25.4.2019

Antin kysymyslista


Tuskin maltan odottaa, julkistetaanko hallitustunnustelija Antti Rinteen laatimaa puolueille jaettavaa kysymyslistaa lehtien palstoilla. Toisaalta, mitäpä ne kysymykset kansalle kuuluvat, riittää kai kun saamme uuden entistä paremman ja persuvapaan punaviherhallituksen, joka lopettaa köyhien riistämisen ja jakaa työpaikkoja työttömille, parantaa vanhustenhoidon, lyö pöytään keskitetyn soten  ja poistaa koulutusleikkaukset, mutta ei inkluusiota, koska ei erilaisia oppijoita saa sortaa erillisryhmiinsä. 

Nyt siis vain luottoa demareihin ja kaikki tuki Antti Rinteelle tärkeään hallituksenmuodostamistyöhön. On aika kääntää valtiolaiva kohti valoa ja kansalaisten hyvinvointia.  


Mikä siis voisi olla Antin listassa se tärkein kysymys puolueille? Koskisiko se puolueen ihmisarvoja ja eettisyysperiaatteita vai maahanmuuttoa sekä monikulttuurisuutta? Tai kenties sotea ja Natoa? Aktiivimallin poistoa vai uudistamista? Ilmastonmuutosta? Peruspalkkaa kaikille ja leikkauksien poistoja? 


Itse olen niin kiero, että mietin, onko meillä varmasti oikea ihminen kysymässä ylipäänsä yhtään mitään eri puolueilta. Nimittäin tulisiko hallituksen muodostajan saati tulevan pääministerin olla rehelliseksi tiedetty kansalainen, jonka rötösrekisteri on tahraton ja mieli puhdas ja eetos ehdoton? 


Kun katson Antti Rinnettä, en näe edessäni pörröistä nallekarhua, vaan liukkaan ja pälyileväsilmäisen veikkosen, johon en osaa ainakaan heti luottaa. Sipilä oli mitä oli, mutta kyllä hän rehellinen oli ja ilmeisesti rötösrekisteriltään puhtoinen - ellei sitten rikkautta ja lupauksen rikkomista lasketa rikokseksi.


Tiesittekö siis, että vuosina 1995–96  Antti Rinne joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä Rinne maksoi nimittäin taloyhtiön rahoilla omat puhelinlaskunsa, ei toimittanut lainkaan vuoden 1991 tositteita, piti taloyhtiön rahaliikenteestä kirjaa puutteellisesti ja aiheutti yhtiölle taloudellisia vahinkoja. 


Helmikuussa 2009 Antti Rinne taas aiheutti hämminkiä ilmaistuaan sisäpiiritietoa laittomasti puhelinkeskusteluissa. Hän sai finanssivalvonnalta moitteet. Vuonna 2014 Rinne sai isot sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hän ajoi  ajoi Lahden moottoritiellä satasen nopeusrajoitusalueella 126 kilometrin tuntivauhtia. Vuonna 2016  Rinne laiminlöi ennakkoilmoituksen Pron lakkojen aikaistamisesta, mikä aiheutti paljon porua. 


AKT:n lakimiehen paikan Rinne joutui jättämään vuonna 1996, ja hänen ay-uransa keskeytyi vuosiksi. Suomen Kuvalehti kertoi 2005, että Rinne joutui eroamaan, koska hän oli laskuttanut samoista työmatkoista kahteen kertaan. Rinteen mukaan kyse oli huolimattomuudesta ja noin  1 000 markan summasta. AKT:n silloisen puheenjohtaja Kauko Lehikoisen mukaan kyse oli noin 10 000 markasta. 


 Pääministerin paikka on kuitenkin maan vaativin hallinnollinen tehtävä, joka vaatii ehdotonta osaamista ja eettistä moraalia. Toivotaan, että mies on läksynsä oppinut. 


(Maalaus Niko Pirosmani)

(Rinteen rötöstelytiedot mm. Wikipedia, Verkkouutiset, useat sanomalehdet ja iltapäivälehdet, ovat aivan yleistä tietoa: Google)

153 kommenttia:

 1. Onko ihmiset istumassa terasseilla vai vaivaako poliittisissa asioissa vaalien jälkeinen lamaannus? Sinisten ministereitä ei näkynyt valtiopäivien avajaisissa.
  Kansanedustajat ovat tietty otos meistä äänestäjistä ja kuten meitä kansalaisetkin myös edustajia on monen sorttisia. Rötösherroja löytyy puolin että toisin. Voiko todella olla olemassa taustoiltaan täydellisen puhtoisia, rikkeettömiä kansanedustajia?

  VastaaPoista
 2. Varmaan sekä että plus tuohon päälle vielä ulkotöissä nauttimassa mahtavan upeasta säästä. Itse leikkasin juuri rautatienomenapuun, tuomipihlajan ja syreenin oksistoa takapihalta. Liikakasvua poistelin, pieni piha.

  Vaalikiihko on jo laskenut, mutta kyllä itseäni jaksaa kiinnostaa vielä nämä hallituskuviot.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisimmat tapahtumat lienevät vasta tosiaankin alkamassa.

  VastaaPoista

 4. En kuitenkaan usko läheskään yhtä pitkiin neuvotteluihin kuin Ruotsissa. Mikään ei viittaa erityisemmin siihen.

  Mitä Rinteen rötöksiin tulee, pidän erikoisen kestämättömänä tuota omasta lähipiiristä, taloyhtiöstä kavaltamista. Se on moraalittomampaa kuin vaikka jokin pankkitiliväärennös tms. Kertoo ihmisestä kyllä paljon. Minusta on aika sietämätöntä, että tällaisella moraalilla on päässyt koko maan johtavimmille paikoille. Olen tällaisessa melkoinen puritaani.

  VastaaPoista
 5. Juuri kun perkele oltiin jo melkein unohdettu se saatanan Tiitisen lista, niin eiköhän tulla tupsahtanut ihan yllättäen ja pyytämättä tämä helvetin Antin lista! *)

  Epäonnekseni sain sen haltuuni ja kansalaisrohkeutta nauttineena julkaisen sen täten:

  ANTIN LISTA

  1. Mitä äijä/muija?
  2. Miten pyyhkii?
  3. Tarjoatko tupakan?
  4. Tarjoo ny edes ryyppy?
  5. Haluatko turpaasi?
  6. Tuutko hallitukseen?
  7. Mikset muka tuu?
  8. Haluat siis likaisen työn tuplalisän?
  9. Asia selvä siis tällä puheella?
  10. Mitä, pitikö kysymyksiä olla kymmenen?

  *) Nirppanokille huomautus: käytän tässä tekstissäni asiayhteyteen soviteltua ay-kieltä. Vanha ja notkea ay-jyrä Taisto-Mikis voi todistaa, että kyllä ne kiroilee ihan oikeasti, tupakoivat ja lyövät nyrkkiä pöytään, ainakin ravintolassa valomerkin aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtapamme on kollegiaalinen. Yhdessä päätetty on yhdessä vastattava, kuittaa jo Sauli Niinistökin.

   Poista
  2. Niinistön puhetta on media pitänyt "kovana".

   No, moraalia ja eetostahan Niinistö pyytää edustajilta. Jos tämä on kovaa, niin se on sitten voi voi.

   Poista
  3. Ei olla nirppanokkia. Nämä edustusverhon taakse kurkkaamiset ovat oikeasti vallan muuta, mitä median kautta esitetään. Esimerkiksi nyt ykkösellä pyörivä sarja Presidentti näyttää, mitä kulissien takana tapahtuu ja millaista laskelmointia siellä harjoitetaan, oikeasti. Sarjan seksisuhteet eivät kyllä taida istua suomalaisiin naispoliitikkoihin, vaikea kuvitella moisia muhinointeja naisministerille.

   Poista
  4. Tiitisen listasta en ole kuullutkaan... (mitä, sanoitko sinä Tarja että minun pitäisi imuroida... sori, nyt en oikein kuule). aarnesaarislaisena "kohteliaat tupakoijat" -kommunistina ja ex-harmaana ay-eminenssinä minulla on suora yhteys myös näihin sos.dem -luopioihin. "Haloo Helsinki, kuuluuko... siis Anttia minä kysyn. Ei, ei, ei sinua Rinne vaan Lindtmannia. Niin, yhdistä hälle äläkä pölise. Aina sun karismasi karisee siitä mistä aita on matalin, usko ny hyvä mies... se kymmenes kysymys piti olla "pitikö näitä kysymyksiä olla yksitoista", tajuutko... sama kuin PAHKASIKA: 10 kirjainta johinin aina voi luottaa! Tä... no totta kai niitä 9, eks sä snaijaa, tällä saadaan ne ryysyköyhällistön persut takasin meidän messiin, juu nou. Tä, no älä viitti, vedä itte karvalakki päähäs... tai mikä se kutiseva vee-myssy ny olikaan mistä teinipojat haaveillee mutta ei ikinä saa, mistäs minä kaikkia muistan, minä kun en "pesistä haaveile koska olen pragmaatikko ja sitä paitsi "sain", so long...


   Ai, kiroiltiinko ay-neuvottelupöydissä? No ei nyt (muistaakseni) juuri koskaan? Ehkä joku joskus sanoi 'samperi', ja toinen lisäsi siihen 'älä muuta virka'. Me toisiamme kunnioitimme kuin ihmiset ikään, aikuisia kun me (keski-ikä 76 -v) olimme. Tietysti joskus aamupalapöydässä joku saattoi - niin työnantaja- kuin meidän työntekijöidenkin puolelta - hieman tuohtua jos rensselit tai retiisit tai tuhkakupit pöydällä ei tarpeeksi lujaa liikkuneet, niin joku saattoi (hieman ääntään korottaen huomauttaa) että "anna ny se saatanan vissypullo mulle kans äläkä jumalauta koko aikaa ite sitä hörpi... vitun hörhö". Takuulla (sanoi Tampereen tyttö) kielenkäyttömme oli hyvin hillittyä siihen aikaan. Puhuisin jopa että... suumme oli ikään kuin jeesusteipillä kiinni liimattu. (hallelujaa!)

   Poista
 6. Antista aistii julkikuvassa junttiutta. Karismaattista, kirjasivistyksen tuomaa
  kiinnostavuutta hänestä ei välity. Tuo Tapsan ay-puhetyyli välittää hyvin sivistystason fiiliksen. Enemmistö aidosta työkansastahan ei halua johtajakseen liian filosofista ja "filmaattista"edustajaa. Tarja, Manu ja Ahtisaari esimerkkeinä. Toki on niin, että viisas vallanpitäjä osaa "näytellä" kulloinkin tarvittavan roolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinteen karisma? No Leonoora, nyt täytyy kysyä, missä se karisma näkyy?

   Kun en näe sitä puhetyylissä enkä habituksessa. Suusta tulee sammakoita ja olemus on kärkky, tunkeva, tyrkky. Vetovoima on olematon!

   Olenko liian julma? Ja mihin rakoseen tämä miekkonen Urpilaisen työnsi?

   Poista
  2. " ... Rinteen karisma? ..."

   Se on kuule Iines sillain että "kauneus on katsojan silmässä" , samoin karisman suhteen. Sen näkee minkä haluaa/toivoo näkevänsä. Minä - joka esim. Vladimir Putiniin/Donald Trumpiin suhtaudun ÄÄRIMMÄISEN kriittisesti (koska ovat mielestäni TÖRKYMÖYKKYJÄ - tokin kumpikin ihan omalla tavallaan) niin... ymmärrän HIRVEEN hyvin ihmisiä jotka suorastaan JUMALOIVAT ko. herroja. Ja näkevät heissä pelkkää KARISMAA.


   (huh,huh kun tuli huudettua!)

   Poista
  3. Tarkoitan siis että kun et Rinteestä halua nähdä mitään hyvää, et tietenkään näe.

