2.4.2023

"Six Women, One Bottle of Wine, No Glasses."

 


Olipas kerran kuusi iloista naista, nimittäin Lissu, Martta, Saara, Anjastiina, Arja-Maija ja Ritva. He kulkivat peräkkäin maailmanraittia ja jokainen uskoi, että kyllä kaikki kääntyy paremmaksi, kunhan tehdään niin kuin minä sanon. 

- Jos luodaan reilumpi huominen kaikille, ei harvoille, maailma pelastuu, rallatti Lissu ja heilutti kättään maailmanlapsille.

- Jos vähennämme päästöjä ja kasvatamme hiilinieluja, maailma pelastuu, suihki  Martta ja hymyili valkealla hammasrivillään lehdistölle.

- Jos pidämme huolta toisistamme ja katsomme, että rikkaat eivät rikastu vaan köyhät, on meillä toivoa, kiljahti Saara ja loi tuiman katseen bulevardilehtien kuvaajiin.

- Jos tehdään niin kuin Saara määräilee, mutta annetaan viljelijöille emolehmäpalkkio, niin hyvä tulee, nasautti Anjastiina tomerasti ja nyökkäsi maaseutulehdille.

- Kaikki käy, altting går bra, uhosi viehättävä Arja-Maija hymyillen Hufvudstads Tidnigarin kuvaajalle.

- Ei käy, Suomi ensin eikä Italia ja koko maailma, parahti Ritva ja etsi katseellaan lehdistöä.

Kuinkas sitten kävikään? No, se nähdään sunnuntaina, kuka naisista on kansan mielestä eniten oikeassa. Liput salkoon ja ääni naisille! Äänestysprosentista tullee huikea, sillä naiset ovat kaikki siloposkia, kauniita katsella, sanavalmius parasta laatua. Ja ulkomailtakin on tultu seuraamaan naisten mittelöä.

Vaan miten onnistuu samasta pullosta juominen? Kuka naukkaa ensimmäisen ryypyn? Ja kuka viimeisen? Kuka jää kuivin suin? Keneltä nyljetään nahka ja kuka saa lohdutuspalkkion? 

( Kuvitus ja otsikko: Charles Kaufman)          

93 kommenttia:

 1. Aflechtin Henkka sanoi Tikkitokissa, että Li Andersson on pössytellyt kymmeniä vuosia ja että se näkyy naamastaan, silmät seisovat päässä. Henkka on käymässä Suomessa, elämäkerta ilmestyy justsillee ja minä olen sen ennakkotilaajia.

  Sanna on demariuden vienyt häpeään, kommari se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin arvelen, että Li ei ole pössyttelijä ollenkaan. Miellän hänet kiltiksi kympin tytöksi, mutta en tyhmäksi ja viattomaksi, korkeintaan joskus hieman naivin hyväuskoiseksi.

   Mutta siis on minusta tämänhetkisten poliitikkojen parhaimmistoa, joskaan en pidä toisen asteen uudistamista pakolliseksi ja maksuttomaksi niin hyvänä kuin Andersson itse ylistää. Se ei korjaa koulutuksen epäkohtia, kun korjattavaa olisi enemmän kouluputken alkupäässä. Sinne paukut.

   Tiedän itse toisen asteen open kokemuksella, että maksuttomuus ja koulutuspakko ei auta ns. syrjäytyviä enää tässä vaiheessa, vaan on vain pintakosmetiikkaa ja armovitosmeininkiä, jossa ihminen ei opi, vaan kuittaa vain todistuksen jopa lähes lukutaidottomana. Mitä hän oppi? Siirsi syrjäytymistään parilla vuodella.

   Poista
  2. Li on mielipiteissään kamala pösilö. Suomi hukkuu tuommoisiin politiikan idiootteihin!

   Poista
  3. No, kyllä hänellä tietoakin on, mutta myös aiemmin mainitsemaani naiviutta.

   Hyvä esimerkki on muutaman vuoden takainen itsenäisyyspäivän Kuokkavieras-väkivallasta annettu lausunto: se on parempaa väkivaltaa. - Sanamuoto ei ollut sanatarkasti tuo, mutta kyllä se oli ajatus siinä takana, siitä ei ole kahta sanaa.

   Poista
 2. Vasemmistopopulistit imevät kyrsää näiden vaalien jälkeen! - Sanna laitetaan käytöskoulutukseen ja pakkopaitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka tahansa kolmesta voi viedä voiton: demarit, persut, kokoomus. Kenenkään voitosta tai häviöstä ei kai voi olla yllättynyt. Minulle on sama, kuka voittaa ja kenestä tulee pääministeri. Kestän kaikki vaihtoehdot. Toivon kuitenkin hartaasti jonkinlaista muutosta tähän yli varojen elämiseen, velkaralliin.

   Huiske kävi Pikkukaupungin äänestyspaikalla. Jotenkin juhlallista äänestää varsinaisena vaalipäivänä.

   Poista
  2. No juu, mutta minä ja Jape ollaan onnelliset, persut voittaa ja Orpo Piru itkee yhdessä Sannan kanssa.

   Poista
  3. Harmi, ettei Petteri päässyt mukaan tarinaan. Oli paikat vain kuudelle naiselle, piirroksen mukaan. Mieluusti olisin antanut Petterillekin roolin, sinne Ritvan jälkeen:

   - Nyt on oikea aika, lausui Peter ja katsoi lehdistöä vakuuttavasti, ei mennä mökille vaan äänestämään ja panna stoppi kaikelle.

   Poista
  4. Kaikki eivät kertomuksiin mahdu. Jape myöntyisi hyvänyön tervehdyksiin, mutta aamulla aloittaisi kahta kauheamman älämölön.

   Poista
  5. Onkohan Jape enää hengissä? Hän on kadonnut kaikkialta blogistaniasta jo monta vuotta sitten. Hän oli kovin kiihkeä persu, mutta äärimmäisen taitava ja energinen kirjoittaja.

