18.4.2019

Pääsiäistä!


Hyvää pääsiäisen aikaa!  Ensimmäiset perhoset ilahduttavat jo muuten ruskeassa ja lehdettömässä luonnossa.

Kuten huomaatte palautin vanhan blogini nyt koko pituudessaan avoimeksi ja julkiseksi. Anteeksi nyt, että te lukijatkin olette joutuneet "kärsimään" tästä ikävästä episodista, johon blogini kautta jouduin.  Annan asian nyt jäädä taakseni, eikä minulla ole tietoa monistetehtailijasta ja intimiteettini vuotajasta. Olkoon kuka tahansa, hänellä on mitä ilmeisimmin itsellään vaikeaa ja ahdistavaa elää näin alhainen teko sydämessään. Ja jos tekee tällaista, on kyllä valmis muihinkin vihatekoihin.

Vanhaan osoitteeseen en saanut blogia palautetuksi, mutta ehkä tänne linkin kautta taas löydetään. Nyt ei kurjuutta kummempaa. Elellään ja ollaan ja nautitaan upeasta pääsiäissäästä. Tähän alle saa kirjoitella, mitä kunkin sydämellä juuri nyt on, tai tietenkin myös siitä, miten maa makaa ja miten sen pitäisi maata, jos sinä saisit päättää.

Itse kummastelen vaaleista vain sitä vihaa, jota persut saavat voitostaan. Halla-aholta tivataan kymmenen vuoden takaisista kirjoituksista EU-palaverissa. En ole niitä kirjoituksia lukenut, joten vaikea puolustaa tai tuomita. Uskon, että siellä on hurjiakin lausuntoja, joihin humaani ihminen ei voi yhtyä. Sitä silti ihmettelen, miksi Rinteeltä ei tivata vaikka hänen kavalluksistaan tai muista teoistaan, vaikka hänestä taitaa tulla pääministeri. Hänhän on oikeasti tehnyt harkiten halpamaisen rikoksen: varainkavalluksen. Huhhuh hänelle ja myös Halla-ahon lausunnoille, jos siellä rasismia on. Ja yksi huhhuh vielä Jan Vapaavuorelle, joka on jopa nyrkkisankari.

(Valokuva Iines 18.4.)


145 kommenttia:

 1. Hyvän pääsiäisen lisäksi Lämmin kiitos ja arvostukseni sinulle, Iines, että tämän blogin palautit. Häiriintyneiden monistetahtailijoiden vuoksi ei kannata vaivaantua, chihuahuat haukkuu, mutta karavaani kulkee.

  Vasemmistovihreäakseli on todellakin pakokauhua muistuttavassa tilassa.

  Maamme hallituksessa mikään ei taida muuttua viimeaikaisesta kehityksesä, aina tulee uuusi Suomen kaikkien aikojen huonoin.

  Vihreiden tärkeimmät saavutukset tulevassa hallituksessa ovat tukea ydinvoimaa ja saada vihreät paperikassit pakollisiksi.
  ("Ympäristön kannalta paperikassi on 11 kertaa, kangaskassi 840 kertaa ja luomukangaskassi 2400 kertaa huonompi kuin muovipussi.")

  VastaaPoista
 2. Kiitos Riku sanoistasi! Kyllä tuo teko järkytti, vaikkei henkilöyteni ehdoton salaisuus olekaan.

  Esimerkiksi lapsuudenmuistojeni avoimuuden takia olen kirjoittanut anonyymisti, vaikkei siellä lapsuudessani mitään varsinaisesti järkyttävää tai erikoista ollutkaan. Samoin olen kirjoittanut ihmisistä tosipohjalla, ja varmaan joskus intoutunut osittain fiktiiviseen iloitteluun tahtomattani. Siitä voi joku loukkaantua.

  On kyllä mielenkiintoista odottaa tulevsn hallituksen koostumusta. Taitaa tulla kaikkien aikojen paras hallitus. Loppuukohan uuninpankkopojalta kohta aiheet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät poliittisesti aatteellisilta koskaan jutut ja aiheet lopu. Ainoa mielenkiinto tulevassa hallituksessa on, kuinka härski Antti Rinne kykenee olemaan. Kuinka nopeasti satasen lisät ja mannat taivaasta unohtuvat? - Lupaako sittenkin vyönkiristystä ja kovia aikoja.

   Mielenkiintoista on myös, myykö Juha Sipilä itsensä ryssän bisneksiin, kuten Esko Aho ja Paavo Lipponen tekivät. Vai onko sumplinut joillekin sukulaistensa omistuksesta yllätysjättipotteja?

   Entä Paavo Väyrynen, pääseekö hän euroedustajaksi vai saammeko taas nauraa?

   Löytyykö vihreille puheenjohtajaa siitä akkakööristä, jonka eduskuntaan saivat, vai jatkaako Pekka Haavisto sittenkin uudelle yllätyskaudelle?

   Yllättäkö Emma Kari ja ilmoittaa olevansa ehdokkaana joka paikkaan?

   Entä RKP, kertooko Anna-Maja, puolueen viimeinkin lakkauttavan itsensä etnisen rasismin populistipuolueena?

   Riipaiseeko Paavo Arhinmäki kovat kännit?


   Kaikki nämä ja monta muuta asiaa saat selville ensi viikon Kuplasta.

   Poista
  2. Minusta vain sellainen hallitus voi päätöksissään toteuttaa demokratiaa, joka on muodostettu eniten ääniä saaneista puolueista eli voittajista, suosituimmista puolueista. On aika pelottavaa sellainen ilmapiiri, jossa etukäteen suljetaan porukalla joitain puolueita pois. Ihan kuin olisi olemassa halua julistaa jokin ajattelutapa vääräksi ja jokin oikeaksi. Eikö sellaista systeemiä kutsuta totalitarismiksi?

   Poista
  3. Selvää on, että hallitus tulisi nyt muodostaa sdp:stä, kokoomuksesta ja perussuomalaisista, että pyrittäisiin kansanvaltaa kunnioittamaan. Hallituksen muodostaminen on kuitenkin pelin politiikkaa ja Rinteen lisautuksista päättelen hallituksen jo muodostetun jollain salaisella kassakaappisopimuksella. Rkp:n, vasemmistoliiton ja vihreidenkin hallitushistoria on ollut huono vitsi, joka ei minua naurata. Vihrut menevät ilman muuta tulevaan hallitukseen, eroavat sitten vähän ennen seuraavia vaaleja, koska sähköautoille ei ole annettu riittäviä verohelpotuksia ja päätös ehkä jopa parista uudesta ydinvoimalasta ei etene riittävän nopeasti. Ja maailma pelastuu, Suomi ei.

   Poista
  4. Näin järki sanoisi, jos halutaan demokratiaa arvostaa. Mutta ellei demokratialla ole väliä, voidaan tietysti mikä tahansa voittajapuolue jättää pois ja ottaa vain omat kaverit hallitukseen.

   Toisaalta kutkuttaisi nähdä, millaista jälkeä oikein raikuvan punavihreä hallitus saisi aikaan vastuunkannossa ja Suomen talouden ja työllisyyden nostamisessa.

   Poista
  5. Hallitus muodostetaan todennäköisesti, näin oletan kun en tiedä, hallituksenmuodostajien esittämien kysymysten ja niihin saatujen vastausten perusteella. Oleellisesti siihen tietenkin vaikuttaa vaalitulos, kansalaisten tahto tai toive. Se tahto löytyy äänimääristä:

   Edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna eduskuntaan valittujen puolueiden äänimäärätulos:
   Vihreät yli +100.000, Sdp noin +55.000, Vasemmistoliitto hitusen alle +40.000, Perussuomalaiset hitusen alle + 15.000, Kristillisdemokraatit myös hivenen alle +15.000, Rkp kutakuinkin +-0.
   Keskusta -202.000 ja Kokoomus -16.000.

   Paikkamäärät eivät ihan vastaa äänimäärätulosta, koska meillä ei ole aidosti suhteellista vaalitapaa ja isommat puolueet hyötyvät paikkamäärissä.

   Nähdään vapun jälkeen mikä sieltä on tulossa. Ketkä otetaan tarkempiin keskusteluihin ja ketkä lopulta muodostavat hallituksen. Mahdollisia vaihtoehtoja on monta, ainakin vielä. Enemmistöhallitus se melko varmasti on.

   Poista
  6. Joten niin joo, demokratia pohjalta jos mennään, niin parjaamanne punavihervasemmisto sai yhteensä noin +195.000 ääntä ja poliittinen oikeisto: perussuomalaiset +15.000 ja kokoomus & kepu yhteensä noin -200.000.

   Poista
  7. Minulla ei ole matematiikkapäätä ollenkaan, ja siksi koetan tuskanhiki otsalla ymmärtää esittämiäsi lukuja. Ne on jotenkin mutkan kautta esitettyjä?

   Lehti- ja tilastotiedot kertovat, että vaaleissa äänimäärät jakautuivat seuraavasti:

   Sosiaalidemokraatit 546 471
   Perussuomalaiset 538 805
   Kokoomus 523 957
   Keskusta 423 920
   Vihreät 354 194
   Vasemmistoliitto 251 808.

   Henkilökohtainen mielipiteeni on siis se, että suosituimpien puolueitten tulisi saada muodostaa hallitus. Tulisi siis saada edes mahdollisuus. Ulossulkeminen jo vaalien tuloslaskennan aikana kuulostaa kummalliselta

   Poista
  8. Nuo luvut ovat oikeusministeriön vahvistamista tuloksista, joissa esitetään aina myös edellisen vaalin tulos. Johon verrataan uutta tulosta.

   Ketään ei ole suljettu ulos neuvotteluista. Vielä. Se tapahtuu vasta prosessin edetessä.

   Suomessa systeemi on se, että eniten ääniä saanut puolue aloittaa hallitusneuvottelut, kyllä sinä sen tiedät. Se voi toki vaihtua ellei neuvottelut johda hallituksen muodostamiseen.

   Poista
  9. Kyllä tiedän hallituksentekovaiheet ja mahdolliset muuttujatkin. Minulle soipii hyvin, että Rinne aloittaa neuvottelut, sehän on oikein. Tiedän senkin, että hän taktikoi kysymykset sillä tavalla, että saa haluamansa hallituksen - jos se hänestä on kiinni.

   Jos taas muille ei käy Rinteen mieluisin malli, vaihtoehtoja on moniakin. Sekin on mahdollista, että muut liittoutuvat Rinnettä vastaan, mitä en itse toivo.

   Olen sitä mieltä, että nyt on vihreiden ja vasemmiston vuoro alkaa kantaa vastuuta maan taloudesta ja kehittämisestä. Odotan uteliaana, miten se lunastaa omat neljän vuoden huutonsa ja lupauksensa.

