1.4.2019

Pekka Haaviston viehättävyydestäHelsingin Sanomat kertoo tänään näyttävästi, että Pekka Haaviston viehättävyydelle  ei löydy vertaa Helsingissä. Hänellä on suurin vetovoima.  Ihan tässä tulee mieleen Kreikan mytologian Orfeus, joka soitti lyyrallaan niin kauniisti, että joet lopettivat virtauksensa ja vuoret tulivat lähemmäksi kuullakseen paremmin. Ja ajatelkaapas, ylioppilas Haavisto on jopa lasten suosikki, erikoisesti näpsäköiden tyttöjen.

Katselin nimittäin eilen aamulla neloselta lasten tekemää puolueen puheenjohtajien vaalitenttiä. Haastattelijoina olivat sisarukset Elina ja Sofia, ihanat ja eläytyvät pikkutytöt.

Ensimmäistä haastateltavaa Sampo Terhoa en ehtinyt nähdä, vaan siirryin kanavalle Petteri Orpon kohdalla. Orpo oli iloinen ja luonteva, läsnä lapsille ja vastaili hyvin, lyhyesti mutta juuri asiasta. Lähes kaikilla muilla ehkä Sipilää lukuunottamatta tupsahteli mukaan poliittista jargonia, toisilla enemmän, toisilla vähemmän.

Pahin epäonnistuja oli yllätyksekseni Pekka Haavisto, joka sai lapset hämmennyksiin siepattuaan välillä tenttijän roolin vanhoilliseen opettajatyyliin. Muutenkin hän puhui  pitkään eikä mielestäni saanut kosketusta lapsiin, tuntui jopa etäiseltä tässä ympäristössä. Oli mm. paikka, jossa tytöt menivät mykiksi ja tuli kiusallinen hiljaisuus. Tämä on selvä viestinnällinen fiba.

Kuitenkin Haavisto onnistui hurmaamaan pikkuiset tytöt, sillä jälkeenpäin toisessa yhteydessä he mainitsivat Haaviston "kivoimmaksi".

Jäin miettimään tyttöjen valinnan perusteita. Kenties ne löytyvät haastattelen ulkopuolelta. Kenties he olivat oppineet, mitä kuuluu valita. Tai kenties Haavistolla vaan on jotain selittämätöntä karismaa, jonka näkee vain kasvokkain.

Jos muistelee menneisyyttä, ei tule kyllä mieleen  Haaviston aikaansaamia uudistuksia tai muutoksia. Tutkintoakaan ei ole tullut missään vaiheessa suoritetuksi. Väyrynenkin menee tässä ohi: hän väitteli tohtoriksi uransa ohella. Jään miettimään Haaviston sanojen painavuutta, jos hän ylipäänsä puhuu koulutuksesta. En muista hänen puhuneen.

Minustakin Haavisto on siis  miellyttävä. Mutta mitä hän oikeastaan sanoo? Mitä asioita hän ajaa? Ne ovat jääneet hämäriksi. Onko keisarilla oikeasti vaatteita?

Jos Helsingin Sanomat nostaa Haavistoa ja vihreitä, niin voiko sanoa, että Yle sitten painaa Halla-ahoa ja perussuomalaisia? Halla-ahon vaalitentti poistui ainoana puheenjohtajatenteistä Areenasta. Vain tämä yksi. Herää tietenkin epäilys, että joku poisti tentin piruuttaan, samalla kun muitakin ohjelmia katosi päivityksen myötä. Miten vain yksi tentti voi kadota?

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kuka vaikuttaa ja kehen? Selvää on, että mediassa manipuloidaan. Puolueetonta uutisalustaa ei ole.

Ja millä tavalla ihmisiä lumotaan?  Lyyralla soitellen? Vaalit ovat mielenkiintoiset, mutta jollakin tavalla kaikki tämä pöhinä saa aikaan sen, että sitä alkaa ohittaa vaalijutut ainakin lehdistä. Ehkä jatkossa jaksaa katsoa vain yhden vaalikeskustelun, sen jossa kaikki puolueet ovat yhtaikaa. Toivottavasti siinä on jämäkkä puheenjohtaja.

(Maalaus Jacob Hoefnagel, Orfeus lumoaa eläimiä)


57 kommenttia:

 1. Iines, esität hyviä kysymyksiä. Puolueettomia medioita ei ole. Onko koskaan ollutkaan? Ylellä on aivan omanlaisensa arvomaailma, enkä ole varma keitä "arvovalintojen" kööriin kuuluu. Voi vain arvailla. On olovinaan erityisen vapaamielinen, liberaali. Katin kontit! Ja pakkoveroa pitää maksaa kaikkien.
  Helsinki on kokoomuslaisten ja vihreiden pääkallonpaikka. Samoja lauluja Hesarinkin porukat veisaavat. Demokratia on kuollut ja kuopattu jo ajat sitten. Raha ja vanhoja arvomaailmoja romuttava pienen piirin anarkia jylläävät.
  Haavistoa äänestämällä "loukatut" saavat balsamia haavoille. Aalto ei kestänyt henkisesti homoklubin jälkimaininkeja. Kuka lie ollut se kaveri, joka johdatti Toukonkin synnin poluille? Läntisessä naapurissa ja Euroopassahan voi homoyhteisöissä rauhassa ja tuntemattomana rellestää
  kansan katseilta piilossa, kunnes käry käy.
  Leonoora

