9.9.2020

Housut ja Hotakainen



Kävin tavaratalossa ostamassa seitsemän paria alushousuja. Sain ostovirikkeen, kun luin lehdestä, että tietynmallisissa pikkuhousuissa pylly näyttää hyvältä. En ole nimittäin aikoihin ajatellut tätä puolta elämässäni. 

Ajattelin panostaa asiaan kerralla ja kunnolla. Tosin en löytänyt lehdestä katsomiani rypytetyllä ja pulleutta antavalla vakonauhalla varustettuja housuja, joissa pakarat erottuvat toisistaan kahden potkupallon lailla. Päädyin luomupuuvillahousuihin, virkistävin kuvioin. Odotellessani ryppynauhalla varustettuja vakohousuja saapuvaksi Pikkukaupungin valikoimiin voin tietysti panostaa pakaralihasten kuntoutukseen kuntosalilla. Minulla on tässä varmaan runsaasti parannettavaa, koska istun paljon. 

Asiasta toiseen, tänä tapahtumaköyhänä korona-aikana. Tavaratalon kassalla käteeni tarttui tyrkyllä oleva Kari Hotakaisen upo uusi Tarina. Hetken mielijohteesta siirsin sen ostoskoriini, housupakkausten päälle, vaikken ole tietääkseni mikään Hotakaisen fani. Nyt olen lukenut esittelyn ja tutustunut luetteloon Hotakaisen kaikista julkaistuista kirjoista. Alan olla viehtynyt Hotakaiseen. Voi olla, että perehdyn koko tuotantoon.

Kirjojen nimissä on nimittäin makupaloja. Kuulkaapas tätä! 

Harmittavat takaiskut, runoja 1982. Maltan tuskin odottaa, mitkä takaiskut ovat Hotakaista harmittavia. Niin harmittavia, että ne ovat houkuttaneet runoiluun.

Hot, runoja 1987. Tämän on oltava erikoisen kiihkeää sanailua. Mitenkähän se onnistuu Hotakaiselta, joka ei juuri kuumene pahassakaan paikassa?

Lastenkirja, lastenkirja 1990. Tätä odotan erityisellä innolla. Priit Pärnin kuvitus

Ritva, lasten kirja 1997. Tämä kirja sytyttti minut liekkeihin. Lasten kirja nimeltä Ritva! Rakastan jo nyt kirjaa. Aion lainata sen kirjastosta. 

Kalikkakasa, runoja 1997. Tässäkin reilusti kalikoita, ei mitään seetripuun katveita. 

Näytän hyvältä ilman paitaa, nuortenromaani 2000. Ohoh, no nyt löytyy suomipojan uhoa. 

Elämä ja muita juttuja, kirjoituskokoelma 2001. Tämä tokaisu on erityisen viehättävää laatua. Elämä on vain juttu, älkää ottako sitä vakavasti.

Huolimattomat, romaani 2006. Tässä mielikuvitus lähtee liitoon. Onko kyse ihmisistä, joita kukaan ei ole huolinut kumppanikseen tai työelämään? Tai minnekään?

Suoria ja töksähteleviä nimiä. Missä on kielikuvat,  verhoutuminen, salaperäisyys? Puut, kaikki heidän vihreytensä? Jos suru savuaisi? 

Tuntematta näiden kirjojen sisältöä sanon että ihanaa, Kari Hotakainen, ihanaa. Tykkään tämmöisestä kielestä. Ei krumeluureja, ei monimutkaisia kielikuvia, joita kriitikot availevat ja kirjoittavat uutta kirjallisuutta arvatessaan, mitä runoilija oikein tarkoitti. 

Hotakaisen muuhun kirjailijuuteen en ota kantaa, sillä Juoksuhaudantietä lukuunottamatta en muista lukeneeni hänen kirjojaan. Tämän Tarinan aion nyt lukea. Persoonanahan Kari Hotakainen on rauhallisen miellyttävä ja konstailematon, mutta nokkelan sutki ihminen ja televiojulkku.

Tämä ei siis ollut kirjoitus Kari Hotakaisen romaanista, tuotannosta tai runoista. Tämä oli tyhjää täynnä oleva juttu samalla kun kuuntelen poliitikkojen puhetta eduskunnasta toisella selaimella. Oppositio panee hallitusta nyt lujaa EU-tukipaketista. Tytti Tuppurainen huutaa kuin palosireeni. Oikeusministeri honottaa nasaalisti. Halla-aho on poistunut. Hjallis takeltelee. Pääministeri kehuu itseään.

Mitähän maailmasta tulisi, jos pantaisiin Suomen kirjailijat päättämään maan asioista? Hotakainen voisi olla työministeri. 

(Kuva Priit Pärn 1997)

108 kommenttia:

 1. Tsekin (ja aluksi Tsekkoslovakkian) presidenttinä oli Václav Havel. Eihän siinä oikein hyvin käynyt kun hän oli aivan liian älykäs, aivan liian älykäs ihminen presidentin virkaan. Virolla oli Lennart Meri, älykkö kirjailija hänkin, joka hoiti hommansa ta
  -vat
  -to-
  man hyvin. Miksi tavutan sanoja? Koska Meri puhui tuollalailla, hitaasti ja ikäänkuin tavutellen (ja suomalaisittain pehmeästi suomenkieltä murtaen), eikä ikinä hänen suustaan tullut yhtäkään sammakkoa. Aforismeja vain.

  Päämiehistä jos puhutaan, niin kyllä Lennart Meri heistä mielestäni minun elinaikaisista paras on ollut. (Ja huonoin on ollut/on... on... no nyt tulee tupaan tungosta! Antaapa olla.)

  Ps. Minullekin Hotakaisen tuotanto on jäänyt vieraaksi. Joka johtuu todennäköisesti siitä että en hänen kirjojaan ole lukenut. En usko että mistään muusta syystä.

  VastaaPoista
 2. Vähän ihmettelen itseäni, kun ostin Hotakaisen. Asiaa ehkä auttoi se, että se oli ainoa kirja ja kivasti tyrkyllä. Ja oli kiva olla pitkästä aikaa isossa tavaratalossa shoppailemassa. Kaksikymmentäkaksi euroa. Kun en polta tupakkia, voin ostaa säästyneillä rahoilla vaikka kirjoja. Aski taitaa maksaa ainakin kuusi euroa. En nyt tarkista hintaa Googlesta, sillä haluan itsekin nähdä, miten pihalla olen hinnoista.

  Hotakainen on semmoinen minulle hiukan näkymätön kirjailija, mutta tässä hän omien sanojensa mukaan revittelee.

  VastaaPoista
 3. Luin Hotakaiselta Juoksuhaudan tien ja järkytyin. En kokenut kertomuksessa missään vaiheessa minkäänlaista huumoria, sarkasmiakaan. Ei ole miun maun mukainen kirjailija, valitettavasti.
  Ritva-kirjassa on ihana kansikuvan tyttö, johon samaistun kyllä täysin. Kuka lie piirtänyt.😆

  VastaaPoista
 4. Piirtäjä on Priit Pärn, virolainen nimi. Minäkin pidän kovasti piirroksesta.

  Hotakaisen kirjojen nimet herättävät minussa uteliaisuutta. Hieman kummallista, että tämä kirjailija on meille täällä niin tuntematon. Hotakainen on aika humoristinen sanailija tv-ohjelmassa Pitääkö olla huolissaan. Repliikit ovat etukäteen kirjoitettuja, mikä latistaa sanailua.