   Poista
  10. Ei tietenkään ole vielä suljettu pois, sehän on selvää kun virallisia neuvotteluja ei ole aloitettukaan. Rinteen ajattelemattomissa puheissa on, ja nyt hän joutuukin jo huopaamaan ja keksimään takaportteja, jos keskusta- tai kokoomuskoalitio ei jostakin syystä onnistu.

   Saapas nähdä, minkälaisia kuvioita tulee, kun neuvottelut tosissaan alkavat.

   Poista
  11. Kukahan se oli, en vaan muista, mutta joku kokoomusvaikuttaja se oli, joka kertoi arvostavansa Rinteen neuvottelutaitoja. No eihän hän ihan yksin ole neuvottelijana, mutta on tärkeässä roolissa. Entisenä ay-pomona on hankkinut neuvottelutaitoja. Hän puhui prosessista yhden lehtijutun mukaan, sitähän se tietenkin on. Jos aikoo kasata neljä vuotta kestävän hallituksen, niin perustan on oltava luja ettei se pienestä vastatuulesta mene nurin. Vastatuulta tulee riittämään, se on selvä. Sen tietää ihan jokainen joka on hallituksessa istunut. Jännä sitä on seurata näin ulkopuolisena.

   Poista
 3. Halla-aho on kirjoittanut, ettei keksi halpamaisempaa olentoa, kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Breivik luki, kuittasi ja tappoi 77 nuorta demaria. Nyt Halla-aho ei usko näkemysten sä kovinkaan paljon eroavan Rinteen näkemyksistä.

  VastaaPoista
 4. Halla-aho ei suosti tekemään irtiottoa vanhoista kirjoituksistaan, näistä päähänampumisista ja muista, koska on edelleen samaa mieltä, luulisin.
  Joku toinen voisi taktisista syistä esittää katumusta päästääkseen hallituksen.
  Halla-ahon kohdalla se ei oikein toimisikaan. Hän on luonut kannatuksensa pohjan juuri Scriptan kirjoituksilla. Ne ovat Halla-ahon Mein Kamf.
  Jos hän nyt alkaisi vesittää näitä kirjoituksiaan, niin seuraavissa vaaleissa lähtisi prosenttiyksikkö tai kaksi äänisaaliista. Ei paljon, mutta juuri sen verran, että suurimman puolueen paikka olisi hyvin epätodennäköinen.

  Tässä kyse sammasta ilmiöstä kuin valtameren takana. Donald Trumpilta kysyttiin mitä mieltä hän on Ku Klux Klanista. Vastaus oli, " siellä on paljon hyviä ihmisiä".
  Eli halutaan pitää kyydissä myös kovimmam luokan rasistit ja fasistit ja kerätä heidän äänet.
  Ikävä puoli asiassa on se, että tällä tavalla normalisoidaan ääriryhmien ajattelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niin tai näin, mutta seuraavissa vaaleissa PS saa yli kaksikymmentä prosenttia ja on maamme ylivoimaisesti suurin puolue. Humaanit humanistit itkevät eksoottisia oluita myyvissä baareissa ja pohtivat nyyhkyttäen omaa epäonnistumistaan.

   Eivät nämä silti kehitystä muuta, Suomesta tulee Göteborg. On erittän hjumaania ottaa kehitysmaiden surkeimmalla pohjalla möyrivä väestönosa Suomeen asumaan. Monipuolisia osaajia.

   Poista
  2. Rikun mielestä Kabul on turvallinen, Göteborg ei.

   Poista
  3. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on hauras. Perustelen tämän sillä, että siinä on yli puolet uusia, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta eduskuntatyöstä. Soini tajusi sen, kun sai 2011 ekan jytkyn, ja teki viisaasti: persut eivät menneet hallitukseen. Todellinen vaara on nyt perussuomalaisten ek-ryhmässä. Liian paljon kokemattomia. Eduskuntatyö on hyvin raskasta ja vaikeata, se on 200 ihmisen työyhteisö ja siellä täytyy tulla toimeen hyvin monenlaisten ihmisten kanssa. Anna Kontulan kirja: Ystäviä ja vihollisia, avaa hyvin kansanedustajan työtä, eduskunnan monimutkaisia käytänteitä ja toimintakulttuuria. Se on työpaikkana hyvin erikoinen paikka. Ja vaatii ihmiseltä aika paljon taitoja, kykyä verkostoitua, jaksamista ja lukutaitoa, sillä luettavaa on paljon. Mulla on vähän sellainen tunne, että persujen ek-ryhmä saattaa jopa hajota tämän hallituskauden aikana tai jotain muuta repeämää voi myös syntyä, eikä tämä ole pahantahtoisuutta vaan realismia. Riskit ovat olemassa, koska "riskihenkilöitä" on ryhmässä liian monta. Aika näyttää kuinka käy.

   Poista
  4. En ota kantaa perussuomalaisten ryhmään, enkä muihinkaan, mutta nuoria ja kokemattomia tuli myös vihreitten ryhmään, paljon nuorias tyttösiä. Perussuomalaisten ryhmästä on viime aikoina todettu, että äänestäjäkunta on kokenut muutoksen. Myös koulutetut ja akateemiset henkilöt ovat näissä vaaleissa äänestäneet perussuomalaisia, joskin junttisiivessäkin edelleen löytyy kirjavaa ainesta. Samanlaista kuin yhtä lailla vasemmiston riveistä - ei kovin kouluttautunutta väkeä.

   Poista
  5. Nuorisolla on nyt "jumalansa", eli ilmastonmuutos. No, kai sitä huononpiakin harrastuksia olisi.

   Poista
  6. Siihen tottuu, että ministerikin voi olla nuorempi kuin omanikäiset. Eka kerta kun siihen havahtu, se hätkähdytti. Tulee sekin päivä, että pääministeri on syntynyt 1980-luvulla. Sitä en ehkä ole enää kokemassa kun maan pääministeri on syntynyt 2020-luvulla. Mutta sekin päivä tulee.

   Poista
  7. Ilmastonmuutosjutut ovat tietenkin hyviä, mutta Suomessahan kansa on valistunutta, ja meillä on lajiteltu iät ja ajat ja otettu huomioon esimerkiksi ruoan ekologisuus. Jo kymmenen vuotta sitten, aiemminkin, tuntemani ihmiset ovat viljelleet kasvimaansa luomuna ja syöneet enemmän kalaa kuin punaista lihaa - näin teen itsekin. Valtaosalla on marketeissa oma kassi mukana ja muovia vältetään. Kukaan ei Suomessa taatusti heitä muovikassia mereen vaan vie sen kotiin roskapussiksi, mikä onkin ekologista käyttöä.

   Eniten täällä muuten nuoret syövät roskaruokaa. Nyt keväällä olen käynyt monissa luontokohteissa lintuja bongaamassa ja jokaisessa paikassa on parkkipaikalla maassa harakoiden levittämiä Hesen ruokien tyhjennettyjä kääreitä, mehupillejä ja pahvimukeja. Siitä vain roskat autosta ulos ja itse pois.

   Ilmeisesti se ilmastonuoriso asuukin vain suurkaupungeissa, asvaltin keskellä, josta käsin rakastaa luontoa ja maailmaa.

   Poista
  8. PS Ilmastonmuutosjuttuihin huomion kiinnittäminen ---.

   Poista
 5. Kabul on Kabul, afgaanin kotikaupunki. Göteborg on ei kenenkään maata, jossa sekasorto on saanut vallan. Koska Afganistanista tulee turvallinen, ei koskaan. Kommunisti ryssä saattoi maan lopulliseen sekasortoon.

  VastaaPoista
 6. No en minä tiedä, pyhittääkö pelkkä anteeksipyyntökään mitään, esimerkiksi SDP:n Hussein al-Taeen kohdalla. Hänethän valittiin juuri eduskuntaan. Sinne internetiin hänen herjakirjoituksensa jäävät, vaikka mies hokisi tuhannesti anteeksipyyntönsä.

  Irakilaissuomalainen Al-Taeehan on nyt kovien syytösten alaisena - - väitteiden mukaanhan hän toivoi USA:n ja Israelin presidenttien tappamista ja vihjaili Yhdysvaltojen terrorikytköksistä. - Aika kovaa kamaa mielestäni noin globaalistikin ajateltuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että kun Rinne puhuu arvoista, niin voisiko hän pitää ensin oman puolueensa arvot kritiikinkestävinä eli humaaneina ja kaikkia ihmisiä kunnioittavina?

   Poista
 7. Sosiaalidemokraattien kansanedustaja, Ahtisaaren tehtävissä joten hyvä mies, suomalainen rauhanneuvottelija. Oikein kiva kaveri:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänkö toivoi USAn ja Israelin presidenttien tappamista. Mistä sen kuulit?

   Poista
  2. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006077868.html

   https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/3fe97f87-62c0-43f6-9a1c-fec9b5331716

   ---> Google

   Poista
  3. Kumpikaan linkki ei vie USAn saati Israelin presidentin suuntaan. Nämä linkit eivät todellakaan keskustele!

   Poista
  4. Ei kannata saivarrella eikä takertua lillukanvarsiin, kun on kyse kuitenkin presidenttien surmaamisen kannattamisesta, niin kuin jutussa sanotaan.

   Se ei ole tärkeää, että maiden nimet olivat väärin oman ajatteluni tuloksena. Tärkeintä on valtion johtajien murhaamisen ihannointi.

   Poista
 8. On tuossa nyt sellainen ero, että Al-taee sanoo katuvansa, mitä on joskus kirjoittanut. Vilpittömyydestä en osaa sanoa.
  Tämä toinen tapaus ei suostu antamaan tuumaakaan periksi rotuteorioistaan ja ampumisfantasioistaan.

  Demareilla on kyllä ilmiömäinen kyky löytyy mamuehdokkaikseen kaikenlaisia viheltäjiä ja rötöstelijöitä.
  Turussakin demarit löysivät irakilaisen yrittäjän, jota paikallinen demarikellokas auttoi nöyryyttämään terveystarkastajia. Lopulta bisnekset menivät nurin ja kaveri taisi oleilla vähän aikaa Irakissa. On myöhemmin palannut Turkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni tuli mieleen tästä al-Taeesta toinen arvostettu henkilö ja hyväntekijä, joka poseerasi Tarja Halosen kainalossa ja jonka vierellä moni poliitikko kuvautti itsensä somea varten - lelusalakuljettaja Rami Adham, joka osoittautui varkaaksi.

   Rinteenä en kyllä rehvastelisi minkäänlaisella arvopohjalla. Hän on itse mm. kavaltanut taloyhtiönsä varoja ja tehnyt muutakin tämänkaltaista ketkunpeliä - lehdissä niitä oli, en muista kuin tämän, koska se on niin törkeä ja petoksellinen ja kertoo tekijästään syviä luonteenpiirteitä. Kuka voi kavaltaa oman taloyhtiönsä varoja???