  VastaaPoista
 2. Sellainen käsitys minulla on, että yliopistoon hakemisen ja kirjautumisen jälkeen ei tehnyt enempää sen asian eteen, yhtä ainutta vanhaa opintoviikkoa ei välittänyt suorittaa. Hän tiesi, että maailman miellyttävimmälle ihmiselle asioiden on tapana järjestyä. Hölmö hän olisi ollutkin, jos olisi opiskeluissa raatanut ja sellaiseen voimavarojaan tuhlannut, vihreä höpöttely samanhenkisten kanssa ja eliittiviinien parissa antoi enemmän. Maailman miellyttävin Pekka, tienaa paljon enemmän kuin suurin osa tohtorin väitöskirjoja tehneistä. Vain tyhmät ja vittumaiset käyvät kouluja saadakseen palkakseen jotain, minkä porvari haluaa heille kitsaasta pussistaan maksaa. Pois lukien tietysti yliopistoelätit, jotka ovat Pekan sukulaissieluja, mutta eivät lainkaan niin miellyttäviä.

  VastaaPoista
 3. Vihreään liikkeeseen on selvästi ympätty hitaammilta huomaamatta jäävää anarkismia, kuvien kaatoa ja mellastusta. Toki puheissaan koulutusta arvostavat, mutta antavat Pekalla nuorille suoraakin suoremman viestin: Koulutus ei kannata! - Tämän tietysti omista katkeruuksistaan tietävät, kun nyhertävät yliopiston pätkätöiden ja sosiaalihuollon väliä Lid´lin kassit käsissään. Paperiset tietysti, sellaiset, jotka levahtavat metron lattialle kotiin Mellunmäkeen matkustaessaan.

  VastaaPoista
 4. Toimittajatkin ovat ihmisiä, toki. Jos media julistaa olevansa puolueeton, sen siihen tulee pyrkiä kaikin keinoin. Näin nähdäkseni on ns. suuressa kuvassa ollutkin.

  Nykyään on kuitenkin selvästi lisääntynyt objetiivisuudesta luistamista. Moni toimittaja tuntuu pitävän oikeutenaan pyrkiä kirjoituksessaan omanlaisensa maailmankuvan luomiseen, ikään kuin se olisi hänen etuoikeutensa kirjoittajana. Uskomattomin ja ehkä pohjanoteeraus tässä sarjassa oli jo muutama vuosi sitten Maria Petterssonin kirjoitus Malmön rauhallisesta maahanmuuttajalähiöstä. Jokainen näki, että se oli ongelmalähiö, Petterson näki siellä paratiisillisen rauhan tyyssijan. Elleivät lukijat olisi tarkkoina, tämäntapaisia manipulaatiokirjoituksia julkaistaisiin edelleen.

  Haavistoa minäkin äänestin aikoinani presidentiksi - ei homous ole syntiä, Leonoora! En osaa sanoa mitä se on, mutta kyllä se aito ominaisuus on ihmisessä. Kyselen tässä enemmän sitä, mitkä ovat Haaviston meriitit, kun ei ole mieleen jäänyt mitään muuta kuin suunnaton habituksen miellyttävyys.

  VastaaPoista
 5. Vihreiden anarkismi on höpömäisen hauskaa. Kahliudutaan metsäkoneisiin poliisisetien kannettaviksi tai vallataan öljytankkeri ja hihhuloidaan laivalla tai päästetään minkit ja ketut vapaiksi Suomen jäätäviin ilmoihin.

  Kunpa menisivät mieluummin eduskuntaan muuttamaan lakeja ja tekemään töitä! Ja kunpa Suomeen perustettaisiin aito ja oikea Luontopuolue, jonka jehut eivät keskittyisi vihaamaan, vaan rakentamaan aitoa luontoa ja suuntaamaan toimensa ennen kaikkea pahimpiin saastuttajiin väestöräjähdysmaissa ja kehittyvissä maissa. On suorastaan koomista, että Suomessa vihreät pärjäävät vain stadin kivilähiöissä. Täällä ei taida olla edes ehdokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkos pikkukaupungissa taimenpuroja? Stadilaisilla on muutamakin.

   Poista
  2. Tekopuroja ei maaseudulla tarvita. Meillä on luonnonjokia, peräti neljä eri pääjokea lukuisine purohaaroineen. Täällä kalastellaan keskustassakin joen rannoilla. Lapsena pyydystimme joen pohjasta haarukoilla kivennuoliaisia. Välillä näimme iilimatoja vedessä - puhtauden merkki. Näkinkenkiäkin oli, sisällä jokin valkolihainen elävä olio. Muistan kun etsimme näkinkengistä helmiä.

   Poista
  3. Voin kuvitella Emma Karin selfien taustalla tekopuron, jossa polskii lihotettu taimen.

   Poista
  4. Tässä kohdassa muistutan, että linkit eivät keskustele. Linkki on vain lähdeviite, ei sisältö. Ihmiset puhuvat.

   Poista
  5. Longinoja ja Haaganpuro esimerkiksi eivät ole keinotekoisia. Kovalla työllä ne on kunnostettu uhanalaisten meritaimenten kutuvesiksi.

   http://longinoja.fi/2015/04/helsingin-kaupunki-longinoja-taimenpuro-keskella-helsinkia/

   http://www.haaganpuro.fi/

   Poista
  6. Tämä kuulostaa hyvältä. Joskus vaan näkee kaupunkimaisemissa rakentamistoimien ja asvaltointien seurauksena kituvia ja kuivuvia ojia ja puroja, ja entistä niukempaa luonnonmaisemaa. Saasteet aiheuttavat myös purojen rehevöitymistä. Kun ei rakennettaisi joka puistoa umpeen, luontopaikat säilyisivät luonnontilassa.

