23.6.2014

5. sivu: SateistaPisarassa on kaikki,
värit, muoto, muuntuvuus, 
hetken haureus,
kaikki se kauneus,
jonka ei ole tarkoituskaan pysyä.

Näyttäkää minulle pisara
joka sulkee sisäänsä rumuuden.


23.6. Joka hetki on satanut, tänään. Kun heräsin, kun katsoin ulos, kun hain liiteristä puita. Kun lähdin kirjastoon kaupunkiin, sain käyttää koko ajan tuulilasinpyyhkimiä. Kastuin kahdesti, ensin kiirehtiessäni kirjaston kivirappusia ylös, sitten alas, kolmannen kerran juostessani markettiin ja neljännen sieltä takaisin. Ja jos jatkan - viidennen ja kuudennen kerran kuvatessani ylimmäisen kuvan pisaroita. Hetken paistoi aurinko, mutta samantien pisarat jo putoilivat selkääni ja kameraan. Pilviä tulee ja pilviä menee.

Lainasin hauskan kirjan, jonka olemassaolo on aikoinaan mennyt minulta sivu suun, Ilkka Kylävaaran Taistolaisuuden mustan kirjan.  Olenko väärässä, jos arvelen, että kirjasta ei ole kauheasti puhuttu, tai pikemmin kirjoitettu ilmestymisvuonna 2004? Kenties aika ei ollut silloin vielä kypsä taistolaisuuden kriittiselle tarkastelulle? Minua kirjan näkökulma miellyttää suuresti, sillä olen myöhäisherännäinen. Olen nyt vasta näkemässä oman esinuoruuteni teennäisen taistolaispönötyksen. En ole koskaan ollut itse taistolainen, vaikka entinen mieheni saattaakin kiittää minua omasta taistolaisuudestaan, joka lienee jäänyt pysyvästi päälle. 

Antaumuksella aion siis paneutua teokseen, joka oletettavasti nasevaan kylävaaralaiseen tapaan syyttää taistolaisia milloin mistäkin, ainakin mielipidevainoista ja suomalaisen kulttuurin kaappausyrityksestä. Jollakin tapaa yhdyn tähän takakansitekstiin jo tässä vaiheessa, myös väittämään Neuvostoliitosta tulleista dollareista. En usko palaavani aiheeseen tässä blogissa muissa kirjoituksissa, sillä tästä lie puhuttu ennenkin. Kunhan mainitsin, mitä luen ja miksi.

Lainasin kirjastosta myös Riikka Pelon Taivaankantajan ja Maija Asunta-Johnstonin Verkkorakkautta varttuneille. Ettäs tiedätte. Maija Asunta-Johnston on kirjailija, joka elää yksinäisessä talossaan unkarilaisessa Várpalogin kylässä ja on kirjoittanut useita teoksia elämästään. Nyt hän on ikävystynyt ja kokenut kuristavaa yksinäisyyttä ja päätyy netin deittisivustolle.  Minusta tällainen on ihan yhtä arvokasta kirjoittamista kuin jokin älyllinen yksinäinen pohdiskelu ja eksistentiaalisessa maailmantuskassa kieriskely. Kirjallisuus on luotu luettavaksi, ei vain toisille kirjoittajille ja kriitikoille. Toisaalta joistain teoksista jää tyhjä olo. Ei semmoinenkaan ole kirjan tarkoitus. 

Näytin tyttärelle kirjoittamaani tarinaa Orpotyttö, joka kuvaa sukuni naisten kohtalokkaita vuosia espanjantaudin aikana. Voin vakuuttaa, että sain häneltä arvokasta palautetta. Hänellä on hallussaan mutkattomat kirjoittamistekniikat, joita itse noudattaa ja jotka tuntuvat toimivan. Suuri virhe on kirjoittaa aina itsestään ja odottaa haltioitumista ja inspiraatiota. Oikeastaan minämuotoiset tekstit ovat väsyttäviä, vaikka minän kuuluu nykyään olla kertojana. Kirjallisuus on täynnä minäpuhkua ja suuria minuuksia. Teksti vedetään iholle, vaikkei se ole aina lukijan halu.

(Valokuvat Iines)

166 kommenttia:

 1. Aivan uskomattomia nuo kukat pisaroiden sisällä! Tai heijastushan se toki on, mutta illuusio on mahtava. Kannatti pyllistellä sateessa kameran kanssa. Olet sinä aika mestari!

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos, Kolehmainen! Ilahdun aina, kun kuvani huomataan. Minustakin nuo heijastumat ovat upeita. Ne näkyvät vain tietyn hetken tietyssä valossa tietystä kuvakulmasta. Ja kyllä, pyllistelty on ja oltu rähmällään maassa. Minulla oli tyyny mukana, jonka heitin märkään maahan polvien alle.

  VastaaPoista
 3. Kolehmainen ajattelee tuollaisia pyllistyksiä, jotka eivät ikinä tulisi mieleeni. Mukavaa silti, että takapuoli pystyssä olet hienoja kuvia ottanut. Kylävaarasta en muuta muisa, kuin että taistolaisiinkaan ei kelvannut ja velkansa on alle Suomen valtion velan. Ainakin muistaakseni, haastakoon minut oikeuteen, jos on yli. Kaurismäkien kanssa tappeli, siinä kohtasi mimosan hipiä ja kahden pää kipiä. Ai niin, kuylävaaran kirjan "Tapiola" olen lukennut, jostain syystä sen omistankin. Siinä kerrotaan KYLÄVAARASTA, ILKKA KYLÄVAARASTA. Ja se on Mensan jäsen.

  VastaaPoista
 4. Hauska kuulla, Riku, että sinulle eivät ilmoisna ikinä tulisi pyllistykset mieleen, kun kaunista kuvaa katsot. Olenkin arvellut sinua puhtoiseksi kaunosieluksi päivän pannuinesi.

  Kylävaaralla on varmaan oma lehmä ojassa. Kovasti hän on kuitenkin vaivaa nähnyt kirjan antia kootessaan. Siinä on paljon tapauksia sisällysluettelon mukaan.

  Tein äsken kokeeksi kännykällä Eliittikumppaniin psykologisen testin - en profiilia - ja sain kymmenkunta kappaletta itselleni sopivan ehdokkaan profiileja.

  Miehet ovat kummallisia tultuaan yli viidenkympin. He kaikki tuntuvat korostavan kaikkein eniten hyvää ruumiillista kuntoa, viriliteettiä. Vain yksi puhuu henkisestä vireydestä. En osaisi kirjoittaa yhdellekään heistä. Tai no korkeintaan tuolle yhdelle. En minä harrasta erikoisesti ruumiin kuntoa, vaikka varmaan pitäisi.

  Tämä testin teko oli siis ihan ajankuluksi, ei tosimielellä eikä nimellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pst, Eliittikumppani on jo nimenäkin naurettava. Mieluiten kumppania etsisi jostain viisaasta rämäryhmästä.

   Poista
  2. Jaa, tämähän minua kiinnostaakin: mihin ne viiskymppiset äijät kehuivat kykenevänsä?

   Juoksemaan cooperissa kolme tonnia? Vetämään leukoja 12 kertaa? Nostamaan penkistä 100 kg? Hakkaamaan viisi mottia päivässä? Juomaan pari kossua päivässä? Tappelemaan nakkijonossa? Harrastavansa kimppakivaa?

   Kertoiko kukaan lukevansa runoja, osaavansa povata korteista ja lukea kädestä, kuljeskelevansa metsässä ja harrastavansa mietiskelyä?


   Poista
  3. Siis luin vain profiileja, jossa miehet esittivät harrastuksiaan ja joitain faktoja. Urheilullisuus ja hyvä kunto nousi esiin yleispiirteenä.

   Ja juuri tuota lukuharrastusta ei kukaan maininnut, mistä toisaalla jo mainitsinkin. Mietiskely jos olisi ollut, olisin tuntenut polveni heikoiksi. Miehet aina luulevat, että naista kiinnostaa vain trimmattu body. Hah!

   Poista
 5. No niin, otatko siis tällaisen ihan loppu olevan köyhän, latvastaan lahon ja nekatiivisen, rumemman kuin Lenita, äijän?

  VastaaPoista
 6. Ruma ja neKatiivinen kuulostaa ihan hurjan kiehtovalta, ja ihan loppukin saa olla, mielellään hieman latvalaho, mutta tuntien teikäläisen mieltymykset rumpukalvot saattavat olla koetteella teikäläisen vanavedessä, neekerijatsi soisi yötäpäivää ja muu kantrinluritus, joten eiköhän jatketa vaan kaveripohjalta. Katsotaan uudelleen, jahka herra saa vähän ikää lisää ja kuulo tuosta heikkenee...

  VastaaPoista
 7. Justinsa juu, neekerjatsia yötäpäivää, ja akka joutus laulaan bumtsibumia kahdessa oktaavissa. Ikinä en enää sinua kosi, mutta mennäänkö pikaiseen avoliittoon ja haistatetaan koko maailmalle paskat, Mikikselle sanotaan, että Sori vaan.

  VastaaPoista
 8. Rouvanpäivät tietysti houkuttavat, mutta mitään en laula. Ja blogin vaihtaisin Lifestyleblogiksi, jossa antaisin parisuhdeneuvontaa naisille. Politiikan jättäisin feministeille ja yksinäisille. Sinä et ehtisi enää blogata. Että tämmöistä ihanuutta.

  Mikikselle voitaisiin kirjoittaa jokin opaskirjanen Miten olla, kuin elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon vielä, että kun on kyse Mikiksestä, voisin kyllä syyllistyä kaksinnaintiinkin.

   Poista
 9. Puhuttiin siitä Kylävaaran Mustasta mediassa jonkin verran, mutta todettiin kai sisällöltään kepeäksi sohaisuksi, ei siis pelottavaksi. En itse ikinä lukenut sitä, vaikka tarkoitus kyllä oli. Kuvittelin kai, että tiedän asiasta itse enemmän...

  Tapiolasta olen samaa mieltä Rikun kanssa. Jo tuoreeltaan sitä lukiessani ajattelin, että Kylävaara on ajastaan jäljessä - tällaisia kirjoja tekivät jo 60-luvun isot pojat.

  Vai että eliittikumppalia katsastelit... Leonoora jo tuolla edellisessä uumoili, ettemme me tämän blogin "sulooset miehet" ehkä tosielämässä ole lainkaan niin ihkuja (paitsi tietenkin Mikis), ja sama pätee tietenkin deittipalstoihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piruuttani testin tein, ja tulos oli kyllä yllättävä. Yhteenvedon mukaan suomalainen varttuneempi mies pitää ykköskriteerinään bodynsa kuntoa ja korostaa viriliteettiä, on fyysisesti hyvässä kunnossa. Saa myös vaikutelman, että miehet ovat monessa mukana, aktiivisia ja marjastavia ja sienestäviä kalastushenkisiä ukkeleita. Toisaalta he ovat tavattoman tylsiä. Henkisiä harrastuksia ei ollut kai kellään. Kukaan ei lukenut mitään, ei seurannut maailmantapahtumia, ei tuntunut ajattelevan tai edes haluavan keskustella mistään. Koulutus oli vähäistä. Ostaja. Rakennusmestari. Yksi mies (yli 60) kirjoitti väsäävänsä "radua". Hmm.

   Poista
 10. Kiäh kiäh, täällä hihittelen ujona sormi suussa ja saunapuhtoisena. Ja täytyy myöntää, että nyt kyllä on veressä hieman mansikkalikooriä vedellä laimennettuna.
  Mikiksen jutuille olen monta kertaa ääneen nauranut, vaikka sitä shhh... ei tietenkään saa hänelle kertoa. Riku, Tapsa ja Kolehmainen kaikki ihkuja tietoviisaita, hyvin ajatuksiaan ilmaisevia herrasmiehiä. Mikäpä olisi iltanuotiolla soitella kitaraa, laulaa taistolaislauluja ja vaihtaa ajatuksia livenäkin heidän kanssaan, mutta tämä platooninen ihailu ja rakkaus riittää minulle.
  Iines, aivan käsittämättömiä kuvia pisaroista. Ja teksti siihen sopii hyvin.

  Ja ettei aivan överiksi nämä edelliset kehut menisi, Liisu ja muut tyttö-kommentoijat, avatkaa tekin enemmän sanaisia arkkujanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalanantimen olet mennyt vedellä pilaamaan, Leonoora! Vaan likööri on kyllä itsessään niin ällöä, etten suustani alas saa. Samoin en juurikaan shotteja. Viiniä sen olla pitää, illalla, tai kauniina kesäpäivänä siideriä tai oltta. Nautinnon tulee olla viipyisää.

   Kommentoijat kommentoikoot kun heille sopii. Liisu tuolla jossain kirjoitti, että pyrkii kaikkineen vähentämään kommentointejaan, koska se vie aikaa, mikä totta onkin. Luku ja kommentointi. Ja monellahan on omakin blogi.

   Kiitos kuvakehuista, Leonoora!

   Poista
 11. Muistaakseni Origo kirjoitti kerran mainion pakinan näistä deittipalstoista, tai silloinhan kauan sitten ne olivat kontakti-ilmoituksia lehdessä.
  No niin. Hesarin seuranhakupalstalla ilmestyi ilmoitus, jossa sanottiin jotenkin niin, että "köyhä, pieni, vanha ja sairas ukkoraasu etsii tasoistaan seuraa rumasta, pienestä ja varattomasta naisesta."
  Origoa ilahdutti, ettei yhdelläkään kaksimetrisellä mallitytöllä tai missillä ole mitään mahiksia tuon miehen suhteen. He joutuvat ajamaan aivan sivuraiteella ja tyytymään itsensä mittaisiin, rikkaisiin ja kuuluisiin Adoniksiin.
  Niin että paras vaan meidänkin pitää kiinni tuosta ukkoraasu-imagosta, niin ei ainakaan tarvitse treffeillä Leonooran tai kenenkään muunkaan sanoa, että ollaan liioiteltu ja vain tuollainenko sinä oletkin. Treffityttömme päin vastoin arvostaa rehellisyyttämme ja ajattelee mielessään, että noin karun näköinen kuvatus on varmaan taitava puutöissä eikä vilkuile muita naisia. Ihminen on niin rakennettu, että hän mielellään löytää hyviä puolia kaikkein kauheimmistakin tapauksista. Linnassa lojuvat tatuoidut, tosirumat murhaajat saavat sadoittain ja tuhansittan kirjeitä naisilta, jotka haluaisivat häneen kontaktin.
  Muistan erään työpaikkahaastattelun, jossa kysyttiin, käytänkö alökoholia. Sanoin, että pankaa pullo pöytään, niin katsotaan. Valitsijat ilahtuivat ja paikka oli minun.
  Mutta ne eliittikumppanit.... Taitaisin juosta karkuun, jos joutuisin samaan pöytään jonkun eliittinaisen kanssa. Olen pannut merkille, että heidän itserakkaudellaan ei ole mitään rajaa. Sama pätee tietysti myös eliitti-miehiin. Ei, kyllä itse olen mieluiten tällainen papparaasu vaan ja jos en sellaisena kelpaa, niin se on voi, voi.