   Poista
  4. Minä olen kuulepas, mikis, nähnyt elämäni aikana niin paljon hyvää demareissa, että nyt en enää jaksa kannatella puoluetta, jolta puuttuu skarppi tulokulma asioihin ja lisäksi terävä kärki.

   Mieluummin olisin sitten vankka kommunisti - jos vasemmistolainen olisin, kuin vaaleanpunainen liirum laarum hörhö. Esimerkiksi Li Anderssonissa näen paljon hyvää huolimatta hänen Antifa-kytköksistään, jotka eivät mahdu omaan eettiseen toimintaideologiaani.

   Poista
 7. Antin kasvoilla hymy on välähdellyt viime aikoina useastikin kameroiden edessa ja sehän on "hyvä" merkki.

  VastaaPoista
 8. Luonto kaipaa virkistystä! Juu. En tuossa edellä kiitellytkään Antin karismaa vaan juuri sen puuttumista. Kenties noihin hänen hymynhäivähdyksiinsä on moni kannattajansa ihastunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, Leonoora, luin väärin, anteeksi! Vika oli minun, katseeni hyppäsi EI-sanan yli. Olitkin sitä mieltä, että karismaa EI löydy.

   Sadetta saisi oikeasti tulla. Kevätsade on kivaa ja lisäksi ennen kaikkea hyödyllistä. Ja kohta sataa vappusatasia.

   Poista
 9. Rautatienomenapuu! Koskaan kuullukkaan. Mikä!

  Kuultaessa kuulusteltava kertoi seuraavaa:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä rautatienomenapuu, jonka oksat kasvavat pyöreästi alaspäin. Koristeomenapuu.

   Poista
  2. Tottakai rautatieomenapuita on olemassa, lajike kehitettiin VR:n Hyvinkään omenapuuviljelyksellä. Vanhaan aikaan, kun maailma ei vielä ollut kauttaaltaan bisneksen läpipieremä, nykyisen Hyvinkään keskustassa oli iso omenaviljelysalue. Siitä on jälkipoliville jätetty ns. omenapuukuja, polun pätkä, jota puut ympäröivät. Ulkomuistista sanoisin, ettei siellä kuitenkaan taida olla yhtään tuota rautateiden nimikkoa.

   Poista
  3. Taimi-sivusto kertoo rautatieomenapuun olevan tieteelliseltä nimeltään Malus Hyvingiensis.

   Poista
  4. Tähän kuvaan törmäsin, kun hain rautatienomenapuun kuvaa. Hyvinkää mainittiin useasti kuvissa.

   Poista
  5. Otin torkut pidätystiloissa itsekin saadakseni tuntumaa pöljyyteen. Eihän sitä muuten ylikommun- blogiuskottavaksi pääsisikään.

   Kiitos, ei pöljympi kappales.

   Poista
 10. Mitä roistomaisuuteen tulee olisi hellän hivelevän leppoisaa jos saisimme laiskoja, älykkäitä, salakiihkoisänmaallisia ja kertakaikkiaan kiinnijäämättömiä johtajia eduskuntaan, hallituksesta ei ole niin väliä. Pieniä kumaraan kippuroituneita mummeleita, mattopiiskalla paukutuksen himon kiilto silmissä. Näin sen näen.

  Valevihapuheeksi meni. En pyydä anteeksi. Mummot kielsivät. Pelottavia, verdammt!

  Asiaa tulee silti punnita, eikö? Kas uusi rosvo tulee kalliimmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne aina kiinni jäävät, luotettavimmatkin tyypit, kuten nyt tämä Hussein al-Taee, jonka puheissa ei ilmeisesti ole mitään pahaa, vaikka hän kannatti presidenttien murhia, oli kirjoituksissaan homojen vihaaja ja tiettyjä rotuja tai suuntia vihaava rasisti. Husseinhan on muuten ihana ja sopeutunut mies, ja osaa jo valita oikein.

   Poista
 11. Puolueneuvottelijana - eli kiihko/kiimakommunistina - käärin sekä paidan- että housunlahkeeni, myös housunlahkeeni varmuuden vuoksi, ylös, ja tartun härkää sarvista ja vastaan kysymyksiinne.

  1. Mitä äijä/muija?
  2. Miten pyyhkii?
  3. Tarjoatko tupakan?
  4. Tarjoo ny edes ryyppy?
  5. Haluatko turpaasi?
  6. Tuutko hallitukseen?
  7. Mikset muka tuu?
  8. Haluat siis likaisen työn tuplalisän?
  9. Asia selvä siis tällä puheella?
  10. Mitä, pitikö kysymyksiä olla kymmenen?

  1) Mitäs tässä. Mitä ite?
  2) Kuin jäitä polttelis. Entä ite?
  3) Sori, en polta. Mutta käykö sulle 'pilvi'? Tai nuuskataanko kokaa tai lunta suoraan nenuliiniin niinkuin nää nuoret tekee. Nuorisojaostomme.
  4) Totta vitussa!
  5) Älä ny viitti, amatööri. Seisot alle 7 sekunttia omilla (honteloilla) jaloillasi. Siis korkeintaan. Jos matsi otetaan.
  6) Mikä ettei. Mutta ei se puolueellemme kynnyskysymys ole. Ei oikeastaan mikään ole. Tärkeintä on Musta auto ja ministeriyys. Ja VIP-kortti Ilosaari-Rockiin.
  7) Kuule, hallituksessa minulle kuuluisi puhemiehen nuija. Jonka antaisin hetken kuluttua sinulle että voisit lyödä sillä päähäsi. Kun noin hulluja kyselet.
  8) Haluan. Olenhan siviilissä gynekologi. Se on siistiä hommaa tämän rinnalla.
  9) Puhu sinä vaan omasta puolestasi, niin minäkin.
  10) Laskujeni mukaan tämä oli yhdesstoista kysymys.
  11) Ja mitä vielä?

  VastaaPoista
 12. Nythän nämä Rinteen esittämät kysymykset on julkaistu Ilta-Sanomissa. Kun niitä silmäilee, huomaa, että Rinne haluaa Suomen pelastavan maapallon ilmastonmuutosohjelmallaan, joka tulee todennäköisesti olemaan uuden hallituksen tärkein painopistealue. Hyvä Andy! Peukut ja lisäksi sulka siihen vihreään tyrolilaishattuun, lierinauhan alle. Kansa ryntää innokkaasti autokaupoille ostamaan uusia sähköautoja. Ja muuraa takkansa ja saunanpesänsä umpeen. Kaikki yhes koos hela العالمي/ 世界/ world!

  VastaaPoista
 13. " ... Tuskin maltan odottaa, julkistetaanko hallitustunnustelija Antti Rinteen laatimaa puolueille jaettavaa kysymyslistaa lehtien palstoilla. ... "


  En halua korjata muita tarkoitushakuisia ilkeyksiäsi Antti Rinnettä (huom! en ole sosiaalidemokraatti) kohtaan, mutta tähän puutun. Koska...

  ... on itsestään selvää, että kun herkistä asioista (hallitusneuvottelutkin ovat sellaisia) keskustellaan, tärkeintä on että niistä ei - siis keskeneräisistä asioista - ei sivullisille mitään kerrota. Se pilaisi koko idean, neuvottelun. Se antaisi kaikki aseet niille jotka haluavat tuhota neuvottelut. Eikä... sen jälkeen mistään ei voisi enää puhua/keskustella/sopia.

  Eikä tässä kysymys siitä ole että "kansalaisilta peiteltäisiin jotain"... no ei jumalauta ei!

  Ajatelkaapa vaikka että Suomi 1944 olisi neuvotellut ns. "avoimesti" välirauhasta Neuvostoliiton kanssa... Olisi päivittäin viestitetty Hitlerille että "hweij, hei, tällain mee täällä... hepskukkuu". - Aika kehnosti siinä olisi käynyt, Lento-osasto Kuhlmey kun ratkaisevassa määrin Suomen itsenäisyyden säilytti, ja tietysti Tali-Ihantala ja saksalaisten materiaalinen sota-apu myös siihen. (ja nenosen tykistökordinaatit)

  Ei asioista, joita luottamuksellisesti valmistellaan - ei niisä saa puhua ulkopuoliselle. Ei demokratia sitä tarkoita, päin vastoin. Koska... enemmistö on (ikävä kyllä) aina siinä mielessä väärässä että ei tiedä tai halua uskoa tosiasioista. Luulevat vaan.

  Minulla ei mitään omaa lehmää ole ojassa, en kuulu mihinkään "eliittiin". (en edes älylliseen) Luotan luonnontieteisiin, siis epäilen kaikkia tosiasioita - niinhän tieteentekijät nimenomaan tekevät. Ja sitten löytävät jotain joka - ainakin todennäköisesti on totta, tai ainakin on todempaa kuin jokin muu käsitys. Nyt esim. jotkut tahot vaahtoovat siitä että "ei-mikään sitä todista että ihmsen toimet ilmastoa on muuttanut, spekulaatiota kaikki"... Voi niin toki ollakin, en minä tiedä, mutta minua ihmetyttää se mistä he (nämä trumpilaiset perussuomalaiset?) sen tietävät että näin on? Kun 96 % tiedemiehistä ovat toista mieltä? - Joo. Muistan kun Lankisen Markku, hirveen älykäs ihminen, kerran tuli (ihmisten ilmoille?) kotikylästään Ypäjältä, ja puuskahti että häntä otti päähän (=vitutti, hän ei käyttänyt tätä sanaa) että "siellä ne väittää että pihakaivot on kuivuneet sen takia kun Venäjällä tehdään atomipommikokeita...". Muista, kun se oli niin vihanen siitä... että ihmisten tyhmyys tiivistyä tuommoisiin väitteisiin!

  (aamen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, en minä ilkeile yhtään enempää Rinteelle kuin edellinen oppositio edelliselle vaalitulokselle ja hallitukselle. Tulevaa hallitusta vedettiin oikeasti ilkeästi alta kölin jo ennen kuin hallitus oli edes muodostettu! Ville Niinistö ja Li Andersson tuomitsivat sen ennen ensimmäistäkään päätöstä. Kukaan ei moittinut heitä ilkeyksistä.

   No kyllä se lista on nyt lehdissä avoimesti julkaistuna. Eiköhän se kuulu sananvapauden ja demokratian piiriin, että asioista päätetään avoimesti. Ummehtuneet salakabinettipäätökset eivät kai ole vapaassa yhteiskunnassa tarpeen.

   Poista
  2. Asioista ei - eikä pidä! - päättää yleisellä huutoäänestyksellä. Jos näin tehdään, se sotii kaikkia demokratian lakeja vastaan!

   Ps. Jos ette ymmärrä mitä tarkoitan, älkää ymmärtäkö. Olkaa edes niin kohteliaita että ette edes yritä ymmärtää! (vrt. vuosilukua 1789)

   Poista
  3. Eiköhän Rinne päätä ihan omien ajatustensa mukaan hallituksen kokoonpanon, jos halukkaita löytyy hänen ehdoillaan.

   Ainahan nykyään kaikkea ja ketä tahansa arvioidaan jo etukäteenkin. Samalla tavalla Orpoa rökitettäisiin, ja vaikkapa Uuninpankkopoika kävisi blogissaan ilkeänä ja ärhäkkäänä. Samoin jos Halla-aho olisi hallituksen muodostaja, hänet haukuttaisiin tuhat kertaa enemmän.

   Tätä on avoin yhteiskunta. Kansalaisille ei niin vain sanella enää ratkaisuja, joista se ei ole saanut sanoa painavaa mielipidettään. Tätä on internet ja some. Se on muuttanut kaiken auki olevaksi toriksi, jossa huudetaan kilpaa, sinä tänään, minä huomenna, hän ylihuomenna jne. Vihapuhe osataan myös vasemmistoleirissä yhtä hyvin kuin oikeistonkin ja vihreiden. Olisiko kepu kiltein kaikista tässä suhteessa?