   Poista
 3. Aika mielenkiintoiselta näyttää. Tässä vaiheessa kun vasta puolet äänistä on laskettu, on mahdotonta sanoa onko ykkönen Sannan Sakilaiset vai Orpon Onnenonkijat - Purran Puritaanit ei näytä siihen yltävän.

  Vaalien merkittävä piirre on keskikoon puolueiden kutistuminen. Se vaikeuttaa etenkin porvarihallituksen tekoa.

  Epäpyhä Sinipuna tai näillä luvuilla Punasini on tietysti mahdollinen. Itse asiassa veikkaankin sitä. Sehän oli toinen jo kuukausi pari sitten esittämästäni arviosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikkarin uusi "ovensuukysely" (sitaatit siksi, että sähköisesti ne kyselyn tekivät) ei ihan onnistunut, koska se ei ennustanut edes oikeaa järjestystä.

   Sen antama tulos muistutti ennakkoäänestyksen tulosta ja tuli samaan aikaankin. Turha kysely siis.

   Poista
  2. Kiinnitin huomiota samaan, ja siihen, että jotkin lehdet otsikoivat kissankorkuisin kirjaimin demarien tulevan vaalivoiton. Uskoin siihen.

   Siksipä juuri hämmästyinkin kovasti, kun tuli sitten Ylen oma vaaliennuste, joka osoittautui sitten harvinaisen päteväksi.

   Poista
 4. Sinipunaa minäkin veikkaan, se lienee todennäköisin. Yllätys on kyllä demarien kiilaaminen kokoomuksen ohi, kun se kaikissa muissa kyselyissä on ollut kakkonen.

  Ilmeisesti vihreistä ja vasemmistosta on nyt menetetty äänestäjiä taktisista syistä: äänet ovat menneet Marinin laariin, jotta vältyttäisiin oikeistohallitukselta. Toisaalta tämä on hyvä. Nyt saa entinen hallitus näyttää, miten asioita hoidetaan, kun kaikkea ei voikaan enää selittää globaalilla pandemialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis entisellä tarkoitan sitä, että jos Marinista tulee pääministeri, niin kyllä hän varmaan ottaa enemmistöhallitukseensa samat vihreiden ja vasemmiston ministerit kuin nyt.

   Poista
  2. Nyt kun 70 % äänistä on laskettu, näyttää siltä että hallitus on kok + ps + kd + hurrit.

   Poista
  3. Niinpäs, Ylen vaaliennusteen tultua tilannehan heitti häränpyllyä, demarit hupsahti yllättäen vasta kolmanneksi ja kokoomus uudelleen kärkeen. Pienpuolueet ovat katkeria, kun ne katsoivat menettäneensä äänestäjiä taktikoinnin vuoksi.

   Eli äänestäjät haluavat mitä ilmeisimmin suunnanmuutosta huolimatta Sanna Marin -huumasta. Tuo huuma muistuttaa mielestäni jo uskonnollista liikettä.

   Poista
  4. Yleisradio spruuttaa tuota "oikeistopopulistista puoluetta". Heh, yleisradio on kommunismin toteutuma, laskun maksaa työväki.

   Poista
  5. Kuulinpa kertaalleen sanan sinimustakin…

   Kaikkein populistisimman vaalityön teki heittämällä Sanna Marin. Juuri se pelottelun kylmällä sinimustalla oikeistohallituksella, joka antaa rikkaille ja vie köyhältä aiheutti äänivyöryn pois vasemmistolta ja vihreistä.

   Minusta on hyvä, että se ei nyt riittänyt demarien ykkössijaan. On silti hyvin todennäköistä, että hallituksessa nähdään myös demarit, sinipunassa. Mielenkiintoista.

   Poista
  6. Totta, Noora, perinteiset vanhan liiton duunarit ovat siirtyneet pois entisistä puolueistaan persuihin. Se selittää paljolti persujen nousua.

   Tuo tutkimus Suomesta maailman onnellisimpana maana jaksaa ihmetyttää minua. Jotenkin en usko siihen. Meillä on kai eniten nuorten huumekuolemia, itsareita, puolison pahoinpitelyjä, umpimielisyyttä jne. Jotenkin tuntuu, että salaamme murheemme ja sanomme tuskankin keskellä, että joo, kaikki ookoo.

   Poista
  7. Mitäs pienistä, mutta rasisti Suldaan Conture ei eduskunnassa jatka ja sen kunniaksi malja!

   Poista
  8. Antti Rinteen putoaminen noin korkealta on yllätys. Vaan kovin näkymätön hän on ollut koko kauden. Putoajista minua ilahduttaa kuitenkin eniten epärehellisen ja teeskentelevän Hussein Al-Taeen putoaminen. Hänhän on itse rasistinen muita kohtaan kirjoituksissaan ja aina kun hänet saadaan kiinni jostain tämän kaltaisesta, hän on vain ”muotoillut huonosti” ja selittelee. Ei tämmöistä ketkua kansaa edustamaan. Hyvä on myös, että kummajainen Ano Turtiainen putosi.

   Hieman surettaa epärehellinen äänten taktikointi, se, että pari puoluetta (vasemmisto ja vihreät) menetti ansiottomasti ääniä demareille, joka nousi näiden äänten ansiosta lähelle kärkeä. Pudotus olisi ollut suurempi ilman taktikoivia äänestäjiä.

   Ja on oikein hyvä, että demareillekin tuli tappiosta huolimatta voitto: hallituspuolueena olosta huolimatta äänimäärä nousi. - No tulihan se, kun taktikoitiin.

   Poista
  9. Noora Nooruskainen, odotetaan nyt ensin, mikä hallituskombo sieltä synnytetään, tuskien kanssa oletettavasti. Kenties sieltä putkahtaa sinipunainen lapsi ja valtakunnassa mikään ei muutu. Ja ei se köyhiltä ottaminen ja rikkaille antaminenkaan ole kirkossa kuulutettu.