  VastaaPoista
 12. Riku on näköjään lukenut vanhan tarinan keinoista, joilla löytää varmimmin seuraa lehtien kirjeenvaihtopalstoilta. On aivan turha kehua viriliteetillä, metsästyksellä, hienolla autolla tms. Eivät naiset usko kuitenkaan. Ja täydestä syystä, kuten Iineksen tutustuminen eliittitarjokkaisiin osoitti. Että oikein "radua" oltiin tekemässä. Joopa joo...
  Mutta tämä Rikun kaltainen fiksu mies pisti lehteen ilmoituksen, jossa sanottiin tähän tapaan (tarkkaa sananvalintaa en muista): "Vanha,pieni, köyhä, viinaanmenevä, sairas ukkorähjä hakee seuraa kaltaisistaan rumista, köyhistä naisista. Vastaukset tämän lehden konttoriin nimim. Sitä saa mitä pyytää.
  Mies löysi nopeasti pienen, köyhään akkarähjänsä ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka.
  Hesarin pakinoitsija Origo otti kantaa tapaukseen ja ilkkui kaikille kaksimetrisille, kuvankauniille, meneville ja halutuille mallitytöille, että häh, häh, löytyyipä ihminen, jolle te olette pelkkää ilmaa. Kukaan teistä ei kelpaisi tuolle miehelle.
  Nämä eliitti-ilmoittelijat saavat kylmän hien nousemaan pintaan.Jos joutuisin samaan pöytään jonkun tosi-eliittinaisen kanssa, juoksisin karkuun. Tunnen asian, olin kerran naimisissa eliittinaisen kanssa. Se siperia opetti.
  Millaisen ilmoituksen mahtaisin laittaa itsestäni, jos olisi pakko? Jotain tällaista:"Elämän ennenaikaisesti harmaannuttama sydäntautinen papparainen hakee fiksua ja hilpeää, nussimisesta tykkäävää naista elämänsä illan sulostuttajaksi."
  Juu, tiedän. Vastauksia tulisi vähän, ehkä vain se yksi, mutta se saattaisi hyvinkin riittää.
  Iines tuolla ylempänä kertoi suostuvansa kaksinnaintiinkin. Se on terve asenne! Minäkin tykkään naimisesta kun meitä on siinä kaksi. Tiedä, jaksaisiko sitä enää kimppakivaa tässä iässä. No jaa, jos Mikis olisi mukana niin ehkä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas panen pääni pantiksi, että tuolla ilmoituksella Kolehmainen hukkuisi älykkäiden ja ehkä kauniittenkin naisten kirjetulvaan. Minäkin ainakin voisin vastata, sillä tuossa ovat arvot kohdallaan, osataan erottaa se, mikä elämässä on oikeasti tärkeää: nussiminen.

   Juu, ei kannata kenenkään närkästyä, sillä onhan tuo elämän perusasioita. Ihminen joka ei tykkää nussia, ei tykkää nauttia elämästä muutenkaan, hänellä on rajat monessa asiassa. Tuskin nauraa pieruhuumorillekaan, joka on elämän suola. Askeetikot ovat kapeita, ja ne minä jätän oman askeesinsa kanssa maailman suuruutta ihmettelemään.

   Poista
 13. Älkää nyt, hyvät ihmiset! Minnuu alakaa nolottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, niin oikeastaan pitääkin.

   Joskus on vaan kiva vähän irrotella, kun enemmän blogeissa taidetaan esittää erinomaisen fiksua älykköä.

   Minä säikähdin kun luin iltapäivälehdestä siitä, miten Venäjä voisi lamauttaa Suomen. Miksi tämmöisillä pelotellaan? Eihän yksikään maa ole kai koskaan lamauttanut toista maata tyystin. Miksi Venäjä niin tekisi?

   Poista
 14. Ohoh! Nyt on uskottava viimeisintä tutkimusta, joka kertoo, että fyysinen nussiminen on pian katoavaa kansanperinnettä. Sen korvaa nettiporno. Tulevaisuudessa voi muokata itselleen mieleisensä virtuaalipartnerin ja se on perinteisen nussimisen loppu.
  Ilmeisesti olmme jo tuolla tiellä, koska jo pelkästään «nussia»-sanan kirjoittaminen lyö lukijakunnan hiljaiseksi ja Mikis vaikertaa, että häntä nolottaa. Ei kuulkaas tytöt ja pojat, ei elämää näin eletä. Nyt mennään tuon nussimispellon yli että heilahtaa!
  Vanhoina kielitieteilijöinä tiedämme Iinukan kanssa tarkkaan, ettei ole olemassa rumia, likaisia tai pelättäviä sanoja. Sanat ovat joukko kirjaimia, siinä kaikki. Tiedämme myös, että jos joku sana alkaa pelottaa, sitä kannattaa toistaa niin usein, että outous katoaa siitä. Muistammehan, kuinka kävi «vittu»-sanalle. Nykyisin pastori sanoo asiakkaalleen aivan luontevasti, että «et sä vittu kyllä tolla pelillä vittu mihinkään vitun taivaaseen pääse.»
  Mutta nyt nussimaan! Aloitamme tämän suomentunnin taivuttelemalla sanaa persoonapronominien avulla: Minä nussin, sinä nussit, hän nussii. Me nussimme, te nussitte, he nussivat. On siinä muuten maahanmuuttajalla opettelemista, ennen kuin osaa käyttää nussia-sanaa korrektisti.
  Suomen murteet tuovat oman mausteensa nussimiseen. Muistellessaan nuoruuttaan pohjalainen toteaa: moon nussinu, soot nussinu, son nussinu. Moomma nussinu, tootta nussinu, non nussinu. Tässä voi opettaja huomauttaa, että Alajärven rantakylissä tunnetaan myös muoto «moon nussinnu», siis kahdella ännällä. Etäisissä maalaistaajamissa, lähinnä Kauhavalla, voidaan myös sanoa: moomma nussinheet. Kaikki nämä muodot ovat täysin korrekteja syntypaikoillaan, muualla maassa ne voidaan lukea lokaali-okkasionalismeiksi.
  Sitten Savoon. «Myö nussia paukutamme, työ nussitta jotta ja hyös ne nussii
  ko koerat. Savossa on siis lisättävä joku ilmaisua rikastava sana joukkon, muuten kylänraitilla voidaan katsoa pitkään.
  Entäs Oulussa? «Ookkonä nussinu», lienee korrekti kysymys kaverille aamusella. Varsinais-Suomessa taas voidaan hämmästellä: «Nussimine, mitä kummaa se simmone oike o.» Kyllähän ne velikullat tietävät, mutta siellä Loimaan takana, saviseudulla, huumori on – sanosinko – melko omaperäistä.
  Mutta nyt on nussimista toistettu niin monesti, että lukijat voivat jatkaa tästä. Kertokaa siis, kuinka nussiminen ilmaistaan juuri teidän kotiseutunne murteella. Huomiseen mennessä olette te kaikki ujot haarahaukat päässeet estoistanne ja aamulla ensi sanoiksi virkatte: «Voi kun pääsis pian nussimaan.» Silloin, voin vakuuttaa teille, olette oikealla tiellä, tiellä kohti nussimisen iloja, jotka vasta tekevät elämästä elämisen arvoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kolehmainen, veit sanat suustani! Siis tuossa, että täällä on ruvettu kainostelemaan.

   Vanhana perinnesanaston kerääjänä nussiminen on minulle tuttua ja myös harjoittamani tieteenalan käypää sanastoa, joka riemuiten kirjoihin merkitään.

   Tietäkäät että vanha kansa käytteli vallan sujuvasti nykyisinkin tuntemaamme leikillistä alapään sanastoa, ja erillistä seksivalistusta ei tarvittu. Ei tarvittu myöskään latinankielisiä eufemismeja, vaan asiat nimettiin kauniilla äidinkielellämme.

   Niin, siellä Satakunnan kitsailla lakeuksilla sanotaan kyllä, että mää en nussi, sää et nussi, hän ny ainakaan ei nussi ja me ei kyllä nussita, te ette taatusti nussi ja he ei ny kummiskaan nussi.

   Poista
  2. Olet oikeilla jäljillä seksisanaston suhteen. Nussiminen on vai yksi ilmaisu, sana. Suomen kielessä on valtavan rikas sanasto näille asioille, kertoi eräs Sexpon ihminen kerran yhdessä seminaarissa johon kauan sitten osallituin. Hänen mukaansa englannikieli oli kaikkein köyhin sanastoltaan tälle eräälle asialle.

   Suomalaista seksisanastoa on muistaakseni myös keräilty, ja mm niin naisen kuin miehen sukupuolielimille on lukuisia ja hyvin hauskoja sanoja sekä ilmaisuja olemassa. Ja koko ajaj keksitään uusia.

   Nussia, nussiminen ... vähän kulahtanut ja vanha sekä ikävähkö ilmaisu jo ... sori.

   Keksikääpä uusia!

   Poista
  3. no, jopas sieltä putoili kirjaimia pois ... vaan eipä se kai haittaa.

   Poista
  4. Hyvin ymmärtää. Tuli mieleen kerätystä sanastosta ilmaisu, jonka olen itsekin kuullut. kun nainen on nykykielen mukaan kiimassa, eli häntä naitatti kovasti, hän oli härillään.

   Poista
  5. Siis nainen härillään, ihan oikeastiko? Käännetty nurinpäin tarkoituksellako vai vahingossa?

   Mutta nussimiselle pystyy joka jätkä latelemaan kymmenen synonyymia puolessa minuutissa – kokeillaanpa: köyriä, hässiä, höylätä, panna, astua, sutia, naida, kuksia, kiksauttaa ja lopuksi vetää viiikseen... 22 sekuntia siihen meni.

   Poista
  6. Itse kuulin tuon härillään jo lapsena, kun muuan Raakkeli vitsoi lehmiä navettaan: tua on härillään, hän sanoi, kun lehmä yritti astua toisen päälle. Eli lehmä on kiimassa ja tarvitsee sonnia. Lehmä vietiinkin sitten naapurin sonnille astutukseen. Minä pääsin mukaan katsomaan toimitusta. Lehmää pidettiin narun päässä ja se kulki ympyrää, kunnes sonni nousi sen päälle.

   Poista
  7. Härillään olo on kyllä tuttu sanonta (miksei muutenkin), mutta olen aina jotenkin liittänyt sen uroksiin.

   Vähän samaan tapaan kuin kiima, joka on naaraille ominainen tila, mutta jota kyllä surutta käytetään nykyään miehistäkin.

   (Härkä on muuten kuohittu sonni.)

   Poista
  8. Niin onkin, mutta se on myös yleisnimitys sonnille. --> Joka härillä kyntää, se häristä puhuu.

   Nauta sitten taas on yleisnimitys sekä naaras- että urospuolisille ammuille, eli naudanpihvi voi periaatteessa olla joko lehmää tai härkää. - Sanoo keittiösemantikko. Vaan eivät ravintolat voi myydä mitä tahansa nautaa siis häränpihvinä, kuten tehty on. (Onkohan häränpihvi aina härkää? Vai sonnia?)

   Poista
 15. Onhan se niinkin päin, että normaali sana saa riettaan leiman ja sitä siksi kartetaan aivan naurettavasti.

  Aivan oikein, viittaan sanaa "panna".

  Kun kaikki muut niin kauheasti laittavat ja pistävät, niin olen alkanut ihan kiusallani pelkästään panna.

  VastaaPoista
 16. Myönnän anonyymin kannan nussia-sanan tietystä vanhanaikaisuudesta oikeutetuksi. Nuori mieli pyrkii aina eteenpäin, myös ilmaisun rintamalla, kuten Tapsan komea luettelo osoittaa.
  Vaikka sana on vain joukko kirjaimia, se sisältää usein monikerroksisen merkityksen. Ei ole ollenkaan varmaa, kuinka ladylike suhtautuu, jos pyytää saada astua häntä... Tai vetää rusettiin, tai kiksauttaa.
  Tunsin nuorempana miehen, joka oli muuttanut Savitaipaleelta Helsinkiin ja stadilaistui parissa viikossa niin, ettei kotiväki ollut tuntea. Meni sitten suosittuun päivätanssiravintolaan ja muutaman jenkan jälkeen ehdotti, että "Eiks pylsitä, oi peipi, oi peipi." Lady oli pysähtynyt siihen paikkaan, katsonut miestä oudosti ja kadonnut hänen näkyvistään ikiajoiksi.
  Mies kertoi tämän tarinan minulle Sokosen baarissa. Hänen mielestään "tatin riitut" (Kyllä, mies oli SMP-aktiivi) ovat kauhea ylpeitä, eivätkä anna arvoa juurevan maalaismiehen ehdotuksille. Toista oli kuulemma kotinurkilla, kun pyöritteli karjakoita lavalla.
  Kerroin hänelle, että kyseisen tanssiravintolan ladyt ovat aivan samoja karjakoita kuin Savitaipaleellakin, ovat vain muuttaneet tänne. Kenties tuo lady, jolle mies ehdotti "pylsimistä" ei edes tiennyt, mitä se tarkoitti. Mitä lie Helsingin herrojen kotkotuksia. Neuvoinkin häntä, että tilanteen tullessa päälle hän sanoisi yksinkertaisesti "eiköhän lähdetä jo tästä nussimaan." Sen ymmärtää jokainen perhetaustasta, koulutuksesta tai asuinpaikasta riippumatta. Ja kun kysymyksen ymmärtää täsmällisesti, voi myös antaa täsmällisen vastauksen.
  Näistä syistä suosin itse nussia-sanaa, niin vanhanaikaiselta kuin se saattaa kuulostaakin. Mutta on siinä sanassa tiettyä tanakkuutta, juurevuutta ja myös outoa henkevyyttä. Muistan, kun nuorena miehenä Helsingin Bulevardin taistolaiskommuunissa sanoin kesken juhlien illan emännälle, että olisiko hänella rauhallista paikkaa, jossa voisimme nussia. Sellainen paikka löytyi ja jälkeenpäin lady kertoi ihastuneensa juuri tuohon mutkattomaan, jotenkin työläistaustaan viittaavaan ilmaisuun. Hän oli ikänsä liikkunut varakkaissa suomenruotsalaisissa pireissä, joissa käytetään hienoja eufemismejä, mutta ei ikinä puhuta suoraan.
  Väitän, että nussia-sanalla pääsee parhaiten alkuun fyysisen rakkauden vaikealla saralla. Vasta kun siellä on edetty hiukan tutummiksi voi alkaa käyttää sellaisia ilmaisuja kuin "pikku panopuuni" tai "Kiksa-Kirstini" tai mitä hellää nyt sattuu mieleen. Moni nainen tuntuu tykkäävän, kun kutsuu häntä "omaksi pikku lumpukseni."
  Mutta kuten sanoin, ensi vaiheessa on syytä olla mahdollisimman täsmällinen ja ymmärrettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "köyriä, hässiä, höylätä, panna, astua, sutia, naida, kuksia, kiksauttaa ja lopuksi vetää viiikseen"

   Keskinkertainen saavutus sanastoltaan, sekä melkoisen, no, tavallinen. Nyt vaan pojat, seksisanasto kouluun hopi hopi.

   Suomalaisessa seksisanastossa on useita satoja ilmaisuja/sanoja.

   Vain taivas on rajana sanaston ja ilmaisujen keksimisessä!

   Poista
  2. Oi anonyymitär, tarkoitukseni olikin esittää se keskinkertainen panosanosto, jonka "joka jätkä" latelee tuosta vaan.

   Mutta odotan innolla niitä Suomalaisessa Seksiakatemiassa oppimiasi satoja ilmaisuja. Esitä nyt malliksi muutama sellainen taivaallinen lemmenlukot räjäyttävä aktikutsu!

   PS. Aina kun luen ja nauran noita Kolehmaisen juttuja, niin minulle tulee sellainen outo bonvoyage-tunne... ja nyt se kirkaustui: Kolehmainenhan on ilmetty Blogistanin Henry Miller!

   Poista
  3. Sinä sen sanoit mitä ajattelin Kolehmaisesta. Henry Miller, kyllä vaan. Paitsi että Kolehmainen on paljon paljon hauskempi!

   Tuota Kolehmaisen viime sepustusta lukiessani nauroin ääneen ja hyvä kun tuolilla pysyin. Mies on armoitettu ihmeellisillä huumorinlahjoilla. Jos joku ei niitä tajua, johdoissa on vikaa.

   Poista
  4. Kyllä vaan Henrykin hauska on, kun ymmärtää lukea häntä sillä silmällä. Hänen juttunsahan eivät ole mitään pornoa, vaan intomielistä paasausta ja kolehmaislaista hersyttelyä. Se vaan oli liikaa sen ajan tosikoille moraalinvartijoille.

   Poista
 17. Löytyyhän sitä kaikenlaista härpäkettä, kun viitsii hiukan googlettaa. Esimerkiksi savo-sanakirjassa ryhmäseksi on mulukkutalakoot. Kannattaa kuitenkin miettiä, ennen kuin pyytää ladylikeä ystävineen ryhmäseksiin. Minulle henkilökohtaisesti riittää se seksisanasto, joka on vaiheikkaan elämäni aikana tullut tutuksi.

