25.11.2007

Nuorta sen lihan olla pitää

Johan Wilhelm Snellman oli lähes nelikymmenvuotias iskiessään silmänsä seitsentoistavuotiaaseen neitsykäiseen Johanna Lovisa "Jeanette" Wennbergiin. Mies nai tämän apteekkarintyttären kiihkossaan, vaikka liitto oppimattoman neitokaisen kanssa ei sujunutkaan vaikeuksitta. Kuusi lasta pitivät Jeanetten taatusti aviovuoteessa ja lieden ääressä. Ei siinä päätä tai keskustelutaitoja kysytty, toimivaa alapäätä vain.

Toinen historian tai tarustojen vanha pukki lienee Väinämöinen, joka nuoren lihan himossaan ajoi hänelle palkkioksi luvatun nuoren Aino-neidon hukuttautumaan orhivan Väinön käsien alta, turvaan veden viileään valtakuntaan. Ja onhan näitä tyttöjen ja neitokaisten perään kuolaajia, heidän raiskaajiaan ja väkisinottajiaan, iäkkäitä tai ainakin jo hieman elähtäneitä miehiä historiankirjat tulvillaan.

Superjulkkis, kyläkauppias Vesa Keskinen on tuottanut idän tai etelän mailta tumman nuoren koulutytöltä näyttävän naisenalun petikumppanikseen. Mitään lainvastaista ei liene tapahtunut, sillä tyttösen mielestä elämä on nyt kuin elokuvaa, joten Keskinen ansaitsee ehkä jopa selkääntaputuksia hyvästä teostaan ja viriiliydestään. Valokuvissa Keskinen kuitenkin näyttää tytön elähtäneeltä isältä tai isoisältä. Eikö hän näe omaa kuvaansa tytön rinnalla? Mitä hän saa tytöltä, keski-ikäinen mies? Mistä he keskustelevat yhdessä, millä tasolla he kohtaavat toisensa henkisesti?

Yhteiskuntahan on täynnä suhteita, joissa toinen osapuoli on huomattavasti nuorempi, yleensä nainen on korkeintaan kolmikymppinen ja mies viisissäkymmenissä, ylikin. Kahdenkymmenen vuoden ikäero on merkittävä, ja ikä näkyy eittämättä miehen vartalossa ja viriliteetissä. Meneekö se niin, että viriliteetiltään ja libidoltaan heikko tai kestämätön mies tahtoo nuorta lihaa ja kimmoisaksi luulemaansa koloa, kun taas itsevarma ja henkisesti ikäisensä mies ymmärtää seksuaalisuudenkin kokonaisvaltaisemmin ja sen, että kolon tilavuuteen vaikuttavat rakenteelliset seikat suuresti, ehkä eniten. Nuorikin kolo voi olla siis varsin tilava.

Mene tiedä, mutta itseäni ei jaksa edes naurattaa, kun joku, oletettavasti vanhempi mies, tulee blogiini Google-haulla nuorta sen pillun olla pitää, tai kun joku viisikymppinen miesbloggaaja vuoraa bloginsa ovipielet pelkästään kaksi-kolmikymmenvuotiaiden naisbloggareiden nimillä.

Nämä ajatukset itivät osittain Saaran kanssa käymästäni vuoropuhelusta.

(Maalaus Eero Snellman)

43 kommenttia:

 1. Oppimattomuus ilmeni lähteistä, samaten ikä. Muistaakseni kyseessä oli jokin Ajaston sivu, jota en korvamerkinnyt.

  Tarkoitus ei ollut halventaa Jeanettea, vaan mieluummin ehkä sitten Snellmania ja hänen kauttaan kaikkia vanhoja nuoren neitsyen naijia

  VastaaPoista
 2. RR perusteli edellisessä keskustelussa vanhan miehen nuoren lihan himoa miehen pitkään jatkuvalla siitoskyvyllä. Saaran mukaan vanhat äijät eivät kiinnosta nuoria naisia, ja kyseinen tieto on kulkenut ihmismielen mukana aikojen alusta asti tähän päivään.

  Nykyään lauman johtajan ominaisuuksiin on tullut mukaan raha, joka on sekoittanut niin pakan kuin ihmisten päätkin ja sitä myöten koko evoluutiobiologian, toteaa Saara RR:lle.

  -Siirsin omavaltaisesti tämän sananvaihdon tämän päreen perään, koska tässä on mielestäni ydin, oikeastaan pajatson tyhjentäminen.