  VastaaPoista
 5. Täyteläisen aromikas coolin miehen merkki, punainen West maksaa 7.80 ja on hinnastossa ollut alapäästä. Siirryin siihen, kun heikensivät punaisen Marlboron laatua ja hinta nousi liikaa jokaisen kiiluvasilmäisen pääministerin jäljiltä. Nyt on jo yli kolme viikkoa siitä, kun lopetin tupakanpolton tässä elämässä, en siihen enää sorru.

  VastaaPoista
 6. Hyvä Riku! Jos kolme viikkoa olet pärjännyt ilman, pärjäät jatkossakin. Olen itse lopettanut muinoin kertalaakista, ja se oli siinä, helpompaa kuin olin luullut. Annoin tosin itselleni luvan korvikkeeseen karkkiin, aina kun teki mieli kessua. Se auttoi, mutta toi kieltämättä jokusen lisäkilon tuona vuonna. Pienempi paha kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iines, loppu se on. Ja heh,monet joitain viikkoja polttaneet minulle asiaa opettavat, vaikka takanani on melkein neljäkymmentä vuotta coolia röökaamista.

   Poista
  2. Aski päivässä lukee rekistereissä, koska sen olen ilmoittanut. Monena päivänä oikeasti kaksi.

   Poista
  3. Zemitystä! Kohta hyvät puolet lopettamisesta alkavat näkyä. Tai näkynevät jo! Maut ja tuoksut palaavat. Henki kulkee helpommin. Alat jaksaa kaikin puolin paremmin. Aamut ovat virkeämpiä. Unen laatu paranee! Sinä pysyt vahvana! Ja kyllä pysytkin. Me Iinesläiset tuemme sinua kaikki!
   Muutama vuosi sitten, kun lopetin tupakanpolton, kiroilin itsekseni ja sain poweria lopettamiseen ajatuksesta, että jos "nuo" siihen ovat pystyneet en minä voi olla tyhmempi!
   Joku sukulainen sanoi minulle, ettei haluaisi, että kuolen tupakan takia. Ihanan ihmisen läsnäolia ei halua menettää ennen aikojaan.🌻

   Poista
  4. Onnistuneen tupakkalakon jälkeen voi sytyttää Lucky Strike -savukkeen ja puhallella renkaita ilmakehään.

   Ei vaineskaan! Älä usko.

   Poista
  5. Ette ehkä usko tätäkään, mutta hurjassa nuoruudessani tein mainontaa jopa Lucky Strikelle!

   Olen näköjään teoillani vaikuttanut herkän nuoren Mikiksen sielunelämään... Tätä syntiä ei varmaan saa anteeksi edes sadalla ave marialla.

   Poista
  6. Mitä sinä siinä mainoksessa kerroit myrkkykääryleestä, Tapsa? Muistelen, että tupakan "virkistäviä savuja" on ainakin kehuttu joskus.

   Poista
  7. Tupakan mainonta oli silloin jo meillä kielletty, mutta se ei tietenkään estänyt mainostamasta tupakkaa eri tavoin kiertoteitä, mm. lentokoneissa myytävissä lehdissä.

   Pakko myöntää, etten enää muista millaisia juttuja teimme, mutta kai se oli imagomainontaa ja myynninedistämistä eri tavoin.

   Poista
 7. En polta, eli ei kommentoitavaa kessujen hinnaSta. Isosisko vetää kolme askia päivässä. Ja hänellä on vaikea reuma, ei saisi polttaa yhtään.

  Mutta tästä emme puhu. Aikuinen tekee mitä tekee.

  Minä pidän Kari Hotakaisesta. Tuon uuden kirjan kansi oli minusta pelottava. Haluan ehkä halikainaloon lukemAan sitä.

  Natihaleja kaikille! 💕🕸

  VastaaPoista
 8. Uuden kirjan kansi on vihreä, Tarina. Tuo kuvassa oleva on lastenkirja Ritvan kansi. Vaan väliäkö hällä.

  Miten joku ehtii polttaa päivässä kolme askia eli 60 tupakkia? Yhdessä askissa on kai 20 tupakkia. Eli 60 × 5 = 300 minuuttia = 5 tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iines, kun kerroit taustaa.

   Se on vieläkin minusta pelottava.

   Sisko polttaa ketjussa. Se 5 askia oli arvio, varmaan menee joskus vähemmän.

   Kurjinta on minusta lapsenlapsen osa.

   Sisko ei polta sisällä kotona, mutta pihalla alle metrin päässä - ei siis niin, että hei halipupu, mummu käy tuolla, leiki Char-tädin ja ukin kanssa vähän aikaa.

   Olen peloissani.

   Meidän suvussa on taipumusta keuhkosairauksiin - kaikki kolme isänpuoleista sisarusta kuolivat keuhkofibroosiin.

   Pappa - isäni - lopetti kerrasta, kun 70-luvun Valituissa Paloissa oli juttua asiasta.

   Voi kuulostaa lapselliselta, mutta toimi!

   Minä en ole koskaan polttanut - no puoli tupakkaa, että sain näyttää äidille missä mennään.

   Ja silloinkin se oli ns merkkitupakka: Baby, you have gone a long way.

   Väitän, että ilman tuota mainosta olisi jäänyt ne pari henkäystä ottamatta. - Loput meni roskiin.

   Eli mainosten luoma imago ja lopulta harha: vaikuttavia!

   Vaan nyt kaffenkeittoon, ja Iineksen tuvassa voi jo minun puolestani piipottaa näitä asiantuntijoita!

   Vetäydyn vähäksi aikaa,

   Char

   Poista
 9. Siirränkin edelliseen ketjuun kirjoittamani kommentin tänne, kun en tiennyt että täällähän siitä asiasta juuri puhutaankin:

  ......

  "Kakka Loimijoessa ja muita novelleja" - miksei kukaan todellakaan kirjoita tällaisista normaaleista asioista!?

  Tästähän saisi ihan huikean tarinan. Ensin kauhea hätä, nopea päätös, housut kinttuun, pinnistys pientareelta, kauhistus kun kikkare kelluu, virta vie sitä kohti uimarantaa, epätoivoiset yritykset upottaa se, karkuun kipitys, pelko että joku näki – ja myöhemmät yölliset kauhistuneet heräämiset painajaisesta, jossa kakkii Tiberiin...

  Tämä on oikeaa elämää.

  PS. Olisitpa aloittanut uuden ketjun nimellä "Kakka Loimijoessa"...

  .....

  PPS. Iines jo lupasikin tehdä näin...

  VastaaPoista
 10. Kyllä vaan, aidolla Loimijoki-kuvalla varustettuna. Tosin se tarina meni oikeasti niin, että ka(i)kki tapahtui pinnan alla..

  Joten säästetään kokkapuheet sinne. Puhutaan tässä muusta.

  VastaaPoista
 11. On ollut kiva huomata, että Nuoruusrunoihin Einesbaariin on tullut uusia runoja. Käynkin nyt lukemassa Ripranien runon tarkemmin. Voi siis olla uusiakin runoja, koska noita nuoruusrunoja on harvalla tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waltarin kerrotaan ennakot käytettyään menneen hattu kourassa kustantajalle ja tylymmän puoleiseen asenteeseen törmättyään ottaneen käyttöönsä viimeisen uhkavaatimuksen, että entäs jos, jos niitä kassakaapin perälle hillottuja nuoruusrunoja saisi julki. Kustantaja otti esiin shekkivihon ja lausui: paljonko?

