24.1.2011

Keisarilla ei olekaan vaatteita


22.1. Aamulla olin vanhan pururadan takaisessa lumimetsässä, umpihangessa polviani myöten kuvaamassa jotakin, mitä nyt luonto eteeni antaisi. Antoi nämä pyrstötiaiset, tosin hyvin etäältä, niin että kuvatessani en tiennyt varmaksi, mitä lajia kuvasin, kunhan kuvasin. Tsirityksestä kyllä olin tuntevani ne, ja temppuilusta, sillä pyrstötiaiset ovat vekkuleita akrobaatteja, jotka laulavat syödessäänkin kuin nunnat laaksossaan. Kotiin kahlatessani päätin ostaa punaiset lumikengät. Lumikengillähän pääsee vaikka umpihankisen niityn yli.

Tunsin lievää pettymystä, kun Kemppinen oli nukahtanut ajaessaan kesäpaikkuntani halki jokin aika sitten. En jäänyt miettimään, ajoiko hän itse vai oliko kyydissä. Rauman Pyhän Ristin kirkossa hän oli vielä ollut hereillä, koska kehui paikan talvi-idylliä. Mutta että minun sukuni asuinsijat ovat niin tylsää seutua, että Kemppisen silmät menevät kiinni ja maiseman läpi kuljetaan nukkuen. Olisi ollut hienoa, jos Kemppisen silmät olisivat arvioineet tuttuja maisemiani, sanoneet puoltavan sanasen. Tästä hän ajoi, tästä on Kemppinen mennyt, olisin voinut kesällä sitten ajatella, näitä katuja on ajettu. Mutta että nukkua nyt läpi kulttuurimaiseman, entisen merenpohjan, josta vanha kansa sanoi, että sitten kun päättömät hevoset ajavat tätä tietä, on maailmanloppu lähellä. Kun lapsena pääsin äidin enon kyytiin Volkswagenilla, eno kertoi tämän vertauksen juuri kun auto kynti pitkin sitä merenpohjaa. Luulin, että maailmanloppu tulisikin samantien. Ei tullut, vain pakoputki irtosi Vermuntilan kohdalla, putosi kolahtaen maahan, ja matka päättömällä hevosella keskeytyi tylysti.23.1. Minulla on tilattuna kaksi Arto Melleriä, Pääkallolipun alla ja Runot, ja Siri Hustvedtin Vapiseva nainen. Hustvedt on alkanut vapista ja kiinnostua tätä myöten neurologiasta. Minullakin on neurologinen sairaus dysphonia spasmodica, jota ammoin pidettiin hysterian muotona: ihminen alkaa puhua kuin pupu pelästyessään jotakin, menettääpä joskus kokonaan puhekykynsä. Nyt neurologiset sairaudet on tapana erottaa hysteriasta, mutta minua kyllä kiinnostaa, miksi Hustvedt niin auliisti nyökkii hysterialle, omalla kohdallaan ja ilmeisesti yleisemminkin. Arvelisin, että minä en ole hysteerinen, vaikka voin pelätessäni ahdistua suuresti. En kuitenkaan riehu, huuda enkä hikoile, vaan mieluummin mykistyn ja menen suppuun, joksikin aikaa, kunnes alan toimia poistaakseni ahdistuksen.

24.1. Tänään mietin aamukahvipöydässä, että jos lukee vain hyviä päivälehtiä ja niiden nimellä julkaistuja mielipidekirjoituksia, tulee tietämään vain virallisen totuuden, sen joka kulloinkin muodostetaan tapahtumain pohjalta, sen joka annetaan.

Jos lukee juorulehtiä ja anonyymeja kommentteja, tietää sen sijaan, mitä oikeasti tapahtuu, silloin kun asioita ei vielä selitetä eikä mielipiteitä muodosteta. Tietää senkin, miten toimittaja on ostanut julkisuuden henkilön sinne palmun alle avautumaan. Näkee tästä, miten vietävissä ihminen on, eikä nielaise toimittajan eikä julkisuuden henkilönkään sanaa sellaisenaan, vaan katsoo koko kuviota. Timo Soini on iso vauva. Niinhän se on, siinä se tuli se koko ideologia Jaakonsaaren suusta juorulehdessä. Keisarilla ei olekaan vaatteita. Mutta tiesittekö, että pyrstötiaisella on vaaleanpunaiset vatsakarvat?(Valokuvat Iines 22.1.2011)

213 kommenttia:

 1. Mökelsin, kaksi jouduin pyyhkimään...

  Minä joskus hämmennyn sellaista suomalaisen maiseman yltiökehumista, mutta myönnän että maamme on ylivoimaisesti kaunein Suomi Finland.

  "Voihan tämä luonto olla kaunista, mutta,helvetti, ei nää, kun nuo kuuset ovat edessä."

  Pidempi matka autolla: risukko, raiskio, metsä, pelto, risukko, raiskio, metsä, pelto...järvi, taajama jne."

  Soinille voi hyvin tulla pettymys, mikään laki ei määrää viidentoistakaan prosentin voittajaa hallitukseen.

  Toisaalta isot puolueet ovat hiljaa hivuttaneet kotoisan demokratiamme suhteellisen suhteellisuudenkin niin, että kansanedustajien määränkin suhteen voi tulla pettymys.

  Luulen, että tietokoneesi jätättää, kun nopealla selaamisella en löytänyt Kemppisen mainintaa, enkä myöskään Jaakonsaaren kirjoitusta.

  VastaaPoista
 2. Profeetta Kemppiläinen: "Lumen ja huurteen peittämä Rauman Pyhän Ristin kirkko on riipaisevan kaunis. Siitä ja pitämästäni luennosta varmaan johtui, että alkoi nukuttaa. Luennot nukuttavat minua myös kun pidän niitä itse. Pyhärannan tai Laitilan paikkeilla nukuin autossa istuallani. Ajokeli oli viheliäinen."

  En usko, että vanhat puolueet ovat niin uhkarohkeita, että jättävät persut hallituksesta.

  Kaikkihan tietävät, että seuraava hallitus leikkaa, leikkaa ja leikkaa. Itku ja parku tulee olemaan kova eri kansalaispiireissä - "leikatkaa muilta, ei minulta!"

  Persut on saatava hallitusvastuuseen, muuten Soinista tulee pressa.

  Hyvin moni muuten kohta katuu, ettei pitäisi gallupeissa sanoa olevansa valmis korottamaan kehitysapua, korottamaan tukia, korottamaan, lupaamaan ja vaatimaan kaikenlaista kaikille - koska eihän nyt kukaan oikeasti tarkoita, että juuri hän olisi valmis luopumaan omastaan.

  Muut saavat luopua, sillä niillä on liikaa. Minä en voi luopua mistään, sillä minulla on liian vähän.

  Sitä paitsi minä autan jo muuten ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
 3. Täh, ettäkö koneeni jätättää?

  Katin kontit jätätä, eipäs nyt suhmuroida. Kyllä se maininta Kemppisestä löytyy, ihan tekstin alusta jopa. Jutun vieressä on nätti serviisi, etenkin maljakko, joka symboloi naista.

  Muistanko nyt väärin, että se oli Liisa Jaakonsaari, joka lohkaisi, että Timo Soini on kuin iso vauva? Lööpit luin.

  Minä olen alkanut uskoa perussuomalaisten voitonrysäykseen, kun ensin en uskonut. Nimittäin protestiääniä menee hirmuisesti Soinin laariin, vaikkei Soinia niin kannatettaisikaan - eihän hänellä mitään ideologiaa ole, on vain vastakarvaan olo.

  VastaaPoista
 4. Tapsahan sen kohdan löysikin ja toi tänne.

  Kannatan lämpimästi persujen hallitukseenmenoa, jos nyt voitonrysäys tulee. Tekee gutaa katsoa sitten, kun Soini selittää.

  VastaaPoista
 5. Löysin minäkin Kemppisen ja Jaakonsaari oli ilmeisesti vain puheessan maininnut, uutisen löysin.

  Voi hyvin sanoa, ettei Soinilla ole ideologiaa ja olla vieläpä oikeassa, MUTTA kenellä on ideologia?

  VastaaPoista
 6. Jaakonsaarella on ideologia. Häntähän sanottiin jo vuosisadan alussa "Pieneksi aikuiseksi."

  VastaaPoista
 7. Nykyään on muotia kertoa, ettei kirjailijan tarvitse olla juoppoboheemi, mielummin kaupallisen koulutuksen saanut, tai edes pankkitoimihenkilönä toiminut.

  Melleri oli tyyliltään vanhan ajan, nyt jopa ihailtava, remupekka.

  Kerran meni linnaan juhlimaan, turvamihet taluttivat samaa vauhtia toisesta ovesta ulos.

  Lähes identtisesti kävi veljensä vaimolle, Anneli Jäättenmäelle. Syyt olivat toiset.

  VastaaPoista
 8. Jossain Muhun saaressa Virossa Äiti Maa ja Isä Taivas kohtaavat.

  Olen lukenut.

  Rakkain maapala ihmiselle on se mitä hän sillä hetkellä tallustelee.

  Olen huomioinut.

  (Mutta omaa nimeäni en enää kehtaa tähän panna. Pölisen liikaa.)

  VastaaPoista
 9. "katin kontit" tarkoittaa muuten "kissan jalkoja". Ei niitä saa vähätellä. Eihän "kissankellokaan" mikään "Neiti Aika" ole, vaan kasvi raukka. Jepareita sanottiin "Kissalan pojiksi", ne löi pampulla. Krazy Katt heitteli ohikulkijoita tiiliskivellä. Jotkut kissat, olen lukenut, syttyvät palamaan. (Mutta ei aina.)

  VastaaPoista
 10. Juuri kävin hakemassa Mellerit Siwasta, jossa en ole koskaan ennen käynyt. Ne olivat nimittäin niin paksut, etteivät mahtuneet postilaatikkoon ja sain tekstiviestin, että kirjat ovat sieltä noudettavissa. Omituista hieman, ettei toimiteta postiin, vaan ilmeisesti Matkahuollon rahtina eri toimipisteisiin.

  Ajatelkaa, miten halpaa laatukirjallisuus sentään on: Mellerin Pääkallolipun alla on yli 700-sivuinen ja Runot 670-sivuinen teos. Hinta yhteensä toimituskuluineen alle 30 euroa! Ja tuossa Runot-kirjassa on Mellerin kaikki runot, ainakin takakansitekstin mukaan.

  Siis Mellerihän on käynyt Nadjansa kanssa meidän mökillä ostamassa oranssia kuplavolsuani. Nadja on kotoisin juuri sieltä seudulta, jonka ohi Kemppinen ajoi nukkuen. - Rahaa pariskunnalla tosin ei ollut yhtään mukana, mutta he olivatkin hurmaavia taivaanlapsia.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,

  lupaan parantaa tapani ja sanon vastedes "kissan viikset".

  Ja muuten, eikös kissankellokin ole vähän kyseenalainen nimitys sinikellolle?

  VastaaPoista
 12. Anonyymille tiedoksi: "Crazy Cat" ei heitellyt tiiliskiviä. Siihen syyllistyi häneen rakastunut paheellinen pikkujyrsijä, "Ignatz"-hiiri. Myös poliisikonstaapeli "Pupp" oli rakastunut kissaan, vaikka hänen sukupuolensa (siis kissan)ei ollut edes tiedossa. Taisi olla Yhdysvaltain varhaisinta transumeininkiä tämä.
  Huom: En ole ollenkaan varma Crazy Catin oikeasta kirjoitusasusta)

  Luettuani Iineksen raportin tiaisista, Soinista, Kemppisestä ja Melleristä törmäsin viimeiseen lauseeseen "Mutta tiesittekö, että pyrstötiaisella on vaaleanpunaiset vatsakarvat?" kuin vanhaan tuttuun. Meni iltapäivään, ennen kuin muistin; Gogolin "Mielipuolen päiväkirja!"

  Kuten hyvin muistamme kirjassa on kohtaus, jossa mielipuoli-raukkaa kidutetaan kaikin lääketieteen keinoin. Kirjailija näkee äitinsä houreessa: "Äiti kulta, pelasta poika parkasi! Tipauta kyynel hänen kipeään päähänsä! Katso, miten häntä kidutetaan! Äiti kulta, osoita sääliä sairaalle pienokaiselle! Mutta tiedättekö, että Algerian beyn nenän alla kasvaa käpy?"

  Ilmeisesti Iines käytti punaisia vatsakarvoja samaan tarkoitukseen kuin Gogol käpyä: lopettamaan jutun tyylikkäästi. Näin voimme todeta blogiemäntämme siirtyneen suurten kirjoittajien kuolemattomaan seuraan, kirjallisuuden Elysiumiin.

  Ja Anonyymille tiedoksi: tämä ei ollut blogiemäntämme nuolemista vaan kirjallisuushistoriallinen huomio. Vaatii lahjakkuutta ja luontoa tempaista tuosta vaan käpy tahi tukku punaisia vatsakarvoja kärsimyksen, tahi Iineksen tapauksessa keisarin jatkoksi. Jos Iines olisi kirjoittanut punaisista vatsahöyhenistä kyseessä olisi ollut aivan tavallinen banaliteetti. Mutta vatsakarvat, siinä on munaa, sanoisi närhi tähän.

  VastaaPoista
 13. Tykkäsin tuosta kohdasta jossa kuljetaan päättömillä hevosilla, jotka oikeasti ovat kuplavolkkareita. Voin kuvitella miten pikkulikka on säikähtänyt.

  Minun eteeni ei luonto ikinä kanna noin oudon näköistä tinttiä. Mutta tämä on varmaan aika kova kaupunki. Juuri kuulin että 100-vuotias metsä Vaskiluodossa on uhanalainen, kun suunnittelevat asuinaluetta sinne. Läänintaiteilijana oli kerran yksi nuori arkkitehti, joka oli tutkinut kaupungin ennen saapumistaan aika tarkkaan ja todennut että tämä on yksi autoistuneimpia ja sitä myötä saastuneimpia kaupunkeja Suomessa. Siis per capita.

  Osaan nyt kenties paikallistaa sinut, Iines, kartalle vähän paremmin ja luulen että täällä mennään samalla tavalla entistä merenpohjaa, paitsi että meillä sitä tulee käyttöön enemmän kuin missään muualla maailmassa.

  Minusta tuntuu että Melleri sanoi siitä volkkarin ostostaan jossain. Joko minun kanssani puhuessa tai sitten se oli jossain präntättynä. Luulisin että minulla on kaikki hänen teoksensa. On jopa näytelmä Siriuksen vieraat, josta pidän kovasti, ja josta olen ohjannut joskus pienen pätkän harrastajanäyttelijöille.

  Se käsitys minulle kuitenkin tuli, että Arto ja Nadja panivat shown pystyyn siinä volkkaria ostaessaan - rahattomina tietysti.

  Mutta tykkään edelleen Melleristä, vaikka se onkin auttamaton kaupunkiromantikko - ja vähän vissiin maalaisromantikkokin.

  VastaaPoista
 14. Täältä kirjallisuuden Elysee-palatsista ilmoitan, että van V. on niin oikeassa.

  Lopun kuvio on tismalleen samanlainen kuin Gogolin Mielipuolen päiväkirjassa - minkäs minä sille mahdan.

  Nuo punaiset vatsakarvat tarjoutuivat intuitiivisesti myös sulkemaan kirjoitelmani ja tekemään ikään kuin kehän, kun palattiin alun lintuun vielä loppulausahduksessa kiinnittämällä lukijan huomio konkreettiseen yksityiskohtaan, hempeänpunaisiin vatsakarvoihin.

  VastaaPoista
 15. Minä ajattelin, että keisareilla on ainakin paljon vaatteita, kun jossain luki, että David Furnish ja Elton saivat lapsen. - Hyvä etteivät joutuneet ostamaan.

  VastaaPoista
 16. Arto Mellerin nimen olisi tullut olla Aito Meijeri, silloin hänestä olisi voinut kuvitella olevan jotain konkreettista hyötyäkin.

  Mikähän siinä on, että jotkin ihmiset saavat olla hyväksytysti rentuja siipeilijöitä, jotka eivät koskaan tuota mitään?

  Ei jaksa kommentoida muuta, koska on niin inhottaa tuon Van V:n suorittama - lipiti lipiti - nuolenta. Että ällöttää!

  VastaaPoista
 17. Ripsa,

  pelkäsin muutoinkin lapsena maailmanloppua, tosissani, ja se synkisti monta hetkeä lapsuudestani. Tämä pelkääminen tuli koulun uskonnonopetuksesta ja uskonnollisista kirjoituksista, Raamatustakin, jota joskus luin. Äidin eno taas oli maallikkosaarnaajan poika, joten puheet olivat senmukaiset, vaikka mies pehmeni loppua kohden hyvinkin maalliseksi, otti vanhoilla päivillä leskeydyttyään korkokenkähutsun rakastajattarekseen, ja pani sitten aika pian kuoltuaan kaikki perintönsä tälle viehkolle vieraalle naiselle, talon, merenrantahuvilan, pellot ja rahat. Lapseton mies, mikäs siinä. Ilman korkokenkähutsua maallinen omaisuus olisi tullut äidilleni, mutta niin katoo talot ja tavarat.