   Päinvastoin, luulen että nyt saadaan jokin roti romahtaneeseen terveydenhuoltoon ja koulutustoimeen. Tälle peukut pystyyn.

   Poista
  10. Suomihan on elänyt velaksi jo vuosikausia. Eikä sillä miljardiluokan velalla ole rakennettu Suomen hyvinvointia, vaan syydetty maailmalle ja kasvatettu kotona katujengejä.

   Riittävän suuri osa kansaa sai menosta tarpeekseen ja vaihtoi vallanpitäjiä. Tuomio seuraa taas neljän vuoden päästä.

   Ei tässä sen suuremmasta ihmeidenteosta ole kyse. Onhan näitä nähty, ainakin minä olen nähnyt.   Poista
  11. Minäkin olen sielultani vihreän aatteen kannattaja, mutta koska puolue on siirtynyt luonnosta betonierämaahan halimaan maailmaa, jätin sen suosiolla muille kivierämaan kasvateille, joilla on unelma karkeloista paratiisissa, jossa kukaan ei koskaan sano pahaa sanaa ja muuntaa kaiken taiteen kivaksi pöhinäksi.

   Poista
 5. Vasemmiston (sdp+vas) yhteinen prosenttiosuus äänistä itseasiassa kasvoi edellisistä ek-vaaleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vihreistä vuoti mittava määrä ääniä demareille, kuten Sami Borgkin totesi eilen Ylellä. Ja kenties muistakin pikkupuolueista?

   Vihreiden vaalitappiohan on ennätysmäinen. Ja Marin kiittää ja hehkuttaa demarien voittoa. Mitä himputin voittoa? Voisihan sen tappion kerrankin tunnustaa reilusti. Vaan eihän Sanna Marin erehdy koskaan, eivätkä idolit herää unestaan..

   Poista
  2. Mainitsit Iinukka tuolla edellä "epärehellisen äänten taktikoinnin" eli kun esim. vassareita ja vihreitä yleensä äänestänyt äänestikin nyt demareita, jotta siitä tulisi pääministeripuolue.

   Mitä ihmeen epärehellisyyttä siinä on? Näinhän äänestäjän pitääkin toimia. En minäkään äänestänyt sitä puoluetta, jota yleensä nykyään äänestän, vaan muista syistä toista ehdokasta ja puoluetta.

   Suomen suuntaa fiksut äänestää, eikä yksittäistä ehdokasta.

   Poista
  3. Ettet vaan nyt vienosti hurskastelisi, Tapsukka?

   Taktikointi on laskelmointia, jossa ei äänestetä jonkin asian puolesta, vaan jotakin asiaa vastaan. Minusta asialla on filosofinen tai eettinen - valitse tai ota molemmat - ero.

   Nyt moni vihreä äänesti demareita, koska katsoi sen olevan varmin tapa vastustaa "kylmää oikeistohallitusta", samoin teki moni vasemmistoliittolainen.

   Tämä näkyy selkeästi vihreiden ja vasemmistoliiton vaalitappiossa, joten ei ihme, että Anderssonia vituttaa ja Ohisalo päästelee suustaan helvettejä toimittajien läsnäollessa.

   Poista
  4. Hurskastelua tai ei, niin onhan äänestäjällä nimenomaan oikeus äänestää puolesta tai vastaan eli ihan miten sattuu huvittamaan.

   Sitä äänioikeus juuri tarkoittaa. Näinhän on tehty maailman sivu, ei tämä mikään uusi asia ole. Ainakaan minulle.

   Enkä totta puhuen näe siinä mitään väärääkään. Ennen vanhaan se oli vielä selkeämpää, kun oli sosialistit ja ei-sosialistit - se oli monelle paljon tärkeämpi kriteeri kuin puolue.

   PS. Mutta en siis kiistä sinun oikeuttasi pitää sitä kieroiluna ja ketkuiluna - olen näköjään vain poliittisesti paatuneempi kuin sinä, sillä en edes nähnyt siinä mitään outoa.

   Poista
  5. No en ihan tosissani tarkoittanut tuota hurskastelua. Taktikointi on toki luvallista vaikuttamista, siitä ei ole kahta sanaa.

   Nyt vain hieman harmittaa, kun koen Marinin vetäneen härskiä kamppailua mustamaalailuineen ja vieneen pienemmiltä puolueilta ääniä.

   Vaalikamppailu on kovaa, mutta ei meillä ennen tällaista agiteerausta ja vastakkainasettelua ole harrastettu. Marin ei ole mikään viaton nainen eikä madonna, vaan samanlainen poliitikko kuin Donald Trump. Molemmilla on suuri ego ja molemmat ovat erehtymättömiä persoonallisuuksia.

   Poista
  6. Nytkään Marin ei myöntänyt tappiotaan, vaan alkoi hehkuttaa demareiden voittoa. Koskaan ennen ei hallituspuolue ole pystynyt nostamaan kannatustaan, hehkui hän. - No ei hitossa, kun demareille taktikoitiin urakalla muiden hallituspuolueiden ääniä.

   Poista
  7. Hyvinkään Hakalan äänestysalueella Sinimustan Liikkeen ääniosuus oli 4,2%.

   Poista
  8. Että tämmöisen Hyvinkää-tiedon kaivoit sitten esille.

   Hyvinkäällä on myös muuta mainittavaa, kuten Humala ja Krapula, kaksi taiteilijataloa. Taidemaalarit Tyko Sallinen ja Jalmari Ruokokoski rakensivat ateljeetalonsa Hyvinkäänkylään, kuten hyvinkääläinen ystävämme Riku on täällä kertonut.

   Sä taidat olla stadin anarkisteja, joten uskallat varmaan käydä Hyvinkäällä katsomassa näitä taiteilijaresidenssejä. Tuskin ne sinimustat sua mukiloi. Oot vaan kiltisti, et heittele penkkejä ikkunoista sisään ja tutkit taidetta ympärilläsi.

