaisat nimet, niin nämähän ne olivat:

  1. Kalevi
  2. Salmi Talvikki Cecilia
  3. Orvokki Helmi Simpukka
  4. Otso Tähtivalo
  5. Veijo Virmo Imatro
  6. Viena Karma Sirkka Salama Kesäheinä Saarenruusu Pikku-Hilkka
  7. Jormo Gabriel Sotavalta
  8. Kaarina
  9. Sorjo Uolevi Sotaprinssi
  10. Raida Tsikko Tellervo
  11. Marjatta Iltatähti
  12. Raija-Liisa Rakel

  Kiannon huimuuden asteeseenkin voi näköjään soveltaa Gaussin käyrää.

  VastaaPoista
 83. Väärinkäsitys, Armon Hallitus Herrat!

  Huuliltani karkasi kyllä karkea kirous Anne Moilasen tv-esiintymisen aikaan, mutta sen syynä oli yksinomaan se, että sohvalla istuvan persoonani ja kalliin tauluteeveeni väliin änkäytyi leveäper... äh... levollinen rouvani.

  Siten ärjäisyni "saatanan akka, helvettiin siitä" ei suinkaan ollut tarkoitettu Anne Moilaselle, vaan Rouvalleni.

  (Rouvani voinee todistaa minun kironneen hänelle, koskapa hän talutti minua sen jälkeen kolme minuuttia korvasta, kynnyksen kohdalla aina hyppyyttäen.)

  VastaaPoista
 84. Muistan, että Kaalepin isoisä, Jooseppi, antoi vallasmannille käyttöön talonsa ainoan kahvikupin, kun tämä suvaitsi kunnioittaa taloa vierailullaan.- Sikiöt olivat särkeneet toisen,

  Kotitalossaan, Ryysyrannassa, asui myöhemmissä historian vaiheissa hieman aikaa myös Irwin Goodman.

  VastaaPoista
 85. Astrid Lindgren oli varmaan kuullut Ikin lapsien nimistä, kun antoi sen (suomennettuna): Peppi Lotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu.

  VastaaPoista
 86. Huomiota kiinnittää tuossa Kiannon lasten nimilistassa 1. ja 8. nimi. Ihan kuin Taata olisi muita nimiä antaessaan ollut iloisella tuulella, ja vallan ekstaasissa 6:nnen kohdalla. Oma suosikkini on ehdottomasti Otso Tähtivalo.

  Siis mitään hang aroundeja täten emme hyväksy, sillä jokapaikanhöylyys ei tule kyseeseen. Tahdomme vähintään kunniajäsenyyden.

  VastaaPoista
 87. Naisten edessä olemme voimattomia, saat Iines kunniajäsenyyden.

  Vähän kiire, muuten olisin laittanut tähän Jooseppi Kenkkusen syntiluettelot, jotka Punaisessa viivassa ovat melko vakuuttavat, oikein debetinä kilogrammoissa lueteltuina.

  VastaaPoista
 88. Anne Moilasfanklubille onnea vaan. Olette heti vaikeuksissa, kun pitäisi löytää kolme hyvä maineista suosittelijaa uusille jäsenille.

  Itse olen mieluummin Mustanaamiokerhon jäsen. Paljon enemmän uskottavutta ja hienommat fanituotteet ja diplomit.

  "Kun Mustanaamio kysyy, niin silloin vastataan", on mielestäni naseva jämäkkyydessään.

  Myöskin "Mustanaamio on hyvä hyville ja kova koville" on sellainen toteamus jota pidän ohjenuorana.

  VastaaPoista
 89. "Niin, kun >tässä sanotaan, että naisjohtoiset yritykset ovat innovatiivisempia ja tuottavat parempaa taloudellista tulosta."

  Siinä ei sanota mitä nämä naisjohtoiset ja parempaa taloudellista tulosta tuottavat yritykset ovat. Miksiköhän? Ovatko mielikuvituksen tuotetta?

  En pidä muuten sellaista lähdettä a)valdina enkä b) tasa-arvoisena, jossa Euroopan unionin komission naispuolinen varapuheenjohtaja Viviane Reding ilmoittaa harkitsevansa sukupuolikiintiöiden esittämistä vauhdittaakseen naisten nousua hallituspaikoille.
  Tätähän ei tarvitse yhtään enempää avata, kun jo tajuaa, että miksi naiset ei pärjää...

  Lisäksi kun tuon artikkelin uskottavuus ja todenperäisyyden taso lähenee äärettömästi nollaa, kun tietää sen kirjoittajaksi kansanedustaja Hanna-Leena Hemmingin, joka ei kansanedustajuutensa aikana ole profiloitunut muuna kuin feministinää. Mitä hän on saanut konkreettisesti aikaiseksi? Aivan, ei mitään. Lisäksi kun Hemming taas kerran puhuu "naisten miehiä matalammista tuloista on keskustelut laajasti viime aikoina" ymmärtämättä mistä on kysymys ja mitkä on syy-seuraussuhteet, niin ei voi kuin valitella, että suomella on tuollainen "kansanedustaja". Tulin juuri asintuntijaluennolta, jossa todettiin pätevään kyselytutkimukseen perustuen, että naiset haluavat vaihtaa palkankorotukset vapaa-aikaan!

  Ihan turha vinkua ansioista ja ansiotason vähyydestä, jos halutaan mieluummin olla a) vapaalla ja b) tutkiskella sitä kehoaan liian tarkasti, jonka seurauksena jokainen vilunväristys johtaa heti käyntiin terveysasemalla ja saikun hakuun.

  Minä tästä lähden viikonlopun viettoon, mutta jätän tänne taas vastattavaksi kysymyksiä, joihin en tosin odota kovinkaan toiveikkaasti asiallisia ja perusteltuja vastauksia, ne kun on perinteisesti jäänyt saamatta:

  1. Luettele suomalaisia naisjohtoisia innovatiivisia yrityksiä.
  2. Luttele naisten perustamia ja omistamia innovatiivisia suomalaisia yrityksiä.
  3. Miten nämä ovat innovatiivisempia kuin miesten yritykset?
  4. Mikä on suomalaisten innovatiivisten naisjohtoisten yritysten prosentuaainen osuus kaikista innovatiivisista yrityksistä suomessa?
  5. Luettele suomalaisia naisjohtoisia yrityksiä jota tuottavat parempaa tulosta?
  6. Keneen verrattuna ne tuottavat parempaa tulosta?
  7. Mikä on noiden naisjohtoisten parempaa tulosta tuottavien suomalaisyritysten merkitys suomen kokonais BKT:stä?

  Tuossa noin aluksi.

  VastaaPoista
 90. Herroilla on herrojen kiireet - viittaan Hallitus Herra Rikuun, jolla autonkuljettaja vissiin jo asettelee kaninnnahkaa pirssin etuistuimelle. Täten kiitämme kunniajäsenyydestä.

  Jaaha, joku on pannut tuohon kysymyksiä. Minä lähden nyt saunaan.

  VastaaPoista
 91. Jos Iines on kunniajäsen, niin minä voin olla tekojäsen.

  VastaaPoista
 92. Tuu sinäkin Iines uusisuomi.fi keskustelupalstalle.

  VastaaPoista
 93. Vielä täältä mustan auton takapenkiltä.

  Oikeasti tuli joku ihmeellinen oikosulku, kun punaista viivaa äsken tarjosin. Kenkuttaa Joosepisti.

  Kerhomme muuten on vielä aika heikoissa rahavaroissa ja olemme toistaiseksi joutuneet toimimaan juuri tuon Mustiskerhon alaosastona.

  VastaaPoista
 94. Hmm, mitähän herra Freud sanoisi tuosta "punaisen viivan" hairahduksesta?

  Taidat sinäkin, buji, olla Uuden Suomen Puheenvuoro-blogeissa, omalla nimelläsi ehkä, joten en arvaa kysyä blogisi osoitetta. Tietämistäni vanhoista bloggaajista siellä on myös mm. Helanes ja Laasanen, varmaan muitakin. Siellä on niin paljon hyviä ja kuuluisiakin asiakeskustelijoita, että uskoisin hukkuvani sinne.

  VastaaPoista
 95. Alma Kartano ja Tilda Reunanen!

  VastaaPoista
 96. Ennenkuin kaikki peräkamarinpojat ovat kertaalleen "saaneet" hakkaavat naiset miehet keskimäärin myös yritysjohtajina.

  VastaaPoista
 97. Mitä haluat, ylempi anonyymi, kertoa Almasta ja Tildasta? Kerro, tyypit ovat minuakin kiinnostavia.

  VastaaPoista
 98. Japelle kysymyssarjasta,

  naisjohtoiset yritykset ovat siis esimerkiksi EVA:n vuonna 2007 toteuttaman laajaan yritysaineistoon perustuvan tutkimuksen mukaan 10 prosenttia kannattavampia kuin miesjohtoiset yritykset, senkin jälkeen kun esimerkiksi yrityskoko ja toimiala on otettu huomioon.

  Naisjohtoisten yritysten kannattavuus eli pääoman tuottoaste oli 14 prosenttia, kun taas miesjohtoisten 12,2. Jos hallituksen jäsenistä vähintään puolet oli naisia, kannattavuus oli 14,7. Jos naisia oli alle puolet hallituksen jäsenistä, kannattavuus oli 11,5 prosenttia. Kiistaton yhteys naisjohtajuuden ja yrityksen kannattavuuden välillä ei selity yritys- ja toimialakohtaisilla tekijöillä.

  Kannattaa ottaa huomioon myös, että yli puolet yhteiskuntatieteellisen tai kaupallisen korkeakoulututkinnon suorittaneista on naisia. Olisi kai hieman ihmeellistä, elleivät he pärjäisi myös työelämän johtotehtävissä miehiä paremmin, kun ovat onnistuneet selvittämään vaativissa pääsykokeissa ja opintoprojekteissa tiensä miehiä paremmin.

  Tällä en tahdo kuitenkaan sanoa, että naiset ovat parempia, vaan että heitä ei pidä syrjiä edes pörrsiyhtiöissä, joissa valtaisa enemmistö jostain syystä on edelleen miehiä.

  (Mm. http://www.suomalainennaisliitto.fi/julkilausuma.htm)

  *

  Tänään - ruusu kaikille isille ja myös miehille ilman lapsia!

  VastaaPoista
 99. Kiitos, Iines, ruususta. Tässä onkin aamupäivä mennyt puhelimessa. Lastenlapsilta on tullut lujasti piirroksia. Näyttää siltä, että jouluni vietän Irlannissa.
  Olkoon päiväsi lämmin ja leppoisa & rakkaudellinen.

  V.

  VastaaPoista
 100. Korson poliisista burleskiparodian ja Ryysyrannan kautta isänpäivän ruusuihin käy nyt tie - kiitos kaikista minunkin puolestani.

  Vakavasti (kerrankin) puhuen kyllä isyys on ollut minun elämässäni merkittävintä. Kaikki muu tulee vasta sen jälkeen.

  VastaaPoista
 101. Uskon, että miehen elämässä isyys on kaikkein tärkein asia, jos mies on siis isä, ja perheellinen tai joskus omistanut perheen. Tiedän sen omasta isästäni. Vaikka mies voi juoda, olla alkoholisti tai enemmän tai vähemmän hunsvontti, niin se ei sulje pois rakkautta omiin lapsiin. Isä tekee minkä voi, kukin tekee resurssiensa mukaan.

  Täysin välinpitämättömiä on tietenkin myös, mutta niin on äideissäkin. Enemmän on kuitenkin kai kykenemättömiä, ressukoita ja reppanoita, halu on mutta kyky ja eväät puuttuu.

  VastaaPoista
 102. Kaikille isille lämpöiset onnittelut isänpäivänä!

  Omaa edesmennyttä isääni on tänään kyllä ikävä, mutta silleen järkevän kohtuullisesti; itkuun purskahtelevaa Charia ette onneksi tänään joudu näkemään (ja kiitos kun sain purkaa menetyksen surua, ja sain lohdutusta teiltä pari viikkoa sitten).

  Ja kaikille vara-isinä ja isällisinä ihmisinä toimineille miehille onnitteluhalauksia myös!

  Äitini motto oli ja on Sylvi Kekkosen lausahdus (jota en tietenkään osaa sanatarkasti siteerata, olenhan blondi), että pieni on se äidin syli, johon eivät mahdu kuin omat lapset. Samaa pätee kaikkiin isiin, ja isähahmoihin myös; hyvästä isäsuhteesta huolimatta - tai ehkä juuri siksi - olen osannut nuorena aikuisenakin antaa esim. työpaikoilla valtavasti arvoa huolehtivaisille ja hoivaaville miehille.

  Heihin en nyt tänään saa yhteyttä; kontaktit ovat katkenneet aikoja sitten, mutta ihan erityinen ja lämmin sopukka on heitä varten varattu sydämessäni, eivätkä ihmiset unohdu, vaikkei enää yhteyksissä ollakaan.

  Ja haluan vielä erikseen toivottaa erityistä jaksamista tänään niille miehille, jotka ovat tahtomattaan lapsettomia, mutta haluaisivat lapsia. - Tuo kollektiivinen lasten ja nuorten aikuisten hoivaaminen on meille kaikille mahdollista, mutta ymmärrän paremmin kuin hyvin, ettei se korvaa omaa lasta, jos sellaista olisi halunnut tai haluaa. Välillä pettää biologia, välillä parisuhteet (tai sitten ne suhteet ovat laadultaan sellaisia, ettei biologinen vanhemmuus ilman kolmatta osapuolta onnistu). Joka tapauksessa: lapsettomuuden suru voi olla suuri.

  VastaaPoista
 103. Eräs ystäväni kerran sanoi, että puhun lapsuudestani ja vanhemmistani kuin Avalonista; isäni on kuin Kuningas Arthur. Siihen en osaa sanoa mitään; saattaisi olla lanttumaakarilla töitä, jos näin on. :D

  Tai sitten ei. Vanhempani antoivat suoranaisen malliesimerkin parisuhteesta, jossa molemmat saavat toteuttaa itseään; isäni osti ompelukoneen, ja ryhtyi taiteilemaan vaatteita ja verhoja meille; äitini hoiti raha-asiat. Minun on edelleenkin äärimmäisen vaikeaa eritellä ns. miesten ja naisten töitä - toisaalta: kukaan itseään kunnioittava sovinisti-macho ei koskaan ole edes kiinnostunut minusta, ainakaan varttia pidempään, eli sikäli en tiedä, kuinka homma parisuhteessa etenisi.