  Mutta Melleristä. Olen kertonut täällä blogissa ennenkin Mellerin ja Nadjansa käynnistä mökillämme - ehkä, Ripsa, muistat tapauksen tästä? Mellerillä oli kaulassaan hurmaava merirosvohuivi, ja kerroin kai, että olisin lähtenyt hänen kanssaan vaikka maailman ääriin, ellei Nadjaa olisi ollut. Olisin ollut hyvin ryöstettävissä.

  Tuossa ostamassani runokirjassa on siis Mellerin koko runotuotanto, ja tuossa Pääkallokirjassa koko proosatuotanto, ei näytelmiä nähdäkseni, koska ainakin Siriuksen vieraat puuttui. Harmi vain, että runoteos on pientä pränttiä, mutta pehmeäkantisuudesta pidän.

  VastaaPoista
 18. AUTOLLA AJOA ÖISEEN AIKAAN

  "Ajettiin hillitöntä vauhtia pimeää tietä pitkin,
  keltavästäräkki käveli mustan oksan päästä päähän."

  Saarikoskea.

  Ai, että miksi tämä muka on hyvä runo?

  (Lue uudelleen.)

  VastaaPoista
 19. Kysymys, ja vastaus siihen (Lue uudelleen) ei herranen aika ollut tarkoitettu kellekään muulle kuin Anonyymille, joka ihmettelee.

  Hitsi, musta on tullut säikky, pelkään että koko ajan loukkaan jotain toista. En tahdo! (En minä mikään norsu R-kioskilla ole.)

  VastaaPoista
 20. Minua taas huvittaa suuresti Mellerin säe eräässä runossa: "olen lainauskiellossa, kirjasto kiinni, ainakin syksyyn asti--"

  Toisaalla hän runoilee suhteestaan erääseen poliisiin, joka "diggaa minua, sanoo lukeneensa kaiken. Tämä konstaapeli tavaa yhä uudestaan lausetta 'Jostain syystä Mellerin polvet pettivät' - - pääsen veks täältä"

  Jossain oli kuva ylempänä mainitusta (Rikun kommentti) linnan juhlasta, josta hänet talutettiin samantien takaovesta ulos.

  VastaaPoista
 21. Minulle tuo Saarikosken runo näyttäytyy mahdottomien asioitten symbioosina tai vaihtoehtona, kahden eri maailman rinnastuksena.

  Kyllä minä sen keltavästäräkin tepastelun mustalla oksalla valitsisin ja heittäisin sen kiihdytysajon jorpakkoon!

  Mahdottoman upea runokuva, vastavoimien liike: nopea ja hidas, luonto ja tekniikka! Ei tyypillisintä Saarikoskea.

  VastaaPoista
 22. Älä viitsi rimpuilla mikis. Ei sinuun kukaan jaksa kiinnittää huomiota kun sinusta ei ole vastusta. Sinuthan voittaa yhdellä kädellä ja puolella suulla - piece of cake.

  Pistähän se arafat-huivi nyt nätisti kaulaasi ja se farkkutakki - joita muuten heitetään kirpputorilta perään - yllesi ja mene nurkkaan häpeämään. Sementtiä Koijärveen!

  VastaaPoista
 23. Hei, kaverit, takaisin ollaan kotona! :)

  En nyt voi kommentoida kaikkia puheenvuoroja erikseen: jotain tahdon sanoa silti.

  Van V mielestäni kiritisoi yltiöakateemisen kielen käyttöä. Jossain jutussa. - Lukekaa kaikki taaksepäin, ja jos mitään ei löydy, valittakaa minulle. :D

  Minusta selkeä, virkeä, ja keskustelua kestävä ajatus tai teoria on aina sellainen, johon kaikki ihmiset voivat osallistua. Osasivatpa lukea tai ei - puhumattakaan "sivistyssanoista". Gender-tutkimukseen liittyen olen joutunut joissain töissäni käyttämään jargonia, hyvin vastahakoisesti, ja haen siis sellaista tapaa puhua kaikista maailman tärkeimmistä asioista, ettei edes tarvitse selviytyä peruskoulusta ymmärtääkseen oikeudenmukaisuuden ja toisaalta lainmukaisuuden opit. Jotka siis koskevat kaikkia ihmisiä. Komppaan sikäli Van Vtä.

  Iines, minä pelkäsin namusetiä pienenä, ja kohtasin kaksi. - Tiedä sitten, mitä halusivat; tuskin kuitenkaan parasta tulevaisuutta minulle.

  Äitini varoittelun aikuisten ihmisten omituisista ja kartettavista taipumuksista muistan hyvin, ja loistavana esimerkkinä! Hän osti nukenvaunuihimme, joita siskoni kanssa kahdestaan saatiin työnnellä sovituilla alueilla (asuimme Hesan ydinkeskustassa), oikean vauva-lelun; sydämen siihen nukenvaunun kuomuun: "Älä koske minuun".

  Äiti selitti, ettei kellään ole lupa koskea nukkevauvaani, eikä tietenkään meihin ihmisiinkään: sairaita ihmisiä on, ja niiltä me kaikki varjellaan ensin nukkeja, ja sitten tietysti meittejä myös. - Opittiin siskolikan kanssa kyllä valppaiksi: asuttiin silloin ihan Hesan keskustassa, ja jos herrasmiehet tarjoutuivat kantamaan nukenrattaat portaita alas Yrjönkadulta Mannerheimintielle, suostuimme ja ilahduimme joka kerta. :) - Saimme siis kiertää korttelia; silloin oli Forumilla hieno suihkulähde ja ikkunoita, ja Papan (isän) työpaikka ihan vieressä.

  Hei, kaverit, takaisin ollaan kotona! :)

  En nyt voi kommentoida kaikkia puheenvuoroja erikseen: jotain tahdon sanoa silti.

  Van V mielestäni kiritisoi yltiöakateemisen kielen käyttöä. Jossain jutussa. - Lukekaa kaikki taaksepäin, ja jos mitään ei löydy, valittakaa minulle. :D

  Minusta selkeä, virkeä, ja keskustelua kestävä ajatus tai teoria on aina sellainen, johon kaikki ihmiset voivat osallistua. Osasivatpa lukea tai ei - puhumattakaan "sivistyssanoista". Gender-tutkimukseen liittyen olen joutunut joissain töissäni käyttämään jargonia, hyvin vastahakoisesti, ja haen siis sellaista tapaa puhua kaikista maailman tärkeimmistä asioista, ettei edes tarvitse selviytyä peruskoulusta ymmärtääkseen oikeudenmukaisuuden ja toisaalta lainmukaisuuden opit. Jotka siis koskevat kaikkia ihmisiä. Komppaan sikäli Van Vtä.

  Iines, minä pelkäsin namusetiä pienenä, ja kohtasin kaksi. - Tiedä sitten, mitä halusivat; tuskin kuitenkaan parasta tulevaisuutta minulle.

  Äitini varoittelun aikuisten ihmisten omituisista ja kartettavista taipumuksista muistan hyvin, ja loistavana esimerkkinä! Hän osti nukenvaunuihimme, joita siskoni kanssa kahdestaan saatiin työnnellä sovituilla alueilla (asuimme Hesan ydinkeskustassa), oikean vauva-lelun; sydämen siihen nukenvaunun kuomuun: "Älä koske minuun".

  Äiti selitti, ettei kellään ole lupa koskea nukkevauvaani, eikä tietenkään meihin ihmisiinkään: sairaita ihmisiä on, ja niiltä me kaikki varjellaan ensin nukkeja, ja sitten tietysti meittejä myös. - Opittiin siskolikan kanssa kyllä valppaiksi: asuttiin silloin ihan Hesan keskustassa, ja jos herrasmiehet tarjoutuivat kantamaan nukenrattaat portaita alas Yrjönkadulta Mannerheimintielle, suostuimme ja ilahduimme joka kerta. :) - Saimme siis kiertää korttelia; silloin oli Forumilla hieno suihkulähde ja ikkunoita, ja Papan (isän) työpaikka ihan vieressä.

  VastaaPoista
 24. Tähän aikoinaan Saarikoskessa pysähdyin:

  "Olen pahassa pulassa.
  Ovat piirittäneet minut nämä yhteiskunnalle
  ylen hyödylliset eläimet.
  Minun kaunopuheisuuteni ei enää tehoa.
  Olen pahemmassa kuin pulassa."

  Sitten on aika yhdentekevä kappale. Mutta runo loppuu näin:

  "Syksyn sumut niinkuin vanhan miehen kädenliikkeet
  ajelehtivat.
  Kävelin polkua pitkin joka teki sinun hymysi mutkan.
  Juttelin kauan sitten kuolleiden miesten kanssa,
  se oli minun työni."

  VastaaPoista
 25. "... Älä viitsi rimpuilla mikis." ... Hirveen kohteliasta että joku viitsii kommentoida minulle! Olen otettu. Ottaen huomioon, haistan nääs tämän, että kommenttisi kirjoittamiseen jouduit uhraamaan vain 98,7 % aivokapasiteetistasi.

  Kertoisitko vielä, "mitä tapahtuu todella?"

  VastaaPoista
 26. Älä viitsi rimpuilla mikis. Sinulla on hartiat jo kastuneet.

  VastaaPoista
 27. En taida rimpuilla. Minua huvittaa. Sekin, kun kuulin miten naapurisi muksut tökki nuppineuloilla isäsi kondomeja... Siis, ennen kuin synnyit.

  Enkä minä sano että Sinä mikään vahinko olet! Päin vastoin.

  VastaaPoista
 28. Char,

  minua ei varoiteltu namusedistä ehkä siksi, että asuin maaseutupaikkakunnalla, ei ihan landella kyllä, vaan kaikki palvelut olivat, mutta kutakin palvelua oli vain yksi, esimerkiksi yksi yleislääkäri, yksi hammaslääkäri, yksi parturi, yksi jäätelökioski, yksi karkkikioski, yksi suutari, kauppoja oli vähän enemmän.

  Yhden maalaismiehen muistan lapsuudestani kesäpaikan maalla ollessani. Hän nosti minut hevosen selkään, pienen tytön, tarttuen molemmin käsin toisesta reidestäni kiinni, hyvin ylhäältä, melkein jalkovälistä, niin että käsi hipaisi. Muistan hämmentyneeni. Mutta ehkä lapset nostettiin noin hevosen selkään, toisesta jalasta nostaen.

  VastaaPoista
 29. Anonyymi,

  poistin yhden kommenttisi. Täällä ei nimitellä ihmisiä muilla kuin heidän itse ilmoittamillaan ja käyttämillään nimillä. Muutoinkin aistin sävyssäsi keljua nokittelua, josta varoitan, jos tahdot kommenttiesi säilyvän.

  VastaaPoista
 30. En voi nyt kommentoida kaikkea, mutta haluan sanoa jotain.

  Ensinnäkin, asuin pienenä ihan Hesan keskustassa. Välillä asuimme hiukan sivuummalla Hesan keskustasta ja oli todella tärkeää, että talossa asui kiltti setä Pertti Pasanen, joka sitten hytkytteli lastenvaunuja, jotta sain kunnolla unta.
  Siten taas muutimme ihan Hesan keskustaan ja se oli taas riemullista. Välillä katsottiin famuja ja papuja, koska ne oli ihan hauskoja ihan Helsingin keskustassa. Siihen aikaan Helsingin keskutassa ei ollut näin paljon keskustalaisia, eikä nuorisosäätiöläisiä, vaikka asuttiin ihan Hesan keskustassa.

  Nykyisin Helsingin keskustassa on paljon Vihreitä, vaikka Keskustan väri on myös vihreä. Sitä ei vain näy keskustassa paljoa siis Keskustan vihreää väriä, keskustassa, keskustaajamassa.

  VastaaPoista
 31. Iines,

  minulla on paljon ajatuksia, mutta vähän jaksamista - olen koko päivän ja illan käynyt puudutteilla.

  Jatkan huomenna, tai sitten myöhemmin; äitini on kipeänä, enkä tiedä, koska taas olen kotona.

  VastaaPoista
 32. Koska anonyymi halusi minun hiukan nuolevan häntäkin teen sen tässä, ennen siirtymistäni rotkoni rauhaan.

  A kirjoitti: "Mikähän siinä on, että jotkin ihmiset saavat olla hyväksytysti rentuja siipeilijöitä, jotka eivät koskaan tuota mitään?"

  Kysymys on todella aiheellinen. Kiinnitin heti huomiota myös A:n suorastaan hypnoottiseen toistokäytäntöön. "Jotkin ja jotka" peräkkäin samassa lauseessa todella alleviivaavat tuottamattomien "rentujen" tuhoisuutta yhteiskunnassamme. Tuollainen mestarillinen sanankäyttö houkuttaa heti runolle:

  Keskellämme on jotkin
  joita perseelle potkin
  Tiedän kyllä jotka
  niillä on kipeä potka.

  Tämä nyt syntyi ihan intuitiivisesti, tässä ja nyt, joten suonette anteeksi pienet runojalan kompastelut. Kaikki kun eivät yllä samalle ilmaisun mestarilliselle tasolle kuin Te.

  Suopea lukija ei voinut hämmästymättä ohittaa myöskään tätä oivallusta: "Arto Mellerin nimen olisi tullut olla Aito Meijeri, silloin hänestä olisi voinut kuvitella olevan jotain konkreettista hyötyäkin."

  Aito Meijeri! Sitä ei kuulkaa kuka tahansa tuottamaton tomppeli keksisikään. Ilkeämielinen kommentoija tosin saattaa havaita nimessä freudilaisia sävyjä, ikään kuin palaamista lähelle äitiä, ja samalla sitä somaa "meijeriä", josta Piltti-Anokin on ensi sapuskansa saanut. Ja se oli aito asia, ei mikään silikoni-ihme!

  Moni tutkija on tunnetusti todistanut, että juuri Anonyymien on vaikeata erota aikuisenakaan äidistään. Sanonta "Mä en toista akkaa ota niin kauan ku äiree elää" on kirjattu erään lapualaisen anonyymin sanomaksi. (Joel Haarahaukka: Äitimyytti ja isot tissit Pohjanmaalla. Tampereen Gerontologian laitoksen julkaisuja, diario 437/78)

  Jos Te, nimerkki Anonyymi, kaipaatte lisää nuolemista, lips, lips, niin lähettänette tilauksen tänne Iineksen blogiin. Tilauksenne täytetään, mikäli Iineksen nuoleskelulta aikaa jää.

  Teidän alati altis
  palvelijanne
  ja uskollinen ihailijanne
  van V

  VastaaPoista
 33. Char,

  oman äidin hoitaminen käy työstä, tiedän. Vaikka äidit ovat uhrautuviakin äitejä, he osaavat olla myös hankalia. Toivottavasti et itse sairastu, otathan asiat myös sydämellesi.

  Nyt en ala. Van V:n anonuolaisu on paljon mielevämpi kuin minun, oikein slurpsis!

  VastaaPoista
 34. Ei ei, tyhmeliini, van V, sinun piti nuoleskella - lipiti lipiti - Iinesta, ja näin teitkin.

  Runosta voin sinua onnitella, koska nousit Aidon Mejerin tasolle, kenties ohitikin hänet (se kylläkin on helppoa, tiedän tiedän).

  Mikäli haluat edelleen olla ilkeämielinen kommentoija, van V, niin kaikin mokomin. Olethan tunnetusti ulkomaalaista syntyperää - röyhkimys - eli et siis aito suomlainen, kuten Meijeri ja allekirjoittanut ovat.

  VastaaPoista
 35. "... Olethan tunnetusti ulkomaalaista syntyperää - röyhkimys - eli et siis aito suomlainen, kuten Meijeri ja allekirjoittanut ovat."...

  Näin upeaa pesäpallohutia en ole oikeastaan lukenut ikinä. Mistä sinä, oi Kallis ihminen, keksit nuo vertauskuvasi?

  Ps. En ole kyllä koskaan käynyt pesäpallomailaotteluja katsomassa. Mutta varmaan se on hektistä hommaa. Viimeksi kävin tsiikamassa - oliko se nyt jotain jääpalloa? Mutta Wiipurin Reipas voitti Lauttasaaren TupsuKorvat 9-3. (Ja multa meinas paleltua mun penaalini.)

  VastaaPoista
 36. " ... Enkä minä sano että Sinä mikään vahinko olet! ... "

  Välillä on pakko siteerata itseäänkin. Nimittäin Painajainenhan sinä olet, tosin hyvin kevyt. Ottelet - ehkä tietämättäsi - sarjassa jonka painorajoitus on sama kuin trikoosi unssimäärä.

  Älä välitä, jatka huitomistasi, mielestäni sovit tähän blogiin kuin silli vadelmaleivoksen päälle.

  VastaaPoista
 37. Älä mikis masennu. Kuten todettua, sinä painit kärpässarjassa - ei ole tasaväkistä eikä reilua retuuttaa sinua verbaalisesti(kkaan).

  Kun olisi edes tasaväkinen vastus vastassa - mutta kun ei ole kuin tuulen huuhtoma perse - niin eihän tätä kehtaa eikä ilkeä.