   Poista
 6. Noora, minä suhtaudun kaikkeen tällaiseen äärimmäisen epäilevästi. Saatan pitää tuommoista jopa salaliittoteoriana. Ei suomalaisessa vaalijärjestelmässä ole sijaa muulle kuin perinteiselle rehelliselle systeemille.

  Se on selvää, että poliitikot ketkuilevat ja valehtelevatkin, mutta se on sitten äänestäjän omasta tietotasosta kiinni, mitä uskoo. Järjestelmän haavoittuvuuteen en oikein usko.

  VastaaPoista
 7. Sanon vielä, että hieman minä suren kuoliaaksi peloteltujen köyhien nuorten puolesta. He sanovat tviiteissään pelkäävänsä, etteivät ole enää hengissä tulevan hallituskauden päätyttyä.

  Esimerkiksi Vitun köyhä kirjoittaa tviitissään näin:"Tuijotan vaalitulosta ja mietin et kuinka moni mun tuntemistani ihmisistä on hengissä tän hallituskauden lopussa."

  Muuan toinen nuori kirjoittaa:"Kokoomuslaiset juhlimassa sitä että pääsevät seuraavalla hallituskaudella vetämään kaikkein heikoimmassa asemassa olevia vielä kovempaa turpaan, sen perään rasistipellejen hymynaamat. Miten paljon vihaan tätä maata"

  Juuri tälllaisten onnettomien ja pelokkaiden, ehkä aika vähän kouluttautuneiden nuorten asemaa ei paranneta sillä, että polarisoidaan asiaa ennen vaaleja ja pelotellaan heitä "köyhiltä viemisellä ja rikkaille antamisella" ja "tosi kylmällä porvarihallituksella". Tästäkin olisi edelliseltä pääministeriltä odottanut harkitsevampaa viestintää repivän retoriikan sijaan.

  VastaaPoista
 8. Huomenna hän tulee - nimittäin Nato.

  Eli Suomi liittyy Naton jäseneksi tiistaina 4.4.2023. Tuleekohan siitä seuraava itsenäisyyspäivä eli lopullinen irtiotto Venäjästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlainen juhlapäivä siitä voisi tulla. Lippu salkoon!

   Poista
  2. Veteraanipäivä 27.4. Meille ei vittuilla enään.

   Poista
  3. Hyvä tunnuslause, kun otetaan se jälkimmäinen ännä pois enäästä.

   Poista
  4. Tai lisätään vielä yksi ännä savolaisittain keskelle: ennään.

   Poista
 9. Himskutin mielenkiintoista on nähdä, mitä hyvinvoivan kansanosan politiikasta: ainoasta oikeasta Suomi-filosofiasta seuraa.
  Itsenäisyytemme olemme menettäneet jo eeuuhun liittyessämme. Tänä päivänä 4.4. menetämme loputkin päätösvallasta Finlandiassa. Päätökset tärkeistä asioistamme tehdään Brysselissä ja Whashingtonissa. Itsenäisestihän päättäjämme eivät kykene hoitamaan talouttamme ja puolustustamme. Ovatko koskaan siihen kyenneetkään?
  Onnellisuus nyttemmin sen kun lisääntyy!
  Onnea vaan kaikille älyvälkyille, kuten Niinistölle ja Marinille. Saivat sädekehän kallojensa ympärille historiankirjoihin. Tulevaisuus näyttää, kuin monenteen potenssiin kansan onnellisuus kohoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On oikeastaan virkistävää, että Noora jaksaa olla huutava ääni korvesta, joka epäilee päätöstemme viisautta.

   Mutta olimmeko me muka yya-Suomessa itsenäisiä? Emme ainakaan ulkopoliittisesti. Pohjoismaiseen talousyhteisöönkään emme saaneet liittyä, kun Kremlissä rypistettiin tuimasti kulmia.

   Oliko lyhyt oikean itsenäisyyden aikamme siis vain Neuvostoliiton ja EUn välinen tuokio?

   Olihan meillä koko ajan ainakin sananvapaus, saattaa joku huudahtaa - paitsi ettei neuvostovastaista matskua saanut 60-luvun lopulla enää julkaista. Tai emme tahtoneet julkaista, koska ystävyys Suureen ja Mahtavaan oli meille kaikki kaikessa.

   Tuskin tämä sen pahempaa on. Eipähän tarvitse ainakaan pelätä, että Putin tulee vapauttamaan meitä fasisteista.

   Poista
  2. Siis Noora epäilee terveesti ja oikein - epäilyssä on viisauden siemen. On nimittäin selviö, että kaikenlaisissa komboissa menettää aina itsenäisyyttään, olkoon YYA, EU, NATO, YK tai mikä tahansa klusteriklöntti, johon kuulutaan.

   Se, missä määrin ryhtyy matelemaan ja mielistelemään, on kai se raja, koska tavoite ei voi olla kommunismin kaltainen symbioosi. EU:ssa Suomi on ollut aika innokas toteuttamaan direktiivit ja visiot. Jokin Italia sitten taas ei. Kyllä tätä passaakin pohdiskella. YYA:ssa sitten taas meille naurettiin yleisesti, ja tästä kai tuli sellaiset traumat, että EU:ssa halutaan näyttää, että täältä pesee Italiankin elantoon.

   Poista
  3. Kyllä se sananvapaus YYA:n aikaan oli niin isonveljen valvomaa kuin olla voi. Innokkaimmat hörhökommunistit antoivat toisinajattelijoita ilmi.

   Tämän nykyisen ajan sananvapautta voi jossain mielessä sanoa rajattomaksi, lain puitteissa tietenkin, mutta ei se sitä ole. Meille on rantautunut amerikkalaiskulttuurissa uiskenteleva sanaa rajoittava ja valvova kokemuslukijoiden ja -kokijoiden intersektionaalinen feminismi woke- ja cancelkulttuureineen. Tätä ajoi Suomen sisäpolitiikkaan myös ministeri Maria Ohisalo, joka mainitsi suunnan ihanteeksi eräässä lausunnossaan. Onneksi tästä Ohisalosta päästiin nyt eroon.

