19.11.2010

Talvipäiväkirja 2. sivu: punainen piste

Alan hermostua hammaslääkärini ikääntymiskriisiin. Pienessä odotushuoneessa on kaksi kirjaa, dementiaa koskeva opaskirja muistamisesta ja Eläkeläisvitsejä, omakustanne. Kirjojen takana pöydällä on kahdet lukulasit, joiden vieressä on pienessä valkeassa lapussa lasien vahvuudet. Koko pöytä on jotenkin ummehtunut, kuin alttari jolla lepää pyhiä esineitä sakramenttia varten.

Odotushuoneen seinällä on iso valokuva, lattiasta kattoon, hammaslääkärin miehen ottama. Keskityn katsomaan kuvaa, kuten ennenkin. Kuva on yksinkertainen, siinä on vain tumma paksu puunrunko, jossa kolo. Kolosta pilkistää punainen piste, ja mietin, onko se tikan vai palokärjen pää, vai mikä lie. Jotenkin haluaisin, että se olisi palokärjen pää. Päätän kysyä asiaa. Kun ovi sitten aukeaa, unohdan kysyä, taas.


Hammaslääkärin kädet vapisevat ja välillä pora luiskahtelee sivuun. Hammashoitaja on puoliunessa, ei ime ruiskupillillä sylkeä eikä roskia vaan häärää selin jotakin, vaikka meinaan tukehtua. Eilen hammaslääkäri motkotti nuorista blondeista, joiden ei tarvitse muuta kuin olla isoine perseineen, niin mies kuin mies menee. Ynähtelin kohteliaasti sopiviin väleihin, mutta mietin, josko hammaslääkärin mies on löytänyt nuoren rakastajattaren. Iäkäs hammashoitaja myönteli siihen malliin, että päättelin hänenkin miehensä katselevan nuorten isoperseitten perään.


Sain siis vihdoinkin hampaan kuntoon, sen yhden, jota särki syyskuussa. Lysti maksoi 275 euroa, viisi käyntiä yhden hampaan takia. Kannatti, hampaalla puree nyt kivutta pähkinää, ennen vihlaisi, jos puri näkkärin murusenkin. Lääkäri olisi halunnut napata vielä viisaudenhampaan pois, koska se on niin pieni ja sillä ei tee mitään; lisäksi siinä on pieni reikä, jota ei kannata paikata mutta joka voi alkaa särkeä milloin tahansa. En antanut, koska pelkään verenvuotoa, pelkään että vuodan kuiviin, vaikka kukaan ei ole koskaan kuulemma kuollut hampaanvetoon ja verenvuotoon. Pelkään hillittömästi nenäverenvuotoakin ja järkytyn, istun hiljaa tuolille käpertyneenä ja puristan nenääni kalpeana.

Muutoin en pelkää enkä arastele lääkäreitä enkä ole kipuherkkä, synnytinkin lähes inahtamatta. Alapääni leväytän milloin tahansa lääkärin tutkia, enkä edes vaivaannu muuta kuin siinä, kun pitää hipsiä paitasillaan ja peppu paljaana huoneen poikki korkealle metallivuoteelle, väitän että tuo kävelyni ei ole luonnollista laatua. Petillä menee jo mukavasti, ja laskeudun lähemmäs lääkärin kasvoja - joka kerta tulee tämä pyyntö.


Sovittiin sitten, että hammas vedetään tammikuun lopulla, kun ehdin tottua ajatukseen ja kerätä voimia. Ehdin myös varustautua tilannetta varten. On ostettava apteekista sideharsotuppoja, jotta voi vaihtaa haavaan työnnettävää painosidettä tarpeen vaatiessa. On ostettava myös liemiruokia ja hedelmämehua, jogurtteja ja piimää, kenties jäätelöpakkaus. Pitää katsoa, että on vessapaperia ja kissanhiekkaa, jos verenvuoto ei katkea päiväkausiin. Talvella on kyllä hyvä vedättää hammas, koska kovaan vuotoon voi ehkä käyttää lunta takapihalta. Voi työntää sitä suuhunsa ja kasvoilleen. Voi mennä vaikka lumeen makaamaan, jos on oikein paha paikka. On myös katsottava, että pakastimessa on jäisiä vihannespusseja, joita voi painaa poskelleen, jotta verenkierto jähmettyy. Lopuksi, on tarkistettava lääkärin päivystysajat ja hätänumero ja ladattava puhelin.


Hammaslääkäristä menin eilen vielä kampaajalle hoidattamaan pörröä. Leikattiin muotoonsa ja pantiin muutama hopeanvalkoinen raita päälaelle ja ohauksille. Sitten kävin vielä kirjastossa ja sain kaksi uutuutta,
Herran tarhurit ja 27 - kuolema tekee taiteilijan. Uutuushyllystä nappasin lisäksi Francesco Redin hauskannäköisen opuksen Käärmeistä ja hyönteisistä. Haahtelan Katoamispisteen saan kuulemma lauantaina! Jos minua ei täällä kuulu yhtä ahkeraan kuin ennen, koetan lukea nuo opukset pikapikaa, koska sain niistä osan vain viikoksi pariksi. Herran tarhureita aloitin jo illalla ja luin sitä samaan aikaan, kun muuan kommentoija väitti minun sabotoivan viestejään Bloggerin roskapostiin.

Lumitöitäkin vielä eilen tein, ennen kuin pääsin ovesta sisään ja söin kuusi lakritsipötköä päivälliseksi samalla kun luin Pikkukaupungin Sanomat. Söin myös banaanin. Ei ollut kova nälkä, kun olin juonut kampaajalla kahvit. Kampaajalta ostin muuten hoitoaineen, geelin ja ripsivärin. Tuhlasin itseeni eilen siis yli 370 euroa.

(Juliste Jan Lenica)

125 kommenttia:

 1. Kyllä minun pitää tämä kertoa. Mikä ei tapa se vahvistaa.

  Sunnuntaina 70 000 asukkaan hammashoitoalueella oli tasan yksi päivystäjä. Hammas oli äitynyt aaltoillen ulvottavan vihlovaksi (siis ei ollut myöskään yksityistä päivystäjää).

  Päivystys toimii niin, että kannattaa olla paikalla klo 9.30, jolloin sairaanhoitaja jakaa jonotusnumerot.

  Olin ensimmäinen. Hammaslääkäri tuli klo 10. Nuori flikka. Nuoruus ei siis ole tauti, en kärsi sen kestämisestä.

  Kyse oli viimeisestä poskihampaasta. Siitä oli tipahtanut kruunu pois ja alla oli hermo. Hampaat ovat erittäin huonosti suunniteltuja kapistuksia: minkä takia hammaskruunun alla on oltava hermo ja vielä paljaaltaan?

  Niinpä flikka pani puudutusaineen joka sattui kuin vietävä. En minä sitä ihmetellyt, koska siinä oli vain hermo.

  Sitten flikka rupesi poraamaan jotakin siinä, en tiedä oliko se leukaluu vain jotain hampaanjäänteitä. Se yksi nurkka ei puutunut.

  Flikka otti tonget ja ruuvimeisselin ja rupesi jytyyttämään juuria irti leuasta. Se yksi nurkka sattui niin että hiki kihosi päänahkaan asti. Kurkusta lähti ääntä.

  Lopputulema: nuori lääkäri ei saanut hammasta irti.

  Odotushuoneessa oli ihmisiä. Käveleskelin edestakaisin, koska flikka yritti saada jotakuta toista lääkäriä käsiinsä. Suuta piti pitää huivin peitossa kun sattui niin kovaa.

  Joku odottava kysyi että mitä. Minä sanoin että ei saanut hammasta pois. Yrittää löytää toista lääkäriä.

  Kipeitä ihmisiä alkoi lähteä pois. Kello oli 11.15. Sitten minut kutsuttiin uudestaan sisälle ja annettiin lähete päivystykseen keskussairaalaan seuraavaksi aamuksi kello 8.

  Yö sujui suuremmin nukkumatta.

  Ensin oli hammaslääkärin tutkimus. Sitten koko hampaiden röntgen (jessus että ne ovat ristiin rastiin ja kamalan näköiset!). Sitten välillä kotiin odottamaan neljäksi tunniksi.

  Sitten leikkaus. Nyt puudutusaine olikin vahvaa, päätä ei melkein tuntunut. Mutta se yksi nurkka oli niin kipeä että tuntui että pää musertui sen tien. Ei puutunut.

  Niinpä tämä Iso Mies kiskoi sen ilman puudutusta ulos. Minulla oli vihreä vaate kasvojen päällä. Epäilen että se johtui siitä, että Nuori Iso Mies ei päässyt näkemään tuskasta suurenneita silmiäni.

  Mutta ei se jäänyt kipeän juuren kiskomiseen. Leukaluussa oli mätää ja se piti kravata jollain puukolla irti ennen kuin ien ommeltiin. Puuduttamatta.

  Tästä on pari viikkoa.

  Alan olla kunnossa, vaikka pari antibioottikuuria tekivät veteläksi. Kirjani julkaistiin ja puhuin siellä käsittääkseni sekavia.

  Wajdan leffa Puuduttamatta muistaakseni käsittelee avioeroa. Olen aika varma siitä että avioero on helpompi asia kuin tulehtunut hammas.

  VastaaPoista
 2. Hei Iines,

  kiire päivä taas edessä; emännöin viikonloppuna ja puuhaa riittää! :)

  Halusin vain nopeasti kommentoida tuota verenvuoto-asiaa, ja tulevaa leikkaustasi. Minäkin kärsin veren hyytymisongelmista; syytä ei tiedetä. Nuorena likkana, stressaavassa työpaikassa ollessani, sain kerran nenäverenvuodon, josta jouduin lopulta kolmeksi päiväksi sairaalaan (vuoto ei siis tyrehtynyt kotikonstein, eikä terveyskeskuksen yöpäivystyksessä. Sairaalassakin pari lääkäriä sai ahertaa melkein tunnin, ennenkuin tilanne rauhottui. Se oli tosi pelottava kokemus. Hyvin harvinaista kyllä; siksi minut osastolle otettiinkin, tutkittavaksi ja tarkkailtavaksi). Hemoglobiinini on erinomainen; mustelmia saan tosi helposti, aivan kuten äitinikin (jolla on myös ollut leikkausten jälkeen hyytymisongelmia). Epäilenkin, että tämä on perinnöllinen vaiva.

  Sain veren hyytymistä edistävää lääkettä, ja reseptin mukaan kotiin, tulevia tilanteita silmälläpitäen. Lääke oli muistaakseni Cyklokapron. Sain myös ohjeen kertoa ennen verisiä toimenpiteitä tästä taipumuksestani aina, jotta ennaltaehkäisevä lääkitys voidaan aloittaa hyvissä ajoin. - Po. lääke ei ole vaarallista; tuttu farmaseutti kertoi, että monet naiset syövät sitä mm. runsaisiin kuukautisiin. Veritulppia sun muita sinun ei siis tarvitse pelätä.

  Suosittelen lämpimästi, että pyydät lääkäriäsi soittamaan sinulle reseptin apteekkiin, ja aloitat lääkityksen muutama päivä ennen toimenpidettä!

  Myös K-vitamiini auttaa veren hyytymiseen, ei tietenkään yhtä tehokkaasti. Sitä pidän aina lääkekaapissa, pikku haavojen varalta.

  Kiva kuulla että päivääsi mahtui myös hemmottelua; kampaajakäynti ja lakritsaa, ynnä hyvä kirjasaalis! :)

  VastaaPoista
 3. Ripsa,

  kokemuksesi kuulostaa karmaisevalta! Toivottavasti toipumisesi jatkuu, ja alat voimistua. - Onnea kirjan julkaisemisesta! :)

  Iines,

  lisään vielä, että minulta on menestyksellisesti, ajoissa aloitetun Cyklokapronin kanssa leikattu viisaudenhammas. Kaikki sujui mainiosti; tikit pitivät, ja vuoto tyrehtyi normaalisti.

  Koeta siis olla surematta etukäteen; hyvin se varmasti menee! :)

  VastaaPoista
 4. Luen kommentit tarkemmin myöhemmin, nyt pitää käydä ulkona. Sanon vain, että se on hampaanveto, ei leikkaus, ja viisurini on kuulemma pieni takahammas. Veren hyytymisongelmia ei ole, on vain infernaalinen pelko.

  Tarkemmin kommenteista siis myöhemmin! Saa kirjoittaa kauhukertomuksia - Ripsalla taitaa olla sellainen.

  VastaaPoista
 5. Herranpieksut mikä tapaus! Tekee mieli sanoa: otan osaa, Ripsa.

  Tuo hammasoperaatiosi muistutti vaikeusasteeltaan pihtisynnytystä, jota eilen katselin TV1:ltä kanadalaisesta Emilie-sarjasta, joka kuvaa menneiden aikojen nuoren naisopettajan elämää. Mainittakoon, että ainakin lapsi kuoli, äiti taisi jäädä kitumaan.

  Miten minusta nyt tuntuu, että viisaudenhammastani alkaa juuri särkeä. Onnea kirjan julkaisusta! Olen lukenut siitä blogeista, mutta en ole vielä tarkemmin perehtynyt itse kirjaasi.

