7.10.2007

Sunnuntaimietteitä

Tänään olen ihmetellyt tanssivaa tyttöä, jonka löysin Tiede.fi-keskustelupalstalta. Ensin tyttö tanssi vastapäivään, enkä voinut ymmärtää, että joku näkee tytön tanssivan myötäpäivään. Kun katsoin myöhemmin testikuvaa uudelleen, tyttö tanssi ilmiselvästi myötäpäivään, enkä voinut ymmärtää, miten olin nähnyt sen aiemmin tanssivan vastapäivään - kunnes tyttö yhtäkkiä jalkaterää katsoessani käänsi selvästi suuntaa ja alkoi taas tanssia vastapäivään, sitten taas myötäpäivään. (Huom! Voit klikata kuvaa, jolloin tyttö alkaa tanssia. Kyseessä on aivopuoliskotesti. )

Tänään yritin hieman miettiä myös kriteereitä sille, mitkä ovat munanpuutteesta johtuvan tekstin ominaispiirteet. Tekstejäni on muutamaan otteeseen tarkasteltu tästä näkökulmasta, joten kai minun se tulisi tietää. Tässä on nyt vaan oma lehmä niin ojassa etten osaa katsoa oikein, tai siis eihän nauta täpliään näe, vai miten se menee.

Olisiko kuitenkin niin, että jos nainen jankkaa jotakin asiaa, puute on ilmeinen. Tyytyväinen nainen ei jankkaa. Tai ylipäänsä, jos nainen ärhentelee tai kalvaa jatkuvasti joitain epäkohtia, hän kärsii puutteesta tai vähintään tulossa olevista vaihdevuosista.

Tosissani mietin näitä. Niin moni naiskirjoittajista on kauhean tyytyväisen ja onnellisen tuntuinen ja kirjoittaa auvoisia juttuja. Johtuukohan se onnellisesta sukupuolielämästä? Tunnen itseni kauhean erilaiseksi kuin nämä kanssasisareni, ja suorastaan jopa pelkään hieman heitä ja heidän taustalla olevia miehiään. He ovat ikään kuin kaksinkertaisia minuun verrattuna. Olisivatkohan minun tekstini toisenlaista, jos minulla olisi oma ukkokulta tai edes vakituinen vuodekumppani?

28 kommenttia:

 1. Tuntuu kuin tyttö itse päättäisi milloin vaihtaa suuntaa. Pelottavaa.

  VastaaPoista
 2. Minua kiinnostaa se, että valtaosa näkee tytön pyörivän vain myötäpäivään eli vasemman jalkansa ympäri. Minä näen tytön pyörivän vastapäivään eli oikean jalkansa ympäri ja toissijaisesti vasta myötäpäivään.

  Olen siis mieluummin looginen kuin tunteellinen tyyppi, mikä on itselleni aikamoinen yllätys, etenkin kun olen matemaattisesti lahjaton.

  VastaaPoista
 3. Päivänselvä juttu. En ymmärrä koko jippoa.

  VastaaPoista
 4. Kuulehan leptosomi. Jos tyttö pyörii myötäpäivään, olet taiteilija, jos vastapäivään, olet loogikko. Aivopuoliskosi määräävät sen.

  VastaaPoista
 5. http://www.news.com.au/perthnow/story/0,21598,22492511-5005375,00.html

  Minulla tuo pyörii 75% myötäpäivään ja 25 vasta. Vaihtaa suuntaa sattumanvaraisin välein.

  Saimme viikonloppuna ystäväni lapset kinaamaan oikein kunnolla siitä kumpaan suuntaan kuva pyörii

  VastaaPoista
 6. http://tinyurl.com/33va3f

  onnistuisiko linkin käyttö tällä

  VastaaPoista
 7. Päreen kuva toimii siis linkkinä pyörivään tyttöön, anonyymi, eli se on animaatio. Samoin tekstissä oli toinenkin linkki pyörivään kuvaan. Kiitos kuitenkin linkeistä!

  Pst Kun nostaa korvansa ylös, tyttö vaihtaa suuntaa, ts. oman pään liikkeillä on vaikutusta kuvan pyörimissuuntaan.. :)

  VastaaPoista
 8. Vastapäivään toi pyörii, mitä te yritätte muuta selitellä?