   Poista
  4. Mutta meiltähän tämä vokkeettamine luonnistuu, sillä totuimme palturiliturgiaan niin täydellisesti yya-aikana, että vieläkin hätkähdämme kun joku uskaltaa väittää Venäjää roistovaltioksi.

   Kyllä tämä wokettaminen on ihanaa, sanoisi Pohjantähden mies, Kiviojan Vikki.

   Poista
  5. Totta, ja eniten hätkähdyttää se, kun vaikka Pekka Haavisto tai joku pitkän linjan vasemmistopolitiikko sanoo näin. Sitä miettii, että mitä se on vaatinut ihmisiltä, että takki on kääntynyt.

   Poista
 10. Haa, ehdokkaani Ari Koponen meni jatkokaudelle. Vasemmistolehti Helsingin sanomisten upotus ei onnistunut muilta osin kuin, että köyhät ja raskautetut, jäivät ilman hänenkin tukeaan.

  Keskisarja myös eduskuntaan ja kommunistijohtajaa muuten vain vituttaa kuin pientä oravanpyörä näköistä.

  VastaaPoista
 11. "Oravan näköistä"

  VastaaPoista
 12. Tänään liput liehumaan, neuvostoliitto on meillä viimeinkin kaatunut. NATO.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Natohan on harrastanut koko ajan härskiä piilovaikuttamista meille suomalaisille. Naton lipussa lukee selvällä suomella "NATO - OTAN".

   Poista
  2. Natossa ei mikään muu harmita kun se, että jokuset englishittisuosijat ääntävät sen meilläkin että ”neito”. Kauankohan kestää, ennen kuin tämä ”neidon” ääntäminen yleistyy? Onhan se nyt jumankauta hienompaa ääntää samalla tavoin kuin vieraat.

   Toisaalta taidan kannattaa tätä neitoa. Suomi-neito. Mikäs sen somempaa.

   Poista
  3. Neitohan sopii siinä mielessä, että nato on aviomiehen sisar.

   Mutta minut saa ampua, jos kuulee minun koskaan lausuvan sitä 'neito'. Olen puritaani näissä ja kaikissa muissakin asioissa.

   Olin aikoinani tekemisissä MAN-merkkisen kuorma-auton kanssa, ja joka saatanan kerta, kun joku tärkeilevä juppi lausui sen 'män' korjasin, että sori mutta se on saksaa, tulee sanoista "Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg" ja lausutaan 'man'.

   Poista
  4. Minä näen kaikesta turhasta englannin kielen käytöstä Suomessa punaista. Sekin harmittaa, että jossain yliopistossa on kaikki opetus englanniksi, vaikka sali olisi täynnä suomenkielisiä opiskelijoita. Ja sekin on kummallista, että maahanmuuttajille puhutaan mieluummin englantia kuin suomea, vaikka maahanmuuttajat hyötyisivät enemmän suomen kielen harjoittelusta. Kaikkein höpöintä oli kuitenkin se, että pääministeri käytti englantia puhuessaan Ruotsin poliitikoille. Kansalliskielet!

   Poista
 13. Jeeeee! Ja näillä näppäimillä Suomi on nyt Nato-maa. Hurraa vaan Saulille, ja Pekka Haavistollekin, jotka siellä paikan päällä taas ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Natoa vastaan olen ollut itsekin, mutta Putinin venäjä on jopa edeltänyttä pahuuden valtakuntaa arvaamattomampi ja vaarallisempi, suojan tarvitsemme.

   hauska kokemus on ollut vasemmiston äkkikäännös Natoon ja eräänlainen riemastus on seurata Keskustapuolueen kekkoslaisten katkeraa tilitystä perinteen hylkäämisestä ja suuresta vaarasta siitä, että neuvostoliitto hermostuu.

   Poista
  2. Sama täällä, sillä minähän olin tulenpalava pasifisti ja rauhanmarssija. Nyt vaan ei voi jääräpäisesti pitää kiinni omista ihanteistaan, kun vastassa on kaiken todellisuuden ulkopuolella elävä diktaattori.

   Oli se lipunnosto Brysselissä liikuttava hetki. Silmissäni kirjaimellisesti vilistivät Tuntemattoman sotilaan hahmot, ennen kaikkea Lehto yksinään metsässä vihollisten ristitulessa tekemässä viimeistä ratkaisuaan. Enää emme toivottavasti ole koskaan yksin tällaisissa tilanteissa.

   En silti oikein usko sodan tulemiseen. Naton voima lienee sen uhkakuvassa, pelotteena. Tällaisesta ei tule ruumiita eikä sotaleskiä.

   Poista
  3. Aika ihmeellistä, että äärivasemmistolainen, äärikapitalismin palvoja, Sanna Marinkin, hehkuttaa Naton puolesta ja on käynyt Ukrainassa hakemassa irtopisteitä. Sanna kun vihaa suomalaisia tavallisia ihmisiä, niin hänestä on kivaa päästä Eurooppaan, tienaamaan oikein isoa fyffeä ja jättää meidät, vihaamansa paskat tänne.

   Kyllä minua niin vituttaa, että Marin on vienyt sdp:n vasemmistoliitosta vasemmalta ohi. Kommunisteja ovat,

   Poista
  4. Minusta tuntuu, että nyt kun demarien puheenjohtaja vaihtuu, paljon muuttuu. En pidä mahdottomana edes sitä, että voisin taas äänestää demareita, jos löytyy hyvä avaramielinen persoona.

   Marinin politiikka ja käytös oli polarisoivaa, se repi kansakuntaa erilleen yhdistämisen sijaan, se oli kovaäänistä ja trumpmaista, ja se ajoi perinteisiä vanhan liiton demareita lähemmäs perussuomalaisia. Moni näki filttereiden taakse, mutta useampi ei. Minua vaivasi alusta alkaen se luonteen itsekkyys, jonka aistin ensi metreiltä. Se ei voi olla heijastumatta politiikkaan, ajattelin.