   Useimmiten näin on paras. Nehän voi luettaa testamentin yhteydessä.

   Poista
  2. Tämä on monen kirjailijan osa, rahanpuute. Tai olisi, jos joku vielä yrittäisi elää vain kirjoillaan.

   Nuoruusrunot ovat nuoruusrunoja, keskenkasvuisen ihmisen huudahduksia ja parahduksia, siksi lämpimästi liikuttavia. Ja semmoisena ne olisi otettava eikä niin, että vertaisi niitä myöhempään tuotantoon.

   Poista
  3. Minä en kirjoittanut nuorena runoja.

   Lapsena kyllä, mutta niiden paikka ei ole täällä.

   Tiedättekös mitä teen nyt!

   Kirjoitan päässäni 3-5 kirjaa, ja nukahdan niihin. En osaa alkaa nukkua ennen jotain uutta lukua.

   Tyynyt hyvin, flamingo-asento (no tästä joustetaan, jos on herra ja hidalgo paikalla. Joustetaan tarinastakin, koska yleensä olen niin hikinen ja värisevä ja herkkä, että unisena lähinnä haluan kainaloon).

   Mutta siis: keksin juttuja, ja lupaan kertoa teille,, jos joskus kirjoitan!

   Haleja ja vielä kerran kivaa päivää kaikille teille!

   Char 🌞🌼💟

   Poista
 12. Olettekos koskaan ihmetellyt, miksi pressa Sauli ja vaimonsa valitsivat sairaaksi jalostetun koirarodun.
  En ikuna valitsisi moista koirarotua
  itselleni. En ymmärrä muutenkaan, mikä rumassa mulkosilmä-lättänaamassa kiehtoo ihmisiä.
  Onko omistajilla kieroutunut huumorintaju, vai ylikorostunut sääli ja myötätunto "rumilukseen"? Vai samaistuuko omistaja tiettyihin koiran " kasvonpiirteisiin"?

  Ymmärtävätkö kyseisen koiran omistajat, että koiralla on tai tulee myöhemmin hengitysvaikeuksia jalostuksessa epämuodostuneen lyttynenän yms. vuoksi.
  Suomen pystykorvaa pidetään alkuperäisenä suomal. rotuna, plus neljää muuta. Sylikoiria niistä harvoin saa, mutta omistajalle pystykorvat ovat olleet oivallisia apulaisia arjessa.

  On irvokasta, että koirien jalostuksella ja tehtailulla, rahanahneet kennelistit ja koirakilpailuissa keksittyjen kriteerien perusteella koirarotujen kilpailuissa aiheutetaan eläimille turhaa kärsimystä.

  Järkyttävä muoti myös on, kun näyttelijät ym. julkkisnaiset kantelevat syleissään pieniä koiria.
  Meikkipyttyjen ja hajuvesille yms. kemilaaleille haiseva kantelija voi olla koiralle tuskallinen olotila.
  Voiko olla enää turhamaisempaa ihmistä kuin koiraa joka paikkaan väkisin kanteleva eläimellä prassailija?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minua presidenttiparin tylppäkuonoinen Lennu erikseen harmita, vaan olen aina tuntenut ahdistusta katsellessani ja kuunnellessani kaikkien tylppäkuonoisten koirien löllerrystä ja huohotusta. Olen miettinyt, eikö koiran omistaja ahdistu kuunnellessaan lemmikkinsä läähätystä. En koskaan ottaisi tylppäkuonoista. Niiden jalostus ja pentutehtailu tulee mielestäni lopettaa. Koiralla on oltava kunnon kuono.

   Poista
 13. Pistämpä Iines vielä tuosta alushousujesi ostoksista innoittuneena:
  Olen ihmetellyt käyttävätkö naiset todella halpaketjujen "rautalankapitseillä" koristeltuja ja sähköisiä keinokuituisina kipunoivia ja hiostavia alusvaatteita.
  Aidot materiaalit: silkki, ohut villa ja puuvilla ovat hinnakaita, mutta käyttömukavuus on sentään muuta toista, kuin polyesteriset ja akryyliset epämukavuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään vaan kunnon villahousuja ei tahdo enää löytää. Muistan lapsuuden pistelevät villahousut, joiden lahje kutitti paljasta reittä, jos sukka alkoi hieman alempaa sukkanauhoineen. Niitä en toki kaipaa, mutta kunnon pistelemättömiä villahousuja. Vakiojoululahjani Saksan-siskolle on aidot suomalaiset villahousut, koska sellaisia ei Saksasta saa, yhtä hyvälaatuisia kuin täältä.

   Poista
  2. Ooh... "lahje kutitti paljasta reittä"... ensin pönötetään hartaana kirkonpenkissä virsiä veisaamassa ja sitten raapustetaan tänne moista pornoa...!?

   Seuraavaksi saamme lukea varmaan kansankuvauksen "Seitsemän pikkaria", jossa veljekset pukeutuvat nykyajan modernin suvaitsevassa hengessä erilaisiin naikkosten housuloihin, kas näin:

   Juhani - tanakat pässinpökkimät
   Tuomas - valkoiset hehtaarihousut
   Aapo - pitsilahkeiset pitkälahkeiset
   Simeoni - stringit
   Timo - valkoiset maksihuosut
   Lauri - mustat maksihousut
   Eero - pinkit hipsterit

   PS. Pakko tunnustaa, ettei asiantuntemukseni ihan riittänyt tähän haasteeseen - joten hypätkää housuistanne ja pankaa paremmaksi kautta kalsarieni!

   Poista
  3. No tuossa jotakin. Stringit minäkin mieluusti Eerolle pukisin, mutta pannaan astetta eloisammaksi,

   Juhani, harmaat raappahousut
   Tuomas, pitkät mustat kalsarit
   Aapo, ilmavat bokserit
   Simeoni, Borat-mankini
   Timo, kätevät luukkupöksyt
   Lauri, ei housuja, pitkä kapoinen hameviritys
   Eero, biksut

   Poista
  4. Muuten osuvia pöksylöitä, mutta ajan hengen mukaan ne pitäisi olla naisten hepeneitä!

   (Tai sitten ole tipahtunut intersektion kärryiltä niin totaalisesti, etten tiennytkään nykynaikkosten pukeutuvan raappahousuihin... mutta miksipä ei, somaahan se vain olisi.)

   Poista
  5. Huomaa Eeron biksut! Niissä on yläosa ja alaosana vaikka lappu + naru.

   Siis kun saisikin raappahousuja jostain. Kunnon villahousujakaan lahkeella ei tahdo löytää mistään.

   Poista
  6. Huomasin, huomasin... (vaikka olisin halunnut olla huomaamatta, sillä näin ne silmissäni).

   Poista
 14. Joo, lapsuudessa villahousut olivat aitoa villaa, oikeat "pässinpökkimät". Karkeat ja kotikutoiset. Olivat totta vie herkille reisille kutiavaa ja pistelevää kärsimystä, kuten kuvaat.
  Torikauppiailla on vielä vanhanaikaisia ja lämpimiä villahousuja.😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villatakin hihatkin karvastelivat. Riisuin aina villavaatteen pois. Tämä oli siinä mielessä kamalaa, että minulla oli käsivarsissani mielestäni kauhean pitkiä ihokarvoja, joita häpesin, ja halusin aina pitää pitkähihaista.

