30.4.2019

Sori siitä

"Sori siitä",  kuittaa Alexander Stubb väärän prosenttiluvun.

"Olen edellisessä virassani tehnyt arviointivirheitä ja ollut huolimaton. Pyydän anteeksi kaikilta. On itsetutkiskelun ja muutoksen aika." Piispa Teemu Laajasalo pyytää anteeksi luottokorttinsa viihdekäyttöä vuonna 2018. Käräyttäjänä Johanna Korhonen.

"Pyydän anteeksi, jos olen loukannut joitain kehitysvammaisia." Brother Christmas pyytää anteeksi julkisuuteen vuotaneita viestejään, joissa hän  kutsuu cp-vammaisia separeiksi. 

"Yleisradion 31.1. minusta julkaiseman jutun johdosta esitän anteeksipyyntöni niille henkilöille, joita olen katsomalla, koskemalla tai puhumalla häirinnyt." Lauri Törhönen näyttelijöitä koskevista seksuaaliahdisteluista.

"Tämä tuntuu järkyttävältä ja heiltä täytyy pyytää anteeksi. Olen pahoillani ja koen epäonnistuneeni ohjaajana." Aku Louhimies näyttelijöitä koskevista kovisteluista.

"Jos käyttäydyin kuten hän [miesnäyttelijä] kuvailee, olen hänelle velkaa vilpittömän anteeksipyynnön erittäin epäsopivan humalaisen käyttäytymisen takia." Kevin Spacey, joka samalla kertoo olevansa homo ja yhdistää kätevästi kaapista tulon ja anteeksipyynnön. 

Kuuluisien anteeksipyyntöjen listaa voisi jatkaa loputtomiin. Charlie Hebdon taisi olla pilakuvineen kova nakki ja esitti pahoittelunsa kierosti pyytämällä anteeksi ihmisten mielenpahoittumisia, ei omaa uskonpilkkaansa.

On tapana pyytää anteeksi myös vuosikymmeniä sitten tapahtuneita hirveyksiä. Paavi on pyytänyt anteeksi ainakin juutalaisilta ja pikkuisilta kuoropojilta, Oulun piispa saamelaisilta ja aikoinaan Mauno Koivisto inkeriläisiltä. Sitä en tiedä, ovatko valkoiset pyytäneet anteeksi punaisilta ja punaiset valkoisilta, mutta toivottavasti sarja täydentyy tuosta vielä. 

Summa summarum. Jos siis haluaa takaisin pahiksesta hyvikseksi, kannattaa katua ja pyytää anteeksi kriisiviestinnän asiantuntijoidenkin mukaan. Hyviksillä on sitten jatkossakin kysyntää, pahiksilla ei. Jussi Halla-ahohan ei pyydä anteeksi, vaikka Rinne häntä kovisteleekin. Jääköön jäärä siis ilman hallituspaikkaa. Ja nukkuuhan ihminen paremmin, kun omatunto on puhdas. Ellei tiedä, keneltä voisi pyytää anteeksi, niin ainahan on tietenkin Jumala, jolle voi pyynnön esittää. Ehkäpä sieltä tulee sitten jatko-ohjeet.

Ihan tulee mieleen, kannattaisiko pyytää anteeksi, vaikkei sisimmässään katuisikaan, eikä olisi mitään mainehaittaakaan. Mene tiedä. Marie Antoinettekin nöyrtyi vielä mestauslavalla. Hän pyysi pyöveliltä anteeksi, että oli giljotiinille noustessaan vahingossa astunut tämän varpaiden päälle.

208 kommenttia:

 1. Ehkäpä al-Taeen tapaus vähentää Synnittömien kohdistamaa noitavainoa Halla-ahoa kohtaan, vaikka hieman sitä kyllä epäilen... mediaa se voi vähän hillitä.

  Mutta ettäkö Mauno Koivisto pyysi anteeksi inkeriläisiltä? Muistan tietysti, että hän julkisesti tunnusti tosiasian eli sen, että inkeriläiset ovat suomalaisia - mutta mitä hänen olisi pitänyt pyytää anteeksi?

  Sitäkö, että Venäjä valloitti suomalaisten asuttamat maat ja rakennutti keskellä inkeriläisten aluetta Pietarin?

  No, sitä olisi tietysti voinut pyytää anteeksi, että hävityn sodan jälkeen inkeriläiset palasivat takaisin Neuvostoliittoon, suurimmaksi osaksi venäläisten valheellisten lupausten takia.

  Mutta oliko Suomella mitään mahdollisuutta estää palautusta?

  PS. Onko muuten Venäjä pyytänyt ikinä anteeksi mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan Koivisto pyysi anteeksi inkeriläisiltä heidän kohteluaan jatkosodan jälkeen, jolloin Suomi joukkopalautti heitä valheellisella lupauksella päästä takaisin omalle kotiseudulleen Inkeriin. Näinhän ei käynyt, vaan NL ryhtyi ajamaan heitä muualle sisäosiin hajottaakseen heidän voimakkaan kansallistunteensa.

   Tällainen muistikuva minulla on Koiviston 1990-luvulla käynnistämästä inkeriläisten paluumuutosta, että se tapahtui anteeksipyynnön siivittämänä.

   Poista
  2. Suomihan ei siis tietenkään voinut luvata heille mitään, vaan nimenomaan Neuvostoliitto tapansa mukaan houkutteli valehtelemalla.

   Toinen asia on se, että siihen aikaan Suomessakin oli ihan oikeasti mahdollisuus siihen, että kommunistit ottavat vallan. Olivathan he vallanneet jo valtiollisen poliisin. Isänmaalliset piirit vastasivat tähän uhkaan mm. asekätkennällä - voi jopa olla, että se hillitsi vallankaappausta.

   PS. En muuten pääse enää tänne vanhan linkin kautta. Onneksi löysin historiasta tuon nykyisen www-osoitteesi. Onkohan muilla samoja ongelmia, kun on niin hiljaista? Voi tietysti olla, että juhlivat vappua perinteisin menoin...

   Poista
  3. Nykyisin voi olla vaikea ymmärtää, miten hyviä neukut olivat maalailemaan ihannekuvia ja johtamaan ihmisiä harhaan.

   Vaikka onhan täälläkin monia (ainakin pari), jotka kokivat saman valheellisen kutsun vain 20-30 vuotta myöhemmin ja uskoivat siihen sinisilmäisesti...

   Joten he ehkä ymmärtävät, miksi inkeriläisetkin olivat niin sinisilmäisiä, etteivät paenneet joukoittain esim. Ruotsiin, kuten monet suomalaiset heitä kehottivat.

   No joo, huomenna menen Hakaniemen torille ja kuuntelen miten torvisoittokunta soittaa vanhoja työväenmarsseja... Ne ovat parhaimmillaan nostalgisesti nautittuna.

   Poista
  4. Varaiines-blogi on taas auki. Luulin, ettei sitä enää tarvita, mutta ehkä on paras pitää sitä vielä toistaiseksi auki. Suljen sen ennen pitkää, koska se aiheuttaa mobiiliyhteyksillä hankaluuksia omissa sisäänpääsyissäni Bloggeriin. En pääse tabletilla ollenkaan kommentoimaan kenenkään Blogger-blogeihin.

   Poista
  5. Onhan meillä esimerkiksi Johan Bäckman, tämä viekas pukinparta, joka valehtelee Venäjä-kuvaa minkä ehtii ja maalaa Suomesta käsittämätöntä valhepropagandaa. Miksi kummassa mies ei saa syytöstä maanpetoksesta?

   Työväenmarsseja kun kuulisikin jossain. Ei Satakunnassa. Täällä kuulee vain mieskuoroa ja leivoksia ilmassa leikkiä lyömässä. Ei edes viestintävälineistä tule marsseja. Kunpa tulisikin televisiosta jokin vappukonsertti vanhoine Reijo Frankeineen!

   Poista
 2. Muuttuvat laulut - siinä on kaikki.
  Anteeksipyyntöautomaatti voisi hyvinkin toimia oikeassa paikassa. Anteeksipyyntö ei saisi olla automaatti. Helppo pyytää anteeksi ihmisiltä, jotka eivät muuten kuin edun vuoksi palvele pyytäjäänsä. Minusta läheisiltä ihmisiltä voi olla vaikeaa pyytää anteeksi, jos ei itse koe tehneensä väärin. Toki sen voi tehdä, vaikka ei se itseä palvelisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se taitaa ollakin, että moni ei koe tehneensä väärin, vaikka olisi tehnytkin. Oikeastihan anteeksipyyntö on mutkatonta ja helppoa, kun on erehtynyt itse. Ihminenhän on erehtyväinen.

   Poista
  2. Häh, moni ei koe tehneensä väärin, vaikka olisi tehnytkin. Lauseesi on aika kyseenalainen. Pitäähän se tietää ennen anteeksipyyntöä, mitä on tehnyt väärin.

   Poista
  3. Lukemani - ja havaintojenikin mukaan lähes jokaisella työpaikalla ja yhteisöissä on yksi narsistinen henkilö, jolta puuttuu kyky tuntea myötätuntoa tai syyllisyyttä, vaikka he valehtelevat ja toimivat itsekkäästi ja joskus jopa rikollisesti muita kohtaan.
   - Näihin tuossa yllä viittailin. Omatunnottomiin ja empatiakyvyttömiin persooniin. Heidän mielestään vika on aina muissa vaikka he olisivat kampanneet jonkun nurin.

   Poista
 3. Radiosta tuli vanhoja vappulauluja!
  Julkisissa anteeksipyynnöissä voi olla niinkin, että kun on pakko aseman kannalta yrittää pysyä pinnalla, pyydetään myös julkisesti törttöilyjä anteeksi. Ajatellahan saa rasistisesti ja tuntea vihaa vallassaolijatkin, mutta auta armias jos menet möläyttelemään muiden kuullen aitoja mielipiteitäsi. Ei voi eikä saa olla julkisesti sellaisia itselle aitoja totuuksia, joita muutkaan eivät ilmaise julkisesti. Pitää olla korrekti, sivistynyt mauton ja hajuton jos aikoo pysytellä vallankamareissa.
  Jotenkin en vaa usko näihin anteeksipyyntöjen aitouteen. Pakon sanelemia.

  VastaaPoista
 4. Pakon sanelemia, nimenomaan. Etenkin Hussein al-Taeen tapauksessa, jossa al-Taee valehteli tietoisesti ensin, sitten saatuaan krrisiviestinnän asiantuntijan oppitunnin pyysi "nöyrästi" ja taukoja käyttäen (tunnettu puheviestinnän niksi) anteeksi. Höpö höpö tälle anteeksipyynnölle. Sen aitouteen ei usko erkkikään, ellei ole ihan bimbo.

  Minusta tuommoisilla ailahtelevilla tuuliviireillä ei ole mitään asiaan kansanedustajaksi. Nyt Rinne ryhtiä rintaan ja pelasta puolueesi maine erottamalla mielipidettä lennossa vaihtava kameleontti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä sen, että minusta pahinta ei ole räväkkäkään mielipide, sillä kannatan melko rajunkin mielipiteen esittämisen vapautta. Onhan meillä laki, joka sitten tuomitsee, jos tuomittavaa on.

   Eniten halveksin valehtelijoita ja takinkääntäjiä, jollainen al-Taee on. Valehtelee tietoisesti äänestäjilleen.

   Poista
 5. "Anteeksi, pyydän anteeksi, että anteeksipyyntöni viipyi, eikä mahdollisesti ollut riittävä kaikille armollisille ihmisille."

  Kriisiviestintä on sellainen humpuukilaji, jossa opetetaan yrityksille ja organisatioiden merkkihenkilöille reagointeja omista mokista ja toiminnoista selviytymiseen julkisuuden kanssa. Kaipa sisältö on jonkinlaista amatööripsykologiaa: "näin ihmiset reagoivat, kun heille tällaisessa tilanteessa sanoo näin" - Esimerkkeinä sitten käydään läpi joiden kuiden selviytymisestä kriisitilanteestaan. Tapaukset ovat kuitenkin yksilöllisiä kaikkine omine puolineen. Liberaali eläköitynyt piispa sai yleisen anteeksiannon hirvittävästä puliakka dokaamisestaan, koska hän on niin hyvä ihminen, eivätkä kulungit tuntuneet kirkon menoissa missään. Toinen piispa sai tulta ja tulikiveä niskaansa, kun oli virkamatkoillaan yöpynyt oikeassa hotellissa ludelinnan tai muun retkeilymajan sijaan.


  Al-Taeen taktiikka oli ketkutella kuukausikaupalla ylimielisillä valeilla. Sitten tuli hetki jolloin oli pakko tunnustaa. Taktiikka tuntuu suorastaan loistavalta, lehdissä on ilmestynyt runsaasti erilaisia humbugkolumneja ja muita kirjoitelmia, joissa kaunopuheisesti vertaillaan lähinnä sitä, onko Halla-aho pahempi kuin Al-Taee ja mihinkäs muuhun johtopäätökseen lehtimies voi tulla kuin: "on se ja sitä paitsi Al-Taee on sentään ihku nokikeppi, ihmemies Arabiasta!"

  Ja vihreä vassari tuli ja sanoi: "Mene poikani, sillä sinun syntisi ovat sinulle anteeksiannettuja!"

  VastaaPoista
 6. Heh, sitä paitsi mikää ei enää tunnu miltään, koska äsken lähikaupassa oli itse kylän ainoa julkkis. Oli tullut lapsuuren kotoon käymäseltään,kyynel minulta meinasi vierähtää. Mutta olipas viihdefilosfi nukkavierun näköinen ryppyisessä puvussaan ja likaisissa pitkissä hiuksissaan. Glamour loisti poissa olollaan, nuhjuinen mies.

  Stadissa julkkiksia näkee jatkuvasti, mutta se ei tunnu miltään. Vapaavuoren mulkosilmät tulivat hiljattain jalkakäytävällä vastaan, näytti minusta ihan Marty Feldmanilta. Ja minua nuorempi mies tunnisti jossain Pihla Viitalan, ihastellen kovasti. "Kukahan sekin on?", kysyin vaan piruillakseni. Kaveriltani meinasi tulla laajaa selvitystä, mutta keskeytin alkuunsa: "ei kiinnosta!"

  Pyydän anteeksi Vapaavuoren mulkosilmiä ja Pihla Viitalan hyvin vähän tenhoavaa glamouria. Jasper Pääkköselle terveiset ja erityisanteeksipyynnöt siitä, että tekee itselleen miljoonia peliongelmaisten hädällä.

  VastaaPoista
 7. Pyydän anteeksi myös Juha Sipilältä anteeksi sitä, että hänen poliittisen uransa loppusuora on alkanut. Pyydän häneltä anteeksi, että minun tarvitsee enää hyvin harvoin katsella hänen kärsäänsä televisiosta tai lukea tekemisistään lehdissä. Juha kyllä epäilemättä menestyy hyvin jatkossakin, en epäile, että valtio koskaan lakkaisi tukemasta hienoja bisneksiään, jotka tuovat fyffeä, fyrkkaa ja taivaan mannaa hänelle ja lähipiirilleen.

  VastaaPoista
 8. Raamatun näkemys anteeksiannosta:

  "Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja kysyi:"Herra, kuinka monta kertaa minun on annettava anteeksi veljelleni, joka rikkoo minua vastaan?" Jeesus vastasi hänelle: "Minä sanon sinulle: ei seitsemän kertaa, vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän!"

  Tämä tulkinnassa täytyy muistaa, että jokainen ihminen ei ole lähimmäiseni, jokainen ihminen ei ole veljeni tai siskoni. Ja se, ettei ihminen ole Jeesus, eikä koko maailman syntitaakka lepää hänen hartioillaan.

  Minkä minä sille mahdan, että surkea roskaväki teki arabivallankumouksen, syrjäytti Muammar Gaddafin, Libyan lukon, ja nyt kaikki kurjalisto pyrkii tänne, koska reitti on avoin. Ei tee mieli osallistua, edelleen painotan sitä, ettei minulla ole jeesuskompleksia. Kurjat asiat ovat kurjia, ei niille ihminen mahda juuri mitään.

  Muuttuiko Irak paremmaksi sillä, että amerikkalaiset syrjäyttivät Saddam Husseinin? - Tuskin.

  Anteeksi vaan kauheasti, jos jonkun mieltä pahoitin. Anteeksi ja onneksi olkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veli Riku puhuu totista asiaa. Jeesus antoi anteeksiannoille ylärajan eli veljelle 490 kertaa ja muille tietysti sitten vähemmän.