  - Se suhde, joka päättyi lähestymiskiellon hakemiseen ja saamiseen ei liittynyt ex-miehen "maskuliinisiin" ominaisuuksiin (mitä ne nyt sitten ovatkaan), vaan ihan muunlaisiin, hänen henkilöhistoriaansa liittyvään problematiikkaan. Joka ei tietenkään voi olla meidän yhteisössämme sukupuolineutraalia - mutta hellan ja nyrkin välissä en siis ollut.

  En toki, isäni ja äitini tyttärenä!

  Anne Moilasesta jaksan henkilökohtaisesti kiinnostua yhtä paljon kuin Henry Laasasesta. Ymmärrän raflaavan polemiikin arvon, ja tarpeen herättää huomiota, mutta kun itse koen olevani ensisijaisesti ihminen, näiden keinotekoisten taisteluhautojen kaivaminen on minusta pelkästään rasittavaa.

  Itsekin siis edelleen olen omanlaiseni feministi, korkokenkähutsu ja punahuuli, vai kuinka se Iines jossain vaiheessa hauskasti kuvaili kaltaisiani. :)

  Poteroita kaivamaan en kuitenkaan ryhdy (johan siinä kynsilakkakin lohkeilee!! :D:D:D). - En siis halua Annen fan-clubiin!

  Moilasen päätoimittamaan Tulvaan olen pyynnöstä aikoinaan antanut haastattelun. - Sananvapauden nimissä: hänellä on oikeus omaan ilmaisuunsa, ja minulla omaani. Asia oli tärkeä, ja olin otettu, kun minua pyydettiin mukaan minulle tärkeään yhteiskunnalliseen keskusteluun.

  Jutun tietty tarkistin, oman haastatteluni osalta, ennen julkaisua. :)

  Jos Kirkkosanomat pyytää minulta seuraavaksi lausuntoa homoliitoista, näin kirkkoon jääneenä mahd. ateistina, ja parhaimmillaankin agnostikkona, ekaa kertaa seurakuntavaaleissa äänestäneenä liberaalina, totta mooses suostun siihenkin! - Kunhan siis saan tarkistaa tekstin ennen julkaisua. :)

  VastaaPoista
 104. Char,

  sinulla on ollut onni elää harmonisessa perheessä. Sieltä kai iloisuutesi kumpuaakin.

  Tuo mitä sanoit korkokenkähutsusta ja punahuulesta - eiköhän se päde jo yleisemminkin feministeihin. Ei ole kai mitään syytä olettaa, että feministit ovat värittömiä ja tylsiä? Moilasen lisäksi esim. Anna Kontula on punahuulihepsukka, oikein viehättävä - ja on niitä muitakin.

  VastaaPoista
 105. Hei Iines,

  perheemme oli monin tavoin ihana ja harmoninen - voisin kirjoittaa pitkiä juttuja siitä, kuinka esim. näin (pian alkavaan) adventtiaikaan tulin koulusta kotiin, ja menin yksin olohuoneeseen istumaan, ja miettimään sitä, kuinka hyvää elämäni on, ja kuinka kaunis koti erityisesti joulunaikaan oli. - Kynttilöitä, mandariineja, suklaakonvehteja kipoissa (niistä maistettiin yksi, mutta selvää oli, ettei ahmita).

  Yksi syy siihen, että osasin/jouduin niin pienenä ja nuorena miettimään noinkin syvällisiä asioita (tuli muuten vähän mieleen se luokkatoverisi, joka sai "appelssiinin" joululahjaksi; muistanko tavauksen oikein?), ja tarvitsin yksinäistä rauhoittumisen aikaa, on se että pikkusiskoni ei ole biologinen siskoni.

  Hän muutti meille 3-vuotiaana, joten minä olin 4-5 v, kun koko juttu selostettiin Lapsille Sopivana Versiona minulle.

  Netissä ei ole sopivaa puhua tästä asiasta sen enempää, mutta huomattavan nuorena ja pienenä, täysin suojattua elämää eläneenä taaperona törmäsin täysin toisenlaiseen maailmaan. - Pikkusisko oli parasta, mitä minulle on tapahtunut, aivan ehdottomasti!

  Kasvoin ja kehityin kyllä harppauksin parissa kuukaudessa.. Hän esim. luuli, että äitini on lähdössä juhliin, kun näki tämän 1. aamuna keittämässä kahvia polyester-yöpaidassa. - Juhlamekkohan se oli!

  Lastenkodissa työntekijät ovat tietty aina työvaatteissa.

  Ja kaikki lelut piti kantaa mukaan vessaan, etten minä käpsi niitä sillä välin kun hänellä on piihätä.

  Sosiaalivirkailija oli säännöllinen vieras kodissamme, tarkastuskäynneillään; siskon biologinen isä ryyppyputkien mukaan.

  Siinä sai Avalon kyytiä... Eivätkä vanhempani sen paremmin kuin minäkään olleet varautuneet vastaamaan kaikkiin niihin vaatimuksiin, joita tuolla taustalla varustettu pieni piltti vaatisi, tarvitsisi ja ansaitsisi.

  Nöyryyttä opin ensimmäiseksi.

  Heti sen jälkeen kun olin oppinut keikauttamaan koko maailmankuvani nurin, 4-vuotiaana, ja ajattelemaan kaiken uudestaan.

  - Punahuulifeministeistä ollaan muuten täsmälleen samaa mieltä! :)

  VastaaPoista
 106. P.S. Nyt meni taas hyvänä päivänä turhan vakavaksi.

  Koettakaa jaksaa kanssani! :)

  Ja P.S.2: Se viittaus "syvällisiin asioihin" ei nyt tällä kertaa liittynyt namukarkkeihin ja hedelmiin - vaikka ruoka onkin minulle huomattavan tärkeää :D - vaan turvallisen kodin merkitykseen.

  Ilman pikkusiskoa olisin elänyt aivan toisenlaisen elämän.

  Toivoisin, että sisko olisi päässyt vähemmällä - paljon, paljon vähemmällä - mutta ongelmista huolimatta hän on minulle lottovoitto, edelleen. :)

  Oikkuineen, kiukutteluineen, hellyydenosoituksineen ja rakastamisineen. - Tiedän, kenelle hän on sytyttänyt tänään ihan spesiaalin kynttilän, ja kuka ikävöi isäämme samalla tavoin kuin minä.

  VastaaPoista
 107. Hyvin pienet lapset ovat mutkattomia tällaisissakin asioissa - kun perheeseen tulee ottolapsi. Monesti aivan lyhyt mutta rehellinen selitys tulosta riittää ja lapsi hyväksyy sen samantien. Matkan varrella vyyhti aukenee vähitellen kokonaan.

  Minun tyttöni - ainoana lapsena - kehitti jossain vaiheessa itselleen siskon ja veljen, jotka kulkivat "tuossa noin, etkö sä näe". - Älä aja liian lujaa, että sisko ja veli pysyvät mukana, sanoi hän minulle istuessaan pyöräni lastenistuimessa.

  Muistit oikein, Arja sai "appelssiinin" joululahjaksi.

  VastaaPoista
 108. Kiitosta vaan Iines vastauksestasi, vaikka et taaskaan vastannut itse kysymyksiin.

  Tunnen tuon mainitsemasi EVA:n tutkimuksen. Se oli myöskin EVAn tai VATTin tutkimus, johon viittasin sillä, että naiset haluavat vaihtaa palkankorotukset vapaa-aikaan.
  Vielä tuosta mainitsemastasi tutkimuksesta sen veran, että siinä havaitut prosentti erot on kokonaisuuden kannalta merkityksettömiä. Toki uutisotsikoihin saadaan kiva 10% (tai mikä vaan sopiva) ero kun prosenteista lähdetään laskemaan prosentteja: "14,7. Jos naisia oli alle puolet hallituksen jäsenistä, kannattavuus oli 11,5"

  Ei ole kovin raflaavaa, jos sanoo kannattavuuksien eron olevan 3,2%. Paljon kivemman luvun saa, kun kertoo naisjohtoisten yritysten kannattavuuden olevan noin 20% parempi ((11,5/14,7) *100)!

  Kokonaisuuden kannalta olisi (ollut) oleellista tietää PALJONKO noita naisjohtoisia yrityksiä on ja PALJONKO ne työllistävät suomalaisia?

  No en tästä tämän enempää, kun jäi noihin tärkeisiin kysymyksiinkin taas saamatta vastaus. Nyt on kommentoitavaa tuolla muualla, missä dialogi toimii. Pistän panosta mieluummin sinne.

  JK. Keräsin aikoinaan, huvin vuoksi, aineistoa Anne Moilasesta. Eräässä artikkelissa Hesarin feministitoimittaja on koonnut feministit ja missit yhteiseen "kriisi"palaveriin, kun Lola Odusoga oli rohjennut sanoa lehdessä, että missit ovat nuorille tytöille parempia esikuvia kuin Naisasialiitto Unionin feministit. Samaisessa "kriisipalaverissa" oli myös välifeministiksi tuolloin tituleerattu toimittaja Anne Moilanen, joka ainakin lehtikuvassa näytti venäläisltä maatuskalta, jolla oli kylläkin sitä räikeää huulipunaa. Mitä enemmän Moilasesta juttuja luin, sitä huvittuneempi olin. Nytkin, Tulva-lehden päätoimittajana, hän vetää enemmän nenästä feministejä, kun ketään muuta, ja nauraa hiljaisesti partaansa.

  VastaaPoista
 109. Minkä kokonaisuuden kannalta havaitut prosenttierot ovat merkityksettömiä? Kysehän oli siitä, kummat ovat kannattavampia, mies- vai naisjohtoiset yritykset. Jos esitetään prosenttiluku, joka kertoo naisjohtoisten yritysten olevan 10 prosenttia kannattavampia, niin ei luku tietenkään voi olla merkityksetön, vaan se on pointti.

  Ei sillä ole merkitystä, kumpia on enemmän mies- vai naisjohtoisia yrityksiä, kun tutkitaan, kummat ovat sukupuolittain tarkasteltuina kannattavampia.

  Tässähän juuri sanoin, että naisten johtamista on siis turha vastustaa pörssiyhtiöissäkään, tai muissa miesvaltaisissa yrityksissä.

  Moilasen aatteellisesta sanomasta en siis vakavasti puhuen sano mitään, kun en sitä tarkemmin tunne. Tuo näpäkkä tyyli vain miellyttää. Jonkin pakinan muuten taisin lukea juuri eilisestä iltapäivälehdestä. Se oli asiallinen, ei kovinkaan raflaava.

  VastaaPoista
 110. "Minkä kokonaisuuden kannalta havaitut prosenttierot ovat merkityksettömiä?"

  Sen kokonaisuuden kannalta, jolla tätä suomalaista yhteiskuntaa pyöritetään. On vissi merkitys sillä, kuinka monta noita mainitseamiasi naisjohtoisia yrityksiä on suomen noin 300.000 yrityksestä ja kuinka monta ne työllistävät.

  "Kysehän oli siitä, kummat ovat kannattavampia, mies- vai naisjohtoiset yritykset."

  Mitä merkitystä sillä on että yksittäinen naispuolinen parturi-kampaaja, joka työllistää itsensä, on muutaman prosentin kannattavampi kuin se miesvetoinenyritys joka työllistää 10 henkeä?

  "Jos esitetään prosenttiluku, joka kertoo naisjohtoisten yritysten olevan 10 prosenttia kannattavampia, niin ei luku tietenkään voi olla merkityksetön, vaan se on pointti."

  Se on merkityksetön, jos tuo tieto ei johda siihen että naiset alkavat perustaa niitä yrityksiä, ottamaan riskejä ja työllistämään ihmisiä. Ilman muutahan kannattaisi olla vain naisjohtoisia yrityksiä, jos olisi niin kuin sanot. Ongelma kulminoituu siihen, että naiset eivät ola halukkaita perustamaan yrityksiä ja työllistämään.

  "Ei sillä ole merkitystä, kumpia on enemmän mies- vai naisjohtoisia yrityksiä, kun tutkitaan, kummat ovat sukupuolittain tarkasteltuina kannattavampia. "

  On merkitystä, kun asiaa pitää katsoa yhteiskunnallisesta viitekehyksestä, eikä pienestä maginaalijoukosta, jota tarkastelemalla voidaan saada mitä vaan ilmiöitä esille.

  "Tässähän juuri sanoin, että naisten johtamista on siis turha vastustaa pörssiyhtiöissäkään, tai muissa miesvaltaisissa yrityksissä. "

  Kuten olen jo aiemmin todennut, siitä vaan, naiset, perustakaan niitä pörssiyhtiöitä ja johtakaa niitä. Jos nousette miesten perustaman yhtiön johtoon omilla ansiollanne, ettekä feministien vaatimilla kiintiöillä, niin siitä vaan. Oikein hienoa ja kannustettavaa!

  JK. Moilasen tyyli voi olla näpäkkä. Mitä sitten? Mitä hän on saavuttanut ja mikä on hänen merkityksensä? Hänen gradunsa aihehan oli siis "Nainen koomikkona: Naiskoomikon elämänvaiheet, sisäinen vamma ja ruumiillisuus". Todella merkittävää!

  VastaaPoista
 111. Mitä jape on saavuttanut ja mikä on hänen merkityksensä? hänen firmansa työllistää noin yhden ihmisen. bravo!

  VastaaPoista
 112. Älä sotke asioita, Jape hyvä.

  Sinulla on tuo keskustelutekniikka, jossa kiellät itsellesi epämieluisat asiat koettamalla siirtää keskustelun painopisteen maailmoja syleileväksi ongelmatiikaksi. Tottakai kokonaistilanne on aina pielessä missä tahansa asiassa, jos globaalisti katsellaan.

  Tutkimus oli puhtaasti yhden asian tutkimus, jossa ei katsottu, kumpi sukupuoli pelastaa maailman, vaan lähinnä tarkasteltiin sitä, miten naiset ovat pärjänneet johtajina - heitä kun edelleen on vähemmän kaiken maailman johtotehtävissä.

  Tuloshan siis yllätti - naisvetoiset yritykset pärjäsivät merkittävästi paremmin kuin miesjohtoiset, joten oikea johtopäätös tutkimuksesta on vain tämä: naisista on tuloksekkaiksi johtajiksi yritysmaailmassa.

  Se miksi naisten omistamia yrityksiä on vähemmän, on sitten kokonaan toinen juttu - kyvykkyydestä kun se ei ole kiinni.