  PS. Minä muuten vaikutin nuoruudessa Lauttasaaressa ja pesäpalloa paukutin pohjanmaalla. Monilahjakkuus! Vipitön toteamus.

  VastaaPoista
 38. En epäile pätkääkään ettetkö olisi hyvä urheilija. Mutta saatanan tyhmä sää oot. (Minäkin olen, jos jatkan tätä.) Siksi sanon:

  hyvää yötä Kultaseni.

  VastaaPoista
 39. Anonyymi, mikä sinua riepoo, kun kaikissa on vikaa ja kaikki pitää mollata, minusta alkaen, nyt jo kommentoijatkin?

  Sinulta pitäisi pestä vissiin jalat ja ottaa sykkyyn ja vähän mussuttaa. Sen sijaan, että taistelet kaikkia vastaan, voisit olla kaikkien ystävä, tai ainakin ihmisiksi.

  VastaaPoista
 40. voisit olla kaikkien ystävä

  Täälläkö? Se on mahdotonta, vallitsevissa olosuhteissa. Niihin en pysyty vaikuttamaan.

  VastaaPoista
 41. Iines,

  en suoraan sanottuna jaksa lukea kaikkea edellä kirjoitettua ajatuksella.

  Olen siis käynyt hampilääkärillä; huonommin meni, kuin kuvittelin. Taloudellisesti. Ja hampaalliseti.

  Lääkäri on hieno, eikä mikään sattunut. :)

  En jaksa edes vitsailla; hoitakaa itsenne lääkäriin, jos ette ole käyneet.

  Itse valitsin yksityisen, pelkopotilaisiin erikoistuneen hammaslääkärin. - Jos olette reippaampia kuin minä, halvempia vaihtoehtoja löytyy...

  Minä lähden ottamaan buranaa; korjattu hammas vähän nippaa.

  Char

  VastaaPoista
 42. Iines,

  äitini sairasti jouluna, kuten ehkä kerroinkin.

  Vietettiin joulua ekaa kertaa ilman häntä. - On kiva mennä nyt taas pian uudestaan kylään; suunnitelmissa on paikallisen leffateatterin Matt Damon-uutuus- leffa, sen jälkeen viereisestä erinomaisesta kiinalaisesta ravintolasta sapuskat...

  Nyt hipsin nukkumaan.

  VastaaPoista
 43. Ja vaikka tästä seuraa varmasti vain harmia: ihmettelen, miksi niin täällä kuin monilla muillakin nettiforumeilla kulutetaan aikaa ilkeilyyn? Tai typeryyksien keksimiseen?

  - Minä nyt itsejohdattaisesti (onko se edes sana?!) menen nukkumaan.

  Char :)

  VastaaPoista
 44. Iines,

  en tarkoittanut kommenttiani sinulle.

  En ehkä kenellekään?

  Niin tai näin; äitini on siinä kunnossa että häntä huolletaan. Minä se olen, joka siellä käyn...

  Juuri nyt toivoisin, että niitä korvatippoja ym flunssalääkkeitä käytettäisiin myös.

  - Ja ennenkuin kuin kukaan haluaa tilittää vanhustenhoidosta mitään, ja sen mukaan minua ohjeistaa: parempaan en pysty.

  Äidin kaupungissa ei esim. ulkoilutuspalvelua ole.

  Yritän matkustaa paikalle heti kun tarvitaan. - Ymmärrän, ettei se riitä, mutta se on kuitenkin paras, mihin pystyn.

  Char

  VastaaPoista
 45. Jaa että saa pesää?

  Ensinnäkin: ei meillä lasketa, kuka milloinkin tekee aloitteen. - Ja pyytäisin vähän tarkentamaan ilmaisua, miesten erektiota korostamatta, että miten niin "saa pesää"? - Mitäs te pojat/miehet keskenänne tai yksin puuhaatte?

  Muuttuva Labyrintti tulee mieleen (lautapeli, jossa olen siis harvinaisen - en nyt huono - mutta rajoitteinen).

  Tämä on koko suvun yhteienen vitsailun aihe. Sekin on leikki, jossa sählään! - Eikös sitten seksissäkin voi vähän sählätä, ja nauraa?!

  Eikös se just ole sitä kivaa, inhimillistä osiota?

  Ja kaikille niille, joille seksi on suorittamista, ja kaukana hauskanpidosta: hankkikaa toki pesää ja ehkä pesiä! Toivotaan, ihan vilpittömästi, että auliita pesänpitäjiä löytyy. :)

  VastaaPoista
 46. P.S. Siis meinaan että vakavalla naamalla, jos se Suoritus on joka kerta niin tärkeä.

  Viis hauskanpidosta ja lekittelystä, ynnä muusta hauskanpidosta, kunhan Varsinainen Suoritus Sujuu! :D

  VastaaPoista
 47. "Saada pesää" on minustakin outo termi, jopa vastenmielinen. En usko kiinnostuvani miehestä, joka käyttää termiä sujuvasti. Ihan kuin miehelle kuuluisi automaattisesti oikeus kyseisen toiminnon suorittamiseen, ja sitten nainen olisi sen mukaan hyvä tai paha, suostuuko hän. Ihan kuin miehen oma käytös ja habitus ei millään tavoin saisi vaikuttaa asiaan.

  Katselkaapa pesänkäyttäjät luonto-ohjelmia. Niissä leijonanaaras ärähtää, jos se ei ole valmis toimitukseen uroon kanssa. Ei ole ollenkaan itsestäänselvää, että minkään lajin naaras kiinnostuu uroosta, jos se pyrkii päälle.

  VastaaPoista
 48. Char,

  ei kukaan voi olla niin sydämetön, että arvostelisi sinua äitisi hoidossa tai hammaslääkärin valinnassa. Oman vanhemman hoitamiseen ei ole kellään mitään sanomista, sillä niin raskasta se on. Raskasta, koska siinä on mukana tunteet ja omat rajalliset voimavarat. Toivottavasti äitisi saa hyvää hoitoa siellä missä on. Minun äitiäni lääkittiin liikaa hänen sairaalassa ollessaan, ja hän oli tokkurassa uni- tai rauhoituslääkkeistä. Tilanne parani, kun puutuin tähän ylilääkintään. Näinkin päin voi siis olla.

  VastaaPoista
 49. Iines,

  kaunis kiitos kirjoituksestasi, ja toivotuksestasi. - Kyllä itketti: joku edes näkee, tai siis
  toteaa sen, mitä teen.

  Siskot kyllä tietävät (noh: äiti on 82 v :D) mahdollisen avuntarpeen, puhumatta yksinäisyydestä, jokainen voisi ihan itse käsittää). - Silti puljaan tässä yksin.

  - Ja olen kyllä pyytänyt jakamista ja apua; muut siskot ovat sillä kannalla, että Mamma pyytää, jos tarvii.

  Vaikka kaikki me tiedetään, ettei Mamma mitään pyydä, paitsi jos on ihan hirmuinen hätä.

  Ja se hirmuinen hätä meinaa ystäväänne: Char on taas kehissä!

  Minä yritän nyt vähän nukkua.

  Kivaa päivää meille kaikille kuitenkin; kiitos kun sain tilittää!

  Asiat ovat mitä ovat; välillä on kuitenkin kiva saada valittaa, ja itkeä. - Ja sitten sama homma jatkuu! Sellaista se elämä on.

  Huomenna lähden taas kylään; mennään leffaan, ja katsotaan se Clint Eastwood-ohjaus-uutuus!

  VastaaPoista
 50. Mammat ovat tosiaan sellaisia, etteivät ne aina pyydä, vaikka olisi hätäkin. Joku lapsi sitten vaan on herkempi huomaamaan asiat ja menee ja auttaa. Onneksi sinulla on kuitenkin sisaruksia samassa maassa, Char, joiden puoleen voit kääntyä, jos itselle tulee jaksamisen rajat vastaan.

  Itselläni oli pakkotilanne hoitaa yksin äidin sairastuessa, siskoni kun asuu Saksassa, josta lensi kyllä jouluna ja pääsiäisenä äitiä hoitamaan lyhyillä lomillaan. Oli viikannut äidin kaapeissa vaatteet ja liinavaatteetkin viivasuoriin saksalaispinoihin ja ostanut korit jokaiselle vaateryhmälle erikseen. Minulla on nyt huushollissani ne korit, 10 kappaletta, vaatehuoneessani, mutta pinot eivät ole suorat.

  VastaaPoista
 51. En malta olla poimimatta tähän yhtä linkkiä, joka tyydyttää oikeuskäsitystäni. Muistattehan tapauksen Lieksan videopoika? Siinä poika pani opettajalta lupaa kysymättä hänestä kuvaamansa videon internetiin, ilmeisesti Youtubeen, ja otsikoi sen Mental Hospitaliksi (tai jtn).

  Jutusta käytiin kiivaita keskusteluja eri palstoilla, ja osa aikuisistakin tuki poikaa lämpimästi, vaikka tämä selkeästi pilkkasi opettajaansa. Ilmeisesti nämä valistuneet aikuiset ajattelivat, että jos aikuisessa on vähän valuvikaa, häntä saa lapsikin pilkata julkisesti, silu silu lasta. Poika tuomittiin kuitenkin maksamaan jonkin verran sakkoja ja vahingonkorvausta opettajalle, eli oikeus tapahtui: ketään ei saa pilkata julkisesti ilkeällä mielellä, ei edes lapsi opettajaa.

  Nyt on taas samanlainen tapaus, jossa 16-vuotias muusikonalku oli tehnyt opettajasta pilkkavideon Youtubeen. Sydäntäni lämmittää erikoisesti tuo hänen maksamakseen langetettu 2 500 euron korvaus opettajalle. Päiväni on pelastettu.

  VastaaPoista
 52. Jumaleisson! Ei kai keisarilla ollut vaatteita, ei mullakaan ollut kun nassikkana painittiin kuin nallekarhut, heh heh heh. Siitäpä tulikin oikein harrastus vähäksi aikaa. Välillä oli korvanlehdet rullalla kuin sätkätupakka, jota myöhemmin sitten tuli pössytettyäkin. Äitin kielloista huolimatta.

  Siitä tulee välillä elvisteltyä että eka rääkäisy tapahtui Hesassa, vaikka ei uskois. Larussakin asuttiin samassa talossa kuin Pasas Pera, ainakin ätin kertoman mukaan. No hitto, on sitä ajettu joskus Seurasaarenkin ohitse, en vain muista mihin kun äiti ei ole kertonut.

  Vaikka mulla on aika iso räpylä niin en minä siitä pohjalaasten sotapelistä koskaan oikein tykännyt kun en niitä kunnareita oikein saanut. Mutta en minä niitä Gunnareita niinkään, mutta muutamaa Lotta-Liseä kyllä olisi tehnyt mieli vokotella kun pänttäsin oppia Nikolainkaupungissa.

  Hyi hitto niitä suomenruotsalaisia. Vai pesää? Nyt mä asun taas ätin lähellä, tästä ei ole kuin kullin luikaus sinne. Ei sitä kyllä ehdi katsella metsähallituksen puolelle eikä maistella sahteja kun ajelee äitin luokse, on sitä senverran kiire ja ajatukset muualla.

  Seuraavalla kerralla täytyy katella tarkemmin.

  VastaaPoista
 53. Ystäväni ja työtoverini (aikaneutraalissa mielessä) Van Vee puhkaisi runosuoneeni valkoisen aukon, josta pulppuaa nyt seuraava jotkin-jotka-loru:

  Keskellämme on jotkin
  tiedän kyllä jotka
  anonyymi mitä notkin
  ei sille maistu potka
  pöytäjärjestystä sotkin
  sanamakkaraa kun hotkin
  sekaan kuravettä lotkin
  kiitää pilvissä sotka
  seurassansa parvi kotkin
  muita loitommalle potkin
  nytpä maistuu raaka votka
  kunnian saa Veijo Wotkin.

  VastaaPoista
 54. ...Jaa että saa pesää?...

  Mistä sinä Char tuon pesän nappasit? Kelasin keskustelun alkuun saakka, enkä löytänyt kuin pesäpallon. Pesäpallossahan on tunnetusti pesiä ja kun pallo napsahtaa räpylään, se eräällä tavalla tulee pesään. Mutta tätä tuskin tarkoitit?
  Mutta voimia sinulle äitisi hoitoon. Tunnen aiheen. Isäni dementoitui pahasti, eikä siinä voinut muuta kuin saatella hänet kohti hautaa niin arvokkaasti kuin taisi.

  VastaaPoista
 55. Huus poika: Keisarilla ei ole vaatetta,
  ei olla saa ajatusta, ei aatetta.
  kirjoita säälistä ja ole apea.
  ei ääneen mainita saa "_ _ _ _ _ ."

  VastaaPoista
 56. van V.,

  poistin kolmisen kappaletta anonyymin viestejä, ja saattaa olla, että pesämaininta oli niissä - en muista.

  Onkohan tehty väitöskirjaa aiheesta Kuksimisen monet nimitykset? Niihinkin vaikuttaa muoti. Nyt puhutaan pesän saamisesta, vähän aikaa sitten hoidoista, kun joskus muinoin puhuttiin herrojen kanssa marjaan menemisestä. Niin muuttuu aika. Nyt tuo herrajuttu tuntuu vanhahtavalta.

  VastaaPoista
 57. En oikein saa kiinni että mihin tuo otsikko "Keisarilla ei olekaan vaatteita" viittaa, mutta se ei ole tekstin vika!

  Vaan sen, että olen vääntänyt ja kääntänyt (tekstiä) kolme tuntia ilman kahvitaukoa.

  Harvemmin malttaa olla niin kauan ilman että tekee ihan hulluna mieli! (Koskee ihan kaikkea.)

  VastaaPoista
 58. - Mutta eihän hänellä ole vaatteita ensinkään! sanoin pieni lapsi. Herranen aika, kuulkaa nyt, mitä tuo viaton lapsi sanoo! virkkoi lapsen isä, ja sanoja kuiskattiin suusta suuhun. - Hänellä ei ole vaatteita ensinkään! huusi vihdoin koko kansa. Keisarin selkää karmi, sillä hänestäkin kansa oli oikeassa, mutta hän ajatteli:- Kyllä minun täytyy kestää tämä loppuun asti. Ja hän ojentui entistä ylpeämmäksi ja kamariherrat kantoivat laahusta, jota ei ollut ensinkään.

  VastaaPoista
 59. Väitöskirjasta en tiedä, mutta nuorina hurjina Ruotsinmaalla kivoittelimme joskus lauantaiaamuisin sökönpeluun ohessa kuka keksii eniten kuksimis-verbejä kymmenessä sekunnissa.

  Jaa... oletko Iines (tai joku muu) lukenut Sisko Alakosken kirjoja?

  Minulla on niihin niin kovat odotukset, että pelottaa aloittaa.

  VastaaPoista
 60. Niin, mehän olimme mamuja silloin Ruotsissa. Tosin meitä kutsuttiin finnjääveleiksi, koska rasistinen kantaväestö ei arvostanut monikulttuurisuutemme rikastuttavaa väreilyä ja katukuvaan tuomaamme väriä. Onneksi meillä Suomessa on kansa valveutuneempaa.

  Sen huomaa siitäkin, että meillläkin on jo päästy pois tästä halventavasta mamu-nimittelystä.

  Uusi poliittisesti korrekti nimitys on "teini".

  (Ehkä kohta voimme lukea jostakin uutisen, jossa paheksutaan köyhän ja sairaan "teinimummon" karkoitusta.)

  VastaaPoista
 61. Alakoski Sisko? Pitäiskö minun tuntea tämä?

  Oli pakko googlata, ja ainoa tulos oli tämä:

  "ALAKOSKI SISKO KP. PUNKALAIDUN. Porsastuotanto. "

  VastaaPoista
 62. Onko meilla vieläkään sellaisia "sikaloita" joita Ruotsin hyvinvointiyhteiskunnassa oli 70-luvulla suomalaisten ja muiden huonompiosaisten asuttamilla alueilla.

  "Sitten isä harjoitteli puhumaan ruotsia. Hän sanoi että me asuttiin så pra nu. Suttio vem okk en halv kvatraat meeter. Vi har ree rum okk et stuurt hav allteles kulman takana. See på utkiikken!"

  VastaaPoista
 63. Kuunkuiske,

  otsikko viittaa varsin huonosti moniaalle.

  Jos tarkkoja ollaan, sen voisi kuvitella viittavan persujen olemattomaan puolueohjelmaan (maininta Soiniin tekstin lopussa), Kemppiseen (nukkuva keisari/alaston keisari) sekä pyrstötiaiseen, joka alastomanakin on oikea aito keisari. Joku taitava voisi selittää sen viittaavan myös Melleriin, runokeisariin, joka tulee autokaupoille rahattomana ja tahtoo silti auton samantien mukaansa.

  VastaaPoista
 64. Susannahan se olikin, mistä lie alitajuntani uumenista tuon siskon tempaisin.

  Mutta oliko tuo "porsastuotanto" tahaton viittaus, sillä kuten anonyymi tiesikin, niin Alakosken ensiteoksen nimi oli Sikalat.