   Muistan, että äiti teki meille tytöille sitten villatakit punaisesta pumpulilangasta. Se oli pehmeää, ja olin onnellinen.

   Poista
  2. Minun lapsuudessani käytettiin toppahousuja.

   Kun olin nuori aikuinen, myytiin jo sileitä ja kauniita silkki-villahousuja. Joita myös käytin.

   Isotsiskot aikoinaan piilottelivat pässinpökkimiä....

   En tiedä, keillä oli sairauksia eli tulehduksia tai ei. Minulla ei ainakaan.


   Suosittelisin arvoisaa herrasväkeä perehtymään nykymallistoihin. Voisitte yllättyä iloisesti.

   - Tosin Itävallasta ostin kauneimmat villahousuni.
   Muutenkin olin nuori ja villi.

   Poista
  3. Villahousuilla tarkoitan, Char, nimenomaan ohuita ja moderneja housuja, en toki mitään paksuja karkeita alkuperämalleja. Näitä uusiakaan villahousuja ei siis tahdo löytää, vaan vain tekokuituisia.

   Viime vuonna onnistuin löytämään ihanat 90-prosenttiset merinovillahousut, ohuen ohuet mutta lämmittävät. Lähetin siskollekin, ja hän tykkäsi niistä kovasti.

   Poista
  4. Minä ostin Wienistä useamman parin silkin ja villan sekoitusta.

   Vapaa-ajalla käytin aniliininpunaisia villashortseja, ja korkkareita. Toimi hyvin, katseet kääntyivät...

   Disclaimer: olin 22 v.

   Eikä kukaan muuten tullut ehdotteleen.

   Olinpa vain sievä, pitkäsäärinen skandinaavi.

   Poista
 15. Puolukkaretki, ehkä pidempikin nyt maalle. Uuni lämpiää.Piti etsiä mökkikarderoobista lämmin asu: Miesten tummansiniset ohuehkot pitkälahkeiset villahousut, aitioa villaa luonnonnvaalea palmikkoneuleinen villatakkki, jonkun itsekutoma vaalea villapipo, kaikki ed. mainitut löytöjä kirppareilta. Moniväriset lahjaksi saadut villasukat ja Ainotossut. Ulkona ollessa kevyt, hupullinen toppatakki ja villakaulaliina. Avot!
  Eipä syksyn kostea koleus hyökkää kimppuun, ennen kuin tupa lämpiää kelvolliseksi vähemmille vaatetuksille. Minkäänlaista flunssaa en hevillä haluaisi nyt olotilaa pilaamaan.😙 "Seksikkyys" pukeutumisessa ei ole koskaan minua innostanut. En hempeile tai koreile hepenillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkät tiukat villahousut, palmikkoinen villatakki, pikku pipo hieman kallellaan, uuni lämpö suloinen lämpö kietoo syleilyynsä... kyllä tämä vaan aika seksikkäältä pukeutumiselta kuulostaa.

   Poista
 16. Kyllä, villahousua ylle ja alle, jos koleaan syysmetsään menee. Siellä on petollisen kosteaa. Erehdyin tänään liian vähissä päällysvaatteissa metsään kamerani kanssa, ruskaa havainnoimaan. Tulin suoraan sauvalenkiltä, joten olin kuumissani. Sitten tulikin äkkiä vilu. Pitää kaivaa paksumpaa vaatetta ja takki päälle.

  VastaaPoista
 17. Vaan runoilija Pekka Kejonen kuuluu kuolleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyet mullat beatnik-runoilijalle!

   Poista
  2. Täytyy kipata kalja Kejosen muistoksi. Tai ei perkele kaljaa, vaan kossuryyppy.

   Poista
 18. Nyt on ne arabit saatu kiinni! Tapsaa syytetään kaikesta: Varmaan se oli näitten heebojen kuskinakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkä arabit, mikä tapaus?

   Poista
  2. Persukomissaari Katajan hakkaajat. Pääjehu oli toinen persupomo Torssonen - outoa ettei Kataja muka tuntenut häntä?

   Kyllä tämä juttu hyvin itämaiselta vaikuttaa. Olisiko Kataja kääntynyt muslimiksi, allah armahda!

   PS. Minua vastaanpa ei ole näyttöä, sillä käytin koronanaamaria ja siannahkarukkasia!

   Poista
  3. Aivan, tämä kummallinen poliitikon pahoinpitelytapaus. En ole tästä seurannut muuta kuin lööpit. Torssonen on vilkaisuni mukaan kaupunginvaltuutettu, erotettu jo aiemmin perussuomalaisista ja ei ole minkään puolueen jäsen, paitsi perustamansa, ilmeisesti tyyliin Harkimo. Toinen tyyppi on soturi äärioikeistosta, varmaan puhdas rasisti ja rikollinen.

   Vaan miksi he tämän uhrin yrittivät tappaa?

   Poista
  4. PS Uhrin muisti taisi palailla pätkittäin, sillä hän sai mm. kallonmurtuman. Jossain lööpissä luki, että uhrilla oli vahva tieto tekijöistä, eli näistä oikeista tappajista, ei ”arabeista”, jotka hän ensin tokkurassa heitti.

   Poista
  5. Mikäs hemuli tämä Mansku oikein on?

   Minä glitteröin täällä vanhana tekijänä, ja luulen suurinpiirtein tuntevani kaiķki.

   Vaan kuka olet? Sisäinen Kalle Salapoliisi herää...

   Nyt olen äidin, eli Mamman, epävirallinen omaishoitaja.

   Eli tuplajättipotti: en saa senttiäkään rahaa, minut kirjataan kaikkiin dokumentteihin hoitajaksi.

   Oikeasti asun täällä mammalassa, ja hoidan. Mahapalkalla.

   Oma koti on eri kaupungissa

   En voi muuttaa tänne Mammallte, koska on se koti ja vuokra,ja kirjat ja kaksion verran huonekaluja.

   Minulla on myös 2 siskoa, eli kun Mammasta aika jättää, en voi vain jäädä tänne. Perintö ositetaan.

   Luuletko, että siskot osallistuvat nykyhetkeen mitenkään?

   Ei, jo pari vuotta ennen aivoinfarktia, eli kuusi (6) vuotta sitten minä täältä kaukaa huomasin, että kaikki ei Mammalla sen saakelin kuustoista ollut kunnossa.

   Puhuttiin päivittäin, sitten hän jätti vastaamatta.

   10 tuntia lisää, että saatiin ambulanssi. En tiedä, miten monta kymmentä kertaa soitin: Mamman olisi pitänyt itse soittaa. Mutta kun oli se kirottu aivoinfarkti!

   Joka tulkittiin ensiin sairaalassa dementiaksi...

   Kuule, nyt en jaksa enää.

   Haluatko sinä kertoa jotain itsestäsi minulle?

   Hyvää tätä päivää,

   Char





   Poista
  6. Char, voimia sinulle. Toivottavasti saat omaishoidon tukiasian kuntoon!