  VastaaPoista
 9. Minun tyttöni pyörii itsepäisesti ainoastaan vastapäivään. Olen siis rationaalinen logiikkaihminen, mikä olikin jo varmasti selvää niille, jotka ovat käyneet joskus sivullani lukemassa hömppäkirjoitelmiani.

  En edes saa tyttöä vaihtamaan suuntaa. Olisi varmaan alistuttava tosiasioiden edessä ja lakattava kirjoittelu muista kuin tieteellisistä aiheista.

  On pakko ottaa kantaa mielenkiintoiseen munakeskusteluun. (Sorry tarkoituksellisesti aloitin näin.) Parisuhteen olemassaolo ei kokemukseni perusteella sinänsä vaikuta tuohon tyytyväisyyteen. Toisaalta onhan olo seesteisempi jos on tyytyväinen, mutta mikä onkaan turhauttavampaa kuin olla parisuhteessa, jossa on huono seksielämä (eh, monetkin asiat, mutta ei nyt mennä siihen). Yksin eläessään voi syyttää huonosta seksistä vain itseään.

  Nainen, joka kohtaa maailman miehensä takana, ei ole sinuun nähden kaksinkertainen, vaan puolikas. Ällöän nimittäin joidenkin naisten tapaa jankuttaa miehistään: "mieheni sanoo, mieheni tekee, mieheni mielestä..." ENKÄ koskaan ole syyllistynyt tuollaiseen auktoriteetteihin tukeutumiseen, oli minulla sitten mies tai ei. Oletteko muuten koskaan törmänneet mieheen, joka jankuttaisi naisestaan samalla tavalla?

  VastaaPoista
 10. Nainen, joka kohtaa maailman miehensä takana, ei ole sinuun nähden kaksinkertainen, vaan puolikas.

  Päivän pelastava kiteytys, kiitos Laura! Olin juuri aamukahvia juodessani kirjoittanut keltaiselle tarralapulle motoksi viikon taipaleelle:

  * Tee itsellesi hyvää

  * Etsiydy hyvää mieltä tuottaviin asioihin ja tekoihin

  * Hanki hyvä fyysinen olo

  Tuo kiteytyksesi tuotti iloa, joten painan sen mieleeni.

  Mielenkiintoista, että tämän blogin lukijoillakin tyttö pyörii vastapäivään, kun se lähes kaikilla (oliko se 70 prosentilla) pyörii myötäpäivään. Minulla siis pyörii pääsääntöisesti vastapäivään, mutta ehkä noin 25 prosentissa katsomiskerroista myötäpäivään. Saan tytön myös muuttamaan suuntaa päätä kallistamalla. Jos tyttö pyörii myötäisesti ja kallistan päätä oikeaa hartiaa päin, korva ylös siis, tyttö kääntyy vastapäivään.

  VastaaPoista
 11. Myötäpäivään pyörii. Kuinka monta kertaa/kauan animaatiota pitää katsoa, että tulos on vertailukelpoinen? Mielenkiintoista, mutta hankala katsottava.

  VastaaPoista
 12. Laitoin linkin koska mielestäni siinä kerrotaan aiheesta enemmän, animaatio on tosin sama.

  VastaaPoista
 13. Hyvä jos voin olla rohkaisuksi! Itsekin tarvitsisin rohkaisua usein. Mutta olen joutunut kehittämään itseäni sellaiseksi, etten välttämättä tarvitse rohkaisua. Sekös vasta ärsyttääkin niitä, jotka pitävät enemmän lyttäämisestä kuin rohkaisusta.

  Kummallinen testi! Palasin sivulle ja tyttö pyörikin myötäpäivään. Enkä taaskaan mitenkään saanut suuntaa vaihdettua. Tulkitsen tämän tarkoittavan, etten osaa hallita aivojani. Tadaa. Kyökkipsykologia rules.

  VastaaPoista
 14. Toinen osaa joskus sanoa sen puuttuvan sanan, kiteyttää itselle sokean kohdan. - Kokeilepas korvan nostamista ylöspäin ja pää kallellaan katselua, jos haluat tytön vaihtavan suuntaa kesken kaiken.

  Tällaiset testit tai jutut ovat mielestäni tärkeitä: ne paljastavat sen, että asialla ei koskaan ole vain yhtä puolta. Kaikki voikin olla toisin kuin itse uskoo.

  Kaikki voi olla yhtaikaa totta, ja havaintokykymme huomaa kuitenkin aina pisteen kerrallaan, kun oikeasti asia on mittaamaton kokonaisuus. Valtava ajatus!