  VastaaPoista
 113. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 114. "Sinulla on tuo keskustelutekniikka, jossa kiellät itsellesi epämieluisat asiat"

  Älä viitsi Iines. Sinun keskustelutekniikka on se, että et vastaa kysymyksiin, vaan väistät ne johdonmukaisesti. Ilmeisesti siksi, että kysymykset on sinulle epämieluisia ja toiseksi, puhut asioista joista et tiedä oikeastaan mitään joten et tiedä vastauksia. Haluat vain provosoida linkkaamalla uutsiin (asia josta muita moitit) ja et ymmärrä asiasta oikeastaan yhtään mitään. Senhän tämä osoittaa kun et vastaa kysymyksiin.

  "koettamalla siirtää keskustelun painopisteen maailmoja syleileväksi ongelmatiikaksi. "

  Älä viitsi 2. Olet itse kukkea esimerkki siitä, että kun on kyse esim. suomen tasa-arvoasioista, niin kun näyttää siltä, että suomessa on tasa-arvo kohdillaan tai jos onkin niin, että miehet on se sorrettu osapuoli, niin sinä alat puhua tilanteesta jossain arabimaissa tai afrikassa, ikään kuin ne kuulisivat vaikutuspiirimme keskiöön. Itse tässä sotket asioita. Katso hiukan itseäsi. Oikein hyvä esimerkki siitä, että jankkaat vain periaattesta vastaan, kun joku sinulle epämieluisa nimimerkki puhuu vaikka Umayya Abu-Hannasta. Vänkäät vastaan vaikka et tiedä ko. tytsystä mitään. Sitten kun Samuli sanoo samoin kun tuo toinen nimimerkki, niin sinä sanotkin että et itseasiassa tiedäkään tuosta Abu-Hannasta mitään. Heh heh hee - voi jeesus sentään.

  "miten naiset ovat pärjänneet johtajina - heitä kun edelleen on vähemmän kaiken maailman johtotehtävissä. "

  Nollan arvoinen tutkimus, kun se ei tutkinut, miksi näin on, että naisia on edelleen vähemmän johtotehtävissä. Miehistä se ei ole kiinni.

  "Tuloshan siis yllätti - naisvetoiset yritykset pärjäsivät merkittävästi paremmin kuin miesjohtoiset"

  Mitä nämä yritykset ovat?
  Luettele nimiä.

  "oikea johtopäätös tutkimuksesta on vain tämä: naisista on tuloksekkaiksi johtajiksi yritysmaailmassa."

  Tällä ei ole mitään merkitystä. Jos on kykyä, mutta ei halua, niin merkitys yhteiskunnan kannalta on nolla.
  Sinänsä nostan hattu niille yrittäjille (myös naisyrittäjille tietenkin), jotka työllistää edes itsensä. Se on jo hieno juttu.

  VastaaPoista
 115. Hei Jape,

  en ole Moilas-fani, mutta todettakoon nyt ääneen - tai siis kirjallisesti - että Laasasen MAT-jutut ovat vähintäänkin arveluttavia.

  En ole perehtynyt naiskoomikoihin, mutta parisuhteista tiedän ilman perehdyttämistäkin jonkin verran.

  Moilanen muuten käsittääkseni ei hyödynnä teesejään naiskoomikoista julkisisissa puheenvuoroissaan millään tavoin.

  Miksi ne siis mitenkään olisivat verrannollisia Laasasen markkina-arvo-teorioihin?

  - Joihin väitteisiin nyt siis valitettavasti törmäämme jopa päivittäin po. herran eri blogeissa.

  VastaaPoista
 116. P.S. Jos siis jaksamme lukea po. blogeja.

  Kaikki em. blogit huomioiden.

  VastaaPoista
 117. Hei vaan Char!

  "todettakoon nyt ääneen - tai siis kirjallisesti - että Laasasen MAT-jutut ovat vähintäänkin arveluttavia."

  Hmm...miksi asiasta kerrot minulle? En minä ole Laasanen. Sinänsä ymmärrän, että pidät Laasasen tieteellisen päteviä juttuja arveluttavian, koska ne usein paljastavat kiertelemättä ja kaunistelematta tosiasioita ja käytänteitä, joita varsinkaan naiset eivät halua myöntää.

  "Moilanen muuten käsittääkseni ei hyödynnä teesejään naiskoomikoista julkisisissa puheenvuoroissaan millään tavoin."

  Mitä hyödynnettävää siinä olisikaan? Asian pihvi on siinä, että millaista suoranaista roskaa on mahdollista julkaista graduna. Mitä yhteiskunnallista tai muutakaan merkitystä tuolla Moilasen gradulla on?

  "Miksi ne siis mitenkään olisivat verrannollisia Laasasen markkina-arvo-teorioihin? "

  Edelleen, miksi kysyt asiaa minulta? Ja toisekseen, kuka on sanonut, että ne olisivat verrannolisia Laasasen sentään tieteellisen päteviin tutkimuksiin ja havaintoihin?

  "- Joihin väitteisiin nyt siis valitettavasti törmäämme jopa päivittäin po. herran eri blogeissa."

  Miksi seuraat niitä blogeja, jos koet ne Laasasen tieteellisen päteviin tutkimuksiin perustuvat bloggaukset vastenmielisiksi?
  Miksi törmäät niihin "valitettavasti"?
  Ko. blogit ovat tavattoman suosittuja, joten kyllä hänellä ja asiallaan on kannatusta.

  VastaaPoista
 118. Hei Jape,

  Suoraan kysymykseen suora vastaus: olen osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun lehdissä, joita on myöhemmin siteerattu Laasasella, ja Höglundilla.

  Ei kyseisten miesten toimesta, mutta muuten niin graafisesti, että mielelläni pysyn ajan tasalla siitä, mitä eri palstoilla kirjoitellaan mielipiteistäni.

  Että tiedän vähän missä mennään. - Munasarjojen potkiminen kuulostaa fantasiana tosi inhalta.

  Ja sellaiselta pöllöilyltä, jota sinä et käsittääkseni koskaan harrastaisi, vaikka välillä minuun hermostutkin.

  Älä siis ota tätä itseesi!

  Ao. munasarjojen omistajana pysyn mielellään kärryillä siitä, miten minusta puhutaan.

  - Huom. En siis ole tehnyt yhtään tutkintapyyntöä, kääntynyt poliisin puoleen tms; kunhan olen ottanut yhteyttä alkuperäiseen kirjoittajaan, ja kieltänyt selkeästi uhkailun jatkamisen.

  Ja varmistanut, ettei uhoaminen jatku.

  Eikös tämä sinustakin ole toimivaa, Jape?

  Kaikki saavat ilmaista mielipiteensä, tiettyyn rajaan asti, mutta väkivaltainen uho ei jatku.

  Eikä poliisin työ ylikuormitu hörhöjen nettiviestien vuoksi.

  VastaaPoista
 119. Jape, jatkan vielä:

  pääsin juuri sanomasta, että sekä Laasasen että Moilasen blogit ja jutut ovat minusta rasittavia.

  Graduja usein kirjoitetaan siksi, että valmistuttaisiin yliopistosta. Monet tekevät taustatyön ja lopullisen kirjoituksen johonkin pikkuteesiin asti ns. valmiiksi, valmistuakseen, ja saadakseen arvosanan. - Ja sitten töitä.

  Tuskin tämä nyt ajatuksena hätkähdyttää sinua?!

  Moilasen naiskoomikko nyt ei hetkauta minua mihinkään suuntaan: Laasanen toisaalta saa jonkin verran blogijulkisuutta omilla teorioillaan. Mediaseksimppäämpää on alkaa touhottaa naisten ylivallasta kuin naiskoomikoista, ja miesten "todistetusti alistetusta asemasta". Seksi myy.

  Mediassa.

  Ei kuitenkaan myy noin yksoikoisesti kotioloissa. - Tai jos myy, niin silloin jompikumpi on väärän ihmisen kanssa suhteessa.

  Seksi on hauskaa, ja harva sillä pelaa.

  VastaaPoista
 120. Char: "olen osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun lehdissä, joita on myöhemmin siteerattu Laasasella, ja Höglundilla."

  Jaa nyt vedät tähän jo jonkun Höglundin. Edelleen mitä asia minuun kuuluu?
  Jos olet osallistunut Moilasen Tulta Munille Tulva-lehteen, tai minne vaan lehteen, olet silloin julkisen keskustelun kohteena.

  "Ei kyseisten miesten toimesta,"

  No miksi viittaat mm. Laasaseen jos he eivät sinun julkisia puheen vuoroja ole siteeranneet?
  Mistä sinä heitä (ja ketä muita?) oikein syytät?

  "Että tiedän vähän missä mennään. - Munasarjojen potkiminen kuulostaa fantasiana tosi inhalta."

  Jaa, voi olla. En ole sinun kuullut kutenkaan lausuvan mitään Anne Moilasen Tulva-lehdestä, jossa joukkoa nimeltä mainittuja miehiä mm. Laasasta uhattiin tappamisella: "Tulta munille". Oletko samaa mieltä, että "tulta munille", kun olet ko. aviisiin antanut haastattelujakin? Kuulostaa melko inhalta.

  Samainen Moilanen jatkoi vihahyökäystään miehiä vastaan verovaroin kustannetussa YLEn feministiohjelmassa "Tulta munille". KO. Ylen Radio 1 -kanavan ohjelmasta Tulta munille! jätetiin tutkintapyyntö Helsingin poliisille. Tutkintapyynnössä pyydettiin poliisia selvittämään, syyllistyvätkö Yle ja ohjelman toimittaja Anne Moilanen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan sekä sukupuolisyrjintään miehiä kohtaan. Yle markkinoi ohjelmaa vahvasti juontajan ajatusmaailmaan rakennettuna.
  Eihän tuo tutkinta pyyntö tietenkään mihinkään johtanut, kun ko. mölyäjä on niin vahvasti "suojattu". Jos mies olisi tehnyt vastaavaa ohjemaa sovinistisesta miesnäkökulmasta ohjelma olisi lopetettu ekan jakson jälkeen ja toimittaja asetettu syytteeseen.

  "Älä siis ota tätä itseesi! "

  Jotan kerrottavaa sinulla vissiin minulle on, kun minulle näin vistit, kun nyt tässä teet.

  "Eikös tämä sinustakin ole toimivaa, Jape?"

  No en tiedä. Ei toimi ainakaan täällä.

  "Kaikki saavat ilmaista mielipiteensä"

  Ei toimi täällä.

  VastaaPoista
 121. ...Uskon, että miehen elämässä isyys on kaikkein tärkein asia....

  Tuossa Iines osui varmaan kymppiin. Tottakai on miehiä, joille raha, valta, auto tai metsästys ovat lasta tärkeämpiä, mutta he sentään ovat käsittääkseni pieni vähemmistö.

  Tämän päivän uutisista kuulin, että miesten osuus lasten huoltajuusjuttujen voittajista on noin kolmannes. Vielä vähän aikaa sitten äidit voittivat yli 90 prosenttia kaikista huoltajuusriidoista.

  On kauheaa, että huoltajuudesta pitää riidellä verissä päin, mutta tosiasioille emme voi mitään.

  Kuulin tutulta tuomarilta, että miesten osuuden lisääntyminen huoltajina johtuu lähinnä äitien nopeasti kasvavasta alkoholin käytöstä. Oikeusisuimissa nähdään tuttavani mukaan äitejä, joille ei edes säälistä voi antaa lapsia yksin hoidettaviksi. He eivät yksinkertaisesti kykene siihen. Oikeussaleissa nähdään suttuisia, kovaäänisiä naisia, jotka eivät känniltään tahdo pysyä pystyssä. Vielä noin 30 vuotta sitten valtaosa juopporessukoista oli miehiä.

  Oikein karkeasti sanoen tasa-arvo viinanjuonnissa on parantanut miesten tasa-arvoa huoltajuuskysymyksissä. Kaikilla asioilla on puolensa. Ehkä tässä on eräs niistä Iineksen harrastamista "vinoista näkökulmista."

  Olen saanut tänään vastaanottaa niin monia miellyttäviä ja rakastavan oloisia tervehdyksiä, että oloni on myönteinen kaikkiin suuntiin. Kivisinkin miehen sydän sulaa, kun siihen kohdistetan auringon lämpöä.

  V.

  VastaaPoista
 122. Char: "Graduja usein kirjoitetaan siksi, että valmistuttaisiin yliopistosta. Monet tekevät taustatyön ja lopullisen kirjoituksen johonkin pikkuteesiin asti ns. valmiiksi, valmistuakseen, ja saadakseen arvosanan. - Ja sitten töitä."

  Typerää ajan ja vaivan hukkaa, jos ko. gradulla ei ole "tilausta" ja sitä ei tehdä todelliseen kohteeseen, jossa siitä on hyötyä. Valtavasti hukataan resursseja kaikenlaiseen turhanpäiväiseen. Inssityöt tehdään yleensä ratkaisemaan joku konkreettinen ongelma olemassa olevassa yrityksessä tai luomaan uusi ratkaisu yritysmaailmaan.

  VastaaPoista
 123. "Tämän päivän uutisista kuulin, että miesten osuus lasten huoltajuusjuttujen voittajista on noin kolmannes."

  Vanha, uudelleen lämmitetty juttu. Ko. "tutkimuksen" teki muutama vuosi sitten kaksi OPTULAN feministiä. Ainesto oli manipuloitu, koksa vuostitaisesta noin 2000 huoltoriidasta aineistoksi oli poimittu vain 500 tapausta.

  No en viitsi ko. juttua enään käsitellä tässä kun se tuli eräällä foorumilla jo muutama vuosi sitten perusteellisesti perattua.

  Asian ydin on siinä, että miesten tulee halkea huoltujuutta riitauttamalla sossun perinteisesti läpihuutona nuijimat huoltajuusasiat. Rittauttaminen vie aikaa ja rahaa - siihen ei monella ole mahdollisuutta.

  VastaaPoista
 124. Gradut harvoin ovat yliopistotasolla käytännöllisiä, Jape, kuten tekniikan tai ehkä kaupankin aloilla.

  Kaupan aloilla tehdään tuhat ja yksi täysin turhaa markkinatutkimusta lopputyönä lähinnä vain siksi, että tuommoinen tutkimus on äärimmäisen helppo ja vaivaton suorittaa ja analysoida. Niistä ei välttämättä opi hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia, mikä olisi mielestäni gradun tavoite.