  Niin Char, kyseessä on siis ihan pihdeillä veto, ja lääkärin mukaan se on pikkujuttu, olisi eilenkin voitu tehdä, mutta minulla oli, onneksi, kampaaja. Pelkoni on eri sfääreissä kuin itse toimenpide. Olen kyllä miettinyt, että ellei mitään vaivaa ole, miksi turhaan kiskoa hammasta, ehtiihän sen sitten, jos jotain tulee. Koetan kuitenkin olla peruuttamatta aikaa.

  VastaaPoista
 6. Olen havainnut hammaslääketieteellisissä piireissä usein kerrottavan, että juuri ne viattoman näköiset pikku viisaudenhampaat saattavat monasti olla kaikkein pahimmat: "Kukaan ei aavistanut etukäteen..."

  Verta lentää kuin härän kurkusta, plasmaa pitää olla välittömästi saatavilla useita pusseja. Kiputilojakin on julkaisuissa kuvattu monesti kipeiksi.

  Tuollainen tuhlaus ja huikentelevaisuus ei rakenna taloa, katumusharjoituksia on syytä suorittaa moisen itseyteen investoimisen jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Riku, senkin koiranleuka. Nyt saisit juosta, jos olisit metriä lähempänä. Vaikka onhan tuota pakko nauraa (hermostuneesti), että verta tulee kuin härän kurkusta.

  Onkohan muuten kukaan muu nähnyt, kun päätön kana juoksee? Minä olen, mutta sen on luonto pannut minut armeliaasti unohtamaan, miten sen kanan kaula katkesi ja millainen verimäärä siitä turskahti taivaisiin. Enon kartanolla se kana juoksi. Siis pihalla, ei kartanossa.

  VastaaPoista
 8. No olihan siinä pientä liioittelua, muutama litra siinä korkeintaan menee.

  Minä olen ihastellen kelaillut yhä uudelleen ja vielä edestakaisin sitä Kiannon Kenkkus-Ryysyrantaa, joka on viisaudessaan ja hauskuudessaan kutkuttava.

  VastaaPoista
 9. Katsoisin mieluusti vaikka elokuvana tuon Ryysyrannan uudelleen, ja toinen vanha kotimainen klassikko, jonka voisi lukea uudelleen on Joel Lehtosen Putkinotko.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Ryysyranta ja Putkinotko kai usein sekoitetaankin toisiinsa, mutta Ryysyranta on aivan erilainen
  kuin Lehtosen Notko: sen huumori vetoaa minuun.

  Toisaalta minäkin vahingossa kirjoitin taannoin siitä Punaisesta viivasta, vaikka olen teokset aiemmin lukenut.

  Tämä menee tahattoman tahallisesti aivan sivuun, mutta äskettäin näin keskellä katua kenganpohjaansa piippua koputtelevan 60-luvun kiusallisen honottavan laulajan ja saaristolaispianistin.

  Ajattelin, etten tässä kovin fiksu ole itsekään

  VastaaPoista
 12. Niin sekoitetaan. Äkkipäätä pitää itsekin miettiä, että kummassako se Käkriäinen oli ja kummassako Kenkkunen. Onneksi vielä muistaa. Ja olisiko niin, että Ryysis on hitusen toiminnallisempi ja mukavasti rahvaanoloisempi kuin Putkis, joka saattaa olla hivenen filosofeeraavampi. Mene tiedä, molemmat olen tenttinyt ja vetänyt komeita esseitä kummastakin.

  Nyt kiusaat kun pihtaat tietoa honottavasta laulajasta. Olisin luullut Irwiniksi, jos hän ei olisi vainaa. Laulaja-pianisti? Lasse Mårtensson? Elääkö hän vielä? Se Myrskyluotoon sävelletty valssi on kyllä upea.

  VastaaPoista
 13. Ja täällä ollaankin jo siirrytty kirjallisiin ja musikaalisiinkin sfääreihin!

  Hyvä niin! :)

  Jos kerran saa kertoa kauhujuttuja (huom! itse en niitä kyllä sitten jatkossa lue; Ripsankin jutun luin vahingossa... Minulla on hammaslääkärikammo, ja aika varattuna pelkopotilaisiin perehtyneelle lääkärille reilun viikon kuluttua!!!).

  - Mottoni on: jos tehdään muuta kuin avataan suu ja katsellaan, puudutetaan myös! :D

  Re: verenvuoto: viimeksi kävin YTHSllä poistattamassa loput kolme viisaudenhammasta kerralla. Kerroin tästä hyytymis-ongelmasta, lääkäri huiskaisi sen syrjään, ja totesi, että kaikki aina kuvittelevat että verta vuotaa kamalasti.

  Oli varmaan minulle huono ja piisku päivä, kun alistuin tuohon. - Ja toimenpidehän sitten menikin hyvin; 3 hammasta poistettiin, en alkanut valua lääkäriasemalla, ja lekuri (ylilääkäri muuten) oli voitonriemuinen: niin, yleensä ihmiset liioittelevat veren määrää. Ja hienostihan tämä meni, vaikka niin piti etukäteen saada lääkitystäkin..

  Ehdin olla kotona vajaan tunnin ennenkuin massiivinen vuoto alkoi. Taksilla siis verta syljeskellen ja nieleskellen takaisin lääkäriin, jossa minua mukiloitiin tunnin verran jäisillä paketeilla, tuppositeillä ym; en edes kunnolla muista.

  Ynnä pumpattiin täyteen lääkkeitä, ynnä pyydeltiin anteeksi sitä, ettei alunperin kuunneltu "kun ihmiset yleensä liioittelevat".

  Lopputulos oli se, että olin kolmisen viikkoa nesteruokinnalla, popsin lääkkeitä ja särkylääkkeitä, ja näytin sitä paitsi pahasti turvonneelta pandalta, mustine silmineni (kaikki ne fyysiset verentyrehdyttämis-konstit mukiloivat kasvoni aika tehokkaasti).

  Faabelin ainoa opetus on se, että jos oikeasti epäilee, että ehkä veri vuotaa, kannattaa pyytää ja vaatia ennaltaehkäisevä ja jatkuva lääkitys toimenpiteen ajoiksi. - Ei minullakaan mitään häiriötä ole diagnosoitu; tiedän vain, että välillä valun. Ja että suurin osa lääkäreistä mieluummin hoitaa potilaitaan alunperin mahdollisimman hyvin ja oikein kuin paikkailee jo tapahtuneita vahinkoja. - Se silloinen hammaslääkäri oli vilpittömästi pahoillaan, ja pyysi anteeksi moneen kertaan. Mikä oli kilttiä ja reilua; itseäni jäi harmittamaan se, etten itse pitänyt puoliani kun kerran tiesin, että riskiä oli.

  Muutenkin olen sitä mieltä, että on parempi ennaltaehkäistä kuin hoitaa.

  Mieluummin syön muutaman lääkkeen turhaan (itsehän ne maksan), kuin elän alituisessa pelon tilassa ennen ja jälkeen kulloisenkin lääketieteellisen toimeenpiteen.

  VastaaPoista
 14. Huomenna kylään tulee vanhin kummilapseni, ja yksi siskoistani. Tyttö täyttää kohta 17 v; kivaa, että hän haluaa kylään tätilään mieluummin kuin kavereitten kanssa hengaamaan :)

  Meillä ei versoilla. :)

  Vaikka: let's face it: siskoni ansiota tämä on. Hän on pitänyt likkaan paljon yhteyttä kuluneina vuosina; he asuvat samassa kaupungissa. Minä olen asunut milloin Suomessa, milloin muualla; emme tunne kovin hyvin, mutta se tärkein tuttuuden aste löytyy; osataan olla yhdessä; rakkaus välittyy.

  Kummilapsi tykkää ruokakulttuureista (köksä oli tärkeää, silloin, kun viimeksi tavattiin). - Tarjoilen huomenna Pad Thai Kanaa, ja jälkkäriksi Outi Pakkasen cappucino-kakkua (sis. paljon kermaa & mascarponea). Aikuisille viinilasilliset, likalle cokista/spritea.

  Ilta on tarkoitus viettää elokuva-festivaalin merkeissä: oma suosikkinäyttelijäni on ollut Saksikäsi-Edwardista lähtien Johnny Depp; kummilikka on toisaalta POTC-fani! :) - Johnnyn merkeissä varmaan iltaa vietetään. ;) :D

  - Likka siis valitsee lähes täydellisestä kokoelmastani mitä haluaa nähdä! Olen varannut myös cokista ja spriteä, sekä suolatikkuja, voinmakuisia poppareita jne.

  Plus että meillä on siskoni kanssa "Lahjasuunnitelma": meillä on lapselle kaiken kaikkiaan 6 pakettia, joista 4 annetaan nyt, ja vähitellen, eri ohjelmanumeroiden välissä, ja loput 2 kotiinvietäväksi, ja jouluna avattaviksi.

  Mistä tuleekin mieleeni, että kakku pitää valmistaa!

  Hyvää viikonloppua kaikille! :)

  VastaaPoista
 15. Kamalia tapauksia teillä onkin hampaanpoistosta. Onneksi suurin osa sujuu silti ihan hyvin, ja oikeastaan vailla verenvuodatusta. Näin ainakin haluan uskoa.

  Minulta otettiin puhesairauttani tutkittaessa mm. selkäydinpunktio, josta luin netistä hirveitä kauhukuvauksia siitä, miten neula ei meinannut mennä selkäytimeen ja miten kauheasti se sattui. Noh, minulla meni hyvin kevyesti ja heti, ei sattunut yhtään, eikä tullut mitään jälkioireita, joita netti oli pullollaan.

  Paras on varmaan, että suhtautuu rauhallisesti kaikkeen, mitä eteen tulee.

  Char, sinulla on ilmeisen mukava viikonloppu. Pidähän hauskaa!

  VastaaPoista
 16. Sopivan kuvan valitsitkin, Iines, sillä Wozzek on aika verinen ooppera. En tosin ole sitä ikinä nähnyt.

  Sibelius on tokaissut, että parasta mitä Schönberg on saanut aikaan, on Alan Berg. Tästä päättelen, että Berg oli Schönbergin oppilas.

  Minäpä olenkin sitten ihan erilainen kuin te verenvuotoa pelkäävät, sillä olen verenseisauttajien sukua.

  Eräs isoisistäni, kyläseppä, oli sukutarinan mukaan ollut nuorena kuulun Hätämaan tietäjän opissa. Isäni kertoi, että isoisäni, kyläseppä hänkin, osasi seisauttaa verenjuoksun. Hän oli sen usein nähnytkin. Itse hän ei osannut.

  Mutta me pojatpa haluttiin oppia. Veljeni on enemmän näiden henkimaailman parannusten harrastaja, mutta kyllä minäkin aina tilaisuuden tullen yritän. Ei ole kauaakaan, kun leikkasin veitsellä sormeeni - nostin vain sormen ylös, tuijoitin sitä niin että kylmät väreet kulkivat selkäpiissäni ja ärjäisin: "Tyrehy perkele" ja sen perään mutisin vanhan verenseisautusloitsun.

  Ja siihen se tyrehtyi. Luulen, että verenseisautuksessa kyse on jostakin sellaisesta, että seisauttaja pelottelee potilaan tilaan, jossa jokin luonnollisen reaktio supistaa suonia.

  Pikkukaupungin hyvä puoli tuntuu olevan se, että kirjastosta saa uutuuksia helposti ja nopeasti. Salmelaa ei varmaan saa Hesasta aikoihin. No, voihan sen ostaakin jollekin joululahjaksi.

  Varmaan vielä helpommin uutuudet sai, kun olin nuorena Tukholmassa. Vein aina kirjastoon listan Suomessa julkaistuista kirjoista ja sanoin että tilatkaapa nämä - ja nehän tilasi.

  Käkriäinen ja Kenkkunen - miten ne voi sekoittaa? Sehän on sama kuin sekoittaisi Koiviston ja Kuusiston.

  VastaaPoista
 17. Eipä sinua, Tapsa, olisi ensimmäiseksi kuvitellut verenseisauttajaksi! Virallisen selityksen mukaan kyseessä ovat elimistön hienot ja hienovaraiset itseään korjaavat mekanismit, mutta tuo loitsiminen kuullostaa paljon vinkeämmältä!

  Verta saattaa tihkua useamman päivän viisaudenhampaan poiston jälkeen. Jollei sitten koko hoitoa tikata kiinni isomman ronkkimisen jäljiltä, mikä on tavallaan miellyttävämpi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 18. Sen muuten opin viime hml -käynnillä, että puuduttaa ei kannata antaa ellei se ole ehdottoman tarpeen. Tuolista nousi ihan freshinä - mitäs pikku vihlonnasta paikkauksen aikana. Ei se kauan kestänyt.

  Kerran puutui puoli kurkkua ja nenää, not nice.

  VastaaPoista
 19. Puuduttamisesta olen samaa mieltä - vain kun on pakko. Kun nyt viimeksi särkevä hammas oli pakko puuduttaa, puudutuksen tunne oli kauhea, ja toinen suupieli roikkui alempana kuin toinen, kun katsoin peiliin. Hirveää. Tarkkailin sitten koko ajan peilistä, joko palautuu, vai jääkö. Kurkussakin oli omituinen tunne, enkä tuntenut nielaisua.

  Tapsa, kyllä täällä varauksia on uutuuksista, mutta yleensä ennen minua vain yksi tai kaksi. Jotkin teokset saan tiskin alta nopeaan lukuun.