   Eikä Marinille lopuksi kelvannut edes kolmossija. Koko kenttää piti rangaista ottamalla siltä tuomansa noste pois. Pohjan tältä uusimmalta dramatiikalta vie se, että ykkössija olisi kelvannut.- Näin minä tämän näen, joku toinen voi nähdä toisin.

   Poista
  5. Ilmoittautuisinkohan toisinnäkijäksi...? No, kyllähän minuakin vaaliväittelyt vähän ärsyttivät, etupäässä siksi että niissä esitettiin niin vanhakantaisia yleistyksiä, että ne olivat vanhentuneita jo minun nuoruudessani.

   Kiihkossa ei hävitty edes Punaisen viivan Puntarpäälle ja siitä on sentään yli sata vuotta. Miksei nykyään kukaan yritä olla vaikkapa räätäli Halme, rakentava ja kohtuullinen? Tai Orpohan yritti ja voitti.

   Mutta muijat olivat kuin pyykkituvassa, helvetin tulta ja tulikiveä syydettiin kilpaa huutaen ja sormea heristäen. Tuli mieleen Justiina.

   Siitäpä tulikin mieleen, että seuraava hallitus voitaisiin nimetä Puupää-hallitukseksi... tai ehkä sittenkin, jos demarit tulevat mukaan, Orpopojan valssiksi.

   (Mikis voi selittää, mikä on valssi.)

   Poista
  6. Marinin hallituksen puolueet saivat sata paikkaa uuteen eduskuntaan.

   Poista
  7. Niin, siis tämä Marinin lausuma ”oikeistohallitus ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille” on juuri se sama vanhakantainen kärjistys, jonka minä esitin pienelle tyttärelleni, kun muinoin seisahduimme vaalimainosten eteen ja näytin hänelle kokoomuslaisen Harri Holkerin kuvaa: ”Tämä mies ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille”. Tytär luuli pitkään, että Harri Holkeri on oikeasti rikollinen, rosvo.

   En voi kieltää, että minua ilahduttaa se asia, että huonon keskustelukulttuurin tuoja ei voittanut vaaleissa. Hän käyttäytyi röyhkeästi kuin Trump, öykkärimäisesti. Moni huomasi tästä, että Marinin laarit olivat melko tyhjät. Ei hänellä lopultakaan ollut positiivista ja rakentavaa annettavaa perinteiselle sosiaalidemokraattiselle väelle saati vaalitaistoon.

   Brittiläisen The Guardianin lausunto siitä, että oikeiston naisviha kaatoi Marinin, on tyypillinen piilorasistinen vasemmistotoimittajan lausunto, se on paskapuhetta, jossa ei uskota, että naispoliitikkoa voidaan arvostella tekemisten perusteella. Oikeasti tuossa lausunnossa ei uskota naisen pätevyyteen miehen rinnalla.

   Poista
  8. Halme, ei ole enää Marinin hallitusta. Se jättää kohtsillään eronpyyntönsä presidentille.

   Ne samat puolueet, jotka lasket ”Marinin hallitukseen”, ovat parhaillaan valmiita ja valmistautumassa Orpon hallitukseen. Näin vakuttivat vihreiden, ruotsalaisten ja kristillisten edustajat Ylen aamuteeveessä juuri äsken.

   Poista
  9. PS Mikäli keskusta ei taivu hallitukseen, se tekee kohtalokkaan taktisen virheen.

   Nimittäin maaseudun väki ei kyllästynyt aiihen, että keskusta toimi ”apupuolueena” hallituksessa, vaan siihen, että se entisenä keskusta-oikeistolaisena puolueena toimi vihervasemmiston myötäilijänä.

   Taktisesti oikea peliliike keskustalle mitä todennäköisimmin voisikin olla siirtyminen jälleen keskemmälle eli oikeammalle poliittisessa kentässä. Eli liittyminen hallitukseen, jos paikkaa tarjotaan.

   Poista
  10. Marinin hallituspuolueet saivat vaaleissa liki 70.000 enemmän ääniä kuin oppositiopuolueet.

   Poista
  11. Kyllä jossain on varmaan mätää. Olisiko misogyniaa tai jotain?

   Poista
  12. Tarkistin puolueiden saamat prosenttiluvut. Niiden mukaan hallituspuolueiden yhteenlaskettu prosenttimäärä on 49,6 ja opposition eli hallituksen ulkopuolella olevien puolueiden kannatusprosentti on 50.4. - Tämän mukaanhan demokratiassa toimitaan.

   Poista
  13. Ei muuten mennä. Paikat ratkaisevat.

   Poista
  14. Paikat ratkaisevat:

   ”Sunnuntain eduskuntavaaleissa kolme suurinta puoluetta kokoomus (20,8 %), perussuomalaiset (20,1 %) ja SDP (19,9 %) kasvattivat kaikki äänisaalistaan ja paikkojaan vuoden 2019 vaalitulokseen verrattuna.

   Kokoomus kasvatti paikkamääräänsä kymmenellä edustajalla 48:aan, perussuomalaiset seitsemällä 46:een ja SDP kolmella 43:een. Kokoomuksen äänisaalis kasvoi lähes 120 000:lla, perussuomalaisten yli 81 000:lla ja SDP:n lähes 70 000:lla.” (Länsi-Savo)

   Poista
  15. Juuri näin. Laskepa tuosta kuinka monta uutta ääntä lisäpaikkaan tarvittiin.

   Poista
  16. Laskee itse vaan. Tällainen lähestymistapa on merkityksetöntä, koska se ei johda mihinkään eikä se mitään todista. Nythän useimmmat muut ex-hallituspuolueet ovat sitä paitsi kovasti tyrkyllä Orpon hallitukseen. Aikanaan ne vastaavasti lisäävät Orpon hallituksen kannatusta.

   Merkityksellistä on sen sijaan todeta se fakta, että kappas vaan, kylläpäs kokoomus ja perussuomalaiset kasvattivat äänisaalistaan hurjan paljon enemmän kuin demarit. Ei ihme, että demarit hävisivät.

