10.6.2012

Helvetillinen jytkeSanokaapa, rakkaat kerros- ja rivitaloissa asujat, ja muutkin, onko teillä kokemuksia ärsyttävästä ja jatkuvasta basson jytkeestä seinän takaa? Oletteko ratkaisseet tilanteen jollain tapaa, vai oletteko tyytyneet kärsimään?

Minä menin nimittäin eilen sanomaan uudelle seinänaapurilleni, kaljupäiselle tatuoidulle lihavalle pojalle kello 19.30, että teidän musiikkinne soi liian kovalla. Kysyin myös röyhkeästi, että onko ne vehkeet asetettu suoraan lattialle jytisyttämään taloa.

Olen saanut nimittäin uuden naapurin, arviolta kaksikymppisen amisviiksen, jolla on asuinkaverina toinen nuori mies, vieläkin nuorempi, korkeintaan 18. Asuvat siis kahteen pekkaan 83 neliön kaksikerrosrivaria, kolme huonetta, keittiö, sauna, kylpyhuone, yläparveke ja alaterassi. Autona on runsaasti lisävarusteltu kosla, monin  lampuin ja erikoisin puskurein ja viritetyin moottorein. Ja tietäähän sen, mitä tämänikäiset kundit tekevät koko ajan kotona ollessaan: kuuntelevat huumaavaaa jytkymusaa ja pelaavat äänimaailmaltaan kakofonisen huutavia mäiskepelejä. Niin nämäkin sällit, joista toiselle  ilmeisesti kotiväki on kustantanut muhkean omistusasunnon - Hahlonperältä, sanoi lihava poika, tatuoitu kaljupää, kun kysyin, mistä hän on. Mainittakoon, että Hahlonperä on Pikkukaupungin etäisin syrjäkylä, jossa isännillä on miljoonatilukset.

Ei tämmöistä ole meidän taloyhtiössä ennen nähty. Täällä asuu  rauhallista ja vakavaraista väkeä, etupäässä kepulaisisäntien jälkeensä jättämiä leskivaimoja, muutama papukka ja pari nuorta opettajaa,  sairaanhoitajaa ja rehellistä yrittäjää. Ikinä ei ole ollut meluhaittoja, kukaan ei ole kai koskaan joutunut valittamaan mistään muusta kuin vuotavasta hanasta. Ja nyt tämä häiriö on eskaloitunut minun seinäni taakse, minun jolle kovat äänet tuottavat lähes fyysistä kipua.

Onko muuten normaalia enää häiriintyä äänistä?  Saako  musiikkia soittaa päiväsaikaan niin että se kuuluu naapuriin, vai ollaanko tässä nyt vain meluherkkiä neurootikkoja? Kun minusta päiväsaikaankaan naapurista ei saisi kuulua jatkuvaa melua, ellei ole kyseessä jokin tilapäinen remontti tai operaatio.

Tuollaisesta älyttömästä bassonjytkeestä raivostuu, sitä ei pääse mihinkään pakoon. Ei voi ottaa nokosia, kuulee jumputuksen television ja oman musiikin  äänen yli, ei voi keskittyä mihinkään. Eikä se jytke lakkaa, se soi koko iltapäivän ja illan. Ellei kuulu bassonjytke, kuuluu hillitön formula-autojen kaahailu, helvetillinen urina ja renkaan palamisäänet, ilmeisesti pelistä tai videolta. Kaksi asiaa, joista en muutenkaan pidä: formulat ja sieluton hakkaava jytkerock. Nämä ovat nyt tulleet minun reviirilleni, minun kotiini.

Vaan onneksi vatsatauti on asettunut niin, että aamulla pääsen mökille  aloittamaan kesäelämää ja kesäpäiväkirjaa!

(Maalaus Juri Pimenov, Pianisti)

127 kommenttia:

 1. Olen jo luovuttanut ja etsinyt mukavat korvatulpat ja muuttunut kenties itse häiriköksi. Nykyään jos ottaa häiriökäyttäytymisen puheeksi, saa kyllä tosi tiukkapipon maineen ja neuvon muuttamisesta metsään. Mutkun haluan asua keskustassa ja kerrostalossa. huoh
  ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin tämän huomioon, että minusta tulee se "valittava kyttäävä ämmä" seinän takana. Vaan ei sen väliä, jos panevat musiikin pienemmälle. Ei kaikkien tarvitse pitää minusta.

   Riippuu vissiin vähän siitä, miten sanoo. No, mehän käteltiin kundien kanssa aidan yli ja puhuttiin kiihkotta. Minulla on monenlaista veijaria ollut oppilaana, juuri tuon ikäisiä, ehkä siksikin uskalsin mennä omalle terassilleni juttelemaan, kun näin heidät omallaan tupakalla. Tupakka ei minua häiritse, se on hiljaista hommaa, etenkin jos yksin tupakoi.

   Siis pojat pahoittelivat, ja tänään ei ole kuulunut hiiskaustakaan, vaikka auto on katoksessa. Eilen oli kymmenen jälkeen täysin hiljaista, mutta sitä ennen kyllä se jytke jatkui, hiljaisempana.

   Panen ne syksyllä aisoihin, kun palaan mökiltä. Jos on vielä aihetta.

   Poista
 2. Päivällä esintyvä bassonjytke on ns. normaalia elämisen ääntä, josta ei pidä pahastua. Klo 22 jälkeen pitäisi ola yörauha, ja sillion ei kovia ääniä saisi kuulua.

  Minulle kuului liesituulettimen putken kautta yläkerran "kitaravirtuoosin" yöllinen sähkökitaran vingutus, mutta mitäpä tuolle voi, kun ei voi tarkkaan paikallistaa edes huoneistoa, josta soitto kuului.

  Vierusnaapurina oli selvästi hullu nainen, sellainen kerrostalokyttääjä, joka muodostui itse taloyhtiön asukkaita terrorisoivaksi hirviöksi. Hän laputti postiluukkuja, haukkui ja herjasi ihmisiä ja heitteli vettä ihmisten parvekkeille ja päälle. Lisäksi hän ulvoi kuin sireeni porraskäytääsä, jos asiat eivät menneet hänen haluamallaan tavalla. Silloin, kun vielä tupakoin, niin hän terrorisoi ihan laillista nautintohetkeäni parvekkeellani huutamalla viereisessä parvekelokerossa holtittomasti iskulauseitaan. Onneksi saimme tuon naisen häädettyksi, vaikka aikaa siihen meni, liiankin kauan. Nykyisin taloyhtiöömme on muuttanut uutta väkeä ja ongelmaksi on tullet mm. varkaudet pyykkihuoneesta, naiset, jotka eivät osaa parkkeerata keskelle pysäköinti ruutua, vaan ihan laitaan niin, että viereen parkkeeraava ei pääse autosta ulos jne. jne.

  Jos nyt jokin häiritsee, on se, että hullun naisen tilalle viereeni muuttanut pariskunta ei tee taloyhtiön ohjeen mukaisesti ja pyydä naapureilta lupaa sisustusoperaatiossa käytämilleen metodeille. Nautinnollinen jalkapallon katsomiselämys TV:stä, sohvalla rennosti loikoillen, katkesi taas kerran ikävästi, kun sohvan takana naapuri poraili betoniseinää iskuporalla iltamyöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivällä esiintyvä häiritsevä melu ei ole tavalliseen elämään kuuluvaa normaalia äänimailmaa!

   Jos seinän takaa kuuluu musiikki ja jumputus, se ei ole merkki huonoista seinärakenteista vaan siitä, että naapureilla on yliviritetyt subwooferit ja vahvistimet, asunto ei ole disko.

   Kerrostalot ja rivitalot on tarkoitettu niille asukkaille, jotka osaavat ottaa naapuritkin huomioon monessakin asiassa. Se on eräänlaista yhteisössä asumista lähimpien naapureitten kanssa.

   Ja se kerrostalokyttääminen ja naapureista valittaminen on sitten taitolaji, sitä ei tällainen tavallinen rauhallinen eläjä osaa. Minua häiritsee vain se jatkuva liian kova äänimaailma, joka toistuvasti tunkee oman elämiseni äänien yli.

   Poista
 3. Kinkkinen juttu. Ilmeisesti sielukas amisviiksi kämppiksineen ei käy töissä että saisi edes sen 8 tuntia rauhaa.

  Järjestyssäännöissä puhutaan melun välttämisestä erityisesti hiljaiseksi määriteltyyn aikaan, noin klo 22 - 07 taloyhtiöstä riippuen.

  Päiväsaikaan kuuluvaa vauvan itkua tai koiran haukuntaa ei voi kuin kuunnella, mutta tuollaisten megalomaanisten itse tuotettujen äänten kanssa on toinen juttu.

  Ilmeisesti käyntisi ei tehonnut?

  Siinä tapauksessa menisin pikakierroksen taloyhtiössä ja keräisin porukan, jonka kanssa menisin uudelleen poikien oven taakse.

  Parempi ennemmin kuin myöhemmin, jotta pojat tulevat heti tietämään taloyhtiön tavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä poikien töistä, toinen on ihan teinixin näköinen vielä.

   Siis käyntini tehosi 75-prosenttisesti, musiikki väännettiin pienemmälle ja stereot nostettiin ehkä pois lattialta, mutta jumputusta kuului ja kauheaa huutoa ja kiroilua, erotin sanat vaikka minulla oli televisio auki. En ole kymmenessä vuodessa koskaan ennen kuullut yhtään sanaa seinien takaa, vaikka kaksi lapsiperhettäkin on asunut seinän takana. Vauvan itkukaan ei juuri ole kuulunut, betoniseinät ovat paksut, eikä se häiritse, koska lapsen ääni on kovin heikko vielä varrattuna johonkin basson jytkeeseen, joka kaikuu yli talon.

   Koiran kimeä haukku kuuluu yhden asunnon ylikin, mutta se ei häiritse, se on elämisen ääntä ja loppuu nopeasti.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä riittää, että mainitsee taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle, hän on leppoisa ja aikaansaapa ihminen. En kuitenkaan vielä sano mitään, koska haluan tehdä pojat ensin tietoisiksi siitä, että jumputus kuuluu ja häiritsee.

   Kyllä minä olisin vastannut rehellisesti mutta ystävällisesti tuolle äänekästä pop-musiikkia kuuntelevan pojan äidille, että häiritsee. Ei se minusta ole itsekästä, vaan minusta äidin tulisi opastaa poikaansa ottamaan myös muut ihmiset huomioon. Musiikkia on jo vuosikymmenet voinut kuunnella kuulokkeilla. Tuo on karhunpalvelus lapsen kehittymiselle.