   Tässä virallinen voimassaoleva kristillinen anteeksiantotaulukko:

   7 x 70 = veljet ja siskot
   6 x 70 = isät ja äidit
   5 x 70 = isä-, äiti- ja sisarpuolet
   4 x 70 = muut sukulaiset
   3 x 70 = naapurit ja kylänmiehet
   2 x 70 = kylän akat
   1 x 70 = ulkomaalaiset kristityt
   0 x 70 = muut, mm. savolaiset ja musulmaanit

   Poista
  2. Minä nyt en liitä tähän toisuskoisen anteeksiantotaulukkoa, vaikka vähän kutkuttaakin. En tiedä, mitä postilaatikostani sen jälkeen löytäisin.

   Voin siis yhtyä ylläoleviin esityksiin, mutta lisäisin vielä poliitikot tuohon alariville.

   Poista
  3. Lista näyttää oikein sopivalta. Muilta sukulaisilta, naapureilta ja kylänmiehiltä sekä musulmaaneilta vähän alentaisin.

   Poista
  4. Tuossa alarivillä olikin sana "muut", jolla taidettiin viitata poliitikkoihinkin. Vaan tulkoon erikseen mainituksi.

   Vappupuheet on nyt kuultu ja hyvää on luvassa. Vappusatasen palaset lentelevät kivasti ilmassa, ja eläkeläiset voivat kilvan kerätä niitä ja liimailla ehjäksi seteliksi lähivuosina. Jahka se saturainen ehtii tulla ennen kuin lusikka lentää nurkkaan.

   Poista
  5. Missä olit, kun Rinteen satasia kerättiin? - Jaa, taisivat kohdallani mennä Rinnettä alas, liekö Heta poiminut?

   Poista
  6. Antti on vanha ay-mies. Moraalistaan joutui luopumaan jo vuosia sitten ensimmäisellä neuvottelukierroksella. Sai vastineeksi alennuskuponkeja osuuskaupan lihatiskin valikoimista.

   Poista
  7. Ay-taustan huomaa siitä, että Rinne ryhtyi heti kannattamaan Kemin uutta jättimäistä sellutehdasta huolimatta ilmastolupauksistaan.

   Samoin Pekka Haavisto alkoi heti kääntää takkiaan Kemistä piittaamatta ja puhui uusista työpaikoista hyvänä asiana.

   Poista
  8. Rinne kuitenkin saanee ehkä jopa suurimman osan, meistä suomalaisista, kannatuksen Kemin sellutehtaalle. Tottakai se pitää tehdä, se on ihan selvää. Koko Suomi ei elä Sol:n ja L&T:n siivouspalveluiden työllistämänä. Ilmastotekona suomalaisille riittää, ettemme ylitä intialaisia tai kiinalaisia.

   Poista
  9. Siis tottakai on hyvä, jos pohjoiseen saadaan jopa 3 000 työpaikkaa lisää - sitä kannatan minäkin. Olenkin tässä osoittamassa Rinteen populismia ja kaksinaismoraalia hurskaiden ilmastonmuutoslupauksien jälkeen. Tottakai valtavat metsänhakkuut uhkaavat pienentää hiilinielua ja eliölajien elinmahdollisuuksia.

   Kemin uusi sellutehdas - joka olisi samalla yksi Euroopan suurimmista sellutehtaista - lisäisi puun käyttöä jopa 4,5 miljoonalla kuutiometrillä. Kyllä se tietää rumaa jälkeä ja valtavia hakkuuaukkoja pohjoiseen luontoon.

   Poista
  10. Vaalipuheita en seuraa, eivätkä ne merkitse minulle mitään, koska vaalipuheet ovat yhtä tyhjän kanssa. Ihmisten täytyy pohjoisessakin elää ja verotuottoja pitää saada, että voimme olla koko maailman sosiaalihuolto.

   Poista
  11. Rinnehän on kehveli, suhmuri ja luikuri.

   Mutta hän on ay-mies, jota joukon paine ohjaa väkisin oikeaan suuntaan - olen tavannut monia tällaisia miehiä (en siis naisia, koske en tunne kuin yhden ay-naisen), ja niin taatusti myös Mikis - joten Kemin tehdas tehdään ja siinä samalla myös muita oikeita päätöksiä.

   Huonot päätokset Rinne säästää toisarvoisiin asioihin. Siksi hänestä tulee hyvä pääministeri, sanokaa minun sanoneen.

   PS. Muistanette, että puolustin alusta asti myös Sipilää. Ja niinpä vain Suomi nousi suosta ja työllisyysaste on yli 72 %. Tietysti se vaati vanhojen pierujen etujen leikkausta, mutta vähät siitä.   Poista
  12. Saat, Tapsa, sata pistettä ja kolme papukaijamerkkiä tästä postauksestasi, mutta työllisyyden nostaminen on suuri kepuhuijaus, sipilän suoritus, työttömyyskorvausten saajat ovat lisääntyneet.

   Poista
  13. Annetaan Rinteelle mahdollisuus, kuten Sipilällekin aikoinaan. En sitten tiedä, millä mittareilla pätevyydet pääministerinä mitataan, kun teit niin tai näin, aina menee metsään, kansan mielestä. Sen opin Sipilän tapauksesta, että maan kokonaistaloutta ei saa katsoa, pitää pitää katse yksilössä - tärkeintä on, että rahaa riittää jokaisen taskuun.

   Poista
 9. No nythän on mielenkiintoista.

  Valtakunnansyyttäjänvirastoa on pyydetty selvittämään, onko SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee syyllistynyt rikokseen julkaistessaan Facebookissa muun muassa homoja, juutalaisia, somaleita ja sunneja panettelevia ja solvaavia kirjoituksia. Rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan al-Taeen kirjoitukset täyttävät rikoksen tunnusmerkit.

  Olisikin ollut aikamoista, jos kirjoitukset olisi sivuutettu olankohautuksella, niin kuin SDP näytti ehdottavan. Ja rummun pärinässä tapahtuvalla anteeksipyyntöseremonialla.

  Tässäkin muuten nähdään, että Suomen laki toimii jo ilman erillistä vihapuhepykälääkin.

  VastaaPoista
 10. Tässä poliisin ja oikeuslaitoksen tulee regoida nopeasti. Sdp:n kansanedustajaksi asti vihapuheella, rasismilla ja homojen haukkumisella edennyt Al-Taee on saatava puheistaan lailliseen edesvastuuseen. Koska Al-Taeen teot ovat olleet niin usein toistuvia, näkisin ettei mikään sakkorangaistus ole riittävä. Jos ja kun valtio maksaa jotain Martti Ahtisaaren konfliktien edelleen välityslaitokselle, tulee sen avustukset leikata vähään tai lopettaa mahdollisesti kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kummallista, että mediallakin oli hyvin tiedossa al-Taeen taustat, mutta se odotti vaalien jälkeen. Sopiiko tällainen peittely sananvapauden mallimaalle?

   Jos al-Taeen sijasta hänen paikallaan olisi ollut kantasuomalainen juntti, lööpit olisivat revenneet ennen vaaleja. Missä menet, Suomen lehdistö?

   Poista
 11. SDP ja arvot, CMI ja arvot, Heh!

  VastaaPoista
 12. CMI:n toiminta ja toimijat olisi syytä käydä huolellisesti läpi.

  VastaaPoista
 13. No arvata saattoi, että sairauslomahan siitä al-Taeelle seurasi, Touko Aallon malliin. En ole vahingoniloinen, mutta en kovin myötätuntoinenkaan, koska niin makaa kuin petaa. Tietoinen petkuttaminen on alhaista eikä sovi kansanedustajalle.

  Jos ihminen tietoisesti valehtelee äänestäjilleen ja koko kansalle vihapuheestaan, ei semmoinen voi mennä hyvin lanseeratullakaan anteeksipyynnöllä ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti al-Taee paranee pian ja pääsee työkseen eduskuntaan valehtelemaan.

   Eduskunnan etikettiin on kuulunut, ettei toisen edustajan saa sanoa valehdelleen, kuitenkin sallittua on sanoa esimerkiksi, että puhuu muunneltua totuutta. Ehkä tässä on pakko muuttaa käytäntöjä.

   Eduskunnan täysistuinnoista tulee mielenkiintoisia ja suuren telkkariyleisön vetäviä. Pienet lapsetkin kutsuvat nauraen kaverinsa katsomaan: "tuu kattoon se valehtelijaäijä valehtelee taas!"

   Poista
  2. Uskon, että al-Taee palaa kansanedustajaksi. Rangaistus kiihottamisesta kansanryhmää vastaanhan on korkeintaan sakkorangaistus, eikä sakkorangaistuksen takia voi erottaa eduskunnasta. Erottaminen vaatisi vankeusrangaistuksen.

   Eri asia on, miten SDP:n eduskuntaryhmä suhtautuu häneen mahdollisen rangaistuksen jälkeen. Se voi erottaa halutessaan al-Taeen ryhmästään. Nyt kai näyttää siltä, että anteeksi on annettu, pysyvästi. Teko mahtunee SDP:n arvomaailmaan.

   Muuten, tiesittekö, että SDP:n keski-ikä oli edellisessä Ylen mittauksessa eduskunnan korkein: 61,5 vuotta. Puolue nimettiin eläkeläispuolueeksi. Vihreiden keski-ikä oli tietenkin nuorin, 42 vuotta, ja samalla naisvaltaisin ja koulutetuin. Oliko naisia peräti 70 prosenttia?

   Poista
  3. Paksusti kaupungeissa voivissa vihreissä on yrittäjiä puolueista eniten.
   Maatalousyrittäjiksi en menisi väittämään mutta tämä ei ole tietoon, vain arvaukseen perustuva lausuma. Eikö olekin mainio ja luonnonystävän paras veikkaus, tämä pikku barbecue-party?

   Poista
  4. Eikös vihreissä ole eniten korkeastikouluttautuneita nuoria naisia? Siis akateemista väkeä, ei yrittäjätaustaista? Näin lehdissä on präntättynä.

   Maaseudulla ei ole juuri vihreitä nähtykään.

   Poista
 14. Milloinkohan suomalainen media rohkaistuu al-Taeen tapauksessa itsekritiikkiin ja katsoo peiliin?

  Viittaan siihen faktaan, että ne tiesivät näistä kirjoituksista jo ennen vaaleja, mutta eivät reagoineet, vaan pimittivät asian. Erilaisin hyvin tekosyin toki.

  Saman ne tekivät jo Oulun pedofiilimamurinkien suhteen. Vasta paikallinen häirikkö sai asian julkisuuteen, kuukausia myöhässä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei koskaan eikä milloinkaan, ei ikinä. Kertoiko media muka takavuosien kekkosen viimeisen vuosikymmenen aikana, että äijä on jo ihan pihalla. Ei kertonut, ei. Kertoi, että äijä on timmimpi kuin koskaan. Luotettava media on sellaista, että hyvä, kun vaihtoehtoja on olemassa.

   Poista
  2. Heh, vähän suren sitä, että nykyinen MV-lehti on aika munaton, vähän pikkusurkea. Sellaista se maailma tekee. N-raiskareista ei löydy enää kunnon tietoa.

   Poista
  3. No juuri tuolla yllä sanoin, että media tiesi al-Taeesta ennen vaaleja, mutta salasi tiedot vaaleihin asti. Sana ei siis ole ollenkaan vapaa. Tähän sitten tultiin - mies makaa sairaalassa lyötynä. Tätäkö media halusikin, makaaberia mediakiehuntaa?

   Poista
 15. Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa! Kuka lie nuin todennut?
  Jos edeuskunnan istumapaikkajärjestys ei kaikkia miellytä, minä ihmettelen al-Taeen kritisoimien kohteiden järjestystä uutisoinnissa. Miksi homot mainitaan aina ensin, sitten uskonnoliset yhteisöt ym. kansanryhmät.
  No, kolmosen uutisissa homoja ei taidettu mainittu ensimmäisenä luetelluista. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homoseksuaalit ovat meille tutumpia ryhmiä kuin sunnit tai shiiat, ja juutalaisten vainot taas ovat toivottavasti enimmäkseen historiaa. Ehkäpä siksi puheessa aloitetaan tutuimmasta ja edetään siitä vieraampiin ryhmiin.

   Eduskunnan tuolileikki on hivenen hupaisa, mutta en minä siinä uhriutumista näe. Kyllähän tuo siirto kiusaamisen tunnusmerkit täyttää.

   Poista
  2. Lisäys: Siinä on paljon samaa kuin leimakorttien lätkimisessä. Oikeastaan - sehän on leimakorttien lätkimistä.

   Poista
  3. Kiusaamisen tunnusmerkit? Kun Suomessa noudatetaan pohjoismaisia ja eurooppalaisia käytänteitä parlamentin istumajärjestyksessä, niin se on kiusaamista? Perussuomalaisille tämä käy ihan hyvin Eu:n parlamentissa, jossa heidän edustajansa istuu äärioikealla muiden äärioikeistolaisten puolueiden ja ryhmien kanssa. Kova tunku on sinne jatkossakin istumaan, tuoleille jotka ovat äärioikealla.

   Risikko piti lapsellisena tätä tuoli kitinää. Sitä se nimenomaan on.

   Poista
  4. Näinhän asiaa on selitetty. Suomen eduskunnassa oikealla sijaitsevat tuolit kuuluisivat tämän systeemin mukaan oikeistolaisimmalle oikeistolle.

   Ne ovat Suomessa kuitenkin huonommassa asemassa kuin kaikki muut paikat: sijaitsevat eilisen uutisväläyksen mukaan lehdistölehterin alapuolella, jonne ei näy kunnolla, jos ollenkaan, siellä oleva puhuja. Näin ei liene muualla EU:ssa, että jokin ryhmä sijaitsee median näkymättömissä?

   Ja olemmeko me nyt kaikki varmaan sitä mieltä, että Suomen oikeistolaisin puolue on perussuomalaisten ryhmä?

   Kun luin vaaleja varten puolueiden ohjelmia, en saanut tätä vaikutelmaa. Se, että joku leimataan joksikin, ei välttämättä ole muuta kuin leimakortin lätkäisy. Esimerkiksi tietynlaista maahanmuuttoa on haluttu vaaliohjelmissakin rajoittaa jo käsittääkseni kaikissa suurimmissa puolueissa. Se ei ole enää kovinkaan "oikeistolaista"

   Itseäni tuolileikki hieman huvittaa, ja olen sitä mieltä, että siitä ei oilisi tarvinnut esittää vastalausetta, jonka silti ymmärrän hyvin.

   Poista
  5. Ymmärrän, jos olet vilkaissut vain vaaliohjelmia, että et saa sitä vaikutelmaa että perussuomalaiset olisivat poliittisesti oikeistolainen puolue. Mutta käytännössä useimmissa talouspoliittisissa päätöksissä ja arvopohjaan liittyvissä asenteissa he nyt kuitenkin ovat oikeistokonservatiivinen puolue. Sen lisäksi, että ovat vahvasti EU-kielteinen ja maahanmuuttoa/siirtolaisuutta voimakkaasti vastustava puolue. Ja kuuluvat em.ajatusten vuoksi europarlamentissakin äärioikealle.

   Poista
  6. Luin ohjelmia nyt vain katsoakseni, mitä uutta niissä mahdollisesti olisi. Ainoa havainto taisi olla, että puolueiden ohjelmat ovat kovin samanlaisia pyrkimyksineen. Puolueiden erot ovat muutenkin kaventuneet.

   Kyllä perussuomalaiset toki on oikeistokonservatiivinen puolue, mutta niin on moni muukin, mm. kokoomus, rkp, kristillisdemokraatit. En ole vakuuttunut ollenkaan, että kuka noista vetää eniten oikealle. Tätä tarkoitin: järjestys on vaikeaa.

   Meillähän on tapana nimitellä muita ryhmiä ääri-etuliitteellä, niin vasemmistoa kuin oikeistoakin. Kukapa haluaa leimautua äärimmäiseksi, etenkin kun se ei oikeasti ole itsestäänselvää.

   Sekä vasemmalla että oikealla on kyseenalaisia ryhmiä, anarkistiryhmiä, antifasisteja, uusnatsiryhmiä, vastarintalaisia, kuokkavieraita jne. Ei koko oikeistoa (persuja) tai vasemmistoa (kommunisteja) saa leimata noiden määrällisesti pienten ryhmien mukaan.

   Poista
  7. PS Mikäli koko eduskunnasn paikkajako olisi uudistettu, asia olisi ok. Se, että yksi puolue pakotetaan "äärioikeistoon", niin kuin lehdissä Lindtmanin järjestystä kuvattiin, on tietysti kiusantekoa.