   Poista
 14. Tiedoksi ja muistin virkistykseksi luontoihmisille:

  WWF:n Luontoliven reaaliaikainen sääksikamera on jälleen avattu! Viime vuonna sääksi saapui pesälle 8.4. ja pian putkahti kolme munaa, joiden kehitystä sai seurata.

  https://wwf.fi/luontolive/saaksi/

  VastaaPoista
 15. Marinhan voi nyt räksyttää rivikansanedustajana yllin kyllin.
  Vaikea nähdä pettyikö entinen pääministeri siihen, ettei kansa äänestänyt häntä demareita ykköseksi. Saihan hän Natoon liittymisprosessin yhteydessä nimensä historiaan
  Ymmärrettävästi kansalaisten myötätuntopisteitä saa valittamalla neljästä raskaista työvuosista. Marinin perhe-elämä lienee kärsinyt äidin ammatista myös, juorulehtien jutuista päätellen.
  Niin tai näin, olisin itsekin Marinin asemassa hypännyt johtajuudesta sivuun. Nyt lähes kaiken kokeneena ja kaikkensa yrittäneenä politiikassa on järkeenkäyvää laittaa oma terveys ja perhe etusijalle.
  Turkinpa paparazzit Marinin seuraamista silti jättävät, ellei hän itse tee siitä stoppia.

  Lopulta kantti ei kestänyt liiasta yrityksestä, tai sitten vain järki lopulta voitti. Politiikan huipulla on tuulista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, jos ykköspaikka olisi tullut, emme olisi nähneet drramaattista "väsymistä työn raskauteen".

   Näen tämän eroamisen ja riviedustajuuden näpäytyksenä myös omalle väelle, joka ei mahdollistanutkaan ykköspaalua.

   Poista
  2. Ville Rannan tänäisessä piirroksessa on paljolti samaa kuin meikäläisen esittämissä ajatuksissa:

   https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/97d5973a-68a6-4ee3-a8c4-f71c3b8c8087

   Poista
 16. Vihrut vi...uun, oli vaalien sanoma. Ja oravanaama tunteineen myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain kummaa on totisesti siinä systeemissä, että huonosti vaaleissa pärjänneet voidaan palkita ministerinsalkuilla.

   Poista
 17. Marin kieltäytyy hallituksesta ,kuten ennustin . Mutta jatkaa valittuna kansanedustajana ,joten ei siis kannattajiaan petä .
  Minulle oli TV keskusteluissa ilo katsella ja kuunnella kauniiden naisten tunteiden paloa .Vaikka ymmärrän ,että huuto ja samojen asioiden jankkaaminen monelle katsojalle aiheutti varmaan pahat Anderssonit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, sanopas muuta, MEG. Viihdearvolla on merkityksensä. Ikävähän se olisi katsella rumien miesten raivohuutoa. Vaikkapa Teuvo Hakkaraisen ja Antti Rinteen.

   Voi toki rivistäkin räksyttää, mutta kirkkaimmin se tähti loistaa keulien ja kokassa kuin ahterissa ja perätuhdolla.

   Poista
  2. Taisin jo kerran kertoakin, mutta pakko taas. Aflechtin Henkka sanoi Li Anderssonin pössytelleen koko ikänsä ja se näkyy hänestä, silmät seisoo päässä. - Henkka on idolini, tikkitokin live taas illalla!

   Poista
  3. Aika rajua pilaa ulkonäköseikoista, joille ei ihminen voi mitään. Eiköhän Li ole sellainen kympin tyttö, joka ei halveksi ainakaan ääneen muiden pössyjä, mutta ei pössyttele itse.

   Vaan mistäs minä mitään tiedän.

   Poista
  4. Vaan rajujen parodioiden ja satiirien kohteeksi näkyvät poliiitikot kaikki joutuvat, se on julkisuuden tuoma väistämätön seuraus.

   Kohtuutonta pilkkaa saivat osakseen lähimenneisyydestä ennen kaikkea Alexander Stubb ja Jussi Sipilä ja Timo Soini, kohtuullista Marin - naiseus ja kauneus suojasivat häntä ja loivat pitkälle turvatun tilan. Jos Marin olisi ollut tavallinen ruma tai mies, häntä olisi pilkattu kaikista eniten mainituista.

   Poista
  5. Poliitikot usein valittelevat kusitolppina oloaan, eivätkä myönnä asioiden oikeaa tolaa, ovat hillotolpilla ja kuolaten tolppaa nuolevat.

   Li Anderssonin vasemmistolaisuus on äärimmäisen naiivia ja typerää: vapaamatkustajia yhteiskunnassamme ovat kuulemma ne, jotka maksavat eniten veroja. Pena Kalliosta tarvitsee kuulemma koko yhteiskunnan rahallista panostusta, koska työnteko ei vain ole hänen juttunsa ja tykkää enemmän ajatella kaljapäissään syvällisiä.

   Poista
  6. Tämä linja oli havaittavissa viime vaalikeskusteluissakin: kokkareet ja yleensä pahat oikeistolaiset ottavat köyhiltä ja antavat rikkaille.

   Jos köyhillä ei kerran mitään ole, mistä heiltä voidaan ottaa? Ja mitä rikkaat saavat? Katuvalot. Tämän tietysti sanon kärjistäen, ja ymmärsin kyllä, mitä pelottelijat perimmältään tarkoittivat.

   Ikävää vaan on, että joku tämänkin keikauksen ottaa tosissaan ja uskoo sen sellaisenaan.

   Poista
  7. Demareita ennen äänestin, enää en voisi. Työväen puolue on hylännyt. Suomen kielen kaunein sanonta on: "Tulis sota ja tappais kerjäläiset!"