  Oma graduni tutki eräitä myyttejä kirjallisuudessa. Tutkimus oli syväänluotaava nykyajasta esihistoriallisiin aikoihin, joten siinä tuli pitkää perspektiiviä asioihin. Tein työtä raskausaikanani, ja lähimpänä tavoitteenani oli vain saada gradu valmiiksi nopeasti ja suorittaa tutkinto ennen synnytystä.

  VastaaPoista
 125. No mutta Jape! Sinulla taitaa olla pää vähän kuumana nyt. Päivän uutinenhan koski juuri niitä huoltajuusRIITOJA, siis sellaisia, jotka on käsitelty oikeusistuimissa. Ja niistä miehet voittavat nykyisin joka kolmannen. Ennen vanhaan vain joka yhdeksännen. Totta kai riitelyyn menee aikaa ja rahaa, mutta sitähän meillä miehillä on, vai mitä?
  Voi tietysti olla, että kyseessä oli "tutkimus", joka on perattu vuosia sitten, kuten kerroit. Itse en ole niin perehtynyt asiaan, että osaisin sanoa mitään varmaa. Siteerasin vain päivän uutista. Uskokoon siihen ken haluaa.

  V.

  VastaaPoista
 126. Uskon tuon V:n mainitseman miesten huoltajuuden lisääntymisen, sillä naisten päihteiden käyttö on useiden tietojen mukaan lisääntynyt suhteellisesti enemmän kuin miesten. Päihteiden käyttö taas on lisännyt naisten mielenterveysongelmia - tai mikä on syy ja mikä seuraus, kukapa sen tietää. Miehillä taas on lisääntynyt lapsista huolehtiminen ja lasten hoitaminen muutoinkin. Sitä en tiedä, onko miesyksinhuoltajien määrä noussut.

  VastaaPoista
 127. Myönteisestä perusvireestäni huolimatta moitin nyt hiukan Iinestä.

  Olet oikeassa siinä, että kaupallisen alan lopputyöt usein ovat helppoja, koska kysymyksen asettelu on selkeä ja ratkaisut ovat löydettävissä. Kaiken hyvän lisäksi niistä joskus jopa maksetaan.

  Minulle maksettiin hävyttömän hyvin. Itse asiassa saan edelleenkin tuosta lopputyöstäni rahaa joka kuukausi kuolemaani saakka. Sanoit, että ne tuhat ja yksi lopputyötä olisivat hyödyttömiä. Rumasti sanottu. Oma lopputyöni auttoi erään kauppaketjun nousemaan tuntemattomuudesta alan johtavaksi ketjuksi tässä maassa. Työn yhteydessä keräämäni aineiston tiivistin myöhemmin oppikirjaksi, joka oli käytössä eräissä kaupallisissa oppilaitoksissa 19 vuoden ajan.
  On totta, että työni ei auttanut minua hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia. Sen opin myöhemmin ilman graduja. Sillä gradujen syvässä massassakin on esimerkkejä varsin pinnallisesta ajattelusta. Olen lukenut satoja graduja ja tiedän, mistä puhun.

  V.

  VastaaPoista
 128. Voi hyvä tavaton, Jape,

  hengitä välillä!

  Ja lue kirjoitukseni uudestaan, ja jatketaan sitten.

  Mikään kertomani asia ei kuulu "sinuun"; kunhan kerroin, miksi seuraan tiettyjä blogeja, vaikka en oikein jaksaisi. - Sen enempää kuin Moilastakaan, jota seuraan siis myös, samoista syistä.

  Onko meidän pakko olla näin kamalan vihaisia?

  Varsinkaan siksi, mistä aiheesta Moilanen tai Laasanen on halunnut kirjoittaa gradunsa?!

  He ovat työnsä tehneet, ja gradut hyväksytty. Se siitä.

  Iines, kiitos kommentistasi re: gradut.

  VastaaPoista
 129. "No mutta Jape! Sinulla taitaa olla pää vähän kuumana nyt."

  Ei ollenkaan. Sinä et vain ymmärrä missä on asian pihvi.

  "Päivän uutinenhan koski juuri niitä huoltajuusRIITOJA, siis sellaisia, jotka on käsitelty oikeusistuimissa."

  ...ja se pihvi on siinä, että kuinka monta prosenttia lähihuoltajuuksista ylipäätään on miehillä? Jään odottelemaan perusteltua vastaustasi...
  Lisäksi voit pohtia, että miksi miehen pitää taistella siitä, mikä tulee äidille kuin Manulle illallinen? Jään odottamaan perusteltua vastaustasi, että miksi on oikein ja kohtuullista, että näin on kun on. Jäitä hattuun, kun mietit vastausta.


  "Voi tietysti olla, että kyseessä oli "tutkimus", joka on perattu vuosia sitten"

  Ei vain voi, vaan näin ON, kuten sanoin! Kannattaa lukea ko. "tutkimus" itse, että tietää mistä on kyse. Se on ladattavissa Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen sivuilta.
  Asia oli jo purettu ja analysoitu eräällä palstalla muutama vuosi sitten, mutta sittemmin ko. palstalta hävitetiin kaikki viestit ja se kuoli siihen paikkaan (se palsta). Sensuurilla on sellainen vaikutus.

  VastaaPoista
 130. Kaikissa lopputöissä ja graduissa on tietenkin hyviä ja huonoja, V.

  Tottakai markkinantutkimus voi myös auttaa, jos tutkimus pystyy tuomaan uutta tietoa, jota ei ilman tutkimusta voi mitenkään itse nähdä ja jos yritys on alkutekijöissään tai sanotaanko että vielä kehitteillä.

  Olen itse nähnyt aivan liikaa opiskelijoiden saman kaavan mukaan tekemiä markkinointitukimuksia isommista liikkeistä, joissa asioita jo tiedetään ja joissa on koulutettua ja osaavaa henkilökuntaa. Tällöin tutkimus usein kertoo vain sen, mitä jo ajateltiinkin, mikä tiedettiin.

  Lopputyön ja gradun ensisijainen tehtävä ei ole auttaa markkinaväkeä eikä mitään instanssia, vaan auttaa opiskelijaa hallitsemaan kokonaisuuksia. Tekniikan ja kaupan aloilla tästä jalosta päämäärästä kyllä voidaan tinkiä.

  VastaaPoista
 131. Iinekselle miesten yksinhuoltajuudesta: päivän uutisen mukaan kaikista yksinhuoltajista vain 13 prosenttia on miehiä.
  Se, mikä kasvaa nopeasti, on vuorohuoltajien osuus. Siis se, että lapset ovat vuoroviikoin äidin ja isän luona.

  Luin hiljattain referaatin tutkimuksesta, joka koski yli 55-vuotiaiden naisten alkoholisoitumista. Se oli murheellinen. Näyttäisi siltä, että naiset sairastuvat alkoholismiin miehiä helpommin. Aina 1960-luvun loppuun saakka "perinteiset arvot" pitivät naiset erossa pullosta. Kaikinpuolinen vapautuminen teki naisten juopottelusta normaalin asian ja sen hedelmiä nautitaan nyt. Lukemattomissa perheissä ei uskalleta tai haluta saada isoäitiä kylään, koska hän on aina kännissä. Lapsenlapset pelkäävät mummiaan ja lapset häpeävät äitiään. Olen nähnyt näitä tapauksia itsekin.

  Tällä en halua mollata äitejä tai isoäitejä. He ovat erään kehityksen voimattomia uhreja.
  Sodan jälkeen rintamilta tuli siviiliin lukemattomia narkomaanimiehiä. He olivat saaneet sodan psykofarmakoita ja tottuneet niihin. Eivät hekään voineet tilalleen mitään.

  V.

  VastaaPoista
 132. Kaikissa lopputöissä ja graduissa on tietenkin hyviä ja huonoja, V.

  Tottakai markkinatutkimus voi myös auttaa, jos tutkimus pystyy tuomaan uutta tietoa, jota ei ilman tutkimusta voi mitenkään itse nähdä ja jos yritys on alkutekijöissään tai sanotaanko että vielä kehitteillä.

  Olen itse nähnyt aivan liikaa opiskelijoiden saman kaavan mukaan tekemiä markkinointitukimuksia isommista liikkeistä, joissa asioita jo tiedetään ja joissa on koulutettua ja osaavaa henkilökuntaa. Tällöin tutkimus usein kertoo vain sen, mitä jo ajateltiinkin, mikä tiedettiin.

  Lopputyön ja gradun ensisijainen tehtävä ei ole auttaa markkinaväkeä eikä mitään instanssia, vaan auttaa opiskelijaa hallitsemaan kokonaisuuksia. Tekniikan ja kaupan aloilla tästä jalosta päämäärästä kyllä voidaan tinkiä.

  VastaaPoista
 133. Tervehdys, Jape!
  Prosentit löydät Iinekselle antamastani vastauksesta. Se, että miehen pitää taistella huoltajuudesta on tietysti syvältä, oikein syvältä. Voin vakuuttaa, että tunnen asian henkilökohtaisesti perin juurin.

  Huoltajuuksista päätävät viranomaiset ovat naisia, jotka tietenkin suosivat omaa sukupuoltaan. Tuskin he itsekään kokevat olevansa puolueettomia.

  Tosiasia on myös se, että menneinä vuosikymmeninä juopottelun ja huonon elämän rintaman etujoukoissa olivat lähinnä miehet. Nyt naiset ovat ohittamassa miehet alkoholismissa ja kotiväkivallassa, joten sosiaalitätien on pikku pakko tarkistaa asenteitaan.

  Se, että huoltajuuksista pitää riidellä oikeuksissa johtuu lähinnä ahneista asianajajista. Siitäkin asiasta minulla on henk. koht. kokemusta.
  Mutta - kuten päivän uutinen kertoo - tämäkin asia on hoitumassa yhteisen hyvän suuntaan. Mitä enemmän naiset ryyppäävät ja heiluvat puukkojen kanssa sitä useammin miehet saavat lastensa huoltajuuden. Tunnuslauseemme olkoonkin: lisää viinaa keittiöhenkilökunnalle!

  V.

  VastaaPoista
 134. "Gradut harvoin ovat yliopistotasolla käytännöllisiä, Jape, kuten tekniikan tai ehkä kaupankin aloilla. "

  Niiden pitäisi olla käyännöllisiä ja yhteiskunnalle hyödyllisiä. Olethan sen velkaa yhteiskunnalle, kun olet sen piikkiin opiskellut, eikö niin?

  Minä ihmeen hyötyä on siitä, kun joku tutkii kausaalisen K:n merkitystä ja tekee siitä jonkun gradun?


  PS. Sinulla on hemmetisti kysymyksiä vastaamatta, vaikka koitat hipisiä tänne "perälle" kaikessa hiljaisuudessa, ohittaen kysymykset. Sinulla on mielenkiintoinen keskustelutekniikka.

  VastaaPoista
 135. Vielä Iinekselle ja sitten nukkumaan:
  Sinäkin käyt nyt hiukan kuumana graduinesi.
  Gradujen ja muiden lopputöiden maailma on varsin raadollinen. Joku oppii työstään tieteellistä ajattelua tai avaramielisyyttä, joku toinen ei. Joku tienaa lopputyöllään, toinen ei. Veikkaan, että 90 prosenttia kaikista lopputöistä on kevyttä kamaa, joka ei tee tekijästään tieteen harjoittajaa. Väitöskirjoistakin vähintään puolet (oma arvio) voisi kaataa väitöstilaisuudessa, jos todella haluaisi. Mutta se kaikki on jo teatteria.

  V.

  VastaaPoista
 136. Jälleen kysyisin, että missäs ne lasten oikeudet ovat?

  Jos vallan retorisesti toivotaan äitien alkoholisoitumista ja väkivaltaisen vihan lisääntymistä, lähtien siitä, että että isät näitä arvoja jo tilastollisesti edustavat - missä on se lapsen turva?

  Nyt alan väsyä koko juttuun.

  Edelleen toivoisin rakentavia kommentteja keskusteluun.

  - Ja vaikka se Unicefin Lasten Oikeuksien Päivä onkin aikuisille suunnattu, tämäniltaisen keskustelun valossa, tällä palstalla, sanoisin, että syytä onkin!

  Me aikuisethan niitä olosuhteita lapsille luomme.

  Jos me puhumme toisillemme näin - mitä sitten sanomme ja teemme lapsille?

  VastaaPoista
 137. "Prosentit löydät Iinekselle antamastani vastauksesta."

  Pöh, ei ne ole oikeita prosentteja. Siinä sinun jutussa käsiteltiin huoltajuusRIITOJA, kuten itse korostit. Oikeuteen meneviä huoltajuusRIITOJA on noin 10% erotapauksista. Erotapauksia on siis noin 20000 per vuosi joista noin 2000 on oikeudessa käsiteltäviä riita-asioita (juuri pari päivää sitten tuli TV:stä uutinen, jossa todettiin, että pitkittynyt huoltajuusriita maksaa yhteiskunannalle jopa satoja tuhansia euroja). Meinaatko, että noissa "riidattomissa" tapauksissa asiat menee oikeasti sopuisasti? Vai olisiko siinä myös mukana sitä, että isä ei lähde taistelemaan äitiä ja äidin tukena olevaa puolueellista ja asenteellista naisvaltaista sossua vastaan, kun tietää mikä riesa siitä tulee?
  Eikö olekin hassua, että mikäli sovitaan yhteishuoltajuudesta ja lapset ovat 2 viikkoa kuukaudesta toisella ja 2 viikkoa toisella, niin silti toinen on lähivanhempi ja toinen etävanhempi? Se lähivanhempi on yleensä äiti. Ja se etävanhempi maksaa elareita sille lähivanhemmalle, vaikka lapset on yhtä pitkän ajan kuukaudesta kummallakin. Ymmärrätkö V mistä tässä on kysymys?

  Se, että perinteisesti 90% lähihuoltajuuksista on annettu äidille ei todellakaan johdu siitä että 90% miehistä olisi alkoholisteja tai muuten epäkelpoja juoppoja vanhempia, vaan yhteiskunnan ja sen virkanaisten asenteista.

  VastaaPoista
 138. "Huoltajuuksista päätävät viranomaiset ovat naisia, jotka tietenkin suosivat omaa sukupuoltaan. Tuskin he itsekään kokevat olevansa puolueettomia."

  Miten niin TIETYSTI? Viranomaisen on jo lainkin mukaan oltava puolueeton ja tasapuolinen kansalaisia kohtaan. Jos ei tähän kykene, ei ole oikeassa tehtävässä, vaan pitää ymmärtää lähteä. Jos ei ymmärrä itse lähteä, pitää antaa potkut.