   Poista
  4. Ranskan Suuri Vallankumous 1789, sen piti uudistaa koko maailma, ja tuoda demokratia, merkittävämpi tapahtuma se oli kuin Venäjän Vallankumous 1917. Molemmat meni perseelleen. No, ateenalaisessakin demokratiassa vain "vapaana kuljeksivat herrasmiehet, jotka eivät olet viinistä liian humalassa", saivat äänestää. Eli noi 5-25 % asukkaista.


   Lukekaa historiaa. Tai se lukee teitä. Eli Sinua. (Se lukee teitä, eli Sinua, ja panee sinut Ö-mappiin. Koska olet lentokyvytön kyyhkynen.)


   Anteeksi, olen humalassa eli pulppuan prduktiivisuutta. Ajattelen miten asiat voisivat olla jos ne olisivat toisella lailla, niinkuin ne mielestäni ovatkin. Nyrkkeilevä Niisku-Neiti. Ja muut Muumit jotka piereskelevät. Känninnen Katri-Helenä joka laulaa bluesia. Northe Damen kellonsoittaja Ulvova Mylläri. North State. Juna joka kulkee hirveetä vauhtia kaikkien asmien ohi, jossa ihmiset sitä odottaa, ja veturinkuljettaja vaan nauraa niille ja heiluttaa kättään! Näkemiin, Märklinin lapset. Ja te DDR:n reippaat nuorisolaiset! Kuula sinkoo, kiekko linkoo, moukari mätkää nurmen pintaa niin että kapitastiset urheilat parahtavat "autsch, autsch". Ja hopeanuoliset sadan metrin juoksivat juoksevat matkan jopa alle 90:n metrin. Mutta Antti, Antti Puuhaara se vaan miettii kuka muu Papuköyttä pitkin kiipee taiavsiin... enpä usko että ainakaan SKDL:n porukka, mitäs he siellä. Kristilliset puhuvat jeesusjuttuja ja sitten hajaantuvat. RKP puhuu ruotsia. Perussuomalaiset kokoontuvat ABC-asemille ja juovat (pahaa ja laihaa) kahvia ja irvistelevät neekerimunkeille. Hyi, hyi. Eikä kukaan kuuntele mitä Antti Rinne kysyy, paitsi Iines, mutta Iines onkin kummallisuus. En minä tiedä...

   Aina kuvittelin että Huittinen on joku ihme ja merkittävä paikka. (hullu mies huittisista ja huitisten liikenne) Kävin siellä kerran. Aika pieni käpykylä. Muutama kaupparakennus, pari rivitaloa ja kuppasen näköinen matkustajakoti, joki siitä meni läheltä, siinä oli "estetiikkaa"... Kummallinen taajama oli Huittinen. (niinkuin tekin olette!)

   Poista
 14. 1. Mitä henkilö?
  2. Millä pyyhit?
  3. Käytätkö Viagraa?
  4. Viinat valtion piikkiin, sopiiks se sulle?
  5. Haluatko vetää mua turpaan ja nautitko siitä?
  6. Tuutko hallitukseen vai oletko luuseri?
  7. Mikset muka tule tai et tuu?
  8. Haluat siis puhtotyön tuplalisän ja hyvien ihmisten juhlat?
  9. Eiks sustakin Sipilä on ihan surkea ja Li on ollakseen nenä pystyssä?
  10. Mitä, pitikö kysymyksiä olla kymmenen?
  11. No hyvä, tässä viimeinen kysymys: pitäisikö hallitukselle hankkia seuraavaksi Mersuja vai Audeja, ettei peräti Masserateja?
  12: Ja kymmenes vielä: Huitata hujaa, kuinka sulla skujaa, vituttaaks suakin olla jokaisen aamupäivän selvin päin?

  VastaaPoista
 15. Äläkä Iines nalkuta siitä Sipilän etukäteen haukkumisesta. Osui, upposi, eikä hukkunutta kaiholla kuisteta.

  "Se luoti tiesi paikkansa, sit' eipä kieltää voi,
  enemmän tiesi se kuin me", näin kenraal' aprikoi,
  "ei kajonnut se heikkohon ja huonoon
  otsahan,olemattomaaan sydämehen,
  parempahan se pyrki vain, kepuperseheen."

  VastaaPoista
 16. Riku, eivät kaikki lue samoja kommentteja, tai muista niitä. Jotain voi toistaa, sillä se on lukijan auttamista muistamaan. Jos tässä nyt Rinnettä kurmuutetaan, niin hänhän on vastuuvuorossa, ja vastuuseen kuuluu kyky ottaa vastaan kritiikkiä.

  VastaaPoista
 17. Rinne tullee jatkamaan maamme pitkään jatkunutta ylpeää perinnettä. Hallistuksestaan tulee kaikkien aikojen huonoin. Kuinka Sipilän ylittäminen onnistuu, malttakaa mielenne, kyllä se sieltä vielä tulee.

  Rinne on mitä oletettavimmin Alamäki. Yhä syvemmälle mennään, kansa korisee viimeisillään, mutta kiristysruuvi senkun jatkuu. Vihreät käynnistävän kolme uutta ydinvoimalahanketta, RKP myönnättää jättituet tomaatinviljelylle Pedersöreen ja Karikseen, Vasemmistoliitto kiroilee Kallion räkäpubeissa herranketkujen petosta. Sen se tekee, kun hashista ja alkoholia ottavat sekaisin, opiaatit oikein reseptillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän.

   Ilmankos Kallios, Sörkas ja Hermannisson luukut niiin stnan kalliita.

   Oommä sitä tsiigaillu. Tyyli puuttuu.

   Pikku muutoksella Laskiämpärin vienti:"E! Ellähe paariin!"

   Poista
 18. 1) Leikitäänks hei hallitusta
  2) leiki mun kaa pliis
  3) ketä haluu leikkii mun kaa
  4) mitä varten ei
  5) mä oon paras leikkii hallitusta
  6) äippä! mua kiusataan
  7) ai millai!
  8) oikeesti
  9) aikuisten oikeesti
  10) amerikan aikuisten oikeesti

  VastaaPoista
 19. Puhelin soi minulle ja vastasin kysymyksiin joita minulle esitettiin. Käyttäydyin selvästi. (Koska osaan näytellä.) Hallituksen muodostamisesta emme puhuneet, koska se ei intrigeihimme sopinut, keskustelimme siitä miten tietokoneella kirjoitetaan "atta" merkki. Hän oppi sen, kun selitin.

  Itsekseni ajattelin sitä miksi minä aina ajattelen jotain muuta mistä on kyse? Tai onko kyse siitä että en tiedä mistä on kyse? Armeija-aikana sain pääsiäisenä 4n vuorokauden loman ja menin Markun luo Ypäjälle. Hieman (= eufenismi) käytimme alkoholia ja juttelimme. Yöni nukuin vintillä jossa oli n. 3 Markun siskoa, siis tyttöjä kaikki, joista noin joka toinen asui Lontoossa. (Ja se kolmaskin oli hirveen kansainvälinen.) Pääsiäiseksi kotiinsa olivat tulleet hekin. Ja minä siellä vintillä (muka nukahtaneena) kuuntelin kun he kikattaen kertoivat "kansainvälisiä" juttuja ja mieskokemuksiaan... Vähänkös se otti eteen. Mutta olin läpikotaisen ujo enkä edes kuvitellut että olisin mitään yrittänyt. Kuuntelin vaan. Aamulla minulla siitä huolimatta oli kauhee krapula, ja siinä kun eteisessä kasasin kamppeitani - armeijan vermeitä siis, koska ne pitää aina maksaa jos ne hukkaa, niin huolestuneena kyselin itsekseni ääneen että "jäiköhän minulta tänne mitään?", niin Lankisen Markku lohdutti mua: "ei jäänyt muuta kuin omituisen miehen maine".


  Hitsi, se on kauneinta mitä minusta ikinä on sanottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunto Keskivaativa26 huhtikuuta, 2019 20:12

   mikismipä.

   Mikismi = 1. Komedian alalaji vatsanpeitteen vammoista toipuville. Ei suositella sivistyksestään ylpeille.
   2. Syyttömän syyllisyydentunteen aikaansaama puolustuspuhekohtaus. Luettavissa rivien välistä.

   Poista
  2. Kiva, että reagoit kokemukseeni jonka koin, noin sympaattisesti. Mutta en kyllä ymmärrä että minkä takia? - iikkaseni.

   Ps. Olenko muuten kertonut siitä kun mustasukkainen miesihminen ampu mua mustaherukkapensaiden takaa? Tämä tapahtui Lempäälässä. Ja kuu loisti kuu, täysikuu. Kaikki, mitä sinä yönä tapahtui, oli kummallista. Koska kaikki alkoi siitä kun söin Tampereen rautatieasemalla ruokaa jonka olin itselleni ostanut. Ja sit siihen istuuntui yks akka joka alkoi näpistellä siitä niitä salatteja ja tomaatteja ja muita vihanneksia... Pakko siinä oli mun oli sanoa että "älä ny perkele", ja muutenkin kuule ruveta keskustelee, ja auta armias, äkkiä olin Lempäälässä... Enkö tätä tarinaa ole muka kertonut? Mielestäni se oli aika pelottavaa - vaikka ei sitä silloin sellaiseksi käsittänyt, huvitti vaan kun yritti nussia sitä tyttöä joka mut sinne oli houkutellut. Etenkin - en tiedä minkä takia, ehkä ikkuna oli lyöty säpäleiks - se sänky oli täynnä lasinsiruja. (Mutta mitäs pienistä.)

   Mutta oli se kyllä nöyryyttävää juosta alastomana siellä kaalinlehtien ja herukkapensaiden ja omenapuiden välissä kun toinen ampuu sua ihan oikeesti ilmakiväärillä! (Ja kauhee täysikuu koko ajan päällä. Joka katteli meitä.)

   Voi vittu, kun vitutti.

   Poista
 20. Eiköhän sinne hillotolpille hinkua löydy. Vaikka totuus lie se, että hallitus on jo muodostettu, sitähän varten kysymykset sovitettiin tuohon kuosiin, että samanmieliset löytävät toisensa.

  Itse ottaisin mukaan toisinajattelijoitakin, sillä se takaisi varmimmin objektiivisuuden. Erimieliset hillitsevät toistensa pahimpia ylilyöntejä, ja näin järki voittaisi pahimmat huurut.

  Jos kaikki veisaavat samaa virttä, hutit ovat mahdollisia, kun sokaistutaan ja nähdään liian kirkas valo.

  VastaaPoista
 21. Nii'in. Minäkin kannatan sitä - samoin kuin sinä - että meillä tulevat vuodet jöötä pitäisi perussuomalaisten vähemmistöhallitus. Kerrankin olisi sekä rautaa että järkeä rajoilla. (eikä yli pääsisi edes perhana) Ja ihmiset, myös sisämaassa - heille rakkaiden rantojen äärellä, jotka liplattavat - kuulisivat itsensä kuulluiksi. Jota ennen he eivät.

  VastaaPoista
 22. Mitä sinä höpötät, mikis? Pitäisiköhän sinun oikeasti panna korkki siihen pulloosi.

  Ainoa mitä kannatan, on oikeudenmukainen, äänestystulosta vastaava hallitus. Siihen kuuluu tietysti muodostajana demaripuolue. Olen usein sanonut kannattavani vastuun siirtämistä vuorotahdein eri leireille. Nyt on vasemmistohallituksen vuoro kantaa vastuuta, ja ainoa erityistoiveeni on, että ketään ei suljeta etukäteen pois, vaan kaikki lähtevät puhtaalta pöydältä.

  Tuo ajatuksesi raudasta rajoilla on niin höhlä, että se lähinnä naurattaa.