   Lindtman on muuten mainio tekemään noita listojaan. Kuten on havaittu ennenkin, kun salaiset Lindtmanin sallimien puhujien puheenvuorolistat vuosivat julkisuuteen.

   Poista
  8. Kun istumajärjestyksen muuttamisesta valittaminen on lapsellista kitinää, niin miksi sitä pitää sitten edes muuttaa?

   Ettei vain siksi, että RKP alkoi kitistä väärästä ja huonosta paikastaan? Onkohan sijainti medialta varjossa todella oikea syy? Rohkenen epäillä.

   Nyt kun jako oikeistoon/vasemmistoon eli sosialisteihin/ei-sosialisteihin eli porvareihin on mennyttä maailmaa, niin eikö olisi loogista vaikka arpoa istumajärjestys vaalikauden alussa?

   Tai niin, että paikat saa valita äänestystuloksen mukaan: isoin ensin, pienin viimeksi. Tai päinvastoin, jos halutaan viestiä, että tässä maassa ei pieniä ja vähemmistöjä sorreta, jumalauta.

   Ja miksi puolueiden pitää istua tiukkoina ryhminä? Siksikö, että pysyvät paremmin ruodussa ja herran (= ryhmyrin) kurissa ja nuhteessa?

   Eikö olisi modernia, vapaamielistä ja nykyaikaista istuttaa edustajat saliin sikin sokin - vanha nuoren viereen, mies naisen viereen, vihreä persun viereen, fasisti homon viereen, rasisti neekerin viereen, muslimi kristityn viereen?

   Jeesus sentään, keksinpä taas valtavasti mahtavia ideoita! Näitä saa valtiovalta hyödyntää vapaasti, kunhan muistaa aina mainita keksijän nimen ja ottaa samalla hatun pois päästään.

   Poista
  9. Kannatan lämpimästi sekaistutusta. Tumma vaalean viereen ja punakka kalvakan viereen.

   Tai tehdään niin kuin alakoulun opettajani. Pani meidät pituusjärjestykseen seisomaan ja napsi siitä sitten lyhimmän etupulpettiin, seuraavaksi lyhimmän hänen taakseen ja pitkät takapulpettiin. Mainio jako, tykkäsin istua etupulpetissa, lähellä opettajaa, jota rakastin sydämestäni.

   Ei voisi kukaan valittaa ja kaikki näkisivät hyvin puheenjohtajan.

   Poista
  10. Tuolla edellä mainitsin, että niin pohjoismaissa kuin myös Eu:n parlamentissä on ollut tämä käytäntö, että ideologisesti vasemmalla olevat istuvat istuntosalissa puhemiehestä katsoen äärimmäisenä vasemalla ja siitä sitten keskustaan päin ja oikealle. Kokoomus ei käsittääkseni ole kiistänyt olevansa oikeistopuolue, se kuuluu myös Eu:ssa konservatiivien ja keskustaoikeistolaisten puolueiden parlamenttiryhmään EPP:iin. Jonka istuntopaikat ovat keskeltä oikeallapuolen. EPP:n oikealla puolelta löytyy sitten laitaoikeisto tai äärioikeisto. Meillä Suomessa kokoomus ei halua ryhmänsä istuvan nyt oikealla laidalla, vaikka silläpuolen istuntosalia ovat olleet iät ja ajat. Eihän sieltä ole nyt siirtymässä kuin pieni puolue Rkp vähän keskemmälle. Ymmärettävistä syistä. Siinä on oma järkensä, että samansuuntaisesti ajattelevat puolueet istuvat viuhkamaisesti kaaressa vierekkäin. Keskipaikoille ei mahdu kovin montaa puoluetta. Eduskunnassa on omat rituaalinsa ja järjestyksensä, ja ohjeensa sekä työtapansa. Istuntosalin säännöstö ja järjestys on tarpeellinen. Se tukee hyviä työskentelyolosuhteita. Eduskuntatyötä johtaa ja valvoo puhemies sekä puhemiesneuvosto. Jos istumapaikkariita ei ratkea puolueiden kesken, niin puhemiesneuvosto ratkaisee asian ja siihen loppuu pulinat ja nurina.

   Poista
  11. Kaikki olisi hyvin, jos istumajärjestysasia olisi ollut kokouslistalla käsiteltävänä eikä päätettynä asiana.

   Istumajärjestyksen muuttaminen on kaikkien yhteinen asia, ei sitä yksi voi sanella, vaikka olisi kuinka vttuuntunut johonkin puolueeseen.

   Olisi siis pitänyt harkita yhdessä neuvotellen koko järjestys uusiksi ja tarkentaa tai reilusti arpoa kunkin puolueen sijainti, jos nyt niin naurettavaa systeemiä noudatetaan kuin värikarttaa.

   Minusta Risikko lausui tylysti ja kovasydämisesti. Hän taitaa löytää sen vielä edestään. Ei puhemiehen pidä arvioida, jos epädemokraattista sanelua vastustetaan. Listan kautta!

   Poista
  12. Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa! Kuka lie nuin todennut?

   Veikkaan että von Döpel Juuttaalla. Ai ei? No Niilo Tarvajärvi sitten? Eikö sekään. No sit en kyllä tiedä. Kysykää Mikikseltä.

   Poista
 16. Ai niin, liekö olleet toimittajilla aakkosjärjestyksessä nämä kritiikin kohteet vaiko jonkinlaisessa "arvojärjestyksessä"?

  VastaaPoista
 17. Saapa nähdä, toteutuuko itä-naapurissa tiukempi ulkomaalaisten lehtien sensuuri. Miten heidän kansanedustajansa siitä äänestävät. Luin uutisen seutumme lehdestä. Omaa nettiäkin kehittelevät. Toimineeko jo?
  Totaalisen vapaan sanan ja rajattoman vapauden innokkaat agitaattorit tietysti pillastuvat kaikkialla. Oikeastaan mehän elämme jo edellä mainittujen arvojen maailmassa. Kohta ei enää pystytä kirjoittamaan tai keskustelemaan ilman, ettei jonkinasteinen vihamielisyys tihkuisi rivien välistä. Olen kuullut kehuttavan, ettei mukamas väkivalta olisi lisääntynyt kauhu- ja sotaelokuvien sekä väkivaltaisten pelien myötä. Onko siis fyysinen väkivalta muuttanut yhä enemmän kieleen, kielenkäyttöön?
  Onko kaunista ja kunniallista käyttää sananvapauttaan hyvin naamioituun manipulaatioon ja aivopesuun? Sitähän tapahtuu länsimaisissa yhteiskunnissa räikeästi jopa ei-laillisesti. Esim. mainoksissa luvataan ihmeitä tapahtuvan, kun käytät tai ostat sitä tai tätä. Isoveli valvoo jokaista toimintaasi, josniin haluaa. Tässkin vain lapsi huomaisi, ettei keisarilla ole vaatteita. Olemme vapaaehtoisesti kuin hölmöläiset antautuneet tiettyjen manipulaattorien "vapauden" orjiksi.
  Kuluttajansuoja, missä se näkyy?
  Rajattomassa vapaudessa tulee aina raja vastaan jossakin kohtaa, sillä ylenääräinen vapaus tekee meistä ilman arvoja välinpitämättömiä ja vastuuttomia. Kaikenlainen moraali kuolee ja ihminen muuttuu hirviöksi niin itselleen kuin toisille. Sitäkö me haluamme täydellisen vapauden pakkomielteillämme?
  Kuka muuten määrittää yhteiskunnan arvot ja rajat, joiden sisällä vielä pysymme ihmisinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja kysymyksiä, Leonoora. Niissä riittää ikuista pohdittavaa. Ei kai väkivaltaa saa koskaan pois maapallolta. Sitä on luonnossakin eläinmaailmassa.

   Puhut länsimaiden naamioidusta sananvapaudesta ja manipulaatiosta. Totta tietysti, mutta eihän se mitenkään länsimainen tai kaupallinen piirre ole. Onhan toisaalta niin, että voimakkainta manipulaatiota ja valehtelua on harjoittanut Neuvostoliitto, Kiina ja jokin Korea ynnä muut idemmät kulttuurit ideologeineen.

   Poista
  2. Eikä lukemattomia uskontoja sovi unohtaa.Millä lailla länsimaiset manipuloijat ovat puhtoisempia? On vain käytössä erilaisia tapoja ja käytäntöjä vakuuttaa kansalaisia. Tunteisiin vetoamalla saa ihmiset heltymään, vakuuttumaan ja uskomaan melkein mitä tahansa.

   Poista
  3. Totta, uskonnot ovat voimakkaita ideologioita ehkä siksikin, että ne vetävät puoleensa kai, luulen, herkkiä ihmisiä, pelokkaita sieluja, jotka luulevat joutuvansa kadotukseen, jos lausuvat väärin tai muuta hirveää.

   Poista
 18. Ensi- ja viimekädessä? Kenen maailmankuva on nyt länsimaissa suosikkina pinnalla? Ketkä filosofit, uskonnolliset johtajat, poliitikot saavat meidät uskomaan juuri heidän näkemyksiinsä ja kannattmaan niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kysyt kadunmieheltä tai -naiselta, idoleja ovat tositeeveetähdet ja pylly- ja tissijulkut, räppärit, tubetähdet ja muut lifestylistit virtuaalilaineilla.

   Näytä minulle filosofeja lukeva tai politiikasta kiinnostunut nuori. Jos nuori on kiinnostunut politiikasta, hän kuittaa sen cityvihreydellä.

   Tämä hieman kärjistäen mutta tuonnepäin se menee.

   Poista
 19. Totta lienee. Viihde ja itsensä viihdyttäminen, sekä ulkonäön kanssa puleeraaminen lienevät sitä aikamme syvintä filosofista ajattelua nuoremman polven keskuudessa. Digimaailma, sen sovellukset ja käyttö lienevät eräänlaista uskonnollista palvelusta, jumalien korviketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun joskus erehtyy jäämään tuijottamaan jotain kysymysohjelmaa, niin huomaa aika pian, miten vähäinen tietämys nuorilla on. Vai onko se sitä, että itse on vanhentunut ja nuoret eivät yksinkertaisesti ole kokeneet asioita, joita pidämme itsestäänselvinä?

   Mutta että joku missi ei tiennyt tietokilpailussa, koska Suomi itsenäistyi.. Toisaalta tämä kertoo myös opetuksen viihteellistymisestä. Meillä ei enää vaadita tietojen pänttäämistä, mikä tekisi helskutin hyvää kersoille.

   Poista
  2. Mistä lie sellainen oppimisuskonto siinnyt ja kehittynyt, että tietokokonaisuuksia ja -massoja voisi menestyksellisesti käsitellä, ilman, että mitään on päähän päntättynä. Ihan oikeasti se on idioottien kuningas, joka tuumii: "mie en tiijjä mittään,kö se on turhaa, mie katon kooklesta!"

   Tunnen itseni vanhaksi ja väsyneeksi, mutta nuorena olin ylpeä hyvästä yleistiedostani. En minä nykyajan nuorien kanssa voi mistään puhua. Yhteen aikaan tenttasin heiltä presidenttien rintakuvia. Melkein kukaan ei tiennut melkein yhtään. No mitä niiden paasikivien ja Kyösti Kalloiden tietämisellä on väliä, fyffehän kuitenkin tulee siitä, kun osaa työnantajalleen sanoa sujuvasti; "jes sir, olette oikeassa ja ihailen sekä kunnioitan teitä suuresti, suutelen takalistoanne, Björn Wahlroos on must suurmies!"

   Mitä itsenäsitymisen vuoteen tai muihin siihen liittyviin asioihin tulee, viittaan Paaskiven puheisiin: "pienen maan itsenäisyys on aina suhteellista."

   Missi toki oli debiili siitä huolimatta,

   Poista
  3. Tuo onkin vaarallinen ajatus, että tieto on ja pysyy, vaikka sitä ei tarvitse opetella. Ei pysy, tieto katoaa, sillä ihminen laiskistuessaan ei viitsi kohta edes hakea tiedonmurusta rannattomasta Googlesta.

   Siitä vaan kakaroille paperikirja käteen ja läksyksi nyt ensin kymmenen käskyä katkismuksesta ulkoa. Selityksineen. Sitten Suomen joet ja Amerikan osavaltiot, rimpsuna riimitellen. Lopuksi Maamme-laulun sanat viimeiseen säkeistöön. Ei niitä jääkiekkokultia kuitenkaan niin monta tule, että laulu piirtyisi muistiin.

   Poista
 20. Ollanpa sitä niin vaka-vanhoja... anteeksi aina vain lisää, kiitos.

  Sellutehdashan tuottaa energiaa, prosessin sivutuotteena. Suomen metsien 140 miljoonan kuutiometrin kasvusta otetaan näin siivu joka on utmärkt bra kuten kunnon koulussa ulkomaalaisittain sanotaan.

  Al-anteeksi-taed taas, no - lienee selvää että kansanedustaja on nopeaoppista sorttia.

  Venäjä ei pyytänyt anteeksi että puna-armeijan kuorosta väheni väki puolella kun taas yksi Putolev -merkkinen ilmailualan huipputuote maallistui vaikkei olisi pitänyt, s.o. epäsopivaan aikaan.

  Anteeksi vain. Tämän saakin nyttemmin lisätä joka repliikin päätteeksi, jos tahtoo tehdä aikaansa seuraavan vaikutuksen ja olla kuin muutkin. Niin että anteeksi varmuuden vuoksi etukäteen saattaa olla parempi, anteeksi sekin näin jäljestäpäin.

  Mitään en ole tehnyt ja vaikka olisinkin niin anteeksi etten kerro mitään. Oho! Tulipa hyvä, itekki vähän yllätyin. No ei tullut. Huonoa tuli. Joten taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ellei sitä sellutehdasta meille pykättäisi, se rakennettaisiin johonkin Puolaan tai Liettuaan sikäläisellä tekniikalla. Meillä kun osataan rakentaa niin, ettei hiilinielu pienene yhtään vaikka Lapin puuta kaatuukin kuin toisessa maailmansodassa.

   Poista
  2. Hiilinielun koko kasvaa vaikka sellutehdas tuleekin. Tehdas ei käytä koko vuotuista metsänkasvua ja hiilinieluun kuuluu muutakin kuin metsää. Metsänkasvu on aivan kuin korkoa pääomalle.

   Poista
  3. Juuri luin, Hesarista kai, senkin ilouutisen, että luonnonvaraiset suot, ja niitähän meillä riittää, ovat mahtavia hiilinieluja.

   Ikävä kyllä niitä ei oteta laskelmissa huomioon, kun etelän EU-byrokraatit eivät ole kunnon suota ikinä nähneetkään.

   EU-tiedon tasoa kuvaa hyvin saksalaisen mepin kysymys: montako metsää Suomessa on?

   Poista
  4. Meillä oli kerran mökillä saksalainen Hans vaimoineen. Ajelutimme heitä siellä sun täällä. Meinasivat pitkästyä kuoliaaksi jo matkalla Etelä-Satakunnasta Varsinais-Suomen puolelle. Syy: teitten varsilla oli molemmin puolin pelkkää metsää. Kuinka voi olla tällaista, parkaisi vaimo. Ei ollenkaan rakennuksia. Pelkkää metsää!

   Metsä on kyllä ihmetyksen aihe muillekin eteläeurooppalaisille. Ei aina tajuta, että metsäinen maapala ei olekaan jokamiehenoikeuksiin kuuluvaa yleistä metsää, vaan jonkun yksityisen pihaa, jota maaseudulla voi olla laajaltikin. Meidän mökkipihaankin on tupsahtanut muueurooppalaisia vaeltajia muina miehinä. Yllättyvät kun näkevän ihmisen aitaamattomalla alueella. Aitaamaton tontti on ihmetyksen aihe.

   - Anonyymi, juuri noin jättimäisen sellutehtaan rakentamista on nyt puolusteltu, että uusi kasvava metsä korvaa kaksin verroin kaadetut metsät. Vaan kai siihen nyt vuosikausia menee, ennen kuin puu on edes hiukan tuuhea?

   Itse kannatan toki työpaikkojen luomista, mutta suren metsän eläinten ja pieneliöiden vähenemistä. Linnuilta lähtee pesäkolot, kun ei tule samassa määrin lahopuuta tai vanhoja kolopuita. Ja mikä olikaan se pieneliömäärä, joka kuolee, kun yksi puu kaadetaan?

   Poista
  5. Siis Suomessahan on soita etelää myöten, varmaan joka kunnassa. Nämä ovat luonnonvara, josta suomalaiset voivat olla ylpeitä. Siis siitä, ettei niitä ole kuivattu ja peitetty asvaltilla ja rakennuksilla.