   Poista
 5. Kun lapset olivat pieniä, ripustimme heille eteisen kattoon keinun. Yläkerran herkkähermoinen isäntä, ehkä 45vee, tuli valittamaan, että keinusta kuuluu heille häiritsevää nitinää. Itse emme nitinää kuulleet. Pahoittelimme häiriötä, mutta totesimme, että keinumista ei kielletä, koska lapset menivät nukkumaan puoli kahdeksalta, eikä mitään ääniä kuulunut sen jälkeen. Herra taisi häiriintyä muihinkin naapureihin, koska muutti vajaan vuoden päästä muualle. Jos ei siedä elämisen ääniä ja muita ihmisiä ympärillään, ei todellakaan sovellu kerrostaloasukkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delilah, kenties tämä mies kärsi melko tavallisista sairauksista: tinnituksesta tai aistiyliherkkyydestä, jolloin erilaiset koviksi koetut äänet voivat aiheuttaa samoja kiusallisia oireita kuin esimerksi migreeni, pahoinvointia ja päänsärkyä sekä huonovointisuutta. Tunteet ovat fyysisiä, eivät kuviteltuja.

   Myös aspergerhäiriöistä kärsiviä kiusaavat usein poikkeavat äänet, jopa tavalliset kovat äänet, samoin autisteja.

   Tuo, että te ette kuulleet keinun nitinää, on varmaan totta, mutta mistä mies olisi tiennyt että teillä on keinu, ellei hän olisi kuullut sitä?

   On kuitenkin niin, ettei muita ihmisiä voi vaatia hissuttelemaan kaikessa, elämästä kuuluu ja saa kuulua ääniä. Niinkin sitten on, että jos ei yhtään piittaa naapureista, vaan pitää selkeästi monen kuultavaa asiatonta ja itseaiheutettua tarpeetonta meteliä, hänen asuinpaikkansa ei ole kerrostalo. Kerrostalo tai rivitalo on yhteisön asumispaikka.

   Poista
  2. Iines, mies näki lasten keinun heti, kun avasimme oven. Kerrostalossa ei voi välttyä kuulemasta, että muitakin ihmisiä on olemassa. Häiriintyminen on paljolti asennekysymys.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, ei kadulle. Mutta miten olisi treenikämppä kaverien kanssa? Jollakulla ystävällä ehkä on omakotitalo tai autotalli tai kerrostalon kellarissa äänieristetty tila, jossa voi päästellä rauhassa.

   On päivänselvää, että jos nuori soittaa jatkuvasti musiikkia, niin että se kuuluu naapuriin, se on liian kovalla. Suurin osa naapureista alistuu hiljaa, harva uskaltaa sanoa suoraan pelätessään leimaamista ahdasmieliseksi tai kyttääjäksi, vaikka ei metelin kuulemisessa paljon kytätä tarvitse.

   Minusta ahdasmielisyyttä on pikemmin juuri se, että häiritään muita musiikilla, jota he eivät itse ole valinneet.

   Poista
 7. On kokemusta kyllä ja myös siitä että parkkipaikalta tuntuvat autot ajavan suoraan sisälle, johtuen ilmastoinnin aatamin aikainen sijoituksesta etc. Pakko on sietää jotakin ja olen sietänytkin, silti nautin taivaallisesta hiljaisuudesta ja rauhasta yli kaiken. Kesän myötä meno yltyy niin sisällä kuin ulkonakin. On kurjaa ettemme voi asialle paljon mitään, koska tätä pullasorsasukupolvea ei ole opetettu tavoille, eikä ainakaan ottamaan naapureitaan huomioon. Tsemppiä, onneksi sinulla on kesäpaikka ja josko nämä hemmot jotenkin oppisivat olemaan iisimmin muutaman valituksen jälkeen. Bassonjytke, kolina ja huutaminen eivät kuulu kerrostaloasumiseen ja laittaisin vähän ehdolle viinapäissä tappelun kuin trumpetin soitonkin, pianokin voi käydä hermoille jos kissanpolkkaa soitetaan epävireisesti 180 kertaa peräkkäin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta olet oikeassa tuossa, Mustis, että aina nuorilta ei vaadita toisten huomioonottamista kotonakaan. Tuossa Annankin esimerkissä yllä äiti antaa ystävällisen naapurin "luvalla" pojan jatkaa läpi seinän kantavaa musiikin kuuntelua ja soittoa. Jos kerran äiti on huomannut, että poika soittaa lujaa, sen täytyy häiritä häntä itseäänkin. Poikaa paapotaan silti, ei uskalleta panna miettimään muiden ihmisten tuntemuksia. Empatia ei kasva tuossa perheessä! Käy sääliksi äitiä, jota poika pompottaa. Miksi hän ei kerro pojalle, että koti on kaikkien rentoutumispaikka, ei yksin pojan. Kuulokkeet!!!

   Poista
 8. Ainoa lohtu on, ettei sitä kestä kuin pari ehkä kolme vuotta, sitten niillä on heilat ja jytkeestä tulee hieman toisenlainen... - aika aikaansa kutakin. Tuo elämänvaihe ei kestä kauan.

  VastaaPoista
 9. Tuo on totta, anonyymi, mutta kolmea vuotta bassonjytkeessä en ole. Eihän semmoinen käy. En ostanut asuntoa hyvämaineisesta ja rauhallisesta aikuisten taloyhtiöstä siksi, että joutuisin kuuntelemaan naapurin valitsemaa hakkaavaa musiikkia ja huutamista.

  Noilla kundeilla oli siellä eilen kyllä naisiakin, kirkumisesta ja kikatuksesta päätellen. Ei se jytkettä estänyt. Onneksi koko poppoo lähti kymmeneltä ilmeisesti baariin. Tänään ei ole kuulunut inahdustakaan.

  Ihmetyttävät nämä hyvinvoivat rikkaitten vanhempien nuoret, joilla on muhkeat asunnot ja autot valmiina kaksikymppisinä, mutta ei panostusta ilmeisesti kummoisenkaan koulutukseen tai työhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla suvaitsevaisuutta ja joustavuutta. Ei saa aina ajatella vain itseään. 3 vuotta on lyhyt aika, itse kestin tuota naapurin muijaa 8 vuotta, ennen kuin hänet sitten saatiin taloyhtiön voimin häädettyä. En ollut asian suhteen aktiivinen, mitä nyt nimeni adressiin laitoin ja kerroin "aktiiville" omat kokemukseni.

   Mietippä asiaa esim. sitä kautta, Iines, että jos nuo nuoret tulevat valittamaan sinulle touhuistasi, esim. siitä, että kyttäät heidän elämää ja seuraat ketä heillä käy ja milloin. Entä jos he rupeasisivat seuraamaan sinua ja valittamaan esim. siitä, että luet kaiket päivät kirjaa. Kaikestahan voi valittaa, eikö?

   Ihmisiä menee ja tulee, et voi olettaa, että vain sinulla on oikeus asua "hyvämaineisesta ja rauhallisesta aikuisten taloyhtiöstä".

   En minäkään hyväksynyt sitä, että naapuriin tuli pianon pimputtaja joka veteli paivittäin tunti kausia "skaaloja" ja samaa biisiä, mutta ei minulta kukaan tullut kysymään lupaa saako ko. terroristi asua naapurissa.

   Poista
 10. Herranpieksut, enhän minä kyttää, jos yhtäkkiä kuulen helvetillisen metelin ja loppumattoman jytkeen seinäni takaa. Kyllä se melu tunki tajuntaani ihan ilman minun aloitettani. Meinasin prslleni lentää kun säikähdin.

  Bassonjytkeen sietäminen ei ole suvaitsevuuden merkki minun asteikollani. Jos joku tykkää kuunnella hevirokkia bassojen kanssa, niin moni haluaisi varmaan soittaa sähkökitaraa, rumpuja tai tehdä muuta mölyä aiheuttavaa kerrostaloasunnossaan, mutta onneksi harva niin tekee. Naapureiden ei kannata joustaa urpojen vuoksi. Eikä olla kuin kusi sukassa, vaan ukaasia vaan menemään ja urpoille tuli prseen alle.

  Meteliä ei tarvitse siis kenenkään sietää, etenkään jatkuvaa. Se ei ole avaran ihmisen merkki, kuten metelin sietämättömyys ei ole ahtaan ihmisen merkki. Meteli ei ole normaali asia, jolla yhtään mitään mitataan.

  Mistä ihmeen kolmesta vuodesta te puhutte? Kaveri on ostanut asunnon ja pysyy taatusti siinä jatkossakin stereoineen ja bailukavereineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän tuo jo kerrostalokyttääjän tunnusmerkit täyttää, kun raportoit tänne ketä naapurin nuorilla miehillä on ollut kylässä ja mitä naapurista on oikein kuulunut. Herranen aika, siellä on kikatettu, eil pidetty hauskaa. Olisiko sieltä pitänyt kenties kuulua tappelunmeiskettä ja toisten seinille heittelyä?

   Pitää olla korva kiinni seinässä, että pystyy analysoimaan ketä huoneistossa on ollut ja milloin on sieltä eteenpäin lähdetty -> kerrostalokyttäystä.

   Ei bassonjytke en pahempaa ole, kuin loputon viulun soitto tai pianon skaalojen vetely. Kaikki ne häiritsevät, jos ovat häiritäkseen.

   Kaikilla on olemassa ns. oma tila (huoneisto) ja siellä voi tehdä (pitää voida tehdä) itseään kiinnostavia asioita, vaikkapa kuunella hevirokkia (itse suosisin Metallicaa) ilman että naapurin martta tulee häiritsemään kokemusta.

   3 vuotta on se aika, että sinä totut elämisen ääniin ja alat jo nauraa tälle suvaitsemattomuuden puuskallesi.

   Poista
 11. Iines, olet oikealla asialla. Joku jo kirjoittikin, että asia kannattaa hoitaa välittömästi.
  Jos omat asialliset huomautuksesi eivät auta, niin ota yhteyttä taloyhtiön hallitukseen.
  Ei taloyhtiössä voi päiväsaikaankaan meluta millaisella volyymilla tahansa.

  Myös itselläni on kokemusta asiasta ajalta, jolloin asuimme kerrostalossa. Mekkala loppui vasta häätöön.