  VastaaPoista
 23. Kake Keikkamaailma26 huhtikuuta, 2019 20:35

  Riku saattaa voida olla yllättynyt iskelmälaulamustyttösen sävelteoksesta nimeltään Bad guy, 109 miljoonasti kuunneltu. Paljonhan sitä puhutaan mutta taideppa on kaikkein paskinta ja kovinta. Putoaa päähän kuin kukkapurkki.
  Etevä neitonen, hepsunkepsu kerrassaan.

  VastaaPoista
 24. Nukuttaa, nukuttaa. En minä osaa ajatella että ihmiset ovat sen vittumaisempia, kuin mitä ovat. Asuin aikoinaan Tampereella ainakin 12 vuotta, en koskaan käynyt Tampere-talossa; nyt muukalaisena - ratsastaja muualta - kävin. Hitsi, kun hieno talo. (Mielestäni kaikkien tamperelaisten pitäisi siellä käydä... edes kerran eläessään... tai älä ny liioittele.) Pienet lapset aulatodirdiossa tai miten se kirjoitetaan) soittivat viulua, toiset yhtä pienet muksut klarinettia, toiset taas selloa... ihan väärin kaikki! Mutta ihanaa silti! Mutta... kun minulla oli sekä pissahätä että jano, piti poistua. Poistuimme Suomen ensimmäiseen Pubiin. Tiedän, että ette sitä tiedä, mikä se on, koska sillä Helsingin kanssa tekemistä ei ole - Salhojankadun Pub. (Edelleen siellä oli piano ja esiintymislava. Kuka tahansa aina sai soittaa sitä pianoa, tai mitä tahansa instrumenttia mitä mukanaan raahasi, jos osasi. Tai ei väliä jos ei osannut. Muistan...!)

  Tampere jotenkin on kuohuva kaupunki, yhä edelleen, vaikka sekptikko olen. Hämäläisiä ihmisiää... noh, itsekin sellainen olen, ei oikeasti ole, tai jos olisi ei se mikään ylpeilynaihe ole. Ei jumalauta! Mutta tykkään tietynlaisesta karheudesta mihin minua ei ole kasvatettu, se minua juuri siinä kiehtoo. (Samoin kuin kommunismi. Jossa kaikki on toista mikä kiehtoo.)

  Aikoinaan kun tulin Tampereelle, olin yksin, tavattoman yksin. Asuin yksiössä jossa minulla oli makuupussi jonka aina pistin lämpöpatterin vierelle, ettei olisi kylmä nukkua. Olin freelancer-toimittaja, mutta en saanut mitään aikaiseksi, niinpä vain kävelin päivät pitkitysten pitkin Tamperetta. Opin tuntemaan kupungin jota rakastin mutta joka vihasi minua. Olin hyvin yksinäinen. (Joka sopi minulle mutta ahdisti.) Trollikka-autot menivät ja kipinöivät, sitäkin katselin, ja kaikkea muuta. Voi että olin yksin!


  Sitten tapasin Kaijan, menimme naimisiin, ja menin teatterihulinaan mukaan, voi vittu, kaikki muuttui ihan toisenlaisksi. (huokaus) Minustakin kehkeytyi naukuva kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komedia kasvaa parhaiten tragediassa. Lannoite on palaute, nauru ja hymy. Ei taiteen tehtävä tule olla ratkaista maailman suuria kiistakysymyksiä vaan tuottaa pientä kivaa mielihyvää tai jopa levollista kauneutta. Tokihan meitä taiteilijoita monesti solvataan juopoiksi ja tottahan se on. Usea on suoraan sanoakseni juoppo. Nähdäkseni tulee muistaa että niin on myös moni huono taiteilija.

   Poista
  2. Kermit Katzenjammer26 huhtikuuta, 2019 21:25

   - Kinky Aware Triage. Nooo! Whw.

   - Say what? Oh for felines, y'mean cats?

   - So glad you told me. Ah been worried sick...

   Poista
  3. Minä olen tavannut paljon ihmisiä - enemmän kuin välttämättä ikinä olisin tahtonut tavata, ihmisiä joilla mitään tekemistä taiteen kanssa ei ole ollut. Mutta hirveitä juoppoja olivat. Ja nimenomaan imperfektissä. (Osa nykyisin onneksi 'off days' ovat. Joka Okey on.)

   Poista
  4. Puhelin soi. Vastataan.

   - Täällon kauhee tappelu tästä yhestä biisistä missä kissat vallottaa maailman! Mitä mä voin tehä!

   Feelings...

   - Tota noin. Se vaatis nyt ensin sen et sä kerrot mikä biisi.

   Tai antaa olla.

   Paska biisi.

   Kai tää kannattaa. Verot vie loput. Muuttasko Puolaan. Ei mut mullahan on maksapasteijaa. Yhden tilan punaista maetua. Voi olla etten muuta.

   - Joo kuule? Nyt sä sanot niille että: juokaa jätkät, mä lähen.

   - ai ku sä oot ihku mikä sunnimi on...

   Poista
 25. Rakas Iines... "rautaa rajalle" ei tosiaan tähän päivään kuulu. Eikä epäpätevä vertaukseni. Eilen - tai oliko se toissapäivänä - katsoin ihmeellistä ohjelmaa televisiosta, se oli jotain "templanttes islanders" - ihan outoa meininkiä. En ymmäränyt mistä on kyse. Kun itse olin nuori - ei minulla tollasia vaihtoehtoja ollut ketä panna, tai jättää panematta; mitäs tästä sen enempää. Tukhomassa kävin kun mulla oli siellä kaveri - ei homo mutta muuten vaan kiva. Ja tykkään ruotsinkielestä, etenkin kuunneltuna.

  August Strindberg ja Röda rummet on toiseksitärkeintä mitä olen lukenut. (Koska olin silloin niin nuori ja vaikutteille altis.) Muista, muistan! Ruotsinkieli on minulle ainoa kieli jolla suomen lisäksi pystyn keskustelemaan, en englanniksi tai saksaksi osaa sanoa oikeasti muuta kuin 'näkemiin'. Siksi kai ruotsinkielestä en niin kauheesti tykkää, en tiedä.

  kära sverige, jag älskar dig

  VastaaPoista
 26. Sanon asioita väärin koska ymmärrän että ette ymmärrä mitä tarkoitan. Se ei pelkästään minun vikani ole, tai sinun. Varhaisnuoruuden ystävistäni 66% on kuollut alkoholiin tai huumusaineisiin, ei siinä mitään kivaa ole. Se on kamalaa. (alkaa yskiä) Mutta pliis! - ei mitään dramatiikkaa, ei, ei!

  Tästä runosta pidän, se on kirjoitettu sillä tavalla kuin on tarkoitettu. (tekijä teki itsemurhan)

  (suomennus en tiedä kenen...?)  Näkemiin, ystäväni, näkemiin.
  Sydämensyrjimmäinen olet minulle.
  Ero joka ennalta jo arvattiin
  lupailee että vielä tapaamme.

  Näkemiin kättä paiskaamatta, sanoitta
  äläkä sure, turha tuskitella mokomaa
  ei tässä elämässä ole uutta kuolla
  eikä elää, tietenkään, sen uudempaa.  Sergei Jesenin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. " -- koska ette ymmärrä mitä tarkoitan - -"

   Mikis, mikis, koska et sano, niin että ymmärrämme..

   Tekisi mieli nostaa sormi pystyyn ja sanoa, että vastuu ymmärtämisestä on ensi sijassa viestin lähettäjällä, toissijaisesti viestin vastaanottajalla. Samaa voisin opettaa tuhansien nikkien lahjakkaalle kirjoittajalle.

   Siinäpä se sanomisen taito on: sanoa persoonallisesti, luovasti ja lahjakkaasti asia niin, että se tavoittaa lukijan ja kokijan. Vastuu on sinun. *Karttakepin kopaus, tarvittaessa otsaluuhun*

   Poista
  2. Olet oikeassa, miksi et olisi. Olen tosissani. Koska... tiedän, että jo nuorena poikaihmisenä kehitin sellaisen kirjoitustyylin itselleni että sanon asiat "mahdollisimman kryptisesti". Ja oi miksi näin tein? Siksi, kun siihenaikaan seurustelin niin älykkäiden ihmisten kanssa että pidin itseäni tavattoman tyhmänä, ja siksi sanoin sanottavani aina mahd. monimutkaisesti. Ajattelin, että näin hekin luulevat että olen melkein älykäs.

   Tämä minun ongelmani oikeasti on. Anteeksi.

   Poista
 27. Antti 'Rin-tin-tin' on reilu jätkä. Kylmä sen tsennaan.
  Kaikki tietää et se ottaa joskus päähän kun pyntätyt ämmät tulee turkit korut päällä ja bordellinemännän katse silmissä sun lihakauppaan jotain ilmakuivattua silliä pyytään.
  Ei siinä mitään, mutta! Me Jätkät (tm), osattaisiko olla avuksi Antille?

  Mullon idis, tai oikeastaan parikin.

  Tarjotaan jollekki lotjauunolle kunnon kännit ja sanotaan et teuraalta talteen saatanan isot karjun kassit ja viistuumasella erään työpaikan seinälle.
  Paskammarjat, ei taida auttaa.

  Ne karseet ryhävalaat varmaankin sanois ylähuuli rullalla että jaaha, vai on se Donner sitten lakannut käymästä vieraissa.
  Paras kun ei ajattele.
  Siinä koko juttu.

  Olis toinenkin. Mennään kyökin kautta ja käydään kysymässä sen muijalta et käyks Antti jo Venäjällä ku me nähtiin se 'tulkin' kanssa kaupungilla...

  Eimut ollaa tosissaa nyt hei ees snadisti. Ketä tää on enivei kenestä te puhutte? Ei mitään hajuu, ei siis niin hajun palaakaa!

  Olkaa nyjjumakkaut ees vähän viksumpia ku yleensä. Siis mitä välii ketä siellä heiluu, kaikki pelkkää rääppiäisscheibaa. Jos ei se naurata niin sitten ei mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snadi perätörähdys: Reilu on aina reilu, vaikkois selvänä niin ei horju eikä heilu.
   Sitäpaitti antaa nyt ekana jätkän tehdä työnsä, se on sen ottanu tehdäkseen eikä sillä nyt mikään iksäkli huono liksa oo ja duunimestat on aika ookoo.
   Onhan meillä aikaa. Venttaillaan ja tsiigaillaan.
   Kuitenkin niin että meiltähän on siis turha tulla kysyyn mitään.

   Mä kerron miksi.

   Puhutaan palkkioista ja keskustellaan valtakunnan laadusta niin ehkä saadaan jotain snadimpaa kakastua johki lillukanvarsitason jutskaan mut Rhodesiaa ei enää ole eikä Sowetossa tartte siivota, jos niinku sanoisin tällee lierofarmarin kielellä.

   Ehei, väärin sammutettu. Ymmärtäkää tarkoituksellisesti täysin kuinka tahdotte.

   Rotusortoa himoitsevat rasistit: tiedoksenne annetaan että finskipoitsu ei ole vähintäkään pätkää yhtikästään pyhäystä epätasapuolinen tai ennakkoluuloinen. Äärimmäisen tasapuolista henkilöstöhenkeä ja raudanlujaa ammattitaitoa arvostava perusvarainvartija pitää lompakostaan kiinni sitä lujemmin mitä aatteellisempaa hölömölöä jotkut ympäripyöritetyt pikkuviledan nurkkaan mahtuvat ihmisensikiöt pikku-pikku päätöksineen puputtavat.

   Teidät on nähty.

   Ja niin, tosiaan, siitä mieleeni muistuikin:

   Kånken-reppu leveempi ku hartiat ja korvat kuin faaraokoiralla, ja näääitä näääin, (b.b) kylläs ootte nähny. Askeltempo 170 - 200/min. sen 400 m mitä ne päivässä hiihtää. Ohittavasta yksilöstä kuvattu aivonäky: 'Viittu mä meen ton ohi toi haisee röökille ja vaikka mille - mikä toi on? Arpii pääs, - siis mikä rasisti ja sillon varmaan tajuton halkoki oho no on. Näyttääköhän mun peppu liian leveeltä? Miks mä laitoin lasit, ois pitäny panna piilarit, jos mä saan vaan lainat maksettuu ni ostan sävytetyt ni sit mä saan Miehen ja ehkä kai kaks tyttöö et mä voin olla leidi..'