   Poista
 9. Valoisaa lankalauantaita ja pääsiäisaikaa pienestä maalaiskylästä!
  Olipa suuri, kultainen täysikuu viime yönä. Täällä se on syrjäisillä pihoilla ainut katuvalo pimeällä.
  Eipä ainutlaatuista, mystistä valaistusta taajamissa saakaan kokea.

  VastaaPoista
 10. Hyvää lankalauantaita ja pääsiäispyhiä sinulle Leonoora ja muillekin tietysti. Täysikuuhan siellä yöllä mollotti mahtavasti, mutta näinkin pienessä kaupungissa pihavalot ja katuvalot - kiitos veronmaksajien - söivät jonkin verran kuutamon salaperäisyyttä.

  Nykyään ei enää lauletakaan kuutamoista niin kuin ennen, jolloin se oli romanttista taustaa suuteloille ja kaihoisille odotuksille. Kuutamo ei yksinkertaisesti näy taajamissa valosaasteiden vuoksi. Nuoret ovat korkeintaan "kuutamolla".

  VastaaPoista
 11. Ja a! Kotimaiset filminikkarit ovat ennen muinoin osanneet tehdä ylidramaattisia ja jopa epätodellisen äklöjä rakkauskohtauksia. Voi olla, että osasyy lankeaa näyttelijöille overiksi menneestä näyttelemisestä.
  No, romantiikkahan on ihanaa. Varsinkin jos kumppanukset osaavat luoda toisilleen kauniita, ikimuistoisia hetkiä. Paikalla ja rekvisiitalla voi loihtia paratiiseja maanpäälle. Ainakin hetkeksi. :)

  VastaaPoista
 12. Kamaliahan nämä vanhat kotimaiset ovat, mutta se kamaluus menee jo ihanuuden puolelle. Näitä ei passaa arvioida elokuvallisin kriteerein, vaan ajankuvina lähinnä.

  Mitä tuon linkissäni olevan pätkän miesnäyttelijään, Toivo Mäkelään tulee, hän oli kiistatta aikansa parhaita näyttelijöitä, aivan eri luokassa kuin tuon ajan suosikki Tauno Palo.

  Ja käsikirjoituksia meidän kai on kiittäminen kirjakielestä ja kaikesta dramaattisuudesta: "Elsi rakas, tämä hullaannuttava kuutamo!" Vaan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten taitavasti Toivo Mäkelä tuon sanoo. Kylmät väreet tulee siitä näyttelijäntyöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka aika paljon syökin, niin Tauno Palon näytteliyttä se ei ole syönyt. Siis aivan loistonäyttelijä, joka osasi näytellä melkein minkälaista tahansa. Myös huumoria.
   Miksi Toivo Mäkelä on minusta aina tuntunut siltä, että hän kuin olisi "maistaneena" roolissa kuin roolissa. Muistan nähneeni tuon Kuu on vaarallinen-elokuvan telkasta.

   Poista
  2. Juuri niin, Ripranie, Mäkelä on kuin pienessä sievässä koko ajan. Sitä paitsi hänellä on erikoisen korkeat poskipäät ja iso suu. Erottuu muista persoonallisella olemuksellaan.

   Poista
 13. Ajan, paikkojen ja elämäntapojen kuvaajina kaikkine ihmiseloon kuuluvine rekvisiittoineen vanhat elokuvat ovat aarteita. Useimmiten kuvataan luokkaeroja varsinkin maaseutukuvauksissa. On köyhät mökkiläiset ja kartanonherra tai rouva palkoollisineen. Rakkaus ylittää tarinoissa luokkaerot, mutta harvoin siitä lopulta seuraa onellista the endiä. Vieläkö sosiaalinen asema vaikuttanee naimakaupoissa? Ilmeisesti ainakin muualla maailmassa. Uskonnotkin erottavat rakastavaisia edelleen.
  Toivo Mäkelä on minun mielestäni ollut jotenkin pelottava.Johtuneeko rooleista? Aku Korhonen oli lystikäs huumor-ukko. Nyt en äkkiseltään osaa nimetä minut erityisest hurmannutta kotimaista, aikain takaista mies-näyttelijää. Tauno oli kyllä komea otus, mutta liian kiiltokuvamainen miun makuuni.

  VastaaPoista
 14. Olipa ihana elokuvakatkelma, Iines! Jota rainaa en -vaikka moviefriikki olenkin - ennen en ollut nähnyt! Säpsähdin. Toivo Mäkelällä (samoin kuin Jussi Jurkalla) oli omat kiveenhakatut maneerinsa, mutta... mutta jos ne sopi roolihenkilöön, tulos oli nautittava! Etenkin Kassilan ohjaamat "Sininen viikko" ja "Elokuu" ovat filmihistoriamme upeimpia näyttelijäsuorituksia hänen osaltaan.

  Tauno Palo (samoin kuin Siiri Angerkoski) olivat filmiyhtiön kuukausipalkattuja näyttelijöitä. Eli siksi heitä käytettiin väärin, esim. Palo joutui (toki hyvin palkattuna!) renkinä urakoimaan melkein missä tahansa leffassa mitä SF keksi. - Jos kukaan niin Tauno Palo eli kameran edessä. Eikä minulle toista yhtä luontevaa näyttelijää mieleen tule kuin Jean Gabin. Hänellekin kamera oli kuin vanha ystävä joka tulee sun luo rupattelee... yhdentekevistä asioista tai mistä tahansa. Tämä on harvinaista. Sillä monikin hyvä teatterinäyttelijä elokuvassa näyttelee kameralle, kyllä sen näkee. Ja kun elokuva kuvataan pienissä epä-loogisissa jaksoissa, sen paremmin sen lopputuloksesta näkee. - Ikävä kyllä.

  No, nyt mä unohdin mitä mun oikeasti piti sanoa, eksyin sivujokien suistoihin... Ehkä oli hyvä että unohdin? (Ainakin jos ajattelen teitä, rakkaat pikku pääsiäiskaritsat, määkiäiset.) - Niin, tänäänkin tai oliko se eilen, niin ne juoksevat palavat tuohikset käsissään kirkonympäri vaikka kuinka monta kertaa. Ja kellot soivat kellot, KLING KLANG KLONG, mikäs sen kumisevampaa. Ja mukavempaa. Olen hengessä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuusta täällä Riku muistaakseni kerran puhuikin ja minäkin kehuin Toivo Mäkelän suoritusta siinä. Muistan sen hyvin! Emma Väänänen vaimona ja Rauni Luoma taisi olla viettelys helmet kaulassaan.

   Poista
  2. Muistan. Muistan kyllä. Että kehuitte. Ja olin siitä hyvilläni että olitte samaa mieltä että se elokuva oli kohdallaan. Tai että etenkin näyttelijät osasivat 'näytellä'.

   Siitä en tykkää että haukutte Tauno Paloa.

   Poista

  3. Enhän minä ole muuta sanonut kuin sen, että minustaToivo Mäkelä on näyttelijänä aivan eri luokassa kuin Tauno Palo. Tarkoitan tällä ehkä sitä, että roolit ovat Mäkelällä syvällisiä luonnerooleja, joita arvostan. Eihän TP huono ole suinkaan.

   Poista
  4. Minusta Mäkelä ja Palo olivat persoonana melkkeist toistensa vastakohtia, tavallaan. Siten ei minusta ole kyse rooleista, vaan nimenomaan persoonasta. Olihan Mäkelälläkin huumorirooleja, myös.

   Poista
  5. Totta, mutta oliko Tauno Palolla lopulta kovinkaan merkittäviä luonnerooleja? Yleensä hän oli komea miessankari, köyhänäkin.

   Poista
  6. Niitä enemmän aikanani katsoneena, muistan että oli, en vain muista mitä. Tämä mielikuva jäi, vahvana. Tietysti pitäisi mainita ko. elokuvat, mutta kun nyt ei tule nimiä mieleen. Vanhuus, se vanhuus, vai mikä lie, dementiako.

   Poista
  7. Tauno Paloa (ent. Brännäs) sekä ulkonäkönsä että lahjakkuutensa takia käytettiin väärin. Hän oli näyttelijänä luonnonlahjakkuus, ei näytellyt ollenkaan. (huom! katsokaa vaikka hänen silmiään! ne ovat missä tahansa elokuvakohtauksessa juuri sillä lailla mukana mistä on kyse.) Mutta on totta että hänet pantiin SF-leffoissa kaikenlaiseen humppaan mukaan koska hän myi, oli ns. kassamangneetti. Laulajanakin pehmääninen symppis.

   Jotenkin tulee mieleen Vesa-Matti Loiri; käsittämättömän hyvä ja syvällinen näyttelijä joka meni ja pilasi itsensä Uuno Turhapurona. Harmi.   Poista
  8. Korjaan edellistä mielipidettäni.

   Siis niissä Uunoissakin Loiri näyttelee suvereenisesti, eli upeesti. Mutta kun ne leffat on niin täyttä paskaa! kuin kauheen veteliksi keitetyt makaroonit.

   Poista
 15. Lankalauantai ja kehruukeskiviikko! Se taisi olla tasatiistai kun Jokioisten Matkahuollon baarissa jo ammoin sitten yritin juoda pilsneriä sillain ettei se läikkyis mun berberini päälle... koska oli kevät, ja olin pukeutunut keväisesti. Mutta eihän siitä mitään meinannut tullut. Vittu, kun se Matkahuollon lattia oli niin vino että mitä suoremmassa yritti seistä, sen varmemmin kaatui. (Ja Riitta baaritiskin takaa katsoo tuiman näköisenä että "mitäs siellä tapahtuu", noi ei mitään, oi ei, täällä mitään plantata, pilsua vaan naukkaillaan ja ootetaan linja-autoa Forssaan.) Ei Riitta, ei!

  VastaaPoista
 16. Vaalitkin (kuulema?) käytiin ja tulos tuli. Mikäs sen mukavempaa. Jos kaikki puolueet olisivat saaneet yhtä paljon ääniä, se olisi mielestäni ollut E-rit-täin kummallista! No, onneksi näin ei käynyt.

  Onneksi paremmat olivat reilusti parempia ja huonommat helvetisti huonompia. Niinkun pitääkin.

  Jos ennen äänestystä väittää (Riku, Riku) ettei sun äänelläs ole mitään merkitystä, ja sitten vaalien jälkeen alkaa selittää (Riku, Riku) että äänestys meni just sillain kun pitikin... en oikein ymmärrä mistä on kyse. Enkä sitäkään että me nyt vaalien ratkettua täällä iineksen ihanassa blogissa "rinta-rinnoin" muodostamme uutta hallitusta Suomelle... Sillä Yhdellä äänellämmekö Riku, Riku)?