  Iines, älä käy kinaamaan tästä aiheesta ..... kanssa.
  Tämä aihe on hänelle vain väline vittuilla sinulle.

  t. Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samuli, olet oikeassa, em. vääntö ei kannata, sillä tuo taitaa olla tahallista ärsyttämistä.

   Se vaan vielä, että meteli oli todella jysäyttävää ja pilasi koko illan. Edes lukemiseen ei voinut keskittyä, luulen, ettei kukaan olisi voinut. Ja nyt kun kuulin, että kyseessä on omistaja, ei vuokralainen, tuntuu siltä, että asia on vakavampi ja hankalampi. Toisaalta meillä on siis todella ihana hallituksen pj, tarttuu hyvin asioihin ja vie ne loppuun saakka.

   Poista
  2. Ehkä omistaja naapureita tosiaan ärsytti tuo sinun lukemisesi ja he protestiksi antoivat hiukan bassoa?

   Ole joustava ja suvaitsevainen, niin uskoisin että naapurin nuoret miehet voivat kutsua sinut vielä vaikka kylään ekskursiomatkalle heidän kulttuuriin (ole avoin ja suvaitsevainen). Ensi kerralla he voivat vaikka sitten vaihtaa sinulle sen akun, kun autosi piiputtaa. Siinäkin on eräs hyvä syy olla ihmisten kanssa väleissä, eikä kiukutella niin herkästi. Lukea voi vaikka maalla.

   Poista
 12. Herranpieksut jälleen - lue nyt tarkemmin kommenttini.

  Naiset kirkuivat seinän ja musiikin pauhun läpi, ja huusivat kirosanoja, kuulemiselta ei voinut välttyä. Tässäkään ei tarvita suurtakaan uteliaisuutta.

  Minulla ei ole aavistustakaan, millainen joukkio siellä oli, sillä vain yhtä kättelin terassiemme aidan yli ja kaksi muuta alaikäistä pikku-urpoa oli siinä vieressä tupakit huulessa ja tölkki toisessa kädessä. Sisältä kuului lisää meteliä.

  Suvaitsemattomuudesta voitaisiin ehkä puhua, jos joku valittaa normaaleista elämisen äänistä, kuten lasten itkusta tai sen kaltaisesta. Se jytke ei ollut hiljaista jumputusta, vaan helvetillistä humua.

  Olet väärässä suvaitsevuutesi kanssa. Metelinpito ei ole asukkaan oikeus, jos meteli kuuluu seinän läpi. Naapuria ei saa häiritä ilman etukäteisilmoitusta remontillakaan, kuten ei läpi seinän kuuluvalla äänekkäällä bassonjytkeellä ja huutamisella. ei päivällä eikä yöllä. Jos joku tahtoo tällaista sietää, omapa on asiansa.

  Opettajana olen tottunut meluun ja jatkuvaan hälinään, joten en ole sieltä arimmamasta päästä, kun puhutaan normaaleista nuorten äänistä. Suhteutapa tämä tapahtunut tähän kehykseen, niin alat ymmärtää sen metelin tason. On meteliä ja meteliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin kommenttisi tarkkaan. Niin teen aina. Kommentissasi kerroit jo itse analysoineesi ketä naapurissa oli kylässä. Siellä oli oikein naisiakin, ilmeisesti ei olisi saanut olla? Hauskaakin oli pidetty, mitä ilmeisesti ei olisi saanut tehdä, mielestäsi.

   Lapsen itku ei ole normaalia elämisen ääntä, vaan raastavaa terroria. Vanhemmat, jotka eivät esim. kaupassa saa itkupotkuraivarin saanutta pilttiään ulos, pitäisi vartijan taluttaa ko. vanhemmat pilttineen ulos ja antaa porttikielto. Jos lapsi itkee, eivät asiat ole hyvin ko. perheessä, vaan siitä perheestä pitäisi tietysti tehdä ilmoistus. Musiikki, erityisesti hevi, sen sijaan on kulttuuria ja vientituote Suomelle.

   Taloyhtiön säännöt yleisesti vaativat, että remonteista ilmoitetaan naapureille ja että ne tehdään asialliseen aikaan ja lyhytkestoisesti. Tämä taloyhtiöiden sääntö on kuitenkin kuollut kirjain, jota ei noudatea, eikä mitään lupia kysellä, vaan vedellään iskuporalla iltamyöhään betoniseinään. Sen sijaan, että pilaa naapurisovun ja menee valittamaan aiheesta naapuriin, pitää tuota sietää, koska se ei ole oletettavasti jatkuvaluonteista. Kyse on siis suvaitsevaisuudesta. Musiikin soitosta, erityisesti minkä sortin musiikkia asukas haluaa hallitsemassaan huoneistossa kuuneella, niin sitä ei taloyhtiön säännöissä säännellä. Pitää suvaita ja joustaa, eikä olla niin tiukka ja ehdoton.

   Poista
  2. Jape, olet tyypillinen kerrostaloterroristi. Ensinnäkin, lapsen itkulle et voi mitään. Sen huomaat sitten Jape kun saat lapsia.

   Musiikin äänekäs soitto on vapaaehtoista ja itsekästä kerrostalossa asuvalta. En aio sietää yläkerran naapurilta jokaviikkoisia bänditreenejä. Omat bänditreenini hoidan treenikämpällä alueella jolla emme häiritse ketään. Miksi siis tuo yläkerran narkkarin näköinen työtön saa terrorisoida koko rappukäytävää kitaran raiskaamisellaan? Emme me naapurit halua kuulla sitä, eikä meidän pidäkään.

   Poista
 13. Iines, osta toistaiseksi kunnon kuulosuojaimet. Niitä käyttävät ihmiset, jotka tekevät työtä melussa. Ne auttavat varmasti. Toivon, että ne ihmiset muuttavat. Voisit itsekin muuttaa muualle. Siitä saattaisi tulla uusi jännittävä vaihe elämääsi.:)

  VastaaPoista
 14. No, hyviä vinkkejä nämä, mutta vähän samaa kuin sanoisi koulukiusatulle, että vaihda koulua tai opettele sietämään.

  Siedän talostamme kuuluvaa pikkukoirien kimeää haukkumista, josta sitten taas muut ovat valittaneet, koska haukku on väliin pitkäkestoista. Minua se ei ärsytä yhtään, samoin ei ärsytä nuorten perheitten lasten mekastus, päinvastoin, se on vain hauskaa, että talossa on elämää, liikaa on leskivaimoja. Siedän viereisen työmaan rakennusmelun enkä ärsyynny kun herään siihen. Siinäkin on jotakin hauskaa, kun uutta rakennetaan.

  Japelle sanoisin lopuksi, että olen samaa mieltä. Sen ei tosiaan pitäisikään kuulua naapuriin, mitä asukas hallitsemassaan huoneistossa soittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Iines, löysimme näemmä taas kerran yhteisen sävelen. Koska minä olen joustava ja suvaitsevainen ihminen, en tässä vaiheessa puutu viimeisen kappaleen kakoismerkitykseen. Näin sinä saat hyvän mielen ja tukevan myötätuulipotkun mökkimatkallesi. Sinulla on sana hallussa, ota sulakkynä mukaan ja riisi paperia ja tee muutama runo - Oodi uusille kivoille naapurin pojille.

   Poista
 15. Iineksen naapuriin on muuttanut lihava, tatuoitu kaljupääpoika kaverinsa kanssa, ja poikien "henkevä" elämäntyyli koostuu taloa tärisyttävästä bassonjytkeestä, kaljanjuonnista, Iineksen tv:n äänen yli kantavasta kiroilusta ja kirskuvista autopeleistä. Todella vaikuttavia miehenalkuja siis, juuri tuollaisia maailma tarvitsee lisää.

  Nyt kommenttilootassa ollaan sitä mieltä, että kyllähän tuollaiseen pitää alistua, ei mahda mitään. Kuulosuojaimet vaan päähän tai uuteen osoitteeseen, sanoo sekin täti, jolla ei ollut aikuisen auktoriteettia sanoa entisen naapurinsa teinipojan musiikinjytkeestä sitä häneltä kysyttäessä.

  VastaaPoista
 16. Juuri noin, lihava, kalju, tatuoitu, jumalattomin subwooferein ja kaiuttimin, viritetty kosla monin etuvaloin, Hahlonperältä keskustaan melskaamaan maksettu isotilallisenpka. Noin se ehkä menisi tositeeveessä.

  Poika ei ole älynnyt hankkia edes halpoja muovituoleja - ne saisi parin kaljatölkin hinnalla - terassille, koska siellä käydään vain nopeilla pystytupakeilla. Muu aika menee hornamaisessa jytkeessä ja huudossa.

  Vaan minäpä lähden tästä kahvin juotuani mökille merituuliin, länteen päin. Kirjoittelen sieltä sitten ja kerron, tömistelevätkö oravat hassusti pikkujaloillaan katolla.

  VastaaPoista
 17. Sehän täs uudessa ajattelussa onkin vikana, että kaikkea pitäisi sietää ja jos ei siedä niin pitäisi vaihtaa itse paikkaa. Kaiken sallimisella ja ei-sanan kadottamisella on jo ollut oma vaikutuksensa monissa kamalissa tapahtumissa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

  Miksi pitää sietää ja sallia? Miksi pitää myötäillä ihmisiä, joilla ei ole ymmärrystä siitä, että maailmassa on muitakin ihmisiä, kuin nämä omia mölyämisoikeuksia vaativat - anteeksi vaan sanani - assholet, jotka kulkevat turuilla ja toreilla itseään ja omaa uhoaan täynnä.

  Ihmettelee kaksi poikaa kasvattanut, siis oikeasti ihan kasvattanut äiti ja neljän pojanpojan mummi, joka tohti matkustaa 14 ja 11-vuotiaiden pojanpoikien kanssa Pariisiin viideksi päiväksi! Ja tottavieköön, parempaa matkaseuraa saa hakea. Komeita, sivistyneesti ja hyvin käyttäytyviä nuorukaisia, joista olen syystäkin ylpeä!

  VastaaPoista
 18. AnnaY, sinun lapsillasi ja lapsenlapsillasi on käynyt hyvä tuuri, kun saavat elää kaltaisesi täysjärkisen ja muita ihmisiä kunnioittavan äidin / isoäidin kanssa!

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Anna Amnell, onneksi olet väärässä - laki suojelee muita taloyhtiön asukkaita melunaapureilta.

  Taloyhtiö voi tarvittaessa ottaa haltuun omistusasunnon, jos siellä vietettävä elämä häiritsee muita asukkaita.