  VastaaPoista
 139. Char, kysymyksesi ovat hyviä ja oikeutettuja.
  Et kai kuvittele minun toivoneen naisten alkoholismin lisääntyvän? En tietenkään. Se vaan lisääntyy, haluan sitä tai en.
  Nyt onkin kysymys siitä, kuinka lasten hoito olisi järjestettävä, jotta he eivät joutuisi samaan viinanhuuruiseen junaan.

  V.

  VastaaPoista
 140. Vielä Japelle:
  Viranomaiset ovat ihmisiä. Heidän toimintansa on inhimillistä. Näytä minulle kaikissa asioissa tasapuolinen ihminen niin näytän sinulle tietokoneen, jonka ohjelma ei koskaan kaadu.

  V.

  VastaaPoista
 141. Char: "Ja lue kirjoitukseni uudestaan, ja jatketaan sitten."

  Olen lukenut sinun viestisi jo kertaalleen ja tiedän mistä on kysymys. Sinulle on osoitettuna useita, vastausta odottavia, kysymyksiä. Jatketaan sillä, että vastaat esitettyihin kysymyksiin.

  "Varsinkaan siksi, mistä aiheesta Moilanen tai Laasanen on halunnut kirjoittaa gradunsa?!

  He ovat työnsä tehneet, ja gradut hyväksytty. Se siitä."

  Sinä nostit esiin. Laasasen MAT-teoriat ja pidit niitä arveluttavina, kertomatta kuitenkaan millä tavoin ne ovat arveluttava. Sitten otit minut tähän mukaa sitten jonkun Höglundin. Sitten kerroit miten olet lähestynyt jotain munasarjojasi uhannutta. Sitten kertot että se ei kylläkään ollut Laasanen, eikä kai Höglundkaan. Miten minä tähän kuulun? Tässä on nyt jotain hämärää, joka todella kaipaa selvitystä...
  Nyt yrität luistella aiheesta kääntäen tyystin kelkkasi?

  VastaaPoista
 142. V, se kone nimeltä "viranomaisnainen sossussa" on pahasti vialla, kun se puoltaa niin voimakkaasti vain yhteen suuntaan. Kulmakerroin on kokojan väärä. Romukoppaan tuollainen "inhimillinen kone", jossa ei ole inhimillisyyttä oikeudenmukaisuudesta nyt puhumattakaan.

  VastaaPoista
 143. Jape,

  kirjoitinkin jo, että useimmista meistä ihmisistä seksi on kivaa. - Eiköhän se vastaa useimpiin kysymyksiisi.

  Liitä vain tuo kommentti lähes kaikkiin kysymyksiisi, niin vältytään turhalta toistelulta.

  - Jos oikeasti ajattelet että kaikki lopputyöt ja gradut hyödyntävät yhteisöämme taloudellisesti per oitis, niin elät vallan eri maailmassa kuin minä.

  Hienoa se olisi, mutta ei realistista. - Silti opiskelijoita kannustetaan valmistumaan ASAP.

  Tapani hoitaa nettihörhöjä on paras, minkä osaan. - Ja kuten jo sanoin, se ei liity sinuun mitenkään. - Selkiskö?

  V.,

  kirjoituksesi oli provosoiva, minusta, mutta ollaan varmasti samaa mieltä siitä, että lapsia tulee ensisijassa suojella, eikä kukaan meistä oikeasti toivo toiselle pahaa? Ollaanko samalla sivulla?

  Miksi muuten minulla ei näy näy Helvetin kerrokset kuin 5. asti. - Netti takkuilee muutenkin; ehkä en vain näe niitä. Haluaisin lukea ne kaksi viimeistä kerrosta myös.

  VastaaPoista
 144. Kun minähän juuri koetan tässä esittää että opinnäytetöiden ja gradujen maailma juurikin on raadollinen.

  Töiden tavoitteet sen sijaan ovat korkealla, ja näihin liittyy tuo mainitsemani kokonaisuuksien hallinta. Tarkoitukseni oli osittain ironisoida asian nykykäytäntöä tällä motiivin tuomisella, ei käydä kuumana.

  Se on kuitenkin saletti, että gradujen ei pidä oleman käytännöllisiä vaan tieteellisiä. Konteksti eli viiteympäristö tässäkin kuitenkin ratkaisee. Yliopistollinen eri tiedekuntien tiede ei ole kovinkaan käytännöllistä, vaan silkkaa teoriaa. Opinnäytetyöt tekniikan ja osittain kaupan alalla ovat ehkä vähiten teoreettisia kaikista korkeakoulun aloista. Ja onhan tässä käytännöllisessä sektorissa mukana koko ammattikorkeakoulutusala.

  VastaaPoista
 145. Japelle: Sossutädit ovat mitä ovat. Jos meidät pantaisi heidän jakkaroilleen tuskin olisimme sen parempia. Minä anakin ajaisin sosiaalipummit kerran päivässä pihalle. Ja vielä huutelisin perään.

  Charille: Lasten eteen olisi tehtävä paljon enemmän kuin nyt. Tulee surullinen olo kun näkee noita metrin mittaisia kilisevien kassien kantajia puistoissa.
  Helvetin piirit löydät vaivattomimmin Wikipediasta.

  Iinekselle: Eipä meillä taida olla riitaa graduista. Raadollista mikä raadollista.

  V.

  VastaaPoista
 146. Palataanpa perusasioiden äärelle.

  Char: "Seksi on hauskaa, ja harva sillä pelaa."

  Olen puoliksi samaa mieltä kuin Char - eli minun mielestäni lause kuuluu näin: seksi on hauskaa ja kaikki sillä pelaa.

  Huoltajuuskysymyksissä olen Charin kannalla - ja varmasti teidän muidenkin - eli lasten edun pitäisi olla ensimmäinen ja ainoa kysymys.

  Ei isän edun tai oikeuden lapsiinsa tahi äidin edun tai oikeuden lapsiinsa. Valitettavasti ihminen suuttuessaan ja loukkaantuessaan ja taistellessaan eduistaan on raadollinen ja julma typerys, joka ei jaksa tai edes halua ajatella lapsen etua. Kun kiistoissa molempien pitäisi ajatella sitä, niin todennäköisyys siihen pienenee entisestään.

  Toisaalta jos molemmat ajattelisivat lapsen etua, niin katkeria kiistoja ei tulisikaan.

  Minäkin tiedän monia tapauksia, missä lapsen edut eivät paina höykäsen pöläystä, kun vanhemmat taistelevat "oikeuksistaan".

  Näissä taisteluissa on aina yksi varma kärsijä. Lapsi.

  VastaaPoista
 147. Char: "kirjoitinkin jo, että useimmista meistä ihmisistä seksi on kivaa. - Eiköhän se vastaa useimpiin kysymyksiisi."

  Paskat se mitään vastaa, ihan hurulurua on taas jutut.

  Pitää oikein ihmetellä juttusi sekavuutta. Tässä vedät kyllä pohjat, ja tuot taas jonkun uuden asian tähän keskusteluun sekoittamaan. Tuo mitä esität, ei vastaa kysymyksiini OLLENKAAN. Harmillista, että tässä blogissa on kaksi henkilöä jotka ei kykene vastaamaan selviin kysymyksiin.

  Sinulla on erikoinen keskustelutekniikka, kun tuot keskusteluun asioita, joista ei ole ollut edes puhe ja sitten heität itse lekkeriksi, kun ryhtyy kysymään perusteluja vaativia kysymyksiä.

  "Liitä vain tuo kommentti lähes kaikkiin kysymyksiisi, niin vältytään turhalta toistelulta"

  Todellako?

  Kokeillaanpa.

  Japen kysymys Charille: "Oletko samaa mieltä, että "tulta munille", kun olet ko. aviisiin antanut haastattelujakin? "

  Charin vastaus: "useimmista meistä ihmisistä seksi on kivaa"

  Japen kysymys Charille: "Jaa nyt vedät tähän jo jonkun Höglundin. Edelleen mitä asia minuun kuuluu?"

  Charin vastaus: "useimmista meistä ihmisistä seksi on kivaa"

  Kerroit aiemmin näin: "todettakoon nyt ääneen - tai siis kirjallisesti - että Laasasen MAT-jutut ovat vähintäänkin arveluttavia."

  Kysyin sinulta Char: "Hmm...miksi asiasta kerrot minulle?"

  Sinun vastaus, Char, kuulunee: "useimmista meistä ihmisistä seksi on kivaa".

  Näitä kysymyksiä, joihin sinulta on odotettu vastausta on tuolla vaikka kuinka ja näin voisi jatkaa loputtomiin, jos soveltaa tuota sinun jokapaikkaan sopivaa vastaustasi.

  Sinä kerroit minulle että seuraat Laasanen blogia ja Höglundin blogia (ja Moilasenkin muka...), kun ko. blogesissa on mukaasi uhattu sinua potkia munasarjoille. Sitten alat korjaamaan, että ei ko. bloggaajat ole sinua uhanneet, mutta olet asiasta kuitenkin ottanut heihin yhteyttä. Miksi, jos he eivät sinua ole uhanneet?
  Miksi seuraat heidän blogejaan, jos siellä ei ole ollut mainittujen bloggaajien toimesta sinuun kohdistuvia uhkauksia?
  Sitten kerrot asiasta liittäen minut mukaan juttuun, niin kyllähän tämä todella hämrää on. Voi sanoa, että tuo kala haisee ja aika pahasti...

  VastaaPoista
 148. Mitä noihin helvetin piireihin tulee, niin oikein hyvä, että pari "puuttui", Char. Kirjoittaja oli kenties vain armollinen meille syntisäkeille.

  Tuo on mielenkiintoinen ilmaisu, Char, kun sanot: "lapsia tulee ensisijaisesti suojella". Tekisi mieli kysyä, että miltä, miksi ja miten. Onko jossain jokin iso paha susi?

  Riittäisikö se, että rakastaa ja välittää ja on läsnä lapsen elämässä siten, että kohtaa lapsen sillä tasolla, jota tämä tarvitsee, parhaansa mukaan?

  VastaaPoista
 149. useimmista meistä ihmisistä seksi on kivaa

  Tämä minuakin jäi askarruttamaan. Kun seuraa chattikeskustelujen antia - ei tarvitse itse chattailla missään huoneissa, asioista kirjoitetaan paljon nettikeskusteluissa - ei voi kuin siunailla kylmien vaimojen määrää. Heitä tuntuu olevan enemmistö suomalaisnaisista. He antavat miehilleen seksiä jopa vain kerrran pari vuodessa, eikä ole tavatonta, että mies kirjoittaa viimeksi saaneensa vaimoltaan kaksi vuotta sitten.

  Tuntuukin siltä, että nimenomaan varttuneissa liitoissa fyysisen seksin anto ja saanti on vähentynyt - jokin lehdessä julkaistu tutkimustietokin tukee tätä väitettä. Monia liitossa olijoita sooloseksikin houkuttaa enemmän ja sitten tulee tietenkin nettiseksi vaihtuvien kasvottomien kumppaneiden kanssa. Olisiko seksi siis saamassa uusia osin henkisiä muotoja - fyysinen seksi ei riitä aina enää nostamaan mielenkiintoa, vaan fantasiaseksi koetaan kiihottavammaksi?

  VastaaPoista
 150. Tähän unohtui vastata:

  Char: "- Jos oikeasti ajattelet että kaikki lopputyöt ja gradut hyödyntävät yhteisöämme taloudellisesti per oitis, niin elät vallan eri maailmassa kuin minä."

  Nyt voit vuorostasi lukea itse mitä minä olen sanonut. En ole ilmaissut mielipidettäni näin.

  Kaikki lopputyöt ja gradut EI HYÖDYNNÄ yhteisöämme, mutta niiden PITÄISI HYÖDYNTÄÄ.

  Elämme todellakin ihan eri maailmassa kanssasi (kun jo katsoo aikaisempia kirjoitelmiasi), jos sinusta on OK kirjoitella mitä vaan makkelia, josta ei ole mitään hyötyä, ja sillä osoittaa osaamisensa. Ei hemmetti, en todellakaan ole kanssasi samaa mieltä. No, ei minulla tähän tämän enempää. On niin takkuista täällä, että kirjoittelen taas mieluummin muualle.

  Char: "Tapani hoitaa nettihörhöjä on paras, minkä osaan.[...]
  - Selkiskö?"

  Ei selvinnyt, kun et ole vastannut esitettyihin kkysymyksiin.
  Sinä luettelet henkilöitä nimeltä ja liität heidät munasarjojenpotkinta uhkakuviisi ja sitten kerrot, että käsittelet nettihörhöjä näin. Erittäin huolestuttavaa, lieneee turvallisinta poistua tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 151. Onpa täällä kiihkeä keskustelu menossa. En puutu siihen, sillä en lue Laasasta ym., joten mielipidettäkään ei ole muodostunut. Sen sijaan Iinestä muistuttaisin, että ihmiset eivät vanhoinakaan ole homogeeninen ryhmä. Sooloseksi, fantasiaseksi! Hohhoijaa! Kaikki lehdissä mainittu tutkimus ei ole tutkimusta nähnytkään.

  VastaaPoista
 152. Delilah, mikään tutkimus tai väite ei kai toisaalta tue sitäkään ajatusta, että enemmistö symbioosien naisista antaa niin paljon kuin puoliso tahtoisi.

  Puhuin kieltämättä poleemisesti sen perusteella, miltä näyttää olevan yleisten keskustelujen valossa. Jos kaiken aikaa nojaamme tutkimuksiin, keskustelusta jää mielestäni puuttumaan kentän ääni, eli siis olennainen osa mahdollista totuutta.

  VastaaPoista
 153. Täällä taas yksi syntisäkki ilmoittautuu joukkoon tummaan! :)

  V: Dante on kyllä tuttu; minusta vain on aina hauskaa lukea ihmisten tulkintoja, tarinoita ja referaatteja, etenkin asioista/käsitteistä, joista itsekin vähän tiedän.

  Tapani, sinun ja Vn ja varmasti monen muunkin täällä kirjoittelevan kanssa olen lapsista ja lapsen oikeuksista samaa mieltä!

  Iines, lasten suojelulla tarkoitin varmaan, että kaikkien meidän aikuisten tulee suojella lapsia maailman kovuudelta. - Kyllä he siihen ehtivät ja joutuvat aikuisina totuttautumaan; minkäänlainen "siedätyshoito" ei minusta ole tarpeen.