   Kun kaikki otetaan huomioon, Suomi taitaa olla yksi läntisen maailman luonnonvaraisimmista ja puhtaimmista maista. Meillähän voi muusta Euroopasta poiketen juoda puhdasta kraanavettäkin - puhtaampaa kuin pullotettu vesi tutkimusten mukaan.

   Poista
 21. Onko Mozilla Firefoxista tullut maailman huonoin, käyttökelvoton, selain? - Useamman kerran olen joutunut ajattelemaan niin, kun "turvallisuusdoktriininsa" poistavat käytöstä milloin mitäkin. Wikipediaan en pariin päivään päässyt, nyt en juuri mihinkään. Hermot meni, kun poisti mainosten estot Juutuubista. Huono, huonompi, Mozilla. - Jaa-a mitä silloin pitää tehdä?

  Kai Chrome tai joku muu täytyy ottaa käyttöön, Mozilla on kuin maalaisliittolaista ruikulipaskaa.

  VastaaPoista
 22. Yhteysongelmia täälläkin. Pöytäkoneen laajakaista ei minulla yhdistä, odottelen uutta modeemia.

  En valittaisi, mutta kun muissakin yhteyksissä on ongelmia: mobiiliyhteyksillä en pääse ollenkaan kirjautumaan Bloggerin blogiin eikä yhteys anna minun edes anonyymina kommentoida kenenkään Blogger-blogiin, saati omiini.

  Puhelimenkaan yhteys ei päästä minua Bloggeriin. Ainoa yhteys on läppärin wifi-mokkula, jolla siis pääsen blogiini. Hiiteen Blogger bugeineen! Sillä ei ole osaamista mobiiliyhteyksillä. Pöytäkoneella Chrome on minulla toiminut kyllä moitteettomasti, eli vika on nyt tällä hetkellä modeemissa.

  Kyllä heikoilla ollaan, jos aivan kaikki uitetaan tietokoneiden armoille. Ihan sekin harmittaa, ettei saa enää paperilaskuja ja tositteita. Kaikki on hajallaan eri kohteissa. Jokin lasku tulee sähköpostiin, jokin netpostiin, jokin tekstiviestinä, jokin suoraan nettipankkiin. Kokonaiskuva hämärtyy tällaiselta muorilta. Kaipaan mappiani, jossa oli lokeroissaan laskut ja tositteet aihepiireittäin. Nopealla silmäyksellä näki kokonaistilanteensa yhdestä paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipilän hallituksen ja ministeri Bernerin ja kommunistien ja vihermössöjen vikaa tuokin. Sitä saa mitä tilaa. Äänestä Sinäkin hyvänen aika Perussuomalaisia, äänestä ne kaikk' vähän äkist EeEuhuuhuhuun!

   Poista
  2. No sinäpäs sen sanoit! Sipilä, Berner, kommunistit, vihersussut ja pannaan vielä sosiaalidemokraatitkin tuosta löysään hirteen killumaan, ja persut pannaan alimmaisiksi ja heitetään siihen vielä Päivi Räsänen ja Petteri Orpokin.

   Siitäs saivat, hemmetin tunarit.

   Poista
  3. No johan on markkinavoimat! Kuullostaa todella oudolta kummitustalolta.

   Poista
  4. Oikeastaan jos tässä nyt puhutaan tuosta Kemin tulevasta sellutehtaasta, yhdyn Joensuun yliopiston metsätalouden suunnittelun professoriin, Timo Pukkalaan, joka on kritisoinut julkisuudessa usein toistettua ajatusta siitä, että puuta on enemmän kuin koskaan.

   Pukkala sanoo mielestäni olennaisen selkeästi:

   "Suomen avohakatuissa metsissä on itse asiassa hyvin niukasti puuta. Suuri osa metsistä on taimikkoa tai nuorta metsää, ja metsähehtaarilla on keskimäärin vain runsaat 100 kuutiometriä puuta. Toisenlaisella metsänhoidolla sitä voisi helposti olla moninkertainen määrä, jopa 300–500 kuutiometriä hehtaarilla.

   JOS yksinkertaistaa, metsiä voi hyödyntää kahdella tavalla: avohakkuilla tai jatkuvan kasvatuksen periaatteella.

   Jatkuva kasvatus tarkoittaa sitä, että metsässä on kaiken ikäistä puuta: taimia, nuoria puita ja vanhaa tukkipuuta. Se on metsää, joka näyttää metsältä.

   Mutta Suomessa on käytössä toinen malli, avohakkuut. Siinä metsälohko on puustoltaan aina saman ikäistä ja se kaadetaan kerralla. Syntyy raiskioita, jotka vuosikymmenten kuluessa muuttuvat taas metsiksi."
   (HS 5.5.)

   Poista
  5. Nyt on vain niin että professoreja on joka lähtöön ja meillä ei ole erikseen professoreille metsiä, sääli.

   Tässä on taas kaunis teoria vastassa rumaa käytäntöä mutta jos laatusanat jätetään pois niin yksityisomistus on metsän paras suoja.

   Poista
  6. Kemin tehtaasta suunnitella hieman suurempaa kuin Äänekosken bio(=sellu)tehdas on.


   Äänekosken käynnissä oleva tehdas "syö" vuodessa 6,5 miljoonaa kuutiota puuta. Koska tuo luku on niin käsittämätön ettette te sitä ymmärrä, enkä edes minä, niin sanottakoon että se tarkoittaa 70 junavaunullista ja 240 rekkakuormaa puuta per/vrk. (myös joulupyhinä - ellei silloin siellä ole huoltoseisokkia) Tästä puumäärästä neljä miljoonaa on havukuitua ja 2,5 miljoonaa koivua. Puu pääosin kerätään 150 kilometrin säteeltä. (junalla tuodaan kuempaakin)

   Ps. Lisättäköön tähän vielä että kyse on ns. sellupuusta (= kuitupuu). Selluksi kelpaavat kuusi, mänty, koivu ja haapa, ja riittää että ovat senverran suoria että pystyvät pyörimään kuorintarummussa. - Tukkipuiden laatuvaatimukset ovat ihan toista luokkaa, samoin kuin niiden hinta, p-le, niistä ei sellua kannata keittää.   Nimimerk. "vanha merim... eikun paperimies muistelee"

   Poista
  7. Luin tänään HS:ien Kuukausiliitteestä, että sellu on yhtä monipuolinen materiaali kuin muovi. Siitä voidaan tehdä paperin ja vaatteiden lisäksi vaikka polkupyörä, jonka kuva oli lehdessä. Tosin se pyörä sulaa kuin pahvi kastuessaan sateessa. Tarvitaan jokin pintakäsittely vielä.

   Poista
  8. Se on juuri sitä että sellutehtaita aletaan kutsua biotehtaiksi. En ole lukenut ko. artikkelia, mutta sellulla on tulevaisuus... tämä tiedettiin jo 50-luvulla. Mutta siihen aikaan plastick, eli muovi, oli paljon halvempi ja helpompi raaka-aine, sillä oli tulevaisuutta.

   Paperin käyttö koko ajan vähenee, kartongin lisääntyy huimasti. Pakkausmateriaalina kartonki onkin hyvä, ja käsittääkseni myös ekologisempi kuin mikään (?) muu materiaali?

   Poista
  9. Mikis: "Äänekosken käynnissä oleva tehdas "syö" vuodessa 6,5 miljoonaa kuutiota puuta. (...) ...se tarkoittaa 70 junavaunullista ja 240 rekkakuormaa puuta per/vrk."

   Ihailin kesällä Äänekosken tehdasta ja kyllähän sinne puurekkoja ajoi solkenaan. Komea näky.

   Mutta itsekin sahoilla nuorena pyörineenä kohtuullistan hieman puutohtori Mikiksen laskelmia:

   Suomen metsien kasvu vuodessa on noin 110 miljoonaa kuutiota. Äänekosken tehdas leikkaa kasvusta siten vain 5 %.

   Näin ilmaistuna asian dramaattisuusaste laskee jyrkästi.

   Poista
  10. Tarkoitinkin, oi Avaruustieteidenn hc.tohtori, että ei se nimenomaan mitään dramaattista ole. Eli mahtuu Suomeen meidän hyvinvointiyhteiskuntaamme tukevia tehtaita tänne yks jos toinenkin.

   Poista
  11. Pukkalan Iineksen kritiikkiin sen sijaan on helppo yhtyä. Toisaalta avohakkuita on meillä arvosteltu ja vastustettu niin kauan kuin muistan.

   Mutta tässäkin tapauksessa "asiantuntijat" tiesivät paremmin ja pullikoijat pantiin ruotuun. Nyt on tuuli viimeinkin kääntymässä.

   Toisaalta olen lukenut, että oikea tapa hoitaa metsiä on sekä harventaa että hakata - metsästä riippuen. Ei siis joko tai.

   PS. Puhun metsänomistajana: 3 hehtaaria sankkaa metsää humisee tontillani ja moottori- ja raivaussaha pysyvät kädessä.

   Poista
 23. Tämä Iineksen esseehän alkoi siitä miksi ihmiset eivät pyydä tai nimenomaan pyytävät anteeksi tekoja/sanomisiaan? Ja esseisti antoi meille monta kutkuttavaa esimerkkiä. Ihmetytti vain että Jussi "Sven Tuuva" Halla-ahoa siellä ei näkynyt. - Toisaalta, miksi Jussin sitä anteeksi pitäisi pyytää että on oikeassa? "Ihmissaastaahan" ihmiset suurimmaksi osaksi ovat, myös minun mielestäni, mutta siitä en ihan yhtä varma ole etteikö heillä muuta ihmisarvoa ole kuin instrumentaalinen arvo..? "Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä." - Suomi ilman paria kolmea muinaiskirkkoslaavin osaajaa olisi kuin "Talo ilman paria kolmea aitan polulla astelevaa emäntää... ja kissaa!"

  Ps. Nuorempana, mulkkumaisempi kun olin kuin nykyisin, suhtauduin anteeksipyyntöihin hyvin varauksellisesti, etenkin jos minulta sellaista vaadittiin. Olin sitä mieltä että´olen tekojeni summa eikä minusta voi vähentää... Nooh, nykyisin en ketään halua loukata, en kellekään enää puuskahda kuinka idioot... kehveleitä mielipiteitä sinulla s-tana on! Ehh-ei! Korkeintaan sanon vain että "tuopa on mielenkiintoista, tuolla lailla en itse ikinä ole asiaa tullut ajatelleeksi!" (... heh, heh!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vaikka anteeksi pyytäminen on kaunista ja jopa tarpeellistakin, silläkin on rajansa. Ei anteeksipyynnöllä tehdä koskaan tehtyä tekemättömäksi, sillä ostetaan usein itselle parempi omatunto tai etuja möhlityissä ihmissuhteissa. En siis usko anteeksipyyntöjen vilpittömyyteen enkä niiden pyhittävään voimaan.

   Halla-ahon solvauksia en ole koskaan lukenut kontekstissaan, kuten en muitakaan hänen kirjoituksiaan, mutta joitain irrallisia heittojahan on siteerattu lehdistössä. Ne ovat käsittääkseni samanlaista kiihottamista erilaisia vähemmistöryhmiä kohtaan kuin al-Taeenkin kirjoitukset.

   Olen kuitenkin käsittänyt niin, että Halla-aho olisi saanut näistä jo tuomion, sakot, niin kuin al-Taeekin mitä luultavimmin tulee saamaan. Eikö teko ole silloin lain silmissä sovitettu ja ohitettu? Vai palataanko näihin asioihin sekä Halla-ahon että al-Taeen kohdalla kaikissa tulevissa haastatteluissa, vaikka ne koskisivat vain jotain EU-jäsenyyttä?

   Samalla perusteella ja volyymilla olisi muuten voitu ottaa esille Antti Rinteen kavallustuomiot ja muut kepuliteot. Kestääkö demarien arvopohja johtajansa ja pääministerinsä rikokset?

   Poista
  2. En minäkään anteeksipyynnöistä sen kummemmin välitä. Kohteliasta käyttäytymistähän se on, mutta antaa olla vaan. Vituako (kirj.virhe tahallinen) sev väliä.

   Halla-ahon kohdalla kysymys mielestäni ei ole siitä onko hän kärsinyt rangaistuksen jonka on saanut, vai eikö ole. Vaan kysymys on siitä mitä mieltä hän on. - Ja tämä koskee kaikki muita mölyturpia myös. Tietysti.

   Poista
  3. Tämä on tietysti totta. Elämme kuitenkin yhteiskunnassa, jossa on sallittua olla eri mieltä valtavirran kanssa. Kielenkäyttö voi olla rajuakin, vaikka se ei olekaan tietenkään mukava asia kenellekään. Meillä on laki, joka suitsii solvaukset ja herjaukset pois.

   Mitä Halla-ahoon tulee, uskon, että nuo irrotetut lauseet muuntavat muotoaan, kun ne aseteaan kontekstiinsa. Jokin raiskaus"toive" ei oikeasti ollut oikeuden mukaan uhkaus eikä toive, vaan tunteeseen vetoavaa kärjekästä ilmaisua.

   En ota kantaa itse Halla-ahon puheisiin, koska en tunne niitä. En suostu kommentoimaan irrallisia lauseita keneltäkään, konteksti on aina merkittävä.

   Muistan miten ystävämme Jape lainasi minulta jotakin tekstinosaa kierosti jättämällä lainauksesta pois ei-sanan, niin että lause muutti merkitystään päinvastaiseksi. Kuitenkin sitaatti oli minulta, vaikka ensimmäinen sana puuttui!

   Poista
  4. Muistan Japen! Hän oli kova siteeraamaan. Oikein tiukan paikan tullen hän siteerasi jopa itseään! Näin hän, ainakin omasta mielestään, voitti väittelyn kun väittelyn.

   Minun on oikeasti ikävä Japea.

   Poista
  5. Matti Nykäsen huikein aforismi on mielestäni tämä: "Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi."

   Pätee suureen osaan Halla-ahon sanomiksi esitetyistä.

   Poista
  6. Japessa oli puolensa, mutta parhaimmillaan hän oli hieno mies. Ja otti teknisesti aivan loistavia valokuvia, joita blogissaan julkaisi.

   Poista
  7. Jape esitti täällä asiansa sillä suoruudella, jolla puhutaan toreilla ja baareissa. Itse asiassa olin hänen kanssaan monesta asiasta suunnilleen samaa mieltä, mutta hänen töksäyttävä esitystapansa estää hedelmällisen keskustelun eri tavoin asiat näkevien kanssa. Hänet ja kaltaisensa on siksi liian helppo leimata ja karsinoida.

   Poista
  8. Kyllä, olen kaikessa samaa mieltä kuin te. Itse kovasti väittelin Japen kanssa. Mutta uskokaa tai olkaa uskomatta niin ei minua hänen mielipteensä - jotka olivat ihan erilaisia kuin minun - sen kummallisemmin härinneet. (On upeaa että ihmisillä on mielipiteitä!) Japessa mua vitutti niin saatanasti se että se jankutti ja jankutti ja jankutti samaa asiaa vaikka maailmanloppuun asti vaan. Vaikka jo tuhannesti oli todistettu (= argumentoitu) että nyt Jape olet väärässä. - Ei se koskaan suostunut oleen.


   Ps. En tiedä onko minussa sama piirre, voi olla, en tiedä. Luulen että jos mulle esitetään vedenpitäviä faktoja, argumentteja, jotka todistavat että olen väärässä... luulen, että (pieni, pienehkö) häntä koipieni välissä luikin vaan kotiini. Jossa olen hiljaksiin. Tai ainakaan en - toivon niin - rupee väittelee että "sanotte mitä tahansa, siitä huolimatta olen oikeammassa kun te".

   Se kun ei pidä paikkaansa.

   Poista

 24. "... Eniten halveksin valehtelijoita ja takinkääntäjiä..."

  Samaa mieltä valehtelijoista minä. Mutta voisitko määritellä mitä tarkoitat "takinkääntäjillä"? kun niitäkin niin halveksit. Tarkoitatko niillä köyhiä ihmisiä joilla ei ole varaa toiseen poplariin? Tai naamioihmisiä (vrt. Mustanaamio)? Tai onko takkiin tullut tahra? lokki kakkinut? Tai jos ei oo tullut, miks se pitää kääntää?