  Tämä Atwoodin Herran tarhurit tempaa minut nyt mukaansa hyvinkin kiivaasti, tarina katastrofin jälkeisestä elämästä maapallolla on jännittävä ja kiehtova. Sen sortin kirja, etten avaa nyt muita, ennen kuin olen saanut tämän loppuun.

  Toki Käkriäisen ja Kenkkusen voi sotkea toisiinsa hajamielisyyksissään, Tapsa, ei tietenkään, jos on tarkkana ja keskittynyt. Minulla on taipumus "vajota" ajatuksiin, ja tällaisessa tilassa voin sanoa vaikka lehmä, kun tarkoitan hevosta.

  VastaaPoista
 20. Minä pelkään verenvuotoa ja kipua. Jos johonkin saan apua, otan sitä, mahdollisen turtumuksenkin uhalla.

  Jos turhaa verenvuodatusta voi estää, teen näin, ihan kokemukseni pohjalta.

  Ja haluan siis puudutuksen vaikka hammaskiven poistoon, naaman vääristymisen uhalla.

  Minä pelkään hammaslääkäriä.

  VastaaPoista
 21. Ymmärrän hyvin, Char, ja asia on ok. Niin minäkin toimisin, jos pelkäisin vaikka poraamista. Yhteen aikaan pyysinkin puudutusta ennen poraamista, nyt en enää.

  Pelko on kumma asia. Voi pelätä irreaalia asiaa enemmän kuin konkreettista kipua. Minä pelkään nykyään puuduttamisen tunnetta, tuntuu, että se salpaa kurkun ja hengityksen, etten voi nielaista - siis tällaista tunnetta, jota mielikuvitus kehittelee sitten eteenpäin kohden paniikinomaista tukehtumisen tai tunnottomuuden tunnetta.

  VastaaPoista
 22. Iines,

  kuvasi voisi olla myös vagina dendanta - siis se "pureva vagina".

  Minä näin kuvassa myös sen. - Turhana, ja väkivaltaisena, mutta silti.

  Äärimmäisen osuvana.

  Voidaanko puhua täällä naisen seksuaaalisuuden muustakin kuin miehiä kieltävästä ja torjuvasta asenteesta? Tai toisaalta naisen omasta, itsekkääseen haluun liittyvästä seksuaalisuudesta?

  Voivatko naiset olla itsessään seksuaalisia?

  Onko naisten seksuaalisuus uhka miehille?

  Täytyykö naisten halu paloitella tai somistaa miehille, että miesten halu säilyy?

  VastaaPoista
 23. Iines,

  sinähän puhut kaikesta meidän kaikkien kanssa!

  Kaipaan enemmän muitakin mielipiteitä keskusteluun.

  VastaaPoista
 24. Ja tässä, kaiken muun hösellyksen keskellä:

  Sinähän et ole koskaan minua sensuroinut tai toppuutellut.

  Kun ehdotin "reilua" keskustelua, tarkoitin juuri sitä: että puhuttaisiin kaikki siitä, mistä haluttaisiin puhua.

  Alku olisi varmaan aika äpelöä, mutta kun vauhtiin päästäisiin, voitaisiin saada oikeaa keskustelua, siitä, mikä meille on tärkeää.

  Minä ainakin olen mukana!

  VastaaPoista
 25. Char: "Voivatko naiset olla itsessään seksuaalisia?"

  Kysytkö tätä ihan vakavissasi?

  Totta kai voivat ja ovatkin. Ihan niin kuin me muutkin ihmiset - miehet, transut, tytöt, pojat, sedät ja tädit.

  Seuraavakin kysymyksesi osuu ennemminkin näihin etelän kulttuureihin.Talibaaneille ja muille nenänleikkaajille se on kai uhka.

  VastaaPoista
 26. Hei, Tapsa,

  nyt en tiedä, mistä me kaksi puhutaan.

  Olisiko tämä pureva tai riipivä vagina (dentata vaginus) käsitteenä olemassa ilman joidenkin miesten seksin pelkoa? Heteroyhdynnän pelkoa?

  - Ja syytä on pelätäkin; kaikki superhyvä seksi sotkee koko maailman, sellaisena kuin sen voimme kokea...

  Ehkä ei kuitenkaan kannata sotkea omaa mahdollista ja teoreettista hämmennystä totuttuihin sukupuolirooleihin, Tapsa.

  On ihan riittävän vaikeaa pysyä "omassa" roolissa, ja toimia siitä käsin.

  Näin ainakin minä koetan välttää turhat sählingit! :)

  Koetan vältellä pelkoja, ja ottaa ihmiset ja ihmissuhteet vastaan sellaisinaan. Helppoa se ei suinkaan ole.

  VastaaPoista
 27. Tapsa,

  taisin kirjoittaa täysin ohi.

  En kuvitellut, että sinä vastaat minulle tuntematta historiaani, ja pakkasin kummilikan lahjoja, ja kirjoitin taas niin kauhean tosi-tosissaan...

  - Vau, että on oikein homoja ja lesboja ja *gasp* transujakin! :D

  Jospa nyt vetäydyn taka-alalle jatkamaan kotitöitä; me varmaan päästään samalle sivulle taas myöhemmin? :)!

  VastaaPoista
 28. Isohomo tulee ja ottaa tapsat20 marraskuuta, 2010 02:30

  Tapsa ja kaikki maailman muutkin tapsat mielellään edustavat maailmaa ainoina oikeisti kokevina paskiaisina. (Liitetään tähän Ruotsissa käyneinä suomalaisina.) Me muut, herkät ja pohdiskelevat ihmiset, olemme rikollisia anarkisteja, sukupuolisesti epämääräisiä tai sitten epäisänmaallisia ulkomaalaisia jopa, jos emme ymmärrä natsijärkeä.

  VastaaPoista
 29. Haluatteko että kopioin tähän pätkän Ryysyrantaa? - Ei se mitään, teen sen silti.

  -Se on tuota sillä lailla, kuulehhan Kenkkunen, jotta kieltolain pykälästä ei Pyhässä Raamatussa rohveetain kautta puhuta pyhäsen pöllähtävää!

  -No se on jullilleen sanottu! huudahtaa Jooseppi haltoissaan. - Ja minun nimeni elköön olko Kenkkunen, jos ei nyt oteta tätä viimeistä tärskäystä pohjasakkoja myöten. Terve!

  -Terveppä terveh! purisi Huhmarniemen Ukko-Paavo.

  -Ja sen minä sanon, jotta kun tulevana vuonna vaalit toimitetaan Rämsänrannalla, niin etuskuntaan, etuskuntaan, me sinut, Pappa-Paavo, täältä Petkelkylän ketunpesästä äänestämme, niin että pamahtaa!

  VastaaPoista
 30. Kerran kekkonen halusi taas tavata Kiannon ja adjutantti souti saareen.

  "En minä tänään halua tavata ketään, soutakaa pelkät viinat saareen"!

  Erno Paasilinna Vexi Salmen mukaan

  VastaaPoista
 31. Puuduttaa ei kannata antaa hammaslääkärissä, ellei ole aivan pakko. Kerran annoin, kun lekuri oli sitä mieltä, että etuhampaassa oleva reiänalku menee läheltä hermoja. Menihän se, mutta puudutus ei tuntunut osuneen maaliin, kun poraaminen kuitenkin aikamoisesti vihloi.
  Operaation jälkeen selvisi missä se puudutus oli, kun alahuuli oli kuin pajatso kuppi. Myöhemmin työmaalla tuli kahvit rinnuksille, kun huuli oli hervoton.

  Viisaudenhampaan poistoissa puudutus oli ihan paikallaan kyllä, mutta ne särkylääkkeet ei juurikaan auttaneet, kun puudutuslakkasi. Pari-kolme päivää sitä särki, mutta eipä sieltä verta juurikaan tullut. Hammaslääkäri laittoi hampaan paikalle jääneeseen kuoppaan sellaisen sienen, joka aika hyvin tuntui verenvuodon sitovan.

  VastaaPoista
 32. "Voidaanko puhua täällä naisen seksuaaalisuuden muustakin kuin miehiä kieltävästä ja torjuvasta asenteesta?"

  Mielestäni ei, koska Iines itse ei ole ottanut tätä esiin. Täällä saa puhua vain siitä, mistä Iines on itse bloggauksessaan puhunut, näin on anoyymi sanonut monasti.

  "Täytyykö naisten halu paloitella tai somistaa miehille, että miesten halu säilyy?"

  Tämä kuullostaa ihan tyypilliseltä avaukselta kritiikittömän naistutkimuksen vuosittaisella Naistutkimuspäivillä.

  Siellä oli mm. tällaisia tärkeitä avauksia:
  Niina Vuolajärvi: Tahraantuneet suomineidot kaapissa? Ylirajaisissa heterosuhteissa olevien valkoisten suomalaisnaisten neuvotteluja seksuaalikansalaisuudesta

  Lotta Kähkönen: Valkoisen naisen kehitystarina heteronormatiivisuuden kyseenalaistajana? Psykoanalyyttisen tulkinnan haasteista ja mahdollisuuksista.

  Nana Blomqvist: Halun ja identiteetin merkitykset miesten seksikulutuksen puolustuspuheessa

  Kaarina Kailo: Irokeesien lahjatalous ja naisvalta – uusia avauksia suomalaiseen naistutkimukseen  Kannattaa lukea sukupuolijärjestelmän tutkija Henry Laasasen mainio bloggaus aiheesta.

  VastaaPoista
 33. Char, kysyt voidaanko puhua naisen seksuaaalisuuden muustakin kuin miehiä kieltävästä ja torjuvasta asenteesta?

  En ymmärrä sanojen asetteluasi. Eihän naisen seksuaalisuuden ole sanottu torjuvan miestä, vaaan nimenomaan seksuaalisuuden puutteen eli kylmyyden, josta mm. maskulistit feministejä syyttävät.

  Sitten tuo, että voivatko naiset olla itsessään seksuaalisia. Asettaudun Tapanin hieman hölmistyneelle linjalle: mikä kysymys tämä on? Ihminenhän on seksuaalinen olento. Eikö nainen ole ihminen, voisin jatkaa kysymystäsi. Vai onko tuossa itsessään-sanalla jokin tietty painotus, joka ei avaudu lauseesta selkeästi? Ja vielä - miksi ei voisi kysyä samaa mieheltä - en näe kysymyksessä eroa. - Kulttuurin ja uskontojen mukanaan raahaamat esteet ja kiellot ovat sitten kokonaan toinen juttu, ne eivät mielestäni kuulu asiaan, kun keskustellaan puhtaasta seksuaalisuudesta.

  Ja vielä, käsitykseni on, että naisen seksuaalisuuden vapautuminen on miehelle ilo, jos hän on tavallinen terve mies.

  VastaaPoista
 34. Ns. pureva vagina kuuluu samaan satu- ja fantasiasarjaan kuin sängyn alla piileskelevä mörkö. Miksi näitä fantasiointeja ei olisi myös seksuaalisuuden alalla?

  Turha varmaan vetää Freudin kastrointiteorioita tai yleistä homokammoa jokaisesta ulokkeeseen osuvasta fantasiasta.

  Onhan penikselläkin vastaavia symboleja tai metaforia, miten vaan. Miekka, veitsi, yksisarvisen sarvi, ase, joka halkaisee tai pamauttaa sitä sun tätä.

  VastaaPoista
 35. Kerran kekkonen halusi taas tavata Kiannon ja adjutantti souti saareen.

  "En minä tänään halua tavata ketään, soutakaa pelkät viinat saareen"!


  Alan yhä enemmän kunnioittaa kirjailijan työtä. Se on tosi yksinäistä puuhaa.

  Miksi koskaan, ei ainuttakaan kertaa ole tehty laajaa tutkimusta suomalaisten kirjailijoiden alkoholinkulutuksesta ja humalahakuisuudesta. Mitkähän klassikot ovat syntyneet hyvissä pössyissä?

  VastaaPoista
 36. Kymmenen minsaa aikaa joten muutama sana hml -keskustelun nostamasta aiheesta.

  Kaikkien pelkojen taustalla on se perimmäinen pelko.

  Joka pelkää elää, pelkää kuolla.

  Kävin mielenkiintoisen keskustelun kuolemasta bussipysäkkitutun kanssa. Kehuin hänen uutta lyhyttä tukkaansa ja hän sanoi, että se on syöpätukka. Onneksi nielaisin sammakon (tyyliin voi anteeksianteeksianteeksi, olen tosi pahoillani) ja sanoin, että tosi kurja juttu; toivottavasti se on ihan hyvällä mallilla.

  Istuimme bussin tullessa vierekkäin ja sain sitten kuulla millä mallilla se on.

  Kun lähdin, nainen sanoi, että oli tosi kiva puhua; "Yleensä aina kun ihmiset kuulee tästä ne alkaa siunailla tai menee ihan hiljaiseksi".

  Asiat asioina.

  VastaaPoista
 37. Pakko myöntää, etten ymmärrä mihin mielipiteisiini Isohomo viittaa - ei ainakaan tässä ketjussa esitettyihin.

  Mielestäni puolustin ja puolustan juuri niitä, joita Isohomo kuvitteli minun vastustavan.

  Saisinko selityksen, edes huonomman.

  VastaaPoista
 38. Tunnen tarvetta nostaa esille vielä tuolta tuon Tapsan mainitseman nenänleikkauksen, rangaistukseksi naisen oletetusta haureudesta. Mies joka haureuden on toteenpannut, pääsee kuin koira veräjästä, kusiluikkaamaan muitakin naisia, jos vain tahtoo. Ja taas naiselta nenä pois. Tai kivitetään kuoliaaksi, koska hänen pillunsa on elävä ja sykkii muillekin, ihan niin kuin miehenkin vehje.