  VastaaPoista
 18. Tuli mieleen Pirkka-Pekka Petelius ja sketsi, jossa hän oli naiseksi pukeutuneena metikössä, (ettei vaan ollu harmaassa- naisten sota-ajan virkapuvussa) jos nyt oikein muistan sanoen: ei ne mittään rinkeleitä antaneet, nusasivat vaan.
  Aika voi tehdä tepposet muistikuvissa. :)

  VastaaPoista
 19. Uudemmista mieleen ei paljon tule: saada/antaa pesää, melaa mekkoon -ilmaisu. Vanhemmista bylsiä.

  Tuo pesän saaminen on kuvaava ilmaisu ja kertoo paljon seksin ehkä itsekkäästä irrallisuudesta, ei yhteisyydestä.

  Muista tuon Peteliuksen nusaisun. Lempeä sanonta!

  VastaaPoista
 20. Suomalaisessa elokuvassa Teuvo tulijo, mutta Aarne senkun tarkasteli. Tauno vain paloi, siinä kun Jussi jo jurkki. Tarmo hieman mannisteli, sitten Donner oli jörnivinään.

  Myöhemmin ohjaajat ovat kuulemma joutuneet nuoria naisnäyttelijöitä suostuttelemaan välillä pukemaan vaatteet päälleen: "Jos se luontevasti kuuluu rooliin,ilman muuta suostun!"

  Mouhijärvellä käytetään muuten tiettävästi nussimisen asemasta lähes yksinomaan sanoja "astua" tai "kopuloida". Se on sitä hommaa,kun palli ei saa heilua.

  VastaaPoista
 21. Niin ja yksi vielä, aivan yleinen esimerkiksi nuorten tyttöjen ja naisten keskuudessa: tehdä sitä. - Oottekste tehneet sitä? Minusta tämä on näistä kaikista viehättävin, ujoin ja suloisin, vaikka on nussiakin minun korvissani musiikkia, jossa on soma ässävika. Vähän kuin Brita Koivunen laulaisi Šuklaašydäntä.

  Mutta siis sanomattakin on selvää, että jossain kootussa alan sanastossa kielitieteen laitoksella variaatioita on ehkä satoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen ne kysyivät, että ooksä ollu sillai?

   Poista
  2. On kysytty.

   Samaan sarjaan kuuluu vielä, että oottekste olleet sängyssä tai menittekö sänkyyn.

   Tämä kuuluu myös samaan sarjaan kuin klassinen kysymys: Onks sulla alkanu jo ne? Tytöt tietävät, mitä tarkoitan.

   Poista
  3. Tietävät pojatkin.

   Sen sijaan en ikinä ole kuullut kenenkään pojan kysyvän toiselta, että joko sinulla roiskahtaa. Puhumattakaan, että oltaisiin kysytty joko se tojii... Sitähän se tekee lapsesta saakka, joten ei ihmekään, mutta ettei siemensyöksyn alkamisestakaan ikinä puhuttu, sitä minä nyt ihmettelen suuresti.

   Puhuttiinko teillä, muut pojat?

   Poista
  4. Tuo oli tärkeä kysymys tytöillä, ja miksei se olisi edelleenkin.

   Toisaalta oli yleistä, ettei noista asioista puhuttu sen kummemmin. Ja siitähän sen ainakin tiesi, kun pari kolme tyttöä istui voimistelutunneilla tiettynä aikana kuukaudesta salin reunalla, kun muut jumppasivat. Ei tarvittu sanojakaan. Riitti kun sanoi jumppamaikalle, että mää en voi voimistella, tai: mulla on ne. "Ne" vaikuttivat tyttöjen ja naisten elämään hankaloittaen sitä monella tavoin.

   Poista
 22. Suosittu sarjamme "Eeppisiä nussimiskysymyksiä" jatkuu otteella Tuntemattomasta sotilaasta, jossa suomalainen yksittäistaistelija panee koko kielitaitonsa peliin päästäkseen panemaan venäläistä naista. Näin:
  "Maatuska.... maatuska... ruski maatuska. Kuksinaataa... vinski kuksitnaataa... liepuska ... vinski liepuska... jepatnaataa jepatnaataa... jeputtaa, jeputtaa...
  Hilpeintä tässä lienee se, että puhe oli venäläiselle täysin ymmärrettävää. Kyllä hän tiesi, mitä vaille taistelija oli ja millä hän halusi maksaa.
  Tahdon tämän edellisen rinnalle sijoittaa omin korvin hotelli Metropolin baarissa Moskovassa kuulemani sananvaihdon, joka eleettömyydessään ja ekonomisuudessaan on myös eräällä tavalla eeppinen. Keskustelun kävivät suomalainen kaivinkoneenkuljettaja (S) ja venäläinen valuuttatyttö (V). Ja näin se kävi:
  S: Putana?
  V: Da.
  S: Skolka?
  V: Sto.
  S: Harasoo.

  Tämän sananvaihdon jälkeen pariskunta siirtyi S:n huoneeseen kolmanteen kerrokseen.

  Vertailtuamme näitä saantipyyntöjä voimme puhtain sydämin tähdentää kasvavalle polvelle hyvän kielitaidon merkitystä. On opittavat täsmälliset ilmaisut, varmistuttava hinnasta ja sitten eikun nussimaan. Kansainvälistyvässä maailmassa ei näissä asioissa kannata heittäytyä arvailujen varaan. Hyvä ystäväni insinööri P., joka ei osaa sanaakaan saksaa, kertoi olleensa hiljattain Hampurissa kahvilassa, jossa on myös yläkerran huoneita ja sai heti sisään tultuaan tytön polvelleen. Siellä on sellainen tapa. No, tyttö puhui (tai uskotteli puhuvansa) vain saksaa ja höpötteli siinä kaikenlaista P:n korvaan. Tämä nyökytteli päätään ja kohta lennähti pöytään samppanjapullo. Kun se oli tyhjä, tuli lasku, 230 euroa. Itse tyttö oli maksanut vain viisikymppiä, mitä seikkaa P. kovast arvosti.. Mutta juomista hän katsoi maksaneensa aivan liikaa.
  Keskustelimme asiasta syvällisesti ja päädyimme suosittamaan nuorisolle, että ottaisivat koulussa pitkän saksan ja lyhyen englannin, kun sen englannin oppii muutenkin vain telkkua katselemalla.

  VastaaPoista
 23. Tuo ännällä alkava sana on ko. toiminnosta söpöimmästä ja hellimmästä päästä. Millaista toimintoa se oikeastaan kuvaa? Ei ainakaan sitä riemullista alkukantaista luolaolioiden ääntelyä ja naamojen vääntelyä, jota touhu voi vapautuneimmillaan olla. Varsinkin jos tietää ettei kukaan sivullinen ole kuuloetäisyydellä. Eläimet touhutessaan keskenään ovat melko ilmeettömiä, mutta ihmisten touhu sivusta seuraajalle, esim. pornoleffoissa on todella nauruhermot avaavaa. En ymmärrä miten joku jaksaa katsoa pornoa sen jälkeen kun on yhdenkin esityksen nähnyt? On se sen verran naurettavaa ja pitkästyttävää touhua katsoa miten vieraat ihmiset ähkii kuin suurimmissa kipu- ja kouristussairauksissa. Hyvä puoli on, ettei näe itseään siinä roolisuorituksessa. Ei ole peilejä seinillä. :)

  VastaaPoista
 24. Pahinta noissa pornopätkissä on se, että joku uskoo niihin. Nuoret pojat saavat helpostikin väärän kuvan asiasta, etenkin jos ovat tyyppejä, jotka eivät lue mitään tai ylipäänsä harrasta mitään.

  Se mitä minä olen katsonut, lähinnä vilkuillut, on aika vastenmielistä teeskentelyä. Mies esitetään useimmiten lahnana, jolle nainen tekee palveluksia teeskennellen jopa haluavansa niitä. Kukaan nainen ei taatusti nauti kenenkään alapään imeskelystä, vaan kaikki tapahtuu alistettuna ja miehen miellyttämiseksi. Se joka sanoo nauttivansa, valehtelee tai on syvästi manipuloitu tai haluaa olla miehen unelma.

  Nainen haluaa avautua kuin kukka, mutta naisen biologia ei ole omiaan muuhun. Toisin sanoen naista tulee passata, ei miestä. Se on luonnonmukaista. Näin on eläinkunnassakin. Ettäs tiedätte tämänkin nyt sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuoret pojat saavat tätäkin kautta helposti väärän kuvan naisesta, asiasta en sano mitään, sillä se on monimuotoista. Tämä kuva mielessä tuottaa sitten taatusti pettymyksiä, kun tositoimet ovat edessä. Nainen ei toimikaan kuin kone.

   Poista
 25. En saanut kommenttia läpi äsken kirjautuneena, joten laitetaan anona.

  Tuosta suuseksistä: harva nainen varsinaisesti kai saa kicksejä miehen suullisesta tyydyttämisestä. Kuitenkin jos itse haluaa kokea oraalista nautintoa jalkovälissään, on ihan aiheellista suoda vastaava nautinto toisellekin osapuolelle. Vastavuoroisuus on pop!

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
 26. Kuunkuiske puhuu järkeä. Vastavuoroisuus seksissä olennainen asia.
  En tiedä, mistä Iines on saanut tuon lahna-fiktionsa,olet toistellut sitä usein. Kyllähän pornofilmeissä loppupeleissä miehet hoitavat omalla liikunnallaan homman kotiin.
  Myös tuo lauselma "Naista tulee passata, ei miestä" on mielestäni tahditon, ajattetlemation ja tasa-arvoa vääristävä. Jos kerran tasa-arvoon pyritään, on passaukset pantava puoliksi, aivan kuten Kuunhuiske tuossa ylempänä sanoi. Jos minulle tarjottaisi liittoa, jossa pitäisi olla kaikessa passaavana osapuolena ja toinen odottaisi valmista kuin lahna rysässä, kääntyisin vilkkaasti muualle.

  VastaaPoista
 27. Siis ymmärrän kantanne, Kuunkuiske ja Kolehmainen, ja olen jopa samaa mieltä kanssanne.

  Haluan kuitenkin tarkastella asiaa syvemmin siltä pohjalta, että mies ja nainen eivät ole tässä asiassa biologisesti yks yhteen. Nainen antaa, mies ottaa ja nimenomaan tästä miehen ottamisesta ja omasta antautumisestaan nainen saa tyydytyksen, joka ei ole pelkkää ruumiiden hinkkaamisesta syntyvää sähkönpurkausta, jonkalainen tulee vaikka yksin hingatessakin.

  Juuri tämä seksiaktin mitätöiminen ja arkipäiväistäminen minussa herättääkin vastaansanomisen halun. Katsotaan että naisellakin on oikeus "ottaa nautintoa", vaikka naisen perimmäinen halu on saada antautuen, ei ottaen. Ei se ole antautumista, että imeskelee tai ratsastaa, se on ottamista, joka on suorittamista, kivaa miehelle.

  Siis sitä en kiistä, että nainen haluaa kaikin tavoin miehelleen nautintoa, siinä kuin mies naiselleenkin, eikä tästä siis ole kysymys. Kysymys on siitä, että mies ei aina ymmärrä naisen salaisia haluja tulla vaikka raiskatuksi tai ryöstetyksi --> viittaan leikilliseen morsiamen ryöstöön häissä. Perinne tunnetaan koko maailmassa. Raiskatuksi tulemista ei pidä käsittää väärin, vaan siinä on kysymys siitä, että nainen haluaa olla himoittu, äärimmäisen haluttu, ja tätä tunnetta ei saavuteta imeskellessä. Onhan seksissä monta ulottuvuutta, kaikenlaista satuttamista, mikä minusta tuntuu kyllä kamalalta, mutta ymmärrän, että kipu voi tuottaa seksuaalissävytteistä nautintoa.

  Minäpä luulen, että juuri siksi moni aviovaimo on kovin päänsärkyinen, että häntä ei oteta kunnolla, vaan hänellä koetetaan aivan liiaksi passuuttaa vain omaa nautintoa. Mies käskee naisen pukeutua viettelevästi alusasuihin ja vietellä siis hänet, kun sen kuuluisi biologisesti mennä toisinpäin. Jos miehen viriliteetti ei riitä naisen viettelyyn ja ottamiseen, niin ei nainen sitä kauan jaksa paikkailla korostamalla seksuaalisia ulokkeitaan härpäkkeillä. Hän menee muualle tai kääntää selän.

  Minua tympäisevät naistenlehtien ohjeet miehen viettelyyn. Tässä asiassa on kaikkialla eri kulttuureissakin mieletön epätasa-arvo!

  VastaaPoista
 28. Juu, olen minäkin nähnyt niitä kivikautta kuvaavia pilapiirroksia, joissa mies raahaa tukasta luolaansa nuijalla nukuttamaansa naista. Ja kun nainen herää, alkaa armoton paneminen.
  Nykyisin ovat asiat toisin. Jos menee ja "ottaa" ladyliken, tämä ojentaa kauniin kätösensä yöpöydälle, ottaa kännykän, soittaa 112 ja kertoo joutuneensa väkivaltaisen seksimaanikon uhriksi ja nyt poliisipartio tänne ja äkkiä. Muistelen, että Ruotsissa on jo tuomittu muutama aviomies, jotka oikeuden päätöksen mukaan rynkyttivät siippaansa kovemmin kuin hän olisi sallinut. Niin että ole tässä sitten apinamies!
  Samaisessa Ruotsissa on kehitelty ja ehkä jo julkaistukin sopimus, jonka mies ja nainen täyttävät ennen sänkyyn menoa. Siinä määritellään tarkasti ne temput, jota mies saa tehdä ja sitten nimet alle ja lempimään. Jos mieheltä kaavaketta täyttäessä lakkaa seisomasta, hänet voidaan tuomita katteettoman lupauksen antamisesta sakkoon tai enintään 1,5 vuodeksi kuritushuoneeseen vedelle ja leivälle.
  Pahus, tuntuu kuin olisin kirjoittanut tästä ennenkin. Ja muistelen tosiaan nähneeni sen ruotsalaisten kaavakkeen. Taisin silloin hiukan irvistellä sille, mutta enää en tekisi niin.
  Tuossa naistenlehti-osiossa Iines taisi hiukan yleistää. Ei kaikissa kulttuureissa todellakaan naiset viettele miehiä. Esimerkiksi erään profeetan seuraajat poimivat lastentarhasta yhdeksänvuotiaan tytön, nakkaavat sängylle ja panevat, että pikku luut rutisevat. ja kaikki sujuu lain mukaan.
  Olemme varmaan lukeneet eri lehtiä, sillä en muista ainuttakaan juttua, jossa naisille annettaisi ohjeita miehen viettelyyn. Eihän siinä tarvitse kuin avata puseron pari ylintä nappia niin homma on siinä. Jos mies tekee saman, huudetaan kuorossa, että pervertikko, pervertikko!

  VastaaPoista
 29. Juu, semmoiseksi se on mennyt. Nuijamiesten ajalla on ollut puolensa, hyvässä ja pahassa.

  Tuommoisesta ruotsalaisesta sopimuspaperista en ole kuullutkaan ja sanon vilpittömästi, että ei voi olla totta. Ei lempimisellä ole mitään tekemistä paperien kanssa! Sitä sopii naisen katsoa, kenet nai tai ottaa muuten vaan vuoteeseensa. Kyllä on vikaa naisessakin, jos kaikkien kanssa antautuu petipuuhiin ja saa sitten mustan silmän tai joutuu väkivaltaisesti otetuksi - ei semmoista toki kukaan halua.Tuommoiset kaikki voi torjua ennalta, kun harrastaa vähän valintaa ja ihmistuntemusta.

  Siis islamilaisten maitten naisten osa on luku sinänsä, hyvin surullinen, ja olisin jossain määrin jopa valmis valikoimaan meille tulijoita kysymyksellä: miten kohtelet naisia ja ehkä - en ole varma - naisilta: haluatko taistella naisten ihmisarvon puolesta. - Tämä kysymys ei tietenkään koskisi pakolaisia nälänhädän ja sodan jaloista.

  VastaaPoista
 30. Jostakin luin, että suuri osa avioliitoista loppuu siihen, kun mies jää ilman suullista huipennusta. Se voi kuulostaa pieneltä asialta, mutta ymmärtääkseni valtaosalle miehistä suuseksi myös vastaanottavana osapuolena on hyvin tärkeä osa nautinnollista seksielämää.