  VastaaPoista
 65. Tapsa hei!
  Tarkoitit varmaan Susanna Alakoskea ja hänen "Sikalaansa." Kyllä, kannattaa lukea. Siellä on yhtä ja toista meillekin tuttua, vaikka emme ehkä niin syvälle ehtineet vaipua. Minä ainakin asuin Kanalgatanilla, keskellä kaupunkia, siellä, missä riistäjät ja pilkkaajat asuvat.
  Mistä sinä Tapsa tuon "teinin" nappasit? Minä en ole ikinä moista kuullut käytettävän mamu-yhteydessä. En kyllä ole paljon lukenut lehtiä.
  Finnjääveleitä oltiin juu, eikä se ketään haitannut.
  Ruotsalaiset ne olivat jo silloin niin fiksuja, etteivät sanoneet kuten eräs suomalainen näillä palstoilla, nimittäin että "Olethan tunnetusti ulkomaalaista syntyperää - röyhkimys - eli et siis aito suomlainen, kuten Meijeri ja allekirjoittanut ovat."

  Vieraan syntyperäni olen toki tunnustanut eikä siinä mielestäni ole mitään hävettävää. Olen myös toiminut kelpo mamun , anteeksi teinin tapaan ja vienyt suomalaisilta sekä työpaikkoja että naisia. Muutamat sukulaiseni ovat erikoistuneet elämään sosiaaliturvan avulla käymättä koskaan työssä.

  VastaaPoista
 66. No nyt sain kiinni!

  Tämä Sikalahan on se teos, jonka pohjalta tehdystä näytelmästä Outi Mäenpää pokkasi juuri äsken kuuden uutisissa ruotsalaisen Jussi-palkinnon, parhaana sivuosanäyttelijänä.

  Itse teos on minulle tuntematon, kuulin siitä nyt vasta. Voin arvata, mitä teos käsittelee, mutta miten käsittelee - tämä on vielä arvoitus.

  Onko kirja siis hyvä, vai vain nostalginen mahdollisine en finne igen -mollauksineen? Aion kyllä lukea kirjan, kun käsiini saan.

  VastaaPoista
 67. Tapsa, tuo "porsastuotanto" oli siis googlauksen todellinen tulos, kun hakuna on "Alakoski Sisko". Minulla se oli jopa ainoa tulos. Hauska sattuma!

  Tuota mainitsemaasi "teiniäkin" googlasin niin innokkaasti mamu-merkityksessä, että päädyin teiniseksisivustolle. Hämmästyttäviä kuvia yli kaksikymppisistä heitukoista, teineistä. Jessus.

  Minä en muista, mitä syntyperää van V. olikaan.

  VastaaPoista
 68. Minua vähän nauratti tuo "minut voit viedä, mutta volkkariin et koske"-juttu.

  Teini oli joskus ammoin, historian sukkahousuaikoina, ylioppilaiden nimitys. Eivätkä ne kai mitään -teen ikäisiä olleet.

  VastaaPoista
 69. Söör Attenborough siellä telkkarissa selittää: "Tässä näyttäisi, että - kun painan pääni turpeeseen - poskeni olisi lehmänpaskassa.- Siitä ei kuitenkaan ole kyse, tämä on aivan harvinaislaatuista paskaa, joka haisee erityisen ihmeellisen pahalle; yksi käsittämättömistä luonnon mysteereistä!"

  VastaaPoista
 70. Ihan kuin näkisit tänne televisoruutuuni, Riku. Sir siellä tosiaan selittelee kasvien viettelykeinoja. Koetan oppia jotakin.

  VastaaPoista
 71. Sanoitpas lystisti, Riku, mutta niin kai sitten. Runoilija oli kuin merirosvo ilmestyessään pihaamme, kun ottaa vielä huomioon sen, että mökkitie on tavallaan piilossa. Tosin siinä maantien vieressä oli oranssi kupla houkutteena ja iso kyltti MYYTÄVÄNÄ HALVALLA sekä hirmuiset nuolet tietä osoittamaan.

  Tuo kuplan myyntikesä oli muuten hauska. Uskomattoman moni ohikulkeva poikkesi tiedustelemaan sitä, ja hauskinta on, kun rikkaat kepusukulaisetkin kiinnostuivat siitä. Sanoin, etten minä sentään niin halvalla myy.

  VastaaPoista
 72. Täytyy myöntää, että Mellerin(kin) tekstit puuttuvat lähes kokonaan yleissivistyksestäni.

  Selailemalla sain selville, että kirjoitti jo kymmenvuotiaana arvosteluja "Ilkkaan" - ja Vimpelin Vedon (aiemmat pesäpalloviittaukset) tanhuvilla nuorta miestä ja hänen erityislahjakkuuttaan arvostettiin kovasti.


  Otin muuten kokeeksi käyttöön IE 8-selaimen. Vaikuttaa paremmalta, kuin tuo kovin yksinkertainen Firefox. Puheet viruksista ovat vanhanaikaisia, Firefoxia varten niitä on tänä päivänä kehitetty aivan yhtä paljon.

  Erityisesti pidän kääntäjä-toiminnosta, voi mennä katselemaan vaikka venäläisiä tai ranskalaisia sivuja. Käännöskukkasista huolimatta hyvin saa selvää.

  VastaaPoista
 73. Iines tuossa taannoin hiukan suutahti, kun nuoleskelin anonyymiä, enkä häntä, bloginpitäjien kuningatarta. Tähän tapaan: ” Nyt en ala. Van V:n anonuolaisu on paljon mielevämpi kuin minun, oikein slurpsis!”

  Koska naisen murhe on pahinta mitä tiedän, yritän nyt korjata asiaa pikku runolla, jonka puutteet toki ovat ilmeiset, mutta enhän olekaan mikään Saarikoski! Nuolemistarkoitus kuitenkin toivottavasti tulee ilmi riittävän selvästi. Jos runoni ei ole riittävän slurpsis menen ja itken itseni uneen.

  Seurakunnalle ilmoitetaan, että ”van” nimen edessä tarkoittaa tavallisesti hollantilaista alkuperää. Niin minunkin tapauksessani. Mutta asiaan:


  Kaino pyyntö Amorille

  Amor, täyttäös, oi viines
  tähtäimessä kun on Iines.
  Yksi nuoli ei nyt riitä,
  vakuuttunut olen siitä

  Iines, hän on kovin kranttu:
  ”miehillä ei leikkaa lanttu.”
  Tyhmiksi hän miehet huomaa:
  ”fiksua ei löydy kuomaa.”

  Ulkonäkö – sama juttu,
  oli vieras taikka tuttu.
  Iso maha- rasvatukka:
  tyypillinen finski-jukka.

  Paha juttu myöskin näissä
  miehisissä pörröpäissä,
  himot, halut kaikenlaiset,
  niitä kaihtaa kelpo naiset!

  Iines vaikea on saalis,
  ellei lujaa leikkaa kaalis,
  ellet ole kympin jätkä,
  mielellään et myöskään pätkä.

  Siispä Amor, monta nuolta
  tarvitaan, ja paljon huolta,
  sytyttämään tuli naiseen,
  Iineksehen, ihanaiseen!

  VastaaPoista
 74. Anonyymin viittaukset van V:n vieraaseen syntyperään kertovat NIIN paljon anonyymin pikkuruisesta maailmasta.

  Anonyymi taitaa olla niitä "maailmanmatkaajia" jotka käyvät kerran vuodessa syömässä suomalaisia lihapullia etelän rantakohteessa ja välttävät tarkkaan tutstumasta paikallisiin. Paitsi baarissa, tuhannen kännissä.

  Vaan van V:lla se käy flaksi - eikä se ole ihme!

  Onnea ja menestystä jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 75. Minun mielikuvani oli van V:stä ajelemassa amerikkalaisella Vanilla.

  Van V:n runo on upea! -- Onkohan niillä rakkausolennoilla, Amorilla sunmuilla, käytössään sellaisia konetulta ampuvia jousia?

  VastaaPoista
 76. Hieno runo, van V.! Kerrassaan taitavasti sommiteltu. Kiitän ja kumarran!

  Vain neljäs säkeistö ei ole Iinestä, vaikka onkin hyvin kirjoitettu. Iines on härkänainen, eikä hänellä särje pää vissiin ikinä. Himot ja halut ovat elämän suola!

  VastaaPoista
 77. Huh, minä arvasin!
  Olin itse asiassa tehnyt neljännen säkeistön aivan toisin, mutta sitten tulivat mieleeni ne monet nuhteet, joita olen tällä palstalla saanut sovinismin ym. syntien takia.
  Arvasin nimen omaan, että Iines on härkä. Ota ja omista siis alkuperäinen teksti, ilman valitusoikeutta:

  Sänkyyn Iineksen jos suistaa,
  hyvä silloin miehen muistaa:
  Härkä Iines on, ei kalat
  lempeen hällä aukee jalat.

  VastaaPoista
 78. Mustasukkaisena laitan vielä, kun kaikki näyttävät menneen jo nukkumaan, mukaelman Gösta Sundqvistin kappaleen alusta:

  Tanssii ihana Iines kamalia tansseja tanssii
  tai sitten sillä on siellä mies.
  Ja ne laulaa..laalalalalalaa mielenvikaisia likaisia lauluja laulaa
  ikivanhoja iskelmiä mitä lie...

  VastaaPoista
 79. Voi pojat, kiitän lurituksista, joissa meikäläinen nähdään oikeassa valossa!

  Kyllä tuo van V. on melkoinen kynäniekka, mikä ja kuka oikein lie oikeasti! On kyllä minusta hauskaa, ettei tiedä, kuka kukin oikeasti on.

  VastaaPoista
 80. Täällä mitään nukuta, vaan katsotaan ohjelmaa nubialaisista. Tänään olen nähtävästi juuttunut television ääreen, kun sain Nenäpäivän loppuun. Kiva kirja.

  VastaaPoista
 81. Ontuvan hollantilaisen eli van Veen takia minun on kai nyt liityttävä vihreisiin.

  Olen nimittäin niin kateellinen tuosta mahtavasta runosta, ettei äärtä eikä laitaa... tuollaiseen romuluiseen herkkyyteen ei pysty yrittämällä eikä harjoittelemalla, siihen on elettävä sellainen elämä, josta syntyy rempseä runo.

  VastaaPoista
 82. Niin, mehän olimme mamuja silloin Ruotsissa. Tosin meitä kutsuttiin finnjääveleiksi, koska rasistinen kantaväestö ei arvostanut monikulttuurisuutemme rikastuttavaa väreilyä ja katukuvaan tuomaamme väriä.

  Olitko sinä niitä sossun tuella eläviä rappioalkoholisteja, jotka poltti vieläpä Norttia, ja joita ulkomaalaistaustainen van V kertoi kohdanneensa Ruotsissa?

  Juuri tänään luin lehdestä, että Itäkeskuksen uimahalliin on tullut väriä - monessakin mielessä - kun kultuuriamme on rikastettu urakalla mamuilla. Lehtiartikkelin mukaan saunaosastolle mennessä usein ensimmäisenä tulijaa tervehtii paskakasa, jonka joku kultuurinrikastaja on estraadille vääntänyt. Tämä siis saunaosastolla, eikä WC:ssä.

  Minä en muista, mitä syntyperää van V. olikaan.

  Sinun kannattaisi käydä kansalaisopistossa joku maantiedon kurssi ja sitten hiukan tutustua nimiin. van V:n suku on peräisin Etelä-Afrikasta, jossa puhutaan buuria, siis sellaista sekamelskakieltä.

  Kieltämättä maailmanmies. Onhan tuo enemmän, kuin tuolla eräällä homepaatilla, jonka kokemuspiiri tiivistyy Tammelantorin liepeillä pyörimiseen. Saahan sieltäkin mustaamakkaraa...

  VastaaPoista
 83. Anonyymi on näköjään opiskellut lujasti. Suuri joukko hollantilaisia hugenotteja nimittäin muutti Etelä-Afrikkaan 1700 luvulla. Melkein joka perheen nimen edessä oli tuo "van".

  Mutta hugenotteja kulkeutui myös Ruotsiin ja vähitelen Suomeenkin. Hekin olivat "van"-porukkaa. Huomautan samalla, ettei van ole sama kuin von. Hugenotit eivät siis olleet aatelisia.

  Minun sukuhaarani tuli tänne Ruotsin kautta, ei Etelä-Afrikan kautta, joten tässä asiassa anonyymi nyt pikkuisen erehtyy.

  "Olitko sinä niitä sossun tuella eläviä rappioalkoholisteja, jotka poltti vieläpä Norttia, ja joita ulkomaalaistaustainen van V kertoi kohdanneensa Ruotsissa?"

  Näin tosiaan kävi. Tapsa poltti nimen omaan vihreää Norttia ja joi alkoholia sossun rahoilla. Tapasin hänet Slussenilla, ostin miehelle matkalipun Suomeen ja niin me kaksi paluumuuttajaa saavuimme Helsinkiin ja ryhdyimme mainosalalle.

  Saunaosaston kikkareista tuli mieleeni päivä, jolloin juuri tapasin Tapsan. Kun kysyi eräältä ruotsalaiselta, mistä "Slussenin sissit" löytyvät, hän vastasi iloisesti, että "seuraa vaan oksennuksia."

  Ja ihan totta: heti lähellä oli kirjava lammikko, jonka muuan rappioalkoholisti oli siihen kiireissään korauttanut. Siltoja lähestyessäni oksennukset lisääntyivät ja johtivat minut lopulta ystäväni luokse.

  Vai olet sinä, Anonyymi homeopaatti! Hauska kuulla. Kuten kerroit, Tampereen homeopaatit tapaavat liikehtiä iltaisin mustamakkarakojujen äärellä vaihtamassa kokemuksia.
  Kerran odottelin junaa Tamepereella ja kävelin Tammelan torille aikaani kuluttamaan. Kuulin eräältä homeopaatilta järkyttävän tarinan:

  Homeopatiasta kiinnostunut lääkäri oli määrännyt hänen sedälleen 16 Botkinin tippaa joka päivä, mutta hän ottikin vain 15 ja kuoli.

  VastaaPoista
 84. Mutta eihän van V. ole oikeasti van!

  HG:hän tuon nimittelyn joskus antoi V:lle, riimitellessään sanoja aina riemukkaaseen fanfaariin asti.

  Miten siis anonyymikin kehottaa minua opiskelemaan nimioppia, kun ei ole mitään nimeä? Minä kehotan anonyymia opiskelemaan vähän mediakritiikkiä.

  VastaaPoista
 85. Tuolla joku "Topi-Petteri" ounasteli että Tammelantorin liepeillä on homepaatti.

  Vinkkinä voin mainita että soitto vain Suomen ympäristökeskukseen niin he käyvät tarkistamassa aluksen ja antavat lausunnon mahdollisesta purkamispäätöksestä tai siirtokehoituksen.

  Lisäksi, ei kannata pyöriä omissa ajatuksissaan vaan toimia.

  VastaaPoista
 86. Van nimen edessä ei anna lisäpisteitä mutta ei myöskään vähennä niitä.
  Hauskoja riimejä hän kirjoittelee, kuten muutkin herrahenkilöt tässä blogissa.

  Itselläni ei ole mitään uutta sanottavaa päreen aiheesta. (Mikä se olikaan?) Toivottelen vain mukavaa päivää.

  VastaaPoista
 87. Mukavaa päivää itsellesikin, Delilah. Samoin kaikille muillekin.

  Tässä ei taida olla selkeää keskustelunaihetta!

  Aurinko paistaa, on aika huima pakkanen, ja puissa näkyy parvi tilhiä. Naapurissa raikaa sähköpora. Tässä talossa on viimeisen vuoden aikana ollut molemminpuolisissa naapureissani putkivuotoa, kahteenkin kertaan. Minä olen ainoa ehjäputkinen tässä päädyssä ja odotan kiinnostuneena ja lievällä kauhulla, koska minullakin alkaa jossain päin huushollis tippua. Miten yksi muka voi jäädä välistä?

  VastaaPoista
 88. Eräänä päivänä blogistaniin saapui kaksi petkuttajaa jotka sanoivat olevansa taitavia copywritereitä ja valmistavansa keisarille sellaisen näppäimistön minkä tekstiä ei voisi nähdä typerys, eikä tehtäväänsä kykenemätön bloggari.

  Keisari halusi oitis uuden näppiksen koska se paljastaisi typerykset ja viisaat. Näppikseen liittyvä taika ja uhka, että se paljastaisi mahdollisesti hänetkin typeryksesksi, esti hänen uteliaisuutensa nähdä laitteen valmistuvan. Siksi keisari laittoi vanhan palvelijansa asialle.

  Copywriterit suolsivat tekstiä hartiavoimin leveänä palstana, mutta palvelija näki vain tyhjää, mustaa pintaa. Uskaltamatta kertoa totuutta, hän kehui tekstiä vuolaasti, niin copyille kuin keisarillekin. Keisari laittoi vielä toisenkin palvelijan varmistaakseen kaiken. Sama toistui.

  Uteliaisuus ajoi keisarin lopulta luottohenkilöidensa kanssa taikalaitteen luo. He kehuivat kilvan tuotettua tekstiä. Keisarin painajainen oli muuttunut todeksi, hän ei tuota tekstiä nähnyt. Oliko hän kykenemätön johtamaan blogistaniaansa. Häpeä pakotti hänet kuitenkin ylistämään olematonta taikatekstiä. Hän halusi näppiksen.