   Poista
  7. Pahoinpitelijäänsä arabialaisen näköiseksi kuvaillut Pekka Kataja selittää puheitaan: "Se oli mun tyyli sanoa, että on tummaverinen suomalainen".

   Poista
  8. Katajahan on maahanmuutto- ja äärioikeistokriittinen, eli aika kivasti pyöritelty. Sopii kumpaankin. Tuommoisia nämä poliitikot ovat.

   Poista
  9. Nyttemmin Pekka sanoi, että se "äärivasemmisto" vasta oikea uhka on 😁😄😅😂🤣

   Poista
  10. Tässä ei voi kuin yhtyä Pekkaan. Lisäisin vain komboon vihreät: äärivihervasemmisto.

   Sieltä tulevat poliittiset virkanimitykset, ja pian on vihreä nainen Suponkin johdossa. Intersektionaalinen feminismi puhkeaa loistoonsa. Näytelmät ja elokuvat kielletään, ellei niissä esiinny aitoja sukupuolivähemmistöjä. Kirjat ennakkotarkastetaan väärien mielipiteiden vuoksi. Seksistiset katseet tulevat sakonalaisiksi, erikoisesti tissituijottelu. Väärät mielipiteet ja puolueet kielletään, äänestusoikeus muuttuu niin, että kaikki heikommista lähtökohdista ja vähemmistöistä olevat saavat käyttää vaaleissa kaksi ääntä per vähemmistöläinen.

   Poista
  11. Kiitos, Iines!

   Tuskin saan mitään tukiaisia, mutta saan olla Mamman kaa! ❤

   Ensi viikolla meille tulee letunpaistaja, varmaan kerroinkin jo.

   Netistä bongasin, ja hän tulee ternimaitotynnyri mukanaan! 💟

   Poista
  12. Ja kaikki on Tapsan syytä!

   Poista
  13. No älä ny viitti!

   Jos Tapsa kosii, minusta tulee kakkosvaimo, jos lainsäädäntö muuttuu.

   Ykkösvaimolta ei perinteisesti kysytä mitään.

   Ja Tapsa, haluan sitten timantin. Pelkkään kihlaan. Sekä oman kodin, rubiinin ehkä hääsormukseksi.

   Luottokorteista voidaan puhua myöhemmin...

   Char 💕

   Poista
 19. Enpä vielä tiennyt.

  Hei, big brotherissa on talon sisällä henkilö, joka tuli ensimmäisenä taloon. Tummat öitkät hiukset ja lippis usein päässä. Tänään taisi olla oranssi pipo. Nimeä en ole painanut mieleeni. Muulin alussa häntä naiseksi. Nyt olen hämmentynyt. Kumpi hän on? Nimi kai kertoo sen, mutta kun en juuri nyt kirjoittaessani sitä tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeä en muista, mutta tyypin kyllä, koska hän oli ensimmäinen. Nainen hän on, mielenkiintoiset kasvonpiirteet!

   Poista
  2. Katsoin uudelleen. En ole enää varma, mihin ryhmään hänet kuuluu luokitella. Transihminen, transnainen, transmies, transsukupuolinen, transvestiitti, cisnainen, cismies, queer, homo, lesbo, bi, apua. En enää tiedä edes, mikä minä olen! Noh, pedofiili en ole enkä nekrofiili.

   Poista
  3. No minä olen ihan nainen.

   Tosin yksi netti-ihastus nauroi itsensä kappaleiksi, kun sanoin, että olen varmaan androgyyni.

   Olen sitten naisellisin nainen, jonka kanssa hän on seurustellut.

   Että näin. Lopetin itseni lokeroinnin siihen.

   Poista
  4. Nainen on Setan kielellä cisnainen ja mies on cismies. Siis tavallinen nainen ja tavallinen mies. Eli olemme ihmisiä, jotka on syntymässä oletettu naisiksi tai miehiksi. Cis = syntymässä määritelty sukupuoli.

   Eli jos haluamme nykyhallituksen mukaista intersektionalismia, otamme vähemmistöt huomioon puhumalla itsestämme cisnaisina tai cismiehinä. Ettäs tämänkin tiedätte.

   Poista
 20. Tiina? Titi? Nainen.

  Ja totta kai pitää olla se muunsukupuolinen mukana. En ole kuullut mitään kiinnostavaa vielä.


  Tosin katson vain koosteita, jos Mamma muistuttaa. Silloin meillä on keskustelua mainoskatkoilla!

  Twitterissä joku kertoi mummusta, 75 v, joka seuraa ja fanittaa.

  No meidän Mammeliini on 91 v, just kotiutunut sairaalasta, ja taas mennään...

  Ensin reisiluu murtui vessareissulla kahdeksisen viikkoa sitten. Oli valot eteisessä ja kaikki, mutta huippasi. Meikämandoliini hakemaan paksuja pyyhkeitä, kun oli se piihätä.

  Mutta eivät nämä rautarouvat niin vaan allensa pissaa, vaikka säädettäisiin.

  Tunnin makasi kivuissa ja pidätteli.

  Sitten aivan ihanat ambulanssimiehet saapuivat, nostivat pöntölle, ja eri vahvaa kipulääkettä sieraimiin.

  Naulattiin se reisi, ja eikun kotiin. 4 vkoa, niin oli aika sappitiehyetutkimuksiin - ei liittynyt reiteen. Ja taas hälinää, meikkipussien pakkaamista, puhelinta ja tablettia ja laturia mukaan.

  Nyt Mammapallo nukkuu autuaan unta omassa sängyssä! 💖

  Näin ne asiat järjestyy! Hoitaja oli halinut Mammaa siellä osastolla, ja kertonut ambulanssikuskille, että tämä on meidän ihanin kannustaja ja suloisin potilas.

  No olikohan Mammeli mielissään kun kotiin tuli! 😊

  Twitterissä joku kysyi, että onko hänen 75-v mummu vanhin aktiivinen bb-fani.

  Juu ei. Meitin Mamma on 91 v, 24/7 on ladattu, enkä saa puhua. Paitsi jos on mainoskatko tai muuten tylsää! 😀

  Mutta älä huoli, sinä 75-v juniori, kyllä se siitä!

  Voit ryhtyä fb-kaveriksi ties kuinka monen kanssa!

  Nyt toivotan kivaa päivää teille kaikille,

  Char ❤

  Eli ei, 75 v bb-fani: olet vielä juniori!

  Mutta varmasti tykkäisitte Mamman kanssa toisistanne! 🤗Jos asut etelässä, että matkaan pääset, niin pullat leivon ja kaffet keitän, ja sitten ymmärrän hipsiä lukemaan dekkaria, että saatte rauhassa tilittää!

  VastaaPoista
 21. P.S. mitenkään liittymättä tuohon Mamman uuteen sielunsiskoon. - Hipsutatteko tekin?!?

  Koko sana saa inhonväreitä aikaan, mutta on se kyä kai verbi.

  Itse ruoskisin ennen kuin hipsuttaisin! Ja tämä siis hellältä Charilta.

  Halaan ja hellin ja suukottelen - voin hyväillä selkää, jopa oikein lusikassa (toinen yök), mutta nuo sanat!

  Jos 75-v Juniori ja meitin Mamma ottavat mut klubiin mukaan, ehkä opin tätä nykykieltä! 😃

  VastaaPoista
 22. Kyllä minä kissaa rapsutan - en hipsuta, jos saan sen meille. Ja naapurin koiraa.