  Tuo mistä tällainen väkivalta kumpuaa, on jotain niin äärimmäisen pahaa ja kauheaa, että se saa vilunväreet kulkemaan selässä. Teon kiihkeys ja ehdottomuus puhuu omaa selvää kieltään.

  Tällainen ei ole kuitenkaan merkki naisen seksuaalisuuden yhtään mistään, vaan ainoastaan kyseisen kulttuurin primitiivisistä tavoista, jotka tulisi kyseisen kulttuurin edustajilta jyrkästi kieltää ja koko kulttuuri tulisi asettaa kaikenlaiseen pannaan.

  VastaaPoista
 39. Asian vierestä:

  Vilkaisin Bloggerin Tilastot-sivulta blogini katsottuja sivuja, ja huomasin satoja katseluja yhtäkkiä nyt parin päivän aikana Peppi Pitkätossusta kertovaan juttuuni, sen Pepin kuvan kautta. Katsojatulva on hämmästyttävä, ja katsojat tulevat Suomesta, heitä virtaa kaiken aikaa.

  Osaisiko joku sanoa, millä tavalla tuo Pepin kuva on nyt ajankohtainen, miksi juuri tuon kuvan kautta tulee ihmisiä, jotkja vilkaisevat juttuani?

  VastaaPoista
 40. Asian vierestä:

  Vilkaisin Bloggerin Tilastot-sivulta blogini katsottuja sivuja, ja huomasin satoja katseluja yhtäkkiä nyt parin päivän aikana Peppi Pitkätossusta kertovaan juttuuni, sen Pepin kuvan kautta. Katsojatulva on hämmästyttävä, ja katsojat tulevat Suomesta, heitä virtaa kaiken aikaa.

  Osaisiko joku sanoa, millä tavalla tuo Pepin kuva on nyt ajankohtainen, miksi juuri tuon kuvan kautta tulee ihmisiä, jotka vilkaisevat juttuani?

  Tänne he siis tulevat:
  http://i-iines.blogspot.com/2007/11/miksi-peppi-muutettiin.html

  VastaaPoista
 41. Hyvä kikka saada uusia klikkauksia houkuteltua tuohon Peppi juttun.

  VastaaPoista
 42. Virta jatkuu katkeamattomana...

  klik klik

  VastaaPoista
 43. Miten jonkun mieleen voi tulla noin typerä asia? Olen jopa ajatellut poistaa Pepin kuvan jutustani, koska tuskin väki juttuni takia tulee lukeakseen Iineksen käsityksen uudelleen piirretystä Pepistä.

  Olen ennenkin sanonut, että en laske Googlen hakujen kautta tulleita edes kävijöiksi (paitsi ikkunaiines-haut)- minusta tuollainen on itsepetosta. Itsekin eksyn usein sivuille, joilta poistun samantien. Mikä kävijä sellainen on?

  Kyselin oikeastaan siksi, että kerran blogiini virtasi samanlainen tulva erään kauniin kuvan takaa. Kävi ilmi, että se linkki johtikin jotain ihme kautta eräälle pornosivustolle.


  PS
  Tarkistin juuri tuon tilastoasian. Tahti vain kiihtyy. Nyt Peppisivua on tänään luettu kymmenkertainen määrä tähän uuteen, päällimmäisenä olevaan juttuun verrattuna, mikä on kyllä jo aika tavatonta ikivanhan jutun ollessa kyseessä. Peppi ei ole millään tavalla ajankohtainen, joten jotain tuohon kuvaan kyllä liittyy.

  Mutta olkoon. Se ja sama.

  VastaaPoista
 44. Ainakin aamulla on tullut kaapelikanavalta(tv1000nordic) Peppi Pitkätossu elokuva; muuta aktuaalia Långrumpaa en löytänyt.

  Yleensä joku tuollainen innostaa ihmisiä etsimään netistä asioita. Googlen kuvahaulla juttusi kuva on ensimmäisellä sivulla.

  VastaaPoista
 45. Peppi-vimma voi myös liittyä siihen, että Facebookissa on meneillään joku "Vaihda profiilikuvasi 18.-21.11. välisenä aikana lapsuuden suosikkihahmoosi ja kannusta muita tekemään samoin. Tarkoituksena on korvata naamakuvat lapsuusmuistoilla sunnuntaihin asti." -juttu. Monella näyttäisi olevan Peppi profiilikuvana, joten ehkä ne etsivät googlella kuvaa Pepistä ja sinun blogisi on hakutuloksissa jossain alkusijoilla?

  VastaaPoista
 46. Joo, tsekkasin. Jos kuvagooglaa hakusanalla Peppi Pitkätossu, niin sinun blogisi on heti ekalla sivulla hakutuloksissa.

  VastaaPoista
 47. Iines: "...vilkaisen juttuani..." =sananmuunnos=julkaisen... :) (Ihmekös siis, jos Peppiä tulevat vilkaisemaan....)

  Mulla on tuo etuhammas edelleen poissa joka polkupyörällä kaatuessani kesällä kerran murskaksi meni. Ei ole mania laitattaa uutta joka maksaa vähintään 2000€ ja jopa 10 000 jos joutuu siirrännäisen ottamaan lonkkaluusta lohjenneen ienluun kupeeseen.

  Hampaistahan olisi tarinaa vaikka kuin. Tämäkin, joka nytten meni, oli jo ennestään pari kertaa uusittu implantti keinojuurella. Edellisen kerran siihen tuli Kittilässä työmaalla kakkosnelosen pätkä, mutta silloin se uusittiin tapaturman piikkiin.

  Alkuperäisen laiton aikaan olin Kuopiossa hammaslääketieteellisen koepotilaana ja sielläkin se onnistui vasta, kun itse opettaja ryhtyi asennushommiin ja opetettavat katsoivat vierestä.

  Yritän tässä parhaillaan selvitellä päätäni muutaman päivän migreenistä. Joskus hampaillakin on päänsärkyyn oma osuutensa.

  VastaaPoista
 48. Aivan oikein, asia taisi seljetä!

  Kuva löytyy aika alusta kuvahaulla "peppi pitkätossu", ja se on selkein piirroskuva sillä sivulla, joten ei ihme, jos kiinnostaa.

  Tuo Tiinan mainitsema FB-juttu selittää asian senkin osalta, että pääosa hauista näyttää tulevan Suomesta ja Ruotsista.

  PS On tämä netti hieno foorumi. Täällä asioista saa tiedon alta aikayksikön. Joku tietää aina.

  VastaaPoista
 49. Valto, eikö mikään vakuutus korvaa tapaturmaa? Vai oliko niin kuin tavallisesti on kurjissa tilanteissa, että ei ole sitä vakuutusta?

  Hammas on kallis, jos 2 000 euroakin maksaa sellainen istutushammas. Voihan vietävä.

  Itselläni on jokin kotivakuutus ja sitten tietenkin autovakuutus, ei kallein kasko, koska auto on 12 vuotta vanha; ja mökille on omansa ja vissiin tällekin kodille - seinät on vakuutettu taloyhtiön toimesta.

  Luin juuri kauhistuneena lehdestä, että vanhojen autojen veroa nostetaan 160 eurolla vähintään. Helkkari! Ensin paskalaki, ja nyt tällainen vero, vaikka käytän autoa niin vähän, että se kestää minulla normaalia kauemmin. Sillähän on ajettu vasta 100.000 km, eikä vikaa.

  Naapuri ajelee uudella vähäpäästöisellä Audillaan monin verroin enemmän, ja pääsee vähemmin maksuin, mokoma rikas lääkäri. Aina meitä hiljaisia (tk)-eläkeläisiä sorsitaan. Nyyh.

  VastaaPoista
 50. Varmaan me puhuttiin Charin kanssa eri asioista, sillä hän puhui naisen seksuaalisuudesta ja sen kieltämisestä kulttuurissamme (vai puhuitko?), ja minä en puhunut mistään erityisestä.

  Paitsi Isohomon mielestä, joka väitti minun syyllistäneen kaltaisiaan herkkiä ihmisiä ja muita seksuaalisesti epämäääräisiä natsijärkeilylläni.

  No, sen verran myönnän puhuneeni, että ihmettelin Iineksen tavoin miten niin nainen ei voisi olla "itsessään seksuaalinen" - ihan samalla tavalla kuin miehet, heterot, homot ja lesbotkin voivat olla.

  Eikö ne ajat meillä ole jo kaukana takana päin, jolloin naisella ei katsottu olevan seksuaalisia tarpeita?

  VastaaPoista
 51. Täällähän eletään jännittävää elämää hammasläärillä käydessäkin.

  Minun kokemukseni hammaslääkäristä ovat täysin värittömiä ja verettömiä täällä kerrottuihin tapauksiin verrattuina. Pyydän aina puudutuksen,ja yleensä melkein nukahdan poran surinaa kuunnellessani. Vastenmielisintä on pistävä sitruunahuuhtelu hampaiden puhdistuksen jälkeen.

  Ripsa, onnea ja menestystä uudelle kirjallesi. Aihe vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 52. Kaikella rakkaudella sanottuna nyt tuntuu siltä kuin keskustelun lanka olisi jotenkin solmussa. Itse en nyt uskalla pistää näppejäni mihinkään aiheeseen. Seuraan kyllä visusti vierestä.

  V.

  VastaaPoista
 53. Eipä tässä nyt taida olla mitään systemaattista keskustelua, viikonloppuna, kun pikkujoulutkin ovat alkaneet. Hyvä kun jotakin on, V. Sitä paitsi kukin voi viedä keskustelua sinne suuntaan, minne tahtoo. Se on täällä monesti todettu ja jopa toivottavaa.

  Tuo Ripsan kirjoittama kirja vaikuttaa sellaiselta lukukirjalta, josta nauttii ja jota ei tahdo päästää käsistään. Tykkään lukea pikkutyttöjen silmin kuvattua maailmaa. Taidan tilata kirjan joulupukin konttiin, kun tilaan pari muutakin.

  Palatakseni seksuaaliaiheeseen - joskus ihmettelen, miksi tämä asia on niin ongelmallinen, miksi siitä tehdään niin kovasti ihmeellinen ihmissuhdeasia. Seksihän on leipää rakkaussuhteessa, ei siinä sen kummempaa.

  VastaaPoista
 54. Iines, olen samoilla linjoilla kanssasi seksuaalisuuden suhteen.

  Mikä siinä voikin joillekin olla niin vaikeaa ja mystistä? Hengittäminenkin on maailman luonnollisin ja helpoin asia; seksi kuuluu samaan sarjaan.

  Paitsi niillä miehillä, jotka tämänpäiväisessä Iltalehdessä hehkuttivat Taimaan seksimatkojaan. Yksikin sanoi, että Taimaa on miehen taivas.

  Voi taivas. Mitä paratiisimaista on siinä, että saa ostaa naisen alleen kymmenellä eurolla? Naisen, joka myy itsensä joka päivä monelle miehelle.

  Surullista on maailmanmeno silloin kun ihmisyys on hukassa.

  VastaaPoista
 55. Thaimaa ei eräistä syistä johtuen ole naisten ykkösmaa, varakkaat yksinäiset pruukaavat Afrikkaa harrastaa.

  Ihaillen olen katsellut sitä jossain radan varrella asuvaa, aina sikajuovuksissa olevaa yli nelikymppistä naista, jonka alle kaksikymppinen musta poika saattaa Helsingistä junalle hellin rakkauden osoituksin.

  VastaaPoista
 56. Ihmetella Riku pitää, että miksi se radanvarsinainen on aina tuhannen kännissä!

  Luulisi lihallisten nautintojen maittavan paremmin vähän vähemmän päissään.

  VastaaPoista
 57. En tiedä, johtuu varmaan viehtymyksestä viinaan.

  Afrikan naisten kohdemantereena, perustan lähinnä maailmalta tulleisiin juttuihin, luulen että välimeri on silti pohjoismaisten naisten iloittelun ykkösalue.

  VastaaPoista
 58. Se fiksumpi anonyymi20 marraskuuta, 2010 23:34

  "Mitä paratiisimaista on siinä, että saa ostaa naisen alleen kymmenellä eurolla? "

  Kun panee vitosen lisää, sen naisen saa vaikka päälleen. Se on jo aika paraatissimaista.

  Onko Riku siirtynyt Hymiö-Japen linjoille?

  VastaaPoista
 59. Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin,
  yksin syntynyt oot, yksin sa lähtevä oot.
  Askelen kaksi sa luulet kulkevas rinnalla toisen, mutta jo eelläs hän on taikka jo jälkehes jäi,
  hetken, kaksi sa itseäs vastaan painavas luulet ihmisen, kaltaises – vierasta lämmititkin!
  (V.A. Koskenniemi)

  VastaaPoista
 60. Minä huomaan eläväni takapajulassa, kun en tunne käsitettä "pohjoismaisten naisten Afrikan- tai etelänmatkat". Siis en tunne ainuttakaan naista, joka olisi mennyt naisporukalla miestä metsästämään. Kuulostaa urbaanilegendalta. Saahan miehiä nyt lähempääkin, jos ihan vaan sitä yhtä asiaa haluaa.