  Anonyymi, totta, linkissäsi on tarpeellista lisäinfoa.

  Liisa, jossain luki, että ensihavainto olisi oikea, eli sinulla myötäpäivään pyöriminen. Keskittymällä suunta voi siis vaihtua ja minulla päätä kallistamalla. (Tekee hyvää niskoille.:)

  VastaaPoista
 15. Apua! Ei se minulla pyöri kuin myötäpäivään ja vahvasti epäilyttää vaihtaako se suuntaa ollenkaan. Onneksi voin testata kun mies tulee kotiin. Ollaan nimittäin kuin yö ja päivä näissä luovuus/loogisuus jutuissa... =D

  (Ja oli pakko vetää mies mukaan keskusteluun, kehenkäs muuhun minä sitä testaisin?)

  VastaaPoista
 16. Tyttärellänikin pyörii vain myötäpäivään, ja hän on kyllä täydellinen tunneihminen.

  Terhi, ei mies ole kirosana.. ;)

  VastaaPoista
 17. Myötäpäivään kieppuu, mutta pari kertaa on suunta kääntynyt. Ei kuitenkaan tarkoituksellisesti yrittämällä, vaan ainoastaan silloin, kun olen suunnannut katseeni ja ajatukseni hetkeksi muualle.

  Tiedän olevani tunneihminen, joten myötäpäivään pyöriminen ei ihmetytä. Sen sijaan se, että Miehenikin näki tytön kiertävän myötäpäivään, kummastuttaa. Hän on aina yrittänyt uskotella olevansa järki-ihminen, mutta nyt paljastui todellinen luonto! ;)

  VastaaPoista
 18. Olen itse siis äimänkäkenä oman tulokseni takia. Minäkö loogikko? Matematiikanopettajani taisi olla huono!

  VastaaPoista
 19. Iines kirjoitti

  'Tyytyväinen nainen ei jankkaa.'

  'Olisivatkohan minun tekstini toisenlaista, jos minulla olisi oma ukkokulta tai edes vakituinen vuodekumppani?'

  *
  Kyllä ja ei.

  Prosessi menee näin: Ensi alkuun ei tekstiä tule lainkaan, koska sinulla on jatkuvasti 'muuta tekemistä' ;|

  Sitten alat kirjoittaa blogissasi kaihoisasti onnesta, jonka koet joka toinen päivä petihom..vaatteita ukon kanssa pudistellessa ja nai.. narulle asetellessa.

  Yhdessä tekeminenhän kruunaa parisuhteen. Hee...ihan totta.

  *
  Kirjoitan seuraavassa omista kokemuksistani.

  Minulle ja Sadulle parisuhteen rankin ja samalla tyydyttävin testi oli koota yhdessä siirtolapuutarhamökin keinu kesää varten; - siis sellanen putkihökötys, jota ei aivan yksin saa koottua.

  Ei nimittäin yhtenäkään keväänä menny yhteen meidän käsitykset siitä, mikä osa pannaan mihinkin ja missä järjestyksessä...siihen keinuun siis...

  Mutta aina se kiikku vaan kasaan saatiin - ja parisuhde pelastui - suorastaan vahvistui - (hetkeksi aikaa)!
  Tietenkään tämä rituaali ei sitten jatkunut loputtomiin, mutta se on jo eri juttu.

  Toinen kiva yhdessä tekeminen on poimia marjoja pensaista: - musta- ja punaherukkaa sekä karviaisia.

  Siinä on mukava katsella toista ½-1 metrin päästä ja tsekata onko tämä ehtinyt kerätä enemmän kuin itse.

  Mutta pääasia että tuijotellaan ja kerätään...

  Illalla käydään saunassa ja yritetään mahtua yhtä aikaa...saunan lauteille - tai ainakin minä yritän...

  *
  Tallaisista yhdessätekemisen ihanuuksista sinäkin sitten kirjoittelet sen jälkeen, kun maltat tai ylipäätään tietokoneen ääreen ehdit ukkokultaasi :/ tutustumisen oraalis-genitaalisen (psykologiaa; kts. sanakirja) ensi vaiheen jälkeen.

  *
  Mutta kolmannessa vaiheessa alkaa tekstiä tulla lisää, ja havaitsemme siinä jo lievää napinaa.