  Se vaan, että raha on koko ajan kulkenut mukana, ja kulkee edelleen. Vanha mies saa vain rahalla nuoren naisen, ei muuten juurikaan. On siis turha selittää miehen nuoren lihan himoa biologiseksi, sillä se on vain voitontahtoa, pakan päällimmäisen kortin katsomishalua, henkistä laiskuutta ja jonkinasteista röyhkeyttä, toisen sukupuolen ja oman ihmisyyden alistamista ja kieltämistä, herravaltaa, jota ei soisi enää olevan.

  VastaaPoista
 3. Tämän asian käsittelynhän tekee hirveän hankalaksi se, että jo alusta asti vanhemman naisen sanat koetaan holhoavaksi. Eihän toisen onnea voi ulkoapäin arvioida. Ei vanhempi nainen voi ymmärtää, tunteeko nuorempi nainen vanhemman miehen kanssa oleskelustaan onnea. Tai jos tuntee, voiko vanhempi nainen mennä sanomaan, että se on vääränlainen tunne.

  Kuitenkin on ihan selvää, että vanhemman miehen jallituksen tuloksena kiikkiin jäänyt nuorikko voi tässä hetkessä tulla silmille moisista syytöksistä, ja väittää kirkkain silmin olevansa vanha sielu ja kokevansa henkistä yhteyttä miehensä kanssa sekä nauttivansa tuottaessaan läjäpäin jälkeläisiä.

  Kenties kuitenkin parinkymmenen vuoden päästä ajatukset ovat muuttuneet. Nuorikkokin vanhenee, kimmoisuus katoaa ja rinnat alkavat roikkua. Näin Ranen evoluutiobiologiankin mukaan vanhempi mies janoaa jälleen nuorempaa naista, eikä entiselle nuorikolle todellisuudessa jää muuta kuin käytetty olo ja läjä lapsia. Henkinen yhteys on kummasti kaikonnut ruumiillisen yhteyden mukana. Näin käy tosin ihan samanikäisillekin aviopareille.

  Sitä en osaa arvioida, millainen tarve miehellä on kokea henkistä yhteyttä, vai onko sitä ollenkaan. Onko yhteys kimmoisaan koloon henkistä yhteyttä tärkeämpi? Tekeekö se miehen onnelliseksi vai se, että taustalla on jotain syvempää. Onnestahan tässä kuitenkin on kysymys. Niin moni kun jää suhteissaan onnesta osattomaksi.

  VastaaPoista
 4. saara

  (Vastaus on alunperin kirjoitettu mainittuun edellisessä päreessä käytyyn keskusteluun ja kommenttiin, mutta sopii nyt paremmin tänne.)

  *
  Piti olla tietenkin "'atavistinen' tarve" - ja pikemminkin halu kuin tarve.
  Tarve on aina rationaalisemmin motivoitua kuin halu.

  *
  Lienet kyllä pääosin oikeassa, joskaan esittämäsi tosiasian toteaminen ei muuta vanhojen(kaan) miesten illuusioita miksikään.

  Vietti, joka on tietysti tosiasia sekin, riivaa miehiä loppuun asti - ainakin ajoittain - juurikaan piittaamatta järjen toppuutteluista.

  *
  Jopa Goethe retkahti vähän ennen kuolemaansa (83v.) nuoreen neitoon ylistäen 'ikuisesti naisellista' (Luonto) kuin mystistä voimaa ikään (Goethehän oli panteisti).

  Goethea suuresti arvostaneilla Schopenhauerilla ja Nietzschellä (vanhat irvileuat ;) oli tosin jälkeenpäin hauskaa tämän jutun kanssa.

  Liekö ollut 'Nuori Werther' tässä vaiheessa jo hiukan dementti...

  *
  Mutta raha on tosiaan sekoittanut nämä kuviot totaalisti verrattuna eläimiin ja ehkä jopa kivikautisiin esi-isiimme.

  *
  Onnesta en tiedä. Vain kaipuu on olemassa.
  Ja sitten kun kaipuu saa täyttymyksensä, miehen ja naisen välillä alkaa armoton valtataistelu ;)

  VastaaPoista
 5. Mutta raha on tosiaan sekoittanut nämä kuviot totaalisti verrattuna eläimiin ja ehkä jopa kivikautisiin esi-isiimme.


  Raha on aina ollut kuvioissa mukana, raha ja valta, kun nuori nainen on mennyt vanhemmalle miehelle. Elantoaan vastaan Jeanettekin Snellmanille meni, oletan. Nykyään naisen ei tarvitse mennä pelkästään elantonsa vuoksi, vaan luksuksen, jota hän vanhemmalta mieheltä saa.

  VastaaPoista
 6. Ei. Ei ei..