  Tuli aamu, jolloin keisarin piti pläjäyttää tuotoksensa blogistanilaisten ihmeteltäväksi. Huhu taiasta oli kuitenkin levinnyt. Uskolliset palvelijat kehuivat tekstin upeaa epiikkaa sekä sen proosallisia arvoja. Kukapa typerys haluaisi olla, joten kaikki ihastelivat myötätuntoisina.

  "Keisarilla ei ole tekstiä" näkyi yht'äkkinen teksti blogissa. Kohta kaikki yhtyivät toistamaan tuota häpeämätöntä kirjoitusta. Keisari oli pyörtyä mutta hänen oli jatkettava kirjoituksista välittämättä. Uskolliset palvelijat tajusivat hädän mutta sulkivat silmänsä tuon "anonyymin" häpeämättömältä ja itsetuntoiselta hyökkäykseltä.

  VastaaPoista
 89. Loistavaa anonyymi! Sinusta pitäisi nyt tehdä runo!

  Siis kyllä tämä on oikea keisarin blogi, kun täällä ovat keisaritasoa sekä emännän hehkuvat lastut että kommentoijien loisteliaat vuolut puhumattakaan nyt jo anonyymien hifi-tasosta! Olen otettu! Ja myyty! (Tähän kuuluu perään nyt ankara selkäänpuukotus, sen jälkeen emännän itkua ja kommentoijien lohduttelua ja pahan anonyymin karkotus.)

  VastaaPoista
 90. Jos tämä oli "pahan" anonyymin kirjoitus vastustan jyrkästi hänen ajamistaan ulos blogista. Tekstiin sisältyvä oivallus oli mahtava ja osui täsmälleen maaliin.
  Tosin - ja tämä on ikävä sanoa - kyseessä on taitava kopio Origon taannoisesta pakinasta. Kyllä, kyllä, Origo on lopettanut jo ajat sitten, mutta hänen kirjansa säilyvät.
  Joka tapauksessa kateelliset onnittelut Anonyymille. Noilla lahjoilla copyn paikka missä tahansa paremman luokan toimistossa on varma.

  VastaaPoista
 91. Åke Blomqvist tulee laajoissa muistelmissaan kertoneeksi kuinka hän tanssikouluineen kierteli ympäri Suomea. Liikuttavin tarina sijoittuu Nuijasodan aikaiseen, Päijät-Hämäläiseen pikkukuntaan, maan keskelle. Maamiesseurantalolla "Rientolassa" järjestettyihin tanssikursseihin osallistui monenkirjava joukko pitäjäläisiä poikia ja tyttöjä.

  Erityisesti, Åke kertoo, hänen mieleensä on jäänyt muuan ujosti hymyilevä nuorukainen, Topi-Petteri. Vantterasta olemuksestaan huolimatta hän vaikutti vähän tuulessa värisevältä haavanlehdeltä. Usein luodut katseet seinänvieruspenkillä istuneeseen naiseen, äitiin, saivat arkuuden taltutetuksi. Haparoiva askellus tanssin saloihin oli alkanut. Ja tie naisen sydämeen, saatille, lempeen, niinkuin tanssiguru "tangon" voimaa avasi.

  Varovaisuus ja arkuus poistuivat kuitenkin vain hetkittäin. Tangon askeleet tömähtivät lattiaan täsmällisen tomerasti ja eleettömästi kuin Nuijasodassa marssiva Per Olofsson Finnen pojanpojanpojanpoika. Venäläisestä, ruotsalaisesta saatikka saksalaisesta kulttuurista sen kyläyhteisöä rikastuttavasta vaikutuksesta ei nuorukaiseen ollut tarttunut vähääkään.

  Kansainvälisyyden voittokulusta kertoo amerikkalaisen tv-sarjan Dynastia näyttelijä Catharina Oxenburg jonka juuret johtavat tuolle Päijät-hämäläiselle paikkakunnalle. Catharina Oxenburgin äiti oli prinsessa Elisabeth. Tämän isä oli Jugoslavian prinssi Paul. Paul oli Aurora Demidovin poika. Auroran isä oli Paul Pavlovitsh Demidov. Tämän äiti oli Aurora Karamzin, jonka isä oli maakeskeläinen Carl Johan Stjernvall. Muun muassa Viipurin maaherrana toimineen Carl Johanin isä oli Erik Johan Stjernvall.

  VastaaPoista
 92. Poika hiljaa sanoi,
  katsokaas',
  ei keisarilla oll' vaatteita.
  vaan mitä latoi,
  kööri pöytääs',
  - ei mitään saatteita.

  Saa ilman olla hän,
  nähkääks',
  vaikk' hänkin nimen on saaneita,
  mutt' kun hämpä sanoi:
  käy myötääs',
  - ilman vaahtoavia laineita.

  VastaaPoista
 93. Hitto, suotta syytin Anonyymia plagioinnista. Ei se ollut lähelläkään Origon tarinaa, jonka otsikko on:

  Keisarinnan vanhat vaatteet

  Monta vuotta sitten eli keisari, joka oli kovin mielistynyt uusiin vaatteisiin. Häntä ei sotiminen kiinnostanut, ei myöskään valtiontalous; sodankäynnissä hän hyväksyi ainoastaan voitonparaatin joka soi hänelle mahdollisuuden esiintyä sotavoimien ylipäällikön puvussa. Valtiopäivien toimintaan hän osallistui niiden avajaisissa, ja joka vuosi hänelle kudottiin uusi avajaispuku.
  Teatterissa ja puistoajelulla hän kävi ainoastaan saatuaan uusia pukuja ja hänellä oli päivän joka tunniksi eri hännystakki. Muista kuninkaista voitiin sanoa että he olivat valtioneuvostossa, mutta tästä keisarista sanottiin: »Keisari on vaatehuoneessa», jos häntä ei joskus näkynyt jossakin.
  Kerran tuli kaupunkiin kaksi huijaria, ei tiedetty mistä tulivat eikä aluksi huomattu ottaa selvääkään. Heillä oli kangaspuut mukana, he pistivät ne kokoon ja alkoivat siltä istuimelta paukuttaa pirtaa vaikkei puissa ollut ainuttakaan loimilankaa. Sukkulaa he niinikään viskasivat sangen taitavasti, ja heitä pidettiin aluksi jollakin tavalla hupsuina.
  Sitten miehet ilmoittivat, että kangas, jota he kutoivat, oli kovin hienoa, että se tuli keisarille ja että sillä oli sellainen merkillinen ominaisuus, että sitä eivät pystyneet näkemään sellaiset henkilöt joiden rakkaus elämä oli jotenkin kehittymätöntä tai muuten kieroon kasvanutta. Kaikki siitä heti näkivät kankaan ja miehet vain loiskuttivat tyhjiä puita.
  Keisari pian kuuli kankaasta ja lähetti ministerivaltiosihteerin alustavasti tutkimaan sitä. Ministerivaltiosihteeri näki tyhjät kangaspuut ja kauhistui ajatusta rakkaus elämänsä kehittymättömyydestä; hän muisteli kaikki ne tytöt joita hänellä oli eri valtiopäivien istuntokausina ollut ja alkoi miettiä oliko hänen kohdallaan sittenkin jotakin vinossa.
  Keisarille ministerivaltiosihteeri ylisti kangasta kovin ja kun kangas oli valmis ja puku siitä tehty, se vietiin keisarille jonka piti pukeutuman siihen. Keisari ei tietysti nähnyt kangasta, hän ajatteli mitä keisarinna sanoisi jos tietäisi, tekisikö hän omat johtopäätöksensä, miten valtakunnan juorulehdet suhtautuisivat. Hänen ehkä pitäisi neuvonantajiensa vaatimuksesta alistua jonkun avioliitto neuvojan puhutteluun ja se tuntui jo synkältä. Niin keisari katsoi parhaaksi olla hiljaa ja hän pukeutui uuteen pukuun, sen jälkeen oli tarkoitus marssia keisarinnan kanssa valtiopäivätaloon avaamaan valtiopäiviä.
  Keisarin keisarinnasta täytyy vielä kertoa, hän oli yksi kauneimpia naisia mitä kuka tahansa missään oli nähnyt, ja yleisesti hämmästeltiin sitä että hän oli suostunut keisariin tämän miljoonista vaatekerroista huolimatta. Hänen kasvonsa olivat ihanat ja vartalonsa vieläkin ihanampi. Hän ei keisarin tapaan piitannut uusista vaatteista vaan lähti nytkin avajaisiin vanhassa, taatusti läpinäkymättömässä juhlaleningissään.
  Niin keisari ja keisarinna kulkivat läpi kaupungin. Kaikki kuvittelivat keisarin vaatetetuksi vaikka hän oli alasti, ja keisarinnan alastomaksi vaikka hän oli vaatetettu.

  Lähde: Origo: Siveyden alkeet. Pakinoita. 1963.

  Pyydän anteeksi.

  VastaaPoista
 94. Pakkoheteroseksuaalisuus pitää karistaa asiallisen miesasialiikeen liepeiltä kuin hilse hipin hartioilta.

  Painiminen, käden vääntö ja joskus kameralle poseeraus on kivaa mutta lihaläjän tekeminen kännipäissään, äijien kesken, hakkaa kaiken, naimisenkin. Hah hah haa.

  VastaaPoista
 95. Minulla on, van V., tässä edessäni Origon Kansakunnan kaapin alla, 80-luvulta, jolloin tykkäsin kovasti hänen pakinoistaan.

  Takannessa Jouni Lompolo istuu keltavuokkojen keskellä Espoossa, alastomana ja pippeli terhakkaasti pystyssä, pyöreän masun alla. Hellyttävä kuva, niin keväinen.

  VastaaPoista
 96. Aika äijä taidat anonyymi olla, lihaläjän tekeminen äijien kanssa jää minulle aukeamattomaksi.

  Tässä minua hiukan haittaa ohipuhuntasi huolimatta ilmeisestä verbaaliudestasi. Ei siinä mitään, puhuu vaan, mutta kun katsoo samalla ohi tai päiden yli. Haloo, sinua ei taida sanalla tavoittaa.

  VastaaPoista
 97. Origo istuu pippelisillään ja lukee teosta "Ei Sarilla ole vaatteita".

  Tuolla on Origon hauskoja, viisaitakin aforismeja.

  VastaaPoista
 98. Siellä linkissä oli jokin aforismi myös tuosta Kansakunnan kaapin alla -opuksesta, mm. se alin horsmajuttu.

  Tässä pari lisää. Älkäät pahastuko, kielenkäyttö on Origon, ei minun.

  "Käsi tärisi niin, että kusella käydessä sain orkun.

  Joskus lähimmäisiä katsellessa tulee mieleen, että Jumalan täytyi olla krapulassa ihmisiä luodessaan.

  Syyslaulu: Nyt rakastan kai enemmän kuin ennen rakastin, mutta vähemmän kuin koskaan saat tietää.

  Keinutuoli on kuin sosiaalidemokraattinen puolue: liikkeessä kaiken aikaa, mutta matka ei edisty."

  VastaaPoista
 99. "Paljonko kello on?" Mikko kysyi.

  "Paljonko kello on", Mikko kysyi.

  -----

  Pikainen kyssäri äikänopelle: ovatko molemmat kirjoitusasut oikein?

  Thanks! :)

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
 100. Kuunkuiske,

  ensimmäinen on oikein, koska päälauseessa on kokonainen kysyvä lause.

  Jälkimmäinen ei ole muodolisesti oikein.

  VastaaPoista
 101. Niinpä; mistä lie jälkimmäinen kirjoitusasu mieleeni iskostunut.

  Kiitos!

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
 102. Mielenkiinnolla seuraan äikänopen vastausta Kuunkuisekeen kysymykseen, vaikka vaihtoehtoja näkyy olevan liian vähän.

  VastaaPoista
 103. mää vaan,

  täsmentäisitkö ajatuksiasi noista vaihtoehdoista? Vastasin vain esitettyyn kysymykseen.

  Juttelen enemmän kuin mielelläni kieliasioista, entisenä Blogistanian Kielipoliisina.

  VastaaPoista
 104. Parit lyöntivirheet vain tuli tuohon vastaukseeni, jota olin juuri korjaamassa, kun Kuunkuiskeen kiitos jo tuli. Vedin korjaukseni takaisin.

  Piti olla:

  Kuunkuiske,

  ensimmäinen on oikein, koska päälause on kokonainen kysyvä lause.

  Jälkimmäinen ei ole muodollisesti oikein.

  VastaaPoista
 105. Keinutuoli on kuin sosiaalidemokraattinen puolue: liikkeessä kaiken aikaa, mutta matka ei edisty.

  Olisiko siellä vielä sellainen kuin:
  Istuu kuin kepu junttilan tuvan seinässä, mutta pöytä on puhdas (?)

  VastaaPoista
 106. Kyseinen pakinakokoelma, Riku, on kirjoitettu Koiviston aikana, ja silloin kepulaiset taisivat olla aika hiljaista poikaa, kun kirjassa on vain yksi kepulaisjuttu, Johannes Virolaisen kampanjasta "Kuinka saan silmät aamulla auki tulitikkuja käyttäen tai ilman."

  Vähän epäiltiin myös Johanneksen alkavan viettää leveää dolce vita -elämää nuoren kauniin vaimonsa keralla, ja ehkä jopa myyvän traktorinsa.

  VastaaPoista
 107. Johaneksen velmu viurusilmät muistan hyvin. Johannes oli suoraselkäinen mies, uskalsi haastattelussa jo -90 luvulla nimitellä Kekkosta juopoksi.

  Tässä harvinaisessa arkistomateriaalissa Johannes kauniin vaimonsa kera yleisurheilua seuraamassa.

  VastaaPoista
 108. Olipas hauska, eksyin surffailemaan sitä kautta pidemmällekin.

  Lisää saisi tulla hauskoja ohjelmia telkusta. Nyt tällä hetkellä ei ole mitään vastaavaa hulvatonta kuin joskus nämä peteliukset ja kallialat. Heidän tyypeissään oli myös syvyyttä, kuten nyt vaikkapa apuvamiehessä. Huumori on kadonnut erillisohjelmana.

  VastaaPoista
 109. Minä laitan tämän esimerkkinä erittäin huonosta huumorista.

  Anteeksi kaikilta pätkän ehdottoman vääränlainen asenne mm. pitkäaikaisiin liittoihin - minua ei oikeasti naurattanut yhtään!

  VastaaPoista
 110. Ei huumorin aina tarvitse tuottaa ääneen nauramista.

  Minusta huumorin olemukseen kuuluu jonkin teon syvä ymmärtäminen ja siitä jollakin tapaa huvittuminen. Ja ehkä vielä sekin, että tapahtuma ei ole pelkkää huumoria, vaan siinä on mukana syvyysaspekti. Tässä oli kaikkea mainitsemaani.

  Ehkä huonoa huumorina, mutta juuri siksi hykerryttävää.

  VastaaPoista
 111. Huumori on siitä vaikea laji, että toista naurattavat kohtaukset saavat toisen vakavaksi tai jopa tyrmistyneeksi: "Mikähän tässäkin pitäisi olla hauskaa?"

  Myös mielentilat vaikuttavat.

  Omat suosikkini ovat tässä haastateltava
  W.C.Fields ja erityisesti kohtaus elokuvasta "Pulmia kerrakseen", jossa hetkeäkään ajattelematta hyppää matkustajalentokoneen parvekkelta(!) pudottamansa viinapullon perään.

  Ja Chaplinin makaaberi Ritari Sinparta (monsieur verdoux), josta löytyy pätkiä juutuupista.

  Lopussa kertoo oikeudessa kyse olleen vain bisneksestä ja hänen bisneksensä olivat kovin pieniä valtioiden bisneksiin verrattuna.

  VastaaPoista
 112. Minua huvittaa ehkä eniten kuolemaan tai hautajaisiin liittyvä ns. musta huumori. Muistan erään tv-sarjan, jossa vainajasta kiisteli kaksi eri hautaustoimistoa.

  Myös Sisko ja sen veli -ohjelmassa oli aika mukavaa hautajais- tai kuolemanhuumoria. Isä oli tilannut omat hautajaisensa itse, lapsille kertomatta. Äiti meni kolahtamalla pöytään.

  Mykkä filmi kaikkineen - varsinkin Buster Keaton ja Chaplin ja tuo W. C. Fieldskin - on sellaista, josta nautin.

  VastaaPoista
 113. Tuo Ritari Siniparta oli mies, joka bisnestensä vuoksi hurmasi ja surmasi ainakin neljätoista naista.

  Bisnekset saivat alkunsa, kun työpaikasta saamiensa potkujen jälkeen halusi elättää pyörätuolissa olevan vaimonsa ja lapsensa.

  Suhtautui kaikkeen viileän analyyttisesti.

  VastaaPoista
 114. Eikä sillä mitään merkitystä ole, mutta W.C. Fields ei tehnyt yhtään mykkäelokuvaa.

  VastaaPoista
 115. Onhan sillä merkitystä. :)

  Tämä vaati hymiön. Merkittävämpiäkin asioita olen unohtanut, mutta Fieldsin lystin hahmon muistan täydelleen, ääntä en.