  Minun rajani menee seksihepenissä. Jos minun pitäisi yrittää vääntäytyä pornoleffahepeniin, näyttäisin miehelle ovea. Aika mielikuvitukseton on mies, joka tarvitsee kliseisiä vermeitä kiihottuakseen.

  Seksi on moniulotteinen asia ja sitä on monta lajia. Kokonaisvaltaisesti paras tyydytys - sekä psyykkisesti että fyysisesti - tulee tietenkin tunneyhteydestä. Kuitenkin sinkkunakin elellessään voi harrastaa ainakin fyysisesti hyvin nautinnollista seksiä. Miksipä pitäisi pitää jalat ristissä vain siksi, jos elämässä ei ole Suurta Rakkautta?

  Olen muuten miettinyt, että moni nainen on tärvännyt halukkuutensa hormonaalisella ehkäisyllä. Ihmekö se sitten, jos luontainen halukkuus on tipotiessään ja limakalvot verrattavissa Saharaan, jos vuosikymmentolkulla on sekoittanut hormonitoimintaansa hormonaalisella ehkäisyllä.

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin täytyy olla kuin esität tuossa ensimmäisessä kappaleesssa, Kuunkuiske. Niin suuri osa seksifilmeistäkin esittää nimenomaan suullisia virityksiä. - Ja tähän juuri viittasin tuolla yllä esittämääni lahnajuttuun. Mies seisoo ja odottaa, nainen touhuaa. Vastaavasti uskallan sanoa, että suuri osa naisista ei pidä kyseisestä toimituksesta, vaikka tekee sitä.

   En ajatellut niin, että jalat tulisi pitää ristissä. Sille on mielestäni harvoin tarvetta, jos ihmisellä on kumppani tai tilaisuuksia seksiin. On sitten vain eri asia, mitä kukin seksiltä haluaa. Monet eivät saa mitään yhden illan jutuista tai kaveripanoista. Monet sitten taas saavat. Mielestäni tässä asiassa ei ole oikeaa tai väärää, on vain erilaisia tapoja toimia.

   Hormonaalisesta ehkäisystä en tiedä, mutta luulisin olevani samoilla linjoilla kanssasi: se ei ole kovin terveellistä.

   Poista
  2. Tuosta suuseksistä: jos esim. minä pitäisin kovasti suuseksistä saavana osapuolena - tai siis kun pidän - niin minusta olisi epistä jättää mies ilman vastaavaa nautintoa, vaikka en siitä erityisesti pidäkään. (Ei se ole kuitenkaan vastenmielistä.)

   Siinä lienee perää, että moni mies oikein himoitsee päästä suunsa kanssa maistelemaan naisen intiimejä paikkoja. Nainen ei ehkä saa miehen suullisesta tyydyttämisestä vastaavaa nautintoa itselleen, mutta olisi epäreilua levittää vain omat jalkansa ja antautua nuoltavaksi ilman että suo miehelle oraalisen nautinnon. Minusta.

   Ratsastamisen tulit maininneeksi aiemmin. Täytyy sanoa, että vastaavia tuntemuksia - ihan siellä alimpien huulten suojissa - en saa muuntyyppisestä seksistä, joten mieluusti hyppään kyrvännokkaan nautiskelemaan. Kun saa itse määrätä tahdin ja kulman, homma hoituu melkoisen makoisasti! Ja melko pian näkee tähtiä.

   Tämä seksistä minun osaltani.

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Minä en ole mikään seksiekspertti, mutta uskon tässäkin mielikuvien voimaan fyysistä hinkkaamista enemmän. En tiedä edes, suostunko uskomaan mihinkään G-pistejuttuihin. Jos jossain on G-piste, niin se ei ole ainakaan meikäläisellä jalkojen, vaan korvien välissä.

   En ole oikein vakuuttunut tuosta suullisesta seksistäkään, sen nautittavuudesta. Minusta tyydyttävät tuntemukset ovat kuitenkin enemmän tunteista kuin metodeista kiinni.

   Vaan siis kukin toimikoon niin kuin parhaaksi näkee! Tässä asiassa ei liene väärää eikä oikeaa tapaa, on vain erilaisia tapoja ja mieltymyksiä.


   Poista
  4. Kerta kiellon päälle! ;)

   Emätinorgasmi ei taitaisi olla mahdollinen ellei g-pistettä olisi. Samahan se, mikä minkäkin kohdan nimi on, mutta kyllä myös fyysinen nautinto - siis orgasmi - on paikallaan; muuten jäisi vähän vaillinainen olo. Ei se tarkoita sitä etteikö sielujen sympatia olisi vähintään yhtä oleellista! (Paitsi siinä stressinpurku/rentoutussinkkuseksissä.)

   Kuunkuiske

   Kuunkuiske

   Poista
  5. Tiedemiehet eivät kuitenkaan ole yksimielisiä G-pisteen olemassaolosta. Siitä sen sijaan kai ollaan, että ihmisessä on runsaastikin herkkiä erogeenisia alueita. Tässä mielessä jostain pikku pisteestä puhuminen tuntuu asian mystifioinnilta.

   Sekin on selvää, että nainen voi tuntea orgasmin eri paikoissaan. Voi kai mieskin.

   Poista
 31. No prkl, ensin näytti erroria ja sitten menikin lähes identtisesti tuplana.

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin toisen tuplasta. Blogger on oikkuillut viime aikoina hieman. Heittänyt minulta usein kommentin taivaan tuuliin. Jos muistaa, kannattaa kopioida kommentti varmuudeksi ennen julkaisunapin painamista. Ja yhden Kolehmaisen kommentin Bloggerin suodatin oli heittänyt roskapostiin, josta sen palautin huomattuani.

   Poista
 32. Mikä siinä suuseksissä miehiä oikeastaan kiihottaa? Ettei se vain juuri liittyisi jollain tapaa naisen alistamiseen.Vai haluaako mies ruokkia naista kalliilla aartellaan, siemennesteellään. Miehillä on jokin erityislaatuinen suhde spermaansa. Lie evoluution aikaansaannosta? On se mielenkiintoista, tai ainakin näyttää siltä, että ihmiset eivät muista touhutessaan, että siemennesteessä on eläviä ihmissoluja (useimmilla on). Pornossa oikein mässäillään spermalla. Jäipähän nekin nerot syntymättä, vai? No kärjistystä tietty. Minua ei kiinnosta todellakaan olla ihmissolujen syöjätär, vaikka nuorena, ja hulluna rakkaipaansa on sitäkin kokeiltu.Olen siis samoilla linjoilla kuin Iines.
  Oikeastaan tyydyttävään seksuaalielämään ei tarvita muuta kuin: Rakkautta, hellyyttä, turvallisuuudentunnetta, että luottaa ja tuntee kumppaninsa, toisilleen sopivat kehonosat, ja tietysti myös seksuaalista vetoa toisiinsa. Kaikki muu hoituu itsestään. Samanaikainen täyttymys saadaan ihan vaikka lähetyssaarnaajassa, ilman mitään tehosteita tai erityisiä akropatioita.

  VastaaPoista
 33. En ole koskaan kokenut samanaikaista täyttymystä; siksi tuntuukin luontevalta järjestykseltä, että nainen saa orgasmin ensin. Harvasta miehestä on uuteen koitokseen kovin pian - paitsi ihan nuorista miehistä - eikä välttämättä itsekään tunne jälkikäteen tarvetta erään nro kaksi. Haliminen ja pusuttelu kutsuu enemmän oksitosiiniryöpyn jälkeen.

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt haluaisi kehua, mutta olen ollut todella tyytyväinen seksielämääni. Tunnen naisia, jotka valittavat orgasmin puutetta,
   tunnen pariskuntia joilla ei yhdessä asumisesta huolimatta ole ollut seksiä vuosikausiin. Kenties silloin puuttuu jokin noista luettelemistani asioista.

   Poista
  2. Samanaikainen orgasmi lienee hieman sattumaakin, tai no, osaahan jokunen mies vähän säädellä tahtiaan ja odotella, kunnes tuntee naisen h-hetken lähestyvän. Useilla miehillähän tulee paineita tuosta "naisen täytyy saada ensin"-ajatuksesta niin, että he niinsanotusti tulevat samantien määränpäähänsä. Tämä on käsittääkseni miehelle kova paikka, vaikka nainen ymmärtäisikin asian.

   Poista
 34. Luonto on onneksi armollinen. Seksuaalinen halu heikkenee iän myötä.
  Ajatuksistahan mieliteot eivät häviä minnekään, mutta raihnaisuus, sairaudet heikentävät fysiikkaa ja ovat esteitä joita ei viagra tai liukasteet poista. Ja hyvä niin. Hormonitoiminnan laantuessa Ihminen pääsee vihdoinkin vapaaksi viettivankilastaan.
  En tunne viagran käyttäjiä, mutta joskus on tullut mieleen onkohan sitäkään tarpeeksi tutkittu?

  VastaaPoista
 35. Lisäisin tuohon Leonooran hyvään listaan vielä intohimon. Kyllä sitäkin tarvitaan rakkaudellisten tunteitten lisäksi. Jos se jää puuttumaan, niin seksi voi - ehkä - alkaa maistua puulle pitkissä liitoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta tunnen pariskunnan, jolta kummaltakin taatusti puuttuu intohimo ja kokeilunhalu, mutta jotka siitä huolimatta nukkuvat parivuoteessa ja tuntuvat tyytyväisiltä elämäänsä. Ja sitten taas toisaalta tiedän hyvinkin viriilejä vanhempia miehiä, joilla selvästi on terhakka olo kaiken aikaa.

   Poista
  2. Iines, tuo: tuntee vetoa toisiinsa - tarkoitti juuri sitä, intohimoa.
   Totta tuo, mitä kirjoitat puulle maistumisesta. Olisihan se hienoo, jos ihmiset olisivat parisuhteissaan uudistuvia ja luovia, mutta kyllä eläkkellä naamat joka päivä vastakkain, samoja rutiineja toistettaessa voi alkaa tylsistmään. Pitäisi osata yllättää ja leikkiä, vaikkapa hullutella tanssimalla keskellä päivää rakkaimpansa kanssa. :)

   Poista
  3. Ehkä tuo tylsistyminen kuuluu luonnolliseen elämänkulkuun, Leonoora. Tragedioita syntyy kai vasta siinä vaiheessa, kun kumppanit tahtovat eri asioita, toinen tavallista yllätyksetöntäkin arkea, toinen taas enemmän sykettä.

   Muistan joskus liitoissa ollessani, että seksuaalinen elämä oli hyvää, mutta toisaalta ajattelin, että paljon melua tyhjästä. Tätä ei pidä käsittää nyt tahallaan yksipuisesti, että tuo ämmä ei osaa nauttia seksistä. Kyllä osaa, ja on varsin herkkä mm. sarjaräiskeeseen yhden vedon aikana. Ettäs tiedätte, kun tässä nyt kyrvänkin nokassa nautiskellen istutaan. Vaan siltikin siis sanon: seksi on ylimainostettu ja ylipitkitetty asia. Tavallaan se Väestöliiton kolmiminuuttinen - suomalaisen yhdynnän keskimääräinen kestoaika - on luettavaa, joka tuntuu mutkattomalta ja rehelliseltä.

   Poista
  4. Minusta mikään elämässä ei tuota vastaavia tuntemuksia (sekä fyysisiä että psyykkisiä) kuin seksi, joten miten se voisi olla ylimainostettua ja ylipitkitettyä? Kolmen minuutin miestä ei ole sängyssäni näkynyt.

   Kuunkuiske

   Poista
  5. Tuo on kuitenkin meidän kaikkien suunnattomaksi hämmästyksesi fakta, Väestöliiton tutkimustulos. Väestöliitto on asiantuntijaelin, joten ei se puppua puhu. Eli joku sitä pikaseksiä tuntuu harrastavan, kun se on kerran keskiarvo.

   Seksielämykset ovat omanlaisiaan, ja sielullis-ruumiillisina tuntemuksina ihmeellisen ihania. Vaan hieman toisenlaisia flow-tiloja syntyy muustakin mieluisasta tekemisestä. Aika ja paikka unohtuu.

   Ylimainostetulla tarkoitan kaikkea seksipuhetta, jossa sinänsä luonnollisesta ja normaalista asiasta yritetään tehdä ekstremeä. Jos ajatellaan seksin alkulähteitä, ei tarvita hemaisevia vaatteita. Luulen, että vaaleanpunaiset paksut lahkeelliset raappahousut innostavat miehiä yhtä lailla seksiin kuin stringitkin, jokusia mielikuvituksella varustettuja jopa enemmän. Tämmöisistä tyypeistä minä tykkään. En lähtisi myöskään millekään tantrakurssille tai seksiviikonloppuun Himangan retriittiin. Kyllä minä miehen hoitelen tyytyväiseksi kolmessa minuutissa vaikka naapurin vanhassa heinäladossa pikapanolla, raappahousut jalassa ja hikinen työvaate päällä.

   Poista
  6. En minäkään mihinkään kursseille lähtisi, mutta kieltämättä aikava tantratyyppinen seksi kyllä lämmittää sydäntä. Esim. sellainen, että istutaan pitkään sylikkäin katsellen toisiaan silmiin käsi toistensa sydämen päällä. Niin kuin alkajaisiksi.

   Kuunkuiske

   Poista
  7. Siis koetan sanoa, että asioita ei tarvitse seksissä nimetä ja kontrolloida, vaan kaikki tapahtukoon spontaanisti, sylissä istuminen ja silmiin katsominen käsi ihan siellä, missä ihmisellä on mukavin asento. Minusta tuntuu, että jos minä yritän seksissä jotain ohjelman noudattamista, kuolen pikemmin nauruun kuin täyttymykseen.

   Poista
  8. Tyydyttävä seksi tosiaan lähtee läsnäolosta ja se on yhtä kaukana jonkin ohjelman suorittamisesta kuin itä lännestä.

   Kuunkuiske

   Poista
 36. Huomasin Iineksen epäilevän uutisiani Ruotsista. Tässä lisää: http://avpixlat.info/2014/06/20/feminister-reser-midsommarfitta-i-stallet-for-midsommarstang/

  Nyt ovat ruotsin feministit siis (lopultakin) keksineet, että perinteinen juhanussalko onkin naisia alistava fallos-symboli. Sen sijaan ollaan nyt pystyttämässä juhannusvittuja.
  Ei meinaan tätäkään uskoisi, ellei lukisi ruotsalaisesta lähteestä.
  Kuunkuiskelle erityislämmin kiitos lauseesta, josa hän kertoi iloisesti hyppäävänsä kyrvän nokkaan nauttimaan. Ei se ratsastus tosiaan ole pelkästään lahnamaisen miehen typerää tyydyttämistä.
  Ja olipa hauska lukea naisten sanailua seksistä Tätä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolehmainen, ei kai kukaan ole täällä sanonut, että ratsastaminen on typerää lahnamaisen miehen tyydyttämistä?

   Se mitä viestin, on se, että ratsastaminen on naisen suorittamaa ottamista, ei antautumista. Ja toki se on miehen iloksi, koska miehellä on siinä kaikki herkut silmäinsä edessä.

   Se mihin lahnuudella viittaan, on seksifilmien jatkuva ja pitkällinen ja äärimmäisen pitkästyttävä suihinotto, jonka epäilen himottavan vain miestä, nainen ei siitä kiihotu, vaan useimmiten näyttää kokevan olonsa äärimmäisen epämukavaksi ja etovaksi. Minusta epämukavuus ei liity nautintoihin. Tulee mieleen lisäksi japanilainen geishalaitos, jossa alistetut naiset passasivat miehen ekstaasiin saamatta itse mitään. Ilotyttöhän tuskin kovinkaan usein laukeaa näyttelemiinsä räjähtäviin orgasmeihin.

   Poista
  2. Miksi nainen ei haluaisi myös "ottaa"? Olen joskus vitsaillut miehelle, että makaa sinä nyt siinä hiljaa paikallasi ja käytän sinua elävänä dildona. Miehelle se on sopinut mainiosti - itse asiassa se on aiheuttanut hänessä ehkä normaalia suuremman kiihkon sitten kun hän on ottanut ohjat käsiinsä.

   Juu ja saatan myös puhjeta kyyneliin silkasta liikutuksesta oikein herkän seksin aikana, joten ei tässä liikoja malleja pornofilmeistä ole otettu.