  Kyse on vaan tästä;

  "Mies on niin vanha kuin hän tuntee olevansa,
  nainen sen ikäinen kuin(miltä) hän näyttää."

  VastaaPoista
 7. Hehheh, Catulux, no jos se tekee sinut onnelliseksi...

  Iines, joo, rahalla on saatu vanhaankin mieheen valo- ja ylivoimaa heikompiin kilpailijoihin nähden. Entäpä jos pantaisiin äijät alastomana riviin, ilman titteleitä ja lompakoita ja ilman peniksen jatkeita, paljastuisi ihan toisenlainen totuus ihmisen biologiasta monessakin suhteessa.

  VastaaPoista
 8. Kannatan lämpimästi miehet alastomana riviin -ehdotusta. Siinä olisi kapeaposkinen Snellman, silmäpusseilla varustettu Keskinen, kuka tahansa mattimeikäläinen lökäpöksynsä riisuttuaan. Mahtaisivatko yli nelikymppiset miehet käydä ollenkaan kaupaksi, kun naiset pääsisivät valitsemaan haluamansa bodyn? Yhtä lailla vanhemmankin naisen biologia vaatii kimmolihaista jatkuvaseisokkista rakastajaa kuin vanhemman miehen lerppu vaatii nuorta tiukkista. Tiedoksi vaan.

  VastaaPoista
 9. Tämä keskustelu alkaa taas jauhaa samaa purukumia kuin aina ennenkin.

  Vallanhalu puhuu ressentimentiksi naamioituneena.

  Ja jos rohkenet kysyä naiselta, miksi hän haluaa jäynätä näillä asioilla; - eikö se ole vain pyrkimystä saada oma tahto ja mielipide väkisin läpi sekä ilman ehtoja tunnustetuksi, niin vastaukseksi saat: no on siinäkin sovinisti!

  Joten jatkakaa minn puolestani emansipatorisia kahvikeskustelujanne ihan rauhassa.

  En aio osallistua niihin tämän enempää.
  *
  Ai että mihin näin yhtäkkiä katosi RR:n huumorintaju?
  Vastaus: 'Peiliin' ;)!

  VastaaPoista
 10. RR, arvasin tämän siirtosi, joskaan en halunnut sitä. Sinä väistät keskustelussa aina, kun lähestytään ihmisyyttä, miehen ja naisen samuutta, josta ei ole valmiita filosofiakirjoituksia, koska miehet ovat filosofian kirjoittaneet. Mutta - se on sinun valintasi, johon sinulla on oikeus.

  Ja lopuksi, ei tässä huumorintajua tarvita, kun keskustellaan miehen ja naisen tasaisesta arvosta seksinkin suhteen. Asiallisuus riittää, joskin saa seksille toki nauraakin, sillä sehän on iloinen asia, elämän suola, sokeri ja pippuri.

  VastaaPoista
 11. En kyllä käsitä, mitä vallanhalua tässä nyt oli. Surullistahan tämä on kaikin puolin, kun ikätoverit eivät toisilleen kelpaa. Hyljeksittyjä keski-ikäisiä naisia maailma täynnä, kun miehet unelmoivat nuorempien perään, joita vain harvoin onnistuvat saamaan. Kaikki häviävät.

  VastaaPoista
 12. iines, saara

  Kirjoitin kommentistani päreen omaan blogiini.

  VastaaPoista
 13. Surullista se minustakin on, kun niin moni hyvä nainen menee hukkaan. Enkä puhu nyt itsestäni, vaikka hukkaanhan minäkin taidan mennä. Tilani on kuitenkin oman valintani tulosta, ainakin suurimmaksi osaksi. Sama hukkaanmeno koskee tietenkin miehiäkin.

  VastaaPoista
 14. "Sitä en osaa arvioida, millainen tarve miehellä on kokea henkistä yhteyttä, vai onko sitä ollenkaan. Onko yhteys kimmoisaan koloon henkistä yhteyttä tärkeämpi?"

  Ensinnäkin, kuten Iines mainitsee, niin vanhakin kolo voi olla kimmoisa.

  Toiseksikin, ilman henkistä yhteyttä en varmaankaan olisi viihtynyt viidennesvuosisataa vaimoni kanssa, toki seksi on tärkeää, mutta tärkeämpää on se henkinen yhteys jota en osaa määritellä, mutta joka jok'tappauksessa meitä yhdistää. Ja kun on samaa sukupolvea kokemuksetkin ovat samanlaisia.

  Tärkeintä parisuhteessa on se omalaatuinen tunne että toisen kanssa tuntee olonsa hyväksi, joka tunne ei kylläkään ole partnerin iästä riippuvainen.