   Suomi on suuri lähiö.

   Oi voi plikka pieni; älä huoli, netistä löytyy aivan kaikki.

   Mies (munalla), tisit yhellä äsällä, luhtirivitalon päätyvintti ekoauto,turvallinen halpa uusi puuvene, niihin naisten vaivoihin vaikka mitä ja kaikkea mikä on hirmu kivaa mut sit pahaa ja ja ainaskaan siellä ei sais olla niinku suvaitsematon ja käyttää sellasii sanoi mistä voi tulla pahaa mieltä jollekulle kerta mä sanon ku mä tiedän ku mä osaan ku mä oon opiskelija.

   Kaiket päivät, varmat vuodet, mitä mä voin sanoo? Voi elämän käsi.

   Se on rumaa kun mies on kaunis, mutta se on vielä rumempaa kun liian pieni mieli on eriparia kropan kanssa kun kroppaa hoidetaan että saisi luvan tuomita muita. Onneks kaikki kaverit on samaa mieltä?

   Ne muuten on. Kaikki. Taannoin netin vaikutuksista kysyi Inez.

   Kiusaamisen ja kiusaamisen ero on vaikutuksessa. Vastaako tämä erääseen kysymykseen?

   Ei olisi kannattanut kiusata, nyt se on myöhäistä.

   En minä kykene tuntemaan vahingoniloa. Toiset ovat syntymästään musta/valko -värisokeita, kyseessä on samanlainen pikkuvika. Joudun tuottamaan kipua enkä hätkähdä niin tehdessäni, entä sitten? Se on ollut työssä minulle edullinen ominaisuus.

   Iso Hali Iinekselle.

   Poista
 28. Iikka ii-hallantie...
  tajuatko miten tyhmiä puhut?

  No et tietenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoanko sinutkin, senkin serafi?

   Poista
 29. Perussuomalaiset joutuvat mitä ilmeisimmin oppositioon. Kasvaako puolueen suosio sinä aikana yli maagisen viidenkymmenen prosentin, sen aika näyttää. Taitelijat ja nuoret kokemattomat säilyvät vihreiden, vasemmistoliiton ja apurahojen kannattajina, muut haluavat järkeä koko touhuun.

  Anakonda ja Heta hallitsevat nyt, Mäntsälästä tulee Suomen pääkaupunki ja ammattiyhdistysten vuokratalot tappavat asukkaansa nälkään, vuokrat korotetaan tähtitieteellisen korkeiksi, elleivät sitä jo ole.

  Alamäkeä tämä tie,
  Rinne alaspäin vie.
  Ammattiyhdistykset vievät duunarilta viimeisetkin.

  VastaaPoista
 30. Sipilöinti ei voinut päättyä kuin jyrkkään Rinteeseen, alamäkeen. Pohja tai Syvänne on varmaan seuraavan pääministerin nimi.

  Pidä lompakostas kii, se on menoa nyt.

  Saulilla on paljon rahaa, sitä suorastaan tursuaa hänen vaatteistaan, viiskymppiset ovat hänelle pelkkiä nenäliinoja.

  Porvari senkun porskuttaa, mutta Rinne vie köyhältä loputkin! Vihreät vievät ihmisiltä lappilaisia myöten autot: "käyttäkää vaikka metroa tai ratikkaa!" - Vasemmistoliitto on vaaraton, se ei tee mitään, kun on joko kännissä tai krapulassa.

  VastaaPoista
 31. Norjalaiset miljonäärit ajavat sadantuhannen euron sähkö-Teslansa lämpimästä autotallista lämpimään autotalliin, siksi homma siellä pelittää. Vihreät tekevät esityksen sähköautojen pakollisuudesta Suomessa. Pari kolme uutta ydinvoimalaa ei siinä pelissä häiritse, poliitikan pitää olla tieteellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ja kun vihreät valitaan hallitukseen, olisi hyvä tiedostaa se, että he ovat lähes järjestään cityvihreitä stadista ja isoimmista kaupunkitaajamista.

   Siinä mielessä vihreiden suuri osuus on harhaa, että provinssissa, jossa oikea luonto elää, ei vihreillä ole juurikaan edustusta. Ihan kuin vihreys olisi hyvinvoivien ja varakkaiden nuorten ihmisten trendikamaa.

   Poista
 32. Aamun paras juttu oli Timo Soinin haastattelu, Juho Eerolasta, Olli Immosesta ja Veikko Vallininista hän kertoo:
  " Nämä ihmiset ovat aina halunneet olla oikeistolaisia mutta eivät ole oikein kelvanneet kokoomukseen koulutuksen ja hygienian puutteen vuoksi.

  Oikein puhuttu.

  VastaaPoista
 33. Huikeeta! Sainpa aamiaiseksi elämää suuremmat naurut värikylläisistä kirjallisista teoksistanne."Uusien" kommentaarien nimimerkit ovat hämmästyttäviä! :D
  Mikis muistutti runotekstillä aikoinaan koskettavasta Kiti Neuvosen laulusta, joka löytyy näköjään täältä maamajanikin varastosta kasetilta: Kaupungin valot. Harvoin tulee enää kunneltua. Upeita tekstejä ja säveliä löytyy Kitin esittämänä kasetilta: "Minä rakastan sinua kuun kierron verran."
  Liisa Tavin huikeaa lauluääntä voi kuunnella kasetilta: Palavat ikkunat: Kasetilta löytyy mm laulu: " Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata?"
  Sykähdyttäviä lauluja kaikki!

  VastaaPoista
 34. Olen pahoillani kun eilen taas syvällä rintaäänellä saarnasin teille kuin paraskin rieskapappi. Asiat, jotka hallitsen, ovat sangen vähäpätöisiä, ei niistä mitään numeroo kannattais tehrä. Iineksellekin - rakkaalle mesipistiäiselle (Bombus), äyskin kuin paraskin risa äyskäri. - Ei, en minä aina tosissani ole. Harvemmin. (sihauttaa päivän ensimmäisen olu... teekupposen auki. niinettä SIIHHFFFHVV vaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarna tekee hyvää, kiitos mikis. Sieluparka saa uutta voimaa, kun sitä ravistellaan. Että ravistele vaan toistekin. On hyvä meikäläisenkin mennä itseensä ja miettiä paasaamistaan.

   Minäpäs olen tänään nauttinut jo aamukonjakin. Oli taloyhtiön haravointitalkoot sillileipineen ja aamukahveineen kera virvoittavan aamuryypin.

   Poista
 35. Kaunishan tämä laulu on

  https://www.youtube.com/watch?v=KJ08tSg31wo

  aika yhtäkaunis melkein kuin tämä

  https://www.youtube.com/watch?v=3u3EJR228jc

  Kirsi asui siihenaikaan Jyskässä Jyväskylässä kun minäkin asuin Jyväskylän Jyskässä. Jyskän Työväentalolla (jossa vaimoni Kaija ohjasi työväenaiheisia näytelmiä heille), Kitin usein tapasin. Mutta tutustuinko häneen? no, enpä sanoisi niin. Sitä paitsi hän oli jyrkkä revisionisti ja minä olin maltillinen stalinisti... kyllä, olit sittenkin oikeassa, Tapsa. (menee eteiseen ja vaihtaa toisen takin päälleen) No nih, nyt sitä kelpaa. Huomenna menen Korkeasaareen huomenna menen Korkeasaareen... ja äänestän per-ke-le perussuomalaisia minäkin!

  https://www.youtube.com/watch?v=qaAkY1sO6aE

  VastaaPoista
 36. Kiti laulaa mukavasti tuon "Mun laulu on hukassa".

  Elina Salon ääni on aina ihana.

  Reijo Taipale veti viimeiset, tässä Satumaan juontaa traagisen kohtalon kokenut Ilpo Hakasalo. Ei kestänyt eläköitymistään, eristäytyi täydellisesti kaikista ja löydettiin kotoaan kuolleena vasta puolen vuoden päästä. Hautajaisissaan ei ollut ketään, kun kukaan ei tiennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina on kamalan, kamalan, kamalan kiva kähisijä! Ja miespuolisten mesipistiäisten ikuinen unelmien pörröpäinen objekti!

   Poista
  2. Tuossa teille kauniit:

   Tästä minä tykkäsin jo silloin, kun muu hippistö kuunteli Joan Baezia ja Simon & Garfunkelia & Donovania ja Peteriä, Paulaa ja Meeriä.

   Poista
  3. Iso mies ja pieni ääni. Hiskin laulu on täyden kympin arvoinen, kaikki ne esittämänsä ovat.

   Poista
  4. Hiski, ihana ihminen!

   Mikkelissä kun asuin kävin parikin kertaa Kangasniemellä hänen syntymäkodissaan, jonne johtaa mutkitteleva mutta ah tavattoman kaunis mutta kuoppainen soratie. (Tai ei se soratie kaunis sinällään ole mutta ne järvimaisemat siinä sen ympärillä, ovat.) Ensimmäisellä kerralla luulin että se lato, mikä siellä oli, oli muka Hiskin syntymäkoti. Ehdin jopa ajatella, että vai niin. Toisella kerralla ymmärsin että hänen kotitalonsa oli jo aikaa sitten purettu... että se siitä. "Tiskarin polkka" on toinen hänen lauluistaan - ei toki yhtä mahtava kuin tuo edellinen - jota jaksaa aina kuunnella.

   Ps. Tiedättekö muuten (tämä kuuluu yleissivistykseen) miksi "torstai meitä se aina lohduttaa"? Ja miksi Steinbeck kirjoitti kirjan "Torstai on toivoa täynnä?"

   yst.vast.tämän lehd.kirj.nimim.:kille "älä lunttaa"

   Poista
  5. Vastaan itse koska kannan vastuuta kysymyksenasettelustani.

   Torstai oli kotitalousapulaisten (= piikojen) ainoa vapaapäivä. Joka viikko.

   Poista
 37. Erityismaininta täytyy antaa Jari Lindströmille. Paperitehtaassa oletettavasti karttoi työntekoa, alkoi siksi luottamusmieheksi. Kaffetta ja pullaa, paskanjauhantaa päivänsä sisälsivät.

  Äijä pääsi aikojen ihmeellisten oikkujen vuoksi ministeriksi, Lindström päätti saada nimensä historian kirjoihin. Niihin pääsikin, ikuisesti hänet muistetaan työttömien kiusaajana. Välillä Limppua vähän väsyttikin, kun saatanan virka sisälsi muutakin kuin pullan syöntiä. Audin takapenkillä oli kivaa, ihan kuin paperitehtaan johtaja.

  Kaikkia sitä maan päällä dallaa, tommonen katkera melkein työläinen ja latvabeekuutonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on hieman outo ja melko omaperäinen käsitys paperiduunareista. Mutta koska olet sitä mieltä mitä olet, miksi minä siihen puuttuisin?

   Poista
  2. ämmät ne huutaa ja mässää, minä vaan tiskaan astioita tässä

   Voi että! Ja "kissallekin pitäis kuppia täyttää... " Mutta kyllä torstai meitä nyt lohdutttaa!

   Poista
  3. Ei minulla mitään käsitystä paperiduunareista ole, Lindströmistä vain kerroin. Lauantain saunakorvauksen minäkin haluan työehtoihini.

   Ja Hiskiä olen kuulokkeistani kuunnellut siitä asti, kun Iines linkkasi kappaleensa. Hiski saisi tulla minunkin tiskini tiskaamaan.