   Poista
  7. Maaseudulla sen sijaan ojitetaan metsiä ja soita vaan.

   Poista
  8. Kepulaisten syytä. Nehän meinasivat kaavoittaa vanhan suojellun luonnontilaisen lehdon Natura-alueen kyljestä asuntotonteiksikin. Eräs kirjoitti siitä paikallislehteen, ja ympäristölautakunta huomasi herätä. Homma vesittyi.

   Poista
  9. Eräs ei myöskään sano mitään siitä, että eläkeläisetkin veroillaan maksavat suometsien ojitustukea näille ihanille luontosuhteijoille.

   Poista
 6. Perussuomalaisista on luotu mielikuvaa, jonka mukaan ovat yksinkertaisia tasamaan tallaajia, peruskoulun käyneitä ja työssä siivoojina, talkkariyhtiöissä tai ovat peräti ihan työttömiä.

  Vihreät eivät toki ole lainkaan sellaisia, he ovat edistyksellisiä, osaoikatöissä yliopistossa siivoamassa arkistohyllyjä ja mahdollisesti joskus sieltä jopa tutkintoon valmistumassa. Teräviä kuin mattoveitsi. Tienaavat yleensä jopa kymppitonnin vuodessa, kolme lasta kotona Arabianrannan vuokrayksiössä, elätettävänä vielä ihan tumpula ukko, vihreä tohvelisankari, joka unelmoi joskus valmistuansa jostain. Poikkeuksena vihreissä on tietysti ylemmän aatelin luokka, sikarikkaat Sinnemäet, Hassit ja Haavistot. Ja maailma pelastuu. Tai sitten ei. Emma Kari taitaa olla sitä ensimmäistä vaihtoehtoa. - "Kuinkas Emma skolessa on viime aikoina mennyt, ootko harjannut hampaasi ja ootko harjoitellut äänestysnapin käyttämistä?"

  VastaaPoista
 7. Riku Riemu, jos kuka vain naisehdokas olisi käyttäytynyt kuin kaksi perussuomalaisten ehdokasta, eli sahuri Hakkarainen ja diakoni Kankaanniemi, heistä ei kukaan enää tietäisi mitään. Naiset olisivat kirritelleet tuhkassa ja kadonneet. Mutta nämä kaksi öykkäriä vain jatkavat kuin ei mitään. Kaiken huipuksi meidänkin postilaatikkoon tuli eilen persujen mainoslehtinen ja siellä Hakkarainen kehuu juuri rehellisyyttään, kun mainitsee hyveitään! Ja Kankaanniemi esittelee, miten pitää elää ja olla, mutta itse hänestä ei ole samaan, vaan on tekstiviestittänyt sellaista tavaraa, että ihan heikottaa - kauhusta, että tällaisia päättäjiä meillä! Eikös Hakkarainen saanut tuomionkin just juuri pahoinpitelystä. Tämä kotoperäinen Suomen naisten kauhu.

  Meille tulee tietysti Hesari, eikä tilata Keskisuomalaista, vaikka se on maakuntalehtemme nyt. Siellä Kankaanniemellä on ihan oma hurskas palstansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat veijarit ovat väärässä paikassa pyrkiessään kansanedustajiksi valtiollisten päättäjien riviin. Kristillinen Kankaanniemi teki kyllä niin kieron tempun petkuttaessaan, että en luota enää pätkääkään. Hakkarainen taas on säälittävä reppana, jonka paikka lienee parhaimmillaan siellä sahallaan.

   Poista
  2. Leena Lumi, Hakkarainen on kaheli kännissä ja Kankaaniemi puolueen täyte-ehdokas, kristillisten tekopyhien entinen puheenjohtaja. Takavuosien eduskunnan pikkujouluista on kyllä julkaistu joku pöydällä naintijuttu, mutta nyt en sitä saa tarkemmin päähäni. Mukana oli naispuolinen kansanedustaja.

   Matti Vanhanen löysi ihanan morsiamen suomi24:stä, Ike Kanerva halusi tekstiviestitse seksiä trash-naisen kanssa ja menetti ulkoministerin paikkansa.

   Paljastuneista on esimerkkejä vaikka kuinka paljon, naisia ei joukossa juuri ole. Liekö julkisuus myös armeliaampaa naiselle. Naiset ovat toki kunnostautuneet erilaisilla kähminöillä, jotka eivät liity seksuaalisuuteen. Mieleeni tulee Remontti-Heidi ja monta muuta.

   Politiikkaan palatakseni, Emma Karin taitotaso ei riitä eduskunnan oikean nappulan painamiseen, sieltä saattaa tulla mitä tahansa, jaa, ei, tyhjiä, poissa tai emmä vaan tiärä.

   Kevennyspalassa kokoomuksen ex, Katajan Sampsa, on puhepöntössä sikakännissä. Hauskaa on mm. kun kaivelee siinä alkupuolella takapuoltaan.