  Muttei se henkinenkään yhteys välttämättä ole iästä riippuvainen, voin hyvinkin kuvitella että 30-vuotias ja 50-vuotias voivat tuntea henkistä yhteyttä.

  "Entäpä jos pantaisiin äijät alastomana riviin, ilman titteleitä ja lompakoita ja ilman peniksen jatkeita, paljastuisi ihan toisenlainen totuus ihmisen biologiasta monessakin suhteessa."

  Ja vielä:

  "Hyljeksittyjä keski-ikäisiä naisia maailma täynnä, kun miehet unelmoivat nuorempien perään, joita vain harvoin onnistuvat saamaan. Kaikki häviävät."

  Hämmentävää kyllä suhteellisen nuoret naiset ovat lähennelleet minua, huolimatta siitä että olen ylipainoinen ja ruma keski-ikäinen mies joka taatusti ei näytä rikkaalta, vaan lähinnä typerältä nuoruuttaan tavoittelevalta äijältä nahkakuteissaan, violetissa tukassaan ja parrassaan (Parta tosin on tällä hetkellä värjäämätön, mutta ajattelin vaalentaa sen koht'sillään). En tosin ole alasti ollut noissa tilanteissa, harvemmin sitä konserteissa tai pubeissa alasti hillutaan.

  Sama kokemus siitä että n. 25-vuotiaita nuoria naisia olisi "tarjolla" on muutamalla kaverillanikin ja ainoa yhdistävä tekijä meillä on hivenen keskivertoa suurempi koko ja, lainatakseni tyttöä joka kommentoi minua ja ystävääni: "Isällinen olemus", ehkäpä nämä nuoret naiset etsivätkin isähahmoa?

  Mutta miksi ihmeessä haluaisin seurustella moisen tyttelin kanssa? Minulla on omiakin lapsia joista huolehtia.

  Mutta mikäli joku, sukupuolesta riippumatta, tuntee olonsa hyväksi lapsensa tai lapsenlapsensa ikäisen kanssa seurustellessaan, niin kuka minä olen heitä arvostelemaan? Kukin taaplaa tyylillään.

  VastaaPoista
 15. Iines, miten niin menee hukkaan? Oletko todella sitä mieltä, että ihminen menee hukkaan ilman parisuhdetta? Nainen ilman miestä, mies ilman naista? Ei minusta. Elämä on paljon monisyisempi prosessi. Elämä itse on se peto, joka panee ihmiset tekemään outoja asioita, kuten nyt Jeannetten naimaan vanhan ukon. Halu pysyä edelleen hengissä. Vanhasta ukosta oli siinä varmasti apua. Elämä haluaa jatkua, ja siksi nuori vaimo synnytti monta lasta. Varsinkin miehiä elämä itse pitelee palleista niin että nainen kuin nainen saattaa joskus tuntua kaikkein himoittavimmalta. Ei tarvitse kuin huoku nousta ryysykasasta kun sitä kepillä hämmentää niin se kelpaa miehelle. Eräs asioista hyvin perillä oleva vanhan kansan nainen sanoi näin kerran kuulteni, ja minusta hän on oikeassa. Miehiä kyllä saa jos haluaa. Minusta tuntuu, että nainen haluaa kuitenkin vain ne rahat, eikä niinkään välittäisi siitä miehestä. Saatan olla liian kyyninen tässä kohdassa.

  VastaaPoista
 16. me ei eletä enää snellun aikaa - Valitse Itse

  VastaaPoista
 17. Johannes,

  tuntuu hyvältä lukea, kun mies puolustaa kauan kestänyttä lempeään (parisuhde on kammottava ja laskelmoiva sana ja rakkaus-sana taas hieman kova tai vaativa, vaikka sitähän se on).

  Mitä tulee nuorten naisten kiinnostukseen sinusta, niin vastaavaa kokee varttunut nainenkin, vaikkei tavoittelisi pukeutumisessaan ja tyylissään teinimäisyyttä. Nuoret miehet eivät katso ikää, kun jokin heidät sytyttää. Monet jopa sanovat pitävänsä nimenomaan vanhemmista naisista. En kyllä itse haikaile nuoren miehen perään, sillä minua kiinnostavat enemmän ne miehen kasvojen uurteet ja elettyä elämää heijastavat ilmeet.

  En minäkään halua näitä tyttöjen perään kuolaajia kivittää, kunhan ihmettelen taas yhtä kummallisuutta, josta en löydä punaista lankaa, niin epäloogista se on. Ja olen kyllä sitä mieltä, että kukin elää niin kuin tahtoo, kunhan ei loukkaa ketään. No jaa - tuossa se ydin tulikin - sisältyykö tähän asetelmaan vanha - nuori kuitenkin loukkausta jotakuta ryhmää/yksilöä kohtaan?