  VastaaPoista
 17. Laitoinpa kynttilät valaisemaan pientä pirttiäni. Puut ja taivaan värit erottuvat vielä pihalla. Ah, valoisat kevät yöt!
  Alfa-kanavalla soittaa pietarilainen Esse kvintetti. Harmonikat ja balalaikat väräjää. En kyllä tykkää oiken kummankaan soittimen äänestä, mutta soittajat ovat taitavia ja esittävät musiikkia laidasta laitaan. :o
  Mikis, mitäs juomaa nyt on lasiisi lantrattu? Täällä on Tapiota laimennettu freeway cola zerolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietoa olutta ja mietoa giniä juon, leonoora. En tykkää olla kännissä koska silloin jakaannun kahtia. Ja silloin toinen minusta sanoo "älä valehtele", ja se toinen "valahtele vaan". Eli siis... käytän alkoholia hyvin vähän (ämpärillisen päivässä) ja televisiosta katson vain uutisia (pornoa) ja dokumentteja (hirveitä seksifilmejä). Näin pääsiäisenä hiljennyn kuuntelemaan (humppaa) Bachia ja Straussia ja ja... (Isojen Poikien lauluja). Kirjoja luen vain klassikkoja (kuten Jallua ja Kallua). Eli olen aivan tavallinen (tavattoman) pieni ja vaatimaton kulttuuri-ihminen (kullineini).

   No niin, tämä tässä.


   Ps. Mulle Shostakovitshin sellokonsertto No. 1 in E-flat major, Opus 107 on totta. Siinä on jotain sellaista jota ajattelen, tai vaikka en ajattelisi niin josta en pääse irti. Siinä on elämä koko ajan lähellä. En sano että se olisi kaunis sävellys, en tiedä, Chopinilla on tavattoman kauniita pianokonsertteja, ne ovat kauniita ja taitavia. Shostakovitsh puhuu monella äänellä yhtä aikaa, sen kuulee, sitä paitsi sello minulle on rakkain soitin. (Tai urkujen jälkeen, siis.)

   Poista
  2. Tämän parempaa versiota netistä en löydä, koska tämä on hyvä


   https://www.youtube.com/watch?v=mgFP-BlKq3M


   Mutta jos ette halua noin raskasta musiikkia, Shoshaa tämäkin, teille romantikoille

   tästä sävellyksestä on hirveesti karamelliesityksiä, siksi valitsin näytille tämän pelkän instrumenttisovelluksen


   vaikka tämän - i know - paremmin teihin puree. koska olette hapsenkakkiaisia

   https://www.youtube.com/watch?v=IOK8Jb76ibc


   Poista
  3. Kuuntelen nuo musiikkilinkit mieluusti, mutta huomenna!

   Poista
  4. Tänään katsoin ja kuuntelin aiemmin sen tänne linkkaamasi Shostakovitshin Second Walzin, Andrei Rieun esittämänä. Se on lumoava.

   Poista
  5. Sello ja viulu yhteen soppii, huomenna pannaan sammaan koppiin. Viuluvirtuoosi AR jotenkin ei enää iske minuun. Se tyyli, se tyyli, aina samanlainen.

   Mikiksen laittamista linkeistä toka ja kolmonen oli nautittavia. Ykkösessä säpsähdin jo alkuun noita hienoja "kiekuja".

   Poista
  6. Samaa mieltä kanssasi olen Ripranie. Tuo ensimmäinen on vähän liian vaikea. Sitä kuunnellessa pitää olla tietyllä tavalla "virittynyt" että siitä mitään saa irti. Se ei ole tavallaan helppoa musiikkia vaikka onkin hirveen helppoa. PAM PAM ja PAM! - Ei ikinä!


   Nyt olen vakavissani.


   Ajattelen, jos ihmiskunta täältä aikoinaan häviää - niinkun tietysti tulee häviämään - toivon että tämä sävellys maailmankaikkeuteen silti jotenkin jää soimaan. Tämä on suurinta mitä ihmiskunta on aikaan saanut

   en osaa kuvitella mitä enemmän voisi sanoa, kuin Bach


   Toivon että joku teistä on eri mieltä! Toivon todella!

   Poista
  7. Tämä Shostakovitshin Second Walzin versio oli blogissani muinoin jo. Tähän muistaakseni mikis linkkasit tuon Andrei Rieun elämäniloisen esityksen. Minua kyllä viehättää se miten ihmiset osaavat eläytyä tässä musiikin ilosanomaan. Tietysti esitys on kaunis ja makea ja siinä on liian prameita ihmisiä, mutta pitääkö aina rypeä luterilaisessa kurjuudessa? Tuossa omassa linkissäni on haikeutta, josta pidän. Muutoin se on aika tavallinen.

   Poista
  8. Bachin Airia kuuntelin usein kymmenisen vuotta sitten. Se vastasi silloista tunnelmailmastoani. Nytkin se on kaunis, mutta vie ainakin minun ajatukseni menneeseen, ja itse tahtoisin vielä katsoa eteenpäin.

   Se, miten ihminen kokee musiikin tai miten kukin sävellys tai esitys avautuu kullekin, on kai yksilöllistä. Ei ole tiettyä kaavaa, jonka pitäisi aueta samalla tavoin tai edes samansuuntaisesti kuuntelijoille. - Tämä sama koskee mielestäni kaikkea taidetta. Edes tekijä ei omista teostaan. Teos on aina kuulijan, lukijan, katsojan, kokijan.

   Poista
  9. Tämä tietysti on totta. Koskee myös autofiktioita. (Koska ei niissä mitään fiktiota ole. Ja autonomisuutta vain kirjoittajan verran, eli se on ihan sama se.)

   Poista
  10. Hei, nyt minulle valkeni! Tämä Iines-bloginihan on autofiktiota!

   Kas kun en ole ennen sitä hoksannut. Siksi olen hieman arka tämän intiimiyden levittelyn kanssa. Tässä enin on totta, mutta juttuja on sidottu toki myös fiktion keinoin ilman hämäystarkoitusta. Pieteettisyistä korkeintaan.

   Poista
 18. Tarkoitan tällä, en millään pahalla, että jos oikeasti haluat vaikuttaa politiikanteossa... mene mukaan. Eli liity johonkin aluejärjestöön. Oli siis puolue mikä tahansa, mitä sillä väliä! (Koska ei puututa pikkuasioihin!) Pari-kolme vuotta kun siellä innokkaasti touhuat ja keität kahvia ja siivoot lattioita ja sanot osaston puheenjohtajalle "jees,jees", niin voit sitten päästä vaikka kunnallisvaaliehdokkaaksi. (Ohoh! näin nopeasti?) No ei sev väliä vaikkei sua äänestäis kun sun avopuolisosi ja äitisi ja pari tuttuja ja sun ex-puolisosi... ihan vaan vittuilaakseen. Niin. Ei sev väliä. Ja kun toiset kymmenen tai 11- vuotta oot talkootöitä Puolueelle tehnyt, pääset JOPA kansanedustajaehdokkaaksi!!! Ja taas keräät siellä ne taatut 101 - 124 ääntä. Ystäviltäsi. Mutta et sä sillä Arkadianmäelle pääse, eheh-et! Rannalle jäät ruikuttamaan!

  Mutta, mutta... olit mukana tekemässä POLITIIKKAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joskus pyydetty, mutten mennyt. Enää ei ole pyydetty, enkä ehkä menisi nytkään, koska politiikassa pitää olla puhelyky kunnossa.

   Poista
  2. Minulle riitti ay-toiminta. Jossa ihan oikeasti saatiin tuloksia aikaiseksi. (Siis minun roolini oli olla 'harmaa eminessi', eli... kts. Wikipedia. Valtani, jota oikeasti inhosin, oli aika valtava, koska mielipiteitäni noteerattiin.)

   Paperiliiton liittokokouksissa tehtiin päätöksiä joita mikään poliittinen puolue ei voinut ohittaa, tai jos yritti, huonosti yl. kävi. (Puhun siis kekkosen-aikaisesta todellisuudesta.) - Kerran Hyvinkään Rantasipihotellissa (voi vitsi kun siellä viini virtasi!) meillä oli Liittokokous. Ja kun asiat kolmantena päivänä oli saatu kondikseen, siis tavoitteemme = ohjelmajulistuksemme, ja enää puuttui vain että allekirjoitetaan ne. Ei siinä mitään. Hallitus istui kynät kädessä pöydän ääressä, neljä heitä oli mutta viides puuttui se skdl:n edustaja; kukaan ei tietänyt missä se oli. Sitten yhden meistä eminesseistä (se en ollut minä, se en ollut minä!) piti lähteä etsimään sitä. Ja löysihän hän hänet hänen omasta hotellihuoneestaan. Ja tämä lähetti kun tuli takaisin ilmoitti muille arvovaltaisille allekirjoittajille että "se pitkä bolshevikki on nyt just nussimasssa yhtä akkaa mutta se sano että se tulee kohta"... Ja tulihan se.

   Poista
  3. Olinhan minäkin opettajien luottamusmiehenä jonkin aikaa. Ilman yhtä merkittävää erään opettajan henkilökohtaista hyvin ikävää keissiä toimi olisi ollut iisiä.

   Opettajathan ovat tunnetusti lullukkaväkeä, kilttejä ja sopeutuvia. Annoimme kitisemättä lomarahamme pois ja vaihdoimme palkkaamme pakkolomapäiviin, laistimme lakot, annoimme supistaa opetustuntimääriä ja poistaa tukiopetuksen ym. Käsittääkseni sama peli jatkuu. Opettajat eivät pidä puoliaan.

   Poista
  4. Aikoinaan tunnettu slogaani oli se, että on kaksi Liittoa jotka ikinä eivät lakkoile. Toinen on Neuvostoliitto ja toinen Paperiliitto. - No, miksi me Paperiliitossa olisimme lakkoilleet? Koska neuvottelemalla saimme aina sen mitä pyysimme, ja välillä vähän enemmänkin. Ne parin vuoden välein tapahtuneet ns.:tut työehtosopimus riidat ja neuvottelut olivat usein vain pelkkää sumutusta. Tai ainakin sellainen käsitys minulle on jäänyt. - Paperitehtaassa kun palkkakustannukset olivat/on alle 10%. Eli palkankorotuksiin oli varaa. Kun vienti veti. Ja koko Suomi seisoi paperijaloilla. Kun ei ollut Nokiaa eikä muutakaan muuta. (paitsi vähän jotain laivateollisuutta) Ja jos paperin vienti alkoi vähänkään yskiä, tehtiin devalvaatio. Se oli sitä aikaa. Ja Kekkonen kunkku. (ja kauhee hiihtelee) Paperipatruunatkin kieriskelivät siihen aikaan rahasäiliöissään kuin Roope Ankka! Rahaa rätisi sisälle sekä uksista että räppänöistä, ei sitä voinut estää. Hitsi kun se oli ihanaa aikaa... ja kamalaa. Karmeen kamalaa aikaa. Joo.