  Varmaankin Iineksen tapauksen pojat ovat saatavissa kuriin helposti; johan yksi käynti vähensi meluhaittaa merkittävästi.

  Pojat ovat epäonnekseen kasvaneet vailla vanhempiensa ohjausta ja rajoja, mutta varmaankaan he eivät ole vielä menetettyjä tapauksia.

  VastaaPoista
 21. Minusta on muuten käsittämättömän lammasmaista, jos lähtökohtaisesti ajatellaan, että naapureiden häiriökäyttäytymiseen on vaan alistuttava.

  Muistan yli kymmenen vuoden takaa, kun ystäväni yläpuolella - omistusasunnossa - asui metelöivä nuoripari.

  Ystäväni kävi useamman kerran pimputtamassa heidän ovikelloaan, mutta menestys ei ollut kummoinen.

  Hän otti yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan, joka kehotti kiertämään nimilistan kanssa muiden asukkaiden ovilla, jotta kukin saisi halutessaan allekirjoittaa parin aiheuttaman meluhaitan.

  Listasta tuli pitkä ja pari ei kauaa häirinnyt. En muista että lähtivätkö he talosta suosiolla vai otettiinko huoneisto haltuun.

  Jonkun on alettava toimia, jotta asioita tapahtuu, ja tällä kertaa se oli ystäväni.

  VastaaPoista
 22. En lainkaan epäile kanssakommentoijien kokemusta ja osaamista kasvatustyössä. Enhän ole ammattilainen, olen vain äiti ja mummi. Arvelen kuitenkin että kaikkien kasvattajien olisi syytä ottaa taas käyttöön sanat: Ei noin saa tehdä, se on väärin!

  Toisten ihmisten terrorisoiminen ei mielestäni ole erilaisuutta vaan pelkästään typeryyttä ja huonoa käytöstä. On sääli, että se vain lisääntyy maailmassa. Yhtenä syynä rajattomaan käytökseen pidän kyllä sitä, että sallitaan ja sallitaan. Jokaisella on hyvä olla rajat ja ymmärrys niistä ja ne pitää kertoa ihmistaimelle. Ei lapsi niistä muuten mitään tiedä.

  Tiedän, että kaikkia ihmisiä ei voi muuttaa, sillä olen työskennellyt 22 vuotta mielenterveysjärjestössä. Vaikka se ei anna minulle minkäänlaisia opintopisteitä kasvattajana, on se sentään antanut ymmärrystä ympäröivästä maailmasta.

  Diktatuurina minä taas pidän juuri sitä, että meillä on kasvava joukko ihmisiä, joiden ei tarvitse välittää toisista ihmisistä pätkääkään. Ja sitä, että ihmisten tulisi jopa jättää kotinsa heidän käytöksensä takia.

  Voi sentään miten hullunkurinen ajatus!

  Pahimillaanhan se tarkoittaisi sitä, että rakennettaisiin aidoilla eristettyjä suoja-alueita sellaisille ihmisille, jotka haluavat elää rauhassa. Kukaan ei myöskään suostuisi silloin siihen, että naapuriin rakennettaisiin mielenterveyskuntoutujien tai kehitysvammaisten palvelukoti.

  Mielenkiintoinen keskustelu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Maailma on täynnä alueita, joissa rakennetaan erilaisia uhkia torjumaan aidoilla eristettyjä alueita. Ja omien kokemuksieni mukaan noiden palvelukotien tuloa omaan naapurostoon vastustetaan aina. Ja jos sellainen silti tulee, alkaa muuttoliike.

   Poista
  2. AnnaY, olet harvinaisen tervejärkinen ihminen, ja siinä mainio, ettet vetoa mihinkään tutkimustuloksiin tai viisaampiin kasvatusalan auktoriteetteihin, niin kuin minä usein teen. Vaikutat ymmärtäväiseltä ja iloiselta ihmiseltä, eikä lasten kanssa muuta tarvitakaan. Ei mitään lässytyksiä ja paapomisia, vaan reippaat rajat ja selkeät kiellot ovat todellista välittämistä. Miten kummassa aikuiset menevät siihen koukkuun, että lapset eivät muka pidä heistä, jos he kieltävät lasta ja asettavat rajan.

   Näissä palvelukotirakentamisissa pelätään monesti eniten oman asunnon arvon alenemista, kun naapuriin tulee jollakin tavalla raihnaista väkeä. Juuri tällaiseen saattaa johtaa se, että lapsia ei opeteta ottamaan vastuuta muidenkin tarpeista ja hyvästä.

   Poista
 23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. "rakennettaisiin aidoilla eristettyjä suoja-alueita"

  Huomaan, että kaikki muuthan ovat tässä keskustelussa suojassa aidan takana, kirjoittavat nimimerkeillä. Siksi vetäydyn pois tästä keskustelusta. Olen kopioinut kommentit talteen.

  Onneksi Sinä, Iines, pääset nyt kesämökille, ja tilanne saattaa ratketa sillä aikaa. Mehän olemme kaikki sitä mieltä, että asiassa pitää toimia. Mutta toivon, että et anna tämän asian pilata kesääsi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa täällä olla omalla nimelläänkin! Ei sitä ole kielletty, eikä sitä paheksuta. Sen sijaan olemme joskus paheksuneet sitä, että nimimerkillä kirjoittelua mollataan.

   Aidan takaa kun uskaltaa kertoa mitä oikeasti ajattelee, eikä tarvitse poseerata.

   Poista
  2. "Huomaan, että kaikki muuthan ovat tässä keskustelussa suojassa aidan takana, kirjoittavat nimimerkeillä."

   Sinulla on tarkka huomiokyky. Iineshän on ainut, joka täällä on oikealla nimellään - ajattelet varmaan?

   Poista
  3. Olen nyt jo mökillä, ja kokeilen tässä uuden mokkulani toimivuutta tässä meren äärellä. Toimii hyvin, on nopeampi kuin kaupungissa.

   Luulen, että tilanne hautuu kesän, sillä talon asukkailla on lähes jokaisella kesäpaikat muualla, joten siellä on hiljaista. Tämä tapahtuma paisuu nyt vähän turhan suureksi merkitykseltään suhteessa elämäni muihin merkittävyyksiin. Tämmöinen ei ikinä pilaisi kesääni.

   Poista
 25. Iines toimi tilanteessa (ainakin oman kuvauksensa mukaan) järkevästi ja fiksusti.

  Ei jäänyt kärsimään hiljaa, jolloin tilanne muuttuu helposti helvetiksi, eikä alkanut räyhätä, tehdä (nimettömiä) valituksia ja kerätä nimilistoja – vaan meni ystävällisesti ja muina naisina keskustelemaan ja kertoi oman tilanteensa ilman syytöksiä ja uhkailuja.

  On tässä sentään eräs hyvä puoli: metelöivät naapurit ovat kantasuomalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines kertoi täällä siloitellun ja kaunistellun version toiminnastaan.

   Se asia tuossa tosiaan on hyvä, että naapurit on kantasuomalaisia ja vielä miehiä. Niistä sopiikin valittaa ja rutista.

   Auta armias, jos naapuri olisi ollut muslimi neekeri, silloin Iineskin olisi ihan hiiren hiljaa. Suvaitsemattomana kun olisi tullut leimatuksi rasistiksi.

   Tai olisihan tuosta voinut saada kesäromanssin Iinekselle, jos naapuriin olisi tullut oikein yön musta somalimies afrikan sarvesta.

   Poista
  2. Juuri noin halusin menetellä, Tapsa, näit sen selkeästi. Halusin antaa pojille tilaisuuden ja vastuuta vain ilmaisemalla, mikä on tilanne, jatko on siis heidän käsissään. Katson rauhassa, en puhu asiasta muille. Tilanne ratkeaa sitten syksyllä.

   Missään tapauksessa en muuttaisi tällaisen vuoksi kodistani, jota olen rakkaudella pykännyt ja joka on juuri sopiva minulle, pari pikku pihaa ja puita pihalla lintulautaa varten. Yläkerta ja alakerta, terassi, yläparveke, kauniit portaat. Kolme huonetta. Asunto on siksi vanha, ettei siitä kuitenkaan saisi tarpeeksi uutta vastaavaa varten.

   Poista
 26. "Iines kertoi täällä siloitellun ja kaunistellun version toiminnastaan."

  ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet ihan yhtenä kysymysmerkkinä.

   Äimän käki

   Poista
 27. Jape on urkkinut Iinestä metrin päästä ja tietää tapauksen kulun.

  Persnyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen Iineksen ja Iineksen metkut kuin omat taskuni. Hän ei pysty minua hämäämään, enään.

   Vaseliini

   Poista
  2. Älä viitsi, Jape uhota ja piiloutua, peppu näkyy puskasta. Vain sinä kirjoitat enään. Sinut on helppo tunnistaa.

   Poista
 28. Huh! Itselläni on käynyt aina hyvä lykky naapureiden suhteen, oli sukupuoli ja ikä mikä hyvänsä. Nyt kyllä alkoi hieman jännittää, ettei vain taloyhtiöön muuttaisi Niitä Naisia. Niitä jotka terrorisoivat parkkipaikoilla ja ovat sireeninä/seireeneinä rapussa. Hui!

  Anneli ;)

  VastaaPoista
 29. Anneli, eivätkös nuo naiset ole hiljaisia naapureita, joista ei ole meluhaittaa. Minua ei ainakaan harmittaisi, kuten en harmistu tupakoinnistakaan. Hiljainen tupakoija takapihalla on minulla toisella puolen, ja minusta siinä on jotain runollista. Tykkään lisäksi haistella tupakansavua. Siinä on jotain kiihkeää sykettä.

  Se on eri asia, jos naisilla kävisi mölyäviä urpoja, mutta jotenkin oletan, että asiakkaat ovat hiljaisia miehiä, jotka livahtavat sisään ja ulos. Voisin kuvitella trenssin kauluksen ylös ja lierihatun lierin alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Kriittisiä kirjoituksia maksullisen seksin myyjistä olen kirjoittanut kahdesta syystä:

   1. Jos työ kerran on ok, miksi siitä ei makseta veroa, kun se kerran ei kiellettyäkään ole. Kaksinaismoralistista touhua valtiolta! Työtä pitäisi kunnioittaa asettamalla se veronalaiseksi. Seksinmyyjien (useimmiten naisia) pitäisi myös järjestyä ammatillisesti ilman mukaan tulevia ulkopuolisi miesjohtajia.