  Lähinnä naiset menevät nähdäkseni rentoutumaan, hoitamaan itseään, ja sieluaan, hankkimaan rusketusta jota kotimaan bileissä näytellä, ja ovat kepeällä mielellä, mutta harva se nainen on, joka lähtee etelän donjuanien mukaan. Itse olen ollut muutaman kerran jossakin ja meillä naisystävän kanssa oli kyllä lapset mukana joka kerta.

  VastaaPoista
 61. Turhuuksien turhuus, sanoi saarnaaja, turhuuksien turhuus; kaikki on turhuutta!

  Mitä hyötyä on ihmiselle kaikesta vaivannäöstänsä, jolla hän vaivaa itseänsä auringon alla?

  Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti.

  Ja aurinko nousee, ja aurinko laskee ja kiiruhtaa sille sijallensa, josta se jälleen nousee.

  Tuuli menee etelään ja kiertää pohjoiseen, kiertää yhä kiertämistään, ja samalle kierrollensa tuuli palajaa.

  Kaikki joet laskevat mereen, mutta meri ei siitänsä täyty; samaan paikkaan, johon joet ovat laskeneet, ne aina edelleen laskevat.

  Kaikki tyynni itseänsä väsyttää, niin ettei kukaan sitä sanoa saata. Ei saa silmä kylläänsä näkemisestä eikä korva täyttänsä kuulemisesta.

  Mitä on ollut, sitä vastakin on; ja mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla.

  Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä.

  Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.

  Minä, saarnaaja, olin Israelin kuningas Jerusalemissa.

  Ja minä käänsin sydämeni viisaudella tutkimaan ja miettimään kaikkea, mitä auringon alla tapahtuu. Tämä on vaikea työ, jonka Jumala on antanut ihmislapsille, heidän sillä itseään rasittaaksensa.

  Minä katselin kaikkia tekoja, mitä tehdään auringon alla, ja katso, se on kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua.

  Väärä ei voi suoristua, eikä vajaata voi täydeksi laskea.
  Minä puhuin sydämessäni näin: Minä olen hankkinut suuren viisauden ja sitä yhä lisännyt, jopa yli kaikkien, jotka ovat ennen minua Jerusalemissa hallinneet, ja paljon on sydämeni nähnyt viisautta ja tietoa.

  Ja minä käänsin sydämeni tutkimaan viisautta ja tietoa, mielettömyyttä ja tyhmyyttä, ja minä tulin tietämään, että sekin oli tuulen tavoittelemista.

  Sillä missä on paljon viisautta, siinä on paljon surua; ja joka tietoa lisää, se tuskaa lisää.

  VastaaPoista
 62. Tuo Saarnaaja on erinomaisen hyvä elämänohje, huoneentaulu. Lopettaa turhan kohkaamisen ja sallii ihmisen pysähtyä.

  Olen usein miettinyt kulkiessani luonnossa kameran kanssa, miten paljon vaeltajalta jää näkemättä, kun hän rientää aina eteenpäin, uusiin kohteisiin.

  Kun pysähtyy, alkaa tapahtua. Huomaa, miten pieni timotei taipuu silmien edessä, kun sitä pitkin kapuaa kultasarvinen ihmeellinen jäärä ihailemaan maisemia. Tai huomaa, miten näkymättömästi sudenkorento on kiinnnittynyt samanväriseen aidanseipääseen.

  Kunpa pieniä puisia värikkäitä jakkaroita ja penkkejä olisi siellä sun täällä kaupungissa, yllättävissä paikoissakin, jotta ihminen voisi istahtaa lepäämään ja miettimään ilman hälinää ja kälätystä ja huomaamaan kaikkea, mitä nyt ei näe kaikessa kiireessä.

  VastaaPoista
 63. Nyt ei mitään pieniä punaisia penkkejä, joulukadut avataan tänään.

  Mukavaa tämä joulun aika, kun saa ostella lahjoja mielin määrin, joillekin tutuille vaikka kuivakkaa ylämäkeen kuolleen Petteri Punakuonon lihaa.

  VastaaPoista
 64. Etteikö pieniä punaisia penkkejä, vaan ylämäkeen kuollutta Petteri Punakuonon kuivalihaa?

  Johan on mailma raadolliseksi mennyt. Minä kyllä juuri ostin ovikauppiaalta, köyhältä laihalta neekeriltä (huom. Jape) puisen kissareliefin. Eikö se riitä kertomaan minun osaltani joulunajan hyvistä teoista?

  Neekerillä oli muuten kassissaan mieletön määrä tehdastekoisia härpäkkeitä, jotka olivat käsinveistettyjä ja itse maalattuja. Kissa maksoi kympin ja kun tyrkytin kahta ja odotin kymppiä takaisin, neekeri vähän suutahti kun en ottanut sillä toisella kympillä poroa. Että se siitä kuivalihaisesta porosta.

  VastaaPoista
 65. Nälkä se tulee neekerillekin.

  Olen tämän saattanut kertoakin, mutta:

  Minä ostin kerran purjevenettä esittävän hiilipiiroksen, muistaakseni Puolasta kotoisin olevalta tytöltä.

  Tarjosin kahvia ja leipää, kun vaikutti nälkäiseltä. Söi posket pullollaan ahmien.

  Hänen poistuessaan näin ikkunasta, kun poliisit korjasivat hänet ja kaverinsa, jotka epäilemättä olivat olleet naapureissa kaupantekotarkoituksissa.

  Naapurit olivat tunteneet itsensä turvattomiksi ja soittaneet poliisin pelastamaan itsensä hädästä ja murhaajilta.

  Näin vaalien lähestyessä odotan kepun taulukauppiaita, heille olen itse ajatellut näyttää hieman humanismia.

  VastaaPoista
 66. Minun täytyy lisätä tähän muuan lyhyt tarina hyväntekeväisyydestäni, kun nyt rummuttamaan aloin.

  Oli muudan juhannus, ja koivuntuoksuinen ilta mökillä, lippu salossa (naapurissa, meillä ei ole tankoakaan), ja grillijuhlat.

  Pihaan tupsahti itkevä tyttö, joka sanoi, ettei tiedä miten pääsee kotiin Turkuun, kun poikaystävä menikin toisen tytön telttaan, leirintäalueen festareilla. Tarjosimme tytölle ruokaa ja ja yösijaakin, mutta tyttö vain itki. Houkuttelin sitten sukulaisnaisen, joka ei ollut juonut mitään, auton rattiin ja lupasin maksaa hänelle bensat, jos hän lähtee kyytimään tyttöä Turkuun, sadan kilometrin päähän. Lähdettiin sitten porukalla,kolme meistä ja tyttö. Siinä se aatto sitten meni, raittiina lopun iltaa ja ajellessa Turkuun ja takaisin. Tyttö oli kovin surkea mutta onnellinen päästyään kotiin. Mikäpä siinä oli ajellessa valoisassa kesäyössä.

  VastaaPoista
 67. Vielä yksi juttu näistä kauppiaista.

  Mökkimme alanaapurissa asuu ystävättäreni, ja hänen edellinen miehensä oli varsinainen ketkupelle ihmiseksi. Kun heille tuli muuan pikkuautolla liikkuva omakustannekirjan myyjä pihaan, mies sanoi tälle vanhalle, miehelle, että tässä talossa ei lueta, mutta menkää tuonne ylätaloon, siellä asuu kirjallista ja varakasta väkeä. Mies tupsahti sitten meidän pihaan ja kömpi vaivalloisesti pienestä autostaan ja kertoi alatalon terveiset.

  Noh, minulla on edelleen se Kalle Krappen Sanasilppu hyllyssäni, jonka sitten ostin.

  VastaaPoista
 68. Tuota en pysty mitenkään pistämään paremmaksi,eikä tarvitsekaan - teko oli kaunis.

  Itse olisin kuitenkin ottanut hieman juhannusaterian osasia mukaan matkalle.

  Tytön poikaystävä oli varmaan joku tuleva hammaslääkäri.

  VastaaPoista
 69. Juu, kaunis oli teko ja odotin kauan hengenpelastusmitalia..

  Siis, oikeasti hei, minä inhoan hyväntekeväisyysjuttuja ja vaikenen niistä visusti. Koetan toteuttaa sitä että vasen käsi älköön tietäkö mitä oikea käteni antaa -juttua, se on minusta rehtiä niitä autettavia kohtaan. Ei ikään kuin alenna niitä omalla hyvyydellään.

  Nyt sinun mainion satiirinen kuivalihaporokommenttisi, Riku, innoitti minut näihin muutoin turhaakin turhempiin paasauksiin. Toivon, että ne otettaisiin sarkastisesti. Vaan lukijat tuntien, ei oteta.

  VastaaPoista
 70. Afrikan lemmenmatkoista minäkään en ole kuullut kuin huhuja, mutta tämä jo Junnu Vainion jämerällä tavallaan kertoma tarina on tuttua kai kaikille - ja tavallaan tottakin. Tässä vähän alkua:

  "Ei arvaa pikku virkamies nyt askeleita muijan
  Kas akka ostaa Mallorcalla Cinzanoa nuijan
  Iloliemen heittää helttaan, diskoteekkiin käy kuin telttaan
  Manolito, Manolito, tule tule tanssimaan

  Ne on varsinaiset seiväsmatkat vasta
  Lyylit tanakat kun lähtee Pohjolasta
  Rouva lihakauppiaan Suomesta toi Espanjaan
  omat kyljykset ja niitä nuijitaan."

  VastaaPoista
 71. Sinun olisi vain pitänyt pystyä karaisemaan luontosi ja sanoa: Tuo naapurin pappi se vasta koko perkele on lukemaan!

  Kirja saattaa kyllä olla mielenkiintoinen.

  Ketkupellelle olisi pitänyt kostaa, kun kiertävät sananjulistajat osuivat kohdalle.
  "Minä noista iäisyysasioista perusta, mutta menkää naapurin äijälle, se on aina innokas, ensin vain vastahakoista näyttelee..."

  VastaaPoista
 72. Kyllä, Riku, haistoit oikein, Sanasilppu on kiintoisa teos. Tässä näytteeksi tähän blogijutun yhteyteen hyvinkin sopiva runo:

  "KÄRSIMYSTEN KAUTTA

  Miks laupias Luojamme ollenkaan
  noita hampaita suuhumme loi?
  Kun ne kaikille mennessään, tullessaan
  vaan kärsimyksiä toi.

  Hymyt kaunihit, hampaitas välkyttäin,
  ehkä nuorena armaalles suot.
  Kohta lääkärihin käyt irvistäin,
  kotiin - korjauslaskuja tuot.

  Se aika on suurten kärsimysten,
  kirousten ja kyynelten aikaa.
  Käsi poskella ähkien käyskennellen,
  silloin terveitä päiviä haikaa.

  Loppuu tuskat kun luupalan viimeisen,
  hammaslääkäri suustasi väänsi,
  tuo taikuri kerrassaan ihmeellinen,
  kaiken kurjuuden riemuksi käänsi!

  - Suu auki! - Kas noin ja sitten vaan,
  myrkkypiston saat ikeniisi,
  niin tuskatta ennen kuin huomasitkaan,
  läksi hampaitas neljä - viisi.

  Saat kipsiä kitaasi kauhallisen,
  - valumuottina leukaluusi.
  Viikon päästä on suussasi ihmeellinen
  helmenhohtava kalusto uusi.

  Voit laulellen lähteä kulkemaan
  kylän raittia kekkaloiden.
  Hammassärkyä tästälähtein vaan,
  annat kärsiä muiden noiden.

  Ja porsliini-sellaista hymyillen
  hurmaat monta sä ihmislasta.
  Miten mailma kaunis on, ihmeellinen
  sen huomaat nyt todella vasta."

  (Kalle Krappe)

  VastaaPoista
 73. Tanakat lyylit lähtevät nyt ulos katsomaan, onko Manuelitoja Pikkukaupungin raitilla. Ilolientä en kyllä heitä helttaan.

  Tapsa löytää aina mahdollisimman sopimattoman värssyn tilanteeseen kuin tilanteeseen.

  VastaaPoista
 74. Äh, huumori on vaikea laji. Yllä oleva on siis käänteinen Vitsi. Tapsahan löytää siis mitä vaan. Ihailuni ja kumarrukseni.

  Taidan ruveta virsirunoilijaksi.

  VastaaPoista
 75. Hei ystävät,

  ihana viikonloppu alkaa olla takana! :)

  16-kummityttö on maailman suloisin; emme ole olleet mitenkään paljon tekemisissä (asumme eri kaupungeissa, ja viime tapaamistamme olikin jo pari vuotta). - Jotenkin olen sekä hänen että vanhemman sisareni, kummikollegani, kanssa niin samalla aaltopituudella, että pitkän tauon jälkeenkin juttu alkaa luistaa heti, ja vitsit lennellä kuin bestiksillä konsanaan! :)

  Siskon ymmärrän hyvin; tämä välitön sielujen sympatia ja samanhenkisyys murkkuikäisen lapsen kanssa on huimaa! - Tyttö on tosiaan upea nuori nainen; siskon kanssa puhuimmekin, että molemmat koemme suoranaista puhdistumista ja valaistumista hänen seurassaan. Herkkyys, hyvyys ja huumorintaju; hienotunteisuus ja avoimuus: olemme myytyjä!