  Parhaiten se varmasti onnistuu siten, että ensin hoitaa itseänsä, ja mahdollista parisuhdettaan, että omissa pattereissa on virtaa, ja sitten keskittyy lapseen/lapsiin. - Itse olen huomannut esim. sen, että jos kukun katselemassa kivaa leffaa yötä myöten, olen seuraavana päivänä väsynyt ja kärttyisämpi kuin tavallisesti. Lapsia hoitaessani hoidan ensin itseni ajoissa rentouttavaan kylpyyn ja ajoissa petiin; sitten jaksaa aamusta alkaen olla sirkeäsilmäinen (ainakin kolmannen kaffekupillisen jälkeen :D), ja muutenkin tuntosarvet pystyssä lasten tarpeiden suhteen.

  Vieraita lapsiakin hoivaan; ei ole aikaakaan siitä kun eräällä junamatkalla huomasin n. 8-vuotiaan pojan pyyhkivän salaa ja huulet vapisten kyyneliä poskilta. Nopea silmäys ympärille: kaikki muut aikuiset koettivat kiivaasti tuijottaa ulos ikkunasta/keskittyä kirjaansa, jne. Minä nappasin nenäliinan esille, kuivasin kasvot, ja kysyin, mikä vaivaa. Poika oli aamulla oksentanut enonsa luona, oli palaamassa kotiin yksin, ja pelkäsi sitä, että alkaa oksentaa uudestaan junassa. - Minä riisuin pojan ulkopompan, järjestin hänet puolittain makaamaan kahdelle penkille, etsin repusta muovipussin esiteltäväksi (juu, Charin toinen nimi on Muumimamma; repusta löytyy Melkein Kaikkea), ja vakuutin, että lisää pusseja löytyy muilta matkustajilta, konduktöörit auttavat, ja koko juna on täynnä aikuisia, jotka huolehtivat hänestä, jos tulee paha olo. Eli pelko pois, ja pienet torkut, niin matkakin sujuu joutuisammin.

  Sattumalta määränpäämme oli sama, eli lupasin herättää hänet ajoissa ennen kotipysäkkiä, ja poistuimme junasta yhdessä. Kannoin pojan repun, esittäydyin äidille (halusin varmistaa että tenava myös pääsee kotiinsa) - ja siinä sivussa kuulin kiehtovia kertomuksia pojan kissoista, joiden nimet olivat dekkareista peräisin, ynnä kiehtovia kertomuksia hänen koulukavereistaan.

  - Oksentelu-pelko muuten loppui siihen paikkaan, ja matka meni hyvin. Ja kyllä ne muutkin aikuiset meille molemmille huojentuneina hymyilivät, junan nytkytellessä eteenpäin, ja paniikkitilanteen lauettua. :)

  VastaaPoista
 154. Char: "Tapani hoitaa nettihörhöjä..."

  Ok, sopii. Otan nyt iisisti, Jape.

  Iines: "Olisiko seksi siis saamassa uusia osin henkisiä muotoja..."

  Ei mitään uutta auringon alla, ainakaan seksissä. En siis usko, että seksi olisi saamassa uusia henkisiä muotoja, vaan pikemminkin palaamassa niihin takaisin kylmän mekaanisen seksin tyranniasta.

  Lisäksi luulen, että kylmiä liittoja on ollut aina, mutta nyt niistä vain puhutaan enemmän.

  Muutenkin seksissä on niin, että vaikka tieto lisääntyy, niin viisaus ei. Ennen kysyttiin Suosikin Jammu-sedältä, että "suutelin naapurin Peraa porttikongissa, olenko raskaana?", ja nyt kysytään netissä, että "puolisoani ei illalla huvittanut, pitääkö meidän erota?".

  Ruotsissa puhutaan paljon curling-vanhemmista. Hyvä ja kuvaava termi. Lapsen pitää elää normaalia tylsää elämää, iloineen ja pettymyksineen. Minusta viisas vastaus lapselle, joka kitisee ettei hänellä ole mitään tekemistä, on "sepä hyvä".

  VastaaPoista
 155. Jape,

  sinäpä nyt poltit käämisi perusteellisesti minun suhteeni!

  Ensinnäkin: kun kirjoitin yhteiskunnan hyödyNTämisestä tarkoitin kyllä yhteiskunnan hyödyTTämistä; ajatukseni useimmiten laukkaavat nopeammin kuin sormet näppäimistöllä. :)

  Anteeksi siis kirjoitusvirheeni; ajatusvirheestä ei ollut kyse (enkä ihmettele että tuosta lauseesta hermostuit!).

  Toiseksi: enkös jo sanonut että olen kyllästynyt sekä Moilaseen että Laasaseen, ja tähän nykyiseen tapaan keskustella. - Oletin, että tämä automaattisesti koskee myös Moilasen "Tulta munille"-formaattia.

  Kaikenlainen fyysinen uhkailu, ja erityisesti, jostain syystä, sukupuolielinten vahingoittamiseen kehottavat kirjoitukset ovat mielestäni aina väärin.

  Annoin haastattelun Tulvaan, samalla tavoin kuin antaisin Kirkkosanomiin, kuten jo sanoinkin. - En jaksa lainata itseäni; sinä näppäränä miehenä löydät ne kirjoitukseni itsekin.

  Yhden haastattelun antamisella en ole antanut kenellekään vapaata kirjaa potkia minua yhtään mihinkään, eikä antamani haastattelu liittynyt mitenkään Moilaseen/radio-ohjelmaan (jota en koskaan edes kuunnellut, koska, kuten sanoin, en vain jaksa).

  Kun kerroin, että suhtaudun nettihörhöihin omalla tavallani, en tarkoittanut mitään vihanlietsontaa, vaan asiattomuuksien nutistamista nuppuunsa. Omalla tavallani. Juridisiin toimiin johtavin keinoin.

  - Pidä toki täältä taukoa, jos siltä tuntuu; välillä kaipaan taukoa itsekin. :)

  "Nettihörhöihin" en sinua Jape tietenkään lue, kuten jo sanoinkin, eli sikäli olet turvassa Charin Kamalalta Kurinpalautukselta, vaikka jatkaisitkin kirjoittelua, ja vaikka oltaisiin kaikesta eri mieltä. :)

  Muuten en jaksa alkaa vänätä kaikista pointeistasi. Hyviä ovat varmasti, mutta ehkä voidaan sopia, että ollaan niistä sovussa eri mieltä.

  Tai jopa joistain ehkä samaa mieltä; mistäs minä tiedän! Luulin, että tuo Moilas-asiakin olisi tullut kaikille lukijoille selväksi; tässä näemme vain kommunikaatiokykyni rajallisuuden.

  VastaaPoista
 156. Kiitos, Tapsukka, panoksestasi re: "Char & Nettihörhöt"! :D:D:D - Minuakin se nauratti, alunperinkin! :)

  Iines ja Delilah, ja tietty Tapani myös: teille halusin vastata yhteisesti ja erikseen re: seksi.

  Ensinnäkin: Delilah: olet minusta täysin oikeassa siinä, että seksuaalisuus ei laske ikää. - Seksitutkimuksiin tai -kyselyihin osallistuminen osaksi ehkä kyllä.

  Seksologiaan ja seksiin liittyvine kysymyksineni olen lähestynyt myös ns. vanhemman polven väkeä; viimeisin epävirallinen haastateltavani oli 84 v (se luku tarkoittaa siis "vanhempaa" ihmistä, minulle). Seksistä puhuminen ei tuon ajan ihmisille ollut mitenkään estotonta - siis ainakaan vieraille!

  Veikkaan, että vaikka saunassa, naisten tai miesten kesken, ollaan lörpötetty kaikenlaista! :)

  Tapani: jos kaikki kerta seksillä pelaavat, lue nyt edes minut äkkiä yhtälöstä ulos, koska olen hävinnyt jo, kun en edes tiedä, että pelaan. Tai lähetä käyttöohjeet! - Blondi! :D

  Iines: tuo suomalaisten vaimojen kylmäkiskoisuus on legendaarista, ja toivon, että tämä on täky, johon innokkaasti tarraan (ed. blondi :D).

  Osmo Kontulan viimeisimmässä kirjassa, "Halu & Intohimo", todetaan, että ns. partneriseksi olisi vähentynyt sitten viime tutkimuksen, ja itsetyydytys (ns. "sooloseksi") lisääntynyt.

  Kuinka en olekaan yllättynyt?!

  Kun kaikki osa-alueet elämässä ovat terveysvaikutteisia, funktionaalisia, ja ennenkaikkea suorituskeskeisiä: onko ihme, että osa meistä ihmisistä jättäytyy tuon leikin ulkopuolelle, edes seksin osalta, ja hoitelee itse itsensä. Siinä ei ainakaan tarvitse miettiä Cosmopolitania tai Hustleria, tai kenenkään muun mielipiteitä.

  Seksiäkin siis nykyään määritellään "terveysvaikutteiseksi", riippuen orgasmoinnin tavasta. - En halua linkittää, mutta netistä sitä tietoa löytyy.

  Iines: mielestäni Kontulan tutkimus ja kirja viittasi siihen, että yhä nuoremmat ikäpolvet ovat "pidättyväisempiä" kuin aiemmin. En ole kuullut, että ikääntyvien ihmisten kohdalla olisi notkahdusta tapahtunut. Löydätkö viitteen? - En siis piruile, vaan kysyn tosissani.

  Nuorten ja keski-ikäisten aikuisten kohdalla seksin vähenemisen syyt voivat mielestäni yhdistyä mielialalääkkeisiin. Joista siis suurin osa alentaa libidoa ja kyvykkyyttä. Molemmilla sukupuolilla.

  - Tärkeitä nuo lääkkeet ovat, enkä missään nimessä arvostele niiden määräämistä ja käyttöä; totean vain, että ne vaikuttavat seksuaalisuuteen myös.

  Eli vaikeaa on arvioida ja tutkia seksuaalisuutta irrallisena ilmiönä yhteiskunnassamme.

  VastaaPoista
 157. P.S. On pakko jatkaa vielä: entä miesten haluttomuus?

  Jos miesten on vaikeaa puhua itseensä kohdistuvasta lähisuhdeväkivallasta, veikkaan, että seksuaalinen haluttomuus ja sen setviminen on suunnilleen yhtä suosittua... Tosi Mieshän Haluaa Aina!

  P.S.2 Sen verran täsmennän vielä, että minun läheisiin ystäviini ei ns. kylmiä naisia tai miehiä kuulu. Kun sanoin, että "meistä useimmat" tykkäävät seksistä, tarkoitin kirjaimellisesti tuttava-, ystävä-, ja perhepiiriäni.

  Ollaan nyt reiluja: jos nainen haluaa sänkyyn, hän on poloista alfaurosta manipuloiva vallanhaluinen lutka; jos ei - no sitten se jäinen kapakala joka riistää beta-miespololta viimeisenkin maskuliinisuuden rippeen.

  En tiedä itkeäkö vai nauraa - paitsi että olen tällaista iloluonteista sorttia, ja nauru sujuu helpommin. :)

  Lähes kaikki tuntemani naiset tykkäävät seksistä. Miehet myös. - Pitäisikö tässä hankkia raketti-insinöörin koulutus ennenkuin kuulostaisin teistä vakuuttavalta? :)

  VastaaPoista
 158. Jos puhutaan seksistä, niin minusta on omituinen ilmiö, että miksi joku lukee esim. Kontulan tutkimuksia aiheesta.

  Mitä tekemistä kenenkään elämän kannalta on tietää, että parit sekstailevat keskimäärin niin ja niin monta kertaa viikossa ja niin ja niin paljon yksikseen? Ja sillä ja tällä tavalla. Ja ovat niin tai näin tyytyväisiä seksiinsä.

  Heikoissa kantimissa on elämä, jos tarvitsee mitata omaa "normaaliuttaan" missä tahansa asiassa vertaamalla muihin ihmisiin.

  Mitä tulee miesten seksuaaliseen haluttomuuteen, niin maalaisjärkikin jo kertoo muutaman syyn. Ei tarvitse kirjasta lukea, että haluton mies on oletettavasti stressaantunut, väsynyt tai tuntee mielensä pahaksi; viimeinen viittaa esim. siihen, että hän on suhteessa naiseen, jonka kanssa kommunikaatio sängyn ulkopuolella ei pelaa.

  Kun pelittää muuten, pelittää sängyssäkin. Tuossa järjestyksessä.

  VastaaPoista
 159. Minusta muuten nämä iänikuiset mies/naisväännöt, joita Jape aina nostaa keskusteluun (milloin omalla nimimerkillään, milloin anonyyminä, Kaaleppina, Hymiönä tai ties keneneä) ovat latteita.

  Tärkeitä kysymyksiä sukupuolikysymysten sijaan kenelle tahansa pohdittavaksi:

  Ilmaisenko itseäni niin, että minun on helppo olla kontaktissa muihin ihmisiin? Osaanko antaa myönteistä palautetta? Kannustanko omalla esimerkillä muitakin ihmisiä (läheisiäni) tulemaan kuorestaan ja osaanko tukea heitä? Pystynkö itse näyttämään tarvitsevuuteni läheisilleni? Olenko niin sinut itseni kanssa, että tiedän arvoni kysymättä sitä muilta? Osoitanko tarpeen tullen rajani enkä pyri ylittämään toisten rajoja kysymättä lupaa? Arvostanko itseäni niin paljon, että voin nähdä myös muut ihmiset yhtä arvokkaina, vaikka he ovatkin monessa asiassa erilaisia kuin minä? Olenko aidosti kiinnostunut läheisteni sisäisestä maailmasta? Ym. jne.

  Minusta tuontyyliset kysymykset ovat paljon tärkeämpiä kuin esimerkiksi sen miettiminen että miksi ei haluta.

  Tarkemmin sanottuna ei olisi ongelmia haluamisenkaan (tai "saamisen") kanssa jos voisi vastata edeltäviin kysymyksiin rehellisesti myöntävästi.

  Eli siis taas peiliin katsomisen paikka.

  VastaaPoista
 160. Char: "Pitäisikö tässä hankkia raketti-insinöörin koulutus ennenkuin kuulostaisin teistä vakuuttavalta?"

  Voisi olla hyvä. Toinen mahdollisuus on lopettaa huruluruilu ja alkaa vastaamaan kysymyksiin.