  Enpä jaksaisi tuota BB:n 24/7:aa katsoa, kooste riittää kyttäystarpeisiin. On niin paljon muuta mielenkiintoista seurattavaa, jos katsoa haluaa. Näistä talon asukkaista ei kukaan ole noussut ylitse muiden. Tämä Minna harmittaa, koska hän ei reagoi itseensä kohdistuvaan kiusaan. Sini-niminen tyyppi on karmea, koulukiusaajien prototyyppi sen toisen tumman kikattajan kanssa. Nämä muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna on se kanttori?

   Tyypillinen koulukiusattu?

   Että tehdään jekkuja... huoh.

   Minusta aika hyvä olisi, että ikäraja olisi se 75 v, josta joku hemuli tuolla tviittasi.

   Ei ehkä niin paljon hyppimistä pyörässä, tai jei: kamalasti viinaa kaikille, jos on 2 kpl olutta/lärvi.

   Ei sen viinankaan kanssa auta lontrata, jos ei tupakinkaan.

   Mutta pari kaljaa nyt voi ihminen juoda, jos ei ole ongelmia. Ja eiköhän se nyt tänään selviä. Pun inteded. Eli piruilen tahallani, sanaleikein.



   Poista
  2. Minna on muistaakseni suntio.

   Vanhusten BB olisikin mielenkiintoinen kokeilu, jota käsittääkseni missään maassa ei ole ollut. Olisi kutkuttavaa katsoa, millä tavalla kohtalaisen hyväkuntoinen vanhusporukka selvittäisi konfliktit ja ryhmäytyisi. Tehtävät olisivat normaaleja, ei mitään lespaavia mumma- ja paappajuttuja. Toki hieman heikompi kunto huomioon ottaen. Veikkaan, että meno olisi melkoista biletyksineen.

   Poista
  3. Meidän mude, eli Mammapallo, toisi varmasti ohjelmaan ytyä!

   Kirkkaat, selkeät mielipiteetm mutta ei ennakkoluuloja. Aivoinfarktin jälkeen, nivelrikkoineen, ei varmaan tuota juoksupyörää pystyisi.

   Mutta tattis ja aamen, jos joku alkaisi närvimään.

   Viime kauden suosikki oli Kevin. - Pitäisiköhän hänet pestata sinne Kansallisteatteriin?!

   Viittasin siis viimeisimpiin postauksiin.


   Poista
  4. Minusta tässä ei ymmärretä taiteen ominaisuutta: taideteos on illuusio. Mitä Keviniin tulee, häneltä puuttuu näyttelijän koulutus ja mielestäni myös heittäytymisen kyky, ja aikaa on kolme viikkoa. Annetaan sentään arvo näyttelijän työlle.

   Eihän taiteilijan tarvitse maalata muotokuvaakaan kohteen näköiseksi. Sibelius-patsas voi olla vaikka putkista koostuva monumentti. On kuolleena syntynyt ajatus se, että vain homo voi esittää homoa, nainen naista, mies miestä jne.

   Kansallisteatteri puolustakoon taidetta.

   Poista
 23. Joskus tulee tunne, että ohjaaja on tehnyt näille huomiota herättäville tyypeille oman käsikirjoituksen jota noudattavat hämmentääkseen "suhdesoppaa". Tuntuu oudolta, jos nämä kaksi naista eivät muistaisi, että heitä kuvataan ja tveen katsojat näkevät lähes kaiken. Tosin ohjaaja korostaa tiettyjen tyyppien persoonia, kuvaamalla juuri heitä eniten. Ei yhtään voi tietää miten meitä katsojiakin kusetetaan mennen tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta,

   Käsikirjoitettujahan varmaan nämä tempteation islands on. Lukija varokoon, eikä varsinkaan kannata opetella kielioppia näistä jutuista.

   Muista kyllä!

   Peppu puplettiin ja kynä käteen!


   Koeta unohtaa se häly. Viittaa, jos tiedät, tai arvaat.

   Ne 30 ääliötä, joista kuitenkin osa on kiva, ei määritä tulevaisuuttasi.

   Sen teet ihan itse, ja vaikka nörtiksi haukuttaisiin, käsi viittaamaan!

   Char, ope

   Poista
  2. En usko käsikirjoituksiin, sillä sellainen näkyisi, ihmiset eivät olisi luonnollisia. Yleismalkaisia ohjeita voi kyllä olla, mutta täytyy huomata, että liian tarkka ohje vaikkapa kiusaamiseen tai provosointiin voi kääntyä kilpailijalle tappioksi. Nuoret eivät ole noin tyhmiä.

   Noita vttumaisia koulukiusaajia oikeasti on, juuri tuommoisia itseään korostavia mukaviksi tekeytyviä pikkunarsisteja. Se mikä voi olla totta, on se, että heidät on psykologisissa testeissä tarkoituksella valittu ohjelmaan.

   Poista
  3. Char, jännä juttu, miten voi olla sallittua esittää televisiossa suoranaista paritusta. Vilkaisin yks ilta kanavien tarjontaa katsellen ja just temptation islandissa peitot heilui ja ohjelma oikein yllyttää pettämään vakikumppaneitaan. Ämmät pyllistelee vähissä kuteissa ja viinaa juotetaan, että mukana olijat sekoilisivat mahdollisimman törkeesti. Sehän on tuottajille mannaa ja tv-yhtiöt maksaa kun kansa tapittaa törkeilyä ja seksististä irstailua. On se sivistävää ja arvokasta niin katsojille kuin koekaniineille.
   On käsittämätöntä miten ala-arvoista törkyä kansalle tarjotaan. Mihin ihmisten täysjörkinen arvlstelukyky on kadonnut?

   Poista
  4. Iines, toki bigprotheriin valitaan tyyppejä, jitka aiheuttaisivat yhdessä ollessaan mahdollisimman paljon kärhämiä ja ristiriitatilanteita kesnenään. Sarjan fanit valitsivat mökkipuolelta homon ja talon sisältä suntion suosikikeikseen.
   En pysty vielä nimeämään ketään täysin "suosikikseni" kun katson ohjelmaa joskus vain jonkun lyhyen pätkän.
   Homot biseksuaalit ym. sekalaisesta seurakunnista olevat eivät saa minulta papukaijamerkkejä tai muita kunniamerkkejä, joten sjosikkien määrän valinta vähenee jo monella talossa olevista. Tummat typyt ovat myös rankinlistallani. No, tänään selviää kenet halutaan häätää ensimmäisenä. Voipi olla, että olen hauskanpidossa tänään paikallisessa. Karaokekisat voivat olla parhaimmillaan huvitavaa nähtävää ja kuultavaa, ainakin hetken.

   Poista
  5. Taas olen tihrustanut huonossa asennossa ja tökkinyt jäykillä sormillani vääriä kirjaimia.🤣
   Pitäsköhän alkaa kerätä näitä uudissanoja ylös. Kohtahan mulla on petäti uudistettu kieli kehkeytymässä.

   Poista
  6. Tuota Temptationia en ole koskaan katsonut, etukäteismainokset niistä ovat teennäisiä, ihmiset niissä typerän tuntuisia, panen päivittäin -tyyppiä. Voisin katsoakin, jos joku sanoisi, että pieren päivittäin.