  Siniparrasta muistan nähneeni muutaman eri leffaversion.

  VastaaPoista
 116. Jos Fields´iä muistaa, pitää muistaa hänen nenänsä ja äänensä. Minä pyrin samaan, vaikkei se täällä kommentoidessa tietysti tule esille.

  VastaaPoista
 117. Haloo, sinua ei taida sanalla tavoittaa.

  No ei juurikaan enään. En ala tässä nyt mitään sidosryhmäanalyysiä tekemään, mutta et enään kuulu kiinnostusalueeni keskiöön. On tullut muuta tilalle, kuten taannoin kerroin. Suuri muutos!

  Käyn toki täällä silloin tällöin, päivän viimeisinä tunteina, piipahtamassa. Rauhallistahan täällä on, kuin vanhainkodissa olisi. En ole sinne kuitenkaan vielä lähimainkaan valmis. Eloa pitää olla.

  Alkuillassa hupia toi MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma, jossa rento ja eloisa Erkki kertoi rehellisesti mielipiteensä maksullisesta seksistä: "Maksullinen seksi on kuin vessassa käyntiä". Tämä Erkin rehellinen mielipide taas on raivostuttanut lauman naisia. Jotenkin tulee mieleen tämä blogi, jossa mielipiteen ilmaisu raivostuttaa tietyt tahot.

  VastaaPoista
 118. Jos mies suhtautuu seksiin kuin vessassa käyntiin, niin ei siitä kenenkään - naisen - ole syytä suuttua.

  Sehän on vain plussaa, että niin mielikuvitukseton mies tyhjentää lastinsa naiselle, joka saa siitä maksun!

  VastaaPoista
 119. -Tämä seksin saaminen on monille miehille aivan yhtä tärkeä asia elämässä kuin ruoka, juoma ja vessassa käynti. En ymmärrä, mistä kirjoista te suomalaiset naiset olette oppinne saaneet, kun ette tätä asiaa ole ymmärtäneet niin kuin saksalaiset, tanskalaiset ja hollantilaiset kanssasisarenne, tuohtunut Penttinen harmittelee.

  Hän on oman kertomansa mukaan ostanut seksiä noin puoleltatoistatuhannelta naiselta. Hän väittää saavansa tarvittaessa naisen kotiinsa kuudessa tunnissa Pietarista. Kuljettaja ottaa vain 20 euron korvauksen.

  Erkki Penttisen mielestä naiset ovat tasokkaampia kuin esimerkiksi Helsingin keskustan ravintoloissa. Siellä nainen on sitä paitsi kallis - jopa 500 euroa yö. Pietarista hän kertoo saavansa parikymppisen missin näköisen naisen monta kertaa halvemmalla.


  "niin ei siitä kenenkään - naisen - ole syytä suuttua."

  Kannattaa tsekata MTV3:n webbisivut. Siellä sivusto repeilee pillastuneiden naisten kommentista.
  Mikähän siinä on, että suominainen haluaa kontrolloida suomalaisenmiehen ja ulkomaisen naisen oman ruumiin itsemääräämisoikeutta?

  VastaaPoista
 120. Anonyymi,

  en minä sinulle anonyymille puhunut.

  Sinä et ole runoileva anonyymi, vaan sinä olet se anonyymi, joka ei osaa kirjoittaa enää-sanaa oikein ja joka on tämän blogin pitkäaikainen ja innokas lukija. Päivällinen anonyymi on siis eri anonyymi, jonka persoonan yrität ryöstää.

  Jos mies sanoo, että maksullinen seksi on kuin vessassa käyntiä, niin se kertoo enemmän hänestä kuin seksistä. Ei ihme, että pitää maksaa seksistä.

  VastaaPoista
 121. Vinkkinä voin mainita että soitto vain Suomen ympäristökeskukseen niin he käyvät tarkistamassa aluksen ja antavat lausunnon mahdollisesta purkamispäätöksestä tai siirtokehoituksen.

  Älä viitsi, tästähän KK voisi jopa suuttua. Liian suorasukainen toteamus mielestäni. Käytä jatkossa hienovaraisempaa vihjailua. Kiitos.

  VastaaPoista
 122. Sanon nyt suoraan, että en oikeastaan ymmärrä miestä, joka menee baariin hakemaan naiseuraa, mahdollisesti jopa vakituista naisystävää itselleen, eikä pääsääntöisesti juuri koskaan saa sitä.

  Miten helppoa on saada nainen, jos on ihan tavallinen mies, siisti muttei nysvä, suunsa auki saava muttei hölö, suurin piirtein oma itsensä, kohtalaisen ajassa kiinni oleva ulkoisesti ja sisäisesti - nämä siis vähimmäisoletusarvoja. Samanlaisia naisia on paljon.

  En tuomitse maksullista seksiä, mutta en siis ymmärrä, miksi mies ei saa naista ilman rahaa. Kun siihen ei paljoa vaadita.

  VastaaPoista
 123. Sanon nyt suoraan, että en oikeastaan ymmärrä miestä, joka menee baariin hakemaan naiseuraa, mahdollisesti jopa vakituista naisystävää itselleen, eikä pääsääntöisesti juuri koskaan saa sitä.

  Tämä kertoo paljon ymmärryksestäsi ja teeman asemoinnista.
  Varsin vajaavainen on ymmärrys. Tämä on todettava kiertelemättä.

  VastaaPoista
 124. No itse en osaa pillastua siitä, jos joku kokee maksullisissa käynnin vessassa käynnin kaltaisena purkautumisena. Sehän liittyy vain häneen, se on hänen asenteensa ja tapansa toimia eikä varmaan minulta tai keneltäkään muultakaan pois. Ihmettelen vaan, miksi hänen pitää käydä maksullisissa naisissa, kun vapaita miestä haluavia naisia on tilastojenkin mukaan enemmän kuin vapaita miehiä.

  Se, että liitoissa olevat käyvät maksullisissa, on mielestäni sama asia ja kertoo vain ihmisen yksinäisyydestä ja kyvyttömyydestä rakastaa - hyvin inhimillistä ja surullista, ei tietenkään tuomittavaa. Maailma on aika rakkaudeton paikka.

  VastaaPoista
 125. "No itse en osaa pillastua siitä, jos joku kokee maksullisissa käynnin vessassa käynnin kaltaisena purkautumisena"

  Kannattaisikohan opetella sitä kuuluisaa lukemista, ennen kuin kommentoi ja esittää arvioitaan? Riittää, että lukee mitä on kirjoitettu (ja palveluna lainattu) jo tässä blogissa olevissa teksteissä. Ei tarvitse edes lukea rivinvälejä.

  Otetaan vielä asia korostetusti esille, jos ei muuten näy:
  -Tämä seksin saaminen on monille miehille aivan yhtä tärkeä asia elämässä kuin ruoka, juoma ja vessassa käynti. En ymmärrä, mistä kirjoista te suomalaiset naiset olette oppinne saaneet, kun ette tätä asiaa ole ymmärtäneet niin kuin saksalaiset, tanskalaiset ja hollantilaiset kanssasisarenne, tuohtunut Penttinen harmittelee.

  Missään ei lue niin kuin sinä tulkitset.

  "Ihmettelen vaan, miksi hänen pitää käydä maksullisissa naisissa, kun vapaita miestä haluavia naisia on tilastojenkin mukaan enemmän kuin vapaita miehiä."

  Se että suominainen haluaa, on eri asia mitä hän kelpuuttaa. Kyse on suominaisen nirsoudesta ja ronkeliudesta ja sinä sen kuin ihmettelet.

  Kaksi kertaa suomalaisnaisen kanssa naimisissa ollut Penttinen sanoo valitsevansa venäläisnaisen, jos vielä joskus menee naimisiin.

  – Auto ja koira Saksasta, vodka Suomesta ja vaimo Venäjältä, Penttinen kiteyttää.

  VastaaPoista
 126. Minä kommentoin sitä, mitä tahdon, kuten sinäkin. Et sinäkään kommentoinut sitä, miksi ryöstät runoilevan anonyymin manttelin harteillesi.

  Minusta on siis koko lailla lysti, ketä Penttinen panee, penttiset joutavat hyvin ihan minne vain tahtovat mennä.

  VastaaPoista
 127. Ohjeita nettikeskusteluihin ja bloggaamiseen:

  Älä ruoki trollia!

  1. Trolli pyrkii häiritsemään nettikeskusteluja rajattomalla provosoinnilla.

  2. Trolli hahmolla on muutamia ulkoasuja, mutta tunnetuin on kaljupäinen ja suurisuinen mies tai nainen.

  3. Trolli-sana ei viittaa peikkoon kuten voisi luulla, vaan englanninkielen sanaa trolling, joka tarkoittaa vetouistelua.

  4. Trollaaja ikään kuin kalastelee keskustelussa ja pyrkii saamaan jonkun koukkuun.

  5. Trolli on syytä jättää huomiotta. Jos trollin puheisiin tarttuu, se vain yllyttää kiusaamaan enemmän.

  VastaaPoista
 128. Kylläpä on mennyt anonyymiksi keskustelu tänään!
  Kiitos, Kauhianpääntie tiedosta. Itsekin kuvittelin trollia peikoksi, mutta tuo vetouisteluhan on aivan mainio. Sehän on lähellä myös troolaamista. Trolli voi siis olla troolari, joka kerää verkkoonsa kommentteja.
  Jonkun Penttisen naisseikkailut ovat varma tapa nostaa puolikuolleetkin sieltä vanhainkodista kirjoittamaan. Aihe on kuin uistin siellä vetouisteljan langan päässä.

  Mutta ei maar, taidanpa lähteä tästä nussimaan minäkin. Nukkukaa hyvin!

  VastaaPoista
 129. Poistettu osa aggressiivissävyisestä anonyymikommentoinnista (= Jape?). Jos lapsi meni pesuveden mukana, valitan, mutta kannattaa esiintyä erottuvalla nimimerkillä, trollaamatta, jottei tule sotketuksi kehenkään.

  VastaaPoista
 130. Hei sun heiluvilles, Vaari!

  Heh heh hee. Minä joskus juttelen omillenikin leikkisästi, koska niillä on lempparinimet, "Timpe" ja "Henkka". Mutta ymmärrät kai, että joskus vähän kyrsii sillä minustakin olisi tosi kivaa panna kaverukset sellaiseen tremoloon, että posket oikein punoittaisivat. Kunnon roc and rollia, niinkuin sinä, ja riimitellä se nuotinnok'seksi.

  Ja Valton jörtikkä, heh heh heh. Minun "Timpe" ja "Henkka" eivät tykkää yhtään munamankelilla hinkkaamista. Entäs Valto, ei tietä pannakseenkaan, vaan saattaa polkasta satakin kilometriä pelkästään viikonloppuna. On pojalla kovat vehkeet mutta on se kait kova työ-mieskin. Eihän tuota voi olla fanittamatta.

  Riku Rikhard, munamies! Heh heh heh! Mies on niin hilpeä, aivan kuin Putouksen sketsihahmo. Rikussa on munaa, se hermostu ihan pikku vittuilusta. En tidä jos sais kunnon tortun naamansa eteen niin kuinka kieli silloin laitettaisiin, saattais nuolasta ennenkuin tipahtaisi. 114 000 fania, kyllä minuakin naurattaisi.

  Tapsan tahdit. Heh heh heh! Kiesus! Ei mitään kevyttä tavaraa eikä humppaa. Välillä se komppaa tällaisia noviiseja ihan pokkana ja heittää hilseestä jos minkälaista tangaa. Varmaan se vieläkin saisi naiselta kuin naiselta tangat putoamaan ihan runosuonta pullistamalla, oli ne persvaossa tai ei. Taidanpa heti lähteä kirjastossa käymään.

  Iines. Tilulii, tilulii, Tilulilu lilulii!

  VastaaPoista
 131. Heipä hei vaan sinunkin heiluvilles, Anonyymi!
  Hoh, hoh, hoo. Minulla ne ovat nimiltään "Jörn" ja "Eikka", Donnerin ja Suolahden mukaan. Se keskimmäinen on nimeltään mannerheimi.
  Kannattaa tosiaan harrastaa runoutta, siinä kyllä tangat lentää ja rock and roll kaikaa, heh,heh,heh. Ja posket punottaa, hah,hah,haa.
  Olisi tosiaan korkea aika sinunkin käydä ensi kerran elämässäsi kirjastossa. Siellä on, heh,hoh,hah, kivaa ja virkailijoilla on usein tilulii ja tilulaa.

  VastaaPoista
 132. Älkää pojat kuitenkaan tulko tänne Pikkukaupungin kirjastoon, sillä täällä on hyytävä tummakulma tiskin takana. Muutoin suositan kirjastoja ja runohyllyjä. Hakekaa sieltä se tanssiruno, että iske jalkasi lattiaan, niin siinä on vähän mallia siitä, mikä naista juoksuttaa. Ei mitään velttoa rap-runoa eikä rääkyvää rokkia.

  Kitaraa vähän taustalle, kastanjetin napsetta ja kapea lanne liikkumatta sekä lihaksikkaat reidet värähtelemään siihen naisen eteen, niin johan loppui itku. Niin, onhan arvon herroilla se kapea lanne ja lihaksikkaat reidet siellä narupöksyjen jatkeena?

  VastaaPoista
 133. Kainosti ilmoitan että en ole ko. runoileva tai heheh-heh Anonyymi. (Minut hän ilmeisesti unohti mainita muuten vain.) Oikeasti olen sitä mieltä että turhaan hän ujostelee siinä ettei käytä jotain nimimerkkiä - vaikka "Aito Anonyymi". Niin näppäriähän nuo tekstit ovat.

  Ps. Mutta kyllä on nyt Mikkelin maisemissa lunta, voi hyvänen aika! Ja metsät ovat kuin peikkometsiä (trollskog), tykkylunta täynnä. Tosi nättiä. Varjopuolena vain että, etenkin nuo lehtipuut, napsahtelevat poikki ja katkovat sähkölinjoja. Mikkelistä etelään on jo jouduttu evakuoimaan mummoja ja pappoja mökeistä ihmisten ilmoille.

  Mutta kyllä on metsä kaunis!

  VastaaPoista
 134. Mannerheim olikin loistava "tutkimusretkeilijä", Keski-Aasia ja Kiinaa myöten. Kovin juttu on että tutkimusmatka tehtiin "ratsain". "Lapuan liike" ja "kyyditykset" olivat "Mannerheimin" ehdotonta hottia. "Ratsastajapatsas" on vähintä miten häntä aikanaan kunnioitettiin. Näköispatsas olisi kuitenkin ollut kunnioittavampi vaihtoehto kuten Sveitsin Montreaux'ssa on ymmärretty.

  VastaaPoista
 135. Sorry, sorry, sorry, sorry, Mikael, jumaleisson, mä mokasin!
  Vähemmästäkin mies jäykistyy. Tuo Sinun villapaitasi on kuin Mimosa Palen "Mobile Female". Aina kun näen vilauksenkin tuota rintamuksesi kuviointia, niin minun tulee vastustamaton halu ryömiä villapaitasi uumeniin. Uinumaan vesisänkysi laineilla, aistimaan meren raivoava myrky ja sen rauhoittava keinunta. Aivan kuin tuntuisi jopa hienoinen sillin haju. Herra, pidä käteni kurissa!

  VastaaPoista
 136. Kaunista on metsässä, ja tykkylunta puut täynnään. Joskus luulen, että talvien ennustettu lauhtuminen ja lämpeneminen on harhaa, että täälläkin muka olisi keskieurooppalainen ilmasto.

  Nythän nähdään, mihin on tultu ilmastonmuutoksen myötä: entistä lumisempiin talviin. Kun Suomessa on lämmintä, se merkitsee yksinkertaisesti sadetta, ja talvella lumisadetta ja runsaslumisuutta. Siitä kattolumet, tykkylumet ja sähköjen katkeilut. Ei tässä mitään tiedemiehiä tarvita, kun käyttää omia silmiään. Tätä se ilmastonmuutos saa aikaan pohjoisilla lakeuksilla.

  Runoanonyymi on siitä hyvä persoona, että hän puskee eteenpäin anonyymin raivolla, mutta kynäniekan taidoilla. Hän ei lotkauta korviaan millekään eikä kumarra ketään, käyttelee puukkoakin taitavasti. Ehdottomasti ei ole se, joksi häntä ensin luultiin. Hän on Runoano ja se riittää.

  VastaaPoista
 137. Siri Hustvedin Vapisevasta naisesta oli päivänä muutamana Hesarissa arvostelu. Luin sen ja ajattelin, että kannattaisi varmaan minunkin tuo kirja vaikka kirjastosta lainata.

  Muutenhan pyrstötiainen on täältä lentänyt jo tiehensä eikä Soini-vauvakaan enää ole puheenaiheena. Seksistä on, "harvinaista" kyllä, käyty jo muutama lauseenvaihto joten luontevaa lienee käydä käsiksi jokaisen välillä ihka omiin vehkeisiinsä.