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Siis toki monikin nainen haluaa ottaa, eikä siinä mitään, se sopii minulle eikä ole keltään pois.

   Puhun paljolti omista tuntemuksistani ja viittaan vanhaan kirjoitukseeni (18.6.2009), jossa olen lukenut naistenlehdestä artikkelin: " - - psykologi Tony Dunderfelt sanoo, että moderni nainen kaipaa vahvaa miestä ja haluaa tulla seksuaalisesti avatuksi.

   Minä vaan olen niin samaa mieltä.

   Poista
 37. Kyllä - joskus on ihanaa heittäytyä toisen nautittavaksi sillä mielellä, että on kuin nuppuinen kukka, josta mies taikoo esiin runsaan ja rehevän aukinaisen ruusun.

  Kokisin, että kaavamainen ajatus "mies vie, nainen vikisee" tai "mies ottaa, nainen antautuu" on jonkinmoisen roolin tuputtamista.

  Minusta se, että millainen seksi milläkin kertaa miellyttää, riippuu hyvin monesta asiasta eikä vähiten kuukautiskierron vaiheesta.

  Tosin hormonaalisella ehkäisyllä elimistönsä sekoittaneet naiset - joita lienee varmaan puolet naissukukunnasta - jäävät paitsi elimistönsä herkistä viesteistä. Tutka on pois päältä ja nainen on yksiulotteinen noin niin kuin "lievästi" liioiteltuna.

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun se biologinen osa on meille annettu, ei se ole rooli.

   Vaan toki sitä vastaan voidaan olla, sillä eiväthän sukupuoletkaan enää ole yksiselitteisesti määriteltäviä asioita.

   Poista
 38. Luin sen kirjoituksesi 18.6. 2009.

  Jaa että kaikki ohutkikkeliset miehet saunan taakse ammuttaviksi, kun heistä ei ole naista tyydyttämään? ;)

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan ja pilistä kiinni.

   Noh, totta puhuen, en tiedä. Voisin hyvinkin rakastua ohutkikkeliseen mieheen, jolloin kikkelin halkaisijalla ei olisi niin väliä.

   En kyllä usko niitä kukkahattutätejäkään, jotka tekopyhästi hurskastelevat, että eihän koolla, muodolla ja värillä ole väliä. Kissan viikset.

   Edelleen ajattelen niin jämähtäneesti, että on sillä, sillä seksuaalinen nautinto syntyy korvien välissä, ei yksin jalkojen. En ole siis koskaan uskonut hinkkaamiseen, vaan enemmän mielikuviin. Jos pelkkä G-piste ja hinkkaus riittäisi, niin panokonehan olisi oiva keksintö. Ja minulla nyt vain on ohuiden kikkelien suhteen alkeellisia ennakkoluuloja ja ehkä yksi kokemus, jotka luulot ovat siis poistettavissa, jos kikkelin kantaja on muuten ihana.

   Poista
  2. Voi miehen kalu olla myös niin suuri, että siitä ei oikeastaan enää nauti.

   Minullakin on yksi kokemus sinkkuajoiltani - tapaamiset kylläkin toistuivat - miehen kanssa, jonka kalu oli varmasti sekä lyhyempi että ohuempi kuin keskimääräinen vehje.

   Penis seisoi niin tukevasti - kuin rautakanki - että se aiheutti ihania väristyksiä onkalossani, vaikka ei ollut koolla pilattu. Mies oli nuori, joten rautakankiseisokki meni iän piikkiin.

   Se oli juurikin sellaista nautittavaa sinkkuseksiä, jollaista suosittelisin pikku mausteena kenelle tahansa aikuiselle yksineläjälle jos ei muuta, niin limakalvojen virkistämiseksi.

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Limakalvojen virkistäjäksi? Sinäpä sen sanoit, Kuunkuiske. On hyvä pitää huolta lähimmäistensä limakalvojen tilasta. Kaunis tapa.

   Vaan onneksi meillä on aivot, jotka ohjaavat sitä virkistyskeskustakin. Ajatuksen voimalla, Kuunkuiske, ajatuksen voimalla se keskus myös pyörii ja virkistyy. Ja mikä se on se niin sanottu liukkari? Eikös niitä käytetä yleisesti liitoissakin? Siitä apu, jos kuivuus yllättää.

   Poista
  4. Kuivuuden yllättäminen on minulle hepreaa. Taas sylttytehtaalle: hormonaalinen ehkäisy. Ja sitäkin enemmän ehkäpä vielä kaavoihinsa kangistunut liitto tai liitto, jossa on jätetty paljon hampaankoloon. Seksi kun on suhteen ilmapuntari.

   Miksipä pitäisi tyytyä vain ajatukseen sen sijaan, että antautuu nautinnolle elävässä elämässä?

   Elina Tanskanen kirjoittaa seksiaiheista kirjaa ja hän sanoi ottavansa selvää hormonaalisen ehkäisyn vaikutuksista halukkuuteen. Olen puhunut asiasta monen ystäväni kanssa - he kaikki ovat käyttäneet tai käyttävät hormoniehkäisyä ja kuivia kausia on ollut. Kuivia sanan molemmissa merkityksissä.

   Kondomin käytölle vielä pari hyvää syytä: HPV-virus. Tavattoman tavallinen ja jotkut tyypit aiheuttavat kohdunkaulan syöpää. Emättimen ja sperman ph-arvot eivät myöskään mätsää, mikä aiheuttaa tulehduksia.

   Kuunkuiske

   Poista
  5. No voi kun sinä kuivuudesta itse puhuit, Kuunkuiske! Ja hormonaalisista jutuista, joita käsittääkseni enää pieni osa naisista käyttää.

   Minua vähän pelottavat sellaiset ihmiset, jotka ovat nähneet valon jossain asiassa.He olettavat automaatiasetuksena, että muiden tulee nähdä sama valo, vaikka maailmassa on miljoonia valoja ja miljoonia tapoja nähdä valoja.

   Poista
  6. Minun tietääkseni pillerit ovat hyvin käytettyjä nuorten naisten keskuudessa ja hormonikierukka aikuisilla naisilla.

   Muotoilin väärin: miksipä nautiskella yksin limakalvoistaan, kun ne voi jakaa toisen ihmisen kanssa? Ei se minulta ole pois, jos joku valitsee seksittömyyden tai sooloseksin. Seksi toisen ihmisen kanssa on vaan niin suuri nautinto, että itse kokisin jääväni paljosta paitsi.

   Lukuisat ovat ne miehet - miksei naisetkin - jotka kärvistelevät suhteessa, joka ei seksuaalisesti tyydytä. Yksikin tuttu mies sanoi, että hänellä on kaikin puolin muuten hyvä vaimo ja he viihtyvät yhdessä, mutta kyllä se kiristää pinnaa, kun torttua on tarjolla hyvä jos parin viikon välein. Tuollaisessa tapauksessa ongelma on sitä luokkaa, että se syö elämäniloa. Mies sanoikin, että kyllä hän jossakin vaiheessa lähtee omille teilleen, koska seksi on hänelle niin tärkeä osa henkistäkin hyvinvointia. Ei siinä mies tunne oloaan kovin arvokkaaksi, jos nainen yleensä kääntää selän, kun maatamenon aika koittaa.

   En ole ollut kärpäsenä katossa, joten en tiedä heidän arjestaan muuta kuin miehen kertoman perusteella. Sillä tiedolla ja omilla havainnollani kyse ei ole siitä, että mies olisi itsekäs / aina omissa menoissaan / kotitöitä välttelevä / keskustelukyvytön / fyysisesti ei-puoleensavetävä / huonohygieninen.

   Tekisi mieli sanoa, että ongelma on pääasiassa naisella ja mikäli hän ei tiedosta asiaa ongelmaksi, niin tiedostaa ainakin siinä vaiheessa, kun mies sulkee oven perässään kiinni viimeisen kerran. Ehkäpä se on hänelle ilon paikka - saa huokaista helpotuksesta, kun aviolliset velvollisuudet ovat taakse jäänyttä elämää.

   Seksuaalinen yhteensopivuus - esim. seksin määrän suhteen - on minusta niin oleellinen osa parisuhdetta, että on sääli, jos ihmiset rakastuessaan yrittävät painaa sen taka-alalle. Rassata se alkaa varmasti, ennemmin tai myöhemmin.

   Kuunkuiske

   Poista
  7. En usko, että kukaan täällä on eri mieltä kanssasi, Kuunkuiske. Seksi on ilo ja seksi on vietti - tästä lähdetään. Seksi ei kuitenkaan ole ihmisen ainoa ilon lähde eikä asia, jota ilman ihmisen elämä olisi vajaata tai jonka kanssa elämä olisi nautinnollista.

   Ihmisen tyytyväisyyttä ei tule arvottaa sen mukaan, elääkö hän yksin vai kaksin, seksisuhteessa vai suhteetta. Kumpi tahansa voi olla toista onnellisempi ja tyytyväisempi elämäänsä. Ihmisen ilot ja surut ovat hänen oma asiansa, eikä mikään kaksinkertaistu sen vuoksi, että elää oletusasetusten mukaisesti.

   Ihmiseltä ei tule siis vaatia sitä, että hän iloitsee seksistä, kuten ei sitäkään, että hän iloitsee ruuasta, tai alkoholista - koska ne ovat yleisesti suuria nautinnon lähteitä. On olemassa aseksuaaleja, asketisteja ja absolutisteja, uskovaisia, uskonnottomia. Myös kärsimyksen kautta joku saa tyydytyksen.

   Vierastan siis kaikenlaisia kliseitä siitä, miten ihmisen tulee elää ja millainen ihminen on onnellisin. Tästä ei pidä tekemän minkäänlaisia johtopäätöksiä meikäläisen seksielämän nautinnollisuudesta. Jos meidät kaikki riviin pantaisiin....

   Poista
  8. Se juuri onkin harmillista, että oletettavasti moni ihminen mittailee itseään suhteessa "normeihin" sen sijaan että kysyisi itseltään, että minkä arvojen mukaan hän haluaa elää ja mikä on hänen paikkansa maailmassa.

   Arvatenkin aika moni antaa oman elämänsä ohjat muiden käsiin eikä uskalla elää omannäköistään elämää. Sen kun lämpimikseen huokailee ja haikailee, että jospa minä joskus uskaltaisin. "Sitten kun olen eläkkeellä" jne. Alexander Stubb - jota en sen kummemmin fanita tai ole fanittamatta - sanoi yhdessä haastattelussa hyvin: "Elämä alkaa siinä mihin mukavuusalue päättyy."


   Elämä on tässä ja nyt ja jos ei ole hyvä olla nyt, on syytä tarttua toimeen! Onnellinen menneisyys tai silmissä siintävä hyvä tulevaisuus ei tee tätä hetkeä.

   Kuunkuiske

   Poista
  9. Kyllä minä ymmärrän tsehovilaista haikailemista (Moskovaan, Moskovaan..) vallan hyvin. Se on hyvin inhimillistä eikä siinä ole mitään anteeksiannettavaa saati anteeksisaatavaa. Se kuuluu ihmisyyteen.

   Kun unelman saavuttaa, sillä on tapana kutistua. Tätäkö se olikin? Sitten tulee kiire uuteen unelmaan, uuteen matkakohteeseen, kunnes ihminen hyvin vanhana tajuaa, jos tajuaa, että elämä on siellä missä ihminen on, ei sitä tarvitse tavoittaa, ihminen on kaikkialla sama, elämä on pohjimmiltaan samaa.

   Onnen metsästäjät? Heitä sen sijaan voisin opastaa, mutta en tunne siihen sen kummempaa halua. Minä kai olen pikemmin pysähtyjä, viipyjä, kuin menijä, luonnostani. Toivon vain, ettei asioita lokeroitaisi niin tarmolla ja arvotettaisi sen mukaan, miten pitää elää. Monet - en tarkoita sinua, Kuunkuiske, ovat kauhean varmoja siitä, että unelmien perässä meneminen, vaikkapa matkustelu on oikea tapa elää - se vain on täyttä elämää. Minusta tuo on eräällä tavalla fasistinen ajatus.

   Poista


  10. Viittasin ihmisiin, jotka puhuvat ja haikailevat ja miettivät taas uudestaan ilman sen kummempaa aikomusta toteuttaa mitään. Se on kuin katselisi elämää sivusta sen sijaan että elää.

   Poista
  11. No juuri heistä Tsehov kirjoittaa Kolmessa sisaressaan, jotka haikailevat muutosta Moskovaan. Ja juuri heitä minä ymmärrän enkä osaa ajatella heistä kyttyrää tai edes toivoa, että muuttaisivat sitten. Eivät he sitten olisi enää juuri ne kolme sisarta, joille kyllä on tilaa tässä kovassa ja tehokkaassa maailmassa, jossa henkilökohtaiseen onneen yritetään milloin milläkin välineellä.

   Poista
  12. Kyllä minusta elämä on elämistä varten. Mahtuu siihen toki haikailua ja nostalgiaakin, mutta olisi vallan surullista, jos ei uskaltaisi sukeltaa mukaan elämän pyörteisiin vaan vain katselisi kaiholla rannalta. Ikuisesti tyytymättömänä.

   Kuunkuiske


   Poista
  13. Tuo on kuitenkin aika marginaalinen ilmiö: ihminen joka katsoo jossain reunalla ikuisesti tyytymättömänä. Väitän, että elämän vietti ajaa ihmisen elämään itsekin ja tyydyttymään eri tavoin. Oikeastaan väitän, että se katselukin on elämää. Elämää on muukin kuin toiminta ja pyörteisiin syöksyminen, tai ylipäänsä fyysisyys. Ellei olisi, meillä ei taitaisi olla kirjailijoita tai taiteilijoita tai suuria ajattelijoita.

   Poista
 39. Iines tuolla ylempänä vakuutteli vain "joskus vilkaisseensa" pornofilmejä, mutta laukaisi sitten totuuden: "Niin suuri osa seksifilmeistäkin esittää nimenomaan suullisia virityksiä.
  Tämä testimonial edellyttää jo muutakin kuin vilkaisuja, sanoisi rikospoliisin kuulustelija Ratakadun karussa sellissä vilkuillen häpeämättömän kiinnostuneesti punastuvaa kuulusteltavaa.
  Totta on, että melkoisen suuressa osassa seksifilmejä on suihinottoa. Alalla on muutamia genrejä, joissa sitä ei tapahdu lainkaan: lesboleffat tulevat etsimättä mieleen. Myöskään kopro- tai nekrofilia eivät sitä tunne.Sitten on olemassa näitä harrastelijavideoita, kotona kuvattuja, joissa usein vain vanhanaikaisesti nussitaan.
  Suosittelen tutustumaan alan tarjontaan esin Video one -sivustoilla. Myös Redtube tarjoaa monenlaisia elämyksiä - myös ilman kyrvänimentää. Hassua muuten, että amerikkalaisessa sanastossa tuo em. toiminta kulkee nimellä "blowjob". Siis ikään kuin puhallettaisi pilliin. Hassuja nuo jenkit, eivät tiedä, milloin pitää imeä ja milloin puhaltaa.

  VastaaPoista
 40. Olisin tietenkin voinut täydentää "suuri osa katsomistani pornopätkistä". Suurta osaa kaikesta en todellakaan ole edes vilkaissut, ei yksinkertaisesti kiinnosta näkemäni perusteella, niin psykologisesti ja muutenkin asiantuntemattomia henkilöitä niitä ohjaa ja kuvaa. Ala-arvoisia!

  Jos ei pidä niistä suihinottopätkistä, ei toinen vaihtoehto kyllä ole lesbofilmitkään. Ne kiinnostavat yhtä vähän, ja vieläkin vähemmän. Suurin vika kaikessa näkemässäni filmatussa on se, että ne eivät ole alkuunkaan uskottavia. Tai jos sitten on niin, että suurelle osalle miehistä riittää niissä kuvattu hinkkaus lähes minkänäköisen horon kanssa.

  Tarinat. Niissä on joitain hyviäkin, koska käsittääkseni niitä kirjoittavat kirjallisesti lahjakkaat ihmiset. Kuka tahansa sen sijaan osaa videoida, vaikka korvien väli olisi tyhjä.

  VastaaPoista
 41. Kerrankin naiset puhuvat ja miehet vaikenevat posket punoittaen!