  Ole niin kiltti Iines ja selitä mitä tuolla yhdyssanalla (joka on melkein kuin verbi) tarkoitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaan se köyhä lapsi, jonka takin äiti käänsi ja ompeli kuluneemman puolen sisäpuoleksi. Sanoo ihminen, jonka takista on hiha käännetty, vaikka siitä tuli vähän tummempi kuin muusta takista. Nimimerkillä Valokuva todistaa.

   Ei vaan ei, siis tarkoitan ihmistä joka vaihtaa aatettaan, ajatuksiaan, vakaumustaan, käytöstään sen mukaan, mitä ja miten haluaa ihmisten ajattelevan itsestään. Käännössä voi olla mukana ulkoisia vaikuttimia, etuja ja hyötyjä itselle.

   Tätä ei pidä lukea niin, että mielipidettään ei voi muuttaa - päinvastoin, henkisesti joustava ja kypsä ihminen uskaltaa tehdä niin.

   Maailmankatsomus on kuitenkin sellainen asia, joka on syvällä ihmisen sielussa ja koko henkisessä rakenteessa. Rajut muutokset tässä kohden ovat harvinaisia ja herättävät aiheellisia kysymyksiä ja jopa epäilyjä.

   Poista
  2. Aika hyvä vastaus. 8 1/2. Aatetta, ajatuksia, vakaumustaan ei tietenkään saa vaihtaa sen mukaan mitä muut ihmiset ajattelevat. - Tai eihän omia ajatuksiaan silloin voi edes vaihtaa jos ne ovat muiden ihmisten ajatuksista riippuvaisia, silloinhan vaihtaa vain muiden ihmisten ajatuksia, höh. Ja ihminen on kuin Tuuliviiri.

   Etuja ja hyötyjä takaa-ajaavaa (hitsi kun tulee kauheesti a-kirjaimia!) ihmistä pruukataan sanoa opportunistiksi, ei takinkääntäjäksi.

   Olen samaa mieltä että Maailmankatsomus on enemmän kuin mielipiteiden summa. Mutta jos ihminen elämänsä varrella saa enemmän tietoa ja kokemusta ja muutenkin kypsyy henkisesti (mitä kaikkea se sitten tarkoittaneekin?), niin ellei hän tämän prosessin jälkeen (= puberteetti-ikäisestä kypsäksi eläkeläiseksi) voisi muuttaa maailmankatsomustaan ilman että sitä sanottaisiin "takinkääntämiseksi", niin tämä juuri minussa "herättäisi aiheellisia kysymyksiä ja jopa epäilyjä", kuten itse sanot... samasta asiasta mistä minä puhun. Mun mielestä.


   Kiitos kohteliaasta vastauksestasi.


   Ps. Mustanaamiolla ei ole takkia vaan trikoot. Jotka hyvin istuvat hänen yllään. (Luhta linjat leikkaa?) Pss. Alkaa "Selviytyjät" sarja TeeVeestä. Olen katsonut siitä pari jaksoa ja nyt aion katsoa kolmannen. On se senverran humbuukimeininkiä. Piru vie.

   Poista
  3. Kuulehan, mikis. Voi olla yhtaikaa takinkääntäjä ja opportunisti. Eivät ne sulje toisiaan pois. Takinkääntäjä on vertauskuvallinen ja luova ilmaisu opportunistille. Tämä ei silti tarkoita, että ne olisivat täysin sama asia, yks yhteen, vaan ainoastaan sitä, että ne kuuluvat samaan merkityskenttään.

   Arvasin tämän, että puutut tähän ihmisen henkiseen muuttumiseen ja joustavaan mieleen, kypsymiseen elämänkokemusten ja uuden tiedon saattelemana. Aivan oikein. Tähän viittasin, kun sanoin, että ihmisen mieli voi muuttua. Se kuuluu ihmiseen, jonka henki on elävä ja liikkuvainen.

   Huomaa, mikis, kuitenkin, että puhun rajusta ja epäilyksiä herättävästä muutoksesta. Jos ihmisen koko ympyröivä vuosituhantinen kulttuuri on elävää ja jatkuvaa, ei totisesti, minä sanon sinulle, ole mahdollista mikään vastalaitaan syöksyvä raju eli kohtalaisen äkillinen muutos, tai ainakin se on äärimmäisen harvinaista ja kohtalaisen epäuskottavaa.

   Poista
  4. Esimerkki rajusta muutoksesta voisi olla vaikka sellainen, että Pentti Linkola pyytäisi anteeksi entisiä puheitaan siitä, miten heikot ihmiset tulee jättää oman onnensa nojaan ja työntää veneestä ulos, koska vahvojen on tarkoituksenmukaista saada jatkaa eloaan.

   Hän alkaisi puhua kuluttamisen tärkeydestä ja markkinavoimien tarpeellisuudesta, lentelisi lentokoneella milloin minnekin ja julistautuisi einesruoan ystäväksi ja muuttaisi asumaan keroostaloon Katajanokalle.

   Tai semmoinen, jossa Björn Wahlroos antaisi omaisuutensa Heikki Hurstille ja Brother Christmasille ja perustaisi loppurahoillaan päiväkoteja ja vanhusten hoivakoteja ilmaispaikoin, ja palvelisi itse kussakin vuoronperään. Ja alkaisi puhua inhimillisyydestä vaikkapa pankkiväelle.

   Poista
  5. Selviytyjät loppuivat, tältä erää. (hitsi kun tyhmä tv-ohjelma. eikä ole! tuijotat sitä itekin kuin kalkkarokäärme. enkä kun ohimennen vähän vilkasin. höpö höpö. eikun ihan totta)


   Esimerkkisi ovat hauskoja mutta en ymmärrä miten ne teemaan (= takinkääntäjä) liittyvät? Jos Linkola esim. äkkiä alkaisi saarnata "kuluttamisen kertakaikkisesta siunauksellisuudesta ja että pikkulinnut, nuo kiusalliset ja itsekkäät tirskuttajat, pitäisi pyydystää verkoilla ja paistaa Katajanokan kerrostalojen pihagrilleissä...", niin en sanoisi että hän maailmankatsomustaan olisi muuttanut (eli kääntänyt takkiaan), vaan sanoisin suoraan että "jotkut synopsit, neutronit, ionit ja muut atominkuoret hänen aivoissaan vaan on simahtaneet, ts. hän on tullut hulluksi”. Ja samaa tietysti Pikku-Nalle Wahlroosin kanssa, jos äkkiä alkaisi säteillä empatiaa kuin suutariksi jäänyt vetypommi.


   "Takinkääntö" perinteisesti kai ymmärretään niin että ihminen myy periaatteensa, hän on tavallaan kavaltaja. Tai vakooja... Petturi. Kun muuttaa käsityksensä toisiksi (= päinvastaisiksi). Ja juuri tätä en ymmärrä ketä hän siinä pettää? Jos itseään - entäs sitten? Viduako (kirj.virhe tahallinen) se muille kuuluu?

   Poista
  6. Mustasukkaisen korpraalin päiväkirjasta kun hänen rakastettunsa hänet jätti. Kirjoitettu "Sa Int" kirjoituskoneella. Omistettu tohtori Blaadille.

   "17.1. 19xx ... Odotat minua, olit nukahtanut, kirja on nurin niskoin sängyllä. Sinulla on leijonan naama ja silmälasit joiden takana on toiset silmät. Tämä on työläiskaupunginosaa, Nekalaa, olet muuttanut puutaloon, jossa on hienot tapetit. Olet pieni ja merkityksellinen, ja minusta tuntuu kuin särkisin jotain, kun tulen sisällesi. Tiedän että jätät minut, niin sovimme aamulla kun Huovinrinteeltä soitin sinulle, olin silloin vielä urhea. Kun lähden nyt suljen oven mutta ei se niinvaan menekään kiinni, kaikki joka meille oli yhteisiä, tulee minua vastaan heti."

   Nai'ivit ihmiset mielestäni ovat kivoja! (Naivista en niin tiedä.)

   Poista
  7. En saa unta, en tiedä miksi, mitään syytä ei ole miksei. Luen vanhoja juttuja. On totta että aikoinaan kirjoitin runoja vaikka minussa noin 5 promillea vain virtaa runoilijaverta. Mutta yritinhän minä! (tosin säkeiksi pätkimisen sentään jätin!) Tämäkin on ns. rakkausruno:

   Tuntisinko sinut? En. Tunnen sinut niinkuin puut nähdään kaukaa kun he kävelet meitä kohti. Rakastan sinua, hartioitasi joissa pakkanen natisee, ja sukkiasi joissa on hiekkaa, reisiesi miettiviä uurteita. Rakastan sinun suusi niityille eksyneitä lammasparkoja, ja sanoja joita syljet kuin niistäisit nenääsi, kun vene iltahämärissä karahtaa rantakiviin. Ja läikytät vettä kuin valtava valaskala…

   Hyvää Yötä. Gute Nacht!

   Poista
  8. good morning, sunshine


   Sanon että en pelkää mitään. Sitä en tiedä onko se totta? Mutta en ainakaan pelkää tyhjää huonetta, enkä äänetöntä yötä, en matkalle lähtöä tai takaisintuloa, en täyttä lasia, en marraskuuta, tai lunta joka sulaa. Pelkään vain sanoja hampaillasi joita et sano. (hehh, heh, taas rakkausruno! voi vit-ja.)


   Bellowin 'Sadekuninkaan' mottona on "Syntien anteeksi antaminen on ijäistä"... En ole varma ymmärränkö mitä sillä tarkoitetaan, tai tietysti ymmärrän tavallani. Bellow on minulle kirjailija n:ro 1.

   Poista
  9. Takinkääntö, takinkääntäjät on mielenkiintoinen termi. Jään väkisinkin miettimään sitä. Luulen palaavani asiaan, jahka ehdin. Nyt on kiire, kalenteri on täynnä.

   Ei vaan ei, lähden katsomaan, joko yksi lampi olisi vihdoin sulanut ja sammakot alkaneet harjoittaa lemmenleikkejään. Eli hetkinen sanoi Putkonen, kuten isällä oli tapana sanoa, vähän joka asiaan.

   Poista
 25. Takinkääntäjät ovat varasliiga joka on erikoistunut "kääntämään" takkeja esim. teattereiden tai seurakuntien narikoista. Ja rautatieasemilla. - Wikipedia

  VastaaPoista
 26. Rakkaat kanssakuseskelijani... eikun kanssakulkijani, anteeksi floirilainen lipsahdukseni, tänään ette vielä minusta irti pääse. E-hei! vaikka arimmat teistä jo niin kuvittelivat. Voi Veikkoset. Ostin nimittäin hyvin varustellusta Alkoholiliikkestä itselleni uuden maanantai-pullon... tai mikä viikonpäivä tänään on? emmätiä. Ja syntisestä S-kaupasta ostin ehtaa kuohuvaa vishyvettä jonka tuolla vodkalla aion plantata, ettei niin kuohuisi.


  No se siitä, ja pituuksista. Shakissa lyhyt linnottautuminen kuvataan merkintätavalla O-O, eikä siis algebrallisella tavalla, joka valkealla olisi Ke-Kg/Th-Tf.

  Vappukin meni ilman että käpälänjälkiä minuun jätti.


  Mutta kiva on Iines tuo sinun lauluvalintasi. Rakastan Georg Otsia. En väitä että hän on/olisi levyttänyt mailman parhaimmat iskelmät (kukapa olisi?), enkä minä niin vaginan kauheesti iskelmistä edes diggaa, mutta kun Hän laulaa niin puhtaasti... nuotinpäälle! Voi vehnäleipä! Sellaista pysähtyy kuuntelee.

  Otsin viehätyksessä meille finneille on varmaan jotain samaa kuin Saijomaan Arjalla svenskeille kun hän laulaa ruotsiksi... tuo ihana tapa ääntää väärää kieltä hieman oikein. (tai oikeaa kieltä vähän väärin?) - Tämä laulu, ja esittäjä, sai minut aikoinaan aina pehmeäksi. (tai osa minusta kangistui. koska olen biologinen urosolio)


  kuka kaunniimmin suomenkieltä ääntää kuin hän?

  VastaaPoista
 27. Eilen kun koko illan ja alkavan yön kehuin itseäni, teistä vähänkään välittämättä, ja imppasin itsekseni mitä itse olin kirjoittanut, niin... väitin myös että Bellow on minulle ykköskirjailija. Nooh... ei niin voi sanoa. Järisyttävin kirjallinen kokemus - tietysti sen jälkeen kun olin oppinut lukemaan ja tajunnut mitä yhdessä lastenlehdessä, joka jo sillon mielestäni oli pelkkää avantgardista paskaa, oli kai Sandemose ja "Me koristamme itsemme sarvilla". ("Pakolainen ylittää jälkensä" on tietysti paljon, paljon merkittävämpi kirja. Kyllä sen myöhemmin tajusin.) Syvimmin minut silti lumosi Günter Grass ja hänen Peltirumpu. (Die Blechtrommel). Olin silloin pikkupoika vasta, ja ihmettelin.


  Klassikkoja olen lukenut jokseenkin vähän kun en ole ollut kirj.opiskelija eikä ole tarvinnut tenttiä. Baudelaire on minulle tuttu mutta ei Shakespiere, Stendhalin tunnen jotenkuten, "Punaista ja mustaa", Kafkaa vähän paremmin, mutta siinäpä se taitaa olla. Venäläisistä A. Tšehovilla on kiehtovia novelleja, voi että, ja Dostojevskia olen joutunut jopa analysoimaan teatterintekijöille mutta Tolstoista tiedän vain nimen. Heikäläisistä läheisin minulle on Nikolai Gogol, hänen gogo tuotantonsa (= ne jotka on suomennettu), ne on minulle tuttuja.

  Runoilijoista - joista pidän ehkä enemmän kuin prosaisteista - en uskalla puhua. Niitä on niin paljon ja hyviä. - Että antaa olla vaan.

  VastaaPoista
 28. Sata kertaa kai tätä tännekin olen tyrkyttänyt - ja kaikkea muuta - mutta kun tässä teksti myös on vakuuttava. Ja Ots, muidugi.


  avuttamuudestamme toisiamme kohtaan laulaa hän.


  Sanat ovat nämä. Olen ihmissuhteissani itse nuo asiat kokenut, jopa kahdesti... voi jumalauta kun olis yks kerta mulle riittänyt, mutta kun ei. Ei ja ei. Toistekin piti käydä läpi kaikki.

  Sanat, sanat, sanat.

  VastaaPoista
 29. Omistettu tohtori Blaadille...

  Jos joskus kuolen, joka toistaiseksi on pelkkää spekulaatiota, mutta if... "jos joku vihollinen iskee minuun nuolen, ja kuolen"... niin toivon että hautajaisissani soisi tämä kappale.

  https://www.youtube.com/watch?v=uza-vdorwpQ

  - Se mielestäni on hurskas ja harras. Kuten itsekin koko elämäni yritin olla. - Nooh, joskus ihminen ei onnistuu päämäärissään, vaikka kuinka yrittäisi, ei aina. (huokaus)

  VastaaPoista
 30. Muistan kun menin kihloihin Hilkan kanssa. Hänen luonaan kuuntelin (= jouduin kuuntelemaan) Elvis Presleytä. Hilkka kun diggas sitä. (Hänen vanhempansa tietysti tykkäsivät enemmän Olavi Virrasta ja Anikki Tähdestä.) Aina kun Hilkan huoneessa kovaäänisesti kuunneltiin Presleytä, ovi pantiin kiinni ettei häirittäisi muita, mutta annapas olla... kohta Hilkan isä tuli ja raotti oven auki... Kuvitteli kai, että jos ovi on kiinni, ne siellä hirveesti rupee paneskelemaan. No emmehän me. - Iltaisin kun saatoin Hilkan hänen kotiinsa, vain suudelimme, ja sitten menimme kihloihin.

  Hilkan huulet maistuivat mantelille. Vähänkös sitä ihmettelin. (vaikka ei minulla mitään kokemuksia naisten huulista sinällään ollut) Mutta kerran kun mentiin hiihteleen, ja hän oli pukeutunut hiihtovaatteisiin, koko tyttä haisi hasselinpähkinälle... Sitä minä hieman ihmettelin.


  Ps. Kauneinta mitä meille tapahtui, tapahtui Ahvenenmaalla. Silloin hän menetti neitsyytensä, näki yöllä - nukuimme teltassa - junia jotka menivät tunneleiden läpi, niin hän aamulla minulle kertoi. Ja minä ihmttelemään - pölvästi kun olen - että "eihän täällä Ahvenanmaalla junia ole"...

  oi että olin lapsellinen silloin.

  Ja joskus kerron tästä teille enemmän. (virittää aseensa)

  VastaaPoista
 31. Korkia Otsia minäkin kuuntelen melko usein, hän on yksi niitä, hänen lämpimään ääneensä ei kyllästy.