   2. Seksin myyntiin ja ostoon liittyy laajaa ihmisen väkivaltaa ja alistamista, ehkä enemmän kuin missään muussa vallitsevassa epäkohdassa.

   Mutta siis, minulla ei ole mitään näitä naisia vastaan ihmisinä.

   Poista
 30. Tuo amisviiksi on mukava sana.

  Minä katselin tänään iltapäivällä aamutelkkaria, pakko oli aika pian kääntää äänet pois sisällöllisistä syistä, ei minkään melun vuoksi.

  Muodoton, aivan skrot-Kallen näköinen juontaja älyttömän värisessä paidassaan ja pursuilevassa pikkutakissa haastatteli jotain Hankenin, vai minkälie, poikaa talousasioista. Poika näytti jotakuin 16-vuotiaalta, luultavasti oli kuitenkin jo 30.

  Hänellä oli sellainen tietynlainen uniformu, lilassa paidassaan ja koruissaan näytti aivan prinsessa ruususelta, ei kuitenkaan kauniilta.
  ---
  Minä asuin joskus isojen kuusien keskellä metsässä olevassa talossa. Siellä nukahdin joskus isojen kaiuttimien kailottamaan yöradioon, ainakin silloin kun asuin yksin. Sekoittuivat äänet joskus mukavasti uniin.

  Pitkä aikaa olen kuunnellut musiikin lähes poikkeuksetta kuulokkeilla, en usko sen kuuloa heikentävän kun ei käännä liikaa mökänapista.

  Kuten sanottua, on minulla sellaiset oikein isot kaiuttimetkin, vähän virattomiksi ovat tietokoneen myötä käyneet.

  Olikohan 90-luvulla, kun kyllästyin yläkerrasta kuuluviin ääniin parkettilattian kolisteluineen. Bachin toggata ja fuuga olivat mahtavaa kuunneltavaa aamuyöllä kun nappulatkin käänsin kaakkoon ja annoin "morkoonien soida!"

  Typeriä tuollaiset ovat, nyt sen ymmärrän. Heillä olisi hyvinkin saattanut olla Abbaa ja olisivat ryhtyneet kaksintaisteluun. Itkien ja huutaen olisin asunnostani paennut, huutaen tuollaisen olevan "geneven sopimuksen vastaista ja rikos ihmiskuntaa vastaan!"

  Ei kuitenkaan ollut, hiljaisuus saapui sen mitälie melkein kymmenen minuutin jälkeen, jonka kappale kesti.

  VastaaPoista
 31. Amisviiksi oli hiukan provokatorinen ilmaisu, etenkin kun olen itsekin kouluttanut ammatillisia nuoria ja tykännyt heistä kovastikin. Olin muutaman vuoden oikein ammattikoulun sivutoimisena suomen opettajana, oman päätoimisen työni lisäksi. Eivät saaneet mistään opettajaa ja koulu oli jo alkanut, joten en kehdannut kieltäytyä, vaikka työtä oli omassa koulussakin tarpeeksi.

  Kyllä minäkin kerrran nuorempana annoin seinäntakaisbailaajille takaisin. Panin aamukuudelta soimaan oopperaa täysille heidän puoleistaan seinää vasten. Tosin taisin sen jälkeen hävetä enemmän kuin he.

  VastaaPoista
 32. Tiesin minä sen, että amisviiksi oli provokaatioksi tarkoitettu. Siksi minäkään en kirjoittanut, että juontaja oli Karhuvaaran Late ja se kokoomusrobotin näköinen, kalliissa puvussa oleva prinsessa oli minulle aivan tuntematon, josta olin erittäin otettu.

  VastaaPoista
 33. Junassa erilaisilla lökäpöksyillä on usein kuulokkeet korvilla, siitä huolimatta kappaleet tai se jumpsijömpsispömpis kuuluu kaikille vaunussa oleville. Tikkurilasta junaan nousevat.

  Lehdessä luki Hosni Mubarakin sydämen pyshtyneen kahdesti. Ajattelin: "Ai bumtsi bum", sanoi!

  VastaaPoista
 34. Junassa minua ei haittaa jumputukset, kun junasta pääsee tietyn ajan kuluttua pois, ts. jumputus on hallinnassa, sillä on päätepiste.

  Tuo että omassa kodissa kaikuu helvetillinen jytke, on siksikin niin ahdistavaa, että siihen ei voi vaikuttaa, sen loppumisesta ei ole tietoa.

  Valtion päämiehet ja kuninkaalliset elävät nykyään muuten harvinaisen pitkään ja ovat terveitä. Pidetäänköhän niitä väkisin elossa. Tavallinen pulliainen olisi siinä jo monta kertaa kuollut, tai sen olisi annettu kuolla.

  VastaaPoista
 35. Mutta minuapa haittaa, häiritsee ja hatuttaa tämä jumalaton jumputus, johon törmää joka kulmassa, mutkassa ja mediassa: joku on kehdannut arvostella Korkeimman oikeuden Päätöstä!

  Sehän on ankaran rangaistuksen uhalla kiellettyä! Muutenhan kuka tahansa uskaltaa kohta arvostella tuomareita ja muita virkamiehiä ja mitenkäs suu sitten pannaan?

  Vähintäänkin tällainen Korkeimman Pilkkaaja pitää erottaa, muiluttaa, kuohita ja panna tiineeksi!

  VastaaPoista
 36. Kemppinen on seniili homo, joka vihaa suomalaisia.

  Po. emerituslässyttäjä on itse korottanut itsensä ylimmäksi tuomariksi ja kehtaa itkeä, kun selvästi poliittista harvain päätöstä (tuomiota) kritisoidaan perustellusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaisit Jape nimimerkillä, kun sinut kuitenkin tunnistaa.

   Poista
 37. Tähän on kaikkien osapuolien tyytyminen, sanotaan jossain.

  Vallankumousta näköjään puheissa jo kehitellään, kun ei kolmijaolle pohjaava isänmaa tällaisenaan kelpaa.

  Kansanedustajat tuntuvat retkuilta, kun eivät ymmärrä omaa vastuutaan ja asemaansa valtiokoneistossa.

  VastaaPoista
 38. Mitä höpäjät? Mitä kansanedustajat tähän kuuluu?
  Emerituslässyttäjistä tässä nyt oli puhe.

  VastaaPoista
 39. Anonyymi, pitäisikö rikollisten rangaistuksia koventaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neekereiden, romanien ja muiden ei-etnisten-suomalisten rikollisten sekä heidän hyyssäjien (voi olla myös etninen suomalainen) rangaistuksia pitäisi koventaa ihan kohdistetusti.

   Lisäksi niitä pitäiis rankaista, jotka puhuvat tieten tahtoen paskaa. Puhu esim. nimimerkki Samulista, joka täällä taannoin väitti somalien työllistyneen hyvin ja että somppuja on bussikuskeina joka paikassa. Tämähän on ihan paskapuhetta, jo ihan tilastokeskuksen tilastoihin viitatenkin. Noin 15% Suomen sompuista on töissä, siis vain 15%, ja suurin osa heistäkin suojatyöpaikkoihin, kuten "maahanmuuttokonsultti" jne. jossa ei tarvitse tehdä v*ttu mitään, niinku.
   Ja kehä 3 ulkopuolella en ole kertaakaa - niinku siis kertaakaan - nähnyt somppu bussikuskia. Ja ajelen ihan lähes päivittäin, niinku, bussilla Lappajärvi - Tampere - Helsini -akselilla.

   Poista
 40. Minun mielestäni rangaistuksista pitää luopua kokonaan, poliisi, armeija, vanki- ja tuomiolaitos lakkauttaa. Säästyisi verorahojakin.

  Jokainen voisi sitten hoitaa oman turvallisuutensa miten huvittaa. Ostaa maitokaupasta haulikon, perustaa naapurien kanssa kodinturvajoukon, palkata riskejä tyyppejä vartijoiksi, liittyä liivijengiin etc. Vapailla markkinoilla tarjontaa riittää ja talouskin piristyy.

  VastaaPoista
 41. Kyllä, kyllä, mutta Halla-ahoa tarkoitin. Eikös hän tehnyt laskujeni mukaan niitä useammankin samalla kertaa.

  VastaaPoista
 42. Minä kannatan mieluummin niitä koiralässytyksiä. Tekisi hyvää emerituksille ja emeriitoille.

  Jotenkin ajattelen niin, että Halla-aho erehtyi aika tökerösti puhuessaan korkeimman oikeuden tulkinnoista, ikään kuin päätöksiä tehtäisiin henkilökohtaisin intrigein. Uskon tässä oikeusoppineen näkemystä: päätös perustuu tuomioistuimiin, ei kulloistenkin henkilöiden mielipiteisiin.

  Silti on hyvä, että asioita kyseenalaistetaan varsinkin siellä, missä on hämähäkinseittejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet ihan taluttetavissa, ihan kuin naapurin piski. Kun heittää luun, niin sinulla jo kuola valuu, vaikka luu ei olekaan sinulle. Kova on halu päästä näykkimään kumminkin.

   Poista
 43. Kemppisen blogista perusteluita luin. Siinä korkein oikeus on tietysti hieman vanhanaaikainen, kun määräsi kohdat poistettavaksi blogista. Minä en epäile etteikö se jatkossakin olisi halullisten "minäitseolenvähempiosainen"-uskovaisten luettavissa.

  Iltalehden luetuin uutinen tällä hetkellä kuitenkin on: "BB-Minnan uskomaton muutos: Pullukasta fitness-kilpailijaksi - katso!"

  VastaaPoista
 44. Minunhan ei pidä tässä asiassa suutani avata, kun en tunne asian yksityiskohtia. Olen lomalla ja leikkaan vain ruohoa ja istutan kukkia, mutta tuo kohta Kemppisen kirjoituksesta tuntui uskottavalta: ei se voi niin olla, että jokin korkeimman oikeuden päätös olisi tuomareiden mielipide. Se on monen olemassaolevan pykälän ja asian summa. Ei oikeutta voida missään oikeusasteessa jakaa ihmisten mielipiteiden pohjalta.

  Uskon, että Iltalehden luetuin uutinen on jokin sellainen, jossa on naisen paljasta pintaa. Sellainen on aina luetuin, olen huomannut lehtien luetuin-palstalta. Kyllä te miehet olette kanssa yksiä!

  VastaaPoista
 45. Luulen etten bb-kilpailijan vuoksi klikkaile. Uutinen on sitä paitsi selvästikin naisille.