   Poista
  3. Matti Vanhanenkin sitten vielä. Meni ja aiheutti kotikylääni länsirannikolla häpeän, kun joku teki hänestä ja Ruususesta patsaan. Ensin se oli kirkonkylän keskellä, sitten joku tajusi, että mitä häpeä ja se vietiin rantaan, sinne vähän syrjempään. Onneksi.

   No, ei Vanhasen vika, että Ruusunen on kotoisin Luvialta. Minä en häntä muista, mutta sitäkin paremmin upean äitinsä, joka oli Suomen ensimmäinen naispalopäällikkö ja se ensimmäinen vakivirka sitten tuli Luvialta. Kyllä oli äijillä olemista:) Oikeesti muuten fiksu ja topakka nainen. Hyvännäköinenkin.

   En jaksa tajua, miksei kansanendustajan tarvitse enää olla kunnollinen, kunniallinen kansalainen ja mieluusti myös vaikka koulutettu...

   Poista
 8. Tänne pikkukaupunkiin kannetaan nyt voimalla kepun mainoksia. Kuvassa isäntä ja traktori, takana laajat peltohehtaarit.

  Ei oikein nappaa. Täällä paikallislehtikin on käsittääkseni kepusuvun miehittämä. Kovasti kaipaisin sellaista kokoomaesitettä, jolllaien on vaalikopissa. Olisi kaikki ehdokkaat somasti omissa lokeroissaan kokoavasti, äänestysnumeron kera, ei mitään muuta. Lukeeko joku vaaliesitteitä?

  Jostain luin koko aukeaman Antti Rinne -mainoksen. Voi jestas sitä populismin määrää. Vanhusten asiat pannaan nyt kuntoon, hymyilee aina niin luotettava Antti, joka kääntää valtiolaivan nyt uusjakoa kohti.

  VastaaPoista
 9. Minäkin äänestin yksissä pressan vaaleissa Haavistoa. Viimeksi en nähnyt tarvetta äänestää, ihan turhat vaalit, olisi vain Niinistö valittu uudelleen vaikka eduskunnassa. Eikä kun äänestinhän minä Kyllöstä ihan että saisi Merjakin jonkun äänen.

  Orfeus on vähän vieraampi, Väinämöinen taisi samalla tavalla soitella metsän elikoille.

  Minä kyllä äänestän vihreitä, yhtä Ylä-Savon naisimmeistä. Poliitikoista kuten ei juuri muistakaan ihmisistä kannata etsiä sellaista, josta ei mitään rosoa löytyisi. Mutta totta on, että medioilla on omat poliittiset suuntauksensa. Suomessa ainakin mediat tuntuvat yhtä vanhoillisilta kuin kansakin, pitävät kiinni entisistä tavoista ja vanhoista poliitikoista.

  VastaaPoista
 10. Kunpa tietäisikin jo, ketä äänestää. Minulla on jopa puolue hakusessa. Vihreitä ei täällä voi äänestää, ei ole ehdokkaita juurikaan, nytkään en tiedä yhtään vihreää täältä. Kepu on toinen, joka jää itsestäänselvästi pois. Muista en tiedä vielä, sillä haen tällä kertaa ihailtavaa yksilöä, en puoluetta. Olen aika hukassa puoluekentällä, niin paljon puolueet muistuttavat nykyään toisiaan.

  VastaaPoista
 11. Politiikkatutkimusten mukaan valtaosa äänestäjistä äänestää yhä ensisijaisesti puoluetta, eikä henkilöä. Sen valinta tulee puoluevalinnan jälkeen. Henkilökulttia luodaan kyllä, ja pressanvaaleissa se luonnollisesti korostuu. Ne ovat henkilövaalit enemmän kuin puoluevaalit. Kuntavaalit ovat vahvasti puoluevaalit, paitsi pormestarikaupungeissa joissa pormestarin valinta sotkee kuviota. Vähän samoin kuin eduskuntavaaleissa, joissa media korostaa pääministerin valintaa. Käytännössä eduskuntavaalit ovat kuitenkin kansalaiselle sananmukaisesti kansanedustajavaalit. Puolueista toiseen liikutaan melko vilkkaasti. Suomen Kuvalehdessä oli tästä liikkumisesta tehty mielenkiintoinen kartta.

  Valitsen tässä järjestyksessä ehdokkaan: puolue, sukupuoli (aina nainen), ehdokkaan teemat, osaaminen, tieto/taito. Mahdollisuudet päästä läpi. Haluan laatua ja osaamista. Eduskuntatyö on vaativaa työtä eikä mikään neljän vuoden kansalaistaitojen harjoittelupaikka.

  Vaalit on musta mielenkiintoista ja jännä aikaa. Nyt erityisesti tuntuu, että saadaan monipuolinen eduskunta. Hallituksen kasaaminen saattaa kestää, mutta hyvä siitä sitten tulee.

  VastaaPoista
 12. Puolue edellä minäkin olen yleensä äänestänyt, ja etupäässä demareita, joskus kun vielä luulin vihreitä luontopuolueeksi, äänestin heitä. Molempiin olen pettynyt. On myös niin, että maaseutuympäristössä ei näissäkään puolueissa ole tarpeeksi valistuneita ja avarakatseisia ehdokkaita, saatikka sitten kulttuurista kiinnostuneita. Meikäläiselle ei ole mitään hyötyä äänestää jotakuta Lihapoikien lihanleikkaajademaria, joka hehkuttaa ay-liikkeen joukkovoimaa ja työorjuuden poistamista.