  Palin zonille erikseen ajatuksiani, koska tästä tuli näinkin pitkä.

  VastaaPoista
 18. Oletko todella sitä mieltä, että ihminen menee hukkaan ilman parisuhdetta?

  Palin zon, kyllä, hyvä nainen menee hukkaan ilman lempeä. Minusta seksi ja sukupuolisuus on asia, jota ei voi ihmisestä poistaa. Jos ihminen elää yksin ilman lempeä, niin onhan tässä ammottava aukko! Sen aukon voi tietenkin täyttää muulla mielenkiintoisella, mutta jokin puoli ihmisessä jää tällöin elämättä, kokematta ihmisyyttä täytenä.

  VastaaPoista
 19. Mielenkiintoinen aihe.
  Minua kohta 50v vanhaa miestä on muutaman viikon aikana parikin kolmissakymmenissä olevaa naista lähennellyt ja jopa ehdottanut jonkinlaisen suhteen aloittamista. Todettakoon vielä, että molemmilla on vakaa talous, vakaampi kun minulla.
  Molemmilla on ollut jonkinlainen turvallisuus hakusessa, sellainen mitä ikäisensä ei pysty tarjoamaan.
  Toistaiseksi olen nuo lähentelyt väistänyt ja pysytellyt tässä kohta 25 vuotta kestäneessä suhteesa.

  VastaaPoista
 20. Anonyymi, tahdot siis sanoa, että sinusta on haettu turvallista isähahmoa?

  Hm, miten joku voi hakea turvallisuutta naineesta miehestä, jolla on vaimo, jota jo turvaa? Tämä ei nyt uppoa minuun.

  VastaaPoista
 21. Kun kaikki täällä kehuskelevat saavutuksillaan, niin toteanpas että on ihailijoita ollut minullakin!

  Minää eiku minua, nelikymppistä (mutta n. kolkytvuotiaan näköistä urhoa)

  Siis, että minuakin katsoi viime keväänä eräs parikymmppinen tyttö pitkään baaritiskin äärellä.

  Katseli todella pitkään ...ja käveli sitten pois.

  VastaaPoista
 22. Catulux,

  tämä oli kyllä päivän paras. :D

  VastaaPoista
 23. et kertonut catulux mitä tyttö katsoi..

  VastaaPoista
 24. Suhteeseen tarvitaan aina kaksi. miksi nämä nuoret naiset sitten kiinnostuvat vanhemmista miehistä? Raha... valta... jne.
  Turha miehiä on kaikesta syyttää, vai onko se vain kateellisten panettelua. Jos miehiä kiinnostavat nuoret ja kauniit naiset, niin naisia taas kiinnostaa miehet joilla on rahaa, kuuluisuutta ja valtaa. Yhtä pinnallisia molemmat. Ja me jotka emme mahdu edellä mainittuihin raameihin, me olemme rannalla ja moralisoimme! :)

  VastaaPoista
 25. Parsifal!

  Nähdäkseni kukaan tässä ketjussa ei ole moralisoinut eli paheksunut suhdetta sopimattomana moraalisista syistä. Kenenkään en ole myöskään havainnut kadehtivan näitä suhteita, sillä useimmilla meistä olisi ollut tilaisuus toteuttaa tällainen (rakkaus)suhde.

  Omasta puolestani juttuni sisältää kysymyksen: millä tasolla tyttönen ja vanha mies kohtaavat, kun heidän historiansa eivät kohtaa? Tässä kysymyksessä ei kai ole mitään sopimatonta tai paheksuvaa, sillä minä todella ihmettelen ja haluan vastauksia kysymykseeni. Ja onhan niitä kyllä tullutkin.

  VastaaPoista
 26. Gruusiasta löytyy pitkään riippunutta lihaa. Eikä se ole parempaa?

  VastaaPoista
 27. Kel onni on, se onnen kätkeköön!

  Ehkäpä Johannes on oikeassa "puolustaessaan" ikäistensä kunniaa. Kiitos Johannes!

  VastaaPoista
 28. Kiitos, pah44, kommentistasi. Blogissasi oli hieno juttu tästä aiheesta. On tosi hyvä kuulla, että on miehiä, jotka arvostavat naisessa muita seikkoja paljon enemmän kuin mahdollisimman pientä ikää.