  Wikipediasta luin juuri hassun asian Mötön Hiskiaksesta. Hänen kappaleensa ovat suojattuja vielä melkein kymmenen vuotta. Kappaleiden esittäminen on kiellettyä, mutta kukaan ei puutu siihen, koska oikeudenomistajaa ei tiedetä. Taidan ilmoittautua Hiskin kauan kadoksissa olleeksi sukulaisen sukulaispojanpojaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein löydön, kun kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden jälkeen löysin Juubbarista Pinkin esittämän Mie ja Bobbi Makkeen. Kris Kristoferssonin biisi, jonka ruisrääkkä Janis Joplin teki tunnetuksi. Pinkin jammailua on ilo kuunnella, hänessä on musikaalisuutta, jota puhkiäänihuutaja Joplinissa ei ollut.

   Poista
  2. Muistan, että en muista tätä biisiä, joka on outoa koska tää on niin vitun tuttu. Kähinää. Ja soulia joka ei ole oikeaa soulia.

   Kivaa, Riku. Musiikkimakusi on outo mutta kummallinen.

   Minä olen nyt synkällä päällä. Mikään ei oikein huvita. Puuuhhh...uhhh. Ajattelen ranskalaista laulua "excuse moi", mutta en muista sitä. Löysin tällaisen
   "Si t'étais là".

   https://www.youtube.com/watch?v=9wrG6B0XvbU


   Joka on paska kipale. Mutta jos videon katsoo, ja opiskelee franskaa, saa itselleen sanoja luokseen. (Joista myöhemmin voi olla hyötyä.)

   Koskaan ei tiedä mitä myöhemmin tapahtuu.

   Poista
  3. Järjetöntä lässytystä tuo biisi "Si t'étais là". Poista, poista, poista.

   Poista
  4. Siis Georg Ots laulaa jokaisen nuotin niin oikeasti kuin vain kuuntelija, joka lukee nuotteja, vain voi! Aivan ihanaa! Pakko pitää korvista kiinni, ja pitää mennä kauas muualle että vastaavaa löytää. No, klassisen musiikin sisältä heitä löytää, Dietrich Fischer-Dieskauta ei voi verrata kehenkään, hän on aina paras. Parempi kuin kukaan muu koskaan. Mutta omalla tavallaan Ots on myös hyvä, hän laulaa schlaagereita, ilman muuta hän on hyvä, sen kuulijakin kuulee.

   Poista
  5. po.
   ... vain voi toivoa...

   Nuottien lukeminen on helppoa. Sen oppii äkkiä. Aakkosten opetteleminen oli paljon vaikeampaa.

   Poista
 32. Noinkohan saamme jälleen täydellisen oikeisto-hallituksen. Mikään ei siis muutu parempaan köyhän elämässä. Rikkaat sen kun porskuttaa ja ennestään kädestä suuhun eläviä kuritetaan entistä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti emme saa hallitusta jossa olisi homoja tai lesboja tai muunsukupuolisia. He vaan koko ajan irstailisivat ja jäisi muu toiminta tekemättä.

   Poista
  2. Anonyymi hei, hellitä henskeleistäsi, Leonoora on kiva akka. En minäkään samaa mieltä aina hänen kriittisten sex.vähemmistöjä halveeraavien ajatuksiensa kanssa ole, mutta muuten tämä susirajan takaa tullut muija puhuaa asiaa. Ja ihanan koosteisen kaunokirjallisesti.

   nimimerk. "feministi en ole mutta auta armias, olen muuta"

   Poista
 33. Antaa ajatusten lentää vaikka ei ne mitään lintuja ole. (Kilpikonnat eivät lentele. Paitsi jos joku ilkeä ihminen sellaista potkaisee. - Jota En suosittele.)

  Ajatelkaa, ihmiset, olkaa nyt vähän aikaa edes sätkimättä ja ajatelkaa että saatte mitä tahansa kun vaan vitusti uskotte että saatte! Koska Jeesus on pedannut teille vuoteen Taivasten Valtakunnan makuuhuoneeseen, tulkaa ja nukkukaa täällä! Oi Veljet ja oi Siskot, miten pehmeää on painaa ajatuksista tyhjä pää tyynylle jonka Meidän Herramme on siihen on pannut ja vieläpä vaihtanut tyyniliinan. Hallelujaa! Koska... eksynyt nyt eksyy sinne missä hän ei itsekkään tiedä missä on, esim. hiilinieluja täynnä olevaan metsään, mutta ei kaikki tässä ole. Apu on yhtä lähellä kuin Pakokauhu, Pallelujaa, koska Herramme herra on aina siellä missä häntä eniten kaivataan. Eli juuri sinun sydämesäsi, ystäväni, joka on märkä ja upottava kuin Torron suo.

  Amen.

  VastaaPoista
 34. En arvostele ihmisiä, koska silloin arvoittaisin itseäni, siihen en tunne syytä. Aikoinaan olin kamalan agressiivinen mielipiteissäni, koska ajattelin että he ovat väärässä jotka ovat eri mieltä kuin minä. Mutta eihän se noin mene. Rikussa on samaa kuin entisessä minussa, onhan hän niin nuori vielä vasta - voi, voi, voi! Rikussa on kykyä käsittää asiat eri tavalla kuin me muut, siitä hänen huumorintajunsa pomppii. Se on hyvää kuin mikä. Mutta Riku pilaa sen liika-kiihkollaan, kun rupee esittelee väy-väy arvojaan, se pilaa koko Paletin. - Fiksu ihminen, joka välillä puhuu tyhmyyksiä. (Tämä muuten sopii meihin kaikkiin. Tai ainakin meihin jotka vielä hengitämme.)

  Pidän Rikusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva kohkata ja kärjistellä. Sitä en kuitenkaan tee, kun ennustan perussuomalaisten yltävän aika nopeasti kolmenkymmenen prosentin mittauskannatukseen. Hienojen maailman pelastajien alahuuli siinä alkaa väpättämään.

   Poista
  2. Minä en itseäni pidä perussuomalaisena. Kuitenkin kaksi tärkeää asiaa on mieleeni iskostunut. Perikato uhkaa, kun väestöpohja alkaa olla pelkkää menoerää. Jumalauta, en minäkään enää jaksaisi painaa töitä aina vähän väsymyksestä sekaisin.

   Toinen asia on ilmastomuutos. Siinä alkeellisimmankin matematiikan mukaan kysymys on erilaisista määristä. Alkeellista pohdintaa siitä, miten ne vertautuvat, onko velkaa yhden euron vai miljoonan. Amsterdamissa ymmärtääkseni kieltävät oikeat autot siksi, että jatkuvasti fyllassa olemisensa vaarantaa turvallisuuden.

   Tapsa perusteli hyvin, miksi yksi sellutehdas ei tee mitään haittaa millekään. Niitä voitaisiin perustaa enemmänkin.

   Poista
  3. Persujen nykyisessä nousukiidossa on mielestäni yksi erittäin hyvä asia: se riistää lopunkin gloorian Soinilta.

   Poista
  4. Sininen Liitto tai mikä tulevaisuus se sitten onkaan on kyllä niin ahterista revitty idea kun voi vaan olla. En ymmärrä, että edes kehtasivat. Tai tätähän politikointi pahimmillaan on.

   Pahimmillaan politiikan teko oli silloin kun perustettiin TPSL; silloin se kaiken pahuuden lisäksi oli myös kovaa. Ideologisesti olisin tepsiläisiä voinut kannattaa, mutta kun alusta lähtien tiesi mistä on kyse (= Neuvostoliitto yritti hajoittaa sosialidemokraattisen puolueen), en siihen halunnut mennä. En kirveelläkään.

   Ps. Jos joku tyhmä ihminen (kuten minä) rupee miettii kuka Suomen kaikkein älykkäin ministeri ikinä on ollut, ei siitä kannata pitkään miettiä. Aarre Simonenhan se, TPSL. - Hän oli liian älykäs meile tavallisille ihmisille, ja ikävä kyllä tiesi sen itsekin. Siksi äänestäjät hylkäsivät hänet.

   Ps. Simoselle kerran kun hän sisäministerinä oli niin esiteltiin johonkin sisäministeriön virkaan yhtä hakijaa. Esittelijä sanoi että tämä hakija pätevä, mm. osaa kahdeksaa eri kieltä. Simonen tunsi miehen ja sanoi "niin, kyllä minä tiedän että se osaa puhua kahdeksalla eri kielellä paskaa"... eikä sitä sitten valittu.

   Muistaakseni Simosen ylioppilastodistuksessa kaikki numerot oli 10. (Mutta voi olla että muistan väärin, saattoi joku olla vain 9. Veljelläni Pekalla, joka teki itsemurhan Lontoossa, oli kans kaikki numerot 10:ä. Pois luettuna ranskankieli, jota hän ei osannut ääntää, siksi rouva Pippingsöld (en muista miten tämä kirjoitetaan oikein) joka ranskaa hälle yksityisoppilaalle opetti, sanoi ettei hän 10:ppiä sulle voi antaa kun "äännät niin kamalalla tavalla..." No, Pekka-parka oli vaan itekseen lukenut ranskaa, kaikista kokeista sai maksimipisteet, mutta mistä hän sen olisi tiennyt miten ihmiset sitä puhuu, ei mistään.

   Poista
 35. Anonyymille: Kaunis kiitos samanmielisyydestä! Meitähän onkin maapallolla lukuisia miljoonia. Demokraattisesti ja virallisesti ajatellen enemmistö kuitenkin. Eikö vaikka?
  No voi halavattu!Ei minua haittaa kenenkään halut ja himon kohteet. Runkatkoot vaan toisiaan minkä kerkiävät, jos se tekee onnellisiksi.
  Se, että lapsiakin yritetään jo aivopestä muunsukupuolisiksi saa susiäidin minussa ulvomaan.
  Jotakin särkemättömiä arvoja tässä maailmassa toivoisi vielä olevan.

  Mikikselle: Kiitos. Minä en halveksi erilaisuutta, vaan olen erittäin ymmärtäväinen ja empaattinen. Säälin kärsivien kohtaloita.
  Päällekäyvä, joka tuutista jaettava pakkosyöttö ja manipuointi saa vastareaktioni heräämään.

  VastaaPoista
 36. On naiivia ajatella, että tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus maaimassa täydellisinä toteutuisivat kaikille.
  Pallollamme on lukemattomia vähemmistöjä, jotka kärsivät todellisista hädästä ( uskonnon tai poliittisen mielipiteen, etnisen taustan vuoksi vainotut, nälkä, kodittomuus, työttömyys, parantumattomat sairaudet, vaikeavammaisuus, vanhukset kaltoinkohdellut lapset jne.) väkivallasta ja väärinkohtelusta ei planeetallamme ole puutetta.
  Missä lymyää maailmanlaajuiset kampanjat ja lähimmäisen rakkaus näitä kaltoinkohdeltuja kohtaan ja vaatimukset parantaa olosuhteita ja maailmaa heidän hyväkseen? Siis siten, että tuloksia todella syntyy. Missä nimenkeruulistat lakialoitteille heidän elämänolosuhteittensa kohentaamiseksi?
  Riittääkö pelkkä narsistinen parisuhdesuhde-rakkauteen vetoaminen poistamaan maailmasta epäoikeudenmukaisuuden ja kärsimyksen?
  No tietyllä tapaa kahden ihmisen välillä heidän maailmankuvansa muuttuu kauniiksi ja toiveikkaaksi hormonimyrskyjen myllertäessä, mutta valitettavasti se myrsky laantuu ja lopulta mitä ihanasta romanssista jää käteen?
  Mitä maailmassa tapahtuikaan sillä aikaa?

  VastaaPoista
 37. Minulla oli - rakastin häntä paljon - tyttöystävä joka puhui ranskaa kuin äidinkieltään. Hän oli konserttipianisti ja osasi ääntää. Arvatkaako olinko hänen kielitaidosta kateellinen... no, olin.

  Mutta ajattelin, että ei sev väliä.

  Hänen luonaan kun silloin tällöin kävin, katseltiin Benni Hilliä televisiosta, joka oli pieni. Myöhemmin illalla menimme makuuhuoneeseen, ja Kirsti nosti kissan kaapin ylähyllylle, josta se katseli meitä kun aloimme peuhata. Sitten se taas, kun peuhaamisemme loppui, nostettiin (Kirsti nosti) takaisin lattialle.

  Kiva katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Benny Hill oli ilkikurisen hauska, pikkutuhma, mee too-porukalle taistelutahtoa nostattava tv-sarja.
   Mitähän kissa ajatteli kaapin päältä rakastavaisia katsellessaan? :D

   Poista
  2. Enpä tosiaan tiennyt. Usein, etenkin jälkeinpäin, sitä ajattelin. Kun se mulkoili mua niin kiukkusen näköisenä. Ajattelin, että se on mulle jostain mustasukkainen.

   Poista
 38. Ns. lakitiede on tieteen laji, jossa niin yksinkertaista asiaa ei olekaan, etteivätkö alan huiput yltyisi voimakkaisiin täysin vastakkaisiin tulkintoihin.

  Kaikki me hölötämme, mutta lakimiehillä on lyhyt matka todelliseen erikoisyleisasiantuntijuuteen. Sakari paasaa pankoltaan totuuksia, koska laki on niinkuin luetaan ja onhan se uskottava, kun se siellä kerran lukee, jos niin on lukeakseen. Lappeenrannan professori on huumorimies, huvittaa itseään ja totisia fanejaan jaakailemalla asoita. Ehkä se tulee siitä, kun lakimiehille oikeassa olo lankeaa luonnostaan, valitsee sitten niin tai näin tai väärinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat olla savolaisia kumpikin (vrt. Lappeenranta). Savolainen kun alkaa puhua, tarkistan aina onko FN-pistoolini ladattu ja varmistin päällä. - Hyvä on, jos on.

   Sakaria (joka haiskahtaa sikurille) en tunne. Mutta hyvä että muut. Siinä mielessä olen samaa mieltä kaikkien muiden kanssa.

   Ps. Vähän rasittaa kun herää näin aikaisin aamulla. (yleensä en herää) Ja päätä kivistää. Eikä tiedä minkä takia? (lukee lääketiedekirjaa) No voi Herran Jumala, onko minuun iskenyt Neekerisankkeri...? Kaikki oireet kun viittaavat siihen.

   Poista
  2. Neekerisankkeri on kyllä huolestuttava, siihen ei pepanteeni auta. Pitää pyrkiä nestetasapainon palauttamiseen, siihen sopii mainiosti esimerkiksi karhukolmoset. Lisäksi pitää pyrkiä olemaan mahdollisimman sosiaalinen, että mieli virkistyy ja sankkeri lannistuu.

   Poista
  3. Lapsena kun lehtiä luki luuli että kaikki mikä niihin on painettu on totta. Niinpä minä Hemmi-tädille ylpeänä viisivuotiaana ilmoitin että "aikuisena minusta tulee sanomalehtimies". No, tavallan kai tulikin kun kirjoitin nimimerkillä "eräs lukijanne" Forssan Lehden yleisöosastoon närkästyneitä kommennttejani. Niitä jopa julkaistiin. Mutta kerran kun olin eri mieltä kuin kaikki muut, ei juttujani enää julkaistu. Päinvastoin. Mikään muukaan Lounais-Hämäläinen lehti ei kirjoituksiani enää hyväksynyt.

   Ps. Teinilehden - muistatteko, sellainen lehti kerran oli olemassa? - niin sen lehden päätoimittaja, jonka nimeä nyt en enää muista, lähetti minulle kirjeen jossa totesi että "olet ensimmäinen kirjoittaja joka on saanut tähän lehteen painatetuksi 'vittu' sanan. Latoja ei sitä huomannut."

   No, ylpeilyn aihe sekin. Mutta kauaa en sillä ylpeillyt. Vee sinne, vee tänne, mitäs minä kirkkoveneistä? Mielummin

   annan kanoottini viedä minut virtaavaa vettä ja kohti delta-suistoa jossa kojootit nokka söpösti pitkällään ulvovat ja apinat avaavat pähkinöitä ja kaikki, kaikki! on aina niinkuin aina ennenkin, ja Huckleberry Finn heiluttaa mulle kättä ja negrioidi hänen vierellään nauraa hampaat hohtaen ja puree omppua... Aurajoen rannalla, oi Iines...

   Näen kamalia unia, niitä joku heikkohermoisempi saattaisi kutsua painajaisuniksi, mutta en minä. Kattelen vaan itekseni. (Ja aamuisin herään, niinkuin tänäänkin, siihen että päätä kivistää. - Mutta se on niin tavanomaista että ei siitä "numeroo tartte ruveta tekee"...)