   Poista
  8. Demareita minäkin ennen äänestin, säännöllisesti, mitä nyt vihreitä muutaman kerran välissä. Vieläkin olen Greenpeacen postituslistalla ja saan säännöllisesti tiedot Greenpeacen liikkeistä, mielenosoituksista ja hankkeista sähköpostiin. Metsähankkeita tuen edelleen. Odotan, milloin Greenpeace alkaa suojella Lapin metsiä tuulivoimapuistoilta, jotka raiskaavat hehtaareittan metsää ja miljoonittain eliöstöjä hakkuuaukeittensa alle.

   Viime vuosina olen äänestänyt ailahtelevasti lähinä henkilöperusteisesti puolueesta huolimatta.

   Ilahduin tänään suuresti, kun luin kysyvän artikkelin Voiko älykkö ajatella oikeistolaisesti. Vastaus oli, että älykköjä on sekä oikeistossa että vasemmistossa, ja kaikkein älykkäimmät sanoutuvat irti yhden puolueen imusta. Heh, juuri niin kuin meikäläinen. En sitoudu koskaan enää yhteen suuntaan enkä puolueeseen.

   Poista
  9. Luulenpa että aika moni ns. liikkuva äänestäjä, kuten nyt vaikkapa nykyään minä, joka olen syntymädemari ja jonka arvot ovat perinteiset tannerilaiset, äänestää jotakin suuntausta vastaan tai jonkun puolesta.

   Minä äänestän koohotusta vastaan ja järkimenon puolesta. Aiheet voivat vaihdella, joskus ne ovat isoja, joskus pieniä, joskus tärkeitä, joskus ei.

   Poista
  10. Näin se menee täälläkin. Asia tai jokin tietty juttu on tärkeä, samoin mahdollisimman mieleinen järkevä persoona.

   Tällainen puolueuskollisuudesta poikkeava äänestyskäyttäytyminen on mitä ilmeisimmin lisääntymässä enemmänkin.

   Poista
  11. Kannattaa tietysti olla tietoinen siitäkin, että se mikä minun mielestäni on koohotusta, voi jonkun toisen mielestä olla hyvin tärkeä yhteiskunnallinen tai maailmanlaajuinen epäkohta.

   Usein näin on minunkin mielestäni, mutta ehdotettu reagointi on suhteetonta hyötyyn verrattuna. Suomi on maailman mittakaavassa Utsjoki, jonka vyönkiristys ei koko maata pysty pelastamaan.

   Poista
  12. Sehän tämän ”koohotuksen” tekeekin kiinnostavaksi, kun näkee, miten tosissaan joku voi olla. Minulla on nuoria ystäviä entisissä oppilaissa, ja yksi viestinnästä kiinnostunut seuraa nettikeskusteluja opinnäytetyötään varten. Hän lähettää minulle usein kuvakaappauksia eri palstojen kommenteista, ja siellä leiskuvat syvät tunteet. Mm. nyt vaalikeskusteluista hän poimi pettyneitä kommentteja malliksi. Yksi masentunut nuori kirjoitti ottaneensa saikun, kun ei kestä vaalitulosta. Toinen uskoi, ettei ole enää hengissä keväällä, kun tukirahat leikataan pois.

   Itse jäin miettimään poliitikkojen vastuullisuutta, kun he pelottelevat kansalaisia vaalipuheissaan. Herkkiin ja masentuneisiin nuoriin puheet kovista kylmistä leikkauksista uppoavat sellaisinaan.

   Poista
  13. Ennen vanhaan oli nuorena helpompaa. Ei ollut mitään tukia, joita olisi voinut leikata. Onni oli opintolaina. Kun se oli talvella käytetty, mentiin kesätöihin (niitä sai silloin) tai palattiin kotiin mamman huostaan.

   Minä menin kesätöihin ensi kerran 15-vuotiaana, enkä sen jälkeen pyytänyt kotoa rahaa kuin kerran, lainaksi, kun lähdin pakettiautolla maailmaa kiertämään muutamaksi kuukaudeksi.

   Maailmalta palattuani lähdin Ruotsiin ja samalla reissulla olen vieläkin.

   Poista
  14. Onni todella oli aina lukukauden alussa saatu opintolaina. Kotoa ei voinut saada oikeastaan muuta kuin joskus käydessä lihasoppaa ja lämmintä kättä, kun yksinhuoltajaäiti koulutti ihan yksin ilman mitään tukia kahta tyttöään paremmille päiville. Opintotuki tuli tuolloin, mutta oli tyyliä 100 markkaa lukukaudessa, eli ei yhtään mitään. Vasta myöhemmin se alkoi olla summissa, josta näki vain unta. Että tämmöistä oli se ahne sukupolvi joka söi leivätkin lastensa suusta.

   Olin kaikki opiskelukesät alkuvuosina Ruotsissa töissä, koska sinne menivät kaikki tienaamaan opiskelurahoja. Voi niitä laivamatkoja, kun ilman rahaa mentiin niitten notkuvien pöytien ohi ja nukuttiin nälissämme baarin (kahvibaarin) lattialla, kun ei ollut hyttiä ja kansipaikatkin olivat täynnä. Ruotsissa saatiin heti förskottia ja päästiin työpaikan kahvipöytään. Kyllä ahnehdittiin sämpylää, päälle voita ja hilloa yhtaikaa, ruotsalaiseen tapaan.

   Siskonikin on sillä tiellään vieläkin. Hän nappasi miehekseen saksalaisen, joka oli myös hotellissa kesätöissä ja joka veikin sitten siskon niiltä sijoilta suoraan Saksaan naimisiin. Aika kohtalokkaita Ruotsin-reissuja monella. Paitsi minulla, tietenkin. Mukana oli se suomalainen poikaystävä, joten ei tullut rilluteltua, se oli pelkkää työntekoa välillä teltassa asuen.

   Poista
  15. Sohvilla ja lattioilla yöpyminen oli todellakin silloin ihan yleistä. Monella oli makuupussit mukana, minulla ei koskaan.

   En edes muista milloin ekan kerran matkustin hytissä, toki 4 hengen pienessä kopissa vaan, mutta luksusta se oli silti.

   Poista