  Ja halittiin ja suukoteltiin lapsiparka melkein lommoille! :D

  Syötiin hyvin ja paljon, skoolattiin punaviinillä (sisko ja minä) ynnä pepsillä (lapsi). Ruokapöydässä viihdyimme melkein kaksi tuntia; naurettiin kyyneleet silmissä, ja puhuttiin myös vakavasti: kirjallisuudesta, ja tyttö uskoutui meille kuvioistaan uusioperheiden lapsena.

  Valvottiin melkein kahteen yöllä, katseltiin leffoja, ja hemmoteltiin likkaa joulu- ja synttärilahjoilla, joita tasaisin väliajoin löytyi yöpöydän laatikosta, repun päältä, jne. - En muuten koskaan aikaisemmin ole nähnyt kenenkään ihmisen, aikuisen tai lapsen, kirjaimellisesti kiljuvan ja pomppivan ilosta, itkuun purskahtamaisillaan, lahjan avatessaan. Taisimme me tädit osua siis oikeaan sen mega-kokoisen Johnny Depp-seinäkalenterin hankinnassa. :D

  Aamuksi pantiin herätyskello soimaan, että ehditään katsoa riittävästi leffoja ennen kotimatkaa; runsas brunssi tarjoiltiin tietysti vieraille sänkyyn...

  Kiitos kun sain vouhottaa; oli niin super-ihanaa - ja nyt on uusi visiitti sovittu loppiaiseksi! Aika kun loppui meiteiltä aivan kesken! :)

  Jatkan vielä!

  VastaaPoista
 76. Virsirunoilijaksi minusta ei ole, mutta hämmennystä ja kaaosta onnistun kyllä tahtomattani, ja ilman eri yrittämistä, järjestämään näköjään täälläkin, tehokkaammin kuin paraskaan pappi! :D

  Tapsa,

  Juu, me puhuttiin tosiaan ristiin. - Syy on täysin minun; olin niin hökkeissäni tulevasta visiitistä; pakkasin lahjoja ja kokkailin sapuskoja, ja osittain (varmaan jopa enimmäkseen :D) tajunnanvirta-tekniikalla kirjoittelin viimeisimpiä mietteitäni, aina hommien välissä.

  Suurimmaksi osaksi naisten seksuaalisuuteen liittyvä kysymys oli retorinen; toisaalta edelleen törmään tuoreisiin teksteihin, joissa (erityisesti naisten) seksuaalisuutta yritetään arvottaa, ja esim. orgasmeja pistää paremmuusjärjestykseen. - Siis nimenomaan suomalaisiin ja länsimaalaisiin teorioihin.

  Painotan vielä, että puhuin tietyistä seksuaalisuuteen liittyvistä teeseistä ja teorioista, en kenenkään yksittäisen miehen tai naisen käsityksistä tai kokemuksista edes yleisellä tasolla.

  Minä vasta harjoittelen tätä blogi-jutskaa; koeta sinä, ja koettakaa te kaikki olla kärsivällisiä kanssani. Jossain vaiheessa kyllä sisäistän sen, että te lue ajatuksiani! :)

  Iines,

  myyteistä minäkin puhuin (tosin hyvin epäselvästi, kuten juuri sanoinkin). Juuri niistä möröistä ja taruista. - Annahan kun yritän avata ajatuksiani: kuvastasi tuli mieleen eräs tutkielma-tasoinen kirjoitus POTC2 - Kuolleen Miehen Kirstu, elokuvasta, ja varsinkin Kapteeni Sparrow'n "lopusta". Joku erittäin lahjakas ja teoreettinen filmifriikki (käytän em. termiä kehuna!) oli kirjoittanut leffa-forumille aivan loistavan, pitkän ja kiehtovan analyysin elokuvan eri arkkityypeistä, Kraken-merihirviöstä, ja kaiken maailman symbolisista merkityksistä joita hän filmin eri tasoista löysi.

  Kuten olen jo sanonutkin: minulle leffat ovat eskapismia, en edes halua analysoida niitä. Mutta kun saa etuoikeuden lukea jonkun toisen ihmisen syvällisen ja jännittävän tulkinnan itsellekin tutusta juonesta, olen tohkeissani! - Siinä analyysissä oli oikein alaviitteet ja lähteet ja kaikki!

  En sano, että olisin samaa mieltä kirjoittajan kanssa; minusta oli vain yksinkertartaisesti upeaa nähdä ja lukea jonkun toisen tekevän sellaista, mihin en itse pysty, enkä edes halua pystyä. - Toisaalta punaväritteisiä, hampailla varustettuja pelottavia kuvia en ole sen analyysin jälkeen voinut katsella ilman että em. myytti tulee väistämättä mieleen.

  Bruno Bettelheimin "Satujen Lumous" tuli tiskatessa mieleeni. Bettelheim on teorioineen ja ajatuksineen aiheuttanut paljonkin kuhinaa ammattilaispiireissä, ja vaikken psykiatrian alalla toimikaan, tiedän kyllä, että olen mm. autismin "selityksestä" hänen kanssaan eri mieltä.

  Se ei kuitenkaan estä minua nauttimasta hänen tavastaan tulkita satuja, ja koko sitä freudilaista psykoanalyysi-juttua, joka tulkintoihin nivoutuu. Muiden ihmisten päiden sisään pääseminen on jännittävää ja kiehtovaa, eikä erilaisten käsitysten lukeminen/kuuleminen ja arvostaminen tietenkään tarkoita, että olisi samaa mieltä kaikesta, tai edes yhtään mistään.

  Itse asiassa monta kertaa on niin, että kun lukee tosissaan ja arvostaen täysin oudon ja omituisen mielipiteen tai tulkinnan, oma mieli kirkastuu. - Minä ainakin olen saanut uusia näkökulmia ja mahdollisia selityksiä omille ajatuksilleni ja arvoilleni tällä konstilla.

  Ja onpa välillä eräätkin ajatuskuviot ja selitysmallit menneet vallan uusiksi! :)

  VastaaPoista
 77. Kun täällä on nyt myös puuhakkaasti keskusteltu skandinaavi-naisten afrikanmatkailusta, sun muista eteläisistä hurjastelulomista: emmeköhän me härmäläiset daamitkin enimmäkseen rietastele ihan kotioloissa, ja joutsen- ynnä suomenlippu-merkein varusteltujen miesten kanssa. Tilastollisesti. :)

  Sen sijaan törmäsin alla olevaan lukijan kommenttiin, re: Afrikka, eräässä toisessa blogissa:

  "Savannin oloissa äly on yliarvostettu ominaisuus, ja paljon tärkeämpi on fyysinen kunto. Afrikkalaisilla on keskimäärin 15 pistettä alhaisempi ÄO kuin eurooppalaisilla ja 20 pistettä alhaisempi kuin aasialaisilla. Älykkyys on siis noussut tärkeäksi asiaksi vasta savannilta lähdön jälkeen."

  Leppeä tuulahdus 1700-1800-lukujen rotuopeista; valkoisen rodun kehittyneisyydestä ja paremmuudesta! Kirjoitettu männä viikolla, ellei jopa eilen.

  Ainoa mitä jäin odottamaan oli se kallojen tutkinta ynnä kartoitus; sehän oli olennainen osa näitä rotuteorioita. - Ynnä se Jumalan luoma arvojärjestys, jonka huipulla ovat valkoiset; inkkarit sun muut neekerit kuolevat kyvyttömyyttään sukupuuttoon ennenkuin ehtivät kehittyä meidän valkoisten tasolle. Sikäli ei siis eri roduista/tasa-arvosta tarvitse huolestua; kyä ne kuolee ittestään, ennenkuin ongelmia seuraa.

  Yhtä oppineisiin, valistuneisiin ja loppuun asti harkittuihin mielipiteisiin törmään itse usein, kun seksologiasta puhutaan. - Siis blogimaailman ulkopuolella, ihan julkaistuissa artikkeleissa ja teksteissä.

  VastaaPoista
 78. Tuohan on ihan faktaa, että pohjoismaiset naiset käyvät panettamassa itseään afrikassa ja tietyllä seudulla karibian meren saaristoa, jossa on niitä afrikan orjien jälkeläisiä. Eivät he mene ryhminä, vaan yksikseen koska eivät halua jakaa vaan riistää ihan yksiksen noita poloisia. Eivät maksa edes sitä kymppiä miehen palveluksista, ovat niin pihejä. Kai he kuvittelevat olevansa itse se lahja...

  No ihan yleistä tietohan tämä on...

  Asiasta toiseen:

  Olen minäkin kerran ostanut puolalaiselta nuorelta naiselta "käsinmaalattuja" piirroksia, kun hän oli vain "köyhä opiskeija" ja "ihan yksin" suomessa. No paskat ne mitään käsimaalattuja ollut, eikä edes omia vaan painettuja. Nainen onnistui minua ilmeisesti viehättävyydellään hämäämään ja hellyttämään. Eräs neekeri (mies) yritti samaa myöhemmin, mutta hänen kohdallaan osasin pitää linjani ja olla päättäväinen, niin kuin oikein on. Hän ei ollut hädässä, oli design farkkua ja uutta takkia ja löysä "Jou" -tyyli.

  VastaaPoista
 79. P.S. Iines,

  minäkin ostin uuden ripsarin viime viikolla! :)

  Meikkaaminen onkin jänskä aihe; tuskin haluat siitä blogata, mutta minulla on mielipiteitä...

  Koulussa olin hikipinko-rillipää-nörtti. Ei se tietoisesti vaivannut, mutta n. 16-v huomasin, että piilarit, vaatteet ja erilainen kampaus vaikuttavat (tästä ajanjaksosta on muuten monta liikuttavaa tarinaa; ehkä myöhemmin...).

  Hyvin nuorena aikuisena siirryin sitten Madonna-linjalle ulkoisesti - ei toiminut kovin hyvin. Meikki ja vaatteet pelittivät, mutta mikään muu ei.

  Sitten aikuistuin vähän - pääasiassa vähän vanhemman, nyt jo edesmenneen, hienotunteisen ystäväni vaikutuksesta.

  Musta silmämeikki-vaihe oli ollut jo kauan ohi, kun muutin Itävaltaan. Siellä toisaalta naisten puleeraaminen oli käytäntö; ajauduin itsekin takaisin teinivuosiin, ja taas alkoi laittautumiseen mennä aikaa...

  Ainoa suomalaiskontaktini; minuun ihastunut mies, ylisti sitä puleerausta. Minä kuuntelin, mutta en oikeastaan osannut/halunnut ottaa kantaa.

  Siinä kohtaa kun pelkkä kielikurssille-meno vaati reilun tunnin meikkaus/kampaus-session, olin itsekin saanut tarpeekeseni. - Huom! Ennenkuin kukaan alkaa vetää pultteja; olin tosi naiivi, ja n. 20 v, plus että yritin toipua Kariutuneesta Ensirakkaudesta. Lievä sekoilu sallittaneen.

  Näistä ääripäistä toisiin heiluminen on kyllä tuonut minulle ihan omanlaisen rauhallisuuden tilan: saan itseni meikattua viidessä minuutissa, jos haluan.

  Jos ja kun haluan tyttöillä, varaan aikaa, kuuntelen musiikkia, ja teen taideteosta. Halutessani onnistun: muistan kun kerran menin ystävättereni oopperan ensi-iltaan: Oscar-gaalan takia valvotun yön jäljiltä taisi silmämeikki olla vähän reilummin lisättyä. Ensimmäistä kertaa tosi komea ja kaikinpuolin viehättävä mieshenkilö halusi opastaa minut paikalleni; vasta kun istuin alas, ja näin, että hän istuu parin tuolin päässä, hoksasin, että hän ei ollut henkilökuntaa. :D

  Normioloissa joko meikkaan tai en; riippuu päivästä. - Hyvä mascara on silti tytölle tarpeen, näin niinkuin loppukaneetiksi. :)

  P.S. Kokemukseni mukaan miehiin meikit tai vaatteet eivät juurikaan vaikuta. - Tarkennus: sellaisiin miehiin, joista minä kiinnostun. :)

  VastaaPoista
 80. En usko alkuunkaan tuota Afrikka-juttua. Tähän vaikuttavat jo käytännön syyt: suomalainen nainen ei lähde maapallon toiselle puolelle pippelin perään. Se nainen, jolla on varaa ja rohkeutta matkustaa yksinään Afrikkaan, voi ostaa mustaa miestä Suomestakin.

  Sen sijaan Afrikkaan lähtee yksinään nainen, joka on kiinnostunut afrikkalaisesta kulttuurista - sitä ei voi ostaa rahallakaan Suomesta.

  VastaaPoista
 81. Char, oletpa häärännyt viikonloppuna. Toivottavasti kummityttösi ei hermostu jatkossa upeaan huolenpitoosi - minä teinixinä olisin ollut vaivautunut tuollaisesta häslingistä.

  Meikkaaminen on minusta aika triviaali asia, en hirveästi lue muoti- enkä meikkausblogeja.

  Vakiomeikkini taitaa olla ihan vaan huulipuna, jota sipaisen joskus ulos lähtiessäni, useimmiten meikkinä on pelkkä huulirasva. Ihania voiteita kyllä käytän, iho kuivaa helposti etenkin talvella. Koulussa ollessani käytin kyllä kevyttä ehostusta. Arvelin, että on huomaavaista teini-ikäisiä opiskelijoita kohtaan olla kohtalaisen huoliteltu ja pirteän näköinen opettaja. Nykyisellään paksu silmämeikki saa silmäni vuotamaan vettä. Samaten voimakas hajuvesi tuntuu pahalta.