  Ukkokulta ottaa mielestäsi liian monta saunakaljaa tai viipyy liian kauan kaupunkireissuilla.
  Mustasukkaisuuden kalvava mato alkaa kaivertaa sinua ja tekstisi muuttuu vähitellen tyy(dyt)tymättömäksi.

  Alat jopa pikku hiljaa miettiä, josko koko miessukupuoli onkin pelkkä seksiä kuolaava sonnilauma tai päinvastoin ainakin ajoittain välinpitämättömäksi muuttuva impotenttien homoklubi.

  *
  Neljännessä vaiheessa olet Iines jo heittämässä 'ukkoperkeleen' ulos kodistasi - ellei tämä sitten itse ole älynnyt häipyä kuten saattaa hyvinkin olla tapahtunut.

  Siinä vaiheessa kirjoitat hyvin hyvin aggressiivista ja miehiä halveksivaa tekstiä.

  *
  Viidennessä vaiheessa vihasi on jo aika lailla laantunut ja tyyntynyt.

  Silloin bloggaat myös aika lailla samanlaista tekstiä kuin nykyäänkin.

  Ja kuten nyt - pohdit ajoittain myös sitä, josko ukkokulli..an kanssa eläessä kirjoittaisit hieman toisentyyppisesti - eli jos sinulla siis olisi vakituinen pan...petikaveri kuten eräillä blogikolleegoillasi.

  Mennyt nimittäin unohtuu, mutta kaipuu äijänketaleisiin jää - ihan niinkuin miehet puolestaan kaipaavat jotain 'omaa äitiä' (5 vuotiaan veljenpoikani aikoinaan antama nimitys Sadulle: 'Raunon oma äiti' ;).

  *
  Että sellainen 'kasvukertomus'. En ehkä vastannut ihan pätevästi kysymyksiisi, mutta saahan tuosta nyt jotain osviittaa.

  *
  Kirjoitti Porno-Rane

  VastaaPoista
 20. Tuo kehityskaari ei muuten päde minuun. Minä rakastan edelleen miestä/ miehiä, enkä näe hänessä/ heissä oikeastaan mitään pahaa. En edes syytä miestä tasa-arvon puutteesta sukupuolten välillä, vaan olen aina suunnannut syyttävän sormeeni - naisiin itseensä, heidän henkiseen laiskuuteensa ja miellyttämishaluunsa.

  Minulla on yksi avioliitto ja muutama vakava suhde takanani. Jokaista muistan lämmöllä, ja olen puheväleissä. Mm. entisen mieheni kanssa olemme hyviä ystäviä, ja meillä on hauskaa yhdessä. Nauramme paljon ja laskemme hurttia huumoria.

  Minusta mies vain kaunistuu vanhetessaan, samaten nainen. En usko siis kehityskaaresi nalkuttavaan akkaan, sillä minä ainakin itsekin haluan vapautta, henkistä väljyyttä, mutta samalla kiinteää symbioosia, rakkaudellista seksiä, pikaseksiä ja toveruutta.

  Näin meillä. :)

  VastaaPoista
 21. Hei
  Minun tyttöni veivaa koko ajan edestakaisin. Puoli kierrosta suuntaansa. Pahalta näyttää. Mitä merkinnee?
  Siis tottahan nainen voi olla onnellinen ilman miestä. Minä ainakin olen nykyisellään. Nuorena se olisi ollut vaikeampaa.

  VastaaPoista
 22. Ja minulla juuri heränneenä ja kupin kahvia juotuani tyttö veivaa vaihteeksi myötäpäivään, kun eilen oli vain vastapäivään. :)

  Minusta veivaaminen on hyvä merkki. Ei tule elämä tylsäksi, kun järki ja tunne vaihtelevat.

  VastaaPoista
 23. Iines

  Mutta kai nyt sentään ymmärsit, että tarinastani vähintäin puolet oli 'pelkkää' fiktiota.

  Voisihan sitä nimittää vaikka trendikkäästi faktioksi.

  En jaksa enää 'viisastella' tässä blogissa (sen lajin (taitavampia?) edustajia näyttää kyllä riittävän täällä ilman minuakin), joten kirjoitan mieluummin maailmanparannuksen sijaan vaikkapa ironisen 'opettavaisia' ja ehkä myös hieman hupaisia tarinoita ;)

  Huumorin kukkahan on kuulemma se maailman kaunein kukka...;/

  *
  Kiva kuulla, että ainakaan sinä et ole katkeroitunut menneisyytesi suhteen.