  Itse vaikenen etupäässä siksi, etten minäkään saa ipadilla lähetettyä kommentteja. Yritän anonyyminä Kuunkuiskeen tapaan.

  Olen samaa mieltä kanssanne monissa asioissa, mutta huomautan että hieman yksipuolinen mieskuva johtuu ehkä siitä, että nainen valitsee aina samankaltaisia miehiä. Meitä on moneksi, miehiäkin.

  Omasta kokemuksestani sanoisin, ettei muodolla ole väliä, vaan jostakin muusta se on kiinni. Usein itsestäkin.

  Tapsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän häikkä Bloggerissa on, jos kommentit eivät tule läpi kuin anonyyminä? Tarkistin asetuksista, että kaikki kommentit kaikin tavoin ovat edelleen sallittuja ja minkäänlainen kommenttien valvonta ei ole päällä. Roskapostiin ei ole mennyt kommentteja. Outoa,, jos vain minä pääsen läpi nimelläni.

   Siis allekirjoitan tuon, ettei millään ulkoisella muodolla ole väliä, jos on rakastunut toiseen. Jos ei ole, voi jostain ohuudesta tulla tekosyy tyytymättömyyteen.

   Poista
  2. Silmäilin tätä keskustelua pikana päästäkseni tänne loppuun, jossa voin todeta: Onpa tosi railakasta menoa! Puhutaan avoimesti asioista, joista usein (täkäläisissä "seuroissa" ja ainakin small talkissa) vaietaan täysin.

   Ihan opettavaista ja raikasta tekstiä, jos pysähtyy jossain kohtaa lukemaan tarkemmin mitä tahansa kommenttia.

   Tuo Iineksen alkukuva ja alkuteksti on herkkää, muuttuu sitten vähän arkisemmaksi, mutta mielenkiintoisiksi asioiksi (joko muuten tyttären kirjaa on saatavissa?). Ei niistä arvannut, mihin keskustelun syövereihin kommentit ne johtavat!

   Tunnen itseni suoraan sanoen vähän zombiksi, kun en tähän varsinaiseen keskusteluun pysty lisäämään mitään uutta näkökantaa. Tuntuu kovin köyhältä oma anti verrattuna siihen sanojen ja sanontojen runsauteen ja avoimeen puheisiin, joita täällä on tarjolla.

   Täällä meilläpäin kuulee puheltavavan vain rakastelemisesta tai naimisesta, ellei ota huomioon naapurinmiehen puheita hänen autotallissa käyntiensä jälkeen, niissä on huomattavasti rikkaampi sanasto, jossa nainen heiluu päähenkilönä erilaisissa asennoissa ja tietysti naapurinmiehen itsensä kanssa.

   Me naiset, me naiset! En ole ollut oikeastaan koskaan ollut missään seurassa, jossa puhuttaisiin mulkkuista ja vastaavasti naisen vastaavista onkaloista tai pullistumista. Siksi tämän on minulle jossain määrin suorastaan terapeuttista mielipiteiden vaihtoa. Sanavarastoni on olellisesti kasvanut ja ehkä ymmärrys sen mukana.

   Toistan: minun lähtökohtani ovan sangen vaatimattomat kaksi sanaa > rakastelu (joka eroaa rakastamisesta joka on pitkäkestoisempaa) tai > naiminen. Siinä ne ovat.

   Mutta nuoripolvi ei siekaile. Siitä on jo kauan kun Istuin kerran ruokapöydässä kahden nasselin kanssa. Ne oli synttärit, sankari täytti 7 vuotta ja hänen pari vuotta vanhempi kaverinsa kysyi jossain vaiheessa päivänsankarilta: "Ookko ollut jo muijan kaa?" Minua tuo kysymys säväytti, mutta se jolta kysyttiin näytti ihan rauhalliselta. En muista mitä hän vastasi.

   Kyllä tää some yleensä on tavattoman hyvä asia. Täällä näkee ja kuulee mielipiteitä joille on nostettava hattua (vanhan sanonnan mukaan, jolla ei taida enää olla mitään käytännön arvoa,) Tämä pitää ihmisen elävänä!

   Nyt on valmistauduttava lähtöön. Mennään Porvooseen, joka on yleisesti tiedetty, ehkä ei pano- , mutta muuten somana ja viehättävänä paikkana.

   Siellä on menossa Suvisoitto! (Avanti). Tämä vihjeeksi niille, jotka tykkäävät musiikista. .   Poista
  3. Liisu, kysymäsi kirja on tulossa ensi vuoden puolella. Ison kustannustalon ohjelmat ovat nähtävästi pitkällä aikavälillä. Nyt on menossa jännittävä kansikuvitusvaihe, jossa kuvittajaksi on saatu etevä ja alallaan maineikas moderni piirrostaiteilija. Hän vain ei ole tavoittanut kustannustoimittajan mielestä aivan olennaista päähenkilön persoonallisuutta piirrokseen, ja se on käynyt läpi monta muutosprosessia. Mutta siis kirjan ykkösosan editointi ja stilisointi on valmis, ja toinenkin osa on kirjailijalta tilattu ja meneillään on sen kirjoitusvaihe.

   Liisu, en minä omassa ystäväpiirissäni juurikaan seksistä juttele, oikeastaan en ollenkaan. Nämä kirjoitukset tuntuvat minustakin rohkeilta! Osa jopa räväköiltä ja vähän brutaaleilta.

   Poista
  4. Minä jonkun kommentin lähetin, mutta katosi bloggerin pohjattomaan nieluun.

   Seksistä, mutta ennenkaikkea pornosta tulee puhua, laulaakin, arvokkaasti ja juhlavasti frakki päällä. Kuten Esko Roine ja herrakerho tässä.

   Poista
  5. Omia kommenttejani on siis viime aikoina myös kadonnut, ja se on selvästi jokin Bloggerin vika, kun tulee virheilmoitus. Pitemmät kommentit koetankin muistaa kopioida ennen julkaisua. Vaan useimmiten en muista.

   Ai kauheeta, mikä linkki. Tuommoinen ristiriita kyllä puree, että rasvainen teksti ja arvokas kuoro, herrat frakissa.

   Poista
  6. Tulin ajatelleeksi sellaista seikkaa, että nuo Bloggerin häiriöt tuntuvat kasaantuneen sinne, missä kommentteja kirjoitellaan joko tableteilla, kännyköillä tai niin kuin minä, wlan-yhteydellä langattomasti. Blogger hylkii näiden yhteydenottoja.

   Poista
 42. Minä näin ilokseni eilen kaupungilla "jopa" kaksi suutelevaa nuorta paria.
  Toinen pari suuteli ennen eroamista, lähtemistä toiseen suuntaan, eli jäähyväisiksi.
  Toinen pari istui terassilla, ja ohikulkiessani he keskittyivät vain toisiinsa ja äkkiä suutelivat. Kummassakin tapauksessa olin aistivinani aidon tunnelatauksen. Hieman hämmentyneen oloisia nuoria, kuten rakastumisen ensi vaheessa ollaan. Voi kun sitä toivoisi kaikille kumppanin löytäneille onnea yhteiseen elämään. Että osattaisiin keskustella kaikista asioista. Opeteltaisiin tuntemaan toinen jne.
  Ihmisten välisiä vuorovaikutustaitoja soisi enemmän otettavan esille
  niin kodeissa, kouluissa, kuin medioissakin. Ulkonäkö, tai sen koko
  ei koskaan ole este suuren rakkauden kokemiselle. Jossakin on jokaiselle olemassa se ihminen, jonka kanssa voi kokea ilon, tyytyväisyyden ns. onnen hetkiä. Joillekin, vaikka lyhyt aikainen, ainutlaatuinen suhde. Ne huikeat hetket saattavat antaa jopa loppuelämälle merkityksen, vaikka ei koskaan enää kokisi samoin.

  Opettele elämään hetki kerrallaan, niin saat kauniita muistoja, tai mitenköhän teksti oikein menikään, ja oliko se Götheä, en nyt muista.
  Tuon tekstin oli eräs ihastukseni kirjoittanut minulle lahjoittamansa kirjan kirjan etusivulle.
  Sydänsurujahan siitä erosta tuli 17-vuotiaalle. Olisin niin mielelläni tavannut nuorukaista vielä muutaman puistossa käsikädessä kävelyn jälkeenkin. No, hän on merkityksellinen henkilö, sillä hänen avullaan löysin kirjallisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaikea opettaa nuorelle elämän perustavia tunnetaitoja, tunneosaamista. En edes tiedä, onko kyseessä erikseen opetettava asia.

   Sieltähän kaikki lähtee, lapsuudesta ja siitä, miten meidät opetetaan kohtaamaan maailma ja sijoittamaan itsemme muiden yhteyteen. Esimerkin voima, välittäminen ja läsnäolo. Näihin uskon ihmisen eettisessä kasvussa. En saarnaamiseen tai erilliseen opettamiseen ja kasvattamiseen. Jotkin asiat oppii vain eläen.

   Poista
 43. Minulla ongelmana on tämä ipad - kotikoneelta viestin lähetys onnistuu lähes aina. Mutta tällaisessa keskustelussa voi olla onnikin, ettei ehdi väliin huseeraamaan.

  Miksiköhän muuten miesten ja naisten puuteongelmiin suhtaudutaan aivan eri tavalla? Melkein aina kun kyse on naisten liitossaan kärsimästä seksin puutteesta, syrjäloikahduksiin suhtaudutaan hyväksyvästi, ymmärtäen ja iloiten - viime vuosina on ollut esim. tälläisia kirjoja ja tv- sarjoja - mutta miehet tuomitaan, kukaan ei ymmärrä (paitsi Kuunkuiske tänään).

  Olisiko syynä se, että miehen osalta se on maailman yleisin ja kliseisin syy käydä vieraissa?

  Joka tapauksessa siinä missä naiselle sanotaan "hyvä, hyvä, jätä se tomppeli", miehelle ärjäistään "mikset kohtele vaimoasi niin että hän haluaisi, senkin ääliö".

  Tapsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en minä huomaa kenenkään täällä tuominneen miesten syrjähyppyjä, jos vaimo ei anna. Minusta se on jopa syy mennä vieraisiin. Jos kerran yhdessä ollaan, niin kyllä siinä on oikeus odottaa seksiä. Sanonhan tuolla ylempänä, että jos halut eivät kohtaa, on edessä tragedioita. Ei kukaan voi vaatia uskollisuutta, jos itse ei anna.

   Kaikki syyttely johtunee ajatuksesta, jonka Räsänenkin on täällä joskus esittänyt: mies haluaa aina. Siis aina. Jos ei halua vaimoaan, niin miehessä siis on vika ---> näin se päättely menee, mutta korostan: tämä ei ole minun mielipiteeni. Itse ajattelen niin, että psyyke vaikuttaa yhtä lailla miehen kuin naisenkin haluun. Toisaalta mies on kumma otus, kun hän pystyy väkivaltatilanteessakin raiskaamaan. Tai eivät kaikki varmaan pysty.

   Poista
  2. En tarkoittanutkaan, että täällä tuomittaisiin - vaan yleensä, viimeiset 50 vuotta mediassa ja pyykkituvissa.

   Vaikka muistan kyllä täältäkin takavuosilta keskusteluja, joissa naisen haluttomuus sysättiin surutta miehen syyksi: tunteeton putkiaivo, joka ei osaa sytyttää naista.

   Ja vieraissa käyvä mies oli karkea lurjus, sillä jos seksi ei luista, ainoa oikea ratkaisu on ero!

   Taisipa itse Kuunkuiske edustaa tätä kantaa, ellen ihan väärin muista. Sen muistan ainakin hyvin, että kutsuin tällaista ajattelutapaa teinityttömäiseksi romantiikaksi, joka ei sovellu elävään elämään.

   Oletteko nyt siis muuttaneet kantaanne, typyt? (Totta puhuen en muista mitä mieltä Iines-emäntämme oli, todennäköisesti monimielisesti asiaa puntaroiva.)

   Tapsa

   Poista
  3. Siis tuo ei tunnu minun ajatukseltani, että vieraissa käyvä mies olisi kauhea lurjus. Yleensä en ajattele noin karkeasti ja yksinkertaisesti, vaan niin kuin sanot monimielisesti, eli vaihtoehtoja pohdiskellen. (Kääntäen ja vääntäen ja vängäten, kuiskaisi Jope Ruonansuu suupielestään.)

   Epäilenkin, että se mitä tässä blogissa kaikkineen lukee, muistetaan usein bloginpitäjän itsensä sanomaksi. Minä vastaan siis vain omista kommenteistani ja kiitän luojaani siitä, että kaikki eivät ajattele samalla tavoin kuin minä ja vielä uskaltavat tulla tänne sen sanomaan.

   Nyt ajattelen siis kuitenkin niin,että kumman tahansa kylmyyteen on syynsä, joka ei parane ketään varsinaisesti syyttämällä.

   Poista
 44. En muista mitä olen aiemmin kirjoittanut, mutta eihän siinä ole mitään mieltä, että pysyttelee väkisin saman katon alla, jos seksiä haluaa / tarvitsee hakea muualta. Lusikat jakoon vaan!

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusteluksi edelliseen: kun kerran seksi on suhteen ilmapuntari, niin ei siinä suhteessa enää juuri mitään ole jäljellä muutenkaan.

   Jotkut puhuvat "olemme yhdessä lasten takia" -kliseitä. No juuri lasten tähdenhän pitäisi erota, jotta lapset eivät joutuisi katselemaan vanhempiensa epäharmonista liittoa! Siinä sitä on parisuhdemallia kerrakseen.

   Kuunkuiske

   Poista
  2. Tuo perustelu on minustakin kummallinen, että ei erota lasten takia.

   Lapset kyllä aistivat vanhempien eripuran ja rakkaudettomuuden, ja se on vielä tuhoisampaa lapsen turvallisuudentunteelle kuin selkeä eroaminen ja toimivan suhteen luominen kumpaankin vanhempaan erikseen. Nimenomaan lasten tähden pitää erota, jos rakkautta ei enää ole ja rakkaudellinen yhteiselo on mahdotonta.

   Poista
  3. Sanoin silloin muistaakseni niin, ettei kyseessä ole joko tahi tilanne - eli joko ilmapuntari on nollassa tahi tapissa.

   On tilastollinen mahdottomuus, että molemmat haluavat tasan ja täsmälleen yhtä paljon ja yhtä usein. Mihin siis eroraja vedetään?

   Näin miehenä ajattelen, että ehkäpä on hyväkin, että mies keskimäärin haluaa useammin (?), sillä se pitää vireänä ja saa taputtelemaan vaimoa aina ohimennen. En tosin muista ikinä panneeni hanttiin, jos vaimo sattuisi vihjailemaan. (Voihan olla, että muistan väärin.)

   Tapsa

   Poista
  4. Kannatan eroa, jos rakkaus ja toveruus on pois. En silti kannata eroja heti ja helposti, vaan viimeisenä vaihtoehtona. Ylipäänsä en ole erojen kannalla, vaan sen kannalla, että yritetään vielä yhdessä, josko.

   Siinä tapauksessa, että toveruutta ei kerta kaikkiaan ole eikä jakamista saati vetoa toiseen, ja suhteessa riidellään, kannatan eroa jo lastenkin vuoksi.

   Poista
 45. Rajan voisi vetää siihen kohtaan, että tilanne todella rassaa. Ja että tekee mieli mennä muualle. Ja että menee muualle.

  Tuskinpa missään parisuhteessa halut kohtaavat sataprosenttisesti eikä tarvitsekaan. Kaipa sitä silti voisi ainakin joskus ryhtyä hommiin ihan vaan toisen mieliksi - harvemmin kai seksi niin tylsää on, että siitä ei alkuun päästyään hiukan innostuisi.

  Mitäpä siinä sitten, jos asia pystyttäisiin puhumaan hyvässä hengessä ("Kuule Marjatta, mitäs tykkäät, jos haen naista välillä muualta, kun sinua ei kamalasti hutsita? "No kuule Martti, siinähän haet, ei se minulta ole pois.") ja jatkamaan yhteiseloa, jos se olisi sopuisaa rinnakkaineloa ja molemmat haluaisivat pysyä yhdessä. Seksin hakeminen muualta ilman yhteistä sopimusta on minusta kuitenkin hiukan munatonta touhua.