  Porvaripuolueissa vieroksun kapitalistista asennetta asioihin. Kristillisessä uskonnon fundamentalismia. Perussuomalaisissa tämän joukon epämääräistä rakennetta ja kommunismin junakin ajoi minusta jo ohi.

  Kun puolueihanteet murenevat, mitä jää jäljelle? Hyvän yksilön etsiminen ja pienimmän pahan äänestäminen.

  VastaaPoista
 13. Olemme kaikki suuren "kansallisen yrityksemme" työhönottajia, henkilöstöpäälliköitä. Kenet haluamme palkata ja nimetä nauttimaan kaikista maksamistamme eduista. Kuka on tarjomaamme työpaikkaan koulutuksellisesti ja kokemuksellisesti pätevä? En koskaan voisi äänestää homoa enkä lesboa kansaa edustamaan. Säälin heitä, jotka homoyhteisöt ja pornoteolisuus ovat manipuloineet uskomaan sairaan käyttäytymisen uudeksi normaaliksi. Inhakkaa ja äklöttävää.

  VastaaPoista
 14. Joskus olen pohtinut tässä blogissa seksuaalisten variaatioiden "normaaliksi" julistamista pedofiilien kohdalla.

  Kysymys kuuluu: Missä kulkee normaaliuden ja poikkeavuuden raja?

  Seuraa hankala kysymys: Miksi homoseksuaalius on normaalia, mutta pedofiiliys ei? Miksei myös pedofiiliys olisi synnynnäinen ominaisuus?

  Ymmärrän tietysti rikoslain ja pidän lapseen kajoamista hirvittävänä väkivaltana. Mutta mikä tekee biologisesti sen eron, että jokin seksuaalinen poikkeavuus on normaali, jokin luonnoton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Psyykkisesti terveiden aikuisten välinen vapaaehtoinen toiminta on normaalia.

   Olette hyvää vauhtia lipumassa takaisin 1930-luvulle.

   Samuli

   Poista
  2. Onko psyykkisesti tervettä kirnuta elämän siemeniä, siittiöitä, paskan joukkoon. Eikö se ole patologista ihmis- tai naisvihaa? No ei tietenkään. Se tekee kutaa perseorientoituneille, paskan ihanan eteeristä tuoksua rakastaville. Nam!
   Miten niin 30-luvulle? Ilmeisesti aina on lajimme joukossa ollut perverssejä, hedonistisia ja himokkaita sekopäitä, joille mikään ei riitä sielun tyhjyyden täyttämiseksi.
   Että turskuttele vaan sinäkin Samuli aivan rauhassa. Uusi sukupolvi muuttuu kohta kaikkinensa homoiksi, lespoiksi ja pedofiileiksi. Eikös olekin ihana himojen täyttymysten ja tyydytysten tulevaisuus luvassa!
   Leonoora

   Poista
  3. Ketkä te? Leonooralla on omat mielipiteensä, minulla omani. Tässä asiassa mielipiteemme eivät kohtaa. Koetapa Samuli ymmärtää lukemasi!

   Poista
  4. Samuli, mitä 30-lukuista on siinä, että minusta homoseksuaalisuus on normaalia? Tai mitä 30-lukuista on siinä, että vertaan seksuaalisella tasolla toisiinsa homoseksuaalisuutta ja pedofiliaa, eli siis tieteellisinä objekteina? Mistä tulkitset, että haen hyväksyntää pedofilialle? Yhtä hyvinhän voin hakea tuomiota sille? Minulla on tapana hakea outoja ja vinoja näkökulmia senkin uhalla, että kaikki eivät niitä ymmärrä.

   Ja ennen kaikkea, haluan keskustella erilaisia näkökantoja edustavien kansalaisten kanssa. Se ei koskaan merkitse sitä, että ellen sensuroi jotakin mielipidettä, niin hyväksyisin sen. Arvostan laajaa näkemystä ja avaraa tapaa käsitellä ilmiöitä rajuistakin lähtökohdista käsin.

   Poista
 15. Ihmisillä on ilmeisesti ollut ( vai onko?) jonkinlainen sisäinen tietämys oikeasta ja väärästä. Alitajuinen tieto siitä mikä on sallittua ja hyväksyttävää ja mikä ei. Aina joukossamme on ollut käytökseltään poikkeavia yksilöitä, joiden todellisuudentaju, oikean ja väärän tiedostaminen on häiriintynyt. Miksi pedofiililille kelpaa vain lapset seksuaaliseen tyydytykseen, miksi homoille ja lesboille vain oma sukupuoli. He ovat kasvaneet "kieroon".
  jossakin kehityksensä vaiheessa. Patrik Sjöberg, korkeushyppääjä kertoi juuri Femmalla kokemuksistaan pedofiilin "kynsissä". Hän sanoi, että hänen kehitykseensä vaikutti jo alun alkaen äiti, jonka ei olisi pitänyt tulla koskaan äidiksi. Valmentaja pedofiili asui heidän kanssaan, ja käytti Sjöberiä koko lapsuuden ajan hyväksi.
  Vain paha ihminen pystyy moiseen. Narsisti, joka bälittää vain omien halujensa tyydyttämisestä, joka vähät välittää aiheuttamistaan kärsimyksistä.
  Kysessä on julmista julmin ihmispeto.
  Tänä iltana tulee Michael Jacksonista kohuttu dokumentti ja Dockventures studiokeskustelu.
  Aikoinaan julkisuudessa uutisoitiin "Jammusta". Vanhasta pedofiilista, joka tappoi kaksi pikkutyttöä, uhriaan. Julkisuudessa oli puhetta siitä, voiko hänet vapauttaa ihmisten ilmoilille vankilasta. Miten lie käynyt?
  En ymmärrä miksi seksuaalisuuteen liittyviä sairauksia hyssytellään ja jopa yritetään "normalisoida". Kenelle siitä on eniten hyötyä?
  Leonoora