  VastaaPoista
 29. iines

  Sain perunasta päähäni, heräsin ja muistin kaksi sitaattia - kuinka ollakaan ;)

  On siis kaksi sanontaa:

  1) Vanhoissa naisissa asuu viisaus.

  2) Minne Piru ei itse ehdi, sinne hän lähettää vanhan naisen.

  Valitkaatten vapaasti mieleisenne sanonta.

  VastaaPoista
 30. Rauno

  Vanhat ukot antavat mielellään hyviä ohjeita lohduttaaksen itseään, kun eivät enää voi antaa huonoa esimerkkiä. (La Rochefoucould)

  Vanha runoilija, vanha rakastaja, vanha laulaja ja vanha ratsu - niillä ei ole mitään arvoa. (Voltaire)

  VastaaPoista
 31. Olemme vaimon kanssa seitsemissäkymmenissä, ainakin ulkoisesti kauniisti vanhenneita, lapset aikuisia. Rakastamme toisiamme, ja nimenomaan seksi on yhtä kivaa kuin nuorempanakin.

  Olen vuosikymmeniä käynyt tanssimassa, vaimo ei. Minulla siis on mihin verrata, pikku seikkailujakin, mutta ei tule mieleenkään vaihtaa. Tässä iässä jo hyvin tiedämme, että kuolema tulee meidät erottamaan; se on sen ajan murhe.

  Tanssiessa huomaa, että eri ikäiset naiset ovat kukin laillaan ihania. Kaikki ovat hyvän näköisiä; ei siellä muuten pärjää. Kuitenkin jos paikalla on nuoria, vanhemmat tahtovat jäädä varjoon; jos nuoria ei ole, on oikeastaan mukavakin kun he eivät ole vetämässä huomiota pois vanhemmista ja aivan yhtä ihanista.

  Ehkä nuoremmassa naisessa on voimakkaampi kutsu, sex appeal. Jokunen vuosi sitten juoksin suorastaan karkuun yhtä kolmikymppistä. Satuin sitten tapaamaan parin vuoden kuluttua kun hän lykkäili lastenvaunuja. Oli kiva ja rauhoittunutta jutella kun äitiyttä hakeva kiihko oli tyydyttynyt.

  Ehkä takertuminen nuoriin naisiin on sitäkin, ettei päästä yli tuon lähes biologisen kutsun tasosta.

  VastaaPoista
 32. iines

  Kiitos! Vallan mainioita tokaisuja.

  La Rochefoucould ja Voltaire ovat mestarillisia aforistikkoja, - mitä nyt joskus hieman kyynisiä, mutta etenkin itseironiahan on aidon kulttuuri-ihmisen perustuntomerkki.

  VastaaPoista
 33. anonyymi

  '...Oli kiva ja rauhoittunutta jutella kun äitiyttä hakeva kiihko oli tyydyttynyt.'

  'Ehkä takertuminen nuoriin naisiin on sitäkin, ettei päästä yli tuon lähes biologisen kutsun tasosta.'
  '
  *

  Äitiyttä hakeva kiihko', 'biologinen kutsu'.

  Vau! Olipa kauniisti sanottu raadollisesta seksuaalisesta halustamme...
  Nyt täytyy minunkin ottaa hattu päästä ja herkistyä seestymään.

  VastaaPoista
 34. Anonyymi, taidat olla juuri se Varattu Mutta Rehellinen Mieslajike, jota chateissakin esiintyy pilvin pimein. Hakevat pikku seikkailua, mutta sanovat heti, etteivät aio vaihtaa vaimoaan. Edellyttävät, että nainen ymmärtää pelin ja suostuu tarjoamaan jotakin sulostusta miehelle, tilapäisesti, tai niin kauan kun se miehelle sopii. No, toivottavasti löydät ymmärtäviä naisia, jotka kunnioittavat sitoutumistasi eivätkä vaadi muuta kuin mitä olet vailla.

  Sanot, että jos tanssipaikalla on nuoria, vanhemmat naiset tahtovat jäädä varjoon.

  Mites ne nyt sillä tavalla? Ai niin, selityskin sinulla on: nuoremmassa naisessa on voimakkaampi kutsu, sex appeal
  .
  Ja vanhempi mieshän tunsi tällöin sen biologisen kutsun - sanoitko että olet 70?? - hepinpäässään. Näinhän se meni.

  Amen. Minulla ei ole tähän enää mitään lisäämistä. Naisilla vaan se paikka pysyy, mihin iätön mies hänet sijoittaa.

  VastaaPoista
 35. No mutta hei Iines, ethän sinä ole edes vanha. Mitä täällä oikein tapahtuu? Puhutaanko täällä nyt siitä, että keski-ikäinen nainen on vanha ja käy vaikka pirun korvikkeena?