  Runkkaamaan siis veljet ja siskot, kehottaa Rosa Meriläinen: http://www.hs.fi/juttusarja/merilainen/artikkeli/Iso+k%C3%A4si+masturboinnille/1135263335018

  VastaaPoista
 138. Gayta te ootte te nuoret pojat,

  kun en mä tunne teitä,

  Pippeli poppeli, Pippeli poppeli
  
kun en mä tunne teitä.

  VastaaPoista
 139. Runonyymi sai runosuoleni pullistumaan ja sepittämään säeapajani ahjosta Iineksen innoittamana vankan VAK-marssin kirjaston tädeille:

  Tummakulmien marssi

  Tääll' on kirjat ja mää, tääll' on leipä ja työ,
  tääll' on ankarat ohjeet viraston.
  Kenen kerran katseemme maahan lyö,
  se maassa on.
  On minut valtuusto valinnut,
  työt lujat minulle uskonut,
  on antanut hukka hampahansa
  ja kotka varmimman katseistansa.
  Tääll' on kirjat ja työ, tääll' on laki ja mää -
  miehet pelätkää!

  Tääll' on leimuva lemmen ja vihan lies,
  kuka minun katseeni kestää vois.
  Kun on kerran sotkenut kirjan mies,
  maksakoon sakot pois.
  Minä tulen voimalla tätien tarmon,
  hyläten kaiken turhan armon.
  Ken on töissä palkeilla kirjaston,
  hän jakaa lain ja tuomion.
  Hän ei leppyä voi, hän ei väistyä saa -
  naiset vaviskaa!

  VastaaPoista
 140. Valto, Hesarista minäkin sen Hustvedtin Vapisevan naisen äkkäsin. Tutkimusmatka oman kehon outouteen ja hysteriailmiön historiaan astuu psykiatrian ja neurotieteen maailmaan - juuri tämä symbioosi minua kiehtoo oman neurologisen sairauteni vuoksi.

  Jospa tämä sittenkin olisi korvien välissä! Tätä en ole lakannut toivomasta siitä asti, kun foniatrini, yksi Eeva-tohtori sen jyrkästi kielsi. Nimittäin silloinhan minulla olisi toivoa, että puheeni palautuisi joku päivä. Neurologinen taas ei anna toivoa, se ei parannu koskaan. Tällä kannalla nykylääketiede minusta ja kaltaisistani on. Valitettavasti. Olisin mielelläni hysteerikko, joka on vain lakannut puhumasta.

  VastaaPoista
 141. Tapsa,

  bravo, juuri tuommoinen hirmutäti tämä hyytävä tummakulma on. Katsoo kulmat sojossa pistävästi ja mytreästi ihan kuin epäilisi, että jokaisessa palautetussa kirjassa on suttu.

  Olen jo aika herkkä kirjaston kirjoille, kantelen niitä kaksin käsin siisteihin paikkoihin kauas ruokapöydästä ja kynttilöistä ja juomalaseista. Jopa kirjanmerkinkin vaihdoin ohuempaan, paperiseen, ettei kirjaan jää avaumajälkiä metallisesta kiekuramerkistä.

  VastaaPoista
 142. Illan ratoksi voidaan laulaa tätäkin:
  Sävel: Jack yksisilmäinen.


  Täti tuo tummakulmainen,
  on kauhu ihmisten
  katsoo silmäkulmin
  kammottavin julmin

  Tätiin tummakulmaiseen
  ei voi luottaa milloinkaan,
  yksi ilme vaan on kasvoillaan
  paholainen sen toisen vei.
  ***
  Ja minä kun luulin Iineksen arvostavan miehessä eniten älyä, huumorintajua, koulutusta ja sen sellaista.

  Mutta ei: "Niin, onhan arvon herroilla se kapea lanne ja lihaksikkaat reidet siellä narupöksyjen jatkeena?"

  No kun ei ole (nyyh).

  Mutta muistetaan tämä sitten taas, kun saamme Iinekseltä pyyhkeitä tissien ja pyllyjen tuijottelusta.

  VastaaPoista
 143. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 144. van V, se oli sarkasmia se miehen kapea lanne ja narupöksyt ja värisevät reidet. Kun te miehet aina puhutte itsestäänselvästi mm. siitä, että naisilla tangat tipahtavat, kuten tuolla yllä joku kirjoitti. Ihan kuin valtaosalla naisista olisi jotkut tangat tai stringit.

  Miksi ette kirjoita, että alushousut tai punttihousut tipahtivat? En minä ainakaan suostu pukeutumaan epämukaviin pöksyihin, joissa kapea suikale menee pyllyvakoon hiertämään. Minä nyt toki olen jo ämmäosastoa, mutta niin olette tekin jo äijäosastoa, eikös vaan? Luulisi että pyllyvakoon menevät narut ovat epämukavia ja jopa epäterveellisiä kihnutuksineen myös miehille. Muutoinkin ajattelen niin, että naruviritykset ovat liian hyökkääviä ja alleviivaavia, minusta seksikkyys on mieluummin vaikka ihmisen katseessa ja tavassa puhua.

  PS Minusta koulutus miehellä ei ole mikään pisteytyskohta. Koulutus ei ole sama kuin äly tai oivalluskyky, mutta toki on niin, että koulutus usein edistää älyn harjoittamista.

  VastaaPoista
 145. Todellakin, jos Mannerheimin paino olisi vaikka sata kiloa ja hevosen viisisataa; onko kohtuullista, että patsas antaa noin ison osan kaikesta kunniasta hevoselle?

  Suurmiesten alastonpatsaat ovat melkoista huumoria, Paavo Nurmen ohi ei nauramatta pääse.

  Patsaista olen oppinut, että esim. Rooman valtakunta kaatui biologisiin ongelmiin, äijillä oli aivan liian pieni.

  Waltari ehdotti aikanaan kusiputkaa omaksi muistokseen.

  Ketkä tänä päivänä ansaitsisivat patsaan?

  Vastaus on itsestäänselvyys: lumenpudottajat, aikamme suurimmat sankarit.- Sellainen hieno esittävä patsas, jossa sankari roikkuu köydestä seinällä. Alapuolelle voisi tehdä myös suut ammollaan ylöspäin tuijottavia ihmishahmoja.

  VastaaPoista
 146. Minun täytyy kyllä myöntää perverssiyteni: kun nainen on yleisellä paikalla tissit tai takapuoli paljaana, en voi olla tuijottamatta.

  Ymmärrän, ettei nainen sitä tarkoita eikä haluaisi, kunhan tuulettaa, mutta en voi omalle syntiselle äijänrähjyydelleni mitään.

  VastaaPoista
 147. Rosa Meriläisen ns. henkilökohtaisista asioista en olisi halunut tietää mitään - miksi oi Herrani, miksi?

  VastaaPoista
 148. Kukas tuota miehen tuijotusta on paheksunut, Rikuliini? Ei vissiin kukaan keskustelussa - tuo maininta kulkee nyt vain miesten kommenteissa oletusarvona naisen reaktioksi.

  Minä olen paheksunut vain sitä, että roiskeläppä-avokaula-push up-nainen kimmastuu tuijottaville miehille. Tuossa tuntuu, että nainen on älyllisesti epärehellinen tai ei tunne alkeellisiakaan biologian prosesseja eikä ihmisen käyttäytymistieteellistä puolta.

  Sitä muistan paheksuneeni, jos mies tarttuu yllättäen tisseihin tai peppuun kiinni ja alkaa klähmiä, tai jos hän heittää tilanteeseen sopimatonta rasvaista ja typerää herjaa, vaikkei nainen ole pukeutunut tyrkysti ja ollaan vaikka asiallisissa hommissa, töissä.

  Minusta miehen kiinnostunut tuijotus on kohteliaisuus, ja veikkaan, että moni nainen nauttii ihailevista katseista. Jos nainen näyttää paljasta pintaa, minusta se pinta on katseille ja hymyille vapaata riistaa. Nainenhan itse määrittää rajansa.

  VastaaPoista
 149. En minä Iines sinusta sitä ajatellut, mutta hakusanalla "miesten tuijotus" löytää monta hauskaa keskustelua aiheesta.

  Punaisena lankana tuntuu olevan, kyllä saa tuijottaa, kunhan ei itse ole kuvottava läski vanha perverssi äijä.

  Esim tuolla.

  Huutelut, jos sellaisia on, ovat tietysti huonoa käytöstä.

  VastaaPoista
 150. Tuo linkin keskustelu on juuri sitä, mitä pidän naisilta epä-älyllisenä ja epärehellisenä. Ensin nostatetaan miehet seksistisellä pukeutumisella ja sitten tuomitaan, kun miesväki vastaa huutoon.

  Toisaalta ymmärrän keskustelun sävyn, sillä tuo vanhempien miesten häiritsevä tuijotus tuntuu jopa tutulta. Tyttöiässä aikuisten miesten tuijotus ei suinkaan innosta, vaan lähinnä inhottaa. Se kuulunee ikäkauden biologiaan, joskin toki erilaisesti käyttäytyviä tässäkin asiassa on.

  VastaaPoista
 151. Joku K-kaupan Väiski profiloitui nimittelemällä hönöissään nykyistä pääministeriä kokovartaloministeriksi.

  Tuollaista pidän asiattomana, tulisi keskittyä asiakysymyksiin, kuten siihen, että nykyisen toimitus- tai kaappiministeriön pomohenkilö on toimissaan aika lailla yhtä tyhjän kanssa.

  VastaaPoista
 152. ...Toisaalta ymmärrän keskustelun sävyn, sillä tuo vanhempien miesten häiritsevä tuijotus tuntuu jopa tutulta...

  Krhm... mistäs ikävuodesta lähtien mies on niin vanha, että sen tuijotus alkaa häiritä?

  ...Sitä muistan paheksuneeni, jos mies tarttuu yllättäen tisseihin...

  Kukapa sitä ei paheksuisi. Minulle kuitenkin kävi yhdessä työpaikassa niin, että kun olin viimeistä päivää siinä talossa ja tarjosin koko osastolle lähtiäiskuoharia, tuli muuan rouva supattamaan korvaani, että hän oli jo kauan toivonut, että ollessamme yhdessä iltavuorossa toimituksessa olisin tullut takaapäin ja puristellut häntä lujasti rinnoista.
  Minä siihen, että kyllä monesti teki mieli, mutta oletin hänetkin lujaksi tasa-arvonaiseksi, joka olisi tehnyt siitä poliisiasian.
  Hän takaisin, että pelkkää pelkuruutta olemme menettäneet paljon yhteistä kivaa.
  Minä siihen, että onhan tässä vielä työpäivää jäljellä...

  ...Jos nainen näyttää paljasta pintaa, minusta se pinta on katseille ja hymyille vapaata riistaa...

  Tässä olet kyllä Iines harvinainen, myönteinen poikkeus naisten taajassa joukossa. Kirjoitapa aiheesta lyhyt artikkeli Tulva-lehteen. Ne siellä eivät ole koskaan kuulleet tällaisesta suhtautumisesta.

  VastaaPoista
 153. Näin valvoen hyllyjä kulkee
  Tummakulma kuin tropiikin yö.
  Hän kirjojen kansia sulkee,
  se homma on hänelle työ.

  Mua ahdistaa iso pulma
  ja tiukkahuulinen suu.
  Kun tuijottaa tuo tummakulma
  kuin kuiskaten "I hate you".

  Tää kirjamme lainassa kiitää
  kai vuosia monia viell'.
  Sun luokses' se äkkiä liitää,
  kun hyytäen vartoot sä siel'!

  Mua ahdistaa iso pulma
  ja tiukkahuulinen suu.
  Kun tuijottaa tuo tummakulma
  kuin kuiskaten "I hate you".

  Syysmyrskyssä kirjani jaksoin
  palauttaa kuvasi mielessäin.
  Vaikk' sakot kiltisti maksoin,
  silti kuiskaan mä yhäti näin:

  Mä saavun, oi tummakulma
  vaikk' matka ois viimeinen tää.
  Sun luoksesi, oi tummakulma,,
  kirja ainiaaks' kohta kai jää!

  VastaaPoista
 154. Halusin kokeilla osaanko linkittää. Näemmä osaan. (Koska ohjeet olivat niin selvät.)

  linkki  Ps. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu. Luulen, että tässä pannaan halvalla enemmän miehiä kuin naisia. Tuo Ihmebantun porukka tekee asiat niin ovelasti.

  Toivottavasti en ole väärässä

  VastaaPoista
 155. Peijooni, Tapsa! Pitäisikö ottaa kitarat joukkohon ja mennä joku päivä Ugin kirjastoon ja pitää pieni serenadihetki sille tummakulmalle. Naisessa, joka saa aikaan näin monta ihailevaa runoa, täytyy olla jotain.
  Näen sieluni silmin meidän pusertavan "Vaviskaa, vaviskaa!"
  Sitten varmaan tulevatkin jo poliisit.

  VastaaPoista
 156. Jaa Uudenkaupungin kirjastoon? Miksi ihmeessä?

  Hyytävä Tummakulma on sisämaassa, täällä Pikkukaupungin kirjastossa, van V.

  VastaaPoista
 157. Mikael,

  linkkihän oli mainio! Tosin meinasin väliin heittää Tommi Korpelaa kaukosäätimellä. Kyllä siinä miestä kuitenkin vietiin lujaa. Taisi olla Studio Julmanhuvin antia.

  VastaaPoista
 158. Minäkin pistän tähän yhden linkin! Nämä keksit vaikuttavat aivan ihanilta!

  http://www.youtube.com/watch?v=gjBwWZY_JaI&NR=1

  Kuka nyt niitä viiskymppisiä äijiä viitsisi...

  VastaaPoista
 159. Sorry, Iines. Oli taas kompassi hukassa. Mutta kovin pieni on se Ugikin. Edes nimi ei mahdu kokonaisena kyltteihin.

  Oma bantu-suosikkini on Jeesus-jutustelu. Kumma ettei bantuja ole haastetu vielä valtakunnanoikeuteen J:n pilkasta.

  Mutta ihan asiaahan siinä linkatussakin pätkässä puhuttiin - periaatteessa. Kaikki variaatiot ovat mahdollisia rakkauden markkinoilla. Sääntöä, joka pätisi aina, ei noilla areenoilla ole.

  VastaaPoista
 160. Ihmebantusta osa Kauneusihanne nauratti erityisesti kohdassa, jossa kerrottiin, että jos joku pullukka putoaa Idolsista ja määytään, että "vääryys; tämä on laulukilpailu" niin ei se ole laulukilpailu.

  Jos laulukilpailuun haluaa, niin menköön Mustakallio -kilpailuun laulamaan sydämensä kyllyydestä jonnekin verhon taa! :)

  VastaaPoista
 161. Tummakulma on siis, mikäli olen lukenut oikein ajan merkit, siinä kaupungissa, meiltä päin jossakin Torron suon takana, jossa vanhan nimen aikaan päiviteltiin ikääntyneen kirjallisuuden merkeissä, ja jonne usein ajattelin lähteä, mutta en lähtenyt.

  VastaaPoista
 162. Ihmebantu on eri sarja kuin Julmahuvi; molemmat on mielestäni mainioita. (Korpela häärii kyllä kummassakin.) Usein pelkään omaa huumorintajuani, myös itse että se on "pimeää". Vähänkös minua ilahdutti että tässä taannoin juuri Ihmebantu äänestettiin kaikkien aikojen parhaaksi viihdesarjaksi.

  Tässä toinen näyte. Tosin paljon epäkorrektimpi; siinä ilkeillään miehille! Jo pojasta lähtien. (Hyi.)

  koulukiusaajat

  VastaaPoista
 163. Pakko korjata: Julmahuvi oli se joka äänestettiin parhaaksi. (Vähän ihmettelinkin kun tämä Bantu on kumminkin vähän... monimutkaisempi.) Tässä Julmahuvia.

  suomalainen mies

  (Nyt enää linkkaile vähään aikaan.)

  VastaaPoista
 164. No Tapsa

  Ma vaiti olen,
  yl' huulten,
  sanaakaan ei käy,
  tää vain - ei tummakulmaa
  Sastamalas näy.

  Hän missä kulkee
  missä tiskii vartioi
  se jääköön salaan
  tai Iines huutaa:
  mä kirjastoon en palaa,
  niin suuri häpee jo askeleitain painaa,
  palava kissa kirjan turmeli,
  ja viinilasi Bachin voiteli,
  mä oisin vainaa!

  VastaaPoista
 165. Minulle tuo ihmebantu on uusi juttu, en edes tiedä, koska ja missä yhteydessä se on tullut.

  Pitääkin katsoa nuo tarjolla olevat jaksot kunnolla. Julmastahuvistakin jäi monta osaa alusta näkemättä. Hyvä kun linkkasit, mikael!

  VastaaPoista
 166. Lisäyksen lisäyksenä: itse pidän Ihmebantusta enemmän. Sen muuten käsikirjoittivat Jani Volanen ja Tommi Korpela.

  VastaaPoista
 167. Blogin omalääkäri vastaa.

  Blogin toimittaja kysyi epätietoisena mitä "lihaläjä" tarkoittaa.