  VastaaPoista
 16. Leonoora, tiede ei ole pystynyt julistamaan homoseksuaalisuutta patologiseksi sairaudeksi. Toisaalta tiede esittää moniakin syntymekanismeja alkaen hormonialtistuksista aina aivojen poikkeukselliseen rakenteeseen.

  Niin tai näin, homous ei vahingoita ketään. Tyttäreni kummi oli homo, siis mies. Kuoli sydänsairauteen, ei homouteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, sanot, ettei homous vahingoita ketään? Olen hieman erimieltä. :D Entä ne miljoonat, sadattuhannet, vai kuinka paljon heitä jo onkaan - hivin uhrit, myös syyttömät verensiirroista sairastuneet. Homot manipuloivat nuoria, vielä alaikäisiä joukkoihinsa. Siittimien syövät yms. seksisairaudet, kenen rahoilla itseaiheutetut sairaudet kuuluisi hoitaa? Että eivät nämä peppuistit, ruskean reiän ritarit aivan harmitonta porukkaa ole, vaikka heitä niin rakastat ja puollustat.
   Leonoora

   Poista
  2. Leonoora, en usko kyllä tuohon manipulaatioon. Tietysti joku voi aina kokeilla tai luulla jotakin, mutta tokenee nopeasti. Tyttären yksi ystävätär ilmoitti lukion päätteeksi olevansa lesbo. Kun kysyin vuosia myöhemmin, mitä hänelle kuuluu, tytär vastasi, ettei tuo tyttö enää ole lesbo. Se oli kokeilu, mutta tämä on ainoa tietämäni eikä varmasti kovinkaan yleinen nuorten parissa.

   Nuoret ovat muuten vapautuneita. Tytöt voivat suudella keskenään tuosta vaan, samaten pojat, vaikka kokevat olevansa heteroseksuaaleja. En pitäisi tätä kovinkaan vakavana erheenä. Voisihan se olla hauskaakin! Se on jonkinlaista peliä tai leikkiä.

   Poista
  3. Jännä juttu Iines! Minä taas uskon, että suurin osa nuorista, niin pojista kuin tytöistäkin leikkii toistensa kanssa erilaisia seksuaalisviritteisiä leikkejä murrosikäisinä. Ei niissä ole kysymys homoudesta tai lesboudesta vaan uteliaisuudesta ylipäätään heräävää seksuaalisuutta kohtaan.
   Sisarusten välinen seksi taitaa olla edelleen ylittämätön tabu.
   Vai onko sitä edes reaalimaailmassa olemassa?
   Leonoora

   Poista
 17. Yrittävätkö pedofiilit ikän kuin puhdistaa sairaat halunsa kohdistamalla ne pieneen, vielä koskemattomaan ja vastustuskyvyttömään pienokaiseen. Vai kostavatko he teoillaan jotakin omassa lapsuudessaan koettua kalkoinkohtelua?
  Vai sumentaako narsistinen, sairas ja ylikorostunut himo lapsiin täysin heidän järkensä? Tällaisille hirviöille ei yhteiskunnan pidä lepsuilla. He aiheuttavat parantumattomia traumoja uhreilleen, niitä ei pelkillä lyhyillä vankilatuomioilla hyvitetä. Sairas on ihmisten maailma ja sairaammaksi vaan muuttuu, ellei kaikenlaista pornoa saa kiellettyä ja pois netistä.
  Leonoora

  VastaaPoista
 18. Pedofiilien teot ovat kaikkialla paitsi muslimimaissa rikoksia, juridisesti rangaistavissa. Yhteiskunta ei tule lapsen hyväksikäyttäjiä vastaan käsittääkseni ollenkaan.

  Se vaan, että tuomiot ovat Suomessa oudon vähäisiä, suorastaan lepsuja ja yliymmärtäviä.

  VastaaPoista
 19. Kristillisten Esajah sanoi tv:ssä, että puolue ei kannata ala-ikäisten sukupuolenvaihdoksia. Voisin melkein jo siitä hyvästä äänestää heitä. On hienoa ja kunnioitettavaa, että löytyy tervettä järkeä ja rohkeutta vastustaa näitä normaaleja arvoja tuhoavia hourupäitä. Sampo Tervo nosti eilisessä tentissä hyvinvoivan perheen yhteiskunnan perustaksi. Samaa mieltä.
  Toisaalta yhteiskunnan pitäisi luoda olosuhteet, joissa ihmiset voivat kehittyä tasapainoisiksi
  ja täyteen kukoistukseensa niin yksilöinä kuin yhteisöissä. Nyt median täyttää kaikkinainen houruilu ja shokeraavat muka totuudet. Järkytävää, että henkistä antia ovat näyttelijöiden tissit ja toilailut. Juoruhöttöä ja turhien julkkisten jumalointia
  Miten meille on näin käynyt? Turhuuksien turhuuksilla täytämme ainutkertaisen elämämme?
  Leonoora

  VastaaPoista
 20. Essayahin lausunto on sinänsä perusteltu ja järkevä, vaikkakin arvelen, ettei kukaan huvikseen halua niin radikaaleja toimenpiteitä.