   Poista
  4. äsch, kommenttini tuli väärään paikkaan. mutta ma luulen että sielujen sympatiaa kaikki epäkelvot paperi-ihmisetkin, pääluottamusmiehistä nyt puhumattakaan, tuntevat Hiski Salomaata kohti. (tai po. kohtaan. ettei minua vaanivat suomenkielen jaguaaropettajat minua teräväkärkisiin hampaisiinsa nappase)

   Poista
  5. Hiskiltä opin nyt, että lokari on "logger", puiden kaataja.

   Poista
  6. Joo, sitähän suomalaiset (siis miehet) enimmäkseen olivat. Michiganissa ja Minnesotassa. Mainareina myös suuri osa heistä sandwichitsinsa sai. Naiset taas - tytönhupakot - pestautuivat pii'oiksi.

   Poista
  7. Antti Tuurin Taivaanraapijat kannattaa lukea, se kertoo pilvenpiirtäjiä rakentaneista suomalaisista. Vain inkkarit ja suomalaiset uskalsivat työskennellä korkeuksissa. Minä en uskaltaisi, mutta kirja oli elämys.

   Poista
 38. Elämme vuodenkierron ihmeellisintä aikaa. Illalla katsoin koivua ja sen urput olivat jo hieman puhjenneet lehdiksi. Aamulla lehdet olivat kasvaneet hyvin paljon, yö oli lämmin ja lempeä.

  Aika harvoin lehdet ovat puissa ennen vappua. Liekö ennusmerkki Rinteen hallitukselle ja joudun sanani syömään. Heh, tuskin sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintähän kai on, että elämme. Urput tulevat puihin silloin kun tulevat. Ja myöhemmin kesällä hyönteiset lentelevät ilmassa ZIK ZAK. Anna heidän kuule antaa lennellä!

   Poista
  2. Kuuntelin vähän kappaleita "Elämä on laiffii" ja "Jokainen tsäänssi on mahdollisuus", mutta en arvaa niitä tänne laittaa, kun ovat niin karsean huonoja.

   Poista
  3. Torstai-kysymykseesi en tiedä vastausta, kiinnostaisi kyllä. Jos se oli joku maksullinen nainen, joka varauskirjaansa selatessaan totesi: "Torstai on Toivoa täynnä".

   Poista
  4. kts. vastaus edeltä, eli sieltä mistä sitä kysyin. - Ystäväsi mikis.

   Poista
  5. Katsoin, kiits, taas olen sivistyneempi.

   Poista
 39. Tänään tulee (lupasin aikoinani että en ikinä enää suosittele mitään elokuvia teille, koska olette Kalmareita, muistatteko) mutta tänään Töllöstä tulee kaksi klassikkoelokuvaa. Harmittaa vaanse että ne teeveestä ovat tulleet jo noin 100 kertaa aiemminkin. Mutta jos... jota ihmettelen - oi Teidän viattomuutta kadulta - ette niitä ennen ole nähneet, ilo on oikeasti Teidän puolellanne. - Tosin huumori "Enoni on toista maata", on sen verran persoonallista (oudohkoa) että ei se kaikkia kiinnosta. (Mutta sehän, kuten Iineskin totesi, ei katsojan syy ole.) Jos ennen ette ole nähneet elokuvaa "Pulp Ficktion - tarinoita väkivallasta", katsokaa ihmeessä! Se on kulttikuva, käsittämättömän hyvä, siinä näiden näyttelijöiden dialogi tulee katsojien korviin. Ja tapahtumat tulee syliin. Olen takuuvarma että myös kriittinen Riku Riemu pitää tästä leffasta. - On se sen verran sekä järkky että herkkä! (heh, heh)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulp fictionia en tosiaan ole nähnyt. Herkkyyteni peittyy joskus järkkýyteni tai jopa jyrkkýyteni. Illan virkku ja aamun torkku, tai päinvastoin .

   Poista
  2. Jos termit kuitenkin tarkoittivat elokuvaa, minä en ronskeja väkivaltapätkiä juuri katso. Ja olen ajan kelkasta pudonnut, Sam Peckinpah on ikuinen suosikkini. Ja Kummisetä ykkönen.

   Poista
  3. Minua on pelottanut elokuvan etukäteen mainostettu väkivalta. Ja se, että se kertoo mm. gangstereista, joiden ajatuskulku ei kiinnosta m inua oikeastaan pätkääkään.

   Aikoinaan Kummisedänkin väkivaltaisuutta mainostettiin ja menin silti katsomaan sen. Ei olisi pitänyt, väkivalta hyppäsi joissain paikoin silmille. Minä olen sen verran elämässäni muutenkin hätkähtänyt ja säikähtänyt, etten halua vapaaehtoisesti katsoa raakuuksia. Enkä ymmärtää niiden mahdollista symboliikkaa. En voi luontofilmeissäkään katsoa, kun toinen eläin joutuu toisen uhriksi.

   Uskon silti, että Pulp Fiction on loistava elokuva herkkyksineen ja mustine huumoreineen. En vaan halua hätkähdellä.

   Poista
  4. Lapsena minä jouduin usein pelkäämään. Sitten päätin, että antaa tulla vaikka märkiä rättejä, minä en pelkää mitään. Jumalauta minä rosvon taltutan jo pelkällä puheellani.

   Poista
  5. Ettet vain jo olisikin harkinnut kurssittaa puhetyöläisiä mummoilta roposia puhumalla pärjäämään? Tai ehkäpä poliitikoille pientä esiintymisapua? Tai tetterikoulun rehtorin virkaa? Taitavalle on aina paikka, vaikka mistä olisi kyse. Hyvä Riku!

   Poista
 40. Tämä Pulp Fiction on ennenkaikkea filosofinen. On totta että siinä kuvataan väkivaltaa, mutta tavallaan sillä lailla etä se tehdään naurttavaksi. Ei tässä mäsäillä juuri muulla kuin ihmisten ennakkoluuloilla. Kummisetä elokuvat minusta ovat inhottavampia mutta tämä on 10 kertaa parempi kuin ne.

  Olkaa ihmeesti kilttejä ja tutustukaa mistä on kyse. Ja muistakaa että filmi EI etene kronologisesti... siinä on jänniä, erittäin jänniä takaumia koko ajan.

  Hyvää ja Mahtavaa Elokuvailtaa! (Itse olisin onnellinen jos ENSIMMÄISEN kerran tämän näkisin... olisi kaikki uutta. Mutta katsoo tämän 16nnentoistakin kerran. On sen verran elävä kuva. - Ps. Mutta nyt alkaa Tatin "Enoni". Aion senkin katsoa vaikka olen nähnyt sen vasta viistoistakertaa aiemmin. - Adjöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä Marlon Brando, eikä esimerkiksi kamalaa John Travoltaa, surkeista huonointa .

   Poista
  2. No juu, Tom Cruise on näyttelijöistä se, jonka ansiosta käännän kanavaa aina.

   Poista
  3. Luin esittelyn elokuvasta ja silläkin perusteella tuntuu, että se ei ole väkivaltaa, vaan käsittelee ilmiötä "väkivalta".

   Kyllähän minä tuonkin jo tiesin, mutta silti en ole tullut katsoneeksi elokuvaa. Ainakin luulen, että en ole katsonut, mutta satavarma en ole. Joskus nimittäin alan katsoa elokuvaa, ja jossain vaiheessa huomaan, että olenkin jo katsonut tämän. - Juu, saa sanoa tyhmäksi..

   Poista
  4. Minä nuorena luin paljon kirjoja. Jos joku kysyy niiden nimiä, vastaan etten tiedä .

   Poista
 41. Turun tapauksesta yhä halveksin poliisia, terroristia ammutaan aina päähän, muu ei ole hyväksyttävää. Saatanan koira, minua itkettää se jehovantodistaja nainen, jonka murhasi, vaikken elämänkatsomustaan tue enkä kannata. Terroristia ammutaan aina päähän.

  VastaaPoista
 42. Yhtään en Iines ymmärrä vihaisuuttasi siitä, että Sipilä tyrmättiin etukäteen, osoittautui kaikkien puheiden veroiseksi ja vielä pahemmaksi. Ja sama jatkuu tämän ääliö-Rinteen kohdalla, mitä hyvää muka tuollaiselta ay-plösöltä saisimme? - Emme mitään.

  VastaaPoista
 43. Kappale kauneinta Ruotsia, lempikappaleeni.

  VastaaPoista
 44. Bluesilla tai neekerijatsilla en viitsi teitä kiusata, kun ette kuitenkaan ymmärrä hyvän päälle. No jaa, pistän kaikesta huolimatta hyvän parasta, tätä pareeta ei oo. Melkein itkettää tuo hienous.

  VastaaPoista
 45. Tässä vielä oikein syvää tanssilavakaihoa, sitä kun neito vedettiin kiinni pukumiehen vankkaan rintakehään ja perä työnnettiin kauas ulospäin ja suu neidon korvaan hiuslakkakerroksen läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, jäit kiinni, loistavia linkkejäni et aukaise. Ilpo Hakasalon juontaman Satumaan linkkasin klo 12:15.

   Poista
  2. No voi sun, Kauko Käyhköön ja Hiskiin asti äsken availin, alhaalta ylös edeten, kun tänään on ollut vähän kiireitä ulkona.

   Ihan sama linkki. Mielessä kyllä välähti, että onkohan tuolla yllä jo Reijo Taipale -linkki, kun Riku on yleensä ajankohtaisen äärellä.

   Poista
  3. Minä nyt olen ajankohtaisen elähtänyt, menneisyydessä elävä vanheneva mies.

   Poista
  4. Huomaat yleensä taiteilijamuusikoiden surulliset poismenot. Ja vähän muidenkin.

   On tämä elämä kaikkineen vain väliaikaista. Ja kuitenkin niin riemullistakin.

   Poista
  5. No joo, kun uutisia seuraan ja olen tunteellinen. Dino ei kuole koskaan.

   Poista
  6. Dino ja Jerry Lewis olivat tiivis työpari 50-luvulla, tekivät hyviä elokuvia. Välit katkesivat kokonaan kahdeksikymmeneksi vuodeksi ja Frankie-boy saattoi heidät yllättäen jälleen yhteen televisiokameroiden alla. Jerry Lewis and Dean Martin Reunion. Tällaisia minä katselen.

   Poista
 46. Helsingin Aleksanterinkadulla kun yöllä kävelee, keskellä jalkakäytävää seisoo järkyttävän rumia ja elähtäneitä afrikkalaisia rujoja bisnesnaisia. En minä ymmärrä, kuinka kukaan niiltä mitään ostaa. YÄK ja YÄK.

  VastaaPoista
 47. Kesä kun on alkamassa ja on ollut lämmintä, toissa aamuna istuin ennen seitsemää kauppatorilla kahvilla, ihan hyvät fiilikset oli, kun ihmisiä ei vielä parveillut lainkaan, kaunis jo kesäinen aamu. Heh, turistihinnoilla pahvimukillinen kuppi sumppia maksoi 2,5o, antoi minulle siitä viiskyt senttiä alennusta.

  VastaaPoista
 48. Sainkohan minä jo Mikiksenkin hermostettua. Minä nyt olen tällainen jyrkkä rona (kusipää), ja kerron mielipiteitäni ilman tarpeellisia estoja.

  VastaaPoista
 49. En usko, mikis tulee ja menee omien tekemistensä mukaan, niin kuin moni muukin. Se on ihan ok. Täällä mittarissa tänään 22, täysi kesä, vallan ihanaa säätä, ei liian kuuma. Ja valoisaa alkaa olla lähes yöhön saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis on tietysti omien polkujensa mies, mutta minä jatkuvasti pelkään loukkaavani hienoja ihmisiä. Samaan aikaan, kun puhun ihan saatanallisen törkeitä.