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelet siis sille fiksulle mieskaverillesi avioeroa?

   Tapsa

   Poista
  2. Hän tulee ottamaan eron varmaan ilman minun suosittelemistanikin, koska hän ei ole mies, joka haluaa käydä vieraissa. Selkärankainen otus siis! :) Hän oletettavasti tietää, että vaimolle ei sopisi sellainen, että hän kävisi muualla sekstailemassa, joten hän ei edes ehdota sitä. Sellaisia ne naiset ovat - omistushaluisia, vaikka pitävät omat jalkansa ristissä.

   Kaipa mies odottaa sitä, että lapset kasvavat ja rikkoo kodin vasta sitten. Oma käsi on kuitenkin aina saatavilla akuuttiin hätään.

   Kuunkuiske

   Poista
 46. Seksuaalispornuaalinen sukukupuolipanemisteksti kiinnostaa minua kovin, vaikken itse sitä osaa kirjoittaa.Sen muistan nuoruudestani reilu kymmenkeet vuotta sitten, kun minulla oli yksi nainen, joka aina tuppasi kyytiini autoon, jota työkseni ajoin. Moottoritiellä kieltäydyin kun halusi välttämättä blowjobbata. Ei se vauhti, mutta kun olin saanut siltä jo yllin kyllin ja vähän liikaakin. Miehensäkin minä tunsin, oli tosi noloa ryypätä sen kanssa. Mutta kun se sammui, mentiin EiJaan kanssa pyöräsuojaan: äääääh puuuuh, ääääääh puuuuh, juknouw? - No perkele: nussimista tarkoitin!

  VastaaPoista
 47. Kuunkuiskeen Marjatta ja Martti-oletus on tietysti kaunis, mutta ei taitaisi monellekaan onnistua. Yhden tällaisen pariskunnan olen tuntenut ja heillä homma pelitti hyvin. He kuuluivatkin ruotsalaiseen yläluokkaan, jossa asiat yleisesti ottaen hoidetaan sivistyneesti ja hyvää makua osoittaen.
  Mutta tuo pihtaaminen! Sillä on tehty paljon pahaa. Muistan Helsingin-ajoiltani kaksi tapausta, joissa oli yhteistä se, että rouvat olivat löytäneet salarakkaat. Nämä uudet kullat olivat kuitenkin köyhänpuoleisia.
  Mutta ennen koiralta kusi loppuu, kun naisväeltä konstit. Rouvat peuhasivat salarakkaidensa kanssa sydämen kyllyydestä, mutta kotona pantiin pellit kiinni. Toisessa tapauksessa mies kypsyi kuukaudessa, kävi vieraissa, jonka vaimo oitis huomasi ja pani eron vireille. Toisella parilla sama lehitys vei kaksi kuukautta.
  No, omaisuus pantiin tasan ja sitä oli paljon, sillä kyse oli erittäin hyvin menestyneistä perheistä. Nyt saattoivat rouvat kustantaa kullilleen... tai miten sen sanoisi... kultasilleen vähän kylpylälomaa ja ostaa auton, parempaa vaatetta ja sen sellaista. Petetyt ja pettäneet herrat olivat aluksi katkeria, mutta sopeutuivat tilanteeseen. Kummallakaan ei jatkossa ollut kiire uudestaan naimisiin.
  On muuten aika erikoista, että yhä on naisia, jotka hämmästyvät suuresti naimisiin mentyään, kun aviopuoliso haluaa seksiä. "Joka kuukausi sen minun kimpussani", valitti eräskin rouva alan lehdessä. Itse taas lähden siitä, että avioliitto on sopimus, jossa kohdatan ilot ja surut yhdessä niin hyvin kuin voidaan ja autetaan miestä/naista mäessä, kun sellainen hetki koittaa.
  Pihtaamisella saattaa olla myös vakavia terveysvaikutuksia miehelle. Kun kupla otsassa alkaa kasvaa, verenpaine nousee ja aivoinfarktin vaara kasvaa. Etteivät rouvat usko? Kysäiskääpä lääkäriltänne seuraavan kerran vastaanotolla käydessänne. Siemensyöksyt säännöllisin välein suojaavat eturauhasvaivoilta, jopa syövältä ja onhan nussiminen mieluista liikuntaa, jota ei ehkä ilman hyvää syytä tulisi tehneeksi.
  Naisten puutteessa-olon vaikutuksia en tunne, mutta sen tiedän, että mm. Ranskassa ja Venäjällä myydään naisille kasvovoiteita, jotka sisältävät spermaa. Pitää kuulemma ihon kimmoisana. Mielestäni olisi sekä taloudellista että söpöä, jos ladylike silloin tällöin hieraisisi kasvoihinsa oman kullan pallien tuotteita. Mutta jos sellaista ei ole käytettävissä on vain tyydyttävä ryppyjen nopeaan lisääntymiseen. Tai en minä tiedä, kyllähän naisilla konsteja riittää, kuten tuli jo sanotuksi.
  Joka tapauksessa melko varmana voidaan pitää sitä, että naiset kestävät elämää ilman seksiä paljon paremmin kuin miehet. Se on biologiaa, jolle emme mitään mahda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolehmainen, olet varmaan oikeassa noissa kaikissa seksin terveysvaikutuksissasi spermasuihkuja myöten. Ne on kuitenkin hieman kehvelimäisesti esitetty. Epäilen nimittäin ensinnäkin, että niin sanottu pihtaaminen ei ole yksin sukupuolesta kiinni, vaan jos jotain on, se on vanhan kasvatuksen jäänteitä naissukupuolella. Netti pullistelee kuitenkin keskusteluja, joissa "mieheni ei halua seksiä kanssani" tai "mieheni ei anna niin paljon kuin haluaisin". Näitä on yhä enemmän, ja nuoremmilla etenkin. Toisaalta on myös eläkeikään asti kirjoituksia, jossa nainen on viriiliytensä huipussa ja mies jo hiipumassa, mikä on suuri murhe naiselle.

   Voi olla, että seksi laskee verenpainetta, mutta ei kai se tarkoita, että seksittömyys nostaa sitä? Se mikä vaikuttaa verenpaineeseen, on kai ihmisen mieliala, rauhallisuus-kiihtyneisyysakselilla. Onhan myös niin, että seksitapahtuma sinänsä nostaa hetkellisesti verenpainetta, mutta jälkivaikutukset ovat hyvät.

   Jaa että jos ei ota niinsanotusti suihin ja kasvoille, saa herkemmin ryppyjä kasvoihinsa? Uskoisiko? Kyllä kai rypyt tulevat, kun niiden aika on, ja jos on taipumusta ryppyihin. Enemmän ihoon vaikuttaa se, mitä nainen panee suuhunsa, eli ruokavalio, ja hyvin paljon perinnöllisyys.

   Tuon uskon, että naiset kestävät elämää ilman seksiä paremmin kuin miehet. Se on nimenomaan biologiaa, joka toteutuu, tahdoimme tai emme.

   Poista
  2. Kolehmainen, kertomuksessasi kahdesta vakavaraisesta perheestä ei käynyt ilmi, että olivatko molemmat osapuolet kartuttaneet varallisuutta vai hyötyikö nainen erossa miehen rahoista.

   Niin tai näin. Useammin kai tapahtuu sellaista, että mies löytää uuden naisen ja vaimo jää puille paljaille. Siis suhteessa, jossa on ollut avioehto ja nainen on oman omaisuutensa kerryttämisen sijaan hoitanut kotona lapsia.

   Voi, minunkin kasvoni tulevat rypistymään ja pahasti, kun spermaa ei suuhuni saakka tule. Saati sitten kasvoille. Onneksi äitini on jumalattoman nuorekas, joten tuskinpa minäkään ihan pian rupsahdan. Varsinkin kun ne pahimmat ihon vanhentajat - tupakka ja auringonotto - eivät ole koskaan kuuluneet elämääni.

   Lukaisin pikaisesti jostakin "mieheni ei halua minua" -ketjusta muutaman poiminnan ja sieltä kävi ilmi syy, mistä varmaan usein on kyse: miehen testosteronitasot eivät ole kohdillaan. Yksikin nainen sanoi, että kun mies ei kerran suostunut menemään lääkäriin mittauttamaan testosteronejaan, niin hän lähti.

   Miehet osaavat olla jumalattoman jääräpäisiä. Olisiko se ollut noloa, jos lääkärissä olisi käynyt ilmi, että testosteronista on vajetta? Mitä eroa siinä on vaikka siihen, että jonkun täytyy ottaa B-vitamiinipistoksia?

   Hohhoijaa noita miehiä.

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Minä luin juuri yhden kirjan, jossa oli vanhahko pariskunta löytänyt toisensa. Mies kysyi aina halutessaan naiselta, että käynkö pistämässä. Hänellä oli oopiumiruiskeita, lääkärin reseptillä, joilla rakkauden ilot olivat taatut.

   Yksi teoria miehen haluttomuuteen voivatkin ehkä olla miehen omat ongelmat, joita hän häpeää eikä kehtaa hakea apua. Se verhoutuu sitten seksin välttämiseen.

   Poista
 48. Kun kukaan ei kommentoi, kerron vielä ensimmäisestä todellisesta ähpuh-ähpu-rakkaudestani, Kirstistä, joka oli naimisissa Tukholmassa saksalaisen kaksimetrisen paviaaa,,, komean äijän kanssa. Kun nyt muistelen, hänen kanssaankin kieltäydyin.Menin toki äitinsä kerrostaloasuntoon, jossa asui myös sisaruksiaan. Kirsti,pikku pikku omapää, oli muuttanut, kuten sanottua, Stockholmiin .

  Michael Jacksonin Billie Jean meillä pärisi stereoista, kun pantiin, ja epäilemättä sisarukset ja äiti painoivat tyynnyä yhä kovemmin korviinsa. Huisin mukavaa ja aiku ihkua, sano epäilemättä Anneli Tempakka ja huutokuoro.

  VastaaPoista
 49. Ai hurja, mitä tarinoita, Riku. Juuri noin näkyy se, miten mies kuvaa rakkauden täyttymystä tyypillisimmillään. Se on arkinen tapahtuma muiden jatkumona, ei mitenkään poikkea muusta tekemisestä. Naiselle se voi olla korkein hetki, merkityksellinen tunnekokemus.

  Miten paljon on tuommoista miessuhtautumista kirjallisuudessa, jossa vaan pannaan ja noustaan sitten ja jatketaan niin kuin ei mitään. Josta on siis tunteet riisuttu kokonaan pois. Minua kyllä vähän viluttaa tuommoinen meno.

  VastaaPoista
 50. Ei kai Rikulla tuossa ollut mikään rakkaudenn täyttymys, vaan tutun rouvan ehdottama pikapano.
  Kyllä se ensimmäinen kerta on pojallekin aika herkkä paikka, kun kaikki tapahtuu tytön kanssa, johon on mielettömästi rakastunut. Merkityksellisestä tunnekokemuksestasiinäkin on kyse.
  Iines arvelee, että esitän asioita hiukan "kehvelimäisesti." Voi olla, voi olla. En jaksa aina pysyä asiallisena vakavana, en edes käsiteltäessä vakavia nussimisaiheita.
  Vai on netti pullollaan naisia, jotka eivät saa tarpeeksi. Pitääpä mennä ja tutustua. Olisiko antaa joku hyvä osoite, jossa voisi perehtyä asiaan.
  Hohhoijaa noita miehiä sanoi kaunis Kuunkuiske ja on epäilemättä oikeassa.

  VastaaPoista
 51. Jotenkin en vaan tunteita osaa kirjoittaa tällaiseen, mutta yritänpä

  Minä katselin henkeäni pidätellen hänen kosteita isoja silmiään, kun hän ihanalla äänellään kuiskasi: "Pitää muistaa ostaa potaatteja sieltä kaupasta - niin ja maitoa." Hän riisui mekon päältään, tunsin naamani punoittavan ja hengitykseni tihentyi edelleen. - "Ja pankissa täytyy käydä. Muistuta, että tullessa käydään kukkkakaupassa." - Hekuma oli lähes liikaa kestettävksi, kun hän otti yltään loputkin: "televisiosta tulee illalla se konsertti, se on pakko nähdä." Sydämeni pompotti, tunsin koko maailman olevan minua varten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja höpö höpö maailmoillesi sinua varten, Riku. Ehkä minua vaan hieman murehduttaa nähdä se, miten mitätön asia rakastelu- tai panoakti - miten vaan tahdotte - oikeasti on. Juuri teidän miesten lakonisista panokuvauksistanne huomaa, miten ylimainostettu asia seksi on. Miehelle lyhyt purkaus ja that's it. Ehkä Väestöliiitto totisesti on oikeassa: 3 min riittää, jos pari on vuosikausia ollut yhdessä eikä ole altis tantroille ja muille metodeille.

   Poista
  2. Tottakai seksi on ylimainostettua, kuten kaikki yksilön toiminnot. Kaikki "mä koen, et..."-kirjat tulisi polttaa.

   Poista
  3. Ei kakkaaminen ole ylimainostettua eikä nenän niistäminen. Syömisestä kyllä on tehty kultti ja on erilaisia syömistrendejä, joiden ympärillä mainosmaailma pyörii. Julkkikset tekevätkin usein keittokirjan, jos ovat kirjallisesti lahjakkaita (sis. pilkk. ja iv.).

   Poista
 52. Näihin ihmissuhde & seksi -asioihin liittyen: katselin äsken Esther Perelin puheen The secret to desire in a long-term relationship.

  TED on aivan mahtava konsepti! :) Luultavasti teistäkään juuri kukaan ei ole edes kuullut siitä. :(

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
 53. Kerro kuunkuiskea TEDistä. En jaksa nyt googlettaa siitä.

  Joskus tulee ajatelleeksi sitäkin, miksi seksistä on tullut meille niin tärkeää? Aamulla katselin telkusta dokumenttia lohista, jotka hoitavat homman hienosti.
  Naaras laskee joenpohjakuoppaan mätimunat, ja koiras käy suhauttamassa päälle maitinsa. That´s it! Helppo homma ja luontoäiti pitää jälkeläisistä huolen.
  Miksiköhän evoluutiossa kehityksemme on mennyt juuri tähän suuntaan. Seksiä pitää saada, vaikka lapsia ei ole tarkoituskaan tehdä. Johtuneeko siitä, että raskausaika kestää kauan, eikä vauvojakaan tusinatolkulla voi mahassaan kantaa. Ilman erityisiä kiima-aikoja, kuten eläimillä, lajimme jatkuminen on jatkuvalla kiimalla paremmin taattu. Sukusolut voivat siis yhtyä, törmätä toisiinsa myös vahingossa. Aika ovelaa evoluutiolta.
  No, kenties naiset hannaavat myös raskauden pelosta. Naiset nimenomaan kantavat suurimman vastuun näistä yhtymisen ihanista hetkistä. Mm. raskausajan ja synnytyksen. Miehille yhdyntä on usein vain pussien tyhjennysoperaatio, ja siinä sivussa saa palkaksi parhaimmassa tapauksessa myös sanoinkuvaamattoman nautinnon.
  Epäreiluu evoluutiolta on, että nainen saa kärsiä enemmän jälkiseuraamuksista. No, ei ne miestenkään orkut aina samanlaisia ole. On myös heitä, jotka eivät saa siemensyöksyä ollenkaan? Mistäs ne asiat johtuvat?
  Onko kukaan mies tai nainen kuollut seksinpuutteeseen?
  Ajan oloon voi tietysti masennus iskeä jos muhinakumppania ei löydy,
  vaikka mitä tekisi, ja kova hinku vinku olis olla kuin muutkin lajitoverit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn toiveeseen saada lyhyt selostus tuosta viitteestä, Kuunkuiske. Pitkän saksan lukijana minulla on luvattoman kehno englannin kielen sanavarasto ja tarvitsen ehtimiseen sanakirjaa. Kaltaisiani on monia muitakin. Ruotsia ja saksaa ymmärrän hyvin.

   Minä yhdyn niihin asiantuntijoihin, jotka sanovat että seksinpuutteeseen tottuu. Se ei ole asia, joka aiheuttaa verenpainetta eikä sinänsä masennustakaan, joskin hyvä kumppanuus tietenkin lisää ihmisen onnellisuutta.