   Poista
  4. Ps. Aurajokeen - tosin tämä ei ole totta - yhtyy myös Forssan halki (miten niin halki) virtaava Loimijoki. Johon kerran kun olin kiukkuinen niin hyppäsin Kuhalankosken sillalta alas. Emmä mä tiennyt - mistäs minä sen olisin tiennyt? - että vettä siinä virtasi vain noin puolitoistametriä. Voi Viuda kun sattu mun jalkapohjiini kun tömähdin joen pohjaa! Niihin mun jalkapohjiini tuli kamalasti kummallisia kolmionmuotoisia kivenkoloja. Oli onnuttava. Ja kun kerroin tästä Hilkalle, se päivitteli "vai hyppäsit Loimijokeen. Se vesihän on hirveen saastaista."


   Sekin vielä!

   Poista
 39. Jostakin luin, että kolme miljoonaa humanbeetä oli jo kuollut aidsiin 2001 vuoteen mennessä. Taitaa luku voittaa sankkerit ja monien hirmuvaltiaiden tappamiset. Eräs salaliittoteoriahan lienee, entäpä jos jokin laboratorio rakensi ko. viruksen nimenomaan afrilkalaisille?
  Sain kaverilta kirjan, jota en aikonut lukea, mutta menimpä kuitenkin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Miten paljon lienee todellisuudesta lainattua kirjailijan sepitteessä, sillä niin lakia opiskelevilla kuin sillä operoivlla asianajajilla kansalaisten parissa ei aina ole elämä herkkua. Kirja: Grisham, John; Lainlukijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora kiltti, ole niin kiltti (vrt. skotlantilainen miesten hame) että älä usko ns. salaliittoteorioihin. Niitä sepittävät vain ihmiset jotka haluavat vaikuttaa asioihin pahalla tavalla. Kuten esim. mister Putin ja mister Trump. (Ja heidän henkilökuntansa.)

   Poista
  2. Ps. ja huomaa suloinen leonoora että kaikki skottimiehet jotka kulkevat hameissa, ilman alushousuja muuten, eivät ole hinttejä. osa ikäväkyllä on. ja osa vielä ärsyttävämpiä: soittavat säkkipilliä!

   Poista
 40. Ehe ehe...Mikis! Elämä on laiffii!
  On se kyllä ihmeellistä, että joihinkin tauteihin riittää tutkijoilla löytää parannusneinot hinnalla millä hyvänsä, mutta toiset taas eivät herätä rahoittajien tai tutkijoidenkaan intohimoja. Saa nähdä koska meillä siirrytään eutanasian käyttöönottoon. Jokusen vuoden kuluttua lienee huutava pula ikäihmisten ja dementikkojen hoitajista kuin hoitopaikoistakin.
  Jos viisitoistakin vuotta saisi vielä elellä ja loput ajasta mr. Altszheimerin kaa, nukutuskuolema, vai myrkyttääkö ne jollakin, saattaa osua meikämanneenkin.
  A-studio vai mikä se ajankohtais-keskustelu-ohjelma eilen illalla oli, antoi näkymän "suureen kuvaan" tulevaisuuden vanhusten hoidossa. Näyttöruutujen välityksellä komunikoidaan, hoitajat istuu siistinä sisätöissä. Robotit käskee ottamaan lääkkeet jne.
  Nyt kaduttaa, ettei tehnyt kymmeniä lapsia. Kait niistä joku olisi uhrautunut, halunnut hoitaa vanhaa kääkkää kuoleman lähetessä. Ai niin, mutta karmea vanhuus heilläkin olisi edessään, ellei elinikä ala alenemaan
  Harmittaa, ettei pinkupennosista nyt pankkitilit pullistele. Olisi voinut palkata viime metreille kiltit ja kärsivälliset hoitajat, vaikka mistä.
  VastaaPoista
 41. Joskus mietin miltä naiselta tuntuu kun häneltä menee tai viedään (tai metooporukan mielestä riistetään) neitsyys. - Kokemus kumminkin kun kai lienee ainutkertainen?

  Tiedättekö muuten - no mistäs te sen tietäisitte - että Homo sapiens on ainoa elukka jonka naarailla on immenkalvo. Aika kummallista an Sich, mutta jos Jumalalla tässä sormensa on pelissä, sitten en yhtään ihmettele että näin on. Päinvastoin.

  Itse kerran Suomen ulkosaaristossa (= Ahvenanmaa) erään tytön (jonka nimeä en tässä nyt halua mainita) immenkalvon puhkaisin. Oli odottamattoman kimmoisa, voi hitsi, sai ihan oikeasti tehdä duunia.

  Kokemusta en silti millään lailla halua pyhäinhäväistä, olihan se, ja etenkin filosofisessa mielessä, merkittävä. (fysiologisesti ei niinkään)

  Tytöt, tulkaa tataamille!

  VastaaPoista
 42. Mielenkiintoinen filosofinen kysymys!Kiits! Yritän osaltani vastata pikaisesti, en tyhjentävästi.
  Huomaan, etten ole nimeksikään perehtynyt kalvojen kehityshistoriaan.
  Minä olin täyttänyt 17, ja kokemus oli vastoin tahtoani toteutettuna järkytys.
  Kivuliaan kirvelevä, pelottava ja verta vuotava kokemus. No, luonto on sittemmin balsamoinut haavat ja vetänyt tikanpojan puuhun.
  Huvittavinta mitä olen kuullut, on, että ensimmäistä persereikä kirnuuta homotkin nimittävät neitsyyden menetyksellä. Kaunista, eikös?
  Se. miksi immenkalvo on olemassa, voin vain arvailla, koska en ole alan proffa. Oletuksiani: 1. Jumala (jos on olemassa) todella halusi ihmisten olevan yksiavioisia. 2. Evoluutio kehitti suojan lasten hyväksikäytölle.
  Tai yksinkertaisesti paratiisissa käärme olisi luikerrellut kalvottomasta rakosesta helpommin huomaammatta. No roskat ja muut myrkylliset öttiäiset eivät ole terveemlisiä alapäässäkään.
  Odotan mielenkiinnolla "oikeita" teorioita ja näkemyksiä muilta!
  Häätyy lähteä kohta harrastukseen kaapunnille, joten palaan ruudun ääreen vasta iltamyöhällä, jos jaksan.

  VastaaPoista
 43. Lisäys: Immenkalvot ovat erilaisia kuten omistajansakin. Vaan onko enää ehjiä immenkalvoja kirkon alttarille asti näinä kumilelujen ja tamponien aikakaudella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko oikea vastaus yksinkertaisesti: Kalvo on jäänne alkuihmiseltä, se kehittyi naaraspuolisille hygieenisistä syistä. :D

   Poista
  2. Hyvä ehdotus, mutta ei vastaa kysymykseeni. Koska sinun nyt - rakas ruusunnuppu - pitäisi selittää minulle mikä on "alkuihminen", ja miten hän eroaa muista "ei-alkuihmisistä".

   Kaikkihan me, sinäkin ja minä, olemme kehittyneet yksisoluisesta hyypiöstä. Emme me sen kummallisempia organismeja ole.

   Itse tunnen parhaiten Insectejä (Hyönteisiä), mutta ei heillä ole häivhdystäkään sellaisesta ylimääräisestä riippakivestä mitä "immenkalvo" on. Mutta tämähän ei tietenkään todista mitään, koska kyse ei ole tästä. Kyse on --- "miksei millään muulla nisäkkäällä kuin ihmisellä ei ole heidän naaraspuolisilla versioillaan immenkalvoa"? Tätä en oikeasti tiedä vaikka en sitä sen enmpää ole edes pohtinut. Mutta kun on näin.


   Ps. Voi vittu kun Nyla (Eero Nylund) vielä eläisi, se tähän heti osaisi vastata. Sekä ummet että lammet.

   Poista
  3. Verisiä lakanoita on maailmansivu näytetty hääyön jälkeen koko suvulle, että kyllä kaivossa on kansi ollut. Jos sitä siunattua verta ei ole lakanoissa ollut, on vuotamaton saatettu jopa päästää päiviltä suvun miesten toimesta. Toisaalta luulisi viisaan naisen varaavan pienen nahkapussillisen vuohen verta häävuoteeseen, eli asia on helppo järjestää ja kuolema välttää. Immenkalvo on siis tärkestä merkityksestä.

   Poista
  4. Muistan kun Eero kerran selitti - siis minulle! - miksi Dinosaurukset aikoinaan kuolivat sukupuuttoon. "Ai miks", minä kysyin, koska ei siihen aikaan tiedemiehetkään yksimielisiä olleet siitä, että miks. Nylan teoria oli tämä (jota hän lukuisilla latinankielisillä termeillä ryyditti), että: "dinosauruksethan olivat kehoiltaan kohtuullisen kookkaita. kuten tiedät. ja tasalämpöisiä eläimiä. jonka senkin ehkä tiedät. mutta nyt kävi niin, että - ajattele vaikkapa prekessiota - että näillä Dinosaurioilla niiden koiraiden mela yksinkertaisesti kasvoi niin isoksi että gravitatio puuttui asiaan eikä se enää stondannut." Ja sitten hän tuijotti minua, pyöritteli silmiään ja sanoi "ymmärätkö"?. No en todellakaan ymmärtänyt. Mutta sanoin varmuuden vuoksi että "joo, totta kai mä ymmärrän".

   Poista
  5. Naisen kohtu ja väylä sinne ovat ihmiskehon erityisen tärkeät elimet. Tärkeimmät lajimme lisääntymisen kannalta. Ennen laboratorioiden siemenpankkeja miestenkin vehkeet olivat korvaamattomia ihmisensoluineen lisääntymisessämme.
   Ihmeellisiä ovat kaikki nämä evoluution innovaatiot. Herättävät isoja kysymyksiä? Miksi? Mitä varten? Olemmeko vain evoluution koekaniineja?
   Samako se lajimme kannalta miten ihmeen olla olemassa käytämme.
   Vai nauraako joku älykkäämpi laji toisilla tähdillä kehittymättömyyttämme ja höynäytettävyyttämme?

   Poista
  6. Leonoora, noihin kaikkiin kysymyksiisi, joista jokainen on mielenkiintoinen, saat vastauksen kun perehdyt biologiaan. - On aivan upeaa miten tiedonhalukas ihminen olet. Se hohkaa sinusta. .

   Poista
 44. Jos joskus tulee väiteltyä - hyvin harvoin mutta Rikun kanssa koko ajan - että mikä mikin rockkikappale on. Ja onko sillä tai täälä mitään arvoa. (Yleensä ei ole.) Mutta mielestäni koko rockki alkoi tästä


  https://www.youtube.com/watch?v=u0Ujb6lJ_mM

  myöhempää kaikupohjaa tämäkin, jassia...

  https://www.youtube.com/watch?v=-Y8QxOjuYHg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja biisejä.

   Olikohan Turun sanomissa tai jossain maakuntalehdessä kuitenkin, parisen vuotta sitten joku kriitikko kirjoitti mielestään fiksua tekstiä mainiten, kuinka vanhoista, alkuperäisistä, rokkareista ei ole enää jäljellä kuin Jerry Lee Lewis. Jumalauta, että kommenteissa naulasin sen höhläjätkän Little Richardin unohtamisesta. Väittäisin olevan suurin kaikista niistä.

   B.B. Kingin minä näin voimiensa päivinä, silloin, kun konserteissaan vielä jaksoi seistä, olikohan vuonna -81 kulttuuritalolla.

   Poista
  2. Edesmennyt Motörheadin Lemmy Kilmister oli hieno mies, tykkäsi yllättäen Beatlesista ja kaikesta hyvästä musiikista, mutta Little Richard oli hänen ykkösuosikkinsa. Oli ylpeä, kun oli kerran päässyt juttusilleen, vaikka Richard ei ollut häntä tunnistanutkaan.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Vanhemmilla päivilläni olen oppinut myös countrystä tykkäämään. Ruotsalaisen kuvausryhmän Nashvillen siltojen alta löytämä Doug Seegers on upea. Oma säveltämänsä ja sanoittamansa sielunpesulaulu on hieno.

   Poista
  5. Sori tästä, mut karseet sanat tossa Linda, kerro hinta biisissä.

   Poista
  6. Ala-arvoista. On niin keinotekoista ja vastenmielistä ja muka huumoria?

   Poista
 45. Kiva kun pulisette täällä itseksenne, siis ilman minun säkenöiviä paasauksiani. Yhteyteni ovat kaputt. Pöytäkoneen modeemi hajosi ja uutta ei ole vielä tullut, ja mobiiliyhteydet wifin kautta eivät toimi Bloggerin blogissa. Läppäri toimii, mutta sen touch pad -näppäin reistaa, ei niinsanotusti aina ota. Lisäksi kylki on kipeä. Taivuttelin kameran kanssa itseni nyrjähdyksiin. Yritin kuvata nimitttäin valkovuokkoa alhaaltapäin seisten. Meniun liian kiemuraiselle mutkalle. Kirjoittaminen on siis vähän hankalaa. Luen kyllä sepustuksenne. Älkää kirjoittako mitään kovin hupaisaa, nauraminen sattuu kylkeen. Tai pankaa edes varoitus.

  VastaaPoista
 46. No minä (5 -v.) silloin kun Hemmi-tädin (69 -v. ) kanssa juteltiin tulevasta jourlaniastiurastani, ja paljosta muusta myös, niin muistan kun sanoin Hemmille että "jos olisin poliitikko, olisin populisti, eli siis perusssuomalainen". Hemmi-täti tuijotti minua yhtä epäluuloisesti kuin kissat pruukaa tuijottaa ihmisiä - olen pannut merkille - ja sanoi "Ai, kommunistiko susta sit tulee" ... no ei, ej, ei. Kun toisella kerralla kerroin Hemmille että "taidanpa tästä pipahtaa Tallinnassa" niin Hemmi-täti katsoi minua pitkään, hyvin pitkän ajan, ja sanoi sitten "Ai, Rääveliinkö sinä lähdet?"

  Ps. Jos ette tiedä mistä tässä on kyse, kysykää Tapsalta mikä 'Rääveli/Ravel' on? Ihan varmaan tietää hän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaan - koska olette sieluiltanne niuhottajia - että

   Rieveli


   Muistin itse sanan väärin. Ei sen teidän vika ole. (vaikka kumipäitä oottekin. tai ainakin 6/5 osaa teistä on muuta mitä luulette. varsinaisia mutteripäitä. mutta mitäs siitä, siinähän ootte kuin hepokatit poksahtelevien elohopealamppujen alla ja paistattelette auringossa ja soitatte hanuria. Eli sirmakkaa. Rieveli, tää kuvaus loppu nyt tähän, olkaa hyvät kaikki näyttelijät, iltapäivä on kaikille vapaa, ja haistakaa vittu.)
   c

   nimimerk. "eräs elokuvaohjaaja"

   Poista
 47. Olipa kamujen kaa kiintoisa ja vilkas keskusteluinen alkuilta kirjastossa Tommi Parkon runouteen ja vähän muuhunkin johdattelemana. Tiesittekös mistä loppusointuinen runoilmaisu on peräisin? Ulkomailta tietenkin. Soneeteistapa hyvinkin. Kalevalaisessa kansanrunoudessammehan esim. ei ole loppusoinnutteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tiedätkös sinä, nätti tummasilmäinen kiltsi, että alku- ja loppusointujen lisäksi on olemassa myös keskisointuja? Luulenpa, että et. Paras esimerkki tästä On Jevgeni Jevtušenko. Mutta koska kumpikaan meistä ei osaa venäjää, selitän suomeksi mitä tarkoitan. Tarkoitan että...

   no en minä osaa selittää. Mutta esimerkiksi jos runonsäkeessä puhutaan Helsingistä ja samaan hengenvetoon heleästä sinkistä niin tämä on jotain mitä minä takaa-ajan, rakas Leonoora.

   (Pokkaa ja kumartaa. Posket punaisena poistuu estraadilta. Jossa on esiintynyt.)

   Poista
 48. (huokaus)

  Yritin tässä parodioida Aki Louhimiestä. Mutta koska en tunne tyyppiä - ja miksi minun muutenkaan häntä pitäisi parodioida? - päonnistuin.

  Sanomiseni voidaan käsittää monella eri tavalla väärin mutta toivon että te käsittäisitte minut vain yhdellä tavalla väärin. Koska kaikesta huolimatta tai muusta piittaamatta rakastan teitä.