  Jos näin on, niin kyllä se on jotenkin hienoa olla vanha ja viisas nainen. Olisi kamalan rasittava ajatus olla vanha mies ja iäti viettien vietävissä, ilman että järki vaikuttaa siihen mitenkään.

  VastaaPoista
 36. Totta Saara, enhän minä vielä olekaan vanha. Olen lisäksi sen verran pieni, että kävin koulussa jonkun vierailijan mielestä oppilaasta aivan loppuun saakka.

  Hetken jo tunsin kuitenkin itseni vanhaksi lehmänkantturaksi, kun luin näiden varttuneiden miesten kuvauksia siitä, miten jokaista on houkutellut ja houkuttanut kolmikymppiset naiset.

  Tässä on tainnut vallan unohtua se seikka, että nainen on ikääntyessäänkin miestä seksuaalisesti kykenevämpi, joten enpä tiedä tuota miehen seksin kytkemistä biologiaan. Naisen seksuaalisuuden nautintoaste osoittaa nimittäin biologianvastaisesti iän mukana nousevaa käyrää, miehen laskevaa.

  Luin juuri netistä, että miehillä tapahtuu vaihdevuosissa fyysisiä muutoksia. Tärkein miessukupuolihormoni testosteroni säätelee muun muassa seksuaalista viettienergiaa, karvoitusta ja vartalon muotoa, ja kun sen pitoisuus alenee, erektiot alkavat heiketä, leuka roikkua ja seksuaalinen itseluottamus vähentyä. Tästä johtuvat myös sellaiset oireet kuin heikentynyt sukupuolinen viettienergia, hiusten lähtö, ihon kuivuus, energian ja innostuksen puute, nivelten ja lihasten jäykkyys, väsymys, masennus, unettomuus, ahdistuneisuus sekä tunne-elämän paineet.

  Myös miehen elin muuttuu jonkin verran. Siitin voi oheta ja se ei jäykisty enää yhtä kovaksi kuin nuoren miehen, myös seisontakulma madaltuu.

  Kun nuoren miehen siitin seisoo kohtisuoraan ylös, niin noin 50-vuotiaan miehen siitin nousee vain vaakatasoon, ja noin 70-vuotiaan miehen siitin seisoo 25 astetta alle vaakatason. Vaikka kivespussit säilyvät lähes entisellään, niin ne eivät nouse enää yhtä korkealle miehen ollessa kiihoittuneena kuin nuorena. Karvoitus säilyy, mutta harvenee ja harmaantuu.

  Että näin käy miehelle. Ovat ne aika reppanoita. Olisiko tuossa pohjaa siihen, että mies tarttuu epätoivon vimmalla unelmaan menetetystä nuoruudesta kiinni viettienergian huvetessa ja ottaa - jos saa - lääkkeeksi nuoren naisen?

  VastaaPoista
 37. Olen pahoillani, Iines, jos tulin loukanneeksi. Pikku seikkailuni ovat vuosien ja vuosikymmentenkin takana, eikä minun kuusikymppisten jälkeen ole karkuunkaan aktiivisia naisia tarvinnut mennä.

  Viihdyn mainiosti ikäisteni (50-90v) naisten kanssa. Heissä on paljon samaa kuin minussa: elämänkokemukset, ajatustavat, ilon- ja huolenaiheet. Verrattuna miehiin he ovat sopivasti erilaisia, toista mutta tutuksi tullutta sukupuolta. Totta kai pidän, jos nainen on viehättävä.

  Yritin vain miettiä, mikä nuorissa naisissa vetää, vaikka he ystävyys-rakkauden kannalta eivät voisi olla vanhalle miehelle kovin läheisiä. Vastaukseni, sinänsä triviaali, on seksi ihan biologisessa aspektissa, joka on kutsua, hehkua, läsnäoloa, elävyyttä.

  Kuvauksesi miehen seksuaalisesta heikkenemisestä on vallan osuva. Jäljelle jääneestä vähästä mieskunnosta on hyvässä hoivassa silti yhtä lailla iloa kuin nuorempana korskuessa.

  En ollutkaan tiennyt, että naisen seksuaalisuus nautintona iän mukana lisääntyy. Helposti ajattelee, että kun nainen ei lapsia enää saa, ei ole seksiin mielenkiintoakaan; ajatusta vahvistaa havainnot omasta mieskunnosta. Varmaan monienkin ikämiesten vaimot ovat vallan seksikkäitä ja auttavat miehiään rakastelussa; äijät saattavat luulla kuten minä tähän saakka, että oma vaimo on poikkeus Luojan kiitos. Täytyy oikein miettiä asiaa.