   Poista
 19. Voi miten ihana käsite... "pieni pirtti". Tulee heti niin kotoisa olo. Jos olisin filosofi, jota en ole, ja synkkä filosofia - Luoja minua siitä varjelkoon - niin ajattelisin että tässä on kaikki: äidin kohtu > hauta-arkku.

  Tai tavallaan se tietysti niin on, polkumme. Mutta siinä matkamme varrella voimme ihailla "puiden ja taivaan värejä, ihania kevätöitä", yms. (Sinä olet kiva, leonoora. Kylläpäs oot.) Tunnustan että olen romantikko itse mutta sentimentaalisuudesta koko puberteetti-ikäni jälkeen olen yrittänyt päästä irti. (Koska en halua elää sumussa ja usvassa. Sentimentaalisuus on kylmyyttä, sitä että käsittää asiat väärin.) Mutta nyt yö on, leonoora, mustana vaan kaikkialla. Se on kuin jättiläismäinen Kilpikonna. Ei näe enää sanoja edes, ei edes niitä.

  VastaaPoista
 20. Yritän vielä kommentoida tämän : Klovnit eli pellet ovat kohta kaikialla äänestäjien suosiossa. Ovatko kansalaiset ymmärtäneet vihdoinkin jotakin syvällistä politiikan sirkukssesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei! Nimenomaan ei. Tässä sirkuksessa äänestäjät ovat pellejä, eli klovneja.

   Meitä äänestäjiä manipuloidaan, ainahan näin on tehty, mutta nyt se käy myös kaupaksi. Ennen olimme pelkkää vaalikarjaa, nyt ole digitaalisia yksilöitä, "hei kuule ihana leonoora, ja mikis kiltti sinäkin, kuule rakas iines..." etc. Tätä tämä nykyisin on! Paarmat puree!

   Poista
  2. Voin sanoa, että riippuu yksilöstä, kuka nielee manipuloinnin. Sellainen ihminen, joka uskoo kritiikittä painettua sanaa ja toimittajien puhetta, on vaarassa. Pitäisi tunnistaa teoreettisestikin manipuloinnin kaavoja, kirjoitetun ja puhutun viestinnän koukkuja. Pitäisi kysyä kysymyksiä ja kyseenalaistaa kaikki poliittinen viestintä, jonka kohtaa.

   Tämän takia ei kannattaisi paljon seurata vaalipuheita, sillä ne eivät ole totta. Mielenkiintoisrmpaa onkin seurata sitä, mitä liturgiaa poliitikko suoltaa ja mitä koukkuja käyttää. Vaalilupaukset ovat aina yksinkertaisia sieluja varten.

   Poista
  3. Niinpä, elämä opettaa, jos ei muuta niin hiljaa kävelemään. Mikähän ala olisi semmoinen, joka on manipuloinnista vapaa. Melkein voisi sanoa, että mitä "pirumpi" ihminen sen paremmin pärjää. Ilmankos olen huonosti pärjännyt.

   Poista
  4. Allekirjoitan. Kyynärpäitä käyttävät pärjäävät ainakin aineellisesti. Pikkuinenkin röyhkeys riittää monesti.

   Minulla on yksi ystävä, joka otti aina kaiken ensin itse, ja muut saivat, mitä jäi. Matkoilla hän valitsi paremman huoneen, leveämmän sängyn jne. Heilautti valitsemaansa kohteeseen matkalaukkunsa eikä jäänyt odottelemaan reaktioita. Toisaalla hän oli ja on edelleen mukana varakkaiden naisten harjoittamassa avustustyössä, jossa jaetaan muiden rahoja. Että on meitä, monenlaisia ihmisiä.

   Poista
  5. Muistan erään ihmisen, joka oli nainen, ja jolla oli niin "jäätävä" katse, että sen edessä lamaantuivat kaikki. (Eli se "jäätävyys" tarkoittaa itsekästä tahtoa.) Hän sai aina parasta kun vaati mahdottomuuksia. Ilkeä ihminen. Jos esim. ravintola-annoksessa joku selleri tms. oli asennettu jotenkin väärinpäin, tai muuten vaan vinoon, hänen mielestään koko annos oli kelvoton. "Tarjoilija, tuokaa minulle toinen annos". Tai aina tarjoilijoita ei tarvinnut edes pyytää, ne vaan toi. Ja sit se nyppi vähän sitä ruokaa kuin talitintti. Ja joku muu, pari kertaa myös auch Ich, jouduin laskun maksaa. Koska ei sillä koskaan rahaa ollut, phyi hyi, raha on jotain tahmeaa mitä köyhällistö käsittelee, ei hän. Hän ei näppejään sellaiseen saastaan tuhraa... ja kauniit, todella kauniit sormet hänellä kieltämättä oli. Todella nätit. pianistin pötkylät)

   Ps. Aikoinaan turistimatkoilla opin sen että kun niitä hotellihuoneita siinä Recepsioonissa jaetaan, älä kiirehdi. Jää viimeiseksi. Niin sillä tavalla, jos reissaajia on pariton määrä, voit saada kahdenhengen huoneen yksiksesi. - Näin minulle välillä on käynyt. Ja kun on yksin kaksiossa, voi ajatella myös yksikseen, esim. sitä, mitä tässä kohta rupee puuhailee... (eikä sitä tartte kysellä tai keskenään sopia sen nastolaisen kenkäkauppiaan kanssa jonka Inturist sokeasti sun kämppäkaveriksi on valinnut. No ei!)

   Hirveesti oon reissannut yksikseni. Taidan kai tykätä semmosesta?

   Poista
  6. Minua rajoittaa tämä äänenkäyttö. Se on saanut minut vähän epävarmaksi reissujen tekoon yksinäni. Voi olla, että silti turhaan varon, vaikka olenkin muutaman kerran saanut vääränlaista kohtelua, kun ääni on loppunut.

   Poista
 21. Kaunista Pääsiäissunnuntaita! Kirjoittelin useita kommentteja, mutta google ei julkaissut kirjautuessani pelkällä nimimerkillä.
  Mitään heureka-välähdyksiä eivät kommenttini sisältäneet. Muutaman suuren paljastuksen. Hihii@
  No ei tietenkänä. Tapiohörpyt otin toisen henkilön lasista. Ehkä kerran vuodessa innostun hörppimään useamman viinilasillisen stimuloivassa kamraattiporukassa Sointulassa. Kuuluisassa Jokelassa, joka lopetettiin
  tuli kauan sitten parannettua maailmaa valomerkin yli. Nyt ei edes nousuhumala tunnu miltään. Vappuna pitää mennä kuuntelemaan vanhoja staroja Sam Jaffaa ,huivihattupäätä ja ketä siinä bändissä onkaan.
  Viittaan pelle-kommenttiini vielä: Peppe Grillo italiassa, ja ilmeisesti Ukrainassa tänään uusi mies tarttuu vallan kahvaan. On niitä muuallakin, meillä vaan ei ole hauskoja, karismaattisia punaneniä. Meillä puree nyt vakaat härkä-tahtoihmiset ja arvaamattomat skorpioonit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, millä vehkeellä kirjoitit?

   Nimittäin Blogger ei anna minun kirjoittaa ollenkaan kommentteja edes omaan blogiini, jos kirjoitan mobiiliyhteydellä, eli wifi-mokkulalla ja tabletilla.

   Usein iltaisin minulla on tabletti vieressäni, koska se on kevyt ha helppo kädessä. Ei onnistu, Blogger + mobiili on huono yhdistelmä, en saa kommentteja julkaistuksi tabletilla.

   Olen kirjoittanut Bloggeriin palautetta, mutta ne eivät vastaa. Tytär haki apuja ulkomaisilta sivustoilta, ja siellä valiteltiin yleisesti mobiilin + Bloggerin toimimattomuutta. Ilmiö on muualla tunnustettu, ei käsittääkseni Suomessa.

   Poista
  2. PS Leonoora, minä olen tahtoihminen, härkä...

   Poista
  3. Iines, muistinkin nyt, että olet merkkisi maininnut aiemmin.
   Kyllä, olet kunnioitettavan jämäkkä ja jalat maassa, mutta omaat myös herkemmän ja luovan persoonasi puolen.

   Poista
  4. Härät taitavat olla usein iloisia esteetikkoja, rakastavat taidetta eri muodoissaan, nauttivat kauniista kaikin aistein, voivat olla myös nautinnonhaluisia ja laiskoja. Mutta kumppaneina uskollisia ja perhekeskeisiä. Härän arka paikka on kurkku. Hm.

   Poista
  5. Hyvin pitää kohdallasi merkin ominaisuudet paikkansa.
   Minä olen jalopeura eli leijona.
   Kun ikää on karttunut, tyypilliset ominaisuudet ovat hävinneet jonnekin. En ole enää kunnianhimoinen karjuja, jos koskaan olen sitä ollutkaan. Maailmoja syleilevä, kaikkia suurella sydämellä rakastajakaan en enää ole. Empatiaa kyllä löytyy, mutta ei aivan mihin tahansa. Kehumisesta tykännee jokainen, mutta mikään elämän jokapäiväinen tarve se ei ole minulle koskaan ollut. Peppi pitkätossua olen aina ihaillut, itsenäistä, luovaa säheltäjää. Nouseva jousimies lienee minussa tuota Peppi puolta, oman tien kulkijaa ja vapauden rakastajaa.
   Matkustaminen on aina kiehtonut.


   Poista
  6. Kännykän nettiyhteydellä tekstailen. Tänne mökille se on nyt ainut mobiili. Pitäisi ottaa tännekin taad nettiyhteys tietokoneelle, kun en osaa käyttää sitä kännykän kautta. Kaupunkiasumuksessa on kiinteä nettiyhteys.   Poista
  7. Minä horoskoopissa olen vaaka. Ja varmaan se pitää paikkansa koska olen aina enemmän kuin vähän epätasapainossa. Eli kallellani.

   Voi teitä Taivaanmerkit, voi voi teitä!

   Poista
  8. Mikäs meitin, härkä ja jellonahan tulee va'an kanssa mukamas hyvin juttuun. :D
   Tunnen erään avioparin, härkä ja vaaka. Ovat olleet kauan naimisissa. Runoa ja maalauksia luovat yhdessä.

   Poista
  9. Jos tälle horoskooppitasolle nyt mennään, niin jostain luin, että härälle sopisi parhaiten kauris tai rapu. Yhtään en tiedä, miksi. Kerran olen ravun kanssa seurustellut eikä siitä mitään tullut. Liian kilttikään ei ole hyvä.

   Poista
  10. Entäs rapulainen kauris? Tai nauris? Sopisko se Leidille tyrkymmin. - Itse jos yritän "seurustella" tähtimerkkien kanssa, menen heti ULAlle. (Koska en ole pätkääkään radioamatööri.)