  VastaaPoista
 161. Hei Kuunkuiske,

  seksologia on alani. :)

  En nyt hetikään lähde lyttäämään kokonaista tieteenalaa siksi, että sinä satut olemaan eri mieltä...

  Iines nyt kuitenkin tässä seksologisiin tutkimuksiin puuttui - ja minä käsittääkseni kerroin, ettei se yksikään tutkimus kaikkea kerro. Ynnä pyysin lisätietoja siitä, että onko se Iineksen mainitsema tutkimus tuoreempi kuin lukemani julkaisu.

  Tässä ei liene mitään pahaa.

  Parhaassa tapauksessa saataisiin hyvä keskustelu käyntiin Iineksen kanssa!

  Henkilökohtaiset kokemukset eivät liity seksologiaan tieteenalana - toki voivat vaikuttaa, kuten minulla ("seksi on kivaa", joissain anonyymeissä palstakeskusteluissa), mutta eivät saa määritellä teorioita tai teesejä.

  Selvensikö tämä yhtään?

  VastaaPoista
 162. Char: "enkös jo sanonut että olen kyllästynyt sekä Moilaseen että Laasaseen, ja tähän nykyiseen tapaan keskustella."

  Ei uskoisi, kun itse vedit keskusteluun, mitä kummallisimmalla tavalla Laasasen ja hänen "arveluttavat" MAT-teotiat. Mitä ne tähän kuuluu? Ei uskoisi, ettäolet kyllästynyt tähän nykyiseen tapaan keskustella kun itse ylläpidät sitä vetämällä aina uutta tyyppiä mukaan keskusteluun, vaikka heistä ei ole ollut edes puhetta alunperin. Laasasta, Höglundia, minua jne. ja sitten alat kertomaan tarinaa kokemistasi uhkauvista, josta syytätä selvästi, nimettyjä henkilöitä. Tämähän on ihan samaa sarjaa kun aiemmin kerroit jostain "ahdistelijoistasi" ja sitten sanotkin että tekstisi olikin huumoria. Tässä vaiheessa kannattaa miehen olla varuillaan, että ei joudu mahdollisen operaatiosi kohteeksi.


  "Oletin, että tämä automaattisesti koskee myös Moilasen "Tulta munille"-formaattia. "

  Tämä on eräs vastenmielisimmistä keskustelutaktiikoista: Olettaminen.
  Älä oleta mitään, vaan kirjoita selkokielellä auki mitä tarkoitat. Todella rasittavaa jälkijättöisesti kertoa mitä oletti.


  "En jaksa lainata itseäni; sinä näppäränä miehenä löydät ne kirjoitukseni itsekin."

  Tämä ei palvele lukijoita.
  En viitsi haeskella kun valtaosa kysymyksistäni on vastausta vailla.


  "Yhden haastattelun antamisella en ole antanut kenellekään vapaata kirjaa potkia minua yhtään mihinkään"

  Meinaatko sitten, että esim. täällä kirjoitetun mielipiteen perusteella on oikeus alkaa potkimaan mielipiteen kirjoittajaa ja kohdella asiattomasti? Millä luvalla?

  VastaaPoista
 163. Char: "Nettihörhöihin" en sinua Jape tietenkään lue, kuten jo sanoinkin, eli sikäli olet turvassa Charin Kamalalta Kurinpalautukselta, vaikka jatkaisitkin kirjoittelua,"

  Tässä kohden on parempi varoa, perustuen aiempiin kirjoituksiisi, kuin olla vaan. Turha riskeerata ja olla yllättynyt kun tuuliviiri heilahtaa toiseen asentoon.


  "Muuten en jaksa alkaa vänätä kaikista pointeistasi."

  No jos minun ponttini on "vänäämistä" niin ei ne sinun sekavat, aiheesta toiseen pomppivat, kirjoittelusi milloin soneran asentajista, milloin talonmiehistä kovin tasokkaita ole.
  Ymmärrän sikäli, että et halua "vänätä", kun sinulla ei ole niitä vastauksia, vaikka itse osoitat viestejäsi minulle ja alat kertomaan stoorejasi Laasasesta ja Höglundista ja MAT:n arveluttavuudesta.

  VastaaPoista
 164. Jape,

  oliko sinulla oikeasti juuri minulle jotain sanottavaa?

  VastaaPoista
 165. Kuunkuiske: "Minusta muuten nämä iänikuiset mies/naisväännöt, joita Jape aina nostaa keskusteluun"

  Älä sinäkään puhu aina paskaa. Minä en ole nytkään nostanut esiin mitään mies/naisvääntöä. Se oli joku muu, mutta keppihän sinulle pitäisi kirjoittaa, kun olet niin sokea, kuten yleensä. On hämmästyttävää, kuinka yksi henkilö on noin kankea asioiden suhteen.

  Sanan partenne ja poljentonne Charin kanssa on niin yhteneväistä, että voisi hyvin ajatella että te olette yksi ja sama tyyppi. On niin hattaraista tuo ajatuksenlento. Liekö elämänhallinta oppaita luette molemmat?

  VastaaPoista
 166. "oliko sinulla oikeasti juuri minulle jotain sanottavaa?"

  Oli, mutta ei onnistu, kun Iines poistaa viestit. Hänen slogan on: "täällä ei ole sensuuria".

  Viesti on ytimekkäästi Char seuraava. Älä osoittele minua, äläkä osoita minulle mitään viestejästi tai kysymyksiäsi, jos et kykene vastaamaan sinulle esitettyihin kysymyksiin. Selkiskö?

  VastaaPoista
 167. Jape, mitä sinä nyt esität?

  En ole poistanut yhtään viestiä tästä keskustelusta.

  VastaaPoista
 168. No niin, Jape,

  nyt tässä hommassa edetään.

  Sovitaanko yhdessä niin, että kumpikaan meistä ei kommentoi toisen kirjoitusta? - Minä sovin niin, että en kommentoi juttujasi, jos et erikseen mielipidettäni pyydä.

  Päästään näistä kaikkia rasittavista vänäämisistä, ja ehkä meitä molempiakin hermostuttavista keskusteluista.

  Kuunkuiskeen kanssa saat tehdä omat diilisi; minä en KKn ja oman ajatusmaailmani kanssa juurikaan yhtäläisyyksiä löydä. -. Tässä nyt tunnin sisällä lytättiin oma tutkimusalani, eli vaikka me molemmat elämäntyylioppaita lukisimmekin - mistä en mene takuuseen, kummankaan puolelta :D - olemme silti aika lailla eri linjoilla.

  - Kaikkea hyvää sinulle silti, Kuunkuiske! :)

  Ja Japelle tietenkin myös! :)

  VastaaPoista
 169. Iines,

  annetaan Japen vetää henkeä.

  Kurjaa, että sinua syytetään sensuurista, mutta ainakin minulle tilanne on selvä.

  Ja ratkaisu valmis: me ei nyt Japen kanssa enää blogiasi vänäämisellämme vaivata. - Taisi mennä taas vähän yli, mutta homma on hoidossa. :)

  Kumpikin kirjoittaa mitä kirjoittaa, ja minä en vastaa Japen posteihin, jos ei selvästi erikseen pyydetä.

  Eli homma siis hoidossa! :)

  VastaaPoista
 170. Char, tarkoitukseni ei ollut lytätä seksologiaa tieteenalana tai sinua sen edustajana.

  Pointti yritti olla vain se, että mitäpä matti/maijameikäläistä liikuttaa toisten makuuhuone-elämä. Ymmärrän, että alan ihmisenä ko. opukset kiinnostavat sinua!

  Char, suotta sanot Japelle, että hän jättää kommenttisi rauhaan! :)

  Nimim. been there, done that (huonolla menestyksellä)

  VastaaPoista
 171. Kerronpa muuten eräästä viikonloppuna kohtaamastani ihmisestä.

  Olin seminaarissa, jonka vetäjä oli ammattitaitoinen puhuja ja humoori-ihminen; anti oli siis mielenkiintoista.

  Sattuneesta syystä minulla oli mahdollisuus jutella hänen kanssaan jälkeen päin kahden kesken.

  Hän kertoi mm., että "hauska" puhetapa on hänen selviytymiskeinonsa; jokaisellahan on tapansa, joiden mukaan on tottunut toimimaan.

  Seminaarin anti minulle kasvoi eksponentiaalisesti tuon keskustelun jälkeen. Aina, kun ihminen "antaa itsestään", saa suuren lahjan! :)

  VastaaPoista
 172. Iines: "Jape, mitä sinä nyt esität?

  En ole poistanut yhtään viestiä tästä keskustelusta."

  Sitä, että minulta on useampi viesti hävinnyt tästä ketjusta. Erästä viestiä laitoin monta kertaa, ja aina hävisi. Että kummallista on, eikö niin?

  Ei ne itsekseen häviä, kuten hyvin varmaan tiedät. Viestini tulee "bloginlukijaani" läpi mutta jotenkin ne täältä häviää.

  No paskaako tässä jos tyyli on täällä tämä. Ihan turhaa hommaa ja ajan haaskuuta.

  VastaaPoista
 173. Hei Kuunkuiske,

  olen samaa mieltä siitä, että seksuaalisuus on aina henkilökohtaista. - Sikäli siis tutkimukset ja kartoitukset ovat yksilötasolla turhia.

  Toisaalta jonkinlaista mittaria niistäkin voi saada, tai ainakin pitää yrittää saada, jos jotain tutkimusta olisi tarkoitus tehdä.

  Minuakaan ei kiinnosta kurkistella toisten makuukammareihin. Silti pidin suuressa arvossa sitä, kun äitini vähän avautui omasta libidostaan, kuukautisistaan, hormoneistaan ym. minulle. - Ainoa kimmoke oli varmasti "seksologia", josta kirjoitan; ei me muuten päivällispöydässä oltais alettu puhua seksistä!

  Kiitollinen olen siksi, että geenit vaikuttavat meidän tyttärien haluihin ja toimiin. Minusta oli hyvä kuulla, mitä äitini oli kokenut/kokee.

  Pari hyvää mummu-toverianikin on kertonut seksielämästään; tosin vasta sen jälkeen, kun itse olen avautunut täysin, ja kaikki termit ovat valmiiksi tiskillä. Kertomukset vaihtelevat.

  - Onneksi seksi on edelleenkin hauskaa! :)

  VastaaPoista
 174. Siis minä en ole ainuttakaan viestiä poistanut tästä keskustelusta, en edes vilkaissut tänne, koska laadin uutta juttua.

  Tässä blogissa ei edelleenkään ole sensuuria enkä poista viestejä mielipiteiden vuoksi. Viimeksihän minua uhattiin poliisilla, kun en poistanut viestejä.

  VastaaPoista
 175. PS Viimeksi olen lukenut läpi Charin viestin klo 15.22, sen jälkeen silmäsin kerran uuden jutun valmistuttua ja huomasin Japen valituksen. En ole ehtinyt lukea kunnolla lävitse siis klo 15.22 jälkeen tulleita viestejä, joten en tiedä, mistä te mahdollisesti kiistelette. Luen ne nyt vasta, joten Jape, koetahan jotakin muuta selitystä, viestien poisto ei mene nyt lävitse.

  VastaaPoista
 176. Iines,

  mitään sensuuri-poistoja en siis ole havainnut.

  Keskustelu on edennyt juuri niin järkevästi kuin näillä parametreillä voidaan toivoa.

  Muuten kello on paljon, J. tuli kotiin, ja siirrynkin viettämään iltaa - saanko sanoa - makuuhuoneen puolelle!!!

  Olen siis se hurja hutsu tai kylmä-kala! - Tosin kiva DVD on ensin vuorossa. ;):D

  - Uutta, tärkeää, kirjoitustasi kommentoin huomenna, Iines! :)

  VastaaPoista
 177. Iines: "enkä poista viestejä mielipiteiden vuoksi."

  Poistathan. Toisaalta taas et - koston vuoksi - poista selviä herjauksia.

  Iines: "Viimeksihän minua uhattiin poliisilla, kun en poistanut viestejä."

  Luulen että puhut scheissea. Kuka uhaksi ja miten? Mistä viestistä oli kyse?

  VastaaPoista
 178. Iines: "siis klo 15.22 jälkeen tulleita viestejä, joten en tiedä, mistä te mahdollisesti kiistelette. Luen ne nyt vasta, joten Jape, koetahan jotakin muuta selitystä, viestien poisto ei mene nyt lävitse."

  Muuta selitystä ei tarvita. Olen klo 15:22 viestin jälkeen lähettänyt tähän ketjuun (tämä nyt kirjoitaamani viesti mukaan lukien) 12 viestiä. Niistä 7 on esillä, jos tämä viimeisin, jota nyt kirjoitan, jää esiin.

  Viisi viestiä on "mystisesti" hävinnyt. Kun tietää sinun, Iines, herkkyytesi minun mielipiteen ilmaisuuni, niin ei ole loppupelissä suurikaan tuo "mysteeri" missä viestini ovat.

  VastaaPoista
 179. Jape, perkele, kun minä sanon, ettten ole poistanut, niin totisesti en ole poistanut ainuttakaan viestiä. Viimeksi olen poistanut pyynnöstäsi kolme sinua solvaavaa anonyymin viestiä, olisiko ollut noin viikko sitten.

  Insinöörin luulisi tietävän, missä vika on, jos muut eivät suhmuroi viestejään bittiavaruuteen, ja omakin uusi juttuni tallentui häiriöittä. Vika ei voi olla tässä blogin Bloggerissa, koska kerran kaikkien muiden viestit ovat kirjautuneet hyvin - kukaan muu ei ole valittanut. Tarkistahan omat selaimesi ja muut. Oletko selvin päin?

  VastaaPoista
 180. Iines: "Viimeksi olen poistanut pyynnöstäsi kolme sinua solvaavaa anonyymin viestiä, olisiko ollut noin viikko sitten."

  Vitut minä niitä ole pyytänyt poistamaan, todellakaan. Ne oli kevyttä kesäheinää siihen herjaus viestiin verrattuna JOTA SINUA PYYSIN POISTAMAAN, mutta sinä ET POISTANUT, tietenkään, kostaa kun halusit. Siellä se po. viesti seisoo EDELLEEN. Ole hyvä, Iines, äläkä valehtele. On erikoista, kun sinua pitää erikseen pyytää poistamaan laittomat viestit (vaikka pyynnöksihän se vain jää, ei toimenpiteitä), mutta itse poistat tietyn nimimerkin mielipidekirjoitukset ilman että suru tulee ollenkaan puseroosi eikä häpeä hiivi mielensopukoihisi.