  Uskon, että ne harvat, jotka hoitoon tahtovat hakeutua, ovat kyllä sisäistäneet toimenpiteet ja eläneet asian kanssa koko ikänsä. Ei se ole helppo asia kenellekään. On paljon asioita, joita ihminen ei vielä tiedä. Tiede ei ole koskaan valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoiseksi aiheen tekee se, että miten aiemmat sukupolvet osasivat hyväksyä ja elää poikkeuksiensa kanssa? Miksi näitä vaihdokkaita ilmestyy nyt kuin sieniä sateella?
   Netistä ja medioista moni on kertonut saaneensa idean ja rohkaisuka vaihtaa sukupuoltaan.
   Nuorten identiteettiä yritetään koko ajan sotkea medioissa. Ei ihme, että nuoret ovat epävarmoja.
   Leonoora

   Poista
  2. Hyvin osasivat elää, Leonoora. Kylähulluilla on ainakin parina viime vuosisatana ollut paikkansa kyläyhteisöissä.

   Tällä en tarkoita sitä, että he olisivat oikeasti olleet hulluja, vaan heidät sijoitettiin luontevasti tähän kategoriaan, kun muusta ei tiedetty.

   Olen kertonut tässä blogista mm. lapsuuteni Poika-Saimasta, naisesta joka pukeutui miesten vaatteisiin ja taisi polttaa piippua. Toisenkin mies-naisen muistan lapsuudestani, joten kyllä heitä aina on ollut. On heitä noitinakin poltettu roviolla, mutta puhun nyt kristinuskon tulon jälkeisestä lähemmästä historiasta.

   Poista
 21. Leonoora, tuskin homoseksuaaleja on nykyään sen enempää kuin ennenkään, eikä heidän määrä ole mihinkään räjähtämässä.
  Aina heitä on ollut, mutta vasta viime aikoina ovat voineet olla avoimesti mitä ovat. Ja vielä nykyäänkin moni on kaapissa.

  Voisit hekumoida vähemmän homojen seksitavoilla.
  On kai homolla muutakin elämää kuin seksiakti, kuten heterolla.

  Sukupuolenvaihdoksia en hyväksyisi alaikäisiltä, jos sitä minulta kysyttäisiin. Laittaisin ikärajan vanhaan täysi-ikäisyyteen, 21v.

  Antaa ihmisten olla mitä ovat ja tuntea itsensä sellaiseksi kuin ovat.
  Eikä kukaan ole kieltänyt kutsumasta lapsia tytöiksi ja pojiksi. Tai no, ehkä joku yksittäinen höyrypää sellaisia esittää, jotkut uskovat litteään maahankin.
  Pidän lapsellisina ihmisiä, jotka uhriutuvat ja valittavat tästä.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeeta ja kunnioitettavaa, että olet sukupuolen silpomisista samaa mieltä.
   Homojen suloista ja ihanaa rakkauttahan suitsutetaan medioissa, joten minä en sitä tee.Tähänkään seksiharrastukseen ei välttämättä rakkautta tarvita. Esimerkkinä vaikka Sillanpään monta päivää kestävät metafetamiinin voimalla vietettävät homo-orgiat. Onko se terveen ihmisen elämää? Miksi se ihana peräreikä ei riitä tyydyttämään, vaan pitää huumeiden voimalla sitä rassata.
   Leonoora
   Ei liene paikan päällä kaunista ja siistiä katsottavaa?

   Poista
 22. Katsoin juuri dokumentin eka osan,jossa hyväksikäytetyt kertoivat yksityiskohtaisesti miten M. Jackson hekumoi pikkupoikien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en katsonut. Katsoin Supernannya, joka opetti avuttomille vanhemmille rajojen asettamista lasta kuunnellen. Suosittelen kaikille, joilla rajattomat kersat ovat onnettomia jouduttuaan ottamaan vanhemmuuden vanhemmiltaan.

   Poista
  2. Karmivaa, miten julkisuus ja raha saivat pikkupoikien vanhemmat sulkemaan silmänsä, olemaan näkemättä, mitä pop-ikoni teki heidän lapsilleen.
   Äidit ovat mielestäni eniten vastuussa, ja he mukamas katuvat lopun ikäänsä, että sallivat lastensa viettää kahdenkeskistä aikaa ja öitä yhdessä pedofiilin kanssa. Seitsemän vuotiaat pojat joutuivat harrastamaan suuseksiä, runkkausta ym.idolin kanssa. Poikien piti olla alasti kontallaan "tähden" edessä ja levittää pyllyaukkoaan käsillään pedofiilin runkatessa. Toisen pojan kanssa homoyhdyntä ei onnistunut kipujen vuoksi. Jackson pyysi poikaa hävittämään veritahraiset housut. Pelko kiinnijäämisestä oli aina läsnä.
   Tänäkin päivänä on nähtävissä, miten äidit kannustavat lapsiaan ihailemaan erilaisia suosittuja aikuisesiintyjiä. Äidiit kai ne hankkivat pojilleen pedofiilin pukeutumista matkivat asut, ostivat levyt ja videot. Järkyttävää! En ymmärrä miten usassa sallitaan pienten lasten missikilpailut, joissa lapset puetaan ja meikataan pieniksi aikuisiksi. Leonoora

   Poista
  3. Leonoora, mielestäni kiinnität asiaan huomiota aivan liikaa. Meillä on aina Sodomamme ja Gomorramme täällä läsnä. Niin se vaan menee. Muistathan Sodoman, jossa miehet sekaantuivat miehiin ja vuohiin aivan niin kuin juuri saimme lehdestä lukea: mies sekaantui hevoseen käsi kyynärpäätä myöten hevosparan peräaukossa.