   Poista
  11. Ei pidä nyt liioitella, mikis. Kukaan ei seurustele "tähtimerkkien kanssa". Tässä nyt vain on ollut puhetta tähtimerkeistä ja leikkimielisiä havaintoja asian tiimoilta. Ihminen löytää itsestään minkä tahansa tähtimerkin ominaisuuksia, jos sattuu olemaan tietty tähtimerkki. Minä, hidas härkä, löytäisin taatusti itsestäni tulisen ja myrkyllisen skorpionin, jos olisin se. Niin se käy.

   Poista
  12. Meillä kaikillahan on tietynlainen tähtikartta. Eikös siellä ole joka iikalla tiettyihin sentoreihin jaettuna lähes kaikki merkit syntymähetkellä ja tähtitaivaan kulloisenkin asetelman mukaan.
   Omien kokemusteni rintaäänellä seuraavaa: Jos haluaa luotettavan, siistin,asioistaan huolehtivan terveysintoilijan, valitse neitsyt. Kauriksestakin löytyy samaa tiukkapipoisuutta. Tai sitten taivaanmerkit eivät vain pidä paikkaansa. :) Skorpparit, kalat ja ravut ovat herkkänahkaisia ja intohimoisia, mutta eivät kaikkein helpoimpia kumppaneita vaikeimmillaan. Tulimerkit eivät nipota pienistä, mutta "johtajat"eivät aina tee kompromisseja. Varsinkaan oinaat. Ja draamantajua löyty.
   Vesimiehet ovat maailmanparantajia, mutta negatiivisimmillaan pitkävihaisia, omien polkujensa tallaajia. Kaksoset ovat kaksi persoonaa yhdessä ihmisessä. Parhaimmillaan älykkäitä verbaalikkoja, aina liikkeessä.
   Väittäkööt vastaan he, jotka eivät ole samaa mieltä.

   Poista
  13. Sentoreihin, voi v... viuh!
   Sektoreita tää hömelys tarkoitti. Saa nauraa!

   Poista
  14. Joku oikea tähtitieteilijä, ei se nyt ihan Esko Valtaoja ollut mutta vastaava, ehdotti että ihmiset voisi paremmin kuin taivaankappaleiden milloistenkin sijainnin sijasta luokitella sellaisiksi "kauriiksi oinaiksi kravuiksi ja vaa'oiksi sen mukaan missä ihmisen syntymän hetkellä Helsingin kaupungin raitiovaunut milloinkin ovat". Siis niillähän - noilla raitiotievaunuilla - on yhtä järkevä ja johdonmukainen aikataulu liikkeissään kuin mitä planeetoilla on. - Kannatan ehdotusta. Ps. Minäkin synnyin silloin syyskuussa kun vaunu 4 vasta kitisten ja kiljuen oli tulossa Bulevardille. Ja vaunu B3 oli Katajanokalla vielä. Eli taidan sittenkin olla hieman enemmän Kauris? enkä Vaaka?

   Poista
  15. Nils Mustelin. Sporalogia.

   Horoskoopissa olen maaliskuun oinaita, sporalogiassa varmaan Sörkan sälli.

   PS. Mustelinin peruste oli tieteellisti pätevä: ratikoiden painovoimavaikutus meihin on paljon suurempi kuin kaukaisten tähtien.

   Poista
 22. Vaikka viikko-ym. horoskoopit ovat huuhaata, jotakin outoa syntymäajan ja taivaa kappaleiden kesken on. Me täällä kotomaassa on erityisesti tykätty neitsyt-presidenteistä. Rapakon takana taas tykkäävät leijonista (Obama ja Clinton) ja kaksosista; nykyinen huithapeli ja se näyttelijä esim.
  Tämä pläjäys päivän epistolaksi. :q

  VastaaPoista
 23. Jokela, Jokela...! Voi hitsi! Aina kun kävin Joensuussa tapaamassa kiehtovaa ja hirmusuloista tyttöystävääni (joka nyt kai salaa lukee näitä juttuja), niin aina eksyin myös Jokelaan. Jossa (melkein) aina törisi myös Turusen Hessu. Joka oli Väinämöisen näköinen ja puhui paskaa. Anneli Sauli ihastui minuun kun keskustelimme, minäkin arvostin häntä mutta harmi että hänellä oli seurustelusuhteensa (= insinöörin näköinen ukko, jolle Anneli aina tiuskahti että "ole nyt hiljaa kun Mikko puhuu"...) mukana, muuten olisimme (ehkä?) jatkaneet juttelemistamme hänen luonaan. (tai tästä en nyt ole ollenkaan varma)

  Eipä juuri mistään etukäteen koskaan tiedä mitä myöhemmin tapahtuu. Minä ainakaan.

  Joensuun Kareliassa - tiedä häntä onko sitäkään hotelliravintolaa enää olemassa, tai tietysti on mutta onko enää samannimisenä? - tapasin Kreivi Pertti Ylermi Lingreenin. Siis edellämainitun tyttöystäväni kanssa. Ja kun Kreivi tuota kaveriani - äärimmäisen nättiä konserttipianistia - kun yritti "iskeä", minä (taktisista syistä!) leikin että olen tuon tytön velipoika... että siitä vaan! Koska... tällä tavalla harhutimme Kreivin tilamaan meille, ja etenkin minulle, valtavasti kallista alkoholia! heh, heh. Ja sitten kun, tai vähän ennen sitä, kun Ylermin piti saatella hänet hänen hotellihuoneeseensa... mehän menimme, minä ja mun "siskoni", yhtaikaa vessaan. Ja samantein häivyimme Joensuun tummaan mutta ah niin synnittömään iltaan. (ja ikään kuin lohduttaaksemme toisiamme, pidimme toisiamme hyvänä)

  Ps. Tapasin muuten Pertti Ylermin myöhemmin Jyväskylässä. Hän pakkasi (ruotsalaisin kilvin varustettua Volvoa Ylä-Ruutin edessä. jossa minä olin kaljoilla. pulleahko vaimo hänellä oli siinä vierellä joka myös pakkasi) autoon tavaroita. Menin ja esittelin itseni ja kerroin mitä kerran tapahtui. Hän muisti sen! ei minua mutta sen tapahtuman. Tai ainakin - vanha huijari - väitti että muisti. Nauroi leveästi valtavan isoinen hohtavine hampaineen ja sanoi "te olitte minua nokkelampia". Höpö höpö. Mutta hyvin sympaattinen ihminen hän mielestäni oli vaikka en häntä sen kummemmin tuntenut.

  Vanha Jokela, oi Vanha Jokela! Kerran löysin sen karvalakkipuolen juottolan levysoittimesta Juicen "Keskitysleirin ruokavalion"

  https://www.youtube.com/watch?v=zcgab24m0b4

  Kun panin sen soimaan noin kuudennen kerran, á 50 penniä kipale, huomasin että minua naapuripöydistä - tai oikeastaan kaikista pöydistä, alettiin mulkoila vihamielisesti. Niinpä hörppäsin kaljani pois ja lähdin ulos. Eli... lähdin lätkimään.

  VastaaPoista
 24. Mikis, oi niitä aikoja! Ei aika mennyt koskaan palaa, lauletaan laulussakin!
  Jokelan aikaiset kulttuuripersoonat ovat joko muuttaneet muualle, jotkut jo manan majoille. Hessun saattaa nähdä kirjallisuustapahtumien aikaan Sointulassa, mutta värittömiksi ovat kuluuripersoonat muuttuneet tai heitä ei enää ole kuten ennen.

  VastaaPoista
 25. Minä pidän Kreivi Lindgrenin hahmosta. Veijari mikä veijari, iloinen velikulta. Naiset itse olivat hyväuskoisia, kun uskoivat mokoman velmun puheisiin.

  Jonkinlainen elämäntaiteilija Kreivi oli, hieman samaa sarjaa kuin Matti Nykänen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä. Mutta ihmisinä kuin yö ja päivä. Aivan erilaisia. Molemmat olivat jonkinverran hölmöjä mutta Matti oli sitä vilpittömästi, Kreivillä taas oli ketunhäntä kainalossa. (Tai en minä häntä sen paremmin tuntenut. Kuvittelin vaan kai. Koska juorulehdistö minut oli manipuloinut.) Mutta epävarma hän mielestäni oli, sen hänestä näki. Vaikka ittekin oli silloin alle 2-kymmentä vee. Ja vasta etsi jalansijaa maailmassa.

   Poista
  2. Tämä on taivahan totta. Nykänen oli tosissaan sitä mitä oli, ja sitä todistaa se, että hän ei laskelmoinut rooliaan, ja suuttui kun suututti, välillä nyrkkien kanssa. Kreivi pelasi harkittua peliä ja hymyili kaiken aikaa.

   Poista
 26. Tarinoita höynäytetyistä naisista riittää tänäkin päivänä. On käsittämätöntä, vai onko, että naiset lähettävät jopa rahaa suuria summia huijareille, jotka osaavat lirkutella lipevästi rakkaudesta.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On käsittämätöntä miten helposti ihmisiä huijataan, tätä minäkin olen päivitellyt aina. Kunnes kerran - olin kutsunut luokseni kaksi mustalaista, kun niin pyysivät, miehiä kummatkin, ja mieähän humanisti olen... Tarjosin heille olutta, eivät halunneet juoda vaan kohteliaasti kieltäytyivät. Juteltiin kaikenlaisia asioita joista osa oli mielenkiintoisia. Sitten toinen kävi suihkussa ja vaihtoi päälleen uuden paidan, neuloja vain jäi kylpyhuoneen lattialle ja pakkauksen kartonkikuoret. Ajattelin että se paita oli Sokokselta varastettu. Mutta ääneen en sanonut mitään. Sill toiselle joka siis sillä hetkellä ei ollut suihkussa, se toinen oli, sanoin että olen kirjoittanut kirjan. Se tuijotti minua, en tiä miks, sit se katsoi mun kirjahyllyä jossa oli noin 2000 kirjaa, taas se katsoi minua ja kysyi sitten: "Ai, ootko sä kirjoittanut kaikki nuo kirjat?" Vastasin että en, en kaikkia. Sitten kävin kusella ja sillä välillä ne jonkun huumauspillerin mun olutlasiini pisti, koska menetin kyvyn tajuta mitään. Heräsin siihen kun ulko-ovi kolhti, 9600 markkaa ne tililtä pölli; mulla oli kymppitonnin rajoitus ja olin nostanut sinä päivänä 400 markkaa. Joo, vähänkös vitutti, ja se että olin lapseltani saanut syntymäpäivälahjaksi hel-ve-tin nätin villapaidan, sekin oli hävinnyt.