  Paitsi tietysti sille yhdelle kirjallisuudentutkija naiselle, jonka juuri luin valittavan, että eräänkin kirjailijan naiskuvat ovat ohuita.

  Minähän sitä paitsi olen jo sen verran iäkäs, etten syty bimboille.

  Siinä olen samaa mieltä, että Halla-aho uutisointi ei ole kovin mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 46. Minäköhän vuonna viimeksi on ilmestynyt iltapäivälehden viikonloppunumero, jossa ei ole paljasta rintavakoa kannessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se oli silloin kun yksikään nainen ei itseään sellaiseen kuvaan tyrkyttänyt.

   Poista
  2. Eikö se olekaan vain Seiska -lehti, jonne on tapana tyrkyttää itseään? ;)

   Poista
 47. Kemppinen on seniili kojari, joka ei tunne lakia. Eihän tuo jäksteri osannut edes PeruStella rasisitisia mielipiteitään, mutta hänne kommenttiensa poliittinen luonne puhuu omaa rumaa kieltään. Puheoikeus moisilta peltopelleiltä pois, ihan tyystin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japukka, laske kolmeen ennen kuin lasket ulos.

   Poista
 48. Aika tekijöitä nuo Kemppisen järjenjuoksun epäilijät kieltämättä ovat. Bloginsa kommenteissakin useita oli.

  Tekijöitä he ovat nimenomaan omiin älyllisiin kykyihinsä luottamisessa. Mahtavat olla aikamoisia einsteineja. Vahinko etteivät halua oman ajattelunsa suuruuksia paljastaa.

  VastaaPoista
 49. Kemppinen puhui jotain älyllisyydestä, vaikka ei tekeleessään osoittanut minkään sortin analyyttisyyttä - älyllisyydestä nyt puhumattakaan. Kaverihan sortui ihan puhtaaseen vihakirjoitteluun. Suosittelisin tuolle jampalle rollaattoria, ettei kompuroisi kirjoitteluissaan noin räikeästi.

  VastaaPoista
 50. En tiedä, mitä ajatella. Kun on hyvä toisaalta kyseenalaistaa arvokkaankin oikeuselimen toimintaa. Toisaalta länsimaisessa demokratiassa ei voi olla pölyisten peruukkienkaan alla kovin paljon mätää. En jaksa edes lukea koko keskustelua, saati Kemppisen pränttäämiä pykäliä. Katselen mieluummin suunnistajia, jotka eksyilevät meidän pihalle, kun tuossa takana olevassa metsikössä on jonkinlainen suunnistustapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea aiheesta viisaampien kirjoituksia, kuten esim. tämä Jyrki Virolaisen bloggaus, josa hän nostaa esiin. kaksoisstandardin Johannes Koskisen tapauksen myötä. Siellä Koskinen hilluu edeleen perustuslakivaliokunnassa, vaikka oikeusministerinä arvosteli eri oikeusistuimien tuomioita räikeästi.

   http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2012/06/609.html

   Lisäksi aknnttaa lukea hyvin laadittu kansalaisanalyysi Kemppisen aivopierusta. Lukekaa myös kommentit, on paljon asiaa.

   Halla-ahon tuomio: Onko KKO todella aina oikeassa ja kritiikin ulkopuolella?

   Poista
 51. Halla-aho halveksi ylintä tuomiovaltaa. Sellaista hän ei asemassaan voi tehdä, vaikka sanoisikin ettei ole samaa mieltä korkeimman oikeuden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan. Asia, josta hän nyt tämän erittäin kyseenalaisen tuomion on saanut, on tapahtunut VUOSIA sitten, ennen kuin hän on ollut minkään sortin edustaja. Hän on ollut yksityinen blogisti, joka on kirjoittanut erittäin tärkeän blogikirjoituksen kaksoistandardeista. Kannattaa lukea se alkuperäinen blogi, että sinäkin jotain tajuat. Onko se mahdollista? Siis se tajuaminen...ehkä ei.

   Poista
  2. "Halla-aho halveksi ylintä tuomiovaltaa"

   Tuohan on pelkkä oma tulkintasi ja heijastelee omaa ajtusmaailmaasi. Halla-ahon ajatuksista et tiedä, etkä voi lausua, mitään.

   Poista
  3. Halveksintaa on se, että toteaa kyseessä olevan vain muutaman henkilön mielipide. Sitä se ei voi olla, siinä on takana koko maamme oikeusjärjestelmä.

   Jos eduskunta säätää lain, vähän typerää olisi sen voimaan astumisen jälkeen sanoa, että se nyt on hyvin pienen määrän ihmisiä mielipide.

   Poista
  4. "Halveksintaa on se, että toteaa kyseessä olevan vain muutaman henkilön mielipide."

   Mutta näinhän asia on, että se on muutaman henkilön mielipide.

   KKO:ssa päätöksen teki ihmiset:

   "Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Kari Raulos, Pasi Aarnio, Hannu Rajalahti, Soile Poutiainen ja Jukka Sippo. Esittelijä Jukka-Pekka Salonen."

   Missä tuossa takana on koko maamme oikeusjärjestelmä? Käräjä- ja hovioikeushan ratkaisivat asian toisin kuin KKO. Että se siistä "koko maamme oikeusjärjestelmä". Koko maamme oikeusjärjestelmää pitää voida arvostella. Siellä on ihmisiä tekemässä päätöksiä ja pieleen menee, eikä ihan niin harvoin.

   "Jos eduskunta säätää lain, vähän typerää olisi sen voimaan astumisen jälkeen sanoa, että se nyt on hyvin pienen määrän ihmisiä mielipide."

   Eduskunta on säätänyt paljon ihan paskoja lakeja, vai kiistätkö asian?

   Poista
 52. Hän olisi voinut hourailla jotain sanomansa kaltaisia siloin kun ei vielä ollut kansanedustaja. Ei enää, vaikka kirjoitus onkin vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhe- ja mielipiteen muodostamisen ja ilmaisun oikeus on poisottamaton, siis myös kansanedustajalla. Tämähän on ihan perusoikeus. Älä viitsi sinä houria yhtään enempää. Sinunkin kommentteja siedetään, vaikka puhut ihan keitetystä lampaan päästä, tällä(kin) kertaa. Eikö ole mukavaa, että sinunkin kommentit kuuluu vaikka ne on ihan scheissea ja sopisivat enemmän maamiesten tietolaari -ohjelmaan ja kevät kyntöihin.

   Poista
  2. Tuo alkoi kiinnnostaa. Minkälaista puhetta olet kuullut oikeista keitetyistä lampaanpäästä? Pidätkö sellaisten keittämisestä ja syömisestä?

   Halla-ahosta lopetan tällä erää, en löydä asiasta enempää kiinnostavuutta.

   Poista
 53. Minä tässä ihmettelen, että tässä Halla-aho asiassa eniten räksyttää Kokoomuksen Jan Vapaavuori, jolla on tuomiot pahoinpitelystä, osallisuudesta varkauteen ja rattijuopumuksesta. Hän on jo validi mm. ministeriksi. Milloin hänen validiteettinsä näihin tehtäviin alkoi tuomion antamispäivän jälkeen?

  Kokoomuksen Kimmo Sasi sai kuolemantuottamuksesta 70 päiväsakkoa ja toimi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana edellisen kauden loppuun ja toimii edelleen ko. valiokunnan pj:nä. Millä eväillä?

  VastaaPoista
 54. Minua ihan oikeasti ihmetyttää sellainen väite, ettei Korkeimman oikeuden päätöksiä muka enää saisikaan arvostella.

  Ei siitä nimittäin pitkää aikaa ole, kun itse Tasavallan presidentti Halonen arvosteli mummojupakan yhteydessä KKO:n päätöstä. Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Hallberg jopa kehotti poliisia olemaan huomioimatta mielestään väärää päätöstä!

  Presidentti edustaa vallan kolmijako-opissa sitä kolmatta valtainstituutiota. Vähän jämerämmin vielä kuin yksittäinen kansanedustaja.

  Kemppisestä ihmettelen myös, sillä hän itse on arvostellut KKOn päätöksiä ja perusteluja tekijänoikeuskysymyksissä aika räikeästikin, tyyliin "kaikille perkeleillä sitä kynä annetaankin."

  Ei ne silloin ollut jumalan sanaa ja ylintä totuutta, vaan KKOn yksittäisten jäsenten asiantuntemattomuutta.

  Kaikkein eniten minua silti ihmetyttää se, että Kemppilässä niin moni nousi puolustamaan Halla-ahon oikeutta sanoa ikäviä asioita, vaikka vääriäkin. Olisin luullut, että enemmistö olisi edustanut "turpa kiinni rasistit" -linjaa.

  Joku entisajan demokraattihan sanoikaan, että vastustan mielipidettäsi jyrkästi, mutta puolustan kaikin tavoin oikeuttasi sanoa se.

  Nyt se oikeus on kortilla. Vallanpitäjille ei vittuilla. Ikäviä asioita - vaikka olisivat tottakin - ei sanota, saatana. Uskotaan. Anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai oikeastihan se menee niin, että erotetaan lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta toisistaan. Suomessa presidentillä oli aiemmin erilaisia valtaoikeuksia, joten järjestelmä ei ollut ihan puhdasoppinen, muttei ole juurikaan enää - paitsi ulkopolitiikassa.

   Poista
  2. "Kemppisestä ihmettelen myös, sillä hän itse on arvostellut KKOn päätöksiä ja perusteluja tekijänoikeuskysymyksissä aika räikeästikin, tyyliin "kaikille perkeleillä sitä kynä annetaankin.""

   Ei tuota pidä ihmetellä. Kaikkea sinäkin ihmettelet, kun asia on selvästi kuin pläkki kirjoitettu Kemppisen omin sanoin hänen blogissaan: "Minulla on ollut jo kauan täysin kielteinen käsitys Halla-ahosta."

   Kyse on siis Kemppisen henkilökohtasesta vihasta Halla-ahoa kohtaan. Silti, kun hän on ko. vihansa ilmaissut, hä kehtaa vielä ryhtyä asiassa ITSE tuomariksi: "Itse olisin tuomarina määrännyt kuukauden vankeutta ehdollisena. Ja se olisi ollut menoa valiokunnasta, perustuslakivaliokunnan annettua asiasta lausuntonsa. Jos olisi keskusteltu kahdesta tai kolmesta kuukaudesta, olisin ollut valmis. Teko on törkeä, kuten tuomitun kommenttikin."

   Ainoa törkeä kommentti on Kemppisen blogikirjoitus. Se on sitä vihapuhetta, jota pitää kritisoida ja kovasti.