   Poista
  7. Tässä BB:ssä kiinnostaa psykologinen puoli, ihmisluonteet, ihmisen käyttäytyminen poikkeusoloissa. Lisäksi osallistujat muistuttavat entisiä oppilaitani monin tavoin, ja osaan hieman ennakoida heidän tunnetilojaan. Minusta kevyt, harmiton hyvän mielen ohjelma. Sellaistakin ihminen tarvitsee, aina ei jaksa Brechtiä.

   Poista
  8. Hei Iines,

   En tarkoittanut suinkaan ollenkaan opettajia, vaan niitä lapsia ja nuoria joita me aikuiset sitten yritämme kasvattaa - tai hoivata.

   Tämän Markon tapauksessa vanhemmat/vanhempi ei hommannut sänkyä, kunnon patjaa, ja lakanoita.

   Hänen oma ope Riitta pyysi minut sivuun, jsa kysyi, että mitä tehdään.

   Emme voineet lähteä kysäämäään sänkyä sinne. Ehkä lastensuojeluilmoitus?


   Mutta mihin se pahaksi katsotun pojan johtaa?

   Loputtomasti laitoksia, missä oppii oikeasti pahaksi.

   Riitta ja minä lyötiin viisaat päämme yhteen!

   Minä tehostin aamiaisia/lounaita: leivoin omasta pussista sämpylöita, ja keitin kaakaota tai teetä.

   Riitta puljasi pojan pussista läpi, minähän olin vain apuope.

   Mutta tiettäkäätten: jokainen hoitaja ja lastenkaaåsvattaja, opettaja ja kouluttaja, tekee kaikkensa sen oman lapsenne eteen.

   Jopa syöttää ja ruokkii, jos ette jaksa tai voi.

   Jaksamista kaikille meille,

   Char 💖

   Poista
  9. Hei vaan,

   Leonoora!

   Nyt vasta bongasin sinut.

   Innostuin niin paljon taas kerran lasten hyvinvoinnista, että tämä aikuisten rietastelu jäi jälkijunaan.

   Tai pitäisikö sanoa täysi-ikäisten: tuskin kukaan aikuinen tuohon lähtee...

   Toisaalta muistaakseni porilaiset Kimmo ja Nina (nimet on varmaan väärin) tekivät oiein brändin: nyt on jumppaamista, painononnosteälua sun muuta vauvajoogaa, jopa minä tiedän sen.

   Kuka lähtee oikeasti tuohon sotkuun? Tai ensitreffit alttarilla?

   Minä saan ihanan tarran kansiooni jokaisesta katsomatta jaksosta!
   Nyt netlixiin, ja trilleriin!

   Poista
  10. Minä olen siis Char 💟

   Poista
 24. Nyt puhun näköjään itseni kanssa.

  Mutta lapsi tai nuori: vanhemmat voi heittää puutyöt roskiin, tai sinulla ei ole edes sänkyä: phumattakaan lakanoista. Likainen patja oven vieressä.

  Sen nähtyäni, ja itse asiassa jo ennen sitä: minun tunneillani oli lämmintä mehua, syötiin pullaa tai sämpylää täytteineen - no sekäkin että.

  En tajua, miten murtoluvut menevät lastensuojelun edelle.

  Minunkin oppilaani oli riskiryhmässä, mutta pelkäsi, miten vaikealle, älykkäälle pojalle tapahtuisi.

  Lyötiin viisaat päämme yhteen, ja poika selvisi hienoin arvosanoin! Huom! Ei vilppiä!

  VastaaPoista
 25. Erilaiset oppilaat tarvitsevat erilaista opetusta. Olet muistaakseni toiminut vaikeissa oloissa olevien lasten erityisopettajana, Char, tai sellaiseen verrattavana, ehkä ulkomailla?

  Toimintasi kuulostaa lämpimältä, ja oikeastaan ainoalta mahdolliselta. Ensin vatsa täyteen, turvaa ja sitten vasta tietopuoli. Näin se menee käsittääkseni Suomen lastensuojeluohjelmassakin. Paitsi että lapsille on patjan lisäksi sänky - hyvinvointivaltion tapaan.

  VastaaPoista
 26. Aivan mauttomia ohjelmia televisiossa on nykyisi. Homot vaan panee ja pakanat puhuu kakka juttuja ja muut juo viinaa. Pitäisi televisiot kerätä kansalaisten kodeista pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassuinta asiassa on, Nimetön, se, että televisiosta tulee sitä, mikä myy eli sitä mitä kansa haluaa. Revipä siitä.

   Poista
  2. PS Minusta formula-kisojen näyttäminen on kakkaa ja telkut pitäisi näiltä osin kerätä pois. Ilmastokin puhdistuisi, kun vielä se älytön pikkupoika-aivoisten ukkojen kaahailu kiellettäisiin. Mitähän Greta tuumaa formuloista?

   Poista
 27. Juu, Iines.

  Erityisope olen ei vain ole sitä dokumenttia.

  Muistanpa myös Mirvan, 7 v. Hänen vanhempansa kiinnittivät kaikki pehmolelut naulapyssyllä kattoon, jos ei Mirva pärännyt.

  Tämän kuulin rehtorilta, ja hän pyysi meiltä kaikilta aikuisilta ymmärrystä.

  Jos Mirva keinuu, vaikka tunti on alkanut - no se siitä!

  Hän tulee paikalle kun hänelle sopii.

  - Tavaa sitten aakkosia, jos Lempi-Tiku-Tiikeri on just eilen naulattu kattoon.

  Sanon vielä, että tämä tyttö oli kiltti ja tomera, heti kun sai vähän tilaa.

  VastaaPoista
 28. Anteeksi kijrotysvihheet, olin taas niin hökkeissäni!

  Jei, opet ja hoitajat 💖!

  VastaaPoista
 29. Ja ps. Olivat nämä vanhemmat kantasuomalaisia.

  Että osataan kurja kyllä meilläkin. Voi jopa oĺla, että karvakäsi kebabinpyörittäjä halaa lastaan illalla, eikä suinkaan pärryytä moottoreita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eñ saanut vastattua aiemmin.

   Mutta Greta ei varmaan tyķkää.

   Ei tykännyt Juice-vainaakaan, joka kommentoi noita autoja " autoja, jotka ajavat ympyrää, ja päätyvät takaisin "


   Jos saisi viisi ihmistä, elävää tai kuollutta, keitä ottaisitte päivällisen ääreen?

   Minulla on jo kolme, mutta sanon vain Juice.

   Arvatkaa mitä muut vastaavat!



   Poista
  2. P.S. Henkilö saisi olla mielellään hengissä, ja oman aikansa edustaja.

   Tämä tarkennus nyt sikäls, ettei kaikki nuorisohenkilöt riahaannu. Heiltäkin toivoisin kertomuksia - ja nehän kai ovat moderneja!

   Oma hoitolapseni toivoi, että lukisin ääneen Nalle Puh.

   Otto oli silloin 15 v. - ja oltiin katseltu ties sun minkä kauhuleffat.

   Näin se maailma pyörii, ja hyvät tarinat säilyvät!

   Poista
 30. P.S. Kaikki sanoo muuten Jeesus, Napoleon, tai Henrik kahdeksas. Minäkin sanoisin ainakin yhden noista.


  Nyt nuoriso pleikkari tai muu vempele sivuun: kenen kanssa haluaisit jutella ja aterioida?