   No, aina sattuu kun tapahtuu. Muistan kun poliisikuulustelussa - siis minähän olin kantaja siinä jutussa - kerroin sen että ihmettelin kun ne kieltäytyivät oluesta...? Niin tää paatunut rikospoliisi totesi siihen että "eihän ihmiset yleensä töitä tehdessään ryyppää..." Ymmärsin, ymmärsin! Ja senkin se vielä sanoi että "nää on ammatti-ihmisiä. ne tietää senkin että ne aina välillä istuu pari vuotta linnassa. se tavallaan ikään kuin kuuluu heidän työehtoihinsa". Ja sen lisäksi se poliisimestari sanoi "ikinä et tuu saamaan rahojas takaisin". - Jaa, minä ajattelin. (Ikinä en rupee väittelee asioista ihmisen kanssa joka tietää asiat paremmin. Kuin minä.)

   Poista
  2. Siis kaikki mustalaiset eivät roistoja ole, e-hei, ei saa syyllistää koko populaatiota yksittäisten ihmisten rikoksista. (Vaikka mieli niin p-leesti tekisi.) Lasse Lehtinen, sd., on sanonut nätisti: "Vain 96 % mustalaisista pilaa kaikkien muiden mustalaisten maineen." - Olen melkein samaa mieltä.


   Ps. Jos joskus - eihän sitä koskaan tiedä, koska - olen jonkun uuden puolueen puheenjohtaja, esim. "Tulkaa takaisin suomalaiset" -puolueen (hirvittävällä äänivyöryllä sitä paitsi) niin varmaan joudun hankauksiin tämän kommenttini takia. - No, toimittajat kyselevät mitä kyselevät, siitähän ne (naurettavan pienen) palkkansa saavat.

   (sytyttää uuden Havanna V.S.O.P Grande Massa Lux sikarin. ja alkaa pössöttää)

   Poista
  3. Olenkohan kertonut mustalaispojasta, joka tuli oppilaaksi kouluumme. Kun kysyin, mitä hän ennen oli tehnyt - hän oli muutaman vuoden muita nuoria vanhempi, hän sanoi että hän myy. Kysyin, että mitä sinä myyt. - Ihan mitä vaan, vastasi hän, luokan riemuksi. Kaikin puolin mukava poika ja pärjäsi hyvin muiden kanssa.

   Poista
 27. Tietämättäni ei minua ole pötöstetty, eli huijattu tai valehdeltu päin naamaa. Olen aina intuitiivisesti aavistanut, jos jotakin vilunkia julkisivun taakse kätkeytyy. Mielenkiintoistahan on aina nähdä tai kuulla jännitysnäytelmän loppukohtaus.

  VastaaPoista
 28. Jokos on mämmit syöty, suklaamunat avattu ja askarreltu sisuksien yllätyksellisiä pikkuesineitä?
  Paavikin sai valtakunnassaan kansan vaeltamaan silmiensä alle. On se uskomattoman käsittämätöntä kaikella tapaa.

  VastaaPoista
 29. Katolisissa maissa pääsiäisen vietto on jouluun verrattavissa oleva juhla. Sisareni asuu Saksassa ja näkisittepä hänen pääsiäiskoristelunsa!

  Itse hain ulkomaille lähetetttäväksi pääsiäiskortteja ja jouduin toteamaan, että suomalaiset ovat nuivia silläkin saralla. Vaatimattomia värittömiä kortteja, oikein luterilaisia ja aina sitä Wendeliniä, joka on jo lähetetty eri ilmansuuntiin. Edes yhtä ainoaa taitettavaa korttia ei löytynyt.

  Muutenkin pääsiäinen loisti poissaolollaan vaikapa televisiosta. Milloin meiltä riisuttiin pääsiäinenkin?

  VastaaPoista
 30. Asiallisimmilla radiokanavilla sentään vietettiin pääsiäistä. Oli luettuna Raamatun pääsiäistapahtumia ja musiikkia aiheeseen yms.
  Minä ostan postikortit torilta markkinoilla. On melko monipuoliset valikoimat. Kirjakaupassa, posteissa ja markettien yhteydessä on myös melko hyvät valikoimat. Nyt saa vaan arvailla meneekö joku kortti perille.
  Kreikkalaiskatolinen pääsiäinen pitäisi joskus kokea vaikka Valamossa. Mielestäni he osaavat loihtia parhaiten hengellisyyden palveluksiinsa. Kenties kullankimallus ym. rituaalit tuovat oman hypensä, mutta myös musiikki ja lauletut posmotukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä kaipaan kunnon elokuvaa pääsiäiseen. On kaksikin hyvää pääsiäiselokuvaa, joita ei ole aikoihin näytetty. Mel Gibsonin Kristuksen kärsimykset, The Passion of the Christ ja Martin Scorsesen Kristuksen viimeinen kiusaus. Ensin mainitussa viehätti erikoisesti elokuvassa käytetty aramean kieli, toisessa kuvattiin Jeesus tavallisena ihmisenä viettelyineen päivineen. Muitakin on, mutta nämä nyt ensin.

   Samaa yhteisöllisyyden kokemusta ei saa, jos katsoo elokuvan jostain Netflixistä.

   Poista
 31. Mikis tuolla aiemmin loihe kunnon agitaattorin tapaan saarnaamaan äänestämisen merkityksestä. Urut olisivat pauhanneet, demokratia kaatunut ja vihreät olisivat saaneet lisäpaikkoja, jos olisin jättänyt äänestämättä. - Uruista en tiedä, demokratia ei yhtä ääntä kysele ja vihrut saivat silti saatanan lisäpaikkoja.

  Äänestäminen on kuin riipaisisi kovat kännit yhdestä sormustimellisesta mietoa valkoviiniä.

  Vaikken ole matematiikassa ollutkaan hyvä, kyllä äänestämättömyyden merkityksettömyys on ihan matematiikkaa. - Olen yksi, en monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän astian kannelta finkerporillinen valtamereen mutta tuo oli napakymppi tuo valkkarivertaus. Riku on iku.

   Poista
 32. Melkein koko päästäisen painoin hommia, aikomukseni on nimittäin vanhoilla päivilläni tulla miljonääriksi. Enää reilu yhdeksänsataatuhatta yhdeksänsataa yhdeksänkymmentäyhdeksän euroa puuttuu. - Voi meitä rikkaita, mukavaa tämä elämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä sure, päämääräsi ainakin on hieno, Kelpaa mainita.

   Vaan mitä tulee niin yleiseen rikkaiden kadehtimiseen, se on turhaa. Juuri luki lehdessä, että Tanskan rikkaimman miehen kolme lasta kuoli Sri Lankan räjähdyksissä. Perhe oli tavallisessa hotellissa.

   Että ihmisiä ne miljonääritkin vain ovat, tavallisia kärsiviä kuolevaisia. Älkäämme olko aina niin katkeria rikkaille.

   Tämä oli yleisesti, ei sinulle Riku. Nostan hattua ahkeruudellesi.

   Poista
 33. Erilaiset yliopistojen vaalianalyytikot heittävät hatustaan ihmeellisiä greisiteorioita äänestyskäyttäytymisestä. Miksi joku sai niin paljon tai vähän ääniä, lausuntoonsa osaavat taitavasti käyttää viisaita tieteen tai melkotieteen sanoja.

  Vaan jos ukrainalaiset kerran valitsivat jonkun umpipöljän koomikon presidentiksi, äänestäisinkö minä Pirkka-Pekka Peteliuksen eduskuntaan???! - Heh, emme me jäyhät suomalaiset sellaiseen sortuisi villeimmissä kuvitelmissamme. Herra 47, james potkukelkka muka eduskuntaan??? - Kyse on vakavasta asiasta ja demokratiasta, kyllä sen jokainen tietää. (potkukelkan puolue on vehreä liitto)

  VastaaPoista
 34. Caligula nimitti hevosensa senaattoriksi, mutta peteliusta hänkään tuskin olisi arvannut virkaan laittaa.

  VastaaPoista
 35. Politiikka on politiikkaa on paskaa, mutta ihastuin just, kun huomasin kuinka paljon Yle Areenassa on vanhoja elokuvia. Tuskin montaakaan Mikikselle, mutta minä aion ainakin katsoa Hymyilevän miehen, elokuvan nyrkkeilijä Olli Mäestä.

  VastaaPoista
 36. Kansalle pitää tarjota leipää ja sirkushuveja, älysi jo kauan sitten muuankin kansanjohtaja.
  On upeaa, jos on tavoitteita elämässä, kuten Rikulla. Välitavoitteita kannattaa suurien päämäärien toteuttamiseksi kenties kuitenkin laatia. Voi olla jo tyytyväinen jokaisen pienemmän tavoitteen saavutukseenkin.
  Elokuvia en maaseudulla halua katsoa.
  Vanhassa telkussa on kuvaruutu n.
  20 tuumaa ja muutenkin lähetykset pätkivät välillä. Hyvä jos erottaa tekstit. :D Kesemmällä tänne köijätään vähän isompiruutunen näkövehje, vaikka minä en katso silloinkaan muuta kuin uutiset ja jotakin dokumenttejä korkeintaan. Hankinnassa edelleen on vähintään 50 tuumanen televisio. Siitä elokuvatkin näyttäisivät katsottavimmilta. Hymyilevän miehen olen nähnyt. Vaan kun en ole nyrkkeilyn ystävä, ei siitä lemppari leffaa minulle tullut. Kehuttu ja palkittuhan filmi on.

  VastaaPoista
 37. Hyvää kirjan ja ruusun päivää! Jos boisin lahjoittaisin Iinekselle ja blogiystävilleen kaksi kirjaa: Miki Liukkosen: Hiljaisuuden mestarin ja Pekka Vahvasen: Kone kaikkivaltias.
  En ole vielä ko. kirjoja itsekkään lukenut, mutta ne ovat ensimmäisinä, jotka pitää lukea.
  Nyt hiljenen täällä toviksi.

  VastaaPoista
 38. Kirjoista en osaa edes arvata, mutta sinä, Leonoora, olet raikas tuuli tässä hyssyttelyn ja ahdasmielisyyden vaivaamassa maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti tullaa vielä kiittämään sinua Riku sanoistasi.
   Kasvimaalla roihuaa nyt myöhästynyt pääsiäiskokko. On taas se aika vuodesta kun siivousvimma iskee ja kyytiä saavat tulennielussa vanhat paperiarkistot, kuin tarpeeton krääsä jätesäkkeihin sullottuna.
   Aurinkoista viikkoa kaikille!

   Poista
  2. Onkos frouvalla jätteenpolttolupa?

   Kysyy nimimerkki Naapurinkyttääjä

   Poista
  3. Kaffepaussi. Ei ole lupia. Mutta paperia vain poltin. Naapuri poltti aikanaan kun vielä eli superlonipatjat ym. Yritin vaivihkaa opastaa mitä saa ja miten kotitanhuvillaam poltaa, mutta ei ottaneet opiksi. Nyt on tuhkauurnassa itse muistolehdossa.