  Kysymys sivuaa ohuesti praktiikkaani, katson kuitenkin vastaukseni tarpeelliseksi. Kysymys on ns. "male bondingista", miesten välisestä ystävyydesta, vahvassa hetero kontekstissä. Jokaiselle urheilua seuraavalle ovat tuttua käytäntöä maalin jälkeiset "lihaläjät". Maalintekijä liukuu kentän pintaan mahalleen ja koko porukka hyppää kädet levään samaan kasaan.

  Idässä ja Keski-Euroopassa on tuiki tavallista että esim. otsalle muiskaistaan kunnon pusu. Yhteenkuuluvaisuuden osoittaminen on selvästi eroottissävytteistä kuvastoa, joka nomaali tilanteissa on estynyttä ja vaikeaa heteromiehelle.

  "Siinä on naisetkin vain tiellä kun ruvetaan oikein naimaan". Testosteron yliannostuksen takaa kuvastuu, emotionaatisella tasolla tosin, häivähdys toiseudesta.

  Kiitos hyvästä kysymyksestä.

  VastaaPoista
 168. Kiitos omalääkäri, tämä selvensi käsitettä. Epäilinkin "lihaläjää" tuoksi läjäksi, johon heittäydytään urheiluvoiton jälkeen.

  Minusta merkitystä on kuitenkin silläkin, että kasa tehdään kasvot maahan päin tarjoten niskaa ja selustaa muille. Niskan paljastaminenhan ja selin kääntyminenhän on alistumisen merkki eläinmaailmassa.

  Toisin sanoen tämä selustan suojaamattomuus kertoisi alistumiseta ryhmälle ja siten luottamuksesta muihin, se kertoo ryhmähengestä, ykseydestä, jopa ajatuksesta että antaa kaikkensa ryhmälle.

  VastaaPoista
 169. Kiitos Iinekselle täydennyksestä.

  Vahva emotionaalisuus lajitovereita kohtaan on tuossa "ilmiössä" ensisijaista.  Omalääkäri vastaa lukijoiden kysymyksiin jatkossakin, silloin kun parhaaksi katsoo, tai kun "potilaalla" ei ole vintillä matot vielä kasassa.

  VastaaPoista
 170. Tytöille vähän piristystä,

  http://www.youtube.com/watch?v=84cr3vzshC8

  . . . eikö juu?

  VastaaPoista
 171. Riku on ainoana valveutuneena paheksunut Epäkeskon alapääjohtaja Hamemäen huumoria, jonka kaunein kukkanen oli Kivimäen nimittely kokovartalopuudutusministeriksi. Tätä paheenjohtaja Takapuolimä piti hauskana yhden koon pilana.

  Ulkopoliittisesti arveluttavaa oli huomauttaa julkisesti kyynärpääministeri Putilaisen harittavasta ahdinkatseesta.

  VastaaPoista
 172. Kiviniemen hieman suhmuraisen ulkomuodon arvostelu ei tietenkään ole hyvän maun mukaista.

  Keskonen kertoi myös, että suomalaisen miehen tulee hirttää itsensä mäntyyn eikä mihinkään huono-oksaiseen puuhun.

  En sano, enkä väitä, että mies olisi ollut kännissä kuin ellun kana, tyhmä se on.

  VastaaPoista
 173. Keskolaiset osaavat juhlia vanhojen aikojen tapaan.

  Kun k-kauppiaan nyrkki puhuu, ovat plussapisteet nollilla

  VastaaPoista
 174. Huomasin yllättäen, että minulta alkavat mielipiteet ja sanat loppua. En osaa sanoa tänään mistään mitään. Minusta on koko lailla sama, mitä joku Keskon pääjohtaja ylipäänsä puhuu suunsa avatessaan. Tässä mielessä ihmettelen, miksi hänen sanomisestaan nostetaan niin suuri haloo. En osaa sanoa Mari Kiviniemestäkään mitään, tyyppi vaikuttaa asialliselta.

  VastaaPoista
 175. Mitä?

  Onko täällä valtatyhjiö ja vallankaappaus menossa?

  VastaaPoista
 176. Meillä ihmisillä kai on tarve puhua trivialiteeteista uskomattomalla painokkuudella.

  Jos kohta tuo vuosia kestänyt täyspäiväinen blogin pito on anteliasta, on se myös työteliästä, stressaavaa ja kuluttavaakin kaikkinen ilmiöineen.

  Myönnän avoimella valtakirjalla sinulle, Iines, silloin tällöin pidettäviä, useitakin, vapaapäiviä, KUNHAN et helkkari ole poissa liian kauaa!

  VastaaPoista
 177. Varmaan me kaikki teemme viisaimmin jättäessämme pääjohtajan ja pääministerin selvittämään kokovartaloasiansa kahden kesken. Nämähän ovat - herra nähköön - henkilökohtaisia asioita, ne kuuluvat pelkästään asianosaisille.

  Sekaantumalla sanomisiin osoitamme vain tirkistelynhalua ja törkeää uteliaisuutta. Sitä paitsi keskustelu aiheesta jopa tällaisessa jo aika tiiviissä ystäväjoukossa aiheuttaisi vain turhaa mielipahaa. Kannattaako syytellä hyviä blogikamuja femakkoisuudesta tai sovinismista vain siksi, että joku sanoi jossain jotain?

  Se, joka välttämättä haluaa nostaa verenpainettaan tänä iltana voi käydä katsomassa keskustelua Pressiklubin keskustelupalstalla. Siellä niitä lempeitä terveisiä lentelee. Myös Laasas-Henryn palstalla vierailu on varma keino vaikuttaa omaan terveyteensä.
  Siksi ehdotan, että ne, joilla on telkkari katsovat tänä iltana kaunoluistelua. Se ei vahingoita ketään ja on omiaan nostamaan mieleen lempeitä ajatuksia sivullisuudesta ja kaikesta sellaisesta.

  VastaaPoista
 178. Riku, joskus vain tulee tyhjiötila ja väsymys, mutta se ei johdu muista, vaan omasta riittämättömyydentunnosta. Kun lisäksi lukee muita blogeja ja mielipiteenvaihtoja, huomaa että jokainen kirjoittaja on hirmu tärkeä itselleen, ja kuitenkin usein kaikki puhuvat toistensa ohi.

  Tästä tulee rimakauhu ja ns. valkoisen paperin kammo. Ei ole tyytyväinen mihinkään, ei osaa mitään, ja vaatii itseltään liikaa. Blogeja on hirmuinen määrä, kaikki tärkeä on jo sanottu, blogimaailma on täynnä kirjallisesti lahjakkaita ihmisiä. Niin paljon tyhjää huutoa blogistanissa eikä usein kukaan kuule yhden bloggaajan ääntä.

  VastaaPoista
 179. Keskolaisten juhlista minulla onkin, sattuneesta syystä, runsaasti henkilökohtaisia kokemuksia, ja voin vakuuttaa, ettei tuo Rikun linkkaus anna ainakaan tapahtumista väärää kuvaa.

  Montakin Keskon pääjohtajaa tunteneena - no, tunsinhan Kiesinkin - totean Halmesmäen olevan mies paikallaan. Häntä ja minua yhdistää eräs asia, jota en tässä kuitenkaan kerro. Se ei ole Mari Kiviniemi.

  Pressiklubia katsoin epäuskon sumentamin silmin: jos mies puhuisi kuin vähemmistövaltuutettu, häntä syytettäisiin raiskausten vähättelystä.

  VastaaPoista
 180. Titenkin terve mies ihailee hyvämuotoista naista, mutta kannattaa miettiä että mitä sanoo ääneen. Julkisesti.

  Iines, mitäpä siitä mitä muut bloggaajat kirjoittelevat.

  Sinä kirjoittelet sinun juttujasi, sinun tavallasi ja sillä sipuli.

  Jokaiselle on paikkansa!

  VastaaPoista
 181. Seonvainihastunumariin28 tammikuuta, 2011 22:10

  Olen kokenut tavallaan "samaa" kuin Kiviniemi. Noin hyvänäkösiin (sanojan mielestä), mahdollisesti muutoksia aiheuttaviin - ja seksuaalisesti haluttaviin naisiin suhtaudutaan pöljien "vallasmiehien" taholta, jotta nämä naiset voitaisiin alistaa miehen alaiseksi eli vaikenemaan!

  VastaaPoista
 182. ...väsymys, mutta se ei johdu muista, vaan omasta riittämättömyydentunnosta

  Väsymys ei tule riittämättmyyden tunteesta, vaan riittämättömyyden tunne väsymyksestä.

  Suupielet ylöspäin Iines.

  VastaaPoista
 183. Voimalassa nöyryytetään Hännikäistä pahanpäiväisesti.

  Ihme bantu!

  VastaaPoista
 184. Hännikäinenhän pärjäsi hyvin.

  Siellähän ei kovin raivoisaa keskustelua edes syntynyt, sillä osanottajat olivat maltillisimmasta päästä.

  VastaaPoista
 185. Voi harmi, unohdin katsoa Voimalan, vaikka siellä oli kai maahanmuutto aiheena! Enbusken katsoin, ja siinä James Joyce sai kyytiä lukijalta.

  Eikös Voimalaa muka uusita Areenalla? Ei ainakaan vielä näkynyt siellä. Tahtoisin nähdä Hännikäisen puhuvan, koska hän on niin mahdottoman selkeä ja hyvä kirjoittaja.

  VastaaPoista
 186. Mutta paras tämän illan tv-anti oli FST:n "Painavaa puhetta Pohjolasta" klo 20.00: "Suomi Sofi Oksasen mukaan"

  VastaaPoista
 187. Ei näkynyt vielä Areenassa, mutta tullee sinne kyllä.

  Minultakin meni ohi, vilkaisin ja päätin katsella sivistävämpää amerikkalaista superkorento-supermies-elokuvaa. -Hännikäisen persoonan haluaisin kyllä nähdä.

  Sitävastoin Enbusken kirjallisuusohjelma oli Areenassa. Minusta se oli aika mukava tiivistelmä.

  VastaaPoista
 188. Poistettu osa aggressiivissävyisestä anonyymikommentoinnista (= Jape?). Jos lapsi meni pesuveden mukana, valitan, mutta kannattaa esiintyä erottuvalla nimimerkillä, trollaamatta, jottei tule sotketuksi kehenkään.

  Tiedän, että tykkäät meikäläisestä, mutta älä sentään turhaan lausu nimeäni. Tiedän myös, että meikäläisen nimi saa sinuun tiettyä viritystilaa, mutta älä nyt sentään aina laukea noin ja syytä syytöntä.

  On jotenkin "kiva" kun sotket minut "kehenkään" ihan itse. Ymmärään, että ikävä on kova, mutta kuten kerroin, en ehdi (enkä viitsi) täällä enään visiteeraamaan säännöllisesti kun on mielenkiinnon keskiö siirtynyt pois täältä, mutta jos on niin koa ikävä niin tiedät mistä tutun ja turvallisen löytää.

  VastaaPoista
 189. Niskan paljastaminenhan ja selin kääntyminenhän on alistumisen merkki eläinmaailmassa.

  Eikä ole, vaan vatsan paljastaminen (koivet kohden taivasta) ja kaulan paljastaminen purtavaksi.

  VastaaPoista
 190. "Kaunista on metsässä, ja tykkylunta puut täynnään"

  Hassua, että teillä tarvitaan tykkilunta. Täällä pärjätään ihan luomulla.

  VastaaPoista
 191. Iltainen Voimala löytyy Elävästä arkistosta, nähtävillä noin kuukauden ajan.

  Uusitaan myös televisiossa ti-iltapäivällä.

  VastaaPoista
 192. Kiitos, Riku, minäpä katson Hännikäisen retoriikan samantien. Ihminen joka kirjoittaa selkeästi, ajattelee selkeästi - huolimatta maailmankatsomuksensa laadusta.

  Tässä oli kommenttivalvonta päällä siitä syystä, että Jape-anonyymi julkaisi minun kotipaikkani kommentissaan. Aiemmin oli kommentti, jossa joku anonyymi (?)valitsi nimimerkikseen kesämökkini katusosoitteen. Kenellekään en ole sitä enkä kotipaikkaani kertonut. Minusta tämä on jo pelottavaa.

  VastaaPoista
 193. Hännikäinen pärjäsi kyllä hyvin siinä että pystyi sanomaan sen julistuksensa minkä oli päättänyt sanoa. Altavastaajaksi hän sensijaan joutui heti kun keskustelussa olisi tarvinnut sumeaa logiikkaa (fuzzy logic) jonka Husein juristina hallitsi selvästi paremmin.

  Kulttuurirelativismissa Hännikäinen maalasi itsensä nurkkaan yksisilmäisellä arvoerimielisyydellään. Osa perusarvoista on universaaleja, kaikkien tavoitteita. Vaihtoehtoiset ja toisessa kulttuurissa hyviksi havaitut päämäärät "universaloituvat" vuorovaikutuksessa. Tuossa vuorovaikutuksessa oppimisen "filosofia" paljastuu käsitykseksi "uuden tiedon paremmuudesta" eikä vain pelkäksi "eri" tiedoksi.

  Hännikäisen teesi "älymystön petos" on hänen omaa elitistisyyden harhaansa. Pelkoa sen tavoitettavuuden menetyksestä. Juuri kun hän on päässyt "älymystöön" niin sen edustajat ovatkin tavoittelemassa vulgaareja vaikutteita rahvaalta ja työväenluokalta. Länsimainen kultivoitunut elämäntapa ja kulttuurisaavutukset ovat altistuneet "rappiolle".

  Sama se, mistä kulttuurista äärimuslimi, punaniska tai änkyräkonservatiivi tulee, keskinäinen ristiriita on ilmeinen. Taloudellinen globalisaatio jyrää kuitenkin vääjäämättä tietä monikulttuurisuudelle.

  VastaaPoista
 194. Tuollainen ahdistelu on TODELLA ikävää.

  Voimalaa en jaksanut katsoa loppuun asti - kuten Tapsa sanoi, keskustelijat olivat sivistyneitä, mutta myös aika tylsiä.

  VastaaPoista
 195. Minusta on kummallista, että kun vain pari kolme henkilöä täällä tietää nimeni, niin joku heistä ilmeisesti jakaa minun henkilötietojani aktiivisesti jopa kiusaajalleni. Koen uhkaavana, että joku vihjailee tietävänsä sijaintini käyttämällä hyvin harvinaista kadunnimeä nimimerkkinään, nimeä, jota taatusti ei pitäisi kenenkään tietää - harva tuttunikaan tietää tuota kesämökkini kadun nimeä. Sehän on selvää pelottelua. Tai heittää kotikaupunkini nimen kommenttiinsa.

  VastaaPoista
 196. Katsoin ohjelman loppuun, mutta vähän pitkästyttävä se oli. Tuo maahanmuuttaja Husein Muhammed taisi olla vahvin keskustelija. Timo Hännikäinen oli hyvä, mutta ei saanut ehkä kylliksi tilaa ohjelmassa.

  VastaaPoista
 197. "Tiedän, että tykkäät meikäläisestä, mutta älä sentään turhaan lausu nimeäni. Tiedän myös, että meikäläisen nimi saa sinuun tiettyä viritystilaa, mutta älä nyt sentään aina laukea noin ja syytä syytöntä."


  Saman vesselin (Jape) sarkastista vittuilua.

  Jos kaveri käyttää 2 tuntia aikaa "Mikä kaupunki on 2000 km päässä Helsingistä" -kysymykseen selvittelyyn googlettamalla ja earth'oimalla, niin tuossa Kemppis anekdootissa on kyllä riittävästi infoa kusipäisiin tarkoituksiin.

  VastaaPoista
 198. Iines, mitä nämä pahanilkiset kakarat (tai kakara) voisivat saada aikaan paljastuksillaan kotipaikastasi?

  Ehkä pahin kolaus kohdistuisi tähän blogiisi joka lienee "torjutuksi tulleen" ja "boikottiin joutuneen" kostoretken todellinen päämäärä. (Ehkä yksikkö muoto riittää sittenkin?)

  Koska olet yksineläjä, jo pelkkä uhka on varmaan pelottavinta. Minuakin on joskus uhkailtu ja tiedän tunteen.

  Sofi Oksasen löytää myös Areenalta: http://areena.yle.fi/video/1650698

  Minusta hän puhuu ohjelmassa juuri tämän ajan asioista. Mm. naisten pahoinpitelyjen määristä ja kuinka lehdistä saa joka päivä niistä lukea. Viimeksi laukkusurma ja Tampereen mustasukkaisuustragedia.

  Ja jos ajatellaan pitemmälle, on kyse Sinun kiusaamisessasi aivan samoista asioista: Miehen "kasvojen menettämisen" pelosta. Siitä Sofi sanoo sattuvasti itsemurhista puhuessaan.

  VastaaPoista
 199. Muistatko, Iines, kun kerroin omasta jahtaajastani? Hänen mielestään kuulun johonkin salaseuraan, joka mollaa teinejä joka käänteessä ja on siksi ansainnut kovan rangaistuksen. Ilmeisesti sinua kiusaa joku muu, sillä teinikritiikkkiä ei sinun jutuistasi löydy.
  Pidin pitkähkön kirjoitustauon ja palasin linjoille vasta kun jahtaaja löytyi ja sai ansionsa mukaan. Enää hänestä ei ole minulle vaivaa.

  VastaaPoista