   Poista
 50. Morojens, toivottavasti kukaan ei säikähtänyt uusvanhaa habitustani.
  Täälläkin lumet hupenivat muutamassa päivässä ja monet lammet ovat kohta täysin vapaita jääpeitteistään. Suurilla järvilla (kaksi, joita ohitan) on vielä koko ajan tummuva jääpeite. Rannoille jo saisi katiskojakin laskettua.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä tulloo, kesä tulloo, vielä on kesää jäljellä.

   Poista
 51. Nii vuannii Riku, kohta tulloo vappu, eikä siitä mäne ennee montai viikkoo ku tulloo juhannus. Sittehä se onkii tuas kesä männy ja outellaan joulusesonkii.
  No ei toenperrään silviisiisti.
  Elä hetkistä, tartu hetkeen... meitä on viisaammat yrittäneet valistaa. Niin se kesäkin pitäisi oppia viettämään ellei sekunti, niin minuutti kerrallaan.
  Kun kuulema elää hetkistä, nii suapi paljon (enemmän?) kauniita hetkiä, olopa sitte kesäi eli talavi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli vuotta juhannuksesta jouluun, ja taas puoli vuotta, niin juhannuskokolla juhlimme.

   Poista
 52. Mielenkiintoinen on ”pääministeri” Rinteen lausunto Ylelle, aamun Hesarin mukaan. Hänen hallituksensa olisi valmis samanlaiseen tukeen Kemiin suunnitellulle suurelle sellutehtaalle kuin Sipilän hallitus vuonna 2017 Äänekosken sellutehtaan kuljetusväylille, 180 miljoonaa euroa. Hiilinielut eivät ole este tehtaalle, sanoo Rinne.

  Hellurei, ilmastonmuutospuheet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kertoo kyllä Rinteestä ihan hyvää. Jumalauta, meidän ei pidä uhriutua, päästöt ovat puhdasta matematiikkaa, intialaiset, kiinalaiset ja afrikkalaiset ne tekevät. Hyvä Rinne - Suomi nousuun!

   Poista
  2. Jumalauta, minun rahojani ei Tansanian kommaripaskoille anneta. Heh, kommarit kannattivat Nicarguan fasismiakin, hyvää yötä ja goodbye.

   Poista
 53. SDP:n kärkiteema uudessa hallituksessa Rinteen lupauksen mukaan:

  ”SDP:n tavoitteena on hiilineutraali Suomi vuonna 2035 ja selvästi hiilinegatiivinen yhteiskunta vuosisadan puoleenväliin mennessä.”

  Tähän viittasin kommentillani. Itse olen sitä mieltä, että nuorisolle on jaettava rehellistä tietoa globaalista tilanteesta ja on lakattava syyllistämästä Suomea, joka on jo hoitanut toimensa tässä asiassa kansainvälisesti arvioituna erinomaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallituksen muodostus saattaa vaikeutua siltä osin, että vihreät saattavat tehdän Rinteen sellutehdasjutuille ja tätä myötä metsänhakkuille tenän. "Vihreät eivät taivu kompromisseihin ilmastoasioissa", sanoo Pekka Haavisto juuri lukemassani lööpissä (I-S).

   Siinä olisi puolue, joka ehkä ei olisi lähdössä hallitukseen ainakaan ilman takinkääntöä.

   Poista
 54. Notre Damen remonttiin kerättiin maailmalta huikea, oliko peräti miljardin summa. Aitelkaapas, miten äkkiä rahaa maailmalta löytyy, jos hanke herättää tiettyjä yhteisiä intresseja ja intohimoja. Nyt kaikki telluksen roposet samaan kasaan ja sähköautoja valmistamaan kaikille köyhimmille kaahaajille.
  No, ei ole pelkoa. Kun edes lentomatkailua ei saada pikaisesti saasteettomaksi, miten autoilua saati tehtaiden päästöjä. Eläimille ja köyhillehän syyt ilmaston lämpenemisestä on hyvä vierittää. Luksus veneet, monet kymmenet asunnotympäri maailmaa jne. Niitähän ei voi kieltää eikä vaatia elintason alentamista.

  VastaaPoista
 55. Minusta tuntuu, että jo pelkällä sivistyksellä ja koulutuksella maailma voisi pelastua. Kun ihminen saa tietoa eli oppia, hän valitsee varmasti viisaammin kuin ihminen, joka ei tiedä mistään mitään. Uskon vakaasti, että oppi ja henkinen sivistys kasvattaa ihmisen eettisyyttä paremmin kuin mikään muu.

  Eetos, moraali, sivistys, rauha ja harmonia. Näiden puolesta pitäisi nuorten nousta, vaikkei siitä Nobelilla palkittaisikaan.

  VastaaPoista
 56. Minä olen tämän maailman katsonut ja huonoksi havainnut, syvästi pettynyt. Eetos, moraali, sivistys rauha ja harmonia täältä puuttuvat. Ihan ok, mikä minä siihen olen mitään sanomaan. Maailman parannus on tärkeyslistallani viimeinen, menköön ihan mihin helvettiin tahansa, mitä se minulle kuuluu.

  VastaaPoista
 57. Niin, tarkoitan ihmisen henkistä kehitystä, en vain yksilöiden siellä täällä, sillä ei siinä ole mitään ihmeellistä tai ihanaa, että joku yksilö sopessaan kiillottelee omaa kruunuaan.

  Tarkoitan tietoista suunnanmuutosta siinä, mitä lapsille opetetaan ja mihin ihminen pyrkii. Nyt palvotaan omaa bodya, mutta ei henkeä, sielua, jonka kautta ainoastaan ihmisen moraalilla ja eettisyydellä on mahdollista kasvaa.

  En ryhdy tässä enempää avaamaan ajatuksiani - lukijoita säästääkseni. Saatte pitää hurlumheinä. Se on toisen keskustelun paikka, joskus ehkä.

  VastaaPoista
 58. Iines, mitä näistä listasi arvoista "eetos, moraali, sivistys, rauha ja harmonia" on länsimaissa jäljellä?
  Riippuu oletettavasti miten kukin määrittelee kyseiset aiheet?
  Nykyisin "eetos" lienee melko tuntematon käsite ja ilmeisen vastakkainen, miten se ennen on ymmärretty. Nyt moraalinen mielenlaatu, katsantokanta on lähinnä välinpitämättömyyttä suosiva, vastuut yksilön harteille heittävä. Vanhat moraaliarvot kaikkine tasoineen ja ilmiöineen uusi sukupolvi haluaa romuttaa ja onkin jo edistynyt "kiitettävästi". Sivistys on kiihtyvällä vauhdilla katoava luonnonvara. Some pitää huolen, ettei vahingossakaan mitään sivistävää oteta näppäilyissä pramille. (Paitsi tietysti Iineksen blogissa! :D)
  Ulkopuolista rauhaa voi löytää vielä kaukaisista aarniometsistä tai vuorten rinteiltä, mereltäkin, mutta ne eivät takaa rauhaisaa mieltä. Sodat tuskin loppuvat, ellei ilmaston lämpeneminen tai maailmansota tee niin pahaa jälkeä, että ahneet puupäätkin saavat tuta tyhmät tekonsa vääriksi oikein isän kädestä.
  Työn takana on löytää elämäänsä harmoniaa päällehyökyvissä medioitten tsunameissa. Joku joogaa, joku hokee mantrojaan, jotkut vetävät elimistön ja pään täyteen vieraita aineita, joku harmonisoi itsenä musiikilla tai kirjallisuudella. Hyvä parisuhde ja ystävät auttavat mielen harmoniaan. Joillekin Jumala tms. yliluonnollinen tuo mielnrauhaa ja harmoniaa itsensä ja maailman välille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soon vähän ko sillai, että ennen hoettiin: rauha, rauha...(maailma ilman sotia) eivät sodat oe minnekään kadonneet. Samoin kuin nyt hoetaan tas-arvoa ja oikeudenmukaisuutta kaikessa, mutta missä nuo arvojen tulokset todella näkyvät kongreettisesti? Eipä juuri missään. Orjuus sen kun lisääntyy. Moraalista onko enää rippeitäkään jäljellä, papit ynnä muut pervertikot kiduttavat ja panevat pikkupoikia ja lapsia edelleenkin. Naisia hakataan ja tapetaan kuin itikoita. Nälkä ja kaikkinainen puute ei ole pallolta kadonnut. Kurjuutta lisäävät poikkeukselliset sääilmiöt jne. Että mikäs meillä. Olemme onnellinen kansa.
   Kiristellään hampaita ja puristellaan käsiä nyrkkiin, mutta hyvinhän meillä menee. Kuka nyt omaan pesään paskantaisi?

   Poista
  2. Leonoora, kysyt, mitä länsimaisessa yhteiskunnassa on jäljellä eetoksesta, moraalista, sivistyksestä, rauhasta ja harmoniasta.

   Vastaan niin, että paljonkin, kaikki ovat olemassa ihmisissä ja luonnossa. Luonnolla tarkoitan tässä sitä ympäristöä, josta ihminen on aina noutanut mieleensä tasapainoa ja tyyyneyttä - rauhaa ja harmoniaa siis.

   Ei yhteiskunta ole rappiolla, eikä ihminenkään. Kaikki se, mikä aiheuttaa ihmisessä ahdistusta, pelkoa, itsekkyyttä, pahoja tekoja, on aina ollut ihmisessä. Kaikki tämä on aina ollut. Se on vain ilmennyt eri tavoin eri aikoina.

   Nyt moni asia näyttäytyy ihmisen kaikkivoipaisuuden valossa. Meitä kasvatetaan ottamaan ja vaatimaan, ei antamaan, meitä kasvatetaan nenäkkyyteen, ei nöyryyteen, meitä kasvatetaan itsevarmuuteen, ei tuntemaan itseämme, meitä kasvatetaan ekstroverteiksi, vaikka olemme introvertteja. Lista on loputon.

   Miksi kaikki tämä hössötys? Elinikä ei kuitenkaan taida tästä pidetä eikä ihminen ole kuolematon. Ihmisen fysiikalla on rajat, vaikka lihas olisi täynnä testosteronia ja botoxia ja vatsa täynnä proteiinia, ei pahoja hiilareita. Ja sitä voi tipahtaa näköalapaikan kaiteen yli pelkkää selfietä ottaessa. Viisikymppinen mies voi kuolla yhtäkkiä, mikä on uutisen aihe ja uskomaton tragedia. Ihminen kuolee seisovilta jaloilta. Missä on virhe?

   Poista
  3. Maailma on hylännyt kristinuskon. Se on paha, vaikkei erityisesti uskovainen olisikaan. Kristinusko on länsimaisen kulttuurin nostanut omaan luokkaansa. Jeesus meitä auttakoon!

   Poista
  4. Me olemme hylänneet kristinuskon ja vaadimme uskonnonopetuksen poistoa kristityiltä, mutta vaadimme sitä muslimeille, vaikka he usein tulkitsevat sen ahdasmieliseen keskiaikaiseen tapaan.

   Poista
 59. Maailmanparannus on tietysti hienoa ja arvostettavaa,ihkuhienoa, mutta Valtteri Bottas ajoi voittoon ja Räkäkin ihan ok sijalle!

  VastaaPoista
 60. Ehdottomasti kieltäydyn sanomasta, että Maria Veitola on maailman rumin ja vastenmielisin nainen. Sen kyllä myönnän, että paskat tärähtäisi housuun, jos kuulisin hänen tulevan yökylään.