  VastaaPoista
 31. Jeesuksesta puheenollen - hän on erään tutkijan mielestä paitsi tummaihoinen, mitä en epäile, myös queer (HS 13.9) eli ”identiteetti, joka tarkoittaa, ettei ihminen halua määrittää omaa seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoltaan”. Ettäs tämänkin tiedätte näin Priden aikoihin.

  Toinen seikka, joka kiinnostaa ja jopa saa vereni kuumemmaksi, on Kansallisteatterin johdon löperyys. Kansallisteatterin näytelmä on nimittäin saanut joltain transryhmältä paljon kritiikkiä, kun transsukupuolisen hahmon rooliin valittiin mies. Janne Reinikaisen tilalle etsitään nyt uutta näyttelijää, transsukupuolista ihmistä. Eli näyttelijä Janne Reinikainen sai potkut roolistaan ja nyt transryhmä vaatii ehtaa transsukupuolista tilalle.

  Hävetköön Kansallisteatteri lammasmaisuuttaan. Näytelmä on käsittääkseni lähes ensi-illassa ja johto määkii lampaan lailla.

  Kuka tahansahan voi näytellä ketä tahansa, sillä näytelmä on aina illuusio. Näin on ollut kautta historian. Jos transyhteisöt eivät tätä tajua, eipä voi heidän tietotasoaan ja sivistystään kehua. He eivät tiedä, mitä taide on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Mika Myllyaho lammas ole, vaan helvetin tyhmä.

   Poista
  2. Iines, tuossa mainitsemassa esimerkissä tulee hyvin esille näitten "uusien lahkojen" sairalloinen pakkomielteisyys "oikeuksiinsa" Voi helvetti miten öilalle ihmisluonto voikaan mennä!!

   Poista
  3. Olen kyllä edelleen hämmästynyt siitä, että tämä yhteisönä esiintyvä transväki on niin taidevastaista väkeä. Luulisi, että ihminen, jonka elämässä on ollut tuskaa ja halveksuntaakin, ymmärtäisi taiteen merkitystä ja olemusta. Vaan ei, ei käsitystäkään siitä, mitä taide on.

   Poista
  4. Sairaalloinen huomionhakuisuus ja narsismi on "ilmakehän optisen ilmiön" itselleen omineen ja naurettavuuksistaan "ylpeilevien" erityisasemaa vaativien primitiiviset vahvuudet?

   Poista
  5. Käsittääkseni tämä on sitä hallituksen lupaamaa intersektionalismin kasvua. Uhriasema otetaan kaikessa huomioon niin, että se muodostaa joissain tapauksissa ohituskaistan. Teatteritapauksessa kävi juuri näin.

   Poista
 32. Hyvää huomenta, Iines, ja aamen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran kuitenkin, että transihimset eivät ole mikään homogeeninen ryhmä.

   Varmasti heistäkin monia ärsyttää tämä teatterikappaleen kanssa pölhöily.

   Poista
  2. Tottakai ärsyttää, se ilmeni Hesarin keskustelustakin. Kohdistankin syyttävän sormeni ohjaajaan ja johtajaan, jotka taipuivat transyhteisön nimissä tulleisiin haukkuihin.

   Poista
 33. Seksuaalivähemmistö, sateenkaariväki, pride-porukka! Hohhoijakkaa! Herää väkisinkin kysymyksiä ovatko erityiaseman kärttäjät kaikkien plateetalla tallaajien ihmisoikeuksien asialla?
  Onko heidän mielessään käynyt, että tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat illuusio, utopiaa tässä maailmassa.
  Näyttää siltä, että oma mielihyvä on sateenkaariväen tärkein missio : -Minä ansaitsen, että kaikki suostuvat hyväksymään MINUN vaatimieni tarpeet ja haluni!

  Vouhkaisivat ja vouhottaisivat marsseillaan miljoonien kärsivien köyhien, heitteille jätettyjen lasten, parantumattomasti sairaiden, työttömien, vanhusten, kodittomien, orjien, hyväksikäytettyjen lasten, abortin lapsenmurhien...jne. ihmisoikeuksuen ja tasa-arvoisen kohtelun ja elämän puolesta yhteiskunnista, mutta ei tietenkään!
  Itsekkäästi oma napa on tärkein.
  Mistä tää itsekkys on lähtöisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leonoora,

   Ei varmaan epäoikeideutuutta saada maailmasta pois.

   Jos on köyhä, syrjitty, kurjaa on.

   Ja, jos on vääruskoinen, syrjitään. Maassa kuin maassa.

   Penis-vaginaseksi on nyt yleisesti siunattu maailmassamme. Jos ja kun on rituaaleja noudatettu.

   Miten minun lesbouteni hyväksyttäminen Pride Amerikassa auttaa nälkäänäkevää lasta Afrikassa, tai kylmettynyttä vauvaa pakolaisleirillä?!

   Nyt järki käteen Leonoora: minä hoidan läheisiäni täällä, Suomessa. Kokkaan, tiskaan, ja juuri tulin pesemästä pidättömyyskyvyttömän, määrittelettömän vatsasairauden runtelemaa äidin kakkapyykkiä.

   Siinä sitä pestiin, etsittiin uusi vaippa, ja vermeet päälle.

   Äiti on vihainen kuin ampiainen, kun harmittaa, kun ei itse enää pärjää. - Ja arvaatkaapas kelle kiukutelleen?!

   Että mitenkäs tämä minun 13 e /kk Unicefin lahjoitus olisi pois äidiltäni?

   Nyt järki käteen, Leonoora.

   On läheisen auttamista - minä hoidan nyt viidettä vuotta yksin Mammaa.

   Sitten on muiden auttamista: annan pienen lohkon tuloistani Unicefille.

   Kotimaassa autan myös lapsenvahtitarjonnalla ja leikki- tai leipomishommia tekemällä tarvitseville perheille.

   Eli juu, olen Pyhimys Mia!😎

   Mikä estää sinua tekemästä samaa?

   Ehkä ei tarvitsisi olla niin vihainen?!

   Natihaleja,

   Char 💟



   Poista
 34. Olkoon jokainen mitä on, sillä jokainen ihminen on minusta täällä tasa-arvoinen. Kukaan ei ole toista huonompi. Vain ihmisen omat teot ratkaisevat.

  Tämä tekojen ratkaisevuus on minusta se seikka, jonka vuoksi vastustan intersektionalismin uhriasetelman korostamista. Se on saanut muotoja ja mitat, joissa pyritään ohituskaistalle ohittamaan jopa epäpätevänä päteviä.

  VastaaPoista
 35. Pedro Aldomovar omisti elokuvansa "Kaikki äidistäni" seuraavasti:

  "Kaikille näyttelijättärille, jotka ovat esittäneet näyttelijättäriä. Kaikille naisille jotka näyttelevät. Kaikille miehille, jotka näyttelevät ja joista tulee naisia. Kaikille ihmisille, jotka haluavat olla äitejä. Minun äidilleni."

  VastaaPoista
 36. Omen nähnyt ko filmin, mutta en muissta siitä enää mitään.
  Kaikkihan me teemme tavalla tai toisella itseämme tykö. Näyttelemme tilanteiden ja läsnäolijoiden vaatimia sivu- tai päärooleja.

  VastaaPoista