  VastaaPoista
 38. No en minä loukkaantunut, ehkä pikemmin tulin vain hiukan surulliseksi siitä, että elämä on niin raadollista, oikeat ihmiset eivät aina kohtaa toisiaan, vaan kulkevat toistensa ohi etsien jotain muuta.

  Ja onhan tämä yhteiskunta ja oikeastaan koko maailma yhä edellen miesten maailma, he säätävät, he määräävät, ja naiset tekevät niin kuin heille osoitetaan, monet tietämättäänkin, monet halusta.

  Kuitenkin mies ja nainen ovat paljossa samanlaisia: vanhenemisessa ja siinä seksuaalisuudessakin. Enemmän pitäisi korostaa ihmisyyttä kuin sukupuolisuutta ja sukupuolta. Tasa-arvokin on sellainen käsite, että väärissä käsissä se muuttuu aseeksi kokonaisvaltaista ihmisyyyttä vastaan.

  VastaaPoista
 39. iines kirjoitti

  'Luin juuri netistä, että miehillä tapahtuu vaihdevuosissa fyysisiä muutoksia. Tärkein miessukupuolihormoni testosteroni säätelee muun muassa seksuaalista viettienergiaa, karvoitusta ja vartalon muotoa, ja kun sen pitoisuus alenee, erektiot alkavat heiketä, leuka roikkua ja seksuaalinen itseluottamus vähentyä. Tästä johtuvat myös sellaiset oireet kuin heikentynyt sukupuolinen viettienergia, hiusten lähtö, ihon kuivuus, energian ja innostuksen puute, nivelten ja lihasten jäykkyys, väsymys, masennus, unettomuus, ahdistuneisuus sekä tunne-elämän paineet.'

  Ai Perkele! Vaihdevuosistako se johtuukin.

  Ja mä kun luulin, että kyseessä on jokin piilevä ja pahanlaatuinen tauti - syöpä tai mikä lie mikrobi-virus...ei kuitenkaan aids...en minä sellaista...yksinäinen ihmisvihaaja...

  Mutta löytyyköhän näihin miesten vaihde-vaivoihin mitään yleislääkitystä: esim. hormoonia, verenvaihtoa tai muuta dopingia?

  Viagrahan ei auta kuin siihen yhteen 'alisuoriutumiseen'.

  Et iines sattuisi tietämään, kun näitä asioita tykönäsi pohdiskelet ja tutkiskelet?

  VastaaPoista
 40. Kyllä mies pääsee kiimastaan ja himoistaan lopullisesti sitten haudassa.

  Eikä enää sen jälkeen tarvitse ihmetellä naisen kukkakaaliaivojen tuottamaa sumeaa logiikkaa ja eikä enää neitojen/rouvien sinikäyrämäisiä tunne-elämän vaihteluja.

  Eikä enää (onneksi ja Luojalle kiitos!!) tarvitse kirjoitella kuin anonyymi:

  "Viihdyn mainiosti ikäisteni (70-120v) naisten kanssa. Heissä on paljon samaa kuin minussa: elämänkokemukset, ajatustavat, ilon- ja huolenaiheet. Verrattuna miehiin he ovat sopivasti erilaisia, toista mutta tutuksi tullutta sukupuolta. Totta kai pidän, jos nainen on viehättävä."

  Elämä on kuuma polttava päivä, kuolema on syvä ja viilentävä vesi,

  sanoipi jo mr KärpässieniWaltari jo aikoinaan....

  VastaaPoista
 41. Aina se menee tähän marttyyriuteen, että kyllä haudassa sitten miehen himot laantuvat, tms. lapsellista.

  Ei miehen tarvitse seksuaalisuudestaan päästä kenenkään mielestä, päinvastoin. Kuten ei naisenkaan. Kysymys on tarpeiden kohtaamisesta, ja ne eivät useinkaan kohtaa näissä virvatulitapauksissa.

  Vaan nythän on tämä trendi lisääntynyt, että nainen ottaa rohkeasti häntä itseään paljonkin nuoremman miehen. Tällaisessa suhteessa ikäero ei haittaa, vaan seksuaalinen tasapaino on tutkimusten ja nykyisen tietämyksen mukaan usein varsin kohdallaan.

  Siis naisen seksuaalisuus ei suinkaaan kuole synnytyksiin ja synnytysiän ohimenoon, kuten ei miehelläkään. Kiimalla ei ole suoraa yhteyttä naisen synnytys- ja äidiksitulohinkuun.

  VastaaPoista