  Koruistakin käytän vain korvarenkaita ja joskus ohuita hopeisia kaulaketjuja. Kelloakaan en käytä, se häiritsee olemista.

  VastaaPoista
 82. Taitaa olla höpöpuhetta, että naisen tarvitsisi joskus maksaa miehen seurasta.

  Niin kuin ei tarvitse tunne-elämältään ja sosiaalisilta taidoiltaan normaalin miehenkään maksaa naisesta.

  VastaaPoista
 83. Niin, Kuunkuiske, en tiedä, itselle ei ole tullut mielenkään näinä puutteenkaan päivinä, että lähtisin ostamaan miestä. Luulen, että kuroutuisin umpeen maksullisen miehen edessä. Uskon, että löytäisin kyllä seuraa vaikka baarista, jos kävisin baareissa. Vaan kun en käy.

  Kuinkahan moni mies on ostanut pimppiä? Miten siinä tilanteessa yleensä saa seisomaan?

  VastaaPoista
 84. Minulla lerpahtaisi miehenä heti, jos edessäni seisoisi nainen, kehen saisin kajota maksun jälkeen.

  Vaikea olisi panna (heh) aivot niin narikkaan että pystyisi sulkemaan mielestään sen, että nainen esittää halukasta tasan siitä syystä kun hänelle maksetaan siitä. (Vai kuuluuko halukasta esittäminen ostotapahtuman kuvaan?)

  Ja eipä sitä pystyisi sulkemaan mielestään sitäkään, että nainen tekee sitä työkseen. Maksettu patja.

  Surullista on, kaikille osapuolille.

  VastaaPoista
 85. Afrikka-juttu ei ole mikään uskonasia, vaan fakta. KVG!

  Ihan turha pitää yllä illuusiota jostain pohjoismaisen naisen hyveellisyydestä. Asia vain on naisille arka ja kun asiasta puhu, on naisilla esto- ja kieltoreaktio heti päällä. No, ei se tosiasia siitä kuitenkaan miksikään muutu. Riistävät heikomassa asemassa olevaa, eivätkä halua edes kompensoida (esim. rahalla) saamaansa palvelua.

  VastaaPoista
 86. Typerimmästä kommentista vastaa taas Kuunkuiske (ei yllätä).

  Nyt hän tietää miten hänellä miehenä "lerpahtaisi". On se kyllä kova kaikkien alojen asiantuntija tuo KK.

  No, tuolla eräällä palstalla niitä on heteromies "escorttejakin" tarjolla. Että kyllä heille kysyntää on, tuskin siellä turhaan palvelujaan esittelevät.

  VastaaPoista
 87. Mitä tarkoittaa KVG? Mitenkäs todennat tuon, että joku suomalainen nainen on lähtenyt Afrikasta hakemaan mustaa melaa? Olisiko linkkiä ja naisen nimeä?

  KK, minulla herkkänä miehenä lerpahtaisi myös maksullisen pimpsan edessä.

  VastaaPoista
 88. Hei, Iines,

  Ihanaa, että ehdit vastata! :)

  Kohta on pakko mennä nukkumaan (olen aika puhki), mutta kiva saada hössöttää vähän aikaa!

  Kummityttöni tulee suurperheestä; lapsia on 5, isän uudessa perheessä 2, ja likka on toiseksi vanhin. Huomion keskipisteenä oleminen näytti olevan hänelle luksusta, ei hämmentävää. Kotona heillä on aika tiukka kuri - niinkuin varmasti on oltavakin, että arki etenee; täälläkin hän tarjoutui koko ajan tiskaamaan, petaamaan, siivoamaan, jne (äiti oli käskenyt, plus että lapsi on siis niin superhuomaavainen).

  Meidän tätien idea oli hemmotteluviikonloppu, ja näin toimittiin...

  - Siskoni on siis myös läheisin ystäväni; me halitaan kaiken aikaa, aletaan puhua samasta asiasta yhtä aikaa, jopa samoin sanoin; kummilikka solahti siihen normi-menoon mukaan, hysteerisesti kikattaen, toki, mutta solahti kuitenkin. :)

  Ja pisti itse vitsejä paremmaksi! :D - Hämmennyksen sijaan hän näytti ja tuntui nauttivan, ja oli kuulemma kotimatkalla kelaillut sitä, miten ihanaa onkin, että me (hän ja minä, siis, jotka olimme vieraampia; siskoani hän näkee useammin) molemmat tykätään Johnny Deppistä, ja ruuasta. :) Ja olen kuulemma "hehkutettavan ihana ihminen"! - Sen hän kertoi ihan livenä puhelimessa, kun soitin ja kysyin, että miten matka etenee, ja maistuvatko eväät..

  Et voi kuvitella miten paljon tuollaiset sanat minulle merkitsevät, erityisesti tämän nimenomaisen nuoren rakkaan suusta.

  Omien ongelmieni takia en ole jaksanut olla hyvä aikuinen (täti/hoitotäti/kummitäti, jne) niille lapsille ja nuorille, joita elämässäni on.

  Uuden mahdollisuuden saaminen on sanoinkuvaamattoman upeaa!

  - Palataan meikkeihin myöhemmin, jos joku haluaa. :)

  VastaaPoista
 89. "Sen sijaan Afrikkaan lähtee yksinään nainen, joka on kiinnostunut afrikkalaisesta kulttuurista - sitä ei voi ostaa rahallakaan Suomesta."

  Sitä afrikkalaista kulttuuria on tänne rahdattu jo 1990-luvun alusta lähtien. Ensimmäisen polven somalit ei ole vielä kotoutuneet, miten lie käy toisen povlen kanssa? No ei paremmin, veikkaan.

  VastaaPoista
 90. Olen joskus jostakin lukenut, että mies-escorteja ostavat kiireiset bisnesnaiset tasokkaaksi kumppaniksi esim. juhliin.

  Naiset, jotka ovat valinneet yksinelon siitä syystä että eivät enää syystä tai toisesta halua miestä arkeaan jakamaan.

  Oletettavasti marginaaliryhmä.

  VastaaPoista
 91. Voi vau,

  täällä se homma etenee! :)

  Itse herkistelen lasten ja nuorten parissa; täällä sitä ollaankin jo siirrytty maksullisen seksin ankaraan maailmaan.

  Itse on ole koskaan maksanut seksistä, enkä myynyt sitä (enkä käsittääkseni edes pelannut sillä; ainakaan valituksia ei ole kuulunut. - Liiallisesta ja epänaisellisesta, jopa eläimellisestä himosta on yksi (1 kpl) mies valittanut).

  Sikäli kaikki mielipiteeni ovat siis pelkkää teoriaa.

  Eiköhän maksullisessa seksissä se jippo ole tunne-elementtien puuttuminen; molemmat osapuolet voivat puuduttautua itsekseen rooleihinsa, ja suhtautua seksiin vaihtotavarana.

  - Naiset, jotka ostavat miehiä, kokenevat myös näin; emme kai puhu mistään sukupuolisidonnaisesta ominaisuudesta?

  Olen matkustellut paljon, sekä Välimeren maissa että Afrikassakin; koskaan en ole seksin myymiseen törmännyt. - Innokkaita ja seksistä pitäviä ihmisiä löytyy joka puolelta; tietenkin.

  Suomessa minulle on tarjottu rahaa, ihan siinä bussipysäkillä seistessäni, töihin mennessäni. - Erittäinkin ärsyttävää, varsinkin silloin kun olin nuori ja idealistinen.

  Seksin liittäminen rahaan/valtaan vaatii sellaisen mielenlaadun molemmilta/kaikilta asianosaisilta, johon en pääse kiinni.

  VastaaPoista
 92. En osaa liittää ajatuksiini maksullisesta seksistä moralistisia sävyjä - totean vain, etten saa itse "seisomaan" maksullisen alla tai että ihmettelen, miten mies saa seisomaan maksullisen edessä. En osaa myöskään ajatella, että nainen ei voisi ostaa seksiä. Tottakai voi, tässä on kyse vain yksilöllisistä, inhimillisistä eroista.

  Minulle heilutti kerran yksi vanha rääsyinen reppana bussipysäkillä ryppyistä viiden markan rahaa. Muutoin ei ole kysytty, mitä maksan. Voisin kuvitella antavani mieluummin ilmaiseksi tai säälistä, pelkästä rahasta en milloinkaan.

  VastaaPoista
 93. KK,

  olen ymmärtänyt, että näitä escort-palveluita edustustilaisuuksiin voivat ostaa sekä miehet että naiset?

  Eikä silloin puhuta seksistä tai prostituutiosta, vaan hyvän julkisivun, fasadin, luomisesta, asiakkaalle/liikekumppaneille/sukulaisille, jne.

  Kokemusta minulla ei siitäkään toimesta ole.

  - Olisin sitä paitsi harvinaisen epäsopiva escort suorasukaisuuteni ja tunteellisuuteni takia...

  Eli ei kannata tässä meitin hetikään lopettaa päivätyötä, aidantakaisten vihreämpien ruohojen toivossa! :D

  VastaaPoista
 94. Kuunkuiske: "Taitaa olla höpöpuhetta, että naisen tarvitsisi joskus maksaa miehen seurasta."

  Kuunkuiske: "Olen joskus jostakin lukenut, että mies-escorteja ostavat kiireiset bisnesnaiset tasokkaaksi kumppaniksi esim. juhliin."

  Näin kirjoittaa henkilö, jonka viestit riitelee itsensä kanssa. Ihan höttöä.

  Kuunkuiske: "Naiset, jotka ovat valinneet yksinelon siitä syystä että eivät enää syystä tai toisesta halua miestä arkeaan jakamaan."

  Mutta miehet ei voi tehdä tällaista valintaa? Eipä tietenenkään.

  VastaaPoista
 95. Iines,

  minun "taksani" oli nuorempana likkana 500 mk; sellaista seteliä edessäni heiluteltiin, samalla kun rapujuhliin kutsuttiin, kun äitiäni asemalla odottelin...

  Voi sitä närkästykseni määrää!!!

  Muistan vain, että loukkaantumisen ja suuttumisen jälkeen enimmäkseen hävetti; en kehdannut kertoa edes vanhemmilleni että olin jonkun mielestä ollut kaupan.

  Jos se on moralisointia, että pelästyy, vihastuu, loukkaantuu ja häpeää, tuossa tilanteessa, ja varsinkin teininä, niin sitten olen syyllinen.

  Muuten olen sitä mieltä, että aikuiset setvikööt ihmissuhde- rakkaus- ja seksiasiansa itse ja keskenään. Rahan kanssa tai ilman. Nuoret sopii jättää rauhaan.

  VastaaPoista
 96. No juu, tuo minulle heiluteltu viisi markkaa taisi, Char, olla miehen koko omaisuus, eli se oli siis ehkä enemmän kuin 500 markkaa jonkun varakkaan pussista - vrt. Nainin lesken ropo.

  Minua olisi naurattanut, ellei mies olisi ollut niin ressukka. Sääliksi kävi.

  VastaaPoista
 97. Voi hyvän tähden Iines,

  kirjoitin taas nopeammin kuin ajattelin!

  Käsitin tarinastasi kyllä, että kyseessä oli laitapuolen kulkija; murkku-minua puolestaan loukkasi sulava liikemies.

  Kirjoitin tosi tökerösti - ja ennenkuin alan ajautua syvemmälle tähän suohon: annetaanko koko asian olla?

  Ettei nyt yht'äkkiä aleta nokitella korkeimmista tarjouksista, mitä ollaan hepsankeikkoina ja mahd. hutsuina saatu?! :D:D:D

  VastaaPoista
 98. Täällä nokitellaan joo viissatasilla vitosia vastaan. Liekö tuo sitä markkina-arvoa? Ilmeisesti.

  VastaaPoista
 99. No jaa, palautin vaan markan kurssiinsa, kaikella ystävyydellä.

  VastaaPoista
 100. markoilla ei mitata laatua!

  Tuohan on se vanha totuus, pätee varmaan tähän nyt puheena olevaan asiaan?

  VastaaPoista
 101. Kyä näin on, Iines! :)

  Ja jos kyllästytään nykymenoon, pannaan yhdessä bisnes pystyyn, vai mitä? :)

  Meitti muistaa markat, teitti eurot. :)

  - Sitä en vielä tiedä, mistä me riittävä määrä niitä höhliä ja ilmaisia neekerismiehiä naisten tarpeisiin hankitaan, mutta eiköhän sekin tässä selviä, kun asia etenee. :D

  Natihaleja! :)

  VastaaPoista
 102. "- Sitä en vielä tiedä, mistä me riittävä määrä niitä höhliä ja ilmaisia neekerismiehiä naisten tarpeisiin hankitaan, mutta eiköhän sekin tässä selviä, kun asia etenee."

  Ravintolalaiva Wäiskistä Hakaniemen rannasta.
  African Music Night- bileissä kohtaavat Suomi (naiset) ja Afrikka (miehet). Naisia vetää paikalle, se että tummat miehet saavat heidät tuntemaan itsensä naisiksi - ulkonäöstä, koosta ja iästä riippumatta.

  VastaaPoista
 103. Mitähän yritteliäs Jape Hakaniemessä käy vonkaamassa kun niin paikat tietää?

  Lie tuolla tummaa pimpsaakin tarjolla, ja ihan maksua vastaan?