  Onhan paljon helpompi elää, kun antaa anteeksi itselleen (itsesyytöksilleen) ja entisille rakastetuilleen (heidän 'julmuudelleen' ;).

  Se olkoon minun(kin) suuri elämänviisauteni.
  (Hitto! - lankesinpas taas viisastelemaan...)

  Sanoo hän ja suuntaa lempeän katseensa etäisyyteen hartain mielin kätensä ristien - muistojen kultaisten säteitten kirkastaessa katoavat mielikuvat rakastetuista, joiden kuvat - ah niin raastavasti viiltävät rintaansa! - ja eh...poikki!

  Kirjoitti Katumuksentekijä-Rane (puolidementti...)

  VastaaPoista
 24. Iines kirjoitti

  'Minulla on yksi avioliitto ja muutama vakava suhde takanani.'

  'En usko siis kehityskaaresi nalkuttavaan akkaan, sillä minä ainakin itsekin haluan vapautta, henkistä väljyyttä, mutta samalla kiinteää symbioosia, rakkaudellista seksiä, pikaseksiä ja toveruutta.'

  *
  Hmm...johan oli sekoitus! Näytät haluavan vähän kaikkea.

  Mutta luuletko tosiaan pystyväsi toteuttamaan kaikkia noita pyrkimyksiä yhtä aikaa?
  Ettet nyt vain yritä viilata mua linssiin?

  Sullahan täytyy olla kokonainen komppania miehiä käytössäsi, jotta moinen onnistuisi.

  Sitäpaitsi - vanha ihailijasi tulee tuollaisia tunnustuksia/paljastuksia/ lukiessaan mustasukkaisuudesta vihreäksi.

  Minä nimittäin luulin, että sinä olet sisimmältäsi lähinnä hellän, herkän (tarpeen vaatiessa toki myös 'räväkän') - siis romanttis-intohimoisen ihmissuhteen kaipaaja - etkä suinkaan mikään vapaaehtoinen 'kiertopalkinto'...

  Vai onko Big Brotherin liiallinen tuijottaminen saanut hormoonitasapainosi kerrassaan sijoiltaan?

  PS. Se viime vuotinen Big Brother-voittajahan (Sari) oli minun näköhavaintoni perusteella eräs suomalaisten pornofimien naistähdistä.

  Posket lommollaan tuo tietyssä filmissäkin esiintyy..;)

  Mutta Big Brotherista ja sen suosion perusteista enemmän joku toinen kerta.

  *
  Kirjoitti Pornomoralisti-Rane

  VastaaPoista
 25. Big Brother saattaisi olla tiukasti toteutettuna hyvä. Nyt se on vesitetty sekoittamalla koko ajan pakkaa, jolloin ohjelma on vesitetty versio siitä mitä se parhaimmillaan voisi olla..

  Oikeasti homma olisi mielenkiintoista, kun talossa ei tapahtuisi muutoksia, ei liikaa ulkoisia virikkeitä, vaan puitteet olisivat aika minimalistiset ja tapahtumaköyhät, jolloin ihmisten sisäinen maailma nousisi esiin ja alkaisi tapahtua. Tässä muodossa se kiinnostaisi minua enemmän, nyt saadaan vain välähdyksiä ihmisten todellisista hengen- ja sielunliikkeistä.

  Mutta siis, mitä minuun tulee - harvoin toiveet ja halujen toteutumiset kai kohtaavat monellakaan, ei siis minullakaan.

  VastaaPoista
 26. Phantom tulee ja menee, mutta tulee mustasukkaiseksi, kun näkee vihreitä miehiä kelkkailemassa Iineksen päällä.

  VastaaPoista
 27. Mulla tyttö pyörii miten milloinkin ja kääntelee suuntaa vähän väliä. Aivoni eivät ilmeisesti ole oikein päättäneet miten suuntautua.

  VastaaPoista
 28. Olen silloin tällöin testaillut tätä aina uudelleen, ja vastapäivään pyöriminen on yleisempää, joskin joka kerta tyttö kääntyy myötäpäiväänkin. Jännää on se, että kun kallistaa päätään oikealle korva ylöspäin, tyttö kääntyy automaattisesti vastapäivään, jos se pyörii juuri silloin myötäpäivään.

  VastaaPoista