   Jotenkin tuo on aina läsnä emmekä me muuta voi kuin katsoa hevostemme ja lastemme perään. Viisas lapsi ei mene namusedän kyytiin. Ja lapsesta tulee tarpeeksi viisas, kun vanhemmat rakastavat häntä ja ovat hänen kanssaan nauttien hänen seurastaan vauvasta lähtien.

   Minusta pitäisi miettiä lähinnä sitä, mitä lapsi tarvitsee eikä niinkään sitä, miten äidit saataisiin suoraan synnytysvuoteesta tuottaviin töihin ja lapset laitoksiin kasvamaan.

   Poista
  4. Iines, asia on juuri nyt erityisen ajankohtainen myös medioissa. Minua jurppii erityisesti, että raakalaismaisia tekoja yritetään vähätellä. Tuntuu kuin seksuaalisesti poikkeavat yksilöt olisivat jotenkin erityisesti suojeltavia ja heistä ei saisi esittää minläänlaista kritiikkiä. Ymmärrä kyllä, että seksuaalisuus on monille arka aihe josta puhuminen aiheuttaa sieluun kipua. Otit Haaviston kolumnisi päähenkilöksi, joten kommenteissani olevat aiheet sivunnevat hänenkin elämäänsä tavalla tai toisella.
   Leonoora

   Poista
  5. Haavisto ei ollut jutussani seksuaalisuutensa vuoksi, Leonoora. Ja oikeastaan pääosassa oli ilmiö, kuten minulla aina, ei kukaan erityinen yksilö.

   Ilmiö on nimeltään joukkohurma. Mihin se perustuu ja miksi siihen langetaan. Onko keisarilla vaatteita?

   Poista
  6. Toiset ovat sinisilmäisempiä ja manipuloitavampia kuin toiset. Joukkopsykoosi, tietynlainen hurmahenkisyys tarttuu ja leviää varsinkin somen kautta. Haluamme kuulua meille erityisen merkitykselliseen joukkoon. Ja mieluusti yhtymään nimenomaan siihen joukkoon, joka herättää huomiota. Sitä on silloin ikäänkuin osallisena jossakin suuressa yhteenkuuluvaisuuden hengessä, vaikka muuten asiasta ei osaisi ajatella, tietää tai nähdä nokkaansa pitemmälle. On hienoa olla kultapossukerhon jäsen, olipa se kerho sitten mikä tahansa. Leonoora

   Poista
 23. Iines: "Voin kuvitella Emma Karin selfien taustalla tekopuron, jossa polskii lihotettu taimen."

  Rukouksesi on kuultu, sinä viisas neitsykäinen. Tässä vihreä versio taimenpuron polskinnasta: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4f445ccb-a972-45f1-ac42-ba06c8b0134a

  (Taimenpuro löytyy sieltä alempaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka sattuikaan! Hauska yhteensattumus. Olen varmaan ennaltanäkijä.

   Emma Kari jyllää hauskasti aina siellä, missä on tapahtunut jokin virhe.

   Poista
 24. Minä ihmettelin miksi pienpuolueiden ja suurempien puolueiden puheenjohtaja-tentit oli ajoitettu Dockventuresin pedofilidokkarin kanssa samaan aikaan.
  Mikäköhän järki siinä oli? Pj-tentit tullee kai tänään uusintoina.
  Leonoora

  VastaaPoista
 25. Olipa mielenkiintoinen pienpuolueiden puheenjohtajien tentti uusintana iltapäivällä. Tapahtuman puheenjohtaja oli jämäkkä ja kysymykset napakoita. Oikein tuli optimistinen fiilis. Menenpä sittenkin äänestämään! Oli hienoa vakuuttua, ettei kannattamani asiat ja puolue sittenkään ole loitontunut ajatusmaailmastani mihinkään. Toivottavasti kaikki kansalaiset kokevat saman tunteen.
  Vakuuttuvat ainoasta, omia poliitisia näkemyksiä edustavasta vaihtoehdosta ja sitä parhaiten edustavasta ehdokkaasta.
  Kiitos!
  Leonoora

  VastaaPoista
 26. Vanha blogi on nyt jälleen auki. Pyrin palauttamaan tämän osoitteen myös ennalleen, jotta kaikki löytäisivät tänne. Nyt osoitteen tietävät vain muutamat.

  Kirjoitellaan siis aivan vapaasti jälleen!

  VastaaPoista
 27. No nyt pääsinkin ihan helposti... hyvää pääsiäisaikaa Iinekselle!

  VastaaPoista
 28. Kiitos Irja, samoin sinulle hyvää pääsiäistä.

  "Vallan hyvät pääsiäismunat" - näin toivotti muuan velmu oppilas minulle hamassa nuoruudessani. Oli lahjakas kirjoittaja ja sanojen asettelija.

  VastaaPoista