   "Kaikkein eniten minua silti ihmetyttää se, että Kemppilässä niin moni nousi puolustamaan Halla-ahon oikeutta sanoa ikäviä asioita, vaikka vääriäkin. Olisin luullut, että enemmistö olisi edustanut "turpa kiinni rasistit" -linjaa."

   Mikä asiassa ihmetyttää? Sekö, että kansalaiset eivät purematta niele selvästi väärää tuomiota ja sen seurauksena aloitettua ajojahtia? Sinä, Tapsa, olet vieraantunut kantasuomalaisesta, rehelisestä, kansasta. Häpeä!

   PS. Kunnallisvaaleissa, mikäli lähtee ehdokkaaksi, Halla-aho tulee saamaan jättivyöryn ääniä. Fakta!
   Samoin tulee käymään ensi eduskuntavaaleissa (Faktapohjainen ennuste).

   Poista
 55. Reaalipoliitikot kommentoivat. Vähemmistödiktatuuria, jossa pienen porukan paasausvyörytys alkaa näyttämään itseään isommalta.

  Goebbels on hyvin luettu, joihinkin sellainen argmentointi takuuvarmasti tekee vaikutuksen.

  "Unohdettu kansa, sanoo: Ite oot!"

  VastaaPoista
 56. Luin nyt sitten uutisen Halla-ahosta tarkasti aamun sanomalehdestä ja olen hieman valistuneempi asiassa.

  Ei kansanedustaja ja valiokunnan puheenjohtaja voi uhitella ylimmälle oikeusasteelle asemassaan, hän ei ole nyt lausuntoja antaessaan yksityishenkilö, vaikka syytöksen alaisia kirjoituksia rustatessaan oli. Hän on tasavallan johtohenkilöitä, päätöksentekijä, johon kansan on voitava luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi Halonen ja Brax saattoivat uhitella ylimmälle oikeusasteelle asemassaan?

   Kyllä se on ihan maalaisjärkeä ja sanavapautta, että saamaansa tuomiota pitää voida arvostella.

   Halonen ja Brax eivät arvostelleet edes omaa asiaansa. Samoin muuten arvosteli päätöksiä KHO:n presidentti Hallberg ja koitti estää laillisesti voimaan saatetun päätöksen toimeenpanemisen. Miksi näistä ei puhuttu mitään?

   Poista
 57. Se vielä piti sanoa, että jos maan korkeimmat päättäjät eivät luota oikeusasteisiin, niin siinä menee kansaltakin usko suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Tulee turvaton olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se enään minnekkään mene. Se usko on mennyt jo, aikaa sitten. Lue hiukan tarkemmin ne lehtesi, että et ole aina jälkijunassa.

   Poista
 58. Kansan ääni tulee esiin eduskunnan tulevista päätöksistä. Tällaisissa asioissa demokraattisesti valittu edustajisto pystyy hyvin sen näyttämään. Sellaiset 70 prosentin kannatukset Halla-aholle ovat huuhaata.

  VastaaPoista
 59. Miten se mihinkään liittyy, että Kemppinen ei pidä Halla-ahosta?

  VastaaPoista
 60. Syksyn vaaleja odottaa jo mielenkiinnolla ja perussuomalaisten tilannetta. Jospa kohtalon kellot soivat siellä sitten helvetillisesti jytkyen.

  Sopii muuten mainiosti tämäkin aihe otsikon alle.

  Joku sanoi Kemppilässä, että sananvapauteen kuuluu saada sanoa mielipiteensä, oli missä asemassa tahansa. Tavallaan niinkin, tälle toki nyökyttelee. Ehkä kannattaisi kuitenkin harkita, mitä suustaan ulos päästelee.

  Johanna Korhonen kirjoittaa tänäisessä kolumnissaan (HS) suomalaisiin pesiytyneestä kunnioitusvajeesta - hän puhuu vanhusten hoidosta, mutta minä käyttäisin tätä teemaa tässä Halla-ahon tapauksessa. Joitain asioita nyt vaan ei ole tarpeen kyseenalaistaa edes tai ainoastaan silloin, kun asia osuu omaan nilkkaan. Mistä se oikein tulee, että Oma Itse on monen kunnioituslistalla aina ja kaikissa tilanteissa nro 1?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "sananvapauteen kuuluu saada sanoa mielipiteensä, oli missä asemassa tahansa. Tavallaan niinkin, tälle toki nyökyttelee."

   Jaaha, tässä sitten jo oletkin toistamieltä, kuin vain hetkeä aikaisemmin tuolla hieman ylempänä...

   "Ehkä kannattaisi kuitenkin harkita, mitä suustaan ulos päästelee."

   Tässä taas kumoat juuri tuon edellisen lauseesi, eli kannatat sensuuria. Ei jotenkin yllätä.

   Poista
 61. Olen oikeasti ylpeä Kemppilän kommentoijien ärtymyksestä, sillä ei siellä yleensä kauheasti hommalaisia pyöri - enkä usko että nytkään.

  Luulen, että suuttumus nousee siitä, että suomalaiseen kansanluonteeseen kuuluu oikeudenmukaisuus. Ei se, että ihminen on epämiellyttävä ja ärsyttävä tyyppi, jolla on vääriä ja huonoja mielipiteitä, tarkoita että hänet saa joukolla potkia hiljaiseksi.

  Onko todellakin lausuma, jossa väitetään tuomiota muutaman ihmisen tekemäksi laintulkinnaksi - koska sehän on fakta - sellainen asia, että koko eduskunta on tohkeissaan ja paniikissa? Ettei kyse ole vaan siitä, että sanoja on ärsyttävä estynyt älykkö, joka luulee itsestään liikoja?

  Jos menemme siihen, mitä aika moni Kemppilässäkin vaatii, että jos henkilö on tyhmä paskiainen, niin häntä ei tarvitse kohdella tasa-arvoisesti, olemme vaarallisella tiellä.

  Monen mielestä KKOn päätös vahvisti sen, että uskonnot ja kulttuurit eivät tässä maassa ole tasa-arvoisia. Toisia saa pilkata, toisia ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Monen mielestä KKOn päätös vahvisti sen, että uskonnot ja kulttuurit eivät tässä maassa ole tasa-arvoisia. Toisia saa pilkata, toisia ei."

   Aivan. Islamia, neekereitä ja Mika Illmania ei saa arvostella, mutta kristittyjä, suomalaisia, juutalaisia, kantasuomalaisia pellavapäitä ja katolilaisia saa.

   Poista
 62. Halla-ahon pahin virhe taisi olla vittuilu valtionsyyttäjälle.
  Kyseinen syyttäjä iloitsikin HBL:n artikkelissa siitä, että nyt on Virkamiehen arvostelu kriminalisoitu.

  t. Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä mitään virhettä ole. Mika Illman on tavattoman tyhmä ihminen ja hänelle pitääkin "vittuilla" ja osoittaa kerta toisensa jälkeen, kuinka vääriä ko. jannun toimet ovat. Illmanissa tiivistyy ihmistyyppi, jota ei pidä päästää minkäänlaiseen päättävään asemaan. Suomi olisi parempi paikka ilman häntä (ja Kemppistä).

   Poista
 63. Kemppilän kommenteissa oli puhetta oikeusministeri J. Koskisesta ja hänen toiminnastaan mm. Alpon Rusin jutussa.
  Koskisen palli ei hievahtanut mihinkään.

  Rusin oikeusjuttu oli läpimätä. Se taisi olla demarien yritys pyyhkiä DDR-lika pois pöydältä syyttömällä miehellä, joka omien sanojenkin mukaan sopi hyvin siihen rooliin, hintelä ja hieman hyypiömäinen olemus.

  Media nieli kaiken, mitä sille syötettiin. Suojelupoliisi ei halunnut tutkia sitä vaihtoehtoa, että Rusi voi olla syytön.

  Mitä Olli Rehn on tehnyt ennen ja jälkeen Rusin jutun, ihan sama.
  Nostan hänelle aina hattua toiminnastaan Rusin apuna.

  Halla-ahon lausunto KO:sta oli hölmö ja hänen asemansa jatkossa ratkaisee eduskunta. Siihen minulla ei ole mitään sanottavaa.

  t. Samuli

  VastaaPoista
 64. Kyllä minä käsitin niin, että tässä on suututtu asiasta eikä henkilöstä. Kansanedustaja Halla-ahon tulkintakommentti on hätäpäissä lausuttu lapsellinen pahan mielen purkaus. Kyllähän hän nyt sitten otti lusikan kauniisen käteen ja erosi valiokunnan puheenjohtajuudesta.

  Yhä oudommalta alkaa kuitenkin tuntua se, että sananvapaukeksi tahdotaan katsoa se, ettei saa sanoa väärää todistusta niin halutessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyllä minä käsitin niin, että tässä on suututtu asiasta eikä henkilöstä."

   Väärin käsitetty. Oletko sinä aivan sokea? Etkö ole seurannut tätä Halla-ahoa kohtaan eduskuntavaaleista (ja jo ennen sitä) päällä ollutta ajojahtia?

   "Kansanedustaja Halla-ahon tulkintakommentti on hätäpäissä lausuttu lapsellinen pahan mielen purkaus."

   Mikä siinä oli lapsellista pahan mielen purkausta?


   "Yhä oudommalta alkaa kuitenkin tuntua se, että sananvapaukeksi tahdotaan katsoa se, ettei saa sanoa väärää todistusta niin halutessaan."

   Koita jo päättää mitä mieltä olet. Soudat ja huopaat kommentista toiseen tällä asialla.

   Kuka on väärän todituksen sanonut? Eiköhän tässä ole selkeästi sanottu mielipide, että tuomio on väärä ja aivan oikein - 5-6 "oikeusoppineen" päätös, eikä mikään oikeuslaitoksen punnittu ratkaisu. Käräjä- ja Hovioikeushan oli eri mieltä kuin KKO.

   Poista
  2. Olli Rehn on aivan poikkeuskellinen poliitikko. Hänessä ei ole lainkaan populismia; miehen lailla tekee sen mikä täytyy. Nyt ei tietenkään nauti suosiota.

   Paljon riippuu siitä miten EU:n ja euron käy, mutta mahdollisuudet ovat, että hänet muistetaan ihaillen sadan vuoden päästä ovat olemassa. Ainoa suomalainen valtiomiesluokan poliitikko.

   Niin kepulainen kun onkin.