  VastaaPoista
 49. Joo, jymmärsin kyllä. Jakomielisesti sekä että. :D

  VastaaPoista
 50. Iines, toivottavasti venähdyksesi paranee pian ja kaikki laitteesi toimivat taas sujuvasti.

  VastaaPoista
 51. Käväisin kaupassa. Tämä kotikatuni, jonne myöhemmin palasin, on täysin hiljennyt, suorastaan kuollut. 70-luvulla täällä oli kaikki elämä. Viinakauppoja yksi virallinen ja ainakin yksi epävirallinen, baareja, elintarvikeliikkeitä osto- ja myyntiliike ja elokuvateatteri. Nyt on kukkakauppa ja parturiliikkeitä, ihan hiljaista. Ei enää kaiu Tanen rähjääminen eikä Eevartti löytäisi itselleen ruokaa. Vanhemmiten dementoitui, eikä tiennyt mistä saisi syötävää, kun baari, jossa aina kävi syömässä, lopetetttiin. Eikä Vote enää tuo moponsa tarakalla uusia elokuvia linja-autoasemalta, Linjalasta. Alakerran parturiliikettä meinasin ehkä vuosi sitten tukea ja astelin sisään hiustenleikkuuta kysyen. Tyttö röhnötti tiskin äärellä yksinäisen ja orvon näköisenä ja alkoi plarata varauskirjaa. "Nyt ei ole aikoja kuin ensi perjantaina!" - Juoksin karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saloset pitivät silloin 70-luvulla vielä kauppapuotiaan, sellaista oikein vanhanaikaista, jostain jeesuksen ajoilta asti ollutta. Olivat vanhoina jo vähän liian vanhoja ja kinastelivat keskenään. Ei ollut valintamyymälä, ei, kaikki piti tiskin takaa pyytää. Osmon osto- ja myyntiliikkeestä kävin jerry cottonit ostamassa. Kerran valkkasin liian pitkään ja Osmo hermostui, kun oli syömään lähdössä. En ymmärtänyt vihjettä, kun lausahti: "potkaise ovi kiinni sitten kun lähdet!" - Heh, kai minä lopulta mieleiseni löysin.

   Poista
  2. Myöhemmin minuun tarttui näpistelykausi, mutta sellaiset muistot itseäni hävettää. Olin aika peto pöllimään ihan mitä vaan, suklaasta aloitin ja sitten vein jo nahkaiset teräväkärkiset korkokengät ja Beatlesin levyjä sun muuta. Voi jumalani, jumalani, anna anteeksi! Näpistelykauteni ei kestänyt kovin kauaa, enkä koskaan jäänyt kiinni. Kaverini toisinaan jäivät.

   Poista
  3. Yksi kaverini tuli ihan oikeasti uskoon ja kävi farkkuliikkessä tunnustamassa tekonsa, maksoi kai sitten samalla. Yhdessä broidinsa kanssa olivat kalliit merkkifarkut pöllineet. Välinsä broidinsa kanssa katkesivat kai pitkäksi aikaa, saatanan jeesustelija!

   Poista
  4. Sitten myöhemmin kävin siellä osto- ja myyntiliikkeen yläkerrassa sijainneessa viinakaupassa ostamassa viiniä kahdelle meidän luokkalaiselle tytölle. Sanoivat: "ei me uskalleta sinne mennä, meidät raiskataan siellä!" - No minä kävin ja römeä-ääninen myyjä, Esteri, komensi minut korkkaamaan viinipullon ja ottamaan paukut. "Jos poliisi ratsaa, ei ole korkkaamatonta pulloa!"

   Sen yhden viinipaukun minä siitä palkakseni sain, tytöt myös hymylivät ja kiittivät kauniisti.

   Poista
  5. Heh, toisen niistä kanssa olin sillee paljon paljon myöhemmin. Nyttemmin olen hullun pipovintin poistanut facebook-kavereistani .

   Poista
  6. Vihreän liikkeen poliitikko se on, mutta se ei kuulu tähän eikä mihinkään. Sellaisia kuin ne ovat, sekoboltseja.

   Poista
 52. Aikoinaan, kun televisioita ei vielä juuri ollut, minäkin räkänokka (= tuppikulli) seisoin Jonten "Radio ja Sähkötarvike" -liikkeen ikkunan takana ja tuijotin TeleVisiota. Se oli aivan tavatonta että kuva liikkui. Jonte oli pannut tämän telkkarin radioliikkeensä ikkunalle. Ihmeellistä. Oli talvi ja ulkona satoi lunta - muistan kun niitä kielenkärjelläni välillä yritin nappasta, ja Televisiossa täti (Sopanen) tuijotti minua ja sen huulet liikkui mutta puhetta ei kuulunut kun se oli ikkunan takana.- Kyllä oli ihmeellistä.

  Illalla oli pakko, peiton alla, kokeilla pippeliään että oliko sekin ymmärtänyt miten kokemusrikas päivä minulla oli ollut!... No, kyllähän se.


  Parturiin menen silloin kun minulle sopii. Sitä ennen tietysti pesen tukkani - sehän nyt on selvä. Itsestäänselvää. Kerran menin yhteen yhteen Parturiin jossa oli mies, sanoin hänelle "päivää", hän sanoi minulle "pnää-ääh". Kysyin olisiko Teillä aikaa leikata mun tukka. Hän kysyi oliko minulla aika varattuna. Sanoin ettei ole. Hän sanoi että on pahoillaan jos näin ei ole, heille kun pitää varata aika. Katselin ympärilleni, siinä oli kaksi parturituolia mutta ei yhtään asiakasta. Eikä yhtään asiakasta ollut edes ikkunoiden takana. Tai oventakana. Sanoin että "vai niin", ja lähdin siitä hinttiluolasta ulos. Koska... en minä ihmisiä heidän seksuaalisten suuntaumisien takia hyljeksi, pois se minusta siirtyköön se sinuun. Mutta hintti se äijä oli. Joka minua ei millään lailla loukannut, mutta se, minua loukkasi etten minä - nuori ja nätti poika - hänen asiakkaakseen kelvannut. - No voihan persereikä.

  Ei vaineskaan. Näin vain itsekseni ajattelin. Koska mielestäni (alkaa miettiä) tähän asti elämässäni olen hetero. Ainakin jos jos muistan asioita oikein. (Josta tietenkään en mene takuuseen).

  ”Takuulla”, sanoi Tampereen tyttö. Simpeleellä oli siikoja ja Parikkalassa piikoja, Vorssassa oli pumpulienkeleitä.

  VastaaPoista
 53. Äsken kävin Mäkkärissä. Myyjä sanoi tilaukseni ojentaeessaa: "tässä Teille yksi hamppari!" - Kaikki Suomen opettajat saavat tästä minulta raippoja ja turpaan, YÄK, myyjä teititteli ja väitti antavansa minulle jonkun hampuusin. Voi aikoja, voi tapoja, antakaa minun kuolla ilman tätä tyhmyyden kakofoniasinfoniaa.

  VastaaPoista
 54. Heh, töölöntorin tärähtäneistä, hyvin koulutetuista, vasemmistolaisista minun kommenttini joskus poistettiin, kun tämän, kauniin virren, linkkasin.

  Oi jospa kerran, löytäisin Rouvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perse, kun ei Rouva kerralla onnistu.

   Tässä.

   Poista
  2. Virsi on kaunis. Minulla on se jonkin juttuni kuva-aiheena. Google ei antanut minu8n löytää sitä. Blogiosoitteen vaihdon jälkeen Google ei taida reitittää tänne.

   Poista
 55. Minä rakastan kakofoniaa. Etenkin Beethovenin 9ssä siinä kohtaa kun Tuba mirum loppuu ja tulee se kauhee selloille sovitettu resitatiivi, se SÄNKS SÄNKS SÄNKS SÄNKS SÄNKS.. se on upeeta.

  VastaaPoista
 56. Jostain syystä, jota en ymmärrä, klassista musiikkia pidetään vaikeana. No sehän nyt ei sitä ole! - klassinen musiikki voi olla tylsää, etenkin ihmiselle joka ei ole tottunut sitä kuuntelemaan, mutta vaikeaa se ei ole. (En puhu nyt 'Nykymusiikista', tai edes kaijasaariahosta... sitä sävellystaidetta en kyllä ymmärrä. En ikävä kyllä yhtään.) Jos joku... sanoisinko että "normaali" musiikki on vaikeaa, niin blues sitä on. Blues on hengittämistä, kyllä minä tämän ymmärrän, mutta kun toiset ihmiset hengittävät eri lailla kuin toiset ihmiset, se on joskus vaikeaa päästä siihen sisälle. - Yksinkertaisia ajatuksia nämä.


  Ps. Muistan kun kerran näin Markku Lankisen pöydällä kirjan "Suuria ajattelijoita". Se oli joku fraasikirja. Markku oli kirjan otsikon alle kirjoittanut, pienellä tiheällä käsialallaan, "ja pieniä ajatuksia".

  Tykkäsin Markusta (= Lanksusta). Hän oli älykkö.

  VastaaPoista
 57. Kuljen, missä kuljen

  oliko tämä Pentti Saarikosen jonkun kirjan nimi? En ole varma, päivä päivältä unohdan enemmän asioita mitä huomenna opin. Tai en tiedä miten tämän sanoisin... en tiedä mikä on minun, yleensä kyllä melkein kaikki, mutta mikä on muulta lainattua... en minä osaa sitä sanoa.

  Pekka Kejonen ei ehkei koskaan kirjallisuudn Nobel-palkintoa saa, mutta on hänellä paljon hyvääkin tekstiä. Aina kun tulen Kuopioon (noin 2 kertaa per vuosi) niin ajattelen tätä. (litterointi minun)
  Ensimmäiseksi mitä aamulla siinä kaupungissa näin oli humalainen merisotamies joka torilla potki puluja ja huusi niille: "Painukaan vittuun, lokit".

  Kyse oli Kuopiosta. Ja minun mielestäni myös kirjallisuudesta.

  VastaaPoista
 58. Lyyrinen ilmaisu, runot ovat mukamas monille vaikeita ymmärtää. Ei niitä minun mielestäni tarvitse aina ymmärtää. Vaikealta vaikuttavien runojen lukeminen on otettava seikkailuna. On ihmeellistä mitä omassa pääkopassa voi tapahtua, kun lukee jonkun peräkkäin kirjoittamia sanoja ymmärtämättä lauseista höykäsen pölähtävää järjellistä.
  Joillekin aitoja ja oikeita runoja ovat loppusoinnulliset, tunteisiin vastaavat tai niitä herättävät luritukset. Niissä jokaisen lauseen voi ymmärtää. Runoilija Parkko jakoi lyriikan arki- pika- ja gurmee-ruuiksi. Yhteyksien selitykset, vertaukset olivat mielenkiintoisia, paitsi pikaruokarunous, jollaisena T.P selitti
  himskun verran eosi omasta näkemyksestäni.
  Samoin voisi karkeasti jakaa musiikinkin. Huippukokit ovat minulle totta kai klassisen musiikin taitureiden gurmeet. Maan matosen tietoisuuden ylösnostatukset korkeisiin sfääreihin.
  Kaikenlainen hilpatatittaa käy pikaruokana ja arkiruokaa voisi olla musa josta vaan erityisesti tykkää ärsyyntymättä.

  VastaaPoista
 59. Kolmosen aamutv:ssä Hurmeen Juha ja tuomari Nurmio nostamassa pramille kansanrunouttamme eli herättävät Kalevalan uudelleen henkiin.
  Miettikääpä Kalevalan verbejä kotiläksynä. Hurme menee muka eteenpäin
  Kalevalan kanssa, ei taaksepäin. Joku suuri häppening tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös Hesarissa oli kirjoitus. Hurmeen näkemys Kalevalastahan on maailman kansojen koko kirjon esillenosto. Kalevala on hänen mukaansa ovi tai pelkät ovenkarmit siihen rajattomaan monikulttuurisuuden maailmaan, josta suomalaisetkin ovat tulleet. Uskon, että esitys on riemulaulu ihmisyydelle. Molemmat herrat ovat omia suosikkejani, vähän räkäisiä ja viisaita ja juuri siksi kiinnostavia.

   Poista
  2. Tuo vaan pienenä nenännyrpistyksenä Hurmeen suuntaan, että ei me ihan niin tyhmiä olla, etteikö jo tiedettäisi, että kalevalainen väki on vaeltanut sieltä ja täältä tännekin. Kyllähän sen pitäisi olla selvää kaikille Kalevalansa lukeneille.

   Sen myönnän, että koulujen äidinkielen opettajien Kalevalan opetus on ollut usein kuivaa ja tylsää, jopa ikävää.

   Tässä näyte Hurme - Nurmion esityksestä:

   Löysin sanat säkenöivät
   Kurkustani liekit löivät.
   Lauloi tyttö hymysuinen
   painu vittuun Väinämöinen.


   Poista
  3. Kamalaa kielenkäyttöä.

   Poista
  4. Tämä on tässä ajassa, tällainen kielenkäyttö. Ei sitä voi kieltää. Minusta säe on varsin kaunis. Oikein värisyttää. Mitäs klähmii, vanha ukko nuorta neitoa. Katsoisi peiliin. Tässä on metoon paikka.

   Poista
  5. Tosi hieno kuva meetoo-kampanjan yms. sateenkaaren tuolle ja tälle puolen halajavien nuoren "pissisten" (sanahirviö jota minä en ole keksinyt) kielenkäytöstä. Joskus olisi vaikkapa ihan omaksi ilokseen miettiä sopiiko Väinämöinen ja kenen haarukkaan? Jännä juttu, että sanan vittu agressiivisella käytöllä naiset likaavat oman pesänsä.

   Poista
  6. Mahtaako "vittu" olla enää edes kirosana. Pieni mahtisana se on, voimauttava, eli siinä on väkeä.

   Muuan vanhempi hieno leidikin lausui hiljattain minulle hyvin notkeasti, että häntä vituttaa. Sana on hyvin kuvaava, siinä on enemmän voimaa kuin "harmittaa"-verbissä.

   Poista
 60. Taas ne riitelevät eduskunnassa istumisesta. Senkö takia heidät sinne on valittu? Jos jakarandatuolit ei kelpaa niin viedään ne varastoon ja täysistunnot pidettäisin tästälähin täysseisontana. Peli on puhallettava poikki tässä kohtaa. Koska muuten joku joko oikelta tai vasemmalta alkaa vaatia että istuntosaliin on tuotava myös vuoteet! Niin, sängyt pitää olla ja hyvä ettei hetekat myös ja seslongit kaikilla herkuilla että rasittunut "kansan" edustaja voi välillä heittää itsensä pitkälleen! Tämä tästä enää puuttuukaan! Jo on aikoihin eletty! O tempore o morales!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka riitelee?

   Onko riitaa se, kun muut ryhmät sanelevat käskyttämällä yhdelle ryhmälle uuden paikan, ja tämä yksi puolustaa itseään? Muiden ryhmien paikoista ei edes keskustella, vaikka tuo osoitettu paikka on salin huonoin paikka strategisesti ajateltuna - muutakin strategiaa siirtohalussa voi olla.

   Moraalisena sieluna sanon, että ei ole oikein, vaan on väärin. Jos tuommoinen tehtäisiin koulussa, mekkala olisi korvia huumaava. Kaikki paikat pitää neuvotella yhdessä uusiksi. Sakinhivutusta tuo on. Tuleva hallitus ja koko eduskunta näyttää aloittavan kautensa
   epämoraalisesti.

   Poista
  2. Perussuomalaisia ei mainita kovinkaan hanakasti enää edes televisiouutisissa tai ajankohtaisohjelmissa.
   Tehdäänkö median puolesta väyryset myös perussuomalaisille?

   Poista
  3. On riitaa se että riidellään. Olen sitä mieltä että perussuomalaisia sorsitaan tässä asiassa niin kun monessa muussakin. Ei anneta vapauden tuulien puhaltaa. Eduskunta haisee kastikkeelle.

   Poista
 61. Sanalla on useampia merkityksiä, kuten rakkaalla lapsella on monta nimeä. :)
  Vituttaa sanan merkityksenhän saattaisi kieltä vielä hyvin taitamaton ymmärtää myös "panettamiseksi". Tekee mieli erästä ihmisen ihon kohtaa. Mistä voidaankin sitten taas johtaa soomea vajavaisesti taitamattoman kysymys, että mitä, harmittaako vituttaminen eli panettaminen?

  VastaaPoista
 62. Hyi hyi. Nyt pitää mennä nurkkaan häpeämään kielenkäyttöään.

  VastaaPoista