   Poista
  2. TED-konferenssiin kutsutaan puhumaan eri alojen huippuosaajia. Puheilla on maksimipituus ja parhaat puheet julkistetaan internetin välityksellä koko maailman ulottuville. Missään en ole kuullut niin hienoja puheita ties mistä aiheista!

   Osa puheista on suomennettukin; TED-sivustolta selviää lisää. (Esim. googlaamalla TED talks)

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Vaan kyse oli yhdestä nimenomaisesta puheesta, josta täällä kiinnostuttiin mainintasi takia. Olisi ollut kiva kuulla parilla lauseella, mikä siinä oli sytyttävää, vähän tätä keskusteluakin varten.

   Poista
 54. Juuri näihin netissä pullisteleviin juttuihin, joissa naiset valittavat etteivät saa miehiltään, osaksi viittasinkin kun väitin miesten ja naisten syrjähyppyihin suhtauduttavan aivan eri tavalla:

  Mies tuomitaan lähes yksiselitteisesti, naista kannustetaan hakemaan muualta se mitä ei kotoa saa! Vai eikö muka?

  Kuitenkin - ja tämä on se varsinainen pointtini - naiset pihtaavat silti yhä kymmenen kertaa enemmän kuin miehet!

  Siis heti kun pihtausilmiö hipaiseekin myös naisia, niin silloin unohdetaan oitis se kaikki psykologisointi, että pihtaamisen syy ei ole siinä toisessa osapuolessa vaan koko suhteessa, että sen eteen pitää tehdä töitä eikä heti luovuttaa ja hypätä vieraisiin.

  Ja ihan takuulla täälläkin väitettin silloin taannoisessa keskustelussa, että naisen haluttomuus on yleensä miehen syy. Että katso äijä peiliin, äläkä yritä heti luistaa vastuusta.

  Sen sijaan näissä naisen kokemissa puutepulmissa EI IKINÄ esitetä, että rakas rouva, syy miehesi haluttomuuteen voi olla sinussakin. Ei tietenkään, koska syyhän on miehessä...

  En sano näin mistään katkeruudesta, vaan totean vain huomaamani asian. Muutenkin vaikuttaa siltä, että kun puhutaan naisista, korostetaan jokaisen erilaisuutta, mutta kun puhutaan miehistä, puhutaan stereotyypistä.

  Miehiäkin on moneksi, uskokaa pois, aivan yhtä moneksi kuin naisiakin. Kaikille edes seksi ei ole pelkkä suoritus, vaan osa ihmissuhdetta.

  Tapsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa, miehet ovat itse antaneet sellaisen kuvan, että mies haluaa aina ja pystyy aina, siis miehet pitävät itse yllä miehen ihannekuvaa, jonkinlaista äijäkuvaa, urosta, machoa. Miehet eivät muka herkistele. Moni nainen uskoo tämän, ja pitää siksi miehen omana vikana, jos mies ei halua häntä. Nainen tosiaan luulee, että pillun tulee kelvata aina - anteeksi karkea ilmaisu, mutta naiset puhuvat kyllä näinkin. Kun sitten ei kelpaakaan, pillussa ei ole vikaa, vaan miehessä. - Minä kyllä muuten ajattelisin, että minussa se vika on, jos olisin suhteessa enkä kelpaisi.

   Poista
  2. No, no, Iines! Eipäs yleistetä. Taas saamme lukea, että miehet sitä ja miehet tätä. Yritä nyt uskoa, että meitäkin on moneen junaan ja monin jää vielä asemillekin. Ja mikä ihanne se macho muka on? Itse ihailen Tsehovia ja olisin mieluusti hänen kaltaisensa. Olenko siis ei-mies?

   Poista
  3. No en tarkoita toki kaikkia miehiä, vaan monta miestä. Eli jokunen muuukin kuin Rauno Räsänen on antanut ymmärtää, että miessukupuoli haluaa aina.

   Poista
  4. Siinä "mieheni ei halua minua" -ketjussa jonka silmäilin, naiset nimenomaan yrittivät etsiä syytä myös itsestään. Ei se ollut miehen syyttelyä vaan aitoa halua ymmärtää, että mistä on kyse ja yrittää löytää asiaan ratkaisu.

   Kuunkuiske

   Poista
 55. Tapsan puheen jälkeen sanon vain: Amen.

  VastaaPoista
 56. Piti oikein mennä ja tsekata näitä "mieheni ei halua minua enää"-keskusteluja. Esnimmäiseksi sattui silmiin vauva-sivuilta tällainen:

  "Ollaan oltu miltei 20 vuotta yhdessä, ollut ylä- ja alamäkiä ja hän on ollut koko ajan suhteen kantava voima, suunnitellut yhteisiä menoja, halannut ja pussannut, tehnyt ehdotuksia seksiin mutta olen kai aina työntänyt hänet pois. Nyt sanoo ettei jaksa eikä halua enää.
  Olen kai pitänyt häntä liian itsestään selvyytenä mutta en vaan tiedä voiko tätä enää millään korjata."

  Huh, huh! kaksikymmentä vuotta pihtaamista ja torjuntaa ja sitten ihmetellään, kun mies ei jaksa eikä häntä kiinnosta. Tuon naisen yksinkertaisuudella ja itsekkyydellä ei kyllä ole mitään rajaa.
  Luin muutamia kommentteja, mutta en sitten jaksanut enkä kiinnostunut. Paras ohje oli se, että "pistä mies rappukäytävään, ovi kiinni ja vaihda lukot."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, nainen on itsekäs, jos ei huomaa omaa torjuntaansa. Tosin tuossa on vain naisen kertomus, mutta se tuntuu rehelliseltä, koska hän ei kaunistele omaa käytöstään.

   Toisaalta ei tämmöisiin kannata ottaaa kantaa, koska ne ovat aina toisen osapuolen versioita. Itse en edes lue tällaisia nettikeskusteluja ollenkaan, ei yksinkertaisesti kiinnosta rakkauiteen tai seksiin liittyvät ihmisssuhdejutut. Naistenlehtikamaa.

   Poista
 57. Kuka näitä kommentteja hävittää? Äsken katosi kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolehmainen, en ainakaan minä, sillä olin äsken Martan pihalla viinilasillisella.

   Roskapostisuodattimessa ei ollut edes roskapostia, joten ainoa syyllinen on Bloggerin omat systeemit. Vikaa on ilmennyt viime aikoina, ja tuolla ylempänä sanoin, että myös minun kommenttejani katoaa taivaan tuuliin. Niinpä koetankin muistaa kopioida ennen julkaisua pidemmät kommentit.

   Poista
 58. Yllä puhuttiin testosteronitasoista, mistä pääsenkin taas kehumaan punttisalitreeniä. Se nimittäin nostaa testotasoja.
  Etenkin kova jalkojen rääkkääminen antaa hyvän hormonivasteen. Jalkakyykyt ja maastavedot uupumustappiin asti vedettyinä ovat parasta lääkettä.
  Vielä päälle keskivartaloa ja lantion lihaksia ja verenkiertoa vahvistavaa ryhmäliikuntaa, niin ainakaan huono fysiikka ei haittaa seksielämää.

  Noissa pettämis-ja pihtaamiskuvioissa sukupuoli on menettänyt merkityksensä. Nykyään naiset käyvät, joidenkin tutkimusten mukaan, vieraissa jopa enemmän kuin miehet.
  Aiemmin kasvatus ja sosiaalinen paine piti naiset siveinä.

  Tiesittekö, että paljon kotitöitä tekevät miehet harrastavat vähemmän seksiä kuin kotitöistä laistavat miehet, joilla on tarjota naiselle muunlaisia resursseja.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kotitöitä tekevänä miehenä ihan ällistyin, että kuinka paljon seksiä ne luimistelijat oikein harrastavatkaan...

   No, keskiarvo kertoo keskiarvon, ei vaihtelua.

   Mutta Iineksen puuskahdukseen ylimainostetusta seksistä, jossa keskiarvo on se huima 3 minuuttia, tekee mieli palata. On totta, että monet mieskirjailijat esimerkiksi antavat lakonisen kuvan seksistä: se on pelkkä pano.

   Myönnän oitis, etten voi ymmärtää noita tyyppejä. Seksi on kaikkea muuta kuin se pelkkä pano! Ihan säälin heitä, heille käteenveto korvaa ihmisen kohtaamisen kaikilla tasoilla.

   Herra Jumala, miten tämän selittäisin: seksuaalisuushan on valtava asia jopa ilman sitä 3 minuutin munaa!

   Tapsa

   Poista
  2. Tapsa, ei tarvitse selittää, kyllä minä ainakin ymmärrän. Tuo viimeinen lause on nimittäin kaiken ydin, se on hienosti sanottu. Jos sen kolmen minuutin munan jättää kattauksesta pois, jäljelle jää hienoja läheisiä hetkiä toisen kanssa. Ehkä ne parhaat, vaikka se munakas maistuukin herkulliselta.

   Poista
 59. Yhdyn Tapsaan!

  Samuli

  VastaaPoista
 60. Päätän keskusteluni seksuaalisuudesta toivotukseen, jonka osoitan kaikille arvon leideille: Nussitaan, kun tavataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja puhutaan sitten..

   Poista
  2. Aivan oikea vastaus, oi Ihana Iines.
   Riemu-Riitta taas olisi vastannut: "Gnääh...kunhan lupailet...."

   Poista
 61. Omasta puolestani haluaisin kiittää keskustelun alkuun panneita ja sitä kiihkeästi käyneitä naisia. Se vahvisti käsitystäni naisten fiksuudesta ja kyvystä katsoa yleisten käsitysten läpi ja ohi. Meille miehille se usein on vaikeampaa.

  Siitäkin huolimatta, että olen rohjennut kritisoida miesten stereotyypittamista. Kiteyttäisin käsitykseni niin, että yhtä suuri osuus kuin naisista on aivottomia bimboja on myös miehistä suoranuottisis mulkkuja.

  Onneksi molemmissa erittäin pieni osuus.

  Tapsa, saunanraukeana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolehmaisen mahtavan hauska, samalla tosi ja kaikkineen vallan pistämätön, pitkä kommenttihan keskustelun tulpan avasi. Ihanainen tumma Kuunkuiske lisäsi löylyä ratsastusharrastuksellaan, mikä tuntui innostaneen useita henkilöitä sukupuoleen katsomatta. Jokunen lukija saattoi jopa nikotella.

   Ja kyllä tuo miesten stereotyypittäminen on aika yleistä monissa keskusteluissa, joskin muutosta on havaittavissa. Mieskuva on muuttunut paljon, ja muuttuu edelleen ihmismäiseen suuntaan. Machot ihanteena ovat paljolti väistyneet, vaikka kaikki miehet eivät sitä vielä huomaa. Tilalle on tullut vähän pehmeämpi mies, jolla on tunteet ja joka osaa tarvittaessa itkeäkin. Silti, mies on mies ja uros, ja nainen ei ole mies eikä uros. Eroja on, ja se on hyvä.

   Poista
  2. Niin, vaikka eihän yksisilmäisen sovinistin vastakohta välttämättä ole pehmeä, tunteellinen ja itkeä pirauttava mies. Joskus myös jurolla äijällä voi olla avara katsanto elämään.

   Ehkä tässä tämä jako kahteen onkin haitallinen: joko olet omahyväinen macho tai tunteikas pehmo. Kuitenkin voi olla mies ja uros olematta mulkero.

   Kiitän kyllä luojaani siitä, että hän loi minut mieheksi, sillä niin ihania naiset ovat.

   Tapsa

   Poista
  3. Esimerkiksi Juha Hurme tuntuu jurolta äijältä, mutta kun hän on vähän aikaa puhunut, sieltä paljastuu humoristi, laaja ihminen. En oikein tiedä Juha Hurmeesta, näin vaan hänet keväällä yhdessä aamutelevision haastattelussa kirjan kirjoittamisen johdosta. Siinä vasta äijä, ihanuus.

   Poista
  4. http://areena.yle.fi/tv/2283207

   Tuon siis katsoin Juha Hurmeesta.

   Poista
 62. Noista TED-puheista vielä: edellinen katsomani ennen eilistä oli Kevin Briggsin The bridge between suicide and life.

  Se näkyy jo suomennetun, joten neuvoksi: videokuvan alla (oikealla puolella) on kolme otsikkoa, joista vasemmanpuoleisin on "subtitles". Sieltä voi valita suomen ja saa ruudulle - laadukkaan - tekstityksen.

  Ajatuksia herättävä puhe elämää ymmärtävän miehen suusta.

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kuunkuiske, tässä on aamun Hesari vielä lukematta, joten jää tuonnemmaksi ja uhkaa unohtua, valitettavasti.

   Kannatan vahvasti sitä linjaa, että keskusteluissa mieluummin referoitaisiin viitattu tärkeä sisältö muutamin lausein kuin annetaan linkki, jossa kukin menee, (tuskin menee - Jope Ruonansuu) itsekseen lukemaan tai katsomaan linkkiä.

   Tutkimusten mukaan ani harva avaa keskustelujen linkkejä. Näin tieto jää merkityksettömäksi. Jos lyhyt selostus on kiinnostava, lukija voi hyvinkin katsoa koko linkin.

   Tämä paasaus näin yleisesti. Toinen paasaus: Bloggert oikkuilee taas tänä aamuna, kadottaa kommentteja, joten kopioikaa omanne ennen julkaisua, niin ei tarvitse kirjoittaa uudelleen.

   Poista
  2. Missään ei kuule niin innostavia puheita kuin TED:ssä; jos ei ole halua laajentaa tietämystään kaiken maailman asioista, niin silloin ei tokikaan niitä kuuntele. Kuluu se päivä vaikka telkkariakin tuijotellen.

   En ala referoimaan sitä kestävän intohimonkaan puhetta; jos aihe sinua yhtään kiinnostaa, niin varmaan esim. tyttäresi osaa tarpeeksi hyvin englantia.

   En viitsi katsoa puhetta uudelleen, makustella hiukan ja kirjoittaa siitä. Muutamaan lauseeseen en saisi mahtumaan juuri mitään ja valitsen käyttää sen ajan - oletettavasti ainakin tunnin - muuhun.

   Kuunkuiske

   Poista
  3. Uskon kyllä, Kuunkuiske. Telkkarin tuijottelu ei toki ole ainoa vaihtoehto TEDille. Tietoa saa vaikka mistä, sitä tulee etsimättäkin.

   Enemmän kuin puheen tarkka sisältö minua ainakin kiinnostaa se, mitä sinä ajattelet siitä, miksi sen mainitset. Siis muutamia lauseita täällä kaivattiin, tuskin kukan halusi tarkkaa referaattia - sen pääsee kyllä lukemaan, jos esittely innostaa.

   En tarkoita arvostella sinua, vaan koetan vain huolehtia siitä, että keskustelu on luettava ja ymmärrettävä Linkit eivät valitettavasti palvele luettavuutta, ellei niitä lyhyesti selosteta.

   Poista
  4. Sillä ei ollut oikeastaan edes merkitystä, että mitä puhe koski - tulin vain mainineeksi viimeksi katselemani / kuuntelemani. Pointti oli saattaa ihmiset tietoiseksi TED -puheista. Olen tullut huomanneeksi, että (Suomessa) niitä ei juuri tunneta. Vielä! :)

   Kestävän intohimon salaisuus olisi saada sekä tuntea olevansa turvassa & kokea yllätyksellisyyttä, mitkä äkkipäätään ajatellen ovat melkeinpä vastakkaisia asioita. (Tuossa sinänsä ei ole varmaan mitään uutta kenellekään, mutta puheessa oli monta hyvää pointtia. Pitäisi oikein kuunnella se uudestaan; eilen en ollut sataprosenttisen keskittynyt, kun väänsin samalla eväitä töihin.)

   Kuunkuiske

   Poista
 63. Kävin lukemassa "Luutii"-blogissa Mediahuoran tunnustuksia. Linkki on tässä Iineksen oikeassa laidassa. Kylmäävä analyysi, mutta niin tosi. Eikä tuo maailma ole muuttunut miksikään vuosikymmenten saatossa. Samanlaista se oli jo 70-luvulla. Kilpailullisuus on lisääntynyt, omista mediahuoran päivistäni mutta itse nuo naistyypit ovat aivan tosia. Ja miehet (huokaus) myös.

  VastaaPoista