   Poista
  3. Olli Rehn on vellihousu. Ei uskaltanut lähteä Kepun ehdokkaaksi presidentinvaaleihin, sillä siellä olisi mitattu tyypin todellinen "kansansuosio". Olisi jäänyt yksi numeroiskeksi se kannatusprosentti.
   Nyt tyyppi on poliittisella (ei äänestäjien valitsema) madaatilla EU:ssa ajamassa Suomea suohon. Mikä tylsimys!

   Poista
  4. Käräjä- ja Hovioikeushan oli eri mieltä kuin KKO.

   Syy erimielisyyteen selittyy sillä, että kukin oikeusaste tarkastelee juttuja hieman eri kantilta, esimerkiksi KKO:n toimialaan kuuluu huomattavasti laajempi harkintavalta, jossa huomioidaan myös mm. EIT:n käytäntö vastaavissa rikoksissa. Jos olet seurannut ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuja kiihottamisrikoksissa, niin huomaat, että Halla-aholle langetettu sakkotuomio on linjassa yleiseurooppalaisen lainkäytön kanssa.

   Poista
  5. "KKO:n toimialaan kuuluu huomattavasti laajempi harkintavalta, jossa huomioidaan myös mm. EIT:n käytäntö vastaavissa rikoksissa. "

   Ihan kukkua. Jos olet seurannut ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuja, huomaat, että Suomi on saanut sieltä todella runsaasti langettavia tuomioita. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisoikeustuomioistuin on ollut eri mieltä, kuin KKO. Kokoonsa nähden Suomi saa todella runsaasti noita EIT:n langettavia tuomioita, eli vääryyttä kokenut suomen aknsalainen on saanut sitä auta oikeutta. Mutta mitä ekee Suomen Valtio ja oikeuslaitos? Ei muuta käytäntöjään, vaan edelleen saam vuosittain noita langettavia tuomioita EIT:stä.

   Se, että mm. Käräjä- ja Hovioikeus olivat eri mieltä kuin KKO, kertoo juuri sen mistä Halla-aho tiedotteessaan kirjoitti: Eri oikeusasteet (siis ihmiset) olivat eri mielisiä tuomioista ja että tuomio on lopulta vain 5-6 KKO:n tuomarin näkemys asiasta, eikä jumalallinen totuus. Näinhän asia tosiasiallisesti on! Muitakin näkemyksia todistetusti (mm. käräjäoikeus ja hovioikeus) oli.

   Sinänsä sakkotuomio oli varmaan linjassa yleiseurooppalaisen lainkäytön kanssa. Se ei tässä olekaan se ongelma. Halla-aho sai tuomion (sakkoja) ja varmasti ne maksaa. Se miten häntä kohdeltiin tämän jälkeen, on ajojahti ja tupatuomion hakeminen. Tämähän rikkoo yleistä oikeuskäytäntöä ja oikeustajua kansalaisilla. Ei samasta asiasta montaa tuomiota voi antaa.

   Nyt kun Juho Eerola (PS) tod.näk. valitaan hallintovaliokunnan PJ:ksi, niin jo ennen tätä on alkanut parku mm. SDP:n itkupillin Maarit Feld-Rannan suuulla mm. uutisissa. Feld-Ranta on ko. valiokunnan varapj ja itkee jo sitä, että ei Eerolaa saa valita, kun tämä kuuluu väitetysti johonkin Suomen Sisuun. Mitä tämä mihinkään vaikuttaa? Kuuluuhan Feld-Ranta SDP:hen jonka pitäisi olla jo omiaan jääväämään kenet tahansa demari monesta paikasta.

   Tämä koko soppa on Demlan junailema keskiaikainen noitajahti. Tosi on!

   Poista
  6. tupatuomion hakeminen = tuplatuomion hakeminen

   Poista
  7. Suomi on saanut EIT:ltä vuoden 2011 loppuun mennessä reilut 150 tuomiota. Langettavien tuomioiden määrä on suuri, jos lukua vertaa muiden Pohjoismaiden yhteensä saamiin tuomioihin eli noin 90. On syytä kuitenkin muistaa, että valtaosa ko. tuomioista on liittynyt oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin: oikeudenkäynnin kesto on ollut liian pitkä, koska tuomiota ei ole annettu kohtuullisessa ajassa. Pyyhkeitä on tullut myös prosessuaalisten periaatteiden rikkomisesta (esim. suullisen kuulemisen huomiotta jättäminen), mutta näissäkään tapauksissa ei ole otettu kantaa ”sisältöön”, eli oltu eri mieltä KKO:n langettamasta tuomiosta.

   Sananvapaustuomiota, joissa EIT:n linja on ollut eri kuin KKO:n on ollut alle 20.

   Poista
  8. Tuossa vallankumouksen tekemisessä alkaa olla jo hempeän bolsevistista meininkiä: "Nyt ryskyin murtuu pakkovalta..."

   Poista
  9. "Sananvapaustuomiota, joissa EIT:n linja on ollut eri kuin KKO:n on ollut alle 20."

   20 on mielestäni paljon! Ei ollenkaan vähäinen määrä. Tuollahan on selvää merkitystä.

   Poista
 65. Taitaa kuitenkin nykyisessä virassaan omata hieman enemmän valtaa ja vaikutusmahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 66. Jape, Olli Rehn oli kauaskatseinen. Parempi valta ja vaikutusmahdollisuudet kuin n:s sija presidentinvaaleissa.

  Menisit Jape riitakommentteinesi sellaiseen paikkaan missä riidanhaluiset tapaavat kokoontua. Jokin junttikuppila kenties?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä voit jatkaa "tietojesi" ammentamista amerikkalaisist elämänhallinnan -oppaista ja horoskoopeista. Eikö sinulla kuitenkin ollut joku, joka sinua pitää pinnalla, kun omin "avuin" olisit ihan uppeluksissa?

   Poista
 67. Japenyymi, tietämykseni asiasta on kasvanut kaiken aikaa, sillä en ole seurannut viestimiä ennen kuin tänään, mökillä. Luin sanomalehden ja vähän Kemppistä, en läheskäään kaikkia kommentteja. Ei ole televisiota, en ole lukenut nettilehtiä, on ollut kiire laittaa piha ja talo kuntoon - valtava työ. Nyt vasta sain nurmikot ja tiet leikattua sekä avattua perhospolut peltoniittyyn kuvaamista varten. Nyt kun ajattelin antautua asialle, tilanne alkaakin jo olla ohi, Halla-aho on perääntynyt asemistaan.

  Ei tästä sen enempää, kuin että mikä se semmoinen jääräihminen on, joka hokee aina yhtä ja samaa, eikä osaa koskaan avartua mielipiteissään, kun saa lisää tietoa. Semmoinen on pässinpää!

  Kyllä tämä Halla-aho on ihan itse kuppinsa kaatanut, ei siinä mitään apuja ole tarvittu, saati ajojahteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "tietämykseni asiasta on kasvanut kaiken aikaa, sillä en ole seurannut viestimiä ennen kuin tänään, mökillä."

   Jaa jaa, millä eväillä ja vakaumuksella sinä aiheesta sitten eilen lausuit, vaikka et aiheesta mitään tiennyt? Ei tietoa, mutta lausunto löytyi kuitenkin?

   Epäilen, että et tiedä vieäkään asian faktoja, mutta en minä niitä sinulle, tiettävästi lukutaitoiselle ihmiselle, ala avaamaan.

   "Nyt kun ajattelin antautua asialle, tilanne alkaakin jo olla ohi, Halla-aho on perääntynyt asemistaan."

   No ei se tilanne ohi ole, mutta tätä ei kaikki joutuilaat ymmärrä. Nythän tässä vasta onkin tilaa analyyttiselle ja tutkivalle kansalaiskirjoittelulle jos on halua ja kykyä. Jos on vain vino näkökulma ja ennakkoasenne, niin eihän siloin kannta tehdä muuta kuin nostaa kädet ylös, mennä kotiin, ottaa lääkettä ja olla hiljaa.

   "Ei tästä sen enempää, kuin että mikä se semmoinen jääräihminen on, joka hokee aina yhtä ja samaa, eikä osaa koskaan avartua mielipiteissään, kun saa lisää tietoa. Semmoinen on pässinpää!"

   En ole huomannut sinun avartuneen mielipiteissäsi, vaikka väität saaneesi lisää tietoa. En viitsi kuitenkaan kutsua sinua pässinpääksi. Saat tehdä sen itse.

   "Kyllä tämä Halla-aho on ihan itse kuppinsa kaatanut, ei siinä mitään apuja ole tarvittu, saati ajojahteja."

   Heh heh - näin sanot sinä, joka väität että sinulla on tietoa. Minä kirjoitan sinulle jälleen kerran valkoisen kepin. Ymmärtänet symboliikan...?

   Runsasta ruohonkasvua sinnepäin.

   Poista
 68. Jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan analyyttisempi lähestyminen Halla-ahon juttuun, niin professori Vihavainen käsittelee asiaa juuri sillä tavalla, miten minäkin asian näen:

  http://timo-vihavainen.blogspot.fi/

  Kemppilässäkin kiistely on mennyt jo siihen, että jos uskaltaudut arvostelemaan KKOn tuomiota, sinut leimataan oitis hommalaiseksi rasistiksi, jolle Halla-aho on Mestari, ja päinvastoin. Se on ikävää keskustelukulttuuria.

  En siis halua tässä yhteydessä millään tavalla puolustaa Halla-ahon näkemyksiä yleensä, vaan käsitellä ainoastaan tämän yhden tuomion oikeellisuutta ja sen arvostelusta syntynyttä hurskastelua.

  Eduskunnasta löytyi yllättävän monta viatonta heittämään sen ensimmäisen kiven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihavaisen kirjoitus on ansiokas ja laajasti kiitelty.
   Kemppinen ei kuitnkaan yhdy kiitoksiin, minkä hän blogissankin ilmaisee. mitenkä en ole yhtän yllättynyt, että epäanalyyttisen vihakirjoituksensa jälkeen kemppilä ei liity kiittelijöiden joukoon...

   Kemppinen myös epäilee että kriittinen kommenttitulva blogiinsa on masinoitu. Kuinka typerä ihminen (Kemppilä) voi oikein olla? Hän aiheutti kommenttitulvan ihan itse loukkaamalla ihmisten oikeus- ja kohtuuskäsitystä.

   Poista
 69. Saara Reiman kirjoittaa myös asiaa "Filosofian puutarhassa" -blogissaan. Siis samasta aiheesta.

  VastaaPoista