  Ja millä ajalla kiireinen, uusia tilauksia yritykseensä sisäänkirjaava hemminki sinne joutaa? Kuka niistä alviloistakin sillä aikaa huolehtii?

  Ja millä helkutin ajalla tämä samainen hemminki liituaa blogista toiseen kvgeineen, mutta väittää silti toimivansa ahkerasti 24 h/vrk ja ruokatunninkin päälle, että saa veronsa maksettua yhteiseen kassaan, ja jota kakkua niin katkerankovasti joutuu puolustelemaan, ettei sitä vierasmaalaiset vain suihinsa söisi?

  Kur-Naali

  VastaaPoista
 104. Kappas, porsaita on jo ajatunut "kotiin" vaikka ei ole vielä edes routa-aika. Nyt kaukalot täyteen herkkuja kun alakavat siat noin röhkiä.

  VastaaPoista
 105. Naisia vetää paikalle, se että tummat miehet saavat heidät tuntemaan itsensä naisiksi - ulkonäöstä, koosta ja iästä riippumatta.

  Minäkin ihmettelen tällaista asiantuntemusta.

  Eiköhän tämä ole oikeasti vain sanojan omaa mielikuvitusta, jonka hän tahtosi olevan totta? Yleensähän tuo neekerimiehen kuviteltu houkuttavuus tulee esiin vain miesten puheista. Ikään kuin ajatus kiihottaisi heitä. Ja siitä voi puhua sitten paheksumalla asiaa ja voivottelemalla sitä.

  Oikeasti naista mitä luultavimmin kiinnostaa vain ihminen, erilainen kulttuuri, kohtaamisen helppous? Monesti suomalaiset miehet ovat ehkä liikaa juovuksissa, tai ainakin imevät viinaa kuin sieni, jotta he olisivat naisten mielestä kiinnostavia keskustelukumppaneita.

  VastaaPoista
 106. "Eiköhän tämä ole oikeasti vain sanojan omaa mielikuvitusta, jonka hän tahtosi olevan totta?"

  Kyse on feministilehti Annan "on-site" raportista.

  Ette kai väitä että se valehtelee?

  "Naisia vetää paikalle, se että tummat miehet saavat heidät tuntemaan itsensä naisiksi - ulkonäöstä, koosta ja iästä riippumatta." on suora poiminta itse raportista. Mikäli se ei pidä paikkaansa niin Anna-lehden toimittaja on itse fantasioinut sitten. No puhuihan se Anna-lehden toimittaja paskaa Kiesin tapauksessakin, että en sitten tiedä jos se on ko. lehden normipäivän käytäntönä?

  VastaaPoista
 107. Pääsääntöisesti en usko naistenlehtien kirjoituksia!

  Anna ei ole feministilehti jos on ennallaan. Enkä usko, että aktiiviset feministit tukeutuvat näihin perinteisiin naistenlehtiin, vaan päinvastoin koettavat kaataa sitä muottiin valettua naisenkuvaa, mikä niistä on luettavissa - tuo musta mies -höpötyshän on perinteistä bimbonaistenlehtikamaa.

  VastaaPoista
 108. Vanha likainen mies kuuntelee jazzia.

  Walter de Camp Citylehdestä kirjoitti asiasta vuonna 2004.

  http://www.city.fi/artikkeli/Seiv%E4smatkojen+Salaisuus/1338/

  (anteeksi linkitys)

  VastaaPoista
 109. "Pääsääntöisesti en usko naistenlehtien kirjoituksia!"

  Tämä on hienoa kuulla. Pisteesi nousuvat jälleen, vaikka maksimissaan ne taitaa jo olla.

  "Anna ei ole feministilehti jos on ennallaan."

  Ihan ehta feministilehti on, kun SE ON ennallaan. Nythän se on taas epätasa-arvoisesti käynnistänyt kampanjan vain naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Se on teettänyt tutkimuksen, johon on haastateltu 15 turmakodin asiakasta, jotka avuliaat turmakodin työntekijät ovat käsin poimineet. Lisäksi lähteinä oli 5 "asiantuntijaa" eri puolelta suomea. Tietää hyvin keitä ko. "asiantuntijat" ovat. Vain 15 henkilöä ja 5 "asiantuntijaa" haastattelemalla on saatu tulokseksi raflaava otsikko: "100000 suomalaisnaista joutuu väkivallan uhriksi joka vuosi". Tosin jo ensimmäisessä kappaleessa kerrotaan "Noin satatuhatta suomalaisnaista kokee väkivaltaa tai sen uhkaa parisuhteessaan joka vuosi. Todennäköisesti siis jokaisen suomalaisen lähipiirissä, työpaikalla, harrastuspiireissä tai suvussa, saattaa olla nainen joka on joutunut väkivallan uhriksi." että kyseessä onkin "tai sen uhka". On vinha ero sillä joutuuko väkivallan kohteeksi vai vain sen uhan kohteeksi. On kummallista kun moiset halutaan niputtaa. Lisäksi kun käytetään lisäksi sanaa todenäköisesti on tietopohja ihan hapero. Ei 15 haastattelemalla voi vetää yhtään mitään tuloksia mistään 100000 väkivallan uhrista. Että ihan ehta feministilehti tuo Anna on.

  VastaaPoista
 110. En tunne nähtävästi Anna-lehteä. Viimeksi kun olen siitä ollut tietoinen ja kenties selaillut sitä, se on ollut puhdas muoti- ja kauneus- ja hömppälehti. Jos siinä nyt on asiaakin, niin pitääpä silmätä. Hieman kyllä pahaa pelkään, että aineisto on lähinnä trenditasolla - on muodikasta olla tiedostava heitukka.

  Jos olisi lehti Vanha likainen nainen, tutustuisin siihen mieluusti. Pelkän nimen perusteella hurraisin.

  VastaaPoista
 111. Se, että bisnesnainen (jonka elämäntyyliin ei kuulu parisuhde) ostaa escort-miehen juhlaseuraksi (esim. välttääkseen epätoivottujen miesten lähestymisyrityksiä) ei ole ristiriidassa sen kanssa että naisen ei tarvitse maksaa seksistä.

  Kuten sanoin, tuo on varmaan marginaalia.

  Paljon on keski-ikäisiä ja sitä vanhempia naisia, jotka eivät enää viitsi ottaa miestä huusholliinsa tai eivät välttämättä enää kaipaa edes parisuhdetta.

  Kokonaan toinen asia on taas se, että on olemassa reppanoita, jotka omien ongelmiensa tähden eivät koskaan ole päässeet parisuhteen makuun.

  VastaaPoista
 112. Wäiskissä vierailevat naiset ei bisnestä ole nähneetkään.

  Se että nainen ostaa "escort" palvelua tai kokee "loma romanssin" on vain kehno yritelmä peittää sitä mistä on itseasiassa kyse: Seksin ostamisesta.

  VastaaPoista
 113. Tuskin siellä Wäiskissä raha vaihtaa omistajaa. Eksoottinen mies kiehtonee vaihteeksi; varsinkin, jos on kotimaisissa kyllästynyt juopotteluun.

  Mitäpä se rassukkamiesten napaa kaivaa mistä ja keneltä naiset hakevat seuraa - he eivät olisi kelvanneet kuitenkaan.

  VastaaPoista
 114. Mitäpä se jeesustelijamuijien napaa kaivaa mistä ja keneltä miehet hakevat seuraa. Esim. iloinen thainainen on varmasti mukavempaa ja tyydyttävämpää seuraa kun suomalainen, sitruunan niellyt, elämänhallintaoppaita ahmiva pömpöösi, joka on olevinaan joka alan paras asiantuntija.

  VastaaPoista
 115. Tuli muuten mieleen vielä setelitukkoa tarjoavista miehistä.

  Sehän on yksi tapa näyttää halveksunta nais(sukupuol)ta kohtaan; että tämä olisi miehen ostettavissa eli siis alapuolella.

  Varmasti mies ei voi erehtyä ammattilaisesta; naisesta, joka tosiaan käy kauppaa kehollaan eli siitä ei ko. tapauksissa ole kyse.

  Millä vuosisadalla ja missä maassa naisen harrastamat lomaromanssit ja satunnaisuhteet ovat noloja; sellaisia, mitä yritetään pitää salassa?

  Nehän kuuluvat nykyaikana kuvaan suhteiden välissä jos sellaisia haluaa harrastaa.

  VastaaPoista
 116. Median antama kuva suomalaisen tytön lifestylesta pitää sisällään irtoseksin itsestäänselvyytenä: paneminen on vain yksi nautinnoista, ihan kuin vaikka syöminen ja juominen ja fashion - muoti. Kuuluu panna, yhden illan juttu on sama kuin ennen oli vaikka suudelma tai yhdessä tanssiminen tai hampurilaisen syönti.

  Elämme aikoja, jolloin seksikin on jo pitkästyttävää. Vain vanhat jaksavat mouruta jostain pornosta muka jännittävänä asiana.

  VastaaPoista
 117. Minä olen luullut aina, että Anna-lehti on joku naaraspuolinen Jallun vastine, kun sehän kehottaa jo nimessään riettaasti, että "anna".

  Tällaisen tarinan muistelen tähän loppuun kannanottona seksikeskusteluun:

  Mies ja nainen, ennestään toisilleen tuntemattomat, keskustelivat yökerhossa syvällisiä. Jossakin vaiheessa mies kysyi:

  - Suostuisitko rakastelemaan kanssani, jos saisit miljoona euroa?

  Nainen mietti pitkään ja vastasi sitten: - Kyllä.

  - No, minä tarjoan nyt sitten sata euroa, lähdetäänkö panolle?

  - Millaisena naisena sinä minua oikein pidät! raivostui nainen.

  - Senhän minä jo tiedänkin, mies vastasi, - nythän me neuvottelemme vain hinnasta.

  VastaaPoista
 118. Jaa että kannanotto seksikeskusteluun?

  Mitähän tuosta tulisi päätellä. Selkeän sovinistinen vitsi. Ei naurata, joskaan ei itketäkään.

  VastaaPoista
 119. Ei minuakaan.

  Mutta oli se kannanotto siinä mielessä, että täällä leidit ovat hurskastelleet oikein joukolla, kuinka he eivät voi ymmärtää maksettua seksiä.

  Sen sijaan ei ole pohdittu, mihin vedetään raja esim. maksetun seksin ja avioliiton välillä?

  Ettette heti pillastuisi ja mätkisi minua korville, autan viittaamalla vaikkapa niihin thaityttöihin, joita tänne tuodaan naimisiin irstaiden suomiukkelien iloksi.

  VastaaPoista
 120. Leidit hurskastelleet?

  Hurskastelu on minusta moraalista paheksuntaa, Tapsa, ja sellaista en tehnyt, koska en paheksu maksettua seksiä vääränä tekona. Ymmärrän vallan hyvin, että jos leipä on loppu, tilanne voi tulla eteen.

  Olen vain todennut, että minä en syty, jos näen setelitukon. Olen myös kysynyt, jälleen tietenkin tyhmästi, että miten miehet saavat sen seisomaan maksullisen edesssä, ja tähän en ole saanut vastausta. Kysymys oli todellinen ja tietoa janoava.

  Tuokin on, Tapsa, sinun ja Vaarin ja ehkä Japen kynästä, että "irstaiden" vanhojen ukkojen. Te näin olette sanoneet.

  Ei siinä minusta ole irstautta, että vanha nai nuorta, kuvio on ok siinä kuin mikä tahansa seksi. Thaityttöjä olen säälinyt, kun olen paria sellaista täällä katsellut. Tämä ei tarkoita, etteikö onnistuneitakin rakkausliittoja voisi olla.

  VastaaPoista
 121. Iines: "... että miten miehet saavat sen seisomaan maksullisen edesssä, ja tähän en ole saanut vastausta. Kysymys oli todellinen ja tietoa janoava."

  Uskon sen. Ja tietysti "irstaat ukot" on meidän äijien huumoria. Liki itseironiaa.

  Viattomaan ja vilpittömään kysymykseesi löytyy vastaus, ehkä, kun otat selvää esim. alan kirjoista, miten mies ylipäätään "saa sen seisomaan".

  Aikamoinen mysteeri, vai mitä? Ja olet elänyt korkeaan ikään tätä ihmetellen?

  (Tästä te tytöt varmaan aina keskenänne niin nauraen supattelette?)

  VastaaPoista
 122. Noh, tottakai minä tiedän, Tapsa, että se voi seistä lampaan takapuolenkin näkemisestä, mutta olisin halunnut tarkemman vastauksen, sellaisen korkeakirjallisen analyysin.

  VastaaPoista
 123. Iines sanoi...
  Noh, tottakai minä tiedän, Tapsa, että se voi seistä lampaan takapuolenkin näkemisestä, mutta olisin halunnut tarkemman vastauksen, sellaisen korkeakirjallisen analyysin.

  Ai että minä nautin, kun teitä miehiä voi viedä kuin litran mittaa.


  On sinullakin omituiset nautinnot. Jos kerta tiedät, viisaana, kaiken, niin miksi kyselet?

  VastaaPoista
 124. Onhan meitä pässejä tietysti moneen karsinaan, mutta ehkä lammas on jo liian extremeä.

  Mutta tässä ollaan jo jäljillä:

  "Pörhöiset punttivillahousut minulla on, (...) , jos kiinnostaa."

  Junnu Vainio sen sanoikin: köyhän paras huvitus on hyvä mielikuvitus.

  VastaaPoista