  "Insinöörin luulisi tietävän, missä vika on"

  Niin, insinööri tietää missä vika on ja on paikallistanut sen! Kun nyt sitä "vikaa" osoittaa, niin se kitisee ilkeästi.

  "Oletko selvin päin?"

  Täysin asiaton kysymys, joka ei ansaitse vastausta, todellakaan.

  VastaaPoista
 181. Onko kyseessä viestisi, joka löytyi roskapostistani viitenä kappaleena - palautin yhden ja se meni tuonne kellonajankohdalleen klo 17.16?

  Täten huomaat, samaten ne jotka tämän lukevat, että sinä syytät taas minua aivan turhaan ja varsin hereästi kenties omista säädöistäsi. En minä valitse niitä viestejä, jotka roskapostisuodatin poimii eikä julkaise, eikä edes ilmoita minulle.

  Samaisesta roskapostista löytyi lisäksi viisi tai kuusi Kaaleppi Kenkkusen ja kolme Hymiön sekä yksi Jackin viesti. Miksi ne sinne ovat menneet - en katso sinne koskaan, tai no, ehkä kerran puolessa vuodessa. Ketkuiletteko jotenkin, kun ne katsotaan roskaposteiksi?

  En ole säätänyt roskapostin suodattimia, en edes osaa. Kiinnostaisi vain, miksi tietyt viestit nyt olivat menneet sinne. Osaisitkohan pyytää edes anteeksi syytöksiäsi ja selittää, miksi sinun viestisi menevät roskapostiin?

  VastaaPoista
 182. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 183. Iines: "Onko kyseessä viestisi, joka löytyi roskapostistani viitenä kappaleena - palautin yhden ja se meni tuonne kellonajankohdalleen klo 17.16?"

  Se on vain yksi, muitakin puuttuu, kuten esim. 16:59 viestini.
  Paskaako merkitystä noilla viesteillä enään on kun niitä ei viestien kohde enään lue kun tilanne on jo ohi, ilmeisesti.

  Jälkijättöisesti ilmestyvät viestit, kun väliin on tullut jo kymmeniä muuta viestiä, on ihan se ja sama.

  Iines: "Täten huomaat, samaten ne jotka tämän lukevat, että sinä syytät taas minua aivan turhaan ja varsin hereästi kenties omista säädöistäsi."

  Sinun blogi, sinun roskapostisuodin, sinun säädöt, sinun sensuuri. Ihan turha vierittää syytä minulle. En minä sinun blogisi säätöjä tee.
  Mikä minun säätöni voisi vaikuttaa asiaan?
  Toisaalta tehdään myös lukijoillesi tiettäväksi, että sillä historialla, joka sinulla on minun viestien poistossa, ei ole ihmekään epäillä itse operaattoria. Ihmettelen mistä tämä mystinen roskapostisuotimesi on nyt tullut kehiin, kun po. viestit, jotka muka on jäänyt "roskapostisuotimeesi" on tulleet kuitenkin läpi "bloginlukijaani".

  "Osaisitkohan pyytää edes anteeksi syytöksiäsi"

  En näe syytä anteeksi pyyntöön, varsinkaan, kun et toteuttanut taannoista kainoa pyyntöäni. Aikaisemmankin sopimuksemme unohdit parissa päivässä. Ne kolme muuta herjaa oli kesäheinää siihen yhteen verrattuna. Lisäksi, kun tiedän sensurointitaustasi viestejäni kohtaan, minulla on täysi "syytä olettaa" -peruste epäillä sinua.

  Lisäksi puhut verhotusti jotain poliisilla uhkaamisesta joka on käsittääkseni selvä vale, tämä blogisi lukijoille tehtäköön tässä tiettäväksi. Ei siis MITÄÄN syytä anteeksi pyyntöön minulla, jollain mulla kylläkin.

  Kyllä minä tiedän (tai epäilen tietäväni), miksi monet samat viestit menee suodattimeen, mutta mysteeri on se, miksi eka menee.

  Kun en tiedä mistä viesteitä on kysymys, niin vaikea niitä on analysoidakkaan, jotta niistä löytäisi jotain syitä miksi jäävät (väitetysti) suotimeen. Lisäksi täytyisi tuntea tarkemmin tuon suotimeen logiikkaa. Olen ymmärtänyt niin, että sen tarkoitus on poistaa mainoslinkki/pornopläjäyksiä, joita massapostitetaan useisiin blogeihin.

  "En minä valitse niitä viestejä, jotka roskapostisuodatin poimii eikä julkaise, eikä edes ilmoita minulle."

  Jaa, kyllä minun blogistani tulee jokaisesta blogiini postatusta kommentista viesti sähköpostiini.

  VastaaPoista
 184. Seksuaalisuus voi toki olla henkilökohtainen asia, jota jokainen pohtii, vaalii ja harjoittaa yksin, kaksin, kolmin jne.

  Mutta silti.

  Miehet puhuvat aina ja mielihaluin naisista, naiset puhuvat miehistä, tytöt puhuvat pojista, pojat puhuvat tytöistä ja päinvastoin sikinsokin.

  Näin siis reaalimaailmassa.

  VastaaPoista
 185. Voi herran pieksut sinun kanssasi, alat olla mahdoton! Ja todella epäkohtelias, jatkuvasti, vaikkei sinulla ole pienintäkään syytä jatkuvaan aggressioon minua kohtaan.

  En minä ole säätänyt roskapostiani millään tavoin, en osaa, ei hajuakaan mistään säädöistä eikä Bloggeriin voi roskapostisäätöjä kai edes tehdäkään. Nyt katsoin, kun valitit kommenttiesi puuttumista. Silkkaa järkeilyä. Tottakai myöntäisin, jos olisin poistanut kommenttisi tai säätänyt jotakin.

  Vain sinun eri nimimerkeillä kirjoittamiasi kommentteja oli siilautnut roskaposteiksi ja yksi Jackin ikivanha kommentti. Kaikki muut viestit julkistuvat normaalisti, samoin omani.

  Roskapostissa ei ollut mielestäni muita tänäisiä viestejäsi, seuraavat olivat Kaaleppi Kenkkusia, sitten Hymiöt ja lopuksi Jack.

  Siis minulle ei tule ilmoitusta kommenteista sähköpostiini, puhumattakaan roskapostiin menneistä julkaisemattomista kommenteista. En ole seurannut kommentteja hallinnan puolelta ollenkaan.

  Minusta sinun kannattaa nyt miettiä, miksi Japen, Kaaleppi Kenkkusen ja Hymiön viestejä menee välillä roskapsotiini. (+ Jack, mutta hän on eri henkilö). Teillä täytyy olla systeemeissänni jokin laukaiseva tekijä, koska kenenkään muun viestejä ei suodattimessa ole KOSKAAN ollut.

  VastaaPoista
 186. En minä ole säätänyt roskapostiani millään tavoin, en osaa, ei hajuakaan mistään säädöistä eikä Bloggeriin voi roskapostisäätöjä kai edes tehdäkään. Nyt katsoin, kun valitit kommenttiesi puuttumista. Silkkaa järkeilyä. Tottakai myöntäisin, jos olisin poistanut kommenttisi tai säätänyt jotakin.

  Vain sinun eri nimimerkeillä kirjoittamiasi kommentteja oli siilautnut roskaposteiksi ja yksi Jackin ikivanha kommentti. Kaikki muut viestit julkistuvat normaalisti, samoin omani.

  Roskapostissa ei ollut mielestäni muita tänäisiä viestejäsi, seuraavat olivat Kaaleppi Kenkkusia, sitten Hymiöt ja lopuksi Jack.

  Siis minulle ei tule ilmoitusta kommenteista sähköpostiini, puhumattakaan roskapostiin menneistä julkaisemattomista kommenteista. En ole seurannut kommentteja hallinnan puolelta ollenkaan.

  Minusta sinun kannattaa nyt miettiä, miksi Japen, Kaaleppi Kenkkusen ja Hymiön viestejä menee välillä roskapostiini. (+ Jack, mutta hän on eri henkilö). Teillä täytyy olla systeemeissänne jokin laukaiseva tekijä, koska kenenkään muun viestejä ei suodattimessa ole KOSKAAN ollut.

  VastaaPoista
 187. Tuo yllä oleva oli siis Japelle, ei Tapsalle.

  Minulla on vastaamatta johonkin ylempään Charin seksikysymykseen, kun en saanut siitä nyt oikein tolkkkua, se oli sen verran eufemistinen eli kaarteleva. Char, kysy suoraan, käy asiaan, jos vielä kiinnostaa, nyt en tiedä, mitä tahdot kysyä, sen vain, että jokin siellä oli kiinnostamassa sinua.

  VastaaPoista
 188. Jape sanoo blogissaan henkilöönmenevien kommenttien joutuvan poistoon ilman eri ilmoitusta. muahahhhahhhhaaaaaaaaaaaaa! Onko iineksen blogissa edes yhtä japen tai sivupersooniensa kirjoittamaa kommenttia joka ei ole henkilöönmenevä?

  VastaaPoista
 189. Iines: "Ja todella epäkohtelias, jatkuvasti, vaikkei sinulla ole pienintäkään syytä jatkuvaan aggressioon minua kohtaan."

  Lainaan tähän nasevaa kommentiasi, jota käyttät toistuvasti "perusteluna" sille että et tee yhtään mitään, minkään suhteen: "Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan."

  Voit miettiä tykönäsi omaa epäkohteliaisuuttasi ja käytöstäsi kohtaani kokonaisuutena. Yhtä on turha syyttää. Jos olisit edes reilu ja tasapuolinen, niin ei minulla olisi tässä mitään erityisempää kommentoitavaa. Mutta kun ei niin ei.

  "Vain sinun eri nimimerkeillä kirjoittamiasi kommentteja oli siilautnut roskaposteiksi ja yksi Jackin ikivanha kommentti"

  Millä eri nimimerkeillä? Mistä oikein puhut? Väitäkö että minä olen joku Jack?
  Mitä Jack teki tuolla roskapostissa?

  "Roskapostissa ei ollut mielestäni muita tänäisiä viestejäsi"

  Mikä niissä oli roskapostia ja miksi muihin Blogger -blogeihin kirjoittamani kommentit ei jää mihinkään suotimiin? Minä pohdin vain omia kirjoituksiani, en muiden, mutta se miksi viestit jää jonkin blogin suotimeen, kun ei muualla jää, ei ole kylläkään minun ratkaistavissa oleva ongelma. Yhden kikan toki tiedän, millä tuon roskapostisuodattimesi voi välttää. Se tepsii tod.näk. myös sensuuriisi. Voisihan sen ottamista käyttöön harkita...

  VastaaPoista
 190. Siinä luki: sinun kommenttejasi JA Jackin. Toisaalla sanon vielä, että olette eri henkilöt.

  Sinuun yhdistin Kaalepin ja Hymiön. Ei kai se ole salaisuus, kun roskapostinsuodattajanikin teidät yhdistää?

  Jos minulta kysyt, mikään niistä ei ollut roskapostia. Siksipä pyysinkin sinua, insinööri, miettimään, keksisitkö itse, miksi ohjelma laskee nuo roskapostiksi. Ja miksi ohjelma toimii noin?

  VastaaPoista
 191. Iines,

  ymmärrän että ärryt kaikesta tästä niin perkeleesti.

  Itse ainakin ärtyisin.

  En nyt kuitenkaan muista esittäneeni suu muikeana mitään vastaamatta jäänyttä kommenttia. Vaikka eilen kirjoiteltiin (siis monet me) kimpassa ja päittäin, ja yhtäaikaa, ja vastaamatta jäi varmaan monikin kommentti.

  Jos jotain seksistä haluan tietää, enkä nyt äkkiä tiedä/osaa lukea mielipidettäsi, kysyn kyllä sitten uudestaan.

  Sopiiko näin? :)

  VastaaPoista
 192. "roskapostinsuodattajanikin teidät yhdistää?"

  Ei roskapostisuodatin ketään yhdistä. Yhdistihän se minut ja Jackinkin, vai? Sama henkilö ollaan...vissiin.

  "Siksipä pyysinkin sinua, insinööri, miettimään, keksisitkö itse, miksi ohjelma laskee nuo roskapostiksi. Ja miksi ohjelma toimii noin?"

  Jaa-a, en suoralta kädeltä osaa sanoa. Miksi osa viesteistäni, esimerkikis, tulee läpi ja osa ei? Täytyy katsoa, jos Bloggerin omista "helpeistä" löytyisi lisävalaistusta tuon suodattimen toiminnasta. Sehän on vielä kokeellinen ja varmaan kehityvaiheessa. Tuskin muuten kovin avoimesti kertovat sen toiminnasta, jotta ei ne oikeat roskapostittajat pääse noita tietoja hyödyntämään. Pidän vain outona jos tuohon ei tule mitään säätöä...

  Se varmaan poimii ne viestit, jotka postitetaan monta kertaa lyhyessä ajassa, siis samat viestit. Mutta miksi se poimii sen ekan viestin? Koska eihän ole tarvetta lähettää samaa viestiä uudelleen, ellei eka viesti ole poistettu jostain syystä. No katson, jos saan jotain lisätietoa tuon suodattimen toiminnasta.

  VastaaPoista
 193. Char,

  minulla on pitkä pinna, harvoin ärryn, mutta jos ärryn, ärryn kuin härkä, kunnolla. Nyt en näe mitään syytä ärtymiseen.

  Ok, sitten, jos ei ollut mitään kysymystä.

  VastaaPoista
 194. Kommenttijuttu on muutenkin outo hallintapuolella. Miksi ne kommentit sinnekin tulevat? Turhaa painolastia.

  Roskaposti olisi hyvä, jos se toimisi oikein. Nyt siellä oli väärien kommenttien lisäksi vain yksi puolankielinen mainos.

  VastaaPoista
 195. Kaiken tämän tasa-arvon prosenttien laskun keskellä olisi maailman Iinesten hyvä muistaa, missä he olisivat jos seksi ja lisääntyminen poistettaisiin kuviosta, s.o. jos naisia ei tarvittaisi.

  Aivan, kadulla pahvilaatikossa asumassa. Niin kuin muutkin pummit. Todennäköisesti vielä silmät mustina ja hampaat hajalla, kun ei ole osannut vahtia verbaalista käytöstään samoin kuin sanottujen asioiden mahdollisen loukkaavuuden jo lapsena sisäistäneet miehet.

  VastaaPoista