  VastaaPoista
 61. Mutta nyt on iloisiakin uutisia tulossa! Ajatelkaapas!
  Translaki mennee tietysti läpi, koskapa jo naisia (varsinkin nuoria) on eduskunnassa runsaasti, joten kaikki seksuaalisuuteen ja sen poikkeavuuteen liittyvät lakialoitteet saavat myötätuulen purjeisiinsa, totta kai.
  Tulevaisuudessa ei sitten tarvitse enää juosta psykiatrien luona valittamassa väärästä kropastaan, jonka vanhemmat tekivät ja vääristä ajatuksista ja arvoista, joita vanhemmat syöttivät. Lain toteuduttua voit valita mielesi mukaan millainen olio haluat olla juridisesti. Ilmoitat vaan, että vaan, että vaikka: mä olen sekasikiö, niin avot, juriidisesti olet sekasikiö. Kaikkirakastavat sinua! Et tarvitse ruveta mättämään hormooneja syntyäksesi lääkärien kautta uudelleen, et tarvitse edes oikeesti mennä girurgin viilleltäväksi. Saat tehdä lapsia kenen kanssa ja millä keinoin hyvänsä, sillä et tarvitse todistella enää olevasi eunukki.
  Juriidisuus tarkoittanee joitakin virallisia papereita, kuten sotetunnusta, passia tms.
  Hallelujaa, pitäsköhän vaihtaa habitusta toiseen, kun siitä tulee niin helvatan helppoa. Entäs, jos minä haluan muuttua toiseksi tämän tästä. Mitäs siitä juriidisuus-setä sanoo? Sanooko, että elä kuule nuin usein vaihda tuota toispuolisuuttas vai monipuolisuuttahan se on. Tulee pitkiä jonoja maistraattiin, kelaan ja minne kaikkiin niitten pumaskahakemusten kaa. Nimetkin loppuukohta, jos nuin usein vaihdat persoonallisuuttas.

  VastaaPoista
 62. Leonoora, ei kukaan huvikseen vaihda sukupuoltaan. Prosessi on mielettömän raskas ja iso asia.

  Ihminen voi oikeasti syntyä väärässä sukupuolessa, jos vaikka sukuelimisssä on jotain fyysistä muutosta tai on vaikkapa kahdet eri sukuelimet. Nämä ovat asioita, jotka lääketiede tuntee ja joita voidaan - ja täytyykin korjata ihmisyyden vuoksi.

  Näin juuri ohjelman, jossa hyvin nuoret lapset kertoivat asiasta kohdallaan. He olivat niin nuoria, ettei heihin edes ulkopuolinen vaikutus olisi voinut tehota, perheet olivat välittäviä ja tasapainoisia, ja lapsia oli ensin yritetty kasvattaa sinä sukupuolena, jolta he fyysisesti näyttivät. Eli vanhemmat eivät manipuloineet, vaan ymmärsivät lapsensa erikoislaadun.

  Ihminen joutuu tarkkoihin vuosien tarkkailuihin testeihin, ennen kuin muutoshoito alkoitetaan.

  VastaaPoista
 63. Lakimuutos läpi mennessään tarkoittaa, ettei tarvitse enää tarkkailuja ja testejä. Voit itse valita ja määrätä juriidisen, laillisen sukupuolesi, jonka itse valitset itsellesi - vai tarvinneeko enää sitten sitäkään ilmoittaa minnekään. Mitään ei mukamas vaadita tosistaaksesi olevasi transu tai mikä ikinä haluatkaan olla olemukseltasi. Steriilikään ei tarvitsisi olla. Saisi tehdä ristiin, rastiin vauvoja. Sitten voitaisiin hehtuttaa taas mediassa, että mies pystyy synnyttämään ja mitä yhtä järjetöntä. Liekö edes pakko tunnustautua enää ihmisten lajiin kuuluvaksi ?
  Just nuo tv-ohjelmat ovat äklöttävän positiivisista vinkkeleistä nähtyjä ja hyvin manipulatiivisiä. Kamerahan ei kerro kaikkea. Vanhempien käyttäytymisestä voi aistia asioita joista ei tietenkään kerrota tai puhuta kameran edessä. Yleensä näiden filmien tekijöillä on jollain tapaa oma lehmä ojassa tai sitten he vain etsivät poikkeuksellisia ja erikoisia aiheita joilla tienaa paremmin kuin muilla aiheilla.
  Totta kai maailmassa syntyy erilaisia kehitysvammaisia lapsia, joten ei mikään ihme, jos alapäässäkin ilmenee
  epämuodostumia, mutta ilmeisen marginaalinen määrä muihin kehitysvammoihin ja kehityshäiriöihin suhteutettuna. Ellei sitten koko ajan lisääntyvä lääkkeiden käyttö ja kemikaaleilla kyllästetty ympäristö saa aikaan yhä enemmän epänormaalia kehitystä. Kun ajatellaan esim.jätevesiä, on se hurjaa, että ylipäätään enää löytyy terveitä yksilöitä. Miten paljon viemärein kautta vesistöihin virtaa ehdkäisy- ym. pillereiden hormooneja ym. muita myrkkyjä. Atomivoimalaonnettomuudet, ruuan lisäaineet ym. ym.
  Eikös vauvojen vanhemmille anneta heti jo sairaalassa tietoa kehityshäiriöiden hoidoista ja jatkotoimenpiteistä. Kohdun puuttumista ei heti huomaa vauvasta, mutta eiköhän sekin murkkuikään mennessä selviä jos kuukautiset jäävät tulematta.
  On outoa, että vasta aikuisena yks kaks huomataan, että sitä asuukin aivan väärän nahkan ja pään sisällä.

  On myös uskomatonta ja outoa, miksi muita kehitysvammaisia ei puolusteta ja vaadita erilaisia parannuksia hoitoihin ym. elämän olosuhteisiin. vain nämä traskin ja setan kullanmurut saavat kaiken sympatian ja huomion medioissakin. No, raha ratkaisee lauloi jo Irvinkin, muistaakseni.
  Tarviiks näistä tehrä niin hirveetä numeroo joka tuutissa. Minua ärsyttää juuri se vääränlainen pakkosyöttö.

  VastaaPoista
 64. Ai niin, ja siitä minä olen ainakin tuhat varma, ettei ihminen voi syntyä väärään kroppaan. Se on täydellistä fuulaata ja silmänkääntötemppu. Ihminen syntyy juuri siihen kehoon ja sellaisena kuin syntyy. Ei sitä kukaan muuta vääräksi missään vaiheessa. Et voi panna kättä eteen ja sanoa, menepäs takaisin ja tule poikana takaisin. Tyyttöä ei me toivottu. Tai päinvastoin.
  Lapsi syntyy juuri sellaisena kuin syntyy, eikä millään lailla vääränlaisena, väärässä kropassa. Piste. Tiedän, että on fiksumpiakin ihmisiä, jotka ovat kanssani samaa mieltä.

  VastaaPoista
 65. Minä en tommosista sukupuolisuuksista tiedä mitään, olen vanha juntti ja akkoja olen ikäni kiusannut. Välillä nekin ovat minua kiusanneet.

  Politiikasta minä arvelen sinulla, Iines, olevan liian unemuksellinen kuva. Poliitikot ovat poliitikkoja, koska haluavat itselleen mannaa ja mannapuuroa. Poliitkoiksi valikoituu kaikkein vittumaisimmat ihmiset, sellaiset, jotka eivät kanssaihmisistään piittaa. Sellaisia ne ovat, eivät mitään jeesuksia.

  VastaaPoista
 66. Just katsoin mukamas transuja rohkaisevan, heidän erään esimerkkinä toimivan elokuvam: Tanskalainen tyttö. Karmee leffa! Traaginen loppuko on se transuihin vetoava ja heitä mukamas rohkaiseva elementti? Vastenmielisen laskelmoitua kaupallista tunteisiin vetoavuutta, sanon minä.
  Makaaberi leikki muuttuu avioparin kohdalla todeksi. Sentään hieman sivuttiin vaimon, Gerdan pettymystä leikkiin, koskapa hän pyysi miestään lopettamaan Lilinä esiintymisen ja olemisen. Elokuvalla on
  mukamas todellisuuteen linkitystä.
  Loppukohtauksen tapahtumista vihjaillaan jo jonkin matkaa loppumetreillä ja sen mukainen the end on. Eräänlainem onnellinen loppu sekin, sillä mitäpä muuta voi odottaa tuon aikaiselta kirurgialta laitteineen, jos juoni vastaa tosi tapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äklöttävä ja ylikorostetun tekonaisellisuuden pinnallinen ja kaupallinen tuote tämä Lilin versio ed. mainitussa elokuvassa. Kopioita ja matkijoita näköjään riittää ja lisää tulee koko ajan.
   Vastenmielistä naisten halveeraamista ja mitätöintiä koko transu kulttuuri. Ugh!

   Poista
  2. Tätä Tanskalainen tyttö -elokuvaa en tullut katsoneeksi, kun toiselta kanavalta tuli Rita Hayworth - avain pakoon. Oli pakko katsoa - ainakin kolmannen tai neljännen kerran.

   Poista
 67. Seksuaalikulttuuri on kuitenkin eri asia kuin ihmisen seksuaalisuus.

  Erilaisten seksuaalisten poikkeavuuksien - kyllä näin voidaan sanoa - kulttuureissa seksuaalisuus korostuu, koska seksuaalisuudesta siinä on kyse. Se ei silti varmaan tarkoita sitä, että seksi olisi koko ajan mielessä. Erilaisilla tunnusmerkeillä halutaan ehkä korostaa uhmakkaasti oikeutta poiketa valtakulttuurista.

  Mikäs siinä, mutta vaarana on tietenkin se, että räikeät ylilyönnit eivät palvelekaan hyvää tarkoitusta, vaan kääntyvät aseiksi epäluuloisten käsiin.

  VastaaPoista
 68. Itse olen tympääntynyt senkaltaiseen hyökkäävyyteen, jolla esimerkiksi muuan transeksuaalinen ihminen hyökkäsi kättelyssä silmät pullistuen syyttämään vastakeskustelijaa, joka ei ollut ehtinyt avata suutaan, Sannikka & Ukkolassa. Tämä vastapuoli oli hyvin maltillinen ja suvaitsevainen ajatuksissaan, ja joutui suorastaan nojaamaan taaksepäin transseksuaalin henkilön hyökkäilyä vastaan saamatta juurikaan sanoa mitään.

  Tällainen vihainen asenne tekee hallaa asialle eikä edistä ymmärrystä millään tavoin. Eli vikaa on kyllä molemmin päin, myös poikkeavissa seksuaaleissa ja heidän omissa asenteissaan. Ihmisiä kaikki ollaan.

  VastaaPoista
 69. Hienoa Iines, olen täysin samaa mieltä kanssasi!

  VastaaPoista
 70. Riku sanoi tuolla ylempänä, että minulla taitaa olla unelmainen tms. käsitys poliitikoista. No juu ja ei, en minä politiikkaan noita eettisiä ihanteitani olekaan tuputtamassa, vaan tärkeämpään kohteeseen, kasvatukseen, kouluun, oppiaineisiin vaikka ilmiöopetuksena.

  Politiikassa mielenkiintoista on nyt nähdä Pekka Haaviston moraali ja eettinen päätöksenteko: mennäkö hallitukseen, vaikka Rinne tukee Kemin sellutehtaan avustamista, mikä puolestaan merkitsee mahtavia metsähakkuita tehtaan pohjattomaan nieluun. Näinhän se pienenevä hiilijalanjälkiprosentti jää saavuttamatta, vaikka se oli Rinteenkin tärkeimpiä prioriteetteja uudessa hallituksessa.

  Saas nähdä, istahtaako vihreä Pekka ministerinauton takapenkille hillotolppaa vuolemaan. Veikkaan että istahtaa. Selityksen täytyy olla taianomainen. Jään odottamaan.

  VastaaPoista
 71. Olipa hallitusvastuussa ketkä puolueet tahansa, köyhien, työttömien ja sairaiden kiusaaminen jatkuu, ja entistä enemmän kiristetään valtion kukkaron nyörejä. Ei siis mitään uutta vanhan taivaan alla maassammekaan tiedossa.
  Joka tapauksessa: "Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö!" Iloista kevätkarnevaalia Iinekselle ja blogikamuille!

  VastaaPoista
 72. Kiitos samoin sinulle Leonoora ja kaikille tämän lukeville!

  VastaaPoista