   Poista
  4. Leonoora, leikilläni kysyin. Maalla on aika tavallista poltella roskia läjissä. Tuleehan sitä saastetta enemmän kuitenkin hellanpesistä, saunanpesistä ja takoista kaupungeissakin. Kun puunpolton piti olla kovasti ekologista..

   Poista
 39. Sivupalkissa mainostettu "itsekirjoittava yhteenlaskukone BURROUGHS", olisi varmaan hyvä, lienee itsensä Edgar Rice Burroughsin suunnittelema, sille Tarzanillekin olisi käyttöä. Ihan helvettiä ovat kuitenkin nykyajan tietokonelogaritmit, jotka pyörittävät ihmistä omassa ahtaassa kuplassaan. Kun juutuubissa erehdyn jotain kappaletta kuuntelemaan, pöljä kone ehdottaa samaa ja samanlaisia yhä uudelleen ja uudelleen. Juutuubista uuden löytäminen on tehty lähes mahdottomaksi, jos et tiedä etukäteen mitä haet.

  En tiedä, miten tietokoneaivo suhtautuu siihen, mutta facebookissa ilmoitan mainokset sun muun hyvin herkästi seksuaalisesti sopimattomaksi. Kone ilmoittaa aina nöyrästi, ettei tämän kaltaista ainiestoa enää tarjota sinulle. Matti "lautapää" Vanhasen vaalimainokset ainakin loppuivat.

  VastaaPoista
 40. Vähän järkytyin, kun luin artikkelin, jossa kerrottiin erilaisiin keskusteluryhmiin osallistuvien puhelimen rallattavan uusia viestejä, jopa tuhansia kertoja päivässä, hyvin monelle arkipäivää on muutama sata viestiä. Minäkin kuulun whatsappissa, johonkin hyvin pieneen keskusteluryhmään, mutta hermoni menisivät, jos se kilkatus olisi jatkuvaa. Sen kaltaiset keskusteluryhmät ovat tehneet ihmisistä zombeja, he eivät edes kävellessään tai pyöräillessään ruuhkaisia Helsingin keskustan katuja, pysty hetkeksikään luopumaan puhelimen tuijottamisesta. Zombien päälle ei kuulemma saa ajaa autolla ja heitä pitää kävellessä väistää, saattavat olla vihreän liiton edustajia, jotka puivat juuri tärkeitä asioita maailman ilmaston pelastamiseksi.

  VastaaPoista
 41. Ja mitä Jan Vapaavuoreen tulee, hän on maamme seuraava presidentti. Anteeksi vain kaikille!

  VastaaPoista
 42. Al Taeen äänestäminen eduskuntaan oli vihreiden riemuvoitto. Ahtisaaren puulaakin aito rasisti, sellainenkin eduskuntaan ilman muuta tarvitaan, elämän monimuotoisuus kärsisi muuten ilmiselvää puutetta.

  VastaaPoista
 43. Eniten minua kyllä epäilyttävät Antti Rinteen rikokset. Netissä on lista, josta ilmenee, että kavallukset ja rötöstelyt ovat olleet jatkuvia, ei kertaluonteisia. En uskoisi päätösten johtamista tavskseen rötöstelevälle herralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauta-Matti päästettiin aikanaan kuin koira veräjästä, Suomen laki on sellainen, ettei pääministeriä saa kiusata, koska on iso kiho. Innolla ja nauraen Rinteen kautta odotan, se on nautintoa, kun joutuu aluksi perumaan kaikki pyhät puheensa ja ryhtyy Suomen Heinrich Himmleriksi.

   Poista
  2. Jälkeenpäin, joskus kymmenen vuoden päästä sitten muistelemme: "Se oli se Rinne, joka tappoi Suomen eläkeläiset, työttömät ja muut vähävaraiset." - "Siis se, joka ryhtyi sittemmin isoporhokerhon pääjohtajaksi ennätyspalkalla."

   Poista
  3. ..."Siis ne, joita se lesta-Sipilä, Adolf Eichmann, ei ehtinyt tappamaan..."

   Poista
  4. Päättävissä poliitikoissa on tosiaan aivan liian moni syyllistynyt rikokseen ja muuhun vilppiin. Heidi Hautalakin veti välistä ja makseli ministerintuloistaan pimeästi työntekijälle. Jokainen muistaa varmaan lisää esimerkkejä. Sen sijaan en muista ainoatakaan rikollista kenestäkään työtoveristani tai yleensä opettajista urani varrelta. Mikä altistaa poliitikkotyypin vilpille?

   Yksi syy on varmaan tietynasteinen luonteen kyynärpäätaktiikka, oman itsen korostaminen, muiden pomottaminen, narsismi tai muu persoonallisuuden vinouma, jossa kävellään muiden yli.

   Rinteessä minua epäilyttää suuresti hänen koko olemuksensa, silmien pälyily - hän on viekas kuin kettu koivikossa.

   Poista
  5. Andy Rinne pälyilee, koska koko ajan uskoo marsilaisten hyökkäävän. Pelkää pieni vihreitä miehiä yli kaiken. Amfetamiinin käyttäjätkin tuolla lailla pälyilevät, mutta siitä ei siis ole kysymys.

   Poista
  6. Minä asuin jotain kymmenen vuotta ihan Vehkojan koulun vieressä, sen, josta Antti Rinne kirjoitti ylioppilaaksu. Kerran menimme nyt jo edesmenneen kaverini kanssa kämpilleni ottamaan hieman olutta, kun väistötilasta/parakkikoulusta rupesivat oppilaat taputtamaan ja hurraamaan meille. Hetken olin ihan ymmyrkäisenä, mutta kaverini kertoi heidän hurraavan kantamillemme Karhu-keskiolut paketeille. Hyvä Pisa, teette hyvää työtä!

   Poista
 44. Heh, minä vanha ja väsynyt mies olen tänään kuunnellut lapsuuteni suomalaista iskelmää, jota ennen inhosin. Erkki Junkkarista nauroin ja pilkkasin, mutta olihan se Ruusuja Hopeamaljassa oikeasti hieno. Sanon monä, joka yhä edelleen vannon vanhan rokin ja bluesin nimiin. Tässä filmissä Pakilan satakieli keekoilee Riihimäen talossaan. Myöhemmin kai muutti Hämeenlinnaan.

  VastaaPoista
 45. Joutessani myös Einesbaarin keskusteluita luin. Siellä meillä on ollut tosi hyviä keskusteluita. Kolehmainen ja Räsänenkin jossain alkupuolella puhuvat. Kolehmaiselle olin turhan tyly Steinbeckin Vihan hedelmissä, kun en vielä ymmärtänyt hänen olevan van Vaari, joka pyrki muuttamaan ilmaisutapaansa, ettei tunnistettaisi.

  VastaaPoista
 46. Kauko Käyhkön esitys saa minulle (kännissä, kuinkas muuten) lähes kyyneleet silmiin. En minä silti tiedä, rakastanko minä tätä elämää, enempi paskaa on ollut. En ole osanut.

  VastaaPoista
 47. Katselen Hymyilevää miestä Yle Areenasta. Vaikutuksen teki elokuvan mustavalkoisuus, siitä pisteet.

  Milonoffin Elis Ask, Idi Aminin kaverinakin muistettu, on täydellinen vinossa olevine päineen. Elis kävi Ugandassakin Idin vieraana, valtionpäämies oli hänet sinne kutsunut. Idi oli murhamies, valtionpäämies, Elis Askin kaveri, itsekin entinen nyrkkeilijä.

  Nyrkkeilijöiden joskus älytön painonpudotus tulee hyvin ilmi, voimat siinä lähtevät, kun laihduttaa liian alhaiseen sarjaan. Siitä Moorelle häviämisessäkin on kyse.

  Elokuvassa vilauttaen mainitaan Olli Mäen olleen kommunisti. Hän oli myös ihmisystävällinen ja monien tukija. Sellaisesta kuvausta olisin elokuvaan kaivannut, se jäi huutavasti puuttumaan.

  Pelkkä tappioon päättyneen Davey Mooren ottelun valmistautumisen tarina ei ole riittävän kuvaava ja kunnoittava Olli Mäen nyrkkeilyuraa kohtaan. Taustoittamista olisin kaivannut kovasti, etenkin Ollin persoonasta.

  En minä elokuvalle anna kuin kuutosen vanhalla kansakouluasteikolla. Paskat, pudotan viitoseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman umpihölmöä suomalaista politikointia Olli Mäki olisi suurella todennäköisyydellä jopa kultamitalisti Rooman olympialaisista 1960.

   Mäki kuului Kokkolan Jymyyn, TUL:n seuraan, joten häntä ei valittu olympialaisiin. Tai olisi valittu, sillä Jymy taipui SVULin kyykyttämiseen, mutta Mäki itse ei.

   Kultamitalin vei sitten mies, jonka Mäki oli voittanut vuotta aiemmin EM-kisoissa. Mäki siirtyi sitten heti ammattilaiseksi. Moorelle hän hävisi älyttömän laihdutuksen takia, kuten Riku kertookin, mutta voitti sentään myöhemmin EM-mestaruuden.

   Katsoin elokuvan teatterissa, jossa se on parempi kuin teeveessä, joten annan 9+.

   Poista
 48. Jos jotakuta kiinnostaa, tämä yhdentoista ja puolen minutin pätkä kertoo elokuvaa paljon paremmin Olli Mäen ja Davey Mooren ottelun taustoineen.

  VastaaPoista
 49. Heh, Sleeparit lauloivat majoissaan rypevien mutakuonojen kuninkaasta, Idi Aminista. - "Sitten loppu banaanit ja lakritsat..."

  VastaaPoista
 50. Nyt otan unilääkkeen ja rupean nukkumaan. Ennen nukahtamistani pohdin esikoisrunokokoelmaani: "He päästivät romaniseurueen sisään".

  VastaaPoista
 51. Ennenkuin nukahdan, kerron vielä, että pitkällisten tutkimusten jälkeen olen päätynyt ratkaisuun, että tämä kappale on maailmanhistorian ylivoimaisesti paras,parempi kuin mikään muu.

  VastaaPoista
 52. "Koska Mäki on kommunisti ,ei hänen otteluhäviönsä maamme kansanvaltaselle osalle ollut pettymys". Kirjoitti Helsingin sanomien pakinoitsija Arijoutsi tuolloin.

  VastaaPoista
 53. Davey Moore muuten kuoli 7 kuukautta myöhemmin Olli Mäen ottelun jälkeen kun tuli tyrmätyksi MMottelussa.

  VastaaPoista
 54. Tämä on jo vanha postaus, mutta sen verran palaan asiaan että Persut ovat voittonsa ansainneet ja ainahan käy niin että värit vaihtuvat kun istuva hallitus vaihtuu. Kiva että olet täällä, nätti kevätkuvakin koristi blokkaustasi.

  VastaaPoista